2011

Hoofdstuk 3:

Walkthrough door: Louis Koot

De Atlantic Express trein komt aan in het station van het "Ryan Amusement" park. Augustus Sinclair gilt in je oor dat je op de rem moet trappen, wil je niet met trein en al te pletter slaan tegen de berg ijs dat de tunnel nu verder blokkeert.

 Maak je niet druk.....de trein stopt vanzelf. De tunnel naar het volgende station is dus totaal geblokkeerd door ijs. Dat ijs moet je dus op de één of andere manier laten smelten want anders kun je niet verder  Draai je om en Augustus Sinclair meld zich weer en hij legt uit wat nu de bedoeling is en hoe je het ijs kunt laten smelten.

Sinclair vertelt dat je de "Incinerate" Plasmid nodig hebt om het ijs te laten smelten. Die "Incinerate" kun je vinden in het Amusementpark. De game meld ook dat je een nieuw Ticket moet kopen om verder te kunnen reizen naar het hoofdkwartier van Lamb, die dus in "Fontaine Headquarters" is.

Je moet dus op zoek naar de "Incinerate" Plasmid. Stap uit de trein. Recht tegenover je is dan de controlekamer en links de deur naar het Ryan Amusement park.

Er staat een informatiezuil voor de "Ryan Amusements" deur. Loop naar de informatiezuil en draai je dan om. Je ziet dan de toegangsdeur van de Controlekamer.

Ga door de deur de controlekamer binnen. Op het console steekt een rode hendel, maar die hendel kun je nu niet activeren. Links op het console ligt een pakje verband en op de vloer ligt Rivetammo. Pak de Rivetammo en het verband en ga terug de grote hal in. Je kunt dan achter der trein in 2 kisten nog wat spullen vinden.

Dus steek over naar de ramen en vindt de 2 kisten en plunder ze. Verlaat de stationshal door de "Ryan Amusements" deur en ga de trap op.

De trap brengt je in een tussen halletje. Rechts is de VITA CHAMBER. 
Voor je via de volgende trap verder omhoog gaat kun je bij de Vita Chamber nog een koffer plunderen en Rivetammo rapen.

Bij de brandende kaarsen kun je een fles drinken vinden en een blikje voedsel. Ga de volgende trap op. Je beland in een tussen hal. 

Op de muur lees je dat "She is our Salvator". Er ligt een first aid kit en Audio Diary voor het grijpen op de kist. Ga verder naar de "Circus of Value". 

Heb je geen dollars of niets nodig dan sla je deze "Circus of Value" over en ga je gelijk door de poort de grote hal binnen.

Achter in de hal is dan de ingang van het "Ryan Amusements Park". Pas op.....er zwerft 1 Freak rond hier in de hal, dus schakel die Freak uit. Links zijn de kaartjesloketten waar je een kaartje voor hert amusementspark kunt kopen.

In het rechter loket staat een kassa. Plunder de kassa voor dollars. Loop door naar de toegangsdeuren van het amusementspark. De deuren zitten nop slot. Rechts voor de deur staat de kaartjesautomaat waar je een geldig toegangskaartje in moet steken om het park in te mogen.

Je nieuwe opdracht is dus om een kaartje voor het "Ryan Amusements park" te bemachtigen. 
Ga terug naar de kaartjesloketten en dan nu door de poort bij de kaartjesloketten.

Je beland in de gang achter de loketten. De poort achterin gaat naar de "Security Monitoring Room". Links zijn de loketten en staat de kassa, die je zojuist vanaf de andere kant geplunderd hebt. Maar er ligt nog een stapeltje dollars bij de kassa, dus ga ook deze dollars even oprapen. Verdwijn dan door de poort. Links is dan een wapenkast waar de Machinegun in hangt. Helaas hangt de Machinegun achter dik glas dat je niet kunt breken. Volg de gang verder.

Je kunt dan de 2 kasten plunderen en dan loop je door naar de "Power To The People" automaat.

"Power To The People":

Dit is een Wapens Upgrade automaat. Bij een "Power To The People" kun je dus, gratis, een Upgrade krijgen voor 1 van je wapens. 

Druk op je "M-toets" voor uitleg over deze Upgrade automaat.

"Power To The People" automaten zijn schaars en elke automaat kun je maar 1 keer gebruiken om er 1 van de mogelijke Upgrates voor je wapens te verkrijgen. Als je de help hebt gelezen dan sluit je dit scherm en druk je op je "E-toets" om in het Upgrade scherm te komen. Je ziet dan welke Upgrates voor welk wapen deze "Power To The People" beschikbaar heeft.

Voor elk wapen zijn er 3 Upgrades beschikbaar, maar de 3e Upgrade komt pas beschikbaar als je eerst de andere 2 Upgrades hebt genomen.

Wel....je mag maar 1 Upgrade uitkiezen, dus denk zorgvuldig na over welke Upgrade voor welk wapen je nu wilt nemen. 
Klik dan op de Upgrade van je keuze en deze wordt onmiddellijk toegepast en deze "Power To The People" sluit dan vanzelf zijn deuren en is niet meer toegankelijk.

Ok...draai links en ga het kantoor in en plunder de 2 bureaus die er staan. Draai dan rechts en ga, via een trap omlaag naar de VITA CHAMBER.

Bij de Vita Chamber ga je links de volgende trap af en je beland in het kantoor van de manager.

Links kun je de rode gereedschapskist plunderen en recht voor je staat een Audio Diary en in de "Supplies" kast ligt een EVE Hypo.

Pak de Audio Diary en druk weer op je L-toets de Diary te beluisteren. Ondertussen ga je door naar rechts, naar het raam van het Securitykantoor.

De deur van het Securitykantoor zit potdicht. Voor het raam staat een tafel waar je een Remote Hackdart kunt oprapen. 

Achter het raam zie je de Doorcontrol aan de muur hangen. 
Neem de Hacktool in je rechter hand en vuur dan een Hackdart naar de Doorcontrol en hack dan de Doorcontrol.

Dus druk 2 keer je "F-toets" in als de naald in de groene zones komt. De deur gaat dan open.

Ga door de nu geopende deur en loop door naar rechts en dan naar links en.....

door de volgende ruit zie je hoe een Little Sister bezig is om ADAM uit een lijk te halen. Draai links en.....op het bureau ligt dan je toegangskaartje voor het Ryan Amusementpark. Ga het Ticket pakken.

Je krijgt de mededeling dat je de opdracht vervult hebt en Augustus Sinclair meld zich:

Sinclair vertelt dus dat je voor de "Incinerate Plasmid" moet betalen en wel met ADAM. Je hebt dus een Little Sister nodig om ADAM voor je te scoren. Volgens Sinclair is er een Little Sister te vinden bij de "El Dorado Lounge".,

Ok....backtrack nu helemaal terug naar de grote hal waar de ingang van het amusementspark is. Onderweg kom je weer in de gang waar de Machinegun achter dik glas hangt. Een Freak probeert nu die Machinegun te jatten, maar dat kun je niet toestaan. 

Kill de Freak niet meteen maar wacht tot hij/zij het glas heeft gebroken. Zap de Freak dan met Electric Bolt en maak het karwei af met je Drill of de Rivetgun. Loop dan door naar de ruit, die dus nu gebroken is en grijp de Machinegun en daarna ook de Machinegunammoclip.

De Machinegun is gelijk je huidige wapen. Wil je dat niet dan kun je met je muiswiel de Drill of de Rivet trekken, of met de cijfertoetsen. Goed....loop verder terug naar de grote hal en......Wel...een grote groep komen nu ook een kaartje kopen voor het pretpark. Blijkbaar hebben de Freaks een uitje........

Wel.....overleef hier de Freaks en plunder dan de lijken en ga dan naar de toegangsdeur van het pretpark en steek je toegangskaartje in de kaartjesautomaat.

De deur gaat open en je ontvangt je nieuwe opdracht. Zoals die Augustus Sinclair al heeft vertelt moet je een Little Sister zien te "scoren" want die moet "Adam" voor je oogsten. Je hebt namelijk "Adam" nodig om de "Incinerate Plasmid" te kunnen kopen. G dus door de nu geopende deur naar binnen.

Je bent beland in het:

Ryan Amusement Park

Dit is een groot gebied waar je diverse kanten op kunt. Je begint in: 

A: Het Memorial Museum:

Gene Tonics:

Loop naar het altaar recht voor je. De game gooit je hier weer een gratis been toe want je kunt nu hier je eerste GENE TONIC oprapen. 
Bij de reclame pop ligt namelijk de "Sports Boost" voor het oprapen op de tafel

Ga recht voor het tafeltje staan waar de Gene Tonic op staat en druk dan eerst op je "M-toets" voor uitleg over deze zogenaamde Gene Tonics.

Je leest dus dat een Gene Tonic je speciale krachten geeft. Een Gene Tonic hoef je niet steeds te activeren want ze werken onmiddellijk zodra je ze gebruikt. Deze "Sports Boost" tonic zorgt er voor dat je sneller kunt lopen en rennen. Je moet een Gene Tonic of gelijk activeren of opslaan in de zogenaamde "Gene Bank".  Druk op je E-toets om de Gene Tonic te pakken. Het "Equipt" scherm verschijnt dan.

Als je op de "Equip" knop klikt dan gebruik je de Gene Tonic meteen. Wil je de "Sports Boost" nu niet gebruiken dan kun je de Tonic opslaan in de "Gene Bank" om te bewaren voor later gebruik. Als je een Gene Tonic wil opslaan in de Gene Bank dan klik je de "Store in Gene Bank" knop". Dus gebruik de "Sports Boost" nu of bergt het op in de Gene Bank. Je moet zelf besluiten wat je wilt. Je kunt een Gene Tonic altijd weer uit de Gene Bank halen, maar dan moet je zo'n Gene Bank wel eerst vinden.

Je kunt hier naar rechts en naar links. Augustus Sinclair heeft vertelt dat er een Little Sister ronddwaalt in de "Eldorado Lounge". Wel.....die "Eldorado Lounge" bereik door hier nu linksaf te gaan. Dus ga links en loop verder het museum in.

Links is de VITA CHAMBER. Draai rechts. Je kijkt verder door het museum. Achter de ramen zijn diverse opstellingen en via de audioapparaten kun je horen wat er achter de ramen tentoon wordt gesteld. Bij de pilaar kun je via een trap omlaag, maar doe dat nu nog niet. Loop door naar achteren. 

In het achterste deel van dit museum zie je de ingang van de "Journey to the Surface" zaal. Die ingang is echter beneden. Achter de façade van de "Journey to the Future" is de gang die leid naar de "El;dorado Lounge". Bij de bank ligt een Audio Diary en achter de bank is de ingang van de "Gift Shop". Ga die Audio Diary oprapen ben beluisteren.

Draai dan rechts want bij de pilaar ligt een lijk dat je kunt plunderen en er liggen ook een paar Dollars.

Als je hierboven alles hebt gevonden dan keer je terug op je schreden naar vlak voor de VITA CHAMBER en dan ga je, bij de pilaar, via de trap naar beneden.

Beneden is de ruimte door een muur in 2 helften verdeeld. Aan de zijde van de trap hangt er een Healthstation aan die scheidingsmuur. Het is altijd een goed idee om een Healthstations te Hacken want Freaks gebruiken ze ook, maar als Freaks een gehackte Healthstation gebruiken dan gaan ze er dood aan.

Dus Hack hier de Healthstation en ga dan naar de andere kant van deze muur. Aan de linker muur hangt nog een Botshutdown, maar die is nu groen en zolang er geen alarmen afgaan blijft die ook groen.

Aan de andere kant van de scheidingsmuur ben je dan bij de ingang van de "Journey to the Surface" beland. Er ligt een lijk op de vloer en bij het lijk liggen een paar Dollars. Via de trap kun je hier weer omhoog, maar doe dat nog niet. Plunder het lijk en grijp de Dollars en draai je dan terug bom naar de scheidingsmuur.

 Aan deze kant staan er een "El Ammo Bandito" en een "Circus of Value" automaat aan de scheidingsmuur. Pak eerst nog even de Rivetammo uit de doos. De "Circus of Value" automaat heb ik al uitgelegd. De "El Ammo Bandito" is nieuw.

"El Ammo Bandito":

Ga voor de "El Ammo Bandito" staan en druk op je "M-toets" om het uitlegscherm op te roepen.

Via een "El Ammo Bandito" kun je dus diverse soorten ammo kopen voor alle wapens die je bij je draagt. Maar elke "Bandito" heeft maar een beperkt assortiment en het kost geld. Je kunt de kosten echter omlaag brengen door een "Bandito" eerst te hacken en dan kun je ook een bonus verdienen. Sluit het uitlegscherm en druk dan op je "B-toets" als je de "Bandito" eerst wilt hacken, of gelijk op je "E-toets" als je dat hacken maar vervelend vindt. Je kunt de Hack ook weer kopen voor 20 Dollar.

Als je tijdens met de Hack een bonus wilt verdienen dan zorg dat je op je "F-toets" drukt als de naald op een blauwe zone terecht komt. Heb je de "Bandito gehackt dan druk je op je "E-toets" om het verkoopscherm te openen.

Koop de ammo die je nodig hebt. Het middelste scherm geeft aan hoeveel van elke ammo soort je nog kunt kopen, mits je voorraad Dollars toereikend is.  Ben je klaar met de "Bandito" dan kun je ook nog de "Circus of Value" gaan hacken, maar dat heeft dan eigenlijk niet zo veel zin meer. Ga via trap, aan de rechter muur, terug omhoog.

Weer boven kun je nog even gaan ronddwalen en waarschijnlijk een 2 Freaks te lijf gaan. Heb je daar geen zin in dan ga je gelijk links. Je ziet dan het grote "El Dorado Lounge" bord. Aan de linker muur hangt een Botshutdown. De poort recht voor je brengt je niets dus ga bij het "Eldorado" bord rechtsaf door de deur.

Je beland in een gang. Links en rechts zijn doodlopende gangen waar je in de rechter gang wat Rivetammo kunt vinden. 
Loop rechtdoor en.....Je ontvangt een bericht van Eleanor.

Eleanor heeft hier dus een cadeautje voor je achter gelaten en dat cadeautje ligt in de rode bak, recht voor je. Loop dus door naar de rode bak

In de rode bak ligt een Audio Diary en de "Drill Power4 Tonic". Pak de Audio Diary en beluister het en pak dan de "Drill Power Tonic".

Deze Gene Tonic "Drill Power" verhoogt dus de kracht van je Drill. Je kunt de "Drill Power" gelijk gebruiken of je bewaard deze tonic in de Gene Bank.

Beslis dus wat je nu met de "Drill Power" wil doen en loop dan verder door naar de trap. 
Voor de trap kun je, bij het rechter reclamebord, nog een Ammoclip voor de Machinegun rapen en een EVE Hypo.

Loop de trap op en bovenaan ga je dan door de deur en je bent dan in:

B: De Eldorado Lounge:

Dood de Big Daddy en Grijp de Little Sister:

De game verwelkomt je hier met de mededeling dat er hier een Little Sister met haar Big Daddy ronddwaalt.

Elke Little Sister, die niet "verweest" is, heeft een beschermer en dat is een Big Daddy, net als jij dat bent. Een Big Daddy zal niet aanvallen tenzij zijn Little Sister of hijzelf wordt aangevallen. Dus zolang je zelf niets doet zal de Big Daddy jouw met rust laten. En hier is dan gelijk het probleem......want jij moet de Little Sister "overnemen" van haar Big Daddy en dat zal die Big Daddy niet toestaan. Je zult dus, wil je een Little Sister "overnemen" de Big Daddy van die Little Sister moeten doden. En dat is een hele klus want Big Daddy's zijn "Zwarte Jongens".

De Eldorado Lounge is dus niets meer of minder dan een kroeg. Het is een vierkante ruimte met in het midden de togen en een doorsteek gangetje. 
Er dwaalt hier dus een Little Sister met haar Big Daddy rond. Je kunt dat zien als je via je "M-toets" het helpscherm oproept.

Er hangt een Botshutdown aan de muur en vlak voor je ligt een gedeactiveerde Securitybot op de vloer.

De Botshutdown is groen en er hangt hier geen camera, dus die Botshutdown kun je met rust laten. Je kunt de Securitybot gaan hacken zodat dat ding voor jou gaat werken en je zo meteen een beetje kan helpen bij het omleggen van de Big Daddy.

Maar heel veel steun van de gehackte Securitybot zul je niet krijgen omdat de Big Daddy, als het gevecht eenmaal begint, snel korte metten met het ding zal maken. Maar je moet zelf maar beslissen of je de moeite wilt nemen om de Securitybot toch te hacken. Het is in ieder geval weer een goede Hack oefening en als je er voor zorgt dat je als laatste met de naald in de blauwe zone komt dan houd te bot het iets langer uit.

De Big Daddy en zijn Little Sister bevinden zich nu links achter in de kroeg. Voor je echter de Big Daddy gaat treiteren kun je beter eerst even de kroeg doorzoeken op bruikbare spullen, want een maal de Little Sister in haar kladden gegrepen zul je daar geen tijd meer voor krijgen. Ge lijk op de eerste bar toog kun je al een Rivitammo cilinder rapen.

Loop door naar de linker zijkant van de kroeg. In de vloer zit dan een vijver met in het midden een standbeeld. 
Achterin dwaalt de Big Daddy en zijn Little Sister rond en Sinclair meld dit ook.

Ga nog niet gelijk de confrontatie met de Big Daddy aan want er zijn nog wat items te scoren, Achter de bartogen is een doorloop gangetje en in dat gangetje vindt je een Healthstation en een "Circus of Value".

Hack de Healthstation want je zult zo meteen wel een paar happen verse Gezondheid nodig hebben, na het gevecht met de Big Daddy, en dan is het lekker als dat niet zoveel gaat kosten. Als je nog Dollars bezit dan kun je ook de "Circus of Value" gaan hacken om dat tegen gereduceerd tarief je ammo wat aan te vullen. 

Die Big Daddy en zijn Little Sister staat natuurlijk niet stil en zwerven door de kroeg. 
Het kan best zijn dat, terwijl jij met de Healthstation en die "Circus of Value" bezig bent de Big Daddy achter je op duikt.

Gebeurt dit jouw ook blijf dan nog even vriendelijk, dus "Don't Piss Of The Big Daddy" in dit nauwe gangetje, want dat zul je niet overleven. Wat je het beste kunt doen is om de Big Daddy naar het linker deel van de kroeg te drijven, waar de vijver is. zijn jij en de Big Daddy bij de vijver dan geef je de Big Daddy een eerste oplawaai met je Electric Bolt om het gevecht te beginnen.

Big Daddy's zijn taaie rakkers en het kost heel wat moeite en firepower om zo'n jongen neer te krijgen. Een mogelijk succesvolle strategie is deze.......Probeer de Big Daddy de vijver in te lokken, maar zorg dan dat je zelf niet in de vijver staat. Als de Big Daddy in de vijver staat dan gebruik je de Electric Bolt, op het water of op de Big Daddy. 

Het water in de vijver verhevigd de Electric Bolt en de Big Daddy blijft dan enige ogenblikken verlamd staan. Snel.....pomp kokend lood in het Big Daddy lijf met je Machinegun en/of de Rivetgun. De Electric Bolt werkt maar even en de Big Daddy wordt dus snel weer mobiel. Herhaal deze strategie tot uiteindelijk de Big Daddy het loodje heeft gelegd. Dreigt je gezondheidsmetertje leeg te raken dan ren je snel terug naar het gehackte Healthstation om je gezondheid daar weer aan te vullen, maar dat kost wel Dollars.

De game trakteert je dan op de  "Goal Completed" mededeling als de Big Daddy het loodje heeft gelegd en Sinclair meld dat je nu de Little Sister moet "oprapen".

Je kunt nog even de verslagen Big Daddy plunderen en je gezondheid weer op peil brengen bij het Healthstation.

Je hoort de Little Sister huilen van verdriet over het verlies van haar Big Daddy. De Little Sister is moeilijk te zien, maar ze zit waarschijnlijk achter de verslagen Big Daddy, tegen zijn rug aan, te janken. Dus zoek de Little Sister.

Zorg dat je de "Adopt" knop te zien krijgt op de Little Sister" en druk dan op de toets van je toetsenbord waarmee je een Little Sister oppakt, bij mij is dat de "F-toets", maar het kan ook je "E-toets" zijn. Onderdruk je natuurlijke afkeer tegen pedofilie want je hebt geen keus......je moet dit kleine meisje in "bezit" nemen. Je pakt de Little Sister op en zij is blij dat ze een nieuwe Big Daddy heeft om haar te beschermen en de game geeft je een uitlegschermpje

Het uitlegschermpje vertelt je dat als je de "R-toets" indrukt en dan een paar seconden ingedrukt houd, de Little Sister je dan de weg wijst naar een "Adam Lijk". 
Als je de "R-toets" indrukt en even vast houd dan "spuugt" je Little Sister een straal witte mist uit en die straal wijst je dan de weg naar het dichtstbijzijnde "Adam Lijk". 
De straal witte mist verdampt echter snel dus je moet steeds op je "R-toets" blijven drukken. Niet elk lijk bevat "Adam". Alleen een "Gloeiend Lijk" bevat "Adam" die je Little Sister kan "oogsten".

Druk dus op je "R-toets" om je Little Sister je de weg te laten wijzen, via de straal witte mist, naar het dichtsbijzijnde "Adam Lijk". De game geeft je gelijk een nieuwe opdracht en dat is om 2 lijken te vinden waar je Little Sister dan de "Adam" uit kan halen.

"Adam" Oogsten:

Ok....De Little Sister zit op je schouder en zal je aanwijzingen geven waar je een goed "Adamlijk" kunt vinden. Weet je nog het lijk dat, beneden in het museum, voor de dichte "Journey to the Surface" deur ligt? Wel....dat lijk is een "Adamlijk" en daar moet je nu dus naar terug. Dus keer terug naar het Museum en onderweg zul je wellicht een paar Freaks tegenkomen

Terug op de onderste vloer van het Museum, bij de "El Ammo Bandito", ga je naar het lijk dat voor de "Journey to the Surface" deur ligt. 
Sinclair meld zich weer en legt uit wat je moet doen

Sinclair vertelt dus dat dit een goed "Adamlijk" is en dat je de Little Sister hier bij het lijk moet neerzetten. 
Maar......het "oogsten" van "Adam" duurt even en het trekt Freaks aan want die willen ook de "Adam" hebben. 
Je moet dus je Little Sister beschermen terwijl zij bezig is om de "Adam" uit het lijk te oogsten. 

SAVE JE GAME HIER NU EERST

Ga boven het lijk staan en druk dan op je "B-toets" om je Little Sister neer te zetten en zij begint dan meteen met het oogsten van de "Adam" uit dit lijk.

De game geeft je nog even een waarschuwingscherm waarin wordt gemeld dat je nu je Little Sister moet beschermen en in leven moet houden tot ze klaar is met de oogst.

Ok.....Neem een strategische positie in, zodat je de Little Sister van alle kanten kunt beschermen. 
Freaks stromen in en die willen je Little Sister killen en dan mag niet gebeuren.

Dus bescherm je Little Sister door snel de Freaks te killen. Tijdens het gevecht wordt ook de "Journey to the Surface" deur open geblazen en ook van daaruit komen Freaks naar binnen. Je moet dit even een tijdje volhouden. Gaat je Little Sister dood dan is het "Game Over" en zul je opnieuw moeten beginnen vanaf de laatst bereikte VITA CHAMBER, maar dan kun je beter je laatste Save Game inladen om gelijk hier weer opnieuw met het gevecht te starten.

De game meld vanzelf dat de Little Sister klaar is met de oogst, als ze klaar is met de oogst.

Je moet dan de Little Sister weer oppakken, dus doe dat dan.

Sinclair meld echter dat dit lijk maar 40 "Adam" heeft opgeleverd en dat is niet genoeg om er een Plasmid voor te kopen

Je moet dus nog een "Adamlijk" zoeken. Plunder nog even de Freak lijken hier en ga dan door de opengeblazen "Journey to the Surface" deur.

C: Journey to the Surface:

Journey To the Surface is een attractie waar de bezoeker in een railkarretje door een railtunnel  rijd langs allerlei huisjes
In elk huisje wordt een bepaald thema uitgebeeld

Je begint boven in de entree. De deur in de rechter muur kun je niet openen, maar dat is wel de deur waardoor je uiteindelijk hier weer terecht zult komen. In de kamer links kun je wat Dollars oprapen, die op het bureau liggen. Je moet dan wel de kamer ingang en naast de pop gaan staan die achter het bureau zit.

Als je moordneigingen hebt en graag wat ammo verspilt dan kun je het hoofd van de pop van de romp schieten of slaan. Pak de Dollars en stap dit kamertje weer uit en loop door naar achteren. Tegen de kisten leunt een Machinegun en op de kisten staat machinegunammo.

Grijp de Machinegun en de ammo en draai rechts en daal de trap af naar het beginstation van deze "Journey to the Surface" attractie. Je bent dan bij de rails waarover de karretjes door de attractie rijden en........Er komen een stuk of 4 Freaks op je af.

Kill snel de Freaks en plunder de lijken en loop dan door, over de rails, naar de "Journey to the Surface" poort. De rails gaan in de poort via een helling omhoog en dat moet jij ook maar wacht er nog even mee. Draai naar links. Je ziet het raam van een kantoortje en een poort.

Ga door de poort en draai dan links. Je staat dan voor de deur van het kantoortje. Loop naar de deur, die dan vanzelf open gaat, en loop het kantoor in. Op het bureau staat een koffer waar een Audio Diary in ligt en naast de koffer staat een cilinder "Heavy Rivetammo".

Pak de Audio Diary en luister er na en pak de "Heavy Rivetclip. Met "Heavy Rivetammo" kill je de Freaks sneller dan met de gewone Rivetammo. 

NB: Zoals ik al eerder heb uitgelegd kun je voor elk wapen dat je hebt verschillende soorten ammo vinden. Linksonder zie je altijd welke soorten ammo je voor je huidige wapen geladen hebt. Om van ammo te veranderen druk je op de toets van je toetsenbord die jij daarvoor hebt aangewezen.

Zodra je de Audio Diary en de Heavy Rivetclip hebt gepakt stormt er een Freak het kantoortje binnen.

Dus je kunt gelijk de "Heavy Rivetammo" uit proberen. Plunder het Freak lijk en ga terug naar buiten ben terug naar de rails en ga op de rails staan en kijk naar de hellingpoort.

Ok....je moet via de helling omhoog en dat moet lopend want de railkarretjes doen het niet. Bovenaan de helling staat echter een karretje op de rail en als jij omhoog begint te lopen duwt een Freak dat karretje omlaag en dat levert je wat schade op

Dus loop omhoog en een Freak duwt dan het karretje omlaag en dat karretje raakt je, dus je dendert terug omlaag. Sta op en loop weer omhoog en kil die Freak. Ook rechts is een Freak, dus kill ook die Freak.

De railtunnel buigt naar links maar rechts is een waterpartij met houten vlonders.

Stap de vlonders op en volg de vlonders naar rechts. Je komt in een tussenhalletje waar een Healthstation hangt. 
Hack de Healthstation, zodat Freaks die zich hier willen helen eraan dood gaan.

Als je de Healthstation gehackeld hebt dan loop je verder door naar het einde. Je bent hier dan op een steiger boven het beginstation en hier kun je 2 Machingunclips oprapen, bij de kisten en het metalen vat. Dit zijn speciale Machingunkogels die meer schade toebrengen.

Draai je om en loop terug naar de railtunnel en volg de rail verder, links de bocht om. Je komt dan als eerste bij het Farmhouse

De tunnel is hier geblokkeerd maar via de planken kun je over de blokkade heen lopen. Maar kijk eerst even naar het Farmhouse. Er staat een radio-installatie op het paaltje en het Farmhouse komt tot leven. Via de rode knop op de radio-installatie kun je het Farmhouse weer starten. Op het afdakje van het Farmhouse ligt een EVE Hypo. Heb je geen EVE Hypo nodig dan sla je dit maar over, maar kun je wel EVE gebruiken dan raad ik je aan deze EVE Hypo te pakken.

Je kunt echter het afdakje niet op klimmen, dus je moet iets anders bedenken om de EVE van het afdakje te krijgen. Gebruik "Telekinesis" om de EVE Hypo naar je toe te trekken en druk dan op je "E-toets" om de Hypo te pakken

Goed....dit Farmhouse is de eerste van vele huisjes die links en rechts van de rail zijn opgesteld en te samen vormen ze dus de "Journey to the Surface" attractie. Je kunt elk huisje in om er Hypo's, ammo, en andere spullen te zoeken en ook zul je in diverse huisjes Botshutdowns en Healthstations vinden. Maar je bent hier om je 2e "Adamlijk" te vinden. Loop dus verder, via de schuine planken omhoog tot op de blokkade en blijf dan even staan en kijk wat gebeurt.

Rechts zie je  het "Censorship Bureau" en er duikt een Freak op. Plots gebeurt er in het "Censorship Bureau" een explosie waardoor er daar een gat in de muur ontstaat.

Druk op je "R-toets" en hou die even ingedrukt. Je Little Sister "spuugt" de witte miststraal uit en je ziet dat die witte straal het "Censorship Bureau" in gaat. In dat "Censorship Bureau" moet dus een "Adam lijk" te vinden zijn. Spring omlaag ven ga het "Censorship Bureau" binnen.

Je krijgt van de game de mededeling dat er hier ergens een Turret staat. Een Turret is een Securitybot die niet kan vliegen maar wel beschicht over een Machinegun met een onbeperkte hoeveelheid kogels. Bij de ramen ligt een Remote Hackdart op de kist. Ga rechts door de deuropening de kamer achter de ruiten binnen.

Rechts ligt het "Adam Lijk" en bij dat lijk ligt ook een Audio Diary. Bij de gedeactiveerde Turret staat een Freak te razen en te tieren. Snel....kill de Freak. Ok....je hebt je 2e "Adam Lijk" gevonden maar zet je Little Sister nog niet neer bij het lijk. Zodra je de Little Sister bij het Adam Lijk neer zet dien je haar weer te beschermen, dus je kunt beter eerst even deze kamer preparen.

Pak eerst die Audio Diary op en luister er naar. Ga dan naar de gedeactiveerde Turret/Securitybot

In het gangetje, achter de ruit, hangt een Healthstation en een Botshutdown. Hack de Securitybot/turret zodat het ding je zo meteen helpt om de Freaks onder vuur te nemen. Ga dan in het gangetje de Healthstation hacken.

Ga terug de kamer in waar het "Adam Lijk" ligt en plaats nu her en der je Trap Rivet's. Plaats Trap Rivet's aan de kozijnen van de 3 deuropeningen en aan de zijkanten van de tafel. Plaats ook Trap Rivet's aan de muurbalk.

Als je de Trap Rivet's op strategische plaatsen hebt geplaatst, de Securitybot en de Healthstation hebt gehackt dan ben je klaar om de strijd aan te gaan. Ga dus nu naar het "Adam Lijk" en zet je Little Sister neer bij het lijk.

De Little Sister begint gelijk met het aftappen van de Adam....

Terwijl de Little Sister bezig is om het Adam te oogsten moet je haar weer beschermen tegen de Freaks die nu massaal, en van 3 kanten, deze ruimte binnen stormen. De gehackte Turret en je Trap Rivet's helpen je hierbij.

Maar pas op.......De Freaks smijten ook met granaten en niet alle Freaks worden onmiddellijk gedood door de Turret en je Trap Rivet's, dus je zult zelf ook Freaks moeten killen om te zorgen dan geen enkele Freak bij je Little Sister kan geraken. Als de Little Sister klaar is met "oogsten" dan meld de game dit en dan komen er ook geen Freaks meer. 

Zodra je de mededeling hebt gekregen dat de Little Sister klaar is ga je haar dus weer oppakken.

Je krijgt de mededeling dat je de opdracht vervult hebt want je hebt dus nu van 2 Adam Lijken de Adam geoogst en je Adam tellertje staat nu op 80. 

Sinclair meld zich en hij vertelt dat je de Little Sister naar een ventilatieschacht moet brengen. 
Volgens Sinclair is er in de kelder onder de werkplaats zo'n ventilatieschacht te vinden.

Ok....je hebt de Little Sister dus weer op je schouder gezet. Deze Little Sister kan niets meer voor jou betekenen, maar je moet haar nog wel blijven beschermen en veilig afleveren bij een ventilatieschacht. 

Ga via het gangetje waar de Healthstation hangt dit "Censorship Bureau" weer uit, terug naar de railstraat. Volg nu de groene "This Way" bordjes verder door de straat en pas op voor Freaks die van overal vandaan kunnen opduiken. Kijk ook in de huisjes/kamers waar je in kan of je er ammo en/of andere spullen kunt vinden

Je gaat langs het "Courthouse" en dan zie je een Freak in de straat.

Kill de Freak en plunder het lijk en volg verder de railstraat. De straat neemt een linker bocht en dan is er rechts een kamer waar een pop achter een bureau. De straat bocht weer naar links en na de bocht is de straat weer geblokkeerd. Je bent hier bij de "Goddelijke Werkplaats" en je moet er doorheen om het vervolg van de straat te bereiken.

De "Goddelijke Werkplaats" wordt geactiveerd zodra je binnen stapt en bij de voorste tafel gaat er dan een pop de lucht in maar die pop komt ook weer omlaag. Loop langs de voorste tafel naar de volgende tafel en draai dan links en loop door naar de kamer aan de overkant van de railstraat.

Blijf even staan kijken want de pop schuift weg en het rode licht gaat aan en dan komt er een enorme hand omlaag. Rechtsachter kun je een Rivetclip van de grote kist pakken. Draai rechts en je ziet dan de railstraat weer. Volg de straat dus verder tot je in de verte weer een "Journey to the Surface" bord ziet hangen in de "Curfew" bocht. Net voor de "Curfew" bocht kun je links en recht door een gat kin de muur en dan via een aantal trappen omlaag naar een kelder gang waar een "Circus of Value" en een Healthstation hangt. 

Hack in de keldergang in ieder geval de Healthstation zodat Freaks die zich eraan willen laven het loodje leggen. Ga via de trappen dan weer naar boven en volg de railstraat verder naar de "Curtfew" bocht en verder.

Net voorbij de "Curfew" bocht kom je bij de volgende bocht en bij de poort van de Werkplaats, de "Puppet Workshop".  
Ga dus links de Puppet werkplaats binnen en......Sinclair meld zich weer.

Sinclair probeert je er van te overtuigen dat het niet in jouw voordeel is om de Little Sister op je schouder te redden, maar dat je de Sister beter zelf kan "oogsten",

Achter in de gang hangt een Healthstation. Het is verstandig om deze Healthstation nu te Hacken want als je straks terug komt dan wemelt het hier van de Freaks.

Hack dus de Healthstation en ga dan links de kamer in en laveer door de kamer naar de volgende kamer.

Helemaal achterin de werkplaats ben je dan bij een kleine Safe en de trap die omlaag naar de kelder gaat. Hack de Safe als je wilt om de inhoud eruit te plunderen en daal dan alle trappen af naar de kelder.

De kelder staat een beetje onderwater en de "Circus of Value" is kapot. 
Loop naar rechts en dan rechtsaf naar de volgende kelder en je hebt de VITA CHAMBER bereikt.

In de kelder naast de Vita Chamber zie je dan de glimmende Ventilatieschacht waar je de little Sister moet afleveren. 
Loop dus door naar de ventilatieschacht en de game e trakteert je op het volgende scherm.

Het scherm vertelt je dat je nu de keuze krijgt om Little Sister te redden of "Oogsten". Redden betekent dat je de Little Sister in de schacht moet plaatsen en "Oogsten" beteken t dat je de Sister moet doden om haar Adam te krijgen.

Ga tegen de ventilatieschacht aan staan en je krijgt dan de keus om de Little Sister de Redden of te Oogsten:

Als je kiest voor "Rescue" dan druk je dus op je "F-toets", of op je "E-toets". Je red dan de Little Sister door haar in de ronde schacht te zetten. De Little Sister wordt dan weer Mens,  maar jij loopt dan 160 ADAM mis en je krijgt geen extra beloning voor je humane daad. Of je het nu leuk vindt of niet maar het is precies zoals Sinclair je al vertelt heeft.......Rapture is een keiharde wereld en de 80 Adam die dit Little Sissie voor je geoogst heeft is bij lange na niet genoeg om de Plasmids te kunnen kopen die je nog moet kopen. Je hebt gewoon de 160 Adam dat dit Sistertje waard is hard nodig

Dus......KILL THE LITTLE BITCH.......Druk dus op je "B-toets" om de Little Sister omzeep te brengen en om 160 Extra Adam te verdienen.

Wel.......Een Little Sistertje blijkt een vissie te zijn en je peuzelt het visje met smaak op en je Adam tellertje bevat dan nu 240 Adam. 

Sinclair feliciteert je met je daad van actieve Euthanasie en vertelt je dat je nu als de gesmeerde bliksem naar de "Hall of the Future" moet gaan want daar kun je de "Incinerate" Plasmid vinden.

De ingang van die  "Hall of Future" is boven in het museum, recht tegenover de Giftshop, dus je moet nu terug naar het Museum. Maar eerst moet je deze kelder en de werkplaats weer uit. Dus ga terug naar de Vita Chamber en dan verder en bij de kapotte "Circus of Value" weer via alle trappen naar boven.

Terug boven in de poppenwerkplaats die je dan een stuk of 6 Freaks te overleven, die vanuit de railstraat binnen stormen.

Kill dus de Freaks, en hoe je dat doet moet je zelf weten, en plunder de lijken. Ga je dood dan begin je opnieuw in de Vita Chamber in de kelder. 
Maar inmiddels ben je wel dusdanig getraind dan een paar Freakjes je niet klein meer krijgen.

Terug in de railstraat kun je op het bureau, in de  kamer aan de overkant, een Hackdart oprapen. Volg de railstraat verder de "Coericon" bocht om en gelijk na de "Coericon" bocht is de straat dan compleet verspert door een instorting en een omgevallen railkar.

Rechts zit de familie doorsnee TV te kijken. Paps en Mams zitten op de bank en hun kleine ettertje ligt languit op de grond. Naast de ijskast is een deur. Ga even op de koffie bij de Familie Doorsnee. Een enorme hand heeft genoeg van het kleine ettertje en geeft het joch een ferme tik op zijn billen. Opvoedkundig is dit tegenwoordig niet meer "not done", maar ik heb zelf geen bezwaren tegen een "opvoedkundige tik op de broek"

Ga bij de Familie Doorsnee dus door de deur en je beland in de Lampenopslag. Bij de "Power To The People" staat een Freak te klooien en je wilt niet dat de Freak de "Power To The People" leegrooft. Op de vloer van de kamer staat een laagje water, dus blijf in de deuropening staan en zap het water, en dus de Freak, met de Lichting Bolt en maak het karwei dan af met de Rivet of de Machinegun.

Rechts is een diepe nis waar een "Circus of Value" staat en een kapotte krantenautomaat. 
Rechts naast de kapotte krantenautomaat kun je een Audio Diary oprapen en beluisteren.

De "Power To The People" is nog "open", als je tenminste die Freak snel genoeg hebt gekild. Gebruik de "Power To The People" om een Upgrade voor 1 van je wapens te kopen en ga dan. links, door de deuropening naar de volgende kamer.

Achter in de kamer zit een Freak voor een Muursafe. Aan de rechtermuur hangt een Botshutdown. 
Kill de Freak en ga dan de Safe hacken, maar zorg er deze keer voor dat de hack niet lukt.

Dus als je voor de muursafe gaat staan dan druk je op je "B-toets" om het hackscherm te krijgen. Laat nu voor deze ene keer de Hack mislukken, dus druk op je "F-toets" als de naald in de witte zone of een rode zone komt. De Hack mislukt en het alarm gaat af en hierdoor komen er 2 Securitybots binnen gevlogen en die nemen je onder vuur. Snel....ren naar de Botshutdown en druk op je "E-toets" om de Botshutdown weer groen te maken en de 2 Securitybots uit te schakelen.

Er liggen dan 2 gedeactiveerde Securitybots op de vloer. Hack de beide Securitybots, zodat ze dan groen zijn.

De 2 gehackte Securitybots zullen nu de rest van de route met je mee vliegen en heel veel Freaks voor je uit de weg ruimen. Probeer de 2 Securitybots nu bij je te houden. Links naast de muursafe ga je dan door de deur weer buiten.

Volg de railstraat verder en verzeker je ervan dat de 2 groene Securitybots met je mee vliegen. Na de bocht is de rail verspert door een schot. Loop dus links het "balkon" op en door naar de witte stoelzitting.

Achter het schot is de railstraat geblokkeerd door kisten, maar via de planken kun je over de kisten oversteken naar het "Disease" huis

Op de witte stoelzitting kun je nog een clip Machinegunammo oprapen. Volg de railstraat verder, door het puin en dan rechtsaf de bocht om en.....Blijf dan staan. 

Verderop zit een Freak achter de kisten en rechts hangt een Securitycamera. Je 2 groene Securitybots nemen de Freak achter de kisten wel voor hun rekening. 

Om te voorkomen dat de Camera vijandelijke Securitybots "oproept" moet je zelf even de Camera kapot schieten. Ben je te traag dan gaat het alarm af en komen er 2 rode Securitybots aangevlogen die dan jouw 2 groene bots zullen vernielen. Ren dan zelf naar de nis, onder de Securitycamera want daar hangt een Botshutdown, die je dan uit schakelt.

Ok....als de Freak gedood is en de Camera ook is uitgeschakeld dan ga je verder. Dus laveer om de kisten heen en volg de railstraat verder de volgende bocht om en ...Je bereikt dan het einde van je "Journey to the Surface" tour.,

Bij het "Escape to Rapture" bord gaat de rail omlaag maar je kunt de rail verder niet volgen. Links is een Onderhoudsdeur, die waarschijnlijk al open staat.

Ga dus, links, door de deuropening en zorg dat je 2 groene Securitybots je blijven volgen. Gelijk in de hoek ligt een Audio Diary tegen een kist aan. Draai rechts en volg de gang en je bereikt dan een dichte onderhoudsdeur.

Ik heb nu nog steeds de 2 groene Securitybots bij me en ik hoop dat jij ze ook nog bij je hebt. Rechts hangt de Deurhendel, dus trek de Deurhendel omlaag om de deur te openen en ga dan door de geopende deur en volg de gang

De gang brengt je dus terug in de Entree van de "Journey to the Surface" en.....FREAKS......

Je groene Securitybots maken gehakt van de Freak. Draai rechts en.....in de onderste etage van het museum zijn nu ook weer Freaks maar je 2 Securitybots helpen om ook die Freaks om te leggen.

Ok....je bent dus terug bij je eerste Adam Lijk. Het zou mooi zijn als tenminste 1 van de 2 Securitybots het gevecht heelhuids heeft doorstaan. Nog mooier is het als beide Securitybots nu nog heel zijn. Als het nodig is koop je bij de "El Ammo Bandito" en de "Circus of Value" nog ammo e.d en vergeet ook niet de lijken te plunderen.

Ga dan via de trap weer naar boven en dan boven naar de Giftshop maar ga niet de Giftshop in. Ga bij de Giftshop naar rechts. Je bent terug in de bovenhal van het Museum en je ziet nu de ingang van de "Hall of the Future".

Hall of the Future

Loop door en ga door de "Hall of the Future" deur en dan verder de trap op.

Bovenaan de trap ga je door de volgende deur en dan ben je in een tussen halletje met nog een trap.

Wacht......in de hal, bovenaan de trap, staan 2 Freaks te bekvechten bij een Turret. Blijf onderaan de trap staan en trek de Hacktool. 
Mik met de Hacktool op de Turret en vuur dan een Remote Hackdart naar de Turret om die Turret vanaf afstand te Hacken.

Probeer om als laatste de naald op de blauwe zone te krijgen. 
Indien de Hack succesvol is krijg je weer de felicitaties van de game.

De gehakte Turret neemt dan die 2 Freaks voor zijn rekening, dus wacht daar op en ga dan verder de trap op en de zaal in.

Plunder de 2 Freaklijken en loop door naar achteren en dan het trapje af. Links zie je dan, door de ruit, de "Gatherer's Garden" staan waar je de "Incinerate Plasmid" kunt kopen. Ga, rechts, door de deur de gang in en.....door de grote ruiten zie je een Big Sister op een rots zitten. De Big Sister ziet jou ook en ze zwemt weg.

Die Big Sister is behoorlijk pissig op je, omdat je een Little Sister hebt vermoord, of weer tot mens hebt gemaakt, en ze zal je daarvoor straks eventjes lekker aan je Big Daddy Balls gaan kietelen. Dus verheug je er alvast maar op. Volg het gangetje verder

Om de hoek kun je, indien nodig, een First Aid Kit uit de supplieskast pakken en dan kom je terug in de volgende hal. 

Bij de VITA CHAMBER ligt een Audio Diary, in de kist die voor het reclamebord staat. Aan de muur wijst de grote Hand je de weg naar de "Gatherer's Garden", dus ga voorbij de Vita Chamber linksaf het gangetje en naar de Gatherer's Garden Garden. Voor de Gatherer's Garden ligt een EVE Hypo op de vloer.

Druk op je "E-toets om in de "Garderest Garden scherm te komen en koop dan de "Incinerate Plasmid" voor 60 ADAM.

Je krijgt weer het "New Plasmid" scherm te zien, dat je weg drukt via je Spatietoets

Het "Equipscherm verschijnt dan weer dus druk op de "Equipknop" om de "Incinerate" gelijk te activeren.

Je krijgt weer een kort, komisch, filmpje te zien over deze Plasmid.

Als je nog ADAM over hebt dan kun je nog overwegen om ook de Healthupgrade en Eve Link te kopen. De Healthupgrade zorgt dat je Healthmetertje langzamer leegt loopt en de Eve Link zorgt dat elke Firts Aid Kit ook gelijk je voorraad EVE aanvult. Heb je geen lege slots meer in het "Equip" schrem dan kun je deze 2 Tonics ook opslaan in de Gene Bankl, voor later gebruik

Ok...ga terug door de gang naar de deur van de Entree hal. 
Onderweg komt, bij de Vita Chamber, 1 van de poppen tot leven want die blijkt een Freak te zijn. Deal with him.
Links is dan een doorgang die geblokkeerd is door ijs. 
Gebruik je nieuw verworven Incinerate om het ijs te smelten.

Ga naar binnen. Ik heb hier bij de Gatherer's Garden nog 2 Tonics gekocht want ik had toch nog Adam over
Ik heb de "Carefull Hacker en de "Eve Upgrade" gekocht en gelijk geactiveerd.

 In het keukentje staat een pop de vloer te spuiten. 
Hier staat ook weer een "Gatheres Garden", dus als je nog Adam hebt en je wilt nog een Plasmid kopen dan kun je dat doen.

Loop door naar het keukentje. In een ijsberg steken wat items die je vast en zeker wel kunt gebruiken, maar je kunt ze niet uit het ijs trekken. 
Smelt het ijs dus met je Incinerate en pak dan de items.

Ga terug naar de gang en dan links door de deur de entree hal weer in, waar de Turret staat, en loop terug door de entree hal naar de trappen hal en......de lichten gaan uit en alles begint te schudden en de beeldschermen springen kapot... In de tussenhal kun je nog even je ammo en/of EVE aanvullen bij de "Circus of Value". 

Voor je nu verder gaat zorg je dat je de Electric Bolt weer in je linker hand hebt en de Rivetgun in je rechter hand. Zorg ook dat je voor de Rivetgun de Heavy Rivetkogels geladen hebt. Ga dan door de deur en de gang en.....De toegangsdeur naar het museum zit dicht en begint te "kreukelen" en de deur barst dan letterlijk uit zijn voegen. Stap het Museum weer in en........

Museum:

De BIG SISTER is hier en ze is ongelooflijk kwaad. Grote Zus smijt, met haar speciale krachten, de grote bank naar je toe, dus ontwijk het zaakje en ga dan de strijd met Grote Zus aan.

Zap je Grote Zus met Electric Bolt om haar even bewegingsloos te krijgen en pomp dan je Heavy Rivets in haar lijf. 

Dit moet je een paar keer doen want Grote Zusjes zijn taai. De Zus smijt spullen naar je toe en ook granaten en ze heeft nog een paar gemene wapens tot haar beschikking. Maar uiteindelijk krijg je Zus welk plat.

Sinclair meld zich en vindt je een hele pief. Plunder het Big Sister lijf. Sinclair meld dan dat je terug moet keren bij de Atlantic Exprestrein om het ijs dat de poort van de tunnel blokkeert te smelten met je Incinerate. En dat is dan ook gelijk je nieuwe opdracht.

Maar voordat je hier weg gaat kun je best nog even de Giftshop gaan plunderen. 

Ga dus nu de Giftshop binnen.

Giftshop

Er zwerven uiteraard een paar Freaks rond in de giftshop, dus kill ze en plunder de l;ijken. Gelijk als je binnen komt is links de kassa. 

Plunder de kassa voor wat Dollars. Links, bij het balkon, staat een "El Ammo Bandito" die je kunt hacken. 
Rechts achter de verkooptoonbank, kun je een Safe hacken en dan plunderen en een Audio Diary oprapen

Voorbij de "El Ammo Bandito" kun je omlaag naar de toiletten. 

Het damestoilet is afgesloten door een hek, maar als je de hendel zapt met de Electric Bolt gaat het hek open.

In het damestoilet kun je, op het "altaartje" in de hoek, een Audio Diary rapen en beluisteren.

In het herentoilet kun je ook nog wat items oprapen. Ok.....als je de Giftshop geplunderd hebt dan ga je terug naar de bovenzaal van het museum want het is de hoogste tijd om terug te keren naar het Atlantic Express station. Loop door de museumzaal naar de VITA CHAMBER. 

Ga dan, links, de entree hal weer in, waar je de "Sports Boost" hebt gevonden.

De uitgang is rechts, maar je kunt, links, nog even de kamer in om er wat ammo te rapen. 
Keer dan terug en ga dan via de rechter deur de grote Entree hal van Ryan Amusement weer in.

Loop rond naar de andere kant en verdwijn daar door de deur de tussen hal in. In de hoek staat dus een "Circus of Value", die je eerder al wel gehakt hebt, maar achter de balustrade zie je een ijsberg waar een Audio Diary in steekt.

Als je nog genoeg Eve in je Eve metertje hebt dan kun je het ijs met de Incinerate smelten om dan de Audio Diary te kunnen pakken. Is je Eve metertje echter bijna leeg en je hebt ook geen Eve Hypo's meer om je Eve aan te vullen dan vergeet je dit maar want anders heb je niet genoeg zap om de Incinerate in het station te kunnen gebruiken. Ga links en door de deur en vol;g de route dan terug naar het Station.

Atlantic Express Station:

Je bent terug in het station waar je dit level ook bent begonnen. Maar je hebt nu de Incinerate, dus je kunt het ijs dat de deur van de tunnel blokkeert nu smelten. Loop dus door naar de witte poort, voor de trein en......Sinclair meld zich en zegt dat je het ijs moet smelten.

Smelt het ijs voor de poort dus met de Incinerate en.....je hebt je opdracht vervult

Sinclair meld zich weer en hij zegt dat je de hendel moet overhalen om de poort te openen en dat hij je dan zal ontmoeten in de trein. Draai dus om en ga naar het hok waar de hendel in zit en ga naar binnen

Ga voor het console staan en druk dan op je "E-toets" om de rode hendel omlaag te zetten en.......Augustus Sinclair komt tevoorschijn. Je ziet Sinclair door het raam, maar Sofia Lamb heeft de deur van dit hok gesloten en je kunt niet naar buiten.

Sinclair lult even tegen je aan en dan rent hij de trein in en gilt dat Freaks het station binnen stormen. De deur gaat weer open, dus ren naar buiten en ren naar de trein terwijl je al schietend de Freaks van je lijf houd.  Als je bij de trein bent gekomen krijg je van de game nog even een waarschuwing dat je zeker moet weten dat je dit level wilt verlaten, want je komt hier nooit meer terug.

Je hebt hier gedaan wat je moest doen, maar als je wilt kun je nu opnieuw door het hele level gaan om spullen te zoeken die je eventueel bent vergeten te vinden. Het is niet nodig, maar als je het leuk vindt om nog een keer door het Ryan Amusement park te gaan dan moet je het vooral doen. Lang niet alle Freaks zijn in dit level dood en je hebt ook lang niet alle spullen gevonden die je kon vinden in dit level. Je moet het zelf weten. De trein, met Sinclair erin, blijft hier geduldig staan wachten tot jij het tijd vindt om door te gaan naar het volgende level. Ik ga nu gelijk door.

Ren de trein in en haal de treinhendel over om dit level te verlaten.

Je beland in: 

Hoofdstuk 4:

Walkthrough door: Louis Koot

De Atlantic Express heeft het volgende station, Pauper's Drop bereikt en......STOPT hier.
Sofia Lamb kondigt een algehele Lockdown van de City af en dus kan de trein al weer niet verder.

Een dikke Freak "Freakt" een dunne Freak. Die dikke Freak is een "Brute" Freak en nadat ie de dunne Freak heeft gekild springt ie bovenop de trein. Zo'n "Brute " Freak is een taaie rakker en ze zijn moeilijker om hals te brengen dan je doorsnee Freak. 

Draai je om en je hoort Sinclair, die dus ook nu in de trein zit maar zich niet durft te vertonen.

Ok....Je moet dus het voormalige hotel van Sinclair, The Sinclair Deluxe" zoeken en dan "Governor" Grace Holloway zien over te halen om je haar "Override Key" te geven zodat de Atlantic Express verder kan naar het volgende level. Loop de trein uit het perron op. Tussen de banken staat een grote hutkoffer die je kunt plunderen en als je daarna naar links loopt kun je ook nog een gewone koffer plunderen.

Je ziet dan ook het "Bulkhead" kantoor. Aan de andere kant van de trein kun je nog wat ammo gaan ophalen. Heb je daar geen behoefte aan dan vergeet je dat maar, maar wil je die ammo wel dan loop je terug naar de voorkant van de trein. Je ziet dan het lijk van die dunne Freak in het water drijven.

Steek over naar de richel achter de trein en volg de richel dan naar rechts, naar de andere kant.

Je moet dan even door het water waden naar de ammo die dan achterop de richel ligt. Grijp dan de Heavy Rivet en de Machinegun ammo. Loop terug over de richel naar de voorzijde van de trein en steek terug door het water naar de overkant. Loop naar links en ga nu even het "Bulkhead" kantoor in. In het "Bulkhead" kantoor is een VITA CHAMBER en de console met de rode hendel waarmee je de grote deur van de treintunnel weer moet openen. 

De rode hendel kun je echter pas activeren als je de "Override key" hebt gevonden. Ga dus weer naar buiten. 
Aan de overkant is het Ticketkantoor. Ga het ticketkantoor binnen.

In het Ticketkantoor hangt een Healthstation en een Botshutdown en er staat een kassa. Hack de Healthstation en plunder de kassa. De Botshutdown is groen dus daar kun je nu niets mee. Maar onthoud deze Botshutdown voor als je straks hier weer terug gekomen ben. Ga weer naar buiten en ga nu door de "Atlantic Express" poort.

De rode deur gaat niet open, dus Hack de Doorcontrol. Ga voor de Doorcontrol staan en druk dan op je "B-toets" om de Hack te starten en druk dan 3 keer op je "F-toets" als de naald in een groene zone komt. Lukt de Hack dan gaat de rode deur open. Loop dan door de tussen hal in. 

Voor het puin ligt een kapotte Rosie robot en er staat een Machinegun. Grijp de Machinegun. Rosie is zo dood als een pier. Wil je weten wat Rosie is en wat je ermee kunt dan druk je op je "M-toets" voor uitleg over Rosie. Laveer om het puin heen en verdwijn dan door de rode deur naar de volgende hal.

Aan de muur hangt hier je eerste GENE BANK. Bij de omgevallen ijskast ligt een EVE Hypo en in de hoek ligt Rivetammo. 
Grijp, indien nodig, de Eve Hypo en de Rivetammo en ga dan naar de GENE BANK.

De Gene Bank:

Dit is je eerste Gene Bank die je tegenkomt in de game. Ga er vlak voor staan en druk dan eerst op je "M-toets" om het uitlegscherm te openen en lees dan de uitleg over de Gene Bank goed door.

Gene Banken kun je niet hacken en dat is ook niet nodig. Gene Bank's dienen als opslagplaats en als wisselplaats voor je Plasmids en je Gene Tonics. Je kunt altijd maar een beperkt aantal Plasmids en Gene Tonics geactiveerd hebben. Plasmids en Gene Tonics die je wel hebt gekocht maar nog niet wil of kunt activeren sla je dus op in de Gene Bank. In elke Gene Bank zitten dus je geactiveerde en je niet geactiveerde Plasmids en Gene Tonics en in een Gene Bank kun je dus wisselen van Plasmids en van Gene Tonics.

Druk op je "E-toets" om in de Gene Bank te geraken. Je krijgt eerst een klein uitlegschermpje

Druk het scherm weg en je komt dan in het Gene Bank scherm

In dit scherm zie je dus welke Plasmids en Tonics je geactiveerd hebt en welke Plasmids en Tonics je in "Storage" hebt. Op dit moment heb je echter geen inactieve Plasmid's en Tonic's in opslag. De 3 Plasmids die je hebt, de Electric Bolt, de Telekinesis en de Incinerate, zijn actief en ook de 3 Tonics die je hebt zijn al geactiveerd. Andere Plasmids en Tonics heb je nog niet dus je kunt nu geen Plasmid's en Tonic's switchen.

NB: Ik moet je eerlijk vertellen dat ik, ook al in Bioshock 1, de werking van de Gene Banken niet helemaal begrijp. Ik heb er ook niet veel gebruik van gemaakt. Je moet dus zelf maar een beetje experimenteren met de Gene Banken.

Goed.....sluit de Gene Bank en bewapen je zelf met de Machinegun of de Rivet met Heavy Rivets en zorg ook dat je Electric Bolt in je linker hand zit. Ga dan door de volgende rode deur en......

Bij het "Altaar" zijn 3 Freaks aan het "bidden" terwijl een Little Sister probeert te ontsnappen in de ventilatieschacht.

De 3 Freaks krijgen jouw in de gaten, dus ze komen op je toe gerent en dat geeft het Little Sistertje de kans om haar vege lijf te redden.

Kill de 3 Freaks en plunder de lijken. Achter het altaar kun je dan nog wat drinken en eten oprapen. Ga dan naar links. Rechts is een VITA CHAMBER en op het bankje zit nog een Freak. Er ligt ammo op het bankje en een koffer op de grond. Het lijkt erop dat de Freak op het bankje al dood is, maar schiet voor alle zekerheid toch zijn kop er maar af. 

Je ziet 3 "cellen" en de poort naar "Pauper's Drop". In de middelste cel ligt ammo en Dollars maar die kun je niet pakken omdat de cel is afgesloten door een hek. Gebruik dus Telekinesis om de spullen uit de cel naar je toe te halen en druk dan op je "E-toets" om de items op te bergen.

Ok.....bewapen je zelf weer met de Electric Bolt en de Rivetgun met de Heavy Rivetammo en ga dan door de poort "Pauper's Drop" in. Een "Brute Freak" krijgt het even aan de stok met een paar dunne Freaks en er volgt een ontploffing en dan hoor je Govoner Grace Holloway die je van harte welkom heet in "Pauper's Drop".

Pauper's Drop:

A: Uptown: De Fishbowl Diner:

Je bent nu dus in Pauper's Drop. Pauper's Drop bestaat uit 2 delen, Uptown en Downdown en je bent in Uptown. 
Het centrale punt hier is het Restaurant, of te wel de Fishbowl Diner. 

Je kunt helemaal rondom de Fishbowl Diner lopen maar ik raad je dat niet aan want aan de andere kant hangt een Securitycamera en die kun je eerst beter hacken. Er banjert hier ook een Big Daddy met zijn Little Sister rond. Je hebt ADAM nodig dus je zal straks die Big Daddy moeten omleggen om de Little Sister "te nemen". Als je naar rechts kijkt dan zie je een "Circus of Value". Heb je EVE Hypo's of andere spullen nodig dan ga je even de "Circus of Value" hacken en dan koop je er wat je nodig hebt, indien je het kunt betalen.

Ga niet rechtsom langs de Diner want dan zal de Securitycamera, die voor de bloemenwinkel hangt, je opmerken en dan krijg je ontzettende heibel met Freaks en Securitybots. Als je de "Circus of Value" gehakt hebt dan draai je om zodat je weer naar de voorzijde van de Diner kijkt.

Ga nu, langs de voorzijde van de Diner, naar achteren. Er ligt dan een gedode Rosie Big Daddy bij de vuurpot en je ziet de ingang van het "Sinclair Deluxe Hotel".

Plunder de Rosie en grijp ook de overige spullen die bij de vuurpot leggen en ga dan verder naar de ingang van het Sinclair Deluxe, maar ga niet naar binnen. Je bent nu aan de achterzijde van de Diner. Loop voorbij het Sinclair Deluxe naar de volgende hoek en.......Een Freak is bezig een Securitybot te hacken en dat lukt haar. Kill snel de Freak omdat dan ook die Securitybot "dood" gaat. Het is waarschijnlijk dat de Freak, via de plankenhelling omhoog rent naar het dak van de Diner, maar ook dan kun je die Freak killen. Als de Freak dood is stort de Securitybot ter aarde en dan kun jij de Securitybot Hacken zodat die dan een tijdje voor jouw gaat werken. 

Het is zeer waarschijnlijk dat je in deze hoek nu de Little Sister en haar Big Daddy tegen komt.

Laat de Little Sister en haar Big Daddy nu nog met rust. Zolang je maar uit de buurt blijft zal de Big Daddy je negeren. Kom je echter te dichtbij of ga je in de weg staan dan krijg je een oplawaai van de Big Daddy. Draai rechtsom. Een planken helling gaat omhoog naar het dak van de Fishbowl Diner. Ga via de planken helling omhoog naar het dak van de Diner.

Op het dak staat, achter het linker ventilatie"huis" een TURRET. 
Trek de Hacktool en gluur voorzichtig de hoek om en schiet dan een Remote Hackdart in de Turret en hack het ding dan

Als de Turret gehackt is loop je naar de rand van het dak. 
Een provisorische planken brug gaat vanaf het dak naar de overkant, naar een ruimte achter het reclamebord van de Flowershop. 

Ga op het begin van de brug staan en kijk dan naar rechts en omlaag. Aan de dakrand van de Diner zie je dan nu een Securitycamera hangen, die het gebied voor de Flowershop bestrijkt. Die camera ziet jouw nu niet omdat je op het dak staat. Vuur een Remote Hackdartje in de camera en hack het ding dan om de camera groen te maken.

Als je de camera gehakkeld hebt dan ga je over de brug naar het"rode" hok boven de Flowershop.

In het "rode" hok ga je naar rechts de hoek in en je vindt er dan een Kist en een Audio Diary en de Hacker's Delight Gene Tonic. 
Grijp de Audio Diary en plunder de kist en grijp dan de "Hacker's Delight".

Het uitlegscherm vertelt je dat deze Hacker's Delight er voor zorgt dat als je een Hack doet dan gelijk je gezondheid wordt hersteld. Druk het uitlegschermpje weg en beslis dan of je de Hacker's Delight gelijk wil activeren of wil opslaan in de Gene Bank voor later gebruik.

Sluit ook dit scherm weer en loop de "brug" weer op maar steek niet terug over naar het dak van de Diner. 
Draai  links. Je kijkt over de richel van het reclamebord en achter op de richel ligt een EVE Hypo.

Spring de richel op en ga de EVE Hypo oprapen. Ook als je geen nieuwe EVE Hypo nodig hebt spring je de richel op en dan kijk je naar de Diner. Je ziet die Camera hangen, maar daar heb je gehakt van gemaakt, dus die camera zal geen alarm slaan. Spring dus omlaag en draai je dan om naar de Flowershop. Dit is de "Marlene's Flower Emporium". Ga naar binnen.

In de Flowershop vindt je een Audio Diary, op het achterste ladekastje, en een Hackdart.

Plunder ook nog even de laden van de beide kastjes en ga dan terug naar buiten en draai rechts. Achter de kiosk hangt een GENE BANK aan de muur en in de verte zie je een Botshutdown hangen. Als je naar rechts kijkt dan zie je de doorgang naar Downtown en daar hangt een Gatherer's Garden.

In de Gene Bank kun je dus je geactiveerde Plasmids en Tonics deactiveren en vervangen door Plasmids en Tonics die je in opslag hebt gezet. Maar ik denk dat je nu geen Plasmids en Tonics in opslag hebt dus je hoeft de GENE BANK nu niet te gebruiken. In de Gatherer's Garden kun je dus Plasmids kopen, maar daar heb je ADAM voor nodig en, als je de game zonder CHEATEN speelt, je hebt nu niet voldoende ADAM. 

Dus vergeet de Gene Bank en de Gatherer's Garden nu maar en loop rechtdoor, richting de Botshutdown. Je ziet dan een "El Ammo Bandito"

Hack de "El Ammo Bandito" en koop dan wat je gebruiken en betalen kunt en loop dan verder en....
.......je bent terug aan de achterzijde van de Diner en ziet de achterdeur. Ga via de achterdeur nu de Diner in.

Je komt terecht in de keuken van de Diner. Doorzoek de keuken op bruikbare spullen zoals eten en drinken en ga dan door de deur het restaurant in. Loop door het restaurant en plunder de kassa, die op de grond staat.

Loop dan helemaal door naar de hoek, achter de toonbanken. Je vindt in de hoek een Freak lijk. Bij het lijk ligt een EVE Hypo en......de SHOTGUN.

Grijp, indien je nog plek hebt, de EVE Hypo en grijp de SHOTGUN.

De Shotgun is je nieuwe wapen en je kunt het ding gelijk uit proberen want zodra je de Shotgun hebt gepakt stromen er Freaks de Diner binnen. De Freaks komen via de voordeur en de achterdeur binnen en ze vallen ook door het plafond. Het zijn een stuk of 8 Freaks, dus kill ze allemaal en overleef dit gevecht.

De Shotgun vindt ik persoonlijk niet zo'n best wapen omdat je na elke paar schoten het ding moet herladen en dat kost tijd. Je kunt voor de "gewone" Freaks beter de Rivet met de Heavy Rivets gebruiken of de Machinegun met de antipersoneelamma.

Hoe het ook zij....overleef het gevecht met de Freaks in de Diner en plunder dan de lijken en ga dan naar buiten. Het is nu tijd om de Little Sister in haar nek te gaan grijpen, maar daartoe moet je wel eerst haar Big Daddy vermorzelen. Zoek dus de Little Sister en haar Big Daddy op.

Deze Big Daddy is een "Rosie" en zijn wapen is een afstand wapen die niet zo'n heel erg groot bereik heeft. Kom je te dichtbij dan slaat de Rosie je neer met zijn wapen. Je kunt een Rosie dus vanaf afstand onder vuur nemen met je wapens, nadat je hem eerst zapt met je Electric Bolt.

Wel.......ik ben geen strateeg, dus zoek zelf maar uit hoe jij het beste deze Rosie Big Daddy kunt omleggen. 
Maar omleggen moet je dit scharminkel want anders kun je de Little Sister niet "bezitten". 
Heb je de Rosie Big Daddy eenmaal down dan ga je vlak voor de jankende Little Sister staan. 
Druk dan op je "F-toets" of op je "E-toets" om het zusje op te pakken en op je schouder te plaatsen.

Ok....Je hebt weer een Little Sister op je schouder en dus kun je ADAM gaan oogsten. Ik weet dus niet waar jij nu staat, maar ik sta aan de voorkant van de Fishbowl Diner, bij de "Circus of Value" automaat en hier heb ik dus de Big Daddy gemold en de Little Sister in haar nek gegrepen. Als je op je "R-toets" drukt en deze even ingedrukt houd dan spuugt je Little Sister weer een straal witte mist uit die je dan naar het dichtsbijzijnde ADAM Lijk zal leiden.

Voor de Fishbowl Diner staat dus een kiosk en links naast de Kiosk ligt een ADAM Lijk. 
Ga naar het Adam Lijk en zet je Little Siter bij het lijk neer en zij gaat gelijk aan vde slag om de ADAM uit het lijk te zuiogen.

Je moet dus nu je Little Sister weer beschermen, zolang zij bezig is met het lijk. De Freaks komen van alle kanten, dus leg ze om en zorg dat geen enkele Freak je Little Sister kan bereiken en doden. De Little Sister, en de game, meld vanzelf dat ze klaar is met de oogst en dan pak je haar dus weer op.

Elke Little Sister kan de Adam van 2 lijken voor je oogsten, dus je kunt nog op zoek gaan naar nog een Adam Lijk en die vindt je Downtown. Ik moet je wel even waarschuwen want zodra je Downtown bent dien je een gevecht tegen een BRUUT te overleven en dat zal niet makkelijk zijn, dus zorg dat je voorraad ammo voor elk wapen op peil is en zorg ook dat je voldoende EVE hebt. Je kunt ammo en Eve kopen bij de "Circus of Value" en de "El Ammo Bandito".

Ok....plunder de her en der liggende Freaklijken en ga dan terug naar de achterzijde van de Fishbowldiner, naar de "To Downtown" poort, waar de Gatherer's Garden staat.

Ga in de poort, via de linker trappen of de rechter trappen, omlaag en dan links en je bent dan in:

B: Pauper's Drop Downtown:

Het gevecht met een Bruut:

Je bent "Downtown". Rechts hangt een Gene Bank en links kun je, bij het omgevallen vat, wat items oprapen. In de verte zie je de "King Pawn". Loop verder richting de "King Pawn". Op de hoek hangt een Healthstation, maar je krijgt even niet de tijd om die nu te hacken want ...........Op het dak van de "King Pawn" verschijnt een BRUUT en Bruutje springt omlaag en komt op je af.

Ok.....je moet de BRUUT zien te overleven, dus je moet de Bruut doden, maar dat is nog niet zo eenvoudig.

Een Bruut is snel en sterk en is in staat om zware spullen naar je te smijten. 
Je kunt echter gebruik maken van je Telekinesis om de spullen die de Bruut op je af smijt op te vangen en dan terug te smijten. 

Het ene moment staat een Bruut nog ver van je af maar door hun snelheid zijn ze binnen no time bij je. De Machinegun met de antipersoneelammo is een goed wapen tegen een Bruut, maar ook de Shotgun is niet slecht. De Shotgun heeft echter als nadeel dat het herladen steeds wat tijd kost en in die tijd is de Bruut dan weer op je toe gerent en heb je een paar rake oplawaaien gekregen.

In eerste instantie moet je de Bruut flink verwonden. Als je de Bruut flink hebt verwond dan heeft ie er even genoeg van ben rent dan, bij de Healthstation, de hoek om. Er volgt dan een explosie waardoor er een gat in de muur ontstaat en uit dat gat komen dan ook 2 gewone Freaks te voorschijn die de Bruut een handje gaan helpen.

Je hebt dan nu te maken met de Bruut en 2 gewone Freaks, dus.........doe je best en zorg dat je het overleeft. 

Het is mij ook gelukt, dus er is geen reden om aan te nemen dat het jou niet zal lukken om zowel de Bruut als de 2 Freaks nu naar hun respectievelijke HEL te verbanden. Zijn ze dood dan plunder je de lijken. 

Je bent hier dus op een plein. Hack nu eerst even de Healthstation want straks moet je weer hier je Little Sister verdedigen en als dan Freaks zich willen laven bij de gehakte Healthstation dan gaan ze vanzelf dood. Op de Hoek is dus de "King Pawn" en verder op zie je de ingang van de "Fontaine Kliniek".  De King Pawn is dus een pandjesshop waar de inwoners van Rapture hun dure spullen kunnen belenen. De King Pawn is echter gesloten, dus je kunt er niet via de voordeur naar binnen.

In de steeg tussen de King Pawn en de Fontaine Kliniek staat een "Circus of Value" automaat die je kunt hacken om er dan je voorraden bij aan te vullen. Ga naar de deur van de Fontaine Kliniek. De deur van de Fontain Kliniek zit op slot met een code slot en onder het code slot staat een Audio Diary. Je weet de code nog niet voor de Fontain Kliniek.

Pak de Audio Diary en luister er naar want Tobias Riefers meld dan dat je de code voor deze deur kunt vinden in de Fishbowl Diner.

Ok......als je deze Tobias Riefers Diary beluistert heb dan loop je om het plein heen naar de hoek aan de andere kant.
Onder een "Office to rent" uithangbord vindt je een klein altaartje ter nagedachtenis aan ene Prentice Mill

Op het altaar ligt een Audio Diary dat je pakt en beluistert. 
Draai je om zodat je over het plein kijkt. Voor de King Pawn staat een kiosk op het plein en bij de kiosk ligt een ADAM Lijk.

Ga naar het Adam Lijk en zet je Little Sister er weer bij neer en zij zal weer de Adam uit het lijk gaan oogsten.

Wel.....je moet je Little Sister weer beschermen tegen de Freaks die weer van alle kanten komen, dus doe je best en zorg dat je zusje niet dood gaat. 
De Freaks verschijnen ook op de balkons van de gebouwen en die "balkon" Freaks smijten met granaten. Als je Little Sistertje meld dat ze klaar is dan pak je haar weer op.

Deze Little Sister heeft haar nut weer gehad, dus je kunt haar nu naar een ventilatieschacht brengen waar je dan weer de keuze krijgt of je haar wilt redden of oogsten. De dichtstbijzijnde ventilatieschacht is in de trappen poort waar je weer omhoog kan naar Uptown en de Fishbowl Diner. 

Je moet toch nu terug naar de Fishbowl Diner om er de code voor de Fontain Kliniek te zoeken, dus ga terug naar de poort en....je ziet dan de ventilatieschacht.

Ga tegen de ventilatieschacht aan staan zodat je de keuze krijgt om de Little Sister te Reden of te "Harvesten". "Harvesten" betekent dus dat je ook deze Little Sister gaat doden, maar misschien is het verstandig om nu de Little Sister te redden. Ten slotte heb je al 1 Little Sister vermoord en we willen toch niet als serie kindermoordenaar verder door het leven gaan.

Kies dus nu voor "Resque" en je red dit Little Zusje. Je aait over de bol van het zussie en er volgt dan een witte flits.

Kijk omlaag en naar links en zie.....het zusje is je zeer dankbaar voor haar "Salvation" en ze kruipt dan de ventilatieschacht in om te vluchten. 

En jij hebt extra ADAM verdient, maar dat had je ook gekregen had je het zusje nu hier om hals gebracht. Ga de trappen op naar boven en je ben t dan terug in:

C: Uptown:

Ga via de achter deur van de Fishbowl Diner weer naar binnen en dan via de keuken naar het restaurant. Ga weer naar de hoek waar het lijk ligt waar je de Shotgun bij hebt gevonden. Rechts boven het lijk zie je nu een krant liggen en op die krant staat de code voor de Fontain Kliniek deur en die code is: 0047, maar het kan zijn dat jij een andere code krijgt.

Ok....je weet dus nu de code om de Fontain Kliniek in te kunnen, maar dat gaan we nog niet doen. We gaan nu eerst even een detourtje maken naar het Sinclair Deluxe Hotel. Dus ga naar de achterzijde van de Fishbowl Diner en dan door de Sinclair Deluxe deur

Sinclair Deluxe hotel: 1e keer:

Je beland in een glazen tunnel die dan naar links en naar rechts gaat. Volg de tunnel naar links en ga dan door de hoteldeur naar binnen.

Je bent dan in de receptiehal van het hotel. Links is de receptiebalie, rechts is een VITA CHAMBER en verder op hangt een Botshutdown aan de muur. Loop om de receptiebalie naar links, naar de hoofdingang van het hotel

Ga door de hoofdingang het hotel in en......Er verschijnt een Bruut en die Bruut probeert een brok steen naar je te smijten maar helaas....het brok steen veroorzaakt een ontploffing waardoor de volgende ingang volkomen geblokkeerd wordt

De toegang tot het hotel is dus nu volledig verspert en Augustus Sinclair is er niet blij mee. Sinclair meld dat je moet zien uit te vinden hoe een Bruut "tikt" om die puinhoop te kunnen opruimen. Om daar achter te komen heb je een Genetic Camera nodig. Met zo'n Genetic Camera kun je een "genetische foto" maken van de Freaks. Sinclair denkt dat je in de King Pawn shop zo'n Genetic Camera kunt vinden.

Ok.....je kunt dus niet verder het hotel in en moet dus terug naar de King Pawn in Downtown. Maar die King Pawn is gesloten.......Hiert in de gangt hangt een zogenaamde Refilltank aan de muur waar je de Drill mee vol kunt tanken, indien dat nodig is.  Draai je om naar de toegangsdeur. Links is een kantoor en rechts het receptiekantoor.

Ga even de beide ruimtes in om er wat spullen te zoeken. 
In het linker kantoor hangt een Gene Bank en kun je een lijk in een koffer plunderen. Bij dat koffer lijk ligt ook een EVE Hypo.

Je kunt ook de 2 "Plumo" containers plunderen en in de ruimte achter de kasten staat een bureau waar je ook nog wat items kunt oprapen.

Dus plunder het linker kantoor en ga dan naar het rechter kantoor. Het rechter kantoor is dus de receptiebalie maar heeft ook een achterkamer.

Op het bureau, bij de balie, ligt een Audio Diary van Augustus Sinclair. Plunder het bureau en de kasten en ga dan door de grijze kluisdoor naar het achter kamertje waar je een Safe vindt die je kunt hacken en er ligt een Hackdart in de kast.

Ok....als je de beide kantoortjes hebt geplunderd verlaat je het hotel en volg je de glazen tunnel terug naar de Fishbowl Diner.

Vindt de Genetic Research Camera:

Terug bij de Fishbowl Diner ren je door naar de "Downtown" poort want je moet dus terug naar de King Pawn. Voor je nu echter omlaag naar Downtown gaat kun je bij de Gatherter's Garden enige waardevolle spulletjes gaan kopen, want je hebt inmiddels weer een voorraadje ADAM vergaard.

De Gatherer's Garden:

NB: Je hoeft nu geen nieuwe Plasmids of Tonics te gaan kopen, je kunt dat ook later doen of helemaal niet doen, maar waarom zou je het niet doen? 

Activeer de Gatherer's Garden om in het verkoop scherm te komen.

Je kunt standaard  maar 3 Plasmids en 3 Gene Tonics geactiveerd hebben. Wil je meer Plasmids en Gene Tonics kopen dan kan dat wel maar dan moet je wel extra Plasmid Slots en extra Tonbic Slots kopen, of je nieuwe aankopen opslaan in de Gene Bank. In  een Gene Bank kun je dan Plasmids en Tonics omruilen. Maar dat gedoe met Gene Banken is omslachtig. Beter is het om extra Plasmid Slots en extra Gene Slots te kopen want dan kun je een nieuwe Plasmid of Tonic gelijk activeren en gebruiken.

Als het klopt heb je nu tenminste 200 ADAM, maar dat kan natuurlijk meer zijn als je al meerdere Little Sisters hebt "verbruikt".  Koop nu eerst een Plasmid Slot voor 40 ADAM. Je krijgt dan een uitlegschermpje voorgetoverd dat je meld dat je een nieuw Plasmid Slot hebt geopend.

Druk dit scherm weg en je krijgt dan het Plasmid Slot scherm te zien

Het scherm meld dat je geen Plasmid hebt die je in je nieuw gekochte Slot kunt plaatsen. En dat klopt ook want die Plasmid moet je nog kopen. Sluit dit scherm om terug te keren in het verkoopscherm. Het verkoopscherm is verandert want je kunt er nu ook een Tonic Slot kopen. Koop nu een nieuw Tonic Slot. Je krijgt weer het scherm dat meld dat je nu een nieuw Tonic Slot hebt gekocht.

Sluit het scherm en het Tonic Activatiescherm verschijnt.

Ook dit scherm meld dat je geen Tonic hebt die je in het nieuwe slot kunt plaatsen. Sluit dus dit scherm ook weer om weer terug te keren in het verkoopscherm. Ok....nu je zowel een nieuw Plasmid Slot en een nieuw Tonic Slot hebt aangeschaft kun je een nieuw Plasmid en een nieuwe Tonic gaan kopen, mits je nog voldoende ADAM hebt. 

Je moet zelf bepalen welke Upgrade, Plasmid of Tonic je nu wilt aanschaffen. Ik  heb hier nu de Winterblast en de Telekinesis 2 en de EVE Saver Tonic gekocht. De Telekinesis 2 vervangt de Telekinesis 1 maar is sterker Maar ook de Electric Bolt 2 en de Cyclone Trap zijn goede keuzes. Je moet het dus zelf weten, maar ik zou in ieder geval de EVE SAVER kopen want deze Tonic reduceert het verbruik van je EVE voorraad aanzienlijk en dus kun je langer van je Plasmids gebruik maken.

Koop je de Winter Blast dan krijg je eerst weer het uitlegscherm

Als je het uitlegscherm weg drukt dan kom je dus in het activatiescherm waar je dan klikt op "Equip" om je nieuwe Plasmid nu gelijk te activeren

Je kunt dan de Winter Blast gelijk gebruiken via je de toets die daarvoor is aangewezen en je rechtermuisknop. 
Een kort komisch filmpje toont je wat de Winter Blast doet.

De Winter Blast bevriest dus de vijanden tijdelijk waardoor je ze dan makkelijker kunt killen.

Koop je de Telekinesis 2 dan krijg ook weer het uitlegscherm en dan het "Equip" scherm waarin je dan weer op "Equip" klikt. De Telekinesis 2 Upgrade je Telekinesis 1 Plasmid, dus je hebt er geen nieuw Plasmid Slot voor nodig. Dit geld ook voor de Electric Bolt 2, mocht je die willen kopen. Een kort komisch filmpje toont je weer wat de Telekinesis 2 voor je kan doen.

Je hebt ook een Tonic Slot gekocht dus, als je nog voldoende ADAM hebt, je kunt ook nog een Tonic kopen. Ik recommandeer je om de EVE SAVER Tonic te kopen, want dan reduceer je het EVE verbruik aanzienlijk en kun je de Plasmids langer gebruiken.

Koop dus de EVE SAVER en activeer deze Tonic in je nieuw gekochte Tonic Slot door op de "Equip" knop te klikken.

Ok.......je ADAM is nu weer bijna helemaal op. Als je dus nog andere Tonics of Plasmids wilt kopen zul je eerst weer een Little Sister in haar nek moeten grijpen en dat betekend dat je eerst weer een Big Daddy moet omleggen.

Verlaat deze Gatherer's Garden en ga via de trappen terug naar:

D: Downtown:

Loop door naar de King Pawn pandjeswinkel en loop helemaal tegen de voordeur van de pandjeswinkel aan.

De voordeur zit op slot met een hangslotketting, dus je kunt de King Pawn niet in. Sinclair meld zich en zegt dat je code 0047 moet gebruiken nop het Keyslot van de Fontaine Kliniek want via het dak van de kliniek kun je op het dak van de King Pawn komen. Wellicht dat je via het dak wel de King Pawn in kunt komen.

Ga dus naar de voordeur van de Fontain Kliniek en ga tegen het Cijfercodeslot aan staan.

Druk op je "E-toets" om in het codescherm te komen en zet dan de code 0047, onder elkaar, in het codeslot en druk dan op de "Accept" knop

Je krijgt een nieuwe opdracht:

De voordeur van de kliniek is nu open, dus ga naar binnen.

Fontain Clinics:

Je bent in de ontvangst hal van de kliniek. Links is de receptiebalie en aan de rechter muur staat een kastje. Achter de balie kun je wat spullen vinden, dus ga even naar de andere kant van de balie. Onder de balie ligt een First Aid Kit en.......een "Auto-Hack Dart".

Pak vooral de "Auto-Hack Dart". Als je zo'n "Auto-Hack Dart" met de Hacktool in een Securitycamera, Turret of Securitybot schiet dan worden die dingen automatisch en onmiddellijk gehackt. Je hoeft dan dat gedoe met je "F-toets" niet te doen. "Auto-Hack Darts" zijn schaars, dus je moet er zuinig mee omgaan. Plunder nog even het ladekastje en ga dan de hoek om naar de trap......PAS OP......Boven aan de trap verschijnt een Freak en die Freak smijt een brandend olievat omlaag en dat vat zal ontploffen, dus trek je snel even terug.

Als de ontploffing geweest is dan zal die Freak niet omlaag komen maar boven blijven.  In de bovenkamer hangt een Securitycamera en die zal alarm slaan zodra je boven bent gekomen. Je hebt nu nog maar 1 "Auto-Hack Dart" en die kun je beter bewaren voor later. Voor je de trap op loopt naar boven zorg je dat je de Winter Blast in je linker hand hebt en de Machinegun in je rechter hand. Loop dan voorzichtig de trap op en draai boven links. Je kijkt de bovenkamer in en.....Er hangt hier een Securitycamera en dat ding ziet jouw en slaat alarm. Snel......zap de Camera met Winter Blast om de camera te bevriezen en knal dan de camera aan diggels.

Was je te traag met het uitschakelen van de camera dan verschijnen er 2 rode Securitybots, die je dan kunt Hacken of stuk schieten. Je bent nu in de boven hal. Rechts hangt een Healthstation en er zit een groot gat in de muur. Links is de deur van Dr. Tjang

Hack de Healthstation en ga niet door het gat in de muur naar buiten. Ga naar links, naar de deur van Dr. Tjan.  Trek nu de Hacktool en zorg dat je de "Auto-Hack Dart" kunt afschieten. Ga dan door de Dr. Tjan deur en.......Recht tegen over je is een groot gat in de buiten muur en aan de over kant zie je het dak van de King Pawn. Op het dak van de King Pawn staat een rode Turret die recht op jouw staat gericht. 

Snel.....schiet de "Auto-Hack Dart" in die Turret en......onmiddellijk is die Turret gehackt en groen en dus voor jou geen gevaar meer. Voor je nu door het muur gat oversteekt naar het dak van de King Pawn kun je hier in de Tjan kamer nog een lijk plunderen dat op de onderzoektafel hangt.

Plunder het lijk en het koffertje en steek dan door het muurgat en de "brug" over naar het dak van de King Pawn.

King Pawn:

Bij de, nu gehackte, Turret kun je de kist plunderen. Bij het Freak lijk zit een groot gat in het dak. Spring door het gat in het dak omlaag en je bent dan in de King Pawn pandjeswinkel. Op de toonbank staat de Kassa en.....de Genetic Research Camera....

De Genetic Research Camera:

Plunder de kassa en grijp de Research Camera. Je kunt eerst nog via je "M-toets" uitleg vragen over de Research Camera.

Zodra je de Research Camera hebt gepakt krijg je een uitlegschermpje te zien.

Druk het uitlegschermpje weg en....Sinclair meld zich en je krijgt een nieuwe opdracht.

Sinclair vertelt dus dat je met de Research Camera opname moet maken van je gevechten met de verschillende Freaks. De Research Camera neemt dan het gevecht op en analyseert dan het DNA van de Freak en meld dan wat het beste wapen en ammo is om de Freak snel te kunnen doden. Je nieuwe opdracht is om nu eerst de Research Camera uit te proberen op "gewone" Freaks voordat je op zoek gaat naar een Bruut.

Oefen met de Research Camera op een Freak:

De Research Camera heb je nu dus in je rechter hand, dus je wapen heb je dan opgeborgen. Maar geen nood.....zodra je de camera activeert keert je wapen vanzelf terug. De lens van de camera staat nu standaard midden in je scherm. Hou de Camera nu standaard vast, dus hou de lens van de camera nu constant in je scherm. De Research Camera zit standaard onder je cijfer 6-toets, dus om de Camera snel weer te "trekken" druk je op je cijfer 6-toets.

Je moet nu op zoek naar Freaks. Zoals je inmiddels wel weet zijn er diverse soorten Freaks en elke soort heeft zo zijn eigen eigenschappen. Met de Research Camera kun je er achter komen met welk wapen en met welke ammo je een Freaksoort het beste te lijf kunt gaan.

Ok....hou dus nu de Research Camera gereed en loop de gang in en ga dan door de grijze deur de winkelruimte binnen. 
Op de toonkasten ligt dan een "Auto-Hack Dart".

Grijp de "Auto-Hack Dart" en loop door naar de buitendeur van de winkel en kijk door de deur naar buiten. 
De winkeldeur zit aan de buitenkant op slot met de hangslotketting, dus je kunt de winkel niet uit. 
Maar Sinclair meld zich en je krijgt een hint van de game.

Sinclair meld dat er buiten een Freak rondloopt en je ziet die Freak ook verschijnen. De Freak gaat voor de deur staan maar ziet jouw niet. 
Richt de lens van de Research Camera op de Freak en druk dan je linkermuisknop in om de opname te starten en.....
.......Zodra je een opname start word de Freak, waarvan je een opname maakt, GOUDKLEURIG, ten teken dat die Freak je Target is.

Zodra je de Research Camera activeert keert je wapen terug. De Freak krijgt je nu in de gaten en hij breekt de winkeldeur open. 
Dus.... snel.....KILL de Freak. Je krijgt een felicitatiescherm van de game omdat je een gelukte opname van het gevecht hebt gemaakt.

Het schermpje meld je dus dat je dit soort "Thuggish Splicer Freaks" het beste met de "Antipersoneel Ammo" van de Machinegun kunt killen. Je hebt gelijk een bonus verdiend en je hebt een hoger "Research Level" bereikt. Met de Research Camera kun je dus "Research Punten" verdienen door opnamen te maken van je gevechten tegen de verschillende soorten Freaks.

Sinclair meld zich weer en geeft weer enig uitleg en je krijgt je nieuwe opdracht en dat is om nu op zoek te gaan naar Bruut Freaks om die met je Camera te onderzoeken.

Vindt een Bruut Freak en maak een opname van het gevecht:

Trek de Research Camera weer, dus druk op je cijfer 6-toets. De lens van de Camera staat dan weer in je scherm en je wapen is weer opgeborgen. Plunder het Freak lijk. Je kunt hier op het plein dan nog even kijken of er nog andere Freaks rond dwalen, waar je dan met de research camera opnames van maakt. 

Ga terug naar de Fontain Kliniek. Ga de Kliniek weer in en via de trap omhoog naar de boven hal. Bij mij was het zo dat ik nu in de bovenhal van de kliniek een"Leadhead Splicer" Freak "ontmoette" waar ik dus de Research Camera op heb gebruikt om een opname te maken en dan de Freak te killen.

Omdat dit een Freak is waar nog geen opname van was gemaakt krijg weer het "New Research Level Reachead" scherm waarin dan wordt gemeld wat de beste manier bis om zo'n Freak te killen

Telkens als je dus van een ander soort Freak een opname maakt en de Freak dood verdien je dus punten en een bonus en promoveer je naar een hoger Research Level. Het is dus niet nodig om meerdere keren de Research Camera te gebruiken op Freaks van dezelfde soort. 1 keer per Freak soort is genoeg. Maar ik raad je toch aan om nu steeds de Research Camera paraat te hebben en het is verstandig om ook steeds even te wisselen van wapen om ook opnames te maken van een Freak die je met een ander wapen te lijf gaat. Dus als je bijvoorbeeld al een Leadhead Splicer hebt gedood met de Machinegun, maak dan ook nog een opname terwijl je zo'n Leadhead te lijf gaat met de Rivetgun en zie wat het schermpje dan voor melding geeft.

Ok....ga hier boven nu door de opening in de muur bij de Healthstation.

Je beland op de buiten "balkons" boven het plein. Volg het "balkon naar links en dan naar rechts. 

Kill de Freak die wellicht op het "balkon" verschijnt en stap dan aan het einde door het gat in de muur weer naar binnen. 

Hack de "El Ammo Bandito" en koop dan de ammo die je kunt gebruiken en die je kunt betalen en loop door de gang naar rechts, naar de "Power To The People" automaat. Indien je voldoende dollars bezit kun je in de "Power To The People" 1 upgrade voor 1 van je wapens kopen. Ik heb hier een grote Ammoclip voor de Shotgun gekocht waardoor je meer schoten kunt vuren met de Shotgun voordat je moet herladen. Je Shotgun heeft een dubbele loop en dubbele cliphouder.

In de hoek, links naast de "Power to the People" staat een stoel en ligt een koffertje. Onder de stoel ligt een "Auto-Hack Dart", die ik zeker zou pakken. Plunder ook het koffertje en ga dan de trap op naar boven. Boven zullen er 2 Freaks uit het kantoortje komen. Heb je nu een ander wapen dan eerder getrokken dan kun je Camera gebruiken op deze 2 Freaks. Zijn het Freaks waar je al eerder een opname van hebt gemaakt met terwijl je toen het zelfde wapen als nu getrokken hebt, dan heeft het geen zin nu om er een opname van te maken.

Als je de 2 Freaks hebt neergemaait dan ga je dat kantoor in en kijk je er even goed rond.

In de voorste ruimte kun je het koffertje plunderen, dat voor de bank op de grond ligt. In de achterste ruimte ligt een Audio Diary op het bureau en op de linker archiefkast staat de "Shorten Alarm Tonic". Pak en beluister de Audio Diary en plunder het bureau en ga dan de Gene Tonic pakken die bovenop de archiefkast staat te pronken.

Als je nu geen leeg Tonic Slot meer hebt krijg je de mededeling dat je deze "Shorten Alarm" tonic nu niet kunt activeren in een leeg slot, maar dat je de Tonic kunt opbergen in de Gene Bank

Je krijgt ook weer het scherm waarin wordt verteld wat deze Tonic doet. Deze "Shorten Alarms" Tonic zorgt er dus voor dat het alarm van bijvoorbeeld Securitycamera's sneller uitgaat. Omdat je geen leeg Gene Tonic Slot meer hebt kies je er nu voor om deze Tonic op te slaan in de Gene Bank.

Heb je wel nog een leeg Tonic Slot dan kun je deze Tonic dus wel nu gelijk activeren. Maar je kunt ook er voor kiezen om 1 van je andere tonics in te ruilen voor de "Shorten Alarms" tonic. Je moet het zelf weten, dus beslis zelf maar wat je doet.

Ga terug naar de gang en volg de gang dan links de hoek om. Links hangt er dan een Botshutdown aan de muur en rechts zit er weer een groot gat in de buiten muur. 

Ik raad je aan om nu weer even de Winter Blast te activeren want zo meteen krijg je weer te maken met een Securitycamera die, als het te lang duurt om te hacken of te vernietigen, 2 Securitybots op je zal afsturen. Het is verstandig om je "Auto-Hack Darts" te bewaren, dus je kunt het beste die Securitycamera vernietigen.

Ga door het gat in de muur naar buiten. Je beland weer buiten op het dak van de Fontain Kliniek. Recht voor je zie je een altaar en daar staan 3 Freaks te "bidden". Je kunt de Research Camera gebruiken maar dat heeft nu niet zoveel zin meer omdat je dit soort Freaks al hebt opgenomen.

Loop omlaag en kill de 3 Freaks bij het altaar. Je moet zelf maar weten of je hierbij ook de Research Camera gebruikt. Zijn de Freaks dood dan kun je, achter het altaar in de hoek, een Audio Diary oprapen en beluisteren.

Ga over het dak naar rechts, naar het stenen trapje.

In de verte zie je de grote Watertoren op het dak staan. Loop het trapje op en dan langs de muur verder rechtdoor en onder de steunbalk door. Aan de muur staat dan een Gene Bank maar recht voor je hangt er een Securitycamera aan de "rode" muur.

Die kolere camera begint gelijk te janken. Snel.....Bevries de Camera met je Winter Blast en knal het ding dan kapot. Als je dit snel doet dan verschijnen er geen Securitybots. Ben je te langzaam dan verschijnen er 2 rode Securitybots. Je kunt dan proberen om die 2 rode Securitybots te hacken of kapot te schieten, maar beter is om terug te rennen naar de gang om dan de Botshutdown te gebruiken om de Securitybots te laten verdwijnen.

Hoe dan ook.....zorg dat je ook dit weer overleeft. Links naast de watertoren is een doorgang naar het dak van de King Pawn. 

Er zal wellicht nog een Freak uit de securdeur naar buiten komen, dus leg die Freak om en ga dan door die deur. Je bent dan in de dakkamer van de King Pawn. In de hoek liggen een paar Ammoclips. Raap ze op want dit zijn kogels voor de Machinegun waarmee je het pantser van een Big Daddy kunt penetreren. Met deze kogels leg je dus makkelijker een Big Daddy om.

Ga via het trapje omlaag en dan door de securdeur naar buiten. Je bent terug op het dak van de King Pawn.

Tegen de ijskast leunt een Freaklijk. Achter de ijskast is het gat waardoor je eerder al omlaag bent gesprongen om de Research Camera te vinden. Ga nu rechtdoor en door het gat in de muur. Je beland in een gang met een rode deur. Ga door de rode deur het appartement in en kill dan snel de Freak, die bij de safe in de achtermuur staat.

Kill dus de Freak. Ga nog niet gelijk de save hacken maar kijk eerst even rond en plunder deze kamer eerst. 
Rechts in de hoek vindt je een Audio Diary op het kastje.

Plunder de koffer en de hutkoffer en ga dan de muursafe open hacken en grijp er de items uit. 
Zodra je de muursafe hebt geplunderd dendert er weer een Freak naar binnen, dus KILL.

Ga terug naar het dak van de King Pawn. Wellicht dat er op het dak nu een Freak bezig is dat lijk bij de ijskast te "penetreren". Loop naar de ijskast en draai dan linksom, zodat je naar de rand van het dak kijkt. Op de rand van het dak staat het grote reclamebord en er loopt daar een planken richel langs.

Ga die planken richel op en kijk omlaag. Je staat hier dus boven het plein. Wel.....je bent een onverwoestbare Big Daddy in een duikerspak, dus spring hier gewoon omlaag. Je bent dus terug op het plein. Wellicht zwerven er weer verse Freaks rond op het plein en het kan ook zijn dat je het meemaakt dat een Big Daddy, met een Little Sister, wordt belaagd door een groepje Freaks.

Is het nu zo dat er nu op het plein een Big Daddy met een Little Sister ronddwaalt en wordt die Big Daddy dan aangevallen door Freaks, dan zou ik me er maar niet mee bemoeien. Die Big Daddy overleeft het wel, maar als jij je er mee gaat bemoeien dan loop je alle kans dat de Big Daddy dan zijn aandacht op jouw richt. Je mag het van doen hoor.....want je hebt eigenlijk wel weer ADAM nodig, maar ik stel voor om dit nog even uit te stellen tot je een BRUUT hebt gevonden en je de Research Camera op de BRUUT hebt gebruikt. Want dat is nog steeds je huidige opdracht.....het vinden van een BRUUT.

In de hoek van het plein, voorbij de Fontain Kliniek, is de doorgang naar SKID ROW.

Ga naar die hoek, trapje af en dan door de oranje deur. Je beland in een glazen tunnel, die weer naar links en naar rechts gaat. 
Links gaat de tunnel naar het Sinclair Deluxe en rechts naar Skid Row.

Volg de tunnel dus naar rechts en ga dan door de oranje deur en je bent dan in de wijk

E: Skid Row:

Sinclair meld zich en zegt dat je de Research Camera niet steeds op dezelfde manier moet gebruiken maar dat je moet variëren met de combinatie van Plasmid en wapen. Voor de "Pharmacy", dus de Apotheek, loopt een Big Daddy en die Big Daddy heeft geen Little Sister. Die Big Daddy zal worden aangevallen door Freaks. Gebruik de Research Camera op de Big Daddy om het gevecht te filmen, maar bemoei je er verder niet mee. De Big Daddy ruimt hier heel wat Freaks, gratis, voor je op. Ga zelf niet vechten met deze Big Daddy want deze Big Guy heeft geen Little Sister, dus het levert je niets op. 

Als de Big Daddy klaar is dan loopt ie weg. Voorbij de Apotheek is een stuk vloer verdiept en vol met water. In het achterste deel, dus voorbij de Apotheek, hangt er links boven, een rode Securitycamera aan de muur. Loop tot aan het stuk vloer dat onder water staat en trek dan de Hacktool en de "Auto-Hack Dart", als je die nog hebt. Vuur met de Hacktool de "Auto-Hack Dart" in de Securitycamera om het ding automatisch te hacken. DE Camera is dan groen en zal je niet meer lastig vallen.

Heb je geen "Auto-Hack Darts" meer dan vuur je een "Remote Hackdart" in die Securitycamera maar dan moet je het Hackgame even spelen, Ok.,...Die Camera is nu groen, maar ga daar nu nog niet naar toe. Loop terug naar de ingang. Links in de hoek is de onvermijdelijke VITA CHAMBER en er staat een "Circus of Value", die je kunt hacken en waar je dan items kunt kopen.

Ga de Apotheek in en hack er binnen de Healthstation, zodat Freaks die deze Healthstation willen gebruiken er aan dood gaan.

Ga terug naar buiten. Tegenover de ingang van de apotheek is de ingang van een tunnel. Ga de tunnel in en volg de tunnel naar het andere einde. Het zou zo maar kunnen dat je een Little Sister met haar Big Daddy tegen komt in de tunnel. Is dat zo dan raad ik je aan om ze, voor nu, met rust te laten. Maar, zoals voor veel dingen geld in deze game.....JE MOET HET HELEMAAL ZELF WETEN.......

Halverwege de tunnel is er, links, een nis waar een vuurtje brand en waar je een Audio Diary kunt rapen. Ook ligt er een overleden Rosie Big Daddy.

Grijp de Audio Diary en luister er naar en plunder de kisten en de Rosie. Volg de tunnel verder. Je komt dan uit de tunnel en je bent dan in een hal. Rechts gaat een trap omhoog en links hangt een Botshutdown.

Recht voor je gaat een trap omlaag naar een plein gebied en....Sinclair meld dat je een BRUUT hebt gevonden. Die BRUUT staat dus, in de verte, te klooien bij een "Circus of Value. BLIJF HIER BOVEN STAAN, dus ren niet de trap af want doe je dat wel dan slaat een Securitycamera alarm en worden de zaken een stuk moeilijker voor je. Blijf dus hier boven staan en trek de Machine Gun en zorg dat je het juiste ammotype selecteer. Druk dan op je "6-toets" om de Research Camera te trekken en richt de lens van de camera op die BRUUT. Druk je vuurtoets in om de opname te starten en.......

De BRUUT wordt goudkleurig en krijgt jouw in de smiezen en komt dus op je af gestormd. Wel....Pomp het BRUUT lijf vol met gloeiend lood uit de Machinegun.

Blijf vuren totdat deze BRUUT het loodje heeft gelegd en.....je verdient een geweldige BONUS, namelijk de "Drill Dash".

Sinclair meld zich en meld dat je nu, met behulp van de "Drill Dash" de blokkade in de ingang van het Sinclair Deluxe hotel kan gaan opruimen.

Er verschijnt een uitleg die je meld hoe je de "Drill Dash" moet gebruiken.

Sinclair wil dus dat je nu terug gaat naar het Sinclair Deluxe hotel, maar dat ga ik nog niet doen want er is hier in Skid Row nog het een en ander te halen. Loop nu voorzichtig de trap af en blijf dan op de onderste tree staan. Gluur rechts de hoek om en kijk omhoog. Aan de muur hangt een rode Securitycamera die het hele plein bestrijkt maar jouw net niet kan zien.

Waarschijnlijk heb jij, net als ik nu, geen "Auto- Hack Darts" meer, dus moet je deze Securitycamera nu "handmatig" hacken. Je zult nog wel "Remote Hack Darts" bezitten. Dus trek de Hacktool en zorg dat je de "Remote Hack Darts" selecteert ven vuur dan een Dartje in de Securitycamera en hack dan de Camera om het ding groen te krijgen.

Is de camera succesvol gehackeld dan loop je verder het plein op en kijk je even rustig rond. Links staat een "Circus of Value", die je kunt gaan hacken om tegen gereduceerde prijzen je voorraden wat aan te vullen. Rechts is de Limbo Jazzclub.

Je kunt nu even je nieuw verworven "Dash Drill" uitproberen. Wellicht verschijnt er een Freak, of meerdere Freaks op het plein. Trek je DRILL en druk dan je vuurknop in en terwijl je de vuurknop ingedrukt houd druk je ook je SHIFT toets in en....Je schiet met enorme snelheid vooruit........wel....dat is dus de "Drill Dash"........

Links van de Limboclub gaat een trap omhoog en daar hangt ook een Gene Bank aan de muur. 
Ga terug naar rechts en loop dan, onder de gehackelde Securitycamera door, naar de Limbo Jazzclub.

Limbo Jazz:

Loop het trapje af en ga door de deuren de Limboclub binnen. Je beland in de voorhal en ontvangt een bericht van dochtertje Eleanor.

Eleanor vindt dat je het tot nu toe goed hebt gedaan, maar ze meld ook dat je hart steeds zwakker wordt. Eleanor kan je genezen van je hartkwaal, maar dan zul je haar eerst moeten vinden. Eleanor heeft hier weer een cadeautje voor je achter gelaten, want in de rode koffer staat de "Hypnotize" Plasmid

Grijp de "Hypnotize Tonic". Mocht je nu geen leeg Plasmid Slot hebben dan stel ik voor dat je 1 van je andere Plasmids nu opoffert ter faveure van deze "Hypnotize".  Een schermpje verteld je weer wat deze Plasmid doet

Met de "Hypnotize" plasmid kun je dus vijanden hypnotiseren zodat ze elkaar te lijf gaan. Ik heb er nu voor gekozen om de Electric Bolt te vervangen door deze Hypnotize plasmid. Wil jij ook nu de Hypnotize gelijk activeren maar heb je ook geen leeg Plasmid Slot meer, dan klik je in het Activatiescherm in het slot van de Plasmid die je wilt ruilen om daar dan de Hypnotize in te zetten. De Plasmid die je omwisselt voor de Hypnotize wordt opgeslagen in de Gene Bank, dus als je die later terug wilt hebben dan kun je dat doen in een Gene Bank.

Je kunt de Hypnotize gelijk gaan uitproberen want in de grote zaal van de Limboclub staat 2 Freaks op het podium te dansen. Plunder eerst nog even de kassa en er ligt hier ook nog ergens een EVE Hypo voor het grijpen. Trek de Hypnotize en ga dan de zaal van de club binnen.

Op het podium staan 2 Freaks te dansen. Vuur de Hypnotize af op de 2 Freaks en zie wat het effect is. Het effect is dat je die 2 Freaks hypnotiseert waardoor ze elkaar afmaken.

NB: De Hypnotize werkt alleen op Freaks die bij elkaar staan. Op een enkele Freak kun je de Hypnotize niet gebruiken.

Op het podium staat een piano en links is de doorgang naar het podium. Je kunt via het puin het podium op lopen of je neemt de poort en dan de trap, achter de piano. Ga het podium op en draai dan rechts. Aan de rechter kant van het podium is een gangetje dat naar een kantoortje en de kleedkamer leid.

Loop het trapje op en dan het gangetje in. Gelijk recht voor je is dan het kantoortje en linksaf is de kleedkamer. In het kantoortje hangt een "Power To The People" en kun je de kasten plunderen. In de kleedkamer ligt een Audio Diary op de make-uptafel en kun je nog wat andere spullen oprapen.

Het is tijd om de voorraad ADAM weer te gaan aanvullen, zodat je daarna extra Plasmid Slots en Gene Tonic Slots kunt gaan kopen bij een Gatherer's Garden. Hier in Skid Row zwerft in tenminste 1 Little Sister met haar Big Daddy rond, maar ik kan je niet precies zeggen waar je haar zult tegen komen. Een Little Sister zwerft rond door het gebied, dus je zult haar moeten zoeken. Het kan zijn dat je de Little Zuster in het gebied bij de Apotheek vindt, of in de tunnel waar de kapotte Rosie ligt. Of je vindt de Little Zuster op het plein voor de Limbo Club. Bij mij was het zo dat de Little Zuster de Limbo Club in kwam op het moment dat ik de Limbo Club weer wilde verlaten.

Zoek een Little Sister en oogst dan ADAM:

Als je klaar bent in de kleedkamer en het kantoortje van de Limbo Club dan keer je terug naar het podium en dan ga je terug naar de ontvangsthal van de club, waar je de Hypnotize hebt gevonden en......Wel....zoals ik hierboven al heb aangegeven........een Little Sister en haar Big Daddy stappen de Limbo Club binnen.

Nogmaals....het is heel wel mogelijk dat dit bij jouw niet zo gebeurt. Omdat je eerder al de Research Camera op de eenzame Big Daddy bij de Apotheek hebt gebruikt is het nu niet meer noodzakelijk om het gevecht met deze Big Daddy op te nemen. Ok......Val de Big Daddy aan en zorg dat je het gevecht wint. De Machine Gun met de speciale kogels waarmee je door het pantser van de Big Daddy kunt dringen helpen je hierbij. Als de Big Daddy met zijn benen omoog op zijn rug ligt moet je even uitkijken want deze Big Daddy heeft een "Self Destruct" en zal dus ontploffen. Plunder de overblijfselen van de Big Daddy en "Adopteer" dan de Little Sister.

Druk dus op je "F-toets" of op je "E-Toets" om de Little Sister op je schouder te zetten. 

Nu je weer een Little Sister hebt kun je op zoek naar 2 ADAM Lijken. De Little Sister wijst je de weg naar het dichtstbijzijnde ADAM lijk. Ook hier geld dat het er vanaf hangt waar jij de Little Sister hebt gevonden in Skid Row. Ik kan alleen maar aangegeven hoe het bij mij is gegaan, maar als jij de Little Sister ergens anders in Skid Row hebt gevonden dan zal het voor jouw iets anders zijn. Druk op je "R-toets" en hou die dan even ingedrukt en.....Je Little Sister spuugt dan een straal witte mist uit en die straal mist wijst je de weg naar het dichtstbijzijnde Adam Lijk. Volg dus de witte Miststraal en je komt dan vanzelf bij het 1e Adam Lijk in dit gebied. Ben je de Mist Straal kwijt dan druk je gewoon weer je "R-toets" in.

Ik ben dus nu nog, met mijn Little Siste, in de ontvangsthal van de Limbo Club. 
Druk op je "R-toets" en.....De Little Sister spuugt haar witte miststraal uit, dus volg de witte Miststraal.

De witte Miststraal verlaat de Limbo Club en gaat over het plein naar de overkant en dan, bij de Securitycamera en de Ventilatieschacht,  linksaf de trap op naar waar je eerder de tunnel uit kwam. 

Voor de ingang van de tunnel gaat de witte straal linksaf de trap af en boven door de deur. 

Volg de Miststraal dus de trap op en ga door de deur. Je bent dan boven in een gebied met kamers.

Blijf de Witte Miststraal volgen door de gang, linksaf en.......je bereikt het eerste ADAM Lijk, bij de omgevallen bank. 
Bij het ADAM Lijk ligt een Audio Diary. Zet je Little Sister neer bij het lijk en......Ze begint gelijk het ADAM uit het lijk te halen.

Wel....Je moet nu je Little Sister weer beschermen, tot zij klaar is met de "oogst". De Freaks komen van 2 kanten de kamer binnen, dus doe je best en zorg dat geen enkele Freak je Little Sister bereikt. Als je Zusje meld dat ze klaar is met de "Oogst" dan pak je haar weer op.

Voor je op weg gaat naar het 2e ADAM Lijk pak je eerst nog even de Audio Diary op en luister je er naar. Druk dan weer op je "R-toets" en volg de witte Miststraal naar het volgende ADAM Lijk, dat in mijn geval helemaal beneden ligt, in het gebied waar ook de Apotheek is.

De Miststraal neemt mij mee deze kamer uit en de gang in, door de rode deur en dan recht door de gang naar de trappen.

De trappen af en door een gangetje en ik beland dan terug in het gebied voorbij de Apotheek.

 Achter bij de muur ligt dan mijn 2e ADAM Lijk.

Zet bij het ADAM Lijk de Little Sister weer neer en bescherm haar dan weer tegen de Freaks, tot ze weer klaar is met de "Oogst". Het is zeer goed mogelijk dat hier nu die eenzame Big Daddy weer in gevecht is met Freaks. Maar die Freaks zullen ook je Little Sister belagen, dus je kunt het niet alleen aan die Big Daddy overlaten. Als je Little Sister weer klaar is met de "Oogst" dan pak je haar weer op om haar terug op je schouder te plaatsen. 

Ok....Deze Little Sister heeft haar nut weer bewezen, maar meer kan ze niet voor je doen. Je moet de Little Sister nu weer naar een ventilatieschacht brengen waar je dan weer moet kiezen om haar te "redden" of te "oogsten". Er is hier een Ventilatieschacht, maar ik maak er geren gebruik van. Ik hou mijn Little Sister nog even want zodra je de Little Sister hebt vermoord of hebt gered moet je weer een Big Sister verslaan en dat kun je beter hier niet doen.

Kijk hier rond. Je bent dus terug in het gebied waar de Apotheek is, maar nu achter de Apotheek. Hier is de Boekwinkel, waar je niet in kunt.

Voorbij de Boekwinkel is dus de Apotheek, maar als je omdraait dan zie je, in de verte, de doorsteek terug naar het plein waar de Limbo Jazz Club is. Draai even rond tot je de ingang van de gang ziet waar de trappen zijn die omhoog gaan naar de kamers waar mijn 1e ADAM Lijk ligt.

In het gangetje zie je een groot gat in de muur. Dat gat geeft toegang tot een kamer waar echter een Rode Turret staat en die Turret vuurt Raketjes op je af, als die Turret je in de smiezen krijgt. Je kunt er voor kiezen om die Turret te gaan Hacken, maar als je geen last hebt van dat ding dan zou ik de moeite niet nemen. Ga terug het gangetje in en dan via de trappen terug omhoog naar de boven gang.

Weer boven ga je terug door de rode deur en dan de kamer weer in waar het 1e ADAM Lijk ligt.

Loop door de kamer naar achteren. Je kunt dan rechts terug omlaag naar het Limbo Plein en links naar een kamer waar je een Plasmid kunt oprapen. Ga linksaf de kamer in.

Er zit een groot gat in de muur waardoor je kunt oversteken naar het dak van de Apotheek. Maar doe dat nog niet. Ga naar de linkerhoek van deze kamer. Bij het Freak Lijk ligt de FIRE STORM Plasmid. Pak de FIRE STORM Plasmid

Het schermpje meld dat je een nieuwe Tonic hebt gevonden en wat je er mee kunt doen. Duw het schermpje weg en je krijgt dan weer het "Equip" scherm te zien.

Heb je geen leeg Tonic Slot dan kun je er voor kiezen om deze Fire Storm Tonic op te slaan in de Gene Bank, of je ruilt 1 van je andere Tonics in voor de Fire Storm. Je moet het zelf weten. Maak je keuze en sluit het scherm. Ga nu door het gat in de buiten muur en dan over de "brug" naar het dak van de Apotheek.

In het dak van de Apotheek zit een gat. Loop naar het gat in het dak maar spring er nog niet door om laag. Kijk naar links.

In de muur zie je ook een groot gat. Ga door dat gat in de muur een klein kamertje in waar je een Audio Diary vindt en nog wat andere spullen.

Pak de Audio Diary en luister er na en pak eventueel nog de Rivet en de ammo. Ga terug naar het dak en val nu door het dakgat omlaag de Apotheek in. Achter de toonbank is de doorgang naar de werkplaats van de Apotheek. Ga daar nu naar binnen.

Links in de hoek is een gat in de muur waardoor je de Boekwinkel in kunt kruipen. Spring dus via de kisten omhoog het muurgat in en buk dan en kruip door het gat de boekwinkel binnen.

In de boekwinkel hangt een Gene Bank aan de muur en achter de toonbank ku7n je een Safe hacken. Op de toonbank ligt een Audio Diary. Doe hier dus wat je wilt doen. De deur van de boekwinkel zit op slot, dus hack de Doorcontrol om de deur te openen en stap dan naar buiten. Ga dan buiten rechtsaf en terug naar het gebied waar mijn 2e ADAM Lijk ligt. Ga door naar de hoek waar het Limbo uithangbord hangt.

Bij het Limbo uithangbord ga je links de hoek om en....je bent nu in de gang die al zag toen je op de eerste keer op het Limbo Plein was, dus de gang links van de Limbo Club. Er hangt hier een "El Ammo Bandito" die je kunt hacken om dan tegen afbraak p[rijzen je vooraard Ammo aan te vullen.

Ben je klaar met de "Bandito" dan ga je verder door de gang, de trap af en je bent terug op het Limbo Plein, bij de Gene Bank.

Als je wil kun je de Gene Bank gebruiken om je Plasmids en je Gene Tonics te verwisselen of eerder opgeslagen Plasmids en Tonics te activeren in een nieuw Plasmid en/of Tonic slot. Aan de overkant van het plein is dus een Ventilatieschacht waar je de Little Sister kwijt kunt.

Loop naar de Ventilatieschacht ben ga er met je neus tegenaan staan zodat je de keuze krijgt om je Little Sister te "Oogsten" of te "Redden". Je moet zelf weer weten of je de Little Sister red of oogst. Oogsten betekent dus dat je de Little Sister vermoord. Kies je er voor om de Little Sister te redden dan "bevrijd" je haar en dan klimt ze de schacht in. In beide gevallen krijg je haar ADAM.

Zodra je de Little Sister hebt vermoord of hebt gered krijg je van de game de mededeling dat er een BIG SISTER in aantocht is en daarom heb ik er voor gekozen om de Little Sister hier naar toe te brengen. Dit Limbo Plein is een betere omgeving dan het gebied bij de Apotheek om het gevecht met de Big Sister aan te gaan.

Je moet nu het gevecht met de Big Sister opnemen met je Research Camera, dus trek de Machine Gun met de pantser kogels en trek ook een goede Plasmid en trek dan de Research Camera. De Big Sister verschijnt dus start de Research Camera en begin het gevecht.

De Research Camera neemt het gevecht op en als je de Big Sister hebt verslagen krijg je het Bonusscherm te zien.

Het Bonusscherm meld dat je een nieuw Research Level hebt bereikt en dat je een bonus hebt verdient. Je maximale EVE is verhoogt en je leest dat een Big Sister kwetsbaar is voor de Armor-Piercing-Ammo van de Machinegun. Je bent klaar hier in Skid Row en klaar om nu het Sinclair Deluxe Hotel te gaan aanvallen.

Keer dus terug naar de Apotheek. Dat kan via de gang bij de Gene Bank of je gaart via de tunnel terug. Je moet het zelf weten.

Terug bij de Apotheek loop je door naar de rode uitgang.

Verlaat Skid Row door de rode "Downtown" deur.

En volg de glazen tunnel terug naar de splitsing.

Bij de grote ventilatorkast ga je linksaf en door de volgende "Downtown" deur. Je ben t dan terug op het "Downtown" plein bij de King Pawn en de kliniek.

Volg de route terug naar "Uptown", dus naar de Fishbowl Diner.

Terug in "Uptown" kun je bij de Gatherer's Garden je ADAM inruilen voor nieuwe Plasmids en Tonics Slots of er nieuwe Plasmids kopen, maar zo als met zoveel dingen in deze game.....Dat moet je zelf bepalen of je dat nu wilt doen. Het is niet verstandig om veel Plasmids actief te hebben want dan verlies je het overzicht over je Plasmids.

Bepaal dus of je nu Plasmids of andere spullen wilt kopen bij deze Gatherer's Garden en ga dan naar de Sinclair Deluxe Deur en volg de glazen tunnel terug naar de lobby van het:

F: Sinclair Deluxe Hotel:

Vindt Grace Holloway

Ga via de deur bij de balie weer naar binnen.

Ok....je bent terug in de gang van het Deluxe. De ingang naar het eigenlijke hotel is door die BRUUT geblokkeerd met puin. Je moet dat puin opruimen om het hotel in te kunnen gaan en hiervoor moet je dus nu de "Drill Dash" gebruiken. Trek dus je Drill. Mocht je nu je Drill bijna geen benzine meer hebben dan vul je de Drill vol bij de Drill Refill Tank die hier aan de muur hangt.

Ok.....je weet inmiddels hoe je de "Drill Dash" moet doen, maar ok....ik leg het nog wel even een keer uit. Ga op een afstand van het puin staan met getrokken Drill. Druk dan je vuurtoets in en hou die ingedrukt en druk dan je SHIFT toets in en hou die ook ingedrukt en.....Je storm met enorme vaart op het puin af en boort het puin de poort uit. Je krijgt een nieuwe opdracht en onmiddellijk verschijnen er in de grote Hal een aantal Freaks. Wel.....Storm via de "Drill Dash" op die Freaks af om ze te "Drillen". 

Sinclair meld zich als je alle Freaks hier "verwijdert" hebt en hij zegt dan dat die Grace Holloway een kamer op de bovenste etage heeft.

Voor je nu de trappen op storm ga je eerst nog even terug naar de Drill Refill tank om je Drill weer vol met brandstof te tanken, want zo'n "Drill Dash" kost veel benzine. Ga dan terug de grote hal in. Links staat een "Circus of Value" aan de muur, dus als je die wilt hacken om er dan tegen gereduceerde prijzen je aankopen te doen zal ik je niet tegenhouden.

De grote hal heeft 2 trappen met tussen de trappen de lift. Ik weet best wel dat je al hondsmoe bent geworden van je reis door de hoofdstukken 1, 2 en 3, maar helaas......de lift doet het niet. Ga via de rechter trap omhoog naar de 1e etage en boven gekomen ga je dan rechtsaf  en dan de eerste kamer in.

In de kamer is rechts de keuken, waar je wellicht wat items kunt oprapen. Ga links langs de muur naar achteren en dan door de grijze deur de badkamer in.

In het bad drijft een EVE Hypo en tegen het kastje leunt een Audio Diary. Pak, indien nodig, de EVE Hypo en pak en beluister de Audio Diary. Ga dan terug de kamer uit naar het balkon. Volg het balkon eerst naar links en naar het einde. Bij de kist ligt nog een EVE Hypo.

Pak de EVE Hypo als je die kunt gebruiken en ook de Ammo en plunder de kist. Loop dan terug en door naar de lift. Achter de lift ga je door de deuropening de kleine hal binnen en.....Oeps....tegen de "badkuip" zit een Freak lijk maar het lijk blijkt geen lijk te zijn wat ze komt tot leven en valt je aan.

Trakteer het wijf dus eventjes op een paar blauwe bonen om haar tot een echt lijk te promoveren. Achter de "badkuip" is de donkere gang met kamers. De gang links is geblokkeerd. Ga even eerst de rechter gang in want daar vindt je een Healthstation. Hack de Healthstation, zodat Freaks zich er dood aan laven.

Ga terug naar het halletje en dan nu de donkere gang in en.....vanzelf gaan je "schijnwerpers".

Voor je nu verder door de gang gaat is het geen slecht idee om nu de Telekinesis 1 of Telekinesis 2 te trekken. De gang ligt vol met lijken maar je weet nooit of het wel echte lijken zijn, of Freaks die net doen of ze al dood zijn. Als je een lijk ziet liggen dan kun je met Telekinesis bepalen of het wel een echt lijk is. Want als het een echt lijk is dan trek je het lichaam dus naar je toe, is het geen echt lijk dan staat de Freak op en valt je dan aan. Heb je een lijk naar je toe getrokken dan druk je op je "R-toets" om het l;lijk, zachtjes en respectvol" neer te leggen. Uiteraard doe je dat niet uit respect maar omdat dit je geen EVE kost. Schiet je het lijk weg dan kost het wel EVE.

Ok....wandel door de gang en gebruik Telekinesis om te bepalen of een lijk ook echt wel lijk is. 
Je komt dan bij kamer 116. De kamer tegenover kamer 116 is open

In die open kamer zitten 3 levende Freaks verstopt, dus loop even iets terug door de gang en raap dan met Telekinesis een lijk op en hou het lijk vast. Loop met het l;ijk terug en ga dan de open kamer binnen en.....smijt het lijk dan naar de Freak die bij de gele safe staat te hannesen en maak het karwei dan af met je Shotgun of de Machinegun. Er zijn nog 2 Freaks in de kamer, dus pas op. 

Heb je de freaks uitgeschakeld dat hackel je de save open en pak je de spullen er uit. Lukt het hacken niet gelijk dan heb je kans dat het alarm af gaat waardoor er een Securitybot opduikt. Gaat het alarm af dan kun je jezelf even verschuilen in de badkamer, links van de safe. 

Ga terug naar de gang en volg de gang verder naar kamer 118. Kamer 118 is open en er ligt een lijk bij de puinhoop. Controleer even of dat wel echt een lijk is.

Ga kamer 118 binnen. Midden in de kamer staat een groot kamerscherm. Rechts is de keuken waar je wellicht nog wat items kunt oprapen. 

Ga aan de linker kant naar achter het kamerscherm en draai dan rechts. Je ziet een gang en er ligt een lijk op het vloerkleed.

Gebruik Telekinesis om te controleren of het lijk echt wel een lijk is en ga dan verder de gang volgen. Je bereikt dan de slaapkamer van appartement 118. In de slaapkamer valt niets te beleven maar er zit een groot gat in de linker muur waardoor je door steekt naar de kinderkamer van het volgende appartement.

In de kinderkamer is niets te vinden dus loop door en volg de gang. De grijze deur geeft toegang tot de badkamer, waar je niets te zoeken hebt want je duikerspakje is al schoon genoeg. De gang gaat dan linksaf en brengt je in de eindkamer waar een lijk aan een touw hangt te bungelen.

Doorzoek de kamer waar het lijk in hangt maar pas op want er zullen een paar levende Freaks opduiken.

Leg de Freaks om en ga dan door het gat in de muur. Je bent dan weer in een "gewone" hotelgang. Als je naar links kijkt zie je een tussen halletje waar een altaar is ingericht. Ga daar nog niet naar toe maar volg de gang nu eerst naar rechts.

PAS OP....de gang gaat rechts de hoek om.....Gluur de hoek om....je ziet dat de gang doodloopt en dat er aan het einde van de gang een rode Turret staat opgesteld. Trek de Hacktool en, als je die nog hebt, een Auto-Hack Dart en knal dan snel de Auto-Hack Dart die Turret in.

Heb je geen Auto-Hack Darts meer dan gebruik je een Remote Hack Dart, maar dan moet je het Hackspelletje spelen. 
De Turret is dan groen, dus loop door naar de Turret en ga dan der open kamer binnen.

In de kamer hangt een "Power to the People" en hier heb ik mijn laatste Upgrade voor de Shotgun genomen, namelijk de "Tesla" upgrade.

Ik zeg het je nog maar eens een keer.,.......je moet helemaal zelf weten of je een Upgrade wilt hebben en welke Upgrade je dan wilt nemen. Maar met alle upgrades is mij gebleken dat de Shotgun een best ven zeer effectief wapen is geworden. Neem je ook de Tesla Upgrade dan ziet je Shotgun er daarna uit zoals op deze afbeelding.

Ok....verlaat de kamer en volg de gang terug en....zodra je terug de hoek om knalt, knal je tegen een oerlelijk en uit haar bek stinkende, Freakwijf aan, dus vertel haar even wie je bent met je mooie nieuwe Shotgun.

Verwissel de Shotgun voor de Hacktool. Loop door, maar ga niet verder dan tot de volgende hoek van de gang. Stap dus niet klakkeloos het tussen halletje in want, rechts, hangt er een rode Securitycamera aan het plafond. 

Gluur rechts de hoek om en knal een Auto-Hack Dart, of een Remote Hackdart, in de camera om die te hacken. De camera wordt dan groen en is "veilig". Midden in dit tussen halletje staat een "altaartje" en op dat "altaartje" ligt een lijk. Trek het lijk met Telekinesis naar je toe en leg het lijk dan met je "R-toets" netjes naast je op de grond. Als je het lijk van het "Altaar" hebt verwijdert zie je dat er ook een Gene Tonic op het altaar ligt.

Het is de "Freezing Drill Tonic" dat op het altaartje ligt. Pak de "Freezing Drill tonic" en het schermpje legt uit wat je er mee kunt.

Heb je geen vrij Tonic Slot meer en wil je ook niet 1 van je andere tonics opofferen dan kies je er voor om deze "Freezing Drill" op te slaan in de Gene Bank.  Kijk rond.

Boven je hoofd zit een groot gat in het plafond en ook daar zijn gangen. Links kun je via de planken helling omhoog naar de boven gang, maar doe dat nog niet. Het is zeer goed mogelijk dat je vanuit de rechter boven gang onder vuur wordt genomen door een paar Freaks die daar verschijnen en die Freaks smijten ook met granaatjes. Ga rechts de gang in. De gang loopt dood maar er hangt een Gene Bank en een "Circus of Value". Als je wilt kun je in de Gene Bank je Plasmids en Tonics omruilen en je kunt de "Circus of Value" hacken om er dan de items te kopen die je nodig denkt te hebben.

Bij de "Circus of Value" ga je het trappenhuis in en loop je de trap op naar de 2e etage. De 2e etage gang loopt links dood, dus loop naar rechts en.....onder je is dus de hal waar je de "Freezing Drill" zojuist hebt gevonden.

Aan de overkant zie je een kist staan en bij die kist staat ook een Audio Diary. 
Loop links de planken op en loop voorzichtig door naar de ramen en dan langs de ramen naar de kist.

Pak en beluister de Audio Diary, plunder de kist en pak de ammo. Val dan terug omlaag en ga dan nu, via de planken helling omhoog naar de linker bovengang.

Je bent dus terug op de 2e etage. Zorg dat je Telekinesis weer getrokken hebt want dan kun je weer bepalen of lijken ook echt wel lijken zijn of alleen maar "schijndood". Volg de bovengang naar appartement 215. Appartement 215 is open, dus ga er binnen. 

Via appartement 215 kun je nu door alle kamers aan de rechterzijde van de gang. Doe dat dus ook en door zoek alle kamers op bruikbare spullen zoals EVE Hypo's, ammo, eten en drinken.  Ga eerst even naar de slaapkamer van 215 want op het bed ligt een lijk en een EVE Hypo. Ga dan terug ven steek door de keuken en door het grote muur gat door naar de het volgende appartement.

Voorbij de op zijn kop liggende TV kun je een EVE Hypo oprapen, die op de toonbank ligt. Ga verder en je komt dan in een gangetje tussen 2 appartementen. Links is de hoofdgang en daar kun je de "Circus of Value" ebventjes gaan hacken.

Wil je die "Circus of Value" nu niet gebruiken dan ga je gelijk maar de volgende kamer binnen. Er staat een mooie gele Safe in de kamer..... Maar...PAS OP......Rechts in de hoek, achter de stellingkast, staat een rode Turret en die begint meteen te knallen als die je ziet. In de stellingkast ligt ook een Audio Diary. Wil je de Safe plunderen en die Audio Diary pakken dan zul je eerst de Turret moeten hacken.

Hack dus de Turret, met een Auto-Hack Dart of een Remote Hack Dart. Als de Turret groen is geworden dan pak je de Audio Diary en dan kun je de Safe gaan hacken. Ga verder hier door de kamers en uiteindelijk bereik je dan het achterste appartement. In de badkamer komt vuur uit de gaspijp en ook in de woonkamer is vuur. Zorg dat je nu de Research Camera paraat hebt en de Machinegun met de pantser kogels. 

Loop de woonkamer in en......aan de overkant breekt een BRUUT  door de muur van appartement 212 en die BRUUT lust wel een lekkere vette Big Daddy. 

Gebruik de Research Camera op de bruut om het gevecht op te nemen en Kill de Bruut zo snel als je kunt. Je verdient hiermee wellicht weer een bonus, maar het kan ook zijn dat je geen bonus verdient omdat je al een keer een BRUUT hebt opgenomen.

Heb je de BRUUT verslagen dan ga je appartement 212 in. 212 is het "Vlinder" appartement omdat het met vlinderbehang is behangen en vol staat met potjes waar gedroogde vlinders in zitten. Ga naar de linker kamer want daar kun je een Hackdart en een Audio Diary oprapen,

Ga terug naar de woonkamer en dan rechtdoor de badkamer in. Draai in de badkamer rechts en.....wel.....het plafond is ingestort en je kunt dus hier, via het ingestorte plafond, omhoog naar de 3e etage.

Klim dus via het ingestorte plafond omhoog en dan naar links en.....Sinclair meld zich en vertelt dat je bijna het appartement van Grace Holloway hebt bereikt. Je krijgt dus ook een nieuwe opdracht.

Loop door het gat in de muur de badkamer in. Ook in de badkamer muur zit een groot gat waardoor je de gang van de 3e etage bereikt, maar PAS OP......in de grote hal, bij de lift, hangt een Securitycamera die alarm zal slaan. Trek dus de Hacktool en gluur dan door het gat in de muur naar links door de gang. Schiet dan snel een Auto-Hack Dart of een Remote Hackdart in die Securitycamera.

Zodra je van de Securitycamera gehakt hebt gemaakt stormen er wat zielige Freakjes op je af, maar inmiddels ben jij al lang niet meer geïmponeerd door dit soort Freaks. Loop door naar de grote hal en ga dan eerst rechtsaf en volg het rechter balkon naar het einde.

Aan het einde van het rechter balkon kun je een Audio Diary oprapen en een EVE Hypo. 
Keer terug naar de voorzijde van de hal, dus naar de lift, en volg dan de linker zijde van de hal. 

Kamer 306 zit potdicht, dus loop door en dan de hoek om en.....je hebt de deur van het appartement van Grace Holloway bereikt.

Grace Holloway en de Override Key

Ga het appartement binnen en je krijgt een nieuwe opdracht.

Je bent in de woonkamer van oma Grace. Oma heeft zich echter verstopt in haar geheime schuilplaats en die moet je dus zoeken. Linksachter is de. roze, slaapkamer van Eleanor en rechtsachter de slaapkamer van Holloway. Ga eerst naar de roze slaapkamer van Eleanor.

Onder het bed ligt een Audio Diary van Eleanor. Op de tafel staat een zeer belangrijke Tonic, de "Keen Observer" tonic. Het kan mij  niet schelen welke van je huidige Tonics je zult moeten opofferen voor deze "Keen Observer"......Je MOET de "Keen Observer" pakken en ook nu gelijk activeren. Dus pak de "Keen Observer" en het schermpje legt uit wat deze voor je doet.

Druk het scherm weg om het Activatiescherm te openen.

Als je nu geen leeg Slot hebt dan offer je maar 1 van je andere Tonics op voor de "Keen Observer", Caprice!. 
Ik ruil nu dus de "Fire Storm" in voor de "Keen Observer". Deze "Keen Observer" zorgt ervoor dat je research met de Research Camera sneller zal gaan. 
Klik dus in 1 van je slots om de "Keen Observer" te activeren. 
De Tonic die je er voor opoffert komt terecht in de Gene Bank en kun je dus later weer activeren, als je bij een Gatherer's Garden nieuwe Slots hebt gekocht.

Ok.....Steek door de woonkamer naar de slaapkamer van Grace Holloway.

Ga naar het bed. Op het bed ligt een Audio Diary van Eleanor, dus grijp en luister.

Aan de overkant van het bed zie je 2 diepe inloopkasten en tussen de inloopkasten hangt een poster van dat kut wijf Sofia Lamb. Je hebt de schuilplaats van oma Gracie nog niet gevonden. Ga naar de Sofia Lamb poster en druk je neus er tegen aan.

Druk op je "E-toets" om de poster van de muur te scheuren en.....achter de poster zitten 2 rode knopjes in de nis. Druk op je "E-toets" om de knopjes in te drukken en......Gefeliciteerd.....je hebt de geheime schuilplaats van Grace Holloway geopend.

Stap achteruit en zie......de achterwand van de linker kast is weg geschoven waardoor je nu een pijpengang in kunt. Loop dus door de linker kast de gang in. Je moet wel even bukken om onder de pijpen door te kruipen en daarna moet je weer rechtop gaan staan.

Links kun je nog een EVE Hypo oprapen. Loop door naar de deur met het geel gloeiende ronde raam. 
Druk je neus tegen het ronde raam en druk dan op je "E-toets" om het raam schoon te vegen en.....

Door het ronde raampje zie je oma Grace Holloway achter haar bureau zitten. Holloway ziet jouw ook en ze begint tegen je te praten, terwijl ze ondertussen de Override Key op het bureau legt. Holloway staat op en ze kijkt je aan door het raam terwijl ze tegen je blijft praten. Dan doet opoe Grace de deur open, in de stellige overtuiging dat je haar gelijk zult doden.

Sinclair meld zich en zegt dat Grace Holloway ongewapend is en dat jij zelf moet beslissen wat je wilt doen. Doe niets maar loop door naar het bureau en grijp dan de OVERRIDE KEY en draai je dan om naar Grace Holloway.

Het is "Decission Time".  Je moet nu een keuze maken......Of je knalt Grace Holloway naar haar voorvaderen of je laat haar leven. JE MOET HET ZELF WETEN, maar ik raad je ten stelligste aan om Grace Holloway te laten leven. Een levende Holloway zal je nog enige hand en spant diensten leveren en bovendien, aan het einde van de game, bonuspunten. Maar als je perse de koelbloedige killer wilt uithangen dan ga je je gang maar en knal je Gracie vol met heet lood.

Ik niet..,...ik laat Grace in leven, dus als jij haar wel dood dan zal het volgende stuk voor jouw iets anders verlopen. 

Terug naar de Atlantic Express:

Verlaat de schuilplaats van Grace en in het gangetje krijg je dan een bericht van Sinclair.

Sinclair is verbaast dat je Holloway niet hebt gedood, maar hij begrijpt het wel.  Ok.....je ben t klaar met Hoofdstuk 4. Alles wat je nu nog moet doen is om heelhuids terug te keren bij de Atlantic Express Trein om dit hoofdstuk dan te verlaten. Kruip weer onder de pijpen door de kast in en dan de slaapkamer van Grace in.

Loop door naar de woonkamer en verlaat het appartement via de achterste grijze deur. Je bent dan terug in de grote hal en Grace praat tegen je.

Oma Grace is verbaast dat een monsterlijke Big Daddy haar leven heeft gespaard. Ze is er nu van overtuigt dat je geen monster bent maar een MENS. Loop door naar Kamer 306. Kamer 306 is nu open dus ga naar binnen. Achter in kamer 306 zit een groot gat in de vloer. Loop door naar het vloergat.

Grace Holloway meld zich weer en ze verteld dat ze nog steeds geloofd in Sofia Lamb, maar dat die zich heeft vergist waar het jouw betreft. Grace zal proberen je te helpen. Ovaal door het vloer gat omlaag. Je bent dan terug op de 2e etage,

Ook deze kamer heeft een gat in de vloer, dus spring omlaag naar de 1e etage, Grace meld zich dan weer en ze stuurt nu 2 GROENE Securitybots naar je toe. Deze 2 Securitybots zijn dus "Vriendelijk" en zullen je het komende stuk een boel werk uit handen nemen, dus zorg goed voor deze 2 Securitybots. Verlaat de kamer en je bent weer in de grote hal, maar nu dus weer op de 1e etage. Zoek de trap en daal af naar de begane vloer.

Op de begane vloer zijn wat Freaks, maar daar rekenen je 2 Securitybots wel mee af. PAS OP.....in de entree gang staat nu een Turret opgesteld. 

Je kunt die Turret hacken of je wacht even om te zien of je 2 Securitybots die Turret onderhanden nemen. Helaas zal dat waarschijnlijk 1 van je Bots het "leven" kosten. Dus wellicht is het beter om die Turret te Hacken via een Auto-Hack Dart of een Remote Hack Dart. Hoe dan ook.....vervolg je weg, dus verlaat het Sinclair Deluxe en volg de glazen tunnel terug naar de Fishbowl Diner, in Uptown Pauper's Drop.

PAS op....als je door de rode Fishbowl deur gaat merk je dat de Freaks een Raketturret op de deur hebben gericht en die Turret trakteert je onmiddellijk op raketjes. 

Je kunt de Turret Hacken, maar beter is het om er voor te zorgen dat je 2 Securitybots eerst door de deur gaan. Trek je dan strategisch terug de tunnel in en wacht totdat je Bots die Turret stuk hebben geschoten. Ga dan zelf weer door de deur en loop naar de voordeur van de Fishbowl Diner.

Onderweg zie je een Big Daddy die tegen een ventilatieschacht staat te rammen om zijn Little Sister te "roepen". Trek de Research Camera en gebruik die op de Big Daddy.

Dankzij de "Keen Observer" is het Research nu snel gedaan en je ontvangt een Research Bonus.

Eh.....je moet nu echter wel nog eventjes afrekenen met de Big Daddy, dus doe je best en het kis zeer wel mogelijk dat er dan nog een BRUUT je rug op wil, dus kill dan ook de BRUUT. Heb je dit allemaal overleeft dan loop je door naar de ingang van de Fishbowl Diner. Achter de kiosk kis dus de gang die je terug naar de Atlantic Express zal brengen, dus duik die gang in.

Grace Holloway meld zich weer en ze meld dat je een "Eye opener" voor haar bent geweest. Volg de route verder terug naar het Atlantic Express station.

Bij de Gene Bank kun je besluiten om enige van je Plasmids en/of tonics om te ruilen, maar ik zou dat niet doen. 
Ga gewoon verder de route volgen naar het treinstation

Als je bijna bij het station terug bent tettert dat Lambje weer eens in je oor om nog even allerlei dreigementen te spuien. 
Terug in het station ga je het "Bulkhead Control" kantoor weer in.

Ga in het "Bulkhead Control" kantoor naar het console waar de rode hendel in steekt en druk dan op je "E-toets" om de OVERRIDE KEY in het slot te steken.

GEFELICITEERD.....Ga naar de trein want je bent klaar hier en het kis tijd om naar het volgende leven door te racen.

Als je de trein nadert gaan de deuren vanzelf open en Sinclair nodigt je uit om de trein in beweging te zetten. 

Dus stap de trein in en activeer de Treinhendel en......

De trein zet zich weer in beweging en rijd hoofdstuk 4 uit en hoofdstuk 5 binnen.

Hoofdstuk 5:

Walkthrough door: Louis Koot

A: Op de bodem van de Oceaan:

In de Atlantic Express trein rij je over de bodem van de oceaan naar het volgende level. 
Opeens brult er een of andere fanatieke priester in je oor. 
Het is Father Wales en deze priester is een handlanger van Sofia Lamb en hij zal ten koste van alles proberen te voorkomen dat je Eleanor bereikt.

Om te beginnen knalt de maffe priester een torpedo op de trein af en.......wel.....een trein heeft geen uitwijk mogelijkheden, dus het wekt geen verbazing dat de torpedo het doel raakt. De Atlantic Express ontploft en jij wordt er uit geslingerd en komt onzacht op de bodem van de oceaan terecht. Tja........Priesters.......of het zijn pedofielen of het zijn fanatieke gekken die met torpedo's spelen. En dan zeggen wij hier in het Westen dat de Islam een gedegenereerde godsdienst/ideologie is. 

What ever.....je bent dus weer beland op de bodem van de oceaan en nogal groggy als die klote Sinclair weer in je oor begint te tetteren.

Sinclair meld dat ie het ook heeft overleeft maar dat hij ondertussen het Dionysus Park bereikt heeft. Helaas staat het Dionysus Park nu geheel onderwater en is dus afgesloten. Sinclair meld dat je op zoek moet naar een pompstation om er het Dionysus Park mee droog te malen. Je kunt Pompstation 5 vinden in Siren Alley.

Inmiddels ben je weer geheel bij je positieven gekomen en zie je dat je vlak voor de Airlock van het Dionysus Park staat. Loop door naar de deur van de Airlock. De deur gaat niet open en Sinclair meld zich weer.

Sinclair meld nog maar eens dat het Dionysus Park potdicht zit en dat je er dus niet in kan. Of je alsjeblieft naar Pompstation 5 wilt gaan, in Siren Alley om daar het park droog te pompen.

Wel......Het Dionysus park is dus niet toegankelijk nu. Draai je om en volg nu de boden van de Oceaan naar de Airlock van Siren Alley.

Terwijl je over de bodem van de oceaan loopt hou je de ogen open want her en deer kun je ADAM oprapen. 
Begin er mee vooruit te lopen naar de schijnwerper die je in de verte ziet schijnen.

Onder de schijnwerper ligt een ADAMvisje. Druk op je "E-toets" om de ADAM op te rapen en ga dan verder met je wandeling. Je loopt lang het grote ronde raam, waar je ammo kunt rapen, en dan gaat het omlaag en linksaf. Gekke Sofia Lamb meld zich en zegt dat die Father Wales spoedig met je zal afrekenen. 

Kijk even rond want je kunt hier nog 2 ADAMvisje oprapen.

Als je omdraait naar de trap dan zie je rechts een ADAMvisje hangen. Ga het ADAM dus pakken. 
Draai terug en je ziet dan een pijp waar ook ADAM in ligt. Loop door naar de pijp en pak het ADAM eruit.

In de verte zie je nu de Luchtsluis van Siren Alley, dus loop verder en stap de Luchtsluis binnen.

In de luchtsluis ga je naar het Airlock Control. Activeer de Airlock Control om het water uit de sluis te pompen.

Als het water is weg gepompt gaat de deur naar Siren Alley open.. Loop door de deur. Je beland in een kleine tussen hal. Waarschijnlijk zie je dat er 2 Freaks naar rechts weg rennen en hoor je dat er een schietpartij aan de gang is. Rechts hangt een Gene Bank, maar vergeet die voorlopig maar. Boven de volgende deur lees je dat je op het punt staat op de "Little Eden Plaza" te betreden. Wel......wat let je......

B: Siren Alley:

Little Eden Plaza:

Kijk meteen naar rechts en.....je ziet die 2 Freaks, die je zojuist zag weg rennen. De 2 Freaks zijn in gevecht met een Rumble Big Daddy die boven de straat op de brug staat. Die Big Daddy heeft een Little Sister bij zich, maar hij is zeer wel capabel om zich zelf en zijn Little Sister te beschermen.  Dus bemoei je niet met het gevecht en laat die Big Daddy, voorlopig nu, met rust. 

Draai je linksom. Op de hoek hangen richtingaanwijsbordjes die de richting naar "Pompstation 5", "Plaza Hedone" en "Maintenance Station" aanwijzen. Aan de linker muur hangt een heel groot schilderij en op dat schilderij zit een Audio Diary geplakt.

Verder op zie je ook de VITA CHAMBER. Ga die Audio Diary pakken en beluisteren en loop dan verder naar de VITA CHAMBER en kijk dan naar links. Links in de hoek staat een "El Ammo Bandito" en daar ligt een Auto-Hack Dart en wat andere items op de grond.

Indien je dat nodig vindt raap je de Dart en de ammo op en hack je de "Bandito". Ga terug naar het begin van de straat, waar die 2 Freaks inmiddels het onderspit hebben gedolven tegen de Big Daddy.

Deze Little Eden Plaza heeft 1 straat die rondloopt. Maar je kunt ook, via 2 trappen, omhoog naar de balkons. Rechts is de Mermaid Lounge en links de Poisoned Apple winkel. Even voorbij de Mermaid Lounge is de 1e trap waar je omhoog kunt naar de balkons. 

Die Big Daddy en zijn Little Sister zal via de trap omlaag komen naar de straat. En dat is mooi want jij hebt zijn Little Sister hard nodig om weer eens wat ADAM voor je te gaan oogsten. Dus je kunt nu die Big Daddy gaan omleggen, maar ik waarschuw je......Deze Big Daddy vuurt niet alleen raketjes af maar ook zogenaamde MINI-TURRETS en dat zijn vervelende krengen. Het is niet alleen om de Little Sister dat je de Big Daddy moet neerhalen maar ook om die MINI-TURRETS in bezit te krijgen. Als je Research punten wil verdienen dan neem je deze Big Daddy op met de Research Camera, maar je hoeft dat niet te doen als je al eerder een Rumble Big Daddy hebt opgenomen.

Wacht dus nu totdat de Rumble Big Daddy en zijn Little Sister via de trap omlaag zijn gekomen en ongeveer ter hoogte van de Mermaid Lounge zijn gekomen. Ga dan het gevecht met de Big Daddy aan en zorg dat je het overleeft.

Zoals ik al heb aangegeven....de Big Daddy vuurt raketjes op je af maar ook Mini-Turrets. Zo'n Mini-Turret komt voor je op de grond terecht en klapt dan open en zal je dan onder vuur nemen en het heeft ook nog eens een onbeperkte voorraad kogels. Dus verzin een strategie om zowel de raketjes als de Mini-Turrets te overleven, waarbij je dan ook de Big Daddy kunt omleggen. Mocht je de Electrobolt (1 of 2) hebben dan gebruik je die om de Big Daddy steeds eventjes tijdelijk te elektrocuteren. Maar ook de Winterblast kan je hier helpen.

Als je de Big Daddy neer hebt dan plunder je het lijk om je eerste Mini-Turret in bezit te krijgen.

Mini -Turrets vuur je af met de Hacktool. Je kunt overal Mini-Turrets plaatsen en vanaf nu zijn ze ook beschikbaar in de "Circus of Values" en in de "El Ammo Bandito". Een Mini-Turret die jij afvuurt is groen en zal dus je vijanden onder vuur nemen. Dus als je Mini-Turrets hebt dan is het verstandig om ze op strategische plekken te plaatsen. Om Mini-Turrets te plaatsen trek je de Hacktool en selecteer je met je [ of ] toetsen de Mini-Turret. Vervolgens vuur je de Mini-Turret dan weg met de Hacktool. Freaks en andere vijanden zijn echter niet helemaal gek en zullen je Mini-Turrets proberen uit te schakelen door ze kapot te schieten of ze gooien er granaatjes op af. Geplaatste Mini-Turrets kun je ook weer terug pakken om ze ergens anders her te gebruiken, mits ze niet zijn opgeblazen door de Freaks natuurlijk.

De Big Daddy is "Down and Out", dus zijn Little Sister heeft geen pappa meer en zit bij het lijk te janken. Adopteer dus de Little Sister, dus zet haar op je schouder en zie.....Ook dit Little Sistertje is niet bepaald eenkennig. Je hebt nu weer een Little Sister en kunt nu dus weer op zoek gaan naar 2 ADAM Lijken. Maar ik raad je aan om daar nu nog even mee te wachten. 

Kijk naar links. Als je net nog voor de Mermaid Lounge staat dan kijk je nu door de steeg, die deze straat met de andere straat verbind. Je ziet dan het uithangbord van de Poisoned Apple winkel. Op de hoek staat een "Circus of Value" en aan het rode gebouw hangt een Healthstation. Vanaf de andere kant zullen Freaks je opmerken en je aanvallen. Je kunt hier nu een Mini-Turret neerzetten om die Freaks bezig te houden. Maar het is zeer waarschijnlijk dat je Turret het maar heel even vol houdt omdat die Freaks er granaatjes naar gaan gooien. 

Hoe dan ook, schakel de Freaks uit en ga dan het Healthstation even Hacken en, als je behoefte hebt aan verse voorraden, ook de "Circus of Value". Steek echter niet door de steeg naar de andere kant maar ga terug naar de Mermaid Lounge maar ga daar nu ook niet naar binnen. 

Tegen over de Mermaid Lounge is de ingang van de Poisoned Apple winkel, maar daar kun je niet in. Loop door en voorbij de trap gaat de straat linksaf. Volg dus de straat en als je bij de hoek bent dan draai je links en......In de verte zie je dan de Oceanview Apotheek en, rechts, zit een Freak bij een Securis deur. Op de hoek lees je op de aanwijsbordjes dat je voor "Pompstation 5", "Hedone Place" en het "Maintenance Station" door die Securis deur moet.

Die Freak, die rechts op de stoep zit, gilt naar je en springt dan omhoog om via de balkons het dak te bereiken. 

Sinclair meld zich dan en hij zegt dat die Freak, die je zojuist omhoog zag springen, Simon Wales was, de fanatieke priester die met de torpedo je Atlantic Express trein heeft verwoest. Sinclair meld ook dat die Simon Wales een soort kerk heeft ingericht in Pompstation 5. 

Links is de rechter gevel van de Poisoned Apple en daar staat een Gene Bank en een Gatherer's Garden. Je hebt echter ADAM nodig als je Plasmids en/of Tonics wilt kopen, dus je zult eerst ADAM moeten oogsten. Rechts is dus de Securisdeur waar je door moet om Pompstation 5 te bereiken. 

Ga echter nu nog niet door de Securisdeur, want er valt hier in Little Eden Plaza nog het één en ander te doen. Loop door naar de Oceanview Pharmacy, maar ga er niet naar binnen. Vlak voor de Oceanview Apotheek ligt ADAM Lijk 2, maar ga nog geen ADAM oogsten. 

Volg de straat verder naar links. Links, onder de 2e trap, staat weer een "El Ammo Bandito", die je kunt gaan hacken en plunderen.

Hack de "El Ammo Bandito" en koop dan in ieder geval zo veel mogelijk Mini-Turrets". Je moet de "El Ammo Bandito" eerst hacken om Mini-Turrets te kunnen kopen. 

Loop verder naar het einde van de straat. Rechts is dan de Pink Pearl, waar je echter niet in kunt, en links is weer de steeg waardoor je kunt doorsteken naar het begin van de straat. De straat eindigt hier bij de Pink Pearl en hier is een groot altaar ingericht.

Draai je linksom. Je kijkt weer door de steeg en naar de 2e trap.

Ga hier nu via de trap naar boven. Je beland bovenaan de trap op de balkons. Bovenaan de trap ligt dan het dampend ADAM Lijk 1.

Ho......wacht even......Ga nog geen ADAM oogsten hier. Dit is een moeilijk plek om je Little Sister te beschermen omdat de Freaks hier van alle kanten zullen aanvallen. Het is beter om nog even te wachten met de oogst. Rechts achter het lijk kun je een kamer in. Ga die kamer in en ga in de kamer naar rechts en spring dan door het gat in de vloer omlaag

Poisoned Apple:

Je beland in de Poisoned Apple winkel en wel in de voorraadkamer. Ga de winkelruimte binnen. Pas op want door de ramen zal een Freak je onder vuur nemen

Op de toonbank staat een Audio Diary, een Kassa en......de "Handyman" Tonic.

Pak en beluister de Audio Diary en pak de Handyman Tonic. Het uitlegschermpje legt uit wat deze Handyman Tonic doet.

De Handyman zorgt er voor dat je bijvoorbeeld Securitybots en Turrets kunt repareren met een klein beetje Eve, als zo'n Securitybot of Turret kapotgeschoten wordt. Equip de Handyman dus gelijk in een leeg Tonic Slot. Als je geen leeg Tonic slot hebt dan ruil je 1 van je andere tonics in voor deze Handyman. Plunder de kassa en verlaat dan de winkelruimte weer naar de voorraadkamers. 

In de  voorraadkamer staan 2grote diepvrieskasten die je kunt plunderen. Ook liggen er 2 bergjes ijs waar ook bruikbare spullen in steken. Als je Incinerate hebt dan gebruik je die om het ijs te smelten zodat je daarna dan de spullen kunt oprapen. Loop verder door naar de voorste winkelruimte.

De voordeur van de Apple winkel zit op slot, dus hack de Doorcontrol om de deuren te openen. Heb je nog Auto-Hack Darts dan zou ik die hiervoor nu niet gebruiken. Hack de Doorcontrol gewoon via je B-toets en het Hack minigame. Als je de Doorcontrol succesvol hebt gehackeld dan schuiven de deuren open, dus stap naar buiten en zie.....je bent terug in de begin straat en recht voor de Mermaid Lounge.

Ga nu de Mermaid Lounge binnen:

De Mermaid Lounge:

Als je binnenkomt zie je dat een Freak bezig is om de jeukedoos te vernaggelen. Wel....jij houd wel van de muziek uit de jaren 60/70, dus je wil niet hebben dat die Freak de jukebox vernageld. Kill de Freak. Zodra je die Freak naar de Freaking Hell hebt gestuurd stormt er, vanuit de rechter zaal, gelijk een verse Freak binnen die het karwei van de 1e Freak denkt te kunnen afmaken. 

Toon die 2e Freak dus even dat hij/zij zich hierin sterk vergist. Je kunt dan de rechter zaal even binnen gaan, maar veel zul je er niet vinden. Deze Mermaid Lounge is dus een ouderwetse Saloon, compleet met bar en jukebox, en het heeft ook een bovenetage. Hier beneden staat er op de bartoog een kassa en achterin een "El Ammo Bandito".

Plunder de kassa. Achter de bar staat een grote diepvrieskast en daar is ook de doorgang naar de zijgang en een zijkamer. Ga even bij die zijkamer kijken. De zijkamer is afgesloten door een hek, maar door het hek heen zie je een "Power to the People" aan de muur hangen.

Ga terug naar de grote zaal en nu naar die "El Ammo Bandito". Hack de "Bandito" en als dat ding het heeft dan koop je nog wat Hack Darts en/of Mini-Turrets. Bij de "El Ammo Bandito" zijn ook de toiletten en in de toiletten kun je de ijsbergjes smelten, mits je Incinerate hebt, om dan de spullen te pakken die in het ijs verstopt waren. 

Ga terug naar de ingang en ga nu dan via de trap naar de boven etage.

Op de bovenetage is het "loket" van de kantine. Loop voorbij het "loket" door naar achteren. Je ziet dan dat de "keuken" ook is afgesloten door een hek. Tevens zie je hier dan de deuren van het kantoor en, verder naar rechts, de ingang van de Gamblingroom:

Ga het kantoor binnen. In het kantoor zit een lijk achter hert bureau. De boekenkast is verschoven. Kijk achter de boekenkast en je kijkt dan een Securitykamer in.

Ga de Securitykamer in. Door het raam kijk je de Gamblingroom in en je ziet daar 2 Freaks die met elkaar aan het bekvechten zijn. Rechts naast het raam zitten 2 rode knoppen. Die 2 rode knoppen zijn de "Turret Control" knoppen

Ga met je neus tegen die 2 rode "Turret Control" knoppen staan en druk dan op je "E-toets" om ze in te drukken en......Wel....kijk door het raam om te zien wat er gebeurt. 

In de muur gaan 2 nissen open en in die nissen staan 2 Turrets. De rechter turret neemt die 2 Freaks onder vuur en 1 van de Freaks legt het loodje terwijl de andere Freak zich terugtrekt. Plunder nog even deze 2 kamers en ga dan terug naar de hal en dan links naar de Gamblingroom. Pas op want die 2e Freak leeft nog, dus reken daar zelf nog even mee af. In de Gamblingroom kun je met de gokautomaten spelen, maar dat kost je wel steeds 10 Dollar, terwijl je winst nihil zal zijn. Loop door naar achteren

Op de tafel ligt een Audio Diary. Pak de Audio Diary en luister naar de opnamen. Je MOET deze Audio Diary beluisteren want je hoort dan ene Jamie Byass vertellen over een zending nieuwe Plasmids die te vinden zijn  in het Lab onder de Hedone Plaza. Jamie Byass meld ook dat er een verborgen schakelaar is om de achterdeur van dat lab te openen. Die schakelaar zit onder de kassa die in de voorste winkel staat.

Ok.....Keer terug naar de hal en naar het "loket" van de kantine. In de kantine zie je een safe staan en boven de safe zie je de Doorcontrol hangen.

Ga tegen de toonbank aan staan en trek de Hacktool. Als je nog een "Auto-Hack Dart" hebt dan vuur je die nu in de Doorcontrol om die auto te hacken. Heb je geen Auto Hack Dart meer dan zul je een "Remote Hack Dart" moeten gebruiken om de Doorcontrol te hacken. Heb je ook geen "Remote Hack Dart" meer dan kun je de Doorcontrol niet hacken en zul je het volgende stukje moeten overslaan, of eerst bij een "Circus of Value" of een "El Ammo Bandito" hack darts gaan kopen. Als je de Doorcontrol succesvol hebt gehackt dan is het hek van de kantine, en het hek van de zijkamer beneden, open geschoven. Ga dus de kantine in en loop door naar het achterkamertje.

In het achterkamertje plunder je de vrieskast en dan val je door het gat in de vloer omlaag.

Je bent dan weer beneden maar nu in het kamertje dat ook door een hek was afgesloten. Tegen de muur leunt een Audio Diary, dat je pakt en beluistert. Activeer dan de "Power to the People" en kies 1 van de mogelijke wapenupgrades.

 Persoonlijk heb ik hier nu de "Drill Fuel Efficiency" upgrade voor de Drill gekozen. Maak je eigen keuze en sluit dan het scherm en draai je om. Ook hier is dus nu het hek op;en, dus loop naar de uitgang en.....Shit....het hek schuift weer dicht. Snel....trek je terug naar de muur want een Freak steekt de Olie aan die op de grond drijft en hierdoor schiet ook de plas olie voor het hek in de fik.

Je zit opgesloten en het ziet er naar uit dat het vuur je langzaam maar zeker zal verstikken. Door het gat in het plafond dendert dan een ton omlaag die gevolgd wordt door de Freak die de ton omlaag heeft gegooid. Wel....dit moet zowat de domste aller Freaking Freaks zijn want de ton vliegt in de fik en de Freak wordt daar zijn/haar eigen ton in de fik gestoken en legt het loodje.Het vuur dooft en het hek schuift weer open, dus je mag ERUIT.....Ok....verlaat de Mermaid Lounge nu weer want je bent hier klaar. Het wordt tijd om ADAM te gaan oogsten.

ADAM Oogsten:

Als je uit de Mermaid Lounge weer de straat bent opgestapt dan ga je door de steeg naar de andere kant, waar de Pink Pearl is.
Ga dan bij de Pink Pearl weer via de trap omhoog naar het Adam Lijk 1.

Dit Adam lijk ligt dus voor de kamer waar je door het gat in de vloer omlaag de Poisoned Apple in bent gesprongen. Deze plek is moeilijk te verdedigen omdat de Freaks van alle kanten kunnen aanvallen. De Freaks kunnen uit de kamer komen, maar zullen ook via de trap omhoog komen en op de diverse balkons verschijnen. Ook vanuit de straat zullen de Freaks het vuur openen. Je kunt overwegen om rondom het lijk een paar van je Mini-turrets neer te zetten, maar echt veel zal dat niet helpen. Je kunt beter je Mini-turrets bewaren voor straks bij het 2e Adam Lijk.

Zet je Little Sister neer bij het Adam Lijk en zij begint dan met het oogsten van de Adam . Terwijl het zustertje bezig is moet je haar weer beschermen tegen de Freaks die van alle kanten het vuur zullen openen en op je Little Darling af zullen komen. Dus doe je best en zorg dat jij en je Sister in leven blijven.  Als je Little Sister klaar is met de oogst dan pak je haar weer op.

Wel...dit was het eerste Adam Lijk, dus op naar het 2e. Het 2e Adam lijk ligt dus in de straat voor de Oceanview Apotheek, waar ook de Securisdeur is en de Gatherer's Garden. Dus zorg dat je daar weer terecht komt, zo ingewikkeld is dat niet.

Voor je nu je Little Critter bij het lijk neerzet raad ik je aan om even wat verdedigingsmiddellen te gaan opstellen. De Freaks zullen hier weer van alle kanten komen, dus van uit de richting van de Mermaid Lounge, van uit de richting van de Pink Pearl, maar ze zullen ook vanaf de balkons komen en naar beneden springen. Als je mijn advies hebt opgevolgd dan heb je nu tenminste een stuk of 4 Mini-Turrets in je arsenaal van de Hacktool zitten. Dus trek de Hacktool en zorg dat het ding de Mini-Turrets kan afvuren.

Plaats nu aan beide zijden van de straat een Mini-Turret, dus op de hoek naar de Mermaid en op de hoek naar de Pink Pearl. Ongeveer zoals op onderstaande afbeeldingen

Zorg er wel voor dat de Turrets vrij in alle richtingen kunnen vuren. Plaats ook een Mini-Turret bij de Gatherer's Garden en voor de Securisdeur. Ongeveer zoals op deze afbeeldingen.

De Mini-Turrets zullen je helpen om de Freaks te bestrijden, maar ze zijn echt geen absolute garantie dat er geen Freaks "door kunnen glippen". Dus je zult zelf ook alert moeten blijven en je Turrets moeten helpen om de Freaks te killen.

Je kunt geplaatste Mini-Turrets altijd weer oprapen, dus als je niet tevreden bent met de posities van je Turrets dan raap je ze op en zet je ze anders neer. Het gaat erom dat de Turrets van alle kanten jouw en je Little Sister kunnen beschermen, maar nogmaals......Freaks zijn dan wel gestoord, maar niet gek dus ze hebben de mogelijkheid om je Turrets te vernietigen.

Ok....vooruit met de geit. Zet je Little Sister neer bij het ADAM Lijk en bescherm haar dan weer totdat ze klaar is met de oogst. 

Ren heen weer en probeer ook je Mini-Turrets heel te houden door Freaks die toch door kunnen door glippen snel en vakkundig om te leggen. Als je Little Sister klaar is met de oogst dan raap je haar weer op. Dit Little Sistertje heeft haar nut dan weer bewezen dus je moet haar weer lozen. Huil maar niet......want er zwemmen nog meer "visjes" in de grote oceaan.  Rechts zie je de Little Sister ventilatieschacht, dus breng je Little Sister naar de ventilatieschacht en beslis dan wat je met haar wilt doen. Je kunt er vermoorden of je red haar.....It's your Choice. 

Deze keer verschijnt er geen Big Sister. Ik denk dat de Big Sister clan nog even naar adem zit te happen want tenslotte heb je er al een stuk of 3 vermoord. Je hebt weer een bende ADAM verzameld, dus je kunt weer Plasmids en Tonics gaan kopen. Ga dus naar de Gatherer's Garden en activeer het ding.

Koop nu in ieder geval een nieuw Plasmid Slot en een stuk of 4 Tonic Slots. Je kunt per Gatherer's Garden maar 1 Plasmid Slot kopen, maar wel meerdere Tonic Slots. Hou echter genoeg Adam over om ook de Incinerate 2 en de Winterblast 2, of de Electrobolt 2 te kunnen kopen, maar plaats deze NIET in je nieuwe Plasmid Slot. De Winterblast 2 is zeer handig want je kunt er Securitycamera's, Turrets en Securitybots mee bevriezen zodat je ze daarna gemakkelijker kunt hacken. Wat je ook koopt, zorg dat je in ieder geval 1 leeg Plasmid Slot hebt. Plasmid en Tonics die je koopt maar nu niet gelijk activeert worden opgeslagen in de Gene Bank, waar je altijd je Plasmids en Tonics kunt omruilen.

Aan de overkant van de Gatherer's Garden is de Securisdeur waar je door moet gaan om je weg naar Pompstation 5 te vervolgen. Hier in Little Eden Plaza waggelt echter nog een Big Daddy met een Little Sister rond. Je kunt er nu voor kiezen om, voordat je verder op weg gaat naar Pompstation 5, om die Little Sister met je mee te nemen en eigenlijk moet je dat ook wel doen. Maar dan moet je wel eerst haar Big Daddy onder de groene zoden zien te krijgen.

Ik doe dat nu niet, want je moet nog een paar grote gevechten zien te overleven en dan is zo'n Little Sister op je schouder maar lastig. Ik wacht dus nu met het adopteren van de 2e Little Sister totdat ik Daniel Wales hebt vermoord en het gevecht bij de Securisdeur naar Plaza Hedone heb overleeft.

Als je de Little Sister wilt meenemen dan zoek je haar en haar Big Daddy op en ga je het gevecht met de Big Daddy aan en als je de Big Daddy down is dan zet je de Little Sister op je schouder. Keer dan terug naar de Securisdeur en ga er door. Wil je geen Little Sister meenemen dan ge nu gelijk door de Securisdeur.

Als je door de Securisdeur bent gegaan dan ben je in een kleine voorhal en......je ontvangt een bericht van Eleanor.

Eleanor meld dat mammie Lamb nu weet dat zij jouw helpt en dat Lamb daarom de behandeling van Eleanor heeft versnelt. Eleanor heeft hier weer een cadeautje voor je achter gelaten en wel...de "Security Command" Plasmid,

Pak de Security Command Plasmid en lees wat je ermee kan doen.

Met deze Plasmid kun je dus controle nemen over rode Securitycamera's en rode Securitybots en Turrets zodat zij dan hun "aandacht" gaan richten op de vijanden. Rode Camera's e.d, maar ook je eigen groene camera's e3n bots, zullen de blauwe bal volghen als je die naar een vijand gooit. Dus Equip deze Security Command Plasmid nu meteen in het vrije Plasmid Slot dat je daarnet in de Gatherer's Garden hebt gekocht.

Een kort komisch filmpje legt de werking van de Security Command verder uit.

Ga niet meteen door de poort de volgende, grotere hal in. Ga in de poort staat en gluur dan links de hoek om en kijk omhoog. Er hangt een rode Securitycamera aan de muur en als dat ding je ziet dan gaan de alarmbellen rinkelen en komen er 4 rode Securitybots op je AF.

Als je nog een "Auto-Hack Dart" hebt dan zou ik die maar in de Camera pompen. Heb je geen "Auto-Hack Dart" meer dan kun je een "Remote Hack Dart" gebruiken maar bevries de camera dan eerst met je Winterblast 2 zodat het hacken dan een stuk gemakkelijk gaat.

Dit is een tussenhal op weg naar de "Plaza Hedone" en "Pompstation 5". Bij de trap hangt een Healthstation en links staat een Circus of Value. Links is ook een halletje waar de VITA CHAMBER staat en ook daar is een trap. Er zijn een paar Freaks aanwezig hier en bovenaan de trap staat een rode Turret opgesteld, dus wees gewaarschuwd.

Hack eerst de Healthstation en probeer tijdens het hacken ook de blauwe bonus te krijgen zodat deze Healtstation voorgoed gehackeld blijft. Dit kan kan je straks flink helpen om het grote gevecht tegen eewn bende Spider Freaks te overleven. 

Zorg dat je Winterblast 2 in je linkerhand hebt en ren dan de trap op en bevries dan snel de Turret die boven op het balkon staat met Winterblast. 
Het hoeft niet zo te zijn dat bij jouw ook die 2 Freaks bij de Turret staan, want Freaks zwerven naturrlijk rond en dus kunnen die 2 Freaks ook al via de trap omlaag gtekomen zijn.

Als je de Turret hebt bevroren dan ren je er snel naar toe en druk je op je "B-toets" om de Turret te gaan hacken. 
Je moet niet te lang treuzelen want de Turret blijft maar heel even bevroren. 
Je zult zien dat de naald nu een stuk langzamer beweegt zodat het hacken een stuk gemakkelijker is geworden.

Is het hacken gelukt dan is de Turret groen en zal dus Freaks onder vuur nemen. Kijk naar links en je ziet dan de Securisdeur naar "Plaza Hedone".

Helaas zit de deur op slot met een Codeslot. Loop door naar de deur en.....je krijgt een nieuwe opdracht en dat is om de code voor deze deur te zoeken. Links naast de deur staat een koffer en tegen de koffer leunt een Audio Diary.

Pak Audio Diary en luister er naar want je hoort dan waar je de code voor de deur kunt vinden. Je hoort Father Wales

Simon Wales heeft deze Audio Diary ingesproken voor zijn broer Daniel Wales en je ervaart dat je de code voor de Securisdeur in de Pink Pearl, in het kantoor van Daniel Wales. Loop door naar de hoek, waar de trap omlaag gaat naar de VITA CHAMBER.

Sinclair meld zich maar heeft niets belangrijks te vertellen. Raap de Hack Dart op en de ammo en plunder het lijk en ga via de trap terug naar beneden. Je moet dus nu naar de Pink Pearl om er de code voor de Securisdeur te gaan zoeken. Maar de Pink Pearl is gesloten. Verlaat deze tussenhal terug naar Little Eden Plaza en volg de straat dan naar de Pink Pearl en......Een BRUUT is bezig de voordeur van de Pink Pearl in te trappen en het lukt de BRUUT ook nog.

Het is mooi dat die Bruut de Pink Pearl voor je heeft geopend maar Bruutje krijgt jouw dan in de smiezen, dus je moet eventjes een robbertje vechten met de Bruutmans. De Winterblast 2 of de Electrobolt 2 kunnen je hierbij goede diensten bewijzen, maar uiteraart kun je ook Telekinesis 2 gebruiken om de Bruut te bestoken met allerlei zwaar matriaal dat her en der ligt. Kortom.....verzin zelf maar de voor jouw beste strategie om af te rekenen met dit Bruutjj en ga dan de Pink Pearl binnen.

In de Pink Pearl:

De Speargun:

Zodra je de Pink Pearl binnen stapt krijg je een bericht van Oma Grace Holloway.

Grace Holloway heeft een cadeautje in de hal van de Pink Pearl voor je achtergelaten en dat is de SPEARGUN.  Pak de Speargun.

Met de Speargun vuur je metalen speren af waarmee je de vijanden aan de muren vast nageld. De Speargun is niet de meest effectieve wapen in de game maar wel het wapen waarvan je de ammunitie kunt hergebruiken. Er zijn 4 verschillende soorten speren voor de Speargun je kunt 3 soorten onbeperkt hergebruiken. Dus als je een vijand met een speer aan de muur hebt genageld dan kun je de speer uit het lijk trekken om die vervolgens weer te gebruiken. De Speargun is echter niet erg accuraat, wat betekent dat je vaak mis schiet dus dat je vaak meerdere keren op een vijand moet vuren om die met een speer te vernagelen. Speargunammo is schaars dus het aan te raden om je afgevuurde speren altijd weer op te rapen of uit de lijken te trekken.

Je kunt dit gelijk al oefenen want links en rechts hangen hier 2 lijken die met een speer aan de muren zijn genageld.  Links hangt zo'n "Speargun lijk" naast de Gene Bank

En rechts hangen nog een lijk waar je 2 Speren uit kunt trekken. Ook steekt er een Speer los in de muur. Dus trek die speren uit de lijken en de muren.

Ga links, of rechtsom, naar de grote lobby van de Pink Pearl. Sinclair meld zich en meld dat het kantoor van die Daniel Wales op de bovenste verdieping is.

De Pink Pearl was vroeger een 5 sterren hotel, maar tijdens de oorlog is het gedegradeerd tot een hoerenkast, met peeskamers en peepshows.

Hoi.....wacht even.....neem even rust en SAVE JE GAME. Het gaat hier in de Pink Pearl hectisch worden en dingen zullen snel achter elkaar gebeuren. Ik zal niet helemaal in staat zijn om je alles hier tot in detail te vertellen en ook het maken van goede screenshots zal moeilijk zijn want het gaat er hier zo dadelijk flink hectisch aan toe.

Je bent hier in de Pink Pearl om jacht te maken op Daniel Wales, de gekke broer van de nog gekkere Father Simon Wales. Daniel Wales heeft de code voor de Securisdeur van de Plaza Hedone en je zult hem moeten doden om die code te krijgen. Sinclair heeft gemeld dat het kantoor van Daniel Wales op de bovenste, de 2e, etage is. Als ik jouw was zou ik me verder niet druk maken om alle kamers van de Pink Pearl te gaan doorzoeken, dat kan later wel. Concentreer je nu eerst op die Daniel Wales en op het doden van Daniel om de deurcode te verkrijgen. Ik raad je wel aan om zo her en der wat Mini-Turrets te plaatsen met je Hacktool.

Als je nog steeds het hoogste Research Level wilt halen dan is het belangrijk dat je steeds ook de Research Camera gereed hebt om er opnamen mee te kunnen maken. Hier in de Pink Pearl zwerven niet alleen de "gewone" Freaks rond maar ook Spider Freaks. Spider Freaks kruipen langs het plafond en door de ventilatiekanalen en bespringen je zo maar van uit het niets. Probeer in ieder geval 1 keer een gevecht met een Spider Freak op te nemen met de Research Camera. Uiteindelijk zul je die gekke Daniel Wales vinden in zijn kantoor op de 2e etage. Wales blijft echter niet stilstaan maar neemt de benen, dus je zult achter hem aan moeten jagen. Neem ook Daniel Wales op met je Research Camera om extra Research punten te verdienen. Wales zal in zijn kantoor door een groot gat in de vloer springen en dan verder omlaag gaan naar de begane vloer, waar jij hem dan zult afmaken en dan krijg je, via een Audio Diary, de code voor de Securisdeur te horen.

A: Vindt het kantoor van Daniel Wales:

Ok....je bent dus beneden in de grote hal van de Pink Pearl. Links is de trap die je moet nemen om naar de 1e en dan naar de 2e etage te gaan. Ren dus de trap op naar de 1e etage. Waarschijnlijk zul je een Spider Freak langs het plafond zien weg kruipen. Op de 1e etage ga je rechts en weer rechts de hoek mom en loop je door naar de grote hal. Ga weer rechtsaf naar de trap en blijf onderaan de trap staan en kijk omhoog.

Bovenaan de trap naar de 2e etage staat die knotsgekke Daniel Wales. Pas op want Wales gooit een paar granaatjes omlaag en hij schiet ook 2 Trap Spears in de muren van de trap. Daniel Wales verdwijnt dan en je zult hem pas in zijn kamers weer tegenkomen. Loop voorzichtig verder de trap op tot je vlak voor de 2 Trap Spears staat, die nu de bovenste treden van de trap voor jouw volstrekt dodelijk maken.

De game meld je hoe je met dit soort Trap Spears kunt omgaan. Trap Spears zijn niet her te gebruiken, dus je kunt ze niet uit weer oprapen. Je kunt ze wel met Telekinesis uit de muur trekken en dan bijvoorbeeld op een voor jouw veilige plaats in een andere muur plempen. Of je schiet de speren gewoon stuk, maar doe dat dan wel vanaf een veilige afstand. Hoe dan ook....zorg dat je de 2 Trap Spears verwijdert want anders kun je niet verder.

Als je de 2 Trap Spears hebt verwijdert zorg dan dat je de Research Camera paraat hebt zodat je zo dadelijk een Spider Freak kunt opnemen. Loop verder omhoog en draai rechts en......Een Spider Freak springt omlaag en valt aan. Wel.....Neem de Spider Freak op en zorg dat je dit overleeft.

Als je de Spider gedood hebt ontvangt je de Research Bonus.

Volg de gang gewoon verder naar de grote hal en je zult ongetwijfeld nog meer Spider Freaks, maar ook "gewone" Freaks moeten zien te over leven.

Je bent dan nu helemaal boven. Loop door naar achteren en gluur dan links de hoek om. Voor de deuren van Daniel Wales's kamers staat een Freakje op wacht en er hangt ook een Securitycamera. Als je nog een "Auto-Hack Dart" hebt dan vuur je die met de Hacktool die camera in om de camera automatisch te hacken.

Hoe je het doet moet je zelf weten, maar Hack de camera en kill de Freak en ga dan door de Daniel Wales deuren.

Je hebt deel 1 volbracht want je hebt de kamers van Daniel Wales gevonden. Kijk rechts de gang in en zie.....daar is Daniel weer.

B: Jaag en kill Daniel Wales:

Pas op want Wales smijt een paar granaatjes naar je toe en dan springt je omlaag via een gat in de vloer. Loop dus ook door naar achteren en negeer de kamer links. Spring ook meteen door het vloergat omlaag en je beland terug op de 1e etage in een appartement.

Het is hier donker. Loop voorzichtig naar het gangetje en gluur door het gangetje de volgende kamer in. 
Au......er staan 2 Turrets opgesteld en die Turrets staan precies op het gangetje gericht.

Op de boekenkast ligt een "Auto-Hack Dart" en bij de stoel ligt je beloning voor het Researchen van een Spider Freak en dat is de Hacker's Delight 2 tonic. Je kunt echter niet door de gang want dan wordt je neergemaait door de 2 Turrets. Wat te doen? Wel....ik heb dit zo opgelost.

Trek je terug en gluur dan voorzichtig de gang weer in. Zorg wel dat je gebukt staat. Zorg dat je Telekinesis 1 of 2 paraat hebt en trek dan met Telekinesis die "Auto-Hack Dart naar je toe. Druk op je "E-toets" om de Dart te pakken. Trek de Hacktool en vuur dan de "Auto-Hack Dart" in de linker Turret. De stoel, waar de Hacker's Delight voor staat beschermt je tegen de rechter Turret. De linker Turret is dan gehackt. Kruip nu snel naar de boekenkast en kruip dan door naar de Hacker's Delight tonic en grijp de Tonic dan en "Equip" de tonic meteen.

Ren dan snel de kamer in waar de 2 Turrets staan en verdwijn dan snel door de deur de gang in. Kijk naar links en.....Je ziet in een glimp die vet gekke Daniel Wales weer, maar hij verdwijnt gelijk weer. Wales zal naar de begane vloer gaan, dus ren verder naar de hal en bekommer je verder niet meer om allerlei Freaks. Spring gewoon vanaf de 1e etage omlaag naar de begane vloer en.....Wel...Daniel Wales is er al, dus ga nu het gevecht met Wales aan en als je dat nog niet eerder had gedaan, Research hem met de Research Camera.

Deze Daniel Wales is in feite je eerste EINDBOSS in de game en hij is best wel taai. Ook huppelt ie steeds weg, dus je moet achter hem aan blijven jagen. Maar het hele gevecht vindt plaats op de begane vloer van de Pink Pearl. Je verzint zelf maar de voor jouw beste strategie, en combinatie van Plasmid en wapens, om Daniel Wales te verslaan. Is het je gelukt dan krijg je de felicitaties van de game en ligt Wales als een goudgeel lijk in de hoek.

Ga naar het lijk van Daniel Wales en plunder het lijk en.....

.....vanzelf hoor je dan een Audio Diary van Daniel Wales waarin je dan ook de code voor de Securisdeur naar Plaza Hedone krijgt en die code is 1919.

De game geeft je gelijk de nieuwe opdracht en dat is om die Securisdeur nu te gaan openen.

Laat ik je maar weer even waarschuwen....Als je met de code de Securisdeur hebt geopend dan kun je niet gelijk verder. In de hal zul je dan eerst een gevecht moeten leveren met een aantal Spider Freaks. Dus het is geen slecht idee om te zorgen dat je ammo voorraad en je Eve voorraad, voor al je wapens en Plasmids, op pijl is. 

Verlaat de Pink Pearl naar Little Eden Plaza. Wellicht moet je in de straat nog even afrekenen met een BRUUT. Ga in Little Eden Plaza eerst even naar de 2 "El Ammo Bandito" en de Circus of Value om er zoveel mogelijk Eve Hypo's en Ammo te kopen. Ga dan weer naar en door de Securisdeur, bij de Gatherer's Garden en de tussenhal in waar de codedeur is die toegang geeft tot Plaza Hedone.

Overleef de aanval van de Spider Freaks:

Ga de trappen weer op en dan naar de codedeur.

Ga met je neus tegen het cijfercodeslot aan staan en druk dan op je "E-toets" en vul dan de code 1919 in.

Zodra je de code hebt ingevuld zie je dat de deur omhoog begint te schuiven maar dan.......SHIT..........de stroom valt uit en je scherm wordt even zwart en als je weer wat kunt zien zie je dat de deur maar op een kier staat.

Je kunt niet onder de deur doorkruipen en Sinclair tettert in je oor. 

Sinclair meld dat Simon Wales de stroom heeft uitgeschakeld en dat je hier vast zit totdat het back-up systeem zich zelf inschakelt. Sofia Lamb en Simon Wales zullen nu hun Spider Freaks op je af sturen en je zult dit gevecht moeten zien te overleven. Sinclair meld dat je de Pneumo moet checken.

De Pneumo is die afvalbak die tussen de Gene Bank en de codedeur staat. Wees nu even snel.......Ren naar de Pneumoafvalbak en plunder het ding met je "E-toets". Je pakt o.a een paar Mini-Turrets uit de afvalbak en je krijgt een nieuwe opdracht.

Blijf hier boven en plaats de Mini-turrets bij de code deur en bij de trap en ook bij de trap in de andere hoek. Ga dan zelf in de hoek, links van de Gene Bank, staan en bereid je voor op het gevecht.  Ik heb ze niet precies geteld, maar ik geloof dat je hier nu moet afrekenen met een stuk of 6 Spider Freaks, die dus van links, rechts, beneden en vanaf het plafond op je afkomen. 

Gedurende het gevecht barst er ook een gaspijp open die dan een straal vuur uitspuugt. Als je alle Spider Freaks gedood hebt dan is het nog niet afgelopen want dan verschijnt er beneden je een BRUUT.

Wel..,......reken ook af met de BRUUT. Sorry.....je moet zelf maar zien hoe je dat het beste kunt doen. Als ook de BRUUT het loodje heeft gelegd dan is het voorbij en slaat het back-up stroom systeem aan. De Codedeur schuift nu helemaal open en je krijgt de mededeling dat je gewonnen hebt.

Sinclair tettert dan weer in je oor want hij wil dat je nu zo snel mogelijk naar Pompstation 5 gaat om daar het water uit het Dionysus Park te pompen.

Dit is een moment waarop je een keuze moet maken. Of je gaat nu gelijk door de Plaza Hedone deur en verder op weg naar Pompstation 5, of je gaat nu eerst nog even de 2e Little Sister in Little Eden adopteren en terug naar de Pink Pearl. In de Pink Pearl valt nog ADAM te oogsten en ook nog wat andere items te scoren. In Plaza Hedone zul je een aantal Tonics en Plasmids oppikken en daar heb je vrije Slots voor nodig. Heb je geen vrije Slots meer dan zul je die moeten kopen maar dat kost ADAM. Bovendien.......hoe meer ADAM je oogst en dus hoe meer Little Sisters je "neemt" hoe sterker je wordt. Ook kun je dan met de Research Camera nog een paar Research bonussen verdienen door de diverse Freaks weer te "researchen" met je camera

Je moet het dus weer helemaal zelf weten wat je nu gaat doen.......of gelijk door naar Plaza Hedone of eerst nog even de Pink Pearl plunderen en wat ADAM scoren. Om je te helpen bij deze beslissing moet je weten dat je straks niet meer de kans krijgt om in dit level Little Sisters te "nemen" en om de Pink Pearl nog te plunderen want dit hele level komt straks onderwater te staan en dan zul je snel de Airlock van het Dionysus Park moeten zien te bereiken. Ik ga dus nu eerst terug naar Little Eden Plaza en de Pink Pearl en neem ook nog even de 2e Little Sister in bezit.

Terug naar de Pink Pearl:

Ik heb nu constant de Research Camera paraat en neem nu elke Big Daddy en Freak eerst op om mijn Research Level voor elke Freak en Big Daddy zo hoog mogelijk te krijgen. Je kunt via je "M-toets" op elk moment een overzicht krijgen van je Research Levels.

Goed....ik ben inmiddels weer in de Pink Pearl en op de trap naar de 1e etage vindt ik mijn 2e Little Sister met haar Rumble Big Daddy.

Research de Big Daddy met de Research Camera om je Big Daddy Research Level weer te verhogen en een Research Bonus te verdienen.

Maak dan de Big Daddy af, en je ziet zelf maar hoe je dat doet. Plunder het Big Daddy lijk en pak de Little Sister op.

Ga niet gelijk op zoek naar het enige ADAM Lijk dat je hier in de Pink Pearl kunt vinden. 
Blijf nog even hier op de begane vloer. Links achter in de hoek zie je de deuren van het kantoor. Ga het kantoor in.

Op het bureau ligt een Audio Diary dat je natuurlijk pakt en beluistert. Plunder het kantoor verder en ga dan terug naar de hal. Terug in de hal druk je op je "R-toets" om de witte miststraal tevoorschijn te toveren. Volg de witte miststraal dan naar het Adam Lijk dat je vindt op de 1e etage.

Het ADAM Lijk ligt op een rot plek want in de gang, achter het Adamlijk staat een rode Turret en die Turret zal je Little Sister raken als je haar nu gelijk bij het lijk neerzet. Je moet die Turret dus eerst even gaan Hacken. Heb je een "Auto-Hack Dart" dan is dat niet zo'n probleem. Heb je geen "Auto-Hack Dart" dan zul je een "Remote -Hack Dart" moeten gebruiken.

Druk je tegen de linker muur aan en schuifel dan voorzichtig de hoek om. Achterin de gang, in de hoek, staat de rode Turret.

Hack de rode Turret, het liefst via een "Auto-Hack Dart", maar als je die niet hebt dan moet je het op de andere manier doen. Ga terug naar het ADAM Lijk maar zet nog steeds je Little Sister niet neer. Plaats op strategische plaatsen een paar Mini-Turrets en wat van die Trap Rivets rondom het Adam Lijk zodat jij en je Little Sister dan van alle kanten gedekt zijn. Ben je tevreden over de opstelling van je verdediging dan zet je de Little Sister neer bij het Adam Lijk zodat zij met het oogsten kan beginnen.

Bescherm je Little Sister tot ze klaar is met de oogst. Van alle kanten stormen er Freaks op je Little Sister af. Het zijn Freaks van alle soorten, dus hier is je kans om nog wat Research punten en bonussen te verdienen. Gebruik dus steeds eerst de Research Camera voordat je een Freak dood en je zult zeer waarschijnlijk nog 1, en misschien wel 2, Research Bonussen verdienen.

Als je Little Sister ongeveer halverwege de Oogst is duikt er een BRUUT op. Research de BRUUT ook met je Research Camera en bevecht hem dan wan t ook een BRUUT is gek op Little Sistertjes. De Turret in de gang en je Mini-Turrets bewijzen je hierbij grote diensten, maar de BRUUT zal de grote Turret al vrij snel de nek omdraaien.

Ok.....als je dit alles hebt overleeft en je Little Sister ook dan pak je de Little Sister weer op als je hoort dat ze klaar is met de oogst.

Hou de Little Sister nog, want ze nog goed voor nog 1 ADAM Lijk, maar die vindt je pas in Plaza Hedone. Ga nu hier in de Pink Pearl alle kamers doorzoeken en blijf daarbij de Research Camera gebruiken op de Freaks om je Research Levels nog wat te verhogen.

Je bent dus op de 1e etage. Links van het ADAM Lijk kun je door de deuren een appartement in waar een tv in staat.

Achter de TV is een gangetje naar de slaapkamer. Research en Kill in de slaapkamer de 2 Freaks en grijp dan de items die je kunt grijpen.

Ga terug naar de hal en dan de gang in waar je de Turret eerder hebt gehakt. Die gang gaat rechtsaf en je kunt dan nog een kamer in waar een lijk op de bank zit.

Ga hier ook de achterste kamer binnen en grijp dan de Audio Diary van het tafeltje en luister er naar. Terug naar de hal en dan via de trap omhoog naar de 2e etage. Ga naar de andere kant van de hal en hack er de "El Ammo Bandito" en koop dan wat je nodig hebt.

Terug naar de hal en dan rechtdoor de gang in. De deuren die je als eerste dan tegen komt zijn de deuren van de Peepshowkamer, maar deze deuren zijn op slot.

Loop door en dan rechts de hoek om en....je ziet dan de camera die bij de deuren van Daniel Wales kamers hangt en die je al gehakkeld hebt. Hier ga je door de deuren de Peepshow binnen.

Er zijn 3 "ramen" die je kunt openen, maar elk raam kost je 10 dollar.

Wel....je bent totaal opgefokt en "heet" en wilt eigenlijk best wel even zien wat dit dure bordeel te bieden heeft, dus spendeer 10 dollar om het middelste en het rechter raam te openen.

Door het middelste raam zie je een lekker geil lijk hangen en door het rechter raam zie je de Doorcontrol van de deuren van de Peepshowkamer. Shock de Doorcontrol met Electrobolt 2 en de deuren gaan open. Ga dus terug naar buiten en terug de hoek om en ga nu dan de Peepshowkamer binnen.

Knal dat lekkere geile lijk een paar kogels in der kut.....zie het maar als een soort anticonceptiemiddel, want we willen toch niet dat Freaks zich voortplanten? Plunder de kamer en ga terug naar buiten en ga door naar de kamers van Daniel Wales.

In de achterste kamer zit dus het gat in de vloer waar die Daniel Wales en jij door omlaag zijn gesprongen. Ga hier nu door de deuren het kantoortje van Wales binnen en grijp dan van het bureau de Audio Diary. Beluister de Audio Diary en hack de Safe open. 

Ok.....dit was het.....je bent klaar hier in de Pink Pearl en kunt nu door naar Plaza Hedone. 
Ik heb niet kunnen vinden hoe je in de gangetjes tussen de muren kunt komen, dus ik laat het hierbij.

Dus zorg dat je weer beneden in de grote hal terecht komt en verlaat dan de Pink Pearl naar Little Eden Plaza. Volg de straat terug naar de Oceanview Apotheek, waar je nooit naar binnen kunt, en ga, tegenover de Gatherer's Garden, weer door de Securisdeur en dan verder de tussen hal in. 

Via de trappen omhoog naar de geopende Codedeur en ga dan nu door de geopende Codedeur en de volgende Securisdeur naar:

Plaza Hedone:

Je betreed Plaza Hedone op de 1e etage. Net als Little Eden Plaza heeft Plaza Hedone 1 straat die rond loopt en aan beide zijden van de straat staan gebouwen. Er zijn 3 etages en je begint dus op de 1e etage. We gaan Plazaq Hedone eerst even plunderen voordat we verder gaan naar Pompstation 5. Onder je is de straat en recht tegenover je zie je een trap, die gebouwd is op 2 dikke pijpen. We gaan nu eerst even nog wat ADAM oogstenm en dan de Little Sister lozen en vervolgens zullen we de laatste Little Sister van dit level adopteren..

Steek over de brug naar de overkant en ga dan, links, via de trap op de pijpen omlaag naar de straat en ga beneden linksaf. 

Aan de rechter muur staat een "El Ammo Bandito".  Links op de hoek zie je een dikke groen doorzichtige buis. Bij die groene buis ligt een ADAM Lijk. Recht voor uit zie een Little Sister schacht. Hack de "El Ammo Bandito" en koop dan de ammo die je nodig hebt. Ga dan naar het ADAM Lijk en tref de noodzakelijke voorbereidingen om je Little Sister te verdedigen terwijl zij bezig is met de Oogst. Dus voor je de Little Sister neerzet plant je zo hier en daar een Mini-Turret en ook wat Trap Rivets. 

Als je tevreden bent over je verdedigingslinie dan zet je de Little Sister neer bij het ADAM Lijk.

Je Little Sistertje begint weer met vde oogs en jij dient haar weer te beschermen tot ze er mee klaar is. De diverse soorten Freaks komen van alle kanten, ook vanaf de hogere levels. Gebruik ook de Research Camera om je research level voor de diverse Freaks weer te verhopgen. 

Wellicht verdien je hier weer een research bonus, maar je zult in ieder geval voor bijna alle Freaks je Research level weer wat verhogen. Ik heb hier mijn Spider Freaks Research Level weer naar een hoger level kunnen schieten.

Als de Little Sister klaar is met de oogst dan pak je haar weer op. Deze Little Sister heeft weer 2 keer een ADAM lijki voor je geoost, dus haar nut voor jouw is nu ten einde. Breng het Zustertje dus naar de Ventilatieschacht en beslis wat je met haar wilt doen, Redden of Vermoorden. Als je de Little Sister red dan krijg je een mededeling van Eleanor die meld dat elke geredde Little Sister jouw kant zal kiezen en ook dat er een pakketje voor je ligt te wachten bij de Gatherer's Garden.

NB: als jij tot nu toe al je 5 Little Sisters hebt gered en dan zul jij deze mededeling en het pakkettje al in de Little Eden Plaza hebben ontvangen, toen je Little Sister 4 in de ventilatieschacht stopte. Maar omdat ik mijn 1e Little Sister de nek heb omgedraaid krijg ik nu pas deze mededeling van Eleanor. Elke 4 geredde Little Sisters leveren je een bonus op.

Even terug naar Little Eden Plaza:

Ok......De geredde Little Sisters hebben dus een presentje voor mij achter gelaten bij een Gatherer's Garden. De laatste Gatherer's Garden die ik ben tegen gekomen staat dus in de Little Eden Plaza, tegenover de Securisdeur van de tussen hal. Dus ik ga nu eerst e ven terug naar Little Eden Plaza. Dus via de trap op de pijpen weer omhoog en dan rechts af en door de Securisdeur naar de tussenhal. Via de trappen in de tussenhal omlaag en dan naar buiten naar Little Eden Plaza.

Zodra ik terug Little Eden Plaza binnen stapt ontvang ik deze mededeling:

Druk het schermpje weg en zie......bij de Gatherer's Garden staat nu een gouden Teddy Beer op de stoep. Misschien zie je ook nog de Little Sister die de Teddy Beer hier neerzet.

Ga naar de Gouden Teddy Beer en druk op je "E-toets" om de presentjes van de Little Sisters er uit te halen.

De Little Sisters geven je een extra 80 ADAM, 50 Dollars maar ook de "Proud Parent" Gene Tonic.

Deze "Proud Parent" tonic zorgt er voor dat elke Little Sister een klein beetje meer ADAM voor je kan oogsten uit elk ADAM Lijk, dus activeer deze Tonic nu. Heb je geen leeg Tonic Slot ruil dan 1 van je andere tonics in voor deze "Proud Parent" Tonic.

NB: De reden waarom ik pas nu dit presentje krijg is dus omdat ik mijn aller eerste Little Sister heb "geharvest" en niet heb gered. Maar daarna heb ik alle andere 4 Little Sisters wel gered. Heb jij ook de aller eerste Little Sister gered dan heb jij deze "Proud Parent" Tonic al gekregen toen je de eerste Little Sister van dit level in de ventilatieschacht liet verdwijnen. Het geeft dus wel degelijk een beloning als je de Little Sisters red.

Verder met Plaza Hedone:

Ok...Terug naar Plaza Hedone. Je betreed Plaza Hedone dus weer, via de codedeur, op de 1e etage. Ga via de trap op de pijpen weer omlaag naar de straat, waar je daarstraks het ADAM Lijk hebt geoogst en volg de straat nu verdeer. Rechts is dan een trap, maar die loop je voorbij. Voorbij de trap gaat de straat linksaf. Je ziet dan de "Joe's Green Groceries" groentewinkel.

Loop niet verder naar het einde van de straat want dan trigger je een Securitycamera, die boven de deur van Pompstation 5 hangt. De straat eindigt bij de ingang van het "Little Sister Orphanage", het weeshuis van de Little Sisters. Er lopen een paar Freaks rond voor het weeshuis en links staan een Gene Bank, een Gatherer's Garden

Blijf dus op de hoek staan en reken af met de 2 Freaks die voor het "Little Sister Orphanage" rondlopen. Er verschijnt dan een BRUUT. Research de BRUUT met je Research Camera om je BRUUT Research level weer wat omhoog te brengen en doe dan je best om met de BRUUT af te rekenen.

Mijn BRUUT Research level ging hier weer omhoog.

Ok........Links in de hoek is de deur van Pompstation 5, maar boven die deur hangt dus een rode Securitycamera. Heb je nog een "Auto-Hack Dart" dan vuur je die via de Hacktool naar de camera om die automatisch te hacken.

Heb je geen "Auto-Hack Dart" maar wel "Remote-Hack Darts" dan gebruik je die om de camera te hacken. Heb je helemaal geen Hack Darts meer dan heb je dikke pech. Je kunt altijd de Camera nog kapot schieten, maar ik vrees dat ook dan het alarm afgaat en dat je dan "bezoek" krijgt van een paar rode Securitybots. Nu hoeft dat geen ramp te zijn, want je kunt die rode Securitybots altijd Hacken zodat ze groen worden ben dus voor jouw gaan werken.

Links staan dus een Gene Bank, een Gatherer's Garden en een Circus of Value. 
Voor de Gatherer's Garden ligt een Audio Diary op een stapel stenen. Pak de Audio Diary en luister er na.

Je kunt nu gelijk door de Pompstation 5 deur gaan om dan in Pompstation 5 het gevecht met Simon Wales te gaan doen. Maar dan sla je een heel stuk over. Er is nog 1 Little Sister te adopteren in dit level en ik neem aan dat je ook nog boodschappen wilt doen in de groentezaak van Joe. Ook zijn er nog een paar spannende momenten te beleven in het Little Sister Weeshuis. Je raad het dus al......ik ga nu nog niet naar Pompstation 5, maar als jij dat wel wilt.....wel....WAT LET JE????? Ik ga ook nog geen nieuwe spullen kopen in de Gatherer's Garden. Ik ga nu eerst de laatste Little Sister van dit hoofdstuk opsporen om nog 2 keer ADAM te oogsten. 

Vindt de laatste Little Sister van dit hoofdstuk:

Loop terug door de straat naar de trap en ga nu de trap op naar de 1e verdieping. 
Als je boven bent gekomen zie je, links, de deuren van de smokkellaars hide out open gaan. 

Er volgt een explosie en er wordt een lijk naar buiten geslingerd en dan.......stapt een Rumble Big Daddy het balkon op. De Big Daddy heeft nog geen Little Sister bij zich maar hij is op weg naar een ventilatieschacht om zijn Little Sistertje op te halen. Dus laat de Big Daddy nog met rust en ren snel terug de trap af.

De Big Daddy zal ook via de trap omlaag komen en dan naar 1 van de 2 ventilatieschachten in de straat gaan. Het kan zijn dat de Big Daddy naar de ventilatieschacht bij de pompstation 5 deur gaat of naar de schacht aan het begin van de straat. 

Hoe dan ook, volg de Big Daddy, op respectvolle afstand en wacht dan tot hij zijn Little Sister uit de schacht heeft gehaald.

Ok......Moet ik het nog een keer uitleggen??..........Neem de Big Daddy weer op met je Research Camera om je Big Daddy Research Level weer te verhogen en val de Big Daddy dan aan en zorg dat je hem onder de groene zoden krijgt. 

Sorry hoor..,....maar je verzint zelf maar weer de voor jouw beste strategie om dit te overleven. Heb je de Big Daddy naar de Big Daddy hemel gezonden dan doorzoek je zijn overblijfselen en zet je het kleine meisje op je schouder.

Ok....Oogst tijd.......Hoop dat je een flink aantal Oost-Europeanen heb weten te contracteren......onze werklozen houden niet zo van werken in de tuinbouw. Ga terug naar de trap en via de trap weer omhoog

Ga nu dan door de dubbele deuren de Smokkelaars Hide Out binnen. Hier binnen vindt je dan het 1e ADAM lijk voor je laatste Little Zustertje.

Ga nog niet oogsten. Links is een kamer en rechts is een kamer. Ga naar de rechter kamer en pak daar de Audio Diary van het tafeltje.

Ga terug naar de vorige kamer, naar het ADAM Lijk en stel nu rondom het ADAM Lijk weer een verdedigingslinie op van Mini-Turrets en Trap Rivets. De Freaks zullen uit het linker kamertje en via de buitendeuren naar binnen komen om je Little Sister te belagen. Als je tevreden bent over je verdediging dan zet je de Little Sister neer bij het lijk om de oogst te beginnen.

Verdedig je Little Sister tot zij weer klaar is en neem de diverse soorten Freaks ook weer op met je Research Camera om je Research Levels weer te verhogen.

 Ik voltooide hier de Research voor de Spider Freaks en verdiende hiermee de "Fountain of Youth" bonus Tonic.

Via de "M-toets" kun je dus een overzicht krijgen van al je Research Levels.

Zoals je ziet heb je de research voor de Spider Freaks nu voltooit en als beloning kreeg ik dus die "Fountain of Youth" tonic. 
Als je Zustertje klaar is met de oogst dan pak je haar weer op en ga je het linker kamertje in. Je kunt de smokkelaarskisten plunderen en, bij de kachel, een Hack Dart oprapen.

Als je bij de achtermuur staat, bij de kachel, dan draai je rechts om want dan zie je dat je via een trap omhoog kunt naar de 2e etage.

Ga dus via de trap omhoog en boven gekomen draai je gelijk rechts.

Loop langs het trapgat door naar achteren en ga dan, achter het trapgat, op de wankele planken "brug" staan en kijk naar links.

Je kijkt een lager gelegen zijkamer in en daar staat een rode Turret. Vuur vanaf de brug een "Auto-Hack Dart" of een "RemoteHack Dart" in die Turret om de Turret te hacken. Die Turret is dan groen en zal vrijwel onmiddellijk Freaks onder vuur nemen. Die Turret zorgt er ook voor je volgende ADAM Lijk.

Ga, via de brug en dan de trap die kamer in waar de Turret staat. Tegenover de Turret staat een Circus of Value en achter de Turret is een Securis deur.

Hack de Circus of Value en koop dan wat je nodig hebt en ga dan door de Securisdeur een eindkamertje in waar je een Audio Diary vindt en een Safe die je open hackt.

Terug naar buiten, naar de Turret kamer. Hier ligt nu, voor de Turret je laatste ADAM Lijk van dit level.

Ok.....Freaks kunnen hier weer van 3 kanten komen, dus stel je verdedigingslinie zoals Mini-Turrets en Trap Rivets, dien overeenkomstig op. Ben je tevreden dan zet je de Little Sister neer bij het Adam Lijk en verdedig je haar weer met alles wat je in je hebt. 

Neem ook weer de Freaks op met je Research Camera om hier en daar je Research Levels weer te verhogen. Wie weet bereik je weer een Research Bonus. Als je Little Sister klaar is dan raap je haar weer op.

Ook deze laatste Little Sister heeft nu 2 Adam Lijken voor je geoogst en dus kun je haar nu weer dumpen in een ventilatieschacht, of vermoorden. Maar ik raad je aan om dat nu nog niet te doen. Het redden, of vermoorden, van deze laatste Little Sister "triggert" weer een gevecht met een BIG SISTER en die zul je moeten verslaan. Helaas zit er hier een kleine Bug in de game die er voor zorgt dat de dramatische muziek, die je zult horen tijdens het Big Sister gevecht, zal blijven hangen en dat is niet prettig. Om dit te voorkomen kun je de Little Sister nu beter verder met je mee sjouwen en pas aan het einde van dit level, in Pompstation 5, een ventilatieschacht in kieperen.

Goed zorg dat je weer terug op straat komt, dus ga niet verder omhoog maar ga langs de trap naar buiten en spring dan gewoon omlaag naar de straat. Je bent dan terug bij de "Joe de Groenteboer".

Ga nog niet Joe's Green Groceries binnen maar loop weer even door naar de trap. Bij de trap kun je een smalle steeg in en dan omlaag naar een pijpenkelder waar je een Gratis Tonic kunt oprapen.

Ga dus de steeg in en dan via de trap omlaag de pijpenkelder in. De kelder staat een beetje onderwater dus je krijgt natte voeten. 

Achter in de kelder bungelt een mooie blauwe Gene Tonic aan een touwetje. Het is de "Vending Expert" Gene Tonic en hij is helemaal gratis. 

Dus wat let je...Grijp de Tonic. Deze Tonic zorgt dat je korting krijgt in de "El Ammo Bandito's" en de Circus of Values. Dus Equip de Tonic of berg hem op in de Gene Bank voor later gebruik. Links kun je dan nog een Audio Diary oprapen en wat Dollars.

Goed.....ga terug naar boven en ga dan nu Joe's Groentezaak binnen.

Joe's Green Groceries en het Geheime Plasmid Laboratorium:

Tis geen grote zaak, Joe's groentewinkel. Achter de toonbank is een scheidingsmuur. Loop eerst even naar rechts en draai je dan om, zodat je achter de scheidingsmuur kunt kijken. Je ziet een Securisdeur en een Freak Bitch die op die deur staat te rammen en staat te schreeuwen. Leg die schreeuwende teef even het zwijgen op...koppijn krijg je van die teef.

Ga nu achter de toonbank en plunder de kassa. Onder de kassa zie je 2 "verdachte" rode knopjes.

Druk de 2 rode knopjes om de Securisdeur te openen. Ga dan door de nu geopende Securisdeur.

Je bent dus nu in de voorraadkamer van de groenteboer. Bij de vrieskasten ga je via de trap omlaag, maar pas op.....helemaal beneden, in de onderste kelder, staat een rode Turret.

Blijf dus boven de onderste trap staan en Hack die rode Turret met een "Auto-Hack Dart" of met een "Remote Hack Dart". Kill de onvermijdelijke Freaks die beneden en op het balkon opduiken. Ga nog niet verder omlaag want er is ook nog een Securitycamera te hacken. Ga rechts de kamer in.

Loop door naar links. De deur van het kantoortje is nu open, maar in de hoek hangt een Securitycamera. Hack dus de Securitycamera en ga dan het kantoortje binnen.

Plunder het kantoor en ga terug naar buiten en dan nu verder omlaag naar de onderste kelder, waar die Turret staat.

Hack de "El Ammo Bandito" en koop dan wat je nodig hebt en ga dan door de Securisdeur. 
Je beland in het Geheime Plasmid Laboratorium. Links is een achterkamertje. Ga het achterkamertje in.

Tussen de 2 badkuipen ligt de "Cure All" Tonic op een kussen. Grijp de "Cure All" Tonic.

Equip de "Cure All" of berg hem op in de Gene Bank en zorg dat je weer boven in de straat terecht komt, wat niet zo moeilijk mis want dat is gewoon de route terug volgen. Ok......We gaan nu eens even kijken of de kleine weesjes in het weeshuis de schrik van hun leven kunnen bezorgen. Ga dus het Little Sisters Orphanage nu binnen.

Little Sisters Orphanage:

Je beland in de grote beneden hal, waar niet veel te beleven valt. Dus ga via de trap naar boven. Je bent dan boven in de eerste tussen hal en......een maffe Freak rent van links naar rechts en verdwijnt dan rechts de gang in waar vuur brand.

Er is geen haast, dus kijk eerst even links. Die Freak kwam uit de linker gang en deze Freak kan blijkbaar dwars door de hekken heen rennen. Rechts naast het hek hangt een Healthstation die ik maar zou Hacken als ik jouw was. Zo meteen kom je hier terug en dan moet je hier afrekenen met een paar Spider Freaks en met een Freak, en dan is het handig als je de Healthstation gehakkeld hebt. Dus Hack de Healthstation en volg dan die maffe Freak door de vuur gang naar de 2e tussen hal.

Die Freak verdwijnt in de 2e tussenhal de rechter gang in, waar jij niet in kunt omdat die gang ook weer is afgesloten door een hek.

Dus ga links door de deuren en...../je beland in de slaapzaal.

Als je geen EVE Hypo's meer hebt dan kun je op diverse bedden een EVE Hypo vinden. Loop helemaal door naar achterin de slaapzaal. Rechtsachter staat een kleine bolderkar bij de kachel. In de bolderkar vindt je o.a een Audio Diary van Eleanor Lamb, toen ze nog een klein meisje was en opgesloten zat in dit weeshuis. 

Pak de Audio Diary en luister er naar.

Ok.....dit is eigenlijk alles wat er te doen en te vinden valt in het Weeshuis, dus ga terug naar de 1e tussen hal. Onderweg gaat het licht uit, maar gelukkig gaat vanzelf je zaklamp weer aan. Die ene Freak komt je weer uitdagen, maar hij is te snel en blijft je steeds ver vooruit.

Terug in de 1e tussen hal merk je dat die Freak in de uitgang op je staat te wachten. Als je naar de uitgang toe loopt dan.....knalt de Freak het hek dicht.

Ok.....je zit nu opgesloten in de voorste tussenhal en je moet nu een paar Spider Freaks en dan een BRUUT zien te overleven. Als je de Research voor de Spider Freaks en voor de BRUUT nog niet voltooit hebt gebruik dan de Research Camera om je research levels voor Spider Freaks en BRUUT Freaks weer te verhogen, en eventueel te voltooien.

Ik verhoogde hier weer mijn Research Level voor5 BRUUT Freaks, maar voltooide deze Research hier nog niet.

Goed.....als de BRUUT dood is dan gaat het hek in de uitgang weer open. Plunder de lijken en maak dat je als de bliksem het weeshuis weer uit komt, terug naar de straat. We gaan nu die Simon Wales maar eens een bezoekje brengen in zijn kerk in Pompstation 5.

Ga dus door de Pompstation 5 Securis deur, links van het weeshuis.

Pompstation 5:

Je beland in de voorste generator kamer. Loop het eerste trapje af en draai dan rechts en je ziet de doorgang naar de volgende kamer. 

Er is hier verder in de generator kamer niets te beleven, dus ga maar gelijk naar rechts, trapje op en door de Securisdeur de volgende, grotere ruimte binnen.

Waarschijnlijk staat er 2 Freaks met elkaar te ruziën. Neem ze op met de Research Camera en kill ze dan. Ik voltooide hier de Research voor de LEADHEAD Freaks en verdiende hiermee de "Thrifty Hacker" tonic.

Ok....deze 2e ruimte is groter dan de generator kamer en je bent op het boven balkon. Links kun je een zijkamer in waar je een Healthstation kunt hacken en ook kun je dan via een trap omhoog naar het bovenste balkon waar je nog wat ammo e.d kunt rapen. Ook staat er links een Circus of Value, die je kunt hacken om er dan wat voorraden te kopen

Je moet echter naar beneden en dan door de volgende Securisdeur. Dus spring omlaag, of volg het rechter balkon omlaag. Bij de Securisdeur leunt een Audio Diary tegen 1 van de kisten waar brandende kaarsen op staan.

Pak en luister naar de Audio Diary en ga dan door de Securis deur. Volg de gang, die via een trap omlaag gaat. Aan het einde van de gang hangt een Gene Bank en is de Securisdeur die toegang geeft tot de "Kathedraal" van Simon Wales.

Ga nog niet door de Securisdeur maar ga, voor de Gene Bank, links het kantoor binnen. Plunder het kantoor en grijp ook de Audio Diary, die achterin in 1 van de laden van de kasten steekt.

Aan de voormuur van het kantoor hangt een "Power of the People", dus ga in de "Power of the People" een Upgrade voor 1 van je wapens halen. Ik heb hier de verbeterde zoomfunctie voor de Speargun gekozen als upgrade. Terug naar buiten en dan nu door de Securisdeur Pompstation 5 in.

Pompstation 5:

Versla Simon Wales

Wel..je bent nu in het eigenlijke Pomstation 5 en je nieuwe opdracht is om die maffe Simon Wales te vermoorden., Je bent op het boven balkon dat zowel naar links als naar rechts loopt. Rechts in de hoek staat een "El Ammo Bandito"

Het "balkon"loopt aan de rechter kant dood, maar als je het balkon linksom volgt kun je via een trap omlaag naar de vloer van de zaal. Het kan zijn dat je nu gelijk wordt aangevallen door Spider Freaks, die eerst door voor Simon Wales de kastanjes uit het vuur mogen halen. Het kan ook zijn dat het grote gevecht pas begint als je beneden op de vloer van de zaal bent beland. Bij mij gebeurde het laatste.

Dus...je moet zelf maar weten hoe je het wilt aanpakken. Ik ben linksom gegaan en dan via de trap omlaag naar de vloer fan de zaal gegaan. Beneden loop je door naar achteren, naar het altaar van Simon Wales. 

Rechts zie je dan de volgende Securisdeur, die echter nu nog op slot zit. Die deur geeft toegang tot het kamertje waar de Pomp staat waarmee je het Dionysus Park moet droogpompen, maar de deur gaat pas open als je Simon Wales hebt verslagen.

Op het altaar van Wales ligt nog een Audio Diary. Het gevecht begon voor mij zodra ik deze Audio Diary had opgepakt. Eerst moest ik afrekenen met een paar Spider Freaks en toen dook dan eindelijk imbeciel Simon Wales op. Je herkent die Simon Wales makkelijk want het is de lul die steeds wordt gemarkeerd door de rode cirkels.

Wel....reken af met Simon Wales. Wales blijft uiteraard niet als een mak schaap staan wachten om te te worden geslacht. Wales huppelt en springt van hot naar her door de zaal en zelf ook naar boven naar de balkons. Wales is een Spider dus hij kruipt ook langs het plafond.

Na een uitputtende en uren durende strijd slaagde ik er uiteindelijk in om Simon Wales, boven op het linker balkon, flink voor zijn kloten te knallen. Exit Simon Wales.

Plunder het lijk en keer terug naar de vloer van de zaal. Je krijgt je nieuwe opdracht en Sinclair tettert weer in je oor.

Je moet dus nu de schakelaar op de pomp overhalen om het Dionysus Park droog te malen. Sinclair waarschuwt je echter dat, zodra je die schakelaar overhaalt dit hele level onderwater zal komen te staan en dat er dan maar heel weinig tijd is om de Airlock van het Dionysus Park te bereiken.

Big Sister jeuk:

Ok....ga nu door de laatste Securisdeur en.........Als je nu, net als ik, nog de laatste Little Sister van dit level op je schouder hebt zitten dan krijg je nu 2 waarschuwingen van de game.

Je moet dus nu eerst je Little Sister lozen, want je mag een Little Sister van het ene level niet meenemen naar het volgende level. Gelukkig is er hier in het korte gangetje een Ventilatieschacht. Links is de kamer waar de pomp staat die je moet uitzetten, maar eerst moet je dus nu je Little Sister redden of vermoorden.

Wees echter gewaarschuwd.......Nadat je de Little Sister hebt gered, of vermoord, dien je de Big Sister van dit level te verslaan. Dus plant wat verdedigingsmiddelen zoals Mini Turrets en Trap Rivets. Om je Research Level voor Big Sister weer te verhogen, neem je de Big Sister dus wel op met de Research Camera.

Ok....ga naar de ventilatieschacht en druk dan op de toets van je toetsenbord om de Little Sister te redden of te oogsten. Laten we maar afspreken dat we alle Little Sisters nu gaan redden want je hebt gemerkt dat het je bonussen op kan leveren.

Dus red je Little Sister en als zij in de schacht verdwenen is zal de Big Sister van dit Level 4 opduiken. Research de Big Bitch met je Research Camera en doe dan alle mogelijke moeite om dit gevecht ook nog te winnen.

Als de Big Trut dood is plunder je haar lijk.

Bij de deur ga je dan het trapje op naar de console waar de 3 Pomphendels op zitten.

De middelste hendel is voor het D1onysus Park, dus activeer de middelste hendel en..........

Wel......Sofia Lamb is niet happy en omdat ze een ongelooflijke tering Bitch is laat ze nu dit hele level, Pompstation 5 en Plaza Hedone onderwater lopen. Sinclair begint te tetteren dat je als de gesmeerde bliksem moet maken dat je weg komt en naar de Airlock van Dionysus Park moet gaan.

Terug naar het begin:

Ok.....ondanks het gegil van Sinclair is er niet veel reden tot paniek. De hele kolere zooi is nu bezig vol te lopen met zout oceaanwater, maar wees maar niet bank, je zult niet verdrinken. Ga terug naar de Securisdeur. DE lampen boven alle deuren zijn nu rood, maar dat heeft niets te betekenen want de deuren gaan toch open.

Ga door de Securisdeur Pompstation 5 weer in, dus de "Kathedraal" van Simon Wales, die ook al vol begint te stromen

Waad je een weg naar voor in de zaal en ga dan rechts door de poort en via de trap omhoog naar de balkons.

Boven gekomen verdwijn  je door de volgende Securisdeur. Je bent dan nu terug in de gang waar de Gene Bank hangt

Hupla....Verder de trap op en je bent dan terug in de voorste grote zaal van Pompstation 5. Loop door naar voren en verdwijn door de volgende deur.

Je bent terug in de gang tussen de generator kamer en de eerste zaal. Dus ga de generator kamer weer in en.....oeps.....kortsluiting...pas dus op dat je niet wordt geëlektrocuteerd. Ga gelijk links en dan rechts en verdwijn door de Securisdeur en je bent terug in Plaza Hedone.

Ook Plaza Hedone begint al vol water te stromen, maar het valt nog mee. 
Volg de straat naar de trap en ga dan via de trap omhoog naar de 1e etage en dan over het "bruggetje" naar het rechter balkon.

In de verte zie je al de Securisdeur naar de tussenhal (Maintenance room), dus ga verder en verdwijn dan de tussen hal in.

In de tussen hal ga je dus via de trappen omlaag en dan naar de deur van de Little Eden Plaza en.....SHIT.....de deur naar Little Eden Plaza gaat niet open. Wacht even en......Sofia Lamb zorgt er nu voor dat Little Eden Plaza helemaal onderwater komt te staan. Door de druk van het water knalt de deur uit de sponning en jij kunt verder.

Wel.....wat een geweldig tering wijf is die Sofia Lamb.....Ze heeft elke Freak en Bruut die nog in Little Eden rond zwerfden nu verzopen en de lijken drijven door het water.

Wel....volg de straat, langs de Mermaid Lounge, naar het begin en dan linksaf de Airlock in, die je natuurlijk nu niet hoeft te "drainen".

Steek door de Airlock naar buiten en volg de enig mogelijke route over de bodem van de oceaan naar de Airlock van het Dionysus Park.

Stap de Dionysus Park Airlock binnen en activeer het Drainingsmechanisme om de Airlock leeg te pompen en de deur naar het Dionysus Park te openen

Je beland in: 

Hoofdstuk 6: Dionysus Park

Walkthrough door: Louis Koot