2014:Walkthrough door: Louis Koot

GabriŽl Knight 2: The Beast Within is de 2e game in de GabriŽl Knight serie. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Jane Jensen 5 GabriŽl Knight games voor SiŽrra zou maken, maar de serie vond een abrupt einde na GabriŽl Knight 3 Blood of the Sacred Blood of the Damned omdat SiŽrra toen besloot om geen Adventure games meer te maken. Uit onvrede heeft Jane Jensen toen SiŽrra verlaten, waarna we jaren lang niets meer van haar vernomen hebben totdat ze opeens in 2011 met haar nieuwste game Gray Matter weer haar herintrede deed in Gamesland. De hoop van vele trouwe Jane Jensen fans is het dat zij alsnog een GabriŽl Knight deel 4 game zal willen maken, maar de berichten die Jane Jensen hierover zelf inmiddels naar buiten heeft gebracht zijn wat dit betreft niet heel erg hoopvol.

In deel 1 van de serie, "Sins of the Fathers",  heb je kennis gemaakt met GabriŽl Knight en zijn trouwe sidekick Grace Nakimura en in deel 1 draaide het allemaal om de Voodoo Murders. In deel 2 "The Beast Within" gaat Gabe, als Schattenjšger, op jacht naar een Weerwolf in Duitsland. Waar Deel 1 nog een "gerenderde" game was is "The Beast Within" een gefilmde game met echte levende acteurs. De acteurs acteren overigens wel wat houterig en stuntelig in de game, maar ok.....je kan niet alles perfect hebben.

De game is dus "Point and Click", dus geheel Muisgestuurd. Ik heb de game jaren geleden al eens diverse keren gespeeld maar mij toen nooit aan een walkthrough ervoor gewaagd, want vergis je niet.......dit is een zeer moeilijke game om te spelen........vooral het "Endgame" is buitengewoon moeilijk. Maar met de hulp van mijn walkthrough zult ook U deze game tot een goed einde weten te brengen. Nu, in 2012, heb ik van iemand de game weer gekregen en ik speel de game nu op mijn Windows XP machine, maar dat moet ik dan wel doen in een zogenaamde "Virtuele CD-rom drive", want anders doet de game het niet,

Onder het spelscherm vindt je nog een schermpje waar je de Opties en de Inventory in laat verschijnen. Ik noem dit scherm het Inventoryscherm

Helemaal links zie je een Wolfafbeelding. Als je op de Wolf klikt dan floept het Gamemenu open. In het Gamemenu vindt je dan de opties: Save, Load, Play, About, Big movie/Little movie, en Quit. Ik neem aan dat deze opties verder wel bekend zijn. Rechts in het scherm ziet u een schermpje en 3 iconen. Het bovenste icoon opent de Inventory,  via het middelste icoon kunt u de filmpjes terug kijken en via het onderste icoon kunt u de gesprekken terug luisteren die Game opneemt met zijn cassetterecorder.

Als u de Inventory opent dan verschijnen alle Inventoryitems in het midden, dus tussen de Wolf en het schermpje in.

Klikt u op een Inventory item dan verschijnt dat item in het kleine zwarte schermpje. Door dan met de Loep op het item in het schermpje te klikken ziet u dan het item in Close-up. Met de Pijl pakt u het Item uit inventory om het dan vervolgens in de het Spelscherm te gebruiken op de plek waar u moet gebruiken. Wel.....veel meer valt er over de besturing van de game niet te vertellen, behalve dan uw cursor in de game een kleine Dolk is. U klikt dus met de Dolk op items e.d.

Als u de game opstart dan krijgt u diverse opties:

U wilt waarschijnlijk ook eerst de Proloog film zien, dus klik op de "Prologue" knop en...bekijk het Proloogfilmpje:

De Proloog toont ons een plattelandsfamilie in Duitsland in de 19e Eeuw. 

Een knecht doet een deur op slot en we zien dan een waarschuwing dat waarschuwt over een Weerwolf

De  knecht steekt de heleboel in de fik.....

........en de familie vlucht weg......

De proloog komt tot een einde en u beland weer op het start scherm. Kies nu voor "Play" en....de game begint met:

Het hoofdstuk begint met een film:

We zijn in Duitsland en wel in Schloss Ritter

We zoomen langzaam in op 1 van de ramen van het Schloss en gluren dan door het raam naar binnen en.....we zien onze jonge HELD GabriŽl Knight

Gabe heeft Schloss Ritter geŽrfd van zijn oom Wolfgang en hij heeft, na zijn Voodoo avontuur in "Sins of the Fathers" besloten om hier in het familie kasteel zijn nieuwste boek "The Voodoo Murders" te schrijven. Grace Nakimura is in New Orleans gebleven om alles betreffende de "St. George Bookshop" en de erfenis verder af te handelen. Het schrijven gaat Gabe echter niet zo makkelijk af en dan wordt hij tot overmaat van ramp ook nog eens gestoord door zijn aantrekkelijke huishoudster Gerde

Gerde meld dat er een delegatie dorpelingen en boeren buiten de poort staan die graag even met Gabe willen spreken. 
Gabe besluit om maar even te gaan horen wat die horde boerenkinkels op hun lever hebben.

Degene die Gabe aanspreekt is Werner Huber en Werner heeft zijn zoon en diens vrouw meegenomen. Eigenlijk is het dorp meegekomen.

Werner verteld over zijn kleindochter Toni en we zijn wat er met het kleine meisje is gebeurt

Eergisteren, toen de kleine Toni als een ware roodkapje buiten aan het huppelen was, heeft een Wolf het kleine meisje gedood en een deel van het kleine meisje meegenomen. Gabe  vind dit uiteraard heel erg en hij bied zijn condoleance aan, maar hij vraagt zich wel af waarom het hele godvergeten dorp hem hiermee komt lastig vallen

Wel......Gabe heeft niet alleen het kasteel geŽrfd van oompje Wolfgang, maar hij is nu ook de "Schattenjšger" van het dorp en deze titel heeft zo zijn verantwoordelijkheden. De locale populatie is er namelijk van overtuigd dat de kleine lolita niet door een gewone wolf is opgevreten maar door een..........WEERWOLF........Men wil graag dat Gabe, in zijn hoedanigheid als "Schattenjšger" de zaak gaat onderzoeken en die weerwolf de wereld uitjaagt. Gabe heeft er duidelijk geen zin in, maar hij kan er niet onderuit dus hij reist af naar de Huber boerderij en na een onrustige nacht begint de game dan echt en krijg je de controle over Gabe.

Huber Farm:

Binnen:

Je bent dus GabriŽl Knight:

Gabe is opgestaan. Het is dus de volgende dag. Open eerst even de Inventory en bekijk dan even elk item dat Gabe nu in inventory heeft staan. Klik dus in inventory op een item en dat item komt dan in het kleine schermpje te staan. Klik dan met het loepje op dat item om het in close-up te bekijken. Rechts naast de deur staat een kastje en boven dat kastje hangt een Jezuskruis aan de muur. Klik met je dolkcursor op het Jezuskruis om het door Gabe te laten bekijken. Klik dan in de close-up weer op het kruis. Gabe veronderstelt dat de Hubert's katholiek zijn.  Bij de vitrinekast ligt de plunjetas van Gabe. Klik met je dolkje op Gabe's plunjetas en.....Gabe loopt naar de tas en ritst de tas open...

Je bent dan in de close-up van de opengeritste tas...

Klik met je dolkje op de spullen in de tas en.....Gabe pakt dan vanzelf alle items uit de tas die hij nodig denkt te hebben.....

Gabe staat dan weer rechtop bij de slaapbank. Open de inventory en bekijk dan alle nieuwe items in close-up. Uit zijn tasje heeft Gabe zijn "Schattenjšger" Medallion, zijn "Schattenjšger zwaard, zijn portemonnee en zijn notitieboekje gepakt. Ook heeft Gabe 2 brieven uit zijn tasje gepakt. 

Bekijk de 2 brieven in close-up. Dus selecteer de 2 enveloppen en klik dan, in de close-up, met de kromme pijl op de envelop om er de brief uit de halen. 

De ene brief is van het advocatenbureau dat al generaties lang de belangen van de Ritter familie behartigt en de andere brief is van Grace. 
Als je op de brief van Grace klikt dan hoor je Grace de brief hardop voorlezen.

De brief van Grace bestaat uit 2 velletjes, dus lees ook het 2e velletje. Grace meld dat Gabe's "Voodoo Murders" boek een bestseller is en ook dat het met Gabe's bankrekening uitstekend gaat.Als je alle items in inventory nader hebt bekeken en je hebt er Gabe's commentaar op gehoord dan loop je een scherm omlaag. Gabe staat dan in het achterste deel van de kamer, bij de achterdeur.

Aan de kapstok hangt Gabe's jas. De kapstok staat voor een kast en op die kast zit een briefje van Hubert geplakt. Op de tafel ligt briefpapier en een krant. Boven de tafel hangt een spiegel. Klik op de krant en.....Gabe pakt de krant op en probeert het artikel over de "KillerwŲlfe" te lezen. 

Het is uiteraard een Duitse krant en Gabe beheerst de Duitse Taal niet. Het artikel gaat over wolven die uit een dierentuin zijn ontsnapt. Klik op de foto van de 2 wolven of van de commissaris en Gabe vertelt dan waar die dierentuin is en ook de naam van de politieman die deze wolvenzaak heeft onderzocht. De naam van de politieman is Leber. Leber is gestationeerd op het politiebureau Prinzregentenplatz in Munchen en de dierentuin bevindt zich in het stadje Thalkirchen.

Exit het scherm en Gabe legt de krant terug op tafel. Klik nu op het briefpapier en..........

.........Gabe gaat aan tafel zitten om een brief aan Grace te schrijven, om Gracie te melden dat hij aan een nieuwe "Schattenjšger" zaak is begonnen. Gabe doet de brief in een envelop en plakt die dicht. Gabe moet de brief gaan posten, maar dat komt later.

Als Gabe klaar is met de brief aan Grace dan staat hij weer bij de kapstok. Klik nu op het briefje dat op de kast zit geplakt.

Frau Huber meld dat de autosleutel van hun auto onder de spiegel hangt en ze meld ook dat Gabe maar beter niet met de auto naar Munchen kan rijden. Als Gabe naar Munchen wil gaan dan kan ie beter met de auto naar het dorp Locham rijden om daar dan met de U-Bahn verder naar Munchen te reizen.

Sluit het close-upscherm. Onder spiegel hangt dus de autosleutel van de auto van de Huberts. Klik op die autosleutel en Gabe pakt de sleutel dan

Ok...Gabe is hier om te onderzoeken wat er met het dochtertje van de Hubert's is gebeurt, dus klik nu EXIT op de achterdeur en.......

......Gabe laat even zien dat ie een grote jongen is want hij trekt zelf zijn jas aan en beland dan buiten.......

De auto van de Hubert's staat hier op het erf. Links is de schuur. Loop, via de exit op het gras, een scherm door naar rechts.
 Je ziet dan de bosrand en een....watertrog. 

Klik met je dolkje op de watertrog om Gabe er naar toe te laten lopen. Links voor de watertrog zie je een modderplek. 

Klik op de modderplek om die plek nader te onderzoeken.....Gabe vindt een pootafdruk in de modder. 

Klik op de pootafdruk en.......wel....de afdruk is zo groot als Gabe's hand. Exit uit de close-up. 
Achter de watertrog krijg je EXIT tussen de bomen. Klik de Exit die je achter de watertrog tussen de bomen krijgt en.....

Gabe loopt om de watertrog heen en staat dan aan de rand van het bos. 
Klik met de dolkcursor op het hoge struikgewas, dat voor de bomen groeit en.......Gabe bukt en vindt een plukje bloederig haar. 

Klik op het plukje haar en Gabe raapt het op en stopt het in zijn jaszak. Open de inventory en je ziet dan dat Gabe het plukje haar in een envelop heeft gestopt. Bekijk dit envelopje nader in het close-upscherm en klik er dan op....Gabe meld dat hij het haar wil laten analyseren. Exit uit alle close-upschermen en loop dan een scherm terug naar rechts en dan een scherm omlaag en Gabe is terug bij de auto. Links zie je de schuur van de boerderij. Ga de schuur binnen.

Gabe staat in de schuur dan voor de wastafel. Op de plank, boven de wastafel, staat een zak Cement en een zinken Emmer. 
Rechts naast de wastafel staat een kleine gele Emmer.

Klik met je dolk op de zak Cement en........Gabe doet wat van het cement in de zinken emmer en maakt dit aan met wat water uit de kraan. 

Je cursor is dan de emmer. Exit uit dit scherm en  loop nu helemaal terug naar de pootafdruk bij de watertrog. 
Klik met de Emmer op de modderplek en........

........als je weer in de close-up van de pootafdruk bent klik je met de emmer op de pootafdruk en.....Gabe giet het natte cement over de pootafdruk.

Het cement moet even drogen, dus Gabe gaat vanzelf terug naar de schuur alwaar hij het restant van het cement in de gele emmer giet en dan de zinken emmer schoon spoelt en terug zet op de plank. Als Gabe hiermee klaar is dan exit je weer uit deze close-up en loop je weer terug naar de Watertrog. Ga weer in de close-up van de modderplek en raap dan de cementafdruk van de pootafdruk op. Bekijk de cementafdruk in inventory.

Ok....loop terug naar de auto. Gabe is klaar hier, dus pak de autosleutels uit inventory en klik ermee op de auto en.....

...Gabe stapt in en rijd naar Locham alwaar hij dan de auto parkeert om de reis te vervolgen met de U-Bahn.
Je krijgt dan de U-Bahn plattegrond van Munchen en omgeving in je scherm. 

Via de U-Bahn plattegrond kun je nu verder reizen naar diverse locaties.De locaties waar je naar toe kunt gaan zijn geel op de kaart. Op dit moment zijn er 3 nieuwe locaties waar Gabe naar toe kan gaan en dat zijn de "Marienplatz", "Prinzregentenplatz" en "Thalkirchen". De rode "Locham" locatie is dus waar Gabe naar toe is gereden met de auto.Uit de krant weet Gabe dat de dierentuin, waar de wolven uit zijn ontsnapt, in Thalkirchen is en dat die commissaris Leber gestationeerd is op het politiebureau op de Prinzregentenplatz. Klik op de "Prinzregentenplatz" om daar nu naar toe te treinen en......

.

Gabe beland in het politiebureau van die commisar Leber maar helaas......de communicatie tussen Gabe en de dienstdoende baliegoof lukt niet zo erg. Gabe slaagt er uiteindelijk in om de balieman duidelijk te maken dat hij met die Leber wil spreken maar helaas......Leber is niet aanwezig.

Gabe stapt dan maar weer de U-Bahn in. Reis nu dan maar naar "Thalkirchen", waar de dierentuin is waar die wolven uit zijn ontsnapt, en....

Filmpje: een verzorgen gaat de wolven voederen en je krijgt een wolf te zien. 

De verzorger loopt dan weer weg en dan staat Gabe bij het hek van het wolvenverblijf.

Aan het hek steekt een bord waarop staat welke wolvensoort er achter het hek te vinden is. Bekijk het bord en klik er in de close-up weer op zodat Gabe weet dat het de Europese wolf "Canis Lupis Lupis" betreft. Sluit het close-upscherm en klik dan met je zwaardcursor op het modderige zand, vlak voor de bomen en......Gabe ziet dan 2 wolven staan tussen de bomen. 

Klik op 1 van de 2 wolven met je zwaard........Gabe probeert 1 van de wolven naar zich toe te lokken.....maar de wolven hebben er geen zin in. Klik Exit om bij het hek weg te stappen en.........Thomas, de wolvenverzorger, duikt weer op met zijn voederkar. Klik op Thomas om met hem te praten. 

Gelukkig verstaat en praat Thomas Engels en hij is ook nog bereid om Gabe's vragen te beantwoorden. Onderaan het speelscherm verschijnen dan de gespreksopties waarover je met Thomas kunt praten. Vraag Thomas dus alles wat je hem kunt vragen...sla geen enkele vraag/optie over.  

Thomas heeft een Walkietalkie en daar is Gabe erg in geÔnteresseerd. Thomas noemt de naam Doktor Klingmann. Die Klingman blijkt de directeur van de Zoo te zijn. Vraag Thomas vooral over de ontsnapte Wolven (Missing Wolves) en gebruik ook alle vervolg vragen over dit onderwerp. Thomas geeft een beschrijving van de 2 ontsnapte wolven, Hilda en Parcival.

Als je alles aan Thomas gevraagd hebt dan is het gesprek vanzelf afgelopen. Zoek dan de EXIT aan de linker rand van het scherm en klik die exit en.....filmpje....Gabe gaat het kantoor binnen en heeft een ontmoeting met die Herr Doktor Klingman, de grote baas van deze Zoo.

Praat dus met Klingman en....gebruik alle gespreksopties.....sla geen enkele gespreksoptie over. Gabe neemt dit gesprek ook op met zijn cassetterecorder. Ook dit gesprek eindigt weer vanzelf als je alles aan Klingman gevraagd hebt.

Als het gesprek is afgelopen klik je de EXIT op de kantoordeur en.....Gabe staat dan weer buiten bij het hek van het wolvenverblijf. Gabe vertrouwt die Herr Doktor Klingmann niet zo en hij wil diens kantoor eens rustig doorzoeken. Maar dan moet die Klingmann wel even zijn kantoor verlaten, en daartoe heeft Gabe een list nodig en daarom heeft Gabe het gesprek met Klingman opgenomen met zijn cassetterecorder. Klik de EXIT, middenonder in het scherm en......de Metro plattegrond verschijnt weer in beeld. Klik op de LOCHAM locatie en.....in no time is Gabe dan terug gereisd, via de metro en de auto, naar de:

Hubert Farm:

Gabe staat naast de auto op het erf van de Hubert Farm. Je hoeft niet naar binnen te gaan. 

Splice de Klingmann Tape:

Klik, rechtsonder, op het cassettebandje icoon en...Het scherm met alle cassettebandjes gaat dan open. De bovenste 2 cassettebandjes bevatten de opgenomen gesprekken met Thomas en Klingmann.  Rechts naast de cassettes zie je "Load A", "Play A", "Load B" en "Splice". 

Klik op de "Klingmann" tape om deze te selecteren en klik dan op "Load A" om de "Klingmann" tape in A te laden. De "Klingmann" tape is dan grijs.  Selecteer dan een lege tape en klik op "Load B" om de geselecteerde lege tape in "B" te laden, De lege tape is dan ook grijs. 

Klik nu op "Splice" en......er verschijnt nu een schermpje met het opgenomen gesprek van Klingmann. Je ziet steeds een paar zinnen. Via de 2  groene pijltjes scrol je door naar de volgende zinnen. Gabe moet nu een nieuwe zin maken met de opgenomen stem van Klingmann. Hiertoe moet je nu bepaalde woorden van Klingmann uit de originele zinnen knippen en dan weer aan elkaar plakken tot 3 nieuwe zinnen. Die woorden zijn: "THOMAS", "HERR", "DOKTOR", "KLINGMANN", "HERE", "SHOW", "WOLVES", "TO", MR", "KNIGHT". 

Ok....scroll door de zinnen, met de groene pijltjes, tot je de 3 zinnen ziet waar THOMAS in voorkomt. Klik dan op THOMAS. THOMAS komt dan in het "Splice" scherm te staan. Zoek dan een zin op waar "HERR" in staat en klik dan op "HERR" en ook dit woord verschijnt in het "Splice" scherm. Ga zo door tot je alle 10 woorden van de nieuwe zin in het "Splice" scherm hebt staan. Je moet dit wel gelijk in de goede volgorde doen.

Klik dan op de "TRANSFER" knop en.......de nieuwe zin wordt opgenomen op de lege tape in "B". Deze casettetape wordt opgeborgen in inventory. Klik de "Exit" knop om het Cassettescherm te sluiten. Terug naar de dierentuin. Klik dus weer met de autosleutels op de auto en Gabe rijd weer naar Locham en de Metroplattegrond verschijnt weer. Klik dus weer op de "Thalkirchen" locatie en Gabe beland weer in de dierentuin, bij het hek van het wolvenverblijf. Loop weer een scherm naar links om Klingmann's kantoor weer binnen te gaan.

Klingmann bevindt zich nu in de andere kamer van het kantoor. Klik, midden, op het bureau en......
Gabe doorzoekt eventjes snel het bureau maar vindt niets.

Gabe staat dan weer recht voor het bureau. Op de rechter hoek van het bureau ligt een Walkietalkie.Klik op de Walkietalkie en Gabe herkent het ding en herinnert zich dat Thomas ook een Walkietalkie heeft. Open de inventory en pak er het Cassettebandje uit. 

Sluit de inventory en klik dan met het cassettebandje op de Walkietalkie en....

.........Via de Walkietalkie speelt Gabe de "Spliced" tape af en Thomas ontvangt de boodschap en die denkt dan dat Klingmann hem nu opdracht geeft om Gabe toe te laten bij de wolven.Bij de boekenkast hangt de jas van Klingmann op de kapstok. Klik op de jas en......Gabe jat er een briefje uit. 

Klingmann komt dan te voorschijn uit de andere kamer, dus Gabe maakt zich snel uit de voeten. Oppas Thomas neemt Gabe dan mee naar de wolven. Thomas lokt 1 van de wolven naar zich toe en je beland dan in de close-up van de wolf. 

De wolf draagt een naamplaatje.....Klik op het naamplaatje en klik dan, na het commentaar van Thomas, op de vacht van de wolf, boven het naamplaatje en...

...Gabe gaat de wolf aaien en rukt een plukje wolfhaar uit de vacht. Thomas is hier niet blij mee ook de wolven worden kwaad. 
Thomas en Gabe vluchten snel weg. Thomas laat aan Gabe nog even weten wat ie van Gabe denkt en verdwijnt dan.

Gabe heeft het plukje wolfhaar in een envelopje gestopt. Gabe is klaar in de Zoo en het zal niet nodig zijn om hier ooit nog terug te komen.
Klik de EXIT, middenonder scherm, en reis dan via de metro terug naar "Locham" om terug te keren bij de:

Huber Farm:

Ga naar binnen. Gabe doet binnen vanzelf zijn jas uit. 
Open de inventory en klik op het briefje dat je uit Klingmann's jas hebt gejat (Klingmann's Receipt). 

Dit briefje komt dan in het inventoryschermpje te staan. Klik op het Vergrootglas om het briefje te lezen. 
Het briefje blijkt een jachtvergunning te zijn, op naam van Klingmann. Klik met de zwarte krommepijl op het briefje om het om te draaien en......

Op de achterzijde staat ook iets geschreven maar het staat in spiegelschrift dus Gabe kan het niet lezen. Sluit dit scherm en open de inventory en klik weer op het Klingmann briefje (Klingmann's Receipt). De jachtvergunning is dan je cursor. Klik nu met de jachtvergunning op de Spiegel, die rechts naast de deur boven de tafel hangt, en...

...in de spiegel probeert Gabe dan te lezen wat er op de achterzijde van de jachtvergunning staat geschreven. Het is echter Duits, dus veel snapt Gabe er niet van. 
Het is es echter het adres en de naam van de jachtclub waar Herr Doktor Klingmann lid van is.

 Exit weer naar buiten en klik weer met de autosleutels op de auto en.....
Gabe rijd weer naar Locham en de metrokaart verschijnt weer. Reis naar de Marienplatz:

Munchen:

Marienenplatz:

Gabe is in het hartje van Munchen beland, op de Marienplatz. Je kunt niet met de voorbijgangers praten, dus het heeft totaal geen zin om op voorbijgangers te klikken en dat geld ook voor de straatmuzikanten. Gabe staat helemaal links. Loop gelijk door naar links en.....Gabe beland bij een slagerswinkel. 

Links naast de slagerij zie je de hal van een kantorencomplex. In de slagerswinkel staat de slagersvrouw achter de toonbank. Klik met je zwaardje op de slagersvrouw. Gabe loopt de winkel binnen. Klik weer op de slagersvrouw en.....Helaas de slagersvrouw spreekt geen Engels maar ze probeert Game een worstje te verkopen. Gabe heeft echter op dit moment geen worstje nodig. Klik niet weer op de slagersvrouw en gebruik ook niet de items uit inventory op de slagersvrouw. Exit uit dit scherm, aan de linker rand, en klik dan met je zwaardje in de hal, links naast de slagerij. In de hal staat Gabe dan voor een geopende deur. 

Links en rechts hangen er zwarte borden naast de deur. Op die borden staan de namen van de firma's die hun kantoor hebben in het gebouw. Klik met je zwaardje op de bovenste helft van het linker zwarte bord en.......Gabe leest dan dat de advocaat van zijn familie gehuisvest is in dit gebouw en vanzelf beland Gabe dan bij zijn advocaat Harry

Praat met Harry en gebruik hier weer alle gespreksopties die je krijgt.....
Sla echt geen enkele vraag of gespreksoptie over want dan loop je later in de game echt hopeloos vast. 

Als dit gesprek dan uiteindelijk ten einde is gekomen weet Gabe het adres van de Universiteit die een afdeling dierenbiologie heeft en de naam van de "Royal Bavarian Hunting Lodge", de jachtclub waar die Herr Doktor Klingelmanns lid van is.. Gabe weet dan nu ook dat het briefje dat hij uit Klingmann's jas heeft gejat een Jachtvergunning is.

Ok.....als Gabe klaar is met de sympathieke advocaat Harry dan klik je de EXIT in de deuropening en Gabe neemt afscheid en beland weer buiten voor de slagerswinkel. Loop een scherm omlaag. Gabe staat dan weer bij de metro-ingang. Klik de EXIT die je op het linker einde van de betonnen muur krijgt om de metro in te duiken en klik dan, op de metrokaart, op de "Universitat" halte en.....Gabe beland in de:

Universiteit

Gabe ontmoet Micheal, in het biologioelab van de Universiteit. Open de inventory. Gabe heeft 2 envelopjes bij zich waar de haarmonsters van de wolven in zitten. Het ene plukje haar heeft Gabe bij de Huber farm gevonden en het 2e plukje haar heeft ie in de dierentuin uit de vacht van de wolf gerukt. Ook heeft Gabe de pootafdruk bij zich, die hij ook op de Huber Farm heeft gevonden in het gips heeft gegoten.

Geef, 1 voor 1, de beide enveloppen met de haarplukjes en de pootafdruk aan Micheal. Micheal onderzoekt de 3 items gelijk en vertelt Gabe zijn bevindingen. Als Micheal klaar is dan klik je de EXIT, op de deur achter Gabe en.......Micheal geeft Gabe dan het rapport over zijn bevindingen. Je zult hier nooit meer terug keren. Je krijgt dan de Metrokaart weer in je scherm. Reis terug naar de:

Marienplatz:

Achter de metro-ingang zie je de etalages van winkels. De meest rechter etalage is die van een souvenirwinkel en je krijgt er een EXIT op. Klik die Exit en.....Gabe loopt nu door naar rechts en je scherm scrolt met Gabe mee en....Gabe beland dan vanzelf aan de andere kant van de metro-ingang alwaar een straatmuzikant zijn deuntje zit te jengelen op zijn gitaar. Hier staat ook een fontein. 

Links naast de fontein krijg je de EXIT om linksaf de hoek om te gaan. Klik die linksaf EXIT en Gabe beland in de "Dienerstrase". 

Aan de overkant van de straat zie je een grijsgebouw, waar een fiets voor staat. Klik met je zwaardje in de ingang van dat grijze gebouw en.......Gabe steekt de straat over en staat dan voor de ingang van het postkantoor.  Pak de Envelop met de brief aan Grace uit inventory en klik ermee op de postkantoordeuren en....

Gabe gaat naar binnen om de brief op de post te doen. Gabe komt dan weer naar buiten en staat dan op de stoep voor het postkantoor. Klik nu de EXIT, die je achterin de straat krijgt en.....Gabe loopt verder door de straat en staat dan weer op de linker stoep. Aan de overkant zie je nu wit gebouw met een oranje dubbele deur. 

Klik met je zwaardje op die oranje dubbele deur en.....Gabe steekt weer over en staat dan voor de ingang van nummer 54.

Jacht Club:

Klik "EXIT" op de deuren en....Gabe gaat naar binnen en beland in de Jachtclub

Gabe wordt, niet al te vriendelijk, ontvangen door de receptionist Xavier. Praat met Xavier en sla weer geen onderwerp over. Gabe wil toegelaten worden tot de jachtclub maar dan moet hij Xavier wel bewijs overleggen dat hij echt een lid is van de bekende Ritter familie. Als het gesprek ten einde is dan blijf je gewoon even staan en......Xavier gooit Gabe dan vanzelf de tent uit. Gabe moet nu terug naar advocaat Harry om een bewijs te halen dat hij echt een Ritter is. Ga dus 2 schermen omlaag en Gabe is dan terug op de Marienplatz, bij de fontein ven de muzikant. Loop schermen naar links tot Gabe weer bij de slagerswinkel is beland. Duik dan weer de hal, links naast de slagerij in en klik in de hal weer in de deuropening en Gabe beland weer in het kantoor van de sympathieke Harry. Klik op Harry en vraag hem naar de "Ritter Famely Papers" en......Harry's secretaresse overhandigt Gabe een kopie van zijn familiestamboom. 

Neem weer afscheid en ga terug naar de Jachtclub en ga er weer naar binnen. 
Gebruik de gespreksoptie en pak dan snel de Ritter Stamboom map uit inventory en klik er mee op Xavier en...

... De EINDFILM van dit 1e Hoofdstuk start nu. 
Kijk op je gemak naar de film waarin we nu kennis maken met de grote schurk van de game, Baron Von Glower........

Xavier is zeer onder de indruk het feit dat Gabe een Ritter is en hij is daarom opeens een stuk beleefder maar.....wel...regels zijn regels.... Gabe mag nog steeds niet naar binnen. Maar dan duikt Baron von Glower op en........

.......de Baron neemt Gabe, als zijn gast, mee de club in alwaar Gabe de rest van het gezelschap ontmoet..........

Von Glover stelt Gabe voor aan de heren en noemt ook ieders naam, namen die ik zo snel niet kon opschrijven. Gabe drinkt een gezellig potje bier met de heren......

Maar het feit dat de Baton gelijk zoveel van Gabe schijnt te "houden" zorgt bij 1 van de aanwezigen tot enige jaloersheid.Het is echter al laat, dus het feest loopt al ten einde. Gabe zal morgen hier terug komen om dan als lid van de club te worden ingeschreven. Gabe krijgt het kaartje van Von Glower en we belanden dan, ....Nadat je CD 2 hebt geladen, in Hoofdstuk 2

Als Grace  Nakimura:

Hoofdstuk 2 begint met een intro film:

We zijn in New Orleans en wel in de St. George Bookshop alwaar Grace met haar moeder aan het telefoneren is

De zaken lopen voorspoedig voor de St. George Bookshop want Gabe's boek "The VooDoo Murders" is een echte bestseller. Echter.....via een enigszins lastige klant krijgen we toch de indruk dat Gracie het wel een beetje gehad heeft met heer GabriŽl Knight. Grace handelt de zaken met de klant professioneel af en dan vindt ze de brief van Gabe, die je eerder in Hoofdstuk 1 hebt geschreven en op de post hebt gedaan....

Gracie leest de brief en.......wel....laten we er niet omheen draaien.....bij het lezen van de naam van Gabe's huishoudster, Gerde, gaat onze lieftallige Japaneesje bijkans over haar nek.....Grace lijkt wel jaloers. Grace besluit om Gabe eens echt te gaan helpen met zijn nieuwe zaak en ze boekt een vlucht naar Duitsland. Na een lange, en vermoeiende reis komt Grace dan aan bij Schloss Ritter. Het is al avond als Gracie aanklopt op de poort van het Ritter kasteel en Gerde open doet.

We moeten het echt eerlijk zeggen........Ons kleine Japaneesje gedraagt zich echt een heel klein beetje krengerig tegen de arme, maar o zo verleidelijke, Gerde. Gerde meld fijntjes dat Gabe niet thuis is maar ze nodigt Grace uit in het kasteel te overnachten en wel......veel keus heeft Gracie niet. 

A: Kasteel Ritter:

Het is dan de volgende morgen. Grace heeft zich nog maar net aangekleed als er een monteur de slaapkamer binnen stormt. 
De monteur wil de kachel repareren en Gracie vindt dit best. Je hebt nu controle over Grace

In tegenstelling tot de arrogante en onbehouwen Gabe heeft Gracie wel enige elementaire kennis van het Duits, dus Grace kan zich aardig redden in de Duitse taal. Klik maar eens op de monteur, die nu geknield voor de open haard zit. Grace vraagt de man, in perfect Duits, of ie haar hulp nodig heeft. maar de goede man heeft Gracie's hulp niet nodig. 

In de hoek, bij het raam, staat de klerenkast.....ik bedoel dus niet een kolere kast maar een kast om er je kleding in op te bergen. Klik op de kast. Grace maakt de kast open. De kast is leeg. Klik met je zwaardje op de achterwand van de kast....wel....Gracie vind het een mooie kast maar verder gebeurt er niets. Onthoud echter deze kast. Exit, op de binnenzijde van de kastdeur, uit dit scherm. Grace staat dan voor het bed. Klik nu de Exit op het bed en.......Grace draait zich om en je ziet nu een deur in de muur waar het bed tegenaan staat. 

Er hangen ook 2 portretjes en een gipsen Leeuwenkop. Klik op de beide portretjes en op de Leeuwenkop om het commentaar van Grace te horen. Klik dan op de metalen deur en......Wel....deze deur is vergrendeld en Grace krijgt de deur niet open. Als je "GabriŽl Knight 1 Sins of the Fathers"  hebt gespeeld dan weet je al deze deur de deur van de "Schattenjšger Bibliotheek" is.

Loop een scherm omlaag en klik dan EXIT op de kamerdeur om de slaapkamer te verlaten. Grace beland beneden bij Gerde. 

Ga praten met Gerde en sla weer geen enkele gespreksoptie over. Blijf praten tot er niets meer te praten valt. 

Grace gedraagt zich nog steeds erg vijandig tegenover Gerde, maar die blijft er redelijk koeltjes onder alhoewel van tijd tot tijd de vonken toch wel rondvliegen. Grace kan zeuren en zeuren, maar Gerde wil niets vertellen over de zaak waar Gabe nu aan werkt en ook krijgt Grace de sleutel van de bibliotheek niet.

Het "gesprek" is vanzelf afgelopen als je alle gespreksopties hebt weggewerkt. Klik dan 2 keer de EXIT op de voordeur en....Grace doet haar jas aan en verlaat het kasteel en ze staat dan buiten bij Gabe's auto. Klik op de auto en....Grace heeft de autosleutels niet dus met de auto kan ze niet weg. Klik EXIT, op het bos links naast het kasteel en.....

....Grace wandelt dan , via het bospad naar het dorp Rittersberg.

Rittersberg:

Grace is beland op het dorpsplein van Rittersberg. We zien de fontein en de kerk. Loop door naar rechts. Het gebouw achter de fontein is het stadhuis. In het rechter gebouw is het postkantoortje en de plaatselijke kroeg Gasthof Goldener LŲwe gehuisvest. Ga het Gasthof binnen.

Gasthof Goldener LŲwe: 

De kroegbaas Hubert, de schoonvader van Huber, staat achter de toog en bij het raam zit ťťn van de vaste kroeglopers aan tafel. Ga praten met Hubert. Tot grote opluchting van Grace spreekt en verstaat Hubertje Engels. Wel.......praat met Hubert en gebruik hier weer alle gespreksopties die je krijgt.....sla niets over.

Net als Gerde wil Hubert niets vertellen over de zaak waar GabriŽl nu mee bezig is. Het enige dat Hubert kwijt wil is dat Grace in het "Schattenjšger" archief  van Wolfgang alles over Weerwolven moet lezen. Volgens Hubert is er in de 18e eeuw hier in Rittersberg een Weerwolf ter dood gebracht.

Vanzelf neemt Grace afscheid, als je alle gespreksonderwerpen gebruikt hebt. Er hangen 2 portret schilderijen aan de muren en je moet die 2 portretjes nader bekijken. Links van Hubert hangt het portret van een man in uniform. Grace weet niet wie dit is. Het portret dat rechts van Hubert hangt toont een jonge man waarvan Grace ook niet weet wie het is. Onder dit portret hangt een soort diploma.

Bekijk de beide portretjes en ook dat "diploma". Verlaat dan het Gasthof. Terug buiten loop je terug naar links, naar de kerk.

Kerk:

Klik op de rechter kerkdeur. Je komt dan in de close-up van de kerkdeur. Lees de mededeling over de openingstijden van de kerk, links naast de deur. Klik dan EXIT op de kerkdeur en.....Grace gaat de kerk binnen. De pastoor is aanwezig. Probeer te praten met de pastoor maar de goede man verstaat en spreekt geen Engels. Achter in de kerkzaal zie je het altaar en het grote kerkorgel. 

Klik EXIT op het kerkorgel en.....Grace loopt verder door de zaal Je ziet dan de Kansel. Klik EXIT op de kansel en.....Grace beland in de Crypte.  

Er staan diverse stenen doodskisten/altaars in de crypte. Klik op de voorste kist van de linker rij kisten, dat is de kist waar Gracie nu voor staat. Je zoomt in op de kist. Er ligt een zwaard op de kist. Klik op het zwaard en.....Grace vertelt je dat dit het zwaard en de kist van Jurgen Ritter is. Die Jurgen Ritter was de "Schattenjšger" van Rittersberg in de 15e Eeuw. Stap uit de close-up en klik dan 2 keer op de middelste kist, in de linker rij. Dit is de kist van oom Wolfgang Ritter en iemand heeft een Zilveren Hart op de kist gelegd. Klik op het Hart om het commentaar van Grace te horen.

Stap uit het close-upscherm en ga terug naar de kerkzaal en loop dan door naar links en klik dan 2 keer de EXIT onderin je scherm om de kerk te verlaten. Weer buiten loop je weer naar rechts van de fontein. Het gebouw achter de fontein is het stadhuis. Het stadhuis heeft 2 grote boogdeuren en een kleine boogdeur. Klik met je zwaard op de rechter grote boogdeur en.....Grace loopt naar de deuren en je bent dan in de close-up. De grote deur is de voordeur en de kleine deur, boven de stenen treden, is de deur van de gevangenis. Klik 2 keer met je zwaard op de grote deur en.......Grace klopt op de deur en......de Burgermeester doet het loket open.

Ok...de vriendelijke en bebaarde Burgervader blijkt, tot opluchting van Grace,  perfect Engels ter spreken dus vraag de baardaap alles wat Grace maar kan vragen....sla weer geen enkele vraag/gespreksoptie over tot Grace vanzelf weer afscheid neemt.  Grace vraagt o.a naar het verslag van het "proces" van de Weerwolf, waar Hubertje over vertelt heeft. De burgemeester heeft echter de precieze datum nodig want anders kan hij dat verslag niet vinden in het Gemeentelijke Archief. Grace neemt afscheid. Ok....Grace heeft dus de precieze datum van dat "proces" nodig en wellicht is dat te vinden in het Schattenjšgerarchief van het kasteel.

Klik dus de EXIT in de steeg tussen de kerk en het stadhuis om terug te keren bij

Kasteel Ritter

Ga het kasteel weer binnen door op de voordeur te klikken met EXIT en klik in de hal dan de EXIT op de trap om terug te keren in de slaapkamer.  De monteur, die bezig was met de open haard, is verdwenen. Klik met je zwaardje in de open haard. In de close-up zie je dat de gereedschapskist van de monteur nog voor de open haard staat. 

Boven de gereedschapskist zie je een klein rond gaatje in het muurtje van de open haard. Bekijk dat gaatje nader. 
Als je in de close-up weer op het gaatje klikt dan probeert Grace haar vinger in het gaatje te steken. 

Exit dan en je kijkt dan in de gereedschapskist.  
Wel....het is degelijke gereedschapskist die vol zit met allerhande gereedschap waaronder een mooie Schroevendraaier. 

Pak de Schroevendraaier uit de gereedschapskist en klik dan de EXIT. Grace staat dan weer voor het bed. Klik weer in de open haard om weer in de close-up ervan te komen. Klik dan weer op het gaatje in de muur om het gat weer in close-up te zien. 

Open de inventory en pak er de schroevendraaier uit en klik dan met de schroevendraaier op het gaatje en...

....Grace steekt de schroevendraaier in het gat en.....we horen "Klik" en dat geluid komt uit de klerenkast.Grace is vanzelf weer uit de close-up gegaan. Maak de klerenkast dus weer open en zie......in de achterwand van de kast is nu een geheime deur geopend. 

Klik EXIT in de kast en......Grace  loopt door de kast en beland in een geheime gang.

Achter Grace gaat de geheime gang omlaag als een trap. Links is dus de slaapkamer en rechts is de geheime deur naar de slaapkamer van Gerde. Klik de rechter EXIT en.....Grace beland in de Kamer van Gerde. Gracie is nogal cynisch als ze via de kast Gerde's kamer binnen stapt want ze heeft zo haar vermoedens over Gabe en Gerde. 

Voor het rechter raam staat een tafeltje waar een foto op staat. Bekijk die foto. Het is een foto van Wolfgang Ritter.
 EXIT en open de klerenkast. In Gerde's kast hangen een paar jurkjes en.....er hangt een Sleutel aan het plafond van de kast. 

Klik op de jurkjes om het commentaar van Grace te horen en pak dan de Sleutel want dit is de sleutel van de bibliotheekdeur. Maak de kast weer open en klik dan EXIT in de kast om terug in de geheime gang te belanden. Terug in de geheime gang klik je de EXIT in het donkere trapgat en.......Grace daalt de trap af en beland buiten, aan de zijkant van het kasteel. 

Rechts groeit een rozenstruik. Bekijk de rode rozen in de rozenstruik om het commentaar van Grace te horen. 

Exit naar links en.....je ziet dan de gevels van het kasteel. Klik met je zwaardje om het commentaar van Grace te horen. Exit weer naar rechts......als je het zojuist nog niet gedaan had dan klik je nu alsnog op de rode rozen in de rozenstruik want je moet dit gedaan hebben. Ga dan terug naar binnen om via de geheime trap weer omhoog te lopen. Weer terug boven ga je via de linker EXIT terug naar Gabe's/Gracie's slaapkamer. Loop in de slaapkamer weer omlaag zodat je de deur van de bibliotheek weert ziet. 

Pak de Sleutel, die je in Gerde's kast hebt gevonden, uit inventory en klik ermee op de biebdeur en......Grace beland in de:

Bibliotheek:

Een hele wand is bedekt door een enorme boekenkast en verder staat er een mooi antiek schrijfbureau. De enorme boekenkast is verdeeld in 3 delen. In het linker deel van de boekenkast staan biografieŽn, maar daar heeft Grace op dit moment geen belangstelling voor. Klik met je zwaardje op het middelste deel van de boekenkast en.....Gracie pakt een boek over Weerwolven uit dat deel van de kast. 

In het boek vindt Grace ook een Brief en dan.....komt Gerde binnen......
Kijk naar de scŤne tussen Gerde en Grace, waarin vooral jaloerse kat Grace nogal heftig te keer gaat. 

Huilend verlaat Gerde dan de kamer. Als Grace weer alleen is klik je op het rechter deel van de boekenkast en.....Uit het rechter deel pakt Grace dan het Dagboek van Viktor Ritter.  Ok...open de inventory en ga dan de 2 boeken doorlezen en ook de Brief die Grace in het Weerwolfboek heeft gevonden.. Selecteer dus een boek, zodat het boek in het inventoryschermpje terecht komt en klik dan op het vergrootglas om het boek in close-up te openen. 

Het Dagboek van Viktor Ritter heeft 4 pagina's die je kunt lezen. Klik met je zwaardje op de pagina's zodat Grace het verhaal hardop voorleest. Luister dus naar Grace want ik ga dit allemaal niet voor je vertalen en opschrijven. Viktor Ritten beschrijft in zijn dagboek een ontmoeting met de Weerwolf waarover de Burgemeester Grace heeft verteld. Doe dan ditzelfde met het Weerwolfboek en de brief die Grace in dit boek heeft gevonden.

Grace leest Hoofdstuk 3 in het Weerwolven boek weer hardop door, als je steeds weer op de pagina's klikt of op de aparte alinea's klikt. Je moet zelf maar weten of je hier het geduld voor op kan brengen, maar ik ga dit allemaal niet voor je vertalen en opschrijven. De Brief, die Grace in het Weerwolfboek heeft gevonden, is van Christian Ritter en is gericht aan Koning Ludwig II van Bayeren en gedateerd 4 Maart 1864.

Open de brief en laat Grace het hardop voorlezen. Schattenjšger Christian Ritter waarschuwt de Koning dat 1 van Ludwig's naaste medewerkers een Weerwolf is genaamd de Zwarte Wolf. Blijkbaar is de brief nooit gepost. Grace heeft meer info over die Ludwig nodig. In inventory heeft Grace het visitekaartje van Dr. Bertraim Barclay van de Yale Universiteit. Zoom in op het schrijfbureau. Grace neemt plaats achter het bureau. Op het bureau staat een antieke typewriter en een antieke telefoon. Pak Het Barclay Visitekaartje uit inventory en klik ermee op de telefoon en...

..Grace belt naar Amerika en  belt die Professor Barclay uit zijn bed

Grace vraagt Barclay wat hij weet over Koning Ludwig......Het enige dat Barclay van die Ludwig weet is dat de man knettergek was. Barclay heeft echter een kennis die meer weet over Ludwig. Die kennis is verbonden aan de universiteit van Berlijn, maar Barclay weet even de naam en het adres niet. Barclay belooft dat hij Grace zal terugbellen,

Ok....EXIT uit de close-up van het bureau en verlaat de bibliotheek en de slaapkamer. 
Klik, beneden in de hal, weer 2 keer op de voordeur om het kasteel weer te verlaten en loop dan via het bospad weer naar het dorp:

Rittersberg:

Loop weer naar rechts van de fontein en klik dan weer 3 keer op de rechter boogdeur van het Stadhuis. 
De vriendelijke Baardaap verschijnt weer in het loket. 

Vraag de Burgemeester nu naar de "Trial Records" en ga dan verder met alle overige vragen en uiteindelijk vraagt Grace of ze de kerker mag zien.

De Burgemeester neemt Grace dan mee de cel in en als je weer controle over Grace krijgt dan staat ze alleen in de cel. 
Klik op het celraampje en.....Grace kijkt door het raampje en ziet de kerk. 

Klik op de kerk en ......het schiet Grace te binnen dat ze in het Dagboek van Viktor Ritter gelezen heeft dat die weerwolf gebiecht heeft bij de toenmalige priester. Klik op de houten omlijsting van het raam en.....Grace ziet krassen in het hout en ze denkt dat dit krassen zijn van klauwen. Exit uit raam en loop een scherm omlaag. Je ziet nu het bed. Klik op het bed. Grace onderzoekt het bed, waar dus die weerwolf ook op heeft geslapen.

Loop terug omlaag ven verlaat dan de cel en ga weer met de Burgermeester praten door weer 3 keer op de Stadhuisdeur te rammen. Vraag de Burgervader nu naar de "Church Records". De Burgermeester geeft Grace dan een briefje die ze aan de priester in de kerk moet geven om de "Church Records" van de kerk te krijgen. Ga dus naar de kerk en ga er weer naar binnen. Pak het briefje van de Burgermeester uit inventory en geef het aan de priester en....de goede man gaat de "Records" halen en geeft ze aan Grace. Ga terug naar de Burgermeester en zeg dat je de "Church File" hebt en.....Grace geeft de map aan de Burgermeester die er een brief uit haalt. 

De brief is in het Engels en het heeft een Wolfszegel. Vervolgens vertaalt de Burgermeester de laatste bekentenis van Baron von Rollich, de weerwolf die werd gevangen door Viktor Ritter. Luister naar de Burgermeester want ik ga dit allemaal niet voor je vertalen en opschrijven. Je kunt een en ander ook, in verkorte versie, terug lezen in Gracie's aantekenboekje.

Als je weer controle hebt over Grace dan ga je het Gasthof weer binnen. 

Praat weer met Hubert en vraag hem nu uit over "Ludwig II" en blijf dat doen totdat er niets meer te vragen is. 
Ga dan terug naar het kasteel en, via de slaapkamer, naar de Bieb

Kasteel Ritter

Bibliotheek:

Terug in de bibliotheek klik je weer in het linker deel van de grote boekenkast en.....Grace vindt nu een biografie over Koning Ludwig in het linker deel maar het is in het Duits dus ze pakt het boek niet. Klik weer in het rechter deel van de kast en......Nu pakt Grace het Dagboek van Christian Ritter uit de kast. 

Lees dit dagboek door in inventory, Grace leest de  2 pagina's hardop voor als je weer op beide pagina's klikt.De dag van Grace zit er bijna op, alleen nog even een briefje schrijven aan Gabe. Neem dus weer plaats achter het bureau en klik op de typewriter en.......Als je nu alles hebt gedaan wat Grace moet hebben gedaan in dit hoofdstuk dan zal ze nu een brief typen voor Gabe. 

NB: Wil Gracie nu geen brief voor Gabe typen dan heb je ergens iets vergeten te doen dat je had moeten doen. Ga dan dit hoofdstuk nog eens op je gemak doorlezen om te ontdekken waar je iets vergeten bent. Wat je in ieder geval NIET MOET DOEN is om mij te vragen wat je vergeten bent te doen. Ik ga echt voor jouw mijn eigen walkthrough niet terug lezen om voor jouw te zoeken waar je de fout in bent gegaan. Alles wat Grace moet doen staat hier boven uitvoerig beschreven en ik neem aan dat je kunt lezen.

Als Grace klaar is met typen dan doet ze haar onderzoek en de brief in  een envelop en moet ze dit pakket  gaan posten om dit hoofdstuk te beŽindigen. Maar Grace weet niet waar ze het pakket naar toe moet sturen Verlaat de bieb en de slaapkamer. Beneden in de hal zit Gerde weer achter haar bureau. Ga niet met Gerde praten maar pak de ongeadresseerde Envelop uit inventory en klik ermee op Gerde en.....

...........De spanning tussen de 2 meiden is weliswaar te snijden maar Gerde vertelt toch maar aan Grace dat ze haar pakket naar het kantoor van Gabe's advocaat moet sturen. Grace schrijft het adres op de envelop

Rittersberg:

Verlaat het kasteel weer en ga terug naar Rittersberg. Loop weer naar rechts van de fontein en klik dan op de deur van het postagentschap, links naast het Gasthof. Klik dan in het loket om in de close-up te komen. 

Klik op de Bel om de postvrouw te roepen. Pak dan de grote envelop  aan Gabe uit inventory en geef het aan de postvrouw en.,....De postvrouw weegt het pakketje en ze zegt dan hoeveel Grace moet betalen voor de verzending. Open de Inventory en pak de portemonnee van Grace eruit en klik ermee op de postvrouw om te betalen en.......

Eindfilm van dit hoofdstuk start dan.....

Noodgedwongen brengen Grace en Gerde de avond, in ijselijke stilte, bijelkaar door als er wordt aangebeld. 
Nieuwsgierig naar wie er zo laat nog aanbelt doen de meiden open en.....2 gestoorde Amerikaanse Toeristen staan voor de deur.

Dit zijn Mrs. Smith en haar zoon en ze zijn........Demonenjagers en .......ze willen de "Schattenjšger" graag ontmoeten. 
Grace en Gerde wimpelen af en de Smiths gaan overnachten bij Hubertje in het dorp, maar eerst voert Mabeltje nog even een toneelstukje op met Grace.  

De Smiths zullen in het verdere verloop van de game nog een belangrijke rol gaan spelen maar nu gaat de game verder met:

Hoofdstuk 3: Als Gabe

Huber Farm

Gabe ligt te meuren en heeft een droom en dan schrikt ie wakker. Loop een scherm omlaag. 
Je ziet dan de tafel weer en de buitendeur. Op de tafel ligt weer een krantje.

Klik op de krant en......Gabe pakt de krant op en leest over een nieuwe wolfaanval waarbij weer een slachtoffer is gevallen. Deze wolfaanval heeft plaatsgevonden in hartje Munchen. Exit de krant....Gabe smijt de krant terug op tafel. In inventory heeft Gabe het visitekaartje van die Baron von Glower. Open de inventory en zet het visitekaartje van von Glower dan in het schermpje en klik dan op het vergrootglas om het visitekaartje in het grote close-upscherm te bekijken. 

Klik dan op het visitekaartje en.....Gabe leest het adres op en hierdoor komt het huis van von Glower (Perlach) nu beschikbaar als locatie op de Metroplattegrond. Sluit het scherm en ga naar buiten en klik buiten weer met de autosleutels op de auto en Gabe rijd weer naar Lochham. De Metroplattegrond verschijnt weer en hierop zie je nu dat Perlach een nieuwe locatie is waar Gabe naar toe kan reizen. Maar dat doen we nu nog niet. Reis weer de Marienplatz.

Munchen:

Marienplatz:

Als Gabe weer bovengronds staat loop je weer een scherm naar links en ga je de hal weer in van het kantoorgebouw, links naast de slagerij. Ga dan in de hal weer door de openstaande deur naar het kantoor van advocaat Harry. 

Na de begroeting en de beleefdheden overhandigt Harry aan Gabe het pakketje van Grace.  
Open de inventory en selecteer het pakketje van Grace en klik dan op het vergrootglas om het pakket in close-up te bekijken. 

Klik dan op de envelop om alle papieren van Gracie er uit te halen en klik op de brief van Grace. Je hoort de stem van Grace die haar brief opleest. Gabe is "not amust" door het feit dat Grace naar Rittersberg is gereisd en zijn overige commentaar is ook niet bepaald vleiend voor Grace.In inventory heeft Gabe dan nu de 3 boeken die Grace in de bibliotheek van kasteel Rittersberg heeft gevonden, maar Gabe heeft totaal geen zin om die boeken te lezen want hij vindt dat historische gedoe, waar Grace zich druk om maakt, maar volkomen onzin......Tja....niemand zal willen beweren dat Gabe een aardige jongen is....in feite is Gabe een arrogante klootzak.

Klik op Harry om met hem te praten en vraag Harry dan over Ludwig II  en over "The Black Wolf".  Blijf over Ludwig II vragen en Harry vertelt Gabe over die gekke Koning van Bayeren en over zijn 2 kastelen. Exit uit Harry's kantoor als er niets meer te vragen is. Gabe staat dan weer buiten bij de slagerij. Loop een scherm naar rechts, of een scherm omlaag, en Gabe is dan weer terug bij de ingang van de metro. Ga nog niet de Metro in. Achter de metro-ingang zie je weer de 3 boogetalages van de winkels. De meest rechter etalage is de etalage van de souvenirwinkel. 

Klik met je zwaardje op de rechter etalage en Gabe beland bij de Souvenirwinkel. \Bekijk de koekoeksklokken die in de etalage hangen en ga dan naar binnen. De winkelier is bezig een koekoeksklok te repareren op de toonbank. Er ligt ook een al gerepareerde klok op de toonbank. 

Klik op die koekoeksklok en...Gabe bekijkt de klok en besluit het ding te kopen. Pak Gabe's portemonnee uit inventory en klik ermee op de koekoeksklok om de winkelier zijn 60 marken te geven en......Gabe is dan 60 mark armer maar een koekoeksklok rijker. Gabe staat dan weer buiten. Ga naar de Jachtclub, dus loop door naar rechts en ga dan, bij de fontein, weer links de hoek om weer in de "Dienerstrase" te belanden waar ook het postkantoor is. Klik dan de EXIT, achterin de straat om door te lopen naar de:

Jachtclub:

Commissar Leber:

Voor de jachtclub schijnt iets gebeurt te zijn want er staan politieauto's voor de deur van de jachtclub. Klik op de politieauto die aan de overkant van de straat staat geparkeerd en......Gabe steekt de straat over en beland bij de ingang van de steeg, naast het pand waar de jachtclub in is gevestigd. 

In deze steeg is dus de laatste "Wolvenmoord" gepleegd, waar Gabe vanmorgen over heeft gelezen in de krant. De steeg is door de smerissen afgezet en commisar Leber, dat is de kale dikkerd in het zwarte jasje, staat een getuige te ondervragen. Link van Gabe staat een verslaggeefster en een cameraman van ťťn van de locale tv-stations op de stoep.  Klik 2 keer op commissar Leber....

Gabe probeert de aandacht van Leber te krijgen maar die heeft echt geen trek om met zo'n rare Amerikaan te gaan praten. Wel.....Gabe moet een list verzinnen om Leber's aandacht te krijgen. Pak het rapportje van de bioloog van de universiteit, dus de analyse van de wolfharen, uit inventory en klik ermee op Leber en.....Leber komt Gabe eventjes afblaffen. Wel.....van afblaffen is Gabe niet gediend dus hij wil het Lebertje eventjes met gelijke munt terug betalen. Klik met het rapport van de bioloog nu op de TV-ploeg, die links naast Gabe op de stoep staan en........Gabe laat zich door de TV journaliste interviewen over de wolfharen en de pootafdruk die hij heeft gevonden.

Leber is hier niet blij en hij sleurt Gabe weg en wil nu wel met Gabe praten, maar wel op het politiebureau. Dus Gabe en Leber maken nu een afspraak. Loop een scherm omlaag en klik dan met je zwaardje op de voordeur van de jachtclub en, in de close-up, Exit naar binnen. 

Jachtclub binnen

Snob Xavier is nu opvallend vriendelijk tegenover Gabe maar meld dat er niemand van de leden aanwezig is maar Gabe mag gerust binnen rondkijken. KIik op Xavier en gebruik alle gespreksopties, zoals "The Club", "The Club Members" en "The Black Wolf", tot er niets meer te vragen valt. Ga dan, links van Xavier, de clubzaal in.

Voor de open haard staan 2 zeer comfortabele stoelen. Tussen die 2 stoelen staat een klein rond tafeltje. Klik met je zwaardje op dat kleine ronde tafeltje om het nader te bekijken. Er liggen een paar tijdschriften op het tafeltje. Klik op de tijdschriften en

.....Gabe  gaat even zitten en probeert een tijdschrift uit maar hij kan geen Duits lezen dus Gabe staat weer op. Gabe staat nu dan rechts. Links achter in de hoek is een poort naar een gang, dus Exit via de poort naar de gang. In de gang zie je 2 deuren. Klik op beide deuren en zie wat er dan gebeurt. 

De deur achterin de gang is de achterdeur van de jachtclub en komt uit op een binnenplaats. De deur links is de kelderdeur maar die zit op slot.  In de gang staat ook een grote potplant. Gabe wil graag in de kelder kijken maar daarvoor heeft ie de sleutels nodig. Open de inventory en pak de Koekoeksklok eruit en klik met de koekoeksklok op de potplant en.....

........Gabe stelt de klok in op een tijd en stopt de klok dan in de plantpot. 

Ga snel terug naar de clubzaal en dan naar de Hal, waar Xavier achter zijn balie staat. Doe niets...blijf wachten en.....Na enige seconden horen Gabe en Xavier geklop, alsof er iemand aan de achter deur klopt.....Dit is natuurlijk de koekoek in de koekoeksklok. Xavier loopt nu weg om te kijken wie er op de deur klopt. Zodra Xavier verdwenen is, en je weer controle hebt, klik je op Xavier's balie en........Gabe gaat achter de balie staan. Er ligt een gastenboek op de balie en er steekt een la in de balie. Klik op het gastenboek en......Gabe kijkt of de sleutels onder het gastenboek liggen, maar dat is niet het geval.  Klik op de la en.....Gabe schuift de la open en in de la ligt dan de sleutelbos van Xavier met de clubsleutels.

Pak de Sleutelbos uit de la en......Xavier komt terug maar merkt niet dat Gabe de sleutels heeft gejat. Ga terug naar de clubzaal en weer de gang in. Pak de Sleutelbos van Xavier uit inventory en klik ermee op de linker deur en......Gabe ontsluit de deur. 

Gabe moet de Sleutels nu eerst terug brengen, voordat Xavier merkt dat zijn sleutels verdwenen zijn. Hiertoe moet Gabe de truc met de koekoeksklok weer even herhalen. Klik dus weer op de potplant en Gabe pakt de Klok terug. Pak de Koekoeksklok  meteen weer uit inventory en stop de klok weer in de potplant en.......Gabe windt de klok weer op en stopt het ding terug in de pot. Ga terug naar Xavier en wacht tot Xavier weer weg loopt om het hernieuwde geklop te onderzoeken. Klik dan weer op de Balie en open dan de la weer en leg de Sleutels terug in de la. Xavier komt weer terug en heeft niets gemerkt. Ga terug naar de gang en klik weer op de Kelderdeur en....Gabe beland nu in de:

Kelder:

Aan de wand, naast de keldertrap, hangen diverse wapens en hertenkoppen. Prominent in het midden hangt een leeuwenkop.
 Bekijk alles wat je kunt bekijken, dus klik op de kast om in de close-up van de wand te geraken.

Klik dan op alles waar je maar op kunt klikken en luister naar het commentaar van Gabe. Midden op de kast staat een schedel tussen 2 dikke kaarsen. Rechts op de kast ligt een Agenda. Klik op de Agenda om het op te pakken en.,.....Gabe bladert door de Agenda naar een pagina waarop de namen van Preis, Aigner en Henneman staan met getallen bij elke naam. 

Klik op deze pagina en Gabe vraagt zich af wat die getallen betekenen. Exit uit de Agenda. Ook aan de rechter muur hangen wapens. Klik op de rechter muur en...je ziet dan dat er tussen de diverse geweren ook 6 schilderijtjes hangen. Klik 2 keer op de 6 schilderijtjes en luister weer naar het commentaar van Gabe. 

Je hebt hiermee weer wat punten verdient. Exit uit de schilderijtjes en........Filmpje.....

Von Zell komt de keldertrap af en betrapt Gabe dus in de kelder.  Zell was al geen vriend van Gabe en nu hij Gabe hier betrapt in de kelder wordt zijn argwaan alleen maar erger. Von Zell grijpt de agenda en trapt Gabe de kelder uit. We belanden boven in de clubzaal waar von Zell eventjes die Xavier de huid vol scheld. Von Zell neemt plaats bij de open haard. 

Je kunt nu met von Zell gaan praten, maar het is beter om dit nu nog niet te doen. Ga naar Xavier's balie en klik dan de rechter EXIT om de jachtclub te verlaten. Terug op straat ga je 2 schermen omlaag en Gabe is terug op de Marienplatz. Loop naar links tot je weer de Metro in kunt duiken. Duik de metro in en reis nu, via de plattegrond naar Von Glower, dus klik op de Perlach halte

Perlach: Huis van Von Glower:

Gabe wordt door de butler bij von Glower gebracht. Als de hartelijke begroeting voorbij is zie je dat er in de boekenkast van von Glower een Masker staat. 

Voor je nu met Glower verder gaat praten klik je eerst op dat masker. Gabe vraagt of ie dat masker nader mag bekijken en dat mag, dus Gabe staat op om het masker te bekijken. Klik, in de close-up, weer op het masker en.....Gabe vraagt waar von Glower het masker vandaan heeft en die antwoord dat het uit India stamt. Exit de close-up en Gabe gaat weer zitten. Klik nu op von Glower om verder met hem te praten via alle gespreksopties die je dan nu krijgt. Als je over "The Black Wolf" vraagt schiet von Glower eventjes in een stuip.

Vanzelf wordt dit gesprek beŽindigd als je alle vragen hebt opgebruikt. Gabe raakt meer en meer onder de indruk van Von Glower, want hij vindt die baron eigenlijk wel een fijne vent. Klik EXIT in de deuropening om afscheid te nemen en reis via de metroplattegrond terug naar de Marienplatz. Als Gabe weer uit de metro is gekomen ga je terug naar de:

Jachtclub:

Na Xavier's begroeting ga je de clubzaal weer binnen en klik je op von Zell om nu uitgebreid met deze argwanende hufter te praten. 
Je zult o.a als gespreksoptie "Trophies in basement" krijgen..

....gebruik deze "Trophies in basement" optie echter als allerlaatste want het is de "trigger" om het gesprek te beŽindigen want von Zell wordt dan erg kwaad en verdwijnt. Ok....Als Von Zell verdwenen is verlaat je zelf ook weer de club en zorg je dat je weer op Marienplatz de metro induikt. Reis nu, via de plattegrond, weer naar het politiebureau, dus naar de:

Prinzregentenplatz: Politiebureau:

Vanzelf beland Gabe nu bij Leber in zijn kantoor. Leber is "not amust" met Gabe en hij wil alles weten wat Gabe weet. Gabe stelt voor om informatie uit te wisselen en daar heeft Leber wel oren naar. Klik op Leber en praat dan verder via gespreksopties die je krijgt. Sla geen optie over.

Als je Leber naar "The Black Wolf" vraagt dan herinnert hij zich een zaak van 10 jaar geleden. Het betreft een zaak van een jong meisje die 10 jaar geleden verdwenen is. Een getuige in die zaak had over een "Black Wolf". Als het gesprek is afgelopen klik je op de grote kaart die, naast de deur, op de muur hangt en......Gabe staat op om de kaart te bekijken. Het is de kaart van Munchen en je ziet er 5 rode cirkeltjes op, die de plaatsen markeren waar een "wolf moord" is gebeurt. Het middelste cirkeltje is de laatste Crimescene, bij de jachtclub. Klik op het middelste cirkeltje en......

Gabe denkt dat deze laatste "wolfmoord" eigenlijk niet in het patroon van de andere 4 moorden valt .Rechts op de kaart hangen 2 foto's van 2 van de slachtoffers en tussen die 2 foto's hangt een papiertje.....klik op dat papiertje om het nader te bekijken....op het papiertje leest Gabe de naam en het adres van Karl Grossberg, het laatste slachtoffer. Leber heeft vertelt dat Grossberg een huidenhandelaar was 

Op het papiertje is ook het telefoonnummer van Grossberg vermeld. Pak Gabe's notitieboek (Memos) uit inventory en klik ermee op het papiertje om Grossberg's telefoonnummer te noteren. In inventory heb je dan een papiertje met daarop het telefoonnummer van Grossberg

Exit uit de kaart en verlaat Leber's kantoor. Je beland vanzelf weer in de metro. 
Reis naar Locham en vanzelf rijd Gabe dan weer terug naar de:

Huber Farm:

Ga naar binnen en klik dan op het schrijfpapier, dat links op de tafel ligt, en.....

..Gabe schrijft een brief aan Grace waarin hij haar zijn instructies geeft. Als Gabe klaar is met schrijven dan staat ie vanzelf weer op. Rechts staat de bank waarop Gabe slaapt en daar staat ook een laag kastje waar de telefoon op staat. Pak het papiertje met het telefoonnummer van Grossberg uit inventory en klik ermee op de telefoon en......Gabe belt het Grossberg nummer op...

..

Luister naar het gesprek tussen Gabe en het meisje dat de boedel van Grossberg's huidenhandel moet afhandelen . Gabe komt er achter dat Von Aigner, ťťn van de leden v.d jachtclub, klant was van GrossbergAls het telefoongesprek is afgelopen dan open je in inventory het Lycantropy boek. Lees dit boek als Gabe nu ook even door. Klik op elke pagina zodat Gabe het allemaal hardop voor leest. De andere 2 boeken die Grace heeft opgestuurd wil Gabe nog steeds niet lezen. Ga naar buiten en klik autosleutels op auto en reis via de plattegrond weer naar de Marienplatz en ga naar advocaat Harry

Munchen:

Marienplatz:

 Advocaat Harry:

Als Gabe heeft plaatsgenomen tegenover Harry dan klik je op Harry en vraag je hem over de "Missing Persons". 

Harry zal zijn secretaresse onderzoek laten doen naar vermiste personen. 
Verlaat Harry weer en wandel weer over de Marienplatz naar de fontein en dan linksaf naar de Dienerstrase.

Postkantoor:

Aan de overkant van de straat is het postkantoor, dus steek de straat open en Gabe staat weer voor de ingang van het postkantoor. 

Pak de Brief aan Grace uit inventory en klik ermee op de postkantoordeur en......Gabe gaat even naar binnen om de brief te posten.
  Als Gabe weer het postkantoor is uitgekomen dan loop je door de straat naar de:

Jachtclub:

Ga weer naar binnen en gelijk door naar de clubzaal. Price is al binnen en schenkt zichzelf een drankje in en neemt dan plaats in de stoel bij de haard. 

Klik op Price en praat dan verder met hem via alle gespreksopties. Als je klaar bent met Price komen ook de andere heren binnen.

 Ga eerst praten met von Aigner en Henneman, dat zijn de 2 heren die bij de bar hun drankje staan te drinken. Gebruik ook hier weer alle gespreksopties.

Als je klaar bent met von Aigner en Henneman probeer je Von Glower aan te spreken, maar Von Glower is druk in gesprek met Price. Von Zell en Klingmann zitten bij de haard met elkaar te kletsen en Gabe wil graag horen waar die 2 het over hebben. Klik dus op von Zell, of op Klingmann. Zell vraagt dan wat Gabe wenst....zeg "Just wanted to grab a magazine" en.

...Gabe pakt dan een tijdschrift van het ronde tafeltje.  Open de inventory en pak de Cassetterecorder en klik, in inventory, dan met de cassetterecorder op het tijdschrift dat Gabe zojuist heeft gepakt......Gabe doet de cassetterecorder in het tijdschrift. 

Klik dan met het tijdschrift weer op von Zell en........Gabe legt het tijdschrift, met daarin dus de recorder, terug op het tafeltje en......wel..............kijk op je gemak naar het eindfilmpje van dit hoofdstuk waarin Gabe door Glower wordt uitgenodigd om morgen mee op jacht te gaan.

Von Zell wordt kwaad en begint ruzie te maken met Gabe en Glower en verdwijnt stampvoetend uit de club.

Ook Gabe neemt afscheid want het is al laat geworden en het is nog een heel eind terug naar de Huber Farm. 
De overige heren gaan nog wat drank staan hijsen aan het barretje

Gabe bereikt dan laat op de avond de Huber Farm en stapt uit de auto en.....

.....wel...Gabe krijgt het onaangename gevoel dat iets of iemand hem vanuit de bosjes staat te begluren. 
Gabe ontdekt een vreemde afdruk op het erf en we zien dat er inderdaad iets in de bosjes zit

Gabe voelt dat er iets niet in orde is maar hij kan er de vinger niet op leggen. 
Gabe gaat naar binnen en wij zien 2 gluiperige rode oogjes, die vanuit de bosjes Gabe aan het begluren waren.....

Ik kan je nu al wel vertellen dat deze wolf een Weerwolf is en dat het von Zell is.....,,,,
,,,,,,,..Von Zell is een weerwolf en heeft al die doden op zijn geweten.....We belanden dan in:

Als Grace  Nakimura:

Kasteel Ritter:

Het is nog nacht en Grace ligt onrustig te slapen in Gabe's bed..........
Grace heeft een nachtmerrie waarin ze door de besneeuwde wouden van Bayeren rent, achtervolgd door een roedel hongerige wolven....

De wolven komen nader en nader en Gracie raakt uitgeput......het is nog maar een kwestie van een paar seconden of Grace zal wolvenvoer zijn.......
Maar dan hoort Grace het geluid van twinkelende belletjes en.....in de verte verschijnt een arrenslede, getrokken door 4 paarden......

Met haar laatste krachten rent Grace naar de arrenslede en......wel.....de knappe jonge man heeft wel trek in zo'n appetijtelijk Japaneesje...........

Deze knappe jongeman is.......Koning Ludwig II van Bayeren.....Helaas voor Grace blijkt deze knappe jongeman alles behalve haar redding te zijn......en dan.....schrikt Gracie wakker en blijkt het volle maan te zijn en een nare droom geweest te zijn.....

Het wordt dan ochtend van Dag 4 en Grace staat fris en monter, en geheel aangekleed, in de slaapkamer voor het bed. Loop een scherm omlaag en ga dan de bibliotheek weer binnen. Klik in de bibliotheek weer op het linker deel van de enorme boekenkast en.......Grace vindt nu een Engelstalig boek over Ludwig II en ze pakt dit boek nu uit de kast. 

Lees dit "Ludwig II Fairy Tale King of Bavaria" door in Inventory. Het boek is geschreven door Sir Richard Chaphill. Blader door het boek en klik op alle pagina's zodat Grace de tekst hardop voorleest.......sla geen enkele pagina over want de Game eist dat Grace en Gabe alle pagina's in de boeken ook echt leest. Als je het boek doorgelezen hebt verlaat je de bieb en de slaapkamer om naar de beneden hal te gaan. Gerde is niet aanwezig in de hal en het heeft ook geen zin om haar te gaan zoeken want Gerde is niet in het kasteel. Verlaat het kasteel en loop via het bospad naar het dorp:

Rittersberg:

Loop naar rechts van de fontein en klik op de deur van het postkantoortje, links naast de Gasthof

Klik in het loket en dan op de bel en.....de postdame overhandigd Grace de brief van Gabe. Exit uit de close-up en lees Gabe's brief dan door in het inventoryscherm....de brief heeft 2 velletjes dus vergeet niet om ook het 2e velletje te lezen..........Grace is "not amused" over hetgeen Gabe schrijft. Exit de brief en ga nu de Goldener LŲwe weer binnen:

Gasthof Goldener LŲwe: 

Mammie  Smith en haar zoon zitten aan de lange tafel. Klik op ťťn van beide Smiths om met Mammie Smith te praten en gebruik hier weer alle gespreksopties die je krijgt.....Luister goed naar Mrs. Smith, die echt niet zo gestoord is als je wel zou denken.......

Mrs. Smith geeft Grace het advies om haar onderzoek vooral op die maffe Ludwig II te focussen en Grace neemt dit advies serieus.  
Vraag vooral om een "Tarrod Reading" en zit dit lange filmpje dan uit. 

Vraag ook of Mrs. Smith ook voor Gabe zo'n "Tarrod reading" wil doen en zit dit ook helemaal uit.....
De Tarrod reading van Gabe voorspelt een tamelijk sombere toekomst voor Gabe.
 

Na de 2 tarot filmpjes heeft Grace er genoeg van, dus als je dan ook alle overige vragen hebt gebruikt neemt Grace afscheid van de Smiths. Ga dan praten met Hubert, die ook nu weer achter zijn bartoog uit zijn neus staat te peuteren. Vraag Hubertje weer over de zaak waar Gabe nu mee bezig is (Gabriel's case), maar het koppige Hubertje weigert nog steeds om Grace te vertellen waar Gabe mee bezig is en waar hij nu verblijft. Verlaat de kroeg en ga naar de kerk.

Kerk:

Ga de kerk weer binnen en loop door naar achteren, naar de crypt waar de stenen doodskist van Wolfgang staat en....Gerde staat te janken bij de tombe van Wolfgang Ritter...

...klik op Gerde en kijk  naar het filmpje.......Grace weet nu dat Gerde verliefd was op Wolfgang..........
Laat Gerde alleen met haar verdriet, dus verlaat de kerk weer en ga terug naar het kasteel:

Kasteel Ritter:

Ga naar binnen en naar de slaapkamer. Open in de slaapkamer de kast en stap dan door de kast de geheime gang weer in.
Daal de geheime trap af en Gracie beland weer buiten bij de rozenstruik. 

Klik weer op de rode rozen en.....Nu plukt Grace een paar rozen uit de struik.  Ga terug naar boven en dan via de linker exit terug de slaapkamer in. 
Verlaat de slaapkamer en het kasteel en loop via het bospad weer naar:

Rittersberg:

Ga de kerk weer binnen en loop weer door naar de Crypte, waar Gerde nog steeds bij Wolfgang's tombe staat te janken. Pak de rode Rozen uit inventory en klik ermee op Gerde en......wel....Grace legt de 2 rode rozen op Wolfgang's graf en ze sluit nu vrede met Gerde want Grace weet nu dat Gerde nooit met die Gabe heeft liggen neuken.....wel met Wolfgang maar daar hebben wij verder niets mee te maken.  Gerde geeft nu de autosleutels van Gabe's auto aan Grace, dus Grace kan nu haar onderzoek verder uitbreiden. Gerde meld ook nog dat er een kaart van de omgeving in de auto ligt. Terug naar het kasteel dus. Terug bij het kasteel pak je de zojuist ontvangen autosleutels uit inventory en klik je ermee op Gabe's auto en.....Grace stapt in en start de auto en.

..........je krijgt nu de omgevingskaart in je scherm................

Op de kaart zie je de plaatsen waar Grace naar toe kan rijden en dat zijn nu de 2 kastelen van Ludwig, Neuschwanstein, Rittersberg en Herrenchiemsee. Ga nu eerst naar:

Herrenchiemsee:

Herrenchiemsee is ingericht als museum ter ere van koning Ludwig II. Grace moet wel een toegangskaartje kopen dus pak de portemonnee uit inventory en klik ermee op de vrouw achter de balie en.....Gracie betaald braaf de 8 mark voor een dagkaart. 

Nu Grace een kaartje heeft gekocht mag ze alles bekijken. Begin er maar mee om de teksten op de 4 grote tekstborden te lezen. 
Dus klik op 2 keer de tekstborden om ze in close-up te zien, 

Op de 4 borden zijn brieven van Ludwig II aan zijn oudere nicht Elizabeth, Keizerin van Oostenrijk, en van Elizabeth aan Ludwig afgebeeld. Onder de brieven staat de Engelse vertaling en foto's van Ludwig en Elizabeth. Klik 2 keer op de vertalingen, onder de brieven en Grace leest die teksten hardop voor. Exit dan aan de onderkant van het scherm om de foto's te bekijken.

Als je alle teksten op de 4 borden gelezen hebt dan exit je helemaal uit de close-up van deze 4 borden. Op de pilaar hangt een foto van die Elizabeth, die je nader kunt bekijken. Klik dan de EXIT in de boog tussen de pilaren om verder de zaal in te lopen. 

Aan de muur hangen dan weer 4 tekstborden die vertellen over de laatste dagen van Ludwig, voor zijn dood. Aan de rechter muur hangt een groot schilderij en er hangt hier ook een vitrinekastje. Zoom in op de 4 tekstborden (Die Letzten Tage) en lees al deze teksten. Deze teksten gaan dus over de laatste dagen van Ludwig.

Grace leest o.a dat Ludwig's hart in een urn is gestopt en dat deze urn te zien is in de kapel van AltŲtting. Exit uit deze teksten als je alle 4 de Engelse vertalingen hardop door Grace hebt laten oplezen. Klik op het schilderij en.....wel....Het tafereel op het schilderij herkent Grace als zijnde haar droom van afgelopen nacht. Je bent vanzelf in de close-up van het schilderij beland. 

Klik 2 keer op het tekstbordje, dat links naast het schilderij hangt. Grace leest de tekst weer hardop voor. Exit uit het tekstbordje en klik dan op het schilderij en......Grace hoopt dat Mrs. Smith haar kan uitleggen waarom ze over deze arrenslee gedroomd heeft en wat het betekent. Exit uit het schilderij en klik dan op het hangende vitrinekastje. Prominent in het kastje ligt het Dodenmasker van Ludwig.

Exit 2 keer onderaan het scherm. Grace staat dan links achter de balie. Ga nu een scherm naar links en......... 

Je ziet nu het linker deel van de zaal, achter de 4 grote tekstborden.
 Aan de muur hangen weer 4 tekstborden en er hangen 2 vitrinekastjes. Ook hangt er een schilderij.

klik weer op alles waar je op kunt klikken en lees alle teksten en vergeet ook de vitrines en het schilderij niet. Begin ermee om in te zoomen op de vitrine die nu achter Grace hangt. Boven die vitrine hangt een schilderijtje van Richard Wagner, de componist.

 Zoom in op de vitrine en lees het gele tekstbordje dat in de vitrine ligt. 

Grace leest dat Ludwig een grote fan en vriend was van Wagner en zijn muziek en dit is zeer belangrijke info voor het verdere verloop van de game. Ook leest Grace over het dagboek van Ludwig en ze krijgt de vaste overtuiging dat ze dat dagboek moet lezen.  Het originele dagboek wordt echter bewaard in de Koninklijke Archieven. Aan de muur hangen dus 4 bordjes met teksten en foto's uit het dagboek. 

Exit uit deze Wagner vitrine en zoom nu in op de 4 tekstbordjes en lees deze 4 teksten over Ludwig's dagboek.

Via deze 4 teksten ervaart Grace over een mysterieuze niet voltooide opera van Wagner en dat Ludwig van plan was om die opera af te maken. Op het 3e tekstbord leest Grace iets over "The Power of the Lily",In de andere muurvitrine, onder het schilderij, liggen medailles e.d tentoongesteld en je kunt ook het schilderij boven die vitrine nog nader bekijken. Het belangrijkste wat je hier in dit museum echter moet hebben gedaan is de teksten gelezen te hebben over Ludwig's hart, over Wagner en over Ludwig's dagboek en de niet voltooide opera van Wagner

Exit een paar keer onderaan het scherm om terug te keren bij de baliejuffer. Klik dan weer op de baliejuffer om nu even met haar te praten. Schrik niet want dit is een stereotiep Bayerse dame dus ze snauwt nogal. Vraag deze Gretel de volgende 2 vragen:  Is there any way to see more of Ludwig's diary?"  en dan "Do you know anything about the new Wagner opera?"......Het mens snauwt dat niemand, dus ook Grace niet, het dagboek van Ludwig mag bekijken en dat Grace maar naar Bayreuth moet gaan voor meer info over Wagner, want in Bayreuth bevindt zich het Wagner museum. Exit onderaan het scherm om het museumpje weer te verlaten. De omgevingskaart verschijnt dan weer. Reis terug naar Rittersberg, dus klik op de kaart op het beeldje waar Rittersberg boven staat.

Rittersberg:

Grace rijd terug naar het kasteel om er de auto te parkeren. Loop via het bos, links naast het kasteel, weer naar Rittersberg en ga het Gasthof van Hubert weer binnen. Mrs.Smith en haar zoon zijn niet in de gelachkamer, dus ga met Huber praten en vraag hem waar de Smiths zijn. De Smiths zijn in hun kamer maar Huber gaat vragen of ze naar de gelachkamer willen komen en dat gebeurt dan ook. Praat met Mrs. Smith over de droom van Grace, dus gebruik de "Ludwig Dream"  optie.  Grace vertelt Mrs.Smith haar droom maar die weet er ook niet goed raad mee. Wel raad Mrs. Smith Grace aan om "contact: te maken met Ludwig.  Vanzelf neemt Grace weer afscheid en als dat is gebeurt verlaat je de herberg en wandel je terug naar het kasteel,

Kasteel Ritter:

Ga het kasteel weer binnen en..........Gerde meld dat professor Barclay, uit Amerika, heeft gebeld. Ga dus de trap op naar de slaapkamer en dan door naar de bibliotheek en neem plaats achter het bureau. Pak het Yale visitekaartje van Barclay uit inventory en klik ermee op de telefoon, om professor Barclay terug te bellen. 

Barclay geeft Grace de naam Josef Dallmier als zijnde de expert op het gebied van Ludwig II. 

Grace noteert het telefoonnummer van Dallmier op een kladblokblaadje dat je dan in inventory hebt.

Pak dit blaadje, met daarop het telefoonnummer van die Dallmier uit inventory en klik ermee op de telefoon om Dallmier nu gelijk maar even op te bellen. 

Dallmier en Grace maken een afspraak om elkaar te ontmoeten bij "The Black Cross", het gedenkteken voor Ludwig bij Seeshaupt. 
Josef weet niets over een "Black Wolf" maar hij zal er zijn archieven nog even over raadplegen.
 

Exit uit het bureau en verlaat de bibliotheek en de slaapkamer en verlaat het kasteel. 
Buiten gekomen klik je weer met de autosleutels op Gabe's auto en......wel.....de omgevingskaart verschijnt weer. 

Er zijn 2 nieuwe locaties op de kaart bijgekomen en dat zijn Bayreuth, waar het Wagner museum is, en Seeshaupt waar The Black Cross is. Ga nu eerst naar:

Bayreuth: Wagner Museum:

Grace krijgt van Georg, een werkstudent die op het museum past, te horen dat het museum eigenlijk gesloten. Georg is echter een zeer aardige jongeman en hij laat Grace toch binnen om, geheel gratis, door de paar zalen te struinen die al gerenoveerd zijn.

Ok....bekijk hier in het Wagner museum alles wat je maar kunt bekijken en lees alle teksten die je maar kunt lezen.....
dus klik op alles waar je maar op kunt klikken en sla niets over.

Grace staat in de eerste zaal. Via Omlaag keer je terug bij Georg. Je kunt vanuit elke zaal naar de volgende zaal. In deze 1e zaal staat de vleugel van Wagner, waarop deze beroemde componist zijn complete opera Ring Der Nibelungen  heeft gecomponeerd. Bekijk de piano even in close-up en lees het tekstbordje. Ga dan de rechter zaal binnen. 

Bekijk de maquette van het Wagner theater en de operakostuums in de grote vitrinekast. Bekijk ook de affiches boven de vitrinekasten die aan de muur hangen. Als je hier dan weer alles bekeken hebt ga je, rechts, de kleine zaal in, waar je ook weer alles bekijkt. 

Lees voor al de tekstbordjes in de vitrine waar het dodenmasker en 2 brieven in liggen. Je leest o.a over een Diagram

Ga dan door naar de volgende zaal, via de EXIT onderaan.

Bekijk de sofa en lees het tekstbordje van de sofa. Bekijk het hangende vitrinekastje, waar het dodenmasker van Wagner in ligt. Bekijk ook het bureau. 

Op het bureau ligt een diagram van de zaal van het theater waar de laatste opera van Wagner opgevoerd had moeten worden. 
Vergeet absoluut niet om dit diagram nader te bekijken en er op te klikken.

Ga dan via de EXIT onderaan het scherm terug naar de 1e zaal en dan terug naar Georg, via de EXIT onderaan het scherm.  Op Georg's toonbank ligt een dik boek. 

Klik op dat boek om het te bekijken in close-up en klik er dan weer op en......Georg meld dat dit het Dagboek van Wagner's vrouw Kuzuma  is. 
Klik op Georg om met hem te gaan praten en vraag de vriendelijke jongeman dan alles wat je kunt vragen, 

Vraag Georg vooral over Wagner en de brieven van Ludwig aan Wagner en van Wagner aan Ludwig. George weet echter ook niets over een onafgemaakte laatste opera van Wagner.Verlaat het museum via de deur en reis dan nu, via de omgevingskaart, naar je afspraak met Josef Dallmier, dus reis nu naar:

Seeshaupt: The Black Cross:

Grace komt aan bij de herdenkingskapel. Je kunt de kapel eventjes bekijken maar je kunt er niet naar binnen. Loop zover mogelijk door naar links.....het scherm scrolt mee terwijl Grace naar links loopt. Blijf naar links lopen en Grace bereikt dan het einde van het pad bij 2 groene bankjes. Tussen de 2 groene bankjes is een ijzeren reling. 

Klik op de reling of op de bankjes en........Grace ziet dan het grote zwarte kruis en.....Jozef Dallmier duikt op. 

Vraag Dallmier alle vragen die je krijgt.....sla echt niets over want dan kom je later hopeloos vast te zitten in de game. Jozef is dť Ludwig kenner van Duitsland. 

Jozef verteld o.a dat in de afgelopen jaren maar 1 persoon het dagboek van Ludwig heeft mogen inzien en die persoon is die professor Chaphill, die het boek over Ludwig II heeft geschreven. Josef vertelt ook over ene Godin die ook bekend stond als The Black Wolf.  Godin was een geheimzinnige figuur die zich  in het hof van Bismarck had binnen gedrongen. Bismarck heeft die Godin een adellijke titel gegeven maar de ware naam van die Godin weet Josef niet. Grace moet een Speciale Vergunning hebben om in het Adellijke Archief de Adellijke Naam van die Godin te mogen opzoeken,

 Als Dallmier afscheid heeft genomen gaat Grace nog eventjes naar het grote Kruis staan staren. 

Het kruis staat midden in het meer. Klik 2 keer op het kruis en....je zoomt in op het kruis en Grace meld dat hier in dit meer het lijk van Ludwig is gevonden. Exit uit de close-up en klik dan met je zwaardje op het water van het meer, tussen de 2 bovenste stangen van de leuning en.....je zoomt dan in op de oever van het meer...Klik op het water om Grace er een opmerking over te horen maken.

Exit aan de rechter rand van het scherm en loop dan helemaal terug naar rechts...het scherm scrolt terug mee en als Grace dan helemaal rechts van je scherm is verdwenen klik je de EXITPIJL om terug te keren op de omgevingskaart. Reis nu naar Ludwig's sprookjeskasteel, dus reis naar:

Neuschwanstein:

Klik op het kasteel en Grace beland in de aankomst hal. 

Entree Hal:

Er staat een bewaker in elke zaal en linksonder heb je nu steeds de "TOUR TAPE"  knop.  Als je op die TOUR TAPE knop klikt hoor je in elke zaal de stem van de "gids" die het een en ander vertelt over de zaal waar je in bent. Klik in elke zaal echt op alles waar je maar op kunt klikken, maar klik NOOIT op de bewakers. Die bewakers zijn beweeglijk en lopen zo nu en dan even weg maar keren altijd weer terug.  In elke zaal verschijnt ook steeds die TOUR TAPE knop en daar moet je ook steeds op klikken.......het is absoluut van belang dat je steeds die TOUR TAPE knop gebruikt om het bandje in elke zaal te beluisteren.

Je begint dus in de Entree hal. Klik op de TOUR TAPE Knop en luister geduldig naar het verhaal van de gids. 
Als het verhaaltje klaar is dan klik je op de muurschildering om dat tafereel in close-up te zien. 

De TOUR TAPE knop verschijnt weer, dus klik weer op die knop en luister naar het verhaal over de muurschildering. De gids meld dat de schilderingen in deze aankomsthal allemaal betrekking hebben op Wagner's "Siegfried Saga".  Exit uit de close-up. Links naast de grote poort zie je een kleinere dichte deur. Klik op de deur en je ziet die deur dan in close-up. 

Klik op de TOUR TAPE knop en de gids meld dat deze deur naar de Toren leid, maar de Toren is niet toegankelijk voor toeristen. 
Je kunt ook weer de muurschildering nader bekijken. Ga door de grote poort naar de volgende zaal.

Koningsslaapkamer:

De 2e zaal is ingericht als de Koningsslaapkamer en er staat een vrouwelijke bewaakster. Luister naar de tape en bekijk alles wat je maar kunt bekijken. Gebruik in de close-ups dan ook steeds weer de Tour Tape. Achter de bewaker zijn 2 doorgangen. De muurschilderingen in deze zaal vertellen het verhaal van Wagner's opera  "Siegfried and Isolde".De rechter doorgang brengt je in de Kapel en de linker doorgang brengt je in de woonkamer. Ga eerst naar de Kapel.

Kapel:

Luister weer naar de Tape en bekijk weer alles in close-up en gebruik dan ook steeds de Tape weer, vooral bij de 2 glas-in-lood ramen. 
Bekijk ook vooral de "Zwarte Madonna van AlltŲtling"

Exit terug naar de slaapkamer en ga dan door de linker doorgang naar de woonkamer.

Woonkamer:

Gebruik de Tape knop en bekijk dan weer alles waar je maar op kunt klikken. De muurschilderingen tonen scŤnes uit Wagner's "LŲnegrin Saga" Rechtsonder is de EXIT om verder door te lopen. Je ziet dan een witte Zwaan en nog een groot schilderij. 

Gebruik de Tape om uitleg te horen over de Zwaan en het schilderij. Ga dan links door de deuropening naar de Grotto:

Grotto:

Gebruik de Tape knop voor uitleg over de grot en klik dan op het altaar. Ga dan door de deur, achter in de grot, en Grace beland in de Studeerkamer van Ludwig.

Studeerkamer:

Luister weer naar de Tape en klik weer op alles waar je maar op kunt klikken en gebruik dan ook steeds weer de Tape knop als die verschijnt bij de close-ups. Ga dan, achter het bureau, door de poort naar de Singer's Hal.

Singer's Hal:

Gebruik weer de Tape knop en klik dan weer op alles waar je op kunt klikken en gebruik in de close-ups ook steeds weer de Tape knop.  In deze hal is het beroemde Wolf schildering op de achter muur te bekijken. De overige muurschilderingen tonen scene's die, voor zover men weet, niet uit 1 van Wagner's opera's komen. Deze Singer's Hal heeft diverse EXITS. Om de andere zijde van de hal te zien gebruik je de linker of de onderste EXIT.  Je kunt dan, achterin de hal, naar buiten kijken om eventjes van het uitzicht te genieten. 

Bekijk dus  vooral de Wolf schildering op de korte achtermuur en ook de overige muurschilderingen. 
Klik in de close-up op de Wolf in de schildering

Exit en bekijk de overige muurschilderinghen in dit deel van de hal en klik dan ook steeds op de Tape Knop. 
Je ziet steeds Engelhard en HildegundeGebruik dan de linker exit of de onderste exit om de andere kant van de zaal te zien.

Bekijk weer de muurschilderingen en je kunt door de "ramen" naar buiten kijken en dan via de TAPE KNOP horen dat je in de verte dan het kasteel ziet waar Ludwig als kind is opgegroeid. 

Als je in deze Singer's Hal alle muurschilderingen bekeken hebt dan weet je dat die Engelhard verandert is van Mens naar Wolf en als Wolf is neergeschoten. Als je hier alles hebt bekeken dan klik je op de dichte deur, links in de hoek, om het kasteel te verlaten en dan klik je de EXIT onderaan het scherm om terug op de kaart te belanden. Reis terug naar:

Bayreuth:

Klik op Georg en vraag hem dan naar de "Wolf Panels at Neuschwanstein". Georg vertelt dan over de "Lost Opera from Wagner". 

Vraag Georg dan verder over deze "Lost Opera". Verlaat Georg en reis terug naar:

Kasteel Ritter:

Ga naar binnen en als Grace haar jas weer heeft opgehangen klik je op Gerde. Grace wil toestemming krijgen om het Adel Register te mogen inzien, om achter de werkelijke naam van die Godin, The Black Wolf", te komen  maar daar heeft ze dus speciale toestemming van de autoriteiten voor nodig. Vraag Gerde dus naar een Speciale Vergunning (Special permit). 

Gerde raad Grace aan om het aan advocaat Harry te vragen. Ga naar boven en naar de bibliotheek. Neem weer plaats achter het bureau. Klik op de schrijfmachine en......Gabe typt een briefje aan Gabe en ze doet er een speciaal briefje in voor Harry waarin ze vraagt naar een Speciale Vergunning.Als Grace klaar is met typen wordt het tijd om eens met die Chaphill in contact te komen. Neem dus weer plaats achter het bureau en pak dan het boek over Ludwig II van Chaphill uit inventory en klik ermee op de telefoon. 

Grace belt de uitgever op maar krijgt te horen dat Sir Richard Chaphill overleden is. Het meisje geeft Grace echter het telefoonnummer van de zoon van Chaphill. 

Pak het briefje met dat telefoonnummer dan uit inventory en klik er mee op de telefoon en.....Grace belt de zoon Thomas Chaphill op. 

Thomas vertelt dat zijn vader een complete Engelse vertaling heeft geschreven van Ludwig's dagboek maar helaas mag hij dat aan niemand laten lezen.

Exit het kasteel en loop naar:

Rittersberg:

Ga naar het postkantoortje om de brief aan Gabe/Harry te posten. dus zoom weer in op het loket ven klik op de bel en geef dan de brief aan de postvrouw.

Klik dan met de portemonnee op de vrouw om de verschuldigde 3 marken te betalen. Neem afscheid en loop naar de kerk. Rechts van de kerk zie je een groene haag. 

Klik op de groene haag en....Je zoomt in op het perkje naast het bordes van de kerk. In het perkje staat een bosje gele/witte lelies.
 Klik 2 keer op de lelies om een bloem te plukken

Exit en loop terug naar Kasteel Ritter en stap weer in de auto. Rij terug naar:

Seeshaupt:

Loop weer helemaal door naar links en klik weer op de reling of op de groene bankjes. Grace kijkt weer naar het grote kruis, in het midden van het meer. 
Klik weer tussen de reling op het water om weer naar de oever van het meer te kijken. Pak de Lelie uit inventory en klik ermee op het water en...

.......Grace gooit de lelie het meer in, nadat ze eerst Ludwig om "hulp" heeft gevraagd.  

Exit naar de omgevingskaart en rij terug naar Rittersberg. Ga het kasteel weer in en.......Gerde meld dat de vrouw van het postkantoor heeft gemeld dat er een Fax voor Grace is aangekomen. Verlaat dus het kasteel weer en loop weer naar het dorp en ga weer in de close-up van het postkantoortje. Klik weer op de bel en....de postvrouw overhandigt Grace dan een fax van Thomas Chaphill.

Open de Fax in inventory en lees alle pagina's en......Wel....Thomas Chaphill heeft Grace dus een kopie van de Engelse vertaling van het dagboek van Ludwig II gestuurd. 

Blader door alle pagina's en klik op elke tekst zodat Grace alles hardop voor leest. Exit dan en loop terug naar het kasteel en duik de auto weer in. Rij weer naar:

Bayreuth:

Terug bij Georg, in het Wagner museum, pak je de Fax van Chaphill uit inventory en klik je ermee op Georg en.....

...........wel....Georg is dolletjes blij dat hij nu eindelijk het dagboek van Ludwig kan lezen.......Georg laat Grace dan een paar passage lezen uit het dagboek van Wagner. Die passages gaan over de laatste opera van Wagner, die Wagner nooit zelf heeft kunnen voltooien en.......nadat je CD 5 hebt geladen gaan we verder met:

Gabe:

Gabe wordt wakker in het huis van von Glower.

Gabe heeft dus de nacht doorgebracht in het huis van von Glower en hij denk nog even aan de afgelopen nacht.
 De vorige avond heeft Gabe genoeglijk doorgebracht met von Glower

..........en met Greta, een dure hoer van von Glower. ...

Greta heeft van von Glower opdracht gekregen om met Gabe het bed in te duiken en.....wel....Gabe is heterogene jongeman met een stijve piemel dus Gabe is er niet vies van....Gabe gaat die Greta neuken en als Greta, voldaan en plat geneukt, midden in de nacht verdwijnt en Gabe doodmoe in slaap is gesukkeld, komt von Glower de slaapkamer binnen geslopen om Gabe's Schattenjager Medallion te bekijken. 

Gabe heeft zich inmiddels aangekleed kleed en verlaat het huis. Reis via de metro naar de Marienplatz

Munchen:

Marienplatz:

Loop weer een scherm naar links. Gabe staat dan weer voor de ingang van het kantoor van advocaat Harry en...de slagerwinkel. 
Klik op de slagersvrouw om in de close-up van de slagerswinkel te geraken. 

Pak Gabe's portemonnee uit inventory en klik er mee op de witte worsten die in de toonbank liggen en........Gabe koopt voor 6 marken een lekkere witte worst. Ga nog niet naar advocaat Harry maar ga nu eerst, over de Marienplatz, naar de Dienerstrasse en dan door naar de:

Jachtclub:

Ga naar binnen. Xavier wrijft Gabe nog even fijntjes onder de neus dat ie niet te laat moet komen als hij straks mee wil op de jachttrip.Ga de clubzaal in en zoom weer in op het kleine ronde tafeltje, dat tussen de 2 grote stoelen in voor de open haard staat. 

Pak het tijdschrift weer van het tafeltje en......Gabe pakt zijn recorder terug uit het tijdschrift en hij heeft dan de opname van het gesprek tussen von Zell en Winkelmann van de vorige avond. Deze cassette heb je dan in inventory. Verlaat de jachtclub weer en wandel terug naar de slagerswinkel en ga dan nu naar:

Advocaat Harry:

Harry overhandigd Gabe de nieuwe brief van Grace, dus voor je met Harry gaat praten ga je eerst de brief even lezen. Grace heeft haar gedachten over Ludwig en Wagner opgeschreven en ze vertelt ook over de Smiths. Gabe vindt het, zoals altijd, maar niets......maart tja.....Gabe is dan ook wereldkampioen Hufter. Berg de brief weer op en ga dan nu met Harry praten en vraag hem weer naar de "Missing Persons" ....en.......Harry verteld wat zijn secretaresse over vermiste personen heeft weten te vinden. Er zijn een aantal personen verdwenen in het Bayerse National Wald en laat dat nu niet het bos zijn waar Gabe hedenmiddag met de jachtclub naar toe gaat om er te gaan jagen. Pak het casetje met de opname van von Zell uit inventory en klik ermee op Harry en........Gabe speelt het bandje af en Harry vertaalt het Duitse gesprek dan in het Engels voor Gabe. Luister dus goed naar Harry. Als de tape klaar is neem je afscheid en zorg je dat je weer in de metro beland. Reis naar nu naar het politiebureau, dus naar de

Prinzregentenplatz:

Na de "vriendelijke" begroeting klik je op Leber om met de norse commissar te gaan praten. 

Gebruik hier weer alle gespreksopties zoals "Case status" en "Grossberg's Account Book".... put deze 2 onderwerpen helemaal uit. De politie heeft de financiŽle boekhouding van Grossberg in bezit maar Gabe mag die boeken niet inzien van Leber. Dus Gabe moet een trucje verzinnen. Pak de Zell cassette uit inventory en klik ermee op Leber en.......Gabe speelt de tape af voor Leber en die wordt opeens zeer geÔntresseerd, vooral over het deel waar de naam Grossberg valt.Leber laat nu het Grossberg dossier komen en verdwijnt dan om koffie te gaan drinken. Grossberg's dossier ligt op Leber's bureau, achter het Duitse vlaggetje. 

Klik met je zwaardje op dat Duitse vlaggetje en......Gabe pakt het kasboek van Grossberg op en je ziet dan 1 pagina uit het kasboek. 

Op de pagina lees je dat Grossberg ene Dorn flink wat geld schuldig is. 

Die Dorn woont in Buchenau. Klik op de kasboekpagina en......Gabe scheurt de pagina uit het kasboek en.....Leber komt terug en eist dat Gabe nu vertelt wat ie weet. Gabe vertelt Leber nu wat ie weet  over Klingmann, von Glower en von Zell en hun Jachtclub. De Zell tape moet Gabe afstaan aan Leber en dan verlaat Gabe het politiebureau en ben je weer op de metrokaart beland, Omdat Gabe de pagina uit het Grossberg kasboek heeft bekeken en heeft gescheurd is er nu een nieuwe locatie beschikbaar gekomen en dat is Buchenau, helemaal links onder op de kaart. Buchenau is waar die Dorn woont en zijn kennel heeft. Dorn is de leverancier van Grossberg 

Reis nu dus nu naar: 

Buchenau:

De loods heeft 2 deuren. Klik op de linker deur...en.....meneer Dorn doet open en..

...wel Dorn wil niet vertellen wat voor zaken hij met Grossberg heeft gedaan......Dorn wil alleen zijn geld. Klik EXIT onderaan het scherm en reis terug naar Munchen, naar de Marienplatz. Ga weer naar advocaat Harry en vraag hem, na de begroeting, om geld. Gabe vraagt aan Harry om 14.000,- marken en Harry geeft zijn secretaresse opdracht om dit bedrag eventjes van de Ritter rekening te gaan halen bij de dichtstbijzijnde bank. Dit gebeurt dan en Gabe krijgt zijn 14.000,- marken. Neem afscheid en reis terug naar:

Buchanau:

Klik weer op de deur van de loods en als Dorn weer tevoorschijn is gekomen pak je de geldbuidel uit inventory en klik je ermee op Dorn om hem zijn 14.000 marken te overhandigen. 

Je moet dit wel snel doen want ben je te langzaam dan smijt Dorn de deur weer dicht
Als Dorn zijn geld heeft geteld nodigt ie Gabe binnen en we belanden dan in de loods. 

Dorn is dus een, illegale, handelaar in exotische dieren zoals tijgers, wolven e.d. Dorn neemt het niet zo nauw met de wet en de gezondheid van de dieren. Dorn is dus de leverancier van Grossberg en levert dus ook de wilde dieren voor de jachtclub groep om er illegaal op te jagen. De loods is de kennel met de kooien waar Dorn de dieren in heeft zitten. 

Klik op Dorn en praat met de smerige hufter over alle onderwerpen en sla weer geen onderwerp over. 
Dorn vertelt uitgebreid over zijn zaken met Grossberg, dus luister er goed naar.  

Vraag als laatste of je de wolven mag zien, die Dorn voor Grossberg hier bewaard. Dorn wijst Gabe dan de 2 laatste kooien aan, aan de rechter kant, als zijnde de kooien waar de wolven in hebben gezeten. Het gesprek is dan vanzelf afgelopen. Loop een scherm omlaag en je ziet dan, zowel links als rechts, de 2 laatste kooien. 

Klik op de laatste kooi aan de rechter kant en.....Gabe gaat gebukt voor de kooi zitten. Je ziet dan het hekje van de kooi en je ziet het gele stro dat in de kooi ligt. 
Je hoort het gegrom van een wild dier maar ziet het dier niet...rechtsonder zie je een lichter strootje in al het stro liggen.....

Klik op dat lichtere strootje en.....Gabe grijpt een handvol stro uit de kooi en ruikt eraan en..........

... dan legt ie het stro terug in de kooi en.....Oeps.....lief tijgertje...Het kost Gabe bijna zijn hand.....

De tijger is dan zichtbaar in de kooi.....Pak de witte Worst uit inventory en klik ermee op de tijger en........

..Gabe gooit de worst de kooi in om de tijger even bezig te houden............. hierna klik je weer op het lichtere strootje en.......
Gabe grijpt nu de 2 naamplaatjes van de wolven, die voor de tijger, in deze kooi zaten opgesloten. 

Bekijk de 2 naamplaatjes in inventory.....het zijn de naamplaatsjes van de wolven Parsival en Hilda....de 2 wolven die uit de Zoo van Munchen zijn verdwenen.....Sluit het scherm en exit onderaan het scherm en klik dan op de loodsdeur om de loods weer te verlaten. Weer buiten klik je de EXIT onderaan het scherm en dan reis je per metro terug naar de Marienplatz en loop dan door naar de: Jachtclub: Ga weer naar binnen en........Wel...Gabe is net op tijd want het hele gezelschap, inclusief Gabe, vertrekt nu naar de Jacht Lodge in het Bayerische Wald.

Bayerische Wald: In en rond de Jacht Lodge:

Gabe krijgt de kamer van Henneman. Henneman is er niet blij mee dat ie zijn kamer moet afstaan en bij Price moet gaan slapen. Gabe is dan in de aan hem toegewezen kamer. Verlaat de kamer en.....Gabe beland in de gang en ziet von Zell uit de middelste kamer rechts komen. 

Von Zell keurt Gabe 1 minachtende blik waardig en loopt dan grommend weg.....wel....von Zell is dan ook een Weerwolf, wat je zou kunnen weten als je alle aanwijzingen tot nu toe goed hebt begrepen..... Gabe's kamer is dus achter in de gang aan de linker kant. 

Klik Exit op de deur tegenover von Zell's kamer, dus de middelste deur links. Dit is de kamer van von Aigner. Gabe klopt aan en mag binnen komen:

Aigner:

von Aigner is aan het badderen in de badkamer, maar hij vindt het geen probleem om desondanks met Gabe te praten. Gabe neemt plaats op het bed. Klik op von Aigner en praat met hem over alle onderwerpen die je krijgt, zoals "The Club", "Grossberg"  en "The Black Wolf" en put elk onderwerp helemaal uit. Je krijgt weer meerdere vervolg vragen, die je dus ook allemaal gebruikt.

von Aigner geeft Gabe de bevestiging dat hij degene is die steeds de deals met Grossberg heeft gesloten. Grossberg leverde de Jachtclub dus, via Dorns, de tijgers en andere wilde dieren voor de jacht en dit is uiteraard allemaal heel illegaal. Aigner is de eigenaar van een grote bierbrouwerij maar hij heeft flinke schulden bij de bank van von Zell. Aigner weet niets over "The Black Wolf" maar meld wel dat hij hier in de bossen vaak wolven heeft gehoord, maar hij heeft ze nooit gezien. Als je alles met Aigner besproken hebt dan wordt Gabe vriendelijk verzocht om op te rotten en beland Gabe vanzelf weer op de gang. 

Door de ramen:

De deur van von Zell zit dus op slot. Ga de achterste kamer rechts binnen. Er is niemand in de kamer. Open de grote kast. 

Er liggen een aantal spullen in de kast waaronder een rol dik touw en een lange zweep.  Klik op de plank en.....Gabe pakt het opgerolde touw. Exit uit de kast en loop een scherm omlaag en...Gabe staat dan voor het raam van deze kamer. Klik op het raam.....Gabe doet het raam open en kijkt naar buiten. Je kijkt nu naar het bos.....Beweeg de cursor nu omlaag tot je de "DOWN" cursor krijgt...dus de Exitpijl met daarin het woord DOWN....

...Klik dan de DOWN cursor en....je kijkt omlaag en ziet een afdak, die onder de vensterbank door loopt. 
Open de inventory en pak er het rol Touw uit en klik met het touw op de Afdak en.......

Gabe krijgt een idee..Gabe doet het raam weer dicht om het ene einde van het touw vast te binden aan de haak boven het raam en dan klimt ie weer uit het raam en............

na enige moeite, staat Gabe dan buiten op de richel waarbij het touw zijn steunpunt is.

Je ziet nu de 3 ramen van de 3 kamers en Gabe staat bij het rechter raam. Het middelste raam is de kamer van von Zell. Je krijgt een linksafpijl. Klik met de linksafpijl onder het middelste raam en.....Gabe schuifelt voorzichtig over de richel tot voor het middelste raam. Als Gabe voor het middelste raam staat dan klik je op het raam en.....met enige moeite beland Gabe dan in de kamer van von Zell:

Kamer von Zell:

Open de kast en klik dan op de plank en.....Gabe vindt niets van belang. Klik in de badkamer. Op de vloer van de badkamer ligt een wit kleedje. 
Klik op het witte kleedje....Gabe bukt zich en je bent dan in de close-up van het kleedje....

..............Je ziet een deel van een afdruk onder het kleedje. Klik op de afdruk en.......Gabe tilt het kleedje op en je ziet de hele voetafdruk. 

Klik op de voetafdruk en luister naar wat Gabe er over te zeggen heeft.

Exit onderaan het scherm en dan links om terug te keren bij de kast. Klik nu op het bed en.....Gabe doorzoekt het bed maar vindt niets. Wel zie je dan ook het nachtkastje naast het bed en op het nachtkastje ligt de Agenda van von Zell. Gabe staat weer bij de kast. Exit nu naar rechts, via de exit op de muur, rechts van de badkamer ingang en......Je beland bij het nachtkastje. 

Pak de Agenda van het nachtkastje.....Gabe bladert door de agenda en toont je een pagina waar de namen van Preis, Aigner en Henneman op staan en.....je ziet ook dat er een deel van een brief uit de agenda steekt. Klik op die uitstekende brief om het uit de agenda te pakken. 

Het is een brief van Grossberg aan von Zell....Klik op de brief om het te lezen en......
Wel.......Grossberg heeft geprobeerd von Zell te chanteren en dat heeft hem dus zijn leven gekost.

Exit uit de brief en uit het nachtkastje. Gabe staat dan weer bij de grote kast. Exit nu naar links, dus via de linker Exit. Gabe staat dan weer voor het raam dat hij open heeft gelaten. Klik in het geopende raam en.....Gabe klimt terug naar buiten en beland weer op de richel. 

Klik met de rechtsafpijl onder het rechter raam en Gabe schuifelt er terug naar toe. Als Gabe dan weer voor het rechter raam staat dan klik je op het raam om terug naar binnen te klimmen. Verlaat de kamer. Gabe is dan terug in de gang. Klik de Exit midden onderaan het scherm en......Gabe beland beneden in de hal.

Hal:

Hennenman zit bij de trap bier te hijsen en daar staat ook een grote kast. Er is een zitje bij de open haard en in de muur zit de voordeur.  Er brand geen vuur in de open haard. Klik op Hennenman om met hem te praten en put hier weer alle gespreksonderwerpen helemaal uit.  Henneman vertelt o.a over Klingmann en over Preis en hij zegt niets te weten over een "Black Wolf. Hennenman is geen vriend van Preis. Als het gesprek met Hennenman weer ten einde is gekomen klik je op de grote kast. Gabe doet de kast open en op de kastplank zie je o.a een klein olielampje staan. 

Klik op het olielampje en.....Gabe pakt het lampje en dit verdwijnt naar de inventory. Exit uit de kast. Klik op of in de open haard en klik in de close-up weer op de open haard en. Gabe vindt het wat killetjes in de Lodge en hij hoopt dat iemand een vuurtje zal gaan aansteken in de open haard.

NB: De opmerking van Gabe over vuur in de open haard is belangrijk......het is de trigger waardoor ťťn van de andere leden van het gezelschap vuur zal aansteken in de open haard en dan het doosje lucifers zal achter laten op de schoorsteenmantel. Klik je nu niet 2 keer op de open haard dan zal dit allemaal niet gebeuren en kun je tot in Eeuwige Dagen je blijven afvragen waarom de game niet verder gaat. 

Ga door de voordeur naar buiten.De Lodge heeft ook een schuur. Ga de schuur binnen. Zoom in op de hoek links naast de ingang van de schuur. In die hoek hangt een Heggenschaar. 

Pak de Heggenschaar. Exit de schuur en ga de Lodge weer binnen. 
Ga via de trap omhoog naar de gang en klop nu op Klingmann's deur. Gabe gaat Klingmann's kamer binnen. 

Klingman:

Klingmann ligt uit te rusten op bed en wil niet met Gabe praten. 
Pak de Naamplaatjes van de 2 wolven uit inventory en klik ermee op Klingelmans en kijk wat voor effect dit heeft op Klingelmans....

...Klingman wil nu wel praten en verteld hoe von Glower hem de club heeft binnen gehaald en hoe von Zell de 2 wolven uit zijn Zoo hebben geroofd.
 Na al deze bekentenissen van Her Doktor Klingmann ga je terug naar beneden en zie.....er brand nu een mooi vuurtje in de open haard.

Zoom weer in op de open haard en.....kijk kijk....degene die de open haard heeft aangestoken heeft een doosje Lucifers achter gelaten op de schoorsteenmantel. 

Pak het doosje Lucifers en na het korte filmpje Exit je uit de close-up.

Verlaat de Lodge weer door de voordeur:

Lodge: Buiten:

Gabe is weer buiten op het voorerf van de Lodge. Ga, via de Exit aan de rechter rand van het scherm, een scherm naar rechts en....Gabe beland in het bos. 

Je ziet een modderige plek in het gras. Zoom in op de modder plek. Gabe ziet een pootafdruk in het vochtige modder....Klik op de afdruk....Gabe raakt de afdruk aan met zijn hand en krijgt er een onprettig gevoel van.  Klik nog een keer op de pootafdruk en Gabe meld dat deze afdruk overeen komt met de afdruk die hij bij de Huber farm heeft gevonden. Als je nog een keer op de afdruk klikt zegt Gabe dat ie er sporen van oranje modder in ziet.

Exit uit de afdruk en ga verder een scherm naar rechts. Gabe is dan dieper in het bos. Ga hier nu 2 schermen omlaag en..

...Gabe bereikt een eindscherm.  Voor de bos groene struiken zie je hier weer een modderige plek. 

Zoom in op de modderige plek....weer een pootafdruk. Klik weer op de pootafdruk, die nu helemaal oranje is vanwege ijzermineralen in de grond. Exit uit de afdruk en klik nu op de bosjes en......Gabe probeert door de netelige bosjes heen te dringen maar dat lukt hem niet. Gabe keert snel terug. Pak nu de Heggenschaar uit inventory en klik ermee op de bosjes en.........Gabe knipt zich een weg door de bosjes en.....beland bij en in het hol van Weerwolf von Zell.

Het stinkt nogal in de grot. Om de grot weer te verlaten gebruik je de Exit onderaan het scherm, maar dat doe je nu nog niet. Links zie de ingang van een kruiptunnel. Klik de Exit in die lage tunnel en......Gabe kruipt verder en.......beland dan in de grote rode grot op een richel. 

Voor Gabe's voeten is een diep en donker gat. Klik in het donkere gat en........Gabe doet nog 1 stap vooruit en.....pleurt bijna omlaag het diepe gat in.....Gabe schrikt zich de pleuris maar weet nog net te voorkomen dat ie omlaag stort......Ok.......volgens Gabe is er iets op de bodem van het gat. Combineer in inventory het doosje Lucifers met het Olielampje en........

.........LANGE FILM..........

Gabe steekt het olielampje aan en schijnt ermee het gat in en ziet.........een paar lijken en dan......een arm die beweegt en...

...oeps....die arm behoord aan von Zell die hier in het gat zijn "avondmaal" zit te nuttigen.......

..Gabe blijkt een zwakke maag te hebben want in blinde paniek vlucht ie weg, waarbij hij eventjes zijn eigen maag leegt.....

Oeps.....Ok...Ok......laten we eerlijk zijn en het Gabie niet al te kwalijk nemen.....het was ook wel heftig wat ie heeft gezien. Met geen honderd olifanten kun je Gabe dwingen om terug de grot in te gaan, dus ga terug naar de Lodge via 2 schermen omhoog en dan 2 schermen naar links. Ga dan de Lodge weer binnen:

Lodge: Binnen:

Loop de trap op naar boven en klik op de deur van von Glower en..........Je moet CD 4 weer in je computertje mieteren.....
En als je dat gedaan hebt en op je Entertoets hebt geramd gaat Gabe de kamer van von Glower binnen en......

.......Lange Film..........

Gabe strompelt, nog geheel overstuur, de kamer van von Glower binnen. 
Gabe stamelt dat ie iets heeft ontdekt en von Glower wil dat Gabe naar het hol brengt. Dat gebeurt en von Glower gaat in het hol kijken.

 Glower komt terug en claimt dan von Zell niet in het hol is. Gabe  is boos.....heel boos, terwijl Glowertje ijzig koel blijft. von Glower en Gabe spreken af vannacht op von Zell te gaan jagen en..........Het wordt dan nacht en Gabe ontmoet von Glower in de schuur.........

von Glower heeft zijn geweer geladen en dan gaan we op pad het bos in. Gabe heeft geen geweer maar wel zijn talisman. Von Glower roept dat Gabe achter hem moet blijven en dan gaan we op pad. Gabe ziet nog dat von Glower oordopjes in zijn oren doen en dat vindt ie eigenaardig. 

Maar von Glower stopt zijn oren niet voor niets dicht want hij weet dat hij gevoelig is voor het huilen van de Wolf en Glower wil nu perse voorkomen dat ook hij nu in zijn wolfvorm verandert. Want mocht je het nog niet hebben begrepen.....von Glower is een Weerwolf....Dan raakt Gabe von Glower kwijt en hij banjert ietwat verdwaald en zeer bang door het bos. Je moet dan CD 5 weer laden en als je dat gedaan hebt ga je beginnen aan:

De Jacht op von Zell:

Gabe heeft zijn Schattenjšger Talisman tevoorschijn gehaald en nu in zijn hand. 

SAVE JE GAME NU....want Gabe kan dood gaan.......
Gabe heeft dan wel zijn Talisman nu constant in zijn hand maar je moet de Talisman zelf nog wel even selecteren zodat het ding in het schermpje staat.

Je moet niet te langzaam zijn want dan gaat Gabe dood. Volg de volgende route door het bos...Ga 1 scherm omhoog, dan 1 scherm naar links.....je bent terug bij de Lodge..

....Ga bij de Lodge 1 scherm naar links en dan een scherm omlaag

 .....Ga nog 1 een scherm naar links en...........SAVE JE GAME WEER....

..............Wacht nu tot de wolf verschijnt......de wolf verschijnt aan de onderkant van het scherm............

Snel...Klik op de Talisman en dan met de Talisman op de wolf.......en....

De wolf vlucht weg omlaag.....Ga snel achter de wolf aan.....wacht niet te lang want dan verdwijnt de wolf en moet je opnieuw beginnen......Op het volgende scherm is de Wolf niet meer bang voor Gabe's talisman en.........De wolf valt Gabe dan aan en bijt een flinke hap uit Gabe's been........

De wolf maakt dan aanstalten om Gabe de genade klap te geven als......,.gluiperd van Glower opeens op duikt........ von Glower aarzelt........Glower wikt en weegt want hij ziet nu een mooie kans om van de stront vervelende en jaloerse von Zell af te komen maar hij durft zelf niet de trekker over te halen.......Glower gooit het geweer dus naar Gabe en gilt dat ie moet schieten en......

Klik met de geweercursor op de wolf en......... ga dan rustig kijken naar de Eindfilm van dit hoofdstuk

Gabe knalt de wolf dood en von Glower doet net of ie dat erg vindt. 

We zien Gabe's opengereten been waar von Zell hem flink heeft gebeten. 
Gabe en von Glower maken dan aanstalten om te vertrekken en dan......verandert de dode wolf in een dode von Zell

Hoofdstuk 6: Grace en Gabe:

Tijdens de Jacht op von Zell, einde Hoofdstuk 5, is Gabe dus flink in zijn been gebeten door Weerwolf von Zell en dit heeft voor Gabe vervelende consequenties. von Zell heeft Gabe namelijk geÔnfecteerd met zijn smerige Weerwolf Virus en langzaam maar zeker zal Gabe tijdens dit hoofdstuk veranderen in een Weerwolf. Het hoofdstuk begint met een Lange Film.  Kijk goed naar de film want het bevat belangrijke aanwijzingen die je straks vin dit hoofdstuk nodig hebt om de game te kunnen uitspelen.

Op de ťťn of andere manier is Gabe vannacht er in geslaagd om terug te keren naar de Huber Farm. Rillend en ijlend van de koorts wordt Gabe wakker......nou ja wakker......Gabe heeft een koortsdroom en in zijn droom gaan werkelijkheid en fantasie flink door elkaar lopen.

We zien Grace in innige omarming met Ludwig, maar tijdens de kus verandert Ludwig in Gabe:

Ludwig kijkt van afstand toe en wijst Gabe dan iets aan.....

Ludwig wijst Gabe op Grace en een wolf........

Wat zou Ludwig hiermee bedoelen? Bedoeld hij dat ook Grace niet te vertrouwen is? Gracie fluistert Gabe dan iets in zijn oor.

Nu krijgen we een serie flashbacks te zien uit de vorige 5 hoofdstukken. 

Weer zie je o.a dat von Glower, tijdens de jacht op von Zell, oordopjes in zijn oren propt om het gehuil van von Zell niet te horen. von Glower deed dit omdat hij anders zelf ook in zijn Wolf vorm zou veranderen. Na alle flashbacks ligt Gabe op de vloer te rillen

Het wordt slechter en slechter met Gabe en nu verschijnt in zijn droom Ludwig weer die met gebaren duidelijk maakt dat Gabe nu goed moet opletten....

Let nu goed op want de film toont je nu waar je straks, als Grace, naar op zoek moet. 

We belanden in kasteel Neuschwanstein. Het is de dag waarop Ludwig II zal worden gearresteerd. Ludwig weet dat zijn arrestatie aanstaande is en dus wil hij de Laatste Opera van Wagner verbergen voor zijn vijanden. We zijn in de studeerkamer en we zien hoe Ludwig een aantal rollen papier uit de mooie cabinetkast pakt....

Op de rollen papier staat dus de Laatste Opera van Wagner, die na Wagner's dood door Ludwig zelf is afgemaakt. Die Opera is heel erg belangrijk en zal dat ook worden voor onze Gabe. Ludwig gaat de opera nu op diverse geheime plaatsen in zijn kasteel verbergen. 

1 rol verbergt Ludwig in een geheim vak in zijn slaapkamer.

1 rol verbergt Ludwig in de Grotto

1 rol verbergt Ludwig in de Singer's Hal

........de 1 na laatste Rol verbergt Ludwig in de kapel (geen plaatje) en dan wil hij de laatste Rol verbergen in de toren....maar.....

Ludwig is te laat om de laatste rol nog te kunnen verbergen want het arrestatieteam verschijnt. 
Snel verstop Ludwig de laatste rol in zijn kleding en dan wordt Ludwig in zijn kraag gevat.....en per koets afgevoerd

Halverwege de rit krijgt de "bemanning" van de koets echter dorst en dus stoppen ze bij een herberg. Ludwig vraagt of ook hij wat mag drinken en de leider stuurt dan de waardin naar de koets met een pul bier. De waardin is een "Ludwig Getrouwe" en.........

........... Ludwig de Laatste Scroll van de Opera aan deze vrouw en hij fluistert haar toe dat ze deze rol moet verbergen bij "Zijn Hart in AlltŲtling". 
En dan.....zien we hoe Ludwig aan zijn einde is gekomen in het meer van Seeshaupt........

Grace is ondertussen gewaarschuwd en naar de Huber Farm gereisd alwaar ze Gabe in deplorabele toestand aantreft......

Grace raapt Gabe op en brengt hem naar terug naar Rittersberg.......we zien dan een Duif in een Raam....en dan zien we Grace....en Gabe...

Grace heeft Gabe, met hulp van de Smith's naar deze cel gebracht. Iedereen in Rittersberg weet hoe Gabe er nu aan toe is

Je krijgt nu weer controle over de game en je speelt als Grace:

A: Vindt de verborgen Opera rollen:

Rittersberg:

Cel:

Loop een scherm omlaag en klik op Gabe, die rillend en koortsig op de brits ligt. 

Luister naar Gabe en Grace. Grace wil de dingen die Gabe in zijn dromen zag, en waar hij Grace over heeft vertelt, nader onderzoeken. Klik nogmaals op Gabe en verlaat dan de cel. Zoom in op het postkantoor en klik weer op de bel en.....de postdame geeft Grace een brief van von Glower.

Gasthof:

Lees de von Glower brief in inventory. von Glower heeft met zijn brief ook Gabe's talisman teruggezonden. De brief bestaat uit meerdere velletjes dus lees elk velletje.....je hoort de stem van von Glower de brief voorlezen. Hierna ga je het gasthof binnen. Mrs. Smith zit aan de grote tafel en er staat een broodmandje op tafel. Klik op het broodmandje en....Grace pakt een broodje uit het mandje. 

Klik nu op Mrs. Smith om met haar te gaan praten en gebruik hier weer alle gespreksonderwerpen. 

Grace en de Smith's hebben een plan bedacht om Gabe te genezen van de Weerwolf vloek en om af te rekenen met von Glower. Om hun plan te kunnen uitvoeren moet Grace de verborgen rollen van Wagner's laatste opera vinden. In Gabe's droom heb je gezien waar Ludwig die opera heeft verborgen. Grace wil namelijk die opera gaan opvoeren in Ludwig's theater, waar je in Hoofdstuk 4 het diagram van hebt gezien

Verlaat de Gasthof en wandel naar Kasteel Ritter. Ga naar de slaapkamer: Er liggen schone lakens op het bed. 

Klik op de lakens en......Grace pakt een laken/kussensloop mee. Verlaat het kasteel weer en wandel terug naar Rittersberg en ga de Cel weer in.

Cel:

Terug in de Cel klik je op het raampje en.....Grace meld dat die Duif nog steeds op de vensterbank zit. 

Pak het Broodje uit inventory en klik ermee op de Duif en....

Grace verkruimeld het broodje in de vensterbank. De Duif gaat de broodkruimels zitten opeten......
Pak snel het Laken uit inventory en klik ermee op de Duif en....

..Grace pakt de Duif en stopt het dier in het laken. Grace heeft de duif nodig om de bewakers in Neuschwanstein af te leiden.  
Verlaat de Cel weer en wandel weer terug naar het kasteel en stap nu in de auto, dus klik met de autosleutels op de auto. 

Rij via de omgevingskaart nu naar:

Altotting:

In Altotting staat dus de "Lady of Altotting kerk" een kerk geheel gewijd aan Maria, moeder van Jezus. In deze kerk zou het Hart van Ludwig te vinden zijn en dus zou hier ook de laatste rol van Wagner's onbekende Opera verstopt moeten zijn.

Klik op de kerk om er binnen te gaan. Grace beland in de gang. De muur hangt vol met Mariategeltjes en een vitrine. 

Bekijk de Mariategeltjes, links van de vitrine, en klik er in de close-up op.....Grace vertaalt de tekst als "Maria heeft geholpen". Exit uit de close-up en zoom nu in op de vitrine. De vitrine hangt vol met zilveren lichaamsdelen. Lees het briefje. Exit uit de vitrine en klik dan de Exit achter in de gang en.....Grace loopt door en je ziet dan een deuropening en nog meer Mariategeltjes. Exit door de deuropening en Grace beland bij de Priester.

Klik op de priester en........Grace probeert de priester duidelijk te maken dat ze de urn met het Hart van Ludwig wil zien maar de priester verstaat en begrijpt Grace niet. Op de tafel staat een mandje waar de gelovigen/pelgrims, een flesje Mariawater uit kunnen pakken, mist je een donatie achterlaat. Klik op de tafel om in de close-up van het mandje te komen. Pak dan de portemonnee uit inventory en klik ermee op het mandje en..

..........Grace gooit wat muntjes in het mandje en pakt een flesje Mariawater. Grace heeft ook een Gebedskaartje gepakt. De deur achter de priester is de deur van de kerkzaal maar er is momenteel een dienst gaande in de kerk dus Grace wil nu niet de kerkzaal binnen gaan.Exit 2 keer aan de rechter zijde van het scherm en dan onderaan het scherm om terug op de omgevingskaart te komen. Reis nu naar:

Neuschwanstein:

Klik op het kasteel om weer in de begin hal te belanden en loop gelijk verder. via de slaapkamer, naar de woonkamer. Loop in de woonkamer door naar de witte Zwaan en....

......Je ziet dan een kort filmpje waarin Grace ziet hoe het oer vervelende kind van een andere oervervelende toerist op de stoel klimt. 

De bewaakster, die terug was gelopen naar de slaapkamer, komt kijken wat er aan de hand is.Dit filmpje met het kind is dus een hint en het toonde je hoe je die bewaakster uit de slaapkamer kunt weglokken. Loop terug een scherm omlaag. Je ziet weer die stoel waar dat kind op klom. Als nu de bewaakster/bewaker weer verschijnt moet je even wachten tot die weer naar de slaapkamer is verdwenen.

Klik op de stoel. Pak dan het flesje Mariawater uit inventory en giet het leeg op de stoel en.....

........Grace giet het water over de stoel en dan komt de bewaakster terug...Grace geeft het kind de schuld en de bewaakster gaat weg om een dweil te halen.Ga snel terug naar de woonkamer en klik dan op de muur tussen de doorgang naar de woonkamer en de Kapel. 

Je zoomt in op dat muurtje en je ziet dan het paneel van het geheime vak waar Ludwig de 1e rol in heeft verborgen. Klik op dat paneel en.....Grace vindt de 1e Opera Rol.

Ga, via de woonkamer, naar de Grotto. Waarschijnlijk staat er een bewaakster in de Grotto.

Wacht in de Grotto tot de bewaakster weg is en klik dan, met je zwaardje, op de muur waar de bewaakster voor stond en...

............Grace pakt de 2e Opera rol uit het geheime muurvak. Ga via de Grotto en de studeerkamer naar de:

Singer's Hal:

De bewaker staat voor de rechter muur, en het paneel waar het geheime vak ook in zit is links van de bewaker. Deze bewaker wil niet weg lopen dus Grace moet een truc verzinnen om de bewaker hier weg te krijgen. Loop omlaag en je ziet de andere helft van de Singer's Hal. Pak het Laken met de Duif uit inventory en klik ermee in de poort van de rechter muur en....

.....Grace loopt de andere zaal in en laat er de duif los..........

..........................De bewaker loopt weg van zijn plaats om de duif te gaan vangen. 

Snel.....loop weer omlaag en klik nu met je zwaardje onderaan het middelste muurpaneel en.............Je zoomt er op in.........

.........Klik met je zwaardje op het paneel en.....Grace opent het geheime vakje en pakt er de 3e Rol uit...

Gracie heeft nu 3 v.d 4 opera rollen. In Gabe's droom heb je gezien dat Ludwig wilde dat de 4 rol bij zijn Hart zou worden verborgen. 
Die 4e rol bevat het diagram van het theater, Loop weer een scherm omlaag en verlaat het kasteel en rij nu terug naar:

Rittersberg:

Grace parkeert de auto weer bij het kasteel Ritter. Loop naar het dorp en ga de kerk weer binnen. Loop door naar de Crypte en zoom weer in op de kist van Wolfgang Ritter, de middelste kist in de linker rij, door 2 keer op de voorzijde van de kist te klikken. Je ziet het Zilveren Hart, van Gerde, weer op de kist liggen.

Klik op het Zilveren Hart en....Grace meld dat dit Zilveren Hart haar erg doet denken aan de Mariategeltjes, in de kerk van Altotting. Klik nog een keer op het Hart....maar Grace wil het Hart niet pakken......ze wil Gerde om toestemming vragen. Ga dus terug naar Kasteel Ritter en nu naar binnen en klik op Gerde en vraag Gerde naar het Zilveren Hart en.....Grace mag het Zilveren Hart gaan pakken. Terug naar de kerk dus om nu het Zilveren Hart te pakken.  Loop weer door naar de Crypte en zoom weer in op Wolfgang's laatste rustplaats en pak nu dan het Zilveren Hart.

Loop terug naar Kasteel Ritter en duik de auto weer in en rij terug naar:

Altotting:

Ga de Mariakerk weer in en naar de priester in het voorkamertje. Pak het Zilveren Hart uit inventory en klik ermee op de priester en..........

...............de priester neemt Grace nu mee naar de Kapel van de Madonna. De Priester gaat bidden en verwacht dat Grace ook even knielt op te bidden.

Op het rechter hekje van het grote altaar staat een mandje. Rechts staat een kast en bovenin die kast staan de Harturnen. 
Voor de urnenkast staat een stoel Loop iets door naar rechts en je ziet dan een deur. 

Zoom in op de kast en klik dan een paar keer op de Urnen en luister naar Grace. 
Exit uit de kast en pak het Zilveren Hart weer uit inventory en klik er mee op het mandje dat op het rechter altaar hek staat en....

Kijk maar naar het filmpje en luister naar Grace die tot Maria om hulp bid en......wel.......de wind gaat waaien en huilen door de kapel. Grace staat weer op en ze staat dan weer voor de kast en de deur..........Klik nu op de deur en......Grace doet de deuren open en door de tocht waaien nu alle kaarsen in de kapel uit........Je moet nu snel handelen.

Klik op de stoel die voor de urnenkast staat en....Grace klimt op de stoel en ze kan nu bij de urnen. 

Klik op de kast om weer in te zoemen op de urnen en klik dan op de onderste linker urn en...

...Grace vindt in deze urn het Diagram van het Theater van Ludwig. 

Grace neemt afscheid van de priester en vanzelf gaat ze nu terug naar Bayreuth om de Operarollen aan Georg te geven.........

..........en Georg gaat de Verloren Opera van Wagner afmaken maar daar heeft hij wel eventjes 2 maanden voor nodig......

.........Gelukkig is dit een game en zijn die 2 maanden snel voorbij want het wordt onmiddellijk 2 maanden later.......

B: 2 Maanden later:

Grace:

Wisselbacher Theater:

Voorbereidingen:

Foyer:

Grace is in de Foyer van het theater en het is ongeveer 2 uur voor de premiŤre van de opera. Over 2 uur zal Gabe dan ook veranderen in een wolf, net als von Glower. Commissar Leber en von Glower zijn uitgenodigd en zullen de premiŤre bijwonen.

Bij de trap staat een poster over de opera en bij de deur staat een fragiel tafeltje. 
Er zijn 3 Exit......je kunt een scherm omlaag, een scherm naar rechts en via de trap omhoog. 

Klik op het fragiele tafeltje en......Grace pakt een programmaboekje van het tafeltje. Klik op de operaposter, die bij de trap staat...Je leest de titel van de opera die hier over 2 uur zijn premiŤre zal beleven......het is Richard Wagner's "Der Fluch des Engelhart" opera....een opera die Wagner dus zelf nooit heeft kunnen voltooien. De dirigenten zijn Klaus en Georg Immerding. Als je geÔntresseerd bent in het verhaal van de opera dan kun je het verhaal in het programmaboekje doorlezen.   Exit uit de poster en ga dan een scherm omlaag. Grace staat dan bijna onder het balkon en je ziet de ingang van de zaal. Onder de witte trap zie je de poort naar de stookkelder en de poort naar de linker onderste zaal loges

Ga een scherm naar rechts en Grace is dan in de rechter gang. In deze gang kun je door de 3 deuropeningen de linker onderste zaal loges  betreden. 
Achterin de gang zie je een dichte witte deur van het kantoor. 
Klik Exit op de dichte witte deur en Grace beland in het:

Kantoor:

De doodzieke Gabe ligt op de bedbank.....nog 2 uur en Gabe zal in een wolf veranderen. Aan de muur staat een schrijftafel en een dossierkast. 
Bij de deur hangt Grace mooie gala japon aan de kapstok en er hangt een prikbord aan de muur. Klik op het prikbord. 

Op het prikbord hangen oude foto's maar ook een schets van de concertzaal. Klik op de schets en......Grace pakt de schets want ze denkt dat ze de schets nog nodig heeft. Exit uit het prikbord en klik nu op de schrijftafel. Er ligt een brief en een mooie zilveren toneelkijker op de tafel.  Klik op de brief....het is een "To Do" lijst van Grace. De lijst vermeld dus de dingen die Grace nog moet doen. Pak ook de Toneelkijker want Grace heeft de kijker straks nodig.

Bekijk de "To Do" lijst in inventory zodat je weet wat Grace nog allemaal moet gaan doen voordat de premiŤre kan beginnen. Klik op Gabe om met hem te praten. 

Gabe klaagt dat ie het koud heeft. Grace zal kijken of ze de verwarming niet wat kan opstoken. V
erlaat het kantoor en loop een scherm terug omlaag en ga dan nu de grote zaal in en...

Zaal:

...Filmpje.......we zien de 2 dirigenten, Georg en Klaus, en we zien 1 van de acteurs die komt klagen dat ie te weinig tekst heeft, of zoiets. Nog 1 uur voor de premiŤre.....en Georg kijkt ietwat zorgelijk.

Na het filmpje is Grace dus in de zaal en zie je Georg bij het podium staan. Klik op Georg om met hem te gaan praten. Grace waarschuwt Georg dat er tijdens de uitvoering waarschijnlijk enig rumoer zal ontstaan, vooral tijdens de 3e akte. Grace drukt Georg op het hart dat het van belang is dat er gewoon doorgespeeld wordt, wat er ook gebeurd in de zaal. Op het bovenste linker zaal balkon zijn de elektriciens bezig de kroonluchters op te hangen. Je moet goed kijken maar dan zie je die elektricien op het balkon staan. Je krijgt het Zwaardje op die elektricien dus klik en........Grace loopt door naar het podium en kijkt dan omhoog om met de elektricien te praten. Luister goed naar wat de elektricien vertelt.....

De elektricien vertelt dat hij de kroonluchters niet exact volgens het diagram van Wagner en Ludwig kan ophangen omdat het diagram het oude theater is en het theater is verbouwd. Grace raakt even in paniek want als het lichtplan niet precies volgens het diagram wordt gemaakt dan zal alles voor niets zijn geweest.

Als dit filmpje voorbij is dan open je de inventory en bekijk je het diagram van Wagner in close-up. Het diagram toont dus oude theater. Op het diagram zie je een grote X getekend......Links en rechts van de X hangen de kroonluchters. Het is van het grootste belang dat de kroonluchters precies worden opgehangen zoals op het diagram is aangegeven. Klik op de X en luister naar Grace. Exit uit het diagram en open nu het schema van de zaal, dat je in het kantoor van het prikbord hebt gepakt. Klik in het close-upscherm op dezelfde plek als waar je op het diagram de X zag staan. 

Die X op het diagram is dus de Middelste Loge met het beste uitzicht op het podium en Grace wil er even gaan kijken.
 Exit en loop 2 schermen omlaag en klik dan de Exit op de witte trap om naar het balkon te gaan.

Op het balkon zie je de dubbele deuren van die Middelste Loge. L Ga door de dubbele deuren en Grace beland in Middelste Loge....Filmpje.

Grace markeert op de schets de stoel van von Glower en ook waar Leber zich moet gaan opstellen. Na het filmpje verlaat je de loge weer. 
Loop een scherm naar rechts. Grace is dan in de bovenste gang waar vanuit ze de bovenste linker loges in kan gaan. 

Achterin de gang is de witte deur van de Spotlight kamer. Ga door de witte deur:

Spotlicht:

De Spotlicht staat voor een raampje en Grace staat voor een raampje. Klik in het zwarte raampje, waar Grace voor staat, om er in te zoemen. In het raampje krijgt je een linksafpijl en een rechtsafpijl. Als je de linksafpijl klikt dan ziet Grace de Middelste Loge. Klik een paar keer met je zwaardje in het scherm en......Grace meld dat ze het Spotlicht op elke plek in de zaal zou kunnen richten....Exit via onderkant scherm. Klik nu op de Spotlight. Je zoomt in op de Aan/uit schakelaar van het Spotlight. Onderaan hangt de Handgreep.

Klik op de Aan/uit schakelaar om de schijnwerper aan te zetten. Na het korte filmpje ben je weer in de close-up van de schakelaar. Onder de schakelaar steekt dus de Handgreep. Klik met je zwaardje op de handgreep en.......Grace pakt de handgreep vast en ze kan nu de Spotlight op elke plek in de grote zaal richten.

Je kijkt de grote zaal weer in en je cursor is nu de lichtcirkel van de Spotlight. 
Beweeg de Lichtcirkel naar de Middelste Loge en klik dan om de lichtcirkel vast te klikken en.......

Perfect roept Grace en vanzelf beland Grace weer op de gang. Grace heeft dus nu de Spotlicht op de Middelste Loge gericht, zodat ze straks, tijdens de voorstelling, von Glower in de "Schijnwerper" kan zetten. Loop omlaag en daal dan de trap terug af naar de Foyer. In de Foyer staat nu een Paul, een klerk van het theater. Pak de Zaalschets uit inventory en klik ermee op Paul en...

..Grace geeft de zaalschets aan Paul met de uitdrukkelijke opdracht dat hij er op moet toezien dat von Glower en Leber ook, in de Middel Loge, op de aangekruiste stoelen komen te zitten.

Loop naar rechts en ga dan de gang in, links van de ingang van de grote zaal.Ga in de gang door de witte deur aan het einde en.....Grace beland achter de coulissen, dus achter het podium.

Achter het podium:

Hier hangen de touwen waarmee het podiumgordijn en de decorstukken worden bedient. 
Waar Grace staat zie je een lichter touw in een kluwen hangen. 

Klik op het lichtere touw om er in close-up te geraken. Rechts van de kluwen lichtere touw zie je dat 1 van de andere touwen met een knop is vastgezet. Klik 2 keer touw waar een knoop in steekt en

......Grace knoopt het stuk touw los en steekt het in der zak....hierdoor valt er wel een decorstuk omlaag maar dat is dan maar zo.
Ga terug naar de gang en weer een scherm omlaag. Klik nu de Exit in de kelderpoort en..

..Grace beland in de:

Kelder:

De kelder is waar je straks, als Wolf Gabe, de game zult gaan uitspelen maar nu is het nog niet zo ver. 
De kelder bestaat uit meerdere kamers en Grace is in kamer 1 beland. Ga 2 schermen omhoog. Grace is dan in een hoekkamer. 

Ga 2 schermen links en.,....Grace is dan in een kamer waar aan de muur een klein kastje hangt. 

Klik op het kastje......Grace opent het kastje.....Er hangt een Sleutel in het kastje.....Pak de Sleutel. 

Exit en weer een scherm naar links. Grace is dan nu weer in een hoekkamer en je ziet nu de linker kelderuitgang. Als je hier de kelder verlaat dan beland Grace boven weer achter het podium. Doe dat niet maar loop 1 scherm omlaag en.,.....In de volgende kamer zie je een witte deur.

Klik op de witte deur en....Grace beland in de rekwisieten opslagkamer: Zoek de Linker Exitpijl en klik dan om naar links te lopen. 

Je ziet een kast, een grote hutkoffer en nog een kast. Bovenop de linker kast ligt een "PRIVAT" bord. Klik op het "PRIVAT" bord en....

Grace pakt het bordje op, denkt even na en neemt het bordje dan mee. .........Exit naar links en dan door de deuropening terug de kelder in. Pak de Sleutel, die je daarnet uit het kastje hebt gepakt, uit inventory en klik ermee op de witte deur van de rekwisietenkamer.....Grace doet de deur op slot....... Loop een scherm omlaag. Grace is dan weer in een hoekkamer en hier zit een luchtrooster in de muur. Ga 3 schermen rechts en....Grace is terug in kamer 1. Ga nu 1 scherm omlaag en......Grace beland nu in de Stookkamer. Hier staat dus de grote stookoven van de centrale verwarming. 

Rechts naast de oven staat de Kolenbak, die vol zit met kolen. Klik op de ovendeur en......Grace maakt de oven open.  Als Grace de oven heeft geopend klik je op de kolenbak en.......Grace schept een scheplading kolen de oven in en ze doet dan de oven weer dicht. Onder de ovendeur zie je een paar knoppen. Klik op de knoppen en.....je ziet dan een rode hendel en een rode knop. De rode hendel staat nu op "Niederig". Klik op de rode knop en klik dan op de hendel en beweeg de hendel naar "Hoch" en klik de hendel dan vast op "Hogh" en...

..De oven brand dan op de hoogste stand. 

Ga een scherm naar links en Grace is terug in kamer 1. Verlaat de kelder door te klikken op de keldertrap en.....In de Foyer komt Paul, in paniek, naar Grace gerent.........

....Paul meld dat de voorstelling over een kwartier begint en dat ie het publiek nu moet binnen laten. Grace vraagt Paul om nog 5 minuutjes te wachten.

Ga naar rechts de gang in en dan, via de witte deur, naar het Kantoor en klik op Gabe, die hier nog altijd op de bank ligt en........
Je ziet nu een vrij lang filmpje Grace Gabe naar de rekwisietenkamer brengt. .........

Grace sluit Gabe dus op in de rekwisietenopslag en dan vertelt ze dat er iets mis is met de uitvoering van het diagram.....
Gabe freakt out...en gaat te keer tegen Grace maar die rent weg naar de Foyer en ziet dat de zaal nu vol stroomt met publiek.

Ga rechts de gang in en dan door de witte deur naar het:

Kantoor:

Klik op de mooie Gala Japon en.......Grace trekt zich kies even terug om zich te verkleden en dan.......verschijnt Commissar Leber ten tonele.....Luister naar Grace en Leber......

Verlaat dan het kantoor weer en loop terug naar de Foyer en ga via de witte trap naar boven en dan naar rechts de gang in. Ga door de witte deur de Spotlicht kamer weer binnen. 

Spotlicht kamer:

Zoom weer in op het rechter raam en klik dan, in de close-up, in het raam en......Je ziet de Middelste Loge en je ziet dat er een aantal mensen in de loge hebben plaatsgenomen. Grace kan echter niet uitmaken of von Glower al in de loge zit. Pak dus de Toneelkijker uit inventory en klik ermee op de Loge en...

...Door de toneelkijker ziet Grace dan von Glower, met dame, en we zien ook dat Leber ook al op zijn stoel zit.

Verlaat de kamer en loop naar de deuren van de Middelste Loge. Grace moet zorgen dat von Glower straks niet langs deze weg uit de loge kan ontsnappen. Pak het Touw uit inventory en klik ermee op de deuren en....Je zoomt in op de 2 deurkrukken........Klik met het touw op, of tussen, de 2 deurkrukken en...

..Grace bindt de twee deuren nu aan mekaar vast met het touw. 

Grace loopt dan uit de close-up. Klik weer op de Logedeuren om weer in de close-up te komen. 
Pak nu het PRIVAT bordje uit inventory en klik ermee op de deurkrukken en...

...Grace hangt het PRIVAT bord je aan de deuren, zodat niemand het nog in zijn hoofd zal halen de Loge te betreden.

Wel....dit was het dan voor Grace....we zullen Grace nog heel even zien aan het einde van de Game, maar we gaan nu verder als Grace want Act 2 staat op het punt te beginnen.

Act 2:

We zijn dus weer Gabe en we zijn in de Rekwisietenkelder. Loop naar links en klik dan nop de grote hutkoffer en....

Gabe schuift de hutkoffer weg zodat een ventilatierooster zichtbaar wordt. 

Pak de Dolk uit inventory en klik ermee op het rooster en....

......Gabe wipt het rooster de muur uit. Klik in het donkere ventilatiegat en.....Via het ventilatiekanaal kruipt Gabe naar de linksonder hoekkamer.

Loop 2 schermen omhoog, naar de links boven hoekkamer waar de Exit is naar achter het podium.
 Klik de EXIT en Gabe loopt via de keldertrap omhoog en beland achter de coulissen

Zoom weer in op het lichte pak Touw en beweeg in de close-up je cursor naar rechts tot je het Zwaardje krijgt. 

Klik en.....Gabe raapt een rol Tape van de ijzeren balk op.

Exit een scherm naar rechts en....Gabe beland in de:

Kleedkamer:

Er staat een kamerscherm en een rek met toneelkostuums, Naast de kamerdeur staat een make-uptafel. 
Klik op het kostuumrek en.......Gabe pakt het Engelhart minstreelkostuum uit het rek. 

Pak het minstreelkostuum uit inventory en klik ermee op Gabe en......
Gabe trekt zich even terug achter het kamerscherm om zich om te kleden in het minstreelkostuum.
 

Klik nu op de make-uptafel om er in de close-up van te gaan. Links op de tafel staat een rond potje toneelsmink. 

Klik op het ronde potje smink en.......Gabe gaat zitten om zich te sminken maar......Gabe hoort dan iemand aan komen en staat snel op.....
Snel....Klik weer op de make-uptafel en pak dan snel het doosje smink uit inventory en klik ermee op de spiegel en......

Gabe wrijft de spiegel in met het poeder zodat hij niet meer zichtbaar zal zijn in de spiegel. 

Gabe staat dan weer op......Snel....... Klik op het kamerscherm en.....Gabe verschuilt zich achter het kamerscherm en....
.......de acteur die in de opera Engelhart speelt komt dan de kleedkamer binnen om zich te sminken.......

Als je weer controle hebt pak je het rol Tape uit inventory en klik je met het Tape op de acteur en.......Gabe komt tevoorschijn en sluipt naar de acteur....
.de acteur ziet Gabe nu niet aankomen in de spiegel en......Gabe overmeestert de acteur want Gabe wil Engelhart zijn tijdens de opvoering van de opera....

....Ok.....je moet CD 2 weer laden en op je Enter toets rammen en dan......ga je rustig achterover zitten om te genieten van de lange film en de opvoering van de Opera...

Akte 3:

Lange film.....de Opera.....

Kijk hoe Gabe zich tijdens de opvoering compleet belachelijk maakt als Engelhart......
.......de overige acteurs doen hun best om Gabe's capriolen te volgen alsof het onderdeel is van de uitvoering. 

Het publiek denkt ook dat Gabe's capriolen onderdeel zijn van de opera en ze vinden het prachtig......
......ook von Glower in de Mittel Loge vindt het prachtig. De acteurs doen dan net of ze Gabe/Engelhart in elkaar gaan slaan.......

......en......bij von Glower begint het besef te dagen dat er iets niet klopt.......von Glower staat op, gevolgd door Leber....
.....von Glower krijgt het benauwder en benauwder.....want...hij kan het balkon niet af omdat Grace de deuren heeft gebarricadeerd.

Ook Grace merkt dan dat het Gabe is die op het toneel voor Engelhart speelt....
De opvoering wordt intenser en intenser en Engelhart beland op de vloer......de Kristallen kroonluchters komen in actie en.......

Op het podium transformeert Gabe dan in een Weerwolf 

Wolf Gabe huilt en huilt om zijn Maatje en.....von Glower op hert balkon heeft het niet meer want hij heeft geen oordopjes bij zich. von Glower weet dat hij, door het gehuil van wolf Gabe, over enige seconden ook zal transformeren naar zijn Weerwolf gedaante.....von Glower springt in blinde paniek het balkon af de zaal in en........

 .....von Glower rent door de zaal naar de foyer en duikt de kelder in...

Ondertussen doen de acteurs op het toneel of het allemaal bij de show hoort, maar wolf Gabe smeert hem achter von Glower aan en......beland ook in de kelder. 

SAVE NU EERST JE GAME.......

Ik leg het eerst even uit.....

Ok....hier gaan we dan:

Draai 1 keer rechtsom, Ga dan 2 keer vooruit...... Je beland in een eindkamer. Draai via de linker omdraaipijl 2 keer linksom en.........
.........Je ziet nu een deur. Klik onderaan de deur met je zwaardje en.....Wolf Gabe doet dan met zijn snuit de deur van de grendel en de deur valt dicht.

SAVE JE GAME WEER.......Volg nu verder de volgende route.....

.....Filmpje.....

Grace, Leber en wolf Glover belanden in de Ovenkamer. Ook wolf Gabe is hier nu maar die zie je nog niet:

ENDGAME:

Je bent nog steeds wolf Gabe maar daar heb je nu niets aan. Klik op Grace om weer even als Grace verder te gaan. 
Als Grace klik je dan op Wolf Glower.....Grace zegt dan dat ze in haar eentje Glower niet aan kan. Klik nu op het deurtje van de oven en....

.in een filmpje zie je dan dat Grace oogcontact heeft met wolf Gabe en dan.....doet Grace de deur van de oven open....,.

Nu moet je weer Gabe worden. De lichtgrijze wolf, Gabe dus, staat nu midden onder in je scherm.....

Klik op wolf Gabe om weer Gabe te worden......er volgt weer even oogcontact tussen Grace en Gabe en dan begint het wachten op de move van von Glower.....

Wolf Gabe zie je nu niet meer, maar hij is er wel.....Wolf Glower zal naar Leber en Grace springen en je moet dan, op precies het juiste moment, op wolf Glower klikken zodat wolf Gabe aanvalt en von Glower de brandende oven in duwt. Dit is moeilijk en het zal je ook een paar pogingen kosten om het voor elkaar te krijgen. Mij heeft het een poging of 20 gekost voordat ik op precies het juiste moment, in von Glower's sprong, op de zwarte wolf had geklikt. Klik je te vroeg of te laat dan beland von Glower niet in de oven en ontsnapt en Leber knalt dan wolf Gabe dood en dat is dan GAME OVER.Gebeurt dit je dan zul je je laatste Save moeten inladen om het opnieuw te proberen. 

Je moet op wolf von Glower klikken als hij in zijn sprong zo'n beetje half voor de oven hangt....ongeveer zoals op deze afbeelding.....

Klik je op het juiste moment op wolf Glower dan valt Gabe Glower aan en.....duwt hem de oven in.

Grace doet dan snel de oven deur dicht en op slot en........................

........wolf Gabe ontsnapt, waarbij Grace verhindert dat Leber Grace dood knalt. Grace en Leber gaan dan staan kijken hoe von Glower, inmiddels weer mens, levend verbrand in de oven en dan zie je het:

Eindfilmpje:

Het is een paar weken later en Gabe is genezen van het Weerwolfvirus en is weer zijn charmante zelf. Gabe en Grace staren vanaf de hoge bergbrug naar kasteel Neuschwanstein....

...............Luister naar Grace en Gabe........

EINDE

2014:Walkthrough door: Louis Koot