2011: Walkthrough door: Louis Koot

Hoofdstuk 1.

Walkthroughs door: Louis Koot

Na je zwempartij en je reisje onderwater in de Bathysphere heeft de Bathysphere je afgeleverd in het Docking station. Je kunt echter nog niet de Bathysphere verlaten. Die Johnny, die je tijdens je tochtje met de Bathysphere met Atlas hebt horen praten, staat buiten en je krijgt de indruk dat hij zich niet helemaal op zijn gemak voelt.

Johnny staat zich te verontschuldigen tegen een of andere "Lady". Johnny komt aarzelend dichterbij en dan duikt opeens die "Lady" op.
Wel.....dat is dus geen "Lady" want ze is een Splicer met grote scherpe haken als handen

Helaas voor Johnny.......De Splicer laat je even zien waarin je terecht bent gekomen door die Johnny eventjes te "castreren".
De Splicer heeft jouw ook in de smiezen gekregen en ze heeft wel trek in zo'n lekker "vers" hapje.
Maar omdat de deur van de Bathysphere nog potdicht zit kan ze niet bij je komen. Dus klimt ze bovenop de Bathysphere en probeert ze het dak te "openen".

Het schud en trilt even, maar de Splicer lukt het niet om de Bathysphere binnen te dringen, dus ze druipt af, maar straks zul je haar weer "ontmoeten". Die Atlas meld zich dan en hij wil dat je de RADIO oppakt. Draai dus links en grijp de Radio, die aan de wand van de Bathysphere hangt.

De Radio zul je vanaf nu bij je dragen en is je verbinding met Atlas, die je vanaf nu zal helpen met aanwijzingen om levend en wel de Hel van Rapture weer te verlaten. Maar je hebt nog een hele weg te gaan. Zodra je de Radio hebt5 gepakt zorgt Atlas ervoor dat de Bathysphere open gaat en hij meld dat je moet zorgen dat je "hogere grond" bereikt, en dat is dan ook je eerste opdracht.

Ok....Net zoals in mijn Bioshock 2 walkthroughs veeg ik alle Splicers en andere freaks die je in deze game tegenkomt op 1 hoop en noem ze allemaal FREAKS. Alleen de Big Daddy's, Big Sisters en Little Sisterts zal ik steeds bij hun naam blijven noemen. Ik ga je ook alle automaten, zoals de Gatherer's Gardens, niet meer uitgebreid uitleggen want, nogmaals......Het werkt allemaal precies zoals in Bioshock 2, dus kijk voor meer uitleg er mijn Bioshock 2 walkthroughs maar op na.

Goed....De Bathysphere is nu open en je hebt de radio. Atlas zal je via de radio begeleiden en van tips en hints voorzien. Je hebt nog geen wapen. Verlaat de Bathysphere en ga over de brug naar de grote ramen. Rechts is dan je eerste VITA CHAMBER, waarin je terecht zult komen als je in dit eerste stukje van de game dood gaat. 

Draai links en volg het pad verder vooruit, de blauwe mist in. Door de mist en dan via de trap omhoog. Je beland in de welkomshal. Spring over de kisten heen die vlak voor je staan en........De game neemt het weer eventjes over.

Atlas meld zich want, achterin de zaal, verschijnt die Splicerfreak weer. Maar wees maar niet bang......een Securitybot rekent nu af met deze Freaky Lady.......

De Freak blijft achter de barricade en wordt onder vuur genomen door een Securitybot. Freakje probeert via de muur haar lot te ontlopen maar.....helaas.....maar gelukkig voor jouw. Je krijgt weer controle en Atlas schreeuwt dat je een koevoet of zoiets dergelijks moet zoeken.  

Dus loop door naar de barricade en spring er dan overheen. Recht voor je zie je dan een uitgang, maar die is volkomen geblokkeerd puin. Maar vlak voor de uitgang ligt een mooie grote en oranje WATERPOMPTANG. Dus loop door naar de Waterpomptang en grijp het ding dan en.......

Wel.....het is geen Revolver of geweer maar voorlopig zul je het met deze waterpomptang moeten doen om de eerste Freaks van je lijf te houden..,......

De uitgang is geblokkeerd door puin. Gebruik de tang nu eerst om er het puin uit de uitgang mee te verwijderen. Dus loop tot aan het puin en ram dan met de Tang de 2 dikke staande betonnen balken aan gruzelementen. Buk dan en kruip dan over het puin onder de deur door maar PAS OP....van bovenaan de lange trap zal een Freak een brandende bank omlaag pleuren en het is raadzaam om die brandende trap te ontwijken. 

Dus kruip onder de deur door en ga dan snel weer rechtop staan en ontwijk de brandende Bank, die door de Freak omlaag wordt gegooid. 
Ren dan de trap op en.........Boven gekomen valt die Freak je aan.....De Freak komt van rechts, dus draai rechts en ram de Freak zijn hersens in met je Tang.
Doorzoek dan het Freak lijk en je verkrijgt je eerste EVE Hypo en je eerste First Aid Kit.

Ok....je hebt je 1e Freak overleeft.....Je zult er nog heel veel meer moeten vermoorden. De Securisdeur naar de glazen tunnel zit dicht en heeft kortsluiting. Loop naar de Securisdeur ven draai je dan om. Boven de ingang hangt een bovenbalkon die bereikbaar is via 2 trappen.

De linker trap is echter geblokkeerd. Bij de rechter trap zie je een "Plasmid pijl" omhoog wijzen. Ga dus via de rechter trap omhoog naar het balkon.

Op het balkon draai je rechts en......je ziet nu je eerste zogenaamde "Gatherer's Garden" automaat, de automaat waar je Plasmids kunt kopen als je tenminste voldoende ADAM hebt geoogst, wat nu nog niet aan de orde is. Deze "Gatherer's Garden" is echter stuk maar iemand heeft op hert ding wel de "Electric Bolt Plasmid" voor je achtergelaten. Deze "Electric Bolt Plasmid" krijg je dus gratis

Loop tegen de "Gatherer's Garden" aan en grijp dan de "Electric Bolt Plasmid" en........Filmpje......

Je injecteert de Plasmid in je de pols van je linker arm en.......

.........Je wordt ziek, zwak en duizelig, maar Atlas verteld dat je je geen zorgen hoeft te maken. De Plasmid is bezig je DNA te veranderen. 
Maar goed....je hebt er wel even last van want duizelig als je bent stort je jezelf van het balkon af en dan lig je even bewusteloos op de vloer. 

Een paar Freaks komen je even besnuffelen, terwijl je machteloos op de vloer ligt. 
De Freaks ruziŽn even of ze je wel of niet zullen afmaken, maar dan nemen de Freaks snel de benen want er verschijnt een Big Daddy met zijn Little Sister aan.

De Little Sister wil haar grote spuit in je steken om jouw bloedplasma, dat dus ADAM is, te "Oogsten". Vergeet je pedofiele neigingen ten opzichte van zo'n Little Sister maar gelijk, want het zijn de aasgieren van Rapture. Het Little meiske merkt dan dat je nog niet dood bent....Je bent nog geen "Angel", dus de Little Sister en haar Big Daddy laten je verder nu met rust. Je komt weer bij je positieven en merkt dat je nu de beschikking hebt over de "Electro Bolt Plasmid", in je linker hand. 

Ik zal nu toch even kort de werking van Plasmids en het switchen tussen Plasmids en gewone wapens uitleggen.

Goed.....je bezit nu dus de "Electric Bolt" en vanzelf is je TANG opgeborgen. De "Electric Bold" is dus gereed om af te vuren. 
 Zap dus met de "Electric Bolt" het vonkende mechanisme van de Securisdeur en de deur gaat open. 
Loop dan de glazen tunnel in en........HEMEL.......de romp van het vliegtuig boord zich in de glazen tunnel en water stroomt de tunnel in.

Wel.....geen paniek....je zult niet verzuipen......Volg de tunnel, maar doe dit nu eerst aan de rechter kant van de tunnel om voorbij de kolkende watermassa te geraken. Laveer dan tussen de vliegtuigstoelen door en volg de tunnel verder. De tunnel gaat iets omlaag en bocht dan naar rechts....

Volg de tunnel verder. Links is dan een Securisdeur die, door de druk van het water, op springen staat maar jij gaat gewoon rechtdoor

Trapje op en door de volgende Securisdeur, die vanzelf open gaat. Je bent dan in een halletje. 

Achterin is de "Airlock" deur dicht en die krijg jij ook niet open. Links is een VITA CHAMBER kamer ven rechts een kamer waar een Lijk voor de ramen zit.

Ga de rechter kamer in en loop door naar het Freaklijk. Bij de kloten van het lijk ligt een EVEHypo, dus raap de Hypo op en bedwing je neiging om eventjes aan de piemel van het lijk te rukken. Zo'n soort game is dit niet.

Ga terug naar de hal en.....Je ziet een Freak voorbij flitsen en Atlas meld je dit ook en geeft je enige aanwijzingen hoe met die Freak af te rekenen. De Freak komt dan vanuit het linker kamertje op je toe. Snel.....Zap de Freak met "Electric Bolt" 

De Freak is dan eventjes verlamd. Snel.... switch naar je Tang en ram met de Tang de Freak verder dood.

Doorzoek het Freaklijk op nuttige items. Zodra je deze Freak gedood hebt gaat de "Airlock" deur open en stormt er een verse Freak op je af. 

Wel....herhaal de zojuist gevolgde procedure om ook de 2e Freak dood te rammen en doorzoek daarna ook weer het lijk. Ga dan nog even het linker kamertje in want daar kun je nog eren EVEHypo rapen, die op een paar kussentjes ligt.

Terug naar de hal en ga nu door de "Airlock" deur en dan via de lange trap verder naar boven en je beland in de Lounge. 

Achterin de lounge is een deur, onder de klok, maar zodra jij hier binnen stapt ontploft er het een en ander en stormt er een Freak naar binnen en die Freak staat in brand. Reken af met de brandende Freak en ga dan verder door de deur, onder de klok. Je beland in een eindhalletje en hier zijn de liften naar de diverse andere delen van Rapture, Er is echter maar 1 lift bruikbaar en dat is de enige open lift aan de linker kant.

Stap dus in het liftje en........het liftje neemt je dan een heel eind omhoog en ondertussen gaat die Atlas tegen je aan staan zeuren.

Atlas verteld dat hij een vrouw en kindertjes heeft en dat die ook hier in Rapture zijn. Atlas kan zijn vrouw en kindertjes echter niet bereiken vanwege de Freaks. Atlas wil dus dat jij zijn vrouw en kinderen gaat zoeken en hij zegt dat je ze kan vinden in een  plaats die Neptune's Bounty heet.

Je krijgt je nieuwe opdracht en dat is om naar Neptune's Bounty te gaan. Ook krijg je van de game nu een mededeling over de Kompaspijl. Vanaf nu heb je, bovenin je scherm, een driehoekpijl en de punt van die pijl wijst altijd de richting aan die je moet gaan, maar dat wil nog niet zeggen dat je niet van de route mag afwijken.

Links is een deur waar je niet door kunt, maar daar kun je wel een Firts Aid Kit op rapen. Ga rechts en.....je ziet een gangetje dat naar het Restaurant leid en op de muur zie je de schaduw van een Freak die over een kinderwagen gebukt staat. 

Switch weer naar je "Electro Bolt" en ga verder en Zap het Vrouwtje Freak bij de kinderwagen en maak haar dan verder "klaar" met de Tang. 
In de kinderwagen ligt dan je eerste vuurwapen en dat is de Revolver. Grijp de Revolver en plunder het Freaklijk en luister even naar Atlas.

Loop door en ga door de deur het Kashmir Restaurant in:

Kashmir Restaurant:

Wees voorlopig even zuinig met het gebruik van de Revolver want je hebt er maar 6 kogels bij gekregen en het duurt nog wel even voor dat je nieuwe kogels zult vinden. De "gewone" Freaks die je hier tegenkomt kun je het beste eerst zappen met de "Electro Bolt" om ze dan de hersens in te rammen met je mooie rode Waterpomptang.

Het Kashmir Restaurant bestaat uit een boven verdieping en een onder verdieping en je bent nu op de boven verdieping. Linksachter staat een ronde tafel met stoelen en op 1 van die stoelen kun je een First Aid Kit vinden. Rechts is de trap omlaag naar de beneden verdieping en bij de trap is ook een halletje waar de telefoons en de toiletten zijn. Ga eerst even de First Aid Kit pakken, die links achterin op een stoel ligt. Ga dan naar de trap en begin de trap voorzichtig af te dalen......

Halverwege de trap zie je, onder je, een Freak die op de gesloten keukendeur staat te rammen. Snel.....Zap, vanaf de trap, de Freak met "Electric Bolt" en terwijl de Freak verlamt is knal je hem 1 kogel precies door zijn hersenpan met je Revolver.

Rn dan snel verder de trap af en verwissel ondertussen de Revolver voor de Tang (Muiswiel Up of Down). Ga, rechts van de trap, naar de deur waar die Freak op stond te bonken en......Oeps......de deur gaat open en een wijfie Freak stormt je uit de keuken tegemoet. 

Wel....Je weet de Drill nu toch wel? Zap het wijfie een "Electro Bolt" in haar schaamhaar en finish the job dan met je Tang. Plunder de beide lijken en ga dan door de deur de keuken in. Loop door naar achterin de keuken waar Kokkie laveloos tegen de muur "geparkeerd" zit. 

Op het fornuis liggen wat Dollars en geld heb je nodig om Tonics en andere spullen te kunnen kopen, dus grijp de Dollars. Als je dorst hebt dan drink je ook de fles wijn even leeg. Plunder het Kokslijk en ga terug door de keuken en dan de beneden zaal van het restaurant weer in. Atlas meld dan dat er 2 Freaks aan het spelen zijn in de vijver en hij vertelt je ook hoe je met die 2 Freaks gemakkelijk kunt afrekenen.

Vuur dus je "Electro Bolt" het water in om de 2 Freaks onder stroom te zetten en......de Freaks worden geŽlektrocuteerd.

In de vijver, rechts bij het raam, staat een tafel, maar ga er nog niet naar toe. 
Linksvoor de vijver is een toonbank en achter de toonbank ligt een Kassa die je kunt plunderen om weer een p;aar Dollars te bemachtigen.

Plunder de Kassa en loop dan de vijver in en ga naar de ronde tafel, die bij de rechter ramen in het water staat. 
Op deze ronde tafel vindt je dan je eerste AUDIO DIARY.

Audio Diary's zul je het en der vinden in de game en ze vertellen je het achtergrond verhaal van Rapture. Als je niet geÔntresseerd bent in het verhaal en er alleen maar op los wil knallen en hakken dan kun je die Audio Diary's rustig vergeten. Ben je echter wel geÔntresseerd in het verhaal van de game dan raad ik je aan om zoveel mogelijk Audio Diary's te vinden. Sommige Audio Diary's moet je echter vinden omdat die dan belangrijke informatie, zoals deurcodes, opleveren.

Deze eerste Audio Diary is getiteld "New Year's Eve Alone". Pak de Audio Diary en druk dan op je "T-toets" om het verhaaltje van Diane McClintock te beluisteren. Ondertussen pak je dan ook de Dollars en de EVEhypo en drink je even de waterfles leeg. Je hoeft niet te blijven wachten tot het verhaaltje is afgelopen want terwijl je verder loopt draait de Audio Diary gewoon het verhaaltje af.

Ok....ga terug de vijver uit en doorzoek deze beneden zaal verder. Veel valt er hier echter niet meer te halen. Links is een podium waar vroeger de "levende muziek" voor de gasten speelde en daar staat nog twee grote podiumspeakers waarop je wat bruikbare spullen vindt. Linksachter is de toegang tot het "Footlight Theater", maar die toegang is volkomen geblokkeerd.

Je krijgt een mededeling dat je een andere toegang tot het "Footlight Theater" dient te zoeken, of je hebt deze mededeling al gekregen toen je de vijver weer uit liep. Ga dus via de trap terug naar de bovenzaal van het restaurant en.......Zap het Freaky Wijfje en ram haar hersens in. 

Plunder het wijflijk en ga dan rechts en naar de Telefooncellen. In de rechter telefooncel kun je een First Aid Kit en wat Dollars oprapen.

Draai je dan om en ga de toiletten in en ga eerst naar het Damestoilet.

In het damestoilet wordt je getrakteerd op een geestverschijning, maar die verdwijnt vanzelf weer. Loop door naar achteren en raap je 2e AUDIO DIARY op, die tussen het puin ligt. Druk weer op je "T-toets" om de Audio Diary te beluisteren. Je hoort Steve Baker die aan ene Brenda vraagt wat dat gat in de muur van het herentoilet te beteken heeft.

Kijk ook even in het achterste toilethokje want achter de toiletpot ligt nog een First Aid Kit voor het oprapen.

Ok.....ga nu naar het Heren Toilet maar reken eerst nog even af met de3 Freak die hier vanuit het voorste toilethok nu pop je af komt. 
Hopelijk had deze Freak wel eerst zijn reet goed afgeveegd

Plunder het Freaklijk en ga nu dan naar het Herentoilet en loop door naar het achterste schijthok en.....net zoals je al hoorde van die Steve Baker is de achtermuur uit het achterste toilet hok verdwenen en door dit gat kun je nu het "Footlight Theater in duiken.

Loop dus het hok in en dan door het muurgast en....je bent dan  nu in het:

Footlight Theater:

Je bent op de omloop boven de theaterzaal en Atlas gilt in je oor dat je je wapens eventjes moet opbergen en dat gebeurt dan vanzelf. Gluur over de balustrade naar beneden en......Beneden je, op de vloer van de zaal, is een Little Sister bezig om ADAM te oogsten.

Je moet ook omlaag maar de trap bevindt zich aan de overkant. Je kunt echter niet de omloop naar de overkant volgen want de omloop is links en rechts geblokkeerd door grote brokken puin. Boven de zaal hangen echter de metalen rails waar de toneellampen aan hangen. Zo'n toneellampen rail noemt men een Catwalk. Vlakbij je is een deel van de balustrade verdwenen en kun je op de onderste Catwalk stappen. 

Stap dus op de onderste Catwalk en volg de Catwalk naar de overkant. Ondertussen vertelt Atlas je wat meer over de Little Sisters. Volg de Catwalk dus naar de overkant, waarbij je wel even moet bukken om je hoofd niet te stoten aan de Catwalk die boven je hangt.

De route is simpel maar zie je hierboven op de 4 afbeeldingen. Eenmaal aan de overkant beland zoek je de trap en daal je die af naar beneden.

Eenmaal beneden kun je de zaal niet in want een hekwerk belemmert je dat. Je kunt even niets doen dus kijk wat er gebeurt met de Freak die het Little Sistertje wil "pedofieleren".

De Freak denkt dat dit Little Sisertje geen Big Daddy als body guard heeft, maar dat heeft de Freak toch lelijk mis. 
De Little Sister gilt en.....haar Big Daddy duikt op en rekent op zeer efficiŽnte wijze af met deze domme Freak.

De Big Daddy "drapeert" het Freaklijk over de balustrade en hij en zijn Little Sister verdwijnen het theater uit.  
Voor je hangt dan dus het Freaklijk en je ziet nu ook het schuifhek dat op slot zit met een hangslot. 
Plunder het Freaklijk en je verkrijgt ammo voor je Revolver.

Trek de Tang en ram er het hangslot van het hekwerk mee kapot en het hek schuift open. 

Volg dus het gangetje en.....wel....Links kun je dan de zaal van het "Footlight Theater" in, waar de Little Sister was, maar er is daar echt niets voor je te halen. Dus ga gelijk maar rechts, naar de VITA CHAMBER.

Links kun je, bij het puin, een lijk plunderen maar je route gaat rechtsaf verder. Volg gewoon de gang verder en als je dan linksaf gaat duikt er weer een Wijf op.

Zap het wijf en ram der hersens in en plunder het lijk en ga verder en als je weer linksaf gaat dan duikt er een Freakvent op waar je ook nog even deskundig mee afrekent.

Volg de gang verder en aan het einde draai je rechts en sta je bovenaan een trap.

Deze trap brengt je omlaag naar een grote verdeelhal, maar halverwege de trap staan er 2 Freaks te spelen in het water. Wel.....je weet inmiddels wel hoe je Freaks in het water het beste kunt uitschakelen. Loop een paar treden omlaag en zap dan het water met je "Electric Bolt" om die 2 Freaks te elektrocuteren. 

Wacht even tot het water niet meer elektrisch is en plunder dan de twee lijken. 

Het onderste stuk van de trap is verdwenen, dus spring omlaag en je beland in de waterpoel, voor de VITA CHAMBER. Je bent nu in de

De Grote Hal:

Dit is een verdeelhal. Links is de poort naar het Medical Pavilion en rechts de ingang naar Neptune's Bounty. Links zijn ook de herenwc's en rechts de dameswc's. 

Blijf even voor de VITA CHAMBER staan.......Atlas heeft je gevraagd om zijn vrouw en kindertjes te zoeken, die volgens hem in Neptune's Bounty zouden moeten zijn. Wel......rechts is de doorgang naar Neptunes Bounty maar ga daar nog niet gelijk naar toe. Het hek in de Neptune's Bounty poort staat open maar als je die poort inloopt dan zal het alarm afgaan en dan slaat het hek in de poort dicht. Ook de poort naar het Medical Pavilion is nu afgesloten door een hek. Als je nu gelijk probeert om door de Neptune's Bounty poort te gaan dan kom je hier dus vast te zitten en moet je gaan vechten met een stuk of 6 Freaks. Stel dit dus nog eventjes uit.

Ga nu eerst even de Herentoiletten binnen. In het herentoilet vindt, bij 1 van de WC's een paar Verbandpakjes. 
Wellicht heb je, onderweg hier naartoe, enige schade opgelopen dus pak de Verbandjes

Via de Herentoiletten kun je ook doosteken naar de Damestoiletten want achterin is een stuk van de tussenmuur verdwenen. 
In het Damestoilet kun je, bij de wastafels, nog een First Aid Kit oprapen.

Ok....Als je vanuit het damestoilet dan weer de hal binnen gaat dan ga je nu de Neptune's Bounty poort in en loop je door naar het geopende hek en.......Oeps.......de alarmen gaan af en het licht wordt rood en het hek in de Neptune's Bounty poort slaat dicht.

Snel........trek de "Electric Bolt" en loop terug naar de VITA CHAMBER. Ook de poort naar het Medical Pavilion zit nog dicht dus je zit hier nu opgesloten en moet nu een paar golven Freaks zien te overleven. DE Freaks komen via de trap omlaag, dus wacht tot ze van de trap zijn gesprongen en in het water staan en Zap ze dan snel met je "Electric Bolt".

In mijn game waren het steeds groepjes van 3 Freaks die via de trap omlaag kwamen en steeds kwamen er 3 Freaks in het water terecht maar de 3e Freak sprong steeds over het water heen en moest ik dan nog met de Revolver of de Tang afmaken.

Bij de 2e golf Freaks gaat Atlas tegen je gillen en hij gilt dat de Freaks door Andrew Ryan op je af worden gestuurd. Atlas gilt dan dat ie het hek in de Medical Pavilion poort heeft geopend en dat je als de sodemieter daar naar toe moet gaan. Dus overleef de volgende golf Freaks en ren dan door de Medical Pavilion Poort. Het hek in die poort is nu dus open, dus volg de gang en spring in de gang over de versperring heen.

Je beland dan in een kamer waar een boel monitoren hangen en waar de ijzeren deur van de Airlock openstaan. 

Loop hier de treden op naar de geopende deur en.....WHAM....de ijzerendeur klapt dicht en het licht gaat uit. 
Het is even pikke donker, maar dan hoor je de stem van Andrew Ryan en het wordt ietsjes lichter. 
Draai je om naar de grote ruit achter je. Je ziet nu een projectie van Andrew Ryan die nu een tijdje tegen je aan gaat staan lullen.

Als die Andrew Ryan klaar is met ouwehoeren dan verschijnen er een paar Freaks achter de ruit. 
Die Freaks gaan op de ruit staan rammen, maar gelukkig is het gepantserd glas. 
Atlas slaagt er dan in om, van uit waar hij is, om de sluisdeur weer te openen

Dus draai je snel om  en loop de treden weer op en ga door de nu weer geopende sluisdeur. Je beland in de Airlock. 
Loop door naar het paneel waar het draaiwiel in steekt en druk dan op je "E-toets" om de deur te openen en.......

..........Je hebt het EINDE van Hoofdstuk 1 bereikt en je beland nu in:

Hoofdstuk 2:

Walkthrough door: Louis Koot

A: Receptiehal:

Na de Loading, aan het einde van Hoofdstuk 2, sta je dus nog in de Airlock. De Draaiwieldeur is nu open, dus stap door de geopende deur de Airlock uit en draai rechts en volg het gangetje naar de receptiefoyer. Atlas meld zich weer en leutert wat tegen je aan over die Andrew Ryan en je krijgt je nieuwe opdracht

Je bent dus beland in de Medische Afdeling van Rapture, het Medical Pavilion. Nu ja.....je bent in de grote Foyer van het Medical Pavilion beland de eigenlijke ingang bevind zich boven op het balkon. Zoals in elk ziekenhuis moeten de patiŽnten zich ook hier eerst aanmelden bij de receptiebalie. De receptiebalie bevindt zich tussen de trappen die naar het balkon leiden. Op de receptiebalie vindt je een Audio Diary en een First Aid Kit

Dus loop door naar de balie en grijp de Audio Diary die de titel heeft "Released Today" en luister er naar. Mocht je nog niet meer dan 5 Firts Aid Kit's hebben dan kun je ook de First Aid Kit pakken. Achter de balie ligt een Lijk, een kassa, dollars en een EVEhypo op de vloer.

Plunder de kassa, die echter waarschijnlijk al leeg is. Pak de Dollars. Heb je niet al 5 EVEhypo's in bezit dan kun je de EVEhypo ook oprapen. Plunder het lijk en grijp eventueel ook de First Aid Kit die bij het hoofd van het lijk ligt. Ga dan nu via 1 van beide trappen omhoog naar het balkon en zie......de ingang van het Medical Pavilion zit potdicht met een hek.

Dit hek moet geopend worden maar dat kun je hier niet doen. Ga terug naar beneden en zie.......aan de achtermuur staat een "Circus of Value" automaat waar je je zuur verdiende dollars kunt gaan spenderen om ammo, EVEhypo's en eten en drinken te kopen. 

Rechts naast de "Circus of Value" is een deur en die deur gaat zenuwelijerig open en dicht omdat ie wordt geblokkeerd door een kapotte Securitybot. Ga tegen de "Circus of Value" automaat aan staan en druk dan op je "E-toets" om het ding te activeren. 

Je krijgt dan te zien wat deze "Circus of Value" allemaal voor items te koop heeft....

Wel.....je hebt in Hoofdstuk 1, ren ook hier al, wat dollars "verdient", dus spendeer je geld nu om in de items te kopen die je nodig denkt te hebben. Je dollarmetertje staat ook in dit scherm en daarin zie je hoeveel geld je nog ever hebt. Als je al 5 EVEhypo's hebt dan kun je nu geen EVEhypo bijkopen en dat geld ook voor de First Aid Kits. Dus ik zo nu zoveel mogelijk ammo kopen. Ben je klaar dan sluit je dit scherm.

B: Hack de Securitybot:

Ga naar de deur, rechts naast de "Circus of Value". Tussen de 2 deurhelften ligt een kapotte Securitybot. Je moet de Securitybot nu repareren en dat doe je door de Bot te Hacken. Dus druk op je "C-toets" om de Hack te starten. Je krijgt eerst een startscherm te zien. 

Als je gelijk wilt beginnen dan klik je op de "Startknop", maar wellicht wil je eerst uitleg hebben. Klik op het vraagteken en lees dan de uitleg eventjes door, in het rode scherm, zodat je een beetje weet wat de bedoeling is. Sluit het rode scherm om terug te keren op het startscherm en klik dan nu op "START" en.....je krijgt nog even een ander uitlegscherm te zien over deze Hack.....

Klik op "Close" en nu beland je in het Hackscherm. Je ziet de "motor" van de Securitybot. Het is een schermpje met vakjes waar vraagtekens in staan. 

De bedoeling is het dat je een pijpverbinding maakt van A naar B zodat de groene energiestroom van A naar B naar kan stromen. Begin ermee om alle vraagtekenvakjes open te klikken. Achter elke vraagteken vind je een pijpstukje.  Wel.......Je pakt een pijpstukje op en klikt het dan in het vakje waar je het wilt hebben. Maak dus met de goede pijpstukjes een verbinding van A naar B.

NB: Terwijl je bezig bent de goede verbinding te maken begint de groene energie echter al door de pijp te stromen. Dit gaat langzaam maar je moet toch een beetje opschieten want als de groene energie niet door kan stromen dan maak je kortsluiting en moet je helemaal opnieuw beginnen. Deze 1e Hack is betrekkelijk eenvoudig omdat er geen Bomvakjes in het paneel zijn. Later in de game worden de Hacks moeilijker maar dan krijg je ook de mogelijkheid om de Hack af te kopen met dollars

Denk je dat je verbinding goed is dan klik je op "Increase Flow Speed" en.......als je verbinding goed is krijg je de felicitaties van de game en is de Securitybot gerepareerd

C: Emergency Acces:

De Bot is gerepareerd en de deur gaat nu helemaal open. De Securitybot is heeft nu groene lampjes en dat is goed want groene Bots staan aan jouw kant en gaan ook met je mee. Rode Bots zijn vijanden, maar kun je Hacken om ze groen te maken. Wees zuinig op deze Securitybot want het ding kan je zometeen zeer goede diensten bewijzen.

Ga door de nu geopende deur en volg het korte gangetje en zorg dat de Securitybot voor je uit blijft vliegen. 
Je beland in een tamelijk donkere ruimte waar, in de hoek, een bureau staat. Draai eerst even rechts en........

Je kijkt weer een Foyerhal in en achterin zijn 2 Freaks met elkaar aan het bakkeleien. Blijf maar staan hier want je vriendelijke Securitybot rekent wel af met die 2 Freaks. Maar je kunt je Botje ook een handje gaan helpen want het is zeker aan te raden om je Securitybot nog even heel te houden. Je ziet zelf maar.....Ga in ieder geval naar het bureau want op het bureau ligt een Audio Diary

Pak de Audio Diary "Adam's Changes" en luister naar Doc Steinman die wat meld over ADAM. Mocht je behoefte hebben aan de First Aid Kit dan pak je die ook van het bureau. Links staat nog een kist die je ook kunt plunderen en ook kun je het bureau zelf nog plunderen, maar ik vondt hier verder niets van belang.

Loop nu verder de hal in en je ziet dan dat hier de Neptune's Bounty Emergency Access poort is, maar helaas is deze ingang ook met een hek afgesloten.

Draai je om en ga dan via 1 van beide trappen omhoog naar het balkon. 
Boven op het balkon is de rode deur afgesloten. 
Draai links en ga naar het console.

Op het console vindt je de "Emergency Access Control" hendel waarmee je de poort, beneden, moet openen.  
Wel.......Druk op je "E-toets" om de hendel te activeren en......Helaas.....
.......Je bent niet bevoegd om de hendel te activeren en het alarm gaat af en het licht wordt rood............

Atlas meld zich weer en gilt dat je de "sleutel" van die Doc Steinman nodig hebt maar hij denkt niet dat die Steinman je zijn sleutel zomaar zal afstaan. Je krijgt de opdracht om die Sleutel van Steinman te verkrijgen. Draai je om en zie....de rode deur is nu open. Drijf je Securitybot dus door de nu geopende rode deur en volg het ding dan, door het smalle rode gangetje en.....Oeps.....Je botst pardoes een Wijfiefreak tegen het geile lijf.

Kill het wijf of laat dit over aan je Securitybot. Plunder het lijk en kijk dan even rond hier. Je bent hier dus op het 2e balkon boven de Receptiehal, Door de ruiten zie je de receptiehal. Tegen het Console staat het Machinegeweer geleund en op het console zie je de Hendel waarmee je het hek van het "Medical Pavilion", boven de receptiebalie, kunt openen.

Ok......Ik hoop dat die gehackte Securitybot nog heel is en bij je is want je zult die Bot zometeen hard nodig hebben. Ga het Machinegeweer pakken en "Equip" het ding gelijk. Haal dan de gele hendel over en......Wel......All Hell breekt los.....Door de ruiten zie je dat, aan de overkant, het hek in de poort is open gegaan maar vanuit het "Medical Pavilion" stormen er nu een groot aantal Freaks de Receptiehal binnen.

De Freak knallen bij jouw de ruiten stuk, dus je kunt al, via de uiten, wat Freakjes in de receptiehal neer knallen. Maar sommige Freaks zullen ook, via de 2e hal en het korte gangetje, naar jouw toe komen.Dus volg de route snel terug naar de Receptiehal, waarbij je onderweg afrekent met de Freaks en hierbij zal je gehakte Securitybot je grote diensten bewijzen.

Terug in de Receptiehal zul je met nog een paar Freaks moeten afrekenen, waarbij je Securitybot je weer helpt, mits die ongeschonden met je mee is kunnen komen.

Als alles weer rustig is dan heb je even tijd om de eventuele lijken te plunderen. 
Ga dan weer via 1 van beide trappen omhoog naar het balkon en zie.....de toegang tot het Medical Pavilion is nu geopend...

Ga dus nu door de poort en dan om de dikke kolom heen en volg het korte gangetje....Achterin de gang krijg je, bij de deur, een spookverschijning te zien

Je moet even wachten tot het spook weer is "opgelost".  De deur zit potdicht maar rechts naast de deur zit de deurknop waarmee je de deur kunt openen.

Zorg dus dat je met je snikkel tegen die deurknop aan staat en ram dan je "E-toets" aan gort om de deur te openen. De deur gaat open en je krijgt weer een stukje gelul van die Atlas in je oren.

D: Medical Pavilion:

D1: Verdeel Hal:

Wel......stap door de deur en.....je bent nu in de grote Verdeel Hal van het Medical Pavilion beland. Aan het muurtje hangen een paar posters en een.......Audio Diary. Raap de Audio Diary "Higher Standards" op en luister naar Doctor Steinman

Ok....je bent nu dus in de grote hal van het "ziekenhuis" en vanuit deze hal kun je de andere afdelingen van dit gekkenhuis bereiken. Je opdracht is het om de sleutel van de "Emergency Bathysphere" van die dokter Steinman te verkrijgen. Maar deze verdeel hal is groot en bevat diverse "verrassingen" voor je. Het muurtje waar je de Audio Diary vanaf hebt gehaald is een tussen muurtje en je kunt links en rechts om dit muurtje heen de verdere hal in. Wees echter voorzichtig want er zwerven Freaks rond en ook staat er 2 Turrets opgesteld in de hal en de eerste Turret zul je gelijk al tegenkomen.

Hack de Turret:

Zorg dat je de "Electric Bolt"  paraat hebt. Druk jezelf tegen het muurtje aan en sluip dan rechts en ga dan voorzichtig links de hoek om en.....je ziet een toonbank en.......een RODE TURRET. Atlas vertelt je wat je met die TURRET kunt doen.....

Het doet even pijn maar Zap de rode Turret snel met "Electric Bolt" en ren er dan snel naar toe en druk dan op je "C-toets" om te proberen de Turret te HACKEN. Een Gehakte Turret wordt groen en zal niet meer op jouw maar op de Freaks vuren. Je beland in het 1e Hackscherm:

Ik moet je waarschuwen want Hacken zal vanaf nu moeilijker en moeilijker worden. De Hacks zullen steeds ingewikkelder worden en je zult ook steeds sneller moeten zijn. Maar je kunt vanaf nu ook een Hack afkopen, als je tenminste voldoende dollartjes bezit. . Afkopen zorgt ervoor dat de Turret door de game wordt gehakkeld, je hoeft de hack dan niet zelf te doen. Deze Hack gaat je 40 dollar kosten als je het wil afkopen. Vindt je een Hack dus te moeilijk, en heb je voldoende dollars, dan kun je de Hack dus kopen door op de "Buyout-knop" te klikken. Wil je het echter zelf proberen dan klik je op de "Start" knop.

Wel.....je hebt al een Hack gedaan en in wezen zijn de Hacks, voorlopig, allemaal hetzelfde. Je moet een pijpverbinding maken van A naar B zodat de groene energie van A naar B door de pijp kan stromen. Alleen zitten er nu ook BOMVAKJES in het scherm en krijg je steeds minder tijd om de Hack goed te voltooien. Terwijl je bezig bent om de vakjes te openen en de goede verbinding van A naar B te maken zal de groene energie vanaf A al door de pijp beginnen te stromen. Kan de groene energie niet verder of komt de energie tegen een bomvakje aan dan veroorzaak je kortsluiting en is de Hack niet gelukt

Lukt de Hack wel dan krijg je het felicitatieschermpje te zien en dan is de lamp op de Turret groen. Groene Turrets zullen niet op jouw vuren maar wel de Freaks ondervuur nemen.

Stap van de turret vandaan, maar kijk uit want achter je is een gat in de muur en daar staat nog een turret, in een diepe kast. Die 2e Turret moeten we nu eventjes zien te ontwijken. Draai je om en je ziet die toonbank weer. Ga naar achter de toonbank. Op de toonbank staat een Kassa en een Audio Diary

 Pak de "Parasite Expectations" Audio Diary en luister er naar. Plunder de kassa en ga terug naar je groene Turret en loop dan door naar links. Je ziet dan een schuinstaande zuil in de hoek staan, waar de namen van diverse doktoren op vermeld staan. Achter de zuil ligt een lijk en hangt er weer een Audio Diary aan de muur.

Pas op want er kunnen wat Freaks opduiken, waar je dan vakkundig mee afrekent. 

Pak de "Limits of Imagination" Audio Diary van de muur en luister deze weer af. Je hoort die Steinman weer. Ga niet hier door de poort naar "Enternal Flame" maar ga naar rechts en je ziet dan, in een zijhalletje, een HEALTHSTATION aan de muur hangen. 

Hack de Healthstations, of Hack ze niet:

Ga de zijhal in en naar de Healthstation. Als je vlakbij de Healthstation bent dan zie je, rechts, een groot reclamebord voor een Plasmid. 
Voor dat reclamebord staat een grote koffer waar weer een Audio Diary op ligt. 

Ok....De Healthstations. Via de Healthstations, die je vanaf nu ook her en der zult tegenkomen in de game, kun je je Health weer aanvullen, maar het gebruik van een Healthstation kost je, per keer, 16 dollars. Je kunt echter de prijs van een Healthstation reduceren door ze te Hacken. Een Gehakte Healthstation kost minder en......Freaks die ook van de Healthstations gebruik maken, gaan dood als je zich laven aan een gehakte Healthstation. De Hak van een Healthstation werkt op dezelfde wijze als de hack van de Turret. Ik zal je deze Hak hier nu nog 1 keer laten zien.

Ga tegen de Healthstation aan staan en beslis dan wat je wilt doen, Hakken of gelijk 16 Dollar betalen. 

Als je kiest voor Hacken dan kun je de Hack daarna ook afkopen, via de "Buyout-knop" en dat kost je dan 10 dollar.

Wil je zelf Hackelen dan klik je op de Startknop en dan maak je weer een pijpverbinding van A naar B en dat moet je weer redelijk snel doen want zodra je begint gaat de groene energie vanaf A stromen.

Deze Hack heeft dus geen bomvakjes, maar als de groene energie niet kan doorstromen dan maak je wel weer kortsluiting. Als de Hack gelukt is dan ontvang je weer de felicitaties.

Een gehackte Healthstation is niet gratis, maar je mag er dan je Health aanvullen tegen gereduceerd tarief en dat doe je dus door op je "E-toets" te rammen.

Als je klaar bent met deze Healthstation dan ga je naar de Audio Diary, die bij het Plasmid bord op de grote koffer ligt.

Grijp deze "Love For Scene" Audio Diary en luister dan naar het bericht van Tenenbaum, die in Bioshock 2 een grotere rol zal gaan spelen. Achter de stoel kun je nog wat Dollars oprapen. Ok....ga terug naar de grote hal en dan verder naar rechts en....je zult dan een Supplykamertje zien en hierin staat de 2e Turret.

Je kunt de Turret uitschakelen of je hack het ding.....moet je zelf weten.....maar de Gehackte Turret kan je helpen met het uitschakelen van enige Freaks, die zo meteen of nu al, zullen opduiken. Je moet zelf maar weten wat je met deze 2e Turret doet. In dit Supplykamertje kun je ook nog een First Aid Kit vinden.

Verlaat dit kamertje weer en.....recht vooruit zie je dan 3 poorten.

 Loop iets door en ga dan rechtsaf, door de poort rechts. Je beland in een zijhal en je ziet een "Circus of Value" machine staan.

Loop door naar de "Circus of Value". Naast de "Circus of Value" ligt er een Audio Diary op de stoel.

Hack de "Circus of Values" en de "El Ammo Bandito's, of Hack ze niet

Pak de Audio Diary "Vandalism" van de stoel en luister erna. Ga dan voor de "Circus of Value" staan en.......beslis of je gelijk wat wilt kopen of dat je de machine eerst wilt hakken. Als je een "Circus of Value" eerst hakt dan verlaag je de prijzen van de items en krijg je er ook een gratis bonus item uit. Ook zijn sommige items in een "Circus of Value" pas te koop nadat je het apparaat hebt gehakt.

He.....je moet zelf weten of je wilt Hakken, maar ook deze Hak kun je altijd afkopen.

Als de Hak gelukt is druk je weer op je "E-toets" om in het itemscherm van deze "Circus of Value" te komen en dan koop je wat je nodig hebt, afhankelijk van hoeveel dollars je nog hebt. Ga dan uit het scherm en er komt een bonus item uit de machine gerold, maar dit gebeurt alleen als je de machine gehackt had, anders niet.

Draai je om en......in de nis aan de overkant zie je nu een "El Ammo Bandito" staan...Ga er naar toe.

"El Ammo Bandito's" zijn de automaten waar je allerlei soorten Ammo voor je wapens kunt kopen. Om de prijzen te verlagen kun je ook deze machines eerst Hacken, of de Hack afkopen. De Hack werkt op precies dezelfde wijze als van de Turrets en de "Circus of Values", dus ik ga dit niet nog eens uitleggen. Je bepaald zelf maar of je wilt Hacken of niet. Als je nog Dollars hebt dan activeer je deze "El Ammo Bandito" en koop je wat je nodig hebt aan Ammo voor je Revolver en je Machinegeweer.

Verlaat dan deze zijhal en ga dan naar rechts, door de poorten en draai dan links. 
Je kunt dan via de trappen omlaag, maar doe dat niet. Loop langs de trap vooruit tot halverwege.

Links hangt er dan weer een Healthstation, die je kunt gebruiken voor 16 Dollar of die je eerst Hackt. 
Rechts is dan de Securisdeur naar de afdeling van die Dokter Steinman, de "Dr. Steinmam's Aesthetic Ideals"

Ga door deze Securis deur en volg de glazen tunnel en volg de tunnel helemaal

Onderweg door de tunnel hoor je die Steinman en halverwege is er rechts een Securisdeur die niet open gaat. 

Volg de tunnel verder en ga achterin door de Securisdeur en je beland in de: 

D2: Surgical Foyer

Ga links het hoekje om en kijk dan snel naar rechts en.....

.........je ziet die maffe Steinman.......Maar Steinman ziet jouw ook en hij pakt zijn biezen en verdwijnt door de "Surgery" poort. 

Vanaf een balkon, boven je hoofd, smijt een Nitro-Freak granaten naar de poort waardoor de "Surgery" poort geblokkeerd raakt. 
Je krijgt nu diverse mededelingen van Atlas en 2 keer een nieuwe opdracht.

Atlas raad je aan om een paar van die explosieve granaatjes te gaan zoeken en ook om de Telekinesis Plasmid te zoeken. Met de "Telekinesis Plasmid" zou je zo'n granaat van een Nitro-Freak kunnen opvangen om er dan het puin voor de "Surgery" poort mee op te blazen.

Je opdracht is nu dus 2-ledig....Je moet het puin, voor de Surgerypoort , uit de weg ruimen en je moet de Telekinesis Plasmid zien te verkrijgen.

D3: Op jacht naar de "Telekinesis Plasmid"

De  "Surgery" poort, waar die mafkees Steinman door is verdwenen is nu dus geblokkeerd door een groot stuk puin. Je kunt Steinman dus nu nog niet volgen want eerst moet je dat puin bij de poort zien te verwijderen. Volgens Atlas heb je daar de "Telekinesis Plasmid" voor nodig en die moet je nu dus eerst gaan vinden. Achterin de hal zie je een "Circus of Value" en er hangt daar een groot reclamebord aan de muur. Ga naar dat reclamebord en lees wat er op staat. Je leest op het reclamebord dat de Tandartsafdeling "Dandy Dental" een gratis Plasmid weggeeft aan de patiŽnten.......Zou dat toevallig de Telekinesis Plasmid kunnen zijn? 

 Links naast het reclamebord hangt hier ook een Healthstation aan de muur, dus als je Health nodig hebt en/of spullen wilt kopen in de "Circus of Value" dan sla je hier eerst nog even je slag, waarbij je zelf maar bepaald of je de Healthstation en de "Circus of Value" eerst gaat Hacken. 

Draai je om en.....je ziet dan, aan de muur waar de ingang van de tunnel achter is, nog zo'n groot reclamebord hangen waarop je nog een keer leest over de gratis Plasmid die in de tandartsen praktijk te is. 

Verlaat deze Lounge weer via de tunnel en volg de tunnel terug naar de grote verdeel hal en ruim alle Freaks, die je ongetwijfeld zult tegenkomen, soepeltjes uit de weg. Als weer uit de tunnel bent gekomen ga je rechtsaf. In de hoek zie je dan een deur die volkomen geblokkeerd wordt door een berg IJS......Bij de deur lees je op het bord dat het de toegang is tot de "Twilight Fields begravenisonderneming".

Je kunt die "doodskraaien" afdeling dus niet in want je hebt niets waarmee je dat ijsbergje kunt laten smelten. Draai rechts en......Je staat nu recht voor de ingang naar het "Eternal Flame" Crematorium. Hier is ook de linker trap van de 2 trappen die naar de Tandartsafdeling leiden.

Ga nog niet naar het Crematorium maar ga nu via de trap hier omlaag naar de Tandartsafdeling en......Helaas.....als je beneden bent gekomen zie je dat de ingang van de Tandartsenpraktijk volkomen dichtgevroren is door een enorme berg ijs. In het ijs steekt echter wel de "Freezing Pipes" Audio Diary en die kun je uit het ijs trekken. 

Pak dus die "Freezing Pipes" Audio Diary uit het ijs en luister er naar. Je hoort McDonagh die tekeer gaat tegen Steinman over de bevroren pijpen in dit krankzinnige ziekenhuis. Wel.....Ook de tandartsenpraktijk kun je niet in, vanwege het ijs. Je moet dat ijs zien te smelten en daar heb je hitte voor nodig. Boven is het "Eternal Flame" Crematorium en daar zou je wel eens vuur kunnen krijgen.

Kijk naar rechts. Rechtsachter zie je een "Circus of Value" staan en je ziet ook de deuren van een "Supply" kamer. Als je geld hebt en spullen nodig hebt dan kun je die kopen bij de "Circus of Value", waarbij je zelf maar weer moet weten of je het ding eerst gaat hakkelen.

 Ga naar de "Supply" kamer deur. De deurknop van de "Supply" kamer heeft kortsluiting. Zap de deurknop met je "Electric Bolt" om de deur te openen en ga dan naar binnen.

Er staan een paar kasten ben kisten in de Supplykamer en die kun je plunderen. Ook staat er een bureau in de kamer en op dat bureau ligt een "AUTOMATIC HACK TOOL".

Grijp de "AUTOMATIC HACK TOOL" want hiermee kun je 1 keer een Hack automatisch op laten lossen. Wil je hierover meer weten dan druk je op je "M-toets" om in de Help van de game te komen. Je kunt een Auto-hack tool" maar 1 keer gebruiken. Auto-Hack Tools zijn schaars te vinden in de game, dus hou je ogen open om ze toch te vinden. 

Verlaat deze voorraadkamer weer en ga via de linker trap weer terug naar boven en ga boven voor recht voor de "Eternal Flame" poort staan......HO......Wacht even.......Zorg dat je de "Electric Bolt" paraat hebt en dat je snel je Tang of je vuurwapen kunt trekken want je moet zo meteen snel afrekenen met zo'n Nitro-Freak.

Eternal Flame Crematorium:

Ok....Ga door de "Eternale Flame" poort en kijk dan naar links en.......Een wijf probeert het crematorium binnen te gaan maar ze heeft ruzie met een Nitro-Freak. De Nitro-Freak blaast het wijf, en de deur, aan gort met1 van zijn granaten. De Nitro-Freak krijgt jouw dan in de smiezen en als je als verlamd blijft staan dat zal hij jouw ook opblazen.

Zap de Nitro-Freak dus snel met "Electric Bolt" en terwijl de gek verlamt is ren je op hem af en ram je hem zijn hersens in met je Tang, of je knalt hem dood met je Revolver of het Machinegeweer. Maar geloof me.....met de Tang gaat het sneller. Plunder dan het lijk en stap dan door de deuropening naar binnen. Je beland in de receptiekamer van het Crematorium.

Je kunt het bureau plunderen, maar zult er waarschijnlijk niets in vinden. Links en rechts staan 2 reclameborden en onder het linker reclamebord kun je de "Surgery's Picasso" Audio Diary oprapen en beluisteren. Je hoort dan die gekke Steinman weer

Ga door de deur, achter het bureau. Nu ben je dan in het eigenlijke crematorium. 
PAS OP.....er hangt hier ergens een Securitycamera en die zal alarm slaan als die je ontdekt.

Je bent in de "wasruimtes" van het crematorium. Rechts is een trap maar daar kun je niet op omdat het onderste stuk van de trap verdwenen is. Ga, heel voorzichtig, een stukje verder vooruit door het halletje en.,........Achterin brand er een schemerige rode lamp en het is er verder wat "mistig". Maar in de achterste nis hangt daar een Securitycamera. 

Hack de Securitycamera:

De Securitycamera is nu nog wit want het ding heeft jou nog niet opgemerkt. De camera beweegt heen en weer en zodra het ding jouw "ziet" zal ie rood worden en zal het alarm afgaat. Als het alarm afgaat dan zullen er een paar van die rode Securitybots verschijnen die jouw dan onder vuur gaan nemen. Je moet dit zien te voorkomen en dan kun je doen door de camera te vernietigen of door de camera te Hacken. 

Wat je ook wilt gaan doen met de Securitycamera, het is onvermijdelijk dat het ding je opmerkt, dus je moet snel wezen....Zorg dat je nog net buiten bereik van de camera staat maar dat je de camera wel kunt zien. Wacht tot de camera van je weg kijkt en ren er dan op af en Zap de camera dan snel met "Electric Bolt". De Camera is dan "bevroren". Ren door naar de camera en ga er vlak voor of onder staan en zorg dat je de "Hack C" mededeling ziet en druk dan op je "C-toets" om het Hackscherm te openen.

Je hebt 1 een "Automatic Hack Tool", die je in het Supply kamertje hebt gevonden. 
Je kunt nu deze "Automatic Hack Tool" gebruiken om de Hack van deze Securitycamera vanzelf op te lossen. 
Je kunt de Hack ook weer afkopen met 10 Dollar of, als je echt een gierige vrek bent,  je lost de Hack zelf op.

Als ik jouw was dan zou ik mijn "Automatic Hack Tool" nu nog niet gebruiken maar liever 10 dollar opofferen om deze Hack nu te kopen. 
Maar...zoals altijd....je moet het helemaal zelf weten en als je echt volkomen gestoord bent dan kun je deze Hack ook altijd zelf nog gaan oplossen.

Een gehakte Securitycamera wordt groen en groene Securitycamera's staan aan jouw kant en zullen geen alarm slaan als ze jouw zijn. Groene Securitycamera's slaan alarm als ze Freaks zien en zullen dan ook de Securitybots op die Freaks afsturen.

De "Hackers Delight" Gene Tonic:

Als je, op wat voor manier dan ook, gehakt hebt gemaakt van de Securitycamera dan steek je door deze nis naar de andere kant en dan kijk je naar rechts. Je ziet de verbrandingsoven van het crematorium en er ligt een lijk klaar om te worden verbrand.

Naast het geopende luik van de oven zit de knop om de lijktafel de oven in te schuiven. Ga dus die knop indrukken en.......

Het lijk schuift de oven in en de oven gaat dicht. Blijf wachten tot het verbrandingsproces voorbij is. De lijktafel komt dan weer uit de oven en.....op de lijktafel ligt dan je eerste zogenaamde GENE TONIC en dit is de "Hacker's Delight" tonic.

Grijp de "Hacker's Delight" Gene Tonic en...... activeer de tonic gelijk in 1 van je 2 vrije Gene Tonic Slots door op de "Place in Slot" knop te klikken in het schermpje dat verschijnt.

Gene Tonic's geven je dus speciale bonussen/eigenschappen in de game, maar Gene Tonic's kosten, net als Plasmids,  ADAM en kun je kopen in de "Gatherer's Gardens", ook net als Plasmids. Deze "Hacker's Delight" tonic krijg je echter gratis. Ook zie je in het schermpje dat je maar 2 vrije Gene Tonic slots hebt. Als je meer Gene Tonics verzameld dan zul; je dus ook Gene Tonic Slots moeten bij kopen en ook dat kun je alleen maar doen als je ADAM hebt.

Ok....nu op zoek naar de:

Incinerate Plasmid:

Steek terug door de nis waar de securitycamere in hangt en ga dan de trap naar boven. 
Boven gekomen schakel je snel de Freak uit, die bij de rode deur in een grote olieplas staat te dartelen.

Die rode deur zit op slot maar je moet dat kamertje in. Neem even notie van de grote olieplas die hier op de vloer drijft. Links naast de rode deur zit er een groot "kattengat" in de muur. Ga voor dat vierkante gat staan en druk dan op je Buktoets om te bukken.

Je ziet dat een uitloper van de olieplas via dit vierkante gat het kamertje is binnengestroomd. Kruip door het gat naar binnen en druk dan weer op je Buktoets om weer rechtop te gaan staan. Je bent dus nu in het kantoortje, achter de gesloten rode deur en hier ligt een kapotte "Gatherer's Garden" op de vloer. Voor de "Gatherer's Garden" ligt de GRATIS "INCINERATE" PLASMID op de vloer.

Grijp de "INCINERATE" Plasmid en activeer de Plasmid meteen in je 2e lege Plasmidslot die je hebt.

Je krijgt dan nog even een kort grappig filmpje te zien waarin wordt uitgelegd wat de Incinerate doet.

Je hebt dus nu 2 Plasmids, de "Electric Bolt" en deze "Incinerate". Je "trekt" dus een Plasmid via je rechtermuisknop en je wisselt van de ene naar de andere Plasmid via je Muiswiel.
Zodra dit filmpje voorbij is breekt er, buiten het kantoortje, de pleuris uit want een paar Freaks proberen de ruiten stuk te slaan en de deur open te breken.

Blijf kalm want die Freaks kunnen niet binnen komen. Op het bureau ligt een EVEhypo. 

Pak de EVEhypo, als je die nog kunt dragen en draai je dan om naar het vierkante "kattengat". 
De olie is dus ook een klein beetje via het "kattengat" hier naar binnen gestroomd dus......
....Steek met je nieuw verworven "Incinerate" de olie aan en.........

Wel....het vuur zet de olieplas buiten het kantoor in de fik en aangezien die Freaks in de olie staan worden ze geroosterd. 

Wacht zelf tot het vuur weer kompleet uit is en kruip dan door het "kattengat" terug het kantoortje uit. Je krijgt een bericht van Atlas.

Loop naar linksachter, waar je nog een First Aid Kit kunt rapen, en ga dan via de EXIT trap terug omlaag. 
Verlaat het Crematorium en keer terug naar de grote Foyer en naar de deur van  de "Twilights Fields" begrafenisonderneming

Twilights Fields:

Ok.....de toegangsdeur van "Twilights Fields" is geblokkeerd door een berg ijs. Maar je hebt nu de "Incinerate" en hiermee kun je het ijs laten smelten. Vuur dus "Incinerate" af op de berg ijs om het te laten smelten en stap dan door de deur naar binnen. Je beland in de middelste hal en op de balie staat een kassa die je kunt plunderen.

Achter de balie zie je de grijze deur van het "slachthuis". Als je naar rechts kijkt dan zie je nog zo'n deur maar die deur heeft een cijfercodeslot waar je dus een cijfercode in moet toetsen. Maar wat is de cijfercode? Ga naar die rechter deur en draai dan snel rechts en .....je ziet een Wijffreak die staat te treuren bij de doodskist van haar Freakerige kindje. Snel.....Zap het wijf met "Electric Bolt" en......

.......Serveer het Wijf dan de game uit met je machinegeweer, revolver of de Tang.

Kijk even stiekem onder 'der rokje" of het wijf wellicht wat bruikbare spullen voor je heeft. Op het rode bankje staat wat Ammo en in de doodskist kun je ook nog wat items scoren. Rechts naast de doodskist ligt een EVEHypo op een papiertje. Grijp de EVEhypo en onthoud dan de cijfercode die je op het papiertje leest.

Draai om en loop terug naar de codedeur en stel de zojuist gelezen code in op het codeslot en druk dan op de "Done" knop.

De deur gaat open. Loop naar binnen en grijp de spullen die bovenop de kast op je liggen te wachten, waaronder weer een Auto-Hacktool.

Ok....keer terug naar de balie. Er is nog een linker zijkamertje waar je nog wat spullen kunt scoren en een Safe kunt hacken. 
Maar als je daar naar toe gaat dan springen er twee Freaks uit een kist.

Kill de Freaks en ren dan snel vooruit en duik achter de kast. Achter de kast liggen wat items die je kunt oprapen.

Echter......zodra je de 2 Freaks hier hebt gedood gaat er achter je een grijze deur open. 
In de nis hangt een Muursafe maar er staat ook een Turret en die gaat je nu onder vuur nemen.

Die Turret kun je niet Hacken, dus probeer de Turret kapot te schieten. Dat kan en dat lukt je uiteindelijk ook wel, maar het kost je wat Health. Als de Turret is uitgeschakeld ren je naar de Safe. Om de Safe te openen moet je het ding Hacken en dit is best een moeilijke Hack. Zo heel veel bevat de Safe niet, dus je moet zelf maar weten of het je de moeite waard is om er 1 van je 2 Auto-Hacks voor op te offeren of het bedrag dat het kost om de Hack te kopen.

Whatever......Of je nu wel of niet de Safe hackt en daarna plundert.....ga terug naar de balie en ga dan nu door de deur achter de balie. 
Je beland in de snijkamer en de wasruimte.

Loop door naar de ijskast in de muur en draai dan links en stap dan de wasruimte in. Er komt je een lijk tegemoet drijven. 
Stap het water in en draai rechts./ Je ziet een grote schaduw op de muur.

Loop verder en.....het licht gaat uit en je scherm wordt eventjes zwart. Loop toch door en het licht gaat weer aan. Loop door tot de muur, waarop je de schaduw zag, en draai rechts en.....Je ziet een Freak de ijskast in duiken.

In de hoek staat de "Security Expert" Tonic op je te wachten. De Tonic is gratis en dat moet jouw als rechtgeaarde Hollander aanspreken, dus ga de Tonic pakken en activeer de Tonic in je nog overgebleven Tonic Slot.

Ok......ga terug en......die Freak die je de ijskast in zag duiken komt er aan de andere kant weer uit, dus Kill. Verlaat "Twilight Fields" en kill in de grote Foyer nog even 1 of 2 Freaks en daal dan de trap weer af naar  de bevroren ingang van de Tandartsenafdeling. Gebruik "Incinerate" om het IJS in de poort te smelten en stap dan door de poort naar binnen.

Dandy Dental: 
De "Telekinesis" Plasmid:

Je beland in de voorhal van de tandartsenpraktijk......Kill snel de Freak die hier tegen de "Kure All" deuren aan staat te pissen.

Ga niet de "Kure All" binnen maar ga rechts door de poort naar de grote receptiehal van de tandartsafdeling. Op de vloer ligt een lijk en......de SHOTGUN......

De tandartsen hier hebben een wel heel creatieve manier gevonden om hun patiŽnten stil te laten zijn. 
Grijp de SHOTGUN en..........Wel......het licht gaat uit en alle in/uitgangen gaan dicht en er stormen een aantal Freaks op je af. 

Schakel de Freaks dus snel uit met je nieuw verworven Shotgun en hoe dit vol tot het licht weer aan gaat. Plunder de lijken en ook de zogenaamde "Lockboxen" die de Freaks hebben laten vallen. Vanuit deze hal kun je weer diverse andere afdelingen bereiken, maar jij wilt nu eerst naar de Dandy Dental praktijk. 

Ga dus. links achter, door de poort naar het volgende tussen halletje. De linker rode deur is dan de toegang tot "Dandy Dental". Rechts is de deur van een Supplykamer maar die zit op slot. Er hangt ook een Healthstation in de nis, links van de Supplydeur. Voor de Dandy Dental deur ligt een Audio Diary. Het is de "Useless Experiments"Diary. Raap de Diary op en luister dan naar wat die Tenebaum te melden heeft

Ga dan door de deur en....je bent dan in de voorhal van Dandy Dental. Links kun je een kassa plunderen die op de toonbank staat. 

Ga dan, rechts in de hoek, door de volgende deur en kijk naar links. Je ziet een brede Glasdeur.

Ga door de glasdeur en loop verder door het gangetje naar het pilaartje waar de "Testing Telekinesis" Audio Diary tegenaan leunt. Pak de Audio Diary en luister naar Suchong die meld dat de Telekinesis Plasmid goed werkt.

Kijk links en......Op de kapotte "Gatherer's Garden" staat de TELEKINESIS PLASMID te glimmen.

Grijp dus de TELEKINESIS Plasmid en.......je krijgt een mededeling van de game dat je geen leeg Plasmid Slot meer hebt.....

Je moet dus nu of je "Electric Bolt" of je "Incinerate" ruilen voor de "Telekinesis", maar dat kis niet erg want je raakt een Plasmid niet echt kwijt want Plasmids die je niet kunt dragen worden voor je opgeborgen in de zogenaamde Gene Banks, die je later nog zult tegenkomen. Druk het schermpje weg en je beland in het Activatiescherm van de Plasmids.

Ok....kies in het scherm welk van je 2 Plasmid je nu wilt ruilen voor de Telekinesis........je moet het zelf weten maar ik zelf heb hier gekozen om de "Incinerate" nu eventjes op te offeren. Klik op de "Replace" Knop als je je keuze gemaakt hebt. 

Later in de game, als je voldoende ADAM hebt geoogst kun je in de "Gatherer's Garden" machines lege Plasmid Slots kopen en dan kun je in de Gene Bank je omgeruilde Plasmid weer terug activeren in het lege slot. Maar zover zijn we nog niet.

Ok.....je krijgt nog even een grappig filmpje te zien waarin je ziet wat je met Telekinesis kunt doen.

Sluit alle schermen en draai je om en loop terug naar het pilaartje. Achterin de gang staat een Tennisballenautomaat die tennisballen op je af gaat schieten als je op het pilaartje op de rode knop drukt. Je kunt hier dus even gaan oefenen met je nieuw verworven Telekinesis om dit onder de knie te krijgen.

Met de Telekinesis Plasmid kun je dus spullen, die naar je worden gesmeten, opvangen en dan terug gooien. Ook kun je er spullen mee naar je toe trekken en dan weg gooien. Oefen dit even hier via de tennisballenautomaat.

Druk dus op de knop en vang dan, met Telekinesis, de tennisballen op die de automaat op je af vuurt en smijt de ballen dan terug. Ook kun je de gouden Bokaal met Telekinesis naar je toe trekken en dan weg schieten. Oefen dit even en als je er genoeg van hebt dan hou je ermee op en ga je terug door de glasdeur. Het kan dan zijn dat er nog een Freak opduikt, dus Kill die dan.

Painless Dental Kliniek

Ok....keer terug naar de verdeel hal van de tandartsen, waar je de Shotgun hebt gevonden en ga dan links achter de gang, waar de "Painless Dental" kliniek zijn rode deuren heeft. De deuren zitten op slot dus ga het gangetje naast de "Painless Dental" in, maar kijk uit voor een Turret die in "Painless Dental" staat opgesteld en je door de ramen onder vuur zal nemen.

De gang eindigt bij de "Chompers Dental" kliniek, waar een lijk half uit het raam hangt. Achter je zijn de ramen van "Painless Dental" en vanuit die kliniek neemt een Turret je nu onder vuur, dus druk je tegen de muur aan zodat de Turret je niet meer ziet.

Draai je om naar de ramen van "Painless Dental". Voor het rechter raam staan 2 kisten. 
De Turret ziet je niet zolang je maar niet in het zicht van het linker raam of het middelste raam staat.
De ruiten zijn inmiddels uit de 3 ramen geschoten. Klim via de voorste kist op de achterste kist en buk dan en kruip door het raam naar binnen.

Je bent dan  nu in "Painless Dental". Achter de vierkante pilaar staat een toonbank en op de toonbank staat de Turret. Trek "Electric Bolt" en gluur dan om de pilaar heen naar de toonbank en zap dan snel de rode Turret met "Electric Bolt".

Ren dan snel naar de Turret en zorg dat je de "Hack C" mededeling krijgt en Hack dan de Turret, waarbij je maar weer het beste 10 Dollar kunt opofferen om deze Hack te kopen. 

De Turret wordt groen en staat nu aan jouw kant. Ga de praktijkruimte in. In de praktijkruimte staat een lege tandartsenstoel....

Zodra je de praktijkruimte binnen loopt wordt het er heel erg mistig en hoor je gestommel. Dan trekt de mist op en......Oeps.....Er ligt opeens een patiŽnt op de stoel. Geef de "PatiŽnt" voor alle zekerheid maar eventjes een "verdoving" uit je shotgunnetje.......je weet maar nooit.....Rechts is een verlaagd gedeelte en daar kun je een gratis TONIC en een Audio Diary gaan oppikken.

Loop dus, rechts, het trapje af en ga dan naar de tafel en grijp eerst de Audio Diary "Plasmids Are The Paint" en luister er naar.

De Tonic is de "Speedy Hacker" Tonic en deze is weer gratis. Grijp dus de Tonic en plaats hem in het vrije Slot

Draai je om en......Oeps....waar komt deze klojo vandaan? Maakt niet uit...Je hebt hem niet uitgenodigd en voor onuitgenodigde gasten is maar 1 remedie.......Kill "Um.....

Ga naar de andere kant van de praktijkstoel en kijk dan naar de achtermuur. In de achtermuur zit een rooster van een ventilatieschacht. Knal het rooster stuk of ram het stuk met je Tang

Buk dan en kruip de korte schacht in en volg de schacht, die kort is en linksaf buigt. Het andere eind van de schacht is ook afgesloten door en rooster en door het rooster kijk je dan de Supplykamer in, waar je vanuit de hal niet in kon. Door het rooster zie je dat er in de Supplykamer een "lekker wijf" op een bankje zit. Knal het rooster weg en trakteer het wijf dan op een lekkere hete "Dildo" uit je Shotgun en ga dan even lekker liggen genieten van het gespartel van het wijf als ze "klaarkomt"....Goh...wat vindt ze het lekker........

Kruip de schacht uit. Op het rechter bureau kun je hier wat items scoren, waaronder je 3e Auto-Hacktool. In de andere hoek staat nog een bureau waar je ook nog wat items kunt scoren.

Verlaat deze kamer via de deur, die je opent door op de rode deurknop te drukken. Je komt dus uit het Supplykamertje terug in de hal waar ook de ingang van "Dandy Dental" is. Ga terug naar de gang, naast "Painless Dental" en ga dan nu door naar het einde, naar "Chompers Dental".

Chompers Dental Kliniek:

De deuren van "Chompers" zitten op slot. Als je op de deurknop drukt krijg je de mededeling dat je de "Chompers Dental Office Key" nodig hebt om naar binnen te kunnen gaan.

Naast de deur zit een raam en in het raam hangt een Freaklijk. Ga voor het raam staan zodat je naar binnen kijkt. Kijk wel uit want binnen verschijnen een paar Freaks. Als je door het raam naar binnen kijkt dan zie je de Office Key hangen. Gebruik je "Telekinesis" om de Office Key naar je toe te trekken en druk dan op je "E-toets" om de Key te pakken.

Als je de sleutel hebt dan ga je weer op de deurknop drukken en de deuren gaan dan nu open.

Stap naar binnen en draai je dan snel linksom en kijk omhoog. In de hoek, boven het raam, hangt een Securitycamera. 

NB: Ik krijg hier geen mogelijkheid om de camera te hacken dus ik heb deze camera snel gezapt met "Electric Bolt" en daarna kapot geschoten met de Shotgun. Maar wellicht is het een "Glitch" in de game en kun jij de camera wel hacken. Het maakt overigens geen reet uit...maar als je te traag bent dan gaat het alarm af en dan krijg je te maken met een paar Securitybots waar je dan mee moet afrekenen. Maar ook de vliegende Securitybots kun je zappen met "Electric Bolt" om ze dan te hacken zodat ze groen worden en dan voor jouw gaan werken.

Er zullen ook wat Freaks hier opduiken waar je snel en vakkundig mee moet afreken. Er zijn 2 "praktijkkamertjes", links en achterin. 
In de achterkamer hangt ook een Securitycamera, boven een Muursafe. 
Heb je geen trek om die muursafe te openen dan kun je dit nu ook verder laten zitten. 
Wil je echt werkelijk alles uit de game halen dan ga je nu de linker zijkamer in.

Vanuit het linker kamertje ga je door de volgende deur. Je staat dan in het halletje en kijkt de achterkamer in en daar zie je dan de 2e Securitycamera hangen, boven de muursafe.

Ook deze 2e camera kon ik niet hacken, dus ik heb deze ook eerst gezapt met "Electric Bolt" en toen kapotgeschoten. Dus je moet maar zelf zien wat je doet. 
Als de camera onklaar is gemaakt dan kun je de Safe openen en plunderen. Je moet de Safe wel Hacken om het open te maken, maar je kunt de Hack weer afkopen.

Plunder de Safe en draai je om en ga dan via de linker deur terug naar de voorkamer en plunder nog even de lijken en der kassa en de kasten.

Ok....verlaat "Chompers Dental" en keer terug naar de grote Lobby. 
Er is nog 1 tandartsenkliniek over en dat is de "Kure-All" kliniek, in de ingang van deze tandartsenafdeling. 
Steek dus door de lobby door naar de ingang en...........
...............Oeps....Kill de Bitch die opduikt en die ook de "Kure-All" kliniek in wil voor veen wortelkanaal behandeling

Kure-All kliniek:

Ga door de deur naar binnen en ren onmiddellijk door om je te verschuilen achter de toonbank.

De toonbank staat tussen v2 deuren, maar de linker deur zit op slot. Dor het raampje van de linker deur zie je dat er een Tonic in dat kamertje op je staat te wachten. Helaas moet je eerst hier afrekenen met een Granaat Turret die, vanuit het rechter zijkamertje, al Granaten op je afvuurt. Ok.....er zijn verschillende manieren om af te rekenen met die Granaat-Turret maar hier is hoe ik het heb gedaan. 

Gebruik "Telekinesis" om de Granaten van de Turret Op te vangen en smijt ze dan terug naar dat kamertje, terwijl je naar dat kamertje toe rent.

Dus terwijl je naar de Turret toe rent vangt je met "Telekinesis" steeds de granaat die de Turret op je afvuurt en gooi je de granaat terug. 
Maar pas als je echt in de deuropening staat slaag je erin om de Turret met 1 van zijn eigen granaatjes te vernietigen.

NB: Zoals gezegd....er zijn ook andere manieren om af te rekenen met deze Turret....Je kunt ook kunnen proberen het ding eerst te Zappen met "Electric Bolt" om de Turret dan te hacken.....Dit is mij echter niet gelukt.

Doorzoek het kamertje dan even op bruikbare spullen en keer dan terug naar de toonbank hal. Ga dan nu door de rechter deur verder de kliniek in.

Achterion de gang staat een bloederig kamerscherm. Achter dat kamerscherm ligt een Audio Diary, maar ga die nog niet oprapen want dan kom je in het zicht van een Securitycamera die linksachter hangt. Ga rechtsaf en dan rechtdoor de trap af en gluur dan linksom het hoekje

Aan het plafond hangt een Securitycamera, boven een muursafe. Zap de Camera en ren er dan naar toe zodat je onder de camera staat en kijk dan omhoog naar de camera en druk dan op je " C-toets" om het ding te Hacken. Ik heb hier weer gekozen om de Hack af te kopen voor 10 Dollar maar het staat je uiteraard vrij om het zelf te proberen. Als de Hack gelukt is, of is afgekocht, dan is de camera groen. Hack dan de Muursafe open, zelf of via een "Buy-out" en plunder de safe en ook kun je hier nog een EVEhypo oprapen van de onderzoekstafel.

Goed...."All is Well" dus keer nu terug naar de begingang en ga nu even achter dat kamerscherm kijken.

Raap de "Enrage Trail" Audio Diary op en luister er naar, terwijl je jezelf omdraait en terug begint te lopen naar de uitgang. 
In de rechter muur van de gang zie je dan het rooster van een ventilatieschacht.

Knal, of hak, het rooster stuk en kruip dan de schacht in. Knal of hak het rooster aan het einde van de schacht stuk en kruip er dan uit.

Je bent nu dus in het kamertje waar je vanuit de toonbank hal niet in kon en hier staat de "Wrench Jockey" Tonic op je te wachten. 
Grijp de Tonic en plaats het in het schermpje dan in het vrije slot.

Deze tonic zorgt er voor dat je npg krachtiger kunt hakken met je Waterpomptang. Kruip terug door de ventilatieschacht en......Voor je weer uit de schacht de gang inkruipt jaag je dat Wijf een hete kogel tussen der benen.

Ok....je hebt het nu helemaal gehad hier met die knotsgekke tandartsen, dus verlaat de tandartsenafdeling en ga via de trappen terug naar boven en via de "Dr. Steinmam's Aesthetic Ideal" deur en de glazen tunnel terug naar de start hal van de "Surgery" afdeling.

D2: Surgery:

Dood Steinman en verkrijg de "Emercency Access Key".

Je bent terug in de hal waar eerder die mafkees Steinman door de deur de Surgeryafdeling is verdwenen en waar die Surgerydeur geblokkeerd is door een groot brok puin. Achterin de hal hangt een balkon, in de hoek boven de "Circus of Value" machine. Op dat balkon verschuint een Nitro-Freak die granaten naar je toe begint te smijten. Wel....je hebt nu de "Telekinesis", dus vang met "Telekinesis" 1 van de granaten op en hou de granaat vast en smijt het ding tegen de geblokkeerde Surgerydeur aan en........

......Boem......De granaat blaast het puin weg en ook de deur en je kunt nu dan de Surgeryafdeling in. Maar ruim eerst nog even de Nitro-Freak op het balkon op. Dus draai weer terug naar het balkon en vang weer een granaatje op die de Nitro op je afblijft smijten. Smijt de granaat nu naar boven, naar het balkon.....waarbij je wel er voor moet zorgen dat de granaat boven het balkon ontploft want anders werkt het niet.

Ga dus nu door de Surgerypoort en......Een slachtoffer van Steinman's plastische chirurgie zit te janken in zijn rolstoel. Wel......ook wij in onze maatschappij hebben niet veel op met onze gehandicapte medemens. Ze kosten klauwen met geld en dat hebben wij rechtgeaarde VVD-ers er niet voor over...... dus........pleeg maar even een daad van Euthanasie. Naast de rolstoelfreak hangt een Audio Diary.

Pak de  "Symmetrie" Audio Diary en luister naar het krankzinnige geleuter van Steinman.

De gang gaat verder naar links, dus volg de gang. Je komt een lijk tegen waar je een Pistool bij kunt oprapen.

Grijp het Pistool en plunder het lijk en maak je op om een Securitybot en een Turret te gaan uitschakelen. Volg de gang verder en.......De gang is dan afgesloten door een hek en aan het einde van de gang staat gekke Gerritje Dr. Steinman te raaskalken.......Druk je neus tegen het hek aan en............Steinman activeert een Turret en ook een Securitybot.

Steinman verdwijnt naar zijn plastische afdeling en.......Het hek gaat open maar die Turret neemt je onder vuur en ook de Securitybot komt al schietend op je af........Wel......een dilemma.......Ren snel terug naar het lijk waar je het Pistool hebt opgeraakt. 

De Securitybot volgt je maar je bent dan in ieder geval buiten het bereik van de Turret. Probeer de Securitybot niet te vernietigen maar probeer het ding te hakken. Dus Zap de Securitybot eerst met "Electric Bolt" om het ding heel even te "verlammen" en ren er dan snel naartoe en Hak het ding. De Hak is moeilijk om zelf te doen dus koop de Hak af of gebruik nu 1 van je 3 Auto-Hacktool die je hebt door in het startscherm van de hak te klikken op de desbetreffende knop.

De gehakte Securitybot gaat dan voor jouw werken, dus drijf het ding , voor je uit, terug door de gang. Zorg dat de Securitybot voor je uit blijft vliegen want de Bot zal het vuur van de Turret voor je "opvangen". Vernietig de Turret niet maar probeer ook de Turret te hakken want daar zul je straks veel plezier van hebben. Dus Zap de Turret ook eerst met "Electric Bolt" en ren er dan snel naar toe en Hak het kolere ding. Ook deze Hak is moeilijk, dus "Buy-Out" of offer weer een Auto-Hacktool op.

De gehakte Turret zal je straks, als je hier weer weg gaat, helpen om een golfje Freaks de game uit te ruimen. Loop terug door de gang en..,.......Links zie je dan een Tonic tussen het puin liggen en rechts is een gat in de muur waar water in omlaag stroomt. 

Grijp de Tonic......Het is de "Static Discharge" tonic en het schermpje meld je wat het voor je doet.

Plaats de Tonic in het lege Slot. In het watergat, achter je, kun je nog een EVEhypo en wat ammo scoren. Kijk weer richting de Turret. De deuren in de linker muur zijn afgesloten door een hek, maar je kunt wel rechts een kamer in.

Die rechter kamer heeft 2 deuren. In die kamer kun je een EVEhypo, een Safe en een Audio Diary scoren maar er hangt ook een Securitycamera. Vindt je de Audio Diary's niet echt de moeite waard en heb je ook nog voldoende EVE en ammo dan kun je dit ook overslaan. Wil je wel die Audio Diary en EVEhypo's hebben dan ga je de rechter kamer in via de voorste van de 2 deuren.

Achterin de kamer staat een bureau voor het raam en boven het bureau hangt de Securitycamera. Bij het raam staat ook een Safe. 

Ik zou maar niet proberen om deze Camera te hakken....het is toch verspilde moeite, dus ren snel vooruit en Zap de Camera met "Electric Bolt" en knal het ding dan kapotjes met je Shotgun. Ben je te traag dan gaat het alarm gillen en dan krijg je te maken met een aantal Securitybots die binnen komen vliegen, dus voorkom dikt door de Camera snel uit te schakelen. Plunder de kassa, grijp de EVEhypo en de ammo en hak, als je wilt, de Safer open en grijp er dan de items uit.

Draai je om en ga nu naar het rechter deel van deze kamer want daar vindt je dan nog de "Aphrodite Walking" Audio Diary op een kast.

Grijp de Audio Diary en luister weer naar het gezeik van Steinman terwijl je ondertussen deze kamer weer verlaat via 1 van de 2 deuren. 
Terug in de gang ga je verder naar het dwarsgangetje achter de Turret.

Er zijn 2 deuren om het "Dr. Steinman's Aesthetic Ideals" slachthuis binnen te gaan. Het maakt niet uit of je de3 linkerdeur of de rechterdeur neemt, maar bij de rechterdeur hangt een Healthstation die je wellicht wilt hakken om er dan tegen gereduceerd tarief je lichaamssappen mee aan te vullen. Ok....maak je op voor je grote gevecht tegen STEINMAN, die je moet kiillen om zijn "Emergency Access Key" te kunnen bemachtigen. Ga door 1 van de 2 deuren naar binnen en......

Kill Steinman:

Steinman is, achter de gepantserde ruit, bezig een Freak te martellen. 
Je kunt nog niet via de 2 deuren naar Steinman omdat die deuren op slot zitten. 
Loop door naar de ruit en kijk door de ruit naar Steinman en wacht......

Steinman is nu echt totaal geflipt en hij martelt de Freak op de tafel echt gruwelijk tot ze dood is. 
Steinman tiert en raaskalt en toont je wat hij zoals aan de muur heeft hangen als "decoratie". 
Maar dan......merkt Steinman jouw op en hij trekt zijn machinegeweer en begint op je te schieten waardoor de ruit aan gruzelementen knalt. 

Snel...Spring nu door het raam omlaag de Martelkamer van Steinman in en achtervolg Steinman en knal kogels in zijn geschifte lijf. 

Blijf Steinman achtervolgen en kogels in hem pompen tot je hem uiteindelijk gedood hebt. Steinman blijft natuurlijk niet rustig stilstaan,.......hij is wel gek maar niet zo gek dat ie rustig gaat staan wachten om zich door jouw te laten afslachten. Nee......Steinman neemt je mee door zijn martelkamer en zelfs naar de kelder. Ik weet dus niet waar jij uiteindelijk Steinman de uiteindelijke genadeklap geeft maar ik kreeg hem pas echt te pakken in het gangetje bij de Healthstation......

Ok.....Als Steinman dood is dan plunder je zijn lijk om de "Emercency Access Key" te verkrijgen....

Je krijgt dan de "Goal Completed" mededeling en je hoort Atlas die gilt dat je als de gesmeerde bliksem terug moet keren naar de "Neptune's Bounty Emercency Access" poort, waar dit alles voor je is begonnen. Je kunt echter eerst nog even terug gaan naar Steinman's martelkamer om te kijken of je daar nog het 1 of ander van je gading kunt vinden. Je kunt daar dan ook de kelder in alweer je nog een Safe kunt kraken die vol zit met First Aid Kits, maar ik heb dit maar laten zitten.

Ga terug naar de Turret gang en.........Er stormen dan Freaks de gang in maar als je snel eventjes de zijkamer in duikt dan rekent de Turret wel met de meeste van die Freaks af. 

Wellicht dat je zelf dan nog een paar Freaks moet killen, die achter je aan ook de zijkamer in komen. Hoe dan ook.....overleef deze golf Freaks en verlaat dit slachthuis terug naar de hal. Je krijgt dan een mededeling van Atlas die meld dat er weer ergens een glazen verbindingstunnel is ingestort en je hoort ook het kabaal van die instorting. Ga de Glazen verbindingstunnel weer in om terug te gaan naar de grote verdeel Lobby van het Medical Pavilion en.......Je ziet dan dat, vlak voor de uitgang, de tunnel is ingestort maar gelukkig is nu de zijdeur open gegaan.

Ga dus door de zijdeur en.......Je ziet een Bouncer Big Daddy door de ruit knallen en.....de Big Daddy overleeft het niet en ligt dan als een zielig hoopje afval aan de linker kant.

E: Je eerste Little Sister "nemen":

Loop even door naar de ruit waar de Bouncer Big Daddy zo onelegant doorheen gedenderd is. Je ziet dan de Little Sister, die dus nu haar beschermer kwijt is, angstig weg rennen. Atlas meld zich en zegt dat je de Little Sister moet grijpen.....vuile pedofiel..... 

Loop door en ga dan door de "R" glas deur de zaal in en....de game neemt het eventjes van je over......dus kijk en luister......

De Little Sister is nu een wees want haar Big Daddy, die haar tegen de Freaks in Rapture moet beschermen is dus dood en een Freak meent dat ie hier profijt van kan trekken.....De Freak wil de Little Sister doden om de ADAM die het kleine meiske heeft "Geoogst" in bezit te nemen.

Little Sistertje smeekt de Freak voor haar leven terwijl ze achteruit deinst. Freakje kent echter "No Mercy" maar......net als Freak de genadeslag denkt toe te brengen klikt er een schot en.....De Freak stort dood neer. We draaien om en zien degene die de Freak heeft gedood op een balkon staan. Maak kennis met Dr. Tenenbaum, degene die verantwoordelijk is voor de Little Sisters.

Tenenbaum gilt dat je met je smerige handen van kleine meisje moet afblijven, maar Atlas is hier totaal niet mee eens....

Terwijl het Little Sistertje steeds verder terugdeinst probeert Atlas je er van te overtuigen dat je de Little Sister moet doden om alle ADAM te verkrijgen die ze heeft geoogst. 

Tenenbaum smeekt je echter om haar meisje met rust te laten en ze wil een deal met je maken. 
Tenenbaum gilt dat er een andere manier is om toch aan voldoende Adam te komen

Tenenbaum gooit een ADAM Tonic naar je toe en gilt dat, als je de Little Sisters niet vermoord, ze een manier zal vinden om je te belonen. Atlas is het hier natuurlijk totaal niet mee eens. Je krijgt weer controle. Het Little Sistertje heeft dekking gezocht achter de bank en zit daar tegen een kist aan te janken. Deze eerste Little Sister "krijg" je dus Gratis, maar voor alle andere Little Sister in de game zul je eerst hun Big Daddy moeten uitschakelen.

Loop naar de Little Sister en buig je over haar heen en.....Je krijgt dan nu de meest principiŽle keuze die je in de game moet maken. Red je de Little Sister of vermoord je haar. 

Kies je voor HARVEST dan vermoord je de Little Sister maar dan vergaar je 160 ADAM. Kies je voor RESCUE dan spaar je het leven van de Liitle Sister maar dan krijg je maar 80 ADAM. Aan jouw de keuze. maar bedenk wel dat de Game 2 EINDES kent......Een GOED EINDE en een SLECHT EINDE. Wil je dat de game je aan het eind het GOEDE EINDE toont dan mag je niet meer dan 1 Little Sister in de game doden, dus Harvesten. Dood je meer dan 1 Little Sister dan zul je vanzelf het SLECHTE EINDE zien, aan het einde van de game. Ik kies er voor om ALLE Little Sisters te redden, dus ik kies hier al gelijk voor RESCUE. Maar jij moet helemaal zelf weten wat je doet. 

Druk dus op je H-toets of op je L-toets, al naar gelang je het kleine kreng wilt redden of niet en.......
.........Je pakt de kleine Frankenstein op en aait er over der bolletje en.....

............omdat ik gekozen hebt voor RESCUE..... zet ik het meiske weer neer en hebt ik "maar" 80ADAM verdient. 
Tenenbaum wordt hysterisch van dankbaarheid en gilt dat ze me later zal belonen. 
Het meiske is "gered" en is mij dankbaar en ze verdwijnt de "Little Sister Schacht" in.

Atlas is echter minder enthousiast over de "redding" van de Little Sister en hij laat me dit even weten. 
Als het meiske de schacht in is verdwenen gaat achterin de zaal een gordijn open en........TATATTA.......Een mooie "Gatherer's Garden" wordt zichtbaar.

Atlas raad je aan om je verdiende ADAM te gaan spenderen bij de "Gatherer's Garden", Ren dus naar de "Gatherer's Garden". 

Je 1e "Gatherer's Garden"

Voor de "Gatherer's Garden" ligt een Audio Diary op de vloer en er staat ook een koffertje.

Grijp de "Gatherer Vulnerability" Audio Diary en luister nog 1 keer naar Steinman. Plunder ook het koffertje en kijk dan omhoog naar de "Gatherer's Garden" en......

.............druk dan op je "E-toets" om in het scherm van de automaat te komen........

Ok......In de "Gatherer's Garden" kun je dus Plasmids kopen en Gene Tonic's en vrije Plasmid slot en Gene Tonic slots. Het kost allemaal ADAM en hoeveel ADAM een item kost staat bij elk item vermeld. Deze "Gatherer's Garden" bied maar 2 Plasmids aan, de "Enrage Plasmid" en de "Armored Shell Plasmid".  De andere 3 items zijn geen Plasmids maar Gene Tonics.  Je hebt nu of 80 ADAM of 160 ADAM, afhankelijk of je de Little Sister hebt gered of hebt gedood.  Koop in ieder geval de 2 Plasmids en als je dan nog ADAM over hebt dan kun je nog 1 of meerdere van de 3 andere dingen kopen. 

Je krijgt dan steeds het Plasmid, of Tonic Activatiescherm te zien. Maar omdat je geen vrije Plasmid Slots meer hebt moet je kiezen om je huidige "Electric Bolt" en/of de "Telekinesis" om te ruilen voor je nieuwe Plasmid. Of je kiest er voor om je nieuwe aankopen op te slaan in de zogenaamde Gene Bank.

Ik kies er voor om de nieuwe Plasmids op te slaan in de GENE BANK. Je komt straks die Gene Bank overal tegen in de game. In zo'n Gene Bank je actieve Plasmids en Gene Tonics omruilen voor Plasmids en Tonics die je in de Gene Bank hebt opgeslagen. Maar zoals met bijna alles in Bioshock.....je moet het helemaal zelf weten wat je doet, maar ik zou nu in ieder geval "Electric Bolt" actief houden.

F: Terug naar de "Emercency Access" Hal:

Als je klaar bent met deze "Gatherer's Garden" dan draai je om en verlaat je de zaal door de deur, naast de "Little Sister schacht".

Volg het korte gangetje en ga door de volgende deur en.....je bent dan terug in de grote verdeel Lobby van het Medical Pavilion.

Ga door de lobby naar achteren, dus naar de uitgang, Waarschijnlijk dwalen er nog hier nog een paar Freaks rond die je dan natuurlijk eventjes uit de weg ruimt. Ook kun je nog even je voorraden Ammo bijvullen bij de 2 Circus of Value" machines en de "El Ammo Bandito". 

Als je de uitgang van de Lobby nadert hoor je de zachte voetstapjes van een Big Daddy en Atlas meld dat je nu de kans krijgt om je 2e Little Sister te "nemen".

Een Big Daddy met zijn Little Sister komt de Lobby binnen. Je hebt de ADAM van de Little Sister hard nodig, maar vanaf nu zul je eerst de Big Daddy van een Little Sister moeten doden om de Little Sister te kunnen penetreren. Atlas meld je dit ook.

Ok....je moet dus de Big Daddy bevechten en doden. Zolang jij de Big Daddy niet aanvalt, of in de weg gaat staan, zullen de Big Daddy en de Little Sister je volkomen negeren. Je zult dus zelf het initiatief tot het gevecht moeten nemen. Hoe jij de Big Daddy denkt te kunnen uitschakelen moet je helemaal zelf maar verzinnen, maar een goede tactiek is om afstand te bewaren en om dan de Big Daddy eerst steeds te "Shocken" met "Electric Bolt" en dan te bestoken met de diverse Ammo van je Shotgun. Hť........zoek zelf maar uit hoe jij het beste de Big Daddy uitschakelt......Maar KILL de BIG DADDY.

Als de Big Daddy levenloos op de vloer ligt te stuiptrekken dan kun je zijn lijk nog even plunderen en dan ga je naar de Little Sister, die meestal vlak bij haar nu gedode Big Daddy staat te janken.

Maak weer de keuze of je de Little Sister wilt "Harvesten" of wilt "Rescuen" om 80 ADAM of 160 ADAM te "scoren". Had je het vorige kleine kreng al gedood en wil je toch nog het GOEDE EINDE van de game meemaken, dan mag je nu geen enkele Little Sister meer doden......Maar het is geheel aan jouw om de keuze te maken.

Red je de Little Sister dan scoor je dus weer maar 80ADAM en vlucht het meisje de "Little Sister schacht" in. 

NB: Omdat je nu weer ADAM hebt zou je kunnen overwegen om nu eerst even terug te gaan naar de "Gatherer's Garden", in de zaal, om er nog de Gene Tonics of zo te kopen die je er eerder niet kon kopen, maar ik zou me daar maar niet zo druk om maken.

Verlaat de Lobby door de deuren naast de "Little Sister Schacht" en volg de gang terug naar de begin hal en onderwijl gaat die Atlas nog even tegen je aan staan leuteren. Je beland dan uiteindelijk terug op het balkon van de :

Medical Pavillion Foyer:

Ren 1 van beide trappen af naar de vloer van de Foyer

Je kunt dan nog even gebruik maken van de "Circus of Value", maar ik denk dat die niet veel meer voor je heeft. 
Als je "Telekinesis" nog geactiveerd hebt dan raad ik je aan die nu in je linkerhand paraat te houden. 
Ga  verder door de rechter poort naar de "Emercency Access" hal en......

De hal is nog steeds rood verlicht vanwege het alarm, dat je hier eerder hebt geactiveerd. Bij de trap naar het balkon duikt een Nitro-Freak op die zijn granaatjes naar je toe begint te smijten. Vang zijn granaten dus op met de "Telekinesis" en smijt ze terug. 2 granaatjes zijn genoeg om de Nitro voorgoed uit te schakelen. Had je "Telekinesis" ingeruild voor 1 van je nieuw gekochte Plasmids dan zoek je het verder zelf maar uit.

Ren de hal in tot vlak voor de. nog steeds geblokkeerde "Neptune's Bounty Emergency Access" poort en draai je dan om en klim, via 1 van beide trappen, weer omhoog naar het balkon.

Op het balkon staat dus het console waarmee je de poort beneden moet openen en dat kun je nu doen want je hebt de "Emercency Access Key" van Steinman in bezit.

Ga dus met je neus tegen het console aan staan en druk dan je "E-toets" in en....
.......Het alarm wordt opgeheven en beneden gaat nu de poort open.. .........
Je krijgt het "Goal Completed" schermpje en ook Atlas feliciteert je.

Wel......wat treuzel je nou nog?. Ga terug naar beneden en duik door de nu geopende "Neptune's Bounty Emercency Access" poort

Loop door en loop de Bathysphere in en trek de Hendel in het ding omlaag

Je krijgt dan nu een Locatiescherm te zien waarin je moet klikken op de locatie waar je nu met de Bathysphere naar toe wilt gaan. 

 

Er is echter nu maar 1 keuze en dat is Neptune Bounty dus klik daar dan ook op en........

EINDE HOOFDSTUK 2

Er volgt een Loading tijdens het Neptune Bounty scherm. Lees in het scherm ook even aandachtig de nuttige mededelingen die verschijnen. 
Je game wordt gesaved en dan ben je beland in:

Hoofdstuk 3:

Walkthroughs door: Louis Koot

De Bathysphere, waar je aan het einde van Hoofdstuk 2: Medical Pavillion, bent ingedoken heeft je in Hoofdstuk 3 afgeleverd . Gefeliciteerd

A: Lower Wharf:

Loop de trap op en bekijk even het lijk, dat als een heuse Jezus aan het "kruis" genageld hangt. Wel....je weet meteen hoe men hier met de welkome gasten omgaat. 
Je hoort Atlas weer die je nu iets meer vertelt over de stichter van Rapture, Andrew Ryan, en hoe het zo ongelooflijk verkeert heeft kunnen gaan. 
Ook meld atlas dat zijn familie zich schuil houd in "Fontaine Fisheries. Je nieuwe opdracht is om naar de "Fontaine Fisheries" te gaan

Links naast de gekruisigde Freak kun je wat ammo en een machinegeweer oprapen. Rechts naast het lijk gaat je route verder, dus ga voor het lijk langs en dan linksaf en....in de verte zie je dan een Gene Bank staan.

Naast de Gene Bank staat een "Circus of Value" die je kunt hacken om dan tegen gereduceerde prijzen je ammo e.d aan te vullen. Je zult nu ook wel gemerkt hebben dat sommige items in een "Circus of Value" pas beschikbaar komen als je zo'n automaat eerst hackt.

De Gene Bank.......

Wellicht behoeft dit toch enige nadere uitleg. Je zult deze Gene Bank machines vanaf nu regelmatig tegenkomen. Plasmids en Gene Tonics die je niet gelijk kunt gebruiken sla je op in de Gene Bank. Je kunt dan in een Gene Bank je actieve Plasmids en Gene Tonics omruilen voor Plasmids en Gene Tonics die je erin hebt opgeslagen. Activeer een Gene Tonic met je E-Toets en je komt dan in dit scherm...

Linksboven zie je dan welke Plasmids en Tonics je hebt. Dit is STAP 1.
Als je Plasmids en/of Tonics wilt ruilen dan klik je op 1 van de mogelijkheden in het linksboven schermpje en je ziet dan dit scherm...

In dit 2e scherm kun je dan je actieve Plasmids gaan omruilen voor Plasmids die je eerder in de Gene Bank hebt opgeslagen. Zoals je ziet zijn mijn 2 actieve Plasmids de "Electric Bolt" en de "Telekinesis" en heb ik de "Incinerate" en de "Enrage" opgeslagen. Wil je omruilen dan klik je op de 2 Plasmids die je wilt omruilen. Met de Gene Tonics werkt het precies hetzelfde. Verder zoek je dit zelf maar uit via de Helpschermen van de game.

NB: Je moet natuurlijk altijd zelf weten welke Plasmid en Tonic je actief wilt hebben, maar ik  raad je aan om nu voorlopig  de "Telekinesis" actief te houden want die heb je straks nodig om een granaatje Turret te kunnen uitschakelen

Ok....als je klaar bent in de Gene Bank en in de "Circus of Value" dan gaan we verder. Links naast de Gene Bank ligt een boot, of zoiets, op zijn kop. Loop over de boot en spring er aan de andere kant weer vanaf en verdwijn dan door de metalen deur.

Je beland in een gang en ziet de schaduw van een wijf Freak op de muur. Als je doorloopt dan springt die Freak omhoog en verdwijnt uit zicht.

Voor je door de volgende deur verdwijnt kun je bij het lijk, dat bij het vuurtje ligt, nog een machinegeweer oprapen. Verdwijn dan door de deur. Je beland in een kort tussen gangetje. Links hangt een Healthstation, maar die zul je wel niet nodig hebben nu. Je kunt echter de Healthstation gaan hakkelen als je dat wilt.

Verdwijn door de volgende deur en.....je betreed de Lower Wharf en hier zie je de ingang van de"Fontaine Fisheries". Je kunt echter "Fontaine Fisheries" hier niet in.

Een Little Sister en haar Rosie Big Daddy struint hier rond. Laat de Big Daddy nog eventjes met rust want hij zal een hoop Freaks hier voor je uit de weg ruimen. De Big Daddy en zijn Little Sister lopen, via een "afrit" omlaag en worden dan beneden aangevallen door hordes Freaks. De Big Daddy blijft natuurlijk niet lijdzaam staan om te worden afgeslacht dus hij en zijn Little Sister blijven wandelen en zullen ook weer naar boven komen. Als de Big Daddy en zijn Little Sister weer naar boven zijn gekomen dan ren jij snel ook via de "Afrit" omlaag.

Je bent dan beneden...Pas op want onder de boven vloer staan 2 Turrets opgesteld. De 1e Turret staat gelijk aan deze kant onder de vloer en de andere Turret staat aan de overzijde onder de houten vloer. Het zou mooi zijn als je beide Turrets weet te Hacken want dan kunnen ze je helpen om zo meteen de Big Daddy uit te schakelen. 

Kruip dus onder de vloer en zap de Turret eerst met "Electric Bolt" en Hack dan de Turret en ren dan snel naar de over kant en kruip daar ook onder vloer en zoek de 2e Turret op en Hack die ook. Het is donker onder de vloer maar je ziet het rode lampje van een Audio Diary flikkeren dus ga daar naar toe. Als je nog genoeg Dollars hebt en/of nog enige"Auto-Hacktools dan kun je deze 2 Hacks afkopen of je gebruikt er je Auto-Hacktools voor. Lukt het helemaal niet om de 2 Turrets te hacken dan moet je ze vernietigen zodat ze jouw niet meer onder vuur nemen.

Achter de 2e Turret ligt een Audio Diary en ook een EVEhypo. 
Raap de Audio Diary op en luister er naar en raap ook de EVEhypo op als je minder dan 5 Hypo's hebt. 

Kruip dan onder de vloer vandaan, terwijl je luistert naar Sullivan die verteld over de Bathyspheres die ze in opdracht van Ryan van een "Genetic Device" hebben moeten voorzien. Terug in de open ruimte van de Lower Wharf zal de Big Daddy ondertussen wel hebben afgerekend met een flink aantal Freaks, maar het is geenszins uitgesloten dat er niet nog meer Freaks zullen opduiken.

Je hebt echter ADAM nodig om meer Plasmids en Gene Tonics te kunnen kopen. Overigens....in het midden van deze open ruimte ligt er een gratis Gene Tonic op je te wachten. Het is de "Medical Expert" Tonic en deze zorgt ervoor dat de First Aid Kits je vanaf nu ietsjes meer gezondheid geven. Dus raap de Tonic op en plaats het ding in een slot.

......ADAM......ADAM....WIJ WILLEN ADAM......ADAM ADAM ADAM WILLEN WIJ Jippiejee Jipiejee....Brul je er vrolijk op los....In koor met de Freaks

.........Wel....je weet inmiddels wat je moet doen om het felbegeerde ADAM te verkrijgen......De Big Daddy doden en dan de Little Sister "Harvesten" of "Resquen".  

Zoek dus de Big Daddy en de Little Sister op en "Take Him Out"........Eh.....dit is wel een Rosie Big Daddy en die heeft een grote RIVETGUN en dat ding doet echt AU.......Wel....doe je best en Kill PAPS en als dat gebeurt is dan grijp je de Little Sister in der nek en beslis je wat je met haar wil doen, "Harvest" of "Resque"......Jouw keuze.

Als je tot nu de 3 Little Sisters in de game hebt "Geresqued" dan meld Tennebaum nu dat de Little Sisters je hiervoor willen belonen en je krijgt dan dit schermpje te zien...

Bij de eerstvolgende "Gatherer's Garden" die je tegen komt zul je dus als beloning voor het redden van de Little Sisters een TEDDY BEER vinden waar dan je beloning in zit. Ok.......Struin hier nog even rond om de lijken te plunderen en de her en der verspreide spullen op te rapen. Als je geluk hebt, zoals ik, dan duikt er een 2e Rosie Big Daddy op. 

Deze 2e Big Daddy heeft geen Little Sister bij zich maar hij is op weg om zijn Little Sister op te halen. Volg de Big Daddy dus, maar blijf weel op respectabele afstand. De Big Daddy neemt je mee naar een "Little Sister Schacht" in de hoek en daar gaat ie op staan rammen om zijn Little Sister te sommeren om te voorschijn te komen en dat gebeurt dan ook.

Wel.....maak gebruik van dit buitenkansje om gelijk weer ADAM te oogsten. 
Kill dus nu ook deze Big Daddy en hoe je dat denkt te doen zoek je zelf maar verder uit. "Harvest" of "Resque" dan de Little Sister.

Wel....Je ADAM metertje bulk nu van de ADAM. Nu nog een Gatherer's Garden vinden om de ADAM te spenderen
Zoek, rechts achter, de uitgang naar de UPPER WHARF op en ga dan door die deur en volg dan het korte "blauwe" gangetje"

Je beland op een groot lang en breed "balkon" met in het midden een muurtje waar een Gene Bank tegen aan staat. 

Aan de andere kant van het muurtje staat de "Gatherer's Garden maar eerst zul je hier moeten afrekenen met wat Freaks en......met een Granaat Turret die links aan de overkant onder het grote "Fontaine Fisheries" bord staat en Granaatjes naar je gaat schieten.

Ok.....ik hoop dat je "Telekinesis" nog actief hebt. Zoniet dan duik je eerst even de Gene Bank in om 1 van je 2 actieve Plasmids te ruilen voor de "Telekinesis". Loop naar de rand van het balkon maar pas op dat je niet omlaag stumpert. Zorg dat Telekinesis in je linker hand zit. De Turret onder het "Fontaine Fisheries" bord gaat granaatjes naar je schieten, dus vang de Granaatje op met "Telekinesis" en smijt ze dan met "Telekinesis" terug naar de Turret.

Als je 2 of 3 granaatjes hebt terug gesmeten, en goed hebt gemikt, dan is de Turret aan de overkant wel kaduuk. Draai je dan om en zie.......Voor de mooie Gatherer's Garden ligt je beloning voor het redden van de Little Sisterts te glimmen....een.....mooie TEDDY BEER.....

De Teddy Beer, de Gatherer's Garden en de Gene Bank:

Ga boven de Teddy Beer staan en druk dan een paar keer op je "E-toets" om je beloningen in ontvangst te nemen. Tennenbaum en de Little Sisters hebben o.a 200 ADAM en de "Hypnotize Big Daddy" Plasmid voor je in de Teddy Beer gestopt. De "Hypnotize Big Daddy" Plasmid kun je, in het scherm dat verschijnt, opslaan in de Gene Bank of je ruilt hem gelijk om voor 1 van je actieve Plasmids.

Je hebt geen vrij Plasmid Slot op dit moment, dus als je verstandig bent dan sla je de "Hypnotize Big Daddy" Plasmid nu eerst even op in de Gene Bank door op de desbetreffende knop te klikken in dit scherm. Activeer nu de Gatherer's Garden machine via je "E-toets" en koop wat je denkt nodig te hebben. Je hebt nu behoorlijk wat ADAM verzameld, dus spendeer het nu hier in deze Gatherer's Garden...

In deze Gatherer's Garden kun je 2 vrije Plasmid Slots kopen. Koop de 2 Plasmid Slots want je hebt ze nodig. Het kost je 200 ADAM. Heb je dan nog voldoende ADAM over dan kun je bijvoorbeeld nog de "Winter Blast" Plasmid kopen of de "Target Dummy". Je kunt je nieuwe Plasmids gelijk activeren in je nieuw aangekochte Plasmid Slots of je slaat ze eerst weer op in de Gene Bank. De "Eve Upgrade", de "Health Upgrade" en de "Eve Link" zijn Gene Tonics en geen Plasmids. Lees de beschrijving van deze Gene Tonics en beslis of je ze wilt hebben.  Als je klaar bent klik je op de "Close" knop om uit de Gatherer's Garden te gaan.

Ga naar de Gene Bank, aan de andere kant van de muur en druk daar weer op je "E-toets" om in het Gene Bank scherm te komen. Je kunt dan in de Gene Bank je Plasmids en je Gene Tonics, die je hebt opgeslagen, nu in een vrij slot gaan plaatsen of ze omruilen met een al reeds geactiveerde Plasmid/ Gene Tonic. 

Ik leg je even uit hoe je Plasmids omruilt. Linksonder zie je je actieve Plasmids. In het rechter scherm staan je opgeslagen Plasmids. Om een Opgeslagen Plasmid te activeren sleep je de Plasmid vanuit het rechter scherm naar een Slot in het linksonder scherm. Dit kan en vrij slot zijn of een slot waar je al een actieve Plasmid in hebt staan. In het scherm hierboven zie je hoe ik de "Incinerate" omruil voor de "Hypnotize Big Daddy" Plasmid. Wel....zo werkt het ook voor je Gene Tonics.

Als je klaar bent met de Gatherer's Garden en de Gene Bank dan ga je naar de rechts van de beide machines. Je ziet dan 2 diepe nissen. De linker nis is afgesloten door een hek. Ga bij de rechter nis op de rand staan en kijk dan omlaag.

Je kijkt een "zwembad" in en uit het water steekt een oranje "paddenstoel" omhoog. Het water is ondiep dus spring omlaag en zorg dat je op de oranje "paddenstoel" land. Draai je dan onmiddellijk linksom want je hebt een Securitycamera geactiveerd, die achter je aan het plafond hangt, tussen 2 poorten.

Vernietig snel de Securitycamera, of hack het ding.....wat jij wilt. Ben je te langzaam dan duiken er 2 of 3 Securitybots op waar je dan ook mee moet afrekenen. Waad door het water naar de securitycamera en draai je dan om. Rechts is het "zwembad" met de oranje "paddenstoel" en links is de diepe nis waar je vanaf boven niet in kon springen. In de linker nis ligt een vuurrood lijk en een kapotte Securitybot.

Plunder het rode lijk en Hack de gedeactiveerde Securitybot weer tot leven. De Bot is dan groen en zal je het komende stukje goede diensten bewijzen. Je kunt de Hack zelf doen of je koopt de Hack af of je gebruikt er weer 1 van je Auto-Hacktools voor als je die nog hebt.

Je kunt hier niet terug omhoog klimmen, dus ga spring door 1 van de openingen, naast de Securitycamera, omlaag. 

Je bent in de "kelder" en ziet een trap. Onder de trap door zie je een dicht hek waar een oranje lopende band achter zit. 
Ga onder de trap door naar het dichte hek. Achter het hek zie je een oranje lopende band. 
Rechts in de hoek is een gangetje naar een martelkamertje.

Ga het gangetje in loop door naar het hek van de martelkamer. Het hek zit op slot. 
Je moet de cijfercode invoeren in het codeslot van het hek maar je kunt het slot ook Hacken.

Ik heb de code voor dit hek niet gevonden. Waarschijnlijk heb ik ergens een briefje of zo over het hoofd gezien....Maar "What the Hell"......
Hakkeldehakkel het codeslot en het hek gaat ook open. In het martelkamertje hangt een lijk dat op een verschrikkelijke manier gemarteld is. 
Op de smokkelaarskist ligt een Audio Diary op je te wachten. Grijp de Audio Diary en luister naar Sullivan die bezig is het lijk hier dood te martelen.

Lekkere game is dit nietwaar.........I Love It!!!!!!!!

 Je kunt de smokkelaarskist nog plunderen en achter het lijk is nog een kamertje, dat echter ook weer is afgesloten door een hek.
 In dat achterste kamertje drijft echter nog wat ammo in het water en die kun je met je "Telekinesis" oprapen.
 Ok....Terug naar de trap en ga nu de trap op naar boven.

Je komt boven op het platform waar die granaat Turret stond en je ben t hier dus dichtbij de ingang van "Fontain Fisheries". Aan de muur staat een "Circus of Value". Heb je weinig ammo voor je tot dusver verzamelde wapens en ook weinig EVE, dan zou ik maar deze "Circus of Value" hakken om er je voorraden bij aan te vullen. Je krijgt zo meteen te maken met een nieuwe vijand, de Spider Freak, en daar zul je flink wat ammo voor nodig hebben.

Als je klaar bent met de "Circus of Value" dan draai je jezelf om. Je ziet nu de trap waarover je terug omhoog kunt naar de Gatherer's Garden en de Gene Bank.

Links is een versperring van dozen en er ligt een ronde paal, die vanaf de dozen schuin omhoog gaat naar het dak van een golfplaten schuurtje.  Om de ronde paal te bereiken kun je via de schuin staande houten pallet op de voorste doos klimmen.Achter de dozen is de ingang van "Fontaine Fisheries". Loop naar de trap en draai je dan om en je ziet het golfplaten schuurtje. 

Loop de schuin staande houten pallet op en loop dan over de ronde paal het dak van het golfplaten schuurtje op. Op het draai je om en spring je omlaag naar de kapotte Turret die boven op de dozen ligt. Spring dan vanaf de dozen naar de deur en ga door de deur en....je betreed de voorhal van Fontain Fisheries:

Tegen de dikke pilaar zit de Heks.....de Heks is dood dus maak je niet druk. Je kunt het Heksje even ontdoen van haar kostbaarheden. 

Aan de andere kant van de dikke pilaar hangt een Healthstation en in de achtermuur is de deur van "Fontaine Fisheries". Rechts naast de deur staat de oranje lopende band en boven de lopende band is de goederen lift, die echter is afgesloten met een hek. Op de lopende band liggen wat spulletjes die je wellicht kunt gebruiken. 

Als je wilt kun je de Healthstation eerst even hakken, om er voor te zorgen dat zometeen de Spider Freaks zich er niet aan kunnen laven. En wellicht heb je zelf ook nu Health nodig. Loop dan naar de "Fontaine" deur en klop aan via je E-toets en......Het luikje in de deur schuift open en je maakt kennis met:

Peach Wilkins

Wilkins is door Atlas al op de hoogte gesteld van je komst maar hij wil je toch niet binnen laten. Wilkins wil dat je voor hem Research Camera gaat zoeken, in het kantoor van de Wharf Master. Ook wil Wilkins dat je met de Research Camera dan een foto maakt van een Spider Freak. Als je dat voor mekaar weet te boksen dan zal Wilkins je binnen laten.

Terwijl Peach Wilkins tegen je aan lult draai je om en probeer je deze hal weer te verlaten en.....Oeps....je merkt dat je de voorhal niet meer uit kunt en Wilkins waarschuwt je dat je nu even wat Freaks moet zien te overleven. Spider Freaks vallen je aan en dit zijn harde noten om te kraken en eigenlijk heb je niet een goed wapen om je tegen deze Freaks te verdedigen. Je moet het dus doen met de wapens die je hebt.

Spider Freaks:

Spider Freaks zijn beweeglijke bastaards....Ze springen steeds weg en kunnen ook over de muren en de plafonds lopen. Gelukkig werken ze alleen en bijna nooit in groepjes. Maar hier zul je er met tenminste 3 van die Spiders moeten afrekenen. Zap ze met "Electric Bolt" en terwijl ze dan eventjes verlamd staan  pomp je ze vol met hete bonen uit je Machinegeweer, Shotgun of Pistool.

 Overleef 3 Spider Freaks en Peach Wilkins meld dan dat de 4e te sterk voor je is, maar Wilkins heeft een mooi presentje voor je achter gelaten op de lopende band.

Ga dus naar de lopende band en zie......Wilkins heeft je de Grenade Launcher bezorgt en hiermee kun je snel en effectief Spiders de game uit bonjouren.

Wilkins herinnert je nog even aan de gemaakte afspraak terwijl jij de Grenade Launcher opraapt. Ok....de uitgang is inmiddels weer geopend. Wellicht dat je behoefte hebt aan een slok Gezondheid.? Wel....gebruik dan de Healthstation hier en verlaat deze voorhal. 

B: Vind een Research Camera:

Je bent dan weer achter de stapel dozen en het golfplaten schuurtje.

Klim via de ronde paal terug het dak van het golfplaten schuurtje op. Vanaf het dakje kijk je omlaag naar een aantal Freaks die beneden bij de trap staat te bekvechten. Knal er een paar granaten op af met je mooie nieuwe Grenade Launcher. Spring dan van het dak en ga via de omhoog trap nu omhoog en......Kill boven snel de Nitro-Freak. Je ben t nu terug bij de Gatherer's Garden en de Gene Bank.

Atlas meld zich weer en zegt je dat je geen andere keus hebt dan te doen wat Peach Wilkins van je verlangt. Je moet dus op zoek naar een Research Camera en Wilkins heeft je verteld dat je zo'n ding waarschijnlijk kunt vinden in het kantoor van de Werfbeheerder. 

Ok....Ga bij de Gene Bank weer de gang in en.....Het hek naar de "Upper Wharf" en het kantoor naar de Werf beheerder zal nu open zijn

Volg dus het bord "Upper Wharf en Wharfmaster", dus ga door het hek en.......Kill snel de 3 Freaks die via de trap omlaag komen gedenderd. 1 van die Freaks is een Nitro-Freak.

De gang gaat via een trap omhoog maar je kunt hier beneden nog wat EVEhypo's en een Audio Diary scoren. De Audio Diary bevindt zich in de kruiptunnel onder de vloer van de gang. Als je naar de trap kijkt dan zie je links en rechts een nis. In de linker nis zie je pijpen en daar kun je waarschijnlijk een EVEhypo oprapen. In de rechter nis is een gat in de vloer want daar is het vloerrooster omlaag gezakt. Daal, via het ingezakte vloerrooster, omlaag en buk dan en kruip de kruiptunnel in.

Volg de kruiptunnel helemaal naar achteren. Onderweg kun je wellicht nog een EVEhypo oprapen. 
Achterin de kruiptunnel vindt je dan de "Fontaine Mus Go" Audio Diary.

Pak de Audio Diary en druk op je "T-toets" om er naar te luisteren. Kruip terug door de kruiptunnel.
 Onderweg terug kun je wellicht wat Freaks killen die boven je hoofd over de vloerroosters lopen. 
Knal de Freaks gewoon door de roosters wat blauwe bonen in hun pens of kop.

Kruip verder en kruip dan de kruiptunnel weer uit de gang in. Volg de gang nu verder, de trap op.

Volg boven het "Upper Wharf en Wharfmaster" bordje naar rechts en.............

..........de volgende trap op en verdwijn boven dan door de deur....Je bent dan in een wazig tussen gangetje waar je een paar Proximity Mijnen voor je Grenade Launcher kunt oprapen en ook wat andere ammo en wat Dollars.

Ga door de volgende deur en......Je bent dan  nu op de:

Upper Wharf:

Je bent in nu in een grotere ruimte die uit 3 zalen bestaat. In de voorste zaal wijst het bord, dat boven op de stapel kisten staat, naar rechts, naar het "Jet Postal" Postkantoor. Achter de kisten is de middelste zaal en de achterste zaal en daar struint een Little Sister met haar Big Daddy rond. 

De Little Sister is bezig met het "oogsten" van ADAM van een Freak Lijk, maar zij en haar Big Daddy zullen worden aangevallen door een bende Freaks, van diverse pluimage. In de achterste zaal zie je een bende pijpen.....Pas Op.....Rechts achter die pijpen staat een Granaat Turret die zijn granaatjes op jouw gaat afvuren als je in zijn schootsveld terecht komt.

Een Little Sister betekent ADAM, maar ik raad je niet aan om gelijk de Big Daddy te gaan aanvallen. Blijf nog even uit de buurt van de Little Sister en haar Big Daddy. Laat de Big Daddy het eerst maar uitvechten met de Freaks. Zorg er alleen voor dat je de Freaks uitschakelt die jouw komen lastig vallen en probeer ondertussen die Granaat Turret ook te vernietigen.

De Granaat Turret staat rechtsachter de pijpen, in de achterste zaal. Gebruik de pijpen als dekking tegen de Turret. Zorg dat je "Telekinesis" paraat hebt. Gluur om de pijpen heen naar de Turret en vang dan met "Telekinesis" de Granaatjes op en schiet ze terug naar de Turret om de Turret te vernietigen.

Als je de Turret hebt vernietigd en de Freaks hier allemaal dood zijn dan is het tijd om de Little Sister te gaan grijpen. 
De Big Daddy en zijn Little Sister dartelen hier nog rond, dus val de Big Daddy aan en zorg dat je hem dood.

Als je de "Hypnotize Big Daddy" hebt dan kun je die op de Big Daddy afvuren om hem steeds even tijdelijk te hypnotiseren. De Big Daddy denkt dan dat hij bij jouw hoort en dan kun je hem gemakkelijker bestoken met je vuurwapens. De Hypnose werkt echter steeds maar enkele seconden, dus zo heel veel profijt heb je er nu ook weer niet van. Hoe dan ook.....Kill de Big Daddy en als dat is gebeurt dan grijp je de Little Sister in haar nek.

Beslis weer of je de Little Sister "Resqued" dan wel "Harvest". Nogmaals.....ik ga er van uit dat je alle Little Sisters "Resqued". De Little Sister is je weer dankbaar en verdwijnt naar een "Little Sister Schacht". Goed....nu kun je dit hele gebied rustig even doorzoeken op nuttige zaken. In de voorste zaal, waar je hier bent binnen gekomen, kun je een Audio Diary vinden, op de tafels die langs de muur staan.

Het is de "Finding The Sea Slug" Audio Diary

Pak de Audio Diary en luister dan naar Tennenbaum....Terwijl je rechtsom draait naar het gesloten hek van het "Jet Postal" Postkantoor.

Het hek is dicht en krijg je ook niet open. In het gebied achter het hek hangt echter een Securitycamera, dus zorg ervoor dat die Camera je niet ziet. 

Ga naar de middelste zaal. De middelste zaal is eigenlijk een groot balkon en je kunt even naar de rand lopen en omlaag kijken. Zoek in de middelste zaal de "Little Sister Schacht" en het Freak Lijk waar de Little Sister mee bezig was om er de ADAM uit te halen, toen je hier binnen kwam.

Rechts naast de "Little Sister schacht" ligt een Audio Diary. Ga die Audio Diary op rapen en luister er vooral naar. Het is de "Masha Come Home" Diary en je hoort dan Mariska Lutz. Mariska Lutz is haar dochter Masha kwijt en ze noemt de cijfercode voor de deur van haar kamer in de "Fighting McDonaghs" hotel. De cijfercode is 7533....onthoud deze code.

 Zoek nu het lijk waar de Little Sister ADAM uit heeft gehaald. Dit Freak Lijk heeft ook een Audio Diary....Het is de "Picked Up Timmy H" Audio Diary en je verkrijgt deze door het lijk te plunderen met je "E-Toets".

Het is wat "Mosterd na de Maaltijd" maar je hoort Sullivan die bezig is, in de martelkamer, Timmy H te martelen en hij noemt de code 5380 en dat is de code voor het hek van de martelkamer. Maar daar zijn we dus al geweest want dat codeslot hebben we gehakt. 

Ok......Ga naar de achterste zaal. Voorbij de pijpen wordt je tegengehouden door een hek.

Het hek is de toegang tot het kantoor van de werfmeester, de "Wharfmaster's office". De hekdeur zit op slot met een ketting en een hangslot. 
Zap het Hangslot met "Electric Bolt", of knal het hangslot stuk, en het hek gaat open. Pas op want er duikt nog een Freak op, zodra het hek open gaat.

Kill de Freak. Links zie je de trap waarover je verder omhoog moet gaan, maar doe dat nu nog niet want bovenaan de trap hangt een Securitycamera. 
In de nis, bij de trap, hangt een zogenaamde "Botshutdown" aan de muur. Bij de trap staat een "Circus of Value" machine en daar ligt ook een Audio Diary. 

De "Botshutdown"

Als je nu gelijk naar de "Circus of Value" gaat dan wordt je gezien door de Securitycamera, die boven aan de trap hangt en die jij van hier nog niet kunt zien. 

Wordt je gezien door de Securitycamera dan gaan alle alarmbellen weer af en worden er een paar Securitybots op je af gestuurd. Gebeurt dit je dan kun je het alarm en de Securitybots uitzetten via de "Botshutdown". Ga dan naar de "Botshutdown" en druk er dan op je "E-toets" om de "Botshutdown te activeren en het alarm gaat dan uit en de Securitybots verdwijnen. Een "Botshutdown" werkt alleen als het alarm is afgegaan.

De trap bestaat uit 2 delen. Boven de onderste trap hangt dus de 1e Securitycamera maar ook boven de bovenste trap hangt een Securitycamera. De 1e Securitycamera hangt echter te hoog om te kunnen hakken. Het beste wat je kunt doen is om de 1e Camera snel te zappen met "Electric Bolt" en om het ding dan snel te vernietigen via je Shotgun of 1 van je andere schietwapens. Nogmaals......ben je te traag dan gaat het alarm af en duiken er een ;paar Securitybots op. Ren dan snel naar de "Botshutdown" en activeer het ding om het alarm weer uit te zetten waardoor dan ook de Securitybots verdwijnen.

Heb je de Camera vernietigd dan kun je de Audio Diary bij de "Circus of Value" gaan oprapen en beluisteren.

In de "Circus of Value" kun je dan weer je ammo voorraden voor je diverse wapens aanvullen. 
Wil je dit weer tegen gereduceerde prijzen doen dan dien je het apparaat eerst weer te hacken. 

De hack kun je weer afkopen, of je doet het zelf of je gebruikt een Auto-Hactool als je die nog hebt. 

Ok....Ga nu dan de 2 trappen op en schakel dan snel de 2e Securitycamera uit, die bovenaan de 2e trap hangt. 

Deze 2e camera kun je wel hakken als je dat wilt, maar dat is veel moeite en kost veel tijd en ondertussen zal dan het alarm afgaan en krijg je te maken met een aantal Securitybots. Dus als ik jouw was zou ik geen moeite doen maar de camera gewoon vernietigen. 

Of je de camera nu wilt hakken of vernietigen......eerst zappen met "Electric Bolt" en dan Hakken via je "C-toets" of vernietigen met 1 van je vuurwapens. Ben je klaar met de camera dan draai je om en.....je kijkt een lange gang in. Achterin de gang zie je een raam en ook zie je, rechts, een diepe nis waar de poort is afgesloten met een hek

Loop de gang in en......Atlas meld zich weer even en wauwelt wat tegen je aan over de Research Camera waar je nog steeds naar op zoek bent. Loop de rechter nis in. In de nis hangt weer een "Botshutdown", die je kunt gebruiken als straks het alarm afgaat.

Ok.....ik moet je even waarschuwen.....Achter het gesloten hek zijn de diverse kamers van de Wharfmaster en in elk van die kamers staat wel een Turret opgesteld en er hangt ook 1 Securitycamera. Je zult flinke schade oplopen door al die Turrets en het is heel goed mogelijk dat je hier een paar keer dood gaat. Ga je dood dan is het niet GAME OVER, maar dan beland je in de dichtstbijzijnde VITACHAMBER en kun je vanaf de VITACHAMBER gewoon verder.

Ok.....Het hek zit op slot met een hangslot, dus zap het slot met "Electric Bolt" of knal het stuk. Het hek gaat dan open. 
Ren nog niet meteen naar binnen, maar neem de situatie eerst even in je op.

Staande in de nu geopende poort kijk je recht vooruit door een gang. Achterin de gang zie je weer een dicht hek en bij dat hek staat TURRET 1. Turret 1 zal op je gaan vuren als je naar binnen stapt. Rechts zie je een bureau staan. Achter het bureau is ook een gang en achterin die gang staat een GRANAATJES TURRET. Je ziet ook een paar kisten tegen de muur aan staan en voor die kisten is een diepe hoek. In die hoek ben je veilig voor TURRET 1. 

Goed......je kunt hier ook niet eeuwig blijven staan dus.....Ren naar de hoek bij de kisten. In die hoek ben je even veilig. Staande in de hoek kijk je naar het bureau.

Draai je rechtsom en gluur weer door de gang naar TURRET 1 en ren dan naar de kisten. Verschuil je snel achter de kisten. Gluur dan vanachter de kisten naar TURRET 1 en zap het kreng snel met "Electric Bolt" en vernietig het ding dan snel met een paar bonen uit de Shotgun of 1 van je andere wapens.

Ga terug naar het bureau en gluur dan, voorzichtig, de gang achter het bureau in. Achterin deze gang staat TURRET 2 en dat is een GRANAATJE TURRET. Halverwege de gang is echter een afslag links en in die kamer staat TURRET 3 onder een Securitycamera. TURRET 3 is ook een GRANAAT TURRET.

Ok......loop voorzichtig richting TURRET 2 maar hou "Telekinesis" gereed. Stop vlak voor de afslag naar links en.....TURRET 2 vuurt granaatjes op je af, dus vang de granaatjes op met "Telekinesis" en vuur ze terug naar Turret 2. 2 of 3 teruggeschoten granaten rekenen af met Turret 2. Gluur dan voorzichtig de linker kamer in en....achterin hangt een Securitycamera en onder die camera staat TURRET 3.

Wel....herhaal de procedure hier om de Securitycamera en Turret 3 uit te schakelen. Dus vang met "Telekinesis" de granaten op van Turret 3 en smijt ze terug, eerst tegen de Securitycamera aan en dan tegen Turret 3. Ga dan verder door de gang naar waar Turret 2 ligt te zieltogen. 

De gang gaat linksaf en achterin staat dan Turret 4. Ga achter de kisten in dekking en zap dan Turret 4 met "Electric Bolt" en vernietig het ding dan met 1 van je andere wapens. Ga dan verder en bij Turret 4 linksaf en loop nu door, voorbij Turret 3 en de Securitycamera, naar het gesloten Hek, waar de vernietigde Turret 1 ligt.

Open het hek nog niet. In de hoek zie je een grijze deur maar die deur hangt ietwat uit het lood en kun je dus niet verder openen. Links naast de deur zie je echter een ventilatieschacht. Het kan zijn dat het rooster al uit de ventilatieschacht is geschoten door de Turret. Zit het rooster nog op zijn plek dan ram je het weg met je Tang of knal je het weg met je Shotgun.

Kruip via de ventilatieschacht het smalle kantoortje binnen en.....PAS OP.....Gelijk rechtsboven in de hoek hangt een Securitycamera en dat pokke ding slaat gelijk alarm. Snel....Zap de camera met "Electric Bolt" en knal het kut ding dan kapot. De camera heeft echter toch alarm geslagen dus duiken er hier nu een paar Securitybots op. Ga snel rechtop staan ben ren naar het bureau, dan achter in dit smalle kantoortje staat. Draai je dan om en activeer snel de "Botshutdown" om het alarm uit ter schakelen zodat de Securitybots verdwijnen.

Op het bureau ligt de "Have My Badge" Audio Diary. Grijp de Audio Diary en luister er naar terwijl je ondertussen de Grenade Launcher opraapt die bij de Safe ligt.

Als je er zin in hebt hakkel je de Safe open, maar ik vrees dat dit enigszins verspilde moetje zal blijken te zijn. 
Kruip terug door het ventilatieschachtje en ga terug naar het hek. 
Zap het hangslot van het hek met "Electric Bolt" of knal het domweg stuk en het hek gaat open.

Kruip door het gat in de volgende muur en je bent dan eindelijk in het Wharfmaster's Office". Hier staat een bureau, een Gene Bank en een VITACHAMBER.

Als je wilt activeer je de Gene Bank om dan enige van je actieve Plasmids om te ruilen voor Plasmids die je eerder hebt opgeslagen. Ik heb hier nu de "Hypnotize Big Daddy" omgeruild voor mijn "Winterblast" Plasmid die ik eerder had opgeslagen. Aan die "Hypnotize Big Daddy" Plasmid had ik toch niet veel. Je moet het echter geheel zelf weten. Achter het bureau volg je het korte gangetje naar de"Interigation Room".

Interrogation Room:

Ga de "Interrogation Room" binnen en.....HiepHiepHoera.....Je hebt eindelijk de felbegeerde Research Camera gevonden. Het ding ligt je op het bureau tegemoet te glimmen.

Achter de grote gepantserde ruit zit een Spider Freak opgesloten. Ok....Ga de Research Camera pakken.

Als je de Research Camera oppakt krijg je een schermpje te zien waarin summier wordt uitgelegd wat je met de camera kunt doen.

De Research Camera:

Met de Research Camera kun je Foto's maken van de Freaks, de Big Daddy's, Big Sisters, Security Camera's en Securitybots. Met elke foto die je maakt verhoog je je Research Level voor die betreffende Freak, Big Daddy, Big Sister e.d....tot je het hoogste Research Level voor die bepaalde Freak e.d hebt bereikt. De Research Camera werkt op dezelfde manier als je vuurwapens. Mik de zoeker/lens precies op de Freak/Object die je wilt fotograferen en druk dan je vuurtoets in, wat bij mij dus de linkermuisknop is. De foto wordt dan genomen en je ziet dan een "Research in Progress" schermpje

Op de afbeelding hierboven zie je een opname van een "Leadhead Spicer". Na het "Research in Progress" schermpje krijg je meestal een "New Research Level Reached" schermpje te zien. In dit soort schermpjes lees je dan vaak ook met welke ammo je het beste de desbetreffende Freak kunt uitschakelen. Als je voor een bepaalde Freak Soort, Big Daddy, Security en later ook de Big Sisters, het hoogste Research level hebt bereikt dan ontvang je automatisch je beloning in de vorm van een Bonus Plasmid of Gene Tonic.  Oja.....je kunt ook eerst de "vijand" doden en dan een foto van het lijk nemen. Maar dit levert je per keer minder Researchpunten op dus je moet dan veel meer Freaks fotograferen om het hoogste Research level te halen. En bij Securitycamera's en Securitybots werkt dit niet.

De Securitycamera is geen digitale camera. Het is een soort polaroidcamera en je hebt er dus filmrolletjes voor nodig. Vanaf nu zul je dus ook de filmrolletjes voor de Research Camera moeten zoeken want als je filmrolletjes op zijn kun je de Research Camera even niet gebruiken. Filmrolletjes kun je echter vanaf nu ook kopen in de "Circus of Value" machines.

NB: Je hoeft, nadat je met de Research Camera 3 keer een Spider Freak hebt gefotografeerd, de Research Camera niet meer te gebruiken. Zo als met zo veel dingen in Bioshock.....Je moet helemaal zelf weten of je de Research Camera gaat gebruiken. Wil je echter ook alle Research Bonussen verdienen dan gebruik je gewoon vanaf nu standaard eerst de Research Camera op elke Freak e,d voordat je ze killt. Ik ga dit niet steeds bij elke Freak, Securitycamera, Big Daddy aan je vertellen.....Gewoon doen........

C: fotografeer 3 Spider Freaks met de Research Camera:

De Research Camera is meteen actief en werkt net zo als je vuurwapens. In opdracht van Peach Wilkins moet je een foto nemen van 3 verschillende Spider Freaks.Wel....je eerste Spider Freak zit dus opgesloten achter de gepantserde ruit. Bekijk, voordat je de Spider fotografeert, de Spider eerst even goed zodat je een Spider weet te herkennen. Spider Freaks hebben sikkelvormige messen als handen en ze klimmen in de muren en hangen aan plafonds.

Mik de zoeker/lens van de Research Camera goed op de Spider Freak en druk dan je Vuurtoets in om de foto te nemen en.....Je krijgt dan een "ontwikkelscherm" te zien waarin je ziet hoe de foto wordt "ontwikkeld" en dan krijg je het "New Research Level Reached" schermpje te zien.

Ok...Je hebt nu 1 foto van 1 Spider Freak gemaakt. Je moet nog 2 Spider Freaks fotograferen met de Research Camera, maar gebruik de Research Camera dus vanaf nu ook op elke Freak, Securitycamera, Big Daddy e.d tot je voor elk van deze verschillende "vijanden" het hoogste Research Level hebt bereikt. Nogmaals.....ik ga er vanuit dat je dit vanaf nu standaard doet.

Verlaat de "Interrogation Room" weer en volg het gangetje terug naar het kantoor met de VITACHAMBER en de Gene Bank en.....BOEM....Een muur ontploft en er stormt een Freak binnen.  Maak een Foto van de Freak en maak hem dan af. 

De muur tussen het kantoor en de volgende kamer is nu verdwenen. Loop dus rechtdoor en kijk dan naar rechts en...... je ziet een omgevallen "Gatherer's Garden" liggen.

Bij de omgevallen "Gatherer's Garden" is een groot gat in de muur geslagen. 
Ga in het gat op de rand staan en kijk omlaag. Op een brede richel, vlak onder je, ligt een rode Plasmid.

Onder je is het gebied achter het hek waar je niet door kon toen je de Upper Wharf betrad. In de hoek zie je een "Circus of Value" staan en daar staat ook een Freak te razen en te tieren. Boven de "Circus of Value" hangt een Securitycamera.  Kruip de brede richel op naar de Plasmid en.......

Ok.....ik zal het dan nog 1 keer vertellen........Maak nu eerst, vanaf je hoge positie, een Research Foto van die Securitycamera en van die Freak die op de vloer staat. 

Vernietig daarna de Securitycamera en kill de Freak. Je kunt hier "2 vliegen in 1 klap" slaan als je een Granaat afvuurt op de Freak via de Grenade Launcher want de ontploffende granaat zal zowel de Freak doden als de Camera uitschakelen. Als dit gedaan is dan grijp je de rode "Security Bullseye" Plasmid

Berg de Plasmid in de Gene Bank of verwissel hem gelijk met 1 van je actieve Plasmids.

Draai je rechtsom en kruip naar de rand en val omlaag naar de lager gelegen richel en raap daar de Machinegun op.

Draai je dan om en kruip weer naar de rand en spring nu omlaag naar de vloer.
Rechts, bij de 2 lopende banden, kun je een Audio Diary vinden in de kist.

Grijp de Audio Diary en luister er naar en ga ondertussen naar de "Circus of Value".

Als je wilt dan Hak je de "Circus of Value" eerst. De Hak kun je ook weer afkopen of je gebruikt weer een Auto-Hacktool als je die nog hebt. Ga dan door de "gouden" deur. Je bent dan in een kort gangetje. In de pijpen nis ligt weer een Audio Diary. Raap het op en luister er naar.

Stap uit de nis en draai rechts en......Atlas meld zich weer. Laat Atlas maar lullen en ga door de volgende deur en.....Je beland in een glazen tunnel.

Het eerste dat je in de tunnel tegen komt is een "Botshutdown" en die staat hier niet voor de lol. Voorbij de "Botshutdown" hangt er namelijk een Securitycamera, boven een bankje waar ook een Audio Diary op ligt. De camera hangt rechts.

Wel.......Fotografeer de Camera om je Security Research Level weer naar een hoger level te tillen en vernietig de camera dan snel, voordat het ding je ziet en het alarm afgaat. Als je "Winterblast" hebt dan bevries je de camera eerst en dan knal je het klote ding stuk. 

Gaat toch het alarm af dan ren je snel terug naar de "Botshutdown" en gebruik je dat ding om het alarm weer uit te zetten. Als je de zaakjes met de camera hebt afgehandeld ga je de  "Fontain Smuggler's" Audio Diary pakken die op het bankje ligt.   

Er zullen hier in de tunnel 2 Leadhead Freaks opduiken en Ik heb hier dus mijn Leadhead Freak Research voltooit met de Research Camera en als beloning ontving ik hiervoor de "Scrounger" Gene Tonic. Ik hoef dus nu die Leadhead Freaks niet meer te fotograferen met de Research Camera. Ok...De tunnel splits zich hier. Naar links gaat het naar "The Fighting McDnaght Tavern" en rechts door naar het "Jet Postal" postkantoor. We gaan nu eerst naar het Postkantoor.

Ga dus rechtdoor, de trap af, en dan rechtsaf en verdwijn dan aan het einde door de "gouden deur" en....Je beland in het:

Jet Postal Postkantoor:

Het postkantoor bestaat uit 3 ruimtes. Je komt binnen in de voorste ruimte. Links staat een "Circus of Value" maar je krijgt niet de gelegenheid om er gelijk naar toe te gaan. De deur naar de middelste ruimte en de achterste ruimte gaat namelijk bijna onmiddellijk open en van daaruit wordt je bestookt door een stuk of 2 Leadhead Freaks. Ren door de deur en kill de Freaks......

Je bent dan in de smalle middelste ruimte. Als je hier de Freaks hebt geklilled, en eventueel hebt gefotografeerd met je Research Camera, dan ga je naar de achterste ruimte. Pas op want er hangt een Securitycamera en.....je 2e Spider Freak duikt op.

Fotografeer de Spider Freak en maak het kreng dan af.

Je krijgt de mededeling dat je nu 2 van de 3 Spider Freaks hebt gefotografeerd. Deal met de Securitycamera en als die het alarm laat afgaan dan kun je dat weer uitzetten met de "Botshutdown" die hangt in de achterste nis. Ok....Je hebt nu 2 van 3 Spider Freaks gefotografeerd. De 3e Spider Freak zul je in de "The Fighting McDnaght Tavern". 

Maar eerst kun je hier in het postkantoor nog wat bruikbare items scoren. 
In 1 van de vakken van de postvakkenkast kun je een Filmrolletje voor je Research Camera oprapen.

In de middelste ruimte kun je een Kassa plunderen ben nog wat andere items scoren. 
In de voorste ruimte vindt je nog een Filmrollotje op een tafel en een Audio Diary.

De Audio Diary ligt op de tafel, rechts naast de ingang. Het is de "Death Penalty In Rapture" Audio Diary.

In de "Circus of Value" kun je je ammo aanvullen en nu ook Filmrolletjes voor de Research Camera kopen. Wil je dit doen tegen gereduceerde prijzen dan Hack je de "Circus of Value" eerst. Als je er zeker van bent dat je dit "Jet Postal" Postkantoor helemaal hebt leeggeroofd dan verlaat je het postkantoor weer en volg je de glazen tunnel rechtdoor en ga je aan het andere eind door de deur.

Je bent dan beland in:

The "The Fighting McDnaght Tavern":

De trap zal je brengen in de "Ryan Club" bar van de "The Fighting McDnaght Tavern".
 Links staat een "Circus of Value" en rechts een Gene Bank en de VITACHAMBER. 
Waarschijnlijk duiken er gelijk 2 Freaks op, die je vakkundig omlegt.

Ok....Tenzij je echt heel dringend je ammo voorraden moet aanvullen of je Plasmids wil omruilen laat je de Gene Bank en de "Circus of Value" nog maar even met rust nu. Ga de trap en.....je betreed dan de "Ryan Club" bar.

Er zwerven een paar Freaks rond in de bar, dus zoek die Freaks hier eerst even op en schakel ze uit. Je 3e Spider Freak zul je hier beneden in de bar nog niet tegenkomen. Er zijn hier beneden ook 2 Audio Diary's ter vinden en op de bartoog staat een kassa die je kunt plunderen. Bij de ramen vindt je de "Working Late" Audio Diary op een tafeltje. Pak de Audio Diary en luister er naar. 

Ga dan terug naar de ingang en draai je dan weer om want op het tafeltje bij de pilaar kun je nog de "Smuggling Ring" Audio Diary vinden.

Als je de "Smuggling Ring" Audio Diary hebt beluistert kijk je naar rechts. Je ziet dan de doorgang naar achter de Bartoog. Ga naar achter de bartoog.

Achter de bartoog is de deur naar de kelders. De deur zit op slot maar de elektrische deuropener heeft kortsluiting. 
Zap de deuropener met "Electric Bolt" om de deur te openen en stap dan de kelder binnen.

Aan de muur hangt een Healthstation en recht voor je zie je de deur van de "kleine kelder". Draai onmiddellijk rechtsom. 
Je kijkt dan de "grote kelder" in. In de "grote kelder" staat water op de vloer en daar staan 2 Freaks in te "watertrappelen". 
Zap het water met "Electric Bolt" om die 2 Freaks in 1 klap uit te schakelen.

Ga nog niet de "grote kelder" in maar draai terug linksom en ga nu eerst door de grijze deur de "kleine kelder" binnen. 
Loop dan helemaal door naar achteren, naar het bureau, en grijp de "Rapture is Changing" Audio Diary en luister er naar.

Terwijl je naar de "Rapture is Changing" Audio Diary luistert draai je om. Aan de muur staan kisten en achter die kisten is een kruipruimte. 
Als je naar die kisten toeloopt hoor je het geknetter van een Turret en..,......De ingang van die kruipruimte wordt opengeschoten.

Het blijkt dat een maffe Freak in de kruipruimte de Turret heeft geactiveerd en die Freak heeft het duur moeten bekopen. Knal of schop de kist die voor het gat staat uit de weg. Buk dan en kijk de kruipruimte in en schakel snel de Turret uit die in de kruipruimte staat en je onder vuur gaat nemen. Kruip dan de kruipruimte in en Hakkel de Safe open en plunder de Safe dan. In deze Safe kun je o.a een Auto-Hacktool scoren.

Kruip de kruipruimte weer uit en verlaat de "kleine kelder" en ga nu naar de "grote kelder". 
Er staat dus water op de vloer van de "grote kelder" en aan de tussenmuur hangt er een Healthstation. 
Aan de andere kant van de tussenmuur hangt echter een Securitycamera, dus wees voorzichtig.

Zap de Securitycamera met "Electric Bolt" of met "Winterblast", als je de camera wilt hakken, of knal het kolere ding meteen stuk.

Als je de zaakjes met de Securitycamera hebt afgehandeld draai je om. In de muur zie je dan het rooster van een afvoerkanaal.

Ga naar het rooster en verwijder het en kruip dan het riool in. Kruip door het riool tot je niet verder vooruit kunt en ga dan links het volgende rioolkanaal in.

Aan het einde van het 2e riool drijft de "Meeting Ryan" Audio Diary in het stinkende water.

Grijp de Audio Diary en luister er naar, terwijl je verder het riool uitkruipt. Je komt dus uit bij de VITACHAMBER, de Gene Bank en de "Circus of Value". 

Ga weer via de trap naar boven, de "Ryan Club Bar" in. Loop voor bij de pilaar en de bartoog naar de ramen en kijk dan rechts en....je ziet de ingang naar de toiletten en de trap naar de 1e etage.

Ga de trap op en......Boven gekomen zul je waarschijnlijk 1 of 2 Freaks moeten uitschakelen, waaronder een Nitro-Freak die vanaf de 2e etage omlaag komt gedenderd. Achter in de gang zie je de grijze deur van Kamer 5. Ga Kamer 5 in.

In Kamer 5 kun je een Safe open hakken en plunderen en eventueel wat ammo en een EVEhypo oprapen. 
Ga dan terug naar buiten en........je 3e Spider Freak duikt hier nu op in de gang.

NB: om deze 3e Spider Freak te laten verschijnen moet je dus eerst Kamer 5 in zijn gegaan. Als je dan weer Kamer 5 verlaat duikt de Spider op. Het bezoeken van Kamer 5 is dus de "trigger" om de Spider te laten verschijnen, maar je hoeft niet persť die safe te openen.

Fotografeer de Spider met je Research Camera en stuur de springlul dan vakkundig naar de Freak Hel. Je krijgt de mededeling dat je nu 3 Spiders hebt gefotografeerd en dat je nu terug moet naar Peach Wilkins in "Fontaine Fisheries". Ook Atlas komt nog even aan je kop zeuren. Je bent hier echter in de The "The Fighting McDnaght Tavern" en hier is dus ook de hotelkamer van die Mariska Lutz, die haar dochter Masha kwijt is. Ga dus via de trap omhoog naar de 2e etage.

Het trieste verhaal van Mariska en Masha Lutz:

Op de 2e etage vindt je een Healthstation en de kamers 6 en 7. Kamer 7 is de kamer van die Mariska Lutz en de deur heeft een codeslot. Gelukkig heb je via de "Masha Come Home" Audio Diary de code voor kamer 7 gehoord, en genoteerd. De code is 7533. Voer de code in op[ het codeslot en kamer 7 gaat open.

Ga dus kamer 7 binnen. Het is donker in de kamer, maar er is net voldoende schemerlicht om te zien dat er een lekker stuk Freak Lijk op het bed ligt. Bij het lijk ligt de "Saw Masha Today" Audio Diary. Pak de Diary en luister naar het trieste relaas van Mariska Lutz over wat er met haar verdwenen dochtertje Masha is gebeurt.

Wel......Masha is door Tennenbaum dus "gesnapt" en "omgeturnd" in een Little Sister. Als beloning voor het vinden ben beluisteren van de 2 Mariska Lutz Audio Diary's knalt er hier in de kamer dan een schot, die tegen de muur stond, om en wordt er een gat in de muur zichtbaar. In het muurgat vindt je dan de "Shorten Alarms" Tonic

Grijp de Tonic en beslis wat je er mee wilt doen......Gelijk activeren of opslaan in de Gene Bank. Als je de tonic nu gelijk wilt activeren dan zul je hem moeten ruilen met 1 van je reeds geactiveerde Tonics want een leeg slot heb je niet meer. Verlaat Kamer 7 en ga naar de Kamer 6 deur. Zap de elektrische deuropener van de kamer 6 deur met "Electric Bolt" en ga naar binnen. Oeps......Kill snel; de levende Freak, die bij het bed aan het geketende lijk zit te vreten. 

NB: ik hoef je toch niet steeds te vertellen dat je nog steeds de Research Camera kunt gebruiken op de verschillende Freaks e.d waarvoor je nog niet het hoogste Research Level hebt bereikt?.....Dat weet je toch nog wel?

Bij het bloederige vastgeketende lijk ligt de even bloederige "Arresting Fontaine" Audio Diary, dus raap het op en luister er naar.

Ok....Je bent nu helemaal klaar om terug te keren naar Peach Wilkins in de "Fontaine Fisheries:

D: Terug naar Peach Wilkins in "Fontain Fisheries":

Verlaat Kamer 6 en.....Wel.....Kill alle Freaks en gebruik ook de Research Camera op Freaks waarvan je nog niet het hoogste Research Level hebt bereikt. Daal terug naar de vloer van de "Ryan Club Bar" en onderweg kill je dus de Freaks. Je krijgt ook nu te maken met een nieuwe Freak en dat is de Securitybot Freak. Deze Freak bestuurt een rode vliegende Securitybot en je herkent de Freak aan de rode cirkel die zowel de Bot als de Freak heeft.

Kill de Freaks terwijl je de "Ryan Club" verlaat, via dezelfde weg als je bent binnen gekomen. Onderaan de trap kun je dan nog even gebruik gaan maken van de "Circus of Value", als je dat al niet eerder had gedaan. Ga terug door de "gouden" deur de glazen tunnel in en volg dan de route terug naar de "Upper Wharf". In de Glazen Tunnel is dan een Freak bezig een Turret te installeren, op de plek waar de Securitycamera hing....

Schakel snel de Freak en daarna de Turret uit (Denk om de Research Camera) en volg de glazen tunnel terug en dan via het korte gangetje naar het "Upper Wharf" gebied.

Het hek, dat eerder dicht was, is nu open dus kill de Freaks en ga verder. Het kan zijn dat er een eenzame Big Daddy hier nu rondstruint en als dat zo is dan gebruik je er de Research Camera op, maar laat verder die Big Daddy maar met rust. Aan Big Daddy's zonder Little Sisters moet je geen tijd en kostbare ammo verspillen.  Verdwijn dan links door de deur en volg de trapgang terug omlaag en keer terug naar het grote balkon waar de Gene Bank en de Gatherer's Garden staan.

Terug op het grote balkon zie je, op de rand, je beloning staan in de vorm van een Plasmid, maar voor je de beloning kan grijpen springt er een wijfie Spider Freak op je nek. Dit is je laatste kans om je 3e Spider Freak te filmen met de Research camera, mocht je de Spider in de Taverne gemist hebben.

Wel.....Naai het Spider Freak Wijf tot ze er dood bij gaat liggen, maar ze is taai en laat zich niet zomaar gewillig "bevredigen", dus bedenk zelf maar de voor jouw best werkende strategie. Als het kut wijf dood is ga je de Plasmid pakken die al die tijd al op de rand van het balkon op je staat te wachten.

Ga dan de trappen af naar het golfplaten schuurtje en klim via de ronde balk weer op het dak van het schuurtje...

Spring vanaf het schuurdak weer op de ijzeren plaat die bovenop de stapel dozen ligt en spring dan weer naar de deur links en ga de voorhal van "Fontain Fisheries" weer binnen en kietel de Heks nog even tussen der benen

E: Fontain Fisheries:

Ga weer voorbij de dikke pilaar naar de Fontaine Fisheries deur en klop weer op de deur via het indrukken van je "E-toets: en......Mafkees Peach Wilkins schuift het luikje weer open en gaat weer tegen je aan staan zeiken.

Je krijgt ook het "Doel behaald" schermpje. Wilkins lult even wat tegen je aan en ook Atlas heeft nog wat te zeggen maar uiteindelijk doet Wilkins dan toch de deur open. Dus stap naar binnen. Je beland in een voorhal en Wilkins meld zich weer. Wilkins wil niet dat je je vuurwapens mee naar binnen neemt en hij wil dus dat je al je vuurwapens in de "gouden" prullenbak deponeert.

Atlas meld zich ook nog en zegt dat je geren andere optie hebt dan je vuurwapens in te leveren. Maar je Plasmids kan Wilkins je niet afnemen. 
Loop dus door naar de "gouden" prullenbak en druk dan op je "E-toets" om al je vuurwapens erin te deponeren. 

De mooie rode Waterpomptang is nu je enige wapen, naast de Plasmids die je actief hebt in je linkerhand. Ok......Nu je de vuurwapens hebt afgestaan zal de volgende deur ook open gaan maar ga nog verder. Kijk naar links. Je ziet hier dan een Gene Bank staan en......een gratis Gene Tonic, die half in het ijs steekt. Je krijgt ook je nieuwe opdracht en dat is om de Onderzeebootbasis te vinden.

Ok......Voor het komende stuk  heb je in ieder geval de "Incinerate" en de "Electric Bolt" Plasmids nodig en ook is het handig als je de "Telekinesis" geactiveerd hebt. Heb je deze 3 Plasmids nu niet actief onder je linkerhand dan raad ik je aan om hier nu de Gene Bank in te duiken om deze 3 Plasmids nu te activeren. Hoe je dat moet doen heb ik al eens uitgelegd dus dat ga ik nu niet nog eens doen.

Met "Incinerate" smelt je dan het ijs, waar de gele Gene Tonic in steekt en dan raap je deze Gene Tonic op. Het is de "Focus Hacker" tonic

Sla de Tonic op in de Gene Bank, of activeer hem meteen......jouw keuze......en ga dan nu verder door de deur. 
Je beland in de tussenhal en hier kun je een Auto-Hacktool gaan oprapen dat in het ijs steekt. 
Wel eerst weer het ijs smelten met "Incinerate".

Goed......Je bent er bijna maar.......Nog net niet helemaal en zo meteen moet je een keihard gevecht gaan leveren met Peach Wilkins en zijn legertje Freaks. Helaas heb je nu geen vuurwapens meer, alleen de Tang en......je Plasmids en daar zul je het dan mee moeten doen. Ga verder door het volgende gangetje en......

Je beland in een grote ruimte en het wordt even mistig.....Je hoort Peach Wilkins en je begrijpt dat je genaaid bent want.....Wilkins wil je vermoorden........Na enige seconden trekt de mist weer op en.....je wordt gelijk van verschillende kanten aan gevallen:

 Kill Peach Wilkins:

Je staat voor een "Circus of Value" en een "Botshutdown" en Freaks nemen je onder vuur. 

Ren rond door deze zaal en maak gebruik van de plassen olie die op de vloer drijven om er Freaks in te lokken en dan te zappen met "Electric Bolt" en/of "Incinerate". 
Er ligt ook ergens een gedeactiveerde Securitybot die je kunt hakken zodat ie groen wordt en voor jouw dan de Freaks onder vuur gaat nemen.

Zowel links als rechts zijn er 2 ronde metalen deuren, die geblokkeerd zijn door ijs. Als je het ijs smelt met "Incinerate" dan gaan die 4 ronde deuren open en kun je ook die 4 zijkamers in. Maar de Freaks zullen je achter volgen. Tussen de 2 ronde deuren aan de rechter zijde van de zaal hangt een Securitycamera die alarm slaat waardoor en rode Securitybots zullen opduiken. 

Je kunt de rode Securitybots zappen met "Electric Bolt" of "Incinerate" zodat ze op de vloer vallen en dan kun je ze Hacken om ze groen te maken zodat de Bots voor jouw de Freaks onder vuur gaan nemen. Achterin is de uitgang maar die gaat pas open als je hier alle Freaks, inclusief Peach, hebt gedood. Links van der uitgang staat een Turret in een diepe nis en die Turret kun je niet bereiken. Om die Turret uit te schakelen raap je met "Telekinesis" een lekker vet Freak Lijk op en dan smijt je het lijk naar de Turret. Als je goed mikt dan ontploft de Turret

Ok.....Meer tips heb ik niet voor je.......overleef dit stuk en als iedereen behalve jijzelf het loodje heeft gelegd gaat de uitgang open. Je kunt dan nog even in de 4 zijkamers wat spullen gaan rapen, die onder ijs verborgen liggen. Dus gebruik "Incinerate" om steeds het ijs te laten smelten. In 1 van de 4 zijkamers kun je niet doorlopen vanwege de kasten maar je kunt daar wel het ijs achter de kasten smelten om dan met "Telekinesis" een boel Dollarbiljetten naar je toe te trekken.

Ga dan door de uitgang en naar de "gouden" prullenbak en haal er al je wapens weer uit.

G: Naar het Einde van dit Hoofdstuk:

Je hebt al je vuurwapens weer terug maar je zult merken dat je nu voor elk wapen maar heel weinig ammo hebt. Dit is geen Bugje in de game maar dit is zo bedoeld. Je kunt even terug gaan naar de "Circus of Value" in de zaal om te kijken of je daar nieuwe ammo voorraden kunt kopen, maar ik geloof niet dat dit kan. Ga , bij de prullenbak, verder bomlaag naar de "kelder" en.....je ziet dan je 1e "Power To The People" automaat......

Power To The People

In een "Power To The People" kun je geheel gratis 1 Update kiezen voor 1 van je vuurwapens.

Activeer de "Power To The People" om in het scherm te komen.

Elke "Power of the People" mag je maar 1 keer gebruiken en je mag maar voor 1 wapen 1 Update uit kiezen. 
Dus kies welke Update je voor welk wapen je van deze eerste "Power To The People" wilt ontvangen. 
Nogmaals....Je mag maar 1 Update uitkiezen..

Links en rechts zie je een ronde deur, die door ijs zijn vastgevroren.

Smelt met "Incinerate" het ijs bij de 2 deuren. Ga dan eerst door de linker ronde deur de linker zijkamer in. Kill in de linker zijkamer een paar Freaks en smelt het ijs.

Loop door naar achteren. Op de ladekast ligt een Audio Diary en er staat hier ook een Safe. Grijp de Audio Diary en luister er naar.

Hack, als je wilt, de Safe open en haal er dan de spullen uit. Verlaat deze linker zijkamer en ga naar de rechter zijkamer. 
In de rechterzijkamer staan kasten en achterin krijg je even een scŤne met 2 geesten te zien. 
Als de 2 geesten weer zijn verdwenen zie je een hoop ijs in de hoek.

Smelt de ijsberg in de hoek en........er wordt dan een gat in de muur zichtbaar.......en dat gat is de "uitgang" uit dit hoofdstuk....

Kruip dus door het muurgat de smalle pijpentunnel in......Atlas meld zich en zegt dat je er bijna bent.....
Loop dus verder en...na een paar stappen en de lange Loading beland je dan in......

Hoofdstuk 4: Smuggler's Hideout

Walkthroughs door: Louis Koot