2012:Walkthrough door: Louis Koot

Deze walkthrough is voor de originele game uit 1993 en niet voor de remake game uit 2015

I dreamt of blood that washed ashore, of eyes that spoke of sin
The lake was smooth and deep and black, as was her scented skin.
A mask I wore as I approached, I was what I am not
And though the pattern was unclear, its meaning could be bought.
Drawn to Bacchus's abode, I sought there to conspire.
But it was in the city of the dead that I found my heart's desire....
I spoke to one who smelled of death, he gave to me his ears.
And crosses that were marked were made into a veil of tears...
The road was blocked, the truth was shunned, the white flag had been waved.
Reversal cost me all I had, and everything I'd braved...
And then the night became as day, I glimpsed nature's reddest claw!
The face of fear looked back at me as I gazed into the maw...
My last ally laid to waste, I ran towards the light
I prayed for one to change my path, to give me strength to fight...
Inside a hidden chamber where I had no right to be,
I found the wheel at last, or, could it be, the wheel found me
And then the wheel went round and round, I could not find my way
Twelve and three and turn the key, I heard the madman say
Deep in the earth I faced a fight that I could never win
The blameless and the base destroyed, and all that might have been.

-Gabriel Knight

GabriŽl Knight Sins Of The Fathers  is een adventure game en het is bedacht en gemaakt door Jane Jensen. Het is de eerste in een serie van 3 GabriŽl Knight games. De game werd in 1993 uitgebracht op 12 Floppy's en op CD-rom. Er is een Dos versie en een Windows versie op Cd-rom uitgebracht. De Windows versie op Cd-rom heeft een betere grafische kwaliteit dan de floppy versie en de Dos-versie. De Floppy versie bevat geen stemmen terwijl er voor de Windows CD-rom versie een stoet aan beroemde Hollywood acteurs is ingehuurd om de stemmen van de diverse personages in te spreken. Zo wordt de stem van GabriŽl Knight gedaan door Tim Curry. Die stem acteurs zijn geweldig en ook de muziek in de Windows CD versie is geweldig.

GabriŽl Knight Sins Of The Fathers  is  het 1e deel in de GabriŽl Knight serie die verder bestaat uit GabriŽl Knight 2 The Beast Within  en GabriŽl Knight 3 Blood of the Sacred Blood of the Damned.  De game is dus nu bijna 20 jaar oud, maar door allerlei patches en door Dosbox is de game zelfs nu nog te spelen onder WindowsXP, Windows Vista en zelfs onder Windows 7. De game draait echter niet op de 64 bit versies van Windows, dus alleen op de 16 bits en de 32 bits versies. Uiteraard kunt u van een 20-jarige oude game niet de grafische kwaliteit verwachten die de modernere games u bieden.......eerlijk gezegd is de grafische kwaliteit ronduit pover, vooral als u de game in "Fullscreen" speelt. Het beeld wordt echter een stuk scherper als u de game in een "Window" speelt. 

In GabriŽl Knight 1: Sins of the Fathers  kruipt u dus voor de eerste keer in de huid van GabriŽl Knight, eigenaar van de "St. George" boekwinkel in het "French Quarter" van New Orleans. De stem van Gabe wordt gedaan door acteur Tim Curry, die dit ook in GabriŽl Knight 3 weer zal doen. De game speelt zich voornamelijk af in New Orleans (U.S.A), maar u reist ook naar Duitsland en naar Afrika.  Het hoofdthema van de game is Voodoo. 

In New Orleans zijn een aantal Voodoo moorden gepleegd. GabriŽl is niet alleen eigenaar van een boekwinkel maar hij schrijft zelf ook boeken. Die Voodoo Moorden intrigeren GabriŽl nogal en dus wil hij er zijn nieuwste boek aan wijden. Om goed beslagen ten ijs te komen gaat Gabe dus die Voodoo Moorden onderzoeken en daarbij raakt hij verwikkelt in de Voodoo scŤne van het dampige en drassige New Orleans. Bij zijn onderzoek krijgt GabriŽl hulp van zijn lieftallige assistente Grace Nakimura, een intelligente jonge dame van Japanse afkomst. Grace werkt als Gabe's assistent in de St. George boekwinkel en ze zal een bron van informatie zijn en een flink deel van het research voor GabriŽl doen, maar daar moet je Grace wel eerst om vragen.

Via zijn vriend Mosley heeft GabriŽl toegang tot de politiegegevens over de Voodoo Moorden.  Mosley is de politiedetective die op de Voodoo Moorden is gezet en ook hij is een bron van informatie voor GabriŽl.   De game speelt zich af gedurende 10 dagen en in elke dag moet je bepaalde dingen doen om door te kunnen gaan naar de volgende dag. 

De game hanteert een punten systeem en er zijn in totaal 342 punten te verdienen. Je verdient die punten door de dingen te doen die je moet doen in de game en door de juiste vragen te stellen in de gesprekken die je doet met de andere personages in de game. Telkens als je iets gedaan hebt waar je een punt mee verdient hoor je een "Ping geluidje". Het is overigens niet nodig om alle 342 punten te scoren om de game tot een goed einde te brengen want je kunt de game ook met een lagere score beŽindigen. Je kunt de game op verschillende manieren eindigen, maar die verschillende eindes behandel ik wel in de walkthrough.

De game, ook de Windows versies, is in feite dus een Dos-game. Dit betekent dat je onder elke Window versie de game speelt in een zogenaamde DOS-Box en in 256 kleuren. Met "Dos-Box" bedoel ik hier nu niet de Emulator Dosbox, maar ik bedoel hiermee het aloude besturingssysteem MS-Dos, de voorloper van Windows 3.1.  De game draait enkel en alleen in 256 kleuren, dus niet op 16-bits of op 32 bits kleuren. Je kunt er voor kiezen om de game op een beeldschermresolutie van 640 bij 480 pixels te spelen. Dat kun je instelling bij de Comptabiliteit van de snelkoppeling waarmee je de game start of via de "Configuratie Wizzard" van de game. Ik speel de game in een "Window". In een "Window" speel je de game in een klein Windows schermpje, maar dan is de grafische kwaliteit een stuk scherper.

Boven en onder het speelscherm zie je altijd een zwarte rand. Als je de muiscursor in de bovenste zwarte rand zet dan floept de Menubalk open. In de Menubalk vindt je de diverse cursors die je in de game gebruikt en je vindt er verder: de Inventory, de Taperecorder, je score, een Helpfunctie en de Opties.  Alle gesprekken neemt Gabe op met zijn Taperecorder en via de "Tapes" knop kun je al die gesprekken altijd weer beluisteren. In de Opties kun je diverse game-instellingen zelf aanpassen en je vindt er de Save, Load, Play en Quit knoppen. 

Via "Speed" kun je de loopsnelheid van GabriŽl aanpassen. De game kent een aantal puzzels die vereisen dat je snel handelt en dan kan het handig zijn om de loopsnelheid van GabriŽl eventjes op het hoogste niveau te zetten. De "R" knop opent het "Load" scherm waar je een eerder opgeslagen Spel kunt laden. De "S" knop opent het "Save" scherm waar je, onbeperkt en op elk moment in de game, je game kunt Opslaan. Je kunt zelf een naam geven aan elke Save. Het wijst zich verder vanzelf.

De game werkt met een "Narrator", iemand dus die het commentaar in de game verzorgt maar zelf geen personage is in de game. Als je bijvoorbeeld een item in de game bekijkt met je loepcursor dan vertelt de "Narrator" je wat het item is en zij is ook degene die het overige commentaar verzorgt. Vindt je die "Narrator" een storend element dan kun je haar stem uitschakelen door op de "Narrator Voice" knop te drukken in het Optiescherm. Ik neem aan dat de overige knoppen in dit optiescherm voor zichzelf spreken.

In de game heb je de beschikking over 8 verschillende soorten cursors. Voor elke actie heb je een andere cursor.  Je kunt de cursor die je nodig hebt kiezen in de Menubalk maar dat is omslachtig. Je kunt ook van cursor veranderen met je rechtermuisknop en dat werkt sneller.

Als je de game opstart dan zie je altijd eerst het Startscherm Op het startscherm kun je kiezen voor "Restore", om een eerder gemaakte Save Game te laden. Via "Play" start je een nieuwe game. Via "Intro" start je het Introfilmpje, dat je dus niet automatisch te zien krijgt als je op "Play" drukt om de game te starten met Dag 1. Ik neem aan dat u weet wat "Quit" doet. De eerste keer dat u de game opstart kiest u natuurlijk om de Intro te zien.

"Restore" opent het "Load" scherm waar u de saves vindt die u eerder in de game heeft gemaakt. Via "Play" start de game helemaal opnieuw op, maar dan ziet u het Introfilmpje niet. Via "Intro" ziet u eerst het Introfilmpje en dan begint de game vanzelf met Dag 1. De eerste keer dat u de game start wilt u uiteraard het Introfilmpje zien, dus klik op "Intro" en bekijk op uw gemak het Introfilmpje en dan begint de game met:

Dag 1:

Bookstore:

Het is nog vroeg in de ochtend als de krantenjongen zijn dagelijkse krant aflevert op de stoep van de St. George Bookstore en Grace Nakimura begint aan haar werkdag begint

Gracie raapt de krant op en gaat naar binnen en ze begroet vrolijk haar baas, GabriŽl Knight, die nog half slaperig zijn slaapkamer uit strompelt. 

Grace zit achter haar bureau een telefoontje van ene Lolita te beantwoorde en ze vraagt of Gabe die Lolita wil spreken. Daar heeft Gabe echter geen behoefte aan. GabriŽl heeft eerst koffie nodig en dus tapt ie een bakkie vol met koffie uit de koffiemachine. Ondertussen babbelt Grace er lustig op los en ze geeft Gabe ook zijn Taperecorder. Grace meld o.a. dat ze een paar adressen heeft gevonden waar Gabe meer te weten kan komen over Voodoo.

Die 2 adressen zijn de "Dixieland Drug Store" en "The Historical Museum of Voodoo" en het zijn nu locaties waar GabriŽl naar toe kan gaan. 

Klik met de praatcursor, dat is de Vraagtekencursor, op Grace om met haar te praten. Je krijgt dan het "Praatscherm" te zien. 

In het "Praatscherm" zie je dus GabriŽl en de persoon waar hij mee gaat praten, in dit geval dus Grace. In het scherm staan dan alle gespreksopties die je kunt gebruiken. Welke gespreksopties je krijgt is afhankelijk van wat je allemaal al hebt gedaan in de game. Gebruik altijd ALLE gespreksopties als je met andere personages gaat praten. Je kunt nu met Grace praten over, Voodoo, de Voodoo Murders, New Orleans, Grace (Herself), Messages en je kunt Grace altijd verzoeken om onderzoek te doen (Request Research). 

Vraag Grace nu over "Voodoo", de "Voodoo Murders", "New Orleans" en vraag Grace ook uit over Grace (Herself). Als je Grace over haarzelf vraagt dan krijg je een hele reeks nieuwe opties waarmee je Grace uitgebreid over haarzelf kunt laten vertellen. Je hoeft dit niet te doen, maar je leert dan wel wat meer over Grace. Als Grace in herhaling vervalt dan sluit je dit onderdeel van het gesprek af. Vraag Grace dan als laatste of ze nog boodschappen voor Gabe heeft via "Messages" en blijf dit doen tot Grace zegt dat ze geen nieuwe boodschappen meer heeft. 

Grace verteld dat Gabe's oma heeft gebeld met het verzoek of Gabe bij haar langs kan komen om de spullen van zijn overleden vader nu eens op te ruimen. Dit levert je eerste punt op. Ook heeft er ene Wolfgang Ritter gebeld, uit Duitsland nog wel. Die Ritter heeft verzocht of Gabe hem terug wil bellen, maar daar heeft GabriŽl dus geen trek in. Als laatste bericht verteld Grace dat Detective Mosley heeft opgebeld met de mededeling dat Gabe de foto's van de slachtoffers kan komen bekijken. Ook meld Grace dat Mosley heeft gezegd dat de meisjesnaam van zijn  moeder Humphrey is . Je hebt hiermee weer een punt voor verdient.

Gabe heeft nog geen reden om Grace te verzoeken wat Research voor hem te doen, dus sluit dit gesprek nu af via "Exit" als je verder alles aan Grace gevraagd hebt. Voor het bureau van Grace zie je een ladder tegen de boekenkast aan staan.  Klik eens met de Tandwielcursor op die ladder en.........Gabe klimt de ladder op en ....Wel.....Gracie is er niet van gediend dat Gabe vanaf de ladder in haar decolletť probeert te gluren.

Op de toonbank, waar ook de koffiemachine op staat, ligt de ochtendkrant die Grace mee naar binnen heeft gebracht. Elke dag zal er een nieuwe krant liggen en het is van belang dat je elke dag de krant leest. Rechts op de toonbank ligt er een Vergrootglas (Magnifying Glass) en een Pinchet (Pair of Tweezers).

Pak de krant met de Handcursor. Gabe gaat de "Times Picayune" krant lezen en hij leest dan een artikel over de Voodoo Murders en ook de horoscoop. 

De "Narrator" stem vertelt wat Gabe in de krant leest. Je hebt hiermee weer een punt verdient. Als Gabe de krant heeft gelezen dan pak je het Vergrootglas en het Pinchet van de toonbank met de Handcursor. Beide items verdwijnen naar de Inventory, die je dus vindt in de Menubalk in de zwarte rand boven het speelscherm. Op het bureau van Grace staat de kassa en in de Kassa steekt de Kassala. Klik met je "Deurcursor" op de kassa om de kassa la te openen. Je ziet de geopende kassa la dan in close-up. 

In het linksboven vakje ligt een rode cadeaubon (Gift Certificate). Pak de Cadeaubon uit de kassala.Boven Grace hangt een Slangenschilderij aan de muur.  Tegen de grote boekenkast leunt dus de ladder. Onder de ramen staat ook een lage boekenkast. 

Er zijn 3 boeken die Game moet lezen. maar je hoeft ze niet nu alle drie te lezen. De boeken vindt je in het Linksbovenvak en het Rechtsbovenvak van de grote boekenkast en in de lage boekenkast die onder het raam staat. Bekijk dat Slangenschilderij met je Loepcursor. Het is het "Three Snakes in a Skull" schilderij en het is gemaakt door Gabe's vader. Klik met je Handcursor in het linksboven vak van de grote boekenkast en.....GabriŽl pakt een boek met Duitse Gedichten uit het vak en hij leest het "Drei Drachen" gedicht hardop voor. 

Je hebt hiermee weer een punt verdient. In het Rechtsboven vak, dus rechts van de ladder, staat het "Snakes" boek. Klik met je Hand dus ook in het rechtsboven vak om dat "Snakes" boek te pakken en Gabe leest dan iets over slangen voor en Gracie bemoeit zich hier ook even mee. Je hebt weer een punt verdient. .................Klik met je Handje op de lage boekenkast en.....GabriŽl pakt een Duits-Engels Woordenboek uit de lage kast.

In het Woordenboek zoekt GabriŽl de Engelse vertaling van de woorden uit het Drei Drachen gedicht in op, maar hij doet dat steeds maar voor 1 woord en zet dan het boek terug in de kast. Blijf het Woordenboek uit de kast pakken totdat Gabe de vertaling heeft gevonden van de woorden "Drei" en "Drachen". Hiervoor moet je dus 6 keer het Woordenboek uit de kast pakken.

Als je even naar je puntenscore kijkt dan zie je dat je nu al 10 punten verdient hebt, terwijl je eigenlijk nog niet veel hebt gedaan. Achter Grace is het gordijn dat toegang geeft tot Gabe's slaapkamer en de badkamer. Klik met de "Deurcursor" op het gordijn en......Gabe loopt zijn slaapkamer binnen. Je kunt even op alles in Gabe's slaapkamer klikken met je onderzoekscursor, maar van belang is nu alleen de rode pot Haargel, die je in het badkamertje ziet staan.

 Klik met de Handcursor op de Haargelpot en......Gabe pakt de Haargel en stopt het in de inventory. Je hebt weer een punt verdient,

Kijk even in de Inventory en controleer of je nu de volgende 4 items hebt verzameld: het Pinchet, het Vergrootglas, de Cadeaubon en de pot Haargel. 

Klik op "Play" om de inventory te sluiten en ga dan door het gordijn terug naar de Bookstore. ....

Gabe heeft hier nu alles gedaan wat ie op dit moment kon doen. Van Grace heeft Gabe 2 adressen gekregen waar hij meer te weten zou kunnen komen over Voodoo. Via de "Messages" heeft Grace vertelt dat Gabe's oma heeft gebeld met het verzoek of Gabe langs wil komen. Ook heeft Mosley gebeld en er heeft ene Wolfgang Ritter vanuit Duitsland gebeld. 

Het is tijd om op onderzoek te gaan, dus verlaat de Bookstore door met je Deurcursor op de winkeldeur te klikken en.....

.Gabe trekt zij jas aan en neemt afscheid van Grace en stap naar buiten en......Je krijgt de Plattegrond van het "French Quarter" in je scherm.

Via de plattegrond reis je naar de diverse locaties, in het "French Quarter". Plaats je cursor op een icoontje en je leest dan de naam van die locatie. Als je dus op een locatie-icoontje klikt dan reis je er naar toe. Via de twee "To New Orleans Map" knoppen open je de grotere omgevingsplattegrond. Gabe wil nu eerst naar zijn oma, maar het huis van Oma staat niet op deze plattegrond. Klik dus op 1 van de twee grijze "To New Orleans Map" knoppen om de overzichtsplattegrond van heel New Orleans te openen.

Via het lantarenpaal icoon keer je terug naar de plattegrond van het "French Quarter". 

Maar je ziet nu ook het Oma-icoon (Grandmother Knight's house) dus klik daarop en......GabriŽl stapt op zijn motorfiets en rijd naar zijn:

Grootmoeder's huis:

Gabe belt aan en oma doet open en ze is blij GabriŽl te zien. Oma is zo'n beetje de enige persoon ter wereld die altijd blij is om GabriŽl te zien. Je zult er nog wel achter komen dat GabriŽl Knight zo'n fijne jongen niet is, vooral niet tegenover vrouwen, maar tegenover Oma is Gabe altijd poeslief.

Praat met oma en vraag haar over alle onderwerpen, maar vooral over haar zelf en over de "Knight Family". Via het "Knight Family" onderwerp vraag je Oma dan verder uit over  Gabe's opa, "Harrison Knight", en over Gabe's ouders "Philip Knight" en "Margaret Templeton Knight". 

Blijf over Gabe's grootvader en zijn vader en moeder vragen tot Oma er niets nieuws meer over te vertellen heeft. 

Gabe's grootvader en vader hadden allebei last van nachtmerries, net zoals Gabe dat nu ook heeft. Gabe's vader en moeder zijn omgekomen in een auto ongeluk toen Gabe 8 jaar oud was. Gabe's moeder was van rijke Creoolse komaf Je ervaart dat de graftombe van Gabe's moeder op "Begraafplaats 1" staat. Begraafplaats 1 wordt nu op de locatiekaart gezet als locatie waar Gabe naar toe kan gaan. Je hebt hiermee weer een punt verdient.

Als je alles over Gabe's opa en vader en moeder gevraagd hebt dan geef je Oma nog even een complimentje en dan sluit je het gesprek af via "Exit". Klik dan met je "Loopcursor" op de zoldertrap en.....GabriŽl hijst zichzelf via de trap omhoog naar de

Zolder:

Op zolder staat een leunstoel en een kist. Op de armleuning van de leunstoel ligt een Schetsboek. Op de kist staat een ouderwetse Klok. 

Bekijk eerst alles wat je kunt bekijken. Het schetsboek was van GabriŽl's vader en die klok staat stil.Pak  het Schetsboek. Open de inventory en klik dan met de "Boekcursor" op het Schetsboek om het te openen. Je ziet dan  2 pagina's met tamelijk wilde schetsjes van Gabe's vader. Klik met de Loepcursor op de pagina's en de "Narrator" vertelt er iets over.

Plaats dan je cursor linksonder of rechtsonder naast het boek om de "EXIT" te vinden en klik dan om dit close-upscherm weer te sluiten. Klik dan op de "Play" knop om ook het inventoryscherm weer te sluiten. Klik nu met de "Duwcursor" op de Klok, die op de kist staat en.....Gabe pakt de klok op en zet het ding op het tafeltje dat tussen de stoel en de kist staat. Open nu de kist met de "Deurcursor" en kijk dan in de geopende kist met je "Loepcursor". 

De "Narrator" somt op wat er allemaal in de kist ligt maar Gabe wil niets uit de kist pakken. Gabe heeft de Klok dus op het kleine tafeltje gezet. 

Klik met je "Tandwielcursor" op de klok en.....je krijgt de klok dan te zien in close-up. 

De wijzer van de klok staat op 12 uur. In de linkerzijde van de klok steekt een opwindsleuteltje, Rondom de wijzerplaat zie je een witte cirkel waar 6 Icoontjes in staan. Je kunt die witte cirkel draaien om zo een ander Icoontje op 12 uur te zetten. 1 van die 6 icoontjes is een Drakenkop. Denk aan het "Drei Drachen" gedicht dat Gabe in het Duitse gedichten boek heeft gelezen......"3 Draken". Je moet de klok dus op 3 uur zetten met het Drakenkop icoon op 12 uur.

 • Klik met de "Duwcursor" op de witte cirkel. Je cursor verandert dan in 2 kleine zwarte Pijltjes. 

 • Hou de twee zwarte pijltjes op de witte cirkel en beweeg dan je muis rond. Hiermee verdraai je dan de witte cirkel. Blijf de witte cirkel ronddraaien tot je de Drakenkop op 12 uur hebt staan. 

 • Klik dan om de cirkel weer vast te zettenKlik dan op, met de "Duwcursor", op de wijzers van de klok. 

 • Je krijgt dan weer de zwarte pijltjes op de wijzers. Draai je muis weer rond om de wijzers nu op 3 uur te zetten en klik de wijzers dan weer vast. 

 • Je hebt de klok nu op "Drei Drachen" gezet. Links steekt het sleuteltje van de klok uit. 

 • Klik met de "Tandwielcursor" op het sleuteltje, om de klok nu op te winden en......de la van de klok schuift open. 

In de la ligt een Foto. Pak de Foto uit de la. Je ziet dan dat er ook nog een Brief in de la ligt, dus pak ook de Brief uit de la.Open de inventory en klik met de "Boekcursor" op de brief om de brief te lezen. De "Narrator" vertelt dat de brief afkomstig is uit "Schloss Ritter", in Rittersberg West Duitsland. De brief is gericht aan "Mijn zoon Heinz" en geschreven door Wilhelm Ritter". Een terugkerend woord in de brief is het woord "Schattenjager". 

Bekijk ook de Foto, door er op te klikken met de "Boekcursor". De "Narrator" meld dat de foto is genomen bij "Schloss Ritter in 1925". Klik ook met de "Loepcursor" op de foto om de foto in close-up te bekijken en de "Narrator" meld dat 1 van de 3 jonge mannen op de foto Gabe's grootvader is.

Klik de "Exit", naast de foto, en dan "Play" om terug te keren bij de Klok. Zoek, naast de klok, de "Exit" om uit de close-up te gaan. Klik met de "Loopcursor" op de zoldertrap om terug naar de woonkamer af te dalen. Granny zit nog op haar sofa te haken. Ga weer praten met oma en vraag haar nu uit over die Heinz Ritter, waar je over gelezen hebt in de brief van Wolfgang Ritter. Blijf Granny vragen over Heinz Ritter tot ze er niets nieuws meer over te vertellen heeft.

Granny vertelt Gabe nu dat Heinz Ritter de echte naam van zijn grootvader is. Opa stamt dus uit Duitsland en heeft zijn naam verandert in Harrison Knight toen hij emigreerde naar de U.S.A. Opa Knight heeft echter nooit willen praten over zijn leven van voor dat ie naar Amerika emigreerde, dus Granny kan Gabe daar niets over vertellen, behalve dan dat Heinz vond dat de Ritter Familie "Crazy" was en dat hij nooit meer iets met de Ritter's te maken wilde hebben.

Als Granny niets meer te vertellen heeft over Heinz Ritter dan kun je haar ook nog even vragen of ze weet wat "Schattenjšger" betekent. Granny vertelt dan dat Gabe's opa dit woord steeds schreeuwde tijdens zijn nachtmerries. "Exit" dan  het gesprek en klik je met de deurcursor's op Granny's voordeur om Granny te verlaten. Je beland weer op de omgevingsplattegrond. Klik op de Lantarenpaal om de plattegrond van het "French Quarter" te krijgen en klik dan op het Politiebureau (Police Station) icoon om daar nu naar toe te gaan.

Politiebureau:

De Desksergeant zit achter de balie. Een agent staat op wacht bij de deur van Mosely's kamer en een agente zit achter haar bureau rapporten te typen. Andere agenten lopen rond. Loop door naar de Desksergeant en blijf dan staan. Schakel over naar je cursor waarmee je dingen bekijkt, dus de loepcursor, en bekijk hiermee nu eerst alles wat je maar kunt bekijken. De stem van de "Narrator" vertelt je wat je ziet.

Bekijk het grote kopieerapparaat, dat bij de ramen staat. Bekijk het prikbord dat boven het kopieerapparaat aan de muur hangt. Bekijk de Thermosstaat, die links naast Mosely's deur op de muur steekt. Bekijk de deur van Mosely's kantoor. Bekijk ook het klapdeurtje in de balie en bekijk de Paraplupot, die in de hoek bij de kapstok staat.  Als je alles bekeken hebt dan klik met je Praatcursor (Het vraagteken) op de Desksergeant om met hem te praten. 

Vraag de Desksergeant uit over "Detective Mosley" en over de "Photographs". Als je gek bent op oeverloos geouwehoer dan vraag je de Sergeant ook nog uit over alle andere onderwerpen. De Deskjuut meld dat Mosley niet aanwezig is want Mosley is bezig een "Crimescene" te onderzoeken. Als je blijft vragen over Mosley dan kun je een aardige kijk krijgen op het karakter van de Deskjuut......De juut wordt dan alsmaar kwader. 

Vraag de Deskcop over die "Crimescene" en......Wel.....De Deskje wil Gabe niets vertellen over de "Crimescene". Vraag dus naar de Foto's en...... de Sergeant zegt dan dat hij de foto's aan Gabe zal geven als Gabe ophoud met tegen hem aan te lullen. Klik dus "Exit" en......De Desksergeant overhandigt Gabe de begeerde foto's, die Mosley in een envelop heeft gedaan.

Open dus de inventory en open dan de gele envelop, door er met de "Deurcursor" op te klikken. Er komen 2 foto's uit de envelop. 

Bekijk beide foto's nader met je "Onderzoekscursor" en in de close-up klik je dan nog een keer op elke foto. 

Op de linker foto zie je een lijk en op de andere foto zie je  Mosley in uniform, toen hij afzwaaide van de politieacademie.

Exit uit de inventory en verlaat het politiebureau weer en reis nu, via de "French Quarter" plattegrond naar "Jackson Square". 

Hiervoor klik je op het groene bankje, niet op de verrekijker.

Jackson Square:

Een motoragent staat bij zijn motor te luisteren naar de politieoproepen. 3 muziekanten zitten bij de boom hun muziek te spelen. Gabe wil graag de politieberichten beluisteren, maar als je probeert met de motoragent te praten dan stuurt die Gabe weg. Die agent moet dus worden weggelokt bij zijn motor zodat Gabe dan de politieberichten kan beluisteren. 

Jackson Square bestaat uit diverse pleinen. Om de andere pleinen te bereiken zoek je de EXIT's, die je boven, links, rechts en onder op het scherm vindt.  Er lopen her en der passanten rond. Zorg dat je de Loopcursor hebt en zoek dan de Exit, boven de 3 muziekanten, en loop dan een scherm omhoog. Je beland op het 2e Jackson Square scherm. 

Op dit 2e scherm zit links, tegen het hek van het centrale standbeeld, een drummer op zijn Afrikaanse Trommel te rammen. Onthoud de drummer want hij wordt later in de game belangrijk voor Gabe,Zorg dat je weer de Loopcursor heb en zoek dan, aan de linkerrand van het scherm en boven de drummer, weer de Exit en ga dan een scherm naar links en Gabe beland op het 3e Jackson Square scherm. Op dit 3e scherm zijn 4 muziekanten aan het jengelen en.....je ziet nu de, geheel in het zwart geklede Mimeacteur.

Die Mimeacteur zal steeds met iemand meelopen om dan voor die iemand zijn act te doen. GabriŽl moet de Mimeacteur met zich meelokken naar de Motoragent zodat de Mimeacteur de Motoragent gaat lastig vallen. Die agent zal daar niet van gediend zijn en zal dan achter de Mimeacteur aan gaan rennen en zijn motor even onbeheerd laten. Je moet er dus voor zorgen dat de Mimeacteur achter GabriŽl aan gaat lopen en daarbij moet je zorgen dat je Gabe de andere wandelaars vermijd. Want als de Mimeacteur te dicht bij een andere wandelaar komt dan zal hij die andere wandelaar gaan volgen.

Loop tegen de Mimeacteur aan. De Mimeacteur "hecht" zich dan aan GabriŽl. 

Loop nu omlaag, naar de Exit linksonder, maar kijk steeds of Mimeacteur GabriŽl wel blijft volgen.  

Stopt de Mimevent met het volgen van GabriŽl dan zul je hem steeds weer moeten ophalen. 

Als de Mimeacteur zich zelf "hecht" aan 1 van de andere wandelaars, die her en der opduiken, dan ook zul je de Mimeacteur weer moeten "Ophalen" door weer tegen hem aan te lopen. Die andere wandelaars zijn er niet van gediend dat de Mime hen gaat volgen en ze sturen hem steeds weg en dan gaat de Mime terug naar zijn beginpositie. Om te zorgen dat de Mime Gabe blijft volgen klik je steeds maar met je Loopcursor voor Gabe, waarbij je probeert om andere wandelaars te vermijden en waarbij je ook niet te ver van de Mimeacteur moet weglopen.

Als je Gabe en de Mimeacteur linksonder in het scherm hebt staan dan klik je daar de EXIT om een scherm terug omlaag te gaan. 

Je bent dan op het 4e plein scherm beland.

Loop op dit 4e scherm naar rechtsboven en klik dan de EXIT om terug te keren op het scherm met de Motoragent. 

Loop nu, met de Mimeacteur achter Gabe aan, naar de Motoragent en........De Mime gaat de Motoragent staan uitdagen en beide verdwenen dan uit beeld.

Snel....klik nu met je "Tandwielcursor" op de Motor en..........

.......Gabe luistert via de Headset naar de politieberichten en hoort dan nu dan waar de Crimescene is waar Mosley naar toe is gegaan. 

De agent komt dan terug en gilt dat Gabe bij zijn motor moet verdwijnen. 

Klik, linksonder, de Exit om weer op de plattegrond te komen en schakel over naar de "New Oreans" plattegrond. 

Op de "New Orleans" plattegrond staat nu de Crimescene, dus klik op "Crimescene" om daar nu naar toe te gaan.

Crimescene:

Mosely en zijn agenten zijn nog bezig met het onderzoek als Gabe op de Crimescene arriveert. Mosely laat Gabe het nieuwste lijk zien en dan.....

.........duikt er ene Malia Gedde op, die vanuit haar auto informeert wat er aan de hand is. Gabe is gelijk geil op die zwoele Malia Gedde maar Mosely meld dat die Malie ver buiten Gabe's "bereik" ligt. Mosely en de andere cops verlaten dan de Crimescene en uiteraard nemen ze het lijk mee. Gabe blijft alleen achter.

 We zijn hier bij het meer en de oever van het meer bestaat uit kleigrond. Achter Gabe is een lijntjes patroon getekend in het zand. Ook zie je nog de grote bloedvlek, waar het lijk lag. Rechtsonder staat een bosje hoog gras, waar het gele politietape over heen is gespannen.Bekijk, met je "brilletje" het lijntjespatroon dat in het zand is getekend. De "Narrator" meld dat er een patroon te ontdekken valt in die lijntjes. 

Open de Inventory. Plaats in inventory je cursor op het Schetsboek en rechtsklik dan tot je de "Vraagtekencursor" op het schetsboek krijgt. Klik dan op het Schetsboek en.....je cursor is dan het Schetsboek. Klik op de "Playknop" om de Inventory te sluiten en klik dan met het Schetsboek op het lijntjespatroon en......Gabe tekent de lijntjes na in het schetsboek. 

Open dus weer de inventory en zie.....Gabe heeft de tekening van de lijntjes nu in inventory staan. Bekijk die tekening met je "Boekcursor" en klik er dan in de close-up op. 

Gabe weet niet wat dit patroon betekent. Sluit alle close-ups.Kijk nu goed naar het bosje hoge gras, onder de boomtak waar het politietape aan hangt. Als je goed naar dat bosje gras kijkt dan zie je er een ruitjespatroon in. Pak het Vergrootglas uit inventory en klik dan met het Vergrootglas op die ruitjesplek in het hoge gras en.......

Gabe onderzoekt de plek met zijn vergrootglas en je ziet dit in close-up. Door het vergrootglas zie je nu die aparte plek in het hoge gras. 

Midden in het vergrootglas zie je klein groen dingetje. Blijf in de close-up en open weer de inventory. 

Pak nu het Pinchet uit inventory en klik weer op de "Play" knop om het inventoryscherm weer te sluiten. 

Klik dan met het Pinchet op dat groene dingetje, die je ziet in het midden van het vergrootglas en....

......Gabe pakt met het Pinchet het dingetje uit het hoge gras en het blijkt een Schub van een Slang te zijn. De Schub bergt Gabe op in inventory. Open de inventory weer en pak weer het Vergrootglas op en klik er, in het inventoryscherm, mee op de kleine Schub. 

Je ziet dan de Schub door het vergrootglas. Klik met je "Brilletje" op de schub en luister dan wat de "Narrator" er over vertelt.Sluit de Inventory en........

.... klik dan met je Handcursor op de kleioever van het meer en....

Gabe pakt een handvol Klei en bergt dit op in inventory. Ok....je bent klaar hier op de Crimescene en je hebt nu 42 punten. Zorg dat je de Loopcursor hebt en zoek dan de Exit top, onderaan het scherm, en verlaat dan via de EXIT dit scherm. Schakel weer naar de plattegrond van het "French Quarter" en ga dan terug naar het:

Politiebureau:

Ga weer met de Desksergeant praten en vraag hem weer naar Detective Mosely en.....Desky meld nu dat Mosely in zijn kamer is. 

Exit uit deze conversatie en klik met de deurcursor op het klapdeurtje om door het deurtje naar achter de balie te gaan. 

Klik dan met de deurcursor op Mosely's deur en.....Gabe gaat Mosely's kamer binnen. 

Praat met Mosely en vraag hem uit over alle onderwerpen, maar vooral over het "Pattern Around Bodies". 

Gebruik echter het "Coffee" onderwerp niet en ook nog niet het "Photograph" onderwerp.

Als je Mosely vraagt over de "Voodoo Murders" dan krijg je een nieuwe lijst met vragen die betrekking hebben over de "Voodoo Murders" en die je allemaal met Mosely kunt bespreken. Het is niet echt belangrijk maar je krijgt dan wat meer achtergrond informatie over de moorden die tot nu toe zijn gepleegd. Er zijn tot nu toe 7 moorden gepleegd en de "Modus Operandum" van die moorden is steeds hetzelfde. Uit elk lijk is het hart verwijdert en bij elk lijk is een stukje huid gevonden en een lijntjespatroon. Alle slachtoffers zijn van buiten New Orleans afkomstig. Als je Mosely over zich zelf vraagt krijg je ook weer een nieuwe lijst met onderwerpen, die je dan ook weer helemaal afloopt. Onthoud dan wat Mosely vertelt over "Monkey-In-The-Middle" want dit wordt later in de game belangrijk.

Het belangrijkste wat je Mosely nu echter moet vragen is over het lijntjespatroon. Dus vraag Mosely uit over de "Pattern Around Bodies". 

Mosely meld dat dergelijke lijntjespatronen bij alle 7 lijken zijn gevonden en dat hij er een rapport van heeft gemaakt. Vraag dus verder over die andere 6 patronen via "Other Six Patterns". Gabe vraagt of hij het dossier met die lijntjes tekeninghen mag inzien en dat mag van Mosely. Gabe moet het aan agente Franks vragen. 

Exit nu dit gesprek en verlaat Mosely's kantoor. Agente Franks is het meiske dat aan haar bureau haar rapport zit te typen.Klik niet met de praatcursor op Franks maar klik met het Uitroepteken op Franks om met haar te praten. Vraag Franks dan "Can you get a file for me"  en...........

Franks staat dan op om het "Voodoo Murders" dossier uit de kast te halen en ze geeft het dissier aan Gabe. 

Franks zegt dat Gabe het dossier mag inkijken maar dat ie het dossier niet mag meenemen en ook mag Gabe het dossier niet kopiŽren.

Gabe moet dus het dossier hier bekijken, dus open de inventory en klik dan met de "boekcursor" op het "Voodoo Murders" dossier om het te openen en.....je ziet dan de 6 tekeningetjes van de 6 lijntjespatronen die bij elk van de 6 eerdere lijken zijn gevonden. 

Sluit het dossier en de inventory. Gabe wil deze tekening van de 6 patronen kopiŽren, maar om dat te kunnen doen moet die Franks hier even verdwijnen. Als je probeert om Mosely's kantoor weer in te gaan gilt Franks dat Gabe eerst het dossier terug moet geven. Pak dus het "Voodoo Murders" dossier uit inventory en leg het in Frank's postbakje, dat op haar bureau staat. Ga dan terug naar Mosely's kantoor. Praat weer met Mosely en gebruik nu alleen het "Photographs" onderwerp en zeg dan "A cop/Autor photo might be nice" en........

Gabe doet Mosely de suggestie om, voor zijn boek, samen op de foto te gaan en.....Mosely vindt dit een prima idee en hij gaat Franks halen, want Franks is ook de politiefotograaf. 

Mosely en Franks komen dan terug  en Franks neemt dan de foto.

Als de foto genomen is vraagt Mosely of Gabe nog iets heeft en krijg je een lijstje met opties. 

Dit is Gabe's kans om Franks hier in het kantoor te houden, dus klik op "Hold on a Sec while I go check my hair" en......

......Gabe loopt het kantoor uit, zogenaamd om zijn haar te gaan kammen. Franks blijft in Mosely's kantoor wachten.....

.....Snel....pak het "Voodoo Murders" dossier terug uit Franks postbakje

Loop naar het fotokopieerapparaat en pak het "Voodoo Murders" dossier uit inventory en klik ermee op het Kopieerapparaat en.....

.........Gabe maakt een kopie van het dossier.

Als het kopiŽren klaar is pak je het originele dossier terug uit inventory en leg je het terug in Franks postbakje. Ga dan terug naar Mosely en.......Franks neemt dan weer een foto en verdwijnt het kantoor weer uit. Wel.....voor nu ben je klaar met Mosely, maar we komen hier nog een paar keer terug. Verlaat Mosely's kantoor weer en verlaat dan het politiebureau, via het klapdeurtje en de buitendeur. Via de "French Quater" plattegrond ga je dan nu naar de:

Dixieland Drug Store:

Wille, de uitbater van de Dixieland Drug Store, staat achter de toonbank. Praat niet gelijk met Willie. Links naast de winkeldeur hangt een poster op de muur. Bekijk die Poster. Het is een reclameposter voor "Papa Legba's Power Drawing Incence" en voor "Master Power Oil". Op de linker glazen toonbank staat een bordje. Bekijk dat bordje en je leert dat je bij besteding van 50 dollar een gratis flesje "Lover Come Back olie" of een flesje "Master Gamblin' Olie" krijgt.

Als je de poster en het bordje bekeken hebt ga je met Willie praten. Alweer....je kunt Willie over alles en nog wat vragen, maar het belangrijkste waar je nu met Willie over moet praten is over de "Voodoo Murders" en over "St. John's Eve". Vraag Willie dus over de "Voodoo Murders" en hij zegt......"Cabrit sans cor"....en Gabe is daar heel verrast over en wil weten wat dit betekent. 

Vraag Willie dus verder uit over "Cabrit sans cor" maar hij ontkent keihard dat hij deze woorden heeft gezegd. Vraag Willie verder over "St. John's Eve" en......Willie verteld dat "St. John's Eve" voor Voodoo aanhangers het belangrijkste feest is. 

NB: Je kunt Willie ook "Cabrit Sans Cor" horen zeggen als je hem de foto toont van het 7e lijk. Pak daartoe dan die foto uit inventory en klik ermee op Willie. Je moet dan wel eerst uit het gespreksscherm gaan. Als je Willie echter al gevraagd hebt over de "Voodoo Murders" en "Cabrit San Cor" en je toont hem dan de foto dan gilt ie weer dat ie er niets over weet.

Ok.....verlaat de winkel en reis, via de "French Quarter" plattegrond, terug naar de:

St, George Bookshop:

Nadat Grace en Gabe elkaar hartelijk hebben begroet komt Bruno de shop binnen. Bruno is Gabe's buurman en hij heeft een bloemenwinkel. Bruno probeert al jaren om het Slangenschilderij, dat bij Grace aan de muur hangt, van Gabe te kopen. En ook nu vraagt Bruno of Gabe hem het schilderij wil verkopen. 

Gabe wil echter het schilderij nu niet verkopen en hij heeft een gierende hekel aan Bruno. Toon dus Gabe's ware aard door Bruno een belediging naar zijn hoofd te slingeren, dus zeg bijvoorbeeld "Are you ready to drop dead today?".....en......beledigd verlaat Bruno dan de shop.

Als Bruno de shop heeft verlaten ga je praten met de lieftallige Grace en vraag je haar nu om wat "Research" te gaan doen en dan zeg je "Check out Malia Gedde" en...

Grace zal die Malia Gedde gaan "doorlichten" en in dag 2 zal ze het resultaat van haar onderzoek hebben. Sluit het gesprek af en.........

......Dag 1 is dan nu TEN EINDE.........en je hebt 58 punten verdient........

Grace trekt haar jas aan en gaat naar huis en Gabe gaat naar bed en heeft weer een nachtmerrie. 

Je zit dus het introfilmpje weer maar er is een verschil want in zijn nachtmerrie wordt Gabe nu in een boom opgeknoopt. Je beland dan in

Dag 2:

St.George Bookstore:

Grace zit al weer achter haar bureautje en ze heeft de verse ochtendkrant weer op de toonbank gelegd. Gabe komt weer gapend zijn kamer uit en tapt weer een mok koffie en vraagt Grace of ze al meer weet over die Malia Gedde en dat blijkt het geval te zijn. Grace weet inmiddels heel veel over die zwoele Malia en het adres van Malia wordt nu ook op de plattegrond gezet. Je begint dag 2 met 59 punten.

Bij het koffieapparaat ligt de verse ochtendkrant. Pak de krant op om de berichten door te lezen. 

Gabe leest weer een artikel over de Voodoo Murders en een artikel over de historie van Jackson Square. Ook leest Gabe zijn horoscoop en die is Gabe vandaag niet gunstig gezind. Door het lezen van de dagelijkse krant heb je weer een punt verdient. Praat even met Gracie en vraag haar of ze nog "Messages" voor Gabe heeft, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Verlaat de Bookshop en reis, via de "French Quarter" plattegrond, naar het:

Politiebureau:

In het politiebureau is een elektricien bezig de thermostaat, bij de deur van Mosely, te repareren. Als Gabe binnen stapt is de elektricien blijkbaar klaar want hij verdwijnt. Ga door het klapdeurtje naar binnen en bekijk dan de thermostaat ( brilletje). De Narrator meld dat de monteur de veiligheidsklep verwijdert heeft. Klik met je Tandwielcursor op de thermostaat en.....

Je ziet de thermostaat dan in close-up. Je hebt weer de 2 zwarte pijltjes. Het rode pijltje van de thermostaat staat op 50, 60, of 80 graden. Zet het rode pijltje nu op 90 graden en dat doe je door je muis te bewegen tot het rode pijltje op 90 staat en dan te klikken. 

Exit dan uit de close-up en....je hebt weer een punt verdient.  Ga Mosely's kantoor binnen. Gabe en Mosely begroeten elkaar weer aller hartelijks en Gabe neemt weer plaats. Omdat Gabe zojuist de thermostaat op 90 graden heeft gezet krijgt Mosely het warm en hij trekt zijn gele colbertje uit. Bekijk Mosely's gele colbertje met je "brilletje" en......De Narrator meld dat Mosely's politieschild in de borstzak van het colbertje zit. 

Gabe heeft het plan om Mosely's politiepenning eventjes te "lenen". Praat met Mosely en gebruik nu alleen het "Coffee" onderwerp en.....Gabe vraagt om een kop koffie en Mosely verdwijnt even om een kop koffie te gaan halen. Als Mosely het kantoor heeft verlaten klik je snel met de handcursor op het gele colbertje en.....Gabe jat de politiepenning van Mosely uit de borstzak van het colbertje. Je hebt net genoeg tijd om de penning te jatten.

 Mosely komt dan terug met een beker koffie, die Gabe tegen heug en meug leegdrinkt. Verlaat Mosely's kantoor en het politiebureau en reis terug naar:

Jackson Square:

Gabe beland weer op het 1e plein, waar in Dag 1 de motoragent stond. De 2 muziekanten staan weer bij de boom hun muziek te spelen. Loop, bij de 3 muzikanten, een scherm omhoog, naar het scherm waar de Drummer zit. Op het grasveldje zit hier nu een Artiest te schilderen. 

Ga praten met de Artiest maar doe dit met de uitroeptekencursor, dus met de "Onderzoekcursor". Als je met het Vraagteken (Interrogate) op de Artiest klikt dan wil hij niet met Gabe praten. Blijf met de Uitroeptekencursor op de Artiest klikken tot Gabe vraagt of de Artiest het erg vindt dat hij blijft staan kijken.

De Artiest is bezig met een schilderij van de grote kerk en hij gebruikt daarvoor allerlei geometrische "gereedschappen", De Artiest is eigenlijk een architect en het kunstschilderen is een hobby van hem. Als de Artiest geen nieuwe dingen meer te vertellen heeft dan loop je een scherm naar links maar ga dan meteen weer terug naar de Artiest en......zie....de wind blaast de tekening van de Artiest weg en de Artiest gaat achter zijn tekening aan rennen. 

Volg de Artiest naar het linker scherm en zie......de tekening van de Artiest is achter het hek beland van het standbeeld. De Artiest probeert zijn tekening te pakken maar hij kan er niet bij en mopperend gaat de Artiest terug naar zijn ezel.. Loop ook terug naar de Artiest en ga weer met de arme jongen praten via de Uitroeptekencursor. Loop dan weer terug naar het linkerscherm en loop omlaag naar de Tekening, die achter het ronde hek ligt. Probeer de Tekening nu te pakken, maar......Ook Gabe kan de tekening niet pakken....de tekening ligt te ver weg. 

Loop een scherm omlaag en......Op dit scherm is nu een jonge knaap aan het tapdansen en er staat nu een Hotdogverkoper. 

Ga praten met de tapdansende knaap en doe dit weer met de Uitroeptekencursor en doe dit een paar keer. De knaap vraagt om geld, of om iets te eten, en dan wil hij wel een verzoeknummertje dansen. Gabe heeft geen geld, dus hij moet iets anders verzinnen om die knaap zover te krijgen dat ie de Tekening wil gaan pakken. De knaap wil ook wel iets te eten als betaling aannemen, dus wellicht heeft ie trek in een Hotdog. Helaas heeft Gabe dus geen geld om een Hotdog te kopen, maar hij heeft wel de Cadeaubon van de Bookstore bij zich. Pak dus de Cadeaubon uit inventory en klik ermee op de Hotdogverkoper en.......

De Hotdogverkoper is maar al te "eager" om een Hotdogje te ruilen voor een cadeaubon van $20,-. Gabe heeft dus nu een Hotdog, dus geef de Hotdog aan de tapdansende knaap en.......De knaap slurpt de Hete Hond met smaak  naar binnen en hij wil nu wel een verzoeknummer voor Gabe doen. Klik weer met de Uitroeptekencursor op de tapdansende knaap en.....

.......kies dan uit de lijst met mogelijkheden die nu verschijnt de optie "Can you fit through the bars of the statue" en........

........Gabe  en de knaap lopen omhoog en de knaap kruipt door het hek om de Tekening te pakken........

Gabe heeft nu dus de weggewaaide tekening van de St. Louis Kathedraal van de Artiest. Ga dus terug naar de Artiest en geef hem zijn tekening terug. 

De Artiest is Gabe zeer dankbaar en wil wel wat terug doen. Pak dus de schets van het lijntjespatroon, van de Crimescene, uit inventory en klik ermee op de Artiest en.....Gabe vraagt of de Artiest het hele patroon kan reconstrueren, uitgaande van dit ene kleine stukje van het patroon. Maar de Artiest meld dat hij meer nodig heeft dan alleen maar dit ene kleine stukje. Open de Inventory dus weer en pak er nu dan de kopie van de 6 andere lijntjestekeningen uit en geef deze tekening nu ook aan de Artiest en.....De Artiest meld dan dat hij met behulp van de 7 tekeningetjes het gehele patroon wel kan reconstrueren en dat Gabe het morgen wel kan komen ophalen.

Gabe moet dus wachten tot morgen voor de gereconstrueerde tekening. 

Loop een scherm terug omlaag en zoek dan de Exit om terug op de "French Quarter" plattegrond te landen en reis dan nu naar het:

Historical Voodoo Museum:

Gabe wordt verwelkomt door Dr. John, de uitbater van dit tamelijk creepy museum. Door het raam zie je een Voodoo Drummer, die buiten op zijn Voodoo drum staat te rammen. Boven het raam zit een Ventilator. De Ventilator staat uit. Links naast ingang zit een schakelaar aan de muur. 

Klik met je Tandwielcursor op de Schakelaar om de ventilator aan te zetten en......de slang, die achter Dr. John bovenin de kast lag te slapen, wordt kwaad want de slang krijgt last van de tocht. Dr. John vindt dit niet leuk dus Gabe zet snel de ventilator weer uit. Ga nu uitgebreid praten met Dr. John, via de Vraagtekencursor, en gebruik in dit gesprek alle opties tot Dr. John er nergens meer iets nieuws over heeft te melden. Je bent hier wel even mee bezig want die Dr. John heeft heel wat te melden over Voodoo. Via het "Voodoo" onderwerp kun je dan Dr. John verder vragen over  "Historical Voodoo" en over "Current Voodoo". 

Via "Historical Voodoo"krijg je de naam van Marie Leveau en dit levert je een punt op. Via "Current Voodoo" onderwerp krijgt Gabe het adres van een Voodoo Priesteres genaamd Magentia Moonbeam, en dit levert weer een punt op. Vraag verder uitgebreid over Marie Leveau want dit levert je weer een punt op en Gabe weet dan dat het die Marie Leveau begraven ligt op Begraafplaats 1. 

Als je Dr. John totaal hebt uitgeput dan neem je afscheid en verlaat je het museum door met je voetje in de deuropening te klikken. Op de "French Quarter" plattegrond staat nu dan ook de "Moonbeam Residence" locatie maar ga daar nog niet naar toe. Ga nu eerst naar "St. Louis Cemetery 1" dus klik op de Engel:

St. Louis Cemetery 1:

De beheerder van de begraafplaats staat het gras aan te vegen en loopt dan weg.  Vanwege de drassige grond waarop New Orleans is gebouw kunnen overleden mensen niet simpel weg in een gedolven graf worden begraven en dus staat Begraafplaats 1 vol met stenen grafhuisjes, de zogenaamde Tombes. 

Op het 1e grafhuis die je ziet  is een serie rode symbolen getekend. Als je het grafhuisje bekijkt dan meld de Narrator dat dit de tombe van Marie Leveau, de "Voodoo Queen" van New Orleans, is. Rondom de Tombe hebben aanbidders van die Marie hun offers, zoals vazen en bloemen, gelegd en bij de hoek ligt een rode steen. Als je de Marie Leveau Tombe bekeken hebt dan loop je een scherm naar rechts, alwaar de beheerder verder met zijn werkzaamheden bezig is.

Ga praten met de beheerder en vraag de man uit over "Marie Levenau" en dan over de "Other Marked Tombs".

De beheerder vertelt dus over de Tombe van Marie Levenau en dat haar bewonderaars geheime boodschappen op haar Tomb schrijven. Ook meld de Beheerder dat er nog andere grafhuisjes zijn waar ook van die rode symbolen op staan en hij meld dat die Dr. John, van het Voodoo Museum, onlangs het graf van Marie Levenau heeft bezocht. Via "Other Marked Tombs" kom je erachter dat de Beheerder het heeft over de graftombe van een rijke en welbekende persoon uit New Orleans, maar de beheerder wil de naam niet noemen.  Je hebt weer 2 punten verdient door de Beheerder te bevragen over Marie Levenau en Other Marked Tombs. Uiteraard kun je ook over alle andere onderwerpen praten met de Beheerder maar het levert geen punten op en het is ook niet echt van belang.

Exit dit gesprek en loop terug een scherm naar links, naar de Marie Levenau Tombe. 

Klik nu, met je "brilletjescursor" op de rode symbolen, die op de Marie Levenau Tombe zijn getekend. 

Je beland in de close-up van die symbolen. Die rode symbolen zijn dus allemaal kruizen. 

Open de inventory en pak er het schetsboek weer uit en klik dan met het schetsboek op de rode symbolen en..........Gabe tekent de symbolen over in het schetsboek. 

Bij de hoek van de Tombe ligt een kleine rode Steen op de grond. Pak de rode Steen. 

Verlaat de Begraafplaats via de Exit in de hoek linksonder in het scherm, en ga nu, via de "French Quarter" plattegrond naar de:

Moonbeam Residence:

Magentia Moonbeam ontvangt Gabe hartelijk en ze nodigt Gabe uit om te gaan zitten. Naast Magentia's stoel staat een kooi en in die kooi ligt een groene slang en ook een rode slangenhuid in. Bekijk de slang in de kooi zodat de Narrator over de slang en de slangenhuid vertelt. Ga dan praten met Magentia. Vraag Magentia over "St. John's Eve". Magentia vertelt uitgebreid over St. John's Eve en je hebt weer een punt verdient.

Als Magentia alles heeft vertelt over "St. John's Eve" vraag je haar verder uit over "Snakes" en over "Animal Masks". Magentia vertelt dan over haar slang Grimwald, slang in de kooi. Vraag verder over "Grimwald" en je krijgt dan een nieuwe lijst met gespreksstof. Gebruik alle opties in deze lijst maar bewaar de optie "Would you Show me how you handle Grimwald" voor het laatst. Vraag eerst de andere Grimwald vragen.

Gabe heeft op de Crimescene een schubje van een slangenhuid gevonden en hij wil die schub nu vergelijken met een schub uit Grimwald's huid. Maar Magentia weigert om Gabe een schub uit Grimewald's huid te geven. Zeg dus uiteindelijk "Would you Show me how you handle Grimwald?" en.........

Magentia gaat nu haar dansje met Grimwald voor Gabe opvoeren.......

Snel....zodra je controle terug hebt klik je snel met je handcursor op de rode Slangenhuid, die in de kooi ligt en..........

....Gabe staat op en loopt naar de kooi en jat de rode slangenhuid uit de kooi en gaat dan snel weer zitten

Magentia is dan ook klaar met haar dansje en gaat ook weer zittenOpen de inventory. Pak in inventory het Vergrootglas op en scroll dan door de inventory naar de rode Slangenhuid. Klik met het Vergrootglas op de rode Slangenhuid om het in close-up te bekijken. 

De Narrator meld dat de schub van de Crimescene en deze rode slangenhuid niet overeenstemmen. De Crimescene schub is dus niet afkomstig van deze rode slangenhuid.  Exit uit de close-up maar blijf in de inventory.  Pak nu de schets van de rode kruizen, van de Tombe van Marie Levenau, uit inventory en klik ermee op Magentia en.........

Magentia verteld dat die rode kruizen een "Voodoocode" is waarmee VoodooÔsten elkaar geheime boodschappen doorgeven. Magentia  "vertaalt" de rode symbolen voor Gabe en geeft de schets dan terug aan Gabe. Klik in Inventory met de boekcursor op de schets en je ziet dan dat Magentia elk symbool vertaalt heeft in een letter. 

Sluit de inventory en klik dan de "Exit", tussen de rode gordijnen en.....Gabe neemt afscheid en je beland weer op de "French Quarter" plattegrond. Ga nu naar de:

Dixieland Drug Store:

Een oudere dame.......komt vlak achter Gabe de Store binnen en ze dringt eigenlijk een beetje voor. 

De dame is Madame Cazaunoux en ze heeft een paar problemen waar ze met Willy over praat. Luister goed naar het gesprek tussen Madame Cazaunoux en Willy want dit is belangrijke informatie voor Gabe. Als Madame Cazaunoux de zaak weer heeft verlaten bekijk je eerst even de items die Willy in de diverse glazen toonbanken heeft staan.  Bekijk ook de Krokodilpop die bij de winkeldeur staat. Ga dan praten met Willy. Vraag Willy nu uit over "Animal Masks"  Via het "Animal Masks" onderwerp verteld Willy over Willy Junior, de grote opgezette krokodil, die bij de winkeldeur staat. Vraag verder over "Willy Jr." en je ervaart dat Gabe Willy Jr kan kopen voor $100,-. Oeps....dat is een smak geld voor Gabe en dat heeft ie dus niet. Als je vraagt over Madame Cazaunoux dan krijgt Gabe te horen dat Willy geen informatie verstrekt over zijn klanten. Neem afscheid van Willy en verlaat de Store. Je beland weer op de "French Quarter" plattegrond. Open nu de "New Orleans" plattegrond en reis dan naar het Gedde huis.

Malia Gedde:

Gabe is bij het Gedde huis. Op de voordeur zit een koperen deurklopper. Klik met je tandwieltjes op de deurklopper en....Gabe klopt aan en de butler doet open en vraagt wat Gabe wil. Zeg "I'd like to see Malia Gedde. please", maar de butler wil Gabe niet binnen laten. Zeg: "I do have official business" en pak dan Mosely's politiepenning uit inventory. Klik met Mosely's penning op de butler en.....

Gabe liegt dus dat ie detective Mosely is en de butler brengt hem naar de salon alwaar Gabe geduldig op Malia Gedde gaat wachten. De sensuele Malia Gedde verschijnt dan. 

Praat met de Malia en vraag haar over alles en nog wat uit en als laatste gebruik je de "Flirt with her" optie en....

Gabe probeert Malia een beetje op te geilen maar ze trapt er niet. Malia heeft Gabe herkent van de Crimescene en ze weet dus dat hij geen detective is. Het einde van het liedje is dat Gabe door de butler het huis uit wordt gezet.  Klik de Exit en schakel terug naar de "French Quarter" kaart en ga nu terug naar de:

St. George Book Shop:

Gracie is "trilled" dat Gabe terug is, maar dat is niet echt waar. Praat met Grace en vraag haar om "Research" te doen naar die Madame Cazaunoux. 

Sluit dan af en.....Grace meld dat het sluitingstijd is en ze gaat naar huis.

Gabe gaat ook maar naar bed, alleen, en heeft weer de gebruikelijke nachtmerrie, waarin  nu een dolk verandert in een slang en dan zijn we beland in:

Dag 3:

Het is weer ochtend en Grace zit alweer achter haar bureau als onze held weer geeuwend zijn slaapkamertje uit komt gestrompeld. Grace meld dat ze boodschappen heeft voor Gabe en ook meld ze dat er een aantal  Cazaunoux staan vermeld in het telefoonboek. Gabe moet zelf maar uitzoeken wat het juiste nummer is van die Madame Cazaunoux.  Gabe tapt dan eerst weer een bak koffie en dan volgt er een conversatie met Gracie over Gabe's gevoelens voor die zwoel sensuele Creoolse Malia Gedde en dan.........Stapt Bruno binnen.

Bruno wil nog steeds het Slangenschilderij, van Gabe's vader, kopen. Wel.....Willy, van de Dixieland Drug Store, vraagt $100,- voor zijn krokodilkop Willy Jr, en Gabe heeft nog geen ene dollarcent. Dus Gabe heeft geld nodig en dus moet hij nu wel het schilderij verkopen. 

Vraag dus aan Bruno "How much would you give me for it?"  en.....Gracie bemoeit zich ermee want zij is het er niet mee eens dat Gabe het schilderij van paps wil verpatsen. Gabe is nu echter eenmaal een klerelijer, dus gil "Stay out of this, Grace"  en......... Bruno meld dan dat hij $100,- wil dokken voor het schilderij. Grace vindt $100,- veel te weinig, maar tja.....who cares wat Grace vindt......Zeg dus "Fine. It's yours" en......Bruno dokt snel de $100,- en krijgt het schilderij en smeert hem snel de shop uit. 

Gracie is verontwaardig en ze laat dit blijken ook. Ok.......schilderijtje kwijt maar 100 bucks rijker. Praat nu met Grace, via de Vraagtekencursor, en vraag of ze boodschappen (Messages)heeft, en blijf dat weer doen tot Grace meld dat ze geen nieuwe boodschappen meer heeft.

Mosely heeft dus gebeld met de mededeling dat ie een verdachte gaat ondervragen en dat Gabe daar bij kan zijn. Die man uit Duitsland, Wolfang Ritter, heeft ook weer gebeld en hij claimt nu dat hij familie van Gabe is. Grace heeft het telefoonnummer van die Ritter genoteerd voor het geval Gabe de man toch wil terugbellen. Vraag Grace dus om het telefoonnummer van Ritter (Ritter's Phone Nbr) en zij zal het Gabe geven als je het gesprek beŽindigd, dus Exit uit het gesprek en Grace geeft het telefoonnummer van Ritter aan Gabe.

Grace heeft de verse ochtendkrant weer op de toonbank gelegd, dus pak de krant weer op en...meneer Knight browst de krant weer door en leest dat er vandaag in de "Tulan Universiteit" een lezing over "Afrikaanse Religie" wordt gegeven. 

Het artikel over de lezing in de Tulane Universiteit is interessante info en het levert je weer een punt op. De "Tulane Universiteit" is nu een locatie waar Gabe heen kan gaan. Ok.....als je Grace gevraagd hebt over "Messages", de krant hebt gelezen en het Slangschilderij aan Bruno hebt verkocht dan ga je, via het gordijn bij Grace, naar Gabe's slaapkamer. Als je deze walkthrough tot nu toe tot de letter hebt gevolgt dan heb je in DAG 1 al de pot Haargel uit Gabe's badkamer gepakt. Heb je dat toen niet gedaan dan pak je die pot Haargel nu.

Rechts in de hoek, achter het bed, staat een lage kast. Helemaal rechts op de lage kast staat een rode Zaklantaren. Pak de Zaklantaren, die dan naar de inventory verdwijnt. 

Links staat Gabe's bureau en helemaal rechts op het bureau staat een telefoon. Gabe moet nu die Wolfgang Ritter opbellen en ook die Madame Cazaunoux, want hij moet het adres van die Madame Cazaunoux te weten zien te komen. Grace heeft Gabe het telefoonnummer van die Wolfgang Ritter gegeven en dat papiertje heeft Gabe opgeborgen in inventory. Open dus de Inventory en zoek het Telefoonnummer van Wolfgang Ritter op. Het nummer is 4909-324-3333. 

Ook heeft Gabe een telefoonboek in inventory. Klik in inventory met de Boekcursor op het telefoonboek en....je ziet dan de C-pagina waarop 4 Cazaunoux telefoonnummers staan vermeld. Ik zal je gelijk maar melden dat Madame Cazaunoux's nummer 555-1280 is. Op de linker pagina zie je een advertentie van een dierenarts, de "Cajun Critters Veterinary Clinic". Deze kliniek is gespecialiseerd in het behandelen van honden en het telefoonnummer van de kliniek is 555-6170

Sluit de inventory en klik met je tandwielcursor op de Telefoon en.,....in je scherm verschijnt dan het toetsenbord van de telefoon. Boven de cijfertoetsen zie je een "On", "Of" en "Mem" toets. Klik op de "On" toets om de telefoon aan te zetten, het "On" lampje brand dan. Gabe wil eerst met die Wolfgang Ritter bellen, dus klik op de toetsen: 4909-324-3333 ( de cijfers verschijnen onder in het display), en.....Gabe krijgt contact met Schloss Ritter in Duitsland en dan praat hij met Wolfgang Ritter.

Wolfgang Ritter vertelt dat hij de broer van Heinz Ritter is, dus Wolfgang Ritter is Gabe's oom. Wolfgang zegt dat Gabe in groot gevaar verkeert en hij wil dat Gabe naar hem toe komt. Gabe voelt hier echter weinig voor. Wolfgang dringt aan, maar Gabe piekert er niet over om naar Duitsland te vliegen. Wolfgang beloofd dan om zijn Dagboek naar Gabe op te sturen en Gabe beloofd dat hij dat Dagboek zal doorlezen.

Het gesprek is dan vanzelf afgelopen. Ok...dat was Wolfgang Ritter, nu die Madame Cazaunoux opbellen. Klik dus weer met de Tandwielcursor op de telefoon en zet de telefoon weer op "On". Toets dan het nummer van Madame Cazaunoux, 555-1280 in en.....Gabe krijgt die Madame Cazaunoux aan de lijn..

....Gabe doet zich voor als een vriend van Willy, van de Dixieland Drugstore, en hij zegt dat er een bestelling voor Madame Cazaunoux is afgeleverd. Maar de beste Madame wil er niets van weten . Je hoort echter dat Madame Cazaunoux een hondje heeft en dat het beest Castro heet. Het "gesprek" is weer afgelopen. Gabe moet dus iets anders verzinnen om achter het adres van dat Cazaunoux mens te komen. Pak de Telefoon weer op, klik weer op "On" en toets dan het nummer van die dierenarts in, 555-6170. Je krijgt Melissa aan de lijn. 

Vraag Melissa "Do you have a Madame Cazaunoux as a clien"? Dat blijkt zo te zijn en Gabe vraagt Melissa nu om het adres van Madame Cazaunoux. Melissa wil het adres echter niet zo maar vertellen, ze wil eerst weten wie Gabe is. Gabe moet dus even liegen, dus zeg "I'm worried about Castro, He's missed three dance  lessons", en.....Melissa geeft dan alsnog het adres van Cazaunoux. Je hebt nu 112 van de mogelijke 342 punten .Ga terug naar de winkel en klik dan met je deurcursor op de winkeldeur, want het is tijd om naar buiten te gaan. Reis via de "French Quarter" plattegrond naar het:

Politiebureau:

Klik met de deurcursor op Mosely's deur en.....Gabe Mosely's kantoor weer binnen en......Wel.....Mosely heeft ondertussen gemerkt dat Gabe zijn penning heeft gejat  hij eist het ding terug. 

Mosely gaat dan verder met de ondervraging van de verdachte, een jonge Junk die Crash wordt genoemd. Crash is echter doodsbang voor degene die achter de Voodoo Murders zitten, en hij weigert dus om ook maar iets te vertellen. Crash beseft dat alleen al het feit dat hij is opgepakt al een doodsvonnis voor hem betekent. Crash wordt dan naar de cel teruggebracht.

Je kunt dan even met Mosely gaan praten, over de "Case status", maar ook dit levert niet veel op, dus verlaat het politiebureau weer en reis naar:

Jackson Square:

Gabe is dan terug op het 1e Jackson Square scherm. Ga een scherm naar links en dan een scherm omhoog en.......Madame Lorelei, een waarzegster, heeft haar "tentje" opgezet op het plein.Bekijk de waarzegster met je "brilletje"" en....De Narrator vertelt je dat Madame Lorelei een levende Boa om haar nek draagt. 

Blijf gewoon even staan wachten en.......Madame Lorelei staat dan op om haar dansje te gaan uitvoeren. 

 

Terwijl Madame Lorelei aan het dansen is klik je op haar met je Handcursor en.......

...Madame Lorelei gaat dicht tegen Gabe aan staan geilen en Gabe vindt dit uiteraard niet verkeert. 

Madame doet dan iets met Gabe met haar 2 sluiers en......... die rode Sluier valt dan op de grond.

 Als het dansje is afgelopen, en Madame Lorelei weer is gaan zitten, pak je snel de rode sluier van de grond.Open de inventory en pak het Vergrootglas op en scrol dan omlaag door de inventory naar de rode Sluier. Klik met het vergrootglas op de rode sluier en....

Door het vergrootglas ziet Gabe dan dat er een groene slangenschub op de rode sluier. Klik de EXIT, naast het close-upscherm, en....je bent dan terug in de inventory. Pak nu het Pinzet op en scroll weer omlaag naar de rode sluier en klik dan met het Pinzet op de sluier om de slangenschub uit de sluier te pakken.   Je hebt dan een groene schub in inventory.....Scrol weer omhoog en pak nu weer het Vergrootglas op en scrol terug omlaag en klik nu met het vergrootglas op de groene schub om deze nu in close-up te bekijken en....

......de Narrator vertelt dan dat deze schub niet overeenkomt met de schub die Gabe op de Crimescene heeft gevonden. Sluit de close-up en pak dan de rode Sluier uit inventory en klik ermee op Madame Lorelei om haar de sluier terug te geven en......uit dankbaarheid "leest" Madame Lorelei dan Gabe's handpalm maar......Oeps......Madame Lorelei schrikt enorm van wat ze in Gabe's handpalm "leest" en in paniek rent ze dan weg.

Loop een scherm naar rechts en......Gabe is terug op het pleinscherm waar ook de Drummer weer zit en waar ook de Artiest weer staat. Wel.....inmiddels zal de Artiest de tekening voor Gabe wel af hebben, dus klik met de Uitroeptekencursor op de Artiest en......De Artiest geeft Gabe dan de "Vťvť" tekening, waar hij zelf een "Unheimisch" gevoel bij heeft.

Bekijk deze tekening in Inventory in close-up en klik er op met je "brilletje"....het is dus een mooie reconstructie van de patronen die op de diverse Crimescene gevonden zijn.

Ok....loop een scherm omlaag en klik dan de EXIT, linksonder, om terug te geraken op de plattegrond. Reis nu weer naar de:

Dixieland Drugstore:

Pak de $100,- uit inventory en geef het geld aan Willy en...

...Gabe wordt nu de trotse eigenaar van het Krokodillenmasker. Omdat Gabe nu hier $100,- heeft uitgeven krijgt hij nu ook zijn gratis flesje "Master Gamblin' Olie".  Verlaat de winkel. Op de "French Quarter" plattegrond klik je nu weer op 1 van de 2 "New Orleans Map" knoppen om de overzichtsplattegrond te openen en dan klik je op het icoon van de Tulane Universiteit om daar nu naar toe te gaan

Tulane Universiteit:

Professor Hartridge gaat beginnen met zijn college over "African Religio" en dan met name over Voodoo en Voudoun. Gabe gaat in de zaal zitten om het hele verhaal van de professor op te nemen met zijn cassetterecorder. Wel...er zit niets anders op dan het voorbeeld van Gabe te volgen....

Zit het dus uit.....maar luister ondertussen aandachtig naar wat de professor allemaal vertelt en kijk ook naar de diashow waarmee de prof zijn verhaal opluistert.....Gabe zou Gabe niet zijn als hij niet halverwege de lezing in slaap valt en een nachtmerrie krijgt.......Je scherm is dan even donker en dan verschijnt er een doodskist en.....wordt Gabe wakker gegild door de professor die meld dat de lezing afgelopen is. De studenten verlaten de zaal en de professor duikt zijn kamer in.

In de linker hoek van het podium is de deur waar de professor door is verdwenen, dus klik met je deurcursor op die deur en.......met veel tegenzin staat Gabetje op en hij verdwijnt door die deur het kantoor van de professor in, die hem niet al te vriendelijk ontvangt. Praat met de professor, via de vraagtekencursor, en vraag de prof dan over alles en nog wat, maar vooral over "Cabrit Sans Cor" en over "Human Sacrifice". 

"Cabris Sans Cor" betekent "Geit zonder Horens" en hiermee wordt dus een Menselijk offer bedoeld. 

Als je alles aan de professor gevraagd hebt dan Exit je het gesprek. Pak dan de Vťvť tekening uit inventory en klik ermee op de professor en....

....de prof vindt de Vťvť tekening heel interessant en hij loopt er mee weg om er een kopietje van te maken. De prof komt dan terug en hij is helemaal wilt van de Vťvť tekening. De professor wil deze "Vťvť" nader onderzoeken en hij zal Gabe opbellen om zijn bevindingen aan Gabe te melden. Pak nu de Moordfoto uit inventory en klik ook hiermee op de professor en....De professor meld dat het moordritueel heel erg Voudoun is.

 Als je alles met de professor hebt besproken en je hebt hem de Vťvť tekening en de moordfoto laten zien dan ben je hier klaar. Klik met je loopcursor in de deuropening om terug te keren naar de collegezaal en klik dan met je deurcursor op de EXIT deur, links naast het prikbord, om terug te keren op de New Orleans plattegrond. Schakel terug naar de "French Quarter" plattegrond en ga dan nu naar Madame Cazaunoux:

Madame Cazaunoux:

Op Madame's groene voordeur steekt een koperen deurklopper. Klik met je Tandwieltjes op de deurklopper om aan te kloppen en........

.......Madame Cazaunoux doet open en ze wil weten wie er voor haar deur staat. Geef 1 van de 3 mogelijke antwoorden. 

Het maakt niet uit wat je hier nu zegt want Madame Cazaunoux vertrouwt niemand en wil niet met Gabe praten. Dus zeg uiteindelijk "Wrong house. Never mind" en.....Madame smijt de deur dicht. Wel....er moet een andere benadering gevonden worden om de Madame te ondervragen. Schakel over naar je loopcursor en klik dan de EXIT, middenonder in je scherm en....je beland terug op de "French Quarter" plattegrond. Ga nu naar de:

St. Louis Cathedral:

Het kerkorgel is flink aan het jengelen als Gabe de kathedraal binnen stapt. 

Helemaal aan de voorzijde van de rechter rij kerkbankjes zie je een deur in de muur. 

Klik met de deurcursor op die deur en......Gabe beland in de omkleedkamer van de priester. 

De kledingkast staat open en in het rechter deel van de kast hangt o.a een zwart priestershirt.

Klik met je handje in het rechter deel van de kast en....Gabe jat het zwarte priestershirt uit de kast. Nu nog zo'n wit priesterboordje vinden...... In het linker deel van de kast zie je schappen en het onderste schap ligt vol met witte priesterboordjes. Klik met je Hand op dat onderste schap en......Gabe jat een witte priesterboord. Schakel terug naar de loopcursor en klik dan de EXIT om terug te keren in de grote kerkzaal. Zoek dan, links van het kerkorgel, de EXIT om der kerk weer te verlaten. Reis terug naar:

Madame Cazaunoux:

Klop nu niet meteen weer op Madame Cazaunoux voordeur. Open de inventory en scroll door de inventory omlaag naar het zwarte priestershirt. Het shirt heeft ook al het witte boordje. Pak het Priestershirt op en sluit de inventory en klik met het shirt op Gabe en......Gabe "trekt" zich even kuis terug om het shirt aan te trekken. Open weer de inventory en scrol nu naar de Haargelpot. Pak de Haargel op en sluit de inventory en klik met de haargel op Gabe en.......Gabe smeert zijn haar vol met de haargel en........Gabe kan zich nu voordoen als priester, Klop nu dus, via de deurklopper, op Madame's voordeur en......Madame Cazaunoux doet weer open en ze wil weer weten wie er op haar deur klopt. 

Zeg "It's Father MacLaughlin to see ye"  en.....Wel...met een priester wil Madame wel praten en dus wordt Gabe uitgenodigd om binnen te komen. Ga praten met Madame Cazaunoux, via het vraagteken, en vraag de oude dame uit over alle onderwerpen, maar vooral over "Cabrit Sans Cor".  Madame weet wat "Cabris Sans Cor" betekent maar ze denkt dat de goede Father het niet weet. Zeg dus dat je het wel weet, dus zeg "It means Goat without horns".

Blijf dan verder Madame Cazaunoux  vragen over "Human Sacrifices", "Marie Levenau", Real Voodoo Queens" en over "Voodoo Hounfour"  en........Madame Cazaunoux toont dan uiteindelijk aan Gabe een Armband, die al generaties in haar familie is en waarvan zij zegt dat het een "Evil Voodoo" object is. 

Madame Cazaunoux wil dat Father Gabe haar armband zegent en dat doet Gabe dan ook....

......Je ziet de Armband in een close-up schermpje. Wacht tot Gabe klaar is met het opzeggen van de zegeningen en open dan snel de inventory. 

Pak het brok Klei uit inventory en.......

klik met het brok klei dan, in het close-upschermpje,  op de armband en......Gabe maakt een kleiafdruk van de Slangarmband en dan moet hij de armband teruggevenIn Inventory heeft Gabe dan nu een Kleiafdruk van de Slangenarmband van Madame Cazaunoux

...dat is alles hier. Klik de EXIT om Madame te verlaten, en klik dan de EXIT om terug op de plattegrond te geraken. Gabe kleed zich eerst weer om. 

Ga nu, via de "French Quarter" plattegrond,  naar de kroeg, dus ga naar het:

Napoleon House:

Merk de Voodoo Drummer op, die je door het raam ziet. Aan 1 van de tafeltjes zitten 2 mannen een potje te schaken. Die 2 schakers heten Sam en Markus.  Aan het andere tafeltje zit een verliefd stelletje. De schaker met het grijze sportjasje heet Markus en hij blijkt steeds te winnen en daar is zijn tegenstander, Sam, niet blij mee. Ga eerst praten met de barkeeper en vraag hem over alles, maar vooral over  de "Street musicians" en "Bar Patrons".

Via "Bar Patrons" vertelt de barkeeper uitgebreid over dat verliefde stelletje en over die 2 schaakspelers en hij meld dat Sam, de schaker die al 20 jaar steeds verliest, heel erg in Voodoo zit. En dit vindt Gabe heel erg interessant. Dus vraag verder over "Sam and Voodoo" en de barkeeper vertelt het verhaal van Sam en hoe hij zijn grote liefde voor zich gewonnen heeft middels een Voodoo liefdesdrankje. Dit levert je weer een punt op. EXIT het gesprek als de barkeeper niets nieuws meer te melden heeft.

Probeer dan met die Sam, de schaakspeler, te praten. Maar Sam wil niet praten tijdens de schaakmatch. Van de barkeeper heb je vernomen dat Sam al 20 jaar elke schaakmatch verliest van zijn opponent Markus. Pak dus het flesje "Gamblin Oil" uit je inventory en klik ermee op Sam en....

 

Gabe vraagt Sam of ie een momentje heeft en Sam staat dan op om met Gabe over de "Gamblin Oil" te gaan praten. 

Sam vraagt waar het "Gamblin Oil" toe dient. Je moet Sam nu het juiste antwoord geven.....

De Barkeeper heeft verteld dat Sam een sterke hang naar Voodoo heeft, dus zeg: "This is a powerful Voodoo oil"  en dan "This Voodoo could make a NUN get lucky"  en vraag dan "Ever wonder why Markus wins every time" en......Sam drinkt dan het "Gamblin Oil" op en.......Sam wint dan, voor het eerst in 20 jaar, het potje schaak van Markus. 

Markus blijkt een slecht verliezer, maar Sam is Gabe heel erg dankbaar.Pak nu het Kleimodel van de armband van Madame Cazaunoux uit inventory en klik ermee op Sam en....Wel.....Sam is een juwelier en hij zal voor Gabe een kopie van de armband maken en Gabe kan het de volgende dag hier komen ophalen.

Verlaat de kroeg en ga Oma Knight weer even opzoeken, dus reis via de "New Orleans" plattegrond naar:

Oma Knight's Huis:

Oma verwelkomt Gabe weer hartelijk. Praat met Oma en vraag haar over Wolfgang Ritter en dan over alle andere onderwerpen waar je Oma in hoofdstuk 1 nog niet over had uitgevraagd. Oma kan niet bevestigen of die Wolfgang Ritter de broer is van Gabe's vader. Exit en verlaat Oma's huis weer en reis dan via de "French Quarter" plattegrond terug naar:

Jackson Square:

Loop weer een scherm naar links en dan een scherm omhoog en zie......Madame Lorelei, de waarzegster, is terug gekeerd. 

Klik nu met je Uitroeptekencursor op Madame Lorelei en......Oeps....Gabe ontvangt nu een waarschuwing, via Madame Lorelei, om zich niet te bemoeien met die Malia Gedde,

Madame Lorelei smeert hem dan weer. Ok.....zorg dat je weer op de plattegrond terecht komt en reis dan naar het kerkhof:

St. Louis Cemetery 1:

Loop op het kerkhof weer een scherm door naar rechts en dan nog een scherm naar rechts en......,Gabe ontmoet Malia Gedde die juist uit de graftombe van haar familie komt.Er volgt een tamelijk verhit gesprek, waarin Gabe zijn gevoelens voor Malia zeer duidelijk maakt. 

Het eind van het liedje is dan dat zwoele Malia weg rent Ok....loop terug naar het beginscherm van de begraafplaats en Exit dan en.........

........De Narrator meld dat het al laat is geworden en......Gabe gaat nu vanzelf terug naar zijn boekwinkeltje.

St. George Book Shop:

Grace verlaat de Book Shop en......loopt Malia Gedde tegen het lijf. 

Wel....kijk zelf maar verder en......Wel........het vergt niet zoveel fantasie om te bedenken hoe Gabe en Malia verder de nacht zullen doorbrengen.

Het wordt dan de volgende morgen, en dus zijn we beland in:

Dag 4:

Net voordat Grace de boekwinkel binnen gaat zien we Malia , redelijk uitgewoond na haar wilde nacht in Gabe's slaapkamertje, de boekwinkel uitkomen. Grace gaat dan aan haar werkdag beginnen en Gabe komt fris en monter zijn kamertje uit. Het valt Gabe op dat Gracie vandaag niet haar gebruikelijke begroeting declameert, maar eigenlijk zit ie er niet zo mee.

De verse ochtendkrant heeft Grace weer op de toonbank gelegd, dus lees eerst weer even het krantje door. 

GabriŽl geloofd zijn ogen niet want.......De krant meld dat de politie het onderzoek naar de Voodoo Murders heeft gesloten. 

De officiŽle lezing is dat die Moorden het gevolg waren van een oorlog binnen een onderwereld kartel en dat die oorlog nu over is.

Praat met Grace en verzoek haar (Request Research) om onderzoek te doen naar de Vťvť, dus naar de patronen die op de diverse Crimescene zijn gevonden en waar de Artiest een reconstructie tekening van gemaakt heeft. Vraag dan ook nog even of Grace boodschappen (Messages)  heeft, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Exit uit het gesprekscherm en verlaat de Book Shop en reis naar het:

Napoleon House:

Juwelier Sam zit aan de bar zijn dagelijkse portie alcohol te hijsen en..

...Gabe krijgt van Sam nu de kopie van de Slangenarmband van Madame Cazaunoux. Verlaat de kroeg weer en reis nu naar het:

Politiebureau:

Ga Mosely's kamer weer in en, na de gebruikelijke hartelijke begroeting (Hey you Wanker) meld Mosely dat de Voodoo Murders zaak officieel gesloten.  

Praat even met Mosely en vraag hem over "Case Status" en blijf dit doen tot Mosely niets nieuws meer vertelt en vraag dan of ie de zaak niet toch nog wil heropenen

Mosely heeft bevel gekregen van zijn directe chef om zich niet meer met de zaak te bemoeien. 

Mosely wil de zaak alleen heropenen als Gabe aan hem kan bewijzen dat er echt een Voodoo complot aan de gang is.

Neem afscheid en verlaat het politiebureau en reis nu naar de:

Jackson Square Overlook:(
(Het verrekijkertje op de "French Quarter" plattegrond)

Jackson Square Overlook is een groot balkon, tegenover de St. Louis Cathedral, en met uitzicht over het hele Jackson Square. Er staan 4 verrekijkers en het is de bedoeling dat Gabe door de verrekijkers kijkt om die junk Crash te zoeken. Omdat de politie de Voodoo zaak gesloten heeft hebben ze die Crash dus ook vrij gelaten, en Gabe wil graag nog even met die junkie babbelen.

Nummer de 4 verrekijkers, van links naar rechts, 1, 2, 3, 4. Klik met je tandwielcursor op kijker 1 en........Gabe kijkt door kijker 1. Met je muis beweeg je het schermpje heen en weer en omhoog en omlaag. Door kijker 1 ziet Gabe het deel van plein waar de Drummer tegen het hek aan zit en......We zien dan die Crash die naar de drummer toeloopt met de Drummer gaat praten. 

Crash verdwijnt dan een scherm naar links en vanzelf ga je uit kijker. 

Schakel terug naar je loopcursor en klik dan de EXIT, onderaan het scherm, om terug op de plattegrond te landen en ga nu naar de:

St. Louis Cathedral:

Junkie Crash zit in de linker rij kerkbankjes. Loop naar Crash. Klik met je praatcursor op Crash maar......Crash is doodsbang en wil niet praten. Pak de Slangenarmband, die Gabe van Sam heeft gekregen, uit inventory en klik ermee op Crash en........

Crash rukt dan zijn shirt open om Gabe zijn tatoeage te laten zien. De tatoeage die in Crash's zijn borst is getatoeŽerd is hetzelfde als de Slangenarmband......Het is het teken dat iemand tot de Voodooclan behoort. Klik nu weer met de praatcursor op Crash en.....Crash wil nu wel praten, dus vraag Crash over de "Drummer" en dan verder over "Rada Drums" en over "Voodoo Hounfour" en

.....wel....Crash verteld dat die Drummers, Rada Drummers, tot de Voodooclan behoren en dat zij met hun trommels gecodeerde boodschappen trommelen Crash. Ook verteld Crash nog dat er hier in New Orleans een geheime ondergronds hoofdkwartier is van de Voodooclan, een zogenaamde "Hounfour", en dan.........Wel.....Crash  "Kicked the bucket"....of te wel.....Crash legt dus het loodje.....Crash sterft voor de ogen van GabriŽl

Klik met je "brilletje" op Crash om het lijk in close-up te bekijken. Klik dan, in het close-upschermpje, met je "Duwcursor" op het rode shirt van Crash om het shirt omhoog te schuiven en.....Je ziet dan de Slangentatoeage, die in de borstkas van Crash is gekerfd. 

Open de Inventory en pak het Schetsboek op en klik ermee op de tatoeage om er een kopieschetsje van te maken. 

Verlaat de kerk en........Gabe gaat nu vanzelf terug naar de Book Shop want deze dag 4 is alweer teneinde.

We zien Gracie de Book shop verlaten en dan horen we hoe Gabe Malia opbelt en dan vertrekt naar het Gedde huis voor weer een zwoele  nacht met Malia. We belanden in:

Dag 5:

Gabe komt fris en monter binnen, na zijn nacht bij Malia, en tapt zijn gebruikelijke bak koffie. Grace meld dan dat ze haar onderzoek naar de Vťvť klaar heeft en ze overhandigt Gabe een krantenartikel over een moord uit 1910. Het artikel bevat ook een schets van een patroon rond het lijk en dat patroon vertoont veel overeenkomsten met de Vťvť tekening.  Ook is het pakketje van Wolfgang Ritter aangekomen en dit pakket bevat het Dagboek van Gunther Ritter en een brief van Wolfgang Ritter. Grace overhandigt het Dagboek en de Brief aan Gabe. Dan belt die Professor Hartridge op, die meld dat hij belangrijke info voor Gabe heeft betreffende de Vťvť tekening. De Professor noemt o.a de naam Dambahla, de Slang.....

Lees de krant weer door. Ga praten met Grace en verzoek haar om (Request Messages) onderzoek te doen naar "Rada Drums" (See what you can find on Rada drums). Exit Grace en open de inventory en lees het Dagboek van Gunter Ritter, door er met je boekcursor op te klikken.

 Gabe ervaart nu dat Gunter Ritter, zijn overgrootvader, een "Witch Hunter" was. Lees ook de Brief van Wolfgang Ritter aan Gabe.....Wolfgang Ritter is Gabe's oom........"Uncle Wolfgang"......Okidoki...je hebt nu 171 punten. Verlaat de Book Shop en reis, via de "French Quarter" plattegrond, naar het:

Historical Voodoo Museum:

Het is donker in het museum en die Dr. John is er blijkbaar niet....en.....Oeps....de groene slang is los en valt Gabe aan....

..Snel....zodra je de controle terug hebt verander je de cursor in de Tandwielcursor en klik je ermee op de lichtschakelaar, die links naast de ingang zit, en......Met zijn laatste beetje kracht weet Gabe nog net op tijd de lichtschakelaar te bedienen om het licht aan te doen en.....De slang laat los en verdwijnt en Dr. John komt binnen. 

Dr. John doet alsof zijn neus bloed en meld dat het museum vandaag gesloten is en Gabe beland terug op de plattegrond. Reis terug naar de:

St. George Book Shop:

Grace merkt op dat Gabe er nog al geschrokken uitziet en ze peutert een Slangenschub van Gabe's gezicht. 

Grace legt de Slangenschub in het groene Asbakje, dat voor Grace op haar bureau staat.

Pak het Pinchet (Tweezers) uit inventory en klik ermee op dat Asbakje en....Gabe pakt met het Pinchet de Slangenschub uit de asbak. Open de inventory en pak het Vergrootglas op en zoek dan de zojuist gepakte Schub op en klik er met het Vergrootglas op en....

..de Narrator meld dat deze schub "Match" met de schub die Gabe op de Crimescene heeft gevonden. . Gabe doet de 2 Schubben bij elkaar en bergt ze als paar terug op in inventory. Pak weer het Vergrootglas op en klik er nu mee op de 2 Schubben. Je ziet de 2 Pythonschubben dan in close-up. Klik met je "Brilletje" in het close-upscherm en......De 2 Schubben "Matchen".......dit is het bewijs dat Dr. John en zijn python op de moordlocatie waren. Exit uit de inventory en kijk naar de ramen van de boekwinkel. Een man gluurt al de hele tijd door het rechter raam naar binnen. 

Bekijk de glurende man met je "brilletje" en hoor dan het commentaar van Gabe en van Grace. Klik dan met je "Uitroeptekencursor" op de glurende man en.....Gabe gilt dat de vent moet verdwijnen, maar de man blijft stoÔcijns naar binnen staan gluren. Van nu af aan zal Gabe overal gevolgd worden door mannetjes van de Voodoo sekte. Verlaat de boekwinkel weer en ga nu, via de "New Orleans" plattegrond, terug naar de:

Tulane Universiteit:

Ga de kamer van professor Hartridge weer binnen en.......Oeps....Hartridge is dood......vermoord. 

Klik met je "brilletje" op Hartridge om het lijk in close-up te bekijken. 

Exit uit de close-up en bekijk dan, ook met je "Brilletje" het bureau. De Narrator meld dat Hartridge's notities op het bureau ligt.

Klik dus met je Hand op het bureau en Gabe pakt de Notities van Hartridge op. 

Open de inventory en scrol naar dat stukje papier van Hartridge en klik er dan door met de boekcursor. Je ziet dan de Notities van Hartridge in close-up. Onthoud wat Hartridge op dit stukje papier heeft genoteerd, vooral "Damballah" en ook "Ogoun Badagris"

Verlaat de universiteit en reis, via de "French Quarter" kaart, naar de begraafplaats:

St. Louis Cemetry 1:

Klik weer met je "brilletje" op het Marie Levenau grafhuisje en.....de Narator meld dat er een nieuwe serie rode symbolen op de zijkant staat geschreven. Pak dus het schetsboek weer uit inventory en klik er weer mee op de rode symbolen om een schets van de nieuwe codeboodschap te maken. 

Als Gabe klaar is dan open je de inventory en zoek je de 2 schetsjes van de rode symbolen op. 

Combineer nu het schetsjes van de nieuwe code met het schetsjes van de eerste code (die door Moonbeam is vertaalt) en......

......ook op de nieuwe schets staan dan de juiste letters bij de symbolen, maar voor 3 symbolen ontbreken de letters.

Als je de nieuwe boodschap leest dan is het niet echt moeilijk om de 3 ontbrekende letters te raden........

......de nieuwe boodschap luid dus: DJ KEEP EYES ON GK BUT DO NOT HARM. 

....voor de 3 symbolen waar een vraagteken bij staat heb je dan  nu de letters Y, U en M gevonden. Je weet nu voor alle symbolen van deze Voodoocode de letter, dus Gabe kan nu zelf een boodschap achterlaten op de muur van dit grafhuis. Die "DJ" is natuurlijk Dr. John van het Voodoo Museum

Pak de rode Baksteen uit inventory en klik ermee op de muur van het grafhuis en...

...........Gabe wist alle rode symbolen van de muur en je beland dan in de close-up van de schone muur. In je scherm heb je dan het papier met de DJ KEEP EYES ON GK BUT DO NOT HARM. Beweeg je cursor omhoog om de Menubalk zichtbaar te maken. Via "Next Message" kun je dan de andere Codepagina in het scherm zetten. Gabe wil nu zelf zijn eigen boodschap, in Voodoocode, op de muur schrijven.

Als je in Dag 3 de lezing van Professor Hartridge aandachtig gevolgd hebt dan weet je dat die Hartridge het ook heeft gehad over een "Sekey Madoule" en dat hiermee een kleine doodskist wordt bedoelt. Tijdens die lezing viel Gabe in slaap en toen droomde hij ook over zo'n doodskist. Gabe wil nu de volgende boodschap op de muur kalken: "DJ BRING SEKEY MADOULE" en dat doe je door op de symbolen op het papier te klikken. Je moet echter beide codepapieren gebruiken want je mag een letter maar 1 keer gebruiken en dit betekent dat je niet 4 keer dezelfde "E" mag gebruiken, of 2 keer dezelfde " D". 

Als je denkt dat je de boodschap juist op de muur hebt geschreven dan klik je op de "EXIT" knop en....Je hoort dan van de Narrator of je het wel of niet goed hebt gedaan. 

Is het goed dan ben je klaar, is het fout dan wist Gabe de boodschap uit en moet je het opnieuw proberen.

Is de boodschap goed op de muur gezet dan verlaat je de begraafplaats en reis je naar het:

Politiebureau:

Als Gabe het politiebureau weer binnen is gestapt zie je, door het raam, dat er nu ook een Radadrummer buiten het politiebureau staat. Klik op Mosely's deur om zijn kamer weer binnen te gaan. Praat dan met Mosely en gebruik dan de volgende onderwerpen: "Crash's Death", "Hartridge's death", "Reopen case" en.........Wel.....Mosely vindt de dood van Crash en van Hartridge geen reden om de zaak van de Voodoo Murders te heropenen. Exit uit het gesprek.

Pak nu achtereenvolgens de volgende items uit inventory en klik er mee op Mosely: De 2  identieke slangenschubben, de gereconstrueerde Vťvť tekening,........het oude krantenartikel over de Voodoo Moord uit 1810.............en als laatste toon je Mosely de Aantekeningen van Hartridge en.....,.Mosely is dan overtuigt dat er een Voodoo complot aan de gang is en hij zal de Voodoo Murder zaak  heropenen en verder onderzoeken. 

Mosely vertrouwd nu zijn eigen collega's echter niet meer, dus hij gaat "undercover".  

Mosely en Gabe verlaten Mosely's kamer, waarbij Mosely zijn kamer afsluit, en Mosely verdwijnt naar buiten. Verlaat ook het politiebureau en...

...De Narrator meld dat het alweer laat is geworden, dus vanzelf gaat Gabe nu weer terug naar de boekwinkel. Grace verlaat de boekwinkel en we horen hoe Gabe weer probeert om Mal;ia te bellen. Helaas voor Gabe zal hij nu geen nacht met Malia beleven want zwoele Malia neemt niet op. Gabe gaat dan maar alleen naar bed en heeft weer zijn gebruikelijke nachtmerrie en dan belanden we in....

Dag 6

Als Grace fris en monter de Book Shop binnenstapt schrikt ze zich een hoedje....iemand heeft een bijna dode Kalkoen achtergelaten in de winkel....Gabe komt zijn kamer uit en hij kalmeert Grace en ruimt de rotzooi op. Als dit gebeurt is krijgt Gabe van Gracie een boek over de Rada Drummers. 

Zodra Gabe het Rada Boek van Grace heeft ontvangen wappert er een envelop door de brievenbus naar binnen. Pak de Envelop op. Zoek deze witte envelop op in inventory en klik er dan op met je Deurcursor om de envelop te openen. Uit de envelop komt een briefje van Mosely en de sleutel van zijn kantoor op het politiebureau. Lees Mosely's brief door.

Mosely meld dat hij "ondergronds" is gegaan omdat de Voodoo clan tot in de hoogste rangen van de politie is doorgedrongen. Zijn bazen hebben Mosely te verstaan gegeven dat ie maar beter op vakantie gaan en zich niet meer met de Voodoo Murders te bemoeien. Mosely meld nog dat Gabe in zijn kantoor wellicht een paar items kan vinden die handig kunnen zijn.

Bekijk in Inventory even het Rada drums boek. In het Rada boek staan dus de Rada Drum Codes waarmee de Rada drummers de boodschappen van de Voodoo clan rond trommelen.Gabe vindt het tijd worden voor wat actie. Uit de eerste boodschap die op het Levenau grafhuisje stond, weet Gabe dat er hedenavond een bijeenkomst (Conclave) van de Voodoo Clan zal plaatsvinden en Gabe is van plan om daar bij te zijn. Gabe heeft zelf een boodschap op het grafhuisje geschreven waarin hij "DJ" vraagt om de kleine doodskist (Sekey Madoule) naar het grafhuis van de Gedde's te brengen, want hij heeft plannen met dat doodskistje. Pak de schets van de Slangtatoeage ( van Crash) uit inventory en klik ermee op Grace en.........Gabe vraagt Grace om de Slangtatoeage op zijn borst te schilderen.

Grace vraagt dan waarom ze de tatoeage op Gabe's borst moet schilderen. Geef als antwoord: "I'm going to a party tonight. Costume, you know"......Gracie wordt nu ietwat jaloers want ze vermoed dat Gabe met Malia naar dat "feestje" gaat.  Zeg: "Well, if you jealous about my feelings for her......" en..........Grace bezwijkt dan uiteindelijk voor Gabe's sarcasme en ze gaan naar de slaapkamer alwaar Grace dan de slangtatoeage op Gabe's borst schildert. 

Gabe heeft dus nu het "merk" van de Voodoo clan op zijn borst. Je hebt nu 204 punten. Tijd om op pad te gaan. Verlaat de boekwinkel en reis naar:

Jackson Square:

Loop op Jackson Square gelijk een scherm naar links. Op dit deel van het plein staat nu een Beignetverkoper, waar in Dag 1 de Lucky Dog Hotdogverkoper stond. 

Praat met de Beignetverkoper via je Uitroeptekencursor en vraag hem "What happened to the guy who used to be here?"  en dan "Say, haven't I seen you before"? De Beignetverkoper heeft deze plek overgenomen van die Lucky Dog hotdogverkoper, maar hiervoor stond hij met zijn karretje altijd op de hoek van Royal en Conti, dus bij het politiebureau. 

Vraag verder "You say you used to be at Royal and Conti?" en dan "Why did you leave Royal and Conti?". De Beignetverkoper verteld dan nu dat de Lucky Dog man zijn neef is maar dat die op vakantie is en dus kwam deze verkoopplek op Jackson Square vrij. De Beignetverkoper dacht dat hij meer zou kunnen verkopen op Jackson Square maar dat valt dus heel erg tegen.  Vraag dus verder "Why don't you go back there"  en zeg dan "I definitely think you should go back to Royal and Conti"  en....de Beignetverkoper is dan overtuigt en zegt dat hij vandaag nog met zijn verkoopkarretje terug zal gaan naar Royal en Conti, dus weer bij het politiebureau zal gaan staan.

Als je de Beignetjongen ervan overtuigt hebt dat ie beter terug kan gaan naar het politiebureau dan loop je een scherm omhoog en dan een scherm naar rechts.  Gabe is dan weer op het pleinscherm waar de Rada Drummer op zijn trommel zit te hengsten. Pak het RADA Boek uit inventory en klik ermee op de Rada Drummer en.......Je komt in het RADA DRUM scherm. De Drummer drumt zijn boodschap en in het onderste schermpje verschijnt wat de Drummer drumt. In het bovenste schermpje kan Gabe zijn eigen boodschap schrijven en doorgeven aan de drummer. 

Om een eigen drumboodschap aan de drummer op te geven klik je dus op de woorden in het RADA boek. Het RADA Boek heeft diverse pagina's. Om door te bladeren naar de volgende pagina van het boek klik je met het rechtsafpijltje op het boek. Klik in het boek op "Call Conclave". Blader dan door naar de volgende pagina. Klik dan op de 2e pagina op "Tonight". Blader door naar de 3e pagina. Klik op de 3e pagina dan op "Swamp" en...

De Narrator meld of je het goed of fout hebt gedaan. Is het goed dan klik je EXIT, is het fout dan klik je op de "ERASE PHRASE" knop om het opnieuw te proberen.Wel...ik ga er van uit dat je het goed hebt gedaan, dus klik "EXIT" en....de drummer gaat onmiddellijk de nieuwe boodschap trommelen. 

Gabe heeft iets nodig uit de kamer van Mosely in het politiebureau. Maar de smerissen zullen Gabe nu niet meer toelaten in Mosely's kamer. Daarom heeft Gabe die Beignetverkoper terug gestuurd naar zijn oorspronkelijke standplaats bij het politiebureau. Gabe hoopt namelijk dat die Beignetverkoper de smerissen in het bureau voldoende kan afleiden zodat hij dan even de kamer van Mosely kan binnen dringen.

Voor je nu verder gaat raad Ik je aan om de snelheid waarmee Gabe door de game beweegt nu eerst op MAXIMAAL te zetten en ook om je Game nu eerst te Saven. 

Ook raad ik je aan om alvast de Sleutel van Mosely uit de inventory te halen. Dat sleuteltje is dan 1 van je cursors, die je dan met je rechtermuisknop snel kunt selecteren.

Loop, vanaf de Rada drummer, een scherm omlaag en verlaat Jackson Square dan weer via de EXIT linksonder. Reis nu terug naar het:

Politiebureau:

Als Gabe het politiebureau weer binnen stapt zie je dat de Beignetverkoper zijn plaats voor het politiebureau weer inneemt. De vrouwelijke agent staat op en gaat naar buiten om voor zich zelf een Beignet te kopen. Ook de Desksergeant staat op en gaat in de voordeur staan en gilt naar zijn vrouwelijke collega dat ze ook voor hem een paar Beignets moet meenemen. Maar de vrouwelijke agent heeft niet genoeg geld dus de Desksergeant ziet zich gedwongen om dan zelf maar zijn Beignetjes te gaan kopen

Gabe is nu dus even helemaal alleen in het bureau. Maar je krijgt niet veel tijd om in Mosely's kantoor te geraken, dus je moet snel wezen.

Klik met de Deurcursor op het kleine Klapdeurtje en...Gabe gaat via het klapdeurtje naar de ruimte achter de balie. Verander je Cursor in de MOSELYSLEUTEL cursor, of pak snel de Mosely Sleutel uit inventory. Klik met de Mosely Sleutel op Mosely's deur en.....Als je snel genoeg was geraakt Gabe dan in Mosely's kantoor, voordat de beide agenten terug zijn.

NB 1: Op de moderne snelle computers werkt dit alleen als je de snelheid waarmee Gabe door de game beweegt op MAXIMAAL zet, en dan nog kan het gebeuren dat de 2 agenten te snel terug het bureau in komen. Ik had hier geen problemen mee, maar het kan gebeuren.

NB 2: Er is nog een andere manier om ongezien door de Desksergeant in Mosely's kantoor te geraken, als het met de Beignetverkoper niet lukt. Als de Desksergeant en de agent terug komen van de Beignetverkoper en ze snappen je terwijl je Mosely's kantoor probeert binnen te gaan dan beland Gabe weer aan de andere kant van de Balie. De Desksergeant gaat dan weer achter de balie zitten. Blijf staan en blijf kijken naar de Desksergeant. De Desksergeant zal dan wat moe worden en in slaap vallen. Zodra je ziet dan de Desksergeant zijn hoofd omlaag beweegt, en dan in slaap valt, open je het klapdeurtje en dan klik je met de sleutel op Mosely's deur. Ook bij deze manier geld dat je snel moet wezen.

Is het je gelukt om in Mosely's kantoor te geraken dan klik je met de deurcursor op het ladeblok, dat links onder Mosely's bureau zit. Gabe rukt dan de onderste la open.

In de la ligt een "Tracker". Klik met je Hand op de geopende La om de "Tracker" te pakken.Open de inventory en zoek de "Tracker" op en klik erop met "brilletje" zodat de Narrator vertelt wat je met het ding kunt doen. Naast de "Tracker" heeft Gabe ook 2 zendertjes  (Signal device) uit de la gepakt

Als je de "Tracker" uit de la hebt gepakt dan verlaat je Mosely's kantoor en dan het politiebureau en dan ga je, via de "French Quarter" plattegrond, naar het:

Historical Voodoo Museum:

Dr: John is binnen. Dr. John is dus "D J". Bij de voordeur staat nu de "Sekey Madoule", de kleine doodskist, waar Gabe in zijn boodschap op het grafhuisje om heeft gevraagd.

Pak 1 van de 2 Zendertjes (Signal Device), die bij de "Tracker" horen, uit inventory en klik ermee op de kleine doodskist (Sekey Madoule) om het zendertje in het doodskistje te doen. Dr. John merkt er niets van maar dan gilt hij dat het vandaag dus "St. John's Eve" is en dat het museum vandaag vroeger dicht gaat. Gabe wordt dus het museum uitgebonjourd en je bent dan terug op de "French Quarter" plattegrond. Schakel over naar de "New Orleans" plattegrond, waar nu dan de "Bayou St. John" als locatie beschikbaar is geworden,waar dus het Voodoo feest zal plaatsvinden. 

Reis dus nu naar:

Bayou St. John:

Gabe beland in het bos van het moerasland. Pak de "Tracker" uit inventory en klik ermee op Gabe en.......

.......De "Tracker" komt rechtsonder in het scherm te staan en er is een "Bleep". 

De Tracker vangt dus het signaal op van het zendertje dat Gabe in de Sekey Madoule heeft gestopt.   Het ronde schermpje van de Tracker is, door een kruislijn, verdeelt in 4 segmenten. Elk segment is een kwart van de cirkel. In het midden van kruislijn,dat de segmenten verdeelt, zit een piep klein cirkeltje. In 1 van die 4 Segmenten zie je nu het "Bleepje" steeds oplichten. Dat "Bleepje is dus het signaal van het zendertje in de Sekey Madoule doodskist.

Je moet dus nu het signaal in de Tracker volgen door het moeras. Dit moeras is een doolhof en je kunt er gemakkelijk verdwalen. Kijk steeds waar in het Tracker schermpje het piepkleine puntje opflitst en loop dan die kant op door schermen naar rechts, omhoog of omlaag te gaan.  Je moet dus steeds dat piepkleine lampje in het Tracker schermpje volgen totdat de "Bleep" precies in het midden van de kruislijn terecht is gekomen. Dan heb je de Open Plek bereikt waar het Conclave gehouden wordt.

Je zult dit geheel op eigen kracht moeten doen want ik kan je hier niet bij helpen. Ik kan je niet zeggen hoeveel schermen je omhoog, omlaag, links of naar rechts moet lopen en wanneer je dat moet doen, om uiteindelijk de open plek te bereiken. Je moet het lampje in het ronde Tracker scherm volgen totdat het lampje in het midden van het kruis is beland. Je ziet dan een verlichte open plek.

Als Gabe uiteindelijk de open plek hebt bereikt dan heb je weer een punt verdient. Je hoort dan het "Ping" geluid en de Narrator meld ook dat je de goede plek hebt bereikt. Blijf staan en pak het Krokodilmasker uit inventory en klik ermee op Gabe en....Gabe doet dan zijn bovenkleren uit en zet het masker op en........,.loopt dan vanzelf door naar de CONCLAVE. Gabe wordt verwelkomt door Dr. John, die een Adelaarsmasker draagt (Brother Eagle). Gabe moet nu 2 keer de juiste naam noemen om te bewijzen dat hij echt lid is van de clan. 

Klik dus achtereenvolgens op: DAMBALLAH en dan op OGOUN BADAGRIS en.....Gabe mag verder......

Kijk verder naar het filmpje waarin Malia Gedde, de Luipaard,  de hoofdpersoon is en verandert in Tetelo, de Voodoo Queen.

Uiteindelijk raakt Gabe bewusteloos en belanden we in:

Dag 7:

Grace probeert Gabe in zijn slaapkamer weer tot leven te wekken, en dat lukt. 

Terwijl Gabe zich aankleed vertelt Grace hem wat er de afgelopen nacht is gebeurt en hoe Gabe, in bewusteloze toestand, in zijn bed is beland.

Grace is Gabe dus gevolgd naar de Conclave en zij heeft Gabe, bewusteloos , terug naar huis gebracht. Malia Gedde is dus de plaatselijke Voodoo Priesteres. Grace overtuigt Gabe er van dat hij zijn oom Wolfgang Ritter nogmaals moet bellen. Grace verlaat de slaapkamer.

Je hebt al eerder met Wolfgang Ritter gebeld, dus je weet hoe je dat moet doen. 

De telefoon staat op Gabe's bureau en het briefje met Wolfgang's telefoonnummer zit nog steeds in je inventory. 

Bel dus oom Wolfgang Ritter op. Gabe vertelt zijn oom over de gebeurtenissen van de afgelopen nacht en dan verschijnt de lijst met de gespreksopties. Vraag oom Wolfgang over bepaalde onderwerpen en blijf die onderwerpen dan steeds gebruiken totdat Wolfgang er niets nieuws meer over vertelt.

Begin met "Schattenjšger" en dan ga je verder met "Tetelo". Het "Talisman" onderwerp verschijnt dan in de lijst, dus vraag verder over de "Talisman" en je krijgt dan het "Tetelo's Remains" onderwerp. Vraag dus verder over "Tetelo's Remains" en dan over "African Homeland" en.........Wolfgang oppert dan de mogelijkheid dat Tetelo's stoffelijke resten ergens in New Orleans begraven liggen. Wolfgang zal verder onderzoek doen naar Tetelo en hij waarschuwt Gabe nog dat ie vooral geen risico's moet nemen.

Je hebt nu 227 punten. Overtuig je ervan dat je de Zaklantaren in inventory hebt en als dat niet zo is dan pak je de Zaklantaren nu van het kastje dat achter Gabe's bed tegen de muur aan staat. Ga door het gordijn naar de winkel en pak de verse ochtendkrant weer van de toonbank. De krant meld over "Vreemde gebeurtenissen in het Moeras heden nacht" en ook meld de krant dat diverse mensen claimen dat ze een Geest hebben gezien bij het graf van Marie Levenau. Verlaat de Book Shop en reis naar de begraafplaats:

St. Louis Cemetery 1:

Gabe beland weer bij het grafhuisje van Marie Levenau. Negeer de beheerder en loop 2 schermen door naar rechts. Gabe is dan terug bij het Gedde Grafhuis. 

Het kleine kastje, links naast de deur van het Gedde grafhuis, staat nu open en in dat kastje zie je nu een rode knop. Klik met je tandwieltjes op de Rode Knop en.......We horen het geluid van glas dat breekt en dan.....schuift de deur open en loopt Gabe het grafhuisje binnen. Het is pikdonker in het grafhuis, dus je scherm is nu zwart maar je ziet een piepklein rood puntje. Klik niet op het rode puntje want dan stapt Gabe weer naar buiten.

Pak de Zaklantaren uit inventory en klik ermee in je zwarte scherm en....In het ronde licht van de zaklantaren zie je laden in de achtermuur. Om de lichtbundel te verschuiven klik je met de zaklantaren links, rechts, boven of onder de lichtbundel.  Er steken 9 Lijkladen in de muur, in 3 rijen van elk 3 laden.

Zorg dat je in de lichtbundel de middelste rij la's ziet en klik dan met je tandwielcursor op de middelste la van de middelste rij en.......Gabe trekt de la open en.........

...Gabe schrikt zich lam want in deze la ligt.......Mosely.....Gabe laat van schrik de zaklantaren vallen en als hij zich bukt om de zaklantaren nop te rapen wordt hij door iemand bewusteloos geslagen. Als Gabe weer bijkomt pakt hij de zaklantaren weer op. Zoek in de lichtbundel weer de middelste la in de middelste rij en open deze la weer en......Wel....Mosely ligt niet meer in de la......dus waarschijnlijk was het Mosely die Gabe die ram op zijn kop heeft gegeven. In de la ligt nog wel de portefeuille van Mosely dus pak de Portefeuille.

Open de inventory en zoek de portefeuille op en klik er dan op met je deurcursor en.....Gabe haalt de "American Repressed Credit Card" van Mosely uit de portefeuille. Sluit de inventory en klik dan de EXIT, naast het close-upschermpje van de geopende la. Gabe schuift de la weer dicht. Klik nu met je tandwielcursor op het rode puntje om het grafhuisje weer te verlaten. Loop de schermen terug naar links, naar het Marie Levenau grafhuisje, en Exit dan naar de plattegrond en reis terug naar de:

St. George Book Shop:

Bij binnen komst vertelt Grace dat oompje Wolfgang heeft gebeld met de mededeling dat "Het tijd voor hem is om zijn plicht te doen en dat Schloss Ritter nu van Gabe is". 

Ga de slaapkamer in en open dan de inventory en klik met je boekcursor op de C-pagina van het telefoonboek. Op de linkerpagina lees je, boven de advertentie van de dierenwinkel, het telefoonnummer van de "The Worlds Travel Agency". Noteer het telefoonnummer, 585 1130. Sluit de inventory en pak de telefoon weer op. Zet de telefoon op "On" en toets het nummer van de "The Worlds Travel Agency" in. 

Boek dus de reis naar Rittersberg Duitsland en betaal de $1400,- dat de reis kost met Mosely's creditkaart. Verlaat de slaapkamer en......Gabe vertelt Grace dat ie op reis gaat naar Duitsland.Klik met de deurcursor op de winkeldeur en.......Schakel dan over naar de New Orleans plattegrond en klik op het vliegtuig om naar het vliegveld te gaan en...

.....Gabe beland in :

Schloss Ritter:

Gabe wordt verwelkomt door Gerde, de appetijtelijke diensmeid van oom Wolfgang. 

Gerde meld dat oom Wolfgang niet thuis is. Gabe kan zich installeren in de kamer van oom Wolfgang. Gerde gaat dan verder met het schillen van de aardappels.

Loop naar voren en kijk even rond in de hal. Links is de stenen trap naar de 1e etage. Bovenaan de trap is de slaapkamer van oompje Wolfgang. Bij de trap staat een Leeuwkop en boven de leeuwkop hangt een Dolk.  Gerde zit op haar bankje de aardappels te jassen. Links van Gerde staat een Zoutvaatje op de vloer en rechts van Gerde is de ingang van de Kapel.  Ga nog niet praten met Gerde maar loop, rechts van Gerde, door de poort naar de:

Kapel:

In de kapel staat een altaar. Links en rechts hangen 3 panelen waar een afbeelding op staat. Er zijn in totaal 6 van die panelen. Bekijk het altaar, het glas-in-lood raam maar bekijk vooral de 6 panelen want dan kun je er straks Gerde over vragen. Als je hier alles bekeken hebt loop je terug naar de hal, via de EXIT onderin je scherm. Terug in de hal klik je met je loopcursor bovenaan de trap en.....Gabe loopt de trap op en beland boven in de:

Slaapkamer:

Rechts naast de ingangdeur staat een laag kastje tegen de muur. Boven het kastje hangt een spiegel en, links naast de spiegel, hangt een plat vitrinekastje aan de muur. Op het lage kastje staat een Wasschaal en ligt een Schaar. Als je eerst alles bekijkt met je "Brilletje" dan vertelt de Narrator je dat er een Scroll ligt in het vitrinekastje.

Pak van het houten lage kastje de Wasschaal en de Schaar. Klik met je Hand op het vitrinekastje en Gabe pakt er de Scroll uit. 

Duik de Inventory in en scrol naar de Scroll en klik erop met de boekcursor en.....

..Op de Scrol staat het "St. George" en Gabe leest het gedicht hardop voor.

In de andere muur, waar het hemelbed tegenaan staat, zit een grote houten deur met een Leeuwenkop erboven. Het is de deur van Wolfgang's  Bibliotheek. Probeer of je die deur kunt openen......de deur zit echter op slot. Onder de Leeuwenkop zie je de  Stenen Boog van het deurkozijn. Op die Stenen Boog staat een Gedicht geschreven....dat gedicht is het "Portal Gedicht". 

Klik met je "Brilletje" op de Stenen Boog, onder de Leeuwenkop, om het "Portel Gedicht" te lezen.

De Narrator leest het gedicht dan op.....het gedicht is in het Duits. Het gedicht zegt dat alleen iemand die rein en puur is de Bibliotheek kan betreden.  Verlaat de slaapkamer weer. Gabe beland weer beneden in de hal, waar Gerde nog steeds de aardappels zit te jassen. Ga nu praten met Gerde en vraag haar eerst uit over "Wolfgang", "Ritter Family", "Schloss Ritter" en eventueel "Herself". Als je deze onderwerpen helemaal hebt uitgeput dan vraag je Gerde verder over "Chappel Panels" en over de "Portal Poem" en de vervolg onderwerpen die je dan nog krijgt

Die 6 panelen in de Kapel beschrijven dus het "Schattenjager inwijdings ritueel" en als je daar verder over vraagt dan vertelt Gerde wat zij weet over deze inwijding ritueel. Via het "Portal Poem" vertaalt Gerde dit Duitse gedicht voor Gabe in het Engels. Als je alles met Gerde hebt besproken dan EXIT je uit het gesprek.

Ga nu terug naar de:

Kapel:

Bekijk weer de 6 panelen met je "Brilletje" maar nu bekijk ze nu stuk voor stuk. Begin met de 3 linker panelen. De Narrator vertelt je wat er op elk paneel wordt afgebeeld.

 • Op het 1e paneel worden handen gewassen in water. 

 • Op het 2e paneel wordt haar afgesneden met een dolk.

 • Op het 3e paneel staat een Kelk op een tafel met golven in de achtergrond.

 • Het 4e paneel toont een mes en druppels bloed. Het bloed wordt opgevangen in een kelk. 

 • Het 5e paneel toont iemand die knielt. 

 • Het 6e paneel toont een scrol.

Als je alle 6 panelen bekeken hebt dan ga je terug naar de hal. Pak nu het Zoutvaatje, dat links naast Gerde op de grond staat. 

Pak nu ook de Dolk, die boven de Leeuwkop op de trapmuur hangt.

Gerde vertelt , als je de Dolk pakt, dat de Dolk een "Schattenjšgerdolk" is en dat het ding nu van Gabe is. Ga terug naar de:

Slaapkamer:

Om het ritueel uit te voeren moet Gabe eerst zijn  handen wassen. Er is echter in geen velden of wegen water of zeep te vinden in dit rare kasteel. Maar het is hartje winter en buiten ligt dus sneeuw. Sneeuw is ook water. Klik met je deurcursor op het slaapkamerraam om het raam te openen. Klik dan met je Tandwielcursor in het geopende raam en.....Gabe wast zijn handen met een handvol sneeuw.

Pak de Schaar uit inventory en klik ermee op Gabe en.....Gabe knipt zijn haar.

Ga terug naar de:

Kapel:

Pak de Wasschaal uit inventory en plaats de schaal op het altaar. 

Pak het Zoutvaatje uit inventory en klik ermee op de Wasschaal om zout in de schaal te strooien. 

Pak de Dolk uit inventory en klik ermee op Gabe en.....Gabe snijd zichzelf in de arm en de bloeddruppels vallen in de schaal. 

Klik nu met je Tandwielcursor op het Altaar en.....Gabe knielt voor het altaar. 

Pak nu de Scrol uit inventory en klik ermee op Gabe om het ritueel te voltooien en........

Gabe leest het St. George gedicht weer hardop voor en dan hoort hij een geluid en denkt dat het heeft gewerkt.....

........maar helaas....het is Gerde die nu de kapel binnenkomt en meld dat ze aan het stofzuigen is geslagen. ...

Het is laat geworden en het was een lange en vermoeiende dag, dus Gabe gaat slapen en.....

Gabe heeft een merkwaardige nachtmerrie waarin een draak Gabe "reinigt" en waarin Gabe het "Schattenjšgerzwaard" ontvangt. 

Is het wel een droom??De Draak "reinigt" Gabe dan met zijn vuur en Gabe steekt de draak, maar ook zichzelf, dood met het zwaard. 

En dan ontvangt Gabe de Sleutel van de bibliotheek. We belanden in: 

Dag 8

Het is de ochtend van Dag 8 en na zijn tamelijk heftige nachtmerrie staat onze GabriŽl fris en monter naast het bed in de slaapkamer van Schloss Ritter. 

Tegen het voeteneinde van het hemelbed staat een laag houten tafeltje en op dat tafeltje ligt nu de.........Sleutel van de Bibliotheekdeur. Eh..,....was het dus wel een droom vannacht?. Pak de Sleutel van het tafeltje. Gebruik deze sleutel op de Bibliotheekdeur om de deur te openen en.....Gabe beland in de:

Bibliotheek:

Er staan 2 boekenkasten in de bibliotheek en Gabe moet 5 boeken in de kasten te vinden en lezen. De boekenkasten zijn onderverdeelt in diverse secties, zoals Geografie, Sociologie, Historie, Religie en Archeologie. Uit elk van de 5 secties moet Gabe een bepaald boek pakken en bekijken. Als je met het "Brilletje" op de vakken (secties) van de 2 boekenkasten klikt dan vertelt de Narrator je welke boeken er in staan.

 • Bovenin de linkerkast, dus de kast die onder het muurschild staat, is de Historie sectie en onderin staan boeken over de Ritter familie.

 • De lange boekenkast, die onder de 2 smalle ramen staat, is verdeelt in 3 vakken. 

 • In het linker vak staan, bovenin de boeken over Religie en, onderin, de boeken over Wetenschap. 

 • In het middelste vak vindt je, bovenin, de boeken over Occulte zaken en onderin de boeken over Geografie. 

 • In het rechtervak vindt je, bovenin de boeken over Sociologie en onderin de boeken over Archeologie. 

 • Gabe moet nu uit de diverse afdelingen een bepaald boek pakken en doorbladeren, maar dat moet hij doen in een bepaalde volgde en wel als volgt:

Pak uit de Geografie sectie het "People's Republic of Benin" boek. De Narrator vertelt je in het kort waar het boek over gaat. 

De Narrator meld dan ook dat het volgende boek dat Gabe moet lezen het "Primal Ones" boek is. Pak uit de Sociologie sectie het "Primal Ones" boek. 

De Narrator vertelt je weer iets over dit boek en verwijst je verder naar het boek "Ancient Roots of Africa". Pak dus uit de Historie sectie het "Ancient Roots of Africa" boek. 

De Narrator vertelt je weer iets over het boek en verwijst je dan door naar het "Sun Worshippers" boek. Pak dus uit de Religie sectie het "Sun Worshippers" boek. 

De Narrator doet haar verhaal weer over dit boek en verwijst je door naar het "Ancient Digs of Africa" boek. Pak dus uit de Archeologie sectie het "Ancient Digs of Africa" boek.

Luister weer naar wat de Narrator hierover te melden heeft.Gabe weet dan nu van het bestaan van een "Snake Mound", bij de stad Benin in Afrika. In het Africa boek staat een foto op van deze "Snake Mound" en dit blijkt een "Wiel in een Wiel" te zijn. 

Gabe besluit om dit "Ancient Digs of Africa" boek mee te nemen en om naar Afrika af te reizen. Verlaat de Bibliotheek en dan de slaapkamer. Terug beneden in de grote hal wordt Gabe opgewekt goedemorgen gewenst door de rondborstige Gerde. Pak  het "Ancient Digs of Africa" boek uit inventory en klik je ermee op de rondborstige Gerde en.....,.Gerde regelt dan verder de reis naar Afrika, die je weer betaalt met Mosely's creditkaart  door te klikken op "We can use my credit card" ....en....we belanden dan in:

Dag 9:

Na een lange vlucht en een rit door de jungle is Gabe aangekomen bij de "Snake Mound" bij de plaats Benin in Afrika. 

De "Snake Mound" bevind zich dus onder de grond en bestaat uit een buiten ring en een binnen ring. In de buiten ring zit de ingang van de ondergrondse ruimtes. Vanaf de jeeptaxi gaat er een paadje omlaag naar de ingang van de "Snake Mound". Klik met je loopcursor in de Ingang en.....Gabe loopt door en beland in de ondergrondse:

Snake Mound:

Gabe is nu in de ondergrondse "Snake Mound". Dit ondergrondse complex bestaat uit 12 kamers die elk met elkaar verbonden zijn en de buitenste Cirkel vormen. De ingang is Kamer 6, dus Gabe start in kamer 6. In de kamers liggen of staan mummies. Die mummies zullen nog niet tot leven komen, maar straks komen die mummies wel tot leven en dan zijn ze een bedreiging voor Gabe. 

In de meeste kamers zul je een vierkante Tegel vinden, die of in de muur steekt of op de vloer ligt. Die tegels zitten echter niet in de juiste kamers. Jij moet alle tegels, die los liggen of los in de muur steken, verzamelen en ze dan in de juiste kamers plaatsen in de muur plaatsen. Het is zeer wel mogelijk dat in jouw game de diverse Slangentegels in een andere volgorde door de kamers verspreid liggen. Ik kan daar geen rekening mee houden dus ik meld gewoon welke tegels ik in welke kamer heb gevonden

Op de tegels staan slangen en het aantal slangen bepaald welke tegel in welke kamer hoort. Ik noem die tegels dus de Slangtegels en midden in elke Slangtegel zit een klein rond gaatje. Je moet ook een Slangenstang (Snake Rod) vinden. Die Slangen Stang past dan in het ronde gaatje van een Slangentegel. Trek je verder niet al te veel aan van het gezeur van de Narrator. Als je die Narrator vervelend vind worden dan zet je haar uit via de opties.

Gabe kan hier doodgaan en dat kan op verschillende momenten, dus SAVE vaak zodat je niet steeds een heel stuk overnieuw hoeft te doen, mocht Gabe het loodje leggen. Die mummies komen tot leven zodra je de Slangenstang hebt gebruikt en vanaf dat moment komen dan de Mummies tot leven. Als Game wordt aangeraakt door een mummie dan sterft Gabe en is het Game Over.

Kamer 6: Entree kamer:

Je begint dus in kamer 6 en hier ligt al gelijk een mummie op de vloer. In de muur steekt hier een Slangtegel. Bekijk de Slangtegel, die hier in de muur steekt .Er staan 10 slangen op de tegel en er zit een klein rond gaatje in het midden. 

Dit is dus Slangtegel 10 en hij hoort in kamer 10. Exit uit de close-up en pak dan nu de Slangtegel uit de muur met je Handcursor. Loop  door de poort naar:

Kamer 7:

In kamer 7 zie je een muurpaneel  van een masker met daaronder een slang. Dit is  de Snakedeur en het is de toegang tot de binnenste ring., Gabe moet deze deur open krijgen. 

Tussen het masker en de slang steekt een Slangtegel. Als je de Slangtegel nader bekijkt dan zie je dat er 7 slangen op staan. Dit is dus Slangtegel 7 en deze hoort dus hier in deze kamer 7. Je kunt daarom Slangtegel 7 niet pakken en dat is ook niet nodig want de tegel zit al op de goede plek. Links ligt een Mummie te slapen op de grond. Loop door de poort naar:

Kamer 8:

In kamer 8 liggen 2 Slangtegels op vloer. Pak de beide Slangtegels van de vloer en bekijk ze in inventory. Het zijn, voor mij, de Slangtegels 5 en 2. 

Kamer 9: 

In de muur steekt hier de Slangtegel 6. Pak de Slangtegel uit de muur. In de hoek van ligt de "Slangen Staaf".  

Pak de Slangstaaf en loop door de poort naar:

Kamer 10: 

Pak Slangtegel 3 hier van de muur en loop dan door de poort naar:

Kamer 11: 

In kamer 11 vindt je geen Slangtegel, niet op de vloer en ook niet aan de muur. Loop door naar:

Kamer 12: 

Hier steekt Slangtegel 12 al in de muur. Omdat dit de juiste Slangtegel is voor Kamer 12 kun je deze tegel niet pakken. 
Loop dus door de poort naar:

Kamer 1: 

Hier ligt een Slangtegel op de vloer en steekt Slangtegel 9 aan de muur. Pak beide Slangtegels. Loop door de poort naar:

Kamer 2: 

Behalve de gebruikelijke mummie is er in deze kamer niets te vinden, dus loop verder door de poort naar:

Kamer 3:

Hier ligt een Slangtegel op de vloer. Pak de Slangtegel en bekijk hem in inventory. Op deze Slangtegel staan 8 slangen in een spiraalvorm rondom het gaatje van de tegel. 

Dit is dus  Slangtegel 8. Loop door naar:

Kamer 4: 

Pak hier Slangtegel 11 van de vloer en loop door naar:

Kamer 5: 

Hier steekt, bij mij, Slangtegel 1 in de muur. 

Pak de Slangtegel uit de muur. Loop door de poort naar Kamer 6:

Gabe is dus  terug in Kamer 6, de Entree kamer. Als het goed is heeft Gabe nu 10 Slangtegels opgeraapt en dat moeten de Slangtegels 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 11 zijn. Slangtegel 7 en 12 kon je niet pakken omdat die al in de juiste kamers in de muur zitten. We gaan nu de 10 Slangtegels elk in hun juiste kamer in de muur plaatsen, maar dat moet wel in de juiste volgorde gebeuren. We beginnen hiermee in Kamer 8. Loop dus, vanuit Kamer 6 naar Kamer 7 en dan door naar:

 • Kamer 8: Plaats Slangtegel tegel in het tegelvakje van de rechter muur. Loop door naar 

 • Kamer 9: Plaats Slangtegel 9 in de muur. Loop door naar 

 • Kamer 10: Plaats Slangtegel 10 in de muur. Loop door naar 

 • Kamer 11: Plaats er Slangtegel 11 in de muur. 

 • Loop door naar Kamer 12 en gelijk door naar Kamer 1.

 • Kamer 1: Plaats Slangtegel 1 in de muur. Loop door naar 

 • Kamer 2: Plaats er Slangtegel 2 in de muur. Loop door naar 

 • Kamer 3: Plaats er Slangtegel 3 in de muur. Loop door naar 

 • Kamer 4: Plaats Slangtegel 4 er in de muur. Loop door naar 

 • Kamer 5: Plaats er Slangtegel 5 in de muur. 

Loop door naar 

Kamer 6: 

Plaats dan Slangtegel 6 in de muur en........Als je alle Slangtegels in hun juiste kamer in de muur hebt gezet dan hoor je het scoremuziekje. Je hebt nu 270 punten.

Hoor je het Scoremuziekje niet dan heb je ergens de verkeerde Tegel in een kamer, of kamers, geplaatst. Je zult dan terug door alle kamers moeten gaan om elke tegel weer te bekijken om te ontdekken waar je een verkeerde tegel hebt geplaatst en dan je fout herstellen.

Je hebt nu alle Slangtegels in hun juiste kamer geplaatst en hiermee weer een punt gescoord. Gabe is weer terug in Kamer 6. We gaan nu de Slangstaaf (Snake Rod) gebruiken om de deur in Kamer 7, de Snake Deur, te openen. Ga vanuit Kamer 6 weer door de kamers 7, 8, 9, 10, 11, 12, 1, 2 en je bent dan terug in Kamer 3.

Kamer 3:

Check even dat je ook echt in Kamer 3 bent door de Slangtegel hier weer te bekijken. Staan er geen 3 Slangen op de tegel dan ben je dus niet in Kamer 3. SAVE JE GAME NU want zometeen komen de Mummies tot leven en dan kan Gabe op elk moment dood gaan.

Je moet hier de Slangstaaf in de Slangtegel steken om de Snakedeur te openen echter......... Zodra je de Slangstaaf hier in de Slangtegel steekt zullen in alle kamers de Mummies tot leven komen. Gabe moet dan terug zien te geraken in Kamer 7 maar hij moet de Mummies vermijden. In de meeste kamers kun je snel voorbij de Mummies rennen maar er zijn een paar kamers waarin je voorzichtiger moet zijn om de mummie in die kamer te vermijden. Als Gabe door een Mummie wordt aangeraakt dan sterft hij en zie je zijn doodscťne. Save vaak want dan hoef je niet steeds een heel stuk overnieuw te doen als Gabe sterft. Zet in de opties de snelheid weer op maximaal.

Pak de Slangenstaaf uit inventory en klik ermee op de Slangentegel en.....

...........Gabe steekt de staaf door het gaatje in de tegel en....Je hoort dan dat er ergens anders een deur open schuift. 

De Slangstaaf bergt Gabe weer op in inventory. De Mummies komen nu tot leven en Gabe moet nu terug naar Kamer 7. 

Ontwijk de Mummies........Ren snel door de poort naar kamer 4 en dan door naar kamer 5. 

Kamer 5:

In Kamer 5 kan Gabe niet zomaar door rennen naar kamer 6 want de Mummie staat in de poort. 

Ren snel naar de rechtsboven hoek. De mummie verandert ook van richting en komt weer op Gabe af. 

Ren snel terug omlaag. De Mummie loopt nog richting de hoek en de poort is nu vrij, dus ren snel door de poort Kamer 6 in.

Kamer 6:

In Kamer 6 komen er 3 Mummies op Gabe af.......

.......Snel......verander je cursor in de Tandwieltjes en klik dan snel met de Tandwieltjescursor op de dikke Liaan rechts naast Gabe en...

....Gabe slingert via de Liaan  Kamer 7 in.........

Kamer 7:

De Slangdeur is nu open en.......Oom Wolfgang is hier en hij probeert de Mummies op afstand te houden met zijn brandende fakkel. Oompje gilt dat Gabe de Slangdeur weer moet sluiten om de Mummies te stoppen. Snel.....pak de Slangstaaf uit inventory en gebruik de staaf op de Slangtegel in de Slangdeurpoort om de slangdeur te sluiten en.

....Gabe en Wolfgang belanden dan in de

Binnenste Ring:

Door het weer sluiten van de Slangdeur zijn alle Mummies weer gaan slapen en er ligt hier een dode mummie op de vloer.

Loop, via de rechter schermrand door naar rechts en.....Gabe en Wolfgang belanden bij een ronde Stenen Tafel.

De Ronde Stenen Tafel heeft een Deksel waar een groot gat in zit. Ook zitten er 4 gaten in de rand van het deksel.Op het onderste deel van de tafel staat een verhaal gegraveerd.Achter de tafel hangen 2 ijzeren Staven aan de muur.Bekijk met je "Brilletje" het onderste deel van de ronde offertafel en......Wolfgang leest het verhaal op dat in het onderste deel van de offertafel staat gegraveerd.

Als Wolfgang klaar is met het verhaal dan klik je met de handcursor op de bovenkant van de offertafel.......

.....Gabe en Wolfgang gaan dan proberen om het Deksel op te tillen maar het lukt ze niet. 

Bekijk nu de bovenkant van de offertafel met je "Brilletje" en luister naar de Narrator en naar Wolfgang. De "Narrator" meld nu dat er 4 gaten steken in de rand van het deksel en Wolfgang meld dat er in het gat, dat in het midden van het deksel zit, een Mensen Hart past. Achter de offertafel hangen dus 2 ijzeren staven aan de muur. Klik nu met je Handcursor op die ijzeren Staven  en......

................Gabe en Wolfgang trillen de linker staaf van de muur en steken de staaf door de gaten die in de rand van het Deksel zitten. 

Klik met de Handcursor weer op de rechter ijzeren staaf om deze nu ook te pakken en ook door de tafel te steken. 

Beide ijzeren staven steken nu door de offertafel. Klik nu met je Tandwielcursor op 1 van de eindes van de ijzeren staven en.....Gabe en Wolfgang proberen het deksel weer omhoog te tillen maar ook nu lukt dit niet. Er volgt een gesprekje waarin Wolfgang dan meld dat deze ronde Tafel een Offertafel is en dat er een Hart geofferd dient te worden om het deksel van de tafel te lichten.. 

Wolfgang wil dat Gabe het hart van die mummie gaat halen. Loop dus een scherm terug naar links, naar de mummie die op de grond ligt.  

Pak de Dolk uit inventory en klik ermee op de mummie en...........

Het gaat nu verder vanzelf........

.......Gabe vermand zich en begint in de Mummie te kerven .........

Maar dan blijkt dat Wolfgang heeft gelogen....een mummie hart is niet goed....het moet een mensenhart zijn en.....Terwijl Gabe bezig is met de mummie hoort hij Wolfgang gillen.......Gabe krijgt door dat Wolfgang heeft gelogen en in paniek rent hij terug naar de Offertafel maar.......Gabe komt te laat.....

...Wolfgang heeft zichzelf geofferd.....Wolfgang heeft zijn eigen hart aan Tetelo geofferd en....hierdoor kan Gabe nu het Deksel optillen en......

.....In de ronde Offertafel ligt de Schattenjšger Talisman en dankzij Wolfgang's offer kan Gabe het Talisman nu pakken.

We verlaten Gabe nu even en keren terug naar de St. George Book Shop alwaar Grace aan het telefoneren is.

Dan zien we hoe er iets, of iemand, met grote snelheid de book shop binnen rent en......we horen Grace dan gillen......en.......we belanden dan in:

Dag 10:

Nadat Gabe alle formaliteiten heeft vervuld om het dode lichaam van Wolfgang naar Duitsland over te brengen, vliegt hij terug naar New Orleans. 

Als het vliegtuig over New Orleans vliegt ziet Gabe door het raampje Jackson Square en..

hela.....Lijkt de lay-out van het park niet verdomd veel op de "Snake Mound"....een "Wiel in een Wiel"?.  

Je beland dan op de New Orleans plattegrond, dus schakel over naar de "French Quarter" plattegrond en reis naar je naar:

St. George Book Shop:

Grace is er niet en de stoel van Grace ligt ondersteboven op de vloer. Op de toonbank ligt weer de krant van vandaag. Pak de krant op......Gabe leest de krant door. Op het bureau van Grace ligt een Notitiepapiertje, voor de kassa. Pak het Notitiepapiertje en.....het is een boodschap van Malia die meld dat Tetelo weet dat Gabe de Talisman heeft, Tetelo heeft Grace ontvoert en in ruil voor de Talisman zal Tetelo Grace sparen. Dan hoort Gabe gestommel in zijn slaapkamer en......Mosely stapt uit de slaapkamer. 

Er volgt even een gesprekje waarin duidelijk wordt dat het Mosely is geweest die Gabe in de Gedde Tombe op zijn kop heeft geslagen. Gabe en Mosely lopen dan Gabe's slaapkamer in om verder te praten. Klik dus met de Praatcursor op Mosely en praat dan uitgebreid met Mosely over alle nieuwe gespreksonderwerpen.....doe dit totdat Mosely over geen enkel onderwerp iets nieuws te melden heeft. Gabe en Mosely bedenken dan een plan om Grace te bevrijden. Als je alles besproken hebt met Mosely dan EXIT je dit gesprek.

Gabe heeft dus een idee waar het geheime hoofdkwartier van Tetelo/Malia is........Onder Jackson Square. Mosely heeft eerst nog wat andere dingen te doen en dus geeft Gabe de Tracker aan hem. Gabe zal dan het zendertje bij de ingang van de "Snake Mound" plaatsen zodat Mosely die ingang met de Tracker ook kan vinden. Mosely verdwijnt dan.

Verlaat de slaapkamer en verlaat de winkel en reis via de "French Quarter" plattegrond naar de:

St. Louis Cathedral:

In de linker muur van de grote kerkzaal zie je een deur en 2 Biechthokjes. De twee Biechthokjes zijn met een gordijn gesloten. Klik met je deurcursor op het gordijn van het rechter biechthokje en......Gabe loopt dan door de zaal naar de hokjes en beland in het rechter biechthokje, In dit rechter biechthokje staat een knielbankje aan de linker muur. ( In het linker biechthokje staat het bankje dus aan de rechter muur). Bekijk, in het rechter biechthokje,  met je "Brilletje" de achterwand en......De Narrator meld dat er een gaatje in de achterwand zit.

Pak de Slangstang uit inventory en klik ermee op dat gaatje in de achterwand en.........Gabe steekt de Slangstaaf in het gaatje en......Oeps.....het Biechthokje blijkt dan een liftje te zijn en Gabe zakt nu in met het hok omlaag. Als Gabe heeft gezegd "Ride's Over" dan zijn we dus beneden aanbeland.  

Houndfour:

De Houndfour heeft dezelfde indeling als de "Snake Mound" in Afrika, dus we beginnen hier ook in kamer 6, de Liftkamer. De deur links is de liftdeur. De deur rechts is de uitgang naar de ronde gang van de Buitenste Ring van de Houndfour. Om de deuren te openen moet je, met de Tandwielcursor",  klikken op de "Deuropener" (Keypad) die links of rechts bij de deuren in het deurkozijn steken.

Klik dus op de Deuropener van de rechter deur en....

.Gabe opent de deur en stapt naar buiten en hij is dan in de ronde gang.

De gang is dus de Buitenste Ring van de Houndfour en geeft toegang tot alle 12 kamers. Boven de deuren van de kamers zit een schermpje waarop het aantal slangen staat afgebeeld. Het aantal slangen in die schermpjes vertellen je het nummer van de kamer. Loop steeds omhoog door de gang om van kamer naar kamer te gaan en kijk dan steeds op de schermpjes om te zien wat het kamernummer is. Er zijn maar een paar kamers van belang en 3 kamers zijn op slot. Voor die afgesloten kamers heeft Gabe de Sleutelkaart van Dr. John nodig en die Sleutelkaart moet Gabe eerst jatten.  

Kamer 7:

Ga nu eerst naar kamer 7. Bij Kamer 7 is, in de rechter muur, een ingang van de gang die naar de Binnen Ring, de Ceremoniezaal, leid.  

Klik met je Tandwieltjes op de deuropener van de Kamer 7deur om naar binnen te gaan.

Kamer 7 blijkt dienst te doen als opslagkamer. Op de stapel witte zakken staan 2 maskers. Achter de witte zakken staat een kledingrek. 

Pak de 2 Maskers, die bovenop de witte zakken staan. Je moet elk masker apart pakken. Het zijn een Wolfsmasker en een Zwijnenmasker. Gabe besluit om het Wolfsmasker voor zichzelf te houden en het Zwijnenmasker aan Mosely te geven, als die straks ook hier zal zijn.  Bekijk met je "Brilletje" het kledingrek. Er hangen lange gewaden in het rek. Klik 2 keer  met je Hand op het kledingrek om er 2 gewaden uit te pakken.  Ga terug naar de gang en volg de gang weer 1 scherm omhoog naar Kamer 8. Kamer 8 zit echter op slot, dus je kunt er nu niet in. Loop verder door de gang naar Kamer 9. Je kunt kamer 9 in, maar het is niet echt nodig. Bij Kamer 9 is ook weer een gang die naar de Ceremoniezaal leid. 

 • Kamer 9 blijkt een gastenkamer te zijn. Er staat een bed en het heeft zelfs een badkamer. Loop door naar Kamer 10. 

 • Ook kamer 10 kun je in. Kamer 10 is de Slangenkamer. Er groeit een boom in kamer 10 en in de boom krioelt een grote vette slang. 

 • Loop door naar Kamer 11. Ook Kamer 11 zit op slot en kun je nu niet in. Bij Kamer 11 is weer een gang die naar de Binnenste Ring, de Ceremoniezaal, leid.  

 • Loop door naar Kamer 12. Kamer 12 is weer een gastenkamer, zoals Kamer 9. Loop door naar Kamer 1. 
  Kamer 1 zit op slot, maar hier is weer een gang die naar de Binnenste Ring leid. dus loop door naar Kamer 2:

Kamer 2:

Ga Kamer 2 binnen. In Kamer zit Dr. John, geverfd en al, zich voor te bereiden op de komende ceremonie.

 Doe niets maar blijf even staan kijken en merk vooral de Sleutelkaart op die baan de muur hangt. 

Gabe heeft die Sleutelkaart nodig om in de kamers 1, 8 en 11 te kunnen komen maar om de Sleutelkaart te kunnen jatten moet Dr. John hier worden weggelokt. Verlaat Kamer 2 weer en loop door naar Kamer 3. Bij Kamer 3 is weer een gang naar de Binnenste Ring. 

Kamer 3:

Ga Kamer 3 binnen en......Dit is Malia's kamer en......Malia komt binnen en Gabe verbergt zich snel achter het lage kastje en........

 ..........ziet hoe Malia, achter het kamerscherm, een "gesprekje" heeft met haar alter ego Tetelo. Verlaat Kamer 3 als Malia weer de badkamer in is gedoken en loop door naar Kamer 4.

Kamer 4:

Ga Kamer 4 binnen. Kamer 4 dient als kantoor. Er staan 4 bureaus. Op het rechtsachter bureau ligt het zwarte "Record Book". 

Pak het "Record Book" en open het dan in Inventory.Het boek bevat de Rada Drumcodes van de Leden van de Gedde Sekte. "Brother Eagle"  is de codenaam van Dr. John. Verlaat de kamer weer. Je kunt nog even in Kamer 5 gaan kijken, maar ook Kamer 5 dient als kantoor en er is niets van belang te vinden. Wel is er tegenover Kamer 5 weer een gang die naar de Binnenste Ring, de Ceremoniezaal, leid. Ok......Je hebt nu alle 12 kamers gehad en je weet nu dat de kamers 1, 8 en 11 op slot zitten. Je weet ook dat je bij de kamers 1, 3, 5, 7, 9 en 11 via de gang in de rechter muur naar de Binnenste Ring kunt lopen. Ga nu, bijvoorbeeld via de gang bij Kamer 5, naar de Binnenste Ring, de Ceremoniezaal.

De Ceremoniezaal:

De Ceremoniezaal heeft de ronde offertafel en een diep gat. Ook staan er trommels in de zaal. Gabe moet nu die Dr. John uit kamer 2 naar hier lokken en dan zelf snel Kamer 2 weer binnen gaan om de Sleutelkaart te jatten.  Klik met je Tandwielcursor op 1 van de 2 setjes Trommels en......Je beland in het Trommelscherm met het Rada Trommelboek.

 • Klik in het Rada Trommel boek op "Summon" en beweeg dan je cursor omhoog om de Menubalk te openen.

 • Klik in de Menubalk dan op de "NEXT BOOK" knop om het "Record Book" te openen. 

 • Klik in het "Record Book" dan op "Brother Eagle" en klik dan op de EXIT knop in de menubalk en.....

Gabe trommelt de code om Dr. John naar de ceremoniezaal te laten komen. Dr. John zal via de gang bij Kamer 3 naar de Ceremoniezaal komen, dus Gabe moet die gang nu niet gebruiken om naar Kamer 2 te gaan. Duik dus 1 van de andere gangen in en volg de gang terug naar de Buitenste Ring gang.  Ik heb de gang genomen die uitkomt bij Kamer 1. Loop snel door naar Kamer 2 en ga er naar binnen en grijp dan snel de Sleutelkaart van de muur. 

Verlaat Kamer 2 en loop omlaag naar:

Kamer 1:

Pak de Sleutelkaart uit inventory en klik ermee op de Deuropener (Keypad) van de Kamer 1 deur. Gabe gaat naar binnen. 

Kamer 1 is de Kluis van de Gedde Sekte en ligt vol met geld. Grijp zoveel geld als je kunt. 

Klik met je handje op 1 van de vakken van de kast en blijf dat doen totdat Gabe zegt dat ie al zijn zakken vol heeft gepropt met geld. 

Verlaat dan Kamer 1 en ga omlaag door de gang naar Kamer 11.

Kamer 11:

Gebruik de Sleutelkaart op de Deuropener van Kamer 11 om de deur te ontsluiten. Gabe gaat dan Kamer 11 binnen. 

Kamer 11 is de Operatiekamer, waar de Sekte de harten uit de lijken haalt. Kijk hier alleen maar even rond. 

Er ligt een lijk op de operatietafel en in de stalen emmer zit een bloederig hart. Verlaat Kamer 11 en volg de gang omlaag naar Kamer 8:

Kamer 8:

Gebruik de Sleutelkaart op de Deuropener van Kamer 8 en.....Gabe gaat naar binnen. Kamer 8 blijkt ook een gastenkamer te zijn en....hier ligt Grace op het bed. De Narrator meld dat het Ritueel op het punt staat te beginnen. Mosely komt dan nu ook Kamer 8 binnen. 

Er volgt even een gesprekje tussen Gabe en Mosely. Als de heren zijn uitgepraat bekijk je Grace met je "Brilletje"

Grace ligt bewusteloos op het bed. Open de Inventory en pak er de Ritter Talisman uit:

Klik met de Talisman op Grace om haar wakker te maken. Gabe hangt de Talisman om Grace's nek en......Grace wordt wakker en er volgt een lang gesprek.

Als Gabe en Grace zijn uitgepraat dan.......SAVE JE DE GAME HIER.....want.....

Zometeen zullen Gabe, Mosely en Grace de hoofdrollen vervullen in het Ritueel van Tetelo. Grace zal dienen als Offer voor Tetelo. Tijdens het Ritueel moet je een paar keer heel snel handelen. Ben je dan te traag dan gaan Grace, Mosely en Gabe doet en is het GAME OVER. Je moet je Laatste Save, van hier in Kamer 8 inladen om het opnieuw te proberen. Ook kent de game 2 mogelijke eindes en als je beide eindes wil beleven dan is het ook handig om nu te SAVEN

Als Grace en GabriŽl zijn uitgepraat dan pak je het Zwijnenkostuum uit Inventory en klik je ermee op Mosely. Mosley verkleed zich als Zwijn. 

Pak dan het Wolfkostuum uit inventory en klik hiermee op Gabe en.....Gabe verkleed zich als wolf en.......

Dr. John, als Brother Eagle, komt binnen en hij sommeert Brother Zwijn en Brother Wolf naar de "Cirkel", de Ceremoniezaal,  te gaan

THE END GAME:

We belanden dan in de Ceremoniezaal alwaar het "Feest" al in volle gang is. Dr. John brengt Grace en hij legt Grace op de Offertafel. Grace zal dus het Offer aan Tetelo zijn.

Het gaat grotendeels vanzelf maar blijf goed opletten want als je weer controle krijgt dan moet je heel snel handelen

Malia is alweer bezeten van Tetelo en ze begint haar dansje te doen en Dr. John beschildert Grace. Malia/Tetelo trekt haar mes en staat op het punt om Grace te doden en.....

....Nu krijg je de Controle terug over de game......

...SNEL....Open de Inventory en pak er de Talisman weer uit en klik met de Talisman op Malia/Tetelo en....

.....Gabe zwaait de Talisman heen en weer en hierdoor wordt Tetelo gestopt........en Gracie springt vlug van de offertafel en....

Tetelo gilt naar Dr. John dat ie Gracie moet wurgen en dat probeert Dr. John ook maar Mosely schiet Dr. John dood:

Het Deksel van de Offertafel is inmiddels omhoog gekomen en kin de Offertafel staat het Idolbeeldje.

Tetelo/ Malia komt dan met getrokken dolk op Gabe af en ze eist de Talisman op of ze zal Gracie en Mosely de keel doorsnijden. 

Snel.....Zodra je weer de Controle hebt klik je met de Talisman op Mosely en........Gabe gooit de Talisman naar Mosely

Mosely en Grace zijn veilig omdat de Talisman hen beschermt tegen Tetelo. Mosely en Grace vluchten weg en Gabe blijft alleen achter met Tetelo/Malia.

Tetelo/Malia laat Gabe bij de offertafel knielen en ze staat dan op het punt om Gabe de keel door te snijden....SNEL HANDELEN DUS....

SNEL....Zodra je weer de Controle hebt klik je snel met je HANDCURSOR op het Idolbeeldje dat in de Offertafel staat en.......

Gabe grijpt in doodsnood het Beeldje en smijt het Beeldje in diggels op de vloer en......Doordat Gabe het beeldje heeft stuk gesmeten begint de hele zooi in te storten....

......De vloer splijt en Malia/Tetelo dendert de diepe lavakloof in, maar Malia/Tetelo blijft hangen aan de rand. Gabe ligt iets verderMalia hangt aan de rand in de kloof. Gabe ligt op de vloer....JE MOET NU EEN KEUZE MAKEN....En je Keuze bepaald of Gabe blijft leven of Sterft.Klik je nu met je HANDCURSOR op Malia dan blijft Gabe leven. Pak je echter de Dolk uit inventory en klik je dan met de Dolk op Malia dan dood Gabe Malia maar zal dan zelf ook sterven.

Ik kies er voor om Gabe te laten leven, dus klik met je HANDCURSOR nu op Malia en......

Gabe probeert Malia te redden door haar uit de kloof te trekken, maar Malia wil niet gered worden.....Malia offert zichzelf op om een einde te maken aan 400 jaar Gedde tirannie en om GabriŽl te redden.......Kortom....Malia laat zichzelf nu willens en weten omlaag de hete laven in vallen......

Gabe is ontroostbaar, maar dat duurt maar eventjesDe game eindigt nu met Gabe en Gracie om het balkon van Jackson Square

Had je er voor gekozen om Malia te doden met de Dolk dan zie je als einde Mosely en Gracie hier op het balkon en ze betreuren dan de dood van GabriŽl. Wil je dit einde ook meemaken dan zul je vanaf Kamer 8 het hele stuk opnieuw moeten doen maar dan er voor kiezen om Malia te doden met de Dolk.

Als laatste krijg je dan nog je totaalscore te zien....

Blijkbaar heb ik toch ergens 2 puntjes laten liggen....maar ik ben wel content met deze score

2012:Walkthrough door: Louis Koot