2015: Walkthrough door: Louis Koot  

Uitleg en Proloog

I dreamt of blood that washed ashore, of eyes that spoke of sin
The lake was smooth and deep and black, as was her scented skin.
A mask I wore as I approached, I was what I am not

And though the pattern was unclear, its meaning could be bought.
Drawn to Bacchus's abode, I sought there to conspire.
But it was in the city of the dead that I found my heart's desire....
I spoke to one who smelled of death, he gave to me his ears.

And crosses that were marked were made into a veil of tears...
The road was blocked, the truth was shunned, the white flag had been waved.
Reversal cost me all I had, and everything I'd braved...

And then the night became as day, I glimpsed nature's reddest claw!
The face of fear looked back at me as I gazed into the maw...
My last ally laid to waste, I ran towards the light

I prayed for one to change my path, to give me strength to fight...
Inside a hidden chamber where I had no right to be,
I found the wheel at last, or, could it be, the wheel found me

And then the wheel went round and round, I could not find my way
Twelve and three and turn the key, I heard the madman say
Deep in the earth I faced a fight that I could never win
The blameless and the base destroyed, and all that might have been.

-Gabriel Knight

GabriŽl Knight Sins Of The Fathers  is een adventure game en het is bedacht en gemaakt door Jane Jensen. Het is de eerste in een serie van 3 GabriŽl Knight games. De game werd in 1993 uitgebracht op 12 Floppy's en op CD-rom. Naar aanleiding van de 20th "verjaardag" van de game heeft Jane Jensen, via haar eigen gamesstudio "Pinkerton Road" en in samenwerking met "Phoenix Online Studios", in 2014 van de rechthebbenden op de rechten van de GabriŽl Knight serie toestemming gekregen om de game in een nieuw en modern jasje te steken en dit heeft geleid tot een compleet nieuwe uitgave van de game...de "20th Anniversary Edition GabriŽl Knight Sins of the Fathers"

In GabriŽl Knight 1: Sins of the Fathers  kruipt u dus voor de eerste keer in de huid van GabriŽl Knight, eigenaar van de "St. George" boekwinkel in het "French Quarter" van New Orleans.  De game speelt zich voornamelijk af in New Orleans en het hoofdthema van de game is Voodoo. In New Orleans zijn een aantal aan  Voodoo gerelateerde moorden gepleegd. GabriŽl is niet alleen eigenaar van de "St. George" boekwinkel maar hij schrijft zelf ook boeken. Die Voodoo Moorden intrigeren GabriŽl nogal en dus wil hij er zijn nieuwste boek aan wijden. Om goed beslagen ten ijs te komen gaat Gabe dus die Voodoo Moorden onderzoeken en daarbij raakt hij verwikkelt in de Voodoo scŤne van het dampige en drassige New Orleans. Bij zijn onderzoek krijgt GabriŽl hulp van zijn lieftallige assistente Grace Nakimura, een intelligente jonge dame van Japanse afkomst. Grace werkt als Gabe's assistent in de St. George boekwinkel en ze zal een bron van informatie zijn en een flink deel van het research voor GabriŽl doen, maar daar moet je Grace wel steeds eerst om vragen.

Via zijn vriend Mosley heeft GabriŽl toegang tot de politiegegevens over de Voodoo Moorden.  Mosley is de politiedetective die op de Voodoo Moorden is gezet en ook hij is een bron van informatie voor GabriŽlDe game speelt zich af gedurende 10 dagen en in elke dag moet je bepaalde dingen doen om door te kunnen gaan naar de volgende dag.  De game hanteert een punten systeem en er zijn in totaal 362 punten te verdienen. Je verdient die punten door de dingen te doen die je moet doen in de game en door de juiste vragen te stellen in de gesprekken die je doet  met de andere personages in de game. Telkens als je iets gedaan hebt waar je een punt mee verdient hoor je een "Ping geluidje". Het is overigens niet nodig om alle 342 punten te scoren om de game tot een goed einde te brengen want je kunt de game ook met een lagere score beŽindigen. 

De game verloopt via een Dag systeem en omvat 10 dagen. Om door te kunnen gaan naar de volgende dag moet je, per dag, alle essentiŽle dingen gedaan hebben die je op die dag moet doen. Ga je niet door naar de volgende dag dan heb je domweg vergeten om iets essentieels te doen. Naast de essentiŽle dingen die je moet doen zijn er een hoop dingen die je kunt doen die niet van belang zijn om de game uit te spelen.....dit geld vooral voor de gesprekken die je moet doen in de game, maar het is van belang om in gesprekken wel de juiste opties te gebruiken en dat soms meerdere keren.  Je kunt de game op verschillende manieren eindigen, maar die verschillende eindes behandel ik wel in de walkthrough.

Als je de game opstart dan zie je altijd eerst het Startscherm met de diverse opties. Deze 20th Anniversary Edition bevat ook een  "Grafic Novel", dat u kunt door lezen, en dat kan alleen via het startscherm. Dit "Grafic Novel" geeft u enige achtergrond informatie over gebeurtenissen uit het verleden....U kunt er voor kiezen om het "Grafic Novel" eerst te lezen, maar het bevat wel enige "Spoilers" en de game raad u aan om er mee te wachten tot het echt van belang is om het door te lezen.

Als U "New Game" kiest dan start de game op met een

Proloog filmpje:

In het bos, rondom New Orleans, is een Voodoo seance aan de gang.....

Een Voodoo Queen heeft haar discipelen opgeroepen want ze is geil en verlang een Menselijk Offer.....
Het slachtoffer, een nog jonge vrouw, wordt verbrand op de brandstapel en ze veranderd in een Luipaard.

Dan zien we een bloederige Medaillon en een Slang.....De slang speelt een hoofdrol in deze game

We zien ook even een "Rare Books" winkel en dan zien we een man die is opgehangen.....

en dan.....schrikt onze held, GabriŽl Knight,  wakker uit zijn zoveelste nachtmerrie......die hem al 7 dagen achtereen elke nacht zijn nachtrust kost...

De game start nu met Dag 1

St. George Bookstore:

Het is nog vroeg in de ochtend als de krantenjongen zijn dagelijkse krant aflevert op de stoep van de St. George Bookstore en Grace Nakimura begint aan haar werkdag begint.

Gracie raapt de krant op en gaat naar binnen en ze begroet vrolijk haar baas, GabriŽl Knight, die nog half slaperig zijn slaapkamer uit strompelt.  Grace zit achter haar bureau een telefoontje van ene Lolita te beantwoorden en ze vraagt of Gabe die Lolita wil spreken. Daar heeft Gabe echter geen behoefte aan. 

GabriŽl heeft eerst koffie nodig en dus tapt ie een bakkie vol met koffie uit de koffiemachine. Ondertussen babbelt Grace er lustig op los......ze informeert naar de nachtmerries waar gozer Gabe al 7  nachten last van heeft...Blijkbaar hebben die nachtpaarden iets te maken met het nieuw boek waar Knight aan werkt.....een boek over de Voodoo Moorden.....Grace meld ook dat ze wat berichten voor Gabe heeft.

De game "trakteert" je dan even op een uitlegscherm waarin de diverse functies van de game wordt uitgelegd. Je krijgt uitleg over de scoreteller, de menuknop, het journaalboek, het schetsboek, de inventory en over enige sneltoetsen waarmee je diverse functies bedient. 

Het Journaal, de Inventory, het schetsboek, zitten vast aan een balk die je kunt openen en sluiten via de knop middenonder in je scherm. Het is raadzaam om, als je in volledig scherm wilt spelen, die "Inventorybalk" niet in zicht te hebben als je gewoon speelt. In het Journaal kun je lezen wat je per dag allemaal moet doen en je kunt er het HINTSYSTEEM lezen waarmee je HINTS kunt krijgen over wat je op enig moment kunt doen. Ook kun je een groot aantal schetsen bekijken.

De HINTS komen in oplopende levels beschikbaar....Telkens zal de Level 1 Hint meteen beschikbaar zijn maar volgende Hints hebben even tijd nodig om beschikbaar te komen. De Hints zijn best wel duidelijk maar ze lossen geen puzzels voor je op. Ok....er is geen haast.....druk even je spatiebalk in om alle "hotspots" in het scherm zichtbaar te maken....het zijn er heel wat......

.......de "hotspots" blijven zichtbaar zolang je de spatiebalk ingedrukt houd. De belangrijkste "hotspots" zijn voor nu: De krant (Newspaper) en de doos (Box) op de toonbank, het kastje in de toonbank (Counter), de Kassa (Register) op het bureau van Grace, Grace zelf, de Boekenkast (Bookshelf) achter de ladder, het Schilderij (Painting) dat bij Grace aan de muur hangt, de slaapkamer en de voordeur.

Op de toonbank ligt dus de ochtendkrant.....elke nieuwe dag begint met de krantenjongen die de verse ochtendkrant van die dag brengt...Het is van belang dat Gabe altijd de krant even doorleest. Linksklik dus op de Krant (Newspaper)....het Functiescherm gaat open op de krant.....via het Oog bekijk je dingen...je hoort dan de vertelster die zegt dat de krant op de toonbank ligt.....Via de tandwieltjes pakt Gabe de krant om door te lezen. 

Klik de Tandwieltjes om de krant op te pakken.....Het hoofdartikel, van de "Times Picayune" krant,  bericht over de Voodoo Moorden en de vertelster vertelt de Horoscoop van Gabe voor vandaag.........

De game drukt je op het hart om toch vooral elke dag de nieuwe krant te lezen. Je hebt je eerste punt verdient. Sluit het close-upscherm via de kruisknop rechtsboven. Ga nu praten met Grace, dus linksklik op Grace en klik dan in het Functiescherm op hert praatikoontje. 

Je beland in het Praatscherm

In het "Praatscherm" zie je dus GabriŽl en de persoon waar hij mee gaat praten, in dit geval dus Grace. In het scherm staan dan alle gespreksopties die je kunt gebruiken. Welke gespreksopties je krijgt is afhankelijk van wat je allemaal al hebt gedaan in de game. Gebruik altijd ALLE gespreksopties als je met andere personages gaat praten. Je kunt nu met Grace praten over, Voodoo, de Voodoo Murders, New Orleans, Grace (Herself), Messages en je kunt Grace altijd verzoeken om onderzoek te doen (Request Research). 

Vraag Grace nu over "Voodoo", de "Voodoo Murders", "New Orleans" en vraag Grace ook uit over Grace (Herself). Als je Grace over haarzelf vraagt dan krijg je een hele reeks nieuwe opties waarmee je Grace uitgebreid over haarzelf kunt laten vertellen. Je hoeft dit niet te doen, maar je leert dan wel wat meer over Grace. Als Grace in herhaling vervalt dan sluit je dit onderdeel van het gesprek af. Vraag Grace dan als laatste of ze nog boodschappen voor Gabe heeft via "Messages" en blijf dit doen tot Grace zegt dat ze geen nieuwe boodschappen meer heeft. 

Als je Grace over "Voodoo" en daarna over "Voodoo Research" vraagt dan verteld dat er 2 locaties in New Orleans zijn waar hij meer te weten kan komen over Voodoo en dat zijn de "Dixieland Drugstore" en het "Historical Museum of Voodoo". Deze beide locaties komen dan beschikbaar op de plattegrond en je hebt er weer een punt mee verdient. Vraag Grace nu ook naar de boodschappen (Messages) en doe dit meerdere keren. 

Grace meld dat Detective Mosley heeft opgebeld met de mededeling dat Gabe de foto's van de slachtoffers kan komen bekijken. Ook meld Grace dat Mosley heeft gezegd dat de meisjesnaam van zijn  moeder Humphrey is . Je hebt hiermee weer een punt voor verdient. Grace vertelt ook dat er ene Wolfgang Ritter heeft gebeld, uit Duitsland nog wel. Die Ritter heeft verzocht of Gabe hem terug wil bellen, maar daar heeft GabriŽl dus geen trek in. Als laatste verteld Grace dat Gabe's oma heeft gebeld met het verzoek of Gabe bij haar langs kan komen om de spullen van zijn overleden vader nu eens op te ruimen. Een doos met enige spullen van Gabe's vader staat al hier op de toonbank. 

Je kunt Grace vragen om onderzoek te doen voor Gabe, via "Request Research", maar Gabe heeft nog geen reden om Grace te verzoeken wat Research voor hem te doen, dus sluit dit gesprek nu af via "Exit" als je verder alles aan Grace gevraagd hebt De doos van Gabe's oma staat dus op de toonbank. Linksklik op de doos (Box) en kies dan in het functieschermpje voor het oog....De vertelster meld je dan dat het schetsboek van Gabe's vader in de doos steekt.

Linksklik weer op de doos en gebruik nu het Handikoon om het Schetsboek uit de doos te pakken...

Het schetsboek zie je dan naast Gabe's tasje, rechtsonder....Je kunt erop klikken om het nader te bekijken via het Oog en/of het loepje dat er dan boven verschijnt.....Klik het Loepje en......je bekijkt dan een paar schetjes van Gabe's vader in het boekje en de vertelsters vertelt er wat over en je hebt weer een punt verdient. 

Sluit het close-upscherm De toonbank is ook een kast en de 2 deurtjes staan half open. Linksklik de 2 deurtjes (Counter) en klik dan het Oog en.....

..........je kijkt dan in de toonbankkast. Er liggen boeken in de kast en nog meer waardeloze rommel.
 Er ligt echter ook een Pinchet (Tweezers) en een Vergrootglas (Magnifying Glass) in het kastje. 

Pak het Pinchet en pak het Vergrootglas, via de Hand in het functiescherm...je verdient er 2 punten mee maar belangrijker is dat je deze items straks hard nodig hebt en dan heb je tenminste alvast bij je. Sluit het close-upscherm Linksklik op de boekenkast, waar de ladder tegen aan staat, en kies dan het Oog....

Gabe bekijkt een vak in de boekenkast en in dit vak zien we een "World of Snakes" boek, een "Duits-Engels" woordenboek en een Duits "PoeziŽ" boek
Klik de tandwieltjes op deze 3 boeken om ze te bekijken en er wat in te lezen.

In het "Snakes" boek leest Gabe dat slangen hun prooi "voelen" via vibratie. Het PoŽzie boek is het "Drei Drachen" boek en het is geschreven door ene Heinz Ritter. 

Lees meerdere keren het Duits-Engels woordenboek zodat Gabe de engelse vertaling leert van de Duitse woorden: Drei, Reise, Spiel, Mittag, Himmel en Drachen. Dit kun je ook allemaal later doen, maar als je het nu doet scheelt dat je later en je hebt het dan maar gehad. Ben je klaar met deze 3 boeken dan sluit je het close-upscherm.

Klik ook  eens op de ladder en dan de tandwieltjes en.....Grace snauwt Gabe toe dat ze er wel genoeg van heeft dat Gabeboy steeds in der decolletť probeert te gluren. Gabe is eigenlijk niet zo'n aardige jongen....eigenlijk is Gabe een arrogante seksistiche klootzak en hij heeft ook wel een paar racistische trekjes. 

Bekijk vooral nog even het "Three Snakes in a Skull" schilderij, dat boven Gracie aan de muur hangt....het is geschilderd door Gabe's pappie. 

Op het bureau van Grace staat de kassa (Register). Open de kassa en pak er dan de Cadeaubon (Gift Certificate) uit met je handikoon.

Ga uit de close-up en ga nu Gabe's slaapkamer binnen, achter het rode gordijn. Het is een bende in de slaapkamer, want hier neukt die Gabe zich altijd wezenloos. We kijken de badkamer in...Boven de wastafel hangt een badkamerkastje en daarin staat een pot Haargel.  Bij het bed staat een ladekast aan de muur en op die kast staat de telefoon en ligt een Zaklamp

Linksklik op het badkamerkastje (Bathroom Cabinet) en klik dan in het functiemenu de handikoon om de pot Haargel uit het kastje te pakken. Pak dan, op dezelfde wijze, de Zaklamp van de ladekast.

Je hebt nu 14 van de 362 punten bij elkaar gescoord. Het is tijd om eens een frisse neus te gaan halen, dus ga terug naar de winkel en klik nu op de voordeur (Exit to Map) en....Gabe trekt zijn jas aan en neemt afscheid van Gracie. Gabe stapt op zijn motor en scheurt ermee weg en.....Je krijgt de Plattegrond van het "French Quarter" in je scherm.

Via de plattegrond reis je naar de diverse locaties, in het "French Quarter". Plaats je cursor op een icoontje en je leest dan de naam van die locatie. Als je dus op een locatie-icoontje klikt dan reis je er naar toe.  Ga nu eerst naar het Politiebureau (Police Station)

Politiebureau:

Gabe is beland bij het politiebureau. Bemerk de steeg op, links naast het politiebureau....die steeg wordt later in de game belangrijk. Voor nu....ga het politiebureau binnen. De desksergeant heet Frick. Achter Frick zit agente Franks rapporten te tikken op haar compeutertje.  Ga praten met Frick en praat met hem over alles en nog wat. 

Frick wil niet praten over Voodoo, hij is immers een goede Katholiek. Over de Voodoo Moorden mag Frick al helemaal niets vertellen aan een burger en als je aandringt dat wordt Frixie een beetje pissig. Je kunt Frickel wel vragen over New Orleans en over hemzelf. Maar Gabe is hier om met zijn vriend detective Mosely te komen babbelen, dus vraag Frick naar Mosely en naar de Foto's (Photographs). Fricks meld dat ie Gabe de foto's zal geven zodra je het gesprek met hem afsluit en dat Mosely er niet is. Mosely is bezig met een onderzoek op een "Crime ScŤne" en dit is belangrijke informatie waar je een punt mee verdient. Vraag Frick verder over de "Crime ScŤne", maar Fricky wil ook hier verder niets kwijt.  Exit dus dit "gesprek" en....Frick overhandigt dan de enveloppe met daarin de foto's van Mosely aan Gabe. 

Linksklik op de enveloppe (Manilla Enveloppe) en klik dan het loepje om er 2 foto's uit te halen. Linksklik op de inventorytas om de inventory te openen. Er zaten dus 2 foto's in de envelop en beide staan nu in je inventory. Gebruik het loepje om de beide foto's, 1 voor 1, nader te bekijken....Klik het loepje en dan op het item dat je nader wilt bekijken...

Je wilt nu de 2 foto's nader bekijken,,,,,,De ene foto is een foto van Mosely (Police Photo) als agent en de andere foto is een "moord foto" (Murder Photo)...

De moordfoto toont 1 van de Voodoo Murders slachtoffers....de borst van het slachtoffer is opengesneden en naast het hoofd zijn veren en een mes te zien.  Sluit de inventory. Gabe wil graag weten waar de "Crime ScŤne" is, dat Mosely nu aan het onderzoeken is. Hier op het smerissenkantoor wil niemand het Gabe vertellen dus hij moet deze informatie ergens anders zien te krijgen. Klik, rechtsonder, op het Kaart icoon om de plattegrond te openen en reis dan naar:

Jackson Square:

Een motoragent staat bij zijn motor te luisteren naar de politieoproepen. 3 muziekanten zitten bij de boom hun muziek te spelen. Gabe wil graag de politieberichten beluisteren, maar als je probeert met de motoragent te praten, of probeert de radio aan te raken, dan stuurt de agent Gabe weg. 

Die agent moet dus worden weggelokt bij zijn motor zodat Gabe dan de politieberichten kan beluisteren.  Jackson Square bestaat, in deze 20th Anniversary Edition van de game, uit 1 plein met in het midden een standbeeld. Er lopen her en der passanten rond en er staan wat muzikanten hun instrumenten te mishandelen. Ok......Loop rondom het standbeeld......Linksboven het standbeeld zul je, de geheel in het zwart geklede, Mimeacteur tegenkomen.....Merk ook de Rada Drummer op, die aan de rechterzijde van het standbeeld zit te drummen.

Die Mimeacteur zal steeds met iemand meelopen om dan voor die iemand zijn act te doen. GabriŽl moet de Mimeacteur met zich meelokken naar de Motoragent zodat de Mimeacteur de Motoragent gaat lastig vallen. Die agent zal daar niet van gediend zijn en zal dan achter de Mimeacteur aan gaan rennen en zijn motor even onbeheerd laten. Je moet er dus voor zorgen dat de Mimeacteur achter GabriŽl aan gaat lopen en daarbij moet je zorgen dat je Gabe de andere wandelaars vermijd. Want als de Mimeacteur te dicht bij een andere wandelaar komt dan zal hij die andere wandelaar gaan volgen.

Loop tegen de Mimeacteur aan. De Mimeacteur "hecht" zich dan aan GabriŽl. Loop nu omlaag, naar de motoragent,  maar kijk steeds of Mimeacteur GabriŽl wel blijft volgen.  Stopt de Mimevent met het volgen van GabriŽl dan zul je hem steeds weer moeten ophalen. 

Als de Mimeacteur zich zelf "hecht" aan 1 van de andere wandelaars, die her en der opduiken, dan ook zul je de Mimeacteur weer moeten "Ophalen" door weer tegen hem aan te lopen. Die andere wandelaars zijn er niet van gediend dat de Mime hen gaat volgen en ze sturen hem steeds weg en dan gaat de Mime terug naar zijn beginpositie. Om te zorgen dat de Mime Gabe blijft volgen klik je steeds maar met je Loopcursor voor Gabe, waarbij je probeert om andere wandelaars te vermijden en waarbij je ook niet te ver van de Mimeacteur moet weglopen.

Als je Gabe en de Mimeacteur vlakbij de motoragent hebt gebracht dan gaat de Mime de Motoragent staan uitdagen en die is daar niet van gediend. 
De Mime blijft echter de agent provoceren en die wordt pissig en gaat achter de Mine aan.....beide verdwenen dan uit beeld.

Snel....Linksklik nu op Radio van de politiemotor en dan op je "Tandwieltjes" en.........

Gabe luistert via de Headset naar de politieberichten en hoort dan nu dan waar de Crimescene is waar Mosley naar toe is gegaan. De agent komt dan terug en gilt dat Gabe bij zijn motor moet verdwijnen. 

Klik, rechtsonder, het Kaarticoon om de plattegrond te voorschijn te toveren....De plattegrond heeft nu 2 pagina's want er is nu ook een plattegrond van de omgeving buiten New Orleans bij gekomen. Klik 1 van de zijknoppen om de omgevingsplattegrond te openen en klik dan op de "Lake Pontchartrain" locatie, want dat is de "Crime ScŤne".........

.......Gabe racet op zijn motor daar naar toe en beland op de:

Crime ScŤne: Lake Pontchartain:

Mosely en zijn agenten zijn nog bezig met het onderzoek als Gabe op de Crimescene arriveert. 
Mosely laat Gabe het nieuwste lijk zien en dan.......duikt er ene Malia Gedde op, die vanuit haar auto informeert wat er aan de hand is. 

Gabe is gelijk geil op die zwoele Malia Gedde maar Mosely meld dat die Malie ver buiten Gabe's "bereik" ligt. 
Mosely en de andere cops verlaten dan de Crimescene en uiteraard nemen ze het lijk mee. Gabe blijft alleen achter.

We zijn hier bij het meer en de oever van het meer bestaat uit kleigrond. Vlak voor Gabe is een lijntjes patroon (Marks) getekend in het zand. Ook zie je nog de grote bloedvlek, waar het lijk lag. Rechts staat een boom, waar het gele politietape over heen is gespannen. Vlak voor de boom zijn wat Sporen (Tracks) te zien in het zand.

 Bekijk, met je oog, het lijntjespatroon (Marks) dat in het zand is getekend. De "Narrator" meld dat er een patroon te ontdekken valt in die lijntjes.  Open de Inventory en selecteer het Schetsboek (Sketchbook).....Het Schetsboek staat dan, in de inventorybalk, naast de tas van Gabe. 

Sluit de inventory en linksklik weer op het lijntjespatroon en klik dan in het functiemenu op het schetsboek en....Gabe tekent de lijntjes na in het schetsboek. 

De schets staat dan naast Gabe's tas...Linksklik op de schets (Lake Pattern) en kies dan het oog en luister naar de Narrator. Gabe heeft geen idee wat dit lijntjespatroon betekent maar hij vindt het wel interessant. Onderzoek de bloedvlek met je oog. Voor de boom zie je wat Sporen (Tracks) in het zand....Linksklik op die Sporen (Tracks) en klik dan het Oog.......

........Gabe zegt dat ie de sporen nader wil bekijken, dus linksklik er weer op en klik nu op de tandwieltjes en.......Je geraakt in de close-up van de zandplek waar de sporen in staan.....Het schermpje heeft 4 pijltjes waarmee je omhoog, omlaag, naar links en naar rechts kunt scrollen.....je zoekt in het zand naar een piep klein object......Klik 2 keer de omhoogpijlknop en,.....midden in het scherm zie je dan een klein en groenig "steentje" waar je een vraagteken bij krijgt....

Als je op het "steentje" klikt en dan probeert om het "steentje, met je hand, op te rapen dan gilt Gabe dat ie niet eens kan zien wat het is.....je moet het nog closer bekijken. Open dus de inventory en selecteer het Vergrootglas zodat het vergrootglas naast de tas komt te staan. Sluit de inventory en linksklik weer op het "steentje" en gebruik nu het vergrootglas icoon om er nader op in te zoomen.....Je ziet het "steentje" dan door het vergrootglas en de Narrator meld dat het een schub is.....Open weer de inventory en selecteer nu het Pincet (Tweezers), sluit de inventory en linksklik weer op het "steentje" en klik het Pincet en.......

...Gabe peutert het "steentje" uit het zand en het blijkt een schub van een slangenhuid te zijn, maar hij weet niet van wat voor een slang de schub afkomstig is. Er is hier nog 1 ding te doen....een handvol modder/klei pakken....In het meer ligt een roeiboot...de roeiboot ligt tegen een stuk drassige grond aan.....Op de punt van dat stuk drasgrond krijg je de Oever (Bank) hotspot....Bekijk die "Bank" plek met je oog.....de Narrator meld je dan dat het een klei plek is...Linksklik weer op de "Bank" plek en kies nu je Handikoon en..

...Gabe raapt een handvol klei op en stopt het in zijn tas.......We zijn klaar hier, voor nu.....Open de plattegrond en klik op de lantaren, of op 1 van de 2 zijknoppen.......

..... om terug te schakelen naar de plattegrond van het "French Quarter" en reis terug naar de:

St. George Bookshop:

Klik op Gracie en kies het praatikoon om met onze lieftallige Japaneesje te praten en vraag Grace nu of ze wat onderzoek wil doen via "Request Research" en vraag haar of ze informatie kan verzamelen over die Malia Gedde..

...en......Dag 1 komt nu ten einde.....Grace gaat weg en Gabe gaat naar bed en heeft weer zijn nachtmerrie van de intro en dan word het dag 2

St. George Bookshop:

De krantenboy levert de ochtendkrant weer af, die door Grace weer mee naar binnen wordt genomen....Gabe komt weer slaapdronken zijn nest uit en tapt weer zijn ochtendkoffie.....Grace heeft die Malia Gedde informatie voor Gabe.........Grace verteld dat de Gedde familie een machtige en invloedrijke familie is in New Orleans en dat Malia Gedde een treetje te hoog gegrepen is voor Gabe.....Grace geeft Gabe dan het adres van die Malia, en deze locatie wordt op de plattegrond gezet.

.......Je hebt hiermee weer een punt verdient, dus je begint deze dag met 34 van de 362 punten. De verse krant ligt op de toonbank, dus lees de krant om je 35ste punt te scoren.....

De Narrator leest de krant weer voor je door.....het voorpagina artikel gaat over Jackson Square maar er staat ook iets in over de Voodoo Moorden en we horen de horoscoop van Gabe voor vandaag. Berg de krant weer op en ga praten met Grace en vraag haar of ze berichten voor Gabe heeft via "Messages", maar dat blijkt nu niet zo te zijn, dus Exit het praatscherm Aan het begin van Dag 1 heeft Grace 2 Voodoo locaties genoemd, de "Dixieland Drug Store" en het "Historical Museum of Voodoo". Laten we daar maar eens ons licht gaan opsteken. Verlaat dus de boekenwinkel en reis, via de plattegrond nu naar het:

Historical Museum of Voodoo:

Gabe wordt verwelkomt door Dr. John, de uitbater van dit tamelijk creepy museum. Merk de Rada Drummer op, die je door het raam ziet en die op de binnenplaats staat te drummen. Voor je met Dr.John gaat praten kijk je eerst even goed rond en bekijk je alles wat je kunt bekijken met je oog.

Boven het raam zit een ventilator, die nu uit is.....de schakelaar (Switch) voor de ventilator steekt aan de muur, rechts naast de deur. Als je op de schakelaar klikt dan gaat de ventilator aan maar dat vindt Dr. John niet zo prettig omdat zijn slang niet van tocht houd, dus Gabe zet snel de ventilator weer uit. De schakelaar wordt later in de game een "Life-saver" voor Gabe dus prent de positie van de schakelaar goed in je geheugen. Bij de deur, dus links naast Gabe, staat een klein formaat doodskistje op de tafel....het is een altaar (Shrine)....Bekijk dat kleine doodskistje met je oog........Je komt in het close-upscherm van het doodskistje.

Rechts boven het doodskistje hangt een Folder (Flyer) op de muur....Bekijk die folder....het is een reclamefolder van "Magentia Moonbeam", een locale Voodooienne. Pak de Folder van de muur. De "Moonbeam" locatie wordt op de plattegrond gezet. Bekijk nog even het doodskistje en sluit dan het close-upscherm. Bekijk nog even de Totempaal (Totem Pole) en de Wensstomp (Wishing Stump). Klik met je tandwieltjes op de Wensstomp en......Gabe raakt het ding aan en spreekt zijn wens uit. Aan de muur, rechts naast het raam, hangt een schilderij met daarop het portret van een vrouw en als je dat schilderij bekijkt meld de Narator je dat het Marie Leveau is.  Ga, als je alles bekeken hebt en de flyer hebt gepakt, uitgebreid praten met Dr. John en gebruik in dit gesprek alle opties tot Dr. John er nergens meer iets nieuws over heeft te melden. Je bent hier wel even mee bezig want die Dr. John heeft heel wat te melden over Voodoo.

Via het "Voodoo" onderwerp kun je dan Dr. John verder vragen over  "Historical Voodoo" en over "Current Voodoo" Via "Historical Voodoo" krijg je de naam van Marie Leveau en dit levert je een punt op. Via "Current Voodoo" onderwerp vertelt Dr. John het verschil tussen Voodoo en Hoodoo en dit levert je weer een punt op. Vraag verder uitgebreid over Marie Leveau want dit levert je weer een punt op en Gabe weet dan dat het die Marie Leveau begraven ligt op Begraafplaats 1. 

Als je Dr. John totaal hebt uitgeput dan neem je afscheid en verlaat je het museum door met je voetje in de deuropening te klikken. Op de "French Quarter" plattegrond staat nu dan ook de "Moonbeam Residence" locatie en de Begraafplaats St. Louis Cemetery. Als je de "Moonbeam Residence" klikt dan vertelt de Narator dat die Magentia Moonbeam tot 22 juni weg is. 

Ga dus nu maar naar  de begraafplaats

St. Louis Cemetery:

De beheerder van de begraafplaats staat het gras aan te vegen.  Vanwege de drassige grond waarop New Orleans is gebouw kunnen overleden mensen niet simpel weg in een gedolven graf worden begraven en dus staat Begraafplaats 1 vol met stenen grafhuisjes, de zogenaamde Tombes.  

We belanden meteen bij het grafhuisje, de tombe, van die Marie Leveau......
.Ga praten met de beheerder en vraag de man uit over alles en nog wat maar vooral over"Marie Leveau" en dan over de "Other Marked Tombs".

De beheerder,Toussaint Gervais, vertelt dus over de Tombe van Marie Leveau en dat haar bewonderaars geheime boodschappen op haar Tomb schrijven. Ook meld de Beheerder dat er nog andere grafhuisjes zijn waar ook van die rode symbolen op staan en hij meld dat die Dr. John, van het Voodoo Museum, onlangs het graf van Marie Leveau heeft bezocht. Via "Other Marked Tombs" kom je erachter dat de Beheerder het heeft over de graftombe van een rijke en welbekende persoon uit New Orleans, maar de beheerder wil de naam niet noemen.  Je hebt weer 2 punten verdient door de Beheerder te bevragen over Marie Leveau en Other Marked Tombs. Uiteraard kun je ook over alle andere onderwerpen praten met de Beheerder maar het levert geen punten op en het is ook niet echt van belang.

Exit dit gesprek en onderzoek nu de Marie Leveau Tombe, het grafhuisje direct achter Gabe. De oude Toussaint Gervais loopt weg naar een ander deel van de begraafplaats. Op de Marie Leveau Tombe  is een serie rode symbolen getekend. Als je het grafhuisje bekijkt dan meld de Narrator dat dit de tombe van Marie Leveau, de "Voodoo Queen" van New Orleans, is. Rondom de Tombe hebben aanbidders van die Marie hun offers, zoals vazen en bloemen, gelegd en, voor de zijkant van het huisje, ligt een rode steen.   Bekijk de rode symbolen (Markings) die op de zijkant van het grafhuis zijn gekrast. 

Selecteer in inventory weer het Schetsboek en gebruik het schetsboek dan op de rode symbolen en...

............Gabe tekent de symbolen na in zijn schetsboek en je ziet de symbolen dan in close-up maar je kunt er nog niets mee. 
Dus sluit de close-up. Pak nu wel de rode Baksteen (Brick) die achter Gabe in het gras ligt......

Je hebt nu 48 punten. Als je de Marie Leveau Tombe bekeken hebt, de rode symbolen hebt gekopieerd en de rode baksteen hebt gepakt, dan loop je een scherm naar rechts,, via de "Exit to Tomb" rechts achter en....Gabe beland bij het grafhuis van de Gedde familie. 

Bekijk alles wat je kunt bekijken. Gabe kan hier nu niets doen, maar de game weet dan dat je hier dan geweest bent voor later. Als je de "Exit to Wright Tomb" klikt dan vertelt Gabe je dat het zijn familiegraf is maar dat ie geen behoefte heeft om daar nu te gaan kijken..   dus keer terug naar de Marie Leveau tomb, via "Exit to Entrance", waar de oude Toussaint Gervais  inmiddels is terug gekeerd. Selecteer in inventory de schets van de rode symbolen (Voodoo Code) en toon de schets aan Toussaint Gervais.....

Gabe vraagt of Toussaint weet wat de symbolen betekenen maar dat weet hij niet. Open de plattegrond, via de kaartknop, en ga nu naar de:

Dixieland Drug Store:

Dit is je eerste bezoek aan deze Drug Store......Wille Walker, de uitbater van de Dixieland Drug Store, staat achter de toonbank. 
Er komt nu meteen ook een oudere dame binnen, ene Madame Cazaunoux en ze heeft een klein keffertje bij zich. 

Madame Cazaunoux beklaagt zich bij Willie erover dat ze slachtoffer is van Voodoo praktijken....Luister verder naar het gesprek tussen Madame Cazaunoux en Wille. Madame Cazaunoux verdwijnt dan weer. Gabe heeft aandachtig staan luisteren en weet nu van het bestaan van deze madame Cazaunoux.

Op de toonbank staat een bordje (Sign)....Bekijk dat bordje met je oog....het is een "Special Offer" van Willie...

bij besteding van $50,- krijg de klant er gratis een flesje "lover Come Back to me oil" of een flesje "Master Gamblin' oil" bij kado. Je verdient een punt door dit bordje te bekijken. In de hoek, rechts naast de winkeldeur, staat een kleedpop die is gekleed met een gewaad en een....Krokodillenmasker....Bekijk het krokendillenmasker. Ga dan praten met Wille.......

Je kunt Willie over alles en nog wat vragen, maar het belangrijkste waar je nu met Willie over moet praten is over de "Voodoo Murders" en over "St. John's Eve". Vraag Willie dus over de "Voodoo Murders" en hij zegt......"Cabrit sans cor"....en Gabe is daar heel verrast over en wil weten wat dit betekent.  Vraag Willie dus verder uit over "Cabrit sans cor" maar hij ontkent keihard dat hij deze woorden heeft gezegd. 

Vraag Willie verder over "St. John's Eve" en......Willie verteld dat "St. John's Eve" voor Voodoo aanhangers het belangrijkste feest is. Vraag ook over die "Madame Cazaunoux", maar Willie wil geen informatie verstrekken over zijn klanten, dus Gabe ervaart van Willie niet het adres van de madame. Vraag ook over het krokodillenmasker, via "Willy Jr."........Gabe mag het masker kopen voor $100,-........als je aandringt dan loopt de prijs op tot $120,-........Ok.....verlaat de winkel, of klik de Kaartknop, om weer op de plattegrond te geraken. Open het 2e scherm van de plattegrond en reis nu naar het huis van Malia Gedde:

Gedde Mansion:

Klop op de voordeur en.......de butler verschijnt....Praat met de butler en zeg dat je Malia Gedde wilt spreken....Maar hoe je ook lult en welke optie je ook gebruikt......Gabe mag niet naar binnen om Malia Gedde te spreken....dat mag alleen als Gabe iemand zou zijn in een officiŽle functie en hij zich als zodanig kan legitimeren., dus sluit maar af. 

Exit terug naar de plattegrond en ga nu, via de "French Quarter"  plattegrond naar het:

Politiebureau:

Ga weer naar binnen en ga weer met de Desksergeant Frick praten en vraag hem naar "St. John's Eve" en dan naar "Detective Mosely" en.....Fricksy meld nu dat Mosely in zijn kamer is. Exit uit deze conversatie en klik met de deurcursor op het klapdeurtje, links in de balie, om door het deurtje naar achter de balie te gaan. Ga nog niet meteen Mosely's kamer binnen. Tussen het rechter raam en Mosely's deur hangt een Thermotaat......Linksklik op de thermostaat en klik dan de tandwieltjes en.....

Gabe loopt door en je geraakt in de close-up van de thermostaat......de thermostaat geeft aan dat de kamertemperatuur nu 70.1 graden Fharenheid is (In de U.S.A gebruiken ze niet Celcius maar Fharenheid als temperatuurschaal). Klik de rode pijlknop en blijf dat doen tot de thermostaat op 80.1 staat.....

Je verdient er een punt mee. Sluit de close-up en ga nu dan bij Mosely binnen

Mosely:

Mosely heeft het opeens bloedheet gekregen en daarom heeft ie zijn jas uitgedaan en op de kapstok gehangen. Mosely's politiebadge zit op zijn jas gespeld.......en dat was nu precies Gabe's bedoeling met het verhogen van de temperatuur. Mosely en Gabe gaan zitten....Klik op Mosely en ga met hem praten....Vraag Mosely nog niet over Foto's (Photographs) maar vraag hem nu alleen over "Voodoo" en over de "Voodoo Murders" en over "Himself" en blijf dat doet totdat Mosely er niets nieuws meer over verteld.

Via "Voodoo Murders" krijg je een nieuw scherm met opties.....gebruik die allemaal.......

Mosely vertelt over de "Voodoo Murders" dat er nu 7 slachtoffers zijn en dat  de MO (Modus Operandum) telkens hetzelfde is........er zijn telkens tenminste 20 personen bij elk van die moorden aanwezig geweest. De 1e moord vond 8 weken geleden plaats en op elke crimescŤne werd een stuk Luipaard vacht aangetroffen alsmede wat bloem, rode en zwarte kaarsvet, kippeveren en kippebloed en ook geitenbloed. Uit elk lijk is het hart uitgesneden met een lang, smal en gekarteld mes...die harten zijn niet gevonden.

Als je alles over de "Voodoo Murders" hebt gevraagd dan vraag je Mosely uit over Mosely via "Himself" en dan put je dit onderwerp ook helemaal uit zodat we het uit de weg hebben...Als je de keus krijgt tussen "Anything"en "Never Mind" dan klik je de laatste optie om dit onderwerp af te sluiten en op het hoofdgespreksscherm terug te landen. Gebruik dan de "Coffee" optie......Gabe vraagt Mosely dan om een bakkie leut en.....Mosely staat op en verlaat zijn kantoor om koffie te gaan halen....

Snel....Zodra Mosely zijn kamer heeft verlaten linksklik je op Mosely's jas en dan gebruik je de Hand om Mosely's politiebadge te jatten. 

Moseley komt dan terug met de koffie en we nemen weer plaats en het gespreksscherm verschijnt vanzelf weer. 
Vraag Mosely nu over de "Patronen rond de Lijken (Pattern around bodies).....

Mosely verteld dat er op elk van de 7 crime scŤnes hetzelfde lijntjespatroon is gevonden maar dat ze nog geen benul hebben van wat het betekend. Vraag of je die 6 andere Patronen (Other six patterns) mag zien.....Die patronen zijn bij agente Franks maar Gabe mag ze bekijken van Mosely. Ok....Exit nu het gespreksscherm en verlaat Mosely's kantoor. Agente Franks zit aan haar bureau rapporten te typen. Linksklik op Franks en klik het praatikoon en vraag Franks naar de "Case File"......

Wil je nog eens bewijs over wat een seksistische klootzak Gabe is dan vraag je Franks van alles.....Franks is echt niet op haar mooie mondje gevallen en weet Gabe best van repliek te dienen. Franks vindt het maar vreemd dat Mosely toestemming geeft aan een burger om de case file in te zien maar bevel is bevel dus ze haalt de case file op en geeft de map aan Gabe, met de mededeling dat als Gabe ermee klaar is hij de map in haar "Inbox" moet leggen want Gabe mag het niet meenemen en zeker niet kopiŽren. De "Voodoo Files" map staat nu naast Gabe's tas....Linksklik erop en kies dan het loepje om het document te bekijken in close-up. 

Je ziet nu alle 6 lijntjespatronen van de vorige 6 crime scŤnes. Je kunt er verder niets mee dus sluit het close-up scherm. Linksklik op de "Inbox" van Franks en kies dan de Map om de Case File map in de "Inbox" te deponeren

Klik weer op Mosely's deur en.....Gabe gaat Mosely's kamer binnen. Praat weer met Mosely en gebruik nu alleen het "Photographs" onderwerp en zeg dan "A cop/Autor photo might be nice" en........

Gabe doet Mosely de suggestie om, voor zijn boek, samen op de foto te gaan en.....Mosely vindt dit een prima idee en hij roept Franks, want Franks is ook de politiefotograaf. Mosely en Franks komen dan terug  en Franks neemt dan de foto.

Als de foto genomen is vraagt Mosely of Gabe nog iets heeft en krijg je een lijstje met opties. Dit is Gabe's kans om Franks hier in het kantoor te houden, dus klik op "Hold on a Sec while I go check my hair" en......Gabe loopt het kantoor uit, zogenaamd om zijn haar te gaan kammen. Franks blijft in Mosely's kantoor wachten....... Snel....pak het "Voodoo Murders" dossier terug uit Franks postbakje. Loop naar het fotokopieerapparaat en pak het "Voodoo Murders" dossier uit inventory en klik ermee op het Kopieerapparaat en.....

.......Gabe maakt een kopie van het dossier. Als het kopiŽren klaar is pak je het originele dossier terug uit inventory en leg je het terug in Franks postbakje. 

Ga dan terug naar Mosely en.......Franks neemt dan weer een foto verdwijnt het kantoor weer uit. Mosely en Gabe gaan weer zitten. Exit het praatscherm. Open de inventory en bekijk even de kopie van de lijntjespatronen (Voodoo Files Photocopy). Sluit de inventory en open de plattegrond, via de kaartknop rechtsonder, en reis nu terug naar:

Jackson Square:

Gabe beland weer op het plein,  waar in Dag 1 de motoragent stond. Er staat nu een Hotdogverkoper. die een boek staat te lezen.  Loop naar de Hotdogverkoper en......Je ziet een jongen die voor de hotdogverkoper aan het tapdansen is (Tap Dancer).  Aan de rechterkant van het standbeeld zit nog steeds de Rada Drummer op zijn trommel te hengsten. 

Loop naar de Rada Drummer en loop dan verder omhoog. In de rechtsboven hoek van het plein zit nu, op het grasveldje een Artiest te schilderen. Zodra je de Artiest zit wordt zijn tekening gegrepen door de wind en waait weg....De Artiest rent achter zijn tekening aan maar helaas......de tekening beland, aan de linker kant, achter het hekwerk dat rondom het standbeeld steeds, dus vlak achter de Hotdogman en de Tapdanser. 

De artiest keert gefrustreerd terug naar zijn schildersezel......Ga praten met de Artiest, via het praatikoon in het functiescherm. Vraag de artiest alles wat je kunt vragen

De Artiest is bezig met een schilderij van de grote kerk en hij gebruikt daarvoor allerlei geometrische "gereedschappen", De Artiest is eigenlijk een architect en het kunstschilderen is een hobby van hem. De Artiest is een beetje pissig vanwege zijn tekening die zojuist weg waaide en dus heeft ie niet zo veel trek om te praten. Het gesprek komt dan ook abrupt tot een einde. Gabe heeft het idee dat de Artiest, eigenlijk dus een architect, wel wat zou kunnen doen met die lijntjespatronen. Wellicht dat Gabe die tekening van de Artiest kan terugbezorgen. Loop terug naar de Hotdogverkoper. De tekening (Sketch) ligt achter de hotdogman tegen de sokkel van het standbeeld aan.   

Probeer de Tekening (Sketch) te pakken, maar.... Gabe kan de tekening niet pakken....de tekening ligt te ver weg. Ga praten met de tapdansende jongen en vraag "Do you do requests?". 

De knaap vraagt om geld, of om iets te eten, en dan wil hij wel een verzoeknummertje dansen. Gabe heeft geen geld, dus hij moet iets anders verzinnen om die knaap zover te krijgen dat ie de Tekening wil gaan pakken. De knaap wil ook wel iets te eten als betaling aannemen, dus wellicht heeft ie trek in een Hotdog. 

Ga dus praten met de Hotdogman en......Gabe besteld een "Doobie dog" maar de vent staat te lezen en heeft geen zin om zijn boek te onderbreken om Gabe een "Doobie Dog" te verkopen. Gabe heeft  geen geld om een Hotdog te kopen, maar hij heeft wel de Cadeaubon van de Bookstore bij zich. Pak dus de Cadeaubon (Gift Certificate) uit inventory en klik ermee op de Hotdogverkoper en.......

De Hotdogverkoper is maar al te "eager" om een Hotdogje te ruilen voor een cadeaubon van $20,-. 
Gabe heeft dus nu een Hotdog, dus linksklik weer de Tapdans Knaap en geef de Hotdog knaap en.......

De knaap slurpt de Hete Hond met smaak  naar binnen en hij wil nu wel een verzoeknummer voor Gabe doen. Praat dus weer met knaap en gebruik weer de "Special Request" optie en dan de "Bars around the statue" optie en...  de knaap kruipt door het hek om de Tekening te pakken en Gabe heeft dan de Tekening (Sketch)

Gabe heeft nu dus de weggewaaide tekening van de St. Louis Kathedraal van de Artiest. Ga dus terug naar de Artiest en geef hem zijn tekening terug. 

De Artiest is Gabe zeer dankbaar en wil wel wat terug doen. Pak dus de Kopie van het lijntjespatroon, uit het politiebureau, uit inventory en klik ermee op de Artiest en.....

Gabe vraagt of de Artiest het hele patroon kan reconstrueren, uitgaande van dit ene kleine stukje van het patroon. Maar de Artiest meld dat hij meer nodig heeft dan alleen maar dit ene kleine stukje. Open de Inventory dus weer en pak er nu dan de schets van het lijntjespatroon van de Crime ScŤne (Lake Pattern) uit en geef deze tekening ook aan de Artiest en.....

De Artiest meld dan dat hij met behulp van de 7 tekeningetjes het gehele patroon wel kan reconstrueren en dat Gabe het morgen wel kan komen ophalen. Je hebt nu 76 van de 362 punten gescoord........Ok.....Gabe moet dus wachten tot morgen voor de gereconstrueerde tekening. Gabe heeft de Police Badge van Mosley gejat, dus hij kan zich nu voordoen als een politieagent in functie, dus hop hop hop...terug naar het Gedde Huis. Open de plattegrond en dan het 2e scherm van de plattegrond en ga terug naar de:

Gedde Mansion:

Malia Gedde:

Gabe is terug bij het Gedde huis. Klop weer aan op de voordeur......De pedanterige butler doet weer open en vraagt wat je komt doen......Open de inventory en selecteer Mosely's politiepenning (Badge). Sluit de inventory, klik de butler en dan de politiepenning en....

Gabe liegt dus dat ie detective Mosely is en de butler brengt hem naar de salon alwaar Gabe geduldig op Malia Gedde gaat wachten. 
De sensuele Malia Gedde verschijnt dan en we gaan zitten. 

Klik op Malia en kies het praatikoon en praat met de Malia en vraag haar over alles en nog wat uit en als laatste gebruik je dan 2 of 3 keer de "Flirt with her" optie en....

Gabe probeert Malia een beetje op te geilen maar ze trapt er niet. Malia heeft Gabe herkent van de Crimescene en ze weet dus dat hij geen detective is. 

Het einde van het liedje is dat Gabe door de butler het huis uit wordt gezet.  Klik de kaartknop en schakel terug naar de "French Quarter" kaart en ga nu terug naar de:

St. George Book Shop:

Gracie is "trilled" dat Gabe terug is, maar dat is niet echt waar. Praat met Grace en vraag haar om "Research" te doen naar die Madame Cazaunoux. 

Sluit dan af en.....Grace meld dat het sluitingstijd is en ze gaat naar huis.   
Gabe gaat ook maar naar bed, alleen nog deze keer, en heeft weer de gebruikelijke nachtmerrie, waarin  nu een dolk verandert in een slang........

....... en dan zijn we beland in 

Het is weer ochtend en Grace zit alweer achter haar bureau als onze held weer geeuwend zijn slaapkamertje uit komt gestrompeld. Grace meld dat ze boodschappen heeft voor Gabe en ook meld ze dat er een aantal  Cazaunoux staan vermeld in het telefoonboek en ze geeft Gabe de desbetreffende pagina uit het telefoonboek. Gabe moet zelf maar uitzoeken wat het juiste nummer is van die Madame Cazaunoux, die hij in de Dixieland Drug Store heeft gezien.  

Gabe tapt dan eerst weer een bak koffie en dan volgt er een conversatie met Gracie over Gabe's gevoelens voor die zwoel sensuele Creoolse Malia Gedde. 
Je hebt nu 86 van de 362 punten.  Grace heeft de verse ochtendkrant weer op de toonbank gelegd, dus pak de krant weer op en......

.....meneer Knight browst de krant weer door en leest dat er vandaag in de "Tulane Universiteit" een lezing over "Afrikaanse Religie" wordt gegeven. Het artikel over de lezing in de Tulane Universiteit is interessante info en het levert je weer een punt op. De "Tulane Universiteit" is nu een locatie waar Gabe heen kan gaan. Praat met Grace en vraag of ze "Messages" heeft. Dat is het geval want Mosely heeft gebeld met de mededeling dat ie een verdachte heeft opgepakt en dat ie die gaat ondervragen. Gabe mag de ondervraging bijwonen.

Sluit het gespreksscherm en ga , via het gordijn bij Grace, naar Gabe's slaapkamer. Als je deze walkthrough tot nu toe tot de letter hebt gevolgd dan heb je in DAG 1 al de pot Haargel uit Gabe's badkamer gepakt. Heb je dat toen niet gedaan dan pak je die pot Haargel nu. Ook heb je in Dag 1 al de Zaklamp van de ladekast gepakt, had je dat toen ook niet gedaan dan pak je zaklamp nu alsnog.  Op de ladekast staat de telefoon. Selecteer, in inventory, de Telefoonboek Pagina (Phonebook Page), die Gabe zojuist van Grace heeft gekregen. Linksklik dan op de telefoon en klik dan de Telefoonboekpagina en......

Je komt in de close-up van de telefoon en de Telefoonboekpagina. De pagina uit het telefoonboek is de C-pagina en je ziet er 4 keer de naam Cazaunoux op......Gabe moet nu uitzoeken welke van de 4 Cazaunoux's de oude dame is die hij in de Dixie Land Drug Store heeft gezien....

Bel dus alle 4 die Cazaunoux nummers op.....Dus toets steeds het telefoonnummer in en klik dan op de Dial knop en luister naar degene die antwoord....Begin met Cazaunoux B en eindig met Cazaunoux S.......Cazaunoux B 5550127blijkt een man te zijn......Cazaunoux 6660122 blijkt een jonge vrouw te zijn......Cazaunoux A 5550128 klinkt als een oudere dame en je hoort het mens haar hondje Castro een standje geven. Cazaunoux S 5550123 is een man.

Als je alle 4 de Cazaunoux hebt gebeld dan weer je dat je Cazaunoux A de oude dame is die we in de Dixieland Drug Store hebben gezien met haar hondje en je weet ook dat die dame ontkent dat ze ooit in die drug store is geweest. Je kunt de oude dame nog een keer opbellen maar ze blijft ontkennen dat ze een bestelling heeft gedaan in de drug store. Gabe moet nu het adres van die madame achterhalen......Tijdens het telefoongesprek hoorde je het hondje van madame blaffen en je hoorde haar toen de naam van haar hondje zeggen....Castro heet het hondje van madame Cazaunoux....Op de telefoonpagina zie je ook een advertentie en telefoonnummer van de "Cajun Critters Veterinary Clinic", een "honden training kliniek"......Bel die kliniek op via hun nummer 5550170...Je krijgt Melissa aan de lijn. 

Vraag Melissa over "Madame Cazaunoux "........ Dat blijkt zo te zijn en Gabe vraagt Melissa nu om het adres van Madame Cazaunoux. Melissa wil het adres echter niet zo maar vertellen, ze wil eerst weten wie Gabe is. Gabe moet dus even liegen, dus zeg "I'm worried about Castro", en.....Melissa geeft dan alsnog het adres van Cazaunoux en dit wordt nu een locatie op de plattegrond. Sluit het close-upscherm. Grace heeft verteld dat Mosely een verdachte heeft opgepakt en gaat ondervragen en daar wil Gabe wel bij zijn. Open dus de plattegrond en reis via de "French Quarter" plattegrond naar het:

Politiebureau:

Er staat nu ook een Rada Drummer voor het politiebureau. Ga weer naar binnen. Je hoeft nu niet weer met Frick te praten. Ga gelijk door het klapdeurtje en Mosely's kamer binnen en......Wel.....Mosely heeft ondertussen gemerkt dat Gabe zijn penning heeft gejat  hij eist het ding terug. 

Mosely gaat dan verder met de ondervraging van de verdachte, een jonge Junk die Crash wordt genoemd en een gebruikelijk informant voor de smerissen. Crash is echter doodsbang voor degene die achter de Voodoo Murders zitten, en hij weigert dus om ook maar iets te vertellen. Crash beseft dat alleen al het feit dat hij is opgepakt al een doodsvonnis voor hem betekent. Crash wordt dan naar de cel teruggebracht. Maar Mosely zal de jongen morgen weer vrij moeten laten Je kunt dan even met Mosely gaan praten, over de "Case status", maar ook dit levert niet veel op, dus verlaat het politiebureau weer en reis naar:

Jackson Square:

Loop omhoog naar de Artiest en spreek hem aan...Artiest heeft de reconstructie van de lijntjespatronen klaar en hij geeft deze "Reconstructed Vťvť" aan Gabe.....

De artiest is blij dat ie de tekening kwijt is want het gaf hem een heel onbehaaglijk gevoel. Bekijk de reconstructie...het is "Wiel in een Wiel"

Sluit de close-up en loop naar links en.....we ontmoeten nu Madame Lorelei, de waarzegster, die haar kraampje hier nu heeft neergezet. Madame Lorelei heeft een levende slang, een Boa, om haar nek. Blijf wat staan kijken en....Madame Lorelei zal op een gegeven moment opstaan om haar dansje te gaan uitvoeren.....Als ze danst dan klik je op haar met je handikoon om je appreciatie voor haar danskunsten te betuigen.....

Lorelei danst verder en Gabe voelt er zijn pik van jeuken.......Lorelei pakt er dan haar zwarte sluier bij en.....Lorelei laat haar sluier dan vallen en gaat weer op haar stoel zitten.

NB: Als Lorelei niet meteen gaat dansen loop dan eventjes weg en keer dan gelijk terug om Lorelei's dansje te activeren. Als Lorelei danst moet je niet te lang wachten om op haar te klikken met je hand....Het dansje van Lorelei duurt maar heel even en als je niet snel op haar klikt dan gaat ze weer zitten, zonder dat ze haar sluier heeft laten vallen....Gebeurt je dit dan zul je weer moeten wachten tot Lorelei opnieuw gaat staan dansen.

Pak de zwarte Sluier (Veil) op en onderzoek de sluier in close-up en luister naar de Narrator......Midden in de sluier steekt een slangenschubje.....
Linksklik op het schubje en klik dan de Hand om het schubbetje uit de sluier te peuteren. 

Sluit het close-up scherm....Selecteer de sluier in inventory en geef de sluier terug aan Madame Lorelei..........

Lorelei leest Gabe's hand en......Oeps....Gabe's toekomst ziet er blijkbaar niet rooskleurig uit want Madame Lorelei schrikt zich de pleuris van wat ze in Gabe's hand "ziet" en ze rent in paniek weg. Open de inventory. Je hebt nu 2 slangen schubjes in inventory en je moet ze nu met elkaar vergelijken. Onder de inventory staan de "Oog", de "loep" en de "Combineer" knoppen. Klik de "Combineer" knop en klik dan op de "Lake Snake Scale" en de "Veil Snake Scale" om ze met elkaar te combineren en.....

De Narrator vertelt je dan dat er geen "match" is tussen beide schubben....Lorelei's Boa is dus niet op de crime scťne bij het meer geweest. In de krant heeft Gabe gelezen over ene Professor Hartridge, die een college zal geven over Voodoo in de Tulane Universiteit. Deze Tulane Universiteit is nu ook een locatie op de plattegrond en Gabe is wel geÔnteresseerd in dat college. Klik dus de kaartknop om de plattegrond te openen....ga naar het 2e scherm van de plattegrond en klik de "Tulane University"om daar nu te belanden.

Tulane University:

Het college van die Hartridge begint onmiddellijk en Gabe neemt plaats in de collegezaal om naar de professor te luisteren....Het is een heel verhaal en Gabe houdt het dan ook niet vol want hij valt in slaap in de collegezaal en hij mist dus het grootste deel van wat de professor allemaal vertelt. Als ik jouw was dan zou ik maar wel goed luisteren naar wat de prof allemaal vertelt....het is een heel verhaal maar ik adviseer je om het uit te zitten......Gabe heeft ook nog even een korte nachtmerrie. 

Als het college voorbij is wordt Gabe ruw wakker geschud door Hartridge......Je hebt nu 100 punten bijelkaar gescoord. Integenstelling tot de oude versie van de game is Hartridge nog in de collegezaal achtergebleven en niet naar zijn kantoor verdwenen. Praat met de professor en vraag de prof dan over alles en nog wat, maar vooral over "Cabrit Sans Cor" en over "Human Sacrifice". 

"Cabris Sans Cor" betekent "Geit zonder Horens" en hiermee wordt dus een Menselijk offer bedoeld. Als je alles aan de professor gevraagd hebt dan Exit je het gesprek. 
Pak dan de
Vťvť tekening uit inventory en klik ermee op de professor en....

....de prof vindt de Vťvť tekening heel interessant en hij loopt er mee weg om er een kopietje van te maken. De prof komt dan terug en hij is helemaal wilt van de Vťvť tekening. De professor wil deze "Vťvť" nader onderzoeken en hij zal Gabe opbellen om zijn bevindingen aan Gabe te melden. Pak nu de Moordfoto uit inventory en klik ook hiermee op de professor en....De professor meld dat het moordritueel heel erg Voudoun is. Als je alles met de professor hebt besproken en je hebt hem de Vťvť tekening en de moordfoto laten zien dan ben je hier klaar voor vandaag. Klik de kaartknop om terug te keren op de New Orleans plattegrond. 

Schakel terug naar de "French Quarter" plattegrond en ga dan nu naar:

Madame Cazaunoux (Cazaunoux Residence):

Klop de groene deur van Madame Cazaunoux woning.....Madame doet open en ze vraagt wat je komt doen.....

Je kunt nu alle opties proberen, vooral de Voodoo optie, maar de oude taart trapt er niet in en ze smijt de deur weer dicht. Als je de Voodoo Article optie gebruikt dan ontkent madame dat zo ook maar iets weet van voodoo, ze is tenslotte een goed en vooral vroom Katholiek meiske.....Gabe wordt dus niet uitgenodigd om binnen te komen.....Gabe moet een list verzinnen....Madame Cazaunoux heeft gezegd dat ze een "goed Katholiek" is, dus misschien dat ze een Katholieke priester wel te woord wil staan? Reis via de plattegrond nu naar de kerk, dus ga naar de:

St. Louis Cathedral:

Gabe beland in de kerkzaal tussen de kerkbanken. In de linker muur zijn de biechthokjes (Confessional). Probeer het linker biechthok in te gaan.....De Narrator gilt echter dat het linker biechthok bezet is. Probeer dus het rechter biechthok in te gaan.......dit lukt want het rechter hok is niet bezet. 

In de houten achterwand zit een knoestgaatje (Knothole)...Bekijk dat knoestgaatje even met je oog........
......het gaatje is ongeveer zo groot als een kwartje....onthoud dit knoestgaatje want in dag 10 wordt het heel belangrijk voor Gabe.

Linksklik op het knielbankje (Kneeler) en klik dan de tandwieltjes en.....Huichelaar Gabe knielt en we horen de priester....
Wel....doorloop de hele biecht, dus gebruik de
"Confession" optie en.......

......... gebruik dan uit de volgende lijst de opties tot de priester genoeg heeft gekregen van Gabe's kinderachtige gezeik en de benen neemt om te gaan lunchen met de Paus, of een koorknaapje gaat fu.....De priester is dan verdwenen, dus verlaat het rechter biechthok, via EXIT aan onderkant scherm en ga dan het middelste hok in (Priest Confessional)...

Gabe betreed dus het middelste hok waar de priester naar de biechten luistert. Naast het luik hangt een houten bakje....Maak het houten bakje open, via de tandwieltjes....in het bakje vinden we een potje olie en een witte, stijve, priesterkraag. De Olie wil Gabe niet jatten, maar de kraag wel.....

Pak dus de stijve witte Priesterkraag  (Priest Collar), met je hand en sluit het close-upscherm. Tover de plattegrond tevoorschijn en keer even terug naar je boekwinkeltje:

St. George Bookshop:

Stoor Gracie maar niet nu bij haar werk....Ga meteen door naar de slaapkamer. Gabe heeft een zwart shirt nodig om zijn Priester outfit compleet te maken, en laat er nu net een schoon, en gestreken, zwart shirt in zijn kolere kast hangen. Ruk dus het zwarte Shirt uit de kast. 

Duik de inventory in en combineer er het zwarte shirt met de witte priesterkraag en combineer het geheel dan met de pot Haargel en.....je hebt een Priestervermomming (Priest Disquise).....Zorg dat de vermomming is geselecteerd......Gabe doet de vermomming nog niet aan, dus open de kaart en scheur terug naar:

Madame Cazaunoux:

Gabe beland terug bij de groene voordeur van Madame Cazaunoux. Als je de priestervermomming al hebt geselecteerd dan zie je de vermomming nu, rechtsonder, bij de inventory tas staan. Linksklik op Gabe en klik dan de vermomming en.....Gabe trekt zich discreet eventjes terug om zich te vermommen als priester. 

Als Gabe terug is ziet ie eruit als een echte priester. Klop dus weer op Madame's voordeur en......Madame Cazaunoux doet weer open en ze wil weer weten wie er op haar deur klopt. Zeg "It's Father MacLaughlin to see ye"  "It's Father MacLaughlin to see ye"  en.....Wel...met een priester wil Madame wel praten en dus wordt Gabe uitgenodigd om binnen te komen. Ga praten met Madame Cazaunoux en vraag de oude dame uit over alle onderwerpen, maar vooral over "Cabrit Sans Cor". "Cabrit Sans Cor".  

Madame weet wat "Cabris Sans Cor" betekent maar ze denkt dat de goede Father het niet weet.  Zeg dus dat je het wel weet, dus zeg "It means Goat without horns". Blijf dan verder Madame Cazaunoux  vragen over "Human Sacrifices", "Marie Levenau", Real Voodoo Queens" en over "Voodoo Hounfour"  en........Madame Cazaunoux toont dan uiteindelijk aan Gabe een Armband, die al generaties in haar familie is en waarvan zij zegt dat het een "Evil Voodoo" object is. Madame Cazaunoux wil dat Father Gabe haar armband zegent en dat doet Gabe dan ook,  Je ziet de Armband in een close-up schermpje. Wacht tot Gabe klaar is met het opzeggen van de zegeningen en open dan snel de inventory.  Pak het brok Klei uit inventory en.......klik met het brok klei dan, in het close-upschermpje,  op de armband en......

Gabe maakt een kleiafdruk van de Slangarmband en dan moet hij de armband teruggeven.  In Inventory heeft Gabe dan nu een Kleiafdruk van de Slangenarmband van Madame Cazaunoux. Ok......dat is alles hier. Klik de EXIT om Madame te verlaten, dus open de plattegrond en ga nu terug naar de:

Dixieland Drug Store:

Gabe heeft zich wel vanzelf weer ontdaan van de priester outfit. Bekijk nog een keer het Krokodillenmasker en ga dan nog eens met Willy praten over dat masker (Willy Jr.).....De prijs voor het krokodillenmasker is nog steeds $120,-. Wel....een tamelijk nutteloos bezoekje dus want Gabe heeft van zijn lang zal ze leve geen $120,-. Open de plattegrond en ga nu terug naar de begraafplaats.

St. Louis Cemetery:

Loop op het kerkhof gelijk door naar de Gedde Tombe en......,Gabe ontmoet Malia Gedde die juist uit de graftombe van haar familie komt.

 Er volgt een tamelijk verhit gesprek, waarin Gabe zijn gevoelens voor Malia zeer duidelijk maakt..........Het eind van het liedje is dan dat zwoele Malia weg rent....
Open de plattegrond, via de kaartknop, en...........De Narrator meld dat het al laat is geworden en......

Gabe gaat nu vanzelf terug naar zijn boekwinkeltje.

St. George Book Shop:

Grace verlaat de Book Shop en......loopt Malia Gedde tegen het lijf. Gracie probeert nog wanhopig om Malia af te wimpelen maar helaas.......

Verdomme....ik haat het als zo'n klojo als Gabe zijn zin krijgt....... Wel....kijk zelf maar verder.........het vergt niet zoveel fantasie om te bedenken hoe Gabe en Malia verder de nacht zullen doorbrengen. Het wordt dan de volgende morgen, en dus zijn we beland in:

Malia sneakt de bookshop uit, net voordat Gracie haar nieuwe werkdag begint.  Gabe komt zijn nest uit maar wordt nu niet verwelkomt door Grace, die muisstil blijft.....

Gracie heeft een beetje de pest in op Gabe omdat ie die Malia heeft liggen fucken. Buiten staat er nu een Creool door het raam naar binnen te gluren en daar schrikken zowel Gabe als Grace van. De verse ochtendkrant heeft Grace weer op de toonbank gelegd, dus lees eerst weer even het krantje door. 

GabriŽl geloofd zijn ogen niet want.......De krant meld dat de politie het onderzoek naar de Voodoo Murders heeft gesloten. De officiŽle lezing is dat die Moorden het gevolg waren van een oorlog binnen een onderwereld kartel en dat die oorlog nu over is. Gabe leest ook zijn dagelijkse horoscoop en een advertentie van een juwelier, Sam Springler, die te vinden is in het Napoleon House. Berg de krant op.

Praat met Grace en verzoek haar via "Request Research" om onderzoek te doen naar de Vťvť (Research this pattern), dus naar de patronen die op de diverse Crimescene zijn gevonden en waar de Artiest een reconstructie tekening van gemaakt heeft. Gabe geeft de Vťvť tekening dan aan Grace. Vraag dan of Grace "Messages" heeft en doe dat 2 keer...,.. en dat blijkt het geval te zijn want Gabe's oma heeft gebeld.....Of Gabe nu eindelijk eens even langs kan komen om de spullen van zijn vader op te ruimen. Ook heeft die Wolfgang Ritter, uit Duitsland, weer gebeld en hij claimt dat hij familie is van Gabe. Vraag Grace nu ook om het telefoonnummer van Wolfgang Ritter (Wolfgang Ritter's Number)....Exit uit het gesprekscherm en..........Grace geeft Gabe dan een papiertje met daarop het telefoonnummer van die Wolfgang Ritter. Het is de hoogste tijd om oma te gaan bezoeken, dus open de plattegrond via de kaartknop, of verlaat de shop. Open het 2e scherm van de plattegrond en klik de "Grandma Knight's House" locatie om Oma nu te gaan bezoeken.

Bij Oma thuis:

Gabe belt aan en oma doet open en ze is blij GabriŽl te zien. Oma is zo'n beetje de enige persoon ter wereld die altijd blij is om GabriŽl te zien. Gabe is niet altijd zo'n fijne jongen, vooral niet tegenover vrouwen, maar tegenover Oma is Gabe altijd poeslief. 

Praat met oma en vraag haar over alle onderwerpen, maar vooral over haar zelf en over de "Knight Family". Via het "Knight Family" onderwerp vraag je Oma dan verder uit over Gabe's opa, "Harrison Knight", en over Gabe's ouders "Philip Knight" en "Margaret Templeton Knight". Blijf over Gabe's grootvader en zijn vader en moeder vragen tot Oma er niets nieuws meer over te vertellen heeft. 

Gabe's grootvader en vader hadden allebei last van nachtmerries, net zoals Gabe dat nu ook heeft. Gabe's vader en moeder zijn omgekomen in een auto ongeluk toen Gabe 8 jaar oud was. Gabe's moeder was van rijke Creoolse komaf Je ervaart dat de graftombe van Gabe's moeder op "Begraafplaats 1" staat. Oma vraagt Gabe om de graftombe te bezoeken. Je hebt hiermee weer een punt verdient.  Als je alles over Gabe's opa en vader en moeder gevraagd hebt dan geef je Oma nog even een complimentje en dan sluit je het gesprek af via "Exit". Klik dan met op de zoldertrap (Exit to Attic) en.....GabriŽl hijst zichzelf via de trap omhoog naar de

Zolder:

Klok puzzel:

Op zolder staat een leunstoel en een kist. De leunstoel is afgedekt met een laken. Tussen de leunstoel en de kist staat een mooie Klok op het tafeltje. Linksklik de klok en gebruik dan de tandwieltjes om de klok in close-up te bekijken. De wijzerplaat van de klok heeft een Minuten wijzer en een Uren wijzer en 6 symbolen....

Je kunt zowel de grote wijzer als de symbolen ronddraaien. De wijzer staat nu op 12 uur. De symbolen staan in een ring om de wijzerplaat en die ring kun je ronddraaien om de symbolen op een andere positie te zetten. De symbolen zijn: Zwaard, Zon, Engel, Eclips, Neus, Draak. In de sokkel van de klok steekt een lade (Design), die je niet kunt openen. In de linker zijkant van de sokkel zie je een Sleutelgat (Keyhole). Exit uit de klok close-up.

Linksklik op de grote kist en klik dan weer de tandwieltjes om de kist te openen.....Je kijkt dan in de kist....De kist zit vol met spullen van Gabe's opa....je kunt een aantal dingen in de kist bekijken met je oog en je hoort dan de Narrator die vertelt wat het is. Linksonder ligt een Kruis (Cross) op een foto.....Linksklik op dat Kruis en klik dan de tandwieltjes om het kruis naar het midden van de kist te verplaatsen....Doe dit dan ook met de foto (Picture) en pak dan de Sleutel, die dan tevoorschijn komt.....

Sluit het close-upscherm. Klik weer op de klok en dan weer de tandwieltjes om weer in het klok scherm te komen. Aan het begin van Dag 1 heb je in de bookshop, in het "PoeziŽ boek" van Heinz Ritter, het "Drei Drachen" gedicht gelezen. In het Duits-Engels woorden boek heb je toen ook de Engelse vertaling van een aantal Duitse woorden opgezocht, waarom de woorden "Drei" en "Drachen"....."Three Dragons" dus. Rondom de wijzerplaat van de klok staan 6 symbolen in een draaischijf...Als je klik op een symbool en dan je linkermuisknop ingedrukt houdt dan kun je de symbolen schijf linksom en rechtsom draaien, om de symbolen op een ander uur te zetten. Dat kun je ook doen met de wijzer van de klok. 

Het Draaksymbool staat nu op 10 uur (X) en de wijzers staat nu op 12 uur (XII). Draai nu het Draaksymbool op 12 uur (XII) en draai de GROTE WIJZER rond totat de KLEINE WIJZER op 3 uur (III) staat en de GROTE WIJZER weer op 12 uur (XII) staat. Klik dan op het Sleutelgat (Keyhole) en klik dan de Sleutel, om de sleutel in het sleutelgat te steken. Linksklik dan op de sleutel en dan de tandwieltjes en.....Je draait de sleutel en hierdoor schuift het laatje in de klok open.

In de la ligt een Foto en een Brief. Pak de Foto en de Brief uit de la. Bekijk de "Clock Letter" met je oog......

De "Narrator" vertelt dat de brief afkomstig is uit "Schloss Ritter", in Rittersberg West Duitsland. De brief is gericht aan "Mijn zoon Heinz" en geschreven door Wilhelm Ritter". Een terugkerend woord in de brief is het woord "Schattenjager". 

 Om de Foto te bekijken moet je de inventory openen....Klik dan eerst het Loepje en dan de "Ritter Photo" om de foto in close-up te bekijken........De "Narrator" meld dat de foto is genomen bij "Schloss Ritter in 1925". Bekijk je de foto met het oog dan vertelt de "Narrator" meld dat 1 van de 3 jonge mannen op de foto Gabe's grootvader is. Sluit het close-upscherm en klik de "Exit", op het hek van de zoldertrap,  om terug naar de woonkamer af te dalen. Granny zit nog op haar sofa. Klik op de stoel....Gabe gaat weer zitten. Selecteer in Inventory de "Clock Letter" en toon de brief aan Granny.....Granny kent helaas gaan woord Duits. Selecteer in inventory de "Ritter Photo" en toon de foto aan Granny....

Granny wijst dan de middelste jongeman aan als Gabe's grootvader Harrison Knight.......de andere 2 mannen kent Granny niet. Ga nu weer praten met oma en vraag haar nu uit over die "Heinz Ritter", waar je over gelezen hebt in de brief van Wolfgang Ritter. Blijf Granny vragen over Heinz Ritter en "Wolfgang Ritter" tot ze er niets nieuws meer over te vertellen heeft. Je verdient er 2 punten mee.

Granny vertelt Gabe nu dat Heinz Ritter de echte naam van zijn grootvader is. Opa stamt dus uit Duitsland en heeft zijn naam verandert in Harrison Knight toen hij emigreerde naar de U.S.A. Opa Knight heeft echter nooit willen praten over zijn leven van voor dat ie naar Amerika emigreerde, dus Granny kan Gabe daar niets over vertellen, behalve dan dat Heinz vond dat de Ritter Familie "Crazy" was en dat hij nooit meer iets met de Ritter's te maken wilde hebben.

Als Granny niets meer te vertellen heeft over Heinz Ritter dan kun je haar ook nog even vragen of ze weet wat "Schattenjšger" betekent. Granny vertelt dan dat Gabe's opa dit woord steeds schreeuwde tijdens zijn nachtmerries. "Exit" dan  het gesprek en open de plattegrond, via de kaartknop of verlaat Granny's huis. Je beland weer op de omgevingsplattegrond. Klik op de Lantarenpaal om de plattegrond van het "French Quarter" te krijgen en ga nu terug naar de begraafplaats:

St. Louis Cemetery:

Je beland weer bij het "Marie Leveau" grafhuis. Klik nu de "Exit to Tomb", links achter het Leveau grafhuis......Gabe beland dan bij de tombe van zijn familie. 

Op de voorkant van de tombe staan de namen van Gabe's familieleden die in de tombe begraven liggen. Er staat een klein groen vaasje voor de tombe en....in de achtergrond rent een eekhoorntje rond. Lees de namen van Gabe's familie.....Harrison Knight, Phillip Knight en Margeret Knight....Klik dan met je praatcursor op deze 3 namen om ze te "begroeten" en....als Gabe de zielen van zijn grootvader, vader en zijn moeder heeft begroet dan.....verschijnt het eekhoorntje en dit diertje breekt het groene vaasje in gruzelementen....Tussen de scherven ligt een papiertje.....Bekijk de scherven met je oog (Broken Vase).....Hela...dat papiertje blijkt een biljet van $20,- te zijn.....Grijp het $20,- biljet.

Sluit de close-up, open de plattegrond en jakker nu terug naar je boekwinkeltje:

St. George's Bookshop:

Die Creool staat nog steeds buiten door het raam naar binnen te staren en....buurman Bruno komt binnen....Bruno is de bloemenman en hij wil het slangenschilderij, dat bij Grace op de muur hangt, kopen. Wel.....Gabe heeft geld nodig om het krokodillenmasker "Willy Jr." te kunnen kopen en dat ding kost $120,-.......$20,- heeft Gabe zojuist gejat op de begraafplaats, dus we hebben nog $100,- nodig. 

Tot afschuw van Gracie vraag je Bruno dus nu "How Much" en.....Bruno bied $100,- dus verkoop het schilderij nu aan Bruno via "Fine. I'ts yours"

Grace begrijpt er niets van maar tja....het zijn haar zaken ook niet....Bruno geilt van vreugde dat ie het schilderij zo goedkoop heeft verkregen en hij smeert hem snel met het ding. Je hebt nu 143 van de 362 punten, maar we gaan dat aantal gelijk nu nog wat verhogen want het is tijd om die Wolfgang Ritter eens te gaan bellen. Ga dus weer de slaapkamer in en selecteer in inventory het telefoonnummer van Wolfgang Ritter (Wolfgang's Number). Linksklik de telefoon en klik dan het telefoonnummer en.....

je beland weer in de close-up van de telefoon. Wolfgang's nummer staat linksboven en Gabe meld dat je eerst 011 moet toetsen om naar buiten de USA te bellen. Toets toets dus 01149093243333 in en klik dan de Dial knop en......we krijgen Wolfgang Ritter aan de lijn......

Wolfgang Ritter is de broer van Heinz Ritter, dus Wolfgang is Gabe's oom. Wolfgang meld dat ie voorgevoelens en dromen heeft over Gabe....Gabe is in gevaar en hij wil dat Gabe onmiddellijk New Orleans verlaat en hem komt opzoeken in Duitsland, in Schloss Ritter. Daar heeft Gabe echter geen trek in. Wolfgang zal zijn dagboek (Journal) naar Gabe toesturen en Gabe beloofd dat ie het aandachtig zal lezen.

Exit het close-upscherm. Ja zeg.....zal daar een beetje naar Duitsland vliegen....weet je wel hoe duur dat is? Gabe heeft nu dus $120,- dus open de plattegrond en ga nu terug naar de:

Dixieland Drug Store:

Selecteer in inventory de $120,-. Linksklik op uitbater Willy en dan de $120,- en.....

Gabe koopt het Krokodillenmasker en Willy gaat het masker pakken om hert aan Gabe te geven en Gabe krijgt nu ook een gratis flesje "Master Gambling Oil".

Aan het begin van de dag heeft Gabe, in de verse ochtendkrant, een advertentie gelezen van juwelier Sam Springler en dat die Sam te vinden is in het Napoleon House. Deze Napoleon House locatie staat nu op de kaart. Bij Madame Cazaunoux heeft Gabe stiekem een kleiafdruk gemaakt van de armband van het mens. Wellicht kan die Sam Springler een echte kopie maken van die armband. 

Dus reis nu naar het

Napoleon House:

Merk de Voodoo Drummer op, die je door het raam ziet. Aan 1 van de tafeltjes zitten 2 mannen een potje te schaken. Die 2 schakers heten Sam en Markus.  Aan het andere tafeltje zit een verliefd stelletje. De schaker met het grijze sportjasje heet Markus en hij blijkt steeds te winnen en daar is zijn tegenstander, Sam, niet blij mee. Ga eerst praten met de barkeeper en vraag hem over alles, maar vooral over  de "Voodoo", "Street musicians" en "Bar Patrons" en dan over "Sam and Voodoo"

Via "Bar Patrons" vertelt de barkeeper uitgebreid over dat verliefde stelletje en over die 2 schaakspelers en hij meld dat Sam, de schaker die al 20 jaar steeds verliest, heel erg in Voodoo zit. En dit vindt Gabe heel erg interessant. Dus vraag verder over "Sam and Voodoo" en de barkeeper vertelt het verhaal van Sam en hoe hij zijn grote liefde voor zich gewonnen heeft middels een Voodoo liefdesdrankje. Dit levert je weer een punt op. EXIT het gesprek als de barkeeper niets nieuws meer te melden heeft.

Probeer dan met die Sam, de schaakspeler, te praten. Maar Sam wil niet praten tijdens de schaakmatch. Van de barkeeper heb je vernomen dat Sam al 20 jaar elke schaakmatch verliest van zijn opponent Markus. Pak dus het flesje "Gamblin Oil" uit je inventory en klik ermee op Sam en....

Gabe vraagt Sam of ie een momentje heeft en Sam staat dan op om met Gabe over de "Gamblin Oil" te gaan praten. 
Sam vraagt waar het "Gamblin Oil" toe dient. Je moet Sam nu het juiste antwoord geven.....

De Barkeeper heeft verteld dat Sam een sterke hang naar Voodoo heeft, dus zeg "Markus uses it" en dan "This is a powerful Voodoo oil"  en dan "This Voodoo could make a NUN get lucky" ....en......Sam drinkt dan het "Gamblin Oil" op en.......Sam wint dan, voor het eerst in 20 jaar, het potje schaak van Markus. 

Markus blijkt een slecht verliezer, maar Sam is Gabe heel erg dankbaar. Pak nu het Kleimodel van de armband van Madame Cazaunoux uit inventory en klik ermee op Sam en....Wel.....Sam is een juwelier en hij zal voor Gabe een kopie van de armband maken en Gabe kan het later op de dag hier komen ophalen. Open de plattegrond en ga nu weer naar het:

Politiebureau:

Ga naar binnen en dan Mosely's kamer weer in. Praat met Mosely en probeer hem ervan te overtuigen dat ie de "Voodoo Murders Case" moet heropenen via "Reopen Case".  Mosely heeft echter van hoger hand opdracht gekregen om de "Voodoo Murder case" te sluiten. Mosely wil de zaak alleen heropenen als Gabe kan aantonen dat er een Voodoo sekte bestaat in New Orleans en dat die sekte een bedreiging is en verantwoordelijk is voor de moorden. Exit het scherm, open de plattegrond en reis nu naar de:

Jackson Square Overlook:

Dit is een uitzicht, hoog boven Jackson Square. Je ziet de St. Louis Kathedraal. Er staan hier 4 publieke verrekijkers. Linksklik op de meest rechter verrekijker en klik dan de tandwieltjes en.....

Gabe kijkt door de verrekijker en ziet die junk Crash en hij zegt iets tegen de Rada Drummer, die bij het standbeeld al dagen zit te rammen op zijn bongo.

Crash loopt dan weg naar de Kathedraal. Gabe vindt dit hoogst interessant. Kijk nog even door de andere 3 verrekijker, om wat tijd te laten verlopen, en keer dan, via de plattegrond, terug naar het:

Napoleon House:

Sam is terug en vanzelf gaat Gabe met hem praten...

Sam geeft Gabe dan de Armband, die hij van het kleimodel heeft gemaakt. 

NB: Is Sam nog niet terug in het Napoleon House, als je vanaf Jackson Square Overlook komt, ga dan even heen en weer naar wat van de andere locaties, bijvoorbeeld de begraafplaat of je boekwinkel, en kom dan terug naar het Napoleon House....Sam zal er dan wel zijn. Als Sam vertrokken is, om op wereldreis te gaan met Markus, open je de plattegrond en reis je naar de:

St. Louis Kathedraal:

Junk Crash zit in de kerkbanken en hij is doodziek. Ga praten met Crash, maar hij wil niet praten. Toon Crash de Armband, die je zojuist van Sam hebt verkregen. 

Crash toont Gabe dan zijn tattoo.....de tattoo is een slang en het is het "Teken van de Voodoo Clan"....Het stelt Crash in staat om met leden van de clan, zoals de Rada Drummers, te praten. Klik weer op Crash en gebruik weer het praatikoon en....Nu wil Crash wel wat vragen beantwoorden. 

Vraag Crash dus uit over "Voodoo", "Voodoo Hounfour", "Drummer".....Via de Rada Drummer heeft Crash een boodschap "verzonden" naar de Voodoo Sekte....het gedrum is dus een code. Crash vertelt verder dat er hier in New Orleans een ondergronds Voodoo Kartel bestaat die zijn tentakels heeft tot in de hoogste regionen van het stadsbestuur en de leden van het kartel regelmatig bijeenkomen in hun geheime tempel, de Hounfour,.....Crash sterft dan.....

Zoom in op het lijk van Crash en ruk dan het rode shirt van Crash open via je deurikoon....Je ziet dan de slang tattoo op Crash's borst....de tattoo lijkt op de slangarmband. Klik met je schetsboek op de slang tattoo om het na te tekenen. 

Bekijk dan het lichaam van Crash (Body) met je oog.......Crash's gezicht toont sporen van wurging. Sluit het close-upscherm en open de plattegrond en......Dag 4  nu komt teneinde... vanzelf keert Gabe terug naar zijn boekwinkeltje, gooit Gracie de deur uit en belt Malia op om in haar grote huis in de nacht bij haar door te brengen. Het wordt dan dag 5:

Grace begint haar werkdag en Gabe komt aangescheurt op zijn motor, terug van een zware nacht bij Malia. Gabe tapt zijn gebruikelijke bakkie ochtend koffie. Grace meld dat er een pakketje uit Duitsland is gekomen....het is het journaal van Wolfgang Ritter en Grace geeft Gabe het pakket. 

Dan belt professor Hartridge op....Hartridge heeft de Vťvť onderzocht en hij is er helemaal wilt van en heeft het over de "Agris" en een opstand in 1791. Of Gabe zo snel mogelijk langs wil komen. Ook Grace heeft wat gevonden over de lijntjespatronen....ze vertelt dat in 1810 een moord is gepleegd waar ook zo'n lijntjespatroon werd gevonden en ze geeft Gabe het desbetreffende artikel.

Lees de verse ochtendkrant weer door.....Gabe leest zijn dagelijkse horoscoop en je hebt weer een punt verdient....dat zijn nu 165 punten die je op je teller hebt staan. Berg de krant op. Het artikel over de moord uit het jaar 1810 (Voodoo Article) staat rechtsonder bij je inventory tas. Gebruik het loepje om het artikel te lezen.....Het artikel bevat ook een schets van een Vťvť. Sluit het close-upscherm. Ga praten met Grace en verzoek haar, via Request Research, onderzoek te doen naar "Rada Drums" (Investigate Rada drums). Exit Grace en open de inventory en lees het Dagboek van Gunter Ritter (Gunter's Journal) door en ook de brief van Wolfgang (Wolfgang's Letter)

In het dagboek leest Gabe dat Gunter Ritter, zijn overgrootvader, een "Witch Hunter" was en we leren nu ook over "Tetelo" en over het "Schattenjšger Medallion"......de game geeft je nu ook het advies het "Grafic Novel" te gaan lezen. Het Grafic Novel beschrijft de laatste zaak van Schattenjšger Gunter Ritter. Exit de inventory.  Nog steeds staat die vent door het raam naar binnen te kijken. Die professor Hartridge klong nogal opgewonnen, dus laten we maar eens gaan horen waar de professor zo opgewonden over is geraakt. Open de plattegrond en reis nu terug naar de:

Tulane University:

Gabe beland terug in de collegezaal. Links is de deur naar het kantoor van de professor, dus ga door die deur het kantoor binnen en......Oeps....Hartridge is dood.....vermoord. Gabe weigert pertinent om het lijk nader te bekijken of aan te raken. Linksklik op het bureau (Desk) en klik dan de tandwieltjes om in de close-up van het bureau te geraken. 

Er ligt een notitieblok (Notes) op het bureau.....naast het notitieblok ligt een potlood (Pencil). Bekijk het notitieblok nader met je oog.......Gabe meld dat het bovenste blaadje, met daarop Hartridge aantekeningen uit het blokje is gescheurd.  Klik op het potlood en dan de hand om het potlood te pakken.....Het potlood is dan je cursor.....Druk je linkermuisknop in en hou die ingedrukt en wrijf met het potlood over het notieblok om de doorgedrukte tekst zichtbaar te maken.....

.........vanzelf hoor je Gabe en vanzelf raapt Gabe het papiertje op om het in zijn zak te steken. Bekijk dan de "Hartridge's Notes" nader via je inventoryloepje. Open de plattegrond, schakel terug naar de "French Quarter" plattegrond.....Die Magentia Moonbeam zou vanaf vandaag weer thuis zijn, dus ga nu naar:

Magentia Moonbeam:

Magentia Moonbeam ontvangt Gabe hartelijk en ze nodigt Gabe uit om te gaan zitten. Naast Magentia's stoel staat een kooi en in die kooi ligt een groene slang en ook een rode slangenhuid in. Bekijk de slang in de kooi zodat de Narrator over de slang en de slangenhuid vertelt. 

Ga dan praten met Magentia en vraag haar alles wat je kunt vragen maar vooral over "St. John's Eve", "Snakes" en over "Animal Masks".  De "St. John's Eve" optie levert je een punt op. Magentia vertelt dan over haar slang Grimwald, slang in de kooi. Vraag verder over "Grimwald" en je krijgt dan een nieuwe lijst met gespreksstof. Gebruik alle opties in deze lijst maar bewaar de optie "Show me " voor het laatst. Vraag eerst de andere Grimwald vragen.

Gabe heeft op de Crimescťne een schubje van een slangenhuid gevonden en hij wil die schub nu vergelijken met een schub uit Grimwald's huid. Maar Magentia weigert om Gabe een schub uit Grimewald's huid te geven. Zeg dus uiteindelijk "Show me" en.........Magentia gaat nu haar dansje met Grimwald voor Gabe opvoeren....... Snel....zodra je controle terug hebt linksklik je snel met je handcursor op de Kooi en......

Gabe staat op en loopt naar de kooi en jat de rode slangenhuid uit de kooi en gaat dan snel weer zitten

Magentia is dan ook klaar met haar dansje en gaat ook weer zitten. Bekijk, met het vergrootglas, de rode Slangenhuid..................

De Narrator meld dat de schub van de Crimescene en deze rode slangenhuid niet overeenstemmen. De Crimescene schub is dus niet afkomstig van deze rode slangenhuid. 

Selecteer in inventory de schets van de Code (Voodoo Code), van de Tombe van Marie Leveau, en klik ermee op Magentia en.........

Gabe vraagt Magentia of zij de Voodoo code voor hem kan en wil vertalen.......Magentia kan de code wel vertalen maar ze wil het niet doen, want Gabe is een "outsider". Magentia geeft het papier terug aan Gabe...Klik weer op Magentia en klik weer op het codepapiertje en.....Magentia zegt dan dat Gabe haar via haar "Ask the Loa" machine" moet overtuigen dat ie een overtuigde Voodoo adept is en je beland dan in de:

Ask the Loa puzzel:

Ok....op de machine moet Gabe "Trusted Friend" zetten. Links steekt de Starthendel...Als je de Start hendel klikt dan veranderen de letters in de 13 vakjes. Onderaan de machine steken 13 hendels. In de 13 vakjes draaien lettertuimelaars rond. Er zijn oranje vakjes, groene vakjes en paarse vakjes en er zijn oranje hendels, groene hendels en paarse hendels...Elke hendel verandert de letters in 2 vakjes dus elke hendel beÔnvloed 2 vakjes.....Je moet dus, met de 13 hendels de woorden "TRUSTED FRIEND" terug zien te krijgen in de vakjes.

Probeer het eerst zelf eens....Kom je er niet uit dan is hier de oplossing: Nummer de hendels, van links naar rechts, 1 t/m 13.

 Klik dan....1 keer Hendel 3, 2 keer Hendel 5, 2 keer Hendel 7, 2 keer Hendel 8, 1 keer Hendel 12, 1 keer Hendel 11, 
1 keer Hendel 4, 1 keer Hendel 6 en 2 keer Hendel 1 en......Je leest in de vakjes "Trusted Friend".....

Je verdient een punt en je gaat vanzelf uit de puzzel en.....Magentia gaat dan de Voodoo Code voor je vertalen. 
Ze verteld dat het een "Voodoo code" is waarmee de VoodooÔsten elkaar geheime boodschappen doorgeven. 

Magentia  "vertaalt" de rode symbolen als "DJ, conclave tonight bring kash" en geeft de schets dan terug aan Gabe.  Bekijk de vertaalde Voodoo Code nog even via het loepje.......  

je ziet dan dat Magentia elk symbool vertaalt heeft in een letter. Save je Game nu want Gabe kan zo meteen dood gaan. Open de plattegrond en ga nu terug naar het:

Voodoo Historical Museum:

Het is donker in het museum en die Dr. John is er blijkbaar niet....en.....Oeps....de groene slang is los en valt Gabe aan......Snel....zodra je de controle terug hebt linksklik je op de Schakelaar (Switch), links naast het raam, en dan klik je de tandwieltjes en......

Met zijn laatste beetje kracht weet Gabe nog net op tijd de lichtschakelaar te bedienen om het licht aan te doen en.....De slang laat los en verdwijnt en Dr. John komt binnen. 

Dr. John doet alsof zijn neus bloed en meld dat het museum vandaag gesloten is en Gabe beland terug op de plattegrond. Reis terug naar de:

St. George Book Shop:

Grace merkt op dat Gabe er nog al geschrokken uitziet en ze peutert een Slangenschub van Gabe's gezicht. Grace legt de Slangenschub in het groene Asbakje, dat voor Grace op haar bureau staat. Selecteer in inventory het Vergrootglas en klik dan op de asbak en klik het vergrootglas ikoon.....

Je beland in de close-up van de asbak en de slangenschub. Selecteer in inventory nu het Pinchet (Tweezers) uit inventory en klik ermee op de schub....
......Gabe pakt met het Pinchet de Slangenschub uit de asbak. 

Open de inventory en klik de "Combineer knop" en combineer dan de schub van de python met de schub van de crime scťne met elkaar en.........

De 2 Schubben "Matchen".......dit is het bewijs dat Dr. John en zijn python op de moordlocatie waren.

Sluit alle close-ups. Gabe heeft nu genoeg bewijs om Mosely er van te overtuigen dat ie de Voodoo Murder Case weer moet heropenen. 
Ga dus nu, via de plattegrond, terug naar het:

Politiebureau:

De Rada Drummer staat nog steeds op zijn bongo te hengsten maar er zijn nu ook 3 meisjes hier aan het touwtje springen. Ga weer naar binnen en klik weer op Mosely's deur om zijn kamer binnen te stappen. Praat met Mosely en  gebruik de volgende opties: "Hartridge's Death", Crash's Death" en dan "Reopen Case"......

........maar Mosely wil nog steeds bewijs dat er een "legitieme Voodoo Cult" is in New Orleans en dat zij verantwoordelijk zijn voor de moorden en een bedreiging zijn voor de gehele stad. Exit het praatscherm. Geef Mosely nu de 4 items die hem ervan moeten overtuigen om de Case te heropenen. Toon Mosely dus, achtereenvolgens, de "Reconstructed Vťvť", dan de "Hartridge's Notes" en dan het "Voodoo Article" uit 1810 en als laatste de 2 gecombineerde "Snake Scales".......

Gabe geeft Mosely steeds het item en het eind van het liedje is dan dat Mosely overtuigt is. Mosely zal de "Voodoo Murder Case" zal heropenen, maar niet "officieel". 

Mosely waarschuwt Gabe om voorzichtig te zijn. Gabe verlaat Mosely's kamer. Open de plattegrond en .....

Vanzelf gaat Gabe terug naar zijn winkeltje want deze dag is teneinde.....Gabe belt Malia want hij wil der weer een nachtje neuken, maar helaas...Malia neemt niet op dus Gabe blijft noodgedwongen alleen en heeft weer zijn nachtmerrie... het word dan dag 6

Grace begint haar nieuwe werkdag met in de bookshop met de schrik van haar leven....iemand heeft een bijna dode kip op het kleed achter gelaten...Gabe komt te voorschijn om Gracie te kalmeren en om de troep op te ruimen en dan....dwarrelt er een Brief via de brievenbusklep naar binnen. Merk op dat de bewaker nu verdwenen is.....er gluurt niemand meer door het raam naar binnen.

Raap de Envelop op, die op de deurmat is gegooid. Linksklik op de envelop en kies dan het vergrootglas om er een briefje en een sleutel van Mosely uit te halen. 

Mosely meld dat ie "ondergronds" gaat want de Voodoo clan is zelfs tot in de hoogste regionen van de politie geÔnfiltreerd. Het sleuteltje is van Mosely's kantoor. 

Sluit het close-upscherm Lees weer de nieuwe ochtendkrant.....De krant meld dat het vanavond "St. John's Eve" is en Gabe leest weer zijn dagelijkse horoscoop. Er zal vanavond dus een geheime Voodoo bijeenkoms zijn en Gabe moet uitvinden waar die bijeenkomst precies zal zijn want hij wil het bijwonen. We hebben 203 punten. Reis, via de plattegrond weer naar:

Jackson Square:

Loop, aan de linker zijde van het standbeeld, omhoog en zie......Lorelei is terug....Praat met Lorelei en zie wat er gebeurt.....

..........oeps.....Lorelei is "bezeten" en waarschuwt Gabe dat ie Malia Gedde met rust moet laten. Lorelei "vliegt" dan weer weg.

Loop naar de andere kant van het standbeeld, naar de Rada Drummer, die hier nog steeds aan de rechter zijde van het standbeeld zit te hengsten op zijn bongo. 
Selecteer in inventory het Rada Book en gebruik het boek op de drummer en.......

.........Je beland in een close-upscherm van het Rada boek en Gabe noteert de Code die de drummer drumt.  Je moet nu de code vertalen in een zin.

Het boek heeft 3 pagina's. Via de pijlen, onderaan de pagina, blader je heen en weer tussen de pagina's. Rechts staat de drumcode die Gabe zojuist heeft opgeschreven en op de pagina's van het boek lees je de vertaling van die code. Vergelijk dus de Code, die Gabe heeft genoteerd met de vertaling ervan op de boekpagina's...Klik op de pagina's op de juiste vertalingen om de vertaling in het lege kader te krijgen. Je begint op de eerste pagina...

1e pagina: Klik op: Tonight. 
2e pagina: Klik op: Swamp. 
3e pagina: Klik op: Call conclave.....

...............de Voodoo bijeenkomst  is dus vanavond in "The Byou". Open de plattegrond en keer terug naar het:

Politiebureau:

Er staat nu ook een auto geparkeerd en de 3 meisjes staan nog touwtje te springen en de drummer staat nog te drummen....Ga het bureau binnen en klik weer op Mosely's deur...maar....Gabe mag niet meer binnen bij Mosely van Frick. Ga dus terug naar buiten. Gabe moet nu inbreken in Mosely's kantoor. Links naast het politiebureau is een steeg (Alleyway). Ga in de steeg kijken. In de steeg zien we het zijraam van Mosely's kantoor...

Als je echter het raam klikt dan krijgt Gabe het raam niet omhoog geschoven.....Gabe heeft een breekijzer of zoiets nodig.  Exit de steeg uit en klik nu op de geparkeerde auto en klik dan de tandwieltjes.....je komt in de close-up van de achterkant van de auto....Er ligt een bloederig hoopje dode kraai...

de kraai is blijkbaar eerst overreden en daarna verder doodgeslagen met de Bandensleutel (Tire Iron). Pak de Bandensleutel en sluit de close-up. 
Duik de steeg weer in en gebruik de Bandensleutel op Mosely's zijraam en......

......Gabe wringt het raam open en kruipt naar binnen. Loop naar Mosely's bureau. De linker bovenla van Mosely's bureau steekt op slot. Gebruik Mosely's sleutel op de linker bovenla....

.Je beland in de close-up van de inhoud van de la....er is maar 1 item van belang en dat is de TRACKER....Pak dus de TRACKER uit de la. 

De Tracker heeft ook 2 zenders. Sluit de close-up en......Gabe schrikt zich rot van de politiezombies, die door het binnen raam naar binnen turen.....

In blinde paniek maakt Gabe dat ie weg komt en je beland vanzelf op de plattegrond. Ga terug naar het

Voodoo Museum:

Ga even praten met de slijmerige Dr. John....je krijgt nu geen gespreksscherm met opties.....Gabe vraagt Dr. John of er vanavond iets interessants te beleven valt, maar Dr.John antwoord negatief. Bij de deur staat het kleine doodskistje, de Sekey Madoule, op de tafel. Zoom weer in op het kleine doodskistje (Shrine) .....Dr. John leest zijn boek en merkt niet wat Gabe doet. 

In de close-up linksklik je weer op het doodskistje (Sekey Madoule) en dan klik je op de Trackerzender om 1 van je 2 zendertjes in de doodskist te stoppen. Nu nog zorgen dat "ze" het doodskistje vanavond meenemen naar de Voodoo bijeenkomst. Reis dus via de plattegrond nu terug naar de:

St. Louis Begraafplaats:

We belanden uiteraard weer bij het Marie Leveau grafhuis. Bekijk weer de code op het grafhuis met je oog.....de Narrator vertelt je dat er een nieuwe code op het huisje is gekalkt. Selecteer dus in inventory het schetsboek en ga er de nieuwe code mee kopiŽren. 

 Gabe wil de nieuwe code vertalen met behulp van Moonbeam's vertaling....Sluit het close-upscherm en duik de inventory in.
Klik de "Combineerknop" en combineer dan de "Voodoo Code Page 1" met de "Voodoo Code Page 2" en......

Gabe heeft dan de vertaling voor alle symbolen, behalve voor 3. De nieuwe boodschap luid: "Dj Keep E ? es on GK B ? t Do Not Har?"  

Wel.....er ontbreken dus 3 letters maar die kun je toch zeker nu zelf wel invullen....het zijn de Y, de U en de M.....Selecteer de Voodoo Code en sluit de inventory Ok....Gabe wil nu zijn eigen boodschap op het grafhuisje kalken, om de Voodoo gekken te vertellen dat ze het doodskistje mee moeten nemen naar de bijeenkomst. Gebruik de Voodoo Code briefjes op de muur van het grafhuis en.....

Gabe veegt de code van de muur en je beland in de:

Schrijf een nieuwe Code op het grafhuis puzzel:

Je bent in de close-up van de muur. Je hebt de vertaalde Code in het scherm en bij de EXIT knop staat de rode baksteen. Gabe moet nu, in codesymbolen, zijn eigen boodschap op de muur kalken en die boodschap is deze "DJ BRING SEKEY MADOULE".   Klik op de pagina's op de betreffende letters om de zin op de muur te kalken

...Via de "Ezelsoor" blader je naar de volgende pagina's....Je mag op elke pagina een letter maar 1 keer gebruiken.....dus je mag niet dezelfde letter 2 keer gebruiken. Ga je fout dan klik je op de rode baksteen om je boodschap te wissen en begin je opnieuw. Er ontbreekt dus de vertaling van 3 letters, dat zijn de Y, de M en de U. Op de afbeelding hieronder zie je welke symbolen/letters je moet klikken en in welke volgorde je dat moet doen.

 Heb je de boodschap "DJ BRING SEKEY MADOULE" op de juiste manier op de muur gezet dan ga je vanzelf uit de close-up en hoor je de Narrator vertellen dat je het goed hebt gedaan. 

NB: Ga je niet vanzelf uit de puzzel maar klik je de EXIT knop dan hoor je dat je het niet helemaal goed hebt gedaan en veegt Gabe de boodschap van de muur. Klik dan weer met de "Voodoo Code briefjes" op de muur om het opnieuw te proberen.

Ga terug naar je

St. George Bookshop

Om de Voodoo bijeenkomst te kunnen bijwonen moet Gabe zich verkleden als een lid van de voodoo clan en hij moet hun "teken" op zijn borst hebben....het "teken" is een slang. Als je steeds volledig met Grace hebt gepraat, en daar heb je diverse gelegenheden toe gehad, dan weet je dat Grace ook zo'n beetje wat doet aan kunstschilderen. Achter Grace staat haar koffer waarin haar schilderspullen zitten. 

Je hebt in de kerk een schets gemaakt van de slang op de borst van de onfortuinlijke Crash.....
Selecteer in inventory die
Slang schets (Snake Tattoo) en klik ermee op Grace en....

Gabe vraagt Grace of ze de slang op zijn borst wil schilderen met haar verf.....Grace wil weten waarom Gabe een slang op zijn lijf wil hebben, dus zeg dat je naar een gekostumeerd feest gaat via de optie "Custume Party" en.......Grace neemt aan dat Gabe met Malia naar het bal gaat en ze vraagt waarom ze hier aan zou meewerken, dus zeg "Wel, if you're jealous"....

Grace wil natuurlijk niet toegeven dat ze jaloers is en....We belanden dan in de slaapkamer waar Grace dan de slang op Gabe's buik schildert, terwijl ze onderwijl Gabe's opmerkingen vakkundig pareert.

Als het klaar reis je, via de 2e plattegrond, naar de het bos/moeras, of te wel naar de:

Bayou St. John:

Gabe heeft de motor aan de rand van het moeras geparkeerd. Loop tussen de bomen het bos in. Je beland op het 1e moeras/bos doolhof scherm. 
Selecteer in inventory de
TRACKER (Tracker Device) en klik er mee op Gabe en.....

De Tracker komt nu linksboven in je schermen te staan.....In de Tracker zie je een "lampje" steeds oplichten....dat "lampje" geeft de locatie van het kleine doodskistje aan, de Sekey Madoule, waar je het zendertje in gestopt hebt. Je moet nu, via de Tracker, de bijeenkomst plek vinden waar het Voodoo ritueel zal plaatsvinden. 

Dit bos is dus een doolhof. Je kunt steeds schermen omhoog, schermen naar links, schermen naar rechts, of schermen omlaag. Je kunt uren en uren ronddwalen als je dit "blindelings" doet. Je moet het lampje, de "bleep" in de Tracker" dus volgen......Wat je het beste kunt doen is om, als je door het bos gaat dwalen, er voor te zorgen dat het lampje in de tracker steeds op de op 1 na bovenste cirkel lijn blijft staan. Hier is de juiste route door het bos naar de openplek waar de Voodoo bijeenkomst plaats vindt......de plaatjes tonen je welke route je moet gaan.....

Ga nu eerst 1 scherm omhoog. dan een scherm naar rechts, dan een scherm omhoog, dan een scherm omlaag ( 2, 3, 4, 5)......

...........de drums worden luider....Ga verder een scherm naar rechts, dan weer een scherm omhoog en dan weer een scherm naar rechts en........(6, 7, 8)

We hebben de openplek bereikt, waar de Voodoo bijeenkomst al bijna is begonnen. 

Voodoo Ritueel:

Vanzelf verdwijnt de Tracker uit je scherm. Als je nu meteen doorrent naar rechts zal Gabe vermoord worden, dus selecteer in inventory het Krokodillenmasker en klik ermee op Gabe en.....

Gabe zet de krokodil op zijn hoofd en loopt naar de bijeenkomst en....ontmoet Broeder Eagle en dat is dus Dr. John. 

Dr. John eist dat Gabe even bewijst dat ie echt bij de clan hoort.....
Johnny stelt Gabe 2 vragen waarop je het juiste antwoord geven op 2 vragen, antwoord je fout dan sterft Gabe en moet je het opnieuw doen. 

Geef je dus foute antwoorden, of wacht je te lang met antwoorden dan wordt Gabe vermoord....je krijgt echter meteen de kans om het opnieuw te proberen.....Kies daartoe niet voor "Restore" maar kies voor "Retry"...Je begint dan opnieuw vanaf de plek waar je Gabe het krokodillen masker op zijn hoofd hebt gezet.

Als je tijdens het college van professor Hartridge goed hebt opgelet, en het Grafic Novell hebt gelezen en het Journal van de Ritters hebt gelezen, dan weet je het antwoord op beide vragen.....Het antwoord op de 1e vraag van Dr. John is natuurlijk: DAMBALLAH. Het antwoord op de 2e vraag is natuurlijk: OGOUN BADAGRIS. ....het gaat nu verder van zelf.....

Dr. John is tevreden en Gabe mag door naar het "feest"......er wordt een kip geslacht ben er wordt bloed in Gabe's gezicht geblazen.....de drums zwepen de stemming op....

...het bloed, dat in Gabe's gezicht werd geblazen bevatte een bedwelmend middel en Gabe raakt ervan onder de invloed....De Voodoo Priesteres danst en danst in een kring van vuur en....Gabe slaagt erin het masker van het gezicht van de priesteres te rukken en.....hij krijgt de schrik van zijn leven want de Voodoo priesteres is ......Malia Gedde...het meiske waar Gabe al nachten lang mee ligt te neuken........Malia komt heel even bij zinnen als ze Gabe voor haar ziet maar dan neemt de eeuwenoude Tetalo weer bezit van Malia en.....Gabe bezwijkt en ......tja.....en wat?????

Dag 6 is dan ten einde en het wordt......

St. George Bookshop:

We beginnen deze dag in de slaapkamer van Gabe...Grace probeert uit alle macht om Gabe wakker te maken en dat lukt....Gabe komt bij zijn positieven. Luister naar Grace.....

...Grace is Gabe dus de vorige avond gevolgd naar de Bayou en ze heeft de hele ceremonie gezien vanuit de dekking van het bos....Grace heeft Gabe eruit gehaald en terug naar de bookshop gebracht. Grace weet dus ook dat Malie Gedde de Hoge Voodoo Priesteres is van de clan die hier in New Orleans verantwoordelijk is voor de moorden....Grace weet ook dat Malie "bezeten" wordt door Tetelo. Gabe is echter nog niet zo ver dat ie Malia wil "loslaten". Gracie dringt er bij Gabe op aan dat ie zijn oom Wolfgang Ritter weer moet bellen om hem te vertellen over de bijeenkoms in het moeras en Gabe beloofd dat ie dit zal doen. Gracie verdwijnt naar de winkel.

Klik dus de telefoon en bel oom Wolfgang Ritter op via het nummer 011 490 9324 3333. Gabe vertelt zijn oom over de gebeurtenissen van de afgelopen nacht en dan verschijnt de lijst met de gespreksopties. Vraag oom Wolfgang over bepaalde onderwerpen en blijf die onderwerpen dan steeds gebruiken totdat Wolfgang er niets nieuws meer over vertelt.

Begin met  "Schattenjšger" en dan ga je verder met "Tetelo". Het "Talisman" onderwerp verschijnt dan in de lijst, dus vraag verder over de "Talisman" en je krijgt dan het "Tetelo's Remains" onderwerp. Vraag dus verder over "Tetelo's Remains" en dan over "African Homeland" en.........Wolfgang oppert dan de mogelijkheid dat Tetelo's stoffelijke resten ergens in New Orleans begraven liggen. Wolfgang zal verder onderzoek doen naar Tetelo en hij waarschuwt Gabe nog dat ie vooral geen risico's moet nemen.

Je hebt nu 242 punten. Overtuig je ervan dat je de Zaklantaren in inventory hebt en als dat niet zo is dan pak je de Zaklantaren nu van het kastje dat achter Gabe's bed tegen de muur aan staat. Ga door het gordijn naar de winkel en pak de verse ochtendkrant weer van de toonbank. De krant meld over "Vreemde gebeurtenissen in het Moeras heden nacht" en ook meld de krant dat diverse mensen claimen dat ze een Geest hebben gezien bij het graf van Marie Leveau. Wolfgang heeft de suggestie geopperd dat Tetelo's overblijfselen misschien wel in New Orleans begraven liggen....misschien wel in de Tombe van de Gedde familie.....Reis dus via de plattegrond weer naar de:

St. Louis begraafplaats.:

Gabe beland weer bij het grafhuisje van Marie Leveau. Negeer de oude beheerder en loop door naar de Gedde tombe.

Het kleine kastje, links naast de hekdeur van het Gedde grafhuis, staat nu open en in dat kastje zie je nu een rode knop (Switch). Klik met je tandwieltjes op de Rode Knop en.......We horen het geluid van glas dat breekt en dan.....schuift de deur open en loopt Gabe het grafhuisje binnen. Het is pikdonker in het grafhuis, dus je scherm is nu zwart maar je ziet een rood knopje. Klik niet op het rode knopje want dan stapt Gabe weer naar buiten. Pak de Zaklantaren uit inventory en klik ermee in je zwarte scherm (Darkness) en....In het ronde licht van de zaklantaren zie je laden in de achtermuur. 

De lichtbundel is nu je cursor en kun je over het scherm bewegen. Er steken 9 Lijkladen in de muur, in 3 rijen van elk 3 laden. In de linker muur is een nis die vol gestouwd is met schedels en beenderen. Op de grond liggen glasscherven (Broken Glass)...Bekijk de glasscherven met je oog.......iemand heeft de lamp kapot geslagen.  Er steken dus 9 lijkladen in de muur....op 8 van de 9 laden steekt een naamplaatje met daarop de namen van de overleden Gedde's...het zijn allemaal vrouwen uit de Gedde familie. De middelste la in de middelste rij heeft echter geen naamplaatje maar een plaatje met daarop een Vťvť

Zorg dat je in de lichtbundel de middelste rij la's ziet en klik dan met je tandwielcursor op de middelste la van de middelste rij en.......de la zit op slot......Richt je lichtbundel op de Knekel Nis, in de linkermuur (Ossuary) en "gebruik" de nis dan door er met je tandwieltjes in te klikken....je beland in een close-upscherm....

De nis ligt vol met de overblijfselen van de mannelijke leden van de Gedde familie....in 5 schedels steekt een groene juweel in 1 van de oogkassen. Rechtsonder hangt een tekening van een man en op die man is een Kruis getekend....het kruis heeft 5 rode stippen.....die 5 rode stippen zijn de 5 groene juwelen in de 5 schedels en je zou kunnen zeggen dat die 5 groene juwelen ook een kruis vormen. 

Linksklik op de 5 juwelen in de volgorde van een kruis, om ze in te drukken.... Nummer de 5 juwelen A, B, C, D, E, en druk ze in, volgens de volgorde van het kruis op de tekening......dus klik: Juweel A, Juweel E, Juweel B, Juweel D, Juweel C en.........Je gaat vanzelf uit de close-up en je ziet dan dat de middelste la in de middelste rij open schuift.....Linksklik weer op deze la en gebruik dan weer je tandwieltjes en.........

...Gabe schrikt zich lam want in deze la ligt.......Mosely....

Gabe laat van schrik de zaklantaren vallen en als hij zich bukt om de zaklantaren nop te rapen wordt hij door iemand bewusteloos geslagen. Als Gabe weer bijkomt pakt hij de zaklantaren weer op. Zoek in de lichtbundel weer de middelste la in de middelste rij en open deze la weer en......Wel....Mosely ligt niet meer in de la......dus waarschijnlijk was het Mosely die Gabe die ram op zijn kop heeft gegeven. In de la ligt nog wel de portefeuille van Mosely dus pak de Portefeuille (Wallet).

Klik met het vergrootglas op de portefeuille en.....Gabe haalt de "American Repressed Credit Card" van Mosely uit de portefeuille. Sluit het close-upscherm en klik dan de EXIT, naast het close-upschermpje van de geopende la. Gabe schuift de la weer dicht. Klik nu met je tandwielcursor op het rode puntje om het grafhuisje weer te verlaten en keer terug. via de plattegrond, naar de:

St. George Book Shop:

Bij binnen komst vertelt Grace dat oompje Wolfgang heeft gebeld met de mededeling dat "Het tijd voor hem is om zijn plicht te doen en dat Schloss Ritter nu van Gabe is". Ga de slaapkamer in en gebruik weer de telefoon..... .......Gabe vertelt je dat er, op de telefoonboekpagina ook het nummer van een reisbureau staat....bel echter eerst Schloss Ritter weer op via het nu wel bekende telefoonnummer.....Helaas....het nummer van Schloss Ritter is nu afgesloten. Op de telefoonboekpagina lees je, boven de advertentie van de dierenwinkel, het telefoonnummer van de "C...The Worlds Travel Agency" 585 1130, een reisbureau dat gespecialiseerd is in reizen naar buiten Amerika. Bel het nummer van het reisbureau en boek de reis naar Rittersberg Duitsland. Betaal de $1400,- dat de reis kost met Mosely's creditkaart. 

Verlaat de slaapkamer en praat met Grace en gebruik de "Chat" optie en doe dit een paar keer en gebruik dan het "Germany" onderwerp om Grace te vertellen dat je naar Duitsland gaat. Exit het praatscherm en reis via de omgevings plattegrond nu naar het Vliegveld en........Gabe vliegt naar Duitsland

Duitsland:

Schloss Ritter:

Hal: Gerde:

Gabe wordt verwelkomt door Gerde, de appetijtelijke dienstmeid van oom Wolfgang. Gerde meld dat oom Wolfgang niet thuis is. 
Gabe kan zich installeren in de kamer van oom Wolfgang. Gerde gaat weer achter haar bureau zitten werken..

Kijk  rond in de hal. Links is de trap naar de slaapkamer van oompje Wolfgang. Bij de trap staat een Leeuwkop en, rechts naast de Leeuwenkop hangen wapens, waaronder een Dolk.  Gerde zit achter haar bureau en op haar bureau staat een Zoutvaatje. Rechts van Gerde is de deur van de Kapel.  Ga eerst nu uitgebreid praten met Gerde over alle onderwerpen die je krijgt en put ze ook zo volledig mogelijk uit.

 Gerde geeft Gabe heel veel informatie over oom Wolfgang, Schattenjšger en Schloss Ritter. Ook vertelt Gerde over het dorp Rittersberg en over de "Vloek van de Ritter familie". Exit het praatscherm als Gerde niets nieuws meer vertelt. Bekijk de Leeuwkop (Lion Head) en bekijk de Wapens (Weapons)....er hangt o.a een dolk.... Linksklik de Wapens (Weapons) en gebruik dan de tandwieltjes en...Pak dan, in de close-up, de Dolk

Op Gerde's bureau staat een Zoutvaatje. Als je het probeert te pakken dan wil Gabe het zoutvaatje nog niet pakken omdat ie er nog geen reden toe heeft. Klik de Kapeldeuren en.....we belanden in de:

Kapel:

In de kapel staat een altaar, waar 2 kandelaars met kaarsen op staat. Achter het altaar is een groot glas-in-lood raam. Links en rechts hangen wandtapijten waar een afbeelding op staat. Er zijn in totaal 6 van die wandtapijten. Bekijk het altaar en het glas-in-lood raam, maar bekijk vooral de wandtapijten want dan kun je er straks Gerde over vragen. Als je hier alles bekeken hebt loop je terug naar de hal, via de EXIT onderin je scherm. Terug in de hal ga je weer praten met Gerde. Vraag Gerde nu over 6 wandtapijten in de kapel (Chapel Panels)......Gerde vertelt dat op de 6 wandtapijten het "Schattenjšger Initiatie Ceremonie" wordt uitgebeeld. Vraag dus verder over de "Initiation Ceremony"....Gerde weet er echter niet veel over te vertellen omdat ze het zelf ook niet weet, maar je hebt er weer een punt mee verdient. 

Exit het gespreksscherm en ga de kapel weer binnen en bekijk nu, met je oog, elk van de 6 wandtapijten.. Begin met de linker 3 wandtapijten want de volgorde van de tapijten is: Links: groen = 1, rood = 2, blauw = 3. Rechts: rood/blauw = 4, blauw = 5, rood = 6.  De Narrator vertelt steeds wat je ziet op de wandtapijten:

 • Op het 1e wandtapijt worden handen gewassen in water. 

 • Op het 2e wandtapijt wordt haar afgesneden met een dolk.

 • Op het 3e wandtapijt staat een Kelk op een tafel met golven in de achtergrond.

 • Het 4e wandtapijt toont een mes en druppels bloed. Het bloed wordt opgevangen in een kelk. 

 • Het 5e wandtapijt toont iemand die knielt. 

 • Het 6e wandtapijt toont een scrol.

De 6 wandtapijten vertellen je dus wat je moet doen om het "Schattenjšger ritueel" te doorlopen en in welke volgorde je dat moet doen. Gabe moet zijn handen wassen, zijn haar knippen, een bokaal op het altaar plaatsen, de bokaal vullen met zijn bloed en dan knielen en bidden tot God. Verlaat de kapel weer. Weer terug pak je het Zoutvaatje, dat op Gerde's bureau staat.........

......doe het met de handikoon in het functiescherm....Omdat je de 6 wandtapijten in de kapel hebt bekeken wil Gabe het zoutvaatje nu wel pakken, nadat ie eerst aan Gerde heeft gevraagd of ie het mag hebben. Ga nu, via de trap, naar boven (Exit to Bedroom)....we belanden in de:

Slaapkamer:

Nee.....Gerde is niet meegekomen.....Rechts naast de ingangdeur staat een laag kastje tegen de muur. Boven het kastje hangt een spiegel en hangt een plat vitrinekastje aan de muur. Op het lage kastje staat een Wasschaal en ligt een Schaar. Bekijk, met je oog, het vitrinekastje (Case), dat naast de spiegel hangt......de Narrator vertelt dat er een Scroll ligt in het vitrinekastje...Klik weer op het vitrinekastje en gebruik nu de tandwieltjes en.......

Gabe pakt de Scrol uit het kastje. Lees de scrol, via het loepje....Op de Scrol staat het "St. George" gedicht en Gabe leest het gedicht hardop voor. Pak de Schaar (Scissors). 

In de muur, naast het hemelbed, is de deur van de bibliotheek. Probeer of je de bibliotheekdeur kunt openen....de deur zit echter op slot, zoals Gerde al vertelt heeft en zij heeft ook vertelt dat ze niet weet waar de sleutel is. Boven de bieb deur is een gedicht gegraveerd in de muur. Lees het gedicht (Poem) boven de bieb deur.....

..........de Narrator leest het gedicht voor maar het is in het Duits, en dus heeft Gabe geen flauw idee wat het betekent. Verlaat de slaapkamer weer. Gabe beland weer beneden in de hal. Ga weer praten met Gerde en vraag haar nu uit over de "Portal Poem", het gedicht dat boven de bieb deur staat.......

Gerde vertaalt het gedicht dan voor Gabe in het Engels en het luid dan als volgt: "Only the purest here may pass. He whose heart is pure as glass. He whose soul is pure as fire. Though this portal passes higher".  Exit het praatscherm. Selecteer in inventory dan de Scrol en klik weer op Gerde en dan de Scrol om de scrol aan Gerde te tonen......

Gerde vertelt dan dat het "de Scrol van St. George is, de beschermheilige van Engeland en van de Ritter familie". Ga terug naar de:

Slaapkamer:

Om het "Schattenjšger ritueel" uit te voeren moet Gabe eerst zijn  handen wassen, en zijn haar knippen. Er is echter in geen velden of wegen water of zeep te vinden in dit rare kasteel. Maar het heeft geregend en regenwater is ook water. Klik met je tandwieltjes op het slaapkamerraam om het raam te openen. Klik dan met je tandwieltjes, naast Gabe, op het plasje (Puddle) en............

Gabe wast zijn handen in het plasje regenwater. Doe het raam weer dicht en ga voor de spiegel staan. Selecteer de Schaar in inventory en klik met de schaar op Gabe en.........

.......Gabe knipt zijn haar en legt de schaar terug op de kast. Pak nu de Wasschaal (Chamber Pot). Verlaat de slaapkamer en ga terug naar de:

Kapel:

Het "Schattenjšger Inwijdings Ritueel"

De Wasschaal is het laatste item dat je gepakt hebt, dus het ding is al geselecteerd. Plaats de Wasschaal op het altaar.  
Selecteer in inventory het Zoutvaatje en klik ermee op de Wasschaal om zout in de schaal te strooien. 

Selecteer in inventory de Dolk en klik met de dolk op Gabe en.....
Gabe snijd zichzelf in de arm en de bloeddruppels vallen in de schaal. 

Klik nu met je Tandwielcursor op het Altaar en.....Gabe knielt voor het altaar. 
Selecteer in inventory de Scrol en klik ermee op Gabe om het ritueel te voltooien en........

Gabe leest het St. George gedicht weer hardop voor en dan........hoort hij een geluid en denkt dat het heeft gewerkt...maar helaas....het is Gerde die nu de kapel binnenkomt en meld dat ze aan het stofzuigen is geslagen. Het is laat geworden en het was een lange en vermoeiende dag, dus Gabe gaat slapen en.....

Gabe heeft een merkwaardige nachtmerrie waarin een draak Gabe "reinigt" en waarin Gabe het "Schattenjšgerzwaard" ontvangt. 

Is het wel een droom??De Draak "reinigt" Gabe dan met zijn vuur en Gabe steekt de draak, maar ook zichzelf, dood met het zwaard. En dan ontvangt Gabe de Sleutel van de bibliotheek. We belanden in: 

Het is de ochtend van Dag 8 en na zijn tamelijk heftige nachtmerrie staat onze GabriŽl fris en monter naast het bed in de slaapkamer van Schloss Ritter. Tegen het voeteneinde van het hemelbed staat een bank en daarop ligt nu de.....Sleutel van de Bibliotheekdeur. Eh.....was het dus wel een droom vannacht?. 

Pak de Sleutel.....het is de sleutel uit Gabe's droom....Gebruik de sleutel op de Bibliotheekdeur om de deur te openen en....

................Gabe beland in de:

Bibliotheek:

Er staan 2 boekenkasten in de bibliotheek en Gabe moet 5 boeken in de kasten te vinden en lezen. Maar laat de boekenkasten nog even met rust. Op de rechter muur hangt een blauw wandtapijt en een paneeltje. Op het paneeltje is een wapenschild (Shield) te zien maar het wapenschild is een beetje door elkaar gehusseld. Linksklik op dat paneeltje en bekijk het met je oog...Je hoort de Narrator. 

Linksklik weer op het paneel (Shield) en klik dan de tandwieltjes en....je beland in de:

Wapenschild Schuifpuzzel:

Wel....een schuifpuzzel dus.....geen paniek want deze is echt niet zo moeilijk. Je moet de tegels dus in het paneel verschuiven tot je er een wapenschild van hebt gemaakt. Klik op een tegel om het te selecteren en klik dan in een lege plek om de geselecteerde tegel daar heen te verschuiven....Ik ga je niet vermoeien met een stap voor stap oplossing....mij te veel werk....dit is een simpele schuifpuzzel die je best geheel zelf wel kunt oplossen. Zo moet het er uiteindelijk uit zien......

Je hoort de Narrator als je de laatste tegel op de juiste plek hebt gezet en je gaat dan vanzelf uit de puzzel en....Er schuift een geheime passage open. 

Loop naar binnen (Exit to Secret Passage)...We belanden in de Schattenjšger Trophy Kamer........Je ziet dit in een close-upscherm. Aan de muur staat een vitrinekast waar een kandelaar met brandende kaarsen op staat. In de vitrinekast liggen wapens uitgestald maar er ligt ook een boek in...het is het "Peoples Rupublic of Benin" boek en de auteur is Loel Caley. 

Linksklik op het boek en klik dan de Hand om het boek uit de kast te pakken.......De Narrator leest een stukje uit het boek hardop voor en vertelt je welk volgend boek je moet gaan lezen en dat is het boek "The Primal Ones" van John Roots. Gabe legt het boek dan terug in de kast en sluit het close-upscherm om terug te belanden in de Bibliotheek. Gabe moet diverse boeken uit de 2 boekenkasten lezen. De boekenkasten zijn onderverdeelt in diverse secties en bevatten "Historische boeken (History)", "Ritter Journals",  "Religie boeken", "Wetenschaps boeken (Science books)", "Occulte boeken", "Aardrijkskunde boeken (Geography)", "Sociologie boeken (Sociology)" en "Archeologische boeken (Archaeology).

Boeken lezen:

Je bent klaar hier in de bieb, je kunt wel nog de Ritter Journals lezen, en in Schloss Ritter. Verlaat de bieb en de slaapkamer. Terug in de grote hal wordt Gabe hartelijk goedemorgen gewenst door Gerde. Praat met Gerde en gebruik het "Snake Mound Boek" onderwerp en........Gabe toont Gerde het boek en ze concluderen dat Wolfgang dus naar die Snake Mount in Benin is afgereisd. Gabe wil dus naar Benin vliegen......Gerde kan de vliegreis wel boeken maar ze wil weten of Gabe het wel kan betalen. Gebruik de "Can't you pay" en/of de "Ritter estate can't pay" optie en gebruik dan de "Credit card" optie......Gabe betaald de reis weer met de creditkaart van Mosely en....we gaan dan op reis en we belanden in:

Na een lange vlucht en een rit door de jungle is Gabe aangekomen bij de "Snake Mound" bij de plaats Benin in Afrika. Je hebt 284 van de 362 punten.

De "Snake Mound" bevind zich dus onder de grond en bestaat uit een buiten ring en een binnen ring. In de buiten ring zit de ingang van de ondergrondse ruimtes. 
Vanaf de jeeptaxi gaat er een paadje omlaag naar de ingang van de "Snake Mound". Klik met je loopcursor in de Ingang en.....Gabe loopt door en beland in de ondergrondse:

Snake Mound:

Gabe is nu in de ondergrondse "Snake Mound". Dit ondergrondse complex bestaat uit 12 kamers die elk met elkaar verbonden zijn en de buitenste Cirkel vormen, rondom de  Binnenste Cirkel.....het is een "Wheel within a Wheel". De ingang is Kamer 6, dus Gabe start in kamer 6. In de kamers liggen of staan mummies. Die mummies zullen nog niet tot leven komen, maar straks komen die mummies wel tot leven en dan zijn ze een bedreiging voor Gabe. In de meeste kamers zul je een vierkante Tegel vinden, die of in de muur steekt of op de vloer ligt. Die tegels zitten echter niet in de juiste kamers. 

Je moet alle tegels, die los liggen of los in de muur steken, verzamelen en ze dan in de juiste kamers plaatsen in de muur plaatsen. Op de tegels staan slangen en het aantal slangen bepaald welke tegel in welke kamer hoort. Ik noem die tegels dus de Slangtegels en midden in elke Slangtegel zit een klein rond gaatje. Je moet ook een Slangenstang (Snake Rod) vinden. Die Slangen Stang past dan in het ronde gaatje van een Slangentegel.Trek je verder niet al te veel aan van het gezeur van de Narrator. Als je die Narrator vervelend vind worden dan zet je haar uit via de opties.

Gabe kan hier doodgaan en dat kan op verschillende momenten, dus SAVE vaak zodat je niet steeds een heel stuk overnieuw hoeft te doen, mocht Gabe het loodje leggen. Die mummies komen tot leven zodra je de Slangenstang hebt gebruikt en vanaf dat moment komen dan de Mummies tot leven. Als Game wordt aangeraakt door een mummie dan sterft Gabe en is het Game Over. Het is zeer wel mogelijk dat in jouw game de diverse Slangentegels in een andere volgorde door de kamers verspreid liggen. Ik kan daar geen rekening mee houden dus ik meld gewoon welke tegels ik in welke kamer heb gevonden

Je begint dus in kamer 6. 

Er ligt een mummie op de vloer. In de muur zit een vierkant "Slot" waar een slangtegel in gezet moet worden. Rondom het tegelslot is een muurschildering (Cave Painting). Op de grond ligt een Slangtegel (Tile). Bekijk de mummie. Pak de Slangtegel, die op de grond ligt. Bekijk de Slangentegel via je inventory loepje.....Er staan 10 slangen op de tegel, dus dit is Tegel 10 en hij hoort in Kamer 10, in het midden van de tegel zit een gaatje..

Kamer 7:

In kamer 7 zie je een muurpaneel  van een masker met daaronder een slang. Dit is  de Snakedeur en het is de toegang tot de binnenste ring, de "Inner Wheel". Gabe moet deze deur open krijgen. In de deur steekt een Slangtegel

Als je de Slangtegel nader bekijkt, via de tandwieltjes, dan zie je dat er 7 slangen op staan. Dit is dus Slangtegel 7 en deze hoort dus hier in deze kamer 7. Je kunt daarom Slangtegel 7 niet pakken en dat is ook niet nodig want de tegel zit al op de goede plek. Links ligt een Mummie te slapen op de grond. Loop omhoog en door de poort naar: Exit uit de close-up en loop nu omhoog, door de poort naar:

Kamer 8:

In kamer 8 liggen 2 Slangtegels op vloer. Pak de beide Slangtegels van de vloer en bekijk ze in inventory.  Het zijn, voor mij, de Slangtegels 5 en 2.  Loop omhoog en door de poort naar:

Kamer 9: 

Op de grond ligt Slangtegel 6. In de hoek van ligt de "Slangen Staaf" (Snake Rod).  Pak de  Slangtegel en pak Slangstaaf en loop door de poort naar:

 • Kamer 10: Pak Slangtegel 3, die hier op de grond ligt. Loop omhoog en door de poort naar:

 • Kamer 11: Pak Slangtegel 9, die hier op de grond ligt. Loop door naar:

 • Kamer 12:  Hier ligt geen Slangtegel op de grond maar Slangtegel 12 steekt hier al in de muur. Loop dus door de poort naar:

 • Kamer 1:  Ook geen slangtegels hier, dus loop door de poort naar:

 • Kamer 2: Hier ligt Slangtegel 4 op de grond, dus raap de tegel op. Loop verder door de poort naar:

 • Kamer 3: Hier ligt Slangtegel 8 op de vloer. Pak de slangtegel en loop door de poort naar:

 • Kamer 4:  Pak hier Slangtegel 11 van de vloer en loop door naar:

 • Kamer 5: Raap Slangtegel 1 op van de vloer en loop door naar. 

Kamer 6:

Gabe is dus  terug in Kamer 6, de Entree kamer. Als het goed is heeft Gabe nu 10 Slangtegels opgeraapt en dat moeten de Slangtegels 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 11 zijn. 

Slangtegel 7 en 12 kon je niet pakken omdat die al in de juiste kamers in de muur zitten. We gaan nu de 10 Slangtegels elk in hun juiste kamer in de muur plaatsen, maar dat moet wel in de juiste volgorde gebeuren.  Je selecteert in Inventory steeds de juiste tegel en klik dan in de kamer op het "Slot" in de muur en dan de tegel om de tegel in het "slot" te plaatsen.

We beginnen hiermee in Kamer 8. Loop dus, vanuit Kamer 6 naar Kamer 7 en dan door naar:

 • Kamer 8: Plaats Slangtegel 8 in de muur. Loop door naar 

 • Kamer 9: Plaats Slangtegel 9 in de muur. Loop door naar 

 • Kamer 10: Plaats Slangtegel 10 in de muur. Loop door naar 

 • Kamer 11: Plaats Slangtegel 11 in de muur. Loop door naar 

 • Kamer 12 en gelijk door naar Kamer 1.

 • Kamer 1: Plaats Slangtegel 1 in de muur. Loop door naar 

 • Kamer 2: Plaats Slangtegel 2 in de muur. Loop door naar 

 • Kamer 3: Plaats Slangtegel 3 in de muur. Loop door naar 

 • Kamer 4: Plaats Slangtegel 4 er in de muur. Loop door naar 

 • Kamer 5: Plaats Slangtegel 5 in de muur. Loop door naar: 

 • Kamer 6: Plaats Slangtegel 6 in de muur en........

Als je alle Slangtegels in hun juiste kamer in de muur hebt gezet dan hoor je het scoremuziekje. Je hebt nu 288 punten. Hoor je het Scoremuziekje niet dan heb je ergens de verkeerde Tegel in een kamer, of kamers, geplaatst. Je zult dan terug door alle kamers moeten gaan om elke tegel weer te bekijken om te ontdekken waar je een verkeerde tegel hebt geplaatst en dan je fout herstellen.

Je hebt nu alle Slangtegels in hun juiste kamer geplaatst en hiermee weer een punt gescoord. Gabe is weer terug in Kamer 6. We gaan nu de Slangstaaf (Snake Rod) gebruiken om de deur in Kamer 7, de Snake Deur, te openen. Ga vanuit Kamer 6 weer door de kamers 7, 8, 9, 10, 11, 12, 1, 2 en je bent dan terug in Kamer 3

Kamer 3:

Check even dat je ook echt in Kamer 3 bent door de Slangtegel hier weer te bekijken. Staan er geen 3 Slangen op de tegel dan ben je dus niet in Kamer 3. SAVE JE GAME NU want zometeen komen de Mummies tot leven en dan kan Gabe op elk moment dood gaan.

Je moet hier de Slangstaaf in de Slangtegel steken om de Snakedeur te openen echter......... Zodra je de Slangstaaf hier in de Slangtegel steekt zullen in alle kamers de Mummies tot leven komen. Gabe moet dan terug zien te geraken in Kamer 7 maar hij moet de Mummies vermijden. In de meeste kamers kun je snel voorbij de Mummies rennen maar er zijn een paar kamers waarin je voorzichtiger moet zijn om de mummie in die kamer te vermijden. Als Gabe door een Mummie wordt aangeraakt dan sterft hij en zie je zijn doodscťne. Save vaak want dan hoef je niet steeds een heel stuk overnieuw te doen als Gabe sterft. .

 Pak de Slangenstaaf uit inventory en klik ermee op de Slangentegel en.....

Gabe steekt de staaf door het gaatje in de tegel en....Je hoort dan dat er ergens anders een deur open schuift. 
De Slangstaaf bergt Gabe weer op in inventory. De Mummies komen nu tot leven en Gabe moet nu terug naar Kamer 7. 

Ontwijk de Mummie........Ren snel door de poort naar kamer 4 en dan door naar kamer 5. 

Kamer 5:

In Kamer 5 kan Gabe niet zomaar door rennen naar kamer 6 want de Mummie staat in de poort. Ren snel naar de rechtsboven hoek. 
De mummie verandert ook van richting en komt weer op Gabe af. Ren snel terug omlaag. 
De Mummie loopt nog richting de hoek en de poort is nu vrij, dus ren snel door de poort Kamer 6 in.

Kamer 6:

In Kamer 6 komen er 3 Mummies op Gabe af....Snel.....Linksklik op de dikke liaan, die recht voor Gabe hangt,,en gebruik dan de tandwieltjes en.....

...........Gabe slingert via de Liaan  Kamer 7 in.........

Kamer 7:

De Slangdeur is nu open en.......Oom Wolfgang is hier en hij probeert de Mummies op afstand te houden met zijn brandende fakkel. 
Oompje gilt dat Gabe de Slangdeur weer moet sluiten om de Mummies te stoppen. 

Snel.....pak de Slangstaaf uit inventory en gebruik de staaf op het gat (Hole) dat in de Slangdeurpoort zit  om de slangdeur te sluiten en.....

De Slangendeur schuift open en......Gabe en Wolfgang belanden dan in de

Binnenste Ring (Inner Wheel):

Door het weer sluiten van de Slangdeur zijn alle Mummies weer gaan slapen en er ligt hier een dode mummie op de vloer. Loop, via de rechter schermrand door naar rechts en.....

Gabe en Wolfgang belanden bij een ronde Stenen Tafel. Er volgt een gesprekje tussen Gabe en zijn oom Wolfgang, die duidelijk gewond is geraakt in het gevecht met de mummies. De Ronde Stenen Tafel heeft een Deksel waar een groot gat in zit. Ook zitten er 4 gaten in de rand van het deksel.Op het onderste deel van de tafel staat een verhaal gegraveerd Achter de tafel hangen 2 ijzeren Staven aan de muur.Bekijk met je "Brilletje" het onderste deel van de ronde offertafel en......Wolfgang leest het verhaal op dat in het onderste deel van de offertafel staat gegraveerd. Als Wolfgang klaar is met het verhaal dan klik je met de handcursor op de bovenkant van de offertafel (Lid) en klik dan de tandwieltjes en....Gabe en Wolfgang gaan dan proberen om het Deksel op te tillen maar het lukt ze niet. 

Bekijk nu de bovenkant (Lid) van de offertafel met je oog en luister naar de Narrator en naar Wolfgang. De "Narrator" meld nu dat er 4 gaten steken in de rand van het deksel. Midden in de deksel (lid) zit een groot gat (Through)....Bekijk dat gat met je oog en....... Wolfgang meld dat er in het gat een Mensen Hart past. Achter de offertafel hangen 2 ijzeren staven (Bars) aan de muur. Klik nu met je Handcursor op die ijzeren Staven  en......

Gabe en Wolfgang trillen de linker staaf van de muur en steken de staaf door de gaten die in de rand van het Deksel zitten.  Klik met de Handcursor weer op de rechter ijzeren staaf, die nog op de muur hangt, om deze nu ook te pakken en ook door de tafel te steken. Beide ijzeren staven steken nu door de offertafel. Klik nu met je Tandwielcursor op 1 van de eindes van de ijzeren staven en.....

Gabe en Wolfgang proberen het deksel weer omhoog te tillen maar ook nu lukt dit niet. Er volgt een gesprekje waarin Wolfgang dan meld dat deze ronde Tafel een Offertafel is en dat er een Hart geofferd dient te worden om het deksel van de tafel te lichten..  Wolfgang wil dat Gabe het hart van die mummie gaat halen. Loop dus een scherm terug naar links, naar de mummie die op de grond ligt.  Pak de Dolk uit inventory en klik ermee op de mummie en...........

Het gaat nu verder vanzelf........

.......Gabe vermand zich en begint in de Mummie te kerven .........Maar dan blijkt dat Wolfgang heeft gelogen....een mummie hart is niet goed....het moet een mensenhart zijn en.....Terwijl Gabe bezig is met de mummie hoort hij Wolfgang gillen.......Gabe krijgt door dat Wolfgang heeft gelogen en in paniek rent hij terug naar de Offertafel maar.......Gabe komt te laat.....

..........Wolfgang heeft zichzelf geofferd.....Wolfgang heeft zijn eigen hart aan Tetelo geofferd en....hierdoor kan Gabe nu het Deksel optillen en.......In de ronde Offertafel ligt de Schattenjšger Talisman en dankzij Wolfgang's offer kan Gabe het Talisman nu pakken.

We verlaten Gabe nu even en keren terug naar de St. George Book Shop alwaar Grace aan het telefoneren is met Gerde

Dan zien we hoe er iets, of iemand, met grote snelheid de book shop binnen rent en......we horen Grace dan gillen......en.........we belanden dan in:

Nadat Gabe alle formaliteiten heeft vervuld om het dode lichaam van Wolfgang naar Duitsland over te brengen, vliegt hij terug naar New Orleans. Als het vliegtuig over New Orleans vliegt ziet Gabe door het raampje Jackson Square en..hela.....Lijkt de lay-out van het park niet verdomd veel op de "Snake Mound"....een "Wiel in een Wiel"?.  

We belanden dan in 

St. George Book Shop:

Grace is er niet en de stoel van Grace ligt ondersteboven op de vloer. Op de toonbank ligt weer de krant van vandaag. Lees de krant. 

Op het bureau van Grace ligt een Briefje (Note), voor de kassa. Pak het Briefje  en...  

........het is een boodschap van Malia die meld dat Tetelo weet dat Gabe de Talisman heeft, Tetelo heeft Grace ontvoert en in ruil voor de Talisman zal Tetelo Grace sparen.Dan hoort Gabe gestommel in zijn slaapkamer en......Mosely stapt uit de slaapkamer.  Er volgt even een gesprekje waarin duidelijk wordt dat het Mosely is geweest die Gabe in de Gedde Tombe op zijn kop heeft geslagen. Gabe en Mosely lopen dan Gabe's slaapkamer in om verder te praten.  

Klik dus met de Praatcursor op Mosely en praat dan uitgebreid met Mosely over alle nieuwe gespreksonderwerpen.....doe dit totdat Mosely over geen enkel onderwerp iets nieuws te melden heeft. Gabe en Mosely bedenken dan een plan om Grace te bevrijden. Als je alles besproken hebt met Mosely dan EXIT je dit gesprek.

Gabe heeft dus een idee waar het geheime hoofdkwartier van Tetelo/Malia is........Onder Jackson Square. Mosely heeft eerst nog wat andere dingen te doen. Vanzelf geeft Gabe de Tracker aan Mosely en Gabe zal dan het zendertje bij de ingang van de "Snake Mound" plaatsen zodat Mosely die ingang met de Tracker ook kan vinden. Mosely verdwijnt dan. Open de plattegrond en reis via de "French Quarter" plattegrond naar de:

St. Louis Cathedral:

In de linker muur van de grote kerkzaal zijn de 3 biechthokjes.....Je bent al eerder in het linker biechthokje geweest en daar zag je toen een gaatje in de muur. Ga weer het rechter biechthokje (Confessional) binnen Pak de Slangstaaf (Snake Rod) uit inventory en klik ermee op dat gaatje (Knothole) in de achterwand en.........Gabe steekt de Slangstaaf in het gaatje en......

Oeps.....het Biechthokje blijkt dan een liftje te zijn en Gabe zakt nu in met het hok omlaag. Als Gabe heeft gezegd "Ride's Over" dan zijn we dus beneden aanbeland.  Je hebt 317 punten. Pak uit inventory nu het kleine Zendertje van de Tracker (Signal Device) en klik ermee op het knielbankje om de Tracker onder het bankje te verbergen zodat Mosely het signaal met de Tracker kan oppikken. Pak ook de Slangstaaf uit inventory en klik ook hiermee op het bankje om ook de Slangstaaf onder het bankje te verbergen, zodat Mosely straks de Slangstaaf kan pakken. Vergeet je dit nu te doen dan loop je straks hopeloos vast.

Loop, via EXIT onderaan het scherm. het hokje/liftje uit en......Gabe beland in Kamer 6 van het geheime "Snake Mound", ook wel "Houndfour" genaamd, onder de St. Louis Cathedral. Het liftje gaat, zonder Gabe, dus vanzelf terug omhoog.

Houndfour onder Jackson Square

De Houndfour heeft dezelfde indeling als de "Snake Mound" in Afrika, dus we beginnen hier ook in kamer 6, de Liftkamer. De deur links is de liftdeur. De deur rechts is de uitgang naar de ronde gang van de Buitenste Ring van de Houndfour. Om de deuren te openen moet je, met de Tandwielcursor",  klikken op de "Deuropener" (Keypad) die links of rechts bij de deuren in het deurkozijn steken.

Klik dus op de rechter deur en...Gabe opent de deur en stapt naar buiten en hij is dan in de ronde gang.

De gang is dus de Buitenste Ring van de Houndfour en geeft toegang tot alle 12 kamers. Boven de deuren van de kamers zit een schermpje waarop het aantal slangen staat afgebeeld. Het aantal slangen in die schermpjes vertellen je het nummer van de kamer. Loop steeds omhoog door de gang om van kamer naar kamer te gaan en kijk dan steeds op de schermpjes om te zien wat het kamernummer is. Er zijn maar een paar kamers van belang en 3 kamers zijn op slot. Voor die afgesloten kamers heeft Gabe de Sleutelkaart van Dr. John nodig en die Sleutelkaart moet Gabe eerst jatten.

Kamer 7:

Ga nu eerst naar kamer 7. Dus loop omhoog naar de deur van Kamer 7. Bij Kamer 7 is, in de rechter muur, een ingang van de gang die naar de Binnen Ring, de Ceremoniezaal, leid.

 Klik op de deur van de Kamer 7 om naar binnen te gaan.....Gabe toets vanzelf de deurcode in en beland binnen. 
Kamer 7 blijkt dienst te doen als opslagkamer en je ziet de kamer in een close-upscherm.  

In de kast hangen lange gewaden (Robes) en aan de achtermuur hangt een Zwijnenmasker (Boar Mask).  Bovenop de kast ligt een Wolf Masker. Pak 2 lange Gewaden (Robes) uit de kast en pak het Zwijnenmasker van de muur. Pak ook het Wolf Masker van de kast. De gewaden en de maskers dien als vermomming voor Gabe en Mosely....Gabe besluit dat hij de Wolf zal zijn en Mosley het Zwijn. Combineer in inventory het Boar masker met het donkere gewaad en het Wolf masker met het lichtere gewaad. Als je alles gepakt hebt dan sluit je het close-upscherm om terug op de gang te belanden. 

Volg de gang weer 1 scherm omhoog naar Kamer 8. Kamer 8 zit echter op slot, dus je kunt er nu niet in.  Loop verder omhoog door de gang naar Kamer 9. Je kunt kamer 9 in, maar het is niet echt nodig. Bij Kamer 9 is ook weer een gang die naar de Ceremoniezaal leid.  Kamer 9 blijkt een gastenkamer te zijn. Er staat een bed en het heeft zelfs een badkamer. Loop door naar Kamer 10. Ook kamer 10 kun je in.  Kamer 10 is de Slangenkamer. Er groeit een boom in kamer 10 en in de boom krioelt een grote vette slang. In de kooien zitten de dieren die als offer moeten dienen voor Tetelo. 

Ga terug de gang op en loop door naar Kamer 11. Kamer 11 zit op slot en kun je nu niet in. Bij Kamer 11 is weer een gang die naar de Binnenste Ring, de Ceremoniezaal, leid.   Loop door naar Kamer 12. Kamer 12 is weer een gastenkamer, zoals Kamer 9. Loop door naar Kamer 1.  Kamer 1 zit op slot, maar hier is weer een gang die naar de Binnenste Ring leid. Loop door naar Kamer 2:

Kamer 2:

Ga Kamer 2 binnen.Dit is Malia's kamer en......Malia komt binnen en Gabe verbergt zich snel achter het lage kastje en......
.....ziet hoe Malia, achter het kamerscherm, een "gesprekje" heeft met haar alter ego Tetelo. 

Verlaat Kamer 2 als Malia weer de badkamer in is gedoken en loop door naar Kamer 3. Bij Kamer 3 is weer een gang naar de Binnenste Ring.

Kamer 3:

Ga Kamer 3 binnen en......In Kamer 3 zit Dr. John, geverfd en al, zich voor te bereiden op de komende ceremonie. 

Doe niets maar blijf even staan kijken en merk vooral de Sleutelkaart op die baan de muur hangt. Gabe heeft die Sleutelkaart (Keycard) nodig om in de kamers 1, 8 en 11 te kunnen komen. Maar om de Sleutelkaart te kunnen jatten moet Dr. John hier worden weggelokt. Blijf echter niet te lang hier want dan wordt Gabe vermoord door Dr. John. Verlaat Kamer 3 weer en loop door naar Kamer 4. 

Kamer 4:

Ga Kamer 4 binnen. Kamer 4 dient als kantoor. Er staan 4 bureaus. Op het voorste rechter bureau ligt het zwarte "Record Book" in de inbox.  

Pak het "Record Book" en luister naar de Narrator terwijl je het boek geopend ziet in een close-upscherm.  

Het boek bevat de Rada Drumcodes van de Leden van de Gede Sekte. "Brother Eagle"  is de codenaam van Dr. John....onthoud dit. Sluit het close-upscherm,....Het "Record Book" heb je dan in inventory.  Verlaat de kamer weer. Je kunt nog even in Kamer 5 gaan kijken, maar ook Kamer 5 dient als kantoor en er is niets van belang te vinden. Wel is er tegenover Kamer 5 weer een gang die naar de Binnenste Ring, de Ceremoniezaal, leid.  Je hebt nu alle 12 kamers gehad en je weet nu dat de kamers 1, 8 en 11 op slot zitten. Je weet ook dat je bij de kamers 1, 3, 5, 7, 9 en 11,  via de gang in de rechter muur, naar de Binnenste Ring kunt lopen. Ga nu, bijvoorbeeld via de gang bij Kamer 5, naar de Binnenste Ring, de Ceremoniezaal.

De Ceremoniezaal:

De Ceremoniezaal heeft de ronde offertafel en een diep gat. Ook staan er trommels in de zaal. Bekijk de Stenen Tafel en luister naar de Narrator die vertelt wat Gabe rondom op de tafel ziet.  Er zijn 6 Exits uit deze kamer....Alle EXITS leiden terug naar de tussen hal en dan naar de buitenste ronde gang. 

Als je van linksboven naar linksonder rekent dan leid Exit A terug naar Kamer 11. Exit B brengt je terug bij Kamer 1. Via Exit C keer je terug bij Kamer 3 waar Dr. John zit te mediteren. Exit D gaat terug naar Kamer 5. Exit E brengt je terug bij Kamer 7. Exit F neemt je mee terug naar Kamer 9.

Gabe moet nu die Dr. John uit kamer 3 naar hier lokken en dan zelf snel Kamer 3 weer binnen gaan om de Sleutelkaart te jatten en snel weer de kamer verlaten. Om Dr. John naar hier te lokken moet Gabe op de trommels slaan om Dr. John "op te te trommelen".....Dr. John zal dan kamer 3 verlaten en via de gang (Exit C) naar deze Ceremonie Kamer toe komen. Gabe moet dan snel, via 1 van de andere Exit de Ceremonie kamer verlaten om snel naar Kamer 3 te gaan......Je kunt Gabe laten rennen door te dubbelklikken.

Ok....laten we het maar gaan doen. Er staan 2 setjes Trommels in de kamer....het maakt niet uit welke van de 2 setjes trommels je neemt. Selecteer in inventory het zwarte (Record Boek) en klik er dan mee op 1 van de 2 setjes Trommels....Ik neem de rechter trommels omdat die voor Exit B staat en via Exit B verlaat ik zo meteen deze kamer weer....

Je beland weer in de Trommel Puzzel. Je moet nu die Dr. John oproepen. Het boekje met drumcodes heeft meerdere pagina's...via de pijlen onderop de pagina's blader je heen en weer tussen de pagina's. Klik op een code uit het boekje.....die code komt dan in het zwarte vlak te staan.....Dr. John is dus Brother Eagle....Blader naar de pagina waar de "Summon" Code staat en klik op die "Summon" code. Blader naar de pagina waar de namen op staan en klik op de "Brother Eagle" code en.........

......... klik dan op "Play" en..........

Je gaat vanzelf uit de puzzel en...Gabe drumt de code.........Zodra Gabe is gestopt met drummen vertelt de Narrator dat Dr. John zijn kamer verlaat....

Snel...Dubbelklik in EXIT B om weer te belanden in de tussen hal.....Dubbelklik de linker poort om terug in de ronde gang te belanden.....

Gabe is terug voor Kamer 1 en....Ren omhoog naar Kamer 2 en dan nog 1 scherm verder omhoog naar Kamer 3. Klik de Kamer 3 deur om er weer naar binnen te gaan....Dr. John is weg, want is op weg naar de Ceremonie Kamer. Snel....Klik de Sleutelkaart en dan je Handje om de Sleutelkaart te pakken en......

........klik dan weer snel op de deur om terug de gang op te gaan. Ren snel een scherm omlaag en....De Narrator vertelt dat Dr. John terug keert naar Kamer 3. Je bent terug bij Kamer 2...Ga nog 1 scherm omlaag, naar Kamer 1. Gebruik de Sleutelkaart (Keycard) op het "Keypad" paneeltje van de deur en.... en....Gabe gaat nu Kamer 1 binnen

Kamer 1:

Kamer 1 is de Kluis van de Gede Sekte en ligt vol met geld. Grijp zoveel geld als je kunt. Klik met je handje op 1 van de vakken van de kast, waar bankbiljetten in liggen opgestapeld, en blijf dat doen totdat Gabe zegt dat ie al zijn zakken vol heeft gepropt met geld. Verlaat dan Kamer 1 en ga omlaag door de gang naar Kamer 11.

Kamer 11:

Gebruik de Sleutelkaart op het "Keypad" paneeltje van de deur om de deur te ontsluiten. Gabe gaat dan Kamer 11 binnen. Kamer 11 is de Operatiekamer, waar de Sekte de harten uit de lijken haalt. Kijk hier alleen maar even rond. Er ligt een lijk op de operatietafel en in de stalen emmer zit een bloederig hart. Verlaat Kamer 11 en volg de gang omlaag naar Kamer 8:

Kamer 8:

Gebruik de Sleutelkaart op het "Keypad" paneeltje van de deur en.....Gabe gaat naar binnen. Kamer 8 blijkt ook een gastenkamer te zijn en....hier ligt Grace op het bed. De Narrator meld dat het Ritueel op het punt staat te beginnen. Mosely komt dan nu ook Kamer 8 binnen.

 Er volgt even een gesprekje tussen Gabe en Mosely. Als de heren zijn uitgepraat bekijk je Grace met je oogGrace ligt bewusteloos op het bed.  Selecteer in Inventory de Talisman.....Klik met de Talisman op Grace om haar wakker te maken. Gabe legt de Talisman op Grace en......

Grace wordt wakker en er volgt een lang gesprek........Als Grace en GabriŽl zijn uitgepraat dan selecteer je snel het Zwijnenkostuum in Inventory en klik je ermee op Mosely en.......

NB: was je te traag met verkleden dan worden Mosely en Gabe vermoord door Dr. John.

Was je wel snel genoeg dan verkleed Mosley zich als Zwijn en Gabe als Wolf en Gabe verkleed zich als wolf en......

Dr. John, alias Brother Eagle, komt binnen en hij sommeert Brother Zwijn en Brother Wolf naar de "Cirkel", de Ceremoniezaal,  te gaan

 

Het Eind Spel in de Ceremonie kamer

De game kent 2 eindes!

We belanden dan in de Ceremoniezaal alwaar het "Feest" al in volle gang is. Dr. John brengt Grace en hij legt Grace op de Offertafel. Grace zal dus het Offer aan Tetelo zijn. Het gaat grotendeels vanzelf maar blijf goed opletten want als je weer controle krijgt dan moet je heel snel handelen

Malia is alweer bezeten van Tetelo en ze begint haar dansje te doen en Dr. John beschildert Grace. 
Malia/Tetelo trekt haar mes en staat op het punt om Grace te doden en.....Gabe besluit om in te grijpen.....

....Nu krijg je de Controle terug over de game......Open de Inventory en pak er de Talisman weer uit en klik met de Talisman op Malia/Tetelo en....

.....Gabe zwaait de Talisman heen en weer en hierdoor wordt Tetelo gestopt........en Gracie springt vlug van de offertafel en....
Tetelo gilt naar Dr. John dat ie Gracie moet wurgen en dat probeert Dr. John ook maar Mosely schiet Dr. John dood:
 

Het Deksel van de Offertafel is inmiddels omhoog gekomen en kin de Offertafel staat het Idolbeeldje.
Tetelo/ Malia komt dan met getrokken dolk op Gabe af en ze eist de Talisman op of ze zal Gracie en Mosely de keel doorsnijden. 

Zodra je weer de Controle hebt klik je met de Talisman op Mosely en........Gabe gooit de Talisman naar Mosely

Mosely en Grace zijn veilig omdat de Talisman hen beschermt tegen Tetelo. Mosely en Grace vluchten weg en Gabe blijft alleen achter met Tetelo/Malia.Tetelo/Malia laat Gabe bij de offertafel knielen en ze staat dan op het punt om Gabe de keel door te snijden...snel handelen dus.....

Zodra je weer de Controle hebt klik je snel met je HANDCURSOR op het Idolbeeldje dat in de Offertafel staat en.......

Gabe grijpt in doodsnood het Beeldje en smijt het Beeldje in diggels op de vloer en......Doordat Gabe het beeldje heeft stuk gesmeten begint de hele zooi in te storten

......De vloer splijt en Malia/Tetelo dendert de diepe lavakloof in, maar Malia/Tetelo blijft hangen aan de rand. Gabe ligt iets verder

Ok....Malia hangt aan de rand in de kloof. Gabe ligt op de vloer....JE MOET NU EEN KEUZE MAKEN....En je Keuze bepaald of Gabe blijft leven of Sterft. Klik je nu met je HANDCURSOR op Malia dan blijft Gabe leven. Pak je echter de Dolk uit inventory en klik je dan met de Dolk op Malia/Tetelo dan dood Gabe Malia maar zal dan zelf ook sterven.  Ik kies er voor om Gabe te laten leven, dus klik met je HANDCURSOR nu op Malia en......

Gabe probeert Malia te redden door haar uit de kloof te trekken, maar Malia wil niet gered worden.....

Malia offert zichzelf op om een einde te maken aan 400 jaar Gede tirannie en om GabriŽl te redden.......Kortom....Malia laat zichzelf nu willens en weten omlaag de hete laven in vallen......

Gabe is ontroostbaar, maar dat duurt maar eventjes.......De game eindigt nu met Gabe en Gracie om het balkon van Jackson Square

Gracie besluit om bij Gabe te blijven.....en daar krijgt ze in de delen 2 en 3 nog behoorlijk spijt van.....

EINDE

Na de aftiteling beland je terug op het startscherm......Wil je het andere  einde ook meemaken dan klik je de "Continue" optie....
Je beland dan terug in de Ceremonie Kamer waar Malia/Tetelo dreigt om Gabe de keel door te snijden.....

Wel......vernietig weer het Beeldje en  als je dan Malie in de kloof in de vloer hangt dan selecteer je in inventory de Dolk en dan klik je nu met de Dolk op Malie/Tetelo en.......

...Gabe dood Malia met de dolk en is ontroostbaar...maar dan.....Tetelo laat het er niet bij zitten en sleurt Gabe mee de onpeilbare diepte in.....

Op het balkon boven Jackson Square treuren Mosely en Gracie over de dood van Gabe....

Maar zoals altijd....Life goes on voor de overlevenden. Dit is dus het foute einde want Gabe moet wel blijven leven, want anders zouden GabriŽl Knight 2 The Beast Within en GabriŽl Knigt 3 Blood of the Sacred Blood of the Damned nooit gemaakt zijn...

Walkthrough door: Louis Koot