2015: Walkthrough door: Louis Koot  

Game is uit 1999, maar in 2014/2015 weer verkregen via gog.com en het draait prima op mijn Windows 7 en Windows 8.1 computer. Het kan zijn dat je onder Win 8.1 een directX 9 dll mist, maar dat is te vinden via internet De rechten van alle oude Sierra games liggen tegenwoordig bij gigant Activision. Bij hoge uitzondering heeft Activision toestemming gegeven voor het maken van de remake van GabriŽl Knight 1Sins of the Fathers. Jane Jensen hoopt dat als de verkoopcijfers van de remake goed zijn er ook toestemming komt voor een 4e GabriŽl Knight game en voor een volledige remake van Blood of the Sacred Blood of the Damned.......

Voor degene die alleen korte hints wil heb ik een Snelle Gids gemaakt........Mijn GabriŽl Knight 3 Snelle Gids

GabriŽl Knight: Blood of the Sacred Blood of the Damned is de 3e game in de GabriŽl Knight serie. De game werd uitgebracht in 1999 en het was meteen de laatste Game in de serie want het o zo succesvolle Sierra, van oprichters Ken en Roberta Williams, ging een geheel andere koers varen en bestaat inmiddels niet meer als zelfstandige gamestudio.

De eerste 2 delen in de GabriŽl Knight, Gabe voor zijn intiemste vrienden, zijn: Sins of the Fathers en The Beast Within.  In 2014 is door Jane Jensen, in samenwerking met de Phoenix on-line Studio, een complete remake gemaakt van GabriŽl Knight 1 Sins of the Fathers en uitgebracht als GabriŽl Knight Sins of the Fathers 20ste Anniversary Edition.  

Omdat dit een 3D game is zal de besturing wel even enige gewenning vragen. Ik ga je het niet uitgebreid uitleggen.....er zit een handleiding bij de game die het allemaal perfect uitlegt, dus lees die handleiding maar door. Wat ik je wel wil vertellen is dat je deze game echt geheel met je muis kunt spelen, maar het vergt enige oefening. De game is uit 1999, dus de grafische kwaliteit van de, zogenaamde, 3D omgeving is zoals het in 1999 was. Nu, in 2015, ziet het er allemaal erg hoekig uit, maar tja.....dan moet je maar geen stok oude games op je mooie nieuwe hypermoderne state of the Art compu willen spelen. 

Om het Hoofdmenuscherm te openen klik je met je rechtermuisknop op een willekeurige plek in het scherm. Je ziet dan het volgende schermpje:

In dit schermpje is:

  • A. Je inventory waar al je spullen in worden opgeslagen. 

  • B. Hier kun je tijdens het spel hints lezen. Maar stel je hier niet al te veel van voor. 

  • C/D. Hier kun je de camera instellingen wijzigen. 

  • E. Hier lees je hoe je de game bestuurt. 

  • F. Dit brengt je naar het Optie scherm alwaar je diverse video en geluidsinstellingen kunt instellen en waar je ook kunt saven en afsluiten.

In "Game Options" kun je nog de ondertitels aan/uit zetten en een camera-instelling aan/uit vinken

In het spel open je met je linkermuis het schermpje waarin je de icoontjes vindt voor de dingen die je kunt doen in de game, zoals: Bekijken, Openen, Oppakken, Praten. Ik noem dit schermpje het ...Tatatattat.....ACTIEMENU......slim van mij ..niet?

Afhankelijk van wat je kunt doen zul je in het ACTIEMENU steeds verschillende icoontjes aantreffen. Via het vraagteken icoontje in dit schermpje praat je met mensen. Je gespreksonderwerpen krijg je dan in de vorm van kleine icoontjes. Put altijd in gesprekken alle gespreksonderwerpen helemaal uit.

Zoals ook in de eerste 2 delen zijn er in de game weer punten te verdienen....ik geloof dat er in totaal 965 punten te verdienen zijn. Je verdient deze punten door de juiste dingen te doen in de game. Je hoeft echter niet de ideale score te halen om de game op de juiste wijze uit te spelen. De game speelt zich af gedurende 3 dagen. Elke dag is weer onderverdeeld in diverse tijdsblokken. Je moet in elk tijdsblok een aantal specifieke taken doen om door te kunnen gaan naar het volgende tijdsblok. Ga je niet door naar het volgende tijdsblok dan betekent dit dat je in het huidige tijdsblok iets essentieels vergeten bent te doen. Vanaf dag 2 zul je afwisselend spelen als Gabe en als Grace....de delen met Grace zijn veel meer puzzel georiŽnteerd dan de delen met Gabe, die nu eenmaal niet zo van dat gepuzzel houdt. Gabe is er voor de gevaarlijke dingen en om grof te zijn tegen de vrouwen, wat ook in deze game weer zwaar het geval is. 

Intro:

Als je de game de eerste keer opstart krijg je het Introfilmpje te zien. Tijdens het introfilmpje krijg je ook de credits voorgeschoteld. In het introfilmpje zien we een tamelijk groggy Gabe, die na een lange treinreis aankomt in het plaatsje  Rennes-Le-Chateau. Is ie stomdronken of heeft iemand onze Gabe eindelijk eens een fikse tatert op zijn hersenloze schedel gegeven? Anyway.....de stationschef wijst onze gemankeerde Schattenjšger de taxi en het hotel en na een nacht goed te hebben geslapen beginnen we dit 3e bedrijf in het leven van GabriŽl Knight als Schattenjšger met:

Hoofdstuk 1: Dag 1:

GabriŽl:

Rennes-Le-Chateau

Hotelkamer Gabe:

Gabe is wakker en staat aangekleed in zijn hotelkamer.Onderzoek Gabe’s hotelkamer. Klik op alles om even vertrouwd te geraken met de interface van dit spel. Belangrijk op dit moment is de grote klerenkast. Linksklik op de klerenkast en kies dan in het Actiemenu voor het Loepje en......Pats Boem....in 1 keer staat Gabe dan recht voor de kast. 

Open weer het Actiemenu op de kastdeuren en kies nu voor de groene pijl om de kastdeuren te openen.....Gabe had geen bagage bij zich dus ook geen schone kleren. De kast is dus leeg. Er hangt wel een klerenhanger (Knaapje) in de kast en op de achterwand zit een stukje plakband geplakt.

Bekijk het klerenhangertje en het plakband via het oog in het Actiemenu. Later in de game heeft Gabe zowel het knaapje als het stukje plakband nodig, dus laten we beide nu maar gelijk pakken en opbergen in onze oneindig diepe inventorytas. Open het actiemenu op de klerenhanger en klik dan het grijphandje om het knaapje te pakken. Doe dit dan ook op het stukje plakband.

Onderzoek ook nu vooral het luikje dat, rechts van de kast, in de muur zit om erachter te komen hoe je dit moet openmaken. 

Zoom in op het luik, via het oog of het loepje in het actiemenu. Het luik is de toegang tot een zgn. "Dumbwaiter"....... juist ja een etensliftje welke van uit de keuken 2 kamers bediend. Het luikje zit echter op slot met een grendeltje. Open het actiemenu op het grendeltje en kies dan het "slotje" om de grendel te open te schuiven.....

Het luikje gaat dan niet vanzelf open, dus klik weer op het luik en kies de groene pijl om het luik nu te openen. Je kijkt dan de liftschacht in en ziet het liftje hangen. Aan de overzijde zie je de toegang tot een andere kamer. Onthoud dit, voor later, want later in de game moet Gabe, via dit liftje, in enige andere kamers zien te geraken.

Ok........genoeg geoefend......Doe het luikje weer dicht....je moet zelf maar weten of je het luikje ook weer op slot doet met de grendel of dat je de grendel eraf laat.  Verlaat de kamer en......... je komt in de gang van de 1e verdieping van dit hotel. Elke deur in deze gang is de toegang tot een kamer van de andere hotelgasten, behalve 1 want dat is de toegang tot een voorraadkast. Met elk van deze hotel gasten krijg je, in de loop van dit spel, uitgebreid te maken en sommigen zullen het niet overleven.  De gang loopt rond, dus loop even door de gang om vertrouwt te raken met de omgeving. Gabe heeft dus kamer 25. Op 2 plaatsen in de gang is er een ondiepe nis waar een kast in staat en waar een goedkope reproductie van een beroemd schilderij in hangt. In 2 hoeken van de gang vindt je de trap die je naar beneden brengt, naar de lobby.

Als je helemaal een keer door de gang bent gelopen dan zoek je 1 van de twee trappen en ga je naar beneden naar de Hotellobby.

Hotellobby:

In de hotellobby vinden we de balie. Achter de balie staat Jean, de dagportier van de tent. Kijk rond in de lobby.....er zijn een aantal "klikplekken" zoals de schilderijen die aan de muren hangen en de balie. Aan de muur tegenover de balie staat een tafel waarop je een schaal met snoepjes vindt. Je vind de ingang naar de eetzaal en je vindt de zithoek, waar nu een hotel gast zit. Die gast in de zithoek is Emilio Baza

Op de tafel staat een Snoepdoos die vol zit met lekkere snoepjes. Je kunt nu alvast een snoepje uit de snoepdoos pakken, maar je kunt hiermee ook wachten tot het tijdsblok waarin je daadwerkelijk zo’n snoepje nodig hebt. Maak je geen zorgen er zijn ten alle tijden snoepjes uit deze schaal te pakken. Maar ik pak nu gelijk een Snoepje uit de snoepdoos. Linksklik op de snoepdoos en klik dan in het Actiemenu op het "pick up" icoontje en................Gabe pakt een Snoepje uit de doos

Ga naar nu de balie.  Jean, de dagklerk, staat achter de balie. Op de balie ligt een Viltstift en het Gastenboek. 
Linksklik op Jean en kies dan in het Actiemenu de "Talk" optie........

De gespreksonderwerpen krijg je aangeboden in de vorm van kleine icoontjes.......

Put altijd alle beschikbare gespreksopties uit. Sommige opties zorgen weer voor andere gespreksonderwerpen......Blijf in gesprekken altijd de gespreksopties gebruiken tot ze zijn verdwenen of tot dat ze in herhaling vervallen. 

Zorg er nu voor dat Jean het over Simone heeft.......Simone is de nachtklerk van het hotel en zij had vannacht dus dienst en heeft misschien de mannen uit de trein gezien. Als het gesprek ten einde is dan probeer je de viltstift te pakken, via het Actiemenu.....maar helaas.....zolang Jean achter de balie staat kan Gabe de viltstift niet jatten. Linksklik op het gastenboek en kies dan in het Actiemenu de "Read" optie en........

Gabe leest in het gastenboek dat er meerdere gasten vannacht in het hotel zijn aangekomen.  Links van de balie, in de muur, zie je een knoppenkast. Dit zijn knoppen waarmee de klerk de verschillende kamers kan "opzoemen" en zo de bewoner naar de lobby kan laten komen........dit is later in de game van belang. Als je klaar bent met de balie dan draai je om naar de zithoek. In de zithoek zit ťťn van de gasten, Emilio Baza. Linksklik op Emilio en kies dan, in het Actiemenu, weer de "Talk" optie en........

Gabe loopt naar Emilio toe en spreekt hem aan....gebruik de gespreksonderwerpen en let onderwijl goed op wat Jean doet............Gabe stelt zich voor aan Emilio en.........Terwijl Gabe met Emilio praat zie je dat Jean de balie verlaat en naar de ramen loopt.....Maak een einde aan het gesprek met Emilio en ga snel terug naar de Balie........Als Jean nu nog bij de ramen staat dan kun je nu snel de Viltstift jatten, via het "Pick up" icoontje van het Actiemenu

Lukt het niet om nu de viltstift te jatten, omdat je te traag was en Jean dus weer terug komt naar de balie,  dan moet je wachten tot dat Jean weer bij de ramen gaat staan......dit doet Jean op regelmatige basis, dus je krijgt volop gelegenheid om de viltstift te pakken. 

Telefooncellen:

Rechts van de balie zie je rode gordijnen......achter de rode gordijnen zijn de telefooncellen. Gabe vindt het de hoogste tijd om zijn opdrachtgever, ene Prins James, te gaan bellen om hem op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen. Linksklik op de rode gordijnen en kies dan in het Actiemenu het "open" icoon om achter de gordijnen bij de telefoons te belanden........

 Linksklik op 1 van de telefoons en kies dan voor het loepje, om in te zoomen op de telefoon........Open dan, via je rechtermuis, je inventory. Zoek in je inventory het kaartje van Prins James op en klik daar op en kies in het Actiemenu het "Pick up" icoontje en je hebt het kaartje van Prins James geselecteerd.

Klik, linksonder, op de EXIT knop om je inventory weer te sluiten. Klik nu weer op de telefoon. 
Weer verschijnt het Actiemenu en hierin staat nu het Prins James Kaartje. Klik op het Prins James kaartje en......

GabriŽl belt  Prins James om met hem over de ontvoering van zijn zoontje praten. Je kunt dit telefoongesprek met Prins James ook aan het einde van dit tijdsblok gaan doen. Als je dat doet, dan moet je daarna wel het hotel verlaten om dit tijdsblok te beŽindigen. Als het telefoongesprek met Prins James ten einde is weet je dat de Prins 2 mannen zal sturen en ook dat hij Grace naar Gabe zal sturen. 

Eetzaal:

 Ga terug door de rode gordijnen en ga nu naar de Eetzaal, achter de schermen en.......

Gabe gaat  vanzelf voor een vers bakkie koffie zorgen en dan hoort ie een bekende stem "Hey Gabe You Wanker" roepen..........
...het is Gabe's oude vriend Mosely......van schrik stikt Gabe bijna in zijn koffie.......

..Er volgt een gesprek tussen Gabe en Mosely. Mosely claimt op vakantie te zijn en dat ie deelneemt aan een schattenjacht tour in de omgeving hier.. .....Gabe gelooft er geen woord van....

Buiten het hotel:

Verlaat de eetzaal en het hotel. 

Gabe komt op de parkeerplaats en bemerkt links een volkswagenbusje op met daar naast een roodharige vrouw. Ga daar haar toe en ga praten met de vurige roodharige.

Deze roodharige blijkt Madeline Buthane te zijn en zij blijkt de reisleidster te zijn voor een groep hotelgasten (o.a. Mosely) welke hier in Rennes-Le-Chateau op excursie zijn naar,....... tja naar wat eigenlijk? Daar komen we nog wel achter (je kunt dit gesprek met Madeline ook kunnen doen, voordat je Mosely ontmoette, maar dan krijg je een beetje andere conversatie met haar). Gebruik weer alle gespreksopties, tot ze weg zijn of tot ze in herhalingen vervallen.

Als het gesprek met Madeline voorbij is gebruik dan ook eens de andere opties in het Actiemenu op de vurige Madeline,,,,,,,,,,,,Onderzoek ook nog even de volkswagenbus.  Na je gesprek met Madeline kun je in de andere hoek van het terrein nog proberen om weer een gesprekje met Emilio te voeren, die nu hier op het bankje zit. Alle kans dat Emilio echter zonder iets te zeggen terug het hotel in gaat.

Het Stadje verkennen:

 Ga de straat voor het hotel op.........Je kunt dan naar rechts en naar links. 

Rechts gaat het naar het Museum en de kerk en links gaat het naar de Fontein. Loop nu op je gemakje door het stadje en vindt de locatie van de volgende plekken: De Motorfietsverhuur, Villa Bethania, Tour Magdala, het Museum, de Kerk en het Kerkhof. Ga echter nog nergens naar binnen en praat verder nog met niemand. Het gaat er nu om dat je al deze locaties weet te vinden. Vind ook vast de binnenplaats achter het kerkhof alwaar je een zwarte kat tegenkomt

 Ga eerst naar de grote fontein en kijk dan naar links. In de hoek, achter het hotel, is een boekenwinkel. Ga naar de boekwinkel en bekijk de etalage.

In de etalage zie je 2 boeken liggen. Beide boeken zijn het HOLY GRAIL boek. Het linker boek is echter de Engelse versie en het rechter boek is de Franstalige versie. 
Klik op beide boeken en kies dan voor "Inspect" voor een aanwijzing. 

Dit Holy Grail boek (de Engelse versie ervan) wordt later in het spel een belangrijke bron van informatie voor Gracie. Ga nu naar de fontein...,...

Rechts van de fontein zie je een bord aan de muur, boven een ingang naar een binnenplaats. Op die binnenplaats is het Motorfietsverhuurbedrijf waar GabriŽl straks een Motorfiets moet zien te verkrijgen om zich buiten Rennes-Le-Chateau te kunnen verplaatsen. Maar dat komt later.  Links van de motorfietsverhuur gaat de straat verder naar Villa Bethania en de Tour Magdala. Voor Villa Bethania is dan een straat naar rechts waar door je ook bij het museum kunt komen.

Loop door naar Villa Bethania en loop dan verder door naar de muur. Je bemand dan bij de Tour Magdala

Tour Magdala is een uitkijktoren en het loopt dood hier. Ga niet naar binnen maar draai om en loop terug naar Villa Bethania en dan, bij Villa Bethania, door de zijstraat en......

.....Gabe beland bij het plaatselijke Museum.....Ga ook hier nog niet binnen maar loop door

Linksaf gaat het dan naar de Kerk, het Kerkhof en een doodlopende steeg achter de kerk. Rechtsaf gaat het terug naar het Hotel. 

Ga linksaf naar de Kerk.....

Ga niet de kerk binnen en ook nog het kerkhof niet op.....Volg de straat verder......De straat bocht om het kerkhof heen en loopt uiteindelijk dood......maar Gabe "ontmoet" hier dan de zwarte Kat en deze kat word later in het spel belangrijk voor Gabe. 

Probeer de kat te aaien......het katje is hier niet van gediend en schiet weg door het gat in de houten deur............Maar geen nood.....als je weg loopt en weer terug komt dan is die kat hier weer.  Als je alle  locaties hebt gevonden dan heb je zo'n beetje alle locaties van belang wel gevonden en weet je hoe er te komen. Keer terug naar het Museum.

Museum:

Ga de trap op en open de deur om naar binnen te gaan. Gabe beland in de voorhal. Draai een beetje rond met de camera zodat je de postkaartenstandaard ziet en ook.naast de ingang, de kist voor verloren voorwerpen. In die kist ligt een rode Pet. Als je probeert die rode pet nu te pakken dan wil Gabe dat nu niet doen omdat ie nog geen reden heeft om deze pet nu te pakken........Straks heeft Gabe de rode pet wel nodig, dus onthoud dat de rode pet hier in deze kist te vinden is.  Gabe heeft ook geen interesse in de postkaarten. 

Loop verder door naar achteren en ga dan praten met de beheerster Madame Girard over alle onderwerpen en put ze weer helemaal uit.. 

Ben je uitgepraat met de Madame dan draai je om en ga het eigenlijke museum binnen, via het trappetje. In de zaal hangen grote panelen met teksten erop hangen. Bij de tafel staan 2 vrouwen met elkaar te praten. Gabe is nieuwsgierig naar wat die 2 vrouwen staan te bespreken........ Linksklik op die 2 vrouwen en kies dan het "Listen"  icoon om het gesprek af te luisteren maar............

............De vrouwtjes bemerken echter dat Gabe hun gesprek probeert af te luisteren en ze houden dus op met praten. 

Om het gesprek tussen de 2 vrouwen bij de tafel af te luisteren beweeg je Gabe naar achter de hangende de tekstpanelen staan en dan beweeg je hem  in de richting van de vrouwen. Nu luistert Gabe wel het gesprek tussen de beide dames af en dit gaat vanzelf.

Klik hierna dan niet op de vrouwen maar loop naar ze toe en bekijk dan eerst de items die op het tafeltjes liggen en waar deze 2 dames zo'n belangstelling voor hebben.

 Als je de items hebt bekeken, klik dan op de twee vrouwen en praat nu dan met ze. Put alle gespreksonderwerpen helemaal uit. Dit zijn Lady Lily Howard en Estelle Stiles en ze horen ook tot de tour group van Madeline. Lady Howard is een beetje een bitch en die Estelle schijnt zo'n beetje haar slaafje te zijn.  Als de gesprekstof op dan ga je op je gemak de teksten op die hangende panelen lezen.......Elk paneel heeft ook tekst op de achterzijde, dus lees ook de teksten op de achterzijde van de panelen. De panelen beschrijven de geschiedenis van de "Knight Templars" en van een meneer genaamd Sauniere.

Heb je hier dan alles gedaan dan verlaat je het museum en keer je terug naar de parkeerplaats van het hotel en...........Het eerste tijdsblok wordt nu beŽindigd.  Als je eerder nog niet het telefoongesprek met Prins James hebt gedaan, dan moet je dat nu nog gaan doen. Na het telefoongesprek moet je dan het hotel verlaten om dit tijdsblok dan ook nu te beŽindigen. Het 2e Tijdsblok begint dan

GabriŽl:

Hotel:

Als je het hotel binnenkomt, ga je meteen door naar de Eetzaal. Je ziet een scŤne tussen Madeline Buthane en een persoon die je nog niet gezien hebt. 
Deze persoon is John Wilkes en ook hij behoord tot Madeline's tourgroep

Als je weer controle over GabriŽl krijgt dan kun je even met John Wilkes en met Madeline gaan praten, maar veel wijzer wordt je er niet van. Je kunt ook wachten tot later om met Wilkes te praten als je hem ontmoet  op ťťn van de interessante plekken buiten het stadje. Nu je toch in de Eetzaal bent, pak je nu gelijk een zakje Siroop (Syrup) van het buffet. 

 Verlaat de eetzaal naar de lobby en klim dan via 1 van de 2 trappen naar de

Hotelverdieping:

Boven gekomen zie je nu een scŤne tussen Emilio Baza en Lady Howard/Estelle. Blijkbaar hebben zij afgesproken om van kamers te ruilen. 

Je kunt nu  op elke kamerdeur gaan kloppen maar dit brengt niks. Er is hier in het hotel even niks te doen. Ga dus meteen weer naar beneden en naar buiten en ga nu naar de kerk.

Kerk:

Ga de kerk binnen. Je ziet een scŤne tussen twee mannen. De dikke man is de Abt en de andere man is Vittorio Buchelli
Vittorio Buchelli hoort dus ook bij de Tourgroep.
Kijk naar de scŤne tussen deze twee. 

Buchelli vraagt de Abt iets over het schilderij met de 4 engelen dat hij stond te bekijken. Buchelli is nogal grof tegenover de Abt, die dan weer midden in de kerk plaats neemt.

Spreek, na deze scŤne, met Buchelli en gebruik alle gespreksoptie.

 Ga dan naar de Abt en praat ook met hem. Gebruik weer alle gespreksoptie. 

Vergeet vooral niet met de Abt over de Knight Templars te praten zodat de Abt je vertelt over ene Larry Chester. Larry Chester schijnt een autoriteit op het gebied van de Tempeliers te zijn. 

  Nadat je met Buchelli en met de Abt hebt gesproken kun je GabriŽl op zijn gemak alles hier in de kerk laten bekijken. Er hangen heel wat schilderijen en beelden aan de muren en Gabe heeft overal wel een sarcastisch commentaar op te geven. Buchelli zal dan inmiddels de kerk wel weer verlaten hebben om terug te keren naar het hotel. Ga terug naar het 4 Engelen schilderij dat Buchelli stond te bekijken en bekijk dit nu zelf van dichtbij. Klik op de Handen van elke Engel. Je krijgt dan steeds het icoontjesscherm te zien en hierin krijg je dan nu ook het "Trace" icoon.  Gebruik het Trace icoon op de handen van de Engelen. De bedoeling is dat je erin slaagt om rechter handen van de 4 Engelen met elkaar te  verbinden via rode lijnen die dan een "Tilted Square" maken. (een vierkant welke op 1 hoek staat). 

Nu als GabriŽl zul je er waarschijnlijk niet in slagen om zo'n "Tilted Square" te maken en dat is nu ook helemaal niet erg. Later zul je dit, als Grace, echter ook moeten doen en dan moet je er wel in slagen om zo'n "Tilted Square" te maken, dus dit is nu alvast een mooie gelegenheid om dit even te oefenen........

Als je de kerk helemaal hebt geÔnspecteerd, met de Abt en met Buchelli hebt gepraat en geprobeerd hebt om een "Tilted Square" te maken, dan verlaat je de kerk. Je hoort dan de klok tikken ten teken dat er weer een klein beetje tijd is verstreken. Verlaat de Ga terug naar het hotel en naar binnen.

Hotel:

In de Eetzaal kun je gaan praten met Lady Howard en Estelle, maar je krijgt nu geen specifieke gespreksonderwerpen. 

Buchelli is ook in de eetzaal maar GabriŽl wil, zo kort na zijn vorige gesprek met hem in de kerk, nu niet met hem praten. 
Ga,via ťťn van de trappen in de lobby, naar boven en klop op kamer 33, Mosely’s kamer.

Mosely’s Kamer:

GabriŽl en Mosely praten met elkaar.........Na een tijdje gaan ze zitten en krijg je een aantal gespreksoptie voorgeschoteld. 
Gebruik de gespreksopties weer allemaal maar vooral de volgende: "The Case, Grace en Schattenjšger"

Als je tijdens dit gesprek goed luistert dan hoor je op een gegeven moment een vreemd geluid, komende van uit de gang aan de andere zijde van Mosely’s deur. Breek dan het gesprek met Mosely af en linksklik op de kamerdeur om het Actiemenu te openen......In het Actiemenu klik je dan het "Sneak" icoon en.......

.....Gabe rukt de deur open en betrapt Emilio Baza die luistervink aan het spelen was........

Emilio schrikt en hij zet een glas op de kist in de gang en loopt dan weg. Dat glas gebruikte Emilio om door de deur heen te kunnen luisteren

Na deze scŤne klik je weer op Mosely om verder met hem praten tot er niets meer te praten valt. 
Verlaat Mosely’s kamer en pak het glas dat Emilio heeft achter gelaten op de lage kast. 

Met dit glas kun je straks op de verschillende deuren klikken om GabriŽl voor luistervink te laten spelen. Je kunt er dan erachter komen wie wel en wie niet in zijn/haar kamer is. De verschillende karakters zullen zich tijdens het verloop van dit avontuur steeds verplaatsen, dus het is handig om bij te houden wie waar is en wanneer. 

Verlaat het hotel om naar het volgende Tijdblok te gaan.

GabriŽl:

Motorfietsverhuur:

Je begint dit tijdsblok dus buiten het hotel. Gabe’s prioriteit is het nu om een vervoermiddel te bemachtigen waarmee hij zich buiten het stadje kan verplaatsen naar de verschillende andere locaties. Gabe ziet een scooter het stadje uit rijden en roept dat ie ook zo'n ding nodig heeft om de omgeving van het stadje te gaan verkennen.

Waarschijnlijk heb je bij je zoektocht naar het museum al de ingang naar het motorfiets verhuurbedrijfje ontdekt. Zo niet.... het is rechts van de fontein. Ga daar nu naar toe. 

De voorste motorfiets is een zware Harley Davidson en uiteraard wil Gabe deze hebben. Op ťťn van die andere lullige fietsjes kun je je als stoere vent toch niet vertonen, nietwaar.  Praat dus met de verhuurder over het huren van een motorfiets. 

Helaas, alle fietsjes  zijn al besproken voor de leden van de tourgroep, behalve ťťn "lelijk eendje". Gabe is geen lid van de tourgroep dus hij kan alleen dat "lelijk eendje" krijgen...... Maar Gabe wil nu eenmaal absoluut de Harley. GabriŽl zal zich moeten vermommen als ťťn van de hotelgasten om aan de Harley te geraken, en wie is een beter slachtoffer dan........Mosely.

Een Mosely vermomming maken:

Voor een Mosely vermomming moet je verschillende items met elkaar combineren. Verschillende daarvan heb je waarschijnlijk al en anderen moet je nog bemachtigen. Ga nu terug naar het Museum

Gabe heeft nu een reden om een rode pet te willen hebben, dus zoom weer in op de kist en pik nu de rode pet uit de gevonden voorwerpen kist. 

Verlaat het museum weer en ga naar de kerk. Ga nu niet de kerk binnen maar ga het kerkhof op en loop helemaal door de hoek om. 

Je kan hier ook eerst alle grafstenen bestuderen. Achter een grote graftombe zie je een raam. Dit is het raam van het kantoor van de Abt. Helemaal achterin het kerkhof zie je het huisje van de Abt. Abt is net bezig zijn plantjes water aan het geven via een plantenspuit. De Abt laat zijn plantenspuit in het raamkozijn staan als hij klaar is. 

Wacht tot de Abt klaar is met het wateren van zijn plantjes en verdwenen is........Het is handig als je het raam, van het kantoortje, nu al een klein beetje open schuift....Linksklik dus op dat raam en kies het "open" icoon en......Gabe schuift het raam een stukje open. Zoom dan in op het raam van het huisje en jat de Plantenspuit uit het raam

Ga terug naar de voorkant van de kerk (dus naar de ingang) en ga dan linksaf de steeg in.  Volg de steeg helemaal naar het einde, naar de zwarte Kat. Was je hier nog niet eerder geweest dan zit de zwarte kat dus hier in de hoek. Was je hier wel al eerder geweest en had je toen de kat geaaid dan staat de kat nu bovenop de muur. 

De kat moet bovenop de muur staan nu, dus is dat nu niet het geval dan ga je nu eerst de kat aaien.......De kat vlucht door een gat in de schuurdeur de schuur in. Onderzoek het gat. GabriŽl denkt dat een beetje zwarte kattenhaar wel van pas kan komen. Loop even weg en kom dan hier terug en......de kat staat dan bovenop de muur.

Open de inventory en selecteer in inventory het stukje Plakband, dat je aan het begin van dit hoofdstuk van de achterwand van de klerenkast in Gabe's kamer hebt gerukt.

Heb je het stukje plakband niet dan zal je nu even terug moeten naar Gabe's hotelkamer omdat alsnog uit de kast te gaan pakken. 
Zoom in op het gat in de schuurdeur, waar de kat door verdwijnt, en.......plak het stukje plakband in het gat.....

Nu de kat weer door het gat de schuur in jagen.......De kat zit te hoog op de muur, dus Gabe kan de kat nu niet aaien......
Pak uit je Inventory de Plantenspuit van de Abt en gebruik het ding op de kat om het dier nat te spuiten........

............De kat houdt niet van water en vlucht weer door het gat de schuur in. 

Aan het plakband kleven dan een aantal zwarte kattenharen. Zoom dus weer in op het gat in de schuurdeur en pak het plakband weer op en je hebt nu zwarte kattenharen in je bezit. 

Ga nu terug naar het hotel.

Hotel:

Controleer of je de volgende voorwerpen in je bezit hebt: De zwarte Viltstift van de balie, een Snoepje en een zakje Siroop, de rode Pet en de zwarte Kattenharen hebben. Nu nog Mosely's paspoort en een kledingstuk van Mosely zien te bemachtigen............Terwijl je hier in de lobby bent kun je wel even met Lady Howard en Estelle Stiles gaan praten over de reden waarom ze met Emilio van kamer heeft geruild. Howard en Stiles zitten in de zithoek van de lobby.  

Moselyís Paspoort jatten:

Ga dan naar boven en klop op Mosely’s deur (33). Mosely laat Gabe binnen. Praat nu met Mosely over zijn paspoort

Mosely pakt dan zijn paspoort uit de rechter achterzak van zijn broek om het Gabe te tonen. Mosely stopt zijn paspoort dan terug in zijn achterzak.... Nu weet Gabe dat Mosely zijn paspoort dus in zijn rechter achterzak heeft zitten. 

Selecteer in inventory het Snoepje, dat je uit de Snoepjesschaal in de Lobby hebt gepakt.......Offreer het snoepje dan aan Mosely en.........

Mosely is dus nogal een snoepkont want hij snoept het snoepje gelijk op...... Hmmmmm..zou je hier gebruik van kunnen maken? Je moet dus nu een nieuw snoepje gaan ophalen, uit de Snoepdoos in de lobby.....

Verlaat  Mosely’s kamer. Loop nu door de gang. Er hangen verschillende schilderijen aan de muur in de gang. Zoek in de gang naar de lage kast die onder het schilderij met het straattafereel staat. Je vindt dit schilderij tegenover kamer 27.....Onthoud dit schilderij........

Ga via 1 van de twee trappen weer naar beneden, naar de Lobby, en pak weer een snoepje uit de Snoepdoos dat op het tafeltje staat. 

Save je game nu, want als het zo meteen niet meteen de eerste keer lukt om Mosely's paspoort te jatten dan kun je het vanaf hier opnieuw proberen. Ga weer terug naar boven en naar de kast die onder het straattafereel schilderij staat. Selecteer in inventory het Snoepje en leg het snoepje dan op de kast. 

Ga terug naar de lobby en wacht tot Jean de balie verlaat. Zoom dan snel in op dan het knoppen kastje, links naast de balie en......

....... druk dan op het knopje voor kamer 33, Mosely’s kamer. 

Ga nu snel, via de rechter trap, naar boven zodat je tegenover kamer 25 (Gabe’s kamer) boven uitkomt. Gebruik nu je pijltjestoetsen om de camera door de gang te bewegen naar Mosely’s kamer. Je ziet Mosely uit zijn kamer komen en door de gang lopen. Volg Mosely met je pijltjestoetsen. Mosely zal het snoepje bemerken, dat je zojuist op de kast hebt gelegd. 

Mosely heeft er nog wel trek in. Mosely zal het snoepje pakken en hij blijft hier staan om het papiertje van het snoepje af te doen. Zorg er nu voor dat Gabe nu onder in je scherm in de hoek van de gang staat. Mosely laat dan het snoepje vallen en bukt zich dan om het snoepje weer op te rapen. In zijn achterzak steekt dan zijn Paspoort uit. Klik onmiddellijk op Moselyís achterzak met je Grijphandje en Gabe sluipt naar Mosely toe en jat zijn paspoort uit diens achterzak en Mosely heeft er dan niets van gemerkt en gaat verder op weg naar de lobby

Je kunt ook al op Moselyís achterzak klikken, met het grijphanden, voordat hij het snoepje op de vloer laat vallen. Gabe neemt dan alvast de sluiphouding aan en wacht dan tot Mosely zich heeft gebukt en weer overeind is gekomen en sluipt dan naar Mosely toe. 

Als je Moselyís paspoort uit zijn achterzak gejat hebt dan ga je naar Mosely’s kamer en er  naar binnen.  Wil Gabe Mosely's kamer nu niet in dan heb je te lang gewacht, want Mosely komt alweer terug. Ga dan eerst weer terug naar de Lobby en druk er weer op de knop van kamer 33 om Mosely weer naar beneden te lokken. Ga dan snel terug naar boven en wacht tot je Mosely zijn kamer weer uit ziet komen....Als Mosely dan uit zicht is duik je snel zijn kamer in om er zijn goudkleurige jas te jatten......

Als je de jas hebt dan verlaat je snel Mosely's kamer weer..... Mosely komt dan weer terug en gaat zijn kamer weer in. Als je nu alles hebt, dus: de Siroop, de Viltstift, de Katteharen, de rode hoed en Mosely’s jas en paspoort, dan kun je nu een Mosely vermomming maken. 

Een Motorfiets huren:

Ga nu, gewoon als Gabe, het hotel uit en terug naar het Motorverhuurbedrijfje. Op de binnenplaats van het verhuurbedrijfje open je dan je inventory en selecteer je de Mosely vermomming. Sluit je inventory en klik op GabriŽl en klik dan op de Mosely vermomming en.......

GabriŽl zal zich discreet even terugtrekken om zich te verkleden en komt vermomd weer terug. 
Kijk naar de scŤne waarin GabriŽl, vermond als "Mosely", de Harley Davidson motorfiets gaat huren

 Gabe krijgt van de verhuurder ook krijgt verrekijker en een schep en dan gaat ie even terug naar het hotel om Mosely's paspoort en jas terug te brengen. 

Gabe staat dan weer op de parkeerplaats van het hotel. In inventory heb je nu dus niet alleen een verrekijker en een schep maar ook het contactsleuteltje van de Harley. Ga naar de Motorfietsverhuur en selecteer in je inventory het Sleuteltje  van de Harley. Sluit je inventory en klik op de Harley met de sleutel.  

GabriŽl start de Harley en je hebt hiermee de kaart van de omgeving geactiveerd.

De Locatiekaart:

Op deze kaart zie je een aantal locaties. Als je even met je muiscursor op zo’n locatie gaat staan (niet klikken want dan gaat GabriŽl er meteen naar toe) dan verschijnt de naam van deze locatie op het scherm. Tevens zie je 2 gekleurde stippen op de weg bewegen. De ene is Wilkes op zijn mopet en de andere is Madeline in haar volkswagen busje. GabriŽl moet nu Wilkes en Madeline gaan volgen om meer locaties op deze kaart beschikbaar te krijgen. Om dat te kunnen gaan doen laat je GabriŽl nu naar ťťn van de nu beschikbare plaatsen op de kaart gaan, b.v Ch‚teau Blancheford of L’Ermitage.  Gabe stapt daar af. 

Hou de weg in de gaten en blijf wachten tot je Wilkes op zijn mopet ziet aan komen rijden. Klik dan snel op Wilkes en klik dan op het VOLG icoon en GabriŽl zal dan Wilkes volgen naar zijn bestemming en daarmee een nieuwe locatie op de kaart activeren. Doe dit op deze wijze dan straks ook met Madeline en andere gasten om zo alle locatie op de kaart beschikbaar te krijgen.

Niet alle locaties staat dus nu gelijk op de kaart.....Om de ontbrekende locaties beschikbaar te krijgen moet Gabe dus de personen van de tour eerst volgen over de wegen....We beginnen met het volgen van Wilkes....Klik op de kaart nu op de Ch‚teau Blanchefort locatie

Ch‚teau Blanchefort.

GabriŽl stapt af. Zorg ervoor dat je de weg ziet en wacht nu geduldig hier op Wilkes, die constant zijn rondjes over de omgevingskaart aan het rijden is. Het kan even duren maar op een gegeven moment hoor je het geluid van Wilkes's mopet. Als je Wilkes aan ziet komen rijden klik je op hem en in het schermpje klik je dan op het VOLG icoon. 

GabriŽl zal vanzelf weer zijn Harley besteigen en Wilkes nu gaan volgen. Je ziet dit op de Kaart. GabriŽl volgt Wilkes naar zijn bestemming alwaar hij afstapt en deze locatie zal nu in het vervolg beschikbaar zijn op de locatiekaart.

L’Ermitage:

Wilkes stopt op een nieuwe plek welke nu meteen voor altijd voor GabriŽl toegankelijk is. Dit is dus L’Ermitage. GabriŽl parkeert zijn Harley hier nu ook. 

De mopet, die hier nu tegen het aanwijsbord aan staat is, dus van Wilkes. Volg de richtingsaanwijzer verder het gebied in en je vindt Wilkes. Wilkes zit bij een soort grot. Voor Wilkes staat een klein soort "heimachine" in de grot te stampen en Wilkes zit te werken op zijn laptop. Je kunt proberen of Gabe de grot in wil, maar hij zal dat niet doen. Bekijk even die "heimachine" van Wilkes en ga dan met hem praten en gebruik alle mogelijke gespreksopties. 

Als je eerder al in het Hotel met Wilkes hebt gepraat dan krijg je nu, in eerste instantie, waarschijnlijk geen duidelijke gespreksopties. Praat dan nog een 2e keer met Wilkes en nu kun je hem wel van alles vragen. Wilkes wil echter niet vertellen wat hij hier aan het doen is en waar die "heimachine" voor dient. Wilkes en Gabe mogen elkaar niet zo. Dat zou natuurlijk geheel aan Gabe kunnen liggen.

Als je klaar bent met Wilkes dan ga je terug naar de Harley en Wilkes's mopet. Het is natuurlijk handig als GabriŽl weet welke mopet bij welk lid van de tourgroep hoort. Pak daarom het notitieboek uit je Inventory en gebruik het notitieboekje op het nummerbord van Wilkes's mopet. 

GabriŽl schrijft het nummer op en in je Inventory verschijnt nu een blaadje met daarop het nummer van deze mopet en de naam van Wilkes.  Doe dit straks ook met de overige mopets die je tegenkomt. Hierdoor zal GabriŽl meteen kunnen zien wie er op een bepaald moment wel/niet in het hotel is of onderweg is. Als je dit gedaan hebt dan wacht je hier dan geduldig tot dat je de Volkswagenbus van Madeline Buthane aan ziet komen. Klik op de aanstormende Volkswagenbus en kies weer het VOLG icoon. 

GabriŽl gaat Madeline nu over de hele kaart volgen naar een volgende locatie, en dat is:

Coume-Sourde:

Volg de richtingsaanwijzer verder dit gebied in. Madeline staat hier ergens, rechts, bij wat bomen. Praat even met Madeline. Ook nu krijg je niet echt gespreksopties maar het "wolkje". Dat je hier nu bent is ook alleen maar bedoeld om deze locatie op de kaart te krijgen. 

Vanaf Madeline kun je nu ook verder de heuvel op lopen naar L'Homme Mort. Doe dit nu maar niet. Dat gaan we doen in het volgende tijdsblok omdat je dan Mosely daar zult vinden.  Als Gabe en Madeline elkaar niets meer te zeggen hebben dan ga je terug naar de Harley. Klik met je dikke pijl op de weg en Gabe stapt vanzelf weer op de Harley en je bent dan weer op de omgevingskaart. Rij nu terug naar:

Ch‚teau Blanchefort.

Gabe parkeert de Harley op de parkeerplaats. Bekijk de twee richtingsborden. Je kunt hier 2 richtingen uit. Links omhoog gaat het naar Roque Negre en rechts omhoog gaat het naar C. de Blanchefort. Ga nu helemaal  het rechterpad omhoog lopen,tot je daar de dikke pijl krijgt. Je  komt op het volgende scherm en staat dan voor een groot en dik rotsblok. Loop door naar links, naar de volgende grote rotsblokken

 Het pad splits zich.....Naar rechts gaat het omlaag, naar het huis van Larry Chester en naar links gaat het verder omhoog naar de ruÔne van Ch‚teau de Blancheford. We willen nu verder omhoog, naar de top van de berg, dus volg het pad verder omhoog en.......Gabe beland dan uiteindelijk helemaal boven op de top van de berg, bij de ruÔne van Ch‚teau de Blanchefort:

Loop naar het midden en ga dan op het ronde stenen platform staan. Vanaf dit ronde platform kun je de hele vallei bekijken, met behulp van de verrekijker die je van de motorverhuur vent hebt verkregen. Selecteer  Inventory de verrekijker en klik dan de verrekijker op GabriŽl. 

Je komt nu in het Verrekijker Scherm. Met de pijlen kun je de verrekijker omhoog, omlaag, naar links en naar rechts bewegen. Als je dan met de verrekijker precies op een HOTSPOT komt , dan zal rechts in het scherm de 50* zoom (vergroten) oplichten. Klik daar dan op om dat gebied dichterbij te brengen. Zoek op deze wijze nu eens de Coume-Sourde locatie op en je zult dan Madeline zien die daar heen en weer loopt met ťťn of ander apparaatje in haar hand. Het lijkt wel of ze haar stappen afmeet om een bepaalde plek te zoeken.

Zoom uit en probeer nu eens, door de verrekijker, Rennes-le-Ch‚teau te vinden en zoom daar weer op in. 
Je ziet dan Buchelli die, bovenop de Tour Magdala, ook de omgeving via zijn verrekijker staat af te turen. 

Zoom uit en klik EXIT. In het volgende tijdsblok gaan we dit hier nog een keer doen om dan iets meer te kunnen zien.  
Loop de route terug naar beneden, naar de Harley en klik op de weg om weer op de omgevingskaart te komen. Rij nu naar:

Couiza treinstation:

Gabe komt dus bij het treinstation waar hij de vorige avond dus ook uit de trein is gestapt. Ga het stationgebouw binnen en als je binnen bent dan vindt je de kaartjes balie rechts. 

Links naast de kaartjesbalie hangt een groot zwart bord waarop de aankomst en vertrek tijden van de treinen staan. Zoom daar op in en klik, dan met je "lampje" op de dit bord. Zo...dus Buchelli kan niet uit Napels gekomen zijn met de trein want er stopt hier helemaal geen trein uit Napels. Ga nu praten met Marci de kaartjesverkoopster en gebruik wederom alle gespreksoptie. 

Marci vertelt dus ook dat er hier geen treinen uit Napels komen. Gisteravond zijn er hier 1 vent uit Rome, 2 mannen uit Nice en 3 mannen uit Parijs uitgestapt. Dus Buchelli is in ieder geval een leugenaar. Hij is helemaal niet uit Napels per trein hier kunnen komen. Na dit gesprek ga je terug naar buiten.  Kijk even rond. Links van het station zie je een vent bij een auto staan. Dit is de taxi waarmee GabriŽl de vorige avond naar het hotel is vervoerd. De man is de taxibestuurder. Ga met hem praten over alles en nog wat. Hij heeft misschien belangrijke informatie over de kidnapper. 

Op een gegeven moment in het gesprek wil hij geld zien, dus pak GabriŽl's portefeuille en klik dit op de taximan. Waarschijnlijk zul je dit nog een keer moeten herhalen om alle info uit deze vent te krijgen. Nadat je niks meer uit de taximan kunt krijgen ga je terug naar de Harley. Klik op de Harley, of op de weg, en dit Tijdsblok is beŽindigd.

GabriŽl:

Je begint dit tijdsblok op de omgevingskaart. Zoek op de kaart de L'Homme Mort locatie en rij daar nu naar toe.

L’Homme Mort:

Ga, via de pijlomhoogtoets van je toetsenbord, over het gras pad, dat tussen de rotsen doorgaat en doe dit tot je niet verder kunt. Klik dan met de dikke vooruitpijl om naar het volgende scherm te gaan. Gabe staat dan op een open plek waar midden op een dik rotsblok ligt. Achterin dit scherm zie je dan Mosely staan. Ga verder naar Mosely. 

Mosely schijnt naar iets op zoek te zijn. Hij heeft ťťn of ander apparaatje waarmee hij de omgeving afspeurt. Praat met Mosely. Je krijgt weliswaar geen gespreksoptie maar Mosely en Gabe gaan even lekker tegen elkaar te keer. Herhaal dit tot Gabe aangeeft dat ie er geen zin meer in heeft. Vanaf Mosely gaat er nog een pad naar links en ook achter Mosely gaat nog een pad.  Via dat pad achter Mosely kun je later naar het 2e gebied van deze plek gaan, maar nu kan dat nog niet. Via het linker pad kun je nu doorsteken naar de Coume-Sourde locatie, waar Madeline nog altijd is. Je kunt dit gaan doen, maar er is echt niets met Madeline te bepraten, dus ik zou het maar laten zitten. Draai je maar beter om en volg het groene pad terug naar de Harley. Pak Gabe's notitieboekje weer uit je inventory en klik op Mosely's mopetje zodat Gabe het nummer van deze mopet weer noteert en dus weet dat deze mopet bij Mosely hoort.

 Als je het nummer van Mosely's mopetje genoteerd hebt dit dan klik je maar weer met de dikke vooruitpijl op de geasfalteerde weg om weer op de omgevingskaart te belanden. Rij nu weer terug  naar:

C. de Blanchefort:

Er staan nu 2 mopetjes geparkeerd op de parkeerplaats. Een oranje en een rode. Klik op beide mopets en kies dan het leesicoon. GabriŽl leest dan de nummerborden. Omdat hij het nummer van Wilkes's mopet al heeft genoteerd weet GabriŽl nu dat de oranje mopet van Wilkes is. Bij wie de rode mopet hoort weet Gabe nu nog niet. Als je hier even blijft wachten dan zul je Lady Howard en Estelle langs zien komen in hun mopetje met zijspan. Het heeft geen zin om de lady's nu te gaan volgen omdat ze maar blijven rondrijden. 

Ga weer via het rechterpad omhoog en helemaal door naar de ruÔne van Ch‚teau Blanchefort. Emilio Baza zit, in kleermakerszit, op het uitkijkplatform. Je kunt even met Emilio praten maar meer dan een beleefdheids opmerking maken Gabe en Emilio nu niet tegen elkaar. Pak de verrekijker weer uit je inventory en speur er de omgeving weer mee af.  Zoom in op Mosely die zich op L’Homme Mort bevindt. Je ziet nu een ruzie tussen Mosely en Madeline. 

Ga terug naar de parkeerplaats en zorg ervoor dat je het nummer van Emilio’s mopet noteert in Gabe's notitieboekje.  

Je moet nu de volgende mopetnummers in je Inventory hebben: Emilio’s, Mosely’s en Wilkes’s. Volg nu het linkerpad omhoog naar:

Roque Negre:

Volg de borden dieper dit gebied in en je zult hier nu Wilkes weer vinden. Wilkes heeft hier nu zijn "heimachine" opgesteld en dat ding dreunt nu  hier de grond door elkaar. 

Praat met Wilkes en dan speciaal over de machine. Wilkes wil nog steeds niet vertellen wat ie nu precies met dat ding aan het doen is. Als je voorheen nog niet eerder met Wilkes hebt gepraat dan krijg je nu meer gesprek opties. Het maakt niet uit, maar NU moet je met hem gesproken hebben en dan vooral over zijn machine. Je hebt hier dus ook nog een kans op Wilkes Motornummer als je deze nog niet hebt genoteerd. Maar dit is wel de laatste kans om Wilkes's mopetnummer te krijgen.

Rennes-le-Ch‚teau 

Je moet nu nog ťťn belangrijke plek opzoeken om dit tijdsblok te beŽindigen, maar je kan eerst even terug gaan naar Rennes-le-Ch‚teau om daar op het kerkhof om een scŤne te zien tussen Madeline en de Abt.  Ga dus terug naar de Harley en klik weer op de geasfalteerde weg en rij terug naar Rennes-le-Ch‚teau.

Gabe parkeert de Harley op de binnenplaats van de moterfietsverhuur. Verlaat de binnenplaats en ga naar de kerk en loop het kerkhof op.  Loop door naar het raam van het kantoortje van de Abt. Je hebt dit raam eerder al ets omhoog geschoven. Linksklik op het raam en kies het afluister icoon en speel luistervink.  Als je het raam nog niet op een kier had gezet dan zul je dat nu eerst even moeten doen en het is ook goed mogelijk dat Gabe vanzelf voor luistervink speelt zodra je naar het raam toeloopt.

Nogmaals.......Dit is allemaal niet noodzakelijk voor de uitkomst van dit spel, maar geeft je wat additionele informatie over de motieven van de Abt en Madeline. Of je wel of niet naar het kerkhof  gaat of niet, om dit tijdsblok te beŽindigen moet je nu in ieder geval naar Larry Chester’s huis. Ik ga er van uit dat je nu dus op het kerkhof bent en dat je de verleiding van de Abt door Madeline hebt afgeluisterd. Ga dus terug naar de moterfietsverhuur en klim weer op de Harley. Rij nu naar Larry Chester's huis

NB: Als je links van de grote fontein met de dikke vooruitpijl klikt op de weg die het stadje uitgaat, dan gaat Gabe vanzelf de Harley ophalen en dan kom je gelijk op de omgevingskaart. Je kunt natuurlijk ook zelf de Harley gaan pakken en dan kom je ook op de omgevingskaart.

Larry Chester

Loop eerst even rond om het huis om de buitenzijde te onderzoeken. Bemerk dat er in het linker raam een gat zit in de ruit van het bovenlicht. Ga dan op de voordeur kloppen en GabriŽl wordt door Chester binnen gelaten. Praat met Larry Chester en gebruik alle gespreksopties. 

Praat vooral over de Knigths Templars. Voordat je daarna weer naar buiten gaat, klik je nog even op alle mogelijke objecten in dit huisje en daarbij let je dan speciaal op de wekker. Deze wekker wordt later in de game belangrijk Ben je klaar, klik dan op de deur om weer naar buiten te gaan. Klik op de Harley om weer op de omgevingskaart te komen. 

Klik op de kaart op Rennes-le-Ch‚teau. Dit tijdsblok is dan nu afgelopen en je gaat beginnen aan het laatste tijdsblok van Dag 1: 

GabriŽl:

Het is avond en Gabe stalt de Harley weer netjes op de binnenplaats. Verlaat de binnenplaats en.......vanzelf loopt Gabe dan verder door naar het hotel want hij ziet dat de "hulptroepen" zin gearriveerd

Grace Nakimura, de "side kick" van GabriŽl, is gearriveerd in het gezelschap van 2 mannen die voor Prins James werken. Kijk en luister naar deze cutscťne. Het hele gezelschap gaat naar binnen en we belanden in de Gabe's kamer alwaar het gesprek verder gaat. De twee mannen verdwijnen en er volgt een, tamelijk koel en zakelijk, gesprek tussen Gabe en Gracie. Grace moet Gabe's kamer delen omdat het hotel helemaal vol zit. GabriŽl verlaat dan de kamer om de 2 mannen te volgen. 

Ga naar de lobby en verlaat dan het hotel. Je ziet de twee mannen lopen. Volg ze, maar hou afstand. 
Wees maar niet bang dat je de 2 mannen uit het oog verliest. Het spel zorgt er voor dat dit niet kan gebeuren. 

Je kunt proberen ze aan te spreken, maar Gabe zal dit niet willen doen. Je volgt de mannen naar de kerkhof achter de kerk. 
Klik, op het kerkhof, op de grote graftombe, die op de hoek staat,  en kies dan het HIDE icoon

GabriŽl zal zich nu achter de graftombe verdekt opstellen. Kijk naar de scŤne waarin de mannen de Abt lastigvallen. De Scotten van Prins James en de Abt zijn duidelijk geen vrienden.....

Als de twee mannen weer weg zijn gegaan, kun je ze terug volgen naar het hotel. Maar je kunt hier ook even wachten tot dat je het licht ziet aangaan in het kantoortje van de Abt. Als je in een vorig tijdsblok het raam van dit kantoortje hebt opengezet dan hoef je dat nu niet doen, anders moet je dat nu eerst nog even doen.  Pak Gabe's cassetterecorder uit zijn zak en klik dan weer op het raam en klik op de cassetterecorder. Je hoort, en ziet,  de Abt een telefoongesprek voeren en GabriŽl neemt nu het gesprek op. 

Het gesprek is uiteraard in het Frans dus je zult het later moeten vertalen naar het Engels. 
Dit doe je straks in de hotelkamer met Sidney, de laptop computer die Grace meebrengt.. Volg nu dan de mannen terug naar het hotel. 

Je ziet de twee mannen in een auto stappen en wegrijden. Laat ze maar even gaan, we pikken ze straks wel weer op

Hotel:

We gaan nu even de andere gasten lastig vallen. In de lobby zie je dat Simone, de nachtportier, nu dienst heeft. Ga naar de eetzaal bekijk een scŤne tussen Buchelli en Wilkes. 

Je enige conversatie met de beide heren voeren, maar het is een nietszeggende conversatie. Verlaat de Eetzaal   Achter de hotelbalie staat nu niet Jean maar Simone. Simone had dus ook gisteravond dienst, toen Gabe en de tourgroep hier aankwamen. Ga dus nu met Simone praten en gebruik alle mogelijke gespreksonderwerpen. Simone vertelt wie er gisteravond allemaal zijn gearriveerd en hoe laat ze zijn gearriveerd.

Het volgende is optioneel en kun je op elk moment in de game doen: 

Je kunt naar boven gaan om dan, via het glas dat je eerder hebt opgepakt, aan elke kamerdeur te gaan luisteren om te horen wie er wel of niet in zijn/haar kamer aanwezig is.

Dit luisteren aan de deuren kun je ten alle tijden doen in dit spel, vanaf het moment dat je het glas gepakt hebt. Ook Grace kan dit later doen, als ook zij in het bezit komt van een glas. Als je hierdoor ontdekt dat iemand niet in zijn of haar kamer is dan is er een grote kans dat je hem/haar ergens anders op de kaart kunt vinden, wat dan weer een aanwijzing kan zijn voor een belangrijke conversatie die je zou kunnen gaan voeren. 

Op de kaart:

Verlaat het hotel en ga de Harley weer ophalen. Je ziet op de kaart het bewegende stipje van de auto waarin de twee mannen van Prins James zitten. Het zou wel eens belangrijk kunnen zijn om te weten waar ze naar toe gaan. Dus ga naar b.v. de parkeerplaats bij L’Ermitage of C. de Blanchefort en wacht daar tot dat je de auto ziet aan komen. Klik snel op de auto en kies dan weer het VOLG icoon. 

GabriŽl volgt nu de auto naar Larry Chester’s huis, maar omdat hij niet gezien wil worden gaat hij daar niet parkeren. In plaats daarvan kies je op de kaart de  Blanchefort locatie.

Larry Chester's huis via Blanchefort:

Ga via het rechterpad omhoog tot voor de dikke rots en volg dan het pad naar rechts en omlaag en je komt uit aan de zijkant van Larry's huisje. Er staan 2 bomen en een waterput. GabriŽl wel discreet blijven en niet gezien worden. Klik op de boom die het dichts bij de waterput staan en kies dan het "Hide icoon". 

GabriŽl zal zich nu achter deze boom verdekt opstellen. Uiteraard kan je proberen om GabriŽl achter een andere boom, of achter de waterput of zo te verbergen, maar hij zal dan zeggen dat het niet de juiste plek is. Eenmaal dat Gabe goed verdekt staat opgesteld, start er een scŤne waarin je ziet hoe de twee mannen uit de auto stappen, naar de voordeur lopen en aankloppen. 

Kijk verder nu goed naar de scŤne die zich nu tussen de twee mannen en Larry Chester ontvouwd. Chester en de 2 Scotten behoren blijkbaar tot dezelfde organisatie.........Neem vooral goed notie van de ingewikkelde manier van handen schudden tussen Chester en de twee mannen. Je krijgt hiervoor twee kansen. Probeer de volgorde van de handdruk goed op te schrijven want straks moet je het in GabriŽl's hotelkamer na kunnen laten doen. De juiste volgorde van de handdruk is dus: Duimen tegen elkaar, Pinken tegen elkaar, Volle handdruk; Binnenzijde Duimen; Vuisten.  De 3 heren gaan daarna Chester’s huis in. 

Ga terug naar de Blanchefort parkeerplaats en spring op de Harley en......

......... rij nu  naar de locatie Rennes-Le-Bains, de locale kroeg.

Rennes-Le-Bains:

Voor de kroeg staan 2 mopets geparkeerd. …ťn ervan zal GabriŽl herkennen als zijnde van Wilkes, tenminste als je in een vorig tijdsblok zijn nummerplaat hebt genoteerd. Van wie de andere mopet is weet je nu nog niet. Ga de kroeg binnen en zie.......Wilkes en Buchelli zitten gezellig aan de bar met elkaar te praten. Je kunt even met ze gaan praten, maar veel wijzer wordt je er niet van. Ga weer naar buiten en noteer de nummerplaat van Buchelli’s Mopet in het notitieboekje. 

Stap op de Harley en ga terug naar je hotel.

Hotel:

Als GabriŽl de Harley stalt zie je de blauwe mopet met zijspan van Lady Howard en Estelle staan. Je weet dat deze zijspan van Howard en Estelle is omdat je ze eerder op de dag waarschijnlijk hebt achtervolgt of in ieder geval hebt zien rijden. Dus dit is een goede gelegenheid om even de nummerplaat te noteren, maar dit kan ook nog later in het spel. 

Ga naar het hotel en naar binnen. Emilio Baza zit weer in het zithoekje van de lobby het hotel. Ga maar niet met hem praten.  Ga de eetzaal weer binnen en kijk naar de scŤne met Lady Howard, Estelle en Madeline, die gedrieŽn aan het avondmaal zitten. Madeline probeert Gabe te "verleiden", die er meteen een stijve pik van krijgt. 

Na deze scŤne verlaat je de eetzaal weer. Ga via 1 van beide trappen  naar boven en naar GabriŽl’s kamer 25 en ga naar binnen. 

Bij Gabe in zijn kamer:

Grace en Mosely zijn hier. Praat met hen en gebruik alle gespreksoptie maar vooral de opties betreffende de twee mannen van Prins James en over de vreemde handdruk die je ze zag uitwisselen met Larry Chester. Mosely zal aan GabriŽl vragen de handdruk voor te doen . Klik dan in de juiste volgorde op de juiste handdruk iconen. 

Als je dat goed doet zal Mosely zeggen dat het de geheime handdruk is van de VRIJMETSELAARS.  Ga je hierbij fout dan is dat niet erg want Mosely zal toch zeggen dat het volgens hem de handdruk van de "Masons" is.  Ga dan verder met het gesprek en gebruik elk gespreksonderwerp en dit tijdsblok en tevens DAG 1 is dan ten einde. We gaan dan verder met.........

Hoofdstuk 2: Dag 2:

Grace:

Hotel:

Je speelt nu voor het eerst in dit spel als Grace Nakimura, GabriŽl’s trouwe assistente. Als je GabriŽl Knight 1 en GabriŽl Knight 2 ook wel eens hebt gespeelt dan weet je wel een beetje af van de geschiedenis tussen Gabe en Gracie. De tijdsperioden met Gracie zijn veel meer puzzelgeoriŽnteerde dan die met GabriŽl, speciaal daar waar je de laptop met het programma SIDNEY moet gaan gebruiken. Dit programma gaat vanaf nu een prominente rol spelen in dit spel.  Gabe heeft, heel gentlemanlike, zijn bed afgestaan aan Grace en ligt zelf op de bank nog te pitten. 

Als je controle hebt over Grace beweeg haar dan naar de hoek van de kamer waar het tafeltje met de laptopcomputer staat. Klik op de tafel en je ziet de laptop. Naast de laptop staan 2 kistjes. Het zijn Vingerprintkits. Pak ťťn van deze vingerprintkits en laat de andere staan voor GabriŽl. Klik op de laptop en kies dan het Typ icoon om in het laptopscherm te geraken. 

Grace heeft het computerprogramma SIDNEY genoemd, dus vanaf nu zullen we deze laptop dus maar SIDNEY noemen. Grace zal gaan zitten en Sidney starten.

Sidney:

Neem even de tijd om met de diverse knoppen en programma’s van Sidney te experimenteren. Sidney is een uitgebreide database en analyse programma.
 Begin maar om alle e-mails voor Grace door te lezen.......

......... en probeer dan de andere knoppen uit zoals: Analysis; Suspects en Files. Gebruik nu ook ABSOLUUT de SEARCH functie om een aantal begrippen op te zoeken in de database van Sidney........ Zoek  met de Search functie op de volgende woorden: Holy Grail, Templars en Vampire.......

Sidney gaat zoeken en geeft een aantal teksten over dit onderwerp. Lees ze door en klik ook op alle gele Hyperlinks binnen deze teksten.  Als je dit allemaal gedaan hebt dan kun je Sidney weer verlaten via de EXIT knop, rechtsonder in het hoofdscherm. Als je genoeg met Sidney hebt gespeeld verlaat dan de kamer. In de gang zie je dan, achter Grace, een boek tegen de deurpost van kamer 25  liggen. Het is het Holy Grail boek dat GabriŽl gisteren in de etalage van de boekwinkel heeft opgemerkt. Pak het boek.  

Grace bladert door het boek en ze vindt er een  papier in waarop een gedicht geschreven staat. Ze leest dit hardop voor en ze gaat dan terug kamer 25 in en legt het gedicht op de tafel voor GabriŽl. Laten we even kijken of er vingerafdrukken op de kaft van het Holy Grail boek te vinden zijn.

De Vingerprint doos gebruiken:

Grace staat in kamer 25, waar ze zojuist het gedicht op tafel heeft gelegd. Open je inventory, selecteer de vingerprintdoos en klik dan op het Holy Grail boek en klik op het vingerprintdoos ikoon. Er verschijnt nu een scherm waarin je links de vingerprintdoos ziet en rechts het object waarop je naar vingerprints wilt zoeken, in dit geval dus het Holy Grail boek.

Pak het kwastje en doop deze in het ronde doosje. Je ziet dat er poeder aan het kwastje komt. Veeg nu met het kwastje over het gehele oppervlak van het object, in dit geval het boek. Als er vingerafdrukken opstaan dan zul je die zien verschijnen en Grace, of GabriŽl, zal dat ook zeggen. In het geval dat er een vingerafdruk te voorschijn komt, leg je het kwastje weer in de doos en pak je van de plakbandrol een stukje plakband en klik je deze op de vingerafdruk. De vingerafdruk komt dan op het plakband te zitten. Berg het plakband dan op in ťťn van de enveloppen die links in de doos staan.  

Op het Holy Grail boek zal Grace geen vingerafdruk vinden, maar je weet nu hoe je de vingerafdrukzet moet gebruiken. Vingerafdrukken moet je, als je weer achter Sidney zit (als Grace of als GabriŽl) in Sidney scannen en dan linken aan een Suspect. Maar Grace moet eerst nog al deze files in Sidney gaan maken. Goed. We gaan verder. Verlaat de kamer weer en ga via ťťn van de trappen naar beneden en  naar de balie. Klik op Jean, de dagklerk, en Grace stelt zich zelf voor. Als er gespreksopties zijn dan gebruik je ze maar allemaal. Ga daarna naar de eetzaal. 

Buchilli, Howard/Estelle en Madeline Buthane zitten te ontbijten. Ga praten met Madeline Buthane en........Grace zal met Madeline over de Tour Groep praten en zich "inkopen" in de groep want ze wil wel mee. Het kost Gracie wel 3000 franc. Verlaat de eetzaal dan weer en ga het hotel uit. Buiten zit Emilio weer op het bankje, maar Grace wil nu niet met hem praten. Je kan nu met Grace, net als met Gabe, het stadje gaan verkennen, maar voor Grace is het belangrijkste gebouw nu in dit tijdblok, de Tour Magdala. Dus ga naar de fontein en dan langs villa Bethania naar de:

Tour Magdala:

Ga de toren in. Binnen bekijk je alles eerst met je oog en luister je naar het van commentaar van Grace. Ga dan via de trap naar boven op de toren. Boven op de toren zul je de Abt vinden die door een verrekijker de omgeving staat te bespieden. Ga even met de Abt praten en put weer alle eventuele gespreksonderwerpen uit. Als je hiermee klaar bent ga je terug naar het hotel.

Hotel:

Je kan nu meteen naar de eetzaal gaan. Als je dat doet dan zal Grace zich meteen bij de Tour Groep aansluiten. De Tourgroep gaat dan op weg naar de diverse locaties. Als alternatief kun je ook eerst even naar boven gaan en op Mosely’s kamerdeur 33 kloppen. Je ziet dan een scŤne waarin Grace Mosely waarschuwt dat de excursie gaat beginnen. In ieder geval is het betreden van de eetzaal nu het startsein voor de excursie van de groep gasten onder leiding van Madeline Buthane. 

NB: Start de excursie niet als je de eetzaal binnen wandelt, of krijg je de mededeling dat Mosely nog ligt te slapen? Dan ben je waarschijnlijk vergeten om aan het begin van dit tijdsblok de Search functie van SIDNEY te gebruiken. Je MOET in SIDNEY gezocht hebben op Holy Grail, Templars en Vampires en binnen die teksten ook alle gele hyperlinks gevolgd hebben. Je moet daarnaast het Holy Grail gevonden hebben en met Madeline in de eetzaal en met de Abt op Tour Magdala gepraat hebben. Heb je dit allemaal gedaan dan start de excursie als je dan de eetzaal binnen wandelt.

De eerste stop voor de groep is:

Poussin’s Tomb:

Kijk, en luister naar Madeline’s praatje. Als Madeline klaar is zegt ze dat er even tijd is om hier rond te lopen en/of foto’s te maken. Gebruik je muis of je keybordtoetsen om de omgeving te bekijken. Het belangrijkste voor Grace is wat Emilio Baza met een stokje in het zand zit te "schrijven". Het lijkt wel dat ie het woord "SUM" opschrijft. Selecteer Grace's schetsboek in Inventory en klik ermee op het woord in het zand

Grace kan dit dan straks verder verwerken in Sidney. Je hebt hiervoor niet zo veel tijd want de groep wordt door Madeline opgeroepen verder te gaan. Mocht je er nu niet in slagen Emilio’s woord te noteren dan blijft het hier gewoon in het zand achter, zodat je het later nog kunt doen, als je erachter komt dat je dit woord echt werkelijk nodig hebt. Gaat de excursie niet gelijk verder, als Grace het "Sum" woord heeft genoteerd, loop dan nog wat rond en ga nog even wat praten met Mosely.....er moet nu eenmaal een bepaalde hoeveelheid tijd voorbij gaan

Uiteindelijk gilt Madeline dat we verder gaan, dus de hele troep stapt dan weer in de VW bus en rijd naar de volgende stopplaats en dat is dan de:

Top van C. de Blanchefort:

Kijk en luister weer naar Madeline en als die weer is uitgepraat beweeg je Grace dichter naar Madeline en Wilkes, welke met elkaar staan te praten. 
Grace zal Wilkes en Madeline tot dichtbij naderen en hun conversatie afluisteren.

Beweeg Grace dan naar Lady Howard en Estelle en Grace luistert dan ook vanzelf het gesprek tussen Lady Howard en Estelle af. 

Grace  hoort Lady Howard en Estelle praten over een manuscript, "Le Serpent Rouge" genaamd. Luister hier goed na want dit manuscript gaat in het spel een heel belangrijke rol spelen. De rest van de groep hoort dit ook en leggen Howard en Estelle het vuur na aan de schenen over "Le Serpent Rouge". Na de scŤne over "Le Serpent Rouge" kun  je met iedereen over "Le Serpent Rouge" praten. Doe dit echter vooral met Madeline omdat zij hierover meer informatie zal geven. 

Als je met Wilkes gaat praten, vergeet dan niet om Grace met hem te laten "flirten" via het "flirt" icoontje. Bewaar Mosely als laatste gesprekspartner en praat met hem over alle onderwerpen. 

Het einde van het gesprek met Mosely is dan het tevens het einde van dit Tijdsblok en het begin van het volgende Tijdsblok. Je ziet een filmpje...... Macho Gabe heeft een "Schattenjšger" nachtmerrie en hierna wordt ie eindelijk wakker. Je bent beland in  het 2e tijdsblok van dit hoofdstuk.

GabriŽl

Op het tafeltje ligt dus nog het gedicht dat Grace daar heeft neergelegd. Zoom in op het gedicht en grijp het dan. 

In je inventory kijk je even of Gabe het gedicht wil lezen, maar hij vindt dat dit echt iets is voor Grace. Ga naar het tafeltje met Sidney en pak de overgebleven vingerprintdoos

Je hebt waarschijnlijk in het begin van het spel al het luik van de "Dumb waiter" ontdekt en weet dus hoe deze open te maken. In dit tijdsblok gaan we van dit liftje gebruikmaken om in 2 andere kamers te kunnen komen.

Voorbereiding tot doorzoeken van de andere kamers:

Niet iedere gastenkamer is van vitaal belang voor de oplossing van dit spel. In feite zijn dat alleen maar de kamers van Madeline Buthane en van Lady Howard en Estelle. De andere kamers zijn optioneel maar leveren je  wel de nodige aanwijzingen op over de motieven van de andere hotelgasten en geven je meer inzicht in het verloop van het verhaal. Verlaat GabriŽl’s kamer. In de hal zie je het dienstmeisje, Roxanne, die zoals in elk behoorlijk hotel bezig is om de diverse kamers schoon te gaan maken. Roxanne komt juist uit Moselyís kamer en wil nu Gabe's kamer doen.  

Neem nu eerst even de tijd om Roxanne’s routine te bestuderen. 

Je bemerkt dat als Roxanne klaar is met een kamer zij de deur weer op slot doet. Dat is nu net niet wat GabriŽl wil want hij wil toegang tot deze kamers hebben. Allereerst zet Roxanne haar kar zo neer dat deze deur geheel blokkeert. Roxanne gaat dan naar binnen en komt even later weer terug met het vuile beddengoed welke zij in de kar gooit. Dan verschuift Roxanne de kar zodat zij haar andere schoonmaakgerij kan pakken. Roxanne laat de kar dan zo staan en pakt haar schoonmaakgerij uit de kar en gaat weer naar binnen maar ze laat nu de deur op een kier open staan. Je ziet dat Gabe nu langs de kar de kamer in kan gaan.  Laat GabriŽl dan nu ook de kamer in gaan.  Dit doe je door het Actiemenu te openen op de kamerdeur te klikken en dan op het "Sneak icoontje". GabriŽl "sluipt" dan achter Roxanne aan naar binnen. 

Roxanne doet in de kamers wat met een stofdoek  en dan gaat ze dan de badkamer binnen. Dit is het moment waarop GabriŽl zich dan in de kamer kan gaan verschuilen totdat Roxanne weer de kamer uit is. Deze routine van Roxanne is voor elke kamer hetzelfde. Uiteraard zal Game niet zijn eigen kamer 25 binnen willen sluipen, waarom zou ie. Dus als Roxanne bezig is in Gabe's kamer 25 zorg je ervoor dat je Gabe alvast bij de deur van kamer 27, Emilio's kamer, zet en wacht je daar geduldig op Roxanne. Want we beginnen dit gedoe met:

Kamer 27: Emilio:  

Roxanne is klaar met Gabe's kamer en duwt haar kar naar kamer 27. Roxanne klopt op de deur en gaat naar binnen, terwijl haar kar de deur blokkeert.

Roxanne gooit dan het vuile beddengoed in haar kar en zet de kar dan schuin en ze verdwijnt de kamer weer in om nu te gaan afstoffen

Nu kan Gabe dus de kamer in sluipen.....Snel....Open het Actiemenu op de half gesloten kamerdeur en klik dan het "Sneak Ikoontje" en.......

Gabe sluipt de kamer in maar blijft in het halletje staan......We zien Roxanne bezig met haar spuitbus en stofdoek.......Kamer 27 heeft dus ook een "Dumb Waiter" luik en deze moet je dus ontgrendelen. Roxanne  gaat dan de badkamer in om die ook schoon te maken

Zodra Roxanne de badkamer in is verdwenen krijg je weer de controle over Gabe.......
Zoom dan snel in op het luik van de "Dumbwaiter", via het Actiemenu,  en ontsluit de grendel via het "Turn Lock" icoon op de gele grendel

Zorg er voor dat Gabe het luik niet open zet en ga snel weer naar buiten. 

NB: Wordt Gabe betrapt door Roxanne terwijl hij nog in de kamer is dan smoest ie zich eruit met de smoes dat ie zich in de kamer heeft vergist, maar daar trapt Roxanne maar 1 keer in. 

Roxanne komt weer naar buiten en gaat verder met:

Kamer 29: Madeline Buthane:  

Wel...zelfde routine, maar deze kamer heeft geen Dumbwaiter. Hier moet je er dus voor zorgen dat de kamer deur niet op slot is, maar dat kan uiteraard pas als Roxanne hier klaar is en weg is gegaan.  Roxanne controleert hier of de balkondeuren wel goed dicht zijn en dan gaat ze de badkamer in. 

Zodra Roxanne in de badkamer is klik je met het "open icoontje" op de balkondeuren en GabriŽl verschuilt zich buiten op het balkon. 

Roxanne komt dan weer uit de kamer en verlaat de kamer en doet de deur achter zich op slot. Gabe komt vanzelf weer binnen. 

Ga naar de kamerdeur en open het Actiemenu op het deurslot.....Kies dan het "Turn Lock" ikoontje om de deur van slot te doen en stap dan de kamer uit. Inmiddels zal Roxanne wel bezig zijn in:

Kamer 31: Lady Howard/Estelle 

Ook geen Dumbwaiter hier, dus volg dezelfde procedure als voor Madeline’s kamer hierboven beschreven. 
Roxanne doet ook hier de balkondeuren op slot en verdwijnt dan naar de badkamer

Dus zodra Roxanne naar de badkamer verdwenen is open je het Actiemenu op de balkondeuren en klik je weer het "Open" ikoon en.......
........Gabe verbergt zich dan weer even op het balkon

Roxanne komt dan de badkamer weer uit en verlaat de kamer waarbij ze de kamerdeur achter zich op slot doet. Gabe komt weer tevoorschijn. 

Open weer het Actiemenu op het deurslot en kies weer het "Turn Lock" ikoontje om de deur van slot te doen en ga de kamer uit. 

Gabe heef nu, vanaf de gang, toegang tot de kamers van Buthane en Howard en dat zijn de 2 belangrijkste kamers. Je kunt de rest van de kamers overslaan, maar als je alle punten in de game wilt scoren dan ga je nog even door met de overige kamers

Roxanne is inmiddels bezig in kamer

Kamer 21: Buchelli’s :  

Hier weer een Dumbwaiter, dus volg dezelfde routine als bij Emilio’s kamer. Roxanne zal inmiddels al wel in de badkamer zijn, dus ontgrendel het Dumbwaiter luik via het "Turn Lock" ikoontje van het Actiemenu en stap dan snel de gang weer op.

Kamer 23: Wilkes :  

Wacht op de gang tot je Kamer 23 in kunt sluipen en doe dat dan snel

Ook een Dumbwaiter hier, dus dezelfde routine als in Emilio’s en Buchelli’s kamers.......

Dus als Roxanne de badkamer in is gegaan en je weer controle hebt over Gabe, zoom je snel in op het Dumbwaiter luik en schuif je er de grendel van open via het "Turn Lock" ikoon

Ga dan snel terug naar de gang en....Roxanne is klaar is met haar werk, dus ze gaat haar karretje weer in de halkast opbergen en ze verdwijnt dan naar beneden.

 Als je alles goed hebt gedaan heb je nu dus toegang tot de kamers van de andere gasten. De kamers 29 en 31 kan Gabe nu dus in vanaf de gang.....de andere kamers kan Gabe in via het Dumbwaiter liftje....We gaan nu eerst de kamers van Madeline Buthane en van Howard/Estelle doorzoeken. Zoals gezegd, dit zijn de enige twee kamers die echt van belang zijn want je vindt er items die je nodig hebt. De overige kamers geven je alleen meer inzicht in de motieven van de verschillende gasten.

Alternatieve manier om Madeline’s kamer en Lady Howard’s kamer te doorzoeken:  

Omdat er in deze twee kamers items liggen die voor het verloop van het spel van cruciaal belang zijn en die je dus moet onderzoeken/pakken, hebben de makers ervoor gezorgd dat, mocht je de gehele Roxanne routine missen, je deze kamers toch kunt binnenkomen. Dit gaat dan als volgt: Ga naar GabriŽl’s kamer en open het raam en klik dan boven het raam op de dakpannen. Je krijgt nu het "Klim icoontje". Klik hiermee en Gabe klimt uit het raam het dak op. Loop over het dak omhoog en naar de andere kant en spring dan op het balkon van Madeline of Howard en ga door de balkondeur de kamer in. Deze mogelijkheid krijg je alleen als je er niet in slaagt om via de Roxanne manier in deze 2 kamers te komen en ik leg dit verder ook niet uit.. 

De kamers doorzoeken:

Kamer 31: Lady Howard/Estelle:

Ga naar binnen, via de nu niet op slot zijnde kamerdeur of via de alternatieve route op het balkon in Gabe's kamer 25.. Kijk rond en klik op alles.  Speciaal het bed is van belang. Open het Actiemenu op de rechterzijde van het bed en klik dan het "Search" ikoontje en.....

GabriŽl zal het bed onderzoeken en ook onder het bed kijken en onder het bed vindt hij dan een folder en hij legt die dan op het bed. 
Open het Actiemenu op de folder en kies het "Pick Up" ikoon en......

GabriŽl haalt  twee geschriften uit de folder, twee "Parchments" en hij stopt ze in je Inventory. Je zult deze 2 geschriften straks weer hier terug moeten brengen, nadat je ze hebt ingescant in Sidney. Ga de badkamer binnen en onderzoek alles. 

Op de wastafel ligt een tube tandpasta en een handspiegeltje. De tube tandpasta is van het merk "Suppuration H" genaamd. Pak de tube Tandpasta

Selecteer in inventory de Vingerprintdoos en open dan het Actiemenu op het ronde handspiegeltje....Klik dan de Vingerprintdoos ikoon en.......

Je geraakt in het Vingerprintdoosscherm. Gabe wil weten of er vingerafdrukken op het spiegeltje staan. 
In de doos vindt je papiertjes, een kwastje, een rond doosje met vingerafdrukpoeder en plakband.

Pak het kwastje op en klik ermee in het ronde doosje om poeder aan het kwastje te krijgen. Plaats dan het kwastje op het spiegeltje en veeg dan met het kwastje, van links naar rechts en van boven naar beneden, over het spiegeltje....sla geen pixeltje over.....Op het handvat van de spiegel zal dan 1 vingerafdruk zichtbaar worden

Als je de vingerafdruk op het handvat zichtbaar hebt gemaakt dan klik je op het plakband om een stukje plakband af te scheuren. Klik dan met het stukje plakband op de vingerafdruk.....De vingerafdruk wordt dan op het plakbandje "geplakt". Klik dan met het stukje plakband op het voorste papiertje in de doos en.......

..........Gabe plakt het plakband op het papiertje en  dat papiertje, met daarop dan de vingerafdruk van Lady Howard, staat dan nu in je inventory

Gabe zal straks alle vingerafdrukken die hij op deze wijze vindt moeten inscannen in SIDNEY. 

NB: Had je per ongeluk het spiegeltje opgepakt en daarna GabriŽl het spiegeltje eerst oppakt en dan onderzocht op vingerafdrukken, ja dan vindt je geen vingerafdruk op het spiegeltje. 

Verlaat Lady Howard’s kamer en ga naar:

Kamer 29: Madeline Buthane:

Onderzoek hier ook de kamer en de badkamer. Naast het bed staat een kast met 2 laden. Open de bovenste lade via het Actiemenu en onderzoek de inhoud.

 Er ligt een Mobieltje , een "Tracking device en een Landkaard in de la. Gabe heeft alleen belangstelling voor de landkaart, dus jat de Landkaart uit de la, via het "Pick Up" ikoontje van het Actiemenu. Gabe moet de landkaart straks weer hier terug leggen, als ie het heeft ingescant in Sidney. Onderzoek ook hier het bed, via het "Search" ikoontje van het Actiemenu en.........

.......... en GabriŽl vindt een koffer onder het bed. Maak de koffer open en GabriŽl vindt er een revolver in. Raak de Revolver niet aan maar onderzoek het ding op vingerafdrukken.......

Je vindt, op de loop van de revolver, een vingerafdruk van Madeline. 

Kleef de vingerafdruk op een stukje plakband en dan het stukje plakband weer op een papiertje en.......In inventory heb je dan nu ook een vingerafdruk van Madeline Buthane.......

Klaar, dus verlaat de kamer. Nu kun je de overige kamers overslaan, maar omdat dit een zo compleet mogelijke oplossing wil zijn gaan we ze toch maar even doorzoeken.

Kamer 27: Emilio Baza’s:

Ga naar GabriŽl’s kamer en open hier het Dumbwaiter luik. Als het goed is zal het liftje hier al boven staan. 
Is dit niet het geval dan moet je aan de touw trekken. Klim dan in het liftje, via het "Exit" ikoon van het Actiemenu

Aan de andere zijde zie je het luik dat toegang geeft tot de kamer van Emilio. Deze heb je dus daarstraks van slot gehaald. Klik op het luik van Emilio’s kamer. 

Onderzoek in Emilio's kamer alles wat je maar kan onderzoeken. Je kan proberen vingerafdrukken te nemen maar je zult niks vinden en er is ook niks mee te nemen.

 Als je hier klaar bent met je onderzoek dan kun je Emilio's kamer gewoon door de kamerdeur verlaten. Wel eerst het slot van de deur openen. 

Buchilli’s kamer en Wilkes kamer via de keuken:

Om Buchelli’s en ook Wilkes's kamer te kunnen onderzoeken moet je naar de keuken gaan.  Ga naar de hotellobby en.....Gabe wordt aangesproken door Jean. 

Jean biedt GabriŽl zijn excuses aan omdat hij de kok naar huis heeft gestuurd omdat hij dacht dat alle hotelgasten vandaag met Madeline mee zouden zijn op de rondreis. Ga hierna naar de Eetzaal en lokaliseer de keukendeur. Klik "Open" op de keukendeur en ...............GabriŽl krijgt een ingeving over de Dumbwaiters in de overige kamers. Ga terug naar Jean en praat met hem over de hotelkamers en dan over eten

GabriŽl krijgt toestemming om zelf een broodje te maken in de keuken. Ga dus terug naar de Eetzaal en duik dan de keuken in.  In de keuken zijn 2 van die dumbwaiter luiken. De linker leidt naar GabriŽl’s en Emilio’s kamer. Dus je moet de rechtse hebben. Open het rechter luik en draai aan de hendel. 

Het liftje komt naar beneden. Stap in het liftje en trek jezelf dan met het touw omhoog, 

Ga dan via de luikjes de kamers binnen. Als je klaar bent in de ene kamer ga je via het liftje naar de andere kamer.  In de kamer van Wilkes lees je de brieven die, links naast de bedden, op de schrijftafel liggen. Verder kun je op Wilkes laptop, koffer en op zijn "heimachine" klikken, maar Gabe vindt niets en zeker geen vingerafdrukken. 

In Buchelli's kamer klik je met de vingerafdrukdoos op Buchelli's koffer en gebruik je het kwastje op de sloten van de koffer en je vindt dan een vingerafdruk op het rechterslot. 

Plak er een stukje tape op en berg de vingerafdruk op in een enveloppe. In de bovenste lade van de ladekast liggen Buchelli's kleren. 
Het blijkt dus dat Buchelli een priester is. Links in de lade ligt een deel van Buchelli's treinkaartje. Grijp het. 

Als je hiermee klaar bent en je hebt dus alle kamers doorzocht, ga je via het liftje weer naar beneden en door de  Eetzaal  en de lobby naar buiten. 
Ga naar het kerkhof want je moet nu nog het kantoortje van de abt doorzoeken.

Kantoor Abt:

Als het goed is heb je in een vorig tijdsblok er al voor gezorgd dat het raam van het kantoortje van de Abt iets open staat. Is dit niet zo dan kun je er nu nog op klikken en omhoogschuiven kiezen. Klik op het raam en probeer het nu verder omhoog te schuiven. Het raam zal echter niet ver genoeg open gaan om GabriŽl het kantoor binnen te laten gaan. Het raam zit vast. Selecteer in je inventory nu de tube Suppuration H tandpasta uit Lady’s Howard badkamer en gebruik dit op het raam. 

Nu kun je het raam helemaal open maken en naar binnen kruipen. 

Onderzoek het kantoortje. Klik ook op het portret dat aan de muur hangt en bekijk ook het schaakbord. Ga naar het bureau en klik er met je "groene pijl" op. 

Gabe gaat achter het bureau staan en opent de bovenste lade. Zoom in op de geopende lade met je "loepje". 

Lees het tijdschrift. Zorg dan dat je de vingerprintdoos hebt geselecteerd en klik hiermee op het pakje sigaretten en onderzoek het op vingerafdrukken. 

Je vindt een vingerafdruk van de Abt op het sigarettenpakje. Berg de vingerafdruk op in een envelopje. Als je hier klaar bent ga je terug naar het hotel, via het raam of de deur en de kerk, en ga je naar GabriŽl’s kamer want GabriŽl moet nu al zijn tot nu toe verzamelde gegevens in Sidney invoeren.

Sidney:

Zodra je Madeline’s en Lady Howard’s kamer en het kantoor van de Abt hebt doorzocht en alle relevante items daaruit hebt verzameld kun je dus naar GabriŽl’s hotelkamer terug gaan om daar de gegevens in Sidney in te voeren. In deze volledige oplossing gaan we ervan uit dat je ALLE kamers hebt doorzocht. In GabriŽl’s kamer ga je naar het tafeltje waarop de laptop staat en klik je erop om Sidney op te starten. Wat je nu in Sidney wilt doen is al de verzamelde documenten en vingerafdrukken en nummerplaten inscannen en daarna de relevante informatie van de gasten koppelen aan hun naam in de Suspect file. 

Het eerste wat je moet doen is: selecteer de tab ADD DATA. Je inventory komt te voorschijn. Klik nu op het item wat je in Sidney wilt inscannen en kies dan het Laptop icoon. 

De desbetreffende DATA zal dan worden ingescant en GabriŽl zal er een naam aan geven. Wat je moet inscannen zijn alle mopet nummerplaten, alle gevonden vingerafdrukken, de twee Parchments uit Lady Howard’s kamer en, heel belangrijk, de KAART uit Madeline’s kamer en het cassettebandje met het telefoontje van de Abt erop. Je moet dit ťťn voor ťťn doen en dus telkens de ADD DATA tab weer openen om het volgende item in te scannen. Je zou nu de vingerafdrukken van Lady Howard, Madeline, de Abt en Buchilli moeten hebben en de nummerplaten van Wilkes, Emilio, Mosely, Buchelli en Lady Howard.

Als je alle relevante data hebt ingescant dan kun je sommige van deze data koppelen aan een verdachte in de SUSPECT file. Klik hiervoor op de SUSPECT tab en eenmaal daarin klik je op een naam uit de verdachte lijst, bijvoorbeeld Lady Howard. Open dan het FILE menu en onder vingerprints klik je op de naam van Lady Howard. Deze wordt nu zichtbaar. In ťťn van de uitrolmenus kies je nu "Link File to Suspect". De vingerafdruk van Lady Howard zal nu in de file van haar worden neergezet. 

Doe dit zo met alle relevante files. Omdat Mosely nog niet door Grace is ingevoerd als Suspect, kun je nu geen van de Moselyís files aan Mosely koppellen. In FILES klik je op de geluidsfile van het cassettebandje van de Abt. Kies dan TRANSLATE en kies dan om te vertalen vanuit FRANS naar ENGELS

Sidney zal nu de Engelse vertaling van het telefoongesprek weergeven. Ook dit kun je in SUSPECT aan de Abt linken. Als je alles hebt gedaan in Sidney dan klik je main en dan op EXIT. GabriŽl staat op en moet nu de diverse gestolen items weer in de juiste kamer op de juiste plek gaan terugleggen. Dus ga de KAART terug leggen in de lade in Madeline’s kamer 

..........en de twee stukken Parchments onder het bed in Lady Howard’s kamer. 

Zodra je dit gedaan hebt ga je naar beneden en Gabe wordt door Jean en Roxanne aangesproken over zijn lunch en is dit tijdsblok beŽindigd.

Het tourgezelschap komt aan bij een tussenstop op hun excursie, Ch‚teau de Serras, een groot landhuis en wijnproeverij.

Iedereen stapt uit de VW bus om hier de lunch te gaan gebruiken, behalve Emilio die tegen Grace zegt dat ie zich niet lekker voelt.

Ch‚teau de Serras: 

Zodra je weer controle over Grace hebt, kun je proberen met Emilio in de bus een gesprek te hebben, maar dat wil Gracie niet. Ga de wijnproeverij binnen. 

De overige deelnemers doen zich te goed aan de lunch. Zodra Grace binnen stapt begint bitch Madeline met Mosely te flirten, om Gracie de ogen uit te steken. Mosely krijgt er gelijk een stijve van. 

Je kunt hier op alles klikken voor wat achtergrond informatie en je kunt even wat met de Abt gaan praten. Met de overige leden van de tourgroep zal Grace nu niet willen praten. Als je hier binnen klaar bent, ga je weer naar buiten. Je kunt even de buitenkant van de garage onderzoeken maar Grace zal hier niks kunnen doen. Ga naar het grote huis en ga dan ,via de poort aan de rechter zijkant,  naar de achterzijde. 

Grace denk dat ze een baby hoort huilen. Loop verder helemaal door tot de muur en ga dan linksaf en.......je ziet aan het einde een kelderluik  aan het kelder luik. Luister aan het kelderluik.....Grace denkt dat het gehuil van de baby uit de kelder komt. Als je probeert om het luik te openen merkt Grace dat dit haar niet lukt........ Maar Grace wil nu absoluut  het huis in. Draai om en loop terug naar de voorzijde van het lage stukje muur met het rode pannendak. Open het Actiemenu op de muur en klik dan het "Climb" ikoon en........

Gracie  klimt nu via de 2 rode daken en de tussenmuur naar de gevel van het huis......Een paar keer struikelt  Grace bijna maar ze komt veilig boven.  

Boven op het dak moet je Gracie dan via de Klimop struik nog hoger laten klimmen naar het open raam rechts boven in de hoek. Open dus het Actiemenu op de klimopstruik en klik weer het "Climb" ikoon en.....Vanzelf schuifelt Gracie dan door naar rechts en klimt ze, via de klimop, naar het bovenste raam en ze beland dan op de zolder. Via het geopende raam is Grace beland op een smalle voorzolder. Loop de grote zolder kamer in....Er staat een grote kast en een grote kist op de zolder....Maak de grote kist nog niet nog open. Ga allereerst naar de grote kast en open de kastdeuren.

Er hangen hier aantal gewaden met vreemde symbolen erop in de kast. Bekijk de gewaden in close-up, via het met je loepje van het Actiemenu. In je inventory selecteer je dan Grace’s schetsboek en dan klik je met het schetsboek ikoon op de gewaden in de kast en ...

Grace maakt een schets van de vreemde symbolen en bergt de schets op in inventory...... welke je straks in het hotel dan in Sidney moet gaan scannen. Sluit de deur van de kast niet. Kijk verder naar de andere zaken en schilderijen hier en ga dan naar de grote Kist in de hoek, tegenover de kast. Open de kist en Grace ziet iets erin wat lijkt op het been van een baby. 

Grace zal onmiddellijk van schrik de kist weer dicht doen en hierdoor heeft ze dan de aandacht getrokken van de bewoner van dit huis welke nu naar boven komt. Grace moet zich snel gaan verbergen. Draai je om naar de kast ....Open snel het Actiemenu weer op de kast en klik dan het "Hide" ikoon en.......

Grace zal zich nu in de kast verbergen. Kijk naar het filmpje met de heer Montreaux de eigenaar/bewoner van dit huis......Montreaux komt naar boven maar net op het moment dat ie Gracie zal ontdekken in de kast gilt Madeline en hierdoor wordt Grace gered van ontdekking

 Nadat Montreaux weer verdwenen is komt Gracie uit de kast. Loop over de zolder naar het raam en ga dan via de wenteltrap omlaag. 

Gracie komt in de bibliotheek, zoals je aan de hoeveelheid boeken kunt zien. Onderzoek hier alles. Zoom met je loepje, van het Actiemenu, in op het bureau. 

Je kijkt dan vanaf de andere kant op het bureau. Er staan wat boeken op het bureau en er zit een lade in het bureaublad. Links onder het bureaublad steekt een piep klein knopje. Blijf daar nog maar even van af. Maak de la open, via het "Open" ikoon van het Actiemenu

In de la ligt een boek.....raak het boek nog niet aan.....controleer het boek eerst op vingerafdrukken......Grace vindt 1 vingerafdruk op de kaft van het boek

Plak de vingerafdruk op een stukje plakband en plak dat dan weer op een papiertje. Lees het boek dan, via het "Read" ikoon van het Actiemenu....Dit is het "Immortals Book" en je kunt er 2 pagina's van lezen, maar Gracie vindt het maar een hoop nonsens en dus legt het  boek weer terug in de la. Achter het bureau hangt een portret van Montreaux aan de muur. In het linkeroog van Montreaux zie je iets schitteren. Zoom in op het portret en klik dan op het linkeroog.......Grace gilt echter dat het portret te hoog hangt

Er staat een stoel achter Grace......Open het Actiemenu op de stoel en klik dan kies het "Move" icoon..........
 Grace verschuift de stoel tot onder het portret.  Klim dan op de stoel en klim erop via het "Climb" icoon

Klik dan weer op het linkeroog van het portret  en klik in het Actiemenu dan weer het "Inspect" ikoon en.........

In het oog ontdekt Gracie dan een afbeelding van de HOLY GRAIL.....het is heel bizar........

Klim van de stoel, door gewoon rechts naast de stoel te klikken,l en draai terug naar het bureau. Zoom weer in op het bureau zodat je dat kleine knopje, onder het bureaublad, weer ziet. Open nu het Actiemenu op het kleine knopje en kies dan het "Press" ikoon om het knopje nu in te drukken en...........

 Grace activeert met het kleine knopje nu  5 rode laserstralen, die nu  vanuit elk van de 5 hoofden, die  in de boekenkasten staan, komen en elkaar kruizen op de wenteltrap

De 5 rode laserstralen komen dus vanuit de 5 Hoofden, die rondom in de boekenkasten staan......Gracie moet elk van die 5 hoofden nu een slag linksom draaien, zodat  de  5 stralen een PENTAGRAM (een 5 puntige ster) gaan vormen. Hierdoor wordt de Wenteltrap naar de kelder geopend. Ga dus naar elk van de 5 hoofden. Open op elk Hoofd het Actiemenu en klik dan 1 keer op de linksomdraaipijl, om elk hoofd 1 slag linksom te draaien.......

 Je hoeft de 5 hoofden niet in een bepaalde volgorde te draaien, maar je moet ze wel alle 5 1 slag linksom draaien. Zodra je alle 5 Hoofden een slag linksom hebt gedraaid zie dat in het midden van de kamer de vloer opengaat en dat de wenteltrap dus verder naar beneden gaat, naar de kelder.  Ga dus via deze trap naar de kelder

De kelder bestaat uit een rondlopende gang waarop een hoop ruimtes op uitkomen. In geen van de kelder ruimtes is ook maar iets van belang te vinden. Beweeg Grace rechtsom door de kelder.

 Rechtsachter in de kelder gaat er dan een trap omlaag naar een deur. Ga door de deur.

 Grace komt terecht bij de grote wijnpers, de oorzaak van het "Babygehuil". Bij de wijnpers zie je een  oude vrouw staan. 
Onderzoek even alles en ga dan met de oude vrouw gaan praten. en.......

Kijk naar het filmpje waarin het oude wijf Grace behoorlijk laat schrikken. Grace rent dan in paniek, via het kelder luik naar buiten.  
Gracie
loopt dan vanzelf door naar Mosely op en praat even met hem. 

Na enige tijd komt Madeline naar buiten en de groep vertrekt naar de volgende halteplaats en dat is de  "The Armchair of the Devil", 

en hier krijgen de leden van de tourgroep de schrik van hun leven want op een rotsblok vinden we 2 dode mannen vinden.....Het zijn de 2 "Schotsmen" van Prins James en hun kelen zijn doorgesneden.

Het tijdsblok wordt beŽindigd en je gaat door naar:

GabriŽl

Aan het begin van dit tijdsblok is de tourgroep terug in het hotel, nadat ze de 2 dode mannen gevonden hebben. Elk lid van de groep is ergens anders en iets aan het doen.  Grace, is tamelijk geschokt en buiten adem, kamer 25 ingerend om  GabriŽl het nieuws over de twee dode Prins James mannen te vertellen Tijdens dit gedeelte van het spel loopt er een klok mee, dus misschien heb je niet genoeg tijd om alles te doen wat er hieronder voor dit tijdsblok wordt vermeld. Maak je maar geen zorgen, er is in dit tijdsblok niets wat van vitaal belang is voor een goede afloop van dit spel. Dit deel is alleen maar bedoeld om de speler meer inzicht in het verhaal te laten krijgen.

Je begint in de hal buiten GabriŽl’s kamer. Ga snel naar beneden, naar de Lobby. In de lobby zal Gabe waarschijnlijk meteen worden aangesproken door Jean, de dagportier. Jean is ook geschokt door het nieuws dat de tourgroep 2 lijken heeft gevonden. Je kunt met Jean even over de 2 dode "Schotsmen" praten, maar veel levert het niet op. In de zithoek zit Wilkes, in zijn eentje, de schrik te verdrinken met een fles whisky. Je kunt met Wilkes gaan praten, maar veel heeft ie niet te vertellen. Let wel op het glas waar Wilkes uit drinkt.....Later, als Wilkes hier weg is, kun je zijn vingerafdruk van het glas "liften". 

Ga naar de telefooncellen, achter de rode gordijnen. Het gordijn van de linker en van de middelste telefooncellen zijn gesloten. Je hoort de stem van Buchelli.....Buchelli is bezig een telefoongesprek te voeren in de linker telefooncel. Snel.....selecteer in inventory Gabe's Taperecordertje en open dan het Actiemenu op de linker of de middelste telefooncel en klik dan het Tape recorder ikoon en..........Gabe neemt het gesprek van Buchelli 

Het gesprek is in het Italiaans maar je kunt later deze tape inscannen in Sidney en dan vertalen naar het Engels. Buchilli komt dan de telefooncel uit en zal zich bij Wilkes voegen in de zithoek en daar zullen de beide "heren" blijven zitten om zich vol te laten lopen met whisky. 

Ga nu terug naar boven. Je kunt in de gang aan alle deuren gaan luisteren om te horen of de gasten in hun kamers zijn. Je weet echter dat Wilkes en Buchelli beneden in de zithoek zitten en je weet ook dat Mosely is achter gebleven bij de twee lijken. Dus het gaat alleen om de kamers van Emilio, Madeline en Howard/Estelle. Selecteer in inventory het glas, dat Emilio in hoofdstuk op de kast in de gang heeft achtergelaten en dat je toen hebt gepakt. Open dan het Actiemenu op een kamerdeur en klik dan het "Glas" ikoon en......Met behulp van het glas luistert Gabe dan aan de deur en hoort ie of de gast in de kamer aanwezig is en wat hij/zij aan het doen is.

Als je met het glas aan je oor aan de deur van Emilio Baza luistert vertelt Gabe dat Emilio niet in zijn kamer is. Als je aan de deur van Madeline's kamer luistert dan hoor je dat ze in haar kamer is  en praat met iemand in het Frans. Luister je aan de deur van Lady Howard/Estelle dan hoor je dat die ook in hun kamer zijn en met elkaar praten.  Als je dit allemaal hebt gedaan ga dan het hotel uit en naar de stadstoren, Tour Magdala. Ga naar binnen en naar boven. Boven op de toren is  de Abt en alweer spied hij de omgeving af door zijn kijker. Praat met de Abt en gebruik alle gespreksopties. 

Als je klaar bent met de Abt ga je terug naar het hotel. Wilkes en Buchelli zitten nog drank te hijsen in de zithoek. Ga weer naar boven en luister weer, met het glas, aan de deuren van Madeline Buthane en Howard/Estelle.......Je hoort dan dat Madeline aan het douchen is en dat Howard ligt te snurken. Verlaat het hotel weer en ga  de Harley ophalen en rij het stadje uit. Op de kaart kies je dan de The Armchair of the Devil locatie:

The Armchair of the Devil

Dit is dus de locatie waar de twee lijken te vinden zijn. Gabe parkeert de Harley.

Steek de weg over en volg het pad naar de twee lijken. Mosely is dus achtergebleven bij de 2 lijken. 

 Loop door naar Mosely en praat even wat met hem.

Onderzoek de twee lijken en kijk vooral naar hun keelwonden. Dus zoom in op een lijk, via het "Inspect" ikoon van het Actiemenu, en onderzoek dan de gapende keelwond via het "Think" icoontje.

 Als je de keelwonden geÔnspecteerd hebt dan ga je op zoek naar een grote plas bloed. 
Je vindt de plas bloed in een "inham" aan de linkerkant van dit gebied......voorbij het toeristenbord en dan achter de bomen.....

Als je met je pijltje op het bloed klikt dan loopt Gabe er verder vanzelf naar toe......
Gabe roept dan Mosely erbij en samen gaan ze naar het bloed staat staren.....Onderzoek de bloedplas, via het "Think" ikoon van het Actiemenu

Even voor de bloedplas is nog een plek om te onderzoeken.........
.........je moet hiervoor wat met je cursor over het scherm bewegen tot je pijltje oplicht op een plek, net voor de bloedplas....
Open dan het Actiemenu op die plek en klik dan het "Think" ikoontje

Gabe zal zich bukken om de plek te bekijken en gilt dat het een reeks knie afdrukken zijn en dan heeft  hij een visioen over de moorden en weet dan dat de twee mannen zijn vermoord terwijl ze op hun knieŽn zaten.  Klik nog een keer met het "Think" ikoon op de knieafdrukken en weer heeft Gabe een visioen en "ziet" nu ook de moordenaars. 

Ga nu met Mosely praten en doe dit net zo lang tot er geen gespreksonderwerpen zijn......dus steeds weer op Mosely klikken om verder met hem te kunnen praten

Ga terug naar de Harley. Madeline arriveert en GabriŽl en Mosely rijden op de Harley terug naar het hotel.  
In de verte hoor je de sirenes van de politie die nu onderweg is naar de crime scŤne. 

Gabe parkeert de Harley weer bij de motorfiets verhuur en je ziet Mosely al naar het hotel toe lopen. Er moet  nu enige tijd voorbij  gaan zodat de politie echt is gearriveerd op de crime scŤne. Alle mopets staan hier nu op de binnenplaats van de motorverhuur, dus als je nog niet alle nummerborden van alle mopets hebt genoteerd dan kun je dat nu hier alsnog doen.

Om de tijd te doden ga je dan terug naar het hotel. Wilkes en Buchelli zullen nog in de zithoek zitten. Boven in de kamers gang kun je weer met het glas aan de deuren gaan luisteren. Maar eigenlijk heeft dat niet zo veel zin want je weet dat Madeline nu op de crime scŤne is, dat Wilkes en Buchelli nog in de zithoek whisky zitten te hijsen en dat Emilio niet in zijn kamer is.  In kamer 25, Gabe/Grace kamer, kun je proberen om wat met Gracie te chatten, die op de bank het Holy Grail boek zit te lezen.....

Je kunt ook proberen of je nu met Mosely in zijn kamer kunt praten, maar waarschijnlijk is dat niet zo.  
Als je denkt dat er voldoende tijd is verstreken dan verlaat je het hotel en ga je  de Harley weer halen en rij je terug naar:

The Armchair of the Devil:

De politie is inmiddels gearriveerd, maar Gabe wil ze niet ontmoeten. Steek dus nu niet de weg over naar de crime scŤne, maar blijf staan bij de Harley en draai je naar links om en zoek hier naar bandensporen van een auto.  Onderzoek de bandensporen. Volg dan het pad, achter de rots, en je beland dan bij de auto van de 2 vermoorde Schotten....... Onderzoek de auto. Selecteer in inventory weer het notitieboek en klik dan met het "Notieboek" ikoon op het achterwiel van de auto en.....

.......... Gabe tekent een schets van het  profiel van de band . Ga terug naar de bandensporen bij de weg en vergelijk deze met je schets om te bevestigen dat ze van dezelfde auto afkomstig zijn. 

Ga naar de Harley, klik met je dikkepijl op de weg en rij nu naar:

Larry Chester’s huis:

Hier, voor het huis vindt je ook bandensporen van de auto van de twee mannen, maar eigenlijk was dat te verwachten want we wisten al dat de twee mannen hier zijn geweest. Klop op de voordeur. Larry laat je binnen. Praat met Larry en gebruik alle gespreksopties. Uiteindelijk wordt Larry boos en gooit Gabe zijn huisje uit. 

Gabe gaat nu vanzelf naar de zijkant van het huisje en gluurt er door het raam. We zien Larry een telefoontje plegen en dat stelt hij zijn wekker in op een bepaalde tijd. 

Jammer genoeg kunnen we niet zien op wat voor tijd Larry de wekker zet. Larry komt zijn huis uit en Gabe zal zich gaan verschuilen.  Als Larry uit het zicht is, op weg naar C. Blanchefort om daar door zijn verrekijker te gaan kijken, zoom je in op het raam waar het gaatje in de ruit zit.

Open het Actiemenu op het bovenraam en probeer dan of Gabe met zijn vinger door het gat wil poken.....Dat wil Gabe niet. 
Selecteer dan in Inventory het Klerenhangertje en gebruik dit dan op het gat in de ruit en......
 

GabriŽl verbuigt de hanger en steekt het dan door het gat in de ruit en met behulp van de hanger draait hij de wekker om zodat hij de tijd kan lezen. ...

2.00 AM, dus om 2 uur de komende nacht wil Larry opstaan. Misschien interessant om dan weer hier te zijn om te gaan zien wat Larry dan wel van plan is.  
Spring op je Harley en ga terug naar het hotel.

Lady Howard/Estelle’s Site:

Bij binnenkomst in het hotel krijg je een scŤne te zien van een botsing tussen Emilio en Estelle in de lobby. 

Emilio gaat daarna in de zithoek zitten en Estelle loopt het hotel uit. Gabe moet nu Estelle volgen.......Verlaat snel het hotel en loop snel door naar de fontein....Bij de fontein blijf je staan en kijk je naar de poort van de motorverhuur en......Zodra je Estelle op de zijspanmopet ziet vertrekken en linksklik je vlug op haar en dan klik je het "Trace" ikoon........je beland da automatisch op de wegenkaart en je volgt Estelle over de wegen........Uiteindelijk stopt Estelle op een nieuwe plek op de kaart. Klik op deze plek en Gabe zal daar ook stoppen.  

Lukt het niet om Estelle te volgen vanaf de fontein, dan is dat niet erg....Klik dan in de straat die het stadje uitgaat en......je beland dan ook onmiddellijk op de kaart....ga dan naar 1 van de parkeerplaatsen, bijvoorbeeld L'Hermitage, en wacht daar geduldig tot Estelle langs komt tuffen op haar zijspan....Linksklik dan snel op Estelle en klik dan het "Trace" ikoon en......

Gabe zal dan ook Estelle volgen naar de nieuwe stopplaats op de kaart.....klik op die stopplaats....

Zoek het pad en volg het dieper het gebied in en je vindt Estelle. 

Praat met haar over alle gespreksopties en.......

......... als je klaar bent ga je terug naar de weg en terug naar het hotel:

Hotel:

Ga, zodra je het hotel binnen bent, meteen naar de telefooncellen. Pak uit je Inventory Prins James’s kaartje en klik deze op ťťn van de telefoons. 

GabriŽl belt  Prins James op en verteld de Prins dat zijn twee mannen zijn vermoord. Verlaat de telefooncellen. Als er nu niemand in de zithoek zit, dan kun je nu het glas van Wilkes gaan onderzoeken op vingerafdrukken. Maar waarschijnlijk zit Emilio nu hinderlijk in de weg, dus zul je hiermee nog even moeten wachten

Ga met Jean praten en zeg hem dat je vannacht om 02:00 uur gewekt wilt worden, via "Wake Up call"

Ga via de trappen naar boven en Gabe's kamer binnen. Grace zit op de bank in het Holy Grail boek te lezen. Mosely komt ook binnen en gaat naast Grace op de bank zitten. 

Praat met Grace en gebruik alle gespreksonderwerpen die je krijgt. Grace verteld over de Grail, de Vrijmetselaars en over de Priory. Ze verteld over de "Bloodline" van Jezus Cristus en dat Jezus dus nakomelingen moet hebben. 

Mosely verlaat dan de kamer maar hij laat zijn fles sodawater op het tafeltje staan. 
Mosely’s vingerafdruk hebben we nog niet, dus.....klik de vingerafdrukdoos op de fles en vindt Mosely’s afdruk. 

Gracie is het hier niet helemaal mee eens, maar wat zou dat. Gabe legt het papiertje met Mosely's vingerafdruk naast Sidney op de tafel....Grace mag straks beslissen of ze voor Mosely ook een "Suspect" file wil aanmaken in Sidney. gaan inscannen. 

Activeer Sidney. Kies de knop ADD DATA en scan de eventuele nieuwe vingerprints en nummerborden van de mopets in en eventueel de ook de Buchilli tape in en vertaal deze dan naar het engels met TRANSLATE. Link de nieuwe vingerafdrukken aan de desbetreffende verdachte in de Subject file. Als je hiermee klaar bent, is het tijd om zelf het Ch‚teau de Serres te gaan bezoeken, maar Gabe wil niet als Gabe gaan. Hij heeft even een andere identiteit nodig. Klik dus, in het hoofdscherm van Sidney, op de knop "ID CARD" en kies in het uitrolmenu dan voor "NY TIMES REPORTER". Uiteraard kies je dan als foto de kop van GabriŽl.  Klik dan op "Print Identification"

Gabe kan zich nu voordoen als een persmuskiet van de New York Times. Sluit Sidney af en verlaat de kamer. Ga naar beneden. 
Waarschijnlijk zit er nu niemand in de zithoek, dus ga nu dan het glas van Wilkes op vingerafdrukken onderzoeken. 

Je kunt dan nog even terug naar boven gaan om  Wilkes's vingerafdruk nog even in Sidney scannen en te koppellen aan Wilkes in de Suspect Files.  
Ga dan de Harley ophalen en rij naar:

Ch‚teau de Serras:

Klop aan op de voordeur en Gabe vraagt om een onderhoud met Montreaux. Toon de enge butler de valse ID kaart en..........

Montreaux komt naar buiten en neemt GabriŽl mee naar de wijnproeverij. Spreek met hem en gebruik alle gespreksopties, maar speciaal die over de wijncultuur. Als je uitgepraat bent klik je op de motor en rij je terug naar het hotel en ga je terug naar GabriŽl’s hotelkamer. Terug in Gabe's komt Mosely ook binnen die met Grace wil gaan dineren, maar Grace heeft er geen zin in. Gabe en Mosely verdwijnen naar de eetzaal en dit tijdsblok is dan ten einde. Je gaat verder met:

Grace.

Gracie begint in het hotel. Er zijn verschillende dingen die je haar kunt laten doen. Ga allereerst naar de hotellobby en praat met de nachtklerk Simone over allerlei onderwerpen

Ga daarna naar de eetzaal. Grace gaat niet naar binnen maar blijft achter het scherm staan en overhoord een gesprek tussen GabriŽl en Mosely. Gabe en Mose praten nogal openhartig over Grace en ook Madeline voegt zich even bij hen om Gabe nog maar eens op te geilen en Gabe laat dit gaarne gebeuren.  

Niet zo’n fijne jongen dus die GabriŽl Knight!............ Boven in de gang kun je Grace ook een glas laten pakken van het dienblad dat voor de kamer van Lady Howard/Estelle op de grond staat. 

Met het glas kan Grace nu ook aan de deuren gaan luisteren. Buiten vůůr het hotel zit Emilio op het bankje en met hem kun je ook nog even praten.

Museum:

Verlaat het hotel en ga naar het museum. Het museum is uiteraard  gesloten want het is avond, maar  zoom in op de voordeur. 
Aan de deurknop heeft iemand een grote enveloppe gehangen.  Grijp de enveloppe. 

Grace maakt de enveloppe open en ze haalt er het mysterieuze "Le Serpent Rouge" document uit, waar al eerder sprake van was. Onderzoek de enveloppe op vingerafdrukken. Je vindt er 1 maar Grace weet uiteraard niet van wie deze afdruk afkomstig is.   

Het "Le Serpent Rouge" is van cruciaal belang, dus mis het niet.

Kerk:

Nadat je de enveloppe hebt gevonden op de museum deur, ga je naar de kerk en ga je er naar binnen. Loop naar het tafeltje en pak de Engelstalige museum folder. 

Ook deze museum folder is van cruciaal belang. Neem nu even de tijd en lees alle raadsels van het "Le Serpent Rouge" document nu door en ook de Museum folder. Grace zal de "Le Serpent Rouge" raadsels met behulp van Sidney moeten gaan oplossen om de toegang tot de geheime tempel te vinden. Hierbij is dan ook de Museum Folder van belang.  

Laat Grace dan, hier in de kerk, alles onderzoeken Dus klik op alle beelden, schilderijen enz, en gebruik dan steeds je "lampje" en luister naar het commentaar van Grace. Laat Grace ook, op het schilderij met de 4 engelen bij de ingang, een TILTED SQUARE vinden met behulp van het Trace icoon, zoals je dat op Dag 1 ook Gabe hebt laten doen

Het vinden, door Gracie,  van deze Tilted Square is van cruciaal belang.  Als je dit allemaal gedaan hebt, ga dan naar de toegangsdeur van het kantoortje van de Abt en klop erop. De Abt laat Grace binnen. 

Spreek met de dikke vette Abt over de verschillende onderwerpen en onderzoek de verschillende voorwerpen hier. Geef vooral aandacht aan het portret aan de muur en aan het schaakbord op het tafeltje, want het zijn aanwijzingen voor een latere puzzel. Verlaat dan de kerk en ga terug naar het hotel en naar Gabe's kamer. In Gabe's/ Gracie's kamer start je Sidney op.

Hotel:

Sidney:

Als je Sidney opstart, kom je dus in het Main Menu Scherm terecht. Bovenaan dit scherm zie je, van links naar rechts, de volgende "knoppen": SEARCH; EMAIL; FILES; ANALYZE; TRANSLATE; ADD DATA; MAKE ID en SUSPECTS. Laat Grace nu eerst alle nieuwe data inbrengen, via de ADD DATA knop. Dus klik op de ADD DATA knop. Je inventory komt nu in beeld. Scan nu alle vingerafdrukken, het schetsje met de symbolen uit het Ch‚teau Serras en het schetsje met het woord SUM in Sidney. 

Je moet dit ťťn voor ťťn doen en Grace geeft ze zelf wel een bestandsnaam. Als dit is gebeurd, klik dan op de knop SUSPECTS en dan op File/open File. Uit de lijst die dan verschijnt klik je op "Serr_Symb", dit document verschijnt nu links in het scherm. Klik dan op de Suspect knop en in de lijst die dan verschijnt, klik je op Excelsior Montreaux. Klik dan op LINKS en dan op LINK TO SUSPECT

Het Serr_Symb document wordt nu aan de verdachte Montreaux gelinkt. Doe dit nu ook met het SUM document en met de vingerafdrukken die Grace heeft ingescant. Dus link ze nu aan de betreffende Suspect in de Suspect lijst. Als je hiermee klaar bent, klik dan rechts onder op MAIN MENU om terug te keren naar het hoofdscherm van Sidney. 

Als je het "Serr_Symb" van Ch‚teau de Serras hebt ingescand, druk dan op de ANALYZE knop in het menu. Gebruik OPEN FILE, en kies de SYMBOLS file. Onderaan het scherm druk je dan op START ANALYSIS. Sidney kan niets vonden in zijn database maar zal nu de Symbols file via E-MAIL verzenden voor analyze en interpretatie. Later zul je een E-mail hierover terug ontvangen. 

Je kan kijken of Sidney de onbekende vingerafdruk van "Le Serpent Rouge," in de Suspectfile, kan koppelen aan een verdachten, via Match Print
Je moet dan wel alle gevonden vingerafdrukken aan een verdachte hebben gekoppeld. 

We gaan nu aan de slag met "Le Serpent Rouge" en met de Kaart. Blijf dus in Sidney

 Le Serpent Rouge Raadsel 1:Aquarius:

De Sunrise Lijn:

Open eerst je inventory, klik op het "Le Serpent Rouge" document en vergroot dit d.m.v het "Inspect"  icoon Je ziet dat het 1e raadsel, AGUARIUS, van dit document nu "oplicht". Klik er met het "Read" icoon op en Gracie zal dit raadsel nu hardop oplezen. Klik er daarna met het "Think" icoon op het raadsel en Grace geeft je een hint over RA. 

Sluit de inventory en klik in Sidney op de SEARCH knop van Sidney.......Typ het woord RA in en druk op je Enter of klik op search. Sidney zoekt nu naar Ra en geeft weer wat ie heeft gevonden. Ra is dus de zonnegod, meestal verbeeld als een man met een vogelkop en zijn nummer is 6. Open weer je inventory, klik weer op "Le Serpent Rouge" en gebruik weer het "Think" ikoon en Grace geeft je nu een hint over de Sunrise lijn. Goed, sluit de inventory weer.

Klik, rechts onder, op MAIN MENU om terug te keren in Sidney's hoofdscherm en ga dan naar de knop Files en klik OPEN FILES. Klik in de lijst op MAP. De kaart, die Gabe uit de kamer van Madeline heeft "geleend" en heeft in gescant,  komt dan nu op in het scherm te staan. Klik, rechts onder, op START ANALYSIS. Sidney gaat aan de slag en toont dan de kaart in 2 schermen. In het linker deel zie je dan een detail van de kaart en in het rechter deel zie je de gehele kaart. 

Als je in het rechterscherm ergens op de kaart klikt, dan wordt dat deel van de kaart in het linker scherm getoond. Klik rechts op de kaart maar op RENNES-LE-CH¬TEAU en je ziet dit dan links verschijnen. Grace moet nu eerst op deze kaart de SUNRISE lijn gaan te tekenen. Deze Sunrise lijn verbind RENNES-LE-CH¬TEAU met C.de BLANCHFORT. 

Hoe doen we dat: Zorg ervoor dat je in de linker kaart RENNES-LE-CH¬TEAU ziet. Je ziet daar dan ook een klein rood kruisje staan. Dit is de kerk. Ga nu, boven in de knoppenbalk, op de knop MAP staan en kies dan in de lijst voor ENTER POINTS. Klik dan, met je cursor in de linker kaart, op dat rode kruis bij RENNES-LE-CH¬TEAU. Er wordt nu een groene stip op BEIDE kaarten gezet op dat punt. 

Zoek dan, op de rechter kaart naar C.de BLANCHEFORD en klik daar op. Dit deel verschijnt dan ook, uitvergroot, in het linker deel en daar zie je dan ook, net boven de naam, een rood kruisje staan. Klik daarop en ook op deze plek komt dan, op beide kaarten, nu een groene stip te staan. 

Klik nu, rechtsonder in je scherm, op START ANALYSIS. Sidney trekt nu een rechte lijn welke BEIDE GROENE STIPPEN nu met elkaar verbind en deze lijn is de SUNRISE LIJN.

Goed raadsel 1 opgelost, we gaan verder met raadsel 2.

Open nu weer je inventory en klik dan weer op het "Le Serpent Rouge" document en je ziet dat nu het 2e raadsel "oplicht". 

Klik er weer op met het "Read" icoon en dan weer met het "Think" icoon en Grace leest het weer op en geeft je weer een hint. Gracie denkt dat ze nu die Parchments uit Lady Howard's kamer nodig heeft. Sluit de inventory en je bent terug in Sidney, waar nog steeds de kaart op het scherm staat. Laat dit scherm maar staan.

 Le Serpent Rouge Raadsel 2: Pisces:

Cirkel op de kaart zetten:

Klik op OPEN FILE en kies dan "Parch_1". Deze wordt geopend. Klik weer op START ANALYSIS en Sidney gaat weer aan de slag en toont dan een scherm waarin je wordt verteld dat Sidney, in het document, een verborgen GEOMETRIE en verborgen TEKST heeft gevonden. Sluit dit schermpje door op OK te klikken en klik dan, boven in de menubalk op GRAPHIC en kies uit de lijst dan VIEW GEOMETRY. Sidney vindt dus een verborgen driehoek en laat deze zien en saved het geheel.

 Klik OK en ga dan naar de knop TEXT en klik in de lijst op EXTRACT ANOMALIE. Sidney vindt een stuk verborgen tekst en wil weten in welke taal hij moet zoeken, klik op FRENCH en Sidney vertaald het geheel. Lees het en klik op OK.  Klik nu weer op OPEN FILE en open de MAP weer. Als de 2 kaarten weer in het scherm staan, klik je weer op OPEN FILE en dan op "Parch_2" om deze te laden. Klik dan weer op START ANALYSIS en nu geeft Sidney aan dat deze tekst verdere analyse behoeft, dat er weer verborgen geometrie in de tekst zit en dat deze ook nog gedraaid kan worden. Klik op OK. Ga dan in de menubalk naar GRAPHIC en klik in de uitrollijst op VIEW GEOMETRY. Sidney vindt nu een op zijn punt staande VIERKANT met daarin een CIRKEL, in deze tekst. 

Klik OK en ga weer naar GRAPHIC en klik nu op ROTATE SHAPE. 
Dat gebeurt dan en Sidney laat nu een schermpje zien met daarin de gevonden symbolen en deze, zegt Grace, vormen het woord SION. Klik OK. 

Ga nu naar de knop TEXT en klik op ANALYZE TEXT. Sidney zegt dat de tekst in het Grieks is en maakt dan verbinding met de universiteit van Heidelberg en gaat de vertaling downloaden. Is dat gedaan dan kies je als taal voor FRENCH. Gracie leest de tekst dan hardop voor en schrijft iets op. Klik OK. 

Ga weer naar OPEN FILE/MAP om deze weer op je scherm te krijgen. Nu moet Grace op de linker kaart 4 groene stippen plaatsen op 4 kerkkruizen. Deze 4 kruizen vindt je bij de volgende plaatsen: Rennes-Le-Ch‚teau; St.Just et le Bezu; Bugarack en Coutassa. Zoek deze 4 plaatsen, stuk voor stuk op, in de rechter kaart en klik er daar dan op om ze dan in de detail kaart te kunnen zien. Als je steeds deze plaatsen in het linker gedeelte hebt gekregen dan zet je dus daar steeds een groene stip op het rode kerkkruis, ook weer bij Rennes-Le-Ch‚teau. Dit doe je dus via de Map en dan de ENTER POINTS knop boven in de menu balk.

Je hebt dan uiteindelijk op beide kaart helften dus 4 groene stippen staan. Klik dan op START ANALYSIS. Sidney geeft aan dat hij meer informatie nodig heeft. 
Ga, boven in de menubalk, dan naar de knop GRAPHIC en in de uitrollijst klik je op USE SHAPE. In het scherm dat dan verschijnt klik je de CIRKEL. 

Op de rechterkaart verschijnt nu dus een groene cirkel. Deze moet je nu gaan uitvergroten, en wel zodanig groot dat deze cirkel dus elk van de 4 groene stippen, die je op de 4 plaatsen hebt gezet, raakt. Klik op de groene omtrek van de cirkel en deze wordt zwart en je ziet nu dus dat je cursor een pijl is geworden. 

Je kan nu deze cirkel uitrekken en oppakken en verplaatsen. Trek de cirkel nu net zo groot uit dat de omtrek ervan door alle 4 de groene stippen gaat. Je weet dat het goed is omdat dan zowel de cirkel als de 4 groene stippen blauw worden en Grace in gejuich uitbarst.

 Klik op OK en het eerste deel van "Le Serpent Rouge" is nu opgelost. We gunnen Grace nu even rust, dus exit Sidney en verlaat de kamer en ga naar de lobby om wat cutscenes te zien

Hotel Lobby:

Als Gracie de trap afkomt ziet ze  een scŤne tussen GabriŽl, Mosely en Madeline. Zij hebben gedrieŽn besloten om naar de kroeg te gaan in Rennes-Le-Bain.

 Emilio komt binnen en voegt zich bij Buchelli in de zithoek. In de Eetzaal kun je gaan praten met Lady Howard en Estelle. 
Ga daarna terug naar Gabe’s kamer want we gaan verder met Le Serpent Rouge puzzel:

 Le Serpent Rouge raadsel 3: Aries:

Vierkant om de Cirkel:

Open je inventory weer en selecteer weer met vergrootglas "Le Serpent Rouge". Lees ARIES door en klik er dan op met "Think" ikoon.....Het gaat bij Aries dus om Pythagoras. Sluit je inventory en in Sidney zoek je nu via de Searchknop naar de volgende begrippen: Quaternity; St. Michael en Pythagoras. Vergeet vooral niet om in de documenten die Sidney hierover vindt, alle hyperlinken te volgen naar de subdocumenten. Grace geeft hier en daar wat commentaar en een hint. Je komt er dus achter dat je nu, op de kaart, een VIERKANT om de Cirkel moet gaan tekenen. 

Dus open de kaart weer, via Files/Files Open/Map en als de beide kaarten weer op het scherm staan. 
Kies dan in GRAPHIC de optie USE SHAPE en in het scherm dat dan verschijnt klik je op het vierkant.

Op de rechter kaart verschijnt er nu een groen vierkant. Deze moet je nu dus groter maken en verslepen zodat het vierkant precies om de cirkel heen past.
 Klik op ťťn van de groene zijden van het vierkant om het te selecteren, de groene lijnen worden zwart. 

Met je pijltje cursor vergroot je het vierkant net zo lang tot je hem helemaal om de cirkel hebt staan.

Grace geeft zelf aan wanneer het goed is. Ze zegt echter ook dat het verkant een "TILTED Square" moet zijn, dus het vierkant moet op ťťn van zijn punten staan. Je moet het vierkant dus een slag draaien, maar hoe en naar welke kant? Grace suggereert om eerst maar "Le Serpent Rouge 4" TAURUS te gaan lezen.

 Le Serpent Rouge raadsel 4: Taurus:

Een "Tilted Square":

Dus open weer je inventory en lees nu dan het TAURUS raadsel, via "Read" en "Think"......Je  weer een hint van Grace. 

Sluit de inventory. Grace weet het even niet meer......ze heeft nu zelf een hint nodig........ Klik rechtermuisknop om het Menuscherm te openen en klik dan op HINTS

Grace herhaald nu TAURUS en voegt eraan toe dat ze even haar notitie van de symbolen uit "Parch_1 en Parch_2" moet doornemen. Dus weer open je inventory en zoek deze notitie op......het is het grote losse witte velletje papier. Klik hierop met "Inspect" en laat Grace het dan oplezen via "Read" en klik er dan op met "Think"..............

Grace zegt nu dat met "Bleu Apples" waarschijnlijk een WIJNGAARD wordt bedoelt. Sluit je inventory en keer terug naar de Kaart in Sidney. 

Je moet nu weer 2 groene stippen op de kaart gaan zetten. Waar? Wel, 1 stip op het kruis bij Ch‚teau de Serres en de andere stip precies op het bovenste snijpunt van de SUNRISE lijn met de BLAUWE CIRKEL. Klik, op de rechter kaart op dit snijpunt zodat je dat gebied op de linker kaart in close-up krijgt. Ga dan in de knoppen balk boven op het scherm naar de knop MAP en kies ENTER POINTS en zet dan op de linker kaart een groene stop op Ch. De Serras en op het kruispunt van de Cirkel met de zwarte Sunrise lijn

Klik dan weer op START ANALYSIS en Sidney tekent nu weer een rechte lijn tussen deze twee punten (goed kijken). 

Nu moet het vierkant worden gedraaid. Klik op ťťn van de omtreklijnen van het vierkant. 
De omtrek wordt zwart, beweeg je cursor een beetje heen en weer zodat je een dikke rode gebogen pijl krijgt. 

Draai met de dikke rode gebogen pijl dan het vierkant rechtsom naar beneden zodat de bovenlijn van het vierkant precies samenvalt met de zojuist getrokken lijn die Sidney heeft gemaakt

Je hebt het "TILTED SQUARE" nu gemaakt op de kaart .........Goed tijd voor wat ontspanning, exit Sidney nu en ga naar:

Hotel Lobby:

Emilio en Buchelli worden door Lady Howard en Estelle uitgenodigd voor een partijtje bridge. 

Emilio laat zijn glas op het tafeltje achter. Je kan weer proberen om Emilio’s vingerafdruk te krijgen, maar weer vindt je geen vingerafdruk. Toch vreemd een man zonder vingerafdrukken. Als je nog niet, als GabriŽl, Buchelli’s vingerafdruk hebt genomen kun je die van zijn wijnglas halen die ook nog hier op het tafeltje staat. Je kan ook in de Eetzaal een tijdje naar het bridge spel kijken, maar Grace zal met geen van de spelers willen praten. dus ga terug naar Sidney en begin aan:

 Le Serpent Rouge raadsel 5 en 6: Gemini and Cancer:

Het "Schaakbord":

Lees de delen "Gemini en Cancer"  van "Le Serpent Rouge" eerst weer even door in je inventory en gebruik er dan ook weer het "Think" ikoon op voor hints van Grace.  In Sidney kies je dan weer voor Search en zoek je op de woorden: Asmodeus, Chessboard en Duality. Volg ook alle hyperlinks........Grace komt er dan achter dat ze een "schaakbord"  moet tekenen op de kaart

Ben je hiermee klaar druk dan weer op de ANALYZE knop en open de kaart. Kies uit het menu MAP de optie  "DRAW GRID"

Selecteer dan "FILL SHAPE" en kies 8*8 als grid grootte. 

Klik op de tilted square op de kaart en dit wordt nu dus een 8*8 schaakbord.

Gracie gaat zeer tevreden achterover leunen en dan.......wordt er op de kamerdeur geklopt.....
Gracie sluit Sidney en staat op om te kijken wie er op de deur staat te rammen......Wel.....kijk naar de lange eindfilm van dit tijdsblok.,..

Het is Wilkes die klopt en  hij doet Grace een voorstel om met hem te gaan dineren. Grace gaat hierop in, in de hoop meer over Wilkes's ontdekking te weten te komen. Na het diner zijn we dan  in Wilkes's kamer. Wilkes is behoorlijk dronken en geil en Grace moet even wat "handgrepen" hanteren om Wilkes van der lijf te houden

..........maar Wilkes vertelt Gracie nu over de GROTTEN die hij, met behulp van zijn "heimachine" en satelliet foto's, heeft ontdekt. 
Grace moet even dan weer wat judo grepen gebruiken om haar maagdelijkheid intact te houden. 

In de gang loopt Grace dan Gabe tegen het lijf. Grace speelt hier even de "Femme Fatale" en duikt Moselyís kamer binnen.

Hoofdstuk 3: Dag 3:

GabriŽl:

Het is 02:00 uur in de nacht en GabriŽl is zojuist gewekt door de nachtklerk. Het is tijd om te gaan zien wat Larry Chester van plan is. Dus verlaat het hotel, pak de Harley en rij naar:

Larry Chester, via Blanchefort:

Parkeer de Harley op de C. de Blanchefort parkeerplaats en loop dan weer via het rechterpad omhoog en naar Larry Chester’s huis. Bij het huis van Larry Chester aangekomen klik je op het raam met het gaatje, aan de zijkant van het huis, en dan klik je het "Sneak" ikoon om naar binnen te gluren. 

Larry pakt een schep en verlaat zijn huis door de voordeur. GabriŽl zal zich vanzelf weer gaan verstoppen en je ziet Larry dan een nieuw pad achter zijn huis inlopen. Je kunt hem nu volgen, maar je kunt ook wachten tot hij terugkomt en dan gaan kijken waar en wat Larry is gaan doen. Wij zullen hem maar meteen gaan volgen. 

Dus volg Larry, hou afstand zodat hij je niet opmerkt. Je komt bij een open plek. Larry is iets aan het begraven. GabriŽl zal zich vanzelf achter een rots verbergen. 

Larry gaat weer weg, terug naar zijn huis. Open het Actiemenu op de plek waar Larry aan het graven was en klik dan het "Inspect" ikoon en........

.....Je beland dan op de plek waar Larry aan het graven was. Selecteer in Inventory de schep en klik er dan mee op de graafplek. 

Gabe heeft de schep natuurlijk niet bij zich en dus gaat hij even snel terug naar de Harley om de schep te halen. 
Dit duurt maar heel even en Gabe is dan terug en begint te graven. GabriŽl vindt een Manuscript. 

Onderzoek het manuscript op vingerafdrukken. Je vindt een afdruk van Larry Chester, rechts naast de bovenste titel. 

Gabe heeft echt geen trek om het manuscript te gaan lezen. Daar heeft ie Grace voor Ga  terug naar de parkeerplaats bij Blanchefort en spring op de Harley. GabriŽl ziet een zwarte sedan aankomen, maar is niet vlug genoeg om deze te kunnen volgen. Rij  naar 

L’Homme Mort:

Moselyís mopet staat hier.  Volg het pad tussen de rotsen en dan verder voorbij de rots op de open plek. Kijk dan naar links. Mosely is bezig een gat in de grond te graven. 

Klik op Mosely en klik dan het praat wolkje en.....Gabe klimt de kuil in en roept "Boe"......Mosely schrikt zich een hoedje......Er volgt dan even een gesprekje tussen Gabe en Mosely...Ga dan terug naar de Harley en scheur terug naar het hotel en ga naar GabriŽl’s kamer en.......Dit  tijdsblok eindigt dan met een lange film........ dus kijk naar de enerverende cutscene.  Gabe legt zich weer te rusten op de bank. Grace ligt al diep in slaap in bed. GabriŽl heeft weer een "nachtmerrie".....of is het geen "nachtmerrie"?

3 Vampiers snijden de keel van een Eenhoorn door en vangen het Eenhoornbloed op in een kelk......1 van de Vampiers drinkt het Eenhoornbloed en.......wordt dan een "Eenhoorn".

De scŤne verplaatst zich dan naar kamer 25 alwaar Gabe ligt te pitten op de bank en Gracie in het bed.... via de balkondeuren zweeft een Vampier naar binnen.....

De Vampier heeft geen interesse in Gabe....de Vampier wil Maagdenbloed, dus het zweeft naar Grace......Gabe probeert op te staan maar hij is als verlamd en kan alleen maar hulpeloos toekijken.....De Vampier blijft even verlekkert boven Gracie zweven en dan opent ie haar nachthemd en betast en likt aan Gracie's borsten.....

Hulpeloos kijkt Gabe toe, maar dan is de nachtmerrie voorbij......Gabe is wakker en kan zich weer bewegen......Bezorgt als hij is om Grace kruipt ie bij haar bed, om haar met zijn "Schattenjšger" medaillon te beschermen....maar ook om.....wel....kijk verder zelf maar...

Het wordt dan ochtend.....

Grace:

Grace is wakker en Gabe slaapt nog in het bed.  Je kunt op Gabe in het bed klikken om Gracie's commentaar te horen over Gabe's bed prestaties van de afgelopen dag.....Grace is er niet erg van onder de indruk geraakt...... Op het tafeltje ligt het Manuscript van Larry Chester en de sleutel van de Harley. 

Zoom in op het manuscript en klik er dan op met het "Read"  ikoon en ook met het "Think" ikoon. 

Grace zal het manuscript niet in haar inventory doen. Grijp de Harley Sleutel....Grace wil ook wel even op zo'n stoere Harleymotor rijden. Ga de gang op en gebruik het glas om aan de kamerdeuren te luisteren. Buchelli, Buthane en Mosely zijn in hun kamers. Open je Inventory en je ziet dat je Mosely’s kamer sleutel bezit. Deze heeft Mosely gisteren avond hoopvol aan Grace gegeven.  

Ga dus naar Mosely's deur. Selecteer Mosely's sleutel en gebruik de sleutel op het sleutelgat en......Grace sluipt  naar binnen. 

Mosely ligt te snurken dus maak hem niet wakker. Onderzoek de kamer grondig. Begin met het bed en dan de kast. 

Grace vindt niks bijzonders onder het bed en de klerenkast is ook leeg want Mose is niet iemand die zijn kleren netjes in de kast hangt.  Voor het bed liggen de kleren van Mosely op een hoop op de vloer......Onderzoek  de hoop kleren via het "Move" ikoon in het Actiemenu en.......

Gracie vindt dan een "CoŲrdinate Tracking Device" dat ze dankbaar in haar broekzak stopt.. Verlaat Mosely’s kamer en ga naar de hotellobby. Lady Howard en Estelle zijn in de Eetzaal en je kunt even met ze gaan praten. Verlaat het hotel. Je kunt nu eerst even naar boven op de Tour Magdala gaan want daar staat die Abt Arnoud alweer naar "vogels" te turen. Praat  even met de Abt en ga dan naar het Museum .

Museum:

Het museum is nu open dus ga naar binnen. In de voorhal staat een standaard met de ansichtkaarten. Zoom in op de Ansichtkaartenstandaard. Grace moet 3  ansichtkaarten uit de standaard pakken. Het gaat om de volgende drie kaarten: 1 kaart van Poussin en de twee Teniers kaarten. Je vindt deze ansichtkaarten alle drie boven in het rek. Grace zal telkens vanzelf een biljet van 10 franc in de pot doen. Je MOET deze 3 kaarten hebben. 

Ga dan met Madame Girard praten, speciaal over de enveloppe die je hier gisteren op de deur vond. 

In het museum zelf valt niks bijzonder te doen maar je kunt Grace hier alle objecten laten bekijken voor additionele aanwijzingen en hints. Verlaat het museum en ga naar de Motorverhuur. Onderzoek de mopets en dan vooral de zijspanmopet van Lady Howard. Op deze motor vindt je twee verrekijkers. 

Pak ťťn verrekijker mee en klik dan op Harley en je komt nu met Grace op de omgevingskaart. Rij naar

L'Ermitage:

Grace moet nu in het bezit zijn van het Tracking Device uit Mosely’s kamer en moet de CoŲrdinaten van het centrum van de Cirkel hebben. Het Centrum van de Cirkel bevindt zich dus hier.Grace parkeert de Harley op de parkeerplaats. Volg het pad naar de grot. 

Ga de grot binnen. Net binnen de grot zit een briefje op de muur geplakt. Grijp het briefje en lees het in je inventory.

Ga terug de grot uit. Grace moet nu hier het precieze midden van de Cirkel zien te vinden.  Grace heeft een papiertje in haar inventory waarop ze de coŲrdinaten van het midden van de Cirkel heeft genoteerd. Lees dit even door. Selecteer dan het Tracking Device  en klik ermee op Grace.

Linksboven verschijnt nu het Tracking Device scherm. Boven in het schermpje zie je de landkaart en onderin dit schermpje zie je de Breedte en Lengte graden. Blijf eraf.  Wat je nu moet doen is Grace hier rond laten lopen. Je ziet dan de aanduidingen voor de lengte en breedte coŲrdinaten op het schermpje veranderen. Grace moet dus hier het precieze midden van de Cirkel vinden. Deze plek is dichtbij de ingang van de grot. Dus loop weer naar de ingang van de grot en beweeg Grace dan voor de ingang met kleine stapjes heen en weer tot ze de precieze plek heeft gevonden. De juiste plek is vlak voor het bord

 Je merkt vanzelf dat je de goede plek hebt gevonden omdat Grace je het vertelt en ze dan, met haar voeten, een X maakt in het zand.
 
Als Grace de X in het zand heeft gemaakt, selecteer dan in je inventory de Schep. Klik met de Schep op de X

Grace gaat de schep ophalen van de Harley en ze begint te graven maar ze geeft het al snel op. Dit is nutteloos vindt ze. Ze kan beter eerst de rest van de "Le Serpent Rouge" raadsels gaan oplossen.Voordat je dit gebied verlaat kun je met de St. Anthony en St. Paul ansichtkaart op de rotsen, links van de grot, klikken. Grace vergelijkt ze dan. Ga terug naar de Harley en rij terug naar Rennes-Le-Ch‚teau en , nadat Grace de Harley weer op de binnenplaats heeft geparkeerd ga je het hotel weer in en naar kamer 25. 

Hotel

Sidney:

 Le Serpent Rouge raadsel 7: Leo:

Start Sidney op en klik op ADD DATA. Scan de drie ansichtkaarten in, die je Gracie in het museum hebt laten kopen. Kies daarna Search en zoek op Solomon en volg vooral de gele hyperlinks, vooral de link Tempel Diagram en The Seal of Solomon

Sidney vind niks over een Tempel Diagram en probeert hiervoor contact te maken met een andere computer, maar de link is down. Grace zal dus hiervoor geduld moeten hebben. Grace gaat nu verder met Le Serpent Rouge. Lees, in inventory de "Leo" strofe van "Le Serpent Rouge" weer eerst even door en gebruik er ook het "Think" ikoon weer op voor een hint van Grace. 

Sluit dan de inventory weer en in Sidney klik je Open File en in de lijst klik je dan op POUSSIN. Als deze ansichtkaart in het scherm staat dan druk, rechts onder, op START ANALYSE en.......... Sidney gaat weer aan het werk en meld dat er op deze kaart een Verborgen Figuur staat en een stuk gecodeerde tekst. Klik OK. Ga dan bovenaan op GRAPHICS staan en klik dan VIEW GEOMETRY en........Sidney vindt nu dus een HEXAGRAM in deze kaart . Een Hexagram bestaat uit 2 driehoeken door elkaar heen. Klik OK, ga weer naar GRAPHICS en kies nu voor ZOOM&CLARIFY. Sidney zoomt in op een deel van de kaart en vindt het volgende: "ET IN ARCADIA EGO"

Save het door op Yes te klikken en dan op OK. Goed open nu, via OPEN FILE, de Tennier_2 kaart (Tennier_1 levert niks op) Voer weer de ANALYSIS uit en dan via GRAPHICS weer VIEW GEOMETRY en daarna ZOOM&CLARIFY en........Sidney vindt dus de TILTED SQUARE en zegt dat er meer lijnen in moeten komen. Doe weer ZOOM&CLARIFY...........Sidney vraagt of ie even het internet op zal gaan om een bijbeltekstje te downen....... 

Zeg dus Yes en........ Grace verkrijgt de handleiding voor de TEMPLE of SOLOMON.

Open nu weer de omgevingskaart. Er moet weer een lijn op de kaart gezet worden en wel ťťn die loopt van uit het midden van de cirkel, en dat is dus L'Ermitage, naar Pousin's Tomb. Klik, op de rechter kaart, het midden van de cirkel zodat je links dan L'Ermitage ziet staan, Ga naar MAP en ENTER POINTS en zet dan op de linkerkaart een stip op de grijze punt bij L'Ermitage. Klik dan, in de rechterkaart, ergens boven de cirkel en ter hoogte van Ch. Serras...Op de linker kaart zie je dan Pousin's Tomb staan. Klik daar dan ook op de zwarte stip om er een groene stip te zetten. 

Heb je deze beide punten gemarkeerd, klik dan weer START ANALYSIS en Sidney tekent nu een zwarte lijn tussen deze beide punten.

 Wel.....dat was weer heel wat werk en Gracie wil der mooie benen wel weer even strekken. Dus Exit uit Sidney........Voordat we nu verder gaat met het volgende deel van "Le Serpent Rouge" kunnen we eerst even met sommige personen gaan praten. In de Eetzaal kun je even wat met Mosely en Buchelli praten, via het "praatwolkje" in het Actiemenu.......veel heeft Grace niet te bespreken met de beide heren maar het levert punten op.

Verlaat het hotel en haal de Harley op en rij naar L’Homme Mort. Als Grace de Harley geparkeerd heeft volg je de route naar het kuil dat Mosely aan het graven was... 

De lieftallige Madeline is nu hier bezig het gat van Mosely nog verder uit te diepen

Praat met bitch Madeline, die nu behoorlijk pissig is op Mosely. Madeline wil wel even een stevig gesprek met Mosely hebben. Wel daar heeft Gracie geen boodschap aan, dus wandel terug naar de Harley en rij terug naar het hotel.Praat, in de Eetzaal,  weer met Mosely en hem vertel over je gesprek met Madeline. Ga terug naar je kamer en start Sidney weer op:

 Le Serpent Rouge raadsel 8: Virgo:

Lees de "Virgo"strofe van "Le Serpent Rouge" eerst weer even door. 

Sluit dan je inventory weer en klik rechtermuis en dan HINTS. Grace geeft een paar hints. Ga dan in Sidney, via de Search knop, de volgende begrippen op zoeken: St. Vincent; Temple of Solomom en Temple of Solomon en  Floorplan. Volg ook alle hyperlinks. Sidney kan het Floorplan niet vinden en zal een email verzenden zodra er weer on-line gegaan kan worden.

Goed...........open de omgevingskaart weer want Grace moet nu de MUREN van de temple op de kaart gaan zetten. Hiervoor zijn 4 punten nodig. Nummer de VERTICALE lijnen van het "schaakbord" nu, van links naar rechts, als 1 t/m 9. Dus inclusief de blauwe omtrek lijnen van het vierkant.Klik dan, op de rechter kaart en boven aan de cirkel, op lijn 4 en op de linker kaart zet je dan een groene stip op de kruising van de horizontale blauwe lijn met de grijze verticale lijn, links van Ch.De Serras. 

Klik dan, op de rechterkaart en boven aan de cirkel, op lijn 6 en in de linker kaart zet je dan een groene stip op de kruising van de horizontale blauwe lijn met de grijze verticale lijn, rechts van de stippellijn. Ga nu naar de onderzijde van de tekening op de rechterkaart en klik daar dan ook op de lijnen 4 en 6 en zet dan ook een groene stip op het snijpunt van de lijnen 4 en 6 met het vierkant. Klik dan weer START ANALYSIS en Sidney tekent nu de lijnen 4 en 6 lijnen nu ZWART en heeft zo dus een langwerpige rechthoek gemaakt.

 

Grace zal zeggen dat deze precies overeenkomt met het gebied dat ze de avond van dag 2 op de seismologische kaart van vriend Wilkes heeft gezien.

 Le Serpent Rouge raadsel 9: Libra:

Goed we gaan verder met Libra. Lees  "Libra" eerst weer even door en vraag je via Hints en het Lampje weer om Hints.

 Doe dan, in Sidney, een Search op de woorden: Soul; Hexagram en Seal en volg weer de hyperlinks. Laad dan de kaart weer op het scherm en ga in de knoppenbalk boven naar GRAPHICS en kies USE SHAPE. Kies in het zwarte uitrol scherm dan de HEXAGRAM. Dat is dus die 6-puntige ster. 

De Hexagram komt dan  op de rechterkaart te staan. Nu moet je deze ster dus vergroten en draaien. Vergroten tot hij precies in de cirkel past, dus de punten moeten de cirkel raken. 

Dan moet je de ster gaan draaien, met de rode draaipijlen, net zolang tot de ster op de juiste plek in de cirkel "valt". Grace zal gilt van vreugde als dit je gelukt is..

…ťn "Arm" van het Hexagram zal valt dus op de snijlijn met de Sunrise Line en de andere "Arm" valt op de Poussin Tombe/L’Ermitage lijn. 
Grace typt de coŲrdinaten in en print ze uit en dit tijdsblok is dan nu ten einde.

GabriŽl:

Hotel:

We beginnen met een filmpje. Grace zit achter Sidney de zojuist gevonden coŲrdinaten in te typen. GabriŽl wordt wakker en kleed zich aan. 

Mosely komt binnen en er volgt een bespreking over het manuscript van Larry Chester, die in werkelijkheid Larry Sinclair heet. In de gang maken Gabe en Mosely dan ruzie over de nachtelijke gebeurtenissen. Tijdens dit gesprek zie je Jean en Roxanne de kamer van Wilkes binnen gaan. 

Nadat het gesprek met Mosely is beŽindigd loop je door naar Wilkes kamerdeur en.......Vanzelf zal Gabe dan voor luistervink spelen om te horen wat Jean en Roxanne tegen elkaar zeggen. 

Je kunt ook wachten totdat Jean en Roxanne weer uit Wilkes kamer komen. Als je echter de kamer van Wilkes binnengaat dan wordt je erdoor de twee  weer uitgezet. Wacht tot Jean en Roxanne weer uit Wilkes’s kamer zijn gekomen. Jean gaat naar beneden en Roxanne gaat de voorraadkamer in. Loop dus naar de voorraadkamer en ga er naar binnen en praat er met Roxanne...Vraag Roxanne naar Wilkes en........

Gabe weet Roxanne over te halen om hem in Wilkes's kamer te laten....... In Wilkes’s kamer onderzoek je alles weer, ook in de badkamer, maar je vindt niks bijzonders. Verlaat dus de kamer van Wilkes weer, die dus verdwenen lijkt te zijn.  Klop op Moselyís deur en praat in zijn kamer met hem over Grace. Ga dan naar de Lobby en vraag er Jean nog even over de verdwenen Wilkes. Verlaat dan het hotel, haal de Harley op en rij naar:

L’Homme Mort:

Volg het pad weer naar de open plek waar eerder Mosely en Madeline aan het graven waren. Zoek naar voetsporen in het zand en klik erop met je loepje en dan met je mondje of je lampje. Het pad dat je eerder niet in kom gaat nu "open" en Gabe loopt vanzelf door en vindt het ontzielde lichaam van Wilkes.

Onderzoek het lijk en vooral de wonden. GabriŽl vindt een brief en leest die

Achter de rots vindt Gabe weer een grote plas bloed. Onderzoek de bloedplas. Je vindt er ook weer knieafdrukken. Onderzoek ook de knieafdrukken weer. 

Als je klaar bent ga je terug naar de Harley en rij  je naar de Lady Howard/Estelle Site. Howard en Estelle zijn op hun site....Estelle doet, zoals gewoonlijk, het zware werk. Praat met Howard. 

Vindt de weg terug naar de Harley en race nu naar 

Poussinís Tomb: 

Beklim de heuvel, achter de Harley en.....we vinden Emilio die hier zit te mediteren. Praat even wat met Emilio. 
Aan de overkant zie je de Poussin's Tomb op de heuvel

Daal de heuvel terug af, spring weer op de Harley en scheur terug naar je hotel.... Ga naar je kamer en klik de Openpijl op je deur en.......

Hela.....Mosely komt uit GabriŽl’s kamer en hij heeft een opgerolde krant onder zijn arm en verdwijnt zijn eigen kamer in.
 Madeline komt  dan door de gang gestoven en ook zij verdwijnt Moselyís kamer in. 

Ga Gabe’s kamer binnen. Grace is bezig een douche te nemen. Kijk naar het tafeltje bij de bank en merk op dat het Manuscript is verdwenen. Voer meteen even alle vingerafdrukken, nummerplaten die je nog hebt verkregen in Sidney. Ga dan weer de Harley ophalen en ga naar:

Larry Chester’s huis:  

Rij direct naar het huis. Klop op de deur en Larry doet open en Gabe gaat naar binnen. Praat met Larry en gebruik alle opties. 

Praat vooral over het manuscript en over meneer Montreaux. Als je klaar bent verlaat je het huis, klik op de motor en ga je terug naar het hotel. Je hoort de klok weer tikken.

Hotel:

Ga de trap op naar de verdieping. Klik op Gabe’s deur en..........Madeline komt uit Moselyís kamer en zij heeft ook een opgerolde krant onder haar arm (het verdwenen Manuscript?)

 Als Madeline naar haar kamer loopt volg haar dan met de camera. Als ze langs Buchelli's deur komt  wordt ze door Buchelli aangesproken. Buchelli is zeer geÔnteresseerd in de opgerolde krant.....mmmmmm. Ga Gabe’s kamer binnen en praat met Gracie, die nu weer achter Sidney zit......... Put alle gespreksopties uit maar bewaar de Wilkes optie als allerlaatste.  

Gabe hoort dan een auto arriveren en gaat uit het raam kijken wie er is gearriveerd....... Het is Prins James. Gabe raakt in paniek omdat het Manuscript verdwenen is en hij durft daarom Prins James nu even niet onder ogen te komen. Gabe wil even verdwijnen en ook Mosley even flink aan de tand voelen. Grace vraagt of ze de Harley mag hebben en met veel tegenzin geeft Gabe de Harleysleutel aan Grace.........Dit tijdsblok is dan teneinde

Grace:

We beginnen dit blok in de hotelkamer. De eerste keer als je de kamer verlaat zie je Buchelli uit de kamer van Madeline komen en...
...Buchelli heeft nu de opgerolde krant en gaat er mee naar zijn kamer

Hierna stuur je Grace dan weer haar kamer in en start je:

Sidney:

 Le Serpent Rouge raadsel 10: Scorpio:

Lees "Le Serpent Rouge" deel Scorpio door en vraag Grace om hints. Start dan Sidney op en........Sidney piept dat er nieuw Email is ontvangen........dat kun je rechts boven in het scherm zien want daar "flikkert" dan NEW E-MAIL. Klik dus op de knop EMAIL en dan op  RE: "Temple of Solomon".....Het mailtje bevat een schets van het Temple Diagram

Je ziet dat de tempel bestaat uit een lange rechthoek die is opgedeeld in 3 stukken. Het middelste stuk is het grootst en dat is dan de "Sanctuary". De bovenste en de onderste delen van de lange rechthoek zijn dus 2 even grote vierkanten en hiervan is het bovenste deel het "Holiest of Holies". Vraag een hint aan Grace......Grace moet nu dus op de kaart dat middendeel zien te tekenen en dan het exacte midden bepalen van het "Holiest of Holies"

Zet de kaart weer op het scherm, via de Analyze knop. Je ziet dus op de rechterkaart de tekening zoals je die in Libra hebt achtergelaten. Je ziet, in de cirkel, de 2 verticale zwarte lijnen van de TEMPEL MUREN en je ziet de grijze horizontale lijnen van het 8*8 schaakbord. In het vervolg tellen we de blauwe horizontale lijnen van het vierkant mee. Wat je nu moet doen is een stip zetten op de snijpunten van BEIDE ZWARTE HORIZONTALE LIJNEN, met de 3e horizontale lijn en de 7e horizontale lijn, van bovenaf geteld..........aldus:

Heb je deze 4 stippen gezet dan klik je weer op START ANALYSIS en....... Sidney tekent nu 2 zwarte verbindingslijntjes (horizontale) tussen deze 4 punten. Hiermee is dus de grote zwarte rechthoek net zo in drie stukken verdeeld zoals dat in de email al vermeld werd. De rechthoek bestaat nu dus uit een groot midden deel en 2 kleine vierkanten. 1 boven en 1 onder. Het bovenste vierkant is dus het "Holiest of Holies" en Grace moet daarin nu het precieze midden van bepalen.....Op de rechterkaart klik  je nu precies in het midden van het bovenste vierkant en op de linkerkaart zet je dan op die plek, bij "Pech Cardou", een groene stip en dan druk je weer op Start Analysis.......

Grace heeft hiermee het exacte midden van het "heilige der heilige" bepaald en dat is dus Mt. Cardou. Grace schrijft de coŲrdinaten weer op. Hierdoor wordt er 2 nieuwe gebieden op de kaart toegankelijk waar je naar kan. Kijk in je Inventory en je vindt er de coŲrdinaten van deze nieuwe plek. 

Exit Sidney en ga naar de Eetzaal en luister naar het een gesprek tussen Lady Howard en Estelle over een mogelijke vondst van Egyptische kunstschatten hier in de buurt. 

Ga de Harley halen en...........Op de kaart zie je nu twee nieuwe locaties: "Northeast (NE) Arm of Hexagram" en "Southwest (SW) Arm of Hexagram"
Deze twee locaties liggen op de NO en ZO zijde van de kaart. 

Ga nu eerst naar de

Northeast Arm of Hexagram (Mt. Cardou):

Bij aankomst stapt Grace af en ze vertelt dat ze hier eigenlijk op de verkeerde plek is. Onderzoek het hekwerk hier en je vindt een briefje. 

Pak het briefje en Grace leest wat er op geschreven staat en stopt het dan in haar kontzak het. Hier is verder niks te doen dus klik op de motor en ga nu naar:

Southwest Arm of Hexagram:

Als je hier aankomt zul je bemerken dat het een groot gebied is met een aantal paden. De meeste van deze paden brengen je echter weer terug bij je motor. Gebruik de camera om dit gebied af te zoeken. Je moet in een hoek, achter de grote rotsblokken, een grot vinden waarvan de ingang is geblokkeerd met rotsen. Vlak bij de ingang van deze grot vindt je Wilkes’s zakdoek. 

Raap Wilkes's zakdoek op en onderzoek deze.  Open dan je Inventory en lees de CoŲrdinaten voor dit punt door. 
Selecteer het CoŲrdinaten Device (van Mosely) en klik dit op Grace om het kleine schermpje te krijgen. 

Waarschijnlijk vindt Grace al gelijk de juiste plek .......ze zet echter geen X in het zand omdat de plek onder de rotsblokken ligt. 
Selecteer in inventory weer de schep en klik dan met het schep ikoon op de rotsblokken......

Grace gaat weer even de schep ophalen van de Harley en ze "schept" dan de ingang vrij. In de grot zit weer een briefje op de muur geplakt. Grijp het briefje en Grace leest het weer hardop voor.

 Grace weigert om de grot in te gaan. Dat laat ze toch maar liever aan macho Gabe over. 
Het is tijd om het "Holiest of Holies" te vinden. Zoek dus de Harley weer op en rij nu naar de "C. de Blanchefort" parkeerplaats.

Mt. Cardou:

Grace parkeert de Harley op de "C de Blanchefort" parkeerplaats. Draai je om zodat je naar de overkant van de weg kijkt. Je ziet een bruggetje.

Steek de weg over en ga over het bruggetje.  NB: Als je niet op de kaart in Sidney de groene stip in het midden van het bovenste vierkant (het Holiest of Holiest) heb gezet dan weigert Grace nu om over het bruggetje te gaan omdat ze dan niet weet dat ze dat moet doen.  Grace komt in een gebied met bomen en rotsen. Op een boom vindt ze weer een briefje.

Pak het briefje......Grace op en lees het weer op en stopt het weer in haar achterzak...... Klik dan weer het CoŲrdinaten Device op Grace. Controleer de CoŲrdinaten voor het centrum van de Tempel en laat Grace rondlopen. Het juiste punt is achterin, dus voorbij de boom waar Grace het briefje op heeft gevonden en dan naar rechts

Als Grace vlak bij is zal ze de goede plek weer markeren met een X.

Pak weer de schep en klik ermee op de X............ Grace gaat de Schep weer van de Harley ophalen en begint te graven, maar de grond is hier te hard dus ze geeft het maar op.. Ga terug naar de Harley maar klik er niet op. Terug bij de Harley ga je, over het rechter pad, helemaal omhoog naar  de top van C. de Blanchefort. Ga in het midden deel van de ruÔne staan, pak de verrekijker uit je Inventory en.........

 ......Richt de verrekijker op de Oranje Rots en zorg dan dat de 50 Zoom geactiveerd wordt en zoom dan in op de Oranje Rots........ Gracie ziet Buchelli’s mopet daar staan. 

Hierdoor is nu deze oranje rots ook beschikbaar als plek waar je nu naar toe kan gaan. Ga terug naar de Harley en rij nu naar de

Orange Rock.

Buchelli’s motor is weg. Ga het "groene"pad in dat langs de rots omhoog gaat en volg dit pad helemaal naar achteren. 

Het pad loopt dood en hier vindt Grace dan een pas gedolven kuil in het zand. 

Pak de schep en klik deze op de graaf plek. Grace gaat terug naar de Harley om de schep weer te halen en dan graaft ze hier op wat Buchelli hier heeft begraven....het is .....Het gestolen Manuscript van Larry Chest

...Grace stop het manuscript in der achterzak........Onderzoek het manuscript, in je Inventory, op vingerafdrukken. We vinden drie vingerafdrukken op de kaft.........

Kopieer de 3 vingerafdrukken elk op een stukje plakband en klik ze dan elk op een papiertje...... je kunt ze straks in Sidney scannen en dan vergelijken met de vingerafdrukken die alreeds in Sidney’s Suspects lijst aanwezig zijn.  Terug naar de Harley en scheur nu  naar de Lady Howard/Estelle Site en zie hoe Estelle zich aan het uitsloven is. Praat even met Estelle.........  

Terug  naar de Harley en rij  terug naar Rennes-Le-Ch‚teau. Nadat Grace de Harley weer op de binnenplaats heeft gezet ga je eerst even naar de Tour Magdala voor een praatje met bitch Madeline, die bovenop de toren op de uitkijk staat. Ga dan terug naar het hotel en naar binnen.Je ziet een scŤne tussen Jean en Prins James welke zonet is gearriveerd. Prins James spreekt Gracie dan aan want hij had graag onmiddellijk met Gabe gesproken

Grace wimpelt de Prins dus af want ze heeft het manuscript nog niet aan Gabe kunnen geven.......Prins James verlaat het hotel om zijn intrek te nemen in villa Bethania.... 

Emilio Baza is in de zithoek en je kun t even met hem gaan praten. Ga dan naar boven en kamer 25 weer in en start Sidney weer op.

Sidney

Via ADD DATA scan je nog even alle vingerafdrukken in die je zojuist hebt gevonden 

Je kunt dan de drie vingerafdrukken proberen te Matchen met vingerafdrukken welke al in Sidney zijn. Dit lukt echter alleen als je alle tot nu toe gevonden vingerafdrukken ook aan een Suspect hebt gelinkt. Scan dus de 3 gevonden vingerafdrukken in, die je op het Manuscript hebt gevonden. Open deze 3 files dan ťťn voor ťťn en kies dan  "Match Prints". 

Geen verrassing hier, Sidney vindt dat deze vingerafdrukken horen aan: Mosely, Buthane en Buchelli. We gaan verder met:

 Le Serpent Rouge raadsel 11: Ophiuchus:

Lees dit Raadsel in "Le Serpent Rouge" en vraag weer om hints. 

Klik dan Add Data en scan in de "SUM" notitie van Emilio als je dat al niet eerder gedaan hebt. 
Open dan de "SUM" file in de "File" sectie van Sidney en kies TRANSLATE. Kies als taal "Latijn naar Engels"

Sidney vertaald het en zegt dat dit Latijnse woord "I AM" betekent. Terug in het "Main Menu" scherm, open je dan de "Et in Arcadia Ego" file. Dit was dus automatisch gesaved door Sidney toen je op verborgen woorden zocht in de ansichtkaarten van het museum. Vertaal deze zin weer van uit het Latijn in het Engels. Sidney zal je waarschuwen dat er additionele tekst nodig is. Klik op "Yes" om dit te gaan doen en voeg dan het woord "SUM" toe, aan het einde van "Et in Arcadia Ego" zodat er dan dus "Et in Arcadia Ego Sum" staat. 

Terug naar het "MAIN MENU" en kies ANALYSIS en OPEN FILE en open weer de "Et in Arcadia Ego file". Met deze zin op het scherm, druk je op de START ANALYSIS knop en Sidney zal de suggestie doen om een Anagram test er op los te laten. Kies uit het menu TEXT, boven in het scherm dus nu de ANAGRAM zoeker. 

In het anagram scherm maak je met de Latijnse woorden, die je in het linker deel van het scherm ziet staan, de volgende zin: "Arcam dei tango" door op deze 3 woorden te klikken.

 Dit betekend zo veel als: "I touch the tomb of God". Sidney zal nu vanzelf gaan zoeken op de laatste 4 letters van het anagram en zal de zin completeren met "IESU" ( Jezus) De complete Engelse zin wordt dus: "I touch the tomb of God, Jesus".

 Le Serpent Rouge raadsel 12: Sagittarius:

Lees ook deze eerst weer door en vraag weer om hints. Nog steeds in Sidney  kies je weer de Analyse functie en open je de kaart weer. Kies weer  "Enter Points" want je moet nu de "Red Serpent" op de kaart zien te krijgen. Het heeft dezelfde vorm als die op de cover van het "Le Serpent Rouge" document. Op de rechter kaart,  zie je vlak boven het "Holiest of Holies", dus bij Ch. de Serras, een stippellijn. Die stippellijn is een spoorweg welke links boven het Ch‚teau eindigt in een lus. 

Zet nu, op de linker kaart, 3 Groene Stippen op de spoorlijn......
1 stip op de Lus van de spoorlijn, 1 stip  in het Midden van de spoorlijn en 1 stip aan het Begin van de spoorlijn bij Ch‚teau Serras. 

Het begin van de lijn is dus de "Serpents Tale" (bij Ch‚teau Serras) en het einde (de Lus) is de "Serpent Heads". Als je deze 3 Groene Stippen op de kaart hebt gezet dan klik je weer op de "Start Analysis" knop en de Slang wordt getekend. Grace geeft commentaar.  Sluit Sidney. 

Grace leest nu vanzelf het laatste stuk van "Le Serpent Rouge op".

 Mose komt binnen en zegt dat Gabe een vergadering heeft belegt in de eetzaal en dit tijdsblok is dan beŽindigd.

GabriŽl

Dit tijdsblok begint dus in de eetzaal . GabriŽl en Grace en de 3  welke ervan worden verdacht het manuscript te hebben gestolen zijn hier verzameld. Dat zijn dus: Mosely; Buthane en Buchelli. Gabe wil nu wel eens de waarheid weten. Gedurende de discussie moet je de verdachten in de juiste volgorde aanwijzen en Grace moet beantwoorden hoe en waar ze het manuscript heeft teruggevonden. Als je de verdachten in de juiste volgorde aanwijst zullen ze je ťťn voor ťťn hun geheime motieven vertellen. Heb je de volgorde verkeerd dan vertellen ze niks. 

Dus wijs ze aan in deze volgorde: Mosely; Buthane en Buchelli. Als Grace gevraagd wordt hoe ze het manuscript heeft teruggevonden dan antwoord je dat ze getuige was hoe Buchelli het manuscript heeft begraven, door op het Schep icoon te klikken. Als de vergadering in de eetzaal is afgelopen, ga je terug naar GabriŽl’s kamer om daar verder met Grace over haar bevindingen te spreken.

Bedenk dat GabriŽl absoluut het manuscript moet hebben, want hij moet dit aan Prins James gaan geven. Dus als je, als Grace, vergeten bent om het Manuscript op te graven, vertel dan nu aan GabriŽl waar hij het kan vinden zodat je hem naar de Orange Rock kan laten gaan om het alsnog op te graven. 

Herinner je dat Prins James aan Grace heeft gezegd dat hij met GabriŽl wil spreken? Verlaat dus het hotel en ga naar de villa Bethania.

Villa Bethania:

Ga naar de voordeur en klop aan. Als je nu niet het manuscript bij je hebt dan wordt je niet binnengelaten en zul je deze eerst moeten bemachtigen. We gaan ervan uit dat je wel het manuscript hebt. Dus je wordt binnengelaten. Praat met Prins James over alle onderwerpen, maar vooral over het manuscript, negotiations en priory treasure. 

Na het gesprek verlaat Gabe de villa. Ga de Harley halen en rij nu naar:

Ch‚teau de Serras:

GabriŽl parkeert buiten voor het hek. Ga naar het hek, klik er op en kies het "Climb" icoon. Gabe klimt dan over het hek en beland op de binnenplaats....... 

De enge butler komt naar buiten. Gabe vertelt een smoes en dan komt Montreaux naar buiten. Gabe wordt door Montreaux mee genomen naar de wijnkelder. Na een korte conversatie, waarbij Gabe zich snijd aan de gebroken wijnfles, weet GabriŽl niet hoe snel hij weg moet komen. GabriŽl is dan weer buiten. 

Ga naar de garage en open de kleine zijdeur. Er komt een auto het voorplein opgereden. Het is een rode sedan

Het is in de garage hartstikke donker, dus klik op de lichtknop om  het licht aan te doen. Kijk dan omhoog  naar de plafondbalken en zoom er op in en ..........

 Zwermen Vleermuizen hangen aan de balken en Gabe schrikt zich een hoedje en sluipt schielijk terug naar buiten maar wordt dan ontdekt door de butler. De mannen van de rode Sedan herkennen Gabe als "de man uit de trein" en Gabe  rent naar de Harley en ontsnapt, maar de rode  Sedan zit hem op de hielen.  Einde van dit tijdsblok.

Grace:

Verlaat de hotel kamer en luister in de gang  aan de andere kamerdeuren met behulp van het glas. Ga dan naar beneden en praat in de lobby met Simone en vraag haar naar GabriŽl. In de eetzaal vindt je Mosely, Buthane en Buchelli gezamenlijk aan het vergaderen. Estelle zit in de zithoek van de lobby. Verlaat het hotel en ga naar de Motorfietsverhuur en zoom dan in op de zijspanmopet van Estelle en Howard. Estelle's waterfles staat op de bagagedrager van de zijspan. Selecteer in je inventory de Vingerprintdoos en klik dan het vingerprintdoos ikoon  op de waterfles en zoek een vingerafdruk op de fles. Je vindt er 1 en deze is natuurlijk van Estelle. Terug naar de hotelkamer en start Sidney

Sidney:

Je ontvangt nu  een e-mail over de symbolen op de Robe’s van Montreaux. Open deze mail en klik op de RE om het te lezen. Doe dan ADD DATA en scan de vingerprint van Estelle in en koppel de afdruk van Estelle aan Estelle in de Suspect file. In het FILE menu klik je dan op de LSR_print en hierop doe je een MATCH ANALYSIS. Sidney vertelt je dan dat de LSR_print overeenkomt met de vingerafdruk van Estelle. Dus Estelle heeft het "Le Serpent Rouge" aan de deur van het museum geplakt.

Estelle:

Ga terug naar de lobby. In de zithoek vindt je Estelle. Confronteer haar met het feit dat je haar vingerafdruk hebt gevonden op Le Serpent rouge en met het gesprek over de Egyptische kunst welke je hebt afgeluisterd een paar tijdsblokken geleden. Estelle neemt Grace mee naar haar kamer en laat haar een aantal foto’s zien.

Emilio:

Waarschijnlijk heb je Emilio het hotel uit zien gaan. Volg Emilio. Mis je Emilio......geen nood, hij is op het kerkhof. 
Dus als je Emilio gemist hebt dan ga je, na het gesprek met Estelle in haar kamer, gewoon het hotel uit en naar het kerkhof. 

Zodra Grace het kerkhof betreed, gaat ze in dekking achter de Tombe. Kijk naar de ontmoeting tussen Emilio en Mesmi. Luister vooral en je weet weer iets meer over waar het in dit spel omgaat. Zou het ontvoerde zoontje van Prins James de rechtstreekse afstammeling van Jezus zijn?. Emilio en Mesmi verlaten het kerkhof weer. Emilio gaat naar zijn kamer in het hotel.  Volg Emilio terug naar het hotel en ga naar boven. Je ziet Emilio zijn kamer binnen gaan. Klop aan op deur 27 en..........Emilio laat Gracie binnen. 

Kijk nu naar de lange film waarin Emilio heel veel uitleg verschaft over wie hij is en waarom hij hier is en wat de taak van Gabe en Gracie in het geheel is. Hierna is dit tijdsblok ten einde en ga je beginnen aan:

HET LAATSTE TIJDSBLOK. 

9:00 GabriŽl

DE FINALE STAAT OP HET PUNT VAN BEGINNEN.

We zijn verzameld in Gabe's kamer. Emilio en Mesmi leggen nog het een en ander uit. Besloten wordt dan GabriŽl, Mesmi en Mosely de Ondergrondse Tempel in zullen gaan. 

Grace zal bij Emilio in Gabe's kamer blijven en via Mesmi's radio hint geven. GabriŽl en Mosely en Mesmi hebben hun plan opgesteld en vertrekken naar de tempel ingang. 

Je krijgt weer controle over GabriŽl  in de eerste kamer van deze tempel. De tempel bestaat uit 5 kamers. De 5e kamer is dan het "Holiest of Holies" waar je het finale spel moet spelen. GabriŽl moet zich dus een weg banen door elk van de kamers om uiteindelijk in het Holiest of Holies te komen. Elke kamer bevat een VALSTRIK een puzzel welke moet worden opgelost en Gabe kan dus in elke kamer dood gaan. Dus SAVE SAVE veelvuldig nu.

We beginnen in de eerste kamer. Ik noem het de SCHAAKBORDKAMER.

Schaakbordkamer puzzel:

GabriŽl, Mosely en Mesmi staan aan de voet van een schaakbord vloer. Ze moeten naar de overzijde en daar door de deur naar de volgende kamer. 

De "schaakbord"  vloer is natuurlijk een vloer van 8*8 tegels is 64 tegels. Op de tegels zie je Zwaarden, Schedels en sommige tegels hebben geen afbeelding. Je moet Gabe dus in een bepaalde volgorde van tegel naar tegel laten springen om veilig aan de overzijde te komen. Dit moet je doen volgens het principe van de PAARDENSPRONG uit het aloude schaakspel. Als je op een ZWAARD tegel land wordt deze donker. Land je op een schedel en Gabe is dood. Een BLANKE tegel is neutraal, maar je kan dan niet terug. 

De bedoeling is het om elke zwaardtegel maar 1 keer te betreden en zo aan de overzijde te geraken. De zwaardtegel die precies voor de deur aan de overzijde is moet DE LAATSTE TEGEL ZIJN waarop je landt. Lukt je dit dan zal die deur open gaan en kan je de volgende kamer in. Je kan van Grace hints krijgen via de radio. Klik hiervoor gewoon ergens op en kies dan het radio icoon. Je hebt dan verbinding met Grace in het hotel en zij kan je aanwijzingen geven Zoom, via het "Inspect" ikoon in  het Actiemenu eerst in op de vloer.......

Okť er zijn uiteraard meerdere oplossing om veilig aan de overzijde te komen. Ik heb het zo gedaan: 
Nummer de KOLOMMEN van links naar rechts 1 t/m 8 en nummer de RIJEN van boven naar beneden A t/m H.

Je springt van tegel naar tegel via het "Spring" ikoon in het Actiemenu. Linksklik dus steeds op de tegel waar je Gabe naar toe wilt laten springen, om het Actiemenu op die tegel; te openen, en klik dan het "Jump" ikoon.

Spring nu eerst op tegel op H4 want dat is Gabe's starttegel.......de camerapositie verandert dan........

Vanaf H4 doe je dan de volgende sprongen:

H4 naar G6; G6 naar F4; F4 naar H5; H5 naar G3; G3 naar H1; H1 naar F2

F2 naar D3; D3 naar E1; E1 naar C2; C2 naar E3; E3 naar D1; 
D1 naar B2
; B2 naar A4; A4 naar B6; B6 naar A8; A8 naar C7; C7 naar E8; 
E8 naar F6
; F6 naar G8 ; G8 naar H6; H6 naar F7; F7 naar D8;
 D8 naar B7; B7 naar C5; C5 naar B3; B3 naar A5

Op A5 is Gabe veilig en hij gilt naar Mosely en Mesmi dat ie de overkant heeft bereikt.........

Gabe gaat door de deur de volgende kamer in:

Temple Circle Kamer:

BLIJF IN DE DEUROPENING STAAN en kijk eerst even heeeeel goed rond en neem alles even goed in je op. SAVE GAME NU EERST

Laat Gabe dus in de poort staat maar gebruik je pijltjestoetsen, of je muis, om de kamer in te gaan om er rond te kijken........Dit is een grote cirkelvormige ruimte. Het is een diepe val naar beneden en als Gabe naar beneden valt is ie dood. Je ziet een verdomd grote BIJL van muur naar muur zwaaien. Deze bijl is uiteraard ook dodelijk. In het midden van deze ruimte steekt een PILAAR omhoog. Op de Pilaar is een platform met erop een aantal objecten. Langs de wand "draait" een "vloer" rondjes door  de gehele kamer heen. Juist ja, het is in eerste instantie de bedoeling om Gabe op het PILAAR PLATFORM  te krijgen. 

Observeer de langs de muur draaiende vloer. Deze is verdeeld in tegels.  Op een 1 van de tegels staat een GOUDEN VIERKANT. 

 Volg met de camera de draaiende vloer en kijk welke tegel van de vloer gelijktijdig met de bijl bij de linkermuur is. Dat is de Grijze Tegel achter de GOUDEN VIERKANT tegel. Op die Grijze Tegel moet Gabe staan als de Bijl hier in de muur haakt..... Doe nu het volgende......Zorg dat je Gabe vanuit de kamer in de poort ziet staan.........Wacht tot de tegel met het Gouden Vierkant vlakbij de poort is gekomen en klik er dan snel op met je pijltje.......Gabe spring op de Gouden Vierkant tegel.......Snel.....Volg de draaiende vloer met de camera en klik snel op de Grijze Tegel A en......

Gabe beland op de Grijze Tegel A.......... de draaiende vloer voert Gabe mede naar waar de Bijl in de linkermuur zal gaan haken............

 WACHT  en HOU JE GEREED OM TE KLIKKEN. Zodra de BIJL bij de linkermuur is plaats je snel je cursor op de bijl. 
Als je dit snel genoeg doet dan krijg je het GRIJPVUISTJE op de bijl...... KLIK dan snel  en......

......Gabe springt naar de Bijl en hij komt nu OP DE BIJL te staan

Als je Gabe nu op de BIJL hebt staan dan......SAVE GAME weer. Gabe slingert op de bijl van links naar rechts en van rechts naar links door de ruimte. Hij moet echter vanaf de bijl naar het platform bovenop de pilaar springen. Plaats alvast je pijlcursor op het platform.  Telkens als de Bijl de Pilaar nadert krijg je steeds, HEEL EVEN, het GRIJPVUISTJE te zien. Klik je echter te vroeg dan stort Gabe omlaag en mist hij het platform. Je moet dus op het JUISTE moment met het witte GRIJP VUISTJE klikken zodat Gabe vanaf de Bijl bovenop de pilaar land. Dit is echt een kwestie van UITPROBEREN.

Je kunt dit doen als de Bijl van rechts naar links gaat, maar ook als de bijl van links gaat. Wacht met klikken tot dat de bijl vlakbij de pilaar is. Klik dan snel met het witte Grijpvuistje en Gabe zal veilig bovenop de pilaar terecht komen. Is je dit gelukt.....SAVE GAME dan weer

Op het platform staat een weegschaal en een aantal gouden objecten. Je moet nu 3 van de gouden objecten in de juiste volgorde in de schaal plaatsen. Vraag Grace om advies.

De juiste volgorde is: als eerste het  Oneindig symbool (1), als tweede het ei (2) en als derde  de Appel (3). Je doet door met het "Scale" ikoon te klikken op de objecten.......Als je dit goed doet dan zakt de pilaar helemaal omlaag en gaat Gabe door naar de volgende kamer. We zien dan weer een gesprek tussen Grace en Emilio. 

Emilio vertelt verder en dan zijn we terug bij Gabe die terecht komt in de:

Tempel Hexagram kamer:

Via weer een "glijbaan" is Gabe terecht gekomen de voorhal van de Hexagram Kamer. Draai je om naar links en ga dan door de smalle deur de eigenlijke Hexagram kamer binnen. In deze kamer zijn een aantal hoeknissen waarin driehoekige altaars staan waarop steeds 2 objecten liggen. Er zijn ook een paar donkere hoeken. Onderzoek alles en vraag Grace om uitleg over de verschillende objecten, zoals het Solomon beeld en de Latijnse teksten. Gabe moet nu steeds het JUISTE van de 2 objecten kiezen. Doe het volgende:

Ga naar de nis met de 2 handschoenen en pak de LEREN handschoen. GabriŽl zal de handschoen vanzelf aandoen. 

Loop naar het altaar met daarop een schaal met vuur en een schaal met  water. Gebruik het "Inspect" ikoon om in de schaal met vuur te kijken. Er ligt een object in de vuurschaal. Klik er op en klik dan op het Handschoen Icoon, of het "Pick Up" ikoon

Met de gehandschoende hand pak je het object, een STEEN uit het vuur. Gabe gaat nu zelf eerst even de Leren Handschoen terug brengen. Ga nu naar de nis met de 2 standbeelden. Het linker beeld lijkt op een duivel en het rechter beeld lijkt op een ridder. Plaatst nu de zojuist verworven steen in de uitgestrekte hand van de DUIVEL. 

De donkere hoeken worden verlicht en in elk van deze "nieuwe" nissen staat dan ook weer een altaar. Ga eerst weer deze nieuwe altaars onderzoeken en vraag, indien nodig, Grace weer om uitleg. Ga dan naar de nis met de twee spiegels en de knop. De spiegels staan schuin omhoog gericht. Ga op elk van de platformen voor de spiegels staan, via het "Step" ikoon

GabriŽl ziet zichzelf dan in de spiegels. In ťťn van de spiegels zal Gabe te zien zijn als zichzelf en in de andere spiegel ziet Gabe zichzelf als een OUDE MAN. 

Onthoud in welke spiegel Gabe er uitziet als een OUDE MAN. Bij was dit in de linker spiegel. Boven in het driehoek altaar zit een Pijlhendel. Klik op de Pijlhendel en draai de hendel dan, met de draaipijl naar de spiegel waarin Gabe zichzelf als OUDE MAN zag. Voor mij was dit dus naar links.

Ga dan naar het altaar met de drie knoppen. Druk op de knop met het Yin-Yang symbool
Als je Grace om uitleg over alles in deze kamer hebt gevraagd, weet je welke knop dit is. Maar het is de knop links boven. 

Heb je de juiste knop ingedrukt dan zal de deur naar de volgende kamer open gaan en betreed Gabe de:

Tempel VEIL kamer.

Dit is de laatste kamer voor het "Holiest of Holies". Dit is ook de laatste mogelijk tot SAVEN. Eenmaal in het "Holiest of Holies" KUN JE NIET MEER SAVEN. Zorg er nu ook voor dat je in je inventory GabriŽls TALISMAN hebt geselecteerd zodat je deze straks in het eindspel zeer snel beschikbaar zult hebben.

Mosely en Mesmi komen achter Gabe aan de kamer in. Leuke hulpjes die twee......laten jou al het moeilijke werk doen. Onderzoek de kamer, en vraag Grace weer om raad. De kamer is door een diepe kloof in tweeŽn verdeeld. Aan de overzijde zie je een heel groot "Energie Gordijn" hangen. Dit is de toegang tot de finale. Maar je moet eerst over de kloof heen. SAVE NU EERST en ga dan over de vaste brug, die helemaal rechts over de kloof heen gaat en.............................

Ok......ok.....de vaste brug was dus niet zo'n  goed idee....de brug breekt af en Gabe stort de diepte in.....Klik in het scherm op "Retry" om opnieuw te beginnen in deze kamer.

Ga nu precies tussen de twee pilaren staan staan, die vlak voor de vaste brug, op de rand van de kloof staan. Recht aan de overzijde van de kloof staan ook van die 2 pilaren. Maar er "hangt" geen brug tussen. DIT IS DE VERBORGEN BRUG. Je ziet een brugsegmenten verschijnen, en weer verdwijnen. Je moet nu dus via deze, steeds verschijnende en weer verdwijnende, segmenten naar de overzijde springen, maar je kan uiteraard alleen op een "verlicht" segment springen. 

Het is een kwestie van de juiste timing. De route die je gaat volgen maakt niet zo veel uit. Als je maar steeds op het JUISTE MOMENT van segment naar segment springt...Je springt door met je gewone pijlcursor op een  tegel te klikken....SAVE eerst voordat je aan deze overtocht begint.........Spring op de eerste verlichte tegel en klik op de volgende zodra die verschijnt en werk je op deze wijze een weg naar de overzijde. Blijf niet te lang op een segment staan, want ze verdwijnen weer en als Gabe er op staat valt ie naar beneden. 

Je zult best wel een paar keer mis gaan en dan moet je via RETRY of via RESTORE opnieuw beginnen.  Uiteindelijk slaag je er, net als ik, wel in om de overzijde te bereiken

Zodra Gabe op de laatste tegel, aan de overkant, staat klik je snel op de vaste vloer om Gabe van de tegel te halen.....wacht je hiermee te lang dan stort Gabe alsnog de diepte in en kun je weer helemaal opnieuw beginnen....Mosely en Mesmi volgen Gabe dan.........Er springen dan 3 VAMPIERS door het Energie Gordijn.........

Mosely en Mesmi gaan zich bezig houden met deze 3 vampiers terwijl Gabe door het energiegordijn het Holy of Holies inspringt

Tempel: Holiest of Holies:

Er is hier geen tijd meer om op je gemak het een en ander te gaan onderzoeken en je kunt ook niet meer Saven. 
DIT IS DE FINALE......
Gabe  gaat dood of  blijft leven. Gaat Gabe dood dan klik je Retry om opnieuw te proberen.

Je ziet het zoontje van de prins vastgebonden op een altaar in het midden van de kamer. Montreaux, de hoofd VAMPIER, staat er vlak naast. Kijk naar de scŤne waarin Montreaux dan uiteindelijk de DEMON oproept. Wat een lekker  monstertje niet!!!.....Gabe zal vanzelf zijn dolk en zijn Schattenjšger medaillon te voorschijn halen. Je kunt nu snel even naar Grace "bellen" voor een hint hoe dit beest te doden. "All demons have a weake spot", zal Gracie je dan mededelen.

Helemaal links in deze grote ruimte zie je het GROTE ALTAAR staan. Gabe trekt zich, achteruit lopend, al een stukje terug richting dit altaar. Klik dan, steeds vlak achter Gabe, met je gewone pijlcursor zodat je Gabe, zonder te stoppen, achteruit blijft bewegen naar dat altaar en dus uit de klauwen van de Demon blijft. Als Gabe dan, ongeveer, ter hoogte is van 2 achterste lamppalen, dan klik je snel op het altaar en je krijgt dan het KLIM icoon op het altaar

Klik het KLIM icoon dan op het altaar en beweeg Gabe dan verder door naar het Altaar.......Zodra Gabe dan in de buurt van het altaar is gekomen zal hij bovenop het altaar klimmen.......

Gabe is bovenop het altaar geklommen en de Demon staat dan voor hem en strekt zich in volle glorie uit...... 

Open snel het Actiemenu op het HOOFD van het monster en klik dan op het MEDAILLON ICOON en.......

Het monster zal, om zich te beschermen tegen het licht van het medaillon,  met zijn handjes zijn oogjes bedekken en dus laat ie nu zijn keel onbeschermd. Open dan snel het Actiemenu  op de keel van het monster en kies dan nu het Dolk icoon. en.............GabriŽl zal nu de keel van het beest doorsnijden.....(sorry....kon hier geen screenshot van maken want het ging te snel)

Monstertje gaat dood en daarmee gelijk ook zijn baasje Montreaux. 

Gabe hebt het alweer volbracht.......Zoontje gered, mysterie opgelost. 

Kijk naar de lange eindfilm die uit meerdere delen bestaat.

Uiteindelijk belanden Gabe en Mosely weer in het hotel alwaar Gabe de avances van Madeline afwijst omdat ie eindelijk het licht heeft gezien en Gracie tot de zijne wil maken...........Helaas voor GabriŽl gaan de dingen toch niet altijd zoals hij het heeft uitgedacht........Want Grace heeft haar biezen gepakt en is stilletjes vertrokken om zich een tijdje te verstoppen in het klooster, of zoiets raars.

EINDE

Walkthrough door: Louis Koot