2015: Walkthrough door: Louis Koot  

Oorspronkelijk kon je de game alleen via een toetsenbordbesturing spelen. De Remastered versie bied je nu ook de mogelijkheid om de game geheel met je computermuis te spelen, en dat werkt een stuk prettiger dan de toetsenbordbesturing. De Remastered versie ziet er grafisch ook een stuk beter uit dan de oorspronkelijke versie.

Het verhaal in het kort:

Je bent Manny Calavera en je bent dood..........iedereen in jouw wereld is dood want je "leeft" in het dodenrijk. .......Manny heeft in zijn leven vele fouten begaan en nu hij dood is werkt hij, in de Onderwereld, voor de DOD, het Departement voor de Doden. Manny is dus "Magere Hein" compleet met zeis en een lange zwarte jas. Het is Manny's taak om de doden op te halen uit de echte wereld en om hun ziel dan naar de Negende Onderwereld, de Hemel, te sturen. In principe duurt de reis naar de Hemel 4 jaar en het is een lange en gevaarlijke voettocht.

Manny heeft een schuld aan baas Dan Copal en om die schuld te kunnen aflossen moet Manny een zogenaamde "Premium Sale" scoren. Een "Premium Sale" is een cliënt die rijk is en van onbesproken gedrag moet zijn. Alleen zo'n "Premium Cliënt" komt in aanmerking voor een ticket voor de "Number Nine" trein. Met de "Number Nine" trein duurt de reis naar de hemel geen 4 jaar maar 4 minuten. Helaas heeft Manny nog nooit een "Premium Sale" gescoord......Manny scoort alleen maar de armoedzaaiers en de zondaars en dus kan Manny zijn schuld aan Copal niet aflossen en is ie gedoemd om voor Eeuwig dit werk te blijven doen. Manny ontdekt dat er iets vreemds aan de gang is in de onderwereld: zijn collega Domino Hurley lijkt alle goede commissies te krijgen en ook zijn baas doet verdacht.

Via het Hoofdmenuscherm kun je allerlei opties naar eigen voorkeuren instellen. In de game bereik je het menuscherm door je Escapetoets in te drukken.

Als je de game wilt besturen via je het toetsenbord dan kun je gebruikmaken van de standaard toetsenbordinstellingen of je kiest zelf de toetsen die je liever gebruikt.

Via MOVEMENT MODE kun je instellen of je Manny "Camera-Relative" wilt bewegen of dat je de oude "Tank Controls" wilt gebruiken. Je moet zelf maar even uitvinden wat het verschil is tussen deze 2 mogelijkheden. Ik ga ervan uit dat je de game liever geheel bestuurt met je muis. Daarom hier even in het kort hoe deze muisbesturing werkt.

Muisbesturing:

Rechtsonder in het scherm zie je altijd het Inventoryikoon. 

Linksklik op het inventory icoon om de inventory te open. In de inventory zie je altijd het laatst gepakte item. Je hebt in inventory 3 optie: "Select", "Examine Item" en "Cancel". Linksklik op de optie die je wilt gebruiken. Met "Select" pak je het item uit inventory.....Manny houd dat item dan vast. Met "Examine Item" vertelt Manny je iets over het item. Met "Cancel" sluit je de inventory 

Als je een Item uit inventory pakt dan ga je vanzelf uit de inventory. Manny heeft het item dan in zijn hand. Rechtsonder zie je dan 2 ikoontjes. 

Door op het bovenste ikoontje te klikken vertelt Manny iets over het item. Door op het onderste ikoontje te klikken bergt Manny het item terug op in inventory. Als je de cursor over het scherm beweegt dan verschijnen er PIJLEN. Door dan te klikken gaat Manny dan schermen naar links, rechts, omhoog of omlaag. Dubbelkikken met je linkermuisknop laat Manny rennen, en dat gaat een stuk sneller dan gewoon lopen.

Met je muis kun je ook items oppakken en opbergen in inventory. Plaats je cursor op een item en.....Het Actiemenu verschijnt dan.....

Door op de ikoontjes in het Actiemenu te klikken voert Manny dan de gevraagde actie uit. Wel.....meer valt er niet uit te leggen. Als u Grim Fandango nooit eerder hebt gespeeld, omdat u niet van toetsenbordbesturing houd, dan kunt u nu dus deze mooie game geheel met de muis spelen......De game is een aanrader voor iedereen die van het "point and click adventure" houdt. De game is humoristisch maar niet makkelijk. Maar mijn walkthrough sleept u er wel weer doorheen.

De game begint, zoals zo vaak, met een:

INTRO:

Manny heeft een "Sale" gescoord.....het is ene Mr. Flores en meneer Flores zit in Manny's kantoor en is nogal verward......

Meneer Flores weet even niet wat er aan de hand is en hij wil graag naar huis want hij weet niet dat ie dood is. Manny vertelt meneer Flores dan even de harde feiten en Flores moet hier, begrijpelijk, wel even van slikken. Maar Flores accepteert dan zijn lot en steekt nog maar een sigaretje op. Manny legt aan meneer Flores dan uit dat ie op reis gaat naar de hemel......de reis door het dodenrijk duurt echter, te voet, 4 jaar maar wellicht komt meneer Flores in aanmerking voor een snellere reis......

Manny legt uit dat meneer Flores de reis ook kan afleggen in een mooie snelle sportauto of op een luxe oceaanstomer. Maar als meneer Flores rijk was en een leven zonder zonde heeft geleid dan zou hij ook in aanmerking komen voor een kaartje voor de "Nummer 9 Trein". Met de "Nummer 9 Trein" duurt de reis naar de Hemel maar 4 minuten en is zonder enig gevaar.

Manny zoekt dan in zijn computer het leven van meneer Flores op en.....helaas....Meneer Flores is niet rijk en hij is ook een zondaar geweest want hij rookt. Meneer Flores is geen "Premium Sale" en Manny heeft hem alleen een mooie wandelstok te bieden, om hem de lange lange wandeling door het dodenrijk wat te vergemakkelijken. Manny stuurt meneer Flores dan op zijn 4-jarige wandeling door het dodenrijk

...Alweer geen "Premium Sale" gescoord en tamelijk wanhopig bergt Manny zijn robe en zijn zeis op in de kast......terwijl Manny dit doet zien we de buis van de interne buizenpost trillen......er is post gestuurd naar alle reisagenten en de game is nu begonnen met "Jaar 1"

Jaar 1: El Marrow

Een beetje wanhopig staat Manny dus in zijn kantoor. Er is een bericht binnen via de interne buizenpost binnen gekomen. 
Loop dus omlaag naar de buis van de buizenpost. Open het Actiemenu op de doorzichtige klep in de buis en klik dan het "Pak handje" en....

Manny pakt de post uit de buis en het is een "Special Work Order" van baas Don Copal. We horen Eva en Don Copal het bericht voorlezen.....

... Er is een "Poisoning" gebeurt, dus er zijn veel "Cliënten" te scoren. Alle reisagenten dienen als de bliksem af te reizen naar de Poisoning. 

Loop terug naar de kasten en ga dan een scherm naar links, naar de tafel die tegen de linker muur aan staat. 

Op de tafel ligt een pak speelkaarten. Open het Actiemenu op het pakje Speelkaarten en pak het pakje dan via het "Pakhandje"

Manny heeft het pak kaarten dan in zijn hand......Klik, rechtsonder, op het Inventory ikoon om het pak kaarten op te bergen in inventory. Loop dan een scherm terug omlaag en dan weer een scherm omlaag en........De game trakteert je nu op een mededeling over het Save systeem...

........de game vertelt je dat er niet automatisch gesaved wordt, maar dat je zelf kunt saven op het Hoofdmenuscherm. Klik "OK" om de mededeling weg te klikken. Manny loopt dan zijn kantoor uit en beland op de gang.  Laten we nu eerst maar even gaan Saven, dus druk je "Escape-toets" om op het hoofdmenuscherm te belanden. Klik dan op "Save Game" om in het Save Game scherm te geraken. 

Je ziet 4 Save Slots....Klik in Slot 1 om je game nu te Saven.....Als je 4 Save Slots gebruikt zijn kun je via de Scroll knop door scrollen naar nieuwe lege slots. Klik "Return To Main Menu" of druk Escape en klik dan op "Return to Game" om terug bij Manny te geraken. Manny staat dus nu in de gang. Loop naar de lobby. 

Eva, de secretaresse van baas Don Copal zit achter haar bureau te werken. 
Open het Actiemenu op Eva en klik dan het "Praat ikoon" om met Eva te praten. Linksonder verschijnen dan gespreksopties

Klik op een gespreksoptie om die te gebruiken........afhankelijk van welke optie je gebruikt krijg je weer andere opties. Je kunt nu uren en uren met Eva blijven babbelen, maar dat is niet de bedoeling......Vraag Eva nu alleen maar de "Poisoning" en waar die uitbraak van voedselvergiftiging is......Eva verwijst Manny naar zijn chauffeur, maar helaas....Manny heeft geen chauffeur. Sluit het gesprek via "Well, I gotta go hit the bricks"

Loop dan naar links. Je ziet dan de 2 liften...als je naar de liftdeuren loopt gaan ze vanzelf open. 
De linker lift gaat naar de parkeergarage en de achterste lift naar de begane vloer etage.
Neem nu de linkse lift naar de garage

Als Manny in de garage uit de lift stapt zien we een "lijken auto" op hoge snelheid de garage uit scheuren......
......het is de auto van Manny's grootste concurrent Domino, die dus al op weg is naar de "Poisoning".

Loop een scherm door naar rechts. Je ziet dan de uitgang. Ren een scherm naar links en........

.Achter in de hoek zie je dan de werkhut. Loop nog een scherm door naar de werkhut en klik dan met de linksafpijl op de deur van de werkhut en...

..........Manny klopt op de deur en.....mecanicien Glottis stapt naar buiten.  Je komt vanzelf in een close-up en je gespreksopties verschijnen. 

Vraag Glottis "Hey, you are a driver?" maar nee....Glottis is geen chauffeur. Stel jezelf voor aan Glottis en zeg dan "Looks like I need a new driver". Vraag dan "You want to be mij replacement driver?" en ga dan verder met "Come on, Glottis. I need you to be my driver". Maar Glottis zegt dat ie te groot is en daarom niet in een auto past. Glottis lijdt dus aan een fiks minderwaardigheidscomplex.....Zeg Glottis dat hij niet te groot is maar dat de auto's te klein zijn via "You're not to big. The cars are just to small" en.....

Glottis wil nu wel Manny's driver zijn maar hij moet wel eerst Manny's auto even wat aanpassen zodat hij er ook in past. Om echter aan de auto te mogen sleutelen heeft Glottis een Werkopdracht nodig met daarop de handtekening van baas Copal. Glottis geeft Manny dus een "Workorder" en die moet Manny nu voorzien van de handtekening van Don Copal.

Glottis verdwijnt de hut terug in. Ga dus terug naar de lift, via rechts, omhoog, omlaag en dan de lift in. De lift brengt Manny terug omhoog naar de Lobby.

Loop naar links en ga weer met Eva praten. via het praat ikoon in het Actiemenu en zeg "Eva, I really need the boss to sign this work order" en.....

...Eva "buzzt" de baas maar die wil niet gestoord worden. No luck voor Manny. Loop terug naar de liften en duik nu de achterste lift in. De achterste lift levert Manny af in de gang op de begane vloer en bij de enorme voordeur van het gebouw. Klik met je omhoogpijl op de voordeur en.......

Manny stapt naar buiten en staat dan op het bordes. Loop omlaag tot op de stoep. Je kunt nu naar links en naar rechts. Naar links gaat de weg naar het "Petrified Forrest", het "Versteende Bos", maar daar heeft Manny nu nog niks te zoeken. Ga dus een scherm naar rechts en

.....In de verte zien we dat Festival is in de stad. Loop niet door naar de Kermis....Links is de een Steeg....Loop de Steeg in.  In de steeg zit een metalen luik. Op de zijgevel van Manny's gebouw zie je een blauw "Oog"....je kunt dat oog eventjes bekijken. Achterin de steeg zie je een "Stropdassen touw" hangen. 

Loop door naar achterin de steeg. Manny staat dan onder het "Stropdassen Touw". Open het Actiemenu op het "Touw" en klik dan het "Actie ikoon" en......

Via het "Stropdassentouw" klimt Larry nu omhoog en beland op een richel bij het raam van het kantoor van Don Copal. Bemerk de Duif op die op het dak zit.
  Het raam staat open, dus klim via het raam naar binnen en.......

......Wel.....Baas Copal is helemaal niet aanwezig......Rechts staat het Automatische Antwoordapparaat. 
Open het Actiemenu op het ronde scherm van het apparaat en klik dan het "Actie ikoon"....

Je komt in de close-up van het ronde scherm.....in het scherm klik je op de omlaag pijl om omlaag te scrollen naar de 5e mogelijkheid "Ah, cripes, Eva! Just sign it yourself, will ya? I'm busy"......

klik bij deze 5e zin in het vakje om de zin te selecteren.....vanzelf ga je dan uit de close-up. Klim terug door het raam naar buiten. 
Terug op de richel open je weer het Actiemenu op het "Stroppendastouw" om dan via het "Actie ikoon" terug omlaag te klimmen.

Loop naar links en dan verder de steeg terug uit. 

Ga dan, op de stoep, een scherm omlaag en ga terug het gebouw binnen. 

Duik de lift weer in om terug in de lobby te belanden. 

Loop weer naar links en ga weer praten met Eva, via het "Praat ikoon" in het Actiemenu. Vertel Eva nu nog een keer "Eva, I really need the boss to sign this workorder" en....

..............het gaat dan nu even een tijdje vanzelf verder............

Eva "buzzt" de baas weer en ze krijgt dan de automatische respons te horen. die je daarnet zelf hebt aangevinkt....Eva zet dus de handtekening op de werkorder en....

............we belanden terug in de garage waar Glottis inmiddels al bezig is om de auto wat "aan te passen" .........

We gaan dan op weg naar de "Poisoning".....maar Glottis is helaas geen goede chauffeur en onderweg zien we dat Domino al weer op de terugweg is en dat ie een "Premium Cliënt" heeft gescoord. 

Manny beland dan in de Diner waar de Poisoning is gebeurt. Er ligt een zak op de vloer. Loop naar de zak....de zak beweegt....
Klik op het Inventoryikoon om je zeis te pakken. Open dan het Actiemenu op de zak en klik het Actie ikoon en....

...Manny "knipt" de zak open en.....Uit de zak komt dan het lijk van een klein manneke en we keren terug naar het hoofdkwartier..... Manny komt er achter Bruno, het lijk,  alweer geen "Premium Sale" is maar een arme armoedzaaier. Don Copal duikt op om Manny even flink de oren te wassen. Manny krijgt nog 24 uur om een "Premium Cliënt" te scoren.

We belanden dan vanzelf terug in de lobby....het is de hoogste tijd om vals te gaan spelen. Ga een scherm naar links...Eva zit nog steeds achter haar bureau te typen. Loop een scherm omlaag en zie...

...Niet alleen Manny's deur staat open maar ook de deur van Manny's grootste concurrent, Domino, staat nu open. Ga Domino's kamer binnen.

Domino:

Domino staat tegen een boksbal aan te beuken. Ga even wat praten met Domino. Domino heeft een mondbidje in zijn muil, om zijn tanden te beschermen tegen de boksbal. Om te antwoorden moet Domino het mondbitje dus steeds even uit doen. Het gesprek is totaal niet van belang, maar je kunt Domino een aantal beledigingen naar zijn hoofd slingeren. Heb je er genoeg van dan zeg je "Well, see ya in Limbo" om het gesprek te beëindigen.

Loop een scherm omlaag en dan door naar het raam. Achter het bureau staat Domino's computer en onder het raam hangt de buis van de buizenpost. 
Open het Actiemenu op de buizenpostbuis en klik dan het Actie ikoon.......

Domino heeft zijn buizenpostbuis op slot zitten met een slot. Verlaat Domino's kamer en keer terug naar de liften in de Lobby en neem de achterste lift weer naar de begane grond. Loop door naar de voordeuren en......Manny wordt aangesproken door de conciërge. 

De conciërge is boos op omdat iemand een bierfles door de buizenpost heeft gestuurd en die bierfles heeft het buizenpostsysteem nogal beschadigd. Dit brengt Manny op een idee.

Je kunt dus nu weer naar buiten, maar je kunt ook naar links en naar recht. Ook kun je, bij de lift, de gang omlaag volgen. Zowel naar links, naar rechts of omlaag brengt Manny in de Foyer en dat willen we nu nog niet. Ga via de voordeuren weer naar buiten.

Festival:

Terug buiten loop je het bordes weer omlaag en dan ga je weer een scherm naar links. Je ziet de steeg weer en het festival. Loop door naar het Festival

Manny beland bij de tenten voor het festival terrein. Het middelste tentje is de broodtent en voor het rechter tentje staat een Clown....De Clown maakt ballonfiguren. In de broodtent staat, links, een ton met verst stokbrood. Open het Actiemenu op de ton met het stokbrood en klik dan je grijphand om een Stokbrood te jatten......

Manny heeft het stokbrood dan in zijn hand, dus klik op het inventory ikoon om het brood in inventory op te bergen. Ga praten met de Clown, via het praatikoon in het Actiemenu. De Clown is niet bepaald vriendelijk en heeft geen zin om te praten want hij staat hier te oefenen. Vraag: "Practicing what?"......Vraag dan "Twist me up one of them, eh fella?", maar de Clown wil geen ballonfiguur voor Manny maken.

Je moet de clown nu zover krijgen dat hij 3 ballonnen voor Manny wil maken.....Dus daag de Clown uit......Zeg: "Bet ya can't do a cat"......De Clown pikt dit niet en somt op wat ie allemaal wel niet van de ballonnen kan maken en hij vraagt Manny dan om een dier te noemen. Er verschijnt nu een lijst met dieren....Kies de "A dead worm" optie en.......

Manny krijgt een onopgeblazen ballon van de clown. Berg de ballon op in inventoryManny heeft echter nog zo'n ballon nodig dus praat weer met de Clown en zeg "My kid wants another balloon animal" en vraag dan "Do you have any more dead worms back there" en......De Clown geeft Manny dan de 2e onopgeblazen ballon. Berg de ballon op in inventory.  Manny heeft echter ook een figuurballon nodig, dus praat weer met de Clown en zeg weer: "My kid wants another balloon animal" en kies dan of een Cat of een Dingo ballon.....ik heb de Dingo gekozen.

Ok.....Manny heeft nu 3 ballons, 2 onopgeblazen ballons en 1 dingo of 1 kat ballon.  Loop 2 schermen terug omlaag en ga het gebouw dan weer binnen. Terug binnen in de gang staat Manny dan weer voor de voordeuren. Ga nu naar links......Manny beland in de rechter zithoek.

Ga door de geopende deur.....we belanden in de:

Packing Room:

Boven de tafel hangen 2 spuitslangen....de linker slang spuit blauwe vloeistof en de rechter slang spuit rode vloeistof. Ga voor de tafel staan....open de inventory.....Standaard pakt Manny altijd het laatst opgeborgen Item uit inventory.....wil je een ander item pakken uit inventory dan scrol je door de items met je pijltjelinks of je pijltjerechts. 

Pak nu 1 van de 2 onopgeblazen ballonnen uit inventory en klik dan op de Select knop. Open dan het Actiescherm op 1 van de beide spuitslangen en klik het Actie ikoon en......

Manny spuit de ballon vol met vloeistof en bergt de ballon dan terug op in inventory. Doe dit ook zo met de 2e onopgeblazen ballon.....Dus open weer de inventory en gebruik je rechterpijltje om door de items te scrollen, tot Manny dan het 2e onopgeblazen ballon in de hand heeft....klik dan weer de Select knop en open weer het Actiemenu op 1 van de spuitslangen en klik weer het Actie ikoon om ook de 2e ballon te vullen met vloeistof....Het maakt niet uit of je beide ballonnen met de rode of met de blauwe slang vult....je kunt ook 1 ballon vullen met rood en de ander met blauw. 

Vanzelf heeft Manny ook de 2e ballon weer opgeborgen. Verlaat de kamer en keer terug naar de lift en ga met de lift terug naar boven. Terug in de lobby loop je weer een scherm naar links en omlaag en dan ga je Manny's kamer weer binnen. Terug in Manny's kamer loop je door naar de buizenpostbuis. Zorg dat Manny naar de "klep" van de buis kijkt en open dan de inventory. Manny pakt vanzelf de laatst gevulde ballon uit zijn zak.....Klik op de "Select" knop en ....Manny staat dan voor de buizenpostbuis met in zijn hand de gevulde ballon....Open het Actiemenu op de buizenpostbuis en klik dan het Actie ikoon en........

...........Manny propt de gevulde ballon in de buis en we zien dan waar het spul uit de ballon terecht komt. 

Het spul uit de ballon komt terecht in de sorteermachine........ Open weer de inventory en druk je pijltjerechts in totdat Manny de 2e gevulde ballon uit zijn zak heeft gepakt.....klik dan weer op de "Select" knop. Open dan weer het Actiemenu op de buizenpostbuis en klik weer het Actie ikoon en..... Ook de 2e gevulde ballon propt Manny door de buis en je ziet weer dat het spul terecht komt  in de sorteermachine....en.....je ziet dat de machine nu totaal vastloopt.

Verlaat Manny's kamer naar de Lobby en neem weer de achterste lift naar de begane vloer gang. Terug beneden in de gang loop je weer door naar de buitendeuren, maar ga niet naar buiten. Ga nu, bij de buitendeuren, naar rechts.....Manny komt dan in de linker zithoek en hier is de ingang van de Sorteerkamer

Sorteerkamer:

De conciërge is druk bezig de troep uit de sorteermachine te verwijderen, in het hok. De deur van het machinehok staat open. Aan de rechter muur hangt een mooie rode Brandblusser. 

De Conciërge veroorzaakt bijna een brandje en Manny grijpt dan vanzelf de brandblusser van de muur en rent er mee naar de Conciërge. 
Maar er blijkt niets aan de hand te zijn dus Manny bergt de brandblusser maar op in zijn diepe zakken. 

Op de binnenkant van de deur steekt een draaiwiel en een zogenaamde "Dead Bolt"...die "Dead Bolt" is momenteel ingeschoven. 
Open het Actiemenu op de "Dead Bolt" en klik dan het Actie ikoon, om de "Dead Bolt" uit te schuiven.

Manny schuift de "Dead Bolt" uit......zodat de deur niet meer in het slot kan vallen......

Loop weg van de deur en verlaat de kamer en......we zien dan dat de Conciërge er genoeg van heeft....

...........De Conciërge verlaat dus de sorteerkamer maar omdat je de "Dead Bolt" hebt uitgeschoven valt de deur van het machinehok niet in het slot.

Manny staat dus in de linker zithoek, voor de deur van de sorteerkamer. Ga een scherm terug naar rechts en dan met de lift terug naar boven. Terug boven in de lobby ga je voor de voorzijde van Eva's hoek staan....Op het voorste bureau van Eva staat een "Hole Punch", en dat is zo'n "Gaatjesprikker" waarmee gaatjes in papier gedrukt kunnen worden. Open de inventory en scrol naar het pak Speelkaarten en klik dan weer de "Select" knop. Open dan het Actiemenu op de "gaatjesprikker" en klik het Actie ikoon en......

Manny gebruikt de "Gaatjesprikker" om in de Schoppenaas kaart gaatjes te prikken. Hierdoor is deze kaart nu een ponskaart geworden.
Berg de "geprikte" kaart op in inventory. Duik de achterste lift weer in en keer terug naar de:

Sorteerkamer:

De sorteermachine doet het dus weer. Loop door naar links. Manny komt terecht bij de deur van het machinehok. De deur is dus dicht maar omdat je eerder de "Dead Bolt" hebt uitgeschoven is de deur dus niet in het slot gevallen. Open het Actiemenu op het draaiwiel van de deur en klik dan het Actie Ikoon en.......Manny trekt de deur binnen en loopt dan het hok in. Links aan de machine steekt een rode buis uit. Pak uit inventory de Schoppenaas kaart, waar je de gaatjes in hebt geprikt en klik dan de "Select" knop. Open dan het Actiemenu op de rode buis en klik het Actie Ikoon en..........

Filmpje: Manny steekt de "ponskaart" in de gleuf van de buis en hierdoor komt ie achter de naam van de cliënt, die Domino zo meteen gaat ophalen, en haar naam is Mercedes Colomar. Mercedes schijnt zo'n beetje een heilige te zijn. Manny gaat zijn robe aantrekken en dan naar de garage. In de garage zien we dat Glottis de auto ietwat verbouwd heeft tot een razend snelle bolide

We razen dan over de weg, op weg naar Mercedes Colomar, en onderweg passeren we. met de vlam in de pijp, de auto van Domino, die ook op weg is naar Mercedes. Manny is echter als eerste bij Mercedes, die nu pas goed beseft dat ze dood is. Manny neemt Mercedes mee naar zijn kantoor. Manny is er van overtuigt dat ie met Mercedes nu eindelijk een "Premium Cliënt" heeft gescoord, maar als ie in zijn computer kijkt komt ie erachter dat het systeem zegt dat Mercedes voor geen enkel enkele extra pakket in aanmerking komt. Dat kan niet kloppen.......

Praat nu met Mercedes, Meche voor haar vrienden, via de gespreksopties en gebruik ze allemaal

Wel......Mercedes heeft echt helemaal nooit iets zondigs gedaan in haar leven.,......Hier klopt iets niet....Manny is er nu van overtuigd dat de baas en Domino de boel besodemieteren. Verlaat Manny's kantoor en loop door naar Eva in de lobby en......

Filmpje: Zodra Manny de lobby betreed stormt baas Don Copal zijn kantoor uit en hij is boos op Manny. In Copal's kantoor krijgt Manny de wind van voeren, waarbij ook Domino aanwezig is.

Omdat Manny aan Mercedes geen ticket voor de Number 9 trein heeft verkocht is Mercedes inmiddels te voet maar vertrokken. Baas wordt hier nog kwader over en het eind van het liedje is dat Manny door de baas wordt opgesloten in het werkhok van Glottis, beneden in de garage

Ok...je hebt weer controle. Klik met de pijl op de deur en......Manny klopt op de deur en gilt dat ie eruit wil....Voor het raam verschijnt dan een schaduw en er verschijnen gespreksopties. 

Begin met te vragen "Who's out there" en ga dan verder "The DOD runs a crooked game, and I intend to prove it......." en eindig dan met "I'm gonna blow the lid of this place....." en.....

De LSA

.......de schaduw komt nu binnen en het blijkt Salvador Limones te zijn, de leider van de LSA, "The Lost Soul Alliance".....een kleine ondergrondse verzetsgroep die zich tot taak heeft gesteld om de misdaden van de DOD aan de kaak te stellen. Salvador neemt Manny mee naar de steeg alweer hij door het rode oog kijkt en dan komt er uit het luik een lift omhoog

We belanden dus in het geheime hoofdkwartier van de LSA, in de kelders van het DOD gebouw. Salvador legt het één en ander uit en dan krijg je weer de controle over Manny.

Salvador zit, bij het grote scherm, op de rand van de computer tafel. Links in de hoek zit Eva aan de radiotafel......Jawel....Eva is ook lid van de LSA...... Loop naar Salvador en ga met hem praten via het praatikoon van het Actiemenu en gebruik dan alle gespreksopties. Salvador heeft Duiven Eieren nodig om die dan uit te broeien tot postduiven. Manny moet dus wat van die duiven eieren gaan zoeken. Open het Actiemenu op het ronde scherm van de computer en klik dan het Kijk Ikoon..........Er valt echter niets te lezen op het ronde computerscherm want de computer staat niet aan.....Salvador meld dan dat hij en Eva de computer nog niet heeft kunnen "kraken".

Loop naar Eva en ga met haar praten via het Praat Ikoon van het Actiescherm.... 

Eva heeft een afdruk van Manny's gebit nodig om de computer in te kunnen komen. Loop terug een scherm naar links en dan naar rechts. 

Klik dan de rechtsafpijl in de lift en.......Manny beland via de lift terug buiten in de steeg. Manny moet dus duiveneieren zoeken......Wel.....je hebt eerder een duif gezien.....op het dak van het DOD gebouw. Loop dus weer naar achter in de steeg en klim dan via het Stropdassentouw weer omhoog.

 

Manny beland weer op de "hijsbalk".  Boven het raam van Copal's kantoor zie je het duifje op en neer springen. Verder op zie je een ladder die omhoog gaat naar het dag....Helaas is de richel afgebroken.....de richel loopt dus niet door naar de ladder. Loop de richel op en ga dan een scherm naar links......Manny beland op de hoek en je ziet 3 ramen. Loop door naar het linker raam....het is het raam van Domino's kamer. 

Open het Actiemenu op het raam en klik dan het Actie Ikoon en......Manny schuift het raam open en klimt naar binnen.... In Domino's kantoor staat Manny dan voor het bureau....Er steekt een la in het bureau....Open de la via het Actie Ikoon in het Actie Menu. 

Zet Manny dan weer even iets naar links en open dan het Actiemenu op de geopende la en klik het Oog Ikoon en dan het Grijp Ikoon.......Manny jat een brok groen Koraal uit de la. Berg het brok koraal op in inventory Loop door naar de andere kant van het bureau. Aan de linker muur hangt dan de Boksbal van Domino, Open het Actiemenu op de boksbal en klik dan het Actie Ikoon en.....

Manny ramt de boksbal met zijn vuist.....Doe dit nog 2 keer, dus ram in totaal 3 keer met je vuist op de boksbal en.....vanaf de plank valt dan het bidje van Domino op de grond. 

Grijp het bidje via het Grijp Ikoon van het Actiemenu. Berg het bidje op in inventory. Duik door het raam weer naar buiten en volg de richel terug naar de hijsbalk. Ga voor de hijsbalk staan....Open de inventory en pak er het brok Koraal uit. Open dan het Actiemenu op het Stropdassentouw, dat bovenop de hijsbalk gebonden ligt en klik het Actie Ikoon en........

.......Manny trekt de stropdassen omhoog en bind er het brok koraal aan vast. Pak het Stropdassentouw op, via het Grijp Ikoon in het Actiemenu, en klik dan met je gewone ronde cursor op de ladder  en......

......Manny gooit het touw naar de ladder en er is nu een touw verbinding vanaf de hijsbalk naar de ladder. Open het Actiemenu op het touw en klik het Actie Ikoon en.......

......via het touw klimt Manny naar de ladder en beland ie op de richel boven het laddertje. Rechts zie je nu de volgende ladder. Klik 2 keer met de omhoogpijl op de volgende ladder en.....Manny beland dan nu helemaal boven op het dak van het DOD gebouw. Bij de pijpen krioelt het van de duiven en in de meest linker pijp is een duivennest met duiveneieren. Loop door naar de duiven bij de pijpen......Als Manny te dichtbij de duiven komt wordt ie bijna gebeten door de mormels. Zolang al die duiven voor de 2 pijpen krioelen kan Manny het nest in de linkerpijp niet bereiken.

 Links van Manny staat een Voederschaal op het dak. Loop naar de voederschaal.  
Open dan de inventory en pak er de Figuurballon uit en plaats de ballon dan in de voederschaal, via het Actie Ikoon van het Actiemenu.

Pak dan het Stokbrood uit inventory en open weer het Actiemenu op de voederschaal en klik weer het Actie Ikoon en kijk wat er gebeurt....

...Manny verkruimeld het stokbrood in de voederschaal en de broodkruimels bedekken dan de ballon....Manny loopt iets weg van de schaal en.....de druifjes komen af op het brood en vreten de schaal helemaal leg en....ze prikken de ballon lek....door de knal van de ballon vliegen alle duiven nu weg. 

Loop naar de linker 2 pijpen. Open het Actiemenu op het nest in de linker pijp en klik dan het Grijp Ikoon en.......Manny jat 2 eieren uit het nest.

Ok....je moet nu wel weten hoe het werkt in deze game....ik zal vanaf nu niet steeds meer vertellen dat je het Actiemenu moet openen op de dingen die je wilt pakken of als je met iemand wilt praten. Ook moet je nu wel weten hoe je inventory werkt, dus ik ga dit allemaal niet steeds meer uitgebreid melden.

Loop een scherm terug naar rechts en dan een scherm omlaag en klik dan de omhoogpijl om via de beide ladders en het touw terug te geraken bij de hijsbalk

Klim,via het afhangende touw, dus terug omlaag, naar de steeg. Terug in de steeg ga je een scherm naar links. Hela....de garage is open. 

Loop door naar het liftluik. Klik op het Blauwe Oog in de muur en klik dan je actie ikoon........Manny meld zich en het liftje komt weer omhoog en we belanden terug in het hoofdkwartier van de LSA. Loop naar Salvador en geef hem de Duiveneieren uit je inventory,. Salvador wil Manny echter nog steeds niet gaan omdat ze je tanden nodig hebben om de computer te raadplegen. Duik de lift weer in om terug te keren in de steeg......De garage is open, dus ga de Garage binnen en loop helemaal door naar de werkhut, achterin de garage. Ga de werkhut binnen.  Op de tafel in de werkhut staat een koffiemachine. Pak het bidje van Domino uit inventory en gebruik het bidje op de koffiemachine.......Er wordt een laag blubber op het gebidsbidje gegoten....Manny heeft het bidje dan in zijn hand.....Klik op het actie ikoon, boven het Inventory Ikoon en......

Manny stopt het bidje in zijn mond om een afdruk van zijn eigen gebid te maken. Klik op het inventory ikoon om het bidje terug op te bergen in inventory. Verlaat de werkhut en ren door de garage terug naar de steegpoort en ga via de steegpoort weer naar buiten. Klik in de steeg weer het Blauwe Oog om de lift weer omhoog te brengen....vanzelf beland Manny dan weer bij Eva en Salvador. Loop naar Eva....Haal het Mondbidje uit inventory en geef het ding dan aan Eva en......

....Wel.....kijk naar de film.........Salvador is tevreden en  hij neemt Manny nu mee door een tunnel en hij verteld dat Manny naar Rubacava moet gaan om vandaar een schip te nemen naar The Ninth Underworld.

De tunnel brengt Manny dan in "Het Versteende Bos"

The Petrified Forest

In de verte zien we de stad El Marrow......Ga een scherm naar links en....

.....We zien hoe Glottis zijn hart uit zijn borst rukt en wegsmijt omdat hij ontslagen is......Glottis stort dan ter aarde en zijn hart wordt door een meute enorme spinnen meegenomen....

Glottis ligt, zonder hart in zijn lijf, te snurken op de grond. Links naast Glottis en Manny staat een wegwijzer....Bekijk de wegwijzer....het ding wijst de weg naar de stad Rubacava. Je kunt een scherm omlaag en een scherm omhoog. Ga, boven Glottis, een scherm omhoog. 

Het hart van Glottis hangt in een spinnenweb en de eigenaresse van het web komt even aan het hart ruiken. Dubbelklik op het hart en......Manny rent dan door naar het web....Het web hangt aan een kromme tak en overal krioelt het van de spinnen. Recht liggen wat Botten op de grond.....

Pak een Bot en loop dan, met het bot in de hand, terug naar het web. Smijt het bot dan in het web, via het Actie Ikoon van het Actiemenu......Het bot blijft steken in het web maar de spinnen blijken totaal niet geïnteresseerd. Pak de Zeis uit inventory en hak ermee in op het web en......

.....Manny haakt zijn zeis om het stuk bot en trekt zo het web naar zich toe en hij katapulteert Glottis's hart terug naar Glottis......

Ga snel terug naar links en dan omhoog, terug naar Glottis en zie.....het hart ligt nu bij Glottis op de grond. Pak het Hart op en stop het terug in Glottis en.........

Glottis komt terug tot "Leven".....we schakelen dan even terug naar de DOD alwaar Domino en Don Gopal het van voren krijgen van Hector, de grote baas. Hector neemt het Domino niet kwalijk dat ie Mercedes heeft verloren aan Manny. Hector neemt het Don wel kwalijk en dus wordt  Don Copal"Gesprout". Domino krijgt opdracht om Manny op te halen zodat Hector hem ook kan "Sprouten".

Vindt de weg naar Rubacava

We zijn dan terug bij Manny en Glottis op de open plek in het Versteende Bos. Het is een doolhof Glottis heeft de Bonewagon hier en we stappen in en gaan op weg.....Maar Glottis weet de weg niet en hij rijdt een rondje en ramt met de auto tegen een boomstronk aan en we vallen stil

Ok....dit is een doolhofpuzzel.....Glottis weet de weg niet uit het doolhof, dus Manny moet hem helpen de juiste route te vinden. Manny zit achterop de auto. Rechtsonder staat de EXITpijl.....Klik je de EXITpijl dan stapt Manny uit de auto.....Je kunt een scherm omlaag en je kunt linksboven en rechtsboven een scherm omhoog en je kunt een scherm naar links.

Bij de boomstronk staat de wegwijzer. Stap uit de auto, door op de Exitpijl te klikken.......Loop dan naar de wegwijzer. 
Open het Actiemenu op de wegwijzer en pak het ding dan via het Grijp Ikoon. 

Manny draagt dan de wegwijzer en je kunt het ding niet opbergen in inventory........De bedoeling is het dat je de wegwijzer nu op de juiste plek gaat neerzetten...Manny wil niet met de wegwijzer terug de auto in, dus je moet nu gaan lopen/rennen. Dubbelkik de linksboven omhoogpijl en.......

Manny rent omhoog en beland op de volgende open plek.....onder de bomen zijn tunnels maar elke tunnel brengt Manny terug op deze open plek. Je moet hier de wegwijzer precies op de goede plek planten zodat er een geheime tunnel onder de grond open gaat.  Boven het Inventoryikoon, rechtsonder, heb je nu het Wegwijzer Ikoon....Klik je op het Wegwijzer Ikoon dan plant Manny de wegwijzer in de grond. 

Ongeveer in het midden zie je donkere plekken op de grond......Precies in het midden van die donkere plekken zie je ook een kleine ronde donkere plek en daar moet je nu de Wegwijzer planten

Loop dus naar midden tussen de donkere plekken en plant daar dan de wegwijzer. precies op de donkere plek in het midden, door op het Wegwijzer ikoon te klikken.....en........

Manny plant de wegwijzer en rent weg......de wegwijzer gaat dan als een gek ronddraaien en.....wijst dan naar beneden, naar de grond en..........de ingang van de Ondergrondse Weg gaat open......

NB: Plant je de wegwijzer niet meteen op de goede plek dan draait de wegwijzer ook rond maar zal dan niet omlaag wijzen maar naar links of rechts.....de tunnel gaat dan niet open. Je moet dan de wegwijzer weer oppakken en dan planten op de plek waar de wegwijzer naar wees....dit herhaal je tot dat je dan de juiste plek hebt gevonden.....Maar jij hoeft dit allemaal niet te doen omdat ik je de juiste plek voor de wegwijzer al voor je heb gevonden.

 Ren terug naar de Bonewagon en stap in, via het Actieikoon van het Actiemenu.

Rij, via de linksbovenpijl, terug naar de tunnel en rij de tunnel in.........

Onder de grond stopt Glottis de Bonewagon omdat deze ondergrondse weg te hobbelig is voor de Bonewagon want de auto heeft geen schokdempers. Rechtsonder staat een Waarschuwingsbord en Manny stapt vanzelf uit de Bonewagon en dan loopt door naar het waarschuwingsbord. Er hangt een Sleutel aan het waarschuwingsbord......Pak de Sleutel

Berg de Sleutel op in inventory en stap terug in de Bonewagon......

Vanzelf rijd Glottis dan de Bonewagon terug de tunnel uit. Rij terug een scherm naar rechts en dan nog een scherm naar rechts en..........

We belanden in de:

Fabriek:

Glottis en Manny zijn vanzelf uit de Bonewagon gestapt en Glottis heeft een kruiwagen opgehaald. Je ziet een soort mechanische boom met aan beide zijden 2 pompen, die nu niet synchroon werken. Die pompen zouden wel eens goede schokdempers kunnen zijn voor de Bonewagon, maar hoe ze te pakken te krijgen. Je moet nu de 4 pompen, die aan de boom hangen, zo instellen dat ze aan iedere kant gelijktijdig pompen. Dit  ga je doen met behulp van de kruiwagen.

 

Over de vloer gaan er 4 pijpen, vanaf de bedieningskast naar de boom. Op de bedieningskast zie je een rode Hendel. Je moet nu met de kruiwagen over de 4 pijpen rijden. Elke pijp "bedient" een pomp en het is de bedoeling dat je er met de kruiwagen voor zorgt dat aan beide zijden van de boom de beide pompen synchroon gaan bewegen. De 2 achterste pijpen zijn voor de pompen die links aan de boom steken en de 2 voorste pijpen zijn voor de pompen die rechts aan de boom steken.

Open het Actiemenu op de kruiwagen en klik dan het Actieikoon.........

........Manny pakt de kruiwagen vast en rechtsonder verschijnt het Kruiwagenikoon....

Als je op het Kruiwagenikoon klikt dan laat Manny de kruiwagen weer los, maar dat is nu dus nog niet de bedoeling......Je moet nu met de kruiwagen over de 4 pijpen heen rijden en dat doe je door te klikken met je muis....Klik je achter Manny dan loopt ie achteruit met de kruiwagen......Klik je voor de kruiwagen dan duwt Manny de kruiwagen vooruit...

Rij dus met de kruiwagen steeds over de pijpen op de grond net zo lang totdat de pompen aan elke zijde van de boom synchroon bewegen.  Rij eerst heen en weer over de 2 achterste pijpen en doe dat net zo vaak als nodig is om de 2 linker pompen aan de boom synchroon te krijgen. Rij dan heen en weer over de 2 voorste pijpen tot ook de 2 rechter pompen synchroom bewegen...,..met SYNCHROON bedoelen we dus dat de pompen gelijk heen en weer bewegen.....

Als de 4 pompen synchroon bewegen dan gaat de boom hevig schudden, maar valt nog niet om. 
Trek dan de rode Hendel naar beneden, via het Actieikoon van het Actiemenu.......

Glottis krijgt dan een idee en klimt in de boom om de balans van de boom te veranderen. Terwijl Glottis in de boom  hangt open je snel weer het Actiemenu op de rode Hendel en klik je weer het Actie ikoon om de rode Hendel weer omhoog te klikken en.......... 

.........Glottis giert aan de boom heen en weer en door dat gezwier en het gewicht van Glottis zal de boom omvallen en Glottis heeft zijn 4 schokdempers voor de Bonewagon en we belanden vanzelf terug op het 1e doolhofscherm. Rij dus terug naar de Ondergrondse Weg, via linksboven en de ingang. 

Omdat de Bonewagon nu schokdempers heeft kunnen we de Ondergrondse Weg nu verder volgen en dat doet Glottis vanzelf en op het volgende scherm belanden we dan bij de:

Dam: 

Kill de Vuurbevers

Manny is vanzelf uitgestapt. Loop door naar de Dam.......de Dam is in feite een enorme deur. Links in de hoek zit de Dam op slot met een hangslot...
...Manny heeft de sleutel van dat Hangslot maar hij kan die nog niet gebruiken. In de Dam steekt een groene deur........ 

Ga door de groene deur en......Glottis waarschuwt Manny nog voor de Vuurbevers maar Manny gaat toch door de deur en......
.......wel....Glottis had Manny nog zo gewaarschuwd voor deze Vuurbevers..... Manny vlucht snel terug.....

Ga meteen terug  door de deur en.....

De vuurbevers zitten op de "Beenderen Brug" die over de rivier Styx ligt.  Er zijn 3 Vuurbevers. De voorste "rand" van de Beenderenbrug bestaat uit dikke botten en Manny moet nu 3 Botten uit de voorste rand pakken.  Als je de cursor over de voorste rand beweegt  dan krijg je er op 3 plaatjes een plek waar je het Actiemenu op kunt openen........Open het Actiemenu op die 3 plekken en klik dan het Actie ikoon en......Manny zal dan telkens een Botje uit de voorste rand oprapen.......

Berg steeds eerst het bot op in inventory en pak dan het volgende bot.....Als je bot 1 hebt gepakt dan zoek je plek 2 op, waar je het Actiemenu op kunt openen en klik weer het Actieikoon om een 2e bot te pakken...berg ook het 2e bot op in inventory.......zoek dan de volgende plek 3 op waar je het Actiemenu kunt openen en klik weer het Actie ikoon om een 3e botje te pakken en berg ook dit 3e botje op in inventory.

Als je tenminste 3 botjes hebt gepakt dan ga je, via het pad links, een scherm naar links en......

....Manny beland bij de rivier en hier is ie veilig voor de vuurbevers en hier gaan we nu de vuurbevers "doven" met de brandblusser.......

Op het platform, boven Manny, staat al een Vuurbever.....die Bever heeft honger en trek in een Botje...
.....Manny moet nu, 1 voor 1, zijn 3 botjes in de smerige rivier smijten om dan de Vuurbever te "doven" met de rode Brandblusser

Open de Inventory en selecteer 1 van je 3 Botjes en klik dan de "Select" knop. Manny heeft dan het Bot in zijn hand.....Open het Actiemenu op het lichtere water in de rivier en klik dan het Actie Ikoon en..........

 .........Manny smijt het Bot in de rivier......de Vuurbever gaat op de rand van het platform staan want het wil het botje achterna springen.......Snel....open weer de inventory en pak er nu de Brandblusser uit en.......Rechtsonder verschijnt het Brandblusser Ikoon.......net voordat de vuurbever zal gaan springen moet je dan op het Brandblusser ikoon klikken en.........

.................Manny spuit met de brandblusser en de vuurbever "dooft" uit.......en verzuipt......... 

Dit gedoe moet je dus 3 keer doen want er zijn 3 vuurbevers die uitgeschakeld moeten worden.....Heb je alle 3 vuurbevers op deze wijze gedood dan ga je terug naar het vorige scherm en dan omlaag om via de groene deur terug te belanden bij Glottis.......Pak de Sleutel uit inventory en open dan het Actiemenu op het Hangslot van de poort en klik het Actieikoon en......

Filmpje: Manny verwijdert het hangslot en Glottis tilt de poort omhoog en we rijden dan verder, over de Beenderen brug het "Versteende Bos" uit en we belanden dan bij de stad Rubacava.......

Vanzelf loopt Manny de trap op naar het platform.....we zijn beland in:

Jaar 2: Rubacava

NB: In jaar 1 heb je de muisbesturing van de game geleerd....Ik heb je steeds uitgebreid de werking van het Actiemenu uitgelegd en ook de werking van de inventory. Ik ga er nu vanuit dat je nu dus wel weet hoe je dingen moet oppakken, een actie moet uitvoeren, met andere idioten moet praten en hoe de inventory werkt.....Ik ga dit allemaal nu niet steeds meer uitleggen.

Manny en Glottis zijn dus beland bij de stad Rubacava. Na een kort gesprekje met Glottis is Manny via de buitentrap omhoog geklommen en beland op het onderste platform van de Snackbar. Dit onderste platform noemen we in het vervolg de Patio. Via de volgende trap gaat het naar de Snackbar en de groene toren. In de groene toren is het Casino, maar daar zul je nu niet in terecht komen. Naar rechts is de zee, maar het is daar erg mistig.  

Ga verder omoog en ga dan, onder de groene toren, de Snackbar binnen

In de Snackbar ontmoeten we Celso Flores weer....je weet wel....de dode doe door Manny in Jaar 1 is opgehaald en die te voet door het Land der Doden moest gaan. Wel....Celso heeft het ook gehaald tot hier en blijkbaar heeft ie hier een baantje gevonden. Ga praten met Celso en gebruik de gespreksopties tot Celso aan Manny een foto van zijn vrouw geeft

Celso heeft vernomen dat ook zijn echtgenote is overleden en hij wacht hier tot zij ook hier opduikt.  Manny bied aan om op te letten of Celso's vrouw hier opduikt en Celso geeft aan Manny dan een foto van zijn vrouw. Gebruik nog alle overige gespreksopties en sluit het gesprek dan af.

Loop terug naar achteren en dan via de linksafpijl terug naar buiten en daal de trap terug af naar de patio en ga dan naar rechts en....

Filmpje.......Manny loopt de dikke de mist in en....dondert over de rand en plonst de zee in.....Gelukkig staat Kapitein Velasco op de kade die Manny uit het koude water vist en terug op het droge brengt. De Kapitein bemerkt dan de Bonewagon op en gaat er naar toe om het vreemde voertuig wat te gaan bekijken

Manny zit nog na te trillen op de grond....Klik rechts naast Manny om hem te laten opstaan en daal dan ook de buitentrap terug af, om de Kapitein te volgen....De Kapitein is in druk gesprek met Glottis over de Bonewagon. Loop door naar de Kapitein en pak de Foto van Celso's vrouw uit inventory...... toon de foto aan de Kapitein.  

De Kapitein verteld dat hij gezien heeft dat Celso's vrouw, al een paar weken geleden, er met een bink van een vent vandoor is gegaan. Praat verder met de Kapitein via alle gespreksopties. De Kapitein geeft Manny dan zijn logboek waarin hij heeft genoteerd wanneer Celso's vrouw er met die andere vent vandoor is gegaan. Gebruik de overige gespreksopties en sluit dan af. 

Ga  terug naar Celso in de Snackbar. Pak het Logboek van de Kapitein uit inventory en geef het boek aan Celso.....en............

Filmpje: Celso leest dat zijn vrouw hier al was maar dat ze er met een andere vent vandoor is gegaan.....
Celso vertrekt om achter zijn vrouw aan te gaan en Manny neemt zijn baantje over en.........wel.....er gaat 1 jaar voorbij....

1 jaar later

Calavara Café

Manny heeft het afgelopen jaar zeer goed geboerd....hij is eigenaar en uitbater geworden van de Snackbar en heeft het omgetoverd in het Calavara Café annex casino
Lupe, Manny's receptioniste, steekt haar hoofd buiten en gilt dat er iemand is die met Manny wil spreken......

Manny staat op de buitenomloop van de casinotoren. Er loopt iemand het casino uit maar Manny merkt het niet op. Ga de toren binnen.

Manny beland in zijn kantoor.....Ga een scherm naar links...Je ziet dan Manny's bureau. 

Aan de muur, tussen de sofa en het kamerscherm, staat een tafel.....Er liggen een paar brieven van Salvador op de tafel......Bekijk de tafel via het oog in het Actiemenu en......Manny raapt de brieven op en we horen de stem van Salvador die een stukje uit 1 van de brieven voorleest........ Verlaat,via de poort achter het kamerscherm, het kantoor en klik dan op de geopende gele deur en......Manny daalt de trap af en beland beneden in de Vestibule. 

De rode deuren zijn de buitendeuren van het casino.....Het "raam" is de garderobe, waar Lupe de scepter over zwaait....Je ziet de groene "veer" van Lupe boven de toonbank uitsteken. Open het Actiemenu op Lupe's veer en klik dan het Praat Ikoon om met Lupe te praten......

Lupe heeft een nieuw opbergsysteem voor de jassen van de klanten bedacht en daar wil ze graag met Manny over praten.....Je gespreksopties verschijnen......Manny heeft helemaal geen trek om Lupe te praten over haar nieuw systeem. Manny hoopt nog steeds dat Mercedes Colomar hier zal opduiken. Dus vraag Lupe "Think she'll come in tonight?" en ga dan gewoon verder met alle andere opties.....Uiteindelijk vertelt Lupe dan ook over haar nieuwe systeem, maar Manny luistert niet echt.  Vanzelf is het gesprek dan afgelopen. Verlaat het casino via de rode deuren en, buiten, loop je door naar de onderste patio en......

Filmpje: Manny meent Mercedes te zien en hij loopt naar de schim toe......het blijkt echter een raaf te zijn, die op een verrekijker zit........

....de raaf bezorgt Manny bijna een hartverlamming en vliegt dan weg en Manny volgt de raaf via de verrekijker en.....we zien dan de SS Lambada.....en we zien Domino en Meche.....

Domino en Meche gaan aan boord de SS Lambada, maar het lijkt dat Meche niet geheel vrijwillig met Domino meegaat..
...Manny rent naar de haven....De SS Lambada vaart al weg maar Manny weet zich nog net aan de loopplank vast grijpen.....

Echter....Meche wil blijkbaar niet "gered" worden want ze smijt een fles naar Manny die hierdoor de zee weer inpleurt en weer gered wordt door de Kapitein...

..inmiddels is de schuit met aanboord Domino en Meche verdwenen..... We zijn bij Kapitein Velasco

Steiger:

Aan de steiger ligt het vrachtschip de S.S Limbo afgemeerd. Kapitein Velasco heeft Manny verteld dat de S.S Limbo morgen zal uitvaren. Praat met Kapitein Velasco en gebruik alle opties.

Velasco verteld dat de Limbo een vrachtschip is en dat iedereen aan boord hard zal moeten werken en dat er geen plaats is voor passagiers op de schuit. Glottis zou kunnen aanmonsteren als matroos voor de machinekamer, maar dan moet Glottis wel zijn eigen gereedschap meebrengen. Voor Manny is er echter geen plaats op de Limbo. Maar Velasco bied Manny toch nog hoop want Naranja, 1 van de bemanningsleden van de Limbo, is nog niet gearriveerd. Naranja zwaait de scepter over de kombuis van de Limbo. Manny zou Naranja's plaats in kunnen nemen mits Naranja niet opduikt en Manny een vakbondskaart van de matrozen vakbond heeft.

Ok.....Om te kunnen aanmonsteren aan boord de S.S Limbo moet Manny dus een aantal dingen voor elkaar krijgen. Er moet gereedschap voor Glottis worden gezocht, die Naranja mag niet opduiken en Manny moet een vakbondskaart van de Bond van Zeevaarders zien te bemachtigen. Ga een scherm naar links...............Manny beland op het Plein. 

Vanaf het plein gaan er 4 paden. Nummer de 4 paden, van links naar rechts, A, B, C, D. Pad A gaat naar de Dokken, pad B gaat naar de Blue Casket, Pad C gaat naar de S.S Limbo en Velasco en Pad D gaat naar de Treinloods. Neem nu pad B, naar de Blue Casket nachtclub

Blue Casket Nachtclub:

De Blue Casket bestaat uit een linker toren, een midden deel en een rechter toren. De ingang van de Blue Casket is in het midden deel. Onderin de linker toren is een lift om terug te keren naar boven op de klif en naar Manny's Calavara Café. Ga de Blue Casket binnen. Alle tafeltjes zijn bezet....Je kunt proberen om met alle gasten te praten, maar je moet praten met de 3 katten  die aan de onderste tafel in de rechter rij zitten....

Er ligt een rood boek op dat tafeltje dat je eerst kunt bekijken.....de titel van dat boek is "Labor Organisation en Revolt .....Made Easy"..... Open het Actiemenu op de linker kat en klik dan het praat ikoon en.......De katten zijn "ondergronds" en ze vertrouwen Manny niet dus ze willen niet met Manny praten. Pak de Brieven van Salvador uit inventory en toon ze aan de linker kat en.......

.....Manny maakt zich bekent als lid van Salvador's ondergrondse en de mannen zijn onder de indruk en vertrouwen hem nu. Open het Actiemenu op het rode boek en pak het rode boek dan via het grijphandje......Manny vraagt of ie het boek mag pakken en dat mag........

Berg het boek op in inventory. Verlaat de Blue Casket en ga dan nog een scherm omlaag. 
Je ziet dan de gehele gevel van de Blue Casket weer. Klik de rechtsafpijl om terug op het plein te belanden en neem dan nu pad A en.....

Manny beland bij de:

Dokken:

Voor de grote loods staan 3 Zeebijen zich te warmen bij een vuurton. Loop door naar de 3 Zeebijen. De Zeebijen zijn de harde havenwerkers en ze zijn momenteel bezig een nieuwe schuit in elkaar te flansen......Ga praten met de 3 Zeebijen.....Manny praat met Zeebij Terry.....

Terry en de 2 andere bijen zijn  werkloos......Ze zijn wel lid van de vakbond maar die bond is totaal corrupt. Om weer werk te krijgen moeten de bijen extra betalen aan de vakbond maar dat weigeren ze, dus zijn ze werkloos. Vraag Terry alles wat je maar kunt vragen....Manny roept Terry op om tegen de vakbond in opstand te komen, maar Terry weet niet goed hoe hij dat moet doen.....Terry weet de juiste woorden niet om zijn kameraden tot een staking op te roepen......

Als het gesprek dan weer ten einde is gekomen pak je het rode Boek uit inventory en geef je het boek aan Terry en.....

Terry doet inspiratie op uit het boek en roept op tot een Algemene Staking van alle Zeebijen en.....Helaas voor Terry wordt ie dan gearresteerd door de corrupte politiechef Bogen, als Communistische Oproerkraaier. Terry gilt dat Manny een advocaat moet regelen om hem uit de cel te krijgen

Ga terug naar het plein en dan terug naar de Blue Casket...Ga nu niet de Blue Casket weer binnen maar klik nu op de lift, onderin de linker toren en.........
Manny stapt in de lift en die brengt hem boven de Blue Casket. 

Vanzelf stapt Manny uit de lift.  Voor de lift gaat een omlaag trap naar de Brug en links naast de lift is de trap omhoog naar Manny's Café. Neem dus de omhoog trap en.....volg dan de pijlen naar Manny's "Calavara's Café"... Ga Manny's café weer binnen.

Calavara Café:

We zijn terug in de vestibule. Loop een scherm omlaag . In de beneden zaal zit Glottis achter de piano. Daal de trap af naar beneden

Loop door naar de bar en ga dan door de deuropening rechts van de bar. We belanden in de casinozaal. 

Er wordt druk gegokt aan de diverse roulettetafels. De corrupte politiechef Bogen, die Terry heeft gearresteerd, speelt aan de rechter roulette. Aan de middelste tafel zit Charlie.....Ga praten met Charlie....Praat met Charlie via alle gespreksopties die je krijgt. 

Charlie heeft een barschuld aan Manny en daarom confisqueert Manny de Ticket Printer van Charlie....Met de Ticket Printer heeft Charlie valse wedtickets gedrukt en verkocht. Vraag verder wat Charlie zoal nog meer kan vervalsen en vraag hem dan of ie ook een vakbondskaart kan vervalsen......

Charlie kan een vakbondskaart vervalsen voor Manny maar hij wil dat alleen doen als Manny voor hem zijn koffer met geld terug steelt. Charlie heeft een bom duiten verloren aan Maximino, in de High Roller Lounge. De koffer van Charlie is opgeborgen in de safe en die safe bevindt zich in de wijnkelder van de High Roller. Charlie geeft Manny dan een VIP-pass voor de High Roller Lounche.

Het gesprek is dan afgelopen. Ga terug naar de bar. Achter de bartoog staat een fles "Marillo de Oro" likeur. 
Pak de Fles Marillo de Oro likeur en berg de fles op in inventory. 

Ga terug naar rechts, naar Glottis. Toon aan Glottis de VIP-pass, die je zojuist van Charlie hebt verkregen en....

.....Glottis rent weg omdat ie een "probleem" heeft....Het probleem van Glottis is de reden dat hij ver weg blijft van de High Roller Lounche maar hij is nu toch verdwenen naar de High Roller Lounche. Ga terug naar boven, via de trap en dan naar buiten en ga terug naar de lift, boven de Blue Casket. 

Ga niet met de lift naar beneden maar klik nu de omlaagpijl op de omlaagtrap, voor de lift.....Je beland op het volgende scherm en ziet de:

Brug:

Via de poort gaat het naar de brug en via de brug gaat het naar de High Roller Lounche. Onder de brug is het Mortuarium en linksboven is de Gevangenis waar Zeebij Terry nu in de cel zit opgesloten. Dubbelklik de linksafpijl op de deuren van het Mortuarium om daar nu even naar binnen te gaan.

Mortuarium:

In het Mortuarium is lijkschouwer Membrillo bezig 2 lijken, die "Gesprout" zijn, te onderzoeken.

Loop het trapje op naar Membrillo en ga dan met hem praten. Membrillo zoekt in de bloemen van de 2 lijken naar de naamplaatjes maar hij kan die niet vinden.

Praat nog wat verder met Membrillo en verlaat dan het Mortuarium weer. Tijd om een bezoekje te brengen aan High Rollers Lounge. Als Manny weer buiten het Mortuarium staat dan dubbelklik je de omhoogpijl in de poort en......Manny rent dan naar de Poort.....Klik de rechtsafpijl in de poort en......

.......We belanden op de Brug. Volg de brug dus naar rechts......Halverwege de brug zien we dat er een enorme Zeppelin in de lucht hangt.....

Loop door en we bereiken dan de ingang van de:

 High Roller Lounche

Via de trappen kun je omhoog naar het Security Office, maar doe dit nu nog niet. Ga verder naar rechts en Manny beland in de hal van de High Roller Lounche. Er is een Katrace aan de gang en Manny loopt vanzelf door om even naar de Katrace te gaan kijken. Als je weer controle hebt dan loop je naar links. Je ziet dan het Ticketoffice....de ingang van de High Roller Lounge is links naast het Ticketoffice., dus neem die ingang en loop dan verder door de gang en........

........Manny beland dan, via de lift, in de hal van de High Roller Lounge. In het midden zie je de keuken. Een scherm naar rechts is de grote zaal waar ook het kantoor van Max, de eigenaar van de High Roller nachtclub, is. Links van de keuken kun je ook doorlopen naar de zaal en daar is ook de EXIT terug naar boven. 

Op het balkon, boven de keuken, zit Glottis zich vol te gieten met wijn Ga de Keuken in.......filmpje........

Een stoere bonkige vent heeft een vol wijnvat afgeleverd en neemt het lege vat mee terug naar de wijnkelder.

Linksonder ligt een Turkey Blaster op het tafeltje. Loop naar het tafeltje en pak dan de Turkey Blaster, via het grijphandje van het Actiemenu

Bij het enorme wijnvat staat een diepe voorraadkast. Loop even wat rond in de keuken, of bekijk wat dingen......Selecteer in inventory vast de Zeis......op een gegeven moment komt dan Ober binnen. De Ober is een vervelende dweil en praat met een Frans accent. De Ober verteld Manny dat gasten niet in de keuken mogen komen. De Ober gaat dan de diepe voorraadkast in. 

Snel.....zodra de ober helemaal de kast in is gestapt open je het Actiemenu op de kastdeuren en klik je het Actie-ikoon.....Manny doet dan de kastdeuren dicht.....Snel......Pak je Zeis uit inventory en open weer het Actiemenu op de kast en klik weer het Actie-ikoon en......

Manny steekt zijn zeis tussen de hendels van de kastdeuren......De vervelende Ober zit nu opgesloten in de kast en zal Manny niet meer voor de voeten lopen

Manny verlaat dan vanzelf de keuken en............. filmpje......

De Ober gilt en gilt dat ie de kast uit wil.....Obertje heeft last van claustrofobie en hij valt bewusteloos.........We zien dan Glottis, die om verse wijn brult.....De ober kan natuurlijk niet komen, want die ligt bewusteloos in de kast. Glottis besluit om dan zelf maar zijn wijn te gaan halen en hij daalt af naar de keuken en zuipt in 1 teug het enorme wijnvat leeg en hij zet het lege vat terug in de hoek

Glottis verdwijnt terug naar het balkon en Manny loopt de keuken weer in. Ga meteen de keuken weer uit en ga nu een scherm naar rechts en......Manny beland in de grote Katzaal van de nachtclub. Links van het enorme gouden Katbeeld is het kantoor van Max. Bij de pilaren, rechts van het Katbeeld, is de Exit om terug te keren naar de hal.

Ga naar het kantoor van Max. Klik op Max en ga met hem praten

Praat met Max over alle onderwerpen die je krijgt. Word het gesprek abrupt beëindigt dan klik je weer op Max om verder te kunnen praten. Zorg ere voor dat Max nu verteld dat hij een vriendin heeft en volg deze opties dan verder. We ervaren dat Max nu officieel verloofd is met Olivia, de zangeres/eigenaresse van de Blue Casket. Heb je alles besproken met Max dan verlaat je zijn kantoor en keer je terug naar de hal

Ok......we moeten nu terug naar de Blue Casket om ken is te maken met Lola, Olivia en advocaat Nick. Dus duik in de hal, links van de keuken, de lift terug in en loop terug door het gangetje. Verlaat dan de High Roller naar de Brug en loop terug over de brug naar de andere kant. Ga door de brugpoort naar de trap die naar de Lift leid. Beklim de trap en stap in de lift en.....de lift neemt Manny terug omlaag naar de Blue Casket

Blue Casket

Ga de Blue Casket weer binnen en loop een scherm verder omlaag. Bij de keukendeur ontmoeten we dan Lola, het dienstertje van de High Roller Lounge

Praat met Lola. Lola is verliefd op haar baas Max en ze is jaloers op Olivia. Lola wil een foto nemen van Nick en Olivia, in innige omhelzing, om aan Max te bewijzen dat Olivia hem bedriegt met Nick. Nick en Olivia komen dan uit Olivia's kantoor en ze hebben een innige omhelzing en Lola neemt haar foto

Lola smeert hem en Nick ook. Ga praten met Olivia en gebruik ook hier weer alle opties. 

Als je Olivia vraagt of ze een gedichtje wil voordragen dan loopt ze even weg, om op het podium in de zaal wat dichterlijke zinnen te gaan staan uitkramen. 

Olivia komt dan weer terug en je kunt dan verder met haar praten. 
Als het gesprek teneinde is gekomen verlaat je de Blue Casket en ga je de hele route, via de lift en de brug, terug naar de:

High Roller Lounge:

Zorg dat je weer terecht komt in de zaal. Nick zit hier nu aan een tafeltje. Ga praten met Nick........Voordat de gespreksopties verschijnen haalt Nick een sigaret uit zijn sigarettenkoker en hierbij valt er een sleuteltje uit de koker. Nick raapt het sleuteltje op en stopt het terug in zijn sigarettenkoker, die hij vervolgens terug op het tafeltje legt.

De gespreksopties verschijnen dan. Zeg Nick dat je een advocaat nodig hebt voor Terry. 

Nick wil dan weten wat voor een advocaat je wilt....Zeg een paar keer dat je de beste advocaat wilt en zeg uiteindelijk dat Nick de beste advocaat is. Nick weigert en het gesprek is afgelopen. Klik gelijk weer op Nick en ga verder met hem praten en zeg hem dat je wel eens zijn avontuurtje van daarstraks zou kunnen vertellen aan Max. 

Nick gaat weg om met Max te gaan praten maar hij laat zijn sigarettenkoker achter op het tafeltje. Pak de Sigarettenkoker

Manny krijgt de sigarettenkoker niet open, dus hij kan het sleuteltje er niet uitpakken. Verlaat de High Roller Lounge en buiten op de brug ga je via de trappen omhoog naar het Security office.

Security office:

Carla, de Security officier zit achter haar bureau. Voor het bureau is een metaaldetectorpoort en naast Carla zit een Bomkluis in de vloer. Als je wilt kun je eerst uitgebreid met Carla praten, die naar blijkt tamelijk geil is op Manny. Als je bent uitgepraat dan haal je Nick's Sigarettenkoker uit inventory en toon je de koker aan Carla.....Zeg dat je de Sigarettenkoker zojuist onder Carla's bureau hebt gevonden

Beantwoord Carla's volgende vraag met "Yes" en..........

.....Carla denkt dat de sigarettenkoker een bom is en ze stopt het ding in de bomkluis en laat de koker ontploffen. Tussen de restanten van de koker vindt Manny dan het Sleuteltje.

 Vanzelf is Manny dan terug de trappen afgedaald. Ga meteen weer terug naar Carla in haar Security office en loop nu door het Metaaldetectorpoortje en......

Het poortje piept en Carla is genoodzaakt om Manny nu te fouilleren met haar handmetaaldetector en dat gebeurt dan ook.

Dit moeten we nog een keer doen maar nu op een iets andere manier. Pak de  Fles Marillo de Oro likeur uit inventory en als Manny de fles in de hand heeft klik je, rechtsonder, op het Actie-ikoon en........

 Manny neemt een paar fikse teugen van de likeur.....Loop nu weer door het metaaldetectorpoortje en......

Carla fouilleert Manny weer met haar handdetector en ze neemt hem dan mee naar het hok achter haar bureau. Een gezellig onderonsje met Carla volgt en Carla blijft maar doorbabbelen. Stiekem hoopt Carla dat Manny haar zal "bespringen". Daar heeft Manny echter geen zin in en er verschijnen gespreksoptie....Gebruik de 1e optie over de Metaaldetector, en als je die mist dan gebruik je de volgende, en.......

Carla wordt boos en smijt het apparaat door het raam en we zien dat de metaaldetector ergens terecht komt. 

High Roller Lounge

Verlaat het Security office weer en ga de High Roller Lounge weer binnen. Daal nu, in de aankomsthal, de trap in het midden af en ga dan een scherm naar rechts....
Als je Manny rechtdoor laat lopen dan komt ie bij de Katrace en daar wil ie niet zijn, dus ga naar rechts

Manny beland in een grote hal waar een enorme Kat staat opgesteld in een vitrine. Ga door de deur in de rechter muur. We belanden in de Kattenshit opvangplaats.

Tja.....al die racekatten produceren een bende shit en dat shit komt hier terecht. Er hangt een kort loopbrugje over de shitbak en er staan stapels enorme blikken kattenvoer. O
p het voorste ronde blik kattenvoer ligt een Blikopener. Pak de Blikopener en berg het ding op in inventory

Verlaat deze ruimte en keer terug naar boven en ga de High Roller weer binnen, via de ingang en het gangetje naast het Ticketoffice. Ga de Keuken weer in. In de hoek, naast de voorraadkast waar nog steeds de Ober in opgesloten zit, staat dus het grote wijnvat dat door Glottis is leeg gezopen. Klim de ladder op. 

Als Manny bovenop de ladder staat pak je de Blikopener uit inventory en dan open je het Actiemenu op het wijnvat en klik je het Actie-ikoon en......

Manny snijdt met de blikopener de bovenkant van het wijnvat open. Open weer het Actie-ikoon op het wijnvat en klik dan weer het Actie-ikoon en......Manny kruipt het vat in en doet de "deksel" er weer op en......

Filmpje: Glottis heeft weer trek in wijn maar de Ober komt nog steeds niet opdagen. Dus Glottis gaat zelf weer naar de keuken en merkt dat er nog geen nieuw vol wijnvat is bezorgt. 

Glottis bevrijd de Ober en gilt dat de Ober een nieuw vers wijnvat moet laten komen. Glottis verdwijnt maar haakt Manny's zeis op het wijnvat. Terwijl de Ober om de wijnbezorger gilt weet Manny, ongezien, zijn zeis te grijpen en.....we belanden dan eindelijk in de:

Wijnkelder: 
De Vorkheftruck puzzel:

Je bent nu eindelijk in de wijnkelder geraakt, maar er is geen een koffer te zien. 
Er staat wel een mooie gele Vorkheftruck en de liftdeuren zijn dicht. Open het Actiemenu op de verkortheftruck en klik dan het Actie-ikoon en...........

.....Manny kruipt op de heftruck................Op de liftdeur krijg je de omhoogpijl, dus klik de omhoogpijl en......Manny rijd met de vorkheftruck de lift in

Rij de heftruck in de lift zo ver mogelijk door. Rechtsonder in je scherm staat de EXIT knop om van de heftruck te stappen.Afstapknop.

 Klik de Afstapknop om Manny van de heftruck te laten stappen.  Ok.....het gaat nu moeilijk worden.....De lift heeft een hekdeur en die hekdeur zal omlaag zakken zodra je de lift in beweging zet. Onderaan de hekdeur zitten 2 openingen en in die openingen past de vork van de heftruck.  Je moet de vorkheftruck nu omdraaien, zodat het ding met de vork naar de hekdeur gericht staat en je moet de truck dan voor de linker opening van de hekdeur zetten. Je kunt in de lift het beste de vorkheftruck bewegen met je pijltjestoetsen want klikken met je muis gaat te grof en dan krijg je de heftruck nooit op de goede plek gezet. Je moet dit wel doen terwijl de lift omhoog en/of omlaag gaat.

Maar laten we eerst maar even kijken wat nu precies de bedoeling is. Klik de EXIT knop om Manny van de Heftruck te laten stappen.  Aan de rechter wand van de lift steekt de liftknop. Open het Actiemenu op de liftknop en klik dan weer het Actie-ikoon en.........

.....De lift zet zich in beweging, de hekdeur gaat dicht en we gaan omhoog naar de keuken...
LET GOED OP terwijl de lift omhoog gaat want halverwege passeert de lift de GEHEIME ETAGE maar de lift stopt er niet.........

........De lift bereikt dan de keuken. GA NIET UIT DE LIFT...BLIJF IN DE LIFT. Het is dus de bedoeling dat je de lift laat stappen voor de Geheime Etage en daar heb je de Heftruck bij nodig. Het volgende moet je doen terwijl de lift omhoog/omlaag beweegt tussen de keuken en de wijnkelder, dus terwijl de lift in beweging is. Het maakt niet uit of de lift nu beneden, bij de wijnkelderdeur, of boven bij de keukendeur is. Je zult een paar keer op en neer moeten gaan met de lift eer je het precies goed voor elkaar hebt gekregen. Ik zeg je nogmaals dat je de vorkheftruck beter met je pijl-toetsen van je toetsenbord kunt besturen dan met je muis.....als met je muis klikt, naast de heftruck, dan gaat het veel te grof en krijg je de heftruck nooit op de goede plek gezet.

Open weer het Actiemenu op de liftknop en klik dan weer het Actie-ikoon om de lift weer in beweging te zetten. Open dan snel het Actiemenu op de stoel van de heftruck en dan weer het Actie-ikoon om Manny weer op de heftruck te zetten. Draai nu als eerste de heftruck om, zodat het ding met de vork naar de hekdeur van de lift gericht staat

Blijf op de heftruck, behalve als de lift nu weer bij de wijnkelder of de keuken is gekomen. Stap dan van de hefdruk en druk weer op de liftknop en stap snel weer op de heftruck. Gebruik nu de pijltjestoetsen om de hefdruk vlak voor de linker opening in de hekdeur te manoeuvreren.....aldus....

Gebruik de omhoogpijl van je toetsenbord om vooruit te rijden tot de vork van de heftruck nog net niet in de linker opening van de hekdeur steekt....
.....Is de lift al weer gestopt bij de wijnkelder of de keuken dan stap je snel af en druk je weer op de liftknop en ga je snel weer op de heftruck staan......

Wacht geduldig tot je de Geheime Etage ziet verschijnen en....
......druk dan snel je Omhoogpijltje in om de vork van de heftruck in de linker opening van de hekdeur te rammen en.......

........de heftruck blokkeert nu de lift en de lift hangt nu nog net bij de Geheime Etage. Klik de EXIT knop om van de heftruck te stappen en loop om de heftruck heen naar de linker zijde van de heftruck. Aan de linker zijde van de heftruck steekt de hendel om de vork omhoog/omlaag te bewegen. Open het Actiemenu op die Vorkhendel en klik dan het Actie-ikoon en........

........de omhoog gaande vork van de heftruck tilt de hekdeur omhoog en hierdoor zakt ook de lift een stukje zodat Manny nu de Geheime Etage op kan lopen. Loop terug naar de rechter kant van de heftruck en stap er de lift uit en loop verder door de gang en.........

...........Manny beland in een kamertje en vindt er de Koffer van Charlie.....maar er zit geen geld in de koffer.......
......de koffer zit vol met tickets voor de "Number 9 Train"....en Manny "ruikt een rat"........

Manny neemt de koffer mee en verlaat de High Roller maar.....in de gang wordt Manny opgewacht door Charlie. Charlie bedreigt Manny met een pistool en neemt de koffer in beslag maar hij is wel zo netjes om Manny de beloofde Vakbondskaart te geven.

Loop de gang verder uit naar de hal waar het Ticketkantoor is. Manny wil die Metaaldetector, die Clara het raam uit heeft gesmeten, hebben. Daal in de hal dus de trap af en ga gelijk weer een scherm naar rechts.

We zijn terug bij de enorme kat in de vitrine. Ga hier weer, rechts, door de deur. We zijn terug bij de bak met Kattenshit. Loop de loopbrug op en pak dan de Zeis uit inventory. Open het Actiemenu in de bak, voor de loopbrug, en klik het Actie-ikoon en.......

......Manny vist met de zeis de metaaldetector uit de shitbak en raapt het ding op. Berg de detector op in inventory

Het einde voor Lola:

Ok.......Manny heeft nu een vakbondskaart. We moeten echter nog die Naranja uitschakelen, gereedschap voor Glottis bemachtigen en die Nick zo ver krijgen dat ie als advocaat voor Terry wil optreden. Om Nick zo ver te krijgen heeft Manny die foto nodig die Lola geschoten heeft van de innige omhelzing tussen Nick en Olivia.

Ga terug naar boven en ga nu de hele route terug naar de Blue Casket.....dus over de brug, dan omhoog naar de Lift en met de lift omlaag naar de:

Blue Casket

Ga deze tent weer binnen en loop dan weer een scherm omlaag en ga dan via de keukendeuren de keuken binnen

De ober van de Blue Casket is bij de kraan bezit een cocktail te brouwen met het smerige, en dodelijke, water. Wacht  geduldig tot de ober klaar is en de keuken heeft verlaten. Pak dan de Turkey Blaster uit inventory en vul de Turkey Blaster met het smerige goedje dat in de wasbak drijft.....

Berg de nu gevulde Turkey Blaster terug op in inventory en verlaat de keuken en de Blue Casket.....in de zaal zie je dat een klant sterft aan de cocktail die de ober zojuist in de keuken gebrouwen heeft.  Terug buiten ga je naar het Plein en neem je Pad A om weer te belanden in de Dokken bij de zeebijen

Loop verder door naar rechts en dan door naar de Vuurtoren

Loop helemaal naar de vuurtoren en maak dan de vuurtorendeur open met het Sleuteltje dat uit de sigarettenkoker van Nick is gekomen. 
Als de deur open is loop je gewoon de vuurtoren binnen en........filmpje:

We zien het Einde van Lola.....Lola is waarschijnlijk "Gesprout" door Nick uit wraak voor de foto die ze genomen heeft.

Als de arme Lola is opgelost blijft er een Kaartje achter....Op het kaartje staat een tong en er staat "Lengua #22 op gedrukt.

Manny raapt vanzelf de tongfoto op en verlaat de vuurtoren.

Calavara Café:

Loop terug naar het plein en dan, via Pad B, naar de Blue Casket. Ga niet de Blue Casket binnen maar duik er in de lift en volg dan de route terug naar je eigen Calavara Café. Ga naar binnen en je bent terug in de vestibule hal waar Lupe de scepter zwaait over de garderobe. Pak het Tongkaartje uit inventory en geef het aan Lupe en.....

Lupe verschijnt en is verrukt want het tongkaartje is van haar nieuwe opbergsysteem en ze zoekt dan jas 22 op en geeft het jasje aan Manny.....het is een heel klein jasje. Terwijl Manny het jasje in de hand heeft klik je op het Actie-ikoon, dat rechtsonder boven het Inventory-ikoon staat, en..........Manny doorzoekt het jasje en haalt er een papiertje uit.....op het paspiertje staat "No. 36-The Rusty Anchor" geschreven en het geschreven door Lola.

"No. 36-The Rusty Anchor" verwijst Manny naar de Tatooshop van Toto, dus daar moet ie nu naar toe. Verlaat het café en volg de route terug naar de Lift en daal met de lift weer omlaag naar de Blue Casket. Bij de Blue Casket ga je door naar het Plein en op het Plein neem je het Pad D, het rechtsonder pad

Ga dan naar rechts en loop door.......Manny blijft even staan om de Katracetrack van Max te bewonder. 
Rechtsonder zie je het begin van een trap.....klik de omlaagpijl op de trap.....

Manny loopt door naar de trap. Loop de trap af en.......we belanden op een landtong en hier vinden we de tattooshop van Toto

Toto's Tattooshop 

Klik de omlaagpijl, bovenop de ronde toren en.......Manny kruipt naar binnen. Binnen is Toto bezig een tatoeage te zetten op matroos Naranja. Naranja neemt om de paar seconden een ferme slok uit de groene fles, die hij binnen handbereik op de kast heeft gezet.

Als je probeert om Naranja's fles te pakken, of er iets probeert in te spuiten, dan merkt Naranja dat onmiddellijk. Je kunt pas iets doen met de fles als Naranja eventjes de andere kant opkijkt en daarvoor moet je hem een reden geven. Loop naar links van Toto. Je ziet dan de ijskast. Open de deur van de ijskast en trek dan het onderste compartiment uit, via het Actie-ikoon van het Actie-menu en.......

......Naranja en Toto kijken dan naar de ijskast en de groene fles is even "onbewaakt".....Snel......loop terug naar de groene fles en......
........Pak de gevulde
Turkey Blaster uit inventory en open het Actiemenu op Naranja's groene fles en klik het Actie-ikoon en

Manny spuit het smerige water uit de Turkey Blaster in Naranja's fles en.......Naranja neemt weer een slok uit de fles en valt prompt bewusteloos.........Toto en Manny leggen Naranja op bed bij de ijskast en Toto belt Kapitein Velasco op om hem te vertellen dat zijn matroos stomdronken is.  Open het Actiemenu op Naranja en klik dan het Actie-ikoon, of het Grijphandje, en.......Manny vindt het Naamplaatje van Naranja 

Berg het naamplaatje op in inventory en loop terug naar de kast. Toto hangt nog aan de telefoon........als Toto nu staat te slapen dan moet je hem wakker maken door hem aan te spreken via het praatikoon van het Actiemenu. Pak het "No. 36-The Rusty Anchor" papiertje uit inventory en toon het aan Toto en......

........Toto zoekt in zijn tatoeage boek en vindt een foto, die hij voor Lola in bewaring heeft genomen. 

Manny krijgt de foto maar het is niet de foto met Nick en Olivia erop. Het is een foto van een Katrace.....
Bekijk deze foto in inventory.......Het is de 6e Katrace, maar op welke dag en in welke week?

Mortuarium: Verklaar Naranja "Gesprout":

Verlaat de tattooshop, via de ladder, en keer terug, via het plein, naar de lift van de Blue Casket. Ga met de Blue Casket lift weer omhoog en neem dan de omlaagtrap naar de Brug. Ga het Mortuarium weer binnen en loop het podium op.  Membrillo heeft dus 2 "Sprouts" waarvan hij de identiteit niet kan vaststellen omdat ie de naamplaatsjes niet kan vinden. Geef dus de Metaaldetector aan Membrillo en.......

...Terwijl Membrillo met de metaaldetector een van de lijken doorzoekt pak je snel Naranja's Naamplaatje uit inventory en gooi het naamplaatje op het andere lijk en............

....Membrillo vindt dan Naranja's naamplaatje op het lijk en hij meld Velasco dat zijn matroos Naranja "Gesprout" is......Naranja is nu officieel dood verklaart. Ok......Manny heeft nog steeds de foto van Lola nodig. Verlaat het mortuarium en ga over de brug weer terug naar de hal van de High Roller en de Katrace,

High Roller hal....print een vals Katrace Ticket.

Ga, via de trap in het midden van de hal, weer omlaag en dan weer naar rechts, naar de enorme opgezette kat in de vitrine. 
Er steekt een tekstplaatje aan de vitrine.....lees wat er op het tekstplaatje geschreven staat.

Je leest dat de kat zijn einde heeft gevonden in de 2e week van het race seizoen.  
Keer terug naar boven. In de hal zijn 2 ticket loketten....rechts en links.....Ga naar het rechter ticket loket.....

Open het Actiemenu in het loket en klik dan het Praat-ikoon en......de rechter ticket man verschijnt en zegt dat er alleen op Woensdag (Thuersday) de speciale Kathoed wordt verkocht.  Ok....je hebt nu alle informatie die je nodig hebt om een vals ticket voor de katrace te maken met de Ticketprinter van Charlie.....want.......Het plakkaat op de katvitrine heeft je geleerd dat het om de 2e week gaat, de foto van de katrace toont de 6e race en de rechter ticket man heeft je zojuist verteld dat die prijskat alleen op Thuersday, Woensdag, mee deed.

Blijf voor het rechter ticket loket staan en pak de Ticketprinter uit inventory...
...open NIET het Actiemenu in het loket maar klik nu het Actie-ikoon dat rechtsonder weer verschijnt en.........

...Je krijgt de Ticketprinter close in je scherm.....er zijn 3 "venstertjes" waar je de juiste waarde op in moet vullen via de pijltjes onder de venstertjes. Boven het middelste venstertje staat de Printknop. Vul in het linker venster 02 in, in het middelste venstertje zet je TUE en in het rechter venstertje vul je 06 in......week 2, Thuersday, Race 6

Heb je de juiste waarde staan in de 3 venstertjes dan klik je de Printknop en.......de printer print het wedticket uit.....Hou het ticket in de hand en loop naar de andere kant, naar het linker ticket loket. Open het Actiemenu in het loket en klik dan het Actie-ikoon en......de linker ticket man verschijnt

......Manny geeft het ticket aan de linker ticket man en ontvangt zijn prijs en......eindelijk.....het is de foto die Lola heeft geschoten van Nick en Olivia......

NB: Als je het ticket aan de rechter ticket man geeft dan wordt je ticket altijd geweigerd want de rechter ticket man ziet dan dat het een vervalsing is.

Ok.....ga de High Roller weer binnen en loop door naar de zaal en.......Nick zit hier weer aan zijn tafel. Toon Lola's foto aan Nick en..................

........Nick weet wat goed voor hem is en hij gaat met Manny mee naar de cel en Zeebij Terry komt vrij en gaat meteen weg om een staking te organiseren....
...Manny neemt dan wraak voor de moord op Lola....maar Nick is er niet van onder de indruk

Je bent dus bij de Brug, dus ga naar de Lift, boven de Blue Casket, en daal met de lift weer omlaag en loop door naar het Plein. Neem op hert Plein pad A weer........In de verte zie je dan dat de Zeebijen in staking zijn.....Loop niet door naar de bijen......Voor de loods hebben de bijen hun gereedschappen neergelegd......Bekijk de Gereedschappen......

Manny heeft geen trek om met de zware Tools te gaan sjouwen....hij laat ze hier liggen...Glottis mag ze ophalen als we vertrekken....
............Nu moet Manny Glottis nog weg krijgen uit de High Roller Lounge. Ga helemaal terug naar Café Calavara..........

Café Calavara:

Ga via de trap naar boven, naar Manny's kantoor

In Manny's bureau steekt een groen vlak en daarop ligt een pen........

.........Open het Actiemenu op de pen en klik dan het Actie-ikoon en.....Het groene draait om en er komt een geheim paneel tevoorschijn. 
Met dit paneel kan Manny de 3 Roulettetafels beïnvloeden

Rechtsboven heeft Manny zijn knokige vinger boven de Magneetknop hangen. Linksonder zie je 3 rode lampjes bij de 3 roulettetafels ikonen. Rechtsonder zie je het Magneetsymbool waar "Operate" bij staat. Noem de 3 rode lampjes A, B, C.......Politiechef Bogen speelt aan tafel A...de 3 tafels zijn nooit tegelijk actief.....steeds is er maar 1 roulette actief en van die tafel brand dan het rode lampje. Wacht dus geduldig tot lampje A helder rood brand en klik dan snel op Operate en...

....Manny drukt dan op de Magneetknop om de tafel van Bogen te manipuleren en.......wel....kijk maar naar de Eindfilm van Jaar 2.........

Chief Bogen kan absoluut niet tegen zijn verlies en hij voert met zijn mannen een razzia uit om Café Calavara en de High Roller Lounge te sluiten

Glottis wordt de High Roller uitgezet maar Manny vangt hem op en  ze gaan de Tools ophalen en monsteren aan op de S.S Limbo. 
Glottis wordt de machinist terwijl Manny als dekzwabber de reis over de oceaan zal moeten volbrengen

...........Maar.......1 jaar later is Manny echter al de Kapitein van de S.S Limbo.......

We zijn 1 jaar verder en beland in:

Hoofdstuk 3: Jaar 3: The Edge of the World:

Op en onder water 

Er is een jaar verstreken sinds Manny en Glottis met de S.S Limbo de stad Rubacava hebben verlaten. Manny is inmiddels de Kapitein van de schuit en heeft het schip flink opgeknapt en omgedoopt in de S.S Lola. We zijn beland voor de kust van Puerto Zapata en Kapitein Manny staat over het dek te turen als 1 van de matrozen komt waarschuwen dat de douane aan boort zal komen om het schip te doorzoeken

De matroos verdwijnt en............Salvador duikt op in de gedaante van een vogel............

Salvador is gekomen om Manny te waarschuwen....ten eerste gaat het gerucht dat Meche Zapata nooit heeft bereikt.....Meche zou overboord gesprongen zijn bij "The Pearl". Ten 2e waarschuwt Salvador dat de douane boys moordenaars zijn die iedereen aan boord zullen vermoorden, inclusief Manny en Glottis. Salvador vliegt dan weg en je krijgt controle over Manny.

 Ga, achter Manny, naar binnen en.,.....O...........Manny’s crew is dood .....iedereen is Gesprout........... Klim via de ladder omlaag en...........

De "Douane boys" duiken op maar Manny wordt door Glottis gered en we belanden in de machine kamer. 

Machinekamer

De moordenaars plaatsen een bom.....er is enige haast om te ontsnappen. De schuit heeft 2 Ankers....een Linker Anker en een Rechter Anker. Rechts, onder de 2 patrijspoorten, steekt de rode knop waarmee het rechter anker omhoog/omlaag getakeld wordt. Links steekt de rode knop voor het Linker Anker. Links zie je ook 2 Hendels en met die Hendels kunnen de ankers onder het schip doorgehaald worden

Open het Actiemenu op de rechter rode knop en klik dan het Actie-ikoon en........

......Manny drukt de rechter rode knop en hierdoor komt het rechter Anker omhoog en dit anker wordt een stuk omhoog getakeld. Loop naar links en open het Actiemenu op de Hendels en klik dan weer het Actie-ikoon......Manny pakt beide hendels vast en er verschijnen 4 oranje pijlen.......

Klik op de linker oranje pijl en...... het linker wordt onder het schip door naar rechts gesleept

Loop weer naar rechts en klik weer, via het Actiemenu, op de rechter rode knop. Het rechter anker zakt weer naar de bodem en haakt zich vast aan het linker anker. Klik nog een keer de rechter rode knop en.......beide anker worden nu omhoog getakeld en hangen nu voor de rechter patrijspoorten. Kijk nu door de patrijspoorten en..... Je ziet de 2 ankers

Pak de Zeis uit inventory en open dan het Actiemenu op de ankers en klik het Actie-ikoon en......Met zijn zeis trekt Manny de ankers naar zich toe en de ankers haken zich vast in de patrijspoort.....Loop weer naar links en druk nu op de linker rode knop en.........de ankers maken een scheur onder de patrijspoort...

Grijp de 2 Hendels weer vast en klik dan op de bovenste oranje pijl en..........

..............Filmpje......De ankers scheuren het schip in 2 stukken en Manny en Glottis ontsnappen op het voorste deel van de schuit......

.....Manny zoekt op de kaart de X en als we die plek bereikt hebben zinkt de schuit en we belanden onderwater op de bodem van de zee.

Onderwater: The Pearl:

We zijn op de bodem van de zee beland. Manny kan niet verder zonder een lichtje. In de verte, links, zie je een lichtje.......dat lichtje is "The Pearl"  en dat is een duikboot........Klik de omhoogpijl om naar dat lichtje toe te lopen maar........Manny blijft dan na een paar stappen staan want hij verdomd het om verder door het donker te lopen......er is licht nodig...........Van linksonder in je scherm verschijnt dan een wezen......dit is Chepito en hij heeft een lantaarn.....Snel.....Zodra Chepito verschijnt klik je op hem om het Actiemenu op Chepito te openen en dan klik je het Praat-ikoon.......Chepito stopt en je kunt met hem praten........

NB:  was je te traag met klikken op Chepito, om het Actiemenu op hem te openen als hij verschijnt, dan loopt ie door.....Chepito loopt echter een heel rondje.....je zult dan geduldig moeten wachten tot Chepito vanuit de linksonder hoek van je scherm weer opduikt.

Praat met Chepito en gebruik hier alle opties, maar pas op.....als je vraagt of je met hem mee mag lopen dan geraak je van de regen in de drup want dan lopen Manny en Glottis achter Chepito aan terwijl hij steeds hetzelfde rondje loopt......dit is best leuk om een keer mee te maken maar als je niet uitkijkt dan loopt je tot in de Eeuwigheid steeds dit rondje....Als je genoeg gepraat hebt met Chepito dan sluit je het gesprek af en.......Chepito gaat dan zijn ronde wandeling hervatten....,..

SNEL.....voordat Chepito weer verdwijnt moet je hem grijpen.....Open dus snel weer het Actiemenu op Chepito en klik nu het Grijphandje-ikoon en.........

 ........Manny grijpt Chepito in zijn  nek en geeft hem aan Glottis......

NB: Was je weer te traag dan moet je weer wachten tot Chepito zijn rondje weer heeft gelopen en vanuit de linker beneden hoek hier weer opduikt.

Zodra je Chepito gegrepen hebt lopen Manny en Glottis vanzelf verder naar The Pearl

 Filmpje:.....De Pearl blijkt een onderzeeër te zijn en het ding wordt bewoond door een reusachtige inktvis en....
....de inktvis slokt alle drenkelingen op en kruipt de duikboot weer in

We moeten die duikboot op maar dan moet de inktvis wel even afgeleid worden en hiertoe gaan we Chepito op offeren. 
Rechtsboven op de klippen krijg je de omhoogpijl, dus loop naar rechtsboven.......

Uit het "rotsje" steken rode sprieten.......die sprieten waarschuwen de inktvis dat er prooi is.......Loop door naar de andere kant van het "sprietenrotsje" en.....
......Chepito loopt achter Manny aan. Loop verder om de rots met de sprieten heen en...........

 Filmpje.......Chepito komt  te dicht bij de sprieten en word gegrepen door de inktvis. De inktvis is eventjes bezig en Manny en Glottis maken hiervan gebruik om op de duikboot te klimmen 

De inktvis kruipt weer in de duikboot en deze vaart weg naar.....The Edge of the World.....

The Edge of the World:

De Inktvis duikboot heeft Manny en Glottis afgeleverd onder The Edge of the World........Dit is een onderwater fabriek.......Manny gaat alleen verder......Glottis blijft hier achter.......Loop rechtdoor naar de lift deur en ga de lift in en Manny gaat met de lift omhoog en stapt uit en beland op een rode hangbrug.

Links een kamer en rechts een kamer.........De kamer links dient als cel......Loop naar rechts naar het kamertje aan het einde van de hal. 
Manny beland in het secretaresse kantoor. Merk de Asbak en de Emmer op

Loop door naar links en.......Eindelijk......MECHE..... Filmpje

Er volgt een gesprek tussen Manny en Meche en dan verschijnt Domino. Domino heeft Meche ontvoerd om Manny hier te krijgen want hij wil dat Manny de boel hier gaat runnen zodat hij zelf terug naar El Marrow kan gaan. Glottis verschijnt maar wordt door Domino terug naar de zeebodem gezonden.

Domino staal Manny dan bewusteloos en dumpt hem in de Kinderkamer, links van de lift

Manny komt bij en staat op. Er zitten 2 kindertjes opgesloten in de kooi.....Het zijn een jongen en een meisje en ze worden door Domino gedwongen om lampjes te maken. Ga praten met de 2 Little Angelitos in de kooi. De 2 kids hebben hamertjes en Manny heeft zo'n hamertje nodig......

Volg dus de gespreksopties tot je kunt zeggen "I just don't have any of those little, tiny tools, that's al...." en.....
..het jochie smijt dan een Hamertje de kooi uit en dat hamertje ligt dan op de grond.  Raap het Hamertje op en stop het in inventory

Verlaat de kamer en ga terug naar Meche, in haar kantoor. Praat even wat met Meche.......Manny heeft een Sproutgun nodig.......Naast Meche staat de Asbak en Meche tikt steeds de as van haar sigaret in de asbak en dat doet ze zonder naar de asbak te kijken. Open het Actiemenu op de Asbak en klik dan het Actie-ikoon op het moment dat Meche haar as weer van haar sigaret tikt en...........

Manny draait de asbak naar zich toe en Meche tikt haar as van haar sigaret maar de as valt nu niet in de asbak maar komt terecht op de nylonkousen van Meche......Meche trekt haar panty uit en smijt ze in de emmer, die achter Manny staat

Pak de panty uit de emmer en berg het op in inventory............

Ok........Ga terug naar de lift en met de lift naar beneden...Terug op de bodem van de oceaan loop je een scherm naar links en...

We zijn dan bij de dwangarbeiders en onderaan staat Chepito te werken. De Inktvis is dus in dienst van Domino want het is zijn taak om de fabriek van arbeiders te voorzien.....onvrijwillige arbeiders dus.....Loop naar Chepito en praat wat met hem.....volg gewoon de gespreksopties en je komt erachter dat je bij Chepito diverse items kunt krijgen. Sluit het gesprek af als je het vervelend begint te vinden. Pak dan het Hamertje uit inventory en geef het hamertje aan Chepito en in ruil voor hert Hamertje krijgt Manny dan de Boor van Chepito. Pak dan de Panty (Nylonkousen van Meche) uit inventory en geef die ook aan Chepito en Manny krijgt van Chepito dan een Revolver.

Ga terug naar de lift en met de lift terug naar boven en keer terug naar Meche in haar kantoor. Geef de Revolver aan Meche en......langere film.

Manny geeft de revolver aan Meche en die tovert kogels van onder haar hoedje vandaan. Meche neemt Manny onder schot en we lopen naar Domino

.....Meche dreigt om Manny te "sprouten" maar Domino is niet onder de indruk en het eind van het liedje is dat Domino Meche overmeesterd en opsluit in de geheime cel......

Ga, via Meche's kantoor, terug naar de gang en.....Waar eerst het stenen muurtje was zie je nu een ronde stalen deur.....achter deze ronde stalen deur is de cel waar Meche nu in zit opgesloten.

Links steekt de deurhendel en rechts steekt het deurscharnier, In het midden van de ronde deur steekt een draaiwiel. Je kunt proberen om de deur te openen maar dat gaat niet want............Omdat we de code niet kennen (en deze ook nooit te weten zullen komen) moeten we het slot forceren. Pak de Boor uit inventory en open dan het Actiemenu op het Scharnier en klik dan het Actie-ikoon en......

Manny boort de klep van het Slot van de deur open en dat slot ligt dan bloot........Open het Actiemenu nu op het draaiwiel en klik het actie-ikoon en........

Je beland in de 

Slotpuzzel

Het slot heeft 4 bruine tuimelaars en je ziet 2 witte pijlen. Door op de pijlen te klikken draai je de tuimelaars. Nummer de tuimelaars, van boven naar beneden, als 1, 2, 3, 4. Elke tuimelaar heeft een bolle zijde en een vlakje zijde. De tuimelaars blokkeren nu, met hun bolle zijde, de spleet tussen de deur en het kozijn. Je moet de tuimelaars draaien zodat ze elk met hun platte zijde naar de spleet staan.....de spleet is dan "open".  Je draait de tuimels door op de pijlen A en B te klikken, maar je kunt niet de tuimelaars niet afzonder draaien.....Als je op pijl A of pijl B klikt dan gaan de tuimelaars vanaf onderop draaien....eerst draait tuimelaar 4, dan tuimelaar 3, dan tuimelaar 2 en als laatste draait dan tuimelaar 1.

Je moet nu eerst zorgen dat tuimelaar 1 goed komt te staan....Klik op Pijl A en blijf dat doen totdat tuimelaar met zijn platte zijde naar de gleuf staat.....
Je kunt het beste klik voor klik op de pijl klikken....dan gaat het wat langzamer

Als je tuimelaar 1 goed hebt staan dan ga je met pijl B zorgen dat tuimelaar 2 goed komt te staan, dan weer met pijl A om tuimelaar 3 goed te draaien en als laatste weer pijl B om ook tuimelaar 4 goed te draaien.......Als je alle 4 tuimelaars met hun platte zijde naar de gleuf hebt gedraaid dan is de gleuf "open".  Ga je tijdens het draaien fout dan Exit je uit de puzzel en klik je op de deurhendel om de tuimelaars te resetten naar hun beginpositie, zodat je overnieuw kunt beginnen

Heb je alle tuimelaars goed gedraaid dan Exit je uit het slot. Pak dan de Zeis uit inventory en ram de Zeis dan in de gleuf, bij het slot..........

Manny steekt zijn zeis in de gleuf bij het slot.......Klik nu de Deurhendel, via het Actie-ikoon in het Actiemenu, en.....de ronde deur gaat open.........

...Manny roept maar.....geen Meche.....Stap dus door de nu geopende ronde deur......We belanden in de ronde Kluiskamer.......Kijk hier even rond....er is een muur vol met laden. Als je omlaag loopt vindt je de "Big Chipper" bijl in de vloer en er staat een harnas. Er schijnt geen andere in/uitgang te zijn dan de ronde deur.

Loop terug naar de ronde deur. Linksboven de ronde deur steekt een  klein stroomkastje.........Sluit nu eerst de ronde deur......De deur valt weer in het slot en nu zit ook Manny hier opgesloten. Pak de Zeis weer uit inventory en gebruik de Zeis op het stroomkastje, linksboven de ronde deur en......

...............Een deel van de lade muur gaat open en............ Meche komt te voorschijn.......uit de kluis.....

 Meche is echter boos omdat Manny de ronde deur heeft gesloten en ze dus nog steeds opgesloten zit.......Meche loopt weer terug de kluis in. Hou de Zeis maar in de hand want je hebt het ding zo dadelijk weer nodig.....Volg Meche de kluis in...Aan het plafond hangt de Sprinklerinstallatie. Rechts zie je een dikke, gebogen, pijp waar een draaiwiel aan steekt. Meche staat naast een stapel koffers. Manny heeft de zeis nog in de hand......Open het Actiemenu op de Sprinkler en klik dan het Actie-ikoon en....

....Het gaat "regenen" maar de kluis loopt niet vol met water, zoals Manny had gehoopt, omdat het water bij 1 van de vloer tegels de grond in verdwijnt..... 
Berg de Zeis weer op. Open het Actiemenu op de stapel koffers en klik dan weer het Actie-ikoon en.........

Manny opent de koffer en.....de koffers zitten vol met "Mumber 9 tickets".  
Draai het draaiwiel, dat op de dikke gebogen pijp steekt, om de Sprinkler te sluiten en om het water op de vloer te laten weglopen.....

Kijk bij welke vloertegel het water verdwijnt........Loop terug naar de andere kamer en dan omlaag, naar de "Big Chipper" bijl.....Raap de "Big Chipper" op en......de "Big Chipper" is zwaar....Manny kan het ding niet optillen dus hij moet de bijl met zich mee slepen.

Sleep de "Big Chipper" de kluis in en sleep het ding naar de witte vloertegel waar al het water de grond in loopt......Je moet er voor zorgen dat Manny de "Big Chipper" precies op juiste vloertegel krijgt......klik dan op het "Neerleg" ikoon, rechtsonder en Manny dan tilt de bijl dan op en laat het ding met een klap op de tegel vallen, die dan breekt.........De juiste tegel is de tegel die voor de middelste blauwe tegel ligt.......

Zorg dat Manny precies met de pijl op die witte tegel staat....Manny zelf staat dan op de tegel er achter.....je moet Manny hiervoor wat door de kuiskamer manoeuvreren door gewoon links te klikken met je muis of je gebruikt je pijltoetsen....het is wat lastig maar uiteindelijk krijg je het wel voor elkaar.......staat de Bijl op de juiste tegel dan klik je op het Neerleg Ikoon, rechtsonder, en...........Manny tilt de bijl op en laat het ding dan op de tegel vallen.....de tegel breekt en de afvoerpijp wordt zichtbaar......vanzelf kruipen Meche en dan Manny door de afvoerpijp en ze belanden op het strand.

De Kraan:

Manny zegt Meche dat ze hier op het strand moet blijven terwijl hij een schip gaat regelen. Loop omlaag en......je ziet de betonnen fundamenten waar de enorme kraan op staat. 

Loop door en....Manny rent via de schuine betonnen balken omhoog en stapt bij de 2 enorme "Grinders" die tussen de 2 betonnen balken draaien.

 Links is de ladder om omhoog naar de kraan te klimmen, dus klim via de ladder verder omhoog en.......Manny beland boven op de "Edge of the World" eiland.

Ok.........Je hebt 2 pijlen in je scherm........De Kraan staat nu aan de rechterzijde op het eiland. Door op de pijlen te klikken schuif je de kraan naar de andere kant van het eiland, maar dat moet je nu niet doen...Laat de kraan nu rechts staan. Linksonder staat de "Operate" knop en rechtsonder de Exit. Klik nu alleen op de "Operate" knop om de ketting van de kraan, met daaraan de enorme kraanschep, omlaag tot op het strand te laten zakken......

Vanzelf klimt Manny dan via de ladder terug omlaag, naar de "Grinders". Ren, via 1 van de 2 betonnen balken, terug omlaag naar het strand en loop dan door naar de Schep. 

Als je Manny bij de enorme Schep hebt staan dan pak je de Boor, die van Chepito hebt gekregen in ruil voor het hamertje, uit inventory. Open dan het Actiemenu op de ketting waar de schep aan vast zit, en klik het Actie-ikoon en......Manny boort de schep los van de ketting en.......de kraan ontploft voor het grootse deel.

Berg de boor terug op en ga terug naar boven, via de betonnen balken en de ladder. Je beland weer op het eilandscherm....Klik nu de linker pijl om de kraan naar de linker kant van het eiland te brengen. Staat de kraan links dan klik je weer de "Operate" knop om de kraanketting weer te laten zakken......Je ziet dat de ketting op een lopende band terecht komt.  Klik de Exit en....Manny beland dan bij de lopende band. Spring, via de omlaagpijl, op de lopende band en....Manny beland weer onderwater maar staat nog op de lopende band. Voor het horizontale deel van de lopende band staat een Hendel. Klik de linksafpijl om van de lopende band te springen.....

Ga bij de Hendel staan en open er het Actiemenu op en klik dan het Actie-ikoon om de hendel te gebruiken en.......je ziet dat de kraanketting over de lopende band naar rechts wordt getrokken

Klim weer op de lopende band en......als je niets doet dan verdwijnt Manny naar rechts.....Klik dan ook de rechtsafpijl en......Je ziet het einde van de lopende band en Manny hangt aan de reling. Je ziet een Anker en de ketting.....De bedoeling is dat je de ketting om het anker krijgt.....maar dat moet dus via de kraan......Klik bij het anker en hou je muisknop ingedrukt en.......

Manny glijd langs de reling omlaag en klimt dan verder omlaag via de ketting en........Oeps.....er hangt een schip aan de ketting en.......

....... we zien dan Glottis die bezig is met enige reparaties.......Je kunt, als je wilt, gaan praten met Glottis maar nodig is dit niet.....Klim via de ketting terug omhoog.....

Manny hangt dan weer aan de reling van de lopende band....Klik nu boven Manny en hou je muis ingedrukt en......Manny glijd hand over hand terug naar de hendelSpring, bij de hendel, de lopende band weer af en bedien dan de hendel weer om de lopende band weer naar de andere kant te zetten......de lopende band beweegt dan weer naar de kraan toe.... Klik dan weer de Hendel en......de lopende band brengt de ketting weer naar het anker en het uiteinde van de ketting draait zich nu vast om het anker. 

Klim de lopende band weer op en klik de omhoogpijl om weer naar boven te klimmen en klik dan de ladder om terug boven op het eiland te geraken......Klik de "Operate" Knop en...... .....De kraan trekt nu Glottis met het schip omhoog en we belanden terug op het strand. 

Glottis heeft de engine van de schuit gerepareerd maar het zal nog moeilijk worden om de schuit heelhuids over het koraalrif te varen....Maar daar weet Manny wel iets op. Loop weer omlaag en klim weer via de betonnen balken en de ladder naar het kraan eiland. 

De kraan staat weer aan de rechter zijde op het eiland.....Is dat niet zo, dus staat de kraan links, dan klik je de rechterpijl om de kraan naar de rechterzijde te sturen. Staat de kraan rechts dan klik je de "Operate knop" om de ketting van de kraan weer te laten zakken en.......De ketting komt vast te zitten tussen de 2 "Grinders"......

Klik weer de "Operate knop" om de ketting weer omhoog te takelen en......de 2 "Grinders" worden los getrokken en vallen op het strand.....Filmpje...........

Glottis heeft de twee grinders aan de boeg van het schip vastgemaakt en we varen weg........Aan boord heeft Manny een gesprek met Meche......

Domino verschijnt dan in zijn duikboot met inktvis. 

Manny springt op de duikboot om het met Domino uit te vechten.....Domino staat al klaar met zijn zeis in de hand om Manny de kop af te hakken. Je ziet het Oog van de inktvis, achter Manny......

Pak de Zeis uit inventory en open dan het Actiemenu op het Inktvis oog en klik dan het Actie-ikoon en.......

Filmpje: Manny steelt zijn zeis in het Inktvis oog.......Domino is niet blij en slaat Manny neer maar wordt vervolgens vermorzeld tussen de Grinders van het schip........

......Manny dreigt ook vermorzeld te worden maar wordt net op tijd gered door de 2 kids......

 Manny wordt afgeleverd op het schip en we belanden in:

Jaar 4: 

Number 9 Trein Station.

We zijn weer 1 jaar verder en na een lange en vermoeiende voettocht bereikt het gezelschap, bestaande uit Manny, Meche, Glottis en een groep verdwaalde zielen, het station van de Number 9 Trein. De Gatekeeper controleert de tickets en stuurt iedereen naar de wachtkamer.........maar Glottis dendert onverwachts omlaag en verdwijnt. Manny loopt weg om Glottis te zoeken en hij staat dan op de trap. 

Je kunt terug omhoog, naar de Gatekeeper, en je kunt verder omlaag. Ga terug omhoog en......Manny vraagt waar iedereen is en de Gatekeeper antwoord dat ie iedereen naar wachtkamer 2 heeft gestuurd omdat ze geen tickets hebben. De Gatekeeper denkt dat de zielen hun tickets verkocht hebben en dat is een dodelijke zonde. Manny verteld dat Hector de tickets heeft gestolen. Dan zien we de Number 9 Trein aankomen en in de trein zit......Domino.......de trein verandert in een draak en stort in de oven.....dat is de straf voor het wederverkopen van je treinticket

Praat met de Gatekeeper en gebruik alle gespreksopties.....

De Gatekeeper wil dat Manny de tickets gaat ophalen in El Marrow om ze aan hem te tonen. Manny kan via de treinrail El Marrow bereiken Ga, via de omhoogpijl, weer de trap op en daal nu helemaal omlaag.....voordat Manny verdwijnt geeft de Gatekeeper aan Manny een briefje.  Klik op het Actie-ikoon, rechtsonder, om het briefje te lezen. Het is een briefje van Hector Lemans en die dreigt om Manny te komen "Sprouten". 

Ok....Berg het briefje op en klik weer de omhoogpijl om op de trap te geraken en loop nu helemaal de trap af naar beneden. 

Manny geraakt beneden. Voor de trap staan auto's met doodskisten en er staat een doodskist in de sneeuw. Loop door en maak de doodskist open en.......

Bruno Martinez ligt in de kist en hij is kwaad......Bruno gooit zijn mok naar Manny en verdwijnt. De mok zit vol met het schuim waar Manny Bruno in heeft verpakt. 

Berg de mok op in inventory en ga een scherm naar rechts en klim de trap weer op. 

Loop verder omhoog tot Manny weer tussen de bovenste en de onderste trap staat en loop dan naar rechts en.........Manny beland bij 

Kabelbaangondel:

Glottis en Meche zijn hier.....Glottis is ziek en ligt op de grond....die kleine blauwe mannetjes zijn Gremlins. 2 Gremlins proberen Glottis te verzorgen terwijl een 3e bezig is met reparaties aan de kabelbaangondel. Deze Gremlins zijn dus mecaniciens. Ga praten met één van de Gremlins.........Glottis is ziek omdat ie al tijden geen auto heeft kunnen rijden......Om Glottis beter te maken moet Manny een auto regelen, maar het moet wel een supersnelle auto zijn. Manny heeft een auto nodig met een raketmotor en hij heeft raketbrandstof nodig.

Onder het platform is een keuken....Daal via de trap omlaag en loop dan de keuken in. 
Op het aanrecht staat een broodrooster en een Mokkenrekje en onder het aanrecht steken 4 laden. 

Maak de bovenste rechter la open......De la ligt vol met vodden.....Pak een Vod uit de la. Hou het vod in de hand en loop terug de keuken uit. Tegen het muurtje staan 2 olievaten.......Open het Actiemenu op het voorste olievat en klik dan het Actie-ikoon en..

....Manny doopt zijn Vod in de olie.....het vod is nu doordrenkt met olie. Hou het vod nog in de hand en loop weer het keukentje in en gebruik het Vod nu op de Broodrooster en........ Manny zet de broodrooster aan en stopt er het olievod in en.....het vod vliegt in de fik en 1 van de Gremlins komt om het vuur te blussen........

We moeten dit nog een keer doen, maar dan met de Mok. Op het aanrecht staat een rode beker en bij die beker staat het Mokkenrekje. Pak de Mok, die je van Hector terug hebt gekregen, uit inventory en hang de Mok aan het Mokkenrekje. De rechtsboven la staat nog open.....Pak weer een Vod uit de rechtsboven la en ga het Vod weer gebruiken op het voorste Olievat. Loop terug de keuken weer in en stop het Vod weer in de Broodrooster en......

Filmpje: Het vod vat weer vlam en de Gremlins komen weer om het vuur te blussen en.....Wel....Zie wat er gebeurt met de mok....
...het schuim in de mok blijkt perfecte raketbrandstof te zijn. De Gremlins timmeren een Raketauto in elkaar en

......... we gaan op weg naar El Marrow maar we komen niet verder dan:

Rubacava.

Manny, Meche en Glottis staan voor de loods waar de Bone-wagon is gestald. De Bonewagen is echter Boobytrapt en de vloer is bezaait met Dominosteentjes die, als ze omvallen, de Bom zullen laten ontploffen. Klik de Omhoogpijl en ga dan naar het Plein en neem dan Pad C naar Kapitein Velasco. 

Velasco is verrast Manny te zien en er volgt een gesprekje waarna Velasco verdwijnt om naar zijn oude schuit in Porto Zapato te gaan. 

Op het hekje van Velasco's staat zijn scheepsmodel. Pak het Scheepsmodel en stop het in inventory. 

Loop terug naar het plein en loop door naar de Blue Casket en ga er naar binnen. Loop door naar de keuken....
Op het aanrecht staat een grote ton, vol met sterke drank. Pak het Scheepsmodel uit inventory en vul het met drank uit de ton. 

Berg het scheepsmodel terug op inventory en verlaat de keuken en....Olivia komt te voorschijn.....Olivia wil mee naar El Marrow maar ze heeft eerst nog wat anders te doen. Verlaat de Blue Casket en keer terug naar de loods, via het plein en pad D. Terug bij de loods ga je naar rechts en helemaal door naar de Tattooshop van Toto. Ga naar binnen. 

Toto ligt op het bed te snurken......Aan de rechter muur hangt een klein kastje.....Maak het hangkastje open en......Manny pakt een flesje Vloeibaar Stikstof uit het kastje. Berg het op in inventory en ga terug naar de Loods Meche en Glottis staan nog altijd geduldig voor de loods te wachten......Geef het met drank gevulde Scheepsmodel aan Glottis en.......Glottis drinkt het "Fake Oceanwater" op en hij vindt het lekker en hij wil er meer van. 

Manny vertelt Glottis dat ie meer van de "limonade" in de keuken van de Blue Casket kan vinden en.....Glottis rent weg om zich te gaan bezuipen en komt stront misselijk terug. Praat nu met Glottis en......Manny maakt een opmerking over eten en Glottis leegt zijn maag over de vloer van de loods. Loop nu de loods in en zie.....de vloer is bedekt met een laag van Glottis's maaginhoud......De dominosteentjes staan dus nu "onderwater". Pak de fles Vloeibaar Stikstof  uit inventory en giet de fles leeg op de vloer en.......de vloer bevriest en Manny kan nu over de vloer lopen.....Loop dus nu door naar de achterzijde van de Bonewagon. Open het Actiemenu op de staven dynamiet en klik dan het Actie-ikoon en....

......Manny maakt het dynamiet onschadelijk en we "vliegen" naar 

El Marrow:

Aan de rand van de stad, die nu volledig is overgenomen door Hector en is omgedoopt in Nueva Marrow, worden Manny, Glottis en Meche gepakt door de verzetstrijders van Salvador en naar het hoofdkwartier van de LSA afgevoerd. Na wat verwikkelingen is het Manny duidelijk dat hij Hectors aanvoer van wapens moet saboteren. 

LSA hoofdkwartier:

Je hebt gezien dat Salvador iets in de prullenmand heeft gesmeten. Open het Actiemenu op de prullenmand en klik het Actie-ikoon en......Manny pakt een Foto uit de prullenmand.....Op de foto staat de rebel die door Hector, daarnet in het filmpje, is doodgeschoten. Berg de foto op in inventory. Meche staat in de hoek en Eva is bezig aan de tafel. Voor de tafel ligt het "bloemen" lijk van de agent die door Salvador met de bijl is "bewerkt". Open het Actie-menu op het lijk en klik dan weer het Actie-ikoon en.....Manny  rukt de Arm van het lijk.

Bekijk, via het oog in het Actiemenu, de 3 groene monitors, die in de linker muur hangen....in 1 van die 3 monitors zien we Hector's persoonlijke "bloemist" Bowlsey en Eva verteld wat hierover.  In de postduivenvakjes zit een Postduif. Pak het Briefje van Hector uit inventory en geef het aan de duif. Pak dan de foto uit inventory en toon de foto aan de duif, via het Actiemenu, en.....wel kijk naar het filmpje.....

De duif vliegt weg naar Hector's bloemist  Bowlsey en.....duifje wordt opgevreten door een grotere vogel en de bloemist leest het briefje en smeert hem in paniek en beland in de Catacomben......Bowlsey laat een blik Sproutella vallen en rent weg om zich te verschuilen in zijn "Hide-out".

Terug bij Manny loop je naar buiten en........Manny verteld eerst aan Meche nogeens wat het plan is en Meche verdwijnt. Loop weer naar buiten en.....we belanden in de:

Catacomben:

Loop een scherm verder omlaag.....en.....we  zijn dan in de ondergrondse ruimte waar we Bowlsey terecht zagen komen.......Glottis is hier aan het spelen met de Bonewagon en Manny pakt de afstandsbediening van Glottis af. Links achter de Bonewagen zie je een ladder. Via die ladder kun je omhoog klimmen naar de schacht. Klik op de ladder......Manny loopt naar de ladder en pakt de ladder vast.....

Klim dus verder omhoog met je Omhoogpijltoets van je toetsenbord en.....Manny loopt de schacht in. Halverwege de schacht is een Exit naar het Casino maar daar wil Manny nu, zonder vermomming, nog niet naar toe.  Achterin de schacht is weer een ladder....

Klim via de ladder, achterin de schacht, verder omhoog...ook hier moet je weer je pijltje van je toetsenbord voor gebruiken en........

Artiesten:

Manny komt boven terecht op het podiumbij 2 Artiesten die hier met elkaar zitten te praten. Bij de artiesten is de ingang van de kleedkamer.

Links achter de 2 artiesten is e ladder naar de catwalk. Probeer de kleedkamer in te lopen......Manny overhoort dan de 2 artiesten. Je kunt de kleedkamer niet in. Op het karretje, in de voorgrond, staat een Koffiepot vol met hete koffie op een kookplaatje. Pak de Koffiepot......

Manny houd de koffiepot in de hand.....Beklim nu de Catwalkladder......Manny beland op de Catwalk, precies boven de 2 artiesten.....
.....open het Actiemenu op de rechter artiest en klik dan het Actie-ikoon en.......

...Manny giet de koffiepot leeg op de 2 artiesten en die verdwijnen.  Daal de ladder terug af en zet dan beneden de koffiepot weer terug op het kookplaatje. 

Klim dan weer omhoog naar de catwalk. Aan de catwalk hangt de Sneeuwmaker en achterop de Sneeuwmaker staat een grijs blikje.....

Bekijk dat blikje via het oog van het Actiemenu.....je geraakt in de close-up en Manny bakt het blikje op maar zet het dan weer terug maar je blijft in de close-up. Het blikje is een "Grinder"...een Vermaler.....Pak de Arm uit inventory en stop de Arm in het blikje.....

Pak het Blikje dan op via het grijphandje in het Actiemenu en......rechtsonder verschijnt het "Grinder" ikoon....Door op het "Grinder" ikoon te klikken vermaalt Manny een stukje van de Arm....Doe dit nu nog niet maar berg de Grinder nu op in inventory en daal de ladder terug af en ren nu de kleedkamer in en........Manny komt vermomd weer naar buiten. Ga terug de schacht in en terug naar de Bonewagon.

Hier zagen we dus die Bowlsey terecht komen en we zagen dat ie toen een blikje Sproutella liet vallen en weer opraapte. Dat blikje heeft een Sproutellaspooor achter gelaten maar dat spoor is niet te zien. Pak nu de Grinder uit inventory.......Manny heeft dan de Grinder in de hand en rechtsonder zie je dan het "Grinder" Ikoon weer.......Klik nu op het Grinder Ikoon en......Manny vermaalt de Arm en spuit de beenschilfers op de vloer en.....daar waar de beenschilfers op de Sproutella terecht komt zie je dan het Sproutellaspooor oplichten.....

Hou de Grinder vast en ga nu naar rechts en.....Manny beland in een grotere grot.....hier is die bloemist Bowlsey ook doorheen gegaan en Manny moet hem nu volgen.....De bloemist heeft een spoor van Sproutella achter gelaten op de vloer maar dat spoor is niet te zien...Loop door de grot en klik dan steeds "Grinder" ikoon weer....Manny spuit beenschilfers op de vloer en daar waar de beenschilfers de Sproutella raken lichten deze op en zo kun je dan het spoor volgen naar de volgende grot.....aan de rechter zijde.....

Manny wil echter de volgende grot niet in omdat het een donker doolhof is. Klik nog een keer het "Grinder" ikoon en.....Manny maakt in de grotingang nog een Sproutella spoor zichtbaar en gaat  nu vanzelf Glottis en de Bonewagon ophalen. De grot is een lange gang en achtertin de gang is de "Sproutella" winkel van Bowlsey....

Maar...........er duikt een enorme krokodil op en die gaat hinderlijk in de weg staan en duwt de Bonewagen achteruit.

Gebruik het Remotecontrol ikoon om de Bone-wagon omhoog te zetten....De Krokodil blijft voor de Bonewagon staan grommen. Aan de muur hangt een ijzeren Catwalk en aan het einde daarvan hangt een ladder. Onder de catwalk zie je 2 dikke groene pijpen. Noem die 2 pijpen A en B. De Bonewagon staat te ver van Pijp A af .....Als je bij Pijp A nu op de Catwalk klikt dan meld Manny dat ie niet op de catwalk kan klimmen. Je moet nu eerst de Bonewagon een stukje vooruit rijden, tot de Bonewagon voor Pijp A staat.....dit doe je met je pijltjestoetsen..........De Bonewagon duwt de krokodil een stukje achteruit....Als de Bonewagon dan voor Pijp A staat dan klik je weer op Catwalk en....Manny klimt dan op de Catwalk

....Als je Manny op de Catwalk hebt staan dan klik je op de Ladder.......Manny rent naar de ladder en gaat aan de ladder hangen en....... Je ziet hoe de krokodil zich omdraait om Manny te volgen. Tevens zie je dat zijn staart onder de Bonewagen terecht komt.  

De krokodil is Manny een stukje gevolg en omdat Manny nu aan de ladder hangt kan ie ook de Afstandsbediening niet gebruiken. Klim snel terug omhoog, zodat Manny dan boven de ladder op de Catwalk staat......De Krok schuifelt achteruit en zijn staart hangt dan weer onder de Bonewagon.....

Manny kan nu de Afstandsbediening weer uit zijn zak pakken, dus pak de Afstandsbediening uit inventory en.......Rechtsonder verschijnt nu weer het Remote Control Ikoon, dus klik op het Remote Control Ikoon en.........De Bonewagon zakt omlaag en de krok zit dan met zijn staart vast geklemd onder de Bonewagon. Klik een paar keer de rechtsafpijl en.......

Manny klimt de ladder af en loopt door naar rechts en beland bij het Bloemwinkeltje  van Bowlsey. Ga naar binnen.........Bowlsey zit onder de toonbank en hij heeft een Sproutpistool en kraamt van alles uit.....Bowlsey heeft niet gehoord dat er iemand is binnen gekomen want de deurbel heeft niet geluid ....De Deurbel steekt boven de deur en is afgeplakt met tape. 

Pak de Zeis uit inventory en open het Actiemenu op de Deurbel en klik dan het Actie-ikoon en.......Manny verwijder met de Zeis het Tape om de bel en hij  loopt weer naar buiten....Berg de Zeis op en ga gelijk weer naar binnen en nu luid de bel wel als Manny binnen komt en van Bowlsey krijgt Manny nu een Sproutpistool en een blik Baby Tears Sproutella.

We belanden vanzelf terug in de 1e Catacombenzaal. Klim via de ladder weer de hogere schacht in en neem in de schacht dan nu de Exit naar het Casino

Casino:

Manny staat voor de "achterdeur" en bij het herentoilet. Loop naar links en...Je ziet dan de grote casinozaal. Je ziet de gokmachines en.......je ziet een lift....er staat een bewaker voor de lift. 

Loop naar de lift en ga even praten met de bewaker.........De lift gaat naar het penthouse van Hector Lemans maar Manny mag niet naar boven want hij ziet er niet chique genoeg uit.....Manny heeft andere kleren nodig. Loop omlaag en ga dan verder omlaag naar de gokmachines. Aan de linker gokmachines is de halve LSA soldaat van Salvator bezig....hij probeert die gokmachines op tilt te krijgen. Meche en Charlie zijn bezig bij de andere gokmachines.  Meche heeft een wit laken in haar handen.......

Praat even wat met die halve LSA-agent......Ga dan praten met Meche......Meche herkent Manny niet en dreigt dat haar "Husband" hem even de kaak zal breken......Praat weer met Meche en....Manny maakt zich bekent aan Meche en zij geeft hem dan het laken......

Gooi het laken over Charlie heen en ga dan snel weer met de LSA -agent praten........

Het lukt echter niet omdat Meche niet heeft uitgelegd waarom ze wil dat Manny het laken over Charlie moet gooien....... ...... Charlie bevrijd zich van het laken en geeft het laken terug aan Meche....Je moet het opnieuw proberen. Ga weer praten met Meche zodat zij het laken weer aan Manny geeft en nu uitlegt waarom Manny dat moet doen. 

Gooi dus  het laken dan weer over Charlie en.....deze keer lukt het wel.....Manny zegt de LSA-agent dat hij de gokmachine van Charlie zo moet manipuleren dat Charlie wint en..

............dit gebeurt en Charlie wint en gaat zich in het toilet omkleden en komt dan naar buiten. Meche en Charlie verdwijnen. Ga, als Meche en Charlie zijn verdwenen,  het toilet in en........even later komt Manny terug naar buiten en hij draagt nu de mooie kleren van Charlie. 

Ga terug naar de lift en praat er weer met de bewaker......Alhoewel Manny er nu presentabel genoeg uit ziet wil de bewaker nu bewijs dat Manny een vriend van Hector is. De bewaker zal Manny een vraag over Hector vragen en daar moet je dan het goede antwoord op geven.....De vraag gaat altijd over getallen en je moet dan het juiste getal uit de lijst kiezen....via de pijltjes scrol je door de lijst........Je ziet, achter Manny een scorebord  met nummers. Het goede antwoord op de vraag van de bewaker is steeds het laatste nummer dat op dat scorebord verschijnt.

Geef je een fout antwoord dan mag Manny de lift niet in. Praat dan weer met de bewaker en hij stelt een nieuwe vraag. Kijk goed naar het scorebord want daar is dan weer een nieuw nummer bij gekomen en het antwoord op de vraag is dat nieuwe nummer. Beantwoord je de vraag van de bewaker goed dan mag Manny met de lift naar boven en beland hij in de wachtkamer van Hector’s kantoor. 

Hector:

Loop omlaag en praat met Celso, die Manny nu niet herkent vanwege zijn vermomming....

Gebruik hier gewoon nu alle gespreksopties....vertel Celso vooral  over je reis door het land van de doden en........Celso is verkocht en wil de tickets kopen..... Hector komt dan naar buiten en inviteert Celso binnen en Celso geeft Manny alle eer van de "Sale",waar Hector wel verbaast over is......Loop naar Hector’s kantoor deur en.......Lang filmpje:

Hector komt weer naar buiten en bied Manny een baan aan en hij neemt Manny mee naar het DOD gebouw

We belanden dan in Manny’s oude kantoor, alwaar Manny zich aan Hector bekent maakt. Manny trekt dan Sproutella pistool om er Hector mee te "Sprouten" maar  treft er een raaf mee. Hector vlucht met de koffer met tickets het dak op en probeert naar het volgende dak te springen. 

De koffer beland op het volgende dak en Hector stort naar beneden. Manny is dan ook op het dak, op de richel onder het enorme Neon Reclamebord

Loop naar rechts Je moet naar de koffer aan de overkant. Loop naar de balk waar het enorme Neon juffie mee vast zit aan het dak........Bekijk de steunbalk.........  Er zit een scheur in de steunbalk. Pak de Grinder uit inventory en klik dan het Grinder Ikoon om de scheur in de balk te vullen met het laatste beetje vermalen been...

Blijf op het Grinder ikoon klikken totdat Manny vanzelf zegt dat de beenschilfers op zijn en de Grinder dan terug opbergt. 
Pak dan het blik Sproutella uit inventory en giet dit ook leeg in de scheur. 

De groeiende bloemen laten nu de reclamezuil omvallen. 

Klik op de ladder, klim omhoog en Manny "glijd" via de reclamezuil naar de overkant.

Filmpje:  Manny klimt va de Neon Juf naar het andere dak en raapt de koffer en de tickets op en we belanden in hert station alwaar haar ticket krijgt.

Meche loopt naar de trein maar wordt echter aangevallen door een raaf. 
Raaf wordt gepakt door Glottis en Manny verdwijnt in de auto van Olivia. Olivia verteld over Salvador. Salvador is gereduceerd tot schedel. 

Greenhuis:

Als je weer controle hebt over Manny loop je omhoog naar de Watertank van het Greenhuis. Loop dan verder omhoog naar het Greenhouse.....Open het Actiemenu op het torentje en klik het Actie-ikoon en.......

 Filmpje: Manny gaat naar binnen om de confrontatie met Hector aan te gaan maar helaas..........Hector schiet Manny overhoop.  Manny rent naar buiten maar stort dan ter aarde......

Je moet verhinderen dat de Sproutella Manny dood. Pak het flesje Vloeibare Stikstof weer uit inventory en open dan snel het Actiemenu op de Bloem en klik het Actie-ikoon en.......

Manny bevriest de bloem en rukt het ding uit zijn schouder. Gered........Ga terug naar de auto en praat in de auto met schedel Sal. 

Sal verteld dat in de kofferbak van de auto een Sproutella pistool ligt met heel veel ammo ligt, maar dat de sleutel van de kofferbak met zijn lichaam is begraven. 

Olivia wil dan weten wat Sal tegen Manny gezegd heeft en ze tilt hoofd Sal op.....Salvador spuugt Olivia in der smoel en dat betekent dat Olivia "Gesprout" is.....einde Olivia dus

Nadat Olivia het einde heeft gehad open je de koffer. Sal’s Number-9 ticket vliegt eruit en beland tussen de bloemen van het Sal hoofd......

Pak het ticket tussen de bloemen vandaan en.......

 .....Hou het Ticket in de hand en ga terug naar het Greenhouse......Ga nu naar achter het Greenhouse.......

Hou het ticket in de hand en loop rond.....Op diverse plekken hoor je dan dat het Ticket geluid maakt...
.......Je moet de juiste plek vinden, dus loop rond totdat je de juiste plek hebt gevonden......

Als je de juiste plek hebt bereikt zal het ticket vanzelf uit Manny’s hand op de grond vallen..
...Hier ligt dus Sal begraven en vanzelf pakt Manny dan de Zeis en legt er het lichaam van Salvador mee bloot.....

Open het Actiemenu op het lijk en klik dan het Actie-ikoon en......Manny vindt de kofferbaksleutel. Ga terug naar de auto en maak de kofferbak open met de sleutel....

Manny heeft weer een gun en zat ammo. Ga terug naar de Watertank van het Greenhuis en schiet met de Gun Sproutella in de watertank. 

Dit is het einde van Hector.......Loop verder omhoog naar het Greenhouse en klik weer het Actie-ikoon op het torentje en........

......... bekijk de lange EINDFILM.........

Hector is nu 1 grote bloemenzee......Hector is "Gesprout".....alle lost souls belanden bij de Gatekeeper alwaar Manny de tickets overhandigd...
..Iedereen, behalve Glottis, gaan aan boor de trein en op weg naar Het Laatste Land......

Het Mexicaanse Orkestje blaast dan dit verhaal uit......

EINDE

Walkthrough door: Louis Koot