Half Life 2:

2006: Walkthrough door: Louis Koot

Op weg naar Black Mesa East:

 • Dit is geen Strategiegids, maar een WALKTHROUGH, dus een gedetaileerde DOORLOOP door de game

 • Ik ga je dus nergens uitleggen hoe jij het beste de vijanden kunt verslaan die je in zeer grote getallen zult tegenkomen. 

 • Gevechts-Strategieën zul je zelf moeten bedenken.  

 • Dit is een Walkthrough, dus wijst je de weg door de game en zegt je wat je moet doen. 

 • Hoe jij het vervolgens denkt te gaan uitvoeren moet je zelf bedenken.

CHEATEN??

 • Wellicht wel je CHEATEN? 

 • Wel....dat kan. 

 • Waarschijnlijk heeft ook bij jouw de installatie van Half Life 2 een zogenaamde snelkoppeling op je bureaublad gezet. 

 • Klik met je rechtermuisknop op die Half Life 2 snelkoppeling en kies dan voor "Eigenschappen". 

 • Je opent dan het scherm van de snelkoppeling en wel op het "Tabblad" "Algemeen". 

 • Om te kunnen cheaten moet je er voor zorgen dat je, tijdens het spelen van Half Life 2, de Console kunt openen. 

 • Dat doe je door op de regel "DOEL" een commando te typen en wel

 •  -toconsole. 

 • Precies zoals op onderstaande afbeelding. 

 • Je kunt ook volstaan met

 •  -console. 

 • ( denk er om dat er een spatie moet tussen 220 en -toconsole)

 • Klik op OK om de verandering op te slaan. 

 • Start nu Half Life 2 door op deze snelkoppeling te dubbelklikken en start je game. 

 • Druk tijdens het spelen op je ~ ( TILDE) toets van je toetsenbord om de Console te openen.

 • Onderaan de Console is de regel waarin je dan de Cheats kunt typen. 

 • Maar eerst moet je de Cheatsconsole activeren en dat doe je als volgt: 

 • Typ in de onderste regel van de console nu eerst sv_cheats 1 in en klik dan op "Submit". 

 • Nu kun je de cheats intypen. 

 • Typ bijvoorbeeld god in en klik weer op submit en de godmode is dan ON. 

 • Zoek op Internet nu zelf maar verder naar lijsten met Cheatscodes die je in Half Life 2 kunt gebruiken. 

 • Ik ga deze hier niet vermelden.

Het zal je verdomme maar gebeuren. Ben je Gordon Freeman en lig je amper 2 jaar te genieten van je wel verdiende vakantie in "Never Never Land" (nadat je er zo'n verschrikkelijke puinhoop van hebt gemaakt in het Black Mesa complex)  wordt je op een goede morgen opeens ruw uit je slaap gewekt door een bekende stem. Je doet je ogen open en......staart recht in de gemene kop van G-Man,  "Wakker worden Mr. Freeman...De juiste man op de verkeerde plaats kan al het verschil uitmaken. We hebben u nodig Mr. Freeman.....Word wakker Mr.Freeman. Word wakker en reuk het as van de vernietiging" zegt G-man met zijn krassende stem. Jawel Gordon Freeman.....je vakantie is over.....we hebben je weer nodig.

Hoofdstuk 1: Point Insertion:

G-man heeft je aan zijn handje meegenomen een treintje in. Het treintje is onderweg naar City 17. Je bent dus weer Gordon Freeman en je mag er weer eens een lekkere puinzooi van maken. G-man heeft je, zoals gebruikelijk, geen enkele verklaring gegeven en je ook niet vertelt wat er nu eigenlijk van je verwacht wordt. Er zijn nog 2 andere passagiers in de trein.  Zoals je spoedig zult ontdekken is City 17 stevig onder de controle van de Combine en werkt de Burgemeester van City 17, Dr. Wallace Breen, van harte mee om het de Combine naar hun zin te maken. 

Wacht geduldig tot de trein tot stilstand komt in het station van City 17. De treindeuren gaan vanzelf open en de 2 passagiers stappen uit. Volg de 2 passagiers als ze uit de trein stappen. Je hoort de stem van Dr. Wallace Breen en als je even omhoog kijkt dan zie je Wallace Breen's gezicht op een groot scherm. Wallace Breen is alom vertegenwoordigt in City 17 en galmt zijn propaganda vanaf dit soort schermen overal en altijd de wereld in. Een "zwevende" scanner neemt waarschijnlijk een foto van je en hierdoor zul je heel even verblind zijn. Maak je er maar niet druk om deze "zwevende" scanners, ze zijn relatief ongevaarlijk, al kunnen zij later in de game er voor zorgen dat er meer vijanden worden "opgeroepen". 

Als je aan de voorzijde van de trein bent beland zie je hoe een Metrocop een onschuldige burger in elkaar staat te rammen, bij het bagagekarretje. Volg de 2 treinpassagiers verder door het metalen draaihek en dan naar links door de tunnel en je beland in de grote wachthal. In de wachthal ga je gelijk naar rechts. Je ziet 2 mannen voor een hek staan. Ga er naar toe en volg dan de route tussen de hekken naar achteren, naar het Metrocop Security Checkpoint. 

De Metrocop wijst dat je naar links moet, dus draai naar links. 2 Metrocops staan het volgende hek te bewaken. Ga door de deuropening, tussen die 2 Metrocops, en....de deur voor je gaat dicht. Rechts zal er echter een deur opengaan en de Metrocop die daar uit komt roept dat je hem moet volgen.  Volg dus de Metrocop door het gangetje naar achteren. De achterste deur gaat open. Ga de kamer binnen en de Metrocop volgt je en praat even met degene die in de kamer is. De Metrocop gaat vervolgens voor de consoles staan en doet zijn helm af en......Hela.....dit is Barney Calhoun

Ken je Calhoun nog? In het begin van "Half Life (1)" zag je, vanuit het treintje, een Barney op een deur staan bonzen. Wel...dat was Calhoun. In "Half Life Blue Shift" was je Barney Calhoun. Calhoun is nu een belangrijk lid van het Ondergrondse Verzet. Calhoun maakt, via het console, verbinding met het geheime laboratorium van Dr. Isaac Kleiner. Er volgt een gesprek met Dr. Kleiner, die het heeft over ene Alyx.  Calhoun zegt dat je naar het geheime lab van Dr. Kleiner dient te gaan. Zolang je maar uit de beurt van de Combine Checkpoints blijft zal er niets aan het handje zijn. Calhoun ruikt dan onraad en hij wil dat je hem smeert en hij doet de deur van een zijkamer open.

Ga de zijkamer binnen en dan naar links, naar de andere kant van het scheidingshek. Klim dan de ladder op naar de "zolder". Op de "zolder" zie je dat het linker raam open is, maar het raam zit te hoog om er door te kunnen klimmen. Er staan hier een aantal houten kisten. Pak één van de kisten op, met je "E-toets", en plaats de kist voor het open raam op de vloer. Dat doe je door weer op je "E-toets" te drukken of door met je luikermuisknop te klikken. 

Klim dan op de kist en klim dan door het raam. Je valt omlaag en land op de grond van een kleine binnenplaats. Draai rechts en ga naar de deur. Open de deur (E-toets) en ga er door en ga dan de trap op. Open boven aan de trap de deur, stap door de deur en draai links. Je kijkt door een hal. Rechts achter is de doorgang naar de grote aankomsthal van het station. Loop naar het hek. Een Metrocop stapt te voorschijn.

De Metrocop smijt een blikje op de grond en hij wil dat je het blikje opraapt en in de prullenbak deponeert. Pak het blikje op van de vloer, met je "E-toets". Als je wilt ervaren hoe "vriendelijk" die Metrocops zijn dan kun je het blikje naar de Metrocop smijten. Mik met het blikje op de Cop en klik dan met je linkermuisknop. Wel....Metrocopje vindt het niet leuk dat je blikjes naar hem smijt en hij neemt even wraak met zijn gummistick. Pak het blikje weer op en deponeer het blikje nu dan braaf in de prullenbak. Nu mag je verder. Ga dus door het hek en loop door. Je beland in de grote hal van het station. Loop helemaal door naar achteren en verdwijn dan links de gang in waar de frisdrankenautomaat staat.

Ga naar links en dan naar de dubbele deuren rechts. Open de deuren en stap naar buiten en je bent nu dan op het grote plein van City 17. Loop vooruit het bordes af. Aan alle kanten zijn de straten, die op het plein uitkomen, geblokkeerd door Checkpoints waar je niet door kunt. Draai rechts en ga dan de straat, in de hoek, in. 

Volg de straat, die dan een bocht naar links neemt. Je ziet dan, rechts, een steeg en voorbij de steeg zie je dan dat er achterin in de straat een Metrocop Checkpoint is, en die wil je vermijden. Loop iets terug en ga dan de steeg in.

De steeg is echter afgesloten met een hek. Je moet aan de andere kant van het hek zien te geraken. Gelukkig hangt er een brandladder die naar een ijzeren platform gaat en dat platform gaat over het hek heen. Klim dus op de groene vuilniscontainer en dan de ladder op en klim via de ladder omhoog. Spring naar rechts dan het ijzeren platform op en loop door naar het gat in het platform. Laat je door het gat omlaag vallen en je bent dan aan de andere kant van het hek. Loop door de steeg in. Links is dan dat Checkpoint waar je niet naar toe wilt. 

Ga dus naar rechts. Je beland op een grote binnenplaats. 2 burgers staan in hun achtertuin te kijken naar het gebouw aan het einde van de binnenplaats. De ingang van dat gebouw wordt bewaakt door 2 Combine Soldaten. Loop door. Halverwege deze grote binnenplaats is er links, en rechts, een kinderspeltuintje. Loop nog iets verder door en je ziet, links en voorbij de glijbaan, een geopende deur. 

Ga door die geopende deur naar binnen. Volg de smalle gang, die dan linksaf gaat, en ga naar de deur aan het einde van de gang. LOADING.  Open, na de Loading, de deur en volg dan de smalle gang verder.  Je beland dan in het trappenhuis. De lift kun je niet nemen en je kunt ook niet naar buiten via de buitendeuren. Ga dus de 4 trappen op naar de 1e verdieping. Je ziet dan Combine Soldaten in de gang.  De Combine zijn op zoek naar jouw en ze doorzoeken het gehele pand. Ze zien je nu nog niet omdat ze druk bezig zijn om  een deur verderop in de gang in te trappen. Ga iets vooruit en dan de eerste woning rechts in. 

Ga  door de kamer naar de volgende kamer. 2 burgers staan uit het raam naar buiten te staren.  Ga naar links door de kamer, open de glazen deuren en stap de gang terug in. Je bent nu voorbij het punt waar die Combines de deur stonden in te trappen. . Ok....je moet vanaf nu wel razendsnel wezen. De Combine maken nu jacht op je en ze zullen op je schieten. Zelf heb je nog geen wapens dus terug schieten kan niet. Je enige mogelijkheid om het vege lijf te redden is snelheid. Volg de gang verder naar rechts en je komt weer in een trappenhuis. Ga hier de donkere trappen op naar de volgende verdieping. Een burger roept je en hij wijst dat je door zijn woning verder moet gaan, want de gang is achterin geblokkeerd.

Volg de burger dus zijn woning in. Een vrouw staat op van de bank en rent in paniek de volgende kamer in. Volg de vrouw door de kamers van de woningen heen naar de eindkamer waar een man door het raam staat te kijken.  Ga in deze kamer naar links en door de deuropening en dan door de volgende deuropening de gang weer op. Je bent nu in het vervolg van de gang, aan de andere kant van de versperring. Volg de gang naar rechts, naar het volgende trappenhuis. SNEL SNEL.....Combine Soldaten komen via de trappen omhoog. 

Ga snel naar rechts en klim via de volgende 3 trappen omhoog naar de volgende etage. De Combine zitten je echt op de hielen. Op de volgende etage wijst een man dat je zijn woning in moet gaan.  Ga dus de woning in en ga dan de trap op en dan via de zoldertrap naar de zolder. Op zolder ga je naar rechts en door het gat naar buiten de daken op. 

Spring snel over naar het volgende, rode, dak, en ren door naar de schuine plank, naast de schoorsteen. Ga via de schuine plank omhoog en dan naar links, naar de Emmer die op de rand van dit dak staat.  Waarschijnlijk wordt je nu ook beschoten vanuit een Combine helikopter die overvliegt.  Daal het schuine dak omlaag naar de dakgoot en ga dan over de twee planken naar de dakgoot van het volgende huis. 

Volg nu de dakrichel de hoek om. Wees snel maar voorzichtig om niet uit de dakgoot omlaag te vallen. Vanaf de straat, onder je, zul je worden beschoten door Combines. Ga dus SLUIPEND verder door de dakgoot. Volg de dakgoot verder. Je komt bij het volgende rode dak met 2 gele dakkapellen. Volg de goot verder langs de 2 gele dakkapellen naar het volgende dag met een groot grijs dakkapel met 2 geopende ramen. Ga hier snel door het raam naar binnen. 

Je bent weer op een zolder. De deur zit op slot, dus ga naar het gat in de vloer en daal daar de trap af. Onderaan de zoldertrap kom je in een klein gangetje. De deur links en de deur rechts gaan open en van beide kanten wordt je nu besprongen door Combines die er lustig op los gaan rammen met hun gummiknuppeltjes.  Je raakt bewusteloos en je scherm wordt wit. Na enige momenten begin je langzaam weer bij je positieven te komen en denk je heel even dat je in de hemel bent beland. Een "engel" heeft zich over je heen gebogen..... Wel.....dit is geen "engel" maar dit is Alyx, de dochter van Dr. Eli Vance. Alyx, en haar kameraad "Dog", hebben die Combines afgemaakt die jouw belaagden en hiermee je leven gered. 

Alyx zal van nu af, of je het nu wilt of niet, je "teamgenoot" zijn. Het is een "hele kerel" die Alyx. Volg nu Alyx. Dus blijf nu steeds dicht bij Alyx. Volg Alyx naar het geheime laboratorium van Dr. Eli Vance en Dr. Isaac Kleiner.  Alyx "roept" de lift. Stap dus de lift in en je daalt met Alyx omlaag. Als de lift weer is gestopt stap je eruit. Alyx doet een geheime deur open. Volg Alyx door het gangetje en aan het einde van het gangetje begint:

Hoofdstuk 2: A Red Letter Day:

A: In het laboratorium van Dr. Kleiner:

Volg Alyx verder, door de deur en de volgende gang, naar 2 frisdrankenmachines. Alyx doet een muntje in één van de machines en deze draait open. Ga door deze deur en je betreed het Geheime laboratorium. Ga naar Dr. Isaac Kleiner, de vent in de witte jas.

Kleiner begroet je enthousiast en gaat dan even met Alyx staan praten. Je kunt even niet veel doen. Je kunt door het lab gaan rondlopen en wachten op de dingen die vanzelf gaan gebeuren. Maar het beste kun je in de buurt van Dr. Kleiner blijven. Kleiner gaat dan wat onduidelijks staan doen bij een andere console en Calhoun voegt zich hier bij jullie.

Er volgt een praatje tussen Calhoun, Alyx en Kleiner en dan doet Calhoun het rolluik in de hoek van de ruimte open en stapt de kamer binnen waar je Hev-Suit in de glazen container hangt. Calhoun wordt daar besprongen door een Headcrab. Wees maar gerust....die Headcrab is Lemarr en is het "huisdier" van Dr. Kleiner. Lemarr zorgt even voor wat commotie en dan zegt Kleiner dat je de Hev-Suit moet gaan aantrekken, Calhoun opent de Hev-Suit container. Loop de kamer in waar je Hev-Suit hangt en loop dan gewoon tegen de Hev-Suit aan en je hebt het "harnas" dan aangetrokken. Ga terug naar Dr. Kleiner. 

Dr. Kleiner verteld dat ie een paar verbeteringen aan de Hev-Suit heeft aangebracht en hij wijst je dan de Hev-Terminal waarmee je de Hev-Suit kunt opladen. Volg Dr. Kleiner dus naar de Hev-Terminal. Ga er vlak voor staan en druk dan op je "E-toets" en hou deze ingedrukt tot je Hev-Suit is opgeladen. Een Hev-Terminal "vult" je Hev-Suit voor 25 procent met energie. 

Je hebt Kleiner horen praten over zijn experimentele Teleporter. Kleiner wil nu Alyx en jouw via die teleporter naar het laboratorium van Dr. Vance, de vader van Alyx, teleporteren. Dat laboratorium bevindt zich in Black Mesa East, ver buiten de grenzen van City 17. Dr. Kleiner doet dus het grote rolluik open van de Teleportkamer. Volg Kleiner, Barney en Alyx die kamer in.

Eerst zal Alyx worden weg geteleporteert. Alex gaat dus in de teleporter staan. Op de monitor verschijnt Dr. Vance. Alyx gaat omhoog in de teleporter. Er is echter iets mis. De stekker van de teleporter is uit het stopcontact gevallen en ligt nu, rechts naast de teleporter, op de vloer. Of jij die stekker eventjes terug in het stopcontact wil duwen.

Grijp dus de stekker op met je "E-toets" en loop dan gewoon tegen het stopcontact aan dat in de muur zit en vanzelf steek je dan de stekker terug in het stopcontact. Blijf hier staan want Alyx vraagt dan of je de rode hendel wil overhalen. Wacht tot Kleiner de plastieken cover van de rode hendel heeft gehaald en haal dan de rode hendel over en.....kijk hoe Alyx nu wordt geteleporteert naar het laboratorium van haar vader. Op de monitor zie je dan dat Alyx daar veilig is aangekomen.

Dr. Kleiner brengt de teleporter weer terug in de uitgangspositie want nu is het jouw buurt om naar Dr. Vance te worden geteleporteert. Stap dus in de teleporter en draai je om. Barney zal de rode hendel overhalen. Je gaat omhoog en ziet vanuit de teleporter Dr. Kleiner op het "balkon" staan van waaruit hij de teleporter bedient. Kleiner start de teleporter op en dan.....Het gaat natuurlijk volkomen mis....die stomme Lemarr zorgt er voor dat jij niet in het laboratorium van Dr. Vance beland maar heel ergens anders.

De teleporter hapert dus en zapt je eerst naar diverse andere locaties, zoals het lab van Dr. Vance en het kantoor van Wallace Breen, maar steeds keer je snel weer terug naar het lab van Kleiner.

B: Het Treindepot:

Uiteindelijk weet Kleiner dan toch de teleporter weer onder controle te krijgen en wordt je door de teleporter ergens buiten het lab neergezet. Helaas...je bent niet beland in het laboratorium van Dr. Vance, maar op een metalen platform ergens achter het lab van Dr. Kleiner. Je bent dus nog steeds in City 17 en wel bij de elektriciteitscentrale en vlak in de buurt van het goederentrein depot. Je moet nu op eigen gelegenheid het lab van Dr. Eli Vance zien te bereiken, en dat dit geen gemakkelijke opgave zal blijken te zijn laat zich raden. 

2 zwevende scanners zoemen gelijk om je heen en seinen je foto door naar de Combine. In feite gaat nu Half Life 2 echt voor je beginnen. Vanaf nu kun je dus echt dood gaan en dien je vijanden te doden om dat te voorkomen. Vanaf nu dien je ook alert te zijn op Medkits, Hev Terminals, Health-Terminals en wapens en ammo. Maar eerst moet je een wapen zien te bemachtigen. Spring over de railing naar beneden, doe dat aan de korte zijde van het platform. Ga dan door de openstaande hekdeur. Ga rechtsaf en tussen de betonnen sokkels door naar achteren en door de volgende geopende hekdeur.

Ga de 2 trappen op en boven open je dan de deur en ga je erdoor. Dan door de volgende hekdeur en rechtdoor, rechts en rechts en.........

....je wordt dan geroepen. Kijk omhoog. Barney Calhoun staat boven je op het "balkon".

Calhoun praat even wat tegen je en hij heeft ook een cadeautje voor je. Calhoun heeft je oude vertrouwde Koevoet en hij gooit deze omlaag. Calhoun zegt dat je nu "on your own" bent en dat je via de Canals moet proberen Black Mesa East te bereiken. Calhoun verdwijnt. Grijp de koevoet, door er gewoon naar toe te lopen en ga dan verder vooruit naar achter het hek. Ram met de koevoet de 3 planken uit de hekdeur en ga verder.

Je bent nu boven het goederentreincomplex. Loop door naar achteren. Een kist verspert je de weg. Ram de kist stuk met je koevoet en ga het tunneltje dan in. Draai links en.....Er komt een Scanner omhoog. Wel...je hebt nu een wapen, dus ram de zwevende scanner stuk met je koevoet.  Loop het rooster op en spring dan omlaag naar de treinen. Pas op....Op de daken rechts verschijnen Combines en die beginnen op je te schieten. Ga dus snel langs de trein naar links tot je niet verder kunt.  De Rode Wagon staat open. Wellicht verschijnt er weer een Scanner. Als dat zo is dan ram je die stuk met je Koevoet. Klim in de Rode Wagon. 

Ram de palet en de kisten stuk met je koevoet en loop dan tegen de dichte deuren van de wagon aan. De deuren gaan dan open. STOP....spring nog niet uit de rode wagon maar blijf geduldig wachten. Je hoort na een paar seconden een trein fluiten en dan....passeert er een blauwe trein.

Wacht tot de blauwe trein net aan voorbij is en spring dan snel de rode wagon uit. Draai gelijk rechts en ren achter de blauwe trein aan, waarbij je zoveel mogelijk aan de linkerkant blijft lopen, tegen de stilstaande gele trein aan. Op het dak van de rode trein, waar jij uit kwam, zal een Combine verschijnen maar die Combine kan jouw  nu niet raken vanwege de rijdende blauwe trein. Blijf dus achter de blauwe trein vooruit lopen en aan het einde van de gele trein ga snel naar links en dan weer naar links. Je bent nu aan de andere kant van de gele trein en dus tussen de gele trein en de trein rechts.

De achterste wagon van de rechter trein is open. Ga die wagon in via het trapje en in de wagon draai je rechts. Een ladder. Klim via de ladder omhoog en je beland op het dak van de wagon. Pas op...de Combine op het dak van de rode trein ziet je nu wel en begint op je te schieten.  bDraai links en spring over naar het dak van de wagon van de laatste trein en  vanaf de wagon spring je dan over het hek heen en ren je snel vooruit naar binnen.

Ren door naar de hek deur,  ram de 3 planken uit de deur met je koevoet, ren door en ga de stenen trap af en dan door de deuropening en draai dan  links. Daal de trap af en ga dan door de deuropening. Je beland in:

Hoofdstuk 3: Route Canal:

Deel 1: 

Volg de smalle tunnel naar rechts. Halverwege de tunnel hangt er aan de linkermuur een Health Terminal. Je zal wel enige schade hebben opgelopen dus vul je Health aan bij deze Health Terminal. Ga dan door de deuropening en dan linksaf verder door de tunnel. 2 Combine Soldaten staan een man en  een vrouw af te beulen. Ren snel naar ze toe en ram die 2 Combine Soldaten dood met je Koevoet. 

Je raapt vanzelf dan nu je eerste vuurwapen op, de revolver van één van deze Combines. De vrouw zegt dat je niet moet treuzelen, dus ren snel verder, ram de planken uit de deuropening met je koevoet. Berg de koevoet dan weer op en trek de revolver. Begin de trappen op te klimmen. Het zijn 4 trappen. Als je de eerste 2 trappen op bent geklommen komt je op de 3e trap een Combine tegen die omlaag komt. Kil de Combine, voordat ie jouw dat lot laat ondergaan. Gedode vijanden, zoals deze Combine, laten of Ammo achter of wapens of Hev-cannisters. Grijp dus altijd wat een gedode vijand laat vallen. Klim verder naar boven en ga dan rechtsaf door het gangetje en dan rechtsachter door de deuropening. Weer een trap en ook weer een Combine. Kil de Combine en ga boven dan door de geopende hekdeur en draai naar links.

Die oranje tonnetjes kun je laten ontploffen door er op te schieten. Doe dat met deze tonnetjes nu echter nog niet. Achter het hek, rechts van je, is de diep gelegen spoorbaan. Aan het einde van het hek zie je een ijzeren trap omlaag gaan. Loop dus door en ga dan, rechts, op het platform bovenaan de ijzeren trap staan. Blijf bovenaan de trap staan. Kijk naar de overkant. Aan de overkant zie je de ruïne van een gebouw en boven de rails hangt daar een klein ijzeren platform met een kleine ladder. Daar moet je op zien te geraken. Blijf wachten. Je zult opeens de fluit van een aankomende trein horen en dan.....van links verschijnt een trein. 

Spring dus bovenop de trein en wacht dan tot de trein je bij dat ijzeren platform hebt gebracht en spring dan snel vanaf de trein dat platform op. Snel...klim het kleine laddertje op en je staat dan voor het geruïneerde gebouw. Ga naar links.Waarschijnlijk kom je nu onder vuur te liggen van Combines die nu opduiken aan de andere kant, dus aan de kant waar jij vandaan kwam. Je kunt die Combines "opruimen" door nu op die Oranje Tonnetjes te schieten. Die zullen dan ontploffen en je bent dan in één keer van die Combines af. Je kunt natuurlijk ook snel doorrennen en dan snel rechts de hoek om gaan.

Ga rechts de hoek om, ram de planken uit de deuropening en ga er dan door. Ga dan rechts de volgende kamer in. Links is dan de deuropening verspert door 2 oranje tonnen waar een pallet schuin tegenaan ligt. Je kunt via die pallet omhoog lopen en dan gebukt door de deuropening springen. Je kunt ook vanaf de zijkant, en vanaf een afstandje, die tonnen laten ontploffen. Hoe het ook zij....ga door deze deuropening. 

Links is dan een hek en achter dat hek is een binnenplaats. Open de deur in het hek. Bovenop de richel verschijnen dan een paar Combines. Kil ze snel door één van die oranje tonnen te laten ontploffen. Steek dan deze binnenplaats over naar de volgende binnenplaats. Voor het hek staan 2 tonnen. Het rechter deel van het hek is omgebogen. 

Spring op het omgebogen stuk hek, loop er over omhoog en spring er dan vanaf. Je bent aan de andere kant. Ga rechts en ren door naar de oranje muur. Draai rechts. Je kijkt een steeg in. Onderaan de oranje muur zie je het "Half Life" Logo.  Ga de steeg in naar het "Half Life" Logo, buk, doe je zaklamp aan en kruip de ventilatieschacht in.

Breek de kist die in de ventilatieschacht staat, grijp de Hev-cannister en volg de ventilatieschacht naar links de hoek om. Ram aan het einde het rooster stuk met je koevoet en........Aan de overkant staat een Combine in de deuropening. Er zijn daar nog meer Combines die steeds vanuit die deuropening je onder vuur zullen nemen. Wel....je moet hier de ventilatieschacht uit en dan naar rechts. Die Combines aan de overkant zullen je al die tijd onder vuur nemen. Gelukkig kan er steeds maar 1 Combine in die deuropening staan. Je kunt proberen om, vanuit de ventilatieschacht, eerst een paar van die Combines neer te knallen, maar de game zal steeds nieuwe Combines in die deuropening laten verschijnen, dus het is eigenlijk onbegonnen werk. Kruip dus snel de ventilatieschacht uit en ren snel naar rechts en spring dan aan het einde van het hek omlaag de Treintunnel in. Blijf aan de linkerkant van de rails. Pas op. Er zijn Combines in de treintunnel en er zal vrij snel een trein door de tunnel op je af komen. Dus blijf niet op de rails staan. Verderop is er links een diepe nis en rechts een diepe nis. In de rechternis is een trap. Daar zijn Combines. Vlak voor de rechternis zie je 2 oranje tonnen. Wacht tot je een Combine uit de rechternis ziet komen en knal dan snel een paar kogels in dat rechtop staande oranje tonnetje.

De explosie zal dan die Combine, en wellicht nog 1, voor je opruimen. Ren dan vooruit en bij de linkernis draai je rechts om naar de rechternis. Een Combine rolt, vanaf de trap een oranje ton naar je toe. Snel....schiet op de ton en....Boem. Steek snel de rails over. Onder de trap kun je wellicht een Hev-cannister oprapen.  Ga de trap op en dan linksaf. Vul je gezondheid aan bij de Health Terminal. 

Loop door naar de 2 oranje tonnen en dan links en ga dan bij de groene container het smalle gangetje in. Achter in het smalle gangetje komt een Combine de smalle trap af. Snel....knal een paar kogels in dat oranje tonnetje en de explosie ruimt die Combine voor je op. Ren verder en beklim de smalle trappen.  Je komt op een rooster brug die verspert is door kisten. Pas op want links van je is het open en kun je onder vuur komen van de Combines. Ren naar de kisten en ram ze stuk met je koevoet. Ren dan door, de smalle trappen af en je komt dan bij een klein hekje.

Je bent weer bij de treintunnel, maar nu een andere. Rechts is de tunnel geblokkeerd door een forcefield. Er kunnen Combines verschijnen. Spring snel omlaag, links van het hekje, en ren dan naar links. Recht voor je verschijnen Combines en een helikopter. Ook achter je zullen Combines verschijnen. In de nis hangt een Health Terminal. Wel....je moet zelf maar even bedenken hoe je dit "varkentje denkt te wassen". In ieder geval....ruim de Combines op, laaf je aan de Health Terminal en ren dan verder de tunnel uit. Als je uit de tunnel komt ga je gelijk, rechts, in de geopende hekdeur staan. Hier beginnen de Kanalen.

Die deur aan de overkant kun je niet door. Spring naar het ijzeren platform, draai links en spring omlaag het kanaal in. Waad door het kanaal. Na het eerste stuk is het middelste stuk van het kanaal dieper, dus je beland onderwater. Zwem snel door, waarbij je alle rotzooi dat in het kanaal drijft vermijd, onderwater zwem je door het 2e keer door en dan kom je vanzelf weer bovenwater. Loop door naar de Rode Container die tegen het volgende hek aanstaan. Aan de linkerzijkant van de container zit een ladder.

Klim via die ladder bovenop de container en spring dan door het geopende dakluik de container binnen. Draai je om en.....In deze rode container ontmoet je een Burger en....een Vortigaunt. STOP....schiet niet op die Vortigaunt. In Half Life waren de Vortigaunt nog vijanden maar nu in Half Life 2 zijn het je vrienden. de Burger is iemand van het ondergrondse verzet en hij vertelt je over het Ondergrondse Spoorsysteem dat een rechtstreekse verbinding is naar het laboratorium van Dr. Vance. De Vortigaunt zapt een deel van zijn energie over naar je Hev-Suit en dan doet de Burger de deur van de container open.

Ok...ga dus via de geopende deur de container uit. Ga iets naar links en draai dan rechts. Je staat voor een opening in het puin. De opening is echter afgesloten door een houten pallet. Achter de pallet brand een vuur. Neem je koevoet ter hand en ram de houten pallet stuk. Ga dan door de opening tot vlakbij het vuur en draai dan links. 

Je ziet een aantal containers nogal slordig over elkaar heen liggen. De doorgang onder die containers is afgesloten door een slecht in elkaar getimmerd houten schutting. Ga er naar toe en ram die schutting stuk. Een paar fikse uithalen met je koevoet ruimen de schutting wel op. Ga dan verder tot onder de schuin omhoog staande container, draai dan links, buk en kruip onder de container door vooruit, maar pas op voor het vuur.

Als je onder de container bent uitgekropen zie je een hoop puin voor je en.....een Barnacle die aan het plafond van het viaduct hangt.  Voorbij de hoop puin zie je het 2e viaduct.Waarschijnlijk zie je nog net hoe die Barnacle een rat of muis vangt en oppeuzelt. Knal de Barnacle dood, of vermijd zijn omlaag hangende tentakel, en ga verder naar de linkerzijde van die hoop puin. Pas op...want er hangt iets verderop nog een Barnacle. Ga aan de linkerzijde van de hoop puin verder naar onder het viaduct. Onder het 2e viaduct staat een groene keet.

Ga aan de rechterzijde van de keet verder en....aan de andere kant van de keet mond dit kanaal uit in het hoofdkanaal. Ga nu voorzichtig verder naar links en de berg puin op. Het hoofdkanaal is naar links verspert door een enorme hoop puin en een blauwe bestelbus. Je moet dus naar rechts, maar van achter de bestelbus wordt het vuur op je geopend door een Combine en ook van rechts komt een Combine je onder vuur nemen. Schakel die 2 combines uit. Je moet nu naar rechts de hoek om. Maar pas op......achter in het kanaal staat een vast Machinekanon met 2 Combines en die zullen je onder vuur nemen met het machinekanon. Ga dus voorzichtig naar de rechter hoek. Je kijkt een dikke pijp in, maar hier kun je de pijp niet in. Je moet echt rechts de hoek om. Sluip dus de hoek om en.....

Gluur de hoek om. Je kijkt door het kanaal naar het einde. Op het einde staan die 2 Combines bij het machinekanon. Gelijk om de hoek zie je de ingang van de dikke pijp. Aan de linkermuur van het kanaal loopt een richel en die richel gaat helemaal naar links, tot voorbij de blauwe bestelbus en de hoop puin. Je moet dus op die richel terecht zien te komen. Dus je moet nu eerst heelhuids in de dikke pijp terecht zien te komen.

Ren/sluip of weet ik veel hoe je het wil doen, de hoek om. Je zult echt wel door de Combines met het machinekanon worden beschoten. Dus zorg dat je als de gesmeerde bliksem in de pijp terecht komt en volg de pijp dan naar links. In de pijp zul je een Combine "ontmoeten", die je op gepaste wijze naar "dromenland" stuurt. De pijp mond uit in een kelderruimte. Spring de kelderruimte in en verzamel hier eerst even alle Hev-Suit Cannisters. Er staat, rechts achterin, een radio te blèren en naast de radio gaat een ladder omhoog. Ok...voorzichtig nu want bovenaan de ladder is dat machinekanon met nog 2 Combines. Klim dus de ladder op en draai je dan rechtsom en knal snel die 2 Combines bij het machinekanon dood.

Ga dan naar het machinekanon en druk op je "E" toets om het kanon te gaan gebruiken. Rechts van je gaat dus die richel door het kanaal naar de andere kant. Halverwege de richel zie je een ontplofbare ton op het "schavotje" staan. Recht vooruit is de "brug" waaronder die wrakkige bestelbus staat. Overal om je heen staan ontplofbare tonnen. Ook rechts boven je. Gebruik nu eerst het machinekanon op die ton op het "schavotje" te laten ontploffen. Hierdoor valt de plank omlaag en de plank is dan een "brug" waarover je zo meteen verder over de richel kunt gaan. 

Er verschijnen dan overal om je heen, boven je en in het kanaal, Combines. Kil alle Combines met het machinekanon en knal er ook de vliegende scanners mee stuk. Op de brug, recht voor je, verschijnt dan opeens een Tank en die klote Tank begint raketjes op je af te schieten en.....één van de raketjes vernield dan je machinekanon. Dit is onvermijdelijk. Als je machinekanon is vernietigt ren je de richel op.

Volg de richel helemaal naar achteren naar het einde bij de blauwe bestelbus. Achter de blauwe bestelbus duikt het kanaal een tunnel in. Dus spring omlaag en ga de tunnel in. Volg de enig mogelijke route door de tunnel waarbij je twee keer een Barnacle tegen komt. Voorbij de blauwe bestelbus ga naar links en dan aan de linkerkant van de pijp verder tot je bij een stuk pijp komt met een groene rand.

Kruip door de pijp met de groene rand en vervolg dan je weg door de tunnel naar het einde. De tunnel brengt je weer in de openlucht. Rechts een dikke pijp waar je niet in kunt en je kunt ook niet verder rechtdoor. Ga dus linksom om de hoop puin heen en duik dan de open pijp in de linker muur in.

Zodra je in de pijp bent hoor je een vrouwenstem roepen. Volg de pijp. De pijp brengt je eerst in de eerste verdeelput. Combines zullen je hier, van af boven door het rooster, onder vuur nemen. Ga dus snel door deze put naar de volgende pijp en volg deze naar de 2e verdeelput. Deze 2e verdeelput is diep en bevat water. De pijp is afgesloten door een hek en dat hek kun jij niet open krijgen. Ok...het wordt nu gevaarlijk. Van bovenaf zullen Combines oranje vaten omlaag gaan smijten. Deze vaten zullen dus in het water terecht komen en naar de bodem zakken en daar dan ontploffen. Eén van die vaten zal er echter voor zorgen dat het hek in de ingang van de pijp wordt vernield, zodar jij dan die pijp in kan duiken. Maar om dit proces in gang te zetten zul je toch eerst zelf het water in moeten duiken.

Ok...duik het water in en zorg dat je in de linkerhoek ("hier" in de afbeelding) terecht komt en zorg dat je in die hoek bovenwater blijft blijft. Al drijvende in de linker hoek kijk je omhoog. 2 Combines beginnen nu, vanaf boven, de oranje vaten omlaag te smijten en deze vaten zullen omlaag naar de bodem zakken en dan ontploffen. Deze ontploffingen zullen je niet deren, zolang je zelf maar niet onder water bent. Opeens smijten de Combines een oranje vat omlaag dat al in brand staat. Snel....duik snel onder water en naar de bodem om deze vuurton te vermijden. Zwem dan weer omhoog en probeer nu die 2 Combines boven je hoofd uit te schakelen. 

Die 2 Combines hebben geen tonnen meer maar gaan nu op je schieten. Inmiddels is dat hek in de pijp vernield, dus klim op de richel en duik de pijp in en volg de pijp naar het einde. De pijp mond uit in weer een breed en droog kanaal.  Op de hoge oever van het kanaal staat een groene keet te balanceren.

Je kunt niet naar links, dus spring het kanaal in en ga naar rechts. Pas op want je krijgt hier nu te maken met een flinke hoeveelheid Combine soldaten. Recht voor je staat een groene vuilniscontainer op zijn kop. Voorbij de groene vuilniscontainer ligt het wrak van een vrachtwagen en daar weer voorbij is een houten brug. 

Er zullen Combines verschijnen. Sommigen van de Combines blijven boven op de houten brug staan maar sommigen zullen ook omlaag het kanaal in springen. Wel....schakel ze uit. Begin maar met de 2 Combines die nu gelijk al verschijnen. Je kunt natuurlijk de groene vuilcontainer als dekking gebruiken. Ga dan voorbij de groene vuilcontainer en je komt bij het wrak van de vrachtwagen.  Ga hier naar rechts, schakel weer wat Combines uit, die omlaag komen en ga dan om de vrachtwagen heen, zodat je de houten brug goed ziet.

Er verschijnen Combines bovenop de houten brug. Onder de brug staan een paar Oranje Tonnen. Snel...knal een paar kogels in de Oranje tonnen.  De oranje tonnen ontploffen en hierdoor stort de houten brugstellage grotendeels in, waarmee je in één klap die Combines die er bovenop stonden hebt uitgeschakeld. 

Ga onder de brug door, maar pas op....aan de andere kant van de brug springen nog 2 Combines omlaag, links 1 en rechts 1. Schakel ook deze 2 Combines uit. Het kanaal wil hier nu weer 2 tunnels in, maar er ligt een berg puin voor de tunnels. Je ziet dat je de linker tunnel niet in kunt, dus ga rechts de berg puin op. Bovenop de berg puin buk je en doe je je zaklamp aan (F-toets). Kruip heel voorzichtig de tunnel een klein stukje in. Je doorgang wordt verspert door 3 tonnen die in de tunnel ingang staan. STOP.....

Gelijk achter deze 3 tonnen gaat de tunnel via een gladde helling omlaag. Beneden hangen dan 2 Barnacles te wachten op iedereen die zo stom is om als een idioot nu de helling achter de 3 tonnen omlaag af te glijden. Dit kun je dus maar beter niet doen. Blijf GEBUKT. Grijp 1 van de tonnen vast met je "E-toets". Je draagt dan de ton. Sluip nu, met de ton vast in je handen, langzaam de helling af naar beneden. Ongeveer halverwege laat je de ton dan weer los door weer op je "E-toets" te drukken. De ton rolt verder omlaag en wordt waarschijnlijk gegrepen door de rechter van de 2 Barnacles die aan het plafond rooster hangen. Die Barnacle is dan nu druk bezig om die ton met zijn tentakel omhoog te hijsen naar zijn gretige bek. Glij dus nu helemaal omlaag maar zorg dat je aan de rechter kant blijft. Knal dan snel eerst die ton vretende Barnacle aan gort en dan de 2e Barnacle. Zorg er wel voor dat je niet recht onder die 2e Barnacle gaat staan.

Als je deze 2 Barnacles op deze wijze hebt uitgeschakeld dan zie je, in de hoek, 2 Oranje Tonnen staan. Loop er naar toe en draai dan rechts. Je kijkt nu de linker tunnel in.  Ook deze linker tunnel gaat met een glibberige helling omlaag. Je ziet een heleboel Barnacle Tentakels hangen. Het is een "gordijn" van Barnacle Tentakels die daar nu recht voor je hangt.

Wel....als je nu als een krankzinnige idioot gewoon vooruit stormt dan wordt je echt wel door één van die Barnacles opgepeuzeld. Dus dat moet je niet doen. Je moet nu eerst proberen om een aantal van die Barnacles uit te schakelen. Grijp 1 van de 2 Oranje Tonnen op met je "E-toets". Draag de ton iets vooruit, tot de rand van de helling. Zorg dat je tegen de linker muur aan staat.  Smijt de ton dan omlaag door weer op je "E-toets" te drukken. Blijf staan en trek snel je pistool. De ton rolt omlaag en de meest linker Barnacle zal de ton met zijn Tentakel grijpen en omhoog tillen. Snel....zodra je ton nog net kunt zien schiet je erop en....de ton ontploft en heeft dan, hopelijk, de 2 meest linker Barnacles uit geschakeld. Ga de 2e Oranje Ton halen en smijt deze dan ook omlaag, maar nu dus naar de rechter Barnacles. Knal weer op de ton zodra de Barnacle deze omhoog tilt en alle Barnacles, die precies onderaan de helling helling, zijn dan vernietigt. Ga nu langs de linkermuur omlaag. Beneden draai je rechts en kijk je omhoog. Wel....er hangen dus nog veel meer Barnacles hier en ze zorgen ervoor dat je niet de helling in de rechter tunnel buis omhoog kunt klimmen.

Knal dus nu alle overgebleven Barnacles aan gort en ga dan de helling in de rechter tunnelbuis op. Bovenaan de helling ben je dan aan het einde van deze tunnels. De tunnel mond nu uit in een breed kanaal en dit is een kanaal waar water in staat. Je uitzicht, het kanaal in, wordt geblokkeerd door een groot houten schot, maar als je even wacht dan zul je merken dat Combines, vanaf de oever aan de overkant, Oranje Tonnen het kanaal in smijten. Ze weten dus dat je er bent. Gluur naar rechts. Je ziet dat het kanaal naar rechts ophoud en dat je daar de 2 tunnels niet in kunt. Je moet naar links door het kanaal.

Ok...Spring uit de tunnel het kanaal in, maar blijf wel achter het grote schot. Blijf onder water en zwem naar rechts, dan naar links en weer links. Je bent nu aan de andere kant van het schot. De Combines op de rechter oever hebben blijkbaar geen tonnen meer maar gaan nu op je schieten, maar ze doen dat op goed geluk, zolang je maar onderwater blijft.  Er drijft een groot schot in dit voorste stuk van dit kanaal. Voorbij het drijvende schot is het kanaal verspert door een hek, waar je niet over of onderdoor kunt zwemmen. Er zit echter een ladder aan de rechter muur van het kanaal. Zwem dus, onder water, naar de ladder en klim dan helemaal omhoog tot bovenaan de ladder. De Combines op de oever zien je dus nu op de ladder staan en kunnen nu dus raak schieten. 

Spring dus snel, vanaf de ladder, over het hek het kanaal weer in. Achter het hek drijven er steigers in het kanaal en het kanaal eindigt weer bij een muur waarin 2 tunnel buizen zitten. Je moet de rechter tunnel buis in maar je kunt niet op de rechter steiger komen vanuit het water. Zwem dus, weer onder water, naar achteren en ga dan, bij de linker tunnelbuis, via de schuine plank de linker steiger op.

Er ligt een lijk op de schuine plank en een Medkid of Hev-cannister. Je bent even veilig hier vanwege de schutting. Grijp de Medkit of de Hev-canister en loop dan verder de steiger op. Op de rechter kademuur staan dan 3 Combines en ze nemen je onder vuur. Bij die 3 Combines staan een paar Oranje Tonnen. Knal op die Oranje Tonnen en ze exploderen en hierdoor schakel je in 1 klap die Combines uit. 

Spring van steiger deel naar steiger de en aan het einde van deze steiger spring je over naar de andere steiger. Je bent dan weer aan de rechterzijde van het kanaal. Volg de steiger naar de rechter tunnel, buk en duik de tunnel in. De tunnel brengt je in een ondergrondse ruimte. Spring omlaag deze ruimte in. 

Je kunt niet de buizen links in. Je moet dus de richel rechts zien te bereiken. Maar hoe? Op een stuk rioolpijp ligt een plank. Het lijkt wel een WIP. Her en der liggen hier 9 grijze betonnen bakstenen. Ok...dit is wat je moet doen. Je moet alle grijze betonnen bakstenen oppakken en dan op de hoge kant van de wipplank leggen. De hoge kant zal dan omlaag zakken en de lage kant zal omhoog komen. Je kunt dan via de Wip naar de rechter richel springen. 

Grijp dus steeds een Baksteen op, met je "E-toets" en breng de baksteen dan naar de hoge kant van de WIP. Plaats de baksteen dan op de hoge kant van de wipplank en doe dit met alle 9 bakstenen die je hier kunt vinden. Ga dan de wipplank op en ren omhoog over de plank en druk dan op het juiste moment op je springtoets en....je zult landen op de richel. Loop door de donkere tunnel naar de uitgang. Er zal een helikopter verschijnen, maar die vliegt gelijk weer weg. Zo dadelijk zul je echter met een bende helikopters te maken krijgen. Loop de tunnel uit en je staat weer buiten. Je bent nu beland in de HOOFDKANALEN van City 17.

Deel 2:

Ga naar links, naar onder de brug maar blijf dan even boven aan de helling staan. Ok....tot nu toe is je wandeling door de droge kanalen en tunnelbuizen vrij probleemloos verlopen. Die paar zielige Combinetjes die je bent tegen gekomen waren niet echt partij voor de geweldige Gordon Freeman en ook met het handje vol Branacles heb je secuur afgerekend.....TOT NU TOE.....MAAR.....je problemen gaan nu echter pas goed beginnen. In dit stuk krijg je te maken met de HELIKOPTER. Ik zal proberen uit te leggen hoe je het beste heelhuids door dit open stuk kunt geraken.

Goed...begin de helling maar af te glijden. De Scanner meld je aanwezigheid aan de helikopter en die komt dus aangevlogen en blijft boven het kanaal hangen. Vanzelf val je onderaan de helling omlaag het kanaal in. De Heli zal inmiddels al wel op je vuren. SNEL....zoek dekking achter het puin recht voor je en wacht dan tot de Heli moet herladen. Ren dan naar de linker muur en door tot achter het grote schot dat voor de hoop puin staat die op de hoek in het kanaal ligt. De Heli doet zijn best om het schot aan diggels te schieten maar dit lukt niet in één keer. De Heli moet dus weer herladen en zodra je dit merkt ren je achter het schot vandaan, de berg puin op den via de berg puin de richel op die langs de linker muur loopt. Voor de duidelijkheid...je bent dus links de hoek omgegaan.

Recht vooruit hangt, aan het einde, een Barnacle. Aan de rechterkant zie je een BLAUWE DEUR. Er staan vaten voor die blauwe deur en via een "planken brug" zou je kunnen oversteken naar die blauwe deur. MAAR.....dan moet je wel heel snel wezen want de Heli zal met zijn vuur de "planken brug" vernielen. Je kunt het proberen of je snel genoeg bent om nog over die "planken brug" te gaan, maar ik denk niet dat je het red. Dus de "planken brug" wordt vernielt. Loop door over de richel maar knal wel, vanaf de richel, die Barnacle naar god. Aan het einde van de richel spring je omlaag en ga je de brede achterste richel op, waar de nu gedode Barnacle hangt, en loop je door en naar de Blauwe Deur.

Wel.....de Heli is er nog steeds. Snel....smijt de tonnen weg die voor de blauwe deur staan, open de blauwe deur dan en ga de nauwe trapgang in. Volg de nauwe gang tot het hek achterin en blijf dan even staan. Hier in deze nauwe gangen ben je, voorlopig, veilig voor de helikopter. Maar de Heli zal buiten blijven rondcirkelen en in deze nauwe gangen krijg je weer te maken met Barnacles die op heel vervelende plekken hangen.

Ok..achterin dit eerste gangetje kun je niet verder recht vooruit omdat die doorgang is afgesloten door een hek. Je moet dus naar links en via de hellinggang omhoog. Maar doe dit nog even niet. Draai je om zodat je terug kijkt naar de trap. 

Links zie je dan een nis waarin een ladder zit. Daal die ladder af en je beneden vindt je dan een rottent lijk. Bij het lijk ligt wat Health en wat Hev. Grijp het want je zult het wel nodig hebben na het gedoe met de helikopter. Klim dan terug de ladder op en ga dan, bij het hek, linksaf en via de hellende gang omhoog.

Boven gekomen ram je het kistje stuk voor wat ammo. Je moet hier naar rechts, maar draai eerst even naar links. Je ziet weer een rottent kadaver liggen en een ton die in het ondiepe water staat. Ga naar de ton en draai dan rechts en buk. Je kijkt een lage nis diepe nis in. Doe je zaklamp aan. Achterin de diepe lage nis drijven wat tonnen maar ook weer een rottent lijk. Bij dat lijk, achter de tonnen, kun je nog wat Health en Hev vinden. Wil je dat pakken dan zul je dus naar achter in deze nis moeten kruipen. Kruip dan terug en ga terug naar waar je de kist hebt gebroken.

Ok...weer is de doorgang, recht voor, door een hek afgesloten. Je moet dus rechtsaf en via de omlaag lopende gang naar beneden. Maar in die omlaag lopende gang hangt er 2 keer, achter elkaar, een serie Barnacles en dus is het niet raadzaam om zomaar omlaag te gaan rennen. Onderaan deze omlaag lopende gang moet je dan naar links om de volgende, weer omhoog lopende, gang te bereiken. Wat te doen. Wel...in de hoek, bij het hek, liggen wat vaten en er staat 1 oranje vat. Smijt eerst alle andere vaten via de gang g omlaag. De Barnacles zullen die gaten omhoog tillen. Smijt dan het oranje vat omlaag en zodra één van die Barnacles het oranje vat in zijn tentakel omhoog takelt schiet je er op en de ontploffen zal een aantal Barnacles uitschakelen. Als je het oranje vat langs de linkermuur omlaag laat rollen dan zul je de meest linker Barnacles op deze wijze kunnen uitschakelen en dan kun je, toch voorzichtig, langs de linkermuur omlaag dalen. Doe dat en spring dan beneden snel over het hekje en ga dan links via de volgende omhoog lopende gang verder weer omhoog. 

Boven ga je rechtsaf. Doe je zaklamp weer aan. In de diepe nis ligt weer een oranje vat en een gewoon vat. Loop door het water naar de diepe nis en draai dan rechts. Weer gaat de gang omlaag en weer hangen er een bende Barnacles aan het plafond. Wel....herhaal de truc met de vaten om ook hier weer veilig naar beneden te kunnen gaan en spring beneden dan weer, links, over het hekje heen en ga dan de door de smalle gang en achterin de trap op. Bovenaan de trap open je de deur en......Je ziet de Helikopter hangen. 

Ren de deur uit en ren onmiddellijk naar links en ren snel de tunnel in. Ren snel door naar achteren en dan linksaf de treden op. Je bent nu in een smalle stenen gang/tunnel. Loop door en ga rechtsaf. Bij de vaten ligt een rottent lijk. Grijp de ammo en gooi de vaten uit de weg en ga links de hoek om. Volg de smalle pijpen gang naar achteren en ga rechts de hoek om en volg de gang verder. De gang gaat dan weer linksaf en is dan geblokkeerd door een grote kist en een oranje vat. In de hoek staat een houten schot schuin rechtop tegen de muur. Je kunt het houten schot stuk rammen met je koevoet, maar er ligt toch niets achter, dus laat maar. Knal een paar kogels in het oranje vat en de ontploffing ruimt de kist wel uit de weg. 

Ga verder door de gang, je kunt eventueel het volgende oranje vat ook laten ontploffen maar noodzakelijk is dit niet. De smalle gang brengt je in een bredere gang die naar links loopt. Na een klein stukje is deze bredere gang geblokkeerd door geribbelde metalen schotten en planken.  Ram  rechts de planken stuk met je koevoet en ga dan de " schuilplaats"  in.  Hier wordt je begroet door een lid van het verzet. De man praat wat tegen je en dan loopt ie naar links, naar een deur. De man wil de deur voor je openen maar dan roept ie " SHIT.....TO LATE" en hij raapt een stuk pijp van de vloer en....De deur wordt vliegt open en er komen een paar  Manhawks binnen gevlogen. 

Deze Manhawks zijn dodelijk vanwege hun messcherpe roterende " cirkelzaagblad". Ze zijn ook heel beweeglijk maar je kunt ze  met je koevoet kapot rammen en de verzetsman is er alvast mee begonnen. Help dus de verzetsman om deze Manhawks kapot te rammen. Je kunt  Manhawks natuurlijk ook stuk knallen met je pistool, maar waarom er kostbare munitie aan verspillen als het ook heel goed met de koevoet kan. Voordat je dan door de nu geopende deur de gang in verdwijnt kun je hier boven op de twee richels nog wat ammo en Health vinden. Je bereikt de richels via de ladder die aan de muur hangt en via de planken kun je oversteken van de ene naar de andere richel.

Ok...vanaf nu zul je nog een hele bende van die vervelende rondvliegende Manhawks tegen komen. Ga door de geopende deur de gang in en volg de gang. De gang loopt rechtdoor dan dood, maar recht  zit er een hekdeur in de gang en achter deze hekdeur gaat de smalle gang verder. Van de andere kant van de hekdeur zullen echter Manhawks komen aangevlogen en deze Manhawks vernielen de kist die verder op in de gang staat en ze proberen om door de deur heen te " slijpen". 

Open de deur dus nog niet maar wacht tot de Manhawks voor de deur blijven rondcirkelen en knal ze dan, met je pistool, dwars door de deur, kapot. Pas als je alle Manhawks kapot hebt geschoten open je de deur en ga je verder de gang volgen. De gang gaat dan weer linksaf en....nog meer Manhawks en ook 2 oranje vaten. Pas op hier want die Manhawks zullen er voor zorgen dat de gaspijp, die aan de linkermuur zit, kapot gaat en hierdoor ontsnapt er gas. Knal das dan snel op de oranje vaten en de ontploffing ruimt dan wel de Manhawks uit de weg. Is ook dit weer gebeurt dan ga je verder door de gang die dan weer rechtsaf gaat en dan verder op weer rechtsaf gaat. De gang komt hier dan ten einde.

Ga nog niet door de hekdeur naar buiten maar loop door naar achter in de gang. Achter het schuine schot valt niets te vinden, dus ga links de kamer in. Achterin deze kamer kun je dan Health en Ammo vinden. Ga terug naar de hekdeur en kijk door de hekdeur naar buiten. Je kijkt een buitengebied in. Je moet naar de overkant, door de "kooi", om dan door de andere deur weer naar binnen te gaan. Zodra je echter buiten in de kooi staat zullen er, links bij de huizen, 2 Combines verschijnen en je onder vuur nemen en ook een bende Manhawks loslaten. Dus......verzin maar een manier om levend en wel door de "kooi" te gaan.

Open de deur en ren naar buiten, ram de kist stuk en smijt de ton uit de weg, kil eventueel de 2 Combines, die links in de straat verschijnen en hak de Manhawks in stukken. Open de deur en verwijder het vat en ram het houten schot aan diggels. Volg de korte gang naar achteren en.....onder je zie je dan een beneden gang met een afvoerkanaal in de vloer. Waarschijnlijk komen er een paar Manhawks weer van beneden op je af, dus ram ze stuk.

Spring niet gelijk helemaal omlaag. Achter de dikke pijp zie je een ventilatierooster. Spring omlaag naar de richel en loop naar de dikke pijp. Klim op de pijp en kruip over de pijp tot voor het ventilatierooster. Ram het rooster stuk en kruip dan het ventilatiekanaal in. Doe je zaklamp aan en volg deze korte ventilatieschacht. De schacht gaat rechtsaf. Kil de Manhawk in de schacht en de schacht brengt je in een ruimte waar achterin een paar kisten staan gestapeld. Breek de kisten voor wat ammo en kruip terug door de ventilatieschacht. In de ingang van de gang, waar je eerder uitkwam, verschijnt een Combine. Kil de Combine en daal dan via het laddertje naar de onderste tunnelgang.

Volg de tunnelgang en....Er zeilen een paar Combines de tunnel in. Je kunt ze in één klap opruimen door het oranje vat snel te laten ontploffen, maar je kunt ze natuurlijk ook met een paar welgemikte schoten in hun kop omleggen. Grijp wel de wapens die ze achterlaten want het zijn machinegeweren. Ga nog even niet verder door de tunnel maar draai je om. Je ziet 2 roosters waarvan het rechter rooster stuk is. Er ligt een oranje vat voor dat stukende rooster. Blaas het oranje vat om het rooster helemaal te verwijderen en kruip dan die kruipruimte in. Doe wel je zaklamp aan. Achterin deze kruipruimte ligt een rottent lijk en een krat en....wel.....zie zelf maar.

Nadat je van de schrik bent bekomen grijp je wel nog even de ammo en het Healthpack en kruip je terug naar de tunnel. Er verschijnt nog een Combine in de tunnel die je weer vakkundig naar de eeuwige Combinehel stuurt en dan volg je de tunnel verder die dan linksaf gaat en je brengt bij een watergat waarin een schoepenrad ronddraait.

Ok....de tunnel aan de overkant, en ook rechts, zijn met hekken afgesloten. In de linkermuur zit echter een onderwater tunnel en daar moet je nu door. Dus duik het water in en zwem snel onderwater naar de linkermuur en zorg dat je niet in de schoepen verzeilt raakt. Time het goed en zwem dan snel de onderwatertunnel in. Het is een tamelijk lange tunnel, dus je zult het wel niet redden met je zuurstof. Gelukkig kun je, nadat de tunnel linksaf is gegaan, even omhoog zwemmen om adem te halen. Duik dan weer naar de bodem en volg de tunnel naar het einde. Aan het einde zwem je omhoog en boven water draai je om en klim je het water uit de gang in. Je ziet vanzelf wel of je aan de goede kant uit de onderwatertunnel bent gekropen want aan de ene kant van het gat loopt de gang dood. Volg de gang en je komt in een bredere tunnel waar een dikke pijp doorheen gaat. Volg deze pijptunnel naar links.

Bijna aan het einde van deze pijptunnel verschijnen er Combines. Links is een stenen trap die naar een deur gaat. Pas op....want boven de eerste treden van de trap hangt een Barnacle. Bovenaan de trap kun je ammo vinden in het kiste dat daar staat. Die deur, bovenaan de trap gaat niet open. Ok...je moet dus aan het einde van de tunnel het kleine buiten gebiedje in. Links is dan een "kooi" waar weer Combines verschijnen die je onder vuur nemen en Manhawks op je afsturen. Wel....bedenk maar een manier om dit op te lossen. Het schijnt echter een dead end te zijn, maar niets is minder waar. De dikke pijp, die door de tunnel gaat, begint hier. Dus ga nu OP de dikke pijp en loop over de dikke pijp de tunnel weer in.

Loop dus over de dikke pijp de tunnel weer in en blijf dit doen. Pas op voor de stoom die op diverse plaatsen uit de pijp komt. De tunnel, en dus ook de pijp, gaat dan linksaf. PAS OP...na de bocht hangen er 3, of 4, Barnacles aan het plafond, dus ruim ze op voordat je verder over de pijp gaat. De tunnel is dan verder op weer afgesloten door een hek, dus weer kun je niet verder. Waarschijnlijk komen er weer een paar Manhawks op je af. Rechts is echter een inham maar die is geblokkeerd door planken. Wel...ram de planken stuk en spring omlaag de inham in. Draai je dan om, doe je zaklamp aan en kruip onder de dikke pijp door naar het lijk dat aan de andere kant van het hek onder de pijp ligt. Grijp hier de ammo en de Hev/Health.

Dit is een dead end, dus kruip terug naar de inham. In de rechtermuur van de inham is dan een nis. kruip die nis in en kijk omlaag. Onder je zie je weer water. Laat je dus door het gat omlaag vallen en zwem, onderwater, door deze korte onderwater tunnel naar de ladder.

Klim via de ladder omhoog en het water uit. Volg de gang/tunnel en je bereikt weer een buiten gebied. Dit buiten gebied is een "kuil" en vanaf de muren worden door Combines oranje vaten omlaag gerold. Snel....probeer de oranje vaten snel te laten ontploffen, voordat ze je bereiken, en je4 hebt dan ook in één klap die Combines opgeruimd. Ren dan onder de brug door en naar rechts. In het rechter gebied verschijnen nog meer Combines. 

Schakel ze uit, grijp hun wapens en ga dan, rechts, de smalle gang in. Volg de gang naar achteren. Achterin de gang zit weer een hekdeur en krijg je weer te maken met Manhawks. Laat de hekdeur nog even dicht. De Manhawks zullen echter, via de opening boven de deur, toch op je af komen, dus ram ze snel stuk met je koevoet. Open de deur en ga er door, doe je zaklamp aan en ga rechts dan de treden op en dan linksaf door de korte gang

Je komt terecht in een donkere smalle ruimte. In de muur zit een ventilatierooster. Verzamel hier eerst even de ammo en de Health/Hev en breek dan het rooster en kruip de schacht in. Het is een korte schacht. Kruip door naar achterin en draai dan rechts en kijk omlaag. Wel je zaklamp aan doen want anders zie je niks. Onder je zie je weer een rooster. Laat je omlaag vallen tot op het rooster en breek het rooster dan. Je dendert omlaag en.....Je komt terecht in een grote hoge ruimte waar een bende van die oranje vaten staan opgesteld.

Manhawks verschijnen. Wacht geduldig tot de eerste Manhawk op je afkomt en schiet dan op één van de oranje vaten. Het vat ontploft en via een kettingreactie ontploffen ook alle andere vaten en de ontploffingen ruimen de Manhawks dan wel voor je op. De vloer hier is een rooster en onder dat rooster is een lager gelegen ruimte. Via de ladder aan de pilaar, links, kun je omhoog maar ook omlaag. De bedoeling is het dat je er voor zorgt dat de ruimte hier onder water komt te staan zodat jij dan naar onder het rooster kunt afdalen om daar dan door een dikke pijp te zwemmen naar een ruimte rechts. Boven je hoofd loopt een dikke pijp helemaal naar rechts achterin. Via die pijp kun je het "balkon" aan de rechter kant bereiken. Spring dus omlaag het rooster op en loop naar de ladder. Klim helemaal omhoog, tot bovenaan de ladder. Bovenaan de ladder draai je om en spring naar bovenop de dikke pijp.

Geland bovenop de pijp volg je de pijp naar links en dan rechts af de hoek in. Buk om het einde van de pijp te kunnen bereiken en spring dan omlaag het balkon op. Ga hier dan links door de opening en je bent in een diepe pijpen schacht. Een dikke verticale pijp komt door deze schacht omhoog. Aan de andere kant van de dikke verticale pijp zitten een boel horizontale pijpen. Deze schacht is in twee delen verdeelt door een hek. Onderin de schacht staat water maar het is niet de bedoeling dat je via de ladder, rechts in de hoek, omlaag klimt. Het is de bedoeling dat je het water omhoog laat komen. Loop over het rooster naar de ladder in de hoek en dan naar links en tot het einde van het rooster. Draai links en kijk omlaag

Ok.... Als je zo meteen om wat voor reden omlaag valt het water in, onder in de schacht, dan kun je via de ladder altijd weer helemaal omhoog klimmen.  Onder de twee groene pijpen zit er een ROOD DRAAIWIEL aan de dikke verticale pijp maar vanaf hier boven kun je dat draaiwiel nog niet zien. Laat je nu omlaag vallen tot op de bocht van de onderste groene pijp. Veilig op de onderste groene pijp geland draai je om en buk je. Onder je zie je nu 3 smalle WITTE PIJPJES en....het RODE DRAAIWIEL (VENTIEL). kruip naar het einde van de groene pijp waarop je nu staat en laat je dan omlaag vallen tot op de bovenste WITTE PIJP en dan tot op de één van de twee smallere WITTE PIJPJES en je staat dan voor het RODE DRAAIWIEL.

Wel....draai het draaiwiel helemaal open via je "E-toets" en.....het water in deze schacht komt nu omhoog en hierdoor loopt ook de grote kamer, waar al die oranje vaten waren, voor een deel onder water. Spring het water in en klim via de ladder terug omhoog en ga dan de grote kamer weer in. PAS OP.....MANHAWKS. Je kut ze neermeppen of negeren door onmiddellijk het water in te springen. Zwem naar de ladder en daal nu de ladder af om nu ONDER het rooster te komen. Onder het rooster zwem je naar de dikke pijptunnel die dwars door de muur gaat.

Zwem de tunnelbuis in en er door en je beland in de volgende ruimte, maar bent nog altijd onderwater. In de bodem zit een groot rechthoekig gat dat is bedekt met planken. Je zult nu wel in ademnood zijn dus zoek even de ladder hier op en klim helemaal omhoog en zuig je longen weer vol met lucht. Je moet de overkant zien te bereiken want daar gaat je route verder. Maar het water is te laag m vanuit het water de op de oever aan de overkant te kunnen klimmen. In het grote gat, dat in de bodem zit, zitten kisten en een paar hele grote houten KATROLLEN. De bedoeling is het dat je er voor zorgt dat die houten Katrollen naar boven komen drijven. Via zo'n houten katrol kun je dan op de overkant sprongen.

Dus zuig je longen weer vol met zuurstof en duik het water weer in en zwem omlaag naar de bodem. Ram snel de planken stuk en als één van de katrollen omhoog begint te gaan zorg je dat je EROP STAAT. Op het katrol drijf je dan naar boven en vanaf de katrol kun je dan op de oever springen.

NB: lukt dit niet dan zorg je dat alle drie de katrollen boven water komen te drijven. Vanuit het water kun je dan op een katrol klimmen en dan via de drijvende katrollen naar de overkant springen.

Ok...hoe je het ook doet...zorg dat je aan de overkant komt en ga dan het trapje op.  Ok....je hebt het gered en bent aan de overkant van de waterkamer geraakt via de grote houten katrollen. Loop het trapje op. Links kun je dan een kratje breken. Ga de gang in en volg deze naar het einde. Het is maar een kort gangetje. De gang brengt je in een soort riooltunnel maar vanwege het hekwerk kun je niet omlaag het riool inspringen. Gelukkig hangt er een ladder aan de eindmuur. Klik dus de ladder op en bovenaan de ladder draai je om en kijk je omlaag. Via de planken kun je dus naar de richel aan de overkant gaan.

Spring dus vanaf de ladder de planken op en loop over de planken naar de richel aan de overkant en spring dan omlaag het riool in. Volg het riool naar rechts maar pas op. Er zullen 2 Combines het riool in komen en niet alleen gaan die 2 Combines op je staan schieten maar ze sturen ook een paar Manhawks op je af. Wel.....Deal met de Manhawks en de 2 Combines en loop dan verder naar waar die 2 Combines het riool in kwamen gesprongen. Klim dan op de linkerrichel en breek het kratje voor wat ammo. Uit de gang zullen weer een bende Manhawks komen zeilen, dus geef ze van jetje met je koevoet. Doe je zaklamp aan en ga de donkere gang in. Breek de overgebleven kratjes en....wacht dan even.

De gang gaat rond lopen en rechts is een opening naar een ronde schacht. Je kunt ook nog een stukje rechtdoor, naar de kratjes, om daar nog wat ammo te vinden maar er hangen daar wel 2 Barnacles. Dus je moet zelf maar weten of je het er wilt wagen. Je moet echter verder door de opening de ronde schacht in en dan de ladder op klimmen. 

Dus ga door de opening en klim de ladder op. De ladder brengt je op een richel waar je eerst even de ammo pakt en je dan omdraait. Ok....steigerplanken. Je moet nu via de wankele steigers helemaal door deze ronde schacht naar de andere kant. Ga dus over de "steigers" en pas op dat je niet omlaag dendert. Heb je het einde van de steigers bereikt dan breek je de kratjes en grijp je de Health en de ammo en spring je naar beneden. Ga door de korte tunnel en je bent dan bij een "bak" met radioactieve rotzooi. 

Spring omlaag, kruip onder de pijpen door en ga dan rechtdoor en je bereikt weer een schuilplaats van het Verzet en wordt hier verwelkomt door een verzetsman die druk bezig is een paar Headcrabs te killen. Help de man even een handje.

De man herkent jouw als Gordon Freeman en ook via de radio wordt je komst gemeld en gezegd dat Freeman zo snel mogelijk Black Mesa East moet zien te bereiken. Je hoort ook iets over een boot. Eer staat hier een grote metalen kist die je kunt openen om er een paar blikken ammo uit te graaien. Ok...loop door naar achteren en kruip dan onder de hoop rotsooi door naar buiten en....

Oeps....voor je ogen komt een grote GRANAAT neer en uit de granaat komen Headcrabs gekropen. Je hebt weer een buitengebied bereikt en hier krijg je te maken met grote GRANATEN die her en der neerploffen. Uit die grote Granaten komen dan steeds Headcrabs gekropen. Je moet via een bepaalde route door dit gebied wandelen om dan uiteindelijk de Hangar te bereiken waar de Moerasboot voor je klaar ligt. Die Headcrabs kun je het beste dood rammen met je Koevoet. Het is zonde om je dure kogels te verspillen aan Headcrabs. Maar op een paar momenten zul je ook een paar Zombies tegenkomen en die kun je beter met je machinepistool of je gewone pistool een paar kogels in hun kop jagen.

Goed begin ermee om nu rechtdoor te gaan tot je bij een hekdeur komt waarachter een Zombie hevig te keer gaat. Zombies zijn voormalige verzetslieden die door een Headcrab zijn "behandeld". Je hebt er diverse soorten van en deze heeft een Headcrab op zijn hoofd. Als je de Zombie dood dan heb je nog niet de Headcrab gedood. Je kunt het beste de Headcrab doden want dan sla je "2 vliegen in één klap". Vanaf deze hekdeur ga je verder naar links en ga door aan de rechterkant van het hekwerk naar de volgende granaat die neerkomt.

Een lijk van een verzetsman ligt op de grond. Ga voorbij het lijk en dan naar rechts en dan verder door de opening in de schutting. PAS OP....er komen 2 Zombies op je af.

Kil de 2 Zombies en ga dan het gebiedje in waar ze vandaan kwamen en loop door. Je kunt die pijptunnel niet in, dus ga, links door de opening in de schutting en dan, bij de granaat, verder naar links. Er bungeld dan een elektra draad boven de planken en verder op zie je een rode container staan. Je moet DOOR die rode container. Dus zorg dat je voorbij de bungelende elektradraad komt en loop dan door naar de linkerkant van de rode container en draai dan rechts. 

De deuren van de rode container staan aan beide zijden open. Breek dus de kratjes in de container en ga er dan door en aan de andere kant gekomen loop je helemaal door naar de witte muur. 

Bij de witte muur draai je links en ga je vooruit langs het hekwerk naar het plankenpad dat rechtvoor je naar links gaat.

 Volg het plankenpad nu dan naar de HANGAR. De vrouwelijke verzetsstrijdster maakt je attent op de Airboat die hier al mooi voor je klaar legt.

Nog even een waarschuwing...De Airboat heeft geen wapens. Pas later zal de Airboat worden voorzien van wapens. Dit betekend voor nu dan wel dat als je iets of iemand onderweg moet doden je dan of uit de Airboat moet stappen om dan van je handwapens gebruik te kunnen maken, of je gaat vol gas met de Airboat er over heen. O..ja...met de Airboat kun je zowel over water racen als over land.

OK....Geef gas en vaar rechtdoor de hangar uit tot je in een groot open gebied bent gekomen. Je bent in het MOERAS en dit is een groot open gebied omgeven door hoge heuvels war je niet tegenop kunt. Volg gewoon dit open moeras gebied naar rechts, tot je bij de betonnen muur terecht bent gekomen. De grote sluisdeur in de betonnen muur zit dicht. Parkeer je Airboat voor de sluisdeur en stap uit. Uitstappen doe je dus ook door op je "E-toets" te drukken.

Aan de rechterzijde van de sluisdeur staan wat kisten op de brede richel. Loop dus naar rechts en naar de kopse kant van die richel en ga dan via het trapje de richel op.

Breek de kratjes voor wat ammo en loop dan door naar het Draaiwiel. Ga vlak voor het Draaiwiel staan en druk op je "E-toets" om het draaiwiel te draaien en de Sluisdeur gaat open. Ok...spring omlaag of loop gewoon het trapje weer af en ga terug naar de Airboat en druk weer op je "E-toets" om weer plaats te nemen in de Airboat. Geef gas en vaar nu door de geopende sluisdeur de tunnel in. Volg de tunnel en halverwege de tunnel begint dan:

Hoofdstuk 4: Water Hazard:

Deel 1:

Vaar verder door de tunnel en bijna aan het einde geef je gas om via de helling omlaag te gaan. Maar waarschijnlijk stort "vlieg" je gewoon omlaag. Als je met de Airboat in de "lucht" bent dan kun je ook links en rechts sturen om naar links en rechts te gaan tijdens de val.

Beneden ben je dan geland in het water van het volgende kanaal en bijna aan het eind van de tunnel. Recht voor je zie je een groot, rood, pakhuis op de oever staan. Vaar de tunnel uit en volg dan domweg het kanaal naar dat rode pakhuis. Als je het pakhuis nadert zie je G-man op het platform van het pakhuis staan. Bovenop het pakhuis staat een kraan en aan de kraan hangt een kooi waarin een paar kratjes zitten. Die kratjes bevatten broodnodige voorraden ammo, Hev en Health en die wil je zeker wel even gaan ophalen. Vaar dus tot onder de steiger van het pakhuis en meer je Airboat af bij de treden. Stap uit de Airboat, ren de treden op en ga dan, rechts, naar de ladder. 

Klim de ladder op en dan de trap en ga naar links en naar de voorkant  van het pakhuis. PAS OP.....In het pakhuis zijn 2 Zombies, dus reken met ze af, maar pas op....ze smijten de vaten naar je toe. Achterin het pakhuis gaat een trap omhoog naar de "vliering". De onderste paar treden ontbreken echter in de trap, dus loop via de linker trapbalk omhoog tot op de smalle vliering. Draai je dan om. Er liggen planken die van balk naar balk gaan en halverwege hangt er een kist hinderlijk in de weg.

Ga dus over de planken naar die hangende kist. Je zult moeten bukken om over de plank aan de linkerkant te kunnen gaan. Ram die kist stuk en ga dan verder naar het kleine laddertje. Klim het laddertje op en....je bent in het kraanhuis. De katrol van de kraan wordt geblokkeerd door een ton. Ram de ton uit de weg en.......de kratjes die aan de kraan hangen vallen omlaag en belanden in het water van het kanaal. 

Klim de ladder terug af en spring dan gewoon omlaag en duik het water in. Zwem naar de kratjes, breek ze en verzamel de spullen die eruit komen. Je kunt ook met de Airboat over drijvende kratjes heen varen en als er dan bruikbare spullen in zaten dan heb je die dan vanzelf gegrepen.

Terug de Airboat in en vaar verder door het kanaal. Verderop zie je een watertoren staan. Volg gewoon het kanaal dat dan bij de watertoren rechtsaf gaat.  Je komt dan bij je eerste Blokkade/Muur. Er zullen er nog vele volgen. Je kunt niet dwars door de muur heen varen maar gelukkig is er een "Springschans" waadoor je over de muur heen kunt vliegen met de Airboat.

Dus zorg dat je de Airboat recht voor de "springschans" hebt, geef dan vol gas en.....via de "springschans" vlieg je dan over de muur en je land aan de andere kant in het vervolg van het kanaal. Vaar naar rechts, naar de brug. Op de brug staat een verzetsman en die smijt een kistje omlaag met voorraden. Er verschijnt geloof ik hier ook een helikopter en 2 scanner. Voor de brug is een plankenblokkade maar daar vaar je gewoon dwars doorheen. Vaar over de kist heen die de verzetsman omlaag heeft gegooid en vaar dan onder de brug door en leg de Airboat stil en stap uit. Je kunt die 2 vervelende Scanners even uit de weg ruimen, maar noodzakelijk is dit niet.

Je bent in een soort sluis en voor je is een diep gat. Je moet over het diepe gat heen "vliegen" met de Airboat maar helaas....de "Springschans" staat met de verkeerde kant omlaag. In de muur, links, zie je de ingang van een dikke rioolpijp. Ervoor staat een schuine balk. Ga er naar toe, loop de schuine balk op en kruip vanaf de schuine balk de rioolpijp in. Doe je zaklamp aan en volg de pijp. De pijp gaat rechtsaf en dan weer rechts en komt dan uit boven het grote watergat. Er staan hier 2, of 3, Blauwe tonnetjes in de pijp. Duw de blauwe tonnetje omlaag het watergat in.

Vanuit de pijp zie je de "Springschans". De "Springschans" staat met de verkeerde kant omhoog. Je moet er dus voor zorgen dat de schans met de linkerkant omlaag gaat zodat de rechterkant omhoog komt. Onder de schans hangt een KOOI. In die kooi drijft al 1 blauwe ton. Je moet dus nu de overige 3 blauwe tonnen ook in de Kooi gaan brengen. Door het drijfvermogen van die tonnen zal dan de linkerkant van de schans omlaag gaan zodat de rechterkant omhoog komt. Dus spring omlaag het water in. Zwem naar een blauwe ton en druk dan op je "E-toets" om de ton vast te pakken. Duik, met de ton, onderwater en zwem naar de kooi die onder de springschans hangt. Als je onder de kooi bent dan druk je weer op je "E-toets", of op je vuurtoets, om de ton los te laten en de ton zal dan drijft dan precies de kooi in. Haal vervolgens de overige 2 tonnen op en breng deze ook de kooi in en......de "Springschans" staat dan precies goed. Klim het water uit en ga terug naar de Airboat.

Zet de Airboat recht voor de "Springschans" en scheur dan vol gas de "springschans" op en je vliegt over het watergat en land aan de overkant. Het kanaal is hier weer een vieze smerige drab dat ook ietwat radioactief is. Wel...volg gewoon het kanaal. Het kanaal gaat linksaf en er komen 2 Combine troepenschepen over vliegen. Volg ze door het kanaal. Na een tijdje komt er weer een beetje water in het kanaal, maar er blijven bergjes puin waar je gewoon omheen laveert. Je komt zo langzamerhand weer bij de stad terecht en op de oevers, rechts, verschijnen de torenflats weer. PAS OP...Als je in de rechtermuur van het kanaal de openingen van 4 grote rioolbuizen ziet verschijnen er ook een stel Combines in het kanaal.

Je kunt natuurlijk uitstappen om die Combines met je handwapens even mores te leren, maar je kunt maar beter hier volgas geven om simpel over dit plukje Combines heen te scheuren. Leg de Airboat dan stil voor de achterste rioolpijp. De achterste rioolpijp is de enige van de 4 pijpen die open is. Ga de richel op naar de rioolpijpen. De pijpen zitten te hoog om er naar toe te kunnen springen. 

Bij de 2e pijp staat echter een roestige ton. Grijp die ton en plaats de ton onder de open pijp. Het maakt niet uit of je ton rechtop zet of dwars. Klim op de ton en dan vanaf de ton de pijp in. Doe je zaklamp aan en kruip door de pijp waarpij je het laatste stuk onder water gaat. De pijp mond uit in een "Grot". Achterin de "Grot" staan een paar kratjes die je kunt breken voor wat ammo, Hev en Health. Maar.......wel.....dat merk je zelf wel

Als je deze schrik hebt overleeft en de kratjes hebt gebroken dan kruip je terug door de pijp naar je Airboat. Start de Airboat weer en ga verder het kanaal volgen dat hier dus met een grote bocht linksaf gaat. Een eindje verderop staat een groepje Combines je langs de muur onder vuur te nemen. Wel....volgas erover heen. Het kanaal bocht dan weer naar rechts en als je helemaal rechtdoor gaat dan zul je merken dat je dan niet verder kunt vanwege de hoge muur. Vaar een stukje terug, tot de bocht, keer dan weer om en blijf dan nu rechtdoor varen maar langs de linkermuur. Vlak voor de muur die dit kanaal blokkeert ligt een heuveltje en bovenop dit heuveltje staat de "Springschans". Dus....vol gas het heuveltje op en dan via de "springschans" over de muur.

Weer is het kanaal dan een smerig drabberige toestand, maar dat maakt niet uit. Volg het kanaal verder naar de volgende brug. Vlak voor de brug ligt weer een hoop puin in het kanaal, o.a het wrak van een tankwagen. Tegen de rechtermuur van het kanaal staat een hoge houten steiger. Op die steiger staan Combines die op je gaan schieten. Wel...geef gas en vaar de palen van die steiger omver zodat die Combines op de steiger omlaag storten. 

Vaar dan verder naar de brug en vlieg onder de brug door omlaag. Je land nu weer in een waterkanaal en dit kanaal gaat linksaf. Pas op....onder het rechterdeel van de volgende brug hangen Barnacles. Volg gewoon het kanaal verder, onder de bruggen door, waarbij je natuurlijk oppast voor Barnacles die onder de bruggen kunnen hangen. Uiteindelijk kom je dan vanzelf uit bij de Watertoren. Bij de Watertoren kun je niet linksaf, dus volg het kanaal verder naar rechts en je ziet dan rechtvoor je de ingang van een haventje met loodsen. 

De brug is "open", maar aan de rechterkant staat een Combine op een houten steiger en die rotzak zal je onder vuur nemen. Dus vol gas vooruit en ram de poten onder de houten steiger vandaan. De steiger zal instorten en hiermee is die Combine dan ook uit de game verwijdert. Vaar rechtsaf de bocht om en je bent in het "haventje".  Bemerk de ladder op die rechts op de hoek omhoog naar het ijzeren balkon gaat. Vaar door naar achteren.

Achterin dit "haventje" zit de sluisdeur dicht en die krijg je hiervandaan ook niet open. Achter de dichte sluisdeur zie je een kraan. Aan die kraan hangt een zware stalen balk. Vaar terug en meer dan de Airboat aan kade aan de linkerkant. Stap uit, ga de treden op en klim dan, om de hoek, de ladder op naar het ijzeren balkon. Boven aan de ladder ga je de richel op. Volg de richel de hoek om naar de deur. Open de deur en ga naar binnen. Binnen hoor je de stem van Wallace Breen, die ook hier via het vidscherm zijn propaganda verkondigt. Verzamel hier de spullen uit de stelling en ga dan door de deur, links naast de ramen. Je bent in de Garage.

Er staan hier 2 RPG-tanks en je krijgt te maken met Combines. Er is heel veel ammo te verzamelen, waaronder handgranaten en veel kogels voor je handvuurwapens. Dus zorg dat je alles te pakken krijgt. Ga eerst hier de twee kamertjes in en verzamel er de spullen. In het linkerkamer zit een lijk in de stoel en in het rechter kamertje breek je alle kisten. Ga dan naar de voorste RPG-tank, kil de Combines en ga dan verder naar de achterste RPG -tank. Kil de Combines en ga dan, bij de achterste RPG-tank, links door de deur een tussenkamertje in. De ruiten breken en vanuit de achter kamer nemen Combines je weer onder vuur en ze laten ook een bende Manhawks op je los. Wel....reken er mee af.

Ga dan de achterkamer in, vul je Health aan bij de terminal en ga dan, rechts, door de deur naar buiten en....Ga onmiddellijk in dekking. Achterin staat een Combine je met een vast machinekanon te beschieten. Er staan hier een paar ijzeren vaten. Grijp zo'n ijzeren vat en draag het vat voor je uit als dekking tegen het vuur van het machinekanon.

Ren dus, met het vat voor je uit als dekking, door naar achteren en smijt dan het vat naar de Combine die het machinekanon bedient. Maak het karwei dan af met een paar schoten en ga dan door de deur en je staat in de laatste garageruimte. Onder je zitten weer een paar combines. Dus reken met ze af. Daal dan omlaag naar de vloer, verzamel de ammo en laaf je aan je terminal. Uit de metalen kist grijp je nog een paar kisten ammo en dan ga je, links, de metalen trap op.  Door het kapotgeschoten raam zie je, buiten op het balkon, een draaiwiel staan. Het is het draaiwiel waarmee de sluisdeur kan worden geopend. Helaas...het draaiwiel is stuk. 

Stap via de deur naar buiten en kijk naar rechts. Je bent nu in feite over de sluisdeur gegaan en vlak bij de kraan waar die zware stalen balk aan hangt. Achter het hek liggen een paar oranje vaten. Knal kogels in die oranje vaten en ze ontploffen en door de ontploffing valt de kraan om en hierdoor ramt de zware stalen balk de sluisdeuren open. Je kunt dus verder varen met de Airboat. Maar de ontploffingen zijn niet onopgemerkt gebleven en een Combine troepenschip heeft verse Combines afgeleverd. Ga dezelfde route door de garage kamers terug. Als je weer buiten bent bij het vaste machinekanon dan gebruik je dit kanon om de Combines weg te blazen die nu op je komen afgestormd.

Ga dan weer verder en schakel in alle kamers de "verse" voorraad Combines uit en uiteindelijk daal je weer de ladder af en ben je terug bij de Airboat.

Draai de Airboat dus om en vaar door de nu "geopende" sluisdeur en volg het kanaal verder naar de Energiecentrale die je in de verte al ziet. In dit stuk krijg je te maken met Combines die onder bruggen staan, Barnacles die onder bruggen hangen en RPG-tanks die vanaf bruggen raketjes op je gaan vuren. Het is gewoon een kwestie van het kanaal volgen, dat onder diverse bruggen door gaat en diverse bochten heeft. Ook zul je een keer omlaag storten, maar uiteindelijk kom je dan vlakbij de energie centrale uit.

Het heeft geen enkele zin om tijdens dit stuk te stoppen.Vaar gewoon in volle vaart over de Combines heen die in de weg staan, maar kijk wel uit voor de Barnacles die onder de bruggen hangen. Probeer de raketten van de RPG-tanks te ontwijken. 

Na een dolle vaart zie je dan recht voor je de schoorstenen van de energie centrale. Een RPG-tank vuurt ook hier zijn raketjes op je af. Het kanaal gaat naar rechts, dus jij ook maar dan..... Voor je is nu een stenen boogbrug. Maar Combines smijten oranje vaten het water in en hieruit komt benzine en dit steken ze aan. De boogbrug is dus nu door het vuur niet bereikbaar. Behalve aan de rechterkant. Aan de rechterkant is een heuveltje met daarop een witte plank. 

Vaar dus aan de rechterkant vol gas het heuveltje op en via de witte plank spring je dan over het vuur heen. Vaar onder de boogbrug door en volg het kanaal verder. Het kanaal gaat weer rechtsaf en dan.....Op de brug staat weer een RPG-tank die raketjes op je vuurt. Onder die brug begint een TUNNEL.

Aan de linkerkant is een stuk van het kanaal "afgeschot". Vaar door dat afgeschotte stuk op volle vaart vooruit, breek door de planken en je beland dan vanzelf in de TUNNEL. Volg de tunnel. Na een paar bochten is er een open stuk in de tunnel en kun je vanwege de hoop troep niet verder recht voor uit. 

Ga hier dan rechts tussen de pilaren door en volg de tunnel dan nog een stukje verder tot je op één van de pilaren het Oranje Half Life Teken ziet staan. In de hoek is een steiger en een houten pallet belet je hier de verdere doorvaart. Leg hier de Airboat stil en stap uit. Het is aan te nemen dat je tijdens de dolle vaart door de kanalen wel enige schade hebt opgelopen en dat je dus behoefte hebt aan enige Health en Hev updates. Wel....dat kun je hier vinden. 

Er hangt hier, tussen de 2 pilaren, een soort "weegschaal" van 2 ijzeren mandjes. Het ene mandje hangt omhoog en het andere mandje rust op de grond. In het hoog hangende mandje zit Health en Hev, in het mandje dat op de grond staat zitten 2 grijze bakstenen. Haal de 2 grijze bakstenen uit het mandje dat op de grond staat en....en hoog hangende mandje komt dan omlaag.

Grijp de spullen uit het mandje en doe dan een baksteen in dit mandje om te voorkomen dat het weer terug omhoog gaat. Ram dan die pallet stuk met je koevoet, ga terug in de Airboat en vaar dan tot onder de steiger en dan links en dan rechtsaf onder de brug door. Je komt vanzelf weer in een open gebied, Volg de enige mogelijke route door het kanaal verder en vanzelf kom je dan in een Haven. Recht vooruit is Sluis nummer 5.

De sluisdeuren worden dichtgedaan en je kunt er dus niet door. Vanaf de wal wordt je onder vuur genomen. Vaar naar rechts. Aan de rechterkant ligt een boot, half op het droge.Vaar naar die boot en dan naar de steiger, links in de hoek. Leg de Airboat stil bij de steiger en ga naar de deur.

Breek het hangslot van de deur met je koevoet en ga nar binnen. De gang gaat linksaf en voorbij de grote machine staat er een tafel. Grijp de COLT MAGNUM en de ammo van de tafel. De volgende deur gaat dan open. Wel....gebruik gelijk de Magnum om die 3 Combines om te leggen. Volg dan het gangetje naar buiten, rechts de poort in en dan de stenen trap op.

Bovenaan de stenen trap kom je weer buiten en ben je op de Container Opslagplaats. Hier wordt het moeilijk. Een Helikopter gaat het je nu moeilijk maken en je bezit geen wapens waarmee je de heli kunt uitschakelen. Ook zwerven er, her en der tussen de grote containers, natuurlijk een bende Combines.

Wel.....duik gelijk naar rechts tussen de rode containers en volg dan de enig mogelijke route. Die helikopter volgt je en zal je steeds onder vuur nemen, dus wees snel en zoek steeds dekking waar dat kan, in open containers en achter kratjes. De heli moet steeds opladen en op de momenten dat de heli oplaad kun je weer veilig een stukje verder. Aan het geluid van de gun van de heli kun je horen wanneer de heli weer gaat schieten. Nadat je tussen de rode containers bent gegaan zie je een oranje container, recht voor je. Ga langs de oranje container naar links, dan rechts en weer rechts en je ziet een houten stelling. Ga verder tot voorbij de houten stelling naar de berg grind. Ga de berg grind op en dan door het hek en de geopende grijze container in. Breek de kistje in deze container en ga er aan de andere kant weer uit. Waarschijnlijk duiken er 2 Combines op. Leg ze om en ga naar links en ga het Pakhuis in.

 In het pakhuis staan ook grote containers en kisten. Reken af met de Combines in het pakhuis en ga dan de kistjes breken die er her en der staan. Pas wel op want de helikopter hangt buiten en kan je via de deur en de ramen raken. Ga naar rechtsachter en dan via de trap omhoog.

Als je boven op de "vliering" bent zullen er verse Combines verschijnen. Leg ze om en spring dan via de containers naar de overkant, dus naar links achter en verdwijn daar de gang in. Volg gang, trap op en je komt in een donkere gang met buitenramen. Doe je zaklamp aan. Achterin is de volgende deuropening geblokkeerd door een stapel kisten.

Buiten hangt de Helikopter. Wel....zorg dat de Heli, door de ramen, op je gaat schieten en het vuur van de heli ruimt dan wel die stapel kisten op. Uiteraard doe je dit op een manier waarbij je zelf niet al te veel schade oploopt en om die stapel kratten te raken is het nodig dat de Heli door het rechter raam schiet. Goed...is dit gebeurt dan ga je door de deuropening, ruim de Combines op, breek kratjes en ga via de trap omlaag.

Beneden laaf je je zelf aan de 2 Terminals en dan ga je naar buiten. Je bent nu in het 2e deel van de open Container opslag. Je bent dus weer in de buitenlucht en weer open en bloot zichtbaar voor die verdomde helikopter. Wel....je kunt linksom of rechtsom gaan. Het maakt niet zo veel uit. Je moet in ieder geval door dit container gebied naar rechts achter, naar het torentje dat helemaal rechts achter staan.

Dus ga linksom of rechtsom om de eerste rode container heen en zoek dan de Poort in het Hekwerk. Ga door de poort en dan linksaf,trapje af en dan de toren in. Klim de ladder op naar boven in de toren en schakel snel de 2 Combines uit in de torenkamer. Er zijn 3 open ramen in de toren. In 2 van de ramen zit een Machinekanon. Rechts staat het Console met de knoppen voor Sluisdeur 5. 

Snel....de Heli hangt voor het linkerraam. Gebruik het Machinekanon in het linkermaar om de Heli flinke schade toe te brengen. De heli gaat dan voor het andere raam hangen. Gebruik dus het Machinekanon in het andere raam om de heli nu naar de Eeuwige Jachtvelden te sturen. Als je de Heli vernietigt hebt dan activeer je de knoppen op het console en hierdoor gaat Sluisdeur 5 open.

Je moet nu dus terug naar de Airboat. Daal terug de ladder af. Je staat dan weer onder de toren. Je kunt nu natuurlijk de zelfde route helemaal terg gaan volgen, over de container opslagplaats, door het pakhuis en over de eerste container opslagplaats. Maar er is een snellere route. Ga rechtsaf en volg de kade naar achteren. Spring dan over het lage hekje en volg de oever naar het einde en je ziet dan je Airboat bij de steiger liggen. Spring het water in, zwem naar je Airboat en als je bij de Airboat bent gekomen druk je op je "E-toets" en vanzelf zit je dan weer in de Airboat.  Vaar naar de nu geopende Sluisdeur 5 en maak je gereed voor een krankzinnige race door nauwe kanalen en pijpentunnels om de Canonball Helikopter te overleven.

Deel 2:

"The Cannonbal Run":

Vaar door de Sluisdeuren 5 het nauwe kanaal in. Rechtdoor is het kanaal dan geblokkeerd door 2 schepen, maar vlak voor die 2 schepen gaat het kanaal ook rechtsaf. Ga dus rechtsaf en.....

.Er verschijnt nu weer een HELIKOPTER en deze Heli zal je nu een hele tijd blijven volgen. De Heli smijt steeds ronde MIJNEN het kanaal in en deze ronde mijnen ontploffen steeds 7 seconden nadat ze het water raken. Je moet de mijnen dus zien te vermijden. Telkens als de heli een serie mijnen omlaag heeft gegooid kun je 7 seconden wachten want de mijnen zullen na 7 seconden vanzelf ontploffen. Maar terwijl jij stil ligt te wachten op de ontploffingen zal de Heli je ondervuur nemen met het boordkanon. Dus eigenlijk is stil liggen wachten geen echte optie. Het enige dat je feitelijk kunt doen is op volle snelheid verder razen terwijl je dus probeert om die ronde Minnen te vermijden.

Dus....volle vaart vooruit het rechter kanaal in. Het kanaal gaat dan linksaf en het is dan een DUBBELKANAAL. Recht voor je is de DAM die de brug blokkeert. Je kunt niet OVER de dam heen. Je moet nu OVER de schuine damwand naar rechts om dan in het Rechterkanaal terecht te komen. Raas vooruit en raas de schuine damwand op en ga dan over de schuine damwand naar rechts en dan omlaag en je bent in het rechterkanaal. 

Wel....volg het kanaal, dat dan weer linksaf gaat en ga de ronde pijptunnel in. Ga door de pijptunnel en aan de andere kant gekomen ben je weer in een groot open gebied. 

Volg het kanaal via de enige mogelijke route en uiteraard vermijd je de mijnen die de heli nog altijd omlaag pleurt. Na een paar bochten zie je rechtvoor je weer vaste land met een kraan en het begin van een PIJPENROUTE

Vaar snel de pijp in. Zolang je in de pijpen bent heb je geen last van de helikopter, Raas door de pijpdelen en dan door de pijptunnel. Aan het einde van de pijptunnel ga je via de groene helling omhoog en ....je komt BOVENOP de pijpen terecht.

Jawel....je bent nu BOVENOP een aantal pijpdelen. Je moet dus nu over 2 pijpdelen razen en dan weer de 3e pijpdeel ingaan. Dit is een lastig stukje omdat je heel makkelijk naast de pijp terecht kunt komen. Gebeurt je dit dan kun je aan het begin de helling weer op gaan om het dan nog eens te proberen. Goed....zorg dus dat je over de pijpen heen komt en duik dan achterin het laatste stuk pijp in en er door en dan ga je nog door een stukje pijptunnel Volg de pijptunnel verder en.....je ziet aan het einde van de pijptunnel de Helikopter dan weer hangen, dus je bent nog niet klaar met deze krankzinnige "Cannonball Run For Life".

Vaar de pijp uit en volg het kanaal weer verder. Er is weer maar 1 route door het kanaal, dus verdwalen kun je niet. Na een paar bochten is het kanaal weer verspert en moet je, aan de linker kant, via de boomstammetjes, over de damwand springen.

Volg het kanaal verder. Je gaat door een sluisdeur en dan onmiddellijk rechtsaf onder de brug door en dan zie je recht voor je dat het kanaal weer een tunnel in gaat. Vanwege het muurtje kun je niet rechtdoor de tunnel in. Je moet dus hier links de oever op om dan om het muurtje heen te varen om in de tunnel te geraken.

Ga dus door de tunnel en onder de volgende serie bruggen door. Je komt dan op een punt waar het kanaal is geblokkeerd door 2 half afgezonken, rode, containers. Voorbij deze 2 containers is een pakhuis. Je kunt dus hier niet rechtdoor. Maar rechts naast de containers gaat een steile helling omhoog.

Ga vol gas dus, rechts naast de rode containers, de steile helling omhoog en helemaal boven vlieg je dan door de lucht. Probeer met de Airboat te landen op de steiger voor het pakhuis. Maar het is heel goed mogelijk dat je de steiger mist en dus beneden in het kanaal terecht komt.

Kom je dus beneden in het kanaal terecht dan is dat niet erg. Het kanaal is, aan de voorkant van het pakhuis geblokkeerd door 2 half afgezonken boten. Maar een zijtak van het kanaal gaat onder het pakhuis door. Race dus hier onder het pakhuis door en aan de andere kant ga je dan verder door de geopende sluisdeur.

Kom je wel via de vlieghelling te landen op de steiger van het pakhuis, race dan onmiddellijk het pakhuis in. De Heli blijft boven het pakhuis hangen en blijft zijn Cannonball mijnen omlaag gooien en je ook door de dakramen en de ingang onder vuur nemen. In het pakhuis kun je de kisten breken voor wat ammo. Je moet dus met de Airboat in het kanaal komen dat onder het pakhuis door loopt. Gelukkig is er een groot liftplatform in het pakhuis. Zet je Airboat dus op het liftplatform en draai aan het draaiwiel en je Airboat zakt op de lift omlaag. Blijf wel aan het draaiwiel draaien tot er geen beweging meer in zit. Spring dan zelf omlaag en ga terug in de Airboat en vaar onder het pakhuis door en verdwijn dan door de geopende sluisdeur.

Wel....volg het kanaal verder. Het kanaal gaat linksaf en dan zie je 2 bruine schoorstenen op de rechter oever staan. Die stomme helikopter blijft maar de mijnen omlaag smijten en een paar van die mijnen zorgen ervoor dat 1 van de 2 schoorstenen instort en de brokstukken blokkeren dan het kanaal.

Wel...een deel van de omgevallen schoorsteen is nu een "half-pipe". Vaar via de "half-pipe" omhoog de oever op. Je valt omlaag voor het witte huisje. Draai links en vaar over de oever dan verder en terug het kanaal in. Je bent dan voorbij de omgevallen schoorsteen. Volg het bochtige kanaal verder en vanzelf kom je dan bij de volgende pijpen tunnel. De Helikopter bestookt je met mijnen en bovenop de ingang van de tunnel vuurt een RPG-tank raketten op je af. Wel...vermijd de mijnen en de raketten en storm de pijptunnel in.

De pijptunnel loopt dood, maar er rechtsaf is een kloof. Dus bijna aan het einde van de pijptunnel stap je uit de Airboat en ga je even in de kloof kijken. Je moet hier weer met de Airboat over een damwand heen vliegen, maar de "brug" is omlaag. De brug moet dus omhoog worden gebracht zodat de brug dan een "springschans" is waarover je over de dam heen kunt springen. Rechts hangen een paar afdakjes die je via een loopplank kunt bereiken. Links naast die afdakjes is een liftje. Het liftje staat omlaag. Naast het liftje is een hendel waarmee je het liftje verder de grond in kunt laten zakken. Maar als je dat doet dan gebeurt er nu niets. Bovenop het "balkon" staat een wasmachine. Het is nu de bedoeling dat je die wasmachine omlaag duwt zodat het ding op het liftplatform terecht komt. Dan gebruik je de lifthendel weer en zal de lift de grond inzakken en hierdoor zal de brug omhoog komen. Maar hoe nu die wasmachine omlaag duwen?

Loop verder het laatste stuk van de pijp in. Links is dan een ladder. Klim de ladder op en bovenaan de ladder spring je naar links de richel op. Vanaf de richel spring je dan bovenop de pijp en ga je, via het plankenpad naar het voorste afdakje. Loop over het voorste afdakje naar links en kijk dan over de rand omlaag. Je ziet de wasmachine staan op het "balkon". Spring omlaag en duw dan de wasmachine vooruit en over de rand omlaag zodat de wasmachine dan beneden op het liftje terecht komt.

Spring dan zelf omlaag en haal de lifthendel weer over en....de lift zakt de grond in en hierdoor komt dan nu de brug omhoog en de brug is nu dus de "springschans" waarover je dan met de Airboat over de dam heen kunt springen. Dus terug naar de Airboat en zorg dat je recht voor de brug gaat staan, geef vol gas en race via de brug omhoog en je vliegt over de dan meen en land aan de andere kant weer in het kanaal. Recht door en rechtsaf kan niet, dus ga onmiddellijk naar ,links en de volgende tunnel in. Volg de tunnel en na een kort stukje bereik je dan weer een kleine verzets outpost in deze tunnel.

Wacht tot het "hek" is open gegaan en vaar dan door en leg aan bij de steiger. Stap uit en ga de trap op en volg de ene verzetsman dan naar binnen. De vent wijst op de kaart aan dat je nu toch wel vlakbij het lap van Dr. Vance bent, maar dat er nog voldoende problemen op je route er naar toe zullen zijn. De vent zegt ook dat een Vortigaunt inmiddels je Airboat heeft voorzien van een mooi BOORDKANON. Dus ga terug naar de Airboat en....jawel...je Airboat heeft nu een BOORDKANON waarmee je nu die vervelende Cannonball Helikopter uit de lucht kunt gaan knallen.

Stap dus weer in je Airboat en wacht tot de verzetsmensen het "hek"aan de andere kant hebben open gedaan. Knal dan met je boordkanon de kisten en tonnen stuk en vaar dan de tunnel verder door waarbij je dan het boordkanon gebruikt om de 2 Barnacles te doden die even verder op nog in de tunnel hangen.

Je bereikt dan het einde van de tunnel en...jawel....daar is ie weer...de Cannonball Helikopter. Maar nu ben je niet meer hulpeloos, dus knal de helikopter uit de lucht met het boordkanon van je Airboat. Dit doe je met je normale vuurtoets. Het boordkanon kan 100 kogels achter elkaar afvuren maar moet dan weer even opnieuw opladen. Je hebt een onbeperkte voorraad ammo voor het boordkanon. Je kunt snel achter elkaar vuren maar ook in korte vuurstoten. Je vernietigt echter de Helikopter niet, maar je brengt de heli zoveel schade toe dat ie uiteindelijk wegvliegt om "zijn wonden te likken" en hiermee is je "Cannonball Run" ten einde gekomen, maar je problemen bij lange na nog niet.

Op naar de Sleepboot Haven:

Ga onder de brug door en dan via de "springschans" over de dam het vervolg van het kanaal in. Volg het kanaal naar rechts en je komt dan vanzelf bij de SLUIS.

Vaar de sluis in en....beide sluisdeuren gaan dicht en op de oevers verschijnen Combines. Wel...vaar heen en weer door de sluis en schakel die Combines uit met het boordkanon. De sluisdeuren gaan echter niet weer open. Er "hangt" echter een stuk hek vanaf de ene oever in het water. Via het schuine stuk hek vaar je dus de oever op en dan over de oever naar links. Stop dan even voor het volgende stuk schuin liggende hek. Stap uit en ga her even door de smalle deur een voorraadkamer in en grijp er de voorraden uit de stellingen.

Terug naar de Airboat en dan nu vol gas over het hek om weer in het kanaal te geraken en voorbij de Sluis. Het kanaal gaat dan weer rechtsaf maar een RPG-tank schiet raketten op je af. Wel....ook RPG-tanks kun je nu uitschakelen met je boordkanon, maar je kunt natuurlijk ook gewoon snel door varen de bocht om.

Een houten stellage gaat dan dwars over het kanaal en vanaf de stellage nemen Combines je weer onder vuur. Het boordkanon rekent wel af met deze Combines en vooral als je het oranje vat laat ontploffen dan rechts op de stellage staat. Een deel van de stellage zal dan instorten. Ga vooral over de "springschans" omdat het kratje te breken dat er op staat. Vaar dan door en weer de bocht om en....Je ziet dan een witte muur recht voor je opdoemen. Het is weer de ingang van een lange tunnel. Schakel met het boordkanon de Combines uit die boven de tunnel ingang staan en vaar de tunnel in.

In de tunnel gebruik je het boordkanon om de Combines uit te schakelen die opduiken tijdens je vaart door de tunnel. Als je de tunnel weer uitkomt bent je in een smal kanaal met hoge oevers. Bij de half gezonken sleepboot staat een RPG-tank op de brug. 

Schakel de RPG uit en vaar in volle vaart de helling op en verder dan onder de bruggen door waarbij de Branacles, die onder de bruggen hangen, van jetje geeft met je boordkanon.

Het kanaal splits zich dan, maar je kunt het rechter kanaal niet in vanwege een gezonken sleepboot. Vanaf die sleepboot neemt een Combine je ondervuur, maar je boordkanon rekent er wel mee af. Je moet dus nu het linkerkanaal volgen, de scherpe bocht naar linksom. MAAR.....dat kanaal loopt na de bocht dus dood. Vaar eerst even kalm dus de linkerbocht om en zie wat je moet doen.

...je moet dus de pijptunnel in en dat moet je doen via de schuine hoop aarde die langs de rechterzijde door de bocht loopt. Dus neem een aanloopje en scheur die hoop aarde op en volg de hoop aarde dan door de bocht en zorg dan dat je met de Airboat in de pijptunnel terecht komt. Scheur verder door de pijptunnel, waarbij je de Barnacles en de Zombies uit de weg blaast met het boordkanon. De pijptunnel brengt je dan weer in het kanaal en bij een industrieel complex. Links op de oever zijn Combines en ook achterin, onder de brug door, zijn combines en die laten oranje vaten via de helling omlaag rollen waardoor het water in de fik vliegt. 

Wel...reken af met de Combines hier, via het boordkanon. ...onder de brug, dus achter het vuur, eindigt dit kanaal. Je stormt dus met de Airboat door het vuur en dan de helling op en bovenaan de helling scheur je over de helling naar links en dan weer omlaag. Je bent dan met de Airboat op de oever. Race over de oever door en schakel de verse Combines uit en ga dan rechtsaf en duik dan de volgende Pijptunnel weer in. Als je uit de pijptunnel komt val je omlaag. Links is de sluisdeur dicht. Ga dus verder rechts, onder de brug door, en je zult belanden in de:

Sleepboten Haven:

Links ligt een rode sleepboot op het droge. Rechts staat een container op het droge en in die container kun je wat kratjes breken voor ammo voor je handvuurwapens. Ok....voorbij de rode sleepboot ligt nog een sleepboot, maar achter de rode sleepboot staan 2 RPG-tanks en die zullen hun raketten op je gaan afvuren. Ga nu dus eerst die 2 RPG-tanks uitschakelen. Hoe je dat denkt te gaan doen moet je zelf weten, maar alleen het boordkanon van de Airboat is daar toe in staat. Is dat gebeurt kijk dan rond. In de linker muur van deze haven is de ingang van de volgende Pijptunnel, maar die zit nogal hoog. Je moet echter die pijp in met je Airboat.

Om in de pijptunnel te geraken moet je dus weer gaan "vliegen" met de Airboat. Vaar naar achter in dit haventje. Achterin staan 2 containers. Rechts naast de voorste container zit een gat in het hek. Meer de Airboat vlak voor de container even af en stap uit en ga dan door het gat in het hek. Je bent dan achter de container. Doe je zaklamp aan en ga naar links en naar de achterkant van de container. Deze container is aan de achterkant dus open en in de container liggen 2 oranje vaten. Wel....laat de 2 oranje vaten ontploffen en hierdoor klap de container ook aan de voorkant open. Terug naar de Airboat en vaar nu door met de Airboat door de container.

Vaar door de container en je bent dan onder de steiger. Volg de route onder de steiger naar links, links, rechtdoor, links en scheur dan plankgas de "springschans" op en je vliegt dan de pijptunnel in.

De korte pijptunnel doet je landen in het laatste stukje kanaal. Er ligt weer een half gezonken boot in het kanaal en voorbij die boot is het kanaal dicht. Voor de boot ga je dus rechtsaf en door de laatste tunnel en je bent dan in een heel groot buitengebied beland.

Het laatste stukje naar Black Mesa East:

Dit is een groot gebied dat omsloten is door heuvels. Er zijn 2 dammen in dit gebied en de deuren in deze twee dammen zitten allemaal dicht. Maar voordat je je druk kunt gaan maken over hoe je door die deuren moet gaan krijg je hier eerst weer te maken met de Cannonball Helikopter, die blijkbaar van de schrik bekomen is.

De helikopter blijft over dit gebied cirkelen en zal weer de ronde Cannonball mijnen omlaag gooien. Met je boordkanon geef je de gluiperige heli weer van jetje, maar....zodra je de heli 1 keer goed hebt geraakt wordt ie pissig en zal dan steeds een deken van die cannonballs omlaag smijten en deze zwermen mijnen zijn moeilijk te ontwijken. Je moet nu op de helikopter blijven schieten tot deze dan nu eindelijk neerstort en nu dan wel vernietigd is.

Heb je de helikopter dan nu vernietigd dan vaar je door dit gebied. Doe dat in eerste instantie langs de randen van het gebied om zo dan over alle kratjes en kistjes heen te varen om broodnodige ammo enzo te verzamelen. Ga dan naar de 2 damwanden. De deuren in de 2 dammen zijn dicht. Voor de rechter dan ligt een gezonken container in het water waar boomstammen overheen liggen.

Die boomstammen zijn de "springschans" waarmee je over de rechter dan moet springen, maar nu lukt dat nog niet want eerst moet je er voor zorgen dat de linker deur in de dan een flink stuk omlaag komt. Ga dus naar de linkerdam. Dat is de dam met de rode letters boven de damdeuren. Links van deze damdeuren klim je dan via de ladder omhoog en boven op het platform draai je aan het draaiwiel om deze damdeuren open te draaien.

Klim weer omlaag en vaar met de Airboat door de nu geopende damdeur. Ook het gebied achter deze dam is een gesloten gebied. Op de heuvel staat een loods. Spring via de "springschans" de heuvel op en ga dichter naar de loods toe. Schakel met het boordkanon de Combines uit die uit de loods komen en loop dan naar de voorzijde van de loods. Via de smalle deur ga je even de loods binnen. Binnen schakel je de 2 Combines uit, verzamel je de spullen die in de stellingen liggen en laaf je jezelf even bij de 2 terminals. Ga terug de loods uit en langs de linkerzijde van de loods naar achteren.

Links achter de loods ga je over de houten brug en dan volg je de route naar het Observatoruim. Daal de ladder af en ga naar het hendelhuisje achterop de pier. Haal in het hendelhuisje de rechter hendel over en de linkerdeur in de rechterdam zakt nu omlaag. Volg de route terug naar je Airboat, aan de voorkant van de loods, vaar de heuvel af en ga terug door de grote sluisdeuren en terug naar de rechter dam.

Ok.....zorg dat je met de Airboat recht voor de boomstammen ligt, geef vol gas en scheur via de boomstammen nu door de geopende linkerdamdeur en.....je dendert omlaag en bent beland in:

Hoofdstuk 5: Black Mesa East:

Na de loading vaar je door naar rechts en naar het gebouw op de linker oever. Leg aan bij de ladder waar het Half Life teken bij staat. Klim de ladder op, volg de kade naar achteren en ga dan aan de zijkant van het gebouw omhoog en naar achter het gebouw.

Ga door de hekdeur, verwijder de in de weg staande vaten en ga naar binnen. De deuren voor je en achter je gaan dicht en je hoort een vrouwenstem. Je bent in de ontsmettingskamer beland van Black Mesa East en de stem die je hoort is de stem van Dr. Mossman, de assistente van Dr. Vance. Wacht geduldig tot het ontsmettingsproces voorbij is en de deuren weer open gaan en stap dan naar buiten. Je wordt begroet door Dr. Judith Mossman. Wel....volg nu gewoon Judith Mossman, die een paar deuren opent en je dan, via een lift, omlaag brengt naar het grote laboratorium van Dr. Eli Vance, de vader van Alyx.

Eli Vance begroet je hartelijk. Je kunt even niet veel doen. Je zult nu hier geduldig moeten wachten op de komst van Alyx. Dus loop even wat rond hier, bekijk de diverse apparaten en praat wat met Eli Vance. Na een paar minuten komt Alyx binnen. Alyx praat wat met haar vader en ze klimt dan een ladder op. Je zult nog steeds moeten wachten tot Alyx genegen is om je mee te nemen naar de "Scrap Yard". Ook Judith Mossman voegt zich hier bij jullie en je krijgt de indruk dat Alyx die Judith niet zo mag. Dan doet Alyx een grote deur open.

Volg Alyx dus nu door de tunnel. Alyx doet deur 5 open en je beland in het voorste deel van de "Scrap Yard". Alyx wijst je nog de tunnel naar Ravenholm aan, maar zegt dat ze daar nooit meer komen. Alyx geeft je dan de Gravity Gun en dit zal één van je belangrijkste wapens worden in het vervolg van je destructieve reis door City 17. Alyx legt uit hoe de Gravity Gun werkt en ze zegt dat je het ding even moet uitproberen op de vaten die hoog boven op een stelling staan. Dus ga dat even doen.

Wel...oefen dit gedoe even op de vaten die hoog boven op de stelling staan. Alyx klimt dan bovenop een andere stelling en daagt je uit haar te volgen. Haal met de Gravity Gun dan een paar kisten naar je toe en plaats ze voor de stelling waar Alyx is opgeklommen. Plaats eerst 2 grote kisten voor elkaar en plaats er dan een kleinere kist bovenop. Klim dan via die kisten omhoog en volg Alyx dan door de container en spring dan omlaag en loop de enorme grote hal binnen. Je maakt dan nu kennis met DOG, het "Huisdier" van Alyx. Dog is een mechanische robot waar je nog veel plezier aan zult beleven. Met de Gravity Gun ga je nu een tijdje een spelletje "overgooien" spelen met Dog. Eerst smijt Dog allerlei kisten naar je toe die je moet vangen, of wegschieten, met de Gravity Gun. Daarna gooit Dog zijn metalen Bal naar je toe die je ook moet vangen en terug naar Dog moet schieten.

Dit gedoe doe je een tijdje en dan.....wordt het laboratorium van Eli Vance aangevallen door Combines. Alyx rent weg. Volg Alyx dus terug naar de gangen. In de Luchtsluis komen jij, Alyx en Dog dan vast te zitten. Eli Vance verschijnt op het schermpje en legt uit wat er aan de hand is. Dog vernield de deur en Alyx rent door en jij volgt haar weer. Maar dan volgt er een instorting waardoor je nu gescheiden wordt van Alyx. Alyx gaat verder naar het lab maar zegt dat jij door de tunnel naar Ravenholm te gaan. 

Dus draai je om en loop terug. Dog duikt dan de tunnel naar Ravenholm in. Volg Dog de tunnel in. Dog zal de deur, achterin de tunnel voor je open maken. Ga dan door die deur. Volg de gang verder. De gang gaat links en dan rechts de hoek om en dan via een trap omlaag. De trap is echter geblokkeerd door een omgevallen kast, kristen en een vat. Gebruik dus de Gravity Gun om het vat en de kisten naar je toe te halen en zet ze vervolgens netjes achter je in de gang. Ga dan de trap een stuk af.

De hekdeur, onderaan de trap, is echter ook geblokkeerd door een kast. Schiet de kast naar voren met behulp van je Gravity Gun. Ga dan door de hek deur en dan linksaf de kelder in. Ga achter de tafel naar rechts. Je bent bij een liftschacht. Er is echter geen lift. Er liggen planken in de liftschacht. Onder de planken is water. Aan de linkermuur van de schacht gaat een ladder omhoog. Het onderste stuk van de ladder bevat een hekje dat op slot zit met een hangslot. Trek je Koevoet. Pas op....de planken zullen breken onder je gewicht, behalve de 2 planken die direct bij de ladder zitten. Dus ga snel op die planken staan en ram dan het hangslot stuk met je koevoet. Het hekje klapt dan open.

Klik dus de lange ladder op en boven kruip je dan uit de liftschacht. Doe je zaklamp aan en draai rechts. Je staat in een "houten" gang. Ga vooruit en dan recht de hoek om en volg de gang. In deze gang beland je dan in:

Hoofdstuk 6: We Do'nt Go To Ravenholm:

Deel 1: Town:

Volg de gang verder en je beland dan buiten en je bent in Ravenholm. Eerst even een paar mededelingen.

Ok...Je bent dus beland in Ravenholm, terwijl Eli Vance nog zo heeft gewaarschuwd dat je hier absoluut niet zou moeten wezen. Achter op deze binnenplaats staat een boom waar de benen van een lijk aan bungeld. Ga naar die boom en dan verder naar achteren. Draai links. Je staat voor het linksachter huisje. Er staan hier ook 2 oranje vaten die je wellicht moet gebruiken om 1 of 2 Zombies naar de andere wereld te helpen, die nu vanaf de binnenplaats op je af kunnen komen. Ram de planken uit de deuropeningen van het huis en ga dan naar binnen. Binnen is de volgende deuropening geblokkeerd door een tafel. In de deuropening hangen 2 Cirkelzaagbladen.

Ram de tafel stuk met je koevoet, buk dan en kruip onder de cirkelzaagbladen door de volgende kamer binnen. De kamer ligt bezaait met Zombie lijken. Alleen.....de Zombies komen tot level zodra jij de kamer in bent gekropen. Wel....je kunt je hier even lustig uitleven met je koevoet of je rent gelijk verder door de gang. Besluit je om die Zombies te lijf te gaan met je koevoet dan moet je er rekening mee houden dat ook een "halve" Zombies nog niet gelijk echt dood is en je schade kan berokkenen. Je ziet zelf maar.

Ga door de gang en je beland op de volgende binnenplaats. Draai rechts. Je kijkt een steeg door. In de steeg staat de "draaitol", een draaiende Messen apparaat. Blijf hier even geduldig staan wachten. Er zullen een paar Zombies door deze toch op je af gaan komen, maar die "draaitol" rekent dan wel af met die Zombies.

Is dat gebeurt dan kruip je zelf  onder de draaiende messen van de "draaitol" door en aan de andere kant draai je links en ga je trap op en verdwijn je door de deuropening naar binnen. In de kamer staat weer een "draaitol" maar deze staat stil. Ga naar links, breek de planken uit de deuropening en stap naar buiten.

Je bent nu in de 3e binnenplaats. Draai rechts. De binnenplaats wordt een steeg en er staan een paar Oranje Vaten. Uit de steeg komt een Zombie op je af. Haal met de Gravity Gun een Oranje Vat naar je toe en smijt het vat dan, met behulp van de Gravity Gun, naar die Zombies en doe dat voordat die Zombies zelf zo;n vat naar jouw toe gaat smijten. Is de Zombie uit de weg dan ga je, achter in de steeg, door de deuropening naar binnen. Ruim in de kamer de Zombies op met behulp van de Oranje Vaten die er staan, of ren snel door de kamer, en ga via de volgende deuropening weer naar buiten. Je bent dan nu in de straten en stegen van Ravenholm. Ga de straat in waar de auto geparkeerd staat. Recht voor je zie je dan een plein, voor een gebouw. Op het plein staat een brandstapel en het fikt er behoorlijk en de lijkenlucht is hier bijkans ondragelijk. 

Er zullen wel weer Zombies op je af komen Loop door naar de brandstapel.  Je hoort dan een stem. Op het balkon van het grote gebouw, achter de brandstapel, verschijnt een man met een geweer. Zombies komen op je af maar de man op het balkon schiet die Zombies neer. De man op het balkon is de Evangelist Father Grigori en hij is geen vijand maar een bondgenoot. Father Grigori verdwijnt dan naar binnen. Jij wil die Grigori wel even ontmoeten, maar dan zul je het gebouw in moeten, en dat is door het vuur nu niet mogelijk. De straat gaat hier ook verder naar rechts, maar ga nu eerst de trap op en dan naar de hoek links achter de "Brandstapel". In de hoek, links achter de "brandstapel", staat een witte Gastank.   Pas wel even op want van achter je zal er nog een Zombie op je af komen, dus reken daar eerst even mee af. Uit de leidingen, die vanuit deze gastank over de straat gaan, komt gas en dat gas is aangestoken en veroorzaakt dus de vuren. Ga dan naar de achter kant van de witte Gastank en grijp de Health die er op de grond ligt. Aan de achterzijde van de witte Gastank zit een rood draaiwiel.

Draai aan het draaiwiel tot dat dit niet meer kan en het vuur van de "brandstapel" is dan uit. Nu kun je dan het gebouw in gaan. Doe dat. Je komt in een hal. Draai gelijk naar links en grijp met je Gravity Gun één van de Oranje vaten. Een trap gaat naar boven waar 2 grote turbines staan en daar zijn ook een aantal Zombies die, als je ze niet snel uitschakelt, via de trap omlaag zullen komen of omlaag springen. Dus smijt met de Gravity Gun een oranje vat naar boven en de ontploffing rekent dan wel af met die Zombies. Het heeft geen zin om de trap op te gaan naar de turbines, het is daar boven een "dead end". Rechts achter is een deuropening naar het trappenhuis. De trap is echter geblokkeerd door kasten. Je ziet ook een Headcrap op de trap en een Oranje Vat. Gebruik de Gravity Gun om deze blokkade op te ruimen, reken af met de Headcrap en ga de trap dan op. Bovenaan verschijnt een Zombie. Wel....smijt het Oranje Vat omhoog naar de Zombie en ga dan de 2e trap op.

Ga bovenaan de trap links de kamer in, gebruik wat van het meubilair om eventuele Zombies ermee te verpletteren en ruim de kast op die in de deuropening staat. Ga de volgende kamer in en dan naar links en....uit de laatste kamer komen 2 GIF HEADCRABS op je af. Reken er snel mee af want een beet van zo'n gifkrab reduceert je Health tot 1 procent. Je Hev-pak vult je Health wel weer aan, maar dat duurt even, dus je kunt maar beter niet gebeten worden door een gif Headcrab, Bij het achterste raam in deze laatste kamer zit een Hendel. Met deze Hendel schakel je de elektra van een elektrisch hek uit. Dat hek zul je zo meteen tegen komen en je moet er dan overheen. Dus haal hier nu deze hendel over en je zult zo meteen geen last meer hebben van het elektra probleem.

Volg nu dezelfde route terug naar buiten, naar de "brandstapel", maar pas wel op want je zult nog 2 of 3 van die Gif Headcraps tegen komen. Weer buiten ga je weer naar de voorkant van de "brandstapel" en volg je de straat nu, naar links, omhoog. Je bent dan bij een zijstraat die in de brand staat. Op de hoek staat hier weer zo'n witte Gastank met rood draaiwiel. Ook zit er een Rode Knop aan de muur. Je moet door de zijstraat, maar door het vuur is dat niet mogelijk. Draai dus het rode wiel weer helemaal dicht om het vuur te doven. Ga dan door de zijstraat en.....De zijstraat loopt dood bij een hek. De Zombies die voor het hek liggen worden "wakker" en komen op je af.

Wel....je kunt de Zombies natuurlijk doodschieten, of dood rammen, maar we zouden spaarzaam met onze Ammo zijn. Ren dus snel terug naar de witte Gastank, Draai het rode wiel weer open, om het gas weer uit de leiding in de zijstraat te laten stromen. Zodra je ziet dat de Zombies in de zijstraat verschijnen draai je aan de rode muurknop. Hierdoor ontbrand het gas weer en de Zombies vatte vlam en zullen door de vlammen het loodje leggen. Pas echter wel op want die Zombies zijn taaie rakkers en niet gelijk dood. Zelfs brandend als de hel kunnen ze je nog schade toebrengen voordat ze uiteindelijk het loodje leggen. Heb je deze Zombies opgeruimd dan doof je het vuur in de zijstraat weer door weer het draaiwiel dicht te draaien. Ga dan weer door de zijstraat en naar het hek achterin.

Klim via de ladder over het hek en spring omlaag. Achter het hek klim je de gevel ladder op naar het ijzeren platform, klim via de volgende ladder naar het bovenste ijzeren platform.  Spring over naar het dak aan de overkant en ......

Father Grigor1 verschijnt in het dak van het gebouw, rechts. Grigori knalt een vijand voor je dood, die achter je verschijnt. Grigori smeert hem dan weer. Ga op de rand van het dak staan en kijk dan omlaag. Je kijkt dus omlaag de zijstraat in waar je daarnet die Zombies hebt verbrand. Je ziet een pad van steigerplanken boven de straat. Wel....spring schuin omlaag naar die steigerplanken. Je zult altijd op de planken terecht komen. Ga via de steigerplanken naar het open raam, kruip door het open raam naar binnen en ga dan, links, de volgende kamer in.

Door het gat in de vloer kijk je omlaag naar beneden. Beneden je zijn wat Headcrabs en wat Zombies. Wel...reken er mee af voordat je door het gat omlaag springt. Wellicht kun je een paar granaten omlaag smijten? Maar pas dan wel op want zo'n Zombie is dan misschien dom, maar ze kunnen je granaten wel naar je terug smijten. Spring omlaag en ga de volgende kamers door. Je zult belanden in een Garage met uitzicht op de straat.

Ok....hier wordt het leuk. In de garage staat een takel. Aan de takel hangt een auto. Van links uit de straat zullen er een stuk of 5 Zombies de garage binnen komen. Alweer....je kunt natuurlijk je Ammo verspillen aan die zombies, maar er is een eenvoudige manier om van ze af te komen. Ga achter de takel staan en zorg dat je de hendel ervan snel kunt bedienen. Wacht dan tot een paar zombies de garage binnen komen en als ze voor de takel staan dan haal je snel de hendel van de takel over en.....de auto stort omlaag en vermorzelt de Zombies. Herhaal dit nog een keer of twee met de volgende lading Zombies. Lukt het niet om alle Zombies op deze wijze te vermorzelen, ram dan de overige Zombies met je Koevoet de hersens (die ze niet meer hebben) in. Ga dan naar de 2e takel die, rechtvoor de garage, in de straat staat. Ga ook achter deze 2e takel staan en kijk dan door de straat.

Ook met deze 2e takel kun je een auto omhoog hijsen. En dat moet ook want je moet via die auto omhoog naar de planken die hoog boven der straat op de ijzeren balken liggen. Hijs de auto een paar keer omhoog. De auto komt vanzelf steeds weer omlaag. Er zwerven weer Zombies door de straat. Je kunt die Zombies negeren, want in eerste instanties zullen ze van je af lopen. Maar als je het leuk vindt om ook met deze autotakel nog wat Zombies te vermorzelen dan kun je de Zombies naar de auto lokken door deze een paar keer omhoog te takelen zodat de auto dan een paar keer met een klap terug op de grond valt. Een paar Zombies vinden dit niet leuk en zullen dan jouw richting opkomen zodat jij ze met behulp van de takel en de auto kunt verpletteren.

Trek dan weer aan de hendel zodat de auto weer omlaag staat en ren dan snel naar de auto. Spring bovenop de auto en klim op het dak. De Auto gaat vanzelf omhoog en je komt dan, op de auto, boven voor de planken te hangen. Spring op de planken en volg ze naar achteren.  Father Grigori verschijnt dan weer op het dak en roept je weer iets toe en verdwijnt dan weer. Volg de planken verder naar het open raam, in het huis waar Grigori op het dak stond. Kruip door dit raam naar binnen en ga dan verder door twee deuren een gang in.

Pas op...Headcrabs. Gebruik de oranje vaten, bij de trap, om de Headcrabs op te ruimen. Ga de trap op en dan, rechts, door de deur de kamer binnen. Door het raam zie je Father Grigori weer verschijnen, in het raam aan de overkant van de straat. Buiten jouw raam zijn weer planken, maar er kruipen Headcrabs op. Ook op de planken aan de overkant kruipen 2 Gif Headcrabs. In de kamer waar je nu bent zit, naast de kast, een Zombie. Grigori zal een paar Headcrabs Killen en dan weer verdwijnen. Kruip uit het raam de planken op en draai rechts. O....een paar Zombies hadden ook dit idee en komen over de planken op je af. Kill ze.

Loop naar het einde van de planken en kijk omlaag. In de straat onder je krioelt het van Zombies en Headcrabs. Ook staan er op diverse plekken oranje vaten. Gebruik die oranje vaten om al het "ongedierte", onder je in de straat, op te ruimen. Draai je dan om en loop over de planken naar het andere einde en kijk weer omlaag. De straat loopt onder je dood, maar ook aan deze kant van de straat kun je de Zombies alvast uitschakelen met behulp van de oranje vaten. Je kunt die vaten echter niet met je Gravity Gun naar je toe halen, want je zit te hoog. Wel kun je er kogels naar af schieten om ze te laten ontploffen, of je s,mijt er wat handgranaten naar toe.

Ga dan terug naar de andere kant en dan de dakrichel op. Onder je staat een auto. Spring vanaf de dakrichel omlaag naar het dak van de auto en dan naar de grond. Ok...ga eerst nu naar links, naar het einde van de straat. Rechts zie je dan een kruipgat. Kruip in dat gat, zaklamp aan, en grijp bij het lijk de Health, Kogels en Hev.

Kruip terug naar de straat en ga terug naar de auto. Voorbij de auto is de straat geblokkeerd, maar er zit een ladder aan de rechter gevel. Klik die ladder op en boven spring je dan, links, op het metalen platform. Draai je om zodat je vanaf het platform terug door de straat kijkt.

Er hangen dus ijzeren rails boven de straat. Je ziet dat 2 planken over de rails liggen. Je moet via de voorste plank rechts door het raam het gebouw in gaan. Maar je kunt eerst, via de achterste plank, links de zolder in gaan voor Ammo en wat andere zaken. Ga dus via de rails eerst naar de achterste plank en dan via de plank, links, de zolder van het linker huis in. Kill wat Zombies, grijp alle Ammo, Health en hev, en ga terug de rails op en nu via de voorste plank en het raam het rechter gebouw binnen. Werk je een weg door dit gebouw naar beneden, waarbij je wel een horde Zombies uit de weg moet ruimen.

Beneden gekomen verzamel je de Health en de Ammo en dan ga je door de open deuropening naar buiten. Je ziet dan een partij Springapen Zombies van het ene naar het andere dak springen en één zo'n Springaap komt al gelijk op je af. Ram hem zijn hersens in met de koevoet. Dit zijn zogenaamde "Fast Zombies". "Fast Zombies zijn snel en gillen nogal hard en ze zijn moeilijk te raken. Op hun kop hebben ze een Headcrab. Maar een schot in hun kop, daar kunnen ze niet tegen. Deze "Fast Zombies" zien er afschrikwekkend uit, maar ze brengen maar weinig schade toe.

Loop een stukje rechtsdoor. De paar straten in dit gebied lopen allemaal dood. Ga gelijk links de zijstraat in en dan door de open deur het rechter gebouw in. Je bent dan in een ruimte met aftandse wasmachines. Loop door naar rechts achter en je bent dan in de gang. Kill de Zombie en ga achter in de gang naar het trappenhuis. Er komt een Zombie de trap af.

Kill de Zombie op de trap. Op de eerste verdieping breekt er, links, een Zombie door de met planken afgeschotte deuropening. Ga even door de rechter deur om in de 2 kamers wat Ammo en Health te vinden, en om een paar Zombies te Killen. Dan verder naar boven om helemaal boven dan door de deur te gaan. Je bent dan op het dak en wordt begroet door Father Grigori.

Grigori gooit nu de SHOTGUN naar je toe eb waarschuwt je nu voor die "Fast Zombies". Ook zegt Grigori dat hij op je zal wachten bij de Kerk. Grigori verdwijnt weer. Ok....je hebt nu dus de SHOTGUN. Veel heb je er niet aan. De Shotgun kan maar 6 kogels laden en je kunt nooit meer dan 36 kogels voor de Shotgun met je mee dragen. Maar de Shotgun is wel een goed wapen om er die vervelende "Fast Zombies" een kogel in de kop te jagen en je zult dit nu ook onmiddellijk kunnen uitproberen. Want zodra je de Shotgun hebt krijg je te maken met de eerste horde "Fast Zombies". Kill ze en loop dan naar de rand van het dak. Onder je staat en grote ronde, en open, water vat. Boven het vat hangt een ijzeren balkon en via dat balkon kun je op het volgende platte dak komen. Spring dus omlaag het watervat in. Klim via de ladder dan het vat uit en dan via de volgende ladder naar het ijzeren balkon en loop dan het platte dak op. Grijp de Ammo en de Health en.....weer een horde "Fast Zombies", die vanaf de gebouwen aan de overkant op je afkomen.

Kill de "Fast Zombies" en ga dan door de deur naar binnen. Grijp in de kamer de Health en de Ammo en ga dan naar de lift. De lift staat helemaal beneden dus druk op de liftknop om de lift omhoog te halen. Het duurt even voordat de lift omhoog is gekomen en ondertussen komt de 3e horde "Fast Zombies" naar binnen. Ze komen via de deur of ze vallen door het dakraam naar binnen. Reken af met de "Fast Zombies". Onder tussen zal de lift wel omhoog zijn gekomen, dus ga de lift in en druk in de lift op de liftknop. De lift neemt je mee omlaag naar de straat. Terwijl je omlaag daalt zie je al wat je beneden te wachten staat.

Je ziet 2 autowrakken staan met planken. Bij de auto;s staat de Gifcrab Zombie. Deze jongen heeft 3 Gifcrabs op zijn lijf en zal de Gifcrabs, één voor één, naar je toe smijten. Wel...ook deze 3 straten lopen alle 3 dood. Als je er zin in hebt dan ga je die Gifcrab Zombie te lijf, maar ik zou het maar laten zitten. Als de lift helemaal beneden is dan ren je over de voorste auto en spring je op de auto die voor het hek staat. Via de planken ga je dan over het hek en dan door het volgende hek de steeg  in. 

Deel 2: Graveyard:

Volg de steeg naar rechts. De straat gaat linksaf. Ga even via de geopende deur naar binnen en grijp in de kamer dan de ammo en de Health. Weer naar buiten en volg de steeg verder

Aan het einde van de steeg worden er oranje vaten omlaag gesmeten. Ontwijk ze als je de steeg uit komt. Je bent weer in een bredere straat. Ook in dit deel lopen de straten allemaal dood. Hier krijg je te maken met hordes Zombies, "Fast Zombies", "Gifcrab Zombies" en Headcrabs en Gif Headcrabs. En ze komen op je af in eindeloze hoeveelheden. De game stuurt hier dus een oneindige hoeveelheid van die mormels op je af. Het beste wat je hier kunt doen is om zo snel mogelijk door dit deel heen te geraken. Ga door de straat en je komt terecht op het "plein".

Op het "plein" staat zo'n "draaimolen". Het ding is een beetje stuk en doet het dus niet. Je kunt helemaal om het witte punt gebouw heen lopen maar alle straten lopen dood en je komt toch altijd weer hier op dit "plein" uit. Je moet de daken op en dan over de steigerplanken en de daken terug door de straat naar het begin. Op de hoek van het rechter gebouw zit een vent geschilderd. Je moet daar de steeg in maar dat heeft nu nog geen zin. Je moet eerst, ergens anders op een balkon, een hendel overhalen waardoor er een platform boven de straat komt te hangen. Dat platform heb je nodig om van de ene kant van de straat naar de andere kant te kunnen overspringen. Loop naar de "Draaimolen" en draai je dan helemaal rechts om.

Uit een zijstraat komen Zombies op je af. Probeer ze te ontwijken terwijl je die zijstraat in rent. De Zombies komen uit een steeg. Het heeft geen zin om die donkere steeg in te gaan. Het is een lange donkere steeg die uiteindelijk eindigt bij een hekdeur. En via de steeg komt een oneindige stroom Zombies. Dus ga die steeg niet in maar ga door de poort met de ijzeren kolommen en dan linksaf. Je ziet een metalen trap. Ga de metalen trap op en boven gekomen ga je de kamer binnen en dan het balkon op.

Op het balkon staat een hendel. Trek aan de hendel. Links zie je dan een platformpje in beweging komen en dit platformpje blijft dan halverwege boven de straat hangen. Ga terug via de metalen trap en door de poort naar de "Draaimolen" op het plein. Je zult hordes Zombies van je lijf moeten houden. Terug bij de "Draaimolen" ga je nu de steeg, rechtsachter, in.

De steeg gaat linksaf en loopt dan dood. Waarschijnlijk zit hier een "Gifcrab Zombie". Er staat een stapel dozen tegen de muur. Klim via de stapel dozen omhoog het platte dakje op en op het platte dak loop je door naar de rand.

Op de richel staat een Oranje Vat. Je kunt het Oranje Vat met de Gravity Gun naar je toe halen om het dan, vanaf het dakje, naar het "Draaimolen" plein te schieten. De ontploffing schakelt dan een groep Zombies uit. Je kunt het ook rustig niet doen. Spring over naar de richel, klim via de ladder dan verder omhoog en ga dan via de planken naar het dak van het oranje schuurtje. Wel....ga nu verder over de daken, via de volgende planken en je bent dan boven het "Plein".

Op het oranje dak, met de grote schoorsteen, kun je wat ammo, Health en Hev gaan halen. Maar je moet dus nu rechtsaf via de planken. Deze planken zitten dus aan de gevel van het witte puntgebouw. Ze eindigen op de hoek. Gelukkig heb je die hendel op het balkon overgehaald en daarom hangt nu dat vierkante platformpje boven de straat. Spring via dat vierkante platformpje naar de daken aan de overkant.

Je bent dus nu op de daken aan de linkerkant van de straat en je ziet in de verte de kerktoren. Volg de route over de daken naar achteren. Onderweg krijg je nog te maken met een horde "Fast Zombies" maar uiteindelijk sta je dan op het laatste dak en......Father Grigori verschijnt op het dak aan de overkant. Grigori zegt dat je aan de verkeerde kant van de straat staat. Onder Grigori is een open raam. Grigori verdwijnt nadat ie weer heeft gezegd dat je naar de kerk moet gaan.

Als Grigori verdwenen is loop je het metalen platform op en dan spring naar het metalen platform aan de overkant. O...dat platform stort in onder je gewicht. Snel....spring op het nu schuine platform en loop erover omhoog en klim door het open raam naar binnen. In de kamer liggen 3 grote ronde Cirkelzaagbladen. Je kunt die Cirkelzaagbladen oppakken met de Gravity Gun en dan voor je uitdragen om ze dan weg te schieten naar de Zombies die je in dit gebouw ook weer komen lastig vallen. Als je dat een beetje uitgekiend doet dan zaagt zo'n cirkelzaagblad de koppen af van een hele groep Zombies tegelijk. Dus grijp met de Gravity Gun zo'n cirkelzaagblad op en draag deze dan voor je uit en ga dan, links, de gang in. In de gang schiet je dan het Cirkelzaagblad af naar de eerste groep Zombies die op je af komt.

Ga terug naar de eerste kamer, grijp weer een Cirkelzaagblad en gebruik deze om de volgende groep Zombies de kop af te zagen. Herhaal dit nog 1 keer met de laatste Cirkelzaagblad. Ga dan door de gang naar de achterkamer en daar via de trap omlaag.

Beneden in de kamer klim je de ladder op naar de zolder, ruim de Headceabs uit de weg en verdwijn dan door de deur naar buiten, het platte dak op. Onder je is dan een grotere binnenplaats. Er struint zo'n Gifcrab Zombie rond over de binnenplaats. Aan de overkant zie je een metalentrap die naar een metalen platform gaat. Helemaal links is dan de deur waar je door heen moet, maar je kunt hier dus niet omlaag. Draai links.

Via planken kun je oversteken naar het rode puntdak van het witte huis. Je zult ongetwijfeld nog even een "Fast Zombie" op je nek krijgen. Ga over de planken naar het rode puntdak. Je ziet dan de grote kerk, boven op de heuvel staan. Daar moet je naar toe maar je kunt niet vanaf dit dak ernaar toe springen. Draai links en loop naar het einde van het dak en spring dan gewoon omlaag de straat in. De straat loopt dood en ook de ingang naar de kerk is afgesloten met een hek. Draai je om.

Je kijkt terug naar het witte huis met het rode puntdak. Het heeft geen zin om aan de linkerkant door de poort te gaan want die straat loopt dood. Ga dus naar de rechterkant van het witte huis en dan de zijstraat in en je staat voor de binnenplaats dat je daarnet van af het platte dak zag. Klim op de richel met het hek en spring dan de binnenplaats op. Pas op...een Gifcrab Zombie. 

Ontwijk hem door gelijk door te rennen naar de metalen trap. Klim de trap op en volg dan het metalen platform naar links en aan het einde ga je dan door de deur naar binnen. Binnen draai je links en klim je de trap op naar de bovenetage en daar klim je via de ladder het dak op.

Je bent dan nu op een plat dak. Rechts is de kerk en het grote kerkhof en daar verschijnt Father Grigori weer. Links kijk je uit over de binnenplaats. Links en rechts is een regenpijp en via deze 2 regenpijpen zullen hordes "Fast Zombies" omhoog klimmen. Father Grigori gilt je toe dat je even geduld moet hebben want hij zal het bakje van het kabelbaantje naar je toe sturen. Je zult dus even de "Fast Zombies" van je lijf moeten houden totdat Grigori het bakje naar je toe heeft gestuurd. Er ligt wat Ammo op het dak.

Zodra het bakje van het kabelbaantje bij je is ga je er naar toe. Je moet wel eerst de hendel overhalen voordat je in het bakje klimt. De hendel is de hendel van de handrem en die moet je dus overhalen. Onmiddellijk zal dan het bakje weer terug omlaag gaan, dus je zult snel in het bakje moeten springen. Ben je te langzaam dan mis je het bakje en dender je omlaag en val je te pletter. We gaan er van uit dat je het haalt en IN het bakje terecht komt. Het balkje brengt je naar de overkant, over het hek heen en levert je af op een platform. Klim uit het bakje en via de ladder het platform af en ga naar Father Grigori die bij een tafel staat.

Luister naar Grigori. Grigori zal je naar het grote kerkhof brengen om daar dan een hek te openen waardoor jij verder kunt om uit Ravenholm te geraken. Je moet dus nu Grigori blijven volgen en je moet Grigori nu even absoluut in leven zien te houden. Grijp even de Ammo van de tafel. Grigori rent dan weg en door de kloof naar het hek van het kerkhof. Wel....ren achter Grigori aan en zorg dat je bij hem in de buurt blijft.

Via planken ga je 2 keer over het hek en dan zijn jij en Grigori dus op het grote kerkhof. Hier begint de ellende. Hordes en hordes en nog eens hordes Zombies zullen op jouw en Grigori afkomen. Het is een eindeloze hoeveelheid Zombies die de game hier op het kerkhof op je af zal sturen. Er komt inderdaad geen einde aan. Wel....blijf in de buurt van Grigori en help hem steeds om de groepen Zombies op te ruimen. Na de eerste groep rent Grigori door en jij volgt hem. Grigori gaat op een soort podium staan en weer komen er Zombies op je af.

Ga Grigori weer helpen en hij zal dan opeens weer weg rennen naar een groter rond platform. Voeg je bij Grigori op het ronde platform. Van 2 kanten komen dan nu hordes Zombies op je af. Wel....er liggen her en der Oranje Vaten die je kunt gebruiken om een lekker fikkie aan te steken waardoor een bende Zombies zullen verbranden.

Grigori zal dan weer verder gaan en naar het einde van het Kerkhof rennen. Volg Grigori dus weer. De goede Father zal dan, via een leer, het HEK een klein beetje omhoog draaien en je toe gillen dat je als de sodemieter onder het hek door moet kruipen. Het is tijd om Grigori nu zijn eigen boontjes weer te laten doppen. Je kunt echt niets meer voor hem doen.

Dus kruip onder het hek door. Grigori laat het hek weer zakken en vernield ook de lier zodat het hek niet weer omhoog gedraaid kan worden. Je kunt je omdraaien en toekijken hoe Grigori nu aan zijn eind komt....maar wat heeft het voor zin. Dus ren de helling op en verdwijn dan boven door de grijze deur naar binnen. Ga door de gang en er volgt een LOADING.

Deel 3: De Mijn:

Na de loading ga je, rechts, door de deur. Je komt in een EINDKAMER. Links in de kamer is de vierkante verticale schacht die omlaag gaat naar  de MIJNEN.

Ga op de rand van de schacht staan en kijk omlaag door de schacht. Tering.....dat is diep...Wel....ik raad je niet aan om zomaar door de schacht omlaag te springen. Denk niet dat je deze sprong zal overleven. Op verschillende niveaus in de schacht zitten stutbalken. Wel....laat je dus omlaag vallen en zorg steeds dat je op de stutbalken terecht komt en op deze wijze ga je dus omlaag door deze schacht en je bereikt veilig de bodem. Je bent dan in de Mijn:

Ok....je bent in het voorportaal van de HEL beland. Het krioelt hier beneden van de Headcrabs en de Gifheadcrabs en er is geen beginnen aan om ze allemaal van je lijf te houden. Deze eerste grot is groot maar loopt overal dood. Er staan op diverse plekken oranje vaten die je kunt gebruiken om her en der naar de zwermen Headcrabs te smijten. Helemaal achterin, achter de grote tank, kun je wat Health vinden. Je kunt wat mij betreft je hier even bezig houden om zwermen Headcrabs te doden, maar zoals gezegd....er is eigenlijk geen beginnen aan. Het beste wat je kunt doen is om je Koevoet er bij te pakken en met de koevoet constant van je af te blijven meppen terwijl je naar rechts rent, naar de trapconstructie.

Achter de trap is de ingang van de mijntunnels, maar die tunnel is afgesloten door een hek. In de tunnel krioelt het ook weer van de Headcrabs van diverse pluimage. Je moet echter door deze tunnel. Die tunnel wordt gestut door een "balkenplafond". Ok....ga de ijzerentrap op. Boven kom je op een ijzerenplatform. Het heeft geen zin om dit platform naar links te volgen. Draai gelijk rechts en loop naar de ingang van de tunnel. Je bent hier dus precies boven het hek dat de tunnelingang afsluit en dus op de hoogte van de balken die de tunnel stutten. Kruip op de voorste balk en blijf nu op de balken . Kruip dus OVER de balken door de tunnel. Onder je, in de tunnel, krioelt het van de Headcrabs. Op diverse plaatsen staan er weer oranje vaten in de tunnel. Tussen de balken door kun je die oranje vaten, met de Gravity Gun, naar je toe halen en dan de tunnel in schieten zodat de ontploffingen hordes van die Headcrabs vernietigen. Blijf dus over de balken door de tunnel kruipen. De tunnel gaat dan linksaf en je bereikt het einde van de balken.

Spring omlaag en loop naar de schacht, aan het einde van de tunnel. Aan de overkant van de schacht ligt een lijk. Bij dat lijk kun je Health en Ammo vinden. Mocht je nu geen last meer hebben van Headcrabs dan zou je kunnen overwegen om, met een aanloop, over de schacht heen te springen om de Ammo en de Health bij dat lijk te gaan pakken. Zwermen er echter nog hordes Headcrabs hier dan zou ik dit maar niet doen. Kijk omlaag door de schacht. Onder in de schacht is water. Haal diep adem want je zult nu een tijdje onderwater moeten gaan zwemmen. Spring omlaag door de schacht. Je beland in het smerige stinkende water.

Ok...hier ben je even op jezelf aangewezen. Zwem onder water. Doe je zaklamp aan. Het is niet een heel eind dat je onderwater moet zwemmen. Er zijn 1 verticale schacht waar je even boven water kunt gaan om weer adem te halen. Maar pas wel op want in die schacht hangt een Barnacle.

Duik weer onder water en ga onder het "kruis" door en dan alsmaar vooruit en opeens zul je, door het water heen, de vlammen van een vuur zien.

Zwem door en je zult dan vanzelf boven water komen bij het vuur. Draai links. Je bent nu in de laatste tunnel van de mijn. Volg de tunnel. Halverwege kom je bij een Mijnkarretje dat op de rails staat. Achter op het karretje zit een motor met "wieken". Verder op in de tunnel zijn een paar inhammen waar dan Zombies uit komen als je verder door de tunnel gaat. Je kunt echter dit karretje gebruiken om af te rekenen met die Zombies, maar.....het karretje is voor jouw ook gevaarlijk. Want wat gebeurt als je de hendel overhaalt? 

Als je de hendel overhaalt dan gaat het karretje, met ronddraaiende "wieken" vooruit over de rail maar....komt ook weer terug. Het karretje zal constant heen en weer racen over het stuk rail. Jij moet ook door deze tunnel verder en dat moet je dan doen naast de rail. Zodra je het karretje in gang hebt gezet ren je er achteraan naar de eerste inham. Uit de inham komen 2 Zombies. Ren terug en zorg dat de zombies je volgen. Het karretje komt terug en de "wieken" hakt dan de koppen af van die Zombies. Het karretje blijft nu heen en weer razen over de rail. Dus zorg steeds dat jij niet door het karretje geraakt kan worden terwijl je dan verder door de tunnel gaat. Lok steeds de Zonbies naar je toe en de draaiende "wieken" van het karretje rekent wel met de Zombies af. 

NB: Je kunt het karretje ook gewoon negeren en het niet opstarten. Die Zombies in de tunnel zijn best wel traag en je ziet ze vanaf een afstand al op je afkomen. Dus vindt je het gedoe met het karretje lastig, vergeet het dan maar en ga dan gewoon verder door de tunnel waarbij je op 3 plaatsen last krijgt van Zombies die je dan gewoon uit de weg ruimt of je rent gewoon keihard door naar het einde van de tunnel.

De tunnel brengt je uit de Mijnen en bij de:

Deel 4:  Spoorlijn:

Als je uit de mijntunnel bent gekomen dan draai je eerst even rechtsom. Naast de ingang van de tunnel staat een stapel kisten. Op die stapel kisten kun je een SHOTGUN vinden. Op de richel, boven de tunnel kun je nog een COLT MAGNUM vinden. Dus klim via de kisten naar de richel. Onderweg grijp je de SHOTGUN en op de richel de COLT. Kill de Headcrab en spring omlaag en ga naar de trein. Naar links kun je niet verder, dus volg de treinrails naar rechts. Een "Fast Zombie" zal op je afkomen, dus ram zijn hersens in. Voorbij de eerste groene trein hangt er een kantoor boven de rails. Vanuit dat hangende kantoor wordt geschoten,. Er zit daar een Sniper maar die vuurt niet jouw richting op. Maar zo meteen, als je onder dat hangende kantoor door bent gegaan, zal die sniper je wel kunnen zien. Ga tot onder het hangende kantoor en blijf aan de linker kant. Er ligt dan voor je een klein kistje. Breek snel dit kistje want er zitten Granaten in. Draai je om en kijk omhoog naar het hangende kantoor.

Smijt snel een granaat door het open raam om de Sniper die daar zit uit te schakelen. Je ziet de dode sniper dan omlaag storten. Ga verder de rails volgen maar blijf aan de linkerkant. Je komt dan bij weer een tanktrein. Rechts is een perron waarop een trolley en kisten staan en er ligt daar ook wat Ammo. Helaas ligt dat perron onder vuur van de 2e sniper die verderop vanuit het 2e hangende kantoor nu wel jouw richting op vuurt. Kruip dus onder de tanktrein en vanonder de tanktrein kijk je naar het perron. Er staan op en bij het perron enkele oranje vaten. Vanonder de tanktrein kun je dan het beste nu die oranje vaten naar je toe halen met de Gravity Gun en ze dan weg te schieten zodat ze ontploffen. Het scheelt je een hoop ellende omdat dan die sniper die vaten niet meer kan laten ontploffen. Goed....waag het er dan op. Kruip onder de trein vandaan en ren naar het perron en duik gelijk links de hoek in.

De Sniper heeft je opgemerkt en zal je onder vuur nemen en zal waarschijnlijk al die kisten vernielen met zijn kogels. Ook zal de het karretje waarschijnlijk omver worden geblazen. Dat karretje kun je als schild gaan gebruiken tegen de kogels van de sniper. Je moet er dan wel voor zorgen dat je het karretje goed voor je kunt houden. Dat doe je met de Gravity Gun

Je kunt dus of met het karretje als schild voor je uit verder de rails gaan volgen of je kruipt terg onder de tanktrein en kruipt dan onder de tanktrein verder. Voorbij de tanktrein staat een platte wagen waarop een stapel boomstammen ligt. Ook staan er weer kisten en een karretje. De sniper zorgt er voor dat die boomstammen van de wagon afrollen. Kruip onder de platte wagon en kruip vooruit onder de wagon door.

Voorbij de platte wagon staat dan een rode wagon en die rode wagon staat dan vlak voor het hangende kantoor waar die 2e sniper in zit. Ok....je moet het er nu op wagen. Zorg dat je een granaat in je handen hebt en storm dan vooruit en smijt de granaat dan door het open raam naar binnen en....je ziet het lijk van de sniper dan weer omlaag storten. Je kunt natuurlijk ook gewoon door rennen en die sniper maar vergeten.

Voorbij het hangende kantoor is de rails dan geblokkeerd door een rode tankwagon. Kruip onder de tankwagon door en dan staat er een gewone rode wagon dwars over de rails. PAS OP....vanaf nu krijg je te maken met Special Ops Combines die beschikken over zware machinegeweren en granaten. Ga door de rode wagen, grijp de Health en de Ammo bij het lijk, schakel ,de Special Ops Combines uit, grijp hun Ammo. Eén van deze 3 Special Opsen heeft dan de Pulse Rifle. Ook kun je de Pulse Rifle nog vinden in de laatste rode wagon die je vlak voor het einde van de tunnel in kunt gaan. Volg de tunnel verder en je komt weer in de open lucht.

Links is een loodscomplex. Het is een autoschrootbedrijf. Verder op staat een tanktrein en één van de wagons staat dwars. Er komen Opsen uit de loods en ook vanachter de trein duiken Opsen op. Ga naar de dwars staande tankwagon, klim er op en via de tankwagon spring je het parkeerterrein voor de loods op. Reken hier af met de Special Opsen die uit de loods komen, verzamel hun wapens en de Ammo en ga dan door de geopende deur naar binnen.

In de grote hal van de loods is een gevecht gaande tussen een groep Verzetslui en een groep Special Ops Combines. Je kunt je er mee gaan bemoeien, maar zorg er dan wel voor dat je alleen op die Combine soldaten schiet. De Verzetslui winnen het gevecht, mede dankzij jouw inzet. Maar één van de verzetsleden, ene Winston, is ernstig gewond geraakt. De donkere verzetsman herkent je en vraagt je hem te volgen. Volg dus de donkere verzetsman het gebouwtje in. de man klopt op een deur en een verzetsvrouw doet open. De vrouw vertelt je dat Dr Eli Vance, de vader van Alyx gevangen is genomen door de Combine en je wordt meegenomen naar een monitor/radio waarmee een verbinding met Alyx tot stand is gebracht.

Alyx vertelt dat haar vader naar Nova Prospect is gebracht en ze vraagt jouw hulp om haar vader te bevrijden. Alyx geeft de verzetsmensen de opdracht om de BUGGY voor je gereed te maken en op de pier klaar te zetten. De verzetsman wijst je nog even op de voorraden aan Ammo, Health en Hev, die je hier her en der kunt grijpen. Ga dat dan ook doen en vergeet daarbij ook niet om alle kisten te breken. Heb je de voorraden voldoende aangevuld dan ga je, links van de radio/monitortafel, door de deur en door de volgende en je beland in:

Hoofdstuk 7: Highway 17:

DEEL 1:

Je staat op een brede en lange houten pier. De pier is gebouwd boven het strand. Naast de pier staat een grote hijskraan en op de pier staat de....BUGGY. Verder op staat een verzetsman het strand te bestoken met een vast machinekanon. Waarom vraag je je af. Wel...dat zul je zo dadelijk wel aan den lijve ervaren. Loop door naar de BUGGY. De kraanbestuurster roept dat je in de Buggy moet plaatsnemen. Zij zal dan de Buggy met de elektromagneet van de kraan optillen en omlaag op het strand laten zakken.

Wacht even......luister even naar me want wat ik nu ga zeggen is belangrijk. Vanaf nu zal de BUGGY je belangrijkste vervoermiddel zijn, maar ook je belangrijkste wapen.

Ok....nog even een opmerking over je belangrijkste vijand in dit level...de ANT LION:

Ok....Ga naast te Buggy staan en druk op je "E" toets om in de buggy plaats te nemen. De kraan tilt de Buggy dan op en laat de Buggy vervolgens op het strand zakken maar.....Er gaat iets mis. De kraan laat de Buggy te vroeg los en je stort met de buggy omlaag en de Buggy komt omgekeerd op het strand terecht. Onmiddellijk kruipen er een paar Ant Lions uit het zand omhoog en beginnen aan je te pikken.

Snel... Trek je Gravity Gun. Met de Gravity Gun kun je ook Ant Lions uitschakelen. Doe dit nu snel en knal dan met de Gravity Gun tegen de Buggy aan om de Buggy met behulp van de Gravity Gun weer op zijn wielen te zetten. Neem dan snel weer plaats in de Buggy en geef gas. Ok....ik raad je aan om nu eerst even een paar rondjes over dit strand te gaan racen met de Buggy om de besturing van het ding een beetje onder controle te krijgen. Rij gewoon een paar rondjes en probeer wat Lion Ants te killen met behulp van de GAUS. Je vuurt de GAUS af via je normale vuurtoets en je beweegt de GAUS heen en weer door je muis heen en weer te bewegen. Schuur ook eens over wat van de Ant Lions heen om ze met de Buggy te vermorzelen. Heb je genoeg geoefend volg dan het strand naar links.

Je komt bij een houten stellage die vanaf een heuvel over het strand uitsteekt. Mik de Buggy op de steile helling, links naast de houten stellage, geef gas en zet de Turbo aan om in Turbovaart die helling op te racen. Boven gekomen druk je gelijk op je Handrem toets om de buggy stil te zetten. Ga nu weer gewoon rijden, dus zonder turbo. Volg het pad naar links. Voor je zie je dan je eerste "springhelling"

Rij zachtjes tot op enige afstand van de "springhelling". Zorg dat je recht voor de "springhelling" staat. Geef gas en rij vooruit en terwijl je dan de "springhelling" op stormt druk je op je Turbotoets om over de kloof te vliegen en om dan veilig aan de overkant te landen. Je bent dan nu op de verharde weg. Iets verder is de weg echter afgezet met van die rood/witte hekjes. Vlak voor de hekjes gaat er, rechts, een zandpad omhoog de helling op. Rij die zandhelling op en je komt dan weer op een stuk verharde weg die dan rechtsaf gaat naar de ingang van de tunnel.

Vlak voor de tunnel staat er, aan de linkerkant van de weg, een schuurtje. Stop even bij het schuurtje en stap uit de Buggy. Voor het schuurtje, en ook in het schuurtje, kun je de kisten breken om je Health, je Hev en je Ammo aan te vullen. Stap dan terug in de Buggy en rij de tunnel in. Halverwege de tunnel volgt er een LOADING.

Na de Loading rij je verder de tunnel door. Als je aan de andere kant de tunnel weer uit komt trap dan onmiddellijk op de handrem. Weer is de weg dan verspert door rood/witte hekjes. Het is niet aan te raden om door die hekjes heen te tuffen want dan zul je met de Buggy omlaag storten. Gelijk als je de tunnel uit komt gaat er, rechts, een helling omlaag naar het strand. Rij dus via de helling, rechts, omlaag.

Je bent dan op het strand. De weg ligt hoog boven je. Vervolg je weg over het strand tussen de rotsen door en rij langs de zee gewoon vooruit. Opeens zul je dan, boven op een heuvel, een wit huis zien staan. Vlak voor die heuvel staat een houten stellage op palen. Rij, achter die stellage, de heuvel op. Voor het witte huis staat een soort van HEIMACHINE in de grond te stampen. Je zult nog meer van deze heimachines tegenkomen en omdat ze allemaal zo luidruchtig in de grond staan te stampen zal ik ze STAMPERS noemen. Parkeer de Buggy vlak bij de Stamper en stap uit. Blijf echter bij de Stamper staan en kijk dan omlaag de helling af waarover je omhoog bent gereden. Let nu even op de ANT LIONS die omhoog proberen te kruipen.

De Ant Lions komen wel op je af maar als ze tot op een paar meter van de Stamper zijn gekomen stoppen ze en komen ze niet verder naar je toe. Blijkbaar zorgen de trillingen van de Stamper er voor dat die Ant Lions niet dicht in de buurt van de Stamper durven komen. Dit is info waar je later in dit level je voordeel mee zult kunnen doen. In een cirkel van, pak weg een meter of 5, rondom zo'n Stamper durven die Ant Lions niet te komen.

Ok...Links is een hekwerk. Je kunt naar het huis te lopen maar dan zul je verder weg zijn van de Stamper en zul je wel weer door Ant Lions worden aangevallen. Aan de rechterzijkant van het huis is de kelder ingang. In de kelder kun je een metalen kist vinden waarin je dan Handgranaten kunt vinden. Er zit echter ook een Gifcrab in de kelder. Om in de kelder te geraken zul je eerst het toegangsluik moeten stukhakken met de Koevoet of stuk schieten met de Gravity Gun. Nogmaals....als je trek heb in die paar handgranaten, die je in de kelder van het witte huis kunt vinden, dan ga je ze maar halen. Maar je zult dan wel een horde Ant Lions van je af moeten houden. Eerlijk gezegd lijkt het mij al die moeite niet waard.

Dus neem weer plaats in de Buggy, richt de Buggy met de neus naar het hekwerk, dat links aan de rand van de heuvel staat. Knal met het boordkanon het hekwerk stuk en rij dan aan de linkerkant de heuvel weer af en vervolgens het strand weer op. Volg het strand verder en je zult dan, recht vooruit, een rode Sleepboot zien.  Ga verder naar de Sleepboot en volg gewoon de enig mogelijke weg verder, dus voorlangs de sleepboot.

Nadat je voorbij de rode sleepboot bent gegaan vervolg je je weg over het strand en zult dan weer een Stamper boven op de volgende heuvel zien staan Deze 2e Stamper staat voor een huis en een schuur. Ga er naar toe en parkeer de Buggy weer vlakbij de Stamper en stap uit.

In de schuur staat een wagen en je kunt er wat Ammo en Health vinden. In het huis bevinden zich 3 Special Ops Combines, dus pas op als je naar het huis toegaat. Loop over de plank naar het huis. De ingang van het huis is aan de rechter zijkant. Dus ga naar de rechter zijde van het huis en dan de achterste kamer binnen. Een Special Ops Combine staat in de kamer te turen door een Verrekijker. Kill de Combine en ook de andere 2 die dan opduiken. Ga dan door die verrekijker kijken. Dus ga vlak voor de verrekijker staan en druk dan op je "E" toets.

Door de verrekijker zie je een dorpje. Het dorpje is in handen van het verzet en het is tevens de plek waar je nu naar op weg bent. Het feit dat die Ops het dorpje door de verrekijker stond te observeren voorspelt echter niet veel goeds. Ok...verzamel hier nog even alle Ammo, Health en Hev en zorg dat je niet door de vloer zakt. Kom je onder het huis in het zand terecht dan kun je het wel schudden want dan wordt zelfs Gordon Freeman opgevreten door zwermen Ant Lions. Ga even buiten op het voorbalkon van het huis staan en kijk dan naar links. In de verte zie je weer een huis staan en als je naar links kijkt zie daar het begin van een rivier. Je zult dus over die rivier moeten gaan om het volgende huis te bereiken.

Ok....ga terug naar je Buggy bij de Stamper en rij terug de heuvel af. Voorbij het Stamper huis zoek je nu naar een Rotshelling waarover je dan over de rivier kunt springen met de Buggy. Je ziet het vanzelf wel

Eenmaal over de rivier rij je verder en je komt bij de volgende schuur. Voor de schuur staat weer een Stamper, maar ook een pantserauto van de Special Opsen. Diverse Opsen zijn in gevecht met Ant Lions. In deze schuur is echt niets te vinden, dus ik zou maar gewoon vol gas door rijden waarbij je dan uiteraard met het boordkanon die Opsen onder vuur kunt nemen. Dus ga plank gas verder en volg nu gewoon de enig mogelijke route over het strand naar de volgende, blauw/witte Sleepboot die verder op het strand ligt.

Scheur voorbij de blauw/witte sleepboot en volg gewoon het strand. Het strand maakt dan een bocht naar rechts. Blijf het strand volgen naar de volgende Stamper en voorbij deze Stamper ga je dan links de bocht om en dan zie je recht voor je het Verzets Dorp.

Rij verder naar het dorp en parkeer de Buggy dan naast de blauwe bestelbus en stap uit. Mocht je, net als ik, de pijltjestoetsen gebruiken om de Buggy te besturen dan is het handig om nu weer de pijltjestoetsen te gaan gebruiken om te gaan lopen. De vent die naast de bestelbus vertelt dat ze een aanval van een GUNSHIP verwachten en hij zegt dat je hem moet volgen. Volg dus deze vent. De man brengt je de kelder van één van de huizen in en hier is een Verzetsgroepsleider bezig om zijn manschappen de voordelen van de ROCKET LAUNCHER ( de Bazooka) uit te leggen.

De leider bied jouw dan de Rocket Launcher aan. Grijp dus de Rocket launcher. Bijna onmiddellijk wordt er dan alarm geslagen....De GUN SHIP komt eraan en zal de aanval op het dorp gaan inzetten. Ren terug naar buiten en gebruik nu de nieuw verworven Rocket Launcher om het Gun Ship uit de lucht te blazen.

Je hebt 3 goed gemikte raketjes nodig om zo'n GUN SHIP uit de lucht te blazen. Je kunt echter ook maar 3 raketjes voor de Rocket Launcher met je mee dragen. Dus red je het niet met de eerste 3 raketjes dan zul je 3 nieuwe raketjes moeten gaan halen. Raketjes kun je her en der hier vinden, op en in kisten die buiten staan maar ook op en kisten die binnen in de kamers van de huizen staan. Doe wat je moet doen om dat verdomde Gun Ship uit de lucht te blazen. Hoe je dat gaat doen moet je zelf maar bepalen. Is het je gelukt om het Gun Ship te vernietigen dan ga je daarna eerst nog even alle huizen in om in alle kamers zoveel mogelijk Health, Hev en Ammo te grijpen. Dan terug naar de Buggy om er weer in plaats te nemen.

Rij de Buggy de helling op, naar het rode huis en bovenaan de helling ga je naar links de geasfalteerde straatweg op. De poort is hier nu open gegaan, dus volg de weg. Na een paar bochten zie je dan weer een scherpe bocht naar links. Rechts gaat een helling omlaag naar een groene kloof. Ga hier niet verder de weg volgen maar ga rechts de helling af.

De helling brengt je in een groene kloof. Volg de kloof. Na enige bochten zie je dan voor je een hoge kapotte viaduct dat over de rivier heen gaat. Voor het viaduct kom je weer op het zand en dus krijg je weer te maken met hordes ANT LIONS.

Raas door naar het viaduct waarbij je dus aan de rechterkant over het strand gaat. Ga via de rechterboog onder het viaduct door en raas door. Je ko9mt dan bij een boot die op het strand ligt. Minder vaart. Voorbij de boot is de steiger waarover je, lopend, omhoog moet gaan naar de gebouwen. Achter de boot staat de grote KRAAN. Rij aan de linkerkant van de boot verder tot voorbij de boot. Je ziet dan de Kraan. Voor de kraan ligt nog een boot op het strand. Je moet het nu een beetje goed uitmikken. Parkeer de Buggy direct voor de kraan maar wel recht onder de grote rode Magneet die aan de kraan hangt. Je zult zo meteen de Buggy met behulp van de kraan moeten optillen en dan is het handig als je nu de Buggy gelijk goed onder de kraan neer zet.

Dus parkeer de Buggy goed onder de kraan en stap uit. Uiteraard vallen hordes ANT LIONS onmiddellijk aan. Dus REN REN naar de steiger, achter de eerste boot, en ga via de plankhelling omhoog de steiger op. Op de steiger krijg je te maken met Combines. Dus trek een goed wapen en begin maar vast te schieten op de Combines. Ren naar achter de witte schuur en klim daar, via de ladder, omhoog de kade op. Op de kade ga je naar links waarbij je dan wel gelijk al die Combines "opruimt".

Ook op de kraan staat een Combine die van af de kraan op je staat te schieten. Het zou handig zijn als je die Combine op de kraan ook alvast weet om te leggen. Ren naar de Rode Container, die voor de kraan staan. Voorbij de rode container zie je dat de ophaalbrug, naar de grote loods, open staat. Die ophaalbrug moet dus omlaag worden gebracht. En dat moet je gaan doen met behulp van de kraan. Ga naar de voorzijde van de rode container en dan via de plank omlaag naar onder de kraan. Aan de rechterzijde zit dan de ladder van de kraan.

Klim via de lange ladder omhoog en boven  aan de ladder draai je rechts. Je ziet nu het kleine laddertje dat aan het kraanhuis hangt. Druk op je vooruittoets (of je "E-toets) en vanzelf beland je dan in de kraancabine. Onder je zie je dan je Buggy staan. LAAT DE BUGGY NOG EVEN STAAN.

Zorg er nu eerst voor dat je de Magneet ziet. Draai dan de kraan rechtsom, naar de Ophaalbrug. Terwijl je de kraan omdraait naar de ophaalbrug gaat de grote deur van de grote loods open. Uit die loods stormen Combines naar buiten en die zullen je onder vuur nemen, terwijl zij vanuit de loods naar buiten rennen en rondom de grote oranje container gaan staan.

Beweeg de kraan terug naar die oranje container. Zorg dat de magneet van de kraan recht boven de oranje container hangt en druk dan op je linkermuisknop. De magneet valt omlaag en maakt vast aan de bovenkant van de oranje container. De container wordt nu vanzelf opgetild. Wacht totdat je ziet dat enige van de Combines recht onder de container staat. Druk dan weer op je linkermuisknop en....de Container valt omlaag en verplettert de Combines die er onder stonden. Als dit niet genoeg is om in één keer al die combines te verpletteren, dan herhaal je dit nog een paar keer tot je al die Combines met de oranje container hebt verplettert. Draai dan de kraan weer naar de ophaalbrug. Ram nu met de magneet tegen de ophaalbrug aan zodat de ophaalbrug omlaag valt. Nu kun je dus over de ophaalbrug naar de grote loods gaan. Maar dat kan dus niet met de Buggy. Je moet nu de Buggy omhoog gaan hijsen en dan netjes voor de grote loods weer neerzetten.

Draai de kraan dus terug linksom tot dat je de magneet recht boven je Buggy ziet hangen. Druk dan op je linkermuisknop om de Buggy omhoog te hijsen. Draai de kraan dan rechtsom en zet de Buggy netjes neer voor de grote loods.

Goed....als je de Buggy voor de grote loods hebt neergezet klim je het kraanhuis weer uit via het kleine laddertje en dan via de lange ladder verder omlaag. Ga terug onder de kraan door, de planken helling op over de ophaal brug naar je Buggy. Vanuit de loods wordt je dan weer beschoten door Combines. Klim in je Buggy en rij de loods in en gebruik het boordkanon om de Combines in de loods te killen. Stap uit de Buggy. De loods heeft een zijdeur die je moet openen. Achterin de loods is een kantoortje waar je de hendel vindt waarmee je de zijdeur opent. Ga dus het kantoortje in en trek daar aan de hendel.

De zijdeur gaat open. Dus terug naar de Buggy en rij dan door de zijdeur de loods weer uit. Ga dan rechts de helling op en je bent dan achter de grote loods op het "plein". Ook hier weer Combines die je van jetje geeft met je boordkanon van de Buggy. Je kunt uitstappen om hier even alle kisten te breken. Je moet echter de volgende loods in. Achter in deze loods zit een groot raam en je moet dus met de Buggy door dat grote raam heen breken.

Dus stap weer in de Buggy en scheur de loods in en raas dan in volle vaart de helling op om dan dwars door het raam heen te vliegen. Je beland dan op de verharde weg. Rij door. Na de volgende bocht krijg je echter gezelschap van een GUN SHIP die op je begint te schieten. Het heeft geen zin om nu te trachten het Gun Ship uit te schakelen. Dat lukt toch niet. Raas dus door. Je komt dan bij de brug. Deze brug is het viaduct waar je daarstraks onderdoor bent gegaan, dus je weet dat de brug stuk is. Raas dus met volle snelheid de brug op en als je op de helling bent dan schakel je de TURBO in om naar de overkant te vliegen.

Volg de weg verder en na de volgende bocht is de weg dan geblokkeerd door een verzameling autowrakken. Al deze tijd blijft het Gun Ship om je heen cirkelen en op je schieten. Maar hier bij de autowrakken is de gelegenheid om dat verdomde Gun Ship uit de lucht te blazen. Te midden van de autowrakken staat het wrak van een witte bestelbus. In de bestelbus staat een groene metalen kist en daarin zit een oneindige voorraad raketjes voor je Rocket Launcer. Dus ren snel naar de witte bestelbus en grijp 3 raketjes uit de kist en ga nu dan die vervelende Gun Ship uit de lucht blazen met de Rocket Launcher. Red je het niet met 3 raketjes dan grijp je steeds 3 nieuwe raketjes uit de kist.

Is het Gun Ship uitgeschakeld dan gebruik je de Gravity Gun om al die autowrakken naar de kant van de weg te schieten. Behalve de witte bestelbus kun je alle andere autowrakken met de Gravity Gun naar de kant van de weg blazen, en zelf over de rand de zee in knallen. Heb je op deze wijze de weg schoon "geveegd" dan stap je weer in de Buggy en ga je verder over de weg. Je komt dan bij de ingang van een lange tunnel. 

Rij de tunnel in. Halverwege de tunnel volgt er een LOADING. Na de Loading rij je rustig verder de tunnel uit. De weg gaat verder. Ga nu niet te hard rijden want er zijn stukken waar geen vangrail is, dus je kunt zomaar uit de bocht vliegen en omlaag storten. Ook krijg je nu zo nu en dan te maken met Rollermijnen.

Rollermijnen zijn van die metalen ballen waar je met Dog ook een spelletje "overgooien" mee hebt gespeeld in de junkyard van Black Mesa East. Je ziet die dingen al van ver op je af komen rollen. Ze hechten zich aan je Buggy en als je ze niet snel verwijdert dan tillen ze je Buggy op om de Buggy dan over de rand het ravijn in te kieperen. Dus als zo'n Rollermijn zich aan je Buggy vast hecht dan stop je onmiddellijk en verwijder je de Rollermijn met je Gravity Gun. Schiet de Rollermijn dan met de Gravity Gun ergens naar "Verweggistan", het liefst een afgrond in. Ook kunnen Rollermijnen op je afkomen rollen als je aan het lopen bent.Vang ze met je Gravity Gun en schiet ze dan met de Gravity Gun ver weg.

Ok...zodra je uit de tunnel bent gekomen komen de eerste paar Rolleermijnen al op je af gerold. Wel...je weet nu wat je er mee moet doen. Dus zorg dat je die Rollermijnen verwijdert en rij dan verder. In een bocht staan dan 2 auto's dwars op de weg. Stop de Buggy en ruim die 2 autowrakken op door ze met de Gravity Gun over de rand omlaag te schieten. Vervolg dan je rit over de bergweg. Na weer een bocht of 2 zie je een complex huizen aan de rechterkant van de weg. Als je Health, Ammo en/of Hev nodig hebt dan kun je bij dit complex stoppen om de schuren en het huis te doorzoeken. Er zit wel een groep Combine Special Ops Soldaten in dit complex. Dus je moet zelf maar weten wat je doet.

Heb je geen behoefte aan extra Ammo, Health, en Hev dan zou ik gewoon doorrijden en in het voorbij gaan de Combines die naar buiten komen neerknallen met het boordkanon of er gewoon plank gas overheen scheuren. Je ziet zelf maar. Na dit huizen complex kom je weer bij een versperring van autowrakken op de weg. De achterste auto is een tankwagen. Vlak voor die tankwagen staat een oranje vat en er duiken Combines op bij die tankwagen. 

Blijf in de Buggy en gebruik het boordkanon om dat oranje vat te laten ontploffen. De ontploffing ruimt dan niet alleen alle Combines op maar ook de tankauto. Stap dan uit en gebruik de Gravity Gun om de andere autowrakken naar de zijkant van de weg te schieten. Rij dan verder en gebruik de Turbo om over het rotsblok te geraken dat iets verder op de weg weer verspert. Na de volgende paar bochten gaat de weg weer omlaag. Rechts zie je dan een groen bergje. Een grote tankauto verspert de doorgang. Ook staan er weer gewone autowrakken en liggen er een paar zware ijzeren balken op de weg. Stop de Buggy en stap uit.

Ga , rechts, het groene bergje op. Bovenop het bergje ligt een lijk. Bij het lijk ligt de KRUISBOOG. In de kist vindt je de Pijlen voor de Kruisboog. Grijp in hemelsnaam de KRUISBOOG. Je kunt de Kruisboog gelijk gaan gebruiken.

Staande bovenop het bergje kijk je uit over de BRUG. Voorbij de brug is een tankstation. De brug is verspert door een blauw Forcefield. Rechts achter de brug staat het grote reclamebord van het tankstation. Op dat reclamebord staat een Combine. Ook op de brug staat een Combine en rechtsonder het reclamebord staat er nog één. Er zijn daar nog meer Combines maar die zie je nog niet. De Kruisboog heeft een Telescoop om in te zoomen. Inzoomen doe je met je 2e vuurtoets. Bij mij is dit mijn rechtermuisknop. Zoom in op de Combine die bovenop het reclamebord staat. Mik het richtkruis van de kruisboog dan iets boven die Combine en haal de trekker over. Als je goed hebt gemikt dan raak je de Combine en de ontplofbare pijl nageld de Combine dan aan het reclamebord vast. Zoom in op de Combine die op de brug staat en knal ook deze vent neer. Als je snel genoeg bent dan lukt dit wel.  Ga terug naar de weg en gebruik dan de Gravity Gun om de autowrakken naar de zijkanten te schieten en ook de 2 ijzeren balken. De grote tankauto krijg je niet van zijn plaats. Is dit gedaan dan stap je weer in de Buggy en rij je de brug op tot vlak voor het Forcefield. Stap uit. Ga aan de rechterkant van het Forcefield, lopend, verder naar het Tankstation.

Ruim in en rond het tankstation alle Combines op en pas op voor Rollermines. Je kunt de benzinepompen laten ontploffen door er een paar kogels in te jassen. Doe dat vooral als er een paar Combines bij in de buurt staan. Verzamel Ammo, Health en Hev. Als alle Combines zijn opgeruimd, en je leeft nog, dan moet dat Forcefield op de brug worden uitgeschakeld. Er staat hier een Combine pantserwagen. Via een lange kabel levert die pantserwagen de stroom voor het forcefield. Gas vlak voor de pantserwagen staan en geef het ding dan even van jetje met de Gravity Gun. 1 ferme stoot uit de Gravity Gun tegen de voorkant van de pantserauto is voldoende. De pantserauto schiet hierdoor naar achteren en stort vanzelf de afgrond in. De stroom kabel is dan los gegaan en het forcefield op de brug is nu verdwenen.

Dus terug naar de Buggy en rij verder over de weg. Je gaat weer een lange tunnel in en halverwege de tunnel volgt er weer een Loading. Na de Loading rij je de tunnel uit en vervolg je de rit over de weg.

Je krijgt nu weer even gezelschap van een Gun Ship dat vanuit een dorpje opstijgt. Het Gun Ship neemt je even onder vuur maar vliegt dan snel verder. Gewoon hard doorrijden is hier de remedie want je kunt toch verder niets doen. Verder op staat een eenzaam wit huis langs de kant van de weg. Het heeft geen zin om hier te stoppen, dus rij er vol gas langs en dan kom je aan het einde van de weg bij de grote SPOORBRUG.

Rij niet naar de huizen, maar ga, links de steile helling op naar boven. Je hebt de Spoorweg bereikt. Links is de spoortunnel waar je niet in kunt. Rij naar rechts maar doe dat wel aan de linkerkant. Je rijd een stukje de spoorbrug op en ziet dat ook de brug is verspert door een blauw Forcefield. Parkeer de Buggy aan de linkerkant en stap uit.

DEEL 2: De Spoorbrug:

Ok....je hebt de Buggy op de spoorbrug geparkeerd, en wel aan de linkerkant. Stap uit de Buggy. Loop naar het blauwe forcefield en steek dan over naar de rechterkant. Er gaat hier een hellingpad omlaag naar de huizen onder de spoorbrug.

Ga het helling pad af en ga dan rondom de huizen de Combines neerschieten die overal opduiken. Voor het grote witte huis staat een groene metalen kist waarin een onbeperkte voorraad raketjes voor je Rochet Launcher zit. Zorg er voor dat je 3 raketjes voor je rocket launcher in je bezit hebt. Ga de huizen in en doorzoek de kamers naar Ammo, Hev en Health. Vindt vooral een paar pijlen voor je Kruisboog. In het grote witte huis kun je ook naar de zolder als je eerst het kistje, dat bovenaan de kapotte trap staat, omlaag haalt met de Gravity Gun en dan het kistje voorzichtig voor de trap zet. Via het kistje kun je dan op de trap klimmen.

Kijk wel uit, want boven in het grote witte huis zwerft een Gifcrab Zombies met 4 gifcrabjes. Als je alle ruimtes van het grote witte huis en de 2 schuren hebt doorzocht dan ga je naar het witte huis met het kapotte dak, dat vlakbij de spoordijk staat. Ga dit huis binnen. Binnen is de vloer aan de rechterkant open. Ga op de rand staan en kijk omlaag. Onder je zie je een richel die doorloopt naar onder de spoorbrug. Wacht even voordat je nu door de vloer omlaag springt. Er zwerft een Gifcrab Zombie over de richel en het zou het beste zijn als je die Gifcrab Zombie nu van bovenaf al kunt killen. Gebruik er de Rocket Launcer voor zodat je met 1 raketje dan ook de Gifcrabs hebt opgeblazen. Spring dan tussen de vloerbalken door omlaag en volg de richel naar de groene deur in de eerste pijler van de Spoorbrug.

Ga door de groene deur naar binnen. Je bent dus nu onderin de voorste pijler van de spoorbrug. Op de tafel ligt wat Health. Ga, rechts, door de deur naar buiten en volg het pad, door de 2e pijler, naar de 3e pijler. Je bent dan onderin de 3e pijler. Hier kun je je voorraad rakketjes voor de Rocket Launcher weer aanvullen uit de groene metalen kist.

Ga in de 3e pijler, links, de trappen op en boven ga je dan, links, weer naar buiten. Je bent in de Voorste Schuur van de spoorbrug. Het heeft geen zin om linksaf te gaan, dus ga rechtsaf en je beland nu in de Stalen Balken Constructie van de Spoorbrug.

Ok...verderop zie je het volgende schuurtje. Je moet helemaal onder de brug door naar de aller achterste pijler want daar zul je de knop vinden om het blauwe forcefield, boven op de brug, uit te schakelen. Het wordt een wankel tochtje over de stalen balken constructie. Je eerste doel is het volgende schuurtje. Ik raad je aan om aan de rechterkant van de brug te blijven. Via de rechterkant kun je feitelijk helemaal rechtdoor gaan. Als je via de linkerkant gaat dan zul je op een gegeven moment niet verder kunnen en moet je een stuk terug om dan alsnog via de rechterkant verder te gaan. Dus blijf aan de rechterkant. Je ziet dat het roosterpad gebroken is. Het lijkt een heel eind om via een sprong te overbruggen, maar dat is echt niet zo. Je haalt het makkelijk mits je maar een aanloopje neemt. Ren dus vooruit en druk op het juiste moment je springtoets in en je zult veilig op het oomlaag hangende deel van het roosterpad landen.

Volg het roosterpad naar het volgende schuurtje. In dit schuurtje is niets te vinden, behalve 2 Headcrabs. Dus loop gelijk maar door tot voorbij de twee ijzeren vaten. In de verte zie je dan het 3e schuurtje staan op een platform. In feite is dat platform precies het midden van de brug. Er gaat echter geen roosterpad meer verder. Je moet nu dus afdalen via de ijzeren balken. 

Dus loop/spring, de voorste balk op en zigzag dan over de balken omlaag tot op de onderste balk. Je bent dan iets onder het platform waar het 3e schuurtje op staat. Onder het schuurtje is een brede omloop. Via een lange ladder kun je dan vanaf de omloop omhoog klimmen het 3e schuurtje in. 

Mik dus omlaag en laat je dan omlaag vallen naar de omloop. Klim dan via de ladder weer omhoog het 3e schuurtje in. Ga naar buiten het brede platform op. Draai je om naar het schuurtje. 

Ook hier staat een groene kist met een onbeperkte voorraad raketjes voor de Rocket Launcher. Dit is wel de laatste kist, dus als je nu nog geen 3 raketjes bezit dan raad ik je aan om ze dan nu uit deze kist te pakken want je zult ze straks echt nodig hebben. Opeens wordt je, vanaf links, onder vuur genomen. Draai dus naar links en je ziet, in de verte, het 4e schuurtje

Snel....trek de Kruisboog en zoom ermee in op het 4e schuurtje. 2 Combines staan vanaf het 4e schuurtje op je te schieten. Gebruik de zoomfunctie van de Kruisboog om ze snel om te leggen. Halfweg hangt er ook een Barnacle aan de onderkant van de brug. Zoom ook in op de Barnacle en jaag er dan een pijl van je kruisboog doorheen.

Ok...op naar het 4e schuurtje. Blijf weer aan de rechterkant en zigzag verder over de ijzerenbalken naar het eerste stukje rooster en dan verder via dat rooster naar het tweede stukje en dan verder naar het schuurtje. 

In het 4e schuurtje zitten 2 Headcrabs, dus wees gewaarschuwd. Ga door het 4e schuurtje en je ziet dan het 5e schuurtje bij de 4e pijler. Volg dus het roosterpad maar spring wel over het gat in het pad heen.

Ga het 5e schuurtje in en dan via de rechterdeur de pijler in. In de pijler daal je de trap af en beneden ga je dan, links, weer naar buiten. Je ziet dan de laatste pijler. Aan de rechterkant gaat een ladder omhoog en daar moet jij nu ook naar toe. Er verschijnen Combines daar. Schakel ze snel uit.

Ren dan de pijlerkamer in. Hier binnen verschijnen nog meer Combines. Links staat een oranje vat op het platform. Knal er een paar kogels in en de ontploffing doet het platform instorten en het verplettert die Combines. Rechts boven verschijnen nog meer Combines, dus kill ze. Breek hier even alle kistjes en ga dan, via de linkerkant, naar de andere kant van het hek en dan, rechts, door de deuropening weer naar buiten. Volg het ijzerenplatform naar de voorkant van de pijler en klim daar dan via de ladder omhoog naar het hogere platform.

Boven ga je links de hoek om. Er zullen 2 Combines naar buiten komen. Leg ze om en ga dan naar binnen en verdwijn dan door de rechter deuropening. Ga de trap op en boven aan de trap kom je dan in de Forcefield Controleruimte.

Kill snel de 2 Combines die achter het blauwe forcefield staan. Links achter het forcefield zit de stekker van dit forcfield. Gebruik de Gravity Gun om de stekker uit het stopcontact te schieten. Het Forcefield is dan uitgeschakeld. Aan de rechtermuur hangen de Healthterminal en de Hevterminal, dus als je even wilt bijtanken dan "Be My Guest". Links in de hoek zit dan de Knop waarmee je het Forcefield bovenop de spoorbrug kunt uitschakelen.Voor je echter op de knop gaat drukken breek je eerst hier alle RUITEN en alle Kratjes. En ik hoop dat je nu 3 raketjes voor de Rocket Launcher bij je hebt, want die zul je nu moeten gaan gebruiken

Goed...druk op de knop in de hoek. De groene knop gaat uit en de rode knop gaat aan. Bijna onmiddellijk zul je het geluid van een helikopter horen. Het is geen heli maar een GUN SHIP dat nu buiten gaat cirkelen en je onder vuur gaat liggen nemen. Ok....Trek de Rocket Launcher en probeer nu met je 3 raketjes dat verdomde Gun Ship uit de lucht te blazen. Ik hoop dat dit je lukt, mij is het niet gelukt. Lukt het je niet om met je 3 raketjes dit Gun Ship uit de lucht te blazen dan is de eerst volgende gelegenheid waar je nieuwe raketjes kunt vinden het schuurtje dat precies in het midden van de brug staat. De gehele route terug naar dat schuurtje zul je dan wel onder vuur liggen van het Gun Ship.

Dus je kunt er toch maar beter voor zorgen dat je nu en en hier het Gun Ship vernietigt. In ieder geval....je moet nu de gehele route onder de brug door weer terug gaan. Dus eerst weer via de trap omlaag. In de onderste kamer ga je dan door de andere deuropening en spring je omlaag de aller onderste kamer in. Je krijgt ook weer te maken met Combines. Ga dus nu terug naar het platform van het 3e schuurtje. Had je het Gun Ship niet uitgeschakeld dan lig je de hele route onder vuur van het Gun Ship.

Op het platform van het 3e schuurtje heb je dan de kist met oneindige voorraad raketjes, dus hier kun je dan nu op je gemak het Gun Ship uit de lucht gaan knallen. Is dat gebeurt dan ga je de rest van de route, over de balken en de roosters, terug tot je weer bij het afhangende stuk van het roosterpad bent gekomen.

Het lijkt een onmogelijk sprong, maar dat is het niet. Spring omlaag naar het laatste stukje rooster en vanzelf glij je dan verder omlaag en beland je op het platform onder de ladder. Klim de ladder op  en ga de pilaar in en ren door naar de voorste pilaar. Links zie je de witte huizen weer. Ga door de deur en dan links door de deur en teek snel je kruisboog.

Op de richel, onder het witte huis, staat een Zombie te vechten met een stel Ant Lions. Zoom vast in op die Zombie met je kruisboog. Wacht even tot de Zombie het gevecht gewonnen heeft en nagel hem dan vast met een pijl van je kruisboog. Ren dan snel over de richel omlaag en onder het witte huis door en dan verder weer omhoog en je komt dan achter het grote witte huis weer boven. Ant Lions hebben je echter gevolgd en op het plein tussen de huizen raken Combines en Ant Lions met elkaar in gevecht. De Combines verliezen. Reken dan zelf af met de overgebleven Ant Lions en ga dan via het hellingpad van de spoordijk terug omhoog en naar je Buggy.

Zie....het Forcefield is nu verdwenen. OK.....SAVE JE GAME NU HIER of doe een QUICK SAVE. Verder op staat een lange trein geparkeerd op de brug. Die trein staat op het linker spoor. Start de Buggy en rij nu over het rechter spoor vooruit. Rij echter nu niet te hard en gebruik zeker de Turbo niet. Als je langs de geparkeerde trein begint ge rijden zul je opeens de hoorn van een trein horen. Er komt je een trein tegemoet over het rechter spoor. SNEL....Ga nu VOL GAS ACHTERUIT tot je weer naar het linkerspoor kunt gaan. Ga dan zeer snel, achteruit, het linker spoor op en zet de Buggy stil. Als je dit snel genoeg hebt gedaan dan zal de trein je kunnen passeren zonder dat jij het loodje legt. Was je te langzaam dan is het GAME OVER.

Als de trein voorbij is geraasd dan geef je weer gas en ga je via het rechter spoor weer vooruit en nu kun je helemaal doorrijden naar het andere einde van de spoorbrug. De rails duiken dan weer een tunnel in maar dat kun jij niet.

Rij aan de linkerkant de helling voor de tunnel af naar beneden en rij dan verder onder de boog door en je stel je Buggy dan recht voor de oprit van de lange lange lange tunnel op.

Geef gas en scheur met Turbo geweld de oprit op en de tunnel in. Na 2 of 3 bochten in de tunnel volgt er een Loading en beland je in:

Hoofdstuk 8: Sand Traps:

A: De Vuurtoren:

Ok....je bent nog steeds in de tunnel en het is er donker. Rij nu niet al te hard verder. Opeens ontwaar je een tankauto die dwars in de tunnel ligt. Er verschijnt ook een Zombie. Blijf in de Buggy en kill die Zombie met je Gaus. Rij dan, voorzichtig, rechts om de versperring heen en dan iets verder door en je komt bij de volgende versperring in de tunnel. De 2e versperring begint met een tankauto die op zijn kant ligt. Rij zachtjes, links, om de tankauto heen.

Voorbij de tankauto is het een puinhoop van autowrakken. Links en rechts zijn grote inhammen. Pas op hier want er zwerven hier wat Zombies en Fast Zombies rond. Je kunt in de Buggy blijven zitten om de Zombies met de GAUS uit te schakelen. Je kunt natuurlijk ook uitstappen om dan te voet de Zombies te gaan uitschakelen.

In de beide inhammen kun je wat Ammo enzovoorts vinden. Via een kruipgat, in de rechter inham, kun je een kamertje in kruipen waar je ook wat ammo kunt rapen. Smijt dan wel eerst wat handgranaten door het kruipgat om de Headcrabs in dat kamertje te killen. Als ik jouw was zou ik echter al deze moeite niet nemen maar alleen de Zombies die tussen de autowrakken zwerven gaan uitschakelen. Als je dan weer alleen bent dan ga je met de Gravity Gun de hoop autowrakken naar de kantten schieten zodat je met de Buggy dan verder door de tunnel kunt gaan. Doe dan ook en je komt dan uiteindelijk de tunnel uit en weer op Highway 17 terecht.

Na de tunnel vervolg je de rit over Highway 17. Na een bocht of 2 staan er wat kisten en weer wat autowrakken op de weg. Je kunt met Turbosnelheid hier gewoon doorheen razen. Of je stapt uit om de kisten en de wrakken met de Gravity Gun uit de weg te blazen. In ieder geval, na deze versperring zie je in de verte een groot wit huis staan.

In dat grote witte huis is niets te vinden, behalve een contigent Combines. Dus ik zou hier maar gewoon hard voorbij scheuren over de weg. Na het grote witte huis kom je bij een Combine Checkpoint. In de weg komen hier hekjes omhoog. Dus rij er aan de zijkanten voorbij. Als je van een Healthterminal gebruik wenst te maken dan kun je hier stoppen, maar dan zul je een stuk of 5 Combines moeten uitschakelen.

Heb je geen Health nodig dan zou ik maar rustig plankgas verder razen. Breek door de slagboom heen en vervolg je weg over Highway 17. Dan moet je even voorzichtig worden omdat er dan een gat in de weg zit. De weg gast weer iets omhoog en op het hoogste punt zit er dan een gat in de weg. Dus raas hier niet rechtdoor over de weg, maar ga links even een stukje door de berm en dan voorbij het gat weer de weg op. Dan bereik je weer een versperring veroorzaakt door een grote tankauto.

Rechts is een groene helling. Rij met de Buggy de groene helling op. Je moet wel flink gas geven om die helling op te rijden en je moet wel aan de linkerkant ervan blijven want anders stort je aan de rechterkant de afgrond in. Rij dus in één ruk helemaal de helling op en er aan de andere kant meteen weer af naar de weg.

Je bent dan aan de andere kant van de tankwagen. Voor je is de weg geblokkeerd door een groot hek. Het hek is dicht. Links staat een groot huis en een keet. Er komen 2 Drop Ships aangevlogen. De eerste Drop Ship gooit Rollermijnen omlaag maar uit het 2e Drop Ship komen een stuk of 5 Combines. De 2 Drop Ships vliegen weer weg. Reken af met de Rollermines en de Combines. Wel....die houten poort moet open gemaakt worden. Ga het huis binnen.

Links in het huis is aanrecht. Op het aanrecht staan een apparaat dat bestaat uit 3 Condensators. De linker Condensator heeft 2 groene lampjes terwijl de beide andere rode lampjes hebben. De reden dat de linker Condensator groene lampjes heeft is de Accu die naast de linker Condensator staat. Deze 3 Condensators zorgen voor de stroom van de poort. Je moet nu op zoek naar nog 2 Accu's die je dan naast de middelste en de rechter Condensator moet plaatsen Zodat alle 3 Condensators dan groen licht hebben. Draai rechts. In de hoek staat een bed. Op het bed staat de 2e ACCU. Grijp met je "E-toets" de Accu en draag de Accu dan naar de Condensators en plaats de Accu naast de middelste Condensator. Dat gaat vanzelf als je vlak voor de Condensators staat. Nu nog de Accu voor de rechter Condensator.

Ga terug naar buiten en naar de keet die rechts naast het huis staat. Rechts naast de keet staat een badkuip. De badkuip staat omgekeerd. Gebruik de Gravity Gun om de badkuip weg te schieten en de 3e ACCU komt te voorschijn.

Grijp de Accu en draag het ding het huis in en plaats de Accu naast de rechter condensator. Alle 3 Condensators hebben nu groen licht. Ga weer naar buiten en zie....de poort gaat nu open. Stap dus weer in de Buggy en scheur door de poort en volg de weg verder. Je komt weer bij de onvermijdelijke tunnel. Rij de tunnel dus in.

Halverwege de tunnel is er weer LOADING. Na de loading rij je de tunnel uit en verder en dan kom je bij de VUURTOREN. Minder vaart en rij zachtjes door. De Vuurtoren is een schuilplaats van het verzet. Links op de hoek wenkt een verzetsman naar je. De verzetsman zegt dat de Combine inmiddels naar de Buggy op zoek zijn en de vent wil dat je de Buggy hier in de garage parkeert.

Rij dus de Buggy de garage in en stap uit. Ok....neem maar even hartstochtelijk afscheid van de Buggy. Je zult vanaf nu niet meer verder gaan met de Buggy. Je zult nu weer te voet verder moeten. Ga via de witte deur de garage uit. Een verzetsman vertelt je dat ze aan aanval van Combine Drop Ships verwachten en....de man heeft het nog niet gezegd of de Drop Ships vallen aan.

Ok.....er zullen 2 of 3 Drop Ships zijn. Als je nog raketjes voor de Rocket Launcher bezit dan kun je proberen om het eerste Drop Ship uit te schakelen. Maar ik zou er maar geen moeite voor doen. Een Drop Ship land en er komen Combines uit en dan verdwijnt een Drop Ship weer. Je kunt natuurlijk zelf met de Combines gaan vechten, maar dat kost je alleen maar kostbare Ammo en Health. Laat het vechten maar over aan het Verzet en zorg dat je zo snel mogelijk bij en in de Vuurtoren komt. Onderweg naar de vuurtoren zul je echter wel de Combines moeten uitschakelen die bij de vuurtoren worden gedropt door het 3e Drop Ship. Nadat de 3e Drop Ship weer is verdwenen krijg je te maken met een GUN SHIP en het is aan jouw om dat GUN SHIP uit de lucht te blazen voordat ie alle verzetsmannen heeft gedood.

Ren dus naar de vuurtoren, kill daar de Combines en ga dan, aan de rechterkant, door de deur naar binnen. Een verzetsman zal je waarschijnlijk al de tijd volgen. Ga in de vuurtoren alle trappen op naar de top. Op één van de etages kun je Health vinden. Op de laatste etage vindt je 2 metalen kisten. In één van deze 2 kisten zit dan weer een onbeperkte voorraad Raketjes voor de Rocket Launcher. Grijp 3 raketjes uit de kist en ren dan de laatste trappen op. Je beland buiten en bent dan boven op de vuurtoren en van hieraf ga je dat verdomde Gun Ship uit de lucht blazen met de Rocket Launcher. Heb je meer dan 3 Raketjes nodig dan kun je dus steeds verse raketjes uit die kist gaan pakken.

Als het GUN SHIP is uitgeschakeld ga je terug de vuurtoren in, vul je voorraad raketjes nog even aan en daal de trappen weer af. Een verzetsman komt je op de trappen tegemoet en vertelt je dat je snel moet wegwezen voordat de volgende aanval van de Drop Ships begint. De man vertelt je dat je het bergpad moet nemen.

Volg de verzetsman nu, via de trappen, naar de kelder van de vuurtoren. De verzetsman maakt dan een deur open. Ram hier eerst nog even alle kisten stuk voor Ammo en ga dan door de deur naar buiten. STOP....onder je is een smalle richel. Laat je omlaag op de richel vallen en loop dan naar links en kijk omlaag. Op de volgende, lagere richel, staat een kistje

Val omlaag naar de richel met het kistje, breek het kistje en ga verder naar de volgende richel en zorg ervoor dat je niet omlaag de diepte in stort. Volg de richels nu naar de TUNNEL.

B: Sand Traps:

Ga door de donkere tunnel, dus zaklamp aan, een aan de andere kant ben je dan bij de Rotskloven. Vanuit de tunnel loop je de helling op naar het rotsblok dat bovenop de helling staat. Bij dat rotsblok ga je naar links tot je een verzetsman op een steen in het zand ziet zitten. 

BLIJF OP DE ROTSEN.....gilt de man je toe. En hij heeft gelijk....Voor de man op de steen ligt zijn gewonde collega in het zand. Die gewonde collega begint te kreunen en te bewegen en dat had ie beter niet kunnen doen want......ANT LIONS komen uit het zand omhoog en doden de beide mannen. Kill de Ant Lions voordat ze ook jouw gaan opvreten, maar BLIJF OP DE ROTSEN.

NB: vindt je dit stuk te moeilijk dan rest je maar 1 ding en dat is het gebruik van de NOTARGET CHEAT. Met behulp van deze cheat kun je gewoon door rennen want der Ant Lions negeren je dan. Maar leuk is dit natuurlijk niet.

C: De Ant Lion Queen:

Neem van hier boven nu eerst even de situatie goed in je op. In het zand liggen her en der diverse oranje vaten en staan er kistjes. Onthoud dit. Klim nu via de richels omlaag, of spring gewoon omlaag en loop de "zandbak" in en.......de Ant Lion Queen komt omhoog uit het zand.

Wel....je zult de Queen moeten doden. De Queen neemt ook wat van haar kindjes mee. Je kunt eerst de oranje vaten naar de Queen toe smijten zodat de ontploffingen haar al vast wat verzwakken. Doe dit wel snel want anders smijten de Ant Lions die vaten naar jouw toe. Gebruik dan de raketjes van je Rocket Launcer om de Queen nog verder te verzwakken en dan eventueel nog je handgranaten, maar wel de granaten die onmiddellijk bij impact ontploffen, en als dat nog niet genoeg is dan zul je met al je vuurwapens stromen kogels in het Queens lijf moeten pompen. Is de Queen eenmaal dood dan verschijnt er een Vortigaunt.

De Vortigaunt loopt naar de gedode Queen en hij geeft het kadaver even een paar schokken met zijn energie stralen. Hierdoor krijg jij nu de beschikking over de PHEROPODS. Deze Pheropods zijn de eitjes van de Ant Lion Queen en hiermee kun jij vanaf nu de Ant Lions als een geducht leger gaan inzetten tegen andere vijanden. De Vortigaunt zal je zo dadelijk uitleggen hoe je dat kunt doen. Volg de Vortigaunt nu naar de ingang van het Vortigaunt komt en volg de Vortigaunt dan helemaal door de grotten. De Vortigaunt brengt je naar een OEFENPLAATS waar je kunt gaan oefenen met de PHEROPODS.

D: Ten aanval met je Ant Lions leger:

In een zandbak liggen wat emmers. Goot een Pheropods in de zandbak en....er komen 2 Ant Lions op af. De Ant Lions zijn verzot op de Pheropods en zijn beschouwen een ieder die de Pheropods bezit als hun Queen. Vanaf nu ben jij dus de Queen van de Ant Lions en kun je met de Pheropods de Ant Lions bevelen geven. Rechts hangt een pop aan een paal. De Vortigaunt wil dat je nu een Pheropod naar die pop toe gooit. Doe dat en zie....de 2 Ant Lions vallen de pop aan en scheuren de pop aan stukken.

De Vortigaunt loopt dan door de zandbank naar de ingang van de lange tunnel. Hij zegt dat je de 2 Ant Lions moet bevelen om met je mee te gaan. In je scherm krijg je de mededeling dat je Ant Lions kunt oproepen door met je Rechtermuisknop te klikken. Volg de Vortigaunt en klik met je Rechtermuisknop en zie.....de 2 Ant Lions komen nu braaf achter je aan gehuppeld. De Vortigaunt zorgt er voor dat de versperring van de tunnel wordt verwijdert. Ga dus de tunnel in en kijk of de 2 Ant Lions je volgen. Is dat niet zo, klik dan weer met je rechtermuisknop. In de tunnel volgt er een loading en na de loading komen er door de tunnel nog 2 Ant Lions op je af die zich keurig bij de andere twee zullen voegen. Je hebt nu een legertje van 4 Ant Lions bij je die je zo dadelijk hard nodig zult hebben.

Ok...loop verder door de tunnel. de 4 Ant Lions huppelen, vrolijk kwetterend, achter je aan. Je komt dan de tunnel weer uit en bent dan in een gebied dat o,omgeven is door hoge rotsheuvels waar je niet tegen omhoog kan. Je ziet 2 rotspunten recht voor je staan. Loop richting die 2 rotspunten en ga dan naar rechts. Je ziet het begin van de kloof. Je moet door die kloof naar het strand.

In de kloof staan 2 STAMPERS. Beide Stampers staan keihard te stampen. Zoals je al uit eerdere ervaring weet durven Ant Lions niet dichtbij een werkende Stamper te komen. Dus je moet nu eerst deze beide Stampers gaan uitzetten. Ga naar de eerste Stamper en klim dan omhoog via de ladder die aan één van de zijden van de Stamper zit. Je komt dan boven op het platform van de Stamper en ziet 2 knoppen. De rode knop brand. Gebruik je "E-toets" op deze 2 knoppen zodat de rode knop uitgaat en de groene knop dan aan is. Nu is de Stamper uit. Onmiddellijk gaat er nu een alarm af en een stem roept via een luidsprekersysteem dat er iets mis is met de Stamper. Daal de ladder terug af en ren door naar de 2e Stamper en klim via de ladder weer omhoog en zet ook deze 2e Stamper dan uit.

Klim weer omlaag en loop door en je komt terecht op het strand. De 4 Ant Lions zijn je gevolgd omdat je de beide Stampers hebt uitgezet. 

Ok....wacht even voor je verder gaat rennen als een kip zonder kop. Je bent dus nu op het strand. Ten alle tijden is de zee rechts van je. Links van je zijn de hoge rotsheuvels en op die rotsheuvels staan een aantal Combine Bunkers met daarin Combine Soldaten en Machinekanonnen. Al die bunkers bestrijken het gehele strand. In feite ben je hier in een "Kom" en er is geen enkele uitweg. Tenminste....niet een uitweg die je zo één twee drie kunt zien. Recht voor je zie je de eerste bunker al op de rotsheuvel staan en verder op staat de 3e Stamper. Omdat je de eerste twee Stampers hebt uitgezet is er een alarm afgegaan en weten de Combines nu dat je hier bent. Loop richting die eerste bunker en.....

Combine Soldaten komen omlaag vanaf de bunker het strand op maar je 4 Ant Lions rekenen snel en vakkundig af met deze Combines. Vanuit de Bunker wordt je echter ook onder vuur genomen door een Combine die daar binnen het Machinekanon bedient.  Ren snel in dekking achter de rots die voor de bunker op het strand staat en ga dan linksom die rots heen en ren dan door naar de achterkant van de bunker. Als je Ant Lions nu nog leven dan zullen zij de bunker in stormen om af te rekenen met de Combine die daar in zit. Zoniet dan zul je zelf met die vent moeten afrekenen. Er staan hier wat kratjes die je kunt breken voor Ammo en Health. Ga dan, aan de rechterkant van de Bunker,  weer via de groene helling omlaag naar het strand. 

Zijn je eerste 4 Ant Lions dood gegaan in de aanval op deze eerste bunker, dan klik je nu met je rechtermuisknop om 4 nieuwe Ant Lions op te roepen. Doe dat ook als je nu nog 1, 2 of 3 Ant Lions hebt. Zorg er steeds voor dat je 4 Ant Lions bij je hebt. Je bent weer op het strand voor de eerste bunker. Verderop staat de 3e Stamper en die moet ook worden uitgezet. Maar.....

Die 3e Stamper staat ook in een "Kom' van het strand en precies in de vuurlinie van de volgende Bunker. Het is dus geen goed idee om nu over het strand naar die 3e Stamper te gaan rennen. Maar ook die 3e Stamper moet worden uitgezet. Er steekt een dikke rots de zee in. Ga dus nu de zee in, maar blijf wel heel dicht bij het strand. In zee ben je enigszins buiten bereik van de bunkers. Maar pas wel op......In de zee zwemmen kleine pest wormen die jou sneller dan een horde piranha's zullen opvreten als je ermee in aanraking komt. Dus als je door de zee gaat waden dan zorg je dat je heel dicht bij de kustlijn blijft. Waad door de zee om die dikke rots heen. Je 4 Ant Lions volgen je. 

Aan de andere kant van de dikke rots gluur je naar de 3e Stamper.  Je Ant Lions zullen niet dicht in de buurt van de stamper willen komen, maar je kunt er wel voor zorgen dat ze het vuur van uit die  bunker naar zich toe lokken. Uiteraard gaan je Ant Lions dood, dus blijf je Rechtermuisknop klikken om steeds verse Ant Lions op te roepen zodat de bunker constant bezig blijft om op de Ant Lions te vuren. Terwijl er vanuit de bunker op je Ant Lions wordt gevuurd ren jij snel naar de Stamper toe en klim je via de ladder omhoog naar het platform en zet je het ding uit via de  knoppen. Klim weer omlaag en ga nu, via de groene helling naar die 2e bunker. 

Ga in de bunker en gebruik dan het Machinekanon inde bunker om alle Combines, die nu vanaf het strand op deze bunker toe komen, neer te maaien.

Achter deze bunker is een ommuurde "binnenplaats" waar een boel kisten staan die je kunt breken. Doe dat en ga dan via de groene helling terug naar het strand. Ga de zee weer in en volg de kustlijn verder naar links. Je komt dan ter hoogte van de 3e bunker. Er liggen her en der rotsen op het strand en boomstammen die je als dekking kunt gebruiken. Vanaf een groene helling, waar 2 kisten op staan, komen Combines omlaag. 

Je Ant Lions zetten de aanval in op de Combines. Blijf Ant Lions het strand op sturen terwijl jij zelf door de zee verder naar links waad zodat je dan opeens achter de Combines zult zijn. 

Ga dan het strand op want je moet naar die groene helling. Val de Combines in de rug aan maar blijf ook via je rechtermuisknop verse Ant Lions op de combines afsturen. Zijn alle Combines uitgeschakeld dan zorg je er voor dat je 4 verse Ant Lions hebt en hiermee ga je dan de groene helling op. Breek de twee kistjes en volg de helling naar links, naar de achterkant van de 3e bunker. Er zijn nog een paar Combines in de bunker maar daar weten je Ant Lions wel raad mee.

Achter deze bunker zit een groot rond gat in de grond en achter dat gat zie je de ingang van een tunnel die helemaal onder de heuvel doorgaat.

Ga de tunnel in en doe je zaklamp aan want het is er donker. Had je nog Ant Lions bij je dan volgen deze je de tunnel in. Geen Ant Lions meer.....roep er dan weer een stel op met je rechtermuisknop. Na een paar stappen merkt je dat de tunnel is ingestort, maar gelukkig kun je dan naar links verder gaan. Tja....wat valt er verder over te zeggen. Je moet helemaal door deze ondergrondse bunker/tunnel gaan.

Er zwerven Combines in de tunnel. Heb je nog Ant Lions die je gevolgd zijn dan rekenen deze wel met de eerste lading Combines af, maar leggen dan zelf het loodje. In de tunnel kun je geen nieuwe Ant Lions oproepen dus je zult dan zelf de resterende Combines moeten afmaken. Hierbij kun je gebruik maken van de oranje vaten die her en der in de tunnel staan.

De tunnel heeft meerdere gangen en kamers waar je Ammo, Health en Hev kunt vinden, maar de uitgang bevindt zich in de rechter tunnelgang. Ga dus door de gangen en de kamers en uiteindelijk door de rechter gang en via de uitgang weer naar buiten. Je bent dan achter de laatste bunker van dit deel.

Voorbij de muur is een betonnen bunker gebouwd die uit zicht heeft op het rechter strand maar ook op het strand dan verderop naar links is. In die bunker zitten wel Combines. Wel.......bedenk een tactiek om de schutter in de bunker uit te schakelen. Ga dan verder via het pad achter de muur naar de bunker. Verder op zie je dan de HOEK BUNKER uitsteken op het punt waar de rotsen hoog boven de zee uitsteken. Daar moet je naar toe maar er komen Combines omlaag op je af en in die Hoek Bunker zit een scherpschutter. Wel.....je hebt de beschikking over een heel leger Ant Lions, dus sommeer aan de lopende band nu Ant Lions en stuur ze op de aanstormende Combines af door er Pheropods naar toe te smijten.

Ga dan het pad op en volg het pad naar de betonnen hoek bunker. In de hoek bunker ga je naar links. Vanuit het linker raam van deze bunker kijk je dan uit over het laatste stuk "strand". Links achter staat de laatste bunker. Rechtsachter staat een Drop Ship tussen de rotsen. Links van het raam is de uitgang van deze bunker.

Je kijkt uit over het laatste stuk strand. Weer een "kom". Je moet door die "kom" om dan, rechts achterin, omhoog te gaan naar boven op die rots die je helemaal rechtsachter ziet staan.  Waarschijnlijk gebeurt er niets zolang je in de bunker blijft, en dat schiet dan niet erg op. Ga dus even naar buiten en loop een stukje het pad af. Er verschijnen dan Combines die vanuit het Drop Ship naar de bunker rennen en dan omhoog zullen komen. Ren snel de betonnen bunker weer in en gebruik dan het Machinekanon om al die Combines te gaan neermaaien. Hou dit vol tot je alle Combines hebt neergemaait. Je kunt ook Ant Lions op die Combines af sturen. Neem er rustig de tijd voor en pas als je zeker weet dat er geen Combines jouw kant op worden gestuurd schei je er mee uit. Er zullen echter nog wel een paar Combines in die bunker, linksachter, zijn, dus hou daar rekening mee.

Ok...verlaad deze betonnen bunker en ga dan aan de linker kant omlaag, blijf links en ga omlaag naar bunker. Dat Drop Ship zal opstijgen en weg vliegen. Kill in de bunker de Combines, breek kratjes voor Ammo en Health en ga dan hier verder de helling op en loop helemaal door naar boven. Je ziet dan een stuk pijp uit de rotsen steken.

Voor de pijp ga je naar rechts en dan de helling af en je komt op het pad dat dan boven de zee naar links omhoog gaat. Het pad eindigt bij een kloof.

Er steekt een boomstammetje uit.  Zorg dat je Ant Lions bij je hebt. Via het boomstammetje doe je een Running Jump naar de overkant en dan ga je verder het groene pad naar links omhoog volgen.  De Ant Lions zijn gewoon over de kloof heen gevlogen. Boven gekomen ben je in een grot waar een vuur in brand.

In de grot verblijven 2 Zombies. Je Ant Lions zullen 1 van die Zombies wel doden maar de tweede Zombie vermorzeld dan je Ant Lions, dus je zult zelf met de 2e Zombie moeten afrekenen. De 2 Zombies lagen onder een houten stellage. Knal de rechter steunbalk van die stellage stuk, of breek die paal met je koevoet. De stellage stort in en is dan een "ladder" waarover je omhoog kunt klimmen naar het steile groene bergpad.

E: Klimmen naar Nova Prospect:

Klim dus via de "ladder" naar het groene bergpad. Voor je dan verder dit pad de hoek om gaat volgen roep je eerst weer 4 Ant Lions op. Volg dan het pad verder de bocht om en....je komt bij 2 Dikke Pijpen die langs de rotsen omlaag gaan. Op de platformen van de pijpen staan Combine scherpschutters. Smijt Pheropods omhoog en je Ant Lions vliegen omhoog en gaan die Combines op de platformen wel afmaken. 4 Ant Lions zullen hiervoor niet voldoende zijn dus blijf via je rechtermuisknop nieuwe Ant Lions oproepen, net zo vaak als nodig is om al die Combines op de 2 platformen door Ant Lions te laten opvreten. Uiteraard blijf je zelf buiten schotsbereik.

 Achter de pijpen is een ladder. Klim via die ladder omhoog naar het onderste platform van de pijpen en loop over het platform naar links. Onder je zie je dan het vervolg van het groene richelpad. Er staan 2 kistjes op die richel. Spring hier dus omlaag, breek de kistje en volg de richel verder de bocht om. Je komt weer bij een kloof waar je via een Running Jump overheen springt. Ga dan verder en je komt aan het einde van deze richel en ziet nu een enkele dikke pijp. 

Het schijnt dat je hier niet verder kunt, maar loop een stukje terug, naar de kloof en draai je dan weer om. Hier kun je toch verder omhoog via een aantal groene platformen.

Klim via de groene platformen verder omhoog. Uiteindelijk bereik je een dikke en open rioolpijp. Zorg dat je Ant Lions bij je hebt en ga de pijp in. Kruip door de pijp en dan linksaf door de volgende pijp, dan rechtsaf door de 3e pijp en je beland in een betonnen afvoerbak met smerig water. Pas op want het is diep hier.

Zwem door de bak naar de ladder en klim omhoog en....je bent dan op de binnenplaatsen beland van NOVA PROSPECT. Loop naar de hoek. Ga in dekking achter de dikke rots, om de hoek. Kijk naar rechts en naar links. Er staan 3 Wachttorens met zoeklichten en Combine scherpschutters.

F: Nova Prospect: Buiten:

Ok...je moet helemaal naar de achterste wachttoren, maar vanuit de 3 torens zul je dan voortdurend onder vuur liggen. Je kunt hier nog altijd de Ant Lions gebruiken. De 4 Ant Lions zijn je door de pijpen gevolgd. Dus zet deze 4 Ant Lions nu eerst in op de rechter Wachttoren door Pheropods naar die toren te smijten. De Ant Lions vliegen omhoog en vallen de Combines boven op de toren aan. Hou het in de gaten en als je Ant Lions het loodje leggen dan roep je gewoon nieuwe Ant Lions op. Smijt dan Pheropods naar de 2e toren en roep constant Ant Lions op totdat ook de 2e wachttoren "verovert" is. Ga dan over de binnenplaats richting de 3e toren en gebruik weer massa's Ant Lions om ook die 3e toren te "veroveren". Halverwege de 2e en de 3e toren draai je om naar links. Via de stenen trap kun je dan verder omhoog naar de volgende binnenplaats.

Sommeer weer 4 Ant Lions en ga de trap op. Weer Combines. Laat de Ant Lions zich maar weer bezig houden met de Combines.  Ok....je moet nu helemaal om het gebouw heen maar je krijgt hier te maken met een GUN SHIP. Op de hoek van het gebouw is een kamer. Vanuit die kamer zul je ook worden beschoten door Combines. Verspreid liggen er hier op de grond een paar losse raketjes voor je Rocket Launcher. Gebruik een constante stroom van Ant Lions om het vuur vanuit het Gun Ship van jouw af te leiden. Dus blijf nu voortdurend je rechtermuisknop in drukken om steeds verse Ant Lions op te roepen. Zorg er voor dat het constant wemelt van Ant Lions. Terwijl het Gun Ship dan de Ant Lions onder vuur neemt zoek je hier de 2 of 3 Raketjes op en probeer je dat Gun Ship alvast 1 of 2 keer te raken. Je kunt hier het Gun Ship nog niet echt vernietigen. Ren naar de hoek, voorbij de groene container. Vanuit de hoekkamer nemen Combines je onder vuur. Ren snel de hoek om en ga open de deur van die kamer. Smijt een Pheropod naar binnen zodat Ant Lions die Combines in de kamer opruimen. Voortdurend blijf je echter onder vuur liggen van dat Gun Ship.

In de kamer kun je nog een Raketje vinden en handgranaten en kun je bijtanken aan de Health-Terminals en de Hev-Terminal. Weer naar buiten en ga de volgende hoek om en ren door naar achter de grote container. Ga achter de container de trap op en je bent dan op de bovenste binnenplaats en dus nu bij NOVA PROSPECT.

Ok...hierboven wordt je vanuit de gebouwen onder vuur genomen en verschijnt er een 2e Gun Ship. Je moet nu dus afrekenen met 2 Gun Ships en met de Combines die vanuit de gebouwen op je vuren. Blijf dus Ant Lions gebruiken. Laat de Ant Lions met de Combines afrekenen terwijl je concentreert op de 2 Gun Ships. Er staan hier oranje vaten die je kunt laten ontploffen maar er staat hier ook een groene metalen kist waarin een oneindige voorraad Raketjes voor je Rocket Launcher zit. Dus grijp steeds 2 Raketjes uit de kist en ga dan met je Rocket Launcher die 2 verdomde Gun Ships uit de lucht blazen. De ontploffing van de Gun Ships zorgt er voor dat er een groot gat in de gevel van het gebouw wordt geblazen. 

Ga door het gat het gebouw in. Pijpen en vuur. Op de pijp voor je zit een Rood Draaiwiel. Draai dit wiel dicht en de brand, links, is geblust. Ga dus naar links en kruip dan onder de pijpen door. Spring over de volgende pijpen en voor je is dan weer vuur.

Draai rechtsom. Aan het plafond hangt weer een rood draaiwiel. Draai ook dit wiel dicht om het vuur uit te maken. Draai terug om en volg de gang dan en ga dan door de deur.

Loop door de gang naar achteren en draai dan rechtsom naar het hek. Achter je stort het plafond in en er volgt een LOADING. Gefeliciteerd...je bent beland in:

Nova Prospect:

Hoofdstuk 9: Nova Prospect: Binnen:

Loop door de gang naar achteren en draai dan rechtsom naar het hek. Achter je stort het plafond in en er volgt een LOADING. Gefeliciteerd...je bent beland in NOVA PROSPECT.

Nova Prospect is een oude, verlaten, gevangenis. Het is hier binnen een naargeestige en smerige bende. Er zijn geen gevangen meer opgesloten in Nova Prospect, maar je zult wel vele lijken vinden, in verregaande staat van ontbinding. Er zitten een paar Ant Lion Queens verstopt , hier in Nova Prospect, en deze Koninginnen hebben hier nogal huis gehouden. Je zult ze nog tegenkomen. Ook krijg je hier binnen te maken met Turrets en natuurlijk met Combine Soldaten, Barnacles en Headcrabs. Ook hier binnen kun je gebruik maken van je Ant Lion Leger want de Ant Lions zijn ook hier binnen je slaafse volgelingen. Maar eerst zul je de Ant Lion Queen moeten doden omdat pas daarna de Ant Lions bij je kunnen komen. Terwijl je door de zalen en de gangen van Nova Prospect gaat moet je wel je ogen open houden voor Barnacles en voor Headcrabs. Ik zal niet altijd in staat zijn om je exact te vertellen waar je Headcrabs en Barnacles zult tegen komen. Goed....laten we maar op pad gaan dan door Nova Prospect.

Ga door het hek en dan naar links en naar de deur in de hoek. Voor de deur staan 2 kisten. Breek de kisten voor wat ammo. Het bord, naast de deur, vertelt je dat je Novo Prospect binnen komt op level A3. Open de deur en stap de cellengang in.

De A3 afdeling is in twee helften gedeeld door een hek. Jij bent aan de linker kant van het hek. Het heeft geen zin om in de cellen te kijken want je zult er niets vinden. Loop dus door naar achteren en draai je dan om. Via de trap kun je dan omlaag. Aan de andere kant van het hek zie je een bewakerskantoortje. Dat kantoortje is nu je eerste doel. Daal de trap af naar de lagere gang van level A3. Beneden aan de trap draai je dan linksom. Rechts naast de trap staat één van de cellen open. Ga die open cel in.

In de achtermuur van de cel is een groot gat geslagen. Het gat gaat helemaal door de muur. Pas op....er zit een Headcrab in het muur gat. Doe je zaklamp aan en klim in het muur gat. Dood de Headcrab en kruip door het gat en er aan de andere kant weer uit. Je bent in een bewakerskantoortje beland. Door het raam kijk je naar een hek. Achter het hek staat een Turret. De Turret is druk bezig met het doden van Ant Lions. Die Ant Lions willen naar jouw toe, maar kunnen dat niet vanwege het hek en de Turret. Ga, links van het raam, naar buiten de gang in. Draai rechts en ga naar het hek. Ga voor het hek staan.

De Turret maait elke Ant Lion dood. Je kunt de Turret laten staan, maar dan krijg je er later zelf mee te maken. Trek je Gravity Gun. Richt, door het hek heen, de Gravity Gun op de Turret en gebruik dan je 2e vuurknop (bij mij is dat mijn rechtermuisknop) om de Turret naar je toe, dus tegen het hek aan, te trekken. Schiet dan, met je 1e vuurknop (bij mij is dat de linkermuisknop), de Turret af de gang in zodat ie tegen één van de muren aan knalt. Je hebt hiermee deze Turret effectief onschadelijk gemaakt. Maar....als je even goed blijft luisteren, je hoort in de verte nog meer Turrets te keer gaan en het gekrijs van die arme Ant Lions is werkelijk oorverdovend. Draai je om. Naast het kantoortje zie je een "Exit". Ga door de deuropening. Je komt in een trappenhuis. Ga de eerste 3 trappen omhoog. De 4e trap kun je niet op. Tussen de 3e en de 4e trap is een groot gat in de muur. Het gaashek is omgevouwen.

Kruip door het gat en laat je de A5 gang in vallen. Rechts is de gang weer door een hek afgesloten. Waarschijnlijk dringen zich een aantal Ant Lions tegen het hek aan, omdat ze graag bij jouw willen zijn. Maar dat kan niet vanwege het hek. Ga door de gang verder. Je beland dus weer in de A 3 gang, maar nu ben je aan de andere kant van het hek dat de A 3 gang in tweeën verdeeld. Je bent dus nu bij dat bewakerskantoortje. Ga dus links de hoek mom en dan het kantoortje binnen.

In het kantoortje hangen de Hev -en de Health Terminals aan de muur. Ook hangt er een videoscherm waar op je de beelden van alle videocamera's kunt bekijken. Op dit moment zie je op het videoscherm 2 Turrets in een gang staan. Ga voor het videoscherm staan en druk dan nop je "E-toets" om over te schakelen naar een Cellengang. Druk meerdere keren op je "E-toets"" en telkens zie je dan een andere ruimte op het scherm. De laatste ruimte is een grote kelder zaal waar je 2 Combines ziet in gevecht met een paar Ant Lions. De Combines winnen maar dat worden zij zelf gedood door de Ant Lion Queen.

Verlaat het kantoor, ga links ven dan links door de deuropening naar het trappenhuis. Klim de 2 trappen op. Je komt terecht in weer een gang met 2 cellen. Links is een doorgang, onder een "Exit" bord. Daar staan de 2 Turrets die je zojuist zag op het videoscherm. Draai eerst even rechts, naar de voorste cel. In de deuropening staat de deur schuin en los.

Ga voor deze cel staan en knal dan met je Gravity Gun de deur naar achteren. In de cel staat een kist op de tafel. Breek de kist voor wat ammo. Ga dan de cel weer uit en naar de doorgang onder het "Exit" bord. De twee Turrets staan voor een grijze deur en links is de gang door een hek afgesloten.

Zorg er voor dat je de twee Turrets niet activeert. Je kunt die 2 Turrets natuurlijk omknallen met je Shotgun. Ook kun je er snel naar toe rennen om ze dan om te rammen met je koevoet. Maar er is nog een andere manier. Trek de voorste Turret naar je toe met de Gravity Gun. Loop dan iets achteruit ven draai je om. Schiet de Turret dan é;en van de 2 cellen in, of het trappen huis in. Doe dan hetzelfde met de 2e Turret. Ga dan naar de grijze deur. Voor je door de grijze deur gaat kijk je eerst even naar links. Achter het hek zie je dat er een groot gat in de vloer van de gang zit. Uit dat gat zul jij zo meteen omhoog kruipen. Open de grijze deur en ga er dan door.

Je staat bovenaan een metalen trap. Onder je zie je water. Je ziet ook een ladder die omlaag gaat naar het water. Daal de trap af en loop door naar de ladder. Vlak voor de ladder draai je echter dan eerst naar rechts. Je ziet een hoge en dikke witte cilinder staan. Aan de overkant zie je het pad waar je naar toe moet. Er hanger echter hier 3 Barnacles aan het plafond en de eerste zie je al hangen, rechts achter die witte cilinder. Knal vast die Barnacle kapot en daal dan de ladder af. Beneden draai je om. Waad door het water naar de witte cilinder en kijk dan naar rechts. Je ziet de trap die naar het pad leid waar je naar toe moet.

Waad naar de trap en ga dan de onderste trap op. Blijf dan op het platform tussen de beide trappen staan. Draai linksom en kijk naar de witte cilinder en omhoog. Precies boven het pad waar jij over heen moet gaan hangt een Barnacle. Knal die Barnacle stuk. Draai je dan om en kijk weer omhoog. Vlak voor je hangt de 3e Barnacle aan het plafond. Knal ook deze Barnacle kapot. Ga dan de 2e trap op en volg dan het pad naar en door de deuropening.

Je bent nu dus onder het gat dat in de vloer van de gang zit. Klim via de brokken steen omhoog en het gat uit. Je bent nu in de gang achter het hek. Voor je is een dubbele grijze deur. 

Er zal wat glas omlaag komen vallen. Dit komt door Headcrabs die via de dakruiten omlaag komen vallen. Het zijn er een stuk of 4. Kill de Headcrabs en ga dan door de dubbele grijze deur. Je komt terecht in de hoofdcellen gang. Deze gang heeft 3 etages en jij bent nu op de bovenste etage. Achterin de gang is een hoge poort die dicht zit met een hek. Je moet omlaag naar de middelste etage. Rechts zie je betonnen pilaren. Loop naar rechts en ga dan tussen de eerste en de tweede pilaar op het randje van de vloer staan. Kijk omlaag en laat je dan omlaag vallen naar de vloer van de middelste etage.

Je bent dan nu op de middelste etage. Via de trap kun je dan nog omlaag naar de onderste etage, maar dat heeft absoluut geen zin want daar is niets te vinden. Loop dus, aan de linkerkant, naar achteren en ga dan door het hek de hoge hal met de 3 dikke ronde pilaren in.

Achter de pilaren staan 2 Turrets op de hoge richel. Links is de trap die jij omhoog moet gaan. Die 2 Turrets zullen echter op je schieten als je naar de trap toe beweegt. Er staan hier beneden een aantal metalen vaten. Trek een vat met je Gravity Gun naar je toe, mik er dan mee op de linker Turret en schiet het vat dan af naar de linker Turret om die Turret met het vat om te gooien. Lukt dit niet gelijk met het 1e vat dan probeer je het met het 2e vat enz....Ren dan de trap op. Boven gekomen moet je dan die rechter Turret nog onschadelijk maken. Ren snel door naar de dubbele deur, dan snel linksaf en de trap op, draai snel links en schiet met je Gravity Gun de Turret omlaag.

Draai je om en ga door de schemer donkere gang en je beland in een kantoortje. Pas op want er zit hier een Headcrab. Draai links. De volgende deuropening wordt door kisten verspert. Breek de kisten en stap dan door de deuropening.

Een lange gang die echter doodloopt. Kijk eerst even rechts. Door het gaas kijk je een grote kelder zaal in. Loop door naar het einde van de gang en draai dan rechts. Onder je is het andere deel van de grote kelder zaal. Recht tegen over je zie je een gat in de muur. 

Ok....je moet omlaag springen, naar de vloer van de kelder zaal. Wacht even....en SAVE JE GAME......als je nu raketjes bezit voor de Rocket Launcher dan zou ik de Rocket Launcher maar vast te voorschijn halen. Zodra je omlaag bent gesprongen zul je de Ant Lion Queen moeten bevechten. Klim op de reling en spring omlaag en......

Goed....De Ant Lion Queen heb je dus nu gedood en je hebt het ook nog overleeft. Wandel nu op je gemak door deze grote kelderzaal, breek alle kisten die nog heel zijn om er de ammo en de hev e.d uit te halen. Zoek dan de dubbele grijze deur op die geblokkeerd wordt door 2 karren en een paar ijzeren vaten.

De 2 Ant Lions volgen je dus trouw. Gebruik je Gravity Gun om de rotzooi voor deze grijze deur uit de weg te ruimen. Open dan de deur en stap erdoor de volgende gang in. Links komt dan je 3e Ant Lion uit de vloertegel omhoog. Draai rechts, volg de gang en je 4e Ant Lion komt uit de volgende vloertegel omhoog. De gang gaat linksaf. Save je Game eerst voordat je nu verder linksaf de hoek omgaat.

Als je linksaf de hoek omgaat dan word de gang een bredere hal en krijg je te maken met een aantal Combine Soldaten en van die vliegende Manhawks en met 3 Turrets.

De uitgang van deze hal zit dicht door een hek. Voor dat hek staat een Turret maar ook links in de hoek staat een Turret. Ook achter het hek staat een Turret. Er zijn 2 of 3 Combine Soldaten in de hal, 2 op de vloer en 1 boven op de richel aan de rechter muur. Wel.....gebruik de Ant Lions in eerste instantie om de Combines op te ruimen en gebruik je rechtermuisknop om steeds verse Ant Lions op te roepen. Probeer om zelf buiten schotsbereik van de 3 Turrets te blijven. Help wel je Ant Lions om de Manhawks te vernietigen, alhoewel de Ant Lions dat ook zeer goed voor hun rekening kunnen nemen. Links is ook een gang maar die is ook door een hek afgesloten. Het is de A7 gang.

In eerste instantie blijft de A7 gang dus gesloten, maar nu enige momenten zal het hek van de A7 open gaan. In de A 7 gang verschijnen nieuwe Combines, ook boven op de cellen richel. Blijf dus constant verse Ant Lions oproepen om de Combines door je Ant Lions te laten opruimen. Reken zelf af met de nieuwe lading Manhawks. In de A 7 gang is een kantoortje. Bij het kantoortje is het hek naar het trappenhuis dicht.

De A 7 gang loopt dood, maar links naast het kantoortje is de ruimte geblokkeerd door een blauw Force Field. Achter het Force field zijn een paar Combine Soldaten. Kill snel, door het Force Field heen, de Combines. In de linkermuur steekt de stekker van het Force Field.

Trek, met je Gravity Gun, de stekker uit het muurcontact en het blauwe Force Field verdwijnt. Ga in de deuropening van het kantoortje staan en schiet met de Gravity Gun de kasten uit de weg. Ga het kantoortje dan in. Aan de muur zit een paneel met 3 hendels. De linker Hendel staat op ROOD. Gebruik je "E-toets" om de linker hendel omlaag te zetten, dus dan is het lampje GROEN. Het hek naast het kantoortje is dan open.

Ga dus via de deur het kantoortje uit en dan door het nu geopende hek en de omhoog via de 2 trappen. Boven gekomen kijk je naar rechts. PAS OP.....een BOOBYTRAP. de ontsteking van de Boobytrap zit links onder het raam. Knal een kogel in de ontsteker om de boobytrap te laten ontploffen. Ga dan verder en dan links de hoek om en je komt terecht in het grote kantoor boven de hal. Waarschijnlijk moet je hier dan nog een paar Combines uitschakelen, maar daar zorgen je Ant Lions wel voor.

Er hangt weer een videoscherm aan de linkermuur. Ga voor het videoscherm staan en druk dan meermalen weer op je 'E-toets" om 3 Combines door de gangen te zien gaan. Als laatste zie je dan hoe een 2e Ant Lion Queen afrekent met de Combines in de gangen. Onder het raam, rechts van het videoscherm, zitten 2 rode lampknoppen. Ga voor die 2 knoppen staan en druk op je "E-toets". De rode knoppen worden groen en beneden in de hal is nu dat hek open, waar de Turrets voor stonden. Onmiddellijk komen er daar verse Combines de hal binnen.

Ga terug en via de trap weer omlaag en dan linksaf terug naar de hal. Ga door het nu geopende hek, maar stuur wel je Ant Lions eerst vooruit. Achter de omgevallen kast staat een Turret. Links is de gang geblokkeerd door een blauw Force Field waarachter 2 of 3 Turrets staan en een paar Combines. Er is geen doorkomen aan. Zorg dat een constante stroom Ant Lions al die Turrets achter het blauwe Force Field bezig blijft houden terwijl jij de Turret in de hoek, achter de kast, uitschakelt. In de muur, naast de omgevallen kast, zit een opening van een ventilatiekanaal.

Schiet, met je Gravity Gun, het rooster uit de opening. Ga dan tegen de muur aan staan en buk. Doe je zaklamp aan en kijk het ventilatiekanaal in. In het ventilatiekanaal ligt een los rooster. Dat rooster ligt in de weg. Trek het rooster naar je toe, met de Gravity Gun, en uit het kanaal. Werp het rooster van je af, de hoek in. Kruip dan in het ventilatiekanaal en er door. Het ventilatiekanaal gaat naar links en brengt je in een tussenruimte met een grote draaiende ventilator.

De ventilator draait. Je moet onder de draaiende schoepen van de ventilator doorkruipen om dan aan de andere kant weer het ventilatiekanaal in te kruipen. Links ligt een baksteen. Grijp de baksteen, met je handen of met je Gravity Gun. Draag de baksteen naar de draaiende ventilator en plaats de baksteen dan, links of rechts, op de betonnen rand waar de ventilator in draait. Doe dat op de goede plek zodat de schoep van de ventilator tegen de baksteen aan komt en de schoep dan geblokkeerd staat.

Kruip dan onder de schoepen door en het ventilatiekanaal weer in. Schiet het eind rooster stuk, maar blijf in het kanaal. Door het kanaal kijk je de hal in. Je ziet een Combine naast een kist staan. Boven de kist zie j de stekker van het blauwe Force Field in het muurcontact steken. Knal snel de Combine dood en knal dan de stekker uit het stopcontact met je Gravity Gun. Links om de hoek is dan het blauwe Force Field nu weg, maar die Turrets daar blijven nog wel vuren op je Ant Lions. Je kunt dit blauw blauw laten of je gaat even links de hoek om die Turrets alsnog nu uit te schakelen. Zorg er in ieder geval voor dat je weer wat Ant Lions bij je hebt.

Staande voor het stopcontact, waar de stekker voor dat blauwe Force Field in stak, draai je om zodat je terug kijkt naar het ventilatiekanaal waar je uit kwam gekropen. Ga dan, links van het ventilatiekanaal, door het geopende hek de volgende korte gang in en draai dan links. Je staat nu voor een lange brede witte trap.

Loop de witte trap op tot bijna bovenaan. Zorg dat Ant Lions je volgen. In de brede gang/hal, bovenaan de trap, zitten Boobytraps en Combine Soldaten. Je Ant Lions zullen echter als blinde gekken de gang/hal in stormen en zullen alvast de voorste boobytraps laten ontploffen. Blijf zelf dus bovenaan de trap staan totdat Ant Lions de voorste boobytraps hebben uitgeschakeld. Dit kost je natuurlijk je Ant Lions, dus roep nieuwe Ant Lions op via je rechtermuisknop en zorg dat deze de hal in gaan om de Combines in de hal te vermoorden. Je kunt uiteraard zelf een handje hierbij helpen.

Achter in de hal is een afslag naar rechts. B4 staat er daar op de muur. Pas wel op want achter de ijzeren vaten zit nog een boobytrap. Ga de B4 hal in, dus naar rechts en dan, rechts achterin, de volgende gang in.

PAS OP......in deze pilaren hal staan 2 Turrets opgesteld, dus stuur eerst Ant Lions die hal in. Ga dan snel ook de hal in en grijp dan, met je Gravity Gun een ijzeren vat. Hou het ijzeren vat voor je uit, als schild en smijt het vat dan tegen de Turrets aan. Heb je nog een vat nodig om die twee Turrets om te gooien dan pak je nog een vat. Maar pas wel op.....er staat ook een oranje vat en die kun je beter niet naar de Turrets gooien. Voordat jij dat Oranje Vat hebt kunnen gooien hebben de Turrets dat vat al laten ontploffen. Ga dan door de deuropening waar die 2 Turrets voor stonden. Je komt weer in een trappengang.

Nova Prospect: Binnen:

Deel 2:

Ga de trap op. Je bent nu in het hoge centrale cellendeel van Nova prospect. In feite zul je nu een tijdje in deze hoge centrale hal blijven. je klimt alleen steeds hoger. Bovenaan de trap volg je het pad. In de hekdeur verschijnt een Combine. Kill de Combine en ga dan door de hekdeur en rechtsaf.

Je bent nu boven de hal waar je daarnet, via de B4 afslag nar de trap bent gegaan. Volg het pad naar achteren, kill de Combines of laat dat over aan je Ant Lions. Achterin ga je dan weer via de trap omhoog en dan rechtsaf. De hoge poort, recht voor je, is dan afgesloten door een hekwerk. Dus ga weer rechtsaf de gang in. Weer een cellengang

Loop door, kill Combines. Je komt terecht bij een dwarsgang. Je kunt naar links en naar rechts. Naar rechts heeft geen zin omdat daar dan de doorgangen zijn afgesloten door hekken. Ga dus linksaf. Pas op.....een Boobytrap. Schakel de Boobytrap uit en ga dan verder rechtsaf de hoek om.

Weer gangen met Combines. Volg gewoon de gang en voorbij het B7 bord ga je weer door een hekdeur. Je bent nu bovenin de centrale hal. Voor je zie je een groter kantoor, bovenop de dikke pilaar. Daar moet je nu naar toe. Dus volg de route naar de gang, rechts naast het kantoor. De gang naar rechts is dan afgesloten door een hek. Ga dus, links, het kantoor binnen.

In het kantoor vind je Hev -en Health Terminals aan de muur. In het linker deel van het kantoor hangt weer een videoscherm waarop je weer de volgende ruimtes kunt bekijken. Voor het videoscherm zit dan een paneel met 3 Hendels aan de muur. Haal hierop de linker hendel over om het hek in de gang te openen. Ga het kantoor dan weer uit en dan rechtdoor door de nu geopende gang. Kill de Combines en volg gewoon de gang, schakel Turrets uit en nog meer Combines en uiteindelijk beland je in de grote Wasmachinezaal.

In de Wasmachinezaal krijg je uiteraard weer te maken met Combines. Maar daar rekenen je Ant Lions wel mee af. Zorg dat dit ook gebeurt. Achterin de Wasmachinezaal moet je via de twee trappen omhoog, maar doe dat nog niet. In de rechtermuur van deze zaal kun je een Steeg in gaan. 

Zoek de ingang van de "Steeg", klim over het hekje en volg de steeg. De steeg gaat linksaf en wordt dan breder. Ga de treden op. Links is dan een kamertje en rechts is een kamertje. In het linker kamertje zit een Gifheadcrabzombie, dus pas op. In het rechter kamertje hangt een Healthterminal en staan een paar kisten. Tank daar dus je Health bij en breek de kisten en volg dan de steeg verder en je komt vanzelf weer in de Wasmachinezaal uit, maar nu achterin.

Ga nu dan via de 2 trappen omhoog en boven dan rechtsaf de gang in. Volg de gang en ga dan bij het oranje vat weer rechtsaf. Volg de gangen verder en je gaat weer door een paar geopende hekken en uiteindelijk beland je in een grote brede hal waar de gang rondom een grote kamer heen gaat. De gang, links van de kamer, is geblokkeerd door een Boobytrap. 

In de kamer zelf is niet te vinden, dus ga naar de andere kant van deze centrale kamer en dan de volgende grote zaal is. Ik denk dat dit de keuken is.

Werk je een weg door deze grote keukenzaal naar rechts achter. Er zal een ontploffing gebeuren waardoor er brand in de zaal ontstaat. Ga snel, rechts achter, door de deuropening. Je beland in de afwaskeuken.

Loop om  de stelling heen naar de andere kant en ga dan door de hekdeur en de onderste trap op. Dan linksaf de volgende trap op en dan rechts af de dan weer volgende trap op. Je beland dan nu in het EINDKANTOOR boven de grote EINDZAAL van Nova Prospect.

Links in het kantoor vindt je de Health en de Hev Terminals. Dus tank bij want je zult zo meteen de volle 100 procent Health en Hev hard nodig hebben. En ik hoop voor jouw dat je voldoende ammo hebt voor al je wapens. Kijk even door de ramen. Dit kantoor kijkt dus uit over een grote zaal. Het eerste raam, bij de ingang van het kantoor, is stuk. Spring door het kapotte raam omlaag naar de vloer van de zaal en.....

Hou je gedeisd. Zodra je door het raam van het kantoor bent gesprongen en geland bent op de vloer van de zaal komen er, van rechts, een aantal Combines de zaal binnen. Die Combines rennen, al schietend, achteruit en ze hebben totaal geen belangstelling voor jouw. Logisch....want die Combines zijn op de vlucht voor een Ant Lion Queen. Bemoei je maar even niet mee, maar zoek even een goed heenkomen. Maar helaas....er is echt geen ontkomen aan. De Queen rekent snel en soepel af met die paar Combines en richt dan haar aandacht op JOUW. Wel......KILL DE QUEEN. Hierbij kun je weer gebruik maken van de paar Oranje Vaten die her en der in de zaal staan, maar het komt toch voornamelijk neer op het leegpompen van al je beschikbare wapens in het weke onderlijf van de Queen. 

Als de Queen gedood is, en jij nog adem haalt, dan ga je naar links achter in deze zaal, naar de C3 doorgang. Het open hek is echter geblokkeerd door een groene vuilniscontainer en kasten.

Gebruik je Gravity Gun om het C3 hek vrij te maken en ga er dan door en loop dan rechtdoor en via de deuropening naar buiten. Je bent nu buiten en hebt Nova Prospect nu verlaten. Maar je problemen zijn nog niet voorbij. Kijk even naar rechts. Je staat aan het begin van een nauwe steeg, vol met puin. Deze "steeg" is tussen de metalen muren van 2 grote torens. 

Je bent in de VUILNISCRUSHER beland. Ga de twee kapotte trapjes af, kill de ene Zombie en ga dan de steeg in tot net voorbij het eerste vuurtje. STOP dan even.

De blauwe metalen muren, links en rechts, zullen op gezette tijden naar elkaar toe schuiven om al het puin te pletten. Als dat gebeurt en jij bent dan nog hier in de "steeg", wel......dan wordt je dus platgedrukt en is het Game Over. Er liggen een paar houten kisten in de steeg. LAAT DIE KISTEN, vooral de achterste, HEEL. Ren door de steeg tot het einde van de blauwe muren. Kijk dan naar links. Je staat nu voor een rotsmuur. Kijk omhoog. Je ziet de ingang van een "grot" maar het is te hoog.

Snel....grijp met je Gravity Gun één van de kistjes en plaats het kistje dan zachtjes voor de richel. Klim op het kistje en dan op de richel en kruip dan de "grot" in. Er brand vuur in de grot. Kruip om het vuur heen naar links achter en kruip dan verder door naar het gat. Kijk omlaag. Op de bodem van het gat zie je een kist staan.

Wel......laat je nu omlaag vallen en verdwijn dan door de deuropening naar buiten. Je beland in:

Hoofdstuk 10: Entanglement:

DEEL 1:

Je bent er in geslaagd om Nova Prospect levend te verlaten. Je hebt ook de Vuilniscrusher overleeft en bent in de grot omlaag gesprongen. Ga door de deuropening. Je komt in een volgende grot. Links is weer een blauw metalen muur. Wees maar gerust....dit is niet weer een crusher.

Loop naar de rand en kijk omlaag. Je ziet een hekwerk. Spring hier omlaag, of spring omlaag in de hoek, achter het hekwerk. Je komt terecht in een soort tunnel.

Volg de tunnel naar het einde. Hela......is dat ALYX??....Jawel......Je ziet Alyx bij een console staan. Alyx staat op een treinperron en er komt een trein voorbij rijden. Alyx rent dan naar rechts weg. Spring omlaag en volg de tunnel, onder de treinrails, naar rechts. Je hoort Alyx dan en je hoort schoten. Een lijk valt omlaag. Kijk omhoog en naar rechts.

Alyx steekt haar hoofd tussen de rails en ze praat tegen je. Alyx verdwijnt weer. Loop door en dan rechtsaf door de opening het gebouw binnen. Alyx komt dan nu bij je en zij maakt dan de deur open.

Alyx verdwijnt door de geopende deur. Wel.....Volg Alyx naar de lift. Vergeet alle kisten maar die je tegenkomt. Er zit toch niets in. Inmiddels staat Alyx al in de lift. Ga dus ook de lift in. De lift sluit vanzelf en gaat omhoog. Trek alvast je Shotgun want zo meteen moet je 3 Combines uitschakelen en je moet voorkomen dat Alyx geraakt wordt.

NB: Alyx kan, net als Freeman, dood gaan en als Alyx dood gaat dan is het ook GAME OVER. Het is dus zaak om er voor te zorgen dat Alyx niet te veel wordt "beschadigd". Als je valsspeeld omdat je Cheats gebruikt dan gelden de Cheats niet voor Alyx, alleen voor Freeman.

De lift stopt en gaat open. In de gang verschijnen 3 Combines en Alyx heeft haar pistool al getrokken. Wel....help Alyx om die 3 Combines uit te schakelen.

Als je uit de lift stapt dan zijn er rechts 2 kleine ruimtes waar niets te vinden is, behalve een Combine. Alyx rent rechtdoor. Voorbij de kisten is de gang geblokkeerd door een blauw force field. Alyx verdwijnt dan door het grote gat in de linkermuur. Volg Alyx door het muurgat. Je bent nu in een ruimte met een groot console. Door het raam zie je iets van een "lopende band" waaraan Pods hangen. In die Pods zitten MENSEN die naar de Processingfabriek worden gestuurd. In één van die Pods zit de vader van Alyx en Alyx is bezig om de pod waar haar vader in hangt te lokaliseren en ergens anders heen te sturen.

Als Alyx de Pod van haar vader heeft gevonden en naar de dockingbay heeft gestuurd rent ze de gang weer in. Volg Alyx weer. Alyx bedient dan het console bij het blauwe forcefield om het force field weg te halen. Alyx rent dan verder door de gang. Volg Alyx.

We gaan, achterin de gang, rechts via de trap naar boven en belanden dan op de volgende etage. Rechts is de gang dan weer afgesloten door een blauw Force Field. We moeten dus naar links. Zowel links als rechts verschijnen wat Combines. Kill de Combines, ook die achter het force field. Alyx rent dan verder door de gang. Volg Alyx weer. De gang gaat rechtsaf de hoek om. Achterin de gang is een dichte grijze deur die jij niet kunt openen. Alyx verdwijnt weer door een groot gat in de linkermuur.

Volg Alyx dus weer door het gat in de muur. We zijn in de "dockingbay". Alyx staat links bij het console. Voor je is het einde, of het begin, van die lopende band waar de Pods aan hangen. Loop het metalen platform op en Alyx drukt dan op de knoppen van het console en hierdoor verschijnt nu de Pod met daarin dr. Eli Vance. Er volgt een gesprek tussen Alyx en haar vader en hierna verdwijnt Dr. Eli Vance weer. Alyx rent weer naar buiten en zal nu de grijze deur, achter in de gang voor je open maken. 

Alyx zal nu niet verder met je meegaan. Ze verdwijnt maar ze zal je via het communicatiesysteem volgen en steeds via de monitors met je in contact blijven. Ga dus de smalle gang in, trapje af en loop door naar de kisten die verderop de gang blokkeren. Links staat een deur open op een kier. Pas op want er zitten 2 snelle Headcrabs achter die deur. Dus trek je koevoet, open de deur en ram de twee Headcrabs tot pulp. Ga de kelderruimte dan binnen en naar rechts. Je vindt hier weer een Magnum en wellicht ook een paar granaten. Terug naar de gang. Ram de kisten stuk, ga trapje op en je komt terecht in een pikdonkere gang.

Op de monitor, die hier in de hoek hangt, verschijnt Alyx. Via het communicatiesysteem kan Alyx je via de monitors volgen en met je praten. Draai links en loop naar het dichte hek. Alyx zal het hek voor je open maken. Dus wacht tot Alyx het hek heeft geopend en ga er dan door. Je komt terecht bij een kantoor.

De gang gaat naar rechts. In het kantoor is niets dus daar hoef je nu niet in te gaan. Volg de gang dus naar rechts. In de 2 kleine zijkamertjes kun je wat kisten breken voor wat Ammo. De gang is dan weer afgesloten door een hek. Loop tegen het hek aan. Alyx zal proberen om ook dit hek te openen, maar dat lukt niet. Alyx vertelt dan dat je terug moet gaan naar het kantoor. Dus ga terug naar het kantoor en ga nu het kantoor binnen. In het kantoor verschijnt Alyx weer op de monitor. Ze verteld dat er hier achter de kasten de ingang van een ventilatiekanaal moet zitten. Draai je om. Er staan 2 open kasten tegen de muur. Gebruik je Gravity Gun om die twee kasten van de muur weg te schieten. Achter deze 2 kasten zit de opening van een ventilatiekanaal in de muur.

Schiet het rooster uit de muur en blaas het opzij. Doe weer je zaklamp aan en kruip het ventilatiekanaal in. Pas op want er zijn 2 Headcrabs in het ventilatiekanaal. Volg het kanaal, kill de 2 Headcrabs en laat je dan aan het einde omlaag vallen.

Buk weer en volg het laatste stukje van het ventilatiekanaal. Kill de Headcrab en kruip door naar het rooster aan het eind. Wacht even.....laat het rooster nog even zitten. Kijk door het rooster. Je kijkt een kale betonnen ruimte in en je ziet de rode laserstralen van een Boobytrap. Ook zie je een bende snelle Headcrabs rondrennen.

Kruip een stukje achteruit en schiet dan met de Gravity Gun het rooster weg. Het rooster valt omlaag en zorgt dat de Boobytrap ontploft. Spring nog niet omlaag maar zorg dat je vanuit het ventilatiekanaal al die snelle Headcrabs naar de hel stuurt. Spring dan omlaag en ga naar links, naar het dichte hek. Alyx zal het hek weer voor je openen. Ga dan door het hek.

Voor je is dan weer een kantoor. Rechts is een ruimte met 2 grote en donkere containers. Ga het kantoor in. Zodra je het kantoor in bent gegaan hoor je Alyx. Ze zegt dat je op de monitor moet kijken. Op de monitor zie je een aantal Combines de ruimte met de 2 containers in komen. 

Grijp hier nog even de Hevbatterijen en uit de groene metalen kist de Handgranaten. Ga dan, in de ruimte met de containers, die Combines killen. Rechts is dan de volgende gang. Achter in de gang staan echter 2 Turrets opgesteld. 

Smijt een Handgranaat naar de 2 Turrets om ze uit te schakelen. Ga dan de gang door naar achteren en dan links de smalle gang in. Volg de smalle gang, die dan linksaf gaat. Kill de Combine achter de kist en ga dan rechts door de deuropening. Kill nog een Combine. Rechts is de doorgang door een blauw force field gesloten. Kill de Combine achter het force field.

Je ziet, achter het force field, het snoer van het force field naar rechts het kantoortje in gaan. Je kunt niet door het force field en je ziet ook de stekker niet. Rechts is het raampje van het kantoortje. Kijk via het raam het kantoortje in. In het kantoortje zie je de stekker van het force field in het contact zitten.

Loop terug naar het force field. Zorg dat je de ingang van het kantoortje ziet en smijt dan een Handgranaat het kantoortje in. Als je de handgranaat goed het kantoortje in smijt dan zal de ontploffing de stekker uit het contact blazen en verdwijnt het force field. Ga dan het kantoortje in. Grijp de Hevbaterijen en eventueel de handgranaten en ga het kantoortje weer uit door de linker deuropening. Draai rechts. In de hoek staat een Turret.

Die Turret staat gericht op de volgende gang. Achter in die gang staan ook nog eens 3 Turrets. Voorin die gang is er dan links een deuropening waar jij door heen moet. Schakel eerst de Turret hier in de hoek uit. Kijk dan door de deuropening de volgende gang in. Snel.....trek met de Gravity Gun een ijzeren vat naar je toe en gebruik het vat dan als schild voor de 2 Turrets die achterin de gang staan. Ren de gang in en verdwijn dan snel door de deuropening in de linkermuur.

Volg de tegelvloer gang en er volgt een LOADING. Na de Loading hoor je Alyx. Alyx vertelt je dat je zo meteen in een groter Securitykantoor zult terecht komen en dat er een paar Combines in dat kantoor zullen zijn. Ga dus verder en dan links de hoek om. Ga door het hek en de trap op en je bent dan in het Securitykantoor waar Alyx je over vertelde. Snel....Kill hier de 3 Combines.

Uiteindelijk zal Alyx letterlijk binnen komen vallen, want ze komt uit het ventilatiekanaal dat in het plafond zit omlaag gevallen. Vanaf het moment dat Alyx verschijnt heb je dan even geen last meer van Combines omdat de game dan even vanzelf verder gaat. Alyx gaat naar één van de consoles en verzoekt hiermee Judith Mossman te lokaliseren en dat lukt. 

Maar......Judith Mossman blijkt in gesprek te zijn met Dr. Breen, die we echter niet te zien krijgen. Judith Mossman is zich in eerste instantie niet bewust van het feit dat Alyx nu meeluistert en zo komt Alyx er nu achter dat Mossman een verraadster is. Judith Mossman heeft de vader van Alyx, Eli Vance, uitgeleverd aan Breen en de Combine en ze was ook van plan om jouw te verraden. Alyx wordt nu echt behoorlijk pissig. Ze zegt dat jij maar even zonder haar verder moet gaan. Alyx zal er voor zorgen dat het blauwe force field, dat je ziet als je door de ramen van het kantoor kijkt, zal verdwijnen.

DEEL 2:

Nadat Alyx dus Judith Mossman op het scherm heeft zien praten met Dr. Breen en we nu dus weten dat Judith Mossman een verraadster is, verlaat je het securitykantoor en ga je via de linker of de rechtertrap naar beneden en dan naar links de gang in. Volg de gang en je komt in een gang met een schaakbordvloer. Achterin de gang is de deur, rechts in de hoek, geblokkeerd door een hoop troep.

Breek de kistjes en sleep alle troep voor de deur weg met je Gravity Gun. Open dan de deur en.....jee kijkt een klein kantootje in. Kill de 2 Headcrabs die op je komen toegesprongen en ga dan via de uitgang links het kantoortje weer uit. Rechts achter het kantoortje kun je een kistje breken voor wat ammo.

Ga dan door de dichte deur en volg het smalle gangetje en ga door de volgende deur en...je betreedt een grotere ruimte. Je staat voorin de ruimte op het "balkon". Ga niet de trap af naar de ladder want die ladder staat onder stroom. Kijk naar links. Je kijkt door de ruimte. Op de bodem van deze ruimte staat water en omdat er een console stuk is staat het water onder STROOM. Kom dus niet in aanraking met het water want dat overleef je niet.

Zoals gezegd.....ga niet de trap af naar de ladder. Die ladder is in aanraking met het water en staat daardoor ook onder stroom. Ga links naar de reling van het balkon. Kijk omlaag. Je ziet een dikke gebogen pijp (1)

De gang komt uit in een dwarsgangetje. Links is dan een "High Voltage" kamer en rechts is een trappenhuis. PAS OP....zowel uit de "High Voltage" kamer als uit het trappenhuis komen een paar Zombies. Kill de Zombies en ga dan even de "High Voltage" kamer in want daar hangt een Health Terminal aan de muur.

Ga dan terug en nu het trappenhuis in en klim alle trappen op tot je links een deur ziet. Ga door de deur. Je bent dan in een klein kamertje met een kist en een deuropening die is geblokkeerd door planken, kisten en een kast.

Breek de kist en knal dan de planken uit de deuropening met je Gravity Gun en knal dan de Kast en de kisten ook uit de weg om de deuropening vrij te maken. Ga dan door de deuropening en dan linksaf door de brede gang naar de trap achterin. Je merk dat, terwijl je door de gang naar achteren loopt de beide gangen, rechts, door hekken zijn afgesloten.

Ga de trappen op. Boven kom je in een eindgang. Achterin is een kantoortje. Links zijn twee "balkonnen" waarop je uitkijkt over de gangen waar je beneden niet in kon gaan. In de linker gang verschijnen een paar Combines. Kill deze 3 Combines alvast en ga dan naar achteren en het kantoor in.

In het kantoor vindt je wat granaten op de tafel. Ga weer het kantoor uit en recht door het naar het "balkon". Je kijkt uit over de rechter beneden gang.

Ok.....SAVE JE GAME HIER. Waarom? Wel.....je staat op het punt om te gaan beginnen aan het moeilijkste gevecht tot nu toe in de game en het is zeer waarschijnlijk dat je het niet zult overleven. Dus dan is het maar beter om een Save te hebben van vlak voor dat je aan het gevecht gaat beginnen. Maak echter geen QUICK SAVE, want QUICK SAVES worden altijd weer overschreven door de volgende QUICKSAVE die je maakt.

Volg Alyx door het hek en de trappen af en dan door de lange gang naar de dubbele deur, achter in de lange gang. 

Alyx blijft voor de dubbele deur dan stilstaan en er volgt een LOADING.

Na de LOADING zou je toch denken dat Alyx wel zelf in staat zou zijn om de dubbele deur te openen, maar daar heeft ze toch een Macho als jouwzelf voor nodig. Dus open de deur en ga er door en wandel dan naar rechts door de lange gang. Opeens wordt het pikdonker in de gang. Combines gooien flares de gang in en bij het licht van de flares, en eventueel je zaklamp, moet je nu een bende Combines killen.

Alyx helpt een handje maar zorg er voor dat Alyx zo min mogelijk wordt geraakt. Nogmaals.....Als Alyx dood gaat dan is het GAME OVER. Dus kill al die Combines hier in de gang. Alyx rent dan, achter in de gang, de witte trap op. Laat de bitch maar even en ga eerst even al die kisten breken die her en der in de gang staan en verzamel ook even de wapens van de gedode Combines. Volg Alyx dan de trap op.

Je beland weer in een securitykantoor. Alyx zoekt met het console weer Judith Mossman en je ziet Judith dan op het scherm. Alyx wordt nijdiger en nijdiger en rent dan, links, het kantoor uit. Volg Alyx weer.

We rennen een trap af en dan naar rechts. Alyx bedient het console om de grote metalen deur te openen en ze rent er dan door. Volg Alyx. Alyx sluit dan de grote metalen deur. Combines kunnen je nu niet via de grote deur bereiken, alhoewel ze het wel zullen proberen. Alyx rent dan, links de trap weer af en we zijn dan bij het kantoor waar Judith Mossman in is. Door het raam praat Alyx met Mossman en die doet de deur open.

Jij en Alyx gaan naar binnen en Alyx confronteert Judith nu met haar verraad. Alyx lokaliseert haar vader en ze stuurt de pod waarin haar vader zit naar de grote Teleportzaal. De grote deur, links gaat open en Alyx en Judith rennen naar de Teleportzaal.

Ok....we zijn dus terug in Black Mesa East en ook Dog is hier weer. Dr. Kleiner vertelt echter iets heel raars. Het blijkt dat er een week verstreken is sinds het ongeluk met de teleporter waardoor al jouw ellende begonnen is. En jij dacht dat het nog maar een paar uur geleden was. Dr. Kleiner verklaard dat de Teleporter blijkbaar heel erg LANGZAAM is. Kleiner zegt dan dat Barney inmiddels een opstand is begonnen en bezig is met een aanval op de Citadel. Barney verschijnt op het scherm van het console en Alyx zegt dat jij en Dog Barney moeten gaan helpen. Alyx doet dan de deur naar de liftschacht open. Volg Dog naar de liftschacht.

Dog blijft voor de liftschacht staan en knikt met zij kop omlaag. Je moet dus door de liftschacht omlaag springen. Maar wacht maar even....breek eerst even de kisten hier in de gang voor wat Hev en Ammo. Spring dan omlaag de liftschacht in. Je beland op de bodem van de schacht. Dog is gevolgd. Draai je om en ga de schacht uit. Je bent terecht gekomen in:

Hoofdstuk 11: Anticitizen One:

Deel 1:Door straten en binnenplaatsen:

Als je uit de liftschacht bent gegaan ga je naar rechts en dan links door de opening naar buiten. Dog is je gevolgd en Dog zal zo meteen even tonen wat ie allemaal kan. Je bent op een parkeerplaatst. Loop door naar het vuur en de witte bestelauto. Er verschijnt een Dropship in de lucht en voorbij de witte bestelauto verschijnen wat Combines. Het zal nu even allemaal vanzelf gaan want Dog neemt het even van je over.

Dog tilt de witte bestelauto met gemak op en smijt de auto naar de Combines die er door worden verplettert. Dog rent dan verder de volgende straat in waar weer wat Combines verschijnen en.....een Combine TANK. De Tank neemt Dog onder vuur en hierdoor wordt Dog echt heel erg pissig. Dogje vernietigt de Tank en tilt het wrak op en verplettert met de Tank de Combine Soldaten. Wel.....dat is nog eens een handig hondje om als kameraad te hebben. Die doet tenminste nog iets voor de kost. Ren naar rechts, naar de blauw stalen poort die het einde van de straat afsluit.

Dog zal de poort voor je open rukken. Ren dan door de poort. Draai je dan onmiddellijk om zodat je terug naar de poort kijkt. Dog is je niet gevolgd door de poort maar heeft de poort weer gesloten. Het Dropship verschijnt weer en.....Dog springt op het Dropship en......het Dropship vliegt weg en neemt Dog mee. Je bent dog nu dus kwijt. DRAAL ECHTER NIET WANT DE BOEL ZAL HIER INSTORTEN. Kijk naar rechts de steeg in. In de steeg zie je een kromgebogen hek. Ren snel de steeg in en spring over het kromgebogen hek heen. Achter je stort het gebouw in. Achter het kromgebogen hek zie je een gat in de muur.

Kruip door het gat en dan, achter het vuur, door het volgende gat weer naar buiten. Je bent in een hal. Links een liftschacht. Rechts naast de lift is de trap geblokkeerd door puin en een rode bank. De trap kun je dus niet op. Links naast de liftschacht is echter een gang. De gang bevat wat puin maar daar kun je overheen kruipen.

Kruip dus over het puin heen en er volgt een LOADING. Na de LOADING volg je het gangetje verder en vanzelf geraak je buiten op een binnenplaats. Hela.....komt deze binnenplaats je niet bekent voor? Je was hier al eerder. Rechts staat een verzetsman te knallen op 2 vliegende scanners. Loop naar de verzetsman. De verzetsman zal zich nu bij je aansluiten.

Rechtsonder krijg je nu een nieuw Icoontje dat zegt "Squad Follow You". Ik leg dit zo meteen wel uit, maar deze verzetsman zal je nu volgen. Ga dus verder en dan rechtsaf de steeg in en dan linksaf door de steeg.

Je herkent vast wel dat je hier eerder bent geweest. Volg de route nu naar het grote plein van de Citadel, voor het stationsgebouw. Op het grote plein zijn 3 verzetslieden bezig om het grote videoscherm, waar Breen weer op te zien is, omlaag te trekken. Als dit gebeurt is zien ze jouw en de 3 verzetslieden voegen zich nu bij je. Ze wijzen jouw nu aan als hun LEIDER.

Na een paar seconden slaan je verzetsmensen alarm en beginnen te schieten. Draai rechtsom. Uit en steeg tussen de gebouwen zijn een paar Combine Guards te voorschijn gekomen en nemen je groep onder vuur.

Wel....je 4 manschappen rekenen snel en vakkundig met die combine Guards af. Als dat is gebeurt ga je naar de steeg waar die Combines uitkwamen. Duik de steeg in en ga dan, rechts naast het hek, verder en dan naar links en de trap op.

Boven aan de trap draai je dan rechts. Je bent op een platje boven een binnenplaats. Achter het hek staat een verzetsvent bij een groene container. De vent waarschuwt je dat je uit moet kijken voor de HOPPERS. Voor het hek ligt een witte plaat over een gat. Gebruik je Gravity Gun om de witte plaat te verwijderen. Kijk dan door het gat omlaag. SPRING NIET OMLAAG DOOR HET GAT. Onder je zie je een aantal Proximity Mijnen liggen. Wel.....die mijnen zijn dus de HOPPERS waar die vent achter het hek je voor waarschuwde. Je zult er nog heel veel van tegenkomen.

HOPPERS zijn dus Proximity Mijnen die vanaf nu her en der op je pad zullen liggen. Ze gaan op scherp als je er dichtbij komt. Bovenop de Hopper gaat dan een rode lamp branden. Kom je dan nog dichterbij dan ontploffen ze. Je kunt HOPPERS echter met je Gravity Gun op pakken en dan van je af schieten, naar vijanden bijvoorbeeld. Dus begin er nu mee om alle Hoppers, onder je, met je Gravity Gun omhoog te halen en dan ver weg de naar de gebouwen te schieten zodat ze ontploffen waar ze je geen schade kunnen aanrichten. Heb je alle Hoppers uit het gat onschadelijk gemaakt, dan spring je door het gat omlaag.

Ook op de binnenplaats liggen een paar Hoppers. Grijp er één, die voor de trap ligt, en schiet de Hopper dan naar de Headcrab die je verder op ziet. De Hopper ontploft tegen de Headcrab aan. Ok.....Ga de twee trappen op. Je team volgt. Ga dan, rechtsaf, de kamer in. In de kamer staat links een tafel met TV en Healthpakketten. Rechts staan twee kisten en is de uitgang. Ga dus door de uitgang weer naar buiten en dan naar rechts, naar de vent achter de groene container. Dit is de vent die je waarschuwde voor de Hoppers.

Als je team van 4 nu nog intact is dan zal de vent bij de container zich niet bij je team voegen. Was je al enige van je teamleden kwijt geraakt dan voegt deze nieuwe vent zich vanzelf bij je. Ga door het tunneltje en....je komt in een brede straat uit. Kijk snel naar rechts. Jezus....WAT IS DAT VOOR EEN DING dat hoog boven de muur uit torent en bijna net zo hoog is als het flatgebouw? Wel......dat Spinachtige ding is een...STRIDER.

Snel.....duik terug het tunneltje in want de Strider merkt jouw en je team op en zal jullie onder vuur nemen en je bent nog helemaal niet toegerust om het nu op te nemen tegen een Strider. Dus ga snel terug het tunneltje in en wacht een paar tellen. Die Strider zal weer weg gaan. Na een paar seconden ga je dan weer uit het tunneltje en volg je de straat naar links. De straat loopt omhoog. Kijk wel uit want er liggen wat Hoppers her en der in de straat, dus ruim die bij tijds op met behulp van de Gravity Gun. Gebruik de Hoppers om eventuele Headcrabs te doden.

De straat loopt omhoog en is dan, voorbij de vrachtauto, geblokkeerd door zo'n metalen muur. Ga, vlak voor de metalen muur, dan rechts de steeg in. De steeg is echter geblokkeerd door troep. Ruim de troep in de steeg uit de weg met je Gravity Gun. Pas dan wel op want achter al die troep ligt er ook een Hopper in de steeg.

Ga dan verder door de steeg en je beland op een binnenplaats. Je Team rekent vanzelf wel af met de 2 of 3 Combines die hier dan verschijnen. Rechts is een houten schuurtje. In dat schuurtje ligt een voorraad Hoppers en wat Health, als je er behoefte aan hebt. Ga naar links en dan de stenen trap af. Onderaan de trap ligt er gelijk rechts een Hopper. Je kijkt dan uit over een lange binnenplaats. Achterin staat weer een bruine schuur en vanuit die schuur verschijnen Combines.

Je kunt de Hopper naar de Combines schieten, maar waarschijnlijk zullen je teamleden de Combines wel voor hun rekening nemen. Volg je team de volgende trap af en ga over de binnenplaats naar de bruine schuur. Pas wel op want er liggen wat Hoppers her en der in de binnenplaats. In het schuurtje kun je wat voorraden vinden.

Ga het schuurtje weer uit en dan naar de voorkant van het schuurtje en verdwijn dan door de deuropening, links, de gang in. Volg de gang en er volgt een Loading. Na de loading volg je de gang verder. Je beland in een trappenhuis.

Je kunt eerst, rechts, via de trappen helemaal naar boven. Helemaal boven kun je dan een appartement in waar, in de kamer links, een lijk TV zit te kijken. Maar er is daar behalve een Zombie niets te vinden en je moet dan weer helemaal naar beneden. Dus ik zou niet naar boven gaan. Verdwijn gelijk maar links door de deuropening naar buiten. Je beland weer op straat en het is er een puinhoop.

Naar rechts zit er een groter krater in de straat. En zowel rechts als links wandelen er een paar Striders lang. Dus duik even terug het huis in waar je uit kwam tot de Striders voorbij zijn. Ga niet naar rechts door de straat. Je zult dan in de krater terecht komen en dan zul je door 2 zeer verdekt opgestelde Turrets onder vuur worden genomen. Je Teamleden zullen dit niet over leven. Ga naar links en onder het viaduct. Onder het viaduct ga je naar links, naar het vuur achter het muurtje. Bij het vuur tref je een vent en een vrouw bij een gewonde verzetsman. Als je nu 1 of meerdere van je team verloren hebt dan zullen deze vent en/of de vrouw zich bij je aansluiten om je team weer compleet te maken. Heb je echter nog steeds een compleet team van 4, dan blijven de man en de vrouw hier achter. Ga naar links, naar de gevel van het huizenblok en kijk dan naar rechts. Je ziet een smalle steeg.

Ga de smalle steeg in, trap af en dan links de kelder in. Gelijk links is dan de trap omhoog het huis in, maar ga eerst rechtdoor de waskelder in. Pas wel op voor een Headcrab. Ram in de kelder de kisten stuk voor wat ammo en ga dan terug en dan nu via de grijze trap omhoog.

Je komt in de begane vloer hal. De kamers links bevatten absoluut niets, dus ga rechts via de trappen naar de 1e verdieping en dan rechtdoor het appartement binnen. Gelijk links open je de dubbele deuren en knal je de 2 Combines in die kamer dood.

Je kunt even op het videoscherm kijken en links hangt er een Health Terminal aan de muur. Je teamleden zullen onder tussen wel al in gevecht zijn met nog een paar Combines die uit de andere kamers komen. Ga door de gang, dan linksaf de kamer in en dan weer linksaf en je bent in de eindkamer waar een groot gat in de gevel zit en ook in de vloer. Je bent dus nu weer aan de straat kant waar je daarnet onder het viaduct bent gegaan. Onder je, dus onder het vloergat, staat de twee Turrets waar ik je daar straks voor waarschuwde. In het portiek aan de overkant zal een Combine verschijnen. 

Kill die combine, in het portiek aan de overkant, en smijt dan een paar granaten door het vloergat omlaag in de hoop die 2 Turrets ermee uit te schakelen. Trek je Koevoet of je Gravity Gun en spring dan door het vloergast omlaag. Mochten de Turrets niet door je granaten zijn uitgeschakeld dan mep je ze snel om met de koevoet of verwijder je ze met de Gravity Gun.

Je 4 teamleden springen achter je aan door het vloergat. Er hangt een Health terminal, dus gebruik,k die indien nodig. Ga door de kapot geschoten ruimte dan de straat op. Je bent nu dus voorbij het enorme gat in de straat. Naar links is het viaduct waar je onder bent geweest. Kijk naar rechts. Je ziet weer een gat in de straat. Rechts naast het gat staat een blauwe auto. Voorbij het gat staat een witte auto. Achterin is de straat afgesloten door een blauw metalen poort. Vanuit de huizen achter die poort stromen Combines. Je team neemt die Combines al gelijk onder vuur. Loop door naar de blauwe auto. Bij de blauwe auto kijk je naar links.

In het hoekhuis zie je en open deuropening. Je moet daar in maar je kunt niet door het gat in de straat. 

Kijk naar rechts. De blauwe auto staat voor ramen die kapot geschoten zijn.

Ga door de ramen naar binnen, breek het kratje en ga door het laatste raam weer naar buiten. Je bent dan voorbij de blauwe auto. Je team leden volgen. Steek snel de straat over naar de witte auto en verdwijn dan, achter de witte auto, door de ingang van het hoekhuis naar binnen.

In de eerste kamer kill je snel de Combine. Ga dan de gang in naar het trappenhuis. Bovenin het trappenhuis is een Combine. Kill hem of stuur je team vooruit naar boven. Ga helemaal naar boven. Boven beland je in een kamer met een groot gat in de vloer. Breek eerst even de kisten voor wat ammo. Je teamleden zullen al wel door het vloergat omlaag zijn gesprongen. In de kamer onder je is ook een groot deel van de vloer weg

Spring dus omlaag door het vloergat, maar land wel op het kleine stukje vloer dat, in de kamer onder je, nog is overgebleven. Spring dan verder omlaag naar de onderste kamer en verdwijn dan door de deur. Je komt buiten en bent in de dwarsstraat achter de Poort.

DEEL 2: De Autotunnel:

Je bent nu dus achter de poort in de dwarsstraat. Kill de Combines op de poort. Ga via de ladder omhoog. Je staat dan op de metalen catwalk achter de poort. Loop helemaal rond en ga dan, aan de overkant, via de trap omhoog en via de deuropening het wit/gele huis binnen.

 Je komt in een gang. In één van de kamertjes hangt een Health/Hev Terminal. Ga naar links de gang uit en je bent in het trappenhuis.

Ga niet de trappen op naar boven want boven staat een Turret. Je moet naar beneden. Dus daal de trappen af naar beneden en je bent 1 etage lager. Breek de kisten in de eerste kamer waar je terecht komt en verdwijn dan, via de rechter deuropening.

Je bent dan in een lange gang met aan beide zijden kamertjes. In die kamertjes zitten Combines en ook achter in de gang verschijnen Combines. Je team helpt je wel met het opruimen van de Combines. Probeer om alle 4 je teamleden in leven te houden. Het zal nog wel even duren voordat je "verse" teamleden kunt oppikken. Achter in de gang ga je dan, links, via de volgende trappen, weer een verdieping omlaag.

Weer een lange gang. Achter de kast zit een Combine en in de gang stromen er weer Combines uit de kamertjes. Kill ze allemaal en ga dan weer, achter in de gang, de volgende trappen af naar de Kelder. In het trappenhuis hangt nog een Terminal aan de muur.

In de kelder staan kisten, maar PAS OP. Achterin, achter de pilaar, staan 2 Turrets opgesteld. Maar ook voorin de kelder staan 2 Turrets die je echter nog niet kunt zien. Als je teamleden nu zomaar naar binnen stormen dan zullen ze worden neergemaait door de Turrets die je nog niet kunt zien.

Ga dus voorzichtig, langs de rechtermuur, naar binnen tot de kisten en draai je dan om naar de ingang. Rechts van de ingang staat dan de "onzichtbare" Turret. Schakel het ding uit en draai je dan weer om en ga dan voorzichtig tot bij de pilaar waar de twee andere Turrets achter staan. Deze twee Turrets dekken het grote gat in de muur en zullen niet op jouw vuren zolang je maar niet voorbij de pilaar gaat. Grijp de Turrets met je Gravity Gun en pleur ze door het muur gat, of het vloer gat, omlaag.

Zo....je hebt dit ook weer overleeft en je hebt nog steeds 4 teamleden. En dat is maar goed ook want je hebt zometen een compleet team hard nodig. Kijk door het gat in de muur. Je ziet een paar bloedige lijken liggen. Ze zijn nog "vers", dus....

Spring door het muurgat. Je teamleden gillen een waarschuwing, dus draai je onmiddellijk om. Vanonder de vloer kruipt een Zombie op je af. Kill het smerige monster. Als dit gedaan is dan geef je je team de opdracht om je te volgen. Ga echter niet de trap op. Die trap leid tot niets. Ga door de gang en achterin de gang ga je links door de deuropening, trap af en.....je komt terecht in de lange en brede

Autotunnel:

Deel 1 van de Tunnel:

Maar nu eerst door het 1e deel van de tunnel zien te komen Wel....dit is niet al te ingewikkeld. Ga door de tunnel naar achteren. Halverwege is er een groot open stuk in het plafon. Door het open stuk komen dan zwermen Manhawks naar binnen gevlogen. Zorg dus dat je Teamleden je volgen want je hebt ze hard nodig om de Manhawks van je lijf te houden. Blijf echter wel in beweging. Dus trek je achterwaarts terug naar achter in de tunnel. Het heeft absoluut geen zin om stil te blijven te staan. Zolang je stil blijft staan komt er geen eind aan de hoeveelheid Manhawks.

Je kunt het beste je Koevoet gebruiken om Manhawks stuk te rammen. Blijf gewoon constant met hoge snelheid de Koevoet heen en weer zwaaien en je ramt de Manhawks stuk als ze heel dichtbij je zijn. Je kunt ook Manhawks met je Gravity Gun grijpen, via je 2e vuurknop, en dan tegen een andere Manhawk aan schieten. Maar dit vereist wel enige precisie en oefening.

Als de Manhawks met zwermen tegelijk de tunnel inkomen gaat je team er gelijk op schieten. Zorg dat je geen teamlid verliest, dus help mee om Manhawks te vernietigen maar blijf wel verder door de tunnel bewegen. Je komt dan bij een vrachtauto en voorbij de vrachtauto wordt de tunnel dan geblokkeerd door een grote tankauto. Voor de tankauto ligt het wrak van een blauwe auto. Ga achter de blauwe auto en dan langs de achterkant van de tankauto verder.

Achter de tankauto heb je dan het einde van dit eerste tunnel deel bereikt. Ga naar links. 

Buk om onder de balk door te kruipen en ga naar het vuur......je staat voor een hek. In het hek zit een deur.

De hekdeur is zit aan de binnenkant op slot met een hangslot. Schiet het hangslot stuk en de hekdeur gaat open. 

Ga door de deur. Breek even links het kratje en ga dan door deze hektunnel en door de deuropening.

Je bent beland in:

Deel 2 van de tunnel:

Als het goed is dan is je team je gevolgd. Onmiddellijk wordt je, van achter in de tunnel, onder vuur genomen door 2 Combines die dat doen met 2 vaste Machinekanonnen. Beweeg je voort door de tunnel en gebruik de auto's en de pilaren als dekking, tot je die 2 Combines achter de machinekanonnen onder vuur kunt nemen. Als je de Kruisboog kunt gebruiken dan kun je dat, via de zoomfunctie, al vanaf enige afstand doen.

Zoniet dan moet je dichtbij zien te komen. Gebruik dan ook de Oranje vaten om je te helpen, Achter de 2 machinekanonnen staat een Combine Tank en achter de tank is het einde van dit 2e deel. Ga naar de muur achter de Combine Tank. Er zit al een groot gat in de achtermuur, maar het gat is nog verspert door puin. Een verzetsman, die achter het gat verschijnt, zal het gat groter blazen, maar dat duurt even. Zodra je deze verzetsman, door het muurgat hebt gesproken, ga je snel terug naar de twee Machinekanonnen.

Er zullen weer zwermen Manhawks door de tunnel op je af komen. Beman één van de twee machinekanonnen en geef 1 van je Teamleden de opdracht om het andere kanon te bemannen. Gebruik dus de Machinekanonnen om de Manhawks van je lijf te houden en hou dit vol tot dat je hoort dat het gat in de muur groot genoeg is om er door te gaan.

Kruip door het gat in de achtermuur. Je team, als die nog leven, zal je volgen. Je ontmoet nu de verzetsman die het gat heeft vergroot. De man wijst je op de deur in de linkermuur. Hij zegt dat deze deur aan de andere kant op slot is. Om je teamleden, en ook hem, uit de tunnel te laten dien jij nu in je eentje verder te gaan om aan de andere kant van die deur te geraken zodat je die deur kunt openen. Noem deze deur Deur 17. Je merkt zo meteen wel waarom. Ga naar de betegelde achtermuur. In de achtermuur zit een smal gat. Buk en kruip door het gat in de muur en je beland in:

Deel 3 van de Tunnel:

Een tankauto staat dwars in de tunnel. Er staat een paar kistjes voor de cabine van de tankauto. Ga naar die kistjes.....je Hev-suit begint geluid te maken ten teken dat er radioactiviteit in dit deel van de tunnel is. Breek de kistjes en ga dan voorlangs de cabine van de tankauto en......STOP!

Voorbij de tankauto is de rest van de tunnel gevuld met smerig, en diep, radioactief water. Uiteraard ligt er een hoop puin en autowrakken in het smerige water. Het is niet aan te raden om met het water in aanraking te komen. Vlak voor je drijft een ROOD autowrak in het water. Rechts naast dat Rode wrak drijven een paar kisten. 

Ok....vanaf hier heb ik de stappen die je moet doen, om door dit deel van de tunnel te geraken, genummerd 1 t/m 17. Je ziet deze nummers op de komende afbeeldingen. Ik hoop dat deze afbeeldingen en de nummers het je gemakkelijker maakt om door dit deel van de tunnel te komen. Pas wel op.....want er verschijnen ook een boel Zombies hier. Hier gaan we

Ok....ga de trap op en je komt buiten op een binnenplaats. Kijk naar rechts. Bij de blauwe bestelbus staat een verzetsvrouw en ze gilt dat je moet uitkijken. Er komt een raket aangevlogen, dus duik snel weer terug het trapportiek in waar je uitkwam. Die raket slaat in achter de blauwe bestelbus en er komen Snelle Headcrabs uit. Kill ze.

Ga dan weer buiten en naar de blauwe bestelbus en dan de tunnel in, achter de blauwe bestelbus. Loop door naar het hek in de tunnel en....aan de andere kant van het hek wordt je begroet door een verzetsman die je het één en ander vertelt. Je kunt niet door het hek, dus draai je om, ga rechts en dan via de deuropening het gebouw in. We gaan verder met:

Deel 3: Door de huizen en over de daken:

NB: Zo soms is het in dit deel moeilijk genoeg om de dingen goed te beschrijven en zal mijn beschrijving een beetje vaagjes zijn. Maar het gaat soms heel snel in dit spel, en dan is het bijna niet te doen om goede screenshots te maken en om alles accuraat op te schrijven.

Je kunt niet door het hek, dus draai je om, ga rechts en dan via de deuropening het gebouw in 

Ga de 2 trappen op, dood boven de Headcrab die op je af komt gesprongen.

Ram de 2 planken uit de deuropening en ga de kamer binnen. Ga naar de ramen en dan door de deuropening, rechts, de volgende kamer in. 

Links is een keukentje waar niets te vinden is. Ga dus rechts door de volgende deuropening.

Je bent dan in een donker halletje met een groot gat in de muur. Ga door het muur gat en dan rechtdoor door de volgende deuropening en dan alle trappen op.

Boven gekomen kom je weer in een kamer met ramen met tralies. Kijk even uit het raam. Je hoort geschreeuw en geschiet. Buiten zie je een loopbrug omlaag klappen en verzetslieden rennen, al schietend, achteruit over de loopbrug. Ga bij het raam naar rechts en dan de volgende kamer in. Loop in de kamer door naar de ramen en draai je dan om. Verdwijn dan door de deuropening in het korte witte muurtje. Je komt in een kleine donkere kamer met een gat in de vloer.

Spring door het gat omlaag. Je team volgt. Verdwijn dan door de deuropening en je beland in een kamer waar een verzetsstrijder op een rode bank een vrouw zit te troosten. Ga hier verder door de deuropening, rechts naast de rode bank en je komt buiten op de binnenplaats terecht.

Een verzetsman staat omhoog te schieten. In het gebouw rechts gaat een deur open. Schiet niet want het is een verzetsman die de deur open dood. De man wenkt je naar binnen. Ga dus naar binnen. Je beland in weer een trappenhuis. Neem "Point", dus ga als eerste de trappen op. Ga alle trappen op, dus helemaal naar boven en kill dan snel de 2 Combines die je op de trappen tegenkomt. Doe dat voordat ze gelegenheid hebben om hun granaten omlaag te smijten.

Lukt het deze 2 Combines wel om hun granaten omlaag te smijten dan kost dit je tenminste 2 van je teamleden. Ga verder omhoog en dan helemaal boven rechts door de deuropening. Je beland in een kleine donkere kamer met weer een gat in de vloer

Spring omlaag door het vloergat en draai je dan onmiddellijk om en kill de Combine. Draai weer terug om en verdwijn dan door de deuropening, rechts in de hoek.

Volg de gang en je beland in een eindkamer. Het raam staat open. Ga in het geopende raam staan. Aan de overkant zal een verzetsman/vrouw, de stalen loopbrug omlaag laten. Ga dus over de brug naar de overkant en in de kamer waar je in terecht komt,t draai je links. In de hoek staat de hendel voor de loopbrug. Haal die hendel gelijk weer over om de brug weer omhoog te zetten. Het scheelt je een flinke hoeveelheid Combines die nu niet via de brug achter je aan kunnen komen. Ga de gang in en loop door naar achteren, naar het vuur.

Bij het vuur kun je vanwege de stalen want niet verder. Ga echter iets links van het vuur en draai je dan om. 

Rechtsachter, in de hoek, is een trap die omlaag gaat. Ga de trap af en dan beneden, links, door de deuropening.

Weer een trappenhuis. Je kunt niet omlaag vanwege de ingeslagen raket. Dus ga via de trappen hier helemaal omhoog. Boven ga je door de deuropening. Je bent dan in een kleinere donkere kamer met een gat in de vloer. De blauw metalen wand gaat hier dwars door dit huis omlaag. Waarschijnlijk springen er Vuur Headcrabs en Vuur Zombies op je af.

Ga door het gat omlaag. Je bent dan weer een kamertje lager en ook hier zit een gat in de vloer. 

Spring dus door dit gat ook weer omlaag. Weer een gat in de vloer, dus spring weer omlaag. Draai je dan snel om en kill de Zombie.

Verdwijn dan, rechts achter in de hoek, door de deuropening en je beland in weer een trappenhuis. Het heeft geen zon om de trap op te gaan, dus ga rechts van de lift door het gangetje. Je komt in een eindkamer met kisten en met.....Headcrabs. Kill de Headcrabs en sloop al die kisten.

Verdwijn door de deuropening naar buiten en je bent dan op een binnenplaats. Combines op de daken en ook in de portieken. Als je tot hier nog steeds een team bij je had, dan zul je de meeste ervan hier op deze binnenplaats wel kwijtraken omdat ze hier wel het loodje zullen leggen. Ga, rechts, de trap op en steek dan de binnenplaats over en verdwijn door de enige open deuropening het witte huis in. Ga dan de kamer met het vuur binnen.

Wel....dit hele huis is een puinhoop. De vloeren zijn weg.Je moet nu over de stukken betonnen vloerdelen omhoog klimmen, van rechts naar links, en dan overspringen naar de linker muur. Van boven af komt er dan een groepje verzetsmensen op je toe gelopen.

Deze 3 verzetslieden zijn een welkome aanvulling, want je zult zo langzamerhand wel weer alleen zijn. Ga verder omhoog en.....je komt buiten op de daken. Rondom, op de andere daken, zul je onder vuur worden genomen door Combines. Laat je verse team zich daar mee bezig houden. Rechts staat de Brug omhoog. Haal de hendel van de Brug over en ren als de sodemieter over de brug en verdwijn het gebouw aan de overkant in.

Kill de Combine in de kamer en ga naar het gat in de vloer. Smijt, als je die nog hebt, wat granaten omlaag door het vloergat, om alvast wat Combines onder je te killen. Spring dan omlaag en kill snel de Combines in de volgende kamer, die je ziet door het gat in de muur.

Ga door het gat in de muur. Je kunt dan niet door het volgende muurgat, dus ga rechts door de deuropening en draai je dan onmiddellijk rechtsom. Kijk omhoog en kill de Combine boven je. Draai terug om, ga iets vooruit, linksaf, rechtsaf en dan naar de trap die je rechts ziet.

Pas op....Er hangt een Barnacle boven de trap, dus kill de Barnacle en ga dan de trap op. 

Boven gekomen loop je 2 stappen vooruit en dan draai je rechts. Kijk omhoog en kill de volgende Barnacle.

Ga dan de kamer in en spring door 1 van de 2 vloergaten omlaag. Je land in de kamer achter het muurgat waar je eerder niet door kon. KIJK UIT....vanuit de gang komen er Vuur Zombies en Vuur Headcrabs op je toe gestormd. Reken er mee af en ga dan door de gang en spring dan door het volgende vloergat weer omlaag.

Je land in een eindkamer met vuur. Kijk rechts en ga naar de smalle doorgang en dan de trap af en dan door de deuropening naar het "Half Life Symbool" dat je op de muur ziet staan.

Je bent in een steegje die aan beide kanten is afgesloten door een hek. Geen van deze 2 hekken gaan open. Ga voor het hek, links, staan. 

Doe je zaklamp aan en schijn ermee door het hek. Achter het hek loopt deze steeg dood en daar staan 2 vuilnisbakken en een paar kisten.

Met je Gravity Gun kun je die kisten, die achter de twee vuilnisbakken staan, naar je toe trekken en dan van je af schieten. De kisten breken dan en er komt Ammo en Hev uit. Je kunt dan de Ammo en de Hev, door het hekwerk, naar je toe halen met de Gravity Gun. Is dat gebeurt, draai dan links en ga terug het halletje in. De trap omhoog is de trap waar je af kwam, dus ga rechts door de deuropening en dan de trappen op. Bovenaan de 2e trap volgt er dan een LOADING.

Na de loading ga je, rechts, door de deuropening en je bent weer in een gang. 

Breek de kistjes en ga door naar achteren en dan door de deuropening, rechts, de kamer in een groot gat in de vloer.

Je hoort waarschijnlijk nu al het geluid van 2 Turrets die staan te schieten. Die Turrets staan in de kamer onder dit vloergat. Ga helemaal aan de andere kant van het vloergat staan. Buk dan en gluur door het gat de kamer onder je in. Als je dit goed doet dan zie je die twee Turrets staan. Met je Gravity Gun kun je dan, door het vloergat heen, die twee Turrets uitschakelen door er 1 naar je toe te halen en dan af te schieten naar de andere Turret. Is dat gedaan dan pas spring je door het gat omlaag. Naast het grote console hangen de Terminals om je aan te laven.\Ok...in de hoek, waar de Turrets waren, zit een gesloten deur. Je moet nu hier even wachten tot dat die deur door een ontploffing uit het kozijn wordt geblazen. Dit gebeurt door.....ALYX. Jawel.....Alyx duikt hier weer op en je moet vanaf nu er weer voor zorgen dat Alyx niet dood gaat.

Deel 4: Bescherm Alyx:

Volg Alyx de gang in en dan.....wel....je moet dan naar links maar in de kamers en in de gangen verschijnen Combines. Help Alyx om alle Combines hier in de kamers en in de gangen te doden. Zorg ervoor dat Alyx niet al te veel schade oploopt. Zoals al eerder in de game.....Alyx kan dood gaan en als Alyx dood gaat dan nis het GAME OVER. Ga dus door de kamers, naar de gang achterin en verdwijn dan in die gang door de deuropening een smalle gang in waar een Hev en een Health Terminal aan de muur hangt.

Volg deze gang naar rechts, dan naar links en ga dan de trap af. Beneden de trap knal je de Combine dood, die in de deuropening verschijnt en dan ga je zelf door die deuropening. Alyx zegt dan dat "We er zijn". De gang gaat recht voor uit maar ook naar links. Je ziet 2 deuren. Alyx zal de deur nemen in de gang recht voor uit. Dus ga nar links, open de deur en.....

.....Kill in de grote kamer snel de 3 Combines. Alyx gaat dan het grote console bedienen om hier mee een andere deur in deze kamer te openen. Ze mompelt iets tegen je. Er komen ook verzetsmensen binnen en dit is dan je nieuwe groep. En geloof me....je hebt zo direct hard nodig. Verdwijn dan door de deur die Alyx heeft geopend, naast het grote console.

Volg de gang, die gaat linksaf en je komt dan eindelijk in de eindkamer. Ga door de deuropening, rechts naar buiten en ren naar het ronde plein met de Fontein....Je gaat beginnen aan één van de moeilijkste gevechten uit deze game en je opdracht is het om Alyx in leven te houden.

Door de Riolen:

Wel....daar sta je dan....weer alleen, want als je nu nog teamleden hebt dan zullen zij nu niet verder met je mee gaan. Loop naar de rand van het kanaal en dan naar links. Het kanaal is droog. Spring onlaag naar de bodem van het kanaal en loop dan door tot voorbij de twee trucks die er in liggen

Breek de kisten en verdwijn door de opening de smalle riool tunnel in. Volg de smalle tunnel. Achter in de smalle tunnel loop je gewoon tegen de hekdeur aan om deze open te duwen. Je bent dan aan het einde van deze smalle tunnel en voor je voeten is een groot rond gat. Kijk omlaag en spring dan omlaag.

Breek de kisten en verdwijn dan de volgende tunnel in. Dit is maar een kort tunneltje maar halverwege is de doorgang gesloten met een hekdeur. Aan de andere kant van de deur zit de metalen sluitbalk. Ga helemaal tegen de hekdeur aanstaan en trek je Gravity Gun. Gebruik je 2e vuurknop en grijp dan de metalen sluitbalk vast en trek deze naar rechts om de sluitbalk uit de sluiting te trekking. Duw dan tegen de hekdeur aan en deze gaat nu open. Loop verder rechtdoor en knal, met de Gravity Gun, dan de houten balken uit de volgende doorgang.

Je beland in een bredere tunnel. Kijk naar links. Een bende Manhawks komen op je af. Gebruik de Gravity Gun om met de Manhawks af te rekenen. Aan het eind is deze tunnel afgesloten met een hek, Je kunt niet over het hek klimmen. Aan de rechterzijde van de tunnel hangen bruine pijpen Kijk naar het rechtereinde van de tunnel. Je ziet een stapel dozen op een schuin schot staan. Het schot rust op 2 opelkaar staande tonnen. Verwijder, met je Gravity Gun de dozen en dan ook de 2 tonnen.

Het schot staat dan helemaal schuin en je kunt er nu over naar boven lopen. Dus loop via het schot omhoog, waarbij je halverwege wel moet bukken. Boven op het schot draai je linksom en loop je de stenen richel op en via deze richel ga je tot bovenop de bruine pijpen.

Loop over de pijpen door de tunnel naar de andere kant. Schiet/trek of breek het rooster uit de ventilatieopening en kruip de ventilatieschacht in. Volg de ventilatieschacht, linksom of rechtsom, naar de andere kant. Verwijder weer het rooster en spring dan omlaag.

Je bent nu voorbij het hek dat de bruine pijpentunnel afsloot. Links ligt een lijk voor de ingang van een tunnel. Rechtsachter is de ingang van een andere tunnel. De tunnel bij het lijk loopt dood maar achterin deze tunnel kun je een Healthpakket vinden. Uit deze tunnel komen wel een stuk of 10 Manhawks op je af, dus vernietig ze. Als je dat Healthpack niet persé nodig hebt dan zou ik er geen moeite voor doen. Ga naar de tunnel rechtsachter en ga daar in.

Je beland in een zuiveringskamer die meerdere verdiepingen telt. Links staat een kratje en rechts is de trap naar de beneden verdiepingen. Boven je is nog een verdieping. Ga naar het kratje en breek het en ga dan terug naar de ingang. Boven je verschijnen dan 3 Combines. Kill ze snel.

De trap omlaag is stuk maar je kunt gemakkelijk vanaf de trap omlaag springen naar het pad onder je. Doe dat en loop dan helemaal om en ga de volgende trap af. Kill de Zombie die in je weg staat en volg dan het pad verder linksom. Uit een gangetje, rechts, komen dan 2 Combines. Kill ze en ga dan dat gangetje in waar die 2 Combines uitkwamen.

Een dubbele deur en een enkele deur. Je moet door die dubbele deur maar die zit op slot. Open dus de enkele deur en ga naar binnen. Draai gelijk rechts en kill de Gifheadcrab. Ga dan links en grijp de Health bij het lijk. Kijk door het rooster raam. Door het roosterraam zie je nu de andere kant van de dubbele deur. De deur zit dicht met een metalen grendelplank.

Pak je Gravity Gun en gebruik je 1e vuurknop om de grendelplank iets omhoog te schieten en grijp de grendelplank dan vast met je 2e vuurknop om de plank uit de hengsels te lichten en naar je toe te trekken. Schiet de grendelplank dan weg en de deuren gaan open. Dus weer naar buiten en dan door de nu openstaande dubbele deuren. Door de volgende deuropening kom je dan in een stenen tunnel. Kill de Combine onderaan het trapje.

Ga links in de boog staan. Je kijkt door een brede riooltunnel. Op de bodem lopen Zombies en er zijn Headcrabs. Je ziet, rechts, een ijzeren platform schuin omhoog staan. Voor dat platform is, links, de ingang van een smalle tunnel. Je moet die smalle tunnel in. Als je nu genoeg Handgranaten en/of andere zwaardere wapens hebt, bijvoorbeeld voldoende pijlen voor je kruisboog, dan zou je nu, vanuit de boog, al die Zombies beneden je alvast kunnen killen. Je kunt dan hier omlaag springen en dan die smalle tunnel in gaan. Je kunt echter ook nog even wachten en eerst een zijtour nemen om nog wat extra Ammo, Hev en Health op te pikken. Maar dan krijg je wel te maken met een paar Barnacles. Ik ga ervan uit dat je die zijtour nog wel even wil nemen. Vanaf de boog ga je verder naar links en dan links de hoek om. Je bent in een smalle tunnel, rechts boven het diepe riool. Halverwege is een doorgang naar het diepe riool maar pas op.....Er hangt een Barnacle boven je hoofd.

In de doorgang staat wat kratjes die Ammo bevatten. Kill de Barnacle en volg dan eerst de tunnel verder naar achteren, maar pas weer op. Achter in de tunnel hangen nog twee Barnacles. Ga, achterin de tunnel rechts en weer rechts en ga dan de trap op. Bovenaan de trap loopt de tunnel dood.

Links is echter een nis waar je Hev, Health en wat kogels kunt vinden. In de nis staat echter een paal dus je kunt de nis niet in. Grijp dus de spullen met je Gravity Gun uit de nis. Je trekt de spullen dus met je Gravity Gun uit de nis en legt ze dan voor je voeten op de grond en dan kun je ze pakken. Is dit gebeurt dan ga je terug de trap af en dan nu naar die kistjes die halverwege in de tunnel staan. Breek de kistje en ga dan op de rand staan en kijk omlaag. Je staat dus nu weer boven de grote riooltunnel en recht boven dat schuin staande ijzeren platform en recht voor die smalle tunnel. Spring nu omlaag, kill alle Zombies en Headcrabs en ga die smalle tunnel in.

Volg de smalle tunnel. Na de bocht wordt de tunnel breder. Rechts is dan een nis waar je via een ladder omhoog kunt. Dat moet je ook doen, maar je zou eerst nog even rechtdoor kunnen gaan om aan het einde een paar kistjes te breken waarin je 2 shotguns kunt vinden.

Wil je die kistjes vinden? Ga dan nog niet via de ladder omhoog, maar volg de tunnel nu verder. 

Ga door de poorten en kill dan de Zombie en zijn Headcrabs en ga dan linksachter verder.

In de nauwe tunnel staan ronde pilaartjes. Klim via de ronde pilaartjes verder door de nauwe tunnel tot helemaal achterin.

Breek dan de 4 kisten en ga dan dezelfde route terug naar de nis waar de ladder in is.

Klim nu via de ladder omhoog en je komt in de boventunnel terecht. Volg deze tunnel dan en je komt dan weer uit in de grote riooltunnel, 

maar bent dan nu op de bovenrichel aan de andere kant.

Volg de richel. Je komt dan bij een verbreding. Links is dan de doorgang waar je doorheen moet. Dus ga hier de trap af, kill de Headcrabs en ga recht voor de doorgang staan. Verwijder met je Gravity Gun de ijzeren ton en ga dan door die nauwe doorgang. Klim over het puin heen en ga verder en je beland in de:

Rioolzuiveringsfabriek:

Ok...je bent op de bodem van een hele hoge hal beland en je moet helemaal bovenin zien te komen. Op de afbeelding hierboven heb ik de route die je moet nemen om uit deze put te komen genummerd. Waarschijnlijk zul je vanaf boven al onder vuur worden genomen, dus je moet wel een beetje snel wezen. Ga naar links en klim op richel 1. Loop via de richel omhoog naar 2, draai rechts en klim op de pijpen 3. Loop over de pijpen naar 4. Bij 4 staan er 2 schuine planken op de pijpen.

Loop dus via de schuine planken omhoog, draai links en spring naar 5. Breek de kist en loop door naar links en draai dan links. Je staat nu voor de rechter loopbrug.

Links achter zie je de bruine keet staan en daar moet je nu naar toe. Vanaf de loopbruggen, hoog boven je, zul je echter onder vuur komen te liggen en zullen er ook granaten omlaag worden gesmeten. Die granaten zullen de loopbrug vernielen als je er over naar de andere kant gaat. Wil je dan niet omlaag denderen dan moet je dus snel wezen. Ren dus over de loopbrug naar de overkant. Halverwege zal de brug vernielt worden, maar je rent gewoon door. Aan het einde van de loopbrug hangt er een Barnacle voor de vernielde hekdeur. Dus kijk omhoog en kill de Barnacle en spring op de hekdeur, loop omhoog en spring van de hekdeur af. Draai links en ga nu naar de Bruine Keet.

In de keet vindt je de Hev en de Health Terminals en een Hendel. Haal de Hendel over en loop weer naar buiten en ga naast de keet op de rand staan. Van hoog boven, aan de overkant, komt er nu een ijzeren platform naar je toe. Maar je zult ook weer worden beschoten. Ga terug de keet in en weer voor de Hendel staan. Wacht tot je ziet dat het Platform bij de keet is gekomen. Het platform blijft stilhangen. Het gaat dus niet vanzelf terug. Haal weer de Hendel over en ren dan snel de keet uit en spring nu het platform op, want het platform gaat nu terug naar boven en naar de overkant.

Als je snel genoeg was dan haal je het. Haal je het niet dan moet je wachten tot het platform terug is waar het vandaan kwam om het nog eens te proberen. Het platform neemt je mee omhoog en naar de overkant. Terwijl je op het platform bent wordt je beschoten door Combines op de loopbruggen. Probeer dus in leven te blijven en alvast zoveel mogelijk van die gasten af te knallen. Als het platform helemaal boven weer tot stilstand is gekomen spring je er snel vanaf ga je en loop je naar links.

Ga naar de voorste ijzeren toren en klim er de ladder op. Ga dan op de linkerbalk van de toren staan en ga dan op de witte pijpen. De witte pijpen gaan naar de rode container. Rechts onder de rode container is een Balkon en jij moet op dat Balkon zien te komen want daar is de uitgang van deze hal. Loop iets door over de witte pijpen tot aan het gele ding.

Het gele ding is het begin van de rails van het platform waarmee je omhoog bent gekomen. Stap op het gele dingt en loop dan over de voorste rails helemaal naar achteren. Je moet wel bukken om onder de loopbrug door te kunnen kruipen. Volg de rail, omhoog en dan naar links en uiteindelijk spring je over de reling en sta je op de loopbruggen.

Volg nu gewoon de loopbruggen naar de brug voor de witte silo's. Er hangt een ladder, maar de ladder hangt hoog. Ga er vlak voor staan en kijk omhoog.

Spring op en klim dan de ladder op tot je boven het bovenste looppad op de ladder staat. Spring dan vanaf de ladder het looppad op en volg het naar de rode keet.

Breek bij de keet de kistjes. Je kunt dan nog over de richel langs de keet naar de andere kant van de keet gaan om daar nog een kistje te breken, maar dat loont nauwelijks de moeite. Ga dus op de rand staan en kijk omlaag. Op het balkon onder je ligt een Hopper.

Trek de Hopper met je Gravity Gun omhoog en schiet het ding dan ver van je weg. 

Spring dan omlaag het balkon op en verdwijn de gang in door de geopende blauwe deuren. Dan rechts.

Verwijder de Hopper onderaan de trap, ga dan de trap af en dan links door de blauwe deur. 

Er volgt een Loading want je hebt het einde van Hoofdstuk 11 bereikt en gaat verder met:

Hoofdstuk 12: Follow Freeman.

Het spijt mij maar ik kan deze walkthrough niet afmaken. Ik ervaar te vaak game chrashes omdat de game op mijn computer blijft "hangen" op het geluid en ook mijn videokaart is niet helemaal goed genoeg voor deze game. Ik ben helaas ook mijn STEAM account gegevens kwijt en  dat betekent dat ik, na een crash, de game niet weer mag installeren. Dus u zult de laatste 2 hoofdstukken van de game geheel zelf moeten doen.  Eerlijk gezegd heb ik wel een beetje genoeg van de Half Life games......Het wordt de hoogste tijd om weer een HEEL LIFE te krijgen

Walkthrough door: Louis koot