Jack the Ripper

2004: Walkthrough door: Louis Koot

Nadat je in het optiescherm enige instellingen naar je eigen voorkeuren hebt ingesteld klik je op NEW GAME om het spel te beginnen. Het spel start op met een korte zwart/wit film. We zijn in New York en het jaar is 1901. Na enige seconden “bevriest” de film. Je “oogcursor” verschijnt in het scherm. Klik hiermee gewoon in het scherm om de film verder te laten gaan. Je ziet een zwaluw, maar zoals je weet maakt één zwaluw nog geen zomer. Dan zie je hand met een mes en dan verschijnt de voorpagina van de “Daily Illustrated”. Heel kort lees je de kop van het krantenartikel. Het schreeuwt over een zgn “Jack The Ripper” moord die is gepleegd in de afgelopen nacht.

  New York: 

Dag 1:16 November 190:

Het kantoor van de “New York Today”.

Je staat voor een bureau en je hoort een vent alsmaar roepen of iemand James Palmer heeft gezien. Klik met je “driehoekcursor” in je scherm om uit het bureau te zoomen. Je staat dan nog steeds voor het bureau. Links achter de typmachine ligt een kaartje op het bureau. Klik op dit kaartje met je “oogcursor”. Je zoomt er op in. Het is het kaartje van James Palmer en dat ben jij dus. 

Jij bent dus James Palmer en je bent een verslaggever van de krant de “New York Today”. Die vent die alsmaar om James Palmer staat te roepen is je hoofdredacteur, dus je baas. Hij wil je zien in zijn kantoortje. Zoom uit het bureau en draai je dan rechtsom naar de muur. Aan de muur hangt een voorpagina van een krant. Het is de “New York Today”. Klik erop met je “oogcursor”. Je leest dan de datum en dat is 26 november 1901. Dat is toch raar, want het is vandaag toch pas 16 November 1901?

Zoom weer uit en draai weer rechtsom. Je kijkt dan het linkerdeel van de typruimte in. Je ziet nog 3 bureaus staan en een kachel. Rechts achter in de hoek staat een grote archiefkast. Ga nu 1 keer vooruit richting die archiefkast en draai je dan weer rechtsom. Je ziet een dichte deur in de hoek met daarop een wit bord. Ga vooruit naar deze deur. Draai dan iets naar links, om recht voor de deur te staan. R. Bur lees je op de deur en je ziet dat de deur iets open staat. Dit is dus het kantoor van je hoofdredacteur. Klik op de deur en ga dan 1 keer vooruit naar binnen. Draai dan linksom. “There are you”, schreeuwt Bur je vanachter zijn bureau toe. Bur houdt een krant omhoog en hij vraagt je of je de “headlines” van vandaag al gelezen hebt. Hij smijt de krant vervolgens op zijn bureau. Klik op de krant. De krant komt in je scherm te staan. Het is de voorpagina van de “Daily Illustrated”, de concurrent dus. Lees het artikel door. Het is gedateerd 16 November 1901:

Je leest over de moord op Elisabeth "Lizzie" Berley. Lizzie was een prostituee en ze is niet zo maar vermoord. De moordenaar heeft Lizzie op een vreselijke manier afgeslacht met een mes. Twaalf dagen eerder is ook al een prostituee vermoord op dezelfde manier. Dat was Carrie Blum. Volgens het artikel lijken deze beide moorden verdacht veel op de moorden in de zgn "White Chapel affaire" uit 1888 toen de fameuze moordenaar Jack the Ripper in Londen 5 prostituees vermoorde. Is deze Jack the Ripper nu in 1901 in New York aan het werk? Politie Chef Carter maand echter tot kalmte. Klik op de krant. "Verschrikkelijk" hoor je jezelf zeggen. Bur is het hiermee van harte eens, alleen bedoeld hij dat het verschrikkelijk is dat de concurrentie, dus de "Daily Illustrated" dit verhaal heeft gebracht en jouw krant niet.

Je gespreksopties verschijnen nu linksboven in beeld. Gebruik dus de "Mission" en de "Community" optie. Bur geeft je de opdracht om de "Jack the Ripper" moorden te gaan onderzoeken en er dagelijks een smeuïg artikel over te schrijven. Je moet dus op zoek naar "ooggetuigen". Nadat dit gesprekje met Bur is afgelopen open je het Inventoryscherm via een klik met je rechtermuisknop.

 • Dit scherm bevat dus je inventory waar alle items in worden opgeslagen, je blauwe notitieboekje en de locatiekaart via welke je naar de diverse locaties kunt reizen.
 • Op dit moment heb je dus die "Daily Illustrated" krant in je inventory en wat kleingeld.
 • Op de krant zie je nu dat er een "Police Department label" op is geplakt.
 • Als je de cursor op een item in je inventory zet dan zie je dit item vergroot in de foto's naast je notitieboek.
 • In je notitieboek worden alle brieven, kranten en andere papieren opgeslagen.
 • Open maar even je notitieboek.
 • Je hebt er nu die "Daily Illustrated" krant in staan. Als je erop klikt dan kun je deze dus weer lezen. Sluit je notitieboek via het kruis rechtsboven.
 • Op de kaart zie je 2 Gele Pinnen.
 • De rechtsboven Pin is het kantoor van je krant. Hier ben je dus nu.
 • De andere Gele Pin is geprikt op Whitehall Street. Je kunt erop klikken, maar er gebeurt niets. Om via zo'n pin naar een locatie te kunnen gaan moet de Pin eerst een LABEL hebben.
 • Sluit dit inventoryscherm via het kruis rechtsboven.

Staande voor het bureau van Bur draai je dan linksom en ga je 1 keer vooruit terug door de geopende deur de typkamer weer binnen. Draai dan iets naar rechts. Bij de tafel staat nu een collega van je. Ga 1 keer vooruit naar hem toe. De man draait zich dan naar je toe om. Dit is Paul. Praat met hem over de "Mission" en de "Community". Paul waarschuwt je dat het Low Site District een gevaarlijke buurt is. Paul is overigens meer geïnteresseerd in de "World Series", maar hij vraagt je wel om hem op de hoogte te houden van je ontdekkingen. Draai je om naar het bureau dat achter je staat. Dit is Paul's bureau. Op de bovenrand van het bureau staat een foto die je met je "oogcursor" kunt bekijken. Het is een foto van een basketbal team. Zoom weer uit.

Goed, op naar het politiebureau dus. Maar hoe daar te komen?. Klik met je rechtermuis om het inventoryscherm weer te openen. In je inventory klik je nu op die "Daily Illustrated" krant. Hou dan je muisknop ingedrukt en sleep de krant naar de Gele Pin die, op de kaart, op de Whitehall Street staat geprikt. Op deze pin laat je dan de krant los. De Pin heeft dan als Label het "Police Station". Klik op de pin en je komt terecht in het:

Whitehall Street Politiebureau:

Achter de balie staat de wachtcommandant. Zijn naam is Jeff. Ga naar hem toe. Jeff begroet je vanzelf en hij zegt dat Inspecteur Carter in zijn kantoor is. Draai links en ga naar en door de dubbele deuren. Je staat dan in een gang. Draai gelijk rechts en ga door de deur Carters kantoor binnen. Draai rechts. Inspecteur Carter zit achter zijn bureau. Klik met je "praatcursor" op Carter. Na de begroeting verschijnen je twee gespreksonderwerpen. Gebruik ze allebei. Carter vindt dat een verslaggever zich uitsluitend en alleen aan de feiten moet houden, dus hij raad je aan om eerst maar eens het "voorlopige politierapport" door te lezen. Carter geloofd er niet in dat Carrie Blum en Elisabeth "Lizzie" Berley zijn vermoord door "Jack the Ripper". Waarom zou een beruchte moordenaar die al 13 jaar op de vlucht is, nu opeens hier in New York zijn vreselijke handwerk weer oppakken?

Het "voorlopige politierapport" ligt op de rechterhoek van het bureau. Klik erop en lees het door. Het rapport is opgesteld door politieagent Michael Gusedo en handelt over de moord op Elisabeth "Lizzie" Berley. Lizzie is door messteken om het leven gebracht. Haar hoofd is bijkans van haar romp verwijdert en haar rechterwijsvinger is afgesneden. De vinger is echter niet terug gevonden. Lizzie was een prostituee en als zodanig "werkzaam" in de "Bleu Velvet" bordeel gevestigd in de Pearl Street Low Side District. Berg het rapport op in je notitieboekje door gewoon uit te zoomen via het gele kruis. Open het inventoryscherm. Op de kaart staat nu een 2 verse gele pinnen en het politierapport zit in je inventory. Het heeft als label: "Bleu Velvet Crime 15 Oct." Sleep het politierapport nu naar de twee nieuwe gele pinnen op de kaart en laat daar dan je muisknop los. De linker pin krijgt als label: "Bleu Velvet" en de rechter pin als label: "Crime 15 oct.". Klik op de "Crime 15 Oct." Pin.

Crimescene 15 oktober:

Je staat op een binnenplaats. Links aan de overkant van de binnenplaats zie je de ingang van een tunnel. Ga 1 keer vooruit daar naar toe. Draai dan snel iets naar links zodat je door de tunnel heen kijkt. Je ziet een manke vent door de tunnel weg lopen. Je kunt zelf niet door de tunnel gaan. Kijk omlaag naar de grond. In de ingang van de tunnel ligt er een grote plas bloed op de grond. Aan het muurtje, rechts naast de tunnel, zit een poster geplakt. Zoom in op deze poster. Het is een poster van het "Olympic Theater". Zoom weer uit en draai je dan linksom zodat je kijkt naar de hoek waar je vandaan kwam. Tegen de linkergevel gaat een brandtrap omhoog. Ga vooruit naar de overkant en draai je dan linksom zodat je rechtvoor de brandtrap staat. Voor de brandtrap staat een ton op de grond en voor de ton ligt een stuk grijs papier op de grond.

Zoom in op dit grijze papier. Het is een schetsje van de ontdekking van Lizzie's lijk.

Op het schetsje zie je dat Lizzie's lijk in de tunnel is gevonden. Wie heeft deze schets getekend? Zoom uit de schets. De schets wordt vanzelf in je notitieboek opgeborgen. Kijk omhoog langs de brandtrap en klik dan in het gat bovenaan de brandtrap. Je komt terecht op het 1e verdiepingsbalkon van de brandtrap. Kijk omlaag naar de vloer en draai je dan linksom. Op het andere einde van dit balkon ligt weer een stuk papier. Zoom er op in. Het is weer een schetsje.

Je ziet weer Lizzie's lijk in de tunnel en je ziet een vent wegrennen. De vent draagt een hoge hoed en heeft e3en mes in zijn rechterhand. De Moordenaar? En wie heeft het schetsje gemaakt? Op de leuning van dit balkon zit een Zwarte Raaf. Beweeg je cursor nu over de Zwarte Raaf en…….FILMPJE in het Oog van de Raaf. De raaf vliegt dan weg. Open het inventoryscherm. Op de kaart klik je dan nu op de "Bleu Velvet" pin. Je komt terecht in de:

Blue Velvet Steeg:

Je staat dus in een steeg. Recht vooruit zie je dat de steeg linksaf gaat. Daar zie je ook een kiosk op een "pleintje" staan. Rechts zie je dan de ingangsdeur van het bordeel, bovenaan het trapje. Voordat je nu vooruit naar de hoek van de steeg gaat, draai je eerst even naar links. Je ziet een houten schutting. Vroeger zal hier een grote ingang van een winkel zijn geweest maar deze is nu dichtgemaakt met de schutting. Op de schutting zie je een groot aantal posters en andere mededelingen geplakt, waaronder een grote Rode Poster. Zoom in op deze Rode Poster.

Het is een poster aangaande het optreden van "Miss Abigail, de Ierse Nachtegaal." Het optreden vindt plaats in het Red Chapel theater welke gevestigd is op nr 26 Kingston Street. Zoom weer uit en draai terug naar rechts. Ga vooruit naar de hoek van de steeg. De kiosk is gesloten dus het heeft geen zin om daar naar toe te gaan. Als je naar links draait dan zie je dat de staag verder door een tunnel gaat en dan uitkomt in een andere steeg. Het heeft nu geen zin op daar naar toe te gaan. Dus draai je helemaal om naar de het trappetje dat naar de deur van de Bleu Velvet Bordeel gaat. Ga dit trappetje op en klik dan met je "handje" op de deur. De uitsmijter van het bordeel kijkt door het doorrooster en zegt dat "ze gesloten" zijn. Klik nog een keer op de deur en je wordt binnengelaten.

Blue Velvet: binnen:

Die uitsmijter staat links naast je. Draai rechts en ga 1 keer vooruit door de gang. Draai dan links. Je kijkt dan naar de receptiebalie van het bordeel. De hoerenmadam staat achter de balie. Ga dus het trappetje af naar de balie en praat met de madam. Gebruik je gespreksopties. De madam is niet erg vriendelijk en veel heeft ze je ook niet te vertellen. Ze zegt dat je maar met Lizzie's vriendin in de Red Chapel moet gaan praten. Draai je linksom. Je ziet de doorgang naar de bar. De doorgang is dicht door een gordijn. In de hoek, links, staat een laag kastje. Op dat kastje ligt een boek en op het boek ligt een poster.

Zoom in op het boek en de poster. Het is weer een "Miss Abigail" poster. Grijp deze poster nu om hem in je inventory te plaatsen. Zoom uit. Open dan het inventoryscherm. Op je kaart staat nu weer een nieuwe Gele Pin. Sleep de Red Chapel poster nu vanuit je inventory naar deze nieuwe gele pin en laat de poster dan los. De pin krijgt het "Red Chapel" label. Klik op deze pin en je komt terecht bij de:

Red Chapel theater: Straat:

Je wordt verwelkomd door Jason. Jason is die mankpoot die je door de tunnel zag weglopen. Gebruik je beide gespreksonderwerpen. Jason vertelt je over een "vent van de pers" die tekeningetjes aan het maken was toen Lizzie's lijk werd ontdekt. Je krijgt het "Illustrator" onderwerp maar kunt het nu nog niet gebruiken. Jason kende Lizzie vanuit de "Shelter". Jason verdwijnt weer. Ga 1 keer vooruit door de straat en draai dan rechts. Je staat nu voor de hoofdingang van het Red Chapel Theater. Ga de rood beloperde trap op. Bovenaan de trap sta je in de "lobby" van het theater. Draai linksom en klik op de houten deur. Dit is de ingang maar deze zit op slot en er doet ook niemand open. Draai je helemaal om. Aan de overzijde zie je nog een deur. Je kunt er niet op klikken. Links naast deze deur hangen twee posters. Een Rode en een Witte. Zoom in op die Witte poster. Het is een aankondiging voor een "Kinetoscope" voorstelling in dit theater op 19 november. Zoom uit. Draai rechts en ga terug de trap af naar de straat. Draai links en ga 1 keer vooruit terug door de straat. Draai je dan linksom. Op de hoek, voor het theater, is een winkel. Links naast deze winkel staat een lantarenpaal en dan een grote brievenbus. Achter de lantarenpaal is de ingang van een steeg die langs het theater loopt.

Ga 1 keer vooruit en je staat in de ingang van die steeg. Ga 2 keer vooruit door de steeg. Je bent dan bij een trapje die naar een deur gaat. Dit is de "artiesteningang" van het Red Chapel theater. Ga het trapje op en klik op de deur. Er wordt niet open gedaan. Rechts naast de deur hangt de bel. Klik op de bel en……er wordt opengedaan en je staat binnen. Een potige vent blokkeert je echter de weg. Dit is de Manager. Nadat je hebt uitgelegd wie je bent en wat je komt doen verdwijnt de vent.

Recht voor je zie je twee doorgangen die allebei naar de kleedkamer gaan. De linker doorgang brengt je echter eerst op het podium en de rechter doorgang eerst in een gangetje achter het podium. Het maakt niet uit door welke doorgang je nu gaat. Ik ga gewoon 3 keer recht vooruit, dus door de rechter doorgang en het gangetje. Je bent dan in de kleedkamer. Draai linksom. De "Ierse Nachtegaal", Abigail, zit een potje te janken voor de make-up tafel. Ga naar haar toe en klik dan met je "praatcursor" op haar rug. Je stelt jezelf weer voor. Gebruik je 3 gespreksopties. Abigail heeft Lizzie minuten voor dat ze werd vermoord nog gezien. Ze had een Hoedendoos bij zich. Er is echter geen hoedendoos gevonden bij haar lijk. Abigail weet niet over een Illustrator maar ze zal er over rondvragen. Het gesprek is dan afgelopen. Draai je linksom. Bij het muurtje, tussen de twee ingangen, staat een kleine ronde tafel. Op dit tafeltje staat een grote rode bloemenvaas gevuld met bloemen. Er leunt een witte enveloppe tegen de vaas aan. Zoom er op in. "Miss Abigail" staat er op geschreven. Zoom weer uit. Ga terug door één van de beide doorgangen en dan terug de hoek in waar de artiestendeur is. Draai je dan om. De Manager staat weer achter je en hij verzoekt je vriendelijk, doch dringend, om weg te gaan omdat de repetities gaan beginnen. Klik dus maar op de deur en je bent terug buiten in de steeg.

Ga terug 3 keer vooruit door de steeg en je bent weer in de straat. Links aan de overzijde van de straat zie je een winkel op de hoek. Ga 2 keer vooruit naar die winkel

Dit is de "Wang Laundry", dus dit is de "Wang Wasserette". Op de ruit van de linkerdeur zit een papier geplakt. Zoom er op in. Het is een kalender van 1901. Midden boven zie je een varkentje. Aangezien dit een Chinese wasserette is en er ook Chinese tekens op deze kalender staan, is 1901 dus "het Jaar van het Varken". Zoom uit. Open het inventoryscherm en reis dan via je kaart terug naar je kantoor:

New York Today:

Je komt hier aan in de hal. Ga vooruit en dan rechts door de doorgang de typekamer binnen. Draai links en ga vooruit naar Paul. Praat met Paul en gebruik al je gespreksopties. Paul's geldbuidel is gestolen en daarin zat ook zijn "World Series" kaartje. Paul zal aan Patrick, de krantenventer, vragen over die "Illustrator". Ga dan, rechts naast Paul, 1 keer vooruit en draai dan linksom. Je staat weer voor je eigen bureau. Klik op je typemachine om de eerste aflevering van je serie artikelen over Jack the Ripper te gaan schrijven, getiteld: "Jack is Back?". FILMPJE.

Avond:

Uren en uren heb je zitten typen en het kantoor is inmiddels verlaten. Open het inventoryscherm en reis dan via je kaart naar de:

Red Chapel: straat:

Bij aankomst draai je gelijk linksom zodat je dan naar de Wang Wasserette kijkt. Alhoewel het al lang voorbij sluitingstijd is brand er nog volop licht in de wasserette. Ga naar de voordeur van de wasserette. Je kunt niet naar binnen. Draai iets naar rechts. Je kijkt dan de steeg in die naast de wasserette loopt. Ga 1 keer vooruit door de steeg, draai dan iets links en klik op de houten schuttingdeur. De deur gaat open dus ga verder 1 keer vooruit. Draai dan linksom. Een potig uitziende vent staat de achterdeur van de wasserette te bewaken. Je kunt hier nu verder niets doen, dus draai verder door naar links en ga terug door de steeg naar de straat. In de straat terug gekomen ga je naar links en vooruit naar de hoofdingang van het Red Chapel Theater.

Red Chapel: binnen:

Ga weer de rood beloperde trap op en draai dan weer links en klik weer op de deur. Nu ga je via de hoofdingang het theater binnen. Binnen gekomen draai je naar rechts en ga je 1 keer vooruit langs de trap. Draai dan ietsjes rechtsom. Je kijkt langs het podium door de zaal naar de hoek aan de overzijde. Ga 2 keer vooruit, langs het podium, die hoek in en in deze hoek ga je door het rode gordijn. Je staat nu weer in de gang achter het podium. Draai je linksom. Abigail staat in de poortopening op het podium. Klik met je "praatcursor" op Abigail. Ze heeft je iets belangrijks te vertellen maar dat kan ze nu niet doen omdat haar optreden begint. De manager duikt op en hij is een beetje pissig op je. Hij maakt een deal met je. Als je verder nog met Abigail wilt spreken dan zal jouw krant eerst een gunstige recentie over zijn show moeten schrijven. Open weer het inventoryscherm en reis nu via de kaart naar de:

Blue Velvet: steeg:

Kijk….de kiosk is nu open. Ga 2 keer vooruit naar de kiosk en klik dan met je "oorcursor" op de uitbater die in de kiosk staat. Je luistert het gesprek nu af. De kioskman verkoopt, geheel legaal, loterijloten maar hij verkoopt ook, geheel illegaal, andere soort kaarten zoals kaartjes voo0r bokswedstrijden. Draai je rechtsom en ga twee keer vooruit naar de deur van het bordeel:

Blue Velvet: binnen:

Klik weer op de deur en je gaat weer naar binnen. Ga naar de Madam achter de balie. Madam heeft je niets te vertellen. Draai linksom en ga vooruit door de gordijnopening de barruimte in. Draai rechts en ga vooruit naar de trap. Ga de trap op naar de bovenverdieping. Een hoertje zit dan op de balkonleuning. Praat met haar. Dit is Gilda. Gebruik je gespreksopties. Gilda heeft niet veel te vertellen. Ze kende Lizzie niet en ook weet ze niets over die Illustrator. Als Gilda is uitgepraat dan draai je om en ga je terug de trap af. Ga vooruit naar de bar, links weer door de gordijnen en dan rechts via het trappetje de gang weer in. Ga naar en door de voordeur en je staat weer buiten.

Goed, als je nu weer buiten in de steeg bent dan kijk je nu gewoon omhoog naar de lucht. Als je nu met iedereen hebt gepraat waarmee je had moeten praten, en je hebt alles gedaan wat je had moeten doen dan zie je nu een kort filmpje van de maan en is deze 1e dag teneinde.

Dag 2: 17 November 1901:

Overdag:

New York Today:

Je begint dag 2 in de hal van de "New York Today". Ga vooruit en dan door de deuropening de typkamer binnen. Ga gelijk rechts het kantoor van je hoofdredacteur Bur binnen. Draai je dan linksom. Bur is erg te spreken over je eerste "Jack the Ripper" artikel. Ga terug naar de typkamer en ga naar je collega Paul. Paul draait zich vanzelf weer naar je om. Praat met Paul en gebruik weer alle 3 de onderwerpen.

Je vraagt Paul of hij vanavond naar de Red Chapel wil gaan om de show van Abigail te bekijken en er dan een stukje over wil schrijven. Paul is hierover niet e4rg enthousiast. Je probeert hem over te halen door te verstellen dat je wel aan een kaartje voor de "World Series" kan komen. Paul heeft met Patrick, de krantenjongen, gepraat over de illustrator en zegt dat Patrick een "Daily Illustrated" krant op je bureau heeft gelegd. Nadat je alle drie de onderwerpen hebt gebruikt zegt Paul dat als je voor hem aan een "World Series" kaartje kan komen hij alles zal schrijven wat je maar wilt.

Ga naar je eigen bureau. Op de linkerhoek van je bureau ligt een "Daily Illustrated" krant. Klik erop en lees het artikel over de eerste moord, de moord op Carrie Blum, door. Het artikel bevat ook een schetsje van de moord. Carrie Blum's lijk is dus gevonden vlakbij de Trinity kerk. Klik de krant weg. Open het inventoryscherm. Er is weer een nieuwe gele pin op je kaart gezet en in je inventory zit nu die "Daily Illustrated" krant die als Label "Crime 31 oct" heeft. Sleep deze krant nu naar de nieuwe pin en laat de krant daar los. De Pin krijgt als label "Crime 31 oct". Klik op deze pin en je komt terecht op de locatie waar Carrie Blum is gevonden.

Crimescéne 31 oktober:

Weer ben je in een steeg. De steeg komt uit op een grotere binnenplaats. Ga dus vooruit de binnenplaats op. Draai je dan helemaal linksom. In de linkerhoek van de binnenplaats staat een waterpomp. Op de waterpomp zit een zwarte Raaf. Als je de cursor op de zwarte Raaf plaatst dan zie je weer een kort filmpje. Hierna vliegt de raaf weg. Bekijk even nog de gehele binnenplaats. Er staan hier een aantal kleine schuurtjes. Er is hier verder niets te doen dus reis, via je kaart, naar de:

Blue Velvet steeg:

Op de hoek, voor het pleintje met de kiosk, staat de krantenjongen, Patrick, de "New York Today" van vandaag te verkopen. Ga naar hem toe en praat met hem. Je vraagt hem of hij weet waar die kaartjesverkoper van de kiosk is. Patrick raad je aan om naar ene Patson te gaan. Patson is een "Bookmaker" en hij kan je waarschijnlijk wel aan zo'n "World Series" kaartje helpen. Patrich zegt ook waar je deze Patson kan vinden. Ga vooruit naar de diepe poort achter Patrick. Ga dan 2 keer vooruit door deze poort en draai dan links. Je ziet voor je weer een binnenplaats en links een kelder deur. Ga 1 keer vooruit en draai je dan langzaam linksom. Je ziet 2 houten emmers staan en 2 houten wielen die voor de emmers op de grond liggen. 1 van de wielen is maar een halve wiel. Voor het hele wiel ligt een IJzeren Staaf op de grond. Grijp deze staaf. Draai dan verder naar links en ga dan het trappetje af naar de kelder deur. Op de stenen richel ligt een stuk Draad. Grijp deze draad

Klop dan op de kelderdeur. Nada….niks. Pak dan achtereenvolgens de IJzerstaaf en de Draad uit je inventory en klik met deze beide dingen ook op de kelderdeur. Het maakt niet uit in welke volgorde je dit doet. Nadat je met BEIDE items op de kelderdeur hebt geklopt hoor je Patrick die je vraagt of je niet weet "Hoe je moet Kloppen". Patrick staat links boven je bij het hekje en hij doet je het "Geheime Klopsignaal" voor. Draai je terug om naar de kelderdeur en klop er weer op. Je herhaald nu vanzelf het klopsignaal dat je zonet van Patrick hebt gehoord. De deur gaat nu open en je beland binnen in:

Patson's Kelder:

Patson staat rechtsvoor je tegen de rechtermuur. Praat met Patson, de "Bookie". Hij kan je wel helpen en zegt dat je maar verder komen. Achter Patson zie je een keldertrap omlaag gaan. Ga dus vooruit, draai rechts en daal de trap af. Je komt in de "geheime gokkelder" terecht. Deze kelder bestaat dus uit een voorkamer, de Bar, en een zijkamer. Loop door naar de oranje gokmachine en draai dan rechts. Ga de zijkamer in en let even op. Loop even door de zijkamer tot je voetstappen hoort. Patson is dan ook naar beneden gekomen. Dus ga terug naar de barkamer. Patson staat nu achter de "bar". Praat met Patson. Een "World Series" kaartje gaat je dus 12 dollar kosten. Heb je dat niet? Probeer dan maar je geluk bij de "een armige bandiet". Ga dus weer naar de oranje gokmachine en deze keer zoom je er op in via je "oog".

Goed, je bent in het gokmachinescherm. Linksboven zie je hoeveel geld je nu in je zak hebt zitten. Dat is 4 dollar. Een gokje kost je steeds 1 dollar, maar wees maar gerust, je wint vaker dan je verliest. Open je3 inventory en klik op je centen. Je keert vanzelf terug in de gokmachine. Klik je 2 muntjes op het muntslot en trek dan aan de hendel. Als je wint zie je het bedrag omhoog gaan. Blijf nu net zolang spelen tot je ongeveer 40 dollar bij elkaar hebt gewonnen. Je zult echt veel vaker winnen dan je verliest en afhankelijk van welke 3 gelijke symbolen je "oogst" win je meer of minder. Je moet dus minimaal 12 dollar hebben. Heb je er genoeg van dan zoom je uit de gokkast en ga terug naar Patson die nog altijd achter de bar staat. Pak het geld uit je inventory en klik ermee op Patson. Nadat hij min of meer heeft gezegd dat je moet opduivelen legt hij het "World Series" kaartje op de bartoog. Grijp het kaartje en reis, via je kaart, terug naar je kantoor.

New York Today:

Ga de typkamer weer binnen en ga gelijk naar Paul. Geef hem het "World Series" kaartje. Je vraagt Paul om zijn visitekaartje en Paul ligt dit op zijn bureau. Grijp het visitekaartje. Reis, via de kaart, naar de:

Red Chapel:

Ga weer door de steeg naar de artiesteningang en klik dan weer op de Bel. De manager laat je binnen. Nadat hij is uitgesproken geef je hem Paul's visitekaartje. Je mag nu met Abigail gaan praten. Ga naar en dan door de linkerpoort en je bent dan achterop het podium. Draai links. Abigail zit op een stoel op het podium. Ga vooruit en draai je dan linksom naar Abigail. Praat met haar en gebruik weer al je 3 gespreksopties. De politie wil nog eens met Abigail praten en ze verteld je de naam van die Illustrator van de "Daily Illustrated". Zijn naam is "Silk". Als Abigail is uitgesproken reis je, via de kaart, naar:

Het Politiebureau:

Inspecteur Carter staat tegen de balie geleund. Ga vooruit en hij begroet je en zegt dat hij "nieuws" voor je heeft. Gebruik weer al de 3 gespreksopties. Carter raad je aan om het "Autopsierapport" eens door te lezen. Hij heeft een kopie van dat rapport voor je op de balie gelegd. Als je bent uitgepraat met Carter dan klik je op dat "Autopsierapport" dat opengevouwen op de balie ligt. Lees het door. Het is geschreven door de lijkschouwer dr. Ralph Llewen en het gaat dus is dus over Lizzie. Lizzie is gruwelijk vermoord, maar haar rechternier en één van haar vingers zijn verwijderd. Dit is gebeurt terwijl ze nog leefde en alle verwondingen zijn veroorzaakt door één en hetzelfde instrument. Als je het rapport hebt gelezen dan klik je het weg. Achter de balie staat een vent met een hoge hoed op te telefoneren. Zou dat die dr Llewen zijn???? We weten het niet. Reis via de kaart terug naar je kantoor.

New York Today:

Ga naar Bur in zijn kantoor. Praat met Bur. Burretje is opgetogen over de verkoopcijfers van de laatste editie met daarin je eerste verslag van de "Jack the Ripper" moorden. Gebruik weer al je 3 de gespreksopties. Je vraagt aan Bur of hij een ontmoeting met die Silk kan regelen. Silk werkt voor de concurrentie maar Bur zal het proberen te regelen.. Hierna ga je de typkamer weer binnen en naar je eigen bureau. Klik op je typmachine.

Filmpje: Je typt je tweede artikel: "Jack is Back? 2: Deep in the Low Side District".

Nachtelijke rondzwervingen:

New York Today:

Weer heb je uren en uren zitten typen aan je artikel. Het overige personeel is al lang naar huis. Ga naar Bur's deur. Bur heeft een klein briefje op zijn deur geplakt. Zoom er op in en lees het. Burretje heeft de afspraak met die Silk gemaakt. Morgenochtend in Bur's kantoor. Reis, via de kaart, naar de:

Blue Velvet steeg:

Je wordt begroet door Jason, de manke vent. Gebruik weer je 3 gespreksopties en je3 komt erachter dat Lizzie een "bijbaantje" had. Ze was dus ook een "delivery boy" voor de Wang wasserette en in de Hoeden Doos die ze op de dag van haar dood bij zich had zaten de spullen die moest afleveren. Zou dat echt wasgoed zijn geweest? In een hoeden doos???? Kom nou toch. Jason verdwijnt weer.

Draai naar links naar de dubbele houten deuren. Een vent in een blauw pak is bezig iets op de linkerdeur te plakken en voor zijn voeten staat een grote ronde hoeden doos. Draai terug en ga vooruit naar de hoek van de steeg en draai dan rechts en ga naar de deur van het Bleu Velvet bordeel. Klop weer aan op de deur en je gaat naar binnen. Ga door de gang en dan het trapje af naar de balie. Plaats je cursor over de Madam. Madammeke begroet je door te zeggen dat "Gilda druk bezig is". Je hoort dan de buitendeur open gaan. Draai je om naar het trapje.

Wacht…..Een Chinees uitziende man in een blauw pak komt het trapje af en verdwijnt de bar ruimte in. Hij draagt een ronde Hoeden Doos. Is dit dezelfde vent als in de steeg? Je mag toch niet verder naar binnen, dus verlaat het bordeel en ga terug naar die dubbele deuren in de steeg. Rechtsboven op de linkerdeur zoom je in op het kleine witte briefje. Het is een briefje van Wang Wasserette. Wang vraagt om een "Delivery Boy". Lizzy is immers dood. Midden boven op het briefje zie je het Draak symbool staan.

Klik met je "Handje" op het briefje om het in je inventory te plaatsen. Reis via de kaart nu naar de:

Red Chapel nachtclub:

Ga naar de hoofdingang en weer de rood beloperde trap op. Ga weer via de linkerdeur naar binnen en ga weer de zaal in. In de hoek, rechts naast het podium, zit Paul te genieten van de show. Ga twee keer vooruit langs het podium en draai dan om naar Paul. Paul vindt de show echt niet slecht, in tegendeel, hij is erg ingenomen met de show. Goed, draai je om naar het podium. Abigail komt op. Blijf nu gewoon hier staan en geniet van Abigail's zangkunsten. Ze kan echt heel goed zingen. Ze zingt 1 liedje en verdwijnt dan weer.

Als Abigail klaar is met haar optreden dan verlaat je de nachtclub weer via de hoofdingang en keer je terug de straat op. Ga naar de Wang Wasserette en ga daar weer door de steeg en door de houten schuttingdeur naar het achterplaatsje. Op het achterplaatsje draai je weer naar links. Die potige Chinese uitsmijter staat nu niet de achterdeur van de wasserette te bewaken. Ga vooruit naar de deur. Kijk omlaag naar het paneel onderaan de deur. Midden boven op dit paneel zie je een cirkel en in deze cirkel zie je de helft van het Ying-Yang symbool staan. De andere helft staat niet in de cirkel. Kijk weer op normale hoogte naar de deur en draai je dan linksom naar de linkermuur. Er zit een groot langwerpig en grijs paneel aan de muur. Klik erop met je handje en je bent in de:

Kalenderwiel puzzel:

Je ziet twee dikke draaiknoppen. Op beide knoppen zie een helft van het Ying-Yang symbool en beide knoppen hebben diersymbolen. Je kunt beide knoppen steeds een slag draaien door er met je "handje" op te klikken. De Chinezen geven elk jaar de naam van een dier. Jij moet dus op beide knoppen het juiste dierfiguurtje instellen. Ik weet niet wat jij van de Chinese cultuur afweet, maar ik weet er bitter weinig vanaf. Ook heb ik tot nu toe in het spel alleen maar het Drakensymbool gevonden. Dus ik heb maar gewoon een aantal keren op beide knoppen geklikt tot ik een harde klik hoorde. Er vanuit gaande dat bij jouw de beginpositie van deze puzzel hetzelfde is als bij mij, klik je 4 keer op de linkerknop en dan 7 keer op de rechterknop. De Ying-Yang symbolen op de knoppen moeten er dan uitzien als op het plaatje hieronder.

Je hoort dan een harde klik ten teken dat de achterdeur nu kan worden geopend. Zoom dus uit en draai rechtsom terug naar de deur. Klik op de deur. Je komt dus binnen in de achterkamer van de Wang wasserette. Draai rechtsom. O……het uitsmijtertje kijkt je nogal woest aan. Wel, daarvoor is ie ook aangenomen. Aangezien jij een beleefde jongen bent klik je met je praatcursor op de uitsmijter en……Het uitsmijtertje kan alleen maar met zijn "hoofd praten". Je krijgt een kopstoot en valt bewusteloos neer en Dag 2 is voor jou ten einde.

Dag 3: 18 November 1901

New York Today:

Ondanks een barstende koppijn ben je toch maar vroeg opgestaan om naar je werk te gaan. Het zijn barre tijden en je bent blij dat je een baantje hebt. Je begint deze dag dus weer in de hal van de "New York Today". Ga de typkamer binnen en draai dan gelijk naar rechts en klik op Bur's deur. "een momentje" roept Bur vanuit zijn kantoor. Klik onmiddellijk met je "oorcursor" weer op de deur. Je luistert dan het gesprek af tussen Bur en Silk. Blijf luisteren totdat Bur vanzelf de deur open doet en verdwijnt. Uit het afgeluisterde gesprek heb je ervaren dat die Silk een geobsedeerd is door serie-moordenaars. Hij heeft er eigenlijk een grote bewondering voor.

Nadat Bur de deur heeft opengedaan en is verdwenen, sta je dus in Bur's kantoor. Draai naar links en je staat voor Silk. "Zijdeman" heeft een mooie hoge hoed op. Hela…..in zijn schetsjes van de twee Crimescene's draagt de moordenaar toch ook een hoge hoed?. Praat met Silk. Silk heeft nogal een hoge eigen dunk van zichzelf. Het is gewoon een pedanterige rot vent. Gebruik weer je 3 gespreksonderwerpen. Je ervaart dat Silk een bewonderaar is van Jack the Ripper. Hij vindt de moorden die door Jackie zijn gepleegd eigenlijk "kunstwerken". Silk was "toevallig" in de buurt toen Carrie Burn's lijk werd gevonden. Verder vertelt hij het één en ander over het leven in de Lowside District en over "discrete delivery's" van goederen uit dat district aan klanten die buiten het Lowside District wonen. Lizzie was zo'n "Delivery Boy" die in haar hoedendoos dus bepaalde producten afleverde bij klanten. Waarschijnlijk is Lizzie vanwege deze werkzaamheden vermoord en niet omdat ze een prostituee was.

Je hoort dan Paul roepen dat er een pakketje voor je is afgeleverd. Ga dus de typkamer weer in en naar je eigen bureau. Op je bureau staat nu een grote ronde hoedendoos. Zoom er op in en klik dan met je "handje" op de deksel. De doos gaat open. Er ligt een briefje in en een pakketje. Zoom in op de brief en lees deze door. Je leest: (vrijelijk vertaalt)

Beste Palmer

Uw dagelijkse artikelen hebben mijn aandacht getrokken.

Ik ben verrukt om nu dagelijks op de voorpagina van de New York Today te mogen verschijnen.

Deze exceptionele aandacht die u aan mij besteed verdient een beloning. Hier is een klein presentje voor U.

Nog een fijne Thangsgiving gewenst

Ha Ha….

Jack the Ripper

Wees zuinig op dit kleine voorbeeld van mijn kunst…….totdat ik weer terug aan het werk ga.

Klik de brief weg met je "handje". Klik dan maar op het pakketje dat in de doos ligt en……..Het is Lizzie's afgesneden vinger en……je valt weer flauw en Dag 3 is ten einde.

Dag 4: 19 November 1901

Overdag:

New York Today.

Na een goede nachtrust sta je weer in de hal van de New York Today. Je weet eigenlijk niet wat er is gebeurt na je flauwvallerij van gisteren. Je kunt je niet herinneren dat je naar huis bent gegaan. Ga de typkamer weer in. Bur staat nu in de typkamer voor de grote archiefkast in de hoek. Ga dus vooruit richting Bur en draai dan rechtsom naar hem toe. Praat met Bur. Het schijnt dat Paul je gisteren dus maar naar huis heeft gebracht en omdat jij het niet kon doen heeft Bur zelf maar het 3e artikel in de "Jack the Ripper" reeks geschreven, getiteld "A delivery from Jack the Ripper". Na dit gesprek ga je naar je eigen bureau. Er ligt weer een briefje op je bureau. Zoom er op in. Het briefje is van Paul en hij zegt hierin dat hij naar de Red Chapel nachtclub is om Abigail te interviewen. De hoedendoos met Lizzie's vinger is door de politie mee genomen. Klik de brief weg en reis naar het:

Politiebureau:

Bij aankomst loop je door naar de balie. Jeff, de desksergeant, vertelt dat Carter in zijn kamer is. Dus ga links weer door de dubbele deuren en dan rechts Carter's kamer binnen. Praat met Carter. De inspecteur heeft de moordzaak afgesloten. Volgens de politie zijn Carrie en Lizzie vermoord door de Chinese opium bende. In de hoedendoos die jij gisteren hebt ontvangen zijn opium sporen gevonden en er zat ook een label in van de Wang wasserette. De politie heeft een inval gedaan in de wasserette en dus daar de "Opium Kit" ontdekt. Wang en consorten zijn gearresteerd en voor de politie is hiermee de zaak rond. Reis naar de:

Red Chapel nachtclub:

Ga naar de voordeuren van de Wang wasserette. Zoom in op de ruit van de rechter deur. "For Rent" lees je. Het winkelpand staat dus nu te huur. Ga naar de artiesteningang van de Red Chapel en klik er weer op de bel. De manager laat je binnen en hij zegt dat Paul bezig is met het interview van Abigail. Het is Abi's vrije dag dus jij mag ook naar binnen. Loop vooruit en draai dan links en ga naar en door de Rode Gordijnen.

Je bent dan in de zithoek, waar eerder Paul de show zat te bekijken. Draai links. Abigail en Paul zitten gezellig te kwekken. Klik op Abigail. Je praat via het "mission" onderwerp met Abi. Abigail gelooft niet dat Lizzie is vermoord door de Chinezen. Via het "community" onderwerp vertelt Paul je dat je het beste maar met de detectives van het Pinkerten Agency kunt gaan praten. Hij maakt je attent op een advertentie van dit privé detective agency. Als Paul is uitgesproken klik je op die advertentie die tussen Abi en Paul in op de tafel ligt. Open dan het inventoryscherm. Op de kaart staat weer een verse4 gele pin. Deze pin staat linksboven. Sleep die Pinkerten advertentie naar deze pin en laat dan los. Klik op de Pinkerten Pin en je komt daar terecht.

Pinkerten Agency:

Je staat voor de voordeuren. Zoom in op het bruine naambord. Er zit een kijkgaatje in en onder het bord zit de bel. Klik op de bel. Je gaat naar binnen en je staat dan voor een man die een bolhoed draagt en een briefje staat te lezen. Praat met deze man en gebruik je beide onderwerpen. Het Pinkerten Agency heeft een uitgebreid archief over de echte Jack the Ripper moorden uit 1888 en je mag deze stukken vrijelijk inzien. De man raad je ook aan om met hun "Evidence" expert te gaan praten.

Na dit gesprek draai je rechts. Je ziet een loket. Ga vooruit. Je staat voor de "Forensic expert" balie. Klik op de zoemer die links in het loket staat. De Forensic expert duikt op en begint te babbelen tegen je. Ondertussen hoor je die man, waar je net nog mee stond te praten het pand verlaten. Als het "Forensikje' is uitgewauweld dan open je het inventoryscherm en klik je op je Notitieboek om dit te openen. Zoom in op het "Autopsie Report (rechtsonder) en klik er dan op met je "handje". Geef het "Autopsie Report" aan de Forensic vent. Hij zal het bekijken en morgen kun je de uitslag van zijn onderzoeken komen horen. Draai je helemaal om. Rechts voor je zie je de doorgang naar de archiefkamer. Ga twee keer vooruit en je bent in de archiefkamer en staat voor de leestafel.

Archiefkamer:

Leestafel: Krantenartikelen Er staat een rijtje grijze mappen op de tafel. Beweeg je cursor over de grijze mappen. Op 3 ervan krijg je de "oogcursor". Zoom in op deze 3 mappen.

Klik dan op de 1888 map. Deze map gaat open. Er zitten meerdere dossiers in de map. Klik op het Rode Dossier. Lees alle krantenartikelen aangaande de "Whitechapel" moorden door. Via het gele pijltje in de rechtsonder hoek blader je door naar het volgende artikel. Lees ze allemaal door. Je ziet ook een aantal schetsjes. Het valt je op dat er artikelen zijn uit kranten uit verschillende steden. In al deze steden zijn dus soortgelijke incidenten gerapporteerd als de "Jack the Ripper" moorden uit 1888. Heb je alles doorgelezen dan zoom je 2 keer uit via het kruisje.

Boekenkast: Aan de muur, achter de leestafel, staat een grote boekenkast. Draai linksom en ga dan 1 keer vooruit richting de poort doorgang. Draai dan rechts en ga dan 2 keer vooruit en je staat voor de grote boekenkast. De4ze kast is in vakken verdeeld en elk vak heeft letters. Zoom in op het onderste middelste vak. Dit is o.a. het "W" vak. Er staat een rijtje cahiers in. Zoom in op de cahiers. Het "White Chapel Case" cahier komt in je scherm te staan. Blader door dit cahier en lees alle casefiles door. Je vindt er ook het "Pikerten Agency On loan Sheet" in.

De naam van de agent op dit papier is "Freeman". Klik met je "handje" op dit papier om het in je inventory op te bergen. Sluit het boek als je alle files hebt doorgelezen en dat "On loan Sheet" eruit hebt gepakt.

Draai je dan helemaal om zodat je met je rug tegen de boekenkast aan staat. Je kijkt dan naar de hoek aan de overzijde van de kamer. In deze hoek staat een hoge archiefkast, een lage archiefkast en er hangt een grote ingelijste kaart aan de muur. Ga twee keer vooruit en je staat voor de lage archiefkast. Bovenop deze kast staat ee3n "Lichtbak". Kijk even naar de ingelijste kaart aan de muur. Linksonder zit er een plattegrond van dit Archief op geplakt. Zoom er op in.

De Freeman Files: Je hebt de Pres Files en de Case Files al gehad en je staat nu voor nummer 4. Nummer 3, de grote archiefkast, staat rechts van je in de hoek. Zoom uit en draai dan naar rechts naar die grote archiefkast. Deze kast heeft 5 rijen van elk twee kastjes . Zoom in op het linkerkastje van de tweede rij. Dit is de "Freeman" kast. Open dit kastje. Er ligt een grijs schrift in, bovenop een rood dik boek. Zoom in op het grijze schrift. Er staat geen naam op de kaft. Blader door dit schrijft. Sla geen pagina open. Lees alle knipsels door. Er zitten twee pagina's in waarop je een brief in Rode Inkt is geschreven. Deze brief is ondertekent met "Jack the Ripper".

Klik met je handje op deze twee rode pagina's om ze uit het schrift te scheuren en in je notitieboek op te bergen. Blader dan verder door het schrift. Er zit ook een "Criminel Indexcard" in dit schrift. Hierop lees je de namen van alle 5 slachtoffers van Jack the Ripper en waar ze zijn gevonden en hoe ze zijn verminkt. Scheur ook deze "Criminel Indexcard" uit het schrift. De laatste pagina's van dit schrift bevat een krantenartikel uit de "Brooklyn Daily Eagle" van 24 april 1891. Hierin lees je over de gruwelijke moord op een vrouw in een hotelkamer. Sluit het schrift. Zowel de "rode brief" als de "criminel indexcard" zijn opgeborgen in je notitieboek. Draai terug naar links naar de lage archiefkast. Zoom nu in op de "Lichtbak".

De Briefpuzzel in de Lichtbak:  

Doe het volgende:

 • Terwijl je bent ingezoomd op de "lichtbak", open je het inventoryscherm en dan je notitieboek.
 • In je notitieboek zoom je nu in op de "Jack the Ripper Letter 1".
 • Klik dan met je "handje" op deze brief.
 • Je keert vanzelf terug in de "lichtbak" en de brief is nu je cursor.
 • Klik de brief in/op de "lichtbak".
 • Open weer het inventoryscherm en dan weer je notitieboek.
 • Zoom nu in op de "London Ripper Letter" en klik er dan weer op met je "handje".
 • Klik ook deze brief in/op de lichtbak.
 • Beide brieven liggen nu dus op elkaar in de lichtbak en je ziet de onderste brief door de bovenste brief heen schijnen.
 • De brieven beginnen allebei, linksboven, met het woord "DEAR".
 • Klik met je "handje" op de bovenliggende brief en hou dan je muisknop ingedrukt.
 • Sleep nu de bovenste brief heen en weer tot je het "DEAR" woord van de bovenste brief precies gelijk op het "DEAR" woord van de onderste brief hebt geschoven.
 • Zodra je dit is gelukt verschijnt de 2e pagina van de "London Ripper Letter" ook in de "lichtbak" en deze is dan nu de bovenliggende brief.
 • Klik hier weer op met je "handje" en hou je muisknop weer ingedrukt.
 • Zorg er nu voor dat de beide "Jack the Ripper" handtekeningen precies op elkaar komen te liggen.

 • Je hoort een kort muziekje als dit is gelukt en je kunt dan via het gele kruis uitzoomen
 • Grijp de brieven weer uit de "Lichtbak" om ze terug in je notitieboek op ter bergen.
 • Je weet nu dus dat beide brieven door dezelfde persoon zijn geschreven.
 • Reis nu terug naar je krant.

New York Today:

Ga de typkamer weer binnen en ga naar je eigen bureau. Klik op je typmachine om de volgende aflevering van je "Jack is Back?" reeks te typen, getiteld: "The Opium Hoax".

Avond:

Het is weer avond geworden. Reis naar de:

Blue Velvet steeg:

Je wordt verwelkomt door mankpoot Jason. Jason is bang om vannacht in de "shelter" te slapen en hij vraagt je om wat geld zodat hij ergens een kamer kan huren. Pak dus wat muntjes uit je inventory en geef ze aan Jason. Je gespreksopties verschijnen dan. Gebruik ze. Tijdens dit gesprek krijg je ook de "Shelter" optie, maar deze kun je hier nu niet gebruiken. Jason heeft het 1e slachtoffer, Carrie Blum, ook gekend. Hij kende haar vanuit de "Shelter". Jason gaat dan weer weg.

Ga het Bleu Velvet bordeel weer binnen en naar de Madam achter de balie. Madam praat zowaar weer tegen je maar je kunt haar niets vragen. Ga via de gordijnopening naar de "zitkamer" en dan via de trap weer naar de bovenverdieping. Hier zit het hoertje Gilda weer op de leuning. Praat met haar via al je opties. Nu kun je ook het "Shelter" onderwerp gebruiken. Alleen over de Shelter heeft Gilda echt iets te vertellen, dat het geen prettige plek is namelijk. Als Gilda is uitgepraat dan reis je naar de:

Red Chapel:

Ga via de hoofdingang weer de nachtclub in en naar de zaal. Het is dus vandaag 19 november dus het is filmavond in de nachtclub (weet je nog dat je op dag in die "Kinetoscope" poster hebt bekenen?). Ga dus recht voor het podium staan en bekijk de film. Bedenk dat het 1901 is en toen was dit erg revolutionair. De film wordt steeds herhaald zolang jij maar voor het podium blijft staan, dus nadat de film is afgelopen verlaat je de nachtclub weer via de hoofdingang. Staande bovenaan de rood beloperde trap kijk je dan omhoog naar de lucht en……EINDE DAG 4. Je ziet de maan weer en we belanden in:

Dag 5: 20 November:

Overdag:

New York Today:

Ga naar het kantoor van Bur. Burretje zit nu eens niet achter zijn bureau maar staat bij het schoolbord aan de muur. Praat met Bur en gebruik al je3 gespreksopties. Eigenlijk is het enige dat Bur te vertellen heeft dat hij niet blij is dat je zonder zijn toestemming het Pinkerten Agency hebt ingehuurd. Want hoeveel gaat dat wel niet kosten? Reis via de kaart naar het:

Pinkerton Agency:

Zoom weer in op de bruine naamplaat aan de deur en druk dan weer op de deurbel. Je gaat weer naar binnen. Draai rechts en ga vooruit naar het "Forensic Expert" loket en druk weer op de zoemer. De expert verschijnt en hij vertelt je dat de moordenaar naar alle waarschijnlijk een dokter of een dierenarts is. In ieder geval moet het iemand zijn met een grote medische kennis. Op de richel van het loket ligt het "Forensic Rapport". Zoom er op in en lees het even door. Berg het dan op in je notitieboek. Rewis via de kaart naar de:

Red Chapel: Straat:

Patrick, de krantenventer, staat voor de ingang van het theater. Ga naar hem toe en praat met hem. Je vraagt hem over de "shelter". Patrick zegt dat je hierover beter een zwerver kunt vragen. Hij weet echter niet waar die manke Jason is. Reis naar de:

Blue Velvet: Steeg:

Jason zit voor de kiosk te kletsen met een andere zwerver. Ga 2 keer vooruit naar de kiosk en praat dan met Jason. Gebruik je gespreksopties allemaal. Via het "Community" onderwerp ervaar je van die andere vent over ene dr. Tumbletoo die nogal huis houdt in de shelter. Je ervaart dat de shelter in het hospitaal is en je krijgt een kaartje waarop het adres van het hospitaal staat. Open het inventoryscherm en sleep dan het Hospitaal kaartje naar de nieuwe gele pin die nu op de kaart is verschenen. Dit wordt de Hospitaal pin. Klik erop en je komt terecht in het:

Hospitaal:

Je komt hier binnen in de aankomst hal. In de hoek, rechts naast de receptiebalie, is een deur. Ga naar deze deur en ga er dan door. Je bent dan in een gang. Ga 1 keer vooruit, draai links en je kijkt een zijgang in. Een werkster is bezig de vloer te dweilen. Ga vooruit naar de werkster. Je vraagt haar vanzelf naar die dr. Tumbletoo. De dokter is niet aanwezig. Hij is naar een conferentie en komt pas morgennacht terug. De deur rechts zit potdicht. Draai je linksom. Je ziet de trappen. Tussen de twee trappen die omhoog gaan gaat een trap omlaag naar de kelder. Ga vooruit deze trap af en beneden gekomen draai je gelijk helemaal om.

Aan het achtermuurtje hangt een kastje. Zoom er op in. Klik dan op de grendel van de deurtjes. Helaas, het kastje gaat niet open. Draai je weer om en ga 1 keer vooruit, draai dan links en ga 1 keer vooruit, draai rechts en ga verder 1 keer vooruit en draai dan weer rechts. Je staat nu voor een dubbele houten deur. Klik op de rechterdeur. Ook deze deur gaat niet open. Dit is de deur naar de Snijkamer. Reis via de kaart terug naar je kantoor.

New York Today:

Ga naar Bur in zijn kantoor. Bur zit nu weer achter zijn bureau. Bur wil de aflevering voor vandaag van je artikelen reeks. Ga naar Paul in de typkamer en praat met hem. Gebruik je gespreksopties allemaal om Paul eventjes van je vorderingen op de hoogte te brengen. Ga dan naar je eigen bureau en klik weer op je typmachine. Je typt aflevering vier van je vervolgverhaal, getiteld: "Jack is Back? Missing Organs".

Avond:

Weer is het avond. Reis via de kaart naar de:

Red Chapel:

Ga via de hoofdingang het theater in en naar het podium. Ga recht voor het podium staan. Abigail komt weer op en ze zingt nu een lekker vlot Iers liedje. Je kunt er naar luisteren of niet. In ieder geval reis je hierna, via de kaart, weer naar het:

Hospitaal:

Achter de balie zit nu een nachtwachter te slapen. Maak je maar geen zorgen, hij wordt nooit wakker. Ga weer door de deur de gang in en draai dan onmiddellijk naar rechts. Je kijkt dan weer een andere gang in en in deze gang zie je van die tafeltjes op wieltjes staan tegen de linker muur. Ga 1 keer vooruit en draai dan links. Je staat voor zo'n tafeltje Grijp het tangetje dat op het voorste ronde bakje ligt. Het verdwijnt naar je inventory en het heet "Medical Grip". Ga nu terug door de gangen naar de kelder. Onderaan de kelder trap draai je weer om naar het kastje dat aan de muur hangt. Zoom weer in op dit kastje. Open het inventoryscherm en klik op de "Medical Grip" en klik dan met dit ding op de grendel van het kastje. Het kastje gaat nu open. Grijp er de "Mortuary Sleutel" en dan de "Dr. Tumbletoo Sleutel" uit. Zoom uit en draai je om en volg de route door de gang naar de dubbele deur van de snijkamer. Pak de "Mortuary Sleutel" uit je inventory en klik hiermee op de rechter deur en…..

Filmpje: Een vent met een hoge hoed op zie je door de stegen rennen. De moordenaar? Hierna beland je in de:

Mortuary kamer:

Zo meteen gaat er een timer meelopen en heb je niet al te veel tijd om de komende puzzel op te lossen.

 • Ik leg het eerst maar eventjes uit.
 • Je bent dus in het Mortuarium van het hospitaal.
 • Achter je is de deur waardoor je binnen kwam en deze deur zit nu weer op slot.
 • Rechts achter in deze ruimte is ook een grote deur, maar die zit ook op slot.
 • Recht voor je zie je een Witte Deur. Dat is de ingang van de VRIESRUIMTE. Daar moet je door.
 • Links voor die witte deur staat een WEEGSCHAAL.
 • Ga vooruit naar de Witte Deur.
 • Boven de deur zit een metalen balk.
 • Aan de linkerkant van de deur hangt een gewicht omlaag aan de balk en aan de rechterkant van de deur hangt een touw omlaag aan de balk.

 • Door op de greep van het touw te klikken gaat het gewicht omlaag en schuift de deur omhoog.
 • Doe dit nu eventjes maar ga dan NIET door de deur.
 • De deur schuift langzaam omhoog. Als de deur helemaal open is gegaan dan kijk je de vriesruimte in.
 • Aan de overzijde van de vriesruimte zie je weer zo'n witte deur. Dat is de UITGANG.
 • Helaas heeft die deur geen GEWICHT aan de linkerkant van hangen. Alleen een HAAK.
 • Ook gaat de Ingang deur weer langzaam omlaag en dus weer dicht.
 • Wat moet er dus gebeuren.
 • Je moet dus een bepaald gewicht aan de haak van de UITGANGDEUR gaan ophangen en dan op het touw van die deur klikken.
 • Als je het juiste gewicht aan de haak hebt gehangen, dan zal de UITGANGDEUR open gaan en is deze dag 5 ten einde.

Inmiddels zal de Witte INGANGDEUR al weer dicht zijn. Draai je even linksom naar de weegschaal. Er ligt nu niets op de weegschaal, dus de pijl van de weegschaal zal nu 0 Lbs aangeven. Draai je helemaal om zodat je de weegschaal in je rug hebt. Je kijkt nu door de Mortuarium kamer naar de grote deur aan de overzijde en je ziet een tafel staan tegen de rechtermuur. Onthoud deze tafel. Draai je linksom naar de WITTE INGANGDEUR van de Vriescel en SAVE GAME NU. Laten we het maar gaan doen…..

 • Klik op de greep van het touw dat aan de rechterzijde van de deur omlaag hangt.
 • De deur begint open te gaan.
 • Wacht niet tot de deur helemaal open is gegaan maar klik 1 keer Vooruit zodra dit kan.
 • Je bent dan in de vriesruimte.
 • Draai ONMIDDELLIJK naar LINKS.
 • In de hoek hangen een aantal Karkassen.
 • Grijp het meest LINKER Karkas.

 • Je draagt het karkas dan in je handen.
 • Draai je onmiddellijk linksom terug naar de ingang deur.
 • Deze zal nu alweer langzaam omlaag aan het zakken zijn.
 • Ga snel terug door de deur het Mortuarium weer in.
 • Draai gelijk rechts en plaats het Karkas op de weegschaal.

 • De pijl geeft aan dat het karkas 100 Lbs weegt. Dit is veel te zwaar.
 • Pak het Karkas weer van de weegschaal en draai je helemaal om.
 • Ga naar de tafel aan de rechtermuur en leg het Karkas op deze tafel. Draai dan iets rechts.

 • Je ziet dan het rechtermuurtje bij de ingang van het Mortuarium. Er hangen een aantal hakmessen aan dat muurtje.
 • Ga er naar toe en grijp het meest rechter hakmes.

 • Het Hakmes blijft onderaan in je scherm staan.
 • Ga terug naar het Karkas op de tafel en hak dit nu in twee stukken met het hakmes.
 • Grijp dan het RECHTER stuk op en draag dit terug naar de weegschaal.

 • Plaats het stuk karkas weer op de weegschaal en zoom dan in op de schaalverdeling.
 • De pijl wijst nu 55 Lbs aan.
 • Grijp het stuk karkas dan van de weegschaal en draai rechtsom naar de Witte deur.
 • Klik weer op de greep van het touw en zodra dat kan ga je nu 2 keer vooruit, door de deur en de vriescel, naar de UITGANGDEUR van de vriescel.

 • Hang het stuk Karkas aan de haak, links naast de deur, en klik dan op de greep van het touw, rechts naast de deur.
 • Je ziet de Maan en dag 5 is ten einde

Dag 6: 21 November:

Overdag

New York Today 

Je begint de dag weer in de hal van het krantenkantoor. Paul is bezig met een fotocamera in de hal. Ga vooruit, draai links en praat met Paul via je 3 gespreksopties om hem op de hoogte te brengen van je nachtelijke escapades in het hospitaal. Hierna reis je, via de kaart, naar het:

Hospitaal:

Ga weer door de deur, rechts naast de balie, de gang in en ga dan gelijk rechts en 2 keer vooruit door de zijgang. Draai dan weer rechts. Je staat voor de deur van Dr. Tumbletwo. Pak de Tumbletwo sleutel uit je inventory en klik hiermee op de rechterzijde van de deur. Je komt binnen in:

Tumbletwo’s kantoor:

Het is een smalle kamer en er staat een bureau. Draai gelijk rechts. Aan het muurpaneel, tussen de boekenkasten, hangt een foto. Zoom in op deze foto. Het is een foto van Dr. Tumbletwo en Dr. Macallistair. Zoom weer uit, draai links en ga vooruit langs de rechterzijde van het bureau. Je staat dan rechtsachter het bureau. Draai rechtsom. Je ziet Tumbletwo’s diploma aan de muur hangen. Draai verder door naar rechts zodat je de zijstijl van de boekenkast ziet. In deze zijstijl van de boekenkast zie je een Houten Blok zitten:

 

Klik met je “handje” op dit houten blok. Het blokje schuift omhoog en onthuld een sleutelgat. Je hebt er echter geen sleutel voor. Draai je helemaal om en ga vooruit naar de bureaustoel. Draai dan linksom naar het bureau en zorg dat je het bureau helemaal ziet. Er ligt een stapeltje boeken op het bureau en een zwarte agenda en er staat een inktpotstandaard op het bureau. Ook krijg je het “handje” op de linker bureauladen. Zoom in op de zwarte agenda. Het komt opengeslagen in je scherm te staan. Onderaan de rechterpagina zie je een klein briefje geplakt. Je leest erop:

  “Dokter, kon niet op uw protegees passen. U heeft ede sleutel meegenomen. Hoop dat het overleven”.

 Zoom weer uit. Zoom in op de inktpotstandaard. In het rechter inktpotje zie je een sleutel zitten. Klik op deze inktpot om het dekseltje te verwijderen en grijp dan de sleutel eruit. Zoom uit. Pak deze “Drawer” sleutel dan uit je inventory en klik hiermee op de linker bureauladen. Je zoomt vanzelf dan in op deze laden en ziet de sleutel in de bovenste lade steken. Open deze lade. Er liggen papieren in. Klik erop. Er komt een map in je scherm te staan. Het is Tumbletwo’s dissertatie over “Xenotransplantation”. Open de map en lees dan de scriptie even door. “Xenotransplantation” is dus het transplanteren van organen van verschillende soorten dieren, ook tussen mensen. Zoom uit en sluit de lade via het uitzoom kruisje. Zoom weer in op inktpotjes en berg het sleuteltje weer op in de rechter inktpot. Zoom uit. Reis, via de kaart, naar het:

 Pinkerten Agency:

Druk weer op de deurbel en je gaat weer naar binnen. Draai links. Je kijkt dan de archiefkamer in en je ziet nu een vrouwspersoon achter het bureau. Ga naar haar toe en praat met haar. Dit is Mrs. Robertson, de archivaris. Je vraagt haar om info over een crimineel en zij zegt dat je dan maar in het criminal files archief moet kijken. Ze legt dan een sleutel op het bureau. Grijp deze sleutel. Draai dan linksom naar de grote kast die gelijk voor het bureau tegen de muur aan staat. Zoom in op de kast. Pak de zojuist opgepakte sleutel, de “Criminal Files Key”, uit je inventory en klik hiermee op de sleutelgaten van de kast. Klik dan op de sleutel om de kastdeur te open. Je ziet dan 2 rijen lades die elk weer een letter hebben. Klik op de “T” lade. Deze schuift open. Klik op de inhoud in deze lade. De “Criminal Index Card” van Tumbletwo komt in je scherm te staan. Je leest dan Tumbletwo zich al eens voor de rechter heeft moeten verantwoorden vanwege illegale medische praktijken. Klik op de kaart om deze in je notitieboek op te bergen. Zoom uit en open dan de “J” lade. Klik weer in de lade en een “Jack the Ripper” Criminal Index Card verschijnt in je scherm. Lees het even door en zoom dan 3 keer uit. Deze kaart wordt weer opgeborgen in de la. Reis via je kaart naar de:

 Blue Velvet: steeg:

Bij aankomst draai je gelijk linksom. Patrick, de New York Today kranten venter, staat links naast de dichtgetimmerde etalage. Praat met Patrick. Je hebt dringend een sleutel nodig voor in Tumbletwo’s kantoor. Patrick vertelt je dat Patson de sleutel expert is. Je weet vast nog wel waar Patson’s kelder is en hoe je er moet komen. Dus ga verder door de steeg en de tunnel en ga naar Patson’s deur. Klop weer op de deur en je gaat naar binnen. Ga via de trap omlaag naar de eigenlijke kelder. Patson staat nog steeds achter zijn “bar”. Praat met Patson en hij pakt een sleutel en hij legt deze voor zich op de bar. Grijp deze “Pass Key” en reis dan naar het:

 Hospitaal:

Ga weer via de deur, rechts naast de balie, de gang in en draai dan gelijk weer rechts. Helaas staat er nu een vent voor Tumbletwo’s deur. Je zult in de avond moeten terug komen. Reis naar de:

 Red Chapel:

Ga door de steeg naar de artiesteningang, klik op de bel en je gaat weer naar binnen. Deze keer wordt je door Abigail zelf binnen gelaten en dat is een hele verbetering ten opzichte van de potige manager. Praat met Abigail. Abigail is zeer bezorgt over je veiligheid en ze loopt even weg. Ze komt terug met een pistool welke je ze aan je geeft. Met heel veel tegenzin pak je dit “presentje” aan. Je hebt dus nu een echt en geladen pistool in je inventory. Reis naar je eigen kantoor.

 New York Today:

Ga naar Paul in de typkamer en praat met hem via je drie gespreksopties. Je brengt Paul op de hoogte van je verdenkingen ten opzichte van Tumbletwo. Ga dan naar je eigen bureau en klik weer op je typmachine om de volgende aflevering van je “Jack the Ripper” serie te typen, getiteld: “The Shelter of Horror”.

  Avond:

En weer is het avond. Wanneer mag je eigenlijk eens gaan slapen? Reis naar het:

Hospitaal:

Ga naar Tumbletwo’s deur. Gebruik weer Tumbletwo’s sleutel op de deur om het kantoor binnen te gaan. Ga dan vooruit langs de rechterkant van het bureau en draai dan weer rechtsom naar het Houten Blok in de stijl van de boekenkast. Klik weer op het Houten Blok en het sleutelgat komt weer te voorschijn. Pak de “Pass Key” uit je inventory en klik hiermee op het sleutelgat. Draai links naar het muurpaneel waarop Tumbletwo’s diploma aan hangt. Je hebt nu de voorruitcursor op dit muurpaneel, dus klik en je gaat door de geheime deur en staat dan in de smalle bovengang van het:

Geheime laboratorium:

Het is hier een beetje donker. Kijk omlaag naar de vloer en dan iets naar links. Tussen alle spullen ligt er een lamp op de vloer. Klik op de lamp en je hebt licht.

 

 Draai je helemaal om en ga vooruit de smalle stenen trap af. Je staat dan onderaan de trap en kunt linksaf of rechtsaf. Draai rechts en ga vooruit. Je komt voor een metalen tafel te staan. Draai rechts. Een metalen stellingkast. Kijk omhoog. Op de 2e plank van boven staan wat boeken. Zoom in op de boeken. Het zijn medische boeken. Je kunt er verder niets mee, dus zoom weer uit. Draai je om. Achter de metalen tafel zie je een bed in de donkere hoek staan. Ga vooruit en bekijk het bed en het tafeltje dat er voor staat. Onder de bebloede deken steekt een arm uit. Onder de deken ligt dus een lijk. Op het tafeltje liggen een aantal menselijke organen in de schaaltjes. Draai linksom en ga 1 keer vooruit de volgende donkere hoek in. Je hoort dan stemmen. Het zijn de stemmen van Tumbletwo en zijn assistent. Draai links en ga 2 keer vooruit. Je bent nu aan de andere kant van de trap en in de achterhoek. Hier sta je voor een kleine tafel. Er ligt een doek op dit tafeltje en onder de doek ligt iets. Dat “iets” is verbonden met een bloedtransfusieapparaat.

 

Klik op de doek en er komt een plas bloed onder vandaan. Links naast dit tafeltje staat een klein kastje tegen de muur. Op dit kastje ligt een brief. Zoom er op in om dit briefje te bekijken. Je begrijpt er echter niets van. Zoom weer uit, draai me om en ga 2 keer vooruit terug naar de hoek aan de overzijde. Je staat nu voor de muur waar de lijkenkasten in zitten. Klik, in de middelste rij, op het tweede luik van boven. Dit luikje gaat open. Zoom er op in:

Je kijkt door deze lijkenkast en aan de andere kant zie je 3 staan. Eén van hen is Tumbletwo. Je hoort dan een telefoon en Tumbletwo loopt weg om de telefoon op te nemen. Het is inspecteur Carter. Er is weer een moord gepleegd en Carter vraagt aan Tumbletwo of hij het lijk naar de morque kan komen brengen. FILMPJE en Einde dag 6.

Dag 7: 22 November:

Overdag:

New York Today:

Ga naar Bur in zijn kantoor. Bur staat weer voor het schoolbord. Praat met Bur, “Jack heeft weer toegeslagen”. Gebruik je beide gespreksopties. De “Daily Illusttrated” heeft weer de primeur en weer met een schets van de moord. Ga de typkamer in. Paul is er nu niet maar ga naar de tafel waar Paul meestentijds voor staat. Er ligt een exemplaar van de “Daily Illustrated” op de tafel. Zoom er op in en lees het artikel over de nieuwe moord.

 

Het nieuwe slachtoffer is Violetta Warren. Violetta is gisteren, dus op de 21ste, vermoord en ook zij was een prostituee. Haar hart is uit haar lichaam verwijdert. Berg de krant op in je notitieboek. Reis terug naar het:

Politiebureau:

Jeff, de wachtcommandant, vertelt je dat inspecteur Carter niet aanwezig is. Reis naar de:

Red Chapel:

Ga door de steeg naar de artiesteningang, klik weer op de bel en je wordt weer binnen gelaten, deze keer weer door de manager. Als deze is verdwenen ga je via de linkerpoort doorgang naar het podium, draai links en ga naar Abigail die weer op het podium zit. Praat met Abigail. Na de begroeting graaf je in je inventory en duikel je het pistool er uit op. Klik hiermee op Abigail om het pistool aan haar terug te geven. Je denkt niet dat je het nodig zult hebben. Gebruik vervolgens je gespreksopties. Abigail’s vader was een “Ierse Patriot” en hij heeft Abigail het pistool nagelaten en ook nog wat andere spulletjes waar ze niet nader op in gaat. Reis terug naar het:

Politiebureau:

Jeff verteld je dat Inspecteur Carter terug is en in zijn kantoor vertoeft. Dus ga naar Carter in zijn kantoor en praat met hem. Gebruik je beide gespreksopties. Gebruik weer je beide gespreksopties. Weer raad Carter je aan om het “voorlopige politierapport” te gaan door lezen. Carter begint nu toch, voorzichtig, te geloven aan een seriemoordenaar. Vanaf de plek van de moord is het ongeveer 40 minuten reizen naar het hospitaal.

Het “voorlopige politierapport” ligt weer op de boeken op Carter’s bureau. Zoom er op in en lees het door. Ook dit rapport is opgesteld door agent Gusedo, dezelfde agent die ook Lizzie’s rapport heeft opgesteld. Het 3e slachtoffer is dus Violetta Warren en ook zij was een prostituee. Haar hart is uit haar lichaam verwijdert. Volgens 2 getuigen verliet Violetta om 10.00 uur haar woning. Violetta’s lijk is om 11:30 uur gevonden. Waar ze gedurende de tijd tussen 10.00 uur en 11.30 uur is geweest is niet bekend.

Berg het rapport weer op in je notitieboek. Open het inventoryscherm en sleep dan het “Crime 21 Nov.” Rapport naar de nieuwe Gele Pin op de kaart. Klik dan op deze “Crime 21 Nov.” Pin en je komt terecht op de:

Crimescene 21 november:

Je staat in een gegraven greppel onder een metrolijn. Over de greppel ligt een plank voor de voetgangers die over de greppel willen gaan. Op deze plank zit een Zwarte Raaf. Ga, onder de Zwarte Raaf, 1 keer vooruit. Je staat dan zelf onder de plank. Kijk omlaag naar de grond en draai je dan langzaam linksom. Kijk goed…..tussen de rommel zul je een prop grijs papier zien liggen. Zoom er op in. Het is weer een schetsje van de moord en het is hetzelfde schetsje als je hebt gezien in de “Daily Illustrated”, dus het zal wel weer door die Silk zijn gemaakt. Silk was dus weer aanwezig toen Violetta werd gevonden. Berg het schetsje op in je notitieboek en reis naar de:

Red Chapel:

Patrick, de krantenventer van de New York Today, staat nu weer voor de ingang van het theater. Ga naar hem toe. Patrick heeft een brief in zijn handen. Klik op de brief. Het is weer een briefje van “Jack the Ripper”.

   

Berg de brief op en praat dan met Patrick. De brief heeft hij vanmorgen tussen zijn stapel kranten gevonden, in de drukkerij. Niemand heeft gezien wie de brief daar heeft neergelegd. Reis naar je eigen kantoor.

New York Today:

Ga naar Bur in zijn kantoor. Bur zit nu weer achter zijn bureau. Hij wil de aflevering voor vandaag van je serie over Jack the Ripper. Ga naar Paul in de typkamer. Paul is weer bij de tafel. Praat met Paul via je opties om hem bij te praten. Je geloofd niet meer in Tumbletwo als de moordenaar. Ga naar je bureau en klik weer op de typmachine en je typt de aflevering van je serie artikelen over Jack the Ripper getiteld: “Jack is Back?: Bloody Letters”.

  Avond:

Reis naar het:

Hospitaal:

Deze keer ga je niet gelijk door de gangdeur maar ga je naar de nachtwacht die achter de receptiebalie zit. Praat met de vent. Hij is stomdronken. Gebruik je gespreksopties. Tumbletwo heeft gemerkt dat de zijn kantoorsleutel pleite is en hij heeft deze nachtwacht opdracht gegeven de sleutel te gaan zoeken. Jij wilt graag weten wie er de vorige avond bij Tumbletwo in de morgue was. Dat wil de dronken nachtwachter je wel vertellen maar alleen als jij er voor zorgt dat die sleutel terug komt. Ga nu naar Tumbletwo’s kantoor en maak de deur weer open met de Tumbletwo sleutel. Ga naar achter het bureau en zoom weer in op de zwarte agenda. In de agenda zit nu Paul’s artikel over Abigail’s optreden. Zoom uit en reis naar de:

Red Chapel:

Ga weer via de hoofdingang het theater in en naar het podium. Abigail komt weer op en ze zingt weer een liedje. Neem weer even de tijd hiervoor. Als Abigail klaar is ga je naar haar manager die in de hoek rechts naast het podium zit. Je vraagt de manager of Tumbletwo hier is. Tumbletwo was hier en hij is net voor jij binnen kwam weer weg gegaan in gezelschap van een potige vent. Reis naar de:

Blue Velvet:

Ga het bordeel binnen en Naar de receptiebalie. Madam is er nu niet maar de uitsmijter staat rechts in de hoek voor de gordijn doorgang. Draai om naar de uitsmijter en vraag hem of Tumbletwo hier is. Dat is zo. Tumbletwo is bij Gilda. Draai je helemaal om en ga door de gordijnen naar de barruimte. Draai dan rechts. Gilda en Tumbletwo zitten op de bank. Tumbletwo is bezig Gilda medisch te onderzoeken. Pak de Tumbletwo Sleutel uit je inventory en klik hiermee op Tumbletwo. De goede dokter kijkt je een beetje verdwaast aan en zegt niets. Je kunt niet met Gilda of met Tumbletwo spreken. Reis terug naar het:

Hospitaal:

Ga weer met de nachtwaker praten. Tumbletwo heeft opgebeld om te zeggen dat hij zijn sleutel terug heeft. Gebruik je gespreksopties. De nachtwaker vertelt je dan dat die vent die bij Tumbletwo in de morque was Silk of Silkner heette.

Goed, nu moet je deze dag tot een einde brengen. Dat kun je doen door naar de Bleu Velvet steeg of de Red Chapel straat te reizen. Het maakt niet uit. Als je dan daar maar omhoog naar de lucht kijkt. Je ziet dan weer de maan en dag 7 is ten einde.

Dag 8: 23 November

Overdag:

New York Today:

Ga de typkamer in en naar Paul die weer bij de tafel staat. Paul staat een rode poster te bekijken die op de tafel ligt. Praat met Paul. Hij heeft ook zo’n rode poster voor jouw op je bureau gelegd. Gebruik je gespreksopties. Je hebt het dan met Paul over Silk. Silk is nu voor jouw de voornaamste verdachte geworden en je somt even de reden op waarom dat zo is. Silkner is zijn echte naam. Als dit gesprek ten einde is gekomen ga je naar je eigen bureau. Op je bureau ligt nu een opgerolde poster. Grijp de poster. Open het inventoryscherm en bekijk de poster. Het is een “Moulin Rouge” poster

 

 Reis naar de:

Red Chapel:

Ga via de artiesteningang naar binnen en als de manager weer weg is ga je het podium op. Abigail staat nu te repeteren op het podium. Ga naar haar toe en praat met haar via je 3 gespreksopties. Paul’s artikel over haar optreden heeft Abigail een auditie bezorgd bij een belangrijke impresario. Silkner werkt niet alleen voor de krant maar hij is ook een schilder en sommige meisjes uit de buurt poseren wel eens voor hem als model. Reis naar het:

Pinkerten Agency:

Ga naar binnen en naar de archiefkamer. Ga weer naar de grote kast die bij het bureau van Mrs. Robinson staat. Zoom weer in op de kast en maak de kast weer open door op de sleutel te klikken. Probeer of je de “S” lade kunt openen. Dat kan dus niet. Zoom uit en draai rechtsom naar Mrs. Robinson. Praat met haar. Je zegt dat je op zoek bent naar info over een bepaald persoon maar dat het Pinkerten Archief niets heeft over deze persoon. Mrs. Robinson zegt dat je dan maar een telegram moet sturen naar één van de andere Pinkerten vestigingen, elders in de wereld. Draai rechtsom en ga nu terug naar de entree kamer en naar het “Forensic Expert” loket. Als je voor dit loket staat dan draai je naar links. Ga vooruit naar het bureau. Je komt achter het bureau terecht bij de ramen. Draai je dus om naar het bureau.

 Een Telegram versturen:

Op het bureau staat de grijze Telegraafmachine. Rechts naast de machine ligt een wit papier. Zoom in op de telegraafmachine. Goed, je moet dus een telegram gaan versturen. In de machine zit al een vel papier en op dit papier zie je dat je een “Contact” en een “Suspect” moet invullen. Midden op de machine zie je het “display” en onder het display zie je het “toetsenbord”. Het “toetsenbord” bestaat dus uit een STIP, een BALKJE, een RECHTAFSPIJL en een LINKSAFPIJL. Aan de rechterkant van de machine zit een Bruine Hendel. Rechts naast de machine zie je nog net dat witte papier liggen. Zoom er op in. Dit papier komt in je scherm te staan. Je ziet er dus het MORSE CODE alfabet op.

 

Onderaan zie je de code voor Londen, Parijs en Camberra. Dat zijn de 3 plaatsen waar je het telegram naar toe kunt sturen. Bestudeer de Morse Codes voor de letters: S, I; L; K; N; E; R en voor de cijfers: 3, 9, 1, 2.  Schrijf deze codes maar even over. Zoom dan uit. Je bent dan weer terug bij de telegraafmachine. Het enige dat je moet doen is om, op het papier dat in de machine zit, een “Contact” en een “Suspect” in te vullen, maar dan wel in MORSE CODE. Het maakt niet uit of je het telegram naar Londen, Parijs of Camberra gaat versturen. “Contact” is dus de code voor Londen, Parijs of Camberra, en “Suspect” is dus de code voor “Silkner”.

 

Klik met je “handje” op het “Contact/Suspect” papier dat nu in de machine zit. Dit papier verdwijnt nu helemaal de machine in. Nu moet je eerst de “Contact” morsecode gaan invullen. Laten we het telegram maar Londen versturen dus je moet de morsecode voor 3912 invullen. Dit doe je door op de “toetsen” van de machine te klikken. Als je een foutje maakt dan klik je op de LINKSAFPIJL om je fout te wissen.

De “Contact” Morsecode: Klik op :

…---  

Rechtsafpijl = 3

----  

Rechtsafpijl = 9

.---- 

Rechtsafpijl = 1

..---  

Rechtsafpijl = 2

Klik op de Bruine Hendel. Je hoort geratel en het papier komt weer iets omhoog en je ziet het nummer 3912 ingevuld achter “Contact”.

Nu het “Suspect” morsecode invullen: Klik op:

   

Rechtsafpijl = S

..   

Rechtsafpijl = I

.-..  

Rechtsafpijl = L

-.-   

Rechtsafpijl = K

-. 

Rechtsafpijl = N

.

Rechtsafpijl = E

.-.  

Rechtsafpijl = R

Klik weer op de Bruine Hendel. Weer hoor je geratel en je ziet nu dat Silkner is ingevuld. Je hoort een muziekje ten teken dat je het goed hebt gedaan.

 

Zoom uit. Reis naar de:

Red Chapel:

Ga weer naar Patrick die zijn kranten weer voor het theater aan de man staat te brengen. Praat met Patrick. Patrick verteld dat Patson je dringend wil spreken. Dus reis naar de:

Blue Velvet: steeg

Ga door de steeg en de tunnel naar de deur van Patson. Klop weer op de deur om naar binnen te gaan en ga via de trap omlaag de kelder in. Patson staat weer achter de bar. Pak de “Pass Key” uit je inventory een geef deze terug aan Patson. Pak dan de “Moulin Rouge” poster uit je inventory en geef deze ook aan Patson. Patson aanvaard deze poster als betaling voor het gebruik van de sleutel. Reis naar je kantoor.

New York Today:

Ga naar Bur in zijn kantoor. Het is tijd om de volgende aflevering te gaan typen. Dus op naar je bureau en je typmachine. Klik weer op je typmachine. Je typt de aflevering: “Jack is Back? Terror on Low Side”.

Avond:

Reis naar de:

Blue Velvet:

Je wordt in de steeg weer verwelkomt door Jason, de manke zwerver. Praat met Jason. Jason vertelt je over een “grote vent die wel eens klusjes voor Silkner opknapt”. Je bent deze vent al eens tegen gekomen zegt ie erbij.

Ga het bordeel binnen en naar Gilda op de bovenverdieping. Gilda zit weer op haar plekje op de leuning. Praat met Gilda en gebruik al je 3 onderwerpen. Je ervaart dat Gilda Tuberculose heeft en dat Tumbletwo haar hiervoor onder behandeling heeft. Ze vertelt je ook dat ene “Red Sally” vaak voor die Silkner poseert. Gilda zal een ontmoeting met die Red Sally voor je regelen en je via Patrick laten weten wanneer dat zal zijn. Reis naar de:

Red Chapel:

Ga weer via de hoofdingang naar binnen en ga weer voor het podium staan. Abigail komt weer op en zingt weer een liedje. Je kunt er naar luisteren of niet. Ga via de hoofdingang weer naar buiten en kijk omhoog naar de lucht. EINDE DAG 8

 Dag 9: 24 November:

Overdag

  Neem maar niet de moeite om de typkamer binnen te gaan maar reis gelijk naar het:

Pinkerten Agency:

Druk op de bel en ga naar binnen. Ga naar Mrs. Robinson in de archiefkamer. Er is een telegram voor je gekomen en dit ligt nu op haar bureau. Zoom er op in en je leest dat Silkner’s volledige naam William Jeremy Silkner is, dat hij een Engelsman is en in 1862 te Londen is geboren. Hij is in 1889 geëmigreerd naar de USA. Berg het telegram op in je notitieboek en reis naar de:

Red Chapel:

En alweer staat Patrick voor de hoofdingang te proberen zijn kranten te verkopen. Ga naar Patrick en praat met hem. Red Sally staat op je te wachten in het steegje naast de voormalige Wang wasserette, verteld Patrick je. Dus ga naar de Wang wasserette op de hoek en ga het steegje in. Red Sally staat voor de houten schuttingdeur in het steegje. Praat met Red Sally en gebruik je gespreksopties. “Rooie” vertelt je dat die Silkner niet iemand is die gemakkelijk te vinden is. Zij weet niet waar hij woont maar wel waar hij zijn atelier heeft. Dat is op de hoek van “Liberty en Williams”. Sally is gestopt met poseren voor die Silkner omdat ze bang van hem is geworden.

Na dit gesprek open je het inventoryscherm. Op de kaart staat nu vanzelf weer een nieuwe gele pin en deze heeft al het label “Silk’s Workshop” gekregen. Sluit het scherm en ga nog even via de artiesteningang de Red Chapel binnen. De manager vertelt je echter dat Abigail er niet is. Ze is op auditie. Reis dan, via de nieuwe pin op de kaart, naar:

 Silk’s Workshop:

Je komt hier binnen in de gang. Je staat dan op een splitsing. Rechtdoor gaat het naar het atelier en links gaat het naar een steeg. Ga 1 keer vooruit de gang in. Silk’s atelier is aan de linkerkant. Draai links en kijk omhoog naar de ramen. Klik op de ramen. Je kijkt dan via het raam naar binnen en je ziet dat er nu niemand in het atelier is. Draai rechts en ga twee keer vooruit. Draai dan weer links. Je staat dan voor Silk’s deur. Er zit een deurklopper op de deur. Klik echter op de deurkruk. De deur zit echter op slot. Klik dan nu op de deurklopper. Deze schuift weg en een sleutel wordt zichtbaar. Grijp de sleutel en pak deze dan gelijk weer uit je inventory. Klik met deze “Workshop Key” op de deurkruk om de deur van slot te doen. Klik dan op de deur en je gaat het atelier binnen.

Rechts staat een bed met een rood beddensprei erop. Op het bed ligt een opengevouwen boek. Ga naar het bed en zoom in op het boek. Klik dan op het boek. Het is een boek in de Franse taal en is getiteld “Saison en Enfer”. Je kunt het boek doorlezen als je de Franse taal machtig bent. Zoom weer uit en draai je dan om. Je kijkt nu door het atelier. Achterin zie je een groot gordijn en achter dat gordijn zie je nog een bed staan. Er ligt iemand op dat bed.

 

Je ziet ook een grote tafel staan en voor de tafel zie je een blauwe emmer staan. Ga 2 keer vooruit naar het bed achter het gordijn. Kijk naar het lichaam dat op dit bed ligt. Het is een pop maar de pop zit onder het bloed. Rechts staat er, onder de ramen, een schilderij. Het schilderij staan met de achterkant naar je toe. Zoom er op in en klik er dan om. Je draait het schilderij om. Silk schildert nogal lelijke schilderijen. Draai het schilderij maar weer om en zoom uit. Draai je om en ga dan vooruit naar de hoek achter het hoofdeinde van het bed. Hier staat een boekenkast. Kijk omhoog en klik op het raampje. Je kijkt door dit raampje de gang in en je ziet een vent door de gang lopen. Dat is die potige vent die voor Silk werkt.

Draai rechtsom naar de boekenkast. Bovenop de kast staat een blauw Flesje. Grijp het flesje. Ga nu terug naar de “voorkamer” en naar die blauwe emmer die voor de grote tafel staat. De emmer zit vol met bloed. Pak het flesje uit je inventory en klik ermee op de emmer. Je vult het flesje met bloed. Berg het flesje weer op in je inventory via een klik met je rechtermuisknop. Verlaat het atelier via de deur en draai je dan om naar de deur. Berg de “Workshop Key” weer op onder de deurklopper. Reis naar het:

Pinkerten Agency:

Ga naar binnen en naar het “Forensic Expert” loket. Klik op de zoemer en geef dan het flesje met bloed aan de expert. Morgen kun je de uitslag komen ophalen. Reis naar je kantoor.

New York Today:

Paul staat nu weer in de hal bij zijn fotocamera. Ga met Paul praten en gebruik je gespreksopties om hem op de hoogte te brengen van je bevindingen. Ga dan naar Bur in zijn kantoor. Het is weer de hoogste tijd om je dagelijkse stukje te gaan typen. Dus op naar je bureau en klik weer op je typmachine en je typt de volgende aflevering: “Jack is Back? A Season in Hell”.

  Avond:

Reis naar de Red Chapel en ga via de hoofdingang weer naar binnen en naar het podium. Geniet weer van de zangkunsten van Abigail. Reis dan naar:

Silk’s Workshop:

Ga weer 1 keer vooruit de gang in en draai weer links. Kijk weer door de ruit, maar deze keer kun je het atelier niet in kijken omdat Silk de gordijnen heeft gesloten. Draai linksom en ga 2 keer vooruit, draai rechts en ga twee keer vooruit. Je bent dan buiten in de steeg. Draai rechts. Je staat voor een Brandtrap. Ga 1 keer vooruit en je staat op het balkon van de brandtrap. Draai rechtsom. Je kijkt nu door de buitenramen het atelier binnen en je ziet Silkner. Silkner is aan het schilderen. Het is een nogal bloedig schilderij waar hij mee bezig is. Blijf nu rustig wachten. Silkner’s assistent zal het atelier binnen komen en je hoort hem dan zeggen dat er een nieuwe moord is gepleegd. Hij zegt ook waar deze nieuwe crimescène is. Open dan je inventory. Op de kaart is nu vanzelf weer een nieuwe pin gezet met als label: “Crime 24 nov”. Klik op deze pin en je komt terecht op de:

Crimescene 24 november:

Een parkje. Recht voor uit zie je Jeff en Carter bij het lijk staan. Links staat die Silkner zijn schetsje te tekenen. Ga vooruit en draai rechtsom. Via de Zwarte Raaf zie je dan eerst weer een kort filmpje. Je kunt niet met Carter of met Jeff praten en je kunt ook niet op het lijk klikken dat onder het laken ligt. Draai je om naar Silkner. Hij begroet je en jij vraagt wie het slachtoffer is. Silkner geeft geen antwoord. Draai terug naar het lijk. Jeff trekt dan het laken vanzelf iets weg en jij herkent het slachtoffer. Het is “Red Sally”.  Kijk naar Carter. Carter heeft je uitroep gehoord en hij wil je morgen spreken in zijn kantoor. Je ziet dan de eindfilm van deze 9e dag.

  Dag 10: 25 November:

Overdag

New York Today:

Ga de typkamer binnen. Burretje staat nu weer voor de grote archiefkast. Ga naar hem toe en praat met hem via je gespreksopties. Bur is echt opgetogen over de nieuwe moord. De krant zal de deur uitvliegen. Paul is nog niet binnen gekomen. Draai je om naar “Paul’s tafel”. Er ligt weer een “Daily Illustrated” op de hoek van de tafel. Zoom er op in en lees het artikel over de moord op Red Sally door. Stop de krant dan weer weg in je notitieboek. Reis naar het:

Pinkerten Agency

Ga naar binnen en naar het “Forensic Expert” loket. Klik weer op de zoemer. De expert vertelt je de uitslag van het bloed onderzoek. Het bloed in het flesje, dus ook het bloed in de emmer in Silkner’s atelier, is……Koeienbloed!!!! Geen Mensen bloed dus.

Je weet het niet meer. Dus ook Silkner is niet de moordenaar. Misschien zijn er nieuwe aanwijzingen te vinden op de diverse crimescènes? Laten we ze alle 4 nog eens bezoeken. Reis naar de:

 • Crimescene 31 oktober: Carrie: Ga vooruit de binnenplaats op en draai je dan linksom naar de hoek met de waterpomp. Voor de waterpomp ligt nu een strik rode bloemetjes op de grond. Reis naar de:
 • Crimescene 15 November: Lizzie:  Ga naar de tunnel aan de overzijde van de binnenplaats. Op de plek waar Lizzie is gevonden ligt nu ook een bosje rode bloemen. Reis naar:
 • Crimescene 21 November: Violetta: Ook hier ligt een bos rode bloemen onder de oversteek plank. Reis naar de:
 • Crimescene 24 November: Red Sally:Ga vooruit naar de plek waar Sally’s lijk lag. Geen bloemen hier. Reis naar de:

 Red Chapel:

Ga weer via de artiesteningang naar binnen. De manager vertelt je dat Abigail onderweg is naar je kantoor. Reis dus naar de:

 New York Today:

Ga de typkamer binnen en dan naar je eigen bureau. Paul en Abigail staan bij je bureau met elkaar te praten. Paul zegt dat er weer een brief voor je is bezorgt. Draai naar je bureau. Links op je bureau ligt weer een brief. Zoom er op in en klik er op. Het is de 3e “Jack the Ripper” brief.

 

Lees het en berg het dan op in je notitieboek. Praat met Jack en Abigail. Je komt tot de conclusie dat het wellicht handig is om de moorddatums van de Londen en de New York moorden eens met elkaar te vergelijken. Draai je weer om naar je bureau. Voor de typmachine ligt een kalender. Zoom er op in en de kalender komt groot in je scherm te staan.

De Kalender Puzzel:

 

 • Links staat een rood potlood en rechts een blauw potlood.
 • Je moet nu de datums van de Whitechapel Londen moorden""  omcirkelen met het Rode Potlood en de datums van de New York moorden omcirkelen met het Blauwe Potlood.
 • De datums van de Londen moorden kun je lezen op de “Whitechapel Crimis Index Card” die je in je notitieboek hebt opgeborgen en de datums van de New York moorden vindt je natuurlijk op de kaart. Doe het volgende:
 • Pak het Rode Potlood op en klik hiermee dan op de volgende datums: 31 augustus, 8 september, 30 september, 9 november.
 • Telkens omcirkel je deze datums en schrijf je de naam van het slachtoffer op de kalender.
 • Pak dan het Blauwe Potlood en klik hiermee op de datums: 31 oktober, 15 november, 21 november, 24 november.
 • Weer omcirkel je deze datums en weer schrijf je er de namen van de slachtoffers bij.
 • Je hoort jezelf dan zeggen dat dit echter geen aanwijzing kan zijn omdat de datums niet overeen komen.
 • Dan hoor je jezelf zeggen dat deze datums allemaal in het VAKANTIE SEISOEN vallen.
 •  Klik dan met het BLAUWE POTLOOD op 27 November en……
 • MUZIEK en…..Paul gilt “the Worlds Series”.
 • 27 November is Thangsgiving Day en dan zal de moordenaar weer toeslaan.

   

Zoom uit de kalender en praat weer met Paul en Abigail. Je herhaalt je conclusie over Thangsgiving Day en dan gaat je telefoon over. Draai terug naar je bureau. Je telefoon staat linksachter op je bureau. Klik erop met je “oor”. Het is Jeff. Carter wil je nu spreken. Reis dus naar het:

Politiebureau:

Ga naar Jeff en praat met hem. Carter heeft nog even geen tijd voor je, hij zal je wel roepen. Draai linksom en ga 1 keer vooruit naar de dubbele deuren. Ga niet door de deuren maar draai je weer linksom. Je kijkt de “wachthoek” in. Een dame zit op de bank en Silkner staat voor de bank. Praat met Silkner. Silkner blijkt gearresteerd te zijn. De politie is er van overtuigt dat hij de moordenaar is. Gebruik je gespreksopties. Je verteld hem over je vermoedens aangaande de moordenaar en dat deze op de avond van Thanksgiving Day weer zal toeslaan. Silkner is het met je eens en hij zegt dat je je moet concentreren op de kroegen. Silkner denkt dat Jack the Ripper zijn slachtoffers altijd in een kroeg ontmoette en ze dan vlakbij de kroeg ook vermoorde.

Ga terug nar Jeff en praat weer met hem. Carter heeft nu tijd voor je. Dus ga nu naar Carter in zijn kantoor en praat met hem. Carter is er van overtuigd in Silkner de moordenaar te hebben gearresteerd en hij wil niet nar jouw argumenten luisteren. Carter is pisnijdig op je. Reis naar het:

Pinkerten Agency:

Ga naar binnen en naar Mrs. Robinson in de archiefkamer. Vraag haar om een lijst met kroegen in het Low Side District. Mrs Robinson zegt dat het telefoonboek je wel kan helpen en zij legt het telefoonboek op haar bureau. Zoom 2 keer in op het telefoonboek

  De Kroegen puzzel deel 1:

 • Klik op de TAB: Low Side District om naar deze pagina te bladeren. 

 • Je ziet op de rechterpagina dan een lijst met kroegnamen en hun adressen. Het zijn er 10. 

 • Op de linkerpagina zie je de plattegrond van het Low Side District. Zoom er op in. 

 • De plattegrond komt in je scherm te staan en je ziet ook nog een stukje van de rechterpagina. 

 • Via de pijl kun je steeds terug bladeren naar de namenlijst. 

 • Op de plattegrond staan nu 10 gele pinnen en je moet deze pinnen nu gaan plaatsen op de straten uit de adressenlijst. 

 • Dus op elke straat waar een kroeg is moet je een pin plaatsen. 

 • Je pakt dus steeds een pin op en sleept deze dan naar een straat op de kaart waar één van de 10 kroegen is gevestigd. 

 • Als je de pion op de goede straat hebt dan wordt het kopje van de pin donkerder. Laat dan de pion los en de pin wordt op de straat geprikt. 

 • Zodra je alle 10 pinnen op de juiste plek op de kaart hebt geprikt dan worden 4 van de pinnen lichtgeel en deze krijgen dan de 4 crimescènes als label. 

 • Je concludeert echter nu nog niets.

 

  Heb je dit, dan zoom je uit via het gele kruis. Reis terug naar je kantoor.

New York Today:

Ga naar Bur in zijn kantoor. Bur wil de nieuwe aflevering van je serie hebben. Dus ga naar je bureau en klik weer op je typmachine om de nieuwe aflevering te typen. “Jack is Back? Killer Still At Large”.   

Avond:

Reis naar de Red Chapel. Ga weer via de hoofdingang het theater binnen en naar het podium en geniet weer van Abigail’s optreden. Als Abigail is uitgezongen dan draai je om. Je kijkt dan door de zaal naar de bar. De manager staat nu achter de bar. Ga naar de bar en praat met de manager. Gebruik je gespreksopties. Veel wordt je er niet wijzer van. Reis naar de:

Blue Velvet Steeg:

Ga naar de kiosk. De kiosk is open maar Patson is er niet. Ga het bordeel binnen en naar Madam achter de receptie. Zij praat even met je. Moord is niet goed voor de klandizie. Ga door de rechter gordijnopening en draai dan rechts. Gilda zit hier nu op de bank te janken over Red Sally. Praat met Gilda. Het belangrijkste wat zij zegt is “The ninth victim, the ninth commandmenth”. Dit herhaalt ze een paar keer.

Reis nu even naar een andere plek en keer dan gelijk weer terug naar de Bleu Velvet steeg. Terug in de steeg hoor je het geluid van de manke Jason en deze duikt dan weer voor je op. Hij praat vanzelf tegen je en hij legt je de vraag vroeg waarom toch niemand ooit iets heeft gehoord van de moorden. De slachtoffers zullen toch best wel gegild hebben. Jason gaat dan weer weg en Dag 10 is ten einde.

Dag 11: 26 November

Overdag:

New York Today:

Ga de typkamer binnen en naar Paul. Praat met Paul over al je onderwerpen. Paul raad je aan om de diverse crimescènes nog eens te bezoeken om er achter te komen waarom niemand iets heeft gehoord van de moorden. De moordenaar moet één of andere truckje hebben gebruikt om zijn slachtoffers in stilte te vermoorden.

Dus ga nu naar elk van de 4 Crimescenes. Je komt er achter dat de rode bloemen er nog steeds liggen, behalve op de Crimescene 24 november. Op elke crimescene blijf je gewoon even een paar ogenblikken wachten. Je merkt dan dat elke crimescène dicht bij de treinrails is gesitueerd en dat de voorbij komende treinen elk ander geluid overstemt. Wacht op elke crimscène dus tot je het geluid van de trein hoort. Als je alle crimescènes weer hebt bezocht dan reis je naar de:

Red Chapel:

Ga via de artiesteningang weer naar binnen en dan door naar de kleedkamer via de rechter doorgang. Abigail staat bij het kledingrek. Praat met Abigail via de gespreksopties. Abigail is in afwachting van de uitslag van haar auditie en zijn geeft je haar pistool nu weer. Ze legt het pistool op het krukje dat voor het kledingrek staat. Grijp het pistool. Reis naar:

Crimescene 24 November:

Silkner’s assistent is hier. Ga naar hem toe. Dus hij heeft de bloemen op de crimescènes gelegd. Wacht even en kijk naar de vent. Telkens als er een trein voorbij komt grijpt de vent naar zijn oren. Hij kan duidelijk niet tegen het geluid van treinen. Je kunt even met hem praten als er geen trein voorbij komt maar veel heeft ie niet te zeggen. Reis naar het:

Pinkerten Agency:

Ga naar Mrs. Robinson en praat met haar. Je zegt haar dat je geen link kunt leggen tussen de kroegen en de moorden. Mrs raad je aan om dan maar alle plattegronden van New York eens te bekijken en zij legt de “Map Drawer Key” op haar bureau. Deze sleutel ligt dan naast haar typmachine op het bureau. Grijp de sleutel.

Ga nu weer naar het lage ladekastje waarop de “Lichtbak” staat. Als je voor dit kastje staat dan kijk je omlaag naar de lades van het kastje. Zoom in op de lades en pak de “Map Drawer Key” uit je inventory. Klik hiermee op de onderste lade en open dan de lade. Pak alle plattegronden uit de lade. Ze komen terecht in je notitieboek. Zoom in op de lichtbak.

De kroegen puzzel deel 2:

 • Als je bent ingezoomd op de lichtbak dan open je het inventoryscherm en dan je notitieboek.
 • De kaarten uit de lade staan aan de rechterzijde van je notitieboek. Het zijn de: “New York Map”, de “New York Sewers Map”, de “New York Subway Map” en de “New York Electrial Supply Map”.
 • Zoom in op de “New York Map”. Dit is de plattegrond uit het telefoonboek en je ziet hierop de pinnen staan zoals jij ze dus op de kaart hebt geprikt in deel in van deze kroegen puzzel. Klik op de kaart met je “handje” en je komt vanzelf terug in de Lichtbak. Plaats de kaart in de Lichtbak.
 • Open dan weer je notitieboek en pak de “New York Sewers Map” eruit en klik deze kaart op de “New York Map” in de lichtbak.
 • Klik met je “handje” dan weer op de kaart en hou je muisknop ingedrukt. Beweeg nu de “New York Sewers Map” heen en weer/op en neer over de onderliggende “New York Map en blijf dit doen tot je jezelf hoort zeggen “No it’s not a lead”.
 • Open dan weer je notitieboek en pak er nu de “New York Electrial Supply Map” uit. Herhaal het heen en weer/op en neer gesleep met deze kaart over de “New York Map” in de lichtbak tot je vanzelf weer zegt “No it’s not a lead”.
 • Pak dan de “New York Subway Map” uit je notitieboek en beweeg deze ook heen en weer/op en neer over de “New York Map” tot je het bekende muziekje hoort. Gelukt.

 

 • De 5 pinnen van de 5  crimescènes vallen dus op de groene metrolijn en je kunt dan de kaart niet meer heen en weer bewegen.
 • Zoom uit via het kruisje.
 • Ga terug naar Mrs. Robinson en vertel haar wat je ontdekt hebt.
 • Alle 4 de crimescènes liggen dus in de buurt van de metrolijn.
 • Kijk op je kaart. Er is nu een nieuwe pin op de kaart geplaatst.
 • Deze nieuwe pin staat links van de New York Today pin en heeft als label “Crime 27 nov”.
 • Klik op deze pin en je komt daar terecht.

Crimescène 27 November:

Je bent beland op een “terrasje”. Bij de lantarenpaal op de hoek staat een vrouw in een groene jurk. Het is een hoertje. Je ziet de subway boven de straat. Draai je om. Een schutting met een half openstaande schuttingdeur. Ga vooruit door de schuttingdeur. Je bent dan op een binnenplaatsje. Ga vooruit en draai rechts. De deur staat open en je ziet een trap. Ga vooruit door de deur en ga dan de trap op. Boven aan de trap ben je op de 1e verdieping en bij een kinderwagen. Draai rechts en ga vooruit het balkon op. Kijk naar de overkant van de subway rails. Je ziet daar een klein, rood, gebouwtje met een puntdak en een groot raam. Draai je om en ga weer naar binnen, de trap af en terug over de binnenplaats en door de schuttingdeur en je staat weer op het “terras”. Ga 1 keer vooruit. Je gaat onder de rails door en je staat dan onder dat rode gebouwtje en voor een metalen ladder. Klim de ladder op en boven gekomen draai je helemaal om en ga je vooruit naar het grote open raam. Kijk door het raam naar de binnenplaats aan de overkant. Dat is de binnenplaats waar je zonet nog was. Je ziet daar in de hoek die groene jurk dame in een innige omhelzing verstrekt met een klant.

Je kunt terug naar die binnenplaats gaan om eens van dichtbij te zien hoe een prostituee haar centen verdient, maar echt schokkend is dat niet. Reis dus maar gelijk nu naar het:

Politiebureau:

Ga met Jeff praten. Je verteld hem dat de moordenaar nog vrij rond loopt en dat hij morgenavond weer zal toeslaan. Jeff moet hartelijk om je lachen en hij vraagt, schertsent, om een foto van je moordenaar. Reis naar je kantoor.

New York Today:

Ga met Paul praten in de typkamer. Je brengt hem op de hoogt. Paul zegt dat je Bur om de fotocamera moet gaan vragen. Ga dus naar Bur in zijn kantoor en praat met hem. Je vraagt hem of je de camera mag lenen. Draai rechts. Onder het schoolbord staat een open kist. Klik met je “handje” in deze kist. Je pakt er de cameraspullen uit en de kist gaat dicht. Kijk even in je inventory. Alle onderdelen van de fotocamera staan nu in je inventory.

De camera puzzel deel 1:

Je moet nu even gaan oefenen om te leren hoe je de camera moet opstellen. Ga de typkamer in en dan gelijk links de hal in. Al een paar keer heb je Paul in de hal zien staan met de fotocamera. Hier moet jij nu ook even de camera gaan opstellen. Op de vloer, vlak voor de stapels kranten, krijg je het “handje”. Op deze plek moet je de onderdelen van de camera plaatsen.

 • Open je inventory en pak er nu de “Tripod” uit en klik deze op de vloerplek. 

 • Pak dan de “Darkroom” uit je inventory en klik deze op de “Tripod”. 

 • Pak dan de “Plate” uit je inventory en klik deze op de “Darkroom”. 

 • Pak dan de “Flash Support” uit je inventory en plaats deze rechts naast de camera. 

 • Pak dan de “Magnesium Powder” uit je inventory en klik dit op de “Flash Support.

 

Klik weer met je “handje” op de complete camera om alle onderdelen weer in je inventory op te bergen. Ga nu naar je typmachine op je eigen bureau om de aflevering van je vervolgserie te typen getiteld: “Closer than ever”.

Avond:

Reis naar:

Crimescène 27 November:

Ga gelijk onder de rails door naar de metalen ladder en klim deze dan weer op. Draai je om en loop weer naar het grote raam. Je krijgt nu het “handje” op de onderrand van het raam. Je moet nu de camera hier gaan opstellen. 

 • Dus pak de “Tripod” uit je inventory en plaatst deze voor het raam. 

 • Zet er dan weer de “Darkroom” op en plaats de “Plate” in de “Darkroom”. 

 • Je krijgt dan al de “oogcursor” op de “Darkroom” maar zoom er nog niet mee in. 

 • Plaats de “Flash Support” rechts naast de camera en plaats er dan het “Magnesium Power” weer op. 

 • SAVE GAME NU. 

 • Zoom dan in op de camera. 

 • Je kijkt door de lens en je ziet het Lensscherm. 

 • Klik “Handje” en hou je muisknop ingedrukt. 

 • Versleep dit schermpje omhoog tot dat je de die binnenplaats aan de overzijde door de lens ziet. 

 • Je ziet de prostituee het huis ingaan en je ziet een man met Hoge Hoed haar volgen. Beweeg het lensscherm dan snel naar rechts om de lens op het Balkon te richten.

 

 • De vrouw verschijnt op het balkon en de man met Hoge Hoed valt haar aan met een mes. 

 • KLIK OP DE AFDRUKKNOP RECHTS BOVEN. 

 • Je maakt een Foto en de moordenaar schrikt van het flitslicht en vlucht weg. 

 • De vrouw leeft nog. 

 • Zoom uit de camera. 

 • Laat de camera hier maar achter en draai je om en ga via de ladder terug omlaag en naar de binnenplaats aan de overkant. 

 • Ga het huis weer in en de trap op en naar het balkon en praat met het hoertje.

 • Haar naam is Fausta en jij bent haar grote held.

De rest gaat nu vanzelf. Je brengt Fausta naar de Bleu Velvet en dan ben je terug bij je typmachine en typ je de volgende aflevering: “Chekmate”. Einde dag 11.

Dag 12: 27 November: Thangsgiving:

Je bent in de hal van de krant. Draai gelijk rechtsom. Bur en Paul staan bij het grote bord. Praat met ze en gebruik je gespreksopties. Bur wil een exclusief interview met Fausta en hij wil zo snel mogelijk de foto van de moordpoging hebben. Reis naar het:

Pinkerten Agency:

Ga naar binnen en draai dan naar links zodat je naar de archiefkamer kijkt. Links in de hoek, voor de ingang van de archiefkamer, staat die Pinkerten vent met ede bolhoed nu weer. Ga naar hem toe en praat met hem. Pak dan de “Plate” uit je inventory en geef deze aan de bolhoed man. Hij zal zorgen dat de foto’s zo snel als mogelijk worden ontwikkeld. Reis naar het:

Politiestation:

Praat met Jeff. Hij bied je zijn welgemeende verontschuldigingen aan. Carter krijg je vanaf nu niet meer te spreken. Reis naar de:

Blue Velvet:

Ga het bordeel binnen. Draai gelijk links en praat met de uitmijter. Ga dan naar Madam achter de balie. Je bent echt de held van het bordeel geworden. De bar is open, dus ga de barruimte in. Fausta zit op de bank waar eerder Gilda en Tumbletwo ook op zaten. Praat even met Fausta…..Held dat je bent. Ga terug het bordeel in via de voordeur en praat met Patrick die voor het bordeel zijn krantjes staat te venten. Ook bij Patrick kun je nu een potje breken. Reis naar het:

Pinkerten Agency:

Ga naar binnen en naar links naar de bolhoed man. Praat met hem. De foto’s zijn ontwikkeld. Pinkerten houdt een afdruk voor hun eigen archief. Zoom in op ede foto die op de balie ligt. Het is dus gelukt. Berg de foto op in je notitieboek en reis dan terug naar je kantoor.

New York Today:

Ga naar Bur in zijn kantoor en geef hem de “Jack the Ripper” foto uit je notitieboek. Zelf vindt je de foto niet bruikbaar, maar Burretje is er verrukt mee. Paul is er niet, hij is naar één of ander feest. Ga naar je bureau en typ de aflevering van je vervolgserie. Geen titel deze keer.

 Avond:

Reis naar de:

 Blue Velvet:

Ga naar de kiosk en praat even met Patson. Hij geeft je een “complimentje”. Ga naar de deur van het bordeel. Er hangt een “exceptionel Closed” briefje op de deur. Het bordeel is echter vanavond gesloten. Men is naar hetzelfde feest als waar Paul ook naar toe is. Reis naar de:

Red Chapel:

Ga via de hoofdingang weer naar binnen en naar de zaal. Geen optreden van Abigail deze keer. Zou ze ziek zijn? Ga via de gordijn doorgang, rechts naast het podium, de gang in. Praat er met de manager. De manager is ongerust. Abigail heeft al een tijdje geleden het theater verlaten met een pakketje om dit pakketje naar jouw te brengen. Abigail is nog niet terug gekeerd en jij hebt haar niet gezien. Ga, links van de manager, vooruit, draai links en ga dan via het gangetje de kleedkamer in. Ga naar de kaptafel. Er ligt een brief op de kaptafel. Zoom er op in en lees de brief. Het is weer een “Jack the Ripper” brief.

 

Zoom uit. De manager komt de kleedkamer binnen en ook hij leest de brief. De manager spreekt vervolgens het publiek in de zaal toe en iedereen gaat nu op zoek naar Abigail. Abigail is blijkbaar Jack’s volgende slachtoffer. Reis naar het:

Politiebureau:

Praat met Jeff. Je verteld over Abigail’s verdwijning en over de nieuwe “Jack the Ripper” brief. Reis naar je kantoor.

New York Today:

Paul staat in de hal. Ga vooruit, draai links en praat met Paul. Hij staat hier in de hoop dat Abigail hier zal opduiken. Ga naar de:

Blue Velvet:

Jason duikt op. Jason heeft Abigail een uurtje geleden nog gezien. Ze had haast. Jason verdwijnt weer. Ga het bordeel in en praat met de uitsmijter , links achter de deur. Hij heeft Abigail nog niet gevonden.

GOED, we komen toe aan de climax van het spel. Het kan zijn dat in jouw spel Abigail ergens anders staat dan in mijn spel. Dit kan van spel tot spel verschillen.

Reis nu naar de verschillende crimescènes. Doe dat in de juiste datum volgorde, dus ga eerst naar Crimescène  11 Oktober, dan naar Crimescène 15 November, 21 November, 24 November, 27 November. Op één van deze crimescènes zal Abigail staan. Bij mij was dat op Crimescène  21 November, dus de plaats van de Violetta moord.

 

Heb je Abigail gevonden dan ga je naar haar toe. Abigail heeft een klein doosje in haar hand. Praat met haar. Abigail zegt dat jij haar heeft gevraagd om hier naar toe te komen om jouw te ontmoeten. Ze weet niet wat er in het kistje zit en ze strekt het kistje naar je uit. Zoom in op het kistje dat Abigail in haar handen heeft. Je kijkt er in en je ziet de bodem van het kistje. Klik met je “handje” op de bodem. Een geheim vak gaat open en hierin ligt een…….Sneer van Jack the Ripper!!!!

 

HA Ha ha.

 • Je hoort een meisje gillen. 

 • Ga vooruit (voorbij Abigail). 

 • Je komt in een steeg. 

 • Ga vooruit naar de trap. 

 • Kijk omlaag naar de grond en draai links. 

 • In de keldertrap ligt het lichaam van een vrouw. 

 • Is dit Fausta? Je hebt haar dus niet echt kunnen redden!

 • Draai je linksom. 

 • Jack the Ripper komt door de steeg op je af en hij rent je voorbij. 

 • Draai om en volg Jack vooruit die de hoek omgaat. 

 • Je komt in de haven terecht. 

 • Er ligt een groot schip in de haven. 

 • Je kunt niets meer doen. 

 • Je hoort 3 keer de Kraai kraaien en dan zie je de kraai over je heen vliegen vanaf het schip.

Bekijk de korte en tegenvallende EINDFILM.

 Abigail is een grote ster geworden en Jack lacht zich een ongeluk terwijl hij het krantenartikel over Abigail’s succes lees.

 

 

Jack heeft gewonnen.

Walkthrough door: Louis Koot