2011: Walkthrough door: Louis Koot

Bioshock is een actie/Shooter game

Freaks zijn in deze game "mobiel", dat wil zeggen dat ze binnen hun omgeving rondzwerven. Ook reageren Freaks op wat jij doet.  Ik ga je in deze Bioshock Walkthroughs echt niet elke Freak aanwijzen die je tegenkomt want dat is echt onbegonnen werk. Alleen Freaks die echt belangrijk voor je zijn zal ik voor je aanwijzen.  Voor de rest moet je zelf gewoon je ogen openhouden en zelf bepalen hoe jij met de Freaks wil afrekenen, al naar gelang de mogelijkheden die je hebt.

Voor een uitgebreide beschrijving/uitleg over wat Bioshock voor een game is verwijs ik U naar mijn Bioshock 2 walkthrough, want bijna alles werkt in Bioshock 1 natuurlijk precies hetzelfde. Ik ga er dus vanuit dat u weet wat voor een soort game Bioshock is, dat u weet wat Plasmids zijn en wat u daarmee kunt doen en hoe u ze kunt verkrijgen. Dat u weet wat EVE en ADAM is en hoe u dat moet "Oogsten" Kortom.....ik ga in deze Bioshock 1 walkthroughs alles niet nog eens heel uitgebreid uitleggen. Ook het Cheaten kunt u op precies dezelfde manier doen als in Bioshock 2, dus door bepaalde toetsen van uw toetsenbord te "binden" aan een bepaalde cheat.

Bioshock heeft 2 mogelijke eindes. Er is een Goed Einde en een Slecht Einde. Welk Einde jij zult beleven hangt af van hoeveel Little Sisters jij "Harvest", of te wel vermoord in de game. Vermoord, dus "Harvest" je meer dan 1 Little Sister in de game dan zul je uiteindelijk het Slechte Einde beleven. Je beleefd het Goede Einde als je niet meer dan 1 Little Sister vermoord of geen enkele Little Sister vermoord. Dus als je alle Little Sisters "Rescue" dan zie je het Goede Einde en dat zie je ook als je 1 Little Sister vermoord maar de rest van de kleine meiskes in leven laat.

Cheaten in Bioshock:

Bioshock heeft geen Console die je kunt openen om te kunnen cheaten. Als je dus moeite hebt om in leven te blijven in de game dan zul je een andere manier moeten bedenken om toch te kunnen cheaten. Via Internet zijn er een groot aantal zogenaamde "TRAINERS" voor Bioshock te downloaden, maar er kleven een aantal bezwaren aan her gebruik van zo'n trainer. Ten eerste moet je precies de juiste Trainer hebben voor jouw versienummer van de game. Ten tweede zien de meeste moderne virusscanners, die u hopelijk wel heeft, het toepassingsbestand van een Trainer als een VIRUS, meestal een Trojan Horse virus. 

Mijn Norton Internet Security suite 2011 staat niet toe dat ik Trainers download want het Exe bestand in de Trainer wordt door mijn Norton gezien als een Virus. Om dan toch zo'n Trainer te downloaden en te kunnen gebruiken moet u dan uw virusscanner uit zetten en dat is niet aan te bevelen.U moet het uiteraard zelf weten, maar ik zou alleen een Trainer gebruiken als dat echt niet anders kan. 

Er is gelukkig een andere en veel eenvoudiger manier om toch te kunnen CHEATEN in Bioshock en dat is om een paar kleine wijzigingen te doen in de "user.ini" file van de game. Dus zoek die "user.ini" file op. Waar u deze "User. ini" file op uw computer moet zoeken hangt af van welk besturingssysteem u gebruikt. Onder WindowsXP/Vista is dit weer anders dan onder Windows 7.

Ik draai de game onder Windows 7 en ik gebruik 2 harde schijven waarvan de C-schijf mijn Windows schijf is. Op mijn D-schijf installeer ik al mijn programma's en dus ook mijn games. Maar Games maken ook meestal een map aan op mijn C-schijf waarin dan bijvoorbeeld de Save Games van die games worden opgeslagen en ook de zogenaamde configuratie files, zoals een "user.ini" file

Bij mij staat de "user.ini" file dus op de volgende locatie: C:\Louis\AppData\Roaming\Bioshock:

Als u op uw computer deze "user.ini" file hebt gevonden dan rechtsklikt u er op en kiest u ervoor om dit, tekstbestandje, te openen in KLADBLOK.  Kladblok is namelijk een EDITOR waarmee u wijzigingen in dit soort files kunt maken.  Maak wel eerst even een kopie van de  oorspronkelijke file zodat, als het mis gaat, u de oorspronkelijke file terug kunt plaatsen.

Als u het "user.ini" bestand in kladblok hebt geopend dan scrolt u omlaag tot u de aanduidingen van de F-toetsen en de cijfertoetsen van uw toetsenbord ziet staan.  Er zijn dan in de lijst F-toetsen die nog niet "gebonden" zijn, en dus "vrij"zijn. U kunt nu deze "vrije" toetsen "binden" aan een cheat.  Zoals u op het plaatje ziet heb ik de God cheat gebonden aan mijn F1-toets. De igbigbucks (500 dollar) Cheats aan mijn F-3 toets. De givebioammo (Eve) aan mijn F-4 toets en de givehealth Cheat aan mijn F-5 toets.  

ADAM is een belangrijk artikel in de game. U verkrijgt ADAM door de Little Sisters te "Harvesten". In feite vermoord u dan de Little Sister en als "dank" krijgt u dan alle ADAM die de Little Sister had "geoogst".  U kunt er ook voor kiezen om de Little Sisters niet te vermoorden maar om ze te redden. U krijgt dan per Little Sister steeds maar 80 ADAM en dat zou dan wel eens niet genoeg voor u kunnen zijn. 

Met de volgende Cheat in uw "user.ini" file kunt u altijd 9999 ADAM krijgen. Ik heb deze cheat aan mijn F11- toets gebonden.  F11=GiveItem 9999 ShockGame.ADAM. Denk wel om de spaties en om de punt want zonder de spaties en de punt werkt de cheat niet. U moet natuurlijk zelf weten welke toetsen u aan welke cheat wilt binden. Er zijn nog meer cheats mogelijk zoals een cheat voor het verkrijgen van Plasmids en Tonics in de game, maar dat is een beetje flauwekul.

Dus typ achter een nog ongebonden F-toets de cheat die u met die toets wilt activeren en sla de File dan opnieuw op. Start dan de game en druk tijdens het spelen op de betreffende Toets om de cheat te activeren.U moet hierbij wel rekening mee houden dat na elke LOADING de cheats gedeactiveert kunnenzijn, dus na elke LOADING is het mogelijk dat u een cheat opnieuw moet activeren door weer op de betreffende toets te drukken.

De game begint met een, uiterst korte, Intro:

U zit in een vliegtuig dat vliegt boven de Atlantische Oceaan, op weg naar de United States of America. U rookt een sigaretje en mijmert wat over uw vrouw en kindertjes....

U vindt uzelf nogal een bijzonder mens en bent nogal tevreden, maar dan.......out of the blue breekt plotsklaps de pleuris uit........zonder enige waarschuwing vooraf ontploft het vliegtuig en.......Het scherm wordt eventjes zwart en dan ligt u in het ijskoude water van de Atlantische Oceaan. U moet wel bijzonder zijn want u bent de enige overlevende van de vliegramp, alle andere inzittende van het vliegtuig hebben de ontploffing niet overleeft.

Lichaamsdelen, bagagestukken en grote brokken van het vliegtuig zinken om u heen naar de bodem van de oceaan terwijl u uit alle macht probeert om zo snel mogelijk naar boven te zwemmen. Het lukt om weer boven water te komen en u zuigt u longen vol met zuurstof. Maar.....HELP......de oceaan staat in BRAND.......

.............U krijgt nu de controle over de game......

Ok.....u moet een beetje snel zijn want de kerosine uit het vliegtuig staat in de fik. Zwem dus vooruit maar zorg dat u niet in de vlammen terecht komt, dus volg het "pad" tussen de vlammen. Na een aantal zwemslagen ziet u dan de overblijfselen van het vliegtuig drijven. Blijf het "vrije pad" volgen en bij de brokstukken zwemt u verder naar rechts en dan ziet u opeens een hoge stenen VUURTOREN, die op een klein kunstmatig eilandje staat..

Zwem snel door naar de toren en u klimt dan vanzelf bij de stenen trap het water uit.

Klim de trappen op en ga boven dan door de half openstaande deur naar binnen. 

Het is donker in de toren, maar via de open voordeur valt er toch een streep sterrenlicht naar binnen....

Dus loop iets door en......WHAM.....de voordeur slaat dicht en......de lichten gaan aan.

U bent in een ronde hal en u ziet een grote rode banier hangen. Boven de rode banner staart het lelijke ponun van Andrew Ryan u aan. 

Achter de rode banier zijn trappen om verder omlaag te gaan. Loop dus door en bij elke stap die u zet gaan er weer lichten aan.

Volg de trap omlaag en ook de volgende 2....en.........u bereikt dan een Miniduikbootje......de Bathysphere

Wel......er is geen alternatief......geen weg terug en ook geen andere mogelijkheid.....dus loop de Bathysphere in en trek binnen de mooie gouden Hendel omlaag en........

De Bathysphere sluit en vanzelf draait u terug om....De game neemt het nu weer van u over, dus neem er maar even uw gemak van........

De Bathysphere daalt omlaag door een diepe schacht en onderwijl krijgt u een boodschap van Andrew Ryan te zien

..... Dan verdwijnt de reclameboodschap want de Bathysphere komt uit de schacht en..... u ziet........de futuristische onderwater stad RAPTURE....

.....Blijf zitten en geniet van uw tochtje en het fantastische uitzicht over RAPTURE........

De Bathysphere neemt u mee naar het "Docking station" van Rapture en onderwijl hoort u een gesprek tussen ene Atlas en ene Johnny

Die Atlas heeft dus de ontploffing van uw vliegtuig opgemerkt en ook schijnt hij te weten dat u nu in de Bathysphere zit en onderweg bent naar het "Docking station".

Atlas wil dat die Johnny ook naar het "Docking station" gaat om u daar te begroeten. Maar die Johnny heeft daar blijkbaar niet zo veel trek in.........

De Bathysphere bereikt dan de "tunnel" van het Docking Station en gaat dan via een lange schacht weer omhoog en.....

De game gaat nu echt voor u beginnen met Hoofdstuk 1: Welcome To Rapture

Bioshock 1: Deel 1

Level1: Welcome To Rapture, Level 2: Medical Pavilion. Level 3: Neptunes Bounty

Bioshock 1: Deel 2

Level 4: Smugglers Hideout, Level 5: Arcadia, Level 6A: Farmer's Market, Level 6B: Terug in Arcadia

Bioshock 1 Deel 3

Level 7: Fort Frolic, Level 8: Hephaestus, Level 9: Rapture Central Control, Level 10: Olympus Heights

Bioshock 1 Deel 4

Level 11: Apollo Square, Level 12: Point Prometheus, Level 13: Proving Grounds, Level 14: Fantane

2011: Walkthrough door: Louis Koot