2012:Walkthroughs door: Louis Koot

Rechtsklik op items of personen is kijken/onderzoeken. Linksklik op items of personen is pakken/praten. 

Beweeg je cursor naar de bovenaan het scherm om de Inventorybalk te openen en om terug te keren naar het Hoofdmenuscherm via Options.

Rosangala Blackwell loopt in New York de Brooklyn Bridge op om de as van haar onlangs overleden en gecremeerde tante uit te strooien over de Hudson rivier. 

Rosangala wil liever Rosa genoemd worden, dus dat zullen wij dan ook maar doen. Rosa kende haar tante nauwelijks maar het was de enige familie die Rosa nog had.......nu is Rosa dus echt helemaal alleen op de wereld........Rosa strooit de as uit over de rivier en ze besluit om terug naar huis te gaan. Als Rosa van het scherm is verdwijnen zien we een soort "wolkje" opstijgen uit de rivier......Zou dat de "geest" van tantetje zijn die opstijgt naar........de hemel????

Anyway.......Rosa arriveert in de straat waar ze woont. Voor de deur van het appartementencomplex, waar Rosa woont, staat een jochie, die Rosa nog niet eerder heeft gezien,  aan zijn p.......eh.....peuk te trekken. Linksklik op de voordeur om naar binnen te gaan....maar.......Het jochie houdt Rosa tegen en zegt dat hij de plaatsvervanger van de conciŽrge is en dat hij Rosa niet kent, dus Rosa mag niet naar binnen.

Onderaan je scherm verschijnen nu de gespreksopties waar je op kunt klikken. Praat dus met de jongen via de gespreksopties en probeer dat een beetje in een logische volgorde te doen. Gebruik diverse gespreksopties tot je de mogelijkheid krijgt om te vragen naar "Nishanti", de buurvrouw van Rosa......

De boy heet Jim Burdo en hij claimt dat ie de plaatsvervanger is van de conciŽrge. De echte conciŽrge is momenteel aan het staken. Jimmyboy kent Rosa niet dus Rosa mag niet naar binnen, of ze moet kunnen bewijzen dat ze hier woont. Burdo doet de suggestie dat Nishanthi Sharma, een buurmeisje, Rosa misschien herkent. Zo ja, dan is hij bereid Rosa door te laten. Die Nishanthi laat momenteel haar hondje uit in het park. 

Ok.....als je over die Nishanthi met Jimbo hebt gepraat en hij vertelt heeft dat je naar het park moet gaan kun je afscheid nemen via "Grudgingly take your leave". Open echter dan eerst even de Inventory. In inventory heeft Rosa een brief. Rechtsklik op de brief om hem te lezen. Het blijkt een brief te zijn van ene dr. Donald Quentin, al 25 jaar de behandelend arts van Rosa's tante. Dr. Quentin schrijft dat Rosa altijd met hem kan komen praten over haar tante. Klik, rechts naast de brief de "exit", om terug te keren in het spel. Loop nu een scherm naar links en.......De Plattegrond verschijnt in je scherm. 

Via de plattegrond kun je snel naar de diverse locaties reizen. Ga nu naar het:

Washington Square Park.

Aangekomen in het park ziet Rosa dat de, afgeschermde, hondenuitlaatplaats leeg is. Geen Nishanthi en haar hondje te zien hier. Op het gesloten poortje van de hondenuitlaastplaats hangt een bordje waarop staat te lezen dat de uitlaatplaats "Tot nader order gesloten is.". Links zie je een lantarenpaal staan. Klik met je cursor bij de lantarenpaal  "To the fountain" om daar naar toe te lopen. Rosa krijgt even een raar gevoel in haar hoofd en ze wil eigenlijk naar huis. Rosa staat dan bij de lantaarnpaal op. Loop verder naar rechts en.....Een hondje, dat staat aangelijnd aan de prullenbak, komt Rosa besnuffelen.........

Rosa ziet nu ook haar buurvrouw Nishanthi. Loop nog iets door naar rechts en.......We zien dan dat die Nishanthi  door een fluit staat te kermen en ze heeft nog publiek ook..............

Linksklik op Nishanthi om haar aan te spreken.........Maar Rosa durft het niet aan om Nishanthi's fluitspel te onderbreken......., ze is bang voor al die omstanders die haar aanstaren. Het hondje is het hondje van Nishanthi en het beest zit met een uitrekbare lijn vast aan de grote blauwe prullenbak. Loop terug naar links, naar de lantarenpaal en.....het hondje volgt Rosa naar de lantarenpaal. Loop nu achter de lantarenpaal langs een ietsje naar links en dan voor de lantarenpaal langs weer naar rechts en........Wel....het hondje volgt Rosa en hierdoor komt de hondenlijn om de lantarenpaal vast te zitten

Het hondje komt dus vast te zitten aan de lantarenpaal en het beest begint te blaffen en hierdoor komt dan nu Nishanthi aangelopen.

Nishanthi herkent Rosa en er volgt een gesprek waarin Rosa haar situatie uitlegt, als je tenminste op de juiste gespreksoptie klikt. Nishanthi neemt Rosa dan mee terug naar hun flatgebouw. Bij de hondenuitlaatplaats ervaart Rosa weer eventjes een stevige hoofdpijn. Terug bij de voordeur vertelt Nishanthi aan Jimbo dat Rosa inderdaad haar buur is. Je moet Jimbo even een keer of 2 een willekeurig antwoord geven en dan belanden we binnen en boven op de gang bij de appartementen van Rosa en Nishanthi.

Er volgt nog even een gesprekje tussen Rosa en Nishanthi, waarin je een paar keer op een willekeurige gespreksoptie moet klikken, en dan verdwijnt Nishanthi haar flatje in. Rosa's flatje is dus links en Nishanthi's flatje is rechts. Klik op Rosa's deur om naar binnen te gaan.

Rosa's Appartement.

Rosa verklaart dat ze blij is weer thuis te zijn. Je krijgt de indruk dat Rosa een beetje straatangst of zoiets heeft. De rode telefoon, die op de computertafel staat gaat dan rinkelen. 

Linksklik op de rode telefoon om de hoorn op te nemen. 

Het is die dr. Quentin die opbelt en hij vraagt of Rosa zijn brief heeft ontvangen. Rosa bevestigt dit. Quentin zegt dan dat hij vandaag de hele dag tijd heeft, dus mocht Rosa behoefte hebben aan een gesprek over haar tante dan kan ze langskomen.  Om van het gezeur van Quentin af te zijn besluit Rosa om hem nu maar meteen even op te zoeken.

Verlaat de flat, via de groene deur, en klik in de gang op de grijze liftdeuren. Rosa stapt in de lift en de plattegrond verschijnt. Reis nu naar het:

Bellevue Psychiatric Hospital:

In het hospitaal stapt Rosa uit de lift. Loop, door de witte deur, naar rechts, naar de infobalie. 

Klik op de bewaker om met hem te praten en zeg dan dat je Dr. Quentin wilt spreken (Ask to see Dr. Quentin ). Vanzelf toont Rosa de brief van Quentin en dan beland ze bij Quentin in zijn kantoor. 

Quentin condoleert Rosa met de dood van haar.......Moeder. Moeder??.....Rosa is stomverbaasd....het is toch haar tante die gestorven is?. Corrigeer Dr. Quentin dus door te klikken op 1 van de 3 mogelijkheden die je krijgt. Quentin vraagt dan hoe Rosa zich voelt en daarna of ze haar tante mist. Klik op Expected response"  en daarna op de "Honest response".  Volg dan verder gewoon in het gesprek de gespreksoptie. Als Quentin vraagt waarom Rosa haar tante de afgelopen 20 jaar geregeld in het ziekenhuis heeft bezocht dan antwoord je met "Family". 

Rosa verneemt dan van Dr. Quentin dat de hele staf van zijn afdeling weet dat Rosa zogenaamde reviews voor een kleine krant schrijft en dat men, vanwege de ziekte van haar tante, ook geÔnteresseerd is in Rosa zelf. Quentin vond Rosa's tante een fascinerend geval.  Vraag Quentin naar Tante's conditie (Ask about Auntie's condition ) en daarna naar je eigen conditie ( Ask about your condition ). 

Rosa verneemt nu van Quentin dat Aroma's tante Lauren de afgelopen 20 jaar in dit ziekenhuis onder hevige verdoving werd gehouden omdat ze leed aan een zware vorm van erfelijke dementie. Deze ziekte openbaarde zich bij tantetje vanaf haar 40ste jaar. Ook Rosa's grootmoeder, Patricia, leed aan deze erfelijke vorm van dementie, maar zij kreeg er pas last van vanaf haar  55ste jaar 

Vraag Quentin dus verder ook over Patricia (Ask about Grandmother's condition ). Quentin zegt dan dat Rosa redenen heeft om bezorgd te zijn want het is heel goed mogelijk dat Rosa aan dezelfde erfelijke dementie zal gaan lijden. Quentin verteld als laatste dan nog dat zowel Patricia als Lauren, in hun dementieve staat vaak de naam "Joey" hebben uitgeroepen. Als je geen gespreksopties meer over hebt klik je op "Leave the office"  en...........Quentin meld dan als laatste nog  dat Rosa wat paperassen van haar tante geŽrfd heeft en dat die papieren naar haar flatje zullen worden gebracht..

Rosa staat dan terug bij de informatiebalie, dus loop naar links en klik op de liftdeuren en reis via de plattegrond terug naar:

Rosa's Appartement:

Klik weer op Rosa's deur om haar flatje binnen te gaan. Binnen gekomen zie je dan dat er nu een enveloppe op de deurmat ligt.

Pak de enveloppe en open dan de inventory. Rechtsklik in inventory op de enveloppe om er de brieven en documenten uit te halen. Lees alle brieven en documenten door. 

Het zijn 25 pagina's en je bladert door de pagina's via de pijlen rechtsonder. Het begint in September 1960 en het eindigt in April 1981.

De eerste 3 brieven zijn uit 1960 en afkomstig van Lauren's moeder Patricia en haar broertje Jack. Je leest dat in September 1960 Laura is verhuist naar New York om er te gaan studeren aan de New York Columbia Universiteit. Lauren's broer Jack begint dan aan zijn 1e dag op de middelbare school en woont dus nog thuis. Jack mist zijn grote zus heel erg en iedereen schijnt nogal bezorgt te zijn over Jacko. Dan schrijft Jack, in zijn brieven uit 1961, dat moeder Patricia zich opeens vreemd en nogal paranoÔde begint te gedragen. Patricia schreeuwt en praat tegen iemand die onzichtbaar is voor anderen en noemt deze persoon Joey. Soms valt Patricia ook flauw of ze wordt driftig en bedekt ze haar ogen en oren. Patricia is duidelijk bang voor die Joey en ze wordt steeds onhandelbaarder en gewelddadiger. Uiteindelijk wordt Patricia in 1962 officieel gek verklaard en opgenomen in een inrichting  en een paar jaar later overlijd ze.

In 1965 is Lauren Summa Cum Laude geslaagd en heeft Jack een weekeinde bij haar doorgebracht in New York. In 1967 is Jack zelf ook een student aan de Columbia Universiteit en schrijft hij zijn zus dat ie verliefd is op ene Maria, een Italiaanse die bij hem in de klas zit. In de volgende paar brieven vraagt Jack aan Lauren wie Joey is.......Jack begint zich grote zorgen te maken om Lauren. We lezen dat Lauren alle contact met haar broertje heeft verbroken en dat ze zich steeds vreemder en vreemder gaat gedragen, net als haar moeder Patricia. 

In April 1975 meld Jack aan Lauren dat hij en Maria in November gaan trouwen en hij eist dat Lauren op de bruiloft komt. In Maart 1976 schrijft Jack dat Maria is bevallen van een dochter die ze Rosangela hebben genoemd. Rosa meld hier dat er op de achterzijde van deze brief een paar foto's zijn geplakt en deze foto's stopt ze gelijk apart in de inventory. Als laatste is er een brief van een advocaten firma uit 1981. Jack en Maria blijken te zijn overleden en Rosa is dan 5 jaar. Lauren is dan Rosa's nog enige overgebleven familid en Lauren wil de zorg voor Rosa op zich nemen. 

Als je alle brieven doorgelezen hebt dan berg je ze terug op via "Put Away", links of rechts naast de brieven. Rosa's rode telefoon gaat dan weer rinkelen, dus klik weer op de telefoon. 

Het is Bob, de hoofdredacteur van de "Village Eye", het lokale krantje waar Rosa haar boek reviews voor schrijft. Bob meld dat op het Brittany College een studente, genaamd JoAnn, zelfmoord heeft gepleegd en hij wil dat Rosa er naar toe gaat om er verslag van te doen en om een foto van  die JoAnn in handen te krijgen. Rosa protesteert want ze is helemaal geen reporter, maar Bob wil van geen weigering weten. Rosa besluit dan maar om het te doen en ze pakt haar aantekenboekje uit de kast.

Vanaf nu heb je dus ook het Notieboekje boven in de inventorybalk en kun je die raadplegen om Rosa's aantekeningen te lezen.  

Voor je echter vertrekt naar de Brittany Hall bekijk je eerst nog even de 2 foto's die Rosa van de brieven heeft gehaald. Open dus de Inventory en rechtsklik op beide foto's om ze nader te bekijken. 

De ene foto is genomen tijdens de bruiloft van Jack en Maria en de andere foto is genomen tijdens kerstmis en hierop zien we moeder Patricia en een jonge Jack en Lauren.  Verlaat de flat en klik weer op de liftdeuren en reis dan via de plattegrond naar de:

Brittany Hall Studenten Flat:

Aangekomen in de studentenflat voelt Rosa zich niet zo goed. Je ziet 3 deuren. De middelste deur is deur van de R.A. De R. A is de "Residence Assistant" of te wel de student die het aanspreekpunt is voor de overige studenten en ook belast is met het toezicht op deze etage van het studentenhuis. De R. A student doet open. Praat met de R. A jongen via de gespreksopties.

Begin er mee om jezelf voor te stellen, dus klik op "Announce yourself".  De R. A jongen, wiens naam overigens Adrian is,  wil best wel met Rosa praten over JoAnn, de studente die zelfmoord heeft gepleegd, maar hij vraagt wel aan Rosa om zijn naam niet te noemen in haar verslag. Ga hier mee akkoord, dus zeg "Agree"  en je kunt dan je vragen stellen aan Adrian. Het notieboekje van Rosa verschijnt nu in je scherm. Klik in het notitieboekje op de diverse onderwerpen en Rosa ondervraagt Adrian dan over die onderwerpen.

Adrian vertelt dat JoAnn een aardig meid was en altijd vrienden om zich heen had en een vlijtige studente was. JoAnn's zelfmoord is voor iedereen een totale verrassing. JoAnn is midden in de nacht van het dak van het gebouw gesprongen, maar je hoort de twijfel in Adrian's stem als hij het woord "Zelfmoord" in de mond neemt. Adrian heeft geen foto van JoAnn.  

Als je alle vragen op het lijstje hebt afgewerkt klik je op de rode X om het notitieboekje weer op te bergen. Vanzelf neemt Rosa dan ook afscheid van Adrian. Loop verder door naar links door de gang en plaats steeds even je cursor op de deuren. Voorbij de rode brandblusser en het fonteintje komt Rosa dan bij de deur van de kamer van JoAnn en Kelly. Kelly was dus JoAnn's kamergenoot. Klik op JoAnn's deur en Kelly verschijnt.

Loop terug naar de R.A deur, de deur van Adrian's kamer, en klop weer op de deur. Vraag Adrian nu over Kelly en vraag hem ook "JoAnn slept all night"  en "JoAnn studied all day". Adrian vindt Kelly "hot" en een slimme meid. Adrian meld echter ook dat Kelly niet kan weten of JoAnn slaapproblemen had want Kelly slaapt vrijwel nooit hier in haar kamer. Adrian weet niet waar, en met wie, Kelly de nachten door brengt. Berg het notitieboekje weer op om ook dit gesprek met Adrian weer af te sluiten. 

Berg het notitieboekje weer op en loop terug naar JoAnn's en Kelly's deur. Klop weer op de deur en Kelly doet weer open en het notitieboekje verschijnt weer. Klik nu op "Did Kelly Lie"  om Kelly te confronteren met haar leugen. Kelly stribbelt nog wat tegen maar dan geeft ze op. Je kunt Kelly nu dus opnieuw over alle onderwerpen in je notitieboekje nog een keer ondervragen. Vraag Kelly dus weer alle vragen die in je notitieboekje staan. Kelly vertelt nu dat JoAnn de laatste weken in haar slaap praatte, maar ook dat JoAnn dit niet wilde erkennen. Dit was ook de reden voor Kelly om bij haar vriendje te gaan slapen. Kelly geeft Rosa nu ook een foto waar JoAnn op staat. Berg het notitieboekje weer op als je weer alles aan Kelly hebt gevraagd om het gesprek weer te beŽindigen. Rechtsklik in inventory dan op de "JoAnn's Foto" om deze in close-up te bekijken. Er staan 3 meiden op de foto en het linker meisje is, of liever was, JoAnn. 

Berg de foto weer op en klik dan de "exit", links in de gang. Rosa ervaart weer even een hevige hoofdpijn en ze gilt dat ze naar huis wil want ze heeft genoeg info om haar artikeltje voor de krant te schrijven. Klik weer de Exit en reis dan via de plattegrond terug naar:

Rosa's flat:

Als Rosa uit de lift stapt ervaart ze weer eventjes een stekende hoofdpijn. Ga Rosa's flat weer binnen. Weer krijgt Rosa hoofdpijn en ze denkt dat ze beter maar kan gaan slapen. Maar eerst wil Rosa haar verhaaltje over JoAnn nog even typen. Linksklik dus op de computer, die achter Rosa op de tafel staat, en............klik dan in de lijst met mogelijkheden op "Write your article" en Rosa gaat aan de slag.

Rosa typt haar artikel en ze wil dan naar bed. Maar net als ze haar slaapkamer in wil gaan krijgt ze een enorme hoofdpijn. 

Rosa heeft frisse lucht nodig dus ze wil naar buiten. Verlaat de flat maar klik op de gang nu niet op de liftdeuren. 

Nishanthi:

Tegenover Rosa's deur is de deur van Nishanthi's flat. Klop aan op Nishanthi's deur....en....Rosa mag binnen komen. Klik op Nishanti om met haar te praten en gebruik de optie  "Make small talk" en dan andere opties om van alles over Nishanti te weten te komen. Ben je uitgepraat dan gebruik je de "Ask to leave"  optie om Nishanti weer te verlaten. Je ervaart dat:

Nishanti nog niet zo lang op haar fluit speelt, maar dat ze die fluit als kind al van haar moeder heeft gekregen. Nishanti vindt het leuk dat mensen in het park naar haar gefluit komen luisteren. Nishanti vertelt verder dat de hondenuitlaatplaats, in het park en waar zij normaal haar mormel Moti uitlaat, gesloten werd omdat de honden een week geleden plotseling helemaal gek werden. Men denkt dat het komt door een hoge toon uit de hoogspanningsmasten, die alleen door honden gehoord kan worden. Nishanthi denkt echter dat het iets anders is, iets dat in de lucht zit. Ze zegt dat ze gezien heeft, dat Rosa het ook merkte, toen ze bij de hondenuitlaatplek stond. Als je Nishanti vraagt of je haar hondje Moti mag voeden dan krijgt Rosa van Nishanthi een hondenkoekje. \

Als Rosa een hondenkoekje van Nishanthi heeft gekregen dan kun je dat koekje aan hondje Moti proberen te geven. 

Linksklik daartoe dan op de hond en klik dan op "Offer a treat"  en.......Rosa leert dan hoe ze hondje Moti dat koekje moet geven. 

Heb je dit allemaal gedaan dan verlaat je Nishanti's flat weer en ga je terug Rosa's flatje binnen.

Rosa's flat:

Wel.....dit stuk gaat voor het grootste deel vanzelf. 

Rosie krijgt eventjes een hevige hoofdpijn aanval, maar dan is die pijn plotsklaps verdwenen. Rosa ziet dan dat de foto, die bovenop haar TV staat, begint te gloeien.

Rosa bekijkt die foto.....Op de foto zien we Maria met de kleine Rosa en..........opeens verschijnt er een doorzichtige vent in de foto. 

Rosa geraakt in paniek en gaat hysterisch lopen ijsberen en ondertussen zien wij steeds een wolkje door de kamer zweven en dan...

.....maken we kennis met Joey Mallone, het familiespook van de Blackwell familie......Rosa valt flauw en het duurt even voor ze weer bijkomt.

Rosa wil niets te maken hebben met Spook Joey , maar die is niet van plan om zich zelf weer op te lossen in de lucht. Joey eist dat Rosa zijn naam uitspreekt en dat ze hem in de ogen kijkt. Dit doet Rosa dan uiteindelijk en dan verschijnen de gespreksopties. Praat dus met Joey en begin met de "Accepting response"  en ga dan verder.

Washington Square Park

Aangekomen in het park legt Joey nog even uit dat alleen Rosa hem kan zien en horen. Joey neemt Rosa dan mee naar het dichte hek en zegt dat ze moet blijven kijken en dan.......verschijnt de geest van een meisje op de hondenuitlaatplaats. 

Het meisje gaat bij de boom zitten en Joey zweeft naar haar toe om met haar te praten, van spook tot spook.....

Je bent nu dus even Joey. Kies steeds een optie, het maakt niet uit welke want het meisje wil toch niet echt met Joey praten.

Het Meisje Spook blijkt behoorlijk in de war te zijn en ze heeft het steeds maar over "HIM", die iedereen vergiftigd en wegjaagt. Ze is ook bang dat zij Joey zal vergiftigen en Joey geeft het uiteindelijk op en keert terug naar Rosa. Joey legt aan Rosa uit dat er op de hondenuitlaatplaats dus een "Gestoord" Spook ronddwaalt en dat Rosa dit probleem moet oplossen. Rosa heeft er nu echter genoeg van want ze wil nu eindelijk naar bed en....we belanden dan in:

Rosa's flat:

Als Rosa de volgende ochtend ontwaakt, is Joey nog steeds aanwezig en er volgt een gesprek tussen Rosa en Joey waarin je zo nu en dan uit een aantal opties de juiste optie moet kiezen, maar eigenlijk maakt het niet uit welke optie je steeds kiest. Na het lange inleidende gesprek, waarin je ook steeds even een optie moet aanklikken, kan Rosa haar vragen stellen.....Stel dus alle vragen aan Joey en sla er geen over.

Joey legt uit dat hij er niets aan kan doen.......Hij zit nu eenmaal "gebonden" aan de familie Blackwell. Rosa's grootmoeder werd er gek van  omdat ze niet kon accepteren dat ze een Medium dat ze een Medium was en Rosa's tante belandde in de gekken kliniek omdat ze een fout maakte tijdens een "behandeling" van een Spookprobleem. Joey wil Rosa dan laten zien wat er in haar hoofd gebeurt als haar Medium gaven worden geactiveerd. Joey doet zijn stropdas af en hij vraagt Rosa om aan zijn stropdas te trekken. 

Rosa trekt dus aan de stropdas en................Rosa en Joey belanden in een soort grot. Het is echter geen grot want we zijn nu in Rosa's hersenpan beland. 

Joey legt uit dat dit het portaal naar de "Oneindigheid" is. Het is Rosa's taak om in dit portaal in haar hoofd, de overledenen door te sturen naar hun volgende bestemming. Jammer genoeg zijn veel van die geesten in de war en werken ze niet mee omdat ze denken dat ze niet dood zijn. Het is Joey's taak om die verwarde geesten te kalmeren zodat ze accepteren dat ze dood zijn en Rosa kan ze dan doorsturen naar de "Onenigheid"

Als je alle vragen met Joey besproken hebt belanden we vanzelf terug in Rosa's woonkamer. Joey legt dan nog even de 3 stappen uit doe ze moeten volgen om het meisje in het park naar de oneindigheid door te sturen. Stel hierover weer alle vragen aan Joey om te horen wat Rosa vervolgens moet gaan doen.

Joey meld dat het Meisje Spook in het park verdacht veel lijkt op een van de meisjes die samen met JoAnn op de foto staan die Rosa van Kelly heeft gekregen. Als we dat meisje geest iets persoonlijks over haar vertellen of laten zien, dan zal ze wel gaan geloven dat ze dood is. Als eerste moeten we dus meer over het meisje spook te weten komen om haar daarna te kunnen helpen te accepteren dat ze dood is. Pas dan kan ze via Rosa's portaal doorgestuurd worden naar de oneindigheid. Joey legt ook nog even uit hoe dat doorsturen werk....via zijn stropdas.

Als je alles met Joey besproken hebt sluit je af via "Nothing else to say". Maar klik gelijk weer op Joey om nog een keer met hem te praten en gebruik dan de optie "Ask about Joey"  en vraag Joey dan over zijn dood (Ask Joey about death)  en dan over zijn "Krachten" (Ask Joey about ghostly powers)

Joey wil echter niet vertellen waaraan hij is overleden, dat vindt ie te persoonlijk. De enige speciale powers die Joey heeft is dat ie door muren kan gaan, zoals Rosa maar dichtbij hem is, en hij kan items laten wapperen in de wind. Wel....Rosa vindt dit niet bijster spectaculair. 

Sluit het gesprek af en....Rosa en haar "hondje' belanden vanzelf op de gang. Klik op de liftdeuren en reis terug naar het:

Washington Square Park

Het is dus nu overdag en Rosa en Joey zijn terug bij de hondenuitlaatplaats. Vaagjes zien we het meisje spook boven de bosjes heen en weer zweven.Klik op het toegangshek en.........Joey en Rosa gaan naar binnen en Joey gaat met het meisje spook praten. Begin voorzichtig, dus gebruik als eerste de "Go easy on her"  optie om het spook niet af te schrikken.

Het meisje vertelt dat het laatste dat ze zich kan herinneren is dat ze een snoepje at, in de hoop dat ene "Deacon" weg zou gaan. Een "Deacon" is een soort geestelijk persoon. Nu verschijnt Rosa's notitieboek in het scherm, dus werk nu gewoon alle onderwerpen op het lijstje af, en dan speciaal die over JoAnn. Als extra optie krijg je dan ook het "Deacon" onderwerp.

Het meisje kent dus JoAnn, Adrian en Kelly en ze brabbelt van alles over die "Deacon". JoAnn zou volgens het meisje "de Wereld veranderen" maar ze is door de "Deacon" heen gezonden. Adrian is volgens het meisje "de man met een plan" en over de Deacon zegt ze: "Dat ze hem geroepen hebben en hij kwam. De Deacon was bang en ziek en hij kroop in haar hoofd en zorgde dat iedereen "weg ging"

Als je het hele lijstje met onderwerpen hebt afgewerkt berg je het notitieboekje weer op. Joey en Rosa verlaten dan vanzelf de hondenuitlaatplaats weer. Loop door naar rechts en klik dan, rechtsonder, de "Exit" om terug te keren op de plattegrond. Reis nu weer naar de:

Brittany Hall Studentenflat:

JoAnn/Kelly's flat:

We belanden weer bij Adrian's kamerdeur. Loop door naar Kelly's deur. Klik op de deur en Rosa mag binnen komen en uiteraard zweeft Joey mee naar binnen. 

Kelly  zit aan het bureau te studeren en zij kan Joey uiteraard niet zien.

Aan de rechter muur hangt een prikbord en daar staat ook het bureau van JoAnn.Rechtsklik op het prikbord (Bulletin board) om het in close-up te bekijken. 

Er zijn 3 foto's op het prikbord geprikt. Linksklik, of rechtsklik, op elke foto om Rosa's commentaar te horen. 

Rosa vraagt zich bij de linker foto af wat het onderschrift "The future Mrs. Davenport" betekent. Op de middelste foto zien we JoAnn en op de rechter foto zien we het meisje wiens geest op de hondenuitlaatplaats ronddwaalt. Verlaat de close-up via "Look away".  Op JoAnn's bureau ligt een notitieboekje (Notebook). Het is het notitieboekje van JoAnn maar als je probeert het boekje te pakken dan mag dat niet van Kelly. Ook staat er een telefoon op JoAnn's bureau.

Ga dus praten met Kelly en gebruik in dit gesprek gewoon de gespreksopties van boven naar beneden. Rosa mag de kamer niet doorzoeken van Kelly. Via de optie "Question her"  kun je Kelly dan vragen over de andere 2 meisjes op de foto's die op het prikbord hangen, via je eigen notitieboek.Dus vraag Kelly naar "Girls in de photo", naar "Deacon"  en naar "Davenport". 

Het blonde meisje heet Alli en het andere meisje heet Susan, maar veel meer weet Kelly niet over de 2 meiden te vertellen. Over "Davenport" en "Deacon" weet Kelly ook niets te vertellen, dus berg het notitieboek weer op en beŽindig het gesprek.

Wel....je weet nu de naam van het spook in het park.....Alli. Ok.....Rosa wil toch graag JoAnn's notitieboekje te pakken krijgen maar om dat voor elkaar te krijgen dient Kelly even afgeleid te worden en dat dient Joey te doen. Je krijgt maar heel weinig tijd om het notitieboekje te grijpen dus je zult snel moeten wezen. Wellicht is het een goed idee om eerst je game hier even te saven.

NB: je krijgt nu alleen de mogelijkheid om het notitieboekje te pakken als je eerder in Rosa's flat volledig met Joey hebt gepraat en naar zijn Powers hebt geÔnformeerd. Heb je dat niet gedaan dan kun je nu niet proberen om het notitieboekje te pakken.

Op JoAnn's bureau staat dus een telefoon en ligt het notitieboekje van JoAnn. Linksklik op de telefoon om de hoorn op te pakken. Terwijl Rosa de telefoonhoorn vast heeft linksklik je op Joey en......Rosa doet dan of ze via de telefoon met Joey praat. Je krijgt dan een lijst met mogelijkheden die je Joey kunt vragen. Kies uit de lijst de "Request performance" optie en......

Rosa vraagt Joey of hij zijn trucje nu kan uitvoeren en.....Joey zorgt er dan voor dat Kelly's paperassen van haar bureau op de grond vallen en.....dit geeft Rosa dan heel even de gelegenheid om het notitieboekje te grijpen. Dus zodra Kelly zich heeft gebukt om haar paperassen van de vloer te pakken, en je de cursor weer terug heb.t linksklik je op het notitieboek om het te pakken.  Verlaat, als je het notitieboekje hebt, dan de kamer via "Exit" midden onderaan het scherm. 

Terug op de gang open je de inventory en scroll je, via het rechterpijltje, door de inventory naar het blauwe notitieboekje van JoAnn. Rechtsklik op het blauwe notitieboekje en.....Rosa vertelt iets over wat er in het notitieboekje geschreven staat en ze scheurt er 2 interessante pagina's uit. Het zijn de"Doodle" en de "Message" pagina. Rechtsklik op beide pagina's om ze te bekijken.

Op de "Doodle" pagina heeft JoAnn een aantal poppetjes getekend. Je ziet JoAnn gekoppeld aan een jongen waarvan de naam is doorgestreept. Ook zie je Susan gekoppeld aan ene Alexander en bij Alli staan een paar vraagtekens. Op het "Message" heeft JoAnn het volgende geschreven (Vrij vertaald): "Kan de prof niet horen en het interesseert me ook niet meer". "HIJ wil me niet met rust laten. Kan me niet concentreren". "Allison is weg. HIJ zorgde ervoor dat ze ging. "Susan is ook weg en ik mag haar niet zien. Ik ben de enige die overgebleven is". "Ik moet volhouden". "Wat wil je? Wat WIL je?"

Als je deze 2 pagina's van JoAnn bekeken hebt en weer hebt opgeborgen open je Rosa's Notitieboekje (Notes). De nieuwe naam in Rosa's lijst is dan Alexander. Klik op "Alexander"  en dan op "Davenport"  en......Rosa combineert beide namen tot "Alexander Davenport"  en deze naam komt dan ook in Rosa's lijstje te staan. Rosa denkt dat het hoogst waarschijnlijk Alli's vriendje is. Klik op "Alexander Davenport"  en dan op "Alli"  en.....Rosa vraagt zich af of Alexander Davenport zijn vriendinnetje Alli heeft vermoord. Berg het notitieboeklijstje weer op en klik, links, de "Exit" om terug op de plattegrond te belanden en reis weer terug naar het:

Washington Square Park:

Klik weer op het hek van de hondenuitlaatplaats en Rosa en Joey lopen weer naar de boom waar Joey dan weer met het meisje spook gaat praten. Klik op "Get right to the questions"  om de lijst met onderwerpen uit Rosa's notitieboek te openen. Klik in de lijst achtereenvolgens op "Alli""Susan""Alexander Davenport"  en "Deacon"  om hierover met het Alli spook te praten. Blijf deze onderwerpen gebruiken totdat Alli in herhalingen vervalt en niets nieuws meer te vertellen heeft.

Alli bevestigt dat zijn Alli Montego heet en ze vertelt ook over Susan Lee, haar vriendin. Uit de manier waarop Alli over Susan praat krijg je de indruk dat ook Susan dood is en als spook ergens ronddwaalt. Als je Alli over Alexander Davenport vraagt dat antwoord ze met een rijmpje dat als volgt gaat: "On a date with Alexander The Great. Was it an accident, or was it just fate".

Als je niets nieuws meer uit Alli te horen krijgt berg je het lijstje met onderwerpen weer op en zorg je dat je via de plattegrond terug reist naar

Rosa's flat:

Terug in Rosa's flat linksklik je weer op Rosa's computer en kies je uit de lijst met mogelijkheden de "Do research"  optie en dan klik je in de onderwerpenlijst op "Alexander Davenport"  en op "Alli"  en als laatste op "Susan". Rosa zoekt dan via het internet allerlei info over die Alexander Davenport en over Alli en over Susan Lee op.

Rosa vindt een Alexander Davenport maar het enige brokje info dat ze krijgt is dat deze Alexander lid is van het Universiteits Hockey Team. Over Alli Montego vindt Rosa dat zij op allerlei internet forums vragen heeft gesteld over Ouija borden. Alli wilde weten of Ouija bordengevaarlijk waren en iets slechts konden oproepen. Joey is niet enthousiast over Ouija borden. Over Susan Lee vindt Rosa dat zij in het Bellevue Hospitaal ligt, na een zelfmoordpoging. Joey denkt dat ze met Susan "beet" hebben. 

Als Rosa alle info over die Alexander, Alli en Susan heeft gevonden dan berg je het lijstje weer op en dan klik je op"Turn the computer off".  Open dan weer de inventory en rechtsklik weer op Rosa's notitieboek om de onderwerpenlijst weer te openen. Klik in de lijst achtereenvolgens op "Ouija boards"  en op "Deacon"  en Rosa combineert deze twee onderwerpen met elkaar en ze vraagt zich af of er een verband bestaat tussen "Ouija Boards" en die "Deacon". Dit onderwerp wordt dan in de lijst gezet als "Deacon and Ouija". Sluit de lijst en verlaat de flat en klik weer op de liftdeuren en reis terug naar het:

Washington Square Park:

Ga de hondenuitlaatplaats weer op zodat Joey weer met spook Alli gaat praten. Kies weer voor "Get right to the questions"  en vraag Alli dan over "Deacon and Ouija"  en.....Alli raakt weer van streek en ze zegt dat ze nooit meer een Ouija bord zal gebruiken. Alli heeft dus inderdaad de "Deacon" opgeroepen via een Ouija Bord. Sluit de onderwerpenlijst en zorg dat je weer op de plattegrond komt en ga nu terug naar het:

Bellevue Hospitaal:

Als Rosa en Joey in het hospitaal uit de lift stappen knipperen de lichten. Joey kankert even over het feit dat ie hier 25 jaar lang heeft "vast gezeten", via tantetje Lauren. Loop weer door naar de informatie balie. Klik weer op de bewaker en vraag de man wat er mis is met de lichten (Ask about the lights) en daarna vraag je de man over Susan Lee (Ask about Susan Lee). 

Volgens de bewaker is er niets aan de hand.....het hospitaal is een oud gebouw en er zijn vaak wat problemen met de lichten. De bewaker bevestigt dat Susan Lee hier in het hospitaal is opgenomen. Als je vervolgens vraagt of je Susan Lee mag bezoeken dan krijg je te horen dat alleen mensen die op de goedgekeurde bezoekerslijst staan Susan morgen bezoeken. En Roseangela Blackwell staat niet op die lijst . Neem dus afscheid via "Leave".

Open nu weer Rosa's lijstje met onderwerpen (Notes) en klik in de lijst dan op "Alexander Davenport"  en op "Adrian"  en......Rosa  combineert deze twee namen nu met elkaar en ze concludeert dat......Adrian ook een meisjesnaam kan zijn. Alex is, in de V.S, ook een meisjesnaam.  Zeg.....zou de naam Alexander wel op de bezoekerslijst van de bewaker staan? 

Sluit de lijst weer en klik weer op de bewaker en klik dan op "Ask to see Susan Lee again"  en dan zeg je "Blame the system" . Als dan de lijst met onderwerpen weer verschijnt klik je op "Alexander Davenport"  en........Susan liegt dus dat ze Alexander Davenport heet en die naam staat wel in de lijst van de bewaker en........Rosa mag nu Susan bezoeken.

Rosa en Joey belanden dan bij Susan Lee en die vraagt waar Alexander is. Wees eerlijk dus klik op "Tell the truth"  en wees ook eerlijk als Susan vraagt of Rosa een dokter is, dus zeg dan "No". Je krijgt dan de lijst met onderwerpen. Klik gelijk op "Get right to it"  om de lijst met onderwerpen uit Rosa's notes tevoorschijn te halen. Vraag Susan dan over elk onderwerp in de lijst....sla niets over maar begin met de "Deacon and Ouija boards".

Rosa vertelt Susan dan dat ze weet dat Susan, Alli en JoAnn de "Deacon" hebben opgeroepen via een Ouijabord maar ook dat ze Susan geloofd. Susan geeft toe dat de "Deacon" in haar hoofd zit en tegen haar schreeuwt, maar overdag is het minder erg dan s'nachts.  

Ga nu verder met de overige onderwerpen in de lijst en blijf dat doen tot Susan over elk onderwerp niets nieuws meer te vertellen heeft.

JoAnn en Alli pleegden zelfmoord omdat die Deacon in hun hoofd maar niet op hield met praten en schreeuwen. JoAnn en Alli wilde gewoon RUST in hun hoofd. Volgens Susan was Alli dol op honden....Alli wilde dan ook dierenarts worden. Alexander Davenport was zo'n beetje Susan's verkering, maar sinds Susan's zelfmoordpoging laat ie zich niet meer zien. 

Als je weer alles aan Susan hebt gevraagd sluit je de lijst weer en.......Rosa neemt afscheid, maar belooft terug te komen. Terug op de gang merkt Rosa op, dat het inmiddels donker is. Spreek de bewaker weer aan en vraag of je Susan weer mag bezoeken (Ask to see Susan again) en we keren gelijk terug naar Susan, die blij is om Rosa weer te zien.

Susan voelt zich nu beter, nu ze weet dat ze niet gek is. Susan vertelt dat haar kalmeringstabletten als bijwerking hebben dat ze vocht vasthoudt. Daarom moet Susan ook plaspillen slikken maar ze wil die pillen niet langer slikken en ze vraagt of Rosa die pillen kan laten verdwijnen. Susan geeft Rosa de plaspillen (diuretics) om ze het ziekenhuis uit te smokkelen. Gebruik 1 van de gespreksopties om de onderwerpenlijst te openen en sluit die lijst dan gelijk om weer afscheid van Susan te nemen.

Terug op de gang loop je naar links, naar de lift. Klik op de liftdeuren om de plattegrond te openen en keer terug naar Rosa's appartementgebouw.

Nishanthi:

Volgens Susan was Alli dol op honden. Wellicht dat een hondje het Alli spook wat meer op haar gemak kan krijgen? Hela......Nishanti heeft toch dat mormel Monti? Wat zou er gebeuren als we Monti eventjes gaan uitlaten op de hondenuitlaatplaats?

Ga dus nu  niet Rosa's flatje binnen maar klop op Nishanthi's deur en Rosa mag naar binnen. Hondjes kunnen dus inderdaad spoken zien want het mormel begint tegen Joey te blaffen. Nishanthi is bezig in haar keuken, dus loop door naar de keuken en ga dan met Nishanti praten en vraag haar weer of je haar hondje Monti weer een koekje mag geven  via "Offer to feed the dog again". Rosa krijgt dan van Nishanti weer zo'n hondenkoekje. Zeg gedag.

Open de inventory en combineer in inventory dan de Plaspil (Pill) met het Hondenkoekje (Dog biscuit). Hiervoor moet je wel eventjes de scrolpijl gebruiken om naar het koekje door te scrollen. Rosa legt de plaspil op het hondenkoekje. Loop terug naar links, de woonkamer in. Hondje Monti volgt Rosa. Klik op Monti en kies dan "Offer a treat" en.......Rosa geeft het hondenkoekje, met daarin de plaspill, aan Monti en.........Monti begint te kreunen omdat ie opeens dringend moet plassen. Nishanti vraagt Rosa of ze Monti wil uitlaten in het park en.........Wel......het gaat dan nu even vanzelf verder:

Washington Square Park

Rosa, Monti en Joey gaan naar Spook Alli op de hondenuitlaatplaats. 

Joey vraagt Alli of ze Monti even wil onderzoeken en dat doet Alli en hierdoor komt Alli er nu achter dat ze.....dood is en ze herinnert zich weer hoe dit zo gekomen is.

Alli vertelt dan dat zij, Susan en JoAnn via een Ouija Bord de Deacon geest hebben opgeroepen. Die Deacon is in hun hoofden gaat zitten en bleef maar om hulp schreeuwen. De Deacon kon echter nooit duidelijk maken hoe de meisjes hem konden helpen.

Joey zorgt er dan voor dat, via zijn stropdas, Alli en Rosa in Rosa's hoofd belanden, het Voorportaal van de "Oneindigheid. 

Als Rosa weer bij kennis is gekomen klik je op "Greet Alli"  om de Geest naar de "Oneindigheid" te sturen. 

Er volgt nog even een kort gesprekje waarin Alli dan vraagt of ze in het "Licht" JoAnn weer zal zien. Reageer hierop met een "Positive response"  en........Alli verdwijnt dan eindelijk naar het Hiernamaals. Rosa kruipt haar hoofd weer uit en brengt Moti terug naar Nishanti. Wel......Nu moet Susan, die dus niet is overleden, nog van de Deacon in haar hoofd worden verlost. Klik dus op de liftdeuren en reis via de plattegrond weer naar het:

Bellevue Hospitaal:

Het is avond dus de bezoekuren zijn voorbij. Rosa wil dus wachten tot morgen maar Joey zegt dat er haast geboden is omdat Susan nu onmiddellijk hulp nodig heeft.  De Deacon bezoekt Susan namelijk 's nachts.  Loop weer door naar de balie. Aan de zijkant van de balie hangen sleutels. Klik op de sleutels en Rosa vertelt dat het de sleutels van de Stoppenkast zijn. 

Helaas kan Rosa de sleutel niet pakken zolang de bewaker recht vooruit kijkt. Op de balie staat een radio waar de bewaker naar luistert. Als Joey in de buurt van de radio staat dan stoort hij de radio en zal de bewaker aan de antenne gaan frutselen. Als de bewaker eventjes aan de antenne gaat frutselen heeft Rosa heel even de kans om de sleutels te pakken.

Wacht dus tot Joey vlak voor de radio gaat zweven en de bewaker dan aan de antenne begint te frutselen.....Klik dan snel op de sleutels om de Stoppenkastsleutel te pakken. Je ziet echter niet dat Rosa de sleutel pakt, maar als je in de inventory kijkt zie je dat je de Sleutel wel hebt. Als je de sleutel hebt loop je terug naar links, naar de liftdeuren. Loop voorbij de liftdeuren verder naar links. Aan de eindmuur van de gang hangt het blauwe stoppenkastje. Rechts naast de lift is een nis waar een telefoon hangt en bij de lift hangt een blauw Telefoonbordje aan de muur.

Ok.....je moet snel handelen. Om te voorkomen dat je een flink stuk overnieuw moet doen, als het zo meteen fout gaat, kun je nu maar beter even SAVEN. 

Rosa moet het licht uit doen en zich dan snel in de telefoonnis. Je hebt de sleutel van het stoppenkastje in inventory. Je hoeft niet met de sleutel op het stoppenkastje te klikken. Linksklik op het stoppenkastje. Rosa maakt het kastje open. Linksklik weer op het stoppen kastje en.....Rosa haalt in het kastje de schakelaar over en de lichten gaan uit......

We zien dan dat de bewaker opstaat en hij zal naar het stoppenkastje gaan.......Snel....Zodra je de cursor terug hebt linksklik je heel snel op het blauwe Telefoonbordje, dat rechts naast de lift op de muur zit en.....Rosa verbergt zich in de donkere telefoonnis zodat de bewaker haar niet ziet. Wacht tot de bewaker zo ongeveer bij de liftdeuren is en loop dan snel door de witte deur naar rechts, naar de balie. Terug in de balie gang ga je, achterin, rechts de hoek om via "Around the corner".

Rosa en Joey belanden dan terug bij Susan die ligt te slapen..... en............Via de spiegel verschijnt dan de Deacon. 

De Deacon heeft een flesje waar hij steeds een slokje uit neemt en hij zweeft naar Susan en begint om hulp te roepen.  Je krijgt diverse optie.....Begin ermee om het gesmeek van de Deacon krachtig te onderbreken via "Forceful interjection".  Joey praat dan met de Deacon die weet dat hij dood is. Joey doet zijn stropdas af maar de Deacon stribbelt tegen want hij is doodsbang om het portaal te betreden, hoe Joey ook zijn best doet om de Deacon te overtuigen. Joey vraagt dan aan Rosa wat ze wil doen....je moet dan beslissen of je Joey de rest laat afhandelen of dat je Rosa de controle over het einde geeft. Wil je dat Joey de rest afhandelt dan klik je "Let Joey handle it", wil je dat Rosa de rest afhandelt dan klik je op "What does he want?"

Ik kies ervoor om met Rosa verder te gaan, dus klik op "What does he wants?" en....Rosa neemt het over en ze vraagt de Deacon wat hij wil. De Deacon meld dat hij bang is om het portaal in te stappen omdat ie denkt dat ie dan in de Hel zal belanden. Joey wil het dan weer overnemen maar dat wil je niet dus blijf Rosa en klik dus nooit op "Let Joey take over". 

Klik op "What is after him?"  en na Deacon's antwoord ga je verder met "Who is after him". Rosa bereikt echter ook niets en dus laat ze Joey dan toch zijn gang gaan. Joey probeert de Deacon te dwingen om zijn stropdas vast te pakken en hij geeft de Deacon zelfs een klap in zijn gezicht. Maar ook Joey faalt hopeloos en je moet dan weer kiezen of je Joey verder zijn gang laat gaan of dat Rosa het weer zal overnemen. Klik dus op "Give her a chance"  om Rosa het weer te laten proberen om de Deacon te overtuigen dat ie toch maar beter het portaal binnen kan stappen.

Je krijgt dan als Rosa 3 mogelijkheden waaruit je dan de beste moet kiezen. Kies de "Try and give hope" optie en.......

............Rosa vertelt de Deacon dat het portaal een veilige plek is en dat hij haar moet vertrouwen

De Deacon twijfelt echter nog steeds en vraagt waarom hij Rosa zou vertrouwen. Ga dus verder met "Because nobody else will help"  en.....

De Deacon vertrouwt Rosa dan en we belanden dan eindelijk in Rosa's hoofd.

Oeps.......het gaat echter niet precies zoals het met Alli ging want.........De DUIVEL verschijnt en ook de deur verdwijnt. De Duivel  wil Deacon mee nemen naar de Hel. Deacon gilt om hulp en Rosa moet nu wat met de Duivel praten en je moet dit wel een beetje snel doen. Treuzel je te lang dat beland de Deacon in de hel en zie je het VERKEERDE EINDE

Klik als eerste op 1 van de 3 mogelijkheden die je krijgt. De opties verdwijnen dan. Op de grond ligt een steen. Onthoud de steen. 

Klik op de Duivel om met hem te praten en vraag aan welke zonde de Deacon zich heeft schuldig gemaakt (Ask about his reasons) . 

Na het antwoord van de Duivel beŽindig je het gesprek via "End conversation"  en dan klik je op Deacon om met hem te gaan praten. Vraag Deacon ook naar zijn zonden (Ask about his sins) 

Deacon zegt dat ie geen idee heeft wat ie fout heeft gedaan. De Duivel zat al achter hem aan toen hij nog leefde. Vraag Deacon ook over zijn fles  (Ask about the flask)  en hij vertelt dat, toen hij nog leefde, er whisky in de fles zat. BeŽindig het gesprek via "End conversation".Open snel Rosa's notities (Notes) en klik in de lijst dan eerst op "Deacon's Sins" en daarna op "Deacon's Flask" en Rosa combineert deze twee feiten met elkaar en ze vraagt zich af of de Fles niet symbolisch is voor Deacon's zogenaamde zonden. 

Berg de lijst weer op en klik weer op Deacon e vertel hem nu dat ie zijn fles moet laten vallen (Drop the Flask). 

Sluit het gesprek snel weer via "End conversation" en pak nu de ronde steen, die op de grond ligt.

Pak onmiddellijk de Steen uit inventory en klik ermee op "Deacon's flask" en.........,.

...........kies dan in de opties de "Smash flask with stone" optie en.........

.......De Duivel is tevreden en verdwijnt en Deacon mag door naar de hemel............

Deacon wordt overmand door schuldgevoelens over het feit dat hij de oorzaak is dat 2 meisjes zichzelf van het leven hebben beroofd. Dus geef Deacon nog even een paar keer een antwoord, het maakt niet uit wat, en.....uiteindelijk zweeft Deacon dan de hemel in en beland Rosa terug in de echte wereld en Rosa en Joey keren terug naar Brooklyn Bridge waar we dan het tamelijk filosofische eind gesprek voeren.

De Credits verschijnen en  je krijgt nog een tamelijk geheimzinnige "Special Activation code", waarvan ik echt geen idee heb wat je ermee moet doen........

na de Credits verschijnt Joey nog even die meld dat Rosa's job nog niet afgelopen is.

EINDE:

Walkthrough door: Louis Koot