2012: Walkthrough door: Louis Koot

Blackwell Unbound is de 2e game in de Blackwell serie waarin we de strapatsen van Rosangala Blackwell volgen als Ghosthunter met haar hulpje spook Joey. Ik ga er van uit dat u hiervoor al Deel 1: The Blackwell Legacy heeft gespeelt. Blackwell Unbound speelt zich af voor Blackwell Legacy en je speelt hierin Lauren, de tante van Rosangala.

Lauren Blackwell, de tante van Rosangala uit The Blackwell Legacy, staat op het pad naar de eeuwigheid en ze rookt nog een laatste sigaret. 

Lauren heeft zojuist weer een dolende geest naar het Hiernamaals gestuurd, maar ze vraagt zich af of het hiernamaals werkelijk zo bijzonder is als iedereen altijd zegt. 

Lauren vraagt zich ook af of het haar eigenlijk wel interesseert en ze komt tot de conclusie dat het eigenlijk niet uitmaakt. Lauren stapt dan door de deur  terug de Aardse wereld in ....

New York City 1973.

Lauren's Flat:

Lauren stapt haar flatje binnen en ze is een ietsepietsie boos op Joey, de familiegeest die Lauren van haar moeder Patricia heeft van geŽrfd. 

Lauren is een Medium en met behulp van geest Joey dient ze "dolende Geesten" naar het Hiernamaals te begeleiden. Lauren loopt rechtstreeks naar het balkon om even een sigaretje te roken.

Je kunt nu tot in alle Eeuwigheid gaan staan wachten tot Lauren haar sigaret heeft opgerookt, maar dat zal niet gebeuren. Wil je verder met dit verhaal dan kun je nu beter maar overschakelen naar spook Joey en dat doe je door op je "TAB-toets" te drukken of op je "J-Toets". Je controleert dan Joey. Wil je weer terug schakelen naar Lauren dan druk je weer op je "TAB-Toets" of op je "L-toets". Als je de cursor naar bovenaan het scherm beweegt dan floept de Inventorybalk open. Je ziet dan middenonder aan de inventorybalk de "J en L" knoppen. Via deze "J en L" knoppen kun je ook schakelen tussen Lauren en Joey. 

In de inventorybalk vindt je Lauren's Notitieboek (Notes) en de Optionsknop om het Menuscherm te openen. In Inventory heeft Lauren momenteel een "Case list", een Pakje Sigaretten, een Aansteker en de brandende sigaret waar Lauren momenteel aan staat te paffen.. Ok......Met Lauren kun je nu niets doen, dus schakel over naar Joey, via de "J-toets". Je bent dan nu Joey. Zweef als Joey naar links, naar het balkon, en linksklik dan op Lauren om met haar te gaan praten. 

Als je het eerste deel in Blackwell serie gespeeld hebt dan weet je wel hoe het werkt in gesprekken. Je moet kiezen uit een lijst met mogelijkheden om het gesprek op gang te brengen en dan volg je gewoon de gespreksopties. De manier waarop je een gesprek begint kan het verdere verloop van het gesprek beÔnvloeden. Dus begin dit gesprek nu maar met je te verontschuldigen, dus klik op "Apology", maar dat blijkt Lauren niet gunstig te stemmen. 

Probeer een belediging, dus klik op "Roundabout insult" en......That did the trick.........Lauren wordt nog kwader op Joey maar is nu wel bereid om te vertellen waarom ze zo boos is. Ga nu verder met "Give in" en.......uiteindelijk zal Lauren kalmeren en haar sigaret uit doen en zeggen dat ze bereid is om de "Case List" te bekijken. Schakel, via de "L-toets" terug naar Lauren. Je bent dan weer Lauren. Open de inventory en rechtsklik dan op de "Case list" om deze te lezen. De "Case List" is een lijst met zaken die Lauren vandaag onderzocht heeft en die ze nog moet onderzoeken. 

De bovenste 3 regels aantal heeft Lauren al doorgestreept want dat bleken "Dead end cases" te zijn. Linksklik op de regels, ook de doorgestreepte regels, om Lauren's commentaar erop te horen. Er zijn nog twee meldingen die wel interessant lijken.

Case 1: Op de Roosevelt Island Promenade is muziek te horen en niemand weet waar die vandaan komt.  Case 2: Op de 53ste Straat zijn bouwwerkzaamheden stilgelegd, vanwege een reeks bizarre "ongelukken".

Klik rechts van het papier op "exit" om de "Case list" terug op te bergen. Als Lauren nog op het balkon staat dan zorg je dat ze terug de kamer in loopt. Lauren heeft voor haar werk als "Ghosthunter" wel wat spulletjes nodig dus kijk rond in de kamer of je bruikbare items kunt vinden.  Rechtsklik op items om Lauren's commentaar erover te horen en Linksklik op items om ze te pakken en op te bergen in de inventory.  Op de salontafel staat Lauren's  Polaroid camera. Pak de camera om het ding op te bergen in inventory. Op de rechter armleuning van de bank ligt Lauren's Dictafoon. Pak de Dictafoon

Klik op de voordeur om de flat te verlaten want we beginnen nu met:

Case 1: Het Saxofoon Spook:

Als Lauren en Joey de flat hebben verlaten belanden ze op een foto van New York. Via deze New York foto kunnen Lauren en Joey snel naar andere locaties reizen. 

We willen nu naar het Roosevelt Island Promenade, dus klik op deze locatie

Roosevelt Island Promenade

Aangekomen op de promenade blijkt er in eerste instantie niets aan de hand te zijn. Maar dan horen we opeens het geluid van een saxofoon en....

...Lauren en Joey gaan op het geluid af en......een spook verschijnt die op een saxofoon speelt.........

Je bent Laura............Klik op de saxofoon geest om een conversatie te starten en kies dan 1 van de 3 opties. Saxofoontje geeft echter geen antwoord, dus probeer nog 1 of 2 opties, tot Joey zegt dat Sax Lauren niet kan horen. Geef het dan op en wordt Joey. Probeer als Joey ook een paar keer met de Saxofoon geest te praten maar die blijft rustig door blazen op zijn sax en geeft Joey ook geen antwoord. Geef het dus weer op maar blijf Joey. Klik nu op de Saxofoon van de geest en...

Saxo vindt het niet leuk dat Joey probeert om zijn fluit af te pakken en dus reageert hij nu wel en kan Joey met hem praten. Begin dus gelijk maar met "Ask some questions" en....De Saxo denkt dat ie staat op te treden in een tent die "Johnny Ivory" heet en hij geeft Joey een stomp en gaat dan stug verder met zijn optreden.  Lauren schrijft de "Johnny Ivory" in haar notitieboekje. Blijf Joey en ga nu praten met Lauren en klik op "discuss her notes" en....in je scherm verschijnt dan vanzelf Lauren's notitieboekje. Klik op de aantekenen om er over te praten.

Joey en Lauren hebben nog nooit van een tent genaamd "Johnny Ivory" gehoord, maar Lauren zegt dat ze het misschien kunnen opzoeken in het telefoonboek. Berg het notieboek weer op via "Close" en zeg dan "That's all" om het gesprek te beŽindigen.  Wordt weer Lauren en zoek dan de "Exit", aan de linker rand van het scherm om terug op de New York foto te belanden. Reis terug naar Lauren's flat (Home).

Lauren's flat:

Op Lauren's salontafel ligt dus een telefoonboek (Phonebook). 

Klik op het telefoonboek. Er floept een "Look up" schermpje open. Typ in dit schermpje de naam Johnny Ivory en druk dan op je ENTER-toets en...

......Lauren meld dat "Johnny Ivory" een jazzcafť is en dit cafť wordt nu een locatie op de New York foto waar je naar toe kunt gaan. Verlaat dus de flat weer en reis naar het:

Johnny Ivory's jazzcafť:

Een pianist speelt piano. Achter de pianist hangen 4 foto's aan de muur. De pianist speelt zijn deuntje vanaf een stuk bladmuziek (Sheet music). Klik op de pianist om met hem te praten en gebruik dan de "Truth" optie. De pianist heeft een nogal zwoele stem en Laura geilt hem een beetje op en ze mag hem dan "C" noemen. Je kunt dan uitgebreid met "C" gaan praten maar laten we maar gelijk terzake komen dus klik op "Open your notebook" om Lauren's lijst met notities te openen. 

Vraag "C" dan naar "Het Spook op de Promenade". Lauren beschrijft Saxo aan "C" maar het zegt "C" niets. Berg de lijst weer op en neem afscheid van "C" om het gesprek te beŽindigen.Achter "C" hangen 4 foto's aan de muur. Klik op 1 van die 4 foto's en...Lauren vindt 1 van de foto's interessant en deze foto zie je dan in close-up.  Op de foto zie je een saxofonist en een meisje die op een piano zit. Onder de foto hangt een naambordje.

Klik in de foto op de Saxofonist en....Lauren meld dat dit het spook Saxo is die op de promenade ronddwaalt. Lauren maakt er een notitie van in haar notitieboekje.  Op het naambordje, onder de foto, lees je de naam "Jambalaya Records".  Klik ook op het naambordje en Lauren leest de naam op en denkt dat het de moeite waard is om te onderzoeken. 

Exit uit de close-up en ga weer praten met "C" en vraag hem nu over de foto van de saxofonist (Ask about photograph). C meld dat die foto van voor zijn tijd is genomen. Vraag of je een kopie van de foto kan krijgen (Ask for photograph), maar dat is helaas niet mogelijk. Zeg weer "Goodbye" om af te sluiten. Pak de polaroidcamera uit inventory en klik dan op de foto's en Lauren maakt een foto van de foto van de saxofonist. In inventory heb je dan de "Johnny Ivory" foto. Je kunt ook een foto van "C" nemen die dan als bonus in het fotoalbum terecht komt. Gedurende de game kun je 4 van dit soort bonus foto's "verdienen".

Ok..als Lauren nu vlak voor "C" en de piano staat dan zorg je dat Lauren eventjes iets naar rechts loopt, zodat ze uit de weg van de piano staat. Schakel dan over naar Joey en als Joey linksklik je dan op het Bladmuziek (Sheet muziek) en....Joey leest dan dat er "Eigendom van Cecil Sharpe" op geschreven staat. Deze naam wordt ook in Lauren's notitieboek genoteerd. Schakel weer terug naar Lauren en ga dan weer met "C" praten en kies weer "Open your notebook" en klik dan op de naam "Cecil Sharpe" en......."C" geeft nu toe dat hij Cecil Sharp heet. Berg het notebookje weer op en neem afscheid van Cecil. Verlaat het cafť (Exit) en reis via de New York foto terug naar:

Lauren's flatje (Home):

Terug in Lauren's flat hoor je mogelijk de telefoon rinkelen. De telefoon staat op het tafeltje naast de bank. Linksklik op de telefoon om op te nemen. Het is Lauren's broer Jack die opbelt maar Lauren wil niet met haar broertje praten dus je gooit de hoorn gelijk weer op de haak.

NB: het is heel goed mogelijk dat jij nu niet dit telefoontje van broedertje Jack krijgt want dit kan ook later in de game gebeuren,

Linksklik weer op het telefoonboek, dat op de salontafel ligt, en typ dan in het "Look up" schermpje "Jambalaya Records" in en druk op je ENTER toets en..

Lauren zoekt het adres op van de platenzaak en dit wordt nu een locatie waar je naar toe kunt gaan. Verlaat de flat weer en reis naar:

Jambalaya Records:

Klik op de voordeur van de platenwinkel om naar binnen te gaan en ga dan praten met Dwayne. Gebruik eerst de algemene vragen om wat meer over Dwayne te weten te komen en klik dan op "Consult your notebook" en vraag Dwayne dan naar Cecil Sharp. Dwayne managed diverse kleine bandjes in de stad en de naam Cecil Sharp komt hem bekend voor, maar hij weet niet precies waarom. Berg het notitieboek weer op en zeg "Goodbye". 

Pak de "Johnny Ivory" foto uit inventory en klik dan weer op Dwayne om hem de foto van Saxo te tonen. Dwayne herkent de band waarin Saxo de saxofoonspeler was. De band noemden zichzelf de C-Sharps. Berg de foto terug op (rechtsklik) en ga weer met Dwayne praten en kies dan weer voor "Consult your notebook" en vraag Dwayne dan over de "C-Sharpe" band. Dwayne weet echter niet wat er van de band geworden is. Berg het notebook weer op en neem afscheid van Dwayne.

Je kunt een foto nemen van Dwayne met de polaroidcamera.....het is dan je 2e bonusfoto. Open de inventory en rechtsklik dan op "Notes" om Lauren's notities te openen. Klik in de lijst met notities dan achtereenvolgens op "Cecil Sharp" en dan op "C Sharps" en......Lauren combineert deze twee notities dan tot "C-Sharps and Cecil Sharpe". Berg de lijst weer op en ga weer met Dwayne praten en kies weer voor "Consult your notebook" en klik dan op "C-Sharps and Cecil Sharp" en.......Dwayne herinnert zich dan nu dat Cecil Sharp de leider van de C-Sharp band was. Dit feit noteert Lauren dan ook in haar notities. Vraag Dwayne ook nog even of hij weet wie de Saxofonist is van de band, dus klik op "Ghost on the promenade", maar Dwayne weet zich de naam niet te herinneren. Berg de lijst weer op en neem afscheid. Klik op de winkeldeur om de winkel te verlaten en klik dan de "Exit", aan de linker rand van je scherm. Reis nu terug naar:

Johnny Ivory's jazzcafť:

Klik, als Lauren, weer op pianist Cecil en kies weer voor "Consult your notebook" om je notitieboekje weer te openen. Vraag Cecil dan over de "C-Sharps and Cecil Sharpe" en hij geeft dan nu toe dat hij de bandleider van de C-Sharps band is geweest. Verder wil Cecil echter niets kwijt over de band want het was geen gelukkige periode in Cecil's leven. Vraag Cecil nu ook weer naar Saxo, dus klik ook weer op "Ghost on the promenade". Cecil denkt dan heel even dat Lauren een journalist is van de  "New Yorker". Lauren ontkent dit en met enige tegenzin vertelt Cecil dan dat de saxofoonspeler Isaac Brown heet.

De naam Isaac Brown schrijft Lauren meteen op in haar boekje, dus vraag Cecil verder uit over Isaac Brown en ook over de "New Yorker Reporter". Cecil verteld dat Isaac een dronkaard was. Op een dag kwam er een  journalist van de New Yorker langs en even daarna was Isaac dood. Isaac bleek te zijn gewurgd. De naam van die reporter was  Mitchell. Berg het notitieboekje weer op en neem afscheid van Cecil en reis terug naar:

Lauren's flat:

NB:Als nog niet eerder Lauren's broer Jack heeft opgebeld dan is het mogelijk dat dit nu gebeurd en dan neem je de telefoon op. 

Klik weer op het telefoonboek en typ dan in het "look up" scherm "The New Yorker" in en druk op je ENTER-toets en Lauren vindt het adres en het telefoonnummer van de krant.

Klik op de oranje telefoon en klik dan in de lijst op "Call The New Yorker" en Lauren belt de krant op en ze vraagt naar Mitchell. 

De telefonist probeert Lauren dan door te verbinden met ene Joseph Mitchell maar die neemt niet op. Lauren besluit dan maar om zelf naar de krant te gaan. Verlaat dus de flat en reis naar:

The New Yorker: Joseph Mitchell::

Lauren en Joey belanden bij Mitchell in zijn kantoor. Vraag Mitchell beleefd om hulp, dus klik op "Ask for help" en als Mitchell vraagt wat je komt doen zeg je maar "You're doing research". Klik dan weer op "Open your notebook" en vraag Mitchell dan verder uit over "Isaac Brown" en blijf dat doen tot Mitchell er niets meer over wil zeggen.

Isaac Brown blijkt 5 jaar geleden te zijn vermoord en Mitchell wil eigenlijk verder niets vertellen zonder toestemming van betrokkenen.  Wel meld Mitchell dat Isaac een zuster had en dit feit noteert Lauren dan in haar notebook. Vraag Mitchell dan verder uit over de zuster van Isaac, maar Mitchell wil er verder niet meer over praten. Sluit het notebook weer en vraag dan "Ask to see his article about Isaac", maar helaas......Mitchell zegt ook dat ie het artikel nooit heeft gepubliceerd vanwege piŽteit met de nabestaanden van Isaac. Wel....meer wil Mitchell toch niet kwijt dus neem afscheid via "Conclude your interview" en reis dan terug naar: 

Johnny Ivory's jazzcafť:

Als Lauren ga je weer praten met pianist Cecil Sharp en dan klik je weer op "open your notebook" en vraag je Cecil naar "Isaac Browns Sister". en oeps........Cecil wordt kwaad en weigert verder met Lauren te praten. BeŽindig gelijk dit gesprek via "Leave" en schakel over naar Joey.  Als Joey linksklik je op Cecil en Joey bekijkt hem dan eens goed. Joey denkt dat Cecil verliefd is op het zustertje van Isaac en dat vertelt ie dan ook aan Lauren. Wordt dus weer Lauren ga weer met Cecil praten en kies nu de optie "Talk about love".......

Cecil geeft toe dat ie verliefd was op Isaac's zuster maar meer wil hij niet kwijt. Vervolg dit gesprek dan via "Press the point" en...........Cecil is bereid om meer te vertellen en Het notebook floept open, dus vraag Cecil verder over Isaac's zuster via het notebook.

Cecil vertelt dan nu dat de zuster van Isaac de zangeres was van de band en haar naam was Sarah.  Sarah kreeg echter een zware longontsteking waardoor ze haar stem en de lust om te leven kwijtraakte. Sarah is dus ook overleden.Cecil meld dan nog dat hij Sarah voor het eerst zag toen ze optrad met haar vader. Als Cecil niets nieuws meer te vertellen heeft sluit je het notebook en zeg je gedag. 

Cecil verteld dan nog dat Sarah altijd een duet zong met haar vader begeleid door Isaac op de sax. Klik dus weer op Cecil en vraag hem nu over dat duet (Ask about duet) en  doe dat 2 keer. Cecil speelt een stukje van dat duet en vertelt er iets over. Als je de 2e keer over het duet vraagt dan zal Cecil het melodietje nog een keer spelen.....Pak dan snel de dictafoon uit inventory en klik ermee op Cecil zodat Lauren dat melodie opneemtBerg de dictafoon weer op (Rechtsklik) en verlaat het cafť en reis nu terug naar de:

Roosevelt Island Promenade:

Aangekomen op de Promenade zien Lauren en Joey een oude vrouw staan. Lauren en Joey lopen naar de oude vrouw die van alles begint te roepen. Gebruik 1 van de antwoord opties en de oude vrouw zal vanzelf weglopen. Als de oude vrouw verdwenen is pak je de dictafoon tevoorschijn en klik je ermee op de geest van Isaac en...........Isaac speelt mee met het melodietje en hij vraagt dan of Lauren zijn zuster is. Zeg eerlijk "No" en.........Isaac realiseert zich dan dat hij en zijn zuster dood zijn en hij is nu bereid om dit feit te accepteren....Joey doet zijn stropdas af en Isaac en Lauren pakken elke een uiteinde en...........

...........we belanden in Lauren's hoofd. Lauren's hoofd is het "Portaal naar de Eeuwigheid"............

Isaac verteld dat hij is vermoord door een oude vrouw die zichzelf de "Countess" noemt. Isaac vertrekt naar het Hiernamaals en Lauren kruipt uit haar hoofd en..........De oude vrouw is terug en ze praat tegen Joey.....De oude vrouw kan Joey ZIEN........en ze noemt zichzelf de Countess. 

De Countess zegt dat zij degene was die Isaac heeft verwurgde om hem.......te "Helpen"....De Countess smeert hem dan Joey en Lauren gaan haar achterna.....

..tevergeefs naar blijkt want we belanden terug in Lauren's flat. Het is tijd om te beginnen aan:

Case 2: Het Spook van de 53st straat en Lexington Avenue:

Lauren gaat weer op haar balkonnetje een saffie roken. Schakel dus weer over naar Joey en zweef dan het balkon weer op en klik op Lauren om met haar te praten. Lauren vraagt zich af waarom die "Countess" Joey kon zien. Het notitieboek wordt geŁpdatet met de "Countess" notitie. Wordt weer Lauren want het is tijd om te beginnen met Case 2. Volgens de "Case list" moeten we voor Case 2 naar de bouwplaats op de hoek van de 53st straat en Lexington Avenue. Verlaat dus de flat en reis via de New York foto naar:

Bouwplaats 53rd and Lex:

Aangekomen bij het bouwterrein, zien Lauren en Joey dat er een grote groene schutting omheen staat. De ingang is afgesloten, dus Lauren kan niet het bouwterrein op. Gelukkig is Joey een geest en dus zijn muren en schuttingen geen beletsel voor hem. Schakel dus over naar Joey en klik dan op de afgesloten poort (Gate)  in de schutting en.........Joey zweeft door de poort het bouwterrein op waar na enige seconden de geest van een vrouw verschijnt. Lauren's notitieboek wordt geŁpdatet. Er staat ook een grote bouwkeet op het terrein.

Het spook loopt wat verward pratend heen en weer. Het spook heeft het over een "gevecht" en dat "Ze niet het recht hebben". Klik op het spook om een gesprek te beginnen. Hoe Joey echter ook zijn best doet.....Het vrouw spook weigert Joey te zien. Het vrouw spook schijnt te denken dat ze in haar huis is en ze heeft niemand horen aankloppen. Geef het dus maar op en klik op de poort (Gate) in de schutting. Je krijgt dan 2 opties.....gebruik de optie "Chat with Lauren" en vraag haar dan om hulp (Ask for help) en vraag dan of Lauren eventjes op de poort wil kloppen (Knock on the gate door) en..........

............Lauren klopt dus op de poort en de vrouw geest weet dan nu dat ze bezoek heeft en ze begroet nu Joey. Groet beleefd terug en praat dan verder met de vrouw via de gespreksopties. Dus stel je eerst beleefd voor. Vraag absoluut niet hoe de vrouw heet want dan wordt ze boos en wil ze niet verder praten en moet je Lauren weer vragen om weer op de poort te kloppen. 

Gebruik de opties zoals "Ask for help", "Clarify her statement", "Explain your surroundings en "Tell her the truth". De vrouw geest denkt dat ze in haar flatje, op de 3e etage van een groot flatgebouw, is. Gebruik ook de optie "Question her further" en de vrouw vraagt dan wie Joey is. Geef dan 1 van de mogelijke antwoorden, het maakt niet uit welke. De vrouw denkt dat Joey ťťn van HEN is.....1 van degene die haar uit haar huis wil zetten. Het "gesprek"is dan vanzelf afgelopen.

Linksklik nu op de deur van de bouwkeet en.....Joey zweeft door de deur de bouwkeet in. Rechts staat een bureau. 

Boven het bureau hangt een "Seagram Reality" poster. Op het bureau ligt een Brief

Rechtsklik op de "Seagram Realty" poster. Joey meld dan dat "Seagram Realty" de naam van het bouwbedrijf is. Rechtsklik op de brief die op het bureau ligt. De brief komt close-up in je scherm. Lees de brief. De brief is van ene Mrs. Harriet Sherman en gericht aan Mr. Foreman, de uitvoerder van het bouwbedrijf. Mrs. Sherman schrijft dat ze nog $60,- te goed heeft van het bouwbedrijf. Linksklik op de alinea's van de brief, de naam Mrs. Harriet Sherman en linksklik ook op de datum, die rechtsboven op de brief staat. Je hoort dan het commentaar van Joey.

De brief is maar een paar weken oud en het is duidelijk dat Mrs. Sherman een afspraak had met het bouwbedrijf. Het bouwbedrijf heeft Mrs. Sherman blijkbaar uitgekocht en zou haar gedurende 5 jaar $230,- per maand betalen. Maar het bouwbedrijf betaalt maar $225,- per maand......Het bouwbedrijf steekt dus per maand $5,- van Mrs. Sherman, vandaar dat ze schrijft dat ze inmiddels nog $60,- te goed heeft.

Leg de brief terug op het bureau en klik weer op de deur en Joey zweeft terug door de deur naar buiten. Terug buiten linksklik je op de poort in de schutting en kies je voor "Go through the gate" en.......Joey zweeft door de poort terug naar Lauren. Wordt nu weer Lauren. Klik de EXIT, rechterrand scherm, en ga terug naar:

Lauren's flat:

Terug in de flat klik je op het telefoonboek, dat nog altijd op de salontafel ligt, en dan typ je in het "Look up" scherm "Seagram Realty" in en druk je op je ENTER-toets. 

Helaas...er staat geen Seagram Realty in het telefoonboek want het is blijkbaar geen plaatselijke firma. 

Klik weer op het telefoonboek en vul dan nu in het schermpje de naam "Harriet Sherman" in en druk weer op je ENTER-toets.

 Lauren vindt dan het telefoonnummer van Mrs. Sherman. Klik nu op de oranje telefoon en kies dan "Call Harriet Sherman" en......Lauren belt Mrs. Sherman op. Gebruik de "Seagram Realty" optie en....Lauren maakt Mrs. Sherman wijs dat zij van de bouwfirma is en dat ze met Sherman over de $60,- wil komen praten. Mrs. Sherman geeft dan haar adres op en Lauren mag langskomen maar moet wel de $60,- meebrengen. Joey heeft natuurlijk geen geld en ook Lauren heeft geen $60,- in haar zakken zitten. In de hoek, tussen de voordeur en de keuken, hangt een plankje aan de muur en op dat plankje staat een glazen Pot. Het is een "Rainy day jar" en daarin heeft Lauren wat geld verstopt. 

Klik op de "Rainy day jar" en Lauren pakt er de dollars uit. Verlaat de flat en reis nu naar:

Harriet Sherman's:

Mrs. Sherman is een doorgewinterde oude taart.........ze wil eerst de centen en dan mag Lauren haar ondervragen. Dus Lauren is gedwongen om Sherman de $60,- te geven en dan mag ze haar vragen stellen. Gebruik dan de  "Ask about Harriet" optie en, nadat Lauren eerlijk heeft bekent dat ze niet voor de bouwfirma werkt, klik je op "Open notebook" om dat te openen. Vraag dan de "Ghost at construction site" om Sherman te vragen over het bouwproject. Blijf deze "Ghost at construction site" gebruiken tot Sherman niets meer te vertellen heeft.

We ervaren dat er op de bouwplaats een flatgebouw stond, dat nu dus gesloopt is. Alle oorspronkelijke bewoners kregen een maandelijkse geldsom om, vrijwillig, uit het pand te vertrekken. Er was echter 1 bewoonster die niet wilde vertrekken en dat was Macis Wolcox. 

Mavis Wilcox wordt bijgeschreven in het notebook, dus vraag Sherman verder uit over Mavis Wilcox en blijf ook dit doen tot Mrs. Sherman ook over Mavis niets nieuws meer heeft te vertellen Mavis Wilcox niet wilde vertrekken, ook niet toen de bouwfirma haar een klein fortuin bood. Uiteindelijk werd er bij Mavis ingebroken en werd ze gewurgd. . Sherman woonde ook op de derde verdieping tegenover Mavis, in flat 3c, en ze heeft nog een poosje de post van Mavis bewaard

Sluit, als Sherman heeft gezegd dat ze niets meer over Mavis te vertellen heeft, het notitieboek en vraag dan naar de post van Mavis ( Ask about Mavis's things) en......Lauren mag  dan van het aanrecht een enveloppe pakken en dat gebeurt dan vanzelf. Zeg vervolgens "Goodbye" en reis via de New York foto terug naar:

Lauren's flat (Home):

Open de inventory en scrol naar de gele "Mavis's envelope". Rechtsklik op de envelop om er een foto en een brief uit te halen. 

Je ziet dan Mavis op de foto en Joey meld dat dit het spook op de bouwplaats is.  

Op de foto staat ook een jongen. De jongen draagt een trui waarop "Colombia" staat geschreven. Klik op de jongen en Lauren meld dat de jongen een "Columbia University" trui draagtWaarschijnlijk ging dit te snel om de brief te kunnen lezen, dus rechtsklik in inventory dan weer op de "Mavis's letter" om de brief alsnog te lezen.. Het is een kort briefje van Joseph Mitchell, van The New Yorker waarin hij Mavis bedankt voor een gesprekje en voor het lenen van de foto. Berg de brief weer op en verlaat de flat en reis naar:

The New Yorker: Mitchell:

Kies de optie "Open your notebook" en ondervraag Mitchell dan over Mavis Wilcox en blijf dat doen tot ie niets meer te vertellen heeft over Mavis.Mitchell heeft inderdaad een interview gehad met Mavis Wilcox. Mitchell hoorde over Mavis via een collega die zich bezig hield met de sloop van de flat. Ondanks grote druk weigerde Mavis om haar flat te verlaten. Mavis heeft Mitchell ook iets vertelt over haar familie. Vraag Mitchell ook over de "Countess" en.......Mitchel aarzelt even maar zegt dan dat ie geen "Countess" kent. Sluit het notitieboek als Mitchell niets meer te vertellen heeft over Mavis en vraag dan "Ask to see his article about Mavis", maar....helaas....Mitchell heeft het artikel over Mavis niet meer want hij gooide het weg toen hij hoorde dat Mavis was overleden. Verlaat Mitchell via "Conclude your interview" en reis terug naar de bouwplaats:

53rd and Lex:

Word weer Joey en klik dan weer op de poort in de schutting om het bouwterrein op te zweven. Wel....het spook op het bouwterrein is dus Mavis Wilcox. Klik weer op Mavis en.......Joey vraagt dan vanzelf of Lauren weer op de poort wil kloppen zodat hij weer met Mavis kan praten. Gebruik weer de "Question her further" optie. Mavis wordt weer een beetje boos en ze wil nu weten wie ze voor zich heeft. Zeg dat je haar zoon (Her son) bent en Mavis denkt dan dat Joey haar zoon Sam is. Mavis wil nu dan de vragen beantwoorden. Het notebook wordt geŁpdatet en dan kun je Mavis van alles vragen. Vraag Mavis dus alles uit de lijst met vragen.

We komen nu te weten dat Sam enig kind was en dat zijn vader, John Durkin, 10 jaar geleden overleden is. Het notebook wordt geŁpdatet met de naam John Durkin. Klik op "Ask more questions" om het notebook te openen en vraag Mavis dus verder uit over alle onderwerpen in het notitieboek.  Ook Mavis aarzelt even als je  vraagt of ze de Countess kent. Sluit het notebook en zeg "Goodbye" en zweef door de poort terug naar Lauren. Neem afscheid en loop terug door de schutting naar Lauren. Wordt weer Lauren en klik de EXIT en keer terug naar:

Lauren's flat (Home):

Terug thuis open je het Notebook en dan klik je in de lijst op John Durkin en dan op Sam. Lauren concludeert dat Sam dus ook als achternaam Durkin heeft. In het notebook word Samdan verandert in Sam Durkin. Sluit het notebook en klik weer op het telefoonboek. Typ in het ":Look up" scherm dan "Sam Durkin" in en druk weer op ENTER en...

........helaas...... Geen resultaat.  Op de "Mavis's foto", in inventory, staan dus Mavis en haar zoon Sam en Sam draagt een "Columbia University" trui.

 Pak dus weer het telefoonboek en typ nu in het "look up" schermpje: "Columbia University" in en druk dan weer op ENTER en....

........Lauren vindt het telefoonnummer van de Uni. Klik dus weer op de oranje telefoon en bel de Columbia Universiteit op en vraag dan naar "Sam Dulkin" en Lauren krijgt Sam aan de lijn.Sam vraagt hoe Lauren zijn moeder kent. Zeg de waarheid, dus klik op "You're an investigator". Sam wil dan van Lauren het flatnummer van zijn moeder's flat horen. Typ dus in het schermpje "3d" in en druk op je ENTER-toets. 

Nu wil Sam de vragen van Lauren dan wel beantwoorden, dus stel nu verder alle vragen.

Sam had al lang geen band met zijn moeder want hij woonde bij zijn vader tot diens dood. Wel heeft Sam zijn moeder ooit eens op moederdag bezocht en een cadeautje gegeven. Je notebook krijgt een Update over dat cadeautje. Wat het cadeautje was wil Sam niet vertellen. Als je alles aan Sam hebt gevraagd neemt Lauren vanzelf afscheid. Misschien dat Mavis over het cadeautje van Sam gepraat heeft met Mitchell, in het interview. Verlaat dus de flat en reis even terug naar:

The New Yorker:

Gebruik gelijk de optie "Open your notebook" en vraag Mitchell dan naar "Sams present". Mitchel vertelt dat Sam het boek "Alice in Wonderland" aan zijn moeder heeft gegeven. Sluit het notebook en neem afscheid en ga terug naar het bouwterrein:

53rd and Lex

Schakel weer over naar Joey en loop weer dwars door de poort het bouwterrein op .Klik weer op Mavis en Lauren klopt dan weer op de poort en Joey kan weer met Mavis praten. Gebruik weer de optie "Ask more questions" om de lijst met notebook onderwerpen te openen. Vraag Mavis dan over "Sams present" en Mavis vraagt dan welk presentje je bedoelt. Klik dus op "the book" en.....

Wel....Joey vraagt dan nu of Mavis het "Alice in Wonderland" kan pakken, maar Mavis komt tot de ontdekking dat het boek weg is.....\

Volgens Mavis is het boek gestolen. Vertel Mavis dan nu dat ze dood is, dus klik op "Tell her she's dead" en ..........

Klik dan vervolgens op "Comfort her" en dan klik je steeds op ťťn van de opties in de lijst en.......Joey neemt Mavis dan nu zachtjes mee naar Lauren en........

Langzaam dringt dan nu de verschrikkelijke waarheid tot Mavis door en Joey en Lauren helpen vervolgens Mavis op weg naar het Hiernamaals

Als Lauren weer terug is gekomen verschijnt de Countess die beweert dat ze net als Lauren een Medium is en dat ze mensen helpt. 

Countess ontkent dat ze de mensen pijn doet en vermoordt. Dan loopt ze weg en Lauren en Joey belanden terug in:

Lauren's Flat:

Lauren gaat weer op het balkon staan paffen, dus schakel weer over naar Joey en zweef naar links en klik dan op Lauren om met haar te praten. Gebruik alle optie....Lauren is verward en ook bang. De Countess moet een echt medium zijn, anders kon ze Joey niet zien.Maar waarom denkt de Countess dat ze mensen helpt door ze te doden?Lauren is bang dat ze net zo wordt als de Countess als ze ouder wordt. Joey belooft haar, dat hij dat niet zal laten gebeuren.Een medium zonder bijpassende geest bestaat niet. Dus wŠŠr is de geest van de Countess? Er moet in ieder geval iemand zijn die haar verbindt met de geestenwereld.

Er verschijnt dan een lijst met namen. Klik op elke naam om Lauren en Joey er conclusies over te laten trekken.......... De Countess was bij Isaac en bij Mavis. De enige persoon uit de lijst die ook de beide doden kende is...Joseph Mitchell. Misschien zorgen zijn artikelen ervoor dat Mavis denkt dat ze die personen moet "helpen".  Vervolg het gesprek tot het vanzelf wordt beŽindigt en wordt dan weer Lauren. 

Verlaat de flat en reis naar de New Yorker.

The New Yorker:

Gebruik in het gesprek met Mitchell alle opties. 

Mitchell vind het vreselijk dat de mensen waar hij over schrijft, dood gaan. Sinds hij dit, na Mavis, ontdekte, durft hij niet meer te schrijven.Je krijgt uiteindelijk een lijst met mogelijkheden krijgt. Loop alle mogelijkheden in deze lijst gewoon af en........Uiteindelijk beslist Lauren dat Mitchell een stuk over haar moet schrijven, om de Countess uit haar tent te lokken.Na het interview gaan Lauren en Joey vanzelf terug naar:

Lauren's flat;

Wel....Lauren is een kettingroker dus ze gaat weer op haar balkonnetje staan paffen. Oke....je weet onderhand de dril wel, dus wordt weer even Joey en ga weer met Lauren praten. Tijdens het gesprek met Lauren wordt er op de deur geklopt. Wordt weer Lauren en loop naar rechts en klik op de voordeur om open te doen en......de Countess komt binnenCountess bied aan om Lauren uit haar lijden te verlossen. Praat verder via de gespreksopties tot je de mogelijk krijgt om de hulp van de Countess te accepteren of te weigeren. Kies dan voor "Refuse her help" en.........

De Countess toont dan haar ware aard en ze begint Lauren te wurgen........Snel.....zodra je de cursor terug hebt open je de inventory. 

Scrol in inventory naar de brandende sigaret en pak de sigaret dan uit inventory...

Klik met de sigaret snel op de Countess en........De Countess laat Lauren los om haar gezicht te bedekken en Lauren valt in zwijm op de vloer. 

Joey gilt dan tegen de Countess dat ze hem moet "Helpen". 

Snel......Schakel over naar Joey en.....Joey moet nu de Countess naar het balkon lokken........klik steeds met je cursor pal achter Joey om hem steeds een klein stukje achteruit te laten zweven en klik na elke stap weer op de Countess zodat ze Joey steeds volgt. Als je Joey te snel achteruit laat gaan dan verliest de Countess haar interesse in hem en wil ze terug naar Lauren.....gebeurt je dit dan klik je snel op de Countess om haar aandacht weer op Joey gericht te krijgen.Ga zo door tot Joey op het balkon boven het balkon hek zweeft en de Countess vlak voor hem staat. 

Klik dan nog 1 keer vlak achter Joey zodat Joey buiten het balkon gaat zweven en klik dan weer op de Countess en.....De Countess staat dan tegen het balkonhek aan..

Lauren komt dan weer bij haar positieven.........Snel.....Wordt weer Lauren en loop het balkon op en...............

..........klik op de Countess en.......Lauren duwt de Countess over het hek ze valt te pletter......

...................Kijk verder naar het EINDE.....Lauren belt haar broertje Jack op en Joey vindt dit maar niks.....................

..........en dan rollen de credits door je scherm..........................

EINDE

Walkthrough door: Louis Koot