2012 Walkthrough door: Louis Koot

Blackwell Convergence is de 3e game in de Blackwell serie. In deel 1 "The Blackwell Legacy" speelde u Rosangela en in deel 2 "The Blackwell Unbound" speelde u Lauren. In "The Blackwell Convergence" speelt u weer als Rosangela. De besturing van de game werkt precies zoals in Blackwell Unbound. De inventorybalk floept open als u de cursor naar bovenaan het scherm brengt. U schakelt tussen Rosangela en Joey door  in de inventorybalk op de "J" en de "R" knoppen te klikken. 

"J"is dus Joey en "R" is Rosangela. Bij mij werkt het schakelen tussen Rosangela en Joey niet via mijn toetsenbord. Linksklikken is Oppakken en Rechtsklikken is Bekijken.

De Game begint natuurlijk weer met de:

A: Intro: Allen Reiken:

We zijn in New York en wel in de Upper West Side. We kijken naar een verdieping van een groot en hoog kantoorgebouw en dan kijken we een kantoorruimte binnen. Het kantoor is verlaten en de meubels en ramen zijn afgedekt met witte lakens. Aan de buitenkant wordt er op de deur geklopt. Ghosthunter Rosangela en haar hulpje, het familiespook Joey, staan voor de deur en willen naar binnen. 

Je bent op dit moment Rosangela. Je kunt in de kamer op de meubels e.d linksklikken en rechtsklikken. Doe je dat dan hoor je Rosangela zeggen dat zij alleen de gesloten deur ziet. Linksklik dus op de deur en Rosangela zal dan proberen om de deur te openen, maar uiteraard lukt dit niet want de deur zit op slot. Rosangela kan dus niet binnen komen maar gelukkig heeft ze Joey bij zich. Joey is een spook, dus muren en dichte deuren zijn geen beletsel voor hem. Wordt dus nu Joey door in de inventorybalk op de "J" knop te klikken en linksklik dan weer op de deur en........Joey zweeft dwars door de deur kamer binnen. Joey is een Spook dus hij kan niets oppakken, maar als Joey kun je wel dingen bekijken.

Joey zweeft dus nu in de kamer en vlak voor de deur. Blijf even stil hangen want er zal een klein object oplichten, dat vlak voor Joey op de vloer ligt. Bekijk dat object (Shiny object) en Joey meld dat het een Paperclipje is. Joey kan niets oppakken maar hij kan wel kleine en niet te zware dingen verplaatsen door er tegenaan te blazen. Linksklik op de Paperclip (Shiny object) en......Joey blaast de paperclip onder de deur door naar Rosangela. Er volgt eventjes een gesprekje tussen Joey en Rosangela over de paperclip.

Wordt nu weer Rosangela, door in de inventorybalk op de "R" knop te klikken en open dan de inventory. Rosangela heeft de paperclip opgeraapt, dus pak de paperclip uit inventory en klik ermee op de deur en.....

Rosangela maakt dan, na enige moeite, met behulp van de paperclip de deur open en komt dan ook binnen.Open weer de inventory. In inventory heeft Rosangela een krant (Newspaper) en haar notitieboek (Notes). Rechtsklik op de krant om het artikel te lezen in close-up. 

Je leest dat er blijkbaar een burgermeester verkiezing aanstaande is en dat kandidaat burgemeester Larry Silver zijn verkiezingscampagnebureau noodgedwongen heeft moeten verplaatsen naar een andere locatie. Het kantoor op 354 West 80 street dat Silver wilde gebruiken moest eerst gerenoveerd worden, maar de 3 bouwfirma;s die, achtereenvolgens, de renovatie zouden doen zijn zonder opgaaf van redenen afgehaakt.

Berg de krant weer op. Links staat een bureau dat deels is afgedekt met een wit laken. Het bureau heeft laden. Linksklik op de bovenste rechter lade van het bureau en......

....Rosangela haalt een overlijdensadvertentie (Obituary) van ene Allen Reiken uit de la.........

Allen Eiken was de voormalige eigenaar van dit kantoor op 354 West 80 straat en hij heeft blijkbaar zelfmoord gepleegd, door hier uit het raam te springen. 

Berg het bericht op en Rosangela noteert de naam Allen Reiken in haar notitieboek.

  Voor 3 van de 4 ramen hangt een wit laken. Linksklik op elk van de 3 lakens om ze voor de ramen weg te trekken. Buiten het middelste raam zie je dan een Arm zweven (Ghostly hand). 

Rechtsklik op de "Ghostly hand" en.......Rosangela kijkt door het raam naar buiten en.......Rosangela ziet nu het spook zweven waarvoor ze hier naar toe zijn gekomen. Rosangela meld dit aan Joey. Rosangela weigert uiteraard om door het raam naar buiten te stappen en dit meld ze dan ook aan Joey. Wordt dus nu weer Joey en linksklik dan op het middelste raam en.......Joey zweeft naar buiten en ontmoet de dwalende geest van Allen Reiken.Linksklik op de geest om met hem te praten en klik dan op "Offer your help" en.....

.........Wel.....Allen Reiken is niet bepaald gecharmeerd van Joey's aanbod want hij dreigt om zichzelf van de richel te storten. Het Notitieboek wordt geüpdate. 

Gebruik nu de optie "Consult notebook" om het notitieboek te openen en praat verder met Allen Reiken via de 2 aantekeningen uit het notitieboekje

Dit is inderdaad de geest van Allen Reiken die hier boven de richel zweeft, maar de geest beseft niet dat hij al dood, en dus een Spook, is. 

Sluit het notitieboekje en praat dan verder met de geest via de gespreksopties. Gebruik als eerste de optie "Find the silver lining"  en.......

.......Na Reiken's antwoord ga je verder met "Ask about what happened"

Reiken vertelt dan over de reden van zijn zelfmoord. Allen vertelt dat een vuur zijn hele voorraad vernietigde en dat de rechtszaken erna hem totaal heeft geruïneerd. Iedereen liet hem vallen, zelfs zijn vrienden en zijn echtgenote Sandra.

Ga nu verder met "Talk about wife"  en dan met "Pretend his wife's inside"  om Allen naar binnen te lokken en dat gebeurt dan ook. Terug binnen doet Joey dan alsof Rosangela de vrouw van Allen is. Je blijft dus Joey.Als Spook ziet Allen het allemaal niet zo scherp maar het rode haar van Rosangela valt hem best wel op. Allen vraagt dan waarom Sandra hier naar toe is gekomen. Zeg "You made a mistake"  of zeg "You still love him"  en....

.....Wel.....,Allan geloofd geen woord van wat zijn "echtgenote" verteld en hij  wordt boos en gaat terug buiten op de richel staan..Zweef dus ook weer terug door het middelste raam naar buiten en ga weer met de Allan geest praten en gebruik dan de opties "Talk about women"  en dan "Set him up on a date"  en.....

......Joey overtuigt Allen er dan van dat Rosangela wel met hem uit wil gaan en de Allen geest gaat terug met Joey naar binnen..........Terug binnen speelt Rosangela dan het spel mee, maar niet helemaal volgens het plan van Joey..........De Allen geest vraagt Rosangela dan mee uit.....Reageer hier op met "He's an ugly loser who will die alone" en....

.....Wel..om een lang verhaal nu wat in te korten.....De Allen geest komt er dan nu achter dat ie al van de richel is gevallen en dus dood is..........

.......Joe en Rosangela doen dan de truc met Joey's stropdas om Allan nu definitief naar het hiernamaals te sturen en..........

.......de game gaat nu dan echt beginnen.Rosangela en Joey gaan terug naar Rosa's flat

B: Frank Lyons:

Rosangela's flat:

In de flat volgt er een gesprekje tussen Rosangela en Joey. Rosangela heeft het gevoel dat ze iets vergeten is en dit wordt in het notitieboekje genoteerd als "Forgetful Rosa". 

Boven de televisie hangt een foto aan de muur. Rechts naast Rosa's blauwe slaapkamerdeur staat haar bureau waarop Rosa's computer staat. Boven het bureau hangt een prikbord, een klok en een Kalender (Calender). Rechts naast de groene voordeur hangt een ingelijste krantenknipsel en daaronder een trouwfoto.

Bekijk wat je kunt bekijken hier in de flat, dus rechtsklik op alles wat je maar kunt bekijken. Je ziet dan sommige dingen in close-up en je hoort Rosa's commentaar. Zo kun je de foto van Tante Lauren bekijken, die boven de TV hangt. Ook kun je de Trouwfoto en het ingelijste krantenknipsel bekijken. Het is niet echt noodzakelijk om deze items nu te bekijken.Wat je wel moet bekijken is de Kalender, die boven Rosa's bureau aan de paarse muur hangt. 

Rechtsklik dus op de Kalender (Calender) en......Rosa leest op de kalender dat ze om 7 uur haar buurvrouw Nishanti zou ontmoeten in de Park Gallery. In de Park Gallery is de opening van een tentoonstelling over het werk van Claude Urdin, een lokale straatartiest. Inmiddels is het echter al 7:15 uur dus Rosa is een beetje laat. De afspraak wordt genoteerd in het Notebook.

Rosa moet wel nog even het adres van de Park Gallery opzoeken. Dus klik het schermpje weg en linksklik dan op Rosa's computer en klik dan in het computerscherm op "Search" en typ dan in het zoekschermpje "Park Gallery" in en klik op de "search" knop en Rosa vindt het adres. 

De Park Gallery wordt nu een locatie op de plattegrond waar Rosa naar toe kan gaan. Sluit alle close-upschermpjes en klik dan op de groene voordeur om de flat te verlaten. We belanden op de gang, bij de lift. Recht tegenover Rosa's flat is de flat van Nishanthi, maar die is dus nu niet thuis. Linksklik op de liftdeuren en....Rosa en Joey stappen in de lift en de "Plattegrond" verschijnt. Via de "Plattegrond" reis je naar de diverse locaties. Plaats je cursor op een locatie om te lezen welke locatie dat is en klik er dan op om er naar toe te gaan. Ga dus nu naar de:

Park Gallery:

In de Park Gallery aangekomen, wordt Rosa aangesproken door Josie Park, die met artiest Claude Urdin stond te praten. Rosangela zegt dat ze op uitnodiging van Nishanti hier is en Nishanti bevestigd dit, dus Rosa mag blijven. Nishanti staat linksonder te praten met een vrouw in een rode jurk. Linksklik op Nishanthi om met haar te gaan praten en vraag haar dan of ze Rosa aan die "rode jurk" vrouw wil voorstellen via "Ask about friend"De "rode jurk" vrouw heet Monique Stahlman en ze heeft een spookverhaal te vertellen. Informeer dus naar het spook verhaal via "What's wrong"

Nishanti meld dat het een verhaal over acteur Frank Lyons betreft maar Monique vindt het hier niet de juiste plek om het verhaal te vertellen. Vraag dus verder via "Ask about story"  en.........Stahlman nodigt Rosangela dan uit om haar morgen in haar kantoor te komen bezoeken om over Frank Lyons te praten. Rosangela krijgt het visitekaartje (business card) met daarop het adres van Monique Stahlman.

Je kunt dan nog wat verder met Nishanthi praten of je neemt gelijk afscheid. Als je het gesprek beëindigd hebt loop je terug naar rechts, waar Joey is blijven zweven. Je ziet dan rechtsonder de trap weer. Linksklik op de trap (Stairs) om de gallery weer te verlaten en........ Nishanthi komt dan aangelopen en vraagt of Rosangela nog even wil blijven om een glas wijn drinken. Joey wil weg maar Rosa aarzelt want ze heeft er wel zin in. Zeg dus "Stay"  en........ en.............Wel.......Rosangela wordt dronken en heeft later die avond een vreemde droom. 

Rosa is in haar droom in het Portal tussen het heden en het hiernamaals. Linksklik op de Poort (Portal) en..............

Een vreemde dame in een rode jurk verschijnt en zegt dat zij en Rosangela elkaar binnenkort vaker zullen ontmoeten. Volgens deze dame is het Rosangela beurt om het Hiernamaals in te verdwijnen en de dame hoopt dat Rosangela er klaar voor is. De dame zorgt ervoor dat Rosangela zich bij het ontwaken niets van de droom zal herinneren. Rosa wordt dan wakker en we zijn terug in:

Rosangela's flat:

Rosa voelt zich vandaag niet zo lekker en dat is geen wonder na al die glaasjes wijn die ze gisteren in de Gallery achterover heeft geslagen. Open de inventory en rechtsklik dan op het  visitekaartje van Monique (Monique card) om het adres van Monique op de plattegrond te zetten. Monique Stahlman is een producer van filmmaatschappij "Cunstar Films". Sluit de close-upschermpjes en verlaat de flat en klik weer op de liftdeuren. Reis via de plattegrond nu naar:

Cube Star Films: Monique Stahlman:

Klik op Monique om met haar te gaan praten en vraag haar dan naar de "Ghost story"  en ga dan verder met "You don't know the story"  en........

 Monique vertelt dan het trieste verhaal van acteur Frank Lyons

Film acteur Frank Lyons is tijdens de laatste opnames van een film op de set aan een hartaanval overleed. De opnames vonden plaats bij de "Gothic Bridge" in het Central Park. Sindsdien hoort Monique de stem van Frank Lyons, elke keer als ze langs de "Gothic Bridge" in Central park loopt. 

De "Gothic Bridge" wordt nu een locatie op de plattegrond en het gesprek is dan vanzelf afgelopen. 

Ga nog niet weg.....Kijk naar het linker raam. Het linker raam staat open en om de paar seconden zie je een kat verschijnen, op de richel buiten het linker raam. Klik weer op Monique en vraag haar nu naar die kat via "Ask about cat"  en je leert dat het de kat van Frank Lyons is, die nu door de filmmaatschappij is "galoppeert. Verlaat het kantoor en reis nu via de plattegrond naar de:

Central Park; Cothic Bridge:
Frank Lyons:

Diep in Central Park zijn we dan beland bij de "Cothic Bridge" en hier "ijsbeert" het Frank Lyons Spook heen en weer. 

Lyons wacht hier tot de opnames voor de laatste scène begint en op zijn tegenspeelster. Ondertussen repeteert hij nog even zijn tekst. Spreek de Frank Geest aan en gebruik wat opties..........

Wel....je kunt praten als brugman, maar Frankie denkt dat Rosangela zijn tegenspeelster is in de op te nemen scène. dus hij zegt steeds zijn ingestudeerde tekst op en zal dit blijven herhalen tot iedereen een ons weegt. Frankie boy verwacht dat zijn "tegenspeelster" antwoord met haar deel van de tekst, zoals dat in het filmscript staat.  Als je dus een paar opties hebt gebruikt dan zeg je verder maar "Never mind"  om dit "gesprek" te beëindigen.

Wordt nu Joey en ga dan als Joey weer met het Frankie Spook praten en vraag hem eerst of ie Frank Lyons is. Frank is blij verrast dat Joey hem herkent en hij denkt dat Joey een fan is. Het notebook krijgt ook weer een update.Ga nu verder via "Ask about his memory"  en Frank zegt dan dat ie in "the Minetta" was. Weer krijgt het notebook een update. Kies nu de optie "Discuss notes"  om het notitieboek te openen en vraag Frank dan verder uit over "Minetta"  en over "Monique Stahlman"  en "Frank Lyons Heart attack"

Over Monique zegt Frank dat hij haar een paar keer langs zag rennen. Frank begrijpt niet waarom Monique steeds doorloopt. Als je over "Minetta" vraagt dan begint Frank ietwat verward te praten en zegt ie dat Ze Hem Daar Goed Kennen en dat het Daar Geweldig is. Hij zegt echter niet wat, of waar, de Minetta is.

Sluit het notitieboek en neem afscheid en wordt weer Rosangela en verlaat het park via de EXIT, bij de linker lantarenpaal. Reis via de plattegrond terug naar:

Rosangela's flat:

Ga Rosa's flatje binnen en linksklik weer op de computer. Kies weer "Search" en typ dan in het scherm "Minetta" in en klik op de "Search" knop. Het zoekprogramma vindt dan de "Minetta Tavern", een bar in MacDougal Street. Deze locatie komt nu beschikbaar op de plattegrond. Sluit alle close-upschermen en verlaat de flat weer. Klik weer op de liftdeuren en reis via de plattegrond naar de±

Minetta Taverne:

De muren van de bar hangen vol met foto's van "beroemdheden", maar Rosangela kent er geen een van. De barman leunt achter de bartoog en verder is de bar leeg. Ga praten met de barman en vraag hem dan uit over alle aantekeningen in het notitieboek, dat vanzelf in je scherm verschijnt. De barman kent de naam van acteur Frank Lyons, maar hij heeft hem nog nooit hier in de bar gezien. Maar dat zegt niet veel want barmans werkt hier pas een paar weken terwijl Frank Lyons al maanden dood is.  Sluit het notitieboek en verlaat de bar, via de EXIT aan de rechter rand van je scherm. Reis dan via de plattegrond terug naar:

CubeStar Films: Monique Stahlman:

Praat weer met Monique en gebruik de "Open your notebook"  optie om het notitieboek te openen en vraag Monique dan weer over "Frank Lyons Heart attack". Monique vertelt nu dat Frank in een huurappartement van CubeStar woonde. Het appartement is nog niet leeggeruimd na Franks dood. Het notitieboek wordt geüpdate, dus vraag Monique nu 2 keer verder over "Frank's apartment", maar Monique wil het adres niet geven. Sluit dus het notitieboek en neem afscheid. Verlaat het kantoor en reis terug naar de:

Gothic Bridge: 

Schakel over naar Joey en praat als Joey dan weer met Frank. Kies gelijk weer de optie "Discuss notes"  om het notitieboek te openen en vraag Frank dan uit over "Frank's apartment". Maar ook Frankie wil niet vertelen waar hij woont. Gebruik de "Minetta" optie en.......

Joey meld Frank dan dat hij in de Minetta bar is geweest, maar dat niemand daar Frank kende. Eerst zegt Frank dan dat het logisch is want hij kent de bar ook niet. 
Maar als Joey aandringt en nogmaals de Minetta noemt, krijgt Frank weer die rare ogen en stem en dan vraagt hij aan Joey een donatie voor het "Joe Gould Fund".

Vraag Frank dus naar dat "Joe Gould Fund". Frank blijft nog even wartaal uitslaan maar dan vraagt ie wie Joe Gould is. Joey krijgt er dan genoeg van. Sluit het notitieboek en zeg "Goodbye". Word weer Rosa.en reis terug naar:

Rosangela's flat:

Ga Rosa's flat weer binnen en activeer de computer weer. Gebruik de "Search" functie weer en typ in het schermpje dan "Joe Guld Fund" en druk op de "Search" knop en...

...Rosa vindt een artikel over Joe Gould. Lees het artikel door....

Je leest dat Joe Gould nogal een bekend figuur was in de 60-tiger jaren van de vorige eeuw. Joe Gould was nogal een hippie en zijn bijnaam was professor Zeemeeuw. Gould was een geregelde bezoeker van de Minetta tavern, waar hij geld inzamelde, zogenaamd voor het schrijven van zijn boek. Gould heeft echter nooit enig boek geschreven maar hij was een populair figuur die andere schrijvers inspireerde.

Sluit de computer, verlaat het appartement en stap in de lift en reis terug naar de Minetta bar. Het is ondertussen flink gaan regenen.

Minetta Tavern

Praat weer met de barman en vraag hem, via het notitieboek, naar het "Joe Gould Fund". Barman verteld ongeveer hetzelfde verhaal over Joe Gould als je al op de computer hebt gelezen. Maar barmans zegt ook dat er hier in de bar een portret van Joe Gould aan de wand hangt. Sluit het notitieboek. Tegen de rechter muur staan 2 tafels en aan die muur hangt een groot portret (Portrait). Rechtsklik op dat Portret om het in close-up te bekijken. 

Het is het portret van die Joe Gould. Sluit de close-up en verlaat de bar weer en reis terug naar:

CubeStar Film

Het regent nog steeds en als we terug in het kantoor van Monique zijn zie je dat de kat van Frank naar binnen komt en op de leuning van de stoel gaat liggen. Rechtsklik op de kat. Rosa meld dat het beest een identiteitsplaatje om haar nek heeft. Als je linksklikt op de kat dan probeert Rosa de kat te aaien maar het beest haalt dan uit met haar nagels. 

Praat met Monique en vraag haar over de kat via "Ask about Isla".  Monique zegt dat de kat niet erg vriendelijk is, maar daar was Rosa dus ook al achter gekomen. Neem weer afscheid van Monique via "Say goodbye". Zet Rosangela weer dichtbij kat Isla en schakel dan over naar Joey. Linksklik als Joey weer op Isla de kat en.....Joey gaat een beetje staan spelen met Isla, die Joey dus kan zien. Joey bied Isla zijn stropdas aan en de kat gaat met de stropdas spelen.

Zodra kat Isla bezig is met Joey's stropdas schakel je snel terug naar Rosangela en linksklik je weer op de kat en......

Rosa leest dan nu het identiteitsplaatje van Isla en hierop leest ze dan een adres, waarvan ze hoopt dat dit het adres is van Frank's appartement. Dit adres wordt nu op de plattegrond gezet. 

Verlaat het kantoor en reis dan nu naar:

Frank Lyons flat (Frank Lyons): 

Rosa en Joey stappen uit de lift en zijn dan in een gang. De deur links van de lift is de deur van Frank's appartement maar uiteraard zit de deur op slot, dus Rosa kan niet naar binnen. 

Schakel dus over naar Joey en klik dan op Frank's deur en......Joey zweeft door de deur de flat binnen.  Links is de keukenhoek en op de keukentafel ligt een gele enveloppe (papers). 

Rechtsklik op de gele enveloppe (Papers). Het is een filmscript en het script komt close-up in je scherm te staan. Lees de tekst. Het is de tekst die Frank Lyons en zijn tegenspeelster Yvonne in de laatste scène van de film hebben. Berg het script terug op en zweef door de deur terug naar de gang. Terug op de gang "vertelt" Joey aan Rosangela over het filmscript, dat hij zojuist heeft gevonden. Rosangela weet dan nu ook de tekst van Yvonnne. Nu kunnen we eindelijk de "Zaak Frank Lyons" gaan afhandelen. Wordt weer Rosangela en klik op de lift en reis dan via de plattegrond weer naar de:

Gothic Bridge:

Rosangela weet nu dus hoe ze moet reageren op Frank's tekst. Linksklik dus weer op Frankie en.....Frank zit meteen weer in zijn rol en zegt zijn tekst "I knew you would come"  weer op. Reageer nu als volgt: "Ask how he knew". Rosangela vraagt: "Hoe wist je dat ik zou komen?".Frank blijft in zijn rol en zegt dat hij Yvonne kent. 

Ga verder met "Tell him he's dead". Rosangela zegt "Luister. Ik moet je iets vertellen". Frank reageert met "Opschieten, de boot vertrekt zo". Ga verder met  "You aren't going". Rosangela zegt "Ik ga niet mee" en Frank zegt "Wat bedoel je?". Ga verder met "Repeat yourself". Rosangela herhaalt dat ze niet mee gaat. Frank reageert hierop en je moet dan op een naam klikken.......Kies voor "Tom" en..........

Rosangela acteren nu het script verder uit tot het einde. Frank is dan content en kijkt om zich heen waar Monique en de rest van de crew is en dan.......Dan beseft Frank dat er iets vreemds aan de hand is en gaat weer heen en weer ijsberen.Klik weer op Frank en.......Rosangela gaat weer met Frank praten en.........

Langzaam dringt dan bij Frank het besef door dat hij dood is en via Joey's stropdas belanden Rosa en Frankie in het Portaal. 

Voor Frank echter het Hiernamaals in stapt volgt er nog even een gesprekje waarin je even een antwoord moet geven.

Rosangela ervaart nu van Frank dat hij niet is gestorven aan de gevolgen van een hartaanval......Frank verteld namelijk dat hij gewurgd werd.......Voordat Rosangela echter meer kan vragen verdwijnt Frank het Hiernamaals in.

Rosa verlaat dan het Portal maar........blijft voor de Cothic Bridge bewusteloos op de grond liggen. Joey wacht geduldig tot Rosangela bijkomt maar opeens  verschijnt er een lichtende boldie voor Joey neerdaalt en verandert in het spook van een oude vrouw. Joey en deze oude vrouw kennen elkaar, en jij kent deze oude vrouw ook als je "Blackwell Unbound" hebtgespeeld. Joey is er niet blij mee dat dit wijf hier opduikt. 

De oude taart grijpt Joey bij de keel zegt dat zij Frank "geholpen" heeft en dat ze ook Joey kan helpen. Rosangela komt dan weer bij haar positieven en de oude vrouw schrikt als ze Rosangela ziet en ze vertrekt weer als een lichtende bol. Rosangela wil weten wie dat was, maar Joey ontwijkt de vragen en we belanden terug in Rosangela's flat.

C: Claude Urdin en de Countess:

Rosangela's flat:

Rosangela wil weten wie die oude vrouw was en na enig aandringen is Joey bereid te vertellen dat hij de vrouw nog kent uit de tijd dat hij bij Rosangela's tante Lauren was. Joey wil weten of Rosangela die korte of de lange versie wil horen. Je moet zelf maar weten of je kiest voor de "Long version" of de "Short version".....volgens mij maakt het niets uit....

Joey vertelt dan aan Rosangela dat deze oude vrouw in de tijd van tante Lauren alle mensen doodde waar journalist Joseph Mitchell over schreef. Ze noemde zichzelf de "Countess" en vond dat ze deze mensen "bevrijdde" en niet doodde. De oude vrouw was een medium, maar zonder familiegeest. Toen de vrouw ook Lauren wilde "bevrijden", wisten Joey en Lauren haar te stoppen. Joey zegt dat de vrouw geen geest is, maar wat ze wél is, weet hij ook niet.

Rosangela gaat dan  naar bed en  droomt dat ze wakker wordt in de Minetta Tavern.Linksklik weer het portret van Joe Gould bekijken, dat aan de rechter muur hangt boven de 2 tafels. en...........De dame in de rode jurk, die we al eerder in Rosa's 1e droom zagen, komt weer te voorschijn.

De dame vertelt dat Joey Gould ook een slachtoffer van de Countess was. Ze zegt verder dat Rosangela de volgende ochtend verfrist wakker zal worden en de droom weer vergeten zal zijn. Het wordt dan de volgende ochtend en Rosa is inderdaad haar droom vergeten. Joey verschijnt en hij herinnert zich nu dat hij een portret van de Countess in de Gallery gezien heeft. Joey suggereert om dat portret maar eens nader te gaan bekijken. Verlaat dus de flat en stap in de lift en reis terug naar de:

Park Gallery:

Aangekomen in de galerie wordt Rosa vriendelijk begroet door Josie Park. Vanzelf beland je dan in de close-up van het portret van de "Countess". 

Er is ook een vuurtoren (Lighthouse) afgebeeld in het schilderij. Rechtsklik op de "Countess" (Woman) en rechtsklik ook op de vuurtoren (Lighthouse) om Rosa's commentaar te horen. Rosa vindt dat de "Countess" er bedroefd uitziet en ze vraagt zich af welke vuurtoren het is en waar die staat. Sluit de close-up en klik op Josie Park om met haar te gaan praten en vraag haar dan over het schilderij via de optie "The Countess painting".  Vraag verder Josie nu uit via alle overige gespreksopties en dan vooral over "the Dark Lady".

Je ervaart dat het schilderij "the Dark Lady" heet en dat het enige niet-abstractie werk is van die Claude Urdin. Rosie vertelt ook dat de vuurtoren de Roosevelt island Lighthouse is en hierdoor komt deze locatie beschikbaar op de plattegrond. Als je Josie vraagt waar Claude is (Where is Claude) dan vertelt ze dat Claude zich waarschijnlijk ergens een stuk in zijn kraag zit te zuipen vanwege de publieke opening van zijn tentoonstelling. Vraag Josie ook of ze Investeerders (Investers) heeft gevonden en dat blijkt dan "The Meltzer Foundation" te zijn. Ook "the Meltzer Foundation" wordt nu op de plattegrond gezet.Neem afscheid van Josie en loop terug naar rechts en klik op de Trap om de galerie weer te verlaten. Reis dan via de plattegrond naar de:

Vuurtoren (Roosevelt Island Lighthouse):

Aangekomen bij de vuurtoren is er, behalve Joey, geen spook te bekennen en ook geen "Countess". Er valt hier dus verder nu niets te beleven, dus klik de EXIT (Onderaan het scherm) en reis nu naar de:

Minetta Bar: Claude Urdin:

In de Minetta bar treffen we dan die kunstschilder Claude Urdin aan. Spreek Claude aan. Claude herkent Rosa, van de borrel na haar eerste bezoek aan de galerie, en hij is nogal onder de indruk van Rosa's vermogen om alcohol naar binnen te werken. Vraag Claude naar het "The Dark Lady"  schilderij en dan ga je verder met "What about The Dark Lady".

Claude meld dat zijn schilderijen niet mooi, maar begrepen moeten worden. Helaas worden Claude's bedoelingen niet begrepen, dus hij voelt zich vaak zoals die Joe Gould zich moet hebben gevoeld. Claude wil verder niet over The dark lady praten want hij is nog niet dronken genoeg. 

Kies nu voor de optie "Open your notebook" en vraag Claude dan uit over het "Joe Gould Fund". en doe dat een paar keer.

Claude vindt dat Joe Gould één van de grootste genieën van de stad was. Joe praatte echt met mensen en noteerde altijd alles wat hij om zich heen zag gebeuren. Joe is beroemd geworden dankzij het boek dat journalist Joseph Mitchell over hem schreef.

Joseph Mitchell wordt in het notitieboek gezet, dus Vraag Claude wat hij weet over Joseph Mitchell. 

Claude vertelt dat Mitchell in staat was zo fascinerend over mensen te schrijven dat ze meteen beroemd werden. Maar het boek over boek over Joe Gould was het laatste dat Mitchell heeft geschreven, en dat was 30 jaar geleden.

Sluit het notebook en neem afscheid van Claude en verlaat de bar. Reis weer naar:

Cube Star Films

Praat met Monique en kies weer "Open your notebook"  en begin dan met "Frank Lyons: choked"  en gebruik deze optie 2 keer.

Rosa confronteert Monique met het feit dat ze gelogen heeft over Frank Lyons dood en......Monique wil niet officieel toegeven dat Lyons gewurgd is want als dat bekent zou worden zou dat haar bedrijf kunnen ruïneren.

Vraag Monique verder uit over" de "Meltzer Foundation"  en doe dit ook 2 keer. 

De Meltzer Foundation heeft dus geïnvesteerd in de laatste film van Monique, de film waarin Frank Lyons dus de dood vond. Meer wil Monique niet kwijt....Als Rosa meer over de Meltzer Foundation wil weten dan moet ze het maar opzoeken via het Internet.

Sluit het notebook weer en neem afscheid en reis terug naar:

Rosa's flatje:

Linksklik in Rosa's flat weer op de computer activeer weer het zoekscherm en typ dan "Meltzer Foundation" in en klik op de "Search" knop en......

Het zoekprogramma vindt het adres van de Meltzer Foundation en dit wordt nu een locatie waar je naar toe kunt reizen. Sluit het computerscherm en verlaat de flat weer. 

Klik weer op de liftdeuren om de plattegrond te openen en reis nu naar de:

Meltzer Foundation:

De Meltzer Foundation wordt geleid door de broers Charley en Paul Meltzer en Charley stuurt Rosangela door zijn broer Paul. Vraag "What do you do here". Paul Meltzer verteld dat zij zich bezighouden met geld investeren in bedrijven die het moeilijk hebben of geen lening van de bank kunnen krijgen, in ruil voor een deel van de winst. Gebruik de "Open notebook"  optie om het notebook te openen en praat dan met Paul over alle onderwerpen die in het notebook staan en doe dit tot Paultje er niets nieuws meer over te zeggen heeft.

Het belangrijkste dat je ervaart is dat broer Charley ooit voor The New Yorker heeft gewerkt, de krant waar Joseph Mitchell voor schreef. Als je alle items in het notebook hebt afgewerkt dan sluit je het notebook weer en dan vraag je Paul verder over de Clubstar via "Clunstar's succes"  en dan "A man is dead".  Paul meld dat hij wel erg vindt dat hij en zijn broer dat geld verdienden door de dood van een acteur, maar tja...zo is het zakenleven.

Als je alles aan Paul hebt gevraagd neem je afscheid. Rosangela krijgt van Paul dan een visitekaartje van de Meltzer Foundation en hij zegt dat als ze nog vragen heeft ze maar een emailtje moet sturen. Paul heeft, net als Rosa, een Bmail account. Rosangela en Joey verlaten dan het kantoor. Paul maakt dan nog wat opmerkingen over de manier waarop Rosangela loopt. Joey steekt dan zijn hoofd door de deur want hij wil even luisteren naar wat de broers Meltzer met elkaar te bespreken hebben. Klik op "Stay and eavesdrop" om het gesprek tussen de broers af te luisteren......Joey zweeft dan terug het kantoor binnen. 

De beide broers praten steeds even met elkaar en terwijl zij praten kun je niets doen. Je moet dus steeds even wachten tot de beide broers weer even ophouden met praten want dan kun je Joey weer wat laten doen. Paul beklaagt zich bij zijn broer over hun Bmail adres en het feit dat hij spam krijgt. Vervolgens vraagt Paul aan Charley of zo'n draadloze internet verbinding wel veilig is en of niet iedereen hun mail kan lezen. Charley vertelt hem dat niemand dat kan lezen als ze het wachtwoord niet kennen. Als de beide broers even niet met elkaar praten beweeg je Joey door naar Paul's bureau. In de hoek, achter Paul, staat een archiefkast en bovenop de kast ligt een "strange devevice". 

 

Wacht weer  tot de beide broers weer even niet praten en rechtsklik dan snel op dat "Strange device" om het door Joey te laten bekijken. Joey heeft geen idee wat het ding is, maar het is een modem voor de draadloze internetverbinding.Als je de voorgaande Blackwell games hebt gespeeld dan weet je dat Joey draadloze signalen kan verstoren, als hij dicht in de buurt van een telefoon of zendertjes zweeft.  Zodra de beide broers weer even hun mond houden linksklik je op het blauwe modem en.....Joey verstoort dan heel even de draadloze internetverbinding. Paul gilt meteen dat zijn internetverbinding weg is. Charley meld dat de verbinding zo dadelijk wel weer terug zal komen, maar dat gebeurt pas als je Joey weer van het modem weg beweegt.,...

Snel.....beweeg Joey weer weg naar links zodat ie weg gaat bij het modem en de internetverbinding van Paul wordt herstelt en......Als Paul de verbinding weer terug heeft gilt ie dat het wachtwoord vergeten is......Charley vertelt Paul dan dat PAULM zijn gebruikersnaam is en het wachtwoord en dat is TENNIS53....Beweeg, als de broers weer even hun muil houden,  Joey terug naar de deur en linksklik op de deur om Joey het kantoor te laten verlaten. We belanden dan op de plattegrond, dus ga nu terug naar:

Rosa's Flat:

Ga weer naar binnen en activeer Rosa's computer weer. Klik nu in het computerscherm op het Email-ikoon om het Bmail emailprogramma te openen. Typ dan in het schermpje PAULM in en druk op je Enter-toets. Er wordt nu om het wachtwoord gevraagd, dus typ in: "TENNIS53" en druk weer op je Enter-toets van je toetsenbord en.....

Rosa heeft dan toegang tot de emails van Paul Meltzer. 

Er zijn twee mailtjes van Rosie Park die Paul probeert over te halen naar de Gallery te komen, twee mailtjes van Charles die zich ergert aan Paul en een spam-mailtje. Als je alle emails gelezen hebt klik je op de "Log out" knop en sluit je de computer af. Joey meld dan dat het tijd is om naar de opening van Claude's tentoonstelling, in de Gallery te gaan, om met Claude te praten. Verlaat dus het appartement en reis weer naar de:

Park Gallery:

De tentoonstelling van Claude Urdin is nu open voor het publiek en Claude himself is aanwezig. 

Ga met Claude praten en vraag hem over "The Countess".  Claudio is nu behoorlijk bezopen maar desalniettemin wil hij niet over "the Dark Lady" praten. Claude zegt dat hij nog geen enkel persoon heeft ontmoet die zijn kunst begrijpt. Claude wil alleen over het "Dark Lady" schilderij praten met iemand die zijn kunst begrijpt. Vertel Claude dat je zijn kunst begrijpt, via "Understanding art".  Claude wil dit wel even wil hij dan testen en hij vraagt Rosangela wat ze vindt van het schilderij dat achter hem hangt. Het is het schilderij waar je 3 zwarte balkjes in ziet. Je moet dan 1 antwoord kiezen uit de lijst met mogelijke antwoorden. Kies voor: "The hard lines in this painting are really provocative".  

Claude gaat vervolgens bij een ander schilderij staan. Spreek Claude weer aan en hij vraagt Rosangela weer wat ze van dit schilderij vindt. Antwoordt nu met "Does this painting represent darkness in shadow?" Weer gaat Claude dan bij een ander schilderij staan. Spreek Claude weer aan en weer vraagt hij Rosangela's oordeel over het schilderij. Antwoord hier met "Why is one side so colorful and the other so dark".  Claude legt uit dat de sombere kant de vrolijke kant opeet. Claude is onder de indruk van Rosangela's verstand van kunst en hij wil haar graag meer privé spreken bij de nooduitgang. Claude  verdwijnt dan door de nooduitgang. 

Linksklik dus op de nooduitgangdeur (Fire exit) en we belanden buiten op de brandtrap waar Rosangela met Claude verder wil over de Countess praten. 

Claude zegt dat de Countess droevig en kwaad is. Praat verder via de opties.

Claude vertelt dat "The Countess" droevig is omdat ze op zoek is naar iets dat ze kwijt raakte. Claude weet niet waarom The Countess zo kwaad is maar hij denkt dat ze door iemand gedwongen wordt iets te zijn wat ze niet wil zijn. Claude ziet de "Countess" in zijn dromen en hij dat ze hem vindt, nu hij haar geschilderd heeft. Claude denkt dat hij door de "Countess" is uitverkoren en dat de Countess dood is, Claude denkt dat de "Countess" via zijn werk weer tot leven zal komen.

Waarschuw Claude voor de Countess via de opties "Warn him"   

Rosangela waarschuwt Claude dat de "Countess" gevaarlijk is en al eerder mensen heeft gedood. Claude gelooft het niet en hij denkt dat hij de Countess kan helpen. Claude vraagt zich af waarom Rosangela zoveel over zijn dromen weet en wil er meer over horen.Dan verschijnt ineens de Countess en zij wurgt Claude, waar Rosangela en Joey bijstaan, en ze smijt Claude de brandtrap af. 

We belanden dan terug in:

Rosa's flat:

Rosangela is kwaad want de politie heeft Claude's dood afgedaan als zelfmoord. maar Rosa weet wel beter en is nu vast van plan de "Countess" te stoppen. Joey heeft zo zijn twijfels over Rosa want hij denkt dat ze te "zacht" is voor dit "werk". Rosa's tante Lauren was veel "harder" maar die is er toch ook aan onderdoor gegaan. Rosa gaat naar bed en droomt dan weer van de dame in de rode jurk. In de droom is Rosa terug op de brandtrap en de dame, die Madeline heet, vertelt dat Rosa meer in haar mars heeft dan Joey denkt. Rosangela moet gewoon haar gevoel blijven volgen. Ook meld Madeline dat ze elkaar binnenkort in "levende lijve" zullen. ontmoeten.

De volgende ochtend is Rosangela nog steeds vastbesloten achter de Countess aan te gaan.Verlaat de flat, stap in de lift en reis terug naar:

Park Gallery:

Praat met Josie Park en gebruik de opties die je krijgt.

Josie vindt het heel erg dat Claude dood is, maar het is natuurlijk wel goed voor haar Gallery. Het aloude gezegde "de één zijn dood is de ander zijn brood" gaat nog steeds op want de schilderijen van Claude verkopen nu uitstekend, zodat ze haar investeerders, de Meltzer Foundation, nu kan terugbetalen en zelfs nog voldoende over houdt om de Gallery open te houden.  Zeg gedag en verlaat de Gallery en reis nu naar de Vuurtoren:

D: De Countess:

Vuurtoren: (Roosevelt Island Lighthouse)

Bij de vuurtoren is weer geen spoor te bekennen van de Countess, maar er leunt nu wel een man tegen de balustrade. De man drinkt een kop koffie terwijl hij over de zee staat uit te staren. Spreek de man aan en begin het 'gesprek" met "Try to make small talk" en ga dan verder met "Nice mug"

De man is echter niet erg spraakzaam en een beetje wantrouwig en wil niet vertellen wat er op zijn koffiemok staat geschreven. Wat je ook vraagt, de man wil niet met Rosa praten, maar Rosa wil echt dolgraag weten wat er op zijn koffiemok geschreven staat. Neem dus afscheid en schakel over naar Joey.

Als Joey linksklik je op de koffiemok (Coffee mug) die de man vast heeft. Doe dat op het moment dat de man even geen slok neemt uit de mok. 

Joey bekijkt de mok en meld dat er een logo op staat van de firma "Cold Tech". Joey heeft geen idee wat dit betekent, maar het notebook krijgt hierover een update.

Schakel terug naar Rosangela en klik de EXIT, onderaan het scherm, en reis terug naar:

Rosa's flat:

Ga Rosangela's flat weer binnen en activeer de computer weer. Klik weer op de "Search" knop en typ dan in het Search vakje "Gold Tech" in en klik weer op de "Search" knop en........Gold Tech blijkt een medisch onderzoeksinstituut. Je leest dat John Goldwater, een onderzoeker van Gold Tech, vermoord werd gevonden bij de vuurtoren. De vader van John, Marty Goldwater,is sindsdien veel bij de vuurtoren te vinden.Sluit de computer af, verlaat de flat en stap in de lift en reis terug naar de:

Vuurtoren:

Spreek de man weer aan en vraag of hij Martin Goldwater. De man bevestigt dat hij Martin Goldwater is en Rosa vertelt hem dat ze de dood van zijn zoon wil onderzoeken. Martin Goldwater is dan nu bereid om Rosa's vragen te beantwoorden, dus "Open notebook" en klik op de optie "John Goldwater-Deceased"

Martin Goldwater verteld dat zijn zoon gewurgd werd gevonden, maar dat er geen merktekens op zijn nek zaten. Martin vermoedt dat de "Lazarus Technology" de concurrent van "Gold Tech" achter de moord zit. Je notebook krijgt hierover een update, dus vraag Martin verder uit over die "Lazarus Technology" Paps verteld nu dat zijn zoon John aan een verbeterd model pacemaker werkte, net als de concurrent. Op een avond belde John zijn vader om te vertellen dat het hem gelukt was en dat hij het ging vieren. Diezelfde avond werd John vermoord en een paar dagen later registreerde concurrent "Lazarus" het patent op de uitvinding.

Sluit het notebook en neem afscheid van Martin Goldwater. Reis terug naar de "Blackwell Residence".

Rosa's flat:

Ga weer naar binnen en activeer de computer weer en zoek in het "Search" scherm nu de "Lazarus Technology" op. Rosa vindt het telefoonnummer van de firma. Sluit de computer en klik op de rode telefoon, die links naast de computer staat en Rosa belt vanzelf de "Lazarus Technology" op. Je hoort een geautomatiseerde stem die het keuzemenu opsomt. Kies optie 1, dus klik op "Prress 1 (General Information)"  en.....Rosa moet weer een reclamepraatje aanhoren maar ze ervaart ook dat de "Lazarus company" gesponsord wordt door de Meltzer Foundation van de broers Charley en Paul Meltzer. "Hang Up", verlaat de flat en reis weer naar de:

Meltzer Foundation:

Paul Meltzer betuigd gelijk zijn deelneming met de dood van Claude. Praat met Paul over de Park Gallery via "The park Gallery's success"   optie en dan "Two man are dead".  Open dan het notitieboek via "open your notebook"  om Paul verder te ondervragen over John Goldwater en de Lazarus Technology. Als Paul hierop heeft gereageerd sluit je het notitieboek weer en vraag je verder over "Lazarus Technology's success"  . Rosa confronteert Paul met het feit dat de Meltzer Foundation steeds profiteert als er iemand sterft. Paul denkt dat het allemaal toeval is, maar hij vindt het niet prettig dat Rosangela hem ergens van probeert te beschuldigen. 

Rosa wordt dus de deur gewezen en vertrekt, maar Joey blijft weer even staan luisteren in de deur. Klik weer op "Stay and eavesdrop" en Joey zweeft weer naar binnen en hij overhoort dan dat Paul zijn broer aanspreekt met "Scooter", een bijnaam uit zijn jeugd. Zweef terug naar de deur, klik op de deur en......reis terug naar:

Rosa's flat:

Je bent vanzelf weer Rosa, dus ga de flat binnen en activeer weer Rosa's computer. Klik weer op het email-icoon. Als je de vorige keer had uitgelogd dan log je weer in met PAULM en het wachtwoord TENNIS53. Had je de vorige keer niet uitgelogd dan hoef je nu niet in te loggen. Je ziet weer de e-mails van Paul Meltzer. Lees nog eens de 3 mailtje van Charles Meltzer......je leest dat Charles met vakantie gaat en dat Paul zijn wachtwoord heeft, zodat Paul de mails kan behandelen. Het wachtwoord voor Cherley's mail account is de bijnaam waarmee zijn broer hem aansprak. Log nu uit Paul's account. Je beland dan weer in het Loginscherm. Log nu in op het account van Charley met CHARLESM en met wachtwoord SCOOTER en.........

In Charleys inbox leest Rosa 3 namen......het zijn de namen van de 3 mannen die door de Countess zijn vermoord.......Je gaat vanzelf uit het computerscherm. Rosa en Joey praten over de 3 namen en de Meltzer Foundation en dan ..........horen we "ping" en keren we terug in het emailscherm .......Charley heeft een nieuw mailtje ontvangen en daarin staat weer alleen maar een naam en dat is....Rosangela Blackwell.........Rosangela is het volgende slachtoffer van de Countess......Vanzelf ga je weer uit het computerscherm......Rosa en Joey willen nu onmiddellijk terug naar de Meltzer Foundation maar dan..........verschijnt de Countess in de flat. De Countess wil nu Rosangela uit haar "lijden" helpen en Joey probeert haar tegen te houden. 

Terwijl de Countess Joey vast heeft klik je op de deur om de flat te verlaten. Op de gang klik je snel op de bruine deur (Trash room) en Rosa verschuilt zich in de rommelkamer.

.........Joey en de Countess komen ook naar de gang en verdwijnen dan de flat van Nishanti in.........

Rosa komt dan vanzelf de rommelkamer weer uit. Klik snel op Rosa's flatdeur om terug Rosangela's flat weer in te gaan. 

Terwijl Rosangela zich dan afvraagt  wat zij moet doen en wat haar tante gedaan zou hebben, zie je dat de foto van Lauren en Rosangela, die boven de televisie aan de muur hangt, heen en weer wiebelt en bijna van de muur valt. 

Pak snel de ingelijste foto van Tante Lauren's (Auntie Lauren picture) van de muur. De Countess en Joey komen binnen. De Countess wil  Rosangela weer "helpen" maar Joey maakt het haar nog steeds lastig. Snel.....Open de inventory en pak er de Foto uit en klik ermee op de Countess. 

De Tante Lauren foto heeft een onverwacht effect op de Countess want ze zapt zichzelf en Rosangela en Joey het Hiernamaals Portal in

De Countess blijft maar herhalen dat Rosangela nu veilig is en dat zij haar geholpen heeft. Rosangela vraagt zich af hoe ze hier komt en of ze dood is. Joey heeft er ook geen antwoord op.Dan verschijnt Madeline. De Countess herkent haar en zegt dat ze al zo lang naar haar op zoek is en ze vraagt waarom Madeline haar verlaten heeft.

Madeline legt uit dat zij vroeger de Geest van de Countess was, zoals Joey dat voor Rosangela is. Maar de Countess heeft Madeline verstoten en zo de band verbroken en dat kan niet meer gerepareerd worden. Maar Madeline kan wel proberen een einde te maken aan al het moorden van de Countess.

Madeline zegt dat Rosangela niet dood is, maar de tijd is krap en ze vraagt of Rosangela haar wil helpen, dus zeg "Agree to help her"  en ..........

Madeline en Rosangela verdwijnen.Joey wil weten wat er aan de hand is en de Countess zegt dat zij het patroon gaan verbreken, dat ze de bron gaan afsnijden.

Joey snapt er niets van en wij schakelen over naar Rosa en Madeline bij het:

Het Restaurant in de hemel........ of is het de Hel:

Rosangela  en Madeline verschijnen  dan voor een restaurant dat op een groot zwevend rotsblok staat, dat zweeft in het oneindige niets. Madeline legt uit dat hier de link tussen de "Countess" en haar gastheren vandaan komt. Om de Countess te bevrijden moet Rosangela die link hier verbreken.

Ga het restaurant in. Binnen treft Rosa Joe Gould en Joseph Mitchell. Joe Gould probeert journalist Joseph Mitchell over te halen een donatie te geven. Zowel Joe Gould als Joseph Mitchell zijn dus geesten. Rosangela wordt opgemerkt, dus Joe Gould probeert zijn geluk even uit bij Rosa. 

Linksklik op Joe Gould om met hem te gaan praten en volg dan gewoon alle gespreksonderwerpen.

Joe weet dat hij aan de Countess gelinkt is. Joe legt uit dat dit komt door zijn grote werk, waarin hij alle conversaties die plaatsvonden in de stad opschreef. Verder zegt Joe dat iedereen aan iedereen gelinkt is.Joe ontmoette de Countess in een restaurant en sprak met haar over de taal van de zeemeeuwen. Toen de Countess op een dag verdween, was er al een link tussen hen beiden. Gould weet dat Mitchell hem beroemd maakte, door over hem te schrijven. Maar hij is niet dol op Mitchell. Hij wil namelijk graag een sigaret maar Mitchell wil hem er geen geven.

Als Rosa zegt dat ze graag het grote werk van Joe wil lezen krijgt ze te horen dat er geen letter van op papier staat. Mitchell zegt dan dat Gould wel een aantal essays heeft gepubliceerd in een tijdschrift. Als je dan verder informeer naar die essays toont Joe ze aan Rosa. 

Het essay is handgeschreven en Rosa kan het nauwelijks lezen. Linksboven steekt een paperclip dat de blaadjes papier bijeen houd. Linksklik op de Paperclip om het van de blaadjes te halen en op te bergen in inventory. Sluit het scherm en........Rosa geeft dan vanzelf de essay terug aan Gould. Het gesprek met Joe Gould is dan vanzelf afgelopen. Ga nu praten met Joseph Mitchell en volg hier ook weer gewoon alle gespreksopties.

Mitchell kent uiteraard Rosa's tante Lauren en legt uit dat hij Joe Gould hier vast zitten vanwege hun link met de Countess, tijdens hun leven. Nadat Gould overleed ging de link met de Countess over naar Mitchell en voor hij het wist vermoordde hij mensen door erover te schrijven. Toen Mitchell besefte dat hij met zijn schrijven echt mensen aan het vermoorden was had hij nog maar één keus........stoppen met schrijven. Mitchell kende Charles Meltzer, die in de  jaren 70 ook voor de New Yorker schreef. Charles kwam vaak met Mitchell over het verleden praten en op die manier ontstond er een link tussen hen. Toen Mitchell overleed, ging de link met de Countess op Charles Meltzer over . Rosangela vertelt dat Charles Meltzer de Countess gebruikt om mensen uit de weg te ruimen, die hem in de weg staan. Mitchell zegt dan dat Rosangela dit restaurant moet vernietigen en de link moet verbreken. hij heeft echter geen idee hoe ze dat moet aanpakken.

Als Rosa vraagt waarom Mitchell geen sigaret aan Joe wil geven krijgt ze te horen dat Gould dan over zichzelf gaat paten en daar wordt Mitchell stapelgek van. Mitchell is bereid om Gould een sigaret te geven als Rosangela ervoor kan zorgen dat hij even van Gould's aanwezigheid verlost wordt. Mitchell en Gould kunnen namelijk zelf niet het restaurant uit en ze kunnen ook niet door muren zweven.

Als je alles aan Mitchell hebt gevraagd en als hij niets nieuws meer te melden heeft zeg je "Leave him" om ook dit gesprek weer te beëindigen. In de achtermuur zie je een deur.....Linksklik op die deur en......Rosa meld dat de deur op slot zit. Rosa moet eventjes inbrekertje spelen, dus pak de Paperclip uit inventory en klik ermee op de deur en........Rosa maakt dan de deur van slot en beland dan in de Keuken. Rechtsklik om de paperclip weer op te bergen. Rosa hoort een zacht fluisterende hese stem maar ze weet nietwaar het vandaan komt.

Onder het rechter raam steken er 3 ovens in het lange aanrecht. Linksklik op de middelste oven (Center oven) om deze te openen en......In de middelste oven ziet Rosa dan een vreemde groene gloed. Deze Gloed is De Link tussen de Countess en de door haar vermoorde mannen.

Linksklik in de oven of op de groene gloed en......Rosa vraagt of er "iemand" is......Wel.....praat verder met de groene gloed via de gespreksopties....De gloed zegt dat ze deel van een geheel is en daar achtergelaten en dat "The Countess" maar een van de vele namen is die ze heeft. De "Gloed" wil in de oven blijven want het is er warm en veilig. 

Als je de optie "Take the light"  gebruikt dan probeert Rosa de gloed te pakken maar......Rosa's hand gaat dwars door de gloed heen. Beëindig dit gesprek via "Leave" en.......Joe Gould komt de keuken in. Joe vind het helemaal niet zo raar dat Rosangela tegen een oven praat. Verlaat de keuken en ga weer praten met Joseph Mitchell. Vertel Mitchell dat Gould nu in de keuken is (Gould is in another room) en hij geeft Rosangela dan nu een pakje sigaretten om aan Gould te geven. Vertel Mitchell ook nog even dat er een pratende oven in de keuken is, maar dat verbaast Mitchell totaal niet, Helaas heeft Mitchell nog steeds geen idee hoe Rosa de link kan verbreken, dus neem weer afscheid

Ga terug naar de keuken en pak het pakje sigaretten uit inventory en klik ermee op Joe Gould. Joe steekt meteen een sigaretje op. Linksklik weer op Joe om weer met hem te praten en vraag hem over de sigaretten (His cigarette) en......Joe geeft Rosa dan een brandende sigaret die Rosa opbergt in inventory. Neem weer afscheid van Joe en pak dan de brandende Sigaret uit inventory en klik dan met de sigaret op de gloed in de middelste oven en.....

........De Gloed vindt de sigaret warm en veilig genoeg en kruipt de sigaret in......De keuken beeft even en........Joe Gould lost op en is nu verdwenen........Verlaat de keuken en.......ook het restaurant beeft even en Joseph Mitchell voet dat ook zijn tijd gekomen is. Mitchell wenst Rosa nog het allerbeste en dan verdwijnt Mitchell ook. Verlaat nu het restaurant, dat al langzaam begint op te lossen. 

Buiten gekomen volgt er nog even een praatje met Madeline die Rosa dan terug brengt naar het Portaal, waar Joey en de Countess ook nog zijn. De Countess voelt dan dat de link tussen haar en Joe Gould en Joseph Mitchell verbroken is en ze herinnert zich meteen wat ze allemaal gedaan heeft. Countessje wordt boos en gaat meteen door de Poort om een einde te maken aan al dat moorden. Madeline en Rosangela verschijnen ook in de Portal. Madeline is er niet gelukkig mee dat de Countess niet naar het witte licht is gegaan. We keren dan terug naar:

Rosa's flat:

Joey vertelt Rosangela dat de Countess naar Charles Meltzer is gegaan om hem nu te vermoorden. Verlaat gelijk de flat en stap in de lift en reis weer naar de:

Meltzer Foundation:

De deur staat open en in het kantoor is het een puinhoop. Charles is verdwenen en Paul bibbert van angst maar vertelt wel dat de Countess zijn broer heeft meegenomen naar het dak. Paul vraagt of Charles inderdaad mensen vermoord heeft en dus vertelt Rosangela hem de verschrikkelijk waarheid. Rosangela en Joey gaan dan naar het dak, alwaar de Countess al bezig is om Charley uit zijn lijden te verlossen want ze is een klein beetje pissig op Charley die volgens haar maar een slechte gids was. 

Charles beweert dat hij nooit geloofde dat de Countess echt was, Charley dacht dat het alleen maar wensdromen van hem waren die toevallig uitkwamen. Rosangela vraagt dan of de Countess het leven van Charles niet alsnog wil sparen.  De Countess piekert er echter niet over om Charley te sparen...... Ze heeft vele onschuldigen gedood en wil nu degene straffen die haar daartoe de opdracht gaf.

Zodra je de cursor terug hebt open je de inventory en pak je er de gloeiende sigaret uit, waar dus nu de Link in zit......Klik dan met de sigaret op de Countess en........

De Countess laat Charley los en die valt bewusteloos op het dak. Rosangela bied de Countess dan De Link aan maar de Countess wil de Gloed niet accepteren. 

Joey gaat zich er dan mee bemoeien. De Countess herkent Joey en geeft hem de schuld van alles. Per slot van rekening heeft Joey samen met Tante Lauren immers The Countess gedood, in Blackwell Unbound...... Uit zelfverdediging....gilt Joey nog en......Joey en de Countess en gaan elkaar te lijf. De Countess rukt Joey's stropdas af en gooit hem op de grond, achter Rosa

Snel.......Pak Joey's stropdas op en pak de stropdas meteen weer uit inventory. Kijk naar de Countess, die dus in gevecht is met Joey.  De Countess heft zo nu en dan haar hand een paar tellen omhoog om een paarse gloed naar Joey te slingeren. Klik met Joey's stropdas op de Countess, maar pas als zij haar ene hand naar achter haar hoofd omhoog heeft gebracht en.......

Rosangela bindt de stropdas aan de hand en probeert de Countess onder controle te houden, maar de Countess is te sterk voor Rosangela

Zodra het kan open je de inventorybalk en schakel je over naar Joey en dan klik onmiddellijk, als Joey op de Countess......en.....

...Joey duwt dan The Countess Rosangala's "hoofd" in en we belanden in het Portaal

Wel.....De Countess is "Bevrijd" en ze zweeft het felle licht in om eindelijk het Hiernamaals te betreden.

 Rosa stapt het Portaal uit en zij  en Joey keren terug naar de flat. 

Rosa heeft het inmiddels geaccepteerd dat zij een "Spiritguide" is met als geest Joey. Maar......Rosa heeft er genoeg van om in het wilde weg op verdwaalde en gestoorde geesten te blijven jagen......ze krijgt nu het idee om haar "gave" uit te buiten.....om er geld mee te gaan verdienen en dus zet ze via het Internet haar eigen "Ghosthunters" bedrijfje op met Joey als partner.......Hoe dit gaat aflopen zien we dan in Deel 4 "The Blackwell Deception. .De aftiteling gaat dan over je scherm rollen.. Zit dit geduldig uit....zo erg is dit niet want er wordt ondertussen een aardige song gedraaid. Na de Aftiteling ontvang je dan je beloning in de vorm van een "Oogle" geheime Code

En dan.......verschijnt Madeline nog even......die van plan is om Rosangela verder nauwlettend te blijven volgen in haar verdere loopbaan als "Ghosthunter".

EINDE:

PS:

De Speciale "Oogle "code die je hebt verdient kun je in Rosa;s computer invoeren in het "Oogle Search-scherm". Je krijgt dan toegang tot een paar Extra's. Je moet dan wel even de game opnieuw starten of een eerdere Save Game openen. Ga dan in Rosa's flat de computer activeren en klik op het Browser icoon en dan op de "Oogle" knop

Typ dan in het Searchscherm je Speciale Code in en klik dan op de Search Knop en.....Het Extra Scherm komt dan in je scherm te staan.

Via "Bloobers" kun je dan een boel geluidsfragmenten beluisteren van de mensen die hun stem aan de karakters in de game hebben "geleend". Via Concept Art kun je een aantal Concept Tekeningen beklijken en via References kun je foto's van de diverse locaties in de game bekijken...

Ok......Tot ziens in Deel 4: The Blackwell Deception.......

2012 Walkthrough door: Louis Koot