Walkthrough door: Louis Koot

Na Blackwell Legacy, Blackwell Unbound en Blackwell Convergence is Blackwell Deception de 4e game in de Blackwell reeks. 

Weer speel je als Rosangela Blackwell om,  met behulp van haar familiespook Joey, enige spook gerelateerde mysteries op te lossen. 

Aan het einde van Blackwell Convergence hebben we gezien dat Rosangela, Rosa voor haar weinige vrienden, er genoeg van had om in het wilde weg op verdwaalde en gestoorde geesten te blijven jagen. Rosa wil zich nu laten betalen voor haar diensten en dus heeft ze via het Internet haar eigen "Ghosthunter" bedrijfje opgezet. Samen met Joey laat Rosa zich dus nu inhuren om vreemde "Spirituele" zaken tot klaarheid te brengen. 

De game begint met de:

A: Proloog

De zaak van Ryan Jacobs:

NB: De game trakteert je tijdens de Proloog op diverse momenten op een hulpschermpje. Je kunt deze hulpschermpjes helaas niet uitschakelen, De schermpjes verdwijnen vanzelf.

Rosa heeft een anonieme brief ontvangen van iemand die op een politieveiling een groot jacht heeft gekocht. Dat jacht ligt nu in de Hudson rivier aangemeerd. Elke nacht begint het jacht op onverklaarbare wijze over de rivier rondjes te varen. De nieuwe eigenaar van het jacht roept de hulp in van Rosangela om te onderzoeken of er een spirituele oorzaak is voor het onverklaarbare gedrag van het jacht.

Klik "Exit" om het briefje op te bergen. Rosa en Joey zijn dus gelijk naar het jacht gegaan en je bent op dit moment Rosa. Als je de eerdere 3 Blackwell games al gespeeld hebt dan weet je inmiddels wel hoe het werkt in deze games, maar ik zal kort nog even het ťťn en ander uitleggen. Beweeg je cursor omhoog, naar de bovenkant van het scherm. De Inventorybalk floept dan tevoorschijn. 

Middenonder de Inventorybalk zie je de "J" en de "R" knop. Omdat je nu Rosa bent is nu de "R" knop geactiveerd. Je switch dus tussen Rosa en Joey door op de "J" of de "R" knop te klikken. Switchen tussen Rosa en Joey kun je echter ook doen door op je TAB-toets van je toetsenbord te drukken. Linksboven staat Rosa's telefoon en rechtsboven zie je de Optionsknop om naar het hoofdmenuscherm terug te gaan. 

In het Hoofdmenuscherm kun je Saven, Loaden, Afsluiten en enige spelopties in -en uitschakelen.Het grote middenstuk van de Inventorybalk is de feitelijke Inventory waar Rosa al haar spullen in bewaard. Op dit moment heeft Rosa een Muntje (Dime) en haar Business kaart in inventory. Als je rechtsklikt op een item in inventory dan zie je dat item close-up in je scherm en hoor je Rosa's commentaar over dat item. 

Als je linksklikt, of rechtsklikt, op Rosa's telefoon dan opent Rosa het telefoonscherm. Met haar telefoon kan Rosa bellen maar ook e-mailen en op het Internet zoeken. Ook bevat de telefoon Rosa's notitieboek(Notes). Rosa heeft in haar E-mailmap al een paar e-mails staan die je kunt lezen. Met de knop, rechts, sluit je het telefoonscherm.

Rosa en Joey staan, eh...Joey zweeft, op het achterdek van het jacht. Er is verder niemand te zien. 

Links zie je een ladder om omhoog te klimmen naar het boven dek waar de stuurhut is. De onderste deur geeft toegang tot de kajuit.  

Om met iemand te praten linksklik je op die persoon. Linksklik nu even op Joey om even te oefenen in het praten.

Linksonder in je scherm verschijnen dan de diverse gespreksopties. Klik op een gespreksoptie om er over te praten.

De optie "Plan your next move"  is de hintfunctie van de game. Als je de "Plan your next move" optie gebruikt, tijdens een gesprek met Joey, dan geeft Joey je een hint over wat je zou kunnen gaan doen.Rechtsonder zie je dat iemand iets op de zijkant van de schuit heeft gekrast (Carvings).  Linksklik op die "Carvings". 

Omdat die inscriptie in de zijkant van de boot is gekrast kan Rosa het niet bekijken en lezen. Wordt dus nu Joey en klik dan weer op die ingekraste inscriptie en......Joey zweeft er naar toe en je krijgt de inscriptie dan in close-up te zien. "Ryan and June" staat er in de zijkant van de boot gekrast......Volgens Joey waarschijnlijk een verliefd stelletje.  

De namen Ryan en June worden genoteerd in Rosa's notitieboek. Wordt weer Rosa en linksklik dan op de onderste deur, naast de ladder, en......Rosa en Joey belanden in de kajuit. Het is donker in de kajuit. Blijf staan en beweeg je cursor, achter Rosa, over het scherm. Achter Rosa krijg je de "Exit" maar ook 2 Vraagtekens. 

Die 2 Vraagtekens krijg je op de lichtschakelaar, dus klik op de lichtschakelaar en..........

Rosa doet het licht aan en ze roept of er iemand aan boord is. Dat blijkt niet het geval te zijn, maar dan........De boot begint te trillen en Rosa valt op de vloer. 

Rosa en Joey gaan terug naar het dek en......Wel....het jacht vaart nu......Volgens Rosa en Joey moet er dus een geest aan boord zijn.

Je bent nog steeds Rosa. We zijn dus terug op het achterdek. Klik nu op de bovenste deur en......Rosa klimt via de ladder omhoog en probeert de bovenste deur te openen. 

Helaas....de bovenste deur zit op slot. Wordt nu weer Joey en klik dan weer op de bovenste deur en.....Joey zweeft zichzelf door de deur heen en beland in de stuurhut en.......de Geest verschijnt.  

Klik op de geest om met hem te praten, maar........Deze geest is niet bepaald vriendelijk. 

De Geest trekt een pistool en probeert Joey neer te schieten. Joey kiest eieren voor zijn geld en vlucht terug naar buiten alwaar hij Rosa op de hoogte brengt wat hem in de stuurhut is overkomen. Blijf Joey en zweef door de deur weer de stuurhut binnen. Weer in de stuurhut blijf je vlak voor de deur hangen, dus klik niet weer op de boze geest, die bij het stuurwiel hangt te zweven. 

Links naast de deur hangt een Sleutel (Key) aan een haakje. Als geest kan Joey natuurlijk niets vastpakken, maar hij kan wel wind blazen.  Open de Inventorybalk van Joey. Joey's inventory heeft de Wind en zijn Stropdas in zijn inventory.

 Pak de Wind uit inventory en klik dan met de Wind op de Sleutel en........

............Joey blaast de sleutel van het haakje af en de sleutel ligt dan op de grond, voor het rode krukje.

Voor de grijze boekenkast zit een ventilatierooster (Vent) in de vloer. Pak weer de Wind uit inventory en klik er weer mee op de Sleutel en...

..Joey blaast dan de sleutel dichter naar het ventilatierooster toe. De Sleutel ligt dan nu vlak voor het ventilatierooster. 

Wordt nu weer Rosa. Als Rosa sta je uiteraard nog buiten voor de stuurhut. Klik weer op de onderste deur en.....Rosa klimt via de ladder terug omlaag en gaat de kajuit weer in en Joey volgt vanzelf. We zijn dan terug in de kajuit. Boven het bed zie je het ventilatierooster in het plafond. Klik op het ventilatierooster en......Rosa klimt op het bed en probeert het rooster te verwijderen. Het rooster zit echter vastgeschroefd. Pak het Muntje uit Rosa's inventory en klik er mee op het rooster en.......

...........Rosalientje schroeft het rooster los met behulp van het muntje. Klik nu met je cursor in het ventilatiegat en.....

....Rosa klimt weer op het bed en steekt haar hand door het gat en.........

.....we schakelen terug naar de stuurhut en we zien de hand van Rosa door het ventilatiegat steken. Rechts van het gat ligt de Sleutel.......

Klik op de Sleutel (Key) en.......Rosangela raapt de sleutel op en we keren terug naar de kajuit. Rosa heeft dus nu de Sleutel. Rechtsklik in Inventory op de sleutel en Rosa meld dan dat het de sleutel is van de deur van de stuurhut (Bridge). Loop terug naar links en klik dan "Exit" om de kajuit weer te verlaten. Joey volgt vanzelf. 

Terug op het achterdek pak je de Sleutel uit inventory en klik je ermee op de deur van de stuurhut en......Rosa klimt via de ladder weer omhoog en opent met de sleutel de stuurhut deur. Klik dan weer op de deur en Rosa beland dan nu ook in de stuurhut. Joey is Rosa vanzelf gevolgd. 

De agressieve geest probeert ook Rosa neer te schieten, maar gelukkig vuurt ie "Geestkogels" dus Rosa wordt niet geraakt. De geest vraagt dan wie Rosa is, dus geef 1 van de 3 mogelijke antwoorden, het maakt niet uit welke je kiest. De geest was de eigenaar van de boot en hij denkt in eerste instantie dat Rosa iemand van "De Bank" is. Rosa ontkent dit en dan denkt de geest dat Rosa een verstekelinge is en hij zegt dat Rosa uit zijn buurt moet blijven.Het bank onderwerp wordt in Rosa's notitieboek bijgeschreven.Klik op de geest om weer met hem te praten en kies dan de optie "Consult your notes"  om Rosa's notitieboekje te openen. 

Klik op elk van de 3 opties, Ryan, June en Bank, om er de geest over te vragen. Maar de geest wil nergens over praten. De Ryan optie verdwijnt uit het notitieboek. Klik op het kruisje om het notitieboek weer op te bergen en klik dan op "End conversation" om het "gesprek" te beŽindigen.Blijf in de stuurhut en blijf Rosa. Rechts naast de boekenkast staat een tafel en boven die tafel hangt een Diagram aan de muur. 

Klik op het diagram om het in close-up te bekijken. Op het papier zie je 5 kolommen. In elke kolom staan zwarte stippen en letters. 

Teken het diagram na want je moet de positie van de letters JUNE onthouden  

Klik Exit om uit de close-up te gaan en verlaat dan de stuurhut door op de deur te klikken. Weer buiten klik je weer op de deur van de Kajuit en.....Rosa en Joey belanden terug in de kajuit. Loop in de kajuit nu verder door naar links. Rosa beland dan in het zitgedeelte van de kajuit en hier is ook een kleine bar ingericht. Het stukje muur tussen de ramen en het barretje is een knoestige houten schrootjes wand (Knotty Pine). 

Linksklik of rechtsklik op de schrootjes wand (Knotty Pine). Rosa denkt dat er iets vreemds is aan dit stukje muur en je ziet dan een stuk van de schrootjes muur in close-up. Je ziet 5 "Kolommen" schrootjes. In elke kolom zie je 1 of 2 Knoesten (Knot). Zeg....dit stukje muur lijkt toch echt precies op het diagram dat je boven in de stuurhut hebt bekeken. Haal je tekening van dat diagram er bij en zoek op de tekening de positie van de letters J, U, N. E. Klik op de schrootjeswand dan alleen op die knoesten (Knot) die op dezelfde positie staan als de letters J, U, N, E op het diagram, en uiteraard doe je dat in de J, U, N, E volgorde en......

Vanzelf ga je uit de close-up en....onderin de schrootjes wand floept er dan een geheim vakje open en daarin zien Rosa en Joey een flinke hoeveelheid geld liggen. Als Rosa en Joey weer van de schrik bekomen zijn rechtsklik je op het geld in het geheime vak (Hidden cache) en....

Rosa meld dat er stapeltjes honderd dollar biljetten in het vak liggen en elk stapeltje heeft een label waar de letters GCT op staat. GCT is waarschijnlijk de bank waar dit geld vandaan komt. Ok....Rosa moet nu even wat research gaan doen. Open de inventorybalk en klik dan op Rosa's telefoon, om het telefoonscherm te openen. Klik in dan op het Notitieboek icoon om het notitieboek te openen. Rosa moet nu wat conclusies trekken door steeds 2 notities te combineren.

Klik op "Bank" en klik dan op "GCT" en....Rosa zoekt via het Internet en vindt dan dat de letters GCT de afkorting zijn voor de Grant City Trust Bank. Vanzelf beland je terug in het telefoonscherm.  Klik nu op het "Oogle" icoon om de "Oogle" zoekmachine te openen. Typ in het vakje dan "Grant City Trust" in en klik vervolgens op de "Search" knop en....

Rosa vindt een artikel over een bankroof waarbij ruim 2 miljoen dollar is buitgemaakt. De bankrover was ene Ryan Jacobs, een ontslagen employee van de Grant City Trust Bank. 

Toen de politie Ryan Jacobs wilde arresteren vluchtte hij met zijn motorjacht de Hudson rivier op. Er volgde een schietpartij waarbij Jacobs het loodje heeft gelegd. Het lijk van Jacobs, en ook de 2 miljoen dollar, is tot op heden niet terug gevonden.

Sluit het telefoonscherm, loop terug naar rechts en Exit weer naar buiten en ga terug naar de Stuurhut. Wel....de Geest in de stuurhut is dus Ryan Jacobs. Klik weer op de Geest om weer met hem te praten en kies weer de optie "Consult your notes", om het notitieboekscherm te openen, en vraag Geestige Ryan dan uit over de Bankoverval (Bank Robbery)

Geest Ryan verteld dat de Grant City Trust Bank hem na 30 jaar trouwe dienst zomaar heeft ontslagen. Als wraak heeft hij toen de bank maar berooft. Ryan beseft kennelijk niet dat ie dood is want hij vertelt verder dat hij alleen maar terug hoeft te keren naar Boston om zijn naam van alle blaam te zuiveren.

Sluit het notitieboekscherm en vraag Ryan dan verder uit over "Boston"  en daarna "How far are we from Boston". 

Ryan meld dan dat zijn Neef in Boston woont en die neef heeft een privť-vliegtuig, waarmee hij hoopt uit de States te ontsnappen. Ryan consulteert dan het GPS-navigatiesysteem van de boot en ziet dat het jacht nog in New York is. Het gesprek is dan gelijk afgelopen.

Links naast de boekenkast hangt dus het GPS-scherm, onder de ronde lamp, aan de muur. Zoals je uit de eerdere Blackwell games weet fungeert Joey als een stoorzender voor alles wat elektrisch is. Ik ga er vanuit dat je als Joey nog niet bij dat GPS-Schermpje bent geweest. 

Wordt nu weer Joey en linksklik dan op het GPS-schermpje (Map gizmo) en.... en Joey brengt het GPS systeem danig in de war als hij voor het GPS-schermpje hangt. Zet Joey dan eerst weer naar links, zodat hij niet meer voor het GPS schermpje hangt. Wordt dan weer Rosa en klik weer op Geest Ryan en vraag hem nu nog een keer "How far are we from Boston" en.......

Ryan gaat weer het GPS-scherm checken en......omdat Joey nu het GPS-systeem in de war gooit meld het systeem dat het jacht nu bijna Boston heeft bereikt

Ryan verlaat dan de stuurhut om buiten naar de aankomst in Boston te kijken. Ga ook terug naar buiten en klik weer op Ryan en.........

Ryan ziet nu dat het jacht helemaal niet in Boston is maar nog op de Hudson in New York vaart.  Ryan beseft nu dat ie dood is en hij gaat terug de stuurhut in

Wordt weer Joey en ga ook weer de stuurhut in. Je krijgt weer een aanwijzing van de game, over de stropdas van Joey. Pak dus Joey's stropdas uit zijn inventory en klik er dan mee op Ryan en..... Wel...als je de eerdere Blackwell games gespeeld hebt dan weet je wel wat er gaat komen.......

Via Joey's stropdas belanden Ryan en Rosa in Rosa's hoofd. Rosa's hoofd fungeert als het voorportaal van de Eeuwigheid. Ryan verteld Rosa dan nog dat hij min of meer "doordraaide, nadat zijn vrouw June was overleden. Maar nu is Ryan bereid afscheid te nemen, maar hij heeft er wel voor gezorgd dat de bank het geld niet terug krijgt.  Je moet dan nog even Ryan een antwoord geven, en het maakt niet uit welk antwoord je kiest. 

Ryan verdwijnt dan de Eeuwigheid in en Rosa komt weer tot bewustzijn. 

Help....het jacht vaart nu in volle vaart op de kade af en een botsing is onvermijdbaar. Rosa kan het jacht niet sturen, dus verlaat snel de stuurhut en...

....Op het achterdek zie je een opening in de reling (Gap). Klik op die opening (Gap) en....

...........Rosa klimt de ladder af en rent naar het achterdek en duikt het water in....

Rosa klimt dan drijfnat de Hudson uit. Joey heeft uiteraard geen nat pak gekregen. Het zijn van Geest heeft zo ook wel zijn voordelen.......Wel...het Jacht, met de 2 miljoen dollar nog aan boord, ligt nu op de bodem van de Hudson. Alweer een klusje opgeknapt, maar helaas.....niets verdient. 

De game begint dan nu echt en we belanden dan in Rosa's flatje

B: De Zaak Jeremy Sams

Rosa's flatje:

Rosangela en Joey kijken naar het nieuws over het gezonken jacht. Rosa wordt dan opgebeld door Jeremy Sams. Jeremy is een oud collega  van Rosa van toen ze nog bij de Village Eye krant werkte. Jeremy werkt nu bij City Post krant . Jeremy meld dat hij de griep heeft en de deur niet uit kan en hij vraagt of Rosa zin heeft even zijn werk over te nemen door voor hem een paar interviews te doen.  Rosa stemt toe en krijgt Jeremy's adres en zijn telefoonnummer wordt in Rosa's telefoon opgeslagen.

Loop naar rechts en verlaat Rosa's flat dan door de groene voordeur. Het telefoonscherm floept dan open en daarin zie je nu de locaties waar Rosa en Joey naar toe kunnen reizen. 

Op dit moment zijn dat Rosa's flat, maar daar zijn we al, en de flat van Jeremy Sams. Wel....Rosa wil nu naar die Jeremy, dus klik op "Jeremy" en we belanden dan bij:

Jeremy:

Jeremy verschijnt na een paar ogenblikken en...eh.....wel....Rosa schrikt zich een hoedje.....Jeremy is een geest.....een Geest die niet weet dat ie dood is en dus niet wil verdwijnen naar het Hiernamaals. 

Vraag Jeremy "Are you dead?". Wel....zoals met alle Geesten waar Rosa en Joey mee te maken hebben ontkent ook Geest Jeremy dat ie dood is...wel nee....Ik Dood...Ha Ha Ha.....ik ben alleen wat grieperig, antwoord Jeremy...... Jeremy vraagt dan wie Joey is, dus kies 1 van de 3 mogelijke antwoorden en ga dan verder met "Get right to business" . Jeremy vertelt dat hij alles in zijn notitieboek heeft opgeschreven maar dat het notitieboekje nog op zijn kantoor ligt. Rosa moet dus eerst even naar de City Post om Jeremy's notitieboekje op te halen. Sluit het gesprek af via "Say goodbye". De City Post locatie wordt als nieuwe locatie in de telefoon gezet. Jeremy zweeft voor zijn boekenkast en links naast de boekenkast staat een laag tafeltje waarop wat foto's liggen. 

Klik op die foto's (Pile of photographs) om ze te bekijken. Het zijn oude foto's van Jeremy met Rosa en je bekijkt er 1 in close-up. 

Klik in de foto op alles waar je op kunt klikken om Rosa's commentaar erover te horen. Deze foto is 5 jaar geleden genomen maar Rosa kan het zich niet herinneren en ze vindt het een beetje vreemd dat Jeremy foto's van haar heeft bewaard. Exit en verlaat Jeremy's flat via de voordeur en.........ga via het telefoonscherm naar de

City Post:

Rosa en Joey belanden in de receptiehal. De receptioniste vraagt wat Rosa komt doen....Wel.....Praat verder met de receptioniste. 

Je kunt vragen wat je wilt maar Rosa mag niet naar Jeremy's kantoor en ook wil de receptioniste niet zelf even Jeremy's notitieboekje uit zijn kantoor gaan halen. Ook schijnt de receptioniste niet te weten dat Jeremy is overleden en als Rosa daar over begint dreigt de receptioniste met de Security. Dus sluit uiteindelijk dit "gesprek" weer af via "Leave".

Boven de receptiebalie zie je de deur van Jeremy's kantoor. Wordt nu Joey en klik dan op die deur en........   

Joey zweeft omhoog en door de deur en beland in Jeremy's kantoor. 

Je ziet 3 hokjes. In het middelste hokje en het rechter hokje staat een computer. In het middelste hokje leunt een rood notitieboek tegen het computerscherm aan. Op het computerscherm zit een geel "Post-Itt" papiertje geplakt. Rechtsklik op het rode notitieboek (Notebook) om het te bekijken. Joey meld dat dit het notitieboek van Jeremy is, maar omdat Joey onstoffelijk is kan hij het boekje niet openen of oppakken. Beweeg Joey iets naar links, of rechts, zodat je het gele briefje weer ziet dat op de monitor zit geplakt. Rechtsklik dan op het gele briefje om te lezen wat er op geschreven staat......".7Pm The High Line. This could be it"  staat er op het gele Post-It papiertje......Had Jeremy om 7 uur een afspraak in het High Line Park? De High Line Park wordt nu een locatie waar je naar toe kunt gaan. 

Helemaal links staat een bruine tafel waar een Perskaart (Press pass) op ligt. Linksklik op de Perskaart, zodat Joey het ding nog even bekijkt. Verlaat het kantoor weer. Joey blijft boven voor de kantoordeur zweven. Wordt weer Rosa en loop terug naar rechts en klik op de Exitdeur om het gebouw weer te verlaten. 

Het locatieschermpje in Rosa's telefoon floept weer tevoorschijn, dus reis nu naar de

High Line :

Op de High Line aangekomen treffen we een nurkse detective Durkin aan,  bij een slachtoffertekening. Rosangela beseft meteen dat dit de plek is waar Jeremy is overleden. Klik op Durkin om met hem te praten en gebruik alle gespreksonderwerpen die je krijgt.

Durkin wil niet veel kwijt en hij wil die rare Rosa eigenlijk zo snel mogelijk hier weg hebben. Durkin zegt dat de politie de naam van het slachtoffer niet weet, dus officieel staat het slachtoffer in de boeken als  een "John Doe". Als Rosa zegt dat het slachtoffer Jeremy is vindt Durkin dit bijzonder vreemd. Rosa bied aan om het lijk officieel te identificeren, maar Durkin wil daar niets van weten,. Rosa moet maar wachten totdat de politie een foto van het lijk publiceert in de krant.

Wel....hier komen we ook niet verder, dus neem afscheid van deze norse detective en klik dan de "Exit", bij Joey, en reis terug naar:

Jeremy Sams:

Linksklik weer op de foto's, die op het tafeltje. links naast de boekenkast, liggen. 

Rosa vraagt Jeremy of ze 1 van die foto's mag hebben en dat mag. 

De foto beland dan in Rosa's inventory (Photo of Jeremy). Verlaat de flat en reis terug naar de:

High line:

Terug bij detective Durkin pak je de foto van Jeremy uit inventory en dan klik je met de foto op Durkin om hem de foto te tonen en....

Durkin herkent nu Jeremy als het slachtoffer en hij wil weten hoe Rosa hem kent. Rosangela legt het uit en Durkin zegt dat hij de City post zal opbellen en geeft zijn eigen nummer aan Rosa. Rosa geeft vervolgens haar eigen kaartje aan Durkin die dan verdwijnt. Exit terug naar het locatiescherm en reis dan terug naar de:

City Post:

De receptioniste heeft net een telefoontje van de politie gehad en zij weet nu dat Jeremy vermoord is en gelooft dat Rosa het geval onderzoekt. Rosa mag nu Jeremy's kantoor onderzoeken. Rechts van de receptiebalie is de lift. Klik dus op de liftdeuren (Elevator) en Rosa gaat met de lift naar boven. Klik vervolgens op de kantoordeur en Rosa en Joey gaan Jeremy's kantoor binnen. Linksklik nu op het rode notitieboek van Jeremy om het nu te pakken en Rosa leest Jeremy's notities door. Klik op beide pagina's op elke alinea en luister dan naar Rosa's commentaar.

Jeremy heeft dus, telefonisch, gesproken met ene Penelope Haines en hij schrijft dat er definitief een "connectie "is. Een connectie met wat?, vraagt Rosa zich af. Op de rechter pagina lees je dat Jeremy werd gevolgd door iemand en dat hij zijn telefoon heeft verloren. Rosa vraagt zich af of Jeremy's telefoon is terug gevonden. 

Klik "Exit" om het notitieboekje te sluiten en op te bergen in Rosa's inventory. Op de bruine tafel, die helemaal links staat, ligt dus een Perskaart (Press card). Pak nu ook de Perskaart. 

Verlaat het kantoor en klik weer op de liftdeuren om Rosa terug naar beneden te laten gaan. Verlaat dan het gebouw weer door de Exitdeur. Terug op het locatiescherm reis je weer terug naar:

Jeremy Sams:

Klik op Jeremy om weer met hem te praten en zeg "I got your notebook". Rosa probeert het notitieboekje aan Jeremy te geven, maar die kan het natuurlijk vastpakken. Jeremy verzint een smoesje om te verklaren waarom hij zijn notitieboekje niet wil vastpakken.  Vraag Jeremy vervolgens naar "Penelope Haines".

Jeremy draait er omheen want hij doet behoorlijk cryptisch over Penelope Haines. Wel zegt ie dat die Penelope de "zwakste schakel" is. Het lijkt erop dat ook die Penelope dood is en het ook ontkent, net als Jeremy. Jeremy meld nog wel dat Penelope in Park Avenue woont en dit wordt nu een locatie waar je naar toe kunt gaan. Je kunt Jeremy dan nog even over zijn verloren telefoon vragen, maar Jeremy weet niet meer dat hij zijn telefoon verloren heeft en denkt dat ie het ding nog heeft. 

Sluit af en verlaat de flat weer en reis nu naar de flat van Penelope Haines:

Flat Haines:

Rosa belt aan bij Penelope Haines en wordt binnen gelaten door Madison, de schoondochter van Penelope. Madison meld dat haar schoonmoeder hier niet meer woont. Madison is een jonge moeder en haar baby zit naast de tafel op de grond. Vraag Madison alles wat je kunt vragen.

Madison wil niet echt meewerken, maar, na enig aandringen, vertelt ze dat Penelope naar een verzorgingshuis is gebracht. Madison wil echter het adres van dat verzorgingshuis niet geven. Ook vertelt Madison dat Jeremy op bezoek is geweest en dat hij met haar schoonmoeder in haar slaapkamer heeft gepraat.  Je kunt nog even met Madison praten over haar baby, die Chris blijkt te heten. Als je alle opties hebt gebruikt en Madison niets nieuws meer te melden heeft dan sluit je dit gesprek af.

Rosa en Joey verlaten dan de flat, maar Joey steekt zijn hoofd terug door de deur. Je krijgt nu de optie "Sent Joey in"

 Klik de "Sent Joey in" optie en Joey zweeft zichzelf weer naar binnen. Je bent nu dus weer Joey. 

Klik op de grijze deur en Joey beland in de voormalige slaapkamer van schoonmamma Penelope. Op het nachtkastje ligt een brochure. Rechtsklik op de brochure om het te lezen.

Joey meld dat het een brochure is van het "Seagram Assisted Ling" verzorgingshuis en dit verzorgingshuis wordt nu een locatie waar je naar toe kunt gaan

Op de rechter hoekpaal van het bed hangt een halsketting (Pendant) die je Joey kunt laten bekijken, en dat moet je vooral ook doen 

Joey vindt het echter geen interessant item maar meld wel dat er een groene steen in de halskletting zit. Verlaat de slaapkamer weer en verlaat dan ook de flat, via de voordeur. Joey meld Rosa dat hij nu weet waar Penelope Haines woont en dat hij ook het adres weet, dus reis nu naar:

Seagram verzorgingshuis:

Rosa en Joey belanden in de receptie hal van het verzorgingshuis. Een receptioniste (Nurse) zit achter de balie. Als je nog Joey bent dan moet je nu wel weer Rosa worden. Wordt dus eerst weer Rosa en klik dan op de receptioniste en vraag haar dan over Penelope en alle andere vragen die je kunt vragen.

Rosa ervaart dat Penelope Hainers inderdaad in dit verzorgingshuis woont en dat ze haar tijd meestal door brengt in de recreatiezaal die zich bevindt op de 2e etage. Bezoekers mogen vrijelijk in en uit lopen om de bewoners te bezoeken. Als je alles gevraagd hebt dan is dit gesprek vanzelf afgelopen. 

Tussen de balie en de lift staat een kastje met brochures tegen de muur. Boven dat kastje hangt een namenlijst (Names). Pak een Brochure uit de brochurekast en rechtsklik in inventory dan op de brochure. Rosa meld dat het een brochure is van dit verzorgingshuis en dat er een gaatje in is gestands, om de brochure te kunnen ophangen. De namenlijst bevat de namen van de dienstdoende dokters.  Ok.......Klik op de liftdeuren en.....Rosa en Joey stappen in de lift. Klik op "Take the elevator to the Common Room"  en....de lift levert Rosa en Joey af in de recreatiezaal.Bij de ramen zit een oudere dame aan de tafel en een oudere man in een rolstoel. Ga praten met de oude dame en volg gewoon alle gespreksopties die je krijgt.

Rosa vraagt of de dame Penelope Haines. De dame denkt dat Rosa haar schoondochter Madison is, die haar een bezoekje komt brengen. Deze oude dame is dus inderdaad Penelope Haines. Als Penelope haar vergissing inziet doet ze alsof ze aura's kan zien. Lady Penelope blijkt niet zo gecharmeerd te zijn van haar schoondochter Madison. Penelope noemt Madison een "Spirutal viper", een "Spirituele slang". Joey meld echter dat Penelope helemaal geen Aura's ziet....ze ruikt gewoon het parfum van Madison dat nog een beetje om Rosa hangt, na haar bezoekje aan Madison. Het blijkt dat Penelope wat "Spiritueel werk" doet, maar ze blijft er wat vaagjes over. Wel meld Penelope dat ze Jeremy "daarheen" heeft gestuurd. Penelope heeft die Jeremy naar de "Volgende Fase" gestuurd. 

Het gesprek met Penelope eindigt vanzelf als je alles met haar hebt besproken. Als het gesprek ten einde is klik je op de oude man in de rolstoel, om ook even met hem te praten. Maar de oude man zegt niets terug. Klik op de liftdeuren om de zaal te verlaten en......... 

Rosa loopt terug naar de lift en als ze bij de lift is begint die oude man plotseling tegen Joey te praten. Joey is stomverbaasd dat de oude man hem kan zien en loopt naar de oude man toe om hem beter te bekijken.  De oude man vraagt waarom Joey "Dat heeft gedaan". Joey kijkt dan wat beter en herkent dan ineens de oude man en hij wil onmiddellijk vertrekken en sleurt Rosa letterlijk naar buiten. Rosa wil weten waarom Joey opeens zo opgewonden is geraakt door die oude man, maar Joey wil er verder niet over praten.

Reis terug naar de flat van:

Madison Haines:

Madison doet weer open, maar ze wil Rosa niet binnenlaten. Rosa vertelt dan dat ze met schoonmamma Penelope heeft gesproken. Madison besluit dan om Rosa dan toch maar binnen te laten. Madison heeft het dan over ene Gavin en het wordt duidelijk dat ze niet zo gecharmeerd is van die Gavin. Vraag dus verder naar die Gavin (What did Gavin do?) en daarna ga je verder met alle andere gespreksopties.

Madison vertelt nu dat schoonmammie Penelope onder de invloed kwam van een cultleider met de naam Gavin. Onder invloed van die Gavin veranderde Penelope haar testament om alles aan Gavin na. te laten. Verder meld Madison nog dat Penelope nog steeds de sleutel van deze flat heeft, zodat ze op bezoek kan komen wanneer ze maar wil. Penelope maakt er echter geen gebruik van want ze weigert elk contact met haar zoon, schoondochter en kleinkind. En daar is Madison nog  het meest kwaad over.

Rosa en Joey verlaten dan vanzelf de flat weer. Weer krijg je dan de optie om Joey weer naar binnen te sturen, maar daar is nu geen enkele reden toe dus klik op "Leave" en reis dan terug naar:

Seagram verzorgingshuis:

Klik weer op de lift en ga weer omhoog naar de recreatiezaal en ga daar weer praten met de oude Penelope Haines en gebruik weer alle opties.

Rosa meld Penelope dat ze met Madison heeft gesproken en daar is de oude dame niet echt gelukkig mee want dat schijnt niet goed te zijn voor Rosa's "Spirituele groeiproces". Als je verder vraagt zegt Penelope opeens dat Madison haar "Peridot" heeft gestolen. Die "Peridot" dan die hanger (Pendant) te zijn, die in haar oude slaapkamer hangt en die hanger heeft ze van die Gavin gekregen. Rosa en Joey besluiten dan om die "Pendant" te gaan ophalen. Als je Rosa laat vragen om een ontmoeting met die Gavin te hebben zegt Penelope dat ze eerst moet bewijzen dat ze "Spiritueel oprecht" is. Jeremy Stands was blijkbaar niet "Spiritueel oprecht" en Penelope wil niet nog eens dezelfde fout maken. Verder beweerd Penelope dat ze geen sleutel heeft van haar oude huis, dat Madison hierover dus heeft gelogen.

Sluit het gesprek af, als je alles met Penelope hebt besproken en zij zichzelf blijft herhalen. Ok.....Penelope ontkent dus dat ze een sleutel heeft van haar oude huis, dus Rosa zal die sleutel zelf moeten zoeken. Op de tafel, waar Penelope aan zit, ligt een bolletje Wol (Yarn). 

Linksklik op het bolletje wol.....Rosa vraagt aan Penelope of ze het bolletje wol mag meenemen, en dat mag. Je hebt dan dus een bolletje Wol in Rosa's inventory. Ga met de lift terug naar beneden. Terug beneden dienen Rosa en Joey achter het kamernummer van Penelope's kamer te komen maar je kunt dit niet aan de receptioniste vragen. Voor de receptioniste ligt een gele kaart (Chart) op de balie. 

Als je als Rosa probeert om die kaart te lezen dan kan dat niet omdat de receptioniste zich er dan mee bemoeit. Wordt dus Joey en rechtsklik dan op de gele kaart en.....het blijkt een schoonmaak rooster voor de kamers te zijn en Joey ziet erop dat kamer 12G de kamer van Penelope is, maar hij leest ook dat Penelope's kamer vandaag zal worden schoongemaakt.

Wel.....Penelope's kamer is dus kamer 12 op de 12e etage. Wordt weer Rosa en klik dan weer op de lift en klik dan op "Take the elevator to the 12th floor". Rosa en Joey belanden dan op de 12e etage, op de gang voor de kamer van Penelope.  Rechtsklik, aan de binnenkant, op de kamerdeur. Rosa meld dat er, aan de buitenkant, een briefje op de deur zit en je leest dat briefje dan in close-up. Het is een briefje van de schoonmaakploeg waarin ze Penelope meedelen dat haar kamer vandaag zal worden schoongemaakt. Natuurlijk zit de deur op slot, dus wordt weer Joey en linksklik dan weer op de deur en....Joey zweeft door de deur de kamer binnen.Joey hangt dan voor het bureau. Aan de stoel hangt een sleutel. 

Rechtsklik op de sleutel en Joey meld dat dit de sleutel is van de flat "Madison en Scott", de sleutel waar Rosa naar op zoek is. Joey kan de sleutel niet pakken, dus schakel over naar Rosa en open dan Rosa's inventory. Combineer in Rosa's Inventory het bolletje Wol (Yarn) met de Brochure. 

Rosa knoopt een touwetje wol door het gaatje van de Brochure. Pak de Brochure dan uit inventory en klik er mee op de, binnenkant, van de kamerdeur en...

....Rosa schuift de brochure onder de deur door de kamer in.........Wordt weer Joey en pak de Wind uit Joey's inventory. Klik 1 keer met de wind op de Brochure en....

.........Joey blaast de brochure richting de stoel. Klik nu met de Wind op de sleutel en...,,.....

,...........Joey blaast de sleutel de brochure op.  Wordt weer Rosa en linksklik op de brochure en.........

Rosa trekt de brochure terug en ze heeft dan de sleutel in inventory.


NB: Als je per ongeluk iets fouts hebt gedaan, waardoor Rosa de sleutel nu niet kan pakken, zul je terug moeten naar de receptie. Vraag de receptioniste dan over het schoonmaken van Penelope's kamer. Ook kun je dan eventueel een nieuwe brochure pakken, uit de brochure kast. Nadat dan de schoonmaakploeg de kamer van Penelope heeft schoongemaakt kun je dan nog een keer proberen de sleutel te pakken te krijgen.

Als Rosa de sleutel heeft klik je de "Exit" en ga je met de lift terug naar de lobby en dan verlaat je het verzorgingshuis. Reis terug naar de:

Haines woning

Madison laat Rosa weer binnen, en Joey natuurlijk ook al heeft Maddy er geen benul van dat ze ook steeds een spook in huis haalt. Vraag Maddy dus nu naar die "Peridot" Madiline weigert echter om die hanger te geven. Neem afscheid......Madison wil niet dat Rosa haar nog eens komt lastig vallen. Je krijgt dan het locatiescherm voorgeschoteld. Rosa wil toch echt die "Pendant" hebben, dus keer nu gelijk terug naar de Haines woning:Rosa belt weer aan maar er blijkt niemand thuis te zijn. Joey ramt weer zijn "geestige" hoofd door de deur heen om naar binnen te gluren. Kies nu voor de optie "Use the Key" en Rosa gebruikt de sleutel om naar binnen te gaan. 

Je bent dus Rosa. Ga, via de grijze deur, de slaapkamer in en pak dan de Halsketting (Pendant), die nog altijd op de rechter bedpaal hangt. 

Als Rosa de Pendant heeft gepakt linksklik je weer op "door" om de slaapkamer weer te verlaten...maar......We horen dan dat de familie Madison thuis is gekomen.....Rosa kan dus de slaapkamer niet uit. Schakel dus over naar Joey en verlaat als Joey de slaapkamer. Madison staat weer in haar woonkamer en baby Chris zit weer op de grond. Links naast de grijze slaapkamerdeur hangt een thermostaat. Pak de Wind weer uit Joey's inventory en klik ermee op de Thermostaat om de verwarming wat hoger te zetten en.....

....Madison vindt het dan een beetje warm worden en ze zet dan, aan de linkerkant, een deur open. Klik nu op baby Chris......Joey gaat tegen baby Chris staan praten en....Wel....Baby Chris kan Joey blijkbaar horen en het mormeltje loopt op Joey af en geeft hem een schopje.  Linksklik nu in de door Madison geopende deur en......

Joey zweeft door de geopende deur de andere kamer binnen en Baby Chris waggelt achter Joey aan en......Madison gaat weer achter haar baby aan. 

Schakel nu snel terug naar Rosa en verlaat dan de slaapkamer en de woning en reis terug naar het:

Seagram Verzorgingshuis:

Ga weer met de lift omhoog naar de Recreatiezaal (Common Room). Aangekomen in de recreatiezaal loop je weer naar Penelope Haines. 

Pak de "Peridot" hanger uit inventory en klik ermee op Penelope om haar het ding te geven.

Hiermee heeft Rosa dan haar "Spirituele sincerity" bewijzen en de gekke oude dame is in haar nopjes. Vraag Penelope nu weer naar die Gavin. De oude dame verwijst Rosa naar ene Lisa Tenzin die Penelope ook in contact heeft gebracht met die Gavin en zij is ook degene waar Penelope die Jeremy naar toe heeft gestuurd. Die Lisa is volgens Penelope een helderziend Medium. Lisa Tenzin's adres is nu een locatie waar je heen kunt gaan.

Neem dus de lift weer naar beneden en verlaat het verzorgingshuis en reis nu naar:

Lisa Tenzin:

Rosa en Joey belanden voor de praktijk van die Lisa Tenzin. Het is avond. Links naast de deur zit de deurbel (Buzzer) en rechts naast de deur hangt de brievenbus (Mailbox).  Links naast het bordes staat een vuilnisvat. De deur zit op slot dus klik op de deurbel en......we mogen binnen komen. Lisa nodigt Rosa uit om plaats te nemen aan tafel en vraagt dan wat ze voor Rosa kan betekenen. Gebruik dus weer alle gespreksonderwerpen die je krijgt

Je krijgt  op een gegeven moment de "Check your notes" optie, dus klik deze optie om het notitieboekje van Rosa te openen en praat dan verder met gekke Lisa over alle onderwerpen die in het notitieboek staan. Lisa beroept zich echter op "beroepsgeheim" en wil dus verder geen inlichtingen verstrekken. Sluit het notitieboek en vertel Lisa dan dat Jeremy is overleden (Jeremy is dead). Maar dat maakt voor Lisa niets uit, dus neem afscheid.

Rosa en Joey belanden weer buiten op straat en praten even over Lisa. Open Rosa's inventory en klik op haar telefoon. Het telefoonscherm toont je nu de personen die Rosa kan opbellen. We weten dat Jeremy zijn telefoon ergens verloren heeft. Bel dus het nummer van Jeremy en.....we horen Jeremy's telefoon overgaan in de vuilnisbak die links naast het bordesje staat. Linksklik dus op de vuilnisbak (Trash can) om Jeremy's telefoon eruit te vissen.

Als Rosa de telefoon heeft klik je weer op de deurbel van Lisa om terug naar binnen te gaan. Nadat Lisa weer is gaan zitten gebruik je de "Jeremy's phone"  optie. Lisa blijft echter ontkennen dat Jeremy haar heeft bezocht. Zeg dat Lisa een leugenaarster (She's a liar) en kies dan nog 1 van de opties en.......Rosa wordt verzocht om weg te gaan. Terug buiten klik je de Exit, rechtsonder in het scherm, en dan reis je terug naar:

Jeremy:

Rosa vertelt Jeremy vanzelf dat ze met Penelope Haines en Lisa Tenzin heeft gesproken. Jeremy herinnert zich nu dat ook hij met Lisa heeft gesproken. Jeremy was bezig met een onderzoek naar de zichzelf benoemde Helderzienden in de stad. Jeremy weet dat Lisa een oplichtster is.

Als het gesprek is afgelopen pak je Jeremy's telefoon uit Rosa's inventory. Klik met Jeremy's telefoon dan op Jeremy en.....

Rosa vraagt Jeremy of hij haar zijn telefoon kan laten zien om de Jeremy Geest ervan te overtuigen dat hij toch echt dood is. Jeremy wordt boos, want hij wil nog steeds niet geloven dat ie echt dood is. Geest Jeremy verdwijnt naar het High Line Park, om zijn afspraak na te komen met degene die hem informatie over de helderzienden kan verschaffen.  Verlaat dus de flat en reis Jeremy achterna na de:

High Line:

Jeremy zweeft bij de krijttekening van zijn eigen lijk. Klik op Jeremy om weer met hem te praten. Jeremy beseft nu dat ie mors en mors dood is...dat hij hier vermoord is en hij verteld nu wat er hier is gebeurt.  Jeremy was hier voor een afspraak met die Gavin want hij had gehoord dat mensen die met die Gavin te maken kregen, veranderden en soms stierven.Als het gesprek ten einde is schakel je over naar Joey. Pak Joey's stropdas weer uit zijn inventory en klik ermee op Jeremy en.....

..........wel....zo onderhand weet je wel wat er dan gebeurt.....Rosa en Jeremy belanden weer in het portaal en Jeremy duikt het Hiernamaals in..........

Rosa en Joey gaan terug naar Rosa's flatje. Joey wil nog steeds niet vertellen wie de oude man in het verzorgingshuis is. Het wordt dan de volgende dag en we zijn dan beland in:

C: De Zaak van Tiffany Walters:

De volgende morgen kijkt Rosa weer naar het "Breaking News" op haar tv. Het nieuws van Jeremy Sams dood is groot nieuws. Verlaat de flat en reis naar:

Lisa Tenzin:

Klik weer op Lisa's deurbel. Lisa laat echter weten dat ze vandaag niemand wil ontvangen. Wordt Joey en klik dan op Lisa's voordeur. Joey zweeft zichzelf door de deur naar binnen. Lisa is niet in haar "werkkamer". In de rechter muur zie je een grijze deur. Ram Joey door de grijze deur Lisa's woonkamer binnen. Lisa zit op de bank naar een foto te staren, die voor haar op de salontafel ligt. 

Rechtsklik op de foto. Je ziet dan de foto in close-up. Op de foto zien we een man en een vrouw en......Joey herkent de man op de foto.....Joey noemt die man Danny en hij vraagt zich af hoe Lisa in aan deze foto komt.  Exit de foto en zorg dat Joey weer buiten bij Rosa terecht komt. Terug buiten vertelt Joey dat Lisa een foto heeft van Danny Marconi, de oude man in de rolstoel die bij Penelope Haines in het verzorgingshuis zit.  Wordt weer Lisa en klik de Exit en reis weer naar het:

Seagram Verzorgingshuis:

Ga weer praten met de receptioniste en vraag haar naar die Danny Marconi. Helaas.....Danny Marconi is deze middag overleden in zijn slaap. 

Joey vindt dit blijkbaar goed nieuws, maar hij wil er verder niet over praten. Keer terug naar:

Lisa Tenzin:

Bel weer aan. Lisa meld weer dat ze vandaag niemand ontvangt, maar nu krijg je een lijst met mogelijke antwoorden. Gebruik de "Danny Marconi"  optie en dan "He died today".  We ervaren nu dat Danny Marconi de grootvader was van Lisa. Lisa wil weten hoe Rosa haar grootvader kent. Antwoord met "Mutual friend". Lisa wil dan weten wie dan die gemeenschappelijke vriend is. Klik nu op de "Joey?"  optie om hem om hulp te vragen. 

Joey geeft dan 3 mogelijkheden die je als antwoord op Lisa's vraag kunt geven. Gebruik er 1, maar Lisa trapt er niet. Joey geeft dan meer mogelijkheden, die Rosa gelijk gebruikt. Het antwoord dat Danny een enthousiast saxofonist was en hevig verliefd was op ene Linda zorgt er dan voor dat Rosa binnen mag komen. We zijn terug in Lisa's werkkamer en Lisa vraagt aan Rosa of zij "een van Hen is". Geef Lisa een antwoord en zij ratelt dan door dat ze jaren lang een trouwe dienares is geweest en niet begrijpt waarom "Ze" nu bij haar komen omdat er een klein probleempje is geweest met die reporter. Geef Lisa steeds een antwoord. 

Lisa wil Rosa dan de namen geven van de laatste 2 "cliŽnten" die zij naar die Gavin heeft doorgestuurd. Als Rosa via die 2 namen dan iets meer feiten weet te achterhalen, dan wil ze eventueel wel verder praten. Zeg dus "Yes" en Lisa geeft Rosa een briefje met daarop de namen Tiffany Walters en Jamie Graham.Rosa en Joey verlaten Lisa en praten even met elkaar. Reis dan naar:

Tiffany Walters:

Rosa en Joey belanden in de begane vloer hal van het gebouw waar Tiffany woont. Aan de muur zie je de deurbellen (Buzzers) en de brievenbussen (Mailboxes). Verderop hangt een prikbord en een rode brandblusser. Rosa weet niet in welke flat die Tiffany woont, dus rechtklik op de deurbellen en Rosa komt erachter dat Tiffany in flat 2 woont, hier op de begane vloer etage. Linksklik op de deurbellen en....Rosa drukt op de deurbel van Tiffany maar niemand meld zich. De deur van Flat 2 zie je in de rechtermuur, maar helaas....de deur zit op slot. Rechtsklik op de brievenbussen en Rosa meld dat Tiffany's brievenbus in de onderste rij zit. Zoek dan, in de onderste rij, de "Mailbox 2" op en linksklik er dan op...maar....ook Tiffany's brievenbus zit op slot.

Rechtsklik op het prikbord. Rosa somt op wat er zoal op het prikbord hangt en ze vindt 1 mededeling interessant genoeg om die nader te bekijken. Het is een briefje van een verontruste bewoner waarin hij/zij zijn bezorgdheid kenbaar maakt over het feit dat vele bewoners gebruik maken van een onbeveiligd Wifi netwerkverbinding. Ook adviseert deze bewoner de andere bewoners om niet de naam van hun hond te gebruiken als wachtwoord. 

Schakel over naar Joey en als Joey en linksklik dan op "Mailbox 2" en......Joey kijkt dan in de brievenbus van Tiffany en ziet dat er een envelop in ligt. Rechtsklik op de envelop.....maar...het is te donker in de brievenbus om te kunnen lezen wat er op de envelop staat. Exit uit de brievenbus en schakel over naar Rosa. Open Rosa's inventory en rechtsklik dan op Rosa's Businesskaart. Je ziet Rosa's kaartje weer in close-up en Rosa vertelt dat haar kaartjes lichtgevend zijn... gloeien op in het donker. Pak dus Rosa's Business Kaart uit inventory en klik ermee op Mailbox 2 om een kaartje in die brievenbus te gooien.....

Mocht Joey in de weg staan dan schakel je eerst nog even terug naar Joey om hem dan bij de brievenbussen weg te zetten. Als Rosa haar kaartje in de brievenbus heeft gegooid dan zet je haar bij de brievenbussen vandaan. Wordt dan weer Joey en zweef Mailbox 2 weer in en......Het lichtgevende Businesskaartje van Rosa zorgt voor wat licht in de donkere brievenbus. 

Rechtsklik weer op de envelop en Joey leest dan nu dat de afzender ene R. Abu is. R. Abu wordt bijgeschreven in Rosa's notitieboekje. Exit weer uit de brievenbus maar blijf Joey en linksklik nu op de bruine flatdeur van Tiffany en Joey zweeft door de deur de flat binnen en ontmoet Tiffany.Wel.....Tiffany blijkt dus ook al een geest te zijn....Een Geest die niet wil toegeven dat ze "Geestig" is.  Tiffany wil weten wie Joey is, dus geef haar een antwoord. Tiffany is een niet al te vriendelijke Geest, maar wees eerlijk.....Zou jij dat zijn als je op haar leeftijd al zou worden "gedegradeerd" tot geest? Tiffany wil met rust gelaten worden en ze keert haar rug naar Joey toe. Op de ronde tafel liggen papieren en in de boekenkast staat een foto. 

Rechtsklik op de foto om die in close-up te bekijken. Het is een foto van 2 meiden, Rachel en Tiff, "We Rocked" staat er op geschreven. Het linker meisje is dus Tiffany en dus zou het rechter meisje Rachel moeten zijn. Klik op Tiffany en "Rachel" en op de tekst om Joey's commentaar erop te horen. Exit dan uit de foto en rechtsklik dan op de papieren die op tafel liggen. Joey leest dan een brief van STP waarin Tiffany dringend wordt verzocht om geen contact meer op te nemen met hun cliŽnt.

Exit de brief en rechtsklik op Tiffany om weer met haar te gaan praten. Gebruik alle opties en als je de opties "Consult notebook"  krijgt dan gebruik je die ook om met Tiffany ook te praten over alle onderwerpen die in het notitieboek staan. Zoals te verwachten was wil Tiffany niet weten dat ze morsdood is en dat ze als geest in haar eigen flatje ronddoolt. Tiffany wil verder echter niets kwijt over haar persoonlijke leven en ze doet vaag over die Gavin.  Als je het hele vragen circus weer hebt doorlopen neem je afscheid en schiet je Joey terug, door de voordeur, naar Rosa in de hal. Zeg.....zou die R. Abu wellicht Rachel Abu kunnen zijn? Word weer Rosa en open dan het telefoonscherm. Klik op de Web Search knop en typ dan in het search vak Rachel Abu in en en klik op de Searchknop en....

Rosa vindt een boodschap van Rachel op een bulletinboard waarin we lezen dat Rachel een Coffee House heeft genaamd "Cup of Clay". 

Deze locatie wordt nu beschikbaar als locatie waar je naar toe kunt gaan. Sluit de telefoon en klik op de buitendeur en reis dan naar de:

Cup of Clay cafť:

Ga praten met dame, die achter de toonbank staat en vraag haar of ze Rachel is en dat blijkt zo te zijn. Gelukkig.....eindelijk eens geen spook maar een echt levend persoon van vlees en bloed. Vraag Rachel over Tiffany. Rachel denkt dat Tiffany is overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. Klik de "Consult notes"  optie om het notitieboek te openen en vraag dan verder over Tiffany, Gavin en STP.

Tiffany en Racehel waren vriendinnen die beide gewerkt  hebben voor een uitzendbureau hebben gewerkt. Rachel weet niet voor welk uitzendbureau Tiffany werkte. Tijdens 1 van haar tijdelijke werkopdrachten heeft Tiffany een zekere Ken ontmoet, waar ze hevig verliefd op werd.

Als je niets zinnings meer van Rachel krijgt te horen dan sluit je dit gesprek af. Open dan het telefoonscherm en dan het notitieboek (Compare notes). Klik in het notitieboek scherm eerst op STP en dan op TEMP agency en......Rosa combineert deze twee aantekening en vindt zo het adres van het "Sterling Temp Placements" uitzendbureau. Dit wordt nu een locatie waar je naar toe kunt gaan. Sluit alle schermpjes en verlaat het cafť en reis nu naar het:

Sterling uitzendbureau:

Rosa spreekt vanzelf de man achter de balie aan. Gebruik weer de "Consult notes"  optie en vraag de man dan naar Tiffany Walters en Ken, maar de man wil niets vertellen over voormalige cliŽnten en werknemers. Verlaat dus het bureau weer en reis terug naar:

Tiffany:

Wordt weer Joey en ram jezelf dan weer door Tiffany's deur naar binnen. Klik weer op Tiffany en open dan het notitieboek via "Consult notes"  en vraag haar dan over het Sterling uitzendbureau en over Ken. Veel wil Tiffany echter nog steeds niet kwijt want ze denk dat ook Joey tegen haar relatie met die Ken is. Ook meld Tiffy dat ze door Sterling is ontslagen. Sluit alle schermen en zwiep Joey terug door de deur de gang op. Joey meld zijn ervaringen met Tiffy weer aan Rosa. Wordt weer Rosa en verlaat het gebouw en ga terug naar het:

Sterling uitzendbureau:

Praat weer met Sterling en vraag hem waarom Tiffany is ontslagen (Tiffany's contract). Sterling zegt dat een klant een serieuze klacht heeft ingediend over Tiffany en daarom was hij gedwongen om Tiffy te ontslaan. Sterling weigert om de naam van die klant te geven. BeŽindig het gesprek en pak dan de Perskaart (Press pass) uit inventory. Klik met de perskaart op Sterling. Rosa toont de perskaart aan Sterling maar dat maakt hem alleen maar koppiger om niets meer te vertellen. Berg de perskaart weer op (rechtsklik) en ga dan weer praten met Sterling en kies dan voor de optie "Resort to blackmail"  en....

Rosa dreigt Sterling dan dat ze zeer onaangename dingen over hem in de krant zal schrijven en.....Sterling gaat dan nu overstag en hij geeft Rosa dan nu de naam Ken Sharpe, van Sharpe Sounds. Rosa en Joey verlaten het uitzendbureau. Sharpe Sounds is nog geen locatie waar je naar toe kunt gaan, dus keer nu eerst terug naar Rosa's flatje (Home):

Rosa's flat:

Terug in Rosa's flat open je het telefoonscherm en klik je op de Oogle Web Search knop. Typ dan in het zoekvak de naam Ken Sharpe in en klik op de Searchknop en..

.....We vinden het adres van Sharp Sound en dit wordt nu een locatie waar je naar toe kunt gaan. Berg de telefoon weer op en verlaat de flat en ga nu naar:

Ken Sharp (Sharpe):

We belanden in de hal van een kantoorgebouw. Rosa en Joey zijn uit de lift gestapt. Links en rechts zijn glasdeuren. 

Op de rechter deur zit een briefje geplakt en bij beide deuren hangt een naamplaatje.

Rechtsklik op de naamplaatjes en je weet dan dat je voor Ken Sharp door de linker deur moet. De rechterdeur leid naar "Gal Friday Publishing". Lees ook het briefje dat op de rechter deur zit geplakt. Het is een kort briefje van Ken waarin hij aan Becca meld dat hij haar telefoon heeft gevonden en heeft opgeborgen in zijn bureaula. Ga door de linker deuren en we belanden bij Ken Sharp. 

Rosa stelt zich weer voor als zijnde een journalist van de City Post en Kenny is meer dan gewillig om haar te woord te staan. Vraag Ken eerst over zijn bedrijf, Sharpe Sound, en gebruik dan weer de "Check your notes"  optie om het notitieboek te openen. Via het notitieboek vraag je Ken dan uit Tiffany en Sterling.

Sharp Sound gebruikt vaak uitzendkrachten maar Kenny boy zegt dat hij zich een Tiffany Walters niet kan herinneren. Sluit het notitieboek weer en ga dan verder met alle andere opties die je nu krijgt, maar Sharpe blijft erbij dat hij zich geen Tiffany Walters kan herinneren. Sluit het gesprek dus af via "Leave him" en vanzelf gaan Rosa en joey terug naar de lifthal. 

Wordt weer Joey en ga terug Sharpe Sound binnen. Sharpe is nu bezig met zijn mengpaneel. In de hoek, tussen de 2 deuren, hangen 2 foto's aan de muur.

 Rechtsklik op beide foto's om ze in close-up te bekijken.

Op de bovenste foto zie je een zangeresje en een saxofoonspeler.....Hela....is dit niet de "C-Sharp band". Deze foto zag je ook in "Blackwell Unbound". Op de onderste foto zie je een pianist. Het bureau van Ken sharp heeft 3 laden. Linksklik op de bureau laden en.....Joey zweeft zichzelf een van de laden in, maar het is erg donker in de la dus Joey ziet niets. Exit uit de la en ga terug naar Rosa bij de lift. 

Wordt weer Rosa. Rosa heeft het briefje, dat op de deur van "Gal Friday Publishing" hangt al gelezen, dus ze weet dat Ken de telefoon van die Becca in zijn bureaula heeft liggen. Open het telefoonscherm en dan het Web Search scherm en typ "Gal Friday Publishing" in het zoekvak en klik dan weer op de Searchknop en......

Rosa verkrijgt het nummer van Becca's telefoon. Sluit het zoekscherm en zie.....Rosa kan nu de telefoon van de Becca opbellen. Klik dus op de "Gal Friday" belknop en......We horen dan de telefoon van die Becca rinkelen. Wordt snel weer Joey en slinger hem terug door Sharp Sound deur en kruip dan de la van het bureau weer in.

De telefoon in de la licht steeds even op en doordoor ziet Joey dat er een brief in de la ligt. Rechtsklik, als de telefoon weer oplicht, op de brief en Joey meld dat het een liefdesbrief is van Tiffany aan Kenny boy is. Exit weer uit de la en ga terug naar Rosa. Wordt weer Rosa en  klik op "Hang up" om de telefoon van Becca weer het zwijgen op te leggen. Ga als Rosa nu ook weer terug naar Ken Sharp en confronteer hem dan met het feit dat ie een liefdesbrief van Tiffany in zijn bureaula heeft via "The letter in his desk" en Kenny is dan bereid om Rosa's vragen verder te beantwoorden. Vraag Kenny dus nu verder alles wat je kunt vragen.

Kenny is getrouwd en heeft 2 kindertjes, dus het is niet zo vreemd dat ie zijn "uitstapje" met Tiffany publiekelijk bekent gemaakt wil zien. Hij heeft echter snel een eind aan de affaire gemaakt omdat Tiffany, volgens Ken. stapelgek was. Tiffany stalkte Ken en noemde hem haar "Turtledove". 

Als je alles met Ken besproken hebt dan neem je afscheid. Klik op de lift en reis dan terug naar:

Tiffany:

Wordt weer Joey en ga Tiffany's flat weer binnen. Spreek Tiffany weer aan en open het notitieboek weer via "Consult notes" en gebruik de Ken Sharpe optie. Tiffany wil echter niet erkennen dat Ken de relatie heeft beŽindigd. Sluit het notitieboekscherm en gebruik dan de "Turtledove" optie en.......Tiffany wil echter van Ken zelf horen dat ie de relatie heeft beŽindigd, dus Tiffany smeert hem nu naar Ken. Ga dus terug naar:

Ken Sharpe:

Als Rosa en Joey uit de lift stappen horen ze Tiffany, die in Sharpe Sound tegen Ken Sharp praat. Van zelf ben je weer Rosa, maar als dat niet zo is wordt dan Rosa. Ga ook Sharp Sound weer binnen. Kenny kan natuurlijk Tiffany niet zien en horen. Kenny boy is zich er niet van bewust dat de geest van Tiffany hier vlak bij hem zweeft en tegen hem aan staat te lullen.

Gebruik de "Confirm it's over" optie en....Ken herhaalt dat ie helemaal klaar is met Tiffany en de Tiffany geest hoort dit ook en ze kan het maar niet geloven. Gavin had haar immers gezegd dat zij en Ken voor elkaar bestemd zijn. Tiffany zweeft terug naar de lifthal en Rosa en Joey volgen haar. Spreek Tiffany weer aan. Tiffany weet het nu en ze wil nu erkennen dat ze dood is. Tiffany wil nu haar rust, dus wordt weer Joey en pak de Stropdas uit inventory en klik ermee op Tiffy.....Tiffy en Rosa belanden weer in het voorportaal en Tiffy verdwijnt dan het Hiernamaals in.

D: De zaak Jamie Graham:

We belanden terug bij de lift alwaar Rosa en Joey de zaak Gavin nog even met elkaar bespreken. 

Joey denkt dat ze die Lisa Tenzin nog maar weer eens moeten opzoeken. Klik op de liftdeuren en reis nu terug naar:

Lisa Tenzin:

Ram weer op Lisa's deurbel en Lisa meld zich weer via haar intercom. Zeg dat Tiffany dood is (Tiffany is dead). Lisa vraagt dan of Gavin verantwoordelijk is voor Tiffany's dood. Gebruik de "Gavin and Tiffany"  optie en Rosa mag binnen Komen. Binnen volgt er vanzelf een gesprek tussen Rosa en Lisa. Rosa vertelt over Tiffany en Lisa meld dat zij en Gavin een soort van overeenkomst hebben. Lisa stuurt haar ongelukkige cliŽnten naar Gavin. Wat Gavin dan verder met die personen doet weet Lisa niet. Lisa wil dat Rosa uitzoekt wat er met Jamie Graham is gebeurt en als ze dat weet mag Rosa terug komen.

We belanden dan vanzelf weer buiten. Klik de exit en reis dan naar:

Jamie's kamer:

Jamie Graham was een studente aan de Columbia Universiteit en we belanden bij Jamie's kamer, op de campus van de universiteit. De deur van de kamer zit op slot met een codeslot. Als je aan de binnenkant op de deur klikt dan verschijnt het codekastje in beeld. Rosa weet de code niet dus sluit het schermpje. Wordt weer Joey en ram jezelf door de deur naar binnen door weer aan de binnenzijde op de deur te klikken, Aan de binnenzijde van de deur zit een briefje (Note) geplakt. Er staat een kast, een bureau en een bed in de kamer.  Boven het bed hangt een kastje (Shelf). Boven het bureau hangt een lesrooster (Schedule) en een poster. Op het bureau ligt een laptop te knipogen.

Rechtsklik op het briefje dat op de deur zit geplakt. Op het briefje staat "Remenber Waterloo". Schakel terug naar Rosa en open dan Rosa's telefoonscherm.

 Klik weer op de Web Search knop en typ dan in het zoekvak "Waterloo" in en druk op de searchknop. 

We lezen dan dat de Slag Bij Waterloo heeft plaatsgevonden in Juni 1815. Berg de telefoon terug op en klik, als Rosa, weer op de binnenkant van de deur. Het codekastje verschijnt weer. 

Wel.....het jaar van de Slag Bij Waterloo was 1815, dus klik op de 1, 8, 1, 5 toetsen en....de deur gaat open en Rosa gaat naar binnen. Blijf Rosa en linksklik op de Laptop, die op het bureau ligt te knipperen. Helaas.....er is een wachtwoord nodig om in de laptop te geraken. Rechtsklik op de poster...het is een poster van een rockband met de naam "Epilectic Fish". Rechtsklik op het lesrooster en.....Rosa komt er achter dan Jamie les krijgt van professor Elaine Appleton, de professor waar Rosa ook bij gestudeerd heeft. Elaine Appleton wordt in Rosa's notitieboek bijgeschreven.Open weer Rosa's telefoon en dan de web search en typ de naan "Elaine Appleton in en klik weer op de searchknop en....

Rosa vindt het telefoonnummer van de professor. Sluit het zoekscherm en bel dan de professor op door op "E. Appleton" te drukken. 

Na de gebruikelijk begroeting vraag je de professor over Jamie.

Appleton vertelt dat studente Jamie Graham verleden week is overleden aan de gevolgen van een herseninfarct. Appleton vindt het wel raar dat de politie, bij monde van detective Durkin, bij haar heeft geÔnformeerd naar Jamie. Jamie's dood was toch een natuurlijke dood?. Appleton vertelt verder dat Jamie, in het begin, een briljante en enthousiaste studente was. Jamie was voornamelijk geÔntresseerd in de geschiedenis van het Midden Oosten. Echter....halverwege het schooljaar was er van Jamie's enthousiasme niet veel meer over en begon ze bijna alle lessen te verzuimen. Ook begon Jamie zich nogal uitdagend te kleden in T-shirts van een nachtclub genaamd Munray's. 

Het heeft geen zin om Appleton te vragen over de notities in het notitieboek, dus als Appleton niets nieuws meer te vertellen heeft dan hang je op. Pak echter gelijk weer de telefoon en bel nu detective Sam Durkin op en vraag hem ook over Jamie. Het vergt enige overtuiging van de kant van Rosa maar dan spreken Rosa en Durkin af om elkaar te ontmoeten in het "Cup of Clay" cafť.  Vanzelf bergt Rosa de telefoon dan weer op. Klik, in de gang, de Exit en Rosa en Joey verlaten de kamer en je krijgt het locatiescherm. Reis dus terug naar het:

Cup of Clay cafť:

Durkin zit al aan een tafeltje dus ga met hem praten en vraag hem van alles over Jeremy en over Jamie Graham en als de "check notes" optie verschijnt dan gebruik je die ook om Durkin ook over de aantekeningen in het notitieboek te vragen.Durkin vertelt dat Jamie plotseling in de VIP ruimte van nachtclub Munray's ineenzakte en dat de uitsmijter haar toen in een vuilnisbak buiten gedumpt heeft. Volgens de patholoog anatoom was er een adertje in de hersens geknapt. Durkin belooft Rosa dat hij haar het onderzoeksrapport zal sturen. Als je alles met Durkin besproken hebt, en hij niets nieuws meer te vertellen heeft, neem je afscheid en verlaat je het cafť weer. Rosa ontvangt dan onmiddellijk het "Coroner's Rapport" van Durkin via haar telefoon. Reis terug naar:

Rosa's flat (Home):

Terug in Rosa's knusse flatje open je weer Rosa's telefoon en klik je op de "Compare notes" knop om het notitieboek te openen. Lees dan het "Coroner's report". Het rapport bevestigd wat Durkin al heeft vertelt en het meld verder dat er geen vreemde stoffen in Jamie's bloed zijn aangetroffen. Sluit het notebookscherm en open weer de Web Search. Typ in het zoekvak "Munray's" in en klik dan weer op de searchknop en...

Rosa vindt het adres van de Munray's nachtclub. Sluit het telefoonscherm en verlaat de flat en reis nu naar de:

Munray's nachtclub:

De toegang naar de VIP Lounge is afgesloten. Naast de VIP Lounge toegang staat een zuiltje. Als je linksklikt op dat zuiltje dan loopt Rosa er naar toe en zie je dat het een Virtuele DJ is, een Virtuele Jukebox. Van Durkin hebben we vernomen dat Jamie in de VIP Lounge was op het moment dat ze stierf. Schakel dus over naar Joey en ga dan door de VIP Lounge deur en.........Joey beland in de VIP Lounge en hier ontmoeten we dan de getroebleerde Jamie Geest.

Praat met Jamie en geef haar een antwoord als ze vraagt "Do I Know You" en loop dan alle opties af. Jamie is niet erg toeschietelijk en ze wil niet met Joey dansen omdat de muziek haar niet beval. Het enige belangwekkende dat Jamie vertelt is dat haar hondje Benji heet. Neem afscheid en wordt weer Rosa en loop dan terug naar rechts en klik de Exit. Joey volgt vanzelf en we belanden terug op het locatiescherm. Ga terug naar de kamer van Jamie:

Jamie's kamer:

Ga weer naar binnen door weer op de binnenzijde van de deur te klikken. Rosa toetst nu vanzelf de deurcode in. Joey blijft buiten op de gang hangen. Jamie heeft Joey de naam van haar hondje genoemd, Benji. Herinner je het briefje, van een bezorgde medebewoner dat bij Tiffany op het prikbord hangt, waarin staat dat het niet handig is om de naam van je hond als wachtwoord te gebruiken? Wel....wellicht is Benji het wachtwoord voor Jamie's laptop.

Linksklik weer op de Laptop, die nog altijd op het bureau ligt te knipperen. Typ, in kleine letters, de naam "benji" in en druk op de Entertoets van je eigen toetsenbord en...

Jamie's mailbox verschijnt in het computerscherm. Lees alle mailtjes. 

Jamie komt uit Illinois, waar haar ouders nog steeds wonen. Jamies vrienden, Ali en Jon, zijn onlangs getrouwd en wonen in een plaats die Mattoon heet. Lisa Tenzin heeft Jamie naar Gavin doorgestuurd en Gavin heeft Jamie gemaild dat ze haar levensstijl moet veranderen. Jamie blijkt een vriendje te hebben, Seb Frederiks. Vanaf het moment dat Gavin zich met Jamie ging bemoeien ging de relatie met Seb echter snel achteruit. Je leest ook dat Seb nog altijd de Munray club bezoekt, in de hoop "Jamie daar te zien".

Als je alle mails gelezen hebt klik je op de kruisknop om de laptop te sluiten. Verlaat de kamer en ga terug naar de:

Munray's nachtclub:

Loop door naar links, naar de bar. Bij de bar leunt een blonde jongen, onder de speaker. Praat met de blonde jongen en vraag hem of hij Seb heet. De jonge blonde God bevestigt dat zijn naam Seb is maar ontkent dat ie Jamie kent. Praat verder en gebruik hierbij alle opties en ook de aantekeningen in het notitieboek. Siebbie wil echter niet veel kwijt, maar hij beweerd wel dat Jamie drugs gebruikte. Als Sebje niets meer te verlellen heeft dan neem je afscheid. Open dan het notitieboek, via Rosa's telefoon, en combineer dan de "Coroner's report" en de "Jamie and drugs" aantekening met elkaar. 

Rosa denkt dan dat Seb liegt over Jamie's drugverslaving, immers....volgens het coroner's rapport zijn er geen vreemde substanties in Jamie's bloed gevonden. Het "Did Seb lie" verschijnt in het notitieboek. Sluit het telefoonscherm en ga weer met Sebbetje praten en zeg "Jamie was clean"  en volg dan gewoon de verdere conversatie waarbij je dan Seb nog 2 keer een antwoord moet geven.

Rosa vertelt Seb nu dat Jamie helemaal geen drugs gebruikte. Seb wordt boos en freakt nu helemaal uit want hij begrijpt niet waarom een meisje dat de boeken van "Ashbless" leest zulk vreemd gedrag vertoont. Seb verlaat stampvoetend de tent. Als Sebje vertrokken is open je weer Rosa's telefoon en doe een Web Search op "Ashbless". 

We lezen dat het bekendste boek van Sir Robert Pelham Ashbless het boek "Anubis at the Gate" is. Sluit het telefoonscherm. 

Linksklik nu weer op het zuiltje (Panel) dat links naast de VIP Lounge ingang staat.

We belanden weer in de close-up van het "Virtual DJ" scherm. In Jamie's kamer hangt een poster van de band "Epileptic Fish". 

Typ in het schermpje dus "Epileptic Fish" en druk op de Searchknop en...

Het scherm meld dat het 1 nummer van de band is gevonden en dit nummer wordt toegevoegd aan de database van deze digitale jeukebox en dit nummer word nu gelijk gedraaid. Sluit het scherm en schakel nu weer over naar Joey en duik dan de VIP Lounge weer in en Joey beland weer bij Jamie. 

Spreek Jamie weer aan en vraag haar weer ten dans en.....Nu er een nummer van Jamie's favoriete band speelt wil Jamie wel dansen. Terwijl Jamie en Joey dansen kun je Jamie van alles vragen en het is de bedoeling dat je nu steeds de goede keuzes maakt, zodat Jamie Joey steeds aardiger en aardiger gaat vinden......zo aardig dat ze helemaal geil op Joey wordt en hem uitnodigt in haar kamer.  Vraag Jamie eerst wat algemene dingen en gebruik dan steeds de "Ask Jamie" optie om haar dan specifiek te vragen waar ze vandaan komt, wat ze studeerde en wat ze in haar vrijetijd deed.

Schakel weer over naar Rosa en..........Joey keert ook terug naar beneden alwaar hij nog een dikke zoen ontvangt van Jamie, 

Jamie verdwijnt nu naar haar kamer alwaar ze op Joey gaat wachten........Spannend....ik heb nog nooit 2 spoken met elkaar zien neuken.......eh.....laat ook maar......al dat Ectoplasma dat daar vrij bij komt....Verlaat  de nachtclub en.....Rosa wrijft Joey nog even onder zijn neus dat ze zijn gedrag maar verwerpelijk vindt.  Reis terug naar:

Jamie:

Rosa en Joey staan weer in de gang voor Jamie's deur. Rosa vraagt Joey of ie echt van plan is om Jamie te "bevredigen" en of "De Daad" eigenlijk wel mogelijk is tussen 2 spoken. Je bent Rosa dus wordt Joey en zweef door de deur naar binnen en beleef het.............. 

Jamie is blij Joey te zien en vanzelf volgt er nu een gesprek waarin je zo nu en dan even een antwoord moet geven. Het maakt niets uit welke antwoorden je kiest. Langzaam maar zeker dringt het bij Jamie nu door dat ze dood is. Joey nodigt dan Rosa uit om binnen te komen en hij doet dan zijn truckje met zijn stropdas waardoor Rosa met Jamie weer in het voorportaal belanden en Jamie dan eindelijk het hiernamaals in gaat.

Joey is nu echt een beetje aangedaan en wil die Gavin op zijn bek slaan. Rosa vindt dat ze weer met Lisa Tenzin moeten gaan praten. Verlaat dus Jamie's kamer en Exit naar het locatiescherm en reis weer naar Lisa Tenzin want we zijn beland in:

E: End Game:

Lisa Tenzin:

Ram weer op Lisa's deurbel en als zij zich weer via haar intercom heeft gemeld zeg je "Jamie is dead"  en dan gebruik je de "Gavin and Jamie"  optie en Rosa mag weer binnenkomen om haar verhaal verder te vertellen. 

Lisa vertelt weer iets meer over haar samenwerking met Gavin, maar Lisa is bang geworden. Er blijken meerdere mensen als Gavin aan het werk te zijn. Lisa's opa is inmiddels overleden en daarom wil ze de stad verlaten. Gebruik 1 van de mogelijke opties en..... Rosa en Joey belanden weer buiten alwaar ze worden aangesproken door een man, die zegt dat ze wel weten wie hij is. Zeg dus "You're Gavin"  en volg dan de verdere gespreksopties

Gavin heeft over Rosa en haar bijzondere talent gehoord en hij wil haar gebruiken om nog meer energie uit mensen te zuigen. Want dat is wat Gavin doet.....hij zuigt het levensenergie uit mensen en dat doet ie al 200 jaar. Rosa wordt dan door Gavin met een verdovingspijltje neergeschoten en Lisa's huis ingebracht.

Rosa zit vastgebonden op een stoel in Lisa's voorraadkamer en Joey zweeft hier ook. 

Je bent nog Rosa, maar je kunt niets dus schakel over naar Joey. Linksklik op de deur en Joey beland buiten op de gang, waar Lisa de wacht houdt.

Linksklik op de trap en Joey daalt omlaag en ziet die Gavin die aan het telefoneren is. Linksklik op Gavin en Joey gaat dichterbij Gavin hangen en hoort nu dat Gavin in gesprek is met een vrouw. 

De vrouw vraagt of Gavin wel zeker weet dat Rosa de "Bestower" is, de "Schenker of Gever". Ook wil de vrouw weten of Gavin alles nog wel onder controle heeft . De vrouw geeft Gavin , min of meer, opdracht om Lisa uit de weg te ruimen. Gavin gaat dan op de bank zitten.  Ga terug naar boven via "Upstairs" en ga terug naar Rosa in de voorraadkamer. Terug in de voorraadkamer schakel je over naar Rosa. Je bent dan weer Rosa. Linksklik op de deur om met Lisa te gaan praten. 

Rosa gilt en Lisa antwoord. Je praat dus met Lisa door de gesloten deur. Gebruik alle gespreksopties die je krijgt. Rosa en Lisa zijn het erover eens dat die Gavin niet meer helemaal menselijk is en dat hij van plan is om Lisa te vermoorden. Lisa denkt echter alleen aan haar eigen hachje en dus smeert ze hem, via de brandtrap in haar slaapkamerLisa is dus weg, maar Rosa zit nog steeds gevangen en vastgebonden op de stoel. Wordt weer Joey en kijk nu rond in het kamertje. Rosa zit voor een stellingkast. Achter Rosa staat een dichte kast en rechts naast die dichte kast hangt een hangkastje aan de muur. Onder het hangkastje staat een groene kist. Op de onderste plank van het hangkaste staat een drinkglas (Glas). Bekijk het drinkglas. Pak dan de Wind uit Joey's inventory en klik ermee op het drinkglas en...

......Joey blaast het glas het kastje uit en het glas valt in stukken op de kist. Er liggen dus nu 2 glasscherven op de groene kist en een paar scherfjes op de vloer

Pak Joey's stropdas uit zijn inventory en klik ermee op Rosa en.....

Joey en Rosa hebben dan beide een eind van de stropdas vast en in het scherm verschijnen nu een aantal opties waar je op moet klikken teneinde Rosa in haar stoel naar een glasscherf te transporteren. 

Klik 2 keer op "Pull to the right"  en dan 1 keer op "Pull towards the back wall"  en ...Rosa zit dan voor de grote kast en links naast de kist.

klik nu nog een keer op "Pull to the right"  en........Rosa staat dan in haar stoel precies midden voor de kist. Klik nu op "Let go"  om de stropdas terug op te bergen

Wordt weer Rosa en linksklik nu op de voorste glasscherf en Rosa pakt die scherf. 

Pak dan de glasscherf ui inventory en klik ermee op Rosa en.....

Rosa snijd zich met behulp van de glasscherf los. Berg de glasscherf terug op in inventory (rechtsklik).  Blijf Rosa en verlaat de kamer via de deur en.......Gavin......die met getrokken pistool Rosa staat op te wachten. Kies de optie "Confront him" en dan de optie "Fine"  en......

Rosa neemt plaats op de stoel en we kunnen nu met Gavin praten. Praat dus met Gavin en gebruik hier weer alle gespreksopties.

Gavin en anderen van zijn soort noemen mensen met de gave van Rosa een "Bestower of Eternity", een "Schenker van Eeuwigheid". Gavin vindt dat mensen die een gave zoals Rosa hebben eigenlijk maar Freaks zijn en niet zouden mogen bestaan. Ook vindt Gavin het vervelend dat Rosa hem een moordenaar noemt. Gavin zegt dat hij alleen maar mensen "eet" die toch al dood zijn. Maar Gavin geeft wel toe dat hij Jeremy heeft vermoord, maar dat was op bevel van de "baas". Ook heeft Gavin Lisa vermoord omdat ze probeerde te ontsnappen. 

Uiteindelijk beŽindig je het gesprek met "Stop talking"  en......Wel.....daar zijn we dan......een Patstelling......Schakel over naar Joey......Gavin weet van het bestaan van Joey niet af want hij kan Joey niet zien, horen of ruiken.  Als Joey daal je de trap weer af naar beneden, naar de huiskamer van Lisa. Op de salontafel ligt nog altijd de foto van Lisa's opa. Zweef door naar de salontafel. Pak dan de Wind uit Joey's inventory en klik ermee op de foto om de foto van de tafel te blazen. 

De foto ligt dan op de vloer, tussen de tafel en de deur. Klik weer met de Wind op de foto om de foto onder de deur de praktijkkamer van Lisa in te blazen. 

Berg de Wind weer op en ram Joey door de deur naar de praktijkkamer. In de praktijkkamer verschijnt dan de Lisa Geest. Lisa is uiteraard ook "in Denail" over haar onfortuinlijke dood en ze doet alsof Joey een klant is. Lisa kan Joey nu zien omdat ze zelf nu ook "Geestig" is, maar dat wil ze dus niet weten. Klik op Lisa om met haar te gaan praten en volg gewoon alle opties.

Als Joey met Lisa over de foto (Photograph) van haar grootvader gaat praten komt er een hoop frustratie bij Lisa naar buiten. Lisa's grootvader, Danny Marconi, werd ooit, toen hij nog een jongen was, door iemand gered. De redder kwam echter bij zijn daad om het leven en opa Danny heeft zich hierover de rest van leven schuldig gevoeld en heeft dat schuldgevoel ook op zijn kleindochter Lisa overgebracht. Lisa weigerde echter om aan dat schuldgevoel toe te geven en daarom heeft ze zich met Gavin verbonden. 

De Foto opties geeft een aantal nieuwe opties, die je ook allemaal gebruikt en waarbij je Lisa dan op een gegeven moment een antwoord moet geven. 

Alweer.....het maakt niet uit welk antwoord je kiest. 

Joey schroeft dan de "duimschroeven" wat harder aan en confronteert Lisa met het feit dat ze vermoord is door Gavin, toen ze via de brandtrap wilde vluchten. Lisa verdwijnt dan naar haar woonkamer en Joey volgt haar maar vindt er.........Rosa............... Rosa zegt dat ze heeft afgerekend met Gavin en dan grijpt ze, zeer onverwachts, Joey bij zijn stropdas en.....Rosa en Joey belanden in het voorportaal. 

Rosa vertelt nu aan Joey dat ze er genoeg van heeft....dat Gavin haar heeft laten zien dat ze een echt leven kan hebben.....een leven zonder Joey en andere gestoorde spoken. Joey is verbijstert en geschokt. Rosa verdwijnt terug door de poort en......de poort verdwijnt.....Joey zit nu voor Eeuwig opgesloten in het Hiernamaals.

We zien dat Rosa en Gavin.....Rosa heeft in opdracht van Gavin gehandeld. 

Dan keren we terug bij Joey in het Hiernamaals......Joey ziet iemand........Beweeg Joey naar rechts en blijf dat doen tot je Madeline ziet verschijnen. 

Je kent Madeline toch nog wel uit het 3e deel Blackwell Convergence? Klik op Madeline om met haar te praten en gebruik weer alle opties.

Madeline hoont Joey een beetje, omdat zijn gastvrouw, Rosa,  hem verbannen heeft naar de leegte, precies zoals het haar ooit ook is overkomen. Madelijfje vertelt Joey dan dat de band tussen hem en Rosa nu langzaam, maar zeker, zal vervagen en uiteindelijk helemaal zal verdwijnen. Tengevolge hiervan zal Rosa krankzinnig worden, net zoals met Rosa's tante, Lauren Blackwell, is gebeurt. Joey weigert echter dit te accepteren. Per slot van rekening is de link tussen hem en Rosa nu nog niet helemaal verbroken.

Als je alles weer met Madeline hebt besproken, en zij niets nieuws meer te vertellen heeft, sluit je het gesprek af. Pak dan de Stropdas uit Joey's inventory en klik ermee op Madeline en..........Joey maakt met behulp van zijn stropdas een "Mentale projectie" van de link en Madeline is hier stomverbaasd over. Madeline wist niet dat dit mogelijk was. Madeline is bereid om Joey te wijzen hoe hij terug kan keren naar Rosa maar dan moet hij Madeline meenemen.Zeg dus "Yes"  en..........

...........Joey en Madeline belanden in Lisa's woonkamer waar Gavin nu bezig is Rosa van al haar levensenergie te beroven. Madeline verdwijnt. Berg de stropdas op. Vraag Lisa, die toekijkt hoe Gavin zich vol zuigt met Rosa's leven, de 2 vragen en........Lisa meld dat het Gavin te sterk is en ze verdwijnt. Gavin praat tegen Rosa.

Je bent dus nog steeds Joey.....Linksklik op Rosa om met haar te praten. 

Rosa hoort Joey maar Gavin weet nu ook dat Joey terug is. Rosa is te zeer onder de invloed van Gavin en zegt dat ze geen tijd meer heeft voor Joey. Joey moet nu Rosa zo ver krijgen dat ze zich uit de mentale greep van Gavin los rukt en dat moet je doen door haar kwaad te maken.Negeer Gavin maar blijf praten tegen Rosa via de opties die je nu krijgt.....werk de hele lijst met "Remember" opties af.

Als je de "Remember Jeremy"  optie gebruikt, om Rosa er aan te herinneren dat Gavin Jeremy heeft gedood, dan gilt Gavin tegen Rosa dat ze niet aan Jeremy moet denken omdat Jeremy een "Looser" was. Rosa is het hiermee eens. Stem nu in met Rosa, dus zeg "Yeah, good riddance" .....en .........

Joey doet dan erg hatelijk over Jeremy  en hierdoor gaat Rosa juist aan Jeremy denken en wordt ze een beetje kwaad op Gavin. Rosa doet dan een poging om zich van Gavin los te maken, wat echter nog niet echt lukt. Ga nu verder met "Remember Jamie". Rosa zegt dan dat zij anders is dan Jamie want zij weet nog wel wie ze is. Protesteer hier tegen via "You're nobody"  en....

Rosa wil bewijzen dat Joey het mis heeft en dus doet ze weer een poging om zich los te maken van Gavin. Dit lukt weer een klein beetje meer, maar nog niet genoeg dus zeg "Remember Penelope"  en ga dan, na Rosa's antwoord, verder met "Not a damn thing"  en.......Rosa komt weer een beetje meer los van Gavin, maar nog steeds is het niet genoeg.Vanzelf gebruikt Joey dan nog de "Remember Tiffany"  optie, waarop Rosa reageert met dat Tiffany zwak en dom was. Reageer hierop met "You are no better"  en....

Rosa wordt nu pis en pis nijdig op en ze vindt nu de mentale kracht om zich van Gavin's mentale krachten los te rukken, ondanks dat Gavin probeert te verhinderen......De 200 jaar oude Gavin is hier niet tegen bestand en sterft. Maar Gavin's geest verschijnt onmiddellijk om het klusje af te maken..... maar dan......Verschijnt de Lisa Geest weer die zich op Gavin werpt. 

Lisa en Gavin zweven in een innige omhelzing. Snel.....je bent nog steeds Joey.....Pak de Stropdas uit Joey's inventory en klik ermee op Lisa en Gavin en.....

.......wel....kijk naar het.......

EINDE

Rosa, Gavin en Lisa belanden in het Voorportaal. De Gavin geest kan het niet geloven en gilt "dat het te vroeg voor hem is", maar dan......verdwijnt de Gavin Geest voorgoed. 

Lisa en Rosa praten nog even wat, waarbij je Lisa nog even een zinnig antwoord moet geven...

Vervolgens verdwijnt Lisa de Eeuwige Jachtvelden in en Rosa beland terug in het land der levenden. 

Er volgt een gesprekje tussen Rosa en Joey en dan gaan Rosa en Joey naar het High Line Park om nog even wat te filosoferen....

Rosa heeft er genoeg van....Rosa is uitgeput, maar Rosa is ook nog strijdbaar en ze wil achter de organisatie aan waar die Gavin lid van was........Luister verder en dan gaat de aftiteling over je scherm rollen. Aan het einde van de aftiteling krijg je nog een "Breaking News flash" te horen waaruit je kunt opmaken dat deze Blackwell Serie nog niet ten einde is want er komt een Deel 5 aan.......

.............EINDE...........

Walkthrough door: Louis Koot