2017:Walkthrough door: Louis Koot

I don't want to write the text for this walkthrough anymore, lets make this walkthrough a project of learning "how to write a walkthrough". You can play the game according the screenshots because they are in order of how I have played this game 3 times over. When you do this, type your text in a word document and sent it to me. I shall place your text between the screenshots and give you all the credits.

Profound Red is alweer de 12e Carol Reed game van Mikael Nygvist. In deze 12e game onderzoekt Carol de zogenaamde zelfmoord van ene Louise.Ga er van uit dat u wel bekent bent met de Carol Reed games, dus ik ga echt niet meer uitleggen dat deze game simpele "point and Click" besturing hebben via uw computermuis.

Profound Red begint weer met een Tutorial, die je kunt doorlopen of kunt overslaan, en dan volgt het gebruikelijke openingspraatje van Carol waarin ze weer vertelt hoe blij ze is dat het weer zomer is geworden en dat ze de afgelopen winter tijd heeft gevonden om gitaarlessen te nemen. Uiteraart beginnen we de game dan in Carol's flatje (Home)

Hoofdstuk 1

Home

We beginnen in de werkkamer van Carol/ Op de bureaustoel leunt een gitaar en bij het computerscherm staat een doos wijn. Speel even een paar noten op de gitaar en klik met je loepje op de doos wijn.

Ben je uitgetingelt op de gitaar en heb je de wijndoos bekeken dan draai je rond om de kamerdeur te zoeken. Verlaat dan de werkkamer naar de woonkamer. Ga in de woonkamer naar de ramen. In de rechter stoel ligt Carol's electrische gitaar en tussen de beide stoelen staat de gitaarversterker/geluidsbox. Voor de rechter stoel staat nog een gitaarpedaal op de grond. Je kunt ook de electrische gitaar even bespelen, maar ondanks dat Carol de hele winter gitaarles heeft genoten kan ze er nog niet veel van.

Op de versterker/geluidsbox ligt het mobieltje van Carol. Pak het mobieltje op en.......Er wordt meteen een sms-je ontvangen van vriendin Stina die blikbaar weer een nieuwe baan heeft en nu werkt in het Amalia's House, een hotel in de stad. Stina vraagt of Carol haar vandaag in het Amila House kan komen opzoeken want ze heeft Carol iets te vragen en het is dringent. De Amalia House locatie wordt op de kaart gezet

 Klik het mobieltje weg naar de inventory. Kijk nog wat rond in Carol's flatje. Hier in de woonkamer kun je het stopcontact bij het dressoir bekijken en in de keuken kun je een keukenkast openen. In die keukenkast zie je dan een "Ajax" ruitenreiniger spuitfles staan. Carol zal nu echter niets pakken omdat ze er nu nog geen reden toe heeft. Ben je uitgekeken in de flat dan zoek je de voordeur op en verlaat je de flat en je beland op de plattegrond. Reis via de plattegrond naar Stina in het:

Hotel: Amalia's House:

De witte voordeur van de receptie staat open. Ga 2 klikken vooruit, draai dan links en ga dan via de schuine rode pijl naar binnen.

Er is niemand in de receptie maar op de balie staat de Bel dus ram de Bel en.....

......Stina verschijnt en er volgt een gesprek. Praat met Stina via alle gespreksoptie.

Stina vertelt dat het hotel een tamelijk verontrustent sms-je heeft ontvangen van ene Louise.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Profound Red Hoofdstuk 2