2017: Walkthrough door: Louis Koot

Hoofdstuk 2: The Mysterious Crucifix.  

Chicago: Museum of Archeology and Natural History:

Als Brian en Gina in Chicago bij het Museum of Archeology and Natural History aankomen, worden ze gezien door een van Sandretti's mannetjes die Brian's auto herkent. De dwerg belt meteen de Sandretti's in New York op. Brian praat in het museum met zijn vriend Clive over de crucifix. Clive verwijst Brian die hen door naar dr. Susan Olivaw, de restaurateur van het museum. 

De crucifix moet namelijk eerst schoongemaakt worden, voordat ze het door de scanner kunnen halen.  Helaas heeft Susan Olivaw pas over 3 dagen tijd om zich bezig te gaan houden met de crucifix.......Het museum opent namelijk over 3 dagen de nieuwe tentoonstelling en dr. Olivaw is nog druk bezig met het schoonmaken en restaureren van een aantal stukken.  Clive neemt Gina mee op een toer door het museum en Brian beland bij die dr. Susan Olivaw in haar grote werkkamer en vraagt haar of ze de crucifix wil schoonmaken......

dr. Susan Olivaw

Praat met Olivaw via alle gespreksopties

. ..........dr. Olivaw is echter niet erg behulpzaam....Olivaw wil pas naar het crucifix kijken als alle andere voorwerpen, die ze nog voor de tentoonstelling moet restaureren, klaar zijn.

Rechts naast de deur staat een stellingkast. In die stellingkast staan alle voorwerpen waaraan dr. Olivaw nog moet werken. Die voorwerpen zijn genummerd, in de volgorde van afhandeling, 1 tm/ 5. 

Pak de Crucifix uit inventory en klik ermee op voorwerp no 1 in de stellingkast.......Brian verwisselt voorwerp 1 met de crucifix. 

De crucifix is dan nu voorwerp 1 in de kast en voorwerp 1 zit in je inventory en dit blijkt een vreemd Maya voorwerp te zijn (Strange Mayan Object).  Brian moet er nu voor zorgen dat dr. Olivaw snel klaar is met het voorwerp waar ze nu mee bezig is, zodat ze daarna dan bezig gaat met de crucifix, want het crucifix is nu voorwerp 1 in de kast.

Je hebt gezien dat Olivaw steeds met het voorwerp, waar ze mee bezig is, naar rechts loopt om het voorwerp te lazeren met de laser die daar op de tafel staat. Loop door naar rechts, naar de lasertafel. Bekijk de Laser met je loepje. Brian vertelt dat de laserstraal wordt opgewekt door een robijn maar Brian vindt dat de laserstraal niet erg krachtig is. Brian denkt dat ie de laser krachtiger kan maken als er een grotere robijn ingezet word

Een jalouzieŽnkast scheid de lasertafel van de werktafel. Op de kopsekant van de  jalousieŽn kast staat een waterdispenser en onder de jalousie ligt een Borsteltje  (Strange Brush). Bekijk het Borsteltje met je loepcursor......Het is een talkpoeder borsteltje. Pak het Talkpoeder Borsteltje (Get Strange Brush). 

Bekijk het Talkpoeder Borsteltje in inventory met je loepje......Het borsteltje lijkt wel op een vingerafdruk setje dat door de politie wordt gebruikt. Achter de lasertafel staat een lange lage kast aan de muur. Op die lange lage kast ligt een skelet en achter de schedel van het skelet staat een koffer op de kast.....Bekijk die koffer....De koffer is open en er bevat flesjes met kleurloos vernis. Pak een flesje Vernis (Get Briefcase) uit de koffer.  

Loop terug naar links en verlaat dan Olivaw's werkkamer via de deur.

Galerij:

Terug op de galerij zie je links  de deur van Clive's kamer. Er hangt een rode brandblusser aan de muur bij Clive's deur.  Brian staat voor dr. Olivaw's deur. Rechts zie je een deur met daarop het radioactieve symbool en helemaal rechts is de trap naar de vloer van de hal. Rechts naast de "radioactieve deur" hangt een codekastje

Bekijk de "radioactieve deur"......Brian vertelt dat het de deur van het laboratorium is en dat de deur niet handmatig te openen is. Rechts naast de lab deur hangt een codekastje op de muur. Bekijk het codekastje (Panel).......Door de juiste cijfercode in te vullen open je de deur van het laboratorium, maar Brian weet deze code nog niet. Ga via de trap naar beneden, naar de begane vloer van de hal. 

Willy:

Beneden in de tentoonstellingshal zit schoonmaker Willy (Janitor) te zwingen op een stoel. Ga praten met Willy.......

Willy heeft een dubieuze bijverdienste als "verkoper" van laboratorium materiaal en hij geeft Brian zijn visitekaartje (business card) met telefoonnummer. Gespreksopties verschijnen dan.......Gebruik een gespreksoptie en....... Willy krijgt dan een telefoontje  van een klant die een bestelling plaatst. Willy  loopt dan de trap op en gaat naar de laboratoriumdeur......

Willy toetst de code voor de labdeur in, op het cijfercodepaneel, en gaat  dan naar binnen. Zo.....Willy weet dus de cijfercode voor de laboratorium deur en dit vindt Brian interessant.

Loop door naar links en ga dan, in de hoek,  via de linker trap terug naar boven. 

Terug boven loop je door naar Clive's deur en ga je Clive's kamer weer  binnen.. Clive is nog steeds met Gina op rondleiding door het museum, dus Brian heeft vrij spel in Clive's kantoor. Op de linker hoek van Clive's bureau liggen 2 boeken.......Bekijk die 2 boeken en pak ze dan..........

...het zijn twee antropologie boeken (books) op en Brian bergt ze op in inventory.......Er blijkt dan een vreemd gevormd gat te zitten in het bureaublad, op de plek waar de 2 boeken lagen en dat gat lijkt wel op een sleutelgat lijkt voor een X-vormige sleutel. Verlaat Clive's kamer weer en daal, via de linker of de rechter trap, terug omlaag naar de begane vloer. 

Willy is ondertussen weer terug, dus ga weer met hem praten en gebruik nu alle gespreksopties die je weer krijgt.  Vraag Willy vooral naar de code voor de laboratoriumdeur via "Listen I wanted to ask you something about the analysis laboratory....." en vraag dan of Willy de cijfercode weet en wil verklappen.......Willy wil echter de cijfercode voor de labdeur niet vertellen. Als je alles met Willy Wortel besproken hebt keer je terug naar boven, via de rechter trap. 

Loop weer naar de laboratorium deur. Pak het flesje Vernis uit inventory en klik ermee op het codekastje...........

Brian smeert de toetsen van het paneel in met vernis en vertelt wat hiervan de bedoeling is. Nu Willy weer zover krijgen dat ie de code weer gaat intoetsen

Voorbij de rechter trap hangt een telefoon aan de muur. Klik met je hand op de telefoon en......

Brian belt Willy op en doet zich voor als een klant en bestelt  200 eyepieces bij Willy. Willy gaat meteen naar het lab en toets de code weer in en gaat het lab weer binnen om er 200 eyepieces te jatten. 

Je moet even wachten tot Willy het lab verlaten heeft, dus loop via de trap weer omlaag en ga dan beneden naar de Myan Art zaal. In de Mayan zaal bewonderd Brian het standbeeld van een Maya koning. Voor de koning staan offergaven op een rotsblok. Loop terug naar de grote zaal en zie.......Willy heeft inmiddels het lab weer verlaten en zit weer op zijn stoel.  Ga dus terug naar boven. Pak nu het Talkpoederborsteltje uit inventory en gebruik dit nu op het codekastje.........

Brian gebruikt het poeder op de toetsen en hierdoor worden Willy's vingerafdrukken zichtbaar op de toetsen die hij heeft ingedrukt......Het zijn de cijfertoetsen 1, 3, 7, 8......maar dit is niet de code......Brian herinnert zich dan dat de toetsen geluid maakten, toen Willy ze indrukte. Probeer dat geluid te imiteren of zoek de code gewoon door het te proberen.......de juiste code is  8 1 3 7, dus toets 8, 1, 3, 7 in en druk dan de Entertoets en......de labdeur gaat  open en Brian stapt vanzelf het lab binnen.......

Laboratorium:

Kijk naar het bureau in de linker hoek. Aan de rechter kant staat een eerste hulpkastje en aan de linkerkant zie je iets goudkleurigs glinsteren.

Bekijk dat glinsterende ding........Het blijkt een vreemde sleutel te zijn.  Pak de Sleutel. Het blijkt een vreemde sleutel (Strange Key) te zijn.

Op het briefje dat onder de sleutel ligt, leest Brian dat deze oude Maya sleutel van Clive is. Bekijk de hoge glazen klimaatkast. Er staat een Maya masker in de klimaatkast en in het masker steekt een enorme robijn op het voorhoofd. Klik met je hand  op het knopkastje van de klimaatkast om de kast te openen.......maar de kast blijkt een stemherkenningslot te hebben......klik op de naam van Susan Olivaw maar Brian's stem wordt niet geaccepteerd door het systeem.

Verlaat het lab en ga weer naar Clive's kamer. Pak de gouden sleutel uit inventory en gebruik het ding op het gat (crack) in het bureaublad. 

In het bureau gaat een geheime safe gaat open. Beweeg je loepcursor langzaam over de spullen die in de safe liggen tot je de aanduiding Device leest.....

Dit blijkt dan een voicerecorder te zijn.  Pak de Voicerecorder dan uit de safe(voice recorder) uit. 

Gebruik de gouden sleutel weer op het gat in het bureaublad om de geheime safe weer te sluiten en verlaat dan het kantoor. 

Ga  het restauratielab van dr. Olivaw weer binnen. Pak de Voicerecorder uit je inventaris en klik ermee op Susan Olivaw en........

Brian vraag Olivaw hoe ze ook alweer heet en de Voicerecorder maakt een opname van Susan's stem. Dus terug nu naar  het analyselab en gebruik er de Voicerecorder op de knop van de klimaatkast.

 Tja......was het leven in een adventure game maar zo makkelijk........Natuurlijk geeft juist nu de batterij van de Voicerecorder de geest en Brian haalt de lege batterij uit het apparaat.

Loop helemaal naar de rechterkant van het lab.  Voor de geel-gestreepte wandplaat staat een cilinderfles met vloeibare stikstof. 

Links naast de stikstoftank hangt een scheplepel met een lange steel. Pak de Scheplepel (Ladle) van de muur.

Combineer in inventory de batterij met de scheplepel........Brian stopt de batterij in de scheplepel.. Pak de scheplepel met batterij uit inventory en klik ermee op de stikstoftank en.....

Het vloeibare stikstof bevriest de batterij. Stop, in inventory de nu stijf bevroren batterij weer terug in de Voicerecorder. Loop terug naar de klimaatkast en klik met de Voicerecorder weer op de knop (button) van de klimaatkast en.....De kast accepteert de opgenomen stem van Susan Olivaw en gaat nu open en.........Brian heeft 30 seconden tijd om het Maya masker (Mayan mask) uit de kast te halen. Grijp dus het Maya Masker uit de klimaatkast

Ga terug naar de laser in het restauratie lab van Susan Olivaw en loop er weer door naar de lasertafel. Open je inventaris.........Brian kan de grote robijn (big ruby) in het masker, niet met zijn blote handen eruit wippen. Combineer het geklauwde handje (Mayan Object)  met het Maya Masker.....Met behulp van het geklauwde handje wrikt Brian de grote rode robijn uit het masker.  Plaats de grote rode robijn daarna in de laser en........

 Susan Olivaw aan het werk om het object waar ze mee bezig was  met de laser te lazeren maar.........de laser is nu te krachtig en het object breekt in diggels. De laser is nu ook kaduuk

 Susan Olivaw krijgt een zenuwtoeval en eist een kop zeer sterke koffie (iced mocha) om haar zenuwen te kalmeren want eerder gaat ze niet meer aan het werk.

Verlaat het restauratielab en loop over de galerij naar links. Voorbij Clive's kamer zie je een koffieautomaat staan. 

Er brandt een rood lampje op de automaat. Klik met je loepje op de koffieautomaat en.........De koffie blijkt op te zijn 

Links naast de koffieautomaat daal je via de trap weer naar beneden om weer te gaan praten met Willy Wortel. Vraag Willy of ie de koffieautomaat kan bijvullen

Willy kan de koffieautomaat helaas niet bijvullen, want ook in de voorraadkamer is geen koffie meer. Loop naar rechts en duik weer de Maya Arts Zaal binnen. 

Bekijk de offerschalen die op het rotsblok voor de Maya God staan.......Brian ziet nu dat er 1 van de schalen koffiebonen (Coffee Beans) zitten. Pak dat schaaltje met Koffiebonen. 

Loop terug naar Willy en geef hem de schaal met koffiebonen

 Helaas......Willy kan er niets mee, want de koffieautomaat "lust" alleen gemalen koffie. Ga weer, via 1 van beide trappen, naar boven en duik  het restauratielab van Susan Olivaw weer in. . Op de linkerhoek van Olivaw's bureau staat een elektrische draaibank (Electric Lathe). Pak de schaal Koffiebonen uit de inventory en gebruik het op de draaibank

Nu heeft Brian gemalen koffiebonen (Ground Beans). Dus terug naar Willy en toon hem de schaal gemalen koffiebonen Willy weigert echter om deze koffie in koffieautomaat te stoppen want het is niet zijn gebruikelijke koffiemerk Dus terug naar boven...... Loop naar Clive's deur..........Onder de brandblusser, die naast de deur van Clive hangt, staat een prullenbak (Wastebasket). Klik met je hand op de prullenbak en.........

Brian vist een lege koffieverpakking (Empty Coffeepackage) uit de prullenbak en deze verpakking is van het koffiemerk dat Willy gebruikt in. 

Giet in inventory de gemalen koffie in de koffieverpakking en ga terug naar Willy. Klik met de nu gevulde koffieverpakking weer op Willy en...........

 ......Nu is Willy bereid de koffie-automaat bij te vullen en dat gaat ie ook doen en vanzelf gaat Brian terug naar de koffieautomaat. 

Klik weer met je hand op de koffieautomaat en...........Brian tapt een sterke kop koffie uit de automaat. 

Ga weer naar de restauratiekamer en geef de kop koffie aan Susan Olivaw, 

Susan drinkt de koffie in ťťn teug op en gaat meteen verder aan het werk gaat met de crucifix......en.....De 2 maffia boeven arriveren voor het museum. Brian gaat het restauratielab, waar Susan Olivaw nu uitgeteld op haar bureau ligt. Brian pakt dan vanzelf het nu schoongemaakte kruis Crucifix)

 Verlaat het reastauratielab en ga weer het analyse laboratorium in. 

Vanzelf gaat Brian nu het Crucifix scannen in de grote scanner en........

 Brian ontdekt dat het kruis van origine van de Hopi-indianen in Arizona komt. Ondertussen vermoorden de 2 maffiosi de arme Willy

Clive roept Brian want Gina is ingevaar maar wat blijkt.......Clive heeft Gina en Brian verraden maar hij wordt dan zelf vermoord

De moordenaars nemen Gina en Brian mee in een helikopter naar een verlaten hut in een woestijn.

Hoofdstuk 3: The Great Escape.

2017: Walkthrough door: Louis Koot