2017: Walkthrough door: Louis Koot

Hoofdstuk 3: The Great Escape.

Brian komt bij in een hut. Brian gluurt door een spleet in de deur een achterkamer in en ziet Gina vastgebonden op een stoel, terwijl ze ondervraagd wordt door de twee maffia boeven. 

Kijk rond in de hut. Er zijn een aantal voorwerpen die je kunt, en moet, oprapen. Achter Brian ligt er een Blaasbalg (Bellows) op een grote doos, links van de brandkast. Pak de Blaasbalg

Rechts naast het tralie raam hangt een telefoon aan de wand. En rechts van de telefoon staat er op een plankje een bus schoonmaakmiddel.  Pak de bus schoonmaakmiddel.

Voorbij het muurplankje staat een hoge kast. Tegen de rechterkant van de kast staat een koevoet en bij de rechterpoot van de kast ligt een ronde houten knop (peg). Iets rechts van de koevoet stond hangt een zeemleren lap (Chamois) aan een spijkertje. Pak de zeemleren lap, de koevoet en de ronde houten knop.

Tegen de rechter wand van de hut staat een grote vrieskist. De vrieskist staat onder een klein raam waarvan de ruit bedekt is met een dikke laag modder. onderaan de zijkant van de vrieskist steekt de "afvoerstop" (Drain) en de stekker van de vrieskist steekt in het stopcontact.  Klik met je hand op de vrieskist om te proberen of Brian de zware kist kan verschuiven.  Het lukt Brian echter niet om de vrieskist te verschuiven.....het ding is te zwaar. Open het deksel (lid) van de vrieskist en kijk in de kist. De vrieskist blijkt vol ijsblokken te zitten. Trek de stekker van de vrieskist  (Unplug the Freezer) uit het stopcontact.

Dat helpt wel enigszins, maar het ontdooien gaat niet snel genoeg. Open de inventory en combineer dan de Bus Schoonmaakmiddel met de Zeemleren Lap. .......Brian doet het schoonmaakmiddel op de zeemleren lap. Pak de nu natte zeemleren lap uit inventory en veeg er het raampje boven de vrieskist mee schoon. 

Nu kan de zon op de ijsblokken schijnen waardoor deze sneller gaan smelten. Als het ijs gesmolten is zit de vrieskist echter vol water en is de kist nog steeds te zwaar om weg te schuiven. Trek dus de afvoerstop (Drain) uit de vrieskist, om het water uit de kist te laten stromen.

Nu is de vrieskist leeg, dus klik er weer met je hand op en.......Nu schuift Brian de vrieskist de hoek in.  Onder de vrieskist, blijkt een luik in de vloer te zitten......Het luik is afgesloten met een hangslot. Breek het hangslot open met de koevoet en maak dan  het luik open. Ontsnap dan de hut uit via het geopende luik. 

.............Brian verbergt zich achter een rotsblok en ontmoet de 3 vrolijke meiden  Carla, Lula en Mariola. De drie meiden zijn met hun bus gestrand in de woestijn. 

Brian bedenkt een plan om Gina te bevrijden en te ontsnappen: de boeven afleiden, zodat hij Gina kan bevrijden, de boeven opsluiten in de hut, zodat ze hen niet achterna kunnen komen en een vervoermiddel vinden. Brian en de 3 meiden gaan dan  naar de bus.

Drag Queen Bus:

Mariola ligt op de motorkap van de bus te zonnen. Verder naar links staat de volslanke Lula te dansen op muziek dat uit haar gettoblaster knalt. Carla ligt in de bus bij te komen van te veel alcohol en pillen.  

Loop de bus in. In de bus zie je links  een driehoog-stapelbed. Onder het onderste bed steekt een wit dingetje uit. Bekijk dat dingetje en raap het dan op met je handje.....

Het dingetje blijkt een Kruimeldiefstofzuigertje te zijn (Handheld Vacuum Cleaner) te zijn. Rechts zie je 3 witte stapelbakjes waar spullen in steken. Bij het rechter bakje ligt een zonnebril. Op het stuurkolom steekt een metalen pin. Bekijk met je ook de 3 witte bakjes. Het rechter witte bakje zit vol met lippenstiften. Pak de zonnebril en pak 1 lippenstift uit het rechter witte bakje.

Kijk naar de metalen pin........Als er een zwengel aan de metalen pin zou steken dan kan Brian hier de deur van de bus dichtmaken. 

Loop verder de bus in, waar Carla uitgeput ligt te rusten. Praat met Carla

Carla vertelt dat ze een "geestverruimende pil" heeft geslikt en het heeft weggespoeld met alcohol . Het gevolg was, dat ze totaal van de wereld is geraakt. De laatste pil die nog in het potje zat, is door het rooster in de vloer gevallen. 

Het vloerrooster zie je achter Brian in de vloer. Pak de Kruimeldief uit inventory en klik ermee op het vloerrooster en....

....Met de kruimeldief zuigt Brian die Pil van Carla op en deze pil zit dan in inventory.

Rechts van Carla staat een koelkast met een slot erop. Bekijk de koelkast. Links van Carla zie je een tafeltje staan, met 2 zilverkleurige laarzen. Tussen de laarzen staat een klosje garen, met een stevige naald erin. Loop naar dat tafeltje en pak dan het garenklosje en naald (Thread and Needle)

Loop terug naar de voorzijde van de bus en stap dan door de busdeur weer naar buiten. Buiten loop je door naar rechts, tot je rechtsonder de pijl krijgt om naar "Het Pad" (To The Path) te gaan. Klik dan en...........je krijgt dan een bovenaanzicht van de woestijn te zien. Dit is een plattegrond en via deze plattegrond kun je snel reizen naar de 6 locaties in de woestijn. 

2 locaties worden nu al benoemd op de plattegrond omdat Brian daar al is geweest. Die 2 locaties zijn de Drag Queen Bus, rechtsonder, en de Hut v.d Boeven, in het midden. De overige 4 locatie hebben nu een vraagteken maar dat vraagteken wordt vervangen door de naam van de locatie zodra Brian er een keer geweest is, maar ik zal ze nu al vast benoemen. Linksonder is het Vliegtuigkerkhof........Linksboven is het Olieveld met Jaknikker........Rechtsboven is het oude Treinemplacement en Midddenboven staat de Schuur. Op alle 6 locaties krijg je de Pijl.....Klik met de pijl op een locatie en Brian gaat daar dan onmiddellijk naar toe.

Ga nu eerst naar de Schuur:

Schuur:

Bij de voorzijde van de schuur aangekomen ziet Brian dat de schuur bewaakt  wordt. In de schuurdeur is een spleet. Kijk door de spleet (crack) in de schuurdeur en.....

..... Brian ontdekt dat de helikopter van de maffia boeven in de schuur staat.. Probeer door de deur naar binnen te gaan........ Brian durft echter niet via de deur de schuur in te gaan dus hij loopt naar de achterzijde van de schuur om daar door een raam naar binnen te klimmen.

We zien Brian dan door het raam en we zien de bewaker. De bewaker ligt op een stapeltje oude banden en hij drinkt steeds in twee teugen een blikje bier leeg, waarna hij het blikje in een vat mikt. Na de eerste teug zet de vent het blikje bier naast zich op een benzine/olievat, dan pakt ie het blikje bier weer op om het leeg te drinken, te vermorzelen en om het in het vat te mikken. Op het benzine/olievat staat ook een glazenpot pindakaas en tegen het vat aan leunt het wrak van een oude motorfiets

De bewaker dient dus uitgeschakeld te worden. Pak de witte Pil (die Brian in de bus heeft opgezogen met de kruimeldief) uit inventory.......

Wacht dan tot de bewaker een nieuw blikje bier op het benzine/olie vat heeft gezet en klik dan snel met de witte Pil op het bierblikje............

 Brian zou de pil van Carla nu  in een bierblikje kunnen laten vallen, want zijn arm is lang genoeg, maar Brian is bang dat de bewaker hem daarbij betrapt dus Brian besluit om dit nog maar niet te doen. 

Klik in het raam en Brian klimt de schuur weer uit en loopt terug naar de voorzijde van de schuur. Klik de pijl om terug op de plattegrond te belanden en keer terug naar de bus van de meiden:

Drag Queen Bus:

Loop naar links, naar de dansende Lula......Bij Lula staat haar hutkoffer. Klik met je hand op de hutkoffer en.......Brian haalt een leeggelopen basketbal uit de hutkoffer. 

Ga praten met Lula aan. Brian denkt in Lula  een bekende basketbalspeler te herkennen, maar Lula wil er niet over praten. 

Open de inventory......Combineer de Naald en draad met de basketbal en pomp de basketbal vervolgens op met de blaasbalg

Pak de nu opgepompte basketbal uit inventory en gooi de basketbal naar Lula........

......Lula vangt de basketbal op en geeft nu toe dat ze vroeger een beroemde basketbalster was en....... Lula is vervolgens bereid om de bewaker bij de schuur af te leiden, mits Brian haar wat "conversatietips" influistert. Lula en Brian gaan naar de schuur. Brian klimt weer via het achterraam naar binnen en Lula lult de bewaker de oren van de kop en.....Lula neemt de bewaker mee om ergens verder op met blikjes te gaan gooien.....De bewaker heeft zijn blikje biet op het benzine/olievat gezet

Brian heeft nu de kans om de witte pil in het bierblikje te laten vallen.  Dus pak de witte Pil weer uit inventory en flikker de op pil in het blikje bier.....

De bewaker komt terug, drinkt zijn bier op en is even later uitgeschakeld. Brian heeft een gesprek met de nu "verlamde" bewaker en even later opent ie de schuur en weet dan zeker dat hij de helikopter kan gebruiken om te ontsnappen, al moet hij hem zelf vliegen. 

Machinegeweer. 

Loop terug naar de stomdronken bewaker. Links naast de bewaker leunt dus  een oude motorfiets.  Bekijk de motorfiets.......  Brian zegt dat hij in zijn jeugd graag met een honkbalknuppel op zo'n ding sloeg. Pak dus de koevoet uit inventory en ram er mee op de motorfiets en........... 

Door de kracht van Brian's gehak met de koevoet t valt de voetsteun (Footrest) van de bijrijder op de grond. 

Bekijk de voetsteun en raap het dan op.....de voetsteun kan als zwengel dienen in de bus.

Bekijk de glazen pot dat op het olie/benzine vat staat......Er zit pindakaas (Peanut Butter) in. Pak de pot Pindakaas .

....... de bewaker vertelt dat de termieten in dit gebied z dol zijn op pindakaas, dat ze zich door alle hout heen vreten, om erbij te kunnen komen.

Zorg dat je weer op de plattegrond komt en ga dan, links onderaan, naar het:

Vliegtuigkerkhof:

Brian arriveert op een vliegtuig kerkhof (Airplane Graveyard) bij een jachtvliegtuig uit de 2e W.O. Op de achterste stoel staat een oud vastgeroest .50 machinegeweer, gericht op de hut van de boeven. Onder het machinegeweer hangt er over de zijrand van het vliegtuig een lege kogelriem (Empty Bullet belt). Op de afgebroken vleugel staat een Soldatenhelm.

Bekijk het machinegeweer.....Het machinegeweer is vastgeroest maar Brian denkt dat ie met een beetje vet het machinegeweer wel weer operationeel kan krijgen. Het machinegeweer is gericht op de hut van de boeven. Pak de lege Kogelriem en pak ook de Soldatenhelm. Exit naar de plattegrond en keer terug naar de:

Drag Queen bus:

Op de motorkap van de bus ligt Mariola dus te zonnen. Op de wielbumber staat Mariola's flesje Zonnebrandolie en dat zou prima vet zijn om het machinegeweer mee  te smeren. Klik op het flesje zonnebrandolie........Brian vraagt dan Mariola of hij de zonnebrand mag hebben.....Mariola zet dan  haar zonnebril op om haar vel te bekijken en ze  besluit dat ze de olie nog nodig heeft om bruiner te worden. Mariola doet dan haar zonnebril weer af. Brian mag dus de zonnebrandolie niet pakken.  Ga via de plattegrond nu naar de Oliebron met de Jaknikker.

Jaknikker:

Brian beland eerst bij een grote rots.....Loop door naar links en we zien dan de jaknikker. Vlak voor de janknikker zie je een kleine plas olie op de grond. Loop door naar de olieplas. Pak de zonnebril, die je in de bus gepakt hebt, uit inventory en doop de bril in de olieplas om de glazen donker te kleuren

Loop terug naar het rotsblok en dan nog ietsjes door, tot je de pijl krijgt, en keer dan via de plattegrond terug naar de:

Drag Queen bus:

 Haal de zonnebril met de donkere glazen uit inventory en verruil hem voor Mariola's zonnebril, die naast Mariola op de motorkap ligt. 

Klik weer met je hand op het flesje zonnebrandolie en.......

Brian vraagt Mariola weer of ie de zonnebrand mag hebben....Mariola zet de donkere zonnebril op en bekijkt zichzelf en is tevreden met het resultaat. 

Brian mag de zonnebrandolie (Sun tan Oil) meenemen dus grijp het flesje zonnebrand........

Ga terug naar het vliegtuigkerkhof.  Pak bij het vliegtuig de fles zonnebrand uit inventory en gebruik het op het machinegeweer om dit nu even lekker in te vetten. 

Het machinegeweer is dan nu volledig operationeel en de hut van de boeven is binnen schootsafstand. Het enige dat Brian nu nog nodig heeft zijn kogels. 

Ga naar de hut van de boeven (Thug's Cabin). Onder de hut staat een gedeukte emmer (Bucket). Pak de gedeukte Emmer

Ga via de plattegrond naar het treinemplacement

Treinwagon

Links zie je een smal schuurtje.......Bekijk het schuurtje.......Brian vermoed dat er explosieven bewaard worden in het schuurtje, maar het schuurtje zit op slot. Op de rails staat een verlaten houten wagon. Loop door naar de treinwagon en ga er binnen.  In de treinwagon staan er rechts een 4 vaatjes. Het voorste vaatje  is nog dicht. . Achter de 4 vaatjes staat een XXX vaatje op een kist en linksonder staat een gedeukte emmer op de vloer.

 Bekijk het XXX vaatje.....Het XXX vaatje bevat buskruit

 Pak de Koevoet uit inventory en klik ermee op de voorste van de 4 vaatjes en......

Brian wrikt het voorste van de 4 vaatjes open en hij pakt er dan een zakje pinda's (Peanuts) uit.

Kijk in de gedeukte emmer die op de grond staat.........De emmer zit vol lange schroeven.  Klik met je hand op de emmer en.......Brian pakt 1 lange schroef (Screw) uit de emmer

Combineer in inventory de lange schroef met de houten knop, die je in de hut vond. Je hebt dan een zelfgemaakte kurkentrekker (Corkscrew). Pak de Kurkentrekker uit inventory en klik ermee op het XXX-buskruitvaatje om er een gaatje in te boren.........Maar Brian  zegt dat hij eerst iets nodig heeft om het buskruit in op te vangen. Zet dus de emmer, die je bij de hut wegnam, onder het XXX-vaatje buskruit. Gebruik dan de kurkentrekker weer op het buskruitvaatje om een gaatje in het vat te boren en..........

De emmer stroomt vol met buskruit. Pak  de emmer buskruit  

Combineer in inventory de lippenstift met de emmer met buskruit......... Brian vult de lipstickhouder met buskruit en heeft zo een zelfgemaakte kogel (Bullet). Stop de zelfgemaakte kogel in de kogelriem. De "kogel" past perfect in de kogelriem, maar n kogel is natuurlijk niet genoeg.  Loop de treinwagon uit en loop door naar het smalle schuurtje........Brian vermoed dat er explosieven in het smalle schuurtje zijn maar het schuurtje zit op slot......Het schuurtje is geheel van hout......Hela.....wat heeft die  mooie bewaker van de helikopterschuur ook al weer vertelt over termieten en pindakaas???.......Ga via de plattegrond terug naar de

Drag Queen Bus/Vliegtuigkerkhof

Ga de bus weer binnen. Pak nu alle Lippenstiften uit het rechter witte bakje. 

In inventory combineer je dan alle lippenstiften met de buskruitemmer om er in 1 klap kogels van te maken en dan stop je alle kogels  in de kogelriem. Toevallig zijn het net genoeg kogels om de kogelriem te vullen. Verlaat de bus en keer terug naar het vliegtuigkerkhof. Pak de nu geheel gevulde kogelriem uit inventory en plaats de kogelriem in het machinegeweer.

Pindakaas maken

Ok.......nu nog een explosief scoren........Bij de treinwagon is het smalle houten schuurtje en Brian vermoet dat ie in dat schuurtje explosieven zal vinden......maar het schuurtje zit op slot.. Dat schuurtje is geheel gemaakt van hout.......De bewaker bij de helikopterschuur heeft Brian vertelt over pindakaas en termieten.........De pot pindakaas is echter bijna leeg, dus Brian moet zelf even meer pindakaas maken met de zal pinda's uit de treinwagon......Brian heeft hiervoor echter ook boter nodig.  Keer terug naar de:

Drag Queen Bus

Ga de bus weer binnen en loop binnen weer door naar Carla........Praat met Carla en vraag haar naar de sleutel van de koelkast..... Carla vertelt dat de andere meiden de sleutel hier ergens in de bus verstopt hebben Ga naar het voorste deel van de bus. Op de stuurkolom zie je weer die metalen pin......de pin dient om er de deur van de bus mee te openen/ te sluiten. Er zit echter geen draaihendeltje aan de pin. Plaats de voetsteun van de motor op de pin en draai er dan aan om de deur van de bus te sluiten

Kijk naar de nu gesloten busdeur. Op de binnenkant van de deur zit een leren zakje geplakt. Klik met je hand op het zakje en.......... Brian vindt de sleutel van de koelkast (Refrigerator Key)

Loop terug naar Carla en gebruik de Sleutel op de koelkast en.........Brian pakt vanzelf een kuipje boter uit de koelkast. Combineer in inventory de boter en dan de pinda's met de helm om beide in de helm te doen.  De boter en de pinda's moeten tot een zachte romige massa gesmolten en geroerd worden en daar heeft Brian hitte voor nodig.  Verlaat de bus en zoek de plattegrond weer op en ga via de plattegrond terug naar de boevenhut. 

Kijk in de buurt van het stapeltje banden......Je krijgt dan de pijl op het luik onder de hut.......dus kruip via de pijl de hut weer binnen

In de hut staat Brian dan weer bij de vrieskist.......Het deksel van de vrieskist is door de zon gloeiend heet geworden. Plaats de helm met de boter en pinda's op het deksel van de vriezer en.......Brian haalt de spatel uit de pot pindakaas en roert hiermee het mengsel goed door elkaar. Het resultaat is een helm vol zelfgemaakte pindakaas (Peanut Butter)

Duik via het luik de hut weer uit, zoek de plattegrond en keer terug naar de explosievenschuur bij de verlaten treinwagon. Smijt je zelfgemaakte pindakaas over het schuurtje en.........

Niet veel later komt het leger woestijntermieten aanrennen en die vreten het hele schuurtje op. Gelukkig blijven de explosieven (explosives) ongedeerd, dus pak de Explosieven......

Ga naar de Jaknikker. Loop door naar de jaknikker.....Pak de Explosieven uit inventory en klik er mee op de jaknikker en.....

Ga rustig achterover zitten om te genieten van het lange einde van dit hoofdstuk...

Brian's hele plan treedt in werking.....Brian plaats het explosief op de jaknikker en zet het ontstekingsmechanisme achter de grote rots........

Brian keert terug naar de bus om zijn "troepen" te mobiliseren.....Het blijkt dan dat Carla een voormalig helikopterpilote is en dus zal zijn de helikopter vliegen.  De meiden zijn echter geil geworden op de mooie gespierde bewaker dus ze staan erop om de bewaker mee te nemen.

 Brian gaat naar de boevenschuur. Lula zal het machinegeweer bedienen en Mariola zal de jaknikker opblazen. Bij de schuur geeft Brian het sein.......Mariola blaast de jaknikker op.....

De 2 boeven gaan buiten kijken en Brian bevrijd Gina en ze rennen weg......De boeven merken dat Gina weg is maar worden dan door Lula getrakteerd op een regen van kogels......

Brian, Gina, Lula, Mariola en de mooie bewaker vliegen weg in de heli en pikken Lula op en.......

..... het hele gezelschap ontsnapt en de meiden zetten Brian en Gina af in een ander deel van de woestijn, vlakbij Hopi-gebied.

Hoofdstuk 4: Close Encounters of the Fourth Kind.

2017: Walkthrough door: Louis Koot