2014

Walkthrough door: Louis Koot:

Tex Murphy Overseer is een game uit 1998. Het is een DOS/Windows 95 game, maar nu in 2014 speel ik de GOG.com versie onder Windows 7 en dat gaat prima. 

In de Tex Murphy serie zijn de volgende games uitgebracht: Martian Memorandum, The Pandora Directive, Under a Killing Moon, Mean Streets en Overseer.  De hoofdrol in de Tex Murphy games is dus Tex Murphy, een Private Detective van het genre Phillip Marlow...het verschil is dat de Tex Murphy games zich afspelen in de toekomst. Overseer werkt met echte levende acteurs

Als je de game opstart dan floept gelijk het Menuscherm open. Dit menuscherm kun je tijdens het spelen altijd bereiken door je met je muis naar de bovenzijde van het spelscherm te bewegen. In het menuscherm vindt je de diverse Tabs waarmee je de verschillende functies opent, zoals "New Game", "Save", "Load" en "Config".

Open via het menuscherm eerst de "Config" pagina en stel dan, via de Tabbladen, de video, geluid en game opties in die het beste werken voor jouw systeem. Ik zou van de "Advance Preferences" afblijven als je niet precies weet wat "Midmapping" en dergelijke zaken betekenen. 

Keer terug naar het startscherm en klik dan op "New Game" om de game te beginnen. Je moet dan een "Player" naam opgeven, dus typ een naam in en klik dan op "Begin". 

In het volgende scherm moet je dan aanvinken op welke moeilijkheidsniveau je de game wilt spelen, "Entertainment" of "Gamer".

"Entertainment" is het makkelijke niveau. Je kunt dan hints krijgen in de game en je kunt dan alle puzzels overslaan door code 911 in te typen. Je kunt dan maximaal 1500 punten verdienen op "Entertainment" niveau. "Gamer" is het moeilijke niveau en er zijn dan geen hints beschikbaar en je kunt dan ook de puzzels niet overslaan via code 911. Je kunt maximaal 4000 punten verdienen op "Gamer" niveau. 

Kies dus op welk level je de game wilt spelen en klik dan "OK" en......de game begint dan met de:

Proloog:

De game laat je eerst een nachtmerrie van Tex meebeleven.....in zijn nachtmerrie herbeleeft Tex weer zijn avontuur van 6 jaar geleden, dat in de game Tex Murphy Mean Streets werd behandeld. Uiteindelijk wordt onze Tex uit zijn nachtmerrie gehaald door zijn los/vast vriendin Chelsey, die opbelt via de Vidphone......

Tex schrikt zich rot en laat zich uit bed rollen want hij wil niet dat Chelsey zijn nog ongewassen en ongeschoren ponum ziet. Er volgt een conversatie tussen Tex en Chelsey en hierbij moet je steeds even een antwoord optie klikken. Het maakt echt totaal geen donder uit welke antwoorden jij Tex steeds laat geven. Dus klik steeds een antwoord en de film gaat dan uiteindelijk verder in de flat van Chelsey.

Tex wil wel hanky panky doen met Chelsey maar die heeft toch wel enige aarzeling om haar relatie met Tex tot in bed te verdiepen.....Chelsey wil eerst tot in detail weten hoe Tex nu tegenover ene Sylvia staat en......Tex gaat Chelsey dus vertellen over hoe hij die Sylvia heeft ontmoet en daarvoor neemt hij ons 6 jaar mee terug in de tijd.....we beginnen het verhaal in:

Het kantoor van Tex:

Bewegen door de game

Je opent het Gamemenuscherm door je muiscursor naar de bovenkant van het scherm te bewegen. Ga je naar de onderkant van het scherm dan floept het "VR Movement Overlay" open. 

Dingen Bekijken, Pakken, of Openen:

Er zijn een aantaal manieren om je door de game heen te bewegen en 1 van die manieren is om gebruik te maken van het "VR Movement Overlay" systeem. Je kunt echter ook je W,A,S,D toetsen of de 4 pijltjestoetsen van je toetsenbord gebruiken. Oefen eerst even wat met het "VR Movement Overlay" schermpje of met je toetsen van je toetsenbord om de besturing van de game wat onder de knie te krijgen.

Om dingen te Bekijken, te Pakken, te Openen of te laten Bewegen maakt de game gebruik van een "Actiemenu" dat je open floept als je LINKSKLIKT op items. Het Actiemenu bestaat meestal uit 2 doorzichtige rondjes waarin je dan een klein Pictogram ziet. Meestal is het linker pictogram dan om dingen te Bekijken (Look) en het rechter pictogram om dingen te Pakken of te Openen of te Bewegen (Get, Open, Move).

Je moet in dit spel heel vaak lades van kasten openen om te zien of er wat in zo'n lade ligt wat jij nodig hebt. Hierbij is het van belang dat je echt goed in de lade kunt kijken. Je moet echt goed jezelf zo neerzetten, via het "VR Movements Overlay" of je bewegingstoetsen van je toetsenbord, dat je echt goed in een opengemaakte lade kunt KIJKEN omdat je anders grote kans hebt dat je net dat item mist, uit zo'n lade, die je nodig hebt.

Ok....Je staat in het kantoor van Tex en voor zijn bureau. Op het bureau staat de Vidphone en, rechts, ligt het "Rule Book for P.I's". Aan de linker muur staan 2 archiefkasten en bovenop de archiefkasten staat de Faxmachine van Tex. In de hoek, rechts naast de archiefkasten, staat een laag tafeltje waar een knikkerspeeltje, een "Pepertual Mobile" op staat.

Laten we maar even gaan oefenen met het Actiemenu en het Bewegingsscherm. Gebruik de Vidphone om even wat info over jezelf, Tex Murphy, op te vragen. Dus linksklik op de Vidphone en klik dan, in het actiemenu, op de On knop om de Vidphone aan te zetten. Je beland dan in het Vidphone scherm. Klik in het scherm op "American Info. Database" en dan op de "Dail" knop en.....

Je beland in het personen zoeksysteem. Rechtsonder klik je dan op "Ask about" en...........er verschijnt een notitieblokje waarop je nu nog maar 1 optie ziet....dus klik op "Tex Murphy" en.......

.....het systeem zoekt nu alle info over Tex Murphy op en meld dan dat er een Fax naar je Faxmachine is gestuurd. Omdat je het AID nu niet over andere personen kunt vragen klik je op "Done" en vervolgens op "End conversatie" om uit de Vidphone te gaan. Linksklik op het "PI-boek", dat op het bureau ligt en pak het boek dan via de Get optie van het actiemenu. Draai naar links en beweeg een stukje vooruit naar de archiefkasten. Linksklik dan op de Faxmachine en pak er dan de Fax uit, via de "Get" optie van het actiemenu.

De fax verdwijnt naar je INVENTORY. Je opent de INVENTORY door met je cursor naar de rechter rand van het scherm te bewegen....het Inventoryscherm komt dan tevoorschijn

Je hebt nu nog maar c1 item in inventory en dat is de Fax, die je zojuist uit je Faxmachine hebt gepakt. Om de Fax te lezen sleep je de brief/fax naar het "hamertje" in het vakje rechtsboven....laat de Fax dan los in dat vak en je leest het ding dan in close-up. Op deze wijze lees je dus ook brieven en documenten en kun je ook andere items nader bekijken in inventory. Je raakt de Fax kwijt want je hebt de fax verder niet meer nodig. Sluit de inventory door weer je cursor naar rechts te bewegen.

Kijk weer naar de 2 archiefkasten en kijk omlaag naar de onderste laden. Open dan de onderste la van de linker archiefkast, via de "Open" functie van het actiemenu. Zorg dat je dicht tegen de geopende la staat en zorg dan dat je goed omlaag kijkt, zodat je in de geopende la kijkt. In de linksonder la vindt je een Speelgoedmuis....Linksklik op de speelgoedmuis en Pak het ding dan uit de la.

De Speelgoedmuis wordt opgeborgen in inventory en via het Bekijk vak kun je het ding nader bekijken....het is een Opwindmuis. In de hoek, rechts achter de archiefkasten, staat een Pepertual Mobile knikkerspelletje. Zorg dat je voor dat knikkerspeeltje staat en zet het dan in beweging via de "Move" optie van het actiemenu.

Ok.....Draai je rechtsom zodat je naar de andere kant van de kamer kijkt. Je ziet dan de deur van de slaapkamer van Tex. Links in de hoek staat daar nog een archiefkast en je ziet ook de boekenkast. In 1 van de vakken van de boekenkast ligt een Rolmaat, zo'n oprolbaar meetlint. Loop door de kamer naar de archiefkast en maak ook in deze archiefkast dan de onderste la open.

In e onderste la van de archiefkast ligt een brief. Pak de brief uit de la, via de "Get" optie van het actiemenu, en lees de brief dan even door via het Bekijkvak van de inventory. Ga dan naar de boekenkast en pak er de Rolmaat uit het vak. Kijk dan naar de voordeur, Bij de voordeur ligt een tijdschrift op de vloer

Open het actiescherm op het Tijdschrift en raap het tijdschrift dan op via de "Get" optie....in een kort filmpje zie je Tex het tijdschrift oprapen....het is een "Boys Life Magazine". Ga naar de slaapkamerdeur en maak de deur open via het Actiemenu en stap dan het smalle slaapkamertje binnen.

Op het bed van Tex ligt het "Parcheesi" spel....."Parcheesi" is een soort Mens Erger Je Niet. Open het actiemenu op de "Parcheesi" doos en klik dan de "Get" optie en.. De game gaat nu dan echt beginnen en het begint met een lange film:

Sylvia Linsky:

Tex is net begonnen als PI en zit in zijn pas geopende kantoor te wachten op zijn eerste cliënt.....Tot nu toe heeft Tex het nog niet druk gehad en uit verveling speelt ie maar een spelletje "Parcheesi" als........zijn 1e klant verschijnt en het is niet zomaar een klant......Jezus wat een Babe........we maken kennis met Sylvia Linsky

Sensueel stapt Sylvia Linsky dan binnen en hoerig drapeert ze zichzelf bij Tex in de stoel.......

Sylvia wil onze Tex inhuurt om de. ogenschijnlijke zelfmoord van haar vader Carl Linsky te gaan onderzoeken. Sylvia is er namelijk van overtuigde dat haar vader geen zelfmoord heeft gepleegd maar vermoord is. Tex kan maar nauwelijks het kwijl in zijn mond houden en zijn ogen niet van de tieten van Sylvia afhouden

Sylvia weet donders goed hoe ze mannen als Tex haar zin kan laten doen en ook nu slaagt ze er uitmuntend in om Tex te overtuigen om in ieder geval met detective Eve Clements, van de politie, over de vermeende zelfmoord van haar vader te gaan praten. Sylvia neemt dan afscheid en we belanden dan terug in het kantoor van Tex,

Wellicht is het nu een goed idee om je game nu voor de 1e keer te SAVEN....dan heb je dat ook alvast geleerd. Beweeg je cursor naar de bovenaan je scherm zodat het Menuscherm tevoorschijn komt. Klik dan op de "Save" tab om het Save scherm te openen. Vul bij "Comment" een naam in voor je Save en klik dan de "Save" knop om je save op te slaan.

Terug in de game beweeg nu je de cursor naar de linkerkant van het scherm........Je Locatiescherm komt dan te voorschijn. Via dit scherm reis je snel en makkelijk naar de verschillende beschikbare locaties. Op dit moment zijn er 3 locaties beschikbaar die je, rechtsboven, ziet als kleine foto's. Tex wil nu eerst gaan praten met Eve Clements, de politiedetective die de zelfmoord van Sylvia's vader heeft onderzocht. Klik op de kleine foto van Eve en....Eve Clements komt groot in het grote vak te staan. Linksonder de grote foto zie je de "GO" knop......Klik op die "GO" knop om naar de geselecteerde locatie te gaan

Politiebureau:

Via een filmpje beland Tex in het bureau van detective Eve Clements. Eve Clements en Tex zijn oude bekenden van elkaar. Er volgt dus een "hartelijke" begroeting waarin je Eve een paar willekeurige antwoorden moet geven.....Het maakt niet uit hoe je reageert op de stekelige opmerkingen van Clements. Dus reageer een paar keer op Eve's opmerkingen en klik dan de "Ask about" optie en vraag Eve dan verder uit over alle onderwerpen die je, via het notieblokje, krijgt. Je bent klaar als alle opties op het notitieblokje rood zijn afgevinkt. Klik dan "Done" en vervolgens "End conversation". 

Het is belangrijk dat je in gesprekken altijd alle vragen stelt die je krijgt. Via de gesprekken en de vragen vergaart Tex informatie waardoor er nieuwe locaties beschikbaar komen en waarover hij dan weer met andere personages kan praten. Als je volledig met Eve Clements hebt gepraat en het gesprek dan hebt beëindigd dan open je het Locatiescherm en reis je naar het huis van Carl Linsky:

Carl Linsky's huis:

Sylvia is in haar vader's huis. Ondervraag Sylvia via alle opties van het notitieblokje

Als alle vragen van het notitieblokje zijn gebruikt dan verdwijnt Sylvia naar het politiebureau om er de spullen van haar vader te gaan ophalen en is Tex alleen in het huis. 

Op de  koffietafel staat een Dominospel. Loop naar de koffietafel. Er ligt ook een wit papiertje bij het dominospel. Pak het dominospel

Open de inventory. Je hebt niet alleen het dominospel opgepakt maar ook dat witte papiertje. Bekijk het witte papiertje via het Bekijkvak en.....je leest er de oplossing voor de dominostenen op.

Blijf in inventory en sleep nu de Dominostenen naar het bekijkvak en....je geraakt in de:

Dominostenen puzzel:

Er zijn 9 dominostenen die je in de 9 vakjes moet plaatsen. Dit is dus een Sudoko puzzel. Het witte papier heeft je vertelt dat de som van de dominostenen horizontaal, verticaal en diagonaal 21 moet zijn. Sleep dus de dominostenen naar de 9 vakjes en klik ze in de vakjes zodat horizontaal, verticaal en diagonaal de optelsom steeds 21 is. Op Entertainment niveau kun je ook code 911 typen om de puzzel op te lossen. Doe je dit goed dan gaan de 3 groene lampjes van de bovenste 3 vakjes branden en leest Tex de code 498

Als je de dominopuzzel hebt opgelost draai je rechtsom naar de keukenhoek. Loop dan door naar de ijskast en draai dan links. Links van de ijskast staat een groen doosje op het aanrecht. 

Pak de groene doos en bekijk het in inventory. In de doos zit een morfine set en het is geleverd door de firma De Leon.

Sluit de inventory en maak dan de ijskast open en pak dan de tros Bananen uit de ijskast

Sluit de ijskast en draai links. Aan de overkant van de kamer zie je nu de deur van de slaapkamer. Loop naar de slaapkamerdeur en maak de deur open en ga dan de slaapkamer binnen.

In de slaapkamer sta je dan gelijk voor een bureau. Op het bureau ligt een brief. Pak de brief en lees deze "Dear Jane Note" in inventory. Je leest dat Carl Linsky ene Dolores de bons geeft.

Sluit de inventory en maak dan de middelste la van het bureau open en pak er dan de brief uit

Lees ook deze brief  in inventory......Het is een brief van Linsky's uitgever. Sluit inventory en sluit de la en draai rechtsom naar het bed. Op het rechter nachtkastje staat een schaakbord met schaakstukken. Loop naar het rechter nachtkastje en bekijk het schaakbord

Er ontbreekt 1 schaakstuk op het schaakbord en Tex vindt dit belangrijk genoeg om te onthouden. Ga naar het linker nachtkastje en open er de la. Pak uit de la van het linker nachtkasje het groene Adresboek van Carl Linsky

Bekijk het adresboek in inventory en......Tex weet dan het adres van die Delores Lightbody en deze Delores locatie is dan nu beschikbaar gekomen in het locatiescherm. Open dus het Locatiescherm en reis naar het huis van die Delores

Delores Lightbody:

Deze Delores is een geil dik wijf op leeftijd en ze heeft duidelijk jeuk aan haar kut, gezien de manier waarop ze Tex probeert op te geilen. Ga door het gesprek door steeds een optie te klikken en zodra je de "Ask about" optie krijgt klik je die en vraag je deze oude kut hoer verder uit via alle vragen van het notitieblokje. Als je het wijf alles hebt gevraagd klik je de rode "Done" tab en dan de "End conversation" optie. Open dan het locatiescherm weer en reis terug naar het:

Carl Linsky huis:

Sylvia komt terug van het politiebureau en ze overhandigd Tex een bruine manilla envelop met daarin de spullen van haar vader. Praat verder met Sylvia tot je haar weer van alles kunt vragen via het notitieblokje. Vraag dan alle vragen en sluit dan het gesp[rek af, op de manier die je nu wel moet weten. Sylvia verdwijnt weer en Tex is dan weer alleen in de grote livingroom van het huis.

Open de inventory en sleep dan de bruine manilla envelop naar het Bekijkvak om de spullen uit de enveloppe te halen en bekijk die 3 items dan ook nader.

Uit de envelop komen 2 sleutels waarvan de ene een Small Key is met daarop het getal 1024. Ook komt de portefeuille van Carl Linsky uit de envelop met daarin zijn Speeder rijbewijs. Als je de 3 items uit de bruine envelop bekeken hebt dan loop je door naar het midden van de kamer en draai dan helemaal om. Je kijkt naar de voordeur en, rechts in de hoek, zie je nu ook de deur van een diepe muurkast. Open het actiescherm op de kastdeur en klik dan Open om de kastdeur te openen. Ga dan de diepe kast in

In de diepe kast is de ladder naar de zolder. Ga tegen de ladder aan staan en kijk dan omhoog en klik dan om de ladder te beklimmen....er verschijnt dan een schermpje waarin gevraagd wordt of je via de ladder omhoog wilt klimmen, dat wil je dus klik "YES" en....

....Tex beland dan op zolder. Draai rechts en loop dan door naar de werkbank waar een houten deur tegenaan ligt.....

Bij de werkbank draai je links en .....hela...een deur....maak de deur open en loop dan het achter kamertje in.....

In het achterkamertje staat er, recht voor je, een lange lage ladekast. Links staat een dubbele archiefkast. Maak, in de rechter archiefkast, de 2e la van onderen open. Ga dan dicht voor de geopende la staan en kijk dan omlaag zodat je in de la kijkt. Er ligt een dreigbrief in de la.....Pak de dreigbrief uit de la en lees deze "Werner Letter" via het Bekijkvak van de inventory. Net is een dreigbrief in rode letters van ene Blair Werner aan Carl Linsky.

Sluit de la weer en draai je rechtsom, naar het rolluikbureau. Maak het rolluik van het bureau open en pak dan de "Sylvia Credit Report" en lees ook dit door in inventory

Sylvia heeft een flinke bankschuld. Draai je rechtsom. In de hoek, links van de archiefkasten, staat een tafeltje waarop een paar boeken liggen. Er ligt ook een recorder op het tafeltje. Linksklik de recorder en zet het ding dan aan en.....

........je hoort Carl Linsky die gek wordt  van stemmen in zijn hoofd. Draai terug om naar de lage ladekast. De linksboven la heeft een slotje. Pak de Small Key uit inventory en klik ermee op de linksboven la om de la te openen. Kijk dan in de la en pak er de "Lease overeenkomst" uit

Lees deze Lease overeenkomst in inventory......

Carl Linsky heeft een loods in een pakhuis geleast en deze locatie komt nu beschikbaar in het locatiescherm. Open dus het Locatiescherm en selecteer dan het Linsky pakhuis en klik de "GO" knop en....

Tex beland in het:

Carl Linsky's Warehouse:

Gelijk voor je voeten staat een doos op de grond. Kijk omlaag en maak dan de doos open. Kijk in de geopende doos en pak er dan het "Circuit Conductor Kit" uit en bekijk dit in inventory. 

Sluit inventory en loop door naar de computer tafel en de archiefkast, die voor de ramen staan. Maak de middelste la van de archiefkast open. Ga dan tegen de geopende la aan staan en kijk omlaag zodat je goed in de la kijkt....pak de "S.F Fax" uit de la en lees het door in inventory.....Ene F.S meld aan Linsky dat de eerste 2 op de lijst dood zijn en dat ie een spoor volgt naar de nummer 3. Wie is die "F. S", vraagt Tex zich af. 

Sluit de middelste la en open dan de onderste la en pak er de "Project note" uit en lees dit ook weer in inventory......je leest over een computer, een passcard en een passcardreader en over ene "Overlord".

 

Sluit inventory en draai dan iets rechts en bekijk de computer, die rechts van de archiefkast op de tafel staat........Tex meld dat ie een securitycard en een passcardreader nodig heeft om in te loggen op de computerfiles. Naast de computertafel staat een tekentafel.......de tekentafel heeft 3 laden.......open de bovenste la van de tekentafel, loop dan door naar de geopende la, kijk in de la en pak er dan het Krantenartikel uit....lees dit "Newspaper article" door in inventory....

Je leest over de plotselinge dood van Rona Morgan....Rona werkte voor Gideon Enterprises maar was de laatste tijd de CEO van M&T Consulting....Rona is gestorven door vergifting maar de politie en de lijkschouwer heeft het afgedaan als zijnde een tragisch ongeluk.  

Sluit inventory en sluit de la en maak dan de middelste la in de tekentafel open. Pak uit de middelste la de Stortingsformulieren (Direct deposit slips) en bekijk ze in inventory....

Grote bedragen zijn op de rekening van Carl Linsky gestort.....maar door wie? Rechts van de tekentafel hangt een prikbord aan de muur. Klik op het prikbord en klik dan "Move" om het prikbord omlaag te schuiven en.....achter het prikbord zit een papiertje op de muur geplakt...ruk het papiertje van de muur en bekijk dan dit briefje (Note) in inventory...

..........er staat "HIP S.O.B." op het briefje en Tex vermoed dat het een soort van code is. Sluit inventory en draai rechtsom. Op de kist, die voor de computertafel en de tekentafel staat, staat een bakje waar een brief in ligt...

............pak de brief uit het bakje en lees het door in inventory.....het is een "Letter From Wanda Peck" en het is van een jaar geleden.  Tex wil die Wanda Peck opsporen om met haar te spreken.. Naast de kist staat een veldbed en op het veldbed ligt een kussen....Schuif het kussen weg en...pak dan het Pillenflesje, dat onder het kussen ligt. 

Bekijk de pillen in inventory...het zijn sterke slaappillen. Draai rechtsom zodat je naar de andere muur kijkt. Er staat een ladder voor een stelling en aan de muur hangt een E.H.B.O kistje. Open het E.H.B.O kistje en pak er dan het kleine doosje uit........

.......het is een "Heal-Aid can" doosje.....bekijk het in inventory en.....er floepen een aantal snippers van een securitycard uit het doosje. Bekijk die snippers nader en Tex meld dan dat er 1 stukje ontbreekt. Sluit inventory en loop nu door naar de ladder en klim dan de ladder op. Als Tex bovenop de ladder staat dan staat ie voor de bovenste doos, die bovenop de stelling staat. Verplaats de doos via "Move" en.....je ziet nu een Kalender....

.......Verschuif de kalender en.....Hela.....een kleine Muursafe.....Open het actiescherm op de safe en klik dan "Open" en.....je zoomt nader in op de safe.....je moet een cijfercode intoetsen en dit is de code van het dominospel, dus toets in 498 en klik dan de ENTER toets en......

.........de safe gaat open....pak alle items uit de safe en bekijk die items dan, 1 voor 1, in inventory.....het zijn een Levensverzekeringspolis en een Passcardreader......de begunstiger voor de levensverzekering is Sylvia en het verzekerde bedrag is 1 miljoen dollar. Sluit inventory en loop dan achteruit om de ladder weer af te dalen en loop terug naar de computer. Ga voor de computertafel staan. Open de inventory en pak er nu de zojuist gevonden Passcardreader uit en klik dan met de passcardreader op de computermonitor en..... Tex sluit de reader aan en het ding ligt dan bovenop de computertoren. Het enige dat Tex nu nog nodig heeft is het ontbrekende stukje van de passcard om dan de passcard in elkaar te kunnen puzzelen. Maar dat ontbrekende stukje zullen we hier niet vinden.

Tex wil weten wie die "F.S" is van de "F.S Fax" en ook wie die Wanda Peck is en wat zij met Carl Linsky van doen hadden. Zou Delores Lightbody meer over die "F.S" en die Wanda Peck weten? Laten we het dat geile wijf maar even gaan vragen, dus reis nu, via het Locatiescherm

Delores Lightbody:

Dit is weer een filmpje waarin je eerst weer enige willekeurige reacties moet geven op het gezeur van Lightbody, tot je weer de "Ask about" mogelijkheid krijgt. Klik dan de "Ask about" optie en het notitieblokje met vragen verschijnt weer. 

 • Vraag Delores dan alle vragen die op het notitieblokje beschikbaar zijn. 

 • Op de meeste vragen heeft Delores geen antwoord maar vraag haar vooral naar "S.F", en Arnold Sternwood. 

 • Delores verteld dan dat "S.F" de initialen zijn van ene Sonny Fletcher zijn en dat Arnold Sternwood een bekende van haar is want hij is de baas van de North Hill Clinic. 

 • Delores zal een afspraak voor Tex regelen met die Arnold Sternwood. Vraag Delores verder uit over die Sonny Fletcher......

 • Sonny Fletcher was, volgens Delores, ook een privé snuffelaar, zoals Tex, maar ze weet niet waarom Carl Linsky hem heeft ingehuurd. 

Als je alle vragen op het notitieblokje weer zijn afgevinkt, en je dus Delores over Sonny Fletcher en Arnold Sternwood hebt gevraagd, dan klik je de "DONE" knop en vervolgens de "End Conversation" optie. Via het Locatiescherm reis je dan terug naar:

Tex's Office:

Als Tex zijn kantoor weer betreed meld ie dat ie een boodschap heeft op zijn Vidphone en dat ding staat nu ook te piepen. Dit gebeurt nu alleen als je zojuist Delores Lightbody hebt gevraagd over "S.F", Arnold Sternwood en Sonny Fletcher en ook verder niets vergeten bent. Meld Tex nu niet dat ie een videoboodschap heeft en hoor je de Vidphone nu niet piepen dan ben je hiervoor ergens iets vergeten....ga dan uitvinden wat je vergeten bent want je anders kun je niet verder.

Zet dus de Vidphone dus weer aan, via de "ON" knop van het actiescherm en zie.....

......de "MESSAGE" knop meld dat je 1 boodschap hebt. Klik dus op de "MESSAGE" knop en.......je krijgt nu een lange film te zien. Als eerste zie je de videoboodschap van Sylvia.........

Sylvia is een beetje dronken en ze vraagt of Tex onmiddellijk even langs wil komen...wel..........kijk verder naar het filmpje waarin Tex geen misbruik maakt van de situatie maar de stomdronken Sylvia naar bed helpt...

Er volgt dan een intermezzo met Chelsey en zien we hoe Tex en Chelsey elkaar hebben ontmoet.....

Chelsey ramt de stomdronken Tex op zijn neus en dat was het begin van hun vriendschap. Tex vertelt dan verder en beland in de:

North Hill Clinic:

Arnold Sternwood

Gebruik eerst weer een paar keer nietszeggende opties en klik dan weer de "Ask about" optie en vraag Arnold Sternwood, de baas van de North Hill Clinic, dan alle vragen via het notitieblokje. 

Sternwood vertelt o.a over Wanda Peck en meld dat ze voor een organisatie werkte genaamd C.A.P.R.I.C.O.R.N. en dat deze organisatie contact heeft gezocht met Carl Linsky. Als je alles met Sternwood besproken hebt dan klik je weer "DONE" en dan "End Conversatie". Het Locatiescherm verschijnt en hierin is nu als nieuwe locatie de CAPRICORN organisatie opgenomen. Reis dus nu naar de:

C.A.P.R.I.C.O.R.N organisatie:

Hier ontmoeten we nu die Wanda Peck. Geef eerst weer een paar willekeurige reacties en klik dan de "Ask about" optie en vraag Wanda dat uit over alle onderwerpen op het notitieblokje.....Je krijgt nu van Wanda informatie over "Overlord" en de "Law and Order Party". Heb je weer alles afgevinkt op het notitieblokje dan klik je weer "DONE" en "End conversation". Reis, via het locatiescherm, terug naar:

Tex's Office:

Zet de Vidphone weer aan. Klik in het Vidphonescherm op "American Info. Database" en klik dan de "Dial" knop. De AID opent in het grote scherm en de stem vraagt wat ze voor je moet opzoeken. Klik dus "Ask about" en....het notitieblokje verschijnt. Je kunt de AID nu vragen om over alle onderwerpen op het notitieblokje informatie voor je op te zoeken....Als de AID over een onderwerp informatie heeft dan zal het systeem Tex een Fax met de info faxen naar zijn faxapparaat. Geef de AID nu opdracht om informatie te zoeken over Sonny Fletcher. 

Klik dan de "DONE" knop en vervolgens "End conversation" om de Vidphone weer uit te schakelen. Je Faxmachine gilt dan vrijwel meteen dat er een Faxbericht is ontvangen, dus pak de Fax uit het faxapparaat en lees deze Sonny Fletcher fax door via het Bekijkvak van de inventory. 

Helaas...het huidige adres van Sonny Fletcher is onbekend. Sluit inventory en open het Locatiescherm en reis nu terug naar:

Eve Clements:

Ga weer door wat conversaties tot je weer de "Ask about" mogelijkheid krijgt en klik die dan om het notitieblok met je gespreksonderwerpen te krijgen. Vraag Eve Clements weer alles wat je maar kunt vragen, maar vraag vooral naar "Sonny's Criminal record" en verder alles over Sonny Fletcher.  Eve zorgt ervoor dat Sonny Fletcher nu ook in het Locatiescherm komt te staan. Als je weer alles op het notitieblokje hebt afgewerkt neem je afscheid van Eve, op de nu toch wel bekende wijze en......vanzelf floept het Locatiescherm weer open....zie....Sonny Fletcher's appartement is nu beschikbaar dus reis daar nu naar toe:

Sonny Fletcher:

Tex klopt aan op Fletcher's deur en die gluurt dan door het deurluikje. Geef Fletcher weer wat willekeurige antwoorden en.....Sonny laat Tex dan binnen en er volgt dan een lang gesprek waarin Fletcher aan Tex het ontbrekende schaakstuk geeft en dat is dus een "Bishop" oftewel een loper. Vanzelf neemt Tex afscheid en floept het locatiescherm open....reis terug naar:

Carl Linsky's warehouse:

Als je weer in de loods bent beland open je de inventory en bekijk je het schaakstuk, dat Tex van Sonny Fletcher heeft gekregen, in het bekijkvak van de inventory.....

Hela.....het ontbrekende stukje van de securitypas zat verborgen in de loper....Sluit het bekijkvak....het stukje dat uit de Loper kwam staat in zijn eigen inventoryvakje......sleep dat ene stukje nu naar het vakje waar alle andere stukjes/snippers staan en klik het stukje in dat vakje.....

.........je hebt dan alle stukjes van de securitycard in 1 vakje staan. Sleep de stukjes naar het Bekijkvak en puzzel dan de stukjes aan elkaar.

De Passcard puzzel:

Er zijn 10 stukjes die je aan elkaar moet puzzelen tot een passcard voor de computer. Klik op een stukje en hou dan je linkermuisknop ingedrukt om het stukje vast te houden. Met ingedrukte linkermuisknop sleep je een stukje dan naar de plek waar je het wil hebben en met de pijltjes van je toetsenbord kun je het stukje dan draaien. Puzzel de stukjes dus aan elkaar. 

Je hebt dan een passcard E kaart. Ga naar de computer. Pak de Passcard dan uit inventory en klik het ding op de Passcardreader, die je eerder al aan de computer had verbonden.....

Je moet dan een Password typen en dat password is dus Bishop.....dus typ, via je eigen toetsenbord bishop in en.......... lees dan de brief van Carl Linsky aan Sonny Fletcher, die dan op de monitor verschijnt....

Carl Linsky meld Fletcher dat ie bang is vermoord te worden en hij noemt de namen Val Davis, Rona Morgan en Bosworth Clark. Linsky vraagt Fletcher om die Bosworth Clark op te sporen en hij noemt ook nog een adres....Route 12, Box 4, Fresno, Ca 9365002.  Exit het computerscherm en open dan het Locatiescherm, waar nu dan ook de Fresno locatie beschikbaar is. 

Reis dus nu naar het

Fresno Office:

Het kantoor is verlaten. Draai je om naar de voordeur en kijk dan omlaag. Er ligt een elektriciteitsrekening op de grond. Pak de elektriciteitsrekening en bekijk het in inventory. 

In de hoek, links van de voordeur, staan dozen en daar hangt een grote wereldkaart aan de muur. Op 1 van de dozen ligt een opengeslagen agenda. Loop naar de dozen en pak dan de Agenda (Planner) en bekijk de Agenda in inventory. 

Er staan 3 afspraken in de agenda......Op maandag Diner in San Francisco om 6.00PM, Op Woensdag Lunch in Parijs om 2.00PM en op Donderdag Ontbijt in Sydney om 9.00PM. Verder lees je op Zaterdag/Zondag "Three Sets of Three".  Bekijk de wereldkaart.....op de wereldkaart zijn 3 verschillende tijdzones geselecteerd te weten "4 AM", "1 PM" en "10 PM". 

Draai je om naar de andere muur. Tegen de muur ligt een boekenkast en boven de boekenkast hangt een plakkaat met daarop 3 medaillons waarop je de Golden Gate Bridge van San Francisco, de Eifeltoren van Parijs en het Opera House van Sidney ziet. 

Bekijk elk van de 3 medaillons om het commentaar van Tex erover te horen. Het plakkaat met de 3 medaillons is dus de "Commemerative Plate". Linksklik op de boekenkast en klik dan de "MOVE" optie om de boekenkast naar links te schuiven en......je ziet dan de Safe......de Save is via een stang verbonden met de 3 medaillons.....Bekijk de Save en luister naar Tex.

De Safe puzzel:

De 3 medaillons zijn dus klokken die je kunt draaien. Klik weer op de "Commemerative" plaat en klik dan de "MOVE" optie om in de puzzel te geraken. De 3 medaillons kun je dus ronddraaien. Het zijn 3 klokken die je nu op een bepaalde tijd moet draaien en die tijden heb je gelezen in de agenda (Planner). De "Three Sets of Three" hint vertelt je dat je dat 3 keer moet doen. Rondom elk medaillon staan de uren knopjes en elk medaillon heeft een groen pijltje. Linksklik de medaillons om ze te draaien. Om van AM op PM te komen moet je een medaillon eerst een hele slag door 12 uur draaien. Doe het volgende:

Stap 1:Zet San Francisco op 6 PM. Zet de Parijs op 3 PAM. Zet Sidney op 12 PM. Klik op SET TIME. 
Boven San Francisco wordt het groene balkje rood.

Stap 2: Zet Parijs op 2 PM. Zet San Francisco op 5 AM. Zet Sidney op 11 PM. Klik op SET TIME. 
Boven Parijs wordt nu ook de groene balk rood

Stap 3: Zet Sidney op 9 AM. Zet San Francisco op 3 PM. Zet Parijs op 12 AM. Klik op SET TIME
Boven Sidney wordt het balkje ook rood en.....de safe gaat open.

In de safe ligt een foto. Pak de Foto uit de safe en bekijk deze Linsky foto in inventory...

.........op de foto zien we Carl Linsky in gesprek met een andere man en Tex wil dolgraag weten wie die andere man is. Wellicht weet Wanda Peck wie die andere man in de foto is, dus sluit inventory en reis, via het locatiescherm, terug naar de:

Capricorn organisatie:

Geef Wanda eerst weer wat antwoorden en klik dan weer de "Ask about" optie om je vragenlijst te krijgen. Vraag Wanda nu over de "Linsky photo" . 

De 2e man op de foto is John Klaus, dus vraag Wanda verder naar John Klaus. Wanda vertelt dat die Klaus de grote piet is van die Law and Order Party, maar dat ie op de achtergrond blijft. Neem afscheid van Wanda en reis dan terug naar:

Sonny Fletcher:

Sonny is niet thuis maar hij heeft een briefje voor Tex op zijn deur geprikt. Tex pakt het briefje vanzelf. Reis terug naar:

Tex office:

Terug in je kantoor lees je die "Letter from Sonny" in inventory....het is een heel verhaal. 

In de brief vertelt Sonny over Big Jim Slade, Bosworth Clark en over zijn trip naar een oud Anasazi dorp. In dat Anasazi dorp heeft Sonny een teken gezien van die Big Jim Slade, de "Angel of Death" die zijn vrouw heeft vermoord. Klik de brief weer weg en sluit de inventory en open dan het locatiescherm en....als locatie staat nu ook de Anasazi ruïnes in het locatiescherm. 

Reis dus nu naar de:

Anasazi ruïne:

via een filmpje reist Tex naar de woestijn en beland bij het oude Anasazi dorp.

Recht vooruit zie je 3 draaischijven op de muur. Loop door naar die 3 schijven. Boven de 3 schijven hangen 3 hendels. Rechts naast de 3 schijven steekt er een luik in de muur. Bekijk de 3 schijven.....Tex vertelt je dan dat het 3 tandraderen. Het zijn 2 grote tandwielen en een klein tandwieltje. 

Klik het actiesherm op de tandwielen en kies dan de "Move" optie en je geraakt in de:

Tandwielpuzzel:

Tex legt uit wat de bedoeling is. Je ziet 3 hendels in 3 gleuven. De drie hendels staan nu alle 3 in de middenpositie. Je kunt elke hendel in de gleuf omhoog en/of omlaag klikken door boven of onder de hendel te klikken. Je moet de 3 hendels in de juiste volgorde of omhoog of omlaag klikken. Telkens gaan de hendels echter terug naar de midden positie.

Doe het volgende: Klik de Middelste hendel omhoog. Klik de Rechter hendel omlaag. Klik de Linker hendel omhoog, klik de Rechter hendel omlaag en klik de Linker hendel omhoog en.....

.........gaat uit de puzzel en het luik in de muur klapt open. In het luikgat ligt een steen....bekijk de steen....Tex zegt dat er een Anasazi symbool in de steen is gegraveerd. Pak de steen en bekijk de steen in inventory...je ziet dan het Zonsymbool op de steen. Dit is Steen 5. Klik het scherm weg en laat de inventory weer verdwijnen en draai je dan helemaal om en loop terug naar de treden. Bij de treden draai je rechts. Rechts van de treden zie je dan de Waterput en verderop een eenzame boom. 

De Waterput is een diep rond gat in de grond.....Loop door naar het ronde gat en zorg dan dat je omlaag het gat inkijkt.....halverwege het waterput gat steken er wat wortels uit de wand....de wateremmer rust op die wortels en in de emmer ligt een Anasazisteen,......helaas...je kunt de steen niet pakken....het is te diep, maar bekijk de steen zodat Tex je een idee geeft over hoe je deze steen te pakken kunt krijgen.

Stap achteruit en kijk weer op normale hoogte. Draai je om en loop nu naar de stenen trap, van de grote ronde hut. Ga rechtvoor de trap staan en maak alvast de deur van de hut open..

Klim via de stenen trap omhoog stap door de geopende deur naar binnen. Je beland in een halfronde ruimte. Kijk omlaag en naar rechts.....er staan 2 kleine potten op de grond en achter de potten ligt je 2e Anasazisteen. Open het actiescherm op de Anasazisteen en klik dat de "Get" optie om de steen te pakken. 

Bekijk de steen weer in inventory...er staat een Anasazi krijger op getekend. Dit is Steen 1. Ga terug door de deur en daal dan de stenen trap weer af en loop dan rechtdoor, naar de eindmuur met de deur. Maak de deur open en ga er dan door en.......

Je bent dan in het volgende deel van het ruïnedorp.  Aan het eind staat een eenzame boom. Loopt ietsjes rechtdoor en draai dan links. Je kijkt een "steeg" in die door een muur in 2 helften is verdeelt. In de rechter gevel zie je een deur. Loop door naar de scheidingsmuur en kijk dan naar links. 

In de hoek staat een houten kist. Pak de Kist (Wooden box) want je hebt de kist straks nodig. Loop dan de steeg, achter de muur, in en kijk weer naar links en....in deze steeg ligt weer een Anasazisteen......Pak de steen....dit is Steen 2 en er staat weer een figuurtje op. 

Stap achteruit, of draai je om, en ga nu naar de deur in de rechter gevel. Maak de deur open en ga naar binnen. Draai binnen gelijk rechts en kijk omlaag....tegen de rechter muur ligt een Pijp. Pak de Pijp. 

Kijk weer op normale hoogte en draai je om en ga dan linksaf de hoek om en loop door naar de grote Pot, die verder op in deze hut staat. 

Pak de Pot...het is een "Small pot" en je bergt het ding op in inventory en.....Onder de Pot ligt dan je 3e Anasazisteen, dus raap de Steen op.....dit is Steen 4

Loop door naar achteren en volg dan de smalle gang, rechts, links, en in de volgende bocht raap je dan de Vishengelstok op (Vine on a stick). 

Volg de gang verder en je beland in een traphal. Bij de trap staat een groot scherm dat je nu alleen maar kunt bekijken....dit is het Anasazi Steen Altaar scherm maar je kunt er nu nog niets mee.

Draai linksom naar de trap en kijk omhoog. Bovenaan de trap is een dichte dubbele deur die je echter niet kunt open....Bekijk de deur en luister naar het commentaar van Tex.....waarschijnlijk moet je de puzzel op het Steen Altaar  oplossen om deze dubbele deur te open. Ok....ge nu terug door de smalle lage gang, naar waar je het Pijpje hebt gevonden en ga daar dan door de deur weer naar buiten. Weer buiten draai je links en loop je door naar de rand en dan draai je weer links. Je kijkt weer naar de eenzame boom. Links zie je een diepe nissen. Loop een paar stappen vooruit en draai dan links en.....

......je kijkt die nis in en je ziet een "Private Property No Trespassing" bord. Links in de hoek ligt je volgende Anasazisteen, dus raap de Steen op.....dit is Steen 3. Draai terug rechtsom en loop nu door naar de Boom. Bij de eenzame boom ligt het "Guide Book" op de grond. Pak het "Guide Book" en bekijk het in inventory......

In het "Guide Book" zie je een tekening van het Steen Altaar....lees de uitleg door....Er zijn dus 8 "GOD" stenen nodig en die "GOD" stenen moeten in het Altaar worden gezet. Je hebt al 5 van die "GOD" stenen en je moet er nog 3 vinden....1 van die 3 stenen ligt in de waterput. Sluit het scherm en de inventory. Draai links en loop naar de stenen trap. Ga rechtvoor de stenen trap staan en....Rechts achter de stenen trap ligt weer een Steen.....

Pak de Steen.....dit is Steen 6. Klim de stenen trap op en ga, boven, dan door de opening de Ceremoniekamer binnen. Een grote kuil in de vloer en aan de andere kant van de kuil  staan een paar houten Stokken. 

Loop, linksom, om de kuil heen, naar de Stokken en pak de Stokken dan. Draai je dan weer om en kijk omhoog.....Boven de kuil hangt een Touw.....Pak het Touw. 

Draai links en.....aan de overkant van de kuil zie je nu een gat in de muur en in dat gat ligt een steen maar die steen wordt bewaakt door een Ratelslang. Je kunt deze steen dus nu niet pakken vanwege de ratelslang.....dus die slang moet verjaagt worden. Loop naar het muurgat en bekijk de slang. Open de inventory en combineer nu in inventory de Visstok (Vine on a stick) met de opwindmuis. Combineer dan de Muis/Visstok met de houten Kist (Wooden box) tot een "Boy Scout trap" 

Pak dan de "Boy Schout trap" uit inventory en klik ermee op de Ratelslang/Steen en.....in een kort filmpje zie je hoe je dat de ratelslang wordt gevangen.....

Je kunt dan de Steen oprapen, dus doe dat.....dit is Steen 8.

Ok....ga nu terug naar buiten en via de stenen trap terug omlaag, naar de Boom. Draai bij de Boom rechtsom en loop dan vooruit naar de grijze muur. Open de deur in de grijze muur weer maar ga nog niet door de deur. Rechts van de deur liggen 2 witte lange witte stokken.....Pak die 2 lange witte Stokken....in inventory zijn dit de Long poles en je had al de Short poles. 

Ga door de deur weer terug naar het voorste deel van het dorp. Loop dan door naar de waterput.  Kijk omlaag de put weer in, zodat je de steen weer ziet, die in de putemmer ligt. 

Combineer in inventory het Touw met het Pijpje (Yucca rope met Pipe) en pak deze combo dan uit inventory en klik ermee op de steen en....Je vist met de pijp/touw combo de steen uit de emmer....dit is Steen 7. Je hebt nu alle 8 Stenen, dus ga nu terug naar het Steen Altaar. Als je terug bent bij het Steen Altaar dan  bekijk je eerst even alle 8 Stenen via het Bekijkvak....In elke steen staat een figuur....Onthoud welke figuur op welke steen staat of schrijf het even op een papiertje. Pak dan Steen 1 (Brick 1) uit inventory en klik je met die steen op het Steen Altaar....

Je beland dan in de:

Steen Altaar puzzel:

Links staan je 8 Stenen. De stenen staan onder elkaar op volgorde...dus de bovenste steen is Steen 1 en de onderste steen is Steen 8.

Je moet nu de 8 stenen in de juiste 8 vakjes van het vakjesscherm plaatsen....Hiertoe sleep je de stenen, 1 voor 1, naar de vakjes en dan klik je ze in het vakje waar de steen in moet. Hier is de oplossing:

Als je alle 8 stenen in de juiste vakjes hebt geklikt dan hoor je een geluid en ga je vanzelf uit de puzzel.....De dubbele deur bovenaan de trap is nu open. 

Loop dus de trap op en stap door de nu geopende deur de gang in...LOADING......Loop door de gang naar de

Cirkel kamer:

Loop naar het midden van de Cirkel Kamer en kijk dan naar rechts....er ligt een hoopje Leren Strips op de grond. Pak de Leren Strips.  Draai terug links en loop dan de stenen treden op en......filmpje......We zien Tex de Cirkel Kamer uitlopen en belanden bij het brede en diepe Ravijn........er is geen brug over de kloof om de overkant te bereiken en Tex trekt zich schielijk terug naar de trap. 

Ravijn:

Loop de trap weer op en naar buiten.....naar het Ravijn De brug is pleite dus Tex moet op de één of andere manier een ladder inelkaar flansen. In inventory heb je de Long poles, de Short poles en de Leather strips.....Combineer de Long poles met de Shortpoles en combineer het geheel dan met de Leather strips en.....we hebben een ladder....bekijk de ladder via het bekijkvak.....

Tex hoopt dat de ladder zijn gewicht kan dragen. Pak de ladder uit inventory en klik ermee op de overkant om de ladder als een brug over het ravijn te leggen en............in een filmpje zie je dan hoe Tex over de ladder kruipt en met veel geluk de overkant bereikt. Tex is dan beland in een hal

Laboratorium:

Je ziet een stevige grijze stalen deur. Rechts naast de grijze deur zit een paneel in de stalen muur. Links zie je een lichter gekleurde deur. Achter de ronde paal ligt een Zonnebril op de grond. Pak de Zonnebril. Loop door en draai je dan rechtsom. In de hoek ligt een Munt op de grond. Raap de Munt op. 

Draai verder door naar rechts.....in de hoek, links van de lichte deur, ligt een Zakhorloge op de vloer....Raap het Horloge op.

Duik de inventory en bekijk de Zonnebril via het Bekijkvak en......er kleven 2 reepjes Plakband om de zonnebril en die haalt Tex nu van de zonnebril af. Sluit het scherm....de zonnebril ben je dan kwijt maar de 2 reepjes plakband (Tape) steen in een inventoryvakje. Bekijk ook het Zakhorloge via het bekijkvak en.....Tex schroeft het horloge open om er een Veer uit te halen. Het horloge ben je dan kwijt maar de Veer bewaard Tex.

De lichte deur kun je openen maar de grijze deuren niet. Bekijk het paneel, rechts naast de grijze deur.......Tex denkt dat achter het paneel het mechanisme voor de grijze deuren zit. Het paneel zit vastgeschroefd met 2 schroeven....de onderste 2 schroeven zijn verdwenen. Pak de Munt (Coin) uit inventory en klik ermee op het paneel en.....met de Munt schroeft Tex de 2 overgebleven schroeven uit het paneel en het paneel is dan weg. Je ziet nu in het gat een rode draad, een paarse draad en een groene draad.....de rode draad is doorgeknipt. Je moet de 2 eindes van de rode draad weer met elkaar verbinden. Pak de Veer uit inventory en klik de veer tussen de 2 rode draadjes. Plak dan de Veer vast met de 2 reepjes plakband en.....de grijze deuren schuiven open. 

Loop door de nu geopende deuren en.......Filmpje......Loading en.....Tex is nu in het Laboratorium van Bosworth Clark beland. Aan de muur staan 3 grote console met elk een ronde scherm. Het middelste console heeft een Aan/Uit knop. Boven de 3 consoles hangen 3 monitoren, die nu ook uit zijn. Draai links. In de korte linker muur zitten 3 stalen deuren en elke deur heeft een toetsenpaneeltje. Boven de linker deur hangt een apparaatje.....Bekijk de 3 deuren en bekijk dan apparaatje......Dat apparaatje is een Rookdetector.....

Pak de Rookdetector en bekijk het ding via het bekijkvak in inventory. Er komt een Disc uit de rookdetector. Loop naar de muur en draai dan rechtsom en kijk omlaag naar de zijkant van het linker console. Op de zijkant van het linker console zit een papier geplakt.....Bekijk het papier.....er staat 1 woord opgeschreven en het papier wordt op zijn plaats gehouden door een magneetje. 

Pak het papier.....In inventory heb je dan de Magneet en het Printout papier. Bekijk het Printout papier.....Op het papier staat een wachtwoord: TCAHCMEKE.....het is een anagram, dus de letters staan door elkaar....je moet een goed Engels woord met deze letters maken....het is niet zo moeilijk....maar ok....hier is de oplossing: CHECKMATE.. Loop nu naar de andere muur, waar op de tafel de computer staat. Boven de tafel hangt een groot scherm aan de muur en ook een poster. Rechts is een inham. Ga naar de computer. Linksklik de computer en klik dan de "Move" optie en......

Je krijgt een scherm voor je neus met een grote Zeshoek met gekleurde segmenten. Je moet de segmenten in een bepaalde volgorde aanklikken om een geheim vak in de computer te openen. Je weer de goede volgorde nog niet dus klik EXIT. Kijk naar rechts....in de inham staat een veldbed, een ronde tafel en een kastje. Op de ronde tafel staat een asbak. 

Pak de Asbak en bekijk de asbak dan via het bekijkvak van de inventory....de asbak ligt vol met peuken maar er ligt ook een half verbrand lucifersboekje in. Als je het scherm weer sluit ben je de asbak kwijt maar je hebt dan dat Lucifersboekje (Burned matchbook) in inventory. Loop naar de ronde tafel en kijk dan onder het veldbed....Onder het veldbed ligt een Videodiscspeler. Pak de Videodiscspeler. 

Draai je om naar het kastje en open de deurtje van het kastje. Op de bovenste plank van het kastje ligt een Passcardreader.....Pak de Passcardreader. 

Draai je om naar de 3 Console en zet ze nu aan via de Aan/Uitknop op het middelste console. Ook 2 van de 3 monitoren gaan dan aan

Duik de inventory weer in en combineer nu de Disc met de Videodiscspeler om de Disc in de speler te stoppen. Klik dan de Videodiscspeler in het Bekijkvak en....Je ziet dan nu de opname die op de Disc staat.....Luister tijdens de film goed naar de geluidjes als Bosworth zijn ID-Card in de computer stopt...Je ziet vervolgens Bosworth Clark wordt gedwongen om Russische Roulette te spelen en  zichzelf dus door de kop schiet, maai in feite is het moord Na de film draai je om naar de computer en klik je weer de "Move" optie en je geraakt dan weer in het scherm met de Zeshoek....Los nu de Zeshoekpuzzel op....

de 6 geluidjes die je tijdens de film hoorde gaven je hiervoor de oplossing, maar ok....wellicht ben je doof of hardhorend....Klik in deze volgorde de 6 segmenten aan: Rood, Geel, Blauw, Wit, Rood, Geel, Groen en......er schuift een la open in de computer en daarin ligt de ID-Card G. Pak de ID-Card G. Pak de Clark's Passcard reader uit inventory en klik ermee op de computer.......Pak dan de Passcard G en klik ermee op de Computer en.....je moet dan het wachtwoord typen en dat is Checkmate. Je geraakt dan in de computer...bekijk het scherm en wacht op het volgende scherm waar je dan een satelliet om de Aarde ziet zweven. Exit de computer, open het Locatiescherm en reis nu terug naar Wanda Peck, dus naar de:

Capricorn Organisatie.

Wanda heeft inmiddels de Linsky foto onderzocht. Klik "Ask about" en vraag Wanda dan uit over de "Linsky, Klaus foto", "STG", "Wanda's Letter", "Poison Pawn" en "Jorge Valdez". Eindig dan het gesprek en reis terug naar je kantoor:

Tex's Office:

Zet de Vidphone aan en schakel de AID in. Vraag de AID om informatie over de "STG". Schakel de Vidphone uit en wacht dan op de mededeling dat er een Fax is gestuurd en pak de Fax dan uit het Faxapparaat. Lees deze "STG"Fax via het bekijkvak van de inventory.....de STG is gevestigd in Californië en het is een afkorting van "Security Technologies Group", een dochterbedrijf van de Gideon Enterprises group. STG werd tien maanden geleden opgericht maar het blijkt niet meer te bestaan. Reis terug naar Wanda:

Capricorn Organisatie:

 Geef Wanda eerst weer een paar nietszeggende antwoorden om de "Ask about" optie te krijgen. Vraag Wanda dan naar de "Gideon Enterprises", "J. Saint Gideon" en "Frank Schimming". Neem weer afscheid en keer terug naar:

Tex's Office:

Er is een Fax naar je Faxapparaat gestuurd. Pak de Fax uit het apparaat en lees deze "Fax van A Friend" door via het bekijkvak.....iemand fax je het telefoonnummer van die Frank Schimming en deze persoon komt nu beschikbaar in de Vidphone als iemand die je kunt bellen. Dus sluit de inventory en zet de Vidphone aan en zie....Je kunt nu die Frank Schimming opbellen. Klik dus op Frank Schimming en dan op de "Dial" knop en je krijgt Frank Schimming aan de lijn.....Je moet nu wel eerst de juiste reacties geven.....geef je een verkeerde reactie dan hangt Schimming op.....als dat gebeurt dan bel je Schimming gewoon opnieuw op om het opnieuw te proberen.

Zeg als eerste "STG reference" en dan ga je verder met "Go easy", "Cop a plea", "A dish called Wanda", "The unofficial CAPRICORN slogan"  en....je krijgt dan de "Ask about" optie, dus klik "Ask about" en vraag Schimming dan verder over alles op het notitieblokje, maar vooral over "J. Saint Gideon", "Frank Schimming", "Gideon Enterprises", "STG", "Capricorn" en "Chess".

Als je alle belangrijke vragen gesteld hebt aan Schimming dan kun je dit gesprek weer beëindigen via "Done" en "End conversation".  In het Locatiescherm is dan nu ook het "Saint Gideon huis" beschikbaar gekomen, dus reis nu naar het:

Gideon House:

Lange film waarin we een kijkje krijgen in het huis van Gideon en dan belanden we bij J. Saint Gideon, die dus in een rolstoel zit. Er volgt een lang gesprek tussen Tex en Gideon waarna je dan weer de "Ask about" optie klikt om Gideon dan verder te ondervragen via het notitieblokje. 

Je kunt Gideon uiteraard alles vragen maar het enige dat nu echt van belang is dat je Gideon over "Jorge Valdez" ondervraagd.  Gideon verteld dan over de "Rank and File Chess Shop" van die Valdez en deze locatie komt dan beschikbaar in het Locatiescherm.Als je Gideon vraagt over de "Poisoned Pawn" dan legt hij uit dat dit een term uit het schaakspel is en dat het een opofferings zet mee wordt bedoeld.Neem afscheid en reis nu naar de:

Rank and File Chess Shop:

Hier ontmoeten we dus die Jorge Valdez, de uitbater van deze schaakwinkel. Geef Valdez weer wat willekeurige antwoorden en vraag hem dan verder over alles uit wat je op je notieblokje krijgt, maar vraag vooral naar "Wanda's Letter"......Vadez zegt niets te weten over dat briefje. Als je weer alles gevraagd hebt neem je weer afscheid en reis je terug naar je eigen kantoor:

Tex's Office:

Je Vidphone rinkelt, dus zet de Vidphone aan...."een vriend" belt op die vraagt of je met de Linsky zaak bezig bent....

....deze "vriend" vertelt Tex over het laboratorium van Val Davis en geeft Tex een hint..."The Chess move" en...... vanzelf belanden we dan in het lab van Val Davis op de campus van de universiteit:

Val Davis's Lab:

Draai links.......Je ziet een lange onderzoekstafel waarop de computer staat. Op het rechter deel van de tafel ligt een geel "Post-It" briefje. 

Pak het "Post-it" briefje en bekijk het in inventory.....Er staat NEQUE op het briefje en dit is weer een anagram waar je dus QUEEN van maakt. Draai je om naar de trap....Achter de trap zijn metalen kooien en in de middelste kooi zit KORO, de gorillaaap opgesloten. Koro's kooi zit op slot met een codeslot waar een passcard voor nodig is. Bekijk Koro....Koro heeft een doosje vast en dat doosje wil Tex graag hebben. Loop weer naar de onderzoekstafel en draai dan rechts....in de lange muur zit de deur naar de Radiation Kamer. Rechts naast de deur leunt een lange Stok en steekt het Open/Close paneel op de muur. Grijp de lange Stok.

Loop terug naar de KORO kooi en ga er nu voor staan. Combineer in inventory de Slaappillen (Sleeping pills)  met de Bananen...je hebt dan Gedrogeerde Bananen (Drugged bananas). Pak de Gedrogeerde Bananen uit inventory en klik ze op Koro en........

Filmpje.....Koro vreet de bananen op en valt in slaap en.......Tex grijpt met de lange stok dan vanzelf het doosje en je hebt dan de Passcard A in inventory.Ga terug naar de Radiation Chamber deur en maak de deur nu open via het Open/close paneeltje en ga dan naar binnen:

Radiation Chamber:

De deur wordt achter Tex hermetisch gesloten en een computerstem gilt dat het stralingslevel stijgende is....Tex is nu opgesloten in deze radioactieve kamer en de radio-actievestraling zal steeds hoger worden....Je moe3t nu snel handelen want Tex kan hier nu dood gaan......Draai meteen rechtsom....Naast de deur steekt het "Override paneel....Linksklik op het paneel en klik dan de "Open" optie....Pak dan heel snel het Circuit Kit uit inventory en klik ermee op het paneel en.....

.....Je beland in de "Override Puzzel.....

Dit is een moeilijke puzzel en je hebt maar heel weinig tijd om het op te lossen.......Ben je te langzaam dan sterft Tex aan de alsmaar hoger wordende radioactieve straling en is het GAME OVER. Ik ga deze puzzel niet eens aan je uitleggen want ik heb deze zelf ook niet opgelost....typ nu maar gewoon code 911 in op je eigen toetsenbord om deze puzzel over te slaan....de game lost de puzzel meteen voor je op en het alarm is dan uit en de radioactieve straling is verdwenen en de deur is weer open.Draai je dan om naar de stoel....Linksachter de stoel ligt een Passcardreader op de vloer....Grijp de Passcardreader. 

Draai terug en verlaat deze radioactieve kamer. Ga naar de computer, op de onderzoekstafel. Klik de Passcardreader op de computer en dan de Passcard A en typ dan in het computerscherm als wachtwoord Queen in....op het computerscherm zien we dan een vergroting van de Passcard A waarop je dan een schaakzet ziet.....QxD7....vanzelf ga je weer uit de computer. Reis terug naar:

Tex's Office:

Draai meteen om naar je voordeur en raap er het Telegram van de vloer. 

Lees het telegram in inventory.....het is afkomstig van Sonny die je wilt spreken want hij heeft info over Jim Slade. Reis dus nu weer naar:

Sonny Fletcher:

Dit is een lange film waarin je niets hoeft te doen....Sonny geeft Tex een passcard en dan.......Sonny sterft...Tex neemt er een neut op en vindt op tafel dan een papiertje met daarop het adres van die Big Jim Slade, de Big Surf Lodge, en deze locatie is nu beschikbaar. Vanzelf floept het Locatiescherm open, dus reis nu naar de:

Big Surf Lodge:

Je staat op de buiten waranda en voor een glazen schuifdeur....SAVE JE GAME nu vaak want Tex kan hier op elk moment dood gaan.........Door de glazen deur kijk je de slaapkamer in, maar de glazen deur zit op slot. Draai rechtsom, naar het keukenraam. Door het keukenraam kijk je de keuken in en op het aanrecht zie je een sleutel liggen....bekijk de sleutel. 

Combineer in inventory de Magneet met het Meetlint/rolmaat (Magnet/ Tape measure) en klik dan met deze combo op de sleutel......Filmpje waarin je ziet hoe Tex met de magneet/meetlint combo het sleuteltje weet te bemachtigen. Draai terug naar de glazendeur en klik dan met het sleuteltje op het deurslot en.....Ga naar binnen......

Tex meld dat Big Jim Slate onder de douche staat en dat ie veilig is zolang Big Jim maar onder de douche staat......hier binnen moet je alles wat je oppakt en/of verschuift weer net zo terug leggen want anders bemerk Slade dat je binnen bent. Dus laden en kasten die je open maakt moet je ook weer sluiten. Spullen die je pakt en onderzoekt via het bekijkvak van de inventory moet je ook weer terug leggen op de plek waar je ze vond. Begin met........SAVE je GAME. 

Op het bed ligt een koffertje. Bekijk het koffertje....Helaas...het koffertje zit met handboeien vast aan het bed

Rechts achter het bed is de badkamerdeur. Big Jim Slate is nog onder de douche. Draai je om naar de glazendeur. Links in de hoek is de deur naar de keuken en de zitkamer. Op het kleine tafeltje ligt de portefeuille van Slate. Schuif nu eerst snel de glasdeur weer dicht en pak dan de portefeuille

Onderzoek de portefeuille (Wallet) in het bekijkvak van de inventory. Tex jat een geel briefje en een Loterijlot uit de portefeuille. Bekijk dat gele briefje en het loterijticket nu niet verder...daar is nu geen tijd voor. Pak de Wallet weer uit inventory en leg de Wallet terug op het kleine tafeltje. Links in de hoek ga je dan door de deur. Je bent dan in de zitkamer en rechts is de keuken.

Loop de keuken in en draai rechtsom naar het aanrecht. Open de bovenste la van het rechter ladeblok en pak uit die la dan het kleine flesje

Sluit de la weer en draai je linksom naar het linker ladeblok. Open in het linker ladeblok de 2e la, vanaf boven, en pak er de Gideon Bijbel uit

Schuif ook deze la weer dicht en draai je om zodat je de zitkamer in kijkt. Onder het kussen van de zitbank ligt iets.Schuif het kussen weg en grijp dan het ding dat onder het kussen lag

Het is een kaart dat je van de bank pakt. Schuif het kussen weer terug. Draai links en maak de deur weer open en stap de slaapkamer weer binnen. Je kijkt dan naar de klerenkast met de 2 louvredeurtjes. Maak de louvredeurtjes deurtjes open en loop dan snel de kast in

Als je in de kast staat sluit je snel de louvredeurtjes weer, want Big Jim zal zo dadelijk de badkamer uit komen en als hij Tex ziet dan schiet ie je dood. Pak de Kleren die in de kast hangen en bekijk de Kleren via het Bekijkvak van de inventory...Er komt een Lipssleuteltje uit de kleren.

Sluit het scherm. Pak de Kleren weer uit inventory en hang ze terug in de kast. Als je de Kleren terug hebt gehangen dan draai je rechts en......Filmpje.....We horen de telefoon en we zien dan dat Big Jim uit de badkamer komt.

Tex staat veilig in de kast en wordt niet ontdekt. Big Jim moet ergens naar toe maar hij wil eerst wat eten, dus Big Jim verdwijnt naar zijn keuken. Zodra Big Jim naar de keuken is verdwenen maak je de kastdeuren open en stap je de kast uit. Snel....Loop door naar de badkamerdeur, maak de badkamerdeur open en stap de badkamer in. Je staat meteen voor het bad.....de gordijnen van het bad zijn dicht.....SNEL...schuif de douchegordijnen open en draai je dan om naar de deur.

Slate's kleren hangen aan de binnenkant van de deur. Grijp de kleren en doorzoek ze in het bekijkvak van de inventory.....Tex vindt in deze kleren het Handboeiensleuteltje. Hang snel de kleren weer terug aan de deur en stap dan snel het bad in...Als je in het bad staat schuif je snel het douchegordijn dicht en BUK je, via de omlaagpijl van het "VR Movement Overlay" scherm

Je MOET BUKKEN als je in het bad staat en de gordijnen hebt dicht geschoven want......Slate heeft gegeten en komt dan nu zijn kleren ophalen

Slate verdwijnt met zijn kleren terug naar de keuken. Snel.....verlaat de badkamer en in de slaapkamer sta je dan gelijk voor dat koffertje dat met handboeien vast op het bed ligt. Pak het Handboeisleuteltje uit inventory en klik ermee op het koffertje......

Tex jat het koffertje.....geen tijd om het koffertje te bekijken want Slate kan elk moment de slaapkamer binnen stappen. Draai om naar de glazen deuren, open de glazen schuifdeur en ren naar buiten, draai rechts en ren de waranda trap af en.....

......reis via het Locatiescherm terug naar:

Tex's Office:

Onderzoek nu eerst alles wat je uit de Big Surf Lodge hebt gejat. Dus bekijk al die spullen via het Bekijkvak van de inventory. Het koffertje (Briefcase) heeft een cijfercodeslot en je weet de code nog niet, Op de loterijkaart (Lottery ticket) staan Slate's "lucky numbers" en die zijn 6 13 22 27 31. Het Lipssleuteltje is voor een postbus in het postkantoor maar er staat geen nummer op. De kaart (Chart), die je vanonder de zitbankkussen hebt gejat, is een codekaart die vol staat met letters en cijfers. De tube, die je uit de keukenla hebt gejat, bevat Choral Hydrate poeder en dat is een vedovendmiddel. Op het gele briefje lees je de naam van Robert Knot en het wachtwoord voor Passcard F en dat is SINGER. 

Voor het cijferslot van het koffertje is een code van 3 cijfers nodig. Op de loterijkaart staan de getallen 6 13 22 27 31...van deze getallen maak je dan het volgende: 613, 222, 731. Bekijk het koffertje weer via het bekijkvak. Het cijferslot heeft 3 tuimelaars. Zet eerst 613 in de tuimelaars......

Het groene lampje gaat knipperen en de tuimelaars schieten terug op 0. Zet als 2e dan 222 in de tuimelaars en als 3e zet je dan 731 in de tuimelaars en.....het slotje gaat open....

Je moet dan het nu geopende koffertje weer in het Bekijkvak plaatsen om ze kijken wat er in het koffertje zit, dus doe dat en.....uit het koffertje komt dan een Codebriefje en een Grille. Klik het scherm weg om deze beide items in een inventoryvakje te plaatsen. Het koffertje ben je dan nu kwijt.

Bekijk het Codebriefje (Coded note). Op het briefje staat een verwijzing naar een passage uit de Bijbel. We gaan dit zo dadelijk oplossen. Exit  en bekijk de Grille....de Grille is een stukje karton waar een aantal gaten uit is gesneden. Tex legt uit wat hiervan de bedoeling is.

Je moet nu achter het nummer van de Postbussleutel zien te komen en ook waar de locatie is van het postkantoor waar die postbus is.  Hiervoor hebben we dat Codebriefje, de Bijbel en de Grille nodig. Combineer nu eerst in inventory het Codebriefje met de Bijbel. Bekijk dan de Bijbel/briefje combo weer in het Bekijk/puzzelvak. 

 • Op het briefje is Job nu geselecteerd en achter Job lees je 9.25.8....Onderaan op het briefje lees je een zin uit Job 9....je leest:
  "Job 9: 25: Now mij days are swifter than a post: they flee away. they see no good.". 
   

 • Het nummer 9.25.8 verwijst naar het Hoofdstuk, het Vers en de positie van het woord dat we zoeken. 
  Het woord dat je nu achter Job in moet vullen is dus het 8e woord in de zin en dat is: post. Typ dus op de Job regel het woord post in. 

 • Selecteer dan de EX regel....je krijgt dan een nieuwe zin uit Exodus 29 en hierin zoek je dan het 21e woord en dat is Office. 
  Type dus op de Ex-regel: office..

 • Selecteer de 2k regel en zoek dan in de zin het 24e woord en dat is: box....type dus op de 2K regel het woord box in. 

 • Selecteer de Ps regel en zoek dan in de zin het 4e woord en dat is: number, dus vul number in op de Ps regel. 

 • Selecteer de Ge regel en......in de Genesis zin lees je dan "nine hundred sixty nine years".......

 • dus dit vertaal je als 969, dus vul op de Ge regel 969 in en.....

Vanzelf verdwijnt het papier want de puzzel is opgelost. De bijbel ben je nu kwijt maar in inventory heb je nu weer het Codepapier met de opgeloste puzzel. Bekijk dat papiertje weer in het bekijkvak en......Tex weet dan dat 969 het nummer is van de postbus...

Nu nog de locatie van het postkantoor en daar hebben we de Grille en de Chart nodig. Sluit het puzzelscherm en combineer in inventory nu de Grille met de Chart en zet deze combo dan in het Bekijkvak en.....In de uitgesneden vakjes van de Grille zie je dan geselecteerde letters. Je moet nu de Grille over de Chart verschuiven om de verborgen namen te vinden...vormen de letters in de uitgesneden vakjes van de Grille een naam dan wordt deze naam vanzelf op het papiertje gezet.

Schuif dus de Grille over de Chart tot je 10 namen hebt gevonden.......het is veel werk dus als je liever gelijk code 911 wilt gebruiken dan kun je dat dus ook doen. Hoe dan ook....of je deze puzzel nu zelf oplost of via code 911 oplost....je verkrijgt er de Slade Hitlijst voor in inventory...bekijk de "Slade's Hit List" in het bekijkvak.....en.....

via de eerste letters van de 10 achternamen komen we dan achter de locatie van het postkantoor en dat is "Mill Valley" en deze locatie komt nu beschikbaar in het Locatiescherm

Reis dus via het locatiescherm naar het "Mill Valley Post Office......

Lange film waarin Tex naar het postkantoor te Mill Valey reist en uit de postbus 969 een passcard verkrijgt en dan met Chelsey op weg gaat naar het restaurant en verder verteld. Na deze film belanden we dan vanzelf in het hoofdkwartier van de Law and Order party:

Law and Order Party hoofdkwartier:

De bewaker achter de balie wil Tex niet toelaten....geef de bewaker enige willekeurige antwoorden....uiteindelijk toont Tex de bewaker de gevonden Passkaart en die bergt dan zijn pistool op om het nummer van de passkaart te gaan checken. Je moet nu even snel handelen om die bewaker uit te schakelen

Je staat voor de balie.....draai rechtsom naar de zithoek. Op de ronde tafel staat een koffiezetapparaat. Pak de tube met het witte poeder (Mickeys) uit inventory en giet het witte poeder in het koffieapparaat...

Als je snel was dan slaagt Tex erin om het witte poeder in het koffieapparaat te gieten....de bewaker komt wel even kijken en ziet Tex op zijn knieën voor het tafeltje zitten maar Tex red zich eruit door te zeggen dat ie zijn contactlenzen zoekt. Was je te traag dan wordt Tex doodgeschoten. Als Tex erin is geslaagd om het witte poeder in het koffieapparaat te gieten en de bewaker is dan weer verdwenen dan moet je nog steeds snel handelen. In de hoek, links achter de zithoek, is de Mannen douche/omkleed ruimte....Open snel de deur van de mannen wc en ga er dan binnen en.....

Filmpje waarin je ziet dat de bewaker terug komt en, met getrokken pistool, op zoek gaat naar Tex....de bewaker raakt overtuigt dat Tex inmiddels het pand heeft verlaten en hij trakteert zich zelf op een mok koffie en......wel....het verdovingspoeder doet zijn werk....de bewaker valt in diepe slaap. 

Tex is dus in de douche/omkleed ruimte. Een hele muur wordt bezet door lockerkastjes. In inventory heb je de "Coded Orders". Bekijk nu eerst die "Coded orders" via het bekijkvak van de inventory en luister naar de uitleg van Tex hierover. Berg het papier weer op. Zoek dan in de kastenwand naar Kast 11 en maak kast 11 dan open. In kast 11 ligt een papier....Pak het papier uit kast 11. 

Bekijk dit "Law and Order Credo" papier via het bekijkvak. Combineer dan dit "Law and Order Credo" papier dan met de "Coded orders" en plaats dan deze combo in het bekijkvak...je bent dan in de:

Coded Orders puzzel:

Ok....Tex heeft het uitgelegd. Op het Coded orders papier staan cijfers....die cijfers verwijzen naar de letters in de "Law and Order Credo" papier...Zoek dus de overeenkomstige letters in de "Law and Order Credo" brief en vul die letters in op de streepjes van de Coded orders. Je telt dus de letters op de Credo brief van links boven naar rechts onder...De T van That is dus letter 1. Het is niet moeilijk maar wel veel werk, dus als je hier geen zin in hebt dan gebruik je maar weer code 911.....Uiteindelijk lees je op het Coded orders papier dan:

Exit uit de puzzel en bekijk de nu "Decoded Orders" weer in het bekijkvak om er het commentaar van Tex over te horen....Tex wil die Knott waarschuwen dat ie op de hoog op de hitlijst van moordenaar Slade staat. Verlaat de douche/wc/omkleed ruimte en loop terug naar de balie. De bewusteloze bewaker ligt onder de balie en bij zijn ene voet liggen zijn sleutels

Grijp deze sleutels....het zijn de "Guard's keys". Loop rechtdoor naar de dubbele deuren.....links zie je dan de deur van het kantoor van Robert Knott....

Open de Knott deur met de "Guard's keys" en ga naar binnen en.....onmiddellijk gaat er een alarm af....Draai terug om naar de deur en klik op het codepaneel en voer dan het wachtwoord Piranha in en klik de ENTER toets en.....het alarm wordt uitgeschakeld.

Draai terug om naar de grote bureautafel en draai dan rechtsom naar de stoel, die rechts voor het bureau staat. Onder de stoel ligt een Sleutel....Raap die Sleutel op. 

Bekijk de sleutel in inventory...Nummer 17 staat er op de sleutel. Draai nu om naar de linkerzijde van de bureautafel. Er staan dus 3 stoelen voor het bureau en een zwarte stoel achter het bureau. Loop nu langs de linkerzijde van het bureau naar de zwarte bureaustoel....Kijk in de zwarte bureaustoel....er ligt een briefje op de zitting van de zwarte stoel....

Grijp het briefje en bekijk dit "Mystery Address" briefje via het Bekijkvak in inventory...je leest 8280 Bascom, Los Gatos.  Onder de bureautafel hangen 2 laden....Open de linker la en loop er dan naar toe en kijk dan in de la en pak er de "Klaus File" uit en bekijk dit document dan ook via het Bekijkvak van de inventory. 

Verlaat het Knott kantoor weer. Als je Knott's kantoor weer hebt verlaten dan sta je in de gang voor een mooi tafeltje. Op het tafeltje ligt de ID-Badge. Pak de ID-Badge.

 Ga terug naar de mannen Douche ruimte en maak er dan kastje 17 open met sleutel 17, die je in Knott's kantoor onder de stoel hebt gevonden. Pak uit kastje 17 dan de Indexkaart en bekijk de kaart via het Bekijkvak.

Op de Indexkaart staat een lang nummer dat je moet ontcijferen en dat is een heel gedoe, dus laat maar zitten want ik geef je zo dadelijk wel de juiste oplossing.

Ga terug naar het Knott kantoor. Op Knott's bureautafel staat de onvermijdelijke Vidphone....Zet de Vidphone aan....

......je geraakt in het Vidphonescherm. Van het nummer op de Indexkaart moet je 2 nieuwe nummers maken die je vervolgens via het toetsenbord van de Vidphone moet intoetsen. Dit is een heel werk en ik heb ook geen zin om je dit tot in detail te gaan uitleggen. Ik geef je die nummers gewoon: 

Toets als eerste dit nummer in: 69835374663. Boven het toetsenbord krijg je dan de volgende mededeling: "Emases Nepa". Toets vervolgens dit nummer in 6736737263 en...je leest dan "Open Sesame" en in het rechter scherm de boodschap "Correct sequence entered. Use for safe combination"

Klik Exit en draai linksom naar de linker muur. Aan de linker muur hangt een groot slangschilderij. Klik de "Move" optie op het schilderij om het schilderij omlaag te schuiven en......de muursafe komt tevoorschijn. 

Klik de "Open" optie op de safe en toets dan het nummer 6736737263 in en klik de Enter toets.....de safe gaat open.

Ga recht voor de geopende safe staan en pak er dan de Disc uit....Bekijk de Disc via het bekijkvak.....De Disc is bestemd voor Wanda Peck

Verlaat het kantoor en ga terug naar de balie en klik dan de ID-Badge op de EXIT deur om het Law and Order gebouw weer te verlaten. 

Loop door de geopende EXIT deur en....Reis dan via het Locatiescherm nu naar dat Mystery addres.

Mystery Address

Lange film...Tex beland aan het Waterfront en wordt in een steeg door 2 mannen bewusteloos geslagen.....De mannen spuiten dan één of ander goedje in Tex's hoofd.

De film gaat dan veder met Tex en Chelsey in het restaurant. Tex vertelt verder...Als Tex niet het antigif toegediend krijgt dan is ie binnen 24 uur dood, Je moet dan een locatie kiezen.....kies de CAPRICORN locatie om bij Wanda Peck te belanden. Tex geeft de Disc, uit de save van Knott, aan Wanda. Wanda geeft Tex dan de locatie van Robin Knott's Cabin en die locatie kies je dan in het Locatiescherm.

Robin Knott's Blokhut

Tex is in de blokhut van Robin Knott aangekomen. Je kijkt naar de keukenhoek. Draai rechts.....Aan de muur staat een aquarium en boven het aquarium hangt een paardenfoto op posterformaat.. Bekijk het aquarium...er staat een metalen doos in het aquarium. Tex wil die metalen doos wel uit het aquarium pakken maar er zwemmen vleesetende piranha vissies in de bak, dus Tex kijkt wel uit om zijn hand in de visbak te steken. 

Schuif de paardenfoto opzij en ruk dan de Spijker, waar de foto aan hing, uit de houten wand.

Draai terug naar de keuken. Loop de keuken in en ga dan tegen de aanrechtkastjes aan staan en draai je dan om naar de grote kasten. Het zijn 2 kasten met elk 2 kastdeuren. In de linker kast zul je niets vinden, maar in de rechter kast hangt een Touw. Grijp het Touw uit de rechter kast. 

Sluit de kastdeuren en ga dan tegen de kasten aan staan en draai je dan om naar de aanrechtkastjes. Het aanrecht heeft 2 kastjes en 3 laden. Aan de kraan steekt een metalen slangetje. Maak het kasje onder de kraan open en pak er dan de Fornuisaansteker (Mini torch) uit. Sluit het kastje weer en loop iets door naar de deur bij de ijskast en draai je dan weer om en maak dan het rechter aanrechtkastje open. Pak uit het rechter aanrechtkastje de Bacosleutel en doe de deurtjes dan weer dicht.

Gebruik de Bacosleutel op de waterkraan om het metalen slangetje (Metal hose) van de kraan te schroeven. 

Draai je weer om naar de grote kasten en maak dan nu de kamerdeur, rechts naast de kasten, open en ga dan door die deur naar de slaapkamer.

Merk op dat de grote klerenkast op slot zit. Ga aan de linkerzijde van het bed staan en kijk dan naar het bed. Buk dan, zodat je onder het bed kunt gluren en.....er ligt iets onder het bed....het is een Opblaaspop.....Pak de Opblaaspop.....

Bekijk de Opblaaspop in het bekijkvak (Blow-updoll) en.....Tex blaast de pop dan vanzelf op.....We weten dan ook hoe Robin Knott zijn seksuele driften bevredigd.

Ga nu, via de keuken, terug naar het aquarium. Combineer in inventory het metalen kraanslangetje met de kromme spijker tot een Haak en gebruik deze Haak dan op het aquarium en.....

Tex vist dan de metalen doos op uit het aquarium. Bekijk de doos (Metal box) dan in het bekijkvak...er komt een Level 4 ID-Badge van de Law and Order hoofdkwartier uit het doosje (Top level ID Badge). Open de voordeur en stap dan naar buiten en kies dan in het Locatiescherm om terug naar Tex's Office te gaan....Klik de "Go" knop en..............

Lange Film:

Tex stapt de blokhut uit en.......Buiten de blokhut ontmoet Tex nu Robin Knott....Knott dreigt Tex met zijn kruisboog. 

Geef Knott een paar willekeurige antwoorden en......Knott legt uit wat de Law and Order beweging voor organisatie is en.......... uiteindelijk wordt Knott dan neergeschoten door snipers van de Law and Order beweging

De snipers beginnen de blokhut onder vuur te nemen en ze raken de gasleiding...Tex moet zorgen dat ie snel de blokhut uit komt voordat de het gas ontploft. Snel....Zodra je weer controle hebt SAVE JE GAME.

Ontsnap uit de blokhut:

De blokhut is omsingeld door snipers en die schieten door de muren en de ramen. Je moet laag bij de vloer blijven, dus ga niet rechtop staan want dan loopt Tex kans om geraakt te worden door de kogels. Elk moment kan een afketsende kogel echter ook het gas doen ontploffen en dan is het ook Game Over.....Je moet dus over de vloer kruipen en zorgen dat Tex zo snel mogelijk uit de blokhut ontsnapt, maar dat gaat niet zomaar.

Draai om naar de zithoek van de woonkamer. Links naast de lage tafel ligt het lijk van Robin Knott. Kruip naar het lijk.

Bij Knott's lijk ligt de sleutel van de klerenkast die in de slaapkamer staat. Grijp de Sleutel en kruip dan snel naar de keuken. Open de slaapkamerdeur en kruip snel de slaapkamer in,

Pak de zojuist gevonden sleutel uit inventory en maak er de klerenkast mee open en grijp dan de Kleren uit de kast

Duik de inventory in en combineer dan de Kleren met de Opblaaspop.....Tex trekt de pop de kleren aan. Kruip, via de keuken, terug naar de woonkamer. Rechts naast de voordeur steekt een schakelaar aan de muur. Klik op die schakelaar en.....In het plafond, boven de tafel, klapt een dakluik open

Achter de tafel is de open haard. Kruip naar rechts van de tafel en pak dan een brok Hout uit de open haard

Combineer in inventory het Blok Hout met het Touw. Draai om naar de tafel.....Achter de tafel zie je de ramen. Pak de aangeklede Opblaaspop uit inventory en klik ermee op de ramen en.....

Filmpje: Tex toont de pop via het raam en buk zich snel weer

Als je weer controle hebt dan ga je snel rechtop staan, via de HOME toets van je toetsenbord of via de pijlen van de overlay. Pak dan snel de Blok h=Hout/Touw combo uit inventory en klik ermee op het geopende dakluik, boven de tafel en.....

Lange film:

Tex bind het touw nog even stevig vast aan het brok hout en smijt het dan door het luik en......

...Via het touw klimt Tex omhoog en klimt het dak op.....ondertussen komen de 3 snipers binnen.....Tex wurmt zich door het luik het dak op en smijt dan de aangestoken aansteker naar binnen en.......BOEM.....

......De blokhut ontploft en de 3 snipers leggen het loodje. De film gaat dan verder in het restaurant alwaar Tex aan Chelsey het verhaal verder verteld.....

Tex vertelt dus dat ie de ontploffing heeft overleeft en terug is gekeerd naar zijn kantoor alwaar Sylvia hem opwachtte. Tex wist de avances van Sylvia moedig te weerstaan en als de film dan voorbij is zijn we beland in:

Tex's Office:

Het is dus de volgende morgen, na de gebeurtenissen in de blokhut. De Vidphone rinkelt, dus zet de Vidphone aan en....het is die onbekende "Vriend" die opbelt...

Vriend verteld nu over ene Greg Call, de leider van project Overlord. Vriend meld echter dat deze Greg Call inmiddels ook al overleden is maar dat de politie wellicht meer over hem weet te vertellen. Vanzelf gaat Tex dan naar Eve Clements. Geef Eve eerst weer even wat willekeurige antwoorden en vraag haar dan verder uit over die Greg Call en dan over Greg Call's Autopsie

Door de "Greg Call's autopsie" vraag krijgt Tex dan van Eve de "platsic Tag" en dit plastiek plaatje zit dan in je inventory. Neem dan weer afscheid van Eve en reis nu, via het Locatiescherm, terug naar het:

Fresno Office:

Draai je om naar de deur. Er staat een geopende doos voor de deur. Achter de doos ligt een Envelop. Raap die Envelop op en bekijk dit "UPEX Package" envelop via het bekijkvak van de inventory. Er komt een briefje en een papier met puntjes uit de envelop. Sluit het bekijkvak. De brief is een "STG Note" en dat punten briefje blijkt het "Braille alfabet" te zijn, dus het alfabet voor blinden en slechtzienden. Bekijk het "STG Note" via het bekijkvak en lees het. Bekijk dan ook het Braille alfabet. Combineer dan in inventory de "Plastic tag" met het "Braille alphabet" en bekijk deze combo dan in het bekijkvak...je bent dan in de:

Braille puzzel:

Op het Braille papier zie je de Braille vertaling van het alfabet. De Plastic tag heeft 5 braille letters. Zoek in het Braille alfabet dus de letters op die, in braille, op de Plastic tag staan en vul die letters dan in op de 5 streepje.....je leest dan het woord NEXUS......na het commentaar van Tex ga je vanzelf uit het scherm. 

Open de buitendeur en stap naar buiten, of open gelijk het Locatiescherm, en reis nu terug naar het huis van J,Saint Gideon:

Gideon House:

Gideon staat op het punt om te vertrekken naar Amsterdam Vraag Gideon waar ie naar toe gaat, of hoe lang ie weg gaat en klik dan de "Ask about" optie en vraag Gideon dan uit over "Nexus", "Chess moves", "Samuel Jones" en "Greg Cal". Door deze vragen en de antwoorden van Gideon komt nu de Nexus Facility beschikbaar als locatie.....Nexus is dus een verlaten ondergrondslab van de overheid en het was tevens het laboratorium van die Greg Call. Reis dus nu naar:

Greg Call's Lab (NEXUS):

Tex beland ondergronds en wordt eerst gescand door de scanner en hij ziet dan nu ook wat die gasten in de steeg in zijn hoofd hebben gespoten....een chip....Als het scannen voltooit is staan we in het lab. Recht voor je zie je de IRS, het Implant Removal Station, in de nis staan. Probeer of je de IRS kunt aanzetten....Helaas....lukt niet. Draai linksom.....je ziet de "tandartsenstoel" en onder de stoel hangt een notitieblok waar een brief op hangt  Pak de Brief van notitieblok en .....Hela.....er zit ook nog een Kaart geplakt op het notitieblok......Pak ook de Kaart......dit is de Gideon Enterprise Passcard. 

Lees de Brief (Notes) via het bekijkvak van de inventory......Tex ziet op de lijst dat in zijn hoofd de P333 Neural Implant zit en hij een N216 Kamikaze implant nodig heeft om zijn P333 implant te lokaliseren en te neutraliseren. Achter de tandartsstoel staat een rond apparaat en als je dat apparaat bekijkt vertelt Tex dat het een chip machine is, waar dus computerchips mee worden gemaakt.. Draai verder door naar links. In de hoek zie je dan de Computer en de toegangsdeuren van het lab. Naast de deur hangt een grote TL-lampen kast op de muur en een schakelaar. Verwijder het deksel van TL-kast en....rechtsonder in de kast leunt een IDcard. Pak de ID-card...dit is de Passcard D van Greg Call

Draai verder naar links, zodat je naar de rechter muur kijkt. Op de lange muurrichel ligt een Pascardreader en je ziet nu ook een hangkast met ronde kluisjes. Loop door naar de muurrichel en pak er dan de Passcardreader, 

Draai rechtsom naar de kluisjes. Lokaliseer Kluisje N216 en onthoud welk kluisje het is.....Rechts naast de kluisje steekt de Pascardgleuf in de muur. Pak Gideon Enterprise kaart uit inventory en haal het ding dan door de gleuf en.... alle kluisjes gaan open. Pak uit Kluisje N216 dan de N216 Kamikaze Implant...het is het rechtsboven kluisje.

Als je het flesje uit kluisje 216 hebt gepakt dan bekijk je dit flesje "Saline solution" via het bekijkvak en luister je naar de uitleg van Tex. Ga dan naar de Chipmachine, achter de tandartsstoel. Ga aan de rechterkant van de chipmachine staan. Rechtsachter op de machine ligt een Injectiespuit. Pak de Injectiespuit. 

Combineer in inventory dan het flesje Saline solution met de injectiespuit en bekijk dan de gevulde Injectiespuit in het bekijkvak en......,,,Tex injecteert zichzelf met het spul. Als je weer controle hebt dan draai je rechts en ga je naar de IRS. 

Zet de IRS nu aan en.....je beland in de hersens van Tex en dit is een soort doolhofpuzzel

De Hersens van Tex puzzel:

Tex legt uit wat je moet doen.....Je ziet de wirwar van bloedvaten van de hersens in Tex's hoofd. Er bewegen wat antilichamen door de bloedvaten. Het groene, steeds opflitsende, diamandje is de P333 implant. Linksonder staat de Powermeter en je cursor is nu de Injectiespuit. Je krijgt ongeveer 4 minuten om deze puzzel zelf op te lossen. 

Wat je nu moet doen is om de juiste plaats vinden om met de spuit het N216 te injecteren in de bloedvaten. Je moet dus het juiste begin van een bloedvat vinden en als je daar dan de spuit plaats dan word je cursor een blauw sterretje. Dan moet je het blauwe sterretje door de bloedvaten bewegen naar de P333 maar onderweg moet je wel oppassen voor Antilichamen. 

Als de Powermeter leeg is, voordat je P333 hebt bereikt dan is het GAME OVER Dit is best een moeilijke puzzel,  dus als je liever 911 gebruikt dan nemen wij dat echt niet kwalijk.. Als je deze puzzel hebt opgelost is het probleem in Tex's hoofd opgelost en hoort Tex dat er iemand binnen komt....het is onze mystery vriend en zijn naam is Larry.....

Er volgt een lang gesprek tussen Larry en Tex.....Larry vertelt van alles en geeft Tex uiteindelijk zijn Passcard en een envelop van Greg Call......Larrty verdwijnt dan weer. Bekijk de Passcard van Larry...Het is Passcard B. Bekijk de enveloppe van Larry ook via het bekijkvak.....Er staat WARD op de envelop en er komt een geel briefje uit. Lees dit gele briefje nog een keer apart in het bekijkvak. Je hebt nu ook de "Chess moves note".....bekijk ook de "Chess moves note" in het bekijkvak. Ga nu naar de computer. Klik de Passcardreader op de computer en dan de Passcard D op de Passcardreader en vul dan in het computerscherm, als password, Gambit in en bekijk dan de lange video van Greg Call....

na deze video belanden we dan vanzelf terug in de doucheruimte vabhet hoofdkantoor van de:

Law and Order:

Save meteen je game want de bewaker is bijgekomen en struint weer rond en hij is erg pissig op onze Tex. Tex staat voor de balie. Draai snel rechts en ren weer naar de deur van de doucheruimte. Open de deur en duik snel de doucheruimte weer in. Het kan zijn dat je dan even een in een kort filmpje de bewaker ziet in de hal. Open in de doucheruimte nu Kastje 5 en pak er het Pamflet (Pamphlet) uit.

Bekijk het pamflet via het bekijkvak. Verlaat de doucheruimte en keer terug naar de balie. Ga nu achter de balie staan en bekijk even de bewakingsmonitoren. Draai je dan om.....Achter de balie zie je dan de deuren van de Receptiezaal. Ga de Receptiezaal nu binnen.

In de receptiezaal Save je de game eerst maar weer. Draai je dan om naar de deuren. Links naast de deuren hangt een beveiligingscamera....Bekijk de camera en onthoud dat ie hier hangt. Draai dan linksom.....Je ziet nu 2 glaswanden. Bij de linker glaswand staat een Muziekstandaard.

Loop naar de linker glaswand en pak dan de Muziekstandaard. Bekijk de standaard in het bekijkvak.....Tex schuift dan de standaard helemaal uit. Combineer dan het Pamflet met de standaard. Tex plaatst het pamflet op de standaard Draai je terug om naar de deuren en zorg dat je die camera weer ziet. Pak de muziekstandaard met pamflet uit inventory en klik het ding op de camera en....

Tex plakt het pamflet voor de camera en op de receptiezaalmonitor, in de balie, is nu een lege zaal te zien. Van de bewaker zul je nu geen last meer krijgen. Draai je om naar de andere muur van de zaal. Er staat een buffetkast aan de muur en op de kast staan de restanten van een Chinees diner. Loop naar het buffet en grijp dan de Chopsticks.

Als je de Chopstics hebt gepakt draai je weer om. Rechts van de 2 glazen wanden hangt een rood wandkleed. Ga naar dat rode wandkleed en klik erop en gebruik dan de "Move" optie om het wandkleed opzij te schuiven.

Er komt een stalen deur te voorschijn. Rechts naast de deur steekt de deuropener. Klik eerst de Chopsticks op de deuropener en daarna de Law and Order ID-kaart en de deur gaat open.

Loop door de dan nu geopende deur het lab binnen. Tex is dan n u in het:

John Klaus Laboratorium:

Voor het computerbureau ligt een papier op de grond. Op het bureau ligt een foto. Pak het papier van de grond en lees deze "Klaus note" dan even door in het bekijkvak en noteer/onthoud het nummer "Ext. 107" dat in de tekst staat. Open de bovenste la van het bureau en pak er de "Crusade memo" uit en lees dit memo ook door via het bekijkvak. 

Naast de computer ligt een foto van Sylvia met Gideon op het bureau. Pak de foto en bekijk het in het bekijkvak. Draai rechts en loop door naar de tafel waar de andere computer op staat. Op de tafel ligt een taperecorder.....zet de taperecorder aan en luister en.......terwijl de taperecorder speelt klik je op het tafelblad....je krijgt dan de "Open" optie....

Klik "Open" en.....er schuift een verborgen la open.....Pak uit de la dan "Kat foto" en bekijk de foto in het bekijkvak......

Je ziet een kat figuurtje van gevouwen papier en je leest "Lescat"....klik het bekijkvak weg en.....de kat is uit de fotolijst gekomen en het blijken de stukjes van een passcard te zijn....Klik deze Pascard pieces in het bekijkvak en knutsel de stukjes dan in elkaar tot een passcard.

Passcard puzzel:

De stukjes passcard vormen dus de kat. Trek de stukjes eerst uit elkaar kaart en puzzel ze dan weer aan elkaar tot een passcard, of gebruik code 911. Je moet de stukjes aan elkaar plakken binnen het rechthoekige kader. Als je een stukje vastpakt en vasthoud dan kun je ze draaien met je pijltjestoetsen van je toetsenbord...het is niet moeilijk, dus waarom 911 gebruiken?. 

Als je klaar bent ga je vanzelf uit het puzzelscherm en heb je in inventory de Passcard C...je hebt inmiddels een aardige collectie passcards. Aan de muur staat een apparatuurkast en bovenop die kast staat een bekertje op een papier. Pak het papier waarop het bekertje staat en bekijk dit "Klaus memorandum" dan via het bekijkvak. 

Loop terug naar de stalen deur, open de deur en stap terug naar de receptiezaal. Tex meld dan dat ie klaar is hier maar dat ie niet naar de hal kan vanwege de bewaker. Draai linksom tot je een kleine tafel ziet waar de Vidphone op staat. Loop naar dat Vidphone tafeltje en zet dan de Vidphone aan.....

Op de "Klaus note" zag je "Ext. 107" staan....wel...toets in de Vidphone 107 in en......je lokt hiermee de bewaker in de hal weg.....Verlaat de receptiezaal via de EXIT deuren en in de hal klik je dan met de "Top Level ID" kaart dan op de buiten deur om die te open....Ren dan naar buiten en ...

Het locatiescherm floept vanzelf tevoorschijn....Reis naar:

Tex's office:

De Vidphone rinkelt, dus zet het ding aan en.....de "Message" knop meld dat er 2 berichten zijn.....bekijk de 2 berichten door op de "Massage" knop te rammen...het 1e bericht is van de eigenaar van de Rank and File Chess Shop en het 2e bericht is van Wanda Peck. De Chess Shop vent wil je iets laten zien, dus reis, via het locatiescherm naar de:

Rank and File Chess Shop:

Filmpje: De Rank and File Chess shop man heeft een e-mail gekregen van de "Poisoned Pawn". Deze "Poisoned Pawn" wil een ontmoeting met Tex en dit moet plaatsvinden om middernacht in of bij de verlaten San Tomas Mission. Exit het computerscherm en.....vanzelf gaat Tex dan naar die 

San Tomas Mansion: 

Na de film is Tex dus binnen en staat ie voor de lift. Links naast de lift steekt het liftcontrolepaneel. Bekijk de lift en probeer dan het controlepaneel via de "On" optie...... Jammer....er is geen stroom. Draai rechts tot je, naast de lift, het korte deel van de stelling ziet. 

In het korte deel van de stelling staan  een paar dozen. Gebruik de "Move" optie op die dozen om ze te verschuiven.............er komt dan een paneel te voorschijn. Klik de "Open" optie op het paneel en zet dan de stroom aan door op de rode knop te drukken via de "On" optie

Draai verder rechtsom en kijk omlaag. Voor het lange stelling van de staat een Oranje gereedschapskist. Maak de oranje gereedschapskist open en pak er dan het Zakmes (Pocket knife) uit. 

Draai verder naar rechts tot je een bezem ziet, die rechts van de groene deur. tegen de muur aan leunt. Tegen de bezem aan ligt  een kleine steen. Pak die steen. 

Draai terug naar de liftdeuren en..... SAVE de GAME.  Klik dan weer op het controlepanel en kies weer de "On" optie en....

Lange Film:

Tex gaat met de lift naar boven en........Sylvia zit vastgebonden en tamelijk gehavend op een stoel en.....We ontmoeten nu eindelijk die John Klaus hij blijkt de schurk van het verhaal te zijn. 

Klaus wil en Sylvia en Tex vermoorden, maar dat laat ie over aan Big Jim Slade. Helaas voor Klaus heeft ie op het verkeerde paard gewed want Big Jim Slade draait eerst Klaus de nek om. Slade is dan van plan om ook Tex en Sylvia te vermoorden. 

Als Slade Klaus heeft vermoord en zijn pistool op Tex richt krijg je weer controle en dan moet je 9 keer de juiste optie kiezen uit steeds een aantal mogelijkheden. 

Telkens als je de goede optie hebt geklikt gaat de film verder, maar kies je een verkeerde optie dan is het GAME OVER en moet je opnieuw beginnen vanaf je laatste Save Game.....Kies uit de opeenvolgende opties de volgende volgorde:

 1. Make a Last Request 
 2. Ask for one more kiss
 3. Give penknife to Sylvia
 4. Challenge Slade
 5. Go for the light switch---Ten Hide
 6. Use rock as a diversion
 7. Grab shield--Run for thew landing
 8. Buy some time
 9. Toss STG passcard into clock gears

.....Tex wordt dan uiteindelijk door Slade in elkaar geslagen maar gered door Sylvia. Na een gesprek, tussen Tex en Chelsey,  in het restaurant belanden we dan vanzelf in:

Saint Gideon's slaapkamer

Op het bankje, dat voor de schaaktafel staat, ligt een vel papier. Pak het vel papier van het bankje en bekijk dit "Security scematic" via het bekijkvak. Op het schema staat de layout van het XT-11500 Alarm systeem van de vloertegels in de Gallegry. Bekijk ook nog even de schaaktafel. Loop dan door naar de schaaktafel en draai dan  naar rechts. Je ziet dan het bed. Rechts van het bed liggen de onderdelen van een Halter op de vloer. Loop naar de Halter onderdelen en raap er de Halterstang (Metal bar) op....De ronde gewichten wil Tex niet pakken. 

Draai je om naar het bed en loop dan naar de linkerzijde van het bed. Voor het linjer bedtafeltje staat een schaakkistje op de vloer. Maak het kistje open en pak er dan de schaakstukken (Chess pieces) uit. 

Je hebt dan 6 schaakstukken in inventory....bekijk ze en het blijken dan 6 zwarte stukken te zijn te weten de Koning, de Koninging, een Loper, een Paard, de Toren en een pion. Onderzoek nu de kamer verder.......Je komt erachter dat de vloer van de kamer voor een deel bestaat uit een schaakbordpatroon en dat er staan 6 pilaren op staan. Op elk van de 6 pilaren staat één van de schaakstukken die jij nu ook in je inventory hebt. Bekijk de schaakstukken die bovenop 6 pilaren staan en......Noteer de positie van die schaakstukken op de pilaren op de schaakbordvloer. Ga dan naar de schaakbordtafel en klik er je schaakstukken op en...,..je beland in de:

Schaakpuzzel:

Je moet je 6 schaakstukken, op de schaakbordtafel, plaatsen op de posities zoals ze ook op de vloer staan. Pak een schaakstuk op en plaats het stuk dan op het goede vakje. 

Is de puzzel opgelost dan schuift er in een wand een groot paneel open en vanzelf ben je dan uit het puzzelscherm. Draai je om naar de wand en zie.....waar eerst het grote schilderij hing is nu dat paneel open geschoven. Ga de geheime nis in en loop door naar de lift. Draai je in de lift om en klik dan "On" op de liftschakelaar en......

.......de lift brengt Tex op een Balkon boven de:

Gideon's Gallery:

Tex legt het één en ander uit en als ie daarmee klaar is dan .....SAVE JE GAME.  Je staat dus op een balkon en kijkt uit over de gallery. Als je even omdraaid dan zie je de liftdeur en, links en rechts, de trappen om naar beneden, naar de vloer van de gallery, te gaan.....DOE DAT NIET! Draai je weer om en ga nu tegen de ballustrade van het balkon aan staan. Aan het plafond hangen 2 kroonluchters. Bekijk de voorste kroonluchter en luister naar Tex

Bekijk, in het bekijkvak, weer het Securityschema. Op het schema zie je de layout van de vloer van de Gallery. De vloer is bestaat uit  4 keer 4 vierkante tegels en deze 16 vloertegels zijn druktegels die, als je op zo'n tegel komt, het alarm activeren. 

Steeds is er een andere tegel geactiveerd, dus als je straks eenmaal beneden bent moet je in een bepaalde volgorde over die tegels lopen. naar de eikenhouten aan de overzijde van de zaal. Allereerst moet je nu echtervan het balkon bovenop de muurtjes onder je terecht komen. 

Ik geef je nu alvast de volgende tip. Zo meteen. van tegel naar tegel,  als je op de vloer moet gaan springen hou dan je ALT+F steeds ingedrukt terwijl je over de vloer gaat...... Dan zul je geen last krijgen van het alarm.....Code 911 werk hier niet maar ALT+Shift is hier de cheat om veilig over de vloer te geraken

Doe een paar stappen achteruit en draai dan rechtsom. Aan het muurtje steekt een klein paneeltje met 2 rode knopjes....

........met dit paneeltje kun je de kroonluchters laten zakken.....Klik dus de "On" optie op het paneeltje en.....de beide kroonluchters zakken omlaag en hangen dan nu op hoogte van het balkon. Draai verder rechts zodat je de linker trap naar beneden ziet. Klik dan op het eerste stuk trapleuning en...... je krijgt het 1e stuk van de traprailing in inventory. Draai je om naar de andere trap en pak ook daarvan het 1e stuk van de trapleuning. Je hebt dan Railing #1 en Railing #2 in inventory. 

Combineer Railing #1 en Railing #2  met de halterstang tot één lange stok. Draai terug naar de balustrade en ga weer helemaal tegen de balustrade aan staan. Pak de Lange Stok (Long railing) uit inventory en klik ermee op de voorste kroonluchter. 

In een Filmpje zie je hoe Tex dan boven op de muurtjes, van de wandjes onder hem, terecht komt. 

Kruip over de muurtjes naar de meest rechter hoek achterin en draai dan helemaal om. Aan het zijmuurtje onder je zie je een roodpaneel. SAVE EERST JE GAME NU. Klik op het paneel om het te openen en klik dan op de knop. 

Nu is de eikenhouten uitgangsdeur van slot maar tevens is nu het alarmsysteem in de vloer geactiveerd. Wil je geen lasat hebben van het alarmsysteem dan moet je nu je Alt+F toetsen gelijktijdig indrukken en ook ingedrukt houden. Doe je dat niet dan moet je heel erg snel wezen om te voorkomen dat het na een paar seconden al GAME OVER is. Je Alt+F toets schakeld het vloeralarm uit maar je moet ze wel ingedrukt houden.

Zodra je de knop achter het paneeltje hebt geactiveert druk je dus Alt+F in en hou je deze ingedrukt. Draai rechts en spring, binnen de muurtjes,  naar beneden en....je beland binnen de muurtje op de vloer.....als je nu maar Alt+F ingedrukt houd zul je geen last krijgen van het alarmsysteem. Zoek je een weg over de tegelvloer naar de eikenhouten deur, maak de eikenhouten deur open en ren er door naar de veilige corridor.

Gideon's hallway

Je bent in de veilige gang beland. Draai rechts en wandel de gang door en pak de CD van het houten bankje. 

Loop door naar de deur, aan het einde van de gang, open de deur en loop er door en....Je bent dan in:

Gideon's studeerkamer:

Je staat voor een halfcirkelvormig bureau. Er op staat o.a een dinobeeldje op het bureau. Bekijk het Dinobeeldje. Het is een spaarpot. Pak de Munt (coin) uit je inventory en klik dit op de dino en......

Dino poept een sleuteltje uit. Pak het sleuteltje. 

Draai rechts en ga naar het paneel met de zwaardafbeelding. Bekijk het zwaard paneel en Tex beschrijft het en zegt dat het een soort kast is maar hij weet niet hoe hij het moet openen. 

Draai je weer om naar het bureau, In de wand, aan de overzijde van de kamer, zie je 2 boekenkasten. Ga naar de rechter boekenkast. 

Ga recht voor de boekenkast staan en klik dan op de middelste boeken van de bovenste plank...je moet dan de "Move" optie krijgen....Klik dus de "Move" optie en......er gaat een geheim vak open in de kast.

Pak uit het geopende vak dan het Metalen Kruis (Metal cross). Ga terug naar het Zwaardpaneel aan de andere kant van de kamer. Klik het metalen Kruis op het Zwaardpaneel....je beland in de:

Zwaard Puzzel:

Wat je moet doen is om op de panelen rondom het zwaard juist dat paneel te vinden waarin je exact de vorm van het metalen kruis ziet en het metalen kruis dan op dat paneel klikken. 

Je krijgt aanwijzingen in de vorm van oplichtende contouren die helaas steeds wisselen. Vindt je dit moeilijk dan toets je gewoon code 911 weer in om de puzzel op gelost te krijgen. Er schuift dan een wandpaneel open, rechts naast het zwaardpaneel. In het geopende vak hangt dan een blauwe Securitykaart.....Pak de blauwe Securitykaart.  Zoek de dubbele kamerdeur, maak de kamerdeur open en ren de gang weer in. Loop door naar het houten bankje waar je de CD op hebt gevonden en ga bij het bankje dan linksaf de gang in.  Volg de gang, die dan links de hoek omgaat. Open aan het einde de deur met het kleine sleuteltje dat uit de Dino kwam en ga de kamer binnen.

Gideon’s Gameroom

Er staat een mooie biljarttafel in de gameroom en er liggen biljartballen op de biljarttafel. De biljartballen zijn genummerd. Pak de biljartballen 1 t/m 8 van de biljarttafel. 

........er liggen meer ballen op de tafel maar je kunt alleen de ballen 1 t/m 8 pakken.....Klik dus op elke bal en pak dan de 8 ballen waar je dan ook de "Get" optie op krijgt.  Bekijk de 8 biljartballen in inventory en onthoud hun kleuren. bal 1 = rood, bal 2 = groen, bal 3 = grijs, bal 4 = oranje, bal 5 = donkerrood, bal 6 = blauw, bal 7 = paars, bal 8 = geel.

Achter de biljarttafel staat een Jukebox.  Je kunt, geheel voor de lol, de jukebox aanzetten via de "On" optie en dan kun je een spelletje Mean Sreets spelen.....een schietspelletje dat je toch niet kunt winnen. Draai je om naar de open haard.....Voor de open haard staat een zitbank....Links en rechts naast de zitbank staat een ronde tafel....Op de rechter ronde tafel ligt een hoopje puzzelstukjes. Ga naar het rechter tafeltje en pak er de Puzzelstukjes vanaf. 

Klik in inventory de puzzelstukjes in het bekijkvak en puzzel dan de puzzel inelkaar......het is niet moeilijk maar heb je er geen geduld voor dan toets je maar weer code 911. 

Bekijk dan de opgeloste legpuzzels (Assembled jigsaw puzzle) via het bekijkvak en schrijf de securitycodes op. Het zijn de codes voor de Passcard die je verzameld hebt. Zoek de kamerdeur en maak de deur weer open en duik terug de gang in. Volg de gang terug naar het houten bankje en ga dan linksaf. Volg de gang dan helemaal rechtdoor en dan de hoek om en je komt bij weer een deur. Deze deur zit op slot  maar links zit een paneel. Klik de "On" optie op het paneel  en.........

Deurcodepaneel.

Je moet de juiste code intoetsen via de cijfertoetsen Deze code is de volgorde van de gekleurde vierkantjes, die je rechts ziet,  en deze kleuren komen overeen met de kleuren van de biljartballen 1 t/m 8. Je klikt op een gekleurd vierkantje en dan klik je links op het overeenkomstige cijfer van dezelfde kleur biljartbal. Als je ze allemaal hebt gehad dan is het alarm af en kun je de deur open maken. 

De juiste code is dus: 16473852. Als je dit goed hebt gedaan dan maak je de deur open via de "Open" optie en ga je de kamer binnen.

Gideon's control room

+63

Kijk naar het scherm van Alcatraz en luister naar Tex. Onder op de monitor steekt de Cdla....Maak de Cdla open en plaats de "Gideon CD 1", van het houten bankje, in de Cdla. Op de monitor lees je dan een tekst over security drones....... Ga door naar de volgende pagina via "Next" en onthoud wat je leest over de veilige zones.....de enige veilige zones zijn de LEGE cellen. Klik de EXIT knop. Bovenop de monitor ligt de "Gideon CD 2". Pak de "Gideon CD 2" en stop deze dan ook in de Cdla en lees de 2 tekstpagina's die dan op de monitor verschijnen.

Exit uit de monitor en draai je dan om naar de deur. Rechts naast de deur steekt een security override paneel. 

Bekijk het paneel en luister naar wat Tex er over zegt. Pak de blauwe Securitycard uit inventory en klik ermee op het securitypaneel......hiermee heb je dan de druktegelvloer in de gallery gedeactiveerd, zodat je nu dus veilig door de gallery terug kunt lopen naar het balkon waar de lift is. Maak de deur open en verlaat de controlroom. Volg de gang terug naar de deur van de gallery. Maak de deur open en stap de gallery weer binnen.

Gallery:

Loop iets door en ga dan rechtsom, of linksom, door de galley naar de trappen aan de andere kant van de gallery en ga dan via de trap omhoog naar het balkon. 

Draai je dan om naar de liftdeur, open de liftdeur en stap de lift terug in en........Filmpje...Sylvia en Tex in zijn kantoor.......na het filmpje is Tex dan beland in:

Alcatraz:

Tex is door een security drone gezapt en opgesloten in een cel. Save je game gelijk en blijf dat nu ook veelvuldig doen. Er zweven Drones rond en zodra Tex de cel uit is krijg je te maken met die drones en die schieten Tex dan dood en dan is het Game over. Je kunt de drones ontwijken door steeds, als je een drone ziet verschijnen, een lege cel en open cel in te duiken, maar je kunt ook je Alt+F toetsen indrukken om de drones te laten verdwijnen. Wil je echt helemaal geen last krijgen van die drones dan moet je nu constant, dus ook als je Tex beweegt, je Alt+F toetsen gelijktijdig indrukken en ook ingedrukt houden.

Je staart naar de tralies van Tex's cel....om de paar seconden zeeft er zo'n security drone voorbij door de gang. Je krijgt nu nog geen last van die drones. Draai linksom naar het stapelbed. Klik op 1 van de 2 matrassen van het bed en klik dan de "Move" optie om het bed te verschuiven. Klik dan op de grijze stenen in de muur en klik weer de muuroptie.....

Je geraakt in de close-up van die grijze stenen en je ziet dan een aantal van die stenen zijn omkadert door een vierkant. je bent in de:

Muurstenen puzzel:

Je moet nu 12 stenen uit de muur schuiven om een perfect vierkant gat te maken waardoor Tex dan de volgende cel in kan kruipen. Linksklik op een steen en sleep de steen dan uit de muur naar de zwarte rand onderaan het scherm. Op het plaatje hieronder zie je welke stenen je uit de muur moet slepen en in welke volgorde je dat moet doen. 

Je kunt echter ook weer code 911 gebruiken om deze puzzel voor je op te lossen. Vanzelf beland Tex dan in de volgende cel.  Kijk door de linker traliedeur de gang in......en ziet in de gang een schap hangen waar met wat dingen op liggen. Onder het schap ligt een laken op de vloer. Draai links naar de slaapbrits. De brits hangt aan 2 ketting vast aan de muur....Pak de rechter ketting. 

Draai je om,naar het vierkante gat in de muur waardoor Tex hier naar binnen is gekropen en pak dan de steen. 

Draai weer naar de tralies en zorg dat je dat schap weer ziet. Pak de Steen uit inventory en smijt dan de steen naar het schap en.......

Het schap kiept en de spullen vallen op het laken eronder. Gebruik nu de ketting op het laken en....Tex trekt het laken naar zich toe..... Pak dan het laken op. 

In inventory heb je nu "Elictrical Tape" en een "Laser torch". Gebruik de "Lasert torch" op het traliehek en......In een filmpje zie je hoe Tex de tralies doorbrand met de torch en......er volgt dan een Loading en dan is Tex omlaag gesprongen en is ie beland in:  

Cell block A  

Vanaf nu krijgt je te maken met de security drones en kan het om de paar seconden Game Over zijn.

Ga gelijk links de openstaande Cel in. In de cel draai je om en grijp je het rol Prikkeldraad, dat aan de muur hangt.

Bekijk het prikkeldraad via het Bekijkvak van de inventory. Klik het bekijkvak weer weg en.....In inventory heb je het ontrolde prikkeldraad (Barbwire). Verlaat de cel en volg de gang naar links en dan links de hoek om.....Je kijkt nu uit over afdeling A. Rechts is een traliedeur.......ga naar die traliedeur......

HELAAS.......Vanaf dit punt kan ik geen afbeelding in de game meer maken en ook crasht de game bij mij nu steeds. Dus het laatste stuk van deze walkthrough is de Tekst van mijn walkthrough die ik jaren geleden al eens voor deze game geschreven hebt. Veel succes verder......

Gebruik het prikkeldraad op de sleutel die achter de traliedeur op de grond ligt en gebruik dan de sleutel op het slot in het hek om deze te openen. Ga erdoor naar:

Cell block B

Draai links en open het hek. Zodra je binnenkomt, draai je links en verplaats je de over gestoten stoel en pak je het gasmasker. Draai rechts en ga naar de andere poort en open ze. Draai rechtsaf en gebruik de sleutel om de poort te openen. Pak de passcard op de grond, draai om en loop terug naar het tegenoverliggende hek en open deze en ga naar:

Cell block C  

Vermijd de droids (ALT+F) en ga hier de 3e geopende cel links binnen en pak de sleutel. Kijk naar de gastank die aan het einde van deze gang hangt. Deze zit vast. Draai je om en loop terug naar het begin van deze gang, draai links en je ziet de deur naar cellblock D. Open deze met de zojuist gevonden sleutel en ga binnen.

Cell block D

Draai je om en open de controleconsole naast de deur, klik er nogmaals op en je bent in de volgende puzzel. Met de hendels moet je er nu voor zorgen dat cel 8 open gaat. Links op de deur staat hoe je dat moet doen, het is een wiskundige puzzel dus ik heb maar 911 gedaan. Draai dan om, hoek om en ga de nu geopende cel 8 in. Klik hier op het kleine smalle kistje om het te openen, kijk erin en pak de explosieven eruit. Draai om, verlaat de cel en ga rechts de trap af. Open het hek en betreedt de:

Alcatraz Dungeon  

SAVE GAME HIER: Draai meteen rechts, open de deur en pak de groene vuilniszak. Bekijk in inventory en je houdt een vuil filter over. ga de gang weer in en neem de eerste gang rechts. Ga naar achteren en open de deur met de paarse vierkantjes erop. Pak in deze ruimte het cilindervormig stukje gereedschap van de vloer en draai dan om en terug naar de eerste gang. Ga rechts naar het luchtventilatiesysteem en klik erop. Bekijk. Filmpje. Hierna gebruik je het zojuist gevonden stuk gereedschap op het filtersysteem om het te openen. Ga rechts de gang in en loop voorzichtig tot aan de kratten. Links zie je een wachter zitten. BUK en klik nu op de voorste krat om deze vooruit te schuiven. Blijf laag en kruip naar rechts, vooruit, linksaf (KRUIPEND) en kruip tot aan de achterste muurboeien. Kom overeind staan en pak voor je de schroevendraaier van de krat op de pallet. Nu terug kruipen naar de gang, en via de trap, celblok D naar de gang van celblok C en hier gebruik je de schroevendraaier op de gastank. Terug naar de Kelder:

Alcatraz Dungeon  

In je inventory combineer je de explosieven met de gastank. Breng ze samen met de plakband. Combineer nu de gasbom met de filter en gebruik de filter op het 1e filtreersysteem. Kijk hoe de droid de bom meepakt en zichzelf samen met de wacht opblaast. Ga nu de hal verder door tot in het wachtstation. Ga achter de balie en pak de borstel op het bureau en bekijk hem. Je hebt nu Gideon’s haren in Inventory = DNA. Gebruik de wacht-passcard op de scanner naast de glazen deur met het zwaard motief en ga er dan door en loop door naar de DNA-scanner. SAVE GAME HIER: Steek Gideon's haar in de DNA scanner en er start een nieuw filmpje. Je komt in de volgende puzzel terecht. Je ziet onder in het scherm een heleboel passcards. At/mH. Er zijn van elk meerdere. Wat je nu moet doen is de volgende kaarten in deze volgorde met deze woorden erop bij de pijl rechts naar binnen steken (Kaart vastpakken en houden en met je pijltjes toets even in de lengte zetten): of 911 typen.

C-Castle, D-Gambit, E-Bishop, F-Resign, G-Checkmate, H-Knight

Weer een filmpje na afloop waarvan je dan het eindspel tegen Gideon gaat spelen. Een schaakspel. Bekijk even het scherm. In het rechter scherm onder, zie je jouw mogelijke zetten. Met de pijltjes links kun je een zet even uitproberen en met de pijltjes rechts (groen) zet je je zet echt. Doe nu achtereenvolgens de volgende zetten:

Rdl Rx7 Qxd7 Bf5 Bd7 Bxe7.

Bekijk nu op je gemak de zeer lange eindfilm. Helaas Geen happy end.....

Walkthrough door: Louis Koot: