Return to Castle Wolfenstein

2005: Walkthrough door: Louis Koot

 • Ik ga er vanuit dat je eventjes de moeite hebt genomen om de besturing van het spel onder de knie te krijgen.
 • Je kunt de besturing trouwens, via het Optiemenu, helemaal zelf instellen.
 • Save vaak en gebruik op de echt moeilijke momenten ook de QUICKSAVE en de QUICKLOAD functie.
 • Dit is een WALKTHROUGH, geen STRATEGIEGIDS. Ik zal je dus de juiste ROUTE door het spel vertellen en je vertellen waar je Vijanden, ammo, en health kunt vinden. Hoe je vervolgens de vijanden denkt te gaan verslaan is geheel aan jou. 
 • Het KAN zo zijn dat soms de vijanden niet exact daar zijn waar ik zeg dat ze zijn. Dat heeft te maken met het gegeven dat de AI's ook bewegen , dus niet stilstaan op één plek, en met de snelheid waarmee jij je door het spel beweegt.
 • Er zitten een paar zgn STEALTH missies in dit spel. Tijdens deze delen van het spel MOET je er ABSOLUUT voor zorgen dat je vijanden het ALARM niet laten afgaan. Ze mogen je wel zien, maar je zult ze dan zeer snel moeten uitschakelen voordat ze de kans hebben gekregen om het ALARM te laten afgaan. Gebeurd dat toch, dan is het gelijk GAME OVER. Als je het moeilijk vindt om door deze STEALTH delen te komen, gebruik dan tijdens deze delen de NOTARGET CHEAT. De Vijanden zullen je dan niet opmerken en dus zal ook het alarm niet afgaan.
 • In de meeste levels zijn 1 of meerdere SECRET AREAS en TREASURES te vinden. Ik zal je precies vertellen waar en hoe je deze kunt bereiken. Vaak ook aan de hand van door mij zelf gemaakte screenshots in het spel.

CHEATEN???

Hoe zorg je er voor dat je kunt valsspelen in dit spel middels CHEATS? 

 • Tijdens de installatie van het spel is er, op je BUREAUBLAD, een zgn SNELKOPPELING geplaatst. Met deze snelkoppeling kun je het spel altijd starten.
 • Klik met je RECHTERMUISKNOP op deze kopie snelkoppeling en kies dan in het uitrolmenu de optie EIGENSCHAPPEN.
 • Er verschijnt nu een grijs scherm op je beeldscherm. Dit is het eigenschappenscherm van deze snelkoppeling. Deze heeft, meestal, 2 tabbladen, Algemeen en Snelkoppeling en deze laatste staat nu voor je neus. In dit scherm zie je een aantal OPDRACHTREGELS waarin de opdrachten voor deze snelkoppeling staan vermeld.
 • Deze regels zijn: Pad; Beginnen in; Sneltoets en Uitvoeren. Ga naar de regel PAD/Opdracht en kijk wat daar staat ingevuld. Ga naar het einde van deze regel en klik er dan met je muis in, want je moet er nu iets aan toevoegen.
 • Achter de laatste " (Quote) geef je een spatie en dan vul je nog in: +set sv_cheats 1
 • Denk om de spaties tussen de +set en sv en tussen cheats en de 1
 • Klik dan op OK en vanaf nu start je het spel ALTIJD op met deze snelkoppeling.

 • Eenmaal in het spel kun je de CHEATCONSOLE oproepen door op de ~ (TILDE) Toets te drukken en dan zie je het CONSOLESCHERM voor je neus.
 • De ~ (Tilde) toets is de toets linksboven op een zgn QWERTY toetsenbord. Het is de toets onder de ESC-toets. Je activeert het ~ teken door tegelijkertijd op Shift en ~ te drukken.
 • De allereerste keer typ je eerst: sv_cheats 1 in de console en druk je op je ENTERTOETS en sluit je de console weer via ~. 
 • Nu zullen de Cheats echter nog niet werken. 
 • Maak nu eerst een SAVE GAME, dus gewoon je spel SAVEN, en sluit dan het spel helemaal af. Dus ga uit het spel. 
 • Start dan het spel weer op met de snelkoppeling en laad je SAVE GAME in, open weer de Console en nu zullen de Cheats die je hier intypt het wel doen. 
 • Het is echter wel zo dat NA ELKE LOADING je de CHEATS opnieuw moet intoetsen.

Je kunt o.a de volgende CODES intypen in de console:

Code Resultaat
/god onsterfelijk
/notarget Vijanden vallen je niet aan
/noclip je kunt door de muren lopen
/give all alle wapens en munitie
/give Armor Armor
/give Health Health
/give stamina stamina
/nofatique ongelimiteerde stamina
/kill zelfmoord
/cq_uselessnostalgia 1 originele wolfenstein interface
/give # geef het ingevulde item
/spdevmap command. ga naar map (vul naam in)

 DE WALKTHROUGH

Missie 1: Geruchten:

Het spel begint met een scène in het Amerikaanse Kantoor van de Secret Actions divisie. Het jaar is 1943 en het schijnt dat de Nazi's onderzoek doen ten behoeve van de ontwikkeling, en gebruik, van technisch geavanceerde wapensystemen. Zowel op biologisch en chemisch, maar nu ook op, Occult gebied. Twee van onze agenten, Wesley en Blazskowitz (de laatste dat ben JIJ) waren al op onderzoek in Duitsland in Kasteel Wolfenstein, maar zijn gevangen genomen. Je commandanten hebben besloten om "te wachten" met het zenden van de hulptroepen omdat ze je de gelegenheid willen geven te proberen te ontsnappen. Hier begint dan het spel.

Je orders zijn als volgt: Infiltreer in Castle Wolfenstein en onderzoek de toegenomen activiteiten van de SS Divisie voor Paranormale Verschijnselen. Vergaar zoveel mogelijk informatie over deze divisie en over haar activiteiten in het gebied. Je contact persoon is ene Kessler. Kessler is lid van een Duitse Verzetsorganisatie genaamd: "de Kreisau Cirkel". Kessler is erin geslaagd om, gedeeltelijk, te infiltreren in het tijdelijke hoofdkwartier van de SS Paranormale Divisie en heeft waardevolle informatie vergaard aangaande de activiteiten van gezegde Divisie. ONTHOUD: Als jij of Agent One gevangen wordt genomen dan dien je, TEN KOSTE VAN ALLES, te ontsnappen. Mocht je in een situatie komen waarin dat niet mogelijk is en waarin je zelfs dreigt om je identiteit en je missie te verraden, PLEEG DAN ZELFMOORD op wat voor manier dan ook.

Level 1:Ontsnapping

Na al deze voorfilmpjes kun je, EINDELIJK, met het spel beginnen. We zijn beland in de kerkers van Castle Wolfenstein. Jij en je collega, Wesley, zijn gepakt door de Nazi's en Wesley wordt momenteel gemarteld in de martelkamer door "Her Doctor". Wesley zal dit niet overleven, en de gekke "Her Doctor" stuurt een bewaker naar je cel om jouw op te halen, want doktertje is nog lang niet uitgemarteld. Gelukkig schijn jij te beschikken over "Kleefeigenschappen", want als een ware "Spiderman" heb je jezelf aan het plafond boven je celdeur "gekleefd". Als de Nazi binnen komt dan laat je je op hem vallen en steek je hem dood met je mes. Hoe je precies aan dit mes bent gekomen wordt niet echt duidelijk. Maar we zijn dankbaar voor alle kleine beetjes hulp, nietwaar! Dit level bevat 7 Secret Areas en 9 Treasures.

Je begint in de kerker en je enige bezit is een Mes. Je hebt zojuist je eerste Nazi gedood. Pak zijn gevallen Luger op en ga via de deur naar buiten en ga dan naar rechts en dan links en volg de lange gang naar het einde. Ga dan rechts door de "poort" en de  trap op. Bovenaan de trap ren je naar het traliehek en maak je deze open. Stap de Martelkamer binnen en loop naar rechts en kil dan "Her Doctor", die achterin bij de tafel staat. Agent Wesley ligt hier dus dood op de tafel. 

Via het hek, rechts in de hoek, zal er een Nazi binnen komen. Kill. Lees dan eventjes het briefje dat boven het aanrecht hangt. Als je wilt kun je de schakelaar omhalen, die aan de linkermuur zit, als je Wesley nog een beetje wilt martellen. Verlaat dan de Martelkamer via het hek, rechts in de hoek, en ga dan links de Wenteltrap op. Bovenaan deze wenteltrap kom je in een hal waar aan de rechtermuur een kleine rode lamp brand. Recht voor je zie je, bovenaan een drietal treden, weer een traliehek. Naar links is er een houten deur die echter niet open gaat. 

Ren naar het traliehek en knal, door het hek heen, de Nazi er achter neer. Draai dan naar links en druk op de muurknop om het hek te openen. Ga erdoor en in deze ruimte pak je, links achterin, de Stengun en wat ammo en van de linkermuur, bij de kastjes, een Healthpack. Ga dan door de volgende opening, rechts achterin, en volg de gang naar het vierkante trappenhuis. Kill de 2 Nazi's en lees even de mededeling die hier aan de rechtermuur hangt. Ga dan de trappen op en helemaal boven ga je door de deur naar buiten. Loop over de kasteelmuur naar de overzijde en ga door de deur weer naar binnen. Ren door de gang naar achteren en Kill snel die Nazi die in het Wenteltrappenhuis staat en je van daar onder vuur staat te nemen. Je bent nu in de Wenteltraptoren. Je kunt verder omhoog of naar beneden. Ga eerst helemaal naar beneden. Dat is 2 trappen af. Helemaal onderaan de wenteltrap is er rechts een deur en een hendel. Draai links en je ziet een houten wand met daarop geschreven het woord "Munitions". Dit is SECRET AREA 1

Tegen deze tijd zal het alarm wel zijn afgegaan. Steek deze houten wand stuk met je mes. Pak dan de ammo van de kisten. Je kunt nu die deur open maken via de hendel, maar dat heeft absoluut geen enkele zin. Als je door deze deur gaat dan ben je weer terug in de hal boven de eerste wenteltrap en omdat dan de deur achter je weer dicht is gegaan zul je de voorgaande route weer helemaal opnieuw moeten volgen om terug in de Wenteltraptoren te komen. Dus laat deze deur maar lekker zitten en ga nu gewoon terug de wenteltrap op en doe dat 3 trappen. Als je 3 trappen hoger bent gekomen ga je door de deur en volg je de gang naar een eindkamer. Kill hier de 2 Nazi's en pak dan de Ammo en de Verrekijker van de tafel waarop de radio's staan. Draai je dan om en ga naar het muurtje, rechts van de ingang, en druk er op de knop om dat verdomde alarm af te zetten. Naast deze knop hangt er een kaart aan de muur. Steek deze stuk met je mes of knal de kaart stuk met de stengun. 
Dit is SECRET AREA 2.

Pak de Goudstaaf uit de nis achter de kaart. Pak ook nog wat Ammo uit de stellingskast, die links tegen de andere muur staat en kijk dan, voorzichtig, uit het raam in de hoek. O…..verderop, boven die stenen trap, zit een SNIPER en hij neemt je onder vuur. De verrekijker is erg handig om die Sniper te lokaliseren. Het is niet verstandig om nu via dit raam naar buiten te gaan, dus draai je om en volg de gang terug naar de wenteltraptoren en ga nog 1 trap verder omhoog. Stap door de deur naar buiten en je bent op het dak. Kill snel die Nazi, die recht voor je bij de muur staat (deze kan ook al helemaal rechts staan) en ga dan rechtsom naar het einde van het dak. Kijk voorzichtig naar voren. Je ziet dan in de verte, en beneden je, die Sniper weer. Wel, vanaf deze positie kun je hem nu gemakkelijk neerknallen, dus doe dat ook. Draai je dan om en knal de 3 planken stuk die het gat in dit dak bedekken en laat je dan door het gat omlaag vallen. Je bent dan weer in die eindkamer waar je SECRET AREA 2 hebt gevonden. Ga nu hier door het raam naar buiten. Spring 1 keer omlaag tot op de brede richel onder de vensterbank (het heeft absoluut geen nut om verder omlaag te springen want in het gebiedje onder je zul je totaal niets vinden. Alleen een gesloten deur) en volg deze richel helemaal naar achteren tot je bovenaan de stenen trap bent. Ga hier naar links en je ziet die gedode Sniper achter het muurtje liggen. Raap zijn MAUSER GEWEER op. 

Ga dan verder naar rechts en ga dan, halverwege de omloop, links door de deur. Je stapt een grote zaal binnen en je wordt gelijk onder vuur genomen door een Nazi die onder de Nazi Vlag aan de tegenoverliggende muur staat. Kill hem. Gelijk breekt voor je voeten de vloer en van uit de gang eronder nemen 2 Nazi's je onder vuur. Ren snel naar links en pak van de lage kast achter de grote tafel een Healthpack. Draai je dan om want er stormt een Nazi binnen via de deur. Kill hem. Loop dan, voorzichtig, naar de lage kast die, links van het gat in de vloer, tegen de muur staat en pak er de Ammo en het Healthpack af. Ga dan, door het vloergat, die rottige Nazi's in de gang eronder doodschieten en spring dan door het gat omlaag. Als het goed is kom je in de gang onder je terecht met je gezicht naar de deur achterin deze gang. Ga nog niet door deze deur maar draai je helemaal om. Je kijkt dan naar de BLINDEMUUR aan het andere einde van deze korte gang. Links van je is een andere gang die ook eindigt bij een deur. Schiet eerst maar een paar kogels af op de BLINDE MUUR aan het einde van de gang. Je "breekt" een gat in deze muur en erachter is een Geheime kamer. Dit is SECRET AREA 3.

Ga daar binnen en eet de Warme Maaltijd die op tafel staat voor wat extra stamina. Draai je dan om zodat je weer naar het gat in de muur kijkt. Rechts staat er een grote kast in de hoek. Ga naar deze kast, breek de deur ervan open met je mes en pak er de Granaten en het Healthpack uit. Ga dan terug door het gat de gang in. Ga nu rechts door die zijgang en achterin door de deur naar buiten. Ga rechts, vooruit, trapje af, links, treden af, vooruit, links (de deur rechts brengt je terug in de Wenteltraptoren en dat wil je niet), trap af en steek de kleine binnenplaats over naar links achterin.  Trapje op en ga links door de deur. Ga links en vooruit en je bent in een slaapzaal met 4 stapelbedden. Pak eerst de 2 MP40 uit het wapenrek links en dan de Granaten van het 1e bed rechts. Ga dan tussen bed 2 en bed 3 in staan en knal hier de zwakke vloertegels stuk. 
Je hebt SECRET AREA 4 gevonden. Pak de Goudstaaf eruit

Goed, ga nu dezelfde weg terug naar de eerste gang onder het vloergat (waar je Secret Area 3 binnen ging via de blinde muur) en ga daar nu naar rechts en door de deur. Je komt in een bredere gang met een rode loper op de vloer en er staan diverse Harnassen in. Kill meteen de Nazi die hier staat en ga dan door de gang (je kunt al die harnassen gaan omduwen, maar het brengt je niets en waarschijnlijk komt er uit de zijgang rechts nog een Nazi gestormd). De deur achterin zit op slot, dus ga, halverwege, rechts de zijgang in. Er stormen dan 2 of 3 Nazi's door de deur rechts de gang in. Kill ze en ga dan zelf door de deur waar zij uit kwamen. Een smalle kamer. Kill de Nazi die rechts achter in de hoek staat, naast de open haard. Draai je dan om naar de deur waardoor je binnen kwam. Links en rechts van de deur zie je een kandelaar hangen. De linker kandelaar hangt scheef. Ga deze even weer recht hangen......draai je dan weer om naar de open haard en......zie......een stuk muur, links van de open haard, is nu naar achteren geschoven en daarachter is SECRET AREA 5 zichtbaar. Ga daar binnen en pak dan, rechts, van de tafel de 3 goudstaven op.

Ga weer de kamer in en loop dan nu naar de grote kast, rechts van de deur in de hoek. Breek de rechter kastdeur open en pak de Granaten en het Healthpack eruit. Verlaat deze kamer en steek recht over naar de volgende deur. Open deze en stap de Grote Zaal binnen. Ga eerst naar de grote tafel rechts en nuttig even de 2 Warme Maaltijden om je Stamina aan te vullen. Draai je dan terug om. Aan de muur, links van de deur waardoor je hier binnen kwam, hangt een portret van Hitler boven een smalle houten tafel. Schiet dat portret stuk. Een Nis wordt zichtbaar achter het Hitler portret. Dat is SECRET AREA 6.

Klim op die tafel en pak de 2 Goudstaven uit de nis. Spring dan van de tafel en ga dan, links om de hoek, door de andere deur deze kamer uit. Volg de gang en als deze rechts de hoek is omgegaan zie je 2 Boognissen in de rechter gangmuur. Ga naar de linker nis en druk daar op de muur. De rechter nis gaat nu open. Dat is SECRET AREA 7.

Ga hier binnen en pak van het altaar de grote KELK. Ga weer naar buiten en volg de gang verder naar rechts, en dan weer rechts de hoek om en ga dan in het laatste deel van deze gang eerst links door de deur de slaapzaal binnen. Deze heeft 3 stapelbedden. Pak hier de MP40 uit het rek en nuttig eventueel de Koude Maaltijd op de tafel. Pak nog wat ammo van de kist voor het middelste bed en ga weer naar buiten en ga dan nu links door de deur achterin de gang. Je komt in de volgende gang, draai links en doe een paar passen vooruit en je krijgt nu het EINDSCHERM van dit Level voor je neus. Hierop zie je de tijd die je over dit level hebt gedaan en of je al de gestelde doelen wel hebt bereikt, hoeveel Secret Areas en Secrets je hebt gevonden.  Uiteraard is je score 100%. Loop gewoon vooruit naar de exit en je begint aan

Level 2: Vindt de Kabelbaan:

Vindt de Exit naar de Kabelbaan. Vergaar verder zoveel mogelijk informatie. Dit level bevat 4 Secret Areas en 7 Treasures.

Je staat aan het begin van een gang. Halverwege deze gang zie je, rechts, een deur. Ga naar en door deze deur. Weer een gang. Deze komt uit in een eindkamer. Maar eerst is er rechts een munitiekamer, maar het hek gaat niet open dus je kunt er niet naar binnen. Ren door de gang de eindkamer binnen en kill onmiddellijk de Nazi Officier die daar voor de open haard staat. Nuttig dan, eventueel, de Warme Maaltijd die op de tafel staat. Je hebt grote kans dat nu het alarm is afgegaan en dat er zo meteen een stuk of 3 of 5 Nazi's komen binnen gestormd. Deze komen dan van de verdieping onder je. Het is niet erg, maar als dat gebeurd, kill ze dan hier in deze kamer. Dan heb je straks geen last meer van ze. Kijk naar de muur boven de open haard. Er hangt daar een Nazi Vlag. Knal deze vlag aan flarden. Er komt dan een luikje te voorschijn in de muur. Dit is SECRET AREA 1.

Je kunt het luikje niet stuk schieten. Draai je om zodat je naar de gang kijkt. Op het muurtje rechts van de kameringang zie je een Portret hangen. Ga daar naar toe en verschuif het portret. Er wordt nu een Hendel zichtbaar. Trek deze hendel omlaag en dat luikje boven de open haard gaat nu open. Ga terug naar de open haard en pak de Stoel op die voor de open haard en de tafel staat. Nu moet je deze stoel OP de tafel plaatsen en wel zodanig dat de stoel op de rand van de tafel staat en recht voor de open haard. Dit is een heel gedoe en je moet zelf maar uitvogelen welke toetsen je hiervoor moet gebruiken. Als de stoel op de tafel staat dan klim je op de tafel en dan op de stoel en dan spring je vanaf de stoel naar en op de schoorsteenmantel en dan pak je de 2 Goudstaven uit de geheime nis.

Spring weer op de vloer en verlaat deze kamer nu terug de eerste gang in. Ga rechts naar het einde. De deur links gaat niet open, dus ga rechts het trappetje af naar het houten tussen "balkon". Loop achter langs de tafel en ga dan links de volgende trap af. Beneden gekomen is er recht voor je een Poort Doorgang en daarachter een lange gang.  Boven deze gang staan er 2 Nazi's op een "brug" al op je te schieten. Ook in de gang zelf zullen 1 of 2 Nazi's zijn. Probeer ze gelijk te killen ZONDER dat je NU deze gang in gaat. Ga eerst maar naar links en achterin door de deur. Ga rechts de slaapzaal in, loop langs de bedden en dan naar links en pak de 2 Healthpacks van de muur. Je zult ze nu waarschijnlijk hard nodig hebben. Ga dan terug naar de grote hal en ga nu, links, door de "poort" en helemaal door de gang, trapje op, verder door naar achteren en je bent dan onderaan een stenen wenteltrap. Ga deze helemaal op naar boven en je komt buiten op Binnenplaats 1.

Achter de Kratten zit een Nazi, dus ga deze even killen. Als je deze binnenplaats 1 even bekijkt dan zie je rechts een poortgang. De deur achterin deze poortgang zit echter op slot. Dat is wel de Exit uit dit level, maar nu nog niet. Achterin op de binnenplaatst gaat links een trap omhoog naar een bordes en rechts op dat bordes is een deur naar binnen. Echter, onder de trap zie je een Rode Lamp branden. Ren naar rechts achterin, ga daar de trap af, en dan linksaf naar de Deur met de Rode Lamp. Ga door deze deur (onder het bordes). Trap af, gang, linksaf en ga dan door de deur recht voor je (de deur rechts brengt je terug in de gang waar je dit level begon). Gang, linksaf, trapje af en dan is er rechts die "brug" boven de "Booggang", waar je daarnet onderdoor ging op weg naar de wenteltrap. 

Ga eerst even rechtdoor en dan links de slaapzaal in. Je kunt hier een Koude Maaltijd nuttigen, links op de tafel, en rechts uit het rek een MP40 pakken. Ga weer terug naar de hal en steek nu over de "brug" naar de overzijde. Druk dan, links van het stenen trapje, op de knop om het verdomde alarm uit te zetten en ga dan het trapje op en door de deuropening de Generator Ruimte binnen. Ga rechts naar de tafel en lees de brief. Het is een briefje van Helga Von Below waarin zij aangeeft dat "ze" de locatie hebben gevonden van een "Dark Knight".  Draai je dan om en je ziet de machines staan. Ga naar de linker machinekast en waarop staat "Gefahr Munition" en haal de Gele Hendel over. 

Hiermee heb je nu op Binnenplaats 1 die deur achter de poort open gemaakt. Ga weer naar buiten en volg de route terug naar Binnenplaats 1. Ga hier dan links achterin de trap op naar het bordes en op het bordes naar rechts, Kil Nazi en ga door de deur. De deur rechtdoor zit dan op slot, dus ga door de deur rechts en dan links door de deur. Een kleine kamer met links weer een deur. Breek hier eerst even de deur van de grote kast voor een Healthpack en ga dan door die deur. Een trappenhuis. Daal de trappen af, Kill Nazi, en onderaan de trappen ga je links door de doorgang en dan rechts door de Wijnkelder Deur. Waarschijnlijk zitten er hier binnen 2 Nazi's zich te bezatten, dus Kill. Er staan 4 grote Wijnvaten in deze wijnkelder, steeds 2 naast elkaar. In de linkermuur zijn 2 grote Wijnrekken. Ga tussen de 2 Voorste Wijnvaten in en druk door op de afwijkende steen in het muurtje. Het Wijnrek helemaal links achterin schuift nu open. Ga daar naar toe en door de opening en je bent in SECRET AREA 2.

Loop naar achteren, breek de glazen ruit en pak de Wijnfles op. Ga terug naar de wijnkelder en verlaat deze weer door de deur. Volg de gang verder rechtdoor, links, rechts trapje af en je komt in een grote Hal met aan de overzijde een bordes. Een bende Nazi's hier, dus Kill. Ga links verder en voorbij de grote tafel de volgende trap af, rechts door de gang en achterin door het al geopende hek. Je bent nu in de Manschappen Kwartieren van de Kerkers. Er zijn hier een aantal ruimtes die allemaal met elkaar in verbinding staan en er zijn een bende Nazi's. Dus Kill ze allemaal. Doorzoek dan alle Ruimtes. Als je door het geopende hek bent binnen gekomen ga je eerst maar rechts een slaapzaal binnen. Pak er de 2 MP40 uit het rek en tussen de bedden het Healthpack. Ga dan terug naar buiten, rechts en dan gelijk links de "eetzaal" binnen. Nuttig eventueel de Koude Maaltijd op de tafel en knal dan de Rechter Kaart stuk die aan de muur achter de eettafel hangt. Knal dan de stenen van die muur plek stuk. Dit is SECRET AREA 3

Pak de 2 Goudstaven uit het muurgat. Ga dan door de deur rechts naar buiten. Links is dan een deur met daarboven "VERBOTEN", dus deze deur zit op slot, en recht voor je is een deur met een Rode Lamp.  Ga door deze deur en je bent in een kleine eindkamer. Draai naar links en je ziet dan een eenzame Vat staan tegen de linkermuur. Schiet een kogel op dat vat en het explodeert en door de explosie wordt er een groot gat geslagen in de muur. 

Ga door het gat in de muur en je bent in SECRET AREA 4. Ga naar links en achterin pak je, rechts, van de tafel de Gouden Helm en de 2 Goudstaven en uit de stellingkast de Nazi's Helm. Ga dan door de deur links weer naar buiten. Dit is dus die "VERBOTEN" deur. Steek recht door naar het hek van de Munitiekamer en ga er door en pak daar rechts de MP40 en links de Granaten en ook ligt hier nog een Healthpack voor het grijpen. Ga door het hek terug naar buiten en ga linksaf, vooruit en dan links de trap op. Boven druk je op de knop om het Hekwerk, rechts, te openen en ga je erdoor. Links, rechts, trap op en je bent dan op dat "Bordes" aan de andere zijde van die Grote Hal. Daarstraks was je aan de overzijde. 

Kill de eventuele Nazi's hier weer en ga dan links de Poort in met de Rode Lamp en dan door de deur. Ga verder rechts, trapje af, links en achterin links door de deur. Je komt buiten. Dit is Binnenplaats 2. Kill gelijk de Nazi die recht voor je de trap op komt en ga dan naar dat grote Machinekanon dat hier staat. Bedien het ding en maai er alle Nazi's mee om die voor je op de binnenplaats verschijnen en ook de Nazi's die recht voor je, maar bovenop de muur, staan. Ga dan de trap af en dan gelijk naar links en door de deur de slaapzaal binnen en pak de 2 MP40 en de Healthpack. Terug naar buiten en steek nu de binnenplaats over en ga links achterin de hoek door de deur met de Rode Lamp de volgende slaapzaal binnen. Pak ook hier weer de MP40 en nuttig eventueel de Koude Maaltijd.

Wel, nu moet je helemaal terug naar Binnenplaats 1. Dus terug over Binnenplaats 2, trap op en achter het vaste machinekanon terug door de deur naar binnen. Volg de gang terug naar de Grote Hal met het Bordes. Spring dan links naar omlaag, Kill weer wat Nazi's en ga dan de trap op en volg de gang terug naar de Wijnkelderdeur. Ga daar rechts af het trappenhuis in, klim de 2 trappen op en boven ga je rechts door de deur en door de gang en dan door de deur naar buiten en je bent terug op het Bordes van Binnenplaats 1. 

KIJK UIT, er zijn hier nu nieuwe Nazi's. Draai rechts en Kill de Nazi op het Bordes. Draai terug zodat je naar de overzijde van de binnenplaats kijkt en Kill de Nazi bij de kratten. Van links stormen er dan nieuwe Nazi's uit die poortgang en op de muur daar boven staan ook 2 Nazi's. Schakel ze allemaal uit en volg dan het bordes, trapje af en op de binnenplaats gekomen draai je je om, want in de hoek achter de trap van het bordes staat nog een Nazi. Kill en draai je dan weer om. Achter de kratten is links in de hoek de ingang naar de wenteltrap. 

Je zou nu, via de wenteltrap, even terug kunnen gaan naar het begin van dit level. Dus naar de kamer waar je SECRET AREA 1 van dit level hebt gedaan. In de gang voor die kamer zat toen het hek van de munitiekamer op slot en toen kon je daar niet in. Wel....die munitiekamer zal nu wel open zijn omdat de Nazi's dat inmiddels gedaan hebben. Je kunt dus in die munitiekamer je voorraad kogels e.d nu nog eventjes gaan aanvullen. Kom dan terug naar Binnenplaats 1 en ga dan door de Poort. Je staat dan op de muur boven Binnenplaats 2 (als je even naar links kijkt zie je dat vaste Machinegeweer staan) Loop verder over de muur en door de volgende poort en je komt op een veel kleinere vierkante binnenplaats. De deur recht voor je zit op slot, dus ga door de deur rechts. Trap af, linksaf en daal dan de lange trap af en halverwege krijg je dan het Eindscherm voor je neus en daarin lees je dan je score voor dit level. Loop gewoon verder de trap af naar de EXIT.

Level 3: Skilift

Dit level heeft GEEN Secret Areas en GEEN Treasures. Je opdracht is het om met de Kabelbaan naar beneden te gaan naar het dorp en daar je contact persoon Kessler te ontmoeten.

Weer begin je het level aan het begin van een gang. Loop Vooruit en ga dan rechts door de deur. Een slaapzaal met 3 stapelbedden. Pak, links, de MP40 en op de tafel kun je wat Bier nuttigen en een Koude Maaltijd eten. Ga dan de gang weer in en volg deze verder naar rechts, trap af en beneden ga je door de dubbele deuren het Kabelbaanstation binnen. Kill onmiddellijk de Nazi's, rechts en ook links en voor je,en ga dan naar links van de dubbele deuren en druk op de alarmknop om het alarm uit te zetten. Hier links is ook een smalle deur maar ga er nu nog niet door. Draai je om en loop naar de kabelbaan controle ruimte. De Kabelbaancabine is er niet. Deze staat momenteel op het tussenstation. In deze controle ruimte lees je even de mededeling aan de linker muur. Waarschijnlijk wordt je dan beschoten door een Nazi die rechts op het "balkon" staat. Knal hem neer en loop dan daar naar toe en ga door de deur onder het balkon naar binnen. Een kleine smalle kamer waar je een Koude Maaltijd kunt nuttigen.

Ga terug naar buiten. Recht voor je is de landingsplaats van de Cabine. Probeer de knop in te drukken om de Cabine naar boven te "roepen". Helaas, er is geen stroom. Draai links en ga nu naar die smalle deur, achterin bij de alarmknop. Ga erdoor, Kill Nazi en ga rechts de trap af en door de opening met de Rode Lamp erboven. Ga rechts, vooruit en rechts en je bent in de Generator Ruimte. Kill onmiddellijk die 2 Nazi's door de Benzine Vaten te laten exploderen en loop dan langs de Generator door naar achteren en ga dan links. Pak de Healthpacks van de muur en de Granaten uit de stelling en van de tafel en ga dan terug naar de grote Generator. Ga, links van de Generator, eerst even de Nazi helm pakken van de tafel en trek dan aan de Grote Hendel die voor de Generator staat. Je hebt hiermee de stroom voor het bovenste traject van de kabelbaan herstelt. Snel, ga terug omhoog naar het station en als je daar weer binnen komt zie je de Cabine al omhoog komen.  Er zitten echter wel 2 Nazi's in, dus ga snel die controle ruimte weer in en probeer dan die 2 Nazi's van daar uit te killen terwijl ze nog in de cabine zitten. Als de cabine heeft aangelegd ga er dan naar toe, druk op de knop en stap de cabine binnen. 

Je gaat op weg naar het tussenstation. Loop naar de voorramen van de Cabine en stel je verdekt op. Als de cabine het tussenstation nadert wordt je van daaruit onder vuur genomen door de Nazi's daar. Probeer al tijdens de afdaling die paar Nazi's op het tussenstation te killen met je Mauser. Probeer vooral die ene die je de ladder op ziet klimmen te killen. Dat scheelt je zo meteen een hoop ellende. Als de Cabine is aangekomen in het tussenstation stap je uit en loop je eerst linksom over het platform naar de achterkant van de toren. Ga daar het hok binnen en Kill de 2 Nazi's en pak het Healthpack van de muur. Ga weer buiten en volg het platform dan nu naar de andere zijde van de toren. Klim daar de ladder op naar het bovenste platform. Pas daar op want er is hier geen railing meer. Loop dan boven naar de volgende ladder en daal deze af. Haal dan de Hendel, links onderaan de ladder, over om dat stalen vloerluik te openen. 

Loop naar het geopende luik en probeer vanaf hierboven die ene Nazi daar beneden te killen. Daal dan de ladder af en beneden ben je in een machineruimte voor het onderste traject van de kabelbaan. In één van de wanden zie je een Gele Schuif. Trek deze naar rechts en je hebt de stroom voor het onderste traject hersteld. Wel, nu moet je via de 3 ladders weer terug naar de Cabine. Je moet wel, om de tweede ladder op te kunnen, eerst dan weer het stalen luik dicht maken door weer die aan die hendel te trekken. Bij de Cabine terug gekomen klik je weer op de startknop en stap je in en ga je weer naar de voorste ramen. Je ziet het Grondstation naderen en zodra je cabine binnen schootsbereik is zullen de Nazi's weer op je gaan schieten. 

Alweer, probeer er vast, tijdens deze afdaling, een paar te doden. Als de Cabine het grondstation binnen komt dan gaat er, recht voor je, een deur open. Je ziet een Nazi en je ziet daar ook 2 Benzine Vaten staan. Probeer nu gelijk die 2 Vaten te laten exploderen. Hiermee heb je dan niet alleen die Nazi uitgeschakeld, maar ook voorkom je dan dat jij straks door deze 2 Vaten wordt opgeblazen als je door deze deur gaat. Als de Cabine tot stilstand is gekomen stap je eruit en ga je gelijk rechtdoor de hoek in en dan links door de deur. Een Voorraadruimte. Pak de Healthpacks van de muur en de Ammo en de Granaten uit de stelling en ga terug naar buiten en ga nu naar die deur achter de cabine. Als je daar bent wordt je waarschijnlijk, van achter je, onder vuur genomen door een Nazi die boven je op de omloop staat. Dus draai je om en Kill. Ga dan door de deur. Was je er niet in geslaagd om eerder de 2 Vaten tot ontploffing te brengen, trek je dan nu ONMIDDELLIJK weer terug naar buiten, want rechts in de hoek zit een Nazi en deze knalt dan op de 2 Vaten en de ontploffing die dan zal volgen overleef je niet. Dus je moet maar even zien. Ga door deze deur, rechts, Kill Nazi en loop om de Kooi heen naar de deur links achterin. Helaas, deze zit op slot. Draai je om en ga naar de muur tegenover je en klim de ladder op naar de Catwalk. Boven ga je eventjes door de deur links en pak je de Nazi helm van de tafel. Weer terug naar de Catwalk. Helemaal beneden, onder in de Kooi, staat nog een Nazi op je te schieten. Knal hem vanaf de Catwalk neer en loop dan naar links naar het einde van de Catwalk. Draai rechts, klim op de railing en spring dan over naar- en bovenop de Kooi. Draai links naar de muur, knal het rooster stuk en kruip in de ventilatieschacht. 

Laat je omlaag vallen, kruip verder, laat je nogmaals omlaag vallen, draai rechts, knal het rooster voor je stuk en kruip verder en door het gat naar buiten. Je bent in een grote Zaal. Snel ren naar rechts en Kill alle Nazi's hier. Ga dan in dekking achter de omgevallen Bank en wel zo dat je terug kijkt naar de ventilatieschacht waar je uit kwam. Je kijkt dan ook naar de doorgang naar de Achterzaal. Deze heeft een Hek en in die zaal bevinden zich ook diverse Nazi's. Waarschijnlijk zullen enige van hen nu op je af komen rennen, dus Kill deze en ga dan zelf de achterzaal in en Kill de overgebleven Nazi's.  Nadat je hier alle Nazi's hebt "terug gezonden naar Hitler's hel" zal er een korte cutscène starten. Het Duitse Opperbevel heeft verzocht om een radio update en iemand heeft zojuist gecommuniceerd dat alles onder controle is en dat de Amerikaan dood is. 

Ga dan eerst nog even links de "Kommandantur" deur door en dan links een Eetzaal binnen waar je Bier kunt nuttigen maar vooral een Verrekijker en een MP40 kunt pakken. Dan terug naar de achterzaal en ga hier dan door de al openstaande dubbele deuren, links in de hoek van de tegenoverliggende muur en.........SCHIET NIET DIE VENT DOOD die daar in de kamer staat. Dit is Kessler, je Contact persoon. 

Het Level Stat. Scherm verschijnt ten teken dat je het einde van het level hebt bereikt. Loop naar Kessler.

De dingen zijn een beetje verkeert gegaan nadat Agent One en ikzelf zijn geïnfiltreerd in het vijandelijke gebied. Niet in staat zijnde om contact te maken met onze contact persoon van de Kreislau Cirkel, werden we gevangen genomen en naar Castle Wolfenstein gebracht. Agent One werd daar gemarteld en is aan deze martelingen gestorven, maar, in ben er trots op om dat te kunnen zeggen, hij heeft zijn martelaars geen INFORMATIE gegeven. Heb de Guard overmeestert en ben er in geslaagd te ontsnappen. De enige route naar het dorp ging via de Kabelbaan van Castle Wolfenstein. In Skilift Station 1 lukte het me eindelijk om contact te maken met Kessler, die echter ernstig verwond was geraakt in een gevecht met de Nazi's. Kessler sprak met het Nazi Opper Commando in het dorp waarna deze geloofde dat IK DOOD WAS. Hierna gingen Kessler en ik verder het dorp in.

Missie 2: Een Donker Geheim:

We hebben je debriefing over je gevangenneming en je daarop volgende ontsnapping uit Castle Wolfenstein ontvangen. Agent's One dood is tragisch maar onvermijdelijk. Himmler's SS Paranormale Divisie, geleid door Helga von Bulow, voert momenteel een grote opgraving uit vlak buiten het dorp. De OSA heeft kort geleden fragmenten van gecodeerde boodschappen onderschept die vanuit de opgraving direct aan Himmler zijn verstuurd, maar tot op heden zijn we niet in staat om deze boodschappen volledig te decoderen. Karl Villigut, lid van de Kreislau Cirkel, bevindt zich in het dorp en hij heeft een belangrijk voorwerp voor je bij zich. Vindt hem en verkrijg dit voorwerp van hem en ga dan, volgens Kessler's instructies, naar de opgraving om daar de situatie te onderzoeken. Vergeet echter niet om ook onderweg zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Je zult nieuwe orders ontvangen als je de opgraving hebt bereikt.

Level 1: Dorp:

De missie begint met een blik op het door de Nazi's bezette dorp, vlakbij het opgravinggebied. Kessler heeft je zijn huis binnen gesmokkeld. Kessler loopt dan rechts in de hoek de trap af naar de beneden kamer. Volg hem nog niet meteen maar pak eerst even alle items hier van de grote tafel. Dat zijn een Verrekijker, een MP40, wat Ammo en je kunt ook de Warme Maaltijd nuttigen. Ga dan achter Kessler aan naar beneden. Kessler staat daar geduldig voor de grote boekenkast op je te wachten.  Kessler verteld je waar de ingang van de Crypte is en betuigd zijn spijt over het feit dat hij niet met je mee kan vanwege zijn verwondingen. Dan rommelt hij wat aan een boek in de kast en hierdoor schuift de kast weg en de geheime doorgang wordt zichtbaar. 

Haal je mes te voorschijn en ga door de geheime doorgang. Dan rechts en achterin spring je door het luikgat naar beneden de wijnkelder in. Je hoort gezang en het dronkemans gelal van een dronken Nazi. Loop vooruit en dan naar rechts naar de muur en dan links naar de trap. 

Steek je mes in de rug van de dronken Nazi en ga de eerste trap op. Verwissel je mes voor een lekker vuurwapen en ga de tweede trap op. Halverwege hoor je stemmen die van boven komen. Loop verder de trap op. Boven draai je links en ben je aan het begin van een gang. Gelijk rechts is er een Kamer en verderop een grote kamer waar 2 Officieren staan te babbelen. Ga de kamer rechts binnen. Kill niet het burger meisje (in dit spel is het killen van Burgers gelijk GAME OVER). Kijk links door de doorkijk de grote kamer in en probeer onmiddellijk hierdoor die 2 Officieren daar neer te knallen. Je kunt dan hier nog een Warme Maaltijd nuttigen en dan ga je die grote kamer binnen.

PAS OP. Rechts is er een "Balkon" en daar is ook een Nazi die op je begint te schieten. Kill hem. Verzamel de wapens van de officieren. Waarschijnlijk zullen er nu wel een paar Nazi's binnen komen, via de deur rechts achterin de hoek. Kill ze en ga dan zelf door deze deur en dan door de volgende en je bent buiten op het plein. Je staat op het bordes voor het huis. Ga naar rechts en dan de hoek om en ga via de volgende deur weer naar binnen. Trap op, rechts en je bent nu op dat "balkon" boven de grote kamer. Volg deze en dan de gang. Deze gaat linksaf. Ga gelijk door de deur rechts een slaapkamer binnen. Pak de Granaten van de kist voor het bed en je kunt eventueel de Warme Maaltijd nuttigen. Terug de gang in en volg deze naar het einde en ga dan links door de deur. Draai onmiddellijk naar rechts en Kill de Nazi bij het Vaste Machinekanon. Gebruik dit ding om al die Nazi's onder je op het plein te doden en die uit de steeg recht aan de overkant komen gestormd. 

Als dit is gedaan ga je terug door de gang, over het "balkon", de trap af en door de deur weer naar buiten. Ga de stenen trap af en nu kun je eerst de linkerzijde van het plein gaan onderzoeken voor wat Ammo en Health, maar veel zul je niet vinden. Dus ga maar gelijk naar rechts en door de poort en volg de steeg helemaal naar achteren. Draai dan links. Kill de Nazi voor je en ook de Nazi boven in de "toren". 

Ga dan rechts de volgende steeg in. Waarschijnlijk stormen er dan nog meer Nazi's op je af. Kill ze allemaal en je kunt dan ook nog links de toren in en daar via de ladder omhoog om het wapen van die Nazi daar te gaan oprapen. Als je alle Nazi's in dit gebied bij de toren hebt "opgeruimd" dan komt Karl Villigut te voorschijn uit de deur rechts.

Denk er om dat je Villigut niet per ongeluk neerknalt. Dat is GAME OVER. Loop naar Villigut toe en volg hem het huis in. Volg Villigut door het huis en, na een praatje, maakt hij een voorraadkamer voor je open. Ga er binnen en pak de STENGUN. Dit is een STIL wapen. Pak verder hier de ander Ammo en het kogelvrije vest en ga terug naar Karl.  Karl maakt de buitendeur open. Ga door die deur weer naar buiten. Trapje af en ga naar links en door de steeg en rechtdoor de stenen trappen op. Je komt op een "brug". Rechtvoor je is de doorgang verspert door prikkeldraad. 

Links ontbreekt een stuk van de railing. Ga daar naar toe en klim de ladder af en beneden draai je om en ga je door de tunnel. Aan de andere zijde van de tunnel ga je gelijk naar rechts naar het hek in de Poort. Open het hek en stap erdoor. 

Linksaf en volg de steeg, rechtsaf en dan linksaf onder de poort door. Kill op de binnenplaats de 2 Nazi's die links bij het vat staan en ga dan recht voor je door de deur naar binnen. Binnen Kil je de 2 Officieren en loop naar de tafel, links. Pak het Pistool met Geluidsdemper, en de rest van de spullen van de tafel. Op de bovenste plank van de achterste stelling ligt een Helm en wat Ammo. Als je deze ook wilt pakken dan pak je één van de stoelen bij de tafel op en draag je deze naar de stelling en zet je de stoel voor de stelling op de grond. Klim er dan op en pak de spullen van de bovenste plank. Loop dan naar de hoek waar de Boekenkast begint. In de TWEEDE RIJ vanaf de muur en dan het Tweede Schap van onderen steekt het 1e boek uit. Druk op dit boek en de vloer in het midden van de kamer schuift weg. Je hebt SECRET AREA 1 gevonden.

Ga dus die trap af en je komt in een wijnkelder. Ga naar links en pak de 3 Goudstaven op. Je kunt hier ook nog wat Healthpacks oprapen. Terug naar boven en naar buiten en volg nu de route terug tot je weer in het gebied bent waar je de tunnel uit kwam. Ga hier nu naar rechts en dan door de deur in de hoek. Een gelachkamer met een Burger Vrouwtje. Ga de achterkamer in voor Bier en een Warme Maaltijd. Weer naar buiten en ga nu rechts de stenen trappen op en je komt boven onder een overkapping. Recht voor je een poort met een trap omlaag. Je wordt daar onder vuur genomen door een paar Snipers die in het raam aan de overzijde staan. Kill ze. Ga maar niet deze trap af want uiteindelijk kom je dan bij een gesloten hek. Ga hier, onder de overkapping, naar links en volg de steeg. Kill onderweg een paar Nazi's ( je bent nu aan de andere kant van die Prikkeldraad versperring, dus aan de andere kant van de "brug"). 

Volg de steeg verder, rechts, links en dan kom je in een breder deel waar rechts een Boogdoorgang is naar een Deur. Dat is je doel, maar ga eerst nog even vooruit naar achteren en draai dan links. Een stenen Trap gaat omlaag. Ga de trap af en dan rechtdoor door de poort en dan rechts door de deur. Een voorraad kamer. Pak hier de spullen uit en ga terug naar buiten en links terug naar de stenen trap. Kijk omhoog. Je ziet links boven je een klein balkon. Dat is SECRET AREA 2. Om deze te bereiken loop je de trap op tot ongeveer halverwege en dan klim je op het Hekje tegen de muur. Als je op het hekje staat draai je links en klim je op de stenen pilaartje waar het hekje aan vast zit. Vanaf deze pilaar spring je naar en op het Balkon. Er liggen 2 Healthpacks op. 

Spring weer omlaag en ga nu de trap op en dan boven naar de dubbele deur onder de Boog. Ga door de deur naar binnen, trap af, gang, rechtsaf en je komt in een Hal met boven je hoofd een omloop, recht voor je de uitgang en rechts een Kamer waar je stemmen hoort. Ga daar binnen even de 2 Officieren killen en stap weer naar buiten. Kill eventueel de Nazi boven je op de omloop en ga dan rechts naar de deur en stap naar buiten. Draai gelijk naar links en je ziet dan voor je in de verte de muur van de Begraafplaats. Wel, daar is de ingang naar de Catacomben.  Ren vooruit, Kill Nazi's en ren de Begraafplaats op. Ren over de begraafplaats naar de trap achterin. Kill de Nazi's en ga de trap op naar de Crypte. Helaas. De ingang is verzegeld door een stenen/granieten plaat. Loop naar de achterzijde van het gebouwtje en pak het Dynamiet op. Loop terug naar de voorzijde en plaats het Dynamiet voor de granieten afsluitplaat en maak als de donder dat je weg komt. Je hebt 5 seconden om je in veiligheid te brengen. 

Na de ontploffing ga je door de ontstane opening de crypte binnen en spring je door de "doodskist" omlaag. Einde Level

Level 2: Catacomben:

Volgens de Kreislau Cirkel leden uit Wulfsburg, lopen deze catacomben voor een groot gedeelte onder het dorp door en is het een tamelijk uitgebreid stelsel van gangen. Uiteindelijk leiden de tunnels naar een oude kerk die via de normale weg niet meer toegankelijk is. Helga von Bulow is daar nu met een grote eenheid van haar Elite Korps en met een team wetenschappers van de SS Paranormale Divisie. Je orders zijn om je een weg door deze catacomben te vinden naar die oude kerk. Je dient ook zoveel mogelijk artefacten op te rapen voor verdere analyse. De Kreislau vertelt je over "Supranormale" activiteiten, die plaatst schijnen te vinden in deze catacomben. Dit zijn waarschijnlijk slechts geruchten, maar komen uit betrouwbare bron, dus je zou ze niet lichtvaardig af moeten doen. Dit level is feitelijk een recht-toe-rechtaan level. Je dient je van punt A naar punt B te begeven, Zemph's journaal te vinden en een hele bende zombies van je lijf te houden. Deze zombies zijn sterker dan de Nazi's, dus hou ten alle tijden je wapens geladen en gereed. Het level begint met een cutscène binnen in de crypte......er zijn hier beneden een paar Nazi's die zich net aan het realiseren zijn dat ze hier beneden opgesloten zitten en geen kant uit kunnen. Ze zijn ook ZEER BANG.....en jij staat op het punt erachter te komen waarom zij zo bang zijn.......

Ga Vooruit, trap af, en pas op want de boel begint in te storten, rechts, trap af en loop vooruit naar het grote gat in de vloer. SPRING NIET OMLAAG, maar kijk door het gat omlaag. Onder je zijn die 3 bange Nazi's uit de beginfilm en zij beginnen opeens te schieten. Niet op jouw maar op..ZOMBIES en SCHILDZOMBIES.Er volgt een gevecht tussen de 3 Nazi's en deze schijndoden en de Nazi's zullen dit niet winnen. Als het gevecht is afgelopen, smijt dan een paar welgemikte granaten naar beneden om al die Zombies uit te schakelen. Je kunt dit trouwens ook tijdens het gevecht al doen. Spring dan omlaag en beneden loop je eerst maar door de zaal om alle Wapens, Ammo, Granaten en Healthpacks te verzamelen en lees je ook even het briefje van Zemph dat op de "tafel" ligt.

Ga dan de gang in en volg deze. De gang gaat rechtsaf en komt uit in een vierkante "tussenhal". De gang links is dan afgesloten door een hek en rechts zit een grote Stenen Plaat aan de muur. Er breken een paar Schild Zombies uit de muren van de gang, achter je. Kill ze en ga dan verder door de gang recht voor je. De gang gaat dan rechtsaf, trap af en dan linksaf en je ziet bij de volgende hoek een Zombie bezig een lijk op te vreten. Ren ernaar toe en Kill de Zombie. Er zullen hier ook een paar Zombies uit de muren breken, dus Kill. 

Volg dan de gang verder naar achteren. De gang loopt "dood". In de muur, links van je, zie je een grijze Stenen Tablet gemetseld. Draai naar rechts en.......O......een brede en diepe kloof. Loop de uitstekende balk op en stop bij de rand. Kijk omlaag. Onder je.....SPIKES. Je wilt dus niet omlaag vallen, maar je moet wel omlaag. Maar eerst moeten die SPIKES uit de weg. Kijk naar de overkant. Ook een uitstekende balk met daarachter een muur. Knal een paar kogels af op die muur en er komt een groot gat in. 

Loop achteruit over je balk om een aanloopje te kunnen nemen en REN dan over de balk en op het JUISTE MOMENT druk je op je SPRING Toets. Je springt over de kloof en land op de balk aan de overzijde. Ga door het muurgat. Een Eindkamer met een doodskist. Trek, links, aan de Hendel. Het schijnt alsof er niets gebeurd. Uit de Rechtermuur breekt dan een Zombie en ook uit die doodskist. Kill ze allebei. Ga terug door het gat in de muur en spring terug naar de overzijde. Kijk, dat Stenen Tablet in de muur is nu weg en je ziet er nu een Hendel. Trek aan deze Hendel en ga dan terug tot op de uitstekende balk. Kijk weer omlaag en zie......de SPIKES zijn nu verdwenen, dus spring nu omlaag. Beneden breken er gelijk 2 Zombies uit de muur, links, en uit die mistige gang rechts komt een Schild Zombie op je af. Kill ze en ga dan door de Mistige Gang. Deze gaat rechtsaf en brengt je in een Mistige Zaal. Loop door de zaal naar achteren. Er breken een paar Zombies uit de muren, dus Kill en trek dan aan de Hendel, links van de deur, om deze te openen. Ga erdoor en dan de Wenteltrap op en boven door de smalle "gang". 

Je bent nu terug in die allereerste vierkante tussenhal. Die Stenen Plaat is nu weg en je kunt nu dus rechtdoor. G dus rechtdoor en je komt op een "Catwalk", bovenin een zuilen zaal. Ga deze Catwalk op. Na een paar stappen stort de "Catwalk" echter in en je valt omlaag. Je bent nu dus beneden in de Zuilen Zaal. De deur achterin zit dicht en deze gaat pas open als je hier eerst alle Zombies hebt uitgeschakeld. Doe dat en ga dan door de geopende deur en volg de gang. Deze gaat dan linksom en brengt je in een grote lichte zaal met 2 Nazi's. Kill ze en loop dan naar de Tafel en pak het Boek dat erop ligt. Dit is ZEMPH's JOURNAAL. 

De muren links en rechts hebben dicht gemetselde alkoven en waarschijnlijk breken er Zombies uit de Rechtermuur en Schild Zombies uit de Linker muur (links en rechts als je voor de tafel staat). Ook zal er, links, een Zombie door het plafond omlaag komen. Kill ze allemaal en kruip dan door één van de gaten in de linkermuur want tussen de doodskisten daar kun je Granaten en Health vinden. Dan de Zaal weer in en loop naar de muur aan de overzijde en kruip er door de Opening. Een zijkamer. Hier is achterin het Plafond ingestort. Kill eventueel hier nog een Schild Zombie en klim dan die berg puin op. Bijna boven zul je eventjes moeten springen om verder omhoog te komen en je zult boven ook moeten springen om uit het gat te komen de kamer erboven in.

Is dit gelukt dan ben je dus boven en in een kleine Crypt Kamer met een paart doodskisten. Dit is de Rechter Crypt Kamer. Ga links door de opening, trapje af, rechts, trapje af en dan sta je tussen de 2 trapjes. Rechts voor je gaat een trap omhoog naar de Linker Crypt Kamer. Daar zal nu wel een Zombie staan, dus Kill. Ga nog niet de trap op naar de Linker Crypt Kamer, maar draai hier links. Voor je ligt weer een "Catwalk" Je Exit uit dit level bevindt zich aan de overzijde van deze Catwalk. Loop de Catwalk op tot voorbij de eerste 2 zuilen en stop dan (je bent ongeveer halverwege deze catwalk). Er is hier een afslag naar links, dus draai links en kijk naar de linkermuur van deze zaal. Je ziet een doorgang in de muur, maar deze is afgesloten door een beschilderde Stenen Deur. 

Achter  deze Beschilderde Stenen Deur ligt het ENIGE SECRET AREA en de enige treasure in dit level. Maar om daar binnen te kunnen moet die stenen deur open. HOE? Als je met je gezicht naar deze deur kijkt, draai dan links en loop terug over de Catwalk tot je weer tussen de trapjes staat. Ga dan nu links de 2 trapjes op en je komt in de Linker Crypt Kamer. Achterin ligt een Nazi's lijk. Kill eerst even de Zombie die uit een doodskist komt en loop dan naar het Nazi's lijk. Tegen de achtermuur liggen dan 2 Healthpacks. Gebruik ze als je ze nodig hebt en......LET NU GOED OP.....loop tot tegen de achtermuur aan en draai dan naar rechts. Je kijkt nu langs de achtermuur naar de achterste rechter doodskist. Als je goed kijkt dan zie je, vlak voor die doodskist, een STEEN UITSTEKEN in de achtermuur. Wel, deze uitstekende steen is dus een KNOP. Als je deze steen indrukt dan zal, in de catwalk zaal, dus die stenen deur in de linkermuur open gaan. MAAR DEZE GAAT OOK ZEER SNEL WEER DICHT. Nadat je deze steen hebt ingedrukt moet je dus omdraaien en dan zeer snel RENNEN naar de doorgang links in de Catwalk zaal en als je snel genoeg bent dan red je het net om door de geopende opening het SECRET AREA binnen te gaan.

 Ben je te langzaam......Tja, dan red je het niet en zul je dit net zo lang moeten herhalen tot het je wel is gelukt. Of gewoon afzien van deze Secret. (Je kunt ook daar binnen komen als je de NOCLIP CHEAT gebruikt). Dus druk op de Steen en ga als de gesmeerde bliksem terug naar de Catwalk en ga daar dan dus links naar de deur en als je maar snel genoeg was dan ren je nog net door de opening het Secret Area in. Dit is een soort kapelletje met een rond altaar. Pak de Gouden Helm van het altaar want dit is je Treasure. Achter het altaar is een nis en daarin zie je 3 stenen tekeningetjes onder elkaar. NEEM GOED NOTIE van deze 3 tekeningetjes omdat ze een hint zijn voor het Secret in het volgende Level. Dus ik zou het maar even natekenen.

Trek dan aan de hendel in de rechtermuur en ga snel terug door de opening voordat deze weer dicht gaat. Loop vooruit over de Catwalk en dan linksaf en naar het einde. Je kunt dan links of rechts de trap op. Het maakt niet uit want je komt boven toch in dezelfde ruimte terecht. Dus ga de trappen op en boven kom je in een grote ruimte met in het rechter gedeelte een vuur. Zodra je binnen komt worden beide doorgangen naar de trappen afgesloten met een hek en ook de deur helemaal rechts aan het einde. Uit 3 van de Nissen in het voorste deel van deze zaal komen Zombies. Kill ze en dan stijgt er uit het Vuur in het achterste deel een VUURZOMBIE omhoog. Dit is een smerige bastaard en hij SPUUGT letterlijk VUUR naar je. Je moet hem killen, dus verzin maar een manier om dat te doen. Als je deze Vuurzombie ook hebt gedood, dan komt er uit de achterste nis, rechts in het voorste gedeelte, nog een Zombie tevoorschijn. Kill hem en ga dan zijn nis in en trek er aan de Hendel. De 2 hekken, die de trappen afsloten, schuiven dan weer omhoog, maar belangrijker is dat achterin de zaal nu de UITGANG van dit Level ook open gaat. 

Dus ga daar naar de EXIT en er door en je krijgt het Eindscherm voor je neus waarin je leest dat dit level inderdaad maar 1 Secret Area had met maar 1 Treasure. Loop verder en het volgende Level wordt geladen.

Level 3: Crypt:

Je bent nog steeds in de catacomben van de Crypte en je doelen en orders zijn echt niet verandert. Dit level is eigenlijk min of meer hetzelfde als het vorige level........dood zombies, haal schakelaars om en je doet je eerste puzzel in dit spel. Ook dit level begint met een scène waarin je de Nazi's in gevecht ziet verwikkeld met Zombies. Hou gewoon je gemak en wacht tot de Zombies als overwinnaars uit deze strijd zijn gekomen.

De Zombies zullen dan op jouw afkomen, dus begin ze maar te killen terwijl je Vooruit de gang in rent. De gang gaat linksaf en je komt in een kleine kolommen zaal. Uiteraard Kill je de Zombies hier en pak je links in deze zaal de MP40 op bij het lijk. Ga dan verder de gang weer volgen en je komt in een hal. Recht door kan niet en rechts is de doorgang door een hek afgesloten. Daar achter is SECRET AREA 1 van dit level. Ga hier dus links de stenen trap op en boven verder de gang volgen. Uiteraard Kill je onderweg wel de Zombies die uit de muren breken. De gang gaat weer links en gaat over in een Catwalk. Recht voor je zie je dan een gevecht tussen Nazi's en Vuurzombies. Omdat dit gevecht niet erg opschiet wordt het tijd om je Granaten tevoorschijn te halen om aan dit gevecht een snel einde te maken zodat jij tenminste verder kunt gaan. Dit gevecht vindt plaats in een hal en de gang gaat hier verder naar rechts en loopt achterin dan dood. Ga nog niet naar rechts maar kijk naar links. In de Nis staat een groot KRUIS. Neem even afstand en schiet dan op het kruis. Het KRUIS valt om en slaat een gat in de vloer. Laat je door dit gat omlaag vallen. Buk dan en kruip door de lage crypt kamer naar de achtermuur en ga dan door het gat links de Tombe kamer in. Dit is SECRET AREA 1.

Loop naar de achtermuur en raap de Ammo, wapens en Health op. Ga dan naar de rechtermuur achter de Tombe en haal de Hendel over. Het Hek, links, gaat nu open dus ga erdoor naar buiten en je bent terug in die beneden hal waar jij zonet uit de gang, nu links, kwam. Toen ging je de stenen trap voor je op. Doe dat nu weer en volg boven de weg terug naar de hal met het Kruis. Ga bij het kruis nu dan naar rechts en helemaal door naar achteren. In de achtermuur zit een Vierkante steen met daarop de afbeelding van een HAND. Druk op de hand. Gerommel en gekreun hoor je maar verder niks. Draai je om en zie......in de hal bij het omgevallen kruis breken een paar Zombies uit de muren. Kill ze en ga nu terug door de gang en de stenen trap weer af. Onderaan de trap ben je dus terug waar je uit Secret Area 1 kwam. Draai links en zie.....er is hier links nu een doorgang geopend omdat je boven op de HANDSTEEN hebt gedrukt. Ga er door en dan rechts de 2 trappen af en je komt in een MISTIGE ZAAL.

Dit is weer zo'n kamer waarvan de deur, achterin, pas open gaat als je alle vijanden in deze kamer hebt gedood, dus hou je Granaten maar gereed. Als je alle, 4 of 5, Zombies hebt gekild dan zal de exit deur open gaan. Maar, het zal niet, erachter staan gelijk al weer een groep Nazi's op je te wachten. Deze groep zal dan, van achteren, worden aangevallen door Zombies. Je kunt je terug trekken in de Mist Kamer en afwachten hoe dit gevecht afloopt en dan de "overwinnaars" zelf uit de weg ruimen. Of je bent ongeduldig en dan ruim je iedereen zelf even op via je Granaten. In ieder geval zorg dat je dit ook weer overleeft en stap dan de volgende ruimte binnen. Neem hier nu eerst de situatie eens goed in je op.

 • Je bent in een grote hoge zaal met kolommen en in het midden ook een grote dikke vierkante kolom. 
 • Aan alle 4 zijden van deze zaal staan steeds 2 kolommen en tussen deze kolommen is er dus telkens een doorgang. 
 • Bovenin de zaal loopt een Galerij helemaal rondom en daar moet jij zien te komen. Dat moet via die kolom in het midden. 
 • Maar dan moet deze kolom dus eerst omlaag. 
 • Er zijn dus, behalve de ingang waardoor jij binnen kwam, nog 3 doorgangen en alle drie brengen ze je in een KAMER. 
 • GA NOG NIET DEZE 3 KAMERS BINNEN. 
 • Elk van deze 3 kamers heeft in de achtermuur een HENDEL die jij moet overhalen, maar elke kamer bevat ook een DODELIJKE VAL. 
 • Ga eerst even deze 3 ingangen van de 3 kamers bekijken. 
 • Als je voor een ingang staat kijk dan naar boven en je ziet dan boven elk van de 3 kamer ingangen een stenen AFBEELDING. 
 • Herken je deze afbeeldingen? Zou wel moeten want je zag ze ook al in het kapelletje dat het Secret Area was in het vorige level. Daar stonden deze 3 afbeeldingen onder elkaar. 

 • Ik heb je toen aangeraden om deze 3 afbeeldingen even na te tekenen. Heb je toch gedaan? 
 • Goed, nummer nu deze 3 afbeeldingen van boven naar onder als A, B en C.
 • De Kamer met afbeelding A is dan Recht tegenover de ingang. Dat is kamer A.
 • De kamer met afbeelding B is dan links van de ingang. Dat is kamer B.
 • De kamer met afbeelding C is dan rechts van de ingang en dat is kamer C.

Je kunt nu gewoon in willekeurige volgorde deze kamers binnen gaan en dan dus in willekeurige volgorde aan de 3 hendels gaan trekken. Als je dan aan de laatste hendel hebt getrokken dan is de kolom in het midden omlaag gekomen. Maar dan MIS JE SECRET AREA 2 en de TREASURE van dit level. Wil je deze Treasure ook nog bemachtigen ga dan deze kamers "doen" in de volgorde van de 3 tekeningen. Dus eerst kamer A, dan kamer B en als laatste kamer C. Denk er om dat de kamers donker en mistig zijn.

 • Kamer A: Bevat een grote met Dodelijke NAGELS bespijkerde PLAAT die omlaag komt uit het plafond en heen en weer zwaait. Doe een paar stappen naar binnen om deze plaat te activeren en wacht dan tot het zich langzaam weer terugtrekt en ren er dan achteraan. Het geeft je dekking. Haal de Hendel in de achtermuur over en draai je weer om en blijf stijf staan. De nagelplaat komt weer naar buiten en als deze zich weer terug trekt is dat je kans om naar buiten te rennen.
 • Kamer B : Deze heeft 2 uitdagingen voor je in petto: je moet onmiddellijk als je er binnen gaat over een korte kloof springen en zodra je de Hendel in de achtermuur hebt overgehaald komen de muren BIJNA ONMIDDELLIJK OP JE AF en als je dan niet snel weg bent dan wordt je vermorzeld. Dus: Spring over het gat, haal de schakelaar over en SPRING ONMIDDELLIJK TERUG OVER HET GAT en verlaat de kamer.
 • Kamer C: bevat 3 DRUKPLATEN die zwaai bijlen activeren die je in stukken zullen hakken, als je niet oppast......ook als je de God Cheat gebruikt. Het beste wat je kunt doen is om te gaan SLUIPEN (Crouch/Walk) en dan voorzichtig OM deze Drukplaten heen te gaan, dus je moet vermijden dat je op deze drukplaten terecht komt, naar de Hendel achterin deze kamer. Haal de Hendel over en ga op dezelfde manier de kamer weer verlaten.

De Kolom in het midden van de zaal zal nu dan OMLAAG zakken. Klim op deze Kolom welke over enige momenten weer OMHOOG gaat (Als je de kolom mist, maak je maar niet druk, deze cyclus zal zich steeds herhalen) Als de Kolom je omhoog hebt gebracht draai je even rond om het houten looppad te vinden en dan stap je daar op en ga je vooruit de Boognis in naar de Hendel in de muur. Trek aan deze hendel en aan de overzijde van de galerij gaat een deur open. Als je nu beneden de 3 kamers gedaan hebt in de ABC volgorde van de afbeeldingen dan breken er nu op de galerij, links en rechts van de Boog, 2 Zombies uit de muren. Kill ze en ga via één van de openingen waar ze uitkwamen en volg deze naar achteren en je bent in SECRET AREA 2

Pak de Schatkist op en ga weer de galerij op en volg deze nu rond naar de overzijde en ga daar door de deur. Een hele grote zaal. Loop links of rechtsom en dan helemaal naar achteren tot vlak voor het Altaar met daarop de KELK. 

STOP!!! PAK DE KELK NOG NIET. SAVE. Zie je die Spikes, links en rechts uit de muren komen? Wel, wat denk je dat er zal gebeuren als je de Kelk grijpt? Juist, je moet dus weer zeer snel wezen.....Grijp de KELK en TREK JE ONMIDDELLIJK ACHTERUIT TERUG. Ook uit het Altaar komen Spikes omhoog zodra je de Kelk grijpt. Dus zorg dat je de Kelk te pakken krijgt en blijf leven. Dan komen er EXTRA STERKE Schild Zombies te voorschijn die ook nog eens vuur spuwen. Je dient ze allemaal te verslaan en het ook nog eens te overleven. Is dat gelukt dan volgt er een lichte "aardbeving" en in het midden van de vloer ontstaan een gat, vlak voor het altaar. Spring door het gat in de vloer naar beneden en ga dan door de deur en een stukje gang het LEVEL UIT.

Level 4: De Onheilige Kerk:

De inwoners van Wulfsburg noemen dit de "Defiled Church". De kerk heeft nogal een vreselijke geschiedenis die een periode van meer 1000 jaar beslaat. Gedurende deze eeuwen, wordt verteld, dat de kerk gebruikt is voor diverse occulte ceremonieën. Afgezien van al deze geruchten, weten we dat Helga von Bulow en haar SS Paranormale Divisie hier nu is. We weten NIET wat ze van plan zijn, dus het is van het allergrootste belang dat jij daar achter komt. Even een WAARSCHUWING: De Kreislau Cirkel heeft laten weten dat Helga von Bulow's Elite Korps bestaat uit een kleine groep van extreem capabele VROUWTJES en deze zijn goed getraind, zowel in het gebruik van kleinere wapens maar bezitten ook occulte gaven. Ook is gerapporteerd dat zij met elkaar kunnen "versmelten" tot een Heksenkring.

Ga Vooruit en door de opening, links en rechts om de kratten heen en door de volgende opening. Je valt een klein stukje omlaag een zaal in. Je hoort stemmen. Ga rechts in dekking naast de krat voor een minuutje of zo, terwijl één van de Elite Guards, verder op in de zaal rechts, de Nazi's even pittig toespreekt en hen opdracht geeft om verder te gaan met hun zoektocht naar jou. Herlaad de Sten en ga dan rechtdoor aan de overzijde door die smalle opening en dan rechtsaf door de "grot". Door de volgende opening en dan rechts af en je bent nu in die zaal met de Nazi's en de Elite Guard. Kill ze allemaal en verzamel dan de wapens, Ammo en eventueel de Healthpacks. Ga dan door de deur achterin en volg de gang.

Links, Vooruit, links, Vooruit en door de volgende deur. Verschuil je dan achter de stapel kratten voor je en wacht tot die ene Nazi, in de kamer verder op, tot bij jouw gekomen is en Kill hem dan en ga dan die kamer in waar hij vandaan kwam. Ga daar rechts de lange stenen trap op, maar VOORZICHTIG want boven wachten tenminste 2 Elite Meisjes op je. 

Er is al gelijk één Meiske als je boven aan de trap bent, rechts in de hoek en ook één helemaal achterin. Verzamel weer Ammo, wapens en Health. Rechts is de doorgang, op het "bordes", verspert door een hek, maar dat maak je open via de Hendel links ervan. Ga dan door de opening en volg de gang, rechts, Vooruit, links, trap op, rechts, rechts, trap op en als je bijna boven bent hoor je gekke Helga weer die Zemph nog maar eens uitfoetert en opdracht geeft om de overgebleven Elite Guards op je af te sturen. De deur recht voor je gaat niet open, dus ga links en open het hek via de Hendel aan de muur rechts. Loop verder en ga door de deur en je bent in de grote KAPEL. Het is een grote en hoge ruimte en je komt binnen in de Linker onder galerij. Wel, er zijn hier een boel Elite Meiskes die door de Kapel heen rennen en maar een ding voor ogen hebben.....Jouw DODEN. Dus wees ze voor en schakel ze uit. Links in de Kapel is het grote altaar en dat bereik je via de deur rechts ervan (de deur links ervan zit op slot), 

Dus als je in de Kapelzaal de Meiskes hebt gedood, ga dan door die deur en dan links het grote altaarplatform op. Hier staat een klein stenen altaar en daarop ligt een Brief van Zemph. Lees dit.. Als je achter dit altaar staat, met je gezicht naar de zaal, dan is er rechts dus nog een halletje, waar je vanaf de zaal dus niet in kon. In dat halletje is een ladder aan de muur naar omhoog naar de boven galerij. Helaas staat daar boven aan de ladder een Meiske granaatjes naar beneden te smijten. Dus voor dat je die ladder op gaat zul je eerst dat Meiske daar boven even moeten uitschakelen. Staande op het grote altaar kijk je naar de opening naar dat halletje en kijk dan OMHOOG. Helemaal bovenin zie je een raam dat is afgedekt door houten latjes. Als je geduldig blijft wachten dan zie je, om de paar seconden, het figuurtje van dat granaat gooiende Meisje voor dat raam verschijnen. Knal haar dan dwars door dat raam neer. Is dat gebeurd, ga dan het halletje in en klim via de ladder omhoog en boven ga je door de deur de boven galerij op. Steek deze over, maar voordat je bij de deur aan de overzijde bent gaat deze al open en stormt er een Meisje al schietend de galerij op. Ook zit er een Meiske, links, op dat Houten Balkon. Kill ze en ga door de deur, links en door de volgende deur. Je bent nu boven aan de overzijde van het grote altaar en hier links is dus een Houten Balkon. Laat dit nog even zitten en ga door de volgende deur. In het halletje Kill je nog een Meiske. Voor je is dan een smalle gang en daarachter de lange wenteltrap naar beneden. Ga nog niet de wenteltrap af, maar keer je om en ga terug door de deur. Er is nog een SECRET te halen in dit level. 

Ga het Houten Balkon op en loop naar rechts. Je ziet dan de Rechter Boven Galerij waar je niet op kan komen van uit de beneden zaal. Klim nu op de Railing van het balkon en spring dan over tot op de galerij. Dit is het SECRET AREA voor dit level. Steek deze over naar de andere kant en ga daar door de deur. In het kamertje pak je de Granaten en de Healthpacks en, uiteraard, de Treasure van het altaar. 

Terug door de deur en steek terug over naar de overzijde en spring terug naar het houten balkon. Ga door de opening de hal weer in en ga weer links door de deur, door de smalle gang en ga nu wel de, lange, Wenteltrap af. Wees op je hoede, als je helemaal beneden bent gekomen zit er onder de Wenteltrap een Meiske verscholen en daar liggen ook een paar Healthpacks. Kill en ga dan het halletje in. Kill Meiske en draai naar links. Open het hek met de Hendel en stap er door en ga rechts door de deur. Zaal. Deze zaal "loopt" naar links en staat vol met kisten en kratten en met.....MEISKES. Kill de Meiskes en ga dan naar de deur in de achtermuur. Deze is met een Balk gebarricadeerd.  Schiet de Balk stuk en ga door de deur en stap de gang in en je hebt de LEVEL EXIT bereikt.

Level 5: Helga:

Wel dit is maar een klein leveltje en je hebt maar 1 doel en dat is: ELIMINEER HELGA. Het level start, alweer, met een cutscène met als hoofdpersonen Helga en Zemph. Helga staat op het punt om de "Dagger of Warding" te nemen om er dan het Binnenste Zegel mee te breken. Zemph waarschuwt haar om dit NIET te doen. Nadat Zemph heeft gedreigd dat ie Helga zal aangeven bij het SS High Court, schiet Helga hem neer en pakt de Dolk. Zij opent het Zegel en de cutscène fade out en jij kunt haar horen schreeuwen omdat er iets vreselijks gebeurd.

Als je door de gang loopt om verder te gaan met de missie, zak je door de vloer en kom je terecht in een beneden ruimte die vol ligt met Ammo en Health......hmmm waarom? Pak zo veel als je kunt dragen op en laat de rest maar liggen. Ga door de opening en klim recht vooruit de puin helling op en ga dan naar rechts en je komt op een grote binnenplaats terecht. Steek deze over naar de andere zijde en draai dan naar rechts en...... achter het hek zie je waarin HELGA is GEMUTEERD.....zij is veranderd in een enorm en afschuwelijk creatuur. Wel dat was zij natuurlijk voorheen al, maar NU is ze helemaal niet menselijk meer. 

Helgaatje wordt beschermd door Zombies en deze kunnen erg vervelend zijn.....maar niet zo vervelend als die geesten die Helga achter je aan stuurt. Deze maken het scherm zwart voor een paar seconden, als zij je kunnen bereiken. Je primaire doel is het om met Helga af te rekenen zo snel als je dat kunt. Om de Geesten te vermijden, die zij op je af stuurt, beweeg je rond over de binnenplaats in een wijde cirkel en dat blijf je maar doen. Stop voor geen seconde. Gebruik je Granaten, Machineguns of welke wapens je maar bezit en ga terug naar beneden naar die Ammo kamer als je Ammo opraakt om bij te vullen. Reken eerst met haar HULPJES (de Zombies) af. Nadat je maar genoeg Ammo in het lijf van Helga hebt gepompt valt ze neer en dan kun je gaan afrekenen met al die zombies, waar je niet al te lang over zou moeten doen. Is het gebied dan weer veilig, dan loop je naar het geopende hek ( waar Helga vandaan kwam) en dan naar links de kapel in. In een filmpje zie je dan hoe jij de Dolk pakt. waarna je met een vliegtuig naar veiliger oorden wordt gebracht.

Missie 3: Wapens der Wrake

Deathshead is gelokaliseerd op een raket basis vlakbij de noordpool, waar hij van plan is een V2 raket op Londen af te vuren. De Raket zal een nieuw Chemisch wapen bevatten. Je enige optie om ook die raket basis te bereiken is als "verstekeling" mee te rijden in een bevoorradings vrachtwagen die naar de basis toe gaat. Je zult, per parachute, gedropt worden in het bos gebied en alleen gewapend zijn met je mes en de geluidsarme Sten. De rest van je uitrusting zal afzonderlijk worden gedropt, in 2 containers tijdens 2 afzonderlijke droppings. Één van deze containers zal de nieuwe ASA M1S "Snooper" Rifle bevatten. Dit geweer is heel erg handig voor het langere afstands werk, maar je hebt er heel speciale Ammo voor nodig en dat is schaars dus je krijgt maar weinig Ammo voor dit geweer mee. Omdat het nog een experimenteel wapen is, is het van het hoogste belang dat je dit geweer vindt, zodra het is gedropt. Het mag absoluut niet in handen van de vijand vallen.

Het gebied wordt niet zwaar bewaakt, maar er zijn her en der alarmeringsstations in het droppings gebied. Als er ook maar één ALARM afgaat, dan is het EINDE OEFENING. Mocht je vijanden tegen komen, elimineer ze dan VOORDAT zij het Alarm kunnen laten afgaan. Maar zorg er wel voor dat je die Guard, die de toegang tot het bevoorradingscomplex controleert, NIET dood. Dood je deze Guard wel, dan kan de truck het complex niet binnen gaan en dan ben jij dus niet instaat om de raket basis te bereiken en ook dat is EINDE OEFENING.

De missie begint met een cutscène en wij zijn dan in het kantoor van de Geheime Operaties. Het is 48 uur na de ontsnapping van Blaszkowitz uit Castle Wolfenstein en het team heeft hard gewerkt om enige logica te vinden uit alle informatie die hij daar heeft verzameld. Ze hebben verder niets meer kunnen uitvinden over de "Dark Knight", maar Deatshead is momenteel in een V-wapens basis vlakbij Katamarandu. Hier is onze held nu dus ook naar onderweg om te trachten de lancering van de Raket, die op Londen gericht staat, te voorkomen.

Level 1: Bos Complex

Dit eerste level is dus een volledig STEALTH level en dat betekent dat je er absoluut voor moet zorgen dat er nergens ook maar enig Alarm afgaat. Het betekent ook dat je veelvuldig van de QuickSave optie gebruik zult moeten maken. Als er ook maar één Guard inslaagd om het alarm te laten afgaan, dan is het EINDE MISSIE. Dus gebruik alleen maar je Mes of de Geruisloze Sten om vijanden te killen of, als je die hebt gevonden, de "SNOOPER" rifle. Deze vindt je bijna aan het einde van dit level. Ik vertel je in het volgende steeds de door MIJ toegepaste strategie. Bedenk echter dat deze voor jouw heel anders kan uitpakken. Dus het is verstandig dat je zelf een strategie bedenkt om door de moeilijke delen te komen. Lukt het niet, wel….je kunt altijd nog de NOTARGET CHEAT gebruiken. Gebruik in ieder geval altijd je Stille STEN om de Nazi's te killen. En gebruik veelvuldig de Quick Save functie.

Je begint dit level in een afgelegen deel van het bos en je bent helemaal alleen. Ga naar de Rechter Rotswand en volg deze dan gewoon vooruit. Je gaat dan rechts de hoek om en blijft gewoon tegen de rechterkant vooruit gaan. Opeens zie je het dak van een huisje boven een heuvel uitsteken. Ga, voorzichtig, de heuvel op en kijk dan naar dat huisje. Er zijn daar 3 Nazi's. 2 lopen buiten rond en 1 is er binnen. Voor, en achter het huis staan muren. Achter het huisje is een meertje.

Ga de heuvel af en verschuil je achter de muur die gelijk onderaan de heuvel is. Ga dan rechts naar het einde en gluur het "hoekie" om. Als de kust veilig is steek dan over naar de muur die achter het huisje staat. Waarschijnlijk hoor je nu één van de Guards zeggen dat ie een parachute heeft gezien in een boom aan de overzijde van het water. Verlaat je schuilplek achter dit muurtje en steek over naar de achterkant van het huis en ga dan naar rechts naar de zijkant van het huis dat aan het meer is. Kill hier de 2 rondlopende Nazi's en ga dan snel via de zijdeur naar binnen en Kill de Nazi binnen. Er is verder niets te vinden in dit huis, dus ga door de zijdeur weer naar buiten en kijk dan naar de overkant van het meer. Er hangt daar, rechts aan de overkant, een parachute in een boom. Dat is Dropzone 1.

Waad door het meer daar naar toe, het meer is niet diep dus je hoeft niet te zwemmen, en pak daar de wapens, o.a de Colt, en de Ammo en eventueel de Healthpacks op. Ga terug naar het huisje en ga door de zijdeur weer naar binnen en door de brede "voordeur" weer naar buiten. Recht voor je gaat het pad door dit gebied verder. Dus steek over en volg het pad weer verder en weer blijf je dat doen tegen de RECHTER KANT aan. Na enkele meters vooruit volgt er een flauwe bocht naar rechts en zie je een paar muurtjes voor je. Rechts weer een huisje. 

Je bent nu aan het begin van de grote Vallei. Rond dit huisje loopt 1 Nazi en binnen is ook 1 Nazi. Meer naar links is de Eerste Wachttoren en de Nazi bovenin deze toren heeft dus direct zicht op het huis. Gluur voorzichtig de hoek om, om te zien waar die ene Nazi zich bevind en als het veilig kan ga dan in dekking achter het eerste muurtje. Sluip naar het rechter einde ervan en gluur naar links de hoek om. Je ziet het huisje en ook een volgend muurtje. Die rondlopende Nazi loopt steeds rondjes rond het huis en zal uiteindelijk dus ACHTER het huis terecht komen. Daar is hij dus uit het zicht van die wachttoren die in het gebied voor het huis staat. Ren naar de achtermuur van het huis en gluur dan de rechts de hoek om. Je kijkt nu dus ACHTER het huis. WACHT: de wandelende Nazi zal zo dadelijk ook hier achter het huis komen. Wacht tot ie echt helemaal achter het huis is en Kill hem dan snel en stilletjes. Sluip dan naar de voorzijde van het huis en ga er binnen en Kill de Nazi binnen. Gluur uit de deur en gebruik je verrekijker om te zien of die wachter in de toren de andere kant op kijkt. Is dat zo ga dan naar buiten en REN REN REN ONMIDDELLIJK naar rechts en ga in dekking achter de lange muurtjes. 

Sluip langs deze muurtjes naar de bergwand waar de Tunnel is. Je kunt deze tunnel niet door want deze is afgesloten. Sluip langs de tunnel ingang en volg nu gewoon weer de deze RECHTER ROTSWAND van de vallei. Gewoon maar Vooruit blijven gaan en dan kom je bij de Rivier. Hier gaat de bergwand dus naar links. Blijf maar de Bergwand volgen achter de rivier langs en dan zie je de TWEEDE WACHTTOREN staan.

Bovenop de Toren staat, uiteraard, een wachtpost en deze moet je echt uitschakelen. Dus loop verder vooruit tot aan de boom achter de toren en klim dan de ladder van de toren op en schakel boven de wachtpost uit maar doe dat vanaf de LADDER. Ga niet zelf het Toren platform op want dan wordt je gezien door de Nazi's bij de brug en is het alsnog einde oefening. Ga de ladder weer af en volg de bergwand verder naar links en je gaat omlaag. Rechts is dan de Tweede Tunnel. Blijf rechts tegen de bergwand en ga snel de tunnel in. 

Aan het andere einde van de tunnel staat een Truck met 2 Nazi's die staan te praten. Zij hebben hun rug naar je gekeerd. KILL ZE NIET. Vlak voor het einde van de tunnel zie je een Rood Licht in de rechter tunnel wand. Ga snel daar naar toe. Het is een Nis. Ga in deze nis en dan door de deur en volg de lange gang naar het einde en klim dan de ladder op en je komt weer buiten op de heuvels. Ren vooruit naar de rotswand. Links is dan het gebied met de tunnel en de Basis. Ga echter nu rechts de heuvel op en volg het pad verder omhoog, alweer aan de rechterzijde.  Het pad neemt een flauwe bocht naar links en gaat verder de heuvel op en dan weer omlaag. STOP dan even. Onderaan de helling, voorbij de 2 bomen, wordt het weer link. Sluip de helling af en ga in dekking bij het muurtje. Draai rechts en ga iets vooruit. Kijk dan links door de opening tussen de twee muurtjes. 

Je ziet een geschutsopstelling onder een camouflage net en er staat een Nazi bij. Meer naar rechts loopt nog een Nazi en deze komt ook hier naar toe en gaat dan even staan praten met de andere Nazi. Achter het camouflage net zie je weer een wachttoren en naar links is dan de ingang van die tunnel. Verder achter de wachttoren is de ingang van de basis. Wel, het is vrij simpel. Je moet de 2 Nazi's hier uitschakelen. Die ene Nazi zal weer naar rechts lopen. Wacht tot ie een flink stuk naar rechts is gegaan en sluip dan achter hem aan en Kill hem, uit het zicht van de wachttoren. Is het gelukt loop dan helemaal naar recht tot achter in de "inham". Daar is DROPZONE 2 en daar vindt je de SNOOPER RIFLE, de THOMPSON en Ammo en Healthpacks.

 • Voor alle duidelijkheid, de SNOOPER is dus een SNIPER Rifle. Je krijgt er alleen weinig AMMO voor dus wees er zuinig op. 
 • Je MOET de SNOOPER gevonden hebben om dit level te kunnen uitspelen. De SNOOPER heeft dus een ZOOM functie die je via W kunt inschakelen. 
 • Met de SNOOPER wordt het leven opeens een stuk gemakkelijker voor je waar het betreft het killen van de vijanden vanaf grotere afstanden.

Ga eerst nu met de SNOOPER de wachtpost in de toren killen. Ga dan onder het camouflagenet en sniper de 2 bewakers voor de tunnel, of gebruik daar het vaste machinegun voor dat onder het camouflagenet staat opgesteld. Ga dan naar rechts van de wachttoren naar de bergwand en kijk richting de basisingang. Loop ietsjes verder door tot ongeveer bij de boom, maar blijf in dekking van de rotswand. De ingang van de basis wordt bewaakt door 1 Nazi op de grond, maar in het huisje boven de ingang staat ook een bewaker. Sniper met de Snooper eerst de bewaker in dat huisje en dan de bewaker op de grond. Als je goed mikt en snel genoeg bent dan lukt het je voordat ze de gelegenheid hebben om het alarm in te schakelen. 

Steek dan over naar de overzijde, dus naar de bergwand waar de tunnel door heen gaat. Ga hier rechts de helling op en boven volg je de richel welke boven langs de linker zijde van de basis gaat.  Als je op deze richel ter hoogte van de basis bent gekomen kijk dan naar rechts de basis in. Je ziet dat deze bestaat uit 2 gebieden. Het voorgebied en ook nog een gebied achter het hek. In het voorgebied zie je een Wachttoren staan met daarachter de tunnel ingang. Voor de tunnel ingang staat een Wachtpost. Rechts van de wachttoren staat een legertruck met zijn "kont" tegen een laadperron aan. Dat is de truck waar jij in moet zien te komen. Bovenop de wachttoren loopt een wachtpost rondjes. Vanaf je positie op de richel tegen de bergwand SNIPER je nu eerst maar deze wachtpost in deze toren. Doe je dat niet dan krijg je strakst ongelooflijk veel problemen om door de basis te geraken tot bij de truck. 

WAT JE ECHTER NIET MAG DOEN IS DIE WACHTPOST KILLEN DIE VOOR DE TUNNEL INGANG STAAT. ALS JE DEZE KILLED DAN IS HET GAME OVER. Loop dan verder over de richel en bij de achterste boom ga je naar beneden tot aan de muur van de basis. Volg de muur naar links. Je komt bij twee ramen. Het achterste raam staat open. Onder dit raam zit een schuin oplopende plank gespijkerd. Klim op deze plank en "loop" er over naar omhoog en klim dan door het raam naar binnen. 

Ga onmiddellijk naar rechts de volgende kamer binnen en Kill snel de officier bij de tafel. Lees dan de mededeling die links van de tafel aan de muur hangt en ga dan terug naar de eerste kamer. Ga naar de tafel die voor het geopende raam staat (niet het raam waardoor je naar binnen kroop) en pak de SNIPERSCOOP van deze tafel. Nu kun je ook met de MAUSER sniperen. Klim dan op de tafel, buk en kruip door het raam naar buiten en draai dan naar rechts.

Je bent hier in een hoekje van de compount tussen 2 gebouwen. Op de hoek, voor je, staat een stapel kisten. Kijk omhoog en je ziet dat het gebouw waar je uit kwam is verbonden met het andere gebouw door een kabel in de lucht. We gaan nu eerst even het enige SECRET ARE voor dit level opzoeken. Klim op de onderste krat en klim dan op de tweede krat en spring dan omhoog terwijl je je vooruit toets indrukt om OP de kabel te komen. (lukt dit niet vanaf deze zijde dan kun je ook om de stapel kratten heen lopen om het vanaf de andere kant te proberen, maar dan ben je wel in zicht van eventuele Nazi's). Loop nu, heel voorzichtig, over de kabel naar het andere gebouw en spring daar op het dak. 

Loop omhoog naar de top en dan naar het dakluik, buk en laat je door het dakluik omlaag vallen de loods in en bent in het SECRET AREA. Je land op de metalen balken. Spring via de kratten verder tot op de vloer en loop naar voren. Pak ammo van de kratjes en de Helm van de tafel en draai je dan om zodat je recht door de loods kijkt. Rechts zie je dan een kleine lorrie staan met 2 gastanks erop, voor de kratten. Knal een kogel in die 2 gastanks. Ze ontploffen en de kist erachter breekt open. Pak er de TREASURE uit. 

Ga dan via de groene deur naar buiten en steek recht over naar het hek (niet naar het hek links achterin). Open het rechter deel van dit hek en stap erdoor het voorste deel van de compount binnen. Ga ONMIDDELLIJK naar links en het gebouw binnen en Kill de Officier. Loop door naar de achterkamer en kijk daar, voorzichtig, door het raam. Recht voor je zie je nu de Legertruck en ook, meer naar rechts, zie je een Nazi staan midden op het laadperron. Het kan ook zijn dat de Bewaker van het Laadstation nu achter de legertruck staat. Blijf kijken en wacht tot dat die bewaker voorop het laadperron komt te staan en Sniper hem dan dwars door de ruit van het raam heen, met je Snooper of je Mauser. 

Ga dan rechts door de groene deur en steek over naar de 3 vierkante "bunkertjes" bij de muur. Ga achter deze "bunkertjes" en volg dan de muur naar links. In de hoek achter het laatste "bunkertje" draai je links en loop je naar de hoek voor je. Gluur de hoek om naar rechts en je kijkt dan naar het laadperron. Zie je Nazi's? Nee? Steek dan over naar het trapje van het laadstation, ga dit op en op het laadstation ga je naar links en dan kruip je achterin de Legertruck en je hebt het einde van dit level bereikt.

De truck rijdt nu weg en naar de tunnel. Je beland in:

Level 2: Raket Basis:

Het Duitse Verzet heeft ons geïnformeerd dat de Raket die Deathshead van plan is op Londen af te sturen één of ander vreselijk chemisch wapen bevat waarvan de dodelijke gevolgen niet zijn te overzien. Ook meld genoemd verzet ons dat deze raketjes een "Self-Destruct" Knop hebben, gewoonlijk te vinden in de Hoofd Raket Controle Kamer van de Lanceerinrichting. Helaas weten we feitelijk praktisch helemaal niets over de lay-out van de raket basis. Het zal jouw taak zijn om te bepalen wat de beste manier is om die controle kamer te bereiken zodat je de raket kan vernietigen VOORDAT deze op Londen terecht komt. Nadat je de Raket hebt vernietigd zal op de basis waarschijnlijk ALARMFASE 1 heersen. Je dient, met inzet van alle mogelijke middelen, van de basis te ontsnappen naar het buitenste complex.

Dit is geen STEALTH LEVEL MEER, dus nu je niet meer zo voorzichtig hoeft te zijn, kun je weer over gaan tot datgene waar je echt het beste in bent, RENNEN EN SCHIETEN…..De klok tikt echter verder en het uur U, van de lancering, komt steeds dichterbij….DUS SCHIET EEN BEETJE OP…..en verspil verder geen tijd.

Je start in de laadruimte van de truck, welke geparkeerd staat in een pakhuis. Trek maar vast je Stengun en open de achterklep en klim de truck uit. Draai rechts en loop langs de muur naar achteren. 

Je hoort nu een aankondiging over de ophanden zijnde test met de V2 Raket. Je hebt eigenlijk niet veel tijd meer om de lancering te voorkomen. Misschien dat je onderweg een Nazi moet killen. Achterin de hoek ga je trap op naar het "balkon". De gang recht voor je brengt je niets. Beide deuren daar zitten op slot, maar misschien staat er wel een Nazi. Aan het einde van dit level kom je wel uit de deur links in deze gang. Ga bovenaan de trap dus naar rechts over het "balkon" en knal de Guards neer. Er staat er ook een op de Catwalk boven je hoofd. Als het alarm is afgegaan dan schakel je dat uit via de knop in de muur. Ga dan de gang in aan de overzijde van het "balkon" en deze gaat linksaf. Ga dan rechts door de "Kazerne" deur een slaapzaal binnen. Kill de 2 Guards hier en pak de Healthpacks die aan de achtermuur hangen en op één van de bedden vindt je een Kogelvrij vest. Ga terug de gang in en volg deze verder naar rechts, links en de gang loopt dood. Gelukkig is links een liftschacht en de lift komt al omhoog. Er staan echter 2 Guards in, dus Kill ze en ga dan in de lift en trek aan de rode hendel. Je gaat met de lift omlaag. 

Beneden ga je de lift uit en volg je de korte gang en je komt in een grote kelderachtige ruimte. Kill de 2 Guards hier. Dit is het beginpunt van een klein treintje en deze staat links al op de rails op je te wachten. Achter de eerste kolom, links, is de console waarmee je het karretje in beweging zet. Dus trek aan de Hendel op dat console en REN dan naar het karretje. Deze zet zich vrijwel onmiddellijk nadat je die hendel hebt bedient in beweging, dus ren er naar toe en spring erop. 

Het karretje rijd door een tamelijk lange tunnel waar je onderweg een paar Guards moet neerknallen en dan bereikt het zijn eindpunt. Kill hier snel de Guard bij het console en stap aan de Rechterkant van het karretje. De Lift komt al naar beneden en weer staan er 2 Guards in, dus Kill ze en ga dan met deze lift omhoog. Als de lift boven komt dan zie je in ruimte voor je, 3 wetenschappers aan het werk. Knal een paar kogels op de tank die dicht bij hen staat om ze "op te ruimen". Rechts van deze wetenschappers zit de VEILIGHEIDSDEUR dicht. Daarachter is de V2. Stap de lift uit en draai je om naar de lift. Links van de lift is een nis en in deze nis is een ladder die omhoog gaat. 

Klim de ladder op en boven ga je onmiddellijk naar rechts. Kill de Guard die verder op voor de deur staat en ga dan door die deur de Voorste Controle Kamer binnen. Kill hier de Wetenschappers en de Guard. Rechts is de deur naar de eigenlijke Controle Kamer. Ga daar binnen, Kill de Guards en de Wetenschapper en loop dan naar het Console dat links van het grote raam tegen de muur staat. Druk op de RODE KNOP en.....

De V2 Raket Explodeert en je hoort dat de lancering is afgebroken. Lees het briefje dat hier naast het raam hangt en kijk even uit het raam. Je kijkt dan naar de grote ruimte achter die Veiligheidsdeuren beneden bij de lift en je ziet al wat er daar op je staat te wachten. DUITSERS, in alle soorten en maten. Goed draai je om en ga terug naar de ladder en daal deze weer af naar de ruimte waar je uit de lift kwam. Door de raketexplosie zijn hier nu die Veiligheidsdeuren open gegaan, rechts achterin. Dus ga er door.

Je bent nu in de lanceerruimte en voor je zie je het grote gat waar de V2 zojuist is geëxplodeerd. Op de Omloop om dit gat, Duitsers, Kill ze en volg de omloop dan naar rechts achter in de hoek en ga daar de gang in en volg deze. De gang gaat rechts, dan Vooruit, links, over een kleine rooster brug en eindigt bij een trap. Onderweg door de gang Kill je een boel Nazi's en raap je hun wapens op. Je verkrijgt dan o.a weer een Mauser met Scoop. Ga deze 2 trappen af maar PAS OP. Onder de onderste trap verschuilt zich een Nazi. Volg beneden de gang verder die rechtsaf gaat, weer over een klein rooster bruggetje gaat en dan linksaf gaat. Rechts ga je dan even door het hek een kleine voorraad ruimte in en verzamel je even de spullen, o.a een Helm. Weer de gang in en volg deze verder en onderweg Kill je nog een hoop Nazi's. De gang brengt je dan in een grote Grotruimte die door een kloof in tweeën is gedeeld. Zodra je hier uit de gang binnen komt zal de rooster brug, rechts, gedeeltelijk instorten. Kill eerst de Nazi's hier, ook die aan de overzijde en ga dan rechts in de hoek de trap af en je staat voor de brug. Het knarst en kraakt en het ziet er wankel uit, maar REN gewoon over de brug naar de overkant. 

Je red het net, want zodra je aan de overzijde weer in de gang bent, stort achter je de brug nu helemaal in. Kill Nazi en volg de gang verder. De gang eindigt in een grote kamer. Links boven het stenen trapje staat nog een Nazi, dus Kill. Ga dan terug naar het eerste gedeelte van deze ruimte, dus daar waar je uit de gang binnen kwam. Tegen de Rechtermuur staat een Tafel. Op deze tafel ligt een notitie. Lees dit. Het briefje is van Himmler en hij heeft het daarin over het succes van het V2 wapenprogramma en weer noemt hij "Operation Resurrection" en "Dark Knight" in deze notitie. Hij claimt dat dit De Belangrijkste Onderneming is die Het Derde Rijk tot nu toe op stapel heeft gezet. Aan de achtermuur, achter de tafel, hangen twee grote borden. We kunnen hier nu een TREASURE vinden. 

Knal het Linker muurbord stuk op de achtermuur. Achter dit bord komt nu een Paneel te voorschijn. Maar hoe dit paneel te openen. Ga voor het Rechter Prikbord tegen de achtermuur aan staan en kijk dan naar de tafel. Onder de tafel zit een SCHAKELAAR die je alleen kunt zien als je daar naar kijkt via de Scoop van je Snooper. Loop dus naar die zijde van de tafel en je krijgt het "Handje" Druk dan op je USE toets om de schakelaar in te drukken en het paneel achter je in de muur gaat open. Pak de twee GOUDSTAVEN eruit. (ook al heb je de Scoop voor de Snooper niet, dus kun je niet ZOOMEN, dan kun je nog wel die schakelaar indrukken als je gewoon in de hoek voor de tafel gaat staan.) Ga dan de trapje op en boven verder door de korte gang en door de deur. Kijk kijk, je bent nu terug op je beginpunt van dit level, in dat Laadgebied waar de truck geparkeerd stond. Ga gelijk door de deur links, Kill de 2 Guards en klim achterin de trappen op, boven ga je naar links en door de deur en je bent dan op de Catwalk boven het pakhuis. 

Volg de Catwalk rechts en dan links naar achteren, onderweg Kill je wel de Guards beneden je. Aan het einde van de Catwalk knal je het ventilatierooster in de muur kapot, buk en kruip het gat in….EINDE LEVEL.

Level 3: Radar installatie:

Ga door het complex en vindt de route naar de X-Airbase waar je dan de Bachem 317 "Kobra" Raketvliegtuig zult vinden. Het staat vast dat, na de vernietiging van de Raketbasis, het buitenste complex ook in staat van verhevigde alarm zal verkeren, dus gebruik alle mogelijke middelen die je tot je beschikking hebt om de tegenstanders te elimineren. Ook is er in het buitenste complex een nieuwe MVX-mk1 RADAR installatie gehuisvest en één van je orders is om deze te vernietigen VOORDAT je naar de X-Airbase gaat. Het Duitse Verzet heeft gemeld dat enige van Himmler's "Black Guards" op de basis zijn gestationeerd.

Je begint dit level in de ventilatieschacht waar je aan het einde van het vorige level in bent gekropen. Hou je Sniper geweer maar gereed. Buk en kruip vooruit, breek het rooster en gluur naar buiten. Onder je op de straat, komen 2 Nazi's van links te voorschijn. Maar er is een explosie waardoor één van de twee het loodje legt. Als je snel bent KUN je de tweede nu sniperen. Ben je te langzaam dan trekt deze Nazi zich terug naar links. Ook rechts op de brug staat een Nazi die jouw gelijk onder vuur neemt. Weer, als je maar snel genoeg bent dan kun je ook deze Nazi Sniperen vanuit de ventilatieschacht. Lukt dat niet dan gaat deze Nazi in dekking achter een kolom van de brug. Spring omlaag en Kill eerst de Nazi die zich naar links heeft teruggetrokken, draai je dan om en sniper de Nazi op de brug en kijk dan over de brug naar het gebouw dat links achterin staat. 

In het raam zie je een Vast Machinegeweer staan en daar zal vermoedelijk wel een Nazi bij staan. Sniper hem. Ren dan over de brug en dan komt er een Nazi uit de het gebouw rechts. Kill hem. De straat gaat dan met een bocht naar rechts naar de 1e tunnel. Ga daar nog niet gelijk naar toe. Er zullen zo meteen een bende Nazi's door de tunnel komen gestormd, dus waarom niet eerst naar dat Vaste Machinegeweer gaan dat bovenin dat gebouw links in de hoek staat opgesteld? Dat geweer bestrijkt de tunnel ingang. Dus ga links in de hoek dat gebouw binnen, Kill Nazi en ga rechts door de volgende deur de achterkamer binnen. Kill de 2 Nazi's en ga dan rechts in de hoek achter de stellingkast, de nis in en klim hier de metalen ladder op. Bijna boven dien je dan naar rechts van de ladder te springen naar de deur. Dit KAN een beetje een moeilijke sprong zijn. Lukt het, ga dan door de deur en dan naar links en bedien het Vaste Machinegeweer. 

Zoals gezegd, bestrijkt dit ding de tunnel in/uitgang en er zullen, in ganzenpas, een hele reeks Nazi's door de tunnel komen stromen. De sufferds doen dat echt achter elkaar, dus gebruik dit machinegeweer om ze allemaal neer te maaien. Ben je ervan overtuigd dat er geen meer door de tunnel komt ga dan door de 1e deur naar buiten, trap af en ga naar tunnelingang. Gluur om de linkerhoek de tunnel in. Je ziet dat er in de rechter tunnel muur, maar ook in de Linker tunnel muur een paar Rood verlichte nissen zijn. Zig zag nu door de tunnel van Nis naar Nis en als je in de laatste Nis van de Rechter wand bent gluur dan naar de uitgang van de tunnel. Op de Linker muur staat een Nazi en er staat er ook één op de "brug" boven de straat. SNIPER ze allebei. Ga dan de tunnel uit en volg de straat verder langs de Linkermuur naar de hoek. Gluur voorzichtig om de hoek. Helemaal in de linkerhoek aan het einde zit een Nazi achter het stenen trapje en daarachter weer een Nazi achter een Vast Machine Geweer. Snel, sniper eerst de Voorste Nazi die je achter het stenen trapje ziet. Deze heeft een Pantzerfaust en zal deze ook gebruiken. Sniper daarna die Nazi bij het machinegeweer. Ren dan naar voren naar de deur bovenaan dat stenen trapje. Deze gaat open en er stormt een Nazi naar buiten. Kill en ga door deze deur naar binnen en dan rechts, achterin het keukentje, door de volgende deur en knal het openstaande raam in de achtermuur eruit. Klim door dit raam naar buiten en je bent nu bij dat Vaste Machine Geweer. Gebruik dit ding om al die Nazi's in het gebied voor je te killen. Deze komen uit de "inham" links voor je en je moet even geduld hebben om ze allemaal te voorschijn te laten komen. De straat gaat via een bocht verder naar rechts naar de 2e tunnel en ook daaruit zullen er 2 Nazi's komen. Als je maar geduldig achter je Machine Geweer blijft wachten dan kun je ook deze twee met het machine geweer neer maaien.

Ga dan naar voren en de Inham links in. De deur links brengt je niets, dus ga door de deur rechts een slaapzaal binnen en pak daar de wapens en de Ammo op. Terug naar buiten en ga links en langs de muur naar de ingang van de tweede tunnel. Ga nog niet door de tunnel maar kijk er door. Je ziet dan de 3e tunnel en daarboven een Nazi staan. Sniper hem en stap dan de 2e tunnel in maar blijf links en als je vooruit loopt blijf dan kijken naar die stenen trap rechts. Je ziet dan opeens dat er bovenaan die trap ook een Nazi staat, dus terwijl je nog in de tunnel bent Sniper je ook deze Nazi. 

Ren dan de tunnel door en je bent dan tussen de 2e en de 3e tunnel. Deze 3e tunnel is echter afgesloten door een hek, dus ga rechts de Stenen trap op en dan links de 2e stenen trap naar boven op. Boven volg je de muur gewoon helemaal naar links. Achterin 2 deuren. Ga door de deur rechts. Een werkkamer. Loop naar rechts achter de werkbank naar de rechtermuur en breek hier het vloerrooster. Laat je door de ventilatieschacht omlaag vallen en kruip dan verder door de schacht. Nogmaals omlaag en dan nog een stukje kruipen, breek rooster en spring het SECRET AREA van dit level binnen. Het is een voorraad kamer. Pak hier, rechts, de PANTZERFAUST van de tafel maar doe het stilletjes. Links achterin is de uitgang van deze ruimte. Het is een hek en in de gang erachter staat een Nazi. Vanaf de tafel met de Pantzerfaust SNIPER je deze Nazi dwars door het hek heen. Je kunt hier nu van de Stellingskast nog wat Ammo pakken. Op de bovenste plank ligt een Kogelvrij Vest en een Helm. Ga dan door het hek naar buiten en dan door het hek, recht tegenover, de 2e voorraad kamer binnen. Pak daar het DYNAMIET uit de stelling. JE HEBT DIT DYNAMIET ABSOLUUT NODIG. ZONDER DYNAMIET KUN JE DIT LEVEL NIET UITSPELEN.

Ga terug naar buiten en volg de gang, Kill Nazi en ga de trap op. PAS OP. Bovenaan deze trap staan er links en rechts een Nazi, dus misschien kun je maar beter halverwege de trap wat Granaatjes naar links en rechts omhoog gooien. Als je boven bent gekomen ga je links door de opening de bredere gang in en ONMIDDELLIJK door de deur rechts naar buiten. Steek over naar dat "Bunkertje" schuin links aan de overzijde en Kill de 2 Nazi's daar in de deur. Ga daar binnen en je bent in een radioruimte. Pak dan van de 2 tafels links de twee GOUDSTAVEN. Je hebt nu ook de 2 TREASURES van dit level te pakken. Ga terug naar buiten en via dezelfde deur, rechts, weer terug naar binnen de gang in. Ga door de deur recht voor je voor een Warme of Koude maaltijd en weer naar buiten en volg nu deze korte brede gang naar links de bocht om en dan rechts door de deur naar buiten. Je staat dan nu op die brug waar je onder door ging toen je uit tunnel 1 kwam en aan de overzijde is dan links de grote Radarschotel.

Steek de brug over. De deur recht voor je zit nu op slot, dus ga naar links en door de deur onder de Radarschotel naar binnen de Radarcontrole kamer in. Het is maar een miezerig kamertje. Zorg dat je nu snel weer, binnen 5 seconden, naar buiten kunt rennen en plaats nu hier binnen gewoon je DYNAMIET en REN naar buiten. Ren door naar die andere deur en draai je om. Als je snel genoeg bent geweest dan zie je de mooie explosie van je Dynamiet waardoor de Radar wordt vernietigd. Nu is die andere deur wel open, dus ga erdoor, Kill de 2 Nazi's en ga door de deur achterin naar de zijkamer en hier ga je naar rechts en spring je door het brede gat in de vloer omlaag. Je kunt ook de ladder af klimmen. Beneden ga je Vooruit en Kill je de twee Nazi's en dan ga je links de hoek om. Twee deuren, recht voor je en links. De deur recht voor je brengt je terug in het gebied waar je al bent geweest, dus ga door de deur links. Een kamer met een grote Ventilator. Ga door deze kamer naar de volgende deur, open deze en stap de gang in en......EINDE LEVEL.

Level 4: Air Base:

Ga de Experimentele vliegtuig test facility binnen via het buitenste complex van de raket basis. Op deze airbase zul je de aller nieuwste Bachem Ba317 "Kobra" Raketvliegtuig vinden in een hangar in het noordelijke deel van de basis. Elimineer alle tegenstand en ga naar deze hangar. Je dient dan de "Kobra" te "prepareren" voor lancering, dus zoek naar de lanceerinstructies voor dit ding in de basis. Als je eenmaal de "Kobra" hebt verovert en er mee in de lucht bent vlieg je met dit ding onmiddellijk naar het OSA vliegveld op Malta. De Ba317 vliegt met de snelheid ver over de 500 knopen, dus de vijandelijke luchtafweer systemen zouden geen probleem mogen vormen. Zodra je op Malta bent geland dien je onmiddellijk contact op te nemen met de OSA voor de DEBRIEFING van deze missie en voor nieuwe orders.

Dit wordt echt het beste en mooiste level in het gehele spel, maar ook veruit de moeilijkste. Deels omdat je te maken krijgt met een groep Elite Paratroepers die je level werkelijk tot een hel zullen maken. Quicksaves zijn nu geen overbodige luxe en ga langzaam vooruit, geduld wordt hogelijk beloont in dit laatste level van missie 3.

Je begint het level in een lange afvoerpijp. Trek gelijk maar je Sniper Rifle te voorschijn en kruip door de pijp en naar buiten. Stop. Recht voor je uit zie je de startbaan van de experimentele vliegbasis. Er is juist een vliegtuig bezig met opstijgen. Ga naar rechts naar de bergwand en dan vooruit tot je goed zicht hebt op de Toren rechts van de startbaan. Maar zorg wel dat je niet gezien wordt. Deze toren is via een brug verbonden met de Radartoren die meer naar rechts staat. Op beide torens loopt een Guard. Ook op de grond, voor de muur aan het begin van de startbaan, loopt een Guard. Sniper de 2 Guards op de torens en dan snel die ene op de grond en ren dan naar de torens. Ga naar de voorste en klim er de ladder op naar boven. Ga dan rechts over de verbindingsbrug naar de omloop van de radartoren en ga daar naar de hoek links achter. Vanuit deze positie kijk je dus over de Airbase naar achteren. Je ziet, in de verte, het grote hek dat de weg naar de eigenlijke Hangar afsluit. Links van dat hek weer een wachttoren met daarbinnen een Guard. Deze Guard zal jou nu ontdekken want hij speurt constant de omgeving af door zijn verrekijker. Je kunt trachten hem, vanaf je positie hier boven op de radar toren, te sniperen, maar dat zal niet lukken. Het is gewoon te ver weg. De bewaker daar laat nu dan het Alarm afgaan. Draai naar links en ren terug naar de eerste toren en ga daar naar de hoek waar vandaan je dan goed uitzicht hebt over de startbaan. Er komt een legertruck aan gereden over de startbaan en deze stopt ter hoogte van het vliegtuig. Er stappen Elite Guards uit en een aantal van hen rent richting het vliegtuig, maar een ander stel zal zich achter de truck opstellen. Zij allen zullen je onder vuur nemen. SNIPER ZE snel allemaal.

Als je ze allemaal hebt gekilled, daal dan de ladder weer af en breek dan het rooster achter de ladder. Val door het gat omlaag en je land bovenop een stelling in een voorraad kamer. Spring op de grond en verzamel even de spullen hier, o.a een Sniper Scoop. Ga dan door de deur en snel naar links en weer links de hoek om. De Guard hier schopt de tafel omver. Kill hem en ga dan zelf in dekking achter deze tafel en draai je om naar de deur. Deze wordt open geschopt en er zullen nu een stuk of 6 Guards proberen binnen te komen. Dus blijf achter de tafel in dekking en van daar uit Kill je ze allemaal. Ga dan naar de deur (je kunt hier dan rechts in de stelling nog wat Ammo grijpen) en ga er door een pakhuis ruimte binnen. Recht voor je staat een Tankauto en gelijk links is de deur naar buiten. Pak echter eerst even, rechts, de Ammo en de Granaten uit de stelling en ga dan door de deur naar buiten. Voor je het vliegtuig maar daar heb je echt niks te zoeken, dus ga gelijk naar rechts naar de bergwand en volg deze verder naar voren. Aan de overkant staat een Tankauto bij de muur. Als je ter hoogte van deze tankauto bent, steek dan over er naar toe en verder naar de muur er achter. 

Volg nu deze muur helemaal naar rechts naar het grote hek dat de toegang tot de eigenlijke lanceer basis afsluit. Je komt dus uit bij de wachttoren aan de linkerzijde van dit grote hek. Klim via de ladder naar boven in de toren en boven Kill je de Guard. Binnen trek je rechts aan de Rode Hendel en beneden zal dan dat hek de grond in zakken. Tevens heb je hiermee ook dat verdomde alarm uit gezet. Kijk uit de "deur" terug naar buiten. Vanaf de startbaan komen er nu een stuk of 4 nieuwe jongens aan gerent, dus vanaf boven in de toren sniper je ze. Ga dan terug de ladder af en gluur dan voorzichtig om het hoekje het nieuwe gebied in, achter het nu omlaag gezakte hek. Voor je en bij de rechter muur staat een Tankwagen en daar zullen 2 of 3 Guards staan. Sniper ze en ren dan over naar die Tankauto en volg dan de rechtermuur erachter verder naar achteren. Even voorbij de krat maakt het een flauwe bocht naar rechts. Gluur voorzichtig om deze bocht en je ziet dan het Hangar complex recht voor je liggen. De twee hangar deuren staan ietsjes open. Boven de hangar deuren is een stalen "balkon" constructie aan de gevel die bestaat uit verschillende etages. Op één van de balkons zit een Sniper verborgen en je dient deze te Sniperen voordat ie jouw snipert.

Als dat is gelukt ren je maar gewoon naar voren naar de Hangar deuren en ga je naar binnen. Pas op, ga gelijk in dekking achter de kratten want er zijn hier op het onderste level van dit complex een paar Guards. Volg de rechtermuur naar achteren. Zo heb je steeds dekking van de grote kratten. Kill onderweg dus de 3 Nazi's hier. Ga achter de dieplader met daarop een vliegtuig, langs de achtermuur naar de stalen trap links in de hoek en ga naar boven en volg de Catwalk naar achteren en ga dan rechts door de deur. Ga rechts de stenen trap op. Boven zit die "glas in lood" deur recht voor je op slot. Dus ga door de deuropening rechts. 

Een Gang. Rechts een deur maar daar wil je nog niet door, dus draai links, Kill de Nazi en ga dan naar het lijk. Voor je een deur en ook rechts een deur. Ga eerst door deze Rechter deur. Een controle kamer met bij het raam een grote console met 2 Rode Hendels. Draai echter eerst naar de Rechter hoek. Een Techneut en hij smeekt om te mogen blijven leven. Kill hem niet maar LUISTER naar wat hij zegt. 

Hij brabbelt iets over dat de Rechterhendel vast zit en dat je naar een Overwrite Switch moet zoeken voor deze hendel. Lees het Briefje op de muur naast de deur en ga dan naar het grote console voor het raam. 

Lees hier eerst de 2 mededelingen links en rechts op de muurtjes. Het linker is de "gebruiksaanwijzing" voor de lancering van de Kobra Raket. Het legt je dus uit wat de 3 noodzakelijke stappen zijn die je moet doen om de raket voor lancering gereed te maken, dat zijn dus.....Elevation, Fueling en Tower Clearance.....dus dat ding moet Omhoog, van Brandstof worden voorzien en Vrij komen van de lanceertoren. Deze ruimte heeft de Elevation en Tower Clearance Controls.....en de technicus heeft je net uitlegt dat de Tower Clearance Controls NIET WERKEN. Dat is dus de Rechter hendel. Je zult dit dus HANDMATIG moeten doen door naar buiten te gaan, trap op, om dan aan een of andere rottige Slinger te gaan draaien. Maar we zullen dit voor later bewaren. Voor nu: Zet de Linker Hendel, de Elevation Control Schakelaar, omhoog en wacht dan ongeveer 15 seconden op de werking. Als de indicator groen kleurt, ga je naar buiten en dan naar rechts naar en door de deur. Kill de Guard hier en loop naar rechts de zijruimte binnen. Ga naar het console rechts in de nis onder het raam en lees hier eerst weer de 2 mededelingen links en rechts. 

Dit is dus de Brandstof Controle Hendel en deze zal nu werken omdat je eerst in de vorige ruimte de Elevation Hendel hebt overgehaald. Haal de Brandstof schakelaar dus nu over, maar pas op......zodra je dat doet komen er Nazi's binnen van uit de gesloten deur aan het begin van de gang. Als je stilletjes blijft wachten totdat het Tanken is volbracht zullen deze Guards je letterlijk van achter besluipen en afmaken, dus......Als het brandstoftanken klaar is en je die Nazi's hebt geëlimineerd ga je terug naar de gang, QUICKSAVE je even en dan ga je naar de deur helemaal achterin ( waarvan ik eerder zij dat je er nog niet door wilde gaan.) Zodra je er dan nu wel door gaat start er "dramatische" muziek. Ga links door de volgende deur en je bent buiten op het ONDERSTE Betonnen level boven de Hangar Deuren. Kijk naar rechts.....O PARATROEPERS komen aan Parachutes omlaag en dit zijn dus DUITSE PARATROEPERS en het zijn de Elite Troepen van de Nazi's. Snel, loop naar de rand en probeer er alvast zoveel mogelijk te Sniperen als ze op de grond landen en nog een beetje "dizzy" zijn.

De Para's zullen je systematisch nu gaan opjagen. Ren over het level naar achteren en klim de ladder op naar het tweede level. Draai links en ren over het, nu ijzeren platform, weer naar de andere kant en ga achter de volgende ladder en klim deze dan omhoog naar het derde level. Daar ga je gelijk links de 3e ladder op naar het bovenste level en dan achterin door de deur, gang en de volgende deur en je bent in de Tower Clearance Controle Kamer binnen, kil er de enige Guard die zich achter de kratten, rechts achter in de hoek, heeft verscholen en dan draai je aan de het Rode Draaiwiel links bij het raam tot je hebt voldaan aan stap 3 van de instructies, en dat is als die verdomde Bel weer stil is. Oja….het is geen slecht idee om dan nu even een QUICKSAVE te doen.

Ga terug naar buiten en daal nu alle ladders weer af naar het onderste betonnen Level maar denk erom.....De Para's zullen je onder vuur nemen. Met je Pantzerfaust kun je groepjes Para's in één keer uitschakelen. Vergeet niet om de geweren van de gekilde Para's te pakken. Dat zijn betere Sniper Wapens dan jouw Mauser. Als je weer terug op het onderste level bent gekomen dan stormen er een bende Para's uit de deur waar je eerder door dit level op kwam. KIL KIL KILL ze en ga dan terug door die deur en door de volgende en in de gang links door de deuropening naar de stenen trap. Kill de Nazi hier en ga nu rechts door de "Glas in lood" deur, die nu wel open is. Ga de Stenen trap op en boven door de deur en je bent in de Lanceer Controle Ruimte. Dit is een grote Ruimte. 

Kill hier de 3 Nazi's en ga dan naar de Blast Deuren, rechts achterin. Druk op de Rode Knop van het kleine Consooltje en de Blast Deuren gaan Open. Stap erdoor en.....Je vliegt weg met de Kobra Raket.

Debrief Jack Stone via een gecodeerde radio op Malta. Was gedropped in het bos vlakbij Raket Basis te Katamarunde, alwaar ik infiltreerde in de V2-Rakerbasis via een Stealth operatie. Eenmaal binnen in de basis heb ik de V2 Raket vernietigt die op Londen gericht stond en die Chemisch spul bevatte. Mijn weg door hevig verzet heen gevochten naar de Experimentele Luchtmacht Basis. Succesvol geïnfiltreerd, de Lanceer Instructies gevonden en uitgevoerd een uiteindelijk met de "Kobra" geland op Malta waar deze Kobra nu door de OSA techneuten wordt onderzocht.

Missie 4: Dodelijk Ontwerp:

We hebben Deathshead gevolgd tot, wat wij geloven te zijn, in zijn geheime Wapen Complex (SFW). Het is een industrieel complex gevestigd vlakbij de stad Kugelstadt, een stad die hevig door de geallieerden is gebombardeerd, te laatste 48 uur. Deathshead betrokkenheid met de gebeurtenissen in Castle Wolfenstein worden met de dag duidelijker, maar het is van het aller grootste belang dat wij veel meer info vergaren over zijn "Special Projects Division" en waar deze divisie mee bezig is. De OSA heeft al willen infiltreren in de SWF van af het moment dat zij van het bestaan wisten, een paar maanden geleden, maar tot nu toe heeft de OSA gefaald in het achterhalen van de exacte locatie van de SWF.

De Kreislau Cirkel heeft ons geïnformeerd over een top wetenschapper van de SWF die wel naar onze kant wil overlopen. Het verzet heeft een Panzer Tank "geparkeerd" vlakbij de ingang van het SWF complex en kunnen je dus assistentie verlenen bij het betreden van het complex. Zodra je contact hebt gemaakt met leden van het verzet dien je ze op elke mogelijke manieren te helpen om er voor te zorgen dat de SWF wetenschapper levend kan vluchten. Deze wetenschapper heeft ons al van voorlopige rapporten voorzien, middels de Kreislau Cirkel. Deze rapporten vertellen over het bestaan van een Project Boek welke de volledige documentatie bevat aangaande Deathshead experimentele "Venom Gun". De OSA zal je van verdere info voorzien, aangaande dit project, NA de Debriefing van de overgelopen wetenschapper

Level 1: Kugelstadt

Voor het overgrote deel van dit level zul je bezig zijn met het escorteren van de Panzer Tank door de geruïneerde stad. Het is weliswaar een Tank, maar het heeft, vreemd genoeg, heel veel "bescherming" nodig en daarom is het jou taak om in de voorste linies te "wandelen" om dan eventuele bedreigingen voor de Tank uit de weg te ruimen. En flink deel van dit level gaat ook op TIJD, dus je moet niet te lang treuzelen.

Begin met het volgen van de tank door de straat. Als de tank de hoek bereikt, zal de chauffeur je mededelen dat er een vijandelijke soldaat verborgen staat, met een Pantzerfaust, in één van de gebouwen links om de hoek. De Tank rijdt dus achteruit terug om niet vernietigt te worden. Om de tank zijn weg te laten vervolgen dien JIJ eerst deze vijand uit de weg te ruimen, want zijn Pantzerfaust "lust" je tankje wel. Ren links van de Tank naar de hoek en gluur het hoekie om. Aan de rechterkant van de straat zit, boven in het gat van het gebouw, inderdaad een Nazi met een Pantzerfaust. 

Ook in de straat zelf zullen een stuk of 3 Nazi's zijn. Sniper eerst de Pantzerfaust Nazi in het gat van het gebouw en daarna de Nazi's in de straat zelf. Ren dan vooruit de straat in en ga dan rechts de nauwe steeg in. Volg deze. De steeg gaat linksaf, door een poort en je bent op een binnenplaats. Recht voor je weer een poort maar ga hier eerst links door de poort de andere binnenplaats op en daar ga je achterin de houten trap op en dan rechts over de "waranda. 

Pas op! Een Granaat wordt naar je gesmeten, ga dus snel door de deur het huis binnen. Kill in de gang die granaatgooier en ga dan gewoon door de gangen en je komt dan vanzelf in de kamer waar die Pantzerfaust Nazi was. Kill nog wat Nazi's en raap de Pantzerfaust op. Verzamel hier nog even Health, Ammo en de wapens van de gesneuvelde Nazi's en ga terug naar de binnenplaats en terug door de poort. Ga dan nu, links, door de poort en dan linksaf. Kill de Nazi in het gebouw voor je en ren daar door terug naar de straat. PAS OP. Je bent nu bij de hoek van de straat. De Tank zal nu ook hier naar toe komen, maar aan de andere kant van de straat, dus recht tegenover je, zit een sniper bovenin de klokkentoren. Sniper hem.

Inmiddels zal de Tank hier ook wel zijn en deze zal, voor de zekerheid, de klokkentoren aan puin schieten. De bestuurder van de Tank vertelt je dan dat het verzet met de overgelopen wetenschapper het nu zeer moeilijk hebben. Je hebt nu nog maar weinig tijd om je makkers te gaan ontzetten. Ren naar voren tot aan de prikkeldraad versperring en ga dan rechts de steeg in. Kill Nazi en ga door het hek en volg de steeg, rechts, links en de steeg komt uit in een doodlopende hoek met rechtvoor je een gebouw, links een gebouw en ook rechts. 

In het gebouw recht voor je zit een Sniper in het rechter raam beneden. Sniper hem snel en ren dan het gebouw links in. Hier staat een Vast Machine Geweer. Gebruik dit ding om de Nazi's voor je op de straat te killen en ren dan door de opening het linker gebouw in. Dat is dus het gebouw waar die sniper in het rechter raam was. Ren verder door de opening en ga rechts de trap op. Boven draai je rechts en knal je, vanuit het 1e raam die Nazi neer die in het raam aan de overkant staat. Spring dan, rechts, door het vloergat omlaag. Je bent nu in de ruimte waar die sniper was. Ga door de deuropening. Kill Nazi en ga door de volgende deuropening de achterkamer binnen. Hier is de voorgevel dus aan puin geschoten en door het gat zie je de straat. Helemaal aan de overzijde zie je, en vooral hoor je, dat daar links een hevig gevecht aan de gang is. Het Verzet Team en de overgelopen wetenschapper zitten daar vast. Dus ga door het gat naar buiten en draai ONMIDDELLIJK rechts. Kill de Nazi met de Vlammenwerper en pak de Vlammenwerper op.  Draai terug en ren dan langs het hek, links, naar voren. Kill een Nazi met de Vlammenwerper en voorbij het Hek ga je naar links. Kill de Nazi's hier en ga door de bres in de muur en dan naar links en steek over naar het stenen trappetje. In deze nis zit dus het Verzets Team met de Wetenschapper. 

Kill de Nazi, maar pas op dat je de Good Guys niet Killed. Je hebt het gered. Als je hele deel vanaf dat de Tank de Klokkentoren heeft stuk geschoten, te LANGZAAM doet dan KAN JE MISSIE HIER EINDIGEN, omdat het verzets team met de overgelopen wetenschapper dan dood gaan. 

Helaas zijn je problemen nu niet over want de Tank meld nu dat deze gevaar loopt door een anti tank kanon. Dus volg de route terug naar het gebouw waar je door het vloergat omlaag sprong de ruimte in waar de sniper was. Als je daar terug bent dan klim je uit het raam (waar die sniper in was) en ren je naar de overkant en volg je de steeg terug naar de hoofdstraat. De Tank zal inmiddels wel zijn doorgereden, dus volg de tank naar rechts en dan rechts de hoek om. Probeer snel voorbij de tank te komen. Helemaal achterin de straat is er dan rechts een Anti Tank kanon opgesteld. 

Snel Kill de Nazi die dat kanon bedient en je moet ook nog een paar Nazi's hier killen die een Pantzerfaust hebben. Zodra je deze hebt uitgeschakeld is je Tank weer safe en deze zal dan de deur bovenaan de stenen trap, rechts van het kanon, stuk blazen. Je kunt dan nog, rechts achter de Tank, een steeg in en deze rondom doorlopen om nog wat Nazi's te killen en Ammo te verzamelen. Ga dan door de opening die de Tank heeft gemaakt het gebouw in. 

Kill Nazi's en ga rechts door het gebouw en je komt buiten op een binnenplaats. Ga naar links. Kill Nazi's, trapje af en naar rechts naar de overzijde. Draai links en dan zie je, achter de omgevallen ijzeren balk, de ingang van het Riool. Dat is dat vierkante gat in de grond. Als je daar in gaat is het LEVEL EINDE, MAAR WACHT....je kunt hier op deze laatste binnenplaats eerst nog een SECRET AREA ontdekken. Als je met je gezicht naar het Riool gat staat, draai je dan om. Je ziet dan de voorste Stenen Kolom midden op de binnenplaats. Zowel tegen de linkerzijde als de achterzijde van deze stenen kolom "leunt" een omgevallen IJzeren balk. Loop naar de Achterste balk en klim hierover naar boven en boven spring je op de richel die rondom de stenen kolom loopt.  Op de richel draai je naar links en dan spring je naar wat er is overgebleven van de verdiepingsvloer tegen de muur. Ben je daarop gekomen, ga dan naar links en in de hoek raap je de Ammo en het Healthpacks op. 

Er zijn GEEN Treasures te verdienen in dit level. Draai je om en loop over de richel helemaal naar achteren tot je boven het riool gat bent. Spring omlaag en spring het riool gat in. Einde Level.

Level 2: De Gebombardeerde Fabriek:

Het eerste deel van het SWF Complex is de wapen fabriek. Verschillende vliegtuigen en zware wapens werden hier gefabriceerd voordat de fabriek werd gebombardeerd. Inlichtingen hebben ons geleerd dat hier ook het nieuwe wapen van de Nazi's, de "Venom Gun" werd geproduceerd. Geruchten willen dat dit wapen over een ongelooflijke vuurkracht beschikt, en als het inderdaad ook maar half zo krachtig is als de geruchten ons willen doen geloven, dan zou dit wapen wel eens een serieuze bedreiging voor de geallieerde troepen kunnen vormen. De overgelopen wetenschapper heeft bevestigt dat er inderdaad een "Venom Gun" Project Boek moet zijn, ergens in de fabriek welke alle technische informatie en specificaties voor dit wapen bevat. Het in bezit krijgen van dit boek heeft de allerhoogste prioriteit.

Dit Level speelt zich af midden in de ruïnes van Kugelstad. Het is vrij moeilijk te beschrijven en ik zal er ook wel niet in slagen om je precies te vertellen waar alle vijanden staan. Je zult moeten klimmen, springen en klauteren en altijd zal je onder vuur liggen van de vijanden die achter ramen en op daken zijn. Ik vertel dit allemaal zeer snel. Ik ben me er van bewust dat ik er niet in ben geslaagd om je steeds de plekken te vertellen waar de vijanden zitten. Het is ook moeilijk om te beschrijven en mij gaat het er meer om, om je de juiste weg door het level te vertellen.

Je begint dus in het riool. Trek maar vast één van je Sniper wapens en loop vooruit naar de ladder. Kijk omhoog en knal het rooster bovenaan de ladder stuk en klim dan omhoog. PAS OP. Als je bovenaan de ladder je kop uit het gat steekt, dan wordt je gelijk onder vuur genomen door een Sniper die recht voor je achter de ramen van het gebouw staat. Snel, sniper hem voordat hij naar het aller rechtse raam loopt want daar staat een Vast Machine Geweer en dat zal hij gaan gebruiken ook. Is hij dood, klim dan verder het gat uit en ren vooruit en ga dan snel in dekking achter de grote opstaande ijzeren plaat. Van achter de ijzeren plaat zuiver je dit gebied nu eerst maar van alle Nazi's die rondom je in de ruïnes staan. Denk er om, er staat er ook één rechts achter je in de hoek. Ga dan via de puinhoop achter je die hoek rechts achter je in. Je bent nu dus onderin het rechtse gebouw.

Loop naar achteren en draai snel naar links. Door de deuropening heen knal je de Nazi neer in de volgende ruimte. Dan ga je door die ruimte naar achteren en via de vernielde buiten muur de "binnenplaats" op waar die dikke zwarte rook vandaan komt. Daar draai je rechts en ga je door de opening naar de volgende "binnenplaats". Kill hier ook de Nazi en breek het rooster achterin in de vloer. Spring door het gat omlaag en je bent weer in de Riolen. Loop de eerste korte buis door en dan kun je linksaf en rechtsaf. Ga eerst rechtsaf en Kill de Nazi en volg het riool naar het einde. Klim de Ladder op en boven ben je dan in die ruïne waar in die Sniper was toen je aan het begin uit het riool kwam. Ga hier rechts in de hoek de trap op en boven pak je links de Healthpacks bij het Vaste Machine Geweer. Goed terug omlaag en terug het riool in en volg deze nu helemaal naar het andere einde, onderweg een paar Nazi's met Vlammenwerpers killend.

 Aan het andere einde ga je weer de ladder op en je komt boven achter een Gepantserd Voertuig. Kill de Nazi's hier en klim bovenop het Pantser Voertuig en gebruik het Machine Geweer van dit ding om de Sniper aan de overkant te mollen. Ga dan links van het voertuig door de deur, de trappen op. Kill boven de 2 Nazi's en ga dan rechts de kamer in, links de volgende kamer in waar dan rechts bij de ramen een Nazi staat bij een Vast Machine Geweer. Kill en ga verder door de volgende deur links. Links door de korte gang. Rooster de Nazi en ga dan rechts de volgende ruimte in. Loop deze door naar de volgende deuropening links, maar halverwege draai je je snel om want boven op het balkon staat een Nazi. Kill en ga dan door de deur en de trap op, linksaf en door de gang. Je hoort 2 Nazi's praten. Zij proberen in de volgende ruimte een Bom onschadelijk te maken. Helaas voor hen mislukt dit. Ga die kamer binnen. Door de ontploffing is hier de vloer gedeeltelijk weg. 

Spring, langs de muur, dus niet langs de ramen, naar de overzijde en ga dan rechts door de volgende deur. Volg gang linksom en je komt dan "buiten". We zullen het volgende maar de Daken noemen. Ren vooruit naar de kapot geschoten ramen en sniper de Sniper in het raam aan de overzijde. Sniper ook de Nazi recht onder je in de steeg. Ga dan naar links en tussen de muurtjes door naar het zij "dak". Draai hier gelijk rechts en loop nu langs het muurtje naar de hoek. Klim hier op de lage richel. Voor je zie je dan onder je dat Pantser Voertuig staan waar je daarstraks was toen je uit het riool kroop. Op de richel draai je links en spring je een paar keer omhoog tot je boven op de hoek staat. Spring dan over de steeg naar het laagste schuine dak van het gebouw aan de overzijde.

Als je daar bent sniper dan zeer snel de Nazi in het raam voor je want hij bezit een Pantzerfaust. Draai dan rechts en sniper de 2 Nazi's in de ramen aan de overzijde, links boven het pantser voertuig. Loop dan helemaal over dit schuine dak naar het einde en ga dan links over de rand en je komt op de vloer achter de ramen. Ga naar links achterin en dan links de hoek in. Op het Bureau ligt hier nu het Venom Gun Tech Boek. Pak het mee en draai je om loop vooruit en ga dan terug naar rechts en naar het einde van de vloer Het einde van de vloer "zweeft" dus boven de grond en er steken diverse planken verder uit. 

Neem een Running Jump over de verst uitstekende Plank en land op het eerste betonnen "eilandje" aan de overzijde. Loop over naar het tweede "eilandje" en dan links over de ijzeren balk naar het Linker "eilandje". Van af hier doe je weer een Running Jump naar rechts, om te landen op de verdiepings vloer van dat gebouw. Ga dan naar rechts en achterin door de deur. Kill de Nazi en volg de gang rechts, Vooruit, links en je hebt het EINDE van dit Level bereikt.

Level 3: Het Treincomplex:

Het tweede deel van het SWF Industriële complex is het Trein/vracht Depot. Luchtverkenning heeft duidelijk gemaakt dat dit gebied veel minder schade, door de bombardementen, heeft geleden dan de fabriek. Het feitelijke strategische belang van dit deel van het complex is, dat het de ENIGE ingang is naar de Secret Weapons Facilty zelf. Deze Geheime Wapen Fabriek is dus ONDERGRONDS en daarvoor dus buiten bereik van de geallieerde bombardementen. Helaas, onze tactische kennis van dit gebied is zeer beperkt, dus je zult je eigen weg moeten zoeken en zelf zien uit te vinden in welk van de gebrouwen de eigenlijke ingang van de ondergrondse wapen fabriek is gelegen.

Dit level brengt je van de verwoeste stad naar het binnenste van een relatief onbeschadigd gebouw waarin zich de ingang tot de ondergrondse wapenfabriek zich bevindt.

Ga naar rechts en door de deur. Links door de gang. Kill de Nazi en je komt dan buiten op het dak van het gebouw aan de overzijde. In de hoek een Helm en 2 Healthpacks maar die zul je nog wel niet nodig hebben. Draai snel naar links en Kill de Nazi achter de voorste kapot geschoten schoorsteen. Ga nog niet de ladder af naar de grond maar REN naar de schoorsteen en ga er in dekking. Van af het platte dak, rechts aan de overzijde (dus naast het gebouw waar je dit level begon) wordt je onder vuur genomen door een paar Nazi's van wie er één granaatjes met zijn Pantzerfaust op je vuurt. Als je nog over een Pantzerfaust beschikt dan zou dat nu mooi zijn, anders Sniper je ze allemaal met je Snooper. Ga dan pas de ladder af naar de grond. Voor je een paar platte goederenwagens met op de achterste een kanon. Uit de Loods aan de overzijde stormen een paar Nazi's. Sniper ze en steek dan, over de achterste platte wagen, over naar het midden perron en dan over naar de loods en ga er binnen. Pak de Pantzerfaust op en aan de achtermuur eventueel de Helm en de Healthpacks. 

Terug naar buiten en volg dan het perron naar links naar de hoek. Als je halverwege bent gaat de op één na achterste goederen wagon van de goederentrein, open en de 2 NAZI'S DAAR BESCHIKKEN OVER EEN Pantzerfaust. Gebruik je eigen "Faust" om ze in één klap op te ruimen. Ga dan links de hoek om en Kill de Nazi die bij de Voorste Goederen Wagon zit. Loop helemaal door naar achteren en klim dan de Ladder op naar het platte dak. Van af de overzijde heb jij daar net de Nazi's op dit dak gesnipert, dus verzamel hier nu even hun wapens, waaronder weer een Pantzerfaust en loop dan naar de rand van het dak vlak bij de ladder. Kijk omlaag. Je kijkt dan bovenop de goederen wagons en je ziet in het dak van de 2e wagon een geopend luik. Daar binnen is het SECRET AREA 1 van dit level en vindt je de eerste, en enige, 2 TREASURES.

Dus klim op de rand van het platte dak en SPRING VOORUIT en je zult net aan op het dak van de voorste wagon landen. Spring over naar de tweede wagon en ga door het luik de wagon in. Draai om en loop naar achteren en pak de 2 GOUDSTAVEN en dan de overige spullen. Ga dan via de 2 kratten in de deuropening naar buiten en draai rechts. Ga iets naar voren langs de wagon en ga dan naar links en naar de gevel van het gebouw. Je bent hier in de hoek van het gebouw. Ren langs de gevel naar voren en ga dan snel in dekking in het eerste portiek van dit gebouw, boven de treden. Draai je om en gluur terug naar de hoek waar je vandaan kwam. Daar boven zitten een paar Nazi's met Pantzerfaust achter de ramen. Kill ze, als je zelf nog Pantzerfaust granaten bezit dan is dat het gemakkelijkst. Zijn zij uit de weg ga dan het portiek uit en ren helemaal langs de gevel naar achteren (dus naar waar de achterste wagon is) en ga dan links het gebouw in via de halfopenstaande loodsdeuren. 

Goed je bent binnen in het pakhuis. In deze eerste ruimte ruim je eerst even alle Nazi's op die ook boven je hoofd op de Catwalks zitten en dan ga je om de stelling heen naar de dubbele deuren links achterin. Deze zullen waarschijnlijk wel open gaan voor je er bent. Kill de Nazi's die er uit tevoorschijn komen en ga dan door deze deuren en loop vooruit door de korte gang. Deze mond uit in een dwarsgang. Gelijk recht voor je een smalle deur. Rechts, aan het einde van de dwarsgang, een dubbele deur. Aan het rode lampje er boven zie je dat deze dubbele deur op slot zit. Ga dus door de smalle deur voor je. Korte gang met aan het einde een smalle deur waarvan ook het rode lampje brand. Dus ook deze zit op slot. Ga door de deur rechts het "kantoortje" in en Kill de Nazi.

Pak, als je dat nodig hebt, de Healthpacks van de muur en ga dan naar de achtermuur achter het bureau en druk er op de twee Rode Knoppen. Hiermee heb je die beide deuren waar van het lampje Rood branden, geopend. Ga de korte gang weer in en ga dan nu eerst rechts door de smalle deur. Ga de twee trappen op en boven links en rechts door de deur en Kill de twee Wetenschappers in deze boven kamer. Lees het Briefje dat hier op de tafel ligt (over een lading Chocolade) en pak eventueel het Kogelvrije Vest op dat rechts op een tafel ligt. Ga dan terug naar beneden, door de korte gang en ga nu links naar die Dubbele Deuren die eerder dus gesloten waren. 

Ga erdoor en je bent in een grote, L-vormige, ruimte. Ruim hier eerst even alle Nazi's op, die ook boven je hoofd op de Catwalks zitten en in de stellingen. Ook via de "oprit" in het rechter deel van deze ruimte zullen er een paar omhoog komen. Helemaal rechts achterin is er in de achtermuur weer een Dubbele deur met een rood lampje er boven. Dit is je Exit uit dit level. Het zijn namelijk de LIFTDEUREN van de Lift die omlaag gaat naar de Geheime Wapens Fabriek. Deze deuren zitten dus op slot. Ga die Helling af naar de "kelder". De Engineer, denkende dat jij een vriend bent, zal je vertellen dat de lift gemaakt is maar dat het nog nodig is om de Stroom terug aan te zetten en dat dien je dus op een bovenverdieping te doen. Dus ga terug omhoog via de af/oprit en dan door de deuropening recht voor je. De twee trappen op en je bent op de Catwalk. Volg de Catwalk helemaal rond naar de achtermuur. Je staat dan boven die liftdeuren. Hier is een groot metalen luik in de muur. 

Open dit muurluik. Een RODE KNOP. Druk erop en je hebt de Liftdeuren onder je geopend. Loop terug over de Catwalk tot de hoek naar links. Voor je nu verder gaat gaan we eerst hier even het SECRET AREA 2 van dit level vinden. Zie je, rechts in de hoek aan de overzijde, dat platform met het rolluik waar boven een Rood Lampje is? Wel daar moet je op zien te komen. Dus klim hier op de Railing van de Catwalk en SPRING over naar dat Platform. Op dat platform draai je naar links en spring je over naar het kamertje aan de overzijde.

Stap over het console en ga recht voor je door de deur en je bent in SECRET AREA 2. Kill de Nazi en verzamel hier in de ruimte even de Healthpacks en rechts in de stelling de Ammo, Helm, Fuel en de Granaten. Er is geen TREASURE hier. Ga dan terug het controle kamertje in en trek aan de Rode Hendel op het Console. Hierdoor komt dat "liftje" voor het platform met het rolluik te hangen. Klim op de console en spring terug naar het platform en dan via het liftplatform terug op de Catwalk. Volg deze nu terug en ga dan in de hoek nog even door de deur om in dat kantoortje nog wat Ammo en zo te pakken. Ga dan nu terug naar beneden via de trappen en naar de Lift achterin.....

EINDE LEVEL.

Level 4: De Geheime Wapen Fabriek

Behalve de wetenschap dat er in de SWF geavanceerder wapens worden gemaakt, heeft de OSA weinig andere informatie over wat er gaande gaat binnen deze SWF. De Kreislau Cirkel suggereert echter dat er binnen de ondergrondse SWF ook een U-boot aanlegplaats is dat zou kunnen dienen als vertrekpunt voor een ander geheim Deathshead wapen, maar we hebben werkelijk geen enkel idee wat dat dan zou mogen zijn. De bombardementen van "onze " bommenwerpers hebben er echter wel voor gezorgd dat er vrijwel geen communicatie mogelijk is vanuit de ondergrondse fabriek naar buiten of visa versa, dus je zou in staat moeten zijn om ongezien de ondergrondse fabriek binnen te gaan. Je zakt met de Lift een heel eind omlaag en beneden gaan de liftdeuren vanzelf open.

Stap uit de lift. Recht voor je dubbele deuren, maar ga eerst rechts door de smalle deur het kleine kantoortje binnen. Kill de Nazi en kijk dan uit het "raam". Van rechts komt een Nazi binnen. Kill hem door het "raam" heen en knal dan een kogel in die 3 Gastanks die in de Nis voor je tegen de rechter muur staan. Door de explosie wordt er een gat in de muur geslagen. Ga daar nu naar toe en door dat gat en je bent in SECRET AREA 1 van dit level.

Verzamel  de spullen uit de stelling en ga via het gat in de muur weer naar buiten en dan nu door die dubbele deuren recht tegenover de lift. Volg gang, rechts en dan rechts de trappen af en onderweg dus wel de Nazi's killen. Onderaan deze trappen ga je verder rechts door de gang en dan achterin weer rechts de korte metalen trap op. 

Kil de 2 Nazi's op het rooster en aan de overzijde van dit rooster weer de ijzeren trap af. Ga rechtsaf door de gang en je komt in een grote voorraad hal. Deze heeft Kolommen en Catwalks boven je hoofd. Er zijn hier een aantal Nazi's. Recht voor je achter dat hek en daar boven op de Catwalk. Ook gelijk links op de Catwalk zit er één. Een van deze 3 heren bezit een Pantzerfaust, dus Kill ze en loop dan naar het midden van de hal. Een stapel kisten en er hangt ook een kist in de lucht aan een kraan. Je moet naar boven op de catwalk zien te komen. Dus klim bovenop de stapel kisten en spring dan vanaf de bovenste kist naar en op de krat die aan de kraan hangt. Vanaf deze krat spring je over naar de catwalk.

Ben je op de Catwalk, ga dan naar links en door de smalle deur een kantoortje in. Ga links naar de achtermuur en pak de Geluidsdemper uit de stelling en eventueel de Healthpacks van de muur. Terug naar buiten en ga links door de dubbele deuren en volg de gang, rechts, Kill de Nazi's en ga aan het einde nog niet door de volgende dubbele deur maar ga eerst naar links en Kill achterin de Nazi en druk daar op de Rode muurknop om het grote muurluik te openen. 

Kijk door het raam. Je kijkt dan naar beneden een ruimte in en je ziet één van de experimenten waarmee de Nazi's bezig zijn. Een LOOPER. Goed, draai je om en loop terug en ga dan nu links door de dubbele deuren. Trappen huis. Zodra je door deze dubbele deuren bent gekomen zie je dat beneden die LOOPER door de muur heen breekt en gelijk die Nazi "opvreet". Deze Looper komt dan op jouw af. Kill hem snel en ga dan de trappen af. Ga niet gelijk door het gat in de muur maar pak onderaan de trap eerst even de spullen op, waaronder de VENOM GUN. Ga dan door het muurgat en je raapt de MINIGUN op. Ga door deze zaal de volgende in en in deze tweede zaal Kill je nog 2 los gebroken Loopers. Ga dan helemaal naar achter en naar rechts. Hier zijn twee Looper cellen. De voorste zit dicht en daar zit nog een Looper opgesloten. 

Helaas, als je het SECRET AREA 2 wil bereiken dan moet je deze Looper cel in gaan. Dus open de cel via de rode muurknop en Kill snel de Looper. Breek dan de achtermuur van de cel en kruip door het gat en je bent in SECRET AREA 2. Pak hier weer de spullen op die je kunt gebruiken en kruip terug door het muurgat en dan de cel uit en ga naar rechts achterin en daar door de deur. Kill de Nazi in dit wachthok en trek dan aan de Rode Hendel, links van het Raam. 

Ga door dezelfde deur weer naar de zaal van de Loopers en ga door deze twee zalen terug naar het trappenhuis. Klim de trappen terug op, door de dubbele deuren en volg de gang terug rechtdoor en dan linksaf. Door de dubbele deuren en dan links en je bent terug op de Catwalk waar je vanaf de Hangende Krat naar toe sprong. Nu kun je echter linksaf naar de andere kant omdat je, via die hendel in het wachthok, hier nu de verbindingsbrug omhoog hebt gebracht. Dus steek over en volg de Catwalk verder en ga dan links door de dubbele deuren. Voor je een smalle deur. Ga daar door, Kill Nazi en pak de spullen en ga weer naar buiten. Ga rechts en dan de Trappen af, 

Kill de Nazi's en volg de gang verder over het Rooster en dan naar rechts en ga dan links door de Dubbele deuren. Je bent nu in een grotere ruimte met in het midden een Waterbassin. Kill hier eerst de Nazi's en verzamel dan achterin de spullen uit de stelling. Ga dan voor het waterbassin staan.

 Spring erin maar zwem niet omlaag. Zwem bovenin naar die dikke pijpen. Achter deze pijpen zit een Rooster in de muur, net onder water. Zwem daar naar toe en breek dit rooster met je MES. Zwem door de opening en zwem dan snel door de tunnel naar rechts en dan en bij de ladder weer omhoog. Je bent in SECRET AREA 3.  

Druk hier op de Rode muurknop en klim de volgende ladder op. Boven aan deze ladder ben je in een onderhoudstunnel. Draai gelijk helemaal linksom en volg deze tunnel, negeer nu even dat metalen luik links in de muur, naar het einde en klim de volgende ladder op. Boven door de deur en over het rooster naar de achtermuur. Open hier het Metalen Luik in de muur en draai aan het Rode Draaiwiel. 

Je hebt hiermee, ergens anders, een plek onderwater gezet. Draai je om en ga terug door de deur en de ladder af en in de tunnel ga je nu naar dat Metalen luik in de tunnel muur. Open dit, buk en kruip erdoor de gang in. Hier was je al eerder, dus ga recht door en weer de trappen af en volg de route terug naar de dubbele deuren van de Waterbassin kamer. Ga echter niet gelijk weer naar binnen, maar loop nu helemaal tot achter in de gang en ga daar rechts de hoek in. Rechts is dan een smalle Gaas deur en daar achter is SECRET AREA 4. Maar de deur gaat niet open. 

Ga voor je op het metalen rooster staan en duik hier het water in en zwem de onderwater tunnel in. Deze gaat naar rechts. Halverwege de tunnel zie je een vierkant gat in het plafond van de tunnel. Zwem hier door omhoog en zwem dan naar de korte ladder en klim deze op en je bent dan in SECRET AREA 4, achter die gaas deur. Pak hier weer de spullen en ga via de "gaasdeur" naar buiten. Ga nu weer de Waterbassin kamer binnen en dan links door de dubbele deuren en dan achterin de korte gang door de volgende dubbele deuren en je bent in de ONDERZEEBOOT BASIS.

De onderzeeboot van Deadshead duikt onder en vaart weg. Je dient er achter te komen wat zijn bestemming is. Hiervoor dien je die soldaat die met Deadshead stond te babbelen, in de cutscène aan het begin van het level, te ONDERVRAGEN. Snel, sniper die paar Nazi's aan de overzijde en ren dan over het pad naar de overzijde. Je zult wel onder vuur liggen van de Nazi's die aan alle zijden vanaf de kades op je vuren. Aan de overzijde gekomen ga je door de enige deur die daar is en de trap op. Boven Kill je een paar Nazi's en ga je rechtsaf door de gang en door de deur weer naar buiten. Je bent dan nu op de brug boven de onderzeebootbasis. Loop naar de overzijde. Shit ....de deur zit op slot. 

Klim op de Rechter Railing en spring omlaag tot op de kade maar pas op dat je niet in de plomp..sorry....het water terecht komt. Er staan hier dan links een paar vaten met Explosieven. Ga even op een veilige afstaan in dekking en knal dan op deze explosieve vaten en door de explosie zal die deur, die op slot zit, aan gruzelementen gaan. Ga dan door de kapot geschoten deur en de trap op. Kill Nazi's en ga rechts door de gang en weer door een deur en de volgende trap op en dan verschijnt het Level scherm. Ga door de volgende deur en.... bekijk de eindfilm van deze gehele Missie 4.

Missie 5: Het "Speelterrein" van Deadshead

Jouw ondervraging van die officier in de SWF heeft de locatie van Deathshead "X-Labs" onthuld in het bezette Noorwegen. Onze overgelopen wetenschapper heeft ons ook verteld wat er zoal aan de hand is in dit "X-Lab". Het is een project dat door het leven gaat als Project "Uber Soldat" of "Super Soldier". Dit is Deadshead's meest geavanceerde project waarin, naar het schijnt, robot en biologische technieken met elkaar worden gecombineerd tot de creatie van de "Ultimate Killing Machine". Het bestaan van dit project vormt voor de geallieerde strijdkrachten een zeer grote dreiging, maar het schijnt ook nog dat dit project verbindingen heeft met de SS Paranormale Divisie. In ieder geval dien deze "X-Lab" tot elke prijs te worden geïnfiltreerd want wij dienen te weten wat Deathshead's ultieme toepassing is voor zijn Super Soldaten, en, indien mogelijk, wat de verbinding is met de SS Paranormale Divisie.

Deze missie heeft een boel open gebieden, dus schieten vanaf grotere afstand, met de Mauser of de Snooper, is een aanrader. Het verminderen van de aantallen vijanden, door ze één voor één van grote afstand te sniperen, zal de dingen een stuk gemakkelijker voor je maken.

Level 1: IJs Station Noorwegen

Brrr…..het is ijzig koud hier. Loop vooruit tot bij de 2 bomen en trek je Snooper te voorschijn. Voor je ligt dan Deadshead's duikboot te dobberen in het ijzige water. Sniper vanaf de rechter boom die wachtpost bovenop de duikboot en ga dan naar de linkerboom en dan omlaag en ren naar al die kratten die voor de duikboot staan. 

Steek tussen de kratten door richting de duikboot en draai dan naar links. 2 Nazi's proberen daar een generator aan de praat te krijgen. Via het laten exploderen van de generator ruim je deze 2 uit de weg. Loop dan verder door naar links en opeens zie je recht voor je uit de "mist' de muur van de basis opduiken. Er voor is een steiger en uit het hek zullen een stuk of 5 Nazi's naar buiten komen en al schietend op je af komen. Van af een afstand Sniper je ze allemaal. Inmiddels gaat het alarm wel af, maar dat geeft niet. Loop rechts om de steiger heen richting het hek in de muur en ga dan daar de steiger op en door het hek naar binnen. Ga gelijk links de wachthut binnen en grijp daar binnen het Kogelvrijevest. Ga weer naar buiten. Recht tegen over je staat een gebouw met links ervan een Zendmast. Steek over naar dat gebouw en ga dan rechtsom naar de Achterzijde ervan. Hier vindt je, in de stenen fundering van dit gebouw, een kleine nis met een rooster. 

Schiet het Rooster stuk en kruip dan door het gat onder het gebouw. Dit is de SECRET AREA van dit Level. Kruip naar de ladder en klim deze op en boven in de kamer pak je alle goodies uit de stellingen en ga je door de deur naar buiten en dan links door de volgende deur. Steek terug over naar het Wachthutje en trek ondertussen je Sniper of je Snooper weer. Ga dan achter de kratten, rechts van de wachthut, en tot bij de achterste krat. Gluur dan rechtsom de krat en je ziet de volgende ingang van basis in de berg. 

Zodra je om de krat heen daar naar toe gluurt komt er uit die kleine deur, boven de ingang, een Nazi. Sniper hem snel en steek dan over, maar niet recht, naar de grote ingang. Ga naar links daarvan en dan de Trap in de muur op en dan rechts de korte ladder op en je bent op die richel boven de ingang, waar die Nazi zonet was. Ga door de deur en REN meteen rechtdoor over de Catwalk naar die ladder aan de overzijde, rechts. Snel, daal deze af en dan gelijk linksom naar de achterzijde van het pantser voertuig. Klim erin en gebruik het Kanon van dit ding om alle Nazi's tegenover je uit te schakelen. Is dat gedaan, verzamel dan eventjes de wapens van de gesneuvelde Nazi's en klim terug dezelfde ladder op naar de catwalk en ga door de "achterdeur" naar buiten en je bent op het "achterbalkon". 

Snel, ga achter de kratten en Sniper die Wachtpost in de wachttoren recht voor je en ga dan links het laddertje af. Kill eventueel de Nazi en Ren dan naar de achterkant van de wachttoren en klim naar boven via de ladder. Bovenin de toren druk je op de Rode Knop om het Alarm af te zetten en dan probeer je maar, vanaf deze toren, alle eventuele vijanden beneden je neer te knallen. Daal dan de ladder weer af en loop linksom de toren heen en ga dan de brede richel op die langs de Linkerbergwand loopt. Volg deze en je ziet dan de tweede wachttoren recht voor je. 

Waarschijnlijk zit daar ook een sniper, dus probeer hem te sniperen vanaf de richel. In ieder geval loop je door over de bergrichel tot je boven de wachttoren bent. Ga rechts dan het dak van de toren op en via het luik in het dak de toren in. Ga links door de deuropening en pak eventueel de Healthpacks van de muur en dan ga je rechts naar buiten en je bent op de MUUR. Kill de Nazi. Wel, links van je is dus het volgende buiten gebied van de basis. Er zijn daar 2 grotere houten huisjes, één links en één rechts en rechts ook weer een wachttoren en helemaal achterin zie je het hek naar het volgende gebied met daarvoor een kleine wachthut met de Nazi-vlag. BLIJF OP DE MUUR en probeer nu alle Nazi's in dit gebied te sniperen. 

Pas wel op want ze kunnen jouw ook raken. Zowel uit het gebouwtje links als uit het gebouwtje rechts zullen Nazi's komen en ook uit de wachttoren. Probeer ze nu te killen vanaf de muur. Ga dan de ladder af en dan doorzoek je beide huisjes voor Healthpacks. Ga dan achterin die wachthut binnen en druk er op de rode knop om het hek naar het volgende gebied te openen. Trek een goed wapen en ga door dat geopende hek. 

Uit de tunnel stormen er 3 of 4 Nazi's op je af, dus Kill ze. Ook op de richel, rechts, staat een Nazi. Ga dan de tunnel in en SAVE. Achterin moet je door de smalle deur naar binnen. Je komt dan in een laadruimte met in het midden een Tankauto. Het wemelt er echter van de Nazi's die je allemaal moet uitschakelen. Ik heb geprobeerd of die Tankauto "ontplofbaar" is, maar dat is niet het geval. Ik ben gewoon door de deur naar binnen gestormd en heb met de MINIGUN maar al die Nazi's opgeruimd. Bedenk zelf maar een betere tactiek. 

Links in de zijkamer kun je dan wat spullen vinden. Loop dan over de omloop naar achteren. Het verbindingsdeel tussen beide omlopen is stuk, dus spring omlaag naar het midden gebied en ga, links achter de tankauto, de stenen trap op en loop door naar achteren. Ga hier achter het hek. Hier staat een kleine Generator tegen de muur met daarvoor 2 vaten. Laat deze vaten ontploffen en hierdoor ontploft ook de generator en wordt er een groot gat geblazen in de muur. Ga door dit gat en dan naar links naar het EINDE van dit level.

Level 2: X-Labs

Er is zeer weinig info over deze X-Labs beschikbaar. Onze overgelopen wetenschapper werkte daar in de afdeling Wapens Onderzoek en hoewel hij afweet van het bestaan van de X-Labs, is hij daar zelf nooit geweest. Hij heeft ons echter wel weten te vertellen dat de X-Labs uitgebreid gebruik maakt van "Tesla" technologie om krachtige en geleide elektrische velden op te wekken. Deze velden worden klaarblijkelijk voor een aantal doeleinde gebruik, als security Schilden en om de generator mee van stroom te voorzien. Het gerucht gaat ook dat deze technologie gebruikt wordt om het ZENUWSTELSEL van, wat onze wetenschapper noemt, de X-Creaturen "aan te sturen". Deze laatste verklaring duidt erop dat je waarschijnlijk weer te maken krijgt met "Lopers", en in grotere aantallen dan je tot nu bent tegen gekomen, en met deze onbekende "X-Creaturen". Je zult dus zeer voorzichtig moeten zijn als je een nieuw gebied binnen gaat en eerst zien uit te vinden wat voor gevaren er je te wachten staat. Je ultieme missie is het om uit te vinden wat nu precies Project "Uber Soldat" in houdt en wat het ultieme doel is van Deadshead met dit project. Wees dus alert voor elke vorm van documentatie over dit project en Deadheads link met Operatie Resurrection.

Het level begint met een korte cutscène waarin je "kennis maakt" met de laboratoria en de wetenschappers die er aan het werk zijn. Je kunt alleen maar raden naar wat voor macabere creaturen deze plaats zal uitspuwen, maar je kunt er verzekerd van zijn dat Deadshead er achter zit.

Ga door de dubbele deuren recht voor je en je bent dan in de grote, ronde, Verdeel Hal van de X-Labs. Kill hier eerst maar weer de Nazi's links en rechts. Er komen diverse gangen uit in deze Verdeel Hal. Behalve de gang waardoor jij binnen kwam zijn daar, links Gang 1, Recht voor je Gang 2 maar daar zijn de deuren van geblokkeerd door 3 Elektra Zuilen, en rechts zijn de deuren naar Gang 3.

Ga links gang 1 in. Achter in deze gang zijn 2 deuren. Aan het einde van de gang en rechts. De deuren rechts leiden naar de grote Lab zaal, maar je kunt er niet door vanwege die 3 Elektra Zuilen. Ga dus door de deuren achterin de gang en in de ruimte erachter Kill je de 2 Nazi's en de Wetenschapper en bij mij was er hier ook zo'n Looper. Ga dan, achterin, in die kleine nis en klim daar de ladder op. 

Je komt dan op het rooster boven deze ruimte. Ga links door de dubbele deuren en dan links door de gang. Je kunt hier nog even wat spullen pakken uit de stellingen langs de muur en dan ga je achterin rechts door de deuropening en je bent dan op de Catwalk boven de Grote Lab Zaal.

Blijf hier even rustig wachten en kijk omlaag. In de Zaal zullen de Loopers ontsnappen en zij vermorzelen al die Wetenschappers. Lach maar niet, want zo meteen krijg jij ook met die Loopers te maken. Ren over de catwalk naar de overzijde en ga daar dan door de dubbele deur. Ga door de korte gang en dan achterin links door de deuropening en je stapt weer op een rooster. Hier krijg jij nu te maken met die twee ontsnapte Loopers. Kill ze en loop linksom het gat naar de hoek links achterin. Ga hier de ladder af (dus ga niet verder naar achteren) en beneden ga je rechtsaf en volg je de blauwe lijn op de vloer. Kill nog een Looper en ga dan door de dubbele deuren. Je bent in een tussen hal. Kijk naar de Linker muur. Onder het "raam" een rooster en daaronder een WATERSCHACHT. Spring links van het rooster deze waterschacht in en zwem omlaag en dan rechtdoor door de opening en dan links naar de onderwatertunnel. 

Zwem daar in en door en achterin verder omlaag door de schacht. Je komt dan in een grotere onderwater kamer. In de muur recht voor je zie je een grote Metalen Deur. Zwem daar naar toe maar zwem dan, halverwege, eerst even omhoog het plafond gat in om je longen even vol te zuigen met verse lucht. 

Zwem dan verder naar die metalen deuren, open ze en zwem erdoor en volg de volgende onderwatertunnel. Deze gaat linksaf en dan zie je recht voor je het einde. Maar vlak daarvoor is een afslag naar rechts en weer een luchtgat. Zwem eerst even omhoog het luchtgat in en vul je longen weer met verse lucht en zwem dan de afslag naar rechts in. 

Open de Metalen deuren en zwem erdoor. Je bent dan in een grote ronde onderwater zaal met een hele dikke Pilaar. Zwem naar die Metalen Deuren, links van de Pilaar, open ze en zwem de volgende tunnel in. 

De tunnel gaat naar rechts en eindigt in een Schacht. Zwem OMHOOG naar het laddertje en klim uit de schacht en je bent nu in het enige SECRET AREA van dit level. Verzamel hier eerst de items uit de stellingen en loop dan naar de deur. Shit, gaat niet open. Kijk uit het raam, links van de deur, en je kijkt dan de gang in. Een Looper vermoord een Wetenschapper in de gang. Maar dan komt door de deur links een SUPER SOLDAAT binnen en deze blaast de Looper op. Maar hierdoor is er nu ook een flink deel van de deur weggeblazen. 

Dus ga er door de gang in en....tja KILL de SUPER BOY....Om deze jongens neer te krijgen is werkelijk niet gemakkelijk. Hij heeft een Minigun als ARM en dit betekend dat jij niet lang in zijn vuurlinie kan blijven bivakkeren en om hem met je eigen Minigun neer te halen is dan uiterst moeilijk. Inplaats daarvan, probeer eens een Pantzerfaust op hem uit, als je die bezit. Is dit gelukt, ga dan links door de deuren en je bent terug in de Verdeel Hal. Het blijkt nu dat je uit gang 3 bent gekomen. Ga weer Gang 1 in en loop door naar achteren. Ga echter nu niet door de deuren achterin maar kijk weer naar de deuren rechts. Hela....blijkbaar kwam hier die Super Boy uit want hij heeft ook deze deur vernield. Ga door het gat in de deur en dan links door de volgende en je bent nu in de GROTE LABZAAL. Loop rechtdoor en dan het trapje af en ga naar het midden van de zaal en op één van de tafeltjes vindt je dan het PROJECT BOEK dat je moest vinden. 

Goed opdracht volbracht. Nu de uitgang zien te vinden. Ga terug de zaal uit en door de vernielde deur terug naar Gang 1. Ga dan terug links naar de verdeel hal en door de deuren van Gang 3. Ga door de vernielde deur terug het SECRET AREA in en spring daar weer de Waterschacht in. Zwem omlaag en door de tunnel en open de Metalen Deuren. Zwem dan rechtsom de grote dikke pilaar en ga door de metalen deuren en door de korte gang en dan rechtsaf en zwem naar het einde en ga dan links de ladder op. Boven aan de ladder kom je dus uit het water, Ga NIET door de deur voor je maar draai rechtsom. O....er komt een SUPER BOY door de deur de gang in. Wel, kom op...ga hem eventjes killen. Verzamel dan de items in de kamer aan de overzijde en ga terug de gang in. Ga NIET door de deur waar de Super Boy door binnen kwam want dan ben je terug in de verdeel hal. Nee, ga linksaf door de gang en deze gaat rechtsaf. Kill Looper en ga door de deuren en dan ook door de volgende. Linksaf over de roosters en dan links de trappen af. 

In de ruimte onderaan deze trappen Kill je de Looper. Ga dan links over de roosters de controle kamer binnen en trek daar aan de Rode Hendel van het Console. 

Een Sirene gaat af. Ren naar buiten terug over de roosters en BEWAPEN JE ZELF NU GOED. Naast de trap gaat er nu een hele grote dikke metalen deur open. Er achter is een korte brede gang en daarin TWEE SUPER BOYS. 

Wel, je dient deze 2 dus te killen en dit ook te overleven. Dus bedenk maar een goede tactiek hiervoor. Is dat gelukt ga dan deze brede korte gang in en trek achterin, links, aan de muurhendel en de grote Achterdeur gaat open. Ga erdoor naar het EINDE van dit level.

Level 3: Super Soldaat

Er is eigenlijk weinig te vertellen over dit level. Je dient je een weg dwars door een aantal van die Super Boys te vechten om dan uiteindelijk tegenover Deadshead himself te staan die je dan het uiteindelijk gevecht met jouw overlaat aan een Super Monster

Trek aan de hendel links en de grote deur recht voor je gaat open. Ga erdoor en dan naar links door de gang. Van rechts komt er dan een SUPER BOY deze gang in. Kill hem en verzamel dan Health en een Kogelvrijvest en ga dan naar rechts. Voor je een dubbele glazen deur maar deze gaat niet open. Links en rechts een trap omhoog en daar vandaan zullen nu ongetwijfeld wel een paar Nazi's komen. Kil ze en ga dan de Rechter of de Linker trap op. Het maakt niet uit. Volg dan de gang naar achteren en je komt uit in een bredere gang. PAS OP een SUPER BOY en een VLAMMENWERPER Nazi. Snel, Kill eerst die Vlammenwerper Nazi en dan de SUPER BOY. Je hoeft hier echt niet die trap af naar de ruimte achter de glazen deur. Daar is toch niets, dus ga achter in deze brede gang door de deuropening en volg de gang, links of rechts. Alweer maakt dat niet uit. Naar achteren en ga daar dan door de brede deuropening en je bent op de voorste Catwalk boven de grote Zaal.

Er start een Cutscène waarin je wordt verwelkomt door Deathshead die rechts boven in de controle kamer staat. Deadshead opent dan de grote deur beneden achter in deze zaal en daar door stapt dan zijn SUPER SUPER SUPER DE LUXE SUPERBOY de zaal in. Deze zul je dus moeten verslaan.

Dit gevecht met Deadshead's SUPER SUPER SUPER BOY, is echt heel moeilijk en er zijn geen geheime trucs waarmee je gemakkelijk kunt winnen. Je moet hem gewoon maar blijven bestoken net zo lang tot ie de geest geeft. Hij heeft echter een Tesla Kanon met een zeer lange schoots range tot zijn beschikking en ook nog een Pantzerfaust waarmee hij je gemakkelijk kan bereiken hoog boven op het looppad, dus je dient om te beginnen naar beneden te gaan, naar de begane grond. Daar kun je steeds in -en uit dekking gaan. Je kunt ook een Flack Jacket vinden en Helmen op de begane vloer, dus grijp deze. Blijf steeds maar in en uit dekking gaan en op hem schieten met alle mogelijke wapens die je tot je beschikking hebt, net zo lang tot ie uiteindelijk neer gaat. Gebruik ook de ruimte ONDER Deadshead voor dekking en vergeet ook de vlakbij gelegen Healthpacks niet te gebruiken.

Als het monster eenmaal het loodje heeft gelegd grijp je het Tesla Kanon om er gemakkelijk alle wetenschappers mee te killen die dan boven je op de Catwalk verschijnen om Deadshead ontsnapping te dekken. Ga dan door de grote deur waardoor SUPER BOY binnen kwam en Kill in de kamer daarachter de Wetenschappers. Ga dan naar rechts en naast de grote deur, waardoor je hier binnen kwam, door de smalle deuropening en ren de trappen op. Onderweg nog wat Nazi's killend. Bovenaan de trappen ga je door de deur en je bent op de Achterste Catwalk, boven de grote zaal. Ga recht voor je door de deur Deadshead's hok in en daar door de deur links in de muur. 

Achterin de gang ga je met het liftje omhoog en boven ren je naar de grote deur aan het einde. Druk hier op de knop rechts en deze deur gaat open. Ren naar buiten en....Je bent nog net op tijd om Deadshead's ontsnapping te zien in en Kobra raket vliegtuig.

Missie 6: Return Engagement

De missie naar en in het X-Labs heeft als effect gesorteerd dat Deadshead nu gedwongen is om zich te verbergen; op dit moment is zijn verblijfplaats echter onbekend. Maar, het is bekend dat hij eigenlijk maar een marionet is in Himmler's uiteindelijke doel, en dat is het uit de dodenslaap wekken van Heinrich I. Het schijnt dat 3 van Deadshead Super Soldaten zullen worden "verenigd" door Marianna Blavarsky gedurende een bepaalde ceremonie die zal worden uitgevoerd vlakbij Chateau Shufstaffel in het dorp Paderborn. Daarna zullen zij worden gebracht naar het graf van Heinrich I, vlakbij Castle Wolfenstein, voor de OPSTANDING. Terwijl velen binnen de OSA sceptisch blijven ten opzichte van deze ceremonie, tonen recente gebeurtenissen aan dat we OVERAL REKENING MEE MOETEN HOUDEN.

Jou missie is het om te infiltreren in Chateau Shufstaffel en om deze ceremonie te stoppen, ten koste van alles. Om de kans op alarmering van de vijand zo klein mogelijk te houden, zul je vlakbij een dam op ongeveer 2 kilometer van Paderborn, vanuit de lucht worden gedropped. Je moet daarna over deze dan gaan om Padernborn te bereiken en van daar toegang tot het chateau zien te krijgen. Een STILLE, dus STEALTH, benadering garandeert het meeste succes van slagen. Eenmaal in Paderborn is je opdracht om alle aanwezige officieren van de SS Paranormale Divisie te vermoorden....eh...het zwijgen op te leggen....en om de exacte plaats van de ophanden zijnde ceremonie te bepalen. Indien je TE LAAT arriveert dan dien je in volle vaart naar Castle Wolfenstein te gaan om te verhinderen dat de OPSTANDING van Heinrich I daadwerkelijk plaats zal vinden.

Level 1: Bramburg Dam.

Om dit level tot een succesvol einde te brengen dien je weer gebruik te maken van STEALTH, dus je mag ABSOLUUT niet worden opgemerkt. Al het Killen dat je moet doen "in the Line of Duty" dien je dan ook, geniepig en gluiperig, STILLETJES te doen. Het gehele compound zit werkelijk potdicht, dus je dient een andere manier te vinden om er binnen te komen. Gewoon weg naar binnen rennen met blazende pistolen is nu echt geen optie.....nu.

Je begint op de heuvel voor de dam welke je recht voor je ziet, tussen de 2 bomen door. Sluip vooruit naar de Rechterboom en dan verder de heuvel af naar de boom onderaan bij de "ingang" tot de dam. Sluip dan verder het voor terrein van de dam op en ga rechts van de toren helemaal naar de rechter achter hoek van het plateau. Klim hier de ladder af naar beneden en volg dan de catwalk links de hoek om naar de volgende ladder die verder omlaag gaat. WACHT....ga niet gelijk deze tweede ladder af maar kijk door het laddergat omlaag. Onderaan deze ladder staat een bewaker op de catwalk. Sniper hem dus eerst en daal dan pas deze ladder af. Loop dan om deze ladder heen naar het einde van de catwalk en ga door de deur en je bent nu IN DE DAM. Volg de smalle gang. Deze gaat rechtsaf en wordt breder. Even verderop staan 2 techneuten te bek vechten over een ventiel die het niet doet. Snel, knal ze neer en loop dan verder door de gang tot aan de 4 gasflessen die tegen de rechtermuur staan. Ga hier dan links door de smalle deur en....KILL NAZI. Je bent nu in een vierkant halletje met rechts een "gaasdeur" die op slot zit. Recht voor je in de hoek een LIFTJE. Tegen de linkermuur staat een tafel en aan die muur zit ook een alarmknop met daarnaast een briefje. Lees even het briefje en ga dan naar de lift. GA NOG NIET MET DE LIFT NAAR BOVEN. We gaan eerst even het SECRET AREA voor dit level vinden.

Blijf voor de lift staan en stuur de lift dan LEEG omhoog via de knop aan de muur. Het liftje gaat dus omhoog en je ziet nu dat er onder het liftje een rooster zit. Breek dit rooster en daal de ladder af, buk en kruip door de korte ventilatieschacht en achterin klim je de ladder op, breek rooster en je stapt binnen in het SECRET AREA van dit level. Je bent dus nu in dat kamertje achter de "gaasdeur". Pak hier de spullen en ga via de "gaasdeur" terug het halletje in. Ga naar de lifthoek en roep de lift omlaag. Als het liftje weer bij je is, druk je weer op de knop en stap je op het liftje en deze begint weer omhoog te gaan. TREK JE SNIPER en KIJK omhoog door de liftschacht. Bovenaan zie je nog net de lelijke kop van een Nazi bewaker uitsteken. Wacht niet tot de lift boven is, maar sniper die klojo al tijdens je rit omhoog. Boven gekomen ga je rechts door de deuropening een voorraad kamer in en pak je de spullen uit de stelling en ga je links door de deur en....SNEL KILL die Nazi en ren naar het raam rechts. Je bent hier dus OP DE DAM in het wachthok. Gebruik het Vaste Machinekanon bij dit raam om al die verdomde Nazi's te killen op de dam bij het hek en de wachttoren. Is dat gebeurd, draai je dan om en ga naar de deuropening en trek je Mauser of je Snooper en SNIPE nu alle nazi's aan deze linker damkant die, helemaal aan het einde, uit die tunnel komen en vergeet ook de sniper op die wachttoren niet. 

Stap dan naar buiten en ga nu steeds via die nissen vooruit naar die tunnel toe en telkens als je in zo'n nis bent kijk je eerst richting die tunnelhoek of er daar weer Nazi's zijn. Zo ja Sniper ze dan en ga verder. Zoals gezegd, vergeet ook die sniper boven op die wachttoren niet. Ben je bij de tunnel gekomen, ga dan door die enkele deur, links voor de tunnel (je kunt ook eerst nog de toren in klimmen via de ladder om bovenin de toren dat verdomde alarm te gaan uitschakelen). Gelijk achter deze deur kun je, links op de tafel, een Warme Hap nuttigen. Ga dan achterin deze kamer, links, de trap op en boven door de deur. Kill Nazi's en ga dan verder door de deur links. Kill Nazi in deze radio kamer. Hier staat, tegen de achtermuur, een stelling. Tegen deze stelling een ladder en boven de stelling is de ingang van een ventilatieschacht. Dus klim de ladder op en kruip de ventilatieschacht in. 

Volg deze schacht. Deze gaat rechtsaf en dan een heel eind rechtdoor en dan......gooit een Nazi, van beneden in de Turbinezaal, een granaat de schacht in en jij wordt de schacht uit geblazen en beland op een brede richel boven de grote Turbinezaal. 

Kill die granaatgooier beneden je op de vloer en spring dan omlaag. In het midden van deze zaal staan dus de grote turbines. Links is een ijzeren trap omhoog naar een brede richel met daarachter een kantoor. Zuiver eerst deze turbinezaal van alle Nazi's, die dus ook op de brede richel verschijnen. Je kunt, via de ladders, bovenop de catwalks van de turbines komen om vandaar uit al die Nazi's aan de overzijde op die brede richel te gaan killen. 

Is dat gebeurd ga dan die ijzeren trap op en achter op de brede richel dat korte ijzeren trapje op en dan linksaf de korte gang in. Ga hier links door de enkele deur en dan gelijk weer links door de deur en je bent in dat kantoortje boven de turbinezaal. Pak hier alle spullen en ga terug naar buiten en dan gelijk door de deur recht voor je. Dan links door de volgende deur, volg gang, trap af en Kill de Nazi's beneden. Ga dan achterin door de deur naar buiten. Kil, snel de Nazi onder je. Je bent nu dus echt weer buiten en aan de andere kant van de Dam. Kijk naar links. Je ziet het hek dat de uitgang naar Paderborn is. 

Uit het wachthuisje komen 2 of 3 wachtposten gerent. Sniper ze en ga dan naar het wachthuisje bij het hek en ga er binnen. Je kunt even de broodmaaltijd eten. Druk dan op de rode knop, links van de deur, om het hek te openen. Ga naar buiten en dan links door het hek en loop maar vooruit over het pad richting Paderborn. Het is nog 2 kilometer.

Level 2: Paderborn

Paderborn, woonplaats van menig Duitse Occultist, is momenteel "gastheer" voor de elite van de SS Paranormale Divisie. Zoals wij geleerd hebben uit recentelijk gedecodeerde Duitse SS boodschappen, zal Mariana Blavatsky een rituele Ceremonie uitvoeren onder de naam "Anointing of the Dark Knights". Deze ceremonie zal plaatsvinden ergens vlakbij Chateau Schufstaffel. Het Duitse Verzet is er achter gekomen dat de enige begaanbare route het Chateau in, is om dwars door het dorp te gaan, want dat is het MINST bewaakte pad. Maar, er heerst momenteel een Generaal Alarm, dus alle vijandelijke troepen in de directe omgeving van, en in, Paderborn zijn in de hoogste staat van paraatheid gebracht. Als, om wat voor reden dan ook, je het ALARM laat afgaan, dan betekent dat, dat je geen schijn van kans meer hebt om IN het Chateau te geraken en dus... EINDE OEFENING.....Je moet daarom dus SLUIPEND door het dorp je weg vinden en ALLEEN maar je STILLE wapens gebruiken. Ook, met de ophanden zijnde ceremonie in het Chateau, bevinden zich 5 SLEUTEL SS figuren van de SS Paranormale Divisie in Paderborn. Hun aanwezigheid geeft ons de unieke mogelijkheid om een zware klap uit te delen aan de commando structuur van gezegde SS Divisie. Daarom dient gij deze 5 SS-ers te ELIMINEREN, zeg maar gewoon te VERMOORDEN.

Je dient dwars door Paderborn te SLUIPEN en op je sluiptocht 5 van Himmler's meest belangrijkste generaals te killen. Wat erger is, je dient dit te doen zonder te worden gezien, of in ieder geval zonder dat ook maar één Guard de kans krijgt om alarm te slaan. Dit betekend dat als je wordt opgemerkt door een Guard je deze zo efficiënt en geruisloos als maar mogelijk is uit de weg moet ruimen voordat ie alarm kan slaan, en laat alsjeblieft de lijken niet in het rond slingeren. Maak veelvuldig gebruik van je (nacht)Kijker en wees ook niet bang om veelvuldig je Garand Rifle te gebruiken, want dit is toch het laatste level waarin je nut van dit wapen kunt hebben.

Trek je SNOOPER en Sluip vooruit door de straat en aan het einde rechtsaf en verschuil je dan onmiddellijk ACHTER de personenauto die hier staat. Voorbij de auto is een binnenplein en daar achter een bovenbordes met een poort. 

Kijk van achter de auto daar naar toe door je SNOOPER. Van links op het "bordes" zal een Nazi naar rechts lopen. Zodra je hem in het vizier hebt SNIPER hem dan. Verwissel je Snooper voor je Stille Stengun. Ga dan verder vooruit naar het Binnenplein en dan links de stenen trappen op naar het "Bordes". 

Negeer hier de eerste Poort, links van je, maar steek recht over naar de tweede poort en IN deze poort ga je links door de deur het huis binnen. Snel, Kill de twee Nazi's die met hun rug naar je toe voor de open haard staan.  Op de tafel staat hier een Warme Hap die je kunt nuttigen. Ga dan links van de open haard, door de open deur opening en de trap op en dan ONMIDDELLIJK rechts de kamer in. Kill de officier die, alweer met zijn rug naar je toe, voor de boekenkast staat. Dit was Major Hochstetter, de eerste van de 5 officieren die je in dit level MOET killen. Ga terug de gang in en dan nu rechts de trap op en door de deur en je bent in de slaapkamer met een dame in zwart ondergoed. Kill haar niet. Zo te zien heeft ze net een wilde nacht met Hochstetter achter de rug. Nee nee, je hebt absoluut geen tijd om haar te laten zien dat "die van jouw groter en lekkerder is dan die van Hochstetter". Breek wel de grote kist die voor het bed staat want dat is SECRET AREA 1.

Pak de Goudstaven er uit en ga terug de trappen af en via de beneden kamer weer naar buiten en ga rechtsaf terug naar het "bordes". Trek weer je SNOOPER en ga dan nu die andere poort, nu rechts van je, in en loop hier door. Linksaf en dan rechtsaf de eerste Stenen Trap af. Onderaan deze trap gluur je naar links door de straat. In het huis helemaal achterin staat, boven in het raam, een Sniper. 

Snel, Kill hem vanaf de trap met je Snooper, wissel dan weer terug naar je Stille Stengun en ren door de straat en ga rechtsaf de hoek om. Kill de Nazi die op je af komt. Hij is net zo geschrokken als jij, dus maak hem snel af. QUICK SAVE. Even verderop in deze straat, daar waar de straat dan omhoog loopt, is links het hek naar het Hotel. Ga daar nu nog niet naar toe. Nu je die Sniper in het raam en deze Nazi in de straat hebt gekilled is de onmiddellijke dreiging voor ontdekking weg, dus we kunnen nu eerst even de Secret Areas 2 en 3 gaan vinden. Loop TERUG door de straat en ga de stenen trappen weer op terug naar de poort. In de poort zie je dan gelijk in de Linker muur een kleine en smalle houten deur welke op slot zit met een hangslot. Schiet, stilletjes, dit hangslot stuk en open het deurtje. Buk en kruip naar binnen en ga rechts dan de ladder af in het vierkante gat. Beneden steek je door de kelder en klim je de volgende ladder weer op. Open het luik boven deze ladder en ga erdoor en je bent in SECRET AREA 2. Dit is de achterkamer van de plaatselijke apotheek. Pak hier de Goudstaven en ook het kogelvrijvest dat op de vloer ligt en ga via de deur naar buiten en dan links door de volgende deur. Snel, Kill de vent in de rode kamerjas. 

Je bent nu in de eigenlijke apotheek. Lees het briefje op de toonbank en ga via de volgende deur, links achter de toonbank, weer naar buiten en je bent terug onderaan de stenen trappen in de straat. Ren weer door de straat naar het huis achterin waar voorheen die Sniper in het raam stond. Hier is er rechts in de hoek een Regenpijp. 

Klim via deze Regenpijp omhoog en boven draai je naar links en je stapt dan vanzelf op de vensterbank van dat raam. Buk en kruip door het raam naar binnen en je bent in SECRET AREA 3. Hier geen goudstaven maar wel Ammo. Grijp het en ook de Mauser van de door jouw gedode sniper Nazi en klim via het raam en de regenpijp terug naar de straat. Kijk verder door de straat. Even verderop zie je, links, het Hotel. Waarschijnlijk staat er een bewaker voor. Sniper die dan:

Ren dan naar het hotel en ga er naar binnen. Je komt binnen in de gelagkamer. Kill het dienstertje niet maar ga verder door de deuropening rechts achterin en het eerste trapje op en dan ONMIDDELLIJK rechts de kamer in. Kill de twee officieren hier en ga terug de gang in en de volgende trap op. Deze draait naar rechts en helemaal boven Kill je de Officier die, met zijn rug naar je toe, bij de grammofoonspeler staat. 

Dit was Generaal Staff. QUICK SAVE. Ga dan, links, door de deur de slaapkamer in, lees briefje op bed en ga links door de volgende deur. Trap op en je komt op een kleine zolder met een klein raam. Dit raam kijkt uit op de straat. Ga nu zo voor dit raam staan dat je er door naar links kunt kijken. Je ziet dan een hoek van de straat waar een klein "balkon" is achter een watertrog. Uit de deur op dat "balkon" zal een Nazi komen. Snel, SNIPER hem met de Snooper zodat je zo meteen geen last meer van hem zult hebben. 

QUICK SAVE. NU moet je helemaal weer naar beneden naar de gelagkamer van het hotel. Daar door dezelfde deur als je binnen kwam weer naar buiten en de straat weer in. Ga links en langs de Linker kant verder door de straat die nu omhoog loopt en dan een flauwe bocht naar rechts maakt. Je komt dan bij dat "Balkon" met de watertrog die je zag vanuit het zolderraam van het hotel. Helemaal verderop, achterin de straat, is een hek met daarachter een Bewaker. Even voorbij de watertrog en dan aan de rechterkant, is een Poort doorgang naar een binnenplaats. 

Snel, Klim op de watertrog en dan op het balkon, voordat die bewaker achter het hek je ziet. Op het balkonnetje ga je rechts door de deur naar binnen en Kill je de officier. Dit is Kolonel Strache. Het kan zijn dat deze uit het zijkamertje links komt.

Ga NIET door de volgende deur weer naar buiten, want dan wordt je gezien door de Guard achter het hek aan het einde van de straat. Nee ga terug het buiten balkonnetje op en klim via de watertrog terug de straat in en ren dan snel naar die poort aan de overkant. Als je maar snel genoeg die poort in duikt zal de Guard achter het hek je niet zien. Steek door deze poort en dan aan de andere kant onmiddellijk linksaf over het Bordes en volg de muren en ga de stenen trappen af tot op de binnenplaats en onder het Bordes ga je, achter de boom, door de deur de kelder in. 

Volg de kelder gang en je komt in de Wijnkelder. Kill onmiddellijk de Nazi die links wijn staat te zuipen en loop dan een stukje vooruit door de wijnkelder en ga dan rechts de grote Nis in. Hier staan 2 grote Wijnvaten. Het Linker vat heeft een uitstekende stop. Duw deze stop terug en in de muur achter dit vat gaat een geheime doorgang open.

Ga dus tussen het vat en de muur, buk en kruip door deze opening en dan rechts en je bent in SECRET AREA 4. Pak, rechts, de Goudstaven en klim dan hier de Ladder op

Boven ga je links naar het schot in de muur. Open deze. Het schot blijkt een geheime schuifdeur te zijn. Stap er door de kamer binnen. Er is een deur rechts maar jij gaat naar links en dan rechts de gang in. GA NIET DE DEUR, RECHTS, OPEN doen. Dit is een buitendeur en op de binnenplaats staat er dan een Guard en dat is GAME OVER. Nee ga achterin de gang, links, door de deuropening, de treden op en dan door de deur. Linksaf door de kamer naar de ramen en dan weer linksaf en dan rechtsaf de volgende kamer in. Kill hier Generaal Burkhalter

QUICK SAVE. Lees briefje op de tafel en ga nu terug naar de vorige kamer en daar weer door de deur de gang in, treden af en rechtsaf door de gang (links is dan weer die BUITENDEUR) Ga door de deur recht tegenover de gang, en dan de

 trap af, rechts, en dan links door de deur naar buiten en je bent terug op het bordes van de binnenplaats waar je eerder al was. Ga de stenen trap weer af en ga weer door de deur onder het bordes de wijnkelder in. Steek nu rechtdoor, door de wijnkelder en achterin volg je de keldergang die dan linksaf gaat en dan ga je de stenen trap op. Steek door de boven kelder en volg de gang verder. Weer een stenen trap op en in de volgende ruimte ga je de Houten trap op. SAVE NU ECHT. Open bovenaan deze houten trap de deur en ga dan rechts en dan links door de volgende deur. Snel, Kill de Nazi die voor de Open Haard staat. Loop daar naar toe en trek nu weer je SNOOPER. Ga links naar de deur. Dit is een Buiten deur en komt uit op een "Bordes" van een binnenplaats. 

Aan de overzijde is er dan een Poort en achter deze poort een Bewaker. MAAR.....ook aan de overzijde, maar dan rechts van de poort, is een ander Bordes en daarop staat ook een Bewaker. Deze zou je zijn tegengekomen als je in de gang van het huis waar je zonet Burkhalter vermoorde, die deur had geopend waarvan ik toen zei dat je dat ABSOLUUT moest doen. Dit is werkelijk een groot probleem. Het is Onmogelijk om, ongezien door die 2 bewakers nu verder te gaan. Ik heb het zo opgelost....maar ik denk dat er andere oplossingen ook mogelijk zijn. Open de deur MAAR BLIJF IN DE DEUROPENING STAAN. De Deur opent naar rechts en hierdoor kan die Guard aan de overzijde, rechts van de poort op het bordes, je dus niet zien. SNEL... SNIPER MET JE SNOOPER NU EERST DIE GUARD DIE JE DOOR DE POORT RECHT TEGEN OVER JE ZIET, STAP DAN HET BORDES OP EN DRAAI SNEL IETS NAAR RECHTS, EN SNIPER ZEER SNEL DIE GUARD OP HET BORDES AAN DE OVERZIJDE, RECHTS VAN DE POORT.

Ga dan, links, het bordes af via de stenen trappen en recht tegenover de volgende stenen trap op en door de deur naar binnen. KILL hier Generaal Haupmann die achter de grote tafel zit. Schiet dan het grote Hitler Portret stuk, dat aan de muur achter de tafel hang. Er komt dan een HENDEL tevoorschijn. Trek aan deze hendel voor SECRET AREA 5. Draai je om en zie...

......rechts van de deur waardoor je hier binnen kwam is er nu in de hoek een geheime deur open gegaan, achter de stoelen. Ga daar naar toe, breek de stoel die hinderlijk in de weg staat en ga de geheime kamer in. Pak hier de Goudstaven en alle andere Goodies op en ga terug naar buiten. Verlaat dit huis via dezelfde deur als waar door je binnenkwam en QUICK SAVE. Ga de trappen af en dan linksaf en weer linksaf de grote stenen trap op naar de Poortdoorgang. Steek deze door naar de andere binnen plaats, ga hier rechts, links en dan de stenen trap af. Aan de overzijde van deze binnenplaats een Smalle Poort doorgang. 

VOORZICHTIG NU, JE BENT ER BIJNA MAAR IN DIE SMALLE POORT ZIJN NOG 2 NAZI's. KILL ze en ga dan door de smalle poort en dan door het Hek en je bent in de tuinen van Chateau Schufstaffel. Draai ONMIDDELLIJK naar rechts en Kill snel de Guard die van je af langs de muur loopt. Ga dan Vooruit over het gras en dan, bijna aan het einde, links via het kelder luik de Kelder van het Kasteel in en dit is het EINDE van dit level.

Level 3: Chateau Schufstaffel:

De "Anointing Ceremonie" voor de Super Soldaten zal ergens bij het Chateau plaats vinden. Volgens het door jouw gevonden Operatie "Resurrection" Project Boek uit de "X-Labs" is het de bedoeling om de 3 Super Soldaten met elkaar te laten "versmelten" door Marianna Blavatsky en hierdoor transformeren deze 3 tot Dark Knights. Nogmaals volgens dit boek is de aanwezigheid van deze Black Knights vereist voor de finale fase van hun plan en dat is om Heinrich 1 uit zijn 1000 jarige "slaap" te "wekken". Jij moet, indien mogelijk, deze ceremonie stoppen voordat het begint en de Super Soldaten vernietigen VOOR hun transformatie tot Black Knights. Als deze transformatie slaagt dan is niet te voorspellen hoe veel sterker en machtiger ze dan zijn en of het dan nog wel mogelijk is om het gehele gebeuren te stoppen. Ook moet je de SS Paranormale Divisie officieren op en rond het Chateau zien te elimineren. In dit level vecht je je een weg door het zwaar bewaakte Chateau op zoek naar Himmler's paranormale experts en dien je het chateau ook weer levend te verlaten. Je zult hevige vuurgevechten moeten leveren, dus wees daar op voorbereid.

Goed: Ik hoop dat je goed bent bewapend. Ja, ga dan door de deur recht voor je en rechtdoor door de wijnkelder en dan rechts de trap op. Deze trap gaat dan linksaf en Bovenaan de trap Kill je de Nazi. Ren de binnenplaats over en ga aan de overzijde door de deuren en Kill de 2 Nazi's. Ga dan, links, de kleine "oprit" op en dan rechts door de deur achterin de korte gang. Draai rechts en volg de gang, linksaf, en knal onmiddellijk die 2 Nazi officieren neer die in de zaal voor de grote open haard staan. Ga dan naar links de Centrale Hal in met de grote Centrale Trap en Kill hier snel de andere Nazi. Goed. Ga nu terug naar de eerste zaal en naar die mooie grote open haard. Knal het grote Hitler portret aan diggels boven de open haard. Erachter komt een Nazi Logo tevoorschijn. Dit is een DRUKKNOP, dus Schiet er op.

Achter je gaat er nu, onderaan de grote centrale trap, een deur open, dus draai je om en ga de centrale hal in en gelijk naar links en door die deur in de voet van de trap. Je moet wel enigszins snel wezen, want deze deur gaat ook weer dicht. Je bent nu eigenlijk IN de grote trap. Ga links de korte Draaitrap af en je betreed SECRET AREA 1 voor dit level. Pak in de kamer de KELK van het bureau. Dit is je eerste Treasure Item voor dit level. Pak eventueel ook de Helm en het Healthpacks en ga terug de Draaitrap op en boven trek je aan de muurhendel om de deur in de trap weer te openen. Stap er door en loop nu door de Grote Hal en LANGS de mooie grote Centrale trap naar de deuropening aan de overzijde van de Hal. (Ga nu nog niet de Grote Trap op want dan kun je niet verder). SAVE…..

Volg, linksom of rechtsom maakt niet uit, de gang om de dikke kolom heen en aan de andere kant kom je in een hele grote zaal vol met Nazi's en ELITE VROUWTJES en je dient ze ALLEMAAL TE KILLEN. Bedenk hiervoor maar zelf de voor jouw beste tactiek. Zijn hier alle vijanden uitgeschakeld, ga dan achterin deze zaal het trapje op naar het altaar en pak de Twee Kelken van dit altaar. Dit zijn weer 2 Treasure Items. Doordat je nu iedereen in deze zaal hebt gemold en deze 2 Kelken hebt gevonden zal nu, rechts Boven de Grote Centrale Trap, de dubbele deur open zijn.

Dus ga terug naar de Centrale Hal. Kill daar de twee nieuw verschenen Nazi's en ga dan de Grote Trap op en dan de trap naar rechts en ga boven door de dubbele deuren. Volg de gang. Deze gaat linksom en dan dien je de twee Nazi's te killen. Zij zullen zich waarschijnlijk terugtrekken in de kamer links in deze gang. Volg ze deze kamer in en Kill ze. Eet dan eventueel de twee Warme Happen op, die op de grote Tafel staan, verzamel de andere spullen en open dan de dubbele Balkondeuren. KILL de Nazi op het balkon. Goed.....aan de overzijde in de hoek rechts zie je een ladder omhoog gaan naar het dak. Ook aan de overzijde eenzelfde balkon als waar jij nu op bent.

Het kan nu zo zijn, maar dat hoeft niet perse, dat er op het dak, rechts, 2 Snipers zitten. Is dat zo, wacht dan geduldig tot je de kans krijgt om ze te sniperen. Het kan ook zijn, maar ook dat hoeft niet perse, dat er op de binnenplaats onder je ook een paar Nazi's zijn. Is dat zo, Sniper ze dan.

Draai rechts en klim op de brede stenen richel en volg deze naar de ladder. Klim deze NU echter nog NIET op naar het dak. Je moet nog Herr Generaal Schuber gaan vermoorden. Dus ga voorbij de ladder op het Balkon en door de balkondeuren naar binnen de Piano kamer in.  Kill de Nazi Officier en ga links door de deur naar buiten. Snel, Kill de 2 Nazi's in de gang en volg deze, rechts en dan weer rechts en dan helemaal naar het einde naar de Eindzaal. Hier staat Generaal Shuber. Kill hem en ga dan terug door de gang naar de Piano Kamer, ga hier weer op het Balkon en dan links op de Richel met de Ladder en klim nu via deze ladder omhoog naar het dak. Er zijn 2 grote dakvensters op dit dak. Loop over het dak naar het Achterste dakvenster.  Het midden raam van dit dakvenster staat open en onder dit dakvenster is de Bibliotheek. Buk en kijk naar omlaag en mik het nu zo uit dat, als je naar beneden springt, je boven op één van de boekenkasten terecht komt. Spring dus omlaag en dan verder tot op de grond. Loop om de boekenkasten heen. Er zijn 3 Grote doorgangen naar de grote centrale Hal. SAVE.

De grote Centrale hal wemelt weer van de Nazi's en de Elite Vrouwtjes en je zult ze allemaal weer moeten killen. Alweer, bedenk zelf maar de voor jouw beste Tactiek om dat te doen. Wat je ook doet, ga nog niet via de trap naar BENEDEN. Ruim dus alle vijanden hier boven in de Hal bij de Bieb op en als dat is gebeurd ga dan naar de Open Haard hier in de leeshoek van deze hal. Ga vlak voor de open haard staan. Rechts van deze haard staan de Kolenschepjes en de pookjes. Gebruik deze gereedschappen (je duwt dan het schepje naar achteren) en de open haard schuift weg en erachter wordt SECRET AREA 2 zichtbaar.

 

Ga daar binnen en pak de goudstaven uit de kisten (2 kisten met goud). Ga terug de hal in en ga nu, via de trappen omlaag naar de begane vloer, maar wacht ONMIDDELLIJK beneden aan de onderste trap. Links een dubbele deur die naar een gang gaat. Deze zal zo dadelijk worden "vermorzeld" door een Pantzerfaust Nazi die helemaal achter in de gang, achter deze dubbele deuren, in de eindkamer staat. Deze Pantzerfaust Nazi krijgt dan ook gezelschap van een Elite Vrouwtje en wat andere Nazi. Wel, als die deur is vermorzeld, Sniper dan eerst die Pantzerfaust Nazi helemaal achter in de gang in die eindkamer en daarna de anderen. Is dat gebeurd ga dan door deze gang naar die Eindzaal. Vlak voor je daar komt is er links een afslag naar een dubbele deur, maar deze deur zit op slot. Loop door en ga de Eindzaal in en verzamel hier de spullen. Ook hier zit de dubbele deur, rechts, op slot, maar NU gaat die dubbele deur in de Gang open omdat er een paar Nazi door de gang in komen. Kill ze en ga dan zelf door die dubbele deur en loop vooruit naar de buiten deuren en het Eindscherm verschijnt. EINDE LEVEL.

Level 4: Onheilige Grond:

Nu je, je een weg hebt gevochten naar de velden achter het chateau, wordt het de hoogste tijd om een einde te maken aan het krankzinnige plan van Deadshead. Als de Nasi's erin slagen om Heinrich I uit de dood te wekken, dan kunnen de geallieerden de oorlog wel eens verliezen. Dit level begint met een korte Cutscène. Het is een erg donker level en de dingen zijn dus moeilijk te onderscheiden.

Trek je Snooper en open de deur voor je. Een Binnenplaats met een auto en een Legertruck. Achter de auto en de truck 4 Nazi's. Sniper ze snel en ren dan over de binnenplaats naar het hek, open het hek en stap naar buiten. Oké, het is erg donker nu, je kunt nauwelijks het pad tussen de heuvels onderscheiden. Als je door het Hek bent gegaan kun je rechtsaf en linksaf. Je weg naar het einde van dit level en missie 7 gaat naar links. Maar je kunt eerst het pad naar rechts volgen waar het dan achterin bij een heuvel doodloopt. Daar is een klein wachterhuisje met een Nazi waar je wat Ammo kunt vinden.

Zoals gezegd, als je uit het hek komt volg je gewoon het pad naar links. Eerst aan de Linkerkant tegen de kasteel muur aan en als de kasteel muur ophoud neemt het pad een bocht naar rechts. Volg het pad verder en steek vast over naar de rechterzijde. Ga verder vooruit en dan doemt er op een heuvel, links, een Stenen muur op. Het is mogelijk dat op die muur een Elite Vrouwtje je begint te Sniperen. Sniper haar dan zelf. Ga dan de Rechterheuvelrug op en volg deze naar achteren, onderweg een paar Elite vrouwtjes killen. Je komt dan bij een Stenen huisje achter op deze heuvel. 

Hier Kill je nog een paar Vrouwtjes en binnen kun je wat Healthpacks en Ammo vinden. Stap dan weer buiten, en steek dan recht over naar de heuvel aan de overzijde. Op deze hevel is dus die stenen muur die je eerder al zag. Ga deze heuvel op en werk je een weg langs de grafzerken naar de Ruïne er achter. Kill hier even de 2 Vrouwtjes en ga dan tot op de houten vloer van de ruïne. Denk er om, je kunt hier onder vuur komen van de Elite vrouwtjes die verderop, voorbij deze Ruïne, de Stenen Brug staan te bewaken. Het is niet veel, deze ruïne, een Houten Vloer met een paar resten muur eromheen. Helemaal aan de linkerkant op deze vloer vindt je een klein gat in deze vloer. Het is echt moeilijk te zien, dus je moet echt goed zoeken. Heb je het gat gevonden, maak het dan groter door de omliggende planken stuk te schieten. Spring dan door het gat omlaag en je bent in het SECRET AREA van dit level. 

Verzamel hier de 8 Goudstaven en ook de andere spullen en ga dan via de stenen trap en de deur weer naar buiten. Kill onmiddellijk die 2 Vrouwtjes onder je op het pad. En daal dan af naar het pad. Volg het pad weer naar links en je ziet dan weer, rechts op de heuvel, dat Stenen Huisje waar je eerder al was. Volg het pad verder en het maakt een scherpe bocht linksom. In de bocht is een stenen vervallen muur. Achter deze muur een paar Vijanden. Schakel ze uit en volg het pad verder de bocht om en blijf rechts tegen de heuvel aan lopen. Volg het pad alsmaar vooruit en je komt dan weer langs die Ruïne, met de houten vloer waar je doorheen ging naar het Secret Area. Blijf gewoon langs de rechterheuvel vooruit lopen, dan achter de stenen muur langs en aan het einde van deze kleine stenen muur zie je dan recht voor je een grote Stenen gemetselde muur met een OPEN POORT. Daarachter is een Stenen Brug en in de "Poort" staat een Vast Machine Geweer.

Er Zwermen hier een boel Elite Vrouwtjes rond en er zit er ook één in die boom rechts van de Poort te sniperen. Wel, bedenk maar een goede tactiek om snel bij dat Vaste Machine Geweer in de poort te komen. Dit ding staat dus gericht op het pad, dus richting de Ruïne waar jij vandaan komt. Gebruik dit ding om alle overige Elite Vrouwtjes op het pad, en die dan ook van links komen, uit te schakelen. Draai je dan om en ren de Stenen Brug op. Helaas zal de brug instorten en je kunt er niet verder over heen gaan. Ga terug door de Poort met het machine Kanon en volg dan het Pad verder naar links. Uiteindelijk kom je bij een Legertruck uit met brandende koplampen. Schakel hier de 2 Vrouwtjes uit en SAVE SAVE SAVE. Ga dan onder de grote STENEN POORT, achter de truck, door en de helling af en loop rechtdoor de CEREMONIE PLAATS op.

Dit wordt weer een zeer zwaar, moeilijk, gevecht. Je dient het hier op te nemen tegen TWEE Volwassen SUPER SUPER SOLDATEN voordat je verder kunt naar de EXIT. En het is van wezenlijk belang om deze twee uit te schakelen aangezien zij beiden een wezenlijk onderdeel zijn van de aanstaande ceremonie. Je kunt hier ongelimiteerde Ammo en Armor vinden in de 4 hoeken van dit vierkante slagveld, dus maak daar goed gebruik van. Gebruik de pilaren voor dekking, en leg granaat en dynamiet boobytraps voor deze 2 grote jongens of knal op ze los met je Venom Gun, Pantzerfaust of ander zwaar materieel. Doe "What Ever It Takes" Maar KILL deze twee bastaarden.....Zijn beide gesneuveld dan exit je dit level door het grote vierkante gat dat dan is ontstaan in het midden van de ceremonie site.

We hebben werkelijk echt geen enkele informatie op dit moment over het vervolg van je missie. Wij, hier op het hoofdkwartier van de OSA, weten gewoon niks over wat je vanaf dit moment te wachten staat. Je bevindt je in een ons volkomen onbekend gebied, dus het is geheel aan jouw om te bepalen wat de beste strategie is om het meeste succes te garanderen. Als je niet in staat blijkt te zijn om de ophanden zijnde ceremonie doeltreffend te verstoren en zo te voorkomen dat de 3 Super Boys worden "omgeturnd" tot Dark Knights, dan blijft er uiteindelijk geen andere uitweg voor je open dan te voorkomen dat Blavatsky het Resurrection Ritueel uit kan voeren. HOE je dat moet doen moeten wij geheel en al aan jouw fantasie en mogelijkheden over laten. Het lot van de Vrije Wereld ligt echter NU in jouw handen, agent Blazkowicz. FALEN IS ABSOLUUT GEEN OPTIE!!!!

Level 1: de Opgraving:

Loop vooruit en knal dan, rechts in de hoek, de tralies stuk in het gat onder in de muur. Hela…..je knalt gelijk ook de twee Nazi's neer in de kleine ruimte achter het gat. Kruip er door en verzamel de spullen in de kleine grot en ga dan door de deur en volg de tunnel naar links naar de Metalen Brug. Knal de Nazi's hier voor de brug neer en ook die aan de overzijde. Wil je Secret Area 1 vinden? Ja? Wel, Loop dan via de Rechter brug balk omhoog en bovenop de brug balk draai je rechts zodat je kijkt naar de rechter rotswand. Trek je Snooper en kijk door de scoop ervan. Je kijkt dan een kleine grot in.

Dus Spring vanaf de bovenbrug balk daar naar toe, buk en kruip deze kleine grot in en pak de Kelk en de goudstaaf. Kruip de grot terug uit en spring terug naar de brug.. Met een beetje geluk land je OP de brug. Ren over de brug. Pas op voor de instorting aan de overzijde en pak dan rechts wat Ammo uit de nis. Ga dan verder door de tunnel en voorbij de stapel kisten kom je in een grote grot met een heel groot gat in het midden. Het pad loopt om dit gat heen. Van achter dit gat komt er nu een SUPER BOY op je af.

De makkelijkste manier om hem uit te schakelen is het om de kratten als dekking te gebruiken en daar te wachten tot ie op die smalle stenen brug stapt. Vuur dan een Pantzerfaust naar zijn voeten waardoor de brug, en hij dus ook, naar beneden stort. Is dit gebeurd Kill dan de Nazi's die uit de opening rechts, voorbij de Galg, komen en ga dan door die opening en dan door de deur. Je bent in een kleine eindgrot met een gat in de vloer. Spring door dit gat omlaag. Je zult landen in een waterpoel, dus maak je maar geen zorgen over de val. Zwem omhoog en dan naar links en je komt in ondiep water. Volg deze watertunnel, en onderweg schakel je diverse Nazi's uit die o.a een Vlammenwerper hebben. De tunnel mond uit in een verbreding en gaat verder naar rechts. Hier staan grote Kisten en een "tafel" met 2 Nazi's. Schakel deze uit en verzamel hier de spullen en volg dan de tunnel verder naar rechts en omhoog en aan het einde klim je de metalen ladder op.

 Wees hier voorzichtig want aan de andere kant van dat rooster, bijna bovenaan de ladder, is een volgende Super Soldaat. Schakel het uit via een wel gemikte granaat of vuur gewoon weg door dat rooster. Val dan omlaag de onderste grot in en ruim deze uit. Ga dan links de verlichte nis in en klim de volgende ladder op, draai rechts en klim de volgende ladder op, draai links en Kill de vlammenwerper. Volg de tunnel dan verder en pas op voor de instorting in de bocht en je komt in weer een grotere grot met alweer een heel groot gat in de vloer. Ook hier loopt het pad rondom dit gat. Kill de "gewone" Nazi's en richt dan je aandacht op SUPER BOY. Is ook deze uitgeschakeld ga dan, rechts achterin, naar de Ingang van de mijn. In jouw geval is dit dus de uitgang. Deze is verspert door een houten versperring. 

Knal de planken stuk en ga er door en achterin door de deur en je bent nu in de Kelders van Kasteel Wolfenstein. Ga naar links en dan is er een heel groot gat in de houten vloer. SPRING NOG NIET OMLAAG, maar loop terug naar de deur. Tegen de achtermuur staat een Vat. Knal er een kogel in en door de explosie zal er een groot gat in de achtermuur ontstaan.

Ga daar door SECRET AREA 2 in en pak er de Kristallen Schedel. Ga nu terug naar het vloergat en spring dan nu omlaag en beneden loop je vooruit en dan naar rechts door het muurgat naar het EINDE VAN DIT LEVEL.

Level 2: Terug naar Castle Wolfenstein:

Je bent nu diep in de "buik" van Castle Wolfenstein en het is de hoogste tijd om je een weg te vechten naar boven naar het grote opgravings gebied.

Schiet de muur voor je stuk. Er zat al een barst in, dus dit gaat makkelijk. Stap door het gat de Grote ZUILEN KAMER BINNEN. Zowel de deur links als het Hek rechts (achter de zuilen) zit dicht en de Deur links gaat pas open als je ALLE ZOMBIES en daarna ALLE SCHILD ZOMBIES hebt uitgeschakeld. Dus doe dat en ga dan door de deuropening, links achter de zuilen, en je komt in een kleinere zaal met 3 grote nissen. Pak de twee Kelken bij de Linker Nis en Kill de twee Zombies die dan uit deze nis komen. Druk dan op de Muurknop in de achterste Nis. Hierdoor gaat dat Hek in de Zuilenzaal open. Dus Draai je om en ren door de Zuilenzaal naar dat nu geopende hek en ga er door. Weer een Zaal met in het midden een Zuil en in de muren links en rechts Nissen, boven en onder. 

Kill de 2 Zombies die uit de nissen komen en ga dan naar de Laatste Nis ONDER in de Linker muur. Breek deze open en pak de Goudstaaf er uit. Ga nu door de deuropening boven de treden en je bent onderin een trappen huis met een Stenen trap omhoog. Ho....wacht....ga nog niet de stenen trap op, maar knal de tralies onder de trap stuk en kruip vervolgens onder de trap door het SECRET AREA 1 binnen. 

Pak er de 3 Goudstaven uit de rechter doodskist en kruip terug onder de trap door. Ga nu deze Stenen trap op en boven door de deur. Kill Zombies, verzamel de spullen en ga dan rechts in deze ruimte door de deuropening en dan de smalle wenteltrap op en in de kamer boven aan deze wenteltrap Kill je weer Zombies. Verzamel de spullen hier in deze kleine kamer en ga dan rechts door de deur.

Je bent nu boven op de balkons boven een kleine binnenplaats. Sniper hier de Nazi's rechts en volg dan de omloop rechtsom naar die deur aan de overzijde. Onderweg neem je de gelegenheid te baat om de Nazi's te sniperen die beneden je in de binnenplaats opduiken uit de deuren daar. Aan de overzijde gekomen komt er een Elite Vrouwtje door de deur naar buiten. Kill haar en ga dan zelf door de deur, en dan door naar de wenteltrap. Daal deze af en beneden Kill je Nazi, pak je Health en ga je door de deur en ben je OP de kleine binnenplaats. Ga hier rechts door de dubbele deuren de Kapel in.

Achterin deze kapel zijn Elite Vrouwtjes en Nazi's in gevecht met Zombies. Ook in de zijkamer, links, zitten Elite Vrouwtjes. Dus ruim de kapel uit en ga dan naar het altaar achterin en daar links de trap op. Als je boven bent, rechts door de gang en volg deze naar achteren en stap door de deur naar buiten. Nu ben je op de omloop boven een grotere binnenplaats waarop een groot standbeeld staat. 

Sniper hier weer de Nazi's en ga dan rechtsom over de omloop. Na een paar stappen zie je rechts in de muur een raam met een luik waar een gat in zit. Kijk door het gat de achterliggende kamer in en Kill de Nazi daar. Je kunt echter niet door het gat in het luik naar binnen. Dus loop verder naar het einde van de omloop. Een groot gat in de vloer van de omloop. WACHT…SPRING NOG NIET OMLAAG. Je wilt toch zeker nog wel het ALLERLAATSTE SECRET AREA in dit spel vinden? Spring over het gat naar de hoek waar die schuin omhoog lopende balk aan de muur begint en loop dan omhoog over deze balk en je komt boven in een "kruipruimte onder het schuine dak.

Knal de achtermuur stuk en loop verder rechtsaf door de kruipruimte en dan door de opening in de muur links. Ga naar links en spring door het gat omlaag en je bent in SECRET AREA 2. Dit is dus die kamer achter dat luik met het gat erin. Geen Treasures hier maar wel Ammo. Ga dan door de deur naar buiten en je bent terug in de gang. Volg deze rechts terug naar de omloop boven de grote binnenplaats en ga terug naar het gat, rechts achterin en spring nu dan omlaag. Je komt terecht op de galerij die rondom deze binnenplaats loopt. Sniper alle Nazi's hier en steek dan rechts door de binnenplaats naar de overzijde en ga daar door de deur en dan rechts de trap op. Boven rechts door de deur. Kill Elite Vrouwtje en Nazi en ga door de volgende deur en dan over het Balkon en door de volgende deur. Kamer met Groot Gat waarin Ladder omlaag. Van bovenaf Sniper je de Nazi beneden onder de ladder, waarschijnlijk zijn er daar 2, daal de ladder af en ga beneden het kleine zijkamertje in. Trek hier dan, links in de hoek onder het tralie raam, aan de grote Hendel. 

Hierdoor gaan die grote dubbele deuren, in de gang aan de andere kant van het tralie raam open. Deze dubbele deuren zijn dus ACHTER het grote standbeeld op de binnenplaats. Dus je moet nu de route terug volgen naar die binnenplaats, dus Ladder op, boven door alle deuren, Trap af en dan links weer de binnenplaats op. Ga naar het Standbeeld en dan door de geopende dubbele deuren ACHTER het standbeeld en dan Vooruit naar de volgende dubbele deuren er vlak achter.....EINDE LEVEL.

Level 3: HEINRICH:

Dit FINALE LEVEL begint met de film waarin HEINRICH weer tot leven wordt gewekt.

Ga Vooruit en verzamel zoveel mogelijk Ammo en Health als je maar kan. Achterin ga je links door de deur en spring je door het gat omlaag, dan rechts door de opening, klim omhoog en dan rechts achterin door de deur, Vooruit en dan links door het gat naar Buiten en ..je bent nu op de grote open plek waar zojuist HEINRICH uit zijn Graf is opgestaan.

Wel.....er is verder niet veel meer te vertellen. Het is gewoon jij en HEINRICH.....en zijn leger van Ondode Slaven die je naar het diepste van de hel zullen brengen. Ik hoop dat je werkelijk ALLE ALLE Ammo hebt gegrepen op je weg hier naar toe, die je maar kon vinden en dragen, want je zult het allemaal, en nog veel meer, nodig hebben. Dit is, uiteraard, het aller moeilijkste gevecht in het gehele spel. Je zult er misschien niet in zijn geslaagd om te voorkomen dat Heinrich uit de dood is opgestaan, maar je kunt het spel nu nog altijd winnend afsluiten door Heinrich definitief zijn graf in te jagen....maar dat gaat niet zo maar.

Mister Heinrich heeft diverse manieren om jouw mee aan te vallen. Het duidelijkst en meest voor de hand liggende manier om dat te doen is met grote zwaaien van zijn ZWAARD, en dat doet heel veel pijn. Maar hij kan ook op en neer springen en grote klappen op de grond geven waardoor jij dan door de ruimte vliegt als een poppetje. Door dat slaan op de vloer veroorzaakt hij ook een "douche" van vallend puin waardoor je Health snel zal afnemen. En als laatste kan Mr. Heinrich de Zombie Ridders op roepen welke je vervolgens ter afleiding zullen opjagen.

Je zou er mee moeten beginnen om die Heks Koningin, de ongelukkige favoriet van Heinrichs amoureuze escapades, te doden. Haar Zoekende Schedels kunnen je in een dodelijke duisternis doen belanden, dus sprint weg van ze om te voorkomen dat zij je "vangen".

Is de Heks eenmaal dood, ga je dan concentreren op Heinrich zelf, maar hou afstand. Eén mogelijke tactiek zou kunnen zijn om eerst al die Zombie Ridders te gaan vernietigen die onze Heinrich ter hulp heeft opgeroepen. Als je er eenmaal één van hebt vernietigd zal Heinrich zich volledig concentreren op het oproepen van een volgende Zombie. Maar tijdens dit oproepen is Heinrich KWETSBAAR. Doe hier je voordeel mee door hem dan onmiddellijk enige rake klappen uit te delen met Pantzerfaust of de Venom Gun. Als je eenmaal maar genoeg van zijn beschermende Armor hebt vernietigd zal Heinrich down gaan en dan kun jij lekker achteruit geleund naar de:

EINDFILM gaan kijken.

2005: Walkthrough door: Louis Koot