2017: Walkthrough door: Dick Leeuw

met screenshots door: Louis Koot

Intro: Zeneth

Je begint de game op het startscherm. Hier kun je eerst naar de SETTINGS gaan om het een en ander naar eigen voorkeuren in te stellen

Ben je tevreden over je SETTINGS keer dan terug naar het startscherm. Je moet dan een Gameslot kiezen.....Je kunt kiezen uit Slot A, Slot B of Slot C. Je kunt dus in elk van deze gameslots een nieuwe game starten. Kies dus 1 van de 3 gamesloten en.......Je moet een dier kiezen.....het dier dat je kiest is het dier waaronder jij de game zal spelen, in het door jouw gekozen gameslot

Klik vervolgens op de CONFIRM knop om je keuze te bevestigen en dan klik je de PLAY knop om je game je reis door de werelden van XING te beginnen.

Je krijgt nu een beeld met rechts een grote afgesloten poort en links een opening. Rechtsonder wordt de besturing uitgelegd. 

Dit is feitelijk even een Tutorial om je vertrouwt te maken met de besturing van de game

Lopen doe je dus met de WASD-toetsen en draaien doe je met de muis. 

De grote deur gaat niet open en het consooltje, dat voor de deur staat, is niet actief. Loop dus naar, en dan door,  de opening en........

Je komt in een wereld van zwevende eilanden. ....... Loop verder ga de brug over.  Je ziet ook dat je kan rennen door het indrukken van linker shift. Je moet dit eventjes doen, dus ren nu door tot aan het raam en.......Je krijgt de aanwijzing dat je door het raam moet springen door je spatiebalk in te drukken.

Spring dus vooruit door het raam en..........Op het moment dat je in de raamopening springt zie je dat de planken op de touwbrug worden gelegd. 

Steek de brug over en loop door naar de grotingang en.......de game vertelt je dan hoe je kunt inzoomen......dat doe je met de Z-toets, dus doe dit eventjes.  

Loop door de grot in.......Je bent dan beland in Zeneth:

 Op het ronde podiumpje zie je het dier wat je uitgekozen hebt. Loop dat podiumpje op en.....dan verder naar pijp waar licht uit komt als je dichterbij komt.

Er komen 4 stukken omhoog uit de pijp en die vormen een plak met jouw dier. Je ziet dat je met je linker muisknop dingen kan oppakken.  

Loop dus door naar de pijp en pak dan de plak met jouw dier erop

Je hebt dan de plak in je hand. Met de plak in je hand loop je door naar de vijver en......je ziet wat je met de plak moet doen

Druk nu je rechter muisknop in........je kan nu met dingen gooien. Hou de rechter muisknop ingedrukt en je ziet een blauwe straal en een roos. 

Als je nu de muisknop loslaat wordt het voorwerp weggegooid. Gooi de plak in de vijver en......Er verschijnt een lichtschijf op de vloer voor de vijver.....Ga op deze lichtschijf staan en.......

 een Golem komt omhoog uit het water en vertelt wat. 

Als de Golem uitgeluld is zeeft er een blauwe steen boven de vijver. Je kan deze ruimte nu gaan verkennen, dus kijk wat rond. Je ziet 4 grote ronde deuren en een afgesloten hek. 

Loop door naar het afgesloten hek en lees de mededeling die op dat hek staat

Je moet dus een aantal runentekens verzamelen om dit hek open te maken en dat ga je doen in de 4 werelden van Xing. 

Naast elk van de 4 grote ronde deuren zie je stralende bol zweven boven een bak met water. 

Loop naar die bollen toe en als je vlakbij bent dan zakken ze in het water en laten dan een boodschap zien. 

Bekijk even alle boodschappen van die 4 bollen. Ga dan naar de grote ronde deur rechts van het hek. 

Daar zie je een ronde schijf die licht uitstraalt. Ga op die schijf staan en de grote ronde deur rolt open.

Loop door de opening. Je ziet een glazen moza´ek met een blauwe drukknop ervoor. Druk op de knop en het glas springt kapot, 

Loop door de opening en stop daar.Er vormt zich een gekleurde ring om je heen en je belandt in de eerste wereld.

Wereld 1: Iztali Point:

Wereld 2: Nahele Rain Wereld 3: Hyaku Lake

Wereld 4: Desert of Naar

Zeneth Stories

Wereld 5: The Steps Of Akasha

2017: Walkthrough door: Dick Leeuw

met screenshots door: Louis Koot