2015: Walkthrough door: Louis Koot  

Uitleg en Proloog

I dreamt of blood that washed ashore, of eyes that spoke of sin
The lake was smooth and deep and black, as was her scented skin.
A mask I wore as I approached, I was what I am not

And though the pattern was unclear, its meaning could be bought.
Drawn to Bacchus's abode, I sought there to conspire.
But it was in the city of the dead that I found my heart's desire....
I spoke to one who smelled of death, he gave to me his ears.

And crosses that were marked were made into a veil of tears...
The road was blocked, the truth was shunned, the white flag had been waved.
Reversal cost me all I had, and everything I'd braved...

And then the night became as day, I glimpsed nature's reddest claw!
The face of fear looked back at me as I gazed into the maw...
My last ally laid to waste, I ran towards the light

I prayed for one to change my path, to give me strength to fight...
Inside a hidden chamber where I had no right to be,
I found the wheel at last, or, could it be, the wheel found me

And then the wheel went round and round, I could not find my way
Twelve and three and turn the key, I heard the madman say
Deep in the earth I faced a fight that I could never win
The blameless and the base destroyed, and all that might have been.

-Gabriel Knight

GabriŽl Knight Sins Of The Fathers  is een adventure game en het is bedacht en gemaakt door Jane Jensen. Het is de eerste in een serie van 3 GabriŽl Knight games. De game werd in 1993 uitgebracht op 12 Floppy's en op CD-rom. Naar aanleiding van de 20th "verjaardag" van de game heeft Jane Jensen, via haar eigen gamesstudio "Pinkerton Road" en in samenwerking met "Phoenix Online Studios", in 2014 van de rechthebbenden op de rechten van de GabriŽl Knight serie toestemming gekregen om de game in een nieuw en modern jasje te steken en dit heeft geleid tot een compleet nieuwe uitgave van de game...de "20th Anniversary Edition GabriŽl Knight Sins of the Fathers"

In GabriŽl Knight 1: Sins of the Fathers  kruipt u dus voor de eerste keer in de huid van GabriŽl Knight, eigenaar van de "St. George" boekwinkel in het "French Quarter" van New Orleans.  De game speelt zich voornamelijk af in New Orleans en het hoofdthema van de game is Voodoo. In New Orleans zijn een aantal aan  Voodoo gerelateerde moorden gepleegd. GabriŽl is niet alleen eigenaar van de "St. George" boekwinkel maar hij schrijft zelf ook boeken. Die Voodoo Moorden intrigeren GabriŽl nogal en dus wil hij er zijn nieuwste boek aan wijden. Om goed beslagen ten ijs te komen gaat Gabe dus die Voodoo Moorden onderzoeken en daarbij raakt hij verwikkelt in de Voodoo scŤne van het dampige en drassige New Orleans. Bij zijn onderzoek krijgt GabriŽl hulp van zijn lieftallige assistente Grace Nakimura, een intelligente jonge dame van Japanse afkomst. Grace werkt als Gabe's assistent in de St. George boekwinkel en ze zal een bron van informatie zijn en een flink deel van het research voor GabriŽl doen, maar daar moet je Grace wel steeds eerst om vragen.

Via zijn vriend Mosley heeft GabriŽl toegang tot de politiegegevens over de Voodoo Moorden.  Mosley is de politiedetective die op de Voodoo Moorden is gezet en ook hij is een bron van informatie voor GabriŽlDe game speelt zich af gedurende 10 dagen en in elke dag moet je bepaalde dingen doen om door te kunnen gaan naar de volgende dag.  De game hanteert een punten systeem en er zijn in totaal 362 punten te verdienen. Je verdient die punten door de dingen te doen die je moet doen in de game en door de juiste vragen te stellen in de gesprekken die je doet  met de andere personages in de game. Telkens als je iets gedaan hebt waar je een punt mee verdient hoor je een "Ping geluidje". Het is overigens niet nodig om alle 342 punten te scoren om de game tot een goed einde te brengen want je kunt de game ook met een lagere score beŽindigen. 

De game verloopt via een Dag systeem en omvat 10 dagen. Om door te kunnen gaan naar de volgende dag moet je, per dag, alle essentiŽle dingen gedaan hebben die je op die dag moet doen. Ga je niet door naar de volgende dag dan heb je domweg vergeten om iets essentieels te doen. Naast de essentiŽle dingen die je moet doen zijn er een hoop dingen die je kunt doen die niet van belang zijn om de game uit te spelen.....dit geld vooral voor de gesprekken die je moet doen in de game, maar het is van belang om in gesprekken wel de juiste opties te gebruiken en dat soms meerdere keren.  Je kunt de game op verschillende manieren eindigen, maar die verschillende eindes behandel ik wel in de walkthrough.

Als je de game opstart dan zie je altijd eerst het Startscherm met de diverse opties. Deze 20th Anniversary Edition bevat ook een  "Grafic Novel", dat u kunt door lezen, en dat kan alleen via het startscherm. Dit "Grafic Novel" geeft u enige achtergrond informatie over gebeurtenissen uit het verleden....U kunt er voor kiezen om het "Grafic Novel" eerst te lezen, maar het bevat wel enige "Spoilers" en de game raad u aan om er mee te wachten tot het echt van belang is om het door te lezen.

Als U "New Game" kiest dan start de game op met een

Proloog filmpje:

In het bos, rondom New Orleans, is een Voodoo seance aan de gang.....

Een Voodoo Queen heeft haar discipelen opgeroepen want ze is geil en verlang een Menselijk Offer.....Het slachtoffer, een nog jonge vrouw, wordt verbrand op de brandstapel en ze veranderd in een Luipaard.

Dan zien we een bloederige Medaillon en een Slang.....De slang speelt een hoofdrol in deze game

We zien ook even een "Rare Books" winkel en dan zien we een man die is opgehangen.....

en dan.....schrikt onze held, GabriŽl Knight,  wakker uit zijn zoveelste nachtmerrie......die hem al 7 dagen achtereen elke nacht zijn nachtrust kost...

De game start nu met Dag 1

Hoofdstuk 1: Dag 1 Hoofdstuk 2: Dag 2 Hoofdstuk 3: Dag 3 Hoofdstuk 4: Dag 4
Hoofdstuk 5: Dag 5

Hoofdstuk 6: Dag 6

Hoofdstuk 7: Dag 7 en 8 Hoofdstuk 8: Dag 9 en 10

2015: Walkthrough door: Louis Koot