2015: Walkthrough door: Louis Koot  

Game is uit 1999, maar in 2014/2015 weer verkregen via gog.com en het draait prima op mijn Windows 7 en Windows 8.1 computer. Het kan zijn dat je onder Win 8.1 een directX 9 dll mist, maar dat is te vinden via internet De rechten van alle oude Sierra games liggen tegenwoordig bij gigant Activision. Bij hoge uitzondering heeft Activision toestemming gegeven voor het maken van de remake van GabriŽl Knight 1Sins of the Fathers. Jane Jensen hoopt dat als de verkoopcijfers van de remake goed zijn er ook toestemming komt voor een 4e GabriŽl Knight game en voor een volledige remake van Blood of the Sacred Blood of the Damned.......

Voor degene die alleen korte hints wil heb ik een Snelle Gids gemaakt........Mijn GabriŽl Knight 3 Snelle Gids

GabriŽl Knight: Blood of the Sacred Blood of the Damned is de 3e game in de GabriŽl Knight serie. De game werd uitgebracht in 1999 en het was meteen de laatste Game in de serie want het o zo succesvolle Sierra, van oprichters Ken en Roberta Williams, ging een geheel andere koers varen en bestaat inmiddels niet meer als zelfstandige gamestudio.

De eerste 2 delen in de GabriŽl Knight, Gabe voor zijn intiemste vrienden, zijn: Sins of the Fathers en The Beast Within.  In 2014 is door Jane Jensen, in samenwerking met de Phoenix on-line Studio, een complete remake gemaakt van GabriŽl Knight 1 Sins of the Fathers en uitgebracht als GabriŽl Knight Sins of the Fathers 20ste Anniversary Edition.  

Omdat dit een 3D game is zal de besturing wel even enige gewenning vragen. Ik ga je het niet uitgebreid uitleggen.....er zit een handleiding bij de game die het allemaal perfect uitlegt, dus lees die handleiding maar door. Wat ik je wel wil vertellen is dat je deze game echt geheel met je muis kunt spelen, maar het vergt enige oefening. De game is uit 1999, dus de grafische kwaliteit van de, zogenaamde, 3D omgeving is zoals het in 1999 was. Nu, in 2015, ziet het er allemaal erg hoekig uit, maar tja.....dan moet je maar geen stok oude games op je mooie nieuwe hypermoderne state of the Art compu willen spelen. 

Om het Hoofdmenuscherm te openen klik je met je rechtermuisknop op een willekeurige plek in het scherm. Je ziet dan het volgende schermpje:

In dit schermpje is:

  • A. Je inventory waar al je spullen in worden opgeslagen. 

  • B. Hier kun je tijdens het spel hints lezen. Maar stel je hier niet al te veel van voor. 

  • C/D. Hier kun je de camera instellingen wijzigen. 

  • E. Hier lees je hoe je de game bestuurt. 

  • F. Dit brengt je naar het Optie scherm alwaar je diverse video en geluidsinstellingen kunt instellen en waar je ook kunt saven en afsluiten.

In "Game Options" kun je nog de ondertitels aan/uit zetten en een camera-instelling aan/uit vinken

In het spel open je met je linkermuis het schermpje waarin je de icoontjes vindt voor de dingen die je kunt doen in de game, zoals: Bekijken, Openen, Oppakken, Praten. Ik noem dit schermpje het ...Tatatattat.....ACTIEMENU......slim van mij ..niet?

Afhankelijk van wat je kunt doen zul je in het ACTIEMENU steeds verschillende icoontjes aantreffen. Via het vraagteken icoontje in dit schermpje praat je met mensen. Je gespreksonderwerpen krijg je dan in de vorm van kleine icoontjes. Put altijd in gesprekken alle gespreksonderwerpen helemaal uit.

Zoals ook in de eerste 2 delen zijn er in de game weer punten te verdienen....ik geloof dat er in totaal 965 punten te verdienen zijn. Je verdient deze punten door de juiste dingen te doen in de game. Je hoeft echter niet de ideale score te halen om de game op de juiste wijze uit te spelen. De game speelt zich af gedurende 3 dagen. Elke dag is weer onderverdeeld in diverse tijdsblokken. Je moet in elk tijdsblok een aantal specifieke taken doen om door te kunnen gaan naar het volgende tijdsblok. Ga je niet door naar het volgende tijdsblok dan betekent dit dat je in het huidige tijdsblok iets essentieels vergeten bent te doen. Vanaf dag 2 zul je afwisselend spelen als Gabe en als Grace....de delen met Grace zijn veel meer puzzel georiŽnteerd dan de delen met Gabe, die nu eenmaal niet zo van dat gepuzzel houdt. Gabe is er voor de gevaarlijke dingen en om grof te zijn tegen de vrouwen, wat ook in deze game weer zwaar het geval is. 

Intro:

Als je de game de eerste keer opstart krijg je het Introfilmpje te zien. Tijdens het introfilmpje krijg je ook de credits voorgeschoteld. In het introfilmpje zien we een tamelijk groggy Gabe, die na een lange treinreis aankomt in het plaatsje  Rennes-Le-Chateau. Is ie stomdronken of heeft iemand onze Gabe eindelijk eens een fikse tatert op zijn hersenloze schedel gegeven? Anyway.....de stationschef wijst onze gemankeerde Schattenjšger de taxi en het hotel en na een nacht goed te hebben geslapen beginnen we dit 3e bedrijf in het leven van GabriŽl Knight als Schattenjšger

Hoofdstuk 1: Dag 1 Hoofdstuk 2: Dag 2
Hoofdstuk 3: Dag 3 GabriŽl Knight 3: De Snelle Gids

2015: Walkthrough door: Louis Koot