2013: Walkthrough door: Louis Koot   

mijn Myst 4 Revelation Save Games  (o.a de Wolken puzzel is dan opgelost), zijn op aanvraag te verkrijgen

Atrus nodigt je uit om weer eens bij hem en Catherine en Yeesha op bezoek te komen in Tomahna. Atrus heeft last van wroeging over het feit dat hij twintig jaar geleden zijn beide verderfelijke zonen, Sirrus en Achenar, heeft opgesloten in de twee gevangenis werelden en de beide linking books toen heeft verbrand. Atrus wil met jouw hierover praten.

"Vriend:
Vergeef mij dat ik niet eerder op je vorige brief gereageerd heb. Ik moet bekennen dat ik de laatste tijd nogal vaak afgeleid wordt. Misschien weet je nog dat je twintig jaar geleden een Boek vond waarvan ik dacht dat ik het kwijt was. een speciaal Sleutelboek dat iemand die het aanraakte naar het vredige, paradijselijke Myst bracht. Myst is voor mijn gezin jarenlang een thuis geweest, totdat mijn zonen Sirrus en Achenar me verraadden.

Ik vraag me af of ik ooit de reden zal weten waarom mijn zoons zo hebzuchtig werden. Achter mijn rug om hebben ze de anderen Sleutelboeken die ik geschreven had, gebruikt en zijn ze naar werelden gereisd die nog mooier waren dan Myst. Ze hebben deze onschuldige Tijdperken geplunderd en vernietigd. En vervolgens hebben ze me in D'ni opgesloten. Op die manier wilden ze voorkomen dat ik zou zien wat ze gedaan hadden.

Gelukkig heb jij me uit die gevangenis bevrijd en kon ik zelf mijn zonen onder handen nemen voor hun verraad. Later heb je mijn vrouw Catherine, die ook door Sirrus en Achenar bedrogen was, en mij weer herenigd. Je hebt zelfs geholpen zodat Catherine en ik een nieuw leven konden beginnen, samen met onze nieuwe dochter Yeesha in ons nieuwe thuis, Tomahna.Maar je hebt nooit en te nimmer gevraagd naar de Rode en Blauwe Sleutelboeken die ik geschreven had om mijn eigen zonen in de val te laten lopen. Diezelfde Sleutelboeken die ik uit woede verbrand hebt toen jij me bevrijde.............Atrus"

Je komt dan in het Hoofdmenu van het spel. Tijdens het spel is dit hoofdmenu te bereiken door een druk op je ESCAPE toets van je toetsenbord. 

Het hoofdmenu is het Myst 4 Revelation Boek en op de kaft van dit boek staan 7 rondjes. 

Ga eerst maar even naar het Optie Menu via het Optie rondje. Stel in het Optie menu je cursor, video, geluids- en spel voorkeuren in en bemerk ook de HELP Functie op. Tijdens het spelen open je dit Menuboek door op de ESCAPE-toets van jue toetsenbord te hengstenJe kunt tijdens het spelen je game Saven en Loaden wanneer en zo vaak als je wilt. Als je wilt Saven dan druk je dus op je ESCAPE-toets om het Boek tevoorschijn te halen. Klik dan op de Save knop en.....je beland in het Savegame scherm.

De game slsaat de saves op als jpg-afbeelding. In het schermpje, onder de afbeelding, kun je zelf een een naam typen voor je savegame. Je kunt echter maar maximaal 14 letters/kartakters typen. Klik daarna op de Save knop, rechtsonder, om je Savegame ook daadwerkelijk op te slaan.In het spel heb je de beschikking over een Fotocamera en een Jouenaalapparaat. Met de Fotocamewra kun je foto's maken in de game. Die foto's worden vervolgens opgeslagen in het Journaal

Wel....veel meer valt er niet uit te leggen..behalve dan dat je de game geheel met je muis speelt,  waarbij je zowel je linkermuisknop als je rechtermuisknop dient te gebruiken.

Hoofdstuk 1: Tomaha: The disappearance of Yeesha
Hoofdstuk 2: Haven: The prison age of Achenar
Hoofdstuk 3: Spire: The prison age of Sirrus
Hoofdstuk 4: Serenia Age: What is your Spirit Guide?
Hoofdstuk 5: Serenia Age: All Endings

2013: Walkthrough door: Louis Koot