2013: Walkthrough door: Louis Koot  

Cold Case Summer is alweer de 9e Carol Reed game van Mikael Nygvist,  met de stem van Sara Louise Williams als Carol Reed. Ik ga er van uit dat U al eerder een Carol Reed game heeft gespeeld en dus weet wat voor type games dit zijn. U weet dan ongetwijfeld ook wel hoe u Carol door de game heen moet sturen, met uw computer muisje. Zo heel veel is er, qua interface, niet verandert ten opzichte van de laatste 2 Carol Reed games 7 en 8. In Cold Case Summer heeft Mikael Nygvist wel de interne Hintsysteem weer wat uitgebreid, waardoor er, naar mijn bescheiden mening, eigenlijk geen enkele uitdaging meer in de game zit voor spelers om hun eigen gezonde verstand te gebruiken.

Cold Case Summer is gebaseerd op de moord op de Zweedse premier Olof Palme. 

De Zweedse Eerste Minister Olof Palme werd op 28 februari 1986 neergeschoten in een straat in het centrum van Stockholm. Palme en zijn vrouw waren op weg naar huis, na een bezoek aan het theater, toen een man in een overjas hen van achteren naderde, een revolver trok en Palme in de rug schoot. Olof Palme werd 10 minuten later bij aankomst in het ziekenhuis dood verklaard. Dit was het begin van een van de grootste internationale politieonderzoeken ooit. Er zijn vele theorieën geuit over wie de Eerste minister vermoordde en waarom. Er werd echter geen motief gevonden en tot op de dag van vandaag blijft de identiteit van de moordenaar een mysterie. Cold Case Summer is Mikael Nygvist verzonnen theorie over het motief van deze moord.

De game begint weer met een Tutorial, die u kunt spelen of kunt overslaan. Als u al eerder een Carol reed game heeft gedaan dat is de Tutorial gesneden koek voor u, dus sla het dan gerust over. Zo niet dan speelt u de Tutorial en volgt u de aanwijzingen die in het scherm verschijnen. Of u de Tutorial wel of niet speelt, daarna begint de game, zoals gebruikelijk, met een mijmerende Carol terwijl U een aantal foto's van ......voorgeschoteld krijgt en dan zijn we beland in de slaapkamer van Carol.

Carol's flatje:

Het is nog vroeg in de ochtend en Carol is net wakker geworden en ligt in bed naar het plafond te staren. De game vertelt dat je de omhoogpijl moet klikken om uit bed te springen. Klik dus de omhoogpijl en.....Hupsakee.....fris en vrolijk springt Carol uit bed en we staren naar de dubbele deuren die naar Carol's huiskamer leiden. Kijk even wat rond in de slaapkamer. Wauw...wat is die Carol snel zeg....nog geen minuutje uit bed en ze heeft zich al aangekleed en der bed al mooi en strak opgemaakt.....mijn huishoudster, waar ik mee getrouwd ben, doet er echt heel veel langer over. 

Op bed ligt een clownpop te meuren. Als je op de pop klikt dan vertelt Carol je dat ze hem Len heeft genoemd, wat bik persoonlijk een tamelijk lamme naam vindt. 

Als je de cursor omhoog beweegt dan floept er boven het speelscherm de Inventorybalk open. In de Inventory bewaard Carol alle items die ze oppakt in de game. 

Op dit moment vindt je alleen nog  Carol's notieboekje in de inventory. Carol's notitieboekje is het Hintsysteem in de game. In het notitieboekje noteert Carol, vanzelf, op de linkerpagina de taken (Objectives) die ze moet doen. Klik je op een taak dan verschijnen er op de rechter pagina hints over wat je vervolgens moet gaan doen om die taak te volbrengen.  Dit gaat zelfs zo ver dat de Hints je ook de volledige oplossing van de puzzels geeft, als je maar vaak genoeg doorklikt.

Ok....sluit het notieboekje en draai rechts en verlaat dan, via de enkele deur met het ronde raampje erin, de slaapkamer. Carol beland in haar halletje. De game trakteert je op de mededeling dat je het menuscherm opent door op je ESCAPE-toets te drukken. Op het menuscherm kun je Saven, Loaden en afsluiten. De Game maakt altijd zelf een autosave als je afsluit, maar je kunt ook altijd en op elk moment zelf Saven.

Carol staat in haar halletje nu voor haar voordeur. Draai 1 keer links en stap dan de keuken binnen. Draai in de keuken gelijk links. 

Op de keukentafel staat Carol's naaimachine en er ligt een schaar en een rond doosje met pinnetjes. Zoom in op de schaar en pak dan de Schaar en klik de schaar naar de inventory. Draai links en stap het halletje weer in en ga dan rechtdoor naar de woonkamer. Loop in de woonkamer 1 stap door en draai dan weer links en loop door naar de dubbele deuren van Carol's werkkamer. Ga echter nog niet de werkkamer in maar draai weer links en.....De game meld je dat je de Spatiebalk kunt gebruiken om alle "hotspots" in het scherm te zien. Klik de mededeling weg en.....Carol staat voor haar grote grenen houten tafel. Op tafel ligt Carol's Tablet..... Ja ja....we gaan met onze tijd mee. Zoom in op de Tablet en klik er dan op met het handje om het ding groot in je scherm te zetten. Klik op de Aan/Uit knop, in de rechter rand van de Tablet om het ding aan te zetten.

Er verschijnt een sms-je van Stina, de beste vriendin van Carol, op het scherm. Stina meld dat Carol haar mobieltje heeft laten liggen bij Stina. Carol kan haar mobieltje komen ophalen in Stina's winkel. Links bovenaan in je scherm knippert het logo van je plattegrond. Er is een nieuwe locatie toegevoegd op de plattegrond, namelijk Stina's winkel. De game geeft je hierover ook weer een mededeling. Linksklik om verder te gaan en zet dan de Tablet weer uit door weer op de aan/uit knop te klikken. Klik dan 2 keer de draaipijl, onderaan het scherm, om de tablet terug op tafel te smijten en om uit de close-up te gaan. Carol neemt haar tabletje dus mee....veel te link om zo'n dure tablet mee te nemen.

Draai rechts en ga dan nu door de dubbele witte deuren naar Carol's werkkamer. Aan de lange muur heeft Carol haar enorme Ikea, of Lundia, boekenkast gezet, maar op dit moment valt er nog niets te doen in de boekenkast. Draai rechtsom naar Carol's werktafel, waar haar computer op staat. Tussen de muismat en het toetsenbord krijg je de loepcursor, dus zoom in op die plek. 

In de close-up zie je dan de linker speaker, 2 flaconnetjes en een zwart apparaatje dat wel veel weg heeft van een fotolens. 
Grijp het zwarte apparaatje en klik er dan op met je loepje en.....

Carol meld dat het ding een mini zaklamp is. Klik de zaklamp naar de inventory.

Draai rechts en keer, via de witte deuren, terug naar de zitkamer en dan terug naar de hal. Ga in de hal weer met Carol's neus tegen de voordeur aan staan en draai dan 2 keer linksom en.....Carol "moet nodig", dus open de WC deur om de badkamer in te gaan. Carol's badkamer wordt momenteel gerenoveerd omdat het afvoersysteem totaal is verrot.  Je kijkt naar de vloer. Draai links. Bij de witte plint ligt een blauw Potlood op de grond. 

Pak het Potlood op. Er staat een lang nummer op het potlood. Klik het potlood naar de inventory. Draai links en...Carol kijkt naar haar wc. Klik op de deurkruk van de wc deur om weer terug te belanden in de hal. Draai dan weer links en we staan weer voor de voordeur. Klik op de deurkruk van de voordeur om Carol's flatje nu te verlaten. Je beland in het trappenhuis. 

Klik EXIT en.....je beland op de plattegrond. Via de plattegrond reist Carol snel en comfortabel naar de diverse locaties. Die locaties moeten wel eerst beschikbaar komen. Op dit moment zijn er 2 locaties beschikbaar "Home" en "Sinas Store". Home is Carol's flatje dus ga nu naar de winkel van Stina.

Stina:

Stina is maar weer eens een nieuw winkeltje begonnen....ze baat nu een snackbar uit. Praat met Stina via alle gespreksopties in het notieboekje. 

Stina vraagt of Carol al tijd heeft  gehad om  aspergepeulen voor haar te plukken. Het volkstuintje (Allotment) wordt nu op de plattegrond gezet. Stina geeft Carol haar mobieltje terug, maar je moet wel op het mobieltje klikken om het ding te pakken en in je inventaris te stoppen. Neem afscheid en reis dan via de plattegrond naar Carol's volkstuintje (The Allotment), om even wat asperge peulen voor zeur Stina te gaan plukken.

Carol's volkstuin:

Bij aankomst kijk je naar het schuurtje van Carol.  Loop 1 stap verder vooruit en draai dan links. Je kijkt Carol's tuintje in. Loop 2 passen verder vooruit en draai dan weer links en....je staat nu voor Carol's bak met asperge peulen. Zoom in op asperge peulen en pluk een handvol van de peulen  en klik deze overheerlijke groente dan naar de inventory. 

Draai je om en dan links en mik dan de vooruitpijl naar de doorgang, rechts naast de Carol's blauwe schuur. Ga dan terug 2 stappen vooruit. Je staat dan bij de houten bank die tegen Carol's schuurtje aan staat. Draai links en loop dan door naar het hoge ronde tafeltje waar een steen op ligt. 

Carol houd haar schuurtje natuurlijk op slot als ze hier niet is. Zoom in op de steen en til de steen dan op en pak dan de schuursleuteltjes, die onder de steen liggen. 

Stap achteruit via de draaipijl en draai dan rechtsom naar de witte schuurdeur. De deur zit afgesloten met een hangslot dus pak de zojuist gevonden sleuteltjes uit inventory en klik hiermee op het hangslot en.....Carol stapt haar schuurtje binnen. Kijk rond in het schuurtje. Er staat een bed en een schoenentafeltje en aan de rechterkant heeft Carol een werkplank met een ladekastje eronder. Draai naar de werkplank en open dan de bovenste la. Carol heeft nu nog niets nodig uit de la maar het open van de la is nu de "trigger" voor het telefoontje dat Carol zal krijgen als ze de schuur verlaat. Sluit dus de la maar weer en draai rechts en verlaat de schuur en.........Carol krijgt een telefoontje en Carol's mobieltje verschijnt in je scherm. Klik op de groene knop om op te nemen en praat dan met de vent via de gespreksopties die verschijnen.

De man die Carol opbelt wil haar zo snel mogelijk ontmoeten op de "Graffiti Heap", maar hij zegt niet wie hij is en ook niet waarom hij met Carol wil spreken. De man zegt dat ie Carol nu wil ontmoeten en hij verbreekt de verbinding. De "Graffiti Heap" is nu op de plattegrond gezet. Draai links en ga in 2 stappen vooruit de schuur weer uit, draai dan  links en klik EXIT en reis dan via de plattegrond naar de:

Graffiti Heap:

De Graffiti Heap is een "junk yard" op het industrieterrein van Norköping en Carol beland op de weg. Loop 1 stap verder door en draai dan rechts. 

Ga 2 stappen vooruit en draai dan links. Je kijkt nu naar de junk yard. 
Ga weer 3 stappen vooruit en draai dan weer links. Je ziet nu 2 blauwe afval containers

.Loop door naar de blauwe afvalcontainers en draai dan links en doe dan nog 1 stap vooruit en....Carol  wordt begroet door de vent die je aan de telefoon had, maar je krijgt de man niet te zien....Klik de vooruitpijl maar de man gilt dat Carol moet blijven staan.....de man wil niet gezien worden. Praat met de stem via de gespreksopties die nu verschijnen.......

De man noemt zich X en hij zegt dat ie een zaak voor Carol heeft die haar Wereldberoemd zal maken. Carol houd echter niet zo van het stiekeme gedoe en dus weigert ze medewerking. X zal echter over een paar dagen weer opbellen om te zien of Carol van gedachte verandert zal zijn. Het nummer van X staat in Carol's telefoon.

Carol wil nu terug naar haar flatje, dus draai 2 keer linksom of 2 keer rechtsom. Dan 1 stap vooruit, rechts, 1 stap vooruit, rechts, 3 stappen vooruit, rechts, 2 stappen vooruit, links en nog 1 stap vooruit en klik dan EXIT en vanzelf zijn we dan terug in het appartementsgebouw waar Carol's flatje ook is, maar niet in de flat maar in de kelders.

Carol's flat:

Kelder:

Omdat Carol's badkamer wordt verbouwd heeft ze een tijdelijke douchegelegenheid gekregen in de kelder.

Klik op de bruine deur om naar binnen te gaan en loop dan 1 stap door naar de witte douchecabine maar stap de cabine nog niet in. Draai rechts en.....aan de dikke witte pijp hangt een blauwe badhanddoek en op de pijp staat een blauwe en een witte flacon. 

Pak de blauwe flacon met douchegel en klik het naar de inventory. Draai terug links en stap nu de douche in en..........Je scherm wordt even zwart terwijl Carol zich even gaat douchen en na het douchen keert Carol vanzelf terug naar haar flat.

Slaapkamer:

Het is inmiddels laat in de avond geworden en Carol heeft die mister X al weer compleet uit haar gedachten gezet. Het is tijd om te gaan slapen dus Carol loopt haar slaapkamer in. Draai rechts en klik dan met je loepcursor op Carol's bed en klik dan met je handje op clown Lenny om de pop opzij te schuiven en klik dan op de deken om die om te klappen en klik dan SLEEP en.....

Carol duikt der bed in en......Vroeg de volgende morgen wordt Carol wakker gebeld door haar telefoon en ze staart naar de plafondlamp. 
Draai links en pak dan Carol's mobieltje uit de houder en druk op de groene knop....

Het is ene Samuel Rickman van de Norrköping politie die Carol wakker belt. Rickman wil graag weten of Carol ene Harri Michelsen kent of van hem gehoord heeft. Geef Richardson de antwoorden en je ervaard dat men die Harri Michelsen dood heeft gevonden en dat Carol de laatste persoon is geweest met wie Michelsen heeft gebeld. Michelsen is gewurgd en ze hebben zijn lijk uit de Flat Iron rivier gevist, bij de Wire Lookout. Deze locatie wordt nu aan de plattegrond toegevoegd. Carol verteld over haar ontmoeting met X en dat dit dus waarschijnlijk die Michelsen is geweest en dat hij haar om hulp heeft gevraagd maar dat ze heeft geweigerd. Rickman meld dat ze Carol wellicht later nog verder willen ondervragen en dan is het gesprek afgelopen. 

Draai rechts en klik dan de omhoogpijl om uit bed te klimmen en ga dan, via de dubbele witte deuren, naar Carol's:

Huiskamer:

Loop door naar de witte deuren van de werkkamer en draai dan links en pak Carol's Tablet weer van de tafel. Zet het Tablet weer aan door weer de aan/uitknop te drukken en.....Wel.....het tablet heeft gelijk info over die Harri Michelsen opgezocht op het internet. Lees dus de info over die Michelsen, die we dus kennen als mister X.  Harri Michelsen was een kruimeldief die een bordeel runde in Stockholm en in drugs handelde. Klik met loepje in het artikel en......Carol merkt op dat ze iemand kent die bekend is met de wereld van de prostitutie en hierdoor wordt er een nieuwe locatie toegevoegd aan de plattegrond en dat is het adres van Amber, de hoer uit de vorige game "Amber's Blood". Klik ook op de hyperlinks in het artikel om de info over Olof Palme en Christer Pattersson te lezen

Michelsen werd enkele minuten na de moord op Olof Palme, vlakbij de plaats delict door de politie opgepakt maar hij ontkende ook maar iets met de zaak te maken te hebben. Michelsen verklaarde dat hij wel een man zag wegrennen, de trappen op naar de Malmskillnad straat. Michelsen was echter nooit een serieuze verdachte voor de politie, omdat hij niet groot genoeg was. Dit naar aanleiding van onderzoek naar de richting van waaruit op Olof Palme is geschoten en hoogte van de schotwond. Michelsen was een jeugdvriend van ene Christer Pettersson. Pettersson is de man die voor de moord werd veroordeeld, maar in hoger beroep wegens gebrek aan bewijs weer werd vrijgesproken.

Het artikel over Christer Pettersson verteld je dat dit de man is die voor de moord op Olof Palme is veroordeeld maar dat hij in hoger beroep wegens gebrek aan bewijs weer werd vrijgesproken. Het artikel over Olof Palme geeft je wat informatie over de vermoorde premier zoals een korte samenvatting van zijn afkomst en politieke carrière. Olof Palme en zijn vrouw werden van zeer dichtbij neergeschoten maar Mrs. Palme heeft de aanslag overleefd.

Als je de 3 artikelen hebt gelezen en je hebt gezorgd dat het adres van Amber op de plattegrond is gezet dan leg je het Tablet weer terug op tafel door je om te draaien via de omdraaipijl. Verlaat dan de flat, via de voordeur en de EXIT in het trappenhuis, en reis nu naar de:

Wire Lookout:

Hier is dus het lijk van Harri Michelsen uit de rivier gevist. 
De uitkijkpost is een rond torentje dat, onder een boom, op de oever van de rivier staat te pronken. Loop 1 stap verder door.

Als je van het uitzicht wilt genieten dan kun naar boven in de bol klimmen, maar dat doe je dan zelf maar. Klim dan terug omlaag en ga hier rondom het torentje dan even goed rondkijken. Loop door tot achter de toren en draai dan links en.........Carol meld dat ze hier dichtbij de "Graffiti Heap" is, waar ze Harry als Mister X heeft gesproken/ Loop het stenen trappetje af en draai je dan om naar het trappetje en.......

.......op 1 van de stenen treden ligt een Staalborstel. Zoom in op de Staalborstel, pak het ding en klik het naar de inventory. Loop het trappetje weer op, draai dan rechts en ga 3 stappen vooruit, naar de straat, en draai dan links of rechts en klik de EXIT. Reis via de plattegrond weer naar de:

Graffiti Heap:

Wel....je weet de route naar de 2 blauwe containers nog wel, dus volg deze route weer naar de 2 blauwe containers en draai daar weer links en doe dan nog 1 stap vooruit, naar het rode gebouw. Zoom nu in op het steegje tussen het rode gebouw en de grote generator. Je kijkt dan door het steegje en ziet een paar stapels pallets. Er ligt een wit papiertje bij de achterste pallets op de grond. 

Zoom in op het witte papiertje en raap het dan op.....er staat een code van streepjes en stippen op het briefje....is dit een Morsecode? 

Klik met je loepje op het papiertje.....Carol vraagt zich af of Harri dit papiertje hier heeft verloren. Klik het papiertje naar de inventory.
Draai je om en volg de route terug naar de EXIT en reis dan nu naar de woning van de overjarige hoer Amber:

Amber: 

Ambertje vertelt dat ze vroeger in Stockholm nog voor Harri gewerkt heeft. Amber weet dat Harri onlangs naar in Norrköping is verhuist, waarschijnlijk om de mensen aan wie hij geld schuldig was, te ontlopen. Amber heeft Harri eergisteren nog gesproken en hem Carol's telefoonnummer gegeven. Harri deed nogal geheimzinnig over zijn adres dus Amber ontmoette hem in cafés en weet dus niet precies waar hij woonde. Wel weet Amber dat Harri als parttime gids werkte in het Pamplestone pompstation en deze locatie wordt aan je plattegrond toegevoegd. 

Neem afscheid van Amber en reis nu naar dat:

Pamplestone Pompstation:

Het pompstation is gevestigd in een mooi oud gebouw, dus ga naar binnen. Het pompstation is een gemaal en de voorste ruimte is een soort van museum. In de achterste ruimte zijn de grote stookketels van het gemaal. Als Carol binnen is staat ze op de "brug". 

Loop, tussen de pilaren, nog 1 stap verder door. Links van de deur naar de stookkamer  staat een gereedschapstafel waar o.a een grote hamer op ligt. Je kunt de hamer nu gaan oppakken maar als Carol dit gebouw weer verlaat dan zal ze, vanzelf, de hamer weer terug op de tafel leggen want ze is natuurlijk geen dief. Dus pak de hamer nu nog niet maar wacht ermee tot Carol de hamer hier echt nodig heeft. Draai links en....je ziet de trap en in de trap een kastdeur.

Zoom in op de deur en probeer dan de kastdeur te openen door op de deurklik te klikken.....Helaas....de deur zit op slot. Stap uit de close-up en draai dan 2 keer links, of rechts, om. Je kijkt dan naar een bureau dat, aan de andere kant van de hal, onder de ramen staat. Er ligt een opengeslagen boek op het bureau dat je in close-up kunt bekijken maar echt van belang is het niet. Draai weer links en ga nu door de deur de stookkamer binnen. Loop tussen de stenen ketels door naar de volgende deuropening. Carol kan niet door de achterdeur naar buiten. Draai links en loop door naar de muur en draai weer rechts en.....

Carol staat nu aan de achterkant van de linker stookoven. Het rechter klepje staat open en het linker klepje is dicht. Klik 2 keer met je loepje op het linker klepje en......Carol meld dat ze het klepje niet open krijgt. Zoom uit en draai rechts. Iets voorbij de achterdeur zie je nu een berg hout op de vloer. Doe 2 stappen vooruit en draai dan links en.....

Op de vloer ligt een handvol stookkolen op een oude krant. Rechts naast de kolenkrant ligt een houten plankje waar koperdraad omheen gewikkeld zit.  Pak het plankje op en.....Het plankje met het koperdraad komt groot in je scherm en Carol meld dat ze wel een stuk van het koperdraad kan gebruiken. 

Pak dus de schaar uit inventory en knip dan met de schaar het uitstekende deel van het koperdraad af en klik vervolgens het afgeknipte stuk koperdraad naar de inventory. Stap uit de close-up via de draaipijl....het plankje legt Carol terug op de grond. Draai terug rechts en ga nu door de deuropening de werkplaats binnen. Draai in de werkplaats links en zoom dan in op de voorste werkbank. 

Tussen alle troep ligt een dubbele foto van een prieel gebouwtje. Raap de foto op en draai de foto dan om via de krommepijl. 

Op de achterzijde van de foto lees je een boodschap van ene Rita aan Harri. Volgens die Rit is het monument het gebouwtje met de plafondschildering waar Harri naar vroeg. Klik de foto naar de inventory. Draai links en loop de werkplaats weer uit en dan nog 1 stap verder vooruit. Draai rechts en loop het trapje, tussen de ovens, terug op en dan verder rechtdoor het gebouw terug uit. Weer buiten draai je links, of rechts, en klik je EXIT en dan reis je via de plattegrond terug naar:

Stina:

Geef Stina, via de gespreksopties, haar asperge peulen en praat dan verder met haar over de gevonden foto. Stina denkt dat het prieelmonument één van de "Aurora Monumenten" is die op de heuvel, ten noorden van Stenhagen staan. Deze Aurora Tempel locatie wordt nu op de plattegrond beschikbaar. Neem afscheid en reis nu naar de:

Aurora Monument:

Carol beland in het bos. Loop 1 stap vooruit......je ziet dan de weg en kunt niet verder vooruit, draai rechts en......je ziet een smeedijzeren prieel. 

Loop 2 stappen door, dus door het prieel.  Carol is dan aan de andere kant van het prieel en kan niet verder rechtdoor.  Draai rechts en......Er staat een toeristeninformatiebordje in het gras.Het bordje verschaft informatie over de "Ijzeren Tempel", het smeedijzeren prieel

Het prieel werd gebouwd in opdracht van gravin Aurora Rosvall, voor in de tuin van haar huis in Finspong. Een jaar na het overlijden van de gravin werd de "Aurora Tempel" gebouwd op de Hageby Hill, dat hier vlakbij moet zijn. De Hageby locatie wordt nu op de plattegrond gezet

Stap uit de close-up, draai rechts en loop terug door het prieel naar de weg. Carol staat dan voor het bosje paarse bloemetjes. 
Draai links en doe 1 stap vooruit en draai weer links en klik de EXIT. Reis nu via de plattegrond naar de:

Aurora Tempel:

De Aurora Tempel is dus het monumentale ronde gebouw dat op de foto van die Rita staat.  Loop de heuvel op en ga midden in het gebouwtje staan. Midden in het gebouwtje staat een bronzen Schaal op de vierkante pilaar. Links onder de schaal staat een fotolens. Kijk eerst even omhoog naar het plafond om de plafondschildering, met engeltjes, te bewonderen. Kijk dan weer omlaag en zoom dan in op de Fotolens, die links onder de bronzen Schaal staat.. Pak de Fotolens. Draai de lens via de krommepijl. Er zit een telefoonnummersticker op de lens geplakt. Klik met je hand op de lens en.......er verschijnt een hint in het scherm.....

Carol heeft het telefoonnummer opgeslagen in haar mobieltje en ze wil dat nummer nu bellen, dus linksklik om door te gaan. Rechtsklik in inventory dan op Carol's smartphone en klik dan op het telefoonnummer en.....Carol krijgt die Rita aan de lijn.......Praat met Rita via de gespreksopties. Rita hoeft haar lens niet terug want het ding is kapot is. Die Rita is opgelucht als Carol zegt dat zij niet Harri's vrouw is en ze vertelt Carol dan Harri's adres, dat nu beschikbaar wordt op de plattegrond. Zeg gedag, draai je om en loop terug de heuvel af, tot je niet verder rechtdoor kunt. Draai dan links of rechts en klik EXIT en reis dan nu naar:

Harri's appartement:

Ga via voordeur 51 naar binnen....Carol dan in de hal staat voor de deur van Harri's flat. Lees de naam op de brievenbus....Harri Michelsen, dus je bent bij de goede deur. Klik op de deurkruk maar.....Tja...de deur zit op slot en we hebben geen sleutel. Draai je om en ga via de buitendeur terug naar buiten en draai dan rechts. Harri's flat is dus een begane grond flat in het flatgebouw en heeft dus een tuintje. Loop vooruit tot de hoek van het flatgebouw en draai dan rechts en ga weer 1 klik vooruit, langs de zijgevel. Draai weer rechts en zie.....de achterkant van het flatgebouw. 

Rechtsachter de lantarenpaal zie je het groene tuinhekje van Harri's tuintje. Loop 1stap door en draai dan rechts en.........
......Carola staat dan recht voor Harri's groene tuinhek. Open het tuinhek en stap het tuintje in. 

Open het hekdeurtje van de waranda en klim de waranda op en klik dan op de deurkruk van de witte achterdeur.....helaas....ook Harri's achterdeur zit op slot. Draai om en klim de waranda weer af en draai dan rechts en doe een stap vooruit en draai weer rechts en......We staan voor een raam en het raam staat op een kier open. 

Onder het raam staat een tuintafeltje en tuinstoelen. Zoom in op het raam en klik dan op het linkeraam en......
....Carol klimt via het ronde tuintafeltje naar binnen en beland in Harri's werkkamer

Werkkamer:

Draai 2 keer links, Voor het andere raam staat Harri's bureautafel met zijn computer en zijn pianokeyboard. Voor de piano ligt een wit stuk papier waar iets uitgeknipt is. 

Zoom in op het papier en pak het dan op. Er is een foto van een gebouw uit het papier geknipt maar jammer genoeg is het adres van dat gebouw ook mee uitgeknipt. Stap 2 keer uit de close-up en draai links. Onderop in de boekenkast ligt een opgerold blad papier. 

Zoom in en pak het opgerolde papier dan uit de kast. Op het papier staat de uitleg van de morsecodes. Klik het papier naar de inventory. 

Je kunt nu, met behulp van dit uitleg papier, het morsecodebriefje, dat je op Graffiti Heap vond, vertalen. 
Als je dat doet dan blijken het getallen te zijn en wel deze: 2 8 8 6 ook een code?
. Draai weer links en loop de hal in

In het lage kastje liggen telefoonboeken en tussen de telefoonboeken ligt een folder over het Pamplestone Pompstation. Pak de folder en lees de informatie.....Het Pamplestone station is tussen 1882 en 1884 gebouwd en was in gebruik tot 1954. Sinds 1974 is het een museum en elke zondag worden de pompen, voor het publiek, in werking gezet. Leg de folder terug en draai links en loop dan de keuken in. Rechtsachter in de keuken staat een laag Lunda kastje en op het kastje staat een zwart spaarvarken.  Op de muur zit een grote paddenstoelen poster geplakt. 

Je kunt het spaarvarken oppakken en dan op zijn kop omkeren en weer terug, maar verder wil Carol nog niets doen met het spaarvarken dus zet het ding maar weer terug op de Lundiakast. Ga terug naar het halletje. Je ziet dan de WC deur. Je kunt even in de WC kijken maar er valt echt niets te beleven of je moet echt hoge nood hebben. Draai links en ga de woonkamer annex slaapkamer in.

Woonkamer/Slaapkamer:

Links naast de bank staat een tijdschrifttafeltje waar je een briefje van Harri in kunt vinden. Zoom dus in op het tafeltje en pak het briefje eruit. 

Harri heeft wat taken op het briefje genoteerd en één van de taken was om een manuscript aan Amber te laten zien. Klik op het briefje en.......Carol is verbaast dat Amber haar niets heeft gezegd over een manuscript. Stap uit de close-ups en draai linksom naar de deur van de slaapkamer. In de hoek staat een schrijfbureau met klep. 

Zoom in op het schrijfbureau.....de klep van het bureau is echter afgesloten en ook hier heeft Carol de sleutel niet van. Ga uit de close-up en ga dan door de deur de slaapkamer in en kijk er even rond. Links naast de tv is een deur waar een paddenstoel poster op zit geplakt. Bekijk de poster in close-up......Die Harri was blijkbaar dol op paddenstoelen. Ga terug de woonkamer in en loop nu door naar de witte achterdeur. 

De sleutels steken in het slot van de achterdeur. Open de deur en Carol beland buiten op de waranda. Draai je om en ga door de achterdeur weer naar binnen. Vanaf nu is de achterdeur van slot en hoeft Carol niet meer door het raam naar binnen te klimmen. Draai rechtsom. Achter de witte tafel staat een witte kast aan de muur. De kast heeft laden. Zoom in op de linker la en maak de la dan open. 

Er ligt een vel lijntjespapier in de la. Pak het velletje op. Op het vel leest Carol de titels van de hoofdstukken van het manuscript Harri aan het schrijven was.1 van de hoofdstukken is getiteld "Ontmoeting met Siggi and Crille".  Stap uit alle close-ups en..........Carol ontvangt nu een sms-je van Jonas Hendrik Jan de Tuinman.....

.Jonasje heeft een nieuwe auto gekocht en hij heeft er een foto van mee gezonden. Klik de telefoon weg en ga terug naar de hal en dan via de voordeur naar buiten. Via de voordeur beland Carol in het trappenhuis, maar Carol kan nu ook in het vervolg via Harri's voordeur de flat in. Verlaat het flatgebouw en zoek de EXIT en ga terug naar:

Amber:

Vraag Amber nu naar het manuscript van Harri en vraag haar ook over de "Dead City"........Amber toont Carol nu  twee pagina's zien van Harri's memoires die je even doorleest. Klik met de draaipijl om het 2e velletje te lezen. Op het 2e velletje zit een foto geplakt. 

De foto toont de locatie waar Olof Palme is vermoord. Klik op de tekst, boven de foto, om deze Sveavägen/Tunnelgatin locatie op de plattegrond te zetten. Je kunt de foto vergroten door er op te klikken. Je leest  dat Harri, Sigge en Crille als kinderen speelden in een plaats die ze "De Dode Stad" noemden. Amber heeft geen idee waar de "Dead City" is, maar ze weet wel wie Sigge is. Sigge was vroeger de eigenaar van een casino en een drugshandelaar. Nu heeft die Sigge  een hostel in het centrum van Stockholm. De naam Crille zegt Amber niets.

Neem afscheid en op de plattegrond klik je nu op de "Olof Palme Murder Scene"......Maar Carol zegt dat het te ver weg is om er te voet naar toe te gaan....en dat is logisch want Olof Palme is vermoord in Stockholm en dat is toch wel een eindje van Norrköping vandaan. .Carol heeft een auto nodig en wie heeft er nu net een nieuwe auto gekocht......Jonasje.....Open de inventory en rechtsklik op Carol's telefoon en bel dan Jonas op en vraag hem of je zijn nieuwe auto even mag lenen en hij maakt een afspraak met Carol in het "Pyramid Elm Park", dat gelijk op de plattegrond verschijnt. Reis dus naar het:

Pyramid Elm Park:

Jonasje heeft weer eens een nieuwe job. Praat met hem en vraag hem naar de sleutels van zijn oude auto. Jonas meld dat zijn oude auto geparkeerd staat op de Steiner Parkeerplaats en hij geeft Carol het sleuteltje. Klik op het sleuteltje om het op te bergen in inventory en de parkeerplaats wordt op de plattegrond gezet. Neem afscheid en reis dus nu naar de:

Steiner Parkeerplaats:

De blauwe Volvo is Jonas's auto. Loop 1 stap door, draai links en open het portier met de autosleutel. Carol neemt plaats achter het stuur. Pak de autosleutel weer uit inventory en steek de sleutel in het contact en......De auto start niet. Pak het sleuteltje uit het contactslot, draai links en stap weer de auto uit. Draai rechts en loop 1 stap vooruit, richting de garageboxen, klik niet EXIT maar draai rechts en klik op de motorkap van de blauwe Volvo om de kap te openen. Zoek op de motor dan de handcursor, die je krijgt op de Bougie. 

Klik op de bougie om de bougiekabel los te trekken. Carol heeft echter een bougiesleutel nodig om de bougie uit de motor te trekken, dus stap achteruit, draai rechts en loop, tussen beide auto's, 2 stappen vooruit en draai dan links. Maak de achterklep van de Volvo open. Onder alle troep ligt een blauwe bougiesleutel in de kofferbak van de Volvo. Pak de Bougiesleutel en klik het ding de inventory in.

Stap achteruit, draai links en loop terug naar de voorkant en maak de motorkap van de Volvo weer open. Pak de Bougiesleutel uit inventory en schroef er de Bougie mee uit het motorblok. Klik dan op de bougie en.....Carol meld dat de bougie nogal verroest is en dus schoongemaakt moet worden. Gelukkig dat we eerder een Staalborstel hebben gevonden, dus pak de Staalborstel uit inventory en maak er de Bougie mee schoon. 

Stap dan 2 keer uit de close-up.....Vanzelf zet Carol de bougie terug en sluit ze de motorkap weer. Wel.....duik de Volvo weer in, stop het autosleuteltje weer in het contact en........we belanden op de plattegrond, dus rij nu naar de:

Olof Palme Moordplek 
(The Olof Palme Murder Scene):

Carol is dus naar Stockholm gereden en is terecht gekomen op de plek waar Olof Palme is vermoord. We kijken een smal straatje in. Het gebouw links is onder renovatie, maar Palme is vermoord achter de dikke pilaar van het rechter gebouw. Doe 1 pas vooruit en draai dan rechts en......Achter de dikke pilaar ligt een bos bloemen op de grond. Bekijk de bos bloemen in close-up. 

Er zit een wit kaartje aan de gele bloem vast. Klik op de bloemen......"Still missing you" staat er op het kaartje geschreven.....Klik op het kaartje om het los te maken van de gele bloem.  Er steekt een lang ijzerdraadje aan de gele bloem. Klik met je loepje op de stengel van de gele bloem en klik dan met je handje op het ijzerdraadje om het ijzerdraadje naar de inventory te klikken. 

Stap 2 keer achteruit, draai links en ga nu 2 stappen verder door de smalle straat. Carol is dan aan de andere kant van de smalle straat en recht vooruit ziet ze de trappen die ze ook zag op de foto die ze van Ambertje heeft verkregen. Doe nog 1 stap vooruit. Onder de trappen is een voetgangerstunnel. Als je wilt kun je even in de voetgangerstunnel kijken maar er valt niets te beleven. Je kunt ook via de trappen omhoog klimmen, maar ook dit is niet echt nodig, behalve dan dat er halverwege de trappen een herdenkingsplaat te bekijken valt over de moord op Palme.....je leest op die herdenkingsplaat dat de moordenaar via deze trappen is gevlucht.

Staande voor de trappen en de voetgangerstunnel draai je om. Carol kijkt dan weer naar de smalle straat en ze ziet nu ook een dwarsstraat. Doe 1 stap vooruit, draai dan rechts en loop de rechter straat in. Je krijgt dan de EXIT. Als je even rechts draait dan zie je dat Carol nu voor een jeugdherberg staat, het "Best Hostel City", waar je op de deur kunt klikken....Carol vraagt zich dan of de hostels in Zweden net zo smerig zijn als in Engeland. Draai terug rechts, klik EXIT en reis terug naar:

Harri's Appartement:

Als je tijdens je eerste bezoek de flat via de voordeur had verlaten dan kun je nu ook via de voordeur naar binnen. Zo niet dan moet je de achterom route weer nemen. Ga via voordeur 51 naar binnen en klik dan op de deurkruk van Harri's flatje en we geraken nu zonder moeite binnen. Carol is dan weer in het halletje en kijkt de zitkamer in. Draai je om naar de voordeur. Hela....er steekt nu een brief envelop uit de brievenbus. 

Grijp de envelop en haal er een kaartje van de Spoorwegen uit. Het blijkt dat Harri een kluisje heeft gehuurd op het Centraal Station van Norrköping en dat de huur voor het kluisje is betaald tot 30 September 2012. De Centraal Station locatie wordt nu op de plattegrond geplempt, maar het heeft geen zin om daar al naar toe te gaan, want Carol weet de code voor dat kluisje nog niet. Stap uit de close-up, draai links en doe 1 stap richting de WC-deur en draai dan 2 keer rechts en.....

Je staat voor een gangkastdeur en de kast zit op slot. Pak de Koperen Draad, dat je van het houten plankje in het pompstation hebt geknipt, uit inventory en klik ermee op het sleutelgat van de kastdeur en.......Carol probeert met het dunne koperdraadje het slot te forceren maar ze zegt dat ze het eerst met een dikker draadje moet doen. Pak dus het, dikkere en gele, ijzerdraadje, van de gele bloem, uit inventory en klik ermee op het sleutelgat en dan klik je weer met het dunne koperdraadje op het sleutelgat en.......de kastdeur gaat dan open. Het is een diepe kast, vol met troep en jassen. Aan de jassenrail hangt o.a een dikke wollen jas en die jas heeft een jaszak met rits. 

Klik 2 keer met je hand op de rits en......Carol peutert een briefje uit de jaszak. Op het briefje lezen we "Don't forget to put the key back in the combustion futnace of the second boiler, as usual"......Haha.....er ligt dus een sleutel verstopt in die stookketel in het Pamplestone pompstation. Stap 1 keer achteruit om het briefje terug in de jaszak te stoppen. Boven de wollen jas staat een zwart koffertje op de plank. Pak het koffertje van de plank.....Het koffertje komt groot in je scherm te "zweven" en.....in het kofferdeksel lees je de naam "Crille" en de cijfers 0, 1, 3, 4, 5. Je  moet deze cijfers in de juiste volgorde klikken om het koffertje te openen maar helaas weet Carol de code nu nog niet. Stap 2 keer achteruit, draai rechts en loop 1 stap de keuken in en draai dan linksom en verlaat de flat weer via de voordeur en via de deur van het trappenhuis. Draai buiten links en klik EXIT en reis nu terug naar het:

Pamplestone Pompstation:

Ga het gebouw weer binnen en loop door weer 1 stap door, tussen de pilaren. Zoom nu in op het gereedschaptafeltje en pak nu de grote Hamer van het tafeltje. 

Stap uit de close-up en ga de ketelkamer weer in en loop door naar de achterdeur. Draai rechts, loop door en draai rechts en.....Carol staat weer voor de meest linker stookoven. Het rechter klepje van de oven is open maar het linker klepje zit stevig dicht en toen je hier de eerste keer was kon Carol het linker klepje niet open krijgen. Zoom in op het linker klepje en ram er dan op met de zojuist gepakte hamer en.....het klepje gaat open. Zoom verder in en pak dan de "Pamplestone Sleutel" uit de oven en klik het ding de inventory in.

Klik de klep weer dicht, stap uit de close-up en ga terug naar de voor hal. Draai in de voorhal weer rechts en zoom weer in op de kastdeur, in de trap en maak nu deze kastdeur open met de zojuist gevonden Sleutel en......Carol staat dan in de kale kast. In het rechter muurtje zie je een nisje waarin 4 stukjes holle buis is gepropt en in 1 van die buisjes steekt een papier. 

Pak dat papier uit het buisje.....er staat een telefoonnummer op van de onderhoudsdienst maar je ziet ook vaagjes de doordruk van een andere tekst op het papier. Pak het Potlood, dat je heel in het begin in Carol's kale badkamer hebt gevonden, op de vage doordruk om het zichtbaar te maken. De tekst staat echter op de kop, dus draai het papier om via de draaipijl en klik dan op de tekst om het duidelijker leesbaar te maken....

... je leest dan "Put flowers on Crille's grave on April 13"......Harri's vriend Crille is dus overleden. Stap een paar keer achteruit en verlaat het gebouw weer en.....Oeps.....Carol moet eerst de hamer terug leggen dus je beland in de close-up van de gereedschaptafel. Leg dus de Hamer terug op de tafel en verlaat dan het gebouw en EXIT de plattegrond op. Reis weer terug naar:

Harri's flatje:

Via voordeur 51 en de voordeur van Harri's flat ga je weer naar binnen. Carooltje is dan terug in de hal. Loop weer door naar de wcdeur en draai dan weer 2 keer rechts en maak de deur van de diepe gangkast weer open door nu op de deurkruk te klikken. Pak dan het "Crille" koffertje weer van de kastplank. Om het koffertje te openen moet Carol dus in de juiste volgorde op de cijferknopjes drukken...Het is dus een code die Carol moet drukken, maar wat is die code? Wel.....Harri wilde op 13 April bloemen leggen op Crille's graf, waarschijnlijk omdat 4 April een belangrijke dag was voor Crille. April is maand 4 dus klik in deze volgorde op de cijfers: 1, 3, 0, 4 en.....het koffertje gaat open.

In het koffertje ligt een krantenartikel. Pak het krantenartikel....

Het krantenartikel meld dat Christer Petterson is overleden, in het ziekenhuis van Stockholm. Christer Petterson heeft van de overheid een forse schadevergoeding ontvangen voor zijn onterechte arrestatie en hechtenis in de Olof Palme zaak. Petterson was bij vrienden bekend als Crille. 

Klik met je loepje en dan met je hand op het krantenartikel om het weg te klikken. Pak dan de witte enveloppe uit het koffertje, klik dan weer op de enveloppe en klik dan de brief eruit. 

De brief is een officieel schrijven van de notaris die Criile's nalatenschap afhandelde. Je leest dat Harri de enige erfgenaam is van en dat hij een zwart spaarvarken, een sleutel en een inbussleutel heeft ontvangen. 

Klik ook deze brief weer weg en......Op het lijntjespapier dat nu in de koffer zichtbaar wordt, lees je "meeting Christer (draft). Pak het vel ook uit de koffer en......Het blijkt een pagina te zijn van Harri's memoires en hierin heeft Harri het over de "Dead City" en beschrijft hij zijn eerste ontmoeting met Crille. Draai het vel ook om met de draaipijl om de rest te lezen.....hier is een korte samenvatting:

De "Dead City" was een verlaten bouwterrein waar Sigges vader de locatiemanager was en hij had ook de sleutels en op die manier kwamen Sigge en Harri op het terrein. Nadat ze daar rondgehangen hadden, gingen ze naar het strand, waar ze Christer Petterson voor het eerst ontmoetten. Petterson was een paar jaar jonger dan de twee vrienden, maar desondanks konden ze het goed met elkaar vinden. Het jaar, na hun eerste ontmoeting, viel Petterson van een balkon en liep daardoor een chronische hersenbeschadiging op. Petterson lag de hele zomer in het ziekenhuis. Sigges vader hield de jongens bezig met verhalen over een schat die hij in de "Dead City" had verborgen, maar hij maakte de jongens wijs dat hij niet meer wist waar hij de schat verborgen had. Sigge en Harri zochten en zochten, maar konden niets vinden. Sigges vader stierf kort daarna en kon dus niet meer vertellen of het verhaal waar was. Crille werd na de val nooit meer dezelfde. Zijn latere psychische problemen werden aan de hersenbeschadiging toegeschreven. Als laatste meld Harri nog dat hij nooit had kunnen denken dat hij 50 jaar later naar de "Dead City" zou terugkeren om eindelijk te proberen het geheim achter de moord op Palme op te lossen.

Klik ook dit vel weer weg en dan pak je nog een brief van Christen Petterson uit het koffertje, die hij naar Harri heeft geschreven toen die in de petoet zat.

Crille schrijft dat het jammer is dat ze elkaar niet vaker kunnen ontmoeten. Maar ex-gevangenen worden niet op het bezoekuur toegelaten.Crille schrijft verder dat hij slaapt op een matras in het gebouw van de Aviation Administration, of te wel de Rijksluchtvaartdienst van Zweden. Carol vindt dit vreemd. Klik loepje op het briefje om de Aviation Administration op de plattegrond te zetten.

Klik de brief weg en zie....alle papieren zijn nu verwijderd uit het koffertje en Carol vindt dan nu die Sleutel en die Inbussleutel, die Harri van Crille heeft geërfd. 

Grijp beide sleutels om ze op te bergen in Carol's diepe zakken. Stap 3 keer achteruit om de kast te verlaten en verlaat de flat weer en reis nu naar dat:

Aviation Administration:

Carol is beland op het plein voor het gebouw van de luchtvaartdienst. Loop door en zoom dan in op de gele toegangsdeuren en probeer naar binnen te gaan.....

Helaas....de Rijksluchtvaartdienst is vandaag gesloten. Stap achteruit en draai links. Loop 2 passen door en draai dan rechts en.....
We staan voor een park dat voor een deel op een heuvel is aangelegd. 

Wandel het park in en klim via de  beide  stenen trappen verder omhoog de heuvel op. Carol is dan op de brede straatweg, die door het park gaat. 
Draai links....je ziet een bankje met een prullenbakje. Voorbij het bankje is een weg naar rechts.

Loop 1 klik verder en draai dan rechts en ga verder onhoog en dan weer rechts en .........

...............volg het pad weer 1 stap verder en......Carol kan dan niet verder vooruit dus draai links en......een smal bospad en een trap. 

Wel....klim verder 2 klikken omhoog.....Je kunt dan verder omhoog nar de zendmast, maar doe dit niet...........
......draai rechts en zoom dan in op het rode toeristeninformatiepaaltje en lees de info over de "Air Force Bunker". 

Je leest dat er in deze "Odelberg Heuvels" een luchtmachtbunker verstopt zit, die in 1949 in de hevels is gegraven. In 1971 is de bunker buiten bedrijf gesteld. Je leest ook dat er bovenop de heuvel een helikopterlandingsplaats is en dat de Rijksluchtvaartdienst nu verantwoordelijk is voor de bunker. Aan deze kant is de ingang tot de bunker echter afgesloten om graffitispuiters de toegang te beletten. De hoofdingang van de bunker bevindt zich aan de zuidzijde van de heuvel.

Stap uit de close-up en.....Carol meld dat ze dus beter de zuidzijde van de heuvel kan gaan opzoeken. Je kunt dus nog helemaal naar de top van de heuvel lopen, maar daar vindt je alleen maar de zendmast en het uitzicht is ook niet fraai. Dus draai, vanaf het infopaaltje, rechts en daal terug omlaag naar het verharde pad. Draai rechts en 2 keer vooruit, draai links en vooruit naar de brede weg. 

Draai links en volg de brede weg 3 klikken en je krijgt EXIT......Klik NIET de Exit maar draai links en.....je ziet nu de, zwaar verwaarloosde, hoofdingang van de Bunker:

Air Force Bunker:

Loop door naar de bunkeringang en zoom er op in. De bunker is afgesloten met een hangslot maar dat slotje maakt Carol, Eh....jij dus,  open met de sleutel uit Crille's koffertje en.......Carol beland binnen in het gangenstelsel. Hier in de bunker had Crille dus een slaapplaats gevonden. Loop door naar de muur en draai dan rechts en.......Door de deuropening kijkt Carol een donkere ruimte in. 

Klik met je loepje in de donkere ruimte om er binnen te stappen....Je krijgt dan de tandwielcursor.......Het is te donker om zomaar verder de bunker te doorzoeken, dus pak de minizaklamp, die je in Carol's werkkamer hebt gevonden, uit inventory en klik ermee op de donkere muur en.... we hebben licht. Draai links.....Hé...een groene dichte deur waar een draaiwiel op zit. 

Draai het wiel met de draaipijl om de deur te openen en.....een tussen halletje en dan een lange gang met kamers. Loop 2 stappen verder.....
Carol is dan in de lange gang....Links en rechts zijn kamertjes en je krijgt de loepcursor in de gang. 

Ga hier gelijk links het 1e kamertje binnen en draai in het kamertje links.......op de grond staan een paar verfspuitbussen en er ligt een vierkante grijze baksteen waar het cijfer 2 op staat. Klik op de steen en.....onder de steen ligt een opgerold papier......

Pak het papier onder de steen vandaan en......het papier blijkt de plattegrond van deze bunkergangen te zijn.......Vanaf nu kun je op deze plattegrond zien waar Carol is in de bunker. Om de plattegrond weer in je scherm te zetten rechtsklik je erop in de inventory.......Je ziet dan een knipperende rood stipje dat Carol's positie in de gangen aan geeft. 

Klik de plattegrond naar de inventory, draai links en stap de lange gang terug in en draai links. Je kijkt weer door de lange gang en je krijgt nu weer de vooruitpijl. Loop 3 passen verder en......Links hangen elektrakastjes waarvan 1 deurtje open is...dat deurtje is blauw en er staat "CHA" op gespoten. De gang eindigt verderop in een halletje met een groene deur

Loop nog 1 pas verder door......tot in de doorgang, en draai dan rechts en stap de achterste rechter kamer binnen......

In deze kamer staat een groene parkbank waar een dun matrasje op ligt. Ga recht voor de bank staan. Half onder de bank ligt een baksteen, maar laat de steen nog even met rust.Zoom in op de rechtsonder punt van het dunne matras. Klik dan met je hand op de matraspunt om het om te vouwen en.... 

Pak het papier dat onder het matras ligt....Vouw het papier open en.....het blijkt een kindertekening te zijn van een hondje....De tekening is gemaakt door ene Kim....Klik op het hondje om de tekening weer dicht te vouwen en.....We lezen het adres van Kim en deze locatie wordt op de plattegrond gezet.

Stap 2 keer uit alle close-ups....Carol staat dan weer recht voor de bank. Zoom nu in op de baksteen en schuif de steen opzij  en.....
Pak het stukje papier op dat te voorschijn komt......

Op het papiertje zijn 5 Zeshoeken (Hexagon's) getekend in een bepaalde orde.....3 boven en 2 onder...Klik dit papier ook naar de inventory en stap uit de close-up. Draai rechts en stap de gang terug in en draai weer rechts. Loop nu door naar de gesloten groene deur, waar nummer 27 op staat.....

Probeer de deur te openen door op de roestige deurkruk te klikken.....dat lukt dus niet.....Boven de deurkruk steekt een roestige ijzeren staaf op de deur....die staaf staat nu schuin naar links en is een grendel......Klik op de roestige staaf maar.....Carol meld je dat de staaf vastgeroest zit aan de deur en dus muurvast zit......Kijk even op de bunker plattegrond waar Carol nu is en onthoud dan deze positie....dit is dus Deur 27. Klik de plattegrond weer de inventory in en draai helemaal om. Loop nu 2 stappen terug door de lange gang en draai dan rechts en......We kijken een dwarsgang in waar aan de rechterkant weer kamertjes zijn. 

Loop 1 stap deze gang in en draai dan weer rechts en.. .Je kijkt een kamertje in en in de achtermuur van dit kamertje zie je een metalen luik. 

Loop naar binnen en.....in de linker hoek zie je dan ook een metalen plaat op de vloer.....Zoom in op de metalen plaat en schuif de plaat dan opzij en...in het gat onder de plaat ligt een metalen Staaf.....Pak de metalen Staaf en klik het naar de inventory....

Schuif de plaat terug over het gat en stap uit de close-up. Draai 2 keer links en stap de gang terug in en draai rechts. Volg de gang verder 3 klikken en draai dan rechts......Je kijkt de op 1 na laatste, rechter, kamertje in en ziet blauwe kastdeurtjes in de muur. Onder de deurtjes staat een vloerluik open. 

Ga naar binnen en zoom in op de blauwe kastdeurtjes......Je kunt de deurtjes nu niet openen.....Midden boven en midden onder zitten de deurtjes vast met een schroef waar je de inbussleutel voor nodig hebt, maar vanwege het geopende vloerluik kan Carol niet dicht genoeg voor de deurtjes staan. Draai 2 keer om en stap de gang terug in en draai dan weer rechts en loop nu door naar het einde  van deze gang. Draai dan rechts en ga verder door de 2 openstaande metalen deuren.....

...........draai bij de grijze muur dan links en stap door de deuropening de grijze gang in en draai rechts en.......

We zijn bij de achter ingang van de bunker beland.....de ingang is afgesloten met een hekdeur.....zoom erop in en klik op de deurkruk maar......Carol durft de bunker aan deze kant niet te verlaten omdat ze niet weet waar ze dan terecht komt. Dus stap uit de close-up. Kijk wel even op de bunker plattegrond waar Carol nu is. Voor nu heeft Carol even genoeg van de bunker.....ze moet eerst iets vinden om die metalen grendelstang van deur 27 in beweging te krijgen, dus we moeten nu terug naar de hoofdingang om de bunker te verlaten. Staande voor de hekdeur draai rechts en dan volg je deze route terug naar de hoofdingang: 

Vooruit, rechts, 2 keer vooruit, links, 5 klikken vooruit, rechts, 5 klikken vooruit, rechts, 1 klik vooruit en dan links en......Je bent terug bij de hoofdingang.....
Verlaat de bunker  en loop door het hoge gras naar de weg, draai links en klik nu dan de EXIT en reis naar:

Kim's Appartement:

Praat met Kim, die dus die kindertekening voor Christer heeft getekend toen ze nog een jong meiske was, via alle gespreksopties die je krijgt:  Kim vertelt dat Crille haar vaste babysitter was en dat hij in dienst was van haar grootvader, Sigvard, die door iedereen Sigge wordt genoemd. Het adres van Sigge wordt op de plattegrond gezet. Neem afscheid en reis naar:

Sigge's Appartement

Carol beland in het trappenhuis van het flatgebouw waar Sigge een flatje heeft. Draai 2 keer links, of rechts, om. We staan voor de deur van een flat en de deur staat op een kier open. Op de brievenbus lezen we de naam "Cedergen". Klik met de loepcursor op de deur om de deur wat verder te openen en klik dan met de praatcursor om even te vragen of er iemand thuis is.....

Er volgt echter geen antwoord dus stap nu naar binnen. Carol is dan in de hal en staat voor de wc-deur. Draai links en stap de slaapkamer binnen. Draai in de slaapkamer links en......oeps...het lijkt wel of er ingebroken is in de flat. De kamer is duidelijk doorzocht want de laden van het kastje staan open en de vloer ligt bezaait met spullen  

Zoom in op de spullen die op de vloer liggen. Je kunt een paar items oppakken om die nader te bekijken, maar Carol neemt niets mee. Links naast de DVDdoos ligt een paracetamol strip die je kunt oppakken maar de strip is leeg. Bij de bruine enveloppe ligt een verfrommeld wit papier. Raap dat papier op en draai het dan om want op de andere zijde van het papier staan 4 gekleurde sterren getekend in de kleuren geel, blauw, groen, paars......onthoud deze kleurvolgorde, dus schrijf het ergens op want je kunt het papier niet meenemen

Er ligt ook een handgeschreven brief van Harri . Links naast Harri's brief ligt een woordenboekje met Engelse scheldwoorden woorden en rechts naast de brief ligt een doosje met nicotinepillen.Lees de brief van Harry. Harry schrijft Sigge dat hij verhuist is en vermeld zijn telefoonnummer. Als je alle spullen op de vloer bekeken hebt stap je uit de close-up en loop je door naar het raam. Op de vensterbank ligt een etui dat je kunt oppakken en dan kunt open ritsen. Er zit een elektronische sigaret in het etui maar je kunt het niet meenemen. Draai linksom naar het ladekastje. De bovenste la in het kastje is nog dicht. In het front van de la zie je 5 neutraal gekleurde sterren. Op de kast ligt een MP3 speler dat je kunt oppakken en bekijken, maar niet kunt meenemen. In de 2e la ligt een kindertekening dat je nader kunt bekijken. Op de tekening staat ook 1 blauw sterretje getekend.

Klik met je hand op de bovenste la.....wel....de bovenste zit dus op slot en daarom is ie nog dicht. Zoom nu in op de bovenste la. Er zitten 5 sterren in het frontje van de la. Als je op een ster klikt dan krijgt 1 van de andere sterren een kleur. Nummer de sterren, van links naar rechts, 1, 2, 3, 4, 5. Klik je op ster 1 dan wordt ster 5 blauw. Klik je op ster 2 dan wordt ster 4 rood. Klik je op ster 3 dan kleurt ster 1 paars. Klik je op ster 4 dat wordt ster 3 groen. Klik je op ster 5 dan kleurt ster 3 geel.

Ster 1 is dus de paarse ster. Ster 2 is de gele ster. Ster 3 is de groene ster, Ster 4 is de rode ster en ster 5 is de blauwe ster. Op het verfrommelde papier zag je 4 sterren en de volgorde was Geel, Blauw, Groen, Paars. Klik op de la dus op de sterren 2, 5, 3, 1 en.....de la schuift open. In de la liggen boeken en een brief en een krantenartikel. Je kunt het Nympho boek pakken maar je kunt het niet lezen. Pak de brief uit de la....je hebt dan ook het krantenartikel gepakt. 

Het korte briefje is van Sigge's vader Alan. Sigge kreeg dit briefje na het overlijden van zijn vader. In de P.s lees je over een revolverkistje.. Klik op het krantenartikel om dit naar voren te halen en.....Het artikel gaat over "Aciro", de "Dead City". De "Dead City" was dus bedoeld voor Lepra patiënten. Deze locatie wordt nu toegevoegd op de plattegrond. Je kunt de beide foto's in het artikel vergroten om ze duidelijker te bekijken. De "Dead City" is dus te vinden aan de Lindo kust en wordt nu soms gebruikt voor rallies, festivals of paintball evenementen.

Ga uit alle close-up en draai om en ga terug naar het halletje en verlaat de woning via de voordeur. Carol meld dat ze later terug zal keren als Sigge thuis is. In het trappenhuis draai je 1 keer rechtsom en klik je EXIT op de liftdeur en reis je, via de plattegrond, nu naar :

The Dead City:

Kruip onder de slagboom door en loop dan nog 3 passen vooruit, naar de huizen. 
Na 3 passen draai je rechts en......Carol staat nu voor het "Pro Populo" huis.....het "Volkshuis". 

Ga naar binnen en dan de achterste kamer in. De achterste kamer is een soort kerkzaal van het "Volkshuis". Draai rechts. Op de grond ligt een pot....

Raap de Pot op....het blijkt een emmer met oplosmiddel te zijn. Klik de pot weg naar de inventory, draai rechts en loop terug naar buiten........Draai op straat dus links en loop terug naar de slagboom en kruip er weer onderdoor. Klik EXIT en .....je beland nu op de plattegrond van de "Dead City". 

De "Dead City" is dus groter dan je dacht.....het heeft een Ziekenhuis (Hospital), een Mannenwijk en een Vrouwenwijk. Via "Back To Large Map" open je de gewone plattegrond maar dat wil je nu nog niet. Klik nu op het Hospitaal om daar nu naar toe te gaan.

Ziekenhuis:

We kunnen het Hospitaal niet in, dus draai even rond......Carol heeft het gevoel dat er hier slangen rondkruipen, dus ze wil hier verder niets.....Ze wil alleen maar zo rap als mogelijk hier weer weg. Zoek dus de EXIT en Exit terug naar de Dead City map en ga dan nu naar de mannenwijk:

Mannenwijk (Male Quarters):

Tja.....we landen op een zandweg.....In de verte zie je de wijk....het middelpunt van de wijk is de kerk, het gebouw met het kruis.  Loop dus door en ga de kerk binnen. 

In de kerk draai je linksom naar de linker muur. Op een flink deel van de muur zie je grijs cement. Klik met je loepje op de cement plek..........Carol vindt het maar een saaie bedoening. Draai je om en ga de kerk weer uit en loop alsmaar rechtdoor terug tot je de EXIT krijgt en klik je zelf de plattegrond weer op. Ga nu naar het:

Vrouwenwijk (Female Quarters):

Volg het pad 3 klikken vooruit. Het pad wordt dan smaller maar ga nu niet verder vooruit maar draai links en.....Carol ziet nu huis no 9. 

Loop naar het huis en duik de gang in en loop door naar achterin in de gang . Carol kijkt dan door het raam en in de verte zien we een eenzaam huis. 

Klik met je loepje en......Carol zegt dat eenzame huis het huis van de manager moet zijn en dat huis wordt nu op de Dead city plattegrond gekeild. Stap uit de close-up, draai om en ga terug naar buiten. Terug op het pad draai je rechts en loop je terug naar de EXIT en dan reis je via de Dead city plattegrond naar het huis van de manager:

Managers woning: (The Manager's Residence):

Wel.....het had een mooi huis moeten worden, maar zoals dat met de hele Dead City het geval is....niets is er afgebouwd. Loop door en ga dan naar binnen via de rechter opening. In het kamertje gekomen draai je links en.......wel....de trap is niet eens afgebouwd. 

Klik op de "trap" met de kleine schuine pijl om te belanden op de 1e verdieping en klim dan verder omhoog naar de 2e verdieping en stap dan naar buiten, het dakterras op. Op het dakterras draai je links en......het tegelwerk ziet er tamelijk sjofeltjes uit, maar er liggen wat tegels van verschillende kleuren...

Zoom in op de tegels en klik er dan weer op met het loepje......Carol meld dan dat sommige tegels een andere kleur hebben en ze is er verbaast over. Je kunt nu nog niets doen met deze tegels maar onthoud ze....je komt hier later weer terug. Stap uit de close-up, draai links en klik 2 keer met de schuine pijl in het trappenhuis, om terug te dalen naar de 1e etage. 

Op de 1e etage kun je ook naar buiten, maar dat heeft geen enkele zin, dus draai rechts en daal via de "trap" verder omlaag en verlaat dan het huis en loop rechtdoor naar de EXIT en open de Dead City map. Klik nu op "Back To Large Map" om de Norrköping plattegrond te openen en reis terug naar:

Sigge's Appartement:

Hé.....Sigge is nu thuis, dus we praten met Sigge en we gebruiken alle gespreksopties. Tijdens het gesprek geeft Sigge Carol een foto van het zomerhuisje van Christer Petersen. Draai de foto om en klik het dan naar de inventory.

Sigge vertelt dat Harri Michelsen hem vlak voor zijn dood nog heeft bezocht. Harri wilde praten over wat Sigge's vader in de Dead City, een melaatsenkolonie,had verborgen. Sigge heeft Harri wat aantekeningen en een kaart van de kolonie gegeven. Sigge denkt dat Harri door schuldeisers is vermoord. Als Carol vraagt over Christer Petterson vertelt Sigge dat Crille jarenlang zijn bodyguard is geweest, toen hij zelf nog eigenaar van het casino was. Sigge gaf Crille drugs en kreeg in ruil zijn onvoorwaardelijke trouw. Harri vertelde Sigge over het zomerhuisje dat hij gekocht had en hij  vroeg Sigge of die het een huisje paar weken wilde huren. Sigge vermoedt dat Harri geld nodig had. Harri gaf hem een foto van het zomerhuisje en Carol mag de foto van het zomerhuisje hebben. Neem afscheid en ga terug naar:

Harri's Appartement:

Ga via de voordeuren weer naar binnen en dan naar de werkkamer van Harri, rechts naast de wc. 
Draai in de werkkamer weer linksom. naar Harri's bureau, en zoom weer in op het witte papier waar een kader uit is geknipt. 

Pak het papier dan op. Het papier zweeft dan in je scherm....Pak de foto van Harri's zomerhuisje uit inventory en plaats de foto in het uitgesneden kader en......

De foto past en Carol leest nu het adres van het zomerhuis en deze locatie wordt nu ook op de plattegrond beschikbaar. 
Verlaat alle close-ups en verlaat de flat weer en Exit naar de plattegrond. Reis dus nu naar:

Harri's Zomerhuis:

Bekijk de voordeur in close-up.....de voordeur heeft een cijfercodeslot.....wat is de code? Op de "Graffiti Heap" heb je, bij je 2e bezoek, een morsecode briefje gevonden. In Harri's flat vond je een papier met de vertaling van de morsecode en met behulp van dat papier kon je het morsecode papiertje "omkatten" naar het getal 2886. Wel.....zou dit dan de code voor het zomerhuisje zijn? Proberen maar......dus druk op de knopjes 2, 8, 8, 6 en.......Klik........Open nu de voordeur en.......Yippeee....Carol geraakt binnen. Tegen de linker muur staat een grote kast met spiegel. Loop nog niet door maar draai gelijk linksom. Links naast de kast hangen er 2 posters aan de muur waarvan de rechter poster een poster is over een kolenmijn waar op 5 t/m 15 juli 1951 een jubileum was. 

Klik met je loepje op de kolenmijn poster, zodat Carol er iets over zegt. Draai terug rechts en loop dan vooruit naar het raam en draai dan links. Carol staat nu recht voor de mooie houten kast. De kast heeft 3 deuren, waarvan de middelste een spiegeldeur is. Helaas zijn alle 3 deuren op slot en we hebben geen sleutel. Draai terug 2 keer rechts. Je ziet nu de rest van de kamer. Aan de lange linker muur staat een grote boekenkast. Je ziet ook de ijzeren wenteltrap naar de verdieping en je ziet het keukentje, de ijskast en de badkamer. Achter de trap staan een koelbox en een zwarte koffer. Doe 1 stap vooruit, naar de koelbox en de koffer. Carol stoot potverdorie met haar neus tegen de trap aan

Draai linksom naar de boekenkast. In dit segment van de boekenkast staat een radio en, links van de radio een stapel bakjes. Bovenop de bakjes ligt een geel/zwarte Schroevendraaier. Pak de Schroevendraaier en klik het naar de inventory. Draai je om en loop naar de TV, die aan de rechter lange muur staat, en draai dan links. Als je nu de cursor op de ijzeren trap zet dan krijg je de mogelijkheid om de trap te beklimmen naar de slaapkamer op de etage. Doe dit nog niet. 

Voorbij de trap staat de ijskast en is de keuken en de badkamer. Links naar het keukenblok staat een houtkachel en een jute zak waar papier en brandhout in zit. Loop door naar de houtkachel. Zoom in op de jute zak en pak er hout en een stuk krant uit en klik het naar de inventory. Als je dan probeert om het brandhout en de krant in de houtkachel te doen dan wil Carol dit niet doen want ze vindt het hier al warm genoeg. Maar probeer dit toch maar want anders krijg je later problemen.  Stap uit de close-ups en draai rechtsom naar het keukenblok. 

Op het aanrecht staat o.a een broodtrommel. Zoom in op de broodtrommel en maak dan de klep open en klik dan met je loepje in de broodtrommel en...........pak de Sleutel die in de broodtrommel ligt. 

Berg de sleutel op in inventory en doe de trommel weer dicht. Stap uit de close-up, draai rechts en loop terug naar de posters, die naast de grote kast hangen. Draai dan weer rechts en loop weer door naar het raam en draai weer links en.....Carol staat weer rechts voor de grote kast. Pak de zojuist gevonden sleutel uit inventory en open er de linker kastdeur mee. 

In de linker kast ligt een Geheugenkaartje.....Pak het Geheugenkaartje....het is een geheugenkaartje voor een digitale camera. Berg het kaartje op in inventory en stap uit de close-up. Open met de sleutel de spiegeldeur van de kast. Achter de spiegeldeur hangen een paar overhemden. Klik op de overhemden en.....Carol vindt een Sleutel.

Klik de sleutel weg naar de inventory en stap uit de close-up. Probeer dan de rechter kastdeur te openen, met de sleutel uit de broodtrommel......Hela......Carol krijgt de rechter kastdeur niet open en de sleutel uit de overhemden past ook niet. Draai links, loop naar de voordeur, draai links en loop terug naar de houtkachel. Bij de houtkachel draai je nu linksom naar de koelkast. Links naast de koelkast staat de zwarte koffer. Zoom in op de koffer. Klik op de linker rits om de koffer open te ritsen. 

In de koffer ligt de digitale camera van Harri.  Haal de camera uit de koffer. Klik op de aan/uit knop om de camera aan te zetten.....De camera meld echter dat ie geen geheugenkaart heeft. Klik op de rechter zijkant van de camera om het klepje te openen en steek er dan het zojuist gevonden geheugenkaartje in. 

Sluit het klepje en zet de camera weer aan met de aan/uit knop en bekijk dan alle foto's. Om naar de volgende foto te gaan draai je aan de draaiknop met de draaipijl.

Carol ziet eerst foto's van de huisjes 3b en 5, in de Dead City. Dan ziet ze een foto van de rugleuning van een zitbank....er hangen 2 antieke juwelen over de rugleuning. Het is de bank die hier in het zomerhuisje staat. Meer foto's zijn er niet, dus stap uit de close-up en......Carol bergt de camera terug op in de koffer. Klik op de kofferdeksel om de koffer weer te sluiten. Stap achteruit en draai rechts en loop terug naar de 2 posters.  De rechter poster is dus een poster van een kolenmijn en daarop staat dat er in 1951 een jubileum was in de mijn. Klik weer met je loepje op de mijnposter en.....nu geraak je in de close-up van de poster en kun je de poster weg schuiven, dus klik met je hand op de poster en......wel wel....verrassing....achter de mijnposter komt een muursafe tevoorschijn.  

De safe heeft natuurlijk een cijfercode nodig om geopend te kunnen worden. Zoom in op het codepaneeltje en toets dan het jaartal 1951 in, het jaartal van het jubileum van de kolenmijn, en......de safe floept open. Boven in de safe liggen de 2 antieke juwelen, die je zag op de foto in de camera. Onderop ligt een witte envelop die al geopend is. Je kunt het linker juweel oppakken maar niet meenemen.  Pak de enveloppe en klik er weer op in close-up.....Carol haalt een blanco wit papier uit de enveloppe waarop "Next drop-off" staat geschreven. Klik het papier naar de inventory en stap uit alle close-ups en hang de poster terug op de muur.  Ok....ga weer terug naar de ijzeren wenteltrap en klim nu via de trap naar de slaapkamer, op de etage. Je staat dan voor het bed.....draai rechts. In de hoek staat een witte leunstoel en een keukenstoel. Op de keukenstoel ligt een boek en onder het boek een wit papier. Pak het papier onder het boek vandaan. 

Op dit papier is een schematische plattegrond getekend van de vrouwenwijk in de Dead City. Je ziet dat de huisjes 3b en 5 dus in de vrouwenwijk staan en je ziet ook dat ze in de rechter rij staan en dat het de 3e en het 4e huisje in de rij zijn. Sommige van de andere huisjes hebben een andere kleur. Klik ook dit papier naar de inventory. Draai rechts en klik op de trap om terug omlaag te lopen. Wel.....Carol zal nog een keer terug moeten komen, om de rechter kastdeur te openen, maar dat kan ze nu dus niet doen. Verlaat het zomerhuis en zoek buiten de EXIT en duik de plattegrond op en reis terug  naar:

Harri's flatje:

Loop Harri's woonkamer weer binnen en draai dan gelijk linksom, naar het schrijfbureau waar de klep van op slot zit. Zoom in op het schrijfbureau en maak nu de klep open met de sleutel die Carol uit de overhemden in Harri's zomerhuis heeft gejat. Der ligt van alles in het bureau maar de enige 2 items die je kunt pakken zijn de groene aansteker en een brief. Pak de groene Aansteker en klik het naar de inventory. Pak dan de brief en klik erop met je loepje.

De brief is weer een pagina van Harri's memoires. Je leest dat Harri aan Crille geld heeft gegeven om het revolver kistje van Sigge te jatten. Crille had de overtuiging dat Sigge wist dat hij het revolver kistje heeft gestolen, maar Sigge heeft het blauw blauw gelaten omdat hij wist dat zijn revolver is gebruikt om er Olof Palme mee te vermoorden. Crille zou de dag na de moord het land verlaten en had al een ticket voor de ferry naar Finland. Crille heeft het wapen weggegooid in de zee tussen Finland en Zweden, maar keerde naar Zweden terug en werd opgepakt. Carol vindt het onderwerp momenteel nog te gevoelig om er met Sigge over te praten. Carol wil eerst meer onderzoek doen.

Verlaat alle close-ups en verlaat Harri's flatje weer en reis, via de plattegrond, terug naar de:

Air Force Bunker:

Deze keer beland Carol meteen voor de ingang van de bunker. Ga dus naar binnen, door op het hangslot te klikken,  en volg de gang en de zijgang naar de kamer met de blauwe kastdeurtjes. Dus vanaf de ingang: vooruit, rechts, vooruit, links en dan 5 keer vooruit, linksaf de dwarsgang in en dan 4 keer vooruit en rechts. Ga de blauwe kast kamer weer binnen.  

Zoom in op de blauwe deurtjes. Onder de blauwe deurtjes staat het luik open en dat luik belet Carol om dichterbij de deurtjes te komen. Combineer in inventory de Schroevendraaier met de ijzeren Staaf en pak dan deze combo uit inventory en klik ermee op het bovenste schroefgat in de deurtjes en......de deurtjes klappen openen. Het blijkt een elektrakast te zijn. Aan de binnenkant van het rechterdeurtje hangt een schema. Bovenuit het schema steekt een papiertje uit. Pak dat papiertje. Op het papiertje zijn streepjes getekend in verschillende posities. 

Teken de lijntjes na want je hebt het nodig om deur 27 te openen. Klik het papier naar de inventory en stap uit de close-ups. Verlaat deze kamer en ga terug door de gang en ga nu naar groene deur 27. Op deur 27 steekt de roestige grendel. Onder de grendel zit de deurkruk. Tussen de deurkruk en de grendel zit een rode Knop. De roestige grendel is echter vastgeroest. Combineer in inventory de Staalborstel met de pot oplosmiddel en klik dan met de staalborstel op de grendel. 

Carol kan dan nu de grendel gaan draaien, met de draaipijlcursor die je nu op de grendel krijgt. Maar dat draaien moet in een bepaalde volgorde en wel de volgorde die staat op het streepjes papier dat je zonet in de elektrakast hebt gevonden. Op dat papier staan verticale strepen maar die zijn niet van belang. Het gaat om de schuine streepjes en de liggende streepjes. Die streepjes geven de standen aan waarin je de grendel moet klikken. 

Je moet de grendel dus achtereenvolgens in de posities draaien zoals je dat op het papier ziet. 
Na elke correcte stand klik je dan op de rode knop om de stand van de grendel te bevestigen. Doe je dit goed dan gaat de deur open.

Carol is dan in het bunker deel achter deur 27 en ze kan, links langs de trap, verder doorlopen. 
Onderaan de trap staat de gang onder water, maar loop toch de trap maar af. 

Uit het water steekt een groen geverfde houten stok omhoog. Loop nog 1 klik door en pak dan de Stok uit het water en klik het naar de inventory. Verder kan Carol hier niet komen dus draai om en klim de trap terug op en draai dan weer om en loop nu, langs de trap, verder vooruit en dan links de hoek om en..........een verbrandingsoven en een ijzeren laddertje dat tegen de muur staat. Boven het laddertje is een nis. Klim het laddertje op. 

In de nis staat een groen deurtje open.....Kijk in de nis......In de nis staat een wit voetenbankje.....

Pak de groene Stok uit inventory en klik ermee op het voetenbankje om met behulp van de stok het bankje dichterbij te trekken. Je ziet dan de bovenkant van het voetenbankje. In de bovenplaat van het bankje steken 2 zeskantige schroeven, die je moet draaien met de Inbussleutel. Je moet de 2 schroeven in een bepaalde volgorde draaien en deze volgorde staat op het papiertje dat je vond onder Crille's matras, hier in de bunker. Op dat papiertje zie je 5 keer een zeskantige schroef.....3 boven en 2 onder. De 3 bovenste zijn de bovenste schroef en de 2 onderste zijn de onderste schroef....dus als je van links naar rechts gaat moet je de 2 schroeven in deze volgorde draaien: Onderste, bovenste, bovenste, onderste, bovenste.....Klik het briefje weer weg en pak dan de Inbussleutel uit inventory.

Klik met de inbussleutel dan in deze volgorde op de 2 schroeven in het bankje: Onderste schroef, Bovenste schroef, Bovenste schroef, Onderste schroef, Bovenste schroef en........de bovenplaat van het bankje gaat open.  Het voetenbankje zit vol gestopt met tabletten. Rechts is een pakketje strips omwikkeld met elastiek en er staat Roy op. Pak dat rechter pakketje.....ze waren blijkbaar bestemd voor die Roy. Je kunt de tabletten omdraaien maar niet meenemen, 

Stap 4 keer achteruit, draai dan om en klim, via 2 klikken vooruit en dan rechts, het laddertje terug af. 

Ga terug door de gangen naar de hoofdingang en.....Carol wordt door een vent, die een kous over zijn hoofd heeft gestoken, bewusteloos geramd........

Na een poosje komt Carol weer bij en ze heeft een barstende koppijn. Carol ligt op de grond ....bovenin het scherm krijg je de kleine schuine pijl, dus zoek de schuine pijl en klik dan om Carol weer overeind te hijsen. Ga door de openstaande groene deur en draai dan links en loop door naar de hoofdingang van de bunker. Klik op het slot van de hekdeur.....Helaas....de hekdeur gaat nu niet open. 

Wel.....gelukkig heeft de bunker ook een achteruitgang en Carol weet inmiddels waar die is, want je hebt Carol tijdens je eerste bezoek hier die achteruitgang al getoond. Kijk maar op de plattegrond van de bunker voor de route naar de achteruitgang, of zoek de route op in de walkthrough. Terug bij de achteruitgang zoom je weer in op het slot van de hekdeur. Pak de Bunkersleutel (Key from Crille's box) en open er de hekdeur mee en......Carol beland buiten en in het park, bij een speeltuin. Carol zegt dat ze het beter even wat rustiger aan kan doen. Draai links en volg het parkpad naar de EXIT en reis naar huis, dus naar:

Carol's Flat (Home):

Carol beland nu niet meteen in haar flat maar voor haar deur in het trappenhuis....Klik op de deurkruk en......Shit.....Carol is haar huissleutels kwijt.....Klik nog een keer op de deurkruk en....Help...een baardaap doet de deur open en vraagt wat er aan de hand is.  

Geef Baardaap het antwoord en.......Hij smijt de deur dicht. Klik dus weer op de deurkruk en.....Baardaap doet weer open. Praat verder met Baardaap, wiens naam  Bigge is. 

Carol dreigt de politie te bellen, maar Bigge zegt dat hij aan het werk is in de badkamer. Carol zegt dat ze hier woont en Biggie herkent haar nu van de foto's in Carol's lades. Biggetje dacht dat Carol al thuis was, omdat hij iemand in de flat hoorde terwijl hij aan het werk was. Bigge kan zich niet herinneren of de voordeur al die tijd dicht was, maar hij is voor vandaag klaar met werken en komt over een paar dagen terug. Het toilet is ook gesloopt, maar hij heeft een tijdelijke oplossing in de woonkamer voor Carol neergezet.

Bigge verdwijnt en Carol is binnen. Ga de woonkamer in en loop door tot Carol's blauwe zitbank. Draai dan links en zie.....bij de werkkamerdeur staat Biggi's "tijdelijke oplossing" voor Carol's toiletprobleem. Ga door de deuren naar Carol's werkkamer en......Oeps.....iemand heeft clown Lenny aan een elektrasnoer opgehangen......Klik op Lenny en draai Lenny dan om via de draaipijl. 

Achterop Lenny zit een post-it briefje met Carol's sleutels geplakt. Pak Carol's sleutels en klik er dan op met je loepje, om Carol te horen gillen dat het haar sleutels zijn. Klik de sleutels dan naar de inventory en pak dan het post-it briefje en draai het om.....er staat een dreigement voor Amber op het post-it briefje.

Klik de uitstappijl en klik weer op pop Lenny om de arme clown nu in de inventory te zetten en klik dan nog op het elktrasnoer om het uit het scherm te verwijderen. Loop de werkkamer in, draai je om en ga terug de zitkamer in en dan naar Carol's slaapkamer. Leg Lenny terug op Carol's bed, waar hij thuis hoort. Ga nu naar de badkamer......Biggie heeft een waarschuwing op de badkamerdeur geplakt. De badkamer is nu helemaal kaal. Draai in de badkamer rechtsom. In de muurnis, waar het toilet hoort te staan, ligt een beitel van Biggetje......

Pak de Beitel en klik het ding de inventory in. Draai weer rechts en verlaat de badkamer en verlaat Carol's flatje en ga nu naar:

Amber:

Vraag Amber of ze bedreigd wordt en vraag haar dan of ze ene Roy kent. Amber heeft geen bedreigingen ontvangen, maar Carol adviseert haar om toch maar voorzichtig te zijn. Over Roy vertelt Amber dat het een jongen is die vroeger rondhing bij Siggi en Harri. Amber vermoed dat Roy een junkie is en ze zegt nog dat hij vroeger bij de Rijksluchtvaartdienst in Stockholm werkte. Neem afscheid en reis dus terug naar de:

Aviation Administration:

Loop weer door naar de gele toegangsdeuren en zoom er weer op in en klik weer op de verchroomde deurkruk en......Wel....de luchtvaartdienst is nu geopend en Carol wordt ontvangen door de balieman. Vraag de Balieman naar Roy. Roy Stenson werkt hier in het archief en Carol mag hem opzoeken en we belanden vanzelf in het archief en bij Roy. Praat met Roy en vraag hem alles wat je kunt vragen:

Roy kent Crille (Christer Peterson) al sinds de jaren 80 en hij heeft Crille de sleutels voor de bunker gegeven in ruil voor amfetaminen. Crille kreeg eerder onderdak van Sigge, maar die liet hem vallen al voordat Crille gearresteerd werd. En leverde hem sindsdien ook niet meer de drugs. Roy vermoedt dat Harri door de mensen aan wie hij geld schuldig was, vermoord is. Al vindt hij het een beetje overdreven om hem daarvoor te vermoorden want nu kunnen ze naar hun geld fluiten. Roy weet dat Harri vroeger altijd geld leende van Sigge. 

Neem afscheid en zeg dat je wellicht nog een keer terugkomt met meer vragen. Terug buiten zoek je de EXIT op en dan ga je via de plattegrond naar:

Sigge:

Vraag Sigge weer alle vragen die je krijgt.

Sigge vertelt dat hij Harri al heel erg lang geen geld meer leende en ook vertelt hij dat hij Crille heeft ontslagen omdat die iets van hem gestolen heeft en nooit nuchter was. Sigge kent Roy Stenson en vertelt dat Roy problemen had met zijn huurbaas. Roy verblijft nu in Sigge's hostel in Stockholm. Stenson heeft Sigge geholpen met wat papierwerk. Opeens herinnert Sigge zich dat Harri iets vroeg over "Substrata" toen hij op bezoek kwam. "Substrata'"is de naam van een schilderij dat vroeger bij Sigge thuis hing, maar Stigge weet  niet waar het schilderij nu is.

Neem afscheid alles je weer alles met Stiggie besproken hebt. Carol meld dat ze met Roy over zijn huisvesting wil praten. dus reis terug naar de:

Aviation administration:

Ga het gebouw weer binnen via de gele deuren. Carol beland nu meteen in het archief, waar Roy werkt, maar die is nu niet aanwezig. Loop niet door maar draai rechts en.....Carol staat  voor een tafel, die tegen 1 van de vele archiefstellingen aan staat. In het kastvak, waar de tafel voor staat, staat een weegschaal en een brievenbox. Je kunt de weegschaal nader bekijken maar je kunt er verder niets mee. Zoom in op de brievenbox....in het onderste vak van de box ligt een magneetkaart. Pak de magneetkaart en draai het ding dan om.....

....de magneetkaart is de sleutelkaart van Roy's kamer in het hostel van Sigge.....kamer 26. Ook staat er de code op die s' avonds na 7 uur moet worden ingetoetst bij de voordeur om het Hostel in te komen......3997. Klik op de kaart om het naar de inventory te klikken. De "Sigge Hostel" locatie is nu ook op de plattegrond beschikbaar. Draai weer rechts en klik met je handje op de grijze deur en....Carol staat weer buiten. Zoek de EXIT en reis nu naar:

Sigge's Hotel (Sigge's Hostel):

Carol is dus in racetempo weer naar Stockholm gereden en ze staat voor de voordeur van het "Best Hostel City" van Sigge, in de zijstraat waar ze eerder al was. Zoom in op de deur en probeer of je naar binnen kunt....dat kan dus niet. Rechts hangt de witte brievenbus en boven de brievenbus zit een intercom en een cijfercodekastje. 

Zoom in op dat cijfercodekastje en toets dan de code in die op de magneetkaart staat.......dus 3997....vanzelf staat Carol dan weer voor de deur, dus klik weer op de deur en....we belanden binnen in de hal op de beganevloer. Loop, links van de groene pilaar, een stap door en ga dan verder 4 keer vooruit door de gang. Draai dan links en klik op de trap en......

Carol beland op de 1e etage. Loop 1 stap de gang in en draai dan rechts en....wel wel wel.....deur 26....Roy's kamer. 

Pak Roy's sleutelkaart erbij en steek het ding in het deurslot en klik dan de deurkruk en....... Carol beland  binnen

Kamer 26: Roy's kamer:

Draai rechts. Tussen de 2 bedden in staat een nachtkastje en op het rechter bed staat een reiskoffer. Loop door naar het nachtkastje. Op het nachtkastje ligt een koptelefoon en pillen. Klik met je loepje op de pillen en Carol vertelt je dat het dezelfde pillen zijn als die ze in de bunker heeft gevonden, in het voetenbankje.  Open de la van het nachtkastje en pak er het uitgeprinte mailtje uit en lees het....

Het mailtje is het antwoord van ene K op een mailtje van Roy. In het mailtje zie je een foto van de "drop of" locatie en je leest dat Roy daar met een rode vlag signalen zal geven. Roy meld ook dat hij in het vervolg de nieuwe locaties op een verborgen wijze zal sturen.....K hoeft alleen maar het papier te verhitten om de locatie zichtbaar te krijgen. Deze methode heeft Roy ook gebruikt bij Harri.......Ha ha ha.....dus dat vel papier, dat je in de Safe van Harri's zomerhuis hebt gevonden en waar "Next drop off" op stond,  bevat verborgen informatie........Op de foto zie je een aantal houten torens....Klik, als je wilt,  met je loepje op de foto om het te vergroten. 

Stap uit de close-up en schuif de la weer dicht. Draai rechtsom naar het rechter bed. Als je wilt kun je even in de koffer kijken....Rits de koffer open door met je hand op de rechter ritssluiting te klikken......je kunt niets uit de koffer pakken. Draai je om naar het witte tafeltje en de stoel....over de stoel hangt een pull-over....hela...is dat niet dezelfde pull-over als die de kousenvent in de bunker ook droeg? Verlaat de kamer. Terug op de gang draai je links, 1 stap vooruit, links en klim je, via de schuine pijl op de trap, terug naar de beneden etage en dan loop je door de beneden gang terug naar de voordeur. Verlaat het hotel, draai rechts en klik de EXIT in de straat en ga reis terug naar:

Harri's Zomerhuis:

Ga weer naar binnen en loop door naar de houtkachel. Als je al hout en een krant uit de jute zak hebt gepakt dan heb je dat al in inventory, zoniet dan pak je het nu uit de jute zak. Klik dan met je hand in de houtkachel om in de close-up ervan te geraken. Leg dan het hout met de krant in de kachel en steek het zaakje aan met de groene aansteker. Pak het "Nex drop-of" papiertje uit inventory en klik het op het vuur en......

door de hitte wordt nu de geheime boodschap zichtbaar op het papier.......De "drop off" plaats is "Nimis", de plek die je zak op de foto in de email. Deze locatie wordt nu op de plattegrond gezet. Stap uit alle close-ups en verlaat het zomerhuis weer. Zoek de EXIT en klik op de plattegrond op de Nimis locatie maar.......Carol gilt dat ze eerst Roy's sleutelkaart wil terug brengen. Ga dus nu eerst terug naar de:

Aviation Administration:

Ga weer naar binnen via de gele deuren. Carol beland gelijk weer in het archief en die Roy is er nog steeds niet. Als je probeert om Roy's sleutelkaart terug in de briefenbox te deponeren zegt Carol dat ze de ze kaart persoonlijk aan Roy terug wil geven. Loop een stap door en draai dan rechts. Achter de stellingen staat een ladekast tegen de muur en op de kast ligt de smartphone van Roy. 

Klik met je loepje op de smartphone om er te komen en.....de smartphone ontvangt een bericht dus pak de smartphone op en lees het sms-je....de verzender van het sms-je klaagt over de landingsplaats, die vol met rotsblokken ligt, en hij wil een nieuwe datum en een andere landingsplaats afspreken. Stap uit de close-up en......We horen dan dat het toilet wordt doorgespoeld en.........Roy duikt op, die klaar is met zijn grote "boodschap". Geef Roy zijn sleutelkaart terug, via de gespreksopties en ga verder door de opties en.....Carol wordt het gebouw uitgezet. Zoek de Exit en reis dan nu naar:

Nimis:

Nimis is de plek die je zag op de foto in de email aan Roy. Het is strandlocatie en er staan diverse structuren die gemaakt zijn van hout. Carol komt hier aan boven het strand en bij de "ingang". Deze "ingang" is een houten "tunnel" waardoor je moet gaan om beneden op het rotsige strand te komen. Loop eerst 1 stap vooruit en draai dan links. Bij de rotsblokken, links van de ingang, ligt een mokerhamer. Pak de Hamer en klik het de inventory in.

Draai terug rechts en duik nu de houten "tunnel" in . Daal alsmaar rechtdoor omlaag tot Carol helemaal beneden is en op het rotsstrand bij de zee staat.....

Carol kan dan niet verder vooruit....Draai dan rechts....je ziet een puntig houten bouwsel....Loop 2 passen vooruit.....
Carol is dan 1 stap voorbij dat bouwsel en ze kan nog verder vooruit maar doe dat niet.....Draai rechts en........

........een bouwsel is ingestort en voor het puin zie je iets rood/wit tussen de rotsen liggen.....Zoom in en........
......het blijkt een signaalvlag te zijn. Pak de vlag......In close-up zie je dat er een opgerold papiertje in de vlag steekt....

Pak dat papiertje uit de vlag en rol het uit en klik er dan, met het loepje, op de 2 tekstregels..........

De pillensmokkeraars hebben een lading met een helikopter binnen gesmokkeld en ze willen het morgen, voor 12 uur s'middags,  afleveren in de Oude Stad. Carol zegt dat de Oude stad de plaats is waar Sigge zijn casino had. Stap uit de close-ups.....de vlag neemt Carol niet mee. Draai rechts. Links zie je een toren en rechts het puntige bouwsel. Doe 1 stap vooruit en draai rechts....

Carol staat nu recht voor het puntige structuur.....het is een uitzichttoren......2 klikken vooruit en.....Carol is dan een stuk omhoog geklommen in de toren.....Zoek de Omhoogpijl en klik en klim dan verder omhoog en geniet dan even van het uitzicht over de zee.....

Draai rond en......Carol ontvangt een sms-je van Amber die meld dat ze een brief heeft ontvangen van Harri en ze vraagt of Carol onmiddellijk wil komen.

Klik de telefoon weg en klik dan de omlaagpijl en dan 2 keer de schuine pijl in de toren en.....

Carol is weer beneden. Loop een stap vooruit, draai rechts, 1 stap vooruit, draai links en.......loop naar de "ingang" toren en klim door de "tunnel" terug naar boven......

Weer boven loop je nog 1 klik verder het bos in en dan klik je de EXIT.....ga naar:

Amber:

Vraag Ambertje naar Harri's brief en Amber toont de brief. De brief arriveerde zo lang na Harri's dood omdat hij Amber's adres verkeert op de enveloppe had gezet. In de brief meld Harri aan Amber de code voor de rechterdeur van de kast in zijn zomerhuisje. Ook verteld Harri dat er op de bovenverdieping een primitieve kaart met gekleurde rechthoekjes ligt. Die kaart geeft een deel van de Dode Stad weer. Harri is er van overtuigd dat er iets belangrijks in de stad verborgen is. Alle aanwijzingen die hij verzamelde, heeft hij in de kast verborgen. De sleutel zit in de brooddoos en Amber moet de rechter deur van de kast een beetje naar rechts tillen als ze de sleutel omdraait. In de kast ligt de oude revolverkistje. Harri vermoedt dat de kleuren op de kaart te maken hebben met dat kistje.

Wel.....al deze info weet Carol al, dus stap uit de close-up om de brief terug aan Amber te geven en vraag haar dan over Sigge's casino. Amber meld dat Sigge zijn casino heeft verkocht en dat het nu een antiekzaak is, maar het schijnt dat er nog steeds drugs worden verkocht. De locatie van de antiekzaak wordt op de kaart gezet.  Neem afscheid en ga terug naar:

Harri's zomerhuis:

Ga naar binnen en loop door naar het raam. Draai links en....we staan weer voor de grote kast met de 3 deuren. Pak de sleutel, die je hier in de broodtrommel hebt gevonden, uit inventory en klik ermee op de rechter kastdeur en.......Carol gebruikt nu de sleutel op de juiste manier en....de kast gaat open. In de kast ligt het Revolverkistje.....Er ligt een ronde Lens op het kistje....Op de bovenste plank ligt een notitieboekje en een paar van Harri's memoires

Pak de Lens op en klik het ding naar de inventory. Pak dan het kistje en klik het open.....er zit geen revolver meer in het kistje maar op de binnenkant van het deksel is een diagram van gekleurde blokjes getekend. Zoom in op dat schema. Links naast het schema steekt een uurwerk waar "Substrata" in staat. Het uurwerk heeft de Romeinse cijfers 1 t/m 12. Je kunt het uurwerk draaien maar Carol heeft geen idee wat de juiste code is, dus stap uit de close-ups......Carol zet het kistje terug in de kast.

Op de bovenste plank ligt een notitieboekje en briefen. Pak alles op en open het notitieboekje.....het bevat een To Do lijstje. 

In het notitie boekje lees je een "To Do" lijst van de dingen die Harri nog wilde doen.

Harri wilde de gekleurde huisjes, op de schets die je hier in de slaapkamer hebt gevonden, vergelijken met de huisnummers van de huisjes in de vrouwenwijk van de Dode Stad. Harri  wilde bij Phil in de Old Town de Substrata halen. Harri wilde het revolverkistje openen. Harri wilde de code van kluisje 14 aan Amber geven.

Klik het notitieboekje weg en ga de brieven lezen. Klik steeds op de brieven om de volgende te lezen. Als laatste lees je ook nog het "What to tell Carol Reed" briefje.

Harri schrijft dat hij op bezoek was bij Sigge, toen diens vader op sterven lag. Harri was toen even alleen met de stervende man, die hem verwarde met zijn zoon. Sigge's vader zei dat de leprakolonie een jaar voor sluiting in opspraak raakte. Er was namelijk, door gravin Aurora Rosvall,  een donatie van honderdduizend Zweedse kronen en diamanten gedaan. De gravin gaf de diamanten persoonlijk af bij Sigge's vader. Twee dagen na de donatie stierf de gravin plotseling en Sigge's vader besloot de diamanten achterover te drukken. Omdat hij niet goed wist wat hij daarna met de diamanten moest doen, verborg hij ze op een geheime plek. Jammer genoeg wist Sigge's vader nu zelf ook niet meer waar hij de diamanten heeft verborgen. Maar hij had wel hier en daar wat aanwijzingen voor Sigge achtergelaten. De belangrijkste aanwijzing zat in zijn revolverkistje. Aha. Dus daarom liet Harri het revolverkistje stelen door Crille

Op het  Carol Reed briefje lees je dat Harri wilde vertellen dat hij zijn oude vriend Roy wilde helpen. Hij dacht dat Roy goedkope drank de grens over smokkelde. Later kwam Harri er echter achter dat Roy ook heroïne smokkelde en daar wilde Harri niets meer mee te maken hebben. Harri vertelde Roy dat die maar een andere koerier moest zoeken. Roy zou waarschijnlijk denken dat hij naar de politie wilde stappen en daarom vreesde Harri voor zijn leven. Op Ambers advies nam hij contact op met Carol. Hij wilde haar belangrijke informatie geven in ruil voor hulp. 

Tja......Carol's hulp kwam dus te laat. En waarschijnlijk is Harri dus vermoord door Roy. Maar wist Roy van de diamanten, of liggen die nog op de plek waar Sigges vader ze verstopte? Daar komt Carol alleen achter door Harri's lijstje zelf maar af te werken. Verlaat het zomerhuisje en klik op de plattegrond op de  "Dead City" en ga dan via de Dode Stad plattegrond naar de "Female Quarters".

Dead City: Vrouwenwijk:

Via de schets van de vrouwenwijk en Harri's memoires hebben we geleerd dat Harri dacht dat de kleuren van de huisjes in de vrouwenwijk van belang zijn. Als je die schets nog eens bekijkt dan zie dat er 4 huiskes zijn die een kleurtje hebben. Tussen zwart en groen zijn de huisjes met nummer 3b en 5. 

Je moet nu de huisnummers van de 4 gekleurde huisjes noteren. Je moet de huisjes, die links langs de weg staan, bekijken en dat hun huisnummer noteren bij de kleur op de schets. Je begint dus aan het begin van de weg.Draai gelijk links om en....Je staat voor het huisje nr 1 en dit is het oranje huisje op de schets.  Het zwarte huisje is het 2e huisje en het heeft nummer 3. Dan komt huisje 3b en dan huisje 5. Voorbij huisje 5 is het groene huisje en dat heeft nummer 7 en........... aan het einde van de weg staat het blauwe huisje dat nummer 9 heeft. Huisje nummer 9 is het huisje waar je eerder door het achter raam hebt gekeken naar de woning van de manager.Dus noteer op je schets dat Oranje 1is, dat Zwart 3 is, dat Groen 7 is en dat Blauw 9 is. 

Zoek de EXIT en ga de grote plattegrond op en reis nu naar:

De Oude Stad (The Old Town):

Carol zoekt hier het voormalige casino van Sigge, waar nu een antiekhandelaar in zit, en ze is beland in een smalle straat. Loop 6 klikken alsmaar vooruit. Links is een pleintje en de straat gaat rechtdoor en omlaag....Er staat een "overstekende kinderen" bordje op de hoek van de straat. 

Draai dan rechts........een smalle trapsteeg die omlaag loopt. Daal 3 klikken omlaag door de steeg.....
Carol is dan beneden en halverwege de steeg....draai links.....We staan voor de bruine deur van de antiekwinkel.....

Klik met je hand op de deurkruk en...........Phil, de antiekhandelaar doet open en Carol geraakt binnen. 
Geile Phil denkt dat Carol het hoertje is dat hij besteld heeft bij een escortservice.

Phil zegt dat hij Roy vandaag zou treffen, maar dat Roy laat met zijn levering is en hij is een beetje verwonderd te horen dat Carol die Roy goed kent. Phillyboy vraagt of Carol een boodschap voor Roy kan overbrengen, want dat scheelt hem geloop. Roy geeft Carol dan een briefje waarop een nieuw vluchtplan staat en de mededeling dat Roy een nieuw hulpje nodig heeft. Pak het briefje om het naar de inventory te klikken.  Phil is dus degene die samen met Roy het drugshandeltje heeft. Vertel Phil dat je op zoek bent naar een schilderij met de titel "Substrata". Phil zegt dat hij onlangs een reproductie van dat schilderij op de kopt heeft getikt voor iemand die nu overleden is..........Harri?.....Er valt met Philly over dat schilderij te praten, maar pas nadat Carol hem zijn "plezier" heeft gegeven. Of Carol zich maar alvast uitkleed en op bed gaat liggen terwijl hij zich even in zijn sexy ondergoed gaat kleden.

Phil verdwijnt dus om zich eerst even wat af te trekken, zodat ie klaar zal zijn voor zijn veronderstelde neukpartij met Carol. Carol kan nu dus even rondsnuffelen hier, maar je moet wel snel wezen want geile Flippie komt zo weer terug, met een stijve pik  Links naast het bed staat een rond tafeltje waar een kandelaar op staat. Zoom in op het tafeltje....Naast de kandelaar ligt een Label.......Klik op het label om het  weg te schuiven en pak dan de Sleutel, die onder het label ligt. Klik de sleutel naar de inventory. 

Stap uit de close-up en draai links en gebruik de Sleutel op de dubbele bruine deur om de deur te openen en.........
Carol is dan in een kleine voorraadkamer en ze ziet, in het midden, een schilderij met een zwarte, een blauwe en oranje streep.

Grijp dat schilderij....het is de "reproductie van "Substrata".....klik het ding de inventory in en stap de kamer terug uit....Draai dan links en klik op de voordeuren om als de wiedeweerga deze geile antiekzaak, in ongeschonden staat, weer te verlaten. Was je te langzaam dan hoop ik maar voor Carol dat Flippie een condoom gebruikt..........

Terug in de steeg kun je terug omhoog klimmen, maar dat is niet echt handig. 
Draai om en loop nu de steeg helemaal uit en draai in de straat dan rechts en klik de EXIT en reis terug naar:

Harri's zomerhuis:

Revolverkist:

Ga naar binnen en maak de rechter kastdeur weer open, door nu met je hand op de deur te klikken. Pak het revolverkistje weer op, maak het kistje open en zoom weer in op het uurwerk en het blokjesdiagram dat op de binnenkant van het deksel staat.

Klik het schilderij weg. Je moet nu het uurwerk draaien om elk cijfer van de code midden boven te zetten en dan steeds op de drukknop klikken. Het maakt niet uit of linksom of rechtsom draait. Je kunt klik voor klik draaien.

  • Draai de het uurwerk tot III (3) midden boven staat en druk op de knop. 

  • Draai het uurwerk tot IX (9) midden boven staat en druk op de knop. 

  • Draai het uurwerk tot I (1) midden boven staat en druk op de knop. 

  • Draai het uurwerk tot VII (7) midden boven staat en druk op de knop en......

In het blokjesdiagram word dan 1 van de oranje blokjes donkerder en Carol wil er een foto van nemen met haar smartphone.  Klik dus op rechter knop van de smartphone om de foto te nemen.Het blokjesdiagram is een schema van de tegeltjes die je op het dak van de managershuis, in de Dead city, hebt gezien en Carol weet nu welke tegel ze moet hebben. Stap uit alle close-ups. Verzeker je er van dat Carol de ronde Lens in inventory heeft.....je weet wel.....de ronde Lens die hier op het revolverkistje lag......De ronde Lens is zo meteen van levensbelang voor Carol. Verlaat het zomerhuis en open, via EXIT en de gewone plattegrond, de Dead City kaart en reis terug naar het:

Managershuis (The Manager's Residence)

Ga weer naar binnen en via de 2 trappen naar het dakterras. Op het dakterras zoom je weer in op de tegeltjes. Op het bovenste oranje tegeltje krijg je nu de tandwielcursor. Bekijk de foto van het blokjesdiagram en je ziet dat het donkere tegeltje op de foto overeen komt met het oranje tegeltje waar je nu de tandwielcursor op krijgt. Pak de Beitel, die je in Carol's badkamer hebt gepakt, uit inventory en klik ermee op het oranje tegeltje en.......Carol wipt het tegeltje uit de vloer.....

Draai de tegel om met de draaipijl en.....Op de achterzijde van de tegel staat waar Sigge's vader de buit heeft verstopt want je leest: : Binnen een Kruis......de 4e steen.....in de 5e rij, linker muur".........Hela....."binnen een kruis?"......een Kerk?...."Linkermuur"....heb je in de kerk, in de mannenwijk, niet een grote cementplek gezien op de linkermuur?....Terug naar de Kerk dus. Klik de oranje tegel de inventory in en daal terug naar beneden en ren naar de EXIT en reis, via de Dead City kaart, nu naar de:

Mannenwijk (Male Quarters):

Loop door naar de kerk......Als Carol vlak voor de kerk is gekomen zegt ze dat vandaag de zon heel erg scherp schijnt.....Onthoud dit gegeven want de zon wordt zometeen van levensbelang voor Carol. Ga de kerk binnen. In de kerkzaal draai je linksom naar de linkermuur. 

Op de linker muur zien we weer het donker grijze cement....Zoom in op de cementplek. In de close-up krijg je dan weer het loepje op 1 van de muurstenen.....Klik met je loepje op die steen.....Het is de 4e steen in de 5e rij (vanaf onderen geteld). Ram met de Mokerhamer een gat in de steen.....

Klik dan met je Hand in het gat en........Carol legt een linnen zakje bloot.....
Pak het linnen zakje en klik op het sluitkoord om de zak te openen en klik dan op de rand van de zak om er de  Diamanten uit te halen. 

Klik de diamanten naar de inventory.

Ga uit alle close-ups en draai links en.......Als Carol nu niet de ronde Lens bij zich heeft dan wordt het zo dadelijk "Einde oefening" voor Carol....Maar uiteraard heeft Carol die ronde Lens bij zich want ik heb je vertelt dat je die Lens moest opbergen in inventory.  Stap de kerk uit en......Roy verschijnt en bedreigt Carol met de Revolver van Sigge's vader.....Praat met Roy tot er niets meer te praten valt

Roy denkt dat Harri naar Sigge is gegaan om hem over het drugshandeltje van Roy te vertellen. Carol zegt dat het om een heel andere reden was, maar dat gelooft Roy niet, zoals Harri al vreesde. Roy is degene die Sigge's appartement overhoop haalde en hij geeft toe Harri vermoord te hebben. Roy wil Carol ook vermoorden, maar eerst wil hij dat ze uitlegt wat het kleine kaartje betekent dat hij haar nu laat zien. 

Als Roy Carol het paddenstoelenkaartje toont pak je het kaartje uit zijn hand en klik je het snel weg naar de inventory..... Roy gaat babbelen maar jij moet nu handelen.....Herinner je dat Carol heeft gezegd dat de zon hier heel erg fel schijnt? Pak de ronde Lens uit inventory en klik met de lens op Roy's ogen en.........

Roy wordt door de zon verblind en beschermd zijn ogen....Snel draai rechts en.....

Carol rent weg en weet te ontsnappen en ze belt agent Rickman om hem te vertellen dat Roy de moordenaar van Harri is en dat ie in het hostel te vinden is.

De Norrköping kaart verschijnt nu.....Er is nog 1 locatie waar we nog niet zijn geweest en dat is het Centraal Station, waar Harri een kluisje had gehuurd.  Maar .........De moord op Harri is nu wel opgelost en de diamanten die zo lang verborgen waren, zijn terecht. Maar Carol zit nog altijd met de bewijzen voor de moord op Olof Palme. Op Harri's lijstje stond dat Harri de code van zijn kluisje aan Amber wilde geven. Ga dus via de plattegrond naar 'Amber's apartment'.

Amber:

Vraag Amber of ze van Harri de code van kluisje 14 heeft gekregen. Amber weet jammer genoeg van niets, dus neem afscheid en ga terug naar:

Harri's Appartement:

Ga naar binnen en dan via de zitkamer naar de slaapkamer. Draai in de slaapkamer linksom, naar de deur waar de paddenstoelenposter op hangt. 

In inventory heeft Carol het paddenstoelenkaartje van Roy....Bekijk nu dat kaartje in close-up....er staat een morsecode op het kaartje......"Vertaal" de morsecode op het kaartje met behulp van het morsecode uitlegpapier, Je krijgt dan weer het getal 1970. Op Roy's kaartje zijn 4 paddenstoelen afgebeeld......prent deze 4 paddenstoelen in je geheugen en zoom in op de deurposter en je ziet dat, op Roy's kaartje de paddenstoelen: 5, 6, 8, 9 afgebeeld zijn.

Verlaat de flat en reis dan nu naar het:

Centraal Station:

In de stationhal draai je rechtsom en....Carol staat voor de kluisjes. Uit Harri's notieboekje (Dat in de rechterkast in het zomerhuis ligt) weten we dat hij kluisje 14 heeft gehuurd. Kluisje 14 is het rechtsboven kluisje, maar je kunt het zomaar niet openen. Midden tussen de kluisjes hangt het codescherm waarop je de code moet intoetsen. Zoom dus in op dat codescherm en toets de code 1970 in en.....

Kluisje 14 klapt open. Zoom dus nu in op kluisje 14 en pak er het groene metalen doosje uit. Op het doosje staan cijfervakjes.......
........je moet de juiste code klikken om het doosje te openen en die code is de paddenstoelencode en dat is dus 5, 6, 8, 9.....

Klik dus op de vakjes: 5, 6, 8, 9 en.....het doosje gaat open......Pak Harri's memoires uit het doosje en Carol leest wat Harri vertelt over de nacht dat Olof Palme werd vermoord......en kijk naar het......EINDE.......Wel.....het is 1 van de vele theorieën over de moord op Olof Palme......waarschijnlijk zullen we de echte waarheid wel nooit te weten komen.....Zoals Carol aan het einde zelf ook zegt. Maar gelukkig is haar badkamer nu eindelijk weer op orde......Draai rechts en klik de EXIT om de game definitief te beëindigen

EINDE

Walkthrough door: Louis Koot