2016: Walkthrough door: Louis Koot    

Carol Reed Shades of Black is alweer de 11e game in de Carol Reed serie.  Ik neem aan dat u al eerder een Carol Reed game hebt gespeeld en dat u dus weet hoe één en ander werkt in een Carol Reed game. Ten opzichte van de vorige 2 Carol Reed games is er niets verandert aan de besturing van de game. Is deze 11e Carol Reed game echter uw eerste, dan verwijs ik u naar mijn Carol Reed 9 of Carol Reed 10 walkthrough voor uitleg over de besturing van de game.  Zoals gebruikelijk voor een Carol Reed game, kunt u eerst een Tutorial volgen om de basic besturing van de game te leren. Ervaren Carol Reed spelers slaan de Tutorial over, maar dat moet u natuurlijk zelf weten

Na haar 10e avontuur "Bosch's Damnation" is Carol weer in winterslaap gegaan, maar nu is het weer lente.  Tijdens de saaie winter heet Carol een manuscript  geschreven over haar avonturen in haar "The Blue Madonna" en ze heeft het manuscript opgestuurd naar een locale uitgever, in de hoop dat die haar boek zal willen publiceren. Die uitgever heeft echter nog niets van zich laten horen.  

Carol heeft dringend behoefte aan een nieuwe zaak, want haar hal en computerkamer ondergaan een renovatie en het schiet maar niet op....Een nieuwe zaak zou Carol het welkome excuus geven om haar flatje te verlaten en de rotzooi de rotzooi te laten.

Carol's appartement (Home):

Carol staart vanuit haar hal haar woonkamer in. Het is nogal een rommeltje in de woonkamer omdat Carol er al haar spullen uit de computerkamer/kantoor heeft moeten neerzetten. Ga 2 stappen vooruit de woonkamer in en draai dan rechts en klik op de deurkruk van de slaapkamer deur om in Carol's slaapkamer te belanden. Op het nachtkastje ligt Carol's mobiele telefoon. 

Pak Carol's mobieltje en klik dan met de handcursor in het schermpje...........je leest dat Carol een afspraak heeft met Stina om de cover voor Carol's boek te bekijken. 

De Stina locatie wordt op de plattegrond gezet. Linksklik op de telefoon om het ding op te bergen in Carol's oneindig grote zakken, of te wel de inventory. 

De inventory vindt je aan de bovenzijde van je scherm en het floept open als je de cursor naar boven beweegt. In inventory vindt je Carol's dagboek, waarin je hints kunt lezen.

Als je nog voor het nachtkastje staat dan draai je rechts en verlaat je de slaapkamer via de smalle deur met het ronde raampje om terug te belanden in de hal. Je staat meteen voor de voordeur. Er steekt post uit de brievenbus, dus klik op de brievenbus om er een witte enveloppe uit te halen. 

Klik op de flap van de enveloppe om het te openen en pak er dan de brief uit. Het is een brief van Magnentus Books, de uitgever waar Carol haar manuscript naar heeft gestuurd. Bij monde van Albert Edison laat Magnentus Book weten dat ze Carol's boek "The Blue Madonna" niet gaan uitgeven Klik de brief weg.  Draai rechts en stap de keuken in. Loop door naar het raam en draai dan links. Je staat voor Carol's ijskast. Open de ijskast. Op de 2 plank ligt een Dunschiller (Peeler)....klik met je loepje op de Dunschiller.....,Carol zegt dat het ding niet in de ijskast hoort, dus pak nu de Dunschiller en klik het ding naar de inventory. 

 

Stap achteruit en draai je om naar het aanrecht. Op het aanrecht staat een sinaasappelpers, waar je op kunt klikken met je loepje. Carol heeft nu nog geen behoefte aan de sinaasappelpers maar je weet nu waar je het ding kunt vinden, mocht Carol er later in de game één nodig hebben. Ga terug naar de hal, zoek de voordeur en EXIT dan de flat uit. De plattegrond verschijnt....Omdat je in Carol's mobieltje de herinnering over Stina hebt gelezen staat Stina's Fruitstal nu als locatie op de plattegrond. Ga dus naar:

Stina's Fruitstal:

De viswinkel, uit Bosch's Damnation, heeft Stina blijkbaar van de hand gedaan want ze staat nu met een fruitstal op de markt van Norrköpping. Gebruik de gespreksopties om met Stina te praten. Stina heeft het ontwerp voor de cover van Carol's boek "The Blue Madonna" klaar en ze toont het aan Carol. 

Klik het ontwerp weg en praat verder met Stina en neem dan afscheid via "I'll drop by later". Je beland dat terug op de plattegrond en......

Carol ontvangt dan een sms-je van Albert Edison, de uitgever die Carol's boek niet wil uitgeven. Albert wil Carol inhuren om een vermist persoon te zoeken en hij vraagt of ze naar zijn kantoor, in de Ribling Road 2, wil komen. Deze locatie wordt op de plattegrond gezet. Klik de telefoon weg en reis dan naar:

Albert Edison's Office:

Praat met Edison via alle gespreksopties. 

Edison wil dat Carol ene Gerald Black, een echte boekschrijver, gaat zoeken. Deze Gerald Black, de auteur van o.a het moordverhaal "The Twisted River Murders", blijkt van de aardbodem verdwenen te zijn. Black's vrouw Dora is in 2009 vermoord en volgens Edison was Black nu bezig aan een nieuw boek, over het onderzoek naar de moord op zijn vrouw. Edison toont Carol dan een uitprint over Gerald Black, welke je eventjes door leest en dan weg klikt.  Edison vertelt dan verder dat er in het park het ontzielde lichaam van een jonge vrouw is gevonden. De jonge vrouw is vermoord en pagina's van Gerald Black's boek waren in haar mond gepropt en haar linker arm was afgesneden. Black is kort na de vondst van de vermoorde vrouw verdwenen. Als je vraagt naar het woonadres van Gerald Black dan krijgt Carol de sleutels van Black's huis en wordt deze locatie op de plattegrond gezet. 

Neem afscheid van Edison en reis dan via de plattegrond naar:

Gerald Black's huis:

Omdat Carol de sleutels van het huis van Edison heeft verkregen heeft ze zichzelf binnen gelaten en is ze in de gang van Black's huis beland. We staan in de hal voor 2 deuren. De linker deur is de deur van het toilet en de rechter deur is de deur van een diepe kast. Zowel in het toilet als in de kast valt niets te beleven, maar het is altijd handig om te weten waar het toilet is, in geval van "hoge nood"!. Draai rechts en loop dan door naar de kamer. Draai dan rechtsom naar de Lundia/Ikea boekenkast.

 In 1 van de vakken van de kast ligt een plastiek zak en onder de plastiek zak ligt een briefje. Zoom in op het briefje, grijp dan het briefje en lees het door.....het is een rijmpje.......

....het rijmpje geeft Carol een aantal hints over de moord op Black's vrouw, specifiek over een bepaald patroon....je leest: "Als je het patroon wilt zien ga dan naar de plek waar de moord is gepleegd. Gebruik, dag of nacht, ultraviolet licht op het vogelhuisje en je zult een Symbool zien. Klik dit symbool op de bloedrode telefoon. Andere symbolen zijn nog nodig, maar als je zoekt dan komen ze tevoorschijn". Het rijmpje is getekend door "M".

Klik het briefje naar de inventory. Draai 2 keer linksom en loop dan door naar de dressoirkast, ook Ikea? 
In de dressoirkast staat een Teddybeer, gemaakt van lappen in een Schotsruitjes patroon.

 Klik met je loepje op de Teddybeer.....Carol vindt het een schatje. Onder Teddy zie je 2 deurtjes en 3 laden. Schuif het linker deurtje open.....Je kijkt dan in het linker kastje.....er ligt een artikel uit een krant en een brief in het kastje....Pak ze uit het kastje en lees ze.....

Het artikel gaat over de vondst van de vermoorde jonge vrouw....haar lichaam lag op dezelfde plek als 1 van de vermoorde personen in Black's boek "The Twisted River Murders". Klik het artikel weg en lees dan de gele brief, geschreven in bloedrode inkt.....De brief heeft 2 velletjes, dus je moet ook op het achterste vel klikken om de hele brief te lezen.....

De brief is geschreven door de moordenaar van Black's vrouw, 6 jaar geleden. De moordenaar kondigt aan dat ie opeens weer de drang heeft om nog meer vrouwen te vermoorden en hij daagt Black uit om hem te stoppen. Hiertoe zal de moordenaar Black steeds aanwijzingen geven en de 1e aanwijzing is te vinden waar het laatste slachtoffer is gevonden, de jonge vrouw.

Klik ook de brief het kastje weer in. Stap achteruit en draai links.....je staat voor de Tv, die op een kastje staat. Het kastje heeft vakken en een la.

Zoom in op de la. De la zit op slot via een codeslot. Op de la zie je 4 cijferknoppen, 8, 6, 3, 4....Om de la te openen dien je de cijferknoppen in een bepaalde volgorde, cijfercode, te drukken. Helaas weet Carol de cijfercode nog niet, dus stap achteruit. Carol moet dus de cijfercode vinden en dan hier terug komen om de la te openen. Draai links en loop terug naar de boekenkast, draai rechts en loop de kamer uit en dan rechtdoor naar de keuken. In de keuken loop je dan tegen een prikbord aan. Op het prikbord hangt o.a het artikel over Gerald Black, dat Carol ook al bij Edison heeft gelezen. Bekijk, en lees, dat artikel nu hier in de keuken ook nog een keer. Stap dan weer achteruit en draai je dan linksom naar het aanrecht.

Op het aanrecht ligt o.a een witte plastiek envelop.....zoem in op de envelop en klik er dan met de hand om de envelop groot in je scherm te krijgen. Klik nog een keer op de envelop om er een rode telefoon uit te halen. Je ziet 6 ikoontjes in het scherm van de telefoon....als je op de ikoontjes klikt dan worden ze eventjes rood. Deze rode telefoon is de telefoon uit het rijmpje, maar je kunt het ding nog niet aan zetten. De 6 ikoontjes moeten in een bepaalde orde worden ingedrukt om de telefoon aan te zetten. Stap 2 keer achteruit.....Carol neemt de rode telefoon niet mee...ze legt de telefoon terug in de zak. 

Je staat nog steeds voor het aanrecht.....open de la......in de la ligt o.a een plastiek flesje waar een X op staat. Pak dat plastiek Flesje en klik er dan op met je loepje.....Carol zegt dat het flesje leeg is....stap weer 2 keer achteruit.....ook het flesje neemt Carol niet mee maar legt ze terug in de la. Draai je om naar de tafel. Zoem in op de laptopcomputer. Er ligt een briefje op de laptop. Pak het briefje op en lees het.....

Het briefje is van ene Rick aan Gerard over de tekst die Gerard heeft geschreven voor Rick.  Stap 2 keer achteruit. Draai rechts, loop de keuken uit naar de hal, draai dan rechts en verlaat de woning via EXIT op de voordeur. Reis, via de plattegrond, terug naar:

Albert Edison's office:

Praat weer met Edison via alle gespreksopties die je krijgt. Carol vraagt Edison de plek waar het lijk van de jonge vrouw is gevonden. Het lijk is gevonden bij een prieel, aan de noordzijde van het Twisted River Park. Deze locatie komt nu beschikbaar op de plattegrond. Edison weet zo direct niet wie die "M" zou kunnen zijn, maar hij zal er over nadenken. Zeg gedag en reis, via de plattegrond, naar:

Het Prieel (Gazebo):

Carol beland in het Twisted River Park en ze moet nu hier op zoek naar het prieel, waar het lijk van de jonge vrouw is gevonden. Ga 1 klik vooruit, via de schuine pijl. 

Volg dan het pad verder 4 klikken vooruit. Je bent dan bij een bankje en 2 informatieborden. Draai links.....je bent bij het prieel.....het prieel staat op de oever van de rivier. 

Loop het prieeltje in. Op de eindbalustrade van het prieel ligt een rolletje vissnoer....Zoom in op het vissnoer en pak het dan en klik het naar de inventory. 

Draai je om, loop terug naar hert pad, draai links en ga weer 1 klik verder vooruit. Rechts zie je dan stenen treden.......draai rechts en zoom in op het informatiebord........

Rechtsonder staat een tekst geschreven op het bord maar helaas is die tekst deels onleesbaar door een vette klodder vogelpoep. Maar je kunt nog wel lezen dat de tekst het heeft over een "red device". Carol heeft iets nodig om het vogelpoep van het bord te verwijderen, zodat ze de tekst helemaal kan lezen. Stap uit de close-up, draai links en volg dan het pad verder 3 klikken vooruit. Rechts is er dan een kleine grot, dus draai rechts en stap het grotje binnen en draai dan rechts. 

Op het rechter einde van de houten zitbank ligt een doosje...

Pak het doosje en maak het open.....het is een opbergdoosje voor creditkaarten. Er zit o.a een Travel Card van Gerald Black in het doosje en een Gift Card van "Kicks". Klik met je loepje op de Travel Card......"zo.....dus Gerald Black was hier ook", zegt Carol. Klik met je hand op de Gift Card om dat kaartje om te draaien en.....op de achterkant van de gift card staat een getal......3648.......

.....hela....zou dit de code zijn voor de la in de tv-kast in Gerald Black's woning? Klik weer met je hand op het doosje om het doosje op te bergen in inventory. Draai rechts, loop het grotje uit, draai rechts en volg het pad links de rivier weer verder 2 klikken vooruit en......Links staan dan 3 bomen en aan de middelste boom hangt een vogelhuisje.....

Is dit het "Birdhouse" uit het rijmpje? Ga in close-up van het vogelhuisje...........Carol heeft echter iets nodig om het vogelhuisje open te wrikken. Stap uit de close-up en ga verder over het pad naar de EXIT....Klik EXIT en reis dan, via de plattegrond, terug naar:

Gerald Black's huis:

Ga weer naar de kamer en zoom er weer in op de la, in de TV kast......
Achterop de Gift Card zag je de cijfercode 3648....druk dus nu op de 8634 knopjes, op de la, in de volgorde 3, 6, 4, 8 en...de la schuift open. 

Pak de brief uit de la en lees het.....De brief leert ons dat Gerald Black de "Loaner's Lodge" heeft gehuurd en dat schijnt een zeer exclusief huisje te zijn op een "geheime" locatie. In de brief is ook sprake van soortgelijke eco huisjes in het Eco Lodge Village in het Venum Bos en deze locatie beland nu op de plattegrond. Stap een paar keer achteruit en verlaat de woning. Reis nu naar de:

Eco Lodges:

Weer een bos...het Venum bos deze keer. Her en daar staan Eco huisjes in het bos. Begin ermee om 1 klik vooruit te gaan. Draai dan links en onderzoek het wc-huisje. Maak de deur open om er even binnen te gluren.....niets te beleven in het wc-huisje. Sluit de deur weer, stap achteruit, draai rechts en ga weer 1 klik verder over het pad. Draai rechts en open de deur van het Eco huisje....

.......kijk naar binnen.....Onder het rooster van de open haard ligt een roestige metalen stang.....zoom er op in en pak de stang op.....

Carol heeft geen behoefte aan deze gekrulde metalen stang, dus stap een paar keer achteruit om terug buiten te geraken. Doe de deur van het Eco huisje weer dicht. Draai links....Het Eco huisje, recht voor je, heeft niets van belang voor Carol dus klik nu de schuine pijl en.....Je ziet dan een grote rode schuur. Links staat een blokhuisje. Tussen de rode schuur en het huisje staat een picknicktafel. 

Ga 1 klik vooruit naar de picknicktafel en draai dan rechts......je ziet nu de rode schuur weer.....Klik met je loepje op de schuur om bij de deur ervan te geraken. 

Open de deur van de rode schuur en klik dan met je loepje in de schuur.....
De schuur ligt vol met open haard hout maar de balken boven de houtblokken staan vol met flessen maar er staat ook een Vijl op de balk. 

Als je nu de Vijl pakt en opbergt in inventory dan wil Carol de schuur niet verlaten met de vijl, want ze heeft nog geen reden om de vijl mee te nemen. Dus laat de vijl nu hier staan, of plaats de vijl weer terug op de balk. Carol weet nu dat ze in deze rode schuur een vijl kan ophalen mocht ze er één nodig hebben. Stap 3 keer achteruit om de schuur weer te verlaten en draai terug links. Carol staat dan weer bij de picknicktafel. Recht voor uit ligt een stapel hout en, in het bos, staat zo'n Eco huisje. Mik je vooruitpijl naar dat huisje en klik dan om er vlakbij te geraken. 

Klik dan met je loepje op de deur van de Eco huisje en klik dan met je handje op de deurkruk om de deur te openen. Kijk naar binnen via je loepje. 

Rechts naast de haard ligt een prentbriefkaart op de grond......Zoem in op de prentbriefkaart en raap het dan op.....

De prentkaart toont een bos...in het bos zie je dan die Loaner's Lodge....draai de kaart om via de omdraaipijl en...........

Wel.....je leest de locatie van die Loaner's Lodge, waar Gerald Black zich heeft verscholen en dat is in het Rimbaud Bos. Het is te bereiken via een smal bospad dat begint bij het oude Oxbaum voetbalveld. Deze nieuwe locatie wordt op de plattegrond gezet. 

Klik de prentkaart naar de inventory en stap achteruit om het huisje te verlaten. Vergeet niet om de deur weer in het huisje te klikken want anders wil Carol niet verder en staat ze over 100 jaar hier nog. Stap dan achteruit en draai 2 keer rechts. Je kijkt weer naar de picknicktafel.....Carol moet hier nu weg, naar de Exit en de plattegrond. Ga 1 klik vooruit, dan schuin links vooruit en dan 1 klik vooruit, schuin rechts, vooruit  en klik EXIT om op de plattegrond te geraken. Reis nu naar:

The Loaner's Lodge:

Weer een bos, maar wat wil je  in een bosrijk land als Zweden. Carol is op een breder bospad beland, in het Rimbaud Forrest. 
Verder op zie je een graafmachine staan. Loop door naar de graafmachine. 

Bij de graafmachine bocht het pad naar rechts.....volg het pad verder 3 klikken vooruit....Het pad gaat verder en bocht verderop naar links........
Volg het pad nu niet verder maar draai links en....je hebt die Loaner's Lodge gevonden....

Ga vooruit naar de Lodge en klik dan met je loepje op de deur.........De deur zit vastgeschroefd met een zogenaamde "Phillipschroef". Schroef de schroef uit de deur met de Dunschiller, die je uit de ijskast van Carol hebt meegenomen. Je kijkt dan in het hutje. Er staat een rode tas in het hutje. 

Pak de rode tas en klik op de ritssluiting om de tas te openen. Pak de Portable Ultraviolette Lamp uit de tas en klik het ding naar de inventory. 

Stap 2 keer achteruit om het hutje te verlaten en draai dan 2 keer links, of rechts, en loop terug naar het bospad. 
Draai dan links en volg het pad nog 1 keer vooruit. Draai links........op de open plek ligt een berg wortels en aardappels. 

Bekijk de berg wortels en aardappels in close-up......Carol heeft er geen commentaar op. 
Stap achteruit en draai je dan om en.......,je staart naar een open hutje....Loop door naar het hutje......

Staande voor het hutje draai je links.......op de grond staat een rolletje wc-papier.......

Zoom in op het rolletje wc-papier.....Bij de wc-papierrol liggen een paar zakjes "Natte Doekjes" (Wet wipes)...Pak een nat doekje en klik het naar de inventory. Stap uit de close-up, draai links en loop terug naar het bospad. Draai links en volg het bospad nu terug naar de EXIT, voorbij de graafmachine. Klik EXIT en reis via de plattegrond nu terug naar het:

Prieel (Gazebo):

Carol heeft nu een Ultraviolette Lamp en een nat doekje. Met het natte doekje kan Carol het vogelpoep van het informatiebord vegen, dus volg het pad langs de rivier weer naar dat informatiebord. Zoem weer in op het informatiebord. Pak het natte doekje uit inventory en klik eremee op het vogelpoep op het bord.....

Carol veegt het vogelpoep van het glas en ze leest dan nu "Latstly, tap the apple twice To login on the red device". Het rode apparaat is dus de rode mobiele telefoon. Stap uit de close-up, draai links en ga 5 klikken verder over het pad....Carol is dan terug bij het Vogelhuisje. Zoom weer in op het vogelhuisje en gebruik er dan de Ultraviolette Lamp op en......een Hand wordt zichtbaar op het vogelhuisje. 

De Hand is ook 1 van de ikoontje op de rode telefoon. Carol heeft nu alle hints om die rode telefoon te kunnen aanzetten. 
Stap uit de close-up en volg het pad verder naar de EXIT en reis dan terug naar :

Gerald Black's huis:

Ga naar de keuken en draai je dan weer linksom naar het aanrecht. Zoom weer in op de plastiek enveloppe en haal er de rode mobiele telefoon weer uit. In het schermpje van de telefoon zie je weer de 6 ikoontjes......Wel....op het vogelhuisje zag je 1 hand en op het informatiebord las je dat je 2 keer de appel moet klikken......Klik dus 1 keer op de hand en dan 2 keer op de appel en......

Carol is "in".....de telefoon meld dat dit de 2e keer is dat er wordt ingelogd, dus Gerald Black heeft dit ook al een keer gedaan. Klik met je loepje en.....er verschijnt een sms-je van de moordenaar "M"...... De moordenaar weet dat Gerard zich voor hem heeft verborgen in de Loaner's Lodge, en Gerard is dus gevlucht naar een nieuwe schuilplaats. We moeten dus op zoek naar de nieuwe schuilplaats van Gerald Black. Stap uit de close-up's en ga terug naar de gang en de voordeur......hela.....er is post.....pak de envelop die uit de brievenklep steekt en pak de inhoud eruit......

..............het blijkt een rekening te zijn voor de huur van het "Woodpecker Tree House", voor 5 nachten. Het boomhuis is gehuurd door.......Gerald Black. Onderaan de rekening staat het telefoonnummer van "Tree House Central" en dit telefoonnummer wordt opgeslagen in Carol's mobieltje. Verlaat de close-up....De rekening wordt opgeslagen in inventory. Open de inventory en rechtsklik dan op Carol's mobiele telefoon en bel dan die "Tree House Central" op........

Carol krijgt het antwoordapparaat aan de lijn....er is niemand aanwezig, maar Carol zal worden teruggebeld. 
De "Woodpecker Hotel" locatie wordt op de plattegrond gezet. Ga uit de close-up en verlaat de woning en reis nu naar de

Woodpecker Hotel: Tree House 1e keer:

Carol is beland in een park. Midden in het park staat de boom met het Boomhuis.....Ga 2 klikken vooruit naar de boomhuisboom. 

Het boomhuis hangt hoog in de boom....er hangt een touw omlaag, maar dat touw bereikt de grond niet.....,Zoom in op het touw met je loepje......het touw is onbereikbaar voor Carol.....Wat nu?.....Stap uit de close-up en draai 2 keer rechts en ga dan 1 klik vooruit over het grasveld en.......Carol ontvangt een sms-je op haar mobieltje van tuinkabouter Jonas.......

Jonas vraagt Carol om een kopje thee te komen drinken op zijn nieuwe werkplek de Riedler's 2e handsboek winkel. 
Deze locatie wordt op de plattegrond gezet.
Berg de telefoon op, loop nog 1 klik vooruit en klik dan de EXIT en reis nu naar:

Jonas:

Praat met Jonas via alle gespreksopties die je krijgt.  Jonas verteld dat ie bezig was met het uitdunnen van wat bomen op een uitzichtspunt en hij verteld Carol hoe ze in het boomhuis kan komen. Er moet een soort van plankje zijn waarmee Carol zichzelf omhoog de boom in kan takelen. Neem afscheid van Jonas en......Carol krijgt opnieuw een telefoontje....klik op de groene telefoonknop om het telefoontje te ontvangen....Het is ene Achmud van het "Tree House Center".....

Praat met Achmud via alle gespreksopties.......Carol mag een kijkje nemen in het Boomhuis, maar hij waarschuwt dat het "liftje" niet helemaal betrouwbaar is. Zeg gedag en keer terug naar het Boomhuis door weer de "The Woodpecker Hotel"  locatie te klikken op de plattegrond.

Boomhuis 2e keer:

Carol beland nu meteen onder het boomhuis en.....het takelplankje is nu omlaag gekomen. Klik met je handje op het plankje en......

Carol takelt zichzelf omhoog en beland op de waranda van het boomhuis en ze staat dan voor een stoel. 
Ga vooruit naar de stoel en draai dan links om de hoek om te gaan. Op het eind staat een witte kist.

Ga vooruit naar de witte kist. Klik met je loepje op de witte kist en maak dan de klep open, die in de bovenkant van de kist zit. In de kist ligt een takel met touw en op het touw ligt een poster over de "Sun Cannon" in Adeleine. Pakde poster en lees het door...

De locatie van de toren, in hert "Adeleine English Park", word op de plattegrond gezet. Draai de poster om met de omdraaipijl .......op de achterzijde van de poster heeft moordenaar "M" weer een hint geschreven.....bij het "Sun Canon" heeft "M" in een holle boomstronk de volgende aanwijzing verstopt.

Stap 2 keer uit alle close-ups en draai links en open de grijze deur. Er staat een bed in het rood geschilderde kamertje. Stap naar binnen. Draai linksom naar het smalle raam.

In de vensterbank staat een rode beker waar een verfkwastje in staat. Links van het raam hangt een plankje waar o.a een lucifersdoosje op staat.....Zoom in op het plankje en pak dan het lucifersdoosje....open het lucifersdoosje en....helaas....het lucifersdoosje is leeg, dus Carol heeft er niets aan. Stap achteruit....het lucifersdoosje zet Carol terug op het plankje. Zoom in op de rode beker en pak er dan het verfkwastje uit.....Dit kwastje wil Carol wel meenemen, dus berg het op in inventory.

Draai 2 keer rechts......aan de muur hangt een houten kastje waar schoonmaakspullen op en in staan. 
Zoom in op het hangende kastje. Bovenop het kastje staat een bruine flacon...links naast de bruine flacon ligt een brief.....

Pak de brief....je leest: "Gebruik gewoon de inhoud van het flesje dat ik je heb gestuurd". 

Klik het briefje naar de inventory. In het kastje staan 2 rieten manden. Op het linker mandje ligt een spuitfles met gas, Je kunt de spuitfles oppakken,maar Carol heeft er geen belangstelling voor. Klik met je hand op de rechter mand....Je kijkt dan in het mandje. Er ligt een verrekijker in het mandje en ook een zwart notitieboekje. Pak de verrekijker en klik het ding naar de inventory. Pak dan het notitieboekje op en lees alle notities door die erin geschreven staan....

......het notitieboekje is in feite een dagboekje van Gerald Black over zijn verblijf hier in het boomhuis....je bladert naar de volgende pagina's via de pijl.....Gerard's laatste aantekening vermeld over een brief, die via een pijl het boomhuis in is geschoten, en ook meld hij dat hij zich niet meer veilig voelt in het boomhuis. Dus Gerard is weer verkast.

Stap 2 keer uit de close-ups en...........Het is opeens avond en Carol durft daarom het boomhuis niet te verlaten. 
Carol besluit om hier de nacht maar door te brengen. Klik "Sleep" op het bed om te gaan slapen en.....

..........In de nacht de wordt Carol  wakker van een raar geluid, ze staat op en loopt naar buiten.....Draai links en zie.......in de boomstam steekt een pijl....

er steekt een briefje aan de pijl.....iemand, waarschijnlijk "M",  heeft zojuist de pijl naar het boomhuis geschoten.....Pak het briefje.....de moordenaar dreigt Carol te vermoorden als ze haar zoektocht naar Gerard Black niet onmiddellijk stopt. Berg het dreigbriefje op en draai 2 keer linksom en......Carol besluit om nu toch maar naar huis te gaan en dat doet ze dan ook.

Carol's appartement:

Het is nog nacht en Carol barst nog van de slaap, dus ga naar Carol's slaapkamer en klik daar dan "Sleep" op Carol's bed om verder te slapen. 

Als Carol wakker wordt is het de volgende dag

Boomhuis 3e keer(The Woodpecker Hotel):

De volgende morgen vinden we Carol dan fris en uitgeslapen terug in haar woonkamer.  Draai om en loop de hal in en verlaat de flat via EXIT op de voordeur en reis, via de plattegrond, terug naar het boomhuis:Klik weer op het plankje.....Carol takelt zichzelf weer omhoog naar het boomhuis. Loop weer door naar de tuinstoel, draai links en loop door naar de witte kist. Zoom niet weer in op de witte kist maar draai je om naar de tuinstoel. Naast de tuinstoel staat een "kerstboom lampje" op het kleine houten tafeltje. Zoom in op het "Kerstboomlampje"......

Het Kerstboomlampje heeft 5 gekleurde "tranendruppels", van boven naar beneden zijn de kleuren....zwart, groen, geel, paars en blauw.....de paarse en de blauw druppen staan in dezelfde rij......Als je met je hand op één van de gekleurde druppels klikt dan worden die 5 druppels eventjes wit maar vervolgens krijgen ze weer hun kleur terug. Ga uit de close-up, draai rechts, open de grijze deur weer en stap het slaapkamertje weer binnen. Draai rechts.... In de fel rode achtermuur zit een deur.....open de deur.....

..........het blijkt een toiletje te zijn.....Kijk even in het toilet.....het is een chemisch toilet. In het ronde raampje staat een rol toiletpapier en er ligt een zwarte tube "Miscano Hemmerhoid Cream", waar Carol absoluut geen interesse in heeft. Stap uit het toiletje, draai rechts en stap weer naar buiten. Carol staat dan weer voor de tuinstoel. Draai rechts, 1 klik vooruit, draai rechts en 1 klik vooruit, naar de tak van de boom waar de takeltouwen van het plankje aan hangen. Kijk dan omlaag via de korte omlaagpijl en klik dan met je handje op het houten luikje om het te openen...Klik dan EXIT en

......Carol takelt zichzelf omlaag en je krijgt de plattegrond in je scherm....
Omdat je in het boomhuis de poster over het "Sun Cannon" hebt gelezen is deze locatie nu beschikbaar, dus reis nu naar de:

Sun Cannon Toren 1e keer:

Weer een bos, maar deze keer op een heuvel. Volg het bospad naar de Toren. 

De deur van de toren zit op slot met een hangslot. Draai je om en loop 1 klik terug en draai dan links.......
.....een houten trap gaat omlaag naar het meer......Ga 1 klik omlaag en draai dan links en.........

....Je hebt de holle boomstronk gevonden waar "M" het over had in zijn rijmpje achterop de Sun Cannon poster. Zoom in op de stronk en pak er dan de bruine portemonnee uit....

Maak de portemonnee open....er steekt een briefje van "M" en een "Sun Cannon Toren kaart" in de portemonnee. Lees het briefje van "M"....

"M" vertelt dat de sleutel voor de toren verborgen ligt op de aanlegsteiger (Jetty). Klik het briefje terug de portemonnee in en pak dan de Sun Cannon Toren kaart eruit en draai deze om...Lees de info over de Sun Cannon....Ga uit alle close-ups, draai dan rechts en loop verder omlaag. Draai dan links en loop via de volgende trap verder omlaag en dan nog 1 stap vooruit. 

Draai dan rechts en.....Carol staat nu recht voor de aanlegsteiger Jetty).....Loop de steiger op.

 Er staat 2 "bolders" op de steiger, waar de boten aan kunnen worden vastgemaakt met hun touw. Beide "bolders" zijn hol....Kijk in beide "bolders".....In de rechter "Bolder" heeft "M" de sleutel van de Toren verstopt.....Klik met de hand in de rechter "Bolder" om er de sleutel uit te vissen en klik de sleutel dan naar de inventory.

Stap achteruit en draai je om....1 klik vooruit naar de voetbalvelden, draai links en ga via de onderste trap weer omhoog.....boven gekomen draai je rechts en ga je via de bovenste trap verder omhoog naar de Toren. Draai boven rechts en loop door naar de voordeur van de toren. Pak het zojuist gevonden sleuteltje uit inventory en ram het in het hangslot van de deur en.....Carol geraakt in de Toren.

3 raampjes, die alle 3 gesloten zijn met een luikje. Onder het rechter raampje hangt een plank waar een stapeltje prentkaarten op ligt. 

Het middelste van de 3 raampjes is lang en smal....Klik met je hand op het middelste raampje om er het luikje van te openen zodat er wat daglicht binnen komt. Pak een prentkaart van het plankje....de Toren staat erop maar Carol heeft verder geen interesse in de kaart. Stap uit de close-up en draai rechts.....weer 2 ramen met luiken en weer 3 hangende plankjes......1 plankje hangt boven de raampjes en 2 plankjes hangen onder de raampjes.

Achter de rechter beugel van het bovenste plankje steekt een groen/wit papiertje....
Pak dat papiertje.....het is weer een aanwijzing van moordenaar "M"....het is weer een rijmpje.....

.........het rijmpje "vertelt" waar de letters van de naam van de moordenaar te vinden zijn......In en rond het "Darwin Bospad". Het rijmpje verteld dat de naam bestaat uit 5 letters en waar die letters verborgen zijn.  Klik met je loepje op het rijmpje, zodat Carol weet dat ze naar de "Darwin Forrest Trail" moet, en klik het rijmpje dan naar de inventory Op het onderste plankje staat een schoenendoos met een oranje deksel....Klik op de schoenendoos.....Er ligt een Tablet in de doos....klik op de oranje knop om het Tablet groot in je scherm te zetten en klik dan nog een keer de oranje knop om het ding aan te zetten.....In het scherm van de tablet verschijnt een "letterslang".........

....je kunt op elke letter klikken....het is natuurlijk de bedoeling om op de letters van de naam van de moordenaar te klikken, maar Carol weet die naam nog niet, daarvoor moet ze eerst die 5 letters gaan zoeken. Dus ga stap 2 keer uit de close-up, draai rechts en verlaat de toren, Terug buiten ga je 4 keer recht vooruit, je kunt dan niet verder dus draai rechts en klik EXIT op de voetbalvelden......De plattegrond verschijnt maar er is nu geen nieuwe locatie beschikbaar......Dus waar naar toe nu? Herinner je dat Jonas heeft verteld dat ie bezig was met wat bomen snoeiwerk in het Darwin Bos?........Wellicht weet Jonas meer te vertellen over dat bos, dus ga nu terug naar:

Jonas:

Praat met Jonasje via alle nieuwe gespreksoptie en.....Jonas verteld dat er een "Wild Live Trail" is in het Darwin Bos. 
Deze locatie komt nu beschikbaar op de plattegrond. Geef Jonasje een zoen en reis dan via de plattegrond nu naar het:

Wildlife Trail:

Bos bos en nog eens bos......Draai eerst rechts en lees de informatie op het in formatiebord.......deze info is geschreven door Gerald Black. 

Stap uit de close-up, draai terug links. Het rijmpje over de 5 letters, dat je in de Sun Cannon Tower hebt gevonden, zegt dat de 1e letter te vinden is bij een "lelijke verachtelijk Hert".... 

Volg nu het bospad 6 klikken vooruit. Je bent op een kruispunt van paden. Draai rechts en volg het pad dan 3 klikken vooruit....

Je bent nu in een open veld....je kunt nog verder vooruit maar draai hier rechts en zoom in op het informatiebord.......dit is informatiebord 5 en je leest er info op over het Hert (Deer). Lees de info en stap dan uit de close-up.....In het grasveld, achter het infobord, staat een Hert.....Mik de vooruitpijl naar het Hert en ga er dan naar toe

.....Het is een kartonnen hert.....Het hert zelf heeft niets van interesse voor Carol, maar draai links......
......In het hoge struikgewas zie je dan een rioolpijp......Klik met je loepje op de rioolpijp en......

Linksonder ligt een wit papiertje onder het vuil.....Pak het papiertje.....Het is de letter M......

Carol neemt de letters die ze vindt niet mee. Stap 2 keer achteruit, draai links en ga terug naar het pad. Bekijk weer het groene rijmpje, IN INVENTORY.........De "M" is nu ingevuld bij de 1e aanwijzing.  Het rijmpje zegt dat de 2e letter te vinden is op een vuil putdeksel. Berg het rijmpje weer op en draai dan rechts.....Volg het pad weer 1 klik vooruit en blijf dan staan.....Het pad gaat met een rechtse bocht het bos weer in.....Draai hier links en...........In het grasveld steekt een pijp met een deksel.....

Zoom in op het deksel.....Op het deksel is de letter O gekalkt.......De O wordt ingevuld op het rijmpje. 

De 3e letter is, volgens het rijmpje, te vinden achter een  wild zwijn ( Disgusting boar). Stap achteruit, draai rechts en volg het pad , rechts de bocht om, 2 klikken vooruit en draai dan rechts......Achter informatiebord 7 staat een wild Zwijn in het bos.....Als je wilt kun je eerst de info op het bord even lezen. 

Ga naar het zwijn......Je moet achter het zwijn kijken, dus ga naar achter het zwijn en draai je dan om naar het zwijn en.....achterop het zwijn staat de letter R.........

......de R wordt op het rijmpje gezet. De 4e letter is, volgens het rijmpje, te vinden op een gele rots. Keer terug naar het pad, draai rechts en volg het pad weer 1 klik verder en draai dan weer rechts.....Informatiebord 8, over de Europese Kever.....Bij dit bord ligt een ronde geel geverfd rotsje.......Zoom er op in en zie.....de letter T......De T wordt op het rijmpje gezet.

 De 5e, en laatste letter, is volgens het rijmpje te vinden"bij het beest die vlakbij de ronde rots staat" en Carol moet dan "over haar schouder kijken". Stap terug het pad op...in de verte zie, links naast het pad, een grote ronde rots.......1 klik verder vooruit......links ligt dan die grote ronde rots....draai rechts....Informatiebord 9 over de Eland ( Moose). 

Achter het infobord staat een Eland in het bos. Loop door naar de Eland.....staande voor de Eland draai je rechts.....
Tussen de dunne stammetjes is een papiertje verstopt.....

Zoom in op het papiertje en klik er dan op.....het is de letter Y........

Carol heeft alle 5 letters gevonden en ze spellen "MORTY".... Stap 2 keer achteruit, draai rechts en ga terug naar het pad. Draai rechts en volg het pad nu verder 3 klikken, draai dan links en klik EXIT. Keer, via de plattegrond nu terug naar de:

Sun Cannon toren:

Volg het pad de heuvel weer op en ga de toren weer binnen. Draai in de toren weer rechts en haal het Tablet weer uit de schoenendoos. Klik 2 keer de oranje knop om het tablet aan te zetten. De letterslang verschijnt weer op het tablet...wel.....de letters die je hebt gevonden spellen "MORTY,.....klik dus in de letterslang op de letters M. O, R, T, Y en......De moordenaar tovert je dan op het tabled de "Zoek de 5 Verschillen" spel voor. 

Zoek de 5 verschillen:

Op de rechter foto zijn 5 dingen anders dan op de linker foto.....zoek die verschillen en klik ze aan op de rechter foto.....Je krijgt geen handje om te klikken maar een rondje.....er verschijnt een cirkeltje op het item waar je op klikt. Deze puzzel bestaat uit 2 delen....Dit is deel 1:

Heb je het 1e deel goed dan verschijnen de volgende 2 foto's, waar je dan weer op de rechter foto de verschillen markeert. Aldus:

Heb je de 10 verschillen gevonden dan zie je een groene Vlam en een blauwe Cirkel met daarbij de vraag van Morty of Gerard Black de laatste tijd de plek waar zijn vrouw is vermoord nog wel eens heeft bezocht. 

Ga uit de close-up van het tablet. Verlaat de toren en daal de heuvel terug af naar de EXIT. Ga, via de plattegrond, weer naar:

Albert Edison:

Vraag Edison de nieuwe vragen, dus vraag of hij iemand kent die Rick heet en waar Black's vrouw is vermoord. 

Een Rick kent Edison niet maar Dora, Black's vrouw, is vermoord bij de "Bowl Pits" en deze locatie wordt nu op de plattegrond beschikbaar. Zeg dag en reis dus nu naar de:

Bowl Pits:

Carol komt terecht op een onverharde weg bij een lantarenpaal. Achter de lantarenpaal is een rotsheuvel. Ga 2 keer klikken vooruit, de rotsheuvel op. 

Op de rotsheuvel staat een ijzeren Vlam. Klik met je loepje op de Vlam om het ding in close-up te zien. Achter de Vlam zijn 5 cirkels geschilderd op de rots....3 rode en 2 groene cirkels...... 

Stap uit de close-up en draai dan links.....een metalen ring steekt omhoog uit de rots......onder de ring zie je weer diverse cirkels geschilderd.....zoom in op de ring.....

het zijn een hoop rode cirkels maar ook 3 blauwe cirkels.......de hint die je zag op het tablet was een groene vlam en een blauwe cirkel.....hier op de rotsheuvel zie je 2 groene cirkels en 3 blauwe cirkels.....dus groen is 2 en blauw is 3. Stap uit de close-up, draai links en wandel de heuvel terug af naar de weg en zoek dan de EXIT en ga, via de plattegrond, terug naar de:

Sun Cannon Toren:

Wandel de heuvel weer op naar de toren en ga er weer binnen. Haal het Tablet weer uit de schoenendoos en zet het ding weer aan via de oranje knop.....de groene vlam en de blauwe cirkel verschijnen weer. Wel.....op de rotsheuvel zag je 2 groene en 3 blauwe cirkels.......Klik dus nu 2 keer op de groene vlam en dan 3 keer op de blauwe cirkel en.........de volgende aanwijzing van Morty verschijnt op het Tablet.....

Blijkbaar heeft Morty aan Black een plattegrond gestuurd, waar dan een nieuw aanwijzing op staat....er is ook een object nodig en dat object is te vinden niet ver van de plaats waar Morty de arm heeft verstopt....de arm die hij heeft geamputeerd van het lijk van de jonge vrouw. Als de arm gevonden is moet je er in de buurt blijven.

Ok....dit was alles voor wat het tablet betreft. Ga uit de close-up en.....Carol krijgt nu een sms-je van Albert Edison....

Albert heeft zijn voicemail beluistert...een vrouw heeft diverse keren naar Gerald Black gevraagd. Edison vermeld het telefoonnummer van de vrouw.
 Klik de telefoon weg. Rechtsklik in inventory dan op de telefoon en bel dan dat nummer op "Call the woman who has asked for Gerald Black"......

We horen een opgenomen boodschap van ene Mistress Allegra Dungeon en ze noemt haar adres en deze locatie wordt nu beschikbaar op de plattegrond. 
Berg de telefoon op en verlaat de toren en duikel de heuvel terug af naar de EXIT. Ga nu naar:

Mistress Allegra:

Carol beland in een hal van een chique appartementsgebouw en ze staat voor de mooie bruin eiken voordeur van Mistress Allegra. Klik op de deurbel en......wel......wou dat ik mijn wielrijdersbroek met zeemlerenlap had aangetrokken, dan wil ik wel "billekoek" met de zweep.............Mistress Allegra  is dus een hoer op leeftijd en haar "klanten"m  zijn helemaal in SM. De hoer denkt dat Carol haar volgende klant is.....

Carol voelt er natuurlijk niet veel voor om door zo'n overjarige hoer "gegeseld" te worden....Dus gebruik snel de gespreksopties om de oude hoer op andere gedachten te brengen. Allegra verandert van rol en gaat even haar beroepsuniform verwisselen voor een wat gemakkelijker outfit. Praat verder met Allegra via de gespreksopties over Gerald Black.

Het is een bizar verhaal dat Allegra vertelt want...........Allegra verteld Carol over een rare snuiter die ze als klant heeft gehad.....die vent heeft haar verdoofd en met haar eigen handboeien geboeid en meegenomen naar Black's ouderlijk huis, alwaar hij haar heeft achtergelaten om te sterven........Zodat Black de geur van haar rottende en stinkende vlees zou opsnuiven. Maar Allegra is niet voor 1 gat te vangen, dus ze heeft zichzelf kunnen bevrijden en wist dus ontsnappen. Allegra weet niet precies waar de locatie is van het huis, maar het moet ergens in een buitenwijk zijn. Ook kan Allegra de vent niet herkennen maar hij vent heeft iets achtergelaten en dat item heeft Allegra meegenomen. Carol mag dat item hebben als ze eerst even Allegro's handboeien gaat ophalen, uit het ouderlijk huis van Black.....wel...er zit voor Carol niets anders op om Ja te zeggen, dus doe dat. 

Je beland meteen op de plattegrond. Zou Edison weten waar het huis van Black's ouders precies is? Ga het Edison vragen, dus keer terug naar:

Albert Edison:

Ook Edison weet niet precies de locatie van Black's ouderlijk huis, maar hij geeft Carol een paar aanwijzingen....Het is een huis met een schoorsteen en het staat Zuidwest van een uitkijktoren, dichtbij het Fiskeby Station. Carol heeft wel een verrekijker nodig, maar die heeft ze inmiddels, want die heb je meegenomen uit het Boomhuis. De Observatie Toren word als nieuwe locatie op de kaart gezet, dus ga daar nu naar toe.

Observation Tower 1e keer:

Volg het bospad 2 klikken omhoog, draai dan links en loop door naar de uitkijktoren. Klim via de 2 trappen naar bovenop de toren........

Edison heeft vertelt dat Carol naar het zuidwesten moet kijken, maar Carol weet niet waar het zuidwesten is vanaf de toren. Draai even rond en.......

Carol krijgt weer een sms-je Albert Edison waarin hij verteld dat Black een kantoortje heeft, in hetzelfde gebouw als Edison's kantoor en dat Black's kantoorafval nog niet is afgehaald. Edison heeft dat afval opgeborgen in de kelder. Edison zal die kelder van slot doen. Berg de telefoon op en daal de toren terug af. Draai beneden links, 2 keer vooruit, rechts, 2 keer vooruit en klik EXIT. Gerald Black's office staat nu ook op de kaart, dus ga daar nu naar toe.

Gerald Black's Office:

Ga de kamer binnen en ga meteen in de close-up van het lage kastje. 
Open de bovenste la en pak er het Kompas uit. Met het kompas kan Carol straks bepalen waar het zuidwesten is

Lees ook de brief die in de la ligt. De brief is van ene Johannes B.....je leest dat Gerald Black zijn militaire penning door het toilet heeft gespoeld. Je leest ook dat Black's vader de gevangenis in moest. Ga uit de close-up als je de brief hebt gelezen. Draai links om naar de ronde tafel. Aan de muur hangt een white board en op de tafel staat een computer. Op het white board zit een magneetje gekleefd. 

Zoom in op het white board en pak dan het ronde magneetje......draai het magneetje om om het te kunnen pakken en op te bergen in inventory. 

Stap uit de close-up en draai je om naar de hoge kast, die aan de achter muur staat. Zoom in op de la....de la zit op slot .....Carol moet het sleuteltje zoeken. 

Ga uit de close-up, draai rechts en verlaat het kantoortje naar de gang. De "Myst room" kun je niet in en rechts is de EXIT. Maar Edison heeft verteld dat ie spullen uit Black's kantoor heeft opgeborgen in de kelder.....er is hier dus een kelder.....draai links en ga door de deur aan het einde van het gangetje. Trappenhuis.....daal de trap af en......

Carol beland in de kelder en deze staat vol met bruine zakken....Draai meteen links... de bovenste middelste zak is wagenwijd open......

zoom in op die zak en pak er dan de papiersnippers uit......

Papiersnippers puzzel:

Je moet de snippers aan elkaar puzzelen. Linksklik op een snipper om het vast te pakken en te verslepen. Als je een snipper vast hebt dan kun je rechtsklikken om de snipper te draaien. Puzzel de snippers aan elkaar, binnen het kader. Je moet wel zorgen dat je de stukjes precies goed draait.....een stukje dat te schuin is gedraaid klikt niet vast. Als je de cursor naar de rechtsboven hoek van je scherm beweegt dan krijg je een "Bypass" om de puzzel over te slaan........klik de "Bypass" als je de puzzel niet zelf wilt oplossen. De puzzel is niet moeilijk, dus waarom zelf niet proberen? 

Is het klaar dan zie je 4 Druppels in de kleuren Groen, Paars, Zwart en Blauw......

Hela......waar heb je eerder druppels gezien in deze kleuren?.....Ja...in het boomhuis......de Kerstboomlamp!. Klik het druppelpapier naar de inventory. 
Draai rechts en loop vooruit en draai dan weer links.....

Achter de zakken staat een stellingkast aan de muur. Tegen de kast aan leunt een Staaf met houten handvat.....Zoom in op de Staaf en pak het ding dan...

.....het is een "Trekstaaf" ( Pulling rod) om gordijnen e.d mee te verschuiven. Berg het ding op in inventory. Ok.....klaar hier....Draai je om en loop terug naar de stenen muur, draai rechts en klim via de trap terug naar boven en klik dan EXIT om het gebouw te verlaten. Ga terug naar de:

Observation Tower 2e keer:

Klim weer naar bovenop de toren en.....vanzelf krijg je dan nu het kompas in je scherm.....klik met je loepje op het kompas en.....Carol zegt dan dat het zuidwesten een scherm naar links moet zijn. Draai dus links....het kompas draait niet mee, maar het landschap dat je nu ziet is het zuidwesten.....je krijgt de tandwielcursor in het scherm.....pak de verrekijker uit inventory en klik ermee in het scherm en.......

Carol tuurt door de verrekijker.....beweeg de verrekijker over het scherm....ongeveer midden in het scherm zie je dan een schoorsteen boven de bosjes uitsteken en je krijgt dan, in het verrekijker schermpje, de loepcursor.....Klik dan en.....de nieuwe locatie wordt nu op de plattegrond gezet.......

beweeg de verrekijker naar onderaan het scherm en klik dan de uitstappijl om uit de close-up te gaan. 

Verlaat de toren en zoek de EXIT en......Gerald Black's ouderlijk huis staat nu op de plattegrond, dus reis daar nu naar toe:

Gerald Black's Childhood Home:

Weer een bos.....duik 2 klikken voorwaarts het bos in.....je kunt dan nog verder vooruit maar doe dat nog niet..... draai links en......je ziet een huis....

Ga vooruit en klik dan de schuine rechtsafpijl om op de waranda terecht te komen.....Het huis is binnen een ruïne.....Stap naar binnen........

Ga nog niet via de trap omhoog naar de verdieping.....we gaan eerst de kamers op de begane vloer onderzoeken. Draai links en stap de linker voorkamer binnen.....Draai je om.....links naast de deuropening zie je dat er aan de muur een schilderij/poster of foto heeft gehangen.....Klik op dat stuk muur met je loepje.....Carol vraagt zich af wat hier gehangen heeft..

Draai links....je ziet de doorgang naar de linker achterkamer en je ziet, in de hoek, een ronde haard. Klik met je loepje op het gammele rooster van de haard en open het rooster dan met je handje......er legt niets van belang in de haard.....sluit het rooster weer en stap uit de close-up en ga dan verder door naar de linker achterkamer. Draai meteen terug om naar de doorgang naar de vorige kamer......links ligt een bloempot op de grond.....zoom in op de bloempot.....pak de bloempot op en.......er ligt een lopersleutel in de bloempot......

Als je probeert om de sleutel uit de pot te pakken dan gilt Carol dat de sleutel aan de bodem van de pot zit vastgelijmd.......je kunt de sleutel nu dus niet uit de pot halen. Ga uit de close-ups. Draai links en stap de gang in.....draai in de gang links en.....door het raam zie je een rode schuur, achter dit huis.....

Draai terug rechts en stap de rechter achterkamer binnen.....niets te beleven, dus loop door naar de rechter voorkamer.....draai je dan weer om en zoom in op de geopende haard.....

in deze haard liggen een paar lange lucifers.....pak een lange lucifer en klik het naar de inventory. 

Ga uit de close-up, draai links en stap door de deuropening de gang weer in. Draai rechts en klik nu op de trap om omhoog te klimmen naar de verdieping.

Verdieping:

Draai gelijk links en ga de linker achterkamer in. 

Draai links.......Er steekt een pijpje uit de vloer omhoog en bij dat pijpje liggen de handboeien van Allegra. 
Aan de witte muur, boven het pijpje, zit een lichtschakelaar en aan die schakelaar hangt een kettinkje

Zoom in op de lichtschakelaar......het kettinkje heeft 2 klemmen....Pak het klemkettinkje en klik het naar de inventory. 
Zoom dan in op het vloerpijpje en grijp de Handboeien en klik ze naar de inventory.

Draai links en ga terug naar de hal en dan rechtdoor de kamer in......draai je helemaal om.....je kijkt terug naar de hal......in deze kamer is de ronde haard verdwenen, alleen de ronde sokkel staat hier nog in de hoek.....tegen de ronde sokkel leunt een metalen staaf.....Zoom er op in en pak de staaf dan en klik het ding naar de inventory. 

Draai links en loop dan de volgende kamer in. Draai links....je kunt uit het raam kijken maar dat levert niets op.....In de hoek ligt een groot stuk behang op de vloer.....onder het stuk behang steekt iets blauws uit.....zoom daar op in.....het blijkt een notitieboekje te zijn.........

...pak het notitieboekje en klik op de blauwe kaft om het te openen.......Het blijkt aantekeningen te bevatten van moordenaar Morty....via de gele pijl blader je door naar de volgende pagina.....Op de 2e pagina lees je dat Morty denkt dat Black zich heeft verstopt in de Sala Silver Mine Hotel Suite en deze locatie komt nu beschikbaar op de plattegrond.

 Klik een paar keer de uitstappijl.....Carol wil het notitieboekje niet meenemen. Draai 2 keer links en loop dan 2 klikken vooruit, naar de laatste, achterste kamer......draai links en......op de onderster balk staat een rolletje plakband........Je kunt het plakband oppakken maar Carol wil het niet meenemen. 

Draai 2 keer links.....bij de houten muur ligt een houten krulfiguur op de vloer.....je kunt het krulfiguur nader bekijken maar ook dit ding wil Carol niet meenemen.

Klaar hier voor nu......Ga terug naar de hal en dan via de trap terug naar beneden. 

Verlaat het huis via de waranda, draai dan links, 1 klik vooruit, draai links en ga 3 keer vooruit, door het dichte bos, naar de

Rode Schuur:

De schuur heeft 4 deuren. Nummer de deuren, van links naar rechts, A, B, C, D. 

Open deur D.......achter deur D staat een kastje. Het kastje heeft 2 laden. Op de middelste plank ligt een  beiteltje......Zoom in en pak het beiteltje

Stap uit de close-up en maak dan de linker la open en pak er het mes uit..........De rechter la zit op slot. 

Stap terug naar buiten en klik dan op deur C. Deur C klemt en gaat niet open.....er moet even wat brute kracht ingezet worden.....Pak de lange metalen staaf uit inventory en klik ermee op deur C en......Carol wrikt de deur open.....een hok vol troep....temidden van alle troep steekt een skistok.....pak de skistok en klik het naar de inventory. 

Stap weer buiten en maak deur B open. In hok B staan 2 houten tafeltjes. Op het voorste tafeltje staat een houten kistje.....Pak het kistje op.....

in het deksel zie je de cijfers 2, 3, 5, 6, 5  en 4 lege rondjes en een kleine ronde knop.....In de 4 lege rondjes moet je het juiste cijfer klikken, maar welke 4 cijfers zijn dat? We weten het nog niet. Stap terug naar buiten en maak dan Deur A open.....de latrine....open het houten deksel van de wc en gluur dan het stinkende gat in........Carol gilt dat er een metalen object in het gat ligt......

Metaal is magnetisch en Carol heeft een magneetje, maar als je zo met het magneetje in het gat klikt dan lukt het niet......Combineer in inventory het ronde magneetje met de klemketting.....Pak de ketting met magneet dan uit inventory en klik ermee in het wc gat en.....

Carol vist een roestige militaire "hondenpenning" uit het stinkende gat......

Het is de identificatiepenning van Black.......er staat een nummer op......235......65....de rest is niet te lezen.......hela....zijn dit de cijfers die ook op het houten kistje, achter Deur B, staan? Om alle cijfers te kunnen zien zal Carol het roest moeten verwijderen van de penning. Klik de penning naar de inventory, stap uit de close-up, sluit het deksel van de latrine en stap weer achteruit.

Draai 2 keer rechts en ga via 3 keer vooruit, rechts en 1 keer vooruit, terug naar de waranda van het huis. Ga weer naar binnen en ga naar de achterste linker kamer, op de begane vloer. Hier ligt de bloempot waar de sleutel in gelijmd ligt. Zoom weer in op de bloempot en kijk er weer in. Pak het beiteltje, die je uit het kastje achter Deur A van de rode schuur hebt gepakt, uit inventory en bik er de sleutel mee los. Klik de sleutel dan naar de inventory. 

Dit is de sleutel voor de rechter la, in het kastje achter Deur A van de rode schuur, dus ren terug naar de schuur en open deur A weer en maak dan de rechter la open met de sleutel. In de la ligt staalwol. Pak het staalwol uit de la en klik het naar de inventory. 

Combineer in inventory het staalwol met Black's "hondenpenning" en.....je kunt dan alle cijfers lezen op de penning.....235....65...7986.....de laatste 4 cijfers zijn dus 7986.....Verlaat hok A en maak hok B weer open en pak het houten kistje weer van de voorste tafel.....klik in de 4 lege rondjes om er, van links naar rechts, de cijfers 7, 9, 8, 6 in te zetten en klik dan op het kleine ronde knopje en.....het deksel schuift open

In het kistje ligt een visitekaartje van Durmer Black en een glazen ornament. Pak het visitekaartje en draai het dan om.....

Drummer heeft achterop zijn kaartje de code voor de safe geschreven aan zijn zoon Gerald.....de safecode is 5449, maar waar is die safe? Klik het visitekaartje naar de inventory.  Je kunt het glas ornament oppakken om even te bekijken maar Carol neemt het ding niet mee........OK.....klaar hier....Verlaat het hok, draai 2 keer rechts om en ga naar de EXIT via 5 klikken vooruit en dan rechts. Klik EXIT en ga nu, via de plattegrond, naar de  The Salsa Silver Mine Suite. 

The Salsa Silver Mine Suite:

Carol beland bij de vriendelijk, edoch bejaarde, receptioniste van dit hotel. Praat met de receptioniste via alle gespreksopties. 

Carol doet zich voor als de nicht van Gerald Black, omdat de receptioniste haar anders niets mag vertellen over Black, die hier dus een suite kamer heeft gehuurd. Carol krijgt te horen dat Black de suite vooruit heeft betaald en dat de nicht de suite mag gebruiken voor haar huwelijksnacht, het volgende weekeinde. Carol wil niet tot volgende week wachten dus ze liegt dat haar huwelijksnacht vandaag al is. De receptioniste vindt dat geen probleem en ze zal opdracht geven om de kamer in orde te maken. In afwachting daarvan kan Carol wel even de brochure van dit exclusieve hotel doorlezen.....Doe dat dus en stap dan uit de close-up en.....de receptioniste meld dan dat de kamer gereed is en dat Carol in de lift de 155 meter knop moet drukken.

Carol staat dan buiten en kijkt naar het rode gebouw, de ingang van de Zilver Mijn. Ga vooruit en open de deuren van het gebouw en......Carol staat dan in de hal en voor de liftdeuren. 

Open de liftdeuren en klik dan met je loepje in de lift om in de lift te geraken.....Carol staat dan in de lift voor het liftknoppenpaneel......Het is een mijnlift, dus we moeten diep onder de grond.....De receptioniste heeft gezegd dat Carol de lift moet afdalen naar 155 meter onder de grond.....druk dus op de onderste knop 1 en........je scherm wordt even zwart als de lift omlaag daalt naar de mijngang, 155 meter diep onder de grond.

Mijngangen:

Vanuit de lift ga je 2 klikken vooruit. Linksboven zie je dan een 2e, maar geblokkeerde mijngang. Ga verder 2 klikken vooruit. 
Carol is dan in een verbreding van de mijngang en hier staan dwanghekken.....

........de gang gaat verder rechtdoor maar draai even rechtsom......een gemetselde muur met een houten deur......deze deur is de ingang van de Suite. Draai terug links en ga weer 1 klik vooruit en......Carol wil dan niet verder want de tunnel is verderop te donker......er is licht nodig....draai je om en loop 1 stap terug.......links leunt dan een toorts tegen de tunnelwand. 

Pak de Toorts en klik het naar de inventory. Draai links en ga nu door de houten deur

Suite:

In het voorste deel staan een paar eettafels. Draai je om.....2 deuren....Via de linker deur kwam je binnen en dat is ook weer de exit. 

De rechter deur zit op slot en er is een sleutelkaart voor nodig om de deur te openen.
Draai terug om en loop nu 1 stap door.......draai dan links...een muurlampje....

.....Zoom in op het muurlampje en pak er dan de Sleutelkaart uit. Klik de kaart naar de inventory.....

Stap uit de close-up, draai rechts en ga weer 2 stappen vooruit.......draai weer links en......onder de muurlamp steekt een mini zaklamp in de muur......

.........zoom in op de zaklamp en pak de zaklamp dan.......Carol vertelt dat ze met dit lampje de donkere tunnel niet kan verlichten, maar wellicht dat ze wel de batterijen ervan kan gebruiken.....klik 2 keer op het lampje en pak er dan de batterijen uit en klik die naar de inventory. 

Ga uit de close-up, draai rechts en ga weer 1 klik vooruit........de "zitkamer" en, rechts, de "slaapkamer". Links een spiegel en een klein halfrond tafeltje. Staande voor de blauwe tafel draai je linksom naar de spiegel en het kleine tafeltje...,kijk in de prullenmand en pak er dan een folder en een briefje uit....

.........op het briefje lees je waar de sleutelkaart was verstopt, maar die sleutelkaart hebben we dus al gevonden. De folder vertelt wetenswaardigheden over de mijn.....op de achterzijde van de folder lees je iets over tekeningen (Drawings) van dode familieleden van de kompels......de kompels deden die tekeningen in de kapel in een wateremmer.

Ga uit alle close-ups en draai je om.....Carol kijkt nu de slaapkamer in....rechts staan 2 stoelen en links 3 kaarsen. 

Ga 1 stap vooruit, naar het bed....draai dan rechtsom naar de stoelen.....in de linker stoel ligt een mini-recorder.....Pak de mini-recorder en klik erop......

......de recorder heeft geen batterijen.....pak dus de batterijen van het zaklampje uit inventory en stop ze in de mini-recorder.....in het schermpje van de recorder lees je dan dat er op de Resetknop gedrukt moet worden.....klik met je hand weer op de recorder en....het ding draait nu om en je ziet de achterzijde......je ziet de Resetknop.....

Klik met je loepje op het Resetknopje en luister naar Carol..........het is een klein rond gaatje waar Carol's vinger niet inpast......Carol heeft iets duns met een punt nodig.....Combineer in inventory het roestige mes met de lange lucifer, om een punt aan de lucifer te snijden......Pak dan de, nu puntige, lange Lucifer uit inventory en steek deze in het Resetgaatje en......Je hoort dan de opgenomen stem van Gerald Black, die zegt dat ie het gevoel heeft dat ie ook hier door Morty in de gaten wordt gehouden en dat ie iets heeft verstopt in de kristallen lamp.

Nog staande voor de stoelen draai je helemaal om....je kijkt dan naar de 3 kaarsen......Klik met je loepje op de 3 kaarsen.....je komt dan in close-up  van 1 van de kaarsen........er ligt een klein metalen object in de kaarsenhouder.....Pak dat object........het is het topdeel van een kruiskopschroevendraaier.......klik het naar inventory

Draai rechtsom naar het bed en klik vooruit, naar de tafel achter het bed...onder de linker punt van het tafelkleed zie je een groen object liggen......Zoom er op in, klik met je handje om de punt van het tafelkleed om te vouwen en pak dan het groene handvat van de kruiskopschroevendraaier.......klik het naar de inventory.......

Het kan zijn dat Carol nu vanzelf de schroevendraaier punt en het handvat aan elkaar schroeft, is dat niet zo dan doe je dit zelf even door het handvat te combineren met de punt, in inventory. Je hebt dan een hele kruiskopschroevendraaier. 

Draai je terug om en loop terug naar de spiegel en draai dan weer rechtsom naar de blauwe tafel. Boven de tafel hangt de kristallen kroonluchter lamp.....via de minirecorder heb je Black gehoord die vertelde dat ie iets in de lamp heeft verstopt......klik loepje op de Kroonluchter......in de close-up klik je dan met je loepje op het kristal, onder het rechter lampje.......

.................er hangt een cameratas aan de lamp.....

klik op de tas om de tas te pakken.....Klik dan op de klep van de tas en dan op de ritssluiting en pak dan de camera uit de tas. 

Klik de rode aan/uitknop.......de camera bevat geen foto's.....klik weer met de hand op de camera.......Carol draait de camera om en je ziet de smalle onderzijde.....Links is het slot waar een geheugenkaartje in kan....klik op het slot en....de camera bevat geen geheugenkaartje.......Stap 2 keer uit de close-ups......De camera laat Carol aan de lamp hangen.

Draai om en loop nu helemaal terug, naar de 2 deuren. Zoom in op de rechter deur. Pak de Sleutelkaart uit inventory en klik de kaart op het schermpje dat op de deur steekt......de deur gaat open....het blijkt een kast te zijn waar de elektrische installatie in hangt. Bovenop de doorzichtige plastieken dozen ligt een safetyaansteker.....pak de aansteker en klik het naar de inventory.

In de brochure, die in de prullenmand ligt, las je dat er hier onder de grond ook een kapel moet zijn......laten we die kapel maar eens gaan zoeken. Stap 2 keer uit de kast en verlaat dan de Suite door de linker deur. Recht voor je kijkt Carol dan een tunnel in die dieper de mijn in loopt.....deze tunnel kun je niet in. Links is de tunnel terug naar de lift. Draai rechts en ga weer 1 klik vooruit......de donkere tunnel.....Combineer in inventory de aansteker met de toorts om de toorts aan te steken....Pak de aangestoken toorts dan uit inventory en klik ermee in het scherm en.....de tunnel is dan verlicht. 

Loop dus verder, via de schuin linksafpijl. Links staan dan 2 houten banken en er staat een hekafzetting....de tunnel gaat naar rechts verder........Achter de afzetting is een ondergrondsmeer en een aanlegsteiger. Draai links.....een glaspui met deur en een houten deur.

In de houten deur steekt een sleutel......de deur in de pui zit op slot en Carol denkt dat ze deze deur ergens anders moet openen. Klik op de sleutel in de houten deur.....Carol haalt de sleutel uit de deur.....Klik de sleutel naar de inventory en klik weer met de hand op de deur en......de deur gaat open en het blijkt een ondiepe kast te zijn waart een elektrakastje in hangt.

Zoom in op het elektrakastje......Het bovenste deel van het kastje bevat een slot waarmee je de deur in de pui kunt openen, maar er is een apart soort sleutel voor nodig en die heeft Carol nog niet gevonden.Stap uit de kast, draai rechtsom naar de 2 banken en klik dan de schuine rechtsafpijl om je weg door de tunnel verder te vervolgen. De tunnel wordt weer donker maar loop toch maar door en......Carol beland in een grot met water......

Carol is nu in de echte tunnels van de zilvermijn. Ga verder 5 klikken vooruit....Carol loopt tegen de muur aan....draai linksom en.....een klein rond tafeltje....er ligt een hoesje op het tafeltje. Pak het hoesje en klik er dan weer op om er een "zetpil" en de Kapelsleutel uit te halen....

Klik de zetpil van de sleutel af, want die heeft Carol niet nodig, en klik dan de Kapelsleutel naar de inventory. Draai links en volg dan de tunnel  7 klikken terug.....Rechtsboven hangt dan een "Net" op de muur.....draai hier rechts en zie.....je bent terug bij de pui en de houten deur.

Open de houten deur weer en zoom weer in op het kastje in de kast. Pak de Kapelsleutel uit inventory en steek de sleutel in het slot........

........je hoort "klik"....stap uit de kast en klik nu weer op de deur in de pui en........deze deur gaat nu open en Carol is dan nu in de:

Kapel:

Kijk rond in de kapel. Draai meteen linksom....je ziet dan een houten deur, en een rolstoel.....achter de houten deur is een andere, nauwe, mijntunnel waar Carol geen voet in durft te zetten. Draai terug om en loop 1 klik door naar het altaartje. Carol staat dan nog tussen de stoelen.....draai rechts en.............. 

zoom dan in op "put", bij de muur, en........je ziet dan een roestige emmer en in de emmer ligt het geheugenkaartje van de camera.....
Pak het geheugenkaartje uit de emmer en klik het naar de inventory.......

Hiervoor ben je naar de kapel gekomen en ik heb geen behoefte om te bidden. Verlaat dus de kapel weer, via de glasdeur, draai dan rechts en ga terug, via 2 keer vooruit en dan links, naar de:

Suite:

Loop weer door naar de blauwe tafel en zoom weer in op de kroonluchter en de cameratas. Klik weer de cameratas om er de camera uit te halen. De camera komt nu meteen met de smalle zijde in je scherm. Klik er weer op om de gleuf voor het geheugenkaartje te openen en ram daar dan het geheugenkaartje in en..........

.....vanzelf kun je dan de foto's bekijken, in het schermpje van de camera. Druk op de pijlen om de volgende foto te zien....Het zijn foto's van meubelen, gemaakt door Durmer Black en zijn zoon Gerald Black. Als je de foto van het Norrköpping Meubel Museum in het scherm hebt dan wordt deze locatie op de plattegrond gezet.

Stap uit alle close-ups, draai je om en EXIT de suite via de rechter deur. Terug buiten draai je links en volg je de tunnel, terug richting de lift, 2 keer vooruit....in de verte zie je dan de lift....draai hier links en.....Hé.....een toilethok...de deur is op slot, dus ram de sleutel uit de houten kast deur in het sleutelgat en.....

Carol stapt het hok binnen, maar ze "hoeft" niet zo nodig.....maar klik toch de wc-bril maar omhoog en......in de wc ligt een omgevingskaart...het is de kaart van Blake......Klik op de kaart om het ding uit de pot te rukken.....Maar Carol heeft geen trek om met haar handen de smerige kaart uit de toiletpot te pakken. Gebruik dus de lange skistok om de kaart uit de pot te vissen.....

.............nog is Carol niet tevreden want ze gilt dat ze de stok een scherpe punt moet geven.....de stok is van ijzer, dus met het roestige mes lukt het niet om een punt aan de stuk te slijpen.....er is een vijl nodig en.....waar hebben we ook alweer een vijl gezien? Juist ja....in de schuur van de Eco Lodges staat een vijl tussen de lege flessen. Klik de wc-bril weer omlaag en Exit uit het wchok, draai links en ren dan door naar de lift. Open de liftdeuren en zoom weer in op de liftknopjes en druk op knop 4 (0 meter).....

je scherm is dan weer even zwart terwijl Carol in de lift omhoog gaat. Klik op de houten deuren om naar buiten te stappen en steek dan recht vooruit de weg over. Draai dan links of rechts en klik EXIT en reis nu via de plattegrond terug naar de:

Eco Lodges:

Ok.....volg de route terug naar de rode schuur. Kijk weer in de schuur en pak weer de Vijl van de balk en klik de vijl naar de inventory. 

Combineer in inventory de vijl met de skistok, om een scherpe punt aan de skistok te vijlen. Plaats de vijl dan terug op de balk, want Carol wil de vijl niet meenemen. Stap de schuur terug uit en ren naar de EXIT en reis terug naar de:

Zilver Mijn:

Ga het rode gebouw weer in en dan met de lift weer omlaag. Terug beneden loop je 2 klikken door de tunnel, draai dan links en duik het wchok weer in. Klik de wc-bril omhoog en vis nu met de puntige skistok de kaart uit de pot. Midden op de kaart zie je een grijze vlek. 

Klik de kaart naar de inventory. We zijn klaar hier. Verlaat de mijn en als Carol weer buiten op de weg staat krijgt ze weer een sms-je van Albert Edison. 

Edison meld dat de politie de arm van de vermoorde jonge vrouw heeft gevonden, vlakbij de Rhodondendron Vallei, niet ver van het prieel (Gazebo) waar het lijk lag......de locatie komt beschikbaar op de plattegrond. Zoek de EXIT en ga nu naar het:

Norrköpping meubel museum (The Furniture Museum):

Dit museum is ondergebracht in een houten chalet. Ga naar binnen en draai binnen gelijk 2 keer linksom. Carol staat dan voor de receptietoonbank. Op de hoek van de toonbank staan 2 houten stoeltjes. Achter het voorste houten stoeltje ligt een blauwe sleutelkaart op de toonbank. Pak de blauwe sleutelkaart en klik het naar de inventory. 

Draai rechts en loop dan door naar de achterkamer. Carol staat dan in de achterkamer voor een ronde tafel met 4 stoelen. 
Draai 2 keer linksom en ga dan 2 keer vooruit en draai dan weer rechtsom. 

Je bent nu in een kamer met stoelen, die je ook zag op de foto's, in de camera.
Lees de "The Black Exhibition" en de "Durmer Black's Safe at the Furniture Museum" uitleg die hier aan de muur hangen.

Je leest dat Durmer Black 12 jaar gevangenis straf heeft gekregen voor het stelen van de "Cadeaux diamand van graaf Ebon von Piper".  Durmer Black is in het 3e jaar van zijn straf in de gevangenis overleden en de diamand is nooit teruggevonden. Op het " Durmer Black Safe" plakkaat lees je over de Durmer safe, die hier in het museum een week wordt tentoongesteld. Bezoekers kunnen een poging wagen om de code te kraken en de gelukkige wint dan een originele Sweline stoel. De Black tentoonstelling is op werkdaghen geopend van 15.00 uur tot 17:00 uur.

Als je de beide plakkaten gelezen hebt draai je rechtsom. Loop 2 klikken vooruit en....een klok slaat 15:00 uur ( 3 uur s'middags) en Carol vertelt dit ook en ze zegt ook dat de Black tentoonstelling nu geopend zal zijn, maar die is in een ander deel van dit museum.. Draai rechts, loop terug naar de toonbank, draai rechts en stap naar buiten. Terug buiten klik je niet EXIT maar draai je linksom en...,.Je ziet een nu een woonhuis en de voordeur staat open. 

Ga het woonhuis binnen....hier binnen is dus de Black tentoonstelling........Links en rechts een kamer. In de linker kamer staan allerlei werktuigen en gereedschap opgesteld, waarmee Durmer Black zijn meubels heeft gemaakt. Je kunt er gaan kijken, maar je kunt nergens nader op klikken. Ben je klaar dan loop je naar de rechter kamer, waar de stoelen staan. Op 2 stoelen staat een vergroting van de foto van Durmer Black met zijn zoontje Gerard....deze foto zag je ook in de camera in de zilver mijn suite. Draai links en loop de zijkamer in, naar het raam. Draai rechts en......een gesloten witte deur. Boven de deurkruk zit een gleuf voor een sleutelkaart. Klik dus de sleutelkaart, die je van de toonbank hebt gejat, in de gleuf.....

...........je hoort "klik", dus klik de deurkruk en.......de deur gaat open en Carol kijkt een diepe kast in. In de kast staat dan de Durmer safe. Zoom in op de safe. Je moet dan de cijfercode intoetsen.....de cijfercode staat op de achterzijde van het Durmer visitekaartje, dat je in je inventory hebt gestopt. Druk dus op de cijfertoetsen 5,4, 4, 9 en....de safe gaat open.

In de safe ligt een dobbelsteen en een brief. Lees de brief......"Under the wallpaper behind the Chagall painting in the guest room on the floor", lees je op het briefje......."Onder het behang achter het Chagall schilderij, in de gastenkamer op de begane grond". Stap uit alle close-ups....Carol is geen dievegge dus ze neemt de dobbelsteen en de brief niet mee en ze wil ook de sleutelkaart terug brengen. Verlaat dus dit huis en ga terug naar het chalet en leg er de sleutelkaart terug op de toonbank. 

 Carol wil nu de handboeien terug brengen naar Mistress Allegra om dan haar beloning in ontvangst te nemen. 
Terug dus naar buiten, zoek de EXIT en reis dan via de plattegrond naar:

Mistress Allegra:

Druk weer op de deurbel en gebruik dan de gespreksopties om Allegra haar handboeien te geven. Claim dan je beloning......Allegra vertelt dat Morty haar ook heeft gemuilkorfd met een stuk doek en een snoer......Allegra toont Carol dan het oplaadsnoer.....

Klik met je loepje op het snoer en dan met je hand om het snoer op te bergen in inventory.....Carol had iets anders verwacht, maar niettemin neemt ze het snoer toch maar mee. Dan toont Allegra aan Carol het touw waarmee Morty haar had gekneveld. Dit Touw wil Carol echter niet hebben en ze neemt afscheid van de overjarige hoer. Ga nu naar de:

Rhodondendron Valley:

Carol beland in een park....de rhododendrons staan in volle bloei.....bah.....hooikoorts......... Ga 4 klikken vooruit....
........je ziet dan, recht vooruit maar links naast het pad, een groepje bomen waar politietape omheen is gespannen. 

Nog 1 klik vooruit en draai dan links en.....Carol staat nu recht voor die afzetting.....het is een uitzichtspunt aan de rivier en er staan 2 bankjes. Hier is dus de geamputeerde arm van Morty's laatste slachtoffer gevonden. Loop door tot tegen de reling van het steigertje aan. 

Draai dan rechtsom en......tegen de boom, die in het water van de rivier staat, leunt een stukje wit papier....zoom in op de wortels van de boom en pak dan het opgerolde papier en rol het uit......

......het is weer een rijmpje van Morty maar ook zit er het ontbrekende stuk van de kaart, die Carol in de wc in de zilver mijn heeft gevonden, opgeplakt. Lees het rijmpje......Morty zegt hier dat je het fragment van de kaart op de grote gele  kaart moet plakken en dan op de kaart de locatie van zijn huis moet zoeken om dan naar het huis te komen. Morty zal daar echter niet zijn. Pak dus het kaartfragment van het briefje...........je ziet er een rood gekleurd huis op. Klik het fragment naar de inventory en klik ook het rijmpje naar de inventory.

Vindt de locatie van Morty's huis:

Carol moet nu dat rode huis vinden op de kaart. Allereerst combineer je, in inventory, het kaartfragment met de grote gele kaart, die je in de zilvermijn uit de wc hebt gevist. De grote gele kaart verschijnt dan in je scherm en je cursor is nu dat ronde kaartfragment.....de grote kaart is verdeelt in vierkantjes met witte lijntjes.....je moet nu het kaartfragment over de grote kaart heen schuiven tot je het fragment matched met dezelfde huisjes/vierkantjes op de grote kaart.....kijk goed naar de witte lijntjes.....zoek met het fragment de vierkantjes op de grote kaart waarop de lijntjes van het fragment precies mee samenvallen...klik dan op de plek het fragment vast op de kaart.....heb je de goede plek gevonden dan zal het fragment vastplakken op de grote kaart en wordt de locatie van Morty's huis op de "gewone" plattegrond gezet.

Berg dan de gele kaart op en draai rechtsom....Carol zal dan zeggen "I seems we are ahead of Black now". Loop terug naar het pad...tot tegen het bosje aan waar de reddingsboei bij staat. Draai dan links en loop 1 klik verder en klik dan EXIT. Reis dus nu, via de plattegrond, naar Morty's Huis. 

Morty's House:

Carol ontmoet een oude bekende, de conciërge. De bewoners/eigenaars van het huis is, volgens de conciërge, in Zwitserland. Praat met de conciërge via alle gespreksopties. Er is nog een huis en dat is verhuurt aan een vent, maar ook die vent is niet thuis. Conciërge vertrouwt die huurder niet want de vent snuffelt vaak rond op zolder. De conciërge heeft zijn leesbril, ring en e-sigaret verloren. 

Als Carol even die spullen gaat zoeken en terug brengt dan wil hij Carol wel het huurhuis van Morty binnen laten. 
Zeg dus dat je de spullen zal gaan zoeken en....

Carol kijkt dan de garage in. Er staat een workmate en 2 schragen waarop een stapel planken ligt. Draai links en klik met je loepje op de schep.....

klik dan met je hand op de schep om de schep naar links te verschuiven. 
Waar de schep dan stond ligt dan de e-sigaret op de grond....Pak de zwarte e-sigaret en klik het naar de inventory. 

Klik de schep terug naar zijn plek, want Carol is een net meiske en ze wil anders niet verder. Stap uit de close-up, draai rechts en loop door naar de stapel houten planken. Draai dan weer links......op de workmate ligt de brillenkoker van de conciërge maar de bril zit er niet in. Zoom echter wel in op de workmate.....rechts naast de meetlintrol ligt de ring van de conciërge....pak de ring en klik het naar de inventory. 

Bij de stapel planken staat een blauwe emmer.....zoom in op de blauwe emmer en........achter de emmer ligt dan de leesbril.....pak de leesbril en klik het ding de inventory in.

Carol heeft de spullen van de conciërge gevonden, dus ga naar buiten, via de EXIT op de grijze deur, en geef, via de gespreksopties, de conciërge zijn spullen terug. De conciërge heeft de voordeur van Morty's huis van slot gedaan, dus ga er binnen.

In de hal kijkt Carol de keuken in. Achter de keuken is de slaapkamer. 
De conciërge had het echter over een zolder.....draai links en klik op de deurkruk van de zolderdeur en.....Blast.....op slot.

Woonkamer:

 Draai nog een keer links......de woonkamer annex eetkamer....ga de woonkamer in. Draai links. 
Onder het raam staat een koffer en op het tafeltje staat een lamp en een vaasje. In het tafeltje steekt ook een la. 

Zoom in op de koffer en probeer de koffer dan te openen door aan de ritssluiting te trekken......helaas.....de ritst blijft aan de rechterkant vast steken. Stap uit de close-up en zoom dan in op de la in het tafeltje. Open de la en pak er dan de Sleutel uit en klik het naar de inventory. 

Sluit de la weer en stap uit de close-up. Je kunt het kleine grijze vaasje nader bekijken en dan oppakken en dan omdraaien en schudden om te kijken of er iets uitvalt...., maar Carol vindt niets in het vaasje. Draai terug rechts en loop dan door naar het raam achter de eettafel....bewonder even het naakt aan de muur. Draai dan rechts......aan de muur staat een grote gele kast, die uit 3 delen bestaat. Naast de kast een witte deur. Dan een namaak antiek kastje en nog een witte deur, die je maar deels ziet. 

Zoom in op de gele kast en maak dan, één voor één de 6 deurtjes open om te kijken wat er in de kast ligt. Wel steeds de deurtjes eerst weer sluiten voordat je het volgende deurtje mag openen......In het linksboven deel van de kast ligt eren portemonnee. Pak de portemonnee, klik er dan weer op om het ding te openen en pak er dan het kaartje uit....

"Into the toy the inserts go. And vital numbers you shall know" heeft Morty op het kaartje geschreven. Klik de portemonnee de kast terug in en sluit het deurtje. In het rechtsonder deel van de kast staat een peuter speelgoedje waar geometrische blokken ingedaan moeten worden. 

Dit is het speelgoedje (Toy) waar Morty het over had op het kaartje. De "inserts" zijn de 4 blokken, een cirkel, een vierkant, een driehoek en een 6 hoek, die bovenin de 4 gaten gezet moeten worden. We moeten die 4 blokken zoeken, want de 4 blokken die onderin staan kun je niet pakken. Stap 2 keer uit de close-up van de kast. Zoom dan in op de witte deur, rechts naast de gele kast....13 staat er op de deur maar helaas is de deur op slot. Stap uit de close-up.

Zoom in op het bruine kastje en open dan de bovenste lade. Er ligt een sigaretkoker in de la. Pak de sigaretkoker en maak het open. Er komt een aluminium sigaretdoos uit de koker, dus die open je ook........In de sigaretdoos ligt een portemonnee. Pak de portemonnee. De portemonnee heeft een sluiting waarop een kleine grijze knop zit en een dikke ronde draaiknop die 5 gekleurde segmenten heeft. 

Om de portemonnee te openen moet je de kleursegmenten in de juiste volgorde onder de grijze knop draaien.....Je weet de volgorde nog niet, dus klik 4 keer de uitstappijl om alles terug te leggen in de la en de la weer dicht te doen. Open dan de grote klep, onder de la..........je ziet dan 6 kleine la's en 1 grote la. Tussen de 6 kleine laden een deurtje met een schilderijtje met daaronder 4 cijferknoppen waar je de cijfers van kan veranderen. 

Om het schilderijdeurtje te openen moet je de juiste code weten en die weet je ook nog niet. Stap dus uit de close-ups en draai rechts. 
Je ziet nu de zithoek en de  doorsteek naar de hal. Op de lage kast staat een tv. Loop naar de TV. 

Je kunt in het kastje waar de lamp op staat openen..... er ligt een etui in waar een masker in heeft gezeten, het masker van Morty......maar Carol wil er verder niets mee dus je kunt dit ook vergeten. Loop door de geopende rode deur het halletje terug in en draai dan linksom en stap nu de keuken binnen

Keuken:

Je staat voor het fornuis en kijk een slaapkamer in. Draai links.....wel......het behang van de kastdeurtjes laat te wensen over. 

Er zijn 3 kastdeuren en een open schap, waar de koffie en de magnetron in staan. 
Open het deurtje boven het open schap.....Achter de oranje trechter staat een oranje blok.....pak dat blok..... 

Je leest een hint op over waar je het gele vierkant, voor het speelgoedje in de gele kast, kan vinden......bij de Das (Badger). Stap 2 keer uit en maak nu de grote deur, links, open.....Je kijkt dan een kast in en ziet een rieten prullenmand.......Klik met je hand in de prullenmand en.......Je haalt er een verfomfaaide mededeling van Morty uit over een fles "X". 

Stap 2 keer uit en draai terug rechtsom.....je kijkt de slaapkamer weer in......Draai nog een keer rechts......op de keukentafel ligt een Tablet. Pak het Tablet. Haal de Tablet uit de hoes en klik dan de aan/uit knop.......Het zal eens niet....Carol vertelt je met droeve stem dat de tablet geen stroom heeft.....het ding moet dus worden opgeladen. Leg de tablet terug op tafel. In de muur zie je een stopcontact en Carol heeft dat oplaadsnoer van Allegra mee gekregen. Ram dat oplaadsnoer in het stopcontact en.........

........het snoer wordt dan vanzelf ook in de tablet gestoken en het ding gaat nu staan opladen en dat zal even duren, dus ga eerst nu even naar de slaapkamer. Staande voor het bed draai je rechtsom. Links naast het raam een kast en voor het raam een tafeltje. 

Op het tafeltje ligt een brief....Lees de brief....het is een uitleg over hoe je onzichtbare inkt kunt maken en hoe je vervolgens een tekst geschreven met die inkt weer leesbaar kunt maken. Leg het briefje terug op tafel en ga terug naar de keukentafel want het tablet zal nu opgeladen zijn. Pak het Tablet weer op en.....Je leest nu een mededeling van Morty op het tablet.......blijkbaar moet je een usb-stick vinden en deze in de tablet steken om Morty's volgende aanwijzing te lezen.

Leg het tablet terug op tafel. Uit de la van het tafeltje in de woonkamer heb je een sleutel gepakt.....zou dat de sleutel voor de zolderdeur zijn? 
Draai rechtsom en stap terug het halletje in en draai dan 2 keer rechts. Stop de sleutel in het sleutelgat van de zolderdeur en........Carol beland op:

Zolder:

Draai meteen links en loop dan verder de zolder op. Kijk goed rond op de zolder. Loop door naar het midden en draai dan links. 
|Op een witte schoenendoos ligt een groene buis met een handje

 Je kunt de buis oppakken maar niet meenemen. Loop door naar het zolderraam en draai dan weer links.....Op de planktafel ligt hier dan het groene 6-hoekige blok voor het peuterspeelgoedje in de gele kast. Zoom er op in en pak de groene 6-hoek en klik het naar de inventory.

Ga terug en via de zoldertrap weer naar beneden. Carol heeft een grapefruit nodig.....
Hé....heeft Stina nu niet een fruitstal op de markt? Verlaat het huis en zoek de EXIT en ga nu even terug naar:

Stina:

Vraag Stina om een grapefruit. Stina wil Carol wel een grapefruit geven maar dan moet Carol eerst haar pincet zoeken, die Stina op het strand is verloren.....Stribbel wat tegen, maar uiteindelijk moet Carol wel toegeven en The Beach word op de plattegrond gesmeten. Ga dus naar:

Het Strand (The Beach):

Loop vooruit en draai dan rechts.......in het strand zie je dan een plas en de uitlaat van het riool..... 

1 stap vooruit, draai rechts en.......Carol staat voor de riooluitlaat......Rechts van de pijp ligt een klein paars buisje.....

Zoom in op dat kleine paarse buisje en pak het dan op......Het lijkt een lipstift maar dat is het niet. 
Klik een paar keer op het buisje en.....het is Stina's pincet......

Klik weer een paar keer je handje om de pincet terug in het buisje te doen en op te bergen in inventory. 
Draai rechts, 1 stap terug, draai links, 1 stap vooruit en EXIT terug naar:

Stina:

Geef, via de opties, het pincet aan Stina en als dank krijgt Carol dan haar zo fel begeerde grapefruit, waar je wel op moet klikken om het in inventory te zetten. 
Ga nu terug naar Carol's flatje, dus reis naar Home:

Carol's flat:

Carol moet dus de grapefruit uitpersen, om dan met het sap een boodschap geschreven in onzichtbare inkt leesbaar te krijgen. Ga dus naar de keuken. Loop door naar het raam en draai dan rechts. Je staan dan voor het aanrecht en voor de sinaasappelpers. Combineer in inventory het mes met de grapefruit om de grapefruit in 2 helften te snijden. Pak de gesneden grapefruit dan uit inventory en klik ermee op de sinaasappelpers en klik dan de draaipijl om de halve grapefruit tot op de laatste druppel uit te persen.

 Pak dan de uitgeperste schil van de pers om het weg te gooien. Klik met je hand op de pers om er het bovenste deel af te halen.....Je houd een bakje met grapejuichesap over. Pak de Kwast, die Carol uit het boomhuis heeft meegenomen, uit inventory en doop de kwast in het sap....

Klik de kwast terug de inventory in.....Carol heeft in het boomhuis ook een briefje gevonden, het "Wrinkled paper". Combineer de in het sap gedoopte verfkwast met dat "Wrinkled paper" en.......er word een in onzichtbare inkt geschreven hint van Morty zichtbaar op het papier.....

.......uiteraard heeft Gerald Black deze hint ook al gelezen......je leest dat er op de zolder van Morty's huis een groene arm ligt en dat die arm een belangrijk schema bevat......Hé.....zou dat die groene buis met het handje zijn? Berg het papier weer op en loop terug naar Carol's voordeur en.....er bungelt weer een witte envelop uit Carol's brievenbus. Pak de envelop en haal er de rekening voor Carol's verblijf in het Boomhuis uit.....grapje van de maker, alhoewel.....Carol heeft een nacht doorgebracht in het boomhuis. Berg de rekening op. 

Carol heeft in de keuken van Morty's huis de oranje hint gekregen over het gele vierkant voor het peuter speelgoedje.....dat gele vierkant moet bij de Das (Badger) ter vinden zijn......Hele....zou hiermee het dier de Das worden bedoeld?  En dus The Wildlife Trail? Er is maar 1 manier om hier achter te komen. Verlaat de flat en keer terug naar de:

Wildflife Trail:

Ok.......we zijn terug in het bos en het pad is het Wildlife Trail.....Ga 4 klikken vooruit en draai dan rechts en.....je bent bij de Das.....

lees het infobord als je daar behoefte toe voelt. Achter het infobord staat de Das. Loop door naar de Das en draai dan linksom en......

achter de boom ligt dan het gele vierkant blok. Pak het gele blok en klik het naar de inventory.
Draai links, loop terug naar het pad, draai links en ren 4 kliks terug en EXIT naar de plattegrond en reis nu terug naar

Morty's huis:

Zolder:

Ga weer binnen en naar de zolder en loop door naar de groene buis. Dit is dus de groene arm waar Morty het over heeft in zijn onzichtbare inkt boodschap. Pak de groene arm op en klik er dan de hand af. Klik dan 2 keer met de hand op de buis.....er komt een papier uit de buis. pak het papier en.....

.......er staan 3 cirkels op het papier.....elke cirkel heeft 5 segmenten in de kleuren rood, groen, blauw, geel, oranje. in de linker cirkel staat de rode kleur boven, in de middelste cirkel staat de gele kleur boven en in de rechter cirkel staat groen boven......wel....dit is de oplossing voor de sluiting van de portemonnee in de bruine kast in de woonkamer. Klik het papier naar de inventory en ga terug naar beneden en dan naar de woonkamer. 

Woonkamer en slaapkamer van Morty:

Open weer de la, bovenin de bruine kast. Pak de sigaretdoos weert uit de la en open de doos weer en pak dan de portemonnee weer uit de doos......je weet nu de oplossing voor de gekleurde knop, want die staat op het papier dat je uit de groene buis hebt gehaald. . Klik met de draaipijl op de knop om de juiste kleur bovenaan te klikken en klik dan steeds op het grijze knopje,

Zet eerst Rood bovenaan en klik de grijze knop. Draai dan Geel bovenaan en druk de grijze knop. Als laatste draai je Groen bovenaan en druk je de grijze knop en.........

....de portemonnee gaat open....Pak de Sleutel en klik het naar de inventory. 

Stap 5 keer achteruit. De witte deur 13, tussen de gele kast en de bruine kast, is op slot maar wellicht past de zojuist gevonden sleutel daarop. Zoom dus weer in op de witte deur en probeer de sleutel uit en......jawel......de sleutel past en Carol beland in de slaapkamer van Morty. Draai rechts en maak de kastdeuren open. In de kast ligt een rugzak. Pak de rugzak en klik op de rugsluiting en dan op de klep.....Carol vindt een dopsleutelschroevendraaier en een brochure over een mondknevel in de rugzak. 

Klik de schroevendraaier naar de inventory en stap dan 3 keer achteruit. Draai 2 keer links. Een ladekastje met spiegel. 

Zoom in op de laden  en open dan de bovenste grote la en pak er de witte Kaars uit en klik de kaars naar de inventory. Sluit de la. Links en rechts naast de spiegel zit er ook een kleine la. Maak de linker kleine la open en.....Je hebt het blauwe driehoekblok gevonden......Pak de blauwe driehoek en berg het op in inventory. 

Klaar hier, dus draai links en stap de woonkamer weer binnen. Laten we nu eens kijken of we nu die rode koffer niet verder open kunnen krijgen. Ga naar de rode koffer en zoom er weer op in. De ritssluiting steekt vast aan de rechterzijde. Maar Carol heeft een kaars gevonden in de slaapkamer en kaarsvet is een goed glijmiddel. Pak de witte kaars uit inventory en klik ermee op de rits en klik dan weer handje op de ritssluiting en.....

.......de rits glijd nu helemaal naar links en de koffer gaat open....er ligt voornamelijk onbruikbare spullen in de koffer. 
Maar achter de "Azreal's Tear" dvd ligt weer een hint van Morty.....Pak dat blauwe briefje en lees de hint......

.....het rijmpje vertelt dat het laatste blok voor het speelgoedje te vinden is bij de Sun Cannon Tower. Ga uit alle close-ups.
Wel.....op naar de Sun Cannon dus. Verlaat Morty's huis, zoek de EXIT en reis nu terug naar de:

Sun Cannon:

Ga 1 stap vooruit en draai dan rechtsom en zie......je hebt het rode blok gevonden. 

Pak het rode blok en klik het naar de inventory. Draai rechts, 1 klik omlaag, draai rechts en klik EXIT op de voetbalvelden en keer terug naar:

Morty's Huis:

Ga naar binnen en naar de gele kast in de woonkamer. je moet nu dus de groene 6-hoek, de gele vierkant, de blauwe driehoek en de rode cirkel in inventory hebben. Maak dus de rechtsonder kast, in de grote gele kast, weer open en stop nu de 4 gekleurde blokken in de daarvoor bestemde gaten van het speelgoedje en.....op de dieren plaatjes krijg je dan andere cijfers te zien en dat zijn 8, 5, 9, 1, en dit is de code voor het schilderijdeurtje in de bruine kast.

Stap 2 keer uit en zoom dan nu weer in op de bruine kast en maak er de grote klep weer in open. Klik op de cijfers, onder het schilderijtje, volgens de code die je zojuist hebt gezien op het speelgoedje. Klik dus op 8, 5, 9, 1 en.....het schilderijdeurtje klapt open. 

In het vak staat een doos.....Pak de doos.....Op het deksel zie je 2 keer een foute Zweedse Vlag en in de 4 hoeken een blauwe ster. De kleuren van de Zweedse Vlag zijn verkeert want de Zweedse Vlag is een geel kruis op een blauwe achtergrond. Je moet op de 4 blauwe sterren klikken om de 2 vlaggen goed te krijgen. Klik in deze volgorde op de 4 blauwe sterren: rechtsonder, linksboven, rechtsboven, linksonder en......

......de 2 Zweedse Vlaggen zijn dan goed en het kistje gaat open. In het kistje ligt dan de usb-stick.

 Pak de usb-stick en stap uit alle close-ups, wel ook het schilderijdeurtje weer dicht klikken. Carol heeft de usb-stick en die moet ze nu in het tablet steken, dus terug nu naar de keuken. Pak het tablet weer op en haal het ding uit de hoes. Rechtsboven zie je het symbool dat een usb-poort aangeeft......klik de usb-stick op dat symbool om de stick in het tablet te steken......in het scherm van het tablet lees je dan weer een hint van Morty......

Carol moet dus uit het zolderraam kijken, dan zal ze het gebouw zien waar de volgende hint verborgen is. Stap uit de close-up en ga weer naar de zolder. Loop door naar het zolderraam en klik met je loepje om door het raam te kijken......in de verte ziet Carol dan een schuur.....klik met je loepje op de schuur om het beter te zien en om Carol's commentaar te horen en........

....de locatie van de schuur wordt op de plattegrond gezet. Wel....stap uit de close-up, ren naar beneden en naar buiten en zoek de EXIT weer op. Reis nu dus naar de:

Schuur (Barn):

Natuurlijk beland Carol niet gelijk bij de schuur, maar op een landweg tussen graanvelden. Maar in de verte, bij de bosrand links, ziet ze de schuur. Loop dus 3 klikken verder, draai dan links en klik dan de schuinepijl om verder richting de schuur te gaan.....

..........loop dan door naar de schuur en ga er binnen. 

In de schuur draai je linksom naar een hoop vuil.....bovenop de hoop ligt een opengescheurde zak met houtblokken......

Klik op de houtblokken in de zak......Carol pakt een blok hout uit de zak.....draai het blokhout om met de draaipijl en.......het onvermijdelijke rijmpje van Morty.......

......het rijmpje verteld dat de volgende hint verstopt is in een holle boom op de Eastern Promenade.....Carol moet de hint echter uit de holle boom vissen, dus ze heeft een hengel of zoiets nodig. Ga uit alle close-ups, draai links en stap terug naar buiten en ga terug naar de weg via schuin rechts, 2 keer rechtdoor, schuin rechts. Draai dan rechts en loop over de landweg terug naar EXIT. Reis via de plattegrond nu terug naar het:

Boomhuis (The Woodpecker Hotel):

Klik weer op het houten plankje om Carol weer omhoog te takelen. Loop dan weer door naar de tuinstoel, draai links, loop door naar de witte kist en draai terug om naar de tuinstoel. Op het tafeltje staat hier dus het "kerstboomlampje". Zoom weer in op de "kerstboomlamp"........

....tussen alle witte druppels zijn er ook een zwarte, groene, gele, paarse en gele druppel. In de kelder van Gerald Black's kantoor heb je de hint gevonden over deze "kerstboomlamp".....dat waren de papiersnippers die je aan elkaar moest knutselen en dat papier met de 4 druppels heeft Carol meegenomen, dus bekijk dat nog eens.......

....de tekening van de druppels vertelt je in welke volgorde je nu de op 4 van de gekleurde druppels moet klikken en dat is groen, paars, zwart en blauw.....doe dat dus en.....de "kerstboom" draait om en je ziet nu de onderkant.....er steekt een kruisschroef in de bodem......combineer in inventory de kruiskop met de groene schroevendraaier om er een "ongewone schroevendraaier" van te maken. 

Pak de schroevendraaier dan uit inventory en schroef er de schroef mee uit de "kerstboom".....de "kerstboom" is hol en er steekt een Sleutel in. 

Pak de Sleutel en klik het naar de inventory. Deze sleutel is voor de la, in de grote kast in Black's kantoor. EXIT via het luik  en reis nu terug naar:

Gerald Black's Kantoor:

Ga naar binnen, draai rechts en zoom in op de la, in de grote kast. Steek het zojuist gevonden sleuteltje in het slot van de la. 
De la schuift open.....boven de gele thermometer ligt een Vishaakje. 

Pak het Vishaakje en klik het naar de inventory. Verlaat het kantoor en EXIT naar de plattegrond en reis nu naar de:

Oostelijke Promenade (The Eastern Promenade):

Een voetpad tussen bomen rij in een woonwijk. We zoeken dus een boom met een gat in de stam. Ga 2 klikken vooruit en draai dan rechtsom

.....de boom waar Carol nu bij staat heeft een dikke knoest waar een gat in zit....Zoom er op in........Carol heeft iets nodig om de hint uit de boom te vissen.  Combineer in inventory het Vishaakje met de Vislijn en combineer dat geheel dan met de Trekstaaf en.....Carol heeft zichzelf een soort van vishengel gemaakt. 

Klik met de vishengel in het boomgat en.....Carol vist een wit mandje uit de boom en in het mandje ligt een Dopsleutel. 

Pak de Dopsleutel en klik het naar de inventory. Combineer in inventory de Dopsleutel met de Dopsleutelhouder (Heavy Tool). 

Stap weg van de boom, draai links, 1 stap verder voorwaarts, draai links en klik EXIT en reis nu terug naar de:

Schuur (Barn):

Carol beland terug op de landweg tussen de velden. Loop nu 1 stap vooruit en draai dan links. In het linker veld zie je nu een greppel.....

Ga 1 klik vooruit, draai dan 2 keer rechtsom en......een rioolpijp......zoom in op de rioolpijp.....er ligt een blok hout in de pijp.....

pak het houtblok op en draai het om.....er steekt een schroef in de het houtblok.......gebruik de dopsleutel (Heavy tool) om de schroef te verwijderen. 

Pak dan het prop papier uit het holletje......Het papier lijkt op het schaakbord

......in 4 vakjes staan letters......De letters zijn in verschillende kleuren. De letters maken het woord "CHECKMATE".....de volgorde is dus rood, paars, blauw, groen. Onthoud deze kleur volgorde en klik het papier dan naar de inventory. Stap 2 keer achteruit en klik dan de vooruitpijl, boven de pijp om terug te geraken op de weg tussen de velden, draai dan links en ga dan nu weer naar de schuur. 

Dus 2 stappen vooruit, links, schuine pijl, 2 stappen vooruit en..........Carol is dan weer bijna bij de schuur. Klik nu niet de rechtdoor pijl maar klik nu de schuinlinksafpijl. Carol wil dan niet verder het bos in, maar draai linksom......Carol is dan nu aan de achterzijde van de schuur en hier zie je de opening van een rioolpijp.....

Zoom in op de rioolpijp en......er ligt een schaakkistje in de pijp. Pak het schaakkistje op.....

4 vakjes zijn gekleurd in de kleuren paars, rood, groen en blauw.......Je moet nu de 4 vakjes, op het kistje, indrukken waar je de letters in zag, op het papier uit de rioolpijp.....maar dat moet wel in de juiste volgorde....

Druk op: het rode vak, het paarse vak, het blauwe vak en dan het groene vak en......het kistje gaat open en je leest het nieuwe rijmpje van Morty.......

.....het rijmpje verteld waar Morty de volgende hint heeft verstopt. Carol moet het pad verder volgen. Carol neemt de schaakkist niet mee, dus stap uit alle close-ups.....het kistje gaat terug de rioolpijp in. Draai rechtsom en......nu wil Carol wel verder het bos in......

Loop 3 klikken vooruit.....in de verte zie je weer een schuur.....als je nu linksom draait dan zie je een rioolpijp in het gras...
...draai dan terug rechts en loop dan  door tot het einde van dit pad, dat zijn 6 klikken. Draai dan links en.....een rode schuur.....

Loop door naar de rode schuur. Maak de schuurdeuren open om binnen te geraken. Draai links......achter de open kist ligt dan de ploeg.....Zoom in op de scherpe tanden van de ploeg en pak het Schaakkistje, dat tussen de vervaarlijke tanden steekt. 

Open het kistje....er liggen schaakstukken in het kistje maar ook een foto van de Watertoren van Norrköping.....Pak de foto op en draai de foto dan om want op de achterzijde staat een uitleg van deze toren en de locatie wordt dan op de plattegrond gezet.

Klik de foto het kistje terug in en klik het schaakkistje dan naar de inventory en stap uit de close-up. Draai 2 keer rechtsom, naar de andere schuurmuur. Op de gele balk ligt een mobieltje. Zoom er op in, pak het mobieltje en klik op de sluiting van de hoes....Klik dan in het scherm van de telefoon en......

.......je ziet 2 schaakstukken, het zwarte paart en de zwarte koning en je ziet een deel van een schaakbord, met cijfers en letter.....Je moet op de juiste 4 vakjes klikken, maar je weet nog niet welke vakjes je moet klikken. Klik de telefoon naar de inventory. Draai rechts en klik de schuurdeur om terug buiten te geraken. 2 keer vooruit, draai rechts en dan 13 klikken vooruit. Draai dan rechts en loop over de landweg terug naar EXIT en reis dan, via de plattegrond, naar de:

Water Toren:

Een industrieterrein. Ga 2 klikken vooruit en draai dan rechts. Het bouwhek eindigt hier en in de verte zie je de watertoren. Dus over het gras 2 kliks verder.....Carol kan dan niet verder maar ze ziet de toren. Draai links en.......Hela........een schaakbord in het gras....Zoom in op het schaakspel.

Het zwarte paart en de zwarte koning zijn vooruitgeschoven posten maar ze staan vastgelijmd op het bord. Je  moet nu weten op welke 2 velden, vakjes, het zwarte paard en de zwarte koning staan......Een schaakbord heeft 8 keer 8 = 64 vakjes of te wel 64 velden....en elk vak/veld heeft een letter en een nummer zoals A1, A2, A3...enzovoorts........Het zwarte paart staat hier dus op vak F4  en de zwarte koning op D5. 

Rechtsklik op de telefoon, die je in de rode schuur hebt gevonden,  om het ding weer groot in je scherm te zetten. Je moet dus nu klikken op de vakjes waar op het schaakbord het zwarte paars en de zwarte koning staan...Klik dus op de vakjes F,4, D. 5 en....het rijmpje verschijnt

.....het rijmpje vertelt ons dat Gerald Black en Morty één en dezelfde persoon zijn........
Gerald Black is Morty....Gerald Black heeft een "gesleten" persoonlijkheid.....2 personen in 1 lichaam......

Stap uit alle close-ups. Er is nog 1 hint op te volgen, namelijk de hint die we gevonden hebben in de Durmer safe en die hint vertelde ons : "Under the wallpaper behind the Chagall painting in the guest room on the ground floor".........We moeten terug naar het ouderlijk huis van Gerald Black. Keer terug naar de weg en klik EXIT en reis nu, via de plattegrond, terug naar:

Gerald Black's ouderlijk (Childhood) huis:

Uiteraard moet Carol eerst weer de boswandeling doen, dus 2 kliks vooruit, draai links en door naar de waranda en ga naar binnen. Draai meteen links en stap de linker voorkamer weer binnen. Draai je dan om naar de deuropening naar de gang. Links is dan de plek waar een schilderij op de muur moet hebben gehangen.....Zoom in op die plek.....onder de schilderij plek zie je dan de rafelige rand van het behang.....

Klik met je hand op de rafels om een stuk behang van de muur te trekken....Ruk dan nog een stuk behang van de muur.....Je krijgt dan het loepje, dus klik met het loepje.....Carol zeurt dat ze de rest van het behang echt niet verder met haar tere handjes van de muur kan rukken, dus gebruik nu het roestige rode Mes om het behang verder te verwijderen.....zoek steeds de plek om er met het mes op te klikken en.....uiteindelijk heeft Carol dan een groot stuk behang verwijdert en zie je een tekst op de muur

.....Zoom in op de tekst, je leest "The Diamond is in La Paz.....".....

Klik er nog een keer op met je loepje zodat Carol uitroept "La Paz?"......in 1 van Morty's rijmpjes las je dat "La Pas" de naam is van Black's teddybeer......Waar staat ook al weer de Teddy Beer.....Oja....In Black's huis. Verlaat dit huis, zoek de EXIT en reis nu terug naar:

Gerald Black's huis:

Carol beland weer in het halletje. Draai rechts en loop de woonkamer in. Draai links en loop door naar de kast waar de Teddybeer in staat.  

Pak Teddy op en draai hem op via de draaipijl. Snij met het roestige rode mes 2 keer Teddy's achterkant open en......Pak de Diamand dan uit Teddy en klik het ding naar de inventory........

Stap uit de close-up, draai om en.....Carol ontmoet nu Gerald Black.....
Black wil weten wat Carol verdomme in zijn huis doet.....Praat dus met Black via de gespreksopties en.......

Wel... het is een ontmoeting die Carol nogal hoofdpijn bezorgt want ze wordt nu bewusteloos geslagen en opgesloten in de diepe gangkast. 

Ontsnap uit de kast:

Na een uurtje komt Carol weer bij haar positieven....Carol is opgesloten in de gangkast. Het is donker in de kast......Maar gelukkig heeft Carol haar spullen behouden....Pak de Safetyaansteker uit inventory en klik er mee in het scherm en....We hebben licht. Draai je om naar de deur.....Klik de deurkruk.....De deur zit op slot.....Bekijk het sleutelgat nader....Klik met je loepje 2 keer op het sleutelgat......Carol hoopt dat de sleutel, aan de andere kant, nog in het sleutelgat steekt. Stap uit de close-up en draai links......dozen.....Klik de blauwe doos weg en pak dan de Brief uit de grotere doos......

Het is een brief van Dora, de vermoorde echtgenote van Gerald Black.....Dora bekent in deze brief aan Gerald dat ze vreemd is gegaan, maar dat ze die relatie heeft beëindigd. 

Klik de brief naar de inventory. Draai terug naar de deur. Pak de brief van Dora uit inventory en klik de brief onder de deur........Carol schuift de brief half onder de deur door, onder de deurkruk en het sleutelgat.  Draai rechts. Er  staat een computer en er staan plastiekbakken. In de bovenste plastiek bak ligt ook iets. Pak dat ding uit de plastiek bak....het blijkt een vlees thermometer te zijn met een scherpe punt....klik het naar de inventory. 

Draai terug naar de deur en zoom weer in op het sleutelgat en prik nu met de zojuist gevonden thermometer in het sleutelgat en.....Carol prikt de sleutel uit het sleutelgat en de sleutel valt op de brief. Stap uit de close-up en trek nu de brief weer onder de de vandaan en......Carol heeft dan de sleutel, die je dan naar de inventory klikt. Pak de sleutel meteen weer uit inventory en klik er nu mee op het sleutelgat en.....Carol stapt uit de kast en ze staat meteen voor de voordeur.......Verlaat het huis via de voordeur en........

Carol trekt nu haar conclusies maar ze is nog niet zo ver om naar de politie te gaan met haar vermoedens. De plattegrond verschijnt dan.....reis naar:

Albert Edison's kantoor:

Edison's kantoor is op slot....Carol kan er niet binnen. Draai rechts....je staat voor het kantoor van John Brown en Nina Jorun....klik de deurkruk om dit kantoor te betreden. Je staat voor het bureau, draai links.....net zo'n kast als in Black's kantoor. Zoom in op de la en maak de la open......

.In de la ligt, op het oranje doosje, een klein briefje.....Pak het briefje.....het briefje zit op de sleutel van Edison's deur geplakt. 

Klik het briefje weg en klik dan de sleutel naar de inventory. Ga uit de close-up, draai links, verlaat dit kantoor. 
Op de gang draai je rechts en maak je Edison's deur open met het zojuist gevonden sleutel om in het kantoor te belanden. 

In Edison's kantoor kun je een aantal dingen bekijken, dingen die Carol wat meer inzicht geven op de zaak......Zoals de doos die in de grote kast ligt en de reproductie van het naakt uit Morty's huis.....Achter de bureaustoel staat een klein kastje met 3 laden en dat kastje is wel belangrijk......

Als je het lage kastje achter de bureaustoel hebt bekeken dan weet Carol dat ze er een sleuteltje voor nodig hebt......Stap uit de close-up en draai 2 keer rechtsom.....Je ziet nu het rechter deel van de bureautafel en op de rand zie je een zwart knopje met een omhoog/omlaagpijltje. 

Klik op het knopje en......je scherm word even zwart en dan is de bureautafel omhoog gekomen.....zet je hand nu op de omhoogpijl en klik dan nog een keer om de tafel nog verder omhoog te takelen en.......Op de draagkolom van de tafel zit dan de sleutel van het lage kastje geplakt.....Zoom in op de sleutel en ruk het los en klik het de inventory in.

Je moet de bureautafel dan weer omlaag zetten, dus klik de omlaagpijl, op het zwarte knopje, Draai dan weer om naar de lage kast en zoom er weer op in en steek het sleuteltje in het sleutelgat. Trek de bovenste la open.....niet van belang in de la. Sluit de la en trek de middelste la open. Pak de zwarte documentfolder uit de la en sla de folder open..........

in de folder steekt een paarse brief en een blauw kaartje. Er is ook een rits die je kunt open ritsen

Op het blauwe kaartje lees je het laatste rijmpje en Carol weet dan nu dat Edison al die rijmpjes heeft geschreven. Albert Edison is dus Morty en hij heeft Dora vermoord en ook de jonge vrouw. De paarse brief is weer een brief van Dora en deze keer gericht aan Albert Edison......

Edison was dus de geheime minnaar van Dora. De paarse brief en het blauwe kaartje klik je weer de folder in. 
Maak dan het aparte vak open door op de ritssluiting te klikken en pak er dan de gele brief uit en lees ook deze door......

De gele brief vertelt waarom Edison Carol heeft ingehuurd heeft om Black op te sporen. Klik ook de gele brief weer de folder in en klik dan nog een paar keer de uitstappijl en klik dan de dichte folder naar de inventory. Ga dan uit de close-up van het kastje en draai dan 2 keer linksom een...........Moordenaar Albert Edison verschijnt......Praat met Edison via alle gespreksopties......

Als Carol aan Edison vertelt dat ze alles aan de politie heeft vertelt dan gelooft Edison dit niet en hij dreigt Carol te vermoorden.......Edison blokkeert met zijn vette lijf de uitgang.....
Snel....pak de Dopsleutel (Heavy Tool) uit inventory en ram met dat ding Edison 2 keer in zijn gezicht......

Na de 2 ram leunt Edison dan naar recht en is er een gaatje om. links langs Edison, het kantoor uit te rennen......
Zodra Edison naar rechts leunt beweeg je snel de cursor naar links van Edison en klik je de Vooruitpijl om de gang in te rennen......

Draai dan rechts en ren verder door de gang en.....je ziet dan verder vanzelf het einde......Edison wordt gearresteerd en veroordeeld voor de moord op Dora en de jonge vrouw. Black schrijft een boek met Carol als mede schrijfster en de uitgever van dat boek wil zelfs Carol's boek gaan uitgeven

EINDE

Walkthrough door: Louis Koot