2016: Walkthrough door: Louis Koot  

Faye King: Jungle Jeopardy is een zogenaamde "Fan made" game en het is Freeware, dus gratis. De game kun je gratis downloaden via de Two Tales website waar je nog meer Freeware games kunt downloaden zoals "Rabbit Hill" en "Case Noir".  Na het downloaden en opslaan van het Win Rar bestand pak je het bestand uit. Je hebt dan een Faye King Jungle Jeopardy map. Ga naar die Faye King map, open de map en dubbelklik dan op "Winsetup". Je krijgt dan dit scherm te zien

In het scherm kun je dus allerlei dingen voor de game instellen...Het is soms eerst even uitproberen wat voor jouw computer de beste instellingen zijn om de game soepel te draaien. Zoals je ziet kies ik er voor om de game in een "Window" te spelen want dat maakt de ouderwetse graphics toch een stuk duidelijker. Probeer ook de extra grafische opties uit als je problemen ervaart. 

Trek je overigens niets aan van een error mededeling van Windows als dat klote besturingssysteem gilt dat "de game niet goed geÔnstalleerd" is.....dat is verrekte onzin want er is helemaal geen installatie, alleen uitpakken, Winsetup doen en spelen maar via het .exe bestand. Je kunt uiteraard een snelkoppeling van het exe bestand maken op je bureaublad, maar dat moet je zelf dan even doen.

Faye King: Jungle Jeopardy speelt heel erg "leentje buur" op de Indiana Jones games als Fate of Atlantis en Last Crusade, je kunt duidelijk zien dat de maker een big fan is van de oudere Indiana Jones games. De hoofdpersoon, Faye King, lijkt wel de tweelingzuster van .....en ook de omgevingen zien er uit als in een vroegere Indiana Jones game.

Faye King is een pilote en ze heeft een eigen vrachtvliegtuig. 

Faye is tevens een beetje een avonturierster die het met de wet niet zo nauw neemt. 

Om haar hoofd boven water te houden vliegt Faye tegen betaling privť personen van hot naar her. Faye neemt 

 ook vaak opdrachten van smokkelaars aan om hun smokkelwaar heen en weer te vliegen.

Klik op het startscherm de "Startknop" om de game te starten

Faye vliegt met haar vliegtuig boven de jungle en aan boord heeft ze 1 passagier, die de vlucht zal betalen als Faye hem veilig op zijn bestemming afzet......

....maar helaas....het noodlot slaat toe want Faye stort met vliegtuig en passgier neer in de jungle. 

De passagier ligt bewusteloos op de grond maar gelukkig mankeert Faye zelf niets. 

Faye onderzoekt of de passagier nog leeft en dat blijkt het geval te zijn, maar Faye vraagt zich wel af of de passagier nu nog wel voor de vlucht zal willen dokken.

Bovenaan het scherm zie je altijd de inventory, waar Faye haar spulletjes in bewaard. 

Op dit moment heeft Faye in inventory wat muntgeld, een aansteker en een zakmes

Ok....de passagier ligt voor pampus en het wrak van Faye's aeroplane hangt boven in de bomen.

 Aan de rechter rand van het scherm ligt wat brandhout in de bosjes. 

Loop naar het brandhout, bekijk het brandhout en pak het brandhout dan. Faye bergt het hout keurig op in inventory. 

Ga een scherm omlaag. Faye geraakt op een breed bospad en op een tak zit hier een veelkleurige papagaai (Parrot) ,......

Linksklik de gaai en blijf dat doen totdat de gaai wegvliegt.....

De papagaai denkt dat Faye ene  "Jungle Bob" is en de vogel gilt dat die Bob "zijn enige hoop" is want "Bob zal het in orde brengen". 

Faye kan terug omhoog, naar rechts en naar links. Waar het pad naar links gaat staat een smalle boom en links van die boom hangt een liaan (Vine). Loop door naar die smalle boom en de liaan. Pak dan het zakmes uit inventory en klik ermee op de liaan om de liaan af te snijden en op te bergen in inventory. 

Rechtsklik om ook het zakmes terug op te bergen en ga dan een scherm door naar links. Faye beland op een tussen scherm en hier is niets te beleven. 

Er vliegt een vlindertje/mot rond en er groeit een rode en een gele bloem. Het pad gaat omhoog en verdwijnt dan, achter de gele bloem, naar links. Loop door omhoog en ga dan weer een scherm door naar links en......Faye ontmoet een toeristen echtpaar. Achter de toeristen ligt een grote autoband. De vrouwelijke toerist heeft een boek in haar handen. 

Linksklik de vrouwelijke toerist om met haar te praten.......Faye vertelt dat ze gecrashed is en dat ze een gewonde passagier heeft en ze vraagt of de toeristen wellicht weten waar ze medische zorg kan vinden en ook vraagt ze naar die "Jungle Bob". Maar de toeristen weten niets zinnigs te antwoorden. Praat echter nog een 2e keer met de vrouw......Faye vraagt nu wat voor een boek de vrouw leest en dat blijkt een woordenboek te zijn voor het locale dialect dat de inboorlingen hier spreken.

Als je bent uitgepraat met de toeristen dan ga verder een scherm omlaag en.....Faye beland bij de Jungle Winkel. 

Een inboorling (Native) staat voor de winkel. Er ligt afval (Litter) op de grond en bij de winkel staat een afvalbak (Rubbish bin). Op de steunpalen van de winkel hangen 2 mededelingen (Notice). Rechtsklik 2 keer het afval en.....bij de 2e keer ziet Faye dat er een Credit note tussen het afval ligt. Linksklik nu op het afval om die Credit Note te pakken. 

Rechtsklik in inventory de Credit note....het is een tegoedbon voor speciale klanten. Linksklik de inboorling om te proberen met hem te praten......maar de man praat in zijn dialect....."Ooga booga wonga" .....Faye verstaat het niet en begrijpt het niet. Loop naar de afvalbak. Linksklik de afvalbak.....in eerste instantie wil Faye de afvalbak niet doorzoeken maar dan doet ze het toch en pakt ze een lege spuitfles uit de afvalbak.

Lees nog even de 2 mededelingen die op 2 van de steunpalen hangen en ga dan de winkel binnen. De Shopkeeper staat achter zijn toonbank. Er zijn 2 kasten met spullen. De linkerkast bevat flessen met drinkwater en blikken met voedsel en ook staat er een "Schip in een Fles". In de rechter kast  ligt een houten beeldje (Wooden carving) en er staat een mand met vlindernetjes (Nets).  Rechtsonder ligt een hoop Touw (Rope). Aan de toonbank zijn diverse mededelingenbriefjes (Notice) geplakt maar die zijn onleesbaar.

Linksklik het houten beeldje  (Wooden carving) te pakken.........

Faye vraagt de shopkeeper hoeveel het kost.....de shopkeeper zegt dat het brok hout alleen voor zijn speciale klanten is. Faye vraagt hoe ze een speciale klant kan worden....speciale klanten zijn klanten die regelmatig hier wat komen kopen en daarmee een tegoedbon kunnen verdienen waarmee ze dan "speciale items" kunnen kopen. 

Wel....Faye heeft zo'n tegoedbon gevonden tussen het afval, dus geef de tegoedbon (Credit) aan de shopkeeper en.......

.....Faye mag dan het houten beeldje pakken. Linksklik dus weer het houten beeldje om het nu te pakken en op te bergen in inventory.

Verlaat de winkel en loop terug omhoog (Noord) naar het toeristen echtpaar. Praat weer met de vrouw.....Faye vraagt of ze het dialectboek van de vrouw mag lenen.......De vrouw wil in ruil voor haar boek een souvenir hebben want ze heeft geen geld meer om zelf een souveniertje te kopen. Geef de vrouw dus het houten beeldje en Faye krijgt het dialectboek (Translation book). 

Ga terug omlaag, naar de inboorling bij de winkel. Pak het dialectboek uit inventory en klik ermee op de man en......

Nu kan Faye de man verstaan, die zegt dat ie Dave heet. Dave kent die Jungle Bob. Die Bob blijkt de medicijnman te zijn die gezondheidsdrankjes voor Dave's stam maakt en als dank daarvoor wordt Bob niet opgegeten door Dave en zijn volk. Dave is door zijn volk verbannen omdat ie met toeristen heeft gepraat....Dave's volk heeft het niet zo op toeristen, maar Dave ziet daar wel de voordelen van zoals Cheeseburgers en Cola. Dave wijst Faye de weg naar Bob.

Na dit gesprek weet Faye dus dat ze naar het noorden moet gaan om die Bob te vinden. Rechtsklik om het dialectboek terug op te bergen en ga dan terug omhoog om terug bij het toeristen echtbaar te belanden. Ga dan nog een scherm verder omhoog en.....Faye beland op een vorksplitsing van paden.

Omlaag gaat terug naar de toeristen maar het pad splitst zich hier naar links en naar rechts......

Als je het linker pad volgt dan zul je zien dat, op het volgende scherm, een vervaarlijke tijger Faye's weg blokkeert. 

Ga snel terug en volg dan het rechter pad naar het volgende scherm. Een touw met een strop hangt aan de rechter tak van de kale boom.

 Rechtsklik de strop.....Fay vermoed dat het een valstrik is......SAVE GAME......als je doorloopt dan stapt Faye in de strop en is het GAME OVER

Achter de stropboom, voor de groene heuvel, ligt een tak (Stick). Pak de Tak. 

Pak de tak meteen uit inventory en gebruik de tak op de strop en...........Met de tak zorgt Faye dat de strop valstrik wordt uitgeschakeld. 

Volg het pad nu verder naar het volgende schermJe kunt terug omlaag, naar links en naar rechts.

 Ga echter niet naar rechts want dan wordt Faye gestoken door de bijen en dat zal ze niet overleven. Ga dus naar links (West) en......

.Faye beland bij de waterval. Boven is de ingang van een grot (Cave). 

Op een ronde steen ligt een Vislijn (Fishing line). Pak de Vislijn

De grot is boven de platte rots en Faye kan er zo niet naar toe klimmen. 

Pak de liaan (Vine) uit inventory en klik ermee op de voorkant van het rotsplatform (Rock face) en.......

........twee uur later, als je dan het zwarte scherm klikt, heeft Faye een ladder gemaakt van de liaan. 

Klik dus liaanladder (Jungle vine ladder) om omhoog te klimmen en loop dan de grot in.  

Dit is de grot van Jungle Bob en ook de papagaai is hier. Ga praten met Jungle Bob ........

Faye vertelt Bob haar situatie en dat haar passagier dringend medische hulp nodig heeft. Bob weet wel een remedie maar hij heeft tijd nodig om het te maken en hij heeft er nog 1 ingrediŽnt voor nodig en dat is een "Venus Pride" plant. Die plant is te vinden in de jungle en of Faye de plant maar even wil gaan halen. Bob geeft Faye dan ook zijn "Repellent mixture".

Ok....op zoek dus naar die "Venus Pride" plant. Linksklik in de grotingang om weer via de lianenladder omlaag te klimmen en ga dan terug een scherm naar rechts. Faye is dan terug bij de zwerm  bijen. Loop door tot vlak voor de zwerm bijen....Als je probeert om verder door te lopen naar rechts dan legt Faye het loodje omdat ze dan door de bijen letterlijk dood wordt gestoken, dus loop niet verder door dan de boom voor de bijenzwerm. Combineer in inventory "Bob's Repellent mixture" met de lege spuitfles (Spray can) om de spuitfles te vullen met het mixture. Pak de spuitfles dan uit inventory en gebruik het op de bijenzwerm om er de zwerm mee te verjagen. 

Loop dan door naar rechts en.........we komen terecht bij het kampement van een bioloog en zijn assistent.

Op de grote kist ligt een boek. Bekijk het boek.....het blijkt een planten encyclopedie te zijn. Probeer het boek te pakken maar de bioloog ziet het en gilt dat je van zijn boek moet afblijven want hij heeft het nodig voor zijn studenten.......Faye gaat dan vanzelf verder praten met de bioloog. 

Faye vraagt of ze het plantenboek eventjes mag lenen......de bioloog doet Faye dan een voorstel.....eh......nee nee...geen oneerbaar voorstel......Als Faye voor de bioloog  een "Blue Admiral", een zeldzame vlinder, vangt dan mag ze het plantenboek eventjes lenen. Om een vlinder te vangen heeft Faye een vlindernetje nodig en die zijn te verkrijgen in de jungle winkel. De bioloog geeft Faye dan een lege glazen pot, om er de vlinder in te doen als ze die gevangen heeft met het netje.

Wel.......Faye moet nu dus terug naar de jungle winkel, dus ga 1 scherm links, 1 scherm omlaag, 1 scherm links, 1 scherm omlaag........het toeristen echtpaar is verdwenen, 1 scherm omlaag en we zijn terug bij de winkel. Ga de winkel weer in en klik op de mand met vlindernetjes........

Faye vraagt hoeveel een vlindernetje kost en dat is dan al haar muntgeld. 

Geef dus al je muntjes aan de shopkeeper en pak dan een vlindernetje uit de mand. 

Verlaat de winkel en ga terug 1 scherm omhoog en dan 1 scherm naar rechts en.......er vliegt een paarskleurige vlinder rond......Vang de vlinder met het vlindernetje......

.....je moet wel precies met je netje op de vlinder klikken en de vlinder blijft in het rond vladderen....heb je de vlinder gevangen dan stopt Faye de vlinder vanzelf in de glazen pot. Ga een scherm terug naar links, waar voorheen  het toeristen echtpaar was......Hier kruipt nu een kevertje rond...Vang de kever met het vlindernet...

Als je de kever gevangen hebt ga je terug naar de bioloog, dus scherm omhoog tot de vorksplitsing, scherm rechts en dan omhoog en dan scherm rechts. Geef de glazen pot met daarin de vlinder aan de bioloog. Faye mag dan het plantenboek pakken, dus pak het boek dat nog altijd op de grote kist ligt. 

Nu dus verder op zoektocht naar die "Venus Pride" plant. Ga terug links en.....je ziet de tijger weg rennen naar de waterval. Volg de tijger naar de waterval. Een vis duikt steeds op uit het water......Combineer in inventory je zakmes met de tak (Nobbly, twiggy stick) om van de rare tak een lange stok te snijden. Berg het zakmes weer op en combineer dan de vislijn (Fishing line) met de stok (Stick) tot een vishengel (Fishing pole). Combineer de kever met de vishengel. Pak de vishengel uit inventory en klik ermee in de rivier en......

Faye heeft dan een rode haring (Red Herring)  gevangen. Gebruik de vishengel nog 2 keer in de rivier om ook nog een Zilverbaars (Silver Perch)  te vangen. Als je de rode haring en de zilverbaars hebt gevangen ga je terug naar de vorksplitsing. Ga op de vorksplitsing dan het linker pad volgen en........De tijger blokkeert het pad.....Pak de zilverbaars (Silver Perch) uit inventory en klik ermee op de tijger en......

Faye voert de tijger de vis en die verdwijnt dan de bosjes in. Verder op zie je een plant staan.....loop door naar die plant.......

bekijk de plant.....Faye heeft geen idee wat voor soort plant het is, dus gebruik het rode plantenboek op de plant en........

Faye weet dan dat deze plant de gezochte "Venus Pride" plant is. Berg het boek terug op en probeer dan de plant te pakken, maar.........de plant wil niet gepakt worden en bijt Faye bijna haar hand af.......er volgt een gesprekje tussen Faye en de plant.........de plant wil nog zijn "laatste avondmaal" nuttigen voor ie door Faye wordt geplukt.....de plant wil een lekker stukje vlees eten...een knaagdier (Rodent)

Volg het pad verder omhoog en.....een muis ( Rodent) kruipt zijn hol (Burrow) in en komt dan achter de bosjes weer te voorschijn. Faye moet de muis vangen om te voeren aan de plant, maar ze kan de muisniet bereiken. Pak het brandhout (Pile of branches) uit inventory en stop het in het hol (Burrow)......

Steek het hout dan aan met je aansteker en........

....de rook jaagt de muis naar Faye toe,.......berg de aansteker op en vang de muis nu met je vlindernet

Heb  je de muis gevangen dan loop je terug omlaag naar de plant. Geef de muis aan de plant en........

.......de plant vreet de muis op en Faye mag de plant dan pakken en dat doet ze dan vanzelf. Terug nu naar Jungle Bob, dus 2 keer rechts, omhoog, en dan links en je bent terug bij de waterval. Klim via de liaanladder terug Bob's grot in en geef de "Venus pride" plant aan Bobbie en.........Faye verkrijgt van Bob dan "Bob's special remedie"

Verlaat de grot en keer terug naar de vorksplitsing. Dan 1 scherm omlaag en dan 2 schermen naar rechts. Je bent terug op het scherm waar je de liaan hebt afgesneden. Omhoog is de chrashsite maar je kunt hier ook naar rechts.....Ga naar rechts en.....Faye is dan bij het ravijn beland..... 

een houten brug hangt over het ravijn en bij de brug staat een Tiki beeldje/masker.......Als je probeert om via de brug het ravijn over te steken stort Faye de diepte in want de brug hangt omhoog......en is het Game Over. Bekijk de Tiki. Faye kan er niets mee. Loop terug links en dan omhoog om terug op de chrashsite te belanden en.......Wat de hell......de passagier is verdwenen........en er zijn ook geen sporen te zien........waar de passagier lag ligt nu een Masker. 

Pak het Masker en bekijk het dan in inventory.......Faye denkt dat inboorling Dave haar wellicht kan helpen. Dus volg de route terug naar de jungle winkel en geef het Masker dan aan Dave. Dave brabbelt weer iets in inboorlings dus gebruik het groene dialectboek weer op Dave om hem te kunnen verstaan...... Dave vreest dat de passagier gevangen is genomen door zijn stam en dat ze hem naar de grotten hebben gebracht, aan de andere kant van de kloof. Dave wil Faye helpen om de kloof over te steken en hij loopt weg om Faye bij de kloof te ontmoeten.  Berg het boek weer op en keer dan terug naar het ravijn.......Terug bij het ravijn staat Dave te wachten. Linksklik op Dave en........Dave bedient het Tiki beeld waardoor de brug omlaag zakt....

Loop over de brug en dan een scherm naar rechts en........Faye is dan bij de grot van de inboorlingen stam. Ga de grot binnen.....

PAS OP......een "trip wire" verspert de doorgang naar het verse lijk van de Explorer.....

.loop je door of bekijk je de passagier (Explorer) dan is het Game Over. 

Pak je zakmes en gebruik het op de "trip wire" om de draad door te snijden....

.......je raakt hierdoor wel het zakmes kwijt. Pak het linker stuk van de "Trip wire" om dit stuk draad op te bergen in inventory.......

Loop door naar het Explorer lijk. Naast het lijk staat een metalen kist. Links de metalen kist om het te openen.....Linksklik dan de geopende container en.......Faye pakt een paar staven dynamiet uit de container. Links kun je verder de grot in, dus ga een scherm naar links en.........Wel......2 inboorlingen staan op het punt om Faye's passagier te slachten.......Faye verbergt zich snel achter een rots en 1 van de inboorlingen loopt weg. 

Achter Faye ligt een klein grijs rotsje.....Pak dat rotsje....Pak het rotsje meteen uit inventory en gebruik het op de inboorling.........je zult in inventory de linkerpijl moeten klikken om door te scrollen om het dynamiet en het rotsje te zien. .........Met het rotsje ramt Faye de inboorling bewusteloos. Linksklik het kampvuur om er een brandend stuk hout uit te halen. Gebruik het brandende stuk hout dan op het touw waar de passagier aan hangt om de passagier te bevrijden. 

Gebruik dan "Bob's special remedy" op de passagier om hem bij zijn positieven te brengen.

.

Pak het dynamiet uit inventory en gebruik het op de rotsversperring, achterin de grot. 

Gebruik dan de "trip wire" op het dynamiet. Steek de lont aan met de aansteker......

Faye en haar passagier gaan in dekking achter de puntrots en dan ontploft het dynamiet en is de versperring opgeruimd. 

Berg de aansteker op en ga dan door de nieuwe doorgang......Faye en de passagier belanden in de smokkelgrot en er volgt een gesprekje.

Na het gesprek loop je verder omhoog en dan de grot uit en........een jeep.....

.............linksklik de jeep en.....

Walkthrough door: Louis Koot