2019: Walkthrough door: Louis Koot  

Rhem 2 Special Edition is een opgepoetste nieuwe versie van het oorspronkelijke Rhem 2:The Cave..... Knutt Mueler heeft in deze nieuwe editie enige dingen verbeterd en......een nieuw gebied met enige nieuwe puzzels toegevoegd. In het nieuwe gebied moet je op zoek naar een kwart deel van een medaillon...........Knut Mueler maakt dus ook voor Rhem 1, Rhem 3 en Rhem 4 zo'n speciale editie met in elk van de games een nieuw gebied waarin je dan op zoek moet naar 1 kwart deel van het medaillon.  dat medaillon heb je later nodig om toegang te krijgen tot Rhem 5. Grafisch zijn de speciale edities iets verbeterd maar nog steeds zijn het geen grafische hoogstandjes. De besturing is niet verandert, dus dat is nog steeds "point and click" met je computermuis.

Als je de game de eerste keer opstart dan ontvang je van Zetias een briefje en een vreemd object 

Nu beland je in het STARTSCHERM van Rhem.

Wel....ik neem aan dat deze 6 knoppen  "gesneden koek" voor je zijn.  Klik  op "NEW" en  je 2e avontuur op het Rhem Eiland begint. Je  begint, net zoals in Rhem 1, met een ritje in een mijnkarretje. Het duurt wel even, dus neem er maar even je gemak van. Het karretje neemt je mee over de rails door een tunnel en dan door een landschap met ronde huisjes en verkeersborden

Weer een tunnel in en dan zijn we in een grot. Het karretje gaat linksaf en daalt dan een level omlaag en vervolgt dan de reis naar het einde alwaar het karretje tegen een stootblok dan tot stilstand komt. 

Je krijgt nu de controle over de game  

Laten we ons even vertrouwd maken met waar je Inventory zit, je kompas en hoe je kunt Saven, Loaden en Quiten. Beweeg de cursor naar de onderkant van het scherm.  

Linksonder zie je een DOOSJE staan. Dit doosje is je inventory. Door op het Doosje te klikken open je de inventory. Je ziet dat er nu een puzzelstukje in je inventory  staat. Dit is hetgeen Zetias je heeft gegeven. Het is het eerste stukje van een SLEUTEL. Sluit de inventory.

Middenonder in het speelscherm staat altijd het KOMPAS. Het Kompas geeft aan welke kant je opkijkt. De WITTE PUNT van het kompas wijst altijd naar het NOORDEN.   Rechtsonder zie je een WIEL. Als je op dit wiel klikt dan verschijnen de opties om te SAVEN, te LOADEN, te QUITEN en op TERUG te KEREN.   Goed....we gaan maar beginnen met:

Deel 1: De Sleutel Fragmenten

Hoofdstuk 1 en 2: Het aankomst Gebouw en Het 1e Blauwe Fragment

Hoofdstuk 3 en 4: Lava Grot en 100 % Power en het 2e Blauwe Fragment
Hoofdstuk 5: Het 2e Fragment van de Sleutel:
Hoofdstuk 6: Het 3e fragment van de Sleutel

Deel 2:  Vindt de 4 Blauwe Fragmenten in de Geheime Grot

Hoofdstuk 7: De Toren deel 1
Hoofdstuk 8: De Ondergrondse Spoorweg
Hoofdstuk 9: De Toren deel 2: De Cirkel Tram en de Kristal Grot
Hoofdstuk 10: De Toren deel 3: Kristal Grot en de Blauwe Koepel Kamer

Deel 3: De Artefact Disk en het Nieuwe Gebied

Hoofdstuk 11: De Artefact Disk en het Nieuwe Gebied
Hoofdstuk 12: Het nieuwe gebied: Het 2e kwartsuk van het Medaillion
Hoofdstuk 13: Rhem 2 SE uitspelen

2019: Walkthrough door: Louis Koot