2017: Walkthrough door: Louis Koot  

Rhem 4 Special Edition is een nieuwe versie van Rhem 4 The Golden fragments. In deze Special Edition heeft Knut Meuler een extra gebied toegevoegd en her en der in de game enige extra puzzels. De bedoeling is dat je niet alleen de 9 Gouden fragmenten vindt maar ook het laatste kwart deel van het Medaillon. Het medaillon  is nodig om toegang te krijgen tot het 5e deel van Rhem......Rhem 5.

De RHEM games zijn "Point and click" adventure games in de traditie van de Myst games. In de Rhem games moet je technische en logische puzzels oplossen. Hierbij moet je denken aan puzzels om gesloten deuren te openen en aan puzzels om allerhande, nog niet werkende, technische apparaten en mechanismen aan de praat te krijgen. Je hoeft de eerdere 3 Rhem Games niet persé gespeeld te hebben om Rhem 4: The Golden Fragments te kunnen spelen. Maar.......als Rhem 4 The Golden Fragments je eerste Rhem game is die je speelt, dan raad ik je toch aan om eerst Rhem 1, Rhem 2: The Cave en Rhem 3: The Secret Library te gaan spelen.

Deze Rhem games zijn geen gemakkelijke games om te spelen......ze zijn eigenlijk verdomd moeilijk......Knutt Muller, de bedenker en maker van de Rhem Games, is een genie in het uitdenken van logische puzzels, maar hij voert die logica wel echt tot in perfectie door......per game worden de Rhem games moeilijker en moeilijker......

In Rhem 4 The Golden Fragments moet je op zoek naar de 9 Fragmenten, die tezamen de sleutel vormen van een 2e uitgang met de buitenwereld. Om die uitgang te activeren, en om zelf weer van het Rhem eiland te kunnen gaan, zul je die 9 Fragmenten moeten vinden. Het is aan te raden om pen en papier bij de hand te houden, tijdens het spelen van een Rhem game, want je zult veel aantekeningen moeten maken om alle puzzels in de game te kunnen oplossen. De RHEM wereld is een uitgebreide wereld waar je in het ene gebied aanwijzingen vindt voor puzzels die je in een ander gebied moet oplossen. Alles in de Rhem games houdt op de één of andere manier wel verband met elkaar.....Houd dus pen en papier bij de hand en onderzoek alles in de game en maak aantekeningen.

Hoofdstuk 1: De Zwarte Kristal Kamer Hoofdstuk 2: De Kegelrotsen Hoofdstuk 3: Het 1e Gouden Fragment
Hoofdstuk 4: Ringlijn van de Tram: Deel 1 Hoofdstuk 5: Ringlijn van de Tram: Deel 2 Hoofdstuk 6: Ringlijn van de Tram: Deel 3

Hoofdstuk 7: De laatste 2 Gouden Fragmenten

Hoofdstuk 8: Het 1e Nieuwe Gebied Hoofdstuk 9: Het 2e Nieuwe Gebied:

2017: Walkthrough door: Louis Koot