Aura 2: The Sacred Rings

2012:Walkthrough door: Louis Koot  

Als u de game voor de 1e keer opstart dan krijgt u eerst een filmpje te zien waarin wordt samengevat wat er in Aura Fate of the Ages  is gebeurt. Daarna klikt u op "New Game" om The Sacred Rings  te beginnen. De game begint dan met de introfilm waarin we Bargul, de leider van het Legioen van de Schaduw, ontmoeten.

We ervaren via het introfilmpje dat niet Durad maar Bargul de eigenlijke slechterik is. Met behulp van de krachten van Tovenaar Gugon heeft Bargul Durad onder controle, maar Gugon vreest dat ie dat niet veel langer meer kan volhouden. Bargul geeft zijn soldaten de opdracht om Umang te zoeken en gevangen te nemen en hij geeft hen zijn Amulet om hierbij te helpen. Dan zie we Umang uit de lucht vallen en bewusteloos op de grond neerkomen, vlak voor een huis. De bewoner van dat huis, Nikifor,  komt uit het huis en loopt naar de bewusteloze Umang toe......en hier begint dan voor jouw de game.....in het Huis van  Nikifor.....

 

Hoofdstuk 1: Het Huis van Nikifor:

Slaapkamer:

Nikifor heeft Umang zijn huis binnen gedragen en Umang is weer bij zijn positieven. Nikifor vertelt Umang dat ie hier in zijn huis kan blijven slapen. Er is geen uitweg uit deze wereld. Nikifor is echter niet van plan om Umang zo maar gratis kost en inwoning te verstreken. Nee....Umang zal moeten werken voor de kost. Het eerste klusje dat Umang voor Nikifor moet opknappen is uitzoeken hoe de grote stalen deur geopend kan worden. Umang vindt het wel wat raar dat Nikifor niet weet hoe hij een deur in zijn eigen huis moet openen. Nikifor gaat ondertussen op bed liggen om een dutje te doen.

Umang, dat ben jij dus, heeft in inventory de Amulet en de Tetrahedron. Rechtsklik (dus klikken met je rechtermuisknop) opent je inventory. Aan de rechterzijde van je inventory staat het Grote Boek waar alle documenten en tekeningen in worden opgeslagen. Dit boek is dus Umang's Journaal.  Rechts in de hoek is een ronde kast. Ga vooruit, draai rechts en ga verder vooruit naar de ronde kast deuren.

 Open de rechter deur van de ronde kast door op de deurknop te klikken. In de kast ligt een boek. 

Grijp het boek uit de kast en blader door de pagina's om ze door te lezen. 

In dit boek lees je over diverse dieren en diverse elementen. Die dieren en elementen zijn genummerd 1 t/m 29 en bij elk dier en element staat een uitspraak en lees je de betekenis. Lees nu vooral wat er staat bij nummer: 1 = Elephant (Olifant) . 7 = Owl ( Uil) . 17 = A stack of Wheat ( Tarwe). Noteer wat je leest.

Sluit het boek als je deze informatie hebt doorgelezen en hebt opgeschreven. Je sluit het boek via de omlaagpijl. Het boek wordt terug geplaatst in de kast. Sluit de kastdeur via de omlaagpijl. Draai je om en ga vooruit naar de deur van dit slaapkamertje. Klik vooruit op de deur en je beland in de gang. Aan beide zijden van de gang zijn dubbele deuren. Draai links. Je ziet de dubbele deuren aan de overzijde van deze korte gang. Links zie je een grijze deur. 

Ga vooruit naar de dubbele deuren en draai dan linksom naar de grijze deur. Probeer of je deze deur kunt openen. Helaas...deze deur zit op slot. Boven de deur zie je echter een wit Symbool. Teken het symbool na want je zult het later moeten kunnen herkennen. Draai links. Je kijkt terug door het gangetje en ziet nu de dubbele deuren aan de andere kant, bij de slaapkamer deur. Ga vooruit en klik dan op de dubbele deuren. De deuren schuiven open en je beland op een binnen balkon. 

Via de trap, onder je voeten, kun je naar de beneden verdieping afdalen, maar dat doen we later.  Je kunt ook, via de omloop en de deuren, even buiten op het smalle buiten balkon gaan kijken. Maar doe dat ook maar niet nu. Draai links. In de hoek zie je weer een deur. Ga vooruit, draai links en open de deur. Je beland in de:

Bibliotheek:

Er staat een grote boekenkast aan de linkermuur en aan de achtermuur. Voor de boekenkast staat een trapje. In het rechterdeel van de boekenkast hangt een vogelkooi.  Er zitten 3 compartimenten in de boekenkast die een deurtje hebben. In het open vak, links naast het trapje, liggen 2 scrollen. Aan de rechtermuur staat een bureau.  In de hoek, achter het bureau, staat een Globe.

Ga naar het trapje, die voor de boekenkast staat. Links naast het trapje liggen 2 scrollen in één van de open vakken van de boekenkast. Ga vooruit naar dat vak en klik dan op de voorste scrol. Je schuift de voorste scrol weg en er komt een sleutel te voorschijn. 

Grijp de sleutel, het blijkt de Cabinet Key te zijn. Stap achteruit via de omlaagpijl. Draai nu linksom. 

Je staat nu voor het onderste deurtje dat het onderste compartiment afsluit. Klik vooruit naar het deurtje. 

Open je inventory en pak er dan de Cabinet Key uit en klik de sleutel in het sleutelgat van het deurtje. 

Het deurtje gaat open. In dit kleine compartiment ligt een witte brief. Grijp de brief. Je leest....

I depend only on myself Decisiveness is more important dan eloquence It belong to the grazer, instead of the reaper. 

Hela....dat zijn toch de quotes die je ook heb gelezen bij de nummers 1, 7 en 17 in het boek dat in de slaapkamerkast ligt. Weet je nog welke 2 dieren en welk element het waren? 1 = Olifant, 2 = Uil en 3 = Tarwe. Zoom uit via de omlaagpijl.  Draai dan rechtsom zodat je de Globe ziet die in de hoek staat. 

Mik je vooruitpijl op de globe en ga dan vooruit naar de globe. Je bent ingezoomd op de globe. 

De Globe:

De Globe heeft 4 Segmenten die je kunt draaien. In elk segment staan medaillons waarop je de afbeeldingen van de dieren en de elementen ziet, uit het boek dat je in de slaapkamerkast hebt gevonden. Je moet dus nu, aan de voorkant, de Olifant, Uil en Tarwe medaillon zetten in de segmenten. Maar de Globe heeft 4 segmenten. Je weet dus 1 medaillon niet.Nummer de segmenten, van boven naar beneden, A, B, C, D. 

Klik op Segment A tot je het Tarwe medaillon voor hebt staan. Klik op Segment C tot je het Uil medaillon voor hebt staan. Klik op Segment D tot je het Olifant Medaillon voor hebt staan. Ook in segment B moet het juiste medaillon worden gezet. Je weet alleen niet welk medaillon dat moet zijn.Klik dus gewoon net zo vaak op Segment B tot je ook in Segment B het juiste medaillon voor hebt staan. Het blijkt de Krokodil te zijn

Zodra je in Segment B het goede Medaillon voor hebt staan draaien de 4 segmenten open. 

In de Globe liggen 4 sleutels. Grijp de 4 Sleutels uit de Globe. Het zijn 4 Generator Room Sleutels. Vanzelf gaat de globe dan weer dicht. Draai je om naar het bureau. Ga vooruit naar het bureau. Je komt naast het bureau te staan, dus draai linksom en kijk omlaag naar het bureau. 

Er ligt een boek op het bureau en op de rand van het bureau staan 2 bakjes. Het linker bakje is open en leeg, het rechter bakje is afgesloten met een rolluik. Zoom in op het bureau. Je zoomt in op het boek dat op het bureau ligt. Het is een Kapiteins Dagboek

Klik op het boek om het te openen en lees de 2 pagina's door. Je leest: "

Vandaag hebben we de Manula Vallei bezocht. We vonden er een vreemd uitziende Portal. Ik geloof dat het een Keepers Portal is. Het lijkt er op dat nog oorlog nog tijd er enige invloed op heeft gehad. Vraag me af waar dit portal uitkomt en of het nog wekt".  

Onderaan de linker pagina staat een tekening van het Portal. Op de rechter pagina lees je:   

"Eindelijk ben ik er ingeslaagt om een complete set co"ordinaten te berekenen waarmee je vanuit de Manula Vallei naar " Het Vergeten Land"  kunt reizen. Dit zal mijn laatste reis worden. De route vanaf Manula is Zuid, Zuid, West, West, Zuid, West, Noord, West, Zuid".  

Sluit het boek en...

Filmpje: Nikifor is zachtjes de bibliotheek binnen gekomen en wil weten waarom je in zijn spullen zit te neuzen. Umang vraagt wat Manula is. Nikifor is ooit 1één keer in de Manula vallei geweest. Umang vertelt dan dat ie denkt dat Nikifor's huis kan bewegen, dat het huis één voertuig is dat kan bewegen. Nikifor vindt dit een ridicuul idee en begint te twijfelen aan Umang's verstandelijke vermogens.

Nikifor is dan weer verdwenen en je hebt dan het boek terug op het bureau gelegd. 

Klik nu met je cursor op het rolluikje van het rechter bakje, dat achter het boek op de rand van het bureau staat. 

Het luikje rolt open en vanzelf pak je een schetsboekje uit het rolluikbakje. 

Het schetsboekje heeft 5 pagina's. Je hoort jezelf dan een stukje tekst oplezen: " Ik had wat moeite om alle apparaten in het vehikel te activeren. Maar toen ik eenmaal alle Kristallen in de juiste plaatsen had gezet ging het vanzelf". Op de 1e pagina zie je, en lees je,  over de generator. De generator krijgt power van zogenaamde Batterij Kristallen die in alle mechanische apparaten zitten. Elk apparaat heeft echter een ander aantal van die kristallen nodig. De onderste regel vertelt waar je de kristallen voor de apparaten kunt vinden, maar helaas.....een grote inktvlek verhindert dat je dat je vindplaats van de kristallen te weten komt. Blader naar de volgende pagina's van dit schetsboekje. Je ziet nu een schets van de Telescoop en je leest dat er een sleutel nodig is om de telescoop te activeren. De sleutel  van de telescoop ligt in de save en je ziet een aanwijzing over hoe je de safe moet openen.

Blader naar de 3e pagina. Je ziet 4 symbolen die gebruikt worden voor de Navigatie Map. Blader door naar de 4e pagina. Dit is de " Self Destruct"  pagina en je leest dat je de self destruct functie heel voorzichtig moet gebruiken, op het juiste moment en dan moet maken dat je weg komt. Blader naar de 5e pagina. Je ziet een code. Het is een code voor een Security Box.

Alle codes e.d worden vanzelf opgeslagen in je Journaal, dus het is niet echt nodig dat je symbolen en codes natekent. Berg het schetsboekje terug op en open in je inventory het Journaalboek en blader het dan even door. Je ziet dat in je Journaal nu alle tot nu toe gevonden hints en aanwijzingen zijn opgeslagen. Dus als je straks bijvoorbeeld verlegen bent om de code van de Security box dan kun je die code vinden in je Journaal. Sluit het Journaal en zoom uit het bureau via de omlaagpijl Draai je om zodat je naar de deuren van de bibliotheek kijkt. In de hoek, links van de deuren, staat een pilaartje. Ga 2 klikken vooruit tot bij de deuren en draai dan linksom en ga naar het pilaartje dat in de hoek staat. 

Je komt in de close-up van het codepaneel dat op het pilaartje zit. Dit is de:

Security Box.

Het paneel heeft 2 vakken. In het linker vak zitten 3 venstertjes met pijlen boven en onder de venstertjes. In het rechter vak zit 1 venstertje met een pijl er onder. Boven deze 2 vakken zie je een boog vak met in het middelste segment een Symbool dat hoort bij een apparaat in het huis. In het venster  van het rechter vak, zie je nu 2 staafjes. Die 2 staafjes stellen 2 kristallen voor en horen bij het symbool dat je nu boven in het boogvak ziet staan.Je moet nu in de 3 venstertjes van het linker vak de Code van deze Security Box zetten zoals je die hebt gezien op de laatste pagina van het schetsboekje. 

Deze code kun je dus nalezen in je Journaal.  Je zet de 3 symbolen van de code in de 3 venstertjes door op de pijlen, onder en boven de vensters te klikken. Als je in de 3 linker venstertjes de code hebt gezet dan klik je op de knop onder het venster in het rechter vak en....

In het boogvak verschijnt een nieuw symbool en in het rechter vak " lees"  je dan het aantal Kristallen dat bij dit symbool hoort. Telkens als je dus nu op de knop in het rechter vak klikt, verschijnt er in het boogvak een nieuw symbool en zie je in het rechtervak het aantal staafjes, Kristallen, dat bij dat symbool hoort. Je kunt zo 6 verschillende symbolen in het boogval laten verschijnen.Teken al die 6 symbolen na en noteer bij elk symbool het aantal staafjes, kristallen, dat er bij hoort. 

Het symbool dat 1 kristal heeft is dus het symbool dat je ook hebt gezien boven de grijze deur in de gang, toen je uit de slaapkamer kwam. Deze 6 symbolen staan elk boven een deur in Nikifor's huis en in de ruimtes achter die deuren staan dan de apparaten die je moet opstarten door er het juiste aantal kristallen in te doen. Die kristallen moet je echter eerst zien te vinden.  Heb je al deze 6 symbolen nagetekend en er het aantal kristallen bij gezet? Zoom dan uit via de omlaagpijl. Draai rechts om naar de dubbele deur en verlaat de bibliotheek.  Je staat weer op  het balkon. Draai rechts, 1 klik vooruit, draai links en kijk omlaag langs de trap. 

Daal de trap af. Onderaan de trap sta je dan voor de buitendeur van het huis. Ga echter nu niet naar buiten. Draai je om naar de trap. 

Je ziet nu een deur links en een deur rechts naast de trap. Ga, in 2 klikken vooruit, naar de linker deur. Je staat voor de deur van de:

Generator Kamer:

Deur

De deur heeft 4 sleutelgaten.  Boven elk sleutelgat staat een pijlknop en boven de pijlknoppen zie je 4 vakjes. Nummer de sleutelgaten, van links naar rechts, 1, 2, 3, 4.  In de Globe heb je de 4 Generator Sleutels gevonden. Nummer de 4 generator sleutels in je inventory, van links naar rechts, ook 1, 2, 3, 4. 

Pak sleutel 1uit je inventory en klik sleutel 1 in sleutelgat 1. Pak sleutel 2 uit je inventory en klik die in sleutelgat 2. Pak sleutel 3 uit je inventory klik die in sleutelgat 3 Pak sleutel 4 uit je inventory en klik deze in sleutelgat 4.  Zodra je een sleutel in een sleutelgat hebt gestoken verschijnt er in het vakje boven het sleutel gat een symbool. Dus er staat nu in elk vakje een symbool . Je moet nu de sleutels gaan draaien zodat in elk van de 4 vakjes het juiste symbool komt te staan. Je draait de sleutels door op de pijlknoppen boven de sleutelgaten te klikken. Er van uit gaande dat je de 4 sleutels op precies dezelfde wijze in de sleutelgaten hebt gestopt als ik, klik je dan 1 keer op elk van de 4 pijlknoppen om elke sleutel 1 klik om te draaien.  Umang zegt " Success"  en vanzelf zoom je uit de deur. 

Klik met de vooruitpijl op de deur. De deur gaat open en je beland in een donkere smalle gang met metalen muren. Draai rechts en kijk omlaag. Je ziet trap gat in de vloer.Daal via de trap omlaag naar de eigenlijke Generator Kamer. Je staat dan voor een nis.

In de nis zit een ronde manometer met een hendel maar je weet nog niet op welke positie je de hendel moet zetten, dus blijf er maar vanaf. Draai links. Je ziet de generatoren, 3 aan elke kant. Aan het einde zit er een paneel aan de muur, maar ook dat paneel laten we nu nog even zitten. Draai je helemaal om en ga naar en door de deur. Je bent dan in de:

Pomp Kamer:

Kijk hier eerst even rond. Recht tegenover de deur zie je de grote Pomp. Links staat ook een machine. Links naast de deur is een halfronde werktafel. Aan de muur, boven de werktafel, hangt een schema. Ga vooruit naar de hoek, links van de werktafel. Draai je dan rechtsom naar de werktafel. Er ligt een grote Steeksleutel op de werktafel. Grijp de Steeksleutel (Wrench). 

Bestudeer het schema dat aan de muur hangt. Je ziet er een diagram van 15 vakjes op. In de vakjes 9, 11 en 13 staat een X. Onthoud dit. 

Draai je om zodat je weer naar de grote Pompmachine kijkt. Ga nu vooruit naar de pompmachine. In het midden zit het Hendelmechanisme. 

Mik je vooruitpijl op het hendelmechanisme en klik vooruit. Je bent dan in de close-up van het mechanisme en Umang zegt dat er een hendel mist. Het mechanisme bestaat uit 4 ringen met stippen. Tussen de 2e en de 3e en tussen de 3e en de 4e ring staat een hendel. Er hoort echter ook een hendel te staan tussen de 1e en de 2e ring, maar die hendel is weg. Pak de Steeksleutel (Wrench) uit je inventory en plaats de steeksleutel dan tussen de 1e en de 2e ring. 

Nu heeft het mechanisme weer 3 hendels. Je moet nu de 3 hendels naar de juiste positie in de gleuven klikken. De positie van de 3 hendels heb je gezien op het schema dat boven de werktafel hangt.  Op de ringen staan 5 stippen. Nummer de stippen, van boven naar beneden, 1 t/m 5.Door op de hendels te klikken klik je ze steeds 1 positie omlaag.  Klik 4 keer op de linker hendel (Steeksleutel) om deze helemaal omlaag te zetten. Klik 3 keer op de middelste hendel om deze op stip 4 te zetten. Klik 2 keer op de rechter hendel om deze op stip 3 te zetten.  De 3 hendel schieten vanzelf terug omhoog en...de pomp is nu geactiveerd.Draai je om zodat je weer kijkt naar de deur en de werktafel. Rechts naast de deur zie je een ronde " Manometer" met een hendel. Ga dus in 2 klikken vooruit terug naar de deur, draai dan rechts en klik vooruit naar de manometer. 

Op de manometer zie je 6 symbolen. Nummer de symbolen, van links naar rechts, 1 t/m 6. De symbolen 1, 2, 5 en 6 zag je ook al in de Security Box. De symbolen 3 en 4 zijn nieuw voor je. De hendel van de manometer staat nu linksonder op symbool 1. Klik op symbool 3 om de hendel op symbool 3 te zetten.

Je zoomt vanzelf uit de manometer en bent dan ingezoomd op een paneel met 4 cirkels, een Groene Cirkel, een Oranje Cirkel, een Blauwe Cirkel en een Gele cirkel. In elke cirkel staat een symbool en in de Gele Cirkel is nu het 3e symbool van de manometer verlicht. De 4 cirkels zijn elk verbonden met de knop en je ziet dat de verbinding tussen de Gele Cirkel en de Rode Knop nu " open"  is. 

Zoom uit via de omlaagpijl en je bent terug bij de manometer. Zoom uit de manometer via de omlaagpijl. Draai links en klik op de deur om terug te gaan naar de Generator Kamer. Ga 1 klik vooruit en draai dan rechts. Je staat weer voor de manometer, in de nis voor de trap. Zoom in op de manometer. Wel...hanteer hetzelfde principe als bij de manometer in de pompkamer. De hendel van deze manometer staat nu op symbool 2. Klik op het groene symbool 4 om de hendel op symbool 4 te zetten. 

Je ziet dan het Cirkel Paneel weer en ziet dat nu ook de Groene Cirkel is geactiveerd. 

Zoom 2 keer uit via de omlaagpijl.  Draai links en ga nu, in 4 klikken vooruit, naar het paneel, bij de achtermuur van deze smalle Generator Kamer. 

Het paneel klapt vanzelf open. Dit is het:

Kristallen activatie paneel:

Je ziet 6 ronde gaten in het paneel. In de bovenste 2 gaten zit nu al een Kristal . Boven het paneel zie je 6 ronde knoppen. Die 6 ronde knoppen hebben elk een andere kleur.  Er is een witte knop, een gele knop, een lichtblauwe knop, een zwarte knop, een groene knop en een rode knop.Boven de deur, rechts naast de slaapkamer, zag je een wit symbool en via de Security Box heb je uitgevonden dat bij dat symbool 1 kristal hoort.  Klik nu op één van de twee kristallen, die nu in de bovenste 2 gaten van het paneel zitten. Het kristal gaat branden. Klik op de Witte Ronde Knop en ook de Witte Ronde Knop gaat branden. 

Je hebt hiermee die deur naast de slaapkamer van slot gedaan.  Zoom uit via de omlaagpijl. Draai je om en ga 1 klik terug en...

Filmpje: Nikifor komt via de trap omlaag en er volgt een gesprek. Het wordt duidelijk dat Nikifor zijn " eigen" huis niet goed kent. Nikifor verdwijnt weer.

Ga  3 klikken vooruit, draai rechts en via de trap weer omhoog. Boven draai je links en klik je op de deur om weer in het  trappenhuis te komen. Loop door naar de voordeur, draai je om naar de trap en ga via de trap terug naar boven en door de grote gele deuren terug naar het gangetje. 

Links is dus de slaapkamer. Ga door het gangetje naar de gele deuren aan de overkant en draai dan weer links. Je bent dus terug bij de grijze metalen deur met het witte symbool erboven. Als het goed is kun je deze deur openen. Dus klik op de deur en.....de deur gaat open. Je beland in een kleine:

Voorraad Kamer:

Aan de achtermuur staat een open stellingkast. In de muur, rechts van de stellingkast, zit een dicht rond luik. Rechts van het ronde luik staat een dichte kast. Links naast de stellingkast staat een ijzeren vat en op dat vat staat een lamp. Ga vooruit naar de stellingkast. Draai dan linksom naar het ijzeren vat en grijp de Lamp. Het is een Waterlamp. 

Draai iets links. Aan de muur, rechts naast de deur, hangt een touw. Ga naar het touw. Grijp het Touw. 

Zoom uit en draai weer links en ga nu vooruit naar het ronde dichte luik. Klik op de hendel van het luik. 

Het luik zwaait open en je kijkt door het ronde raam naar buiten.  

Draai rechts om naar de kast, die rechts naast het raam staat. Kijk omhoog naar het bovenste deel van deze kast en klik dan vooruit. 

Klik op de deurhendel van het bovenste vak van de kast om het deurtje te openen. 

Grijp uit het nu geopende vak dan het Oliekannetje en de Kristal Capsule. Zoom uit. Draai terug links naar het geopende raam. Kijk omlaag en iets naar links. Onder het nu geopende luik zie je twee metalen beugels. Pak het Touw (Rope) uit je inventory. Klik het Touw nu vast aan de onderste beugel en.....Umang kan nu via het touw door het raam naar buiten klimmen.

Klim dus nu vooruit door het ronde raam en.....Je bent buiten. Blijf staan en kijk omlaag en draai je terug om. 

Er ligt een Koevoet voor het touw op de grond. Grijp de Koevoet (Crowbar). 

Kijk omhoog langs het touw en klik vooruit om via het touw terug door het raam de voorraadkamer weer in te klimmen. 

Vanzelf is het touw weer opgeborgen in je inventory. Verlaat de voorraadkamer door de deur. Terug in het gangetje draai je links en ga je nu door de gele dubbele deuren. Je komt terecht in de " Lange Gang"  en staat voor een halfronde nis. 

Aan elk einde van deze gang is een deur. De deur aan het rechter einde is een buiten deur naar een balkon. De deur links zit op slot. Links en rechts naast de halfronde nis is ook een deur. Deze beide deuren brengen je in de Stuurkamer van het huis. Rechts naast de halfronde nis zit een Hendel waar je nu met je tengels vanaf blijft. 

Je kunt door beide deuren, naast de halfronde nis de Stuurkamer binnen gaan. Ga dus door één van beide deuren, naast de halfronde nis, naar de:

Stuurwiel kamer:

Je staat op het boven balkon en kijkt uit over de Stuurwiel kamer. Ik ben in de gang door de deur rechts van de halfronde nis naar binnen gegaan. Dus ik sta nu aan de rechterzijde op het balkon. Maar het maakt verder niet uit of jij via de linkerdeur naar binnen bent gegaan. We staan in ieder geval boven de boekenkast. Aan de overkant staat het Stuurwiel in het grote bolle raam. Daal via de trap omlaag en ga dan naar het Stuurwiel. Als je dit via de rechter trap doet dan merk je, onderweg naar het stuurwiel, op dat aan de rechtermuur het Cirkel Paneel zit waarop je met de 2 manometers in de Generatorkamer de groene en de gele cirkel hebt geactiveerd.

Bij het stuurwiel beland zie je dat er ook hier een manometer staat, maar daar doen we nu nog niets mee. Ga recht voor het stuurwiel staan en draai je dan om zodat je terug kijkt door de kamer naar het balkon boven de boekenkast. Kijk dan omlaag en daal de trap dan af naar de vloer van de kamer. Ga naar het ronde middendeel van de boekenkast. 

Eén van de boeken is uit het ronde deel van de boekenkast gevallen en ligt nu op de vloer.

Waar dat boek in de kast moet staan is dus nu een ruimte zichtbaar en in die ruimte zie je een knop. 

Klik op de knop, maar...helaas...Umang vertelt je dat het " op slot"  zit.  Draai je om zodat je weer naar de trap onder het stuurwiel kijkt. Wel....je moet nu terug naar de Generator Kamer om daar op het Kristal Paneel weer een knop in te drukken zodat het knopje hier in de boekenkast wordt geactiveerd. 

Ga dus via 1 van de 2 zijtrapjes terug naar de een van de 2 zijbalkons en loop dan via de trap omhoog en verlaat de Stuurwiel Kamer terug naar de gang. 

In de gang ga je via de dubbele deuren terug naar het gangetje waar de slaapkamer en de voorraadkamer zijn en volg je de route terug naar de Generator Kamer. Loop weer naar het Kristal Activatiepaneel en Activeer nu ook het 2e kristal.  Beide kristallen die nu in de bovenste 2 gaten zitten zijn dan geactiveerd. Klik op de Zwarte Ronde Knop en deze gaat dan nu aan. De witte knop is nu uit.

Zoom uit en ga terug naar de Stuurwiel kamer en ga weer voor het ronde middendeel van de boekenkast staan. Klik weer op het knopje en...

Filmpje: Het ronde middendeel van de boekenkast draait nu open en je ziet Umang door deze geheime deur de geheime kamer in gaan.

Geheime Kamer:

In de rechter hoek staat een ronde kast en voor die kast staan 2 kisten. Links staat een bureau. Voor het bureau zit een nogal mager lijk in de bureau stoel. Ga naar het bureau. Zeg...zou het vleesloze lijk in de stoel de oorspronkelijk eigenaar van dit "huis"  zijn?. Op de muur boven het bureau staat het Zwarte Symbool. Er staat een lamp op het bureau en links naast de lamp ligt een verrekijker. 

Klik vooruit op de verrekijker. Grijp de Verrekijker (Spyglass).  Er wordt nu een knop zichtbaar in het bureaublad maar je blijft er nog even vanaf.

Zoom uit en draai je om naar de grote ronde kast die in de andere hoek van de kamer staat. Deze ronde kast heeft het Rode Symbool. Rechts naast de kast staan 2 kisten. Mik je vooruitpijl op die 2 kisten en ga er dan naar toe. Kijk omlaag naar de kisten. Op de bovenste kist ligt een Kristal. Zoom in op de kisten en grijp dan het Kristal van de bovenste kist. Klik dan bovenop de kist om de bovenste kist te openen

In de kist ligt een opgerolde tekening. Grijp de Tekening uit de kist. De tekening wordt opgeslagen in je Journaal, dus bekijk de tekening in je Journaal. Je ziet er een stelsel van 6 buisjes op die onderling met elkaar verbonden zijn. De buisjes hebben een rode dop en een blauwe dop. 

Sluit het Journaal en zoom uit de kist. Draai je weer om en ga weer naar het bureau

Zoom nu weer in op de knop die je bloot hebt gelegd toen je de verrekijker pakte. Klik nu op de knop en.....

Filmpje: Het bovenste deel van de ronde kast gaat open.

Draai je dus weer om naar de ronde kast. In het geopende bovenste deel van de kast zie je nu de 6 buisjes die je ook zag op de tekening die je zojuist uit de kist hebt gevist. Ga weer vooruit naar de 2 kisten en draai dan linksom naar de kast en klik vooruit naar de buisjes in de kast. Je kunt nu nog niets doen met deze 6 buisjes. Ze zijn nog niet geactiveerd. Uit de Security Box heb je gezien dat bij het Rode Symbool 6 Kristallen horen. Dus om deze buisjes te activeren zijn er 6 kristallen nodig, die je dan in het Kristallen Activatie Paneel moet plaatsen. Je hebt nu 1 kristal in je inventory en er zitten al 2 kristallen in het Kristallen activatie paneel. Je moet dus nog 3 kristallen vinden

Zoom uit, draai je om en ga naar en door de deur deze geheime kamer weer uit, terug de Stuurwiel kamer in. Ga, via de trapjes links of rechts, omhoog naar de deuren op het balkon boven de boekenkast en verlaat de Stuurwiel kamer weer. Terug in de lange gang ga je naar de Hendel die rechts naast de halfronde nis aan de muur zit. 

Klik op de hendel en....in het plafond van de halfronde nis gaat een rond luik heel even open maar ook weer dicht. Het luik in de nis is stuk. Zoom uit de hendel en draai rechts en ga naar de deur achter in de gang. Klik op het slotwiel van de deur om de deur te openen.

 Je beland buiten op een smal balkon. Draai je rechtsom naar de geopende deur. 

Klik op de deur om de deur te sluiten. Aan de buitenzijde van de deur zitten laddersporten. 

Onder het deurraampje zitten 3 sporten en boven het deurraampje zit er nog 1.

Kijk omhoog en klik dan vooruit naar de bovenste laddersport en....je beland op het:

Dak:

Rechts een koepel met ronde ramen en links een soort machine. Tussen de koepel en de machine zit de " motor" van de lift. Op de machine zie je het " target"  symbool waarvan je weet dat er 5 kristallen voor nodig zijn. Het schoepenrad van de lift wordt geblokkeerd door een steen. Pak de Koevoet (Crowbar) uit je inventory en klik ermee op de steen en...

Filmpje: Je ziet hoe Umang de steen verwijdert met behulp van de koevoet.

Draai je om, kijk omlaag en ga via de ladder sporten terug omlaag naar het balkon. 

Draai je dan om naar de deur en klik nu vooruit op de deur om de deur weer te openen. Ga dan vooruit de gang terug in en ga weer naar de Hendel. 

Zoom weer in op de hendel en klik nu weer op de hendel en....In de halfronde nis komt nu de lift omlaag gezakt. 

Wel...ga naar en in het liftje en druk dan op de knop en je ziet Umang met het liftje omhoog gaan en terecht komen in de:

Telescoop Kamer:

Je bent dus nu in de koepel die je ook al zag toen je op het dak stond. Je staat dus nog op het liftje en recht voor je zie je de grote telescoop. Rechts van de telescoop staat een lage kast. Links van de telescoop staat ook een lage kast met bovenin een rolluik. Voor dat rolluikkastje staat de manometer.Ga nu eerst even die lage kast bekijken die rechts van de telescoop staat. 

Bovenop de kast zit een rond scherm. Op deze kast staat het gele symbool en vanuit de Security Box weet je dat bij dit symbool 3 kristallen horen. Je moet deze kast echter eerst activeren en dat moet je doen op het Kristallen Activatie Paneel in de Generator kamer. Zoom dus uit de kast, draai je om en stap terug het liftje op.

Druk op de liftknop om met het liftje terug omlaag te gaan en volg dan de route terug naar de Generator Kamer. 

Generator Kamer:

Hoe je een nieuw kristal in het Kristallen Activatie Paneel zet:

Zoom in de Generator kamer weer in op het Kristallen Activatie paneel. In de bovenste 2 gaten heb je dus al de twee kristallen geactiveerd. In je inventory heb je 1 kristal. Je kunt echter het kristal uit je inventory niet zomaar in de gaten van het paneel stoppen. Open je inventory en pak er dan de Crystal Capsule uit. 

Vanzelf zal dan het Kristal in de capsule zitten. Plaats de Capsule nu boven het 2e gat in de linker rij, zodat de capsule " oplicht".  Klik de capsule dan in dat gat en....het Kristal wordt dan in het gat geperst. De lege Capsule verdwijnt vanzelf weer naar je inventory. Klik op het kristal om het te activeren. De 3 kristallen zijn dus nu alle drie geactiveerd. Klik nu op de Gele Ronde Knop om de machines in de Telescoopkamer te activeren.

Zoom uit en zorg dat je terug komt in de Telescoopkamer.

Telescoop Kamer:

Terug in de Telescoopkamer ga je weer naar de " kast" , die rechts naast de telescoop staat. Zorg nu dat je helemaal bent ingezoomd op de " kast". Je bent dan in het ronde scherm van de " kast". Het scherm is verdeeld in 4 segmenten door een X en bestaat ook uit 3 Lagen. Rondom het scherm staan 4 knoppen, Boven, Rechts, Onder, Links.

Je moet nu in de goede volgorde op deze 4 knoppen klikken en dat moet je in 3 stappen doen.

  • Stap 1: Klik op: Boven, Onder, Rechts, Links. 
    De bovenste laag segmenten in het scherm is dan verdwenen. 

  • Stap 2: Klik op: Rechts, Onder, Boven, Links. 
    De middelste laag segmenten is dan verdwenen. 

  • Stap 3: Klik op: Onder, Rechts, Boven, Links. 
    De onderste laag segmenten is ook verdwenen en de " kast"  is nu open. 

In de " kast"  ligt de Telescoop Sleutel. 

Grijp de Telescoop Sleutel (Telescope Key). 

Zoom uit de kast. Draai je om zodat je naar de manometer kijkt aan de andere kant van de lift. Ga dan, via de lift, naar de manometer.

Rechts naast de manometer staat het kastje met het rolluik. Dat kastje moet nog geactiveerd worden. Zoom in op de manometer. De hendel van deze manometer staat nu op symbool 3, maar moet op symbool 2 worden gezet. Klik dus op Symbool 2 om de hendel daarop te zetten. 

Je ziet het 4 Cirkels paneel weer, maar er is nu niets op verandert. Maar je hebt nu het rolluikkastje stroom gegeven. 

Zoom 2 keer uit. Draai je om naar het rolluikkasje en ga 1 klik vooruit en draai dan links. 

Je staat nu recht voor het rolluikkastje. Onder het rolluik zit een klep. Open de klep. 

Achter de klep zit een Sleutelgat. Pak de Telescoop Sleutel uit je inventory en klik deze dan in het Sleutelgat en.....

Filmpje: Het rolluik gaat open en....deze machine wordt geactiveerd waardoor de telescoop omlaag zakt. 

Het ronde raam gaat open en de telescoop zakt verder omlaag en " kijkt" nu door het raam.

Klik op de lens (achterkant) van de telescoop om door te telescoop te kijken.....

Langere film: Umang ziet door de telescoop de soldaten van Durad's "Shadow Legion" arriveren en hij alarmeert Nikifor. 

De soldaten willen dat Nikifor Umang aan hen uitlevert maar Nikifor weigert dit. Ook Nikifor is er nu van overtuigt dat ie in een vreemd "huis" woont en hij wil dat Umang zijn "huis" in beweging zet om aan de soldaten te ontsnappen. Helaas heeft Umang niet voldoende kristallen, maar Nikifor doet de suggestie om de kristallen uit de voertuigen van de soldaten te stelen. Umang wil echter wachten tot het nacht is om dit te gaan proberen.

Als een Dief in de nacht:

Het is dus nacht en we zijn terug in het slaapkamertje. Umang moet dus naar buiten om uit de voertuigen van de soldaten de kristallen te jatten. Uiteraard moet dit gebeuren zonder dat Umang wordt ontdekt. Wel.....je bent al een keer via het ronde raam in het voorraadkamertje naar buiten geklommen, dus wellicht kun je dat nog eens gaan doen. Verlaat dus het slaapkamertje. In het huis is het nu donker. Ga naar de deur van het voorraadkamertje en probeer er weer naar binnen te gaan. O...de deur zit echter weer op slot. Ook de deur naar de lange gang en de lift zit nu op slot.

Dus ga weer naar het Kristallen Activatie paneel, in de Generatorkamer. Zoom weer in op het paneel, zodat het weer open staat. De 3 kristallen in de 3 gaten zijn nog steeds geactiveerd. Zet dus 2 van de 3 kristallen uit, dus laat 1 kristal aan, en klik dan weer op de Ronde Witte Knop.  Zoom uit en ga terug naar de deur van de voorraadkamer. Klik weer op de deur en de deur gaat nu dan wel open. Het ronde raam in de voorraadkamer staat nog open. Ga dus weer naar het ronde raam, kijk weer omlaag en klik het touw weer vast op de bovenste beugel, onder het raam. Ga dan door het raam weer naar buiten.

Buiten:

Als Umang wordt ontdekt door de soldaten dan wordt ie doodgeschoten en dan is het Game Over. Gebeurt dit jouw dan moet je de laatst gemaakte save game laden om vanaf je laatste save opnieuw te beginnen. Dus save nu veel. Via het touw ben je uit het ronde raam naar buiten geklommen. Je staat dus nu buiten en onder het ronde raam van de voorraadkamer. Het is schemer donker, dus je ziet niet veel. Ga 2 klikken recht vooruit, naar de rotsen. Draai dan links en zoek de vooruitpijl die dan wijst naar de het kampement van de soldaten, aan de achterzijde van het huis. 

Klik 3 klikken vooruit naar het kampement....

Filmpje: Je ziet 3 soldaten bij het kampvuur. Twee van de soldaten vallen in slaap.

Ga niet verder vooruit naar het kampement want dan wordt je door de soldaten gedood. 

Draai je helemaal om, zodat je de vooruitpijl kunt mikken op de hoge rotspunten aan de voorzijde van het huis. 

Klik  3 keer vooruit.  Je kunt dan niet verder omdat het pad nu te donker is geworden.  Maar je krijgt wel je actiecursor op de donkere rand onder de grote rotspunten. Pak nu de Waterlamp uit je inventory.  Beweeg de Waterlamp naar de rots onder de rechter rotspunt. De Waterlamp "gaat aan".

NB: zoek nu steeds de plekken in het scherm op waar je Waterlamp "Oplicht". Klik dan om weer een stap vooruit te doen en herhaal dit dan steeds. Met behulp van de Waterlamp moet je dan de weg volgen naar de andere zijde van het huis, waar de  Tricycles van die 3 soldaten staan geparkeerd. Als je vlakbij die 3 Tricycles bent gekomen zal Umang zeggen "I better be more carefull"   als je weer met je brandende waterlamp in het scherm klikt. Berg dan de Waterlamp terug op in je inventory (rechts klik)

Klik nu 2 keer vooruit naar de rechter rotspunt. Je Waterlamp is dan uit. Draai nu iets naar rechts tot je Waterlamp weer aan is en klik weer 2 klikken vooruit. 

Je Waterlamp is dan weer uit. Draai weer iets naar rechts. Je Waterlamp gaat weer aan op een spleet tussen de rotsen. 

Klik nu 4 keer vooruit met de brandende Waterlamp. Je ziet dan recht voor je weer een aantal hoge rotspunten en je Waterlamp is nog aan. Als je nu weer vooruit klikt dan zegt Umang "I better be more carefull".  Berg nu de Waterlamp weer op in je inventory en klik dan nog 1 keer recht vooruit met je actieve cursor naar de hoge rotspunten toe. 

Draai dan rechts en je krijgt dan nu de Vooruitpijl naar de 3 Tricycles, die in de verte bij elkaar staan.

Ga dan 2 klikken vooruit naar de Tricycles. Je staat dan tussen de twee Tricycles.  

Zoom in op de linker Tricycle. 

Je zoomt in op een rond klepje in de achterkant van de Tricycle. Umang waarschuwt dat het ding nogal roestig is en dus herrie zal maken als je het klepje open maakt. Dat moet dus voorkomen worden. Pak het Oliekannetje (Oil Can) uit je inventory. Klik met het Oliekannetje op de ronde klep om de scharnieren ervan te oliën. Klik dan op het klepje om het, geruisloos, te openen. Er zit een Kristal in het ronde gat, maar je kunt het kristal er niet met je handen uit pakken. Pak de Crystal Capsule uit je inventory en grijp dan met de capsule het kristal uit de Tricycle.

Zoom uit, draai je om naar de rechter Tricycle en zoom er op in. 

Gebruik weer het Oliekannetje op de ronde klep, open de klep dan  en pak met behulp van de Crystal Capsule weer het Kristal uit deze 2e Tricycle. 

Zoom dan weer uit. Je moet nu weer terug naar de andere zijde van het huis, naar het touw dat uit het ronde raam van de voorraadkamer hangt. 

Draai rechts en zoek de Vooruitpijl op en klik dan 2 keer vooruit.

Pak dan de Waterlamp weer uit je inventory. Mik je brandende Waterlamp op de rotsspleet en klik 4 keer vooruit. 

Draai dan iets links en ga weer, via de brandende Waterlamp, 3 keer vooruit. 

Je beland via de rotsspleet weer achter de 3 hoge bergpunten. Klik nog 1 keer vooruit met je brandende Waterlamp

Je lamp is dan uit en in de verte zie je 2 gebogen rotspunten. Draai je om.Je ziet in de verte het kamp van de soldaten weer. 

Ga met je brandende waterlamp 1 klik vooruit. Als je dan nog een keer vooruit wil gaan zegt Umang weer "I better be more carefull" 

Berg dus nu je lamp weer op en klik dan, met je actieve cursor, nog 1 keer vooruit. 

Draai linksom naar het huis en ga, via de vooruitpijl, vooruit, kijk omhoog langs het touw en klim via het touw de voorraadkamer weer binnen

Verlaat dan de voorraadkamer via de deur en....

Filmpje: Umang ontmoet Nikifor weer in de gang. Nikifor vertelt dat ie nu alle deuren in het huis op slot heeft gedaan en dat we nog maar even een paar uurtjes moeten gaan slapen, En dat gebeurt dan nu ook.

De volgende morgen:

Je wordt weer wakker in het slaapkamertje. Wel...hier is niets te doen en die soldaten zijn nog buiten. Dus het wordt de hoogste tijd om te zorgen dat je met het "huis" kunt verdwijnen. Ga weer naar het Kristallen Activatie Paneel in de Generatorkamer. Stop, met behulp van je Crystal Capsule, nu de twee Kristallen die je uit de twee Tricycles hebt gejat, in de gaten in 2 van de nog lege gaten. Er zitten dan nu 5 kristallen in het paneel. Zorg nu dat je 4 kristallen hebt geactiveerd en klik dan op de Lichtblauwe Ronde Knop, dus de knop links onder de gele knop.

Zoom uit en draai je om. Ga terug naar de trap en controleer dan even of de hendel van de manometer, in de nis voor de trap, nog op Symbool 4 (het groene symbool) staat. Is dat niet het geval zet de hendel dan op Symbool 4. Ga via de trappen weer naar boven, naar de slaapkamer gang. Verlaat de gang dan via de andere gele deur naar de Lange Gang. Je staat dan weer voor het liftje in de halfronde nis. Ga via de deur links of rechts weer naar de:

Stuurwielkamer:

Ok...We moeten nu het Stuurwiel activeren. Ga naar het Stuurwiel en zoom dan in op de manometer die links naast het Stuurwiel staat. De hendel van deze manometer staat op Symbool 2. Je moet de hendel zetten op het symbool waar 4 kristallen bij hoort. Dat is dus Symbool 1. Klik dus op Symbool 1 om de hendel daarop te zetten. 

In het 4 Cirkel Paneel zie je dan dat nu ook de Oranje Cirkel is geactiveerd en verbonden is met de rode knop.

Zoom 2 keer uit en draai je om naar het Stuurwiel. Links naast het stuurwiel staat een grote Hendel in de vloer. Midden op het stuurwiel zit het "Bestemmingen Paneel". Zoom in op het "Bestemmingspaneel" van het stuurwiel. Je ziet nu een groot scherm met 3 venstertjes. In elk venstertje zit een Tuimelaar die je kunt ronddraaien om een ander symbool te zien op de Tuimelaars. Dit zijn de Bestemmingssymbolen voor het huis. Op de middelste en op de rechter Tuimelaar zie je nu een symbool staan. Deze twee symbolen zijn dus voor de plek waar het "Huis" NU is. Teken deze twee symbolen na. 

Zoom uit het scherm. Draai je om zodat je naar de boekenkast kijkt. Rechts voor de boekenkast staat een tafel. 

Ga de trap af en loop door naar het ronde deel van de boekenkast en ga dan naar de tafel. 

Je zoomt in op de tafel en er schuift een scherm open in het tafelblad. Je bent in de:

Kaarten Tafel:

Je ziet Tuimelaars met elk nu het zelfde symbolen. Je moet nu andere symbolen in de 4 venstertjes plaatsen. 

Open je Journaal boek en blader dan naar de pagina waar de 4 symbolen staan voor de Navigation Map. Dit zijn de 4 symbolen die je nu, van links naar rechts, op de 4 Tuimelaars moet instellen. Dus teken ze even na. Nummer deze 4 symbolen, van links naar rechts, A, B, C, D. 

Zoom uit om terug te keren in het Tuimelaar schermNummer de 4 Tuimelaars, van links naar rechts, 1, 2, 3,4. Klik op de Tuimelaars om ze te draaien naar een ander symbool.  Zet symbool A dan in Tuimelaar 1. Zet Symbool B in Tuimelaar 2. Zet Symbool C in Tuimelaar 3. Zet Symbool D in Tuimelaar 4.

Alles verdwijnt weer en het venster schuift dicht. Het tafelblad draait nu om en je ziet nu de Navigatie Kaart. Umang zegt echter dat ie de exacte coördinaten nodig heeft.  Rechts boven staat een Hendel.  Onder de hendel zie je 3 vakjes met tuimelaars. Onder de 3 tuimelaars zie je een cirkel met 4 pijlknoppen.  Op het Stuurwiel zag je 2 symbolen staan op de tuimelaars 2 en 3. Heb je die nagetekend? Plaats nu hier, op de tuimelaars 2 en 3, ook die 2 symbolen en....de Zoeker op de kaart verplaatst zich dan naar de exacte positie van het huis.

Nu moet je de exacte positie van de Manula Vallei bepalen op de kaart, want de Manula Vallei is, volgens het Captains Journaal uit de bibliotheek, de plek waar de Keepers zijn. Je kunt nu ook op de hendel klikken. Klik 3 keer op de Hendel. Elke keer dat je op de hendel klikt verschuift de kaart in het scherm en verandert het symbool op de linker tuimelaar. Na 3 keer op de hendel te hebben geklikt staat de Manula Vallei kaart in het scherm en staan de juiste symbolen op de tuimelaars. 

Nu moet je met de 4 pijltjesknoppen in de cirkel de juiste route instellen. 

De route heb je gelezen in het Captains Journaal en staat ook opgeslagen in je eigen Journaal en was:

Zuid, Zuid, West, West, Zuid, West, Noord, West, Zuid. 

De Pijlkoppen van de cirkel moet je nu zien als de richtingen van het kompas. De bovenste pijlknop is Noord. De rechter pijlknop is Oost. De onderste pijlknop is Zuid. De linker pijlknop is West.  De route Zuid, Zuid, West, West, Zuid, West, Noord, West, Zuid, uit het Captains Journal is echter de route VANAF Manula naar waar het huis nu is. Dus je moet nu deze route OMDRAAIEN en achterstevoren lezen, dus: Zuid wordt Noord, Noord wordt Zuid, West wordt Oost, Oost wordt West.  De route vanaf het huis naar de Manula Vallei wordt dan: Noord, Oost, Zuid, Oost, Noord, Oost, Oost, Noord, Noord. Klik dus in deze volgorde op de 4 pijlknoppen:  

Noord, Oost, Zuid, Oost, Noord, Oost, Oost, Noord, Noord, en.............

Alle 9 lampjes onder de kaart branden en Umang zegt dat je het goed hebt gedaan. De ronde Zoeker van de kaart staat dan nu op de Manula Vallei. 

Op de 3 Tuimelaars staan nu de Symbolen voor de Manula Vallei. Teken die 3 symbolen op de 3 tuimelaars na want deze 3 symbolen moet je op het Stuurwiel gaan zetten. Zoom uit de tafel. Ok....de Transportatie Machine moet geactiveerd worden. De transportatie machine is het ding dat op het dak staat en waar het "Target" symbool op staat. Hiervoor zijn 5 geactiveerde Kristallen nodig. Ga dus terug naar het Kristallen Activatie Paneel in de Generatorkamer en activeer nu ook het 5e kristal zodat alle 5 kristallen dan zijn geactiveerd. Klik dan op de Groene Ronde Knop.

Zoom uit en keer terug naar de Stuurwielkamer. Terug in de Stuurwielkamer ga je weer naar het stuurwiel. Zoom weer in op het "Bestemmingen Paneel" van het stuurwiel. Zet nu op de 3 rode tuimelaars de 3 symbolen die je als laatste zag op de coördinatie tafel. 

Als je de 3 juiste symbolen hebt ingesteld dan ga je vanzelf uit dit scherm. Links naast het stuurwiel staat de grote Hendel op de vloer. Klik op die Hendel en.....

Film: De 6 generatoren slaan aan en......Uit het "Huis" komen 6 grote stalen Poten. Het huis is een .....SPIN. 

Het "huis" zet zich in beweging en vermorzeld 1 van de soldaten, die niet kunnen volgen op hun Tricycles. 

We belanden via een nauwe kloof in de Manula Vallei

Self Destruct

Umang heeft het huis stil gezet aan het einde van de nauwe kloof. Nikifor is bang dat de Shadow Legion soldaten snel ook door de kloof zullen komen. De kloof moet dus worden geblokkeerd en jij bent degene die dat zal moeten doen. Je staat dus voor het stuurwiel in de stuurwielkamer. Zeg....heb je in het Kapiteins Dagboek, dat op het bureau in de bibliotheek ligt, niet iets gelezen over een "self destruct" mogelijkheid?. Je kunt dit nog even nalezen in je eigen Journaal.  In de Geheime Kamer, achter het ronde deel van de boekenkast, heb je eerder de ronde kast open gemaakt en gezien dat er een stelsel van 56 buisjes in die kast zit. Wel....die kast is het "Self Destruct" mechanisme van het huis. 

Je hebt ook gezien dat op die kast het Rode Symbool staat en je weet uit de Security Box dat je voor het rode symbool 6 geactiveerde kristallen nodig hebt. In het Kristallen Activatie Paneel heb je al 5 kristallen zitten, dus je moet nog 1 kristal vinden. Verlaat de Stuurwielkamer en ga naar de Generator Kamer en dan door de deur aan de rechter kant naar de:

Pomp kamer:

Ga naar de werktafel waar je eerder de steeksleutel vanaf hebt gepakt. Links naast de werktafel staat één van de "motoren" van de grote pomp.  Bovenin deze "motor" steekt het kristal dat de power levert voor de pompmachine. Zoom er op in en gebruik je Crystal Capsule om het Kristal uit deze 'motor" te halen. 

Zoom uit en verlaat de Pompkamer naar de:

Generator Kamer:

Ga naar het Kristallen Activatie Paneel en plaats, met behulp van je Crystal Capsule, het 6e Kristal in het laatste open gat. 

Activeer dan alle 6 Kristallen zodat ze dus allemaal helder wit zijn en druk dan op de Rode Ronde Knop.

 Zoom uit en ga terug naar de:

Stuurwiel Kamer/Geheime Kamer:

Ga weer naar het ronde midden deel van de boekenkast en druk weer op het knopje tussen de boeken. 

Het ronde midden deel draait weer open en je stapt vanzelf weer de Geheime Kamer binnen. 

Als je de walkthrough tot nu toe precies hebt gevolgd dan is de ronde kast, die rechts in de hoek staat, al open.

Zoniet dan ga je eerst even naar het bureau om nog op de knop in het bureaublad te drukken. 

Ga naar de ronde kast zodat je dan bent ingezoomd op de 6 buisjes die in de kast zitten. Umang zegt "I don't have any other choice". Hij bedoelt hiermee dat de enige manier om de kloof te blokkeren is om het huis op te blazen. De 6 buisjes hebben dus rode en blauwe doppen. Op de tekening die je uit de kist, die naast de kast staat, hebt gehaald zie je dat de rode doppen boven staan en de blauwe doppen onder staan. 

Je moet dus nu er voor zorgen dat van elk buisje de rode dop boven staat en de blauwe dop onder. Nummer de buisjes, van links naar rechts, 1, 2, 3, 4, 5, 6. 

Alleen buisje 2 staat nu verkeert om. Maar....als je op een buisje klikt dan draait niet alleen dat buisje om maar ook 3 andere buisjes. Probeer er achter te komen welke buisjes elkaar beïnvloeden als je er op klikt. Klik bijvoorbeeld op buisje 2 en zie dan welke buisjes omdraaien. Je komt er dan achter dat:

Ok...nu je dit weet is het verder niet zo moeilijk, mits je begint vanuit de begin opstelling van de puzzel. Dus laad je laatste save game in en zorg dat je weer inzoomt op de 6 buisjes in de ronde kast. Als de begin opstelling van de buisjes bij je ook net zo is als bij mij, dus alleen buisje 2 heeft blauw boven en rood onder, dan is de oplossing als volgt:

Klik op de buisjes: 2, 5, 6, 3 en......

Filmpje: Nikifor komt binnen en Umang gilt hem toe dat ie moet gaan RENNEN. Nikifor begrijpt het niet maar als Umang weg rent , rent ie toch maar mee. Het Self Destruct mechanisme begint op te starten en Umang en Nikifor weten nog maar net op tijd het huis veilig te verlaten. 

Het huis blaast zich zelf op en hierdoor is nu de toegang tot de vallei volledig geblokkeerd.

Wel....ik kan wel een beetje begrijpen waarom Nikifor nu zo boos is en niets meer met Umang te maken wil hebben.

We zijn  nu beland in:

Hoofdstuk 2: Manula Vallei:

2012:Walkthrough door: Louis Koot