2009: Walkthrough door: Louis Koot  

Deze walkthrough is voor de Duitse versie van de game. Je kunt de walkthrough wel gebruiken met de Engelse versie. Maar de Engelse versie is hier en daar toch iets anders. Obsidian is een al oudere Windows 95 game, maar is goed onder WindowsXP te spelen. Je moet alleen de instellingen van je beeldscherm/videokaart even aanpassen want Obsidian draait alleen onder 16 bits kleuren.  Dus zet je beeldscherm op 16 bits kleuren. Daarnaast is het handig als je de resolutie van je beeldscherm zet op 800 bij 600 pixels. Doe je dat niet dan speel je Obsidian in een heel klein scherm

Door toedoen van ons mensen is op Aarde het probleem van de luchtvervuiling zeer ernstig geworden. Wetenschappers zijn daarom in het jaar 2050 een project gestart waarbij met behulp van Nanotechnologie geprobeerd wordt om het luchtvervuilingprobleem op te lossen. De wetenschappers Lilah Kerlin en Max Powers zijn de leidende 2 wetenschappers van dit project dat als codenaam Ceres heeft gekregen. 

Ceres is een satelliet dat in de atmosfeer rondom de Aarde cirkelt. Het Ceres project is een succes en daarom bes;luiten Lilah Kerlin een Max Powers om er eventjes samen tussenuit te gaan op een welverdiende kampeervakantie in de bergen van de Rocky Mountains. Tijdens hun kampeertocht stuiten Lilah en Max op een vreemde rots die elke dag een klein stukje groter lijkt te groeien. Lilah en Max besluiten om deze rots, de OBSIDIAN rots, te bestuderen en dus slaan ze hun kamp vlakbij de rots op. De game begint in het Bos.

Intro: 
Het Bos

Je begint de game op een open plek in het bos. Beweeg je cursor naar de rechterrand van het scherm en klik dan de blauwe pijl. 

Je draait naar rechts en ziet een bospad, dat naar een boom toe gaat. Klik vooruit met de gele pijl en....

Vanzelf loop je nu verder door het bos en krijg je de eerste blik op de Obsidian rots en de titel van de game verschijnt.  

Als je de rode cursor weer ziet, beweeg je deze naar onder op het scherm. De rode cursor wordt dan de blauwe omlaagpijl. Klik met de blauwe omlaagpijl om een paar stappen terug te lopen. Klik dan weer met de gele vooruitpijl om weer over het bospad terug te lopen en..... de Credits  verschijnen in je scherm, want de game gaat nu dan echt beginnen. 

Blijf geduldig kijken want vanzelf loop je nu door het bos en beland je bij je tent:

Tent:

Draai linksom naar je tent.

Ga vooruit de tent binnen. Er liggen 2 slaapzakken in de tent. Klik met je groene cursor op de rechter slaapzak. Je slaat de rechter slaapslak dan open. Er ligt een apparaat in de slaapzaak. Klik op het apparaat om het in close-up te krijgen. Dit apparaat is de PDA. 

Klik op de PDA deksel om het ding te openen. In je scherm zie je dan het PDA-scherm.

De PDA:

Rechtsonder zit de groene aan/uit knop. Klik op de aan/uit knop om de PDA aan te zetten. De PDA doet dan eerst een interne scan en dan verschijnt er een waarschuwing op een scherm want er zijn wat files verdwenen. Klik, onder in het PDA scherm, op de rode "Continue/Weiter" knop om de waarschuwing weg te klikken. 

Je komt dan in het hoofdmenu van de PDA. 

Elk van de PDA’s hoofdfuncties, Mail, Journal, Projecten, Video's en Netwerk, kun je van hieruit selecteren. 

Ook met de knoppen, rechts, kun je de diverse PDA functies openen en sluiten. Bekijk alles wat je in de PDA kunt bekijken, dus lees alle documenten en bekijk alle video's. In documenten moet je ook door de teksten omlaag scrollen via de rode SRL-pijltjes. Je hoeft niet alle documenten door te lezen en je hoeft niet alle video's te bekijken. Er zijn echter 3 video's en 3 documenten in de PDA die je wel moet bekijken en die je wel moet lezen. Vergeet je 1 van deze video's en documenten te openen dan gaat de game niet verder als je de Tent weer verlaat.

Dit zijn de video's en documenten die je in de PDA in ieder geval moet openen. 

In de rubriek MAIL/POST:

15/05/66: Hallo Leute. Je ziet een video met Lilah en Max bij de tent.

17/5/66: Obsidian Wachstumbericht. Je ziet in een video hoe de Obsidian rots groter en groter groeit.

13/05/66: Bon Voyage: Deze video toont je het afscheidsfeestje voor Lilah en Max.

In de rubriek PROJECTS/PROJEKTE:

Redeentwur. Klik in dit tekstbestand ook op de hyperlinks

Traum-Spinne.  In een video vertelt Max over zijn droom. Hij vertelt over een gigantische mechanische spin.

Traum Rotes Klebeband. Lilah vertelt over haar droom en tekent haar droom ook.

Als je deze 4 video's en documenten hebt gezien en hebt gelezen kun je de PDA afsluiten. Maar je kunt ook de overige files bekijken om wat meer informatie over het CERES project tot je te nemen. Nadat je de noodzakelijke files bekeken hebt zet je de PDA weer uit met de groene aan/uit knop. Zoom dan uit via de gele pijl,  links of rechts naast de PDA. Je bent terug bij de 2 slaapzakken. Draai 2 keer links - of rechtsom en verlaat dan de tent. Je doet vanzelf, buiten de tent, een paar stappen vooruit en staat dan stil. 

Draai links en.....je hoort een vreselijke schreeuw. Het is Max die schreeuwt. Max wordt namelijk nu de Obsidian rots ingezogenHoor je de schreeuw nu niet dan moet je terug naar de tent want dan heb je niet alle noodzakelijke files in de PDA bekeken, zoals die hierboven staan vermeld. Klik vooruit en.....Je wordt nu vanzelf  naar de Obsidian rots gebracht. 

  Jij bent dus..... Lilah.  Je ziet links de pet van Max op de grond en in het spiegelende oppervlak van de rots zie je een reflectie van jezelf.

Je weet nu tenminste weer wie je bent. Max is door de Obsidian Rots naar binnen gezogen en......

Het spiegelende oppervlak van de rots breekt dan in duizend stukken en.....

ook jij wordt de rots als het ware ingezogen en er start een video scène met een hele boel Nanobots als hoofdfiguren.

Je komt terecht in :

Hoofdstuk 1: Lilah's Droom

Walkthrough door: Louis Koot