Alter Ego

2016: Walkthrough door: Louis Koot  

Alter Ego is een point and click adventure game uit 2010 en het verhaal speelt zich af in 1894, in het zuiden van Engeland. Je bent in de game Timothy Moor.

 • Door je spatiebalk-toets te drukken sla je de intro film over, maar waarom zou je dat in hemelsnaam willen doen?.
 • Door je escape-toets te drukken open je het hoofdmenuscherm, alwaar je dingen kunt doen als saven en loaden en het spel verlaten.
 • Door in de game je F1-toets te drukken zie je op het scherm alle "hotspots".
 • Rechtsklik op een voorwerp om het te bekijken of om een voorwerp dat je uit de inventory hebt gepakt weer terug in de inventory te plaatsen.
 • Linksklik om een actie uit te voeren, zoals een voorwerp pakken en op te bergen in inventory.
 • De inventory zit onderaan het scherm en floept open als je de cursor naar de onderkant van het scherm beweegt.
 • Je E-toets toont op een scherm alle EXITS en als je op een EXIT dubbelklikt dan beland je in 1 klap op in het volgende gebied.
 • Dubbelklikken laat ook je personage rennen

Intro:

Zuid Engeland: 12 november 1894

Plymouth: Haven:

Timothy Moor is betrapt als verstekeling aan boord van een schuit en de rest van de reis vastgeketend op het dek.......Timothy is behoorlijk zeeziek geworden als het schip de haven van Plymouth binnen vaart om er voor anker te gaan. Timothy wordt dan door de bootsman van de schuit, tamelijk hardhandig, overgedragen aan de dienstdoende bobby.

De bobby laat Timothy een paar keer voelen hoe hard zijn wapenstok wel niet is....Al Timothy's schamele bezittingen, waaronder een medaillon, zijn hem afgenomen door de bootsman van het schip. Timothy vindt het verlies van het medaillon het ergst want het was het enigste aandenken aan zijn ouders die hij had......Timothy is namelijk wees en hij groeide op in een weeshuis. Timothy wil dat medaillon terug........Als de Bobby even niet op let weet Timothy te ontsnappen.......Timothy duikt het water in......

We schakelen dan even over naar detective Bristol, die de Plymouth krant leest. 

Detective Briltol leest in de krant over het overlijden van Sir William Arthur Lewis, ook wel het "Witte Beest" genaamd. Volgens de arts die het lichaam heeft onderzocht is Sir William Arthur een natuurlijke dood gestorven. De datum van de begrafenis is nog niet vastgesteld, of in ieder geval nog niet bekend gemaakt. Deze Sir William Arthur Lewis werd vaak van diverse misdaden beschuldigd, maar er kon nooit iets bewezen worden. Je krijgt dan controle over de game want we belanden bij Timothy in:

Hoofdstuk 1: A: Bevrijd jezelf van de handboeien.

In het Riool:

Timothy is via de onderwaterbuis in het stinkende riool terecht gekomen. Timothy's handen zijn nog geboeid en het eerste dat moet gebeuren is om van die handboeien af te komen. Ook is het niet erg fris en gezond om alleen maar in de korte broek te blijven rondlopen, dus een stel kleren zou ook niet gek zijn. Links en rechts een hoge richel. In de linker muur zie je de opening van een rioolbuis maar die is afgesloten met een hek. De rechter richel is afgesloten met een sierhekje van pijlpunttralies en er staat ook een lange plank op de rechter richel. Via de ijzeren laddersporten kan Timothy nu alleen omhoog kletteren naar de rechter richel. Klik dus met je rode pijlcursor op de laddersporten en......Timothy klimt, zij het met enige moeite vanwege zijn geboeide handen, de rechter richel op.

...Bekijk het traliehekje en bekijk de lange plank. Timothy moet naar de overkant, dus naar de linker richel. Maar eerst even proberen of Timothy de handboeien van zijn polsen kan slop;en via het traliehekje. Beweeg je cursor naar de onderkant van het scherm om de inventory te openen. In inventory heeft Timothy nu alleen het ikoon van zijn geboeide handen. Pak het handikoon uit inventory en klik ermee op het traliehekje en......

....Timothy slaat zijn  geboeide handen om het hel en probeert dan uit alle macht die verdomde handboeien van zijn polsen te rukken, het geen echter niet lukt. 

Wel breekt er hierdoor een Pijlpunt af van het hekje.....Raap de ijzeren Pijlpunt (Broken Spearhead) op

Timothy bergt de pijlpunt op in zijn zakken, dus het ding zit nu in de inventory....het is weer verbazingwekkend hoe zo'n kort broekje van zulke diepe zakken kan hebben. Ok....Linksklik op de plank en.....Timothy gooit de plank om en de plank is dan het "bruggetje" om de overkant te bereiken.

Loop dus over de plank naar de linker richel, ...........dat doe door op de plank te klikken of je linksklikt op de rioolbuis in de linkermuur. Bekijk, dus rechtsklik als Timothy op de linker richel staat, dan de rioolbuis....Timothy kan de frisse buiten lucht ruiken maar helaas.....het hek dat voor de rioolbuis zit op slot met een hangslot. Probeer of Timothy het hangslot kan forceren met de pijlpunt......de pijlpunt is echter te groot.....de punt van de pijlpunt gaat wel in het hangslot maar verder kan Timothy er niets mee. 

Bekijk, dus rechtsklik op, het stuk muur links van de boogdoorgang. Gebruik dan de pijlpunt op de stenen van de boog en.......

...met de pijlpunt schraapt Timothy dan specie uit de voegen waardoor er 1 steen los komt te zitten....Linksklik op de nu los zittende steen en........

.........Timothy rukt de steen uit de muur. Combineer in inventory de steen met de pijlpunt en pak die combo dan uit inventory en ram ermee op het hangslot van het ronde hek en........

.....met bruut geweld slaat Timothy dan het hangslot stuk.....het ronde hek klapt dan open, dus duik de ronde opening in en...

.....Timothy beland in de kelder van de:

Wasserij:

Waskelder

Timothy zit onder het deksel van het afvoerputje (Sewer Cap), dat bij de wasmachine, de grote L-vormige stenen bak met draaiwiel, in de vloer zit. 
Klik op het putdeksel om Timothy uit het putje te laten klimmen. 

Links is een trap en tussen de trap en de wasmachine staan 2 teilen met vuil wasgoed. Rechtsklik en linksklik op het vuile wasgoed.......Timothy loopt dan om de wasmachine heen om het wasgoed te bekijken.....het zijn kleren en Timothy heeft behoefte aan kleren maar hij wil de vuile kleren niet en bovendien......zolang Timothy de handboeien om heeft kan ie toch geen kleren aantrekken. Dubbelklik op het onderste begin van de trap om de trap te besteigen naar de:

Droogzolder:

Timothy beland op de droogzolder en hier treft hij Emily Gray, het wasmeisje. Emily schrikt zich een hoedje als Timothy opeens opduikt. Er volgt een gesprekje, waarbij je steeds even moet klikken met je linkermuisknop om de voortgang erin te houden. Emily weet dus dat de politie op zoek is naar Timothy, er is zelfs al een agent hier geweest. Emily besluit dan dat Timothy er niet echt uitziet als een misdadiger en bovendien heeft ze niet zo veel op met de politie. Timothy mag blijven maar hij moet wil stil wezen want die agent kan terug komen. 

Spreek Emily nog een keer aan om verder met haar te praten via alle gespreksopties die je dan krijgt.

Timothy bied nogmaals zijn verontschuldigen aan omdat ie Emily zo de schrik op haar lijf heeft gejaagd. Emily wil Timothy wel helpen om de handboeien te verwijderen maar ze heeft er de kracht niet voor. Als de politieagent terug komt zal Emily Timothy niet verraden. Sluit het gesprek, via "Leave" als je alles met Emily besproken hebt en bekijk dan alles hier op zolder via de rechtermuisknop. 

Aan de waslijnen hangen lakens en je kunt het  kleinste laken (Bed Sheet) bekijken. In de rechter paal, van de doorloop naar het wasgoed, steekt een roestige ijzeren haak(Rusted Hook). Midden op de zolder staat een Mangel, of te wel de "droogcentrifuge".  Bekijk het bedlaken dat op de drooglijn hangt. Bekijk de roestige ijzeren haak. Bekijk de Mangel. Linksklik op de Mangel.......

Timothy heeft het idee om zijn handboeien in de mangel te stoppen, maar dan heeft ie Emily nodig om aan het draaiwiel van de mangel te draaien. Ga dus weer praten met Emily en vraag haar dan om haar hulp met de Mangel via "Ask for help with the mangel".......Maar als Timothy uitlegt wat ie van plan is met de Mangel schiet Emily totaal in de stress.....Geen denken aan dat ze Timothy de mangel laat gebruiken om er zijn handboeien mee te verwijderen....de mangel zou erdoor stuk kunnen gaan en dat is Emily "out of a job".....In zijn gedachten wordt Timothy boos op Emily maar dat mag ie natuurlijk niet laten blijken aan het meiske, dus bied Emily je hulp aan via "Offer help"......Emily is nog zo laat hier aan het werk omdat ze de wasmachine in de kelder kapot heeft gemaakt.....Timothy bied aan om de wasmachine te repareren als hij de mangel even mag gebruiken om van zijn handboeien af te komen. Maar Emily trapt er niet in.....Timothy zal toch eerst de wasmachine moeten gaan fiksen. 

Ga dus, via de trap, terug omlaag naar de Waskelder. De wasmachine is de grote L-vormige stenen bak met het draaiwiel aan de zijkant. Het draaiwiel zit vast op het mechanisme waar ook de 3 mixerkneedhaken aan steken die het water en het wasgoed in beweging brengen. In het Mechanisme staat een klep open..... Linksklik op de bovenkant van het mechanisme en......Timothy haalt een zekering uit het mechanisme. 

Ga terug, via de trap, naar de droogzolder en spreek er Emily weer aan en zeg haar dat de wasmachine weer werkt via "The task is done". Emily is echter nog niet tevreden want ze wil nu dat Timothy zeep in de wasmachine gooit en ze geeft hem dan een brok zeep.....Timothy zou het liefst weigeren en andere dingen met Emily doen maar hij heeft haar nodig om van zijn handboeien af te komen dus braaf zegt ie dat de taak zal uitvoeren.  Ga dus terug naar de wasmachine en smijt het brok zeep erin en klik dan op het draaiwiel om de zeep op te lossen, zodat er nu zeepwater in de wasmachine zit. Pak Timothy's geboeide handen uit inventory en klik ermee in het bak zeepwater en.....

.......Timothy doopt zij geboeide handen in het zeepwater zodat de handboeien glibberig worden en hierdoor misschien van zijn polsen getrokken kunnen worden. Ga terug naar Emily op de zolder Emily heeft ondertussen schone kleren voor Timmy op de mangel gelegd en ze gaat zelf naar beneden om verder te gaan met haar werk, zodat Timothy intussen de kleren kan aantrekken.  Als Emily verdwenen is pak je de geboeide handen weer uit inventory en klik je ermee op de roestige haak, die bij de trap in de steunpaal steekt en..........

.....Eindelijk slaagt Timbo erin om zichzelf van de handboeien te bevrijden........We schakelen dan even over naar Emily in de kelder want er klopt een politieagent op de deur die even binnen wil komen om te onderzoeken of de gezochte misdager zich hier schuilhoud. Emily weet de agent vakkundig af te poeieren. 

B: Je Medaillon terug krijgen:

We keren dan terug naar Timothy die zich ondertussen heeft aangekleed in de kleren die Emily voor hem heeft klaargelegd. Tim wil graag zijn medaillon terug. De handboeien liggen nog op de grond, onder de roestige haak. Raap de handboeien op want je hebt ze zo meteen nodig. 

Ga dan via de trap naar beneden. Emily is bezig met strijken van het droge wasgoed. Loop naar Emily en spreek haar weer aan en bedank haar voor de kleren en voor het afwimpelen van de politieagent. Vraag Emily dan of ze de bootsman die je spullen, waaronder het medaillon, heeft ingepikt  hier naartoe wil lokken via "Ask Emily to entice the sailor".........Emily wil dat wel doen, maar dan moet Timothy ondertussen de was doen, nadat hij alle zakken van het wasgoed doorzocht heeft op eventuele spullen die er nog in kunnen zitten. Emily verdwijnt dan het schip van die bootsman. 

Linksklik weer op de bak met vuile was, links naast de wasmachine.....Nu pakt Timothy een stapel vuil wasgoed uit de bak. Timothy heeft echt geen trek om de zakken van het vuile wasgoed te doorzoeken, dus pleur de vuile was meteen de wasmachine in en klik dan op het draaiwiel om de was te wassen. Als Timmy klaar is met draaien pak je het natte wasgoed uit het zeepwater en..........

......Als Tim de was terug doet in de wasmand vindt ie een doorweekte tabakszak (Wet tobacco) tussen het wasgoed en hij  heeft dan spijt dat ie het wasgoed niet heeft doorzocht voordat ie het de wasmachine inpleurde. In inventory heb je dan de natte tabakszak. Ga terug naar de zolder en gebruik er dan de natte tabakszak op de mangel om er het meeste water uit te persen. 

Terug naar de kelder en leg er dan de tabakszak in de open haard en....

.....Timmy legt de tabakszak op de schouw om het door de hitte van het vuur in de open haard verder te laten drogen........Emily komt dan terug en ze heeft de bootsman mee genomen, die buiten voor de deur staat. Timothy wil zelf zien of de bootsman voor de deur staat.......Ga terug naar zolder. Achter de mangel is een raam in de muur. Klik op het raam om het te openen en klik dan nog een keer om uit het raam te kijken en.......

.......inderdaad....die bootsman loopt heen en weer op de binnenplaats van de wasserij.  

Klik "Return Back" op het raam om terug te keren op zolder en keer dan terug naar beneden. Pak de, nu droge, tabakszak van de schouw. 

Ga terug naar boven en kijk weer uit het raam. Recht onder het zolderraam, waar Timothy nu uitkijkt, staat een houten bank. De bootsman loopt steeds heen en weer over de binnenplaats en blijft steeds even voor de toegangspoort staan en komt dan weer terug......Wacht tot de bootsman naar links wegloopt en dus de houten bank niet ziet...Pak dan snel de tabakszak uit inventory en klik ermee op de houten bank en......

.......Timothy gooit de tabakszak op de houten bank en Timothy trekt zich snel terug. Kijk weer uit het raam en zie.......de bootsman zit nu op de bank en heeft de tabakszak in beslag genomen.....Pak de handboeien uit inventory en klik ermee op de bootsman en..........

......wel...de handboeien zijn best wel zwaar, dus de klap komt hard aan...Bootsmannetje stort bewusteloos ter aarde.....
Trek je terug uit het raam en ren naar beneden en dan via rechtsonder naar buiten de binnenplaats op.

Onderzoek de bewusteloze bootsman en......Timmy vindt zijn muts en zijn medaillon.

Rechtsklik in inventory op de muts (Cap) en......Tim had een brief van zijn vriend Brian in de voering van zijn muts genaaid en die brief haalt ie nu uit de muts. Rechtsklik op deze "Brian Letter" en......Tim leest de brief dan hardop voor........Brian wil graag met Tim naar Amerika. 3 weken nadat Brian de brief heeft geschreven vertrekt een schip naar Amerika en tot die tijd zal Brian elke avond op Tim wachten in een kroeg die de "Salted Cheek" heet.

Klik op de deur om terug naar binnen te gaan en ga weer praten met Emily en vraag haar om het adres van de "Salted Cheek" pub......Emily wordt nogal boos want de Salted Cheek is het meest populaire bordeel van de stad, maar Emily geeft Tim toch het adres en wijst hem dan de deur. Wel....ga terug naar de binnenplaats en dubbelklik op de toegangspoort en.......

.......je krijgt dan de plattegrond van Plymouth voorgeschoteld.....

Op de plattegrond zijn nu de wasserij en de Pub beschikbaar als locaties waar Tim naar toe kan. Klik op de Pub locatie en....

.......we krijgen dan even die detective die verder leest in de krant over de dood van The White Beast.....het lichaam van Sir William zal worden bijgezet in de familietombe omdat de gevraagde crematie werd geweigerd. Dan klik je "Continue" om verder te gaan naar 

C: Vindt vriend Brian:

De Salted Cheek pub:

Tim is inmiddels in het hoerenhuis beland waar hij meteen wordt aangesproken door een vent dia aan het tafeltje bij het raam zit. 
De vent wil een potje dobbelen met Timmy maar die heeft geen geld dus weiger (Refuse)

Praat dan weer met de poker speler en vraag hem nu naar Brian en naar het mes dat in de tafel steekt. 

Pokertje zegt dat ie niemand die op Brian lijkt de hoerentent heeft zien binnen gegaan. Pokertje dreigt Tim met zijn mes te steken maar die geraakt er niet van onder de indruk. Tim denkt dat pokertje vlak bij de deur zit om hem snel te kunnen smeren als de nood aan de man komt. Sluit het gesprek met Pokertje via "Leave". 

In de hoek, op het podium, zit een blinde violist en er staat daar ook een piano. De blinde violist heeft een schoteltje bij zijn voet staan waar het publiek kleingeld in kan gooien om de violist een deuntje te laten jengelen op zijn valse viool.  Op de muur van het podium is een muurschildering nog vaagjes zichtbaar. Links is de toegang tot het bordeel en daar staan de Uitsmijter (Bouncer) en een "Meisje van de Straat" (Streetwalker), wat volgens mij een eufemisme is voor hoer.  Via rechtsonder loop je door naar de bartoog. Ga echter eerst praten met de uitsmijter........De uitsmijter denkt dat Timmy naar boven wil, naar de hoeren, en hij dreigt Tim's kaak te breken. Uitsmijter zegt dat er momenteel geen klanten zijn bij de meisjes.

Loop, via rechtsonder, door naar de bartoog.  Timothy begint een beetje nerveus te worden want die Brian is in geen velden of wegen te bekennen. Achter de bar staan de kroegbaas (Innkeeper)  en het serveerstertje (Waitress). Aan het tafeltje, links, ligt een dronken gast zijn roes uit te slapen en in de alkoof zit een Geheimzinnige vent (Mysterious Figure). In de achter muur zie je de kelderdeur.

Ga praten met de serveerster.........de meid wil echter alleen praten met Tim als die iets bestelt, maar helaas.....Timothy heeft geen cente makke. Als je oplet zie je dat de kroegbaas om de zoveel tijd steeds zich steeds even bukt om onder de bartoog de biertap te controleren. Je kunt alleen praten met de kroegbaas als die recht overeind staat, kijkt de baas onder de bartoog dan kun je niet met hem praten. Ga, als de kroegbaas recht overeind staat,  praten met de kroegbaas en vraag naar vriend Brian via "Describe Brian" en vraag daarna naar de overige gasten......

Kroegbaas is ergens bang voor en praat uit principe nooit over zijn gasten, dus hij wil niet zeggen of ie Brian heeft gezien. Tim komt erachter dat de politie een inval heeft gedaan in de kroeg, nog maar een paar uur geleden. Als je verder doorvraagt over de politie-inval komt Timothy erachter dat de smerissen niet op zoek waren naar hem , maar dat de inval verband hield met het overlijden van Sir William "The White Beast" Arthur, die ook wel "Mad William" werd genoemd. Het gerucht gaat dat "Mad William" wel 50 mensen heeft vermoord. Als er niets meer te bepraten is neem je afscheid van deze norse kroegbaas.

Rechtsklik en linksklik met je praatcursor op de dronken gast.....De gast is met geen mogelijkheid wakker te krijgen, maar over zijn stoel hangt zijn jas (Coat) Bekijk de jas......Timo doorzoekt de jas maar vindt geen geld, alleen de koperen jasknopen zijn het waard om te jatten......De kroegbaas heeft zicht op de jas.......Om de koperen knopen van de jas te rukken moet je linksklikken op de jas maar Tim wil dat niet doen zolang de kroegbaas zicht heeft op de jas. En vanzelf  zal de kroegbaas  zich niet meer bukken om onder zijn toog naar de biertap te kijken. 

Spreek de kroegbaas dus weer aan en gebruik dan de optie "Distract attention: Ask about the bar"......Tim probeert de baas ervan te overtuigen dat zijn biertap niet goed werkt maar kroegbaas trapt er niet in. Gebruik dan de optie "Distract attention: "Ask for a drink" en........Timothy haalt de kroegbaas over om een "Mad Williams" drankje te mixen, ter ere van de dode Sir William. Tim noemt wat ingrediënten op die in het drankje moet bevatten en uiteindelijk zal de kroegbaas zich bukken om een ingrediënt te zoeken.....Snel......zodra de kroegbaas zich bukt linksklik je snel op de jas van de dronken gast om er de koperen knopen af te rukken.

 Als je de koperen knopen hebt loop je, via linksonder,  terug naar de voorzijde van de kroeg, dus naar de uitsmijter en Pokertje.  Loop naar de blinde violist en bekijk het schoteltje, dat op de grond voor de rechter voet van de violist staat. Pak dan de koperen knopen uit inventory en klik ermee op het schoteltje en.....

Timmy gooit een koperen knoop op het schoteltje maar jat er meteen wat kleingeld uit, terwijl de arme blinde man zijn deuntje speelt......Tja....je bent als Timothy niet zo'n fijne jongen, maar wat wil je.....het is een kwestie van overleven in de 19th Eeuw. Ga terug naar de bar en ga er weer praten met het serveerstertje en, nu Tim wat kleingeld heeft, bestel een drankje via "Order a drink".........het serveerstertje  schenkt dan een glas in voor Timothy en zet het voor zijn neus op de bar. 

Spreek het serveerstertje weer aan want nu je wat besteld hebt wil ze wel praten, maar ze wil niet alles kwijt wat ze weet..... Vraag het meisje over de kroeg en vraag haar naar Brian. Het serveerstertje wil echter niets zeggen over Brian......eerst moet Timo bewijzen dat ie is wie hij zegt dat ie is, en geen undercover agent is.. Toon dus je medaillon aan het serveerstertje en....

.......De geheimzinnige vreemdeling gilt dan dat ie vlees wil.......Tim toont dan het medaillon aan het meisje en noemt ook nog zijn naam en de serveerster is dan overtuigt en ze zegt dat ze iets voor Tim heeft. Maar  net als het serveerstertje  meer wil vertellen wordt ze door haar baas geroepen want ze moet vlees ophalen uit de kelder voor die geheimzinnige vreemdeling. De serveerster verdwijnt dan naar de kelder en die vreemdeling volgt haar....Tim heeft hier geen goed gevoel bij.

De kelderdeur is weer dicht.....Linksklik op de kelderdeur.....de vreemdeling heeft de deur achter zich op slot gedaan. Ga praten met de kroegbaas en  vraag hem uit over het serveerstertje......We ervaren nu dat het serveerstertje Inez heet....Timothy uit zijn bezorgdheid over Inez, maar de baas vindt dat Inez wel op zichzelf kan passen. Na wat aandringen krijgt Tim dan toch de sleutel van de kelderdeur, dus klik met die sleutel op de kelderdeur........

....maar....Tim krijgt de deur nog niet open omdat de vreemdeling andere sleutel aan de andere kant van de deur in het sleutelgat heeft laten zitten.  Ga weer praten met de baas en vraag hem voor iets om er de sleutel mee uit de deur te steken via "Ask for tools" en......de kroegbaas geeft Tim dan een kurkentrekker. Klik dus met de kurkentrekker op de kelderdeur en.......Tim steekt met de kurkentrekker de sleutel uit het sleutelgat. Klik weer met de sleutel op de deur en.....eindelijk gaat de deur van slot, dus klik de exitpijl op de deur om te belanden in de:

Tim sluipt de kelder in en we horen hoe Inez wordt lastig gevallen door de vreemdeling.....Tim wil Inez te hulp komen maar wordt door de vreemdeling knock-out geslagen. 

Als Tim na enige tijd weer bij zijn positieven is gekomen overhoort hij, door het kelderraampje, een gesprek tussen de vreemdeling en diens baas, die blijkbaar "Adieu Jack" heet. "Adieu Jack" geeft de vreemdeling opdracht om alle manschappen te verzamelen op het kerkhof voor een klus en ze zullen elkaar daar over een uur treffen.

Kijk om je heen in de kelder. Tegen de stenen boog staat een ton en boven die ton hangt een touw. Achter het wijnrek hangen een paar grote hammen. Ook zie je dat getraliede kelderraampje in de muur. Achter Tim zit een rond rioolputdeksel in de vloer. Links is een donkere hoek, waar de vreemdeling uit kwam en waar Inez was, en er staat een tafeltje waar een hakmes (Meat Cleaver) in steekt......bekijk alles eerst via je rechtermuisknop en linksklik dan op de hammen, het hakmes, het raampje

Timmy heeft schreeuwende hoger maar met zijn handen of zijn tanden kan ie geen stuk vlees van de hammen trekken. Als je probeert om het hakmes uit het tafeltje te trekken lukt dat ook niet en Tim weigert pertinent om terug het riool in te gaan. Aan het touw hangt een bos knoflookteentjes, maar als je linksklikt op het touw gilt Tim dat ie het hakmes nodig heeft om het touw te klieven.  Als je hier alles bekeken hebt en geprobeerd hebt om het hakmes en het touw te pakken dan ga je terug naar boven, naar de bar, en zie.....Inez is terug want ze staat weer voor de alkoof. Ga weer praten met Inez.....gebruik de volgende opties "Try to gain a bit of gratitude" en/of "Try to gain a bit of her respect" en gebruik dan als laatste de "Show the Medallion" optie en.....

Inez is Tim echt niet dankbaar want ze weet zeker dat Tim haar niet te hulp was gekomen als ze hem eerder de informatie over Brian had vertelt. Tim raakt onder de indruk van de scherpzinnigheid van Inez die vervolgens vertelt dat Brian hier was maar er vandoor ging toen de politie de kroeg binnenviel. Brian verbergt zich op het kerkhof.

Wel.....het wordt druk op het kerkhof want daar wil Tim nu ook naar toe. Loop dus naar de voorzijde van de kroeg en verlaat de kroeg dan via de voordeur en.......op de plattegrond klik je dan op de kerkhof locatie (To the Cemetery), want deze locatie is nu ook beschikbaar gekomen dankzij Inez.....

Kerkhof:

Loop door naar de toegangspoort van het kerkhof......De poort wordt bewaakt door een hond.....
Klik op het hek van de toegangspoort en.......Achter het hek verschijnt een blaffende hond....

..Ja....bekijk het......Tim kijkt wel uit om door de poort te gaan zolang die klote hond aan de andere kant staat te kwijlen.  Links in de poort hangt een bel. Rechts van de poort is de muur begroeit met klimop (Ivy) en daar zit ook een rond en getralied gat in de muur, achter de gaslantarenpaal. Iets voorbij die lantarenpaal zijn er een paar straatstenen uit het wegdek verdwenen (Broken pavement). Bekijk de Bel en linksklik dan op de bel.....De bel mist de klepel dus hoe Tim ook aan de bel trekt het ding maakt geen geluid. Linksklik weer op de bel om de bel nu van de muur te pakken. 

Combineer dan in inventory de bel met de koperen knopen......Tim doet 1 koperen knoop in de bel. 
Hang de bel terug aan de muur en linksklik er dan weer op en.......

Tim trekt weer aan de bel en de bel maakt nu geluid en hierdoor komt de oude kerkhofbewaker aangelopen en die is ietwat "pissed off" dat Timmy de bel heeft geluid want "de doden verdienen hun rust".  De bewaker vraagt of Tim is gestuurd door ene Baker maar uiteraard ontkent Tim dit. Praat verder met de bewaker via alle gespreksopties....

.......De bejaarde bewaker heeft Brian niet gezien en hij waarschuwt Tim om niet over het hek te klimmen want de hond is al 3 dagen niet gevoed en lust dus wel een hapje mensenvlees.  Maar voor 10 pond wil de bewaker Tim wel het kerkhof op laten en de hond in bedwang houden. We komen erachter dat de bewaker doodsbang is voor de dode "Mad William", nu die hier onder zijn neus op zijn kerkhof ligt begraven. Als je vraagt over de Salted Cheek kroeg vertelt de bewaker dat ie in die kroeg zijn bezittingen is kwijtgeraakt tijdens een spelletje poker met Pokertje, en daar zat ook een zilveren horloge bij die niet van de bewaker was. De bewaker raakt nogal in paniek want als degene van wie dat zilveren horloge is erachter komt dat het horloge weg is dan is de bewaker zijn leven niet zeker. Bied de bewaker dus je hulp aan en......wel....  na enig aandringen van Tim gaat de bewaker akkoord om Tim het kerkhof op te laten als die het horloge terug brengt.

Neem afscheid van de bewaker als je alle gespreksopties gebruikt hebt. Via midden links keer je terug naar de kroeg maar voor je dat doet linksklik je eerst nog even de gaslantaren die rechts van de poort staat. Tim hoort iets sissen en je geraakt in de close-up van de lantarenpaal en het ronde muur gat....Aan de achterzijde van de lantarenpaal steekt de gaasafsluiter en  er lekt dus gas uit de afsluiter, maar gas kun je niet ruiken, alleen horen. Linksklik op de afsluiter......Tim vindt het jammer dat er niet meer gas uitlekt..... Klik de Exitpijl om uit de close-up te gaan en keer dan terug naar de plattegrond (To the Street) en reis dan via de plattegrond terug naar de:

Salted Cheek kroeg:

Pokertje zit uiteraard nog aan zijn tafel te wachten op zijn volgende slachtoffer om "uit te kleden" met vals spel. Praat weer met Pokertje en overtuig je ervan dat hij het zilveren horloge nog heeft, dus gebruik de optie "Asertain whether he has the watch" en........Pokertje is niet achterlijk dus hij begrijpt meteen dat de kerkhofbewaker je heeft verteld over het horloge. Pokertje verdubbeld meteen zijn prijs voor het horloge want hij weet dat de bewaker de messentrekkers achter zich aan zal krijgen als die het horloge niet aan de eigenaar terug kan geven. Gebruik de "Play" optie om Pokertje uit te dagen, maar die weigert omdat Tim eerder al niet met hem wilde pokeren en hij niemand een 2e kans geeft.

Loop naar achteren en ga praten met de kroegbaas en klaag over Pokertje via "Complain about the poker player".....Tim zegt dat Pokertje de potentiële klanten van de kroeg berooft en dat ie een zilveren horloge van een oude man heeft gestolen. Barman wordt nijdig, want hij begrijpt nu waarom er zo weinig klanten een pilsje bestellen of willen wippen met de hoertjes. Barmans gaat op Pokertje af , die Jeffrey heet, en zet hem de kroeg uit en zegt vervolgens tegen Tim dat ie niets weet over een horloge en er verder ook niet over wil praten.  Loop terug naar de tafel van Pokertje, die dus hardhandig de kroeg is uitgesmeten. Maar Pokertje's mes steekt nog in de tafel dus pak het mes.

 Loop terug naar de bar en klik op de kelderdeur om terug in de kelder te belanden. Loop naar de Hammen en snij een stuk vlees uit de hammen met je zojuist verworven mes.....Boven de ton, die voor het wijnrek staat, hangt dus een touw waar teentjes knoflook aan hangen..... gebruik het mes ook op het touw om een stuk touw af te snijden. 

Ga terug naar boven en verlaat de kroeg weer via de voordeur en ga, via de plattegrond, terug naar het:

Kerkhof:

De hond uitschakelen:

Terug bij de ingang van het kerkhof loop je nu helemaal door naar rechts, naar het gat in de straat. Gebruik het Mes op het gat en...

Tim wrikt een klinker uit de straat (Paving Stone). Linksklik weer op de lantarenpaal, die voor het muurgat staat, om er weer in de close-up van de gaasafsluiter te geraken. Ram met de straatsteen op de afsluiter om de afsluiter af te breken van de paal en...

....zonder de afsluiter stroomt het gas dan vrijelijk de paal uit en door het gat in de muur het kerkhof op......Nu hondje hier naar toe lokken......Je gaat vanzelf uit de close-up......Combineer in inventory het touw met het vlees en hang dan het touw/vlees combo in het ronde muurgat, achter de lantarenpaal en.......

Hondje komt op het vlees af en geraakt bewusteloos door het gas. Als je de hond hebt horen piepen dan ligt ie bewusteloos achter het muurgat op de grond...Linksklik nu op het poorthek en......Timboy klimt over het hek en beland op het kerkhof, bij de kerk. Rechts van de kerk een poort....Ga door de poort en..........

Brian zit op een bankje te slapen.....

Tim schud Brian wakker en de twee praten even met elkaar, voornamelijk over die "Adieu Jack", die dus de leider is van de locale gangsterbende en voor wie het kerkhof hun operatiegebied is. Brian wil hier niet blijven wand die bende van "Adieu Jack" kan hier elk moment opduiken. 

Brian loopt dan weg naar rechts, dus volg Brian naar rechts en......Tim beland bij een muur met urnenkluisjes....
Brian is niet te zien want die is al over de muur, links, geklommen. 

Linksklik op de ijzeren hekken, die bovenop de stenen muur zijn bevestigt.....maar het die hekken zijn te hoog en de stenen muur is te glad om omhoog te klimmen. Aan de stenen muur hangt de ruïne van een stenen fonteintje....Bekijk het fonteintje en linksklik er dan op......Tim beoordeeld het fonteintje als te gammel om te proberen er op te klimmen om zo dan het hekwerk boven het fonteintje te kunnen bereiken.Links van het fonteintje steekt een grafsteen (Tombstone)....Probeer of Tim op die grafsteen wil klimmen.....maar helaas....de grafsteen stort in door Tim's gewicht. 

Ga een scherm terug naar links, naar het bankje waar Brian op zat te pitten. Linksklik op de houten bank om de bank op te tillen.....je cursor is dan de bank.....sleep de bank cursor naar rechts en dubbelklik er dan mee om met de bank terug te keren naar de urnenmuur en het stenen fonteintje en.....

...Tim duwt en sleept de houten bank naar de fonteinmuur. Linksklik op de bank en.........

Via de bank slaagt Tim er dan in om over de muur te klimmen en Brian neemt hem dan mee naar een veilige schuilplaats......Tim vraagt zich af waar ze in hemelsnaam de boottickets voor de reis naar Amerika vandaan moeten halen. We gaan nu verder met:

Hoofdstuk 2: 13 november 1894:

Detective Sergeant Briscol:

Politiebureau:

Je bent nu detective sergeant Briscol en je bent net gepromoveerd en overgeplaatst naar Plymouth. Briscol verheugt zich hierover want per slot van rekening heeft ie hier 3 jaar op moeten wachten. Dit wordt dus je eerste werkdag als detective sergeant te Plymouth. Klik "Continue" om verder te gaan. Briscol wordt door de koetsier afgezet bij de poort van het politiebureau en hij rekent af.

Ga door de poort om het politiebureau in te gaan en........

.....Briscol valt midden in een discussie tussen dienstdoende agent en een pooier die protesteert tegen de arrestatie van één van zijn hoertjes. Dat hoertje heeft midden in de nacht stomdronken op straat lopen zingen en toen de inhoud van haar maag geleegd op de agent die haar kwam arresteren. De pooier hangt een zielig verhaal op over zijn hoertje maar de duty agent trapt daar niet in. Briscol vindt de rechtlijnigheid van de agent wel prima en hij denkt dat ie zich wel op zijn gemak gaat voelen.......Briscol weet nog niet dat die rechtlijnigheid van de duty agent hemzelf zometeen nog flink zal opbreken.....

Als de discussie tussen de duty agent en de pooier is afgelopen spreek je de duty agent aan en zeg dat je er bent via "Report for duty"..............

Briscol vertelt de agent dat hij de nieuwe detective is. De agent weet echter van niets en heeft ook de politiepenning (Warrant card) van Briscol niet in zijn la liggen. De agent gaat dan weg om de papieren over Briscol's komst op te zoeken. Briscol wacht bij de balie en wordt ondertussen van zijn papieren beroofd door het hoertje. 

De duty agent komt dan terug maar heeft de warrant kaart van Briscol niet gevonden. 
Briscol wil dan zijn transfer papieren tonen aan de agent maar merkt dan tot zijn schrik dat ie de papieren niet meer heeft......

Briscol hoopt dat ie de papieren verloren heeft, want als ie moet vertellen dat ie beroofd is dan is dat meteen het einde van zijn carrière als detective. Praat met het hoertje (Floozie) en met haar pooier en vraag beide naar de papieren.....Uiteraard zeggen beide dat ze van niets weten. Ga naar buiten, via de trap.......terug buiten zoekt Briscol hert pad af maar vindt zijn papieren natuurlijk niet....Briscol vraagt zich dan af of ie de papieren in de koets heeft laten liggen maar besluit meteen dat onzin is. Ga terug naar binnen......Terug binnen rechtsklik je op de hoer en ook op haar pooier..........Briscol vraagt zich af of het hoertje zijn papieren heeft gejat en of er een plan achter steekt, Briscol vindt de pooier er te dom voor en wat zou de hoer nou met zijn papieren moeten doen?.

Praat weer met de duty agent en vraag hem informatie over het hoertje en de pooier via "Ask about the suspects".....de agent verteld dat zowel de hoer als haar pooier bekende dieven/zakkenrollers zijn.......nu snapt Briscol dan wat er gebeurt is, maar dat kan ie moeilijk aan de duty agent vertellen. Sluit het gesprek af via "Leave". Ga weer praten met de hoer en gebruik dan de "Push her......" optie.....

Briscol zegt het hoertje dat hij weet dat ze zijn papieren heeft gerold en hij adviseert haar om de papieren terug te geven, als ze niet onmiddellijk in de cel wil belanden. De hoer lacht Briscol echter uit want ze geloofd niet dat hij van de politie is en ze dreigt Briscol met een pak slaag van haar pooier. De pooier bemoeit zich er dan mee en vertelt zijn hoer dat het er niet goed voor ze uit ziet en dat ie Briscol altijd later nog wel in elkaar slaan. 

Je kan nu tot in het oneindige het hoertje blijven aanspreken om te proberen je papieren terug te krijgen maar dat levert alleen maar een herhaling van het voorgaande op. Ga in plaats daarvan nu weer praten met de duty agent en gebruik nu alle andere opties die je krijgt, dus gebruik de opties "Use the authority of the senior rank", "Persuade him to cooperate", "Confide" en "Denounce the robber".....geen van deze opties helpt om de duty agent te overtuigen dat echt de nieuwe detective Briscol bent maar dit alles wordt dan wel gehoord door de pooier, die dan nu weet dat Briscol bij de politie is.

Ga dan weer praten met de hoer en gebruik weer de "Push her" optie en......de hoer dreigt weer om Briscol door haar pooier in elkaar te laten slaan en......Pooier bemoeit zich er weer mee maar hij weet nu dat Briscol een detective is en hij beveelt zijn hoer om de papieren terug te geven want anders hoef ze niet meer op zijn bescherming te rekenen en dat is voor eren hoer eigenlijk het doodsvonnis.

Als de pooier weer is weg gelopen spreek je de klote hoer weer aan en gebruik je de "Take the stolen stuff back" optie en deze keer kies de hoer eieren voor haar geld en geeft ze Briscol zijn papieren terug. Geef de papieren (Transfer papers and Warrant Card) aan de duty agent en........Briscol kan over een paar dagen zijn nieuwe Warrant Card komen ophalen maar hij krijgt wel alvast de sleutels van zijn kantoor, dat naast de trap ligt. Briscol kan echter niet met zijn superieur, Inspecteur Powell spreken want die is voor een paar dagen naar Londen, De duty agent zal die Powell echter opbellen om aan hem door te geven dat Briscol is gearriveerd en zin werk is begonnen. Raap de Sleutels van de balie.

Bekijk de sleutels in inventory, dus rechtsklik op de sleutels....het zijn 2 sleutels, een grote en een kleine. De grote sleutel is voor je kantoordeur maar waar is de kleine sleutel voor? Vraag de duty agent waar de kleine sleutel voor is via "Find out what the other Key is for".....de agent weet het ook niet, de sleutels waren van Briscol's voorganger.  Links naast de trap is het hek naar het archief en zie je 3 deuren. Briscol's kantoor is aan het einde van de gang, dus dubbelklik op die deur en.....Briscol rent naar de deur. Gebruik de sleutels op de deur en ga dan je kantoor binnen.

Kantoor:

'Tis een mooi kantoor maar het is er nogal een puinhoop en daar is Briscol nogal verontwaardigd over.....hadden ze toch wel even kunnen opruimen. Verlaat dus meteen je kantoor weer. De pooier en zijn hoer zijn inmiddels verdwenen. Spreek de duty agent weer aan en gebruik de "Complain about the mess" optie......De agent vertelt dat Briscol's voorganger. Inspector Lockey, verleden maand met pensioen is gegaan en dat niemand ooit in zijn kantoor kwam, maar hij bied aan om vanavond een schoonmaakster langs te sturen om het kantoor schoon te maken. Briscol gaat akkoord maar zal ondertussen zelf de spullen van zijn voorganger in een doos doen.  Ga terug naar je kantoor, door te dubbelklikken op je kantoordeur.

In de kast staat een safe. Bekijk de safe.....Briscol kan de safe niet openen want hij weet de code niet. Ga dus weer naar de duty agent en vraag hem naar de code voor de safe......de duty agent zoekt in zijn papieren en hij vindt er de oorspronkelijke safecode en dat is 8, 8, 8, 3, 4, hopelijk werk deze code nog want wellicht dat Briscol's voorganger de code heeft verandert. Keer terug naar je kantoor en linksklik nu op de safe om er in de close-up van te geraken.

Open de safe:

De safedeur heeft 5 vakjes, een draaischijf met cijfers en de deurhendel. Nummer de 5 vakjes, van links naar rechts, 1 t/m 5.  De 5 vakjes zijn dicht maar in de vakjes moeten de cijfers van de code komen.

 • Klik op vak 1 om het te openen.....het cijfer 0 verschijnt in vak 1 maar dat moet dus 8 worden....Klik op de draaischijf tot je in vak 1 het cijfer 8 hebt. 

 • Klik vak 2 om het te openen, vak 1 gaat weer dicht en de draaiknop reset.  Klik op de draaischijf tot je ook in vak 2 het cijfer 8 hebt. 

 • Open vak 3, vak 2 gaat dicht en de draaiknop reset. Klik op de draaiknop tot je ook in vak 3 de 8 hebt gezet. 

 • Open vak 4, vak 3 gaat dicht en de draaiknop reset. Klik de draaiknop tot je in vak 4 het cijfer 3 hebt gezet. 

 • Open vak 5, vak 4 gaat dicht en de draaiknop reset. Klik de draaischijf tot je de 4 in vak hebt gezet en........

vanzelf gaat de safe dan open. In de safe staat een houten kistje. 

Pak het kistje uit de safe en ga uit de close-up. Rechtsklik in inventory op het kistje en.....uit het kistje haalt Briscol een vergrootglas (Magnifier), een pincet (Tweezers) en een kwastje (Paint Brush).

Nu Briscol de safe "gekraakt" heeft is het tijd om het kantoor wat op te ruimen door alle spullen die van Briscol's voorganger zijn in de grote doos te flikkeren, die voor het bureau op de grond staat. Pak dus alle rommel (Garbage Ready to Be Thrown Out) op en mieter het in de grote doos. Dat zijn de stapel papieren die links in de hoek liggen en ook de papieren die rechts in de hoek op de doos ligt. Onder  het rechter raam staat een grote kist en voor de kist ligt een zak met gips op de grond, die je ook oppakt en in de doos mietert. En op de linkerzijde van het bureau vindt je nog een stapel papieren die je ook in de doos moet doen

Heb je alle rommel van je voorganger verzameld in de doos dan gaat de telefoon, die aan de rechter muur hangt, rinkelen dus linksklik de telefoon om op te nemen en......Briscol krijgt zijn eerste zaak. 

Er is iets loos bij de St. Patrick Kerk en Briscol krijgt opdracht om daar naar toe te gaan en om een agent mee te nemen. Briscol noteert een aantal dingen in een notitieboekje dat hij dan in zijn zak steekt. Rechtsklik dus in inventory het notitieboekje (Notes) en klik dan op de tekening van de St. Patrick's Kerk....

....Briscol herhaald dan zijn opdracht.........Father Mulkehey heeft om een agent verzocht. Verlaat de close-up en dan je kantoor en ga weer met de duty agent praten en vraag hem om een agent te regelen om met Briscol mee te gaan naar de kerk via "Ask for an attendant".  De duty agent zal dan een agent regelen en dat wordt sergeant Carter. Verlaat dus het bureau en wacht op sergeant Carter en als die verschijnt belanden we terug bij het:

St Patrick's Kerk en Kerkhof:

Carter wil graag meteen terug naar het bureau maar Briscol wil dat ie bij hem blijft en op wacht gaat staan bij de poort. Wel.....Briscol is inspecteur en Carter maar sergeant dus die heeft geen andere keus dan te doen wat hem opgedragen wordt. Je hoort de hond van de bejaarde kerhofbewaker steeds blaffen, dus het dier heeft de gasaanval van Timothy overleeft. 

De poort staat open, dus ga door de poort en ontmoet Father Mulkehey. 

Praat met de pastoor, die eigenlijk Briscol's voorganger Lockey had verwacht en eerst niet gelooft dat Briscol een smeris is omdat Briscol zijn Warrant kaart nog niet kan tonen. De pastoor verdwijnt dan naar links van de kerk en hij wil dat Briscol hem volgt. Ga dus, via de linker zijde, naar links van de kerk (Around the Church)  en.......

Je ziet dan Mulkehey op het kerkhof weglopen, dus volg de pastoor door op de boom te klikken........

Briscol beland bij het  opengebroken grafhuisje van de nobele familie Lewis. Mulkehey ontdekte dat de Tomb is open gebroken toen hij op zoek was naar grafdelver Talbot, die zoals wel vaker voorkomt zijn roes uitslaapt tussen de grafstenen. In deze hoek van het kerkhof staan de grafhuisjes van de rijke notabelen van de stad en een incident als deze zou de reputatie van de kerk erg kunnen schaden, volgens Mulkehey. Als Briscol zegt dat ie in de tombe even polshoogte wil nemen krijgt de kribbig oude pastoor bijkans een hartverlamming want dat zou een ontheiliging van het graf betekening. Briscol vraagt Mulkehey dan of ie alsnog die grafdelver Talbot wil zoeken want hij wil de man een paar vragen stellen. Mulkehey loopt dan weg om zijn grafdelver te gaan zoeken.

Achter Briscol liggen wat kapotte delen van de tombe deur op de grond. Bekijk die deurdelen.......

Briscol vindt dat er iets niet klopt.....linksklik op de deurdelen om Briscol's gedachten erover te horen. Ga dan de tombe binnen......het is er binnen nogal donker en na enige seconden horen we Mulkehey roepen.....Briscol stapt dan vanzelf weer naar buiten om een tamelijk opgewonden Mulkehey te vinden.......de grafdelver/bewaker Talbot is vermoord en Mulkehey neemt Briscol mee naar het lijk, waar eerder de houten bank stond die door Timothy is versleept om over de muur te klimmen.

Je bent vanzelf in de close-up van Talbot's lijk geraakt.Talbot's keel is doorgesneden....Rechtsklik en linksklik de fatale keelwond.......

Het lijkt wel alsof Talbot's de keel is doorgebeten door één af ander wild dier, zegt Briscol. Doorzoek de kleren van het lijk door te linksklikken op het donkere colbertje dat het lijk over het lichter gekleurde vest draagt en.....Briscol vist een flacon pure alcohol uit de zak van het colbertje. Stap uit de close-up. 

Achter Briscol staat een waterpomp.....Bekijk, dus rechtsklik, de waterpomp.....Briscol denkt dat de moordenaar wellicht het bloed van zijn handen heeft gewassen aan de waterpomp en misschien heeft ie sporen nagelaten. Dus pak het vergrootglas uit inventory en klik ermee op de waterpomp om nader onderzoek te plegen,

.Briscol vindt niets....er is geen spatje bloed te vinden op de pomp.  Ga een scherm naar rechts, naar de urnenkluisjes en......Briscol vindt hier het kadaver van de hond van Talbot......De rugwervel van de hond is gebroken, alsof iemand vanaf grote hoogte op de hond is gesproken. Rechtsklik en linksklik de dode hond.......Briscol sluit de mogelijkheid uit dat de hond de keel van Talbot heeft doorgebeten vanwege de gebroken rugwervel en als je linksklikt ziet Briscol dat de hond iets in zijn bek heeft. Gebruik dus het pincet op het hondkadaver en........

.....tussen de tanden van het dode dier vindt Briscol een stukje stof, dat ie opbergt in zijn zak en hij noteert zijn bevindingen in het notitieboek. Klik ook met het vergrootglas op de dode hond (Close Vicinity).......Briscol onderzoekt dan de grond, achter het kadaver, maar vindt niets. Bekijk met het vergrootglas ook het hekwerk bovenop de stenen muur.....geen spoor van de dader te vinden. Ga terug naar het Talbot lijk en bekijk het lijk weer in close-up, dus linksklik het lijk. Pak het stukje stof, dat je uit de bek van de hond hebt gepeuterd, en klik ermee op de kleren van het lijk.....het stukje stof "match" niet met Talbot's kleren.....het is totaal van een andere stof, dus Briscol concludeert dat de hond met iemand anders heeft gevochten, en daarbij het loodje heeft gelegd. 

Rechtsklik in inventory het notitieboekje van Briscol.....,Briscol maakt dus aantekeningen in de vorm van kleine schetsjes....

Klik op de hond en op het lijk van Talbot en luister naar Briscol's conclusies.....Briscol weet nu zeker dat Talbot niet is aangevallen door zijn eigen hond en ook dat Talbot zich niet heeft verzet tegen zijn moordenaar omdat ie volkomen ladderzat was.......De hond heeft geprobeerd zijn baas te verdedigen maar dat heeft het dier dus ook met de dood moeten bekopen. Verder wordt het wachten op de lijkschouwing om de precieze doodsoorzaak te weten.

Ga uit alle close-ups en ga dan een scherm naar links, via linksonder, en.......Briscol maakt dan vanzelf een rondje over het kerkhof en komt dan terug bij het lijk.....Briscol heeft geen andere "verse" lijken gevonden.  Ga via de trap terug naar de kerk.........Father Mulkehey is terug, dus loop naar hem toe en spreek hem aan en vraag de narrige oude pastoor alles wat er te vragen valt....

Mulkehey heeft de afgelopen nacht, op verzoek van de familie, Sir William na zonsondergang begraven. De politie was aanwezig tijdens de begrafenis vanwege verwachte problemen met de locale bevolking. Na de begrafenis is Mulkehey meteen naar bed gegaan. Mulkehey heeft om detective sergeant Lockley verzocht omdat die zeer geïnteresseerd was in alles wat Sir William betrof. Lockley wilde ook in de Tombe van de Lewis familie kijken maar kreeg daarvoor geen toestemming van de familie. Mulkehey heeft die Lockley al in geen weken meer gezien en hij wist ook niet dat Talbot's hond dood is.

Als je alles met Mulkehey hebt besproken neem je afscheid en verlaat je het kerkhof via het pad dat omlaag loopt naar de onderkant van je scherm. Vanzelf heeft Briscol dan een kort gesprekje met Carter, die hier op wacht moet blijven en niemand mag toelaten tot het kerkhof, alhoewel Carter tegenstribbelt. Ga, via rechtsonder (To the Town) de plattegrond op en keer terug naar het:

Politiebureau:

Loop weer door de poort het politiebureau in en ga je kantoor weer binnen. Klik op de telefoon om je chef, Inspecteur Powell, de moord op Talbot te melden. Maar Powell is eventjes weg en zal pas over 2 uur weer aanwezig zijn. Briscol wil deze tijd nuttig besteden met nog wat nader onderzoek op het kerkhof. Verlaat dus je kantoor en het politiebureau en reis, via de plattegrond, terug naar het:

Kerkhof:

Carter is in discussie met een journalist die het kerkhof op wil maar dat mag ie dus niet. De journalist gaat staan mokken bij de poort en zijn fiets staat bij Carter tegen de muur.  Op de bagagedrager van de fiets staat de cameratas van de journalist. Ga praten met de journalist en gebruik dan de "Questioning" optie om de jongen te ondervragen en gebruik dan alle gespreksopties. De journalist is hier voor een artikel over Sir William, waar hij aan werkt. De journalist kende Sir William niet persoonlijk maar heeft allerlei horror verhalen over hem gehoord. De journalist laat zich niet wegsturen. Als je klaar bent met de journalist ga je praten met Carter. Vraag Carter uit over de journalist..... De journalist heet Nathaniël Forrest. Forrest is altijd als eerste ter plaatse als er ergens iets is gebeurt en neemt dan foto's, schrijft een stukje en plaatst het dan in de lokale krant, de Courier, en de mensen lezen zijn stukjes graag Vraag Carter ook om Lucifers, via "Ask for matches".....Carter geeft Briscol dan zijn doosje lucifers. Praat weer met Carter en gebruik nu de overgebleven gespreksopties, om daar maar vanaf te zijn.  Bekijk de fiets van journalist Forrest. Ga weer door de poort het kerkhof op en dan naar links van de kerk en door naar de Tombe van de Lewis familie

Lewis Tombe:

Ga naar binnen. Midden in de tombe staat een open, maar lege, doodskist. Linksklik en rechtsklik op de doodskist......Briscol vindt het vreemd dat er een lege doodskist in de tombe staat en hij maakt er een aantekening van in zijn notitieboekje. Linksonder staat een grote staande kandelaar....rechtsklik en linksklik die kandelaar......Briscol raakt de kandelaar aan en concludeert dat het ding steenkoud is en dus al in geen tijden meer heeft gebrand. Pak de Flacon Alcohol uit inventory en giet de flacon leeg in de kandelaar en steek de alcohol dan aan met de lucifers, die je van Carter hebt verkregen en............

....we hebben dan licht in de tombe........Kijk naar de tegelvloer........rechts van de kandelaar zie je steeds even iets glinsteren, in een spleet tussen 2 vloertegels.......Gebruik het pincet op de spleet en.......Briscol vist een rode edelsteen op uit de spleet, waarvan hij vermoed dat het geen echt juweel is. 

Bekijk, in inventory, het rode juweel met je loepje en.......wel.....het is een hele echte diamand.....

Links en rechts in de muren steken de doodskisten van de dode leden van de Lewis familie......Bekijk, rechtsklik en linksklik, de 6 kisten die in de linker muur steken en luister naar wat Bristol er over te vertellen heeft......Het bevreemd Briscol dat er alleen mannelijke leden van de familie liggen en dat geen van hen ouder is geworden dan 40 jaar.......

Als je de kisten in de linkermuur bekeken hebt en je hebt het juweel tussen de vloertegels gepeuterd dan loop je terug naar buiten.  Rechtsklik of linksklik de Tombe, links van de Lewis Tombe.....die tombe is onbeschadigd.....Loop een scherm terug naar links, naar de zijkant van de kerk. Linksklik in het veld met de grafstenen.......Briscol merkt dan op dat het er niet naar uitziet dat grafrovers aan het werk zijn geweest en dus dat vandalen bewust de Lewis Tombe hebben vernield. Ga terug naar de voorzijde van de kerk, waar Mulkehey nog steeds staat. Praat met Mulkehey en gebruik alle gespreksopties.......

.....Mulkehey verteld uitgebreid over de gisteren gestorven Sir William, die de laatste van de Lewis familie was en dat hij is opgevoed door zijn grootmoeder Lady Miriam. Tijdens de begrafenisceremonie in de tombe bleef de kist gesloten, op verzoek van Lady Miriam en Mulkehey is dan ook diep geschokt als Briscol vertelt dat de kist nu open en leeg in de tombe staat. Als Briscol de suggestie doet dat Sir William wellicht niet dood is en dat zijn dood en begrafenis in scène is gezet door Lady Miriam vindt Mulkehey dat een vergezochte theorie. Maar Briscol suggereert ook dat wellicht enige "locals" de tombe hebben geforceerd om te zien of de door hun gehate William wel echt dood in de kist lag. Maar het zou ook kunnen dat het allemaal maar een afleidingsmanoeuvre is van gewone dieven en dus vraagt Briscol  of Mulkehey de inventaris van zijn kerk wil controleren om te zien of er iets uit de kerk is gejat.

Het gesprek is dan afgelopen en Mulkehey verdwijnt zijn kerk in om te gaan kijken of er niets gestolen is. Verlaat zelf ook het kerkhof en.......terug bij de toegangspoort zien we dat journalist Forrest verdwenen is, maar Carter staat nog trouw op wacht. Ga even babbelen met Carter en vraag hem waar de journalist is gebleven via "Find out where the journalist has gone".....Carter, die journalist Forrest langer kent dan vandaag, denkt niet dat Forrest hem echt gesmeerd is.....er zijn tenslotte andere manieren om op het kerkhof te geraken dan door de poort, die Carter staat te bewaken.  Je kunt nog even met Carter babbelen over de inbraak in de Lewis tombe, maar veel levert dat niet op.

Tegenover de poort staat een monument.....het monument is een lange zuil (Plaque Monument) en het staat er ter nagedachtenis aan de vele inwoners van Plymouth die tijdens de grote pest epidemie, van de 18de eeuw, zijn gestorven.  Linksklik het monument en......

Briscol gaat het monument onderzoeken en hij vindt er een sigarettenpeuk, die hij dan van de grond raapt en in zijn zak steekt. Onderzoek, in inventory, de sigaretpeuk (Cigarette Butt) met je vergrootglas.....het is een handgerolde sigaret maar Briscol vindt het gebruikte vloeipapier vreemd.  Carter heeft eerder verteld, toen je hem om lucifers vroeg, dat hij zo af en toe wel een sigaretje smookt, dus ga weer met Carter ouwehoeren en vraag hem uit over de sigaretpeuk via "Show the cigarette".........

Carter vertelt dat de sigaret van goede tabak is en ook dat het gebruikte vloeipapier ongewoon, en duur, is. Carter merkt ook op dat iemand die zijn eigen sigaretten rolt daar meestal de tijd voor neemt, dus die sigaretroller zal wel een poosje bij het monument hebben gestaan. Briscol vermoed dan dat de roker vannacht hier heeft staan roken, want anders was de peuk allang opgeraapt door andere voorbijgangers.....die roker kon weleens een waardevolle getuige zijn van de gebeurtenissen van vannacht hier op het kerkhof.

Carter heeft dus zijn vermoeden geuit dat journalist Forrest wel eens over de muur kan zijn geklommen om toch het kerkhof op te gaan. Laten we maar eens gaan kijken of Carter hierin gelijk heeft, dus dender weer door de poort het kerkhof op en ga dan, via de poort rechts van de kerk, terug naar het Talbot lijk en.......wel....die Carter is zo dom nog niet want Briscol betrapt het journaille bij het lijk en ........

.....Forrest schrikt zich de pleuris en rent weg naar de urnnenmuur......Volg Forrest en.....bij het kadaver van de hond aangekomen is er niets meer te zien van Forrest maar wel hoort Briscol iets breken........Linksklik de houten bank en........

Briscol klimt over de muur, net zoals Timbo dat eerder heeft gedaan, maar ook aan de andere kant van de muur is er niets meer te zien van Forrest maar..........Voor de ton liggen glasscherven (Shards of Glass).... Forrest heeft zijn fotoglasplaat gebroken.......Raap de glasscherven op.......

Rechtsklik in inventory de glasscherven......Als Briscol de scherven weer aan elkaar zou kunnen puzzelen dan zou ie kunnen zien welke foto's Forrest heeft gemaakt, maar helaas....er ontbreken wat scherven. Dubbelklik op de brug om terug te belanden bij de hoofdpoort van het kerkhof, ga via de hoofdpoort weer naar de kerk en terug naar het Talbot lijk want in zijn haast om weg te komen heeft Forrest zijn camera achtergelaten bij het lijk.Rechtsklik de camera......Briscol vraagt zich af hoeveel foto's Forrest heeft kunnen maken in de korte tijd dat ie hier stond voor hij door Briscol betrapt werd......Briscol noteert het een en ander in zijn opschrijfboekje. Linksklik de camera om er achter te komen dat Forrest wel de glasplaat uit de camera heeft meegenomen. Open de inventory, rechtsklik het notitieboekje en klik dan op alle nieuwe schetsjes die Briscol heeft getekend om er zijn gedachten over te beluisteren Verlaat het kerkhof, via de hoofdpoort voor de kerk, en keer terug naar het politiebureau via de plattegrond.

Politiebureau:

Ga naar je kantoor en gebruik er weer de telefoon om je baas, Inspecteur Powel, te bellen.......Powel is nu wel aanwezig op het hoofdbureau en Briscol legt zijn chef de situatie uit en vertelt ook dat er wellicht een foto van het Talbot lijk in de locale krant kan verschijnen, vanwege Forrest. Briscol krijgt dan nu de zaak toegewezen om op te lossen

NB: Als Briscol nu niet zijn chef wil bellen, maar zegt dat ie nog niet alle aanwijzingen heeft onderzocht, dan betekent dit dat je ergens iets vergeten bent te doen.....Ik was bijvoorbeeld vergeten om de rode diamand in inventory te onderzoeken met het vergrootglas. Gebeurt dit jouw ook ga dan even na wat je niet gedaan hebt en doe dat dan alsnog.

We verlaten Briscol nu want we gaan nu weer door als:

Timothy Moor:

Paardenstal:

Timmy en Brian hebben de nacht overleeft in een paardenstal....Klik "Continue" of klik op Tim of op Brian om door te gaan. Tim probeert de nog vast slapende Brian wakker te krijgen maar dat lukt hem niet erg. Klik met de praatcursor op de vast slapende Brian.......Tim duwt wat tegen Brian aan en daardoor valt er een mes uit diens broekzak en Tim raapt het mes vanzelf op. 

Tegen het groene houten zijwandje van de paardenboxen staat een houten krukje en op dat krukje ligt een waskaars (Wax Candle). Raap de waskaars op......het blijkt een waxinelichtje te zijn.  Op de hoek staat een houten emmer......de emmer is leeg en Tim wil de zware emmer ook niet oppakken en meesjouwen nu.

Rechtsonder staat een houten kar en achter de houten kar zie je een groene muurpaal....Bekijk de groengeverfde muurpaal (Column).......Tim betast de paal en voelt er een half losse splinter aan steekt.....Snij de splinter uit de paal met het zojuist gepakte mes. Loop terug naar de nog steeds meurende Brian en prik hem in zijn kont met de splinter om hem nu eindelijk wakker te krijgen. Ga dan praten met je vriend en vraag hem uit over zijn plan om aan geld te komen voor de overtocht naar Amerika......

Brian is benaderd door iemand die de documenten uit de kluis van zijn vader wil hebben en bereid is om daar flink voor te betalen. Brian  moet dus inbreken in het huis van zijn vader en de kluis kraken om er de documenten uit te jatten. Tim moet echter eerst de situatie rondom het huis verkennen om te zien hoe ze veilig en ongezien binnen kunnen komen en ook weer buiten. Brian verteld waar het huis is en hoe Tim er moet komen.......het huis staat in Paradise Street.

Verlaat de stal en reis, via de plattegrond, naar het huis in:

Paradise Street:

In de voortuin, achter het toegangshek, is een knecht bezig de boel aan te vegen met een bezem. Spreek de knecht aan..........de knecht heeft echter geen zin in geouwehoer en dus kapt ie Tim af. Op de hoek, links, staat een lantarenpaal. Bekijk de lantarenpaal......het is een moderne paal met elektrisch licht.....Linksklik de lantarenpaal......Tim denkt dat het licht van de lantaren een probleem zou kunnen zijn als ze vannacht proberen om in het huis in te breken.  Bekijk, rechtsklik en linksklik, het muurhek in de zijstraat......Tim denkt ie wel over het hek kan klimmen, ook zonder ladder......Als je linksklik op het hekwerk dan wil Tim nu niet over de muur klimmen, vanwege de knecht die voor het huis staat te vegen. Tim heeft hulp nodig om de knecht even af te leiden. Zoek de Exitpijl, rechtsonder, en dubbelklik die dan om terug te belanden op de plattegrond en keer terug naar de paardenstal

Terug in de stal ga je weer praten met Brian en vraag je hem om hulp via "Ask for help" en.....Brian zal nu ook naar het huis in Paradise straat gaan om die knecht voor zijn rekening te nemen. Verlaat dus de stal weer en keer, via de plattegrond, terug naar Paradisestreet en.........Wel.....Brian was sneller en is al in druk gesprek met de knecht.....Linksklik weer op het zijhek en......

Tim klimt over de muur en beland aan in de tuin aan de achterzijde van het huis. Een trap leid naar het terras. 
Net voor de trap is de kelderdeur en bij de trap is het keukenraam.....boven het keukenraam hangt wat wasgoed. 

Dubbelklik op de treden, voor de kelderdeur......Tim gaat dan vlak voor de kelderdeur staan....Bekijk de kelderdeur en probeer of de deur open gaat........Tim wil nu nog niet de kelder in, dat bewaard ie voor vannacht, nu wil ie de huissleutels jatten.  Loop terug, door achter Tim op de grond te klikken. Linksklik op het keukenraam en.....Tim schuift het raam open.....

Wel.....dubbelklik in het nu geopende keukenraam en.......Tim gluurt de keuken in en we horen de vrouw des huize tegen Liza, de keukenmeid, praten over een fles wijn........Tim wil die Liza naar buiten lokken om met haar te kunnen praten. Op het dienblad staat een fles wijn......Probeer de fles wijn te pakken maar........het raam valt dicht voordat Tim de fles kan pakken en nog maar net op tijd weet ie zijn handen terug te trekken. Het keukenraam is dus weer dicht. Schuif het raam weer open en kijk dan weer naar binnen maar......pak nu snel de houtsplinter uit inventory en  klik ermee op de bovenkant van het raam (Window Frame) om het raam vast ze zetten zodat het niet meer dicht kan vallen. Pak dan de wijn fles en......

Tim hoort dan dat Madam eraan komt en hij trekt zich snel terug....we horen dan dat Liza op der donder krijgt van haar madam omdat er geen fles wijn klaar staat in de keuken. Liza moet een verse fles uit de kelder gaan halen.  Zorg dat Tim weer de treden afloopt naar de kelderdeur. Als Tim weer voor de kelderdeur staat gebruik je in inventory de kurkentrekker op de fles wijn om er de kurk mee uit de fles te rukken. Gebruik dan de kurk op de kelderdeur.....

Tim ramt de kurk in het sleutelgat en gaat vervolgens terug, over de muur, naar de straat want hij moet even wachten totdat de arme Liza met haar sleutels bij de kelderdeur aankomt en dan merkt dat ze er niet in kan. Klim meteen terug over de muur en......Liza staat nu in de tuin te janken omdat ze de kelderdeur niet open krijgt. en Tim knoopt vanzelf een gesprek met haar aan....

Tim doet alsof ie om een baantje komt vragen maar Liza brengt hem aan zijn verstand dat haar heer en meester geen nieuw personeel aanneemt.  Klojo Timbo doet moeite om aardig te zijn tegen Liza maar ze stuurt hem weg. Waarschijnlijk was het jatten van de wijn te veel en Tim wil proberen om toch aan Liza te kalmeren.  

Klik de exitpijl, achter de grote teil, om terug over de muur te klimmen naar de straat. Zoek de plattegrond op en reis terug naar de:

Paardenstal:

Ren naar de deken waar Brian op lag te slapen. Linksklik de deken en.......Tim doorzoekt de deken en vindt een doosje lucifers, die uit Brian's zakken gevallen is.  Boven de groene staldeuren hangt een hoefijzer (Lucky Horseshoe) en links bij de deuren leunt een hark (Dung Fork) tegen de muur. Bekijk het hoefijzer en de hark.

Pak de Hark en gebruik de hark op het hoefijzer om het hoefijzer van de muur te pakken.......Tim raapt het hoefijzer vanzelf van de grond. Exit de stal en reis terug naar:

Huis in Paradise Street:

Tuin:

Klim weer over de zijmuur de tuin in en geef het hoefijzer, als gelukbrenger, aan Liza en praat dan met haar.......

Liza's meester is erg ziek en ze vertelt dat er een geheime gang is die vanuit de slaapkamer van haar baas naar de wijnkelder gaat. 
Als Tim aanbied om Liza te helpen met de kelderdeur geeft ze hem de sleutels.

Combineer in inventory de sleutels (Keys) met de lucifers......Liza wordt wat wantrouwig maar Tim stelt haar gerust en hij maakt de sleutels roodgloeiend. Combineer de hete sleutels met het waxinelichtje om een wasafdruk te maken van de sleutels......Weer moet Tim die wantrouwige, maar tamelijk onnozele, Liza geruststellen. Tim heeft dan een wasafdruk van de sleutels in het waxinelichtje.

Rechtsklik, boven de kelderdeur, op de stenen balustrade van het terras......Tim denkt dat de achterdeur, boven op het terras, de beste manier is om het huis binnen te komen. Exit terug uit de tuin, via de exit achter de teil en.......Tim geeft Brian een teken dat ie de huissleutels heeft en die breekt zijn lulgesprek met de knecht af en verdwijnt terug naar de paardenstal. Keer zelf ook terug naar de stal en praat er met Brian en "Give him the key imprint" en......Brian weet wel een smid die de sleutels kan maken en de 2 gaan slapen....maar Tim kan de slaap niet zo vatten en denkt na over de ophanden zijnde inbraak en zijn plan om naar Amerika te gaan. Klik op Tim of klik "Continue" om door te gaan

Nacht: 

Inbreken in Paradise Street

Tuin en kelder:

Het is nacht. Brian verdwijnt alvast naar Paradise Street. Exit dus ook de stal en ga ook naar Paradise Street. Brian staat voor het voorhek en moppert omdat de sleutels niet passen. Tim had Brian niet vertelt dat de sleutels alleen passen op de terrasdeuren en de kelderdeur. Brian loopt weg en klimt over de zijmuur alvast de tuin in. 

Klim dus ook weer over de zijmuur. Brian waarschuwt Tim dat ie geen geluid moet maken want er zit een bewaker op het terras te pitten in een stoel. Volgens Brian heeft die bewaker een pistool. Brian geraakt lichtelijk in paniek maar Tim stelt voor om dan maar via de kelder en de geheime gang het huis binnen te dringen. Brian geeft dan de sleutels terug aan Tim.

Loop de treden af om weer voor de kelderdeur te gaan staan. 
Gebruik eerst de kurkentrekker op de kelderdeur om de kurk weer uit het sleutelgat te trekken en maak de deur dan open met de sleutels en......

Tim en Brian gaan dan de kelder in. Het is donker in de kelder. Ze kunnen wel licht maken maar dan moeten eerst de kelderramen afgedekt worden om te zorgen dat het licht van buitenaf niet te zien is, en dat afdekken moet aan de buitenkant gebeuren. Ga dus terug naar buiten. Er zijn 2 kelderraampjes. 1 kelderraam zit onder het keukenraam en het andere kelderraam zit in het middelste segment van de lange muur van het terras, waar ook de grote teil staat. 

De grote teil zit vol met water. Linksklik de grote teil om te proberen de teil voor het kelderraam te schuiven......maar de teil is veel te zwaar om te verplaatsen.....de teil moet lichter worden en dat betekent dat het water eruit moet. Er zit een gat in  de teil maar dat gat is afgesloten met een kurk. Gebruik je mes op de zinken teil om de kurk eruit te steken en........

...het water stroomt dan de teil uit, maar het mes breekt en ben je kwijt. Linksklik weer op de, nu lege, teil, en......nu duwt Tim de teil tot voor het kelderraam, maar het geluid maakt dat de bewaker eventjes wakker wordt......gelukkig valt ie meteen weer in slaap.  In het gras heeft het water uit de teil een modderpoel (Mud) gemaakt. Voor de stenen terrastrap ligt een smerige dweil (Rag) op de grond. Ga de dweil pakken en loop dan terug naar de teil en doop dan de dweil in de modderpoel. 

Loop dan naar het keukenraam en plak de smerige natte dweil op het kelderraam, onder het keukenraam en.......

...klaar...beide kelderramen zijn nu hopelijk lichtdicht, dus ga terug naar de Kelder. Brian heeft inmiddels licht gemaakt en is naar een lager deel van de kelder afgedaald, op zoek naar de geheime gang. Brian heeft die geheime gang nog niet gevonden en moppert wat.  Kijk rond in de kelder, dus rechtsklik en linksklik op alle dingen waar je dat op kunt doen.. 

Boven het gat, waardoor Brian omlaag is gegaan, hangt een groot rond ornament aan de muur dat je bekijkt. In de hoek liggen 3 grote wijnvaten...bekijk de 3 wijnvaten. Bekijk de waterput. Op de rand van de waterput staat een ijzeren staaf (Iron Bar)...bekijk de ijzeren staaf. In de stenen boogdoorgang staat een wijnrek en bij het wijnrek  hangt een kandelaar, zonder kaars,  op de muur....bekijk de kandelaar en linksklik er ook op.....In de voorkelder staat een wijnpers.....bekijk de wijnpers......

.....als je alles bekeken hebt en zal Brian je roepen....Brian vaagt Tim dan om een koevoet te zoeken, dus pak nu die ijzeren staaf die op de waterput staat en gooi de staaf door het wijnkeldergat omlaag naar Brian. Brian heeft een loszittende steen in een muur ontdekt en hij gebruikt de staaf op die steen en......het grote ronde ornament, boven het gat, draait open en......Per ongeluk heeft Brian dus de geheime gang geopend.

 Dubbelklik in de ronde opening en......via de geheime gang beland Tim dan in de:

Werkkamer:

Wel......zoek de safe.....de geheime gang komt dus uit in de open haard. Rechtsklik en linksklik weer op alles waar je dat kunt doen. Boven de open haard hangt een ovale spiegel. Voor de open haard ligt een vloerkleedje. Links en rechts van de open haard zijn deuren. Aan de linker muur staat een tafeltje waar een schaakspel op staat en aan de rechter muur staan 2 boekenkastjes. Tussen de 2 boekenkasten hangen 3 kruisbogen op de muur. En in de voorgrond staat een bureau.

Rechtsklik en linksklik de ovale spiegel, het vloerkleedje, het schaakspel, de linker  boekenkast, de kruisbogen en het bureau. Het ronde schaaktafeltje is vast aan de vloer genageld en kan niet gedraaid worden en Tim vindt het raar dat het schaakbord met de zwarte stukken naar de stoel gekeerd staat. Als je de kruisbogen rechtsklikt dan zie je ze in close-up....probeer de 3 kruisbogen van de wand te pakken, maar dat gaat niet.....de middelste kruisboog hangt op de kop in elk van de 3 bogen zie je een gat in het uiteinde van de boog. Stap uit de close-up.  De deur rechts van de open haard zit op slot, dus verlaat de kamer door de linker deur naar de:

Bibliotheek:

De gehele rechtermuur wordt in beslag genomen door genummerde boekenkasten en ook aan de smalle muur staat een boekenkast.  Het zitje bestaat uit een ronde tafel, 2 comfo stoelen en een bank. Over de rugleuning van de rechter stoel hangen kleren. Voor de boekenkast, die aan de smalle muur staat, staat een wereldbol. Links naast die boekenkast staat een klein kastje en naast dat kastje staat een grote en zware kandelaar met 2 kaarsen.. In de achtermuur is een deur naar de hal. Bekijk weer alles, dus rechtsklik en linksklik overal weer op.

Tim doorzoekt de kleren, die over de stoel hangen, maar vindt niets. Met de wereldbol kan Tim ook niets en de kandelaar is te groot ven te zwaar dus Tim neemt het ding niet mee. Ga, via rechtsonder, terug naar de werkkamer en.....de deur, rechts naast de open haard, staat nu open, dus Exit nu via de rechter deur naar de:

Slaapkamer:

Brian is hier al aan het rondsnuffelen terwijl de master of the house ligt te slapen. Brian is op zoek naar de code voor de safe want volgens hem heeft de oude man die code ergens opgeschreven. Brian wil dat Tim ondertussen in de werkkamer naar de safe zoekt. Maar voor je terug loopt naar de werkkamer kijk je eerst hier in de slaapkamer nog even goed rond.

De oude man slaapt in een hemelbed en boven zijn hoofdkussen hangt een belkoort. Bekijk het belkoort. 
Tim loopt om het bed heen om het belkoort te bekijken. Tim staat dan rechts bij het bed. Linksklik op het hoofdkussen en.....

Brian krijgt bijkans een hartaanval van schrik als ie ziet dat Tim onder het hoofdkussen graait en de oude man beweegt even in zijn slaap.....maar Tim vindt onder het kussen een uitgescheurde boekpagina en hij vraagt zich af waarom de oude man de pagina onder zijn kussen heeft verstopt.

Rechtsklik in inventory op de zojuist gevonden boekpagina (Torn out Page)....
...de pagina gaat over kruisbogen en Tim wil weten waar de rest van het boek is. Toon de pagina aan Brian.....

....Brian heeft ondertussen een tabaksdoos gevonden maar hij krijgt de doos niet open. Brian geeft de tabaksdoos aan Tim, want die schept op dat het voor hem een koud kunstje is om de doos te openen. Tim wil echter eerst het boek zoeken waar die pagina over kruisbogen uit is gescheurd. Er ligt een open geslagen boek in de stoel maar dat boek gaat over paarden en dat vindt Tim niet interessant. Waar zou Tim dat boek over kruisbogen kunnen vinden, denk je? Verlaat de slaapkamer naar de werkkamer en ga door naar de:

Bibliotheek:

De boekenkasten, aan de rechtermuur, zijn genummerd A, B, C, D. Pak de kruisboogpagina uit inventory en klik met de pagina, één voor één, op de boekenkasten A, B, C, D en.......

in geen van de 4 kasten vindt Tim het boek over kruisbogen. Tegen kast D leunt een ladder. Via de ladder kan men de bovenste delen van de kasten bereiken. De ladder belemmert Tim het zicht op de boeken in kast D, dus linksklik de ladder om de ladder naar rechts te schuiven. Klik dan weer met de kruisboogpagina op kast D en.......

Tim vindt het kruisboogboek en rukt het de kast uit. Bekijk, dus rechtsklik, het boek in inventory (Open book) en......in het boek heeft de oude man een Zwengel (Crank Handle) verborgen. Het boek heeft Tim dan niet meer nodig die raak je meteen weer kwijt. Ga terug naar de:

Werkkamer:

Linksklik weer op de kruisbogen, die tussen de 2 boekenkasten aan de muur hangen. Je ziet de 3 kruisbogen weer in close-up. In elk van de 3 kruisbogen zit een gat. Stop de Zwengel in elk van de 3 gaten, en dat hoeft niet in een bepaalde volgorde maar doe het maar van links naar rechts......met de zwengel spant Tim dan de 3 kruisbogen en.....

 

....zodra je alle 3 de bogen gespannen hebt hoor je een ratelend geluid en ga je uit de close-up.......Het ratelend geluid kwam van onder de vloer vandaan......Loop naar het schaaktafeltje en linksklik weer op het tafeltje en.......deze keer draait het tafeltje rond en hierdoor schuift de linker boekenkast naar links en......Tim heeft de muursafe gevonden want die zat verscholen achter de linker boekenkast. 

Linksklik de safe om het in close-up te bekijken....... de safe heeft een draaiknop met daaronder 5 vakjes waar de cijfercode in moet komen te staan.....het werkt net zoals de safe in Briscol's kantoor, maar Tim weet de cijfercode nog niet. Dus stap uit de close-up. Zou de safecode in de tabaksdoos verborgen zijn? Rechtsklik in inventory de tabaksdoos (Tobacco Box)......Wel....het blijkt maar weer dat Timpy niet alleen een enorme klojo is maar ook een klojo met een grote bek is want hij krijgt de tabaksdoos mooi niet open. Er moet grof geweld worden toegepast om de tabaksdoos te openen. Duik de open haard in om via de geheime gang terug te belanden in de kelder. Voorin de kelder staat een wijnpers. Loop naar de wijnpers en gebruik er de tabaksdoos op en.........Tim gooit de tabaksdoos de pers in......Linksklik de wijnpers en.......

Timmy perst de tabaksdoos voorzichtig open. Rechtsklik in inventory de nu "gekraakte" tabaksdoos en......wel....de dure sigaren zijn geknakt maar Tim leest wel een inscriptie......19.4.58....zou dit de code voor de safe zijn. Ga via de geheime gang terug naar de:

Werkkamer:

Zoom weer in op de muursafe. De safe werkt op dezelfde manier als de safe in Briscol's kantoor.
Nummer de vakjes, onder de draaischijf en van links naar rechts, 1 t/m 5. De code is dus 1, 9, 4, 5, 8

Klik in vakje 1 om het te openen en klik dan de draaischijf tot in vakje 1 het cijfer 1 staat. Klik dan vakje 2 om het te openen en klik dan de draaischijf tot je cijfer 9 in vakje 2 hebt staan....ga zo dan verder met de vakjes 3, 4 en 5. In vakje 3 moet de 4 komen, in vakje 4 moet de 5 komen en in vakje 5 moet de 8 komen.  Je gaat vanzelf uit de close-up en ziet dat de safe open gaat maar.........

...In de slaapkamer wordt de oude man wakker van het geluid en roept om hulp...Brian raakt in paniek......De hulptroepen zullen via de hal en de bibliotheek komen, dus ga snel naar de bibliotheek en linksklik er weer op de grote staande kandelaar.....De kandelaar is dan je cursor.....Klik met de kandelaarcursor de Exit rechtsonder om terug te keren in de werkkamer en......

.......Tim rent terug naar de werkkamer en sluit er de bibliotheekdeur en blokkeert de deur met de kandelaar. Tim wil meteen pleite maar Brian gilt dat ie eerst de documenten nog uit de safe moet pakken, kijk dus in de safe en pak dan de documenten die op de middelste plank in de safe liggen.........Tim pakt het bovenste pak documenten en.......

........Je gaat dan even uit de close-up want Brian komt de werkkamer in.....Brian wil meteen weeg maar Tim zegt dat er nog meer spul in de safe ligt.....Brian gilt dat je de spullen uit de safe moet pakken dus kijk weer in de safe en pak er de rest van de documenten uit en...........Duik de open haard in om via de geheime gang terug in de kelder te belanden en ren dan de kelder uit via de treden bij de wijnpers en....

.....Timmy wordt in de kraag gegrepen door de Police en ze hebben Brian al gepakt.....we gaan verder met Briscol in:

Hoofdstuk 3: 14 november 1894:

Detective sergeant Briscol:

Politiebureau:

Bristol is in zijn kantoor en heeft in de krant een artikel over de moord op het kerkhof en de geopende tombe gelezen. Briscol wil zijn chef Powel hierover bellen, maar is net te laat want hij wordt zelf al gebeld door Powel en die is not amused over het krantenartikel en de foto's. Na het gesprek noteert Briscol een paar dingen in zijn notitieboek. Briscol heeft nog vele vragen. 

Bekijk het notitieboek weer in inventory en klik op alle nieuwe schetsjes om Briscol's overpeinzingen te horen, zoals....

....Waarom en door wie is grafdelver Talbot vermoord ?....het wachten is op het rapport van de lijkschouwer. Waar is het lijk van Sir William want de doodskist in de Lewis Tombe is leeg ?. Is het allemaal een plan van Lady Miriam om haar kleinzoon William te beschermen? Wie is de roker die bij het monument de sigaret heeft staan roken? Waarom wilde father Mulkehey niet dat iemand de Lewis tombe in ging?

Als je alle overpeinzingen van Briscol hebt gehoord dan berg je het noteboekje weer op. Briscol heeft alle bewijsstukken, die hij tot nu toe heeft verzameld, in de safe gelegd en er ook zijn dienstpistool in opgeborgen. Linksklik de safe en Briscol pakt er de bewijsstukken uit maar zijn pistool laat ie in de safe liggen. In inventory heb je dan weer alle items die Briscol eerder heeft verzameld en hij wil nu enige items nader onderzoeken.

Aan de rechter muur, net voorbij de telefoon, staat een klein tafeltje waar een microscoop op staat. Pak het stukje stof (Piece of Cloth), dat je tussen de tanden van de dode hond hebt gepeuterd, uit inventory en klik ermee op de microscoop en.....

....Briscol bekijk het stukje stof door de microscoop en zegt dan dat het stof van hoge kwaliteit is. Briscol stopt het stukje stof vanzelf weer in zijn jaszak.  Combineer in inventory de glasscherven (Chips of Glass), van de fotoplaat van journalist Forrest, met de krant waar de halve foto van Forrest in staat en.....de foto in de krant is dan volledig......Rechtsklik in inventory op de krant (The Reconstructed Photograph) en......Briscol zegt dan dat er iets raars is aan de hoek waarin de foto genomen is en dat ie de positie van de camera nog een keer wil bekijken.  Verlaat het kantoor en........Vanzelf gaat Briscol praten met de duty agent en hij geeft de agent opdracht om er voor te zorgen dat journalist Forrest wordt gearresteerd. Praat hierna weer met de duty agent en gebruik dan alle gespreksopties die je krijgt......

......het rapport van de lijkschouwing van Talbot's lijk is er nog niet.....de agent adviseert Briscol om zelf maar het mortuarium te bellen om te informeren naar het autopsierapport. Briscol's warrantkaart is er ook nog niet. Briscol draagt de agent op om er voor te zorgen dat de camera van journalist Forrest, die gisteren in beslag is genomen, weer op precies dezelfde plek wordt terug gezet op het kerkhof want hij wil de positie van de camera ten opzichte van het lijk nader onderzoeken. Briscol wil ook de kist van zijn voorganger, Lockley, geopend hebben maar de agent kan hierbij niet helpen.

Ga, als je alles met de duty agent besproken hebt, terug naar kantoor en gebruik er de telefoon om het mortuarium te bellen......

......we ervaren dat de patholoog het lijk van Talbot heeft onderzocht en die wil gelijk zijn bevindingen aan Briscol vertellen, maar Briscol heeft het liever op papier. De patholoog belooft zijn rapport zo snel mogelijk naar hert politiebureau te sturen. De patholoog heeft geen autopsie verricht op het lichaam van Sir William. De huisarts van de Lewis familie heeft Sir William's lijk onderzocht en de overlijdensakte getekend. Briscol informeert bij de patholoog ook naar de interesse van voorganger Lockley voor de Lewis familie.....de patholoog vermoed dat Lockley aantekeningen over de Lewis familie in zijn kantoor bewaarde

Als het gesprek met de patholoog teneinde is bekijk je nogmaals de kist van Lockley, die onder het rechterraam staat.....Yep....de kist zit prima op slot en zoals je weet,  als je met de duty agent over de kist hebt gepraat, Lockley heeft de sleutels. Ga terug naar de duty agent en spreek hem weer aan en vraag hem nu naar de aantekeningen van Lockley via "Ask about Inspector Lockley's notes"......de agent verwijst Briscol naar het archief en hij legt dan de sleutels van het archief op de balie. Pak de sleutel van de balie. ...Briscol doet de sleutel aan de ring waar ook de sleutel van zijn kantoor aan steekt. Het archief bevindt zich achter het hek, dus gebruik de sleutels op het hek en ga er dan binnen.

Archief:

Het archief is in de kelder van het politiebureau. Aan de linkermuur staan 2 planken kasten en aan de rechter muur staan dozen. In de rechter plankenkast is niets van belang te vinden. Onderin de linker kast staat een grote metalen kist maar Briscol kan die kist niet uit de kast trekken omdat er een bezem voor staat en die bezem staat er om de instabiele kastplank te stutten. Briscol kan de bezem niet weg halen want dan stort de plank omlaag. Rechtsklik en linksklik de kartonen dozen, die aan de rechter muur staan.....Briscol vindt een zakje gipspoeder en steekt het in zijn zak. Verlaat het archief en verlaat het politiebureau en zoek de plattegrond op en reis naar het:

Kerkhof:

Agent Carter staat nog steeds, of alweer, op wacht bij de hoofdpoort en er volgt vanzelf een gesprekje. Carter heeft al enige mensen moeten tegenhouden die naar de tombe van Sir William wilden. Er zijn nu 4 agenten die het kerkhof bewaken. Loop door de hoofdpoort en ga dan de kerk binnen. Dit is de 1e keer dat Briscol de kerk binnen gaat. Father Mulkehey staat in de hal bij het doopfond en er volgt een gesprekje, waarna je met de praatcursor klikt om verdere met de pastoor te praten via gespreksopties die je dan krijgt.

Briscol vraagt of Mulkehey een afspraak voor hem wil maken met Lady Miriam, want hij wil graag met de Lady praten. Maar Mulkehey is niet on speaking terms met de oude Lady dus hij kan Briscol niet helpen om haar te spreken te krijgen. Kijk nog even rond in de hal, dus rechtsklik en linksklik op alle "hotspots" en verlaat dan de kerk, via midden onder. Ga weer naar de Lewis Tombe, via linkerzijde kerk

Lewis Tombe:

Ga weer binnen en kijk er nog eens goed rond. Het deksel van de doodskist ligt naast de kist. Linksklik het doodskistdeksel.......Briscol draait het deksel om zodat in de binnenkant van het deksel kan onderzoeken, dus doe dat.....Briscol ziet krassen die hij nader wil bekijken. Gebruik dus het vergrootglas op het deksel en......Briscol ontdekt stukjes vingernagel in de krassen en hij peutert de vingernagelstukjes met zijn pincet uit de krassen...... 

Volgens Briscol is dit het bewijs dat Sir William nog leefde toen ie de kist in ging. De vraag is alleen nog of Sir William zelfstandig de kist uit is gekomen of dat ie hulp had. Briscol maakt weer een schetsje in zijn notitieboekje, dus open het noteboekje en klik op alle nieuwe schetjes om Briscol's conclusies te horen. Het schetsje van Lady Miriam heeft Briscol nu ook omcirkeld......Sir Wiliam is dus levend begraven, maar was dit het plan van Lady Miriam?

Verlaat de tombe en keer terug naar de voorzijde van de kerk en verdwijn dan door de rechter poort naar de plek waar het lijk van grafdelver Talbot gisteren lag. De duty agent heeft er voor gezorgd dat de camera van journalist Forrest hier weer is neergezet. Uiteraard ligt Talbot's lijk hier niet meer, want die ligt zijn Eeuwige slaap te slapen op de snijtafel van de anatoompatholoog. Pak de krant-foto uit inventory en klik ermee op de camera en.......

....Briscol bekijkt alles en concludeert dat Forrest het lijk heeft gefotografeerd nog voor de politie ter plaatse was. En dat heeft Forrest gedaan vanaf de plek waar Briscol nu staat.....Forrest heeft daarna de camera  voor de trap neergezet om de politie te misleiden. Briscol vraagt zich af of Forrest de grafdelver heeft vermoord in een cynische poging de verkoop van zijn kut krantje te verhogen. Briscol noteert zijn bevindingen weer in het noteboekje, dus bekijk het nieuwe schetsje "A journalistic fraud". Linksklik het gras waar Talbot's lijk in lag en...

...Briscol ontdekt een schoenafdruk in het gras en je ziet de afdruk in close-up. Rechtsklik de afdruk......de grafdelver droeg rubberen laarzen dus de afdruk is niet van de grafdelver. Briscol wil een gipsafdruk maken van de schoenafdruk, voordat het gaat regenen, maar hij heeft momenteel alleen een zakje droog gipspoeder bij zich.  Ga uit de close-up....de gipsafdruk zal even moeten wachten....eerst maar even proberen of er met die Lady Miriam gepraat kan worden. Verlaat het kerkhof en zoek de plattegrond op en reis dan nu naar de:

Lewis Manson:

Briscol beland voor de, hermetisch afgesloten, toegangspoort van het Lewis Estate. Achter de rechter leeuw steekt de elektrische deurbel op de poort, dus ram op de deurbel....het luikje in de poort wordt geopend door een dienstmeid die Briscol niet binnen wil laten omdat die zijn Warrant Card niet kan tonen om te bewijzen dat ie van de politie is.  Keer terug naar de plattegrond en  ga terug naar het:

Politiebureau:

Ga naar binnen en naar de balie en grijp de duty agent in zijn kont en zet hem onder druk om nu eindelijk eens met je Warrant Card op de proppen te komen via "Claim the warrand card" en......na enig tegenstribbelen gaat de agent dan toch maar even weg en als ie terug komt blijkt dat, natuurlijk geheel toevallig, Briscol's warrant card net is afgeleverd en hij pleurt het klote kaartje op de balie. Grijp dus de Warrand Card en keer als de bliksem terug naar het:

Lewis Manson:

Druk niet weer de bel maar klik meteen met de warrant card op het nog geopende kijkluikje in de poort en...

...Briscol toont de dienstmaagd zijn kaart en die maakt dan de poort open, dus ga naar binnen en........Briscol ontmoet de dienstmeid in de tuin en ze neemt hem mee het huis in. Dienstmeid vertelt dat Milady niemand persoonlijk wil zien maar dat ze wel via de telefoon met Briscol wil praten, maar daar neemt onze voortvarende detective geen genoegen mee. De dienstmeid verdwijnt dan om Milady  Briscol's ongenoegen te melden. Bristol mag in de hal blijven wachten.

Aan de rechter zijkant van de trap hangt de telefoon en daar staat ook een sofa. Boven de sofa hangt een zwaar en zwart kleed. Dat kleed dekt een spiegel of een schilderij af, dat is namelijk de gewoonte in een huis waar een lid van de familie is overleden. Linksklik op dat afdekkleed en......Briscol trekt het kleed een klein stukje open en  we zien dan dat het een schilderij afdekt......We zien een hand.....Rechtsklik op het schilderij en.........je geraakt in de close-up van de hand......de hand draagt een zware ring om de ringvinger......klik de ring, rechtsklik en linksklik......De ring heeft een rode edelsteen dus pak je eigen rode diamand uit inventory en klik ermee op de ring en.....

.....de diamand uit de Lewis Tombe is dezelfde als die in de ring......

...Je gaat vanzelf de close-up uit want de dienstmaagd komt terug met de mededeling dat Milady er niet over peinst om een eenvoudige platvoet als Briscol in haar boudoir te ontvangen, dan moet de politie toch minstens de hoofdcommissaris sturen. Maar, om niet als een aristocratische snob over te komen, wil Milady wel via de telefoon met Briscol praten.....De telefoon gaat dan rinkelen, dus klik de telefoon om met Milady Miriam te babbelen.....

Lady Miriam heeft al met Briscol's chef gepraat en is dus op de hoogte van de schending van de Lewis tombe. Lady Miriam verklaart verder dat de kist tijdens de hele plechtigheid dicht is gebleven, vanwege de misvormingen van Sir William. Ook vertelt de Lady dat ze oneindigheid heeft met Mulkehey omdat die Sir William niet wilde begraven maar cremeren.

De dienstmeid is naar links gelopen en staat er een buste af te stoffen.....dat doet ze al gedurende het hele telefoongesprek en dat blijft ze tot in de Eeuwigheid doen als jij der niet uit haar lijden verlost, dus ga praten met de meid en gebruik alle gespreksopties.

De meid zegt dat ze pas sinds deze ochtend in dienst van Lady Miriam is dus ze weet niets te vertellen over de huisarts van de familie en ook weet ze niets over de overlijdensakte, die door de huisarts is afgegeven. Maar de meid gaat dan weg om het aan haar meesteres te vragen en dat duurt even.......Bristol vraagt zich ondertussen af of er wel een Lady Miriam aanwezig is in het huis. De meid komt dan terug en vertelt Briscol nogmaals dat Milady hem niet wenst te ontvangen.

Geef de diamand nu aan de meid.....Briscol verzoekt de meid om de diamand aan Lady Miriam te tonen en de meid loopt weer weg om dat te gaan doen. Terwijl de meid nu weg is bekijk je het kastje, waar de buste op staat die de meid aan het afstoffen was......Briscol schuift de la open in het kastje.....Jat de leren handschoenen (Gloves) en het Dagboek van Sir William uit de la en.......

....de meid komt terug en betrapt Briscol maar die red zich eruit. De meid zegt dat de diamand inderdaad de diamand uit de ring van Sir William is, die hij droeg toen ie de kist in gang. De meid zegt ook dat haar Lady erg overstuur is geworden en ze geeft dan de diamand terug aan Briscol. Briscol heeft nu zoveel spullen in zijn zakken dat je de scrolpijlen van de inventory moet gebruiken om alles te zien. Verlaat het huis naar de tuin. De hoofdpoort bereik door linksonder te klikken, bij de fontein. Maar doe dat niet...ga door de linker poort naar de binnenplaats en de schuur.

De hond van Sir William:

Midden op de binnenplaats staat de waterput. Rechtsboven ziet Briscol de hond van Sir William, veilig opgesloten achter het hek. De hond staat op het binnenplaatsje van de schuur (Shed). Tegen de schuur aan is een afdakje waaronder de houtblokken voor de open haard opgestapeld liggen en daar staat ook een hakblok met een bijl erin en voor het hakblok ligt houten staak (Wooden Peg). Links is de achterdeur van het grote huis. Bekijk alles.  De schuur zit op slot en de waterput zit vol water. Raap de houten staak op. 

Ga, via de poort, terug naar de voorzijde van het huis en dan door de voordeur weer naar binnen. Praat, in de hal, weer met de meid en vraag of je de hond even mag lenen via "Borrow Sir William's dog".........na enig heen en weer gepraat ,omdat de meid het aan haar meesteres wil gaan vragen,  krijgt Briscol toestemming om de hond even te lenen. Dus zeg gedag en keer terug naar de schuur binnenplaats en klik nu op de hond met de praatcursor en......automatisch neemt Briscol de hond en automatisch belanden, met hond, terug op het:

Kerkhof:

Voor de Lewis Tombe snuffelt de hond wat rond. Pak de leren handschoenen uit inventory en klik ermee op de hond en.....

....de hond prent de geur in zijn kop en pikt een spoor op en rent weg......volg de hond naar de zijkant van de kerk en dan verder naar de voorzijde van de kerk en.......Bij de dode boom, die voor de kerk staat, ontdekt de hond iets.....de hond snuffelt wat en loopt dan door naar de hoofdpoort en verdwijnt het scherm af.  Voor het grasperk waar de dode boom in staat heeft de hond schoenafdrukken (Shoe inprints) ontdekt......

...linksklik de afdruk en rechtsklik dan in de close-up de afdruk.....het is dezelfde afdruk die Briscol heeft ontdekt in het gras waar Talbot's lijk lag.....Bristol wil ook van deze afdruk een gipsafdruk maken maar hij heeft nog steeds alleen maar droge gips. De hond is naar de hoofdpoort gelopen dus volg de hond verder en......de hond loopt door naar het monument en gaat bij het hek snuffelen en blaft dan.......Het spoor eindigt dus hier bij het kanaal.....Briscol hoopt dat men Sir William niet het kanaal in hebben gesmeten en hij maakt weer aantekeningen in zijn notitieboekje.......Open het notitieboek......De doodskist is nu rood omcirkelt....klik de doodskistschets weer om Briscol's nieuwe gedachten erover te horen........Briscol denkt dus dat Sir William verdwenen is via het riool

Bij de hond is een door gang naar het rioolkanaal.....er hangt een ladder om omlaag af te dalen naar het kanaal, dat dus in wezen het open riool is van de stad. De ketting die de doorgang moet afsluiten hangt los. Bekijk die ketting (Chain) met je vergrootglas en..........

Aan de ketting ziet Briscol een 2e stukje stof hangen en hij bergt dit op in inventory (Second Cloth Sample). Rechtsklik en linksklik de ladder (Sewage Line)......Briscol concludeert dat Sir William's lijk hier het kanaal in is gepleurd, maar hij piekert er niet over om af te dalen naar het riool want daar heeft ie ondergeschikten voor, zoals Carter......Ga praten met agent Carter en......Briscol geeft Carter opdracht om met een paar agenten het kanaal af te zoeken naar het lichaam van Sir William. Loop naar rechts om op de plattegrond te komen en keer dan terug naar het:

Politiebureau:

Ga naar binnen en duik het Archief weer in. De bezem steunt dus een wankele plank in de linker kast en de bezem verhindert dat Briscol de metalen kist de kast uit kan rukken. Pak de houten staak (Wooden Peg) uit en gebruik de staak op de onstabiele kastplank en......Briscol klemt de staak dan onder de poot van de kast om de kast stabieler te maken. Linksklik nu dan de bezem om de bezem weg te duwen en linksklik dan de kist (Suitcase) om de kist/koffer de kast uit te mieteren. Pak de sleutels uit inventory en klik ermee op de koffer om er het hangslot van de openen en de koffer te openen. 

Linksklik de geopende koffer om erin te kijken en blijf dat doen totdat Briscol alle aantekeningen van Lockley over Mad William heeft gelezen....... Briscol leest in een krantenartikel ook het telefoonnummer van dr.Steward, de huisarts van de Lewis familie, en hij maak daar weer  een aantekening van in zijn noteboekje, waar je wel even op moet klikken zodat Briscol zo dadelijk dat nummer kan bellen. Verlaat het archief en......De duty agent roept Briscol want het zo fel begeerde autopsierapport is eindelijk gearriveerd, dus raap het autopsierapport op van de balie. 

Rechtsklik het rapport in inventory om het te lezen........Briscol leest dat grafdelver Talbot is doodgebloed door de wond in zijn nek en die is waarschijnlijk veroorzaakt door een klauw. Briscol gelooft echter niet dat een dier het gedaan heeft. Ga naar je kantoor en gebruik er de telefoon om die dr. Steward te bellen. Briscol krijgt de vrouw van Steward aan de link en die vertelt dat haar man al sinds de begrafenis van Sir William vermist wordt en dat ze de vermissing heeft doorgeven aan de politie. Briscol probeert de dame gerust te stellen maar veel succes heeft ie niet.

Als Briscol klaar is met telefoon-oneren pak je  het stukje stof (Second Cloth Sample) dat je van de ketting bij de ingang van het kerkhof hebt gepeuterd en gebruik je het stukje stof op de microscoop......ook dit stukje stof is van hoge kwaliteit. Combineer dan, in inventory,  de beide stukjes stof met elkaar en....wel....de beide stukjes stof zijn identiek aan elkaar maar Briscol wil meer bewijs dus leg de gecombineerde stukjes stof onder de microscoop en........Inderdaad...identiek, dus als deze stukjes stof van de kleding van Sir William komen dan is hij door de dode hond gebeten en daarna het rioolkanaal in gevlucht. Briscol wil met de kleermaker van Sir William praten.

Om achter het adres van Sir William's kleermaker te komen rechtsklik je in inventory het dagboek van Sir William.......Wilson Street is waar de kleermaker zijn werkplaats heeft. Ga terug naar de balie en vraag de duty agent om het rapport van de dag van de begrafenis van Sir William via "Claim the record about the missing doctor" en......

....de duty agent bevestigt dat mevrouw Steward inderdaad haar man als vermist heeft opgegeven, op de dag van de begrafenis. De dokter ging naar de begrafenis maar keerde niet terug naar huis. Briscol vraagt zich dan af of de dokter een valse overlijdensakte heeft uitgeschreven en of hij ook Sir William uit de kist heeft gehaald. Verlaat het bureau en zorg dat je weer op de plattegrond komt, waar nu als nieuwe locatie de werkplaats van de kleermaker is toegevoegd. Reis dus nu naar Wilson Street:

De kleermaker van Sir William:

De kleermaker staat links van zijn winkel bij een fonteintje. Klik op de deur van de winkel......de winkel is gesloten. Op de stoep staat een metalen vuilnisvat. Rechtsklik en linksklik het metalen vuilnisvat.........Briscol ziet dat iemand de krant van vandaag, waar het artikel over de verdwijning van Sir William's lijk in staat, heeft weggegooid.  Briscol vermoed dat de eigenaar van de krant bang is geworden en dat het de man is die bij het fonteintje staat. Ga praten met de kleermaker, die bij het fonteintje staat en vraag de man waar ie zo bang voor is en vraag hem dan over het krantenartikel via "Remind him about the newspaper article"....

...De kleermaker heeft inderdaad die krant weggegooid. Toen de kleermaker vanmorgen bij zijn winkel kwam bleek de deur open te zijn, maar er was niets gestolen. De kleermaker vertelt dat ie een reservesleutel bij de fontein bewaart maar die sleutel is niet gebruikt. De kleermaker is bang geworden toen hij over de verdwijning van Sir William las in de krant.

Als het gesprek ten einde is gekomen klik je "Back". Pak dan de 2 stukjes stof uit inventory en klik ermee op de kleermaker en....

.....De kleermaker vertelt dat de stof Indische zijde is en dat het wordt gebruikt voor zijden heren sjaaltjes. Sir William had 3 zijden sjaaltjes. Er is een licht kleurverschil in de beide stukjes stof, dus ze zijn van 2 verschillende sjaaltjes, en het is heel goed mogelijk om met  zo'n sjaaltje de helft van het gezicht te bedekken. Wel.....dit is alles wat er uit de kleermaker te krijgen is. Het is tijd om de andere verdachten eens scherper aan de tanden te trekken. Dubbelklik de exitpijl, rechtsonder, en reis dan via de plattegrond terug naar het kerkhof:

Kerkhof:

Father Mulkehey:

Van Lady Miriam heeft Briscol vernomen dat ze ruzie kreeg met Father Mulkehey omdat die wilde dat Sir William zou worden gecremeerd, inplaats van te worden bijgezet in de familie tombe. Ga dus de kerk binnen en praat er bij het doopvond weer met de pastoor en beschuldig hem van het stelen van Sir William's lijk via "Charge for the deliberate theft of the body"......Briscol laat de priester merken dat ie als verdachte wordt beschouwd en dat ie de stad niet mag verlaten. Vraag de priester ook over dr. Lewis, via "Ask about the missing doctor".......Briscol vraagt of Mulkehey heeft gezien tijdens de begrafenis en of die met iemand heeft gesproken, maar Mulkehey claimt dat ie niets weet.  Vertel de priester ook dat het kanaal wordt doorzocht naar het lijk van Sir William, via "Anounce the search of the canal".........Mulkehey heeft frisse lucht nodig en loopt naar buiten....

Briscol concludeert dat de priester weliswaar de waarheid niet vertelt maar dat hij waarschijnlijk niet de moordenaar is.  Volg Mulkehey naar buiten en toon hem dan de afgeknipte vingernagels (Human Nails).......Briscol gaat dan uitvoerig aan Mulkehey zijn theorie uitleggen dat Sir William levend in de doodskist is gelegd.....Mulkehey raakt overstuur en zegt dat  dit niet mogelijk is want Dr. Steward heeft immers de overlijdensakte getekend..........Dan komt Carter aangelopen en hij gilt dat ze een lijk uit het kanaal hebben gevist, het lijk van die dr. Steward. 

Het lijk ligt onder de brug, aan de andere kant van het kerkhof. Mulkehey hoort dit ook en zegt dan hij Briscol dringend iets moet vertellen maar die vraagt de priester om hier te blijven wachten want hij wil eerst het lijk gaan bekijken.  Briscol schrapt de priester van zijn lijstje verdachten.

Dr. Steward:

Verlaat het kerkhof via de hoofdpoort en dubbelklik dan de Exitpijl, achter het monument (Go around the Cemetery) om bij de brug over het kanaal te belanden, waar agent Robbins het lijk van Steward staat te bewaken. Robbins brengt Briscol op de hoogte van zijn bevindingen. Briscol komt tot de conclusie dat zijn theorie over een complot van de Lewis familie betreffende Sir William's begrafenis totaal verkeert nu die Steward is vermoord. Briscol moet geheel opnieuw beginnen. Onderzoek het lijk........Steward heeft reen diepe wond in zijn hals maar er is geen druppel bloed te zien.

Nu we toch hier bij het kanaal zijn kan Briscol met het gipspoeder wel even gips maken. Pak het houten kistje uit inventory en vul het met water uit het kanaal. 

Gooi dan, in inventory, het gipspoeder (Plaster) in het kistje en we hebben nat gips. 
Ga, via de brug, terug naar de hoofdpoort en dan door naar de kerk en ga bij de kerk weer met Father Mulkehey praten...

...Mulkehey vertelt nu dat hij in de nacht na de begrafenis een ruzie en gegil heeft gehoord op het kerkhof. Mulkehey werd er bang van dus hij verstopte zich. Ook vertelt Mulkehey nu dat ie een discussie heeft gezien tussen Steward en Lady Miriam tijdens de begrafenisplechtigheid in de tombe. Mulkehey wilde in de kist kijken maar de Lady verbood hem dat. Bristol denkt dat dit de reden was waarom Steward na de begrafenis niet naar huis is gegaan maar op het kerkhof is gebleven en heeft gezien wat er gebeurde.

Ga nu naar de plek waar Talbot's lijk lag en zoom daar weer in op de schoenafdruk in het gras. 

Er liggen wat bladeren in de afdruk, dus veeg de bladeren weg met je kwastje. Giet dan wat gips in de afdruk en.....wacht een paar seconden en pak dan de gipsafruk......

...dit is de 1e schoenafdruk (Cast of the First Shoe Imprint). Ga naar de boom voor de kerk en zoom daar ook in op de schoenafdruk. Veeg de bladeren weer weg uit de afdruk met je kwastje en gier dan gips in de afdruk. Wacht dan weer een paar seconden en pak dan de afdruk....dit is de 2e schoenafdruk (Cast of the Second Shoe Imprint). Combineer in inventory beide afdrukken met elkaar......de 2 afdrukken zijn van 2 verschillende schoenen. Klik met afdruk 2 op Mulkehey.....

Briscol zegt dat de afdruk voor de kerk niet door Mulkehey's schoen is gemaakt. Verlaat het kerkhof en keer terug naar het Steward lijk. Gebruik de 2e afdruk op het lijk......de afdruk voor de kerk is ook niet van Steward's schoenen. Ga terug naar de hoofdpoort en dan via rechtsonder naar de plattegrond en reis nu terug naar het:

Lewis Huis:

Door de poort naar binnen en dan door de voordeur het huis in en ga in de hal weer babbelen met de dienstmaagd en vertel haar dat die dr. Lewis naar de Eeuwige Jachtvelden is gestuurd via "Announce the death of the doctor"......De meid gaat het meteen aan haar meesteres vertellen en als ze na enige seconden terug komt gaat de telefoon rinkelen want Milady is nogal geschrokken van het bericht en wil met Briscol praten. Neem dus de telefoon op en.......

Briscol hoort nu van Lady Miriam waar de ruzie tussen haar en Steward over ging.....Steward wilde in de kist gluren omdat ie opeens ging twijfelen of Sir William wel echt dood was. De Lady weigerde dit omdat ze het onzin vond. Briscol vertelt nu aan de Lady dat haar kleinzoon echt niet dood was maar nog leefde toe ie met kist en al de tombe in werd gezet. De Lady krijgt zowat een hartaanval en Briscol stuurt de meid naar haar kamer. Briscol schrapt de Lady meteen ook van zijn lijstje verdachten en bied de Lady politiebescherming aan, want per slot van rekening zijn inmiddels de grafdelver Talbot en dokter Steward vermoord, 2 personen die direct te maken hebben met de zogenaamde dood van Sir William. Lady Miriam weigert echter om politiebescherming te nemen.

Als het telefoongesprek tussen Briscol en de Lady te einde is verlaat je het huis en zoek je via de hoofdpoort de plattegrond weer op. Reis terug naar:

Het Politiebureau:

Ga naar binnen en.....de duty agent roept Briscol en vertelt dan dat ze de drukker van de krant van journalist Forrest in de cel hebben zitten. De drukker  hielp Forrest namelijk ontsnappen toen de politie kwam om Forrest in zijn  kraag te grijpen. De duty agent legt Briscol uit waar de cel is. Dubbelklik dus, linksboven achter de balie en.........

....Briscol beland in de:

Cel:

Er zijn 2 personen opgesloten in de cel. De drukker van de krant staat uit het raampje te staren en de andere arrestant is Timothy. 
Ondervraag de drukker en gebruik alle opties die je krijgt. 

De drukker laat echter niet veel los en pretendeert van niets te weten. Maar als Briscol vraagt over de hoek waarin Forrest de foto van Talbot's lijk heeft genomen en dan Forrest beschuldigt van de moorden, ja dan wordt het drukkertje toch zenuwachtig. Bristol adviseert de drukker om nog eens goed zijn knopen te tellen.

Het heeft nu geen zin om Briscol ook met Tim te laten praten.....Briscol weet nog niet dat ie Tim en Brian nodig heeft om zijn zaak op te lossen....dat besef komt pas later. Verlaat dus de cel en het politiebureau en ....buiten de poort overpeinst Briscol dan dat ie terug moet om weer met de drukker te praten.....wellicht dat de drukker zich heeft bedacht.....Ga dus terug naar binnen en........de duty agent vertelt dat de drukker met Briscol wil spreken want blijkbaar wil ie nu een bekentenis afleggen......Ga dus terug naar de cel en spreek de drukker weer aan en gebruik dan de "Listen to the confession" en......

......Drukkertje geeft nu toe dat Forrest eerder bij Talbot's lijk was dan Briscol en een foto van het lijk heeft geschoten. Forrest had die ochtend een tipbriefje gekregen van 1 van zijn informanten. Vlak voordat de politie kwam om Forrest te arresteren ontving Forrest weer een tipbriefje en de drukker kon het adres lezen dat op het briefje stond....het was het adres van de kleermaker winkel in Wilson Street.

Verlaat de cel en het politiebureau en zoek de plattegrond op en keer dan terug naar de:

Kleermaker in Wilson Street:

De klerenmaker is niet meer buiten en de winkeldeur zit op slot.
 Maar de klerenman heeft vertelt dat ie een reservesleutel heeft verstopt onder het fonteintje, dus linksklik het fonteintje en.....

Briscol vindt de sleutel. Gebruik de sleutel dus op de winkeldeur en stap dan naar binnen en..........

........Briscol ontdekt binnen het lijk van de klerenmaker en......Briscol wordt bewusteloos geslagen.....

.....de volgende dag is Briscol terug in zijn kantoor waar hij in wanhoop een foto in de krant bekijkt....

.......de foto toont Briscol die geknield bij het lijk van de kleermaker zit.......We belanden dan in:

Hoofdstuk 4: 15 November 1894: Timothy Moor en Detective Briscol.

Timothy Moor in de cel:

Timothy zit in de cel zijn situatie te overpeinzen....Klik "Continue" of klik op Timothy om verder te gaan. Tim wil graag weten wat er aan de hand is. Tim is opgestaan van de brits...Drukkertje blijft op de brits zitten. Er is slechts 1 bed in de cel en een gat in de vloer dient als toilet. Bekijk de deken/matras  (Pallet) waar Drukkertje op zit. Bekijk het raam en bekijk het gat in de vloer dat als toilet dient. 

Ga dan praten met Drukkertje......Drukkertje wil echter niet met Tim praten. Bons op de celdeur.....een agent kijkt door het deurluikje en Tim zegt dat ie honger heeft.....te eten krijgt Tim niet van de agent maar die geeft Tim wel een oude krant, zodat ie tenminste wat te lezen heeft en rustig blijft. Bekijk de krant in inventory en.....Tim leest tot zijn schrik in de krant over de moord op de grafdelver, op het kerkhof waar hij en Brian zijn geweest. Als de krant gelezen is klik je weer met de praatcursor op Drukkertje......Tim gaat niet praten met Drukkertje maar uit zijn gedachten......Tim denkt dat Drukkertje door Briscol onder druk is gezet om zijn bekentenis te doen.  Klik vervolgens met de krant op Drukkertje en...........

Drukker vertelt Tim nu over  het "Witte Beest" en Sir William. Tim beseft dan dat hij in die nacht op het kerkhof was en hij vraagt zich af of hij met de politie kan onderhandelen over een mildere straf voor de inbraak in het huis van Brian's vader, onder het mom van dat hij iets weet over de nacht waarin grafdelver Talbot is vermoord. Tim wil weten wie de detective is die Drukkertje heeft ondervraagt, dus vraag het Drukkertje, maar ook die weet de naam niet. 

Klik met de krant op de celdeur.......de agent maakt het deurluikje weer open en Tim vertelt de agent dat ie met de detective wil praten over de gebeurtenissen op het kerkhof......de agent noemt dan Briscol's naam en Tim verlangt dan Briscol te spreken. De agent gaat het doorgeven en komt even later terug en vertelt Tim dat Briscol niet aanwezig is, maar dat hij een boodschap voor hem heeft achtergelaten. 

Tim vertrouwt het niet zo, dus klik weer op Drukkertje en........Tim vraagt Drukkertje of die een boodschap aan Briscol wil doorgeven, als hij wordt vrijgelaten.....en.....het word dan nacht en Drukkertje is inmiddels vrijgelaten. Tim is nu alleen in de cel en hij wordt een beetje onrustig. Klop weer op de celdeur.....Tim eist om Briscol te spreken te krijgen maar die heeft zich, na zijn debacle bij de kleermaker, opgesloten in zijn kantoor en hij wil niemand spreken. Klik op de brits om te gaan slapen en.........de volgende ochtend wordt Tim uit de cel gehaald en naar Briscol's kantoor gebracht:

Detective Briscol:

Dit stuk gaat geheel vanzelf

Briscol is aan de telefoon met zijn chef en als dat klaar is word Timbo binnengebracht.  Tim bied Briscol een deal aan.....strafvermindering voor zijn verhaal.....Briscol beloofd zijn best te doen en Timmy vertelt dan wat er in de nacht van Talbot's moord op het kerkhof is gebeurd......Tim verteld dus over "Adieu Jack" en over Brian. Briscol kijkt naar Tim's schoenzolen en ziet dat Tim's zolen overeenkomen met de gevonden afdrukken op het kerkhof en hij geloofd dan pas dat Tim op het kerkhof was. 

Tim wordt terug gebracht naar de cel en......een poosje later krijgt Tim bezoek van Briscol in de cel......De politie heeft "Adieu Jack" opgepakt maar die wil niet praten. Briscol wil Jack, Tim en Brian samen in een gevangenis wagen naar het gevang sturen....onderweg moet Tim dan meer van Jack te weten zien te komen....in ruil voor zijn medewerking zal Briscol dan een goed woordje voor Tim doen bij de rechter..............De gevangeniswagen gaat dan vanaf het politiebureau op weg om "Adieu Jack, Tim en Brian, naar de gevangenis te brengen.........

Briscol krijgt dan vreselijk nieuws.......de gevangen zijn ontsnapt en de agenten die het transport begeleiden, incluis de koetsier, zijn vermoord. Briscol's chef, Chief Inspector Powel, heeft aangekondigd dat ie naar het bureau zal komen om persoonlijk met Briscol te komen praten..,.....Briscol vreest dat dit het einde zal zijn van zijn carrière bij de platvoetenbrigade. We gaan verder met:

Timothy Moor:

Theater:

Jack heeft de agenten tijdens het transport overmeestert en gewurgd en gedrieën zijn ze ontsnapt....van wat er daarna is gebeurt herinnert Tim zich niets meer, omdat ze waarschijnlijk stom dronken zijn geworden. Tim betreurt de dood van de agenten en hij heeft geen idee waar hij nu is.....Klik in het scherm om verder te gaan en......

We zijn in een theater beland en Tim en Brian liggen gekneveld op het podium. Praat met Brian........Brian zegt dat Tim de grote kandelaar, die achter Tim staat, naar hem toe moet schoppen. Open de inventory en pak er Tim's voeten uit en klik met de voeten op de grote kandelaar en......

...Tim schopt de kandelaar omver en......de kandelaar valt achter Tim op de grond en.........Adieu Jack komt het podium opgelopen en hij weet dat Tim hem heeft verraden aan de politie. Jack krijgt dan gezelschap van de man waar hij en zijn bende voor werk, de Night Rider en die heeft zijn gezicht bedekt met een sjaal. De Night Rider beveelt Jack om Brian en Tim een injectie te geven en de 2 dan levend te begraven op Gallows Hill, want ze kunnen de lichamen niet in het kanaal dumpen omdat het daar krioelt van de politie.. En zo gebeurt het.....

Gallows Hill:

Tim komt bij zijn positieven in een doodskist....Jack heeft zijn opdracht uitgevoerd en Tim en Brian, ieder apart, in een doodskist gestopt en levend begraven. 

Tim probeert zijn paniek te overwinnen om logisch te kunnen denken. Je scherm is geheel zwart.......beweeg je cursor naar middenboven van het scherm.....je leest dan "Something Soft".....beweeg de cursor naar de onderkant van het scherm om de inventory te openen. In inventory staan de voeten van Tim, de Hand van Tim en het Gezicht van Tim. Pak de Hand uit inventory en beweeg de hand naar boven en....een paar centimeter onder "Something Soft" gaat de hand knipperen.....Klik de hand op de plek, dus waar de hand knippert onder "Something Soft" en........

Tim breekt zijn nagels want hij heeft een stuk van de binnenbekleding van het deksel van de kist los gescheurd en......."Something Soft" is nu verandert in "Massive Wood".  Pak nu Tim's voeten uit inventory en beweeg ze omhoog naar "Massive Wood" en als de voeten gaan knipperen dan klik je en doe je dat 3 keer achter elkaar 

........dus pak na de 1e keer de voeten weer uit inventory en klik weer op "Massive Wood" en doe dit ook nog een 3e keer.......Telkens zegt Tim "It won't move, but I won't give up. Not Yet". Als je zo met de voeten een keer of 3 tegen de binnenkant van het deksel hebt geschopt dan rechtsklik je in inventory op Tim's hoofd en.......Tim slaakt een harde kreet en dat wordt gehoord door Adieu Jack, die met een schop naast het vers gedolven graf staat......

Klik dan nog een keer met Tim's voeten op de "Massive Wood" plek en..........deze keer slaagt Tim erin om het deksel te breken en......Adieu Jack schrikt zich te pletter want die denkt dat de doden weer tot leven zijn gekomen en rent weg en Tim klautert de kist uit. Jack's schop staat bij het vers gedolven graf. Bekijk het graf.....Tim denkt dat Brian in het graf ligt en dat Jack nog geen tijd heeft gehad om het graf dicht te gooien. Pak de schop en klik ermee op het vers gedolven graf en......

Als een waanzinnige begint Tim te graven en.........Tim vindt Brian in het graf maar helaas......Brian is dood. Tim wil een priester zoeken om Brian de laatste sacramenten te bezorgen. Bij de stenen muur staat een olielampje te branden en voor dat olielampje staat de Tas (Bag) van Adieu Jack. Achter de olielamp staat een dood boompje waar een vogelnestje in hangt. Linksklik de tas en.....in de tas vindt Tim een poster van het theater maar de poster is niet compleet. Tim stopt de incomplete poster toch maar in zijn zak ( Remains of a Theatre Leaflet). Linksklik het vogelnestje......Tim haalt een rot Ei (Stinking Egg) uit het nest.  

Rechtsklik in inventory de theaterposter......Tim kan het adres van het theater niet lezen maar misschien kan ie het aan iemand vragen. 
Dubbelklik de Exitpijl in de poort om op de plattegrond te belanden en reis dan naar het Kerkhof.

Kerk:

Ga via de hoofdpoort naar binnen en dan de kerk in. Praat met priester Mulkehey, die rechtsonder bij het kleine ronde offertafeltje staat.........Mulkehey is zijn chagrijnige zelf en wil niet met Tim mee naar Gallows Hill om Brian zijn christelijke begrafenis te geven. Gallows Hill is geen heilige grond...er liggen alleen moordenaars en zelfmoordenaars begraven en daar wil Mulkehey vanwege zijn geloof niets mee te maken hebben. Mulkehey wil Tim zelfs geen kruis geven om op het graf van Brian te leggen. Als Tim hulp wil dan moet ie morgenochtend maar terug komen.

Het gesprek is dan afgelopen. Tim is kwaad......pak het rotte ei uit inventory en gooi het ei in de doopvond, dat midden in de hal staat......

het gaat lekker naar rottende eieren stinken in de kerkhal. Spreek vervolgens weer met Mulkehey en .....Tim klaagt over de stank van het "Heilige Water" en.........Mulkehey loopt dan weg om schoon wijwater te gaan halen. Rechtsklik, als Mulkehey verdwenen is, op het kleine ronde tafeltje en jat dan de rozenkrans ( Rosary). 

Verlaat de kerk en het kerkhof en ga, via de plattegrond, terug naar:

Gallows Hill:

Leg de rozenkrans in het graf van Brian. 

Tim gooit dan het graf dicht en als hij daarmee klaar is dan rechtsklik en linksklik je op het graf. Tim vraagt vergiffenis en zweert dat ie Adieu Jack zal laten boeten voor zijn daad. Als je het Theater Pamflet nog niet uit de tas van Jack hebt gepakt dan doe je dit nu alsnog. Tim moet iemand in de staat het adres van het theater vragen en hij kent maar 1 persoon in de stad.....Emily. Dender de plattegrond op en reis nu terug naar de:

Wasserij: (Into the Laundry):

Tim beland op de binnenplaats van de wasserij.  Loop naar de deur en klop aan.....Tim zegt wie hij is en Emily laat hem binnen en in de waskelder volgt er een gesprek. Emily heeft gehoord dat Tim het serveerstertje van de Salted Cheek pub heeft geholpen en ze is hem daar dankbaar voor.  Toon het Theater pamflet aan Emily en.......

Tim vertelt Emily dat zijn vriend Brian dood is en Emily vertelt Tim dan waar hij het theater kan vinden. 
Verlaat de wasserij, via rechtsonder en dan via de poort op de binnenplaats en reis naar het Theater:

Night Rider

Theater en Riool:

In het theater ziet Tim nog net dat de Night Rider Adieu Jack heeft vermoord op het podium. De Night Rider rent weg en Tim rent achter hem aan en vindt, rechts achter het podium, de vent die in de pub het serveerstertje lastig viel en die hem toen heeft neergeslagen. De man is van achteren aangevallen en ook dood. 

Volg de Night Rider door de deur aan de linker kant en......Tim beland in het riool. De Night Rider had hier blijkbaar een boot klaar liggen en is dus verdwenen. Tim heeft geen boot beschikbaar dus moet te voet verder......Dubbelklik aan de linker rand van het scherm om door te lopen naar het volgende scherm en..........

....je scherm word dan even zwart terwijl je Tim hoort en dan is Tim beland op een kruispunt van de ondergrondse riool.......

Tim is het spoor bijster en wil terug naar het theater. Dus ga terug naar rechts en dan nog een keer naar rechts en Tim is dan terug bij de dode vent achter het podium van het theater. 

Rechtsklik en Linksklik nu het lijk......Tim vindt niets bruikbaar op het lijk. Ga een scherm omlaag, naar het podium. 
Tim ziet dan dat Adieu Jack iets in zijn dode rechter hand heeft....het is een sjaal....

Linksklik de sjaal (Scarf) en.....Tim pakt de sjaal en dan......Komt Briscol binnen............

Briscol beschuldigt Tim ervan de agenten en Jack vermoord te hebben. Tim legt uit hoe het werkelijk allemaal is gegaan, vanaf het moment dat ze uit de politiewagen ontsnapt zijn. Briscol is ontslagen bij de politie maar hij wil toch nog weten wat er allemaal aan de hand is en hij wil verder met Tim praten in de kerk. Vanzelf krijg je dan de plattegrond voor je neus, dus reis naar het Kerkhof:

Kerk:

Je bent nog steeds Timothy Moor.

Ga de kerk binnen en...Bristol is al in de kerk en er volgt weer een gesprekje. Briscol wil een deal met Tim sluiten...Briscol zal voor Tim het ticket voor Amerika komen in ruil voor diens hulp. Tim gaat akkoord en het gesprek is dan afgelopen. Spreek meteen weer met Briscol en praat dan verder via alle gespreksopties die je krijgt.....

........Briscol verteld aan Tim dat iemand alle getuigen aan het vermoorden is, Talbot de grafdelver, dr. Steward, Adieu Jack, de kleermaker, en de vent uit de pub en ook Brian zijn al vermoord. Dit heeft, volgens Briscol, allemaal te maken met Sir William die, alweer volgens Briscol, per ongeluk levend begraven werd en zeer beslist geen vampier is. Tim probeert nog duidelijk te maken dat de oude man, die hij en Brian hebben beroofd, nog leefde toen ze werden gearresteerde maar Briscol vindt dit van belang.

Als je de optie "Show the theatre leaflet" gebruikt dan toont Tim aan Briscol de theater poster en......

Briscol herkent dan het papier waar de poster op is gedrukt......het is hetzelfde papier als van de sigaretpeuk die hij bij de ingang van het kerkhof heeft gevonden. Briscol begrijpt nu dat Jack dus op iemand stond te wachten bij het monument en Tim denkt dat het de Night Rider moet zijn geweest. 

Toon vervolgens de sjaal aan Briscol via "Show the scarf" optie......

Briscol confisqueert de sjaal want dit verandert anders en hij geeft Tim opdracht om naar de kleermakerswinkel te gaan om daar het orderboek te stelen. 
Neem afscheid van Briscol, verlaat de kerk en het kerkhof en zoek de plattegrond op en reis naar de:

Wilson Street en terug in de Kerk:

De winkeldeur van de kleermaker is niet op slot, dus ga naar binnen en.........we schakelen meteen  terug naar Briscol in de kerk. Briscol is in gesprek met Mulkehey over Tim..........Briscol gelooft nog steeds dat Tim een moordenaar is, maar hij heeft geen andere keus dan om met hem samen te werken. Dan komt Tim terug en hij heeft het orderboek van de kleermaker en geeft het boek aan Briscol. We krijgen dan weer een tussenscherm waarin we Tim en Briscol een plattegrond zien bekijken.  Klik "Continue" of klik in het scherm om door te gaan.

Briscol heeft het dan met Tim over ene Lord Gismond, een excentriek persoon die veel reist en een masker draagt. Deze Gismond heeft een aantal percelen land van Sir William gekocht. Het huis van Gismond ligt precies boven de plek war Tim het spoor van de Night Rider kwijtraakte in het riool. Briscol wil dat Tim terug gaat naar het riool en hij zal een boot regelen.

Klik middenonder om de kerk te verlaten....maar....Tim zegt dat ie niet via het theater het riool in wil want het zwermt er mogelijk van agenten. Tim wil de priester vragen of er hier in de kerk, een andere ingang van het riool is. Klik, boven in het scherm, in de grote poort om Father Mulkehey te roepen.......maar Tim weet de naam van de priester niet en wil niet zomaar iets roepen. Loop terug naar het ronde offertafeltje en linksklik weer op het tafeltje en........Tim leest dan de naam van de priester. Linksklik weer in de grote poort en nu roept Tim Mulkehey maar die reageert niet want hij wil niet met Tim praten.

Klik weer onderaan het scherm om de kerk te verlaten.,..........Tim doet dan alsof ie de kerk verlaat door met de kerkdeur te slaan en......Mulkehey denkt dat Tim weg is en komt dan aangelopen, ziet Tim en wil weer verdwijnen. Maar Tim spreekt de priester aan en die blijft dan toch maar staan. 

Klik met de praatcursor op de priester en vraag hem en Tim vraagt of er in de kerk een ingang naar het riool is. en............

Mulkehey wijst Tim dan de ingang en dat is in het toilet in de kelder van de kerk.....je scherm wordt weer even zwart en dan is Tim terug in het riool, op het kruispunt van kanalen en hier treft ie Briscol die een boot heeft geregeld.  Briscol vertelt Tim dat ie kanaal A moet volgen en dan moet zoeken naar de plek waar de Night Rider zijn boot heeft aangemeerd. Daarna moet Tim goed rondkijken en hier terug komen om rapport uit te brengen.

Briscol heeft de roeiboot vastgemaakt met een touw aan de reling. Linksklik het touw om het los te maken....

Tim bergt het touw op in inventory.  Stap in de roeiboot en.....Tim vaart vanzelf Kanaal A in en......
........je scherm wordt weer zwart terwijl Tim door kanaal A roeit en dan is Tim aan het einde beland, waar de Night Rider ook is beland.

Aanlegplaats en de Kelders van Lord Gismond:

Een stenen trap. Op de muur hangt een poster en Tim kan zich achter de poster verschuilen, maar dat is nu nog niet nodig. Links en rechts een halfrond ijzeren hekje....

Linksklik het linker hekje en.....Tim breekt een spitse punt ijzeren punt af van het hekje en stopt het in zijn zak (Iron Spearhead).  Loop de trap op naar boven en.......Bovenaan de trap gluurt Tim door een kier in de ijzeren deur een kelder in.  De zware deur is vergrendeld aan de binnenzijde met een zware balk. Gebruik de ijzeren spitse punt op de deurbalk (Latch) en.....

Tim slaagt erin om de balk weg te wippen en de deur te openen en hij loopt dan de kelder in.......We horen pianomuziek...,....Door de doorgang zien we de volgende stenen trap. Rechts van de doorgang is een dichtgemetselde deur (Walled up Door). Op de linker kolom van de doorgang hangt een ketting en boven de ketting een katrol met haak en touw. Links op de muur hangt een wagenwiel...

....Bekijk eerst alles via rechtsklikken en......Linksklik op de ketting....Tim wil de ketting pakken maar de ketting valt op de grond en het lawaai wordt gehoord door Lord Gismond en die stuurt de Night Rider naar de kelder om te gaan zien wie dat lawaai heeft veroorzaakt.......Snel.....Dubbelklik op de deuren om terug af te dalen naar de aanlegplaats en linksklik daar dan nu op de poster en......

Tim maakt zich heel dun en drukt zich stijf tegen de poster aan en.....de Night Rider komt polshoogte nemen maar ziet niemand en keert terug naar zijn baas Lord Gismond en we horen dan dat Lord Gismond opdracht geeft om te kijken of hun "vriend" er nog steeds is.....

Ga via de trap terug naar de kelder.....terug in de kelder zegt Tim dat er hier nog een andere ruimte moet zijn. Linksklik het wagenwiel......het wagenwiel draait maar er gebeurt verder niks. Linksklik op Touw met Haak........Tim grijpt de haak vast en de haak is dan je cursor......Maak de Haak vast aan het wagenwiel en.......

Tim draait het wagenwiel dan weer en.....voor de dichtgemetselde deur gaat er nu een geheim luik in de vloer open...

Daal de nieuwe trap af naar beneden en Tim komt terecht in een dieper gelegen kelder en hier hangt een man aan ketenen.

Rechtsklik en daarna linksklik de geketende man......de man is dood en Tim steelt zijn ring, die het lijk nog draagt. Bekijk de ring in inventory.....de ring heeft geen steen......Tim hoort dan de beide mannen praten....ze mogen hem hier niet vinden....Probeer de Koelcel in te lopen, maar Tim weigert dat te doen, bang dat ie is om er dood te vriezen. Ga terug de trap op en........Bovenaan de trap hoort Tim dat de Night Rider vermoed dat er iemand is binnengedrongen en hij wil nu de kelders grondig doorzoeken....... Tim rent schielijk terug omlaag.....Waar kan Tim zich verbergen........Probeer weer de koelcel in te lopen en......deze keer heeft Tim geen keuze en dus loopt ie de koelruimte in en........de deur valt achter Tim dicht en op slot....... Tim zit nu opgesloten in de zeer koude koelruimte

Koelcel:

Vanuit de koelruimte hoort Tim de Night Rider en die Lord in de kelder.....we horen dat de Night Rider iedereen vermoord die naar de Lord zou kunnen wijzen, maar Briscol en journalist Forrest laat hij met rust. De journalist zal door de politie verdacht worden van de moord op de grafdelver en Briscol is toch al ontslagen bij de politie. De dode vent in de kelder zal door de Night Rider op Gallows Hill worden begraven en daarna zullen beide heren de koffers pakken en Plymouth verlaten.

Tim heeft zichzelf opgesloten in de koelcel en hij zal hier bevriezen als ie niet weet te ontsnappen.

 Linksklik de zware deur......je ziet de deur dan vanaf de andere kant.....

Linksklik de deurhendel (Handle)....maar Tim kan er niet bij....Klik de exitpijl, rechtsonder, om terug te keren in de koelcel.  Wellicht dat Tim de aftandse koelinstallatie kan uitschakelen.....Die koelinstallatie hangt in de alkoof, rechts van de deur.....Bekijk de installatie en linksklik dan op het draaiwiel van de installatie.......het draaiwiel is stijf bevroren en het doet Tim pijn aan de hand als ie het aanraakt

In de vloer zit een putdeksel.....Linksklik het putdeksel........Tim probeert het deksel op te lichten maar ook dit lukt niet want ook het deksel is stijf vastgevroren in de vloer. Links van de deur staat een container waar zaden in zout in zit. Linksklik die container en....Tim pakt een handvol zout uit de container. Strooi het zout in het afvoerputje......het ijs smelt door het zout.....Linksklik dan weer op het putdeksel en nu lukt het Tim om het deksel op te tillen en in zijn zak te steken. Gebruik meteen het putdeksel op het draaiwiel van de koelinstallatie om er het ijs vanaf te rammen.

 Linksklik dan weer het draaiwiel en......nu draait Tim het wiel en de installatie stopt met het blazen van koude lucht. Het wordt meteen wat aangenamer in de ruimte. Aan de rechtermuur hangt een groot stuk vlees, boven een uitklapbare hakplank waar een enorm groot mes in steekt.  Het vlees hangt aan een haak.....Bekijk de haak en bekijk het vlees.....

Het vlees is keihard bevroren en de haak steekt er diep in. Probeer de haak de pakken maar het lukt Tim niet om de haak uit het diep bevroren vlees te krijgen. Linksklik het vlees en....Tim legt het vlees, met haak erin, op de hakplank....Linksklik het enorme hakmes om de haak uit het brok vlees te hakken maar......het mes blijft vast in het vlees steken en Tim krijgt het er niet meer uit......Tim heeft nog zout over, dus strooi zout op het vlees om het zachter te maken..... Linksklik dan weer het hakmes en....Tim hakt verder door het vlees en zet het mes dan weer omhoog......De haak is nu los van het vlees dus grijp de haak

Linksklik weer de deur en......Je ziet de deur weer van de andere kant.....
Combineer in inventory de haak met het touw en gebruik deze combo dan op de deurhendel en...... 

met de haak weet Tim de hendel omhoog te trekken en de deur te openen. De haak smijt Tim weg maar het touw behoud ie

Op naar het Einde:

Ontsnappen:

Verlaat dus de koelruimte en ren de trap op en........Boven gekomen wordt Tim ontdekt en hij vlucht naar de aanlegplaats en........

Snel....handel nu snel want als je te langzaam bent wordt Tim neergeschoten door de Night Rider....

Pak snel het Touw uit inventory en bindt het om het linker halfronde hekje......

Vanzelf bindt Tim het touw vast aan beide hekjes.......Als Tim het touw heeft vastgemaakt aan de hekjes linksklik je weer de poster en.........

Tim maakt zich weer dun en drukt zich tegen de poster aan.....De Night Rider komt de trap af en struikelt over het touw en.......Tim schakelt de Night Rider uit 

Loop het houten steigertje op en klik op het touw waarmee de roeiboot vast ligt en stap dan in de boot en..........

......Tim gaat terug naar de kerk, waar Briscol op hem wacht. Tim verteld het hele verhaal aan Briscol maar die geloofd het niet helemaal.........

Wel.....pak de Ring uit inventory en klik ermee op Briscol en.....

......kijk naar het EINDE.........

Er volgt een heel gesprek tussen Tim en Briscol . Briscol is zeer tevreden want de zaak is opgelost. De dode geketende vent in de kelder van Lord Gismond was dus Sir William en de Night Rider en die Lord Gismond zijn dood. Voor Briscol en de politie is de zaak opgelost en Briscol is vol vertrouwen dat ie zijn functie bij de politie terug krijgt..........Het gesprek wordt dan voortgezet op de binnenplaats van de wasserij.  Briscol heeft woord gehouden en heeft de ticket voor de overtocht naar Amerika gekocht en Tim krijgt zijn ticket

Tim waarschuwt Briscol dat die Lord Gismond nog leeft en hem is gesmeerd, maar Briscol wil hier niets van weten want de zaak wordt verder in de doofpot gestopt. Briscol raad Tim aan om nu meteen aan boord van het schip te gaan om de lange zeereis naar Amerika te ondernemen en om daar een nieuw leven te beginnen en om nooit meer terug te komen naar Engeland. En dat doet Tim dan ook......

.........THE END......

Walkthrough door: Louis Koot