PHANTASMORGANIA 1

1998 Geschreven door: Louis Koot

Deel 1

Na de intro van deel 1 loop je vanuit de keuken naar de eetkamer. Loop naar de open haard en pak de pook die daar staat (klik op de open haard, op het portret aan de muur boven de haard en de spiegel aan de wand. Loop terug naar de keuken en haal uit de la van het kastje links een doosje lucifers. Loop naar de kelderdeur links en open deze, klik op de lamp en klik dan op het vloerkleed voor je op de grond. Pak nu de pook uit je bezittingen en gebruik deze op de ring van het luik. Gebruik de lucifers op Adrienne; ze loopt de trap at naar beneden. Pak daar de hamer van de vloer links en kijk even rond. Ga terug de trap op en loop door de keuken naar de eetkamer en ga daar rechts de hal in. Loop naar de trap en loop naar de eerste slaapkamer links boven. Onderzoek de ladekast die rechts van het bed staat, bekijk de sigarettenkoker. Bekijk het juwelenkistje op het kastje rechts en onderzoek de ring. Ga nu rustig op het bed liggen om even uit te rusten.

Loop daarna de slaapkamer uit en ga naar de eerste slaapkamer rechts. Pak de tarot kaarten van het kastje en lees de brief van de toilettafel. Ga gerust op het bed zitten en bekijk het portret. Ga de slaapkamer uit en ga naar de donkere kamer links. Praat met Don tot hij niets meer te zeggen heeft, draai de waterkraan eens open en trek eens aan het koord van de lamp. Ga de donkere kamer uit en dan rechts de trap op naar de kinderkamer de eerste kam er links op de derde verdieping. Bekijk de teddybeer die boven op de kast staat, loop naar voren en bekijk de wolk boven het bedje, Ga de kinderkamer uit en voel aan de deur rechts (op slot). Ga door de hal links, rechts naar de slaapkamer van Adrienne. Loop naar de ladekast en pak het dollarbiljet uit de la, ga de slaapkamer weer uit en loop naar de voordeur. Ga naar buiten, stap in de auto en rij naar het dorp. Loop naar het kantoor van de makelaar Robert .Tompkins rechts en ga naar binnen. Praat met hem tot je in de archiefkast mag zoeken (je kunt ook nog even op de bank zitten en de Software Gids lezen>. Ga nu terug naar het huis en ga de hal binnen. Gebruik de nieuwe sleutel op de gesloten deur die zich rechts van de haard in de smalle gang bevindt. Je komt dan de bibliotheek terecht. Bekijk de brief op tafel en de open haard. Loop naar het bureau en pak het beeldje op, bekijk het met het oog rechts naast je bezittingen, klik op het hoofdje en het verandert in een briefopener. Open de bovenste la van het bureau, pak de brief en lees hem. Loop nu terug naar de open haard en gebruik de brief- opener op het gat in de muur. Ga de geheime kamer binnen, loop naar de tafel en lees het dikke boek. Open de doos op het bureau.

Deel 2, Maandag 17 oktober.

op naar buiten, stap in je auto en ga 'aar het dorp. Koop in de General Store een bus gootsteenontstopper en betaal met een vijf dollar biljet. Loop in de winkel naar links en pak een stuk bot uit de ton. Verlaat de winkel en loop naar de antiekwinkel verder rechts in het dorp. Ga naar binnen en bekijk het kruis in de displaykast, praat met de verkoopster en vraag naar Malcom. Ga de winkel uit en loop bij de auto naar links. Geef het stukje bot aan de hond, bekijk de Post in de brievenbus, open het hek en loop naar de deur. Klop aan en praat met Ethel. Ga dan terug naar huis. Ga de schuur binnen en kijk in de openstaande box. Loop in de schuur verder naar links en bekijk de potten. Geef de gootsteenontstopper aan Don en ga even later even kijken hoe het met hem gaat met de verbouwing van de donkere kamer.

Deel 3, Donderdag 20 oktober.

Bekijk de boom rechts en praat met Cyrus. Loop naar de schuur, ga naar binnen en klim de ladder op. Pak de hooivork en gebruik deze op de takel. Pak nu de takel en haal Hariette uit haar benarde positie. Bekijk het gat en gebruik de hamer op de spijker. Ga de ladder af en praat met Hariette. Ga naar het huis en loop naar gesloten deur op de tweede verdieping. Bekijk de deur, gebruik de spijker op het slot. Haal de sleutel onder de deur door met behulp van de pook. Open nu de deur met de sleutel en ga naar binnen. Open de deur rechts, pak het boek van het kastje en kijk uit het raam. Verlaat de kamer, loop naar je auto en ga naar huize Malcom. Open het hekje en klop op de voordeur. Geef het boek aan Ethel, je mag nu naar binnen. Eenmaal weer buiten ga je terug naar huis.

Deel 4, Vrijdag 21 oktober.

Loop naar beneden en praat met Hariette, vraag haar over het gebouw in het bos. Ga dan het huis uit en zoek Cyrus. Loop naar links, dan door het hek gelijk rechts. Hij staat naast de houtstapel en speelt met de kat. Praat met hem en als hij wegloopt, loop je terug naar de ingang. Keer terug naar de plek waar Cyrus daarnet stond. Vraag nu aan Cyrus naar het gebouw in het bos en volg hem ernaar toe (rechts, onder de bogen door, om de boom naar links, rechts). Cyrus zit bij de boom te wachten. Hij gooit de boom over de spleet, nu kun je naar de overkant. Loop over de boomstronk naar de overkant, loop naar rechts. Je ziet in het zand iets glinsteren pak dit op, het is een lens. Loop verder naar rechts, loop nu naar de telescoop die je ziet staan. Gebruik de lens op de telescoop en kijk er doorheen. Ga de serre in en bekijk de schoffel, ga terug de serre in en bekijk de grote bloempot.

Ga terug naar huis, je treft daar een monteur aan in de hal, praat met hem. Ga naar de voorheen gesloten kamer op de tweede verdieping in het huis, gebruik de hamer op de wand links. Ga door het gemaakte gat naar binnen, bekijk de portretten. Open de koffer en bekijk de drie items die er in zitten. Ga terug naar de hal.

Deel 5, Vrijdag 21 oktober.

Ga je slaapkamer uit en volg Cyrus naar de schuur, onderga de seance met Hariette. Ga het huis binnen, loop naar de eetkamer en bekijk de spiegel. Loop vanaf de keuken naar de bibliotheek en bekijk de boekenwand. Ga naar de tweede verdieping, daar links, dan eerste links binnen. Geef nu de lamp in het midden een draai. Er verschijnt een projectie op de wand, klik hierop. Je gaat door een geheime gang en komt bij een handlift. Zak nu een level en loop naar links en zak weer een level met de tweede handlift. Loop naar rechts en dan rechtdoor. Je komt in de bioscoop. Bekijk de stoel en de projector, loop door de deur links, bekijk de spiegel en de klerenkast, pak hier van de bovenste plank de foto. Loop nu door de zaal naar de hal.

Deel 6, Zaterdag 22 oktober.

Loop naar de monteur en praat met hem. Ga het huis uit en ga naar het antiekwinkeltje in het dorp. Praat met de verkoopster en ruil daar je broche uit je bezittingen voor de crucifix. Ga nu naar huize Malcolm, geef de foto aan Ethel en bekijk de verklaring van Malcolm. Loop naar de auto en rij naar huis. Ga naar binnen.

Deel 7, Zaterdag 22 oktober.

Ga naar de kinderkamer en pak daar het stukje glas op van de grond. Ga dan naar de eerste kamer rechts op de eerste verdieping. Loop naar de muur links achter in de kamer en klik erop. Ga de geheime gang in en ga naar de bioscoop. Loop naar de kleedkamer en pak uit Don's jas het poppetje. Ga nu de bioscoop uit, loop de hal in en ga naar de donkere kamer van Don; je kunt nu wel naar binnen. Zorg dat je de fles gootsteenontstopper in Don's gezicht gooit als hij je vast heeft, pak dan snel het boek. Je wordt toch door Don gepakt en op de stoel gezet. Dan laat je snel het poppetje aan Don zien. klik nu op de hendel rechts. Als het monster verschijnt ren je naar de geheime doorgang en ren je naar rechts. Ga nu aan de pijp hangen die boven aan het plafond hangt. Zodra je onder aan de trap door de deur bent doe je de balk ervoor. Als je voor het altaar staat plaats je het boek uit je bezittingen erop. Pak nu van het lijk een talisman en leg deze op het boek. Snij nu jezelf met het stuk glas, de druppels vallen op de talisman. Gebruik nu de crucifix over de talisman en je hebt het gered.

Je kunt het laatste deel nog eens op je gemak bekijken.

1998 Geschreven door: Louis Koot