2017: Walkthrough door: Louis Koot  

In de game speel je als Arthur Hastings, de side-kick van Poirot in veel van zijn avonturen. Maar als Arthur Hasting doe je alsof je Hercule Poirot bent. Poroit daagt Hastings namelijk uit om de moordzaak op Seadrift Island nogmaals op te lossen. Poirot heeft die moordzaak op Seadrift Island in precies 1 dag opgelost, en hij daagt Hastings uit om dit ook te proberen.

Proloog

Poirot's uitdaging:

Het is September 1940. Europa is in oorlog met Nazi Duitsland en boven Groot Brittannië staat de "Battle of Brittian", de luchtoorlog, op het punt van beginnen. Vooral Londen zal het doelwit zijn van de Duitse Luftwaffe. Londen verkeert daarom in een permanente staat van verduistering.  Hercule Poirot, de beroemde Belgische detective, zit in zijn werkkamer van zijn flat in Londen. Zijn gast is Captain Arthur Hastings, de onvermijdelijke side-kick van Hercule Poirot. 

Poirot fulmineert er even lustig op los over die vermaledijde Duitsers die er de oorzaak van zijn dat hij nu de hele godganselijke dag de verduisteringsgordijnen dicht moet hebben. Poirot haalt herinneringen op aan zijn vakantie op Seadrift Island, waar hij in 1 dag een moord oploste. Om de tijd te doden en om zijn eigen sombere stemming wat te verhogen, wil Poirot dat verhaal aan Hastings vertellen. Maar dan moet Hastings, en dan ben jij, Poirot stap voor stap door de zaak leiden, om aan te tonen dat alles heel logisch op te lossen is, als je de grijze cellen maar op de juiste wijze gebruikt. Poirot laat Hastings dan de "Vinger van Verdenking" (Finger of Suspicion) zien, een magisch voorwerp dat hij van een magiër heeft gekregen. Hastings kan het ding gebruiken, om hints over een verdachte te krijgen. 

Hastings gelooft niet in magie en Poirot daagt hem vervolgens uit om ook het mysterie van de "Finger of Suspicion" op te lossen. Poirot zal Hastings gedurende de avond 7 aanwijzingen geven waarmee hij het mysterie van de "Finger of Suspicion" moet kunnen oplossen.. De eerste aanwijzing is "POWER"(macht). Om te beginnen vertelt Poirot drie korte verhaaltjes

De 3 verhaaltjes van Poirot;

1: Seadrift Island, South Devon, 1703

Een dronkaard loopt op een kroeg toe. Plots verschijnt er een geestverschijning in een mantel met kap, bij de deur van de kroeg. 

De geestverschijning nodigt de dronken man mee naar binnen. 

De geest gooit een pijltje naar een dartboard en gaat dan de trap af naar de kelder. De dronken man volgt de geestverschijning en ziet dan hoe de geest door de muur loopt en verdwijnt. De dronken man ziet voetstappen die dood lopen tegen de muur. Op de muur is een dartboard geëtst. De dronken man loopt angstig de trap weer op.

2: Brixham, South Devon, 1940

Een schoolmeisje loopt door een bos. Plotsklaps meent het meisje dat ze wordt achtervolgt en in paniek zet ze het op een rennen.

Als het meisje denkt veilig te zijn en tegen een boom leunt, wordt ze gewurgd door iemand met een kap op zijn hoofd.

3: Brixham, South Devon, Lente 1940

Vier, als monniken verklede, mannen voeren een ritueel uit. 

De 4 monnikken lopen om een paal waar een voodoo stro popje tegenaan staat. Om de beurt steken de 4 mannen  een naald in het popje.Dan zien we een man in zijn bed liggen. De man wordt wakker en schreeuwt het uit van pijn. Duidelijk is het dat de 4 monnikfiguren en hun voodooritueel iets met de pijn van de man te maken hebben.

Maak je klaar voor Poirot's uitdaging;

Als Poirot klaar is met zijn 3 verhaaltjes sta je voor zijn bureau. Je hebt nu de beschikking over de cursor.  

Op het bureau van Poirot staat, links, een kleine wereldbol. Voor de wereldbol ligt een Notieboekje. 

Plaats je cursor op het notitieboekje. Je cursor wordt het Grijphandje.  Grijp het Notieboekje

Bovenin je scherm springt er nu een balk open. Dit is de Optiebalk en de balk heeft 5 rondjes. 

Klik naast het notitieboekje om het terug op te bergen.  Plaats je cursor aan de linkerrand van je scherm. Je cursor wordt dan een linksafpijl. Klik en je draait een scherm naar links. In de hoek staat een boekenkast. De onderste 2 planken van de boekenkast zijn gevuld met grijze dossierdozen. 

Aan de muur, boven de radiator, hangt een ingelijste foto van Poirot en Hastings. Grijp de Foto van de muur. In rondje 2 van je Optiebalk heb je dan nu de afbeelding van Hastings. Klik met je Oogcursor op die grijze dossierdozen om er op in te zoomen. Eén van de dossierdozen is open. Zoom in op de geopende doos. 

Er zitten dus dossiers in de doos. De voorste 4 dossiers zijn: Corrigan, Parsons, Drugs en Shipwreck. Pak deze 4 dossiers uit de doos. Ze worden opgeslagen in de "Documents" sectie van je Notieboek alwaar je ze zometeen kunt doorlezen. Zoom 2 keer uit de doos en de boekenkast.  Beweeg je cursor naar de midden boven van het scherm om de Optiebalk tevoorschijn te halen. Klik dan op je Notieboek en klik op "Documents". Op de rechterpagina klik je dan op "Corrigan Newspaper Story", Parsons Newspaper Story", Drug Smuggling Story" en Shipwreck Island Story" om deze 4 verhalen te kunnen lezen. Lees deze 4 verhalen nu door:

Corrigan Newspaper Story:

Je leest in dit krantenartikel, van 20 mei 1940, dat, een paar weken nadat in Brixham een 15-jarig schoolmeisje door wurging is vermoord er een 2e wurgmoord is gepleegd. Het 2e slachtoffer is Alice Corrigan, een 32 jarige huisvrouw uit Totnes. Het lichaam van Alice is gevonden door Elizabeth Stride. 

Parsons Newspaper Story:

In dit krantenartikel, van 17 mei 1940, lees je de naam van het vermoorde 15-jarige schoolmeisje, dat in Brixton door wurging om het leven is gebracht. Haar naam was Milly Parsons. Milly was een studente aan de School voor Jonge Dames van Miss Porter. Ze was door het Olmsted Copse bos op weg naar balletles toen ze werd gewurgd.

Drug Smuggling Story:

In dit artikel, uit 3 Januari 1940, lees je dat de politie een 3 heroïne smokkelaars heeft gearresteerd op het strand bij Carey Spit. De namen van de gearresteerde smokkelaars zijn: Samuel Tanner, Thomas Mayhew en Oliver Bayle.

Shipwreck Island Story:

In dit artikel van 15 Augustus 1939 lees je over de gebeurtenissen op Schipwreck Island. Het vertelt in het kort het verhaal van Agatha's boek "Tien kleine negertjes" en dus het verhaal van de eerste Agatha Christi game "And Then There Where None".

Als je deze 4 krantenartikelen hebt doorgelezen dan sluit je het notitieboek. Je kijkt nog altijd naar de boekenkast. Draai weer een scherm naar links. Je ziet nu de hoek met dubbele deuren, een spiegel en een klein tafeltje naast Poirot's sofa. Als je op dubbele deuren klikt dan krijg je de vraag of je de game wilt verlaten. De dubbele deuren is dus een EXIT uit de game. Wel.....je bent net begonnen, dus waarom zou je al willen ophouden? Als je op de spiegel klikt dan zie je Hastings, dus jezelf, in de spiegel. 

Op het kleine tafeltje ligt een Stopwatch. Grijp de Stopwatch want dit is een onontbeerlijk instrument voor je in de game. De Stopwatch wordt opgeborgen in rondje 5 van de Optiebalk en Poirot feliciteert je met de beslissing om de stopwatch te pakken. Draai weer een scherm naar links. Je ziet nu Poirot's buitendeur. Ook de buitendeur is een mogelijkheid om de game te verlaten. In de hoek bij de deur staat een Aktetas. 

Je zult in de game een hoop spullen moeten verzamelen en die spullen zul je toch ergens in moeten opbergen. Grijp dus de Aktetas en je hebt nu de beschikking over een Inventory. De Aktetas komt in rondje 3 van de Optiebalk te staan. Als je op de aktetas klikt dan gaat je Inventory open, maar je kunt de inventory ook openen door met je rechtermuisknop te klikken. In je inventory heb je nu gelijk al wat Zakgeld.  Boven de ladekast hangt een kaart van Seadrift Island. Zoom in op de kaart. Rechtsonder op de lijst steken gekleurde pinnen. Als je de cursor op zo'n pinnetje plaatst, zonder te klikken, dan verschijnt er in de cursor een foto van de personen die je in de game zult ontmoeten.  

Klik je dan op het pinnetje dan verschijnt er een kaartje met daarop de naam van de persoon waar je zo meteen op Seadrift Island mee te maken zult krijgen. 

Deze personen zijn:

 • Colonel Weston, de politie commissaris. 

 • Adelaide Hughes, eigenaresse van de winkel.

 • Albert Bagby, eigenaar van de plaatselijke kroeg. 

 • Will Jenks, werkt in de garage.

 • Gladys Narracott, kamermeisje.

 • Henry Baily, barman. 

 • George Strumm, werkt op het strand. 

 • Hilary Castle, hotel eigenaresse. 

 • Arlena Marshall, gast. 

 • Major Barry, gast, 

 • Oakley Gardener, gast, 

 • Carrie Gardener, gast. 

 • Horace Blatt, gast. 

 • Emily Brewster, gast, 

 • Patrick Redfern, gast. 

 • Christine Redfern, gast. 

 • Rosemary Darnley, gast. 

 • Linda Marshall, gast. 

 • Kenneth Marshall, gast. 

Zoom weer uit en draai weer een scherm naar links. Je ziet nu de kast die rechts van Poirot's bureau staat. Bovenop de kast ligt een boek. 

Zoom in op de kast en dan op het boek dat er bovenop ligt. 

Het is een handboek voor leerling magiërs. Poirot heeft het als dank gekregen van Bill Nicholls, de magiër die hem ook de "Finger of Suspicion" gaf. 

Zoom weer uit en draai weer een scherm naar links. Je staat dan weer recht voor Poirot. Als je nu de 4 dossiers uit de doos hebt gehaald en die 4 artikelen in je notitieboek doorgelezen en je hebt de Stopwatch, het Notitieboek en de Aktetas gepakt en ook de foto van Poirot en Hastings dan is je Optiebalk nu vol. Je bent nu klaar om echt met Poirot's uitdaging te beginnen. Dus spreek Poirot aan via je mondjecursor, of klik in de Optiebalk op Hastings en.......

........je beland in:

Hoofdstuk 1: 24 Augustus 1940:Ochtend:

Seadrift Island:

Smugglers Rest Hotel:

Je bent dus nu Poirot. Nee....dat is niet helemaal waar....Je bent Hastings die speelt dat ie Poirot is. In de Optiebalk is de foto van Hastings nu vervangen door de foto van Poirot. Wil je om de een of andere reden terug keren naar de flat van Poirot dan klik je op de foto van Poirot in de Optiebalk. In Poirot's flat ben je dan weer Hastings. Er is echter nu geen reden om terug te keren naar Poirot's flat.

De werking van de "Finger of Suspicion":

Kom je, ondanks mijn walkthrough, toch vast te zitten in de game, omdat je iets bent vergeten of omdat je de game in een andere volgorde speelt, dan heb je wellicht behoefte aan een hint om je weer op weg te helpen.  Je kunt dan de "Finger of Suspicion" om een hint vragen. Om dat te kunnen doen moet je terug keren naar de flat van Poirot. Klik daartoe in de optiebalk op het portret van Poirot en je beland terug in de flat van Poirot, voor het bureau van Poirot. De "Finger of Suspicion" staat voor Poirot op het bureau, achter de bureaulamp.  Klik  met je oogcursor op de "Finger van Suspicion" en Hasting vraagt of ie de "Finger of Suspicion" om een hint mag vragen. 

Je komt dan in de close-up van de "Finger of Suspicion". De kaartjes van de alle verdachten liggen naast de "Finger of Suspicion". In de rand van de "Finger of Suspicion" zie je 5 mogelijke hints: Praten (Talk), Assisteer (Assist), Observeer (Observe), Doorzoek de kamer (Search Room) en Afluisteren (Eavesdrope).Plaats het kaartje van de persoon waar je een hint over wil hebben in het midden van de Vinger en... ................Poirot spreekt de magische spreuk uit en de vinger gaat draaien en wijst dan 1 van de 5 mogelijkheden aan. De mogelijkheid die de vinger aanwijst is dan je hint en het zegt je wat je moet doen met de verdachte wiens kaartje je in het midden van de vinger hebt gelegd.

Poirot's kamer:

Kijk rond in Poirot's hotelkamer. Achter het bed is de balkon deur waardoor je op het buitenbalkon komt. Via het buitenbalkon kun je dus naar de kamers van de andere hotelgasten op deze verdieping gaan. Dat heeft nu geen zin omdat de balkondeuren van die kamers allemaal op slot zijn. 

Dus ga Poirot's kamer maar weer in. Loop dan via de onderkant van het scherm omlaag en je ziet het halletje van Poirot's kamer. De deur links is de deur van de badkamer, waar Poirot nooit en nimmer gebruik van zal maken in deze game. Klik dus op de kamerdeur en Poirot beland op de galerij.

Galerij

Poirot staat op de galerij voor de deur van zijn kamer. De galerij is vierkant en je kunt helemaal rondlopen. Links van Poirot's kamerdeur is de ingang van een gang. Rechts zie je 2 kamerdeuren. Loop een scherm naar rechts en we ontmoeten Gladys Narracott, het kamermeisje die bezig is met het poetsen van de leuning.  Praat met Gladys. 

Gladys is bezorgt dat Poirot komt klagen over handdoeken die zij nog niet in alle kamers heeft kunnen verschonen. Je gespreksopties verschijnen. Praat dus verder met Gladys via de gespreksopties en gebruik ze allemaal.Gladys is boos op Will Jenks, haar vriend, omdat ze hem heeft gezien met een ander meisje. Gladys wil echter de naam van dat meisje noemen. Ook vertelt Gladys dat ze niet graag in het donker over het eiland loopt want ze is bang voor de geest van smokkelaar Tom Cutter, die rond de gesloten Pub ronddwaalt.

Na dit gesprek met Gladys loop je weer een scherm door naar rechts. Poirot staat dan voor de ingang van de rechter gang. 

Loop de gang in. De deuren, links en rechts, zijn balkondeuren waardoor je weer naar het buitenbalkon kunt gaan.

 Loop verder de gang door en Poirot beland dan, via de trap, beneden in de aankomsthal van het hotel, de:

Receptie:

Loop via de linkerzijde een scherm naar links. Je ziet dan de receptiebalie. 

Achter de balie staat Hillary Castle, de hotelmanager. Ga praten met Hillary Castle. 

Uiteraard gebruik je weer alle gespreksopties die je krijgt. Hillary wijst Poirot op een brochure over het eiland waarin hij meer informatie over het eiland kan vinden. Hillary is zelf van Londen, maar haar personeel zijn "locals" van het eiland. Van wege de oorlog zijn veel gasten er niet en Poirot mag het hotelregister inzien als hij dat wil. Hillary trekt zich dan terug in haar kantoortje, achter de balie.

Op de balie staat de standaard met daarin de brochure waar Hillary het over had. Grijp zo'n brochure. 

Open dan je inventory. Dubbelklik op de Seadrift Island brochure. Je komt dan in het leesscherm van je inventory. Via de krommepijl keer je terug naar het gewone inventoryscherm. Via het vergrootglas lees je de brochure, dus klik op het vergrootglas en lees de brochure door. 

In de brochure lees je over Tom Cutter, een smokkelaar uit de 18e eeuw naar wie veel plaatsen op Seadrift Island zijn vernoemd. Deze Tom Cutter zou zelfs een schat op het eiland hebben verborgen. Klik op de brochure om het weer te sluiten en klik dan naast het leesscherm om je inventory weer op te bergen. 

Klik op de deur achter de balie en Poirot beland in het:

Kantoor:

In het kantoor staat Hillary uit haar neus te eten terwijl ze uit het raam naar buiten kijkt. Praat weer met Hillary. 

Nu Poirot de Seadrift Island brochure heeft gelezen krijg je meer gespreksonderwerpen. Gebruik ze weer allemaal en je ervaart:

Het hotel heeft een safe waar de hotelgasten hun kostbaarheden in kunnen laten opbergen. Hillary is pas een paar maanden de manager van het hotel.  Als je vraagt of op het eiland een golfbaan is, hoor je de stem van Poirot, die Hastings vertelt, dat hij niet moet vergeten wie hij hier is. Poirot speelt geen golf! Dan vertelt Hillary dat haar bandrecorder gestolen is. Hillary gebruikte de bandrecorder om brieven te dicteren. De bandrecorder verdween in de avond van de 19de. Diezelfde avond arriveerde de beroemde actrice Arlena Stuart.

Verlaat het kantoor als je weer alles aan Hillary hebt gevraagd. Terug in de receptie hal staat Poirot dan aan de rechterzijde van de balie. Ga een scherm naar links. De glasdeur in de hoek brengt je in een gang naar de eetzaal, maar daar wil je nu niet naar toe. Ga een scherm omlaag. Je ziet Poirot dan van bovenaf, Je hebt al gemerkt dat midden in de receptiehal een grote ronde plantenbak staat waar je de gasten op kunnen zitten. Poirot staat nu in de doorgang naar de entreehal van het hotel. Tegen de linkerpilaar van de doorgang staat een lessenaar waar het Hotelregister op ligt.  Zoom in op de lessenaar met je oogcursor. Open het Register en Hastings kopieert de namen van de hotelgasten in je notitieboek waar je ze kunt terug vinden in de "Suspects" sectie. Zoom uit

Open de Optiebalk en dan het Notitieboek en klik op "Suspects" en je ziet dat alle namen van alle aanwezige gasten nu hier staan genoteerd. 

Ook Gladys Narracott, het kamermeisje, is hier al aan toegevoegd. Sluit het notitieboek weer.  

Loop door de doorgang een scherm omhoog en je staat dan in de entreehal, of te wel de:

Lounge:

De glasdeur in de rechtermuur is de deur van de Hotelbar. De dubbele glasdeur is de buitendeur. Onder in het scherm is de zithoek. In de stoel ligt een tijdschrift. 

Grijp het Tijdschrift. Het is een motor tijdschrift en Hastings is er heel verguld mee. Open je inventory en dubbelklik op het tijdschrift (Magazine). Lees het tijdschrift dan door via het vergrootglas. Je leest een instructie over hoe je de contactpunten van een motor moet schoonmaken. Sluit de inventoryschermen. Ga nu naar de:

Bar:

Barman Henry Baily loopt te ijsberen achter de bar. Ga praten met Henry. 

De bar is nog niet open, dus er wordt nog niets geserveerd. Je ervaart dat Henry al 3 jaar als barman in het hotel werkt en dat hij afkomstig is van Knightsbridge. Henry vindt Hillary Castle soms wat pinnig en hij denkt dat Gladys problemen heeft met haar vriend Will Jenks.

Loop, na het gesprek met Henry, een scherm omlaag. Je ziet dan de vleugelpiano. Je kunt de piano nader bekijken maar het ding speelt verder geen rol in dit verhaal. Je ziet ook de dubbele deuren naar het buitenterras. Rechts naast de terrasdeuren staat een prullenbak. Zoom in op de prullenbak

Er ligt een lege fles in de prullenbak. Grijp de Lege fles (Empty bottle). Het is een lege grenadine fles. Bekijk de fles in je inventory, dus dubbelklik erop

Er steken nog een paar druppels limonade in de fles. Sluit de inventoryschermen en ga dan via de terrasdeuren naar buiten. Links zie je een smalle deur.

Terras:

 Als je een scherm omlaag loopt dan komt Poirot in de tuin op de tuinpaden terecht, maar in de tuin hebben we nog niets te zoeken. 

Ga dus door de smalle deur weer naar binnen en loop dan door de gang een scherm omlaag. 

De deuren links brengt je dan in de eetzaal en de deur aan het eind brengt je terug in de receptiehal. Ga door de linkerdeuren naar de:

Eetzaal:

Links naast de dubbele entree deuren staat een serveerwagentje. 

Op het serveerwagentje staan een paar koffiekannen en een leeg Glas. 

Grijp het lege Glas. Loop verder omlaag zodat je een overzicht hebt van de eetzaal. 

Tegen één van de pilaren staat Rosemary Darnley, één van de hotelgasten, geleund. Praat met Rosemary. 

Rosemary is een beroemde kledingontwerpster. 

Rosemary vertelt dat haar typemachine is gestolen, op de dag van haar aankomst 20 augustus. Ze heeft geen aangifte van de diefstal gedaan.

Loop een scherm terug en verlaat dan de eetkamer weer door de dubbele deuren. Je bent dan terug in de gang. Ga via de smalle deur terug naar de receptiehal en dan weer omlaag en door de doorgang naar de lounge en klik in de lounge nu op de voordeuren en Poirot beland nu buiten voor het hotel.

Buiten het hotel:

Poroit staat dus buiten op de stoep voor de hoofdingang van het hotel. Poirot merkt op dat je vanaf hier, met de stopwatch, kunt opnemen hoeveel tijd het neemt om naar Cutters Cove te lopen, waar de moord zal plaatsvinden. Open dus je optiebalk en klik op de stopwatch en je beland vanzelf bij de trap die omlaag gaat naar Cutters Cove.

Poirot meld dat het, vanaf de hoofdingang van het hotel, 25 minuten lopen is naar Cutters Cove.  Vanzelf beland je weer bij de hoofdingang van het hotel. Vanaf de hoofdingang van het hotel kun je de verharde weg naar rechts volgen. Ook zie je 2 onverharde zandpaden. Het bovenste zandpad gaat recht om het hotel heen en het onderste zandpad brengt je naar het zonneterras en het zwemstrand. 

We gaan nu eerst even verder het eiland verkennen.

 Ga, via de verharde weg, een scherm naar rechts en volg de weg dan omlaag en naar het volgende scherm en Poirot beland bij de locale kroeg, de:

Smugglers End Pub:

Voor de kroeg staat een man op de weg. Hij tuurt door een verrekijker naar de zee. Voordat je met deze man gaat praten even het volgende: Tijdens de game krijg je op sommige momenten de mogelijkheid om een persoon te volgen. Je krijgt dan de zogenaamde Schaduwcursor. Je bepaald zelf of je de persoon wel of niet wilt gaan volgen en je keuze is van invloed op het verdere verloop van de game. Je keuze bepaald voor een deel de verhaallijn die de game zal volgen. 

Ga praten met de man die voor de kroeg staat en weet dat je deze man moet gaan volgen zodra hij wegloopt. De man's naam is North en hij is niet bepaald vriendelijk. Je krijgt geen gespreksopties en het gesprek duurt maar kort. North meld dat de kroeg gesloten is. North loopt dan weg en je hoort Hastings en dan Poirot die vraagt of ie North nu zal gaan volgen. Op North verschijnt dan je Schaduwcursor. 

Snel....klik met de schaduwcursor op North en Poirot volgt North naar het Strand. We zijn dan bij de aanlegplaats van de veerboot en North loopt verder maar Poirot weigert om North verder te volgen vanwege de modieuze leren lakschoentjes die hij aan heeft. Hij wil wel verder het strand op maar dan alleen met de tractor-ferry. In de "Suspect"sectie van je notitieboek is nu North toegevoegd als verdachte, van een moord die dus nog moet plaatsvinden.

Strand: Strandtractor vertrekplaats:

Poirot staat voor een groen bord waarop de aankomst en vertrektijden van de ferry staan vermeld. Zoom er op in. Naast het grote bord staat een telefoonkastje en het briefje op het bord meld dat de strandtractor niet volgens een vast schema rijdt. Wil je gebruik maken van de strandtractor dan kun je met de telefoon de garage van het hotel bellen. 

Grijp dus de telefoon om de garage te bellen maar.....niemand neemt op en Poirot hangt de telefoon vanzelf terug.

  Zoom uit en volg de weg terug omhoog naar de pub en dan verder terug naar de hoofdingang van het hotel.

Het kiezelstrand achter het hotel:

Terug bij de hoofdingang van het hotel gaan we nu het bovenste zandpad volgen. Dus klik met je loopcursor op het bovenste zandpad en Poirot beland op het pad aan de rechterzijde van het hotel. Het pad gaat verder naar rechts, dus volg het pad verder een scherm naar rechts. 

Er ligt dan een tamelijk grote kei in het gras naast het pad. Grijp de Kei. De trap leid naar het balkon van het hotel en dus terug naar de balkon deur van Poirot's kamer. Als je via de deur, links van de trap, het hotel weer binnen gaat dan kom je in een gang die uitkomt bij de receptiebalie. Het zandpad gaat echter verder omlaag, dus volg het zandpad nu verder een scherm omlaag en Poirot beland op het Kiezelstrandje:

Hier ontmoeten we Emily Brewster. Emily zit op het kiezelstrand naar de zee te staren. Praat met Emily en gebruik weer alle gespreksopties. 

Emily is balletlerares. Ze verblijft sinds 9 of 10 dagen in het hotel om de dood van een dierbare te verwerken. Emily vertelt iets over een aantal van haar medegasten. Emily komt liever hier op dit afgelegen strandje baden omdat ze hier geen last heeft van de starende geile blikken van Majoor Barry, die nogal geïnteresseerd is in de vrouwtjes in badkledij.

Achter Emily ligt weer een grote kei. Als het gesprek met Emily ten einde is gekomen dan pak je de grote Kei, die achter Emily ligt. Klik onderaan het omhooglopende pad om terug naar boven te lopen en volg het zandpad dan terug naar de voorzijde van het hotel. Terug bij de hoofdingang van het hotel klik je met je loopcursor op het zandpad, onderin je scherm en Poirot beland op het:

Zonneterras:

Loop, via rechtsonder, nog een scherm omlaag. Christine Redfern zit op één van de ligstoelen te schetsen. 

Ga praten met Christine en gebruik weer alle opties die je krijgt. 

Christine probeert een schets te maken van een zeilboot met een rood zeil dat in de baai vaart. Tijdens het gesprek krijg je een overzicht te zien van het zwemstrand en zien we Christine's man, Patrick Redfern zwemmen in de baai.Christine vertelt ook iets meer over een paar van de andere gasten. 

Als het gesprek ten einde is loopt Christine weg

Tegen over de ligstoelen zie je de trap die omlaag naar het zwemstrand gaat. Klik met je loopcursor op de trap en Poirot loopt naar de trap toe.  

Klik dan met de Trapcursor op de trap en Poirot daalt de trap af en beland op het:

Zwemstrand:

Onderaan de trap zegt Poirot, dat dit een goede plek is om weer de tijd op te nemen vanaf dit zwemstrand naar Cutters Cove. Open dus weer de Optiebalk en klik dan op de stopwatch. Poirot  beland weer bij Cutters Cove en zegt dat het een wandeling van 18 minuten is om vanaf het zwemstrand naar Cutters Cove te wandelen. Vanzelf keer je terug naar het zwemstrand. Op het zwemstrand zijn aanwezig: George Strumm, de badmeester die verantwoordelijk is voor het strand, en Majoor Montaque Barry, de vent die graag naar de zwemmende en zonnende dames kijkt. Links van de trappen staat een kleine schuur.

Ga praten met George Strumm. Strumm is verantwoordelijk voor het strand, de boten en de tennisbanen. George komt van Leathercomb Bay, werkt hier al 10 jaar en is bevriend met de barman Henry. George vertelt, dat hij een paar dagen geleden de geest van Tom Cutter gezien heeft. George volgde de geest de Smugglers Pub in en naar de kelder, waar de geest plotseling verdween.  George is inmiddels opgeroepen om in het leger te dienen. Ga praten met majoor Montague Barry. Barry is op het eiland om zijn honden te showen en is al een paar weken in het hotel. De majoor komt op dit deel van het strand om naar de zwemmende en zonnende dames te kijken.

Na deze 2 gesprekken ga je een scherm verder omlaag, via de onderkant van het scherm. Poirot kijkt dan uit over de zee.

 Links en rechts staan een paar ligstoelen. Bij de linker stoelen ligt een touw, half verborgen in het zand. Grijp het touw

Loop terug en klik met je loopcursor op het kleine schuurtje. Poirot loopt naar het schuurtje maar wordt tegengehouden door George Strumm., Strumm vertelt dan het schuurtje gebruikt wordt om er de roeiboot en de roeispanen in op te bergen en dat het dus voor de hotelgasten "of-limit" is. George vertelt ook dat er een roeispaan uit de schuur is verdwenen. Klik met de Trapcursor op de trap en Poirot hijst zich via alle traptreden weer naar boven, naar het zonneterras.

Terug boven volg je het zandpad naar rechts. Poirot beland bij het uitzichtspunt The Ledges. Poirot wil weer de tijd opnemen van hier naar Cutters Cove. Dus klik weer op de stopwatch in je Optiebalk en Poirot beland weer te Cutters Cove. Het is 6 minuten lopen van The Ledges naar Cutters Cove. 

The Ledges:

Op The Ledges staat het echtpaar Carrie en Oakley Gardener met elkaar te praten. 

Klik met je Afluistercursor op het pratende paar om hun gesprek af te luisteren. 

Carrie Gardener vindt dit een prachtige plek om haar breikunsten te botvieren. Oakley Gardener blijkt een held op sokken te zijn want hij zegt alleen maar "yes darling", op alles wat zijn vrouw zegt. Na het afluisteren loop je naar de Gardeners toe en klik je met de praatcursor op ze om even een babbel met ze te maken. Oakley is een gepensioneerd theaterdirecteur en verzameld munten en zijn vrouw praat veel en ziet alles. Na het gesprek loop je via de treden, rechts, terug. Klik dan weer met je afluistercursor op de Gardeners om weer even voor luistervink te spelen en hoor wat Carrie voor opmerking over Poirot heeft.  Loop dan verder een scherm door naar rechts en volg het zandpad dan verder door naar links en Poirot bereikt dan:

Cutters Cove:

Poirot is dus nu bij het houten platform boven Cutters Cove. Een metalen ladder gaat hier omlaag naar het Cutters Cove strand. Links naast het platform liggen 2 houten balken waar spijkers in zitten. Grijp beide balken. Je moet de 2 balken één voor één grijpen. Je kunt proberen of Poirot via de ladder omlaag wil klimmen, maar daar heeft Poirot absoluut geen trek in. Het zandpad gaat nog een stukje verder en splitst zich dan in een pad naar links en een pad naar links. Loop dus door naar het:

Kruispunt:

Het pad naar links gaat naar de ruïne van het Klooster. Het pad naar rechts gaat terug naar het terras van het hotel. Het pad omhoog de heuvel op eindigt bovenop de heuvel op een zanderige plek waar verder niets te doen is, nu. Klik dus nu rechtsonder en Poirot beland terug bij het terras van het hotel, achter de bar. Het pad dat links omhoog gaat gaat naar de tennisbaan. Klik met je loopcursor op de tennisbaan en Poirot loopt er naar toe.

Tennisbaan:

Als Poirot bij de tennisbaan aankomt, vertrekt Arlena Stuart net. Kenneth Marshall, de echtgenoot van Arlena, spreekt Poirot aan en geeft hem dreigbrieven (threatening notes) die Arlena ontving, sinds zij 19 augustus in het hotel arriveerden. Je krijgt weer diverse gespreksopties, dus gebruik ze weer allemaal. De eerste dreigbrief kwam 20 augustus en werd onder de deur door geschoven. De tweede dreigbrief lag een dag later op Arlena's toilettafel. Dan vertrekt Stuart omdat hij nog een paar brieven moet typen. Hastings vraagt zich af hoeveel mensen er op het eiland een typemachine gebruiken en denkt dat de verdwenen typmachine van Rosemary Darnley gebruikt is om de dreigbrieven te typen. 

NB: Nadat Hastings en Poirot hun opmerkingen hebben gemaakt kan het zijn dat  Poirot zegt dat het nuttig kan zijn om te weten hoe lang het duurt om vanaf de tennisbaan te lopen naar Cutters Cove. Zegt Poirot dit dan klik je weer in de Optiebalk op de stopwatch en je weet dan dat het een wandeling van 20 minut. Vanzelf staat Poirot dan weer terug bij de tennisbaan. Het kan echter ook zijn dat Poirot dit pas later in de game wil doen

Klik met je oogcursor op de tennisbaan. Hastings merkt op dat er een ondiepe plek in de baan is. 

Links van de ingang staat een mandje van gevlochten ijzerdraad op de baan. 

Bekijk dat mandje. Er staat een hark in het mandje om er de tennisbaan mee aan te vegen en volgens Hastings is de baan hoognodig aan een goede veegbeurt toe. Laten we nu eerst de 2 dreigbrieven van Arlena Stuart maar eens bekijken. De twee dreigbrieven vindt je in de "Documents" sectie van je notitieboek. Dus lees zowel de "First Threatening leeter" als de "Second Threatening Letter" en let dan op bepaalde letters die ietwat afwijken van de overige letters. In de eerste dreigbrief lees je: "You have harmed too many. Justice will be done. In de tweede dreigbrief lees je: "The forces that will spell your dome gather even now unseen and unstoppable". Let vooral op de letter "e", de letter "m" en de letter "H". De "e" staat hoger dan de andere letters, de "m" heeft een half pootje en de "h" leunt achterover.

Sluit het notitieboek en ga nu terug naar het kruispunt van zandpaden. Dus loop eerst een scherm terug omlaag en dan een scherm naar links en je bent terug op het kruispunt. Klik met je loopcursor aan het einde van het linkerpad en Poirot beland bij de ruïne van het klooster. Loop door naar de ruïne van het klooster

Klooster Ruïnes:

Voor de ingang staat een standbeeld in een kleine ronde vijver. Rechts naast de ingang staat een waterput. Links naast het klooster gaat het pad verder naar beneden. Bekijk het standbeeld en/of de waterput. Loop dan door de poort de ruïne in. Poirot wil dan weer weten hoe lang de wandeling duurt vanaf deze ruïne naar Cutters Cove. Dus klik weer op de stopwatch en je leert dat het 12 minuten lopen is vanaf het klooster naar Cutters Cove.Op de binnenplaats van het klooster staat Stephen Lane voor een cirkel van stenen. Precies in het midden van de cirkel heeft iemand een roeispaan geplaatst. Praat met Stephen Lane.

Stephen Lane was de dominee van een kerk in de buurt van Brixam. Lane stottert ietwat als hij vertelt dat hij herstellende is van een ziekte en daarom in het hotel verblijft. Lane geeft Poirot bebloede kippenveren (chicken feathers) die hij aan de rand van de stenen cirkel vond. Lane vertelt verder dat dit klooster gebouwd is op de fundamenten van een oude Romeinse tempel, die gewijd was aan de god Bacchus. Lane heeft een ingang naar de gewelven ontdekt. Jammer genoeg is de ingang afgesloten met een grote steen.

Lane verdwijnt. Boven in het scherm zie je een grote ronde steen in de muur. Bekijk die grote ronde steen. Je komt in de close-up van de steen. Klik weer met je oog op de ronde steen en Poirot vertelt je dat dit de steen is die de ingang naar de ondergrondse gewelven afsluit. Helaas kan Poirot de steen niet weg rollen met zijn blote handen. Zoom uit. Links naast de poort groeit een klimopplant tegen de muur op. Klik met je oogcursor op de klimop en Poirot loopt er naar toe en je geraakt in de close-up. Klik met je grijphandcursor dan op de klimop en Poirot schuift de klimop opzij en er komt een smalle deur tevoorschijn. 

Klik op het deurslot van de deur maar de deur zit op slot. Hastings meld dat de deur antiek is, maar dat het slot eruit ziet alsof het nog pas onlangs is gebruikt. Zoom uit de deur en loop terug door de poort en klik dan met je loopcursor op het einde van het pad, aan de linkerzijde van het klooster. Poirot beland op het pad dat links van het klooster verder gaat. Ga verder een scherm naar links, via linksonder, en we belanden bij:

Sanctuary Cove:

Sanctuary Cove is een klein uitzichtspunt. Op het houten platform staan wat ligstoelen. Rechts naast het platform gaat een trap omlaag. Ga via de trap omlaag en....Poroit wil weer even weten hoe lang het duurt om vanaf hier naar Cutters Cove te lopen. Dus klik maar weer op je stopwatch en je weet dat deze wandeling  15 minuten duurt. Terug op het Sanctuary Cove strandje ga je praten met Linda Marshall, de dochter van Kenneth Marshall,  die bij het kleine bosje geknield zit. 

Linda verblijft in het hotel met haar vader en haar stiefmoeder Arlena Stuart. Linda wil van het bosje een soort scherm maken zodat ze vanachter het scherm de vogels (Guillemots) kan bespieden. Poirot bied zijn hulp aan. Linda vertelt verder dat het Arlena's idee was om hier te komen. Linda vindt het niet leuk hier, maar is blij dat ze niet terug naar Mrs. Porters school hoeft. Poirot maakt Hastings er dan op attent dat er een krantenartikel in zijn dossiers zit waar de naam van Mrs. Potter in wordt genoemd. Linda heeft het niet zo op Patrick Redfern.

Linda verdwijnt dan en er volgt even een discussie tussen Poirot en Hastings over hoe Poirot een scherm moet maken.  Open je inventory. Pak, één voor één, de volgende spullen uit je inventory, sluit dan steeds je inventory en klik met je tandwielcursor op het hoopje struiken dat voor Poirot in het zand ligt. Plaats dus op het bosje:De 2 keien (Rock), de 2 houten balkjes (Post) en het touw (Rope).  Poirot plaats al deze items op de grond en Hastings neemt het dan zelf over, je scherm gaat even op zwart en dan staat er een mooi natuurlijk scherm waarachter juffrouw Linda zich kan verschuilen.Ga nu helemaal terug naar het Zwemstrand. Ik neem aan dat ik je de route er naar toe niet hoeft voor te kauwen? 

Zo ingewikkeld is het niet om vanaf Sanctuary Cove weer op het zwemstrand te belanden. Ik zie je daar wel weer.

Zwemstrand:

Loop de witte trappen weer af naar het strand en beneden loop je weer een scherm verder omlaag naar de zee en...

Poirot ziet hoe Arlena Marshall en Patrick Redfern gezellig samen in zee dobberen........

...Ze hangen aan een plank in het water te dobberen.  Klik met je oogcursor op Arlena Marshal en Patrick Redfern....

We zoomen in op de dobberende Arlena en Patrick en zien dat het best wel botert tussen Arlena en Patrick. 

Christine Redfern staat dit tafereel ook van bovenaf gade te slaan en Christine heeft reden om jaloers te zijn. 

Arlena en Patrick besluiten om hun relatie niet langer platonisch te houden en Christine rent in wanhoop weg.

Dit is het einde van Hoofdstuk 1. Als je nu alles hebt gedaan wat je had moeten doen, met iedereen hebt gepraat met wie je had moeten praten. .........Alles hebt bekeken wat je had moeten bekijken....wel....dan ga je nu vanzelf terug naar Poirot en Hastings in Poirot's flat in Londen. 

beland je nu niet terug in Poirot's flat dan heb je domweg iets vergeten te doen dat je in dit eerste hoofdstuk had moeten doen. Mocht je de game in een andere volgorde spelen dan ik in deze Walkthrough, dan zul je het einde van het hoofdstuk ook op een ander punt bereiken, maar ook dan alleen maar als je echt alles hebt gedaan wat je had moeten doen.

Londen: 7 September 1940:

Terug in de flat van Poirot:

Poirot is tevreden over je. Je hebt tot nu toe alles ontdekt wat er te ontdekken viel en kennis gemaakt met alle verdachten.Poirot adviseert je om nu meer te weten te komen over de bewoners van Leathercomb Bay. Je zou de bewoners van Leathercomb Bay gunstig voor je kunnen stemmen door wat klusjes voor ze op te knappen.Poirot geeft Hastings dan nu de 2e hint voor de "Finger of Suspicion" en dat is LAMP. Klik in de optiebalk op Hastings om terug te keren naar het Smugglers Rest Hotel. Je beland in:

Hoofdstuk 2: 24 augustus 1940: Middag:

Seadrift Island

Binnen in het Hotel:

We zijn terug in de hotelkamer van Poirot/Hastings. 

Gladys, het kamermeisje, heeft schone handdoeken opgehangen en dit vertelt ze op nogal bruuske toon aan Poirot. 

Gladys is duidelijk nog van streek vanwege haar vriend Will Jenks. Gladys verdwijnt. 

Ga naar de badkamer. Op het plankje, rechts naast de wastafel, liggen 2 schone handdoeken. 

Grijp de handdoeken en ga terug naar de kamer. 

Verlaat Poirot's kamer via de kamerdeur.  Poirot staat dan weer op de galerij voor zijn kamerdeur. Rechts naast Poirot's kamerdeur staat nu de poetskar van Gladys. Zoom in op de poetskar met je oogcursor.  Grijp van de poetskar dan de Schaar, de Scrobborstel die in de emmer ligt en het pakje Zeep (detergent), dat onder op de kar ligt.

 Zoom uit en ga terug Poirot's kamer weer in. Loop terug naar het bed en verlaat de kamer dan via de balkondeur

Balkon:

Poirot staat op het balkon voor zijn kamer. Naast de kamer van Poirot komen er nog 3 kamers uit op dit balkon. Je kunt ook via het balkon een scherm naar links lopen en dan kom je uit bij de balkon trap waar je in hoofdstuk 1 de eerste kei hebt gevonden. Rechts van Poirot's kamer is de kamer van majoor Barry, en links zijn de kamers van Stephen Lane en......... Klik op deur van Stephen Lane's kamer en Poirot gaat er naar binnen.

Stephen Lane's kamer. 

Op het tafeltje dat tussen de bedden staat ligt een Bijbel. De Bijbel ligt opengeslagen. Klik met je oog op de Bijbel. Poirot loopt er naar toe en ziet dat de Bijbel is opengeslagen op Revelation 2:20. We horen Hastings een korte uitleg geven over dit Bijbelhoofdstuk. Revelation 2:20 handelt over mannen die vallen voor de verleiding van een vrouw.

Loop een scherm door naar beneden en je ziet dan het halletje en de badkamerdeur. Hastings meld nu dat je in Stephen Lane's kamer bent. Ga de badkamer in. Boven de wastafel hangt een medicijnkastje/toiletkastje. Klik met je oogcursor op het kastje en Poirot maakt het open. 

Op de bovenste plank staat een Flesje Olie (Mineral Oil). Grijp het Flesje Olie. Op de onderste plank staat een busje met pillen. Grijp het busje pillen en Poirot haalt er 2 pillen uit en zet het busje vervolgens terug in het kastje. Zoom uit en verlaat de badkamer. Loop terug omlaag naar de bedden en verlaat Lane's kamer weer via de balkondeur. Terug op het balkon klik je op de deur van de kamer rechts van Poirot's kamer, dus op de deur van de meest rechter kamer. Poirot beland in:

Majoor Montague Barry's kamer:

Op het nachtkastje liggen 2 wedbriefjes. Klik op de wedbriefjes en Poirot meld je dat de majoor niet veel geluk heeft met zijn weddenschappen. Loop een scherm omlaag en Hastings meld dat je in Barry's kamer bent. Op het bed staat een koffer. Klik met je oogcursor op de koffer om in de close-up te geraken.   De koffer zit dichtgebonden met een leren riem. Klik weer met je oog op de koffer en Hastings meld dat zo'n leren riem wel eens van pas zou kunnen komen. Pak de Schaar (Scissors) uit je inventory, sluit de inventory en klik dan met je tandwielcursor op de leren riem van de koffer en Poirot knipt een groot stuk uit de leren riem. In je inventory heb je dan nu een Stuk van een Leren Riem (Section of leather strap).

Je kunt nog op de hoofdkussens klikken. Poirot schuift dan de linker kussen even weg maar.....er ligt niets onder het kussen. Zoom uit het bed en verlaat de kamer nu visa de deur naar de gang. Poirot staat dan in de gang die links van zijn kamer is en dus voor de deur van major Barry's kamer. Aan het einde van de kamer gaat een wenteltrap omhoog. Klik op de wenteltrap met de trapcursor en we belanden in de:

Uitkijktoren:

Via de pijlcursor, aan de randen van het scherm,  kun je naar links of naar rechts.

 Draai 2 schermen naar links, of naar rechts, en je ziet Hillary Castle, die door een verrekijker de wijde omgeving aftuurt. Praat met Hillary Castle.

Hillary vertelt dat ze de boot van Horace Blatt op zee zag en dat ze vermoed dat majoor Barry op weg is naar Monk's Hood in Leathercomb Bay. Gebruik weer alle gespreksopties. Hillary tuurt door haar verrekijker op zoek naar Duitse U-boten, dus op zoek naar onderzeeboten, en ze claimt ze gezien te hebben ook. Ze vermoed dat er nu één vlak voor de kust ligt. Monk's Hood is een kroeg en nog de enige kroeg die open is. De kroeg wordt gerund door ene Albert Bagley. Kolonel Westen heeft de sleutel van de Smugglers End kroeg. 

Toevallig is Kolonel Westen een oude vriend van Poirot en toevallig is de kolonel nu gestationeerd op het eiland.Vraag Hillary tenslotte of je haar verrekijker mag lenen, dus vraag "May I borrow your binoculars?". Hillary wil haar verrekijker echter niet zo maar afstaan en ze vraagt waarom Poirot de verrekijker nodig heeft. Geef als antwoord dat je de vogeltjes wilt bekijken, dus zeg "To observe the guilemots at the sanctuary of the birds".  Hilary trapt er niet en Poirot vertelt nu over zijn ontmoeting met North.  Hillary kent die North niet en hij is geen gast van het hotelZeg dan nu dat je haar wil helpen met het speuren naar onderzeeboten, dus zeg "To help in the watch for U-boats". Nu geeft Hillary de verrekijker aan Poirot met als eis dat Poirot alle observaties zal noteren, zodat zij die kan doorgeven aan kolonel Westen. Ook vraagt ze Poirot of hij een boek voor haar wil terug brengen naar de bibliotheek.Dit laatste verzoek wordt gelijk genoteerd in je notitieboek en wel in de sectie "Poirot's Instructions". 

Hillary verdwijnt om haar plichten als hotelmanager weer te gaan vervullen. In je inventory heb je nu de verrekijker en een boek getiteld "Love's Captive".  Draai 2 keer naar rechts. Je staat dan weer voor het hekje van de wenteltrap. Pak de Verrekijker uit je inventory, sluit de inventory en klik met je tandwielcursor op de blauwe lucht die je door de ramen ziet. Door de verrekijker ziet Poirot dan de zeilboot van Blatt voorbij varen. 

Draai dan weer 1 keer rechts, pak weer de verrekijker uit je inventory, sluit de inventory en klik weer met je tandwielcursor in de blauwe lucht. 

Nu ziet Poirot de periscoop van een U-boot door het scherm gaan.

Draai terug 1 keer links en klik met de trapcursor op het hekje van de wenteltrap om terug omlaag te dalen naar de gang. Klik met je loopcursor dan rechtsonder in je scherm en Poirot loopt door en staat dan weer voor zijn kamerdeur op de galerij. De poetskar van Gladys staat er ook nog. Ga weer 2 schermen naar rechts en Poirot staat dan weer bij de ingang van de rechter gang. Loop de gang in. Ga nu niet via de trap omlaag naar de receptie, maar ga nu door de rechter glasdeur en we belanden op het balkon dat helemaal  langs de voorzijde van het hotel loopt. Poirot staat helemaal rechts op het balkon.

Arlena en haar man Kenneth hebben elk een aparte kamer. 

De mooiste kamer van het hotel is voor Kenneth en die kamer bevindt zich recht boven de hoofdingang van het hotel. Arlena's kamer is de hoekkamer.

 Klik dus met je deurcursor op de balkon deur boven de hoofdingang en Poirot loopt er naar toe. De deur is echter op slot maar Poirot hoort stemmen in de kamer en vraagt aan Hastings of ie niet voor luistervink zal spelen. Klik dus met je afluistercursor op de deur en......

We horen een gesprek tussen Kenneth en Arlena. Arlena vind het niet prettig, dat Kenneth Poirot heeft ingelicht over de dreigbrieven. Ze geeft toe dat Patrick Redfern gek op haar is, maar noemt hem een puppy en zegt dat ze alleen van Kenneth houdt. Loop een scherm verder naar links. Je ziet dan de laatste 3 kamers die op dit voorbalkon uitkomen.  Probeer de 3 balkondeuren uit om te zien waar je wel en niet naar binnen kunt. Het blijkt dat je alleen de middelste kamer in kunt, dus doe dat dan ook maar. Je bent dan in:

De kamer van Rosamunt Darney:

Loop gelijk door via linksonder. Op het bed staat hier weer een koffer. Bekijk de koffer in close-up. 

Het monogram boven het handvat is RD. Open de koffer.

 Er liggen kleren en blanco typpapier in de koffer. Grijp het blanco typpapier uit de koffer. Zoom uit de koffer en verlaat de kamer via de kamerdeur. Poirot beland terug in de wenteltrap gang Ga, via linksonder, 2 schermen naar links en dan weer de rechter gang in en daal dan via de trap omlaag naar de receptie hal. Ga naar de receptiebalie en via de deur achter de receptiebalie het kantoor weer in.

Kantoor:

Hillary Castle is nu niet in haar kantoor, dus Poirot kan nu mooi hier even snuffelen. Klik met je oogcursor op het bureau. Poirot loopt om het bureau heen en je komt in de close-up van het rechter deel van het bureau.  Op het bureau ligt een kalender en een fotolijst. Ook staat er een buste van Tom Cutter op het bureau. Onder de Tom Cutter buste zie je de rand van de groene vilten onderkant uitsteken. 

Klik met je ook op het groene stukje dat onder de buste uitsteekt en Hastings vertelt dat de onderkant van de buste los schijnt te zitten. Zoom in op de kalender. Je ziet de dagen van de maand augustus. Bij sommige dagen heeft Hillary een U gezet. Dat zijn de dagen waarop ze een U-boot heeft waargenomen. Deze dagen zijn 2, 11, 17 en 21 augustus. Zoom uit de kalender. Klik op de fotolijst. Poirot schuift de fotolijst weg en er komt een sleutel te voorschijn. 

Pak de Sleutel en klik weer op de fotolijst om het terug te schuiven naar zijn oorspronkelijke plek. Klik weer met je oog op de rand van de groene vilten onderkant dat onder de Tom Cutter buste uitsteekt. Poirot duwt de buste nu om en je ziet de groene onderkant. Klik met je oog op de groene onderkant van de buste. Poirot trekt het groene vilt los en je ziet nu een metalen plaatje met een sleutelgat. Gebruik het zojuist gevonden sleuteltje op het sleutelgat en......In de holle onderkant van de buste zit een grotere goudkleurige sleutel en Poirot pakt deze sleutel vanzelf.

Onder het bureaublad zitten 2 laden. Open de bovenste lade en pak er dan de plattegrond uit. 

Bekijk de plattegrond in je inventory. Het is de plattegrond van de 1e verdieping van het hotel en je ziet er de kamers op van de gasten en leest welke gast welke kamer heeft. Sluit de la en zoom uit het bureau. In de hoek staat de brandkast. Als je de brandkast nu niet kunt zien dan moet je Poirot even naar de deur toe laten lopen. Klik met je oog op de brandkast om in de close-up te komen. Pak de gouden Sleutel dan uit je inventory en klik dan op het sleutelgat van de brandkast en de brandkast gaat open. 

Bovenin de brandkast ligt een olielamp. Onder de olielamp ligt een Morsecodeboek en onderin staat een groene Duitse 2-weg radio. Bekijk de olielamp. Hastings vertelt je dat het een gewone signaallamp is. Poirot wil de lamp nu niet pakken. Bekijk het boek. Het is een Morsecodeboek. Bekijk de radio. Hastings is geschokt over het feit dat de Castle vrouw een Duitse radio bezit en hij wil er met Hillary over praten. Poirot vindt dit geen goed idee en zegt dat ze voorlopig niets moeten ondernemen. Wel noteert hij de codes uit het Morseboek

Poirot wil niets uit de brandkast nemen, dus zoom uit. In de "Documents" sectie van je notitieboek heb je de "Code Book Notes". Bekijk ze even en verlaat dan het kantoor weer. Ga naar de Lounge en dan de Bar in. Loop door de Bar omlaag en verlaat de Bar weer via de terrasdeuren. Je beland dus weer op het terras achter de Bar.

Terras:

Kenneth Marshall en Rosamund Darnley zijn hier in gesprek. Klik met je luistervink cursor op ze om hun gesprek af te luisteren

Rosamund vraagt Kenneth waarom hij en Arlena niet gaan scheiden. Zij vindt Arlena geen goede moeder voor Linda en ook geen goede vrouw voor Kenneth. Maar Kenneth is er een van "Tot de dood ons scheidt" en denkt er dus niet over om zich te laten scheiden.  

Buiten het hotel:

Open plek op de heuvel:

Loop een scherm omlaag en dan een scherm naar links en Poirot is terug op het kruispunt van zandpaden. Klik nu bovenaan het pad dat omhoog de heuvel op gaat. Poirot beland op de open zandplek. Oakley Gardener is nu hier. Gardener schijnt iets te zoeken hier. Ga praten met Gardener. 

Poirot vraagt of ie iets verloren heeft maar Gardener zegt dat ie het gras staat te bekijken. Gebruik verder weer alle gespreksopties. Oakley realiseert zich nu opeens dat het vandaag 24 augustus is en dat hij en zijn vrouw vandaag 29 jaar getrouwd zijn. Gardener is vergeten een cadeautje te kopen. Poirot belooft dit voor hem op te knappen en in ruil zal Gardener dan vertellen waarom ze naar het eiland kwamen.

Het kopen van een cadeau voor Gardener's vrouw wordt toegevoegd aan de Poirot Instructions. 

Loop terug de heuvel af naar het kruispunt en volg dan het linker pad naar het klooster. Ga niet het klooster in maar links langs het klooster naar:

Sanctuary Cove:

Daal via de trap weer omlaag naar het strandje en.....

Linda Marshall duikt op en bedankt Poirot voor het scherm van waarachter zij de vogels kan bespieden. Linda maakt Poirot dan attent op een vogel wiens vleugels onder de olie zit. Linda wil dat Poirot de vogel van de wisse oliedood red maar zowel Poirot als Hastings hebben geen idee hoe ze de vogel het leven kunnen redden. Hastings doet de suggestie om het iemand in het dorp te vragen. In je Poirot Instructions staat dan nu ook de taak om de vogel te redden.

Na het filmpje zie je Linda achter het scherm staan en de met olie besmeurde vogel zit linksonder. Klik met je oog op de vogel. 

Hastings denkt dat als je een visnet zou hebben je de vogel wel zou kunnen vangen.  Helaas...je hebt geen visnet. 

Volg de route terug naar het kruispunt en neem dan het omlaag pad naar:

Cutters Cove:

Op het platform boven Cutters Cove staan nu Patrick en Christine Redfern te praten. Luister hun gesprek af via de luistervinkcursor.

Christine verwijt Patrick dat hij wist dat Arlena hier was en daarom naar het eiland wilde. 

Patrick ontkent alles en Christine klimt dan omlaag naar Cutters Cove. Praat met Patrick Redfern. 

Dit is de eerste keer dat Poirot met Redfern praat. Redfern kwam als kind al naar deze kust en vertelt dat onderaan bij Cutters Cove ook een grot is, Cutters Cave genaamd. De metalen ladder hier is veilig, maar je kunt Cutters Cove ook vanaf het zwemstrand per boot bereiken. De Redferns ontmoetten Arlena in Londen en volgens Patrick is het toeval dat ze hier samen op vakantie zijn. 

Als het gesprek ten einde is volg je het pad verder 2 schermen tot:

The Ledges:

Carrie Gardener zit hier nu op het bankje te breien. Ga met haar praten, dus loop het uitzichtspunt op en klik dan met je praatcursor op Carrie Gardener. 

Carrie zit een sjaal te breien en nog tijdens de conversatie krijgt ze de sjaal af.Carrie vertelt dat Oakley nu reeds gepensioneerd is, omdat het theater, waar hij eigenaar van was, failliet ging. Hij contracteerde een ster, betaalde er veel geld voor en vervolgens kwam ze niet opdagen. Ook Carrie is de huwelijksdag vergeten en heeft dus geen presentje voor haar man. En ook ditmaal belooft Poirot voor een passend geschenkje te zorgen en ook deze taak wordt genoteerd in de Poirot instructies.

Na het gesprek gaat Carrie Gardener terug naar het hotel. 

Vervolg je weg over het zandpad verder naar de trap van het zwemstrand. Daal de trap af dan af.

Zwemstrand:

Het  zwemstrand is verlaten, dus ook de badmeester George Strumm is hier nu niet. Dit geeft Poirot dus nu de gelegenheid om even in het kleine schuurtje rond te neuzen. Klik met je oog op het schuurtje en je raakt in de close-up van de schuurdeur. Open de deur door er met je deurcursor op te klikken. Poirot stapt de schuur niet in.

In het schuurtje staat een houten vlot tegen de muur aan. Boven het vlot hangt een roeispaan en op de middelste plank staat een pot bootlak. Grijp de Bootlak, het Houten Vlot en de Roeispaan. Als je de pot bootlak pakt dan meld Poirot dat hij het deksel van de pot niet open kan krijgen en alhoewel Poirot het vlot pakt is hij niet van plan om er mee de zee op te gaan.Zoom uit de schuur en loop dan weer een scherm omlaag, naar de zee. Je ziet in de verte een plank in zee drijven. Pak de verrekijker uit je inventory en klik dan met de tandwielcursor op de plank, die rechts naast de rots in zee drijft.

Om de verrekijker uit je inventory te pakken moet je wel eerst door je inventory scrollen met behulp van de schuifpijl bovenaan de inventory.

Poirot zegt dat er iets vast zit aan de plank. Hastings denkt dat het een reddingsboei is. 

Aangezien Poirot bang voor water is zal hij echt niet de zee in duiken om naar de plank te zwemmen. Ga terug naar:

Cutters Cove:

Patrick Redfern staat hier op het platform nog steeds zenuwachtig rond te draaien, in afwachting tot zijn vrouw weer omhoog komt. Praat weer met Redfern en Poirot vraagt hem of hij even naar de plank wil zwemmen om te kijken wat er aan vast hangt. Patrick wil wel maar zijn zwembril is gebroken. Poirot krijgt de kapotte zwembril en belooft om het ding te repareren. Weer een taak die wordt opgeschreven in de Poirot Instructions.Je hebt nu een aantal taken in de Poirot Instructies staan die uitgevoerd moeten worden. Het meest urgent is natuurlijk om de zwembril van Patrick Redfern te gaan maken zodat deze dan naar die plank kan gaan zwemmen. 

Repareer de Zwembril:

Volg het pad nu weer terug omhoog naar de kruising en dan naar rechts, terug naar het hotelterras achter de hotelbar. Loop het terras op en ga dan via de terrasdeuren van de bar naar binnen. Op de bar ligt een IJspriem. Grijp de IJspriem.

We gaan nu een paar items in inventory met elkaar combineren. Open je inventory. Scrol door je inventory items naar Lieren Riem die je van de koffer van majoor Barry hebt geknipt (Section of leather strap). 
 • Pak het stuk leren riem dan op uit het vakje en scroll naar de Zwembril (Broken goggles). 
 • Klik met de tandwielcurser op de zwembril en Poirot doet de leren riem aan de zwembril. 
 • Pak dan de IJspriem uit zijn inventoryvakje (Ice pick) en klik met de IJspriem op de zwembril en...de Zwembril is gerepareerd.

Verlaat de bar weer via de terrasdeuren en keer terug naar Patrick Redfern op Cutters Cove.

 Praat met Patrick Redfern en vanzelf geeft Poirot de gerepareerde zwembril terug aan Redfern en.....filmpje....

Patrick Redfern zwemt vanaf het zwemstrand naar de plank in zee. 

Majoor Barry duikt op en Redfern keert terug met een kapotte reddingsboei. 

Hastings meld dat er kogelgaten in de reddingsboei zitten. 

Poirot smeert hem snel want majoor Barry begint te begrijpen wie de leren riem van zijn koffer heeft verknipt.

Poirot staat dan op het zonneterras voor het hotel. Bekijk de kapotte reddingsboei (Ruined Life Buoy) in het kijkscherm van je inventory. De boei is in 2 stukken maar Poirot kan nog net het woord "Parsimony" op de zijkant lezen. Loop terug een scherm omlaag en volg de zandpaden dan weer terug naar de:

Klooster Ruïne:

Ga door de poort de klooster binnenplaats op. Zoom weer in op de grote ronde steen in de muur zodat je de steen weer in close-up ziet. Pak de Roeispaan (Wooden oar) uit je inventory en klik dan met de tandwielcursor op de ronde steen en....met behulp van de roeispaan slaagt Poirot/Hastings er in om de grote ronde steen opzij te rollen. De ingang van de tunnel is dus nu open.

Loop de tunnel in. Hastings meld dat er in lange tijd niemand in de tunnel is geweest. In de tunnel zijn diverse Romeinse zuilen te zien. Loop een scherm door naar omlaag en dan verder door de tunnel. Poirot komt dan bij een kruispunt van tunnels. Poirot wil echter niet verder uit angst te verdwalen in de tunnels. Bij de ingang van de linker tunnel ligt iets kleins en glinsterens op de gronde. Het is een Gouden Munt. Raap de Gouden Munt op. 

Ga terug door de rechter tunnel en via de tunnel ingang weer naar buiten de binnenplaats van het klooster op.

Cadeau voor Oakley Gardener

Ga terug naar het kruispunt en dan door naar het terras van de hotelbar en ga dan door de terrasdeuren van de bar het hotel weer in. Loop door de bar en verlaat de bar naar de lounge en loop door naar de recptiehal. Ga een scherm naar links en dan via de groene trap omhoog naar de 1e etage. 

Open je inventory en bekijk de plattegrond van de 1e etage en kijk welke kamer van de Gardeners is. Dat blijkt kamer 1 te zijn. 

Loop de gang door naar de galerij en ga dan naar rechts. Je ziet dan de kamerdeuren van Emily Brewster en de Gardeners. De namen van de gasten verschijnen nu onderaan in je scherm als je de cursor op een deur plaatst. Klik op de deur van kamer 3 en Poirot klopt op de deur. 

Carrie Gardener doet open en vraagt Poirot of hij al een cadeau heeft voor haar man.

 Poirot geeft Carrie Gardener de gouden munt en als dank krijgt Poirot de gebreide sjaal van Carrie Gardener.  

Ga terug naar buiten, via de hotel bar, en volg vanaf het terras het zandpad naar:

Sanctuary Cove:

Loop via de trap omlaag naar het strandje. Linda staat nog steeds achter het scherm en de met olie bevuilde vogel staat nog steeds linksonder. 

Pak de Sjaal (Shawl) uit je inventory en klik op de vogel en....filmpje:

Poirot gooit de sjaal naar de vogel maar mist en de vogel huppelt van schrik weg. 

De sjaal plonst de zee in maar Linda vist de sjaal snel uit het water. 

Poirot probeert het nog een keer en deze keer lukt het wel om de sjaal over de vogel te gooien. Linda pakt de vogel.

Poirot vertelt Linda dat ze de vogel naar zijn badkamer moet brengen en daar op hem moet blijven wachten.

Ga terug naar het kruispunt en volg dan het omlaag pad, langs Cutters Cove en The Ledges en het zonneterras, naar de hoofdingang van het hotel. Ga niet het hotel in maar volg het bovenste zandpad nu naar de rechterzijde van het hotel, waar je eerder de 1e kei hebt gevonden. Major Barry staat hier en schrikt zich rot als hij Poirot ziet verschijnen. 

Barry stond ergens naar te gluren.  Loop een scherm door naar rechts en Poirot beland weer op het:

Kiezelstrand:

Arlena Marshall ligt hier nu te zonnen en het is overduidelijk dat majoor Barry naar Arlena stond te gluren. Praat met Arlena. 

Dit is de eerste keer dat Poirot met Arlena praat. Na het inleidende gesprekje gebruik je dus weer alle gespreksopties die je krijgt. Arlena heeft een 3e dreigbrief gekregen en daarom is ze nu bereid om met Poirot te praten. Ze geeft deze 3e dreigbrief aan Poirot. Poirot denkt echter niet dat de dreigbrieven betekenen dat Arlena's leven in gevaar is en Arlena wil niemand beschuldigen van het schrijven en sturen van de dreigbrieven.

Na het gesprek lees je de 3e dreigbrief (Third Threatening letter) in de "Documents" sectie van je notitieboek. Je leest "The day of your punishment is at hand" Ga terug naar de hoofdingang van het hotel en volg dan de verharde weg naar de Smugglers End Pup en dan verder naar de Tractor-Ferry vertrek strand.

De Tractor Ferry:

Zoom weer in op het groene vertrektijden bord. Grijp dan de telefoon en...

....Will Jenks meld zich en vraagt of je de Tractor nodig hebt. Klik "Yes" en.....filmpje:

De Tractor Ferry komt Poirot ophalen om hem naar Leathercomb Bay te brengen. 

Tijdens het tochtje beklaagt Will Jenks, die de tractor bestuurt, zich over het feit dat het leger hem niet nodig heeft. 

De Tractor-Ferry stopt bij de garage van Will Jenks en Poirot stapt uit. We zijn beland in:

Leathercomb Bay:

Will's Garage

De tractor-ferry stopt bij de garage van Will Jenks. Aan de rechterkant, onder het raam, hangt de telefoon, waarmee je de ferry weer kunt oproepen. Klik op de smalle witte deur van de garage en Poirot gaat de garage binnen. Loop een scherm door naar links. Will Jenks staat bij een rode auto. Praat met Will Jenks. 

Will stelt zich nu voor en Poirot toont weer eens hoe "bescheiden" hij wel niet kan zijn. Gebruik verder weer alle gespreksopties.Will ontkent dat hij het heeft aangelegd met een ander meisje, maar zegt dat Linda Marshall hem de hele dag volgt en dat hij daar niet van gediend is. Ook verdenkt hij Linda ervan zijn schop gestolen te hebben. Will vertelt verder ook dat Linda van school geschopt is. Poirot belooft met Linda te praten, zodat Gladys geen reden meer heeft om kwaad op Will te zijn. De taak om met Linda te praten wordt toegevoegd aan de Poirot's instructions.

Tussen de rode auto en de blauwe auto staat een werkbank waar je op in kunt zoomen. Er ligt gereedschap op de werkbank, maar als je probeert het gereedschap te pakken dan gilt Will dat je "met je poten van zijn gereedschap moet blijven". Dus zolang die Will in de garage is kun je hier verder niets doen. Zoom uit de werkbank en loop terug een scherm naar rechts en verlaat de garage dan weer via de smalle witte deur. Weer buiten klik je met de loopcursor op het zandpad, daar waar het zandpad het bos in verdwijnt, en....Poirot beland in het:

Dorp:

Hastings meld dat het dorp praktisch verlaten is. Rechts zie je een groot vakwerk huis met 3 puntdaken. 

Het is de plaatselijke winkel. Klik op de deur van het vakwerkhuis en Poirot gaat er naar binnen.

Drogisterij/bibliotheek/postkantoor:

Loop door naar links. Poirot staat dan tussen de 3 toonbanken van de winkel. 

Links is dus het postkantoor balie, in het midden is de drogisterij balie en rechts is de uitleenbalie van het bibliotheek gedeelte. 

Praat met Adelaide Hughes, die achter de drogisterij toonbank staat. 

Je krijgt nu geen gespreksopties maar  Adelaide vertelt dat de laatste dagen brieven op mysterieuze wijze verdwijnen.

Op de toonbank ligt een Spatel (Spatula). Pak de spatel. Adelaide zegt dat Poirot de spatel wel mag lenen. Rechts achter Adelaide staat een microscoop en een rekje met testbuisje, op de onderste plank van de kast. Bekijk die testbuisjes met je oogcursor. Adelaide gilt dat je er met je handen van af moet blijven. Boven het rek met testbuisjes staat een rode fles, op de middelste plank. Klik met je handcursor op die rode fles en Poirot mag de rode fles voor niets hebben. Het is een flesje hoestsiroop (Cough syrup).

Doe een stap achteruit, via de krommepijlcursor onderaan je scherm. Loop dan  naar de bibliotheek balie. Adelaide loopt ook naar rechts en is nu dus de bibliothecaresse.

 Praat weer met Adelaide en nu krijg je wel allerlei gespreksopties. Vraag eerst "Do you have any books on the caring for the wild birds?".  Adelaide leent Poirot het boek  "Birding on Devon Shore's" uit voor 50 pence per week. Zeg dan "I am returning a book for Mrs. Castle" en Poirot geeft Adelaide het boek van Hillary.Vraag Adelaide tenslotte "Do you have any books suiteble as an anniversary present for a wife?". Adelaide gaat kijken en somt een aantal mogelijkheden op, die Poirot allemaal afwijst en tenslotte biedt ze Poirot een boek met breipatronen aan. Het boek kost 1 pond en 6 shilling en dat heeft Poirot niet bij zich. Poirot moet even contact opnemen met zijn bank.

Doe weer een stap achteruit en ga dan naar de postkantoor balie. Adelaide wordt nu de postbode. Praat weer met Adelaide en Poirot zegt dat ie een telegram wil laten versturen. Adelaide zegt dat ie dan een formulier moet invullen dat op de balie ligt. Zoom dus in op het stapeltje formulieren, links , en klik dan in het tekstscherm op "To Fagin and Sons New Commerse Bank, London S.W. 1...." en.....de rest gaat vanzelf. Adelaide zal het telegram gelijk versturen.

Achter Adelaide zit een rode kat op de postvakjes tafel. Klik met je oog op de kat en Adelaide verteld dat het haar kat is en dat ze Chloe heet. Aan de linkerzijde van het postvakjeskastje zie je een enveloppe uitsteken. De staart van Chloe komt steeds even tegen de enveloppe aan. Klik met je oog op de enveloppe en Hastings vertelt dat er een enveloppe achter het kastje steekt. Poirot durft de enveloppe echter niet te pakken zolang die kat Chloe hier ligt. Doe weer een stap achteruit en ga dan weer een scherm terug naar links. Poirot staat dan weer voor de deur van de winkel. Rechts naast de deur hangt een rekje met brochures. 

Grijp een brochure uit het rek. Het is een "St. Patricks brochure". Bekijk de brochure in het leesscherm van je inventory. De brochure vertelt iets over de "St. Patrick-in-the Combe-Kerk". Sluit de inventoryschermen. Open nu even je notieboekje en klik dan op de "Poirot's Instructions". Als het goed is dan zijn nu al een aantal van je "te doen taken" doorgestreept want die taken heb je inmiddels gedaan. Bekijk ook nog eens de lijst met verdachten (Suspects). Klik op elke naam in de verdachten lijst die rood wordt als je er met je cursor op gaat staan om de details over die verdachte te lezen. 

Je moet er altijd voor zorgen dat je in je notitieboek alles leest wat er te lezen valt en dat alle Poirot's Instructions zijn doorgestreept. Beland je aan het einde van een hoofdstuk niet vanzelf terug in de flat van Poirot, dan heb je nog "openstaande" instructies of er zijn dan nog documenten die je nog niet gelezen hebt.

Ga terug naar buiten en loop dan verder door de straat naar het volgende scherm. Het hoekhuis, links, is dan de:

Monk's Hood Pub:

Ga naar binnen. Bij de deur zit een grote hond, naast een ton. Boven de hand hangt een reddingsboei. 

Klik met je oog op de bartoog en Poirot loopt door en staat dan oog in oog met Albert Bagby, de kroegbaas. Praat met Albert. 

Albert vraagt of Poirot een potje darts met hem wil spelen. Poirot heeft er geen zin in. Gebruik alle gespreksopties die je krijgt.

De hond heet baskerville en is Albert's waakhond . Baskerville heeft nog nooit een lastige klant hoeven bijten. Grommen is genoeg voor Baskerville om mogelijke herrieschoppers te ontmoedigen. Tom Cutter was ook een goede dartspeler. En vandaag, 24 augustus, was de dag waarop Cutter opgehangen werd. Albert weet niets over de schat van Tom Cutter. Albert vertelt verder dat Tom Cutter altijd vanaf het hoogste punt van het eiland over zee uitkeek.

Na het gesprek stap je achteruit en loop je, via onderrand scherm, een scherm naar beneden en we ontmoeten Kolonel Weston, Poirot's oude vriend. Er volgt een hartelijke begroeting en dan verschijnen je gespreksopties, die je dus weer allemaal gebruikt.

Weston vertelt dat er onderzeeërs gezien zijn langs de kust. De datums die Weston noemt komen echter niet overeen met de aangekruiste datums op de kalender van Hillary Castle.Poirot vertelt Weston over North, de vent die bij de Smugglers End Pub rondhing. Poirot krijgt van Weston de sleutel van de Smuglers End Pub.  Vraag Weston vooral naar de stethoscoop, die op tafel ligt, en je mag hem hebben. Volgens Hastings kun je met de stethoscoop aan deuren luisteren. Weston wil wel graag op de hoogte gehouden worden, mocht er een misdaad gebeuren.

Als het gesprek met Weston ten einde is verdwijnt Weston. In de hoek zit Horace Blatt aan een rond tafeltje. Ga met Horace Blatt praten. 

Blatt denkt dat Poirot een kapper is en daar wordt onze beroemde Belgische detective niet vrolijker van. Als Poirot duidelijk maakt dat ie een detective is wordt Blatt duidelijk nerveus. Veel wijzer wordt je niet van dit gesprek. Blatt is zakenman en een enthousiast solo-zeiler. Blatt is de eigenaar van de zeilboot met het rode zeil. Blatt smeert hem snel na het gesprek, maar belangrijk is dat Hastings en Poirot gemerkt hebben dat Blatt nerveus werd toen Poirot zij dat hij een detective is en geen kapper.

Als je er zin in hebt kun je eens zien hoe het gesteld is met de dartkunsten van Poirot. Je hoeft het niet te doen, maar je kunt een potje darten tegen Albert. Heb je daar zin in dan klik je met je oogcursor op het dartbord dat aan de muur hangt. In de close-up van het dartbord klik je dan, op het groene scorebord,  op Albert's naam en Albert vraagt of je wilt darten. Zeg nee of ja. Het spelletje dart hoef je niet zelf te doen want het gaat vanzelf en......Poirot verliest altijd.

Verlaat de pub.  Je kunt nog een scherm verder doorlopen door de straat. Je beland dan bij de fontein die aan het einde van de dorpsstraat staat. Er is echter niets te doen bij de fontein en de deur van het grote witte huis zit op slot. Loop dus helemaal terug naar de garage van Will Jenks.
Ga de garage weer in via de witte deur en loop dan weer door naar Will Jenks. Klik weer met je praatcursor op Will. Will vraagt of je terug wil naar het Seadrift eiland. Dat wil je nu, dus zeg "yes, please" en...
Met de tractor-ferry brengt Will Poirot terug naar het eiland en zet hem daar weer af bij het groene vertrektijden bord.

Seadrift Island:

Vogel schoonmaken:

Volg de verharde weg de heuvel op, naar de hoofdingang van het hotel. Ga het hotel in en dan naar de 1e etage, via de groene trap in de hoek van de receptie hal. Loop boven dan door naar de galerij en zoek Poirot's kamerdeur op. 

Ga naar binnen en gelijk de badkamer in. Loop in de badkamer een scherm door, naar het bad. Linda Marshall zit geknield voor Poirot's badkuip en ze heeft de met olie besmeurde vogel al in het bad gezet.

Open je inventory en dubbelklik op het vogel boek (Birding on Devon's Shores). Lees op pagina 33 van dit boek wat je moet doen om een met olie besmeurde vogel weer veilig schoon te maken. De punten 1 en 2 van deze lijst heb je al gedaan, want de vogel is veilig gevangen en in de badkuip gezet. Je moet dus nog het volgende doen:

 • Doe minerale olie op een borstel en breng de olie onder de veren aan, om de smeerolie er mee verdunnen.
 • Doe schoonmaakmiddel op de borstel en verwijder zo alle olie.
 • Gebruik schoon stromend water om de resten te verwijderen.
 • Droog de vogel met zachte doeken.

We gaan nu de vogel schoonmaken.

Stap 1: Open je inventory en combineer nu het flesje minerale olie (Mineral oil) met de borstel (Sturdy brush). Pak dan de borstel uit je inventory. Sluit het inventoryscherm en klik dan met je tandwielcursor op Linda. In een filmpje zie je dat Linda de vogel met de borstel in wrijft. 

Stap 2: Combineer in inventory de borstel met de zeep (Box of detergent). Pak de borstel dan weer op en sluit het inventoryscherm. Klik weer met de tandwielcursor op Linda en Linda zeept de vogel in om de smeerolie te verwijderen.

Stap 3: Klik op de kraan, rechts naast Poirot, om de vogel af te spoelen. 

Stap 4: Pak de Handdoeken (Fresh towels) uit je inventory, sluit het inventory scherm en klik weer op Linda. Linda wrijft de vogel droog en ze bedankt Poirot

Linda brengt de schone vogel zelf terug naar Sanctuary Cove.  Wel...weer één van Poirot's Instructions volbracht. Verlaat Poirot's kamer en verlaat het hotel via de hoofdingang. Volg de verharde weg, heuvel af, naar de

Smugglers End Pub:

Pak de Smuggler's End Pub sleutel uit je inventory en klik dan met de tandwielcursor op de voordeur van de kroeg. 

Poirot doet de deur van slot en stapt de verlaten kroeg binnen. 

 Aan de achtermuur hangt een dartbord boven de open haard.  

Klik met je oogcursor op het dartbord. Hastings ziet letters op het dartbord, een N bij de getallen 19 en 20 en een E bij de 15

.Zoom uit het dartbord. Links onder is de trap naar de kelder. Ga dus, via linksonder, een scherm omlaag en dan via de trap naar beneden. 

In de kelder zie je een getekend dartbord op de muur. Zoom er weer op in. 

Kijk naar het cijfer 20. Onder het cijfer 20 zie 3 kleine gaatjes in de rand van de middelste ring, precies de plek waarvan Albert zei dat Tom Cutter zijn punten behaalde. Klik met je oog op die 3 gaatjes en Poirot vraagt "What have we here, Hasting?", maar Hastings antwoord niet. Zoom uit.  Links van de dartbord muur staan 2 vaten op elkaar. Zoom in op de 2 vaten en in de close-up klik je dan met je oog op het kraantje van het bovenste vat. Poirot vraagt "What have we here, Hasting?", maar Hastings antwoord weer niet. 

Zoom weer uit, klik op de trap om terug naar boven te gaan en loop dan weer een scherm door naar rechts. Verlaat de kroeg en volg de verharde weg verder omlaag naar de Tractor-Ferry vertrekplaats. Bel, met de telefoon naast het vertrektijdenbord, Will Jenks weer op en zeg weer "Yes, please", op de vraag of je de tractor wenst.  Will Jenks pikt Poirot weer op en levert hem weer af voor zijn garage. Onderweg vertelt Will dat er in de baai een sterke stroming is waardoor het met de tractor een stuk veiliger is dan met een boot. 

Leathercomb Bay:

Ga weer naar het dorp en ga de winkel weer binnen en......filmpje...

Linda, die met een doos vol kaarsen in haar handen staat, schrikt als Poirot binnenstapt en ze laat de doos met kaarsen uit haar handen vallen. 

Nadat Linda de kaarsen weer heeft opgeraapt spreekt Poirot haar aan over Gladys en Will. 

Linda belooft met Gladys te gaan praten, want ze voer alleen maar zo vaak met de tractor-ferry om weg te komen van...het eiland.

Loop dan naar de postkantoor balie. Adelaide verschijnt. Klik met je praatcursor op Adelaide en Poirot informeert of er een telegram voor hem is. Dat is zo en het geld is overgeboekt. Poirot heeft nu weer een stapeltje munten in zijn inventory. Stap terug en loop naar de biebbalie. 

Praat weer met Adelaide en vraag weer "Do you have any books suiteble as an anniversary present for a wife?", en Poirot koopt dan nu het breiboek. Rechts naast Poirot staat een bruin schetsboek, in een standaard, op de balie. Klik met je hand op het schetsboek en Poirot koopt het schetsboek voor 5 pence. Stap terug en verlaat de winkel en loop terug naar de garage van Will Jenks. Ga de garage weer in en loop door naar Will. Spreek Will aan en zeg weer "Yes, please", op zijn vraag of je terug gebracht wilt worden naar het eilans en Will levert Poirot weer af op:

Seadrift Island:

Volg de verharde weg weer naar het hotel en dan het onderste zandpad naar het bovenste deel van het zonneterras. 

Hier staat Oakley Gardener. 

Spreek Oakley Gardener aan en vanzelf geeft Poirot dan het breiboek aan Oakley en..........

........ hiermee heb je weer alle taken volbracht in de Poirot Instructions en vanzelf beland je weer terug in:

Londen: 7 September 1940: 

Poirot's flat:

Poirot is weer heel tevreden over het feit dat Hastings zijn onderzoek uitgebreid heeft naar Leathercomb Bay.Poirot adviseert Hastings om niet de moord op het meisje en het ritueel te vergeten. Ook zeg Poirot dat Hastings de valse sporen (red herrings) moet elimineren. Hastings geeft toe dat het wel lijkt alsof iedereen iets te verbergen heeft. Poirot geeft de derde hint van de Finger of Suspicion: DESK. Hasting concludeert dat, gezien de 3 aanwijzingen die hij nu heeft gekregen, de Finger of Suspicion zijn stroom krijgt van de Poirot's bureaulamp. Klik op het portretje van Hastings in de optiebalk om naar Seadrift eiland te gaan. Je beland in:

Hoofdstuk 3: 24 Augustus 1940: Avond

 Seadrift Island:

Terug in Poirot's hotelkamer wordt er op de deur geklopt. Loop dus een scherm omlaag en open de kamerdeurKenneth Marshal staat voor de deur. Marshall is van streek omdat zijn enige foto van Arlena is gestolen. Zijn balkondeur stond open. Poirot belooft de zaak te onderzoeken en zegt tegelijk op zoek te gaan naar typemachines, vanwege de dreigbrieven. Verlaat Poirot's kamer via de balkondeur. Wel....het is donker buiten, logisch want het is avond. Ook buiten op het balkon krijg je nu de namen van de gasten op de balkondeuren van de kamers. Ga nu naar de:

Kamer van Majoor Montaque Barry:

Loop door via onderkant scherm. Barry's koffer staat nog steeds op het bed, Zoom weer in op de koffer. 

Onder het hoofdkussen zie je een foto liggen. Klik op het kussen om het weer weg te schuiven en vanzelf grijpt Poirot de foto. 

Bekijk de foto in je inventory. Het is een foto van Arlena, de foto die uit Marshall's kamer is gejat. Sluit het inventoryscherm en stap achteruit en.......majoor Barry komt zijn kamer binnen en vraagt Poirot wat ie in zijn kamer denkt rond te snuffelen. Je gespreksopties verschijnen, dus gebruik ze weer allemaal.

Poirot geconfronteerd majoor Barry met zijn obsessie voor Arlena Marshall en van de diefstal van de foto. Barry zou het niet prettig vinden als Poirot aan Marshall vertelt dat hij de foto heeft gejat. Poirot belooft te zwijgen en praat over Baskerville, de hond in de pub, en over Chloe, de kat in het postkantoor. In ruil voor zijn zwijgen wil Poirot dat Barry de hond Baskerville even gaat trainer......Barry wil de hond wel trainen en gaat meteen op weg.

Verlaat Barry's kamer door de deur naar de gang. Poirot staat dan weer in de wenteltrap gang. De voorste deur, links, is de deur van de kamer van Linda Marshall. Klik op de deur van Linda Marshall. De deur is op slot maar Poirot hoort stemmen in de kamer. Poirot wil aan de deur luisteren. Pak dus de Stethoscoop uit je inventory, sluit de inventory en klik met de tandwielcursor op Linda Marshall's kamerdeur. 

Met behulp van de stethoscoop luistert Poirot naar wat Linda zegt.  Linda zegt steeds opnieuw, als in een ritueel "Je vous casse, je vous ai battu, je vous maudis" en dit vertaalt als "Ik breek je, ik heb je geslagen, ik vervloek je" Loop 2 schermen naar rechts. Je bent dan weer bij de kamerdeuren van de Gardeners en Emily Brewster. Gebruik de Stethoscoop ook op de deur van de Gardeners. 

Poirot hoort de Gardeners praten over gerechtigheid.  Loop weer een scherm naar rechts en stap dan de gang in en dan via de rechter balkon deur naar buiten. 

Klik op de balkondeur van Kenneth Marshall's kamer om daar nu weer naar binnen te gaan.

Kenneth Marshall's kamer

Loop door via onderkant scherm. Op het bureau, naast de kamerdeur, staat een typmachine. 

Klik met je oogcursor op de typmachine om in de close-up te komen. 

Pak een vel blanco typepapier (Blank typing paper) uit je inventory en klik dan met je tandwielcursor op de slede van de typmachine om het vel in de typmachine te stoppen. Klik dan op de toetsen van de typmachine en Poirot typt een paar regels. 

Grijp het papier weer uit de typmachine en vanzelf vergelijkt Poirot het getypte met de dreigbrief. Poirot constateert dat de dreigbrieven niet met deze typmachine zijn getypt.  Zoom uit, loop een scherm terug en verlaat de kamer via de balkondeur. Terug op het balkon loop je verder door naar links. Je ziet dan weer de balkondeuren van Linda Marshall, Rosamund Darnley en de Redferns. 

Patrick Redfern staat een luchtje te scheppen op het balkon. Praat met Patrick Redfern. Poroit geeft Redfern het advies om zijn leven niet ingewikkeld te maken door met een andere vrouw te flirten, voor de ogen van zijn eigen vrouw. Redfern ontkent natuurlijk dat ie met Arlena ligt te rotzooien en hij vertrekt. Klik op de balkondeur van Redfern's kamer om daar naar binnen te gaan:

Redfern's kamer:

Onder het bed staat een koffer. Klik met je oogcursor op de koffer en...je hebt de gestolen typmachine van Rosamund Darnley gevonden. Stop een vel typmachine papier in de typmachine en klik dan weer op de toetsen. Poirot typt weer een paar zinnen. Haal het papier weer uit de typmachine en....ook met deze typmachine zijn de dreigbrieven niet getypt. 

Zoom uit. Poirot neemt de typemachine mee om hem terug te geven aan Rosamunt Darnley.  Loop een scherm door en verlaat de kamer dan via de kamerdeur. Poirot beland weer in de wenteltrapgang. Loop via de galerij naar de andere gang en daal dan via de trap omlaag naar de receptie hal. Ga dan 2 schermen naar links en door de glasdeur naar de gang waar de eetkamer is. Ga de eetkamer binnen

Eetkamer:

Loop door de zaal in. De familie Gardener zit aan één van de tafeltjes in afwachting van hun diner. Praat met de Gardener's

Poirot wordt bedankt voor de cadeaus. Gebruik alle gespreksopties.De Gardeners zijn naar Seadrift Island gekomen in de hoop de schat van Tom Cutter te vinden. Oakley denkt, dat de munt die Poirot vond, heel goed deel kan uitmaken van de schat. De munt is uit dezelfde periode als Tom Cutter Bedank Carrie nog een keer voor de sjaal en verlaat dan de eetkamer.

Ga terug naar de receptie hal en dan naar de Lounge en verlaat het hotel via de hoofdingang. Volg de verharde weg weer naar de:

Smuggler's End Pub:

Bij de ingang van de pub staat een groen gloeiende spookverschijning. Hastings schrikt zich rot, maar Poirot blijft kalm en zegt dat je de geestverschijning moet volgen. Klik met je schaduwcursor op de groenige verschijnen. Poirot volgt de verschijning de pub in.  De geest daalt af naar de kelder. Ga dus ook naar de kelder en.....de geest is nergens meer te zien, opgelost in de lucht? Op de vloer zie je echter witte voetstappen. Klik met je oogcursor op voetstappen. Het zijn natte voetstappen.  Zoom weer in op het dartbord aan de muur. Klik weer met je oog op de 3 kleine gaatjes, onder het cijfer 20. Poirot ziet echter niets nieuws.

Zonneterras

Ga terug naar boven en verlaat de pub en ga weer naar het zonneterras, voor het hotel. Kenneth Marshall staat hier al geduldig op Poirot te wachten. 

Spreek met Marshall en vanzelf geeft Poirot dan de Arlena foto aan hem. Praat verder met Marshall via alle gespreksopties.

Poirot vertelt, zoals beloofd aan majoor Barry, niet precies wie de foto gestolen had. Als dank voor het terugbezorgen van de foto mag Poirot nu één vraag stellen aan Marshall. Je krijgt de keuze uit 3 mogelijke vragen. Denk aan Poirot's advies om niet de moord op het schoolmeisje te vergeten. Kies dus voor vraag 3: "Your daughter had some difficulty at school, I believe?" Marshall reageert hierop nogal geprikkeld, maar geeft toe dat Linda op Mrs Porter's school zit en zegt dat Poirot hier verder niets mee te maken heeft. Marshall loopt boos weg.

Volg het zandpad verder omlaag en dan naar rechts en naar:

The Ledges:

Arlena en Patrick Redfern hebben op het uitzichtbalkon een romantische rendez-vous in het maanlicht. Loop niet het uitzichtspunt op maar klik met je afluistercursor op het paar om hun gesprek af te luisteren.Patrick zegt dat hij gek is op Arlena en Arlena gaat erop in en zegt dat ze ook stapel op Patrick is. 

Poirot heeft er echter snel genoeg van en stopt vanzelf met luistervinken. Loop door naar het:

Kruispunt:

Hela....er staat hier nu een Schep in het gras. Grijp de Schep

Hastings heeft hierover weer één van zijn gebruikelijke nutteloze opmerkingen. Volg het linkerpad naar het:

Klooster:

Ga door de poort de binnenplaats weer op. Emily Brewster, de balletlerares, is hier op de binnenplaats aan het ijsberen. 

Spreek Emily aan met je praatcurser. 

Gebruik weer alle gespreksopties.Emily vraagt of Poirot de moord op het schoolmeisje Milly Parsons wil onderzoeken.  Poirot vraagt of Emily de betekenis kent van de stenen cirkel en de paal in het midden. Emily denkt dat het met voodoo te maken heeft. Milly Parsons was een leerlinge op de Mrs. Porter's school. De rector van de kerk werd van de moord verdacht, maar is weer vrijgelaten.Een leraar op de Mrs. Porter's school, vertrok een paar dagen voor het einde van het schooljaar en dat had iets met voodoopraktijken te maken.

Als Emily en Poirot zijn uitgepraat volgt er een gedachten conversatie tussen Poirot en Hastings. Hastings vraagt zich af hoe Poirot in hemelsnaam een moord wil onderzoeken die maanden geleden is gebeurt en op een totaal andere plek, ver van Seadrift Island. Poirot denkt dat zijn vriend, Kolonel Weston, hierbij kan helpen. Ga terug naar de hoofdingang van het hotel. Als je Poirot weer aan de voorzijde van het hotel hebt staan dan plaats je de loopcursor in de linksonder hoek van het scherm. Klik en.....Poirot loop nu over het smalle terras de hoek om en staat dan aan de linkerzijde van het hotel. 

Ga weer een scherm verder naar links en we belanden op het terras van de bar. Hier treffen we nu Christine Redfern aan. 

Praat met Christine en gebruik weer alle gespreksopties. Christine heeft er genoeg van om het zielige bedrogen vrouwtje te zijn. Poirot probeert Christine wat op te beuren en zegt dat de Arlena's in deze wereld van geen belang zijn. Hij heeft gezien dat Patrick Redfern van zijn vrouw houdt en vraagt Christine om geduld te hebben. Poirot geeft Christine het schetsboek dat hij in Leathercomb Bay kocht.

Als dit gesprek ten einde is dan heb je het einde van dag 1bereikt. 

Als je weer alles hebt gedaan wat je had moeten doen dan beland je vanzelf weer bij Poirot in zijn flat.

Londen: 7 September 1940:

Poirot's flat:

Poirot vat samen wat er bereikt is. Ze hebben de foto van Arlena teruggevonden en de typemachine van Rosamund Darnley. Poirot vindt echter dat er meer aandacht moet worden besteedt aan de moord op het schoolmeisje en de voodoo. Hastings vindt dat voodoogedoe maar onzin. Poirot geeft zijn volgende "Finger of Suspicion" hint "DRAWER". Klik in je optiebalk op Hastings, om terug te keren naar Seadrift Island hotel, waar het inmiddels de ochtend van 25 augustus is.

Hoofdstuk 4: 25 augustus 1940: Ochtend

Seadrift Island

In het hotel:

Wel...wat een verrassing.....we zijn weer terug in Poirot's kamer. 

Verlaat de kamer door de kamerdeur naar de galerij. Stephen Lane komt zijn kamer uit en spreekt Poirot aan. 

Gebruik weer alle gespreksopties die je krijgt.Poirot geeft Lane de brochure van St. Patricks kerk, waar hij erg blij mee is. Lane was priester in Brixham en weet van de moorden op Milly Parson en Alice Corrigan. Lane kent waarschijnlijk zelfs de moordenaar, maar wil verder hierover niets zeggen vanwege zijn voormalig biechtgeheim.

Linda Marshall's kamer:

Na het gesprek met Lane volgt er weer een gedachtewisseling tussen Poirot en Hastings. 

Loop dan de wenteltrapgang in klik op de deur van Linda Marshal. 

Poirot klopt aan en wordt binnen gelaten door Linda en er volgt een gesprek. Gebruik weer alle gespreksopties.

Linda geeft toe dat ze niet meer op de Mrs. Porter's school zit en dat Milly Parson een klasgenootje was. Hun antropologieleraar Gideon Fell nam de klas mee naar een horror film "Curse of the Island". Fell had daarna meer dan gewone belangstelling voor de meiden in zijn klas. Volgens Milly had Gideon Fell haar lastig gevallen. Het incident was niet gerapporteerd aan Miss Porter, omdat deze, nadat een ander meisje met een klacht kwam, de leraar vrijgepleit had. Toen Linda het na de dood van Milly aan de politie vertelde, hoorde ze dat Fell een alibi had ten tijde van de moord. Linda is er van overtuigt dat die Gideon Fell de moordenaar is van Milly Parson en Alice Corrigan.Linda gooit Poirot dan de kamer uit want ze moet zich verkleden om te gaan zwemmen. 

Terug in de wenteltrapgang ga je via de wenteltrap onhoog naar de:

Uitkijktoren:

Blijf boven staan voor het traphekje. Gebruik de verrekijker hier weer op de blauwe lucht en je ziet de zeilboot van Montaque Blatt weer voorbij zeilen.  

Hela......Blatt's zeilboot heeft nu een wit zeil. 

Draai een scherm naar rechts en gebruik weer de verrekijker op de blauwe lucht en......je ziet weer de periscoop van een onderzeeboot voorbij drijven. 

Buiten het hotel

Draai terug links en daal de wenteltrap terug af. Loop door naar de galerij en dan naar de rechter gang. Daal de groene trap af naar de receptie hal en loop door naar de lounge en ga door de hoofdingang van het hotel naar buiten. Ga, via het onderste zandpad, naar de trap die naar het zwemstrand leid en daal de trap af.

Zwemstrand:

Loop door naar de zee. Arlena staat hier in gedachten naar de zee te staren. Praat met Arlena en gebruik weer alle gespreksopties.

Poirot uit zijn spijt over het feit dat hij er nog niet achter is wie de dreigbrieven heeft getypt. Arlena zegt te weten wie de schrijver is en commandeert Poirot om zich er niet meer mee te bemoeien. Arlena zal zelf wel met die persoon "afrekenen". Arlene wil met het vlotje de zee op en Poirot geeft haar het vlot dat je in je inventory hebt staan. Arlena is er blij mee en zegt dat ze in haar eentje wil gaan zwemmen. Maar Poirot/Hastings gelooft dat ze een afspraak met iemand heeft. Arlene duikt dan het water in en zwemt weg......

Loop een scherm terug en klim de trap weer op, naar het pad en.....

..Kenneth Marshall komt op Poirot toe gelopen en vraagt of Poirot zijn vrouw ergens gezien heeft. Dan komt ook Patrick Redfern aanlopen. 

Marshall verdwijnt en Poirot vraagt Patrick of ie op zoek is naar zijn vrouw. Dat blijkt niet zo te zijn. Ook Redfern loopt dan door.

Loop terug naar de voorzijde van het hotel en dan, via de verharde weg, omlaag naar de Smuggler's End Pub. Bij de kroeg zien we die geheimzinnige meneer North weer. Volg North naar het Tractor-Ferry strand. North staat dan door zijn verrekijker over de baai te gluren.  Poirit vraagt nu welke actie je wilt ondernemen en je krijgt de keuze uit een aantal mogelijkheden. Kies voor "Ask Mrs. Redfern to make a sketch of him".  

Poirot vindt dit een prima idee want dan kan Kolonel er een foto van maken en deze naar Schotland Yard sturen om North eindelijk eens te identificeren.  Loop terug naar de kroeg en ga er weer even binnen. Bekijk nog eens het dartbord dat boven de open haard aan de muur hangt. Hastings zegt nu dat het een schatkaart is en dat de N en de E de richting aangeven, Noord en Oost, en de getallen het aantal stappen. Volgens Hastings, moet het beginpunt de top van de heuvel zijn, omdat Gardener daar ook al aan het rondkijken was. En omdat dit hoogste punt van het eiland het favoriete plekje van Tom Cutter was. 

Zoom uit en ga terug naar buiten en loop terug naar het hotel. Ga het hotel binnen via de hoofdingang. Christine Redfern zit hier nu in één van de comfortabele stoelen, te wachten op Linda om te gaan zwemmen. Praat met Christine. Gebruik weer gewoon alle gespreksopties in volgorde

Christine bedankt Poirot nog maar eens voor het schetsboek. Christine wil de vogels voor Linda tekenen in Sanctuary Cove. Poirot vraagt of ze ook een portret kan tekenen van North bij het strand bij de pub, en het liefst zonder dat North dit merkt. Christine wil dit wel doen en ze gaat gelijk aan de slag.

Als Christine weg is, komt Rosamund Darnley aanlopen. Rosamund vraagt of Poirot haar typemachine al heeft gevonden en Poirot geeft haar de gestolen typemachine terug. Rosamund is van plan om naar de Ledges te gaan om een boek te lezen, en later wil ze een potje gaan tennissen.  Verlaat het hotel weer via de hoofdingang. Volg het onderste zandpad naar de kruising en ga daar het pad omhoog op naar de open plek bovenop de heuvel:

Open plek boven op de heuvel:

Zodra Poirot boven op de heuvel horen we Hastings die het aantal voetstappen opnoemt die Poirot nu moet afmeten en......filmpje....

Poirot doet de vereiste aantal voetstappen en beland hierdoor op de.....tennisbaan. 

Poirot gaat graven en vindt de lang gezochte schat en het is een......vat oude brandy......

...Poirot heeft de geheime bergplaats van de monniken van het klooster gevonden. Hier begroeven de monniken hun geheime voorraad illegaal gestookte brandy. Poirot wrijft het Hastings even fijntjes onder zijn neus en stelt voor nog maar eens met de barman van Monks Hood Pub te gaan praten.

Poirot staat dan op de tennisbaan met zijn gezicht naar de ingang. Het kan nu zijn dat Poirot nu de tijd wil opnemen die het kost om van de tennisbaan naar Cutter's Cove te geraken. Vraagt Poirot dit nu dan klik je in de optiebalk op de stopwatch ern Poirot gaat dan even vanzelf heen en weer naar Cutter's Cove...Vanzelf beland je dan weer terug op de tennisbaan.

Net buiten de tennisbaan ligt een tennisbal in het gras. Raap de Tennisbal op. 

Ga nu naar de Tractor-Ferry vertrek plaats, via de route die je zelf verkiest. Je kunt de lange route over het zandpad nemen of je steekt door het hotel en via de hoofdingang weer naar buiten.Aangekomen op het tractor strand zoom je weer in op het vertrektijdenbord en grijp je de telefoonhoren weer. Zeg weer "Yes, please"  op Will Jenks vraag of je de tractor nodig hebt en in de tractor wordt Poirot weer naar Leathercomb Bay gebracht. Onderweg bedankt Will Poirot, want hij en Gladys hebben  het misverstand uit de weg geruimd. Will denkt dat Linda alleen bij de garage rondhing om zijn schop te kunnen stelen.

Leathercomb Bay

Monks Hood Pub:

Jenks heeft Poirot weer voor zijn garage afgezet. Loop door naar het dorp en loop door de dorpsstraat naar de Monks Hood Pub en ga er dan naar binnen. Majoor Barry staat binnen bij de deur, maar ga nog niet met hem praten. Loop door naar de bartoog en praat met Albert Bagby, de barman.

Albert vindt dat Poirot er wat somber uit ziet. Poirot vertelt over zijn mislukte schatgraverij en verwijt Albert dat hij verkeerde informatie heeft gegeven. Albert vertelt nu dat de heuvel, in de dagen van Tom Cutter, niet het hoogste punt van het eiland was. Ze hebben die heuvel gemaakt toen het hotel gebouwd werd. Voorheen was het grasveldje vlak voor het hotel het hoogste punt.

Stap van de bartoog vandaan en ga een scherm naar links, via onderkant scherm. 

Hondje Baskerville zit nu bij de tafels en heeft zijn tong al verheerlijkt uit zijn bek hangen. 

Op de grote houten tafel staat een bord met daarop een boterham met corned beef. Pak de Boterham/sandwich. Volgens Hasting is de boterham over de houdbaarheidsdatum heen. Loop terug naar majoor Barry, bij de ingang, en praat nu met de majoor. Barry heeft al geoefend met hondje Baskerville en hij vraagt Poirot of deze nu gereed is. Wel....dat is Poirot dus zeg "Proceed, Major". 

Barry, Baskerville en Poirot lopen naar de winkel van Adelaide Hughes. Daar blijft Baskerville voor de deur zitten en weigert naar binnen te gaan.

Winkel

Poirot, Barry en Baskerville staan dus voor de winkel. 

De bedoeling is het dat Baskerville de winkel in gaat om Chloe, de kat van Adelaide, uit de winkel te verjagen. Ga de winkel binnen en...

...Poirot plaats vanzelf de boterham met bedorven cornet beef op de vloer van de winkel en.......

..Baskerville en gaat nu wel naar binnen en komt oog in oog te staan met kat Chloe. 

Chloe gromt en grauwt en Baskerville smeert hem met Chloe achter zich aan.

Poirot staat dan bij het postloket met Adelaide. Nu kat Chloe verdwenen is kun je dus op de brieven klikken die achter het postvakkastje uitsteken. 

Klik dus met je oogcurser op die brieven en je komt in de close-up van de zijkant van het postvakkastje.

 Klik weer met je oog op de brieven en de kast wordt van de muur geschoven. 

Hierdoor vallen de brieven op de grond. Grijp nu de brieven en zoom uit. 

Pak de brieven (Missing Mail) uit je inventory en geef ze aan Adelaide en Poirot heeft "de zaak van de vermiste post" opgelost. Poirot mag Adelaide uit dank om een gunst vragen. Je krijgt de keuze uit 4 mogelijkheden. Kies voor "I could make good use of your testing equipment", en, na enige aarzeling, stemt Adelaide er in toe dat Poirot haar testbuisjes mag gebruiken Zoom uit de postbalie en ga naar de drogisterijbalie. Adelaide verschijnt uiteraard ook achter de balie. Op de kastplank, waar de microscoop en de testbuisjes staan, ligt ook een boek. Klik met je oogcursor op dat boek om in te zoomen op de gehele plank. 

Je bent dan in de close-up van de microscoop, het boek en de testbuisjes. Klik weer met je oog op het "The Chemist's Friend" boek om het te openen. Het boek slaat open op de hoofdstukindelingpagina. Open je inventory en pak er de tabletten uit (Tablets), die je uit het medicijnkastje in dominee Lane's badkamer hebt gejat. Sluit je inventory en klik dan met de tandwielcursor op één van de testbuisjes om er de tabletten in te doen. Grijp dan dat testbuisje uit het rek en klik dan met de tandwielcurser op het woord DRUGS in het boek en...

Poirot voert een analyse uit met het buisje tabletten en concludeert dat het Trional tabletten zijn.

Doe 2 stappen achteruit en verlaat de winkel. Terug buiten loop je weer verder door de dorpsstraat, naar de Monks Hood pub. Ga echter nu niet de kroeg in maar loop nog een scherm door, naar de fontein aan het einde van het dorp. Het grote witte huis, achter de fontein, is het politiebureau. Ga er naar binnen.

Politiebureau:

Ga gelijk links het kantoortje in en praat er met Kolonel Weston, die achter het bureau zit. Poirot vertelt Weston dan over de dreigbrieven die Arlena heeft ontvangen en hij vraagt of hij de typmachine van Weston mag onderzoeken. Dat mag en het gesprek is dan even ten einde.Zoom dus in op Weston's typmachine en stop er weer een vel van je blanco typepapier in. 

Klik weer op de toetsen van de typemachine en Poirot typt weer enige zinnen. Haal het papier weer uit de machine en.......Poirot concludeert dat dit de typemachine is waarmee de dreigbrieven zijn getypt. Poirot vertelt dit aan Weston en het gesprek gaat verder.  Weston herinnert zich dat een meisje heel vaak hier op zijn kantoor kwam om te vragen wanneer het hotel gesloten zou worden.  Je moet nu kiezen uit 4 mogelijkheden. Kies voor "Was it Linda Marshall?" en.......

....Ja het was Linda MarshallPoirot vertelt dan dat Linda ook de dief is van de typemachine van Rosamund Darnley en dat zij de typemachine in de kamer van de Redfern's heeft verstopt om de schuld op Christine te gooien. Het gesprek is dan weer ten einde, maar je hebt nog meer te vragen aan Weston, dus klik weer met de praatcursor op Westen en loop dan nu gewoon alle gespreksopties af die je krijgt.

Hillary Castle heeft zich aangemeld voor de Home Guard, maar geeft foute meldingen over de onderzeeërs door, zegt Weston. Poirot vertelt dan over het Duitse code boek en de radio in Hillary's kantoorsafe. Weston besluit om Hillary te arresteren maar Poirot heeft liever dat Hillary geschaduwd wordt, zodat haar medeplichtigen ook gesnapt kunnen worden. Vraag vooral over het rapport over de moord op Milly Parson. Weston geeft dan dit rapport dan aan Poirot en......we belanden nu weer even terug in de flat van Poirot

Even terug in de flat van Poirot, 7 September 1940:

Hastings heeft het rapport over Milly Parson's moord gelezen en Poirot vraagt of hem iets opvalt aan het alibi van Gideon Fell. Je krijgt 3 mogelijke antwoorden waaruit je het juiste antwoord moet kiezen. Kies: "Something about the film? Fell was alone there foe two hours".  

Poirot vraagt dan wat het meest belangrijkste feit is betreffende de film en Fell's alibi. Weer krijg je 3 mogelijkheden waaruit je moet kiezen. Kies "The Title". Poirot vraagt waarom de titel van de film belangrijk is en Hastings vertelt dit verder vanzelf. Hastings zegt dat Gideon Fell de film, die zijn alibi is, al eerder heeft gezien; namelijk met de schoolklas. En dat het dus heel waarschijnlijk is, dat hij wel het kaartje kocht op de avond van de moord, maar niet in naar de film keek.  Vanzelf belanden we terug bij Weston en Poirot deelt zijn bevindingen mee aan Weston. Verlaat het politiebureau en ga terug naar Will Jenk's garage. Ga weer via de smalle witte deur naar binnen en binnen loop je weer door naar links naar Will Jenks

Garage

Jenks zegt hij dat hij even weg moet om de motor van de tractor-ferry na te kijken. Hij vraagt of Poirot iets van motoren weet. De contactpunten van Majoor Barry's auto ( de blauwe auto) moeten schoongemaakt worden. Poirot heeft er duidelijk geen trek in om zijn handen vuil te maken, maar Hastings haalt Poirot over om dit klusje op te knappen. In het tijdschrift van de motorclub staat toevallig een artikel over het schoonmaken van contactpunten. Jenks verdwijnt dus. 

In hoofdstuk 1 heb je in de lounge van het hotel het motortijdschrift al gevonden. Heb je toen vergeten om dat tijdschrift te pakken, dan heb je nu dikke pech want omdat Jenks nu aan de tractor-ferry werkt kun je nu niet even terug naar het hotel om dat motortijdschrift alsnog nu even te gaan ophalen. We gaan er echter vanuit dat ook jij nu het motortijdschrift in je inventory hebt staan.

Open dus de inventory en lees het motortijdschrift (Magazine) door in het leesscherm zodat Poirot dan weet wat ie moet doen om de contactpunten van de motor van de blauwe auto schoon te maken en opnieuw te smeren. Sluit dan de inventoryschermen.Zoom in op de werkbank, die tussen de rode auto en de blauwe auto aan de muur staat.  Grijp van de werkbank de Schroevendraaier en de Bacosleutel. Onderop de werkbank ligt nog een Vijl. Grijp ook de Vijl

Als je de Bacosleutel pakt gilt Poirot dat iets hem in de vinger steekt. Hastings vertelt dat het een schilfertje zilver is dat magnetisch is en aan de baco zat vastgekleeft. Zoom uit de werkbank. Open de inventory en dubbelklik op de baco (Spanner) en klik dan op het vergrootglas en.....Je haalt een scherf zilver van de baco.  In je inventory heb je dan een magnetische scherf (Magnetic fragment). Klik met je oogcursor op de blauwe auto en je beland in de close-up van het motorblok. Midden voor zie je de ronde verdeelklep. Klik met je oog op de ronde verdeelklep om er het ronde deksel van af te halen. 

Je komt vanzelf dan in de close-up van de verdeelkap. Rechtsonder zie je de moer van het onderste contactpunt en links zie je het bovenste contactpunt. 

Gebruik de Baco op de moer van de onderste contactpunt los te draaien en te verwijderen. Het contactpunt verdwijnt naar je inventory. Gebruik de schroevendraaien op de schroef van het bovenste contactpunt om dit contactpunt eraf te halen. In je inventory heb je dan beide contactpunten (Dull point)    Open je inventory en combineer dan de Vijl (Flat file) met beide contactpunten (Dull point). Poirot vijlt het contactpont schoon en je hebt dan nu een "Shiny point". Je moet dit dus 2 keer doen want er zijn 2 contactpunten. Plaats dan de beide contactpunten (Shiny point) terug in de verdeelkap op hun juiste plek.

Vanzelf zoom je uit de auto en krijg je een compliment van Hastings. Verlaat de garage en buiten kom je Will Jenks tegen, die terug komt van de reparatie aan de tractor. Poirot vertelt Jenks dat de contactpunten van Barry's auto schoon zijn. Jenks verdwijnt de garage in. Ga de garage weer in en loop weer door naar Jenks, bij de rode auto. Praat met Jenks en zeg dat je nu terug wilt worden gebracht naar Seadrift Island.

Seadrift Island:

Volg de verharde weg de heuvel op naar het hotel en ga dan naar het bovenste deel van het zonneterras en.....

De Gardeners zitten op het zonneterras en.....Poirot meet weer het aantal voetstappen uit en beland hierdoor aan de zijkant van het hotel. 

Poirot graaft en graaft en....graaft een kistje op waarin 3 gouden dartpijlen zitten.

Poirot heeft de 3 gouden dartpijlen uit het kistje gehaald en het gat weer dicht gemaakt. 

Poirot staat dus aan de zijkant van het hotel, bij de balkon trap. Loop een scherm door naar rechts en Poirot beland weer op het:

Kiezelstrand:

Emily Brewster is hier. Praat met Emily. 

Emily vertelt dat iemand iets naar haar heeft gegooit vanaf het balkon van het hotel. Gebruik de gespreksopties.Poirot vertelt Emily dat hij weet wie Milly Parsons heeft vermoord en dat de mannen van Weston al bezig zijn om het net om deze moordenaar te sluiten. Emily vertelt dat, terwijl ze hier aan het zwemmen was, er iets naast haar in het water werd gegooid. Emily verdwijntVerlaat het kiezelstrand en ga nu naar de:

Smuggler's End Pub:

Ga naar binnen en ga naar de kelder. In de kelder zoom je weer in op het dartbord dat op de muur getekend staat. 

In de close-up van het dartbord pak je de 3 Gouden Dartpijltjes uit je inventory en klik je op de 3 gaatjes, onder het cijfer 20, in het dartbord en...

............de Geheime Deur in de muur gaat open. Loop dus door de geheime deur. Gelijk links naast Poirot ligt een Grijze Overjas. Grijp de Overjas

De jas is bedekt met lichtgevende verf ( Luminescent coat). Het is de jas die de "geest" aan had.  Er staan voetstappen in de tunnel. Volg de tunnel 2 schermen verder en Poirot komt bij een splitsing. De voetstappen gaan de linker tunnel in, maar Poirot wil hier niet verder, uit angst om in de tunnels te verdwalen. 

Dus loop terug, via onderkant scherm en ga terug door de geheime deur naar de kelder van de kroeg. Ga terug naar boven en verlaat de kroeg. 

Ga terug naar het zonneterras van het hotel en praat daar nu met de Gardeners

Je verneemt dat Majoor Barry naar Kingsbridge rijdt, als zjn auto gerepareerd is. De andere gasten zijn blijkbaar allemaal op excursie. Majoor Barry heeft niet genoeg privacy als hij in Leathercomb Bay wil telefoneren. Even later komt Patrick Redfern, zeer slecht gehumeurd, langslopen.

Als je weer alle gespreksopties hebt verbruikt dan is dit gesprek afgelopen als Redfern voorbij is gelopen. Volg het zandpad naar:

Sanctuary Cove:

Op het platform, boven het Sanctuary Cove strandje, treffen we nu Linda Marshall en Christine Redfern aan. Klik met je praatcursor op Christine Redfern, die in de linker ligstoel zit, en Poirot krijgt nu van Christine de schets die ze van North heeft gemaakt. Bekijk de schets in het leesscherm van je inventory. Het is een zeer goed lijkende schets van North. Loop terug naar het hotel en ga naar binnen. Je kunt dit doen via de achter ingangen of via de hoofdingang:

In het Hotel:

Ga naar de 1e etage, via de groene trap in de receptie hal. Loop de galerij op en zoek de deur van kamer 4, de kamer van Kenneth Marshall. Klik op Kenneth Marshall's deur met je afluistercursor. Poirot zegt dat ie stemmen in de kamer hoort. Pak dus de Stethescoop maar weer tevoorschijn en klik dan met de tandwielcursor op de deur en.........

.......je hoort Kenneth Marshall heel driftig typen. Verlaat het hotel weer via de hoofdingang en ga naar de tractor ferry vertrekplaats. North staat hier nog altijd door zijn verrekijker te gluren. Roep de tractor weer via de telefoon om terug te worden gereden naar:

Leathercomb Bay:

Politiebureau:

Ga naar het dorp en loop naar het einde van de dorpsstraat en ga het politiebureau weer in. Ga naar Weston in het kantoortje. Praat met Weston en vraag "Could you sent a sketch to Scotland Yard for identification? en vanzelf geeft Poirot de schets van North aan de Kolonel die zegt dat ie Poirot later die dag over de schets zal berichten.Vanzelf beland Poirot dan terug aan de zijkant van het hotel waar hij hoort dat iemand een bad neemt. We belanden dan weer in:

Londen: 7 September 1940:

Poirot's flat:

Poirot is tevreden over de vorderingen van Hastings. Poirot toont Hastings de kaart waarop met pinnetjes de positie van de verdachten zal worden aangegeven, ten tijde van de moord. De kaart zal automatisch worden bijgewerkt als Hastings de verdachten ondervraagt. Poirot zegt dat Hastings ook de personen in Leathercomb Bay niet moet verwaarlozen.En Poirot geeft Hastings dan de volgende hint voor de "Finger of Suspicion": MAGNET. Klik weer in de optiebalk op Hastings, om terug te keren naar het hotel, waar het nu laat in de ochtend van 25 augustus is.

Hoofdstuk 5: 25 augustus 1940: Laat in de ochtend

De Moord op Arlena Marshall:

We beginnen deze keer met een langer filmpje. 

Het is 11.40 en we zien Patrick Redfern en Emily Brewster naar Cutters Cove roeien en.......

...... daar vinden ze het lijk van Arlena. .....

........Arlena  is gewurgd. Poirot is op dit moment op zijn kamer en weet nog van niets.

Bekijk weer even alle documenten in je notitieboek, die je nog niet hebt bekeken,  zoals de "Notes on Parson's Case File". Verlaat Poirot's kamer naar de galerij en ga naar het Hillary's kantoortje achter de receptiebalie. Hillary Castle vertelt Poroit meteen dat de politie hier was, omdat Arlena Marshall vermoord is op het Cutter's Cove strand. Verlaat het kantoor en ga naar de Lounge. Spreek Gladys aan, die bij de zithoek staat te janken. Gladys zegt dat ze het vreselijk vindt en loopt meteen weg. Verlaat het hotel via de hoofdingang.

Tennisbaan:

Buiten het hotel gekomen loop je linksom om het hotel heen naar het terras en vanaf het terras ga je gelijk door naar de tennisbaan. George Strumm is bezig om de tennisbaan aan te harken. Klik met je praatcursor op George, maar Poirot vindt dat we George nu niet moeten storen. We kunnen beter gebruik maken van het feit dat George nu niet op het zwemstrand is. Loop, via het terras en de zijkant van het hotel, terug naar de voorzijde van het hotel en ga dan, via het onderste zandpad naar het

Zonneterras:

De familie Gardener is nog bij de bovenste ligstoelen. Klik ook met je praatcursor op de Gardeners, maar ze zijn te zeer van streek en willen nu niet praten. Loop door en daal de trap af naar het:

Zwemstrand:

Loop door naar het water en.,...vanzelf loopt Poirot door naar Emily Brewster die Poirot ook verteld dat Arlene Marshall is gewurgd. 

Praat verder met Emily via de praatcursor. Vraag Emily "Can you row me to Cutter's Cove?" en.....filmpje....

Emily roeit Poirot naar Cutter's Cove. Kolonel Weston is al bij het lijk van Arlena en vraagt of Poirot hem wil helpen bij het moordonderzoek. Uiteraard wil Poirot dat wel. Dr. Neasden, de lijkschouwer, is al geweest en heeft het lichaam van Arlena onderzocht. 

Praat verder met Kolonel Weston via de gespreksopties

George Strumm heeft Weston gebeld met het nieuws dat Arlena is vermoord. Arlena is vermoord ergens tussen 10:45 uur en 11:40 uur. Weston zal in het verleden van alle verdachten pluizen en zegt dat ie later op de dag wel een rapport hierover voor Poirot zal hebben. 

Poirot en Weston staan voor Arlena's lijk en Patrick Redfern staat rechts. 

Weston loopt steeds zenuwachtig, en hinderlijk, voor Arlena's lijk heen en weer. 

Wacht even tot Weston rechts van Poirot staat en klik dan met de oogcursor op Arlena's dode lichaam. 

Je beland in de close-up van het lijk:

Arlena ligt op haar buik, dus we zien haar gezicht niet. Arlene's hoofd is volledig bedekt door haar strandhoed. Klik met je oog op Arlena en......Hasting wil niet dat Poirot Arlena omdraait zodat we haar gezicht kunnen zien.  Poirot weet ook zo wel te concluderen dat Arlena gewurgd is door iemand met veel kracht in zijn handeLinks naast Arlena ligt haar Thermosfles. Grijp de Thermosfles (Coffe flask). 

Rechts naast Arlena zie je een donkere plek in het zand. Klik met je oog op die donkere zandplek. De donkere plek ruikt naar koffie. Er is hier dus koffie gemorst. Om Arlena's hoed zit een groen lint. Bekijk het groene hoedlint met je oog. Poirot vindt de lint belangrijk, maar je kunt er nu verder niets mee. Zoom uit het lijk. Ga praten met Patrick Redfern en gebruik hierbij weer alle gespreksopties die je krijgt.

Nadat hij Arlena niet trof op het kiezelstrand, vroeg Patrick of hij samen met Emily naar Cutters Coven kon roeien. Patrick hoopte Arlena op Cutters Cove aan te treffen. Patrick en Emily arriveerde even voor 12 uur in Cutters Cove.Patrick bleef bij Arlena's lijk terwijl Emily is terug geroeid om hulp te halen. Nadat Emily terugroeide voor hulp, hoorde Patrick iets lichts vallen bij de ladder.

Aan de rotswand zie je de ladder die vanaf het platform omlaag gaat naar het strand. Loop naar de ladder. Rechts zie je de ingang van een grot. Bij de kleine rotssteen, die voor de ladder ligt, steekt iets uit het zand omhoog. Grijp het en bekijk het in je inventory. Het blijkt een gebroken Pijp (Broken pipe) te zijn. 

Loop door naar de grot. Op het rotsblok, rechts van Poirot, ligt een stukje Groene Stof (Torn piece of fabric). Grijp het stukje Groene Stof

Het heeft de zelfde groene kleur als het groene lint om Arlena's hoed. Ga de grot in........Op de rotswand in de grot zie je 2 dingen. Links van Poirot is de afdruk van een dartpijl in de rotswand gekerfd. Rechts van Poitrot zie je een klont bruine modder op de rotswand.Rechts onder de klodder bruine modder liggen de scherven van een  Parfumflesje in de hoek. 

Grijp de Parfumflesjescherven (Smashed bottle). Er heeft geen goedkope parfum in het flesje gezeten, zegt Poirot.  Bekijk met je oog de dartpjl die in de muur zit gekerfd. Volgens Hasting ziet het er oud uit.  Bekijk met je oog de klont modder.  Je gaat in close-up en Hastings zegt dat de modder opzettelijk op de muur is gekleefd en dat er iets glinsterents in zit.  Pak de Spatel (Spatula) uit je inventory en klik dan met de tandwielcursor op de modderklont en....er komt een 6-hoekig inbusgat in de muur. 

Hastings vertelt dat er een draaihendel in zal passen, een draaihendel zoals op zeilboten wordt gebruikt om er de zeilen mee te strijken of omhoog te draaien.  Zoom uit en loop, via 3 keer onderkant scherm,  terug de grot uit naar Arlena's lijk. Klik weer met je oog op Arlena om weer in de close-up van haar lijk te komen. Pak de Schaar uit je inventory en klik dan met de tandwielcursor op het groene hoedlint om er een stukje vanaf te knippen. In je inventory heb je dan 2 stukjes groene stof. Het stukje dat je van de hoedlint hebt geknipt en het stukje dat je voor de ingang van de grot hebt gevonden. Zoom uit Arlena's lijk en loop, via onderkant scherm, terug naar Emily en haar roeiboot. Praat met Emily en gebruik weer alle opties.

Emily bevestigt Patrick's verhaal en geeft additionele informatie. Emily en Patrick vertrokken vanaf het zwemstrand om 11.30, zagen Cutters Cove om 11.40 uur en kwamen daar aan om 11.45 uur. Het viel Emily op, dat Arlena op dezelfde manier vermoord was als Alice en Milly. 

Spreek Emily nogmaals aan en vraag of ze je terug kan roeien naar het zwemstrand. Emily vraagt of je gelijk terug wil, dus zeg "Yes, thank you" en we belanden vanzelf terug op het zwemstrand. Loop door via onderkant scherm en....George Strumm is weer terug op het strand. Praat met George. 

George vertelt dat hij niets weet van de moord en dat ie de hele ochtend druk bezig is geweest met het aanharken van de tennisbaan.Alhoewel Hastings het tijdverspilling vind denkt Poirot dat George op de één of andere manier nog wel van nut kan zijn. Je krijgt nu 4 mogelijke vragen die je George kunt vragen. Vraag "Do you know anything of fifth columnist operating along the coast?"...........Nee...George weet niets over verraders. Vraag dan "You told me you will be the Navy frogman soon" .  Poirot vraagt dan of George voor hem de zee in kan duiken om het item te zoeken waar Emily Brewster over heeft vertelt. Het item dat bij het kiezelstrand in zee is gegooid. George wil dat wel doen maar hij moet zich dan eerst wat moed indrinken. Poirot moet George dus zijn favoriete drankje brengen. 

Ga via de houten trappen omhoog en volg het pad dan terug naar het bovenste deel van het zonneterras, waar de Gardeners nog altijd zijn. Praat met ze. Oakley Gardener was in de hotelkamer, op zoek naar wol, van 11 uur tot ongeveer 11.15 uur of 11.20 uur. In die tijd was Carry dus alleen, hier bij de ligstoelen. Ze hebben Arlena die ochtend niet gezien, alleen Mr. Marshall en Mr. Redfern. Na dit gesprek ga je het hotel weer in via de hoofdingang. Loop door de lounge naar de receptie hal en ga naar de receptiebalie. Hillary staat weer achter de balie.

In het Hotel: Doorzoek de kamers

Praat weer met Hillary Castle. Hillary heeft instructies gehad van Kolonel Weston om volledige medewerking te verlenen aan Poirot's onderzoek en dus geeft ze Poirot nu de Master Key waarmee hij alle deuren in het hotel kan openen. Praat verder met Hillary via de gespreksopties.

Hillary was tussen 10 en 12 uur bezig in het hotel. Tussen 10.00 uur en 10.30 uur heeft ze Patrick Redfern gezien, die overal vroeg of iemand zijn vrouw Christine gezien had. Er waren die ochtend maar twee verzoeken voor een thermosfles koffie. Eentje voor dominee Lane, die een stuk ging fietsen en eentje voor Arlena. Die thermosflessen werden voor 9.30 uitgereikt. Hillary verdwijnt.

Ga, via de groene trap, naar de 1e etage en zoek op de galerij de deur van Arlena's kamer. De namen van de gasten verschijnen onder in je scherm als je de cursor op een kamerdeur zet, dus zo moeilijk is het niet om Arlena's kamer te vinden. Nu Poirot de Master key heeft kan hij elke kamer binnen gaan. Ga dus de kamer van Arlena Marshall binnen:

Arlena Marshall's kamer:

Dit is de eerste keer dat je deze kamer betreed. Loop meteen een scherm door. Je ziet dan de balkondeur.

 Links staat een ladekast waar een brief op ligt. Rechts staat een rond tafeltje, voor de gordijnen. Ook op dat ronde tafeltje ligt een brief. 

Grijp de brief die op het ronde tafeltje ligt. Hastings zegt dat ie de brief bewaard in het notitieboek. Dus lees deze "JN. Letter" in de "documents" sectie van je notieboek. In de brief zegt ene J.N., dat hij gek is op Arlena en bedankt hij haar voor de cheque. Sluit het notitieboek en grijp de brief die op de ladekast ligt. Dit is de "Redfern Letter" en ook deze brief wordt opgeslagen in je notitieboek. Lees dus deze "Redfern letter" ook in de "documents" sectie van je notitieboek. Deze  "Redfern Letter" blijken 3 aparte brieven te zijn van Patrick Redfern aan Arlene en het zijn behoorlijk gepassioneerde liefdesbrieven. 

Sluit het notitieboek en loop een scherm terug en ga dan door de witte deur de badkamer in. Loop in de badkamer door naar het bad. 

Op de rand van het bad balanceert een pot badzout. Grijp het Badzout. Hastings zegt dat Poirot het deksel van de pot moet draaien, maar dit lukt Poirot niet. Rechts van Poirot ligt een haarborstel op de glasplaat van de wastafel. Grijp de Haarborstel. Er steken rode haren in de haarborstel, dus dit is Arlena's haarborstel. Bekijk de haarborstel in het leesscherm van je inventory en klik daar dan ook op het vergrootglas en je plukt de Haren van de borstel. Je hebt dan ook de Haren (Sample of hair) in je inventory.

Loop een scherm terug en klik dan met je oog op het medicijnkastje dat hier boven het toilet hangt. 

In het medicijnkastje staat een flacon parfum en een bruine fles zonder etiket. 

Grijp de Parfumflacon. Poirot vertelt de flacon dezelfde parfum zit als in de gebroken flesje dat je eerder in de grot hebt gevonden. Pak ook de Bruine fles zonder etiket (Unmarked bottle). Bekijk de bruine fles in het leesscherm van je inventory en je ziet dat er tabletten in de fles zitten. Verlaat de badkamer en dan Arlena's kamer en ga dan Kenneth Marshall's kamer binnen.

Kamer van Kenneth Marshall:

Kenneth Marshall is in zijn kamer en Poirot bied hem zijn condoleance aan. 

Praat met Marshall via de gespreksopties en gebruik ze weer allemaal. Onderwijl ziet Hastings een schaduw, buiten op het balkon

Arlena en Kenneth waren sinds twee jaar met elkaar getrouwd. Volgens Kenneth had hij geen moeite met de vriendschap tussen Redfern en zijn vrouw. Arlena en Patrick hadden elkaar al eerder ontmoet, op één of andere cocktailparty. Kenneth was tussen 10.40 uur en 11.50 uur in zijn kamer, waar hij wat brieven typte. Om 12 uur ging hij tennissen met Christine Redfern, Rosamund Dawnley en Oakley Gardener. Arlena was een rijke vrouw en haar nalatenschap wordt geregeld door notarissen Barkett en Applegood.

Als het gesprek teneinde is gekomen verdwijnt Marshall zijn kamer uit. Loop een scherm door en ga dan via de balkondeur naar buiten. Buiten op het balkon valt echter niets meer te bespeuren van de schaduw die Hastings zojuist zag. Loop door naar links en.....Christine Redfern zit buiten op het balkon, voor haar kamer. Praat met Christine. 

Christine zal niet rouwen om Arlena's dood. In feite is ze behoorlijk opgelucht dat Arlena, als concurrente voor Patrick, uit de weg is geruimd.  Christine was tussen 10.30 uur en 11.45 in Sanctuary Cove, waar ze de vogels tekende. Christine vroeg de tijd aan Linda Marshall die bij haar was. Om 12 uur was ze op de tennisbaan, terwijl Linda de zee weer in dook om te zwemmen

Je kunt niet via het balkon de kamer van de Redfern's in, ook niet met de Master Sleutel. Loop dus terug naar de kamer van Kenneth Marshall en dan verder door en ga dan door de deur in de hoek het hotel weer in. Poirot staat dan weer in de rechter gang. Loop een scherm door naar onderen en ga dan, via de galerij, naar de kamer van Linda Marshall, in de wenteltrap gang.

Linda Marshall's kamer:

Op het bed ligt een zonnehoed. Bekijk de zonnehoed met je oog en je komt in de close-up. In de hoedenlint steekt een mooie sierspeld.

Pak de Sierspeld (Fancy stickpin) en bekijk het ding in je inventory. Je leest dat er een vreemde substantie op de spelt zit.  Op de ladekast, die tegen de muur aan staat, staat een kistje. Zoom in op dat kistje. Het deksel van het kistje bevat een puzzelslot en je hebt de code nodig om het kistje te kunnen openen. Die code weet je niet, dus....zoom maar weer uit. Loop een scherm door. Poirot staat dan voor de open haard. Op de schoorsteenmantel ligt Linda's polshorloge. Pak Linda's polshorloge. Klik met je oog in de openhaard. Je kijkt dan in de open haard. 

In het rechter hoekje liggen een paar haren en in de open haard steekt een half verbrand stukje groene stof tussen de houtblokken. Grijp de Haren en grijp het stukje Groene Stof. De haren zijn verbrand (Burnt hair). Zoom uit de open haard. Verlaat Linda's kamer weer door de deur naar de gang en ga dan naar de kamer van Rosamund Darnley, dus de middelste kamer in de wenteltrapgang.

Rosamund Darnley's kamer:

Loop door de kamer en praat met Rosamund, die bij de balkondeur staat.

Rosamund  was op The Ledges van 10.25 uur tot 11.50 en heeft daar niemand gezien. Rosamund meende wel de zeilboot van Blatt gezien te hebben, al had die nu een wit zeil. Rond 11 uur ging Rosamund even terug naar haar hotelkamer om een hoed te pakken en toen zag ze, door de openstaande gangdeur, dat Redfern achter zijn typemachine zat. Rosamund is een jeugdvriendin van Kenneth Marshall. Rosamund was niet dol op Arlena en ze denkt dat Kenneth zijn vrouw accepteerde zoals ze was. 

Tijdens het gesprek vraagt Poirot Rosamund om een gunst en je moet dan weer een keuze doen uit 2 mogelijkheden. Kies voor "Could you compare some pieces of fabric for me?"  en Rosamund bekijkt dan de 3 stukjes groene stof en deelt Poirot dan haar bevindingen mee. Rosamund verteld dat het stukje lint van Arlena's hoed van zijde is. Het stukje stof van de rots en uit Linda's kamer van dezelfde soort rayon gemaakt zijn en ondeskundig zijn geverfd. Het gesprek is dan ten einde. Verlaat de kamer door de gangdeur en ga dan door de achterste deur in de wenteltrap. Je bent dan in de

Kamer van Patrick en Christine Redfern:

Op het dressoir staat een koffer. Zoom in op de koffer. Open de koffer door met je grijphandje op de koffer hengsel te klikken. 

De koffer zit vol met kleren. Klik op de kleren en je haalt een foto van Christine en Patrick, in gelukkiger tijden, uit de koffer. 

Zoom uit de koffer en loop door naar rechts, via rechterkant scherm. Poirot staat dan voor het bed en voor het kleine ronde tafeltje. Loop ietsje door naar rechts zodat Poirot net naast de balkondeur komt te staan. Zorg er echter voor dat je niet op de balkondeur klikt want dan stapt Poirot het balkon op en moet je helemaal omlopen om weer terug in de kamer te geraken.

Naast het ronde tafeltje staat Christine's strandtas op de grond. Zoom in op de strandtas. De tas bevat de schetsspullen van Christine en je kunt er verder niets mee. Zoom uit en verlaat de kamer door de gangdeur. Tegenover de Redfern's is de kamer van Majoor Barry, maar die hebben we al eerder doorzocht. Loop de galerij weer op door een scherm naar rechts te gaan en zie....Gladys is weer bezig om de leuning voor Poirot's kamer te poetsen. Praat met Gladys en ervaar dat alles weer goed is tussen haar en Will Jenks. Linda heeft met Gladys gepraat. Gladys biedt Poirot haar hulp aan bij het oplossen van de moord. De kamer van Dominee Stephen Lane hebben we ook al eerder doorzocht, dus dat hoeft nu niet weer, behalve als je dat eerder hebt verzuimt. Ga dus nu de kamer van Horace Blatt in.

Horace Blatt kamer:

Op het bed staat een groene koffer. Zoom in op de koffer en maak de koffer dan open. Klik in de geopende koffer om de kleding die rechts ligt naar links te schuiven. Poirot ontdekt een zwarte vlek op de bodem van de koffer. Klik met je oog op de zwarte vlek. Het blijkt een olievlek te zijn. 

Poirot wil er een testje op uitvoeren, dus pak de Spatel (Spatula) maar weer uit je inventory en klik dan met je tandwielcursor op de olievlek om er een monster van de temen. Je hebt dan het Olie monster (Oil sample) in je inventory. Zoom uit de koffer en verlaat de kamer weer via de gangdeur. Terug op de galerij loop je weer een scherm door naar rechts en dan ga je de kamer van de Gardeners binnen.

De Gardeners kamer:

Meteen bij binnenkomst zie je de prullenbak staan, naast het ladekastje. Zoom in op de prullenbak en grijp er dan de stukken van een verscheurde brief uit. 

De stukjes komen groot in je scherm terecht. 

Je moet nu de briefstukjes weer in elkaar puzzelen tot een complete brief. 

Klik steeds op 2 stukjes om ze met elkaar van plaats te laten verwisselen. 

Doe eerst de 4 randen en vul dan de rest van de brief in. Let goed op de tekst. Als bij jouw de stukjes niet "vastklikken" tot 1 brief", ondanks dat je wel alle tekststukjes goed hebt staan, dan heb je de 2 blanco stukjes in de bovenrand of in de onderrand niet goed staan. Verwissel dan deze blanco stukjes in de bovenrand of in de onderrand en de brief verdwijnt dan alsnog.

Als je alle stukjes op de juiste plaats hebt gezet dan verdwijnen de tussen kieren en wordt de brief 1 geheel. 

Vanzelf ga je dan uit de puzzel. De brief wordt opgeslagen in "Documents" van je notitieboek als "Letter of regret", dus daar kun je deze brief nog eens doorlezen. Het is dus een brief van Arlena aan Oakley Gardener, waarin Arlena haar spijt betuigt dat ze niet kan komen optreden in zijn theater. Om persoonlijke redenen moet Arlena naar de US en kan daarom niet optreden in zijn theater. Arlena is dus de oorzaak van het faillissement van Oakley Gardener.

  Loop, via onderkant scherm, verder de kamer in. 

Op het bureau, dat aan de andere kant van het bed staat, ligt een vel papier. Grijp dat vel papier. 

Het papier wordt opgeborgen in je notitieboek en heet "Handbill". Bekijk het dus in "documents" van je notitieboek. Het is een reclamebiljet van de voorstelling "Three Sisters" waarin Arlena zou optreden in het theater van Oakley Gardener. Sluit het notitieboek weer en verlaat Arlena's kamer via de gangdeur. Ga de volgende kamer binnen. Dat is de:

Kamer van Emily Brewster:

Ook hier ligt een brief op de dressoirkast. Grijp deze "Milly Parsons'letter" en lees hem door in "Documents" van je notitieboek. Milly schrijft in de brief dat ze heel blij is met de vriendschap van Emily. Verlaat de kamer weer door de gangdeur en verlaat dan het hotel en ga naar Sanctuary Cove. Volg hiertoe de route die jouw het leukste lijkt, dus je kunt door de bar naar buiten gaan of door de hoofdingang.

Buiten het Hotel: Bewijs verzamelen:

Sanctuary Cove

Daal de trap af naar het strandje waar we Linda Marshall weer aantreffen. Praat met Linda en gebruik weer alle gespreksopties die je krijgt.

Linda bevestigt dat ze hier was met Christine Redfern van 10.30 uur tot 11.45 uur. Dat wil zeggen: Linda zwom in zee en Christine zat boven op een stoel te tekenen.Linda zegt dat ze zelf rond 13.00 uur terug ging naar het hotel en ze beweert dat ze goed met haar stiefmoeder overweg kon.Linda weet dat Patrick Redfern verliefd was op Arlena, maar denkt niet dat Christine daarom een moord zou plegen. Linda heeft de voorgeschreven Trional tabletten voor Arlena opgehaald en die in haar kamer gelegd.

Als alle vragen aan Linda gesteld zijn vindt Hastings dat Poirot Linda verder zou moeten ondervragen over haar gevoelens voor haar stiefmoeder Arlena. Maar Poirot wil Linda nu niet verder ondervragen, omdat hij eerst contact wil opnemen met de Miss Porter's School. Klim de trap weer op en volg de paden terug naar het hotel terras bij de tennisbaan. Ga via de dubbele deuren dan de hotelbar in.

Hotelbar

Praat met Henry, de barman die weer achter de bar staat. Henry biedt je een drankje aan en je krijgt dan het drankenmenu in je scherm. 

Je moet dus klikken op de naam van het drankje van je keuze. Kies de "Planters Punch". 

Henry zegt dat het hem spijt, maar hij heeft geen rum en geen grenadine meer. Dat komt omdat dit het favoriete drankje van George Strumm is. Poirot bied dan de hoestsiroop aan, die je uit de drogisterij hebt gepakt.  Henry weigert de hoestsiroop echter te gebruiken en het drankenboek verschijnt weer in je scherm. 

Open je inventaris en combineer dan de hoestsiroop (Bottle of cough syrop) met de lege fles grenadine (Empty bottle) en je hebt dan een volle fles grenadine (Bottle of Grenadine). Sluit het inventoryscherm en klik in het drankenboek weer op de "Planter's Punch" en..... Henry vertelt weer dat ie dit drankje niet kan bereiden en Poirot bied hem nu de fles Grenadine aan die Henry nu wel accepteert. Er is echter ook geen rum, dus Henry kan de "Planter's Punch" nog steeds niet bereiden 

Zoom uit en verlaat het hotel via de hoofdingang, Volg de verharde weg naar de:

Smugglers End Pub:

Ga de kroeg in en naar de kelder. In de kelder zoom je weer in op de 2 houten vaten, die links naast de geheime deur staan. Je bent dan weer in de close-up van het tapkraantje van het bovenste vat. Open je inventory en pak er het Lege Glas (Empty drinking glass) uit en klik dan op het tapkraantje van het bovenste vat en....Poirot zet  het glas onder het kraantje.Klik op het kraantje om het glas te vullen met rum uit het vat. 

Grijp het gevulde glas (Glass of dark rum) en zoom uit. Verlaat de pub en ga terug naar het hotel en weer naar de hotelbar.

Hotelbar:

Praat weer met Henry en hij bied je weer het drankenmenu aan. Klik weer op de "Planter's Punch" en Poirot geeft dan vanzelf het glas rum aan Henry die gelijk de "Planter's Punch voor Poirot gaat klaarmaken. Vanzelf heb je dan de "Planter's Punch" in je inventory. Verlaat de hotelbar en ga het hotel weer uit via de hoofdingang. Ga weer naar het:

Zwemstrand:

Daal de trappen weer af naar het zwemstrand en klik weer met je praatcursor op George Strumm en vanzelf geeft Poirot het glas "Planter's Punch" aan George. George giet het drankje gelijk door zijn keel giet en nu bereid is om voor Poirot even de zee in te duiken....filmpje...

Poirot en George zijn bij het kiezelstrand en George duikt onderwater. 

George heeft 2 pogingen nodig maar duikt dan een lege glazen fles (Empty bottle) op en overhandigt dit aan Poirot.

Verlaat het kiezelstrand en loop terug naar de voorzijde van het hotel en volg dan de verharde weg weer helemaal omlaag, naar het vertrekpunt van de tractor-ferry. Zoom weer in op het vertrektijdenbord en grijp weer de telefoonhoorn. Zeg weer "Yes, please" op de vraag van Will Jenks of je de tractor-ferry nodig hebt en we belanden dan weer terug in:

Leathercomb Bay:

Will's garage:

Ga weer Will's garage in en loop door naar Will, die nu voor de werkbank staat. 

De blauwe auto van Barry is weg. Praat met Will en gebruik weer alle opties.

Will vertelt dat Lane rond 8 uur met de ferry overgezet werd. Majoor Barry kwam zijn auto rond 10 uur ophalen en Horace Blatt was nog niet zo lang geleden hier. Will weet ook dat de geheimzinnige North de afgelopen maanden vaak zelf door het water waadde naar Leathercomb Bay. Als Poirot vraagt om een zwengel, waarmee je een zeil kunt hijsen, zegt Will dat hij die vanmiddag kan leveren. Verlaat de garage en loop naar het dorp.

Winkel van Adelaide:

Ga de winkel van Adelaide weer binnen en loop door naar de toonbanken. 

Adelaide staat achter de drogisterijbalie. Praat weer met Adelaide.

Adelaide vertelt dat Majoor Barry om 9.30 uur gebruik maakte van de telefoon, maar Barry vond dat toch niet privé genoeg. Barry besloot met de auto naar de stad te gaan. Linda Marshall was hier ná de dood van Arlena om het flesje met Trional tabletten te laten vullen.

Testjes uitvoeren:

Na het gesprek met Adelaide blijf je voor de drogisterijbalie staan. Klik weer op het boek dat op de plank achter Adelaide ligt. Het testboek dat voor de microscoop ligt. Open het boek met je oogcursor.

Test 1: het lege flesje uit de zee:

 • Pak de lege fles (Empty bottle), die George Strumm uit de zee heeft opgedoken, uit je inventory. 
 • Klik met de fles op een testbuisje. 
 • Pak dat testbuisje dan uit het rek. 
 • Klik met het testbuitje op  "Cosmetics" in het boek en...
 • Poirot voert de test uit en ontdekt dat er een namaak zonnebruin crème in de fles heeft gezeten.

Test 2: Thermosfles:

 • Pak de Thermosfles (Arlena's coffie flask) van Arlena uit je inventory en klik weer op een testbuisje. 
 • Klik met het gevulde testbuisje dan op "Drugs" in het boek. 
 • Na de test weet Poirot dat de koffie in de fles Trional bevat. 
 • Arlena was dus gedrogeerd.

Test 3: gebroken parfumflesje:

 • Pak de Scherven (Smashed bottle) uit je inventory en klik weer op een testbuisje. 
 • Pak het gevulde buisje uit het rek en klik, in het boek, op "Cosmetics". 
 • Poirot ontdekt dat er inderdaad parfum in het flesje heeft gezeten.

Test 4: Bruine fles zonder etiket:

 • Pak de bruine fles zonder etiket (Unmarked bottle) uit je inventory en klik weer op de testbuisjes. 
 • Pak het gevulde testbuisje uit het rek en klik dan, in het boek, weer op "Cosmetics". 
 • Poirot ontdekt dat er een haarkleurmiddel in het flesje zit.

Test 5: Sierspeld van Linda:

 • Pak de sierspeld (Fancy stickpin) van Linda's hoed uit je inventory en klik weer op een testbuisje. 
 • Pak het testbuisje weer uit het rek en klik in het boek dan op "Oils and Waxes". 
 • De substantie dat op de speld zit blijkt kaarsvet te zijn.

Test 6: De olievlek uit de koffer van Blatt:

 • Pak het oliemonster (Oil sample) uit je inventory en doe het weer in een testbuisje. 
 • Pak dat testbuisje dan weer uit het rek en klik, in het boek, weer op "Oil and Waxes". 
 • De olie blijkt een oliesoort te zijn om een revolver mee in te smeren.

Test 7: Kippenveren:

 • Pak de kippenveren, die je op de binnenplaats van het klooster hebt gevonden, uit je inventory en stop de veren in een testbuisje. 
 • Klik met dat testbuisje dan op "Blood", in het boek. 
 • Het bloed aan de veren blijkt inderdaad kippenbloed te zijn.

Test 8: Haren:

 • Pak de Haren (Sample of hair) uit je inventory. 
 • Klik nu met je tandwielcursor op de Microscoop, die achter het boek staat 
 • Pak dan de Verbrande Haren (Burnt hair) uit je inventory en klik weer met je tandwielcursor op de Microscoop. 
 • Poirot vergelijkt de beide haren en ontdekt dat beide haren precies hetzelfde zijn.

Zoom nu uit de kastplank en dan uit de drogisterijbalie. Loop naar de postkantoorbalie. Klik met je oog op het stapeltje telegramformulieren, dat links in het loket ligt. 

In het tekstscherm klik je dan op "To: Miss Porter, Miss Porter's School for Young Ladies, Brixam......" en Poirot verstuurt een telegram naar die Miss Porter. 

Klik weer met je oog op de telegramformulieren en verstuur nu een telegram aan "To: Barkett & Applegood, Solicitors, Bedford Square, London...." en Adelaide zal ook dit telegram versturen. Zoom uit de balie en verlaat de winkel en ga door de straat naar de kroeg:

Monk's Hood Pub:

Ga naar binnen en loop gelijk door naar de tafeltjes. Blatt zit nu aan het ronde tafeltje. Praat met Blatt. Poirot waarschuwt dat je voorzichtig moet zijn met wat je Blatt vraagt. We hebben de hulp van Blatt nog nodig. Gebruik weer alle gespreksopties. 

Blatt was van 9.00 uur tot na 13.00 uur met zijn boot op zee en heeft niets gezien in Cutters Cove. Blatt denkt dat de jaloerse Mrs Redfern de dader kan zijn. Poirot zegt dat haar handen niet sterk genoeg zijn en Hastings zegt dat geen enkele vrouw de kracht heeft om te wurgen. Poirot wil hier later verder op ingaan. De reddingsboei die Poirot vond is van Blatt's boot. Blatt wilde graag een nieuwe reddingsboei en probeerde vergeefs die van de barman te winnen met darten.Poirot biedt aan het ook eens te proberen.

Na dit gesprek met Blatt zoom je in op het dartbord dat aan de muur hangt. Klik dan, op het scorebord, op "Albert" en Albert vraagt of je een spelletje dart tegen hem wil spelen. Klik op "I will play you for that Life Ring Buoy on your wall". Poirot wint vanzelf en de reddingsboei zit dan vanzelf in je inventaris.

Zoom uit het dartbord en praat weer met Blatt en vanzelf geeft Poirot de reddingsboei aan Blatt. Blatt vraagt wat hij voor Poirot kan doen. Kies uit de mogelijke opties dan "Do you have a compass I might borrow?", en Blatt geeft Poirot een kompas, dat gelijk naar je inventory verdwijnt. Vraag nog even of Blatt een Zwengel heeft die hij je wilt lenen, maar Blatt piekert er niet over om Poirot zijn zwengel uit te lenen.  Vanzelf verdwijnt Blatt en Poirot en Hastings bespreken de mogelijkheid of een vrouw in staat is om iemand te wurgen. Hastings wil de verdachte vrouwen aan een test onderwerpen.Verlaat de kroeg en ga naar het:

Politiebureau:

Ga naar binnen en naar Weston in het kantoortje. Praat met Weston. Wesyon vraagt of Poirot al vorderingen heeft gemaakt in zijn onderzoek naar de moord op Arlena. Helaas moet Poirot hier een negatief antwoord op geven. Praat verder met Weston via alle gespreksopties. 

Tijdens het gesprek krijgt Poirot ook het rapport over de dood van Alice Corrigan van Weston en het rapport over die North. Beide rapporten worden opgeslagen in "Documents" van je notitieboek. Dus na het gesprek met Weston lees je beide rapporten door in je notitieboek. Blatt heeft niet aan Weston verteld over een beschieting van zijn boot. En Blatt heeft gelogen over de storm waarin hij zijn reddingsboei kwijtraakte. Het is al weken mooi weer. Poirot vraagt aan Weston of hij de brief aan Arlena, die ondertekend was met J.N., aan Scotland Yard wil geven. Ze kunnen in de kennissenkring van Arlena naar iemand zoeken die J.N. heet. Poirot vertelt erbij dat de foto van Patrick en Cristine Redfern gemaakt is door ene Jimmy Nash.

Als het gesprek met Weston weer teneinde is gekomen lees je in "Documents" van je notitieboek de "Notes on Corrigan Case File" en het "Report on Mr. North" door. Je leest o.a dat John North een bekende crimineel is, die momenteel werkt voor een drugsbende. En dat Edward Corrigan, de echtgenoot van Alice, de enige verdachte is voor de moord op Alice omdat hij geld erfde, maar  volgens de politie heeft Edward een sluitend alibi. Edward zat in de trein ten tijde van de moord. Verlaat het politiebureau en loop terug naar Will's garage. Ga weer naar binnen en zeg tegen Will Jenks dat je terug wilt naar Seadrift Island.

Seadrift Island:

Hotel:

Ga via de hoofdingang naar binnen en naar de 1e etage galerij. Loop naar het deel van de galerij waar de kamer van Poirot is. Hier is Gladys weer bezig met haar poetswerk. Praat met Gladys. Poirot vraagt Gladys of ze die pot badzout kan opendraaien. Het lukt Gladys niet. Vervolgens krijgt Hastings Poirot zo ver dat hij Gladys vraagt of een van de ander dames in het hotel de pot zou willen opendraaien. Je moet dan een naam kiezen uit de lijst met namen die in het tekstvak verschijnt. Kies voor:  Miss Brewster. 

Gladys gaat weg om Emily Brewster te zoeken en om haar te vragen of ze de pot badzout wil proberen open te draaien. Er moet nu even wat tijd voorbij gaan om Gladys in de gelegenheid te stellen om Emily te vinden en weer terug te keren naar haar poetsplek op de galerij. Ga dus eventjes wat over het eiland rondzwerven. Ga gewoon naar alle bekende plaatsen op het eiland en keer dan terug naar de 1e etage galerij, voor Poirot's kamer. Spreek dan Gladys weer aan en Gladys vertelt dat ze elke vrouw op het eiland heeft laten proberen om de pot badzout open te krijgen. Geen van de vrouwen is dit gelukt....behalve...Emily Brewster. Emily opende de pot met 1 ferme ruk van haar sterke handen. Vanzelf belanden we weer in:

Londen: 7 September 1940; De flat van Poirot:

Terug in Poirot's kamer, wil Poirot de zaken op een rijtje zetten. Poirot wil de zaken die met de moord te maken hebben apart houden, maar uiteraard niet de andere mysteries verwaarlozen. Hastings krijgt zijn volgende hint van de "Finger of Suspicion": TELEPHONE. Je krijgt nu een lijst met onderwerpen voorgeschoteld. Klik, van boven naar beneden, op elk van de 8 onderwerpen en Poirot zal voor elk onderwerp de verzamelde gegevens even kort samenvatten. Sla geen enkel onderwerp over:

De Moord op Arlena Hastings: 

 • Poirot vraagt Hastings wat hij denkt dat het motief is voor de moord op Arlena. 
 • Je krijgt een lijst met mogelijkheden. 
 • Je mag 1 motief kiezen. 
 • Het maakt niet echt uit welk motief je uitkiest want Poirot zegt bij elke naam dat het een mogelijkheid is.

De Moord op Milly Parson: 

 • Gideon Fell was de dader, maar heeft niet Arlena vermoord.  
 • Poirot zegt dat er echter 2 punten onopgelost blijven en hij vraagt Hastings deze 2 punten op te noemen. 
 • Klik op de bovenste mogelijkheid:  "Was Gideon Fell the man you  mentioned in your story?". 
 • Ja, Gideon Fell  was degene die midden in de nacht in angst ontwaakte. 
 • Vanzelf stelt Hastings dan de vraag over Linda en voodoo en Poirot antwoord hierop dat het waarschijnlijk is dat Linda iets met voodoo te maken heeft.
 • Maar zekerheid krijgen we hierover pas na het antwoord van de school en na onderzoek van het houten kistje op haar kamer.

De moord op Alice Corrigan: We weten nog te weinig om iets over de dader te kunnen zeggen.

The activities of fith columnists: Mrs. Castle staat op de uitkijk, maar niet voor Engeland.

Voodoo on Seadrift Island: Ja, waarschijnlijk  wordt er voodoo hocus-pocus gepraktiseerd op het eiland en wel door....door Linda Marshall.

The ghost of Tom Cutter: 

 • Je krijgt een lijst met namen waaruit je er 1 moet kiezen.
 • Het maakt weer niet uit of je de juiste naam kiest. 
 • Poirot zegt toch bij elke naam dat het een mogelijkheid is.

The birdwatcher Mr. North: North is een smokkelaar, maar in wiens dienst?

Bullets and Mr. Blatt: Er is op zijn boot geschoten, maar door wie? En waarom liegt hij over een storm?

Geen verdachten van de moord op Arlena:

 • Poirot geeft Hastings dan een lijstje met namen waaruit je degene die volgens jouw  niets met Arlena's dood te maken hebben mag aanwijzen. 
 • In feite zijn het alle personen op het lijstje: kolonel Weston, Mrs. Hughes, Albert Bagley, Will Jenks, Gladys Narracott, Henry Bailey, George Strumm. 
 • Klik dus op "All the Above" om hier in één keer van af te zijn, of je klikt achtereenvolgens op elke naam om Poirot bij elke naam een verklaring te horen geven.

De vermoedelijke dader van de moord op Arlena

 • Poirot toont dan een lijstje namen van verdachte personen waaruit je nu de vermoedelijke dader moet uitkiezen. 
 • Majoor Barry, Horace Blatt, Hillary Castle, Emily Brewster, Rosamund Darnley, Carry Gardener, Oakley Gardener, Stephen Lane, Kenneth Marshall, Linda Marshall, Christine Redfern, Patrick Redfern.
 • Klik in deze lijst wel op elke naam en Poirot geeft bij elke naam aan of ze een mogelijk motief hadden voor de moord. 
 • Dat blijkt dus voor iedereen in de lijst zo te zijn. 
 • Sla echter nu geen enkele naam over.

Als Poirot en Hastings helemaal klaar zijn met hun, voorlopige, analyse van de zaak, is het tijd om terug te keren naar Seadrift Island om de 12 verdachten aan een nader onderzoek te onderwerpen. Klik op Hastings in de optiebalk.

Hoofdstuk 6: 25 augustus 1940: Middag:

Seadrift Island: 

Hotel:

In Poirot's kamer volgt er een gedachtewisseling tussen Poirot en Hastings. We moeten het bewijs van Hillary Castle's landverraad veilig stellen.

Kantoor:

Verlaat Poirot's kamer via de gangdeur en ga naar Hillary's kantoor, achter de receptiebalie. Bij binnenkomst zegt Poirot dat nu het moment gekomen is om Hillary's brandkast leeg te halen. Zoom dus weer in op de brandkast. Pak de gouden Sleutel (Key) weer uit je inventory en klik dan weer met je tandwielcursor op het sleutelgat in de brandkast. De brandkast gaat weer open en....hela....de signaallamp ligt niet meer in de brandkast. 

Pak het Codeboek en de Radio uit de brandkast. Zoom uit de brandkast en verlaat het kantoor weer. 

Ga terug naar de 1e etage galerij en zoek Gladys weer op, die nu bij de deuren van Arlena en Kenneth Marshall aan het poetsen is.

 Praat weer met Gladys en gebruik alle gespreksopties die je krijgt.

Gladys was de hele ochtend op deze verdieping aan het schoonmaken en ze vertelt dat ze Kenneth Marshall om 10.30 uur naar zijn kamer zag gaan en tegen 11 uur hoorde ze hem typen.Toen Gladys die ochtend de kamer van Linda Marshall schoonmaakte, lag er helemaal niets in de open haard. Gladys heeft gehoord dat iemand rond 12 uur een bad nam, maar weet niet wie.

Ga, na het gesprek met Gladys, de kamer van Kenneth Marshall weer in;

Kenneth Marshall's kamer:

Kenneth's typmachine staat op het bureau, links naast de kamerdeur. Links naast de typemachine ligt een Brief. Grijp de Brief. 

Het zijn in feite 2 brieven. Lees deze "Letter to Kenneth Marshsall" en dan de "Kenneth's response" door in de "Documents" van je notitieboek. Het is een brief aan Kenneth Marshal, die hij 's morgens ontving. En Kenneth's antwoord dat hij diezelfde ochtend typte. Verlaat de kamer. via de gangdeur en ga naar de kamer van:

Horace Blatt:

Op het bed staat dus de groene koffer van Blatt.

 Maak de koffer open en klik weer in de geopende koffer om het witte vest weer op de linker stapel kleren te leggen.

 Deze keer ligt er een Revolver onder het witte vest. 

Grijp de Revolver. Hastings meld dat de revolver geladen is. Zoom uit de koffer en.....Horace Blatt komt binnen en eist de revolver terug want Arlena is immers gewurgd en niet doodgeschoten. Poirot heeft geen keus en geeft de revolver terug aan Blatt. Verlaat Blatt's kamer en ga naar de:

Hotelbar:

Patrick Redfern is in de bar. Praat met Redfern en gebruik weer alle opties.

Redfern kent Arlena sinds 3 maanden. Hij zegt dat het dom was zo verliefd op Arlena te worden en dat hij eigenlijk van zijn vrouw houdt. Redfern was verrast dat hij Arlena die ochtend niet op het zwemstrand aantrof. En hij vindt het vreemd dat ze in Cutters Cove werd gevonden. Jimmy Nash, die de foto van hem en Christine maakte, was ook een bekende van Arlena. Nash verdween na wat problemen over geld.

Redfern verdwijnt. Praat nog even met barman Henry. Henry was die ochtend hier aan het werk en Mrs. Castle zou dat kunnen bevestigen. Verlaat de bar en ga naar buiten via de hoofdingang van het hotel. Volg de verharde weg weer naar de tractor-ferry vertrekplaats. 

Tractor-Ferry strand:

Dominee Stephen Lane is hier en spreekt Poirot aan. Praat verder met Lane via de gespreksopties en sla weer niets over

Lane is die ochtend om 8 uur vertrokken naar St. Patrick's kerk en daar de hele ochtend gebleven.De dominee werd uit zijn ambt gezet omdat hij over de vermoorde meisjes zei, dat ze slecht waren en het verdienden, vermoord te zijn geworden. En zo denkt hij ook over Arlena. Gideon Fell behoorde tot Lane's kerk. Poirot denkt dat de man in de spiegel moet kijken als hij het kwade wil zien.

Als Lane na dit gesprek is weg gelopen zoom je weer in op het vertrektijdenbord om Will Jenks  weer op te bellen om je met de tractor weer naar Leathercomb Bay te laten brengen. Onderweg vertelt Will dat hij van Gladys over de fobie van Poirot heeft gehoord

Leathercomb Bay:

Will's garage:

Ga Will's garage in en loop door naar de rode auto. Majoor Barry is nu hierPraat met BarryBarry babbelt er eerst even op los over zijn tijd in India en dan verschijnen je gespreksopties. Gebruik ze weer allemaal.Barry denkt dat Mr. Marshall zijn vrouw misschien gewurgd heeft. Barry was zelf vanochtend van 10.00 uur tot nu, in Kingsbridge om te telefoneren. Het duurde zo lang omdat hij onderweg verdwaalde.Will Jenks komt aanlopen en geeft Poirot de zwengel (Winch handle) waar hij om gevraagd had.  Vraag meteen of Will je terug kan brengen naar Seadrift Island.

Seadrift Island:

Zwemstrand: 

Ga naar het hotel en dan naar de trap van het zwemstrand Ga de trap af naar het zwemstrand. Loop door naar het water. Emily Brewster staat hier nog bij de roeiboort. Vraag Emily of ze je naar Cutters Cove kan roeien. Dat wil Emily wel en...we belanden terug op:

Cutters Cove:

Loop  door naar rechts en loop dan door naar de grot. Ga de grot in.

 Aan de linkerkant in de grot ligt nu een hoopje half gedroogd zeewier liggen. 

Klik met je oog op het zeewier en je ontdekt dat onder het wier een blikken busje verborgen zit. 

Grijp de Blikken Bus ..............Het blijkt een Boterhamtrommeltje (Sandwich tin) te zijn. Bekijk het in je inventory via dubbelklik en het vergrootglas. De trommel zit vol met pakjes wit poeder (Packet of powder) en Poirot haalt er één pakketje uit. Zoom in op de zeskantige inbussleutelgat. In de close-up pak je de Zwengel (Winch handle) uit je inventory. Steek de Zwengel in het gat en....achter in de grot gaat een geheime deur open. 

Loop door de geheime deur de tunnel in. 

Hastings meld dat er vele voetafdrukken te zien zijn en hij denkt dat aan een invasie van de Duitsers. Maar Poirot meld dat het allemaal voetafdrukken zijn van één en dezelfde man. Nu Poirot het kompas heeft wil Poirot deze tunnels wel verder onderzoeken, dus loop, via onderkant scherm, door en dan verder door naar de splitsing. Je bent dan op de splitsing waar je eerder de Gouden Munt hebt gevonden. De voetafdrukken gaan naar de onderkant van je scherm. 

Ga echter de tunnel rechtsboven in en loop dan verder via onderkant scherm. Je komt dan bij de uitgang van de tunnel, die uitkomt op de binnenplaats van het Klooster. Bij de uitgang van de tunnel wil Poirot de tijd opnemen van hier naar Cutters Cove. Klik dus in de optiebalk op de stopwatch en......Poirot meld dat het 11 minuten is vanaf de het klooster naar Cutters Cove, via de tunnels.

Loop terug, via onderkant scherm, naar de splitsing in de tunnels. Terug op de splitsing neem je nu de onderste tunnel, dus loop een scherm omlaag via onderkant scherm. Volg dan de tunnel naar de uitgang, weer via onderkant scherm. Dit is dus de tunnel vanaf de kelder van de Smugglers End Pub. Weer wil Poirot de tijd opnemen vanaf hier naar Cutters Cove, dus klik weer op de stopwatch. Het is vanaf Smugglers End Pub 28 minuten door de tunnels naar Cutters Cove. Dit is de laatste keer dat je een tijdopname hebt gedaan. Loop verder door de tunnel en je beland in de kelder van de Smugglers End Pub. Op de vloer ligt een Kompas. Raap het Kompas op. 

Hastings meld dat het kompas stuk is, maar Poirot vindt de vondst van dit kompas een gelukje. Loop de trap op en verlaat de kroeg via de deur en loop terug naar het tractor-ferry vertrekstrand. Bel Will Jenks weer op om je door hem weer terug te laten rijden naar:

Leathercomb Bay:

Winkel:

Loop het dorp in en ga weer naar de winkel van Adelaide. Loop naar de drogisterijbalie en zoom weer in op het boek, microscoop en de testbuisjes. Open het boek. Pak het pakje Poeder (Packet of powder) uit je inventory en klik op de testbuisjes. Pak het gevulde testbuisje en klik, in het boek, op "drugs". Poirot komt erachter dat de pakketjes in de broodtrommel heroïne bevatten.

Zoom uit en loop naar het postkantoorloket en vraag aan Adelaide of er een telegram is aangekomen.   Je krijgt van Adelaide een telegram van Barkett and Applegood en een enveloppe (Package from Miss Porter) Lees het telegram door in "Documents" van je notitieboek (Letter from Barkett and Applegood). Het advocatenkantoor meld dat Arlena een vermogen van 50.000 pond nalaat. Een week geleden heeft Arlena nog 10.000 pond opgenomen. De reden hiervoor is niet bekend. Kenneth Marshall is de enige erfgenaam.

De Enveloppe van Miss Porter staat in je inventory. Dubbelklik op de enveloppe en klik dan op het vergrootglas om de inhoud uit de enveloppe te halen. 

In je inventory heb je dan 4 Indexkaarten en in "Documents" een begeleidende brief van Miss Porter. Dubbelklkik op de Indexkaarten en dan weer op het vergrootglas en je ziet de 4 indexkaarten groot in je scherm. Lees ze. Het zijn 4 kaarten van 4 leerlingen van Miss Porter's school, Linda Marshall, Virginia Price-Waverley, Doris Clappendon en Estalla Haversham. Op de indexkaarten staan de geboortedatums van de 4 meisjes.

Sluit de inventoryschermen en duik weer de "Documents" sectie van je notitieboek in en lees de "Miss Porter" Letter". Miss Porter schrijft dat de 4 leerlingen, waarvan ze je de indexkaarten heeft gestuurd, van school werden gestuurd omdat ze voodoo praktijken op hun leraar Gideon Fell hadden gebruikt. Miss Porter is bezorgt over de geestelijke gezondheid van Linda Marshall. Sluit alle schermen en verlaat de winkel en loop door de dorpsstraat naar het:

Politiebureau:

Ga weer naar binnen en naar het kantoortje en praat hier weer met Kolonel Weston via alle gespreksopties. Weston overhandigt Poirot de achtergrond gegevens (background checks) van de verdachten. Over Jimmy Nash is nog niets bekend, maar Scotland Yard is geïnteresseerd.Na dit korte gesprek lees je, in "Documents" van je notitieboek, de "Background Check". Het is een uitgebreid achtergrond verslag over alle verdachten en ik ga dit allemaal niet opschrijven. Verlaat het politiebureau en ga terug naar Will Jenks in zijn garage en zeg Will dat je terug gebracht wilt worden naar:

Seadrift Island:

Linda Marshall's kamer:

Ga naar het hotel en naar de kamer van Linda Marshall. In Linda's kamer zoom je weer in op het houten kistje dat op de ladekast staat. 

Je bent dan weer in de close-up van het puzzelslot van het kistje, Je ziet een cirkel. 

In het midden van de cirkel staat een pijl op "12 uur". De cirkel heeft 4 draaischijven waar je de tekens van de sterrenbeelden in ziet staan. Door op de draaischijven te klikken, met je gewone pijlcursor, verdraai je ze.Op de 4 indexkaarten, van Miss Porter, staan de geboortedatums van de 4 meisjes. Door die geboortedatums weet je ook onder welk sterrenbeeld deze 4 meisjes zijn geboren. 

Je moet nu, in elk van de 4 draaischijven, het juiste sterrenbeeldteken boven de pijl draaien en dan gaat het kistje open. Noem de 4 draaischijven, van buiten naar binnen, A, B, C, D.  Schijf A is voor het oudste meisje, schijf B voor het 1 na oudste meisjes, schijf C voor het op 1 na jongste meisje en schijf D voor het jongste meisjes.

Via de 4 indexkaarten weet je de geboortedatums en de sterrenbeelden van de 4 meisjes:

 • Linda Marshall: November 28, 1927. Linda  is dus een boogschutter.
 • Doris Chapman: December 13, 1927. Doris is dus ook een boogschutter.
 • Virginia Price-Waverly: January 3, 1928. Virginia is een steenbok.
 • Estella Haversham: April 15, 1928. Estella is een ram.
 • Zet dus in A, B. C. D, het juiste symbool boven de pijl en...

het kistje gaat open en Poirot haalt er een grote Sleutel (Key) uit. 

Verlaat de kamer en het hotel en ga naar het:

Klooster:

Ga weer door de kloosterpoort de binnenplaats op. Zoom gelijk in op de smalle deur, links naast de poort. 

Open de deur met de sleutel die je uit Linda's kistje hebt verkregen en....

........Poirot vindt de bandrecorder (Wire recorder) die uit het kantoor van Hillary is gestolen. We zien dan de eindfilm van dit hoofdstuk....

Kenneth Marshall klopt op de deur van zijn dochter en gaat naar binnen. Kenneth vindt zijn dochter op bed liggen en Linda wordt maar niet wakker. 

Linda heeft een overdosis Trional geslikt in een poging tot zelfmoord. 

We belanden dan weer in:

Londen: 7 September 1940:

Terug in de flat van Poirot vertelt hij dat Linda's maag nog op het nippertje leeggepompt is en dat ze het redt. Poirot adviseert Hastings om met Linda te praten en haar gerust te stellen en te helpen. Wat betreft de moord, vind Poirot dat Hastings even op de kaart met de pinnetjes moet kijken, om te zien waar de verdachten waren en hoeveel tijd ze nodig hadden om op de plaats delict te komen. Poirot gaat Hastings dan weer een aantal vragen stellen waarop je, nu, het juiste antwoord moet geven.  Als eerste wil Poirot de smokkelaars in de val laten lopen.

Als Poirot  vraagt, wie je denkt dat een smokkelaar is, antwoord je met "North, he's no birdwatcher"  en dan "Horace Blatt".  Als Poirot vraagt of je weet hoe de smokkelaars te werk gaan, antwoord je "The color of Blatts sail" en dan zeg je "White tells North the heroin is ready to be picked up". Vanwege alle politie in Smuggers Cove, durfde North de heroïne niet op te halen.Poirot denkt dat dit de kans is om de smokkelaars in de val te laten lopen.

Poirot  vraagt Hastings dan wat de smokkelaars nodig hebben om door de tunnels te kunnen lopen. Antwoord met "The compass". Het kompas van North is gebroken. North heeft dus het kompas van Blatt nodig en dat heeft Poirot nog in zijn bezit. Poirot vraagt hoe je het kompas kunt gebruiken om de smokkelaars te stoppen. Antwoord met  "Throw it off with the sliver of magnet found in the garage"

Poirot wil Hastings nu de laatste hint voor de Finger of Suspicion geven, maar Hasting wil nu eerst even testen of hij nu al in staat is om het geheim van de Finger of Suspicion te ontrafelen.  Er volgt nu een vraag en antwoord spel. Poirot noemt de hint en jij moet dan steeds op het juiste antwoord klikken. Poirot legt dan vervolgens steeds uit. Als Hastings de verkeerde antwoorden geeft, zal Poirot hem halverwege nog eens helpen.

Hint 1: Power: Antwoord met: "The thing is powered by electricity".
Hint 2: Lamp: Antwoord met : "The Finger of Suspicion is powered by the same circuit as the lamp".
Hint 3: Desk: Antwoord met: "The wires from the lamp to the Finger of Suspicion are in the desk".
Hint 4: Drawer: Antwoord met "You close the drawer every time you operate the Finger of Suspicion".
Hint 5. Magnet: Antwoord met: "The Finger is controlled by a magnet you hold". 
De Vinger wordt gecontroleerd met een magneet die Poirot vasthoudt. De magneet zit in Poirot's ring en de Vinger gaat na elke beweging weer in de ruststand.
Hint 6: Telephone: Antwoord met: "The telephone is disconnected". 

Poirot geeft Hastings dan nu de allerlaatste hint voor de Finger of Suspicion en dat is: CODE.  Je kunt nu even opstaan uit je stoel en naar de kaart van Seadrift Island gaan. Zoom er op in en je ziet dat alle verdachten, dat zijn de rode pinnetjes, nu op de kaart staan op de plek waar ze volgens hun eigen zeggen waren op het moment van de moord op Arlene. 

Het is tijd op terug te keren naar Seadrift Island waar het inmiddels laat in de middag is geworden: Dus klik in de optiebalk weer op Hasting om te belanden in:

Hoofdstuk 7: 25 augustus 1940: Laat in de middag

Hotel

Kamer van Linda Marshall:

Ga naar Linda's kamer. Linda ligt op bed en haar vader is er ook. Praat met Linda. 

Poirot wil dat paps de kamer verlaat maar Linda wil dat haar vader blijft zodat ie kan horen wat ze te zeggen heeft. Gebruik dus weer alle gespreksopties die je krijgt. Linda geeft toe dat ze niet dol was op haar stiefmoeder Arlena. Linda weet ook van de meningsverschillen tussen haar vader en Arlena. Linda vertelt verder  dat zij Voodoo toepaste op de leraar Gideon Fell, omdat Miss Porter niet wilde geloven wat hij met Milly deed. Het werkte omdat Gideon Fell ook een Voodoo gelover was Linda heeft de dreigbrieven aan Arlena geschreven. En ze heeft Rosamunds typemachine in de kamer van de Redfern's verstopt, zodat die de schuld zouden krijgen.

Linda had die ochtend een Voodoo-poppetje gemaakt en het ritueel uitgevoerd. Toen Arlena dood gevonden werd, dacht Linda dat het door haar Voodoo kwam en dat was niet de bedoeling. Linda wilde Arlena alleen weg hebben, niet doodmaken.Linda probeerde daarna zelfmoord te plegen, omdat ze dacht dat haar vader niet meer van haar zou houden als hij hoorde wat ze gedaan had. Poirot noemt vervolgens de dingen op, die hij gevonden heeft bij Linda en die onderdeel waren van Linda's Voodoo ritueel om Arlena bang te maken.Maar dan zegt Linda, dat ze niets weet van stukjes groene stof in haar open haard. Zij heeft die niet verbrand. Poirot zegt tegen Hastings dat die stukjes stof een belangrijke hint zijn. Het gesprek komt dan vanzelf tot een einde en Poirot verlaat de kamer als Linda hoort dat haar vader altijd van haar zal houden.

Hotelbar:

Het word tijd om een val voor de heroïne smokkelaars op te zetten. Ga naar de hotelbar. Horace Blatt zit in de bar achter de piano. 

Open je inventory en combineer het Magnetische Fragment (Magnetic fragment) met het goede Kompas (Compass), dus niet met het kapotte kompas (Broken compass). Pak dit Ontregelde Kompas (Disabled compass) dan uit je inventory en klik met de tandwielcursor op Blatt om hem zijn kompas terug te geven.

Je moet nu terug naar het Cutters Cove strand. Dit kun je dus nu doen via de tunnels of je laat je door Emily Brewster weer naar dat strand roeien. Wil je door de tunnels dan heb je 2 mogelijkheden. Je kunt de tunnel ingang nemen op de binnenplaats van het klooster of je neemt de tunnel vanuit de kelder van de Smugglers End Pub. Wil je door Emily Brewster geroeid worden dan ga je naar het zwemstrand en vraag je Emily of zij je weer naar Cutters Cove wil roeien. Hoe dan ook...zorg dat je weer op het Cutters Cove strand terecht komt

Cutters Cove

Als je via de tunnels bent gekomen dan sta je gelijk dus in de grot. Ben je door Emily gebracht dan loop je door over het strand en ga je de grot in. Ga de grot weer in in.  In de grot plaats je de Broodtrommel (Sandwich tin), met daarin de pakketjes heroïne, terug op de linker platte rots, waar het hoopje zeewier nog op ligt. Vanzelf wordt de trommel weer door het zeewier bedekt.

Nu moet kolonel Weston nog geïnformeerd worden. Je moet dus nu terug naar Leathercomb Bay. Dus eerst naar het tractor-ferry vertrek strand. Je kunt dus door de tunnels naar de kelder van de Smugglers End Pub en dan verder naar het vertrekstrand. Of je roeit met Emily Brewster terug naar het zwemstrand en dan loop je door naar het tractor-ferry strand. Je moet het zelf weten. Op het vertrekstrand bel je dan Will Jenks weer op om de tractor ferry te laten komen en Will brengt je dan met de tractor weer naar:

Leathercomb Bay:

Will's garage:

Ga de garage weer binnen en loop weer door naar Will, bij de rode auto. Praat weer met Will Jenks

Will is in een uitstekend humeur omdat hij 10 pond kan verdienen. Een van de gasten van het hotel heeft hem gevraagd om die avond met zijn boot klaar te staan. Als er lichtsignalen vanuit de uitkijktoren van het hotel worden gegeven, moet Will de gast oppikken in Cutters Cove en dan overvaren naar Thurlestone. Dit alles om iemand te verrassen, zegt Will.Will heeft beloofd niet te vertellen wie hem die 10 pond geeft. Poirot geeft Will 5 pond als hij vertelt wat het lichtsignaal is. Het zijn 3 korte lichtsignalen. 

Het Code boek verschijnt dan in je scherm. Volgens het codeboek, betekent 3 korte signalen (Three short) "Pickup required high tide" ,dus "ophalen gewenst bij hoog water". Hastings/Poirot krijgt nu het plan om Will te vertellen dat hij de gast een ander signaal moet laten seinen. Je krijgt nu dus diverse opties, waaruit je er 1 moet kiezen. Kies: "Three long"  (3 lange signalen). Dit betekent volgens het codeboek "Fire on this position" dus, "Schiet op deze positie".

Poirot zegt dan tegen Will dat de gast niet die 3 korte signalen kan zenden, omdat dit voor de Home Guard het teken is, dat de vijand in aantocht is. Het is beter dat de gast 3 lange signalen zendt. Will gaat akkoord om dit aan de gast, die hij moet oppikken met zijn roeiboot, te vertellen. Verlaat de garage en ga het dorp in en loop door naar het:

Politiebureau:

Ga naar binnen en het kantoor weer in en praat er weer met Weston en gebruik weer alle opties. Poirot informeert dan naar Hillary Castle, Gideon Fell en naar Jimmy Nash. Hillary Castle, de Duitse spion,  is op de vlucht, maar zal worden gearresteerd als ze het land probeert te verlaten. Gideon Fell wordt op dit moment ondervraagd. Over Jimmy Nash is nog niets bekend. Poirot zegt dat hij de hulp van Weston nodig heeft dus praat verder via de nieuwe gespreksopties die je krijgt. Als je alle opties weer hebt gebruikt gaan  Poirot en Weston samen naar Seadrift Island.

Seadrift Island:

Poirot en Weston komen aan bij de trap die naar het zwemstrand gaat. Poirot zegt dat Weston via de ladder moet afdalen naar Cutters Cove terwijl hij daar per boot naar toe zal gaan. Weston gaat akkoord en loopt door naar het platform boven Cutters Cove om visa de ladder omlaag te gaan. Daal dus zelf de trappen af naar het zwemstrand en loop dan weer door naar Emily Brewster en vraag Emily weer om je naar het Cutters Cove strand te roeien.

Cutters Cove;

Weer aangekomen op het Cutters Cove strand loop je door naar de grot. 

Weston is inmiddels via de ladder omlaag gedaald en voegt zich bij Poirot. 

Ga de grot weer in en.....hela....de broodtrommel met de heroïne is verdwenen en de geheime deur staat open. Loop door de geheime deur de tunnel in en....vanzelf belanden Poirot en Weston op de splitsing en hier staan North en Blatt, de smokkelaars. Ze zijn de weg kwijt omdat Poirot het kompas van Blatt heeft gesaboteerd.

Poirot neemt het kompas terug en Weston vraagt om het blikje met heroïne. 

Poirot wil met North en Blatt praten en dus verschijnen de gespreksopties. Gebruik ze weer allemaal.

North en Blatt kregen de heroïne van een groter schip op zee.North pikte het dan op in Cutters Cave.Zeg vervolgens "The sails of course" en Blatt bevestigt het. North speelde voor geest om de lokale bevolking uit de buurt van Smuggels End Pub te houden. Blatt zegt dat hij Poirot zou neerschieten, als zijn revolver inmiddels niet gestolen was. North wordt door Weston gearresteerd en Blatt wordt die avond in de eetzaal van het hotel verwacht. We belanden weer in:

Londen 7 September 1940:

Poirot is tevreden. De moord op Milly Parsons is opgelost. Hillary Castle, de Duitse spion, wordt gevolgd door Scotland Yard, die hoopt zo haar medeplichtigen te vangen. De smokkelaars North en Blatt zijn opgepakt. Nu nog even de moord op Arlena Marshall oplossen.Poirot/Hastings weet wie de moordenaar is en zal alles onthullen in de eetzaal. We belanden nu vanzelf terug in de Eetzaal van het hotel op Seadrift Island en in:

Hoofdstuk 8: Alles onthuld: 

Voordat Poirot verder de eetzaal in loopt geeft hij je 3 keuzes.

 • "I'dd like you to take charge, Poirot". Ik had graag dat jij de leiding nam, Poirot
 • "I'dd like to give it a try on my own". Ik wil het graag zelf proberen
 • "Give me a few moment more, if you will". Geef me alsjeblieft nog een paar minuten. 

Als je de laatste optie kiest dan stel je de echte keuze nog even uit maar dan gaat de game niet verder. Je moet dan weer op Poirot klikken om 1 van de andere 2 opties te kiezen. Het maakt niet uit of je kiest voor "Ik wil het zelf proberen" of voor "Ik had graag dat jij de leiding neemt, Poirot". Ik heb gekozen voor de optie "I'dd like you to take charge, Poirot". Dus maak je keuze en Poirot loopt dan verder de eetzaal is waar het gehele gezelschap nu is verzameld. 

Poirot richt zich tot het gezelschap en vertelt over eerst over Hillary Castle die een spion is en North en Blatt die heroïnesmokkelaars zijn. Dan wil Poirot, via vragen aan Hastings, zijn bewijzen in de zaak van de moord op Arlena presenteren. om te bewijzen wie de moordenaar van Arlena is.Poirot gaat dus zijn verhaal vertellen en telkens moet je dan op het juiste antwoord klikken. Na elk antwoord legt Poirot dan uit wat er werkelijk is gebeurt.

Vraag 1:
Poirot begint met te vragen welke 2 flesjes hij met elkaar heeft vergeleken. 
Antwoord: "Perfume bottles". (Parfum flesjes)
Arlena verliet 's morgens het hotel terwijl ze parfum op had, zoals Poirot zelf constateerde.  Dus waarom lag een tweede flesje parfum gebroken in de grot van Cutters Cove?

Vraag 2: 
Wat heeft Rosamund Darnley voor Poirot met elkaar vergeleken? 
Antwoord: "Three pieces of green fabric". (3 stukjes groene stof0
Een stukje groen stof werd gevonden in de Cutters Cave en een ander in de open haard van Linda Marshall. Beide stukjes waren niet van zijde, zoals het lint aan Arlena's hoed.

Vraag 3: 
Wat was de inhoud van het flesje dat George Scrumm uit de zee bij het kiezelstrand voor Poirot heeft opgedoken?. 
Antwoord: "Artificial suntan" (namaak zonbruin)
De zon scheen, dus wie had dan namaak zonnebruin nodig?

Vraag 4: 
Wat zat er in de thermoskan koffie van Arlena? 
Antwoord: "Trional".
Als ze de koffie dronk, zou Arlena zwaar verdoofd raken.

Vraag 5: 
Al deze dingen, evenals het nemen van een bad op een vreemd tijdstip, leiden tot één conclusie, namelijk?:
Antwoord: "Someone wanted to impersonate Arlena" (iemand wilde Arlena nadoen)

Vraag 6: 
Wat geeft ons een hint wanneer dit alles plaatsvond? 
Antwoord: "The sound of running water"  (het geluid van stromend water)

Vraag 7: 
Waarom zou iemand op zo'n ongewoon tijdstip, na het ontbijt, nog een bad nemen?
Antwoord: "To remove the artificial suntan". (om de zonneolie af te wassen)

Vraag 8: 
Waarom heeft iemand vlak vóór de moord gedaan alsof hij/zij Arlena was? 
Antwoord: "To provide an alibi for the murderer" (Om de moordenaar een alibi te verschaffen)

Poirot concludeert er nu dan even een tijdje lustig op los: Gezien de plek waar de verdachten waren en de tijd die er nodig is om Cutters Cove te bereiken, was alleen Rosamund Darnley in staat om de moord te plegen, maar zij is niet sterk genoeg in haar handen en kon het potje namaak zonnebruin niet openen. Dit sluit tevens bijna alle andere vrouwen uit als moordenaar. Emily Brewster is wél sterk genoeg, maar heeft een sluitend alibi. De moord door wurging heeft te maken met de moord op Milly Parsons en Alice Corrigan. Poirot gaat dan verder met zijn vragen.

Vraag 9: 
Met welke van deze twee moordenaars heeft de moordenaar op Arlena de meeste overeenkomst? 
Antwoord: "The murderer of Alice Corrigan" (De moordenaar van Alice Corrigan)

Poirot zegt dat Alice en Arlena door dezelfde man vermoord zijn. Hij concludeert dat omdat in beide gevallen de moordenaar een perfect alibi heeft, dat geheel op tijd gebaseerd is. Als het meisje dat het lijk van Alice vond, het tijdstip 20 minuten eerder inschatte, zou het alibi van haar Alice's man, die zogenaamd in de trein zat, niets meer waard zijn.

Vraag 10: 
In het geval van Arlena zorgt het horloge van Linda ervoor, dat het alibi in duigen valt. Waarom? 
Antwoord: "Linda's watch keeps perfect time". (Linda's horloge geeft de juiste tijd)

Vraag 11: 
Als het horloge niet helemaal gelijk had gelopen, zou het een misverstand over een tijdstip kunnen zijn. In dit geval was het echter een regelrechte leugen. Wie is de leugenaar? 
Antwoord: "The liar is Christine Redfern" (Christine is de leugenaar)

Poirot vertelt dan nu, tot in details, hoe de moord op Arlena is gepleegd en door wie en dit zie je ook in een Filmpje.......

De Moord op Arlena Marshall-Stuard:

We zien Christine Redfern de ladder afdalen naar het Cutters Cove strand. Arlena ligt op het strand. 

Arlene heeft de koffie opgedronken en is zwaar verdoofd en hoort en merkt niets. Christine tilt Arlena op en draagt haar de grot in. 

Christine kleed zich om in het zelfde badbak als Arlena en loopt terug naar buiten alwaar ze, als Arlena, op het strand gaat liggen.

 Christine gaat op haar buik liggen en bedekt haar hoofd met Arlena's hoed. Voor de oppervlakkige toeschouwer is Christine nu Arlena. 

Dan komen Emily Brewster en Patrick Redfern aangeroeid. Patrick loopt naar Christine maar Emily blijft op afstand.

 Patrick voert, ten behoeve van Emily, zijn show op en doet dus net alsof Christine Arlena is. Emily roeit weg om alarm te slaan en hulp te halen en ondertussen verkleed Christine zich weer. Christine klimt dan via de ladder weer omhoog en Patrick wurgt de echte Arlena in de grot.

Patrick draagt het dode lichaam van Arlena de grot uit en legt het op de plek waar Christine lag.  Ondertussen heeft Christine haar bad genomen en zich omgekleed in haar tennis-outfit en meld ze zich precies op de afgesproken tijd op de tennisbaan voor haar potje tennis.

Na de film gaat Poirot verder met het opsommen van zij n bewijzen en moet je weer antwoord geven op zijn vragen.

Vraag 12: 
Waar heeft Poirot het werkelijke motief voor de moord op Artlena gevonden? 
Antwoord: "Letter from Arlena's sollicitor", en dan als volgend antwoord: "Letter of J.N". (de brief van Arlena's notaris en dan Brief van J.N) Arlena nam een grote som geld op en heeft eerder geld betaald aan een man.

Poirot wil dan weten wat voor soort vrouw Arlena was, om daardoor precies de aard van haar moordenaar te leren kennen.

Vraag 13: 
Wat voor soort vrouw was Arlena? Antwoord: "Arlena was taken advantage of by men she was attracted to". (Arlena werd vaak beduiveld door mannen)

Poirot gaat nu de moordenaar aanwijzen en verklaart:........

Arlena had het nodig om bewonderd te worden. Daardoor trok ze een bepaald soort man aan, dat haar geld aftroggelde. Jimmy Nash deed het en na hem ook Patrick Redfern. Maar Redfern vermoordde haar daarna, zoals hij ook zijn vrouw Alice wurgde. Door de foto van Patrick en Christine, kwam Scotland Yard erachter dat Patrick eigenlijk Edward Corrigan heet en dat Christine in werkelijkheid Elisabeth Stride is, de vrouw die het lijk van Alice ontdekte en dus voor het alibi van Edward/Patrick  zorgde. 

Wel.....Poirot is klaar en heeft de Redferns ontmaskert......Filmpje:

Patrick en Christine  Redfern zijn ontmaskert. Christini legt zich hierbij neer maar Patrick niet.  

Patrick tovert het pistool van Blatt te voorschijn en, dreigend zwaaiend met het pistool, loopt hij de eetzaal uit.

Je krijgt weer de controle over de game en Poirot staat in de gang voor de eetzaal.  

Ga door de deur naar de recptiehal en dan via de groene trap naar de 1e etage.   

Loop over de galerij naar de wenteltrap gang en loop de gang in en......

Het Einde voor Patrick Redfern/Edward Corrigan:

Vanzelf beland Poirot boven in de uitkijktoren alwaar Redfern hem nu onder schot houdt.   

Redfern is dus de gast die Will Jenks moet oppikken vanaf het Cutters Cove strand. 

Hastings/Poirot wil nu Redfern/Corrigan nog een kans geven om het er levend vanaf te brengen door Redfern te vertellen dat Will hem een verkeert codesignaal heeft gegeven. Je krijgt 3 mogelijkheden waar je er één van moet kiezen. Kies voor: "I told the young Monsieur Jenks the lie" , (Ik heb Jenks een leugen vertelt)Poirot vertelt dat hij Jenks het verkeerde signaal heeft laten doorgeven. Patrick gelooft dit niet en denkt dat Hastings/Poirot bluft. 

Poirot/Hastingt loopt dan weg en.........lange EINDFILM:

Poirot is naar de eetzaal terug gegaan om de overige gasten te vertellen dat ze als de bliksem naar buiten moeten gaan. 

Het hele gezelschap verzameld zich dan op het zonneterras voor het hotel.Redfern/ Corrigan

We zien dan Redfern weer in de uitkijktoren. Redfern heeft de signaallamp van Hillary vast. Dan zien we Will Jenks, in de baai in de roeiboot. 

Redfern geeft met de lamp het afgesproken signaal, 3 keer lang, niet wetend dat dit het verkeerde signaal is.

Will Jenks krijgt dan nu de schrik van zijn leven. Een Duitse U-boot duikt op en Will's bootje hangt dan op het dek van de U-boot.

 De U-boot richt haar kanon op de uitkijktoren en......Redfern ziet de U-boot en realiseert zich nu eindelijk wat er gaat gebeuren. 

Maar het is te laat voor Redfern.....veel te laat.....

....de U-boot vuurt het kanon af en blaast de uitkijktoren, en Redfern, in miljoenen stukjes....

Aan Poirot's gevoel voor gerechtigheid is voldaan. Een koudbloedige meedogenloze moordenaar heeft zijn gerechte straf niet kunnen ontlopen, en dat allemaal dankzij het feit dat jij je "Kleine Grijze Celletjes" op een logische manier hun werk hebt laten doen. We belanden dan nu terug in:

Londen: 7 September 1940:

Er is nog 1 ding te doen, en dat is het raden van de code voor de Finger of Suspicion. Je staat dus voor Poirot's bureau. Draai rechts en zoom dan in op de kast die rechts van het bureau staat. Bovenop de kast ligt dus een dik boek. Klik weer met je oog op het boek en lees het voorwoord van Bill Nicholls.

Het voorwoord eindigt met "From one Genius to Another. Het woord GENIUS is dus de code.Zoom uit en draai terug naar het bureau van Poirot. Klik nu met je oogcursor op de telefoon die op het bureau staat. Je zoomt in op de telefoon. Met de draaischijf moet je de code GENIUS draaien. 

Dus klik op de cijfers 4, 3, 6, 4, 8, 7 en.....Je hebt het geheim van de Finger of Suspicion opgelost. 

Je krijgt een welgemeend compliment van Poirot en hij en Hastings feliciteren elkaar met een paar aangenaam bestede uurtjes. Helaas......het luchtalarm boven Londen gaat af....de afschuwelijke realiteit is dat het oorlog is....de 2e Wereldoorlog....en Captain Hasting moet zich melden in de War Office. 

EINDE.

Walkthrough door: Louis Koot