2022 :Walkthrough by: Louis Koot 

Hoofdstuk 3: West Gate Prison

A: 221B Baker Street

The next morning, Watson and Holmes discuss where to go first. Holmes has marked three locations on the map: Westgate Prison. The prison where poisoner Hans Schielman resides. Watson thinks this is the most promising link. Whitechapel Dispensary 4661. The graveyard and hospital to find out the killers' identities. Kensington Gardens, where the Bishop's nephew lives in Knightsbridge. You can visit the three places in any order.

You are Holmes. Walk to the sofa, which is on the wall to the left of the work table. The morning newspaper is on the sofa.

Pak de krant en lees het nieuwe artikel van O. Farley even door. O.Farley schrijft nu dat Holmes contact had met valsemunters en daarover de politie niets heeft verteld. Sluit het scherm en open de plattegrond. Zoals gezegd......er zijn nu 3 locaties waar je naar toe kunt gaan. Elke locatie vertegenwoordigt een hoofdstuk in dit verhaal. Kies je een locatie dan zul je eerst op die locatie alles moeten doen wat je moet doen eer je naar de andere locatie kunt gaan. 

De locaties zijn dus: De Westgate gevangenis, Kensington Gardens en Whitechapel Street. Watson heeft aangegeven om als eerste naar de Westgate gevangenis te willen gaan om er die gifmenger Hans Schielman aan de tand te gaan voelen. Laten we dus Watson maar volgen in deze. Klik dus op de plattegrond op het Westgate Jail rondje en......Holmes en Watson belanden in de:

B: Westgate Prison:

Aangekomen in de Westgate gevangenis worden Holmes en Watson aangesproken door Frank Brighton, die de portiersloge bemand. Gevangene Hans Schielman zit in de extra beveiligde afdeling en mag alleen met een pasje van de directeur bezocht worden. Frank mag echter zijn post niet verlaten, dus lijkt het hem beter als Holmes zelf om het pasje gaat vragen bij de secretaresse van de directeur. Die secretaresse is te vinden achteraan in de gang en dan aan de rechterkant. Volgens Frank heeft Schielman de afgelopen weken geen bezoek gehad.

Ok....je hebt weer controle en bent weer Holmes en je kijkt naar Watson. Draai rechtsom naar de portiersloge waar Frank Brighton in zit. Loop, links of rechts van de portiersloge, de gang in. Je staat dan achter de loge en op een kruispunt van 3 gangen. De linker gang gaat naar het "Low Security" level, de middelste gang gaat naar de "Administratie" en de rechter gang naar het "High Security" level. Rechts is de deur van de Bewakerskamer open, maar ga daar niet binnen. 

Loop de "Administration" gang in en volg de gang, de hoek om, naar het einde. De laatste deur aan de rechterkant is de deur van het kantoor van de secretaresse, zoals het bordje naast de deur ook zegt. Bekijk het "Secretary" bordje met je loepje en klik dan op de deurkruk om de deur te openen en loop dan naar binnen De secretaresse, Mrs. Jenny Patterson, zit te slapen achter haar bureau, maar Holmes maakt haar wakker. 

Holmes vraagt of ie de directeur kan spreken en Jenny gaat weg om Holmes aan te kondigen. Watson merkt op dat Jenny hoogst waarschijnlijk zwanger is. Kijk rond in het kantoor van Jenny. Op Jenny's bureau staat een bakje waar "dringende documenten" voor de directeur in zitten. Op het bureau, dat onder het prikbord staat, staat "thee voor 2". Draai je om en loop naar de deur van de directeur. 

Bekijk het naambordje op de deur van de directeur. Als je het naambordje van de directeur, die ook Patterson heet, bekeken hebt komen Jenny en de directeur naar buiten en er volgt een gesprek tussen Holmes en directeur P. Patterson.

Directeur Patterson, alhoewel zeer vereerd met Holmes's bezoek, wil toch even weten of Holmes in opdracht van Scotland Yard komt, maar Holmes ontwijkt de vraag slim. Gebruik de "A Pass" optie en dan de "Family ties" opties. Patterson geeft Holmes zijn pas en zegt dat James, de hoofdbewaker, Holmes en Watson verder zal helpen. James is te vinden in de bewakingskamer. Via de "Family ties" opties ervaren we dat Jenny de dochter is van Patterson. 

Zeg "Good bye" tegen Jenny, draai om en verlaat Jenny's kantoortje weer. Volg de gang terug naar achter de portiersloge en draai dan links. Op de hoek met de "High Security" gang staat de deur van de bewakingskamer open, maar als je nu daar naar binnen stapt dan krijg je problemen. Open eerst de inventory en selecteer dan de "Pass", die Holmes zojuist van directeur Patterson heeft gekregen. 

Sluit de inventory. De"Pass" staat dan rechtsboven. Loop nu de bewakingskamer binnen en.......de hoofdbewaker James ziet dat Holmes een "pass" heeft en zegt dat Holmes binnen mag komen. Deselecteer de "pass" in inventory. Loop nog niet gelijk door maar draai links. In de hoek staat een kast. Loop naar de kast en bekijk dan het glazen potje, dat in de kast staat. 

Het potje bevat "Potassium nitrate", dus salpeter zuur. Draai je om en bekijk het gastenboek, dat op het 1e bureau ligt en ook het prikbord dat boven dit bureau hangt. Loop verder door naar de bewaker die achter zijn bureau staat. Dit is Hoofdbewaker Peter James. De andere bewaker, die achter het andere bureau zit, heet O'Sullivan. Praat verder met Peter James en O'Sullivan via de gespreksopties.

O'Sullivan wil graag bij de politie en volgt hiervoor een studie. James verteld o.a dat er nog een in/uitgang naar de cellen. maar dat die uit veiligheidsoverwegingen geblokkeerd is. Beneden bij de cellen zit bewaker Mackenzie. Omdat deze gevangenis op de nominatie staat om gesloopt te worden zijn er nog maar weinig "inmates" aanwezig. Alleen Hans Schielman, de "Rat Killer" en de gebroeders Flint zitten beneden opgesloten. De Flint broers haten elkaar en daarom zitten ze elk in een aparte cel. Jenny Patterson heeft het werkrooster nog niet op het prikbord gehangen, vandaar dat het bord nog leeg is. Als het werkrooster niet snel komt dan zal bewaker Mackenzie nog een week langer beneden op zijn post moeten blijven want alleen de dienstdoende bewaker kent de code voor het slot van het hek en dat slot heeft een weektimer. Na een week sluiten de deuren automatisch.

Zeg "Good bey" als je alle gespreksopties gebruikt hebt. Achter Hoofdbewaker James zie je de hekpoort die toegang geeft tot de cellen gang, waar Schielman gevangen zit. Links van de hekpoort hangen de Alarmbellen aan de muur. Als je linksom draait dan zie, achter het bureau van James, de geweren van de bewakers hangen. Bekijk de geweren en het alarm met je loepcursor. Loop dan naar de hekpoort en klik op de deurkruk van het hek, om het hek te openen.

Daal de trap af en open het hek onderaan de trap en stap dan de onderste cellen gang binnen. Holmes en Watson worden begroet door bewaker Mackenzie, die meld dat Schielman in de achterste cel links, zit. Mackenzie zegt ook dat Holmes en Watsen niet te dicht langs de cellen moeten lopen, maar het midden van de gang moeten aanhouden. Draai links en loop verder door de cellengang. In de eerste cellen, links en rechts, wonen de gebroeders Flint. Loop door naar de achterste cel aan de linkerzijde. Loop tot tegen de traliedeur van de cel aan en klik dan met je praatcursor op Schielman, die bezig is iets op de vloer van zijn cel te schrijven. Gebruik hier ook alle gespreksonderwerpen die je krijgt.

Schielman is een Duitser, dus hij praat Engels met een duidelijk Duits accent. Schielman heeft al gehoord over de nieuwe meesterchemicus, die iets gemaakt heeft dat vlees eet en hysterie veroorzaakt, maar denkt dat hijzelf toch het enige genie is. Om het te bekrachtigen schept Schielman even op over hoe hij de helft van de bewaker hier heeft vergiftigt en liet hallucineren. Schielman wil alleen informatie geven als Holmes hem zijn eigen vulpen brengt, die de bewakers hem hebben afgenomen.

Ok.....ga terug door de cellengang en dan terug de trap op naar de bewakerskamer. Je moet wel de 2 hekpoorten weer openen. Terug in de bewakerskamer ga je weer praten met James en/of O'Sullivan en vraag je hen naar de persoonlijke spullen van Schielman (The prisoners things). De spullen van Schielman liggen in een kastje in de "Locker/check room", die te vinden is in de middelste gang. De sleutel voor deze "Checkroom" heeft Jenny Patterson

Ga dus terug naar Jenny Patterson, in haar kantoor aan het einde van de middelste gang. Klik op Jenny met de praatcursor om haar de sleutels te vragen. Jenny gaat naar haar vader om toestemming te vragen en die komt zijn kantoor uit. Praat dus met directeur Patterson en gebruik de gespreksoptie om de sleutels voor de Checkroom van hem te verkrijgen.

Directeur Patterson verdwijnt terug naar zijn kamer, maar hij geeft Jenny eerst nog even een standje. aangaande het werkrooster. Als dat werkrooster niet opgehangen wordt, kan de bewaker niet gewisseld worden. Jenny begint te huilen en Watson probeert haar te troosten. Jenny vertelt dat het werkrooster in haar kastje in de kleedkamer ligt, maar ze is de sleutel van haar kastje kwijtgeraakt.

Checkroom:

Verlaat het kantoor weer. De "Checkroom" is schuin tegenover Jenny's kantoor. Open de inventory en selecteer de Sleutelbos (Bunch of keys). Sluit de inventory en klik dan op de "Checkroom" deur om de deur met de sleutels te openen. Ga naar binnen. Links en rechts staan de kastje. Het kastje van Schielman vindt je aan de rechterkant. 

Schielman's vulpen

Ga voor het Schielman kastje staan en klik dan op de draaihendel van het kastje. Holmes maakt het kastje open. In het kastje zie je een kistje, een briefopener en een vel vloeipapier.

Klik met je loepje op het kistje om in de close-up te komen. Op het deksel van het kistje staan een boel chemische symbolen. Klik met je vinger op het kistje om in de volgende close-up te komen. Je ziet nu het deksel van het kistje met alle 56 chemische symbolen. Onder het kistje staat een Gedicht, het Vloeipapier, de Briefopener en je Loep. 

Klik op het gedicht om het groot in je scherm te zetten. Pak de loep op en bekijk het gedicht dan door de loep. Beweeg de loep, van linksboven naar rechtsonder, over het gedicht en linksklik dan steeds. Op de meeste plaatsen in het gedicht zal Holmes melden dat hij niets interessants ziet, maar op 4 plaatsen zegt Holmes dat hij wel iets interessants ziet. 

Er zitten namelijk 4 piepkleine gaatjes in het gedicht verborgen. Als je met de loep het hele gedicht hebt afgezocht dan rechtsklik je om de loep terug te plaatsen. Hou echter het gedicht groot in je scherm. Klik nu op het vloeipapier om dat over het gedicht te leggen. Pak dan weer de Loep op en zoek dan met de loep de 4 gaatjes in het vloeipapier. Onthoud waar die 4 gaatjes zijn. Berg de loep weer op en pak nu de briefopener op. Klik met de punt van de briefopener in elk van de 4 gaatjes om ze groter te maken. 

Berg de briefopener weer op. In de 4 gaatjes zie je dan letters: Ca, Br, H en S. 

Rechtsklik 2 keer om het vloeipapier en het gedicht terug te leggen. Op het deksel van het kistje staan dus 56 chemische symbolen, in 56 vakjes die je kunt klikken.
Klik dus op het Ca vakje, het Br vakje, het H vakje en het S vakje en.......het kistje gaat open.

In het kistje ligt een brief. Pak de brief uit het kistje. Holmes wil Watson niet vertellen wat er op het briefje staat.. 
Als je het briefje gepakt heb zie je de vulpen van Schielman in het kistje. Pak dus ook de Vulpen. 

Klik op de Close-up om uit alle close-ups te gaan. Verlaat de Checkroom en loop terug naar de portiersloge en.............

Holmes en Watson worden aangesproken door Brighton, die verteld dat de stomerij zijn gala-uniform heeft gebracht. Maar Brighton durft zijn plek niet te verlaten tijdens werktijd, om zijn mooie uniform in de Cloakroom te gaan opbergen. Holmes bied aan om het uniform voor Brighton in zijn kastje te leggen en hij krijgt van Brighton dan de sleutel van de Cloakroom, de sleutel van Brighton's kastje en zijn gala-uniform.

Cloakroom:

Loop terug door de middelste gang, naar de Cloakroomdeur. Dat is dus de 1e deur als je de hoek in de gang bent omgegaan. Open de inventory en selecteer dan de Cloakroom Sleutel. Sluit de inventory en klik op het deurslot om de Cloakroom deur te openen. Ga naar binnen. Links en rechts staan de kleedkastjes aan de muur. 

NB:Waarom die godvergeten Watson altijd hinderlijk in de weg moet gaan staan is mij, na 6 van deze Holmes games, nog steeds een raadsel. Maar hinderlijk is de lul wel, temeer daar ie geen poot uitsteekt. Je vraagt je of waarom onze Geniale Detective die Watson toch altijd mee neemt.

Brighton's kast:

Loop door tot vlak voor het getraliede raam en draai dan links. De laatste kast van de linker rij is de kast van Brighton. 
Selecteer in inventory de Brighton kastsleutel en open dan de kast. 

Bovenin Brighton's kast staat een glazen pot met bakpoeder. Achter de pot ligt een boek. Zoom in op de klerenhanger. Hang eerst Brighton's gala-uniform op de klerenhanger. Selecteer dus in inventory het uniform van Brighton (Brighton's suit) en klik dan met je vinger op de klerenhanger om het uniform op te hangen. Klik dan op de glazen pot met bakmeel. Brighton heeft blijkbaar last van maagpijn tengevolge van stress. Holmes heeft de pot opzij geschoven zodat je nu het boek kunt pakken. Klik dus op het boek. Het boek slaat open....er steekt een sleutel in het boek.....pak de sleutel.....tot Holmes's verbazing is het de sleutel van Jenny Patterson's kastje.

Jenny's kast:

Sluit de close-up, draai je om en steek over naar de kasten aan de rechter muur. De 2e kast, vanaf het raam, is Jenny's kast. 
Selecteer in inventory de zojuist gevonden Jenny Patterson Sleutel en maak er de kast van de stomme zwangere trut mee open. 

Bovenin de kast ligt een mooi doosje. Klik op het doosje en.....je geraakt in een puzzel:

Open Jenny's Doos 

(vindt "doos" wel een aardige woordspeling, alhoewel Jenny natuurlijk al wel een afgelikte kluif is....ze is tenslotte zwanger, dus haar "doos" is al eens "geopend")Het doosje heeft dus een puzzelslot. Je ziet 6-hoeken. 10 van die 6-hoeken zijn "gevuld" en daar staan groene en rode bolletjes in. 

Het is de bedoeling dat je die 10 6-hoeken zodanig verplaatst dat bolletjes van dezelfde kleur tegen elkaar komen te liggen.  Je pakt een 6-hoekig stukje op met je linkermuis en dan kun je het verslepen naar een lege 6-hoek en dan klik je om het weer te plaatsen. Je kunt de stukjes niet draaien. Wel.....zo enorm moeilijk is deze puzzel niet....maar Ok....zoals u van mij gewend bent......hier is de oplossing:

De doos gaat open. In de doos liggen een Hanger, een Brief en het Weekwerkrooster.  Zoom verder in op de nu geopende doos. 

Pak de Hanger (Brighton's locket). In je documenten lees je dat Jenny Patterson en Frank Brighton verliefd op elkaar zijn. Sluit het boek.  Pak de Brief (Letter from Brighton). Lees de brief in Documenten. Het is een liefdesbrief van Brighton aan Jenny......Brighton wil trouwen met Jenny.....Heeft Brighton Jenny zwanger geneukt? Sluit het boek.  Je hebt een "Fine Romance Honour" verdient omdat je de liefdesbrief van Brighton hebt gevonden. Pak het Weekrooster uit de doos. Je leest op het rooster dat O'Sullivan bewaker Mackenzie moet aflossen.

Sluit het boek en sluit alle close-ups. Verlaat de Cloakroom en ga terug naar Jenny's kantoor. Jenny heeft last van zwangerschapsziekte, maar spreek haar toch maar even aan en ....Holmes vertelt haar dan dat ie het werkrooster heeft gevonden. Holmes bied ook aan om het rooster aan de bewakers te geven. Ga als de bliksem terug naar de:

Bewakerskamer:

Hoofdbewaker James meld echter dat we niet naar de cellen kunnen afdalen. 

De week is voorbij en de timer heeft het slot van de hekken automatisch gesloten. Er moet een nieuwe code worden ingevoerd maar dat kan alleen de bewaker doen die nu eigenlijk dienst heeft. Omdat er nog geen nieuw werkrooster op het prikbord hangt weet James niet wie nu eigenlijk de dienst van Mackenzie moet overnemen.

Gebruik dus de "Guard Index cards" optie om James te melden dat je het nieuwe weekrooster bij je hebt. 

O'Sullivan pakt de code en maakt de deur, die verbonden is met het alarmsysteem, open. Gebruik nu de "The guest Book" optie.........

O''Sullivan vraagt of Holmes  iets in het gastenboek wil schrijven. Holmes schrijft dan iets met de pen van Schielman in het gastenboek, dat op de tafel bij het raam ligt. O'Sullivan bekijkt wat Holmes heeft geschreven en Holmes merkt op dat O'Sullivan wel een nachtje slaap kan gebruiken. O'Sullivan verteld dat hij moet studeren voor zijn examen om tot de politieopleiding toegelaten te worden. Holmes schrijft,met de pen van Schielman  en op een stukje papier van O'Sullivan, een aanbevelingsbrief geadresseerd aan inspector Baynes. Holmes drukt O'Sullivan nog op het hart dat alleen inspector Baynes de brief mag openen.

Ok....zeg "Good Bye", draai links en loop door naar de hekpoort. Open het hek en daal de trap weer af en maak het volgende hek weer open. Loop door naar Schielman's cel. Selecteer in inventory de Vulpen en klik dan met de praatcursor op Schielman om hem de pen te geven, via de "Your pen" optie. Nu is Schielman bereid om te praten.

Schielman vertelt dat het gif nog niet helemaal klaar is. De gifmenger, die het gif heeft "gemaakt", heeft een laboratorium nodig om het te vervolmaken. Volgens Schielman is het gif nog niet lang genoeg houdbaar en kan het dus nog niet in grote hoeveelheden gemaakt worden. Het is overigens niet de bedoeling dat het gif dodelijk is. De maker wil met het gif alleen de macht over mensen krijgen. Schielman denkt dat hij het gewenste resultaat wel voor elkaar zou kunnen krijgen. Watson heeft na deze woorden het gevoel dat Schielman wil proberen te ontsnappen. Holmes is het met Watson eens en wil de directeur gaan waarschuwen.

Verlaat dus de cellen gang.....je ziet dat O'Sullivan nu hier beneden de wacht heeft overgenomen. Ga terug naar Jenny en.......Terug in Jenny's kantoor zijn we getuige van een uitbarsting van directeur Patterson, tegen zijn dochter Jenny. Jenny weigert namelijk om te vertellen wie de vader van haar, nog ongeboren, kind is. Pappie Patterson vindt dat Jenny haar kind geen Patterson kan noemen.

Holmes meld de directeur dat hij vermoed dat Schielman een ontsnapping plant en hij vraagt Patterson of hij de cel van Schielman kan laten doorzoeken.  We belanden dan terug in de bewakerskamer waar de directeur Bewaker James opdracht geeft om de cel van Slemielmans te doorzoeken. Na een poosje komt James echter melden dat er in de cel niets gevonden is dat wijst op een mogelijke ontsnapping van Schielman.....dit tot grote opluchting van Patterson. 

Watson en Holmes vinden dat ze klaar zij n hier, maar net als ze willen vertrekken, komt een bewaker zeggen dat Jenny graag nog even met Holmes onder vier ogen wil spreken. Holmes vertrekt en Watson blijft met James en Mackenzie in de bewakersruimte. We zien dan even later dat Brighton zijn portiersloge verlaat omdat een woedende directeur hem ontboden heeft. Dan klinkt er een schreeuw van beneden. De broertjes Flint zijn uit hun cellen ontsnapt!James en Mackenzie gaan naar beneden om te kijken wat er aan de hand is, maar raken opgesloten op de trap, tussen de twee traliehekken

 O'Sullivan reageert niet op hun geroep en er komt ook nog rook uit het cellenblok. 
Hoofdbewaker James vraagt aan Watson of hij het alarm kan activeren, dan gaan namelijk ook de traliedeuren open. 

Je bent Watson.........Klik op de Alarmbellen, links van de hekpoort. Het alarm werkt niet. Ga tegen het hek aanstaan en klik dan met de praatcursor op hoofdbewaker James. James vraagt of je via de andere deur in de gang, contact kan opnemen met O'Sullivan. De sleutels voor die hekdeur liggen in de bewakersruimte.Draai je rechtsom, naar het bureau waar O'Sullivan voorheen zat. Je vindt op het bureau de sleutelbos (bunch of keys) naast de telefoon. Grijp de Sleutels

Verlaat de bewakersruimte en loop naar links, naar het einde van de "High security" gang. Selecteer in inventory de sleutelbos en klik op de hekdeur en........

Helaas......het werkt niet...het hek gaat niet open......Hou de Sleutels geselecteerd.........

Van beneden hoor je een stem die zegt dat ook hier de bovenste deur door de timer geblokkeerd wordt, maar dat hij de deur beneden met de sleutels kan openen. We zien in de rook een gestalte in uniform en Watson denkt dat het O'Sullivan is. 

Klik met de praatcursor door het hek en........Watson, in al zijn na´viteit, gooit de sleutels naar de man beneden, van wie hij denkt dat het O'Sullivan is.

Holmes verschijnt nu  in de gang en roept dat je hem moet volgen om het alarm te repareren. 
Watson rent dus terug naar de bewakingskamer en we staan weer bij de alarmbellen. 

Klik weer op het alarm. Deze keer geraak je in de close-up:

De Alarmbellen puzzel:

Je ziet een cirkel die in ringen is verdeeld. in de 4 binnenste ringen draaien blokjes rond. In de "middenstip" van de cirkel zit een dwarsgleuf. Onderaan zie je een klein driehoekje. Rechtsonder staan pijlknoppen waarmee je het kleine driehoekje door de cirkel naar en in de dwarsgleuf moet bewegen.

Om het driehoekje door de ringen te bewegen kun je op de pijltjes, rechtsonder, klikken. Of je gebruikt de A, D, en pijltjes van je toetsenbord. Maar het makkelijkste is het om gewoon met je vingertje in de ringen te klikken....dat gaat namelijk sneller. Je kunt het driehoekje op elke plek door de randen van de ringen naar de volgende ring klikken als je in de volgende ring klikt, maar dat kan niet op de plaatsen waar een vast blokje in de ringen staat.  Lukt het je niet om het driehoekje in de dwarsgleuf te krijgen dan kun je altijd nog de "Skip puzzel" knop gebruiken om de puzzel te "skippen".

Wel.....het is een kwestie van snelheid......op de volgende afbeeldingen kun je zien hoe het moet.

Als de puzzel is opgelost, hetzij door jouw zelf of via de "Skipp puzzel" knop, dan wordt het alarm geactiveerd en gaan de 2 hekpoorten  open.

Bewakers James en Mackenzie gaan naar beneden en met de hulp van Watson worden de Flint broeders weer in hun cellen opgesloten.  

Bewaker O'Sullivan is echter nergens te zien. Hoofdbewaker James denkt echter dat O'Sullivan via de andere hekpoort naar boven is gegaan, want Watson gaf hem immers de sleutels voor die poort. Watson bied aan om te blijven maar Holmes heeft er geen trek in en verdwijnt. Watson gaat mee naar beneden om de cellen te controleren. Je bent dus nog steeds Watson. 

Loop naar de cel van Schielman. We zien dat Schielman in de cel ligt te slapen, op de brits. Klik met de loepcursor op de celdeur en.........
....Watson gilt dat de celdeur van slot is en slaat alarm en de 2 bewakers komen kijken. 

Watson vertrouwt het niet dat Schielman door zijn gegil nog niet wakker is geworden en hij wil de cel in om het zaakje te onderzoeken. Klik, nu met je vinger, op het slot van de celdeur en loop dan de cel binnen. Ga de cel in en klik op de slapende vent en......O....dit is niet Schielman......dit is bewaker O'Sullivan........

Hoofdbewaker James  en bewaker Mackenzie rennen de cel in en...
......komen tot de, niet zo bijster lastige, conclusie dat Schielemans , schielijk, ontsnapt is.....

Ga terug naar de bewakingskamer en dan naar de portiersloge. Holmes staat geduldig op Watson te wachten bij de voordeur. 

Loop dus door naar Holmes en klik met de praatcursor op Holmes en....na het praatje verlaten Holmes en Watson de gevangenis. Je hebt de "prison Break Honour" verdient. Holmes en Watson staan achter de gevangenis en Watson vraagt waarom we hier zijn. Holmes antwoord dat ze hier een "afspraak"met iemand hebben en in de verte zie je een vent staan. Loop naar die vent en.........

We ontmoeten Schielman, die hier op Holmes staat te wachten. Luister verder naar Holmes...

Holmes geeft toe dat hij Schielman hielp te ontsnappen. Watson is onthutst en kwaad. Hij wil meteen de bewakers roepen. Holmes houdt Watson tegen. Holmes wil later wel uitleggen, waarom hij Schielman hielp, maar nu moet hij Schielman eerst naar een veilige plek brengen. Watson krijgt van Holmes zijn aantekeningen over de zaak. Holmes wil Watson later weer ontmoeten op de volgende onderzoeksplaats.

Je moet Holmes dan even melden waar je hem zal ontmoeten. 
De keuze die je hier maakt is gelijk de keuze van je volgende locatie waar je naar toe wilt gaan om de game te vervolgen. 

Ik kies hier dus voor"de "Whitechapel" locatie. Je beland niet meteen in "Whitechappel" want het documentenboek wordt geopend.
Lees de "Escape from Westgate Prison" aantekeningen van Holmes nu even door....je leest dat....

In het kistje van Schielman zat een briefje. Schielman schrijft dat de inkt in zijn vulpen iemand tijdelijk van zijn wil berooft. Holmes wil Schielman wel helpen ontsnappen maar hem tegelijk door middel van zijn eigen vulpengif onder controle houden. Holmes schreef met de vulpen in het gastenboek en de aanbevelingsbrief. O'Sullivan las het gastenboek en kon daardoor door Schielman overgehaald worden zijn cel te openen. Schielman trok het uniform van O'Sullivan aan en vond de aanbevelingsbrief. Schielman las de aanbevelingsbrief en kwam daardoor onder controle van Holmes, die in die brief schreef dat Schielman buiten de gevangenis op hem moest wachten. Holmes legt verder uit hoe hij Patterson en Jenny gebruikte. Jenny vroeg hem niets over Brighton aan haar vader te vertellen, dus legde Holmes de brief van Brighton in het post-uit vakje op Jenny's bureau. Patterson las de brief, werd kwaad en liet Brighton zijn post als portier verlaten.

Als je alles doorgelezen hebt dan rechtsklik je om het scherm te sluiten en....na de loading, zijn Holmes en Watson dan beland in:

Chapter 4: Whitechapel:

2022 :Walkthrough by: Louis Koot