2017: Walkthrough door: Louis Koot  

A New Beginning is een, nogal cartoonachtig, point and click adventure game waarin je terug reist in de tijd om de Aarde de redden van een catastrofe in de toekomst. Ik ben niet zo'n liefhebber van cartoons en al helemaal niet van games waarin alles er uitziet als een stripboek. Maar mensen die de game al hebben gespeeld verzekeren mij dat dit best een aardige game is, met een aantal moeilijke puzzels, die je overigens kunt overslaan via een rode AUTO-OPLOSKNOP........... Blijkbaar hebben de makers van de game niet zo heel erg veel vertrouwen in de intelligentie van de gamers . Maar wat heeft het nu voor zin om ingewikkelde puzzels te verzinnen in een game als je al bij voorbaat denkt te weten dat de meeste spelers toch te lui, of te dom, zijn om ze zelf op te lossen? 

De interface van de game is ook nog tamelijk ingewikkeld. Het is niet je standaard "Linksklik en/of rechtsklik en Pak dan Op" game. De game werkt met, wat ik voor het gemak maar een Medallion zal noemen. Je moet eerst het Medallion openen voordat je dingen kunt bekijken, activeren en pakken. En dat kan soms best erg frustrerend zijn. De game bied je wel een korte Tutorial aan waarin een hulpje je helpt om de besturing onder de knie te krijgen. Dat hulpje is Potloodje en uiteraard wel in het Engels. Als je de Engelse taal niet machtig bent dan snap je er nog niets van.

De game begint, zoals dat tegenwoordig vaak gebruikelijk is, met een:

Introfilmpje:

We zijn 400 jaar verder in de toekomst en op Aarde. 2 onderzoekers in beschermende kledij vliegen over een grote stad en nemen monsters van de lucht. 

Er is blijkbaar iets aan de hand want de 2 onderzoekers schrikken nogal van de uitkomst van hun metingen.  We belanden dan in een grote zaal, propvol met wetenschappers. Ook de wetenschappers in deze zaal zijn geschrokken van de metingen. De metingen hebben bevestigd wat al werd gedacht.........over 2 weken zal er een eruptie plaatsvinden op de Zon waardoor al het leven op Aarde vernietigt zal worden. De Aarde wordt weliswaar beschermd door een magnetisch schild maar dit schild zal niet bestand zijn tegen de verwoestende straling van de Zon.

Evacuatie van de Aarde heeft geen zin......daarvoor is het te laat. Men ziet eigenlijk maar 1 oplossing en dat is het in werking stellen van het PHOENIX Project. Het PHOENIX Project is een nog niet volledig geteste manier om terug in de tijd te reizen om gebeurtenissen in het verleden zo te manipuleren dat ze niet gebeuren.

Na het introfilmpje begint de game echt met het Hoofdstuk 0: Proloog

Hoofdstuk 0:

Walkthrough door: Louis koot

We zijn in de 20ste Eeuw......en.....in Noorwegen bij 1 van de Fjorden waar dit Scandinavische land berucht om is.

Bent Svensson probeert zijn rode Rookmachine (Frogger) aan de praat te krijgen, maar het ding blijkt stuk te zijn.

De game trakteert je nu op Potloodje die vraagt of je nu even wat hulp wilt om de besturing van de game in de vingers te krijgen.

Als je de Hulp niet wenst klik op het kruis. Wil wel even hulp dan klik je op de V. Potloodje zal je dan bij je eerste paar acties begeleiden.

Oefenen met het "Medallion"

Wel.....doe wat Potloodje zegt dat je moet doen om vertrouwt te raken met de interface van de game. Samen met Potloodje los je dan de Frogger puzzel op. Snap je dan nog niet hoe het werk.....Wel.....gelukkig heb je mij nog.........Zoek met je cursor het klepje dat bovenin de rode Frogger zit (Shutter). Als je dat klepje gevonden hebt dan druk je de linkermuisknop in en hou je die ingedrukt. Het "Medallion" floept dan tevoorschijn.

Hou je linkermuisknop ingedrukt. In het "Medallion"krijg je nu 2 opties....."Look at" en "Open". Terwijl je de linkermuisknop ingedrukt houd schuif je met je muisnaar rechts om de optie "Open" te selecteren. De optie "Open" wordt dan grijs. Laat nu je muisknop los en.....het klepje gaat open.In het geopende vak bevindt zich de motor van de Frogger. Plaats je cursor op "Motor" en hou dan weer je linkermuisknop ingedrukt om het "Medallion" weer te openen en hou je muis ingedrukt.Schuif je muis dan iets naar links zodat in het "Medallion"de optie "Look at" is geselecteerd. Laat dan los

Als "Look at" is geselecteerd laat je de muis los en.....je geraakt in de close-up van de Motor.

Je ziet een Aandrijfriem (V-belt).  De Aandrijfriem is stuk. Linksklik op de V-belt en hou je linkermuisknop ingedrukt om het "Medallion" weer ter openen. Hou je Linkermuisknop ingedrukt ven schuif naar rechts om de optie "Take" te selecteren. Laat dan je muisknop los en.....Je pakt de kapotte V-belt en stopt het ding in je inventory.

Je inventory bevindt zich onderaan het scherm en is standaard niet zichtbaar. Rechtsklik om de inventory te openen.In inventory heb je nu de kapotte V-belt. Linksklik in inventory op de V-belt en hou je muisknop ingedrukt om het "Medallion" te krijgen.Hou je linkermuisknop ingedrukt en schuif naar rechts om de optie "Tie" te selecteren en laat dan los.

Je knoopt nu de kapotte eindes van de V-belt aan elkaar in de hoop dat je hiermee de V-belt gerepareerd hebt. Linksklik in inventory nu op de geknoopte V-belt. De V-belt blijft nu aan je cursor vast zitten. Sleep nu de V-belt uit inventory naar het motorscherm en linksklik dan met de V-belt op de grootste, dus de linker, as om de V-belt weer om beide assen te doen. 

Je gaat niet vanzelf uit het close-upscherm, dus zoek links, of rechts, de witte dubbele pijl en klik dan om uit de close-up te gaan.Linksklik nu op de voorkant van de Frogger om het "Medallion" weer te openen en zorg dan dat "Activate" geselecteerd word en laat los en.........

Helaas.....de gerepareerde V-belt houdt het niet. Je zult een nieuw aandrijfriem moeten zoeken of kopen.

Via je spatiebalk kun je alle Klikplekken, de zogenaamde "Hotspots" in het scherm zichtbaar maken. Die plekken blijven zichtbaar zolang je de spatiebalk ingedrukt houdt. Achter Bent Svensson zie je nog net het dak van zijn vakantiehuis. Dat huis staat een heel stuk lager en is te bereiken via de trap, waarvan je de witte leuningen achter Bent ziet. Plaats je cursor tussen de trapleuningen. Je cursor wordt dan een omlaagpijl. Dubbelklik met de omlaagpijl tussen de trapleuningen en.......Svensson loopt de trap af en beland op het balkon van zijn vakantiehuis

Op de hoek leunt een vishengel (Fishing rod) tegen het huis en onder het balkon hangt een visnet (Fish trap) en zie je de groene kelderdeur. Linksonder ligt een boot op de kop. In het water drijft een hoop afval (Garbage). Bekijk even het rode huis en hoor dan dat de vrouw van Bent, Meta, is overleden.  Open de rode voordeur en ga dan naar binnen.

Sluit, als je binnen bent, de voordeur weer. Kijk rond in het huis...... Boven de ronde tafel hangt een boekenkastje aan de muur die vol staat met boeken. Bij de deur staat een TV op een kastje en aan de muur hangen 2 foto's. Bekijk alles wat je maar kunt bekijken en luister naar wat Bent dan zegt om wat meer achtergrond info te vergaren. 

Je ervaart dat Svensson blijkbaar in therapie is bij ene Dr. Angust. Bent Svensson was nogal een "workaholic". Svensson was ooit een wetenschapper die zeer gedreven was in zijn onderzoek en pogingen om de wereld te redden van een klimatologische ramp. 

 Het boekenkastje staat dus vol met "zelfhulp" boeken die door die Dr. Angust zijn aangeraden.  Kies je in het "Medallion" voor "Read" dan somt Svensson de titels van de boeken op. Svensson noemt de titels van een stuk of 4 boeken, die in het kastje staan

Zet de TV aan, dus linksklik op de TV en kies dan in het "Medallion" voor "Turn on". 

Op de TV ziet Svensson dan een nieuwsuitzending over een demonstratie tegen kernenergie, bij het parlementsgebouw in Oslo. De demonstratie is ietwat uit de hand gelopen. Svensson kijkt even naar de uitzending maar zet de TV dan vanzelf weer uit. Bent Svensson is blijkbaar nogal een nurkse vent en niet meer geÔnteresseerd in wat er zoal in de rest van de Wereld gebeurt.

Bekijk die 2 foto's. De rechter foto toont Bent en zijn vrouw Meta, op vakantie in ItaliŽ. In de close-up van de foto kun je ook op de personen klikken. De linker foto toont je Svensson Team, waarmee hij werkte op AtLAS-11. In de voorgrond zie je, van links naar rechts, Barney, Lissa, Bent en Duve. Bekijk deze 4 personen nader en luister naar Bent's commentaar. Duve is Bent's zoon. Rechtsonder zie je een bobbel in de foto (Bulge). 

Linksklik op de bobbel om het "Medallion" te openen en kies dan voor "Rip open" en.....

Svensson peutert de bobbel open en vindt de Keldersleutel, die hij hier ooit in de foto had verborgen. 

Wel.....open weer het "Medallion" en pak nu de Sleutel.  

Stap dan uit de close-up en loop verder door naar het keukentje. Er hangt ook een keukenkastje aan de muur. 

Dat kastje heeft 2 deurtjes en een open schap. In het open schap van het kastje staat een fles Olie. 

Bekijk de fles Olie. Het is Rapeseed olie en Svensson meld dat deze olie nu niet alleen in het eten wordt gebruikt maar ook als biobrandstof. 

Blijkbaar is er een energiecrisis in de wereld. Pak de Fles Olie.

Je kunt nog verder doorlopen naar links, om het slaapgedeelte van het huis te bekijken, maar veel nut heeft dit niet. Dus open de voordeur weer en ga terug naar buiten. Terug buiten op het balkon open je de inventory (rechtsklik) en dan linksklik je op de zojuist gevonden Sleutel. Sleep de Sleutel dan vanuit de inventory naar de kelderdeur en linksklik dan met de sleutel op de kelderdeur en.....Svensson loopt dan, via de helling, omlaag en maakt de kelderdeur open. Rechtsklik weer om de inventory te sluiten en stap dan de kelder binnen.

In de kelder zie je een lattendeur (Ledged door). Links van de lattendeur is een nis waarin spullen staan die zijn afgedekt met lakens (cover). 

Haal die lakens weg, dus kies in het "Medallion" voor "Remove". Vanzelf doet Svensson dan het licht in de nis aan. 

Dit was blijkbaar de werkplek van Svensson, zijn Huislaboratorium. Rechts staat een ladekastje (Dresser). Open het "Medallion" op het ladekastje en kies dan voor "Open" en.....Svensson trekt dan de bovenste la open. Open weer het "Medallion" op het ladekastje en....nu krijg je de optie "Search" in het "Medallion". 

Hou je linkermuis ingedrukt en beweeg je muis dan rechtsom om de optie "Search" te selecteren en laat dan los en.......Svensson doorzoekt de la en pakt er een Schroevendraaier uit.Maak nu die lattendeur open. Als Svensson de lattendeur heeft geopend dan loop je hem weer even de nis in zodat je goed kunt zien wat er achter de lattendeur staat. Achter de lattendeur staat de Fiets van Svensson, op de kop.

 Open de inventory en pak er de Schroevendraaier uit en klik dan met de schroevendraaier op het voorwiel van de fiets (Bicycle tube) om er de fietsband van af te halen en.......

Terwijl Svensson bezig is om de fietsband van zijn fiets te slopen land er naast zijn huis een helikopter. 

Een jonge vrouw, in een vreemd uniform, stapt uit de heli en ze roept Svensson. Svensson loopt naar buiten om met de jonge vrouw te praten.

Het Dialoogscherm floept nu open en in het Dialoogscherm verschijnen de diverse gespreksopties. Klik op een vraag/optie om die te gebruiken. Gebruik in gesprekken altijd ALLE vragen/gespreksopties. Wel.....begin met de bovenste optie en loop dan het hele lijstje door.

De jonge vrouw, haar naam is Fay maar dat ervaar je later,  zegt dat ze de hulp van Svensson nodig heeft maar ze wil niet zeggen wat er aan de hand is. De meid is nogal ontwijkend in haar antwoorden. Ze wil eigenlijk helemaal niet zeggen wie ze is en voor wat voor een organisatie ze werkt. Wel zegt ze bekent te zijn met Svensson's werk en dat is dan ook de reden dat ze zijn hulp nodig heeft. Als laatste zeg je dus "Please wait a second. I am buzy right now", want Svensson wil toch echt nu eerst zijn Frogger aan de praat krijgen.

Het gesprek is dan teneinde. Linksboven, achter het huis, is de trap naar de Frogger. Plaats je cursor op de trap en dubbelklik dan en......Svensson beland terug bij zijn Froggertje. Het rode klepje van de motor staat nog open. Is dat niet zo dan maak je het klepje nu eerst weer open. Bekijk de motor weer om weer in de close-up ervan te komen. De kapotte V-belt zit nog om de grootste spoel, dus pak verwijder (Remove) de kapotte V-belt weer. Open dan de inventory en sleep de Fietsband (Bicycle tube) naar de linker spoel (Impeller) en laat dan je muisknop los en....Svensson plaats de fietsband om de 2 spoelen maar zeurt dan dat de band te lang is. 

Omdat de fietsband te lang is zit er geen spanning op. Rechtsonder steekt een roestige Schroef (Screw) omhoog. 

Verwijder dat schroefjes, dus kies in het "Medallion" voor "Remove". 

Pak dan de Schroevendraaier uit inventory en klik ermee op het schroefgat (Hole) en....

......Svensson steekt de schroevendraaier in het gat en hierdoor spant hij de fietsband, die nu dus wel op spanning komt.

Bekijk nu, dus "look at", de grote spoel. Svensson meld dat de spoel vastgeroest zit. Pak dus de Fles Rapeseed Olie uit inventory en klik ermee op de grote spoel (Impeller) om de spoel eventjes lekker in te smeren met olie. Rechtsklik om de inventory te sluiten en ga dan uit de close-up. Open op de voorzijde van de Frogger weer het "Medallion" en kies weer voor "Activate" om te kijken of de Frogger nu wel wil opstarten...........maar....helaas......Door het getril trilt de schroevendraaier los en dus wil de Frogger nog niet starten. Iemand moet het klepje naar beneden drukken en vasthouden, zodat de schroevendraaier niet uit het gat schiet. Ga dus terug naar het huis. Fay, zit nu op het gammele steigertje. Open op de jonge vrouw het "Medallion" en kies dan voor "Talk" en......

........Svensson loopt naar de vrouw om met haar te gaan praten. Zeg"I could use your help"  en.........

Svensson en Fay lopen terug naar de Fogger waar Svensson vertelt dat de Frogger nodig heeft om de schadelijke insecten van de bomen te roken, zodat hij in de winter voldoende hout heeft. Fay houdt dan de klep vast en Svensson zet de Frogger aan. Helaas........de Frogger heeft een onverwacht en onbedoeld bijeffect want.......de rook dood ook vogeltjes en een vogeltje valt dood van de tak. 

Fay raakt hier helemaal van over haar toeren en ze raapt het dode vogeltje op en loopt weg. Snap jij nou waarom het mokkel zich zo druk maakt om 1 dood vogeltje? Wij vermoorden dagelijks honderden vogels met onze uitlaatgassen en CO2 uitstoot.........Svensson snapt het in ieder geval ook niet......

Fay heeft het dode vogeltje begraven, onder het huis. Ga weer praten met Fay en...........Tijdens het gesprek krijgt Fay een vreselijke hoestbui en spuugt ze bloed. Fay gilt om water. Dubbelklik dus in Svensson's voordeur om weer naar binnen te gaan en........Svensson's telefoon rinkelt en hij neemt op. Het is die Dr. Angust die op belt. Svensson meld dat ie bezoek heeft van een vrouw en dat de vrouw ziek is. Angust gelooft het niet en ze wil dat Bent haar woorden herhaalt.... Je moet nu dus de woorden van dat maffe Angust wijf herhalen want anders blijft ze zeuren dus klik op de zin "I am not resposible for the whole world" 

Ondertussen is Fay ook binnen gestrompeld en ze krijgt wat water en dan vertelt ze wie ze is en waar ze vandaan komt en waarom ze hier is. Kijk  en Luister 

Fay vertelt dat ze een tijdreizigster is en dat ze van 500 jaar verder uit de toekomst is gekomen. Over 500 jaar van nu zal  het aardoppervlak onbewoonbaar zijn en leeft er nog maar een handvol mensen in bunkers onder de grond. Svensson is vanwege zijn algenonderzoek de enige die dit kan verhinderen. Fay moet Svensson er van overtuigen om haar te helpen bepaalde gebeurtenissen, die hier en nu zijn gebeurt, te verhinderen.

Fay toont dan een foto van haar team. Klik op elke persoon in de foto, met het Vraagteken, en Fay zal je meer over de personen vertellen. 

Telkens als Fay over de persoon vertelt heeft verschijnt zijn/haar naam in de foto. 

Salvador is met Fay meegereisd en is nu eveneens in Noorwegen. Quadi is de commandant van de bunker. Zijn opdracht is het om de mensen in leven te houden. Nigel is Fay's mentor sinds de dood van haar ouders, die windscouts waren en bij een ongeluk om het leven kwamen. Delvin is de techneut van het stel. Josep en Dina zijn onderzoekers. Josep heeft geschiedenis gestudeerd en Dina wilde graag naar Europia om kunst te zoeken en bekijken. Sadi is Fay's beste vriendin. Zij is naar Zuidamerika vertrokken.  Hardy is naar Zweizelburg vertrokken om met de regeringsleiders te praten. 

Het hele team bestaat dus uit tijdreizigers, die naar het jaar 2050 teruggingen, om te proberen de klimatologische veranderingen te stoppen en zo de vernietiging van de aarde te voorkomen.  Heb je alle 8 personen gehad dan ga je uit de close-up via de pijl onder de foto.  Fay vertelt dan verder en....ze gaat Svensson nu vertellen over wat ze in 2050 heeft meegemaakt. We belanden in: 

Het team tijdreizigers, waaronder Fay, is naar 2050 terug gereisd. Fay is gekoppeld aan haar mentor Nigel
Je moet even met Nigel praten via een paar gespreksopties en dan verdwijnt die Nigel

Fay vertelt dit hoofdstuk dus aan Svensson in de 20ste Eeuw.

Als Nigel weg is gelopen krijg je controle over Fay. Fay staat dus bij de Tijdcapsule. Kijk even in Fay's inventory, dus rechtsklik ergens in het scherm om de inventory te openen. Fay heeft een Mes (Knife) en een Tijdzender (Time radio transmitter) bij zich. Bekijk in inventory de Tijdzender en luister dan naar Fay. Met de Tijdzender kan Fay de andere leden van het team bereiken, maar dan moet ze wel eerst de Antenne opstellen. Kies in het "Medallion" voor "Use" op de Tijdzender.....Fay meld dat het ding geen power krijgt.... 

Open weer het "Medallion" op de tijdzender en kies dan voor "Open" om de zender te openen en.........Fay meld dat de accu van de tijdzender leeg is. Fay haalt de lege accu (Empty battery) uit de zender. Sluit de inventory.Fay staat dus voor de Tijdreiscapsule. De klep van de capsule is geopend. Dubbelklik met de witte pijl in de capsule en......

Je ziet de capsule dan in close-up. In de rand, onder de geopende klep, zie je 2 "cilinders".  

Tussen die 2 cilinders zit een zogenaamde "Svensson Unit".  Onderin de capsule, tussen de twee stoelen, zit een Klep (Shutter). 

Bekijk 1 van de beide Cilinder, die boven in de rand zit.......Fay meld dat die 2 cilinders de energiecellen zijn voor de tijdreiscapsule. Bekijk de "Svensson". Fay meld dat de "Svensson" energie produceert uit blauwalg en die energie is de power voor de tijdreiscapsule.Plaats je cursor op de middelste cilinder, de "Svensson Unit",  en open het "Medallion". Kies in het "Medallion" dan voor "Pul out" en....

Fay trekt de Svensson Unit naar voren. Open nu de inventory.

Sleep dan de lege accu (Empty battery) vanuit de inventory naar de Svensson en klik ermee op de Svensson Unit en....

Na enige aarzeling besluit Fay om de accu toch op te laden met energie uit de Svensson Unit. Er gaat echter iets mis met de blauwalgen in de Svensson Unit.....Check de Svensson Unit dus en je ervaart dat de algen in de unit nu dood zijn. Er is dus geen energie meer voor de tijdreiscapsule. Combineer in inventory de nu volle accu (Recharged battery) met de Tijdzender om de accu terug in de tijdzender te plaatsen. Dus pak in inventory  de accu op en klik ermee op de tijdzender.  De tijdzender doet het nu weer maar om de zender te kunnen gebruiken moet Fay nog wel even de antenne opstellen. Sluit de inventory. Open nu de klep (Shutter) die onder tussen de stoelen zit. 

In het vak  zit een koffer (Suitcase). Pak de Koffer (Suitcase) uit het vak. In deze koffer zit de antenne, maar Fay moet een goede locatie zoeken waar ze de antenne kan neer zetten. Ga uit de close-up van de capsule. Voor Fay zie je een schuin omhoog liggende metalen balk (Steel beam) en onderaan het scherm zie je een stenen trap. Open het "Medallion" op de metalen balk en kies DAN VOOR "Scale" en...

...........Fay kruipt via de balk omhoog en.......we zien nu dat we in San Francisco zijn want we zijn 1 van de 2 pilaren van de beroemde Golden Gate Brug......Helaas.....de hele stad ligt in puin......de stad is volledig verwoest........Fay concludeert dat zij en haar team te laat zijn om de ramp te voorkomen. Zijn ze toch naar de verkeerde tijd terug gereisd? Blijf hier staan en open de inventory. Pak de Koffer (Suitcase) uit inventory en klik ermee op het plateau en...

...Fay zet de koffer neer op het plateau en je geraakt vanzelf in de close-up van de koffer. 

Fay kermt dat alles wat ze nodig heeft in de koffer zit en het is aan jouw om nu de Antenne op de juiste wijze te gaan opstellen.

De Antenne Puzzel: Deel 1:

Linksklik kort op de Greep van de koffer om de koffer te openen. 

In de koffer zitten de onderdelen van de antenne. Je moet de diverse onderdelen nu in de goede volgorde uit de koffer pakken en dan in elkaar zetten. In het deksel van de koffer zit de monitor (Reciever). Van linksboven naar rechtsonder zie je in de koffer: 2 oranje Kabels (Cable), het Voetstuk (Foot), de Antenne (Antenna), Het T-stuk (T-piece), de Zekering(Fuse), een Koppelstuk (Coupler).

Pak het Voetstuk uit de koffer en plaats het Voetstuk dan voor de koffer op de grond (Plateau). Linksklik dan op het Voetstuk om de pootjes uit te klappen. 

Pak de Antenne uit de koffer en plaats de antenne bovenop het voetstuk (Ring). In de antennebuis zit al een oranje zekering, maar je ziet dat er nog een zekering geplaatst moet wordenPak de Zekering uit de koffer en klik de zekering dan in het lege gat, in de antennebuis. 

Boven in de antenne zit een schakelaar (Switch). Klik op de Schakelaar en.....de Antenne schuift verder uit. 

De antenne is nu uitgeschoven en past niet meer in je scherm. Door je cursor omhoog en omlaag te bewegen scrol je het scherm omhoog of omlaag. Rechtsboven in het scherm verschijnt nu de ronde Rode AUTO-OPLOSKNOP. Vindt je de puzzel te moeilijk, of heb je geen zin of geduld om de puzzel zelf op te lossen dan klik je op de AUTO-OPLOSKNOP en.....de game lost dan de hele Antenne puzzel in 1 klap voor je op.

Scrol het scherm omhoog zodat je het bovenstuk van de antenne ziet.In het midden van het bovenste stuk van de antenne zit een piepklein gaatje.Scrol terug omlaag en pak dan het Koppelstuk uit de koffer en scrol het scherm weer omhoog.Klik het koppelstuk dan vast in het piep kleine gaatje van het bovenste deel van de antenne.

In het koppelstuk zie je 2 gaatjes (Plug socket). Scrol weer omlaag en pak een oranje Kabel uit de koffer.Scrol weer omhoog en klik het oranje kabeltje in 1 van de 2 gaatjes in het koppelstuk. Pak dan het andere oranje kabeltje uit de koffer en klik dit in het andere gaatje van het koppelstuk. Beide kabeltjes hangen dan los omlaag. 

Pak nu de Ontvanger (Reciever) uit het kofferdeksel en klik die dan ook vast aan het koppelstuk.

Pak nu het T-stuk uit de koffer en klik dit T-stuk nu helemaal boven op de antenne. In het midden van het T-stuk zit een knopje. Klik op dat knopje om de armpjes van het T-stuk uit te klappen. Onderaan beide armpjes zit een gaatje (Plug socket)

Scrol omlaag en pak dan het uiteinde van het linker oranje kabeltje vast en scrol ermee terug omhoog.


Klik het uiteinde van het kabeltje dan vast in het gaatje van het linker armpje. 

Doe dit dan ook met het uiteinde van het linker oranje kabeltje, dat je dus vast klikt in het gaatje van het linker armpje.Uit de 2 armpjes schuift dan een dunne staaf uit waar dan, zowel links als rechts, 3 contactpunten (Slot) in steken. 

Nummer de 6 slots, van links naar rechts, 1 t/m 6

Fay vertelt je nu wat de verdere bedoeling is. Je moet dus zowel links als rechts 3 kubusjes plaatsen in de slotjes. Scrol omlaag naar de koffer. 

De Antenne Puzzel: Deel 2:

In het deksel van de koffer zie je nu 6 kleine kubusjes (Cube)

Je bent nu beland in het 2e deel van de Antenne Puzzel en dit wordt behoorlijk ingewikkeld, maar je kunt altijd gebruik maken van de rode AUTO-OPLOSKNOP om de puzzel automatisch te laten oplossen. Die kubusjes, die in het deksel van de koffer steken, moeten dus boven op de antenne, in de 6 contactpunten worden geplaatst, maar dat moet wel op de juiste manier gebeuren. 3 kubusjes maken samen 1 grote kubus, dus zowel links als rechts moet je de juiste 3 kubusjes in de goede contactpunten plaatsen. 

Nummer de kubusjes, in de koffer, 1 t/m 6. 

Je hebt de slots, in de armpjes van de antenne ook 1 t/m 6 genummerd.

Pak Kubusje 1 uit de koffer en scrol er dan mee omhoog, naar bovenaan de antenne. Plaats kubusje 1 dan in Slot 1 en........In het T-stuk gaat dan heel even een klein knopje oplichten. 

In het T-stuk zitten dus 6 kleine knopjes, 3 links en 3 rechts.  

Ze zijn genummerd 1, 2, 3, 4, 5, 6. Elk knopje is voor 1 kubusslot.

Klik op knopje 1 en......Kubus 1 klapt nu open en knopje 1 is dan groen. 

Zorg dat je cursor je op knopje 1 blijft staan. Haal je de cursor af van knopje 1 dan klapt de kubus weer dicht. In de uitgeklapte kubus 1 zie je nu dat er panelen in kubus ontbreken. Die ontbrekende panelen zijn de gele panelen. Je moet dus nu gaan uitzoeken welke van de 5 andere kubusjes die ontbrekende panelen van kubusje 1 bevatten. Panelen van de ene kubus mogen niet overlappen met panelen van een andere kubus.

Scrol terug omlaag en pal Kubusje 3 uit de koffer. Scrol met Kubusje 3 weer omhoog en plaats de kubus in slot 2. Knopje 2 gaat branden, dus klik op knopje 2 en.....Kubusje 2 klapt uit. 

Je ziet dat er nog  andere panelen ontbreken. Scrol weer omlaag naar de koffer en pak Kubusje 6 eruit. Scrol met kubusje 6 terug omhoog en plaats de kubus in Slot 3. Klik op Knopje 3 en zie.....

Alle panelen in de kubus zijn nu goed. Met de kubusjes 1, 3 en 6 heb je de linkerzijde van de antenne nu goed. Nu de rechterzijde nog doen en dat doen we nu wat sneller......Pak Kubusje 2 uit de koffer en plaats deze in Slot 4. Klik op Knopje 4 en bekijk de uitgeklapte kubus. 

Pak Kubus 4 uit de koffer en plaats deze in Slot 5. Klik op Knopje 5 en bekijk de uitgeklapte kubus. 

Pak als laatste dan Kubus 5 uit de koffer en plaats deze in Slot 6. Klik op Knopje 6 en....

Wel.....ook de rechterzijde is nu goed en op de Ontvanger gaat nu de rode Hoofdschakelaar branden.

Klik dus op de knipperende rode Hoofdschakelaar en........De 6 deelkubusjes in de armpjes schuiven dan nu inelkaar tot 1 grote kubus, aan beide zijden. 

Vanzelf ga je nu uit de Close-up. Je kunt nu gaan zenden.......

Open de inventory en pak er de Tijdradio uit en klik dan met de Tijdradio op de Antenne en.......

Fay maakt contact met haar eigen Eeuw en met de centrale, waar Generaal Quadi zit. H

elaas is de verbinding erg slecht. De Generaal komt maar met horten en stoten door. Maar het is duidelijk dat er iets vreselijk mis is. 

De Generaal verbindt Fay dan ook door met de andere teams, maar Fay krijgt alleen een goede verbinding met het team van Dina. 

Je bent dan in de close-up van de Tijdradio. Het scherm bevat 12 schermpjes en in schermpje 8 zie je Dina. 

Klik op Dina om met haar te praten. Dina zit in Londen, want je ziet de Tower Bridge, en midden in een zondvloed. Josep meld zich dan en hij verschijnt in schermpje 11. Klik dus op Josep en....Oeps.........Josep is in Parijs en zit midden in een wervelstorm. Josep meld dus dat 2050 het verkeerde jaar is want de vernietiging van het klimaat is nu hier in volle gang. Arme Josep......Je beland weer in de schermpjes van de Tijdradio. Er zijn nu meer schermpjes beschikbaar maar klik nu eerst weer in schermpje 8 om terug te schakelen naar Londen. 

Dina is echter verzopen in de zondvloed........Klik nu in de overige schermpjes, waar je nu een stabiele verbinding in ziet, om daar ook even te gaan kijken.In elke locatie zie je dat er een natuurramp gaande is. In sommige schermpjes zie je de tijdreiziger dood gaan. Als laatste klik je dan in schermpje 10 en.....Sadi verschijnt en zegt dat de bron van alle ellende een Kerncentrale is. Ook Sadi sterft.

Wel......Fay concludeert dat, behalve zijzelf en Nigel, alle andere tijdreizigers hier in 2050 het loodje hebben gelegd. Fay is, op Nigel na, helemaal alleen. Het wordt misschien tijd om die Nigel eens te gaan zoeken? Kruip via de ijzeren balk terug omlaag naar de tijdreiscapsule, dus open het "Medallion" op de ijzeren balk en kies dan voor "Descent".  Terug bij de capsule dubbelklik je, met de witte pijl, op de stenen trap en.....Fay loopt de trap af en...........ziet geen spoor van die Nigel. 

Zoek, rechts naast Fay, de rechtsafpijl en dubbelklik dan en......Fay loopt door naar rechts en.....hoort Nigel schreeuwen en dan beland ze op een balkon en ze ziet een neonreclame en hoort die Nigel gillen en dan.........oeps......de vloer van het balkon begeeft het onder Fay's gewicht en ze stort omlaag en beland op een lager gelegen balkon.

Hoe komt Fay weer boven?. Dit balkonnetje hangt boven water. Boven Fay hangt een ladder, aan de onderkant van het balkon. Je kunt proberen om die ladder omlaag te klappen maar Fay kan er niet bij. Rechts naast het balkon hangen twee waslijnen (Clothesline). Pak je Zakmes uit inventory en klik ermee op de Waslijn om de waslijn los te snijden. In inventory heb je dan een stuk touw.Ga door de deuropening naar binnen. Fay staat dan in de hal en het trappenhuis. Loop door naar de trap. De trap is ingestort dus via de trap kan Fay niet naar boven. Een deel van de ijzeren trapleuning staat nog overeind. 

Open op de hoekstijl van de leuning (Iron rod) het "Medallion" en kies dan voor "Break off" en.....Fay breekt de ijzeren staaf los en bergt het op in inventory.Probeer de deur, achter Fay, te openen. De deur zit op slot. Pak de Staaf (Iron rod) uit inventory en klik ermee op de deur om de deur open te wrikken....nou ja....wrikken....Fay sloopt de hele deur uit het kozijn. Loop die kamer dan binnen. Fay staat dan in de deuropening. Je ziet dan een stukje muur waar nog wat behang op zit (Wallpaper). Open het "Medallion" op het behang en kies weer voor "Break off" en.....Fay rukt het behang van de muur.

Die muur is dan kaal en blijkt een vochtige houten muur te zijn (Ramshacle wall). 

Ram die houten muur stuk met je ijzeren Staaf (Iron rod). Fay ramt een groot gat in de houten muur. 

Op Fay krijg je dan de wittepijl, dus dubbelklik met de wittepijl en........Fay stapt door het muurgat en komt terecht in wat eens een keuken moet zijn geweestLinks in de hoek is een smalle kast. Maak, via het "Medallion" de smalle kast open. In de kast staat een Bezem en een Veegblik met een stuk Zeep. 

Pak, via het "Medallion", de Bezem en het Veegblik. Fay pakt vanzelf ook het stuk zeep. Dubbelklik weer met de wittepijl in het muurgat om terug te keren naar de vorige kamer en ga dan terug naar het buiten balkon.Terug op het balkon pak je de Bezem (Broom) uit inventory en dan klik je met de bezem op de ladder, boven Fay's hoofd, om die ladder met behulp van de bezem omlaag te trekken. Open het "Medallion" op de ladder en kies dan voor "Climb" en......

Via de ladder klimt Fay terug omhoog en dan staat je op het balkon waardoor ze daarstraks omlaag is gesodemieterd.  Er hangt een neonreclame die schuin omhoog gaat naar het gebouw aan de overkant. Open het "Medallion" op de neonreclame en kies dan voor "Scale" en.......

..Fay klimt bovenop de neonletters en kruipt via de neonletters het gebouw aan de overkant in. Door het gewicht van Fay klapt 1 van O-letter van de neonreclame open. Fay beland in de Bibliotheek. Bekijk, via het "Medallion" de boekenkasten. Probeer ook of Fay de boeken in de kasten kan lezen door in het "Medallion" te kiezen voor de "Browse" optie. Op de tafels staan computermonitoren (Reading device). Bekijk 1 van die computermonitoren via het "Medallion".....

Fay vertelt dat ze nergens een knop ziet om de monitoren aan te zetten. Wel ontdekt ze een cilindervormig gaatje op, waar blijkbaar iets ingestoken dient te worden. Dit meld Fay als je in het "Medallion" kiest voor "Activate".  Loop door naar rechts....het scherm scrolt met Fay mee en bij de deuropening krijg je dan de wittepijl. 

Ga door de deuropening en..............

Fay vindt Nigel die zich wanhopig vast houd aan de rand van de vloer.......Nigel weet dat hij het niet zal overleven en hij waarschuwt Fay dat ze niet dichterbij moet komen. Nigel zegt dat Fay het 2e team dat in San Francisco geland is moet gaan zoeken. Dat 2e San Francisco team bestaat uit Salvador en Delvin.  Ook Nigel is er inmiddels achter gekomen dat ze hier in 2050 te laat zijn om de ramp te voorkomen.  Er moet een nieuwe tijdsprong gemaakt worden naar een nog eerdere tijd.  Nigel heeft ontdekt wat verantwoordelijk is voor de wereldwijde catastrofe en dat de ramp voorkomen kan worden als de Mensheid gebruik gaat maken van de ontdekking van Bent Svensson, de opwekking van energie via de blauwalg. Nigel heeft alle gegevens op twee datakristallen gezet. Een van de kristallen is echter naar beneden gevallen maar het andere datakristal geeft hij aan Fay. Nigel zegt nog dat de bacterie de sleutel is............ en dan..........Stort Nigel naar beneden  en valt te pletter.

We keren dan even terug naar Bent Svensson en Fay in de 20ste Eeuw . Svensson gelooft geen snars van Fay's verhaal over de Svensson Unit en de blauwalgen. Fay laat zich echter niet uit het veld slaan en gaat verder met haar verhaal..... Fay ontvangt dan, in 2050,  via haar radio, een noodoproep van het andere San Francisco team. Die Salvador en Delvin bevinden zich op ongeveer twee mijl afstand van Fay. Fay heeft echter een boot nodig om die Salvador en Devlin te kunnen bereiken.....immers......San Fransico staat geheel onder water.

Loop terug de biebkamer in. Dubbelklik dan in het meest linker raam om via de neonreclame terug naar het balkon aan de overkant te gaan. 

Terug op het balkon loop je naar binnen en door naar links. Fay komt dan in de kamer waar een bureau staat. Het bureau heeft een kastje. 

Probeer het bureaukastje te openen via "Open" in het "Medallion". Het deurtje van het kastje zit echter op slot. 

Pak het Mes (Knife) uit inventory en wrik er het kastdeurtje mee open. 

Berg het mes dan weer op (rechtsklik) en sluit de inventory (rechtsklik). In het bureaukastje vindt Fay een mooie rode Schroevendraaier. Pak, via het "Medallion" de Schroevendraaier. Linksklik in de hal, bij de trap, en dubbelklik dan weer met de witte Rechtsafpijl en Fay beland weer buiten op het balkon, bij de neonreclame.  De letter O is dus open geklapt en is nu een halve Bol en hangt aan een scharnier (Hinge).  Zeg....zou die O bruikbaar zijn als "bootje"?. 

Pak de Schroevendraaier uit inventory en klik ermee op de het scharnier (Hinge) waar de O-bol aan hangt en.......

..........Fay klimt weer op de neonletters en schroeft de bol los en.....de bol stort omlaag. Fay klimt terug het balkon op. Sluit de inventory en dubbelklik klik, met de wittepijl, op de ladder om terug omlaag te klimmen, naar het onderste balkon. Wel.....de halve Bol dobbert nu op het water, maar te ver weg van het laddertje.  Combineer in inventory de metalen Staaf (Iron rod) met het Veegblik (Duspan) en combineer dan het Touw met de Staaf/veegpan combo om de veegblik vast aan de staaf te binden. Fay heeft dan een Roeispaan gemaakt (Paddle). Klik met de Roeispaan dan op de halve Bol (Globe) en...

..........Fay klimt over het hek haar "bootje" in en roeit weg  op zoek naar het andere team

Na een tijdje roeien bereikt Fay de:

Golden Gate Brug:

Net voordat Fay omlaag dreigt te storten slaagt ze erin haar "bootje" aan te meren en uit te stappen. Volgens haar zendertje moet het andere team hier ergens dicht in de buurt zijn.  Fay staat bij een vrachtauto, die nog op het "droge" staat.  Aan het einde van de brug stort het water zich, als een waterval, omlaag. Plaats je cursor net rechts van de "waterval" (Abyss) en open dan het "Medallion" en kies "Look at" en...........

.......Fay loopt over de "oever" naar de uiterste rand en kijkt omlaag en ziet.........Salvador en Devlin halverwege in hun capsule hangen.

Gebruik de gespreksopties, dus vraag: "Everything okay with you" en "How can I help You" en.........de 2 mannen schieten dan, met een harpoen, een touw omhoog, dat Fay moet gebruiken om de 2 mannen omhoog te takelen. Helaas beland het touw op de "oever" aan de overkant van de brug.

A: Steek over naar de overkant:

Fay staat nu dus bij de linker rode pilaar en ze moet naar de onderste "oever". Links van Fay ligt een korte Plank (Board) op de "oever" . In het water, vlak voor de rand, ligt een Lange Plank (Long Board) op 2 autobanden. In het verlengde van die lange plank drijven er 4 stenen in het water. 

Via die stenen en de Korte Plank en de Lange Plank zou Fay de andere "oever" en het Touw kunnen bereiken. Probeer of Fay, via "Take" in het "Medallion" die lange plank kan pakken. Helaas........Fay kan niet op steen 1 komen want die ligt te ver weg van de "oever".  Pak, via het "Medallion" de Korte Plank (Board) die op de oever ligt.  

Loop terug naar de vrachtwagen. De laadruimte van de vrachtwagen is afgedekt met zeildoek (Canvas) en Fay kan het zeildoek niet verwijderen. Pak dus het Mes weer uit inventory en klik ermee op het zeildoek (Canvas) van de vrachtwagen en......Vlak achter de cabine snijd Fay dan een gat in het zieldoek en hierdoor ziet ze dat de vrachtwagen vol zit met lege houten vaten. 

Open het "Medallion" op het Vat (Barrel) en kies dan "Pull out" en......Fay trekt het houten vat uit de vrachtwagen en...

...het vat drijft dan met hoge snelheid naar de lange plank en blijft daar dan tussen steen 1 en de  autoband steken. 

Loop terug naar rechts en ga dan voor Steen 1op de oever staan.

 Open de inventory en pak de Korte Plank (Short board) en klik hiermee op Steen 1 (Stone) en....

.Fay legt de korte plank neer en hierover kan ze nu doorlopen tot op de Lange Plank. 

Linksklik op het Vat en Fay loopt over de korte plank tot op het vat.

Open op de Korte Plank het "Medallion" en kies voor "Take" om de korte plank terug op te pakken.

Loop door naar het einde van de Lange Plank. 

Open op de Lange Plank dan weer het "Medallion" en kies weer voor "Take" om de Lange plank nu op te pakken. 

Pak de Lange Plank gelijk uit inventory en klik ermee op de Steen die verder op in het water ligt en......Fay verbind dan de 2e steen met de 3e steen. Loop over de lange plank weer naar het einde, dus tot op steen 3. Pak nu weer de Korte Plank uit inventory en klik ermee op Steen 4 om je provisorische brug af te maken en..

...Fay loopt nu vanzelf verder en beland op de onderste "oever" en bij het Touw (rope).

Bekijk, via het "Medallion" het touw. Fay vraagt zich af hoe zij in hemelsnaam die 2 mannen omhoog moet takelen met dit touw. Raap het Touw nog niet op.

B: Takel Devlin en Salvador omhoog:

Links staan 2 autowrakken. Loop naar de 2 autowrakken. Bekijk, via het "Medallion", de auto (Vehicle) die nog op zijn wielen staat. 

Fay meld dat het contactsleuteltje nog in het contact van de auto steekt en ze denkt dat ze de auto nog wel kan starten. Het linker achterwiel van de auto steekt in een hoop modder (Heap of mud). Pak je Roeispaan (Paddle) uit inventory en klik ermee op het hoopje Modder (Heap of mud) om het achterwiel, met behulp van de roeispaan uit de modder te graven.  Je ziet dan de velg van het achterwiel (Wheel rim).  Open het "Medallion" op de Velg (Wheel rim) en kies dan voor "take" en..........

........Fay rukt de velg van de wielas en de Velg (Wheel rim) beland in je inventory. Waar de Velg zat zie je nu de Achteras (Rear axle). Op de grond ligt hier ook het linker einde van hetTouw.Pak het linker einde van het Touw op, via het "Medallion" en klik dan met het Touw op de Achteras (Rear axle)

Helemaal rechts, op het einde van de "oever" zie je het getal 45 staan. Achter dat getal 45 steekt er een kort, gebogen, stangetje omhoog (Steel beam). Loop naar dat korte stangetje. Pak de Velg (Wheel rim) uit inventory en klik de Velg dan aan het stangetje vast. 

Pak nu het rechter einde van het Touw (Rope) op en klik dan met het touw op het Stangetje (Steel beam).

Het touw zit dus nu, links, vast aan de achteras van het auto wrak en, rechts, aan de Velg op het korte stangetje. 

Loop terug naar het autowrak en open weer het "Medallion" op het wrak. Kies nu voor "Activate" om de auto te starten en......

..........De twee mannen worden via het touw omhoog getakeld en......we belanden terug in de 20ste Eeuw, bij Bent Svensson en Fay

Svensson geloofd het verhaal van Fay nog steeds niet....Onderaan het scherm verschijnt dan een schermpje met gespreksopties/vragen

Klik nu steeds op een vraag en......Fay en Svensson ruziŽn even wat maar uiteindelijk gaat Fay dan door met haar verhaal en beland je in 

Fay, Salvador en Devlin zijn dus nog steeds in 2050, op Aarde en in San Francisco. Ze hebben hun toevlucht gezocht in de ruÔne van het huis waar Fay al eerder was. en waar Fay's tijdreiscapsule staat. Je krijgt een serie gespreksopties die je gewoon 1 voor 1 afloopt. Luister dus zelf naar wat Fay, Salvador en Devlin vertellen en maak notities,  want ik heb totaal geen zin op dit allemaal voor je te gaan opschrijven. Fay geeft Salvador de Datakristal, die ze van Nigel heeft gekregen en ze vertelt hem over de monitors in de bibliotheek.

Salvador loopt dan weg naar het balkon om via de neonreclame naar de bibliotheek te klimmen. Fay en Devlin keuvelen gezellig nog wat door, maar dan heb je de laatste gespreksoptie gebruikt en is het gesprek, eindelijk tot een einde gekomen.

Volg Salvador naar de bibliotheek, dus loop naar rechts. Fay komt weer terecht op het balkon. Klim via de neonreclame weer naar de overkant, naar de bibliotheek. Dus open op de neonletters weer het "Medallion" en selecteer dan weer "Scale" en.....Fay kruipt over de neonletters weer naar de:

Bibliotheek:

Die eigenwijze Salvador zit hier aan de rechter tafel de datakristal op de monitor te bestuderen. Je had het waarschijnlijk de 1e keer toen Fay hier was al gezien, maar links is de deur geblokkeerd door een hoop puin. Bekijk, via het "Medallion" het puin (Debris) voor de deur. Op de vloer heeft Salvador een grote koffer neergezet en in die koffer zit een Plasmaboor en een "Sonde" (Probe). Bekijk, via het "Medallion" de "Sonde" en ook de Plasmaboor. Als je de Plasmaboor bekijkt dan vraagt Fay aan Salvador waarom hij die boor heeft meegenomen. Uit het antwoord van Salvador blijkt dat hij niet zo heel erg veel op heeft met Fay. De "Sonde" wordt gebruikt om er tunnels mee te verkennen. 

Ga praten met die opgeblazen Salvador, dus open het "Medallion" op Salvador en kies dan "Talk". Gebruik dan alle gespreksopties die je krijgt. Kortom......gebruik alle opties. Het maakt niet uit wat Fay vraagt.....Salvador geeft Fay toch altijd de opdracht om met de Plasmaboor het puin in de deuropening weg te boren om dan vervolgens die "Sonde" door de deuropening te sturen. Als het "gesprek" is beŽindigd  pak je dus de "Probe" en de Plasmaboor uit de koffer, via het "Medallion". 

Loop dan terug naar links, naar de gebarricadeerde deur. Pak de Plasmaboor uit inventory en klik ermee op het puin (Debris) en.....

Met de Plasmaboor boort Fay een gat in het puin en door de deur. Salvador is er niet van onder de indruk. Pak nu de "Sonde" (Probe) uit inventory en klik ook hiermee op het puin (Debris) en.........Fay laat de Sonde in eerste instantie vallen, tot groot ongenoegen van blaaskaak Salvador, maar dan duwt ze de Sonde door het gaatje dat ze zojuist in het puin heeft gemaakt. Vanzelf pakt Fay dan haar tijdzender erbij en je beland in de close-up van het tijdzenderscherm.Linksonder zie je een "Lampjeknop" en rechtsonder zie je 4 pijlknopjes. Klik op de "Lampjeknop" en.....heel even ziet Fay een man in het schermpje. 

Je gaat uit de close-up en Fay probeert die Salvador te vertellen dat ze Nigel gezien heeft......Nigel leeft nog, volgens Fay. Maar grootmuil Salvador wil er niet aan en "beveelt" Fay om maar even een dutje te gaan doen. Fay is echter niet van plan om zich door hufter Salvador te laten commanderen. Ga door het linker raam en de neonreclame terug naar het balkon en dan terug naar binnen. Devlin is inmiddels bovenaan de stenen trap bezig met de laser dus loop de trap op naar boven en ga met Devlin babbelen en vraag hem dan "I need your help......"

Fay vraagt dan Devlin's hulp om de plasmaboor te "boosten" om een groter gat in het puin, in de bieb, te kunnen schieten. Devlin denkt dat een condensator membraan de energie van de Plasmaboor zou kunnen versterken. Maar hij heeft nog maar ťťn zo'n membraan en die heeft hij zelf nodig om het licht van zijn laser blauw te houden. Rood licht is namelijk te sterk en zou de laser kapot maken.

Sluit het gesprek dan af en maak dan, in inventory, de Plasmaboor open via het "Medallion". 

Fay haalt dan het Blauwe Filter (Blue filter) uit de plasmaboor. Geef het Blauwe Filter aan Devlin, die het filter meteen uitprobeert in zijn laser en.....het werkt en Devlin geeft dan aan Fay zijn Condenser Membraam, dat er uitziet als een netje. Devlin legt Fay nog even uit dat ze een energiebron, zoals een accu, in het membraam moet plaatsen en dan het membraam in de plasmaboor moet stoppen. Devlin denkt dat er beneden, in de kamer, nog wel ergens een volle accu te vinden is.Sluit de inventory en daal de stenen trap weer af. Weer beneden klik je op het bureau, zodat Fay de kamer in loopt. Loop dan iets door naar rechts. Op de vloer liggen de 2 groene slaapzakken van Devlin en Fay. Doorzoek Devlin's slaapzak, via het "Medallion" en........Fay vindt een Accu (Battery). 

Combineer in inventory de Accu (Battery) met het Membraam (Membrane) om de accu in het netje te stoppen en combineer dan het nu "Geladen Membraam" met de Plasmaboor. Nu zal de boor genoeg power moeten hebben om een groter gat te kunnen boren. Ga dus terug naar het balkon en klauter via de neonletters terug naar de Bibliotheek.

Terug in de bieb pak je de Plasmaboor weer uit inventory en klik je met het ding weer op het puin (Debris) en........helaas....De boor heeft nog niet genoeg power. Denk terug aan wat Devlin heeft gezegd over een te sterk rood licht.......Ga, via het linker raam en het balkon, terug naar het balkon aan de overkant. Blijf staan op het balkon. Terug op het balkon staat Fay dus weer bij de neonletters, waar de O dus al uit ontbreekt. De eerste neon letter is een mooie rode L en die rode L knippert. Pak de Plasmaboor uit inventory en klik ermee op de knipperende rode L en......

Fay snijd een mooie rode scherf (Red shard) uit de neonletter. Plaats dus, in inventory, de rode Scherf in de Plasmaboor en klim terug naar de Bibliotheek. Terug in de bieb gebruik je de nu "Geoptimaliseerde Plasmaboor" weer op het Puin (Debris) en......eindelijk......Fay blaast nu het puin en de deur de game uit. Bruut Salvador is er niet erg gecharmeerd van dat er een domme Fay rond huppelt met een levensgevaarlijke plasmaboor, dus hij neemt Fay de boor af maar ze mag het membraam en de accu houden. 

Loop nu door de deuropening en..........Fay beland in een ronde ruimte met een diepe afgrond (Abyss). Voor Fay ligt een omgevallen Terminal en er hangen 2 dikke betonnen balken omlaag waar een stroompje water over heen stroomt. Op de linker betonnen balk ligt het 2e Datakristal. Onder de linker betonnen balk staat nog een Terminal op een balkonnetje.  

Loop naar links, onder de 2 betonnen balken door, en loop dan verder door naar de Terminal die op het balkonnetje staat. 

Probeer of Fay het groene Datakristal kan pakken. 

Fay loopt dan terug naar de linker betonnen balk en gilt dat ze het kristal niet kan bereiken. 

Blijf staan waar Fay nu staat en pak de Roeispaan uit inventory en klik dan met de Roeispaan op het Datakristal en....

...Ja....met de Roeispaan weet Fay het kristal te bereiken maar......domme Fay....ze duwt het kristal de balk af en het ding valt verder omlaag de afgrond in. Kijk nu in de afgrond (Abyss) en........wel...het minstens 15 meter omlaag......en Fay ziet het kristal niet liggen, maar wel ziet ze 2 trappen en 2 vitrines.

Pak het stuk Zeep (Soap) uit inventory en klik ermee op het waterstroompje, dat via de linker betonnen balk omlaag stroomt (Runnel) en.....

............via het stroompje gooit Fay het stuk zeep ook de diepte in. De zeep zal beneden in het water gaan schuimen, op de plaats waar ook het datakristal terecht is gekomen. Loop weer terug naar de terminal die op het balkonnetje staat en loop dan verder door naar rechts, tor Fay helemaal aan de rechter kant staat. Een Liaan (Twine) is hier vastgebonden aan de reling en die Liaan loopt over het puin heen. Pak je Mes uit inventory en klik ermee op de Liaan (Twine), op de plak waar de Liaan op de grond ligt en.....

...Fay loopt nu even uit beeld, want ze klimt omhoog om boven op de puinhelling de Liaan te gaan afsnijden. 

Je ziet dan de Liaan omlaag komen en die Liaan hangt dan in de afgrond en......Fay komt terug.

Plaats je cursor op, of net naast, de liaan en dubbelklik dan de witte omlaagpijl en.....

Via de liaan klimt Fay dan omlaag en beland  ze op de bodem van de afgrond. Links zie je dan, onder het puin, het schuimende water, dat is gaan schuimen door het stuk zeep dat Fay zojuist omlaag heeft laten vallen. Open het "Medallion" op het schuim (Foam) en kies dan voor "Inspect" en.......

Fay vindt het Datakristal en ze brengt het ding gelijk naar Salvador maar.........

Salvador is niet onder de indruk want de data op het Datakristal is niet meer te lezen, maar wel is de ID-chip van het kristal nog ok. Salvador ontdekt op die ID chip het wachtwoord van Nigel en dat is "bluegreen algea". Fay zou, als ze een nog goed werkende terminal kan vinden, met behulp van Nigel's ID-chip, de data die Nigel op de kristallen heeft gezet, wellicht nog een keer kunnen downloaden. Salvador geeft het kristal dus terug aan Fay.

Loop weer naar links en ga weer door de puindeur om weer bij de ronde afgrond terecht te komen. Fay staat dan weer voor de omgevallen Terminal. Open het "Medallion" op de omgevallen Terminal en kies voor "Search" en......Fay vind een Chip, die wellicht nog werkt. 

Klik op de terminal die op het balkon staat en Fay loopt daar weer naar toe. 

Open weer het "Medallion" op deze 2e Terminal en kies hier voor "Use" en.........

Fay meld je dat deze terminal geen "Power" heeft. Onder het scherm van de Terminal zit een Klepje (Maintenance gate), dat Fay niet met haar handen kan openen. Pak dus je Mes weer uit inventory en klik ermee op het Klepje om het klepje open te wrikken. Berg je mes weer op. Onderin de Terminal zie je nu een Chip zitten (Fried chip). Bekijk die chip en Fay meld dat de chip is doorgebrand. Verwijder dus, via het "Medallion" en dan "Remove", de doorgebrande Chip (Fried chip) uit de terminal.

Pak dan de Chip, van de omgevallen Terminal, uit inventory en plaats deze chip dan in deze terminal (Slot). 

Open weer het "Medallion", op het schermpje van de Terminal, en kies weer voor "Use" en........Fay moet je, met pijn in haar hart, melden dat de Terminal het nog steeds niet doet. Fay ontdekt dan de kabel, die vanuit de Terminal omlaag gaat naar de generator en ze doet je de suggestie dat die generator het misschien niet doet. In de vloer zitten op diverse plaatsen slots waar kleine signaal lampjes in horen te steken. Links op de hoek steekt er nog zo'n lampje in de vloer. Pak dat Lampje uit het vloerslot. 

Loop dan weer door naar rechts, waar de liaan in het gat hangt, en dubbelklik dan, bij de liaan, weer de witte omlaagpijl om weer af te dalen naar de bodem. Weer beneden kun je, als je dat wil, de 2 vitrinekasten (Display case) bekijken. In de linker vitrinekast staat een Televisie en in de rechter kast wordt een vinyl grammofoonplaat tentoongesteld. 

Ga dan door de verlichte deuropening, onder de trap en...........Fay beland in de volgende ruimte. Loop gelijk door naar rechts, naar het trapje met de dikke metalen deur.......Fay doet een pas of 3 verder de ruimte in en.....die dikke metalen deur (Heavy reinforced door) boven het trapje knalt met een harde klap dicht. Die deur is niet vanzelf dicht geklapt.....zou er nog iemand hier zijn? 

In de dikke metalen deur zit een glasraampje.....Open het "Medallion" op het glasraampje van de deur en kies dan voor "Peek" om door het raampje te gluren en.....

Fay meld dat ze door het raam een pikdonkere ruimte ziet maar ook een verlichte lift. Pak de Tijdzender uit inventory en klik ermee op de zware deur en.........Fay kijkt dan in de zender en ze zegt dat ze contact heeft met de Sonde, die dus in de donkere ruimte achter de zware deur is. Klik weer op de Lampjeknop, linksonder, en....

.......Fay ziet zich zelf in het de Sonde en we zien dan de schim van een man.....Je krijgt dan gespreksopties, dus praat met de man en gebruik alle opties.....De man doet nogal moeilijk want hij zegt dat ie zijn eigen naam niet weet, maar dat  hij "woont" in het magazijn, achter de zware deur. De man wil met rust gelaten worden en zegt verder dat hij Nigel niet kent.

Goed.....dit schiet niet op. Kijk rond hier in de kamer. Achter het grote glasraam is de Turbinekamer. Onderaan het glasraam hangt een Terminal (Shutter) waar een rode Schakelaar (Switch) in steekt. Links staat een frisdrankenautomaat die voorzien is van een hangslot. Bekijk, via het "Medallion" op het grote raam de Turbine. 

De turbine voorziet het hele gebouw van stroom, maar staat nu uit. Dus vindt Fay het vreemd dat de Zware Deur ruimte nu wel stroom krijgt. 

Open het "Medallion" op het bedieningspaneel en kies dan voor "Open" en Fay maakt de klep open. 

Open weer het "Medallion" op het bedieningspaneel en kies dan voor "Operate" en......je beland in de:

Turbine terminal puzzel:

Je ziet een groot paneel.  Linksboven is de rode schakelaar de Resetknop om de puzzel terug in de beginstand te zetten.  Rechtsboven zie je de rode AUTO-OPLOSKNOP waarmee je de puzzel automatisch kunt laten oplossen. Maar je bent echt een zielig figuur als je daar gebruik van maakt.
  • Bovenin het paneel zie je 5 lampjes Het linker lampje is nu groen maar de andere 4 lampje zijn nu oranje. Het is de bedoeling dat je alle 5 lampjes groen krijgt.
  • Helemaal rechts zie je een Drijver. De hoogte van de Drijver wordt aangegeven via de 9 blauwe lampjes, die links naast de Drijver staat.  
  • Onderin het paneel zie je 5 zwarte draaiknoppen. Elke draaiknop heeft op de linkerkant en op de rechterkant een pijltje.
  • Nummer de 5 lampjes, bovenin het scherm, van links naar rechts 1 t/m 5. 
  • Nummer de zwarte draaiknoppen als: A, B, C, D, E. 

Op dit moment is oranje lampje 1 groen en staat knop A naar links en brand bij de Drijver het 5e blauwe lampje. De oranje lampjes corresponderen dus met de zwarte knoppen die er recht onder staan. 

De 5 zwarte draaiknoppen laten de Drijver een stukje omhoog of omlaag gaan. Knop A brengt de drijver 1 positie omhoog. Knop B brengt de drijver 3 posities omlaag. Knop C brengt de Drijver 2 posities omhoog. Knop D brengt de drijver 3 posities omhoog en Knop D brengt de drijver 8 posities omlaag, op de blauwe lampjesschaal.

Het is dus de bedoeling dat je het voor elkaar krijgt om de 5 oranje lampjes alle 5  tegelijkertijd groen te laten branden en dat moet je doen door in de juiste volgorde de 5 zwarte draaiknoppen naar links of rechts te klikken. Je kunt de puzzel dus automatisch laten oplossen door op de rode AUTO-OPLOSKNOP te klikken, maar hier is de oplossing voor het geval je het "zelf" wilt doen.

Begin ermee om de puzzel nu eerst in de begin stand te zetten door op de rode schakelaar, linksboven, te klikken. Alle 5 oranje lampjes zijn dan uit en de 5 zwarte draaiknoppen staan dan allemaal naar rechts. 

Nu kun je de puzzel oplossen en wel op deze manier.

Stap 1: Klik 1 keer op de rechterpijlzijde van de draaiknoppen 1, 4 en 5. De oranje lampjes 1, 4 en 5 zijn dan geel.

Stap 2: Klik weer 1 keer op de rechterpijlzijde van de draaiknoppen 1, 4 en 5. De oranje lampjes 1, 4 en 5 zijn dan groen

Stap 3: Klik 1 keer op de rechterpijlzijde van de draaiknoppen 2 en 3. . De oranje lampjes 2 en 3 zijn dan geel.

Stap 4: Klok weer 1 keer op de rechterpijlzijde van de draaiknoppen 2 en 3 en.........Alle oranje lampjes zijn dan nu groen

Vanzelf ga je uit de puzzel en vanzelf trekt Fay dan de rode hendel van het paneel omlaag en.......De Turbine begint op te starten maar......helaas.....er ontstaat kortsluiting omdat er een zekering is doorgebrand. Maar waar?.

 Ga via de deuropening aan de linkerkant terug naar de ruimte met de trap en de 2 vitrines. Achter de linker vitrine zie je nu een elektrakabel die vonkt. Bekijk, via het "Medallion" die vonkende elektrakabel (Cable). Fay meld dat de kabel bloot ligt en in een waterplas ligt. Deze kabel is dus de oorzaak van de kortsluiting. Open weer het "Medallion" op de kabel en kies nu voor "Follow" en........

.........Fay volgt de kabel naar een metalen deurplaat in de muur. Fay staat dan voor de metalen deurplaat (Cover). 

Open het "Medallion" op de deurplaat en kies voor "Open" en

.....Fay rukt de plaat van de muur. Je hebt een kabelkast geopend waar de kabels in zitten voor de stroom van de 2 vitrinekasten. 

Rechts onderin steekt er een Stekker (Plug). Open het "Medallion" op die "Plug" en kies voor (Drag) om de stekker uit het "stopcontact" te trekken en......

Je scherm wordt heel even zwart en dan zien we Fay terug bij het bedieningspaneel van de turbine en Fay haalt de rode hendel weer over en....."Yes....Problem Solved". 

De grote Turbine "draait" nu weer als een zonnetje, de stroom is herstelt.

Je kunt nog even de drankenautomaat bekijken en ook het hangslotje, dat aan de rechterzijde aan de drankenautomaat steekt. Ga dan weer terug naar de vitrinekasten ruimte en loop door naar de trap. Voor de trap hangt de Liaan, waar Fay aan omlaag geklommen is. Dubbelklik met de witte omhoogpijl op de liaan om terug omhoog te klimmen. 

Weer boven op de ronde omloop loop je naar links, naar de terminal die op het balkonnetje staat. 

Open op het schermpje van de terminal weer het "Medallion" en kies weer voor "Use" en......De terminal heeft nu stroom en het scherm floept dus aan. 

Op het scherm verschijnt Quickie, die zegt dat Fay een Datakristal in de terminal steken. Pak dus het Datakristal (Data crystal) uit inventory en klik ermee op het schermpje (Terminal) en Fay stopt het ding in de terminal. Er gebeurt echter niets, dus open weer het "Medallion" op het schermpje en kies weer voor "Use" en......Quickie verschijnt weer op het schermpje en hij vraagt je nu om het wachtwoord. Er verschijnt een keuzelijst waarin je op het juiste wachtwoord moet klikken. 

Wel....Van Salvador heeft Fay gehoord wat Nigel's wachtwoord is, dus klik op "The password is 'blue-green-algie'?  en.....

.....Quickie accepteert het wachtwoord en hij heet "Nigel" van harte welkom. 

Er verschijnen nu weer allerlei optie onderaan je scherm. Fay wil de data downloaden die Nigel gisteren ook al heeft gedownload. Klik op "I want to download the same data as yesterday"  en....Quickie jammert dan dat ie niet aan dit verzoek kan voldoen. Zeg dus"I want to download the data from yesterday again"  en..........Quickie geeft je dan een lijst met onderwerpen waar hij Fay wel meer over kan vertellen en zal dit steeds herhalen. Blijf nu echter steeds zeggen dat je de data wil downloaden.

Dus zeg achtereenvolgens: "But I just want to download the data"  en dan "I don't understand any of this. I just want the data"  en dan "I just need the data, and nothing else!" Nu gaat Quickie proberen om de data te op te halen en om deze te uploaden naar een nieuwe datakristal. Helaas......het lukt Quickie niet en hij raad Fay aan om met iemand van de staf te gaan praten, maar dat kan natuurlijk niet want iedereen is dood. 

Ga nu dus verder met de volgende antwoorden: "I don't want to stand in line for my data"  en dan "I'm not thirsty and I want my data right now!!!"  en......nu heeft Quickie het eindelijk door en gaat hij de gevraagde data uploaden naar een back-up datakristal. Maar weer gaat er iets mis.........Het nieuwe datakristal ligt in 1 van de datasafes, maar het kristal kan alleen gevonden worden als er 2 lampen op de safe branden en....helaas is 1 van de lampjes stuk.

Quickie vindt dat ie nu voldoende voor Fay heeft gedaan en dus verdwijnt ie nu en de terminal schakelt zichzelf uit. Loop nu, vanaf de terminal, door naar links en.....je ziet dan 3 platte Sokkels (Sockets) op de vloer.  Deze 3 sokkels zijn de safes waar de backup kristallen in worden bewaard.

Open op de middelste Sokkel het "Medallion" en kies dan voor "activate" en.....er schuift een kast met Datakristallen uit de sokkel omhoog. 

In de kast steken 16 Datakristallen, 4 op elk van de 4 planken. Quickie heeft gezegd dat Fay alleen het juiste kristal kan vinden als er 2 lampjes in de kast branden.  Bovenin de kast zie je 3 contacten (Slots) waar zo'n plat lampje in past. Alleen in het  rechter contact brand een lampje.   Aan de rechterzijde van de kast zitten ook 4 contacten waar een lampje in past. Nummer die 4 rechter contacten, van boven naar beneden A, B, C, D. Pak dan het ovale vloer Lampje (Lamp) uit inventory en klik dit in contact C.  Trek dan voor je zelf een denkbeeldige lijn, vanaf het bovenste lampje, recht omlaag en een vanaf lampje C naar links. Op het snijpunt van beide lijnen vindt je dan het gezochte Data Kristal.

Het Data kristal is dus het 3e kristal op plank C. Open het "Medallion" op die datakristal en kies dan voor "Take" en....Fay pakt het Datakristal uit de kast

Pak ook het ovale Lampje weer uit contact C, dus open op het lampje het "Medallion". 

Kies dan voor "Take" om het lampje terug te pakken en weer op te bergen in je inventory.

Loop naar achteren en dan, onder de 2 betonnenbalken door naar rechts, naar de omgevallen terminal. 

Bij de omgevallen terminal zoek je de witte schuinomhoogpijl, op de instorting. 

Dubbelklik de witte schuinomhoogpijl om terug te keren bij Salvador in de bibliotheek. 

Pak de Datakristal uit inventory en geef het ding aan Salvador en.........

.....Salvador leest dan de info dat op het kristal staat en hij roept Fay om de info ook te bekijken.....

In het regenwoud van BraziliŽ heeft ene Emilio Indez een stuk of 10 hele grote kerncentrales gebouwd. 

Uiteraard heeft de internationale milieubeweging hiertegen geprotesteerd tijdens de energietop in Oslo. Omdat er, volgens de regeringsleiders, geen alternatieven waren voor het energietekort, kreeg Indez toch toestemming om zijn kerncentrales te bouwen. Dan zien we dat 1 van de kerncentrales ontploft en deze ontploffing heeft het gehele tropische regenwoud vernietigd. 

Het resultaat van de ontploffing was een nuclaire winter en een enorme toename van het broeikaseffect door de nucleaire vervuiling en hierdoor een catastrofale toename van de opwarming van de aarde. Het gevolg was dat binnen een paar jaar de poolkappen gingen smelten en het uiteindelijke resultaat was de totale vernietiging van al het leven op Aarde in 2050.

Fay krijgt ruzie met Salvador, want Fay wil terug in de tijd, naar die conferentie in Oslo. Fay hoopt de regeringsleiders er van te overtuigen dat er wel degelijk een alternatief voor kernergie bestaat,  namelijk de blauwalgen, die Svensson heeft onderzocht. Maar Salvador is het niet met Fay eens want hij wil naar BraziliŽ om de explosie in de kerncentrale te voorkomen. 

Aangezien kloothommel Salvador de baas is, dramt hij zijn zin door en geeft hij  Fay opdracht om te kijken hoever Delvin is met de reparatie van de tijdreiscapsule. Ondertussen in de 20ste Eeuw geloofd Svensson het verhaal van Fay nog steeds niet en hij en Fay discussiŽren nog even over wat nu precies de oorzaak van de opwarming van de Aarde zal zijn.

Je krijgt dan weer de controle over Fay terug. Duik dus weer door het linker raam naar buiten om weer terug op het balkon te komen en ga dan terug naar Devlin. Praat met Delvin, dus open het "Medallion" op Delvin en kies dan voor "Talk". Delvin geeft Fay gelijk haar dagelijkse portie voedseltabletten (Food pills). Fay vertelt aan Delvin wat zij en Salvador hebben ontdekt en dat ze naar BraziliŽ moeten "jumpen". 

Vraag Delvin: "We only need a magnetized atom from that time, right?"  en Delvin meld dat in vroegere tijden informatie op videotapes werd vastgelegd.  Als Delvin de videotape van de catastrofe in BraziliŽ had dan kon hij daar het speciale "atoom", dat hij nodig heeft om het juiste jaartal in te kunnen stellen, vanaf halen. 

Ga dus terug naar de bibliotheek. Als Fay weer via het balkon en de neonletters weer de bieb is binnengekropen krijgt ze van Salvador te horen dat de videotapes waarschijnlijk in het archief liggen en dat elke tape een ID-nummer heeft. Volgens Salvador moet Fay dus zoeken naar de tape met ID-nummer 2110-8311-00.

Ga door de "puindeur" terug naar beneden, naar de ronde omloop. Fay staat dan weer voor de 2 betonnenbalken en je ziet het "Quickie-terminal". Open gelijk het "Medallion" op het "Quickie-terminal" en kies weer voor "Use" en Fay loopt door naar de terminal en zet het ding weer aan en Quickie verschijnt weer en vraagt wat "Nigel" deze keer wil.......

Fay vraagt om de originele opname, dus om de videotape. Quickie vraagt dan of hij de data voor Fay moet ordenen. Zeg echter: "Uhm....no, that won't be necessary. I want to order the tape". Quickie gaat echter eerst even moeilijk doen over de identiteit van Fay. Zeg dat je echt Nigel bent, dus klik op: "Yes...I am Nigel"  en.......Quickie meld dat Fay de tape morgen kan gaan ophalen bij een servicebalie. Maar Fay natuurlijk niet tot morgen wachten dus zeg: "But I need the tape now",. Maar Quickie herhaald dat de tape pas morgen af te halen is. Dram door, dus zeg "Looks like I have to get it myself". 

Maar Quickie meld dat bezoekers geen toegang hebben tot het archief. Vraag dus: "Where is the depot?"  en Quickie meld dan dat het archief beneden in de kelder is. Vanzelf beŽindigd Fay dan dit "gesprek". Wel.....het archief bevindt zich dus beneden in de kelder, achter de Zware Deur, waar die geheimzinnige man zich bevindt. Loop dus naar rechts en dubbelklik dan met de witte omlaagpijl op de Liaan, om terug af te dalen naar de kelder. 

Weer beneden ga je dan weer, via de deuropening onder de stenen trap, naar de ruimte met de grote ruit en de Zware Deur. 

Open op de zware deur weer het "Medallion" en kies dan nu voor "Talk" en.....

Fay roept de man, die achter de zware deur in het archief "woont". De man meld zicht, dus zeg "I need access to the media archive". De man vraagt of Fay iets te eten voor hem heeft en dus bied Fay hem haar voedselpillen aan. Maar de man wil dat Fay een echte maaltijd voor hem gaat bereiden. Sluit het gesprek dus af via "Okay. I'll leave". 

Fay heeft dus iets te vreten nodig om aan die vent te kunnen aanbieden. Bekijk nog eens de frisdrankenautomaat en ook het elektronische slot dat aan de zijkant van de automaat hangt. Pak dan het Membraam (Membrane) uit inventory en klik ermee op het electronische slot. Fay hangt het membraam aan het slot. 

Pak nu de accu (Battery) uit inventory en klik ermee op het slot/membraam combinatie (Membrane) en.......Fay vindt zichzelf heel erg slim want ze ontrekt met de batterij de energie uit het electronische slot, dat vervolgens ontploft. Helaas sneuvelen hierdoor ook het membraan en de accu.  Er is dus nu een gat in de zijkant van de automaat geslagen en in dat gat steekt de geldlade van de automaat (Coin chute). Open het "Medallion" om dat gat (Coin chute) en kies dan voor "Reach into" en....

Fay jat de munten (Coins) uit de automaat. Rechtsboven, boven de rode knopen, in de automaat zit de muntgleuf (Slot). 

Dus pak de Munten (Coins) uit inventory en stop ze in de Muntgleuf.

Open nu weer het "Medallion" op de voorkant van de automaat en kies voor "Operate" en......Fay drukt op de knoppen en......er rolt een Fles uit de automaat. Beweeg Fay iets naar rechts en je ziet die fles dan onderin de automaat liggen. Open het "Medallion" dus op de Fles (Bottle) en kies voor "Take" om de fles uit de automaat te pakken.

In inventory heeft Fay dus de voedselpillen (Chicken a L'Orange), die ze van Delvin heeft gekregen. De fles die ze uit de automaat heeft verkregen bevat Red Curry Cola. Combineer de Voedselpillen (Chicken a L'Orange) dus met de Fles Red Curry Cola en........Fay boetseert het geheel tot een smeuÔge hoop Kip Curry (Curry Chicken). Pak de Curry Kip uit inventory en klik ermee op de Zware Deur en.....Fay gilt tegen de vent dat ze een maaltijd voor hem heeft bereid en..........De man gilt dat Fay de Kip Curry smurrie op het trapje voor de deur moet plaatsen en dan moet verdwijnen. Als hij de "maaltijd" lekker heeft gevonden zal hij Fay binnen laten. Dus Fay verdwijnt even terug naar de trapkamer.  Wacht even een paar tellen en ga dan terug en zie......de vent vond de Kip Curry blijkbaar lekker want de Zware Deur staat nu wagenwijd open.

Ga dus door de nu geopende zware deur en........Fay beland in het:

Archief:

Je ziet Fay in de verlichte deuropening staan, maar het Archief zelf is donker. 

Loop de kamer binnen en......die vreemde man doet dan het licht aan en vraagt wat Fay wil. 

Praat met de man via de gespreksopties. De man heeft niet veel te vertellen en zegt op bijna elke vraag van Fay dat ie van niets weet. Je kunt dus dit "gesprek" ook na 1 of 2 vragen afbreken via "Okay. That's all"  of je loopt gewoon de gespreksopties in volgorde af.Hoe dan ook, als je dit "gesprek" gehad hebt dan kijk je even rond. Het archief is een glazen "doos". 

Rechts naast de man hangt een computerscherm aan de muur. Open het "Medallion" op het computerscherm en kies dan voor "Use" en.......Quickie verschijnt en begroet Sean Rattold.Fay vraagt Quickie naar het artikel met de ID code 2110-8321-00. Quickie meld dan dat er 3 objecten zijn die min of meer aan de door Fay opgegeven code voldoen en dat zijn.................een Manuscript, een Spiegelreflectscamera en de Videoband van de catastrofe met de kerncentrale van die Indez figuur.

Fay wil de videoband, dus klik op "I need the video! ID 2110-8321-0091"  en.........Quickie meld dat ie de videotape niet kan vinden en hij somt weer een aantal objecten op die hij wel kan bezorgen.Kies nu voor de Spiegelreflexcamera, dus zeg: "If there's not other way. I'll take the camera"  en.........een container levert de camera af bij Fay, in een glazen kistje. 

Open het "Medallion" op het glazen kistje  (Box) en kies voor "Open" en Fay pakt de Camera uit het kistje en bekijkt de camera in close-up.  Verlaat gelijk de close-up via 1 van de witte pijlen, want je kunt in deze close-up toch niets doen met de camera. Open de inventory en open dan in inventory het "Medallion" op de camera en kies dan voor "Activate" en........

........Fay zet de Timer van de zelfontspanner van de camera op 1 minuut. 

Pak dan de camera uit inventory en plaats de camera terug in de glazen kist (Box). 

Vanzelf verteld Fay dan aan Quickie dat hij de camera weer moet opbergen en dat gebeurt dan ook.

Activeer, via het "Medallion" en dan "Use",  het computerscherm weer en vraag Quickie dan weer om de Camera, dus zeg weer: "I'll take the camera"  en.....De camera wordt weer bij Fay afgeleverd. Pak de Camera weer uit de glazen kist, via het "Medallion" en......De camera heeft een foto gemaakt en in het schermpje van de camera ziet Fay dan nu een klein kistje met daarin de gezochte videotape en ook ziet ze een grotere lege glazen kist waarop ID nummer 3476-8970-9987 staat. 

Ga weer uit dit close-upscherm en plaats de camera weer terug in het glazen kistje. Weer zegt Fay vanzelf tegen Quickie dat ie de camera weer kan opbergen."Use" het computerscherm weer en vraag Quickie nu: "I want the artifact with the number 3476-8970-9987"  en........Quickie meld dat die glazen kist leeg is en vraagt of Fay het toch wil hebben en Fay zegt hartgrondig "YES". De grote lege glazen kist wordt dan door het systeem bij Fay afgeleverd. Open het "Medallion" op de glazen doos en kies dan voor "Look at". Fay meld dan dat de kist zo groot is dat zij er in zou passen. Open weer het "Medallion" op de kist en kies nu voor "Get in" en.......

....Fay probeert dan of ze inderdaad in de kist past en......dat lukt en Fay kruipt weer uit de kist.

Ga weer praten met de man, die dus Sean Rattold heet. Dus open het "Medallion" op Sean Rattold en kies dan "Talk". 

Vraag Sean dan: "Can you ask Quickie to send the box back, please?"  en na zijn antwoord zeg je dan: "I will even cook something for you and your friends"  en.............Sean wil dan Fay wel terwille zijn en hij beloofd ook dat hij Fay na 10 minuten weer zal laten terughalen.Kruip dus weer in de grote glazen kist, dus open op de kist weer het "Medallion" en kies weer "Get in" en............Fay kruipt weer de kist in. Terwijl Fay in de kist zit open je op Sean weer het "Medallion" en kies je nu "Sent away" en......

.......Sean meld Quickie dan de kist terug gestuurd kan worden en.........Fay beland dan op de plek waar ze op de foto het kistje met daarin de videotape zag. De videotape zit in het bovenste glazen kistje en dat kistje zit dus dicht. Pak de Schroevendraaier uit inventory en klik ermee op het bovenste kistje om het kiste te openen. 

Er liggen 2 tapes in het kistje. Open het "Medallion" op de 2 tapes en kies dan voor "Take" en.......

........Fay pakt beide tapes. De ene tape is van het kerncentrale ongeluk en de andere tape is van de conferentie in Oslo.

Kruip, via het "Medallion" weer in de grote glazen kist en.........

Wel......Die Sean blijkt niet van plan om Fay terug te halen en na een half uurtje kruipt Fay maar weer uit de kist. 

Het ziet er naar uit dat Fay hier vast zit, maar dan hoort Fay haar tijdzendertje piepen en ze pakt dat ding en hoort een radiotransmissies. Maar Fay hoort ook zichzelf iets zeggen over Bent Svensson..... Even later meldt Salvador zich, die wil weten waar Fay verdomme uithangt. Praat met Salvador via de gespreksoptie en loop ze gewoon allemaal af en........ uiteindelijk  zorgt Salvador ervoor dat Fay weer terug beland in het archief alwaar Fay hem de videotapes geeft.

Salvador heeft die Sean uit de weg geruimd en als Fay hem probeert te overtuigen dat ze naar die conferentie in Oslo moeten reizen, 1 week voordat het ongeluk met de kerncentrale zal plaatsvinden,  is Salvador het er nog steeds niet mee eens. Fay krijgt dan de tape van de conferentie terug. Fay geeft het echter nog niet op en probeert Salvador alsnog van haar gelijk te overtuigen en....na een tijdje wordt die Salvador toch nieuwsgierig naar Fay's argumenten. 

Je krijgt dan nu een serie argumenten onder in je scherm waarmee Fay die klootzak Salvador moet overtuigen dat het toch beter is om naar die conferentie in Oslo te tijdreizen......gebruik alle argumenten.

Salvador doet net of hij zich door Fay heeft laten overtuigen, maar in werkelijkheid wil hij van het lastige wijf af. In een tijdreiscapsule is maar plaats voor 2 personen dus Salvador beslist dat hij en Delvin, met de tijdreiscapsule van Fay en Nigel, naar de kerncentrale in BraziliŽ zullen gaan. Fay mag best in haar eentje naar de conferentie in Oslo reizen maar dan moet ze de tijdreiscapsule van Salvador en Delvin maar repareren. Klojo Salvador geeft dan de videotape van de Oslo Conferentie terug aan Fay maar de andere tape houdt hij zelf en hij smeert 'um naar Delvin.

Fay is Salvador gevolgd naar Delvin en de tijdreiscapsule. Fay is het er helemaal niet mee eens. Fay is helemaal niet van plan om in haar eentje hier te blijven om de rest van haar leven hier in 2050 te volbrengen. Fay wil dus de bestemming van Salvador veranderen in de Oslo Conferentie, die 1 week eerder dan de kernramp heeft plaatsgevonden. Maar daarvoor moet ze snel de tape van de kernramp verwisselen voor de tape van de conferentie.

Rechtsvoor op de tafel, waar Delvin nog steeds met de laser bezig is, ligt de Videotape van de Kerncentrale ramp

Je kunt proberen om, via het "Medallion" en dan "Take" of Fay de videotape kan jatten, maar dat lukt niet omdat Delvin dit altijd merk. 

Open dus de inventory en pak er de Videotape van de Conferentie uit.........

......en klik dan met de Conferentie Tape op de Kerncentrale ramp Tape, die bij Delvin op de tafel ligt en...........

Fay verwisselt de tapes en Delvin programmeert, zonder dat hij het weet, de Tijdreiscapsule om naar de Oslo conferentie te reizen, 1 week eerder dan de kernramp. 

Delvin en Salvador krijgen dan door wat Fay heeft gedaan en Salvador wordt woest.

Delvin probeert het proces nog te stoppen maar het is te laat.....

Fay duikt de capsule in en.......De capsule met Fay en Salvador verdwijnt.......en......

We belanden terug in de tijd bij Bent Svensson en hij geloofd er nog steeds geen ene moer van. Fay wordt dan kwaad

Svensson heeft er nu genoeg van en hij wil dat dit klote mokkel weer uit zijn leven verdwijnt. 

Svensson wil naar buiten en...........een nieuw persoon verschijnt.........

.......deze onbekende persoon hoort duidelijk bij Fay en hij ramt Svensson bewusteloos......

We belanden in nu in: 

Je bent nu weer Bent Svensson

Helikopter

Fay en de onbekende vent hebben Svensson vastgebonden in een soort badkamer. Waar ben ik? ...vraagt Svensson zich af. Je hoort het geluid van een helikopter, dus zouden we in een helikopter zijn? Svensson staat vastgebonden aan een muurbeugel (Handle) bij de douche. Achter Svensson hangt het Douchegordijn (Curtain). Dat douchegordijn hangt aan een gordijnroede (Curtain rod). Achter het douchegordijn zie je de oranje deur van deze badkamer. Je ziet ook een raampje, een wastafel en een toilet. Boven het raampje steekt er een schroef in de wand en er hangt ook een ventilator. Boven het toilet hangt een toiletkast dat bestaat uit 3 kastjes. Het linker kastje en het middelste kastje zitten dicht met een deurtje en in het open rechter kastje staat een rood Nageltangetje (Nail clipper).

Svensson moet zichzelf zien te bevrijden. Achter Svensson hangt dus het douchegordijn. 

Open het "Medallion" op het douchegordijn en kies dan voor "Drag" en.........

Svensson trekt het gordijn en de gordijnroede naar beneden. De roede ligt dan achter Svensson. 

Open het "Medallion" op de gordijnroede en kies dan voor "Use" en.....

.......De roede zit dan vast aan je cursor. Sleep de roedecursor naar de beugel waar Svensson aan vastgebonden staat en linksklik dan met de roedecursor op de beugel (Handle) en........Svensson bevrijd zichzelf van de beugel.

Open op de oranje deur het "Medallion" en kies dan voor "Open"......maar...de deur zit op slot. Maak het raampje open, dus open op het raampje het "Medallion" en kies weer voor "Open" en Svensson opent het raampje. Open dan op het geopende raam weer het "Medallion" en kies dan voor "Look out" en.....

Svensson gluurt uit het raampje naar buiten en ziet dat de heli, waar hij dus in zit, boven een Noorse Fjord vliegt. Recht boven het raampje steekt er een Schroef (Screw) in de wand en links hangt een ventilator. Bekijk, via het "Medallion" de Schroef, boven het raam. Svensson denkt dat die schroef iets vasthoud dat aan de buitenkant aan de heli vast zit. Hoe die schroef los te schroeven?Het kastje, boven het toilet en de wasbak, heeft 2 deurtjes. Maak, via het "Medallion" het linker deurtje van het kastje open. In het linker kastje staat een blauw flesje Aftershave. 

Pak, via het "Medallion" het flesje Aftershave uit het kastje. 

Open dan, weer via het "Medallion", het rechter deurtje van het kastje. 

Je hebt dan het middelste kastje geopend en hierin vindt Svensson een rode Kam (Comb).

Pak, weer via het "Medallion", de Kam uit het middelste kastje.Zet Svensson dan iets naar links, zodat je het linker kastje weer goed kan zien. 

Pak dan ook het Nageltangetje (Nail clipper), uit het rechter kastje, via het "Medallion". 

Open Svensson's inventory en bekijk dan, via het "Medallion", de rode kam en.....Svensson meld je dat het een metalen kam is.  

Open weer het "Medallion" op de Kam en kies dan nu voor "Break" en......

Svensson breekt de kam in 2 gelijke helften. Pak 1 helft van de kam op en klik ermee op de andere helft van de kam en.......

......Svensson maakt een Kruis van de kam (Com cross) en dit is een soort schroevendraaier. 

Pak dat kruis ding gelijk uit inventory en klik ermee op de schroef, boven het raam, en..........

.........Svensson schroeft de schroef los en hierdoor raakt er aan de buitenkant een kabel los en het uiteinde van die kabel hangt nu voor het raam. 

Open het "Medallion" op de kabel en kies dan voor "Drag" en......

........Svensson trekt de kabel naar binnen. Aan de kabel zit een Antennearm vast en dat ding heeft wel wat weg van een koevoet. Open het "Medallion" op de antennearm en kies voor "Take" om de Antennearm van de kabel te pakken. In inventory heb je dan een Koevoet (Crowbar).

Pak de Koevoet gelijk uit inventory en klik ermee op de oranje deur en.........Svensson wrikt met de koevoet de deur open. Sluit de inventory en stap dan door de nu geopende oranje deur en......Svensson beland in de "Slaapkamer". Open het "Medallion" op de oranje deur en kies voor "Close" om de deur te sluiten. 

Rechts is de deuropening naar de Cockpit van de heli, dus klik met de witte pijlen in die deuropening en.......

......Svensson gluurt de cockpit binnen en ziet de vent die hem heeft neergeslagen. 

Die vent heet Oggy en hij is dus de piloot van de heli. Zoek, aan de linker rand van het scherm, de witte linkspijlen en dubbelklik dan om terug uit deze close-up te stappen. Terug in de "slaapkamer" loop je door naar links, tot je Fay in de "woonkamer" ziet zitten. 

Dubbelklik de witte pijlen om Fay in close-up te zien. 

Fay zit op de bank haar tijdzenderradio te repareren. Verder naar links zie je de "radiokamer" van de heli en Svensson merkt op dat als hij ongezien die radiokamer zou kunnen bereiken hij met de radio een S.O.S zou kunnen zenden.  Svensson moet Fay dus hier weg zien te krijgen. Boven Fay hangt een luidspreker van het intercomsysteem aan de muur. Bekijk die "Intercom" via het "Medallion" en Svensson meld dat het verbonden is met de cockpit maar ook dat het ding uit staat. Ga, via de witte pijl, terug naar de "Slaapkamer". Rechts op het bunkbed ligt het kussen en onder het kussen ligt een Dictafoon.

Pak, via het "Medallion", de Dictafoon onder het kussen vandaan. 

Svensson meld dat er een plastiek netje aan de oordopjes van de dictafoon zit en hij bergt dat netje ook op in inventory. Open de inventory en open dan het "Medallion" op de Dictafoon en kies voor "Play" om de boodschappen op het ding te beluisteren. 

Je hoor piloot Oggy, die nogal geil lijkt te zijn op Fay. 

Sluit de inventory en loop weer verder naar rechts en ga weer in de close-up van de cockpit. 

Links naast de cockpitopening zit er een zekeringen kastje (Fuses) in de wand. 

Open weer de inventory en open weer het "Medallion" op de Dictafoon en kies nu voor (Record) om het ding aan te zetten. 

Open dan het "Medallion" op de Zekeringen (Fuses) en kies voor "Shake" en........

.....Svensson rommelt wat aan de zekeringen waardoor de heli wat nukkig gaat vliegen. 

Piloot Oggy vindt dit niet leuk en begint wat tegen zijn heli te vloeken en te schelden en dit wordt opgenomen met de Dictafoon. Controleer even of de dictafoon ook werkelijk het gevloek en gescheld van Oggy heeft opgenomen, dus open op de dictafoon weer het "Medallion" en kies weer voor "Play" en.....je hoort hetgeen Oggy zojuist heeft gezegd. Ga uit de close-up. Loop weer iets naar links, tot Svensson ongeveer halverwege voor het bed staat. Boven het bed is een boekenkastje dat 6 vakken heeft. In het linksboven vak vindt je encyclopedieŽn.

 In het rechtsboven vak liggen een paar notitieboekjes. In het linksonder vak staan Albums en in het middenonder vak staan Novellen. Open op het Albumvak, dus het linksonder vak, het "Medallion" en kies dan voor "Look at" en......Svensson somt eventjes op welke albums er in het vak staan en dan....ziet hij dat er een kabeltje achter de albums verborgen is. Open weer het "Medallion" op de Albums en kies nu voor "Put away" en.....

.....Svensson verwijdert een aantal boeken uit het vak en legt ze op het bed. Nu zie je een rood kabeltje in het Albumvak. Bekijk, via het "Medallion" het rode kabeltje en Svensson meld dat het de intercomkabel is. Pak het Nageltangetje (Nail clipper) uit inventory en klik ermee op het rode kabeltje om het kabeltje door te knippen.

Bekijk in inventory, via het "Medallion" nu weer de Dictafoon.......Svensson meld dat er aan de dictafoon kabeltjes van de oordopjes steken. Combineer in inventory het Nageltangetje met de Dictafoon om de Oordopkabeltjes van de dictafoon te knippen. Pak dan de Dictafoon uit inventory en klik ermee op het doorgeknipte rode kabeltje in het Albumvak en....

...Svensson verbind de intercomkabel aan de dictafoon, die hij vervolgens in het albumvak zet.   

Open het "Medallion" op de Dictafoon en kies weer voor "Play" en......

...Svensson zet de dictafoon af en........je hoort niets......Natuurlijk hoor je niets want de luidspreker bij Fay staat niet aan. De boeken die Svensson uit het Albumvak heeft gehaald heeft hij op het bed gedeponeerd. Open het "Medallion" op die boeken en kies dan voor "Yank out" en......Svensson scheurt een paar pagina's uit 1 van die boeken.

Open in inventory het "Medallion" op het flesje Aftershave en kies dan voor "Read" of "Sniff" en Svensson meld dat de aftershave alcohol bevat en dus vlambaar is. 

Combineer de uit het boek gescheurde pagina's (Pages) met de Aftershave om de pagina's te doordrenken met aftershavevloeistof.

Loop nu terug naar de oranje deur en maak de deur weer open via het "Medallion" en loop dan de badkamer weer in.

Linksboven het raampje hangt dus een Ventilator (Fan). Pak de in alcohol gedrenkte pagina's uit inventory en klik ermee op de Ventilator. 

Svensson propt de pagina's in het rooster van de ventilator. Onder het raam hangt nog steeds die kabel te vonken. 

Open het "Medallion" weer op de vonkende kabel en kies dan voor "Use" en.......

...Je cursor is dan het vonkende uiteinde van de kabel. Klik met de Kabel op de Pagina's, die je zojuist tussen het ventilatierooster hebt gepropt en.....

De pagina's vatten vlam en veroorzaken een dikke zwarte walm, die via het raam naar buiten gaat, langs de helikopter. Fay ziet de walm langs haar raampje komen en ze gluurt naar buiten. Verlaat de badkamer en loop door naar de "woonkamer". Zorg dat je weer in close-up van de "woonkamer" bent. Fay zit nu op haar knieŽn door het raam te gluren. Open weer het "Medallion" op de luidspreker van de intercom en kies voor "Turn on" om de luidspreker nu aan te zetten. 

Ga uit de close-up, terug de "slaapkamer" in. In het Albumvak van de boekenkast open je dan weer het "Medallion" op de Dictafoon en kies je weer voor "Play" en........

Nu hoort Fay, via de luidspreker, de opname van Oggy en ze denkt dat Oggy het over haar heeft. Svensson verstopt zich snel weer in de badkamer. 

Fay wordt pissig en gaat naar de cockpit om Oggy eventjes fijntjes te vertellen wat ze van hem vindt.

Als je weer controle krijgt over Svensson dan open je, via het "Medallion" de oranje badkamer deur en verlaat je de badkamer. Fay en Oggy merken dan dat de badkamerdeur open staat. Svensson gaat tegen de deur aan staan drukken om te voorkomen dat Fay of Oggy de cockpit kunnen verlaten, maar dit kan Svensson niet al te lang volhouden. Praat even met Fay via de gespreksopties en gebruik ze allemaal.

Als je weer controle krijgt over Svensson, Svensson heeft dan gezegd dat het tijd is voor Plan B,  dan pak je snel de Koevoet (Crowbar) uit inventory en dan klik je ermee op de binnenkant van de oranje deur en......Svensson klemt de badkamerdeur dicht met de koevoet.

Er volgt dan nog even een gesprekje tussen Svensson en Fay waarin Svensson nog even zijn "gevoelens" kenbaar maakt. 

Loop de "woonkamer" weer in en loop dan door de "woonkamer" naar de "Radiokamer" en......

.............Svensson gebruikt de radio om een noodoproep te verzenden.....maar hij krijgt contact met Delvin in 2050. 

Delvin toont Svensson dat het verhaal van Fay waar is.

Dan neemt Oggy het verhaal van Fay even over.........Oggy's heet eigenlijk Leif Oggersund en hij is freelance journalist. 

Oggy zat in zijn helikopter om de demonstratie voor het conferentiegebouw in Oslo te verslaan, toen tot zijn grote schrik de tijdcapsule zich in zijn  heli manifesteerde. 

We belanden dan in:

Fay en Salvador stappen uit de capsule en zijn beland in de helikopter van Oggy. We zijn in Oslo, precies 1 week voor de fatale ramp met de kerncentrale. Fay vertelt verder het verhaal nu verder. Fay wil naar de conferentie om met de mensen te praten. Salvador gelooft niet zo in diplomatie, dus Fay moet zich maar alleen zien te redden.

Fay staat in de "woonkamer". Loop de radiokamer binnen, waar Salvador achter een computer zit. Links van Salvador zie je de trapdeur van de helikopter. Loop verder door naar links. Je ziet dan ook de tijdreiscapsule. Links naast de helideur zit het knoppenkastje waarmee de deur geopend kan worden. Open het "Medallion" op het knoppenkastje (Door opener) en kies dan "Push" om de deur te openen.

Wel....de helideur is nu open, dus stap naar buiten en.....Fay beland bij het gebouw waar de conferentie wordt gehouden. Demonstranten en een uitsmijter "verwelkomen" Fay. Links naast de uitsmijter (Door man) staat een mededelingenbord en aan de linkerzijde van het gebouw hangt een zwart/geel gestreept paneel (Partitions). 

Dubbelklik in de openstaande deuren en......Fay vraagt de uitsmijter of ze naar binnen mag. Fay mag niet naar binnen want ze heeft geen uitnodiging en ze kan de uitsmijter ook geen perskaart tonen.  Bekijk, via het "Medallion", het zwart/geel gestreepte paneel, dat aan de linkerzijde aan het gebouw hangt. Fay meld dat het de ingang van een ventilatieschacht is. Helaas kan Fay hier niet de ventilatieschacht in kruipen. Loop terug naar rechts en ga dan, via het "Medallion" praten met de demonstranten. 

Fay praat dan met de vrouw in rode jurk die ook een megafoon heeft. Gebruik hier alle gespreksopties en loop ze gewoon in volgorde af.....De demonstranten staan hier al de hele dag en ze hebben het koud en ze zijn hongerig. Fay beloofd te kijken of ze iets voor de demonstranten kan doen. Helemaal links staat de heli, dus dubbelklik met de wittepijl op de helikopter om terug te keren in de helikopter.

Helikopter:

Ga, via de "woonkamer" naar de "slaapkamer" en probeer dan de oranje deur van de badkamer te openen, via het "Medallion". Oggy heeft zich in doodsangst opgesloten in de badkamer, dus Fay kan er niet in. Er hangt ook een "Bezet" bordje op de badkamerdeur. Open weer het "Medallion" op de badkamerdeur en kies nu voor "Talk" om, door de deur heen, met Oggy te praten. Oggy gilt dat hij een journalist is.

Fay weet dan Oggy een journalist is en dat hij waarschijnlijk dan ook een perskaart bezit. Er valt verder niet met Oggy te praten, dus loop terug naar de "woonkamer". Op de tafel staat een koffiemok en links naast het raam staat een dampende pot koffie in het koffiezetapparaat.Rechts naast het koffiezetapparaat staat een klein busje.

De koffiemok is leeg. Pak, via het "Medallion" de koffiemok. 

Pak de koffiemok gelijk uit inventory en klik ermee op het koffiezetapparaat om de mok te vullen met dampende koffie.

Rechts naast het koffieapparaat staat een klein busje (Can). Bekijk dat busje via het "Medallion" en Fay meld dat het een busje suikerklontjes is. 

Pak, via het "Medallion" een suikerklontje uit het busje. 

Als je, in inventory, probeert om het suikerklontje in de koffiemok te doen dan wil Fay dit niet doen uit angst dat ze de smaak van de koffie verpest.  Boven het raam hangt een kast waarvan het middelste vak open is. In het open vak van de kast staan specerijen. Linksonder in het kastvak staat een gekleurd Busje. Bekijk dat busje via het "Medallion". Het busje bevat hete Zulu specerijen. Pak het busje Zulu specerijen uit de kast. 

Loop terug naar de radiokamer en verlaat dan de helikopter weer, terug naar de uitsmijter bij de voordeur van het gebouw. Loop door naar rechts, naar de demonstranten. Pak de koffiemok uit inventory en klik ermee op de vrouw in de rode jurk om haar de lekkere hete koffie te geven. Als dank mag Fay dan de megafoon van de vrouw even lenen.

Ga terug de Helikopter in en weer naar de oranje badkamerdeur. Klik met de Megafoon op de gesloten badkamerdeur en.....

....Via de megafoon lukt het Fay om Oggy de deur te laten openen.

Praat verder met Oggy via de gespreksopties en gebruik ze allemaal. Je krijgt vervolgopties, kies er voor om Oggy ook alles uit te leggen, dus zeg niet: "That's much too complicated to explain....", want het is belangrijk dat Fay aan Oggy vertelt over Bent Svensson en dat zij en Salvador terug in de tijd zijn gereisd om een catastrofe te voorkomen. Fay vertelt Oggy dan dat over een week de Indez kerncentrale in BraziliŽ zal ontploffen en Oggy geeft dan zijn Perskaart aan Fay op voorwaarde dat zij hem alles zal vertellen wat ze op de conferentie te horen krijgt.

Ok.....Fay heeft dan Oggy's perskaart in inventory, maar daar staat Oggy's foto op. Fay moet de perskaart dus veranderen, als ze de kaart wil gebruiken om het conferentiegebouw binnen te komen. Loop naar het bed. Boven het bed hangen dus de kastjes en in het rechtsonder kastje staat de fotocamera van Oggy. "Use", via het "Medallion", de camera en....

......Fay neemt een foto van zichzelf en je hebt dan een polaroidfoto van Fay in inventory. Loop terug naar de radiokamer. Het bureau waar Salvador aan zit heeft een ladekastje waar 4 lades in zitten. Open, via het "Medallion" en dan "Search" elk van de 4 laden, van boven naar beneden. In de 3 lade vindt Fay dan een schaar die ze vanzelf uit de la pakt.  

Combineer in inventory de Schaar (Sissers) met Fay's foto en.....Fay knipt de foto tot pasfotoformaat. Loop terug de "woonkamer" in en loop door tot Fay vlak voor de doorgang naar de "slaapkamer" staat. Rechtsonder staat een Fornuis met 4 elektrische kookplaten. De linksvoor kookplaat is nog heet (burner).Pak het Suikerklontje uit inventory en klik ermee op de hete kookplaat om het klontje te smelten. Op de kookplaat ligt dan een plasje gesmolten suiker. Pak onmiddellijk het Mes (Knife) uit inventory en schraap er het gesmolten suiker mee van de kookplaat.

NB: ben je te langzaam om met het mes de gesmolten suiker van de kookplaat te schrapen dan verdampt het suiker. Gebeurt dit je dan pak je een nieuw suikerklontje uit de suikerbus, die bij het koffiezetapparaat staat, en dan probeer je het opnieuw.

In inventory heb je dan een mes waar een beetje gesmolten suiker aan kleeft. Gesmolten suiker is kleverig, dus combineer het mes met de Perskaart om het kleverige goedje op de perskaart te smeren. Combineer dan Fay's foto met de perskaart om Fay's foto over de foto van Oggy te plakken.Loop terug de radiokamer in en verlaat dan weer de Helikopter, naar het conferentiegebouw.  Terug bij de uitsmijter pak je de Perskaart uit inventory en klik je ermee op de stoere bink en.....Alhoewel Binky zijn twijfels heeft mag Fay nu naar binnen. Dus berg de perskaart weer op en sluit de inventory en dubbelklik met de wittepijl in de deuropening en......Fay beland in de conferentiezaal waar de klimaatconferentie al in volle gang is.

In het Conferentiegebouw:

In de conferentiezaal voert momenteel ene Dr. Burghart het hoogste woord.  Burghart  is tegen de kerncentrales, maar helaas is hij geen begenadigd spreker en weet hij het panel niet met krachtige argumenten te overtuigen. De voorzitter kondigt dan de volgende spreker aan en dat is.......

.....Emilio Indez die kort en bondig beweert dat zijn kerncentrales schoon en veilig zijn en dat er bovendien geen enkel serieus alternatief is voor de groeiende energiebehoefte. 

Fay onderbreekt Indez, vanaf het balkon, en roept dat Svensson's naar energie van de blauwe algen bewijst dat er waterstof uit blauwalgen gewonnen kan worden. Indez heeft echter totaal geen moeite om Fay's interruptie als flauwekul af te doen. Fay krijgt dan een bewaker op haar dak die haar verzoekt om verder haar mond te houden want anders zal ze de zaal worden uitgezet. 

Het is dan pauze en na de pauze zal ene dr. Braun het woord doen.

Dr. Braun:

Fay staat is in de omloop, boven de conferentiezaal. Rechts is een deur en links zie je een deur. De rechter deur is de uitgang naar buiten. Loop naar links en.....je ziet dan dat er daar  2 deuropeningen zijn. De linker deuropening is de toegang tot de Controlekamer van het conferentiegebouw. De rechter deuropening is de toegang tot de Foyer. 

Dubbelklik de wittepijl in de rechter deuropening en......Fay beland in de Foyer en ontmoet Dr. Braun, die denkt dat Fay een personeelslid is van het conferentiecomplex.  

Foyer

Braun staat bij het buffet en doet zich tegoed aan de gratis hapjes. Praat met Braun via de gespreksopties.

Braun is een inspecteur van het Atoomagentschap en in die hoedanigheid heeft hij de Indez centrale in BraziliŽ een "clean bill of health" gegeven. Het maakt niet uit wat Fay hier zegt.....Braun geeft geen interviews en is ook niet bereid om over zijn rapport met Fay te praten. Braun wil domweg niet naar Fay luisteren, ook niet als ze vertelt dat 1 van de Indez centrales over een week zal exploderen.

Op de ronde buffet tafel staan hapjes en drankjes. Bekijk, via het "Medallion" de drankglazen (Glasses), die op de tafel staan.

 Fay vraagt wat er in de glazen zit en Braun meld dat het Bowl (Wine cooler) is, en dat het spul niet te zuipen is. 

Pak, via het "Medallion" een Glas Bowl en verlaat dan de foyer door de achterste deuropening en Fay beland op de gang bij de lift en de toiletten.

Liftgang:

Bij de lift wordt Fay opgeroepen door Salvador. Fay meld dat ze ook niet meer weet wat ze nu moet doen. Salvador wil dan wel eens zelf een hartig woordje met die Dr. Braun wisselen, dus Fay moet Salvador het gebouw zien binnen te smokkelen, zonder dat de uitsmijter bij de voordeur dit merkt. Salvador heeft al een klein meningsverschil gehad met de uitsmijter. De enige manier om Salvador ongezien het gebouw binnen te smokkelen is via de ventilatieschacht, maar waar is die schacht binnen het gebouw? 

Fay staat dus bij de lift. Links zijn de toiletten en de deur van een opslagkamer, die Fay aan deze kant niet kan openen. Op de hoek staat een bewaker, die de ingang van de conferentiezaal staat te bewaken. In de voorgrond is een zithoek waar een man op 1 van de banken zit. De toiletten wil Fay niet in en de deur, rechts naast de toiletten, kan Fay niet openen. De bewaker laat Fay niet passeren en de man op de bank wil niet met Fay praten. Er valt hier dus weinig te beleven, dus open het "Medallion" op de liftdeur en kies dan voor "Use" om de deuren te openen. Dubbelklik dan de wittepijl in de lift en.......Fay beland in de parkeergarage. 

Parkeergarage

Loop door naar links en bekijk even alles wat je kunt bekijken. De roldeuren van de in en uitgang zitten dicht en er is een pasje nodig om de rolluiken open te krijgen. Zo'n pasje moet in het kasje worden gestoken dat voor de roldeuren staat. Rechts is een aparte garagebox, die ook met een dichte roldeur is afgesloten. Bij de rechter roldeur steekt er een rode knop aan de muur, waar een sleutel voor nodig is.

Wel....ook hier kan ons Feetje nu niets uitrichten, dus loop terug naar rechts en duik de lift weer in en Fay beland weer boven in de gang bij de toiletten. Ga gelijk links terug naar de Foyer en dan, via de rechter uitgang, terug naar het balkon. Terug op het balkon ga je dan door de linker deuropening en Fay beland boven in de Controlekamer.

Controlekamer:

Een elektricien zit aan het controlepaneel. Ga praten met de elektricien en gebruik alle gespreksopties die je krijgt en als er niets nieuws meer te vragen is dan sluit je dit gesprek af.

De elektricien draagt zoor voor de belichting van het podium in de conferentiezaal en ook is het zijn taak om video-opnames te maken van de sprekers. De man bekijkt echter, op de rechter monitor, ook de ingang van de ondergrondse parkeergarage want hij vertrouwd de demonstranten niet, die buiten de voor de ingang van de garage staan. In het afgesloten deel van de garage heeft de elektricien namelijk zijn supersnelle auto staan en hij is als de dood dat de demonstranten zijn mooie auto gaan vernielen.

Achter Fay staan 2 kasten aan de wand. Bekijk de rechter kast en.....Fay vraagt de elektricien wat er in de rechter kast zit en deze antwoord dat de kast de controles zitten voor de schotten in de ventilatieschacht. HaHa.......dus hier kan Fay dus die ventilatieschacht openen.....Open weer het "Medallion" op de rechter kast en kies nu voor "Open" en.....

.....Fay wordt door de elektricien vriendelijk verzocht om met haar handen overal van af te blijven. Die elektrapief moet hier dus eventjes verdwijnen, zodat Fay dan die ventilatieschacht kan openen. Bekijk de inhoud van de linker kast en......Fay herkent 1 van de apparaten in de kast als zijnde een videorecorder (VCR). Verlaat de controlekamer en ga terug naar de:

Foyer: Op het balkon

De linkerzijde van de Foyer is een grote glazen pui met een glazen deur erin. Ga door de glazendeur naar buiten en...

....Je ziet Fay dan op het buiten balkon van de Foyer staan en in de voorgrond staat de meute demonstranten te schreeuwen. 

Pak de Megafoon uit inventory en klik ermee op de demonstranten (Protersers) en.........Via de megafoon gild Fay naar de demonstranten dat ze eventjes naar haar moeten luisteren en.........Je krijgt nu een aantal opties waaruit je de goede moet kiezen...Klik op: "No reactor in the rainforrest!! Stop the clear cutting"   en......de hele groep demonstranten is het met Fay eens en ze nemen haar yel over. Klik, vlak naast Fay, de dubbele wittepijl om terug naar binnen te gaan.

Verlaat de Foyer gelijk via de rechter uitgang terug naar de omloop en ga dan, via de deur aan de rechter kant, het gebouw uit. Ga praten met de uitsmijter (Doorman), die nog altijd voor de voordeur staat. De uitsmijter doet zijn oordoppen uit om Fay te kunnen horen en.....de uitsmijter hoort nu de demonstranten de kreet van Fay roepen en hij denkt dat de demonstranten hem, vanwege zijn kale kop, belachelijk proberen te maken. Het uitwerpertje neemt een dreigende houding naar de demonstranten aan.

Ga terug het conferentiegebouw binnen en terug naar de:

Controlekamer:

Praat weer met de electricien en......de elektricien ziet dan op zijn monitor dat de demonstranten agressiever worden en hij gaat nu heel aandachtig naar zijn monitor zitten staren, uit angst dat de demonstronten zullen proberen om de garage binnen te dringen. Vlakbij de rechter elleboog van de elektricien ligt zijn autosleutel. De elektricien staart naar zijn linker monitor en heeft dus geen oog voor zijn autosleutels. 

Open snel het "Medallion" op de autosleutel (Car keys) en kies dan voor "Take" om de autosleutels te jatten. 

Verlaat snel de controlekamer en ga via de Foyer terug naar de lift en met de lift terug naar de:

Parkeergarage:

Loop naar het afgesloten deel van de garage. Pak de Autosleutels (Car keys) uit inventory en klik ermee op de rode knop en....de roldeur rolt open. 

In het aparte hok staat de mooie rode auto van de elektricien. Pak weer de autosleutels uit inventory en klik er mee op de auto (Vehicle) om de passagiersdeur van de auto te openen. Fay schrikt zich een ongeluk van alle schakelaartjes en hendeltjes die ze op het dashboard van de auto ziet. Open nu het "Medallion" op de auto en kies voor "Operate" en......

......Fay start de auto en..........de auto schiet de box uit en......ramt tegen de muur aan en is nu een total loss. Ga, via de lift en de Foyer, terug naar de:

Controlekamer:

Wel....de elektricien heeft alles gezien op zijn monitor en hij is dus nu hier verdwenen en zit nu ergens het verlies van zijn mooie auto te betreuren. Dus open weer het "Medallion" in de rechter kast en kies weer voor "Open" en.....Fay maakt het kastvakje open waar de controles voor de ventilatieschacht inzitten. Open op dat vak (Controls for the partition) het "Medallion" en kies nu voor "Use" en..

....de schotten in de ventilatieschacht gaan open en......

Fay neemt contact op met Salvador en gilt dat hij nu via de ventilatieschacht het gebouw binnen kan sluipen. Verlaat de controlekamer en ga, via de Foyer, terug naar de lift. Terug bij de lift wordt Fay geroepen door die Salvador, die in die nu in de opslagkamer, naast de toiletten, zit. 

Opslagkamer/Gang

Salvador doet die deur van slot en Fay gaat er binnen en heeft een kort gesprekje met oen Salvador. Hufter Salvador wil dat Fay die Dr. Braun hier naar toe brengt. Hoe Fay dat moet doen moet ze zelf maar bedenken. Achter Salvador staat een laag kastje. Open het kastje en pak er dan de fles sinasappelsap (Orange juice) uit. 

Duik de inventory in en combineer dan de fles Sinasappelsap met het glas wijn (Wine cooler) en je hebt dan een glas bedorven wijn. Verlaat de kamer. Links naast de deur zit het bordje van de opslagkamer aan de muur. Pak de Schroevendraaier uit inventory en klik ermee op het bordje om dat bordje van de muur te schroeven. Ook naast de deur van het toilet zit een bordje aan de muur. Schroef ook het toiletbordje van de muur. 

Je hebt de 2 bordjes dan in inventory.

Pak het bordje van de opslagkamer uit inventory en klik het op de plek waar het toiletbordje zat. 

Pak het toiletbordje uit inventory en klik het op de plek waar het bordje van de opslagkamer zat. 

Je hebt beide bordjes dan verwisseld. Ga terug naar de:

Foyer:

Braun staat nog steeds geduldig bij de buffettafel en hij pakt steeds een hapje van de schaal, die voor hem op de tafel staat. Loop door naar Braun. Pak het busje hete Specerijen (Blend of spices) uit inventory en klik ermee op de schaal met hapjes (Canapťs) om die hapjes eens lekker heet te kruiden. 

Braun pakt dan weer zo'n hapje en......wel...de hapjes zijn nu lekker heet van smaak en Braun moet er hevig van hoesten  

Wees nu snel en pak het glas bedorven wijn uit inventory en klik ermee op Braun terwijl hij aan het hoesten is.

NB: Ben je te langzaam met het glas bedorven wijn dan drinkt Braun zijn eigen glas leeg, die voor hem op de tafel staat. Gebeurd je dit dan strooi je weer de specerijen over de hapjes en probeer je het nog een keer om je eigen glas aan Braun te geven.

Fay verwisseld Braun's glas voor het glas bedorven wijn en..........Braun wordt misselijk en rent weg naar, wat hij denkt, het toilet te zijn. 

Maar Braun beland dus bij Salvador in de opslagkamer en Salvador rekent hardhandig af met Braun. 

Salvador doet zich dan voor als Braun en hij spreekt de conferentie toe. Fay is ondertussen naar de controlekamer terug gegaan.

Controlekamer:

Fay moet Salvador's argumenten met bewijs ondersteunen, dus pak de videoband van de kerncentrale (Video about the power plant) uit inventory en stop de band in de VCR recorder, die in de linker kast staat en........

Wie zien dan Salvador weer, die als Braun, de vergadering toespreekt......

maar Salvador pakt het tamelijk lullig aan en wordt ontmaskert als bedrieger en gearresteerd.

We zijn dan weer Fay en, hoe erg we het ook vinden....Fay moet Salvador zien te bevrijden. Wellicht kunnen de demonstranten Fay hierbij helpen. Verlaat de controlekamer en ga, via de Foyer, terug naar de lift gang en ga de opslagkamer weer binnen.

Opslagkamer:

Braun is verdwenen. Bij de grote kast ligt een plas bloed en Braun's koffertje staat op de tafel. Doorzoek Braun's koffertje, via het "Medallion" en....

.......Fay pakt een Magneetkaart voor de garage uit het koffertje. Ga dus met de lift naar de:

Parkeergarage:

Loop door naar het magneetkaartkastje. Pak de Magneetkaart (Key card) uit inventory en klik ermee op het kastje en......

........de garagedeuren gaan open en.....het gaat nu vanzelf verder naar het einde van dit hoofdstuk............

De demonstranten komen via de parkeergarage het conferentie gebouw binnen om de boel te bezetten. Fay vertelt de conferentie dat Salvador gelijk heeft en ze beloofde om binnen drie dagen met bewijzen te komen en om het alternatief voor kernenergie, de blauwealgenenergie, te laten zien. De voorzitter is bereid de conferentie drie dagen op te schorten.

We keren terug naar onze tijd alwaar Bent Svensson nu toch onder de indruk is geraakt. Fay vertelt dat Salvador meteen naar BraziliŽ is gegaan om te proberen het ongeluk met de kernreactor te voorkomen. Fay zelf ging meteen op weg naar Svensson en die veronderstelt terecht dat de helikopter nu op weg is naar Atlas 11, het onderzoeksstation van Svensson dat gebouwd is op een booreiland voor de Noorse kust.

Svensson is nu bereid om te helpen en we vertrekken naar het Atlas II onderzoeksstation. De helikopter landt op Atlas 11 en het gezelschap word begroet door Barney, de huidige directeur van het onderzoeksstation. Duve, Bent's zoon, is ook op het station. Duve is echter niet zo blij met de komst van zijn vader. Barney vertelt dat de Noorse Regering de financiŽle stekker uit Atlas II, en dus Bent's onderzoek, heeft getrokken maar dat hij later vandaag een aantal mogelijke private investeerders zal spreken. 

We belanden nu in:

Ziekenboeg

Voordat Svensson en Fay in het station rond mogen lopen, moeten ze een medische keuring ondergaan. Svensson wordt gezond verklaard. Fay heeft niet zo veel zin in de keuring want ze vertrouwt die  dokter, die ze maar een  "kwakzalver" vindt. Fay doet het gordijn dicht en ze stuurt Svensson weg.

Je bent nu weer Bent Svensson en we zijn in onze tijd

Verlaat de ziekenboeg door de blauwe deur en.....Je komt terecht op een overzichtscherm van gangen. Je ziet 3 gangen boven elkaar. 

De ziekenboeg is op de middelste gang en Svensson treft hier die Barney die vraagt of Svensson al zijn gezondheidsbewijs heeft gekregen van de dokter.  Svensson heeft dus nog geen gezondheidsbewijs en die moet hij wel kunnen tonen want anders laat Barney hem niet passeren. Praat nog even met Barney en zeg dan gedag en vanzelf keert Svensson dan terug naar de ziekenboeg.De ziekenboeg heeft 2 bedden en tussen de 2 bedden staat het bureau van de dokter. Op het bureau staat een computermonitor en er ligt een Stempelkussen. Voor het bureau staat een groen kastje en op dat kastje ligt het gezondheidspasje (Health certificate) van Svensson. 

Open het "Medallion" op het gezondheidspasje en kies voor "Read" en Svensson meld dat het pasje nog moet worden afgestempeld door de dokter. Wel....de dokter is, achter het gordijn, bezig met Fay dus Svensson wil de dokter niet storen. Raak, via het "Medallion" het stempelkussen/stempel aan en..........Svensson meld dat de inkt op het stempelkussen totaal is opgedroogd.

Links naast de toegangsdeur staat een grote bruine kast. Het rechter deel van de bruine kast heeft 4 laden. Open, via het "Medallion", de middelste lade in de bruine kast. In de la zitten de dossiers van iedereen aan boord van Atlas II, ook het dossier van Svensson. Open weer het "Medallion" op de la en kies nu voor "Search" en.....

......Svensson leest zijn eigen dossier waarin staat dat hij 2 jaar geleden zijn onderzoek heeft moeten verlaten vanwege een burnout. Sluit de lade weer via het "Medallion". Rechts staat een grijze ladekast waar kindertekeningen op hangen. Bekijk die kindertekeningen via het "Medallion" en Svensson meld dat zijn zoon Duve de bovenste tekening heeft gemaakt. De onderste tekening is niet door Duve gemaakt. De lade onder de 2 tekeningen staat al een klein stukje open, dus open die la verder, via het "Medallion". In de la staan buisjes met bloed (Blood samples). Pak 1 buisje Bloed uit de la en sluit de la weer.

Loop terug naar het bureau. Pak het Buisje Bloed uit inventory en klik ermee op het stempelkussen (Ink pad) om het bloed op het stempelkussen te gieten. 

Pak nu, via het "Medallion" de Gezondheidspas (Health certificate) van de groene kast. 

Pak de Gezondheidspas gelijk uit inventory en klik ermee op het stempelkussen en....

...Svensson zet nu een bloederig stempel op de pas en hij heeft dan een afgestempelde gezondheidspas. 

Verlaat de ziekenboeg weer en.....op de gang vraagt Barney weer om de pas, dus zeg: "Here, Barney. That should be all. May I enter now?".  Barney vindt het ok en beide mannen gaan nu naar de presentatiezaal alwaar zoon Duve net bezig is om de groep investeerders te paaien om hun geld in het algenonderzoek te investeren

Prezentatiezaal:

Svensson is ietwat nerveus want hij heeft zijn zoon al twee jaar niet meer gezien en de verstandhouding tussen vader en zoon is niet al te best. Duve is ook nerveus en als zijn vader de conferentiezaal binnen komt verspreekt hij zich. Svensson corrigeert Duve een paar keer tijdens zijn praatje.Het algenproces wordt hydrogenese genoemd. De algen die nodig zijn om een compleet huishouden van energie te voorzien, kunnen in een eenvoudige installatieproces zelfs op een balkon gekweekt worden. Indez zit ook aan tafel en wil weten wat er dan voor de investeerders aan winst te halen is. Ook wil hij die blauwalgen wel eens zien. Barney, die Indez als een onschuldige zakenman ziet, wil hierover wel met Indez verder praten, maar Svensson vertrouwt Indez niet. De vergadering wordt dan gepauzeerd. Indez en de Arabier gaan verder praten op het balkon. De jongen in het gele vest verdwijnt maar het oudere echtpaar blijft geduldig aan tafel zitten. 

Ga, via het "Medallion", praten met Barney, die bij de deur tegen de muur staat te leunen. Gebruik hier weer alle gespreksopties. 

Barney vertelt wie de potentiŽle investeerders zijn en vertelt ook dat Indez, meteen nadat hij op de conferentie in Oslo over de blauwalgen hoorde, een afspraak maakte om te komen.Het oudere echtpaar dat nog aan tafel zit, zijn de Wagner's uit Vancouver, Canada. Die Wagners bulken van het geld, maar zijn volgens Barney niet echt serieus geÔnteresseerd om hun geld in het algenproject te investeren.  Waarschijnlijk zien ze dit tripje naar Atlas II als een welkome uitstapje vanuit hun vakantiehuis in de fjord. De Arabier heet Sayd Yanzir en hij is de boekhouder van een stinkend rijke oliesjeik. De jongen in het gele vest heet Mike en loopt hier als een soort stagiaire rond. Barney vermoedt dat hij aantekeningen maakt om een roman te schrijven.

Beweeg Svensson, als het gesprek met Barney weer is afgelopen, naar achteren. Je ziet dan dat er, naast Barney, 2 groene tafeltjes staan. Op de voorste tafel staan flessen met water en ligt een flessenopener en op de achterste tafel staat een schaaltje met noten. 

Pak, via het "Medallion", een Fles Water, de Flessenopener en het schaaltje Noten. De noten zijn pistachenoten.Aan de grote tafel zit dus nog het Wagner echtpaar. Ga praten met de Wagners, maar niet apart. Op het echtpaar krijg je ook "Conferee" als klikplek, dus open hierop het "Medallion" en kies dan voor "Talk". 

Praat hierna dan nog even apart met mevrouw Wagner..

Mevrouw Wagner vond de vlucht per helikopter naar het Atlas station al spectaculair, maar ze zegt dat ze alleen geld investeren als ze ook een goede show na de pauze te zien krijgt. Het moet alleen niet te lang duren, want ze hebben die middag ook nog een walvisexcursie geboekt.

Voor meneer Wagner ligt een aanwijstok (Pointer) op tafel. Pak, via het "Medallion", de Aanwijstok.

Indez en Arabier Sayd Yanzir staan buiten op het balkon met elkaar te praten. Svensson zou graag horen wat die Indez en de Arabier met elkaar staan te bepraten. Aan het raam, achter meneer Wagner, steekt een hendel om er het bovenlicht mee open en dicht te doen. Rechts zijn de balkondeuren en daar hangt ook een  lamellengordijn de ramen geschoven kan worden. Aan de achtermuur zit een knop die de lamellen bedient. Open het "Medallion" op Indez en kies dan voor "Eavesdrop" om te proberen het gesprek tussen Indez en de Arabier af te luisteren.

Svensson hoort echter niets omdat het raam dicht is. Open dus nu het "Medallion" op de raamhendel en kies voor "Pull" om het bovenlicht open te zetten.

Als het bovenlicht open staat dan open je weer het "Medallion" op Indez en kies je weer voor "Eavesdrop" en nu.......

.........hoort Svensson nog niets vanwege het gekwetter van de vogel die blijkbaar vlakbij het raam zijn nest heeft gemaakt. Wel....er zit niets anders op.....Open, via het "Medallion" de balkondeuren (French window) en stap dan naar buiten en.......Svensson hoort het gesprek tussen Indez en de Arabier. Je ziet nu ook dat een vogel een nest op het airconditioning apparaat heeft gemaakt

Indez probeert de Arabier er van te overtuigen om geen geld te investeren in het blauwalgenproject.

Ook vertelt Indez dat hij alleen hier is om een irritante ergernis uit te schakelen, maar hij wil daarover meer vertellen als ze alleen zijn.

Indez en de Arabier houden dan op met praten als ze Svensson zien. 

Pak de Pistachenoten uit je inventory en klik ermee op de vogel. De vogel houd dan op met kwetteren. 

Ga snel weer naar binnen en als je weer binnen bent open je weer het "Medallion" op Indez en kies je weer voor "Eavesdrop" en......Svensson kan nu wel het verdere gesprek afluisteren, maar de Arabier ziet dit en waarschuwt Indez dat ze worden afgeluisterd. Dus weer zijn de mannen dan stil.Rechts hangt dus het Lamellengordijn (Curain). De lamellen zijn dus open geschoven. Open het "Medallion" op de lamellen en kies dan voor "Close" en.....

.....Helaas.....Svensson meld dat hij de lamellen niet kan dicht schuiven. Aan de achtermuur hangt een groot presentatiebord en rechts van dat bord zit er een Knop (Button) aan de muur. Die knop is de knop om er de lamellen elektrisch mee open en dicht te schuiven. 

Druk dus op die Knop, via het "Medallion" en......Helaas.....de knop werkt niet. Kijk nu naar de rail waar de Lamellen in hangen....vlak voor de lamellen hangt er een Stopper in de rail die er voor zorgt dat de lamellen op hun plaats blijven zitten. Open het "Medallion" op de Stopper en kies dan voor "Remove" en.....

Svensson wil dan op een stoel klimmen om de Stopper te verwijderen maar mevrouw Wagner vindt dat geen goed idee en omdat Svensson een potentiŽle investeerder niet tegen de haren in wil strijken moet hij dus iets anders verzinnen om die stopper uit de rail te krijgen. 

Combineer in inventory de Aanwijsstok met de Flessenopener en pak deze combo dan uit inventory en klik ermee op de Stopper en.....

.....Svensson verwijdert de stopper. 

Ok....Open weer het "Medallion" op de Knop en kies weer voor "Push" en.....,..de lamellen schuiven nu dicht. Open het "Medallion" op de nu dichte lamellen en kies weer voor "eavesdrop" en.......nu kan Svensson ongezien het gesprek tussen Indez en de Arabier verder afluisteren.....

Indez verteld de Arabier dat als er werkelijk biogas uit algen gekweekt kan worden dit niet goed zal zijn voor zijn plannen met de kerncentrales. Maar Indez heeft hier ook wel een oplossing voor beste manier en dat is om eenvoudig het onderzoeksstation op te kopen, de algen dan in zee te gooien en de hele boel te sluiten.

De pauze is dan voorbij en Duve gaat verder met zijn presentatie. Maar papa Bent wil het nu van zijn zoon over nemen. Tenslotte heeft Bent 30 jaar aan het project gewerkt en is het eigenlijk zijn baby. Voor de grote vergadertafel staat de demonstratieopstelling die bestaat uit een Generator en een glazen container waar de algen in zitten. 

De glazen container is via slangen verbonden met de generator en tussen de generator en de glazen container staat ook nog een gewicht. De generator bevat een lampje. Bekijk, via het "Medallion", de Generator, het lampje van de generator,  het Gewicht en de glazen container. Je ervaart dat de generator niet goed werkt omdat het gewicht op de slangen staat, daarom brand het lampje van de generator ook niet op volle sterkte. De algen in de glazen container hebben licht, verswater en zuurstof nodig, willen ze voldoende energie produceren.Maar de algen krijgen nu niet voldoende licht, water en zuurstof.

Pak de Fles Water uit inventory en giet de fles leeg in de glazen algenbak. 

Open dan het "Medallion" op de kar waar de glazen bak op staat en kies voor "Move" en.....

Svensson schuift de kar naar rechts, naar de nog steeds geopende balkondeuren. De algen hebben nu verswater en krijgen nu voldoende licht. Maar de algen krijgen nog niet genoeg zuurstof omdat de generator nog niet op volle kracht werkt en dat komt omdat het gewicht op de slangetjes drukt.Open dus het "Medallion" op het Gewicht en kies voor "Take" om het gewicht te pakken en op te bergen in inventory....

........en......De lamp in de generator gaat fel branden en de algen in de bak krijgen nu voldoende zuurstof.........

Deze kleine demonstratie maakt echter maar weinig indruk op de Wagners. Indez bied aan om de algen te kopen, maar Svensson zegt dat de demonstratie nog niet voorbij is. Svensson geeft het dus nog niet op en hij wil de energie-output van de generator vergroten om de demonstratie een beetje spectaculairder te maken.

Duik de inventory in en bekijk, via het "Medallion" het gewicht (Weight) dat je zojuist hebt gepakt. Het "gewicht" blijkt een oplaadbare accu te zijn en Svensson denkt dat iemand het ding opzettelijk op de slangen van de generator heeft gezet om de boel te saboteren. Combineer de accu (Rechargable battery) met het Plastieke Netje, dat Fay ooit aan Svensson heeft gegeven, om de accu in het netje te doen. Pak het geheel (Net with rechargable battery) dan uit inventory en plaats het ding dan bovenop de generator en......

De energie van de algen zorgt nu voor een "overload" van de generator en.......De Wagners zijn zeer onder de indruk van de "power" die de algen kunnen opwekken en zij zijn nu bereid om geld in het project te pompen. En wij.........Wij schakelen nu over naar:

Fay:

Je bent nu weer Fay. 

Fay heeft inmiddels ook haar medische check-up gehad, maar ze is nogal pissig want de dokter heeft haar naar haar kamer gestuurd om te rusten, en daar heeft het Feetje absoluut geen zin in. Fay krijgt dan, via haar zendertje, een bericht van Devlin, maar de verbinding is uitermate slecht. Fay hoort van Devlin iets over Indez en over een aanslag waarbij iedereen zal sterven. 

Fay denkt dat de verbinding met Delvin zo slecht is omdat Oggy heeft zitten klooien met de antenne, die hij op de helikopter zou plaatsen, dus Fay wil die antenne eventjes checken. Achter Fay zit een raam en staat een lage kast aan de muur en op die kast ligt een briefje. Tegenover de blauwe kamerdeur is de deur van de badkamer. 

Bekijk, via het "Medallion", het briefje dat op de kast ligt. Het blijkt een welkomstbriefje van Barney te zijn en Fay leest het hardop voor.Open, via het "Medallion" de badkamerdeur. Je krijgt geen wittepijl om Fay de badkamer in te laten lopen, dus klik met je gewone cursor in de deuropening om Fay de badkamer in te laten lopen. Je kijkt dan dwars door de muur heen de badkamer in. Op de wastafel staat een toilettasje. 

Doorzoek, via het "Medallion" de Toilettas en Fay haalt er een Nagelvijltje (Nail file) uit. Verlaat dan de kamer door de blauwe deur.

Je krijgt weer het overzichtscherm van de 3 gangen. Fay staat, voor haar kamer 24, in de onderste gang en ze wil naar de bovenste gang. 

Dubbelklik dus, met de witte omhoogpijl, in de bovenste gang en.....als bij toverslag verschijnt Fay helemaal rechts in de bovenste gang. 

Helemaal rechts is de deur naar het dak van het Atlas II station, dus dubbelklik met de wittepijl in die deuropening en......

......Fay beland buiten en staat op een platform bij het Radiohuis.

Op het dak staat de Heli van Oggy en Oggy zit in de deur van de Heli. Ga, via het "Medallion" praten met Oggy........Fay neemt eerst nog even contact op met Delvin en dan praat ze met Oggy. Gebruik hier alle gespreksopties die je krijgt en je leert dat:

Oggy de antenne van de tijdzender helemaal alleen heeft opgebouwd en hij denkt echt dat ie dat goed heeft gedaan. Als desondanks het bereik nog te zwak is dan komt dat, volgens Oggy, omdat radiogolven van andere apparaten de antenne storen. Oggy raad Fay aan om te onderzoeken welke apparaten voor de storing zorgen om ze dan uit te schakelen. Ook denkt Oggy dat de antenne versterkt kan worden door hem aan te sluiten op een grotere antenne en hij legt een dikkere, maar korte kabel, naast Fay op de grond.

De Tijdradioantenne staat dus onder de staartrotor van de Heli en daar ligt nu ook de dikke Kabel, die al met de Tijdradioantenne verbonden is.

Open het "Medallion" op de Kabel en kies dan voor "Connect" en.......

.........Fay raapt de Kabel op. Je Cursor is nu dus de Kabel. Klik met de kabelcursor op Reling (Upper rail) van de loopplank, waarover Fay omhoog naar de Heli is gelopen, om de kabel aan de reling te bevestigen. 

De Tijdradioantenne is nu via de kabel verbonden met de reling. Aan de rechterzijde van het Radiohuis steekt een lange Staafantenne de lucht in en, onder het gele driehoeksteken, staat een kist tegen het huisje aan. Loop, via de loopplank, weer omlaag naar het radiohuis en open dan, via het "Medallion" de kist die tegen het radiohuis aan staat. Beweeg je cursor dan in de geopende kist en je merkt dat er een Kabel in de kist zit. Pak, via het "Medallion" de Kabel uit de kist.

Pak de Kabel, die je zojuist uit de kist hebt gepakt, meteen uit inventory en klik ermee op de lange antenne, die op de hoek aan het radiohuisje vast zit.

Fay bevestigt het ene einde van de kabel aan de antenne. De kabel hangt dan op de grond.

 Pak, via het "Medallion", de kabel weer op en klik dan met je kabelcursor op de reling van de loopplank, waar je ook de kabel van de Tijdradioantenne aan hebt bevestigd, maar wel aan de onderkant (Lower rail). 

Ok......het bereik van de Tijdradioantenne zou nu versterkt moeten worden door de grote antenne van het radiohuis, tenminste.....dat is de theorie. Laten we deze theorie gelijk maar even testen via een praktijktest. Loop weer naar boven en pak de Tijdradio uit inventory en klik ermee op de Tijdradioantenne en........helaas.....nog steeds geen contact mogelijk met Devlin. Het lijkt erop dat Oggy gelijk heeft......er moeten stoorzenders aan boord zijn en Fay zal die moeten vinden om ze uit te zetten. Loop terug omlaag via de loopplank en open dan nu, via het "Medallion" de deur van het radiohuisje en.......Fay maakt kennis met de Radioman van Atlas II. De man vraagt wat ie voor Fay kan betekenen, dus praat met hem via de opties en gebruik ze weer allemaal.

Het valt op dat Radioman heel erg nieuwsgierig is naar de verhouding tussen Bent Svensson en Fay. Radioman is, via de radio, in gesprek met Lou, die op een nabijgelegen booreiland zit. De zender van Radioman stoort dus de tijdradiozender van Fay, maar Radioman is niet van plan om te stoppen, ondanks dat het nu eigenlijk zijn lunchpauze is. Radioman is te lui om naar de kantine te gaan.

Sluit het gesprek dus af en dubbelklik op de trap om terug te keren in de bovenste van de 3 gangen. Dubbelklik dan in de middelste gang en Fay beland daar. 

De deur van de kantine staat open op een kier, dus ga de kantine binnen.

Kantine:

Loop door naar de toonbank en ga praten met de kok (Cook), die ook al niet bepaald vriendelijk is. Vraag de kok wat ie in de aanbieding heeft en dat blijkt appeltaart en Rakvis te zijn. Vraag om beide, dus zeg " I'd like to have this Rakfish"  en daarna "I'd like to have some apple pie". Kokkie pakt een, koud stukje, appeltaart en zegt dat als Fay dat wil hij het taartje wel in de magnetron kan opwarmen. Nu moet je wel bedenken dat Fay van 400 jaar uit de toekomst komt, en dus weet ze niet wat een magnetron is, dus praat nu niet verder met kokkie maar zeg "Bye"

Rechtsachter kokkie staat de magnetron. Bekijk de magnetron via het "Medallion" en........

Fay praat dan verder met kokkie over de magnetron en ze leert dus dat zo'n ding radiogolven uitstraalt en dus.....is ook deze magnetron een stoorzender die haar Tijdradioantenne stoort en dat ding moet dus uitgeschakeld worden. Combineer in inventory de Nagelvijl met de Appeltaart om de metalen vijl in de appeltaart te stoppen. Spreek dan Kokkie weer aan en vraag hem nu op je appeltaartje op te warmen in de magnetron, dus zeg: "The pie is still cold" en.......Kokkie stopt de appeltaart in de magnetron, die prompt kortsluiting krijgt vanwege de metalen vijl die Fay erin heeft verstopt. Dat is 1 stoorzender uitgeschakeld. 

Loop terug naar links en verlaat de kantine weer. Ga terug naar de bovenste gang en via de dakdeur weer naar het Radiohuis. Open weer de deur van het radiohuis en zeg de Radioman "I brought you something to eat"  en.....Fay geeft de overheerlijke Rakvismaaltijd aan Radioman. Rakvis blijkt Radiomannetjes lievelingsgerecht te zijn dus hij stopt nu onmiddellijk zijn gesprek met Lou.  Ok...stoorzender 2 staat nu ook uit, dus klik weer met de Tijdradio op de Tijdradioantenne en.....CONTACT.........maar het is niet Delvin die Fay nu "aan de lijn" krijgt maar.....Sadi.....en....we schakelen terug naar:

Bent Svensson

De Wagners zijn bereid in het onderzoeksproject te investeren, als onafhankelijke onderzoekers het experiment van Svensson kunnen reproduceren. Fay wil dan binnenkomen maar wordt tegengehouden, Fay gilt dat ze met Svensson moet praten.Svensson schorst de vergadering en gaat met Fay mee naar haar kamer, alweer je met Fay praat via alle gespreksopties. Fay vertelt dat ze contact heeft gehad  met Delvin en dat die iets zei over een aanslag, maar ze zwijgt over het contact met Sadi. Svensson op zijn beurt vertelt over de Wagners en dat iemand de generator manipuleerde en zwakke algen bij de presentatie leverde. Hij verzwijgt echter zijn eigen inbreng in de demonstratie. Fay en Svensson hebben allebei het gevoel dat de ander iets verzwijgt. Svensson vertrekt om uit te zoeken wie het algenonderzoek wil saboteren. Fay wil meer over de geplande aanslag te weten komen en neemt contact op met Sadi. Ze zegt dat Sadi zich moet vergissen en we worden weer  Bent Svensson:

Bent is naar het woonverblijf gegaan om zijn zoon Duve te op te zoeken maar dat Duifje is niet bepaald happy om zijn vader te zien. Blijkbaar zit er veel oud zeer tussen vader en zoon. Praat, via het "Medallion" met Duve en gebruik hier alle gespreksopties. 

Duve is nog steeds kwaad op zijn vader want Bent was altijd zo druk bezig met zijn werk, dat hij nooit gemerkt heeft dat zijn vrouw, Duve's moeder, ernstig ziek was. Duve is hier de opvolger van zijn vader, maar heeft een hekel aan het werk. Bent wil weten wat er met de algen aan de hand was, maar Duve beweert dat hij bij zijn demonstratie zelfs een hele goed alge had.

Als je ook dit geouwehoer weer hebt gehad dan kijk je even rond in Duve's woonvertrekken. Vlak voor Duve zit er een ronde buis in de vloer waardoor je naar het onderste vertrek kunt afdalen, maar doe dat nu nog niet. Links zie je een groene deur. Links van de groene deur staat een kast en rechts van de groene deur hangt een prikbord. Op het prikbord hangt een Statistiekformulier en ook een Intercom.

Probeer, via het "Medallion" de groene deur te openen en......Duve gaat dan piepen en gilt dat Bent niets in zijn privť vertrekken heeft te zoeken, dus Bent kiest eieren voor zijn geld en doet de deur weer dicht. Lees, via het "Medallion" het Statistiekenformulier, dat op het prikbord hangt.......Bent leest dat de algen de laatste tijd steeds minder energie afgeven en hij vraagt zich af wat er hier godverdomme aan de hand is. Rechts staat een blauwe ijskast en voor de ijskast staat een vaal rood keukenkastje. Aan de zijkant van de ijskast hangt een Pannenlap (Oven mitt) en op het keukenkasje ligt een Mes (Knife)Pak, via het "Medallion" de Pannenlap en het Mes.

Daal nu, via de ronde buis, omlaag naar het onderste compartiment. Bent staat dat in het onderste compartiment. 

Rechts naast de ladder staat een wasmachine en voor de wasmachine staat een console.

Bekijk, via het "Medallion" de wasmachine en Bentertje meld dat het de oude wasmachine van Lisa is en dat het ding nog prima werkt. Je kunt de wasmachine ook openen en dan "Search" doen maar Bentheimertje vindt er niets van belang in.Voor de wasmachine staat het console waarmee de groene deur naar de luchtsluis kan worden geopend. De luchtsluis bevindt zich in de glazen kubus. Links zie je ook een groene deur maar die krijgt Bent niet open. Links hangt er ook een balkonnetje aan het woonhuis en op dat balkonnetje staat een schotelantenne. Loop het balkonnetje op en open het "Medallion" op de schotelantenne en kies dan voor "Check" en....

..........Bent merkt dat de schotel een beetje los hangt en hij corrigeert dit euvel dan gelijk vanzelf.......... Loop terug naar binnen en probeer nu of je de groene deur kunt openen. Dat kan dus want de deur zit op slot. Open het "Medallion" dus nu op het Console (Controls for the lock) en kies voor "Operate" en.....de deur van de glazen kubus gaat open. 

Dubbelklik dus nu met de wittepijl op het openstaande luik, in de kubus, en......

Bent daalt de ladder onder het luik af en staat dan helemaal beneden, onder de poot van het station. Hier zie 2 glazen tunnels en een Pomp.

Beide tunnels hebben een ronde Irisdeur. De achterste tunnel gaat naar het H2-laboratorium en de voorste tunnel gaat naar het lab van Dr. Lissa Hinrichs, een vroegere collega van Svensson. Onderzoek, via het "Medallion" de grote Pompmachine en de beide Irisdeuren. De deur van de achterste tunnel zit op slot, dus open, via het "Medallion" de deur van de voorste tunnel.

Bent drukt op de rode knop van de irisdeur om de deur van de voorste tunnel te openen. 

Dubbelklik dan met de wittepijl in de tunnel en......Bent beland, via een tussenscherm in het:

Lissa Hinrichs:

Lissa Hinrichs begroet Bent hartelijk. Praat verder met Lissa via alle gespreksopties die je krijgt.

Hinrichs ontwijkt echter alle vragen over de slecht presterende algen en zegt dat Bent het zich verbeeldt en dat het aan het gebrek aan geld ligt. Hinrichs wil niet dat Svensson er verder onderzoek naar doet. Het wordt duidelijk dat Lissa Hinrichs iets te verbergen heeft betreffende het algenonderzoek. 

Als je het gesprek met Lissa hebt beŽindigt dan kijk je wat rond hier in het lab. Links naast Lissa's bureau staan 2 grote kasten en rechts een grote koelkast. Open, via het "Medallion" de linker kast (Locker), die links naast Lissa's  bureau staat. In de kast hangt een witte laboratoriumjas (Lab coat). Bekijk de jas via het "Medallion". 

Pak de Labjas, via het "Medallion" uit de kas. Bent herkent de jas nu als zijn eigen jas. Open de inventory en doorzoek dan, via "Search" van het "Medallion" de Labjas en Bent vindt in de zakken van de jas een droog Algenmonster (Algea sample). Open het "Medallion" op het Algenmonster en kies dan "Read" om het monster te "lezen". 

Bent meld dan dat het een D-54H monster is en dat het de krachtigste alge is die het lab heeft ontwikkeld, toen Bent hier nog de scepter zwaaide. 

Bent is verbaast dat Duve deze alge niet heeft gebruikt voor de demonstratie.

Loop terug naar Lissa en doorzoek nu de Koelkast, die rechts naast Lissa staat en......

Bent komt erachter dat er geen elke D (Delta) alg in de koelkast staat en dat vindt ie vreemd. 

Loop nu helemaal naar links. Aan de linkerzijde van dit ronde lab vindt Bent een dossierkast (Filing cabinet). Doorzoek de Dossierkast via het "Medallion"

.....Bent zoekt in de kast naar het D-54H dossier maar vindt dit niet, en dat is raar. Het lijkt erop dat de D-54H algen nooit hebben bestaan.

Loop terug naar Lissa en ga weer met haar praten en vraag haar nu: "Have you seen the delta algea file?".......Lissa antwoord dat ze dat dossier niet heeft en ze zegt nog een keer dat Svensson de zaak moet laten rusten. Zeg gedag en dubbelklik met de wittepijl in de geopende ronde deur om terug te keren bij de Irisdeur van de tunnel. Loop door naar de Pompmachine en klik dan via de ladder terug naar boven, naar het onderste compartiment.

Terug in het onderste compartiment zie je dat de wasmachine hevig staat te schudden. 

Open weer het "Medallion" op de wasmachine en kies voor "Turn off" om de wasmachine uit te zetten. Maak dan, weer via het "Medallion",  de wasmachine open en doorzoek dan de wasmachine, weer via het "Medallion" en dan "Search" en......Svensson haalt een goudkleurige Handdoek uit de wasmachine. De Handdoek blijkt afkomstig te zijn van een vijfsterrenhotel in Barcelona. Svensson vraagt zich af wie zich op het onderzoeksstation zo'n duur hotel kan veroorloven.

Ga terug naar het onderzoekslab. Loop weer naar Lissa. Pak het D-54H algenmonster uit inventory en klik ermee op Lissa. Bent toont het monster aan Lissa, die nu een beetje angstig wordt. Lissa zegt dat Bent het monster weg moet doen. Berg het monster terug op in inventory en pak de gele Handdoek dan  uit inventory en klik hier ook mee op Lissa, die dan vertelt dat de handdoek van Duve is. Als Bent meer wil weten zegt Lissa dat hij dan maar met Duve moet gaan praten. Berg dus de handdoek weer op en ga nu terug naar Duve, in het bovenste compartiment. Praat weer met Duve en vraag hem over het dossier van de D-54H algen en over het 5-sterren hotel. Duve wil niets vertellen en wordt zelfs een beetje agressief. 

Na dit "gesprekje" klik je zowel met het Algenmonster als met de witte Labjas op Duve en......Duve herhaalt in beide gevallen wat ie zojuist ook al heeft gezegd. Rechts naast de groene deur steekt er dus een Intercom op het prikbord. Open het "Medallion" op de Intercom en kies voor "Use" en......Duve gilt dat Bent van de intercom moet afblijven want hij verwacht een belangrijk telefoontje. Ga, via de sluis in het onderste compartiment en de voorste tunnel, terug naar Lissa in het Onderzoekslab. Boven Lissa's bureau hangt een grote monitor van de microscoop. Links naast de microscoop hangt ook hier een Intercom. "Use" via het "Medallion" nu hier de Intercom en....

.......er verschijnt een lijst waarin je moet kiezen wie Svensson wil opbellen. Kies in de lijst voor "Call Barney's office" om die Barney op te bellen en......je krijgt Barney aan de lijn....Barney wil weten hoe lang Bent nog van plan is te blijven zodat hij de terugreis voor Bent kan regelen, naar elke plek waar Bent heen wil. Je krijgt dan opties....Gebruik de optie "About my return trip....."  en zeg dan "Please make a reservation at a hotel for me"  en ......Barney recommandeert dan een aantal hotels in Oslo maar daar wil Bent niets van weten. Zeg dus: "Please make a reservation at the Hotel Le Comte Du Roi in Barcelona"  en.......Barney moet hier een beetje om lachen omdat het Barcelona hotel een "speciaal" hotel voor mannen is en Bent zou zich er echt niet thuisvoelen. Duve wel, maar daar moet Bent dan zelf maar met Duve over praten.  

Het Barcelona hotel is dus een ontmoetingsplaats voor Homo's en Bent begrijpt nu dat zijn zoon een homofiel is. Zeg gedag tegen Barney en gebruik de Intercom dan weer en bel nu de Radio Room, dus Call radio room,  op en Bent krijgt die Radioman in het radiohuisje aan de lijn, die denkt dat Lissa hem opbelt. Vraag de Radioman: "I want you to page someone"  en dan "Page my son"  en  dan "Tell him to come to the radio room"  en dan "......his friend called". Lissa bemoeit zich er even mee en dan meld de Radioman dat Duve onderweg is naar de radiokamer. Ok....Duifje is dus nu weg uit de privť vertrekken dus dit is de kans voor Bent om de vertrekken van zijn zoon nader te onderzoeken. Keer dus als een speer terug naar het bovenste compartiment.

Terug in het bovenste compartiment open je weer het "Medallion" op de groene deur en kies je weer voor "Open" om de deur te openen. Bent kijkt dan het slaapkamertje van zijn zoon in. Zet Svensson eventjes een ietsje terug naar rechts, zodat je vrijelijk het slaapkamertje in kunt kijken. Je ziet dan een stapelbed. 

Het bovenste bed is van Lissa en het onderste bed is van Duve. Wel....Duve is homo dus het zal dan wel geen probleem voor Lissa zijn om haar slaapplaats te moeten delen met een man. En wie weet is Lissa ook homofobisch....... Doorzoek, via het "Medallion" het bed van Duve en.......

Pappie Bent vindt het D-54H alge dossier onder Duve's matras en tot zijn verbazing wordt er in het dossier vanaf 20 februari niets meer over de alge vermeld. En dat terwijl de D-54H alge het tot nu toe beste product was dat dit onderzoeksstation heeft geproduceerd. 

Ga weer terug naar Lissa in het onderzoekslab en praat met haar over de datum 20 februari, dus vraag: "What happened on Februari 20th?".....

Na enige aarzeling en aandringen van Bent vertelt Lissa nu dat er op 20ste Februari brand heeft gewoed in de algenkwekerij waarbij alle algen van het D-type zijn verbrand. Helaas waren Duve en Lissa vergeten om die dag een monster van het D-type te nemen om te bewaren. Lissa probeert Bent ervan te overtuigen dat de brand een ongeluk was, maar Bent gelooft dat niet en hij wil een onderzoek instellen.

Bent verdwijnt en we keren nu weer terug naar:

Fay:

Fay heeft, in haar kamer, radiocontact met Sadi, waarvan we dachten dat ze dood was. Sadi is nogal paniekerig en hoesterig en ze gilt dat "Ze een vergissing gemaakt hebben". Praat verder met Sadi via alle gespreksopties.

Sadi zit vast in de tijd waarin haar team in terecht is gekomen en de overige leden van haar team zijn dood. Arme Sadi is helemaal alleen in een verder volkomen desolate wereld. Sadi zegt dat het Phoenix plan geen goed plan is geweest want Iedereen waarmee de tijdreizigers in contact komen sterft.  Sadi concludeert dat zij de wereld niet kunnen redden. Sadi heeft, in de tijd waarin zij zit, een onderzoeksrapport gevonden dat zegt dat de alge van Svensson te zwak is en dat Svensson's methode de Aarde dus niet kan redden. In een krantenartikel heeft Sadi gelezen dat het onderzoek naar de algenenergie werd stopgezet. Fay moet meteen het onderzoeksstation verlaten. 

Dan wordt de verbinding met de hoestende Sadi verbroken. Is er weer iets mis met de verbinding?. Verlaat de kamer en ga, via de bovenste gang, naar het Radiohuis op het dak en......Fay gilt dat de kabel, die ze aan de staafantenne had vastgemaakt, los is geraakt. De kabel zit nog wel vast aan de onderste reling van de loopplank maar het andere einde van de kabel ligt nu op de vloer voor de deur van het radiohuis. Pak de Kabel (Cable) dus weer op en bevestig de kabel dan weer aan de staafantenne.

Zodra Fay de kabel weer aan de staafantenne heeft bevestigt gaat een verdieping lager de deur open en stapt er een kale man naar buiten. 

De kale man praat met een arbeider, die nog in de deuropening staat en die we niet te zien krijgen. Die arbeider kreeg bijna een ongeluk met een machine toen hij er met zijn arm in bleef hangen en hij is ontevreden over zijn werk op het station. De kale man heeft de arbeider ingehuurd om definitief alle algen te vernietigen. De kale man gooit een papiertje weg, en dat papiertje fladdert door de wind een verdieping lager. De kale man gaat dan weer naar binnen om de details voor de sabotage verder te bespreken met die arbeider.

Fay wil dat papiertje in handen krijgen, dus daal omlaag via de trap en terug in de gangen ga je naar de middelste gang. 

Tussen de ziekenboeg en de kantine is de gang waardoor men naar buiten kan. 

Dubbelklik met de wittepijl op de deur, achterin de gang, en Fay beland buiten op een metalen loopbrug. Verderop op de loopbrug staat de Dokter en vlak voor de dokter ligt dat witte papiertje (Scrap of paper) bovenop de loopbrug. Onder de loopbrug zie je pijpen en de ramen van Fay's kamer.

Open het "Medallion" op het papiertje en selecteer dan "Take" en.....

Fay probeert het papiertje te pakken. Maar het is een eigenwijs papiertje, dus het papiertje waait weer weg en land op de pijpen, onder het raam van Fay's kamer, vlakbij de duifjes. Ga nog even praten met de dokter en gebruik de gespreksopties...

De dokter wil dat Fay terug gaat naar haar kamer om te rusten. Nu horen we dat Fay, tijdens haar "medical" bloed heeft opgespuugd en dat ze dus ernstig ziek is. Fay mag van doktertje ook niet verder over de loopbrug gaan. Aan de andere kant van de loopbrug zijn de kamers van de arbeiders en het lab. Fay mag hier dus nu niet verder, dus keer terug naar Fay's kamer no 24, op de onderste verdieping.

Terug in Fay's kamer maak je het raam open, via het "Medallion". Klim dan via het geopende raam naar buiten en....

Fay staat dan op de dikke pijpen. Wel......raap, via het "Medallion" het Papiertje op. 

Het blijkt een vieze papieren zakdoekje te zijn met de een opdruk van Kellerman en Parker Advokaten erop. De dokter ziet Fay vanaf de loopbrug en wordt een beetje boos op Fay. Klim via het raam terug naar binnen. Verlaat Fay's kamer weer en keer terug naar de loopbrug en zie....de dokter is nu verdwenen. Loop dus over de loopbrug naar de andere kant en.....via het overzichtscherm beland Fay dan in de:

Machinekamer:

 

Fay staat bovenaan een trap en linksboven is de deur naar de Lockerroom en het kantoortje van de Voorman. Beneden op de vloer zit een Lasser (Welder) te luisteren naar de muziek die uit zijn Gettoblaster (Music player) spettert. Helemaal aan de linker rand van het scherm zie je een dik stuk pijp (Filter chamber) waar een ruitje in zit en waar ook een rood draaiwiel (Valve) aan steekt. 

Open het "Medallion" op de Lasser en kies voor "Talk" en.....Fay loopt omlaag om met de Lasser te gaan praten, die denkt dat Fay 1 van de investeerders is. Praat verder met de Lasser via de gespreksopties en gebruik ze allemaal. Deze Lasser is niet bepaald je stereotype handarbeider.....hij heeft het nogal hoog in de bol en heeft momenteel niet zo veel zin om zijn werk te doen. Hij zit hier al de hele dag te luisteren naar zijn Gettoblaster in de hoop om "in the mood" te komen om zijn werk te kunnen doen, maar die "juiste stemming" komt maar niet want de muziek uit de blaster is niet zijn smaak. Sluit het gesprek en probeer dan, om via het "Medallion" de Gettoblaster uit te zetten......

.....Weldertje wil niet hebben dat Fay het ding uitzet want zonder de muziek kan ie niet werken. Fay wrijft het Weldermannetje nog even fijntjes onder de neus dat ie momenteel helemaal niet werkt, maar het mag niet baten. Loop naar links, richting die pijp waar het ruitje en het draaiwiel in zitten en.....De Welder gilt dat Fay daar niet mag komen. Fay meld dat ze Weldermans moet zien te lozen, wil ze hier wat kunnen uitrichten. 

Dubbelklik nu met je wittepijl in de deuropening, linksboven de trap en......Fay beland in de::

Lockerroom:

De voorman heeft hier zijn kantoor. Rechts staan de 4 metalen kasten. De kasten zijn genummerd "Locker 1 t/m Locker 4". Tussen de Exit en de deur van het kantoortje staat een rode Gereedschapskist (Toolbox). Probeer de 4 Lockerkasten te openen......De 4 kasten zitten alle 4 op slot. 

Open de gereedschapskist en kijk er dan in (Search) en......de gereedschapskist is leeg. 

Open de deur van de voorman en ga dan naar binnen en ga dan praten met de Voorman (Overseer). 

Vraag de Voorman: "Why doesn't the man in the machine room work?". De voorman antwoord dat Magnus, dat is de Lasser,  zijn beste lasser is maar dat Magnus niet graag alleen werkt. Magnus houdt van gezelschap maar zijn collega had nachtdienst en zit nu in de kantine te eten. Vraag verder: "The welder doesn't like to work alone"  en de voorman raad Fay aan om het de collega van Magnus te gaan vragen, in de kantine. Zeg "I'll be back later"  en dubbelklik dan met je wittepijl in de Exitdeuropening om terug te keren op de trap. Dubbelklik dan in de deuropening halverwege de trap om terug te keren op de Loopbrug en dubbelklik dan de wittepijl helemaal links om terug te keren in de middelste gang, bij de Kantine. Ga de Kantine weer binnen.

Kantine:

Als Fay de kantine binnen is gestapt zie je de kapstok, die aan de linker muur hangt. Er hangt een jas aan de kapstok. 

Open het "Medallion" op de jas en kies dan voor "Read" en......

.......Fay leest op het label van de jas de naam Apollo Langlo, wat dus waarschijnlijk de naam is van de eigenaar van de jas......Als je kiest voor "Look at" dan ziet Fay dat er in 1 van de jaszakken een sleutel steekt. Als je kiest voor "Search" om de jas te doorzoeken dan scrolt het scherm naar rechts en gilt die Apollo dat je met je vieze tengels van zijn jas moet afblijven.  Loop dus door naar rechts en ga praten met die Apollo Langlo, de collega (Worker) van Lasser Magnus. Gebruik alle gespreksopties in dit gesprek.

Het belangrijkste dat je van Langlo ervaart is dat hij in zijn lockerkast een hoop dingen heeft waarmee hij Magnus in de juiste stemming kan brengen om te gaan werken. Maar helaas wil Lango zijn kastsleutel niet aan Fay geven. Neem afscheid en verlaat de kantine weer en ga terug naar de bovenste gang. Links op de bovenste gang staat de deur van Barney's kantoor open. Ga Barney's kantoor binnen.

Barney's kantoor:

Loop door naar het bureau. Op het bureau staat een Faxmachine en voor de Faxmachine ligt een Pen. Naast het bureau staat een prullenmand en naast de prullenmand ligt een prop papier op de vloer.  Pak, via het "Medallion" het Papier, dat naast de prullenmand op de grond ligt. Pak ook de Pen, die op het bureau ligt.

Lees (Read) in Inventory, via het "Medallion" het Paper. Het Papier is een instructie voor de radioman in het radiohuis om een zekere Eric Harkonen op te roepen en naar de opslagkamer te sturen. Combineer in inventory de Pen met het Papier en.......Fay verandert op het papier de naam Eric Harkonen in die van Apollo Lagno. Pak het Papier uit inventory en klik ermee op de Faxmachine en.......Fay faxt de instructie door naar de Radioman in de Radiohut en die roept dan Apollo Lango, via de intercom, op om naar de voorraadkamer te gaan. Ga dus terug naar de:

Kantine:

Die Apollo is nu hier weg maar hij heeft zijn jas aan de kapstok laten hangen. 

Open dus weer het "Medallion" op de jas en kies weer voor "Search" en...

..........Fay vist de sleutel van Apollo's lockerkast uit de jaszak. 

Verlaat de kantine weer en keer, via de loopbrug, terug naar de:

Machinekamer:

Dubbelklik weer in de bovenste deuropening om terug te keren in de kleedruimte en bij het kantoor van de voorman. Loop door naar de 4 lockerkasten. Pak de Sleutels van Apollo uit inventory en klik ermee op de linker kast (Locker 1) om de kast van Apollo te openen. 

Berg daarna de sleutels weer op (rechtsklik) in inventory. Open dan het "Medallion" op de geopende kast en kies voor "Search" en......Fay doorzoekt de kast en ziet een muziekcassette (Tape) op het onderste plankje liggen. Open het "Medallion" op die Tape en kies voor "Take" om de muziekcassette te pakken. 

Ga terug naar de machinekamer en daal af naar de vloer en ga naar de Gettoblaster van Magnus. 

Pak de Cassette (mini-video) uit inventory en klik ermee op de Gettoblaster om de tape in het ding te stoppen en....

....Magnus gaat aan het werk het heeft geen aandacht meer voor Fay........ 

Loop nu weer naar links en dan door tot Fay bij de Filterkamer (Filter chamber) staat. 

Kijk, via het "Medallion" door het ruitje en......Fay meld dat het filter verstopt zit door een stuk stof. Open het "Medallion" op het rode draaiwiel en kies voor "Turn" om het water uit de filterkamer weg te pompen. Open dan weer het "Medallion" op het ruitje en kies voor "Open" om het ruitdeurtje te openen. In het nu geopende compartiment ligt dus dat stuk Stof (Scrap of cloth). Pak het stuk Stof uit het compartiment via het "Medallion". 

Fay meld dat het de mouw is van een jasje en dat de initialen M S er op staan. Bekijk het stuk stof, via het "Medallion" in inventory om Fay te laten vertellen dat de saboteur het over een ongeluk heeft gehad, waarbij hij bijna zijn arm verloor.Ga terug naar de lockerkamer en ga het kantoor van de voorman weer binnen.Praat weer met de voorman en zeg nu: "Someone's planned an attack on the oil rig. And one of the workers is going to carry it out". 

De voorman geloofd Fay niet en gaat haar even een strikvraag stellen. De voorman vraagt of die arbeider een oogdoekje voor 1 oog droeg. Dat weet Fay dus niet want ze heeft die arbeider nooit gezien, dus zeg "I don't know". De voorman moet dan even hartelijk lachen en zegt dan dat Fay met harde bewijzen moet komen, want hij geloofd niets van haar verhaal over een aanval. Zeg nu: "I found this ripped off sleeve"  en Fay toont de voorman de afgescheurde mouw die je zojuist in die filterkamertje hebt gevonden. en......

Fay vertelt de voorman dan wat ze gehoord heeft over het bijna ongeluk dat de saboteur zou hebben beleeft. De voorman gaat nu even in op Fay's verhaal en mijmert over een groot industrieel die niet zo blij zou zijn met Svensson's algen uitvinding. Maar dit blijkt een grap te zijn van de voorman want......de Algen zijn helemaal niet zo goed en.....Het is Bent Svensson zelf die de presentatie heeft gesaboteerd. Fay is verbijstert maar we zullen moeten wachten om Fay's reactie verder te zien want we schakelen nu terug naar:

Bent Svensson:

Svensson staat op een grote buiten platform en de "Algenkwekerij" is direct onder het platform. Aan de andere kant van het platform staat een console met daarop een rode Knop waarmee de kraan bedient kan worden om de "Algenkwekerij" omhoog te takelen uit het water. Loop dus omlaag naar het console en open dan het "Medallion" op de rode Knop en kies voor "Press" en....

.......het platform met daarop de "Algenkwekerij" wordt omhoog getakeld.  

Bij de ronde irisdeur staat een hendel om er de irisdeur van de glazen "Kwekerij" mee te openen. 

Trek dus, via het "Medallion" aan de hendel en....de irisdeur van de glazen container gaat open. 

Stap dus door de geopende irisdeur naar binnen. Gelijk links van de irisdeur staan 2 bruine "koffers". 

Het zijn echter geen koffers maar Algen Filters (Algae filter). 

Open het "Medallion" op het rechter koffertje en kies voor "Open" om het rechter "koffertje" open te maken.

Je ziet dan in het geopende "koffertje" het ronde Algen filter, dat van kurk is gemaakt. 

Pak het Mes uit inventory en klik ermee op het filter om een er een monstertje van te nemen. 

Je hebt dan een Kurkmonster in inventory en dit wil Svensson in het lab gaan onderzoeken.  

De "Kwekerij" bevat 3 dikke glazen buizen en in de linker buis zit een groot gat (Opening). 

Bekijk, via het "Medallion" het gat dat in de linker buis zit. 

Svensson vermoed dat het gat is veroorzaakt door een explosie in de buis, maar wat was de oorzaak van de explosie.....Open weer het "Medallion" op het gat in de pijp en kies nu voor "Inspect" om in de buis te kijken en.......Svensson meld dat ie iets zit liggen in de buis maar hij meld ook dat het te ver weg ligt.

Combineer in inventory de Aanwijsstok (Pointer) met Ovenwant (Oven mitt) en pak deze combo (Dip net) uit inventory en klik ermee in het gat van de buis en.......Svensson vist een Flessendop (Bottle cap) uit de buis. Bekijk de dop in inventory en snuif er ook aan. De dop is van metaal en ruikt naar chemicaliŽn. Svensson heeft deze geur eerder geroken. Ruik dus ook aan de Labjas en.....wel de dop en de rechter mouw van de lapjas hebben het zelfde luchtje, maar Svensson wil er wat testjes op doen om zeker te zijn.

Klik dus in inventory  met je Mes op de Lapjas om er een stukje stof uit te snijden. 

Berg al je items terug op en sluit de inventory. Achter in het scherm zie je een trap.....Dubbelklik de wittepijl op de trap en....

Svensson beland terug in het woondeel waar zijn zoon zijn kamers heeft. Dubbelklik, in het onderste compartiment, op het luik  en Svensson is dan weer in 1 klap bij de Pomp en de 2 glazen tunnels. Ga via de voorste tunnel dus weer naar het:

Onderzoekslab:

Lissa is hier nu niet. Links is ook een werkplek, bij de 2 ramen. Tussen de werktafel en de dossierkast staat er daar een groot apparaat. Het is een Spectrometer (Mass spectrometer). Onderin de machine zit een deurtje (Shutter). Open, via het "Medallion" het deurtje (Shutter). 

In het geopende compartiment staat een leeg Testbuisje (Test tube). Pak de stukjes kurk (Cork sample) uit inventory en stop ze in de het lege Testbuisje. Vanzelf doet Svensson het deurtje weer dicht. Open nu het "Medallion" op de spectrometer en kies voor "Activate" om het apparaat, en de test, te starten en......

......Je scherm wordt even zwart en dan meld Svensson dat de analyse van de kurkstukjes uitwijst dat ze een brandversneller bevatten.Maak het deurtje (Shutter) weer open, via het "Medallion" en open dan het "Medallion" op het Testbuisje en kies voor "Empty" om het Testbuisje weer te legen. 

Pak dan het stukje witte stof (Cloth), dat je eerder van de labjas hebt gesneden, uit inventory en stop dit nu in de testbuis. Start dan de machine weer om de test van het stukje stof te starten en......weer wordt je scherm even zwart en dan meld Svensson dat de lapjas dezelfde brandversneller bevat dan het kurk en ook dat Duve soms de lapjas aan heeft gehad. Het gaat dan nu even verder vanzelf......

Svensson verlaat vanzelf het lab en gaat naar het woongedeelte, waar hij Duve en Lissa confronteert met wat hij heeft ontdekt. 

Svensson beschuldigd zijn zoon een saboteur te zijn. Duve moet echter, ietwat hysterisch, lachen om de beschuldigingen van zijn vader. Duve blijft erbij dat de brand een ongeluk was.  Lissa zegt dat ze na de brand de algenkwekerij met spiritus gereinigd hebben en dat spiritus een brandversneller is. Bent wil dit graag geloven en wil weg gaan, maar dan stormt Fay binnen en die meld dat er wel degelijk een saboteur aan het werkt is want op dit moment plaats iemand een bom op de H2-toren. Bent volgt Fay naar de H2 toren waar we dan zien dat de saboteur een bom activeert. 

De saboteur smeert hem als hij Fay en Bent ziet. Bent zal proberen om de bom onschadelijk te maken terwijl Fay die vent te pakken moet nemen.

H2 (Waterstof) Toren:

Je bent weer Fay:

Volg de omloop, via de wittepijl, naar rechts. Fay komt op het volgende scherm dan vlakbij een metalen deur. Helaas zit er een gat in de omloop waardoor Fay de deur niet kan bereiken. Loop terug naar Bent en de bom en volg de omloop dan nu naar links, via de wittepijl, en blijf dit doen totdat Fay dus helemaal linksom om de toren is gegaan en weer de metalen deur heeft bereikt. Open dan, via het "Medallion" de deur en....

..Fay schrikt zich rot want deze deur is geen uitgang maar de deur van een zekeringenkast.....Waar is verdomde saboteur dus gebleven? Maak de deur, via het "Medallion" weer dicht en........De saboteur duikt op en stort zich op Fay en......Fay en de saboteur storten, via de plank in het omloopgat omlaag en..........

 .......wij belanden terug bij:

Bent Svensson:

Svensson heeft geen weet van de problemen van Fay. Bent wil de bom onschadelijk maken en vanzelf beland je in de close-up van het bommechanisme. 

Je ziet 10 vakjes met cijfers. Boven de bovenste vakjes staan cijfers gekrast en ook links staan cijfers gekrast in het metaal. De cijfervakjes staan dus boven en links van het Elektracircuitscherm.

Linksboven zit een papiertje geplakt waarop een 1 en een 0 staat. Onder dat papiertje zie je 2 bakjes. In het bovenste bakje zitten gele verbindingsstukjes en in het onderste bakje zitten rode verbindingsstukjes. plaatjes ziet.

In de cijfervakjes moeten de cijfers komen die er boven en er links van in het metaal staan gekrast en dat moet je doen door rode en gele verbindingsstukjes in het grote scherm te plaatsen. Je pakt dus steeds een rood of een geel verbindingsstuk uit de bakjes en die klik je dan op de witte metalen delen in het circuitscherm.

Op de gele verbindingsstukjes staat een Minteken en op de rode verbindingsstukjes staat een Plus teken. Een Plus stukje is meer "waard" dan een min stukje. Er moet echter "evenwicht" zijn tussen Plus en Min, dus er moeten meer Gele Stukjes worden geplaatst dan Rode Stukjes. Tekens als je een verbindingsstukje plaats verandert het cijfer boven, of links, van de rij waarin je het stukje plaatst. 

Het is een kwestie van proberen......Niet alleen hoeveel Gele en Rode stukjes je moet plaatsen is onbekend maar ook weer in het scherm je de stukjes moet plaatsen is een kwestie van uit proberen. 

Na enige minuten wachten verschijnt ook bij deze puzzel de rode AUTO-OPLOSKNOP, dus je kunt de puzzel ook automatisch door de game laten oplossen. Maar hier is de oplossing zoals het was in mijn game. Ik weet echter niet zeker of deze puzzel niet steeds anders is en dus steeds een andere oplossing heeft.....

Als het je gelukt is om de bom onschadelijk te maken, schakel je automatisch over naar Fay. Fay hangt samen met de saboteur onder de H2 Toren en ze dreigen beide omlaag te storten. Het lukt Fay om  zichzelf te redden door via het lichaam van de saboteur omhoog te klauteren. Fay probeert dan om de saboteur ook nog te redden maar die saboteur de diepte in.

Dan roept Svensson dat de algenvelden in brand staan en we belanden dan nu in:

Je bent Svensson en Fay huppelt steeds vrolijk met je mee...nou ja niet zo vrolijk....

Bent en Fay zijn naar het woondeel van het onderzoekslaboratorium gegaan. 

Svensson wil kijken of er nog ergens een algenmonster te vinden is, want daarmee zouden ze dan toch weer verder mee kunnen kweken. 

 

Open het "Medallion" op de Intercom en kies "Use" en Svensson neemt contact op met Barney. Svensson gilt dat Barney iedereen van het boorplatform moet halen, maar Barney meld dat de evacuatie al in gang is gezet. Op de lange tafel, die in het rechter deel langs de ramen is gemonteerd, staat een pak Muesli (Cereals). 

Doorzoek (Search), via het "Medallion" het pak Muesli en......In het pak Muesli vindt Svensson een Afsluitklem (Clamp). 

Aan het plafond hangen 2 monitoren. Bekijk, via het "Medallion" eerst de linker monitor en daarna de rechter monitor.De linker monitor is verbonden met het Kweeklaboratorium en Svensson denkt dat ie, in uiterste instantie, in dat lab nog wel een algmonster kan vinden. De rechter monitor is verbonden met het H2-lab en Svensson ziet een kale man die aan het slot staat te frunniken. 

Svensson wil achter die kale man aan dus daal af naar het onderste compartiment. De deur van het glazen hok is dicht. Open dus weer het "Medallion" op het console (Controls for the lock) en kies voor "Operate" om de deur te openen. Maar helaas....de druk in het glazen hok is te hoog dus de deur gaat niet open.Links naast het glazen hok is dus nog een groene deur. Probeer de linker groene deur te openen via het "Medallion".............

...................maar ook deze deur zit stijf op slot en er is een vierkante dopsleutel nodig om de deur te openen................Op het buiten balkonnetje staat nog steeds de schotelantenne.  Bekijk de schotelantenne via het "Medallion" en Svensson meld dat de schotel gemonteerd zit op een vierkante paal. Open weer het "Medallion" op de Antenne en kies nu voor "Disassemble" en.....

...................Svensson sloopt de antenne en stopt de paal in inventory..................

Pak de Staaf (Iron rod) gelijk uit inventory en klik ermee op de linker groene deur en........Svensson wrikt de deur open. Het blijkt een diepe kast te zijn en je ziet 2 zilverkleurige drukslangen (Pressure hose). Pak de Afsluitklem (Clamp) uit inventory en klik ermee op de zilverkleurige slangen om de bovenste slang af te klemmen. 

Loop terug naar het console en "Operate" het console weer via het "Medallion" en.....de deur van het glazen hok gaat nu open. Het ronde luik in het glazen hok is ook dicht, dus open het "Medallion" op het luik en maak het luik dan open en........Svensson en Fay dalen de ladder af en belanden beneden bij de pomp en de 2 verbindingstunnels

De deur van de achterste tunnel, naar het H2-Lab, is nu ook geopend en voor de die tunnel ligt er een Halsketting (Necklage) op de vloer. 

Pak, via het "Medallion" de Halsketting. Het blijkt de halsketting van Lissa te zijn en Svensson vraagt zich af of Lissa de ketting met opzet hier heeft neergelegd. Bekijk in inventory, via het "Medallion", de halsketting. De halsketting bevat een droog monstertje van de aller eerste Alge die Svensson en Lissa "gekweekt" hebben. Open weer het "Medallion" op de halsketting en kies nu voor "Remember" en.

....Svensson herinnert zich dan dat Lissa dit algen monster een naam heeft gegeven maar Svensson is die naam vergeten. 

Ga via de voorste tunnel nu weer naar het:

Onderzoekslab:

Lissa is hier niet en Svensson ontdekt dat alle algen monsters in de koelkast vernietigd zijn. 

Er zit er niets anders op dan naar het kweeklab te gaan.  Svensson en Fay staan dan voor de gesloten Irisdeur van het Kweeklab. 

Je kunt de deur bekijken of proberen te openen maar je hebt een magneetkaart (Key card)nodig om de deur te openen en die heeft Svensson niet. 

Ga dus terug naar de Pompruimte en ga dan via de achterste tunnel naar het:

H2-Lab:

Aan gekomen in het H2-Lab loopt Fay vanzelf door naar links en verdwijnt uit zicht. Fay heeft nu hevige hoestbuien. Beweeg Svensson dus ook naar links, tot bij de gesloten ronde deur. Ook voor deze deur is een magneetkaart nodig, dus ook deze deur krijgt Svensson niet open. Loop verder door naar links en.......We bereiken het einde en we ontdekken een Bloedspoor op de grond. Ook op de ronde irisdeur (Lock) zit bloed. Onderzoek, via het "Medallion" het bloedspoor.  Open het "Medallion" op de ronde irisdeur (Lock) en kies dan voor "Open" en.....Svensson drukt op de knop en de irisdeur gaat open en.....We ontdekken het lijk van Lissa.

Fay kreunt even dat het haar schuld is dat Lissa dood is, maar Svensson wil hier niets van weten. 

De hoestbuien van Fay worden nu steeds heviger. 

Onderzoek Lissa's lijk en......Svensson vindt op Lissa's Magneetkaart. Loop terug naar rechts, naar de grote ronde deur. 

Pak de Magneetkaart (Key card) uit inventory en klik ermee op Kaartlezer (Card reader) van de deur en.......

Svensson krijgt een foutmelding want de kaartlezer herkent de magneetkaart niet. Svensson meld dat ie terug moet naar het onderzoekslab. Berg de magneetkaart terug op in inventory en loop weer naar rechts en dubbelklik dan de wittepijl in de geopende ronde deuropening en we belanden terug bij de grote pomp. Ga weer via de voorste tunnel naar hert onderzoekslab. Terug in het onderzoekslab volg je Fay naar rechts en dan klik je met de Magneetkaart op de kaartlezer van de gesloten ronde deur van het Kweeklab en....

Deze deur gaat nu wel open en vanzelf belande Svensson en Fay dan in het:

Kweeklab:

Oeps.......Overal in dit lab zijn bommen geplaatst. Fay wil meteen weer weg hier maar daar wil Svensson niets van weten. Fay ziet het niet meer zo zitten en ze hoest steeds heviger. Fay is doorgelopen naar beneden en staat voor het kweeklabhuisje. Svensson staat nog linksboven bij de ingang. Rechtsboven is ook een ingang/uitgang. Loop ook omlaag, naar Fay. De deur van het Kweeklab zit op slot maar rechts staat een Alpha Terminal. 

Open het "Medallion" op de Alpha Terminal en kies voor "Operate" en.....het klote ding vraagt om een wachtwoord.... Je beland in het scherm waarin je het wachtwoord van Lissa moet invoeren maar......Svensson weet het wachtwoord niet. Wellicht is het de naam die Lissa aan hun eerste gekweekte alg heeft gegeven maar Svensson kan zich de naam niet herinneren. Dubbelklik de wittepijl om uit dit scherm te gaan en dubbelklik dan met de wittepijl in de linksboven tunnel om terug te keren naar het:

Onderzoekslab:

Boven Lissa's werktafel hangt de grote elektronen Microscoop. 

Pak de Halsketting uit inventory en klik ermee op de Microscoop en......Svensson legt de halsketting onder de microscoop en in de monitor verschijnt een beeld. Open het "Medallion" op de monitor van de microscoop en kies voor "Zoom in" om in te zoomen op de monitor en....ELVIS verschijnt op de monitor.....

Elvis is dus de naam die Lissa aan hun eerste alg heeft gegeven. Ga dus terug naar het

Kweeklap

"Operate" de Alpha Terminal weer, via het "Medallion". Je komt weer in het wachtwoordscherm. 

Wel.....klik op de toetsen  3, 5, 8, 4, 7 om het woord ELVIS te maken en...

.........de irritante vrouwstem meld dat het correct is en je gaat vanzelf uit het scherm maar.........de stem gilt dan dat Veiligheidsprocedure B nu is ingeschakeld.Svensson zegt dan tegen Fay dat hij haar hulp nu nodig heeft, maar Fay ziet er het nut niet meer van in en wil het opgeven. Praat dus in op Fay, via de gespreksopties die je nu krijgt, om haar er van te overtuigen dat nog niet alles verloren is.  Uiteindelijk weet Svensson Fay te overtuigen. 

Svensson en Fay lopen naar boven. Fay gaat naar linksboven en Svensson naar rechtsboven en ze bedienen de 2 terminals die bij de 2 ronde uitgangen staan. Hierdoor gaat de deur van het kweeklab open en Svensson en Fay belanden dan in het kweeklab.Svensson is dan bezig om een container te vullen met stamalgen als.....de kale man opduikt. De kale man bedreigt Svensson en Fay met een revolver want hij wil de stamcellen hebben. De kale man is in dienst van Indez en hij is van plan het boorplatform op te blazen en hij heeft hulp van..........Duve....de zoon van Svensson. 

Ben verteld zijn zoon dat kale mannetje Lissa heeft vermoord en dat wist Duve niet. Kale man en Duve verdwijnen en ze sluiten Fay en Svensson op in het kweeklab. Duve blokkeert de deur met de container en kale man schiet een gat in de glazen deur, waarbij hij ook de aftapkap van de cryotank kapot knalt.

Ontsnap van het Boorplatform:

Kweeklab:

In de ruit, rechts naast de deur, zit dus een kogelgat. Voor die ruit staat een Cryotank en die tank staat op gelijke hoogte met het kogelgat. Voor de linker ruit staat de deurknoppilaartje. Open het "Medallion" op het kogelgat in de rechter ruit en kies voor "Touch" of "Look at". 

Svensson meld dat het kogelgat te klein is om er zelfs maar zijn vinger door te steken. Svensson kan dus de container niet bereiken die aan de buitenkant de deur vast klemt. Dat kogelgat moet dus wijder gemaakt worden. Bovenop de Cryotank zit een Kapje (Hood.) Pak de Staaf (Iron rad) weer uit inventory en klik ermee op de "Hood" van de Cryotank en.......Svensson steekt de staaf door de "hood" en door het kogelgat. Open nu het "Medallion" op de Cryotank en kies voor "Activate" en......

De groene algenbuis komt omhoog uit de tank en hierdoor maakt de staaf het gat in de ruit groter. 

Pak, via het "Medallion", de Staaf terug om deze weer op te bergen in inventory. 

Pak ook, via het "Medallion", de "Hood" van de Cryotank

Steek, via het "Medallion" en dan "Touch", dan nu Svensson vinger door het kogelgat en.......

.....Svensson slaagt er nu in om de tank aan de andere kant te verwijderen.

 Open het "Medallion" op de rode deurknop en kies "Push" om de deur nu te openen.

Loop door de nu geopende deur naar buiten en raap dan, via het "Medallion" de lege Algecontainer (Algae generator) op. 

Loop terug naar binnen. Rechts staat het Vulstation (Filling station. 

Pak de container uit inventory en plaats het ding in het vulstation. 

Naast het vulstation staat ook een Cryotank. Open het "Medallion" op de Cryotank naast het vulstation en kies "Activate" en....uit de Cryotank schuift dan de container met stamcellen omhoog. Pak de Hood uit inventory en plaats het ding bovenop de groene stamcelcontainer. Pak de Staaf uit inventory en steek het ding door de Hood. Wat nu?......vraagt Svensson.......Open weer het "Medallion" op de Cryotank en kies weer voor "Activate" om de groene container weer in de tank te laten zakken

Hierdoor breekt de staaf de bovenkant van de groene container. Svensson zet vanzelf de hood en de Staaf terug in inventory. Activeer de Cryotank weer om de groene container weer omhoog te brengen. Je ziet dan dat de bovenkant van de groene container ia afgebrokenAchter Fay staat nog een vulstation en aan dat station hangen 2 slangen. Open het "Medallion" op de linker slang en kies voor "Take off" om die slang los te rukken. 

Pak de slang (Hose) uit inventory en plaats de slang in de kapotte groene container. 

Vanzelf stopt Svensson dan het andere eind van de slang in het contact van het vulstation.

Rechts zie je een "Control pad". Open het "Medallion" op het Control Pad en kies voor "Siphon" om de pad te activeren en.....

De algen uit de groene container worden in de draagbare container gepompt. 

Pak dan, via het Medallion" de Algen container (Algae generator) weer uit het vulstation en..

Svensson en Fay verlaten het kweeklab maar..........

...de bommen ontploffen en Svensson en Fay moeten rennen voor hun leven, terwijl de tunnel snel begint te zinken. 

Ze halen het niet en de tunnel staat nu rechtstandig in de oceaan.

Tunnel:

Je bent weer Fay

Fay en Svensson staan in de, nu verticale, tunnel op een dicht rond luik

Ok.....Helemaal rechtsboven is het geopende luik waardoor Fay en Svensson de tunnel kunnen verlaten. Dus Fay en Svensson moet omhoog klimmen. Zowel links als rechts ligt er een enorme stapel rommel. De muziek is dreigend maar maak je maar niet ongerust.....er is geen tijdsdruk, dus zorg eerst dat je alle "Hotspots" weet te vinden.

Boven Fay en Svensson is de ronde richel en op die richel ligt een blauwe metalen kast (Shelf). Rechts naast de blauwe kast ligt een rode kast en dat is de kast om er de hete verwarmingspijp mee uit te zetten die je rechts boven ziet (Heating pijpe). Achter de blauwe kast steekt een ronde metalen Staaf (Rod) omhoog. Die verwarmingspijp (Hete pijp of te wel Heating pipe) loopt vanaf het kruis naar de Power Switch waarmee Fay de elektra moet uitzetten. Maar die Hete Pijp is te heet om er overheen te klauteren. Dus de verwarming moet eerst worden uitgezet via de "Hete Pijp Kast".Aan de linker kant zie je, van onder naar boven, een hoop troep (Junk), dan een ladekast (Filling cabinet) en boven de ladekast een rode Kabel (Cable). Via die rode kabel moet Fay eerst op het Kruis terecht zien te komen. Ok......hier gaan we:

Open het "Medallion" op het Puin (Junk) en kies dan voor "Climb" en......

Fay loopt naar het puin en ze vraagt dan Svensson's hulp om hoger op te komen. Fay staat dan op het kastje dat onder de ladekast staat. 

Open het "Medaillon" op het ladekastje en kies voor "Open" en.....Fay trekt alle laden van het kastje open. 

Open weer het "Medallion" op de ladekast en kies nu voor "Climb" en..

via de geopende la's klimt Fay bovenop het ladekastje. Boven Fay's hoofd hangt de rode kabel. 

Open het "Medallion" op de rode kabel en kies voor "Swing" en....

Via de rode kabel zwaait Fay naar het Kruis. Fay staat nu dus op het kruis. Onder Fay is de blauwe kast en de rode kast en steekt de Staaf omhoog. Svensson moet nu de richel op klimmen maar hoe?. Open het "Medallion" op het einde van de metalen Staaf (Rod) en kies voor "Move" en..

.......Fay slaagt erin om met de staaf de blauwe kast omlaag te laten storten en......Svensson klimt via de blauwe kast naar de ronde richel. 

Open het "Medallion" op de rode verwarmingskast (Heater control) en kies voor "Turn off" en...

...Fay vraagt aan Svensson of ie de verwarming wil uitzetten en dat doet Svensson dan ook. 

Open het "Medallion" op de verwarmingspijp (Heating pipe) en kies voor "Climb" en...

...Fay klimt via de verwarmingspijp naar de Power Switch en zet hiermee de elektra uit. 

Fay en Svensson klimmen via de uitgang rechtsboven deze tunnel uit............

...........maar....worden opgewacht door de kale man met zijn verdomde pistool. 

Svensson wil weten waar zijn zoon Duve is en het kale manneke zegt dat ie Duve heeft neergeschoten en dat ie nu gewond bij de dode Lissa zit. 

Svensson en Fay dalen af in de andere tunnelbuis, die nu dus ook verticaal staat. 

Bent Svensson zit boven en is een beetje verkeert terecht gekomen. Bent is bezig een paar slangen te verwisselen. Fay staat onderin bij de gewonde Duve en het lijk van de arme Lissa. Vlak voor Fay's voeten ligt een metalen staaf (Rod). Praat met Duve, via het "Medallion". Duve is niet erg charmant maar ok.....dat zou jij ook niet zijn als je was neergeschoten. Praat verder met Duifje via alle gespreksopties. Duve heeft zijn poot gebroken en dus zal Fay Duve's gebroken been op de ťťn of andere manier moeten spalken.

Pak nu, via het "Medallion" de staaf op. 

Onderzoek dan, via het "Medallion", Lissa's lijk en Fay pakt de Sjaal (Scarf) van het lijk. 

Combineer in Inventory de Sjaal met de Staaf en klik dan met deze combo op Duve om er zijn gebroken poot mee te spalken en............

Bent heeft dan een manier gevonden om van het boorplatform te ontsnappen want hij heeft de slangen, waardoor H2-gas stroomt omgekoppeld naar het kweeklab.  H2-gas is lichter dan water en hierdoor wordt het hele kweeklab nu naar de oppervlakte gestuwd. Terwijl het boorplatform ontploft worden Fay, Bent en zijn zoon Duve opgepikt door de helikopter van Oggy en belanden wij, 3 dagen later, in........

Drie dagen later vliegt de helikopter boven het regenwoud van BraziliŽ. Fay, Bent, Duve en Oggy arriveren op de laatste stopplaats voor de kerncentrale van Indez en dat is de Junglebar van Simon. Fay komt te voorschijn uit de jungle en loopt naar Bent Svensson, die een tukkie ligt te doen. Maar Fay maakt Svensson wakker en er volgt een gesprek waarin je gewoon alle gespreksopties gebruikt die je krijgt. 

Fay verdwijnt en je bent nu weer Bent Svensson:

A: Simon's Junglebar:

Achter Svensson staat dus de rode Truck en in de laadbak van de truck staat een gereedschapskist (Toolbox) en de Antenne. De Antenne is stuk. 

Pak, via het "Medallion", de gereedschapskist uit de laadbak van de truck. Doorzoek dan, in inventory, de gereedschapskist en....Svensson haalt er een lange Schroef uit waar ook een moer aan vast zit. Open het "Medallion" op de Antenne en kies voor "Break off" en......Svensson breekt de antenne af en het ding heb je dan in Inventory.Loop omlaag naar de stapel kisten. Op de voorste linker kist ligt Nietjespistool (Staple gun). Pak, via het "Medallion", het Nietjespistool. 

Loop nu naar rechts, Simon's Bar in, en......Duve en Oggy zitten aan het enige tafeltje, in gezelschap van een bewaker van de Kerncentrale bier, te hijzen en een kaartspel te spelen. Oggy en Duve zijn flink dronken maar die bewaker is nog opmerkelijk nuchter. 

Oggy spreekt Svensson aan want hij en Duve hebben het plan om de bewaker dronken te voeren om zijn uniform te kunnen bemachtigen. Helaas is het bier en de jenever op. Svensson ziet totaal niets in Oggy's plan. Je kunt nog even met Duve praten......Vader en zoon doen dan een poging om hun ruzie bij te leggen.....

Loop iets terug en ga nu praten met Simon, die achter zijn bartoog staat. Merk ook de telefoon op die op de hoek van de bartoog staat. Simon denkt dat Svensson en zijn team het nieuwe Techteam voor de Kerncentrale zijn. Praat verder met Simon via alle gespreksopties die je krijgt en.....je ervaart dat...

De koffie, het bier en de jenever op zijn, maar later vandaag verwacht Simon verse voorraden. Dat de werknemers van de Kerncentrale opgelucht zijn dat men in Oslo heeft besloten om de algentheorie van Svensson niet in praktijk te brengen.  De bar en de hele vallei is eigendom van Indez Industrie. Simon vertelt dat de weg naar de kerncentrale verder bezaaid is met mijnen, elektrische hekwerken en patrouilles. De beste route naar de Kerncentrale is via de rivier. Simon wil graag de boot van de centrale oproepen om hen op te halen, maar Bent slaat dit aanbod natuurlijk schielijk af. Simon meld dan nog dat de patrouilleboot van Jorge en Benicio aangemeerd ligt bij de steiger omdat de boot motorpech heeft. Er wordt al een poosje op een monteur gewacht om de motor van de boot te repareren. 

Als je alle info uit Simon getrokken hebt dan zeg je beleefd gedag. Loop terug naar het tafeltje en ga nu praten met die bewaker, wiens naam Benicio is en wiens patrouilleboot dus verderop met panne ligt aangemeerd. Benicio heeft het niet zo op een wetenschapper wiens naam Bent Svensson is, dus Bent vertelt maar niet wie hij is. Praat verder via de gespreksopties...

Benicio vertelt dat hij, Duve en Oggy bij het kaartspelletje dat ze spelen moeten raden welke kleur de kaart heeft. De verliezer moet steeds een glas bier of jenever drinken. Duve en Oggy zijn stomdronken omdat zij steeds verliezen. Verder ervaar je van Benicio dat Indez een privť-legertje heeft om de kerncentrale te bewaken. De vriend van Benicio, Jorge,  bewaakt de boot terwijl ze wachten op een monteur. Als Svensson zegt dat hij een monteur is geloofd Benicio hem niet, want een echte monteur heeft een overall met olievlekken aan en heeft gereedschap bij zich.

Als je alles met Benicio besproken hebt zeg je gedag en volg je het pad verder naar rechts, tot je de wittepijl krijgt. 

Dubbelklik dan met de wittepijl en....Svensson beland bij de:

Moerasboot:

De moerasboot van Benicio en Jorge ligt hier en hier is ook een schuurtje met voorraden. 

Loop verder door naar links en.....Svensson ontmoet de uiterst vriendelijk kijkende Jorge. 

Jorge oefent zijn taak als bewaker heel serieus uit want hij is bewapent met een USI. Je kunt proberen om met Jorge te praten, maar Jorge wil niet met Svensson praten. Pak de Gereedschapskist uit inventory en klik ermee op Jorge en.........Svensson probeert Jorge wijs te maken dat hij de monteur is waar Jorge op wacht. Maar Jorge gelooft het niet en eist dat Svensson eventjes verteld wat voor soort motor er in de boot zit. Elke moerasboot heeft dezelfde motor, dus als Svensson echt een monteur is dan zou hij moeten weten welke motor dat is. Geef Jorge dus een antwoord, het maakt niet uit welk antwoord want het goede antwoord staat er toch niet bij.

De boot heeft een bank en onder de bank zie je een plaatje waar "C-600"  op staat geschreven. Bekijk het "C-600" plaatje via het "Medallion" en Svensson weet dan dat de boot een  "Amazon Buggy C-600"  type is. Jorge staat voor een kist op de kist ligt een Boek (Book) en dat is de Gebruiksaanwijzing voor de boot (Book). Bekijk dat "Book" via het "Medallion" en.....Svensson leest het telefoonnummer van een servicedienst en hij besluit dit telefoonnummer te onthouden. 

Loop terug naar Simon's Bar. Op de bartoog staat een telefoon....Gebruik, via het "Medallion", de telefoon en....Helaas...Simon meld dat Svensson moet betalen als ie de telefoon wilt gebruiken. Loop weer naar de 3 kaartspelers en praat weer met Oggy en vraag hem nu: "Can you lend me some money?" .....en Oggy geeft dan een handvol muntgeld aan Svensson. Klik vervolgens op "I'm not going to watch this any longer"  om dit gesprek weer te beŽindigen.

Loop terug naar Simon en geef hem de muntjes die je van Oggy hebt gekregen en Svensson mag nu telefoneren. Gebruik dus weer, via het "Medallion", de telefoon en.....Svensson belt de servicedienst op, waarvan hij het telefoonnummer heeft gezien op de kaft van de gebruiksaanwijzing. Svensson krijgt een meisje aan de lijn. Zeg: "I have a question about one of your engines". Het meisje vraagt dan om welk type boot het gaat, dus zeg: "It's an Amazon Buggy C-600". Het meisje wil dan weten om welk type motor het gaat. Van Jorge heeft Svensson dus begrepen dat elke Moerasboot dezelfde motor heeft, dus zeg nu: "It's a serial engine" . Het meisje verteld Ben dan er een "Drifter TTX motor" in de moerasboten zit. Wel....dat is wat Bent wilde weten dus hij hangt nu op.

Loop terug naar Jorge bij de Moerasboot. Praat weer met de stuurse Jorge. Jorge wil nog steeds antwoord op de vraag welke motor er in de moerasboot steekt, dus zeg nu: "You are using a Drifter TX"  en....Jorge is tevreden en verteld nu dat de uitlaat van de boot verstopt is en dat de benzineleiding lekt. Ook zitten er gaten in het "windroer" van de boot.

Het "gesprek" is dan weer afgelopen, maar Svensson wil nog wel het een en ander weten. Dus spreek Jorge weer aan en vraag: "Something wrong with the exhaust?"...... Je ervaart van Jorge dat iemand iets in de uitlaat heeft gestopt, waardoor de uitlaat nu verstopt is.  Vraag ook alle andere vragen en zeg dan als laatste "See you later" om het gesprek weer te beŽindigen.

Ok.....Je moet nu diverse onderdelen aan de moerasboot zien te vinden. Achterop de boot steekt de enorme ronde propeller en aan de propeller zit het Windroer (Wind rudder) vast. De ronde propeller zit vast aan de motor en aan de zijkant van de motor steekt de Uitlaat (Exhaust pipe). Onder de uitlaat zie je dan nog de Benzineleiding (Fuel hose).

Bekijk, via het "Medallion", de Uitlaat. Svensson meld dat er iets vast zit in de uitlaat. 

Open weer het "Medallion" op de uitlaat en kies nu voor "Reach into" en...

........Helaas....Svensson's arm is te dik en past dus niet in de uitlaat.......... 

Open de Inventory en open dan het "Medallion" op de afgebroken Antenne en kies voor "Twist" om de antenne te verbuigen. 

Pak dan de krom gebogen Antenne (Bent antenne) uit inventory en klik ermee op de Uitlaat en.........Svensson vist met de kromme antenne een groene gifslang uit de uitlaat. Svensson toont de slang aan Jorge maar die blijkt een panische angst voor groene slangen te hebben. Bekijk, via het "Medallion", de benzineleiding. Svensson meld dat de benzineleiding los is geraakt van de koppeling van de benzinetank. Bekijk, via het "Medallion" het Windroer (Wind rudder). Svensson meld dat het windroerzeil compleet stuk is. Loop naar het voorraadschuurtje. Het schuurtje is deels "afgesloten" met een lap doorzichtig canvas. Open het "Medallion" op het Canvas en kies dan "Take" en....

.......Svensson rukt het canvas los om het op te bergen in Inventory. Loop terug naar de boot en pak dan het Canvas uit Inventory en klik ermee op het Windroer en....Svensson hangt het stuk canvas aan het Windroer maar zegt dat ie het nog moet vastmaken. Pak dus het Nietpistool (Staple gun) uit inventory en klik ermee op het Windroer om het canvas op 3 plaatsen vast te nieten.

Nu nog iets om de benzineleiding weer te bevestigen aan de koppeling. Loop terug naar Simon's Jungle Bar en ga bij het tafeltje staan maar zorg wel dat je Benicio kunt zien. Boven Benicio's hoofd hangt een langwerpig Tinnen Bordje aan de muur (Tin plate). Ook hanger er 2 gekleurde Harten, een Kruis en een Spiegel. Open het "Medallion" op het tinnen bordje en kies dan voor "Take" om het bordje van de muur te rukken.

Het tinnen bord bedekte een Gat (Hole) in de wand. Kijk, via het "Medallion" door het gat....Door het gat kan Svensson het voorraadschuurtje inkijken. Ga terug naar de Moerasboot. Terug bij de Moerasboot open je de Inventory en dan het "Medallion" op het Tinnen Bordje. Kies "Look at" en Svensson meld dat er 2 schroefgaten in het plaatje zitten. Open weer het "Medallion" op het tinnen plaatje en kies nu voor  "Bend" en........Svensson vindt dit een goed idee maar hij verbuigt het plaatje nog niet.  Combineer nu de Schroef (Screw) met het dubbelgevouwen Tinnen Plaatje en....Svensson buigt nu het plaatje dubbel en zet het vast met de schroef en je hebt nu een Schroefclamp. 

Pak de Schroefclamp gelijk uit inventory en klik ermee op de benzineleiding van de Moerasboot en........Svensson bevestigt de leiding, met de zelfgemaakte clamp, weer vast aan de benzinetank,  Ga weer praten met de olijke Jorge en zeg hem dat je alle 3 de mankementen aan de boot hebt gerepareerd en dan zeg je "The boat is readdy"  en....Jorge stuurt Svensson weg. Als je in een eerder gesprek Jorge niet alles had gevraagd dat praat je nu gelijk weer met hem en vraag je of hij en Benicio ook passagiers meenemen naar de kerncentrale. Dat is natuurlijk niet het geval, dus Svensson moet een andere manier verzinnen om de boot in handen te krijgen.

Ga terug naar de 3 kaartspelers in Simon's Jungle Bar. Voor Benicio ligt een Sleutelring (Key) op tafel. Bekijk de Sleutelring via het "Medallion". 

Svensson meld dat er een Flessenopener aan de sleutelring hangt. Probeer de Sleutelring (Key) te pakken maar Benicio staat dit niet toe. Om de Sleutelring te kunnen pakken dient Benicio stomdronken gevoerd te worden, maar aangezien Benicio steeds aan de winnende hand is krijgt ie weinig alcohol naar binnen. Svensson moet er dus voor zorgen dat Benicio een paar rondjes gaat verliezen. Boven Benicio zit dus dat gat in de houten wand en daar hangen ook, een Rood en een Paars Hart, een Kruis en een Spiegel, en deze objecten hebben lampjes. Zou Svensson met die objecten de kleur van de kaarten, die Benicio vast heeft, naar Duve en Oggy kunnen seinen?.

Aan de andere kant van de wand is dus het voorraadschuurtje. Loop dus weer terug naar de Moerasboot en ga daar weer naar het schuurtje. Midden aan de wand van het schuurtje zit een verticale balk en in het midden van die balk zit het Gat, waardoor Svensson dus naar de 3 kaartspelers in de bar kan kijken. Er "kleven" ook 4 stekkerdozen (Plug) aan de wand en in die stekkerdozen steken de stekkers van de lampjes van de objecten die boven Benicio hangen. Nummer de 4 Stekkers (Plug) Stekker 1, Stekker 2, Stekker 3, Stekker 4. Ook vindt je 2 Schroeven in de wand. Rechtsonder staat een krat Bier.

Kijk, via het "Medallion" door het gat in de dwarsbalk (Peek) en....

Svensson meld dat hij door het gat precies de kaarten kan zien die Benicio in zijn handen heeft. Maar omdat de 3 spelers momenteel niet spelen heeft Svensson er nu niets aan. De 3 kaartspelers spelen niet omdat het bier op is. Via het gat in de wand zou Svensson aan Oggy en Duve kunnen doorseinen welke kleur kaarten Benicio in zijn hand heeft, maar eerst moet Svensson hiervoor enige voorbereidingen treffen.

Pak de Munten (Coins) uit inventory en klik ermee op de 2 Schroeven (Screw) om ze los te draaien. Ga dan even terug naar de andere kant, naar de Bar dus, en kijk wat er is verandert aan de objecten die boven Benicio aan de wand hangen. Omdat je de schroef van de spiegel hebt losgedraaid is de spiegel gekanteld en lijkt nu een Ruit. Omdat je de schroef van het paarse Hart hebt losgedraaid ziet het paarse Hart er nu uit als een Schoppen. 

Ga terug naar de schuur. Open, om beurten" het "Medallion" op elke stekker en kies dan voor "Use" om de stekker uit het contact te trekken. 

Ga dan terug naar de bar en kijk van welk object dan de lampjes uit zijn. Op deze wijze kom je erachter welke stekker voor welk object is. 

Steek wel steeds de stekker weer terug in het contact voor je de volgende stekker uit de volgende contact haalt.

Stekker 1 is voor het Paarse Hart    Stekker 2 is voor het Rode Hart.    Stekker 3 is voor het Kruis.    Stekker 4 is voor de Spiegel. 

Als je hebt bepaald met welke stekker je welk object aan en uit moet zetten zorg je dat alle 4 stekkers weer in hun stopcontact steken. Open dan het "Medallion" op het kratje beer en kies voor "Take" om 3 flesjes bier uit de krat te pakken. 

Ga terug naar de 3 kaartspelers en geef de 3 flesjes bier aan Benicio en.....de spelers gaan verder met hun kaartspel.  Hupla.....als een speer terug naar de Schuur en kijk, via het "Medallion"(Peek) weer door het gat en......

Svensson ziet door het gat welke kaart Benicio in zijn hand heeft en hij noemt de kaart dan op. Je moet dan dus de stekker uit het contact trekken die hoort bij de kaart/object die Svensson opnoemt.De volgorde is elk spel anders dus let goed op.  Hearts = Harten, Spades = Schoppen, Clubs = Klaveren en Diamonds = Ruiten 

Dus als Svensson bijvoorbeeld zegt......"Spades" dan trek je stekker 1 weer uit het stopcontact, via het "Medallion".  Je hoort dan Duve of Oggy het goede antwoord geven en Benicio verliest en moet een biertje drinken. 

Blijf dit herhalen totdat Svensson zegt dat Benicio dronken genoeg is.... Spades is dus Schoppen en dat is Stekker 1. Hearts is Harten en dat is Stekker 2.  Diamonds is Ruiten en dat is Stekker 4. 

Als je op deze wijze 3 kaarten goed hebt geraden dan zal Svensson zeggen dat Benicio dronken genoeg is.  Ga dan terug naar de 3 dronken kaartspelers. Open het "Medallion" op het flesje bier, dat bij Benicio nog op de tafel staat en kies voor "Open" en.......

Svensson vraagt of hij het flesje moet openen voor Benicio en dat mag Svensson dan doen met de flessenopener.Open dus weer het "Medallion" op de Sleutelring (Key) en kies weer voor "Take" en......

.......Svensson pakt dan nu de Sleutelring.  Pak snel de Sleutels van de Truck (Car keys) uit inventory en klik ermee op Benicio (Guard) om de autosleutels inplaats van Benicio's sleutels op tafel te leggen. Benicio is te dronken om de verwisseling te bemerken. Svensson heeft dus nu de Bootsleutels, maar waar is Fay? 

Loop naar links, naar de kisten en.....Fay staat achter de kisten en is in gesprek met Salvador, via de tijdzender.....

Fay probeert Salvador over te halen om weg te gaan van de  kerncentrale. Salvador zegt dat de bewakers beweren dat Svensson dood is, maar Fay ontkent dit met klem. Salvador heeft intussen een achteringang van de kerncentrale gevonden en wil naar binnen om de explosie te voorkomen. Svensson vertelt Fay dan dat ze de boot hebben en hij en Fay lopen dan naar de boot. De stomdronken Duve en Oggy blijven in de bar zitten. Bij de boot verteld Svensson aan Jorge dat ie de boot nodig heeft, maar Jorge is niet van plan om de boot zonder slag of staat af te staan, en hij richt zijn USI op Svensson en Fay.

Snel....Open de Inventory en pak er de groene Slang uit en klik met de Slang op Jorge en......

Wel....Svensson smijt de slang naar Jorge en die dendert de rivier in........  en Fay en Svensson varen weg, op weg naar de kerncentrale.

We belanden in:

Svensson en Fay meren de boot aan. Volgens de tijdzender is Salvador vlakbij, aan de overkant van de rivier.

Fay zegt dat de explosie die namiddag zal plaatsvinden.

Je bent weer Fay

Fay En Svensson staan op de rechter oever van de rivier, bij een omgevallen holle boom die als een brug over de rivier heen ligt. O[ de boom zie je, aan de rechter zijde, 4 takken uitsteken. Aan de overkant van de rivier zie je een Elektrisch Hek, bovenop de hoge oever. Open het "Medallion" op de onderste van de 4 Takken (Branch) en kies dan voor "break off" en......

Fay loopt door de holle boom naar de onderste tak en ze breekt de tak dan af. 

Pak de Tak (Branch) gelijk uit inventory en klik ermee op het Elektrische Hek, dat je bovenop de linker oever ziet staan, en....

Fay loopt verder door de holle boom naar de overkant en ze maakt met de tak een gat in het hek. Dubbelklik met de wiitepijl op het hek en......

Fay en Bent kruipen door het gat in het hek en belanden bij:

Het kamp van Salvador:

Salvador heeft kampement gemaakt bovenop een hoge rots dat uitkijkt over de Kerncentrale. Salvador is er niet. Fay denkt dat Salvador via de "achteringang" de kerncentrale is ingegaan. Salvador's kamp bestaat uit een tent en hij heeft een nogal futuristische verrekijker neergezet waarmee hij de kerncentrale kan begluren. Het heeft geen zin om de tent te doorzoeken want de tent is leeg. Open het "Medallion" op de verrekijker (Binoculars) en kies voor "Use" en....

Fay kijkt door de verrekijker en ze legt uit wat je ermee kunt doen. Met de verrekijker kun je niet alleen op een gebied inzoomen, maar er ook videoberichten op achterlaten. Je ziet gelijk al een videobericht van Salvador waarin hij meld dat het terrein wel een vesting lijkt. Fay wil proberen zijn stappen te herhalen, om er zo achter te komen waar Salvador zich bevindt.

De CoŲrdinaten Puzzel

Na enige seconden verschijnt rechtsboven de Auto-Oplosknop, dus je kunt deze puzzel weer automatisch door de game laten oplossen.

Het scherm is verdeeld in 176 kleine vierkantjes die je elk apart kunt selecteren. Als je in een vierkantje klikt dan verschijnt er rechtsboven, in de 2 grijze pijlknoppen, een omhoogpijl waarmee je dan inzoomt op het gebied van het geselecteerde vierkantje.. In elk van de 176 vierkantjes kan een videoboodschap van Salvador verstopt zitten en jij moet al die videoboodschappen zien te vinden en beluisteren.

Rechtsboven zie je de coŲrdinaten display, waar op dit moment het getal 9316 in staat. Ook zie je rechtsboven de Speakerknop en de Auto-Oplosknop. Aan de rechterrand zie je de 2 pijlknoppen, die gaan oplichten als je een vierkantje selecteert. Linksonder staat een Kruisje in de grijze linker rand en ook in de onderste rand van het scherm staat een kruisje met het getal 14,55. Deze 2 kruisjes zijn je eerste aanwijzing.

STAP 1:

Noem het Kruisje in de linker rand Kruisje A en het kruisje in de onderste rand noem je Kruisje  B. Trek nu een denkbeeldige lijn vanaf kruisje A naar rechts en vanaf kruisje B omhoog. Klik dan in het vakje waar de 2 lijnen elkaar kruizen. Dit vakje wordt dan wit en rechtsboven wordt de omhoogpijlknop verlicht. Verander de cijfers in het CoŲrdinatievak in 1495, de coŲrdinaten van het geselecteerde vak,  en klik dan op de Pijlknop en.......

De kijker zoomt in op het geselecteerde gebied en Fay meld dat er een bericht van Salvador over dit gebied te beluisteren valt. 

De Speakerknop gaat knipperen dus klik op de Speakerknop en je hoort Log 2 van Salvador waarin hij meld dat hij de wachttoren van de centrale, nader wil gaan bekijken

Linksboven in het scherm zie je 3 setjes coŲrdinaten. Op A: 14,95 ben je nu ingezoomd. B: 35,91 zijn de coŲrdinaten van de wachttoren. In het scherm zie je ook 2 omlijnde vierkantjes en ook bij die vierkantjes heeft Salvador een notitie verstopt. Klik op het grote omlijnde vierkant en Fay leest het bericht van Salvador en die luid "De pijpen zijn verzegeld, dus het is onmogelijk om via de pijpen naar binnen te gaan".  Klik in het kleinere omlijnde vierkant en Fay meld: "Dat alle toegangswegen in het zichtsveld van de wachttoren liggen".  Ok...je bent klaar met dit 1e scherm. Klik, rechtsboven, op de Omlaagpijlknop om terug te keren in het hoofdscherm. 

STAP 2:

Voer nu de coŲrdinaten 3592 ,van de Wachttoren in, in het coŲrdinatenvak. 

Zoek dan in het scherm het vakje waar je de zendmast van de Wachttoren in ziet. 

Het is het 3e vakje linksboven. Selecteer dat vak en klik op de Omhoogpijlknop om op dat gebied in te zoomen. 

Klik weer op de Speakerknop om Salvador's Log 3 te beluisteren. Salvador meld dat ie voertuigen, op het parkeerterrein, van dichtbij wil gaan bekijken. De coŲrdinaten van het parkeerterrein zijn C:28,97. Er zijn 3 vierkantjes geselecteerd in dit scherm, dus klik in elk van de 3 vierkantjes om de notities van Salvador door Fay op te laten lezen. Van boven naar beneden meld Fay dat: "De bewakers constant met elkaar in contact staan via radio. Dat de wachttoren 24 uur per dag bemand is en dat de Toegang te hoog en te steil is om zonder gezien te worden te kunnen bereiken".  Klik op de onderste Pijlknop om terug te keren in het startscherm.

STAP 3:

Voer nu in het coŲrdinatenvak de cijfers 2897 in en zoek nu het parkeerterrein en selecteer dan het middelste vak van het parkeerterrein. 

Het is het 5e vakje vanaf de rechterkant in de 6e rij vanaf boven. 

Klik weer op de bovenste pijlknop om in te zoomen op het parkeerterrein.

Klik weer op de Speakerknop om Salvador's log 4 te horen. Salvador meld dat Emilio Indez per boot is gearriveerd. Indez is via de garage naar zijn kantoor gegaan. Het kantoor van Indez ligt precies op het snijpunt van 2 gebouwen. Salvador vermoed dat Indez het Algenmonster bij zich heeft. De coŲrdinaten van het kantoor van Indez zijn: D:11.52 In dit parkeerterrein scherm zijn 2 vierkantjes geselecteerd. Klik weer in de beide geselecteerde vierkantjes om de 2 notities van Salvador weer door Fay te laten oplezen. Je hoort dat: "Indez en 2 assistenten in 2 boten zijn gearriveerd en dat de bewakers van de helikopterhaven de boten bewaken. Klik op de omlaagpijlknop om terug te keren in het hoofdscherm

STAP 4:

Zet nu in het coŲrdinatenvak de coŲrdinaten 11,52. Zoek in het scherm dan het vakje waar het Bureau van Indez is. 

Het is het 8ste vakje vanaf de rechter kant in de 3e rij van boven. 

Selecteer dit vakje en klik weer op de Omhoogpijlknop

Je beland in het Kantoorscherm. Klik weer op de knipperende speakerknop om Salvador's Log 5 te beluisteren. Salvador meld dat ie eindelijk een weg heeft gevonden om in de centrale te geraken. Het is in een gebouw dat half in de jungle staat, vlakbij de hoofdingang van de opwerkfabriek, Klik op de 3 omlijnde vierkantjes om Salvador's notities hier te horen. Je hoort dat: "Zijn dagen geteld zijn" en dat de container met de algen in het kantoor van Indez is. En je hoort dat de lift niet geschikt is voor een verrassingsaanval.  Salvador heeft de coŲrdinaten voor de ingang die hij heeft gevonden versleuteld. Je ziet ze achter: E = AB.CD. Klik op de omlaagpijlknop om terug te keren in het hoofdscherm

STAP 5:

Om de achteringang te vinden, die Salvador heeft gebruikt, moet je  ABCD "vertalen" in cijfers. De coŲrdinaten die je hebt gebruikt waren: A: 14.95, B: 35.91, C: 28.97 en D:11.52. Neem nu van A het 1e cijfer, van B neem je het 2e cijfer, van C neem je het 3e cijfer en van D neem je het 4e cijfer en........ je hebt dan de CoŲrdinaten voor de ingang en dat is: 15.92.

Zet dus 1592 in het coŲrdinatenvak. Zoek in het scherm nu het juiste vakje in de Jungle.

 Het is het 6e vakje vanaf rechts in de 3e rij vanaf onderen.

Selecteer dit vak en klik weer op de omhoogpijlknop om daar op in te zoomen en.....

We zien Salvador via de achteringang naar binnen gaan en Fay gilt dit naar Svensson en we belanden dan bij de achteringang.

Uit 3 enorme pijpen stroomt radioactief koelwater het gebouw uit. Boven de linker waterpijp steekt een dunnere pijp waar geen water uit komt. Probeer, via het "Medallion", of je de deur kunt openen. Helaas.....de deur zit op slot of is door Salvador aan de binnenkant gebarricadeerd. Er is maar 1 andere manier om binnen te komen en dat is via de dunne pijp waar geen water uit stroomt. Open dus het "Medallion" op de dunne pijp en kies dan "Climb in" en....

.........na een kort gesprekje met Svensson klimt Fay de pijp in en via de pijp beland ze dan in de:

Watertorens:

Je kunt deze hele puzzel overslaan door op de Auto-oplosknop te klikken na die na enige seconden weer rechtsboven verschijnt

Fay is bovenin de linker Watertoren beland. Er zijn 3 Watertorens. De middelste toren is de grootste. De linker en de rechter toren hebben elk 3 etages. In de linker toren staan de 2 onderste etages onder water en in de rechter toren staat de onderste etage onder water.  Helaas voor Fay bevindt zich de deur waar ze naar toe moet beneden in de rechter toren en dat is deur O. Midden in de middelste hangt hok M waar je een rood draaiwiel in ziet. Dat hok is te bereiken via deur K in de rechter toren.Op de bodem van de middelste toren ligt de Drijvende Brug. Linksboven staat Brughendel G en linksonder staat Brughendel H en linksonder staat Brughendel H, waarmee de brug vastgezet kan worden. Bij Fay zie je de deuren B en F en pijp A. Via deur B (Bulkhead) kan Fay de bovenste brughendel  G bereiken en via deur A kan Fay de controlekamer bereiken.  Dubbelklik nu met  de wittepijl nu op deur A  en Fay beland in de:

Controlekamer:

Aan de muur zie je een Draaiwiel (Valve) en je ziet een schema van  3 Watertorens. De rode lampjes tussen de torens zijn de verbindingsdeuren tussen de torens. De blauwe lampjes in de torens geven aan tot hoe hoog het water in de torens staat. Met het Draaiwiel kun je dus het waterpeil in de torens regelen.   Fay moet nu eerst de brug in de middelste toren helemaal omhoog brengen, zodat ze dan vanuit de linker toren naar de rechter toren kan gaan. Hiertoe moet ze nu het Draaiwiel 2 keer rechtsom draaien. Open het "Medallion" op het Draaiwiel en kies "Turn right" en doe dit 2 keer. 

De lampjes in de linker toren zijn dan alle 3 uit maar de 3 lampjes in de rechter toren branden. 

De linker toren is nu leeg gepompt maar de rechter toren zit nu vol water.

Ga terug de linker toren in. Dubbelklik nu met de wittepijl op pijp A om terug naar buiten te kruipen. 

Terug buiten zie je dat er uit de linksonder pijp nu geen water meer stroomt.  

Open het "Medallion" op de linksonder pijp en kies weer voor "Climb in" en......

....Fay komt uit pijp C terug in de linker toren maar nu op de middelste etage. 

Klim via de ladder E omlaag naar de bodem en open dan, via het "Medallion",  de onderste verbindingsdeur D naar de middelste toren en loop door de deur de middelste toren in. 

Open het "Medallion" op de onderste Brughendel H en kies  "Move" om de drijfbrug te ontkoppelen. 

Laat de onderste deur D, tussen de linker toren en de middelste toren, open staan want dan kan er zo meteen water de middelste toren in stromen... Dubbelklik met je witte omhoogpijl op de ladder in de linker toren om Fay weer naar het middelste niveau te laten klimmen. Kruip dan via de pijp C weer naar buiten. 

Terug buiten kruip je weer via de bovenste linker pijp weer terug naar het bovenste niveau van de linker toren en dan ga je weer naar de Controlekamer. Open weer het "Medallion" op het draaiwiel en kies "Turn left" en doe dit  weer 2 keer om het wiel nu 2 keer linksom te draaien. In zowel de linker toren en de rechter staat het water dan 2 etages hoog, terwijl in de rechter toren het water nu 1 etage hoog staat. 

Ga terug naar de linker toren en zie.....De Drijfbrug drijft nu helemaal bovenin de middelste toren. 

Open, via het "Medallion" de bovenste verbindingsdeur F en loop dan door de deur de naar Hendel G 

Open het "Medallion" op de bovenste Brughendel en kies "Move" om de hendel rechtop te zetten om de brug vast te zetten. 

De brug is nu verankert en zal hier blijven hangen als je het water uit de middelste toren pompt.  

Ga terug naar de Controlekamer. Draai nu het Draaiwiel weer 2 keer rechtsom (Turn right) en....de Rechter toren is weer vol water maar de linker en de middelste toren zijn leeg gepompt. Ga dus terug naar de linker toren en kruip via de pijp A  terug naar buiten en deze keer komt Fay gelijk weer terecht op het middelste niveau in de linker toren. Klim via de ladder weer naar de bodem en sluit, via het "Medallion" nu de onderste verbindingsdeur D weer. 

Klim via de ladder weer omhoog en dubbelklik op de pijp C en...Fay beland weer bovenin de linker toren. 

Ga weer naar de controlekamer en draai het Draaiwiel nu weer 2 keer linksom (Turn left) en...

.......in de torens staat dan het water weer zoals het was toen Fay hier begon.

Wel...terug de linker toren in en zie.......De middelste toren is leeg maar de brug hangt boven. In de linker en de rechter toren is het water 1 etage hoog. Open, via het "Medallion" de bovenste verbindingsdeur I, naar de Rechtertoren en klim in de rechter toren dan via de ladder omlaag naar de middelste etage. 

Open dan de middelste verbindingsdeur K en loop door de deur naar de middelste toren. 

Open de deur van het Rode Draaiwiel hok en.....

vanzelf loopt Fay dan het hok in. Open het "Medallion" op het rode draaiwiel en kies "Turn" en........

Alle 3 torens zijn dan leeg. Nu kan Fay dus omlaag naar de bodem van de rechter toren. ...Fay beland op de bodem van de rechter toren. 

Dubbelklik met de wittepijl op de rechtsonder deur O  en......

..Fay beland terug buiten bij Svensson. Het gaat nu weer even vanzelf verder....

.

Fay en Svensson lopen het gebouw in, waar ze de lijken van een aantal bewakers zien liggen, die zijn gedood door Salvador. Dan komt Indez aanlopen en roept om Kellerman, de kale man. Kellerman heeft Duve en Oggy gevangen genomen. Indez geeft Kellerman opdracht om Duve en Oggy te vermoorden. 

Svensson krijgt het te kwaad maar Fay verteld dat Duve niet zal sterven. Duve heeft immers meegeholpen om de algenenergie te realiseren. Dus als Duve hier en nu zou sterven dan zou er in de toekomst, waar Fay vandaan komt, helemaal geen algenenergie zijn gekomen Svensson zal zich bezig gaan houden met het bevrijden van de gevangenen en Fay zal proberen de container met de algen te bemachtigen.

Fay is dan beland in de entreehal van het hoofdgebouw. Indez zit in zijn kantoor, op de bovenverdieping. en heeft via een telefoon contact met zijn secretaresse die achter de balie zit. Indez wil het komende half uur niet gestoord worden en ook wil hij dat de temperatuur in zijn kamer wat hoger wordt gezet.

Voor het enorme raam zie je een ladder en je ziet ook een lift. 

De secretaresse kan Fay niet zien, zolang Fay maar niet dichter naar de balie toe loopt. 

Rechtsonder de ladder ligt een Wig (Wedge). Raap, via het "Medallion" de Wig op. 

Klim dan, ook weer via het "Medallion", de ladder op en........

........Fay beland buiten op de omloop van de Glazen Koepel waarbinnen het kantoor van Indez is gevestigd. 

Indez zit aan zijn bureau en links naast het bureau zie je de Algencontainer liggen, op een rond luik.

 Loop door naar de balkondeuren (French windows). 

De balkondeuren staan op een kiertje open. Pak de Wig uit inventory en klik ermee op de Balkondeuren om de balkondeuren met de wig te klemmen. Indez kan nu via de balkondeuren niet ontsnappen.Aan de linkerrand van het scherm, recht tegenover de balkondeuren, groeit een enorme groene plant waarvan een paar takken over de balustrade hangen (Branches). Open het "Medallion" op de plant (Branches) en kies voor "Break off" om een paar takken af te breken. 

Onder de omloop hangt het ventilatiesysteem en bovenop de ventilatieschacht zie je een vierkante opening. Pak de Takken (Branches) uit Inventory en klik ermee in de opening van de ventilatieschacht om de takken in de schacht te gooien.  Dubbelklik de witte omlaagpijl op het ronde ladderluik om terug de ladder af te dalen naar de ontvangsthal en zie.....De takken die Fay de ventilatieschacht heeft in gegooid veroorzaken hier beneden een rotzooi en de secretaresse is nu druk bezig de troep op te vegen.

Loop nu door naar de balie. Op de hoek van de balie staat de telefoon. Pak je mes uit inventory en klik ermee op de telefoon en.....Fay snijd de draad van de telefoon stuk. Bij de lift zitten de knoppen voor de Air condition in het kantoor van Indez aan de muur. Open het "Medallion" op de Air Condition en kies voor "Readjust" en.....

Fay zet de aircondition uit en dus wordt het ijskoud bij Indez. Omdat Indez zijn secretaresse niet aan de telefoon krijgt gaat hij dus zelf maar naar beneden. Fay is inmiddels weer omhoog geklommen via de ladder en staat weer op de buitenomloop. Open het "Medallion" op de balkondeur en kies voor "Open" en Fay maakt de balkondeur open. 

Open nu het "Medallion" op de Algencontainer en kies voor "Take" en.....

Fay rent naar binnen en grijpt de Algencontainer en......we schakelen over naar:

Bent Svensson:

Svensson staat in een grote opslaghal. Achter Svensson zie een gele deur die open staat. Dubbelklik de witte pijl in de gele deuropening en.....Svensson beland in een zijhal. In de volgende hal zijn we de geboeide Duve, Oggy en Salvador bij de kisten zitten en bij de ingang staat de kale Kellerman. De hekmuur verhindert Bent om bij zijn zoon te geraken. 

Tegen de betonnen rand van de hekmuur leunt een Glasplaat (Pane) en er zit een rode Noodknop onder het hek (Emercency switch). Pak, via het "Medallion" de glasplaat. Bekijk, via het "Medallion" de rode Noodknop. Svensson verteld dat de rode knop dient om er de magnetische kraan, die langs een rail aan het plafond loopt, een noodstop te laten maken. Dubbelklik de wittepijl weer in de gele deuropening om terug te keren naar de opslaghal.

In de opslaghal begint de rail waar de magnetische kraan aan hangt en die magneet hangt nu boven een houten kist die op de vloer staat. Je ziet ook het bedieningsconsole (Control panel) voor de magneet. Aan de linker kant van de hal staat een blauwe container.

Doorzoek, via het "Medallion" de blauwe container. 

Svensson pakt een Plank (Board) en een metalen Deksel (Lid) uit de container.  Pak de Plank uit Inventory en leg de plank over de kist. 

Pak dan het metalen Deksel uit inventory en plaats het op de plank. Leg dan de Glasplaat (Pane) boven op het deksel.

 Open het "Medallion" op het Console (Control panel) en kies "Lower" om de magneet te laten zakken. 

De Magneet kleeft zich vast aan de glasplaat.. Open weer het "Medallion" op het console en kies nu voor "Raise" en......

de magneet, met daaraan de glasplaat en het deksel, gaat weer omhoog. 

Open weer het "Medallion" op het console en kies nu voor "Move" om de magneet in beweging te zetten.

.....De magneet met de glasplaat en de deksel zeilen langs de rail naar de loods weer Kellerman en zijn gevangen zitten. Ga, via de gele deuropening, terug naar de rode Noodstopknop. Je ziet de magneet met de glasplaat en het deksel nu boven Salvador hangen. Open het "Medallion" nu op de rode Noodknop en kies voor "Push" en.....

De magneet laat los en het deksel en de glasplaat denderen omlaag en...........

Kellerman ziet Svensson en schiet op hem. Gelukkig kan Svensson dekking zoeken. 

Gelukkig heeft Salvador zich kunnen bevrijden en hij steekt Kellerman dood en bevrijd Duve en Oggy.

Er volgt nu een lang gesprek waarin Bent Svensson eindelijk de waarheid te weten komt. 

Tijdens dit gesprek moet je, als Svensson, vragen stellen aan Salvador om het gesprek te laten voortgaan.....

Salvador  vertelt Svensson dat Fay gelogen heeft. Fay en Salvador komen inderdaad uit de toekomst, namelijk uit het begin van 26ste eeuw. Maar in het begin van de 26ste eeuw is er alleen maar kernenergie en zijn er nog maar een paar honderd mensen op de wereld en die paar honderd overgebleven mensen zullen bij de volgende zonnestorm ook overlijden. Ecologisch gezien is die toekomst dus een ramp, maar het is geleidelijk aan zo gegroeid. Toen de mensen eindelijk tot bezinning kwamen, was het proces onomkeerbaar. Fay en Salvador zijn juist terug in de tijd gereisd om de ontploffing van de kerncentrale te veroorzaken. Dit plan werd het Phoenixplan gedoopt. De bedoeling is dat de mensheid daardoor wakker geschud zal worden en naar mensen zoals Svensson gaan luisteren om alternatieve energie, zoals die van de algen, te gaat ontwikkelen zolang dat nog kan. Zodat de toekomst er anders uit zal gaan zien. Salvador rent dan weg naar de reactorkern om zijn plan uit te voeren.

Fay komt aanlopen en geeft de leugen toe. Maar ze gelooft in Bent en wil hem nu helpen om Salvador tegen te houden.

Svensson en Fay rennen dan de hal in en naar de reactorkern, die ineens omhoog wordt getakeld aan een grote kraan zet. 

Op het laatste moment springen Fay en Svensson op de reactorkern, die hen dan mee omhoog neemt.

De Reactorkern:

Fay en Svensson staan op het bovenste balkon, voor de gesloten deur van de ruimte waar Indez in zit. De reactor is weer gestopt. 

Open het "Medallion" op Indez en kies "talk" om met Indez te praten. 

Indez zegt dat de reactor hierboven niet kan worden gekoeld en zal ontploffen. Fay en Svensson moeten de kraan op de middelste verdieping reactiveren en ze moeten de reactor weer koelen, via het noodsysteem. Dat kan alleen als het ventiel op de onderste verdieping open staat.

Svensson en Fay gaan bij Indez naar binnen. Svensson blijft binnen staan terwijl Fay weer naar buiten gaat en dan bij de rechter deur op het bovenste balkon staat. Op het middelste balkon staat de Kraan Controlhendel. Op het onderste balkon staat het "Flooding Controls Ventiel". Fay staat dus rechts op het bovenste balkon. Links van het grote raam is de deur om naar het middelste balkon af te dalen. Dubbelklik met je witte omlaagpijl op de linker deur en... 

Fay beland op het middelste balkon. Open het "Medallion" op de Kraanhendel en kies "Move" en.......

......de Reactorkern begint weer omlaag te zakken en..........Svensson gilt dat Fay terug omhoog moet komen maar dan verschijnt Salvador aanlopen en die zet de kraan weer stil. Salvador richt zijn wapen op Fay en gilt dat hij de algen wil hebben.  Open de Inventory en pak er  de algencontainer en geef het ding aan Salvador en.......

Salvador zegt dan dat hij zowel de algen als Bent Svensson nodig heeft. 

Salvador gilt naar Bent dat hij Svensson genoeg tijd wil geven om uit de centrale te ontsnappen, voordat hij de centrale laat ontploffen. 

Svensson komt naar buiten en staat dan op het bovenste balkon. Fay spreekt Svensson aan vanaf het middelste balkon. Zeg "Don't listen to him".....Als je dan weer controle hebt dubbelklik je met de witte omlaagpijl op de rechterdeur, bij Fay, om af te dalen naar het onderste balkon.

Salvador schiet op Fay, maar hij mist

Fay beland dus op het onderste balkon.  Open het "Medallion" op het Ventiel en kies voor "Use" om het koelwater naar binnen te laten stromen en......

..Terwijl Salvador nog met Svensson aan het onderhandelen is, ga je door de deur terug naar de middelste verdieping. 

Open snel weer het "Medallion" op de Kraanhendel en kies weer voor "Move" om de kraan weer in beweging te zetten en.......

............KIJK NAAR HET EINDE.......

Fay offert zichzelf en Salvador op om Svensson te redden.....

Indez is uiteraard ook gered, maar hij is niet van plan om Svensson in leven te laten. Maar dan......wordt Svensson voor de 2e keer gered

......De game eindigt dan met de welbekende Epi die altijd loog.....

In een televisie talkshow wordt Dr. Leiff Oggersund, die wij kennen als Oggy, geÔnterviewd over zijn boek waarin hij verhaald over de klimatologische ondergang van de Aarde en de totale Mensheid

Svensson heeft  ondertussen vrede gemaakt met zoonlief Duve en beide werken hard aan de algenenergie op het Atlas booreiland.

De Credits gaan dan over je scherm rollen.....Zit dit uit want aan het einde wacht je nog een verrassing.....

EINDE.

2017: Walkthrough door: Louis Koot