2010: Walkthrough door: Louis Koot

De game start op met het hoofdscherm waar je kunt kiezen voor "New Game", "Load Game" en meer van dit soort opties.

Ga allereerst even naar de "OPTIONS" want er zijn wat instellingen die je naar eigen voorkeur en smaak kunt aanpassen.

In het opties scherm kun je dus enige zaken aanpassen. Het scherm heeft 3 tabbladen waarin je diverse zaken kunt aan of uitvinken. 
Dus maak hier je eigen keuzes en keer dan terug naar het hoofdscherm en klik op "New Game".
 
Zodra je op "New Game" hebt geklikt krijg je de vraag of je de game wilt spelen in "EASY Mode" of in "NORMAL Mode". 

In ESAY MODE geeft de game je extra hulp zoals de mogelijkheid om puzzels over te slaan en hints over wat je volgende stap zou moeten zijn. In NORMAL MODE krijg je geen extra hulp, dus geen hints en ook niet de mogelijkheid om puzzels over te slaan. De mogelijkheid om puzzels over te slaan betekent dan in feite dat de game de puzzel voor je heeft opgelost. Kies je voor NORMAL MODE dan kun je in het GAME OPTIONS scherm echter ten alle tijden de optie "Additional game help" aanzetten om de extra hulp ook in NORMAL MODE wel te ontvangen. In NORMAL MODE heb je echter niet de mogelijkheid om puzzels over te slaan. Je kunt dan alleen hints krijgen, waarna je dan zelf de puzzel toch moet oplossen.

Dus maak je keuze "EASY" of "NORMAL" en de game begint dan met de INTROFILM:

NB: 
Deze walkthrough gaat ervan uit dat u de game speelt in de "NORMAL" mode. In het EXTRA Menu kunt u de tussenfilmpjes terug kijken en ook "Pictures" en "Mini-games" bekijken en spelen. Die "Pictures" en "Mini-games" moet u echter in de game wel eerst "vrijspelen" en dat doet u door met Darren's fotocamera foto's te maken van allerlei dingen in de game. Ik besteed hier in de walkthrough verder geen aandacht aan, dus als u de "Pictures" en de "Mini-games" wilt unlocken dan pakt u gewoon Darren's fotocamera uit inventory en kijkt u op elk scherm van welke dingen of omgevingen u foto's kunt maken. Als u de EXTRA HULP hebt aangevinkt dan krijgt u tijdens het spelen hierover ook nog een aantal mededelingen.

Het is het jaar 1969 en we zijn in de bossen van het Black Mirror landgoed te Engeland. Het is echt Engels beestenweer want het regent en het onweert. 
Een jonge man rent, zo te zien nogal daas en in paniek, door de bossen.

De jonge man is Samuel Gordon en hij is de heer en meester van het landgoed. Maar het lijkt erop dat Samuel niet precies weet wie hij is en waar hij is want verdwaast doolt ie door de bossen. 
Dan bereikt Samuel het enorme monumentale huis.

Waar ben ik? Wie ben ik?...schijnt Samuel te denken terwijl hij in opperste verbijstering naar het grote huis staart. We nemen dan een kijkje in het huis. 
Samuel's jonge vrouw, Cathryn dwaalt door de gangen op zoek naar Samuel. Het licht is uitgevallen, dus heeft Cathryn een olielamp bij zich. 

Cathryn gaat de bibliotheek binnen en daar vindt ze een open boek, dat ze begint te lezen. Opeens schrikt Cathryn want Samuel komt binnen. 
Cathryn vraagt waar hij geweest is. Samuel is de laatste tijd verandert en hij verdwijnt elke nacht. Cathryn herkent de man niet meer met wie ze getrouwd is. 

Samuel zegt niets terug en kijkt wazig uit zijn ogen en dan duwt hij Cathryn opzij. Hierdoor valt Cathryn met haar hoofd tegen het bureau. De olielamp valt op de grond en er ontstaat brand. 

Buiten komt Samuel weer tot zichzelf. Hij weet weer wie hij is en vooral....wat hij zojuist heeft gedaan....
Vol wroeging staart Samuel naar het huis....Hij wil wat doen.....maar het is al te laat. Een deel van het kasteel, met daarin Cathryn, wordt verwoest door de brand.

We belanden dan in:

DEEL A:

Hoofdstuk 1: Dag 1

Een jonge man loopt gehaast door de straten van Biddeford naar de Fuller Photo Shop, waar hij een vakantie baantje heeft. Deze jonge man bent U en uw naam is Darren Michael. Als Darren bent u de hoofdpersoon in deze game.

Eenmaal beland in de Fuller Fhoto Shop is Darren's baas niet echt vriendelijk. Er schijnt een stroomstoring te zijn en Darren krijgt opdracht om de stroomvoorziening vlug te herstellen. Nu krijgt U de controle over de game. 

Fuller's Photo Store:

Kelder:

Eerst even iets over de spelbesturing:

Darren is beland in de kelder van Fuller's Photo Shop. Linksboven opent een pagina uit het Dagboek en tegelijk ziet U, ook linksboven, een boekje knipperen.  Dat knipperende boekje is het dagboek. Telkens als er iets nieuws in het dagboek wordt geschreven dan floept het open en gaat het knipperen.  In het dagboek kunt U ook altijd lezen wat Darren moet doen en welke taken hij moet uitvoeren of al heeft uitgevoerd. Als u wilt kunt u nu alvast even het dagboek doorlezen.

Als U de cursor naar rechts boven beweegt dan floepen daar 4 icoontjes tevoorschijn. Het Floppydisk icoontje is de Save/Load functie van de game. Het BM icoontje brengt je terug naar het hoofdmenuscherm. Het Boek icoontje opent het dagboek. Het vergrootglas icoon toont u alle zogenaamde "Hotspots" in het scherm

U kunt het dagboek dus openen via het boek-icoon rechtsboven in je scherm, of U drukt de J of F toets in op Uw toetsenbord. Het hoofdmenuscherm kunt u ook openen door op de ESCAPE-toets te drukken. Met het vergrootglas-icoon krijgt u alle "Hotspots" te zien in het scherm, maar dat krijgt u ook met de H-toets of de Spatiebalk van uw toetsenbord. Linksklik op een actief item om een beschrijving van het item te krijgen. Linksklikt u dan nog een keer op het item dan krijgt u aanvullende informatie of u voert een actie uit, zoals oppakken of gebruiken. Pas als U niets meer met het voorwerp kunt doen, wordt het gedeactiveerd. 

Rechtsklik op een persoon om er informatie over te krijgen. De voorwerpen die u opraapt verdwijnen in de Inventory, onderaan het scherm. Rechtsklik in Inventory op een voorwerp om het te activeren, of om het uit te pakken.

Gaande weg de game zal ik wel meer uitleggen over hoe u dingen kunt bekijken, oppakken, gebruiken en hoe u kunt praten met andere personages. Darren's baas Fuller is een ongelooflijke chagrijn en ook nog zeer ongeduldig, dus laten we het voor Darren maar niet moeilijker maken dan het al is en dus als de bliksem zorgen dat de stroomvoorziening wordt herstelt.

Vanaf nu bent u dus Darren en zo zal ik u in deze walkthrough ook noemen en aanspreken. Beweeg de cursor naar de onderkant van het scherm. De Inventory floept dan open. Op dit moment heeft u een fotocamera en een ansichtkaart van Biddeford in de inventory. Rechtsklik eens op de ansichtkaart. Darren vertelt u dan iets over de ansichtkaart en hij zegt dat de ansichtkaart een makkelijke manier is om van locatie naar locatie te reizen. Maar dat kan alleen als je eerst een locatie hebt bezocht.

Aan de grote muur hangt het grote foto-achtergronddoek. Dat foto-achtergronddoek hangt in een ophangmechanisme waar 5 trektouwen aan zitten waarmee dus 5 verschillende foto-achtergronden omhoog en omlaag gebracht kunnen worden. Maar voorlopig hoef je met dat foto-achtergronddoek niets te doen.

Tegen de muur waar de trap is staat een soort kast (Crammed shelves). Het onderste deel van die kast is afgesloten met planken. Boven die planken hangt het Stoppenkastje waar de zekeringen voor de stroomvoorziening in steken. Op de kastplank, links van het stoppenkastje, staat een doosje en in dat doosje zit 1 Zekering (Fuse).

Linksklik op de kastplank (Crammes shelves), rechts naast het stoppenkastje. Darren somt dan even op wat er zoal op die kastplank staat en...vindt een doosje met zekeringen. Linksklik op het doosje Zekeringen (carton of fuses) om het doosje te pakken. Het doosje verdwijnt naar de inventory. Beweeg je cursor naar de onderkant van het scherm om de inventory te openen. Rechtsklik in inventory dan op het doosje en....Darren vertelt dat er nog 1 zekering in het doosje zit en hij haalt de Zekering (fuse) uit het doosje.

Linksklik op de Planken (Wooden pallet) om die planken te verwijderen. Je ziet dan, onderin de kast, een fles Foto-ontwikkelingsvloeistof (Developer) staan. Linksklik 2 keer op de fles Foto-ontwikkelingsvloeistof om de fles te pakken

=

Linksklik op het Stoppenkastje. Darren geeft je wat info over het stoppenkastje. Linksklik nog een keer op het stoppenkastje om het te openen. Je ziet 4 zekeringenhouders. Rechtsonder zie je de Aan/Uit hendel. Nummer de 4 houders, van links naar rechts, 1, 2, 3, 4. De zekering in houder 2 is doorgebrand. De houders zijn afgedekt met een dekseltje. Linksklik op houder 2 om het deksel te verwijderen. Je ziet dan de doorgebrande zekering. Linksklik 2 keer op houder 2 om de doorgebrande zekering te verwijderen. Pak de nieuwe Zekering (Fuse) uit inventory en plaats deze dan in de nu lege houder 2.

Klik op de Aan/uitschakelaar en.....de stroom is herstelt en de lichten gaan aan. Vanzelf gooit Darren de oude zekering weg en ook doet hij de kaars uit. Klik met de deurcursor op de trap en.....Darren gaat terug naar boven en beland in de:

Winkel:

Baas Fuller gromt en snauwt naar Darren en beveelt hem om het reclamebord buiten voor de winkel op de stoep te gaan zetten. Loop iets door naar rechts en je ziet dan het reclamebord staan. Linksklik op het reclame bord  om het op te pakken en.....

Vanzelf loopt Darren met het reclamebord naar buiten en zet het buiten. Een knap meisje komt aangelopen en neemt Darren even in de maling omdat hij het reclamebord verkeert om heeft neergezet. Dit meisje is Angelina

Angelina wil foto's van zichzelf laten maken en Darren is heel erg kien om dit klusje te willen opknappen. Helaas voor Darren is zijn baas ook erg geil op knappe jonge meisjes, dus ouwe Fuller wil zelf de foto's met Angelina doen. Je Fuller stuurt Darren weg om 2 opdrachten te vervullen. Van Fuller krijg je een afhaalformulier en brief voor Mrs.Biba, de uitbaatster van  Biba's Diner. Het afhaalformulier is voor een pakketje en dat pakketje is af te halen in de souvenirwinkel

Darren loopt mokkend naar buiten en staat dan weer op de stoep voor de fotozaak. Via linksonder kun je een scherm naar links, naar het dorpsplein (Road to main square) lopen. Voorbij de fotozaak van Fuller is de Junk Shop. Aan de overkant van de straat staat de rode Pick-up truck van Fuller geparkeerd. Bij de Junk Shop staat een boom en hangt er een verkeerslicht boven de straat. In de verte zie je ook de zee. Als je de cursor onderaan de boom zet dan krijg je de Exit naar de Havenpromenade en daar moet Darren nu naar toe. Klik dus met de deurcursor onderaan de boom om naar de Havenpromenade te gaan.

Havenpromenade

Souvenirwinkel:

Darren beland in de haven en bij de voordeur van de Souvenirwinkel. De Souvenirwinkel is tevens het plaatselijke postkantoor. Een rode cabriolet (Convertible) staat geparkeerd voor de winkel. Onder het Souvenirs bord hangt een reddingsboei (lifebelt). Links, op de pier, staat een bruinharig meisje bij de reling over het water te staren. Rechts van dat meisje is een deel van de bovenstang van de reling verdwenen. Die stang ligt daar op de grond. Verderop zit een oudere man te vissen. Bij het meisje zit een aanwijsbord dat wijst naar het "The Wild Coast" Hotel op de ronde eindpilaar gespijkerd. Linksklik op de rode cabriolet om Darren's commentaar te horen. Linksklik op de reddingsboei (Lifebelt) om hierover ook Darren's commentaar te horen. 

Ga de souvenirwinkel binnen. Rosie, de uitbaatster van de souvenirwinkel staat te praten met een klant. Blijf even staan luisteren. De klant is een blond meisje en zij is blijkbaar de eigenaresse van de rode cabriolet die buiten voor de deur geparkeerd staat.

De conversatie tussen Rosie en het blonde meisje herhaalt zich steeds, dus als je niet tot in de Eeuwigheid wilt blijven luisteren dan linksklik je met de praatcursor op Rosie om eens even lekker voor te dringen. Rosie is er echter niet echt van gecharmeerd dat je probeert voor te dringen dus ze vertelt je dat je gewoon fatsoenlijk op je beurt moet wachten. Het gesprek tussen Rosie en het blonde meisje gaat dus eindeloos door. Je moet wat doen om dat blonde meisje de winkel uit te krijgen. Ga terug naar buiten en linksklik nu op de rode cabriolet en....Darren schopt tegen de auto aan en hierdoor gaat het autoalarm af. Ga, terwijl het alarm nog te horen is, snel weer de souvenirwinkel binnen en zie....het blonde meisje rent nu naar buiten om te zien wat er met haar mooie auto aan de hand is.

NB: Als je de souvenirwinkel in gaat als het autoalarm niet meer te horen is, dan hoort het blonde meisje het alarm natuurlijk ook niet en zal ze niet de winkel uit rennen. Schop dan nog een keer tegen de cabriolet aan en ga dan snel, terwijl je het alarm nog hoort, weer naar binnen.

Rosie is nu dus "vrij". Op de toonbank, waar Rosie dus achter staat, staat de kassa en een houder waar Afhaalformulieren (Blank collection notes) in zitten. Bekijk (dus rechtsklik op) die Afhaalformulieren zodat je straks de gelegenheid krijgt om met Rosie over die formulieren te praten. 

Als je die houder met afhaalformulieren bekeken hebt dan klik je weer met de praatcursor op Rosie om met haar te praten. 

Vanzelf zegt Darren dan dat hij het pakket voor Fuller komt afhalen en Rosie geeft het pakketje aan hem. Rosie vertelt  dan dat er nog een 2e pakket voor Fuller is bezorgt. Rosie zegt dan dat er nog een 2e pakketje voor Fuller bezorgt is maar zij wil dat 2e pakket niet afgeven omdat Darren  er het afhaalformulier niet voor heeft.

Praat weer met Rosie. Nu verschijnen onderaan je scherm de gespreksopties, in de vorm van kleine foto's. Je kunt nu met Rosie praten over Angelina en over Rosie en ook over het Pakket voor Darren. 

Vraag Rosie eerst alles over Angelina en over Rosie zelf. Vraag dan naar het "Pakket voor Darren". Als je Rosie vraagt naar het "Pakket voor Darren" dan draait Rosie zich om in de postvakjes te zoeken naar het pakketje.

 Zo'n pakketje is er natuurlijk niet maar Rosie moet zich bukken heeft dan haar rug naar Darren gekeerd en kan even niet zien wat Darren doet. Snel....Inslik op de houder met Afhaalformulieren om snel zo'n formulier te pakken.

NB: Darren staat hinderlijk voor de toonbank zodat je die afhaalformulieren niet kunt zien. Maar als je snel de cursor op Darren's billen zet dan krijg je de grijpcursor en lees je "Blank collection notes". Klik dan snel om een formulier te pakken.

Rechtklik in inventory op het zojuist gejatte afhaalformulier en hoor van Darren wat je er mee kunt doen. Je moet het formulier dus invullen en dan het ingevulde formulier weer aan Rosie geven om dat 2e pakketje voor Fuller te krijgen. Maar Darren kan dat hier niet doen. Verlaat de winkel.

Links van de souvenirwinkel is dus de pier en op de pier staat dus een meisje bij de reling over het water te staren. Rechts van het meisje is de bovenste stang van de reling verdwenen. Die stang ligt bij het "gat" op de grond (Metal bar). Loop door naar het meisje.

Klik met je oogcursor op die metalen stang, die rechts bij de reling op de grond ligt. Darren loopt er dan naar toe en geeft wat commentaar. Nu kun je de Metalen Stang pakken. Dus klik met je grijphandje op de Metalen Stang om het ding te pakken. Als je de metalen stang hebt gepakt ga je praten met het meisje. 

Het meisje is verdrietig want 2 jaar geleden heeft haar beste vriendin Carrie hier op deze plek zelfmoord gepleegd. Carrie had eigenlijk een fantastisch leven want ze was intelligent en gelukkig getrouwd met Jason. Maar van de ene op de andere dag werd Carrie depressief en plotsklaps heeft zij zichzelf hier bij de pier verdronken. Dat was 2 jaar geleden. Inmiddels is Jason hertrouwd en wel met die meid van de rode cabriolet.

Het meisje wil verder met rust gelasten worden, dus Darren besluit om haar verder maar niet lastig te vallen, temeer daar er nog een brief moet worden bezorgd bij Claire Biba, de uitbaatster van de plaatselijke cafetaria. Om Biba's Diner te gaan moet je nu eerst terug naar de fotozaak. Je kunt dit lopend doen maar je kunt nu ook via de Ansichtkaart reizen. Druk op de M-toets van je toetsenbord om de Ansichtkaart tevoorschijn te halen. 

Op de ansichtkaart zie je de diverse locaties waar je naar toe kunt gaan. Je kunt dus via de ansichtkaart snel van de ene naar de andere locatie reizen. Maar je moet eerst een locatie hebben bezocht om deze op de ansichtkaart beschikbaar te krijgen. De locaties waar je naar toe kunt gaan zijn: A = Havenpromenade/Pier/Souvenirwinkel. B = Het Wild Coast Hotel. C = Fuller's Photo Shop. D = Plein/ Biba's Diner. E = Woning Darren's moeder. F = Plein/Hospitaal/Stadhuis. G = toont je het totale overzicht van het stadje waar je alle locatie's A t/m F kunt "Highlighten"

Op dit moment zijn er dus 2 locaties "geactiveerd" op de ansichtkaart en dat zijn Fuller's fotoshop en de Pierpromenade. Klik op de ansichtkaart op Fuller's Fotoshop om daar nu snel naar terug te gaan. 

Darren beland dus terug in de straat bij Fuller's fotoshop. Ga nu niet de fotoshop binnen maar klik met de Exitcursor in de linksonder hoek van het scherm (Road to main square) en....Darren wandelt dan op zijn gemakje een scherm naar links en beland op het:

Dorpsplein:

Het plein is omringt door gebouwen. Midden op het plein staat een boom en een standbeeld. Het gebouw achter de boom is het Politiebureau/Stadhuis. De straat naar Fuller's Fotoshop is dus rechts van het Stadhuis. Aan de rechterkant van het plein bevindt zich het restaurant van Claire Biba, Biba's diner. Voor Biba's diner staat een rode cabriolet geparkeerd. Kijk eerst even verder rond op het plein. Loop naar links. 

Aan de linkerzijde van het plein vindt je het Hospitaal. Tussen het Politiebureau/Stadhuis en het Hospitaal is de straat waar Darren's moeder woont en waar hij dus logeert. Bij het Hospitaal staat een telefooncel. Loop terug naar rechts, naar Biba's Diner. Klik met de Exitcursor op de deur van Biba's Diner. 

Darren staat dan voor Biba's Diner. Er hangt een kauwgomballenautomaat tussen de ramen (Bubble gum machine). Ga de Diner binnen.

Biba's Diner:

De serveester, Claire Biba, staat te praten met een vent. De man van Claire Biba is de kok en de eigenaar van de diner, en is druk bezig in de keuken. Als het gesprek tussen Claire Biba en die vent is afgelopen verlaat die vent het restaurant, waarbij hij tegen Darren aanbotst. Claire Biba verdwijnt achter de toonbank en gaat daar wat heen en weer lopen. In het voorste eethokje zit een jonge dokter van zijn lunch te genieten. 

Klik met je praatcursor op Claire Biba om met haar te praten

Claire Biba en Darren gaan aan het eind van de counter met elkaar praten. Darren vertelt dat hij een brief van Fuller komt brengen. Claire Biba doet geheimzinnig en neemt Darren mee naar achteren. Darren en Claire Biba zijn dan even uit beeld maar we horen Claire Biba, die duidelijk geen fan is van Fuller. Integendeel....Claire Biba noemt Fuller een zwijn en een smeerlap. Je krijgt de indruk dat Claire Biba een beetje gechanteerd wordt door Fuller. Zou Claire Biba een "scheve schaats gereden" hebben?

 • Claire Biba en Darren komen weer tevoorschijn, want meneer Biba gilt vanuit de keuken dat mevrouw Biba haar aandacht weer op de klanten moet richten. 

 • Klik weer met de praatcursor op Claire Biba om nu echt met haar te praten. Je krijgt nu als gespreksonderwerpen "Fuller", de "Brief van Fuller", en "Carrie". 

 • Vraag Claire Biba over alle onderwerpen. Claire Biba weigert echter te praten over "Fuller" en over de "Brief van Fuller". 

 • Klik dus, nadat je het "Fuller" en het "Brief van Fuller" onderwerp hebt gebruik weer met je praatcursor op Claire Biba om weer met haar te praten. 

 • Uiteindelijk gebruik je dan het "Carrie" onderwerp en hierover wil Claire Biba wel praten, zij het dat ze ook over Carrie niet veel kwijt wil. 

 • Als je uiteindelijk de 3 gespreksonderwerpen met Claire Biba hebt afgewerkt valt er niets meer met Claire Biba te bepraten. 

Ongeveer halverwege staat er een mand met Brood op de toonbank. Rechts naast die broodmand staat een fles Azijn (Vinigar). Bekijk de fles Azijn met je oogcursor. Darren somt dan op wat er zoal naast de broodmand op de toonbank staat en weet dan dat er ook een fles Azijn staat.  Pak de fles Azijn. Er zit nog maar een klein beetje azijn in de fles. Pak ook een  paar sneetjes Brood uit de broodmand. Rechtsklik in inventory op de sneetjes Brood om de sneetjes te verkruimelen. Je hebt dan een berg Broodkruimels (Breadcrums) in je inventory.

Klik rechtsonder in het scherm met de Exitcursor om de diner weer te verlaten. Maar voordat Darren naar buiten kan lopen wordt hij aangesproken door die jonge dokter, wiens naam Dr. Newhouse is. Dr. Newhouse vertelt Darren dat zijn moeder vandaag niet op de afspraak is gekomen, en dat is raar wat Darren's moeder heeft nog nooit een afspraak verzuimt. Darren beloofd om zijn moeder hierover te bellen en hij loopt naar buiten. Weer buiten haal je de ansichtkaart tevoorschijn (M-toets of rechtsklik op de ansichtkaart in inventory). Reis via de ansichtkaart terug naar:

Fuller's Foto Shop:

Vóór de fotowinkel staat Angelina en zij is woedend, omdat ze door Fuller lastig gevallen is tijdens het maken van de foto's. Fuller blijkt nogal handtastelijk te zijn waar het zijn vrouwelijke klanten betreft.  Angelina vraagt of Darren de foto's naar haar hotelkamer kan brengen en Darren belooft dat hij dat zal doen. Angelina verblijft in het Wild Coast Hotel. 

Angelina loopt weg en.....Darren merkt dan dat Angelina gevolgd wordt door die vent die in de Diner met Claire Biba stond te praten. Fuller verschijnt en neemt Darren mee naar binnen om hem nieuwe opdrachten te geven. Darren moet de winkel schoonmaken en de lekkende waterleiding repareren en ook moet hij terug naar het postkantoor/souvenirwinkel om fotopapier op te halen.

Klik met je praatcursor op Fuller om nu uitgebreid met de smeerlap te praten over alle gespreksonderwerpen die je nu krijgt. 

Fuller wil Darren over geen enkel onderwerp echt iets vertellen, maar je krijgt de indruk dat hij meer weet over Carrie en Claire Biba. Darren mag de foto's van Angelina niet ontwikkelen van Fuller en hij denkt dat die foto's nog in de camera zitten.

Links van Fuller's toonbank is het gedeelte waar Fuller de foto's van zijn klanten maakt en daar staat ook de camera op het statief. Bekijk de camera op het statief. Darren vertelt dat de film met de foto's van Angelina nog in de camera zit, maar hij kan de film nu niet uit de camera halen zolang viezerik Fuller in de winkel is. 

Voor in het scherm staat een standaard met ansichtkaarten. Achter de ansichtkaarten standaard staat een lage kast waar een paar fotocamera's op staan. Achter die kast zie je 2 deuren. De linker deur is de deur naar het achterkamertje (Door to back room) en de rechter deur is de deur naar de kelder (Door to basement). Links zie je ook een gordijn. Achter dat gordijn is Fuller's DOKA (Way through to Darkoom).  Bekijk alles eerst even en ga dan door de achterkamerdeur naar de:

Achterkamer:

Darren staat in de hal en kijkt de achterkamer in. De achterkamer dient blijkbaar als kantoor en als keukentje. Links is de deur naar het achtererf. Aan de muur hangt een koekoeksklok. Op het bureau staat een telefoon en naast de telefoon staat een beker waar pennen en potloden in staan. 

Bekijk eerst met je oogcursor die beker waar pennen en potloden in staan. Darren meld dat er een balpen in de beker staat. Loop even iets weg van het bureau zodat je de telefoon en die beker weer kunt zien. Klik dan met je grijpcursor op de beker om die Balpen te pakken. Loop weer even iets weg zodat je de telefoon weer kunt zien. Darren had die Dr. Newhouse beloofd dat hij zijn moeder zou bellen, dus klik met je tandwieltjescursor op de telefoon en...

Darren belt het nummer van zijn moeder maar de lijn is bezet. Darren denkt dat zijn moeder zelf al met iemand aan het telefoneren is. Fuller komt binnen en is kwaad omdat Darren in werktijd wil telefoneren. Fuller vertelt dat Darren's moeder eerder al heeft opgebeld en toen iets heeft gezegd over ene "Adrian" en over een "Spiegel". Fuller heeft nog wat smerige sneren over Darren's moeder maar die blijft niet staan luisteren. Darren rent weg naar zijn moeder's huis en......vindt zijn moeder bewusteloos op de vloer liggen.

Huis van Darren's moeder:

Woonkamer:

Darren's moeder ligt bewusteloos op de vloer en Darren zit bij haar. Darren moet zijn moeder even onderzoeken om te kijken of ze nog wel leeft. Linksklik met je oogcursor ter hoogte van de borsten van moeder (Check heartbeat) om de hartslag van moeder te controleren. Mammies hart klopt gelukkig nog, dus ze leeft gelukkig nog. Op het tafeltje staat een witte telefoon. Klik op de telefoon om een ambulance te bellen (Call ambulance).

5 minuten later is moeder door de ambulance afgevoerd naar het Hospitaal. Dr Newhouse is meegekomen met de ambulance en vertelt dat Darren moet opzoeken wie de huisarts is van zijn moeder. Ook moet Darren de medicijnen en het medicatierapport en de verzekeringspolis van zijn moeder naar het Hospitaal brengen.

Darren is dus in de grote livingroom van zijn moeder en staat bij het tafeltje waar de telefoon op staat. Achter Darren staat een grote kast en een telescoop. Rechts achter de grote kast is de slaapkamer en links van het keukentje is de badkamer.  Voor het keukentje is de zithoek en die bestaat uit een bank, een stoel, een kleine sofakruk en een salon tafel. Op de salontafel ligt het medicijndoosje (Pill dispenser) van Moeder. In de stoel staat de handtas (Handbag) van Moeder. 

Bekijk het medicijndoosje en luister naar Darren's commentaar. Als Darren is uitgesproken pak je de Medicijndoos. De medicijndoos verdwijnt naar inventory maar Darren meld dat Moeder ook nog andere medicijnen heeft en die moet hij ook nog vinden. Bekijk de Handtas, die in de stoel staat. Darren meld dat Moeder al haar belangrijke papieren in haar handtas bewaard. Klik met de grijpcursor op de Handtas en.....Darren doorzoekt de handtas en pakt er dan Moeder's verzekeringskaart (Insurance card) uit en die kaart verdwijnt naar je inventory. Ga naar de:

Slaapkamer:

Rechts naast het hemelbed staat een nachtkastje (Chest of drawers). Klik met de tandwielcursor op het nachtkastje. Darren opent de bovenste la van het nachtkastje en vertelt dat er niets in ligt dat hij nodig heeft. Darren schuift de bovenste la weer dicht. Darren opent niet vanzelf de onderste la, dus klik met je tandwielcursor op de onderste la (Bottom drawer) om deze te openen. Uit de onderste la pakt Darren dan het Adresboek Boek van zijn moeder. Bekijk in inventory naar het Adresboek. Het Adresboek zit op slot (Locked address book).

In de vensterbank staat een bloempot op een schoteltje. Bekijk de bloempot (Pot plant). Klik dan met je tandwielcursor op de bloempot en.....Darren schuift de bloempot weg en....vindt een kleine Sleutel (Small key), die onder de bloempot lag. 

Pak het Sleuteltje. Het is een kleine Koperen Sleutel (Brass key). Bekijk nog even het bureautje. Darren vertelt dat zijn moeder aan het bureautje haar financiële administratie doet. Op dit moment heeft Darren geen zin om zich verder met het bureautje bezig te houden. Verlaat de slaapkamer weer naar de woonkamer en ga dan naar de:

Badkamer:

Darren blijft in de hal staan, in de deuropening van de badkamer. Links is de slaapkamer en via onderkant scherm ga je terug naar de woonkamer. Links hangt een schilderij waarop een oude Eik staat afgebeeld. Bekijk dat schilderij met je oogcursor. Je komt in de close-up van het schilderij. Het is een schilderij van de oude "Willow Creek" in Engeland. Op het schilderij zie je een Vuurtoren (Lighthouse) die in brand staat. Het schilderij toont dus het verbrande Black Mirror huis in Engeland. Hela.....wat heeft Darren's moeder te maken met het Black Mirror huis? Klik weer met je oogcursor op het schilderij en luister dan naar Darren's commentaar. 

Klik, rechts naast het schilderij, met de Exitcursor om uit de close-up te gaan. Loop nu de badkamer in. In de badkamer hangt een hangkastje aan de muur. Er staan potjes e.d in het hangkastje. Bekijk het hangkastje weer met je oogcursor. Darren vertelt dat er ook de medicijnen van Moeder in het kastje staan en vanzelf pakt Darren dan alle medicijnen uit het hangkastje. In inventory heb je dan nu alle medicijnen van Moeder (Medication). Ga, via onderkant scherm, terug naar de:

Woonkamer:

Klik met je oogcursor op het tafeltje waar de telefoon op staat, dus het tafeltje bij de telescoop. Je komt weer in de close-up van het tafeltje. Combineer nu in inventory het kleine Koperen Sleuteltje met het Adresboek om het adresboek te openen. 

Rechtsklik dan op het nu geopende Adresboek en.....Darren vindt in het adresboek de naam en het telefoonnummer van de huisarts van zijn moeder. Die huisarts is Dr. Wakefield. Klik weer met de tandwielcursor op de telefoon en....

Darren belt die Dr. Wakefield op. Wakefield zal het medicijnenrapport van Moedertje naar het Hospitaal faxen. Je ervaart nu ook dat Darren's moeder al geruime tijd hevige rugpijnen heeft, waarvoor ze een corset draagt. Ook schijnt Moeder verbrandingslittekens op haar lichaam te hebben.

Haal de Ansichtkaart te voorschijn en klik dan op de afbeelding van het Hospitaal en.....Darren beland terug op het dorpsplein. Ga het Hospitaal binnen:

Hospitaal:

Het spel gaat nu even op de "automatische piloot". 

Darren geeft vanzelf de medicijnen van zijn moeder aan de zuster/receptioniste, die ook vertelt dat moeder momenteel nog wordt onderzocht. Darren moet wachten. Darren gaat zitten maar is nogal rusteloos. Na een tijdje wordt Darren geroepen door de receptioniste die vertelt dat er iets mis is met de verzekering van moeder. Moeder heeft de laatste premie niet betaald en daarom zal de verzekering de kosten van het hospitaal niet gaan vergoeden.

Darren krijgt de verzekeringskaart terug en mag dan naar zijn moeder. Dr. Newhouse vertelt dat het niet goed gaat met moeder. Moeder ligt in een coma en het is onwaarschijnlijk dat ze ooit nog wakker zal worden. Darren geeft Fuller de schuld omdat die hem niet gewaarschuwd heeft toen zijn moeder heeft opgebeld naar de zaak. 

Dr. Newhouse is hem inmiddels gesmeerd en Darren staat bij het bed waar moedertje in ligt. Klik met de praatcursor op moeder. Darren gaat even in zichzelf staan praten. Klik daarna weer met de praatcursor op moeder en....Heel even wordt moedertje wakker en kijkt ze Darren aan terwijl ze mompelt "The Mirror...Don't go through the Mirror"  (De spiegel.....ga niet door de spiegel). Darren denkt eerst dat hij het zich verbeeld heeft, maar dan vraagt hij zich af wat the hell zijn moeder bedoeld. Moedertje is ondertussen weer gaan slapen. 

Op het voeteneinde van het bed ligt een Stethoscoop. Bekijk de stethoscoop en pak dan de stethoscoop. Onder het bed staat een Weegschaal (Scales). Bekijk de weegschaal met je oog. Darren wil de weegschaal niet meenemen. Onderzoek met je tandwielcursor het nachtkastje (bedside table). Darren pakt een fles met Laxeermiddel uit het kastje, dat blijkbaar is achtergelaten door een vorige patiënt. Verlaat de kamer, terug naar de receptiehal. 

De vreemdeling, die je ook al zag in Biba's Diner en die later Angelina ging volgen, vraagt de receptioniste naar Darren's moeder. Zodra de vent Darren ziet verlaat hij als een speer het Hospitaal.

Praat weer met de zuster/receptioniste en doe dat volledig, dus gebruik alle gespreksonderwerpen die je nu krijgt. 

Het zustertje/receptioniste weet ook niet wie de vreemde vent is, die zojuist naar Darren's moeder heeft geïnformeerd. Maar het zustertje denkt, op grond van het accent van die vent, dat het een Engelsman is. Dr. Newhouse is niet van Biddeford maar is enkele jaren vanuit Atlanta hier naar toe gekomen. In Atlanta was Newhouse de geneesheer-directeur van heel groot ziekenhuis. Eigenlijk is Newhouse dus overgekwalificeert om als gewoon doktertje in een klein dorpsziekenhuis te werken. 

Dit receptioniste zustertje was een vriendin van Carrie, die 2 jaar geleden zelfmoord heeft gepleegd door de zee in te lopen. Het lichaam van Carrie is echter nooit gevonden. De zuster raad Darren aan om de bankafschriften van zijn moeder te doorzoeken om te kijken of ze de premies voor de verzekering wel heeft betaald. Als dat wel zo is dan kan het zustertje het wel in orde brengen.

Als je alles aan het zustertje/receptioniste hebt gevraagd dan sluit je het gesprekscentrum. Het verzekeringskaart onderwerp hou je, hoe vaak je er ook op klikt, want blijkbaar moet je er later nog een keer met het zustertje over praten.  Rechtsonder is dus de "wachtkamer". Op het kleine bruine tafeltje liggen een paar tijdschriften (Magazine). 

Bekijk de tijdschriften eerst met je ook en klik er dan op met je grijpcursor. Darren pakt een modetijdschrift en een autotijdschrift. Loop een scherm door naar links. Je ziet dan de deuren naar Zaal 1 (Station 1), waar Darren's moeder ligt. Linksonder is de gang naar het mortuarium. Je ziet ook een kantoortje. 

Tegen de muur staat hier ook een Limonadeautomaat. Bekijk de Limonadeautomaat eerst weer met je oogcursor om er daarna dan met je tandwielcursor op te kunnen klikken. Klik met de tandwielcursor op de Limonadeautomaat en....Darren verkrijgt een flesje oranje Limonade uit de automaat.

Reis, via de ansichtkaart, nu terug naar:

Fuller's Photo Shop:

Klik op de winkeldeur om naar binnen te gaan. Darren gaat echter niet naar binnen want hij ziet dat die vreemdeling binnen is en met Fuller staat te praten. Darren wil dus nu niet naar binnen, want dan zal die vreemdeling maar weer wegrennen. Darren wil echter wel weten wat Fuller en die vreemde vent met elkaar te bespreken hebben. Tussen Fuller's Photo Shop en de groene Junk Shop is de steeg naar het achtererf van de Photo Shop. Klik met de Exitcursor in de steeg en Darren beland op het:

Achter erf:

Boven de achterdeur zit een bovenlicht dat open staat. Links naast de achterdeur staat een emmer (Bucket). Op de hoek, onder het linkerraam, staat een hondenhok (Dog gage).Bij het rechter raam zit een kelder rooster (Grating) in de grond. Tegen de muur van het erf staat een kleine schuur (Tool shed). Links zie je nog net de motorkap van een auto en op de motorkap ligt een sleepkabel (Tow-rope).

Klik met je oogcursor op het linker raam. Darren ziet door het raam Fuller en die vreemdeling in de achterkamer maar kan niet horen wat ze bespreken. Bekijk de achterdeur. De achterdeur zit op slot met een haakje aan de binnenzijde. Boven de deur staat het bovenlicht open. Bekijk het bovenlicht (Pivoting window). Het geopende bovenlicht brengt Darren op een idee. Kijk rond en bekijk eerst alles wat je kunt bekijken met de oogcursor.

Bekijk het kelder rooster, onder het rechter raam. Darren zou via het rooster de kelder kunnen bereiken maar het optillen van het rooster zou te veel lawaai maken. Dus Darren besluit om een andere manier te vinden om binnen te geraken. Bekijk de Emmer. De emmer is roestig en heeft gaten in de bodem. Klik met je grijpcursor op de emmer en....Darren pakt het Handvat (Handle) van de emmer en bergt dit op in inventory. De emmer laat Darren staan.

Bekijk het Hondehok. Darren vertelt dat de hond meestal binnen is en bijna nooit in het hok zit. Plaats je cursor weer op het hondenhok. Nu wordt je cursor de grijpcursor en lees je dat er een drinkbakje (Water bowl) in het hondenhok staat. Pak het Drinkbakje uit het hondenhok.

Bekijk de gereedschapschuur met je oog. Nadat Darren heeft vertelt dat Fuller al zijn oude troep in de schuur bewaard klik je weer met je oogcursor in de schuur en...Darren vertelt dan dat hij een vishengel met vislijn in de schuur ziet liggen. 

Nu krijg je dan de grijphand in de deuropening van de schuur. Klik dus met de grijphand in de schuur en....Darren pakt een Klosje Vislijn uit de schuur. Helaas vindt Darren geen vishaak in de schuur. Bekijk de sleepkabel (Tow-rope) die op de motorkap van de auto ligt. Darren vertelt dat het een prima sleepkabel is. Pak de Sleepkabel.

Loop terug naar de achterdeur. Combineer in inventory het Handvat met het klosje Vislijn. Je krijgt dan een Vislijn met Haak (Fishing line with hook). Pak de Vijslijn met Haak uit inventory en klik ermee op het bovenlicht en......

Darren slaagt erin met de vislijn de deur te ontgrendelen Darren. Klik nu met de exitcursor op de deur en.....

Darren gaat naar binnen en luistert het gesprek tussen Fuller en die vreemdeling af. 

De vreemdeling informeert bij Fuller naar Darren, Darren's moeder en Angelina. Opeens gaat de koekoeksklok gillen en Darren smeert hem snel terug naar het achtererf.

Loop terug door de steeg naar de straat en ga dan via de voordeur de fotowinkel weer binnen. Fuller is niet in de winkel. Loop weer door naar links en ga dan door de kelderdeur weer naar de:

Kelder:

Darren ontdekt in de kelder nu een geheime deur, in de muur waar het foto-achtergronddoek altijd voor hangt. Klik met de Exitcursor op de Geheime Deur en......

Fuller komt te voorschijn en Darren en Fuller krijgen slaande ruzie. Darren wordt door Fuller nu op staande voet ontslagen en verlaat de fotowinkel.

Reis, via de ansichtkaart of lopend, naar de:

Haven Promenade:

Souvenirwinkel:

Darren is weer bij de Souvenirwinkel/Postkantoor beland. De rode cabriolet staat nog steeds voor de winkel geparkeerd. Ga nog niet naar binnen maar combineer in inventory nu eerst de Balpen (Ball pen) met het Afhaalformulier (Blank collection note) om het formulier nu in te vullen. Ga dan naar binnen. De blonde vrouw wiens rode cabriolet nog steeds voor de deur staat, is ook nog steeds binnen en staat de tijdschriften te bekijken. Praat met Rosie en vraag haar eerst naar het Fotopapier (Packet of Photo paper).

Darren geeft het, door hemzelf ingevulde, afhaalformulier aan Rosie maar die weigert desondanks om het fotopapier aan Darren te geven omdat de handtekening van postbode niet op het formulier staat. Praat nu verder over alle overige onderwerpen om van Rosie wat meer achtergrond info te krijgen over de diverse personages die je tot nu toe in de game hebt ontmoet. Het belangrijkste dat je van Rosie ervaart is dat die blonde trut, die vol overgave de tijdschriften staat te bekijken, een fotomodel is en dat ze bulkt van het geld. Het feit dat het blondje fotomodel is vindt Darren zeer interessant.

Als je alles aan Rosie hebt gevraagd sluit je het gesprek af. Ga praten met het blonde trutje, die in de hoek bij de tijdschriften staat. Gebruik ook hier weer alle onderwerpen die je krijgt

Darren liegt er op los tegen het domme blondje en overlaad haar met complimenten. Het blondje ontkent in eerste instantie dat ze fotomodel is, maar Darren slijmt en liegt er lustig op los en vraagt het blondje dan om een foto. Het blondje heeft geen foto van zich zelf bij zich maar daar weet Darren wel een oplossing voor....Fuller's Foto Winkel. Het blondje is echter niet zo gecharmeerd van Fuller maar Darren liegt er verder op los om Fuller flink bij het blondje aan te prijzen als zijnde een kwaliteits fotograaf. Het blondje gaat er mee akkoord om zich door Fuller te laten fotograferen als Darren haar eerst wat kwaliteits werk van Fuller kan tonen.

Het gesprek met het blondje is dan afgelopen. Reis, via de ansichtkaart, naar het plein en ga daar het Hospitaal weer binnen.

Hospitaal:

Loop door naar links en ga dan, bij de limonadeautomaat, door de deuren van Zaal 1 en Darren beland vanzelf in de kamer waar zijn moeder nog steeds op apegapen ligt. Op het nachtkastje staan nu een vaas met bloemen en 3 wenskaarten. Bekijk eerst de bloemen en de wenskaarten met je oog. 

Pak dan de linker Wenskaart (Greeting card) op. Darren meld dat de handtekening van de postbode op de wenskaart staat. Combineer in inventory de Wenskaart met het Afhaalformulier en....Darren kopieert de handtekening van de postbode over op het afhaalformulier. Ga terug naar de:

Souvenirwinkel:

Ga weer naar binnen en praat weer met Rosie en vraag haar weer naar het Fotopapier. Darren geeft vanzelf het afhaalformulier weer aan Rosie en nu geeft zij het pakketje met fotopapier aan Darren. Uit het eerdere gesprek met het blondje heb je ervaren dat zij in de hoek de modetijdschriften staat door te bladeren. Uit het Hospitaal heb je 2 tijdschriften meegenomen en 1 van die 2 tijdschriften is een modeblad. Pak de Tijdschriften (Magazines) uit inventory en klik ermee op het blondje en...

Darren geeft het modeblad aan het blondje en liegt er weer lustig op los want hij verteld het domme blondje dat de foto's in het blad door Fuller zijn gemaakt. Het blondje is onder de indruk en gaat weg om Fuller te bellen om een afspraak voor een fotosessie te maken.

Verlaat de winkel. Weer buiten zie je dat het domme blondje vertrokken is. Darren wil nu niet via de ansichtkaart reizen, dus ga via de exitcursor (To the side street) een scherm naar rechts en Darren beland weer bij:

Fuller's Photo Shop:

We zien Fuller zijn winkel uitkomen en de deur op slot doen. Fuller loopt dan weg, naar het stadsplein. Ga via de steeg naar het achtererf en dan via de achterdeur naar binnen. Darren beland dus in het halletje bij de:

Achterkamer:

Kraak Fuller's Safe

Er staat een grote ijskast in de achterkamer. Rechts van de ijskast staan keukenkastjes. Op de keukenkastjes staat een koffieapparaat, een magnetron en....Fuller's Safe.. Bekijk de ijskast, de magnetron en de Safe. Darren vermoed dat  Fuller het fotorolletje met de fotonegatieven van de Angelina foto's in de safe heeft gelegd. 

Je krijgt nu de tandwielcursor op de safe, dus klik met de tandwielcursor op de safe. Darren loopt nu naar de safe en grijpt het ding vast. Uiteraard zit de safe op slot. Zometeen gaat de klok meelopen en krijg je precies 1 minuut de tijd om de safe open te kraken. Pak de Stethoscoop uit inventory en klik ermee op de safe. Je beland in de close-up van het cijferslot van de safe.  

Het klokje begint al gelijk met aftellen. Je hebt precies 1 minuut de tijd om op de cijferdraaiknop de juiste 5 cijfers onder de pijl te draaien. Je draait de cijferdraaiknop met je Linkermuisknop linksom en met je Rechtermuisknop rechtsom Met behulp van je linkermuisknop en je rechtermuisknop moet je nu achter de juiste cijfercombinatie komen om de safe te open. Je moet de juiste combinatie van 5 cijfers vinden

Plaats de Tandwielcursor op de cijferdraaiknop. Je draait de cijferknop linksom met je linkermuisknop en rechtsom met je rechtmuisknop. Je hoort telkens een klik geluid bij elk juiste cijfer dat je onder de pijl draait. Als je een klik geluid hebt gehoord dan draai je de knop de andere kant op tot je weer een klik geluid hoort. Op deze wijze moet je de juiste 5 cijfers onder de pijl draaien.

NB: Ik weet niet of deze puzzel "random" is maar ik geloof het niet. Dus ik geef je hier de oplossing die voor mij werkte om de safe te kraken. Lukt het je niet in de tijd dat het klokje 1 keer is rondgegaan dan moet je steeds opnieuw beginnen door weer met de Stethoscoop op de safe te klikken.

De juiste code waarmee ik de brandkast open heb gekregen was: 90, 50, 70, 20, 20 en ik heb dit op deze manier gedaan, uitgaande van het gegeven dat als je begint de 0 op de draaiknop onder de pijl staat.

 • Linksklik tot het cijfer 90 onder de pijl staat. Je hoort "KLIK". 

 • Rechtsklik tot het cijfer 50 onder de pijl staat. Je hoort "KLIK". 

 • Linksklik tot het cijfer 70 onder de pijl staat. Je hoort "KLIK". 

 • Rechtsklik tot het cijfer 20 onder de pijl staat. Je hoort "KLIK". 

 • Linksklik weer terwijl het cijfer 20 onder de pijl staat en......

 • De Brandkast gaat nu open. Vanzelf ga je uit de close-up en Darren meld dat het gelukt is.

Als Darren heeft gemeld dat het gelukt is om de brandkast te kraken dan klik je weer met de tandwielcursor op de brandkast en....Darren opent nu de brandkast. Op het geopende deurtje van de brandkast krijg je dan de grijpcursor, dus klik hiermee op het geopende deurtje en.....

Darren pakt het fotorolletje van de fotosessie met Angelina uit de brandkast. Darren meld ook nog dat er een pistool in de brandkast ligt maar die wil hij niet pakken. Darren doet de brandkast weer dicht en op slot. Ga, via rechterrand scherm, naar de winkelruimte en dan door het gordijn naar de:

Donkere Kamer:

Ontwikkel de foto's

Darren moet hier nu de foto's van Angelina ontwikkelen en afdrukken. Kijk eerst weer rond en klik eerst weer overal op met je oogcursor om de dingen eerst te bekijken. Darren vertelt dan steeds iets over de dingen die je bekijkt. Op de werktafel staan, van links naar rechts, een ontwikkelbak (Developer dish), een ontwikkelpotje (Developer container), de waterbak (Water dish) en het vergrotingsapparaat (Enlarger). Rechts achter de waterbak staat een fles Fixeer (Fixer) en voor de grote kast ligt een fles gedistilleerd water (Distilled water) op de vloer. 

In het begin van de game heb je al een fles Foto-ontwikkelaar (Photo developer) uit de kelderkast gepakt en je hebt het fotorolletje waar de foto's met Angelina op staan. Als je alles bekeken heb kun je gaan beginnen met het ontwikkelen van het fotorolletje.

 • Pak de fles Fixeer en pak de fles Gedistilleerd Water. 

 • Pak de fles gedistilleerd water uit inventory en klik ermee op de waterbak.

 • Pak de fles gedistilleerd water weer uit inventory en klik er nu mee op de ontwikkelbak. 

Je hebt nu zowel in de waterbak als in de ontwikkelbak gedistilleerd water gedaan.

 • Pak de fles Foto Ontwikkelaar (Photo developer) uit inventory en klik ermee op de ontwikkelbak. 

In de ontwikkelbak heb je dan nu een mengsel van gedistilleerd water en ontwikkelvloeistof.

 • Pak het Fotorolletje (Film can) uit inventory en stop het rolletje in het Ontwikkelpotje  (Developer container). 

 • Pak weer de fles Foto-ontwikkelaar uit inventory en klik ermee op het ontwikkelpotje om ontwikkelaar in het potje te doen. 

Darren gaat dan even het potje staan schudden en meld dan dat de film ontwikkeld is. Darren zet het potje weer neer. 

 • Pak het Fixeer uit inventory en klik ermee op het ontwikkelpotje om nu fixeer in het potje te doen. 

Darren pakt het potje weer op en giet het dan leeg in de wasbak en zet het potje dan weer terug. 
Darren meld dat het fixeer nu op is maar hij hoopt dat het genoeg was om de film te fixeren. 

 • Klik nu met je grijphand op het ontwikkelpotje en.....Darren haalt de gefixeerde negatieven uit het potje. 

Darren meld dan dat hij fotopapier nodig heeft om de negatieven verder te ontwikkelen en te vergroten. 

 • Rechtsklik in inventory nu op het pakket fotopapier om het fotopapier uit het pakket te halen.

 • Pak het fotopapier uit inventory en klik ermee op de plaat die onder het Vergrotingsapparaat (Enlarger) ligt.

Darren legt 1 vel fotopapier onder het vergrotingsapparaat.

 • Pak de Negatieven uit inventory en klik ermee op het vergrotingsapparaat.

Darren doet de negatieven in het vergrotingsapparaat.

 • Klik nu met je tandwielcursor op het vergrotingsapparaat om het ding aan te zetten en tel dan precies 5 seconden. 

Je ziet de seconden op het klokje dat links naast het apparaat staat.

 • Klik na 5 seconden snel weer op het vergrotingsapparaat om het ding weer uit te zetten.

Darren zegt dat het goed is en stopt het nu belichte vel fotopapier (Exposed sheet of photo paper) terug in inventory.

 • Pak het belichte vel fotopapier gelijk weer uit inventory en stop het in de ontwikkelbak. 

 • Je komt in de close-up van de ontwikkelbak. Het belichte fotopapier ligt in de bak en op de rand van de bak ligt een grote knijper

Pas nu op want het is belangrijk dat je het vel papier niet te vroeg, maar ook niet te laat, weer uit de ontwikkelbak pakt. 
Blijf kijken en als je ziet dat de foto op het papier duidelijk zichtbaar is dan klik je snel op de grote knijper, die linksonder op de rand van de bak ligt.

Doe je dit op het juiste moment dan pakt Darren de foto uit de ontwikkelbak en heb je de Ontwikkelde Foto (Developed Photo) van Angelina.

 • Pak de Ontwikkelde Foto gelijk uit inventory en leg hem in de waterbak en.....

Als je nu alles precies goed hebt gedaan verteld Darren dat de foto qua helderheid en contrast goed is maar dat voor de rest een klote foto is.

 Maar het is goed zo en je hebt nu 1 goede foto van Angelina (Print of first photo)

NB: heb je tijdens het proces iets fout gedaan, bijvoorbeeld de foto te vroeg of te laat uit de ontwikkelbak gepakt, dan keurt Darren de foto af en moet je het proces vanaf het vergrotingsapparaat opnieuw doen. De negatieven zitten nog in het vergrotingsapparaat, dus leg dan eerst weer een velletje fotopapier onder het vergrotingsapparaat en herhaal dan de laatste paar stappen

Fuller heeft echter 36 foto's van Angelina gemaakt, dus helaas....je moet dit proces, vanaf het vergrotingsapparaat nog 36 keer herhalen want er moeten 36 foto's worden afgedrukt. Maar voordat je nu in paniek raakt.....zodra je 2 goede foto's hebt gemaakt zal Darren de overige 34 foto's automatisch zelf afdrukken. Dus als je de eerste goede foto hebt gemaakt plaats je weer een velletje fotopapier onder het vergrotingsapparaat en dan herhaal je de laatste paar stappen om ook een 2e foto te verkrijgen en dan ontwikkeld Darren de rest vanzelf.

Als Darren klaar is hoort hij de winkelbel. Darren loopt de winkel in en ziet Claire Biba voor de deur staan. Darren loop naar buiten en krijgt van Claire Biba een brief voor Fuller. 

Claire barst in tranen uit en gaat weg en Darren loopt de fotozaak weer in. Darren heeft medelijden met Claire Biba en wil wel eens weten wat er in de brief staat die hij zojuist van Mrs. Biba heeft gekregen. 

Darren wil de envelop dus openstomen maar dat kan niet hier in de fotozaak. Reis, via de ansichtkaart of lopend, naar de woning van moeder.

Woning Moeder en Darren:

De vorige keer dat we hier waren hebben we aan de keuken gaan aandacht besteed, maar dat gaan we nu wel doen. Bekijk dus alles in de keuken dat je kunt bekijken. Op het fornuis (Stove) staat een fluitketel (Emty tea kettle). Onder het gootsteen (Sink) zijn een paar keukenkastjes (Cupboards). 

Bekijk het fornuis, de fluitketel, de waterkraan en de keukenkastjes. Als je de keukenkastjes bekijkt trekt Darren een la open en uit de la pakt hij dan een Schaal (Bowl). Pak de Fluitketel. De fluitketel is leeg, dus vul de fluitketel met water uit de kraan. Dat doe je door met de fluitketel op de kraan (Sink) te klikken. Plaats de gevulde fluitketel terug op het fornuis. Klik dan met je tandwielcursor op het fornuis om het fornuis aan te zetten. Wacht tot Darren zegt dat het water kookt. Pak de envelop van Claire Biba uit inventory en klik er mee op de stomende fluitketel en....

Darren stoomt de envelop open en vindt er...1500 dollar in. Darren denkt dat het chantage geld is en dat Fuller Claire Biba ergens mee chanteert. Darren plakt de envelop weer dicht en zegt dat hij deze in de brievenbus van Fuller zal deponeren.

Reis dus terug naar Fuller's Photo Shop. Pak de envelop van Claire Biba weer uit inventory en klik ermee op de deur van de fotowinkel en....Darren duwt de envelop door de brievenbusklep naar binnen. Het is de hoogste tijd om de foto's van Angelina naar Angelina te brengen. Angelina heeft vertelt dat ze in het Wild Coast Hotel verblijf, dus reis via de ansichtkaart nu naar het:

Wild Coast Hotel:

Het hotel staat op een klif aan de zee. Ga naar binnen en loop door naar de portier (Porter) die achter de receptiebalie staat. Praat met de portier over alle onderwerpen die je krijgt

De portier is tevens de eigenaar van het hotel en hij kent Darren's moeder goed. Portiertje dreint even een tijdje door over zijn vrouw en kinderen en over zijn hotel. Maar uiteindelijk is ook dit gesprek weer teneinde. Plaats je exitcursor links op de trap (To Angelina's room). Klik om de trap op te gaan naar de kamer van Angelina:

Angelina:

Darren geeft de foto's aan Angelina maar vertelt erbij dat ze niet zo goed zijn. Darren maakt dan zelf mooiere foto's van Angelina. Ondertussen informeert Angelina naar Darren's moeder en vraagt of ze moedertje kan spreken. Angelina wil dan ietwat sensuelere foto's gemaakt hebben en dus gaat de fotosessie verder op het bed. Als Darren's filmrolletje vol is krijgt Darren als dank een dinerafspraakje met Angelina, voor heden avond. Darren gaat weg en ziet beneden die vreemdeling weer die bij de portier naar Angelina vraagt. Darren blijft op de trap staan maar helaas kun je geen foto maken van de vreemdeling en de vent verdwijnt weer.

Verlaat het hotel. Weer buiten vertelt Darren je wat er nu moet gebeuren. Darren moet het filmrolletje, dat hij zojuist met Angelina heeft volgeschoten, ontwikkelen maar dat kan niet meer in de fotowinkel van Fuller. Dat moet dus ergens anders maar eerst moet hij wel de spullen hebben om te kunnen ontwikkelen. Haal je de ansichtkaart te voorschijn en reis je weer terug naar Fuller's Photo Shop. We kunnen dus de fotowinkel niet meer in. Naast Fuller's is dus de groene Junk Shop. Ga de Junk Shop nu binnen.

Junk Shop:

Darren wordt "hartelijk" verwelkomt door Eddie, de uitbater van deze rommelwinkel. Eddie is blind en behoorlijk chagrijnig. Ga niet gelijk praten met Eddie maar neem eerst even de tijd om alles te bekijken wat je kunt bekijken. Eddie heeft steeds commentaar bij de items die je bekijkt.  

Bekijk de grote kast die links naast de deur staat. Aan de zijkant van de kast hangen 2 medailles en staat er 3 flessen op een plank. Bekijk ook de 2 medailles en die 3 flessen. Achter de toonbank staan ook kasten. Eddie staat nu voor de linker kast. Bekijk de middelste kast. Bovenin de middelste kast staat een Projector. Bekijk die Projector en Darren vertelt dat het een diaprojector (Slide projector) is. In de rechter kast staat een foto die je kunt bekijken. 

Op de toonbank staat, links, een zenderradio met microfoon. Bekijk de microfoon van de zenderradio. Er volgt een discussie met Eddie waarin je ervaart dat hij een hoge onderscheiding heeft gekregen als militair. Op de vloer, bij de toonbank, staat een oude radio die je ook kunt bekijken. Rechts op de toonbank ligt een Muntenboek maar die kun je nog niet bekijken. In de voorgrond kun je nog 2 oude "pijpen" en een tinnen soldaatje bekijken. Die 2 oude "pijpen" blijken heuse bazooka's te zijn.  

Aan de toonbank hangt een plankje waar wat gereedschap in hangt. In dat plankje hangt o.a een draadkniptang (Wire cutters). Bekijk de draadkniptang en pak de draadkniptang dan. Darren betaald de gevraagde 2 dollars om de draadkniptang te kopen

Als je alles bekeken hebt en de draadkniptang hebt gekocht ga je praten met Eddie. Vraag Eddie alles wat je maar kunt vragen. Als je Eddie over Eddie vraagt krijgen Darren en Eddie een beetje ruzie waardoor het gesprek voortijdig wordt beëindigd. Klik dan weer op Eddie om verder met hem te kunnen praten over de andere onderwerpen. Tijdens het gesprek krijg ook nieuwe gespreksonderwerpen, zoals Moeder en een Munt. Gebruik die nieuwe onderwerpen ook. Dus vraag alles aan Eddie.

Eddie wil de diaprojector niet verkopen. Het Blindheid (Blindness) onderwerp zorgt ervoor dat Eddie verteld over een gouden munt. Omdat Eddie blind is kan hij de waarde van de gouden munt niet bepalen. Vraag Eddie verder uit over de Gouden Munt. Darren bied aan om uit te zoeken hoeveel de gouden munt waard is en Eddie geeft Darren dan de Gouden Munt. Darren vraagt of Eddie een muntenboek heeft waarin hij de gouden munt kan opzoeken. Eddie zegt dan dat er op de toonbank zo'n munten boek ligt.  Zodra je van Eddie de gouden munt hebt gekregen is het gesprek afgelopen. 

Rechts op de toonbank ligt de Munten Catalogus (Coin cataloque). Bekijk de Catalogus. Darren leest in het boek dat de gouden munt 2400 Dollar waard is en hij doet de munt in het boek. Darren praat dan vanzelf weer met Eddie om hem over de munt te informeren. Eddie is nu wat vriendelijker gestemd tegen Darren en vraagt Darren nu of hij hen kan helpen. Eddie heeft namelijk zijn blindenstok verloren aan de portier van het Wild Coast Hotel, tijdens een spelletje poker. 

Praat weer met Eddie en vraag hem weer of je de diaprojector mag lenen. Eddie wil de projector niet verkopen, maar Darren mag de projector lenen als hij Eddie's blindestok terug brengt. Eddie heeft verteld dat hij zijn blindenstok heeft verloren aan de portier van het Wild Coast Hotel, tijdens een pokersessie. Dus ga terug naar het:

Wild Coast Hotel:

Ga het hotel weer binnen en praat weer met de portier/eigenaar. Vraag de man weer alles en blijf doorvragen over Poker, net zo lang tot je de blindenstok van Eddie terug krijgt. Als je de blindenstok verkregen hebt reis je terug naar de:

Junk Shop:

Ga weer naar binnen en geeft de Blindenstok (White cane) aan Eddie. Eddie vraagt Darren om de stok naast de deur te zetten en dat doet Darren dan ook. Praat weer met Eddie en vraag weer naar de diaprojector en nu mag Darren de projector lenen, maar hij moet het ding vandaag nog terug brengen. De projector kan Darren gebruiken voor de belichting van de foto's. Ga naar:

Biba's Diner:

Ga niet naar binnen. Aan de rand, boven de ramen, hangen witte, blauwe en rode lampjes. Voor het ontwikkelen van foto's heeft Darren rood licht nodig, 

Klik met je grijpcursor op 1 van de rode lampjes (String of lights) en....Darren klimt, rechts om de hoek, op de vuilniscontainer en jat dan 1 van de rode lampjes uit het snoer. 

In inventory moet je dan 1 rode lamp (Safelight bulb) hebben. Reis terug naar de

Woning Moeder en Darren:

Zoals steeds beland Darren weer in de woonkamer. Ga door de badkamerdeur naar de badkamer en.......

Vanzelf gaat Darren nu zijn eigen foto's van Angelina ontwikkelen in de badkamer. Dit zie je niet en het duurt maar een paar seconden. Als Darren klaar is komt ie vanzelf terug naar de woonkamer. 

In inventory heb je dan de Foto's van Angelina en een aparte foto van Angelina die Darren voor zich zelf wil houden. Ga naar de:

Slaapkamer:

Darren wil nu even de financiële zaken van zijn moeder bekijken, dus klik met je oogcursor op het bureau. Je beland in de close-up van het bureau. Het is een bureau met een klep en de klep heeft een slot. 

Het slot van de bureauklep is een schuifpuzzel die je moet oplossen om het bureau te openen. Klik met je ook op de schuifpuzzel (Puzzle) en los de puzzel dan op.

Bureauschuifpuzzel:

Ok...het is een "gewone" schuifpuzzel van 12 vakjes waarvan 1 vakje steeds het lege vakje is. Door de vakjes te verschuiven moet je de afbeelding van het Black Mirror huis maken. Als je ervoor gekozen hebt om de game in "easy mode" te spelen dan kun je de puzzel overslaan door op de rode Knop rechtsonder te klikken. Die rode knop verschijnt vanzelf als je na een minuut of 2 proberen de puzzel nog niet hebt opgelost. 

Speel je de game in "Normal Mode" en heb je dan in de gameopties niet de "Additional Game Hulp" aangevinkt dan verschijnt die rode knop niet. Je kunt echter in de gameopties alsnog die "Additional Game Hulp" aanzetten om die "overslaan" knop toch te laten verschijnen. 

Je kunt natuurlijk ook gewoon zelf de puzzel gaan oplossen, wat je ongetwijfeld een veel beter gevoel zal geven. Wil je deze schuifpuzzel zelf oplossen dan is hier de afbeelding waarop je kunt zien hoe het er dan uiteindelijk uit ziet.

Als de schuifpuzzel is opgelost, door jezelf of met behulp van de Rode knop, dan klapt de klep open. In het geopende onderste linker laatje ligt een pakketje (Packet) Rechts in het bureautje staat een klein houten kistje (Casket) en er liggen een paar potloden (Pencils). 

Bekijk het Pakketje, dat in de geopende la ligt. Dat pakketje blijkt een pakje sigaretten te zijn en Darren is daar heel verbaast over want hij heeft zijn moeder nog nooit zien roken. Als je dat pakje nog een keer bekijkt merkt Darren tot zijn opluchting dat er geen sigaretten maar speelkaarten in zitten. Bekijk 2 keer de potloden, maar Darren heeft ze niet nodig. Pak, nadat je alles hebt bekeken, het kleine houten Kistje (Casket). 

Darren pakt het kleine kistje en vindt gelijk ook het huishoudboekje (Bank book) van zijn moeder en beide verdwijnen naar je inventory.  Rechtsklik in inventory op het kleine kistje. Darren vertelt dat het kistje niet open gaat en dat er symbolen op staan en dat het solide en zwaar is. Rechtsklik op het huishoudboekje en...

Darren komt erachter dat zijn moeder wel degelijk de premie voor haar verzekering heeft betaald. Darren vindt ook een brief, die hij vervolgens hardop voorleest. De brief gaat over geld dat Darren's moeder op gezette tijden van ene C ontvangt. Klik de brief weg en....Darren komt erachter dat moedertje maandelijks een bedrag van 1500 dollar ontvangt van de Willow Creek bank te Engeland. De opdrachtgever voor deze maandelijkse betalingen is die geheimzinnige "C". Darren raakt verward....heeft zijn moeder geheimen?

Reis naar het:

Hospitaal:

Ga weer naar de kamer waar Moedertje in coma ligt. Dr. Newhouse is hier weer. Praat met Newhouse en gebruik hier weer alle gespreksonderwerpen, maar vooral het Moeder onderwerp. 

Darren vertelt Newhouse nu dat zijn moeder altijd vertelt heeft dat zijn vader is omgekomen tijdens een auto-ongeluk, jaren geleden in Engeland. Darren en zijn moeder hebben dat auto-ongeluk overleeft maar Moedertje heeft er haar rugpijnen aan overgehouden. Newhouse vindt dit opmerkelijk omdat volgens hem de schade aan moeder's nek en rug nooit het gevolg kunnen zijn van een auto-ongeluk maar meer van een val van grote hoogte. Darren is verbijstert....heeft moedertje al die jaren gelogen? En wat betekenen die maandelijkse overschrijvingen van die onbekende "C"? Waarom heeft moeder gelogen?

Het gesprek met Newhouse eindigt vanzelf. Ga terug naar de receptie en praat weer met de zuster/receptioniste. Gebruik weer het Verzekering (Insurance card) onderwerp en...Darren toont de receptionistzuster de bankafschrift van de betaling van de premie. De receptioniste zal het verder regelen. 

Het wordt dan avond en Darren's dag eindigt met de afspraak met Angelina in Biba's Diner.

Darren toont Angelina het kistje en....Angelina maakt het kistje open. Er zit een foto in het kistje en Darren pakt de foto uit het kistje. Op de foto staan de, nog jonge, ouders van Darren voor het hek van een groot landhuis Klik de foto weer weg.Angelina leest op de achterzijde van de foto waar de foto gemaakt is en wanneer. Darren's ouders staan op die foto voor het hek van het Black Mirror kasteel, in Willow Creek Engeland en de datum is oktober 1969. Volgens die datum moet Moeder dan hoogzwanger van Darren zijn, maar dat is op de foto niet te zien. De foto beland in inventory als Foto van Willow Creek

De dag is dan teneinde en Darren gaat slapen en heeft een nachtmerrie, of eigenlijk meer een visioen. In zijn droom ziet Darren Fuller en die vreemdeling en ook het Black Mirror kasteel en hoort hij zijn moeder roepen om hulp.

We belanden dan in:

Hoofdstuk 2: Dag 2:

Woning Moeder en Darren:

Het is de volgende ochtend. Darren heeft geslapen op de bank in de woonkamer en wordt wakker van de deurbel. Darren doet open en een inspecteur van de plaatselijke politie komt binnen. 

De inspecteur vertelt dat Fuller is vermoord en dat Angelina is gearresteerd als zijnde de hoofdverdachte. Angelina is met bloedige handen naast het lijk gevonden. Darren vertelt over die vreemdeling, die Angelina heeft gevolgd en ook in het hotel naar haar heeft gevraagd. De inspecteur wil dat Darren naar het politbureau komt om een beschrijving te geven van de onbekende vreemdeling man. Misschien heeft hij iets met de moord te maken. 

Verlaat de woning en Darren gaat automatisch naar het politiebureau.

Politiebureau:

Maak een compositiefoto van de vreemdeling

Darren is in het politiebureau en moet nu een compositiefoto van de vreemdeling maken met het "Suspect Identification program" van de politie. De agente heeft Darren uitgelegd hoe hij dit moet doen en je bent vanzelf in de close-up van het computerscherm beland. 

Door op de schuifpijltjes te klikken van de vakjes "Hair", "Chin", "Nose" en "Eyes" geef je het hoofd een andere haardos, een andere kin, een andere neus en andere ogen. 

Geef het hoofd dus de haardos, de kin, de neus en de ogen van de vreemdeling en, als je denkt dat het goed is klik je op : Save And Exit". Ga je fout dan klik je op "Reset" om helemaal overnieuw te kunnen beginnen.

Weet je niet meer hoe het hoofd van de vreemdeling eruit ziet dan kun je hierover informatie vinden in het Dagboek. Om echter het dagboek te openen moet je eerst uit dit computerscherm en daartoe klik je op "Save and Exit". Darren zal dan de agente vertellen dat ie het even niet weet en dus even een pauze neemt. 

Open het dagboek. Je beland gelijk op de pagina waar de info over de vreemdeling staat. Je ziet op deze pagina een klein pijltje tussen haakjes. Klik op het kleine pijltje om de beschrijving van de vreemdeling tevoorschijn te halen.

In het dagboek lees je dan dat de vreemdeling: Bruin haar heeft dat achterover is gekamd. Dat de man een smalle rechte neus heeft met rimpels op de neusvleugels. Dat zijn ogen dicht bijelkaar staan en diep in de oogkassen liggen. Dat de man dunne lippen heeft en een dun snorretje. De kin van de man is puntig. Neem deze info tot je en sluit het dagboek weer.

Klik met de praatcursor op de agente om weer in het computerscherm te komen en geef nu het hoofd de juiste haardracht, neus, kin en ogen. Kom je er nog steeds niet uit kijk dan hierboven naar de afbeelding van de vreemdeling, zoals die verscheen in Darren's visioen. 

Het hoofd moer er uitzien zoals op deze afbeelding:

Denk je dat je het goed hebt dan klik je op "Save and Exit" om uit het computerscherm te gaan. Darren zal dan zelf aangeven of je het goed of fout hebt gedaan.

Heb je de compositiefoto goed gedaan dan wordt Angelina binnen gebracht door de inspecteur. Er volgt even een kort gesprek en dan wordt Angelina naar de cel gebracht, want voor de "cops" is zij de moordenares van Fuller. De politie beschouwd die vreemdeling als belangrijke getuige, niet als verdachte. Darren moet nu op zoek om te bewijzen dat Angelina onschuldig is. Maar is zij dat ook?

Darren staat bij de exitdeur van het politiebureau. Ga naar buiten, naar het plein. Het regent, en het regent hard. Ga naar het:

Hospitaal:

Loop weer door naar links, naar de limonadeautomaat en de doorgang naar het mortuarium. In het kantoortje staat nu een bewaker (Guard). Als je probeert om gelijk door te lopen naar het mortuarium dan mag dat niet van de bewaker.

Klik met je praat cursor op de bewaker en....het receptionistzusterje gilt dat het mortuarium "of-limits" is voor bezoekers. Darren loopt schielijk terug naar de receptie en mompelt dat hij het zustertje even een tijdje achter de balie vandaan moet zien te krijgen Ga naar de kamer waar Moeder ligt. Naast het nachtkastje staat de bewakingsmonitor, die alle vitale functies van je moeder in de gaten houdt, op een tafeltje. De stekker van de monitor zit in het stopcontact. 

Bekijk de monitor eerst. Nadat je de monitor hebt bekeken kun je de stekker van de monitor uit het stopcontact trekken. Klik dus met je grijphand op de rechter stekker om deze uit het stopcontact te trekken en...De monitor gaat uit en het alarm begint te piepen. Ga snel terug de kamer uit. Het receptionistzusterje is inmiddels verdwenen naar Moeder, dus klik snel weer met de praatcursor op de bewaker in het kantoortje om met hem te praten. Darren doet net of hij iets komt afgeven maar de bewaker vraagt om een afleverbewijs. Ondertussen is het receptionistzusterje weer terug gekomen.

Loop terug naar de receptiebalie. Helemaal links op de balie ligt een Afleverbewijs (Delivery notes). Bekijk het afleverbewijs. Het is een afleveringsbewijs voor vloeibare zeep. Je kunt het bewijsje niet pakken want het receptionistzustertje is weer terug. 

Dus ga in de kamer van je moeder de stekker van de monitor weer uit het stopcontact trekken. Keer dan snel terug naar de balie en grijp het Afleverbewijs. Als je het Afleverbewijs hebt dan klik je ermee op de bewaker, in het kantoortje. De bewaker wil echter weten waar de vloeibare zeep is die Darren volgens het bewijsje komt bezorgen. Darren mag dus nog steeds niet door naar het mortuarium. Darren heeft een doos/pakket nodig om aan de bewaker te tonen. Ga naar de:

Souvenirwinkel:

Ga naar binnen. Bij de displaykast, die midden in de winkel staat, staat nu een grote lege doos (Emty package). Bekijk de doos en pak dan de doos. Praat met Rosie over alle gespreksonderwerpen die je krijgt.

Rosie is ook het plaatselijke reisbureau en Darren vraagt o.a of ze ook reisgidsen van Willow Creek in Engeland aanbied. Rosie zegt dat dit zo is en ze verwijst Darren naar de reisbrochures, die in de kast rechts naast de winkeldeur liggen. Bekijk dus de reisbrochures (Travel guide), in de kast rechts naast de winkeldeur. 

Darren pakt meteen de brochure voor Willow Creek uit de kast en deze brochure komt groot in je scherm te staan.  

Klik met je oogcursor op de stukjes tekst en Darren leest dan alle tekst hardop voor. Als Darren de tekst heeft gelezen ga je vanzelf uit de close-up. Ga terug naar het:

Hospitaal:

Ga weer naar binnen en loop weer door naar links, naar het mortuariumkantoortje. Pak de lege Doos (Package) uit inventory en klik ermee op de bewaker. Darren toont de bewaker weer het afleveringsbewijs en ook de doos maar nog is de bewaker niet tevreden. Darren heeft ook een toegangspas nodig voor het mortuarium. Ga, via de ansichtkaart, naar:

Biba's Diner:

Je ziet Claire Biba die vuilnis in de schuine vuilniscontainer gooit. Claire loopt dan de diner in. Bekijk de vuilniscontainer met je oog. 

Darren loopt er naar toe en doorzoekt de container en haalt er een zooitje papiersnippers uit. 
Rechtsklik in inventory op de Papiersnippers (Paper snippets) en je beland in een puzzel

Puzzel de Chantage Brief in elkaar:

Met je linkermuis pak je de brief fragmenten op en kun je ze verslepen. Met je rechtermuis kun je de fragmenten draaien. Sleep de fragmenten eerst uitelkaar en naar de randen van het scherm. Je kunt het hele scherm gebruiken om de fragmenten neer te zetten. Maar je kunt een fragment alleen in het middelste deel van het scherm draaien. Puzzel dan de fragmenten inelkaar tot een brief. Stukjes die aan elkaar passen blijven aan elkaar als je ze aan elkaar hebt geklikt. Als je een fervente jigzaw puzzelaar bent dan weet je dat je het beste eerst alle kanten aan elkaar kunt puzzelen om dan de rest in te vullen.

Heb je geen geduld om de puzzel zelf op te lossen, of lukt het je niet, dan kun je de rode Auto-Oplosknop gebruiken om de puzzel door de game te laten oplossen, mist je deze functie in de game-opties hebt aangevinkt. Maar het is echt geen moeilijke puzzel dus waarom het zelf niet even gedaan. Als je de brief inelkaar hebt gepuzzeld, of zelf of via de autoknop, dan bergt Darren de brief op in inventory maar gelijk zie je de brief in je scherm terwijl je de stem van Fuller hoort die de brief voorleest.

Het is dus de chantage brief van Fuller waarmee hij Claire Biba chanteerde. Claire en Fuller hadden een hartstochtelijke affaire maar die vuile Fuller heeft stiekem foto's genomen van hun seksuele uitspattingen en daarmee chanteerde hij Claire Biba. Fuller wilde 1500 Dollar voor zijn zwijgen hebben

Klik de brief weg. Darren denkt dat hij met alleen deze chantage brief de "cops" niet kan overtuigen dat ook Mrs Biba een motief had om Fuller te vermoorden. Hij heeft ook die foto's nodig. Ga de Diner binnen. Dr. Newhouse zit weer aan de voorste tafel en Claire Biba drentelt weer heen en weer achter de counter. Claire Biba heeft nu een blauw oog....is ze door haar man geslagen? Praat met Dr. Newhouse. 

Darren merk op dat Dr. Newhouse zijn ID-kaart voor het hospitaal op zijn borst draagt. Darren wil proberen om de ID-kaart van Newhouse te jatten. Praat met Newhouse over alle onderwerpen die je krijgt, maar vooral over zijn ID-kaart. 

Als je alle gespreksonderwerpen gebruikt ervaar je van Newhouse o.a dat het lijk van Fuller op "ijs' ligt in het mortuarium. Ook ervaar je dat die bewaker in het Hospitaal, ene Dick, verantwoordelijk is voor het feit dat al het personeel van het Hospitaal een ID-kaart moeten dragen. Die Dick heeft namelijk moeite om gezichten te onthouden.

Als je bent uitgepraat met Dr. Newhouse ga je weer met Claire Biba praten, en ook in dit gesprek gebruik je weer alle opties die je krijgt. Bewaar echter de optie om een kopje koffie te bestellen voor het laatst, gebruik eerst alle overige onderwerpen. Het "gesprek" eindigt een paar keer abrupt bij een aantal onderwerpen, dus als dat gebeurt klik je gewoon weer op Claire om verder te kunnen babbelen. A|s je dan uiteindelijk als laatste het koffie onderwerp gebruikt besteld Darren een kopje koffie. Het kopje koffie heb je dan in inventory. Pak het kopje koffie uit inventory en klik ermee op Dr. Newhouse en.....

Darren neemt met het kopje koffie plaats tegenover Newhouse en....morst de koffie over de mooie witte doktersjas van Newhouse. Darren put zich uit in verontschuldigingen en Newhouse trekt de jas uit en legt hem op de toonbank, want Claire bied aan om de jas te reinigen. Newhouse verdwijnt.

Bekijk de witte doktersjas van Newhouse met je oog en....Darren merkt dat de ID-kaart van Newhouse nog op de jas geprikt zit. Klik met je grijphand op de jas (ID-Badge) om de ID-kaart te pakken. Reis terug naar het:

Hospitaal: Mortuarium:

Ga weer naar binnen en loop weer door naar links, naar Dick, de bewaker in het kantoortje. Praat weer met bewaker Dick en....omdat Darren nu een ID-kaart kan tonen mag hij nu verder van Dick naar het:

Darren is nu in het lijkenhuis, het mortuarium, van het Hospitaal en staat bij de "ijskasten" waar de lijken in worden bewaard. Fuller's lijk ligt achterin op een brancard. Darren staat bij een kar. Bovenop de kar staan 9 bakjes. Onderop de kar ligt een injectiespuit (Syringe). Aan het muurtje, waar de kar voor staat, hangt een prikbord waar 6 mededelingen op geprikt zijn (Clipboards).  Achter Darren staat een emmer met een Mop. Links staat een lege brancard.

Pak de Injectiespuit van de kar. Hiervoor moet je 2 keer met je grijphandje op de spuit klikken. Klik met je oog, de 6 mededelingen op het prikbord. Je komt in de close-up van het prikbord en van de 9 bakjes die bovenop de kar staan Darren leest op het prikbord dat in de 9 bakjes de persoonlijke spullen zitten van 9 lijken. 

In 1 van de bakjes zitten dus de spullen die Fuller bij zich droeg toen hij vermoord werd. Op de 6 briefjes staan de nummers van de bakjes en wat er in een bakje zit. Maar er staan geen namen op de briefjes. Lees nu alle 6 briefjes, dus klik met je oog op elk van de 6 briefjes.

Briefje 1heeft nummer 394 en vermeld dus de inhoud van bakje 394. Darren leest op wat er in bakje 394 zit en concludeert dat bakje niet de spullen van Fuller bevat. Bekijk de overige 5 briefjes. Als Darren alle 6 briefjes op het prikbord hebt gelezen vermoed hij dat bakje 448 het bakje is waar de spullen van Fuller in zouden kunnen zitten. Bekijk het 448 briefje dan nog een keer met je oog en...Darren meld dat bakje 448 het bakje moet zijn waar Fuller's spullen in zitten. 

Klik nu met je oog op de bakjes. Darren zegt dat bakje 448 Fuller's bakje is. Maar welk bakje is bakje 448?  Beweeg je cursor over de bakjes. Op 1 van de bakjes krijg je dan je grijphandje en lees je dat dit bakje 448 is. Klik met je grijpcursor op het bakje dat nu nummer 448 heeft en....Darren meld dat dit Fuller's bakje is. Klik weer met je grijphand op bakje 448 en...Darren pakt Fuller's sleutels uit het bakje. De overige spullen wil Darren niet hebben, alleen de sleutels en die verdwijnen naar je inventory. Exit, links van het prikbord, uit de close-up. Je kunt nog even het lijk van Fuller bekijken, maar Darren weigert om het lijk aan te raken en te onderzoeken. Darren heeft nu Fuller's sleutels, dus ga terug naar:

Fuller's Photo Shop:

De voordeur is door de politie met tape verzegeld en Darren kan het niet wagen om het zegel te verbreken. Ga dus via de steeg naar het achtererf. Ook de achterdeur is door de politie verzegeld. Onder het rechter raam zit het kelder rooster in de grond. Pak de Sleepkabel (Tow rope) uit inventory en klik ermee op het kelder rooster. Darren bind de kabel aan het rooster en aan de tralies van het raam Bekijk de kabel (Rope loop) Darren vraagt zich af wat de volgende stap is. Pak de Metalen Buis (Metal tube) uit inventory en klik ermee op de kabel en.......Darren draait de buis in de klus, die in de kabel zit en draait er het rooster mee open. 

Pak de Metalen staaf terug uit de kabel. Je hebt de Staaf later nog nodig. Duik dan door het roostergat omlaag naar de:

Kelder:

De geheime deur in de grote muur is weer bedekt door het foto-achtergronddoek. Voor het foto-achtergronddoek staat een rode draaikruk. Bekijk het foto-achtergronddoek. Darren verteld dat de geheime deur achter dit doek zit, maar hij durft niets te forceren. Darren moet op zoek naar de manier om het grote foto-achtergronddoek omhoog te trekken.

Links naast die rode draaikruk krijg je de oogcursor op de planken van de vloer (Floor boards) die dicht tegen de muur aan liggen en bedekt zijn met een stuk vloerkleed. Bekijk die vloerplanken met je oog en luister naar wat Darren vertelt, terwijl zo nu en dan het licht uit gaat. Darren verteld dat het stukje vloer dat je nu aan het bekijken bent een soort van weegschaal kan zijn. Darren tilt het stukje vloerkleed op en....inderdaad....het is een soort weegschaal. 

Het Foto-achtergronddoek hangt in een ophaalmechanisme en is in feite een soort van toneel gordijn dat omhoog en omlaag getrokken kan worden. Links van Darren hangen 5 trekkoorden. Die koorden zijn genummerd, van links naar rechts, als koord 1, koord 2, koord 3, koord 4 en koord 5. Je kunt die 5 koorden elk apart bekijken met je oog. Als je met je oog op elk van die 5 koorden klikt dan trekt Darren aan het koord en.....dan komt er een ander doek omlaag. Door aan die 5 koorden te trekken verander je dus het foto-achtergrond doek.

Ga via de keldertrap naar boven en ga dan naar de:

Achterkamer:

Bekijk met je oog de koekoeksklok, die aan het linker muurtje hangt. Je komt in de close-up van de klok. Rechtsonder de wijzerplaat zit een 6-hoekig sleutelgat (Hexagonaal hole). Pak Fuller's sleutelbos uit inventory en klik ermee op het sleutelgat en.....

Darren wind met de kloksleutel de klok op en...de klok slaat en er komt een klein langwerpig kistje uit de klok. Het kistje gaat vanzelf naar je inventory. Rechtsklik in inventory op het kistje (Carton) en....er komen 4 negatieve dia's uit het kistje. Ga terug naar de winkelruimte en loop door naar Fuller's toonbank. Op de toonbank staat nu een platte lichtbak (Light box) waarmee dia's bekeken kunnen worden. 

Rechtsklik in inventory op de 4 dia's, die je zojuist hebt gevonden. Darren vertelt dat er bijna niets te zien is op de dia's. Op elke dia ziet Darren wel een paar streepjes. Pak de zojuist gevonden dia's uit inventory en klik ze op de lichtbak en...je beland in de

Dia puzzel:

In het midden op de lichtbak liggen de 4 dia's, Je kunt ze bijna niet zien want elke dia is haast niet zo wit als de lichtbak. Maar je ziet wel vaagjes de omtrek van elke dia. De dia's liggen met 2 naast elkaar, dus je hebt 2 rijen van 2 dia's. Nummer de dia's dus 1, 2, 3, 4. 

Op elke dia staan digitale streepjes, maar je kunt die streepjes nu niet zien. Je kunt de dia's echter over het hele scherm verslepen. Begin er nu mee om de dia's stuk voor stuk naar de rechter rand van het scherm te slepen. De dia word dan zichtbaar en je ziet er dan kleine zwarte streepjes op staan. Vaagjes zie je dan ook dat er op elke dia een deel van een huis en een landschap staat. Je moet dan elke dia draaien zodat op de dia het huis/landschap normaal te zien is. 

Je pakt een dia op met je linkermuisknop en dan kun je de dia verslepen. Als je een dia vast hebt dan kun je de dia draaien met je rechtermuisknop. Versleep dus de dia's naar de rechter rand van het scherm om de dia zichtbaar te maken. Er is plaats voor 2 dia's onder elkaar. Draai dan de dia om zodat de afbeelding op de dia normaal is te zien. De streepjes op de dia's heb je dan goed staan. Aldus:

Heb je elke dia goed gedraaid dan moet je ze bovenop elkaar leggen. De streepjes op de dia's vallen dan samen en vormen dan een getal. Dia 1 komt onderop. Dia 2 komt op dia 1, dan dia 3 en dan dia 4. Doe je dit allemaal goed dan lees je een getal en dat getal is 2482 en dit is de code voor de Geheime Deur

Vanzelf ga je uit de close-up en hoor je Darren de code opnoemen.

Vindt je dit allemaal te moeilijk, of lukt het niet, dan kun je altijd de Auto-oplosknop gebruiken om de puzzel te laten oplossen door de game.

Ga dan terug naar de:

Achterkamer:

Achter het bureau hangt een Wereldkaart aan de muur. Aan de rechterrand van de Wereldkaart zit een briefje geprikt. Bekijk de Wereldkaart. De kaart toont je Afrika, Azië en Oceanië. Er zijn 2 plaatsen gemarkeerd op de kaart en wel een plaats in Egypte en een plaats in China. 

Op het briefje staan de namen van de plaatsen die Fuller heeft bezocht tijdens een Wereldreis. Je leest op het briefje 3 namen. 2 namen kun je niet lezen maar kun je kunt die namen afleiden omdat ze gemarkeerd zijn op de Wereldkaart. Fuller's wereldreis is dus als volgt gegaan: Arizona, Hawaï, Egypte, China, Europa. Dit zijn ook de plaatsen die getoond worden op het foto-achtergronddoek in de kelder. Verlaat de close-up en ga terug naar de:

Kelder:

De Geheime Deur puzzel:

Ga weer voor het foto-achtergronddoek staan. Links hangen dus de 5 trekkoorden. Je weet inmiddels het volgende

 • Koord 1 toont een strand = Hawaï. 

 • Koord 2 toont een kasteel = Europa. 

 • Koord 3 toont de Chinese Muur = China. 

 • Koord 4 toont Monument Valley = Arizona. 

 • Koord 5 toont de Sfinx = Egypte. 

Trek nu aan de 5 koorden in de volgorde van Fuller's Wereldreis, dus klik  met je oog, op de koorden: 

 • 4 (Monument Valley) = Arizona

 • 1 (Beach) = Hawaï

 • 5 (Sfinx) = Egypte

 • 3 (Chinese muur) = China

 • 2 (Castle) = Europa............ en....

......Alle doeken gaan omhoog en de Geheime Deur wordt weer zichtbaar. 

Klik met de exitcursor op de deur en.....je beland in de close-up van het codepaneel dat links naast de deur zit. 

De dia puzzel heeft je de code 2482 gegeven. Toets deze code dus in en klik dan op de Entertoets, rechtsonder en.....je gaat uit de close-up maar de Geheime Deur gaat niet open. 

Is de code niet goed? Of heeft die weegschaal in de vloer er ook iets mee te maken? Bekijk nu nog eens die weegschaal in de vloer (Floor boards) voor de deur. Darren denkt dat het precieze gewicht van Fuller op de vloerweegschaal moet staan om de deur te openen, Darren moet dus uitvinden hoe zwaar Fuller was. 

Ga terug naar het:

Hospitaal:

Ga naar de kamer waar Moedertje nog steeds in coma ligt. Onder het bed staat een weegschaal. 

Waarschijnlijk heb je de weegschaal eerder al bekijken, dus kun je nu de weegschaal pakken. Zoniet dan bekijk je eerst de weegschaal en dan pak je het ding. Met de weegschaal ga je terug naar het:

Mortuarium:

Weeg Fuller:

Loop door naar Fuller's lijk, die achterin op de brancard ligt. Pak de Weegschaal uit inventory en klik ermee op het lijk en.....Darren vertelt je echter dat hij het lijk nu niet kan wegen omdat Dick, de bewaker, zal zien dat hij met het lijk aan het rotzooien is. Dicky moet dus eventjes uit zijn hok worden gejaagd. Blijf eventjes in het mortuarium want Darren wil anders niet doen wat je nu moet doen. 

Combineer in inventory de injectiespuit met de fles Laxeermiddel (Laxavia) om laxeermiddel in de spuit te doen. Combineer dan de injectiespuit met de Limonadefles (soda bottle) om het laxeermiddel in de limonade te spuiten. Loop terug naar bewaker Dick en geef dan de limonade fles aan hem. Dickie wil de limonade wel. Maar Dick mag tijdens zijn dienst niet drinken dus hij smeert hem even om de limonade ergens uit zicht te gaan nuttigen.

Ga snel terug naar Fuller's lijk en klik weer met de weegschaal op het lijk en.....Darren weegt Fuller en meld dat het lijk plus de brancard 348 pounds weegt. Het gewicht van de brancard moet hiervan worden afgetrokken, maar hoeveel weegt een lege brancard?  In de voorgrond staat ook een lege brancard. 

Pak de weegschaal weer uit inventory en klik ermee op de lege brancard en Darren weet dan dat een brancard 53 pounds weegt. Dus Fuller's gewicht is dan 295 pounds. Darren weegt 198 pond, dus hij moet de weegschaal ook nog verzwaren met een extra 99 pounds. Als Darren al deze conclusies heeft getrokken dan....

Bewaker Dick komt dan opeens binnen, met getrokken pistool. Dick is er niet aan gewend dat mensen hem zomaar een flesje frisdrank geven. Dickie vertrouwde het dus niet en heeft het flesje afgegeven bij het laboratorium. Dick noemt Darren een terrorist die hem wil vergiftigen en de boel hier wil leegroven en hij levert Darren af bij de politie.

Darren's verklaring dat hij afscheid wilde nemen van zijn oude baas, wordt door de inspecteur uiteraard niet geloofd. Maar de inspecteur twijfelt niet aan Darren's goede bedoelingen en wil Dick wel ervan overtuigen dat Darren geen kwaad in zin had, maar hij adviseert Darren toch om zich niet verder met de zaak te bemoeien.

Fuller's Photo Shop:

Kelder:

Darren beland natuurlijk weer bij de voordeur, dus ga naar de achterdeur en kruip door het kelderluik weer de kelder in. Klik weer met je oog op de weegschaal, dus op de vloerplanken recht voor de geheime deur. Vanzelf zet Darren dan een aantal spullen op de weegschaal en samen wegen die spullen dus 99 pound. Zelf staat Darren dan ook op de weegschaal dus het totale gewicht dat nu op de weegschaal staat is nu ongeveer het gewicht van een volledig aangeklede Fuller. 

Klik weer met de exitcursor op de geheime deur om weer in de close-up van het codekastje te komen en toets dan weer de code 2482 in en klik weer op de Entertoets en......de geheime deur gaat nu open. Darren ruimt alle spullen nog even snel op en staat dan weer voor de Geheime Deur. Klik weer op de Geheime deur en...Darren opent de deur en beland in Fuller's:

Geheime Studio:

Wel....hier maakte Fuller dus zijn smerige sex foto's. Bekijk alles wat je kunt bekijken. Bekijk, meerdere keren, het bed, de filmcamera en het camerastatief. Bekijk ook de kettingen, die aan de muur hangen, en bekijk ook de gordijnen en de kast.

Als je het gordijn met je oog hebt bekeken krijg je de tandwielcursor op het gordijn. Klik met de tandwiel cursor op het gordijn en....Darren schuift het gordijn open en...in de muur wordt nu een Metalen Plaat (Metal plate) zichtbaar. Bekijk de Metalen Plaat. Darren vertelt dat er een 6-hoekig slotgat in de plaat zit.

Op het nachtkastje staat een potje met verdovingsmiddel (Anesthetics). Bekijk dat potje verdovingsmiddel. Het potje bevat "Knock-out drops" en Darren gaat even een tijdje mijmeren over waarvoor Fuller deze druppels heeft gebruikt. In de hoek staat een metalen kast. Bekijk de kast eerst met je oog en probeer dan of je de kast kunt openen met de tandwielcursor. De kast zit echter op slot, maar Darren ziet geen slot in de deur en ook geen hangslot. De kast moet één of ander geheim mechanisme hebben waarmee de deur kan worden geopend. Kijk weer naar het bed. Het bed heeft 4 bedpilaartjes en op elk bedpilaartje zit een koperen Bal. Bekijk het linksvoor bedpilaartje (Brass ball) met je oog. 

Pak dan de koperen Bal van dit linksvoor pilaartje. Pak de koperen bal gelijk uit inventory en klik ermee op de Metalen plaat, in de muur en....Darren stop de koperen Bal in het gat van de metalen plaat en je hoort dan "Klik". Klik weer met je tandwielcursor op de kast en....nu gaat de kast wel open, In de kast liggen foto's. 

Pak de foto's uit de kast. Het zijn foto's van Claire Biba die geblinddoekt hier op het smerige bed ligt en waarmee ze door Fuller werd gechanteerd.  Je kunt hier verder niets meer doen, dus tover de ansichtkaart tevoorschijn en reis terug naar het plein (Hospitaal) en ga dan het Stadhuis/Politiebureau binnen. Het gaat dan verder even vanzelf......

Politiebureau:

Darren vertelt aan de inspecteur wat hij heeft ontdekt in Fuller's geheime studio. De Inspecteur wordt echter hierdoor niet overtuigd van Angelina's onschuld. Dan komt de vreemdeling binnen en deze stelt zich zelf nu voor als Reginald Borris, een "Private Eye" uit Engeland is. 

Op de één of andere manier is Reginald Borris in het bezit gekomen van de foto's die Darren, in de hotelkamer, van Angelina heeft gemaakt.  Borris claimt dat hij de foto's van Fuller heeft gekregen, maar dat kan dus niet. Hoe is die klojo uit Engeland aan deze foto's gekomen?. De inspecteur neemt de Engelsman mee om hem verder te ondervragen. Angelina blijft voor de Inspecteur de enige mogelijke verdachte van de moord op Fuller.

Ga terug naar het:

Wild Coast Hotel:

De hoteleigenaar/portier is bezig om de zeemeeuwen van zijn veranda te verjagen en gaat dan naar binnen. Ga dus ook naar binnen en ga praat met de portier/eigenaar. Gebruik in dit gesprek weer alle gespreksopties die je krijgt. Hoe je ook bid en smeekt....je mag niet omhoog naar de kamer van Angelina omdat de politie opdracht heeft gegeven om niemand in de kamer van Angelina te laten. 

Ga weer naar buiten. Links naast de voordeur is de veranda, waar de eigenaar daarnet de zeemeeuwen vanaf heeft verjaagd. Darren moet de hoteleigenaar naar buiten zien te lokken, zodat hij dan zelf snel en ongezien naar de kamer van Angelina kan gaan. Het zeemeeuw probleem heeft Darren op een idee gebracht dat ook makkelijk uitvoerbaar is. In je inventory heb je al een hele tijd het verkruimelde brood, dat je eerder uit Biba's Diner hebt gepakt. Pak de Broodkruimels (Breadcrums) uit inventory en klik ermee op de veranda en....

Darren strooit de broodkruimels op de veranda en rent snel terug naar de hoek. Wacht tot de hoteleigenaar naar buiten komt en naar de veranda loopt. Klik dan snel op de hoteldeur om weer naar binnen te gaan. Zonder de kamersleutel kan Darren nog niet Angelina's voormalige hotelkamer in komen. Achter de balie hangt de sleutel van Angelina's kamer (Kamer 5). 

Grijp de kamersleutel en klik dan snel op de trap en....Darren beland weer in:

Angelina's hotelkamer:

Onderzoek de kamer, dus bekijk alles wat je kunt bekijken eerst met je oogcursor. Rechts naast het bed staat een schemerlamp. Bekijk de schemerlamp en....Darren ontdekt dat er onder de lampenkap een afluistermicrofoon verborgen is. Darren pakt het microfoontje (Bug) en bergt het ding op in inventory. Het is een draadloze microfoon, dus er moet ook ergens een zender verborgen zijn dat de signalen opvangt en doorstuurt.  Boven de ladekast zit een ventilatierooster in de muur. Bekijk het ventilatierooster en...Darren denkt dat de zender achter het rooster in het ventilatiekanaal verstopt is. Klik nu met de tandwielcursor op het rooster en...Darren vindt de radiozender (Radio) die hij ook opbergt in inventory. Bekijk de radio in inventory. Darren heeft er geen verstand van en wil Eddie vragen over de radio.

Verlaat de kamer naar de hal en......Darren wordt ontdekt door de hoteleigenaar, die boos is, Darren wordt het hotel uitgegooid en mag nooit meer terug komen. Ga naar de:

Eddie's Junk Shop:

Ga naar binnen en praat weer met Eddie. Vanzelf geeft Darren de diaprojector terug aan Eddie. Praat verder met Eddie en gebruik weer alle opties die je krijgt.

Eddie zegt dat de radiozender die Darren in Angelina's hotelkamer heeft gevonden maar een bereik van een paar mijl heeft. Niemand van zijn zendvrienden in de stad, zou zoiets in de kamer van een dame verstoppen. Maar gisteravond hoorde Eddie om 6 uur een vreemde op de lange golf zender, die iets zei over een meisje dat nu 'veilig' was. De vreemde zei dat hij vandaag weer om 6 uur een bericht zou zenden. Darren is ervan overtuigd dat het Reginald Borris was. Darren vraagt Eddie of die de zender kan opsporen. Dat is volgens Eddie geen probleem met een driehoeksmeting. De eerste radiopeilzender heeft hij al in zijn winkel. Om een tweede peilzender te installeren heeft Eddie echter nog wat onderdelen nodig: koperdraad, een metalen staaf, een koptelefoon en een kompas.

Een Metalen Staaf heb je al want die heb je terug gepakt toen je het kelderrooster van Fuller ermee had geopend. Was je dat toen vergeten dan zul je dus terug moeten naar het achtererf van Fuller om die metalen staaf alsnog terug uit de sleepkabel te pakken.  Je moet dus nog op zoek naar Koperdraad, een Koptelefoon en een Kompas. Reis terug naar de:

Woning van Moeder en Darren:

In de woonkamer staat de TV. Rechts naast de TV ligt een koptelefoon (Headphone). Pak de Koptelefoon. Bij de linker muur staat dus een Telescoop. Bovenin de telescoop zit een kompas. Bekijk de Telescoop met je oog en....Darren pakt het Kompas dat bovenin de telescoopbuis zit. Ga naar:

Biba's Diner:

Ga niet naar binnen. Boven de ramen hangt dus de snoer met de lampjes. De lampjes zijn nu dus uit want het is nog overdag. Pak de Draadkniptang (wire cutters) uit je inventory en klik ermee op de lampjesdraad (String of lights). Darren klimt weer op de vuilcontainer en knipt een stuk van de draad af met de kniptang. Je hebt dus nu ook een stuk koperdraad maar er zit een omhulsel van plastiek omheen. Combineer in inventory de draadkniptang met het draad (Cable) om het plastiekomhulsel te verwijderen. Je houdt dan een Koperen Draad over (Copper wire).

Je hebt nu alle spullen voor Eddie, dus ga terug naar:

Eddie's Junk Shop:

Praat weer met Eddie en vanzelf geeft Darren aan Eddie de Koptelefoon, het Kompas, de Koperen Draad en de Metalen Stang en...

Eddie geeft Darren dan de peilontvanger en legt uit hoe Darren deze moet gebruiken. Vanzelf gaat Darren terug naar de kust bij het Wild Coast Hotel. Je bent dan beland in de:

Peilzender/kompas Puzzel:

Je bent in de close-up van het Kompas. Je hoort piepjes. Boven het kompas zit de peilzender. Je moet de witte naald van de peilzender helemaal naar rechts draaien, naar de kleine rode zone. De piepjes zijn dan het snelst en het hardst te horen. Om de witte naald naar de rode zone te draaien moet je aan het kompas draaien,  

Midden in het kompas zie je de N, E, S en N en dat zijn de windrichtingen. Het kompas heeft een gradenverdeling die van 0 tot 270 graden gaat. Je moet het aantal graden vinden waarbij de naald van de peilzender net in de rode zone terecht komt en waarbij dan de piepjes het snelst te horen zijn. We beginnen dus op 0. 

Klik met je tandwielcursor op de W en...het kompas springt naar 90 graden. 

Links van 90 zie je 75. Klik nu steeds op de N totdat de rode lijn op 75 staat 

De witte naald van de peilzender staat dan nu in de rode zone en de piepjes hoor je nu zeer snel en hard. Klik nu rechtsonder op de rode knop en.....vanzelf gaat Darren terug naar Eddie want het is goed

NB: krijg je de kompaspuzzel niet opgelost dan kun je de Auto-oplosknop gebruiken

Eddie heeft ondertussen de uitzending vanaf zijn winkel gepeild op 90 graden. Darren zet op de kaart de 75 graden en de 90 graden uit en deze kruisen elkaar op zeer.

Borris zond dus uit vanaf een boot. Eddie heeft de morse-uitzending begrepen. Borris melde dat hij vanavond op zoek zou gaan naar Darren. Dit geeft Darren nu de kans om de boot van die Borris te doorzoeken en met de boot van één van Eddie's vrienden is Darren naar de boot van die Borris gevaren en hij staat nu op de:

Boot van Borris:

Darren staat op het achterdek. Links en rechts staan houten zitbanken en bij de linker bank staat het stuurwiel. In de linker zitbank zit een la. Bekijk de linker zitbank met je oog. Darren schuift dan de la open en somt op wat er in zit. Er staat o.a een jerrycan met benzine in de la. Op dit moment wil Darren niets uit de la pakken, dus hij schuift de la weer dicht. Klik met de exitcursor op de kajuitdeur en Darren beland benedendeks in de kajuit.Er

Aan het plafond hangt een olielamp. Links en rechts staat weer een zitbank. Bij de linker bank hangt een tekening (Picture) aan de muur. Achterin staat een laptop op het bureau. Het bureau heeft laden. Rechts naast de laptop ligt een plastiek Folder. Er staat ook een kastje waar een buste op staat. Achter die buste zitten een paar foto's aan de muur en er hangt ook een schilderij.  Bekijk de tekening die boven de linker zitbank hangt. Darren vertelt dat het een tekening is en dat er lijntjes op staan. Op de tekening staat "The Road to Eldorado" geschreven en Eldorado ligt in Zuid-Amerika. 

Bekijk de rechter zitbank (Seat). Je komt in de close-up van de rechter zitbank. Er zit een la onder de zitting maar de la zit op slot. Bekijk het slotje. Darren meld dat het geen echt stevig slot is, maar hij wil het slot toch niet forceren. Ga uit de close-up

Bekijk de middelste la (Drawer) in het bureau. Open dan de la met de grijpcursor en....Darren haalt er een Sleutel uit. Bekijk de Laptop. 

Darren vindt op de laptop een "Willow Creek" map met daarin foto's van het Black Mirror kasteel. Darren vraagt zich af wat die Borris te maken heeft met een plaats waarvandaan zijn moeder regelmatig geld ontving. 

Bekijk de foto's, die achter de buste op de muur geplakt zitten. Op de foto's staat Darren en Angelina en ze zijn gisteren gemaakt door Reginald Borris Pak de Foto's om ze op te bergen in je inventory. Bekijk het schilderij, dat boven de buste aan de muur hangt. Klik dan met je tandwielcursor op het schilderij en....Darren klapt het schilderij weg en vindt de.....Safe. De safe heeft een draaiknop waarmee je de juiste code moet instellen. Die code weet Darren nog niet, dus laat de safe nu nog even met rust.

Bekijk de folder, die naast de laptop op het bureau ligt. Pak daarna de Folder. Darren pakt echter eerst alleen de plastiek hoes waar de folder in zit omdat er lijntjes op de hoes staan. Dan ziet Darren dat er foto's van Angelina en wat tekeningen van Borris in de folder staan. Dit is het bewijs dat Borris Angelina volgde, dus Darren pakt ook de folder.

Vindt de Safe Code:

Pak de hoes van de folder (Transparent foil) uit inventory en klik ermee op de "Eldorado" tekening die boven de linker zitbank hangt. Je beland in de close-up van de tekening van Zuid-Amerika

Je ziet de kaart van Zuid-Amerika en de transparante Folie. Zowel op de kaart als op de folie staan streepjes. Op de folie staan 3 schuine streepjes en wel in de linksboven hoek, de rechtsboven hoek en de rechtsonder hoek. Aan het einde van de streepjes, op de folie en op de kaart, zie je kleine sterretjes. Wat je moet doen is om de folie over de kaart te schuiven tot de 3 streepjes op de folie precies samenvallen met 3 dezelfde streepjes op de kaart. Je kunt de folie ook draaien met je rechtermuisknop. Dus verschuif en draai de folie over de kaart tot je de 3 streepjes op de folie hebt laten samenvallen met precies dezelfde 3 streepjes op de kaart. 

Als je denkt dat je de folie goed op de kaart hebt liggen dan klik je om de folie vast te klikken. 

Snap je er niets van of vindt je de puzzel te moeilijk, wacht dan tot de Auto-oplosknop verschijnt en gebruik deze knop dan maar weer om de puzzel opgelost te krijgen.

Heb je het goed dan ga je vanzelf uit de puzzel en hoor je Darren een route opsommen en wel: Southwest, South, Southeast, East, Northeast en Noordwest. Dit is de safecombinatie die je moet draaien met de knop van de Safe. Klik nu met je tandwielcursor op de safe en...je beland in de close-up van de Safe:

De Safe puzzel:

De draaiknop geeft de windrichtingen aan, dus N = Noord, E = Oost, S = Zuid. W = West. Maar je kunt de knop ook tussen de letters klikken. Tussen N en E = Noodoost (NE). Tussen E en S = Zuidoost (SE). Tussen S en W = Zuidwest (SW). Tussen S en N = Noordwest (NW). 

Boven de knop staan 6 vakjes. De puzzel met de folie op de kaar van Zuid-Amerika heeft je de juiste code en de volgorde opgeleverd waarin je nu de knop moet klikken: SW,S, SE, E, NE en NW. Je moet de knop dus in die volgorde naar de juiste richting draaien. Telkens komt dan de letter bovenin de 6 vakjes te staan. Je begint op de N.

 • Stap 1: Klik met je linkermuisknop en blijf dat doen tot de pijlknop op SW staat. In het eerste vakje staat dan SW. 

 • Stap 2: Klik met je rechtermuisknop tot de pijlknop op S staat. In het 2e vakje staat dan de S. 

 • Stap 3: Klik met je linkermuisknop tot de pijlknop op SE staat. In het 3e vakje staat dan SE. 

 • Stap 4: Klik met je rechtermuisknop tot de pijlknop op E staat. In het 4e vakje staat dan de E. 

 • Stap 5: Klik met je linkermuisknop om de pijlknop naar NE te brengen. In het 5e vakje staat dat NE. 

 • Stap 6: Klik met je rechtermuisknop om de pijlknop naar NW te brengen. In het 6e vakje staat dan NW en....

de safe gaat open en je gaat uit de close-up.

als je zelfs ook deze safe puzzel moeilijk vindt dan kun je ook nu weer gebruik maken van de Auto-oplosknop om de puzzel te laten oplossen.

Klik met je grijphand in de nu geopende safe en....Darren pakt een Ring met daarop een Keltisch Symbool en een Diskette uit de safe

Als je de safe geopend hebt en er de Ring en de Diskette uitgepakt hebt dan pak je de diskette uit inventory en klik je ermee op de laptop om de inhoud van de diskette te kunnen bekijken. Maar helaas....de batterij van de laptop is leeg en dus gaat de laptop uit. Er is geen elektriciteit aan boord, dus Darren kan de batterij van de laptop niet opladen.

Bekijk met je oog weer de rechter zitbank. Je komt weer in de close-up van de zitbank. Pak de Sleutel, die je uit de la van het bureau hebt gepakt, uit inventory en klik ermee op het slot van de la onder de zitting. 

De la gaat open. In de la staat de stroomgenerator. Bekijk de generator en klik er dan met je tandwielcursor op. Darren probeert de generator te starten maar er zit geen benzine in de generator. Ga, via linkerrand scherm, terug naar buiten, naar het achterdek. Bekijk weer de linker zitbank (Box) en Darren trekt de la onder de bank weer open en pakt nu de jerrycan met benzine uit de la. Ga terug de kajuit in en zoom weer in op de la in de rechter zitbank. Pak de jerrycan uit inventory en klik ermee op de generator om de generator te vullen met de benzine uit de jerrycan. 

Klik dan weer met de tandwielcursor op de generator en......Darren start de generator weer en nu slaat het ding aan. Er is weer licht en stroom op de schuit en ook de laptop doet het weer. Klik weer op de laptop. De batterij van de laptop is weer opgeladen en Darren kan nu de gegevens op de diskette bekijken.

Op de diskette ontdekt Darren de medische gegevens van zijn moeder, na het "ongeluk" in 1973. Kende Borris zijn moeder al toen ze nog in Engeland woonde? Darren bekijkt de rest van de gegevens. Het zijn foto's van de fotozaak van Fuller. Claire Biba staat op de foto's, half verborgen in de schaduw en er is ook een latere foto van Angelina in de winkel. Dit bewijst Angelina's onschuld.

Dan komt ineens Reginald Borris de kajuit in en hij bedreigt Darren met een pistool. Darren weet Borris even neer te slaan en vlucht naar het dek, maar Borris gaat hem achterna.

Je moet nu snel wezen want anders wordt Darren neergeschoten door Borris. Snel....klik met je tandwielcursor op de mast met het opgerolde zeil en.....

Darren zwaait de mast naar Borris hoofd. Borris grijpt naar zijn hoofd en.....Darren slaat Borris overboord met een roeispaan.

Diezelfde avond zitten Darren en Angelina op een duintop bij het hotel. 

Angelina zegt dat ze terug gaat naar Engeland. Ze gaat naar Willow Creek om te kijken of ze meer te weten kan komen over Darren en zijn moeder. Darren wil het liefste mee, maar begrijpt dat hij in Biddeford moet blijven, tot het beter gaat met zijn moeder.

Een paar dagen later zit Darren in het restaurant, als Claire Biba hem komt vertellen dat hij meteen naar het ziekenhuis moet gaan.

Verlaat het restaurant via de exitcursor rechtsonder. en loop dan een scherm door naar links, naar het plein. Loop verder door naar links en ga dan het Hospitaal weer binnen. De receptionistzuster vertelt Darren dat Dr. Newhouse op hem staat te wachten in de kamer van Moeder. Ga dus naar de kamer waar Darren's moeder ligt en.....de kamer is leeg.  

Newhouse komt binnen en vertelt dat Darren's moeder die ochtend overleden is aan een hartstilstand. Darren is radeloos van verdriet. We belanden dan in de woonkamer van Moeder's huisje waar de telefoon rinkelt. Het is Angelina die opbelt vanuit Willow Creek Engeland. Angelina meld dat ze Reginald Borris in Willow Creek heeft gezien. Er is blijkbaar sprake van een samenzwering. Darren  komt binnen en hoort nog net Angelina om hulp roepen, voordat de verbinding abrupt verbroken wordt.Darren gaat slapen en nacht heeft weer een nachtmerrie.

De volgende ochtend gaat Darren op reis naar Willow Creek, Engeland. 

We belanden in:

Hoofdstuk 3: Engeland: Willow Creek:

A: Hotel:


Na een lange vliegreis en daarna een lange taxirit is Darren beland bij het enige hotel in Willow Creek. Het hotel draagt de naam "Gordon's Palace". Er staat een kleine fontein (Bird bath) voor het hotel. Darren denkt dat Angelina ook een kamer heeft geboekt in het hotel.
Samuel heeft zijn fotocamera, de Brief van C, de Foto van Willow Creek, de foto van Angelina en de Ring met het Keltische Symbool meegenomen op zijn reis.

Loop het hotel in.

Lobby:

Eigenaar/receptionist Murray staat achter de receptiebalie en Darren spreekt hem vanzelf aan en vraagt naar Angelina. Gordon's Palace is echter een "discreet" hotel, dus Murray geeft geen inlichtingen over de eventuele gasten die er verblijven. Murray babbelt daarentegen lustig op los over het hotel. Het hotel was vroeger een sanatorium en Murray heeft het gebouw 12 jaar geleden gekocht, nadat was ontdekt dat er diverse moorden waren gepleegd in het sanatorium. De overgebleven patiënten zijn toen naar diverse andere instellingen overgebracht en Murray heeft van het gebouw verbouwd tot wat het nu is, Gordon's Palace.

Darren informeert nog een keer naar Angelina, maar Murray weigert weer om inlichtingen geven. Ten einde raad boekt Darren dan maar een kamer, voor 2 dagen. Darren krijgt de sleutel voor kamer 12 en Murray verteld dan nu dat Angelina kamer 13 heeft. Maar Murray heeft Angelina sinds gistermorgen niet meer gezien.

Links van de balie is de deur naar de hotelkamers (To the rooms). Blijf echter nog even hier in de lobby. Op de balie ligt het gastenboek en staat een telefoon. Rechts staat een ansichtkaartenstandaard met ansichtkaarten. Rechts op de balie staat een bak waar goedkope souvenirs in zitten. In de muur, achter Murray, hangen de kamersleutels. Ook staat er een kast met kluisjes (lock boxes) achter de balie. Bij de voordeur staat een bagagewagen (Trolley). In de voorgrond is een zithoek met 2 stoelen en een tafel. Op de tafel staat een fles (Flask) en een kopje met 2 borden (Dishes).

NB: Lukt het je nu niet om nu de Fles Jenever en het Mes van de ronde tafel te pakken dan geeft dat niet. Straks, als je er voor hebt gezorgd dat Murray het hotel uit rent, krijg je nog een keer de kans om de fles en het mes te pakken.

Ga weer praten met Murray. Je krijgt nu gespreksonderwerpen. Vraag Murray over alle onderwerpen die je krijgt: "Angelina", "Sanatorium", "Willow Creek", "Black Mirror", "Kamer 13", "Soul Key"

Murray is niet echt ongerust over Angelina. Eigenlijk kan het Murray niet schelen waar Angelina is want ze heeft de kamer vooruit betaald en er is al 12 jaar geen misdaad meer gepleegd in Willow Creek. Murray blijft weigeren om de sleutel van Angelina's kamer aan Darren te geven en hij laat zich ook niet omkopen. Als je vraagt over het Sanatorium, Willow Creek en Black Mirror dan krijg je van Murray heel veel achtergrond informatie over de Vloek en de Gordon familie, waarvan nu alleen Victoria nog leeft. Als je over de "Soul Key" vraagt dan verteld Murray dat dit een replica is van de 7 "Soul Keys" van Samuel Gordon. Als je een batterij in de "Soul Key" stopt geeft het ding licht. De originele sleutels zijn nooit gevonden. Er zijn alleen afbeeldingen van, die gevonden zijn na Samuel's dood.

Als je alles aan Murray hebt gevraagd blijven er geen opties over. Sluit dan het gespreksscherm en ga door de deur, links naast de receptiebalie. Darren beland in de gang bij de kamers 13 en 12. 

Darren probeert even of kamer 13 open is, maar dat is niet het geval. Darren gaat dan even zijn eigen kamer in, kamer 12, om zijn rugzak af te doen, en komt dan weer naar buiten.

Gang:

Darren staat voor zijn kamerdeur in de gang. Links naast kamer 12 is kamer 13, de kamer van Angelina. Tegenover kamer 13 is de deur naar de Lobby.  De muur, achterin de gang, lijkt een tijdelijke muur. In de voorgrond is een gezellige zithoek ingericht. Er staat een boekenkast, 2 stoelen rond een ronde glazen tafel. Op de tafel staat een asbak (Ashtray) en ligt een krant (Newspaper. Bovenop de boekenkast staat een klok.

Klik met de exitcursor op de deur naar de Lobby (To the lobby) om terug te keren naar de Lobby. Terug in de Lobby verlaat je dan het hotel via de voordeur.

Buiten het Hotel:

Darren staat weer buiten, voor de ingang van het hotel. Darren moet iets bedenken om die vervelende Murray even achter zijn balie te laten verdwijnen, zodat hij dan de sleutel van Angelina's kamer even kan "lenen". Links staat een bankje onder de ramen en voor het bankje staat een fontein (Bird bath). Helemaal rechts groeit klimop (Ivy) omhoog langs de gevel. Bekijk de fontein. 

Bekijk het bankje. Bekijk de ramen en bekijk de klimop. Doe dit een paar keer tot je geen cursor meer krijgt op de ramen, het bankje en de klimop. Je kunt echter blijven klikken met je oog op de fontein, dus ik denk dat we later nog iets moeten doen met de fontein.

Loop voor het bankje langs naar links. Er staat een auto geparkeerd. Achter de auto is de serre (Conservatory) van het hotel. Voor de auto ligt een hoopje bladeren (Pile of leaves) in het tuinperkje. Met de auto kun je niets doen. Je kunt de serre 2 keer bekijken. Darren denkt dat de serre de eetkamer is van het hotel. 

NB: Als Murray nog niet is terug gekomen en je hebt eerder de Fles Jenever en het Mes niet van de ronde tafel kunnen pakken dan is dit nu je kans om de Fles Jenever en het Mes alsnog te pakken. Doe dat dus nu want een volgende kans zul je niet meer krijgen.

Murray komt weer terug en neemt zijn plaats achter de balie weer in. Ga weer naar de Gang (To the rooms). Pak  Sleutel 13 (Angelina's room key) uit inventory en klik ermee op de deur van Angelina's kamer en....Darren beland in:

Angelina's kamer:

Op een klein kastje (Little cupboard) staat de TV. Boven de radiator hangt een ingelijste foto van Angelina. Bij de stoel staat een tafel waarop een schemerlamp staat. Op de tafel staat ook een glas en een bord. Op het bord liggen een paar stukjes citroen (Lemmons). Op het bed ligt een deken en in de hoek, bij de kamerdeur, staat de grote kast. Verder zie je nog de deur van de badkamer/toilet. In de badkamer/toilet en in de grote kast vindt Darren niets van belang. 

Bekijk de deken op het bed. Het is een wollen deken en er steken wollen draadjes uit de deken. Klik met de grijphand op de deken en.....Darren trekt één van de wollen draden (Woolen thread) uit de deken en bergt de draad op in zijn zakken. Bekijk de TV. 

Bekijk het kastje waar de TV op staat. Darren maakt het kastje open. In het kastje vindt Darren een flesje met slaapdruppels. Pak het flesje Slaapdruppels (Sleeping medication) uit het tv kastje. 

Bekijk de foto (Picture) van Angelina, die boven de radiator aan de muur hangt. Het is één van de foto's die Darren in de hotelkamer van het Wild Coast hotel van Angelina heeft genomen. Heeft Angelina de foto hier opgehangen als een hint voor Darren? Je krijgt dan de tandwielcursor op de foto van Angelina. Dus klik met de tandwielcursor op de foto en....Darren pakt de foto van de muur en....achter de foto heeft Angelina 2 velletjes papier op de muur geplakt

Vanzelf pakt Darren de 2 velletjes papier en bergt ze op in inventory. Rechtsklik in inventory op de 2 velletjes papier om ze nader te bekijken. Darren meld dat de 2 velletjes elk 2 keer zijn opgevouwen en dat ze blanco schijnen te zijn. Heeft Angelina er wellicht toch iets opgeschreven met onzichtbare inkt?

Darren leest de tekst niet gelijk op maar stopt de 2 velletjes weer terug in inventory. Rechtsklik in inventory dus weer op de 2  velletjes (Message) om ze nu groot in het scherm te krijgen. 

Lees Angelina's boodschap. Je hoort de stem van Angelina de tekst ook hardop voorlezen, en dat is maar goed ook want de tekst is vaag en haast niet te lezen.

Angelina schrijft dat ze in het museum iets ontdekt heeft over de Gordon familie en het Keltische boom-symbool op de ring die Darren uit de safe op de boot van Borris heeft gejat . Ook heeft Angelina informatie verkregen over een sinister geheim genootschap dat hier nog steeds in Willow Creek actief is en dat de "Duistere Krachten" wil oproepen. Angelina heeft ook een geheime gang gevonden, maar voordat ze verder op onderzoek kon gaan, zag ze Reginald Borris in Willow Creek. Angelina besloot toen om haar ontdekkingen versleuteld voor Darren achter te laten op deze briefjes en te verbergen achter haar foto in haar hotelkamer.

Klik op de brief om uit de close-up te gaan. Darren wil nu naar het dorp, Willow Creek, omdat hij hoopt daar meer over Angelina te weten te komen. Verlaat de kamer en keer terug naar de Lobby en verlaat dan het hotel weer via de voordeur. Weer buiten klik je met de exitcursor rechtsonder in het scherm en....Darren beland in:

B: Willow Creek:

Darren botst tegen Miss Valley aan die van schrik de boeken laat vallen die ze in haar handen draagt. Miss Valley blijkt de plaatselijke bibliothecaresse te zijn. Darren put zich uit in verontschuldigingen want Miss Valley is een mooie jonge meid en daar is Darren bepaald niet vies van. Miss Valley gelooft in de vloek van de Gordon's. Het kasteel en het dorp zijn al meer dan 1000 jaar oud en in bezit van de Gordon's. Op het kasteel wonen nu alleen nog Lady Victoria Gordon, haar butler Bates en haar schoondochter Eleanor.

Na het inleidende gesprek praat je verder met Miss Valley via de gespreksoptie, die je allemaal gebruikt

Miss Valley neemt Darren tijdens het gesprek mee op een rondleiding door het dorp om hem alle belangrijke gebouwen te tonen en ze verteld telkens even wat historische feiten. Miss Valley wijst Darren de lokale Pub aan, die tegenwoordig in bezit is van Tom, de dief uit Black Mirror 1. 

Naast de pub is de kermis en een chili-kraampje, dat ook door Tom gerund wordt. Aan de ander kant van de brug ligt de bibliotheek en even verderop het museum, waar in de achterkant, volgens Miss Valley, een smakeloze horror tentoonstelling is ingericht. 

Als Darren vraagt of ze iets weet over het boom-symbool van de ring (order), reageert Miss Valley nogal angstig en zegt ze dat Darren dat symbool zo snel mogelijk moet vergeten. Als Darren ook nog vertelt dat hij uit Maine komt, rent Miss Valley opeens weg, Darren zeer verbaasd achterlatend.

Museum:

Miss Valley heeft Darren dus voor het plaatselijke museum achtergelaten. Ga het museum binnen. 2 toeristen, een man en een vrouw, staan binnen even ruzie met elkaar te maken. Aan hun accent kun je horen dat het Duitsers zijn

Uiteindelijk gaan lopen de 2 kibbellende toeristen weg naar rechts om hun toertje door het museum te maken. Achter de balie zit Bobby, de bewaker/portier van het museum. Praat met Bobby.

Bobby is een beetje simpel en hij stottert een beetje. Bobby is alleen overdag als bewaker aanwezig. s'Nachts is er geen bewaker maar dan staat het alarm aan. Bobby vindt het museum een beetje "spooky". Bobby is de broer van Tom, die nu de pup uitbaat maar in Black Mirror 1 dus de dief was. Bobby hielp zijn broer Tom vroeger bij diens inbraken. Bobby woont bij zijn broer in de pup, maar dat kost hem wel al zijn zuurverdiende centen. Darren vindt dat Bobby flink wordt uitgebuit door broer Tom.

Kijk rond in het museum. Als je doorloopt naar rechts scrolt het scherm mee en merk je dat deze eerste ruimte groter is dan je op het eerste gezicht had gedacht. Bekijk echter eerst alle spullen die hier op dit eerste scherm bij Bobby te bekijken zijn.

Links in het scherm staat een ouderwetse kachel. De kachel staat tussen een grote ton en een tafeltje waar een glazen vitrine op staat. Voor het tafeltje staat en antieke Wereldbol. Op de balie staat een brochurestandaard waar brochures in zitten.  Voor die brochurestandaard staat een Bellenblaaskoker (Bottle of bubble mixure) op de balie.

Bekijk de brochurestandaard en bekijk die bellenblaaskoker op de balie en doe dat meerdere keren. De brochures vind Darren verder niet belangrijk. 
Als je die bellenblaaskoker bekijkt gilt Bobby dat het zijn bellenblaaskoker is.

Bekijk de glazen Vitrinekast die op het tafeltje staat en doe dat 3 keer. 

De vitrinekast is stuk en er ligt ook niets meer in. 
Darren leest op het naamplaatje van de vitrine dat er ooit de "Black Bal of Destiny" in tentoon werd gesteld. 
Maar blijkbaar is die "Black Ball of Destiny" verdwenen.

Loop door naar rechts. Het scherm scrolt mee. Rechts van Bobby's balie staat een stellingkast waar antieke borden en grote glazen flessen in staan. Rechts naast de stellingkast kom je bij een grote vitrinekast waar een dik boek in ligt. Achter de vitrinekast staat een grote houtenkast (Cupboard) waarvan de deuren een klein beetje open staan. Bekijk de houten kast. Darren denkt niet dat deze kast deel van de tentoonstelling is. 

Bekijk de grote vitrinekast waar het dikke boek in ligt. Volgens het naamplaatje is dat dikke boek de "Kronieken van de Gordon famile" en Darren vindt dit uitermate interessant. Klik weer met je oog op de vitrine en...je beland in de close-up van het dikke boek.

Er ligt ook een grote sleutel in de kast en in de bovenrand van de kast zit het slot. Het kronieken boek ligt opengeslagen en je kunt die 2 pagina's dus lezen. Klik dus met je oog (read) op het boek en......Darren leest de tekst hardop voor. 

De tekst gaat over de geheime broederschap, waarvan de leden elkaar niet kennen maar die een hoger doel nastreven. Darren vermoed dat het "hogere doel", dat de geheime broederschap nastreeft, vermeld wordt op de vorige pagina's. Darren wil dus wat graag ook het hele boek doorlezen.

Klik met je oogcursor op het slotje van de vitrine maar....uiteraard zit de vitrine op slot. Klik met de exitcursor aan de linker rand van het scherm om deze close-up te verlaten. Loop verder door naar rechts. Darren komt bij die 2 toeristen terecht, die voorheen bij de balie van Bobby zo tegen elkaar stonden te ruziën. Achter het rode gordijn is de achterkamer waar de horrortentoonstelling te bewonderen is. Rechts staat een antiek bureau aan de muur. 

Praat met de 2 toeristen. Het maakt niet uit of je met de vrouw of de man praat. Deze 2 toeristen hebben gehoord dat de geest van Samuel Gordon nog steeds ronddwaalt en dat er een flikkerend licht te zien is in het sanatorium, dat nu dus het hotel is. Op het antieke bureau ligt een Lijst (List). Bekijk die lijst en....Darren leest informatie op over een oud rioolstelsel onder het dorp. Een bunker uit de Wereldoorlog 2 is aangesloten op het riool. Ga door de opening in het rode gordijn (To the Black Museum) naar de Horrortentoonstelling:

Bekijk de poppen. De poppen stellen de moordenaar en zijn slachtoffers voor. Er zijn 4 poppen en ze beelden 2 moordscènes uit. Je kunt op de 2 geel/rode knoppen klikken om de poppen te laten bewegen. Achter het hekje staat een Versnipperaar (Shredding machine) die zo nu en dan kunstbloed uitspuugt. Boven de versnipperaar zit een klein raam. Bekijk de 4 poppen en druk op de 2 geel/rode knoppen. Bekijk ook de versnipperaar en het kleine raam. De versnipperaar komt uit de tuin van het Black Mirror kasteel. Het raam zit op slot en is aangesloten op het alarm. Heb je hier alles bekeken dan loop je terug naar de grote zaal en dan terug naar links, naar de balie van Bobby. Praat weer met Bobby en gebruik alle opties die je krijgt.

Bobby heeft de sleutel van de grote vitrinekast waar het kronieken boek in ligt, maar Bobby mag het boek niet uit de vitrine halen van Mrs. Puft. Victoria heeft gezegd dat het een slecht boek is. In het kapotte vitrinekastje, naast de kachel, heeft een grote zwarte bal gelegen, maar die is 4 weken geleden gestolen. Als je eerder al de bellenblaaskoker van Bobby hebt bekeken dan kun je Bobby nu ook over de Bellenblaaskoker vragen. Bobby vertelt dan dat de koker leeg is omdat hij vandaag al veel bellen heeft geblazen. Darren bied aan om de koker te gaan vullen met zeepsop, maar dat hoeft niet van Bobby. Bobby heeft nu geen zin meer om bellen te blazen want hij heeft honger. Je krijgt dan ook het "Chilli" onderwerp. Gebruik het "Chilli" onderwerp zodat Darren aanbied om voor Bobby iets te eten te gaan halen.

Als je weer alles aan Bobby hebt gevraagd dan rechtsklik je in inventory op de ansichtkaart (picture postcard) die je eerder al in het hotel uit de ansichtkaartenstandaard hebt gepakt. Omdat je nu in Willow Creek bent wordt de ansichtkaart nu "geactiveerd" en komt groot in je scherm te staan. 

De ansichtkaart is nu dus de Kaart waarmee je nu van plek naar plek kunt reizen, net zo als de ansichtkaart van Biddeford. Ook nu moet je eerst een locatie 1 keer hebben bezocht om er daarna via de ansichtkaart naar toe te kunnen gaan. Je kunt nu via de ansichtkaart reizen naar de diverse locaties in Willow Creek en naar het Gordon's Palace Hotel. De rode cirkeltjes op de kaart zijn de 5 moordlocaties uit Black Mirror 1.

Je kunt nu dus in Willow Creek lopend naar de diverse locaties gaan of je gebruikt de kaart. Verlaat het museum door de voordeur. Weer buiten loop je over de brug een scherm naar links, naar de kroeg (Pub) van Tom, de broer van Bobby.

Links naast de pub is de bakker (Bakery). Rechts naast de kroeg is de kermis (Fair) waar ook de "Chilikraam" van Tom, de broer van Bobby is. Klik met je exitcursor op de kermiskramen om te belanden bij de

Chilikraam:

De kraam staat dus gelijk rechts naast de kroeg van Tom. Tussen de kroeg en de kraam in staan gasflessen (Gas bottles) op een kist. Achter de kraam zie je het reuzenrad ronddraaien. Je kunt niet verder naar rechts de kermis op. Tom staat in zijn chilikraam. Praat met Tom. Je krijgt een heleboel gespreksonderwerpen, maar de belangrijkste is het "Chilli" onderwerp. Als je geen zin hebt in ellenlange gesprekken dan gebruik je gelijk het "Chili" onderwerp om een bord Chili voor Bobby te kopen. Anders praat je eerst met Tom over alle andere onderwerpen Hoe dan ook....Darren koopt een bord hete Chili. Gebruik de ansichtkaart om terug te keren in het:

Museum:

Via de ansichtkaart is Darren meteen weer bij Bobby in het museum beland. Pak het bord Chili uit inventory en geef het aan Bobby. Bobby heeft geen geld om de Chili te betalen, maar dat vindt Darren geen punt. Als dank geeft Bobby aan Darren een  Wonderkaars (Sparkler). Bobby gaat de Chili opeten en Darren loopt naar rechts en gaat staan wachten tot Bobby de chili heeft gegeten. Darren loopt dan weer terug. Praat weer met Bobby en vraag hem weer over zijn bellenblaaspotje. Nu Bobby gegeten heeft wil hij weer bellen blazen, maar zijn bellenblaaskoker is leeg. Darren bied weer aan om de koker te gaan vullen met zeepsop en deze keer vindt Bobby dat goed. Pak dus nu de bellenblaaskoker (Bottle of bubble mixure) van de balie. 

Loop weer naar rechts, naar de grote vitrinekast. Achter de vitrinekast staat een grote houten kast (Cupboard) waarvan de deuren een beetje open staan. Je hebt deze kast eerder al bekeken. Klik nu met de tandwielcursor op de kast en.....Darren vindt vloeibare zeep in de kast en vanzelf vult hij het bellenblaaspotje met vloeibare zeep.  

Vloeibare zeep is nog geen zeepsop. Er moet nog water in het potje gedaan worden. Verlaat het museum weer via de voordeur. Loop over de brug weer naar de kroeg. Voor de kroeg steekt een steigertje in de gracht. Om de voorste paal van het steigertje zit een touw (rope). Loop het steigertje op en bekijk het Touw. Darren meld dat het touw het water in gaat. Het water is echter te smerig om te zien wat er aan het touw vastzit. Klik nu met de tandwielcursor op het Touw en....Darren trekt een Emmer omhoog. Bekijk de emmer. Er zit water in de emmer en dat water is schoner dan het water in de gracht. 

Pak de Bellenblaaskoker uit inventory en klik ermee op de emmer en....Darren vult het potje met water uit de emmer en in het potje heb je nu dus zeepsop. Ga terug naar het:

Museum:

Bobby zit in een stoel en hij heeft zijn jas over de rugleuning van de stoel gehangen. In Bobby's jas zit dus de sleutel van de grote vitrinekast. 

Pak de Bellenblaaskoker uit inventory en geef het potje aan Bobby en.....Bobby staat op en pakt het bellenblaaspotje en gaat voor het raam staan bellenblazen. 
Snel...klik met de grijphand op Bobby's jas en.....Darren steelt de sleutel van de grote vitrinekast uit Bobby's jas. 

Loop weer naar rechts en klik weer op de grote vitrinekast waar het grote Kronieken boek in ligt. Je komt weer in de close-up. Pak de zojuist gejatte sleutel (Display cabinet key) uit inventory en klik ermee op het slotje van de vitrine en.....je gaat uit de close-up en hoort via de luidsprekers dat het museum gaat sluiten. Darren krijgt dus niet de kans om het boek uit de vitrine te jatten want hij moet het museum verlaten. Buiten wordt Darren aangesproken door een zwewrverdie schreeuwt dat Darren moet oprotten. De vent schreeuwt tegen Darren "Jij bent DOOD" en "Jij bent VERVLOEKT".

Ga, via rechtsonder of via de ansichtkaart terug naar het:

Gordon Palace Hotel:

Voor het hotel ontmoet Darren de aantrekkelijke Miss Valley weer. Miss Valley is reuze nerveus en ze babbelt iets over "12 jaren" en dat er elke 12 jaar iets vreselijks gebeurt in het dorp, het bos of het kasteel. Miss Valley barst in huilen uit en smeert hem. Darren loopt dan het hotel in waar hij van Murray te horen krijgt dat er een brief voor Angelina is bezorgt. Murray wil de brief echter niet aan Darren geven en hij bergt de brief op in de kluisjes. Darren loopt dan verder naar de gang.

Ga terug naar de Lobby. Murray zit nu achter de balie de krant te lezen en een kop thee te drinken. Het kopje thee zet Murray steeds, nadat hij een slokje heeft gedronken, op de balie, links naast het gastenboek. Pak de fles Slaapdrank (Sleeping medication) uit inventory. Wacht tot Murray het kopje thee weer op de balie heeft gezet en weer in zijn krant kijkt. Klik dan snel met de slaapdrank op het kopje om de slaapdrank in Murray's thee te gieten.  

Darren loopt terug naar de gang om Murray de gelegenheid te geven zijn thee op te drinken en komt na een paar minuten weer terug. Murray ligt nu diep in slaap in zijn stoel. Bekijk weer met je oogcursor de kluisjes (Lock boxes) achter de middelste 2 pilaren en....Darren meld dat hij zonder de sleutel of inbraakgereedschap het kluisje van Angelina niet kan openen. Darren heeft zogenaamde "Lockpics" nodig om het kluisje van Angelina open te maken, zonder dat Murray merkt dat het kluisje is opengemaakt.  Reis via de ansichtkaart nu naar:

De Kroeg

Via de ansichtkaart beland Darren gelijk bij de kroeg. Voor de kroeg zit de zwerver die Darren heeft aangesproken toen hij het museum uitkwam. Praat met de zwerver. Hiervoor moet je 2 keer met de praatcursor op de zwerver klikken. De vent noemt Darren de "antichrist" en zegt dat Darren bezeten is door "Kwade geesten". Volgens deze zwerver is Darren de Duivel in eigen persoon. Loop iets terug naar links en ga dan de kroeg binnen

Tom en Bobby en die 2 Duitse toeristen zijn aanwezig in de kroeg. Praat weer met de 2 toeristen en gebruik weer alle gespreksonderwerpen. Praat dan met Tom. 

In je inventory heb je dan de "Lockpick"(Lockpicking tool). Ga terug naar het:

Gordon's Palace Hotel:

Ga naar binnen. Murray ligt nog voor pampus in zijn stoel. Pak de Lockpick uit inventory en klik ermee op de kluisjes. Darren vertelt wat er moet gebeuren en je beland in de close-up van het slot van het kluisje van Angelina:

Lockpick puzzel

De lockpick is de draad die je links ziet. Je ziet 4 hulzen waar een veer uit steekt. Op de hulzen staat een streepje en achter de hulzen zie je een rode lijn. Je moet de hulzen omlaag drukken zodat de streep op de hulzen precies op de rode lijn terecht komt. Dit doe je door de draad te buigen en dan de draad over de hulzen te laten bewegen. 

Ga eerst maar kijken wat er gebeurt als je de draad over de hulzen beweegt. Dus klik met de tandwielcursor op de bovenkant van de eerste huls en zie wat er gebeurt.

De draad beweegt naar rechts en over de 4 hulzen en drukt de hulzen omlaag en keert dan weer terug naar de beginpositie. De draad had dus niet de goede vorm om elk van de 4 hulzen precies goed omlaag te drukken want echter de hulzen komen ook weer terug omhoog naar dezelfde hoogte als waarin ze al stonden. 

Je weet nu echter wat je moet doen. Je moet de draad eerst in een bepaalde vorm buigen tot het een vorm heeft waarbij de draad de hulzen omlaag drukt zodat de streepjes op de hulzen precies op de rode lijn vallen.

Om de draad te buigen plaats je de pijlcursor op de draad en dan linksklik je. Hou de linkermuisknop ingedrukt en sleep dan het stukje draad dat je vast hebt omlaag, of omhoog, tot een vorm waarvan je denkt dat het goed is. Buig op deze wijze de draad op 4 plaatsen zodat die 4 plekken in de draad de 4 hulzen voldoende omlaag kunnen drukken. 

Omdat de begin positie van de hulzen per spel verschillend is kan ik je geen pasklare oplossing geven. Ik kan je dus niet tonen hoe jouw draad eruit moet zien. Wel kan ik laten zien tot welke vorm ik de draad moest buigen, en dat zie je op dit plaatje.

Het is een rot puzzel en het zou mij zeer verbasen als het je lukt om de draad zo te buigen dat hij alle 4 hulzen precies goed omlaag drukt. 

Als je echter in de gameopties de "Additional game help" hebt aangevinkt dan verschijnt na een paar minuten de Auto-oplosknop. Lukt het je dus niet om deze puzzel op te lossen dan kun je dus de Auto-oplosknop gebruiken om de puzzel op te laten lossen.

Hoe dan ook. Als je de puzzel hebt opgelost dan gaat het kluisje open en ga je vanzelf uit de close-up. Klik dan met de grijpcursor op de kluisjes en....Darren pakt de Brief voor Angelina (Letter) uit het kluisje. 

Ga naar:

De kamer van Angelina:

Klik met je oogcursor weer op het bed en.....Darren kijkt onder het bed en ziet dat er in de vloer onder het bed een metalen deksel zit. Klik met de tandwielcursor op het bed en....Darren schuift het bed van de muur en.....onder het bed zit dus een groot rond metalen rioolputdeksel in de vloer. 

Bekijk het deksel en doe dat 2 keer. Darren vertelt dat er 5 ringen staan op het deksel en dat er in elke ring dierafbeeldingen staan. De ringen kunnen gedraaid worden en in het midden van het deksel steekt een hendel. Je krijgt dan de tandwielcursor op het deksel. Klik met de tandwielcursor op het deksel en....Darren probeert het deksel te draaien en te openen. Het lukt echter niet want hij weet de goede combinatie niet.

Rechtsklik in inventory op de brief voor Angelina (Letter) om de brief nu te lezen. Je hoort weer de stem van Angelina die de brief voorleest. Angelina heeft de brief zelf geschreven en naar zichzelf gestuurd in het hotel. De brief is echter bestemd voor Darren. In de brief schrijft Angelina over 2 Duitse sprookjes vertellers, de Gebroeders Grimm. In de brief zie je een code staan: GFT/62/17/1/25. 

Deze code verwijst naar een sprookjesboek van de gebroeders Grimm en naar bepaalde pagages in dat boek. Klik de brief weg en ga terug naar de gang. Terug in de gang klik je weer met de oogcursor op de boekenkast en....

Vanzelf pakt Darren nu het "Grimm's Fairy Tales" boek uit de kast en hij slaat het boek open op Inhouds pagina. Klik het boek weg en....Darren scheurt de inhoudspagina uit het boek en bergt deze pagina op in inventory (Contens). Ga terug naar Angelina's kamer. Klik weer op het metalen deksel. Nu kom je in de close-up van het deksel

De Deksel puzzel:

In het deksel zie je 5 kleinere cirkels. 4 cirkels staan rondom de middelcirkel. In de middelcirkel staan cijfers en in elk van de 4 andere cirkels staan 4 afbeeldingen van dieren. 

Door met de tandwielcursor op de 5 cirkels te klikken draai je de cirkels. Nummer de 5 cirkels A, B, C, D en E waarbij E dan de middelste cirkel is. A staat boven E. B staat rechts van E. C staat onder E en D staat links van E.

De code in de brief van Angelina: 62/17/1/25 verwijst naar de inhoudspagina die Darren uit het Grimm boek heeft gescheurd. Je moet die pagina in inventory bekijken en dan in de inhoudsopgave kijken welk dier nummer 62, nummer 17, nummer 1 en nummer 25 heeft.

Dus ga eerst nu uit de close-up van het deksel. Rechtsklik in inventory dan op de Inhoudspagina (Contents) en zoek in de inhoudsopgave de nummers 1, 17, 25 en 62 op. Noteer het dier dat bij deze nummers staat vermeld.

 • Nummer 1 is de Kikkerkoning 

 • Nummer 17 is de Witte Slang. 

 • Nummer 25 is de Zeven Raven. 

 • Nummer 62 is de Bijenkoningin. 

Noteer dit allemaal en klik de pagina weer weg. Klik weer op het ronde deksel om weer in de close-up te komen. Nu je weet welke dieren je moet hebben en welk nummer bij die dieren hoort kun je de ringen A , B, C, D, E gaan draaien. 

Op Cirkel E staan de nummers. Op de Cirkels A, B, C en D staan de afbeeldingen van de Kikker, de Witte Slang, de Raaf en de Bijenkoningin. 

Je moet nu elke cirkel draaien zodat de goede afbeelding op de cirkels A, B, C, D naar Cirkel E staan en dan draai je Cirkel E zodat op cirkel E het juiste nummer bij elke afbeelding komt te staan.

Als je Cirkel E bekijkt dan zie je dat, hoe je cirkel E ook draait, de cijfers 1 en 25 en de cijfers 17 en 62 tegenover elkaar staan. Er zijn dus 4 mogelijke oplossingen mogelijk voor deze puzzel. Als je bijvoorbeeld eerst cirkel 1 zo draait dat 1 bovenaan staat, dan staat 25 onderaan, 62 staat dan rechts en 17 staat dan links. Draai dan op de schijven A, B, C, D de desbetreffende dierfiguur naar 1, 17, 25 en 62. Was dit niet de goede oplossing dan spiegel je het geheel en probeer je het opnieuw.

Dus zet dan op E de 1 onderaan. Dan staat 25 boven, 17 rechts en 62 links. Draai dan weer op A, B, C, D het juiste dier figuur naar de nummers op E. 

Het kan ook zijn dat je op E de 1 links of rechts moet. Je moet dit zelf uitvinden. Snap je het niet dan kun je ook nu weer de Auto-oplosknop gebruiken om de puzzel op te lossen

Doe je het goed, of los je de puzzel op met de Auto-oplosknop,  dan gaat het deksel open en ga je uit de close-up. Er zit dan een donker rond gat in de vloer. Het is de toegang tot het riool. 

Klik in het gat maar Darren weigert om af te dalen in het gat want het is er pik donker. 

Ga terug naar de Lobby. De 2 Duitse toeristen zijn in de lobby en willen de sleutel van hun kamer. Murray wordt wakker en overhandigt de sleutel aan de 2 toeristen. Darren heeft een lamp nodig om in het riool te kunnen afdalen. Je weet dat er in de souvenirsdoos, die op de balie staat, zogenaamde "Soul Key's" liggen en dat die dingen als zaklampje kunnen dienen. Klik dus met de grijphand in de souvenirsdoos en Darren pakt er nu zo'n "Soul Key" uit. Bekijk het ding in inventory en Darren meld dat er geen batterijen in de "Soul Key" steken. 

Ga terug naar de Gang. Bovenop de boekenkast staat een klok. Als je de klok eerder al bekeken hebt met je oog dan weet je dat de klok loopt op batterijen maar dat de klok ook vastgeschroefd zit op de kast. Je hebt al het Mes van de ronde tafel in de lobby gepakt. Pak het Mes uit inventory en klik ermee op de Klok en...

Darren schroeft met het mes de klok open en haalt er 2 batterijen uit. Combineer in inventory de Batterijen met de Soul Key om de batterijen in de Soul Key te steken. Ga Angelina's kamer weer in en klik daar weer met de exitcursor in het ronde riool gat en......Darren knielt weer en kijkt door het gat omlaag met behulp van de Soul Key. Darren ziet water en laddertreden in het gat. Klik weer met de Exitcursor in het gat en.... 

Darren daalt omlaag door het gat en beland in het:

Riool:

Het riool is de games versie van het alom in Adventure Games aanwezige Doolhof en je moet Darren nu op de juiste wijze door de smerige en stinkende gangen laveren. 

 • Achterin het scherm zie je aan de linkerkant een doorgang "Round the Corner". Klik met je exitcursor in die linker doorgang (Round the Corner) en Darren komt in de volgende gang.

 • Ga links verder via "Back that Way", naar de volgende gang

 • Achter kun je dan links en rechts een gang in. Ga de linker gang in (Back Left). 

 • Darren is dan in een tunnel waar achterin de volgende doorgang geblokkeerd schijnt te zijn. 

 • Klik echter met je exitcursor op die geblokkeerde doorgang (Backwards) en Darren loopt door naar achteren.

 • Deze tunnel loopt dood maar links staat een klein houten balkje (Wooden beam) tegen de muur. 

 • Pak het Houten Balkje. Klik linksonder "Forwards" om terug te gaan naar het vorige scherm. 

 • Klik dan rechtsonder "Back" en Darren loopt terug naar de gang waar hij eerder linksaf is gegaan. 

 • Ga via rechtsonder (Front right) een scherm naar rechts. 

 • Linksonder ga je dan terug naar de "ingang"(To the entrance), maar dat is nu niet de bedoeling. Ga weer een scherm naar rechts via rechtsonder (To the right).

 • Darren is nu bij een trap beland. Rechtsboven leunt een IJzeren Staaf tegen de muur. Ga die IJzeren Staaf pakken. 

 • Loop dan, via linksonder (To the Left) terug naar het vorige scherm en dan ga je Achterin (Back that Way) weer een scherm verder. 

 • Je bent terug in de tunnel waar je eerder, achterin, linksaf bent gegaan om het houten balkje te pakken

 • Ga nu rechts achter (Back right) de rechter tunnel in en....Darren beland bij een groot ijzeren hek dat het riool afsluit. 

 • Pak de IJzeren Staaf uit inventory en klik ermee op het onderste deel van het middelste hek en....

 • Darren schuift het onderste hek een stukje omhoog maar het moet gestut worden zodat het open blijft staan.

 • Pak dus het houten balkje uit inventory en klik er ook mee op het onderste deel van het hek om het balkje onder het hek te zetten. 

 • Klik dan met de Exitcursor op het hek en.....Darren kruipt onder het hek door naar de andere kant.

 • Exit via "Links achter (Back left)ga dan verder 2 schermen naar rechts.

 • Darren beland weer bij een hek, dat op slot zit met een hangsloten aan een ketting. 

In de linkermuur zie je de opening van een rioolbuis. Kijk met je oogcursor in de rioolbuis en.....Darren vindt een stukje stof van een bloes in de pijp en hij bergt het stukje stof op in inventory. De pijp gaat schuin omlaag en Darren roept door de buis. 

Klik nu met de Exitcursor in de rioolbuis en.....Darren kruipt de buis in en....glijd door de buis naar....een onbekende bestemming...

Bunker:

Watertank ruimte:

In een flits zien we dat Darren land in een bunkerachtige ruimte maar door de harde landing is de "Soul Key" stuk gegaan. Er is dus geen licht en je scherm is volkomen zwart. Darren meld echter dat het flitslicht van zijn camera wellicht voor enig licht kan zorgen. Beweeg dus de cursor omlaag om de inventory te openen en rechtsklik dan op de fotocamera en.....FLITS.....Darren kan heel even wat zien maar het is maar heel even. 

Darren heeft in het flitslicht wel heel even iets gezien. Maar je scherm is weer helemaal zwart. Beweeg nu je cursor over het zwarte scherm. Op meerdere plaatsen krijg je nu steeds 2 piep kleine witte vraagtekens te zien als je de cursor over het scherm beweegt. Telkens krijg je dan ook de oogcursor bij die vraagtekens. Zoek dus de vraagtekens op in je zwarte scherm en klik dan steeds met de oogcursor. Darren zal dan steeds melden of hij op de plaats van de vraagtekens iets ziet en als hij iets ziet dan wordt op die plaats de vraagtekens vervangen door de naam van het item dat daar ligt.

NB: Om in 1 oogopslag alle plekken waar de vraagtekens zijn zichtbaar te maken kun je ook op je SPATIEBALK drukken. Via je SPATIEBALK krijg je dan alle zogenaamde "Hotspots" in het scherm te zien. Je ziet dan geen vraagtekens maar kleine loepjes in het scherm. Bekijk dan de plaatsen waar die loepjes verschijnen met je oogcursor.

Je moet op de hierboven vermelde wijze alle "hotspots" vinden. De naam van de items die op de "hotspots" liggen verschijnen dan in het scherm. Je vindt dan  de volgende items:

 • Een Metalen Buis (Metal tube). 

 • Een Emmer met Olie (Bucket with Oil). 

 • Een Metalen Door (Metal Door). 

 • Een Waterslang (Hose). 

 • De restanten van de "Soul Key". Een oude Lap (Cloth). 

 • En de Pijp waardoor Darren omlaag is gegleden (Pipe to Sewer

 • De belangrijkste items die je moet vinden zijn de Metalen Buis, de Emmer met Olie en de oude Lap

 • Als je al de 7 "Hotspots" hebt gevonden en bekeken dan hebben al die "Hotspots" de naam van het item gekregen dat er ligt of staat. Het scherm is dus nog steeds zwart. 

 • Zoek  de Metalen Buis (Metal tube) plek weer op en pak nu de Metalen Buis. 

 • Zoek dan de oude Lap (Cloth) plek weer op en pak nu de oude Lap.

 • Combineer in inventory dan de oude Lap (Cloth) met de Metalen Buis (Metal tube) tot een Fakkel (Rag and metal tube). 

 • Pak de Fakkel uit inventory en klik ermee op de Emmer met Olie (Bucket) plek om de Fakkel te dopen in de olie. 

 • Combineer dan in inventory je Lucifers (Matches) met de Fakkel om de Fakkel aan te steken met je laatste lucifer, en......Darren steekt de fakkel ergens in de muur en steekt de fakkel aan en......Er is LICHT.

Je ziet 2 enorme watertanks, waar je niets mee kunt. Links is de Metalen Deur. Links naast de deur hangt een Schakelkastje (Switch box). Onder het schakelkastje zie je rode Kabels (Cable) die uit het kastje komen. Rechts naast de deur staat de Olie-emmer en hangt de Waterslang

Klik met de Exitcursor op de deur en luister naar Darren. De deur zit op slot doormiddel van stangen, die uit hert kastje komen dat op de deur zit. Het is een Schuifdeur en hij gaat niet open. Bekijk, met je oogcursor, het schakelkastje. Darren vraagt zich af of hij de deur kan openen met het schakelkastje.  Op het schakelkastje zitten 4 knopjes die ingedrukt kunnen worden als je met de tandwielcursor op het kastje klikt. Er gebeurt echter niets. Bekijk de Kabel, onder het schakelkastje. De kabels zijn los en niet verbonden. Klik met de tandwielcursor op de Kabels en Darren verbind de kabels weer met het schakelkastje. Klik weer met de tandwielcursor op het schakelkastje en....Darren drukt op een knopje en hiermee heeft hij het licht aangedaan. Darren drukt dan de deurknop in maar....De deur maakt wel geluid maar gaat niet open. Een metalen stang blokkeert de deur.

Aan de deur zit ook een kastje en er komen 3 stangen uit dat kastje die vervolgens de rechter muur in gaan. De onderste van die 3 stangen is stuk en blokkeert de deur. Klik met de tandwielcursor op de onderste stang (Metal bar) in de deur en....Darren verwijdert de onderste stang en legt de stang onder het schakelkastje. Klik weer op het schakelkastje en....Darren drukt de deurknop weer in en nu gaat de deur open. Ga dus door de nu geopende deur en.....

Cel:

Darren beland in de volgende ruimte waar hij al verwacht werd. Een vent met een mondmasker sluit Darren op en verteld dat "ze" Darren al verwacht hadden. 

Ze hebben Angelina ook te pakken genomen en over een paar dagen is het Darren's beurt om "er aan te geloven". De gemaskerde vent verdwijnt dan en Darren zit opgesloten

Kijk rond. De metalen deur, waardoor Darren de cel is binnen gekomen, zit weer op slot. De Traliedeur zit op slot met een blauw hangslot (Cell lock). Darren vertelt dat hij een lasbrander nodig heeft om het slot door te branden. Maar helaas...Darren heeft geen lasbrander. Wellicht kan Darren een branden inelkaar knutselen met de spullen uit inventory en spullen die in de cel te vinden zijn?

Aan de muur zitten planken waar spullen op staan. Op het kleine plankje staat een Campinggasfles (Camping stove). Naast de campinggasfles staat een Aluminiumbakje (Aluminium dish). Onder de gasfles staat een dikke Waterfles (Waterbottle) en op de onderste plank ligt een rode Schroevendraaier (Screwdriver). Op de bovenste plank ligt een Ketting (Chain) en staan roestige etensblikjes (Tinned food). Er hangt ook een Gasaansteker (Igniter) aan de bovenste plank.

Bekijk alle items die je kunt bekijken. Pak de Gasaansteker (Igniter). Pak de Ketting (Chain). Darren meld dat de ketting ongeveer 2 meter lang is. Pak de Schroevendraaier. Pak het Aluminiumbakje. Bekijk de tralies van de traliedeur. De ijzeren traliestaven zijn roestig.  Darren heeft een idee...Met wat roestpoeder en aluminiumpoeder zou hij laspoeder kunnen maken. 

Pak het Mes uit inventory en klik ermee op de traliestaven (Bars of the grate) om wat roest van de tralies te schrapen. Combineer in inventory het Mes met het Aluminiumbakje om wat aluminiumpoeder te krijgen. Vanzelf meng Darren dan het Aluminiumpoeder door het Roestpoeder tot Laspoeder (Welding powder). Pak het Laspoeder uit inventory en klik ermee op het blauwe hangslot. Darren stop het poeder in het hangslot.

Steek nu de Campinggasfles aan met de Gasaansteker (Igniter). Pak de Wonderkaars  (Sparkler) uit inventory en klik ermee op de nu brandende gasfles om de kaars aan te steken. Klik met de nu brandende wonderkaars op het hangslot en....Het hangslot wordt doorgebrand en valt op de vloer. Klik met de tandwielcursor op de Celdeur (Cell door) om de deur nu open te trappen. Loop dan door de nu geopende celdeur naar links. Darren beland in de:

Generator ruimte:

Darren staat bij de stellingkast. Het is donker aan deze kant van de celdeur. Links staan 3 metalen kasten. Tussen de stellingkast en die 3 metalen kasten zitten 3 Hendels aan de muur. Onder de 3 hendels ligt een gele Waterslang. Links naast de 3 metalen kasten staat de Generator. De 3 hendels staan alle drie omlaag. Bekijk de hendels. Darren loopt dan naar links en zet de generator aan en daarmee ook het licht. Darren loopt terug naar de hendels. Klik nu de linker hendel omhoog zodat de deur naar de Watertankkamer weer open gaat en open blijft staan.

Onderin de stellingkast staat een grote blauwe kist (package). In het 3 vak van de stellingkast staat een kleine doos (box), bovenop een grote doos. Bekijk de blauwe kist. Darren meld dat er een rubberen opblaasboot in de kist zit. Klik met de handcursor op de blauwe kist om er de Opblaasboot (Self-inflated rubber dinghy) uit te pakken. De rubberen roeiboot is gelijk opgeblazen. Klik met de handcursor op de Doos (Box) en Darren bergt de doos op in inventory. Er zitten Magnesiumfakkels in de doos.

Links staan dus die 3 metalen kasten. Klik met de tandwielcursor op de middelste kast om deze eerst te openen. en...... In de middelste kast zit Reginald Borris opgesloten. Borris is neergestoken en sterft. Maar voor Borris sterft zegt ie nog een paar woorden. Nadat je weer uit de close-up bent gegaan klik je weer met de oogcursor in de middelste kast om weer in de close-up te komen. 

Bekijk dan het lijk weer met je oog. Darren pakt nu een doorgescheurde halve gedicht uit de borstzak van Borris. Nadat Darren het gedicht heeft gelezen en heeft opgeborgen in inventory, klik je nog een keer met de oogcursor op het lijk en.....Darren pakt nu een rol isolatietape uit de zakken van Borris.

Open n u de linker en ook de rechter kast en bekijk dan de inhoud van de kasten. Uit de rechter kast pak je dan een Ontstekkingskabel (Fuse Cable). Uit de linker kast pak je een staaf Dynamiet. Darren meld dat er nog een dynamietstaaf in de kast ligt maar die 2e staaf heeft hij nu nog niet nodig.

Links is de grote metalen deur waardoor die gemaskerde vent de ruimte heeft verlaten, In de hoek, rechts van die deur, staat een grote houten kist waar allerlei troep (Junk) op staat. Bekijk die kist met de oogcursor. Darren somt op wat er zoal voor troep op de kist staat. 

Klik dan met de tandwielcursor op de kist en....Darren vindt een Ontstekingsmechanisme (Detonating device). Bekijk de rode Ontstekingsmechanisme met je oog en Darren vertelt je wat er moet gebeuren.

Je kunt het ontstekingsmechanisme niet pakken. Voor de grote metalen deur is een groot rond luik (Hatch) dat uit de vloer omhoog steekt. Bekijk het Luik. Het is een drukluik, zoals die ook op duikboten worden gebruikt. Klik met de tandwielcursor op het luik en Darren draait het luik dan open. 

Klik met de exitcursor in het nu geopende luik en....Darren daalt omlaag en beland in de "Kelder".

Kelder:

Ook hier zit zo'n drukluik in de vloer. Klik 2 keer op het luik. Maar dit luik krijgt Darren niet open. Links naast de ladder ligt een paar Handschoenen (Gloves) op de vloer. Pak de Handschoenen en Darren vindt dan ook een Steeksleutel (Wrench).  Bovenin de hoek hangt een zware dikke Betonnen balk. 

Pak de Dynamietstaaf uit inventory en klik de staaf op het luik. Darren bevestigt de dynamietstaaf op het luik. Pak de Ontstekingskabel (Fuse cable) uit inventory en klik ermee op de dynamietstaaf om de kabel aan het dynamiet te koppelen. De kabel gaat vanaf de dynamietstaaf, via de ladder,omhoog. Maar ook in inventory heb je nog de Ontstekingskabel (Fuse cable on dynamite). Klik bovenaan de ladder met de exitcursor om terug omhoog te klimmen. Weer boven pak je de Ontstekingskabel (Fuse cable on dynamite) uit inventory en klik je ermee op het Ontstekingsmechanisme (Detonator) die op de grote kist staat. 

Darren verbind de kabel met het ontstekingsmechanisme. Klik met de oogcursor op het ontstekingsmechanisme. Darren meld dat alles gereed is voor de explosie. Klik dus met de tandwielcursor op het ontstekingsmechanisme en........BOEM.....het dynamiet wordt tot ontploffing gebracht. Daal door het luik weer omlaag de kelder in. Helaas...de ontploffing heeft het luik in de kelder niet geopend. Klik op het luik en doe dat 2 keer. Helaas....het luik heeft nauwelijks schade opgelopen omdat de kracht van de explosie van het luik af was.  Darren moet het opnieuw proberen. 

Klim weer naar boven en pak uit de linker metalen kast weer een Dynamietstaaf en uit de rechter metalen kast weer een Ontstekingskabel. Daal weer af naar de Kelder. In de hoek. links van de ladder, zit een Betonnen Balk aan het plafond (Concrete beam). Bekijk de Betonnen Balk en Darren vertelt je wat je nu moet doen. Bevestig dus de nieuwe Dynamietstaaf op de Betonnen Balk en bevestig dan weer de ontstekingskabel aan de dynamietstaaf. 

Klim terug naar boven en verbind de ontstekingskabel weer aan het ontstekingsmechanisme. Klik dan weer met de tandwielcursor op het ontstekingsmechanisme en....weer.....BOEM.......Daal weer omlaag naar de kelder en zie....de Betonnenbalk is omlaag gestort en heeft het luik in de kelder vernield. Klik met de exitcursor in het ronde luikgat en....Darren meld dat de balk nu in de weg ligt zodat hij niet het ronde gat in kan. 

Pak de Ketting (Chain) uit inventory en bevestig de ketting om de betonnenbalk. Pak de opblaasboot uit inventory en klik er ook mee op de betonnenbalk. Darren plaatst de opblaasboot tegen de balk aan en maakt ook de ketting vast aan de boot. Bekijk de boot met je oogcursor en klik dan met de tandwielcursor weer op de boot en....Darren laat de opblaasboot leeglopen en hierdoor wordt de zware balk van het luikgat getild. 

Klik dus weer met de exitcursor in het gat en nu daalt Darren verder omlaag en beland weer in het:

Riool:

Linksboven zie je een traliegat waar licht door naar binnen komt. Rechtsboven, naast de ladder, hangen 2 dikke oranje Kabels. Bekijk met je oog de rechter Kabel. Darren denkt dat het een stroomkabel is en dat er stroom op staat. Bekijk het traliegat 2 keer. Darren meld dat het een luik is. Helaas is er aan deze kant geen ladder. Maar misschien kan Darren het riool vullen met water zodat ie omhoog kan zwemmen naar het tralieluik?

Loop terug naar de ladder. Combineer in inventory de rol Isolatietape met de Handschoenen. Je hebt dan Geïsoleerde Handschoenen. Pak de Handschoenen uit inventory en klik ermee op de rechter oranje stroomkabel, bovenaan de ladder. Darren klimt de ladder op en pakt die kabel en klimt met de kabel terug naar de kelder. De 2 oranje stroomkabels hangen nu uit het luik. Klim terug omhoog naar de generatorruimte en loop dan naar rechts, de Cel weer in en dan rechts door de metalen deur naar de Watertank ruimte.

Bekijk weer de gele Waterslang, die rechts naast de deur hangt. Pak dan de Waterslang. Darren bergt de opgerolde waterslang op in inventory. Loop terug naar de Generator ruimte. Onder de 3 muurhendels, die tussen de stellingkast en de metalen kasten hangen, ligt ook een gele Waterslang. Bekijk nu ook deze waterslang. Het is een dikke slang, zoals die door de brandweer weer wordt gebruikt. Pak ook deze dikke waterslang. Combineer dan in inventory de beide gele Waterslangen met elkaar om ze aan elkaar te verbinden tot 1 lange slang. Ga terug naar de Watertank ruimte. Bekijk de linker watertank. Rechtsonder op de linkerwatertank steekt het Afvoerpijpje (Outlet). Pak de Waterslang uit inventory en klik de slang op het Afvoerpijpje van de linker watertank.

De lange waterslang is nu vast verbonden aan de linker watertank en gaat door de deur naar de generatorruimte, maar in inventory heb je ook nog het Waterslangicoon. Bekijk met je oog weer het afvoerpijpje van de watertank. Darren meld dat hij het andere eind van de slang via de 2 luiken omlaag moet brengen naar het riool. Ga terug naar de generatorruimte en daal door het luik weer omlaag naar de kelder. Terug in de kelder haal je de Waterslang uit inventory en klik je ermee in het ronde luikgat waardoor je kunt afdalen naar het riool. Darren hangt nu het andere einde van de slang in het luikgat.

Ga terug naar de watertank ruimte en klik dan nu met de tandwielcursor op het afvoerpijpje van de linker watertank en......De rioolbuis stroomt nu vol met water. Even later draait Darren de afvoer van de tank weer dicht. Wel....ga terug naar de kelder en duik het ronde gat weer in om ondergestroomde rioolbuis in te duiken.

Je scherm wordt weer zwart en je hoort "blubblubblub". Dan zie je Darren vanaf een bovenaanzicht. Darren zwemt in de ondergelopen rioolbuis en zit onder het tralieluik. Pak snel de Steeksleutel uit inventory en klik er snel mee op het Tralieluik want Darren heeft niet veel tijd voordat ie verdrinkt. . .......

Darren slaagt er op tijd in om het tralieluik te openen en kruipt het riool uit en is nu in de:

Voorkamer van de Bunker:

Rechts, op  het podium, is de metalen deur naar de hoofdkamer van de bunker.  Links naast de deur zit een Knop (Button). Rechtsvoor op het podium ligt een zware Ketting (Heavy Chain). Boven in het scherm is ook een metalen deur. Links is een berg stenen en voor die berg stenen staat een oud Mijnkarretje. Linksboven is een kleine inham waar een rooster in zit (Crevice). Onder het mijnkarretje zit een groot houten planken luik. Bekijk alles

De rechter metalen deur zit op slot en ook de deur boven zit op slot. Als je die inham bekijkt dan kun je daarna het rooster in de inham (Heavy iron grate) bekijken. Doe dat meerdere keren. 

Bekijk het oude mijnkarretje en doe dit ook meerdere keren. Het karretje mist een wiel. Bekijk de ronde Stenen (Stones), achter het mijnkarretje. De stenen zijn te zwaar om op te tillen.

Links van het mijnkarretje ligt een houten planken luik. Loop dat planken luik op en....er breken een paar planken uit het luik en bijna valt Darren door het luik omlaag gedenderd. Maar Darren stapt nog net op tijd weer achteruit. Er zit nu een gat in het planken luik. Bekijk het planken luik nu met je oog. Darren ziet onder het luik een diepe schacht. Klik nu met de tandwielcursor op het planken luik om  alle planken te verwijderen. Darren legt de planken links van het luik (Planks). 

Kijk in de vierkante schacht. Bekijk de planken. Klik dan met de grijphand op de planken om 1 dikke solide plank te pakken en op te bergen in inventory. Loop het podium op en pak de zware Ketting (Heavy chain). Druk, met de tandwielcursor, op de knop (button), links naast de deur. 

De deur gaat open. Ga door de deur en Darren beland terug in de Generator ruimte. Pak de Steeksleutel uit inventory en klik ermee op de generator (Compressor). Darren schroeft het draaiwiel af van de generator. 

Loop terug door de deur naar de voorkamer. Plaats het Draaiwiel (Flywheel) aan het Mijnkarretje. Het Draaiwiel dient als wiel voor het mijnkarretje. Klik met de tandwielcursor dan op het mijnkarretje om het karretje naar de diepe schacht te duwen. Het mijnkarretje moet gevuld worden met ronde stenen. Klik de zware Ketting op het mijnkarretje. In de inham (Crevice) zit dus een ijzeren rooster in de grond. Pak het einde van de zware Ketting uit inventory en klik er mee op het rooster in de inham om het andere einde van de ketting aan dat rooster vast te maken. Het mijnkarretje zit dan nu, via de ketting, vast aan het rooster en de ketting ligt ook over de berg ronde stenen. 

Klik nu met de tandwielcursor op de ronde stenen en...Met een enorme krachtsinspanning vult Darren het mijnkarretje met ronde stenen. Pak de houten Plank  (Wooden Beam) uit inventory en klik ermee op het mijnkarretje en....Darren duwt met behulp van de plank het karretje de schacht in en....het gewicht van de omlaag duikelende kar trekt het rooster in de inham uit de vloer. Bekijk de inham (Crevice) weer met je oogcursor. Darren meld dat hij nu door het gat kan kruipen. Klik dus met de exitcursor in de inham (Crevice) en......Darren beland in de:

Vergaderzaal van het Geheime Genootschap:

Gelukkig...de zaal is verlaten. Klik met de tandwielcursor op de houten Deur (Wooden Door) en....Darren opent de houten deur......Ga door de nu geopende deur en....

Darren wordt verdoofd door een verdovingspijltje en ontvoerd en heeft weer een nachtmerrie en wordt wakker in een kamer:

Hoofdstuk 4: Gevangen:

Bevrijd jezelf uit de stoel

Darren zit, midden in een kamer, vastgebonden op een bureaustoel. Als je even naar de inventory gaat dan merk je dat al Darren's spullen zijn afgenomen door zijn ontvoerders. Het enige item in inventory is het touw (Bonds) waarmee Darren aan de stoel vast is gebonden. Achter Darren is een raam erker. Een straal zonlicht komt door een gat in de ruit van het raam de kamer binnen en maakt een lichtvlek op de houten vloer. Onder het raam liggen wat Glasscherven (Piece of glass) van de kapotte ruit. Op de vensterbank staat een Kerosinelamp. Tegen de linker muur van de erker staat een groene fles op de vloer. Links van Darren ligt een oude Lap (Old Cloth) op de vloer. In de muur is een Bureau Nis en voor de nis ligt een Houtenlat (Wooden Strip) op de vloer

 • Bekijk de Oude Lap, de groene Fles en de Kerosine Lamp. Bekijk ook het Raam, de Glasscherven en de Houtenlat. 

 • Nadat je alles bekeken hebt klik je met de handcursor op de groene Fles en....

 • Darren schuift er met de stoel naar toe en raapt de Fles op met zijn voeten en zet de Fles weer neer in het zonlicht. 

 • Bekijk de fles weer met je oog. Darren ziet nu dat er kerosine in de fles zit. 

 • Klik met de handcursor op de Glasscherven en....Darren pakt met zijn voeten een glasscherf op. 

 • Pak de Glasscherf gelijk uit inventory en klik ermee op de groene fles en.....

 • Darren snijd met de glasscherf de fles open waardoor er kerosine uit de fles stroomt.

 • Rondom de fles ligt dus nu een plas Kerosine (Pool of kerosene).

 • Klik met je grijphand op de Oude Lap. Darren schuift naar de oude lap en schuift terug naar de erker. 

 • Pak de Oude Lap uit inventory en klik ermee op de Kerosineplas, bij de groene fles. 

Darren legt de lap bij de fles in de kerosineplas. 

 • Klik met je handcursor op de Houtenlat, die voor het bureau op de vloer ligt. 

 • Darren schuift naar de lat en pakt de lat op met zijn voeten. 

 • Klik weer met de grijpcursor op de glasscherven om weer een Glasscherf te pakken. 

 • Pak ook deze 2e glasscherf gelijk uit inventory en klik ermee op de nu door de kerosine doorwekte oude Lap, 
  die je bij de groene fles hebt gelegd (Kerosene soaked rag). 

De 2e glasscherf werkt als Brandglas in het zonlicht en na enige seconden vliegt de kerosinelap in de brand. 

Pak de Houtenlat uit inventory en klik ermee op de nu brandende lap om de brandende lap te pakken. 

In inventory combineer je dan de Brandende Houtenlap met het Touw (Bonds) en.....

Darren brand het touw door waarmee hij aan de stoel zit vastgebonden.

 • Darren heeft zichzelf bevrijd van het touw en dooft snel het vuurtje in de erker. 

 • Bij de stoel ligt nu het touw waarmee Darren aan de stoel was gekluisterd. 

 • Het touw ligt in 3 stukken bij de stoel. Bekijk het linker stuk en het rechter stuk touw (Piece of rope en Rope) 

 • Pak dan het linker stukje touw en ook het rechter stukje touw. Darren maakt van beide stukken touw 1 lang touw (Rope)

Rechts naast de kamerdeur is een inbouwkast in de muur. Rechtsonder in de inbouwkast zit een paneel (Strange place). In 1 van de vakken van de inbouwkast staat een Pruik (carton). Voor de inbouwkast staat een dikke Baal (Bale of cloth). Rechts naast de raam erker hangt een groot Laken (Sheet) aan de muur.

Bekijk de Baal. Darren meld dat er o.a lakens en dekens verpakt zitten in de baal. Bekijk de Pruik en pak dan de Pruik. Darren pakt niet de pruik maar het pashoofd waar de pruik op zat. In inventory heb je dan het Pruikhoofd (Wig stand). Bekijk het Paneel (Strange place) in de kast. Het paneel in de kast is een geheim compartiment en Darren maakt het open. 

In het geheime compartiment staat een rode Speelgoedauto. Pak de rode Speelgoedauto.

Boven de inbouwkast zitten de draagbalken (Beam) van het plafond. Je ziet 3 van die draagbalken. Bekijk die draagbalken. Pak het Touw uit inventory en klik ermee op de middelste van de 3 draagbalken en....

.......Darren gooit het touw over de linker draagbalk heen.

Aan de muur, rechts naast de raam erker, hangt een groot Laken (Sheet( aan de muur. Voor die muur staat ook een Paspop (Clothes dummy). Bekijk de Paspop en pak dan de Paspop (Clothes dummy).  

Klik met je handcursor op het grote laken om het van de muur te trekken en......Het laken komt in inventory terecht en op de muur ontdekt Darren de complete Familiestamboom van de Gordon familie (Family tree). Bekijk de stamboom nog eens en luister dan naar Darren. Klik met de exitcursor op de kamerdeur en....Darren opent de kamerdeur en blijft even in de deuropening staan. 

Darren ziet een hal en hoort de Tv. Darren loopt naar buiten en staat dan op de trap en ziet een oudere vrouw achter de piano. De vrouw kent Darren blijkbaar. Een lichtflits verschijnt en Darren grijpt naar zijn hoofd en verdwijnt. Was dit een visioen? Dan zijn we terug in de werkelijkheid en zien we Bob in de hal. De telefoon gaat. Het is Tom, de broer van Bob die opbelt. Bobby is Darren's bewaker, maar Tom is ook niet ver weg. Darren is dan terug in de erker kamer en vraagt zich af wat er zojuist gebeurt is...wie was die vrouw bij de piano? En waarom wist zij wie Darren was? Ok...het wordt tijd om te ontsnappen. 

Pak de Paspop uit inventory en klik ermee op de bureaustoel om de paspop in de bureaustoel te plaatsen. 
Pak het Pruikhoofd uit inventory en klik er ook mee op de bureaustoel om het hoofd op de paspop te zetten. 

Pak dan het Laken uit inventory en klik ook hiermee op de bureaustoel, om het laken over de paspop te draperen.

Bij de deur hangt dus nu het touw over de draagbalk omlaag. Klik met je grijphand op het linker deel van het touw. Je krijgt in inventory dan "Het Touw over Draagbalk" (Rope over joist). Pak dit "Touw over Draagbalk" uit inventory en klik ermee op de grote Baal, die voor de kast staat. Darren bind het touw vast aan het touw dat om de baal heen zit.

Pak de speelgoedauto uit inventory en klik ermee op de kamerdeur en zie wat er gebeurt....

Darren laat de speelgoedauto via de trap de hal in rollen. Bobby is verbaast, begrijpt het even niet maar loopt dan naar boven om te zien of Darren nog wel vastgebonden zit. Darren heeft inmiddels de zware baal omhoog getrokken en....Als Bobby de kamer binnen komt laat Darren de zware baal op Bobby's hoofd neerkomen. Darren bind vervolgens de bewusteloze Bobby vast op de bureaustoel.

Klik weer op de kamerdeur om nu definitief de kamer te verlaten. Darren beland in de:

Grote Hal:

De rode speelgoedauto ligt onderaan de trap. Bekijk de speelgoedauto (Toy car) en pak daarna de speelgoedauto weer op om het ding weer op te bergen in inventory. Op de tafel staat een doosje met vetvrijpapier (Sandwich paper). Bekijk het doosje vetvrijpapier en pak dan een velletje vetvrijpapier. Bekijk de Piano. Bekijk 2 keer de grote Open Haard (Fire place).  Darren meld dat er nog stukjes houtskool liggen in de open haard. Pak een stukje Houtskool (Charred piece of wood) uit de open haard.

Open de mooie houten kist:

Rechtsonder in het scherm staat een mooie houten kist (Chest). Bekijk de houten kist. Darren denkt dat al zijn spullen in deze kist zitten, maar de kist zit op slot. Je beland in de close-up van de kist. 

Bekijk de kist weer met je oogcursor. Darren ziet dat de kist een hangslotje heeft en hij vermoed dat het niet makkelijk zal zijn om de kist te openen. Bekijk het deksel (Decorations) van de kist. In het kistdeksel zijn cirkels en lijnen gegraveerd. Pak het vetvrijpapier (Greaseproof paper) uit inventory en klik ermee op het deksel (Decorations) van de kist en...

Darren gebruikt vanzelf het stuk houtskool om de decoratie van het deksel over te brengen op het vetvrije papier.

Bekijk het hangslot van de kist en luister goed naar Darren's commentaar. Rechtsklik in inventory op het vetvrije papier. Je krijgt het papier niet in close-up te zien maar Darren vertelt dat de stippen op het papier muzieknoten zijn en dat het de combinatiecode is voor het hangslot van de kist. 

Ga uit de close-up van de kist en klik weer met de oogcursor op de piano en luister weer naar Darren. Klik dan weer met de oogcursor op de piano en nu beland je in de close-up van het toetsenklavier van de piano.

 • Boven in het scherm staat nu het vetvrijpapier en daarop je ze zwarte stippen. Wat je op het vetvrijpapier ziet zijn dus muzieknoten in een notenbalk en je moet die muzieknoten gaan naspelen met de toetsen van de piano. 

 • Het gaat gelukkig alleen maar om de witte toetsen. Tel de witte toetsen, van links naar rechts. Er zijn 18 witte toetsen. 

 • Je kunt, met de tandwielcursor, 8 witte toetsen indrukken. Je hoort dan steeds een muzieknoot. Zoek de 8 witte toetsen op die je kunt indrukken. 

 • Nummer deze 8 toetsen dan, van links naar rechts, 1 t/m 8.

 • Op het vetvrijpapier zie je 8 zwarte stippen. Van links naar rechts zijn dit de witte toetsen 1 t/m 5. 

 • Je moet nu de toetsen 1 t/m 5 indrukken maar wel in de juiste volgorde. 

 • Je ziet dat de toetsen 3, 2 en 5 meerdere keren ingedrukt moeten worden. 

 • Klik in deze volgorde op de witte toetsen: 1, 3, 3, 2, 5, 3, 2, 3 en....

je gaat uit de close-up en vanzelf speelt de piano het deuntje nog een keer maar nu met 3 extra muzieknoten erbij. Die extra muzieknoten zijn de toetsen 3, 2, 5.  De complete melodie die de piano speelt zijn dan de toetsen:  1, 3, 3, 3, 2, 2, 5, 5, 3, 2, 3. Gelukkig hoef je dit niet na te spelen. 

In de melodie word toets 3 dus 5 keer gebruikt, toets 2 wordt 2 keer gebruikt en toets 5 wordt ook 2 keer gebruikt. Dit is dus de cijfercombinatie voor het hangslot van de kist, dus: 3, 2, 5.

Klik weer op de kist om weer in de close-up van de kist te komen. Klik dan op het hangslot om het slotje groot in beeld te krijgen. Het slot heeft 3 tuimelaars. Klik op de tuimelaars om het juiste cijfer in de tuimelaar te zetten. Zet in de tuimelaars, van links naar rechts, dus de code 3, 2 5 en....

KLIK......het slot klikt open en je gaat uit de close-up. Klik weer met je oogcursor op de kist en.....Darren maakt de kist nu open en haalt er al zijn inventoryspullen uit en doet de kist daarna weer dicht.

Verlaat de hal door de deur links achter in de hoek. Darren beland in de:

Tuin:

Bordes:

De tuin is een wildernis en Darren is een beetje de wanhoop nabij. Darren blijft op het voorbordes van de tuin staan. Het is haast niet te zien maar helemaal links staat een jongen op het bordes. Het jochie staat pal achter het eerste bosje bij het muurtje. Beweeg je cursor dus over het stenen muurtje van het bordes naar links en je zult dan de praatcursor krijgen op dat jochie (Boy). Klik met de praatcursor op het jochie en.....

....Darren loopt naar de jongen toe om met hem te praten, maar blijft voor het linker raam van het kasteel staan en vertelt dat de jongen ongeveer 12 jaar oud is en dat het erop lijkt dat de knaap Darren in de gaten houdt. Klik weer met de praatcursor op het jochie en....deze keer loopt Darren tot bij de jongen en spreekt hem aan.

De knaap speelt dat ie "Van Helsing" is, de beroemde Vampier jager uit de Dracula verhalen en games. Praat verder met de jongen en gebruik alle gespreksopties. Darren weet dan nu dat ie in het Black Mirror kasteel van de Gordon familie is. De jongen verteld dat hij Angelina hier bij het kasteel heeft gezien, maar dat was al weer een weekje geleden. De jongen zegt dat hij gezien heeft dat Angelina het oude zomerhuisje heeft betreden en dat ze het laboratorium in wilde gaan. Het zomerhuis is nu een ruïne, maar Samuel Gordon had er zijn laboratorium in. Het speelgoedautootje is van de jongen en hij zal voor Darren op de uitkijk blijven staan en melden als er iets gebeurt, terwijl Darren verder de omgeving gaat verkennen.

Je kunt het niet goed zien, maar de jongen heeft een kleine bijl in zijn hand en Darren wil die bijl wel hebben. Spreek de jongen weer aan en gebruik dan het Speelgoedauto (Toy car) onderwerp. Darren geeft de speelgoedauto aan de jongen en die laat zijn bijl vallen om de speelgoedauto te pakken. De Bijl (Hatchet) ligt dan naast Darren op grond. Bekijk de bijl eerst en pak dan de Bijl. 

Ga via linksonder (To the garden) verder de tuin in:

Zomerhuisje:

Darren komt terecht bij de ruïne van wat eens het mooie zomerhuisje van het kasteel was. Rechts ligt een groene tuinslag (Garden hose) en staat een waterkraantje (Water tap). 

Bekijk de tuinslang. Tuinslang is stuk want er zit een groot gat in de slang. Pak de Tuinslang. Klik op de waterkraan. Darren draait de kraan open om te zien of er nog wel water uit komt. Er komt water uit de kraan, dus Darren draait de kraan weer dicht. Loop door naar links. Links naast het zomerhuis is de boogdoorgang naar de achterste tuin en de Grafkelder van de Gordon's. 

Klik met de Exitcursor (To the back) in de boogdoorgang. Darren meld echter dat een dikke omgevallen boom de doorgang blokkeert, maar dat hij wel over de omgevallen boom heen kan klimmen. Klik dus weer met de exitcursor in de boogdoorgang, of op de boom die de doorgang blokkeert, en.........Darren loopt nu door en klimt over de boomstam en beland bij de:

Grafkelder:

Links voor de grafkelder ligt een Katrol. De katrol is haast niet te zien, dus gebruik de spatiebalk om de "hotspots" te kunnen zien. Bekijk de Katrol (Pulley) en pak daarna dan de katrol om het ding op te bergen in inventory. Rechts naast de grafkelder staan 3 dunne boompjes, die je ook kunt bekijken.

Ga naar binnen en kijk rond. Er staan 2 sarcofagen in de ruïne. Achterin staan 3 standbeelden. Voor het middelste standbeeld liggen 2 Leren Draagriemen (Carrying slings) op de vloer. Bekijk en pak de 2 Draagriemen. 

Bekijk de 3 standbeelden. Bekijk de linker sarcofaag. Bekijk de rechter sarcofaag. Darren meld dat het deksel van de rechter sarcofaag niet helemaal precies goed ligt. Darren onderzoekt de vloer vlak voor de rechter sarcofaag en vindt verse steen splinters. Darren denkt dat Angelina het deksel van de rechter sarcofaag heeft geopend, maar waarom?

Darren wil de rechter sarcofaag ook openen, maar het deksel van het ding is veel te zwaar om op te tillen. Darren heeft wat spullen nodig om een hefwerktuig in elkaar te kunnen knutselen. Loop via de rechter rand van het scherm terug naar buiten. Rechts naast de grafkelder staan 3 dunne boompjes. 

Bekijk die 3 dunne boompjes. De boompjes zijn lekker dun en hebben een goede lengte. Pak de Bijl (Hatchet) uit inventory en klik ermee op de 3 boompjes en.........

Darren hakt, met enige moeite, de 3 boompjes met de bijl om en hakt er 3 mooie rechte stammetjes van. 
Pak de stukjes Touw 9pieces of rope) uit inventory en klik ermee op de boomstammetjes om ze samen te binden. 

Klik dan met de tandwielcursor op de boomstammetjes en.......

Darren sleept de boomstammetjes, die hij heeft samengebonden met het touw tot een 3-benige takelstatief (Tripod), de grafkelder in en plaatst het geheel boven de rechter sarcofaag. 
Pak de Katrol (Pulley) uit inventory en klik ermee tussen de "benen" van de takelstatief (Tripod) om de katrol aan de takel te hangen. 

Pak de Draagriemen (Carrying sling) uit inventory en klik ermee op de Haak van het statief, of op de sarcofaag en....Darren bindt de riemen om het deksel van de sarcofaag. 

Klik dan met je oog op de haak van de katrol zodat Darren de riemen ook vasthaakt op de haak. 
Klik dan met de tandwielcursor op de haak van de katrol (Pulley) en.....
.....Darren trekt aan de ketting en tilt het deksel omhoog..........

De sarcofaag is nu open, dus klik 2 keer met de exitcursor op  de sarcofaag in en......Darren beland in een:

Toren:

Er heeft hier ooit een explosie plaatsgevonden. Onder het "raampje" ligt een roestige brandkast (Safe). Boven de brandkast hangen kettingen. Rechts naast de brandkast ligt een berg puin (Debris). Die berg puin ligt tegen een wrakke houten kast aan. In de kast ligt een Folder. Boven de kast en de berg puin zit een grote Schuur (Tear) in de stenen muur. Voor de kast ligt een stuk Buis (Tube) op de grond. Rechts van de kast hangt een vale Poster aan de muur en is de doorgang naar een gang (Passage). Rechtsonder staat een Lasapparaat (Welding set).

Bekijk de brandkast. Darren meld dat blijkbaar iemand heeft geprobeerd de brandkast te kraken met behulp van een lasapparaat. Klik met de tandwielcursor op de brandkast. Darren denkt dat Angelina de brandkast heeft gekraakt en hij meld dat de brandkast een combinatieslot heeft waarop letters ingevoerd moeten worden. Je komt in de close-up van het slot van de brandkast. Je moet een code van 5 letters invoeren, maar je hebt nog geen idee wat die code is. Dus ga gelijk weer uit de close-up, via de exitcursor aan de linkerrand van het scherm.

Je kunt de kettingen, de berg puin en ook de groter scheur in de muur bekijken, maar het levert je niets op. Pak de Buis, die voor de kast op de grond ligt. Het is een stuk plastiek buis. 

Bekijk de Folder die in de krakkemikkige houten kast ligt. Pak dan de Folder uit de kast. Rechtsklik in inventory op de Folder om de inhoud te lezen. De folder bevat krantenknipsels uit 1981 en Darren leest ze hardop voor. De krantenknipsels gaan allemaal over de reeks bizarre moorden die in 1981 zijn gepleegd in Willow Creek en ook over de "zelfmoord" van Samuel Gordon. In feite vertellen de krantenknipsel in het kort het verhaal van Black Mirror 1 

Bekijk de Folder, die rechts naast de kast aan de muur hangt en doe dat 2 keer. Je krijgt de poster groot in je scherm te zien. Het is een Bloedgroep poster. Rechtsonder zie je, in kleur, de aanduidingen van de 5 bloedgroepen die onder mensen kunnen voorkomen, AB, B, A, O...hela...dat zijn 5 letters.....zou dit de lettercode voor de brandkast kunnen zijn? Noteer de 5 letters, dus A, B, B, A, O en klik de poster weer weg. 

Klik weer met de tandwielcursor op de brandkast. Je komt weer in de close-up van het codeslot van de brandkast. Er zijn 5 tuimelaars waar je letters op kunt klikken om er de letters van het alfabet in te zetten. Klik van links naar rechts op de tuimelaars om er de code: A, B, B, A O in te zetten en.....

Je hoort "Klik" en gaat uit de close-up want de brandkast is nu open. Klik met de tandwielcursor in de nu geopende brandkast en....In de brandkast staan de bloedmonsters van de Gordons. Luister naar Darren als hij die bloedmonsters bekijkt. Angelina was dus op jacht naar het bloed van de Gordons. Darren vertrouwt Angelina nu niet meer en hij wil snel terug naar Willow Creek.

Bekijk het lasapparaat. Darren meld dat het lasapparaat niet gebruikt is om er de brandkast mee open te branden. Klik nog een keer met je oog op het lasapparaat, zodat Darren het ding eventjes aan zet en dan weet dat het apparaat het nog perfect doet. Bekijk de gang (Passage). Darren meld dat de gang, een paar meter verder op, is ingestort, dus die gang kan hij niet in. 

Het Lasapparaat kan Darren daarentegen wel gebruiken en wel om er de kapotte tuinslang mee te repareren. Combineer in inventory de Bijl met de Tuinslang. Darren hakt met de bijl het kapotte stuk uit de tuinslang en je hebt dan 2 stukken van de tuinslang in inventory. Pak de plastieken Buis (Small tube) uit inventory en klik ermee op het lasapparaat om de Buis te verhitten zodat de buis dikker wordt en je er de tuinslang in kunt doen.

Als Darren de plastiek Buis heeft verhit dan combineer je in inventory de beide Tuinslang Eindes  (Two hose end) met de Verhitte Buis (Heated tube) om ze in de buis te steken. De plastiek Buis verbind dan de 2 slangstukjes en je hebt dan een Gerepareerde Tuinslang (Mended hose). 

Kruip, via de Exitcursor links, terug door de sarcofaag naar de Grafkelder. In de grafkelder ontmoet Darren de jongen weer die verteld Tom terug gekomen is in het kasteel. 

Darren stuurt de jongen naar zijn ouders zodat die de politie kunnen bellen.  Verlaat de grafkelder (To the garden) en loop door naar rechts, onder de omgevallen boom door. Darren staat dan bij de zijdeur van het zomerhuis. Links naast de deur steekt een Haak (Hook) aan het muurtje. 

Bekijk de haak en klik daarna met je grijphandje op de haak om de haak uit de muur te trekken. Maar de haak zit te vast in de muur, dus ram met de Bijl op de haak om de haak losser te maken en vanzelf trekt Darren dan de haak uit de muur.

Loop verder door naar rechts en dan langs de voorzijde van het zomerhuis weer naar rechts en ga dan, bij het waterkraantje, via de Exitcursor (To the castle), terug naar de achterkant van het kasteel. Darren ziet de auto van Tom en denkt dat ie de auto wel aan de praat kan krijgen. Maar dan stapt Tom naar buiten en Darren sluipt schielijk terug naar het zomerhuis.

We moeten die Tom eventjes een lesje leren. Pak de Gerepareerde Tuinslang uit inventory en klik ermee op de Waterkraan om de slang aan te sluiten op de kraan. 

In inventory heb je dan de "Tuinslang aan de Kraan" (Hose on the water tap). Ga weer, links naast het zomerhuis, onder de boog door en loop door tot aan de omgevallen boom. Aan de andere kant van de omgevallen boom is de grond nogal drassig (Marsh). Bekijk met je oog de Drassige Grond (Marsh). Darren loopt door om dit stukje "moeras" te bekijken en krijgt een idee. Pak de "Tuinslang aan de Kraan" (Hose on the water tap) uit inventory en klik ermee op de Drassige Grond (Marsh) en.....

Darren stopt het spuiteinde van de slang hier in de grond. Ga terug naar de Waterkraan en klik nu met de tandwielcursor weer op de kraan om de kraan nu open te draaien zodat het stuk drassige grond verandert in een moeras met drijfzand. Loop terug naar het kasteel en........

.....Darren roept Tom en rent snel terug naar de grafkelder. Tom komt achter Tom aan, met pistool, maar komt vast te zitten in het moeras. Praat met Tom en gebruik alle opties.  Tom heeft Anngelina nooit gezien en heeft Darren ontvoerd in opdracht van het geheime Genootschap. Tom gooit dan zijn autosleutels naar Darren en zijn pistool weg en vanzelf rijd Darren terug naar het:

Gordon's Palace Hotel:

Murray overhandigd Darren een brief. Het is een brief van Angelina. Darren leest snel de brief door en je hoort de stem van Angelina de brief hardop voorlezen. Lees de brief van Angelina. Angelina verontschuldigt zich voor haar geheimzinnige verdwijning en ze wil Darren vanavond om 11 uur ontmoeten bij de oude vuurtoren om alles aan Darren uit te leggen.

Klik de brief weg. Darren houd zijn twijfels over de eerlijkheid van Angelina, maar hoopt dat alles vanavond kan worden opgehelderd. Eerst heeft Darren echter nog wat andere dingetjes te doen, zoals de andere pagina's van het Kronieken Boek, in het museum, proberen te bemachtigen en te lezen. Ga dus, via de ansichtkaart, naar het:

Museum:

Het is natuurlijk dag, dus het museum is open en Darren beland via de ansichtkaart meteen in het museum. Loop door naar rechts, naar de grote vitrinekast waar het Kronieken boek in ligt. De 2 Duitse toeristen zijn ook weer aanwezig en het vrouwtje toerist staat het Kronieken Boek te bekijken. Achter de vitrinekast is dus de houten kast waar je eerder de vloeibare zeep voor het bellenblazen uit hebt gehaald.  

Bekijk die zeepkast weer met je oog en Darren meld dat ie de kast een mooie plaats is om zich in te verschuilen. Klik met de tandwielcursor op de kast en.....

Darren gaat eerst even het Duitse vrouwtje wegstaren en dan kruipt hij de kast in om zich in de kast te verbergen en te wachten tot het museum gaat sluiten. Dat gebeurt bijna onmiddellijk, dus na een paar seconden komt Darren de kast weer uit.

Het is nu dus avond en het museum is gesloten. Darren is nu helemaal alleen in het museum. Bekijk de grote vitrinekast weer om in de close-up ervan te komen. Pak weer de Vitrine Sleutel (Display cabinet key) uit inventory en klik er weer mee op het slotje van de vitrine en....."Klik".....Darren meld dat de vitrine nu open is. 

Klik weer met de oogcursor op de pagina waarop het boek is opengeslagen om de tekst op deze 2 pagina's nog een door te lezen. Darren had deze 2 pagina's al gelezen, maar je was waarschijnlijk het grootste deel al weer vergeten. Je moet nu terug bladeren door het boek en dat doe je door met de tandwielcursor te klikken op de Ezelsoor, linksonder op de linker pagina. Dus blader terug naar de vorige 2 pagina's en lees deze dan ook via je oogcursor. Darren komt meer te weten over het Geheime Genootschap en de moorden en zijn eigen rol in het geheel.

Als Darren klaar is met lezen dan verlaat je de close-up. Darren moet nu het museum zien te verlaten zonder dat het alarm afgaat. Loop iets terug naar de balie. Rechts naast de balie staat een Prullenmand (Trash can). Bekijk de prullenbak. 

Darren meld dat er een stukje kauwgum in aluminium folie in de prullenbak ligt. Klik met de hand op de prullenbak om het Kauwgum in Folie eruit te pakken. Loop terug naar rechts. Voor het rode gordijn staat een Naaimachinetafel. Op de Naaimachinetafel ligt een Houtenplaat (Wooden plate). Bekijk de Houtenplaat en pak de Houtenplaat dan.

Ga door het rode gordijn naar de Horrortentoonstelling. Onder het raampje staat dus de Versnipperaar. Het raam is aangesloten op het alarm. Het museum is gesloten, dus alles is uit, zo ook de versnipperaar. Pak de Houtenplaat uit inventory en plaats de plaat op de Versnipperaar. Klik dan met de tandwielcursor op de versnipperaar en.....Darren klimt bovenop de versnipperaar en kan nu bij het raam. Bekijk het raam met je oog zodat Darren vertelt over het alarm. Pak dan het Kauwgumfolie (Chewing gum paper) uit inventory en klik ermee op het raam en.....

Darren plakt het folie over de contactpunten van het alarm en hij kan dan nu veilig het raam openen. Klik dus nu met de Exitcursor op het raam en.....Darren klimt via het raam naar buiten en.....heeft weer een ontmoeting met die Zwerver, bij de deur van het museum.

De Zwerver citeert wat gedichtregels en deze komen Darren bekent voor. Het zijn de gedichten die Darren op het lijk van Reginald Borris in de bunker. Darren vraagt het de zwerver die dan iets mompeld iets over mensen in het bos met mantels en witte maskers. 

Vergaderzaal Geheime Genootschap:

Darren gaat terug naar de geheime vergaderzaal van het Geheime Genootschap en meent een geest te zien.

Darren hoort stemmen en moet zich snel verbergen. Snel....ren naar links, naar de Lift. 

Klik met de tandwielcursor op de lift en....Darren verbergt zich achter de lift en.......

De leden van het Geheime Genootschap verzamelen zich dan in de vergaderzaal met hun leider en hun leider is.......Miss Valley.....

Darren sluipt terug om de vergadering af te luisteren maar dan wordt hij ontdekt. 

Darren vlucht, achtervolgt door de volledige vergadering. Darren kruipt via het tunneltje terug naar de Voorkamer van de Bunker. 
De achtervolgers staan op de grote metalen deur te bonken.

Blijf uit handen van het Genootschap

A: Bunker:

Snel....je moet die metalen deur, tussen de Voorkamer en de Generatorkamer barricaderen. Ben je te langzaam dan is het "Game Over".  

Ren het podium op en ga door de deur naar de Generator ruimte. 

Darren is dan weer terug in de Generatorkamer. Snel....Klik met de tandwielcursor in de grote deuropening om de zware deuren te sluiten. 
Pak dan snel de Metalen Buis (Metal tube) uit inventory en klik ermee op de deuren om die met de buis te barricaderen.

Ren naar rechts, naar de 3 hendels. De 3 hendels staan nu alle 3 omhoog. Klik de middelste hendel en de rechter hendel omlaag. 

Loop de cel in en dan door de deur naar de Watertank ruimte. Klik op het schakelkaste om de deur te sluiten. 

Onder het schakelkastje staat een IJzeren Staaf (Iron bar) en rechts naast de deur hangt weer de dikke gele Waterslang.
Pak de IJzeren Staaf en pak ook de dikke gele Waterslang. Je moet 2 keer op de waterslang klikken om de slang te pakken. 

Combineer in inventory de IJzeren Staaf met de Waterslang. Pak de Waterslang/Staaf combo uit inventory en klik ermee in de dikke opening van de rioolbuis, rechtsboven en......

Net op tijd klimt Darren via de waterslang de dikke pijp in en omhoog door de pijp

Darren is nu terug in het:

Riool:

Ga 4 keer naar links. Darren is dan terug onder het metalen schuifhek gekropen. 

Klik op het Houten Blok, dat je eerder onder het hek hebt gezet, om het blok weer te verwijderen. Het hek zakt weer omlaag. Ga verder Links, Rechts en dan linksonder (To the entrance). Loop omlaag in de tunnel naar de metalen laddersporten in de muur. 

Klik met de Exit cursor bovenaan de laddersporten (Angelina's room) en....Darren beland terug in de hotelkamer van Angelina. Murray staat Darren in Angelina's kamer op te wachten want hij is afgekomen op de rioolstank. Murray smijt Darren het hotel uit en Darren gaat nu meteen naar de Vuurtoren voor zijn afspraak met Angelina.

Vuurtoren:

Droom of werkelijkheid?

Darren is nu bij de oude vuurtoren. Het regent dat het giet. Darren roept en roept maar Angelina antwoord niet. Rechts voor de vuurtoren staat een oude boom die deels is overwoekerd door gras. Er hangt iets aan een tak van die boom. Zoek de oogcursor onderaan die oude boom (Tall grass) en klik dan met de oogcursor om de boom te bekijken en doe dat 2 keer....

Darren roept 2 keer om Angelina en......vindt.....een verbrand lijk waarvan hij denkt dat het Angelina is. 

Darren wordt overmand door heftige emoties en valt flauw en heeft weer één van zijn vreemde nachtmerries. 

We belanden in:

Hoofdstuk 5:

Vuurtoren:

Darren komt weer bij zin positieven en vraagt zich af het allemaal werkelijk gebeurt is, of hij echt het verbrande lijk van Angelina heeft gevonden. Helemaal rechts in het scherm zie je nu een Grafsteen (Gravestone). Bekijk de Grafsteen met je oog. Op de steen staat "Fuller"....het is Fuller's graf en....de geest van Fuller verschijnt. 

Fuller heeft even een belediging voor Darren en verdwijnt dan weer. Is dit allemaal wel echt?  Klik met de oogcursor op de deur (Entrance) van de vuurtoren en...3 Reginald Borris geesten verschijnen en beginnen op Darren in te slaan.

Bekijk nu de Boom (Tree) met je oog en.....Darren ziet de geest van zijn moeder in de boom en ze zegt: "je bent niet langer mijn zoon". 

Darren valt weer flauw en ontwaakt in de ruïne van de:

Academie:

Darren hoort een stem onder de golfplaten, links in de hoek (Hideout) en loopt er naar toe. Onder de golfplaten zit Ralph. Praat met Ralph en gebruik alle gespreksopties. 

Ralph geeft wat interessante info, ook over Angelina. Ralph woont hier samen met Mr. Bubby. Maar je krijgt sterk de indruk dat Ralph "ze niet allemaal op een rijtje heeft". En dat klopt ook wel want Ralph woonde voorheen in het voormalige Sanatorium van die gekke Gordon. Ralph en Mr.Buddy zijn dus 1 en dezelfde persoon. Ralph/Buddy heeft Darren vanaf de vuurtoren naar hier gebracht. Angelina was vaak hier om te zoeken naar een "deur in de grond". Gisteren was Angelina nog hier.

Als je alles aan Ralph hebt gevraagd is het gesprek vanzelf tot een einde gekomen. Ga door de poort (To the lighthouse) terug naar de:

Vuurtoren:

Beweeg je cursor over de oude boom tot je de grijpcursor krijgt bij een briefje (Note) dat in het verbrande en verdorde gras verstopt zit. Grijp dan het Briefje (Note). 

Darren leest vanzelf het briefje hardop voor. Op het briefje worden de posities van schaakstukken vermeld, maar Darren kan maar een klein stukje van de tekst lezen. 

In de deur Entrance) van de vuurtoren steekt een Mes (Knive). Bekijk het mes en pak daarna het Mes. 

Links steekt de ronde toren omhoog. Onderaan in de toren zit een dikke spleet (Crevice) in de muur. 

Klik met de handcursor in Spleet en.....Darren vindt en pakt het Koning schaakstuk uit de spleet. 

Aan de linker rand van het scherm ga je terug naar Willow Creek. Aan de rechter rand van het scherm ga je terug naar de Academie. Je kunt ook de ansichtkaart gebruiken om terug te gaan naar Willow Creek of de Academie. Ga nu terug naar de:

Academie:

Darren komt door de poort de ruïne weer binnen. Loop, via rechtsboven, naar het rechter gedeelte van de ruïne. Darren beland bij een grote ronde metalen deur. Voor de deur staat een rond pilaartje. De bovenkant van het pilaartje is een schaakbord. Links komt een raaf binnen gevlogen. De raaf is door een spleet binnen gekomen en blijft even zitten maar vliegt dan weer weg.

Bekijk de ronde metalen deur (Gate). Achter de deur vermoed Darren een ruimte, maar hoe de deur te openen? Bekijk het schaakbordpilaartje (Stone plinth). Darren meld dat er 4 gaten in schaakbord zitten. Tegen de onderkant van het pilaartje groeit wat gras (grass). Bekijk het Gras. Darren ziet dat er een Stenen Figuurtje in het gras ligt. 

Je krijgt nu de handcursor op het gras (Stone figure). Pak dus dat Stenen Figuurtje uit het gras en het blijkt dan het Koningin schaakstuk te zijn.

Rechts naast de ronde metalen deur ligt een hoopje stenen in de hoek (Stones). Bekijk dat hoopje stenen. Darren vertelt dat die hoop stenen expres op elkaar is gestapeld. Je krijgt nu de tandwielcursor op het hoopje stenen, dus klik weer op de stenen. Darren vindt en pakt het Pion schaakstuk van onder de hoop stenen vandaan.

In het schaakbord, dat dus de bovenkant van het pilaartje is, zitten 4 gaten. Je krijgt op elk gat de oogcursor. De 4 gaten zitten: Boven, Rechts, Onder, Links. 

Pak het Koning (King) schaakstuk uit inventory en plaats deze in het Bovenste Gat. Je hoort een "klik". 

Pak de Koningin uit inventory en plaatst deze in het Linker Gat. Je hoort weer "Klik". 
Pak de Pion (Pawn) uit inventory en klik deze in het Onderste Gat. Je hoort weer "klik". 

We missen nog het Paard (Knight) schaakstuk en die gaan we nu nog even zoeken. Loop, via midden onderkant scherm, een scherm terug en klik dan met je praatcursor in de ingang van Ralph's golfplaten schuilplaats (Ralph) om weer met Ralph te gaan praten. Vraag Ralph over de Raaf (Raven) en over de Schaakstukken (Chess pieces).

Ralph verteld dat de raaf dingen steelt en hij verteld dat Mr. Buddy het Paard schaakstuk heeft gevonden. Mr. Buddy (Ralph dus) houd van muziek en wil graag een piano hebben in ruil voor het paard stuk.

Rechts van de poort zie je de overblijfselen van wat vroeger de 1e etage galerij (Gallery) was. Voor die galerij zie je een bosje struiken (Bush). Bekijk dat bosje struiken. Pak dan het Mes uit inventory en klik ermee op het bosje struiken en Darren snijd een Tak af van de struiken. 

Combineer in inventory dan het Mes met de Tak (Stick) om van de tak een Fluit (Whisle) te snijden. Ga weer praten met Ralph en gebruik het Fluit (Whisle) onderwerp. Darren probeert de fluit uit en Ralph wil het ding wel hebben en hij ruilt nu het Paard schaakstuk voor de fluit. 

Ga dus terug naar het Schaakbordpilaartje. Pak het Paard (Knight) schaakstuk uit inventory en plaats het ding dus in het Rechter Gat van het schaakbord. Je hoort weer "Klik" en....de ronde metalen deur rolt nu open.

Ga dus door de nu geopende ronde poort en we belanden in de:

Geheime Grot:

Een raaf vliegt omhoog en door het gat in het plafond naar buiten. Loop door naar het stenen pilaartje (Stone plinth), dat min of meer midden in de grot staat. Links ligt een Rugzak (Rucksack) en een Olielamp (Oil lamp). Bij de gesloten poort ligt Slaapzak (Sleeping bag).

Bekijk het pilaartje. Aan beide zijden van het pilaartje zitten 3 groeven, maar Darren heeft geen idee wat ie met dit pilaartje moet doen....en ik eerlijk gezegd ook niet. Bekijk de Rugzak. Darren meld dat die raaf aan de rugzak heeft zitten pikken. Klik met de handcursor op de Rugzak en......Darren doorzoekt de rugzak en pakt er het Dagboek van Angelina . In het dagboek vindt Darren ook een opgevouwen brief. Maar eerst leest Darren de laatste 2 pagina's van het dagboek door en je hoort weer de stem van Angelina

Als het voorlezen van de dagboekpagina's klaar is dan klik je het dagboek weg en....Darren pakt nu die aparte brief en bergt deze ook op in inventory. Darren overlegt dan eventjes met zichzelf. Rechtsklik in inventory op de brief (Message) om deze nu te lezen. Het is een brief van Angelina en je hoort de stem van Angelina de brief weer voorlezen.

In haar brief heeft Angelina het o.a over een Vloek en over 3 ronde Mozaïekschijven. Angelina meld dat zij maar 1 van die 3 ronde Mozaïekschijven heeft gevonden. Klik de brief weg als het voorlezen klaar is. Darren is dus een Gordon. Darren's moeder was de minnares van één van Gordon's en uit deze affaire is Darren geboren. Darren is dus de bastaard zoon van één van de Gordon's, dus het bloed van de Gordon's stroomt ook door Darren's aderen. Het is zelfs nog erger voor Darren want hij is nu de enige nog levende Gordon en dus het volgende slachtoffer van de "Vloek v.d Gordon's". Ook is dat Geheime Genootschap, onder leiding van Miss. Valley bezig om de Duivel op te roepen.

Bekijk de Rugzak nog een keer, in de hoop dat die ene Mozaïekschijf, waar Angelina het over had in haar brief, er nog in zit. Maar nee....de Mozaïekschijf is verdwenen. Darren denkt dat de Raaf die schijf uit de rugzak heeft gepikt. De raaf is richting het Black Mirror Kasteel gevlogen. Bekijk de Olielamp. Darren wil de Olielamp niet pakken als je er met de handcursor op klikt. Bekijk de Slaapzak. Darren doorzoekt de slaapzak maar vindt niets. We zijn voor nu hier even uitgekeken, dus verlaat de grot weer, via de ronde poort en......vanzelf beland Darren bij het toegangshek van het:

Black Mirror Kasteel:

Darren wil uitvinden wie zijn echte vader is en hij wil de 3 mozaïekschijven vinden. Maar hij moet voorzichtig zijn, want in haar brief melde Angelina dat tenminste 1 van de bewoners van het kasteel lid is van het Genootschap van Miss. Valley.

Darren staat voor het grote toegangshek van het kasteel. Je hoort de raaf. Rechts is een kleiner toeganghek. Aan weerzijde van het grote toegangshek staat een Nimf (Nymph, die met haar handen de grote wereldbol lampen vast heeft. Er staat ook zo'n Nimf rechts naast het kleine hek. Links naast het kleine hek zit de Bel (Bell) en de Brievenbus (Mailbox). Helemaal rechts ligt een Tak (Branch)

Bekijk het grote hek een paar keer met de oogcursor. Het grote hek zit met kettingen op slot en Darren ziet geen manier om het hek te openen. Bekijk de 3 Nimfen en doe dat ook een paar keer. Bekijk de Brievenbus. Darren meld dat het slot van de brievenbus kapot is. Klik met de tandwielcursor op de brievenbus en....Darren opent de brievenbus maar er zit geen post in de bus. Bekijk de Bel. Het is een moderne elektrische bel. Klik met de tandwielcursor op de Bel en....Darren drukt op de bel maar....de bel doet het niet. Bekijk het kleine hek. Darren meld dat een aantal van de stijlen van het hek zijn doorgeroest. Klik met de tandwielcursor op het hek en....Darren probeert of ie het hek kan open trekken/duwen, maar dat lukt hem niet.

Bekijk de Tak(Branch), die rechts van de rechter nimf in de struiken ligt. Pak dan die Tak. Pak de Tak gelijk uit inventory en klik ermee op het kleine Hek en...

Met behulp van de tak maakt Darren het hek dan open. Loop door de nu geopende kleine poort en....

Darren beland bij de voordeur van het kasteel en ontmoet er Louis, de tuinman en Bates de butler. Darren stelt zich zelf voor als Inspecteur Falk en verteld dat hij hier is om een moord te onderzoeken. Praat verder met Bates via alle gespreksopties. Het kasteel is nu eigendom van Lady Victoria en haar zuster Lady Eleanor woont ook in het kasteel. Darren verteld Bates dat Angelina is vermoord en.....omdat Angelina een bekende is van Bates mag Darren binnen komen. Bates neemt Darren mee het kasteel in voor een ontmoeting met Lady Victoria en Lady Eleanor.

In het Kasteel:

Grote Hal:

Ook bij Lady Victoria stelt Darren zich voor als Inspecteur Falks. De Lady zegt dat ze Angelina niet kent. Praat, via alle gespreksopties met Lady Victoria en uiteindelijk krijgt Darren toestemming om in en om het kasteel rond te kijken, behalve in de private kamers.

Praat ook met Lady Eleanor en doe dat ook weer via alle gespreksopties. De tuinman, Louis, was Eleanor's tuinman in Wales en Eleanor heeft de man meegenomen naar Black Mirror. De man van Eleanor, Sir Richard, was een wetenschapper die zijn experimenten uitvoerde in het Zomerhuis van het kasteel. Darren durft er wat om te verwedden dat hij, in Hoofdstuk 4,  in Eleanor's kasteel, in Wales, gevangen werd gehouden. Sir Richards deed onderzoek naar het bloed van de Gordon's om er achter te komen waarom er zo vaak krankzinnigheid voor komt in deze familie.

Lady Eleanor zit te breien en haar breimand (Knitting basket) staat bij haar op de grond. Bekijk de Breimand en klik daarna met de handcursor op de breimand. Darren vraagt netjes aan Lady Eleanor of hij een draadje wol uit haar breimandje mag pakken. Dat mag en Darren pakt dus een Wollen Draad (Thread) uit het mandje. Loop, via rechter kant scherm, een scherm naar rechts.

Je ziet nu de gehele grote Hal en wel vanuit een bovenaanzicht. Midden in de hal staat een enorme Wereldbol (Globe).op een pilaar. De beide Lady's zitten achter de wereldbol. Linksachter is de grote open haard. Boven de open haard hangt een schilderij. Rechtsachter staat een grote potplant en ook boven de potplant hangt een schilderij. Rechts van de potplant hangt een spiegel aan het muurtje. Links van de wereldbol zijn 2 deuren. Bij de rechter deur staat een rode leunstoel (Armchair) en die deur staat iets open. Rechts van de wereldbol is een gang. Rechts in de voorgrond is de trap naar de 1e etage galerij.

Bekijk de Wereldbol. Darren vindt het een lelijk ding. Je krijgt nu de Exitcursor bij de wereldbol, dus ga naar de Wereldbol. Darren staat dan aan de voorzijde van de wereldbol. In de stenen sokkel, waar de bol op staat, zit een metalen Plaat (Slab). De Globe staat op een stenen cirkel die is voorzien van een balustrade. Die balustrade heeft stenen pilaartjes en boven op die stenen pilaartjes zitten kleine piramidevormige "dopjes".  

Bekijk, met de tandwielcursor de Stenen Plaat (Stone slab), in de sokkel van de globe. Er staan namen gegraveerd in de plaat en de eerste naam die Darren leest is Maximilian Mortimer Gordon, en die naam wordt ook genoemd in Angelina's brief. Darren bekijkt de stenen plaat nader en denkt dat er achter de plaat een geheim compartiment moet zijn waar wellicht 1 van de mozaïekschijven in ligt. Bekijk met je oog 1 van die piramidevormige "dopjes" op de balustrade. Darren heeft geen idee waar die balustrade en die "dopjes" voor dienen. 

Ga, via linkerzijde van het scherm, uit deze close-up. Bekijk nu verder eerst al het andere in deze grote hal dat je maar kunt bekijken. Dus bekijk de Open Haard, de 2 schilderijen, de potplant, de spiegel en de rode leunstoel. Heb je dat gedaan dan ga je, rechts, door het rode gordijn naar de gang (Hall) en.....Darren beland in de:

Keuken:

Sally, de kokkin en tevens de dienstmeid, staat het eten te bereiden op het grote fornuis. Links staat een koffiemolen en is een deur. Rechts naast de deur staat een Vaas op een klein tafeltje.Boven de koffiemolen hangt een buidel Knoflook en ook 2 Haken. Rechts staat een servieskast waar 2 pannen in staan en waar een zilveren Theelepel (Teaspoon) op licht. Achter Sally is de achterdeur naar de Stallen (Stables) en bij deze deur staat een paar groene rubberen Laarzen. Recht achter Sally zijn de keukenkastjes met het aanrecht (Kitchen range). 

Ga eerst maar praten met kokkin Sally en gebruik weer alle gespreksopties, en dat zijn er heel wat.

Het einge echt interessante feit dat babbelkous Sally te vertellen heeft is dat ook zij de Geest van Samuel Gordon heeft gezien, en wel in een raam van de Verboden Vleugel van het kasteel. Die Verboden Vleugel zit op slot want niemand mag er komen.

Als je compleet met Sally hebt gebabbeld dan ga je maar eerst weer alles bekijken wat je kunt bekijken. De deur achter de koffiemolen zit op slot, maar Darren denkt dat het de kelderdeur is. Bekijk en pak daarna de zilveren Theelepel, die op de servieskast ligt. Darren wil de 2 pannen, die onderin de servieskast staan, niet pakken. Bekijk de rubberen laarzen en pak dan de Rubberen Laarzen. Verlaat de keuken door de achterdeur.

Achtererf:

Darren is nu op het achtererf van het kasteel. Hier vinden we de grote Schuur (Barn) en de Waterput (Well). Bovenop de stenen boog van de waterput zit de Raaf op zijn Nest. Naast/voor de waterput is een modderpoel (Mud). Er staat een houten kar (Cart) bij de schuur en linksonder de zwarte limousine van de Lady's. Tuinman Louis ligt onder de auto. De voeten en benen van Louis steken, rechts, onder de auto uit. Aan de rechterzijde van de schuur is een houten trap naar de bovendeur van de schuur. Onder de houten trap ligt brandhout opgestapeld. Links naast de grote schuurdeuren staat een houten ladder en hangt een Wagenwiel (Car wheel). Onder het wagenwiel staat een gammele houten bank en links naast de bank staat de Gereedschapskist (Toolbox) van chagrijn tuinman Louis. Achter de houten kar zie je bomen en tussen die bomen kun je terug naar de achterdeur (Door) van de keuken. Via de rechter rand van het scherm kun je naar de voorzijde van het kasteel

Bekijk eerst weer alles. Darren denkt dat de raaf het mozaïekstukje, uit Angelina's rugzak, in zijn nest heeft verborgen. De houten trap leid naar de kamer van de staljongen, maar Darren wil daar niet naar toe. Bekijk en pak daarna de Ladder. 

Bekijk de Gereedschapskist en pak daarna dan een grote Hamer uit de gereedschapskist. Darren denkt dat de zwarte auto de auto is geweest die Ralph ook heeft gezien. Praat met Louis en doe dit weer volledig, tot er niets meer te vragen is. Als je weer alles met Louis besproken hebt dan is ook dit gesprek vanzelf weer tot een einde gekomen.

Pak de Ladder uit inventory en klik ermee op de Waterput om de ladder tegen de waterput te zetten. Klik dan met de handcursor op het Nest van de raaf en.....Darren klimt de ladder op in de hoop dat ie eventjes in het nest van de raaf mag kijken. 

Maar de raaf is niet gediend van pottekijkers en pikt Darren in de hand. Schielijk klimt Darren terug omlaag. Darren moet die raaf van zijn nest zien te krijgen. Wel....raven zijn gek op glimmende dingetjes, dus combineer in inventory de zilveren Theelepel (Spoon) met de wolled Draad. Pak dan de draad/lepel combo uit inventory en klik ermee op de houten Trap (Wooden stairs) van de schuur en....

Darren hangt het zilveren lepeltje aan de houten trap. De lepel trekt de aandacht van de raaf die zijn nest nu verlaat om de lepel te gaan pakken. Snel....klik weer met de handcursor op het ravennest en....Darren klimt via de ladder weer omhoog en pakt de 1e Mozaïekschijf uit het nest.

Pak de Laarzen uit inventory en klik ermee op de modder poel (Mud), naast/voor de waterput, om de laarzen lekker modderig te maken. 

Ga, tussen de bomen, terug naar de keuken en in de keuken, via rechtsonder, terug naar de Grote Hal. Lady Victoria zit niet meer op de bank, maar Eleanor zit nog wel in de stoel te breien. Klik met de Exitcursor op de half openstaande deur van de bibliotheek. 

Darren loopt naar de deur maar gaat niet naar binnen want hij hoort dat Lady Victoria in de bibliotheek aan het telefoneren is. 

Darren speelt voor luistervink, maar wordt hierbij betrapt door Lady Eleanor. Darren bied zijn excuses aan. Ga via de trap naar de boven verdieping:

Boven verdieping:

Via de trappen in de Grote Hal is Darren beland in de gang van de boven verdieping. Links staat een kastje waar 3 laden in steken. Op het ladekastje staat een rode telefoon en een gele vaas. Boven het kastje hangt een schilderij waarop een orgie van naakte Nimfen staat afgebeeld. Voorbij het ladekastje zie je de deur van de badkamer. Loop iets door naar links. Achter in de gang is de deur van de kamer van butler Bates. 

Klik op de deur van Bates. Bates's deur zit op slot. Ga de badkamer in en kijk daar even rond. Bekijk alles in de badkamer wat je kunt bekijken en ga dan terug naar de gang, via rechter kant van het scherm (To the corridor). Terug in de gang ga je door de poort terug naar beneden. Weer beneden in de Grote Hal zie je dat Lady Victoria inmiddels weer de bibliotheek verlaten heeft, want ze zit weer op de bank. Ga dus nu de bibliotheek wel binnen.

Bibliotheek:

Zoals je zou verwachten in een kamer die als bibliotheek is ingericht staan er kasten vol met boeken. Die boeken kasten staan links. en bij de linker boekenkasten staat een serveerwagentje (Table). Rechts naast de kamerdeuren zit een groot paneel in de muur waarop de complete stamboom (Family tree) van de Gordon's wordt afgebeeld. Voor dat stamboompaneel staat een tafel waarop een ouderwetse telefoon staat.

Bekijk de boekenkasten, het serveerwagentje en het Stamboompaneel. Op het serveerwagentje staat een theeservies zonder theepot en thee. De Stamboom is bijna exact hetzelfde als de stamboom die Darren in het kasteel van Eleanor in Wales heeft gezien. Ga terug naar de beide Lady's in de grote hal. Klik met de praatcursor op Lady Victoria om weer met haar te praten. Je vraagt Lady Victoria over Sally.

Loop terug naar het overzichtscherm en probeer nu of je de onderste deur links kunt openen, dus de deur linksonder in de hoek. Die deur zit echter op slot en Lady Victoria gilt vanaf de bank dat die deur gesloten blijft. Niemand mag die deur openen want die deur is de toegang tot de Verboden Vleugel van het kasteel. Ga weer naar de:

Keuken:

Praat weer met Sally over alle onderwerpen die je krijgt. Darren wil dolgraag weten wat er achter die gesloten deur in de Grote Hal te vinden is, maar zolang de beide Ladies in de hal zitten zal het Darren niet lukken om de Verboden Vleugel in te gaan. Achter Sally zijn dus de keukenkastje met het aanrecht en ook daar staat een fornuis. Op dat fornuis staat een Theepot (Teapot). 

Bekijk de theepot 2 keer met je oog. Darren krijgt dan een idee....Wat nu als het Theetijd zou zijn? Dan zouden de beide Ladies de hal verlaten om in de bibliotheek thee te gaan drinken. Pak dus de Theepot........maar.....Sally gilt dat je de theepot niet mag pakken.....er is geen thee meer en Bates is naar het dorp om verse thee te kopen.

Darren mag dus de theepot niet meenemen van Sally, dus Sally moet even uit de keuken worden gelokt. Verlaat de keuken naar de Grote Hal en ga naar de badkamer op de boven verdieping. De badkamer ziet er "spik en span" uit, ook de mooie tegelvloer is glimmend schoon gepoetst. Wel....laten we hier even verandering in brengen......Pak de modderige Laarzen uit inventory en klik ermee op de badkamer vloer om de vloer lekker smerig te maken. 

Ga terug naar de keuken en spreek er Sally weer aan en vertel dat de badkamervloer smerig is. 
Sally verdwijnt om de badkamervloer te gaan dweilen. Pak dus nu de Theepot en ga terug naar de:

Bibliotheek:

Pak de Theepot uit inventory en plaats de pot op het serveerwagentje. Nu hebben we nog thee nodig en daarvoor moet Darren terug naar het dorp, maar om veilig door het dorp te kunnen bewegen wil Darren de leden van de Orde eerst naar het hotel lokken. Op de tafel, die voor het stamboompaneel staat, staat een ouderwetse telefoon. Klik op de telefoon en Darren belt Murray van het hotel op en zegt dat hij vertrekt en dat Murray de rekening kan opmaken en dat hij over een half uurtje naar het hotel zal komen om te betalen. Open de ansichtkaart en klik op de ansichtkaart op de Bibliotheek van Willow Creek en....

Willow Creek:

Kroeg:

Darren ziet, vanaf de hoek bij het museum, Bates uit de bibliotheek komen. Bates loopt over de brug naar de kroeg van Tom en Darren volgt hem. Bates heeft een gesprek met Tom en Darren luistert het gesprek af. Bates en Tom vertrekken beiden en Darren staat voor de Chilikraam.

Loop door naar links, naar de voordeur van de kroeg. De kroeg zal ook wel thee verkopen maar de kroeg is gesloten. Probeer de deur, maar de deur zit op slot. Pak de Lockpick (Lock picking tool) dus weer uit inventory en klik ermee op de deur en......Doe dan de Lockpick Puzzel weer, op dezelfde wijze als je het kluisje in het hotel ermee hebt geforceerd. 

Heb je er weer moeite mee dan wacht je op de Auto-oplosknop om de puzzel door de game zelf te laten oplossen en dat is precies wat ik nu ook heb gedaan. Hoe dan ook, of je nu de puzzel zelf oplost of laat oplossen....de deur gaat open, maar de Lockpickdraad is niet meer te gebruiken. Darren is dan in de kroeg. Op de tafel, waar eerder Tom en Bobby aan zaten, staat een zak Thee. 

Grijp de Thee en ga verlaat de kroeg en vanzelf is Darren dan weer terug bij de toegangshekken van het kasteel

Black Mirror Kasteel:

Ga weer door het kleine hek weer naar de voordeur van het kasteel en dan via de voordeur (Main entrance) naar binnen. Ga naar de Bibliotheek en plaats de zak Thee op het serveerwagentje. Ga naar de Keuken en spreek Sally weer aan en vertel haar dat het theetijd is en.....Sally verdwijnt om in de bibliotheek de thee te serveren aan de beide ladies. Ga naar de:

Grote Hal:

De beide Ladies zijn verdwenen, want die zitten nu thee te lurken in de bieb. Zoom weer in op de Wereldbol. Klik met de tandwielcursor weer op de Stenen Plaat, in de sokkel van de wereldbol. Darren meld weer dat hij er zeker van is dat er een geheim vak achter de plaat moet zitten....maar hoe de plaat te openen? Ga uit de closeup en ga weer naar de Badkamer op de boven verdieping.

Badkamer:

Links hangt de spiegel boven de wastafel. Kijk in de spiegel en....

In de spiegel zit Darren nu de geest van Samuel Gordon en de geest wijst met zijn vinger naar een tegeltje in de tegenover liggen de muur. 

Darren schrikt zich wezenloos en ramt met zijn vuist de spiegel aan diggels.

Klik weer met je oog op de spiegel en Darren wijst je dan het tegeltje aan dat je moet bekijken. Het tegeltje zit in de muur boven de planken. Zoek dat tegeltje op (Tile). Pak de Hamer uit inventory en sla dan met de Hamer het tegeltje stuk en....

uit het gat haalt Darren dan een pagina uit het dagboek van William Gordon en Samuel Gordon. Rechtsklik in inventory op de dagboekpagina en luister dan naar Darren. Er staan een boel kleine piramides op de pagina en 3 van die piramides zijn aangekruist. Dit is de aanwijzing voor de Wereldbol in de Grote Hal. Ga dus terug naar de:

Grote Hal:

De Wereldbol puzzel:

Zoom weer in op de Wereldbol. Op de balustrade zitten dus een boel kleine piramides, rondom de wereldbol. Rechtsklik weer in inventory op de dagboekpagina, die je daarnet in de badkamer hebt gevonden. Nu krijg je de pagina in je scherm. 

Op de pagina zie je de Wereldbol en 5 kleine piramides. De 1e, de 3e en de 4e piramide zijn voorzien van een kruisje. Klik het papier weer weg. Op de balustrade zitten dus een heleboel kleine gele piramidetjes. Je telt ze vanaf de rechterkant. Klik met je oog op de 1e piramide. Darren drukt dan de 1e piramide in en weet dan nu dat die piramides ingedrukt kunnen worden. Nu krijg je dan ook de tandwielcursor op die piramides. Klik nu eerst weer met de tandwielcursor op de ie piramide om die weer omhoog te laten komen.

Volgens de dagboekpagina moeten de 2e, de 4e en de 5e piramide ingedrukt worden. Dus klik met de tandwielcursor op de 2e, de 4e en de 5e piramide om deze alle 3 in te drukken. 

Darren meld dat het goed is maar dat er verder niets gebeurt. Klik nu weer met de tandwielcursor op de Stenen Plaat en.....Darren drukt nu de plaat in en...vindt er de 2e Mozaïekschijf.

Bates keert dan terug vanuit het dorp en betrapt Darren. Bates meld vervolgens aan de Ladies dat ie terug is en gaat dan naar zijn eigen kamer om te gaan rusten. Ga naar de boven verdieping en klop er op de kamerdeur van Bates:

Kamer van Bates:

Praat met Bates in zijn kamer en gebruik ook hier weer alle gespreksopties. Ik ga dit niet allemaal voor je opschrijven. Na dit gesprek staat Darren weer op de gang. Darren wil de kamer van Bates doorzoeken, maar dat kan niet zolang Bates in zijn kamer is. Ga naar de badkamer.

Badkamer/Keuken:

Sally heeft de badkamer schoongemaakt want bij het bad staat nu een emmer en een stokdweil (Cleaning bucket). Bekijk de emmer en de dweil. 

Klik dan met de hand op de emmer en.....Darren pakt alleen de Dweil (Mop). Bekijk de badkuip. Darren meld dat de stop uit het bad is verdwenen. Pak de Dweil (Wash cloth) uit inventory en klik ermee in het bad om de dweil in het afvoerputje te proppen. 

Klik dan met de tandwielcursor op de kraan van het bad en....de badkuip loopt over en hierdoor stroomt het water over de vloer. Ga naar de keuken en vertel Sally over de overstroming in de badkamer. Sally rent weg naar de badkamer. Ga terug naar boven en klop weer op de deur van Bates en vertel ook Bates dat de badkamer is overstroomt. Ook Bates verdwijnt dan naar de badkamer en Darren staat weer op de gang.

Kamer van Bates:

Klik weer op de deur van Bates en Darren gaat de kamer van Bates weer binnen. Bates is nu in de badkamer, dus kijk rond in de kamer. Linksonder staat het bed van Bates. op het bed ligt een zuurstofapparaat (Oxygen mask). Bekijk de Bedpost met je oogcursor. Darren vindt dat de bedpost er vreemd uitziet. Klik met de handcursor op de bedpost en....Darren merkt een gleufje op in de bedpost en haalt er een kleine Koperen Sleutel uit.

Rechts naast het raam staat een dressoir. Bekijk het dressoir. Darren meld dat de la van het dressoir op slot zit. Klik met het zojuist gevonden koperen Sleuteltje op het dressoir om de bovenste la te openen.

In de la vindt Darren een juwelenkistje dat hij bovenop het dressoir zet. Ook vindt Darren documenten en een foto, die hij beide opbergt in inventory. Op de foto staan Darren's moeder en een man. Maar is die man Darren's vader? Darren betwijfeld het. Rechtsklik in inventory op de documenten om Darren ze te laten bekijken. Tussen de documenten vindt Darren een "Combination" briefje (Aide memoire) en deze wordt nu apart in inventory opgeslagen. Het juwelenkistje heeft Darren bovenop het dressoir gezet. 

Bekijk het juwelenkistje en doe dat een paar keer. Darren meld dat het kistje een combinatieslot met symbolenheeft en dat ie de combinatie niet weet. Rechtsklik in inventory weer op dat "aid memoire" papier en Darren leest dan hardop voor wat Bates daar op heeft genoteerd. Op het papiertje staat:

Dit is dus het geheugensteuntje van Bates waarmee hij zich de symbolencombinatie van het juwelenkistje kan herinneren. Darren moet nu dus het raadseltje van Bates oplossen om de symbolencombinatie voor het juwelenkistje te vinden. 

Los het raadseltje van Bates op:

A: De Letters van de Nimfen:

Verlaat de kamer van Bates. In de gang hoort Darren dat Sally en Bates ruzie hebben in de badkamer. Sally en Bates komen dan uit de badkamer en gaan allebei naar beneden.  

Boven het kastje, waar de rode telefoon op staat, hangt het Nimfen schilderij. Bekijk het schilderij. Op het schilderij worden naakte Nimfen afgebeeld en Darren leest op het schilderij het Romeinse cijfer XVIII = 18

Buiten, bij het toegangshek van het kasteel heb je ook 3 stenen Nimfen gezien. Open de ansichtkaart en klik dan op de ansichtkaart op het toegangshek van het Black Mirror kasteel en....Darren beland dan buiten, bij het toegangshek

B: De voornaam van Bates:

Links naast de kleine poort zit dus de brievenbus. Klik weer met de tandwielcursor op de brievenbus en....deze keer vindt Darren een Brief in de brievenbus. De brief is voor Bates en Darren bergt de brief op in inventory. Rechtsklik in inventory op de Brief (Letter) en Darren leest de brief. Het is een rekening voor een grafsteen en hierin leest Darren de voornamen van Bates en die luiden: Edward Bartholomew. 

C: De naam van de oudste zus van de bouwer:

Ga terug naar het kasteel en via de voordeur weer naar binnen. Bates zit in de Grote Hal nu in zijn eentje op de bank bij de haard. Ga naar de Bibliotheek. De 2 ladies zitten in de bieb nog thee te slurpen. 

Praat met Lady Victoria en vraag haar weer alle vragen.

Lady Victoria vertelt dat in het midden van de 1e eeuw apostel Bartolomeüs de dood zou hebben gevonden doordat men hem de huid aftrok. De naam Bartholomeus staat daardoor symbool voor een 'mes'. Dus de voornaam van Bates, Bartholmew staat voor het Mes symbool. Ook vertelt Lady Victory de naam van de bouwer van het Black Mirror kasteel en dat is Frederic Arthur Gordon.

Bekijk nogmaals de stamboom van de Familie Gordon, rechts naast de biebdeuren. Klik in de close-up op de stamboom en Darren zoekt en vindt tussen alle namen die van Frederic Arthur, de bouwer van het kasteel. Frederic Arthur, de "Builder" had vier zusters. De naam van zijn oudste zus is Rose.

D: Op het portret van Sir Egmont:

Verlaat de bieb en ga naar de keuken. Praat weer met Sally en vraag haar over Sir Egmont.

Sally kent Sir Egmont maar ze wil Darren niet gelijk iets over Sir Egmont vertellen. Sally denkt nog steeds dat Darren een politie-inspecteur is en in ruil voor info over die Sir Egmont wil Sally dat Darren de snelheidsbekeuringen van haar broer vernietigt.

Ga naar de Grote Hal en praat er met Bates en vraag de oude en zieke butler over de bekeuringen van Sally's broer (Speeding ticket). Bates verteld dat Sally van een boerderij in Sussex afkomstig is en dat haar familie daar nog woont. Ga naar de boven verdieping gang en klik op de rode telefoon die op het kastje onder het Nimfen schilderij staat. 

Darren beld de boerderij van Sally op en krijgt haar broer Rupert Wood aan de lijn. Darren liegt er even lustig op los door die Rupertje te vertellen dat zijn bekeuring is verscheurt. Darren komt te weten dat Rupert 34 jaar oud is.

Ga terug naar de keuken en praat weer met Sally en zeg haar dat de kwestie van haar broer's bekeuring is opgelost. Als dank geeft Sally dan aan Darren een zak Sir Egmont ontbijtgranen. Op de zak staat een medaille in de vorm van een Kruis. Ok....we hebben nu alle informatie die nodig is om het juwelenkistje van Bates te openen. Ga dus terug naar de:

Kamer van Bates:

Het juwelenkistje:

Klik weer met de oogcursor op het juwelenkistje, dat Darren eerder uit het dressoir hebt gepakt en bovenop het dressoir hebt gezet. Je komt nu in de close-up van het symbolenslot van het juwelenkistje. 

 • Het slot heeft 4 schuifvenstertjes. Bij elk venstertje staat een knop waarop je kunt drukken. 

 • In elk venster kun je diverse symbolen schuiven door op de knoppen te klikken. 

 • Je moet dus in elk venstertje het juiste symbool schuiven en wel in de volgorde van het briefje van Bates.

Het geheugensteuntje van Bates heeft je de juiste oplossing gegeven, namelijk:

 • Op het portret van Sir Egmond = Op de zak "Sir Egmond ontbijtgranen", die je van Sally hebt gekregen, staat een KRUIS. 

 • De oudste zus van de bouwer heet Rose = ROOS. 

 • Mijn voornaam = Bartholomew = Lady Victoria heeft vertelt dat Bartholomeüs symbool staat voor het MES.

 •  De letters van de Nimfen = STER.

Klik dus op de 4 knoppen om de 4 juiste symbolen in de venstertjes te zetten en wel als volgt:

 • in het bovenste venstertjes het: KRUIS symbool, 

 • in het rechter venstertje het ROOS symbool, 

 • in het onderste venstertje het MES symbool. 

 • In het linker venstertje het STER symbool

Het kistje gaat open en Darren pakt er een Sleutel en een halve Medaillon uit. In het medaillon zit een kinderfoto van Darren, maar achterop de foto staat de naam "Adrian". Darren begint nu echt te twijfelen aan zijn afkomst....is hij soms geadopteerd?. 

Verlaat de kamer van Bates en ga terug naar beneden, naar de Grote Hal. Loop in de grote hal naar de deur, linksonder, de Gesloten Deur van de Verboden Vleugel. Pak de Grote Sleutel (Large Key), die je zonet uit het juwelenkistje hebt gepakt, uit inventory en klik ermee op de deur en....Darren onsluit de deur en beland in de:

Verboden Vleugel:

Darren loopt door een gang en probeert alle deuren, maar alle deuren zijn op slot. Darren loopt verder door de gang en beland dan uiteindelijk in de enige kamer die wel toegankelijk is. De meubels in de kamer zijn afgedekt met lakens. In de rechter muur zit de open haard en zijn er 2 kasten in de muur ingebouwd. Tussen de rechter inbouwkast en de openhaard staat een afgedekt schilderij tegen de muur. Vlakbij dat afgedekte schilderij ligt een kleine houten Tegel (Wooden plate) op de vloer. In de achtermuur is een grote muurspiegel ingebouwd (Wall mirror).

Bekijk dat kleine houten Tegeltje. Darren pakt het tegeltje om het op te bergen in inventory. 

Het tegeltje is een onderdeel van een kinderspelletje. Op de voorzijde van het tegeltje staat een dierkop en op de achterzijde staat de naam "Ralph" geschreven. Hela.....zou dit tegeltje van die Ralph in de Academie zijn? Bekijk de grote muurspiegel en doe dat 2 keer. Darren loopt dan naar de spiegel toe om het nader te bekijken en vertelt dat er, in de onderste rand van de lijst, een mechanisme zit en een sleutelgat. Bekijk de spiegel nog een keer. Darren meld dan het sleutelgat de vorm heeft van een bal. Darren kan hier nu even niet verder, dus laten we nu maar even terug gaan naar Ralph om hem het tegeltje terug te geven. Rechtsklik dus in inventory op de ansichtkaart en klik dan op de:

Academie:

Darren is terug in de ruïne van de Academie. Linksonder is nog steeds de golfplaten schuilplaats van Ralph. Klik weer met de praatcursor in de opening van de schuilhut om met Ralph te praten over het houten tegeltje dat je daarnet in de Verboden Vleugel kamer hebt gevonden.

Het houten tegeltje is een tegeltje van een houten tegeltjes schuifpuzzel. Ralph heeft die schuifpuzzel van een mooie vrouw gekregen toen hij klein was en hij heeft de puzzel nog. Ralph geeft nu de schuifpuzzel doos aan Darren.

De houten tegeltjes Schuifpuzzel:

Rechtsklik in inventory op de schuifpuzzel doos (Sliding tile puzzle). Darren vertelt dat hij dit spelletje nog wel kent uit zijn jeugd. Ook vertelt Darren dat hij iets hoort rammelen in het doosje. Combineer in inventory het losse tegeltje (Wooden plate) met de puzzeldoos (Sliding tile puzzle) om het losse tegeltje in de doos te plaatsen en.....Darren legt uit wat de bedoeling en dan beland je in de puzzel:

Het bord bestaat uit Zilveren en Gouden Dierkoppen. Aan de randen zie je Zilveren en Gouden Knoppen. Die Zilveren en Gouden knoppen geven aan hoeveel Zilveren en Gouden Dierkoppen je in elke rij en in elke kolom moet plaatsen. 

Het is een schuifpuzzel, dus je moet de dierkoppen verschuiven. Heb je er moeite mee, of geen geduld, dan gebruik je maar weer de Auto-Oplosknop om de puzzel op te lossen. 

Noem de Kolommen A, B, C, D en noem de rijen 1, 2, 3, 4.

 • In Kolom A in moeten 2 Gouden en 2 Zilveren koppen komen. 

 • In Kolom B 2 moeten 3 Zilveren en 1 Gouden Kop komen. 

 • In Kolom C moeten 2 Gouden en 2 Zilveren koppen komen. 

 • In Kolom D moeten 3 Zilveren en 1 Gouden kop komen.

 • In Rij 1 moeten 4 Gouden koppen komen. 

 • In Rij 2 moeten 2 Gouden en 2 Zilveren koppen komen. 

 • In rij 3 moeten 4 Gouden koppen komen. 

 • In Rij 4 moeten 3 Zilveren en 1 Gouden kop komen. 

Dus doe je best of gebruik de Auto-Oplosknop. Je klikt op de Dierkoppen om ze te verschuiven. Los je de puzzel zelf op dan komt er in het rechtsonder vakje een PIJLKNOP tevoorschijn. 

Klik met de tandwielcursor dan op de PIJLKNOP en.........Je gaat uit de puzzel en Darren pakt een kleine metalen Bal uit de puzzeldoos.

Open de ansichtkaart en klik dan op de ansichtkaart op de voorgevel van het Black Mirror Kasteel om terug te keren bij de voordeur van het kasteel:

Black Mirror Kasteel: Verboden Vleugel:

Via de ansichtkaart is Darren nu gelijk terug in de Grote Hal beland. Klik op de deur van de Verboden Vleugel en onmiddellijk staat Darren dan weer in de kamer met de grote muurspiegel. Klik weer met je oog op de grote spiegel zodat Darren er weer naar toe loopt. Pak dan de metalen Bal (Ball) uit inventory en klik ermee op de spiegel en...

Darren stopt het balletje in het van de onderste rand maar vertelt dat hij het balletje naar het midden moet brengen. Klik nu met de tandwielcursor op de spiegel en......Luister naar Darren die nu uitlegt wat de bedoeling is en dan beland je in de:

Spiegel Bal Puzzel:

Het is een doolhof puzzel. Je bent in de close-up van een cirkel en in de cirkel zie je 5 ringen. De Bal zit in de houder die onderaan de cirkel hangt. Linksonder is de knop waarmee je de Bal uit de houder schiet. De Bal moet vanuit de houder door alle ringen naar het gat in het midden. In de ringen zitten openingen waardoor de bal van de ene naar de andere ring kan gaan. Maar dat gaat niet zomaar vanzelf. Je moet de ringen zo afstellen dat de Bal via de openingen in de ringen naar het gat in het midden kan rollen. Aan de buitenkant van de cirkel steken 5 knoppen die je kunt indrukken. Met die 5 knoppen kun je de ringen draaien zodat je er voor kunt zorgen dat de Bal niet terug kan rollen. Je kunt echter een ring pas draaien als de Bal door de ringen rolt.

Dus klik op de Startknop om de Bal uit de houder te schieten. De Bal begint dan door de 1e ring naar de 2e ring te rollen. Je moet nu met de knopen proberen om de ringen zo te draaien dat de bal niet terug rolt maar juist via alle ringen naar het gat in het midden rolt. Lukt het je niet om de bal in het midden te krijgen dan kun je de Auto-Oplosknop weer gebruiken om ook deze puzzel weer automatisch te laten oplossen. Is de bal door het gat in het midden gegaan dan ga je vanzelf uit de puzzel en dan schuift de grote spiegel naar rechts en heb je de Geheime Deur geopend.

Ga dan door de Geheime Deur naar de:

Kinderkamer:

Deze kamer is één van de mooiste van het gehele kasteel en het lijkt erop dat alles in de kamer nog steeds zeer goed wordt onderhouden. Rechts staat een schrijftafel waar een spiegeltje en een foto op staat. De schrijftafel heeft ook laden. 

Klik met de tandwielcursor op de laden in de schrijftafel en.....Darren vind in de la een Muziekdoos, die hij op de schrijftafel zet. Ook vindt Darren de 3e Mozaïekschijf in de la, die hij opbergt in inventory.

Darren heeft de Muziekdoos op de schrijftafel gezet. Klik met de tandwielcursor op de Muziekdoos en luister dan naar het melodietje van de muziekdoos en......

Darren krijgt er barstende koppijn van en valt bewusteloos op de grond en heeft weer een nachtmerrie. We belanden dan in:

Hoofdstuk 6:

Black Mirror Kasteel:

Kinderkamer:

Darren komt weer bij zijn positieven en......Heeft zijn echte Moeder Cathrin gevonden. Moeder legt het één en ander uit waarna je verder praat via alle gespreksopties.. Darren is in werkelijkheid dus Adrian en zijn moeder's naam is Cathrin. Angelina was Darren's zuster en zij is gek geworden door de Vloek van de Gordon's. Mamma krijgt even een visoen. Darren zal zijn moeder later in Florida weer ontmoeten.

Na het gesprek met zijn echte moeder gaat Darren in de Grote Hal praten met Bates en dit gaat vanzelf. Bates loopt dan weg. Ga via de keuken naar het achtererf.

Arme Sally:

Louis ligt nog steeds onder de zwarte auto te sleutelen. Praat met Louis over de auto en de reistickets. Louis weet niets van de tickets en is niet met de auto weggeweest. Ook heeft Louis Sally sinds vanmorgen niet meer gezien. Ga terug naar de keuken, de Grote Hal en door naar de badkamer op de boven etage.

Sally  ligt dood op de vloer. Sally is op gruwelijke wijze vermoord. Wat is hier gebeurt en wie is de moordenaar. Het raam staat open. Bekijk het openstaande raam. Darren denkt niet dat iemand via het raam naar binnen heeft kunnen klimmen. Klik met de tandwielcursor op het raam om het raam te sluiten. 

Het bad staat vol water. Bekijk het bad en Darren merkt op dat het water in het bad gloeiend heet is. Draai de waterkraan van het bad open. Het water uit de kraan is ook heet en veroorzaakt damp in de badkamer. Bekijk het lijk van Sally. Klik in de close-up weer met je oog op Sally en doe dat meerdere keren. 

Sally is met geweld verdronken in het bad. Met haar linker hand wijst Sally naar de tegels van de badkuip....door de waterdamp verschijnt opeens de letter B op de tegels van de badkuip. Bekijk met je oog die letter B....Bedoeld Sally met die B dan BATES...of worden we op het verkeerde been gezet? Vanzelf ga je uit de close-up en draait Darren de kraan weer dicht. Verlaat de badkamer en....Darren zegt dat ie met Bates moet praten en wil dan de badkamer verlaten....Maar....het kasteel staat in de fik en Darren blijft in de badkamer. Je moet snel handelen. 

Klik met je oog op de laden van het kastje dat onder de spiegel staat. Darren pakt een Handdoek uit de la. Pak de handdoek uit inventory en klik ermee op het bad om de handdoek drijfnat te maken. Verlaat dan de badkamer. Darren doet de natte handdoek voor zijn gezicht en staat dan in de gang. Overal is rook en vuur, ook de Grote Hal fikt dat het een lieve lust is. Ga naar de Grote Hal. 

Bates ligt voor de Wereldbol op de grond. Darren loopt naar Bates en draait hem om. Bates leeft nog en Darren praat kort nog met de oude butler, die dan sterft. Darren sluit de ogen van Bates en verlaat dan snel het brandende kasteel.

Buiten ontmoet Darren tuinmannetje Louis en hij bedreigt Darren met een pistool. Louis heeft het kasteel in de fik gestoken, maar zegt dat hij niet verantwoordelijk is voor de moorden. Louis dwingt Darren in de auto te stappen en we belanden in de:

Academie:

Louis heeft Darren naar de Academie gebracht en.....Zus Angelina verschijnt.....Angelina is dus niet dood maar ze is dus wel de kwade genius van dit verhaal. Angelina heeft de moorden gepleegd. Praat verder met je zuster via alle gespreksopties.

Angelina heeft "het bloed van een Gordon" nodig om de  TEmpel van Mordred in de Academie in te kunnen en dat is nodig omdat ze de "Power van Mordred" wil oproepen. Het verbrande lijk bij de vuurtoren was het lichaam van Miss. Valley, die dus ook door Angelina is vermoord, waarna ze het lijk heeft verbrand in de hoop dat men zou geloven dat het Angelina's lijk is. Angelina heeft ook moeder in haar macht en die komt tevoorschijn en we belanden dan in de Geheime Grot:

Darren moet doen wat Angelina hem heeft opgedragen want zij en Louis houden moeder Cathrin onder schot. Midden in de grot staat dus het pilaartje. Links ligt nog steeds de rugzak en de olielamp. Pak nu de Olielamp. Pak dan, één voor één, de 3 Mozaïekschijven uit inventory en klik ze op het stenen Pilaartje . 

Darren plaatst steeds een schijf in één van de gleuven die aan de zijkant in het pilaartje zitten. Pak dan de Olielamp uit inventory en klik ook hiermee op het pilaartje om de lamp op de sokkel van het pilaartje te plaatsen. De olielamp moet worden aangestoken. Links steekt een Brandende kaart in de toortshouder aan de muur. Bekijk de brandende kaars (Candle) en pak dan de kaars uit de houder. Klik met de brandende kaars op het stenen Pilaartje om er de olielamp mee aan te steken. 

Vanaf het pilaartje schiet dan een lichtstraal naar de cirkel in de Metalen Poort. Angeline draagt Darren op om de poort nu te openen. 

Cathrin gilt dat Darren het niet moet doen, maar omdat Angelina dreigt om moedertje dood te knallen doet Darren braaf wat hem is opgedragen en opent dus de poort. 

Het hele gezelschap beland dan in de:

Geheime Tempel:

Drukplaat Kamer:

In de achtermuur van de tempel zit een groot hek. Links en rechts van het hek staan 2 pilaren, dus links 2 pilaren en rechts 2 pilaren. Voor de pilaren zitten er drukplaten (Paving slabs) in de vloer. In totaal zijn er 8 drukplaten, 4 links en 4 rechts. Rechts in de hoek is een dichte Stenen Deur (Stone door). en ook links in de hoek is een dichte Stenen Deur. Nummer de  drukplaten, van links naar rechts, 1 t/m 8.

Bekijk het Hek en de 2 stenen deuren. Praat dan met Angelina en vraag haar over de Drukplaten  (Stone floor slabs) en het Hek (Wrought iron gate). Je komt er achter dat iemand op één van de drukplaten moet gaan staan, maar Angelina is niet zo stom omdat te doen. Angelina zegt dat Cathrin maar op zo'n plaat moet gaan staan.

De bedoeling is het om het grote hek te openen en daartoe moeten die 8 drukplaten tegelijk ingedrukt worden. Helaas zijn we maar met 4 personen, maar Angelina en weigeren voorals nog om op zo'n drukplaat gaan staan. Temeer niet omdat er boven elke drukplaat een levensgevaarlijke hinderlaag aan een touw hangt. Wil je zo'n hinderlaag even zien? Klik dan met de tandwielcursor op 1 van de 8 drukplaten en......Darren gaat op een plaat staan en....een enorm blok komt omlaag gevallen en had Darren bijna geplet.

Rechts voor het grote hek ligt een Notitie (Notepaper. Pak die Notitie. Het is de "gebruiksaanwijzing" voor de 8 drukplaten. Darren somt de symbolen op die hij op de notitie op de drukplaten ziet staan.  Op elke drukplaat staat  een symbool. 

 • Op Druk plaat 1 staat een Bloem. 

 • Op Druk plaat 2 staat een Deur. 

 • Op Druk plaat 3 staat een Mes. 

 • Op Druk plaat 4 staat een Zon. 

 • Op Druk plaat 5 staat Water. 

 • Op Druk plaat 6 staat een Deur. 

 • Op Druk plaat 7 staat een Betonblok. 

 • Op Druk plaat 8 staat een Sneeuwvlokje. 

 • Drukplaat 2 opent de linker Stenen Deur

 • Drukplaat 6 opent de rechter stenen deur.

Klik op Drukplaat 2 en....Darren gaat op drukplaat 2 staan en hierdoor schuift de linker Stenen Deur open. Darren stapt weer van plaat 2 af en....de linker Stenen Deur schuift weer dicht. Er moet dus iemand op drukplaat 2 blijven staan om de stenen deur open te houden zodat Darren door die deur kan gaan.

Angelina heeft al geweigerd om op de drukplaten te gaan staan, dus vraag het aan moedertje Cathrin. Klik met de praatcursor op Cahtrin en vraag haar of zij op drukplaat 2 wil gaan staan. Moedertje gaat dit dan doen en de linker Stenen Deur gaat weer open. 

Moeder blijft op plaat 2 staan. Ga door de nu geopende linker Stenen Deur naar de:

Linker Kamer:

In de muur zitten 4 Tekstpanelen, 2 links en 2 rechts. In het midden zit een Mechanisme. Lees, van links naar rechts, de 4 Tekstpanelen. Op de 4 tekstpanelen leest Darren een raadseltje. Die 4 raadseltjes omschrijven elk 1 van de 4 jaargetijden.

 • Paneel 1 omschrijft een Sneeuwklokje en gaat dus over de Lente.

 • Paneel 2 beschrijft Vuur en dus de Zomer.

 • Paneel 3 beschrijft een Windmolen en dus de Herfst.

 • Paneel 4 omschrijft een Sneeuwvlokje en dus de Winter.

 • Dus bij Lente hoort het Sneeuwklokje. 

 • Bij Zomer hoort Vuur. 

 • Bij Herfst hoort Windmolen. 

 • Bij Winter hoort Sneeuwvlokje.

Bekijk met je oog het Mechanisme. Het mechanisme heeft een boel symbolen. Klik met de tandwielcursor op het Mechanisme en....je beland in de:

Jaargetijden Puzzel:

Er zijn weer 4 venstertjes en bij elk venstertje staat weer een drukknop. De symbolen staan op 4 draaischijven die je dus draait door op de knoppen te klikken. Je moet het juiste symbool in het juiste vensterzetten door op de knoppen te klikken. Maar als je op 1 knop klikt dan draait ook één van de andere schijven. Dus niet alleen moet je het juiste symbool in het juiste venster draaien maar je moet ook nog eens in de goede volgorde op de knoppen klikken,

 • Bovenste knop= Zomer: Klik op de bovenste knop totdat het Vuur symbool in het middelste venster staat.

 • Linker knop = Lente: Klik op de linker knop tot daar het Sneeuwklokje in het middelste venster staat.

 • Onderste knop = Winter: Klik op de onderste knop tot daar het Sneeuwvlokje in het middelste venster staat.

 • Rechter knop = Herfst: Klik op de rechter knop tot daar de Windmolen in het middelste venster staat.

Vanzelf ga je uit de puzzel en zijn er in de 4 pilaren geheime vakjes geopend. 

Pak uit 3 van de 4 geheime pilaarvakjes een versierde Staf. Ga via rechtsonder terug naar de Drukplaat kamer:

Drukplaat Kamer:

Mammie Cathrin staat nog steeds op drukplaat 2. Ga op Drukplaat 3, de Mes plaat, staan. Er dendert een val omlaag en Darren springt weer snel achteruit. Maar hierdoor is er een Mes vrijgekomen en dat Mes ligt nu bij Darren op de vloer. Pak het Mes (Knife).

 • In de drukplaten 1, 4, 6 en 8 zit een gat en we hebben uit de linker kamer 3 versierde Staffen meegenomen. 

 • Rechtsklik in inventory op die 3 staffen. Darren vertelt je dan dat je een gele Lente Staf, een groene Zomer staf en een blauwe Winter staf hebt.

 • Pak de gele Lente Staf uit inventory en klik ermee op drukplaat 1 en....Darren plaats de staf in het gaatje van de drukplaat. Ga even op de plaat staan. 

 • Steek op deze manier de groene Zomer staf in drukplaat 4 en de blauwe Winter staf in drukplaat 8 en ga dan ook even op deze 2 platen staan. Hiermee zijn dan nu de drukplaten 1, 4 en 8 gedeactiveerd. 

Op drukplaat 7 staat het Betonblok Symbool.  Darren moet de rechter kamer nog onderzoeken. Drukplaat 6 heeft het deur symbool en zal de rechter Stenen Deur openen. Ga op plaat 6 staan. De rechter Stenen Deur schuift dan open maar ook weer dicht als Darren weer van de plaat stapt. Praat nu met Angelina en vraag haar of Cathrin op Plaat 6 mag gaan staan en.....Angelina stuurt Cathrin dan naar Drukplaat 6. Hierdoor gaat de linker Stenen deur weer dicht maar de Rechter Stenen deur gaat open en blijft open zolang Cathrin maar op plaat 6 blijft staan.

Ga dus door de rechter stenen deur naar de:

Rechter Kamer:

We kijken van bovenaf omlaag en in de diepte naar de vloer van de drukplaat kamer. We zien Angelina staan en Cathrin die op plaat 6 staat. Darren staat rechts op de rand. Enorme gewichten hangen boven aan kettingen boven de Drukplaat kamer. De gewichten hangen in een halve cirkel en in het midden hangt een enorm Betonblok. Dat Betonblok hangt precies boven Drukplaat 7. 

Achter elke ketting zie je rode en gele symbolen op de muur en bij die symbolen zit ook steeds een Touw. In de linker muurnis zie je 2 nissen met Tandwielen (Gearwheels) en links naast de ingang, waar Darren staat,  zit een Paneel (Description) in de muur. Bekijk dat Paneel, links naast Darren en luister naar wat hij zegt. Het paneel heeft symbolen, hendels en een knop. Tel die symbolen reeksen op de muur van links naar rechts en klik dan met je oog cursor op de 4e symbolen reeks. 

Darren loopt daar dan naar toe om die symbolen te bekijken en meld dan dat dit dezelfde symbolen zijn als die hij zag op het Paneel. Klik dan nu met de tandwielcursor weer op het Paneel en....nu beland je in de:

Touwen en Symbolen Puzzel:

Je moet op dit paneel de symbolen van de 4e rij symbolen bij het juiste touw instellen. Je ziet schuifbalken met symbolen en in het midden knopjes. Links zie je 2 touwen en rechts 2 touwen. Je moet de schuifbalkjes symbolen naar rechts of links schuiven zodat tussen de linker en de  rechter touwen de juiste symbolen komen te staan. De knopjes kun je naar links en naar rechts klikken om aan te geven of een symbool links of rechts staat. De witte knop, linksonder, brengt dan een SPEER of een BETONBLOK in het venster onder het paneel. Er moet dus een Betonblok in dat venster komen te staan. Als je aan de linkerkant op een schuifbalk klikt dan schuift de balk naar links. Klik je aan de rechter kant op een schuifbalk dan schuift de balk naar rechts. 

Verschuif nu de balken tot je tussen de touwen, van boven naar beneden, de juiste symbolen hebt staan. Klik dan de knopjes naar links of naar rechts, om aan te geven of een symbool links of rechts staat en klik dan op de Witte Knop en........ als je alles goed hebt ingesteld dan zal er een Betonblok in het venster verschijnen. 

Deze puzzel kun je niet automatisch laten oplossen, dus deze moet je echt helemaal zelf doen. Hier is de oplossing.

Vanzelf ga je uit de puzzel en Darren meld dat hij nu weet welk van de touwen hij moet doorsnijden om het grote Betonblok omlaag te laten vallen, op Drukplaat 7. Dat is het 3e Touw vanaf rechts. Pak het Mes uit inventory en klik ermee op het 3e Touw (Rope) vanaf de rechter kant. Dat is het touw dat rechts naast de 2e nis met tandwielen zit.

Darren snijd dat touw door en.....rent terug naar beneden en....Het beton blok komt omlaag en rust dan op Drukplaat 7 en blijft daar nu ook op staan.  Er moeten nog 3 drukplaten gedeactiveerd worden en dat moet gebeuren door Darren, Louis en Angelina die alle 3 op een drukplaat moeten gaan staan.

Praat weer met Angelina en zeg haar dat Louis op een drukplaat moet gaan staan en.......Angelina geeft Louis opdracht om op een drukplaat te gaan staan. Louis wil echter niet op de plaat staan die Darren hem aanwijst en wil ruilen met Darren. Louis gaat dus op plaat 5 staan en....dat is maar goed ook want de val van plaat 5 was niet gedeactiveerd. 

Louis sterft dus op plaat 5 maar het gewicht van zijn lijk blijft wel de plaat indrukken. Angelina is niet rouwig om de dood van Louis en zij gaat op plaat 2 staan en  hierdoor sluiten de beide stenen deuren weer. Darren neemt plaats op Plaat 3 en....Alle 8 platen zijn nu gedeactiveerd en....het grote Hek schuift open.

Rechtsvoor in de grote, nu geopende nis, staat een Houder (Holder) en de ronde deur in de nis is de Vuur Poort (Demonic gate). Bekijk de Vuurpoort. Darren/Adrian meld dat achter de deur de gevangenis van Mordred is. Bekijk de Houder. Klik dan met de tandwielcursor op de Houder en........

Darren wil de Houder pakken maar dat vindt Angelina niet goed. Angelina schiet een kogel in de grond en gaat zelf de Houder activeren. Hierdoor begint de Vuurpoort te gloeien en.....

Angelina dwingt Darren en Cathrin om haar nu door de Vuurpoort te volgen en we belanden dan in de Vuurkamer van Mordred. Midden in de kamer ligt het grote Mordred Boek op een altaar.

Angelina wil dat Darren het Mordred Boek activeert met zijn bloed maar Darren weigert dit. Om Darren te dwingen schiet Angelina een kogel in Cahrin's buik. 
Cathrin bespringt Angelina en gilt dat Darren moet vluchten. Darren rent terug naar de Drukplaten Kamer.

Snel......klik met de Exitcursor op de trap, onder in het scherm, om terug te gaan naar de Geheime Grot en naar de uitgang/ingang van de Academie....

Maar....helaas voor Darren.....de Orde gooit roet in het eten want ook de Orde heeft nu de Geheime Grot bereikt en ze nemen Darren onder vuur.

Darren probeert de Orde jongens er van te overtuigen dat hij aan hun kant staat maar te vergeefs. Darren rent terug naar de Drukplaten Kamer.

Klik weer met de Exitcursor op de Vuurpoort en.....

Darren staat even in tweestrijd en letterlijk tussen twee vuren. Aan de ene kant zijn daar die Orde jongens, die elk moment ook de Drukplaat Kamer zullen enteren, en aan de andere kant is daar Angelina in de Mordred Kamer. Wat te doen. Bij de pilaren is een spleet maar daar is ook hete Lava en Darren wil dus niet door de spleet omlaag springen. Darren neemt dan het besluit om zijn kansen dan maar bij Angelina te wagen en hij gaat weer door de Vuurpoort naar de Mordred Kamer.

Alleen Cathrin is nog in de Mordred Kamer. Angelina is niet te zien. Darren is opgelucht, maar Cathrin is stervende vanwege de kogel in haar buik. 
Er volgt een lang gesprek tussen moeder en zoon maar dan verschijnt Angelina weer met haar pistool.

Angelina dwingt Darren nu om het Boek met zijn bloed te gaan activeren. Darren begint de spreuk op te lezen, terwijl hij zichzelf ook een snee in zijn arm geeft

Angelina begint in extase te raken en let even niet meer op Cathrin, die haar kans ziet en op Angelina springt. Cathrin en Angelina storten de diepte in en verbranden levend in de lava.

Darren kan het niet meer helpen....zijn arm, waar nu bloed uit komt, komt over het toverboek en....Darren's bloed activeert nu het boek......

Een zee van vuur verschijnt en.......Darren wordt gek.....of is hij nu getransformeerd in.....MORDRED?????

Wel......is dit het EINDE.....of toch nog niet......

Walkthrough door: Louis Koot