Deponia 2:

2013:Walkthrough door: Louis Koot

Chaos On Deponia is het 2e deel in de Deponia Trilogie en de game gaat verder waar het verhaal van Rufus en Goal in deel 1 ophield. Je kunt eerst weer de Tutorial spelen, maar waarom zou je dat doen? Ik schenk er verder geen aandacht aan want het is dezelfde onzin als in deel 1. Ik ga er van uit dat je deel 1 gespeeld hebt en dus weet dat je hoe één en ander werkt in de game, dus ik verwijs je voor uitleg over de Tutorial en de besturing naar mijn Deponia 1 walkthrough.. Linksklik om dingen te pakken en rechtsklik om dingen te bekijken. 

Speel de Tutorial of sla het over en dan krijg je van Rufus een korte samenvatting van de gebeurtenissen in deel 1. Rufusje bied je deze samenvatting aan in de vorm van een zwart/wit bioscoopjournaal. Uiteraard doet Rufus zichzelf voor als de grote Held, die de arme Goal van een lot echter dan de dood heeft gered.

Dan zien we Rufus en Goal in de shuttle...............

Goal kan zich niets herinneren van de voorvallen uit deel 1 en ze vraagt zich af wat ze hier in die shuttle doet met Rufus, in plaats van op weg te zijn naar Elysium met Cletus. En wat doet dat grote brandende zaagblad in de zijwand van de shuttle?  Wel.....Rufus wil Goal wel even vertellen hoe het zo gekomen is en......we gaan terug in de tijd  want we beginnen dit verhaal in het: 

A: Terug in de  Tijd

Huis van oma Utz:

Oma Utz en Doc zitten in de keuken van Oma's woning als Rufus komt binnenwandelen. Oma Utz kan niet geloven dat Rufus de held is waar Doc steeds over praat. Rufus help Bozo met het tip top maken van zijn boot en hij wil Doc's hamer lenen. Doc zegt dat de hamer in de gereedschapskist ligt. De rode gereedschapskist (Toolbox) staat rechts op de grond. 

Linksklik dus op de Gereedschapskist om het ding te openen. In de gereedschapskist ligt een Stroomwisselaar (Power Inverter) en een Hamer. 

Pak de Stroomwisselaar en de Hamer uit de gereedschapskist en terwijl je dat doet luister je naar Oma en Doc en...... Oma vertrouwd Rufus niet zo maar Doc wel, maar Oma krijgt gelijk want Rufus slaagt erin om de hamer uit zijn handen te laten vliegen en.....de hamer spietst de gele vogel vast aan de paal. 

Linksklik dus op de Hamer, om het ding uit de paal te trekken en......de vogel vliegt dwars door de toiletdeur het toilet in en de hamer beland onder de tafel, waar het gestreepte tafelkleed over heen ligt. Je ziet nog net het puntje van de hamersteel onder het gordijn uitsteken. Op de tafel staat een brandende gaslamp

Linksklik dus weer op de hamer en.......Wel......Oma hoopte dat Rufus haar huisje niet totaal zal afbreken en dat doet Rufusje ook niet.....maar de stomme klootzak slaagt er wel in om de tafel in de fik te zetten omdat ie het tafelkleed van de tafel rukt. Hierdoor breekt de gaslamp en raakt de tafel, en ook de hamer in de fik. De hamer kan Rufus nu dus niet pakken, maar het tafelkleed heeft Rufus opgeborgen in inventory. Linksklik op de toiletdeur, om het toilet te openen en......je ziet dat de gele vogel in de elektrische installatie van het toilet is beland. 

Linksklik op de vogel (Box) en.....wel.....Rufus wordt even elektrisch en de vogel beland in de toiletpot. Linksklik op het doorspoelkoord (Flush handle) om de vogel door het toilet te spoelen, maar het spoelmechanisme werkt niet. Open de inventory en pak er de Stroomwisselaar (Power Inventer) uit en klik er mee op het kastje (box)  om de stroomwisselaar in de spoelbak te plaatsen. 

Klik dan weer op het doorspoelkoord (Flush handle) en......de vogel wordt door de toiletpot gespoeld en beland in het waterreservoir, boven de toiletpot.Rechts naast het toilet staat de wasbak. De wasbak heeft een grote rode knop (Flush button) in het midden en een kleine rode knop in de rand. 

Klik op de grote rode knop (Flush button) en.....de vogel en het water belanden in de wasbak (Sink). Klik nu op de kleine rode knop (Button) en......Wel....met de kleine rode knop bedien je de afvalshredder, die onder de wasbak zit. Pak het Tafelkleed (Tablecloth) uit inventory en klik ermee in de wasbak (Sink)......

.......Rufus doopt het tafelkleed in het water maar het kleed komt vast te zitten in de afvalshredder. Klik dus op de kleine rode knop en.....de vogel wordt versnippert maar Rufus kan nu wel het natte tafelkleed uit de afvalshredder pakken. 

Pak dus het Natte Tafelkleed (Soaked Tablecloth) uit de muil van de afvalshredder.  
Pak het natte Tafelkleed gelijk uit inventory en klik ermee op de vlammen (Fire) en....

........met het natte tafelkleed om zijn handen gewikkeld pakt Rufus nu de hamer op en hij smeert hem snel naar zijn laatste ingenieuze ontsnappingsuitvinding, de:

Guillotine:

Doc is Rufus gevolg en moppert op Rufus omdat die bijna het huisje van Oma Utz in de as heeft gelegd. Rufus staat tegen het grote zaagblad aan en Doc staat, zonder dat hij het zelf merkt, met zijn handen onder het hakmes van de guillotine. Rufus legt uit hoe zijn helse machine werkt, dus luister naar zijn uitleg.

Aan de guillotine hangt een weegschaaltje waarop een vaasje staat. In het vaasje zit water en een lont. Voor het weegschaaltje staat een Bunsen Brander en een gasfles. Rufus heeft zijn linker voet op de blaasbalg staan. Aan de blaasbalk steekt een pijpje waar een kurk in steekt. Rechts van Rufus en het zaagblad staat een groene pijp waar een Steelpannetje (Pan) aan steekt.  Aan het zaagblad heeft Rufus een paar vuurwerk raketjes vastgemaakt.

Als Rufus op de blaasbalg (Bellows) trapt dan zal de kurk worden weggeschoten. De kurk zal de gasfles omkieperen waardoor de vlam van de bunsen brander de lont in het vaasje zal aansteken. Door de brandende lont zal de vloeistof in het vaasje verdampen waardoor dan het weegschaaltje omhoog zal gaan en dan de grote lont zal aansteken waardoor dan de raketjes zullen ontbranden. Hierdoor zal Rufus dan de lucht in worden geschoten en van Deponia kunnen ontsnappen. Rufus heeft Doc gewaarschuwd dat ie maar beter zijn vingers onder de guillotine vandaan kan halen. Laten we dus maar eens zien of deze helse machine werkt.....

Klik op de Blaasbalg (Bellows) en........De kurk schiet weg en schiet de gasfles omver waardoor de lont in het vaasje aangaat en.......de kurk raakt Doc hard tegen zijn hoofd.....Doc raakt bewusteloos en ligt nu met zijn hoofd in het hakblok van de guillotine. Ieder moment zal het water in het vaasje verdampen waardoor dan de weegschaal omlaag zal komen en dan zal de hakbijl Doc onthoofden. De Steelpan is omlaag gekomen en hangt nu bij de rechter voet van Rufus. Aan de Steelpan steekt de Steel (Panhandle) en er ligt ook een Mes (Knife) op de steelpan. 

Klik op de Steel van de steelpan (Panhandle) en.....Rufus trapt op de steel en hierdoor verkrijgt hij het mes in zijn hand. Het mes is nu je cursor. Aan het zaagblad heeft Rufus vuurwerkraketjes gebonden. Klik met het mes op het raketje (Fireworks) boven het hoofd van Rufus en.....

Rufus schraapt wat buskruit uit het raketje en dat buskruit beland, via de mouw van Rufus, in de Steelpan. Klik weer op de Steel van de Steelpan en.........het buskruit vliegt vanuit de steelpan de blaasbalg in. Klik nu weer op de blaasbalg en.........

Wel...kijk op je gemak naar de gevolgen.......het buskruit wordt door de blaasbalg naar de vlammen van de gasfles geschoten en......

.......de gasfles schiet weg en knalt de arme Doc de guillotine uit......Wel.....kijk verder naar het filmpje en we weten dan hoe Rufus, met zaagblad en al, in de shuttle is beland.

Heden:

A: Shuttle

Ok....we weten nu hoe het zo gekomen is dat Rufus met een enorm zaagblad in de shuttle terecht is gekomen. 
Cletus duikt dan op want die was uiteraard al aanwezig was in de shuttle ( zie het einde van Deel 1)

Cletus heeft een mooie grote revolver en dat ding richt je op Rufusje. Rufus en Cletus gaan dan even wat ruziën over Goal....Cletus beweert dat Goal hem ervan heeft overtuigd om de waarheid over Deponia te vertellen, aan de Elysiumaren. Cletus beweert nu dat Goal 3  verschillende persoonlijkheden heeft....... Er is, volgens Cletus,  een naďeve Goal, een agressieve Goal en een Goal die aan de kant van Cletus' staat.

We kijken dan het Cletusje recht in zijn smoel en we zien een Rode Knop (Eject-button) en een Tekening (Badge) 

Klik op tekening......Rufus meld dat het een tekening is van de schietstoel en hij blaast wat van het stof van de tekening. Klik op de Rode Knop en......

Filmpje: Goal wordt uit de shuttle geschoten, maar ze kan zich nog net aan de transportkabel vastgrijpen. Held Rufus wil Goal redden dus hij klimt de kabel in maar......... Cletus schiet de kabel kapot en Goal en Rufus vallen naar beneden........en Cletus komt er tot zijn schrik achter dat hij, in de shuttle, wordt gekatapulteerd naar.....???

Goal en Rufus hebben een "zachte" landing in de "Rust Red Sea", naast de boot van Bozo. Ondertussen keert het Organonschip terug naar Elysium. Op het Organonschip wacht Argus op Cletus. De Organonen willen namelijk eerst het gebied rond de Rust Red Sea opblazen, voordat de hele planeet eraan gaat......We zien dan de ronde Shuttle, met Cletus erin, naderen....de shuttle "ligt" op ramkoers met het Organonschip.   

De Troubadour kwijlt dan zijn lied en hierna zijn we beland op de boot van Bozo:

B: Floating Black Market

Op de schuit van Bozo's:

Rufus wordt wakker op de boot van Bozo en hij merkt een briefje van Bozo op, dat op de deur geplakt zit. Rufus pakt vanzelf het briefje en leest het hardop voor.

Bozo meld dat ie in het café zit en dat Doc Goal heeft  meegenomen naar zijn kantoor. 
Goal voelde zich niet goed. Doc vraagt of Rufus even naar kantoor wil komen want hij heeft hulp nodig.

Links naast de deur staat een kast en onderin die kast zit een afvalemmer (Trash can). Voor het rechter raam staat een groen Radarscherm (Radar). 

Linksklik in de Afvalemmer en.....Rufus doorzoekt de inhoud van de afvalemmer en hij haalt er zijn oude Anjovis-op-een-stokje-aas (Bait) uit. Rechtsklik op het groene Radarscherm om het in close-up te bekijken.....We zien dan dat de schuit van Bozo ligt aangemeerd bij de Drijvende Zwarte Markt (Floating Black Market), een eiland midden in de Rust Red Sea. Volgens Rufus is deze Zwarte Markt ver uit de route van de Organonschepen. Ok...linksklik op de deur om de schuit van Bozo te verlaten. Rufus beland in de:

Haven:

Rufus probeert de visser, die op de steiger zit te vissen, in de zeik te nemen maar de man is hier niet bepaald van gediend. Rufus vraagt de visser waar het lab van Doc is. De visser wil echter niet met Rufus praten en hij verwijst hem naar de plattegrond van dit Zwarte Markt Eiland. Je krijgt dan de plattegrond in je scherm. Deze plattegronden hangen her en der op het eiland en je kunt ze gebruiken om snel terug te gaan naar plaatsen waar je al eerder bent geweest. Doc's laboratorium bevindt zich in het Industrie park, dus ga daar nu naar toe.

Industrie Park:

Doc's Laboratorium:

Rufus staat voor Doc's Lab. Achter Rufus hangt de plattegrond (Map) aan de gevel. Via de doorgang, links, kun je omhoog naar het dakterras. Links van Rufus is een nis waar een Nest in ligt. Rechts van Rufus zie je de grote Stookoven (Furnace). Rechts in de hoek is een deur en bij die deur staat een "Airbag Krat" waar een briefje op ligt. Je ziet ook dat er, vanuit de Stookoven, een pijp omhoog gaat en dat die pijp dan een wirwar wordt van kronkelende pijpen. Rechtsboven zie je nog een groene pijp waar blijkbaar een Ei in zit (Egg in funnel).

Rechtsklik op het "Airbag Kratje"........Rufus loopt door naar het kratje en leest het briefje dat er op ligt. 

In de krat zit dus een reserve luchtzak voor de kanaalgondel. Linksklik op de deur en.....Rufus gaat naar binnen en beland in de werkplaats van Doc, waar Doc zijn reserve onderdelen bewaart. De deur, rechts, leid naar Doc's lab maar de deur wordt bewaakt door Clever- Byte, een Mechanische Hond. 

Als je probeert om Rufus door de labdeur te laten gaan wordt hij tegen gehouden door Clever-Byte. Clever-Byte is de waakhond en hij is niet van plan om Rufus te laten passeren. Als je zin hebt in nog meer nutteloos geouwehoer dan linksklik je op Clever-Byte om met het hondje te praten en via de gespreksopties die je dan krijgt......het is echter vooral de groots mogelijke flauwekul, dus je kunt dit ook gewoon niet doen.

Achter Rufus ligt een hoop troep opgestapeld en tussen al die troep ligt een Stok (Stick). Pak de Stok en pak de stok dan meteen uit inventory en klik ermee op hondje Clever-Byte en........Rufus gooit de stok weg maar helaas, Clever-Byte is een slim hondje en hij gaat dus echt niet achter de stok aan. De stok ligt nu vlakbij de linker deur dus raap de Stok weer op en......

Rufus demonstreert aan Clever-Byte wat de bedoeling is, maar.....Clever-Byte valt bijna in al zijn onderdelen uit elkaar van het lachen.....buikpijn krijgt ie er van. Terwijl Clever-Byte bijna stikt van het lachen gaat er in de diepe nis een lamp aan. Pak de Stok weer uit inventory en klik ermee op de brandende lamp en.......

....wel....dat was niet zo handig.....Rufus wordt bijkans geëlectrukeerd en Clever-Byte krijgt weer buikpijn van het lachen. De stok ligt op de vloer maar is nu elektrisch geladen en dus kan Rufus de stok nu niet meer oprapen zonder weer een elektrische schok te krijgen.....probeer het maar.........Links in de nis zijn planken waarop diverse spullen staan. Op de bovenste plank ligt een rol isolatietape (Electrical Tape) en op de onderste plank ligt een Zwengel (Crank). 

Pak het Isolatietape en pak de Zwengel. Pak het Isolatietape uit inventory en klik ermee op de, nu blauwe, stok en.....Rufus pakt nu de stok wel op. 

Open de inventory en zie....Het isolatietape zit nu om de stok......de stok is dus nu geďsoleerd en elektrisch geladen. Pak de geďsoleerde en geladen Stok (Insulated and Highly Charged Stick) weer uit inventory en klik er weer mee op Clever-Byte en......wel....ik zei al dat Clever-Byte een slim hondje was, dus de robothond likt niet aan de stok.....Rufus wel en......krijgt weer een schok en.......

........ dit doet Clever-Byte belanden in een lachbui die zo heftig is dat zijn bedrading nu doorbrand en.......wel... laten we maar zeggen dat Clever-Byte nu het lachen wel verleerd heeft..... Clever-Byte is dus nu wijlen, dus ga nu door de labdeur en....Rufus beland in een soort Luchtsluis. 

In de muur is een apparaat gebouwd en dat apparaat heeft 2 elektroden. Je kunt op die 2 elektroden klikken als je wilt, maar Rufus krijgt dan weer een elektrische schok. Het apparaat is via een pijp, en de elektrodes, verbonden met de Klok, die rechts naast het apparaat staat. Ga door de rechter deur en....we belanden dan eindelijk in het:

Laboratorium van Doc:

Er volgt vanzelf een gesprekje met Doc, die meld dat het Implantaat van Goal erg beschadigd is. Doc kan de gegevens op Goal's implantaat redden via een operatie, maar daarvoor heeft hij wel een paar lege datacartridges nodig, die Rufus even moet gaan bemachtigen. De goede datacartridges zijn verkrijgbaar in de "Gadget Shop", in de Haven. Rufus kan de datacartridges op de rekening van Doc laten zetten. Doc zegt ook nog dat Rufus niet de goedkope cartridges moet kopen want die kunnen voor problemen zorgen....doc wil de goede cartridges hebben.

Goal zit, bewusteloos, in de operatiestoel van Doc. Onder het balkon, links, is een werktafel en op die tafel ligt een Schroevendraaier. Op het balkon staat een Vrieskist (Freezer). 

Loop naar de werktafel en pak dan de Schroevendraaier (Screwdriver). Loop dan naar boven, naar de vrieskist. Het is een 3 sterren vrieskist en linksboven de vrieskist zit een rode knop. Linksklik op de vrieskist om de kist te openen. De kist zit vol met water, maar als je op de rode knop klikt dan bevriest het water en dan zit de kist vol met ijs. Klik je dan weer op de rode knop dan ontdooit het ijs weer tot water. Dit is nuttige wetenschap waar Rufus op dit moment nog niets aan heeft, dus sluit de vrieskist weer. Verlaat het laboratorium, door de deur linksboven en in de luchtsluis ga je via de linker deur terug naar de werkplaats. Verlaat dan de werkplaats via de linker deur. Terug buiten wordt Rufus aangesproken door 2 gemaskerde mannen. 

Deze twee mannen zijn rebellen die vechten tegen de Organonen. De mannen weten dat Rufus iets van grote waarde in bezit heeft en ze waarschuwen hem dat het niet "in de verkeerde handen mag vallen". De twee mannen verdwijnen dan. 

Rondkijken in op het eiland:

Rufus weet de weg niet op dit eiland en weet dus ook niet waar hij de Gadget Shop moet zoeken. Laten we dus nu eerst even rondkijken op dit Zwarte Markt eiland. Via de kaart kun je nu alleen terug naar de Havenpier, maar als we nu eerst even wat gaan rondlopen dan zorgen we ervoor dat ook alle andere locaties beschikbaar komen op de kaart. Ga nu eerst, via de steiger aan de linker kant van het gebouw, een scherm naar links. We belanden bij de:

Wapenshop:

Via de poort gaat het terug naar Doc's laboratorium en via de steiger kun je naar Little Venice. Rechts steekt er een enorme dolk op een paal van de grote Pijpopening. Aan de pijpopening zit een draaiwiel (Pipe valve). Klik op de deur van de Wapenshop en......we ontmoeten de wapenverkoopster en ze is niet bepaald vriendelijk....Ze heeft ook een geweer en ze dreigt Rufus er mee neer te schieten. 

Je kunt de agressieve meid om een wapen vragen, maar dat krijg je nu toch niet. Lul je dus uit deze netelige situatie en als de meid zich weer in haar shop heeft verschanst ga je, via de steiger, een scherm naar links en......We belanden in:

Little Venice:

Kijk hier even wat rond maar je kunt hier nog niet veel doen.  In het kanaal ligt een vreemd soort boot.....het is een Onderzeeboot. Op het dek van de boot staat een Periscoop en in het dek zit een rond luik. Meer naar rechts zit een Antenne op 1 van de paaltjes van de steiger. Op het bruggetje hangt de kaart. Linksklik op de Periscoop en.....Rufus loopt dan het dek van de boot op om de periscoop te bekijken. Klik op het ronde luik.....het luik zit dicht en op slot. Linksklik op de Antenne en.......Rufus loopt naar de Antenne en sloopt het ding van het paaltje. De Antenne heb je dan nu in inventory. Onder de brug steekt de cabine van de onderzeeër uit. In de cabine hangt een Hand (Tournament Hand). Bekijk die hand en Rufus denkt dat het een echte hand is. Ga terug naar de Wapenshop en dan terug naar Doc's Laboratorium. Terug bij Doc's gebouw ga je dan, via linksonder, naar de:

Markt:

De markt is een groot plein en aan de linkerzijde vinden we de Drogist (Pharmacist). Rufus staat in de linker poort en daar hangt ook de kaart. Via de middelste poort gaat het naar de Bellevue en via de rechter poort naar de Haven en het Café en er is ook een kunt donkere Steeg (Dark alley) die je in kunt. Midden op het marktplein is een Arena die gebruikt wordt voor één of andere competitie. Ga nu eerst naar de Drogist. 

Praat met de Drogist en vraag hem wat je vragen kunt. 

De drogist is blind en als je zegt dat je iets wilt kopen krijg je een lijst met items die je bij de drogist kunt kopen. Vraag of er ook iets voor niets te verkrijgen is. Het enige item dat gratis is , is een  komkommerplant, de "Cucumis Agnitio", maar alleen als je de coupon kunt overhandigen. Die komkommerplant heeft als eigenschap dat je er iemands hersenen mee kunt veranderen. De coupon zit in het tijdschrift dat de drogist uitgeeft. Dat tijdschrift heeft de drogist achtergelaten in de wc van Gullivers Café.

Neem afscheid van de drogist. Links staat een kast en in de kast steekt een afvalemmer (Dumpster). Klik op de afvalemmer en.....Rufus haalt een handvol Pijnstillers uit de afvalemmer die over de houdbaarheidsdatum heen zijn (Expired Pills). Keer terug naar het plein en loop dan de Bellevue Poort in en........

Bellevue:

De poort is aan de andere kant afgesloten door een hek, dus we kunnen hier nu niet verder....Bellevue is de "dure" wijk van dit Black Market Eiland. In de poort hangt een Neus (Fine nose). Als je op de Neus klikt dan snuift de Neus de geur op van iedereen die via de poort hier naar binnen wil komen. Herkent de Neus de geur niet dan gaat het hek niet open en kun je dus Bellevue niet in....wel...de Neus herkent de geur van Rufus niet, dus we kunnen hier nu verder. Ga dus terug naar het Marktplein en loop dan even de Donkere Steeg (Dark Alley) in.

Donkere Steeg:

Het is een doodlopende steeg en er staat een grote kist (Crate) en er is een houten deur. Klik op de kist en.......de maffe Rufus springt in de kist. Klim uit de kist via de omlaagpijl....de kist zit dus vol met troep, maar Rufus heeft er nu nog niets van nodig. Klik op de deur en......Rufus klopt op de deur en......

.........het deurluikje gaat open en 2 ogen staren Rufus aan.....wel....je ervaart dat er een Geheime Klopcode geklopt moet worden om binnen te geraken. Loop terug naar het marktplein en ga dan, via de meest rechter poort, naar de:

Haven:

Ok....Rufus is nu in de eigenlijke haven en hij kwam van boven, vanaf de Markt. Links gaat het naar Little Venice en rechtsonder naar de pier. Hier is dus ook het Café van Gulliver, waar Bozo binnen is. Op het dak van het Café staat een Generator te pruttelen. Een Gondelier staat "O Solomio" te kwijlen in zijn gele gondel. Op het pleintje staat een lange paal met een vogelnest. Bekijk (rechtsklik) even het vogelnest dat in de paal steekt....Rufus vindt het maar een lelijk nest voor een lelijke vogel. Op de voorpunt van de gondel, van de Gondelier, steekt een Bumper en een Muziekstandaard (Music stand). Loop naar de gondelier en ga even met hem praten en vraag hem alles wat je kunt vragen. 

Je leert dat de Gondelier maar 1 nummertje kent en dat is het "O Solomio" dat ie tot vervelens toe staat te kwelen....dat komt omdat de gondelier geen ander muziekstuk heeft dat ie op de muziekstandaard kan leggen.  De gondelier zingt om de ratten uit het kanaal te verjagen. Zeg Arrivederci en ga dan het Gullivers Café binnen:

Gullivers Café

Rufus komt het café binnen op het bovenbalkon en staat gelijk voor een grote Zwaardvis (Razorfish). Probeer of je de Zwaardvis kunt pakken....dat lukt niet...de vis beweegt te veel en er komt muziek uit. Blijkbaar heeft de vis een bewegingssensor. In de balkonnis zit ene Garlef en beneden zit Bozo aan een tafeltje. Loop naar rechts en klik op Garlef en.....Rufus vraagt of ie Garlef even mag storen, Garlef heeft er eigenlijk geen zin in maar Rufus neemt toch plaats. Praat met Garlef via de gespreksopties die je krijgt.

Garlef is 1 van de 2 rebellen die we hebben ontmoet toen Rufus uit het lab van Doc kwam. Garlef is bovendien een professionele rock-paper-scissor speler en hij zit hier te wachten tot er een waardige tegenstander op duikt waarmee hij dit spel kan spelen. Zeg "I want to play", maar omdat Rufus geen "officiële en professionele vingers" kan laten zien wil Garlef het rock-paper-scissor spel niet spelen. Neem dus afscheid van Garlef.

Klik op Bozo en.....Rufus loopt via de trap omlaag om met Bozo te gaan praten. 

Gebruik alle gespreksopties, maar vraag vooral "I went to see Doc, and now I need to find the gadget shop" en Bozo vertelt dat de gadget shop bij de pier te vinden is, links naast de poort. Je komt verder te weten dat Bozo pepermuntthee zit te drinken. 

Op Bozo's tafel staat een Suikerstrooier (Sugar Dispenser). Jat, dus pak, de Suikerstrooier. Klik, linksboven, de Exitpijl "To the Harbor" om het café weer te verlaten en terug buiten klik je, rechtsonder, de "To the Dock" pijl om terug te keren op de pier en......

Terug op de pier wordt Rufus opgewacht door twee stoere types en ze willen de geheime code die in Goals implantaat zit.  

Uiteraard weigert Rufus en dus wordt ie behoorlijk in elkaar geslagen, maar de code vinden de 2 "slagers" niet. De twee bruten lopen dan weg om verslag uit te brengen aan een zekere Donna. Rufus is weer bijgekomen en staat weer rechtop. 

Links van de poort is de groene ingang van de Gadget Shop, waar Rufus dus volgens Doc de datacartridges kan verkrijgen. Ga dus de Gadget Shop binnen.

Gadget Shop/ Laboratorium:

Rufus wordt bediend door een bolrond robothoofd. Het brein van de robot is een glazen bol waar Gilligan, de eigenaar van de winkel, in zit. De robot zegt dat er twee soorten cartridges zijn, de zeer goede Platinum Proof Professional en de goedkopere Cowboy Dodo, waarbij je een lolly cadeau krijgt. Je moet dan kiezen welke van de 2 datacartridges Rufus zal kopen.....Het maakt echt niet uit welke keuze je hier doet....dus kies de "Platinum Proof Professional" of kies de "A Lollipop......."  en......Rufus keert vanzelf terug naar Doc's laboratorium, met de datacartridges en een Lolly, die hij met smaak oplikt.

Doc "opereert" Goal, die vervolgens wakker wordt met een niet al te best humeur en dit duidelijk laat blijken aan de arme Rufus. Goal loopt vervolgens kwaad de deur uit. Doc legt vervolgens uit dat Goal's persoonlijkheid nu in 3 delen gesplitst is. Doc kan Goal wel "repareren" maar dan moeten alle 3 Goal's persoonlijkheden instemmen met de operatie. Ook heeft Doc de 3 cartridges nodig waar Goal's persoonlijkheden op staan geschreven. Doc geeft Rufus de 2 cartridges die zijn achter gebleven in zijn helse machine en een afstandsbediening, waarmee Rufie de persoonlijkheid van Goal kan wissen als hij vlak bij haar staat.

Rufus moet dus op zoek naar Goal. Open de inventory en combineer dan de twee Datacartridges met de Afstandsbediening om de Cartridges in de afstandsbediening te stoppen. Verlaat het lab, de luchtsluis en de werkkamer. Terug buiten rechtsklik je weer op de Kaart. Alle locaties zijn nu beschikbaar via de kaart, dus reis terug naar de:

Haven:

Via de kaart beland Rufus echter weer op de pier, dus ga nu terug door de poort (To the harbor) naar de haven. Ga Gulivers Café weer binnen.

Gullivers Café:

Goal zit nu beneden aan de bar en bij Bozo zit nu ook één van de 2 gemaskerde mannen, die Rufus op een pak slaag hebben getrakteerd, en zijn naam is Nod. Klik op die gemaskerde Nod en......Rufus loopt dan via de trap naar beneden om met die gemaskerde Nod te gaan babbelen. Praat met Nod via de gespreksopties.

De partner van Nod is Wink. Wink is blind in zijn rechteroog en hij bewaakt momenteel de geheime schuilplaats. Nod en Wink zijn lid van de "Unorganized Crime" organisatie. Nod speelt graag rock-paper-scissor, maar hij heeft zijn "vingers" in de schuilplaats laten liggen. Zeg dus dat je lid wilt worden van de Ongeorganiseerde Misdaad Organisatie. Maar Rufus kan alleen lid worden als hij kan bewijzen dat ie heel roekeloos is. Nadat je een paar keer een optie hebt gebruikt om aan te tonen hoe roekeloos Rufus kan zijn vraag je "How can I prove to you that I'm reckless enogh?" Nod zegt dan dat Rufus bijvoorbeeld de Kat van Donna zou kunnen scheren....dat zou pas echt heel roekeloos en gevaarlijk en stom zijn. Sluit dit gesprek met Nod af als je alles van hem te weten bent gekomen. 

Achter de bar staat de groene Jukebox. In de zijkant van de jukebox zit het venstertje waarin men de liedjes kan selecteren die de jukebox kan spelen.
 In de voorzijde van de jukebox zit een rolluik (Jukebox flap). 

Linksklik op de zijkant van de Jukebox en,.....het selectievenster verschijnt dan groot in je scherm. Je kunt kiezen uit 4 liedjes door op de oranje knopjes te klikken. Het eerste liedje is "The Mating Song of the Junk Crabs"......kies dit liedje, dus klik op de bovenste oranje knop en Rufus selecteert het bovenste liedje. 

Sluit het selectievenster via de ""Leave" pijl rechtsboven. Probeer het rolluik van de Jukebox te openen.....dat lukt niet omdat het rolluik vastgeschroefd zit. Pak de Schroevendraaier uit inventory en klik ermee op het rolluik (Jukebox flap) en.....Rufus maakt het rolluik open en......In de Jukebox zit Alex de Jukebox Dwarf......

Dwerg Alex speelt dus de geselecteerde liedjes in de jukebox op de piano en vanaf bladmuziek. Op dit moment speelt Alex dus het "The Mating Song of the Junk Crabs"  en dit bladmuziek staat dus op de piano. Praat met Alex......Rufus probeert de dwerg in de zeik te nemen maar het dwergje is er niet van gediend en dreigt Rufus in elkaar te slaan. Als je probeert om het bladmuziek van Alex's piano te jatten dreigt de dwerg om Rufus eventjes in zijn ballen te trappen. Wel.....we zullen de chagrijnige dwerg voor nu maar verder met rust laten. Loop naar de bar en ga praten met Gulliver, de uitbater, en gebruik in dit gesprek weer alle mogelijke gespreksopties die je krijgt

Gulliver begint met te vertellen dat als een klant de WC wil gebruiken hij/zij dan even aan hem de sleutel voor de WC moet vragen. Het favoriete liedje van Gulliver is dat "The Mating Song of the Junk Crabs". De cliëntele van dit Café bestaat voornamelijk uit criminelen. Gulliver vertelt verder over Garlef, Nod en Bozo's vriendin. Bozo's vriendin is die meid van de wapenshop. Ook meld Gulliver dat in het café zo nu en dan de stroom uitvalt en dat suiker in de tank niet goed is voor de generator, die op het dak staat. Gulliver vertelt ook iets over de "Platypus bataka".....een gevecht  op leven en dood tussen 2 kemphanen, dat plaats vindt in de arena op het marktplein. Gulliver vertelt ook over Janosh, Liebold en Garlef, de 3 leden van de Rebellenbeweging . Ook ervaar je van Gulliver dat het "rock-paper-scissors" spel wordt gespeeld met Tournament Vingers.  Vraag als laatste "I, um, need to use the bathroom"  en.....Rufus moet dan een verklaring ondertekenen dat hij Gulliver niet verantwoordelijk zal houden voor al het ongemak dat hij kan ervaren als hij de WC gebruikt. Rufus ondertekent de verklaring en kriggt te horen dat Garlef de sleutel van de WC heeft omdat Garlef een weddenschap heeft lopen met Liebhold 

De 3 persoonlijkheden van Goal:

Goal zit dus aan de bar en tijdens het gesprek met Gulliver heeft zij zich er ook even mee bemoeit. Goal is op dit moment Lady Goal. De andere 2 persoonlijkheden van Goal zijn "Agressieve (Spunky) Goal" en "Baby Goal". We gaan nu proberen te praten met alle 3 Goal's want we moeten ze alle 3 ervan overtuigen dat ze met Rufus mee terug naar Doc moeten gaan.

Lady Goal:

Klik op Goal om nu met haar te praten. Rufus wil dan wel eerst even de juiste houding aannemen om met Lady Goal te praten. Je kunt kiezen uit "The Romantic", "The Daredevil" of "The Thinker" Rufus. Het maakt echt werkelijk helemaal niks uit welke Rufus je hier kiest. Dus kies welke houding Rufus moet aannemen en vervolgens kies je dan de openingszin waarmee Rufus het gesprek zal beginnen. Alweer....het maakt geen reet uit welke keuze je maakt want Lady Goal raakt toch niet onder de indruk. Gebruik vervolgens alle gespreksopties waarbij je Goal probeert te overtuigen dat ze toch echt mee terug moet naar Doc. Lady Goal vindt Rufus echter ver beneden haar stand

Als je gewoon door de gespreksoptie gaat dan gilt Goal o.a dat ze honger heeft. Gulliver hoort dit en hij zet dan een schaal met Pinda's op de bar. De pinda's zijn echter geďnfecteerd met griepbacillen, dus Goal wil ze niet hebben. Omdat de pinda's gratis zijn grijpt Rufus de schaal pinda's  en stopt het in inventory. Probeer Goal uit te nodigen voor een romantisch diner. Lady Goal heeft wel oren naar een romantisch diner, totdat Rufus het weer verpest door haar de pinda's aan te bieden. Hoe je ook lult en lult......Lady Goal is niet van plan om mee terug te gaan naar Doc, dus sluit af via "Wait here. I'll be right back".

Verander Goal's persoonlijkheid:

Open de inventory en pak er de geladen Afstandsbediening uit (Remote including Cartridges). Als je nog niet de 2 Cartridges in de Afstandbediening had gestopt dan doe je dat nu alsnog, want zonder de 2 cartridges werkt de afstandsbediening niet. Klik met de Afstandsbediening dan op Goal en.....er verschijnt een schermpje met 2 vraagtekens....

.....beide vraagtekens vertegenwoordigen 1 van de 2 andere persoonlijkheden van Goal......
Klik op het linker vraagteken om Lady Goal te veranderen in "Spunky Goal".

Agressieve Goal (Spunky Goal):

Goal is nu de Kwaaie Goal en ze is als zodanig niet op haar mondje gevallen. Praat weer met Goal en probeer haar weer te overtuigen om met je mee terug te gaan naar Doc. Spunky Goal is echter kwaad op Rufus. Goal en Rufus krijgen ruzie. Bozo bemoeid zich er mee door te zeggen, dat je een dame zo niet aanspreekt. Zowel Rufus als Goal zeggen dat hij zich erbuiten moet houden. Als je Gulliver nog een keer aanspreekt over de "platypus battaka", wil Goal er meteen aan meedoen, maar wel met een waardige tegenstander. Blijf praten tot je kunt zeggen "I'll find a way to make you go all weak"  en kies dan deze optie en sluit dan weer af via "Wait here. I'll be right back".

Baby Goal:

Klik weer met de Afstandsbediening op Goal en klik dan op het rechter vraagteken. 

Goal verandert in Baby Goal. Praat met Baby Goal en probeer haar weer te overtuigen om mee terug te gaan naar Doc. Maar uiteraard wil ook Baby Goal niet mee terug.....Gebruik diverse opties totdat Rufus en Gulliver het dan opeens over de Rebellen gaan hebben en.....Baby Goal wil dan dat Rufus en zij zich gaan aansluiten bij het Verzet. Zodra Goal heeft gegild dat ze zich bij het verzet wil aansluiten kun je dit gesprek afsluiten.

Bozo:

Ok.....Rufus is er dus niet ingeslaagt om elk van de 3 Goal's ervan te overtuigen dat ze terug moeten naar Doc. Ga nu weer praten met Bozo en vraag hem dan "What were you going to say earlier? Something about a very special "boarding maneuver"?  Bozo gaat dan nu vertellen over zijn "Bambina", en dat is zijn vriendin de wapenmeid. Je krijgt dan de mogelijkheid om Bozo tips te vragen over hoe Rufus met de 3 verschillende Goal's moet praten. 

Gebruik deze hint  mogelijkheden en Bozo vertelt dan het volgende:  Voor Spunky Goal moet Rufus de juiste woorden kiezen als hij met haar praat. Rufus zou met Baby Goal moeten praten. Voor advies over hoe Rufus met Lady Goal moet praten verwijst Bozo naar ene Seagull.  Vraag Bozo verder uit over zijn "Bambina" , de vriendin van Bozo.....en....... Bozo vertelt dan over zijn vriendin. 

De vriendin van Bozo is dus de wapenmeid van de wapenshop. Deze Bambina bedreigt iedereen met haar wapen, maar als Bozo de juiste woorden spreekt, wordt ze zo mak als een lammetje. Bozo wil Rufus echter niet vertellen wat die woorden zijn. Rufus heeft die woorden echter nodig om Spunky Goal te kunnen paaien

Blijf dus met Bozo praten over zijn "Bambina"......overtuig Bozo er van dat ie terug moet gaan naar zijn vriendin via "I think you should pay a visit to your Bambina"  en.....na enig tegenstribbelen verdwijnt Bozo om zijn vriendin te bezoeken en hij wil Rufus daar ontmoeten. Als Bozo verdwenen is verlaat je ook het Café. Bozo is dus naar de Wapenshop en daar moet Rufje nu ook naar toe. Ga dus nu eerst naar Little Venice en dan door naar de: 

Wapenshop:

Bij de wapenshop aangekomen zit Bozo al in een keurig pak, met een bosje bloemen op Rufus wachten. Bozo zit moed te verzamelen om aan te kloppen op de deur van de wapenshop. Praat met Bozo en........Geef Bozo nog wat morele steun via de 1e gespreksoptie en hij klopt aan op de deur van de wapenshop en.......wel....kijk wat er gebeurt....

Bambinamina laat Bozo binnen en er volgt even een heftige "omarming" en dan staan de twee "geliefden" buiten op het zijbalkon. Bozo wil dan net zijn beroemde woordjes zeggen om Bambina te kalmeren, als de kwelende gondelier voorbij vaart.  

Het gezang van de gondelier gaat door het buizensysteem en komt uit een gele buis , naast de houten deur in de donkere steeg. De gondelier zingt echter zo hard, dat Bambina niet kan horen wat Bozo zegt en......ze wordt kwaad en knikkert Bozo de shop uit .

Vanwege het gekweel van de gondelier heeft ook Rufus de woorden van Bozo niet kunnen horen, dus er moet een list worden bedacht om die woorden alsnog te kunnen horen.  Bekijk de grote roze buis met het rooster en het draaiwiel, links naast de wapenshop. 

Als je op het draaiwiel klikt dan sluit Rufus het rooster in de pijp maar hij draait het gelijk ook weer open. Linsklik in de geopende pijp (Pipe opening) en......Rufus speelt even voor stadsomroeper en je ziet  dan dat het geluid uit de gele buis bij de deur in de steeg komt.  Ga via het linker looppad terug naar Little Venice en van daaruit rechtdoor naar de haven (harbour).

Haven:

De gondelier is inmiddels hier teruggekeerd. Loop het pleintje op. Vanaf het pleintje kun je doorlopen naar de gondelier. 
Onder de schuine loopplank ligt een Ei (Egg), maar Rufus wil het ei nu nog niet pakken. 

Ga weer praten met de gondelier en vraag hem nu alles wat je kunt vragen. De gondelier meld nogmaals dat hij alleen maar het "O Solomio" lied zingt omdat ie alleen maar van dat nummer het bladmuziek heeft.  Neem afscheid van de gondelier. Boven op het dak van Gullivers Café staat de paarse generator te huffen en te puffen. Loop naar de generator. Gulliver heeft gezegd dat suiker desastreus is voor de generator. Pak dus de Suikerstrooier (Sugar dispenser) uit inventory en klik ermee op de generator en.....Rufus strooit de suiker in de generator die er onmiddellijk mee ophoud.

Ga het Café weer in en.....wel...de generator is nu kaduuk dus het is nu schemerig donker in het café. 
Ook de Zwaardvis krijgt nu geen stroom meer, dus pak nu de Zwaardvis (Razorfish). 

De Jukebox is nu ook uitgeschakeld en dwerg Alex ligt te pitten op de piano in de jukebox. Zoals je weet staat het bladmuziek van "The Mating Song of the Junk Crabs"  op de piano van de dwerg. Linksklik op het bladmuziek en.......Rufus loopt dan via de trap omlaag en hij jat nu het bladmuziek van de piano. 

Verlaat het café weer en loop terug naar de gondelier. Aan de voorpunt van de gondel steekt een Bumper....de Bumper is van rubber. Linksklik op de Bumper en........

.........Rufus schopt tegen de bumper en hierdoor klapt dan de "Airbag" uit. De gondelier is hier niet blij mee en springt het kanaal in en zwemt weg om een nieuwe airbag te gaan halen, uit het Airbag kratje bij Doc's werkplaats. Nu de gondelier weg is kan Rufus het bladmuziek verwisselen. Pak dus het "The Mating Song of the Junk Crabs"  muziekblad uit inventory en klik ermee op de muziekstandaard (Music stand)  van de gondel en.....

Rufus verwisselt het "O Solomio" blad voor het "The Mating Song" blad. Ga weer, via Little Venice, terug naar de:

Wapenshop:

Bozo staat nog steeds geduldig op de veranda van de wapenshop te wachten. 
Praat weer met Bozo en overtuig hem er weer van om het nog eens te gaan proberen bij zijn Bambinaminaatje.

Bozo gaat het nog eens proberen en hij en zijn Bambina belanden weer op het zijbalkon maar de vervelende gondelier duikt weer op en zingt nu het Junk Crab Song, en dit lied heeft een grote aantrekking op de krabben....we zien in de steeg een hele horde krabben die de gele pijp induiken. Ook Bozo vindt het Crab lid erg romantisch, maar Bambina is er niet zo van gediend en ze knikkert Bozo weer naar buiten.

In de roze pijp krioelt het nu van de krabjes. Klik nu weer op het draaiwiel (Pipe valve) van de roze pijp en.....

Rufus sluit het rooster in de gele pijp van de steeg en de krabjes zitten dan nu gevangen in de rozepijp. Ga, via Little Venice, terug naar de:

Haven:

De gondelier is terug en de generator is weer aan het hijgen en puffen op het dak van het café. Ga via de poort, linksboven het café, nu gelijk door naar het:

Marktplein:

Loop gelijk door naar de Drogist. Onder de drogist komen 3 pijpen bijelkaar in een Pijpverdeler (Pipe diverter). De Roze pijp gaat naar de Wapenshop, de Gele pijp gaat naar de donkere Steeg, de Groene pijp gaat naar Doc's werkplaats. Op dit moment is de roze pijp verbonden met de gele pijp via de Verdeler. 

Linksklik op de Verdeler (Pipe diverter) en......Rufus verbind de roze pijp met de groene pijp. De roze pijp is dus nu, via de groene pijp, verbonden met Doc's werkplaats.  Loop terug naar het marktplein (To the marketplace) en ga dan terug naar de Haven en dan via Little Venice terug naar de:

Wapenshop:

Klik weer op het draaiwiel van de roze pijp en.......je ziet dan hoe de krapjes bij Doc's uit de groene pijp komen en in het Airbag kratje terecht komen. Ga terug naar de

Haven:

Loop weer naar de Gondelier en schop weer tegen zijn nieuwe bumper aan, dus linksklik weer op de Bumper en.....wel...de fonkelnieuwe airbag klapt weer uit en de gondelier zwemt weer weg om nogmaals een nieuwe airbag te gaan halen, uit het kratje bij Doc's. Ga snel terug naar de:

Wapenshop:

Praat weer met Bozo en haal hem weer over om het nog een keer met zijn Bambina te gaan proberen en..........

Bozo klopt weer aan en hij en zijn Bambina belanden weer op het zijbalkon. De gondelier duikt weer op. In de gondel staat nu het airbag kratje waar nu al die Krabjes in zitten. De gondelier zingt het krablied weer en deze keer zingt ie het hele lied en dat duurt even. Als de gondelier het lied uit heeft wordt ie als dank opgevreten door de horde krabjes. 

Bambina vindt dit wel aardig en Bozo kan nu eindelijk zijn lieve woordjes in haar oor "fluisteren" en Rufus hoort nu wat hij zegt en dat is..."Why, hello doll. Come here often?".

Ok.....Rufus weet nu wat ie tegen Spunky Goal moet zeggen, dus als een speer terug naar de haven:

Haven/ Café:

Ga het café weer binnen. Rufus komt weer binnen op het balkon, dus klik op Goal om Rufus naar beneden te laten lopen. Je komt dan in het gespreksoptie scherm, maar dit is nog steeds Baby Goal, dus sluit het "gesprek" meteen af en pak dan de Afstandsbediening uit inventory en klik ermee op goal en verander Baby Goal dan in Spunky Goal via het linker schermpje.

Overtuig Spunky Goal:

Praat weer met Spunky Goal en.....wel....je krijgt nu maar 1 optie en dat is de zin van Bozo....dus klik op "Why, hello, doll. Come here often?"  en.......

Spunky Goal reageert niet helemaal zoals Rufus verwacht .......Spunks wordt heel erg kwaad en slaat Rufus op zijn bek.....Gulliver wil geen vechterbazen in zijn tent en zegt dat Goal en Rufus hun ruzie maar in de Arena moeten gaan uitvechten. We belanden dan nu in het:

Minigame: Platypus Bataka gevecht

De twee kemphanen zijn dus Rufus en Spunky Goal. Kijk even op je gemak wat er gebeurt.....als je niets doet wordt Rufus door Goal bewusteloos geslagen en dan krijg je de gelegenheid om het gevecht te oefenen op een dummy.  Er is een hele strategie nodig om Rufus van Goal te laten winnen, maar ik ga dit niet uitleggen want.....ik heb er geen zin in en je kunt deze flauwekul ook overslaan. Na ongeveer 10 seconden verschijnt er, rechtsboven in het scherm, de Skip knop. 

Klik op de Skip knop en bevestig dan dat je dit minigame echt wil overslaan en Rufus heeft dan automatisch gewonnen. 
Je moet dit echter wel snel doen want je krijgt er niet echt veel bedenktijd voor.
 

Of je nu het gevecht Skipt of zelf Goal verslaat hierna zijn we dan terug in het Café. Spunky Goal is nu totaal onder de indruk van Rufus en zal nu verder meewerken aan de samenvoeging van haar brein. Ok....1 persoonlijkheid van Goal hebben we nu overtuigt....nog 2 te gaan. We gaan nu Baby Goal zien te overtuigen en hiervoor heeft Rufus de Toernooi Handschoenen nodig om het "Rock-Paper-Scissors" te kunnen spelen.

Overtuig Baby Goal:

Garlef:

Pak de Afstandsbediening uit inventory en klik ermee op Spunky Goal en verander haar dan in Baby Goal. 

Praat dan met Baby Goal en probeer haar weer ervan te overtuigen om mee terug te gaan naar Doc......je kunt echter praten als Brugman maar Baby Goal wil niet mee komen........Baby Goal wil dat zij en Rufus zich gaan aansluiten bij het Verzet. Sluit het gesprek. Boven op het balkon zit nog steeds die o zo vrolijke Garlef. We weten dat Garlef lid is van de Verzetsbeweging en we weten van Gulliver dat Garlef de sleutel van de WC deur heeft. Linksklik dus op Garlef en.....Rufus gaat via de trap terug naar boven om weer met Garlef te praten. Gebruik weer alle gespreksopties

Als je vraagt of je ook lid kunt worden van de verzetsbeweging via "May I join you?" en "Please, let me join you! I want to impress a woman!", dan geeft Garlef  vanzelf de WC-sleutel aan Rufus, want het zal van veel moed getuigen als Rufus het smerige toilet durft te gebruiken. Volg de gespreksopties verder en je krijgt dan de mogelijkheid om te vragen of Rufus lid kan worden als hij Garlef verslaat in een "Rock-Paper-Scissors" wedstrijd ( Can I join you if I beat you at Rock-Paper-Scissoers). Garlef gaat hiermee akkoord maar Rufus kan nu Garlef niet uitdagen want voor het "Rock-Paper-Scissors" toernooi heeft hij een officiële Toernooi Handschoen nodig. Beëindig het gesprek als je al deze informatie hebt verkregen van Garlef.

In Inventory heeft Rufus dan nu de WC-Sleutel (Bathroom Key). Pak de WC-Sleutel gelijk uit inventory en klik ermee op de WC-deur, in de hoek achter Goal. Rufus loopt dan weer naar beneden om de WC-deur te openen met de sleutel en hij gaat naar binnen en.....wel.....We horen Rufus gillen en jammeren want hij is niet erg dapper in het toilet. Rufus komt dan weer tevoorschijn en Nod wijst hem er dan op dat er stuk WCpapier onder de schoen van Rufus kleeft. Vanzelf haalt Rufus het stukje wcpapier van zijn schoen en dat stukje wc-papier zit dan in inventory. Ok.......op zoek nu naar een officiële "Rock-Paper-Scissors Toernooi Handschoen". Verlaat het Café en ga dan een scherm naar links, naar:

Little Venice:

Onder de brug steekt dus de Onderzeeër. In de bolglazen cabine van de onderzeeër hangt een Handschoen (Tournament Hand). Boven de brug steekt het dek van de onderzeeër en op het dek staat een Periscoop en in het dek steekt een rond luik. Terwijl Rufus bij het bruggetje staat rechtsklik je op de handschoen die in de bolglazen cabine hangt.......Rufus denkt dat die handschoen een officiële "Rock-Paper-Scissors Toernooi Handschoen" is en hij wil het ding dus hebben. Maar hoe in de cabine te komen? Linksklik op het ronde luik, in het dek van de onderzeeër, en....Rufus loopt het dek op om te proberen het luik te openen.....dat lukt natuurlijk niet maar een oog ziet door de periscoop dat Rufus aan het luik zit te sodemieteren en......Wink, de broer van Nod komt te voorschijn.

Wink sommeert Rufus om op te hoepelen. De onderzeeër is het hoofdkwartier van de "Unorganized Crime" beweging van de broers Wink en Nod. Zolang Wink in de onderzeeër is, en door de periscoop kan zien wat Rufus doet, is er geen mogelijkheid om in de onderzeeër te geraken om die handschoen te jatten. Er moet dus een list bedacht worden om of de periscoop uit te schakelen of om Wink uit te schakelen. Nod heeft verteld dat zijn broer Wink aan 1 oog blind is. Op het bruggetje hangt de omgevingskaart. Gebruik de Kaart om terug te gaan naar de Markt, of loop terug naar de haven en ga dan via de poort, boven Gullivers Café, naar de Markt.

Marktplein:

Je hebt al eerder met de Drogist gepraat en je weet dus dat de Drogist blind is. Ook heeft de drogist verteld dat, als je een coupon hebt, je een gratis komkommer kunt krijgen. Het sap van die komkommer heeft een geestverruimende werking. De drogist heeft verteld dat de coupon zit in een tijdschrift dat hij heeft verloren in het toilet van het Café. Rufus heeft dat tijdschrift echter niet gevonden, tijdens zijn nogal rumoerig bezoekje aan het toilet van Gullivers. Loop door naar de Drogist en ga weer met de blinde man praten. Zeg dat je iets wilt kopen en probeer dan wat kalmeringstabletten te kopen. De drogist meld echter dat er een recept voor nodig is. Vraag dan nog eens "So where do I get a coupon for a free cucumber"  en de man verteld nog een keer dat ie het tijdschrift heeft verloren in Gullivers toilet. Sluit het gesprek en pak dan het stukje WCpapier uit inventory en geeft het aan de drogist en..........

Het blijkt de Coupon te zijn voor de gratis komkommer en die krijgt Rufusje dan nu ook en het blijkt een "Komkommer van Openbaring" (Cucumber of Revelation) te zijn en dat ding zit dan in inventory. Als je nog niet eerder de Kalmerings pillen (Expired Pills) uit de afvalemmer hebt gepakt dan doe je dat nu alsnog. Loop terug naar het marktplein en gebruik dan de Kaart om terug te keren naar de Havenpier (Dock):

Havenpier: Gadget Shop:

De visser zit nog steeds te vissen op de pier. Links naast de poort is de groene deur van de Gadget Shop. Ga de Gadget Shop weer binnen en linksklik op de Shop-O-Mat, de bolronde verkooprobot waar Gilligan, de winkelier in opgesloten zit. Praat nu uitgebreid met Gilligan via de gespreksopties. 

Blijf de gespreksopties gebruiken tot je de mogelijkheid krijgt om over Gilligan's vrouw te vragen, "So the gadgeteer is married?". Vraag de robot verder uit over Gilligans vrouw, wiens naam Camilla is en vermist wordt. Als je vraagt waarom er geen producten te zien zijn in de winkel antwoord de robot dat je alles mag uitproberen behalve de "Golden Dragon of Invisibility". Vraag verder naar de "Golden Dragon of Invisibility" en je ervaard dat het een mooiding is maar dat het absoluut verboden is om het aan te raken. Als je alle gespreksopties hebt uitgeput neem je afscheid van de robot.

Blijf in de Gadget Shop en bekijk de items die hier te verkrijgen zijn. Links op de toonbank staat een  "Lott-O-Mat" apparaat. In het kastje, dat op de toonbank staat, vindt je een paar "Anti-gravity-socks" en een "Juice Hat". Boven het kastje is een pijp en boven de pijp zie je een Zonnebril (Indestructable Sunglasses of Eternal Darkness) in een boognisje. Achter Rufus staat een "Banana straightener" en een ton met 2 pijlen dat zegt dat er die "Golden Dragon of Invisibilty" op staat, maar omdat het ding dus onzichtbaar is kun je het niet zien. Voor de toonbank staat nog een grote "Shredder" machine.

De zonnebril ligt te hoog om te kunnen pakken. Pak de "Anti-gravity-socks" uit het kastje en......

Rufus trekt de sokken meteen aan en door de sokken kleeft ie dan aan het plafond en bij de zonnebril. Pak dus de Zonnebril. 

Klik dan de omlaagpijl om terug naar de vloer te dalen, De sokken doet Rufus weer uit en terug in de kast. Pak nu de "Juicer Hat" uit het kastje. 

Combineer in inventory de "Juicer Hat" met de Komkommer en..............

Rufus gebruikt de helm en heeft dan een visioen waarin hij zichzelf ziet.....in het visoen klaagt Rufus tegen de Shop-O-Mat dat de zonnebril stuk is. De Shop-O-Mat robot onderzoekt de zonnebril en wijst de claim van Rufus af. De echte Rufus krijgt nu een idee en hij zet de helm terug in het kastje.

Pak de Zonnebril uit inventory en klik ermee op de grote "Shredder" machine en.....

Shop-O-Mat uit in eerste instantie zijn bezwaar maar als Rufus zegt dat op het label van de bril staat dat de bril onverwoestbaar is mag Rufus de bril in de shredder gebruiken. De bril gaat dus kapot. Pak de nu kapotte zonnebril uit inventory en klik ermee op Shop-O-Mat en....

......net zoals we al zagen in het visioen weigert Shop-O-Mat toe te geven dat de bril kapot is en niet meer te gebruiken is.  Shop-O-Mat heeft dus de kapotte zonnebril voor zijn ogen en beweerd dat ie nu niets meer ziet, omdat de bril volgens hem perfect werk. Maak van deze gelegenheid dus gebruik om de "Golden Dragon of Invisibility" te stelen, dus linksklik nu op het rode tonnetje met de 2 pijlen.....

.....Shop-O-Mat kan niet protesteren want dan moet ie erkennen dat de zonnebril stuk is en dat zit niet in zijn programma.. Shop-O-Mat legt de zonnebril dan op de toonbank. Open de inventory en rechtsklik op de "Golden Dragon of Invisibility"....en......Rufus wordt nu onzichtbaar. Klik op de Zonnebril om het ding weer te pakken......Rufus is onzichtbaar dus Shop-O-Mat, en wij ook, zien Rufus niet. Zoek de schuine Exitpijl "to the dock" om de winkel te verlaten. Terug buiten wordt Rufus weer zichtbaar. Ga terug naar:

Little Venice:

Loop het dek van de onderzeeër weer op. De periscoop, die op het dek staat, heeft 2 lenzen. We weten inmiddels dat Wink blind is aan zijn rechteroog. Rufus moet er dus voor zorgen dat Wink ook met zijn goede linkeroog niets ziet als hij door de periscoop kijkt. Open de inventory en zie......in inventory is de zonnebril nu uiteen gevallen in 3 onderdelen en dat zijn het Linker Frame, het Glas en het Rechter Frame. Combineer het Glas (Lens) met het Linker Frame. Combineer dan het Rechter Frame met het Linker Frame en je hebt een Gerepareerde Zonnebril met een linker glas (Repaired Sunglasses Left Frame). Pak de Zonnebril uit inventory en klik ermee op de Periscoop en......Rufus zet de zonnebril voor de lenzen van de periscoop. Linksklik nu weer op het ronde luik en......

Omdat Wink nu niets ziet door de periscoop geraakt Rufus nu in de Onderzeeër:

In de Onderzeeër: Jat de Toernooihand:

In de enorme hal, waar Rufus in terecht is gekomen, hangt een enorm roze gordijn. Vlak voor Rufus is de bolronde deur van de radiokast en dan een roze deur, die niet open gaat. Als je op het roze gordijn klikt dan loopt Rufus er naar toe en leest dan de waarschuwing die op het gordijn steekt. Achter het gordijn is de stuurcabine van de onderzeeër maar Rufus wil niet door het gordijn gaan. Linksklik op de Boldeur (Door to radio room) om de radiokast te openen en.....

Rufus begint meteen met de radio te spelen en vindt ook 3 cartridges en dan krijgt ie  plotseling Cletus aan de lijn. Cletus denkt dat hij met Wink praat. Cletus toont Rufus 4 dia's..... Eerst een dia van Goal en dan een dia van de cartridge met de codes, die Cletus heel graag wil hebben. Dan een dia van de Toren waar Cletus zich momenteel bevindt en een dia van het gebied rond de Rust red Sea. De laatste shuttle naar Elysium vertrekt over een week. Maar Cletus wil al eerder weg.  Cletus zit nu in een  Organon Blast Tower, vanwaar morgen een bom gegooid gaat worden op het gebied rond de Rust Red Sea.

Cletus verbreekt dan de verbinding en Rufus besluit om Goal naar de Toren te brengen, maar dan moet Goal wel snel weer 1 Goal worden. Onderin de radiokast zie je een rode knop. Klik op de Rode knop en......de roze deur gaat open en we zien een klein katje, genaamd Kitty. Pak de Zwaardvis uit inventory en klik ermee op het katje en......

Indachtig de suggestie van Nod besluit Rufus om het katje te scheren en.....Rufus loopt de ronde kamer dan in en komt er achter dat Kitty een speelgoed katje is en dan.....komt Rufus erachter van wie het speelgoed katje is.....van een ietwat grotere kat. Rufus komt dan enigszins geschonden de ronde kamer weer uit en.....Wink duikt op en we ontmoeten dan Donna, de boss van de Unorganist Crime beweging. Er gaat een luik open en in het water zwemt een haai en Rufus wordt gedwongen om op de plank te gaan staan. Rufus moet nu gaan praten als brugman om zijn hachie te redden.

Wink lult ondertussen maar door en je merkt dat Donna niet veel zegt. Donna maakt steeds dezelfde bewegingen en in steeds dezelfde volgorde.....Donna knikt Ja met haar hoofd, Nee met haar hoofd  en haalt haar schouders op wat betekend "Kan me niet schelen". Hier kun je gebruik van maken.

Als Wink even zijn muil houd krijg je gespreksoptie. Begin dan met te zeggen: "I want to make Donna an offer". Donna knikt Ja. Ga verder met "Forget It"....Rufus zegt dan dat ie niet met criminelen wil onderhandelen en Wink vindt het prima. Ga verder met "Go ahead"  en...Rufus wil dat Wink er maar snel een eind aan maakt....maar......

Donna knikt nu echter Nee en hierdoor raakt Wink in verwarring en hij vraagt Donna of ze het wel zeker weet. Donna haalt haar schouders op en hierdoor raakt Wink totaal in verwarring. Wink vraagt Donna of ze het echt zeker weet en die knikt nu weer Ja en.....Wel....Rufusje is vrij en nu ook officieel lid van de Unorganised Crime organisatie. 

Links naast Donna's troon is de doorgang naar de Brug, dus ga door die doorgang naar de Brug, We zien Rufus dan, op het overzichtscherm van Little Venice, in de glazen stuurcabine van de onderzeeër staan. Wel....grijp de Toernooi Hand (Tournament Hand) en klik dan de schuine pijl om terug te keren bij Donna.

Verlaat dan de onderzeeër door de deuropening, links van de radiokast. Rufus kruipt via het ronde luik weer naar buiten en staat dan terug op het dek. Ga nu terug naar:

Gullivers Café:

Rock-Paper-Scissors:

Ga naar binnen en ga weer praten met Garlef en zeg dat je nu het Rock-Paper-Scissors spel met hem wil spelen via "Let's Play".  Garlef ziet dat Rufus een toernooi hand heeft, dus hij wil nu wel met Rufus spelen. Vraag echter eerst of Garlef de spelregels wil uitleggen via "So how exactly does it works"  en vraag ook wat je kunt winnen Schaar wint van papier, papier wint van rots en rots wint van schaar. Als je met geladen vingers speelt, verlies je automatisch die ronde. Als je wint, mag je twee vingers van de hand van de verliezer pakken. Je ziet een hand met vier opgestoken vingers. 

Links van de Hand is de Zwaarvisknop. Klik je op de Zwaardvisknop dan speelt Rufus met geladen vingers en dat mag niet. Rechts naast de Hand staan 2 grijze knoppen, eentje om twee vinger bij te tellen en eentje om twee vingers af te trekken. Die 2 knoppen zijn grijs omdat ze klemmen.Twee opgestoken vingers is schaar, vier opgestoken vingers is papier en nul opgestoken vingers is rots. Als Rufus Garlef weet te verslaan dan leert Garlef aan Rufus het geheime klopteken van de verzetsbeweging, voor de houten deur in de steeg. Ok....Zeg "I'm Ready"  om het spel te beginnen en je beland in het spel. Om een ronde te beginnen klik je op START. 

Moet je horen.....Je kunt dit stomme minigame bijna niet winnen........er is een hele strategie nodig om dit spelletje te winnen van Garlef en ik heb geen trek om dit tot in detail te gaan uitleggen.....het is vrij vervelend om uren en uren dit Rock-Paper-Scissors minigame te spelen. Maar de ontwerpers van de game hebben hier rekening mee gehouden en ze bieden de speler dus de SKIPKNOP aan. Ik sla dit stomme minispelletje gewoon over door gelijk de Skipknop te gebruiken die je rechtsboven ziet. Wil jij echt dit minigame spelen dan ga je je gang maar, maar ik ga echt niet uitleggen hoe je het kunt winnen. Of je dit spelletje nu zelf wint of dat je het doet via de Skipknop......Als Rufus heeft gewonnen houd Garlef woord en leert Rufus het geheime klopsignaal van de verzetsbeweging. 

Baby Goal zit nog steeds aan de bar, dus klik op Goal zodat Rufus naar beneden loopt en met Goal gaat praten. Zeg "It is done. We are resistance fighters"  en.....Rufus doet het geheime klopsignaal voor aan Goal en Goal loopt vervolgens de kroeg uit om zich bij het verzet te gaan melden. Verlaat dus ook het Café en ga dan, via de poort boven het Café, naar het:

Marktplein/Steeg

Op het marktplein duik je gelijk de Donkere Steeg (Dark alley) weer in. Wel....je was hier al eerder dus je weet dat de steeg dood loopt. De houten deur is dus de deur van de Hide-out van het verzet. Om binnen te geraken moet Rufus het geheime klopsignaal kloppen op de deur. Dat klopsignaal heeft Rufus geleerd van Garlef, na het winnen van het "Rock-Paper-Scissors" minigame. Linksklik dus op de houten deur en.....

Rufus klopt het verkeerde deuntje op de deur.....Rufus probeert het nog een keer maar helaas.....
Door de muziek van het marktplein kan Rufus zich het klopsignaal niet meer herinneren. 

Rufus geraakt nu dus nog niet binnen, dus keer terug naar Gullivers Café en ga weer met Garlef praten en vraag hem nog een keer naar het klopsignaal via "What was that secret knock again?"  en Garlef doet het klopsignaal nog een keer voor. Zeg gedag....Ga nog niet gelijk terug naar de steeg. Er moet wat gedaan worden aan de luide muziek die op het marktplein wordt gespeeld want anders vergeet Rufus het klopsignaal weer. Maar op het marktplein is geen radio of muziekband te ontdekken.....Hoe dit probleem nu op te lossen? Wel.....aldus....Druk op je ESCAPE-toets om het hoofdmenuscherm te openen en open dan het Optiescherm (Settings). Op het Optiescherm schuif je dan het schuifje van de Muziek (Music) helemaal omlaag....je hoort dan geen muziek meer. Klik op "Continue" om terug te keren in de game.

Je hebt nu de muziek in de game uitgezet. Verlaat het Café weer en ga terug naar de markt en dan weer de donkere steeg in. Garlef is nu ook in de steeg en wordt door Liebold binnen gelaten. Linksklik weer op de houten deur en....omdat Rufus nu niet wordt afgeleid door de muziek weet ie zich het klopsignaal te herinneren en klopt hij dit signaal nu op de deur en......Liebold gluurt weer door het deurluikje maar hij is er niet helemaal zeker van dat dit het nieuwe klopteken is. Liebold vraagt Rufus om het oude teken te kloppen en waarschuwt dat hij niet van klop-klop spelletjes houdt. Het heeft geen zin om weer op de deur te klikken. Linksklik op de grote kist en......Rufus klimt in de kist om zich te verschuilen en....na een paar seconden komt Liebold dan naar buiten. 

Liebold ziet niemand en wil weer terug naar binnen maar de deur is dichtgevallen, dus Liebold moet nu zelf het oude klopsignaal kloppen en Rufus hoort dit signaal dan. Liebold gaat terug naar binnen. Stap, via de pijl, uit de kist en klop weer aan op de deur en.....Nu klopt Rufus dan het oude klopsignaal en hij mag dan nu eindelijk naar binnen, maar eerst moet je nog even de muziek terug aan zetten....klik dus op het groene vinkje en...de muziek staat weer aan. Ga dan nu eindelijk de Hide-out binnen.

Hide-Oud van het Verzet:

Baby Goal is al binnen en zit in volstrekte adoratie naar Janosh, de leider van het verzet, te staren. Janosh ligt in een lekkere luie stoel, Garlef leunt tegen het balkon en  Liebold zit tegenover Janosh een joint te blaffen. Op het grote scherm wordt een dia geprojecteerd.....ja ja...het is een lekker leventje in het verzet. Achter Goal staat de diaprojector die verantwoordelijk is voor de dia die op het grote witte scherm te zien is. Ga met Janosh praten en gebruik alle gespreksopties

Janosh heeft een praat handicap.....Janosh lispelt nogal als hij de s-klanken uitspreekt en hierdoor moet Rufus steeds vreselijk lachen en omdat Rufus  dan niet kan ophouden met lachen wordt hij niet serieus genomen door de verzetsjongens. 

In de onderzeeboot heeft Rufus een aantal Dia's (Slides) verkregen van Cletus. Pak die Dia's uit inventory en klik ermee op de diaprojector (Slide projector) en.......

Rufus doet de dia's in de projector en gaat dan zijn plan aan het verzet uit te leggen, waarbij hij zichzelf aanbeveelt als de Grote Leider van het verzet. Maar de jongens van het verzet nemen Rufus niet serieus. Als het gekibbel is opgehouden start Rufusje de projector om de dia's te tonen op het scherm en Rufus moet dan uitleggen wat er op de dia's te zien is en hierbij moet hij vermijden om woorden met s-klanken te gebruiken.

De 1e dia toont een inktvlek en Janosh vraagt wat het te betekenen heeft. Geef als antwoord: "A symbol". 

Rufus gaat verder met uitleggen en dan toont ie de 2e dia. Op de vraag wat er op de 2e dia te zien is antwoord je met "An Organon bombing fort". 

Als de verzet jongens dan vragen wat het doel is van zo'n Bombing fort antwoord je met "Our enemy will try to eradicate Deponia".  Goal bevestigd wat Rufus heeft gezegd en we zien dan de 2e dia weer want er wordt nu gevraagd wat Rufus denkt eraan te doen. Zeg hier "Our team will dare to attack". Rufus toont dan een plattegrond waarop de positie van die Bombing toren te zien is. Zeg nu "I obtained topographical data locating one particular organon fort" en

 .....er wordt dan gevraagd waarom we juist dat ene fort zouden moeten aanvallen....zeg dus "......detonate a bomb here and put an end to all life, marine and on land".  Het verzet is het met Rufus eens maar ze vragen zich wel af hoe ze de overige Organon Blast Towers moeten vernietigen, dus zeg nu "Goal and her brain impant might mean an important trump in our hand"  en........

Janosh vat dan in het kort het plan van Rufus nog even samen en Rufus legt dan zijn plan nog even wat verder uit, met name dat hij en Goal naar Elysium zullen gaan om er de Oudsten te vertellen dat er leven is op Deponia, omdat hij als 2 druppels water op Cletus lijkt. Goal bevestigt dit allemaal en Rufus wordt uitgeroepen tot Leider van het Verzet en Baby Goal is nu ook bereid om mee terug te gaan naar Doc, maar eerst belanden we terug in de bar want er is nog 1 Goal te overtuigen......en dat is Lady Goal.

Overtuig Lady Goal:

Gullivers Café:

Rufus en Goal zijn dus terug in het café. Goal is nog Baby Goal, dus gebruik de afstandsbediening op Goal en verander haar nu weer in Lady Goal. 

In ons eerdere "gesprek" met Lady Goal hebben we gehoord dat de Lady honger heeft en dat ze wel oren heeft naar een romantisch diner. Bozo heeft verteld dat als Rufus wil weten hoe hij met een Lady moet converseren hij advies hierover moet vragen aan ene Captain Seagull, die te vinden is in Bellevue. Verlaat het café en ga, via de poort boven het café, naar het marktplein. Op het marktplein ga je dan de Bellevue poort in.

Bellevue:

Captain Seagul en Crane de dichter:

Rufus staat weer in de Bellevue poort en die is nog steeds afgesloten met het hek. In de poort hangt de snuffel Neus (Fine nose). De oude tuinman Hoedown, is nog steeds bezig de tuin van het grote Huis op de Paal aan te harken. De Neus besnuffelt de mensen die Bellevue binnen willen komen want aan hun geur kan de Neus reuken of ze wel thuishoren in Bellevue. Is de Neus content over de geur dan gaat het hek open en mogen we verder deze chique wijk betreden. Maar Rufus ruikt dus niet goed, dus we moeten de Neus nu even uitschakelen  Pak het Schaaltje met Pinda's (Peanut bowl) uit inventory en klik ermee op de Neus......

De pinda's in het schaaltje bevatten het Griepvirus en.....de neus wordt prompt snipverkouden en kan niets meer ruiken en.....het hek verdwijnt en Rufus stapt Bellevue binnen.

Ga verder door de rechter poort (Right side) en...Rufus beland in de voortuin van het Paalhuis. Klik met de pijl op de witte voordeur om naar binnen te gaan en......

We ontmoeten Captain Seagul en tot grote verrassing van Rufus blijkt dit zijn vader te zijn, waarvan hij dacht dat die naar Elysium was geëmigreerd. Je krijgt dan een hele trits gespreksoptie waarvan de meeste alleen maar uitdraaien op hatelijkheden en verwijten over en weer. Maar je moet er toch doorheen want je moet zorgen dat Rufus de mogelijkheid krijgt om te vertellen dat hij weg moet om voor zijn vriendin uit Elysium te zorgen. Dus ga door de gespreksopties tot je kunt zeggen "I need to go look after my Elysian girlfriend"  en.......

Paps reageert dan dat Rufus niet weet hoe hij een dame moet behandelen en hij stelt dan voor dat Rufus met Goal gaat dineren in het chique Chez Schlumpi restaurant. Rufus mag een tafel reserveren op naam van zijn vader. Maar Rufus moet er wel eerst voor zorgen dat het restaurant de Platypus van het menu haalt, want paps vindt die Platypus niet chique genoeg voor een Elysiaans meisje als Goal.

Ok....zeg gedag om het gesprek te beëindigen. Ga nog niet weg hier maar kijk even rond en bekijk, dus rechtsklik op, bepaalde dingen. Door bepaalde items hier te bekijken zal Rufus er commentaar op leveren en daardoor zal Seagull er een memo over schrijven en die memo's geeft Seagull dan aan Rufus,

Ok...verlaat het Seagull via de "Bellevue pijl".  Onder Seagul's huis krijg je de pijl op de poort in de Paal. Dubbelklik die pijl en......

Crane:

We belanden in de woning van Crane de Dichter. Praat met Crane en gebruik hier weer alle gespreksopties.

Rufus heeft kritiek op de tamelijk sobere inrichting van Crane's woning, maar Crane is er content mee dus wie zijn wij dan om kritiek te hebben. Crane vindt Captian Seagull maar een idioot. Als Rufus vraagt of Crane toch niet een beetje jaloers op de luxe waarin Seagull leeft meld Crane dat hij geen behoefte heeft aan de dingen waar Seagull blijkbaar wel behoefte aan heeft.....Crane zegt letterlijk dat hij niet nodig heeft wat Seagull nodig heeft. Als Rufus vraagt of hij soms wat spullen van Crane maf "lenen" dan is het antwoord een duidelijk en hartgrondig nee.

Kijk rond. In de vensterbank staat een glas water en een kaars. Boven de ingang hangt een Draad (Thread). Op het plankje, dat rechts naast de ingang hangt, staat een Brood (Bread). Op de muur, achter Rufus, is een kachel getekend en tegen de die muur ligt een hoop kolen (Coal). Boven Rufus's hoofd staat een Urn op een plankje. Bekijk, dus rechtsklik, de Urn en.....Crane vertelt dan dat in de Urn de as van zijn overleden moeder zit.  Rufus mag echter niets pakken van Crane, maar Crane wil ook niets bezitten dat Seagull ook heeft. We moeten Crane dus zover krijgen dat hij Rufus toestaat om de dingen te pakken die hij nodig heeft. Pak 1 van de 5 Meno's, het geeft niet welke, uit inventory en klik ermee op Crane en.........

Crane leest het memo en wordt kwaad want hij komt erachter dat hij wel degelijk iets bezit dat Seagull wil hebben, en dus wil Crane dat Item kwijt. Rufus mag dan het item pakken. Geef dus ook alle andere Memo's aan Crane en......als je het laatste memo aan Crane hebt gegeven gilt deze in wanhoop dat Rufus alles mag pakken wat er op de memo's staat. Wel....pak dus nu de Kaars, het Glas Water, Kolen (Coal), de Draad en het brood en als laatste jat je ook nog de Urn.....Crane protesteert nog even als je de Urn wilt pakken maar Rufus herinnert hem er aan dat hij alles mocht pakken en dus verdwijnt ook de urn in de inventory. Als je alle items hebt gepakt verdwijn je terug naar buiten. Links naast de toegangspoort van Bellevue, waar de Neus in hangt, is nog een oranje poort....het is de poort naar de Oude Stad.

 Dubbelklik met de pijl in die linker oranje poort en....Rufusje beland in de:

Oude Stad:

Hier vinden we het Restaurant en de souvenierswinkel van Platypus Trapper, Platypus Paradise. Tussen de souvenierswinkel en het restaurant is een steeg. Ga praten met Platypus Trapper, de eigenaar en uitbater van de souvenierswinkel, en gebruik alle gespreksopties. 

Platypus  Trapper verkoopt de toeristen allerlei prullaria die met een Platypus te maken hebben en hij voorziet het restaurant van Platypus. Platypus Trapper is in zijn vrijetijd dichter, hij maakt versjes voor de ansichtkaarten die hij verkoopt. Bovendien is Platypus Trapper de voorzitter van de Platypus Club. 

Als je verder door vraagt dan vertelt Platypus Trapper over het nestgedrag van de Platypus, wat dus een vogel is. De nesten van de Platypus zijn in principe onbeschermd, maar in elke generatie Platypus is er wel een "kwaaie" Platypus die de nesten van de gehele kolonie bewaakt. In de Veldgids, die nieuwe leden van de Platypus Club gratis krijgen, staat alles over de Platypus vogel en hun nestgedrag beschreven. Een kaartje voor een proeflidmaatschap voor de Platypus Club is verstopt in een gelukskoekje dat in het restaurant bij de maaltijd wordt geserveerd.....je hebt natuurlijk wel wat geluk nodig om nu net dat ene gelukskoekje te krijgen waar het proeflidmaatschap in verstopt zit.

Als je alles met Platypus Trapper besproken hebt dan neem je afscheid. Rechtsonder hangt een Platypus Vogelnest aan de rand van het balkon. Bekijk , dus rechtsklik, het Platypus Nest....Rufus vindt het een heel lelijk nest voor een heel lelijke vogel. Tussen de souvenierswinkel en het restaurant hangt een waslijn. Aan de waslijn hangen 2 sokken, een sok met oranje streepjes en een groene sok. In de groene sok zit een Ei. De waslijn zit aan de gevel van de souvenierswinkel vast aan een Katrol waarvan de draaihendel verdwenen is. Laten we nu het restaurant eens nader bekijken.

Op de toonbank van het restaurant staat een  Bel en op het tafeltje, dat bij de lantarenpaal staat, staat een Menukaart. Links van het loket kun je het "Take-out menu" lezen, maar doe dat niet.. Bekijk de menukaart op het tafeltje. Het restaurant serveert alleen "Platypus maaltijden" en daar houd Goal niet van. Klik nu op de Bel en.......je hoort dan de Butler die even overlegt met zijn baas McThulu, The Lord of Darkness en de eigenaar van dit volslagen krankzinnige restaurant. Dan verschijnen de twee ogen van de butler in het loket en hij vraagt wat ie voor Rufus kan betekenen en de gespreksopties verschijnen. Wel....gebruik de gespreksopties en vraag vooral naar die gelukskoekjes (fortune cookies), en bewaar de optie "I'd like to order some take-out" voor het laatst.

Je merkt dat de Butler, bij alles wat Rufus vraagt, telkens even weg gaat om met zijn baas McThulu te overleggen. Maar je leert het volgende.....Als je iets bestelt dan kun je het menu naar eigen keuze aanpassen, je kunt dus grote of kleine hamburgers, grote of kleine bekers met drank krijgen en je kunt de kleinste beker drinken zelfs helemaal weglaten. De prijs van het menu wordt dan automatisch aangepast aan de veranderingen die je jij toepast. Een gelukskoekje wordt bij sommige menu's gratis meegeleverd. 

Als je dit alles hebt vernomen van de 2 "oogjes" dan zeg je "I'd like to order some take-out"  en......de "oogjes" melden dan dat Rufus een keuze uit het menu moet maken en we komen dan in de close-up van het "Take-out menu". Het is een puzzel:

Take-out menu puzzel:

NB: Je kunt deze puzzel "Skippen" via de "Skip knop" rechtsboven.

Ok....je ziet de Take-out menukaart en het loket en in het loket zie je gluiperige oogjes van de butler. Boven het loket hangt het prijsscherm waarin de prijs van het menu verschijnt als je een menu kiest. Er zijn 3 menu's. Bij Menu 2 krijg je een gelukskoekje mar dat menu kost 3,0c en Rufus heeft natuurlijk geen geld, dus hij zal een wisseltruc moeten toepassen. Klik op Menu 2 en...in het prijsschermpje verschijnt de prijs en op de toonbank verschijnt een dienblad met daarop de items van Menu 2. Menu 2 bestaat uit 2 kleine hamburgers, 1 medium drankje en 1 gratis gelukskoekje. 

De onderste 2 vakken op de menukaart zijn het "Downsize" vak en het "Change It" vak. Linksklik, op het dienblad, op de achterste van de 2 hamburgers zodat dan alle 2 hamburgers geselecteerd zijn. Hierdoor worden ook de hamburgers in het "Change It" vak geselecteerd. 

Klik nu, in het "Change It" vak op de 2 hamburgers en......Je verwisseld de 2 kleine hamburger voor 1 grote hamburger op het dienblad. Helaas blijft de prijs voor het menu hierdoor gelijk, dus nog steeds 3,0c. Selecteer de grote hamburger op het dienblad. Hierdoor worden in het "Change It" vak nu de 3 hamburgers geselecteerd en de grote beker. 

Klik in het "Change It" vak nu op de hamburger die boven de grote beker staat en.....de grote hamburger verdwijnt van het dienblad en inplaats daarvan heb je nu een grote beker, een medium beker en het gelukskoekje op het dienblad. Maar de prijs blijft 3,0c. 

Selecteer op het dienblad de grote beker en klik dan in het "Downsize scherm" op de kleinste beker en....je hebt op het dienblad dan  u een kleine beker en een medium beker en het gelukskoekje en de prijs is nu 2,0c. Selecteer op het dienblad nu de medium beker en klik dan in het "Downsize scherm" weer op de kleinste beker en....op het dienblad heb je dan nu 2 kleine bekers en het gelukskoekje en de prijs is gezakt naar 1,5c. 

Selecteer op het dienblad de 2 kleine bekers en klik dan in het "Change It" scherm op de 2 kleine hamburgers en.......
......je verwisseld de 2 kleine bekers voor de 2 kleine hamburgers maar de prijs is nog steeds 1,5c

Maar zit het proeflidmaatschap voor de Platypus Club in het gelukskoekje? Open de inventory en rechtsklik dan op het gelukskoekje (Fortune cookie) en....Rufus maakt het koekje open maar helaas....hij heeft geen geluk want het proeflidmaatschap zit niet in zijn koekie. Rufus eet het koekie op. Klik weer op de Bel om de oberoogjes weer te roepen en zeg dan "I'd like to order the same again"  .........en gelukkig weet de ober nog de bestelling dus je hoeft de hele verwissel truc niet nog een keer te doen. Rufus krijgt dus een tweede gelukskoekje. Maak nu het nieuwe gelukskoekje niet open want dan raak je het weer kwijt. Rufus heeft iemand nodig die heel veel geluk heeft om het koekje te openen. Wel.....zit er op de pier niet een vent te vissen die zat op te scheppen over hoeveel vissersgeluk hij wel niet heeft? Ga, via de rechter poort, terug naar Bellevue en rechtsklik dan op de plattegrond, die rechts naast de "Neus poort" hangt en reis via de plattegrond terug naar de Pier (Dock)

Pier:

De visser zit nog altijd te vissen op de pier. Voor de visser hangt een emmer (Bucket) aan de paal en bij de visser staat zijn emmertje met Aas (Bucket with bait) en een blikje met vishaakjes (Jar of hooks). Open inventory en pak er dan het gelukskoekje (Fortune Cookie) uit en klik ermee op de visser en.........het chagrijnige vissertje haalt het proeflidmaatschapskaart (ID Card) voor de Platypus Club uit het koekje. Na wat heen en weer gepraat krijgt Rufus de lidmaatschapskaart van de visser, want die is al lid van de club.

Linksklik op het blikje met Vishaakjes om er een Vishaakje uit te jatten en pak nu ook de Emmer (Bucket) die aan de paal hangt. Rechtsklik op de plattegrond en reis dan terug naar Bellevue, bovenop de berg. Terug in Bellevue ga je dan weer door de linker oranje poort (Old Town) en je bent terug bij de souvenierswinkel en het restaurant:

Old Town:

Pak de Id-Card uit inventory en klik ermee op Platypus Trapper en....Rufus verkrijgt de Platypus Veldgids (Field Guide). Rechtsklik in inventory op deze "Field Guide" om het te lezen en.....je leert dat er 4 soorten platypussen zijn en dat elke soort zijn eigen nestbewaker heeft. Rufus bedenkt dan dat hij alleen maar de 4 eieren van elk van de 4 nestbewakers hoeft te vinden en dan uit moet broeden. Als hij dan de uitgebroede jongen op hun nest zet dan verdwijnen de platypussen gegarandeerd van het menu van het restaurant en kan hij eindelijk met Goal aan het romantische diner beginnen. Berg de gids terug op. Ok......Rufus moet dus op zoek naar 4 Platypus eieren.

Vindt de 4 Platypus Eieren:

Volgens de Field Guide zijn er 4 soorten  Platypus vogels en dat zijn: Lucht, Aarde, Vuur en Water Platypus. 
Er zijn dus ook 4 soorten eieren. We gaan eerst op zoek naar het:

A: Lucht Platypus:

Volgens de "Field Guide" is het ei van de Lucht Platypusvogel een blauwgespikkeld ei dat de vogel op een hooggelegen plek verbergt. Aan de waslijn, die boven de ingang van de steeg hangt, hangt een groen gestreepte sok en in die sok steekt een ei en....het is een blauwgespikkeld ei. Klik met de pijl in de ingang van de steek (Up) en.......Rufus verschijnt dan boven, in het raam van de souvenierswinkel. Onder het raam hangt de katrol waar de waslijn aan vast zit. De katrol mist echter een zwengelhendel (Crank) maar gelukkig heeft Rufus zo'n zwengel (Crank) in inventory. Pak dus de Zwengel (Crank) uit inventory en klik ermee op de katrol (Crank handle) en...Rufus steekt de zwengel in de katrol. Linksklik dan op de zwengel (Crank) en...Rufus draait aan de katrol en hierdoor belanden de 2 sokken bij de katrol. 

Rufus kan nu het ei uit de sok pakken, dus linksklik op het ei. Open de inventory en rechtsklik weer op de "Field Guide" op de gids weer te openen. Linksklik in de gids dan op het blauwgespikkelde ei en.....Rufus vinkt het ei af. Rechtsklik ook op de afbeelding van de berg en Rufus leest dat een luchtplatypus haar ei laat uitkomen tijdens een vrijeval vanaf grote hoogte.

Het Lucht Platypus Ei uitbroeden:

Sluit het inventoryscherm en dubbelklik in de Bellevuepoort om terug te keren in Bellevue. 
Dubbelklik op de voordeur van Captain Seagull's huis en Rufus is dan weer binnen bij zijn vader Captain Seagull. 

Rechtsklik op de boekenkast en......Rufus pakt nu het rode "Secrets Doors in Bookshelfs for Dummies" boek uit de boekenkast en leest "Trek aan het boek met de titel "Pull here for Secret Door". Rechtsboven in de boekenkast staan 4 witte boeken. Het 3e witte boek is het "Pull here for secret door" boek. Zoek dat boek en linksklik er dan op en......

Rufus trekt dat boek uit en....de boekenkast schuift weg en je hebt de geheime kamer geopend.  Er staat een "Flag-O-Mat" machine in de geheime kamer en aan de muur steekt een ladder. Naast de ladder hangt een kruimeldief (Vacuum cleaner). 

Klim via de ladder omhoog en..,,,,,Rufus beland op het Kraaiennest, het hoogste punt van Bellevue Loop door naar links. Aan de vlaggenmast hangt een Windzak (Windsock) en aan de reling steekt een Pijp.  Aan het verticale stuk van de pijp steekt een oogje (Frommet). Rufus heeft de windzak nodig om er een katapult van te maken. Pak de Urn, waar de as van Crane's moeder in zit, uit inventory en klik ermee op de Windzak en.......luister dan naar wat Rufus zegt......De Windzak wordt bediend door de "Flag-O-Mat".....zodra de "Flag-O-Mat" menselijke resten detecteert zal de machine de Windzak op "halfstok" hangen. Klik nu met de Urn op de pijpopening (Pipe) en...

......Rufus giet de as uit de urn in de pijp en......de Windzak komt omlaag en hangt dan nu halfstok.  Combineer nu in inventory het Draad (Thread) met het Vishaakje (Hook) om het draadje aan de vishaak te doen. Pak de "Vishaak met Draad" (Hook on a Thread) uit inventory en klik ermee op de Windzak en........Rufus grijpt de windzak vast om er het touwtje aan vast te binden. Rufus moet dan het haakje nog ergens aan vast maken.....dus klik nu met de Vishaak/touw combo op het oogje (Frommet) dat aan de pijp steekt en....

..Rufus maakt de vishaak vast in het oogje en....stort naar beneden maar na enige seconden verschijnt Rufus weer. De Windzak hangt nu gespannen tussen de vlaggenmast en de pijp. Rechtsklik om de Haak/draad combo terug op te bergen in inventory. Loop door tot de windzak, pak het blauwgespikkelde ei uit inventory en stop het ei nu in de windzak. 

De Windzak staat echter nog niet strak genoeg gespannen om een goede katapult te zijn. Ga, via de pijl, terug naar beneden.
Pak de Kruimeldief (Vacuum cleaner). De "Flag-O-Mat" machine heeft een luikje (Hatch). Maak het luikje open en..

.........je ziet dan een rood handvat van het pluizenfilter van de machine (Lint trap). Klik op het rode handvat om het pluizenfilter uit te trekken. Het pluizenfilter zit vol met de as van Crane's overleden moeder. Pak de Kruimeldief uit inventory en klik ermee op het pluizenfilter om de as uit het filter te zuigen. 

Hierdoor gaat in het kraaiennest het ene einde van de windzak weer omhoog. Berg de kruimeldief terug op in inventory en klim dan via de ladder weer het kraaiennest in en zie....de windzak staat nu heel erg strak gespannen. Het ei zit nog in de windzak. Loop door naar de windzak, pak dan de Zwaardvis (Razorfish) uit inventory en klik er mee op de groene draad en......

........Rufus zaagt het groene draadje door en we zien dan dat het ei uit de luchtzak de lucht in wordt gekatapulteerd en in een flits zien we dat het ei verandert in een vliegende Platypus vogel.Pak nu de Windzak van de vlaggenmast. om de windzak op te bergen in inventory

Open de inventory en rechtsklik weer op de "Field Guide" en bekijk nog eens  het plaatje van het "Landing Net", rechtsonder op de linker pagina. Om de vogel te vangen heeft Rufus dus zo'n netje nodig en dat netje ziet er eigenlijk net zo uit als de Windzak. Sluit inventory en linksklik dan nu op de Windzak om de Windzak van de vlaggenmast te pakken en op te bergen in inventory. Combineer in inventory de Windzak met de Schotelantenne (Antenna), die je in Little Venice hebt gevonden, en je hebt dan zo'n "Landing Net".

Ga terug naar beneden en verlaat dan Seagull's huis. Weer buiten klik je op het vogelhuisje (Birdhouse), dat rechts naast de "neuspoort" hangt......Rufus loopt dan door naar het vogelhuisje en, boven Seagull's huis zie je die jonge Lucht Platypus vogel rondjes vliegen. Rufus moet de vogel nu vangen om het dier dan op het nest te zetten. Open inventory en pak er het Brood (Bread) uit en plaats het Brood dan in het vogelhuisje en...

........de vogel komt op het brood af maar blijft boven het vogelhuisje zweven. Pak dus het "Landing Net" uit inventory en klik ermee op de vogel (Flying Platypus) en.....Rufus vangt de vogel in het netje. 

Ga door de linker oranje poort naar de Oude Stad. Aan de rand van het balkon, voor de souvenierswinkel, hangt dus een vogelnest. Pak de Flying Platypus vogel uit inventory en plaatst het diertje in het nest en....

...De Lucht Platypus zal vanaf nu niet meer op de menukaart van het restaurant staan. Ok....nog 3 eieren te vinden en uit te broeden. We gaan verder met:

B: Aarde Platypus:

Bellevue:

Ga terug door de oranje poort naar Bellevue. Voor de "Neuspoort" is een rond balkon waar een houten bankje op staat. Er ligt een Hark (Rake) op het balkon en er ligt een Vogelnest op het tafeltje. Ook staat er een ronde afvalton vol met mest (Dirt). Het ronde balkon is een tuintje en in het groene gras zie je een aantal molshoopjes en in 1 van die molshoopje ligt een  wit ei met bruine spikkels. Probeer het ronde balkon op te lopen maar.....het lukt Rufus niet om voorbij de hark te geraken......Rufus trapt op de hark en de steel klapt nogal hardhandig tegen zijn neus. Bij het huis van Seagull staat de oude tuinman, Hoedown, bij de gele boom te scheppen. Klik op de oude tuinman om naar hem toe te lopen en om met hem te gaan praten.....Maar de oude man is tamelijk chagrijnig en wil niet gestoord worden want zijn dienst zit er bijna op. Linksklik op de stam van de gele boom en.....

Rufus schopt tegen de boom en hierdoor vallen alle bladeren uit de boom en.......Hoedown is not amused en Rufus wordt hardhandig uit Bellevue verwijdert en beland op het marktplein. Ga gelijk weer terug naar Bellevue en zie......de oude tuinman heeft de hark opgehaald en staat nu de gele bladeren aan te harken. De hark is dus nu uit de weg, dus loop het ronde balkon nu op. Hoedown heeft zijn schep op het balkon achter gelaten. Pak de Schep (Spade).

Linksklik op het bruingespikkelde ei, dat in 1 van de molshopen ligt, en....je beland in de:

Molshopen Puzzel:

Je kunt deze puzzel weer "Skippen" met de "Skip" knop.

Er zijn 16 molshopen en het ei ligt nu in molshoop 16. Rechts naast de molshopen ligt een "Meerkat Trap" en ook liggen er 2 stenen (Rock). Als je probeert het Ei te pakken dan verschijnt er een Stokstaartje die het ei dan pakt en verplaatst naar een andere molshoop. Het Stokstaartje verplaatst zich door de molshopen via de "Paardensprong" van het schaakspel en hier kun je gebruik van maken om de 2 volgende molshopen met de 2 stenen af te dekken,  en een 3e gat met de "Meerkat Trap", zodat het stokstaartje dan gedwongen wordt om boven te komen via het gat waar je de Meerkat Val op hebt gezet.

Nummer de molshoopgaten, van linksboven naar rechtsonder, 1 t/m 16. Eerst moet je er voor zorgen dat het stokstaartje, met het ei, uit gat 1 komt.. Dus klik steeds op het gat (Mound of Soil) waar het stokstaartje uit steekt en blijf dat doen totdat het stokstaartje, met het ei op zijn kop, uit  gat 1 steekt. Heb je dat voor elkaar dan dek je de gaten 16 en 7 af met een steen en gat 10 dek je dan af met de "Meerkat Trap". 

Klik dan op gat 1 (Mound of soil) en......Het stokstaartje komt omhoog in gat 10 en het ei blijft achter in de val. 

Vanzelf heeft Rufus dan het donkerbruin gespikkelde ei in inventory. Open weer de "Field Guide" en rechtsklik dan op de afbeelding linksboven en Rufus leest dat Aarde Vogels hun eieren uitbroeden in bevroren grond. Sluit de inventory. Rufus kan niet wachten tot het winter wordt, dus hij moet iets verzinnen om het ei in ijs uit te broeden. Pak de Emmer (Bucket) uit inventory en klik ermee op de Ton met Aarde (Tub full of dirt), die hier op het ronde balkon staat. Rufus vult de emmer met aarde uit de ton. 

Combineer in inventory het donkerbruin gespikkelde ei met de emmer aarde om het ei in de emmer te doen. Nu het hele zaakje nog bevriezen. Rechtsklik op de Plattegrond (Map), die rechts naast het vogelhuisje aan de lantarenpaal hangt, en reis terug naar het 

 Industrie Park:

We zijn dan terug bij het enorme huis waar ook het lab van Doc is. Ga Doc's Lab weer in (Doc's workshop). Op het balkon van Doc's staat, zoals je weet, een vrieskist. Maak de vrieskist open en klik dan op de rode knop om het water in de vrieskist te bevriezen. Plaats dan de Emmer met aarde en ei in de vrieskist en...

............het ei komt uit en in de vrieskist steekt dan de jonge Aarde Vogel. Linksklik op de vogel om het dier te pakken maar........de vogel zit vastgevroren in het ijs. Klik weer op de rode knop om het ijs weer te ontdooien...de vogel zwemt dan rond in het water. Klik weer op de rode knop om het water, en de vogel, te bevriezen. De jonge vogel is dan nu een ijsklomp. Pak de Schep uit inventory en klik ermee op de bevroren vogel om de vogel uit de vrieskist te scheppen.

Verlaat Doc's lab en zorg dat Rufus weer helemaal buiten staat en reis dan via de plattegrond terug naar:

Bellevue:

Terug te Bellevue loop je het ronde molshopen balkon weer op. Pak dan de bevroren Aarde Vogel uit inventory en plaats de vogel op het bruine vogelnest.....

..........de vogel ontdooit vanzelf en ook de Aard Platypus is nu van de menukaart van het restaurant verdwenen..........

C: Vuur Platypus:

Bekijk in inventory weer de "Field Guide". Een Vuur Platypus ei is lichtbruin gestippeld en wordt in vuur uitgebroed. Ok.......Reis, via de plattegrond, weer terug naar Doc's werkplaats (Industrial park). Rufus beland dus weer bij het grote gebouw waar Doc's werkplaats in is. 

Rufus staat hier weer voor de grote, goudkleurige, Oven (Furnace). Een etage hoger zie je een wirwar van buizen in de gevel van het gebouw en op het dak, boven de deur van Doc's workshop, zie je een blauw pijpje waar een Ei in steekt (Egg in funnel) en een dikkere, kromme, bruine pijp....Bekijk dat Ei in het blauwe pijpje en......Rufus meld dat het een Vuur Platypus Ei is. Als je linksklikt op het ei in het groene pijpje dan loopt Rufus er naar toe om te proberen het ei uit het pijpje te pakken......maar dat lukt Rufus natuurlijk niet.

Rufus heeft vuur nodig om het Vuur-ei uit het pijpje te kunnen krijgen. Als Rufus nu bij het groene pijpje op het dak staat dan linksklik je op het deurtje van Oven zodat Rufus terug naar beneden loopt en dan weer voor de oven staat. Rufus heeft dan ook al het deurtje in de oven geopend. Uit de kamer van dichter Crane heb je o.a Kolen en een Kaars gejat. Pak de Kolen uit inventory en leg ze in de Oven. 

Links naast de oven zit de plattegrond op de muur geplakt. Rechtsklik op de plattegrond en reis nu even terug naar de Haven (Dock). Rufus beland weer in de poort bij de visser en de Gadget Shop. Klik in de poort met de pijl (To the harbor) om weer bij Gulliver's Café te belanden. Ga Gulliver's Café weer binnen Weer in Gulliver's Café staat Rufus weer boven op het balkon. Helemaal onder in je scherm zie je een brandende Kaars staan op het tafeltje. Pak de Kaars (Candle), die je van Crane hebt gejat, uit inventory en klik ermee  op de brandende kaars en......

Rufus loopt door naar beneden om zijn kaars bij de brandende kaars aan te steken.  Verlaat het Café weer en reis terug naar het Industrie Park, via het marktplein. Terug bij Doc's smijt je de Brandende Kaars in de nog geopende oven en...........De oven brand dan en uit het blauwe pijpje en de bruine pijp komt nu rook en hierdoor is het Ei omhoog gekomen en steekt nu boven uit het blauwe pijpje. Linksklik weer op het Ei en.......

.......Rufus loopt weer omhoog om het Ei nu te pakken maar......Het Ei is verdomme gloeiend heet en Rufus kan het niet vasthouden en.....het ei verdwijnt in de wirwar van pijpen en......Je beland in de:

Pijpenpuzzel:

Je kunt de puzzel weer "Skippen" via de "Skip knop". 

Via de gaten in de pijpen zie je het ei door de pijpen glijden. Het ei maakt voortdurend een ronde door de buizen. De buizen zijn met elkaar verbonden door flexibele stukken die je kunt verplaatsen door er op te klikken. Bij elke flexibele stuk buis staat er een nummer op de vaste buis. De  buizen zijn dus genummerd als 1 t/m 8. Je moet nu in de juiste volgorde de flexibele buizen verdraaien zodat het Ei dan, onderin bij de rode pijlen, uit het buizensysteem komt.

Klik op de flexibele stukken in deze volgorde: 2, 3, 4, 5, 7, 8 en.........

Het Ei beland in de hete oven en wordt gelijk uitgebroed. In de oven zit dan een Vuur Platypus. In de alkoof, links van de oven, ligt het Nest voor deze vuurvogel, dus pak de Vuur Platypus vogel uit de oven en zet de vogel op zijn nest......

Ook deze Platypus lekkernij zal nu niet meer op het menu van het restaurant voorkomen. Nog 1 Platypus te gaan en wel de:

D: Water Platypus:

Reis terug, via de plattegrond of gewoon lopend, naar de Haven, dus naar waar Gulliver's Café is, maar ga het Café nu niet binnen. Op het ronde pleintje, voor het Café, staat een paal en bovenin die paal zit dus het nest van een Water Platypus. Onder de schuine plank, de aan de linker zijde van het pleintje rust, ligt dus het Water Platypus Ei. Pak het Ei onder de plank vandaan

In de "Field Guide" lees je dat een Water Platypus ei wordt uitgebroed in de muil van een Zeebravis. Een Zeebravis is echter een zoetwatervis en hier is alleen zoutwater te vinden. Loop, via rechtsonder, terug naar de pier en loop door naar de visserman. Het heeft geen zin om met de visser te praten want dat wil de man toch niet. Pak de Zwaardvis (Razorfish) uit inventory en klik ermee op het vissertje en......

.........de visserman raakt onder de indruk en wil weten hoe het in hemelsnaam mogelijk is dat zo'n nono als Rufus een zwaardvis heeft weten te vangen......Vertel de visser dat je een speciaal aas (I used a special kind of bait) hebt gebruikt om de zwaardvis te vangen en...........De visser twijfelt eerst maar dan wil de visser dat speciale aas ook wel hebben en hij is bereid om er een tijgervisje voor terug te geven als Rufus hem zijn speciale aas kan laten zien.

Pak dus het "Vis op een Stokje" (Bait) uit inventory en klik ermee op het vissertje en..........

........de visser doet aas, uit zijn groene emmertje, aan de hengel en vangt dan een, gele, tijgervis. Het gele tijgervisje ligt dan naast de visser.......Rufus mag de tijgervis pakken maar....het gele visje leeft nog en springt terug het water in.....voordat je de kans krijgt om de vis te pakken.....

Er moet een list bedacht worden om die verdomde tijgervis te kunnen pakken. Pak de verdovingspillen (Expired Pills), die je bij de apotheker had gepakt, uit inventory en klik ermee op de groene aasemmer van de visser en....

Rufus "verdoofd" het aas van de visser. Klik weer met je "Vis op een Stokje" op de visser en......

..........de visser doet het verdoofde aas aan zijn haak en vangt weer een gele tijgervis maar deze is nu verdoofd, dus Rufus pakt nu de tijgervis en Rufus geeft zijn "speciale Aas" aan het vissertje. In inventory moet je dan de Tijgervis (Tigerfish) hebben.

Ga terug naar het Industriepark, via de plattegrond of wandelend. Ga de werkplaats van Doc binnen (Doc's workshop).In de werkplaats van Doc staat, in de nis, een emmer met Verf (Paint bucket). Stop de Tijgervis in de Verfemmer en.....Rufus maakt van de tijgervis een dode zeebravis. 

Combineer in inventory het Water Platypus Ei met de Zeebravis om het ei in de bek van de vis te plaatsen. De vis is inmiddels wel overleden door gebrek aan zuurstof. Rufus moet de vis weer tot leven wekken...... Ga , via de rechter deur, de luchtsluis in. In de luchtsluis pak je de Zeebravis (Frankenfish with egg) uit inventory en klik je ermee op 1 van de 2 Electrodes van Doc's tijdmachine en......

Rufus krijgt het voor elkaar om de Zeebravis tot leven te wekken....Het visje moet echter snel vochtig gemaakt worden. Klik in inventory met het visje op het glas water om het visje nat te maken.....Je stopt het visje niet in het glas maar maakt het nat. Nu moet je snel wezen want het visje moet snel het water in want anders droogt het weer uit en moet je het opnieuw tot leven wekken via de elektroden. Als Rufus onderweg zegt dat hij iets voelt jeuken (Twitching) dan open je snel de inventory en klik je weer met het visje op je waterglas om het visje weer nat te maken.

Ga snel terug naar buiten..... Reis, via de plattegrond bij de oven, naar Bellevue en ga daar het huis van Seagull weer binnen. Loop bij Seagull snel door naar zijn aquarium en pleur het visje in het aquarium en.....Het Ei komt uit en in het aquarium "zwemt" dan de water Platypus en daar is Seagull niet blij mee.

Pak de vogel uit het aquarium en ga terug naar het plein voor Gulliver's café en zet de Water Platypus in zijn nest, bovenin de paal en...

...wel....Water Platypus is ook geen onderdeel meer van het menu. Ok.....tijd voor een romantisch Diner met Lady Goal.

Diner met Lady Goal:

Bellevue:

De enige die het etentje voor Rufus kan organiseren is zijn pappie Captain Seagull. Dus ga naar Bellevue en ga Seagull's huis weer binnen en ga er praten met Seagull en zeg hem "I did itt" om hem te vertellen dat platypus van de menukaart van het restaurant verwijdert is. 

Maar Seagull wil nog steeds geen tafeltje voor Rufus en goal reserveren want hij vindt dat er bij een romantische dinerafspraak ook een gedicht hoort. Rufus krijgt echt het idee dat daddy zelf graag met Goal wil dineren, maar Rufus moet toch een gedicht gaan organiseren. Neem afscheid van daddy en verlaat zijn huis. Wel.....onder Seagull woont Crane en die is dichter, dus ga Crane weer een bezoekje brengen en praat met hem over "poetry"......Maar Crane is niet van plan Rufus te helpen met een gedicht.....Crane vindt dat Rufus het zelf wel kan want een gedicht moet "uit het hart komen". Neem afscheid en ga naar de:

Oude Stad:

Op de toonbank van de souvenierswinkel van Platypus Trapper staat een rekje met ansichtkaarten. Bekijk de ansichtkaarten (Greeting cards) en doe dit een paar keer.....

Rufus leest dan de "stichtelijke" teksten op die op de ansichtkaarten staan. Blijf rechtsklikken op de ansichtkaarten totdat Rufus de zinnen begint te herhalen. Ga dan praten met Platypus trapper en vraag hem "Tell me more about these greeting cards" en dan "So, when you've got the time...." en......Rufus vraagt of Platypus wat poëzie voordraagt en dat doet ie dan...de zin die Platypus Trapper voordraagt is deze "Here am I. There are you. Platy-poo". Neem afscheid en ga terug naar Crane. Klik weer op Crane en zeg eerst "I still need your help with that poem" en zeg daarna de zin van Platypus Trapper dus zeg "Here am I. There are you. Platy-poo" en......

Crane vindt dit zo'n slecht gedicht dat hij nu bereid is om Rufus te helpen met......"Ghostwriting"......Crane geeft Rufus een wriemelende "Bug"om in zijn oor te proppen. Via de "bug" kan Crane dan, tijdens het diner, de juiste woorden in Rufus oor fluisteren via zijn radio.  Neem weer afscheid en ga terug naar daddy Seagull. Praat weer met Seagull en vertel hem "I know which words I'll use to impress Goal" en dan "I may not be good at waxing eloquent. But I've got this" en......Rufus vertelt zijn vader dan dat Crane hem gaat helpen door een gedichte in zijn oor te fluisteren via het "bugje" in Rufus's oor.  Seagull zal nu het diner reserveren en hij geeft Rufus een Diner Uitnodiging voor Goal (Invitation for Lady Goal). Rufus moet de uitnodiging aan Lady Goal geven. Rufus staat dan vanzelf weer bij Gulliver's Café:

Gullivers Café:

Ga weer naar binnen. Rufus komt dus het Café weer binnen op het balkon. Klik de omlaagpijl om Rufus via de trap weer omlaag te laten gaan en loop dan door naar Goal. Controleer even of Goal nu nog Lady Goal is door met de afstandsbediening op haar te klikken. Als je in de 2 schermpjes van de afstandsbediening nu Spunky Goal en Baby Goal ziet dan is de Goal die aan de bar zit Lady Goal. Rechtsklik om de afstandsbediening weer op te bergen.

Praat met Lady Goal en zeg weer "Could I intrest you in a romantic diner?" en......Rufus gaat praten als Brugman en hij slaagt er nu in om de Lady te overtuigen. Goal geeft Rufus nu toestemming om haar nu officieel om een "Date" te vragen. Sluit het gesprek en pak dan de Uitnodiging (Invitation for Lady Goal) uit inventory en klik ermee op Goal en.......de Nifterige Lady Goal bekijkt de Uitnodiging en keurt hem goed en ze belooft Rufus dat ze hem in de Oude Stad  zal ontmoeten en ze smeert hem.

Rufus staat dan voor de in/uitgang van de Oude Stad op Goal te wachten en hij heeft zelfs een mooi pak van zijn vader te leen gekregen. Maar..... Goal komt niet opdagen. Rufus vertrouwd het niet en gaat naar het huis van Seagull en.........ziet dat er champagne, kaarsen en bloemen op tafel staan. Die vuile smerige hufter van een vader heeft Goal ingepalmd......

Seagull's huis en Crane:

Links op het bureau van Seagull ligt een memo over radio zendapparatuur (radio equipment memo). Bekijk het Memo en.....Wel.. Crane zit dus ook in het complot!. Pak het Memo. Verlaat Seagull's en ga naar Crane. Praat met Crane en zeg "I really need your radio" maar Crane wil Rufus de radio niet geven. Sluif af en toon Crane dan het Memo (Radio Equipment Memo) en.....Rufus mag de radio eventjes lenen. Vanzelf pakt Rufusje dan de radio. Verlaat Crane en ga naar de:

Oude Stad:

Wel....Daddy Seagull en Lady Goal zitten gezellig te dineren. Rufus probeert Goal aan het verstand te brengen dat zijn vader een pathologische leugenaar en een bedrieger is, maar Seagull ontkent nu dat hij de biologische daddy van Rufusje is......Seagull claimt dat Rufus een vondeling was die hij op de vuilnisbelt heeft gevonden. Wel.....Rufus moet Goal op de één of andere manier bewijzen dat zijn vader een leugenaar is. Pak de Radio uit inventory en klik ermee op Platypus Trapper van de souvenierswinkel en.........

Platypus Trapper denkt dat zijn grote moment is aangebroken en hij  fluistert Seagull , via de radio, zijn platypus gedicht in het oor en Seagull citeert deze onzin aan Lady Goal, die hier niet van gecharmeerd is en Seagull een ferme mep op zijn smoel geeft. Lady Goal bedankt Rufus omdat hij haar probeerde te waarschuwen voor Seagull en dus een echte vriend is. Rufus en Goal gaan samen terug naar het café.  Rufus heeft nu alle 3 persoonlijkheden van Goal overtuigt. Goal neemt de 3 cartridges en vertrekt naar Doc's lab. Rufus gaat Goal achterna en in de werkplaats van Doc treft hij de rebellen Janosh, Liebold en Garlef. 

Er volgt een gesprek met Janosh die verteld dat Donna, Wink en Nod, de 3 leden van de Unorganised Crime Beweging in het lab zijn en daar Doc en Goal gegijzeld houden. De 3 willen de opstijgcodes hebben maar Janosh is niet van plan om hen die codes te geven.....Janosh is zelfs bereid om Goal en Doc op te offeren om te voorkomen dat de Unorganised Crime Beweging de opstijgcodes in bezit krijgt. Rufus probeert tijd te winnen.

Gegijzeld:

Doc's werkplaats:

Janosh heeft een geweer en staat voor de deur van de luchtsluis. Klop, dus linksklik, op de luchtsluisdeur en.......Wink geeft Rufus een afstandsbediening, via het luikje in de deur, en zegt dat Rufus het ding op Liebold moet gebruiken. Loop dus naar Liebold en gebruik de zojuist verkregen Afstandsbediening (Liebold's Remote) op hem en........er schijnt niets te gebeuren maar....na enige seconden verschijnt er, in de nis, een Portal (Mysterious anomaly)....

Duik dus door dat Portal en.......Rufus beland in de:

Luchtsluis:

In de luchtsluis treft Rufus zijn Toekomstige Ik.....Godverdomme......2 Rufusjes....Hoe erger kan het nog worden......Rufus geloofd al dat tijdreis gedoe niet zo en denkt dat de Toekomstige Rufus niemand minder dan Cletus is, vermomd als Rufus. Het gespreksoptiescherm verschijnt. Zeg dat je bewijs wil zien, dus zeg "I want proof" en.....

Rufus stelt een simpele test voor en vraagt de Toekomstige Rufus te vertellen waaraan zijn andere ik nu denkt. Er verschijnt dan een keuze lijst......Kies een willekeurige optie uit de lijst......de Toekomstige Rufus kan geen tijdparadox veroorzaken en zal een willekeurig onzin antwoord geven. De echte Rufus raakt overtuigt en de Toekomstige Rufus zegt dat hij Wink en Nod al heeft uitgeschakeld maar dat Rufus het lab in moet om Goal te redden. Toekomstige Rufusje zal dan ondertussen de 3 rebellen voor zijn rekening nemen. Zeg dus "Oh well. I'll go rescue Goal, then" en.....na nog wat heen en weer gelul stapt Rufus door de rechter portal en dan zijn we beland in:

Doc's Lab:

Rufus komt uit de kast van Doc tevoorschijn. Doc en Goal zijn vastgebonden en gekneveld. Wink, Nod en Donna staan op het balkon, bij de vrieskist. Donna beveelt om Rufus te doden maar Wink zegt dat Rufus 1 van hun is en dus niet geëlimineerd hoeft te worden. Wink heeft het wapen van Toekomstige Rufus maar Nod heeft slechts een koevoet. De 3 criminelen willen nu snel de code want anders gaan ze grof geweld gebruiken.

Ga praten met Doc. Rufus haalt de knevel van doc's mond zodat ie kan praten. Vraag Doc dan alles wat je kunt vragen. Doc verteld dat de cartridge van Lady Goal nog in Goal's implantaat zit en ook dat Donna een implantaat in haar hoofd heeft. De afstandsbediening voor Donna's implantaat zit in Doc's la.  Links, onder het balkon, is het bureau van Doc en rechts naast het bureau is een kast met lades. Loop naar de ladekast en linksklik dan op de enige la die je kunt openen om die la te openen en pak er dan de 2 paarse Afstandsbediening (Remotes) uit en....

.Je hebt dan de "Donna's Remote" en de "Liebold's Remote" in inventory. Ga nu praten met Goal. Goal is nog steeds Lady Goal. Vertel Goal dat Donna ook een implantaat heeft via "Doc mentioned that Donna has an implant too" en......Rufus vraagt dan aan Lady Goal of hij even haar implantaat mag lenen, maar Lady Goal weigert dit. Je kunt blijven smeken maar lady Goal blijft weigeren om haar implantaat af te staan, dus zeg "Wow! Doc keeps a bottle of champagne in his office?" en..............Goal kijkt dan opzij en dat is voor Rufus de kans om de Lady Goal Cartridge te grijpen,uit Doc's machine en dat doet hij dan vanzelf.

In inventory heb je dan nu ook de Lady Goal Cartridge. Combineer in inventory de Cartridge met de blauwe Afstandsbediening (Donna's Remote) om de Cartridge in Donna's Remote te zetten. Pak dan de Donna's Remote uit inventory en klik ermee op Donna en.....

Lady Goal beland in Donna en is zeer tevreden met haar nieuwe lichaam en ze schakelt vervolgens Wink en Nod uit. Er volgt een gesprekje tussen Rufus en Donna/Lady Goal. Rufus heeft een plan om ook de rebellen uit te schakelen en daarvoor  wil Spunky Goal in de afstandsbediening van Liebold doen. Donna/Lady Goal geeft Rufus dan de Spunky Goal cartridge, die Rufus meteen in de Liebold Remote plaatst. Rufus geeft de Donna Remote aan Donna/Lady Goal.

Raap de Koevoet en het Wapen (Crowbar and weapon) van Nod en Wink op want Rufus heeft die wapens nodig.

Loop terug omlaag en verdwijn door de Portal in de kast, terug naar de luchtsluis. Liebold en Garlef zijn nu in de luchtsluis. 

Garlef ligt bewusteloos op de vloer. Rufus vraagt of dit ook weer de toekomst is, maar Liebold meld dat er voor hem en Rufus geen toekomst meer zal zijn. Rufus duikt terug door het portal naar het lab van Doc. Terug in het lab loop je omhoog en verlaat je het lab via de gewone manier, dus via de deur bovenop het balkon en.....

We belanden natuurlijk weer in de luchtsluis maar er zijn nu geen Portals en ook geen Liebold en Garlef. We zijn nu in de Toekomst. Er wordt op de andere deur geklopt....het is de Rufus die in het verleden zit en Toekomstige Rufus geeft hem de Liebold afstandsbediening. Je bent dus nu Toekomstige Rufus en je moet nu de Portals weer doen verschijnen en met elkaar verbinden, zodat de Verleden Rufus ook de luchtsluis in kan.

Haal de Koevoet (Crowbar) uit inventory en klik er mee op de elektroden machine (Electrodes) en.....

de portals verschijnen en de oude Rufus komt binnen en.....het hele gesprek dat we eerder al hadden tussen de 2 Rufusjes begint weer helemaal opnieuw. Rufus wil weer bewijs en vraagt de andere Rufus weer waar hij aan denkt. Jij bent dus nu de rechter Rufus dus zeg wat de Toekomstige Rufus ook al eerder zei, dus zeg "Zeeblezooble" en.........

Na nog wat heen en weer gepraat is de oude Rufus overtuigd dat hij met zijn Toekomstige zelf staat te praten. De linker Rufus gaat dus nu Goal redden, zoals Toekomstige Rufus dit eerder heeft gedaan. We zijn dus nog steeds Toekomstige Rufus en in de luchtsluis. Rufus moet wachten tot de klok slaat want dat is het afgesproken teken voor de rebellen om ook binnen te komen. Maar uiteraard heeft Rufus geen trek om op de klok te wachten....Linksklik op de klok en.....wel......kijk verder op je gemak naar wat er verder gebeurt......

Rufus schud de klok en die slaat dan het juiste uur geeft Rufus een klap in zijn gezicht en......Garlef komt de sluis binnen en ...Rufus probeert Garlef neer te schieten maar het geweer weigert en......Garlef wordt bewusteloos geslagen door de klok. Dan komt Liebold de sluis binnen.....Rufus denkt dat Spunky Goal nu in het lichaam van Liebold zit is en hij gaat Liebold zoenen....maar....Liebold valt flauw.

Rufus gaat weer het laboratorium in en ziet hij dat Doc en Goal nog steeds vastgebonden zijn. Donna/Lady Goal is nergens te zien en ook de poorten zijn verdwenen. Doc vertelt nu dat Donna/Lady Goal via de poort naar de toekomst is gereisd. We krijgen nu ook  te horen dat in de afstandsbediening van Liebold niet Spunky Goal, maar een videoschoonmaakcartridge zit. Liebold heeft niet eens een implantaat.De andere twee cartridges van Goal zitten nog steeds in de machine.

Dan komt Janosh binnenlopen en vraagt wat er allemaal gaande is. Maar voor Rufus dat kan uitleggen, valt de deur achter Janosh in het slot. Rufus loopt omhoog naar de deur en via het deurluikje heeft Rufus nu een lang gesprek met
Donna/Lady Goal, die Rufus nu verteld dat ze andere plannen heeft waarbij ze Rufus niet kan gebruiken. Er verschijnen gespreksopties die je nu allemaal moet gebruiken want anders gaat de game niet verder.

Donna/Lady Goal verteld dat ze alleen naar Elysium zal gaan want........ Elysium is namelijk geen planeet maar een ruimteschip dat de bewoners naar een andere bewoonbare planeet moet brengen. Deponia moet opgeblazen worden, om Elysium de energie te bezorgen de ruimte in te kunnen gaan. De Organonen hebben er tientallen jaren over gedaan om de torens, die voor de explosie zorgen, te bouwen. De Elysiumnaren moeten op zeer korte termijn vertrekken omdat anders het Ruimteschip Elysium weer vanuit zijn baan op Deponia zal neervallen. Lady Goal moet zich uiterlijk overmorgen bij Cletus in Porta Fisco voegen, voor hun laatste kans om Elysium te bereiken......Donna/Lady Goal vertrekt met de onderzeeër van het Ongeorganiseerde Misdaad Syndicaat.

Eilandjes Hoppen:

We krijgen dan weer even het gekweel van de Troubadour en dan zijn we beland op de Pier, want Rufus wil vertrekken met de schuit van Bozo. Rufus ziet dat Janosh op de pier staat te wachten en hij probeert met de Golden Dragon of Invisibility onzichtbaar langs te sluipen. Janosh ziet hem toch. Janosh vertelt Rufus dat hij niet meegaat op de boot. Janosh wil naar Porta Fisco gaan om nieuwe rebellen te rekruteren want het verzet heeft meer leden nodig als zede de Organonen willen blijven bevechten. Als Rufus toevallig in Porta Fisco komt, is hij van harte welkom bij de plaatselijke revolutionairen. Janosh geeft Rufus een briefje met de nieuwe geheime klopcode.

Rufus loopt dan Bozo's boot op en we belanden in de kajuit. Doc, Goal en Bozo proberen te beslissen waar ze als eerste naar toe gaan. Doc wil de onderzeeër opsporen, Spunky Goal wil meteen naar Porta Fisco om Lady Goal te zoeken en Bozo zegt dat ze voor zijn part naar de Noordpool kunnen varen.

Vanzelf neemt Rufus de leiding en hij activeert het groene radarscherm. We belanden dan in de close-up van het groene radarscherm. In het radarscherm zie je 4 lichtgroene eilandjes, in de Rust Red Sea. Het bovenste eilandje is Porta Fisco en het onderste eilandje is de Floating Black market waar we nu dus zijn. De 2 andere eilandjes hebben vraagtekens maar het zijn het Isla Watchid eiland en het Noordpool eiland. 

Door op een eilandje te klikken vaart de boot daar naar toe. Klik nu op het Noordpool eiland:

Noordpool:

De Noordpool is niet meer dan een ijsberg, maar het is er wel koud. Rufus gaat vanzelf het dek van Bozo's schuit op. In de ijsberg zit een bevroren vent en er staat een bord. Op het dek van Bonzo's schuit ligt nu wat sneeuw. Links naast de deur van de kajuit zit de groene deurbel en onder Rufus ziet een waterkraantje (Water faucet) waar een groene waterslang aan steekt. 

De deurbel en de waterkraan zijn nu stijf bevroren. Linksklik op de groene waterslang (Hose) om de waterslang te pakken en op te bergen in inventory. Linksklik op de hoop sneeuw (Snow pile) dat rechts achter Rufus ligt, om een handvol sneeuw te pakken. De vent in de ijsberg heeft een toorts in zijn linkerhand. Rufus wil die toorts hebben maar dan zal ie de ijsberg eerst moeten doen smelten. Beweeg je cursor naar de sterrenhemel, boven de ijsberg. Te midden van alle sterren zie je 1 heldere ster en dat is de Pool Ster (Pole Star). Bekijk de pool ster. Ga terug de kajuit in (Into the cutter).

Op het ronde tafeltje, dat voor de zitbank staat, staat een mok hete Thee (Tea). 

Pak de Mok Thee.....Bozo waarschuwt nog dat de thee gloeiend heet is maar Rufus neemt toch een slok en verbrand zich en zet de mok terug op het tafeltje. Pak het Sneeuw (Ice) uit inventory en doe de sneeuw in de theemok, om de thee wat af te koelen. Pak de Theemok dan weer op en.....Rufus drinkt nu de thee helemaal op en.......moet hevig plassen en dat doet hij tegen de ijsberg. 

Door de zurige plas van Rufus is er nu een rond gat in de ijsberg ontstaan en hierdoor kan Rufusje nu de toorts pakken. Pak dus de Toorts (Torch). Ga terug naar binnen en ga nu praten met Goal......Goal is dus Spunky Goal. Zeg "It's realy cold here" en......wel.....Goal wil best wel een wedstrijdje ijszwemmen met Rufus en dit gebeurt dan nu ook. Als Rufus en Goal weer terug zijn praat je nog wat verder met Goal, of je sluit dit gesprek gelijk af.

Ga praten met Doc en vraag hem alles wat je kunt  vragen. Doc suggereert om naar Isla Watchit te gaan want daar staat een radiozendmast die hij zou kunnen aanpassen om er de onderzeeër mee op te sporen waarmee Donna/Lady Goal mee verdwenen is. Doc waarschuwt wel dat het erg kan stormen op Isla Watchit. Sluit het gesprek en rechtsklik dan op het groene radarscherm, achter Bozo, om weer in het radarscherm te komen. Linksklik in het radarscherm dan nu op het Isla Watchit en......we belanden op:

Isla Watchit:

Het eiland wordt permanent geteisterd door een stormfront. Spunky Goal is al vast door gelopen, de tunnel in. Op de steiger staat een diesel generator te puffen. Bekijk de Diesel Generator. De generator pompt diesel olie uit de zee, maar het ding is lek en verliest de olie weer via de uitlaat. Als je linksklikt op de generator dan merkt Rufus dat de generator te heet is om uit te zetten. Rufus zou de olie uit de generator kunnen aftappen, maar dan zal ie de hete generator eerst moeten uitzetten. Volg Goal de tunnel in en....we belanden bij de Zendmast:

Goal staat hier ongeduldig te wachten op Rufje. Bij de zendmast ligt een kapotte Zender (Broken Transmitter) en, rechts, staat een Waterpomp (Pump) voor een ovaal Platform (Plateau). Linksklik op de Radiotoren en zie wat er gebeurt.........Wel...Doc had Rufusje nog zo gewaarschuwd.....Rufus wordt getroffen door de bliksem als hij probeert de zendmast te beklimmen. Er is een bliksemafleider nodig.

Pak de Kapotte Zender (Broken transmitter). Linksklik op de Waterpomp en.....er komt oliewater uit de pomp. Rechtsklik op het ovale platform en......Rufus zegt dat het platform dient om er containers te vullen met water uit de pomp, maar het is ook een perfecte plaats om er getroffen te worden door bliksem. Ga praten met Goal en zeg "I'v got a plan. Can you stand on that plateau over there for a minute?".....maar....Spunky Goal is echt niet gek en ze weet wat Rufus van plan is dus ze weigert om op het platform te gaan staan om als bliksemafleider te dienen. Maar het brengt Rufus wel op een idee.

Pak de Afstandsbediening uit inventory en klik ermee op Goal en.....Spunky Goal wordt nu weer Baby Goal. Praat nu dus met Baby Goal. Baby Goal is bang voor het onweer en de bliksem. Zeg weer "I'v got a plan. Can you stand on that plateau over there for a minute?" en.....Baby Goal gaat op het platform staan maar er gebeurt niets en ze loopt terug naar Rufus. Zeg nu "I'll keep getting hit bij lightning" en.....Baby Goal vindt dit zielig voor Rufus en ze verteld dan dat er een paar regels zijn met betrekking tot onweer......Ga nooit in het water staan of met een open paraplu lopen als het onweert. Sluit het gesprek.

Ga nu terug naar beneden, via de schuine Isla Watchit pijl. Loop dan door naar links om terug op Bozo's schuit te belanden. Baby Goal is ook mee terug gelopen want ze volgt Rufus nu steeds. Pak de Kapotte Zender (Broken transmitter) uit inventory en geef het ding aan Doc. Doc repareert de zender meteen en Rufus grijpt de gerepareerde zender vanzelf terug. Nu nog een paraplu vinden om van Baby Goal de ideale bliksemafleider te maken. Rechtsklik weer op het groene radarscherm en vaar dan naar:

Porta Fisco:

Het stinkt vreselijk in de haven van Porta Fisco. Baby Goal is alvast doorgelopen naar boven en staat bij de ingang van de Straat Kloof Rechts staat een paarse tent. Onder de paarse tent staat een zwerver (Goon) bij de ingang van het Riool Links naast de zwerver leunt een.....Paraplu. Bij de ingang van de Straat ligt een andere zwerver en er staat een meisje en er ligt een "Power Inverter".

Linksklik op de zwerver (Goon), die bij de ingang van het riool staat. Rufus loopt dan naar de zwerver toe om met hem te praten. 

Goon is de naam van de zwerver, maar hij is geen echte zwerver....Goon is een academicus die, voor zijn proefschrift, probeert te achter halen hoe het is om een dakloze te zijn. Volgens Rufus gedraagt Goon zich niet zoals een echte dakloze behoort te gedragen, maar Rufus wil Goon dit wel even leren. Praat verder met Goon via alle gespreksopties die verschijnen.

Als je Goon vraagt naar de paraplu dan mag Rufus de plu niet pakken, maar Rufus "herbouwt" de paraplu dan wel zodat de plu dan een "dakloze paraplu" is geworden. Goon heeft honger en Rufus maakt een deal met hem.....de paraplu in ruil voor wat te eten. Goon vertelt ook meer over dit Porta Fisco en je verneemt dat in de paarse tent een waarzegger woont, de "Ziener".  Deze "Ziener"kan, volgens Goon, de winnende lottogetallen voorspellen. Goon vertelt je dat hier op Porta Fisco hoofdkwartier van de Organon is. Van hieruit vertrekken de shuttles naar Elysium. Binnenkort zal de laatste shuttle vertrekken.Maar de Organon heeft dat gedeelte van de stad afgesloten voor de gewone inwoners van Deponia. Ten slotte meld Goon nog dat het de Rebellen hun geheime onderkomen in het riool hebben in het riool zitten.

Riool:

Als je alles met Goon besproken hebt dan zeg je gedag en duik je de rioolbuis in. In het riool hangt een grote, maar oude, Turbine. 
Er zit een oranje klepje in de turbine en er zit een tank op. 

Open het klepje (Hatch) en rechtsklik dan in het vakje.....Rufus meld dat de stroomwisselaar (Power Inverter) verdwenen is. Open de klep van de tank en rechtsklik dan weer en....Rufus meld dat de tank leeg is. Wel....de deur is dus de toegang tot de schuilplaats van de rebellen. Links naast de deur steekt een blauwe knop, maar er gebeurt niets als je op de blauwe knop klikt. Klik met de pijl op de deur en....Rufus klopt aan en......wel.....Rufus mag naar binnen als hij het juiste klopsignaal op de deur klopt. Je geraakt in de close-up van de deur.

Klopteken:

Je kunt de puzzel weer "skippen" via de "skipknop".

In inventory  heb je een briefje van Janosh waarop aanwijzingen voor het nieuwe klopteken staat. Ga uit de close-up, via de "Backknop". Open de inventory en bekijk er het "Scret-Knock" papiertje. Er staat Plus Min Plus op. Klik met het papiertje op de deur om weer in de close-up van de deur te geraken. 

Je kunt maximaal 5 keer op de deur kloppen. Na 5 keer kloppen ga je vanzelf uit de close-up. Als je op de deur klopt dan verschijnt er, boven het luikje, een vuist-icoon. Klop je 1 keer dan verschijnt er 1 vuistje, klop je 2 keer dan krijg je 2 vuistjes, klop je 3 keer dan verschijnen er 3 vuistjes enzovoorts enzovoorts. Boven het luikje zie je een groene V en een X.  Klik, als je op de deur geklopt hebt en het vuistje ziet, op de V om je aantal kloppen te bevestigen. Degene aan de andere kant geeft dan een klopteken terug. Tel het aantal keren dat er vanaf de andere kant geklopt wordt. Met behulp van de aanwijzingen op het briefje kun je dan berekenen hoe vaak Rufus vervolgens weer moet kloppen. Als je het te ingewikkeld vindt dan "Skip" je de puzzel. Maar hier is de oplossing:

Klop 3 keer op de deur. Je hebt dan 3 vuistjes

Klik de groene V en.....Je hoort 1 klopteken terug. 3 +1 = 4  dus klik nu 4 keer op de deur. Je hebt dan 4 vuistjes

Klik groene V en.......Je krijgt 3 kloptekens terug .Je mag echter niet vaker dan 5 keer op de deur kloppen, dus je moet nu aftrekken. 
4 3 = 1, dus klik nu 1 keer op de deur. Je krijgt 1 vuistje

Klik groene V en....Je hoort 4 kloptekens terug. 1 + 4 = 5, dus klik nu 5 keer op de deur. Je hebt dan 5 vuistjes

Klik groene V en......na nog onvermijdelijk geouwehoer mag Rufus naar binnen. Ga dus naar binnen.

Rebellen Hide Out

Vanzelf volgt er een gesprek met rebellenleider Janosh. Janosh is zeer tevreden want het rekruteren van nieuwe rebellen gaat uitstekend. Rekruut Nummer 26 is Toni, Rufus ex-vriendin. Toni traint de dolfijnen. De dolfijnen moeten de torpedo's vervoeren om er de onderzeeër mee op te blazen.  In het kleine zwembadje spartelen 3 jonge dolfijntjes. Het zwembadje staat voor het uitgifte luik van de kantine. Bekijk de 3 dolfijntjes in het zwembadje (Wading pool) en luister naar wat Rufus zegt.  Voor het zwembadje staat een Jerrycan (canister). Pak de Jerrycan. Ga nu praten met Toni. Gebruik alle gespreksopties die je krijgt....en je ervaart dat....

Rufus is nummer 2 is in de rangorde van de rebellen en dus hoger in rang is dan Toni. Toni is nummer 26 dus ze heeft Rufus maar te gehoorzamen. Janosh wrijft dit Toni nog eventjes onder haar neus. Je kunt hier gebruik van maken. Je kunt Toni even wat provoceren, maar overdrijf het niet want het is niet handig om Toni echt boos te maken. Praat verder met Toni over de dolfijnen en zeg dat Rufus de dolfijnen nodig heeft. Janosh geeft Toni dan opdracht om Rufus alle medewerking te verlenen. De dolfijnen zijn momenteel wat depressief. Janosh heeft de torpedo's aan de Gadget Shop, in de Floating Black Market, moeten verkopen, om voldoende pizza's voor alle rebellen te kunnen bestellen. Janosh denkt dat Rufus de dolfijnen goed kan gebruiken, maar dan zal hij ze eerst moeten opvrolijken en natuurlijk heeft hij ook de torpedo's uit de Gadget Shop nodig.

Sluit af als je alles met Toni besproken hebt of als je het gewoon zat bent om naar het gezeik van de bitch te luisteren. Verlaat de Hideout en verlaat het riool. Terug buiten, bij Goon, klik je dan op de paarse tent en.....Rufus beland in de tent van de:

Ziener:

De Ziener verwachte Rufus al want hij heeft het gezien in zijn kristallen bol. De ziener heeft ook gezien dat Rufus zijn bananen zal stelen en daar is ie niet happy mee. Praat verder met de Ziener via alle gespreksopties.

De ziener claimt dat ie de toekomst kan voorspellen en hij heeft de Toekomst opgeschreven in zijn dagboek. De Ziener verteld de Toekomst echter niet meer aan de mensen want hij is een beetje bang geworden om als heks op de brandstapel te eindigen. De Ziener wil Rufus niet de winnende lottogetallen vertellen. Sluit af als je alles besproken hebt met de Ziener.

De ziener heeft voorspelt dat Rufus zijn bananen zal jatten, dus laten we hem niet teleurstellen. Voor de zitbank staat een grote schaal met bananen, dus jat de bananen......Rufus verzet zich in eerste instantie tegen zijn neiging om de bananen te pakken, dus blijf linksklikken op de bananen en uiteindelijk jat Rufus ze toch.....tot opluchting van de Ziener. Verlaat de tent en ga terug naar Bozo's boot (Cutter). Terug in Bozo's kajuit rechtsklik je weer op het groene radarscherm en dan klik je op het Floating Black Market eiland om daar nu naar terug te varen

Floating Black Market:

We zien dan, bij de pier, dat de Organonen begonnen zijn met hun invasie. Organon Argus en een paar van zijn mannen ondervragen Seagull. Seagull is een "snits" van de Organonen en hij had hun informatie moeten verschaffen over de verblijfplaats van Goal. De Organonen hebben de hele Zwarte Markt doorzocht maar ze hebben Goal niet gevonden. Argus wordt pissig op Seagull en die verdwijnt de zee in. De Organonen bezetten de stad en niemand kan er meer in of uit.

Terwijl alle commotie aan de hand is zit het vissertje gewoon onverstoorbaar door te vissen. Argus en zijn mannen verdwijnen de stad in en Rufus en Goal komen Bozo's schuit uit. Jat weer wat Visaas (Bait Fish) uit de groene aasemmer van de visser.

 De visser merkt het als Rufus aas probeert te jatten maar dat weerhoud Rufus echt niet. In inventory heb je dan een visje. Praat dan met de visser en gebruik weer alle opties.

De visser is totaal niet bevreesd voor de Organonen. Zijn grootste probleem is Rufus, want iedere keer dat Rufus in de buurt is vangt hij geen vis maar......oude schoenen. Als je Rufus laat vragen of de visser dan even een Schoen voor hem wil vangen dan wil de visser het niet doen en hij is niet op andere gedachten te brengen. Blijf de visser uitdagen om een schoen te vangen en blijf dit doen totdat het gesprek vanzelf is afgelopen

Blijf dan gewoon staan en....na enige seconden begint Goal te klagen dat ze het koud heeft en dat ze hier weg wil. De visser begint meelij met Goal te krijgen.......Blijf staan en wacht tot Goal 4 keer heeft gezegd dat ze sterft van de kou en.....de visser vindt het dan zo zielig voor Goal dat hij toch maar een oude Schoen uit het water vist en geeft de schoen aan Rufus. Als je de schoen hebt verkregen loop je door naar links. De poort naar de haven is nu gesloten. Probeer of je de Gadget Shop in kunt gaan...maar ....de Gadget Shop is gesloten. In het etalageraam van de Gadget Shop zit een grijze Kat.....Bekijk de Kat (Cat in the window).....het is de kat van Gilligan en Rufus vraagt zich af of de kat een geheime ingang van de Gadget shop weet. 

Achter Rufus staat de voederbak van de kat op het plankier (Bowl). Pak het visje (Bait fish) uit inventory en leg het visje in de voederbak.......Rufus probeert de kat uit de etalage te lokken maar de kat trapt er niet in en blijft zitten waar ie zit. Rufus stopt het visje terug in inventory.....Ga Bozo's Schuit weer in en activeer het radarscherm weer en vaar nu weer terug naar:

Porta Fisco:

Beneden, vlak voor "zwerver" Goon staat een vuurton waar een vuur in brand.Loop naar de vuurton, pak dan de Toorts (van de Noordpool) uit inventory en klik ermee op het vuur om de toorts aan te steken. 

Loop dan de helling op naar de 2 zwervers. In de dozen, achter de zittende zwerver, ligt een Stroomwisselaar (Power Converter). Pak de Stroomwisselaar. 

Loop dan de Straat (Street canyon) in en.....Rufus beland in de Straat Canyon. Hier staat een tolhuis van de Organonen en achterin zien we het "upper Ascension Station. In de kloof ligt een grote hoop autobanden (Mountain of tires). Steek de autobanden aan met je brandende Toorts en.....1 van de brandende autobanden beland achter Rufus.....raap die brandende autoband op. 

Ga terug naar Goal en loop dan door naar beneden en naar zwerver Goon, bij de rioolbuis. Geef de Schoen aan Goon en......Rufus maakt Goon wijs dat een oude schoen het geschikte voedsel voor zwervers is en hij vraagt er de paraplu van Goon voor terug en Goon gaat ermee akkoord en geeft de Plu aan Rufus.

Loop de rioolbuis in en dan door de houten deur de Rebellen Hide-out weer binnen.............Loop door naar het babydolfijnzwembadje. Bovenin het loket van de kantine hangt een balkje. Pak de brandende Autoband uit inventory en hang de band aan het balkje in het loket......Toni vraagt wat de bedoeling is en Rufus antwoord dat ie de babydolfijntjes enige trucks wil leren....Toni dreigt Rufus te killen als hij de babydolfijntjes iets aan doet. De dolfijntjes weigeren echter door de brandende autoband te springen, dus pak het Aasvisje weer uit inventory en leg het visje in de autoband en.......

.......de baby dolfijntjes jumpen door de brandende autoband en....worden vermalen tot blikjes Tonijn (Cans of tuna) die vervolgens het loket uit komen. 

Pak de 3 blikjes Tonijn en pak ook het zwembad. Verlaat de hide-out en ga terug naar de schuit van Bozo. Activeer het radarscherm weer en vaar weer terug naar de:

Floating Black Market:

Loop weer door naar de Gadget Shop en leg dan de 3 blikjes tonijn (Can of tuna) in de voederbak van de kat en.......

........na het weer bijna ondraaglijke slappe gelul van Rufus komt de kat dan, via het kattenluikje in de deur, naar buiten om zich te goed te doen aan de tonijn. Wel....het kattenluikje is dus de "geheime ingang" om in de Gadget Shop te geraken, maar Rufus past er natuurlijk niet door. Loop terug naar Goal.  Als Goal nu Baby Goal is dan klik je met de afstandsbediening op haar om haar te veranderen in Spunky Goal. Praat dan met Spunky Goal en vraag "Can you fit through the cat flap?" en.......Spunky Goal wil Rufus wel even laten zien dat zij slank genoeg is om via het katluikje de Gadget Shop in te kruipen en dat gebeurt dan ook.

Goal komt via de deur dan weer naar buiten maar de deur is nu dus niet meer op slot. Sluit het gespreksscherm en loop terug naar de Gadget Shop, klik op de deur en....we geraken nu binnen in de Gadget Shop.. Rufus heeft torpedo's nodig en torpedo's zijn recht. Er zijn echter geen torpedo's te vinden in de shop maar er staat wel een machine waarmee kromme bananen rechtgetrokken kunnen worden (Banana straightener). 

Pak een Bananen uit inventory en klik ermee op de Bananen Machine en......Rufus stopt 1 banaan in de machine en drukt dan op de knop en....de banaan wordt recht getrokken. In inventory heb je dan de tros kromme bananen en 1 rechte banaan. Rechts in de hoek staat een Lotto machine (Lott-O-Mat). Rechtsklik op de Lott-O-Mat en Rufus meld dat de hoofdprijs een volledige torpedo-uitrusting is. Linksklik op de Lott-O-Mat en....Rufus probeert zijn geluk maar dat heeft ie niet. Om te winnen heeft Rufus de juiste lottogetallen nodig en wie weet die winnende getallen?....Juist.....de Ziener!. Verlaat de Gadget Shop weer en keer terug naar Bozo's schuit en vaar, via het groene radarscherm, weer terug naar:

Porta Fisco:

De Ziener: Vraag en antwoord puzzel:

Spunky Goal is weer vooruit gelopen en staat weer bij de tent van de Ziener. We weten, via Goon en via het 1e gesprek met de ziener, dat de Ziener de winnende lottogetallen kan voorspellen. Maar we weten ook dat de Ziener alleen over relaties wil praten. Rufus moet dus weer een list verzinnen om de Ziener te verleiden de lottogetallen te voorspellen. Ga eerst even praten met Spunky Goal en vraag haar "You coming with me to the fortune teller?" Maar Spunky Goal heeft totaal geen zin om zich de toekomst door zo'n oplichter te laten voorspellen. Spunky Goal wil dus niet mee de tent in. Sluit af en verander Spunky Goal in Baby Goal via de afstandsbediening. Praat dan met Baby Goal en vraag weer "You coming with me to the fortune teller?" en.........Baby Goal rent als een sneltrein de tent in. Volg Baby Goal dus de tent in en.........De Ziener is al bezig om Baby Goal haar toekomst te voorspellen.

Je krijgt nu vanzelf allerlei gespreksopties. Rufus moet zijn vragen nu voorzichtig formuleren.....De Ziener zal alleen antwoord geven op vragen die op de één of andere manier te maken hebben met relaties. Je moet er dus voor zorgen dat je de originele vragen op een andere manier kunt stellen.....je moet 3 vragen opnieuw formuleren. 

Ok...je hebt nu 3 vragen gesteld aan de Ziener en hij heeft daarop geantwoord. Nu moet je deze zelfde 3 vragen opnieuw gaan stellen maar eerst moet Baby Goal weer worden veranderd in Spunky Goal, maar je mag het gespreksscherm niet sluiten. Zeg nu tegen de Ziener "This is all humbug. You're holding the ball upside down" en......De Ziener pakt er zijn Bol weer bij en toont Rufus weer de onderkant met de pijl. Je krijgt nu de Cursor terug, dus open snel de inventory en pak er de Afstandsbediening uit. Klik snel met de Afstandsbediening op Baby Goal om haar nu weer te veranderen in Spunky Goal.

Het gespreksscherm verschijnt dan weer....Stel nu dezelfde 3 vragen maar bewaar de vraag over rijkdom voor het laats. De bedoeling is dat Spunky Goal uiteindelijk zo kwaad wordt dat ze de Ziener gaat wurgen zodat de Ziener verteld over de loterij getallen. Dus vraag "What was that about our future again?"....en dan......"What was that about our health again?".....en dan...."What was that about our wealth?"....en...

....Spunky Goal is dan zo kwaad geworden dat ze op de Ziener afspringt en hem zijn keel dichtknijpt.......
De Ziener raakt in paniek en gilt dat de winnende lottogetallen "in de sterren staan geschreven"......

Vanzelf staan we dan weer buiten de tent. Oké....we moeten dus de sterren bekijken en waar kunnen we dat doen?....
Juist.....de Noordpool. Ga dus Bozo's schuit weer op, activeer het radarscherm en vaar terug naar de:

Noordpool:

Loop naar de ijsberg en rechtsklik dan op de Poolster (Pole Star), in de zwarte hemel boven de ijsberg en........in een flits verschijnen de winnende loterijgetallen in de hemel. 

Het ging te snel om de getallen te noteren, maar dat hoeft ook niet want Rufus onthoud ze automatisch. Terug de kajuit in en vaar, via het radarscherm, terug naar de:

Floating Black Market:

Ga de Gadget shop dus weer binnen en linksklik weer op de Lott-O-Mat en.....Rufus voert de wingetallen in en.....wint de hoofdprijs.......een prijsticket. Pak het Prijsticket gelijk uit inventory en geef het aan de vriendelijk robot Shop-O-Mat en.........

Rufus verkrijgt nu eindelijk zijn torpedo uitrusting. Rechtsklik om het prijskaartje terug op te bergen in inventory. Verlaat de shop, duik Bozo's schuit weer in en vaar nu weer terug naar:

Isla Watchit:

...........er gebeurt nog steeds niets.....de bliksem slaat niet in bij Goal, dus Rufus kan nog steeds de radiotoren niet beklimmen Praat weer met Baby Goal en vraag haar weer naar de bliksem via "What were those thunderstorm rules again?" en......Baby Goal meld nu ook dat je tijdens het onweer ook nooit onder een boom moet gaan staan. Ok.....Rufus moet dus ook nog voor een boom zorgen. Zeg tegen Baby Goal dat ze uit het zwembad kan komen via "Come back down for now" en keer terug naar de Bozo schuit. Vaar via het radarscherm weer terug naar:

Porta Fisco:

Ga de ruilbuis weer in.  In het riool hangt de oude Turbine. Je hebt er het oranje klepje en de dop van de benzinetank al open gezet. Had je dat nog niet gedaan dan doe je dit nu alsnog. Giet de Jerrycan met diesel nu leeg in de tank en sluit de dop. Klik dan op de blauwe knop, die op de linkerdeurpost steekt en....de turbine gaat aan en de luchtstroom wordt, via het rooster boven de deur, uit de hide-out gezogen. Klik weer op de blauwe knop om de turbine weer uit te zetten. Plaats de stroomwisselaar (Power Inverter) onder het oranje klepje en..........

Rufus doet vanzelf de turbine weer aan en..... de lucht wordt de hide-out ingeblazen Ga nu, door de deur, naar binnen en zie........de rebellen hebben in hun schuilplaats nu kleine groene boompjes opgehangen die dienen als luchtverfrisser tegen de rioolstank dat nu door de turbine naar binnen wordt geblazen. Linksklik op 1 van die groene kleine boompjes (Air freshener trees) en Rufus gaat ze dan allemaal pakken. 

Ga terug naar het riool en druk er weer op de blauwe knop om de turbine uit te zetten, want waarom zouden we de rebellen in de stank laten zitten. Terug naar Bozo's schuit en vaar terug naar:

Isla Watchit:

Hop naar de radiotoren. Pak de groene boompjes uit inventory en klik ermee op Goal en.......Rufus vraagt of Goal weer in het zwembadje wil gaan staan. Dat doet Goal en Rufus bevestigd dan vanzelf de groene boompjes aan Goal's paraplu. Er gebeurt echter nog steeds niets.....Goal is nog steeds geen bliksemafleider. Praat weer met Baby Goal en laat haar nog een keer de regels voor hert onweer vertellen en......Haha....de kans op het winnen van de loterij is groter is dan de kans om getroffen te worden door de bliksem. Geef Goal nu het Loterijticket (Prize)......en.....

NB: Bij mij zit hier nu een bugje in de game waardoor Goal het ticket niet aanneemt.....Het Ticket blijft dan in inventory en dat moet niet gebeuren. Ik moest het ticket wel 20 keer aan Goal geven voor ze het eindelijk aanpakte. Controleer  dus of Rufus ook echt het ticket aan goal heeft gegeven....het loterijticket moet dan niet meer in inventory staan.............

Als Goal het ticket heeft aangepakt dan is aan alle voorwaarden voldaan om Goal als Bliksemafleider te laten fungeren. Pak de Zender (Transmitter), die je door Doc hebt laten repareren, uit inventory en klik ermee op de Radiotoren en.........Rufus klimt de zendmast in en wordt nu niet door de bliksem getroffen, maar Goal wel....en.........

Rufus bevestigt de zender aan de mast en we kunnen dan nu de onderzeeër gaan opsporen. Ga terug naar Bozo's schuit, activeer radarscherm en vaar terug naar:

Porta Fisco:

Ga weer naar de rebellen hide-out. Als je eerder uitgebreid met Toni en met Janosh hebt gepraat dan weet je dat het de bedoeling is dat de dolfijnen de torpedo's moeten dragen maar ook dat de dolfijnen momenteel nogal depri zijn. De dolfijnen moeten worden opgevrolijkt. Links van Toni is de doorgang naar het pad aan de overkant van het grote zwembad. Dubbelklik in die doorgang (Back) en....Rufus beland op het pad aan de overkant, waar steeds een rebel heen en weer loopt die een doos van de ene naar de andere kant brengt. Midden in het pad zit een afvoerputje (Drain). Linksklik op het afvoerputje om het te openen. Het is de bedoeling dat een rebel door het afvoerputje het zwembad in kukelt, maar dat gebeurt niet vanzelf. Pak de tros bananen uit inventory en klik ermee op het geopende afvoerputje en.........Rufus legt 1 kromme banaan voor het putje en.....

........de rebel komt aangelopen en....glijd weg over de banaan maar niet het zwembad in. Leg nu de rechte banaan voor het afvoerputje en........de rebel loopt echter nu niet over de banaan en......Rufus pleurt zelf het zwembad in en dat tot groot vermaak van de dolfijnen. De dolfijnen vinden Rufus nu een prima vent. Dubbelklik in de linker tunnel om terug te keren bij Toni.

Achter Toni, en dus linksonder in het scherm, is een dikke kromme buis die in verbinding staat met het dolfijnenbad. De bocht in de buis is doorzichtig en er steekt een Hendeltje in de buis (Lock). Dat hendeltje staat nu naar links. 

Klik op het hendeltje en.......na enig geruzie met Toni zwemmen de dolfijnen de buis in en verdwijnen uit de hide-out. Ga terug naar het riool en......de 3 dolfijnen staan in smachtende afwachting op Rufus te wachten in het vuile rioolwater. Pak de Torpedo uitrusting uit inventory en klik ermee op de dolfijnen en......

........de Torpedo Dolfijnen schieten weg de zee in op zoek naar hun doelwit. Verlaat het riool, ga terug naar Bozo's schuit en rechtsklik weer op het groene radarscherm en.....

Torpedeer de onderzeeër:

Je kunt ook deze puzzel weer "Skippen" via de "Skipknop".....en dat heb ik met deze onzin puzzel ook maar gedaan

Je ziet nu de onderzeeër en de dolfijnen op de radar. De bedoeling is dat je de dolfijnen gebruikt om de onderzeeër zo vast te zetten, dat ie geen kant meer op kan. Daarna kun je een dolfijn "op" het hokje zetten waar de onderzeeër staat. Met de rode knoppen aan de onderkant kun je aangeven welke kant je de dolfijn opstuurt. Naar links, naar voren of naar rechts. Met de rode knop aan de linkerkant van het scherm kun je de puzzel resetten naar de begin stand. Je kunt alleen de dolfijnen "besturen" met de 3 dikke rode knoppen, rechtsonder. Je kunt niet klikken op/in de 3 ronde schermpjes die aan de rechter kant onder elkaar staan. Een witte dolfijn is een geactiveerde dolfijn en kun je linksom, rechtsom of omhoog en om laag laten gaan met de 3 dikke rode knoppen.

Zeg......zoek deze onzin puzzel verder zelf maar uit want..........Ik heb er geen enkele logica in kunnen ontdekken......Je kunt alleen de drie rode pijlknoppen, rechtsonder, gebruiken om de dolfijnen te sturen maar het is dan volkomen willekeurig welke kant de duikboot opgaat of de dolfijnen. Ik zou hier maar geen hoofdpijn van krijgen en gewoon deze puzzel "skippen" via de "Skipknop" want deze puzzel is gewoon krankzinnige onzin

Of je nu deze puzzel zelf oplost of "Skipt" het resultaat is dat je dan ziet hoe de dolfijnen de onderzeeër tot stilstand dwingen met hun torpedo's. Donna/Goal wordt gedwongen om naar de oppervlakte te stijgen en Bozo's schuit meert dan aan bij de dobberende onderzeeër. 

Onderzeeër:

Er volgt even een krankjorum "gesprekje" tussen Rufkes en Bonzobrok. Rufus moet nu aan boord gaan van de onderzeeër. Het ronde luik van de onderzeeër is natuurlijk afgesloten. Op Bozobrokjes schuit staat een grote kist (Locker).  Op de hoek hangt een Lamp. Linksklik op de Lamp....Rufus maakt de lamp open. In de lamp staat een Kaars (Candle). Pak de Kaars. Linksklik op die kist om het te openen.In de kist ligt een Duikpak (Diving suit). 

Pak het Duikpak uit de kist. Aan het balkon, waar Bozo op staat, hangt een Hijskraan (Crane). De hijskraan heeft een hijskabel waar een Haak (Hook) aan steekt. Pak het Duikerspak uit inventory en bevestig het pak aan de Haak van de hijskraan. Linksklik dan op het Duikpak en......Rufus klimt het duikpak in en Bozo takelt Rufus omlaag de zee in.

Rufus hangt onderwater in het duikpak bij de onderkant van de onderzeeër. Rufus hangt voor een luik. 
Op het luik zie je 2 groene slangetjes (Hose). Links van Rufus steekt een rode knop (Button). 

Pak de 2 groene slangetjes van het luik en......je ziet de 3 dolfijnen wegzwemmen en die zijn nu nogal agressief. Als Rufus weer op adem is gekomen, klik je op de rode knop en......er gebeurt niets. De 3 dolfijnen hebben ontdekt wat Rufus met hun baby's heeft gedaan.....ze tot blikjes tonijn heeft vermalen, en dat nemen ze Rufusje nu behoorlijk kwalijk. De dolfijnen verhinderen dat Rufus hier onderwater iets kan uitrichten, dus hij moet een afleidingstactiek bedenken. Klik, bovenaan het scherm, de omhoogpijl om terug naar de oppervlakte te gaan. Rufus stapt vanzelf uit het duikpak. 

Combineer in inventory de 2 stukjes groene slangen met elkaar tot 1 lange tuinslang. Bevestig dan de groene tuinslang aan het waterkraantje (Water faucet) van Bozo's boot. Het andere einde van de slang hangt dan overboord. Pak het einde van de slang op en bevestig het aan het duikerspak. Klik dan weer op de waterkraan om de kraan open te draaien en.....het duikpak vult zich geheel met water.

Ga de kajuit weer in. Op het ronde "tafeltje" staat nu een pot en die pot is nog warm. Pak de Kaars (Candle) uit inventory en stop de kaars in de pot en...

...............de kaars smelt in de hete pot. Pak de Pot nu en...je hebt een pot met was (Pot with wax). ..............Goal is nog Baby Goal, dus gebruik de Afstandsbediening (Remote) op Goal om haar weer te veranderen in agressieve Spunky Goal. Ga terug naar buiten. Terug buiten klik je op de deurbel (Bell), die links naast de kajuitdeur steekt en.........

Spunky Goal smijt de deur open waardoor Rufus de deur in zijn smoel krijgt. Spunky is niet echt happy over dit grapje van Rufus en ze verdwijnt weer naar binnen. Klik weer op de Bel en.....Wel....het herhaalt zich maar Spunky wordt nu echt boos en ze waarschuwt dat als Rufus dit grapje nog een keer uithaalt ze hem overboord zal smijten. Wel.......Rufus is eigenwijs dus klik voor de 3e keer op de Bel en..........Met enorme kracht smijt Spunky nu de deur open en.....een afdruk van Rufus's gezicht wordt in de deur geperst. Spunky verdwijnt weer naar binnen en de deur is weer dicht. 

In de buitenkant van de kajuitdeur zit nu een afdruk van het smoel van Rufus. Pak de Waspot uit inventory en klik ermee op de Rufus afdruk in de deur (Bent) en.....Rufus heeft dan een mooie wasafdruk van zijn eigen gezicht. Pak de afdruk uit inventory en klik ermee op het Duikhelm van het duikpak om Rufus gezicht erin te doen. 

Klik op Bozo en vraag hem om het duikpak weer de zee in te laten zakken via "Could you please help me lower the dummy?" en.....Bozo takelt het duikpak de zee weer in en...........Bozo en Rufus praten wat met elkaar en ondertussen nemen de dolfijnen wraak op "Rufus".....we zien de ontploffing en dan takelt Bozo het duikpak weer omhoog. Klik weer op het duikpak en.....Rufus duikt het duikpak weer in en Bozo takelt hem weer omlaag en beland weer onderwater bij het luik van de onderzeeër, dat door de ontploffing nu ietwat verandert is. 

Klik op het luik (Hatch) en...........de dingen gaan weer niet precies zoals Rufus had gehoopt.........en de Troubadour kwijlt weer zijn lied om het laatste deel aan te kondigen.....

Laatste Loodjes:

Teleportcabines:

Rufus komt weer boven water, naast de onderzeeër en aan de voet van de toren waar de Organon hun explosieven opgeborgen hebben en die ze willen opblazen. Doc is er ook en vertelt dat Donna/Goal hen allemaal ontvoerd heeft en naar deze toren heeft bracht. Donna/Goal heeft nu de afstandsbediening en de cartridges van de andere twee Goals. Cletus is ook aanwezig in de toren. Donna/Goal en de andere Goal hebben zich bij hem aangesloten. Het luchtschip van Argus heeft bij de toren aangelegd. Hij bereid op dit moment de explosie voor. De rebellen staan buiten de toren en maken zich op om aan te vallen.

Links staan 3 Teleportcabines en in de achtergrond zie je de "Blasttoren". In de voorste teleporter vliegt een Vliegje (Fly). In de middelste Teleporter zit een Kikker (Frog). In de achterste teleporter zit een Platypusvogel. Vraag Doc uit over de teleporters via "What are those strange cabins over there?" Doc vertel dat men via die teleporters  goederen naar de "Blasttoren" teleporteert maar hij waarschuwt Rufus om er geen gebruik van te maken omdat ze niet goed meer functioneren.

Sluit het gesprek en linksklik dan op de voorste cabine, waar de vlieg in rond vliegt, en.........Rufus wordt naar onderin de "blasttoren" geteleporteerd en hier is het gevecht tussen de rebellen en de Organonen al in volle gang. Doc heeft Rufus nog zo gewaarschuwd.......de teleporters functioneren niet goed en daar komt Rufje nu ook achter want Rufus is veranderd in een levensgrote......VLIEG. Rebel Toni staat bij de bovenste teleporter te schieten op de Organon. Rechts is ook nog een Teleporter. Het is de bedoeling dat Rufus uiteindelijk UIT de rechter Teleporter komt. als Rufus, want naast de rechter teleporter is de ladder om verder omhoog te klimmen

Klik op de rechter Teleporter en ons Rufje vlieg vliegt er in en komt dan, weer als Rufus, uit de achterste Teleporter bij Doc.  In de achterste Teleporter vliegt nu het vliegje en de Platypusvogel is verdwenen, maar die zit nu dus in de rechter Teleporter van de Toren.  

De voorste Teleporter is nu leeg. Ga via de voorste Teleporter terug naar de Toren. Rufus blijft nu gewoon Rufus. De Platypusvogel ligt nu in de rechter Teleporter. 

Ga even praten met Janosh.......Rufus is niet van plan om zich te mengen in het gevecht. Ga, via de poort, omhoog  naar Toni en klik dan op de bovenste teleporter om terug te keren naar Doc en.....Rufus komt weer bij Doc in de middelste teleporter en is Rufus want de kikker is naar de Bovenste Teleporter in de Toren gestuurd.   Ga via de voorste Teleporter terug naar de Toren. De Kikker zit nu in de Bovenste Teleporter. Ga via de poort omhoog en stap de bovenste Teleporter in en......Rufus beland bij Doc weer in de middelste Teleporter maar nu is hij dus de Kikker. In de achterste Teleporter vliegt de Vlieg (Fly) Klik op de Vlieg en......Kikker Rufus schiet zijn enorme tong de achterste Teleporter in om de Vlieg op te vreten. 

Zowel de voorste als de achterste Teleporter zijn nu leeg. Als Kikker kan Rufus de Teleporter niet uit, dus klik op de middelste Teleporter om terug te teleporteren naar de  bovenste Teleporter in de Toren en......Rufus komt als Rufus uit de bovenste Teleporter. Loop via de poort naar beneden en duik dan de onderste Teleporter in en......We komen bij Doc uit de voorste Teleporter. Bij Doc zijn nu alle 3 de Teleporters leeg. Ga via de achterste Teleporter terug naar de Toren en.....Rufus komt, als Rufus nu uit de rechter Teleporter. 

Blast Toren: Eind Gevecht:

De platypusvogel is terug geteleporteerd naar Doc en zal weer in de achterste Teleporter huizen, maar dat is nu niet meer van belang. Rufus is nu waar hij wezen wilde, namelijk bij de rechter Teleporter en de ladder om verder omhoog de toren in te klimmen. Klik dus de Omhoogpijl en.....Rufus beland hoog boven in de toren op een balkon en boven Rufus zien we Argus, Cletus en Lady Goal met elkaar praten in de bovenste verbindingsgang. Argus ergert zich aan de vertraging en Cletus ergert zich aan de rebellen.Cletus zegt dat hij nog even zijn tas moet ophalen. Argus gaat intussen al naar zijn luchtschip.

Klik, rechts naast Rufus de rechtsafpijl en......We zien Cletus dan rommelen met de Bomcontrols  in de controlekamer om de bommen op scherp te zetten, en Donna kijkt gelaten toe. Klik op Donna en......Rufus loopt omhoog naar Donna en constateert dat Donna "leeg" is......Donna is nu een lichaam zonder ziel....er zit geen implantaat meer in Donna. Voor Donna staat de Tas van Cletus (Bag). Klik op de tas en Rufus haalt er Donna's Remote uit en de Cartridges van Spunky Goal en Baby Goal uit. Rufus stopt gelijk, en vanzelf, de Spunky Goal cartridge in de Donna Afstandsbediening.

Open de inventory en combineer dan de losse Cartridge met de Remote om het in de Remote te stoppen..

Hiermee heb je de Baby Goal cartridge verwisseld voor de Spunky Goal Cartridge. Haal dan de losse Baby Goal Cartridge uit inventory en klik ermee op Donna om haar nu te veranderen in Donna/Baby Goal en.....Donna/Baby Goal wordt meteen actief. Rufus vertelt Donna/Baby Goal dat Lady Goal nu de alleenheerser is over Goal's lijf en Donna/BabyGoal gaat meteen opweg om hier wat aan te veranderen. Rufus loopt haar achterna maar wordt uiteindelijk door de beide dames weg gestuurd en..........ziet dan dat Cletus niet meer in de controlekamer is. 

Loop de ronde glazen Controlekamer in en klik dan op het controlepaneel (Controls) en..........Rufie zet per ongeluk de countdown in werking maar gelukkig weet hij de klok ook weer te stoppen

Cletus komt dan terug en sluit Rufus op in de controlekamer. Cletus vertelt dat hij de explosies heeft aangepast want hij wil helemaal niet dat half Deponia opgeblazen word. Het enige dat Cletus wil is de code in Goal's hoofd om naar Elysium terug te kunnen keren. Cletus is dol op Goal en wil alles voor haar doen. En Goal wil niet dat Deponia vernietigd word, dus Cletus heeft het zo ingericht dat alleen de Toren nog zal worden opgeblazen. Cletus daagt Rufus dan uit om hem tegen te houden.....

Als je weer controle hebt dan klik je weer op het controlepaneel om de countdown weer te starten  Cletus schrikt zich rot en raakt in paniek en maakt de deur open en probeert de countdown weer te stoppen. 

Eindgevecht:

Rufus kan nu naar buiten lopen. Stap dus de controlekamer uit en......Rufus probeert de deur dicht te doen en raakt in gevecht met Cletus terwijl ook Donna/Spunky Goal in gevecht gaat met Lady Goal.....Je krijgt weer controle over Rufus. Rufus ligt op Cletus terwijl Lady Goal, in de bovengang, bezig is om Donna/Baby Goal in der gezicht te slaan. Rechtsonder ligt de Remote van Donna/Spunky Goal en helaas heeft Rufus op de blauwe knop gedrukt waardoor Lady goal nu aan de winnende hand is.

Klik op de blauwe Remoteknop en.....de rollen worden omgekeerd. Cletus ligt nu op Rufus en Donna slaat Lady nu in der smoel. 

Klik op Donna/Goal en.......Rufus probeert Donna/Goal te zeggen dat ze de afstandsbediening van Lady Goal moet zien te pakken en dan op de rode knop moet drukken, maar Cletus gooit roet in het eten want hij drukt op de blauwe Remote waardoor Lady Goal weer bovenop ligt.

Ok....Je moet nu een paar keer steeds hetzelfde herhalen om het voor elkaar te krijgen dat Donna/Goal de rode Remote van Lady Goal in handen krijgt. Rufus kan alleen op de blauwe Remote drukken als hij bovenop Cletus ligt, dus als Cletus op Rufus ligt moet je op Cletus klikken om de rollen om te draaien. Klik dan op de Remote om Donna weer op Lady te krijgen.....hierdoor draaien Rufus en Cletus de rollen weer om....klik dan op Donna.....en blijf dit gedoe nu herhalen totdat het Rufus eindelijk lukt om Donna te laten begrijpen dat ze de Remote van lady Goal moet grijpen.....ik kan je niet zeggen hoe vaak je moet klikken op Cletus, de remote en Donna om het uiteindelijk voor elkaar te krijgen.

Als Donna de rode Remote van lady Goal heeft gepakt dan ligt het ding naast de twee meiskes in de gang. Nu moet je ervoor zorgen dat Donna/Goal de rode Remote ook gaat gebruiken, dus klik steeds weer op Cletus, als die bovenop Rufus ligt, dan op de blauwe remote, om Donna weer bovenop Lady Goal te krijgen, en dan op Donna en..........Donna klikt op de rode Remote maar......wordt dan door Lady bewusteloos geslagen maar......de rode Remote valt dan omlaag en ligt dan achter het hoofd van Rufus, die weer onderop ligt......Klik dan op de rode Remote en..........

Rufus wordt door Cletus over de rand gegooid en hij hangt dan met zijn vingers aan de rand van de gang.....Cletus heeft haast om de aftocht te blazen want de toren kan elk moment ontploffen. Maar Cletus wil de rode Remote hebben maar die wil Rufus hem natuurlijk niet geven. Dan verschijnt Lady Goal/Donna achter Cletus. 

Pak de rode Remote uit inventory en klik ermee op Goal en........

.........na het geraas en getier van Cletus slaat Goal Cletus knock-out. Lady Goal praat dan met de hangende Rufus en je moet haar dan 2 keer  het juiste antwoord geven. 

Goal verontschuldigt zich bij Rufus want hij had gelijk.......Cletus is niet te vertrouwen. Goal wil dan  weten of Cletus achter haar rug de countdown in gang zette. En ze wil dat Rufus haar altijd de waarheid vertelt want ze moet hem kunnen vertrouwen als ze bij hem blijft.

Goal vraagt dus aan Rufus of Cletus een leugenaar is.....antwoord met  "Um..well" en zeg dan vervolgens dat Cletus geen leugenaar is via "Cletus didn't lie to you" en.........Rufus is de Lul.....Goal loopt weg maar even later verschijnt een triomfantelijke Cletus met Goal en Donna aan zijn zijde. Cletus bespot Rufus...Je moet Cletus dan 2 antwoorden geven

Zeg dus "This isn't the end, you know" en dan "I have still got the other remote" en....Cletus en de beide dames verdwijnen en Rufus stort omlaag en komt tamelijk onzacht terecht bij Janosch, waar dan uiteindelijk ook 1 van de Goal's zich weer bij Rufusje voegd

.........wel.....kijk verder naar het............van dit 2e deel van de Deponia Trilogie......

..............EINDE......

Walkthrough door: Louis Koot