2015: Walkthrough door: Louis Koot  

King's Quest 7 The Princeless Bride is uitgebracht in 1994 door Seirra-On-Line. Zoals de titel al zegt is dit de 7e game in de King's Quest serie en tevens de laatste in de serie dat echt  een 2D "point and click" adventure game is. Na King's Quest 7 heeft Serria-on-Line nog King's Quest 8 Mask of Eternity uitgebracht, maar dat was geen "point and click" adventure maar een 3D toetsenbord game. Je speelt in King's Quest 7 The Princeless Bride afzonderlijk als Koningin Valanice en haar dochter Prinses Rosella.v Als je King's Quest 7 The Princeless Bride de eerste keer opstart kom je in het startscherm van de game, dat er zo uit ziet

De game heeft een mooie introfilm dat je eerst kunt bekijken, of je start meteen een "New Game". De game speel je geheel met je computermuis. 
Als je een "New Game" start dan moet je een naam opgeven. Gebruik je eigen toetsenbord, of het letterbord van de game, om een naam te typen

De game is verdeeld in 6 hoofdstukken en er wordt gevraagd met welk hoofdstuk je wilt beginnen

Je kunt elk hoofdstuk beginnen, maar het is natuurlijk logischer bom met hoofdstuk 1 te beginnen, als je de game voor het eerst start. Kies je een willekeurig hoofdstuk dan begin je dat hoofdstuk met alle inventory items die je aan hert einde van het vorige hoofdstuk zou hebben gehad als je dat vorige hoofdstuk had gespeeld.   Je gaat in de game van scherm naar scherm. Je kunt schermen omhoog, naar links, naar rechts en omlaag gaan via de randen van het scherm. Je ziet dan even een wit "Kroontje". Als je naar een volgend scherm moet gaan dan geef ik dit in de walkthrough aan via: Ga een scherm: Omhoog, Omlaag, Links of Rechts.  Als Valanice of Rosella dood gaat dan krijg je het "Probeer Opnieuw Schermpje" te zien. Klik Op "Yes" om het opnieuw te proberen. Klik je op "No" dan wordt de game gesaved en afgesloten.

Onder het speelscherm van de game steekt een balk. In die balk vindt je de Inventory en knoppen om tussen filmpjes over te slaan, een scrol knop om het scherm te scrollen, een Oog om er items uit de inventory in close-up te bekijken en de knop om naar het Menuscherm te gaan, alwaar je dan kunt Saven, Laden en Afsluiten

In de game kun je op elk moment Saven. Je kunt zoveel en zo vaak Saven als je wilt. 
Als je wilt Saven dan klik je de ovale rode knop....je beland dan in het Chapter Progress scherm. 

Klik op de Quit knop en in het volgende Bookmark scherm kies je dan de optie die jij wilt.

Ok......verdere uitleg over hoe de game werkt leg ik wel in de walkthrough uit. Start een New Game of bekijk eerst de:

Intro:

Prinses Rosella is buiten en ze zingt een mooi liedje over dat ze graag wat meer avontuur in haar nog jonge leven zou willen beleven.

We kijken dan naar de hemel en zien een vliegend Zeepaardje vliegen. Dan wandelen Rosella en haar moeder Koningin Valanice door het bos

Valanice probeert Rosella "aan de man te brengen" want Rosella is tenslotte al weer 20 jaar geworden. Rosella heeft echter totaal geen zin om uitgehuwelijkt te worden en ze veegt alle potentiële huwelijkskandidaten van haar moeder resoluut van tafel. Rosella en mamsie komen dan bij een vijver. Rosella gaat in de vijver gluren, waarbij ze haar haarkam afdoet. Valanice gaat bessies plukken en ze ziet niet wat Rosella aan het doen is. Dan verschijnt dat vliegende zeepaardje....

het beestje gaat even voor Rosella's gezicht flapperen en Rosella raakt geïnteresseerd maar dan........duikt het diertje de vijver in en verdwijnt onderwater en........

.....Rosella besluit om het diertje achterna te gaan en dus springt ze ook het water in en............

......Rosella verdwijnt onderwater....Valanice hoort de plons, kijkt om en ziet nog net haar dochter onderwater verdwijnen.
 Valanice rent naar de vijver, grijpt de haarkam van Rosella en springt haar dochter achterna. 

Rosella en Valanice zijn in een draaikolk beland en worden omlaag gezogen. Valanice is wat zwaarder dus ze valt sneller omlaag en ze komt dichter en dichter bij Rosella.....en....net als Valanice en Rosella elkaar kunnen vastpakken duikt er een Hand op uit het niets.......en.....De hand grijpt Rosella en trekt haar door een "portaal" en.......

........Rosella is verdwenen en Valanice valt alleen verder omlaag en....Je beland dan in Hoofdstuk 1 en dat speel je als Valanice.

In dit hoofdstuk ben je Valanice

Oase:

Na het intro filmpje is Valanice in een woestijn omgeving beland. Ze scheurt haar jurk stuk aan een dikke cactus. 
Over het pad rent een dol Konijn in het rond. Valanice heeft de Gouden Kam (Golden Comb) van Rosella in jurkzakken zitten.

Je witte toverstokje is je cursor waarmee je dingen kunt pakken en/of bekijken....De knop van je  toverstafje moet wel schitteren. 
Pak het stukje groene jurkstof ( Ripped Petticoat) van de cactus. 

Woestijn:

Ga 1 scherm omlaag. Valanice komt terecht in de woestijn en ze ziet een Geest. Snel.....klik met je toverstafje op de Geest om met hem te gaan praten. 

NB: Ben je te langzaam met klikken op de geest, dan rent de Geest weg, maar geen nood....je zult straks nog een paar keer de geest tegenkomen. 

De Geest vertelt dat ie enorme dorst heeft en dat ie gedoemd is om hier in de woestijn te blijven dwalen tot dat ie verst drinkwater heeft gevonden. Eerder zal zijn ziel geen rust vinden. Ook waarschuwt de geest Valanice dat ze zo snel mogelijk hier weg moet gaan en hij vertelt haar over een Portal in de bergen waardoor ze uit de woestijn kan komen. Alleen is die Portal betoverd door een kwade tovenares. De geest rent dan weer weg.

Volg de geest een scherm naar omlaag. Op het volgende scherm zie je dan het Skelet van de geest in het zand van de woestijn liggen. Over de beenderen raast constant een wervelwind. Loop tot vlak voor het skelet. Bij het linker "been" van het skelet ligt de Jachthoorn. Maar Valanice kan de jachthoorn niet pakken zolang de wervelwind over het skelet heen draait. Kijk goed naar hoe de wervelwind draait. Zo nu en dan gaat de wervelwind iets naar rechts en draait dan niet over het linkerbeen van het skelet heen. Dat is dan het moment om de Jachthoorn te pakken. 

Dus hou je toverstafje op het linkerbeen en zodra je ziet dat de wervelwind even niet over het linkerbeen heen draait klik je snel met je toverstafje en Valanice grijpt dan de Jachthoorn (Hunting Horn).

 Als je de Jachthoorn hebt dan ga je 2 schermen terug omhoog.  Kom je onderweg de Geest nog tegen en had je eerder niet met de geest gepraat dan kun je dat dan nog gaan doen. Je bent dan weer terug in de oase en bij de cactus. Ga nog een scherm omhoog en Valanice komt bij de Grotten.

Oase:

Zoet drinkwater voor de Geest:

Er zijn 2 grotten maar je kunt allen de rechter grot in. Tussen beide grotten staat een dikken rotssteen. Aan de linkerzijde van die rotssteen druppelt water omlaag en die waterdruppels vormen een vochtplek in het zand. Bekijk die vochtplek met je toverstafje. Voor de linkergrot staat een groene struik. Onderaan die groene struik zit een paarse bloem. Het is een Gourd struik en die paarse bloem is een Gourd. Bekijk die paarse Gourdbloem. Valanice vertelt je dat de paarse Gourd bloem helemaal is uitgedroogd. Rechts van de rechter grot staat een soort huisje. Op het huisje staan symbolen. Bekijk die symbolen in close-up.......... 

De symbolen vertellen hoe je van zoutwater zoet drinkwater moet maken. Exit uit het close-upscherm. Ga de rechter grot in. 
In de rechter grot staan 4 Klei Potten op een steen. Links naast de klei potten steen staat een Mand op de grond.

Pak de Mand (Basket). Bekijk de Mand via het Gouden Oog. Pak dus de mand uit inventory en klik ermee op het Gouden Oog. De mand zie je dan in het close-upscherm. Klik op de deksel van de mand om het deksel te openen. Draai nu de mand in het scherm rond zodat je kunt zien dat er iets in de mand zit.

In de mand zit een geel Zaadje. Het is een Maiszaadje (Corn Kernel). Grijp het Zaadje uit de mand. Sluit het schermpje en plaats de mand terug in je inventory. 

Klik met je toverstafje op elk van de 4 klei potten. Valanice breekt 3 klei potten maar de vierde pot blijft heel en deze pakt ze dan op en stopt ze in de inventory. Het maakt niets uit in welke volgorde je op de klei potten klikt. Je breekt altijd eerst 3 potten en pakt altijd alleen de laatste pot op. Ga terug de grot uit en loop naar de vochtplek, links naast de steen. Pak de Corn Kernel uit je inventory en klik ermee op de vochtplek. Valanice plant de Corn Kernel en er groeit onmiddellijk een Maïsplant uit. Grijp de onderste Maïskolf ( Ear of Corn) uit de maïsplant.

Loop nu naar links tot Valanice voor het STENEN GEZICHT staat. Klik met je toverstafje op het Stenen Gezicht. Valanice vindt het prachtig. De mond van het Stenen Gezicht is de ingang van de tunnel waardoor Valanice door de bergen de woestijn kan verlaten, maar zoals je ziet.....de mond zit stijf dicht. In de "bovenlip" van de mond zie je echter een pijl zitten. Klik er met je toverstafje op. Je ziet dan de pijl in het close-up scherm.

Klik met je toverstafje in de pijl. Valanice zegt dat het er op lijkt dat ze een Pijl in deze Pijl moet plaatsen. Maar die Pijl heeft Valanice nog niet gevonden. Dus Exit uit dit scherm. Rechts staat weer een cactus en aan die cactus zit een paarse bloem. Het is een Prickley Pear. Probeer deze Prickley Pear uit de cactus te pakken. Dat lukt echter niet omdat Valanice zich prikt aan de cactus. Loop terug naar rechts, naar de Gourd plant en de maïs plant. Zie.....die paarse Gourd Bloem is nu open gegaan.

Klik weer met je toverstafje op de paarse bloem en Valanice pakt er nu de Pit uit. Je hebt nu dan de Gourd Seed. Loop verder door naar rechts, naar het huisje. Loop door naar rechts en voorbij de 2 konijnenholen die in de grond zitten. Aan de rechterrand van het scherm komt Valanice dan bij het huisje van de Rat. 

"Rare Curiosities" staat er boven het deurtje. Klik daarop en Valanice denkt dat ze hier wellicht enige van haar spullen zou kunnen ruilen. Klik op het deurtje. Het deurtje gaat open en.......uit het "huisje" komt de Rat naar buiten. "Wie is daar? Ik kan niets zien" roept de rat. Klik snel met je toverstapje op de Rat om met hem te praten. 

Ben je te langzaam dan gaat de rat terug naar binnen, maar je kunt altijd weer op het deurtje klikken om de rat weer naar buiten te laten komen. Valanice stelt zich voor aan de rat en deze verteld Valanice dat het vervelende rot konijn zijn brilletje heeft gejat. Zodra de rat zijn brilletje weer terug wil hij wel een ruilhandeltje met Valanice doen. De rat gaat weer naar binnen en.......Het vervelende konijn komt Valanice even een beetje treiteren

Het konijn duikt zijn holletjes terug in.....Je moet dus het brilletje van de rat terug zien te krijgen van dat irritante konijn. Pak nu eerst de Jachthoorn uit je inventory en klik ermee op Valanice. Valanice ontdekt dat de Jachthoorn vol met zand zit en ze blaast het zand uit de hoorn. 

Loop nu naar die 2 Konijnenholen, die links in de grond zitten. Klik met de Jachthoorn op het rechter konijnenhol........... Het kan dan zijn dat het Konijn uit het andere hol even omhoog komt om Valanice nog even in de maling te nemen. Klik dan nog een keer met de Jachthoorn op het rechter konijnen hol en Valanice plaats t de hoorn over het hol en blaast een vreselijk geluid door het hol.

  Het konijn komt van schrik uit het linkerhol omhoog, blijft met zijn vacht aan de cactus steken en verliest het brilletje van de rat. Het konijn duikt zijn hol weer in. 

Naast Valanice ligt dan het Brilletje op de grond. Grijp het brilletje. Aan de cactus is dus een stukje vacht van het konijn blijven hangen. Grijp het stukje konijnenvacht (Jackalope Fur) van de cactus. Klik weer op het deurtje van "Rare Curiosities" en de rat komt weer naar buiten. Klik snel met het brilletje op de rat om hem zijn bril terug te geven. 

De rat is Valanice dankbaar en wil nu wel een ruilhandeltje met haar doen. Pak de Gourd Seed uit je inventory en geeft deze aan de rat. In ruil voor de Gourd Seed krijgt Valanice van de rat een Turquoise Bead ( knikker). Als de rat weer naar binnen is gegaan loop je terug naar links, tot voor het Stenen Hoofd. Bij het Stenen Hoofd ga je dan een scherm omlaag en Valanice is dan bij de Vijver met het Bhoedabeeld.

Rechts van Valanice ligt een tak/stok. Grijp de Stok.  Klik met je toverstafje in de vijver. Valanice ziet, door het water, de bodem van de vijver. Op de bodem van de vijver staat een beeld dat een offerschaal in zijn handen heeft. Klik nog een keer in de vijver. Valanice proeft het water uit de vijver. In de vijver zit zoutwater en dat is niet te drinken. Voor de vijver zie je een paar glinsterende Zoutkorrels glinsteren. Ga die Zoutkorrels pakken.

Onderop het Bhoedabeeld zie je een stel symbolen/inscriptie staan. Klik met je toverstafje op die symbolen. 
Valanice zegt "Hmmm". Klik weer met je toverstafje op de symbolen en nu geraak je in de close-up. 

Kijk goed naar deze symbolen. De volgorde is van links naar rechts en ze zeggen je hoe je met behulp van tranen en een maïskolf van het zoutewater uit de vijver, zoet drinkwater kunt maken. Sluit het close-upscherm. Bekijk het Bhoedabeeld. In de rechterhand draagt de Bhoeda een schaal. De linkerhand van de Bhoeda zweeft boven de schaal. Om de nek draagt de Bhoeda een ketting met enige blauwe kralen. We gaan nu eerst zoetwater maken.

Pak de Kleipot uit je inventory en klik er mee in de vijver. Valanice vult de pot met zoutwater uit de vijver. 
Pak de pot gelijk weer uit je inventory en klik er nu mee op de Schaal van de Bhoeda. 

Valanice giet het water uit de pot in de schaal van de Bhoeda. Pak de Maïskolf (Ear of Corn) uit je inventory en plaats deze in de linkerhand van de Bhoeda. 

De Bhoeda knijpt de maïskolf fijn en maiskorretjes vallen in de schaal met water. Pak de Gouden Kam (Golden Comb)  uit je inventory en klik ermee op Valanice. De herinnering aan haar dochter Rosella doet Valanice in tranen uitbarsten. Klik dan met de Gouden Kam op de Schaal van de Bhoeda en.....Valanice huilt nu haar tranen in de schaal. 

Je hoort een geluid en de schaal wordt heel even goudkleurig. Het zoute water in de schaal is nu verandert in zoetwater. 
Klik weer met de Kleipot op de schaal en Valanice vult de pot met het zoete drinkwater.
 

Woestijn:

Nu je de pot gevuld hebt met zoet drinkwater moet je op zoek naar de geest om hem het drinkwater te geven. De geest kan op alle schermen rondom de oase opduiken. Ik kan je dus niet zeggen waar je de geest kunt vinden. Ga echter nooit meer dan 2 schermen van de oase vandaan want anders zal Valanice zelf sterven van dorst en hitte. Ik vond de geest 1 scherm naar links, vanaf de vijver. 

Zoek dus de geest op en klik dan heel snel weer met je toverstafje op de geest om hem te laten stilstaan..... en geef dan de pot met drinkwater aan hem. 

NB: was je te traag om met je toverstafje op de geest te klikken dan rent ie weg.....je moet de geest dan weer gaan zoeken.....klik niet meteen met de pot op de geest want dat lukt niet....eerst met je glinsterende toverstafje op de geest klikken om hem te roepen en als de geest dan stilstaat pak je snel de pot uit inventory en klik je met de pot op de geest.

De geest drinkt het water op en neemt Valanice dan mee terug naar zijn beenderen, waar je eerder de Jachthoorn hebt gepakt.  De geest zorgt er voor dat de wervelwind nu verdwijnt en toont Valanice dan zijn buidel, die bij zijn beenderen in het zand ligt. De geest maakt de buidel open. In de buidel zit een pot. Grijp de Pot uit de buidel. Het is een pot "Bug Reducing Powder".  

Oase:

Maak het Stenen Hoofd open:

De geest neemt nu afscheid want dankzij het water heeft zijn ziel nu rust gevonden. Ga 2 schermen omhoog, terug naar de oase. Je bent dan terug bij de dikke cactus waar je deze game ook bent begonnen. Loop naar links, terug naar de vijver. Ga weer bij het Bhoedabeeld staan. Klik nu met je toverstafje op het Hoofd van de Bhoeda. Hela.....het hoofd draait nu om en rondom het hoofd steken dan nu "zonnestralen" uit.

Klik nu op de Halsband van de Bhoeda. Je komt in het close-upscherm van de halsband. In de halsband zitten 3 blauwe kralen en gaatjes waar die kralen in kunnen. De 3 kralen zitten echter niet in de juiste gaatjes. Je moet de 3 kralen nu onder elkaar in de 3e van links rij gaatjes zetten. Klik op de kralen, of in de gaatjes, om de kralen te verplaatsen naar de goede rij gaatjes. Exit dan uit het close-upscherm. 

Klik nu op de rechterarm van de Bhoeda. Dat is dus de arm die de schaal vast houd.  De arm beweegt dan omlaag en dus ook de schaal die dan ook omdraait. Hierdoor schuift nu in de vijver de waterbak weg en de vijver is nu een diepe put waarin Valanice kan afdalen. Klik dus met de omlaagpijl in de vijverput.

Valanice daalt af naar de bodem van de put. Op de bodem staat weer een beeldje. Het beeldje heeft een Offerschaal vast. 

Klik met je toverstafje op de offerschaal. Je komt in het close-upscherm In de offerschaal liggen 2 Turquoise pijlen. Klik met je toverstafje in de schaal....... Valanice vertelt je dan dit het een offerschaal is. Dit moet je eerst gedaan hebben, anders kun je niets in de schaal plaatsen. Valanice heeft de rechterpijl nodig, maar als ze zomaar nu een pijl van de schaal pakt dan zal ze de verdrinkingsdood sterven. Valanice moet eerst een nieuw offer in de schaal leggen voordat ze een oud offer uit de schaal mag pakken. Pak dus de Turquoise Bead uit je inventory en leg deze in de schaal. 

Vanzelf ga je dan uit het close-upscherm en zie je het beeld instemmend met zijn hoofd knikken. Zoom weer in op de offerschaal en grijp dan nu de Rechterpijl uit de schaal. 

Klim, via de trap, terug de put uit. Weer uit de put gekomen loop je naar rechts, tot dat Valanice bij de ingang van de Tempel is gekomen.

Ga de Tempel binnen. In de Tempel word Valanice aangevallen door een reusachtige Schorpioen. Er zijn 2 manieren om van de Schorpioen af te komen. Ik zal ze allebei even noemen:

De Eerste Manier: makkelijk

Zodra je weer controle over Valanice hebt gekregen pak je de pot Bug Reducing Powder uit je inventory en klik je met de pot op de schorpioen. 

Valanice doet dan een paar stappen achteruit en smijt het poeder uit de pot over de schorpioen. 

De schorpioen krimpt en krimpt en verword dan tot een minuscuul "kevertje" en rent in paniek de tempel uit. 

De Tweede Manier: moeilijker

Als de schorpioen verschijnt en zodra je weer controle over Valanice hebt ren je snel de Tempel weer uit. Buiten klik je dan, in je inventory, de Ripped Petticoat op de Stok (Stick). Je hebt dan een Vlag (Flag). Ga de Tempel weer binnen en de Schorpioen komt weer voor Valanice staan. Zodra je controle terug hebt pak je snel de VLAG uit je inventory en klik je ermee op de schorpioen. Valanice loopt weer naar achteren en zwaait met de vlag en nageld de schorpioen met de vlag/stok aan de muur. Gebruik dan de Bug Reducing Powder op de schorpioen om de schorpioen te verkleinen. Vergeet dan niet om de Vlag terug te pakken en om dan het stuk petticoat weer van de stok te halen. Je hebt de Stok en het stuk Petticoat later nog nodig. Je zult begrijpen dat de Eerste Manier eenvoudiger is dan de Tweede Manier.

In ieder geval....als je de Schorpioen kwijt bent dan ga je naar het Altaar dat verder op in de Tempel staat. Op het altaar staat een beeldje. 
Aan de rechter muur zit een Stenen Gezicht. 
Het rechteroog van het Stenen Gezicht is rood. Bekijk het Gezicht

Klik met je toverstafje op het altaar. Je komt in het close-upscherm van het altaar. Het beeldje heeft zijn 2 handen omhoog geheven. Er zitten 4 gaten, bovenin het altaar. Links van het beeldje zit een Knikker in een gat. Rechts van het beeldje zit ook een Knikker in een gat.  In de voorzijde van het altaar zie je de Druppelknop

Klik op de Druppelknop......de Druppelknop draait om en.........je gaat vanzelf uit de close-up en......Via het rode oog van het Stenen Gezicht wordt er een lichtstraal op het altaar geworpen

Klik weer op het altaar en zie..........Je ziet dat de lichtstraal via de handen van het beeldje naar het gat gaat dat links van het beeldje in het altaar zit.  De Rode Knikker en de Gele Knikker zijn nu omhoog gekomen.  In het gat onder de Druppeknop zit een Blauwe Knikker. 

Pak de Blauwe Knikker en plaats deze op de linkerhand (rechts voor jouw) van het beeldje. Pak de Gele Knikker en plaats deze in de rechterhand (linker voor jouw) van het beeldje. Pak de Rode Knikker en plaats deze dan in het gat rechtsachter het beeldje en......Het laatste stukje van de  lichtstraal wordt groen en hierdoor gaat nu het Geheime Vak in het altaar open en uit dit vak komt dan de Turquoise Pijl omhoog. Grijp de Pijl en Exit uit het close-upscherm.

Verlaat de Tempel en loop terug naar links, naar de vijver. Bij de vijver ga je 1 scherm omhoog en je bent terug bij het Stenen Gezicht. Pak de Stok uit je inventory en klik met der Stok op de Prickley Pear die aan de cactus groeit. Met de stok slaat Valanice nu de Prickley Pear uit de cactus. Grijp de Prickley Pear.

 Klik, in je inventory, nu de twee Turquoise Pijlen op elkaar tot 1 pijl. Klik weer met je toverstafje op de Pijl, in de bovenlip van de Mond van het Stenen Gezicht. 
Je beland weer in het close-upscherm. Plaats je Turquoise Pijl nu in de Pijl van de lip en.....

De Mond gaat nu open. De Tunnel naar de rest van deze wereld is nu open.   

Voor je nu het Stenen Beeld in stapt check je eerst even of je nu wel alle items in inventory hebt, die Valanice mee moet nemen om straks, in Chapter 3, verder te kunnen. Je moet de volgende items nu in inventory hebben.....De Gouden Kam, het stukje stof van Valanice's jurk, het stukje konijnenvacht, de kleipot, de stok, de mand, de jachthoorn, de prickley pear en de zoutkristallen. Heb je 1 of meerdere van deze items niet ga dan nog niet het stenen gezicht in maar ga je ontbrekende items eerst nog even zoeken.

Heb je nu wel alle items in inventory??? Stap dan door de Mond van het Stenen Gezicht. Valanice beland nu in de tunnel en.....wordt belaagd door het MONSTER.

Hier eindigt Hoofdstuk 1. Het Hoofdstuk 2 Scherm verschijnt. Wil je nu afsluiten dan klik je op "QUIT". Er wordt dan een nieuwe BOOKMARK gemaakt dus je game wordt hier gesaved. Wil je gelijk door spelen dan klik je op "Continue". In ieder geval....je gaat verder met: 

In dit hoofdstuk ben je Rosella:

Troonzaal:

Rosella is, tijdens haar tocht door de draaikolk, verandert in een trol. Ze beland bij de Trollenkoning, Koning Othar, die haar verwelkomt als zijn bruid. 

Rosella ziet zichzelf in de spiegel en is niet blij met wat ze ziet. Koning  Othar brengt Rosella naar haar kamer in de Trolgrotten.

Kijk maar even rond in de kamer. Je kunt hier nu niets doen, maar je kunt de foto van de Koning bekijken en je kunt in de spiegel kijken. 
Verlaat de kamer via de deur. Rosella komt terecht in de grote Troonzaal. 

In de Troonzaal ontmoet Rosella ene Mathilda, een dikke vette Trol dame. Mathilda is de oude kinderjuf van Koning Othar. Eerst is Mathilda boos op Rosella maar al snel krijgt ze meelij met Rosella. Mathilda kan Rosella weer terug veranderen in een Mens, maar dan moet Rosella wel eerst de ingrediënten voor het toverdrankje gaan vinden en aan Mathilda geven. Er komt dan een Trolkind binnen.  Het kind heeft een speelgoed Rat maar ze is er niet erg tevreden mee. Het Kind smijt de Rat op de grond.

Grijp de speelgoed Rat van de vloer.  

In de hoek, bij de spiegel, naast de grote Koningstroon staan. Klik op de Troon. .........Rosella neemt even plaats op de Troon en verbeeld zich dat ze eventjes de Koningin is. Links naast de Troon hangt een blauw Schild. Grijp het Schild (Shield).  Klik met het Schild op het Gouden Oog om het in close-up te bekijken

In het Schild steekt een Spijker. Klik op de Spijker om het ding uit het Schild te halen. Je hebt dan de Shield Spike. Berg het Schild terug op in je inventory.  Rechtsboven is de doorgang naar de Keuken. Ga, via rechtsboven, een scherm naar rechts. Rosella gluurt de keuken in. 

De kok is bezig met een grote kookpot op het vuur. De kok ziet Rosella de keuken in gluren en hij heeft het niet zo op pottekijkers. Rosella wordt door de kok de Troonzaal weer ingekiepert. In de Troonzaal zien we dan de Boze Heks verschijnen. Heks loopt naar het modderbad en spreekt haar afkeuring uit over de twee dikke Trollen die zich zitten te verpozen in het modderbad. 

Rosella is de Heks gevolgd en gluurt het modderbad in. De Heks verdwijnt en Rosella loopt naar de twee Trollen in het modderbad. Praat even met deze 2 trolmannen. Ze vertellen dat die heks Malicia heet. Ga terug naar de Troonzaal en dan weer naar de

Keuken:

Rosella heeft een paar spullen uit de keuken nodig maar om die spullen te kunnen pakken moet de kok hier eerst verdwijnen......Je hebt gehoord dat de kok "vlees" nodig heeft voor het smerige gerecht dat ie in de kookpot aan het bereiden is.....wel...zou rattenvlees goed zijn?. Pak de speelgoedrat uit inventory en klik met de rat op de kok en...........

.....Rosella wind de rat op en laat het los en.........De kok gaat achter de rat aan en wordt opgesloten in de bijkeuken. Zo...de kok is uit de weg en nu kan Rosella rustig haar gang gaan. Gelijk rechts staat het fornuis, met een paarse pijp. Rechts van het fornuis zie je de kastjes. In het groene bovenkastje staat, op de onderste plank, een Schaal. Grijp die Schaal. 

Rechts naast het groene bovenkastje staat een apparaat.........Dat is de "Baked Beetles" machine. Klik met je toverstafje op het apparaat en......... Rosella haalt 3 Baked Beetles uit het apparaat. Ga terug naar de Troonzaal. Terug in de Troonzaal ga je weer even naar het Modderbad. Luister in het Modderbad naar het gesprek tussen de 2 Trolvrouwen. 

Ga dan terug naar de Troonzaal en dan . via de tunnel linksonder, naar de:

Werkplaatsgrot:

In de werkplaats zijn een ijzersmid en een juwelensmid bezig. Tussen beide Trollen zie je een paarse tunnel. Ga door de paarse tunnel. Rosella beland in de:

Lavagrot:

Er staan, bij de ingang, 4 "bakken" met groen water en er hangt een lantaren. Links zit er een kloof in de vloer en aan de overkant van de kloof zie je bruin spul op de muur zitten. Grijp de Lantaren. Bekijk de bakken met groen water. Pak dan de schaal uit je inventory en klik ermee op de groen water bak die bij de ingang staat. Rosella vult de schaal met groen water.

 Loop naar de rand van de kloof. Rosella moet een beetje van dat bruine spul hebben, maar dan moet ze wel over de kloof heen zien te komen. Er zweven 2 rotsjes boven de kloof. Ga op de rand van de kloof staan, voor het voorste rotsje dat boven de kloof zweeft. Klik dan op dat rotsje en Rosella springt er naar toe. Klik dan op de grond voor dat bruine spul en Rosella springt dan ook daar naar toe.

Klik met je toverstafje op het bruine spul. Het is Sulfer en het stinkt naar rotte eieren. 
Grijp een brok van het Sulfer. Spring dan, via 2 weer  naar 1 en ga dan terug, via de tunnel, naar de:

Werkplaats.

Ok....ga nu even kijken naar de routine van de ijzersmid. De ijzersmid is bezig een ijzeren staaf te smeden op het aambeeld. Hiertoe moet de smid steeds weer even het vuur hoog opblazen via de blaasbalg. Achter de smid is een tafel en op die tafel staat een Bruine Doos. Aan de muur, links naast het vuur, hangt het gereedschap van de smid. Daar hangt een Tang tussen.  Voor de blaasbalg staat een emmer met water en de blaasbalg staat voor het vuur

Wacht tot de ijzersmid de blaasbalg weer bedient om het vuur hoog op te blazen. Klik dan snel op de Bruine doos, die op de tafel staat. 

De ijzersmid merkt  Rosella nu op en verteld dat in die bruine doos de gietmal voor de Zilveren Lepels zijn die hij aan het smeden is. Rosella mag de bruine doos niet hebben. Probeer ook de Tang te grijpen. Rosella vraagt dan beleeft aan de smid of ze zijn tang even mag lenen. Maar dat mag niet. Die smid moet dus even "uit de weg geruimd worden".  

Loop naar het vuur. Wacht totdat de smid het vuur weer hoog op heeft geblazen.
 Pak dan snel de Lantaren uit inventory en klik dan snel met de Lantaren op het vuur. 

Rosella doet de lantaren in het vuur en in de lantaren heb je dan een Gloeiend Kooltje. Je hebt nu een "Lantarn with Spark".  Als het vuur weer bijna uit is dan gooi je het brok Sulfer in het vuur en......Rosella loopt om de smid heen om hert sulfer in het vuur te gooien en.........De smid zal dan het vuur weer hoog op blazen en.....een dikke wolk stinkende sulfer bereikt de smid en hierdoor valt de smid bewusteloos op de vloer.

Ok...de smid is uitgeteld. Klik weer op de Bruine Doos. De bruine doos is echter te heet om met blote handen op te pakken. Grijp de Tang en klik met de Tang op de bruine doos. 

Met de tang grijpt Rosella de bruine doos. Voor het aambeeld staat een emmer water. Doop de tang/doos combinatie nu in de emmer water om de doos af te koelen. 

Vanzelf maakt Rosella dan de doos open en haalt ze er de Zilveren Lepel uit. Ga terug naar de Troonzaal. Terug in de Troonzaal ga je nu via de tunnel rechtsonder naar de:

Liftgrot:

Midden in de grot hangt de Stoeltjeslift. Linksboven zie je een houten Kar staan. Achter de lift stroomt een lavarivier. Via de brug kun je over de rivier en dan door de tunnel, rechtsboven, verder naar de Kristalgrot en de Kristaldraak. Ga dus over de brug om naar de Draak te gaan. Helaas.....er verschijnt een dikke vette Trol op de brug en deze belet Rosella de doorgang.  

Ga naar de Houten Kar. Klik op de kar en je beland in het close-upscherm. De kar mist het rechter voorwiel. Pak het Schild uit je inventory en klik het schild op de wielas. Het schild dient nu als wiel. Maar het schild zit natuurlijk nog los. Pak dus de spijker ( Shield Spike) ook uit je inventory en plaats deze in de wielas van de kar. 

Het schild zal nu blijven zitten. Klik op RIDE knop en.... Rosella trekt de kar iets naar voren en gaat dan in de kar zitten en in de kar raast ze omlaag en stoot ze die vette Trol van de brug. 

Ga de tunnel in en loop dan alsmaar door naar rechts en Rosella komt dan bij de

Kristal Draak:

De Draak ligt om een berg rode kristallen en de draak is heel erg verdrietig. Praat met de Draak. Het is een vriendelijk, maar zeer droevig, draakje. De draak kan geen vuur meer spuwen en daardoor heeft ie de wil om te leven verloren. Wel.....daar kan Rosella dus iets aan doen. Pak de Lantaren uit je inventory en klik ermee op de kop van de draak en......

Het gloeiende kooltje uit de lantaren zorgt ervoor dat de draak zijn vuur weer kan spuwen. Dol van vreugde geeft draakje dan een grote diamant (Big Gem) aan Rosella maar Rosella vraagt of ze ook een stukje van zijn huid mag hebben. Dat mag wel, maar eerst gaat de draak even een paar rondjes vliegen. Draak verdwijnt. 

Ok...Rosella moet dus wachten op de terugkeer van de draak, maar ze heeft toch ook nog enige gereedschappen nodig. Loop helemaal terug naar links en ga dan weer naar de lift en dan terug naar de Troonzaal. In de Troonzaal verdwijn je weer, via linksonder, naar de Werkplaats. Ga in de Werkplaats nu met de Juwelen Smit praten. De juwelen Trol is een beetje een buitenbeentje op het gebied van Trollen. Hij wil graag de wijde wereld in maar heeft er geen geld voor. Het enige dat hij bezit zijn hamer en beitel. Laat Rosella nu grote behoefte hebben aan een hamer en een beitel. Geef dus de grote Diamand (Big Gem) aan de Juwelen Trol en

.............. Rosella krijgt de Hamer en Beitel. De juwelen Trol verdwijnt onmiddellijk om zijn wereldreis te beginnen. Ga terug naar de Liftgrot en dan verder naar de  Kristallen Draak. De Draak ligt nu vredig te slapen rondom de hoop rode kristallen. Klik met de Hamer en Beitel nu op de Staart van de draak en Rosella bikt een Dragon Scale uit de staart. 

Wel....Rosella heeft nu alle spullen die ze voor Mathilda moest gaan zoeken. Ga dus terug naar de:

Troonzaal:

Ga naar Mathilda en geef haar nu alle ingrediënten. Klik één voor één met de: Schaal Groen Water, de Zilveren Lepel, de Baked Beetles en de Dragon Scale op Mathilda om het item aan haar te geven....telkens zie je dan in een close-up scherm dat Rosella het item aan Mathilda geeft......

...je gaat dan weer uit het close-up. Pak dan het volgende item voor Mathilda uit inventory en klik er weer mee op haar. 
Als je op deze wijze alle 4 items aan Mathilda hebt gegeven dan start er een filmpje

Mathilda brouwt nu het drankje en Rosella neemt er een slok van. Er gaat echter iets niet helemaal goed. Rosella's hoofd is verdwenen. Mathilda denkt na en bedenkt dan dat er nog een Trolhaar in het drankje moet. Nadat Mathilda één van haar haren in het drankje heeft gedaan verandert Trol Rosella weer in Mens Rosella. 

De Trol Koning verschijnt en is sprakeloos vanwege Rosella's schoonheid. Dan verschijnt Malicia en die is helemaal niet zo blij met Rosella. Malicia zapt Rosella terug naar haar kamer.

Kamer:

Rosella is dus door Malicia de slaapkamer ingezapt en de deur zit op slot. Uit het schilderij van Koning Othar komt rook. Klik op het schilderij. In het close-upscherm zie je dat de rook uit de neusgaten van Othar komt. Exit het close-upscherm. Er staan 3 krukjes in de kamer. De 3 krukjes zijn verschillend van afmeting. Voor het bed staat de Bruine Kruk, voor de spiegel staat de Groene Kruk en rechtsonder staat de Blauwe Kruk. Grijp de Bruine Kruk en plaats deze dan onder het schilderij weer op de grond. Plaats de Groene Kruk op de Bruine Kruk en plaats dan de Blauwe Kruk op de Groene Kruk en.......

Zodra je de 3 krukken op elkaar hebt gezet klimt Rosella er op en haalt ze het schilderij van de muur. 

Rosella kruipt de tunnel, achter het schilderij, in en gluurt dan het laboratorium van Malicia binnen. Malicia en Koning Othar zijn in het lab.

Luister naar Malicia. Is deze Trol Koning wel de echte Trol Koning????. 
Rosella kruipt verder en valt dan omlaag en komt terecht op de Troon in de Troonzaal. Je ziet ook een groene Kikker omlaag vallen.

Troonzaal:

Grijp de Groene Kikker. Het is de Dragon Toad. 

Loop terug naar de Kamer. Rosella bereikt haar kamer niet maar ze hoort wel Malicia en Mathilda. 
Mathilda komt dan de troonzaal weer binnen en gaat weer op haar plek zitten. Geef nu de Dragon Toad aan Mathilda. 

Mathilda brengt Dragon Toad weer tot leven en we horen nu dat de Koning niet de echte Koning is maar een bedrieger die samenwerkt met Malicia. De echte Trol Koning is door Malicia naar OegoBoegoe Land gezapt en zit daar opgesloten. Van Mathilda krijgt Rosella nu een stuk Touw, het Enchanted Rope. Malicia verschijnt dan en je merkt dat Malicia bang is voor vleermuizen en ratten. Malicia verdwijnt weer.

Probeer nu naar de Liftgrot te gaan. Maar Malicia is in de liftgrot en verschijnt in de ingang van de tunnel. Rosella probeert zich te verstoppen maar Malicia zal Rosella doden als je nu niet snel bent. Pak snel de Speelgoed Rat uit je inventory en klik met de Rat op Malicia. 

In paniek zapt Malicia zichzelf dan weg en de kust is vrij voor Rosella. Ga dus nu echt naar de Lift Grot. In de lift grot klik je met het Enchanted Rope op het liftstoeltje. 

Het Betoverde Touw maakt zichzelf vast aan de witte touwen van het liftje, boven het stoeltje. Klik dan weer met je toverstafje op het stoeltje en..........

....Met het liftje gaat Rosella nu naar boven.....Rosella slaakt een gil.....je gaat verder met:

Dit hoofdstuk speel je als Valanice:

Valanice is dus in de tunnel en dreigt te worden opgevreten door het monster.....Snel.....Pak de Prickley Pear uit je inventory en klik met de Prickley Pear op het monster en.......

........  Hela....Monstertje lijkt de peer wel een lekker hapje te vinden. Dus smijt Valanice de peer het hol van het monster in. Het monster kruipt terug in zijn hol om de peer te gaan opeten. Klik in de uitgang van de tunnel om verder door te lopen. Valanice beland in het mooie bos en bij de rivier.

Het Betoverde Bos:

De Rivier Beelden:

Wat een idyllische omgeving is het hier. Maar er is toch iets vreemds aan de hand dat de idylle verstoort. Er stroomt geen water door de rivier en de brug over de rivier is totaal verwoest. Op beide oevers staat een groot wit beeld. Beide beelden hebben een grote vaas in hun handen en de opening van die 2 vazen is op de rivier gericht. In de vaas van het voorste beeld zit een gat. Links zie je een struik met rode rozen. Kleine blauwe vogeltjes halen steeds honing uit de rode rozen. Bekijk de beelden, de rivierbedding, de brug pilaren en de rode rozen. Als je alles bekeken hebt en Valanice's commentaar erop hebt gehoord dan ga je, via linksonder, een scherm naar links. Valanice komt terecht bij de :

Grote Oude Eik en Attis:

Onder de eikboom zit een edel Hert te huilen. Het Hert staat op als het Valanice in de smiezen krijgt en het dier waarschuwt Valanice dat ze beter niet verder kan gaan. Dit eens zo lieflijke bos schijnt betovert te zijn door een kwade tovenarij. Praat met het Hert totdat het dier niets meer verteld. Dit betekent dat je steeds weer met je toverstafje op het Hert moet klikken. 

Het Hert is Attis, de God van de jacht. Attis verteld dat de Eikboom eigenlijk zijn echtgenote Ceres is. Ceres is de Godin van de Natuur. Door Zwarte Magie is Ceres verandert in een Eik en Attis in een Hert. Met elk uur dat verstrijkt wordt de kans op het omkeren van de tovervloek kleiner en kleiner en Attis vreest dat ie voor altijd een Hert zal blijven en Ceres een Eik.

 Valanice vraagt of ze kan helpen. Attis verteld dan over de Rotsgeest, Lord Feldspar. Feldspar zou wellicht een manier weten om de vloek op te heffen. Helaas is Feldspar in een diepe diepe slaap. Ook waarschuwt Attis Valanice dat ze niet naar het Bos in het westen moet gaan want daar wonen de "Wearfolk"Als Attis niets meer te vertellen heeft dan klik je nog even met je toverstafje op de blauwe wortel van de Eik. Valanice belooft dan dat ze alles zal doen om de vloek op geheven te krijgen. 

Ga dan, via linksonder, weer een scherm naar links. Valanice komt terecht op een open plek in het bos.

Je kunt dan verder doorlopen naar links maar dan beland Valanice in het Bos van de Wearfolk en dat is nu nog niet de bedoeling. Valanice heeft eerst iets nodig om zich te beschermen tegen het Wearfolk dat in dat bos leeft. Links naast de Rode Boom is ook een doorgang. Ga dus, links naast de rode boom, een scherm omhoog en Valanice komt weer bij de droge rivier. Aan de overkant van de rivier hangt een groot spinnenweb tussen de bomen. Er liggen stenen in de rivier en via die stenen kan Valanice naar de overkant huppellen.

Klik op steen 1, dan op steen 2 en dan op steen 3 en Valanice beland aan de overkant bij het spinnenweb. 

Een klein blauw vogeltje zit gevangen in het web en de rode spin zal het vogeltje opeten als je niet snel handelt. 
Pak de Mand (Basket)  uit je inventory en klik met de mand dan op de rode spin. 

Valanice vangt de spin in de mand en ze smijt de mand weg. Klik op het blauwe vogeltje. 
Valanice bevrijd het vogeltje uit het web en......het web verdwijnt. Het vogeltje is Valanice dankbaar en vliegt weg. 

Waar het web was is nu de ingang van een tunnel. Ga door de tunnel en Valanice beland bij:

De Stad Valdoron:

Valanice staat voor de roze Stadspoort van Valdoron. Het luikje in de poort gaat open en je ziet de ogen van de poortwachter. De poortwachter wil Valanice niet binnen laten. Hij stelt een ongebruikelijk eis aan Valanice waar Valanice natuurlijk niet aan kan voldoen. Je kunt tot het einde der tijden op de roze poort blijven klikken maar de poortwachter zal de poort niet openen. 

Rechts naast de roze poort zit ook een kleine deur in de muur. Klik met je toverstafje op die deur. De poortwachter probeert Valanice nog tegen te houden, maar Valanice trapt er niet in.  Valanice gaat door die deur en is dan toch in de stad beland. Uit het stadhuis komt  Duke Fifi, een parmantig hondje, gestormd. De Duke dreigt Valanice te laten arresteren als ze niet snel vertelt wat ze hier in de stad komt doen.  Snel...pak de Gouden Kam weer uit je inventory en klik er weer mee op Valanice.

 Valanice barst weer in tranen uit en vertelt de Duke over de verdwijning van Rosella. Valanice mag zich nu vrijelijk in de stad bewegen. Een eend komt dan aangerent en de eend gild dat "de lucht omlaag komt vallen" . De Duke verdwijnt het stadhuis weer in. Valanice staat voor de China Shop. Ga de China Shop binnen.

Fernando, de Olifant en eigenaar van de China Shop, zit aan zijn toonbank te huilen. Praat met Fernando. Fernando is verdrietig om dat zijn huisdier is gestolen. Zijn huisdier is een vogel die luistert naar de naam Treasure. Kijk rond in de winkel. Links zie je de vogelkooi van Treasure.  Aan de kast, rechts, hangt een Masker. Klik op de vogelkooi. Klik op het masker. Valanice zou het masker mogen kopen voor 80 goudstukken. Helaas....Valanice bezit geen goudstukken. Verlaat, via middenonder, de China Shop. Het eendje komt weer op Valanice toe gerend en gilt weer dat "de lucht omlaag valt". Loop door naar rechts en Valanice komt bij de vijver.

Links achter de vijver staat een boom. In de boom zit een zwarte Spotvogel. Rechtsachter de vijver zie je de Faux Shop. Valanice staat bij de kar van de Kwakzalver. Het eendje is hier ook maar verdwijnt weer. Rechts naast de kar van de Kwakzalver staat een vogelkooi die met een laken is afgedekt. Ga praten met de kwakzalver........

De kwakzalver heeft een Were-Beast-zalfje waarmee Valanice veilig door het donkere bos kan geraken. Valanice mag dat zalfje hebben als zij voor de kwakzalver een item uit het stadhuis steelt.....dat item is de Magic Statuette. Als Valanice de kwakzalver die Magic Statuette brengt dan kan ze het Were-Beast-zalfje als beloning krijgen.

Klik op de vogelkooi en Valanice trekt het laken eraf. In de kooi zit Treasure, het Chinese vogeltje van Fernando.
Klik op de kooi om het deurtje te openen. Klik dan weer op de kooi, of op het vogeltje o,m het vogeltje uit de kooi te pakken. 

 Ga terug naar Fernando in de China Shop. Geef Treasure, het vogeltje, aan Fernando en als dank krijgt Valanice het Rode Masker.  Verlaat de China Shop weer.  Je ziet dan dat er burgers het stadhuis in gaan. Die burgers dragen allen een masker. Klik op de deur van het stadhuis. De bewaker doet open en hij ziet dat Valanice geen masker draagt. Zonder masker mag Valanice niet naar binnen. De Duke is namelijk jarig en geeft een feestje in het stadhuis. Een Gemaskerd feestje. Klik dus het Rode Masker op Valanice. Valanice zet het masker op. 

Klik dan weer op de deur van het stadhuis en nu mag Valanice wel naar binnen. De Duke staat te dansen op de tafel. 

Achter de tafel zie je en deur. Klik op die deur en Valanice loopt er naar toe, doet de deur open en beland in het Trappen Doolhof.

Er zijn twee routes door het trappen doolhof, links omhoog of rechts omlaag. De ene route leidt naar de linker grijze deur en de andere naar de rechter grijze deur. Merk op dat die linker grijze deur op de kop staat. Als je nu de linker route neemt, naar de linker grijze deur en dan door die deur gaat dan kom je in het kantoor maar daar binnen staat dan alles op de kop. Beter is het om nu de rechter route te nemen naar de rechter grijze deur. 

Ga dus via de rechtertrap omlaag en volg dan de pijlen naar de rechter grijze deur. 

Klik op de rechter grijze deur. Er komt een stofwolk van de deur en hiervan moet Valanice even hoesten. Klik weer op de deur en nu gaat Valanice naar binnen. Ze beland in de Gouden Fontein Kamer. Kijk hier even rond. Je kunt op de Gouden Fontein klikken en op het Engeltje dat, links, op het tafeltje staat. Valanice vindt het allemaal maar protserig en kitsch. Klik, van links naar rechts op de spiegels. Het zijn lachspiegels en Valanice ziet zichzelf in de spiegels. In de 3e spiegel staat Valanice op de kop maar....

Valanice wordt door de "Op de kop Valanice" door de spiegel heen getrokken en beland in het Kantoor van de Duke. Omdat je via de spiegel het kantoor in komt staat alles hier nu normaal. Was je echter door de deur gekomen dan had alles op de kop gestaan en zou je toch eerst naar de Gouden Fontein kamer moeten gaan om via de spiegel te gaan. 

In de rechterzijkant van het bureau zit een la. Open de la en pak er dan het Magic Statuette uit. 

Verlaat de kamer via de deur en Valanice is terug in het trappenhuis. Wel....volg gewoon de pijlen tot Valanice weer beneden staat en ga dan, via middenonder, terug naar de feestzaal. Ga dan, via de poort rechts, weer naar buiten. Loop weer naar rechts, naar de kar van de Kwakzalver. 

De Kwakzalver is gaan lunchen. De eend rent als een dolle rond de vijver en springt dan in de vijver en er weer uit. 
De Maan is omlaag gevallen en drijft nu in de vijver. Dat is natuurlijk grote onzin want het is gewoon een stuk kaas. 

Klik op het stuk kaas dat nu in de vijver drijft. Valanice probeert het stuk kaas uit de vijver te pakken maar ze kan er niet bij. Kijk naar de boom. De Spotvogel is verdwenen maar je ziet nu het nest. Er ligt iets in het nest. Klik op het nest. Valanice vist een Wooden Nickle uit het nest.  Het lijkt alsof er achter de Faux Shop deur geen winkel is. Maar niets is minder waar. Ga voor de paarse deur van de Faux Shop staan en pak  dan de Zoutkorrels uit je inventory en klik ermee  op Valanice en.......

 Met frisse tegenzin eet Valanice de zoutkorrels op. Ga nu door de Faux Shop deur. Valanice beland in de Faux Shop.

De Faux Shop is een winkel in feestartikelen en de uitbater is een dikke kikker. Praat even met de kikker. Kijk dan rond. Op de toonbank staat een hoge stapel boeken. Achter de toonbank hangt een zwart bord waaraan normaliter de feestmaskers hanger die de kikker verkoopt. Boven de linker vitrine hangen Rubberen Kippen. Bekijk de stapel boeken, de Rubberen Kippen en het Masker Bord. Een boek kost 1 Wooden Nickle. Alle maskers zijn uitverkocht. 

Geef je Rode Masker aan de kikker en ruil hiervoor ontvangt Valanice een Rubberen Kip. 

Koop met je Wooden Nickle een boek, uit de stapel boeken die op de toonbank staan. 
Dus geef de Wooden Nickle aan de kikker en Valanice verkrijgt een boek. Verlaat de Faux Shop.

Ok....nu moet Valanice helemaal terug naar de Rare Curiosities Rat in de Oase omdat ze het boek bij de Rat kan ruilen voor een Staf. Loop dus naar links en verlaat de stad weer door het kleine deurtje in de stadsmuur. Ga dan, via de tunnel, een scherm naar rechts en Valanice komt weer uit de tunnel. Ga een scherm omlaag en huppel via de stenen weer over de droge rivierbedding heen. Ga nog een scherm omlaag en dan 2 schermen naar rechts om, via de Eik en Attis terug te zijn bij de 2 Witte Beelden die langs de rivier staan. Ga hier dan, via midden onder, weer een scherm omlaag en Valanice is terug in de tunnel waar je dit hoofdstuk begon met het monster.  Ga weer een scherm omlaag en Valanice komt uit de mond van het Stenen Gezicht en is dus terug in de oase. Loop door naar rechts en klik weer op de deur van de Rare Curiosities winkel.

De rat komt weer naar buiten. Pak het Boek uit je inventory en geef het boek aan de rat. In ruil voor het boek ontvangt Valanice nu een Staf (Crook). 

Ga terug naar de tunnel in het Stenen Gezicht en naar de Witte Beelden bij de rivier. Terug bij de Witte Beelden zie je weer kleine vogeltjes op en rond de rode rozen vliegen. Wacht tot een vogeltje op de rozen zit en klik dan met je toverstafje op de rozen. De vogels zijn niet vergeten dat je één van hun soortgenoten gered hebt uit het web van de spin. Het vogeltje vraagt of Valanice wellicht wat honing uit de rozen wil hebben. Dat wil Valanice wel. Pak de Kleipot uit je inventory en klik ermee op de rozen. 

Het vogeltje doet dan wat Honing in de pot.

Volg nu de route terug naar de Stadsmuur en ga via het kleine deurtje weer de stad Valdoron in. 
Loop door naar de vijver. Gebruik dan de Staf (Crook) op de Kaas die in de vijver drijft. 

Met behulp van de Staf vist Valanice nu de kaas uit de vijver.....maar.....Valanice wordt nu gearresteerd omdat ze de MAAN heeft gestolen. 

We gaan verder met:

Dit hoofdstuk speel je als Rosella:

A: Oegoeboegoeland

Telkens wanneer de BOOGYMAN verschijnt moet je vluchten.  De BOOGYMAN kan op alle schermen zomaar plotsklaps uit de grond kruipen. Je merkt dit aan het speciale muziekje dat je dan hoort en ook aan het gegil van Rosella. Ga dan snel naar het volgende scherm en keer dan weer terug. De BOOGYMAN zal dan weer even weg zijn. Dit houdt op zodra Rosella de ZWARTE CAPE heeft gevonden, dan hoef je niet meer voor de BOOGYMAN te vluchten.

Rosella komt dus met het liftje, van uit de liftgrot, omhoog maar als ze bijna boven is dan.....breekt de lift af en stort terug omlaag. Gelukkig heeft Rosella zich nog net op tijd aan de rand van het gat vast kunnen grijpen en daar hangt ze nu. Een man heeft het geschreeuw van Rosella gehoord en hij steekt een schep naar Rosella uit.

Snel....Klik met je toverstafje op de schep en de man trekt Rosella uit het gat. 

Rosella is beland op de begraafplaats van Oegoeboegoeland en de man met de schep is de Grafgraver. Het is hier echt een zeer naargeestige omgeving en Rosella wil hier absoluut geen seconde langer blijven dan noodzakelijk is. De Grafgraver is gelijk weer vol overgave verder bezig met het delven van een verst graf. Ga praten met de Grafgraver. Doe dat 3 keer. 

De eerste keer dat Rosella de Grafgraver aanspreekt klimt ie uit het graf en neemt ie Rosella de maat op. De tweede keer vraagt Rosella of de schep niet een wat onhandig stuk gereedschap is voor het delven van een graf. Dat vindt de Grafgraver ook wel. De Grafdelver opent dan het schuurtje waarin hij zijn hypermoderne en volautomatische Grafdelvermachine heeft staan. Helaas doet de grafdelvermachine het niet. Kwajongens hebben de "power source" uit de machine gejat. De "power source" schijnt een Rat te zijn. Praat nog een 3e keer met de Grafgraver en nu vertelt hij Rosella over Iggy, zijn rat. 

Je kunt op diverse grafstenen klikken om te lezen wat ver op staat. Rosella zegt dan het rijmpje op dat op elk van de grafstenen staat gebeiteld. Het is niet noodzakelijk om dit te doen. OegoeBoegoe land bestaat uit diverse schermen. Je kunt dus van scherm naar scherm naar scherm gaan. Dit eerste scherm is dus het Grafgraverscherm. Van hier uit kun je een scherm naar links, omlaag en naar rechts. Ga nu eerst, via rechtsmidden, een scherm naar rechts. Rosella beland bij het Pompoenhuisje in de boom. Dit is de Jack-O'Lantarn:

Onder het huis zit een groot Spinnenweb vast waarover een jongetje nu omhoog naar het huis klimt. Het is niet aan te raden om Rosella ook via dat Spinnenweb omhoog te laten klimmen. Dan zal ze door de enorme zwarte spin worden opgevreten. De jongen steekt, eenmaal boven, zijn tong uit naar Rosella. Ga, via linksonder, een scherm naar links. Rosella beland bij het huis van Dokter Cadaver.

Een 2e jongen is bezig de kat van Dr. Cadaver te treiteren. Dr. Cadaver komt naar buiten en stuurt de knaap weg, maar je merkt uit alles dat de knaap niet echt onder de indruk is. Dr. Cadaver verdwijnt weer naar binnen. Loop terug naar rechts, naar de Jack-O'Lantarn en ga dan een scherm omlaag, via midden onder. Rosella gaat door een hekje en beland in een prachtige tuin. Maar......er verschijnt een Groen Monster 

Het Monster verspert Rosella de doortocht en zal Rosella opvreten als je niet snel reageert. Klik snel weer op het hekje om Rosella terug te laten rennen naar de Jack-O'Lantarn. Ga terug naar het huis van Dr. Cadaver. Het kan zijn dat nu één van de jongens rotte eieren tegen de deur van Dr. Cadaver's huis staat te gooien.....het kan ook zijn dat dit niet gebeurt. Is dat jochie wel in de tuin dan komt Dr. Cadaver weer naar buiten om het joch weg te jagen en dan gaat ie weer naar binnen. 

Is dat joch nu niet in de tuin dan is nu het tuinhekje van Dr. Cadaver dicht......Klik dan op het hekje..........Rosella opent het hekje. Klik op de voordeur. Cadaver komt weer naar buiten en nodigt Rosella binnen. We belanden dan binnen bij Dr. Cadaver. Rosella praat met Cadaver. Cadaver is zijn Ruggengraat kwijt. Zijn ruggengraat is gestolen door die 2 knapen. Als Dr. Cadaver plaats heeft genomen achter zijn bureau dan ga je via de deur terug naar buiten. Ga weer naar rechts, naar de Jack-O'Lantarn.

Ok....het kan nu al zijn dat er nu een touw onderaan het pompoenhuis hangt. Dat is het touw van een stoeltjeslift. Het kan ook zijn dat dit nu nog niet het geval is. Hangt dat touw er nu nog niet, loop dan even heen en weer tussen dit scherm en de Grafgraver, of ge even heen en weer naar de tuin of het huis van Cadaver. 

Hangt het touw dan onder de Jack-O'Lantarn, klik er dan op en met het stoelliftje takelt Rosella zich dan omhoog en beland binnen in de Jack-O'Lantarn:

Pas op hier binnen. De 2 knapen zitten hier verstopt en als je op de verkeerde dingen klikt dan springen ze te voorschijn en is het Game over. Links staat een doodskist. Uit de doodskist steekt een VOET omhoog. Voor de doodskist ligt iets geels op de vloer. Klik op dat gele "bolletje, dat voor de doodskist op de vloer ligt. Dit is de Ruggengraat van Dr. Cadaver. Je hebt nu dus de Backbone. Klik dan op de Voet die uit de doodskist steekt. Rosella loopt helemaal om en grijpt dan de Voet uit de doodskist. Je hebt nu de "Foot-In-A-Bag". Klik op het liftstoeltje om de Jack-O'Lantarn weer te verlaten. Ga terug naar Dr. Cadaver

Klop weer aan op de voordeur en Cadaver laat Rosella weer binnen. Cadaver is nog even bezig een patiënt te voorzien van een nieuw hart. Als ie daar mee klaar is neemt Cadaver weer plaats achter zijn bureau. Geef de Backbone aan Cadaver. Cadaver "trekt" zijn ruggengraat weer aan. Als dank krijgt Rosella van Cadaver een doos waarin een "Weird Pet" zit.

 Verlaat het huis van Cadaver weer en ga terug naar de Jack-O'Lantarn.  Op het "balkon" van de Jack-O'Lantarn staan de twee jongens nu de Rat van de Grafgraver naar elkaar over te gooien. Pak de Weird Pet uit je inventory en klik ermee op de jongens. Rosella toont de twee jongens de Weird Pet. 

De jongens willen de Weird Pet wat graag hebben en ze laten de liftstoel weer zakken. Klik met de Weird Pet op het liftje en de jongens takelen het liftje omhoog.

 Je hoort dan hoe de twee knapen een robbertje gaan vechten om het bezit van de Weird Pet. Hierdoor krijgt de Rat de kans om te vluchten en de Rat beland in de handen van Rosella.  Nu je Iggy, de rat hebt, ga je terug naar de Grafgraver. Geef de Rat aan de Grafgraver.  De Grafgraver is verrukt dat ie zij rat weer terug heeft. Als dank geeft ie aan Rosella een Hoorn en zegt erbij dat als Rosella op de hoorn blaast hij zal komen met zijn graafmachine om dan voor Rosella een gat te graven op de plek die Rosella aanwijst. De Grafgraver haalt nu de graafmachine uit de schuur en gaat met de graafmachine het graf verder delven.

Ga terug naar de Jack-O'Lantarn. Die 2 vervelende knapen zijn nu bezig de kat van Cadaver te martelen. Ze stoppen de kat in een doodskistje en timmeren het kistje dicht. Dan verdwijnen de 2 knapen. Pak de Hamer en Beitel uit je inventory en klik ermee op het doodskistje om de kat te bevrijden. 

Wel...ook Kat is Rosella zeer dankbaar en vertelt haar nu waar de echte Trol Koning gevangen wordt gehouden. De kat geeft Rosella 1 van haar 9 levens. Rosella heeft nu een "Extra Life" in inventory. Ga terug naar het Grafgraverscherm. De Grafgraver heeft inmiddels het graf gedolven en is nu ergens anders naar toe gegaan. Tegen de schuur staat echter nu de Schep van de Grafgraver. Grijp de Schep. 

Ga nu, via middenlinks, een scherm naar links. Rosella komt terecht bij de Geruïneerde Kerk. Rechtsonder op het huisje staan 3 zwarte symbolen. 
Het zijn een Schedel, Vleermuis en een Spin. Klik op die 3 symbolen om ze nader te bekijken

Onthoud deze 3 symbolen en de volgorde waarin ze staan. Klik EXIT om uit het close-upscherm te gaan en klik dan, linksonder, de omlaagpijl om een scherm omlaag te gaan en........Voordat Rosella echter verder omlaag kan gaan verschijnt er, onder de 3 symbolen, de schaduw van een zwarte hond. 

Wacht tot de hond weer is verdwenen. Ga dan, via linksonder, een scherm omlaag. Rosella beland bij de Graftombe van de Zwarte Ridder. Voor de tombe zit een vrouw in een zwarte cape te huilen.

Klik niet op de huilende vrouw.  Dit is Lady Tettisch en het is een geest en als zij zich aan Rosella laat zien dan schrikt Rosella zich letterlijk dood. Lees even de opschriften op de grafzerken hier. Blijf hier even staan wachten tot je de Zwarte Ridder door de lucht hebt zien vliegen op zijn zwarte paard.  Als je de Zwarte Ridder hebt gezien dan ge je weer, via midden onder, een scherm omlaag. Er ligt dan een hoop witte beenderen links in de hoek. Klik niet op de beenderen maar ga in de hoek, links naast de hoop beenderen staan. Pak dan de Gravedigger's Horn uit je inventory en klik hiermee op Rosella.

Rosella blaast op de hoorn en de grafdelver komt in zijn graafmachine hier naar toe. De grafdelver vraagt waar hij een gat zal gaan graven en Rosella wijst naar de stapel beenderen. De grafdelver graaft nu een gat in de grond op de plek van de beenderen.

Het kan zijn dat als Rosella op de hoorn blaast de Boogyman uit de hoop beenderen tevoorschijn komt.  Rosella zal dan door de Boogyman worden gegrepen.  Het "Probeer opnieuw" schermpje verschijnt dan. Klik in dit schermpje op Ja om het opnieuw te proberen. Je weet dan dat de Boogyman hier zit. Ga dan eerst even een paar schermen terug en ga dan weer terug naar de hoop beenderen. Ga weer links naast de beenderen staan en blaas dan weer op de hoorn. Alle kans dat de Boogyman nu weg is en dat nu wel de Grafdelver verschijnt. Als je echter op de verkeerde plek staat en dan op de hoorn blaast dan wordt Rosella gegrepen door handen die uit de grond omhoog komen. Rosella moet echt links in de hoek naast de hoop beenderen staan als ze op de hoorn blaast.

Als de Grafgraver het gat heeft gegraven en weer is verdwenen dan klik je in het gat.

 Rosella kruipt het gat in en beland bij een enorme, rechtopstaande, doodskist.  De doodskist is omwikkeld met zware kettingen waar een hangslot aan hangt. Klik op het slot. In het close-upscherm zie je dat er 9 symbolen op het slot staan. Wel...op het geruïneerde huisje zag je een Schedel, Vleermuis en Spin staan. Klik dus nu op de Schedel, Vleermuis en Spin en.....het slot gaat open.

Vanzelf ga je uit het close-upscherm. Rosella verwijdert de kettingen en maakt de doodskist open. 
In de kist zit de echte Trol Koning, Koning Othar, opgesloten. Othar komt bij maar dan verschijnt Malicia. 

Malicia sluit de kist en zorgt er ook voor dat het beendergat zich weer sluit. Rosella zit nu opgesloten bij Othar in de doodskist. Er volgt even een gesprekje tussen Rosella en Othar. Pak dan de Dragon Toad uit je inventory. Geef de Dragon Toad aan Koning Othar. Dragon Toad kan er voor zorgen dat we uit de kist kunnen ontsnappen, maar dan moet Othar wel het gereedschap uit zijn armband hebben. Pak de Hamer en Beitel weer uit je inventory en klik hiermee op de Armband van Koning Othar op het moment dat Othar's armband goed zichtbaar is. 

Dragon Toad graaft nu een gat in de grond en hierdoor ontsnappen Othar en Rosella. Ze belanden boven op een heuvel met grafzerken. 

Othar is bang om weer ontdekt te worden en hij geeft Rosella een apparaat waarmee Rosella Othar verandert in een Scarabee. In je inventory heb je dan Othar als de Trol King Scarab. Malicia ontdekt dat Othar en Rosella ontsnapt zijn. Op een grafzerk verschijnt nu de Zwarte Cape. Snel....Grijp de Zwarte Cape. 

Pak de Cape gelijk weer uit je inventory en klik ermee op Rosella. 

Rosella trekt de Zwarte Cape aan en vanaf nu zal ze niet meer worden lastig gevallen door de Boogyman omdat Boogyman dan denkt dat Rosella niemand minder dan Lady Tettish is. En daar is zelfs de Boogyman bank voor. 

Ga, via bovenkant scherm, een scherm omhoog. Rosella is dan terug bij het huis van Dr. Cadaver. Klik weer op de voordeur. Cadaver doet weer open en denkt even dat Rosella Lady Tettisch is. We gaan weer naar binnen. Praat met Dr. Cadaver. Van Cadaver krijgt Rosella nu een parfumflesje met daarin een stinkende vloeistof, de Defoliant. Met deze Defoliant vloeistof kan Rosella dan het Groene Monster in de tuin verdrijven. 

Verlaat Cadaver's huis weer en ga weer naar de Jack-O'Lantarn. Voor de Jack-O'Lantarn zijn die 2 knapen nu bezig een vleermuis te martelen. Ze zijn aan het tennissen en gebruiken een vleermuis als tennisbal. Klik op één van de knapen. Rosella loopt naar ze toe en roept keihard...BOE....

De knapen zien Rosella in haar Zwarte Cape en denken dat Lady Tettisch ze komt ophalen. In paniek klimmen de 2 knapen het pompoenhuis in en trekken de lift omhoog. Ga verder, via midden onder, een scherm omlaag.  Rosella gaat weer door het hekje de tuin in. Het Groene Monster verschijnt weer. Klik met de Defoliant op het Groene Monster. 

Het Groene Monster verdwijnt. Blijf staan. In de tuin staat een Venus Flytrap Plant. Onder deze plant ziet Rosella een klein rood bloemetje staan. Dat rode bloemetje is een Fragnant Flower en die wil Rosella hebben. Maar een Venus Flytrap Plant is een vleesetende plant en als Rosella nu dat rode bloemetje zal proberen te pakken dan zal ze door de Venus Flytrap worden opgevreten. 

Klik 1 keer op het rode bloemetje. De Venus Flytrap merkt Rosella op en wordt al helemaal verlekkert door het vooruitzicht van zo'n lekker hapje. Maar Rosella is natuurlijk niet achterlijk. Klik de Foot In A Bag op de Venus Flytrap. De Venus Flytrap vreet de Foot In A Bag op en terwijl de Venus Flytrap de Foot In A Bag staat op te vreten klik je snel nogmaals op het Rode Bloemetje. 

Net op tijd weet Rosella dan het Rode Bloemetje te grijpen.

 Loop verder door naar rechts en blijf naar rechts lopen totdat Othar begint te praten. Rosella blijft dan vanzelf stilstaan. Luister naar Othar. Als dit klaar is loop je verder door naar rechts en.... Rosella is nu bij het huis van Malicia en Othar vertelt dat in Malicia's huis een Device verstopt zit die we nodig hebben om Malicia te kunnen verslaan. Rosella moet dus in Malicia's huis zien te geraken. Blijf niet te lang treuzelen hier want dan verschijnt Malicia en gaat Rosella weer eens dood. Loop door tot net voorbij de voordeur van Malicia's huis. Je kunt dan verder een scherm naar rechts, maar ook een scherm omhoog. Ga een scherm omhoog. 

Rosella beland aan de achterkant van Malicia's huis. Er hangt een groene liaan. Klik op de groene liaan. 
Rosella schuift de liaan weg en ziet een gat in de grond. Klik met de Schep op de grond, waar de liaan hing, en Rosella maakt het gat dan groter. 

Klik dan op de grond. Rosella doet de Zwarte Cape uit en kruipt via het gat onder de vloer van het huis. 

We kijken dan naar binnen en zien Rosella links naast het bed onder een vloerplank de kamer in gluren Je hoort dan Malicia die tegen haar hond praat. Snel....Malicia zal binnen komen. Klik snel met de omlaagpijl op de plank waar Rosella onder staat. Rosella kruipt terug onder de vloer maar die rot hond van Malicia heeft de geur van Rosella opgepikt en steekt zijn neus door het gat in de plank. Klik snel met de Defoliant op de dikke vette neus van de hond. 

 De stank van de Defoliant schakelt de hond uit en Malicia verdwijnt met hond naar buiten. Klik met de omhoogpijl in het gat van de plank. 

Rosella klimt nu de kamer in. Je moet wel snel wezen want Malicia kan ieder moment terug keren. Rechts naast het bed staat een ladekast met 3 laden. 

Loop naar die kast en.......Open de bovenste lade. Niets. Open de middelste lade. Niets. Open de onderste lade. Rosella haalt een kledingstuk uit de lade. Klik nu 4 of 5 keer op de geopende onderste lade. Rosella haalt dan 3 of 4  keer kledingstukken uit de lade maar bij de 4e  of 5e  keer vindt ze het Mysterious Device en ze stopt dit in haar inventory. 

Klik op de stapel kleding om alle kledij terug in de lade te doen. Er valt echter een Wollen Sok terug op de vloer. Grijp de Wollen Sok.......deze Woolen Stocking neemt Rosella mee. 

Klik snel met de omlaagpijl op de vloerplank met het gat, links naast het bed. Rosella kruipt terug onder de vloer en via het gat weer naar buiten.

Grijp de Zwarte Cape weer en trek deze weer snel aan, voordat Boogyman verschijnt. 

Ga terug naar de voorkant van het huis en ga dan verder een scherm naar rechts. Rosella staat dan bij het begin van het Donkere Bos van de Wear Folk. Loop door naar rechts. Uit het donkere bos springt de Wear Bear tevoorschijn. De beer zal Rosella opeten als je niet snel bent. Combineer in inventory nu de Silver Pellet met de Woolen Stocking tot een Sling. Klik de Sling dan snel op de beer en.....

Met de Sling ramt Rosella de beer op zijn lelijke neus. Beer rent weg en ook Rosella rent snel door naar rechts. Rosella is beland waar je eerder ook al met Valanice was. We zijn dus terug op de open plek in het bos. Een scherm verder naar rechts is dus de Eik en Attis het hert. Goed...Rosella moet nu ook naar Valdoron, de stad. 

Ga dus, links naast de rode boom, een scherm omhoog, hop dan via de stenen over de rivier en ga door de tunnel naar de stadspoort. De poortwachter gluurt weer door het luikje vin de poort en probeert Rosella te beletten de stad in te gaan. Rosella moet er even hartelijk om lachen. Ga dus weer via het kleine deurtje de stad in.

B: Valdoron

Ook Rosella wordt begroet door de Duke die vertelt dat Valanice gearresteerd is. De Duke verdwijnt dan het stadhuis weer in. Ga ook het Stadhuis in door op de stadhuisdeur te klikken. Het verjaarsfeest van de Duke is voorbij. Ga door de deur, achter de tafel, en ook Rosella is dan in het trappendoolhof. Volg, net als Valanice, de rechterroute naar de rechter grijze deur. 

Als Rosella bij de rechter grijze deur staat dan klik je 2 keer op de deur en Rosella beland ook in de Kamer met de Gouden Fontein. Wel...op het tafeltje, links, staat nog steeds het kitscherige Engel beeldje. Onderaan de Engel zit een plaquette. Klik niet op de Engel maar klik op de plaquette die onderaan het beeldje zit. Je beland in het close-upscherm.

Er staat een rijm op de plaquette maar Rosella kan het niet lezen vanwege de viezigheid. Pak de Woolen Stocking weer uit je inventory en klik ermee op de plaquette. Rosella veegt de plaquette schoon met de sok. Klik weer op de plaquette en nu leest Rosella het rijm hardop voor. 

Sluit het close-upscherm. De spiegel, waardoor Valanice in het kantoor belande, is stuk en zit dichtgespijkerd met planken. In de hoek naast die spiegel staat een witte pilaar. Aan die witte pilaar hangt een tros Gouden druiven. Klik op de tros Gouden druiven. Rosella probeert om een druifje uit de tros te rukken maar dat lukt niet. Pak er dus de Hamer en Beitel weer bij en klik hiermee dan weer op de tros druiven. 

Rosella bikt 1 druif uit de tros. Klik met deze Gouden Druif dan op het witte Engel beeldje. Rosella legt de Gouden Druif op het voetstuk van de Engel en....

......de druif wordt naar en in de fontein geschoten en de Fontein komt omhoog. Rosella kijkt omlaag door de fontein een tunnel in. Maar ze kan nog niet afdalen door de fontein. De fontein is niet ver genoeg open gegaan. Loop naar links en combineer dan in je inventory de Magic Wand, van Othar, met Othar de Scarab. 

Met de Magic Wand maakt Rosella Othar nu weer groot en Othar maakt de fontein nu helemaal open en springt omlaag. Volg Othar dus door de fontein.

 Rosella valt door de fontein omlaag en is dan in een blauwe tunnel. Je ziet Othar naar links weglopen. 
Volg Othar naar links. Othar opent dan de Stalen Deur en we belanden in het geheime laboratorium van Malicia. 

De echte Othar bespringt de valse Othar en.....wij gaan verder met:

Dit hoofdstuk speel je als Valanice.

Valdoron:

We zijn terug in de feestzaal van het stadhuis. Valanice wordt schuldig bevonden en ze krijgt tot zonsondergang de tijd om de Maan terug in de lucht te plaatsen. Valanice wordt het stadhuis uitgezet en bij de stadspoort komt een bewaker op wacht te staan zodat Valanice de stad niet uitkan. 

Loop naar rechts, tot de boom die bij de vijver staat. De spotvogel zit weer op het nest in de boom. Pak nu de Rubberen Kip uit je inventory. Klik de Rubberen Kip op de onderste linkertak van de boom. Dus de tak die linksonder aan de boom zit. Valanice knoopt de Kip aan de tak. Pak nu de Maan (Moon)  uit je inventory. Klik met de Maan op de Kip en......

Via de Kip schiet Valanice de Maan nu de lucht in. Hela....die kip komt tot leven en rent weg. Aan de tak blijft echter een Kippenveer hangen. De Duke komt naar buiten en verklaart dat Valanice aan de opdracht heeft voldaan en dat ze nu weer vrij is. De bewaker, die voor de poort staat, gaat nu ook weer weg.

Grijp de Kippenveer, die nu aan de tak van de boom hangt. 

Loop dan door naar rechts, naar de kar van de kwakzalver. Ruil met de kwakzalver de Magic Statuette voor een pot Were-Beast-Salve. 

De kwakzalver legt uit dat Valanice de zalf op haar lichaam moet aanbrengen met een stukje dierenhuid. Ok....verlaat nu de stad via het kleine deurtje in de stadsmuur. 

Het Betoverde Bos

Ga dan terug door de tunnel naar de rivier. Ga niet de rivier over via de stenen maar loop nu een scherm naar rechts. Valanice komt bij een afslag naar rechts. 

Ga een scherm naar rechts en Valanice is dan nu bij Feldspar, de Rots Geest. Feldspar ligt te snurken. 
Pak de Kippenveer uit je inventory. Klik met de Kippenveer op de Neus van Feldspar. 

Feldspar wordt wakker door het gekietel en niest de veer uit de handen van Valanice. Feldspar legt nu uit wat Valanice moet doen om weer het water door de rivier te laten stromen en de Natuur te herstellen. Ga terug naar het scherm waar de ingang van de tunnel naar de stad is. Ga dan een scherm omlaag, naar de rivier. Steek de rivier terug over via de stenen en ga dan nog een scherm omlaag. Ga 2 schermen naar rechts en Valanice is terug bij het Witte Beeld met de Vaas waar een gat in zit. Pak de Kleipot met Honing uit je inventory. Klik met de Kleipot op de Vaas van het beeld en.....

Valanice klimt op de vaas en giet de honing uit de pot in de vaas. De honing stroomt uit de vaas de rivier in en dan stroomt er, uit beide vazen, heerlijk helder en genezend water de rivier in. Valanice heeft de vloek over de natuur opgeheven. Attis verschijnt want Attis is nu geen hert meer. Ook de brug is nu hersteld en is nu een Regenboogbrug. 

Attis rent weer weg naar de Eik om te de Eik weer in Ceres te veranderen. Ook Valanice beland vanzelf bij de Eik. 
Helaas....het lukt Attis niet gelijk om de Eik weer in Ceres te veranderen. Attis probeert het dan verder.

Als je weer controle over Valanice hebt verkregen dan loop je weer een scherm naar links. Valanice is dan weer terug op de open plek. Naar links is het Donkere Bos en daar moet Valanice nu ook door omdat zij nu ook naar Oegoeboegoeland moet. Maar in het Donkere Bos staat de Were Bear te wachten. Blijf dus stil staan op de open plek. 

Combineer in je inventory nu de Jackalope Fur met de Were-Beast-Salve. Klik dan het potje Were-Beast-Salve With Furr op Valanice en.....

Valanice smeert zich zelf nu in met de zalf en....ze verandert in Zoef Zoef De Haas en giert dan op volle snelheid door het Donkere Bos waarbij ze tussen de poten van de wachtende Beer doorglipt. 

Oegoeboegoeland

Valanice is dan bij het huis van Malicia terecht gekomen en hier verschijnt het Groene Monster. Attis duikt dan op en zapt het Groene Monster weg.

 Attis verdwijnt dan zelf ook weer. Loop snel door naar links. Valanice komt dan nu ook bij de Venus Flytrap Planten die wel weer wat zien in dit lekkere hapje. Raak de Venus Flytrap Planten niet aan, maar loop door naar links en klik dan met je omhoogpijl op het hekje en Valanice loopt zonder problemen voorbij de Venus Flytrap Planten en gaat door het hekje en is dan beland bij de Jack-O'Lantarn.

Valanice krijgt vanaf de Jack-O'Lantarn een ei naar haar hoofd gegooid van die twee vervelende knapen. De twee knapen verdwijnen dan de Jack-O'Lantarn in. Loop een scherm naar links, naar het huis van Cadaver. Klop niet aan bij Cadaver maar ga gelijk terug naar de Jack-O'Lantarn. Als het goed is zijn die 2 knapen nu weer uit de Jack-O'Lantarn verdwenen en zie het liftje weer onder het pompoenhuis hangen.

NB: Zie je nu het liftje nog niet onder het pompoenhuis hangen, loop dan een paar keer heen en weer tussen het pompoenhuis en Cadaver tot dat je dan wel het liftje ziet hangen.

Klik op het lifttouw en Valanice takelt zich omhoog de Jack-O'Lantarn in. Rechts in de hoek staat een grote Mummie. 
Die Mummie heeft een bruine "Stok" vast. Klik  op die bruine "Stok" om het te grijpen. 

Het is geen stok maar een bot en wel de Femur Bone. Klik weer op de lift en Valanice verlaat de Jack-O'Lantarn weer. Ga nu 2 schermen naar links, dus voorbij het huis van Cadaver. Valanice is dan ook bij de nog altijd huilende Lady Tettisch. Ga een scherm omhoog en ze is bij de geruïneerde kerk. Uit het geruïneerde huisje verschijnt nu de Hond en de hond wil Valanice aanvallen.

Snel...Pak de Femur Bone uit je inventory. Klik de Femur Bone op de hond. Hondje gaat aan het bot zitten kluiven. De hond draagt een halsband met een medaille. Klik op de hond. Valanice praat met de hond. De hond is nu vriendelijk en verteld over zijn baas en bazin. Dat zijn Lady Tettisch en Graaf Sippisch. Graaf Sippisch is die zwarte ridder die steeds op zijn paart voorbij Lady Tettisch vliegt en waar je niet mee in aanraking moet komen. Praat nog een 2e keer met de Hond en nu mag Valanice de Halsband met Medaille pakken. 

Praat nog even een paar keer met de hond en ga dan terug naar Lady Tettisch die nog steeds voor de grafcrypte van Graaf Sippisch staat te janken. Zorg wel dat Valanice niet op het pad staat als de Graaf op zijn paard komt aangevlogen want dan is het Game Over. Geef aan Lady Tettisch nu de Horseman's Medal, die je zojuist van de hond hebt gekregen. 

Lady Tettisch is verrukt en verdwijnt. Klik met je toverstafje op de deur van de Crypt. Valanice leest nu dat de Crypt het graf is van Graaf Sippisch. Ga twee schermen naar rechts, terug naar de Jack-O'Lantarn. Bij de Jack-O'Lantarn ziet Valanice nu dat 1 van de knapen weer achter de kat van Cadaver aanzit. Deze keer met een sliert rotjes. De knaap verliest een rotje (Firecracker). Het rotje brand nog.....Pak het Brandende Rotje...

Je kunt nu last krijgen van de beruchte FIRECRACKER BUG. Wat is de bedoeling?

Valanice moet nu snel het al brandende Rotje grijpen en dan snel 2 schermen teruglopen, naar de Crypt van Graaf Sippisch. Je moet dan het brandende Rotje op de deur van de Crypte klikken zodat dan pas het rotje ontploft waardoor de deur van de Crypte opengaat en Valanice de Crypte in kan gaan. Helaas.....op onze moderne snelle computers krijg je dit niet meer voorelkaar.      Zodra Valanice het brandende Rotje van de grond heeft gepakt krijg je domweg niet meer voldoende tijd om 2 schermen naar links te gaan. Nog voordat je 2 stappen hebt gezet ontploft het Rotje al en is het Game Over. Maar je kunt dit stuk toch wel doorkomen. Ik heb het zo gedaan.....

Zodra je het brandende rotje hebt gepakt klik je de linksaf pijl om een scherm naar links te gaan, naar Dr. Cadaver's huis......Je zult het niet redden om Dr.Cadaver's huis te bereiken want het Rotje ontploft bijna onmiddellijk.....Je krijgt dan het "You Have Expired" schermpje......Klik op "Yes" om het opnieuw te proberen.....

De game heeft gesaved en je bent een paar stappen opgeschoten naar links. Klik weer de linksaf pijl om naar Dr. Cadaver's huis te gaan en......deze keer beland je wel op het scherm van Dr.Cadaver's huis maar het rotje ontploft weer en Rosella gaat weer dood. Maar de game heeft nu gesaved op het Dr.Cadaver's huis scherm, dus kies op het "You Have Expired" scherm weer voor "Yes" om verder te gaan vanaf het Dr.Cadaver's Huis scherm. 

Klik op het Dr. Cadaver's scherm de linksaf pijl.....Rosella loopt dan weer een paar stappen naar links en....het rotje ontploft weer. De Game saved echter weer....Kies weer de "Yes" optie ....de game brengt je weer terug op het Dr.Cadaver's huis scherm....en Rosella is een paar stappen naar links opgeschoven.....Klik weer de linksafpijl en....weer loopt Rosella iets door naar links en weer ontploft het rotje.....Wel....blijf dit nu steeds op deze wijze doen......je geraakt op deze wijze dan uiteindelijk toch bij de Crypte, met het nog brandende rotje in je inventory.....Ook op het crypte scherm zul je een paar keer dood gaan, voordat je het rotje op de deur van de crypte kunt klikken......kies dus ook dan steeds weer de "Yes" optie.....

Heb je geen last van de "Firecracker Bug" dan pak je het brandende rotje op en zorg je dat je heel snel 2 schermen naar links gaat, terug naar de crypte.

Loop snel door naar de crypte, pak het brandende rotje uit inventory en klik ermee op het sleutelgat van de deur van de crypte en.....

Rosella ramt het brandende rotje in het sleutelgat en doet een paar passen achteruit en......Het rotje ontploft en hierdoor zwaait de deur van de crypte open......

Ga de crypte binnen en klik op de Kist die in de crypte staat. Rosella schuift het deksel van de kist open.
 Klik weer op de kist en......Rosella pakt de schedel van de Horsman (Horseman’s Head) uit de kist

Verlaat crypte en ga, rechts naast de crypte, op het pad staan. Je moet nu hier blijven staan wachten tot de vliegende Horseman weer verschijnt.....Pak echter vast de Schedel (Horseman's Head)  uit inventory en hou de schedel gereed op het pad, of op de blauwe lucht boven het pad......

Als Horseman verschijnt klik je snel met de schedel op hem en......

.........De Horseman land dan voor Valanice op het pad en Valanice geeft hem dan zijn schedel terug......

........De Horseman is Valanice zeer dankbaar en hij neemt Valanice mee en levert haar af in 

Etheria:

De Horseman heeft Valanice zijn fluit (Horseman's Fife) gegeven. 

Als Valanice terug is in de "normale wereld" dan kan ze met de fluit het paard van de Horseman roepen...het paard zal Valanice dan naar Etheria terug vliegen....

Etheria is het rijk van de Goden in de wolken....het land bestaat uit een aantal eilandjes. Je beland op het 1e eiland en dit is het "Regenboog eiland" want dit eiland heeft 4 regenbogen...via de 4 regenbogen kan Valanice terug omlaag glijden naar de gebieden waar ze was. De linksboven regenboog gaat naar de Woestijn.  De rechtsboven regenboog zal Valanice terug in Valdoron brengen. De rechtsonder regenboog brengt Valanice terug naar het Betoverde Bos en de linksonder regenboog komt uit in de Tuin van Oegoeboegoeland. 

Ga nu eerst 1 scherm door naar rechts.....Valanice beland op eilandje 2, het Vlindereiland...... en hier wordt ze even omringt door een zwerm vlinders

 Als je weer controle hebt gekregen ga je nog een scherm door naar rechts en.....Valanice is dan op het Bergeiland........

Valanice moet omhoog, naar de top van de berg........Klik nu steeds met je toverstafje op het pad om Valanice te laten doorlopen....
Pas wel op want er vliegen 2 Winden rond....de Witte Wind en de Grijze Wind....deze Winden zien er uit als paarden.,

De grijze Wind paard zit achter de witte Wind aan....als Valanice geraakt wordt door één van de vliegende Windpaarden dan valt ze omlaag........Klim dus over het pad verder omhoog, tot je boven in het scherm de omhoogpijl krijgt. Klik dan die omhoogpijl en.......Valanice beland boven, op de top van de berg.

Hier is een grot/tunnel maar daar wil je niet in. Verderop groeit er een dikke tak over het pad .........aan het uiteinde van die tak hangt een bosje druiven.... Klik met je toverstafje op de besjes.....Valanice heeft  die druiven nodig.....Het zijn Ambrosia druiven....... Klik met je toverstafje dikke tak en......Valanice klimt op de tak en schuifelt over de tak naar de druiven en plukt er da\n een paar. Klik op het pad om Valanice terug van de tak te halen.  

Volg het pad terug omlaag en ga dan terug naar Vlindereiland......weer wordt Valanice dan omringt door de vlinders. 
Ga terug naar Regenboogeiland en klik nu op de rechtsonder regenboog, dus op regenboog 3, en.....

Valanice springt op de regenboog en glijd omlaag en beland terug bij de rivier met de Regenboogbrug........

Het Betoverde Bos

Ga over de regenboogbrug naar de overkant. Valanice is dan bij het vrouwenbeeld.....dit is Cornucopia......
Pak de Ambrosia druiven uit inventory en klik ermee op de kelk van Cornucopia en.....

.......Cornucopia is de Godin van het fruit en in haar kelk verschijnt dan een Granaatappel (Pomegranate).....Pak de Granaatappel uit de kelk

Ga terug over de regenboogbrug en dan een scherm naar links, naar de boom en Attis. De boom is dus Ceres, de godin van het bos.....De boom bloed....
Pak de Granaatappel uit inventory en klik ermee op de bloedende linker wortel van de boom en......

De vloek wordt opgeheven en de boom verandert terug in Ceres......

Er volgt een innige omarming, Attis verdwijnt en Ceres gaat het bos herstellen in volle glorie. 
Valanice moet nu terug naar Etheria, dus pak de Fluit (Horseman's Fife) uit inventory en klik ermee op Valanice.....

Valanice loopt naar rechts en blaast dan op de fluit en.....Het paard van de Horseman verschijnt en die brengt Valanice dan terug naar Etheria

Etheria:

Het paard heeft Valanice terug naar het Regenboogeiland gebracht. Ga weer een scherm naar rechts......
Valanice is dan terug op het  Vlindereiland.....Als de vlinders weer verdwenen zijn ga je hier nu een scherm omhoog en.......

Je bent beland op het Harpeiland.......Er staat hier een harp.....Bovenop de harp staat een Bol......De harp heeft 6 snaren.....

nummer de snaren, van links naar rechts, 1 t/m 6......Klik dan met je glinsterende toverstokje op de snaren 1, 5, 6, 4 en.....
De harp speelt het melodietje dan na en de Bol verkleurt en wordt weer blauw.....Klik op de Bol en......
....De Bol is nu een teleporter en Valanice wordt opgeslokt door de bol en beland bij de Fates:

Er zijn 3 Fates en ze vinden het maar niks dat een mens in hun domein opduikt. Klik op 1 van de Fates......de 4 Fates stellen zich voor. Klik dan weer op 1 van de Fates bom met ze te praten.......Valanice vraagt de Fates of zij haar willen helpen Rosella uit klauwen van Malicia te bevrijden......De Fates kunnen of willen niet helpen en raden Valanice aan om het aan Maab te vragen......Maab leeft echter in de Droomwereld dus om met Maab te kunnen praten zal Valanice moeten gaan slapen en dromen. De Fates zappen Valanice dat terug naar het Harpeiland.

Loop omlaag en naar links...Je bent dan weer terug op het Regenboogeiland. Klik nu op de linksonder regenboog en......

Oegoeboegoeland

......Valanice beland terug in de tuin van het Oegoeboegoeland....bij de Venus Flytrap plant. 
Klik op het hekje om door te lopen en te belanden bij de Jack-O'Lantarn.....

De 2 knapen zijn hier nu ketelmuziek aan het produceren maar als ze Valanice opmerken klimmen ze via het web omhoog om daar verder te gaan met hun herrie . Ga naar links, naar het huis van Dr.Cadaver. Klop op de voordeur en Valanice wordt door Dr. Cadaver binnen genodigd.....Klik op Dr. Cadaver om met hem te praten.....Valanice praat met Dr. Cadaver over nachtmerries en Cadaver stelt dan voor dat Valanice even in zijn doodskist gaat liggen. Klik dus op de doodskist en......

....Na enige aarzeling gaat Valanice in de doodskist liggen en Cadaver bedekt dan haar hoofd met een doekje en.......Valanice heeft dan nu een nachtmerrie waarin ze is beland in de Droomwereld........Ze bereikt het paleis van Maab maar ze ziet dan tot haar schrik dat Maab vastgevroren steekt in een kristal......

Valanice schrikt wakker en staat op uit de kist en wordt door Cadaver de deur uit gewerkt.
 Pak de Fluit (Horseman's Fife) weer uit inventory en klik er weer mee op Valanice om het paard weer te roepen om terug te vliegen naar:

Etheria:

Weer op Regenboogeiland loop je weer naar het Vlindereiland en dan weer omhoog naar het Harpeiland. 

Klik weer op de snaren 1, 5, 6, 4 om de Bol weer te activeren en klik dan op de Bol om weer naar de Fates te worden gezogen. Praat weer met 1 van de Fates......Valanice vertelt de Fates over haar nachtmerrie en dat Maab dus gevangen steekt in het kristal.....De Fates zeggen dat Valanice hierover met Ceres moet gaan praten en ze zappen Valanice terug naar Harpeiland...

Ga terug naar Regenboogeiland en glij dan weer via de rechtsonder regenboog terug naar de Regenboogbrug.

Het Betoverde Bos

Loop door naar links en ga praten met Ceres

Valanice vertelt Ceres over Maab. Ceres weet niet hoe je in de droomwereld moet komen zonder te slapen. Ceres vindt dat Valanice dit maar aan de Fates moet vragen. Klik dus weer met de fluit (Horseman's Fife) op Valanice om het paard te roepen om dan in vliegende vaart terug te keren in:

Etheria:

Ga vanaf Regenboogeiland weer naar het Vlindereiland en dan weer omhoog naar Harpeiland. Activeer de Harp weer door weer de snaren 1, 5,6, 4 te klikken en klik dan weer op de Bol, en Valanice beland terug bij de Fates. Praat met de Fates. De Fates vertellen Valanice nu dat ze moet cheaten als ze wakker in de droomwereld wil geraken. Van de Fates krijgt Valanice nu de Droomvanger (Dream Catcher). De Fates melden ook dat er een "geladen" kristal nodig is om Maab uit het ijskristal te bevrijden.

Valanice wordt de "Hemel" weer uitgezapt. In inventory moet Valanice de Droomvanger hebben

Keer via Vlindereiland terug naar Regenboogeiland en ga dan via regenboog 4, de linksonder regenboog, terug naar:

Oegoeboegoeland

Valanice beland weer in de tuin. Loop nu naar rechts, naar het huis van boze heks Malicia.....,..

Ga, net als Rosella, naar achter het huis......

LET NU OP.....Malicia is thuis maar niet noodzakelijkerwijs in haar slaapkamer.....Als je nu de hond van Malicia hoort blaffen dan kruip je nu niet via het gat in de grond naar binnen......doe je dat wel dan wordt het Game Over. Hoor je nu de hond blaffen dan ga je terug naar de voorzijde van het huis en dan loop je naar links de tuin weer in. Loop dan helemaal door de tuin en door het hek naar de Jack-O'Lantarn. Blijf even staan kijken en keer dan via de tuin terug naar Malicia's huis. Ga weer achter het huis en......Als het goed is hoor je de hond dan niet......Hoor je de hond niet dan kruip je via het gat in de grond naar binnen..........

Valanice zit dan onder de vloer en gluurt de slaapkamer in......Je hoort Malicia, die in de andere kamer is..... 
Snel....Klik de omlaagpijl om terug onder de vloer te kruipen......Je kijkt dan van onder de vloer door het gat omhoog.....

...KLIK NIET DE OMHOOGPIJL.....doe je dat wel dan is het Game Over......Blijf onder de vloer want Malicia en haar rot hondje komen de slaapkamer binnen. Het kolere hondje ruikt dat er iets onder de vloer zit maar Malicia schenkt er geen aandacht aan want ze is te druk met "spiegeltje spiegeltje aan de wand wie is het lelijkste wijf in het land?'........JIJ Malicia....,..

Malicia en haar hondje verdwijnen dan naar buiten, dus kom nu onder de vloer vandaan

Recht in de hoek staat een lamp.....Klik met je toverstafje op de lamp en........Valanice haalt een Kristal uit de lamp. Kruip terug onder de vloer en ga terug naar de voorzijde van het huis. Klik weer de Fluit op Valanice om het vliegende paard te roepen om weer terug te worden gebracht naar Regenboogeiland van Etheria

Terug op het Regenboogeiland klik je op de linksboven regenboog en....

 ......Via de linksboven regenboog beland Valanice terug in:

Woestijn en Oase:

Ga snel 2 schermen omhoog, naar de oase

Loop dan naar rechts, tot voor de Tempel. Ga naar binnen

Loop naar het altaar en pak het Kristal uit inventory...Klik met het kristal op het beeldje en........Het Kristal wordt "opgeladen" in de lichtstraal

 

Verlaat de tempel en buiten fluit je weer om het paard om weer terug te keren naar Etheria

Etheria

Ga weer naar Harpeiland en klik weer in de 1, 5, 6, 4 volgorde op de snaren en dan op de bol om terug bij de Fates te belanden. Klik weer een Fates......De Fates vertellen nu dat Valanice met de Droomwever moet gaan praten om in de droomwereld te geraken en ze vertellen ook dat ze daarna op de Wind moet rijden. Valanice wordt weer terug gezapt naar het Harpeiland

Loop, vanaf de harp, omlaag en dan naar rechts en beklim de berg weer naar de top en kijk uit voor de 2 winden. 

Bovenop de berg gebruik je de Droomvanger (Dream Catcher) in de ingang van de grot en......Nachtmerrie verschijnt....
Snel....Klik met de Droomvanger (Dream Catcher) op Nachtmerrie om het beest te vangen in de Droomvanger....

Ga dan de grot in en........De Droomwever zit de dromen te weven.......Klik op de Droomwever maar deze arrogante dwerg wenst niet te praten met een mens.....Klik dus met de Droomvanger (Dream Catcher) op de Droomwever om zijn aandacht te krijgen........

Er volgt een gesprek en van deze Droomwever krijgt Valanice nu het Tapestry of Dreams, een Vliegende Tapijt waarmee ze de Droomwereld in kan vliegen. Pak dit Vliegend Tapijt uit inventory en klik het op Valanice en......

Droomwereld:

Valanice beland in de Droomwereld maar nu is dus gewoon wakker.......en......de zwarte Nachtmerrie verschijnt......

 Pak de Droomvanger ( Dream Catcher) snel uit inventory en klik ermee op de zwarte Nachtmerrie om het te verjagen
Loop dan omlaag en......Valanice stort de zee in en zwemt vanzelf naar het eiland met het kristallen gebouw.

. Ga het gebouw in en klik dan met het Kristal (Crystal Shaft) op het ijskristal waar Maab in gevangen zit.....

Ga het gebouw binnen en gebruik Crystal Shaft om Maab komt vrij en.......

Maab is Valanice dankbaar en ze geeft aan Valanice de Magic Bridle en ze zapt Valanice terug naar:

Etheria:

Ga naar Bergeiland en klim weer helemaal naar boven.....Ga links achter de grot staan en pak vast de Magic Bridle uit inventory.....Hou de Magic Bridle gereed en......Als de witte Wind verschijnt dan klik je snel met de Magic Bridle op de witte wind om de witte wind te "vangen.".......

kijk dan verder naar het eind filmpje van dit hoofdstuk....

Valanice bestijgt de witte wind en die stormt weg....In de lucht wordt de witte wind belaagd door de grijze wind en.....

.....Valanice valt omlaag en beland op Trooneiland......De Opperwind verschijnt en er volgt een gesprekje met Valanice

Valanice vertelt de Opperwind dat er iets ergs te gebeuren staat en dat de winden de God Oberon en zijn eega Titian moeten halen. 
Die verschijnen dan en Valanice verteld deze 2 oppergoden wat Malicia van plan is te doen.....

..De vulkaan staat op het punt van uitbarsten en als dat gebeurt dan is dat het einde voor iedereen, Mens en God gelijk......
Oberon en Titian smeren hem dan naar de vulkaan......Valanice in vertwijfeling achter latent..........Wij gaan door met.........

Je speelt als Rosella

We zijn terug in het geheime lab van Malicia, in de vulkaan. De echte Othar en de valse Othar liggen te rollenbollen op de vloer.

 Zodra je controle hebt gekregen bekijk je de Magic Wand in het oog scherm. Draai de Magic Wand nu zo, zodat je de bovenop de dikke knop kunt kijken. Op de knop van de Magic Wand staat nu een T of een F. De Magic Wand moet op T staan. Onderaan de steel zit een knopje. Klik op dat knopje om de Magic Wand op T te zetten, als je op de knop van de Magic Wand nu een F ziet.

Sluit het oogscherm maar berg de Wand niet op. De echte Othar zal de valse Othar achteruit werpen. Klik dan snel met de Magic Wand op de valse Othar en........

De valse Othar wordt door Rosella gezapt met de Magic Wand en hij verandert in de mooie jonge Prins Edgar.

Malicia verschijnt. Malicia zapt Koning Othar in slaap en zapt Edgar weg. Dan wordt Rosella door Malicia de krater van de vulkaan ingezapt. 

Rosella staat in de krater op een wankele richel en dreigt omlaag te storten. 

We schakelen over naar Valanice die in Etheria wordt opgepikt door Graaf Sippisch. 

De feeën spannen dan een groot web over de vulkaan heen. 

We keren dan terug bij Rosella die op het punt staat de diepte in te storten. Snel....pak de Schep uit je inventory. Klik de schep op Rosella
. Met de schep graaft Rosella een tunnel in de wand van de vulkaan en ze verdwijnt dan door de tunnel.

 Valanice wordt dan door Graaf Sippisch afgeleverd bij de grafdelver in Oegoeboegoeland en de graaf opent een graf. 

We keren terug naar Rosella die in de blauwe tunnel beland. Loop naar links, naar het volgende scherm. Aan het einde van de tunnel is dan de deur van het lab van Malicia.  De metalen deur heeft 2 ogen, een neus en een mond. Ga voor de metalen deur staan en klik dan op het Linkeroog, dan op het Rechteroog en dan op de Neus. 

Uiteraard staat Rosella voor de deur dus het oog links is het rechteroog en het oog rechts is het linkeroog, maar je moet vanuit Rosella's gezichtspunt op de ogen klikken. De deur gaat open en Rosella gaat weer naar binnen, het lab in King Othar ligt voor apegapen voor de linker machine. Rechtsonder op die machine zie je een stopcontact. 

Plaats nu het Mysterious Device in dat stopcontact. Als je het Mysterious Device in het stopcontact van de machine hebt geklikt dan wacht je totdat je ziet dat het Mysterious Device vol geladen is en dan fel oranje gaat knipperen. Pak dan het Mysterious Device weer uit de machine. 

Pak dan de Rode Flagrant Bloem uit je inventory. 

Klik met de Rode Flagrant bloem op Othar...........en........

Othar wordt wakker en klimt in het grote console om de ophanden zijnde uitbarsting van de vulkaan te stoppen en dat lukt. Valanice en Edgar komen dan binnen en er volgt een hartelijke hereniging tussen Valanice en Rosella. Maar dan verschijnt Malicia. Malicia wil Rosella zappen maar Edgar werpt zich in de strijd. Het lijkt dat Edgar wint maar dan wordt Edgar alsnog gezapt door Malicia en hij stort levenloos op de grond.

Snel.....zodra je weer controle hebt klik je met het nu opgeladen Mysterious Device op Malicia en.......

.......Rosella zapt Malicia met het Mysterious Device en hierdoor verandert Malicia terug in een baby.....Het hondje van Malicia komt dan binnen en hondje wil dan Rosella bijten. Klik dus ook met het Mysterious op dat rottige keffertje om ook het hondje te verkleinen. Hondje rent weg. Gebruik dan als laatste de Extra Life op Edgar en.......

...... ga nu rustig achterover leunen en bekijk op je gemak naar de eindfilmpjes........

EINDE:

Walkthrough door: Louis Koot