2012: Walkthrough door: Louis Koot

Je speelt Billy en je bent verlooft met Wendy. Je verloofde Wendy is een misdaad journaliste. Je verloofd Wendy is een paar dagen geleden afgereisd naar het plaatsje Antibes om een reportage te maken over een aantal vampierachtige moorden die daar gepleegd zijn. Sinds Wendy naar Antibes is verdwenen heb je niets meer van haar vernomen maar vanmorgen heb je een pakketje van haar ontvangen. Wendy heeft je een Brief en een Cd gestuurd en de inhoud van de brief is dusdanig verontrustend dat je besluit om onmiddellijk zelf ook af te reizen naar Antibes om uit te zoeken wat er in hemelsnaam met je verloofde Wendy is gebeurt.

Lees, voordat je de game start, eerst het Gameboekje door. Het Gameboekje bestaat grotendeels uit de brief van je verloofde Wendy.....
Het is uiteraard allemaal in het Engels, maar doe je best om het verhaal van Wendy te lezen want het is belangrijk en ik ben niet van plan om het voor je te gaan vertalen.

Last Half of Darkness Society of the Serpent Moon  is de 4e game in de Last Half of Darkness  serie van WRF Sudios en Iceberg Interactive. 
De game is uitgebracht in 2011 maar de game deze uitgave was nogal "buggy". 
Via de WRF Studios website is er een PATCH beschikbaar die een aantal van de belangrijkste bugs oplost en die ook een "Easy Mode" toevoegt aan de game. 
Iceberg Interactive
heeft in 2012 een heruitgave van de game uitgebracht waarin de Patch al verwerkt is. 
Heeft u dus de 2012 uitgave van de game dan hoeft u de Patch niet meer te gebruiken. De 2012 heruitgave is versie 2.9 en dit is tevens de laatste versie van de game.

Echter......ook de heruitgave kan problemen geven met sommige virusscanners. Met name de Kaspersky virusscanner wordt, in de Readme van de game, genoemd als een anti-virusscanner die problemen veroorzaakt voor de game. Heeft u Kaspersky dan wordt er aangeraden om deze eerst uit te zetten voordat u de game installeert en ook als u de game gaat spelen.

BELANGRIJK........
U heeft het Gameboekje nodig om de game met goed gevolg te kunnen uitspelen. Zonder het Gameboekje, dat bij de legale versie van de game wordt meegeleverd, kunt u de game niet uitspelen want het boekje heeft u nodig om sommige puzzels in der game te kunnen oplossen. De game is dus verkrijgbaar op Disc maar ook legaal als betaalde downloadversie te downloaden via de WRF Studios site en de Iceberg Interactive. Er zijn echter problemen gemeld over de download versie,  met name dat dan het Gameboekje niet in de download meegeleverd wordt. Nogmaals......zonder het Gameboekje kunt u Society of the Serpent Moon niet uitspelen.

Reken er ook niet op dat, als u een illegale kopie van de game speelt en u het Gameboekje dus niet hebt, een walkthrough u wel de oplossing van de puzzels verteld waarvoor u het Gameboekje dan nodig zou hebben. Die puzzels zijn ook nog eens "random", dus dan is de oplossing voor die puzzels telkens anders......Het Gameboekje heeft u dan nodig om, samen met de aanwijzingen die u in de game krijgt, de voor u juiste oplossing van die puzzel te bepalen.

Sommige puzzels in de game worden AUTOMATISCH OPGELOST als je 45 minuten lang gewoon NIETS doet. Hiervoor moet je dan die puzzel geactiveerd hebben en dan 45 minuten op je scherm met rust laten...dus gewoon NIETS DOEN.......Ik kan je niet vertellen welke puzzels je op deze manier Auto kunt laten oplossen want ik ga dit echt niet voor je uitzoeken. Het zijn in ieder geval niet de puzzels waarvoor je het Gameboekje nodig hebt voor de oplossing.

Als je de game start dan beland je op het startscherm

 • Als je voor de 2011 versie van de game de Patch hebt geÔnstalleerd, of als je de 2012 versie 2.9 hebt, dan kun je de "Easy Mode" hier aanzetten. De "Easy Mode" geeft je in de game dan het "Hintboek" waarin je dan tijdens het spel hints krijgt over wat je moet doen. Het Hintboek heb je dan vanaf de staat van de game in je inventory. 

 • Op dit start scherm kun je dus een "Nieuw Spel" starten, je kunt naar het "Save Game scherm" gaan of je kunt hier een gesaved Game Laden. Je kunt ook eerst even naar het Optiescherm gaan om wat game opties in te stellen, maar stel je er niet al te veel bij voor.

De Game saved automatisch na elke 20 of 25 klikken die je in de game doet en deze saves vindt je in het Loadscherm terug als "Auto-Save". 
Echter elke nieuwe "Auto-Save" overschrijft de vorige "Auto-Save". Gelukkig kun je ook zelf op elk moment en onbeperkt saven.

Als je een "Nieuw Game" bent gestart dan vindt je de Inventory onderaan het speelscherm en de Menubalk bovenaan het speelscherm. 
Deze 2 balken floepen open als je de cursor naar bovenaan of onderaan het scherm beweegt.

Om een items in inventory in een close-upscherm te bekijken rechtsklik je op een item. Via Linksklik pak je items uit inventory.
Via de "tandwieltjes" in de bovenste balk open je het Startscherm, maar dat kun je ook doen met je ESCAPE-toets.

De game start altijd op met de Introfilm. De eerste keer wil je die Intro uiteraard wel bekijken maar daarna natuurlijk niet weer. Je kunt dus door een druk op je ESCAPE-toets de Introfilm overslaan om meteen op het startscherm te belanden.

De Intro:

We zijn weer eens op een kerkhof/begraafplaats en we zien het mooie meiske dat we al kennen uit de eerdere Last Half of Darkness games

Jezus......ik weet dat het meiske bestaat uit polygoontjes maar ik krijg er toch een stijve p......van.....
Waarom hebben Chicks in computergames toch altijd van die dikke tieten???? En zijn zo slank?
Sorry...ik dwaal af.....Het meiske loopt door een gang een crypte binnen en dan blijft ze staan en..

...we zien een schaduw en die schaduw steekt de tong uit en.....o....wat een lange tong is dat.....

....en dan......oeps.....is dat hoe het mooie meiske met de dikke bollen er in werkelijkheid uitziet????

....van schrik is mijn stijve pardoes weer slap gaan hangen........Zo wanhopig geil ben ik nu ook weer niet........

Je beland dan op het Startscherm, alwaar je nu dan kiest voor "New Game" om te beginnen aan Society of the Serpent Moon:

Hoofdstuk 1

A: Hotel:

Kamer 19

Na het lezen van Wendy's brief in het Gameboekje en het bekijken van de Introfilm heb je een "New Game" gestart en dus ben je nu Billy en je bent afgereisd naar Antibes. Je bent beland in het hotel en in kamer 19, Wendy's kamer. Je begint de game met een telefoongesprek met je vriend Johnny, die informeert of je je verloofde Wendy al hebt gevonden. Uiteraart is dat niet het geval. In het gastenboek van het hotel heb je gelezen dat Wendy ook niet is uitgecheckt.  Omdat er hier geen internetverbinding is vraag je Johnny of hij informatie voor je kan opzoeken over de "Blue Iguana".

Ok....als het telefoongesprek ten einde is sta je voor een klein kastje. Wacht even.......voor we nu als een gek overal op gaan klikken gaan we eerst maar even wat oefenen met de Inventory. Beweeg je cursor omlaag om de Inventory te openen. In Inventory heb je de Disc en het boekje dat Wendy je heeft gestuurd. Als je de "Easy Mode" hebt ingeschakeld dan heb je nu ook het Hintboek in inventory. Ook heb je 1 groene "Slangmunt", die Wendy ook in haar pakketje had gestopt. Rechtsklik op deze items om ze in Close-up te bekijken.

Billy meld dat hij met de Disc nu nog niet kan aanvangen. Het Hintboek geeft je steeds hint over wat je moet gaan doen, maar stel je er niet al te veel bij voor....het Hintboek geeft je nooit complete oplossingen. De groene munt heeft een Slang motief. Dit is de 1e van in totaal 28 munten die je gedurende de game moet vinden. Deze 1e munt krijg je gratis maar de andere 27 munten zul je dus zelf moeten vinden....het zijn de zogenaamde "Kraai" munten en je hebt ze uiteindelijk alle 28 nodig om de game te kunnen uitspelen.

Ok.....genoeg hierover..."Lets Play". Billy staat dus voor een klein laag kastje....

Rechts van het kastje is de ingang van de badkamer. Links in de hoek staat een houten stoel en daar is ook de Exitdeur. Boven de Exitdeur hangt een ronde Rookmelder, Klik  nu met je rode cursor op het kastje, waar Billy voorstaat. Je komt in de close-up van het kastje en je ziet dat het kastje een la heeft. Op het kastje staat een telefoon, een asbak, een schemerlamp en er ligt een "Roomservice" folder. Bekijk alles door op de items te klikken met je rode cursor. Is je cursor groen dan kun je niet klikken. Open dan de la en zie.......

Er ligt een Afstandsbediening in de la. Pak de Afstandsbediening uit de la. Het ding verdwijnt naar je inventory. 

Open de Inventory en rechtsklik dan op de Afstandsbediening om het ding in close-up te bekijken. In close-up linksklik je op de Afstandsbediening om het ding om te draaien...je ziet dan dat er geen batterij in de afstandsbediening steekt.

Sluit het close-up scherm. Linksklik met je rode cursor op de houten stoel, die links in de hoek staat. Billyboy gaat de stoel bekijken en hij meld dan dat er iemand, met leren riemen, op deze stoel vastgebonden heeft gezeten. Zou dat Wendy geweest zijn?

Boven de Exitdeur hangt een ronde rookmelder. Linksklik met je rode cursor op de Rookmelder. Je ziet de Rookmelder dan in close-up. Je kunt op de oranje knop drukken om de rookmelder eventjes te horen piepen. Onderaan de rookmelder steekt een klein knopje waar je de rode tandwieltjes op krijgt. Klik dus op dat kleine knopje en....je rukt het deksel van de rookmelder....

De rookmelder bevat een platte batterij. Pak de Batterij uit de rookmelder en sluit dan het close-upscherm. 

Duik de Inventory weer in en rechtsklik weer op de Afstandsbediening. 
Draai, in het close-upscherm, de afstandsbediening weer om en zorg dan dat ook de inventory weer zichtbaar is.

Pak de Batterij uit inventory en sleep dan de batterij naar het batterijvakje in de Afstandsbediening en klik er de batterij dan in. Bingo.....weer wat geleerd....je weet nu hoe je items uit je inventory met elkaar moet combineren en als bonus heb je nu een afstandsbediening die het ook doet. Sluit het close-upscherm.

Loop een scherm omlaag. Je ziet dan in de hoek de TV staan en je ziet ook dat er naast het bed een nachtkastje staat.

Klik op de TV. Er staat een plastiek  ijsemmer bovenop de TV

Pak de Emmer, want je hebt de emmer later nodig.  Er zit geen ijs meer in de ijsemmer. 

Je kunt verder nog niks met de TV dus ga uit de close-up. Je kunt nog even op het nachtkastje klikken en ook kun je in de ramen klikken, om Billy's commentaar te horen. Loop terug naar het midden van de kamer en duik dan nu de badkamer in.

Onder het raam staat een prullenbak en uiteraard is er een badkuip. Boven het toilet hangt een foto en in de rechter hoek hangt een vieze handdoek. Er staan ook wat lege flessen op de vloer. Klik op de prullenbak om de inhoud ervan in close-up te bekijken.

Bovenop alle troep ligt een boekje Lucifers in de prullenbak. Pak het boekje Lucifers en bekijk het boekje dan in inventory (rechtsklik). In het close-upscherm klik je dan op het lucifersboekje om het te openen en.....je leest een telefoonnummer....

Het is het telefoonnummer van Bruce. Als je de Brief van Wendy hebt gelezen, in het Gameboek, dan weet je wie Bruce is......de  uitbater van nachtclub die Wendy bezocht heeft en waar ze de Disc van heeft gestolen. Noteer het telefoonnummer. Sluit alle close-upschermen en klik dan op de badkuip. Je kijkt dan in de badkuip.

Er ligt een grote draadkniptang in de badkuip en.....bij het afvoerputje ligt een Ring.
Pak eerst maar de Draadkniptang uit de badkuip

Linksklik op de Ring en......het is Wendy's verlovingsring en in een kort filmpje zie je hoe Billy de ring aan Wendy's vinger schuift. 
Je kunt de Ring niet pakken, dus je kunt de Ring niet meenemen. 

Ga nu terug naar de kamer en zoom weer in op het ladekastje, waar de telefoon op staat. 
Klik op de telefoon en toets de cijfers in van het nummer dat je in het lucifersboekje hebt gevonden om die Bruce op te bellen.

Je krijgt die Bruce aan de lijn en die vertelt je dat hij Wendy heeft ontvoerd en in zijn macht heeft. Bruce meld dat je naar de hotelbalie moet gaan want in het postvak van kamer 19 ligt heeft hij een boodschap voor je achtergelaten. Sluit het close-upscherm en verlaat nu kamer 19 door de Exitdeur.

Billy beland op de overloop en bij de trap. Er staat hier een ijsmachine maar laat het ding nu nog maar rusten.

Loop via de trap omlaag en Billy beland in de aankomsthal van het hotel.

Op de balie ligt het gastenboek. Achter de balie hangen de postvakken. Links van de balie zie je de deur van het kantoor van de hotelmanager. Links naast de kantoordeur hangt een mededeling op de muur. Onder de trap staat een lage kast en helemaal links is de voordeur van het hotel. Klik op het gastenboek om het eventjes te bekijken. Je leest Wendy's naam in het gastenboek.

Klik op de Postvakken om er in de close-up te komen. In het postvakje voor kamer 19 ligt een Videotape.

Pak de Videotape en sluit het close-upscherm. Probeer of je de kantoordeur kunt open en of je de mededeling kunt lezen.

De kantoordeur zit op slot en het is te donker om de mededeling goed te kunnen lezen.

Linksklik nu op het kastje en......klik dan in de close-up in het donkere vak van het kastje en......

........Billy steekt zijn hand in de donkere kastruimte en hij voelt dat er een Schroevendraaier in ligt en hij probeert de Schroevendraaier te4 pakken.....Dan zien we een paar gemene kleine rode oogjes in de kast oplichten en.....Oooo....wat een gemene vuile kolere Slang floept er uit de kast.......

Billy is door de slang in zijn hand gebeten......we moeten maar afwachten wat dit voor gevolgen heeft voor Billy, maar in ieder geval is hij nu een Schroevendraaier rijker. Wel....Billyboy heeft nu de videotape van Bruce en in kamer 19 staat een TV waar je de videotape in kunt douwen. Ga dus via de trap terug naar boven en klik dan op de deur van kamer 19 om er weer binnen te gaan. Terug in kamer 19 loop je weer een scherm omlaag, naar de TV.

Zoom weer in op de TV. In de onderste rand van de TV zit de la waar je een videotape in kunt mieteren maar de TV moet eerst aangezet worden. Rechtsklik weer op de Afstandsbediening en klik dan, in het close-upscherm, op de rode knop van de afstandsbediening en.........de TV gaat aan....

Maar helaas....na een paar seconden gaat de TV ook weer uit. De TV is oververhit geraakt en je dient de TV af te koelen. Zeg......daarom stond er dus die ijsemmer bovenop de TV . Je moet de ijsemmer vullen met ijs.....maar waar kun je ijs vinden? Stap uit de close-up van de TV en verlat kamer 19 weer. Terug op de overloop klik je nu op de ijsmachine, die er tegen de muur aan staat 

Pak de Emmer uit inventory en plaats de emmer in het vakje onder de "Push" knop en klik dan op de "Push" knop......

Billy meld dat de ijsmachine geen stroom krijgt. Onderin de machine zie je een scheefhangend klepje. Klik op het klepje om er op in te zoomen. Het klepje hangt nog met 1 schroef vast. Pak de Schroevendraaier uit inventory en klik ermee op dat ene schroefje.......het klepje klapt helemaal open en je ziet nu de motor van de ijsmachine. Zoom verder in op de motor en je bent dan beland in je eerste echte puzzel van de game.....de:

IJsmachine Puzzel:

Je ziet een scherm van 35 vakjes. In de vakjes zie je schakelingen en rode ronde lampjes. Er zijn 6 rode lampjes en ze zijn nu allemaal uit. Nummer de vakjes, van linksboven naar rechtsonder, 1 t/m 35. De rode lampjes staan in de vakjes 4, 5, 14, 27, 29 en 35. In vakje 18 zie je de Powerunit. Het is nu de bedoeling dat je er voor zorgt dat die 6 rode lampjes alle 6 gaan branden. Dat doe je door elke rood lampje met elkaar en met de Power Unit in vak 18 te verbinden. Lukt je dat dan gaan alle 6 rode lampjes branden en krijgt de machine weer stroom. De groene lamp gaat dan branden

Je maakt de verbinding door in de vakjes te klikken om vakjes om te draaien zodat er een ononderbroken verbinding tussen elk rood lampje en de Power Unit ontstaat. Hier is mijn oplossing:

Als alle rode lampjes branden en dan gaat ook het groene lampje aan, ten teken dat de machine weer stroom krijgt. Sluit dan het close-upscherm en klik dan weer op de ijsmachine en zie....de "Push" knop flikkert nu ook groen. Druk dus weer op de "Push" knop en,......de ijsemmer wordt nu gevuld met ijsblokjes.

Pak de nu gevulde IJsemmer terug en sluit het close-upscherm en ga terug naar de TV in de kamer 19. Zoom weer in op de TV en plaats de nu weer gevulde ijsemmer terug bovenop de TV. Zet de TV weer aan via de rode knop op de afstandsbediening en mieter dan de videotape in de gleuf, onderaan de TV en......

Wel ...........kijk naar de video waarop we Wendy zien die zit vastgebonden op de stoel in kamer 19 zit. 

Een slang kronkelt om de poten van de stoel. Wendy verkeert in grote moeilijkheden en Bil besluit om eens met de hotelmanager te gaan praten.

Omdat Billy gebeten is door de slang, toen hij zijn hand in de kast stak om er de schroevendraaier uit te halen, is Billy dus besmet geraakt met het slangengif. Dit betekent dat Billy langzaam maar zeker last gaat krijgen van het slangengif en daardoor zal gaan hallucineren en deze hallucinaties zie je dan. Dit kan op elk moment in de game plaatsvinden en de eerste hallucinatie ervoer Billy  in mijn game na het bekijken van de videotape. Billy moet dus wel op zoek naar een geneesmiddel.

Verlaat de kamer en ga via de trap terug naar de aankomsthal. Terug in de aankomsthal klik je weer op de kantoordeur en..
...wel....de deur gaat nu wel open en Billy beland in het kantoor van de hotelmanager.

Hotel Kantoor:

De hotelmanager ligt luid te snurken op het bed. Klik de snurker wakker en.......praat dan verder met de oude man via de gespreksopties die je krijgt. 

Veel heeft de manager niet te vertellen. Over Wendy verteld hij dat hij geschreeuw uit haar kamer hoorde en dat hij naar boven ging om Wendy tot stilte te manen. Maar hij trof de kamer leeg aan. De manager wil er verder niets van weten. De manager heeft het dan over ene Shashia, waar niet mee te spotten valt. Als Billy de manager er van beschuldigt dat deze zijn gasten begluurd via de monitors dat antwoord de vent dat die monitors er zijn voor de veiligheid en niet om de gasten te bespioneren.

BeŽindig de conversatie via "End Conversation". Beweeg je cursor over het scherm. Op sommige plekken krijg je dan een Vraagtekencursor. Als je dan met die Vraagtekencursor klikt dan floept er een uitlegschermpje open, als je tenminste de "Easy Mode" hebt aangevinkt in het startscherm van de game. Zo kun je met het Vraagteken klikken op de monitors, op de TV die rechts van de monitors op de documentkasten staat, op die documentkasten zelf en op de radiotor. 

Aan de linkermuur staat een archiefkast. Klik op die archiefkast en je beland in de close-up.

Bovenop de archiefkast ligt een houtenbakje waar een Paspoort in ligt. Pak het Paspoort uit het bakje en open het dan. Het is het paspoort van Wendy Sothers, Billy's verdwenen verloofde. In het paspoort steekt een lijstje met spullen die Wendy wilde meenemen op haar trip. 

Op het lijstje lees je dat Wendy haar Laptop en een Flitslamp voor haar camera heeft meegenomen. Je leest ook dat Wendy een auto wilde huren bij "Marvin's Towing & and Rental Car", een lokaal autoverhuurbedrijf. Sluit alle close-upschermen. Billy legt Wendy's paspoort terug in het bakje. Ga weer met de manager praten en vraag hem nu hoe hij aan Wendy's paspoort is gekomen via: "Why do you have Wendy's Passport?".  De manager beweerd dat de werkster het paspoort heeft gevonden tijdens het schoonmaken van Wendy's kamer......Ja..ja...alsof dit dumphotel een werkster heeft. Zeg dus: "This place is a dump",  maar de oude man blijft bij zijn verklaring.

BeŽindig de conversatie weer. Onder de 4 monitoren staat een lange tafel en een stoel. 
Klik met je rode cursor op de stoel, of op de tafel, en......Je geraakt in de close-up van de tafel. 

Op de tafel ligt een setje Autosleutels. Grijp de Autosleutels en sluit dit close-upscherm. Verlaat het kantoor.

Wel......Hier in het hotel zijn verder geen aanwijzingen meer te vinden, dus het wordt tijd om het stadje eens nader te gaan verkennen. Ga dus via de voordeur, bij de trap, naar buiten.

B: Verken het Stadje:

Buiten het hotel beland Billy op een grote binnenplaats. Rechts naast het hotel is een tunnelsteeg en er staat een auto. Billy zal echter pas de auto willen gebruiken als hij weet waar hij naar toe moet rijden. Verlaat de binnenplaats via rechtsonder (Exit courtyard) en Billy beland op straat:

Straathoek:

Onderin het hoekpand bevindt zich een winkel. Rechts naast de winkel staat een vuilnisbak. Aan de overkant van de straat zie je een huis met een boogdeur waar een lampje boven brand, Verderop in de straat staat een auto geparkeerd. Rechts naast die verlichte boogdeur hangt een poster aan de gevel.

Met je vraagteken kun je de vuilnisbak en de winkel bekijken. In de vuilnisbak vindt Billy niets en de winkel is gesloten. 
Klik met je rode cursor op die verlichte boogdeur en.....Billy loopt er naar toe en je bent dan in de close-up van die boogdeur. 

Je kunt op de deurknop klikken, maar de deur zit op slot. Er zit een klein luikje in de deur, maar dat luikje is dicht en je kunt er niet op klikken. Rechts naast de deur hangt een intercomkastje en dat kastje heeft een rode knop. Klik op de rode knop en.....Na wat gekraak vraagt een vrouwenstem wie er aanbelt. Gebruik de gespreksoptie om de vrouw antwoord te geven maar helaas....de vrouw wil niet antwoorden en ze doet ook de deur niet open.

Stap uit de close-up en dubbelklik dan met je rode stercursor in de straat, links van de winkel, waar de auto geparkeerd staat (Move Down Street). 

Billy beland op een nieuwe binnenplaats en.....linksonder slaat een deur dicht. Die deur, die je dicht hoorde slaan, is de deur van een oud en vervallen pakhuis. Dubbelklik met je rode stercursor op die deur en....Billy beland in het:

Pakhuis:

Midden in je scherm staat een betonnen steunpilaar en aan die pilaar steken buizen en een rood draaiwiel. Met de vraagtekencursor kun je dat rode draaiwiel bekijken, maar Billy doet er verder niets mee. Onder in het scherm staan 2 houten kisten en een rode metalen ton. Klik met je rode cursor op de ton en.....Billy loopt naar de ton, bukt zich dan en raapt een Groene Munt op. Het is zo'n slangenmunt waarvan Billy er al 1 had. In inventory zie je dan dat Billy nu 2 van deze slangenmunten bezit. Je moet er dus nog 26 vinden. 

Loop, via de rode stercursor, naar achterin het pakhuis. Billy is dan achter de steunpilaar beland en bij een deur.

Je krijgt de rode Tandwieltjescursor op die deur. Klik met de rode Tandwieltjescursor op de deur en......Een donkere schaduw doet de deur op een kier open en gilt dan met galmende stem dat Billy op moet rotten. Wel.....Je kunt eindeloos op de deur blijven klikken maar de galmende stem blijft gillen dat Billy moet oprotten. Loop dus een scherm terug naar links en verlaat dan het pakhuis weer door de buitendeur. Terug buiten dubbelklik je met de rode stercursor in de poort rechtsboven (Back to street) en Billy is dan terug bij de winkel en de geparkeerde auto, 

Dubbelklik nu met de rode stercursor op de straat, voor het huis met de boogdeur, en....Billy beland dan op het kruispunt.

Kruispunt:

Recht voor Billy zie je een tunnel waar vuilnisbakken in staan. Via die tunnel kun je naar het Pandjeshuis in de volgende straat. Links van de tunnel zie je het knipperende neonbord van de Tattoo Shop en verder op in de straat is een viaduct waar je onderdoor kunt lopen. Bij het viaduct staat een auto geparkeerd. Dubbelklik de rode stercursor onder het viaduct en.....Billy loopt verder de straat in en hij staat dan voor de deur van de Tattoo Shop. Een kraai vliegt weg vanachter een vuilnisbak.

Links zie je een huis waar een rood alarmlampje knippert boven de voordeur. Bij die voordeur staat de vuilnisbak waar die kraai vandaan kwam. Klik met de vraagtekencursor op het knipperende alarm en...Billy loopt dan door en hij staat dan voor die voordeur. Klik op de deur....Billy meld dat de deur op slot zit en dat hij geen reden heeft om dit pand in te gaan. Klik met je rode cursor op de vuilnisbak en....Billy vindt zijn 3e groene slangenmunt. Ga nu dan die Tattoo Shop binnen.

Tattoo Shop:

Links staat de stoel waarin de klanten plaatsnemen om te worden getatoeŽerd. Bij die tatoeagestoel staat ook een klein tafeltje. In die hoek staat ook een rode bank aan de muur en bij die rode bank zie je ook een prikbord (Window) waar allerlei folders op hangen. Achterin de zaal staat de Stereo te tetteren en, rechts van de stereo, is de doorgang naar de achterkamer. Rechts van die achterkamer doorgang staat de Tattoo Machine.

Klik met je rode cursor op het tafeltje bij de tatoeagestoel, om er in de close-up te geraken.

Op het tafeltje staat een houten bakje en in dat bakje ligt een Stadsplattegrond. Jat, dus pak, de Stadsplattegrond. 
Open de inventory en rechtsklik dan op de Plattegrond om het ding in close-up te bekijken.

Op de plattegrond zie je de stad. De plaatsen waar Billy al een keer is geweest zijn gemarkeerd met een rode lampje. Als je de rode stercursor op zo'n rood lampje zet dan gaat het lampje branden en zie je een foto van die locatie. Als je dan klik dan beland Billy in 1 klap op die locatie. Vanaf nu kun je dus via deze plattegrond snel van de ene naar de andere locatie gaan. Alle nieuwe locaties waar je nog moet komen worden vanzelf geactiveerd op deze plattegrond zodra je er de eerste keer bent geweest.

Berg de plattegrond weer op en bekijk even de posters op het prikbord. 1 van de posters is een "Wireless Zone" poster. 

Klik op deze poster en.....Billy vindt dit interessant want je kunt dus hier via een WiFi punt het internet op. Sluit dit close-upscherm en klik op de Stereo-installatie. Als je wilt kun je in de close-up de stereo uitzetten, als je niet van de muziek houdt, maar dat moet je zelf weten. Klik op de Tattoo Machine. Billy loopt naar de Tattoo Machine en in de close-up lees je dan dat, als je een kaartje hebt, deze machine automatisch een tatoeage zet. Maar Billy heeft geen kaartje dus sluit het scherm en ga nu dan de achterkamer in en....

Wel....de achterkamer is de behandelkamer en hier is Kiki, het Tattoomeisje, bezig met een klant. 
Ga praten met Kiki en vraag haar eerst of je haar wat mag vragen en ga dan verder met de overige vragen. 

Billy vraagt Kiki of ze Wendy gezien heeft en hij beschrijft Wendy als een vrouw van 29 jaar met lang blond haar, zonder tatoeages. Kiki meld dat Wendy inderdaad in haar shop is geweest en dat ze erg nieuwsgierig was. Billy vertelt dat Wendy een reporter is en hij wil weten wat Wendy zoal gevraagd heeft. 

Kiki zegt dan dat Wendy naar Bruce informeerde en dat dit niet erg verstandig is, want Bruce is een machtig man in de buurt, die je niet tegen zijn haren in wilt strijken. Blijf aandringen, tot elke opties is afgekruist. Kiki weet echter niets meer te zeggen, of ze is bang voor die Bruce. Billy geeft haar het adres van het hotel en het kamernummer, voor het geval Kiki  nog iets te binnen schiet.

Ok...als je uitgepraat bent met Kiki dan sluit je dit gesprek en loop je terug naar de voorste kamer en dan verlaat je de Tattoo Shop via de Exitdeur, achter het prikbord. Terug buiten Klik je met de rode stercursor in de tunnel, waar de vuilnisbakken staan, en..

....Billy loopt door de tunnel en beland aan de andere kant bij het.......

Pandjeshuis (Pawnshop):

Een kraai vliegt weer weg vanachter de vuilnisbakken. Je moet inmiddels wel weten dat als je ergens een kraai ziet wegvliegen dat er op de plek waar de kraai zat er een Slangenmunt te vinden zal zijn. Klik dus met je rode cursor op de vuilnisbakken en......Billy raapt er zijn 4e groene Slangenmunt op. Ga de Pandjes Shop binnen.

De Pandjesbaas leunt achter zijn toonbank en hij heet Billy welkom en gilt dat Billy gerust rond mag kijken. De linkerzijde van de toonbank is een glazen vitrinekast (Glass Case). Klik op de vitrinekast. In de close-up zie je dat er een Vergrootglas op de vitrinekast ligt. In de vitrine staat een Laptopcomputer en een kistje waar 3 Afrikaanse Blaaspijpjes in liggen. 

Klik met je rode cursor op de Laptop en......Billy meld dat deze laptop verdacht veel lijkt op de laptop die hij Wendy voor haar verjaardag heeft gekregen. Billy vraagt zich af hoe Wendy's laptop in het bezit van de pandjesbaas is gekomen. De vitrine is afgesloten, dus Billy kan de laptop niet uit de vitrine jatten, en dat geld ook voor die 3 blaaspijpjes. Maar Billy kan wel het Vergrootglas jatten, dus pak het Vergrootglas....de pandjesbaas merkt er niets van. Stap uit de close-up.

Helemaal rechts staat een rolstoel bij de muur. Links naast de rolstoel is een donkere hoek (Dark Corner), onder het rechter winkelraam. 

Klik met je rode cursor onder het rechter winkelraam (Dark Corner) en.....Billy loopt naar het rechter winkel raam, bukt zich daar en vindt er zijn 5e groene Slangenmunt op de vloer. Klik met de rode cursor op de Rolstoel (Wheelchair) en.......Je ziet dan de muur achter de rolstoel in close-up. 

Onder de kleine TV hangt een lange Bamboe Blaaspijp (Bamboo Blowgun). Probeer de Blaaspijp te pakken maar.....de pandjesbaas gilt dan dat je er met je fikken van af moet blijven.....het is een duur object. Sluit het close-upscherm en ga terug naar buiten. Terug buiten rechtsklik je in inventory op de plattegrond om de plattegrond te openen. Klik op de plattegrond op het rode lampje van de "Courtyard" en....Billy beland fris en vrolijk terug op de binnenplaats bij het Chateu Hotel.

NB: als je op de plattegrond op Chateu Hotel klikt dan beland Billy terug in Kamer 19 van het hotel

Hotel:

Ga het hotel weer binnen en.......Je ziet in een kort filmpje dat iemand post in het postvakje van kamer 19 heeft gestopt. 

Klik dus op de postvakjes, achter de balie, en grijp dan de post uit vakje 19. Het blijkt een briefje te zijn van Tattoo Kiki. 
Rechtsklik in Inventory op het briefje om het te lezen. 

Kiki meld nu dat Wendy zich door haar heeft laten tatoeŽren en ze heeft een foto van die tatoeage meegestuurd. 
Kiki meld ook dat deze tatoeage momenteel heel erg populair is bij veel jonge meisjes.

Bekijk de tatoeage op Wendy's buik goed.  Sluit het close-upscherm en verlaat het hotel weer. 
Terug op de binnenplaats klik je nu in de Tunnel, rechts naast het hotel (Enter Tunnel). Billy loopt de tunnel in. 

Dubbelklik met de rode cursor aan het andere einde van de tunnel en.....Billy loopt door en beland op een nieuwe binnenplaats, achter het hotel. 

Het gebouw tegenover de tunnel is het Appartementencomplex en de deur staat open. 
Ga nu nog niet naar binnen maar loop, via rechtsonder, een scherm door naar rechts en Billy beland bij de ingang van de:

Junkyard:

Op de schutting hangt een "Beware of Dog" waarschuwing en je hoort die waakhond ook blaffen. Bij de schutting staan vuilnisbakken. Klik op de vuilnisbakken. Billy loopt door naar de vuilnisbakken en je ziet dan 3 vuilnisbakken in close-up. 2 van de vuilnisbakken zijn open maar de middelste bak is nog afgesloten met een deksel. Klik op het deksel van de middelste vuilnisbak. 

Klik dan in de, nu geopende, middelste vuilnisbak en....Billy haalt er een lege doos "Puppy treat" hondenbrokjes uit. Rechtsklik in inventory op de "Puppy treat" doos om de doos in close-up te bekijken. Klik dan op de doos om de doos om te draaien en....je leest dat er in de doos ook een gratis Hondenfluitje heeft gezeten. Maar helaas....dat doos is leeg. Draai de doos weer om en sluit dan deze close-up weer.

Loop nu verder door de poort het Junkyard terrein op. Er staan 2 sloopauto's op het terrein en bij het bovenste autowrak vliegt een Kraai weg. 
Bovenin het scherm is het kantoor van deze autosloperij. 

Klik op het bovenste autowrak en......Billy vindt er zijn 6e groene Slangenmunt. Boven de ingang van het kantoor hangt een groot bord. Klik met je vraagtekencursor op dat bord en je leest dat dit dus de "Marvin's Towing" autosloperij en autoverhuur is, waar Wendy dus een auto heeft gehuurd. Ga het kantoor binnen

Er is niemand aanwezig maar op het bureau staat een computer. Klik op de computer.....Marvin heeft zijn computer beveiligt met een wachtwoord. Gebruik je eigen toetsenbord om een letter te typen en......Billy wordt duizelig en ziet even alles voor zijn ogen zweven. Het gif van de slang begint nu echt te werken bij Billy en hier moet echt iets tegen gedaan worden.

Stap weg bij de computer en doorzoek het kantoor verder. Boven het bureau hangt een sleutelplank waar een boel sleutels aan hangen. Als je inzoomt op de sleutelplank dan zie je dat er 10 sleutels aan kunnen hangen, gelabeld A t/m J. De sleutels A en G hangen er echter niet. Billy wil op dit moment deze sleutels nog niet pakken. Onder de sleutelplank staat een zenderradio (CB radio) op de plank waar ook het tv-tje op staan. Helemaal rechts staat de hondenmand en een hondenvoerbakje op de vloer en achter de hondenmand staat een Waterkoeler aan de muur. Tussen de waterkoeler en de archiefkast ligt een accu op de vloer.

Klik met je rode cursor op het Hondenvoerbakje (Dog Dish). In de close-up lees je dat de hond "Amigo" heet. 

Er liggen nog een paar hondenbrokjes in het bakje. Pak de hondenbrokjes uit het bakje. 
Achter het voederbakje ligt een lege plastiek beker (Emty Cup). Pak ook de plastiek beker.

Ga uit de close-up en.....na een paar seconden klinkt er een stem uit die zenderradio, die boven de computer op de plank staat. Ene Eddy probeert contact te maken met Marvin, maar er is heel veel storing dus we kunnen niet horen waarom die Eddy contact zoekt met Marvin.

Links van de waterkoeler staat een Accu (Car Battery) op de grond, in de donkere plek tussen de waterkoeler en de archiefkast. Klik met je rode cursor dus op de vloer, tussen de waterkoeler en de archiefkast, om de Accu op te rapen.  Als je de Accu hebt gepakt klik je op de Waterkoeler om het dingt in close-up te zien. Pak dan het lege plastiek Bekertje uit inventory en plaats het bekertje onder het kraantje van de waterkoeler. 

Klik dan op het rode kraantje om het bekertje te vullen met water. Pak het gevulde bekertje dan op om terug in je inventory te plaatsen. Achter de waterkoeler staat een prullenbak. Klik met je rode cursor op de prullenbak en.........Billy krijgt een vreemd visioen.....er wordt een bierblikje in de prullenbak gesmeten en dan kijken we omhoog en zien......Iets......maar wat is het??? Ok....Als het visioen voorbij is dan stap je uit de close-up. Wel....er valt hier geen Antislangengif te vinden dus ga terug naar buiten en loop dan onder de poort door naar de binnenplaats en dubbelklik dan rechtsonder de rode stercursor en.....Billy beland bij de:

Haven (Pier):

Linksachter is een garage waarvan de poort wijdopen staat. Voor de garage staat een stapelkisten die je met het vraagteken kunt bekijken. 
Rechts staat een Benzinepomp (Fuel Pomp) en op het gebouwtje bij de benzinepomp hangen wat posters die je ook met het vraagteken kunt bekijken.

Garage:

Ga de garage binnen

Er ligt een boot in de garage en, links, staat een metalen Lockerkast. Die Lockerkast heeft 2 deuren en de rechterdeur staat open. Tussen de Lockerkast en de boot is een zeer donkere hoek (Dark Corner).  Rechts staat ook een Lockerkast, achter de 2 vaten waar ook 2 grote zakken op staan. Klik met je rode cursor in de donkere hoek en.....Billy vindt zijn 7e groene Slangenmunt. 

Klik met je rode cursor op de linker deur van de linker Lockerkast en....je komt in de close-up van de Lockerkast. 

Bovenin de kast staat een rode, maar lege, Jerrycan. Pak de Jerrycan en stap uit de close-up.

Klik met je rode cursor op de Lockerkast, die aan de rechter muur achter de 2 vaten staat. Je komt in de close-up van de 2 vaten.

 Achter het rechter vat zie je de deuropener van de lockerkast. Klik met je rode cursor op de deuropener en.........O...jeee...SCHRIKKEN.......

.....Wat is er verdomme aan de hand in dit stadje?? Dit was dus weer een visioen die Billy kreeg vanwege het slangengif in zijn lijf. 

Ga uit het close-upscherm en dubbelklik de rode Stercursor onderaan het scherm om terug buiten te geraken. Terug buiten klik je met de rode cursor op de Benzinepomp. Je geraakt in de close-up van de benzinepomp en op de vulslang krijg je de rode Tandwieltjes. Pak de Jerrycan uit inventory en klik ermee op de vulslang van de pomp om de Jerrycan te vullen met benzine......maar.....helaas.....Het lukt Billy niet om benzine te jatten want de pomp krijgt geen stroom. Rechtsklik om de jerrycan weer op te bergen en sluit het close-upscherm. 

Dubbelklik nu, met de rode stercursor, op de deur van het gebouw naast de garage om door te lopen naar dat gebouw. 

Een Kraai vliegt weer weg vanaf de 2 tonnen die tegen de garage aan staan. Klik dus met de rode cursor op de 2 tonnen en...
...Billy raapt er de 8e groene Slangenmunt op. Dubbelklik op de smalle deur en.....Billy beland in de:

Fishboy Bait visfabriek:

Links van de ingang staan Lockerkasten en achter de Lockerkasten zie je kastjes met een Hendel (Switch). Boven die hendel hangt een lamp. Rechts van de ingang is een aanrecht (Sink). Klik met de rode cursor op de Lockerkasten. In de close-up zie je dat de rechter kast is afgesloten met een ketting. Pak de Betonschaar (Bolt Cutters) uit inventory en klik ermee op de ketting om de ketting door te knippen. Klik dan op de linker kastdeur en....de linker deur gaat open. Bovenin de kast staat een rekje waar 3 buisjes in staan. 

Pak het rekje met de 3 buisjes en....De buisjes bevatten bloedmonsters (Vials of Blood). Sluit het close-upscherm. Klik met de rode cursor op de rode Hendel (Switch). Je beland weer in een close-up. Met deze hendel zet je de benzinepomp aan en uit. De hendel staat nu omlaag dus klik de hendel omhoog en....het rode lampje gaat aan. 

De benzinepomp heeft nu stroom, dus Billy kan benzine gaan pompen. Stap uit de close-up. Klik nu met de rode cursor op het aanrecht (Sink). Op de plank, boven het aanrecht, staan potjes en flesjes. Het meest linker flesje kun je pakken. Pak het linker flesje want het bevat een Antislangengif (Anti-Venom) dat Billy zo langzamerhand hard nodig heeft. 

Rechtsklik in inventory op dit flesje antigif en.......Billy drinkt het flesje leeg en hij voelt zich gelijk wat beter.

Zoom weer in op het aanrecht en klik dan nu op vierkante Vrieskist dat op het aanrecht staat om de kist te openen. 

In het vrieskistje ligt een Via op een bergje ijsblokjes. Pak de Vis en sluit het close-upscherm. Dubbelklik de rode stercursor in de ingang (Exit Fishhouse) om weer buiten te geraken. Weer buiten loop je een scherm terug naar links, naar de Benzinepomp. Dubbelklik weer op de Benzinepomp om in de close-up te geraken. Pak de lege Jerrycan weer uit inventory en klik er weer mee op de vulslang van de pomp en....

.......Billy vult de jerrycan nu met benzine. Ga, via de plattegrond of lopend, terug naar de:

Junkyard:

Loop weer door de poort het Junkyard terrein op en ga het kantoor weer binnen. Dubbelklik weer met de rode cursor op de computer. Marvin heeft zijn computer beveiligt met een wachtwoord. Toen je het de eerste keer probeerde om iets te typen werd Billy duizelig. Maar nu heeft Billy het antislangengif gedronken, dus nu lukt het wel om het wachtwoord te typen. Maar wat is het wachtwoord dan? Wel....het wachtwoord is de naam van Marvin's waakhond en die naam heb je gelezen op het hondenvoerbakje dat hier in het kantoor staat. Marvin's hond heet dus AMIGO, dus typ dit in het schermpje in en doe dit in hoofdletters en druk dan op je ENTER toets en......Bingo....

Er zijn 3 mappen die je dan kunt openen door er op te klikken: "Documents", "Pictures" en "Lockcrack Pro".  
Ik neem aan dat je wel weet hoe je mappen en documenten op een computer moet openen en weer sluiten.
 

In "Documents" vindt je 2 rapporten en een Keylist. 

De March_Report is een To Do lijst en hierin lees je dat:  Er in de radiator van Al's auto iets zit dat Marvin er niet uitgevist krijgt. Dat hond Amigo verdwenen is.  Je leest ook dat Marvin de huurauto van "die journaliste" goed schoon wilde maken zodat er geen sporen en/of vingerafdrukken van Wendy in de auto zou worden gevonden.

De Key_list bevat een lijstje met namen aan wie Marvin auto's heeft verhuurt. 

Je leest dat er op het terrein nog 2 auto's aanwezig zijn en dat zijn de auto's van Al Goldstien en van Jerry Walters. Sleutel E is voor de Al Goldstien auto en Sleutel F voor de Jerry Walters auto. Er zijn foto's beschikbaar van de Jerry Walters auto in de "Pictures" map. Open de Pictures map. Er zijn 3 foto's van de Jerry Walters auto. Als je de 3 foto's bekijkt dan zie je dat het gaat om een rode Chevrolet. In de "Lockcrack Pro" map zit een programmaatje waarmee je kunt zien hoe je deursloten kunt open maken. In het schermpje moet dan het serienummer van het deurslot ingevoerd worden. Lees de FAQ door door op de FAQ knop te klikken. Ok....als je alles bekeken en gelezen hebt in de computer dan stap je uit deze close-up. 

Zoom weer in op de Sleutelplank, die boven het bureau aan de muur hangt en pak dan Sleutel F, van Jerry's Chevrolet, van het F haakje en sluit het scherm. 

Ga terug naar buiten. Terug buiten dubbelklik je op de auto die onderaan in het scherm staat en waarvan de motorkap open staat. 

Dit is dus de Al Goldstien auto waarover je in de "To Do_list" gelezen hebt dat er "iets" in de radiator moet steken. Je beland in de close-up van de motor van de auto en.....wel....de accu is pleite, maar gelukkig......Billy heeft een autoaccu in inventory. Pak dus de Accu uit inventory en klik het ding linksonder in het accuvak en.......het lampje gaat aan.

Je ziet nu de motor en de radiator. Volgens Marvin zit er iets in de radiator wat hij er niet uit kon vissen. Klik op de vulopening van de radiator om verder in te zoomen en klik dan met de tandwielcursor weer op de vulopening en.....Billy meld dat er een klein oranje ding in de radiator steekt. Pak het Koffiebekertje, dat je eerder al gevuld hebt met water uit de waterkoeler, uit inventory en giet het bekertje leeg in de radiator en....

.......het oranje ding komt dan omhoog. Pak het oranje ding.....het blijkt een Hondenfluitje te zijn (Dog Whistle).

Verlaat de close-up. Nu nog Jerry's auto zoeken. Loop verder omlaag, via de rode stercursor onderaan het scherm, en......Billy beland bij de rode Chevrolet van Jerry. 

Dubbelklik met je rode cursor op de kofferbak van de Chevrolet.
 In het close-upscherm pak je de F-Sleutel uit inventory en klik je ermee op het slot van de kofferbak en.....de klep springt open.

In de kofferbak staat een metalen geldkist en een rode jerrycan. De jerrycan heeft een scheur dus die wil Billy niet pakken. Klik op het metalen kistje om er verder op in te zoomen en in de close-up klik je weer op de kist om de kist te openen. In de kist ligt een setje "lockpics" en 2 baco's. De 2 Baco's wil Billy niet pakken, maar die "lockpics" wel. Pak dus de "lockpics" uit de kist.

Sluit het close-upscherm en loop een scherm terug omhoog en dan een scherm naar links, onder de poort door. Billy is dan terug pop het scherm waar ook de voordeur van het appartementengebouw is. Loop een scherm door naar links en ga dan het appartementengebouw binnen door te dubbelklikken in de geopende voordeur.

Appartementen:

Op de trap staat een vent. Klik op de vent, of op de trap, om te zien of ie opzij wil gaan. Helaas....de vent is blijkbaar de conciŽrge en hij laat Billy niet naar boven gaan. In verband met alle moorden is de man voorzichtig geworden, dus vreemden mogen niet naar boven. Links zie je een geblindeerd raam. Bekijk het raam in close-up. Onder het geblindeerde raam hangt de airconditioning. 

De stekker van de airconditioning ligt op de vloer en in de muur zit een stopcontact. Klik op de stekker en....vanzelf floept de stekker het stopcontact in en hierdoor gaat de airconditioning aan maar het kreng veroorzaakt een hels lawaai en kortsluiting.  Stap uit de close-up en......de conciŽrge verdwijnt naar boven om te kijken of hij iets aan de kortsluiting kan doen. Als de conciŽrge verdwenen is klik je dus snel op de trap en.........langzaam loopt Billy de trap op en boven gekomen krijgt hij weer even een hallucinatie te verwerken.

Billy is dan boven op de overloop. Er zijn 2 deuren en een ijsmachine. Zoom in op de linker deur en klik dan op de deurknop. Billy meld dat de deur op slot zit. Deze deur heeft een lipslot, waar je de tandwieltjes op krijgt. Pak het Vergrootglas (Magnifying Glass) uit inventory en klik ermee op het lipsslot om het slot vergroot te bekijken. In het vergrootglas ziet Billy dan het serienummer van dit deurslot. Noteer het serienummer: W-KDFJ2292.

Sluit het close-upscherm en klik op de rechter deur. Dit is de deur van Eddy's kamer. Klik op de deurknop en......de deur gaat op een kier open omdat de deur van binnen op een ketting vast zit. En dat is maar goed ook want anders zou Billy worden opgevreten door het valse mormel dat nu tegen hem ligt te grommen en nogal moordlustig uit zijn gemene rode oogjes kijkt. Als Billy naar binnen wil dan zal hij toch eerst iets aan dat kolere mormel moeten doen. 

Ok....laten we maar eens wat proberen....pak de Hondenbrokjes (Dog Food), die je uit het AMIGO bakje hebt gepakt, uit inventory en klik ermee in de kier van de deur......maar......Helaas.....dit hondje heeft trek in levend mensenvlees en dus niet in hondenbrokjes. Probeer het Hondenfluitje. 

Pak dus het Hondenfluitje (Dog Whistle) uit inventory en klik ermee in de deurkier en......Billy fluit het fluitje en.....het valse mormel trekt zich piepend terug de kamer in......Is deze hond dan Amigo....de hond van Marvin?. Pak nu de Betonschaar (Bolt Cutters) weer uit inventory en knip er de deurketting mee door en klik dn met je rode cursor in de deurkier en.....Billy gaat naar binnen.

Eddy's kamer:

Het valse hondenkreng zit te grommen in de hoek. Je hoort het mormel en je ziet zijn geniepige kleine rode oogjes. Je kunt maar het beste bij het beest vandaan blijven. In de voorgrond staat het smerige bed en, links in de hoek, staat een laag kastje (Dresser). Ga dat lage kasten nader bekijken. Er staat een telefoon op het kastje en er ligt een 1 $ bankbiljet. In de opengetrokken la ligt een kwitantie (Receipt). 

Pak het Dollar bankbiljet. De telefoon is tevens een antwoordapparaat. Klik op de telefoon.....je hoort een bericht van Marvin die een klusje voor Eddy heeft. Eddy moet de betonschaar ophalen en naar kamer 19 in het hotel brengen. Marvin moet van de "baas" dat meisje, aan wie hij de auto heeft verhuurt, tot "medewerking" overhalen en daar heeft ie de betonschaar blijkbaar bij nodig. Dat meisje in kamer 19 was dus Wendy!

Klik op de Kwitantie, dat in de la ligt. Het is een kwitantie van de pandjeswinkel. Iemand heeft een laptop, een camera en portemonnee in de pandjeswinkel verpand voor in totaal $75,-. Klik ook in de close-up op de kwitantie en......we zien, of beter horen, wat Marvin en Eddy met de arme Wendy in kamer 19 hebben gedaan. Billy neemt de kwitantie niet mee. Je kunt het "filmpje"dus net zo vaak bekijken als je wilt door weer 2 keer op de kwitantie te klikken.

 Sluit het close-upscherm en klik dan op het bed en......SCHRIKKEN....Wel....in bed, onder de smerige deken, ligt iemand voor wie alle hulp sowieso te laat komt. 
Zeg.....zelfs de lijken zijn in dit stadje niet veilig voor die klojo die met zijn graffitispuit overal zijn naam en emailadres achter laat.....schandelijk vindt Billy dat......

Klik op de deken, of op de hand, maar Billy weigert om te kijken wiens lijk er onder de deken ligt, maar waarschijnlijk was dit ooit die Eddy. Het is waarschijnlijk dat Eddy door zijn "Boss", of Marvin" is vermoord omdat hij de spullen van Wendy heeft verkocht aan de pandjesbaas, inplaats om ze te laten verdwijnen zoals Marvin hem had opgedragen. Open de plattegrond en reis terug naar de:

Junkyard:

Billy beland weer op het scherm bij de poort van de Junkyard. Loop dus weer onder de poort door en ga Marvin's kantoor weer in. Ga weer in de close-up van het computerscherm en typ het wachtwoord, AMIGO, weer in en ram dan weer op de ENTER toets van je toetsenbord. Als je "in" de computer bent dan klik je weer op de "Lockcrack pro" map. Typ in het "Enter Serial Number" dan het serienummer van het lipsslot in, dat je in het appartementengebouw via het vergrootglas hebt bekeken.  

Als je het serienummer ingetypt hebt dan ram je weer op de ENTER toets van je toetsenbord en.......je ziet dan hoe je met de Lockpics het lipslot kunt kraken. Je ziet in het scherm de 5 pinnen van het lipsslot en je ziet tot welke hoogte je elk van die pinnen moet induwen. Teken het maar even na op een stukje papier.

Sluit het close-upscherm en ga terug naar het Appartementgebouw. Dit kun je niet doen via de plattegrond, dus je moet nu eventjes de route lopen.

Appartementen:

Afgesloten appartement:

 Weer binnen loop je de trap weer op en boven gekomen zoom je weer in op de linker deur. Pak dan, in de close-up, de Lock Pics uit inventory en klik ermee op het lipsslot van de deur. Je geraakt in de lockpick puzzel en je kijkt binnen in het lipsslot en ziet 5 ronde pinnen. De 5 pinnen staan nu allemaal op dezelfde hoogte. Door met de rode tandwieltjes op de pinnen te druk je de pinnen omhoog. Wel....zet de pinnen dus op dezelfde positie als je zag in het "Lockcrack Pro" programmaatje op Marvin's computertje. 

Het is echt niet moeilijk, maar ok....voor diegene die echt alles tot op elke punt en komma uitgelegd willen hebben......nummer de pinnen, van links naar rechts, 1 t/m 5. Pin 1 en 5 hangen al goed dus blijf er met je fikken van af. Klik 2 keer op Pin 2 en op pin 3 en klik 1 keer op pin 4. Opgelost en vanzelf gaat Billy dan de kamer binnen.

Bij het bed staat een rolstoel en rechts naast het bed is de badkamerdeur. Rechts naast die badkamerdeur staat een kast.  Klik op het bed en......SCHRIKKEN.....er ligt een dode jonge meid op het bed en een filmpje toont je de gruwelijke details en heel even zie je ook dat er, iets of iemand, naar binnen gluurt....

Je geraakt vanzelf in de close-up van het lijk. 

G.V.D.....die klootzak van pcgames-walkthroughs.nl heeft toch echt geen enkel respect voor de doden..,...zelfs hier moet ie reclame maken voor zijn stomme site. Arme meid.....maar eh....alles goed en wel maar het had de moordenaar(s) gesierd als ze de dode maar toch erg prangende ogen van het lijk hadden gesloten.....het mens blijft je maar vol hoop aanstaren, maar ze is toch echt morsdood

Klik, als je weer controle hebt, op het hoofd van de arme meid en.....BAH.....er kruipt een lange slijmerige slang uit de mond van het lijk.

De slang verdwijnt onder het bed. Je wordt haast misselijk van de lijkenstank, maar dat deert die zwerm vliegen, die boven het lijk cirkelen, geenszins,

Sluit het close-upscherm en zoom in op de kast, die rechts in de hoek staat. Je geraakt in de close-up van alle krantenknipsels over vermiste jonge meisjes, die boven de kast aan de muur zijn gespijkerd. Naast het "Missing Girl or Runaway" artikel, hangt een Halsketting. Pak de Halsketting (Necklage). 

Bekijk de Halsketting in inventory. Het blijkt een Amulet te zijn met ringen, cijfers en letters. Klik nu niet op de binnenste ring van het amulet maar berg het weer op in inventory. Klik op de badkamerdeur en Billy loopt de badkamer in. Het badkamerraam is dichtgetimmerd. Rechts naast het raam hangen weer krantenartikelen op de muur. In de hoek, achter Billy, staat een doos en voor Billy staat een rond tafeltje waar een grote schaal op staat. 

Klik op de krantenartikelen. In de close-up zie je dan ook een Sleutel hangen. Grijp de Sleutel, het is een "Small Key". 

Sluit het scherm en klik op de doos, die achter Billy in de hoek staat. In de doos vindt Billy zijn 9e groene Slangenmunt.

Klik op de schaal die op het ronde tafeltje staat. Je geraakt dan in de close-up van het tafeltje en ziet dat er boekje in de schaal ligt. 

Pak het Boek uit de schaal. Het boek is Wendy's dagboek (Journal). Rechtsklik in inventory op dit dagboek om het nader te bekijken. 
Wendy's dagboek heeft een slotje. Pak het zojuist gepakte Sleuteltje uit inventory en klik ermee op het dagboekslotje en.....het dagboek gaat open. 

Wel....lees Wendy's dagboek door en klik steeds op de pagina's om door te bladeren. 

Wendy schrijft in haar dagboek dat ze na twee maanden zoeken nog geen spoor van haar verdwenen zus gevonden heeft. Het enige wat Wendy heeft is een nota van de creditcard van haar zus. Op die nota is te lezen dat zus vaak  de "Iguana Bar and Grill"  kroeg heeft bezocht. Wendy heeft ook overal groene munten gevonden en over die munten heeft ze met ene Darj Miorty gesproken, die haar echter waarschuwde voor de munten. 

Die groene munten worden gebruikt door de "Servants" van de "Society". Darj Miorty is de oprichter, en leider,  van de NKH (Nocturnal Knights Humanity), een organisatie die de Society bestrijdt. De leden van de NKH zijn door middel van een speciale metalen halsketting beschermd tegen de ondoden, die nachts moordend de stad teisteren. Darj heeft Wendy tijdelijk lid van zijn NKH gemaakt. Darj heeft Wendy verteld dat haar zus is ontvoerd door Bruce en daarna is doorverkocht aan een vrouw die aan de andere kant van de bergen woont.

Ok...als je Wendy dagboek doorgelezen hebt dan sluit je de close-up. Verlaat de badkamer en dan de kamer. Terug op de overloop dubbelklik je dan met de rode stercursor aan de rechterrand van je scherm, om via de trap terug omlaag te gaan. Verlaat dan het appartementengebouw door de voordeur en..........Kort Filmpje.

De man bij de vuurton roept Billy, dus klik op de vuurtonman om naar hem toe te lopen om met hem te praten. Dit is Otto en Otto heeft honger en hij vraagt of je iets te eten hebt. Otto wil het liefst iets eetbaars uit de zee hebben dat hij boven zijn vuurtje kan grillen. Bied Otto een groene munt aan, maar Otto wil zo'n groene munt niet hebben. Maar hierdoor kun je wel verder met Otto praten.

 • Vraag Otto dan "Can you help me find my girlfriend?". Otto zegt dan dat Billy met ene Tesla moet gaan praten. Tesla is ook op zoek naar iemand en ze woont in de Hoofdstraat (Mainstreet), in het huis met de intercom bij de voordeur.  Otto weet echter niet zeker of die Tesla nog wel leeft, maar als dat zo is dan mag Billy zeggen dat Otto hem gestuurd heeft.

 • Naast Otto staat een doos met zijn spulletjes. Vraag Otto: "I notice a few things in a pile over there....is that your stuf?"  Het zijn inderdaad spullen die Otto uit de vuilnisbakken heeft gehaald en Billy mag alles pakken wat ie kan gebruiken, in ruil voor wat zeevoedsel.

 • Vraag verder: "Do you know where the Blue Iguana Bar is?"  De Iguana Bar is aan de andere kant van de stad, en het is eigenlijk te ver om te lopen. Otto waarschuwt Billy ook voor Bruce, de eigenaar van de Iguana Bar. Heel veel gasten gaan wel de Iguana Bar binnen maar komen nooit meer naar buiten omdat ze eindigen in de handen van ene Shasia. 

 • Vraag dus wie die Shashia is, maar dat durft Otto niet hardop te vertellen. Als je alles aan Otto gevraagd hebt dan klik je op "End Conversation" om het gesprek te beŽindigen. 

Otto heeft dus honger en hij lust graag vis. Gelukkig heeft Billy dus het visje uit de vrieskist in de Fishboy Bait gepakt. 
Geef Otto dus het bevroren Visje en Billy mag zijn rotsooi doorzoeken.
Klik dus op de doos met spullen, die rechts van Otto, in de hoek staat (Stash). 

Er ligt maar 1 item van belang in Otto's doos en dat is een Cadeaubon (Giftcard), dus grijp de Cadeaubon. Het is een Cadeaubon van de Tattoo Shop. Sluit de close-up. Dubbelklik nu in de tunnel en loop dan door de tunnel de binnenplaats voor het hotel op en ga dan, via rechterkant scherm, een scherm naar rechts en we zijn dan terug in de Hoofdstraat:

 

Hoofdstuk 2:

C:Tesla en Darj:

Links zie je weer de voordeur met de intercom. Dubbelklik op de "intercomdeur". Je beland weer in de close-up van de voordeur. Klik weer op rode knop van de intercom en.....De bewoonster vraagt weer wie er aanbelt. Wel....die bewoonster is die Tesla, waar Otto het over had, dus antwoord met "Otto sent me"  en......Billy mag binnenkomen.

Billy is dan beland in de hal. Links is een deur en daar hangt ook een schilderij aan de muur. Billy staat bij de voordeur, waar je de rode tandwieltjes op krijgt. Rechtsachter is de trap. Als je met de tandwieltjes weer op de voordeur klikt dan meld Billy dat de voordeur weer op slot zit. Onderin het scherm staat een tafel. 

Zoom in op de tafel. Er liggen "Missing" posters op de tafel maar ook een klein kistje. In het kistje ligt een Sleutel aan een ring. 

Het is de voordeursleutel dat in het kistje ligt, dus pak de Sleutel en stap weer uit de close-up.

Ga het schilderij, dat aan de linker muur hangt, nader bekijken in close-up. Op het schilderij staat een mooie jonge vrouw afgebeeld. Stap uit de close-up en klik nu op de deur, links van het schilderij. Billy beland in de kamer van Tesla, die gilt dat Billy niet dichterbij moet komen.....Tesla is een vreemde dame en ze zit op een soort troon en ze heeft nogal een echo als ze praat. Klik op Tesla om met haar te praten en gebruik in dit gesprek alle gespreksopties die je krijgt. 

 • Tesla vermoedt dat haar dochter dood is,  want die is al jaren vermist en ze vermoed dat die Bruce er verantwoordelijk voor is.  Als Billy vraagt waarom Tesla een masker draagt dan zoomen we even in op Testatoronnetje en ze vertelt dan dat ze een masker draagt ze blind is. 

 • Tesla vind dat als zij niemand kan zien dan hoeven anderen haar ook niet te zien, Tesla waarschuwt Billy voor de groene munten en ze wil ze niet in haar huis hebben. Tesla heeft ooit een aantal van die munten gevonden en aan haar dochter gegeven, die daarna verdween. Alleen de "Servants" gebruiken die munten. 

 • Als Billy over de halsketting vraag,t vertelt Tesla dat die halskettingen gebruikt worden door de organisatie die het duister en de Society bestrijdt. Tesla raad Billy aan met de leider van die organisatie, Darj, te gaan praten. Als Billy de halsketting correct instelt en dan in het pakhuis in de deuropening laat zien, mag hij naar binnen. 

 • Als Billy vraagt of Tesla die Bruce kent dan vertelt ze dat ze vermoed dat Wendy iets ontdekt heeft over de louche zaakjes van Bruce en daarom moest verdwijnen. Er verdwijnen al jaren meisjes uit deze stad en het zal niet ophouden na Wendy. 

 • Tesla zegt dat de videoband die Billy kreeg, heel goed een valstrik kan zijn. Bruce werkt samen met ene Shashia, en zij is de leidster van de Society. Die Shashia  is een vampier, heks en slangenvrouw tegelijk. Shashia is alleen te vernietigen met het besmette bloed van duizend zogenaamde 'Shadow spawn', maar het zal niet eenvoudig zijn om dit bloed toe te dienen.

Als je alles met Tesla besproken hebt dan neem je afscheid via "End Conversation" en......Tesla waarschuwt Billy om heel erg stil te zijn en......een slang slingert zich door de kamer en verdwijnt de hal in. Dubbelklik met de rode stercursor, linkerrand scherm, om terug te keren in de hal. Pak in de hal dan de ringsleutel, die je uit het kistje hebt gepakt dat op het tafeltje staat, uit inventory en klik ermee op de voordeur om de voordeur te onsluiten. Dubbelklik dan met de rode stercursor op de voordeur en Billy geraakt weer buiten op straat.

Pakhuis: 
Darj:

Loop omhoog door de straat en.....Billy beland weer op de binnenplaats bij het Pakhuis. 

Dubbelklik weer op de voordeur van het pakhuis, links onderaan, om het pakhuis weer binnen te gaan. In het pakhuis loop je door naar de hoek achter de steunpilaar en.....Billy is nu terug bij de klapdeur waar hij eerder werd weggestuurd. Wel....achter die deur is het hoofdkwartier van die Darj en om er binnen te komen moet Billy die halsketting laten zien die hij in kamer van het dode meisje heeft gevonden. Echter....Billy moet de halsketting, of beter gezegd het Amulet, wel eerst eventjes instellen op de juiste code.

Rechtsklik in inventory dus op dat Amulet (Necklage) om het ding groot in close-up te zien.
Het Amulet heeft 3 ringen waar letters en cijfers in staan. Je kunt die 3 ringen draaien door er, aan de rechterzijde, op te klikken met de rode tandwieltjes.  
De organisatie van die Darj heet NKH en dit is een afkorting voor "Nocturnal Knights Humanity". 
Klik op de 3 ringen totdat je, op de "12 uur" positie en onder elkaar, de letters NKH hebt staan. 

Sluit dan de Close-up en pak het Amulet (Necklage) uit inventory en klik ermee op de deur en........


De deur gaat open en Billy mag naar binnen. Links staat een eenzame kist en achter die kist is een kamer. 

Rechts van die eenzame kist is een grote boogdoorgang naar de achterste hal van het pakhuis. Dubbelklik met je rode stercursor in de donkere ingang van de kamer, achter de eenzame kist, en.....Billy loopt die kamer in ontmoet er Darj, de leider van de NKH.

Darj ziet op een troon een beetje wezenloos, uit zijn kale knikker, voor zich uit te staren. Links staat een tafel waarop een Hoofd, 2 kaarsen en een fles staat. Rechts van Darj staat een tafel waar ook een fles op staat. Ga praten met Darj, die al net zo gestoord lijkt te zijn als Tesla. Gebruik weer alle opties die je krijgt in dit gesprek.

 • Darj wil Billy wel helpen en hij meld ook dat zijn helper Ojo al de hele tijd bezig is een oogje op Billy te houden. Ojo is  het vreemde wezen dat Billy  al een paar keer in zijn zogenaamde hallucinaties hier en daar in de schaduwen zag. 

 • Darj weet dat Bruce Wendy verkocht heeft aan Sashia, de vampier hekst. Sashia woont in een fort aan de andere kant van de berg. Darj denkt dat Wendy intussen al "dode ogen" heeft en dat het wel eens afgelopen kan zijn voor Wendy, na de volgende volle maan periode.

 • Darj weet ook dat Bruce af wil van zijn contract met Sashia en daarvoor per schip een lading besmet bloed van duizend 'Shadow spawn' heeft georganiseerd. Billy zou dat bloed te pakken moeten zien te krijgen. Maar om, in de donkere schuilplaats van Sashia, de "ware kleuren" te kunnen zien heeft Billy het "Teken van de Society" nodig. Als Billy dat "Teken" kan tonen dan wil Darj wel vertellen hoe hij die ware kleuren kan zien. 

Sluit dus het gesprek af als je alles met Darj besproken hebt. Dat "Teken v.d Society" is zeer waarschijnlijk de speciale tatoeage die zovele meisjes hadden en die Wendy ook op zich heeft laten tatoeŽren.Open de plattegrond en reis naar de:

Tattoo Shop:

Via de plattegrond is Billy gelijk binnen. Rechts naast de doorloop naar de achterkamer staat de Tattoo Machine. Zoom weer in op de Tattoo Machine. De machine vraagt om een kaart. Wel....uit de doos van Otto heeft Billy een cadeaubon van de Tattoo Shop gepikt, dus mieter die "Tattoo Gift Card" in het kaartslotje en.....Op het scherm verschijnen 2 gele pijlen en een tatoeage. Klik op de rechter pijl en blijf dat doen tot je de afbeelding van de tatoeage ziet die Wendy op haar buik heeft laten tatoeŽren. Als je niet meer weet hoe die tatoeage er uit ziet dan bekijk je nog even de foto/briefje van Kiki. 

Heb je de goede tatoeage in het scherm staan dan plaats je er de rode cursor op. Er verschijnt dan een kader om de Tattoo, dus klik en......de machine meld dan dat Billy zijn arm in het paarse ronde gat, onder het scherm, moet steken. Klik dus met je rode cursor in/op het paarse ronde gat en.......Billy steekt zijn arm in de machine en het "Teken" wordt in zijn armhuid gegraveerd.

Open de plattegrond en ga terug naar het Pakhuis (warehouse)

Pakhuis:

Via de plattegrond beland Billy in de voorste hal, dus loop weer door naar rechts achter en klik weer op de klapdeuren en loop door naar de kamer waar Darj op zijn troon zit te hijgen. Praat weer met Darj en zeg hem: "I'm Back" en...Dajr vraagt of Billy het "Teken" heeft en Billy antwoord vanzelf met ja.

Darj verteld dan dat Billy ook nog het "Zicht" moet hebben om in het donkere fort van de hekst te kunnen zien. Darj wijst Billy dan op de fles die op de tafel, naast hem, staat. Die fles bevat een browsel dat Billy het "Zicht" zal geven. Vraag verder naar het Bloed. Darj vertelt dan dat Bruce het besmette Bloed heeft maar om het te kunnen gebruiken moet het bloed gemengd worden. De laatste man die geprobeerd heeft het bloed te mengen faalde hopeloos, maar heeft wel een aantekenboekje nagelaten. Dat boek ligt verstopt op de begraafplaats. Als laatste meld Darj nog dat hij de deur naar de Riolen voor Billy heeft geopend.

Als je weer alles aan Darj gevraagd hebt dan sluit je deze conversatie weer af. Klik nu op de tafel, die in de hoek rechts van Darj staat. 

Klik dan op de fles die op de tafel staat en......Billy drinkt de fles leeg en heeft weer een visioen, waarin die bloedmooie meid een flesje antislangengif toont. Sluit het close-upscherm en.....

Darj gilt weer dat hij de riooldeur geopend heeft. Via het riool moet Billy naar de begraafplaats gaan want daar is een geheim laboratorium waar Billy dan kan vinden wat hij zoekt. Darj waarschuwt echter dat Billy niet alle deuren moet openen, want sommige deuren zijn met een goede reden afgesloten.

Loop een scherm terug terug naar rechts en dubbelklik dan in de poort die naar de Achterste Hal leid. Billy is dan bij de, door Darj geopende, rioolpoort. 

Rechts naast de poort staat een kist. Klik op de kist en......Billy beland in het:

Raven Hunt Game:

In de deksel v.d kist zit het Raven Jacht spel. Je ziet het speelbord, een puntenteller, een rode Resetknop en het "Raven's Hunt" spelregelboek. 

Klik eerst op het "Raven's Hunt" spelregelboek en lees in het boek de spelregels even door, zodat je een beetje weet wat de bedoeling is.

Het speelbord bestaat uit 7 keer 7 is 49 vakjes en er zijn Raafstukken en Slangstukken. Jij speelt met de Raafstukken en je computer speelt de Slangstukken. 
Met de RESET knop reset je het spel en dan krijg je altijd een andere opstelling. Als je een bord krijgt met meer Slangen dan Raven dan klik je op de RESET knop tot je een bord krijgt met minder Slangstukken.

Op de Raaf en op de Slangstukken staat een cijfer. Dat cijfer geeft het aantal levens aan dat een Raaf of een Slang heeft. Het is de bedoeling dat jouw Raven de Slangen vernietigen en je wint dit spel als je 2000 punten hebt gewonnen. 

Als je op een Raafstuk klikt dan krijgt dat stuk een groen randje en ook alle lege vakken waar je met je cursor naar toe beweegt krijgen dan een groene rand. Je mag je Raafstukken Horizontaal, Verticaal en Diagonaal verplaatsen, in een rechte lijn en over meerdere lege vakjes. Je klikt dus in het lege vak waar je de Raaf naar toe wilt verplaatsen. Komt een Raafstuk naast een Slangstuk dan "valt de Raaf de Slang aan". De Slang verliest dan ťťn van zijn levens en bij 0 levens is de slang dan dood en dan wordt dat vak rood.

Na elke Raaf zet is de Slang aan de beurt. Een slang kan maar 1 vakje tegelijk verplaatsen, Horizontaal, Verticaal en Diagonaal. Een Slang kan echter alleen aanvallen als hij Horizontaal of verticaal verplaatst en naast 1 van je Raven terecht komt. Komt een Slang boven, onder of naast een Raaf terecht dan verliest je Raaf een leven. Een slang kan echter ook "aanvallen" zonder zich te verplaatsen. Staat 1 van je Raafstukken bij een Slangstuk dan kun je die Raaf maar beter gelijk verplaatsen.

Na elk gewonnen spel klik je op de RESET knop om een nieuw spel te starten, want je moet net zo lang blijven spelen tot je 2000 punten gewonnen hebt, dan is dit spelletje afgelopen. Verlies je echter een spel dan raak je al je tot dan toe gewonnen punten kwijt en moet je vanaf 0 opnieuw beginnen.

Wel.....er valt niet meer aan uit te leggen. Verplaats je Raven en zorg dat jouw Raven de Slangen opvreten tot je 2000 punten hebt gewonnen. Als je dit spel wint dan gaat de kist open en win je een Flesje Antislangenserum.

Auto-Oplossing:
Speel je op "Easy" en vindt je dit spel toch nog te moeilijk, zorg dan dat je een nieuw beginbord hebt en doe dan een kwartiertje of zo helemaal NIETS .... en........de game lost dan vanzelf dit spel voor je op en je krijgt dan vanzelf  het Flesje Antislangengif. 

Speel je op "Hard" dan zul je ongeveer 3 kwartier dit spel geactiveerd met rust moeten laten om het door de game te laten oplossen.

Als je het Flesje Antislangengif hebt verkregen dan sluit je het puzzelscherm en dan dubbelklik je in de poort en....Billy beland in:

D: Het Riool:

Loop in de eerste gang een scherm omhoog. De gang gaat dan linksaf en in de vloer van de gang zit een rond rooster. Links is een doorgang (Doorway). Klik in de doorgang. Billy kan die doorgang niet verder in. Er staan 2 vuilnisvaten en een geopende kist. Klik in/op de kist en.......die Ojo komt eventjes te voorschijn uit de schaduw. 

Ojo meld dat Billy hier niet zal vinden wat hij zoekt. Als Ojo weer verdwenen is klik je nog een keer op de kist en.....Billy vindt dan in de kist de 10e groene Slangenmunt. Sluit het close-upscherm en klik dan nu op het ronde vloerrooster en....Billy schuift het ronde rooster weg. Dubbelklik dan in het ronde vloergat en......Billy daalt een lange ladder af en beland in de onderste rioolgangen. 

Rechts staat dan een Ton. Klik op de Ton en.....Billy kijkt in de ton en heeft weer een visioen. Loop vooruit via de rode stercursor midden onderaan het scherm en...Billy staat dan op kruispunt van rioolgangen.. Je kunt dus de rechter gang in en links terug naar de ladder maar je kunt ook de gang omhoog volgen. In de rechter gang staat een ton Dubbelklik in de rechter gang. Deze gang loopt dood maar op de achtermuur brand een rode lamp. 

Onder de rode lamp hangt een verdeelkast van telefoonlijnen. Links staat die ton. Klik op de Ton en.....Billy vindt er zijn 11e groene Slangenmunt. Klik op het telefoonkastje (Phonebox). Billy loopt naar het kastje en is dan in het close-upscherm. Je kunt eindeloos blijven klikken op dit kastje maar je krijgt het niet open, dus stap weer uit de close-up en klik dan met de rode stercursor linksonder en Billy loopt terug naar het kruispunt. Ga nu de gang omhoog volgen en.....Billy arriveert op het volgende scherm bij een ladder. 

Rechts van de ladder staat een geopende kist. Klik op de ladder en.....

....het licht gaat uit en een donkere stem meld dat Billy maar beter op kan schieten omdat "De Maan haar ogen snel rood zal kleuren". De stem bedoeld hiermee dat er bijna geen tijd meer is voor Wendy.  Zoek, in het donker met je cursor, de kist die rechts van de ladder staat en klik dan op de kist en...........Billy wordt gebeten door een gifslang die in de kist woont. Open de inventory en rechtsklik op het flesje Antislangengif, dat je via het Raven Hunt spel hebt verkregen. Billy drinkt het flesje antigif leeg en hiermee is het effect van de slangenbeet gelukkig weer teniet gedaan. Inmiddels is het licht ook weer aan, dus dubbelklik op de ladder en......Billy klimt via de ladder het riool weer uit en is dan beland bij de muur van:

E: Het Kerkhof:

Billy is via het gat in de grond uit de riolen geklommen en staat nu voor de muur van het kerkhof. Achter Billy groeit een klimop (Vines) aan de muur. Je kunt klikken op de klimop maar Billy weigert om via de klimop over de muur te klimmen. Loop door naar rechts en....Billy beland bij de toegangspoort van het kerkhof. De game meld gelijk dat deze nieuwe locatie nu ook beschikbaar is op je plattegrond, en dat is ook zo (Graveyard). Dubbelklik in de poort en.....Billy loopt door de poort het kerkhof op. Rechts naast de poort zie je dan een Crypthuis. 

Klik op de deur van de Crypt. In de close-up zie je dat het geen deur is maar een hek. Het hek is afgesloten met een stevige ketting, dus knip de ketting door met de Betonschaar (Bolt Cutters). Het linker hek zwaait dan open, maar omdat het pikdonker is in de Crypt wil Billy niet meteen naar binnen.

Billy heeft licht nodig en godzijdank heeft ie een boekje lucifers bij zich. Pak dus het boekje Lucifers (Matches) uit inventory en klik ermee in het nu geopende linker deel van de poort en..........Onmiddellijk beland je dan  nu in de puzzel waarbij je het Gameboekje en de originele Game DVD voor nodig hebt. Dit is de:

Crypt Draaiwielen Puzzel:

Om deze puzzel te kunnen oplossen heb je het Gameboekje en de Originele Game DVD nodig. Zonder het gameboekje en de DVD kun je deze puzzel niet oplossen, Deze puzzel is daarbij ook nog eens telkens anders, want de getallen/Letter combinatie die je krijgt worden willekeurig bepaald. 

Ik kan je er voor jouw dus geen pasklare oplossing voor geven......Ik kan alleen uitleggen hoe je deze puzzel moet oplossen met behulp van het Gameboekje en de game DVD.

Je bent beland in een paneel met daarop 2 rode draaiwielen. Boven beide draaiwielen zie je 2 schermpjes waarin een getal en een letter staan. 

Tussen beide draaiwielen zit ook een schermpje waarin je een getal en een letter krijgt. De getallen en de letters in de schermpjes zijn telkens anders. Als je nu uit deze puzzel stapt en dan weer activeert dan krijg je gelijk andere getallen en letters in de 6 schermpjes. 

Linksonder zit een knop. Onder het rechter draaiwiel zit een schermpje waar je een Symbool in ziet. Dat symbool is 1 van de 3 symbolen die je ook helemaal rechts ziet. Jij krijgt dus 1 van de 3 symbolen in het scherm onder het rechter draaiwiel. Tussen de Knop en het symbool zie je 3 groene lampjes die nu uit staan.

 • Noem het schermpje onder het rechter draaiwiel A. 

 • Het schermpje tussen de 2 draaiwielen noem je B. 

 • Het schermpje boven het linker draaiwiel noem je C. 

 • Het schermpje boven het rechter draaiwiel noem je D 

 • De knop noem je E en de 3 groene lampjes noem je F.

In de schermpjes B, C en D kun je de cijfers 1 t/m 9 krijgen en de letters A, E of X. Die letters verschillen per spel. Je moet dus, met de 2 draaiwielen, de juiste getallen in  schermpjes C en D zetten en dat moet je 3 keer doen.

In het Gameboekje staan 3 cirkels en elke cirkel heeft 1 van de 3 symbolen, die je in schermpje A kunt krijgen. Rondom de cirkels staan de getallen 1 t/m 9. 

Op het etiket van de Game DVD staan de letters A, E en X.  Afhankelijk van welk symbool jij in schermpje A krijgt, zoek je in het Gameboekje de cirkel op waar ook dat symbool in staat. Leg dan de game DVD op die cirkel in het gameboekje. Rondom de cirkel staan de getallen 1 t/m 9. 

Ik leg het nu verder uit aan de hand van het Symbool en de getallen en letters die ik in de schermpjes A, B,C en D heb gekregen. Je moet deze puzzel 3 keer achter elkaar oplossen want alle 3 de groene F-lampjes moet branden.

STAP 1:

 • In mijn game heb ik in schermpje A het symbool van de Cirkel op pagina 6 van het Gameboekje. 

 • In Scherm B heb ik de combinatie 1 A gekregen. In Scherm C heb ik de letter X en in Scherm D de Letter E.

 • Ik leg dus  in het gameboekje de DVD op de cirkel van pagina 6 leggen met de Letter A onder de 1. 

 • In schermpje C heb ik de X gekregen. In het gameboek kijk ik dan bij welk getal dan de X op de DVD staat en dat is voor mij de 5. 

 • In schermpje D heb ik de E, dus ik kijk op de DVD bij welk getal dan de E staat, en dat is voor mij de 8.

 • Ik moet dus in schermpje C de 5 boven de X zetten en in schermpje D de 8 boven de E. 

 • Dat doe ik door op het linker draaiwiel te klikken tot ik de 5 in schermpje C heb staan en dan klik ik op het rechter draaiwiel tot ik de, in schermpje D, 8 boven de E heb staan 

 • Als ik in de schermpjes C en D dan de juiste letter/cijfer combo heb staan dan klik ik op knop E en.... het eerste van de 3 groene lampjes F gaat branden en ik beland in:

STAP 2:

 • In schermpje A krijg ik nu het symbool van de cirkel op pagina 8 van het gameboek. In Schermpje B krijg ik nu de combo 5-A. 
 • Ik leg de DVD dus nu op de cirkel van pagina 8 in het gameboek en wel met de A onder het getal 5.

 • Ik kijk dus weer welk cijfer er nu bij de X en de E staan en vul die cijfers weer in de schermpjes C en D in, door weer op de 2 draaiwielen te klikken. In C dus de 1 en in D de 8.

 • Dan klik ik weer op Knop E en..... Het 2e groene F-lampje gaat branden en ik beland in:

STAP 3:

 • Zoals je ziet aan het symbool in schermpje A moet ik de cirkel van pagina 8 in het gameboek weer gebruiken. 

 • In schermpje B krijg ik nu de combo 7-E. In de schermpjes C en D krijg ik nu de letters A en X.

 • Ik leg dus de DVD weer op de cirkel van pagina 8 in het game boek en wel met de E onder de 7. 

 • Ik kijk dus weer welk cijfer er dan nu bij de A en de X staan en vul die cijfers in, in de schermpjes C en D. In C moet ik dus nu de 3 zetten en in D de 4.

 • Dan klik ik weer op Knop E en..........het 3e groene F-knopje gaat branden en....OPGELOST....

In een filmpje zie je dan hoe er ergens anders op het kerkhof een andere Crypthuis open gaat.

Na dit filmpje ben je dan terug in de puzzel, maar je bent er mee klaar dus sluit dit close-upscherm en......Billy staat weer buiten op het pad.

Loop een scherm omlaag door midden onder van je scherm te klikken met de rode stercursor en......Billy beland bij de 3 huisjes die je daarnet ook in het filmpje zag. 

Er staan hier 3 huisjes. Het linker huisje is de Crypt waarvan je in het filmpje het hek open zag gaan. Het middelste huisje is ook open en in dat huisje is het Laboratorium. Het rechter huisje kun je niet in want de deur van dat huisje is dichtgemetseld.Ga het linker Crypthuisje binnen.

Het 2e Crypthuisje:

Rechts staan 2 vaasvormige tafeltjes, Links staat een grote stenen doodskist (Coffin). 
Klik op de rechter vaastafel (Vase) en........Er licht een Flitslamp (Flash Bulb Attachment) op dit tafeltje. 

Het is de Flitslamp die Wendy op haar lijstje had staan. Pak de Flitslamp en......Billy krijgt weer een visioen van die bloedmooie heks die deze keer de Flitslamp vast heeft.Bekijk de Flitslamp in inventory (Rechtsklik) en je ziet dat je de achterzijde van het ding kunt losschroeven, maar doe dit nu nog niet. Klik op de stenen doodskist en pak er dan de Koevoet (Metal bar) uit die er in ligt. 

Verlaat deze Crypt weer en weer buiten ga je dan nu het middelste huisje binnen. Billy is dan in het:

Laboratorium:

Darj heeft Billy over dit laboratorium vertelt. Dit is het lab van Bruce. Er staat een Tafel (Lab Table) en rechts is een deur. Zoom in op de Tafel en bekijk de spullen die er op staan. De tafel staat vol met labspullen zoals een reageerbuisrekje en een Beker. Billy heeft echter nog geen idee wat ie hier moet doen, dus stap uit de close-up en ga weer naar buiten. Weer buiten loop je een scherm terug naar links.. Billy is dan terug bij de ingang van het kerkhof en de 1e Crypt. Ga nu een scherm naar rechts, dus dubbelklik nu aan de rechter rand van het scherm, en......Billy beland bij een groter Crypthuis. Ga naar binnen:

Het 3e Crypthuis:

Het Bloednotitieboek:

Ook in deze crypt staat een grote Stenen Doodskist (Stone Box). Links naast Billy staat een Vaas op de vloer.Klik op de stenen kist om er in de close-up van te geraken. Op de rand van het stenen kistdeksel krijg je de rode tandwieltjes. Pak de Koevoet (Metal bar) uit inventory en klik ermee op de dekselrand en....in een kort filmpje zie je dan hoe Billy het deksel open wrikt met de koevoet. Er vliegt een raaf uit de kist. 

Je komt vanzelf weer in de close-up en ziet dat er een geraamte ligt in de kist. Tussen de voeten van het geraamte ligt het Notitieboekje dat Billy nodig heeft en waar Darj over heeft vertelt. Helaas snurkt er ook een gifslang in de kist, net bij dat notitieboekje. Als je probeert het notitieboekje te pakken zal Billy weer gebeten worden door de slang, dus NIET DOEN NU.....Sluit het close-upscherm.

Linksachter Billy staat een Vaas op de vloer. Klik op die vaas en.....in een filmpje zie je een slang uit de vaas kruipen....de slang verdwijnt een donkere hoek in. Dan kijkt Billy in de vaas en ziet dat er een Slangenei in ligt. Pak het Slangenei (Snake Egg) uit de vaas en ga uit de close-up.

 Zoom weer in op de stenen doodskist. De knokige benen van het geraamte steken vast aan het bekken. 
Pak het Slangenei uit inventory en leg het Ei tussen de benen waar de benen aan het bekken vaststeken...... en..

....Filmpje....De slang gaat naar het ei om het ei te gaan uitbroeden. Het notitieboekje kun je nu pakken, dus pak nu het notitieboekje en sluit de close-up.

Rechtsklik in inventory op het notitieboekje en lees het dan helemaal door. 

Je leest dat de schrijver van deze notities ontdekt heeft in welke verhouding het besmette bloed gemengd moet worden. De schrijver meld ook dat hij het bloemmengsel  niet kan toedienen in bloedwijn of via een al besmet mens, omdat de "wezens" dit zouden ruiken. Er is maar 1 manier om het bloedmengsel toe te dienen en dat is via een injectie in het hart of de hals. Op de laatste 2 pagina's zie je dan een schema van 4 buisjes bloed en in welke verhouding ze gemengd moeten worden.

In de Fishboy Bait heeft Billy 3 buisje met bloed gevonden. Die 3 buisjes bloed heeft Billy dus al in inventory. Zou die Bruce het 4e buisje bloed hebben? Het wordt dus de hoogste tijd om eens te gaan kennismaken met die Bruce, en daarvoor wil Billy nu dus naar de Iguana Bar, maar om daar te geraken hebben we wel eerst het adres van die tent nodig en daarvoor heeft Billy de laptop van Wendy nodig. Berg het notitieboekje weer op in inventory. Open dan de Plattegrond en reis naar het:

Pandjeshuis (PawnShop):

Ga weer naar binnen. Er blijkt niemand aanwezig te zijn. Klik echter met je rode cursor achter de toonbank (Behind Counter) en...
......Oeps....Filmpje....Billy vindt het lijk van de pandbaas achter de toonbank. 

Klik op het lijk. Je zoomt in op het achterwerk van het lijk en je ziet dat er de linker achterbroekzak een Sleutel steekt. Pak de Sleutel en ga weer uit de close-up.  Zoom weer in op de glas vitrine (Glass Case). Op de linker boven hoek van de vitrine zit het slotje. 

Pak de Sleutel van de pandbaas uit inventory en klik ermee op het slotje om de vitrine te openen. De achterklep van de vitrine schuift open. Klik op Wendy's laptop om het ding uit de vitrine te jatten en jat ook het kistje met de 3 Afrikaanse Blaaspijpje uit de vitrine. Billy krijgt dan weer een hallucinatie. 

Klik weer op de rolstoel, die bij de rechter muur staat. Je ziet dan weer de lange Blaaspijp, die onder de tv hangt. Pak nu ook deze lange Blaaspijp. 

Sluit het close-upscherm en rechtsklik dan, in inventory, op Wendy's Laptop om het ding in het close-upscherm nader te bekijken. Klik weer op de laptop om het scherm in close-up te zien.

 • Klik op de map "Wendy's Documents" en lees dan Wendy's notities door. In de map "Big Story" heeft Wendy al een begin gemaakt van de reeks artikelen over de moorden, die zij voor haar krant wilde schrijven. In dit artikel heeft Wendy het over de moord op Richard Walters.

 • Via de "Voice Recorder" beluister je een geluidsopname die Wendy heeft gemaakt. Klik op de "playknop" en je hoort dan de stem van Bruce een aantal woorden losse woorden uitspreken. Dit wordt later in de game nog belangrijk.

 • De "Map Finder" is een internet zoekmachine maar daarvoor is wel een werkende internetverbinding nodig. Hier in de Pandjeswinkel kan Billy echter geen verbinding maken met het Internet. In de Tattoo Shop heb je echter gelezen dat daar wel draadloos internetten mogelijk is. Dus sluit de close-up en ga, lopend of via de plattegrond, terug naar de:

Tattoo Shop:

Via de plattegrond beland Billy meteen weer in de Tattoo Shop. Open weer de inventory en rechtsklik weer op Wendy's laptop. Klik in de close-up weer op de laptop en zie...rechtsonder in het laptopscherm meld de "Wireless Connection" dat de laptop nu verbinding heeft met het Internet. Klik dus op de "Map Finder" en.....het zoekscherm verschijnt en in het schermpje leest Billy dan het adres van de "Blue Iguana Bar and Grill" tent. 

Billy besluit om die Blue Iguana gelijk met een bezoekje te vereren.  Sluit de close-ups en open de plattegrond en klik dan op de "Courtyard", voor het "Chateu Hotel", en Billy beland gelijk terug op de binnenplaats voor zijn hotel. Rechtsachter op de binnenplaats staat de auto van de hotelmanager. 

Als het goed is heb je de autosleutels (Car Keys) van de manager al gejat. Zoniet dan ga je even het hotel in en naar het kantoor van de manager om zijn autosleutels alsnog te pakken. Klik met je rode cursor op de auto en in de close-up klik je dan met de autosleutels op het portier van de auto en...

....wel...de verdomde auto wil niet starten.....geen benzine. Je keert terug in de close-up van de auto....Boven het achterwiel zit de benzinetank (Fuel tank). Klik op de Benzinetank. Pak de rode Jerrycan uit inventory en giet de jerrycan leeg in de benzinetank. 

Sluit dit close-upscherm en zoom weer in op de auto en klik weer met de autosleutels op het portier en.......Hť Hť....Billy rijd nu weg en we belanden dan bij:

F: Blue Iguana Bar:

Links naast de ingang hangt een grote poster op de muur en daar staat ook een openbare Telefoon. Links zie je ook de achterdeur van de nachtclub, maar die zit op slot. Ga dus via de voordeur de tent binnen. De barman gilt dat de tent gesloten is, dus of Billy maar gelijk weer wil oprotten want hij wil naar huis. Rechts van Billy is de deur van het kantoor van Bruce maar daar kan Billy niet naar binnen zolang de barman nog aanwezig is. Billy moet dus de barman "uit de tent lokken".

Op de bar ligt een boek en er staat ook een fooienpot (Tip Jar) op de bar. Vlak voor de bar ligt een papieren servet (Napkin) op de vloer. Klik op het Servetje. Billy loopt naar de bar en raapt het papieren Servetje op. Bekijk het Servet (Napkin) in inventory. Op het servetje staat het adres en telefoonnummer van de Iguana Bar. Klik op het boek, dat op de bar ligt.  Het blijkt een kasboek te zijn en er steekt een geel briefje op de rechter pagina. Op het gele briefje lees je de cijfercode van de safe 31242. Billy heeft muntgeld nodig voor de openbare telefoon. Pak het Dollarbiljet uit inventory en klik ermee op de Fooienpot en......Je krijgt een paar kwartjes terug.

Ga terug naar buiten. Billy wil de barman naar buiten lokken door de bar op te bellen via de openbare telefoon die voor de bar staat. Maar het is niet waarschijnlijk dat de barman zal reageren op een telefoontje van een volkomen vreemde. Billy heeft de stem van baas Bruce nodig. Rechtsklik in inventory weer op Wendy's laptop en zorg dat je het laptopscherm weer groot in beeld hebt. Klik weer op de "Voice Recorder" om de recorder te openen. 

 • Wendy heeft dus de stem van Bruce opgenomen en als je op de Playknop klikt dan hoor je Bruce allemaal losse woorden zeggen. In het schermpje zie je die geluidsfragmenten. Elk geluidsfragment is dus een woord. Rechtsklik op een geluidsfragment om te horen welk woord het is. Van links naar rechts zijn het de woorden: Me, And, What, Are, You, Doing, To, Stop, Report.  

 • Helemaal rechts zie je een lege ruimte en dat is de "Edit Area". Je moet die geluidsfragmenten nu in de goede volgorde zetten om er deze zin mee te maken: "Stop What You Are Doing And Report To Me".

 • Linksklik op een geluidsfragment om het fragment op te pakken en klik het dan op de juiste plaats. Pak dus het "Stop" fragment op en klik het vast in de "Edit Area". 

 • Pak dan het 1e fragment op en plaats het op de plek waar het "Stop" fragment stond. Pak dan het "Stop" fragment uit de "Edit Area" en klik het op de 1e plek. 

 • Ga zo door tot je van links naar rechts de zin: "Stop What You Are Doing And Report To Me". Speel de zin dan af en als je het goed hebt dan meld Billy "That Sounds if it might work".

Sluit het close-upscherm en klik nu op de Telefoon (Public Phone). Pak een Kwartje uit inventory en gooi het in de muntgleuf. 
Pak dan het Servet uit inventory en klik ermee op het toetsenpaneeltje en....Billy belt de Iguana Bar op. 

Zodra de Barman zich meld open je Wendy's Laptop en de "Voice Recorder" en druk je op de playknop om de zin weer af te spelen en.......De barman vindt wel dat de baas een beetje vreemd klinkt maar zal toch naar hem toe gaan. Ga dus de bar weer binnen en zie.....Barremans is verdwenen. Dubbelklik op de deur van Bruce en Billy gaat naar binnen:

Kantoor Bruce:

Zodra Billy binnen is begint er een kraai te blŤren. Die kraai zit in de vogelkooi die links in de hoek staat. Die kraai moet zijn bek houden, dus pak de Hondenbrokjes (Dog Food) uit inventory en klik ermee op de vogelkooi en....de Kraai houd zijn snavel. Klik op het bureau. Je beland in de close-up van het bureau. Er staat een Vaas en een telefoon op het bureau en er liggen wat documenten. 

Klik op het middelste document. Het blijkt een bon te zijn voor de levering van 4 bloedmonsters en op de bon staat geschreven dat Marvin 3 bloedmonsters in de haven bewaard. Maar dat wist Billy al want die 3 buisjes bloed heeft ie al. Klik de bon weer weg en klik op de telefoon en....je hoort een ingesproken bericht van Marvin die meld dat hij de onderdelen van de generator binnen heeft en dat hij naar de mijn gaat om er de lift te repareren.

Klik op de Vaas en.....Billy haalt de deksel van de vaas. Er zit een rode knop in het onderste deel van de vaas. Klik op de rode knop en.....er gebeurt niets....je hoort niets en je ziet niets gebeuren als je op de rode knop klikt. Sluit het scherm en dubbelklik dan op de deur waar de vogelkoot voor staat en......Billy beland in de volgende kamer en overhoort het gesprek tussen Bruce en de barman. 

Billy staat dus helemaal rechts, bij de muur waar de Muursafe in zit. Omdat je op het bureau op de rode vaasknop hebt geklikt is hier nu het schilderij, dat de muursafe bedekte, opzij geschoven. Je hoeft niet te wachten tot het gesprek tussen Bruce en zijn barman is afgelopen, dus klik gelijk maar op de muursafe, terwijl je ondertussen luistert naar wat Bruce vertelt aan zijn barman. Je beland in de close-up. De safe heeft een paneeltje met 4 blauwe knopjes. Boven elk knopje zit een piepklein ledlampje die nu uit zijn. Nummer de 4 blauwe knopjes, van links naar rechts, 1 t/m 4. 

In het boek, dat op de bar lag, heb je de cijfercode van de safe gelezen, en opgeschreven. De cijfercode is dus 3, 1, 2, 4, 2. 
Dus klik nu op de knopjes: 3, 1, 2, 4, 2 en......de safe gaat open. In de Safe ligt het 4e bloedbuisje dus pak het Buisje uit de safe.

Terwijl Billy bezig is de safe te plunderen heeft hij ook geluisterd naar wat Bruce aan het vertellen was tegen Barremans:

Bruce zegt dat hij van die Sashia af wil. Sashia verlangt steeds meer vers bloed en Bruce kan dat niet meer leveren zonder de verdenking op zich te laden. De autoriteiten vinden het nu al vreemd dat er steeds klanten van de Iguana Bar schijnen te verdwijnen.  En Bruce wordt ook ietwat zenuwachtig van de vriend van die journaliste, die nu hier in zijn stadje snuffelt. De barman hoeft echter aan dat probleem niets te doen want Bruce heeft al een oplossing gevonden. Marvin heeft gezegd dat de drie missende bloedmonsters in de locker in het havenkantoor liggen en hij zou ook het boek op het kerkhof halen. Maar Bruce heeft al een paar dagen niets meer van Marvin vernomen. Bruce vraagt zich dus af waar die Marvin uithangt.

Open de plattegrond en reis nu terug naar het:

G: Kerkhof: (Grave Yard):

Laboratorium

Loop door de ingang poort het kerkhof weer op en dan, via midden onder, een scherm omlaag. Billy is terug bij het 2e Crypthuisje en het huisje dat dient als laboratorium. Ga het Laboratoriumhuisje weer in. Ga weer in de close-up van de laboratoriumtafel. Links op de tafel staat het reageerbuisrekje. 

 • Open de inventory en pak de 3 buisjes bloed eruit en plaats de 3 buisjes in het rekje. Pak dan het buisje bloed dat je uit de safe van Bruce hebt gejat en zet ook dit buisje in het rekje. Lees in het notitieboekje nog eens de laatste pagina door om te weten hoeveel bloed je uit elk van de 4 buisjes met elkaar moet mengen en verhitten.

 • De 4 buisjes bloed, die je nu in het rekje hebt gezet zijn genummerd als buisje 3, buisje 7, buisje 4 en buisje 2, net zoals in het notitieboekje. Midden op de tafel ligt een Pipetje (Dropper) waarmee je bloed uit de buisjes kunt zuigen. Pak het pipetje, dat dan naar je inventory verdwijnt. 

 • Naast het reageerbuisrekje staat de Beker (Cold Beaker), waar je het bloed in moet doen. Je moet dus de juiste hoeveelheid bloed (eenheden) uit elk buisje halen en het dan in de Beker doen. De hoeveelheden (Eenheden) die je uit elk buisje moet halen staan in het notitieboek.Onder de Beker staat een kaars. Pak het boekje Lucifers uit inventory en klik ermee op de kaars om de kaars aan te steken

Pak het Pipetje (Dropper) uit inventory en klik ermee op buisje 2. Je geraakt in de close-up van de 4 reageerbuisjes en het pipetje steekt nu in Buisje 2. 

De Pipet heeft een rubber bolletje. Ik noem dat rubber bolletje de Zuignap.Klik op de Zuignap van het Pipetje om de Pipet te vullen met 1 eenheid bloed. Om 2 eenheden uit een buisje op te zuigen moet je dus 2 keer op de Zuignap van de Pipet klikken. Bovenin het scherm lees je hoeveel eenheden je uit een buisje hebt opgezogen. Hier gaan we:

 • STAP 1:Buisje 2: Klik 3 keer op de Zuignap om 3 eenheden Bloed uit buisje 2 op te zuigen. Sluit de close-up. Je cursor is dan de Pipet. Klik met de Pipet nu op de Beker om de 3 eenheden bloed uit buisje 2 in de beker te doen.

 • STAP 2: Buisje 4: Klik  met de Pipet op Buisje 4 in het rekje. Je komt weer in de close-up van het rekje en de Pipet steekt in buisje 4. Uit buisje 4 moet je 1 eenheid opzuigen, dus klik 1 keer op de Zuignap. Sluit de close-up en klik met de pipet op de Beker om de 1 eenheid bloed uit buisje 4 in de beker te doen. 

 • STAP 3: Buisje 7:Steek de Pipet in buisje 7 en in de close-up klik je dan 1 keer op de Zuignap om 1 eenheid bloed uit buisje 7 op te zuigen. Sluit de close-up en klik met de Pipet op de Beker om het bloed weer in de beker te doen.

 • STAP 4: Buisje 3:Steek het pipet in buisje 3 en in de close-up klik je 2 keer op de Zuignap om het Pipet te vullen met 2 eenheden bloed uit buisje 3. Sluit de close-up en giet de Pipet weer leeg in de Beker en......

 • STAP 5: Het bloed in de beker gaat dan borrelen. Berg het Pipet op (Rechtsklik) en pak de Dartpijl uit inventory en klik met de Dartpijl op de Beker en.........Billy doopt de Dartpijl in het gekookte en besmette bloed en hij heeft dan een Dartpijl met Bloed (Dart With Blood) in inventory.

 •  STAP 6: Combineer in inventory de Dartpijl met de lange Blaaspijp (Hollow Bamboo) om de Dartpijl in de blaaspijp te doen. Billy moet de nu giftige darpijl binnen 24 uur in het lichaam van die Sashia schieten want na 24 uur is het gif uitgewerkt.

Sluit alle close-upschermen en loop terug naar buiten. Billy is dan buiten op het stenen pad. 
Ga nu niet een scherm terug naar links maar zoek nu de rode Stercursor midden onder in je scherm. 

Dubbelklik dan en Billy loopt een scherm omlaag en staat dan voor een half geopende Hekpoort. 

Dubbelklik in de poort en.....Billy beland bij 

H: Woonhuis en Toren:

Dubbelklik op de voordeur van het huis en.....Billy loopt door en staat dan recht voor de voordeur. 

Klik op de voordeur en in de close-up klik je dan op de deurknop,  maar.....tja.....de deur zit op slot. Links naast de voordeur zit een brievenbus op de gevel. Klik op de klep van de brievenbus. Er steekt een witte Envelop in de brievenbus. 

Pak de Envelop uit de brievenbus. Rechtsklik in inventory op de Envelop en klik er dan op om er de brief van de "Bank of Trust" uit de halen. 
De brief is gericht aan Richard Walters.......Onderop de brief steekt een Creditkaart. Pak de Creditkaart.

Sluit de close-up. Klik op het raam, rechts van de voordeur. In de close-up zie je dat het raam uit 2 gedeeltes bestaat. In het midden krijg je de tandwieltjes. Je ziet echter ook een rood lampje knipperen. Dat rode lampje is het lampje van het alarm. Billy zou dus met de zojuist gevonden Creditkaart dit raam kunnen openen, maar dat is vanwege het alarm niet zo'n goed idee. Sluit het scherm.Rechts naast het huis zie je een stenen Boog. Dubbelklik onder de Stenen boog en....Billy loopt onder de Stenen Boog door naar de achtertuin  en.....ziet dan in de verte de:

Toren:

Loop door naar de toren. Klik op de voordeur en....De deur gaat open maar dan staat Billy voor een cijfercodekastje. Als je op het cijfercodekastje klikt dan kun je het nader bekijken. Helaas heeft Billy geen idee wat ie hiermee aanmoet. Dus sluit het close-upscherm maar weer. Rechts naast de toren zie je de ingang van de kelder en verder op, achter de 2 bomen, is de jungle.  Dubbelklik op de kelderingang en Billy loopt er naar toe.

Dubbelklik in het keldergat en......Billy daalt af en beland in de Torenkelder:

De Torenkelder huisvest 2 cellen, De deur van de linker cel staat een beetje open. In de voorgrond staat een tafel. Links van de 2 cellen staat een soort oven waarop een Computer (Control Panel) staat. Je ziet ook een treinrail die uit een donkere mijngang komt. Ga de linker Cel binnen. Op de muur, tegenover de celingang, heeft iemand een gedicht geschreven. 

Klik op de muur met je rode cursor om te zien wat er op de muur staat geschreven.  

Klik op de muurtekst en Billy leest dit gedicht hardop voor.....en nee....ik ga het niet voor je vertalen.....Pak er maar een Engels/Nederlands Woordenboek bij.....dan leer je ook nog eens wat. Sluit het scherm en verlaat de cel weer. Klik nu op de grote tafel, die rechtsonder in de kelder staat. In het close-upscherm zie je dat er een boek op de tafel ligt. 

Klik op het boek om het nader te bekijken. Het boek bevat lijsten met de namen van alle ontvoerde, en vermoorde, meisjes. Blader door naar de volgende pagina en......Wel.....Achter Wendy's naam zie je een sterretje staan en dat betekent dus dat Wendy zich hevig heeft verzet. Je leest dat Wendy zat opgesloten in de "Moon Room". Er staat ook een aantekening over Billy op deze pagina en op het gele papiertje lees je dat de generator buiten gebruik is en dat men de "Track CoŲrdinaten" moet gebruiken en niet de lift.

Sluit de close-upschermen en klik nu op de computer (Control Panel) die op de oven staat. Op het scherm staat te lezen "Track Path Required". Je kunt op het vierkante knopje klikken maar dat heeft geen zin zolang je het "Track Pad" niet weet want je krijgt dan de mededeling "Invalid Switch  Set" op het scherm. Sluit het close-upscherm en ga terug naar de voordeur van het Huis. Je kunt dit lopend doen of via de plattegrond.

Terug bij het Huis loop je een scherm door naar links (Back to Gate). Je ziet dan de Hekpoort weer maar ook de linker schutting van het huis. Dubbelklik nu met de rode stercursor bij de schutting (Side of House) en....Billy beland aan de linkerzijde van het Huis en ziet een verlicht kelderraam. 

Zoom in op het halfronde kelderraam. Klik, in de close-up weer op het raampje en vraag dan of er iemand is via "Hello?" en.....

........inderdaad....er zit iemand opgesloten in de kelder. De man vertelt dat hij een paar kabeltjes heeft ontdekt die waarschijnlijk van het alarmsysteem zijn. Zeg dus "Just cut the wires". Maar de man durft die kabeltjes niet door te snijden/knippen uit angst voor kortsluiting. De man heeft iets nodig dat flink wat voltage kan opbrengen en waarmee hij het alarmsysteem kan overbelasten.

BeŽindig de conversatie maar blijf in deze close-up. Open de inventory en rechtsklik op de Flitslamp van Wendy. Je krijgt de flitser groot in je scherm en je ziet de achterklep. De achterklep zit vast met 4 schroeven. Pak dus de schroevendraaier uit inventory en klik er mee op 1 van de 4 schroeven om de achterklep los te schroeven. 

In het Flitslampkastje zie je dan een Condensator. Pak de Condensator (Capacitor) uit het kastje en sluit de close-up. Zoom weer in op het kelderraam, pak dan de Condensator uit inventory en klik ermee op het kelderraam en.......Billy wil de condensator de kelder in gooien maar de man zegt dat Billy de Condensator eerst moet opladen.

Waar in hemelsnaam moet Billy nu die condensator opladen? Herinner je het telefoonverdeelkastje in de rioolgangen? Wel.....wellicht dat Billy in dat telefoonkastje de Condensator kan opladen. Rechtsklik om de Condensator terug op te bergen. Open de plattegrond en klik op "Grave Yard" en.....Billy beland terug bij de toegangspoort van de begraafplaats. Loop een scherm naar links en duik dan via het ronde gat in de grond het Riool weer in. 

In het riool loop je een scherm omlaag en dan een scherm naar rechts en.....Billy is terug in de doodlopende gang waar het Telefoonverdeelkastje aan de muur hangt. 

Zoom in op het Telefoonkastje. Pak de Koevoet uit inventory en klik ermee op het kastje en...

......Billy wringt het deksel van het kastje maar krijgt eerst weer een visioen waarin de Slangenheks bezig is met Wendy's laptop. 
Heksje heeft de Laptop ook hier in dit kastje opgeladen

Na het visioen pak je de Condensor uit inventory en klik je met de Condensor op de 2 rechter contactpunten in het kastje en....

.........de Condensor wordt opgeladen...........

Open de Plattegrond en reis terug naar het Huis (House). Billy beland weer bij de voordeur van het huis, dus loop weer een scherm naar links en klik weer bij de schutting om weer bij het kelderraam te komen. Zoom weer in op het kelderraam en gooi de nu opgeladen Condensor door het raam de kelder in en.....Filmpje.................. en dan meld de man in de kelder vol trots dat ie het alarm heeft uitgeschakeld....Sluit het scherm en ga terug naar de voorkant van het huis. Ga weer in de close-up van het dubbele raam. Het rode alarmlampje zie je nu niet meer branden, dus pak nu de Creditkaart uit inventory en klik ermee op de middelste raamspijlen en...

...Billy maakt het raam met behulp van de creditkaart open en dan kruipt ie door het raam naar binnen:

In het Woonhuis:

Billy is in de hal van het woonhuis. In de voorgrond staat een stoel en een grote vaas. Klik op de vaas en......Billy vindt bij de vaas zijn 12e groene Slangenmunt. Loop een scherm door naar rechts en Billy beland in de eetkamer. De grote tafel is gedekt voor 4 personen maar Billy heeft geen honger. Links zie je de kapotte deur van de studeerkamer.

Dubbelklik in de kapotte deur en Billy beland in de Studeerkamer (Study). 

In de boekenkast zit ook de open haard en boven de openhaard staat een Beeldje in een nisje. In de voorgrond staat een bureau. Ga in de close-up van het bureau. Op het bureau staat een telefoon waarvan het lampje knippert. Er staat ook een klein kistje waar een Sleutel in ligt. 

Het bureau heeft ook een la maar die zit op slot Klik op de telefoon om de opgenomen boodschap te beluisteren. Je hoort een boodschap van Bruce voor Sanches. Pak de Sleutel uit het kistje. Pak de sleutel meteen uit inventory en steek de Sleutel in het sleutelgat van de la. Klik dan op de sleutel om de sleutel te draaien en klik dan op de handgreep van de la.....de la schuift open. 

In de la ligt een Papiertje en een Knop. Pak het Papiertje en pak de Knop uit de la. De Knop is een Lichtschakelaar en het Papiertje bevat nummers. 
Sluit het scherm en klik nu op het Beeldje (Statue) dat boven de open haard in de boekenkast staat.

Rechts naast het beeldje zie je 2 planken met boeken. Beweeg je cursor over de boeken op de bovenste plank tot je op 1 van die boeken de rode cursor krijgt. Klik dan en....Billy opent een boek met blauwdrukken van een reactor en een "Essence Chamber" waaruit Billy opmaakt dat men "Levensenergie" verwerkt voor "Moleculaire Hergroei". Billy krijgt er de kriebels van. Klik het boek terug de kast in.

In de rand, onder het beeldje en de boeken, steken 6 Knoppen. Als je het gedicht, op de muur van de Cel, hebt gelezen dan weet je dat er in dat gedicht sprake was van een Safe, dit beeldje en een kleine Knop. Nummer de knoppen in de rand, van links naar rechts, 1 t/m 6 en klik dan op Knop 5 (Button) en.......Het Beeld in de nis schuift omhoog en de Safe komt tevoorschijn. Pak het Nummerbriefje, dat je daarnet uit de bureaula hebt gepakt, uit inventory en klik met dit briefje op de Safe en.......de Safe gaat open.

 In de Safe liggen Sleutels.....Pak de Sleutels. Het is een Sleutelring met 5 Sleutels.

Sluit het close-upscherm en ga terug naar de Eetkamer en dan terug naar de Hal (Foyer). 
Terug in de hal dubbelklik je met de rode stercursor in de gang (Hallway), waar je het smalle raampje ziet.

 In de gang staat, links, een schemerlamp op een tafeltje en dat tafeltje staat bij de doorgang naar de Trap (Doorway to Stairs). Aan de rechter muur hangen 2 schilderijen. Als je op het rechter schilderij klikt ervaart Billy even een schrikmoment. Dubbelklik in de Trapdoorgang en Billy staat dan bovenaan de keldertrap. Het is donker maar rechts zie je de lichtschakelaar. 

De Lichtschakelaar heeft echter geen knop maar gelukkig heeft Billy de knop gevonden in de bureaula. Pak dus de Lichtknop uit inventory en klik ermee op de Schakelaar om de Knop in schakelaar te klikken. Klik dan op de knop en.....Let there Be Light...Nu kan Billy de trap af, dus dubbelklik onderaan de trap en Billy beland in de Keldergang:

Er zijn 2 cellen in de smalle gang. De linker cel is leeg maar in de rechter cel zit die vent opgesloten waar Billy door het kelderraam mee heeft gepraat. Uiteraard zit de rechter cel op slot. Pak dus de Sleutelring (Ring of Keys) uit inventory en klik ermee op de rechter celdeur en.......Billy ontsluit de deur. Loop de cel binnen en Billy ontmoet nu de gevangene wiens naam Vargo is.

Vargo staat achter de celdeur tegen de muur. Rechts ligt Vargo's matras met kussen. Boven het matras hangt een briefje op de muur.  
Praat met Vargo en gebruik hier alle gespreksopties die je krijgt.  

Vargo is de ontwerpen van het trackingsysteem voor de mijnkarretjes. Toen Vargo echter in de gaten kreeg dat er ontvoerde meisjes met de mijnkarretjes door de berg naar Sashia werden vervoerd heeft hij heftig geprotesteerd. Vargo werd toen zelf gevangen gezet. Vargo vertelt verder dat hij heeft gehoord dat Sashia als er een "Serpent Moon" is, dat is als de maan in ťťn lijn met een bepaalde planeet staat, rituelen uitvoert. Via dat ritueel maakt Sashia van de meisjes haar "Servants".Sashia woont in een fort, omringd en beschermd door haar "Servants", en dat fort staat in de jungle, aan de andere kant van de berg. Bruce krijgt in ruil voor de levering van de meisjes veel goud van Sashia.

Vargo heeft aanwijzingen voor het tracksysteem van de mijnkarretjes op een stuk papier gehangen dat boven zijn matras aan de muur hangt. Vargo wil voorlopig nog even in zijn cel zal blijven want als Bruce en zijn mannetjes hier komen en ontdekken dat hij weg is, zullen ze een zoekactie op touw zetten. En dat zou niet gunstig zijn voor Billy, die zo snel mogelijk naar Sashia moet als hij Wendy nog op tijd wil redden.

Als je alles met Vargo besproken hebt dan beŽindig je het gesprek.  Klik dan op het briefje, dat boven de matras op de muur genageld zit. 
Op dit papiertje lees je Vargo's aanwijzingen voor het Tracking Systeem. 

Je leest: "Switch a + Switch b + Switch c = coords. 3 sets of coords sets track system". 

Ok....We laten Vargo dus hier achter in zijn cel. Exit de Cel en loop de trap weer op naar de bovengang en loop dan door naar de hal. Dubbelklik in de hal op de voordeur en.....Billy staat dan weer buiten. Dubbelklik weer, rechts naast het huis, onder de stenen boog en loop dan weer door naar de Toren. 

Terug bij de Toren klik je weer op de voordeur en.....De voordeur van de Toren gaat weer open en je ziet dan het  codekastje weer. Klik op het codekastje. Dit is het:

Trackingkastje: Stel de coŲrdinaten in:

Het kastje heeft een ronde Knop die je op de standen A, B, C en = kunt klikken. De ronde Knop staat nu op A .Ook heeft het kastje een cijferpaneel met de cijfertoetsen 0 t/m 9 en een Entertoets. Boven het cijfertoetsenpaneel zie je 3 lampjes.Tussen de ronde Knop en de cijfertoetsen zit een paneeltje waar nu het getal 292 in staat.

De bedoeling is het dat de 3 ronde lampjes alle 3 groen gaan branden en dat ga je doen in 3 stappen.

STAP 1: 

De ronde Knop staat nu op A en dit geeft in het middelste paneel het getal 292.  Zet  je de ronde knop op de = positie dan lees je in het middelste paneel dan 832. Zet je de ronde knop op B dan blijft het middelste paneel leeg. Zet je de ronde knop op C dan lees je in het middelste paneel 322. Je moet dus het getal voor B uitrekenen en dat getal invoeren via de cijfertoetsen. 

De aanwijzing van Vargo heeft je geleerd dat A + B + C gelijk is aan =.Dus 292 + B + 322 is 832. B is dan: 832 - 292 - 322 = 218. Zet de ronde Knop weer op B en toets dan via de cijfertoetsen het getal 218 in en druk dan op de ENTER-toets. 

Het linker lampje gaat nu groen branden en het middelste paneeltje is weer leeg.

STAP 2:

Zet de ronde Knop weer op A, C en = en noteer de getallen die je dan krijgt en reken dan B weer uit. B is dan142 + B + 112 = 512. Dus B is dan 258.

Zet de Knop weer op B en toets 258 in en klik weer op ENTER en....het middelste lampje wordt ook groen.

STAP 3:

Zet de Knop weer op A, C en = en reken met de nieuwe getallen B weer uit. B is dan nu 312 + B + 300 = 790. Dus B is dan 790 - 312 - 300 = 178.Zet de Knop weer op B en toets dan 178 in en klik weer op ENTER en...

..alle 3 lampjes zijn dan groen en je hoort een geluid.

Sluit dit scherm en dubbelklik op de kelderingang en duik dan de kelder weer in. Terug in de kelder klik je weer op de Computer (Control Panel) en dan klik je weer op de vierkante knop, rechts onder het scherm. en.......de mijnkarretjes worden nu geactiveerd. 

Sluit dit scherm en zie.....er rijden nu mijnkarretjes de mijntunnel in. Klik met de rode stercursor op 1 van de wijnkarren en...

.....Billy springt in een mijnkarretje en via een overdreven lang filmpje rijd Billy in het karretje door de mijntunnel en........

... we belanden dan in:

Hoofdstuk 3:

I: Mijn

Billy is, na een ritje in een mijnkar, beland in de mijn. Het karretje heeft Bilbo afgeleverd bij een splitsing want de rail houd hier op Billy is vanzelf uitgestapt. Rechts is een nieuwe mijngang. Dubbelklik dus in de rechter mijngang en.....Billyboy beland op een volgend kruispunt van gangen. 

Via onderkant scherm ga je terug naar het mijnkarretje (Back To Minecar). Je kunt een rechter gang in en een linker gang in. De rechter gang is de Oost gang (Mine Shaft East) en de linker gang is de Noord gang (Mine Shaft North). Dubbelklik in de Noord, dus de linker, gang. Je ziet Billy dan in de Noord gang staan. Dubbelklik aan het einde van de gang en....je beland in een close-up en ziet dat deze Noordgang is ingestort. 

Half begraven onder de rotsbrokken ligt het lijk van een vent. Boven het hoofd van het lijk ligt een kistje. Klik op het lijk om het nader te bekijken. 

Op de borst van het lijk prijkt een naamkaartje. Klik met je vraagteken op het naamkaartje en.....wel alle donders.....Dit is, of was, Marvin.....Ok....Marvin is dood en hij heeft waarschijnlijk niet de kans gekregen om de generator nog te repareren. In het kistje liggen Pijpstukken. Pak de Kist met Pijpstukken (Box of pipes).

Sluit het close-upscherm. Je ziet Billy dan weer in de Noord gang staan. Dubbelklik middenonder scherm om terug te keren op de kruising (Back To Main Mine). Terug op de kruising dubbelklik je dan nu in de Oost, dus de rechter, gang. Billy staat dan in de Oost gang weer op een splitsing en.....je ziet een schaduw weg rennen. 

De Oost gang gaat recht door en de linker gang is een nieuwe Noord gang. Via onder kant scherm kun je terug naar de Kruising. De Mijn is nu ook als locatie op de plattegrond gezet. Vlak voor Billy staat een kastje op de grond, onder de groene lamp. Dat kastje is een Schakeldoos (Switchbox). Zoom in op de Schakeldoos en je ziet dat er een speciale Dopsleutel nodig is om deze schakeldoos te openen. Sluit het close-upscherm en dubbelklik in de Oost Gang, dus de recht door gang, en....Billy beland bij een Schuur

Er staat een Ton bij de schuur. Klik op de Ton om er in te kijken. In de ton liggen Papiersnippers. 

Pak de Papiersnippers uit de ton. Open de inventory en rechtsklik op de Papiersnippers (Torn Paper) en.....
Puzzel de Papiersnippers in elkaar tot een schema van de generator:

De Papiersnippers Puzzel:

Wel....het is een gewone legpuzzel. Je moet de stukjes dus aan elkaar puzzelen. 
Je klikt op de stukjes en houd dan je linkermuisknop ingedrukt om de stukjes te verslepen. Het stukje waar je op klikt wordt geel.

Het is niet al te moeilijk maar je moet wel binnen de 4 hoeken blijven. De stukjes klikken vanzelf vast op de juiste plaats. 
Als je klaar bent blijkt er een enorme zwarte vlek op het schema te zitten, waardoor een flink stuk niet te zien is, maar Billy denkt toch dat hij er wel wat aan heeft.

Sluit het scherm en klik nu op de deur van de schuur en doe dat in de close-up nog een keer om de deur te openen en klik dan om naar binnen te gaan.....Maar.....Billy vind het te donker in de schuur dus hij weigert om de schuur binnen te gaan. Er hangt echter een olielamp boven de deur, dus pak de Lucifers maar weer uit inventory en steek er de olielamp mee aan en......Licht.... 

Berg de lucifers weer op en ga dan nu de schuur binnen. Billy staat dan voor een stelling. 
Op de onderste plank ligt een Pikhouweel en op de plank erboven ligt een Dopsleutel. Grijp de Pikhouweel en grijp de Dopsleutel.

Sluit het scherm en.....Billy staat weer buiten de schuur. Dubbelklik in de mijngang en....Billy keert terug naar de splitsing waar de Schakelkast staat. 
Zoom weer in op de Schakeldoos en maak dan het deurtje open met de Dopsleutel. 

In dit Elektra Schakelkastje steekt een Zekering. Pak de Zekering (Fuse) uit het kastje en sluit het scherm. 

Dubbelklik hier nu in de Noord, dus de linker, gang en.....Billy beland in een nieuwe mijn en hier is de:

Liftschacht en Generator

De lift is er niet want die staat een etage lager. Bij de liftschacht hangt ook weer een Elektrakastje en achter de liftschacht is een nieuwe gang. Klik op het Elektrakastje. Er horen 2 Zekeringen in dit kastje, maar er zit maar 1 zekering in.  Plaats dus de Zekering (Fuse) in die je uit de Schakelkast hebt gejat in dit kastje en klik dan op de hendel, onder de zekeringen, om die hendel naar links te zetten. 

Er gebeurt echter niets.......er is geen stroom want klojo Marvin heeft zich laten bedelven onder de instorting voordat ie de generator heeft kunnen repareren.

Stap uit de close-up en dubbelklik dan in de Gang, rechts naast de liftschacht en.....Hť...Hť.....eindelijk heeft Billy dan de Generator gevonden.

De Generator puzzel:

Zoom in op het grijze paneel van de generator. In de close-up zie je 4 ronde lampjes en boven de lampjes een zwart vak. In het zwarte vak zie je linksboven en rechtsboven een pijpje. In het zwarte vak horen de pijpjes van het Koelsysteem te zitten maar die pijpjes zijn verdwenen. De generator doet het niet omdat het koelsysteem dus niet is aangesloten en dat moet Billy dus nu herstellen.

Pak de kist met Pijpjes (Box of Pipes) uit inventory en klik ermee in het zwarte vlak en....De kist komt linksboven te staan. Je moet nu de pijpstukjes uit de kist op de goede manier in het zwarte vak aan elkaar verbinden zodat er een pijpverbinding ontstaat van linksboven naar rechtsboven. Er zijn meerdere oplossing mogelijk en je kunt gebruik maken van het schema dat je eerder in elkaar hebt gepuzzeld.

Je pakt dus een pijpstukje uit de kist en sleept het dan naar het zwarte vak en klik het daarin vast. 
Het is niet al te ingewikkeld maar hier is mijn oplossing, maar zoals ik al zei...er zijn meerdere oplossingen mogelijk.

Als je klaar bent gaan de 4 ronde lampjes rood branden en hoor je dat de generator opstart. Sluit dan het close-upscherm en loop via onderkant scherm terug naar de Liftschacht. Zoom weer in op het elektrakastje en klik de Hendel weer naar rechts en.....je hoort de lift omhoog komen, dus stap uit de close-up en....na een tel of 2 komt de Lift eraan. 

Wel....Dubbelklik in de liftkooi en.....in no time beland Billy dan beneden in de onderste mijngangen. 
Links naast de lift hangt hier ook weer een elektrakastje. Rechts leunen een paar golfplaten.

Zoom in op het elektrakastje. Er ligt een losse Hendel in dit kastje. Grijp de Hendel en sluit het scherm. 

Helemaal rechts leunen er een paar Golfplaten. Klik op die Golfplaten en doe dat in de close-up nog een keer om de golfplaten opzij te schuiven. 

In het gat ligt een Touw. Grijp het Touw en sluit het scherm. Dubbelklik nu. links, in de mijngang en........Billy loopt de mijn nu uit en beland in:

J: Jungle:

Links is de ingang van een Tempel. Midden onder is een pad om dieper de jungle in te lopen (Forward). 
Dubbelklik in die ingang van de Tempel en Billy beland in de:

Tempel:

De tempel is in een grot. De ingang/uitgang (Temple Exit) is achter Bil. Ook achter Billy zie je een aantal rode Symbolen (Symbols) op de muur. 
Rechts staat een vrouwelijk Standbeeld en achterin zie je een doorgang (Doorway)

Klik op het standbeeld om dit vrouwtje nader aan de borsten te kietelen. De stenen dame houd een grote stenen Vaas vast in haar bevallige handjes. 

Zo'n stenen vaas is veel te zwaar voor zo'n lieftallige dame, dus verlos haar van haar last. Pak dus de Stenen Vaas (Bowl) en sluit dit scherm. 
Klik nu op die rode symbolen om ook die nader te bekijken. Je ziet 7 symbolen en ze staan in een bepaalde links/rechts volgorde. 

Je moet de volgorde waarin deze symbolen staan onthouden, dus teken het geheel maar even na op een stukje papierus en nummer ze op je tekening, van links naar rechts, 1 t/m 7. Sluit dit scherm en dubbelklik dan in die doorgang (Doorway) en Billy staat dan in die gangopening. Op de muur, links, zie je nu een paneel waar  weer rode Symbolen op staan. Zoom in op het symbolen paneel. 

Je ziet 7 vierkante drukknoppen. Op elke knop staat een rood symbool. Het zijn dezelfde 7 symbolen als je zag bij de ingang van de tempel. Je moet deze 7 symboolknoppen nu indrukken in dezelfde volgorde als de symbolen op het andere paneel staan. Pak er dus je tekening bij en klik dan op de knoppen in de volgorde zoals deze symbolen bij de ingang op de muur staan. Of je doet dit: Nummer deze symboolknoppen nu ook, van links naar rechts, 1 t/m 7. 

Klik dan in deze volgorde op de symboolknoppen: 6, 4, 1, 7, 3, 5, 2 en... ..je gaat vanzelf uit de close-up en....
...de linker muur schuift open. Je hebt een Geheime Deur geopend. 

Dubbelklik dus in de nieuw geopende gang en......Billy staat dan in de "Achteruitgang" van de Tempel. Links is een Waterput (Water Pit). Dubbelklik met de rode stercursor en......Billy loopt door naar de:

Waterput:

Boven de put hangt een leren emmer (Bucket). In de rechter stenen zuil zit, onderaan, een gaatje boven een paneel. Klik op het gaatje dat in de rechter zuil zit.  Pak de Hendel, die je in de mijn uit het liftkastje hebt gepakt, uit inventory en steek de hendel in het gat. De hendel past precies in het gat maar als je er weer op klikt gebeurt er niets. Billy meld dat de hendel vast zit. Klik op het paneel, onder de hendel en......het paneel schuift open en.....je bent nu beland in de:

Volg de Lampjes puzzel

Je ziet een cirkel van 8 ronde lampjes. Zodra het paneel open schuift gaan 3 van de lampjes even branden.Je moet onthouden welke lampjes er gaan branden en dan op die lampjes klikken in de juiste volgorde. 

Doe je de eerste serie van 3 lampjes goed dan krijg je een 2e serie van 4 lampjes, dan een 3e serie van 5 lampjes, dan een 4e serie van 6 lampjes en als laatste een serie van 7 lampjes. Je moet dus steeds in de juiste volgorde op die lampjes klikken die je in elke serie zag branden. 

Midden in de Cirkel staat het Oog. Het oog is echter bedenkt. Door nu steeds de juiste serie lampjes te klikken zal het Oog uiteindelijk open gaan en dan gaan alle 8 lampjes branden.  

Ik kan je hierbij verder niet helpen want deze puzzel is volkomen willekeurig. Ik kreeg de volgende serie lampjes waar ik op moest klikken. 

Serie 1: 4, 7, 4. 
Serie 2:
8, 4, 7, 4. 
Serie 3
: 7, 8, 4, 7, 4. 
Serie 4
: 7, 7, 8, 4, 7, 4. 
Serie 5:
8, 7, 7, 8, 4, 7, 4

Als je alle series goed hebt gedaan dan is het rode Oog in het midden open en knipperen alle lampjes. 

Klik dan weer op de Hendel en.....Het paneel gaat weer dicht en je gaat vanzelf uit de close-up en.....de Hendel draait rond en hierdoor zakt de Emmer omlaag de waterput in en de emmer vult zich met Olie en wordt weer omhoog getakeld.

Je bent dan weer terug in de close-up van het dichte paneel, dus sluit het scherm. De Waterputemmer is nu gevuld met Olie en hangt weer boven de waterput. Pak de Vaas, van het vrouwbeeld uit de tempel, uit inventory en klik ermee op de waterputemmer om de Vaas te vullen met Olie.

Dubbelklik linksonder om terug te gaan naar de achteringang van de Tempel en loop dan de Tempel weer in en verlaat de tempel weer via de Exit links. Billy is dan terug bij de ingang van de Mijn. Dubbelklik nu, recht voor de mijningang, onderaan in het scherm om een scherm omlaag te gaan en.......Billy is dan een scherm verder in de Jungle. 

Links gaat het terug naar de mijn en rechts gaat het verder naar de Klif (Cliff). Dubbelklik dus rechts en Billy loopt door en staat dan bovenop de Klif:

Billy staat boven op de rand van de klif. Beneden zie je weer een Mijningang. Klik in de mijningang......Billy moet een manier zoeken om veilig naar beneden te kunnen klimmen. Klik bij Billy met de rode stercursor om een scherm terug te gaan. Links van Billy zie je dan een berg rotsblokken. Op de alleronderste rotsblok, de kleinste, krijg je de rode Tandwieltjes. Combineer nu in inventory het Touw met de Pikhouweel (Rope met Pickaxe) om de houweel aan het touw te binden. Pak deze Touw/Houweel combo dan uit inventory en klik ermee op dat kleine onderste rotsblok en...

...Billy ramt de pikhouweel vast in de spleet tussen de rotsjes en het touw hangt dan over de rand van de klif omlaag. Loop nu weer door naar de rand van de Klif en.....het dikke touw hangt nu over de rand omlaag. Dubbelklik met de rode stercursor op het afhangende touw (Climb Down Rope) en...

..Billy klimt via het touw omlaag en staat dan beneden. Wel....Dubbelklik in de ingang van de mijn en.....Billy beland weer in de Mijn:

Mijn onderaan de Klif:

Links is een stenen deur maar die gaat niet open. Bij die stenen deur zit een Slangenkop op het muurtje. 
Klik op de stenen deur of op de Slangenkop om er in de close-up te geraken. Je ziet dan dat de Slangenkop een oog mist. 

Billy moet het oog van de Slang zoeken. Sluit de Close-up, verlaat de mijngang en loop, via onderkant scherm, een scherm omlaag en....Billy beland bij :

K: Het Fort van Sashia:

Dubbelklik, bovenaan de treden, in de ingang en.....Billy beland in de grote hal van het fort. Midden in de hal staan een paar Kisten (Chest). Links is een doorgang en in de bovenste muur is een doorgang. Als je de walkthrough nauwkeurig hebt gevolgd dan heeft Billy nu 12 groene Slangenmunten in zijn bezit. 

Klik op de Kisten (Chest) en......Billy vindt bij de kisten de resterende 16 groene Slagenmunten en hij heeft dan nu 28 groene Slangmunten in bezit. 

Klik in beide doorgangen, dus in de doorgang links van de kisten en in de doorgang boven de kisten. Helaas....in beide doorgangen wordt Billy tegenhouden door een groene mummie met dreigende rode oogjes. Ook als je probeert om terug naar buiten te gaan verschijnt er een groen monster in de uitgang. 

Billy zit dus nu vast in de hal en hij moet van die 3 groene monstertjes af zien te komen.

1 van die 3 groene jongens heeft gezegd dat Billy die groene munten niet had moeten jatten want die behoren toe aan de "Sevants". Die groene munten zijn de "Essentie" van die "Servants".  Rechtsklik in inventory op de groene Slangenmunten. In je scherm verschijnt dan 1 Slangenmunt. Pak de Betonschaar erbij en klik ermee op de Slangenmunt om de munt door midden te knippen en...

.....Wel....dat heeft geholpen want de 3 monstertjes verdwijnen elk in een rode gloed.

Ok....de uitgang en de beide doorgangen zijn weer vrij. Dubbelklik nu in de linker doorgang en.....Billy beland in een 2e hal. 
Weer 3 gangen. Rechts ga je terug naar de 1e hal. Dubbelklik hier weer in de linker poort en Billy beland in een 3e hal.

Rechts leunt een Stenen Plaat tegen de ronde pilaar. Zoom in op die stenen Plaat (Poem). Op de stenen plaat staat een gedicht en links staat een flesje Antislangengif. 

Wel....lees het gedicht en pak er een Engels/Nederlands Woordenboek bij om het te vertalen want ik ga dat niet voor je doen. Tenslotte ben je nooit te oud om iets te leren en is dit weer een mooie gelegenheid om je Engelse woordenschat weer wat aan te vullen. Vergeet niet om dat Flesje te pakken want Billyo zal het straks nodig hebben. Sluit het close-upscherm en duik dan door de rechter poort naar de volgende Hal. Billy beland in de:

Hal met 3 Stenen Hoofden:

Er staan 3 Stenen Hoofden op 3 pilaartjes. Klik op de Hoofden om er in Close-up te gaan. Dit zijn dus de 3 Hoofden (Breinen) waar je over gelezen hebt in het gedicht op de stenen Plaat. De hoofden zijn compleet bedekt met spinrag en bovenin elk Hoofd zit een Gleuf. Als je de rode cursor op de gleuven plaats dan lees je dat er geen munten zitten in de hoofden. Er moeten dus Slangmunten in de Hoofden gegooid worden. Billy heeft nog 27 Slangmunten. 

Als je het Gedicht op de Sten Plaat hebt gelezen en vertaalt dan weet je dat:
Het Linker Hoofd de helft van het aantal uren van een dag willen hebben. De helft van 24 is dus 12. 
Het Rechter Hoofd wil maar 1 hand tellen, dus dat is 5. 
Het middelste Hoofd wil 2 keer de hoeveelheid van het Rechter hoofd, dus dat is 10.

Je moet dus 12 Slangmunten in het Linker hoofd, 5 Slangmunten in het Rechter Hoofd en 10 Slangmunten in het middelste hoofd stoppen.

Pak dus de Slangmunten uit inventory en klik er mee op de gleuf in het linker hoofd en blijf dat doen tot je 12 munten in het linker hoofd hebt gestopt. 
Bovenaan het scherm lees je hoeveel munten je het hoofd in hebt gepleurd. 
Doe dan hetzelfde met het Middelste hoofd = 10 munten, en het Rechter Hoofd = 5 munten. De ogen in de hoofden gaan dan blauw knipperen. 

Zodra de ogen blauw knipperen sluit je het close-upscherm en......
..de hoofden gaan omhoog want de hele sokkel waar de hoofden op staan komt uit de grond omhoog.

In de sokkel zie je een vierkant gat. Klik op het vierkante gat en.......Billy steekt zijn getatoeŽerde arm in het gat en de tatoeage wordt op muur achter de sokkel geprojecteerd, net zoals het in het gedicht stond. Op de projectie van de tatoeage zie je nu gekleurde "Bolletjes". Je moet de kleuren van die Bolletjes onthouden en ook de plek waar de Bolletjes op de tatoeage staan.

Ging het te snel dan klik je weer op het vierkante gat in de sokkel om de projectie van de tatoeage nog een keer te zien. Dit kun je net zo vaak herhalen als jij nodig vindt om de kleuren van alle bolletjes te zien en waar ze in de tatoeage staan. Ga terug naar de vorige hal, waar het stenen Gedicht is, en dan terug naar de 2e hal en ga dan in de 2e hal door de bovenste poort en.....Billy beland in de:

Reactor Hal:

Wel....In deze hal staat de Levensessence Reactor, waar je de blauwdrukken van hebt gezien. Via de slangen is de reactor verbonden met de 3 grote glazen buizen. In die 3 glazen buizen drijft een ontvoerd meisje en...telkens zie je een sliert lichtgroene energie uit de reactor komen en die sliert verdwijnt dan, rechts, door een rooster in de muur. Klik op de reactor met je rode cursor om Billy het ding even te laten bekijken. Klik ook op de 3 glazen buizen om ze nader te bekijken. In elke buis drijft een meisje. Meer valt hier nu niet te doen, dus loop terug naar de 2e hal en dan door de rechter poort naar de 1e hal, waar je de 16 munten bij de kisten hebt gevonden. Terug in de 1e hal ga je nu door de bovenste poort en.....je ziet dan de groene slierten Energie uit het muurrooster komen en door de volgende poort verdwijnen. Volg dus de groene Energieslang door de volgende poort

De Tafel Hal:

Billy is dan beland in een hal met grote gesloten deuren. Onder in het scherm zie je een ronde Tafel. Zoom in op de ronde tafel. Op de tafel zie je gekleurde bolletjes die je op de juiste plek moet schuiven. Je moet de bolletjes dus op de plekken schuiven waar je zag staan in de projectie van de Tatoeage. Er zijn 3 vrije gaten in het schema. Klik op een bolletje en er verschijnt een gele cirkel om het bolletje. Dat bolletje heb je dan geselecteerd. Klik dan op een vrij gat om er het geselecteerde bolletje naar toe te verplaatsen. Het is dus een schuifpuzzel en je mag de bolletjes steeds maar 1 positie verschuiven. Wel....verder is het makkelijk

Boven moeten dus de 2 groene bolletjes komen. Onderaan moet je de 3 blauwe bolletjes plaatsen, links 2 rode bolletjes en rechts 2 paarse bolletjes. 

Doe je het goed dan gaan de grote deuren open. Ga dan uit de close-up en ga door de geopende grote deuren naar de 

Ceremonie Hal:

Sashia:

Filmpje: Sashia, dat lekkere geile wijf met de ietwat te oude kop, is al begonnen met het ritueel, dat van de ontvoerde meisjes haar "Servants" moet maken. De groene slang met levensenergie stroomt in het Amulet met het slangenoog, dat Sashia om haar hals draagt. Ondertussen praat Sashia met Billy.............


Sashia meld Billy dat hij te laat is om Wendy te redden omdat de "Serpent Moon" Wendy spoedig in een "Servant" zal veranderen. Billy meent dat Sashia totaal waanzinnig is en dringend hulp nodig heeft. Sashia ruikt dan dat Billy het "Shadowspawn" bloed bij zich heeft. Billy vertelt dat hij het bloed van Bruce heeft gestolen en dat Wendy probeerde te voorkomen dat Bruce het recept voor het mengen van het bloed in handen kreeg. Wendy wist namelijk niet dat Bruce het bloedwilde gebruiken om Sashia te doden. Sashia meld dan vrolijk dat ze Bruce zal straffen en vervolgens gooit ze Billy met behulp van haar magische krachten de hal uit.

Billy is dus terug gemieterd naar de Hal met de Tafel. 
Wel.....Billy is niet iemand die zich zomaar buiten laat sluiten, dus ga terug door de poort de Rituele Hal in en.........Filmpje:..

....Sashia raakt nu toch wel een beetje verveeld door het eigenwijze gedoe van Billy en ze neemt Billy in haar wurggreep.  De ring, die Billy in de hal van Tesla's huis heeft gevonden, valt uit Billy's zak op de vloer en Sashia herkent de ring......want het is de ring van haar moeder. Bij Billy dringt nu het besef door dat Sashia de dochter is van die maffe Tesla en dat hij het portret van Sashia in de hal van Tesla's huis heeft zien hangen. 

Billy brengt dus de groeten van Tesla over aan Sashia maar zegt ook dat Tesla hem gevraagd heeft om nog iets anders te doen. Sashia is hier nieuwsgierig na en ze laat Billy dan los.

Billy is dus weer uit Sashia's wurggreep verlost. 
Snel.....pak de geladen Bamboe Blaaspijp (Bamboo with Dart) uit inventory en klik met de Blaaspijp op Sashia en...

......Filmpje... Billy blaast de bloedgiftige dartpijl in Sashia die daar niet tegen kan en.....Sashia verdwijnt maar ook alle meisjes verdwijnen als sneeuw voor de zon.

De overblijfselen van Sashia (Sashia's Head) liggen op het bordes, voor de poort naar Sashia's Kamer. 
Klik op Sashia's Hoofd en raap dan Sashia's Amulet Oog (Amulet Eye) op. 

Sluit het scherm en loop dan door de poort naar:

Sashia's Kamer:

Er ligt een boek op een pilaartje. Klik op het Boek. Op de linker pagina staat een gedicht geschreven en op de rechter pagina zie je een tekening waarvan het midden deel nogal vaag is. Pak het flesje Antislanggif uit inventory en klik ermee op de tekening en...

...Het gif brand een formule in het midden van de tekening. Onthoud deze formule: I = 2x, V = 5x, X = 1x. 

Lees het gedicht en vertaal het weer in het Nederlands als je daar behoefte toe hebt. Sluit het close-upscherm.

Billy moet Wendy nog zien te redden en daartoe moet ie nu terug naar de Mijn, onderaan de klif. Je kunt het beste lopend terug gaan, dus ga nu terug door de hallen naar de 1e hal, dus via de Ceremonie Hal, de Tafel Hal en de tussen hal. Ga dan door de Exit poort naar buiten en dan een scherm omlaag en Billy is terug bij de mijningang onder de Klif. Ga die mijngang weer in.

Wendy:

Links is die gesloten Stenen deur. Op het rechtermuurtje steekt de Slangenkop, die een oog mist. Ga weer in de close-up van de Slangenkop. Pak Sashia's Amulet Oog (Amulet Eye) uit inventory en klik het Amulet in de oogkas van de Slangenkop en.....de Stenen Deur schuift open. 

Wel.....ga door de nu geopende deur en......Billy beland in de:

Rituele Grot:

Wendy ligt in vol ornaat uitgestrekt op de Stenen Tafel, die bovenop een pilaar balanceert. Links is een trap.  Klik op Wendy en......Billy kan vanaf hier niet bij Wendy komen. Dubbelklik in de trapopening en.....Billy beland een stukje hoger en staat dan voor een houten balken pad (Cave Entrance). Dubbelklik, rechts achter Billy, met de ster cursor, in de "blauwe" poort (Cave Slab) en...

...Billy loopt door en beland in de volgende grot en is dan nu bijna bij Wendy.  Links is weer een deuropening. Klik weer op Wendy en.....
Wel....Billy kan nog steeds Wendy niet bereiken dus dubbelklik in de linker deuropening en.....Billy beland in de:

Grot met 3 Slangen:

Midden in de grot is een ronde stenen altaar waar 3 Slangen op een sokkel op staan.  Dit is de Slangencirkel (Snake Circle). Klik op de 3 Slangen om in de close-up te geraken. In de stenen Sokkel waar de 3 slangen op staan steekt een ovale glazen Cilinder en een ronde Knop. Boven de Knop zie je de letter I. Herinner je nu de formule die in het gedichtenboek, in Sashia's kamer, werd gebrand: I = 2x, V = 5x, X = 1x. De slang die nu boven de cilinder staat is nu de actieve slang, dus de I slang en daar met je dus 2x in gieten, of te wel 2 scheuten Olie.

Pak de Vaas met Olie uit inventory en klik er dan 2 keer mee in de geopende bek van de linker slang (Snake Mouth). 

De cilinder is dan gevuld met 2 delen olie. Klik nu op de knop en.....de sokkel draait een slag om en de V slang is nu de linker slang. 

Wel....V = 5x, dus pak de Vaas Olie er weer bij en klik 5 keer met de Vaas in de geopende muil van de V slang om de cilinder te vullen mat 5 delen olie. Klik op de Knop en...
.....De sokkel draait weer rond en de X slang staat dan voor. 

X=1x, dus klik 1 keer met de Olievaas in de bek van de X-slang en.....de EINDFILM start nu vanzelf........

De bloedmooie Wendy komt bij haar positieven en Billy vinden elkaar en vallen in elkaars armen......

..Billy denkt dat hij zijn verloofde net op tijd gered heeft van een lot erger dan de dood......maar.....oooo....Billy.....was je maar een minuutje sneller geweest.......

Billy heeft te lang getreuzeld......Wendy is de nieuwe Sashia geworden..........

Wat ze allemaal niet bedenken om deze serie nog maar weer te verlengen met een deel 6.......wat ik overigens aan mij voorbij zal laten gaan.......

De credits verschijnen en boek....blader door het boek naar de laatste pagina en je ziet en hoort de eindconclusie.

Gelukkig..........Het.............
.........EINDE............

Walkthrough door: Louis Koot