2017: walkthrough door: Louis Koot

Runaway A Road Adventure is de eerste game in een serie van 3 Runaway games en het zijn alle 3 zogemaamde "point and click" adventure games. Je bestuurt de game dus met je muis. Via rechtsklikken, met je rechtermuisknop,  verander je de cursor in een loepje, een grijphand of een praatwolkje. Onder en boven het speelscherm is een zwarte rand.  In de bovenste zwarte rand vindt je het Inventory icoon en het Optie icoon.

Door het inventory icoon te klikken open je de inventory, de plek waar alle spullen die je in de game opraapt worden bewaard

Op het Optiescherm kun je enige game instellingen naar eigen voorkeur instellen, en je kunt er je game saven, laden en afsluiten

De game begint met een......

Intro

New York:

Jij bent Brian en je vertelt wat je allemaal is overkomen........

Student Brian zit in de laatste fase van zijn studie. Brian heeft een uitnodig op zak van ene professor Slva om aan de Californische Berkeley universiteit zijn docteraal studie te komen afronden. Brian pakt zijn koffer en stapt in zijn auto om op weg te gaan naar Berkeley, California.

Voordat Brian aan de lange rit, van New York naar Berkeley, begint gaat ie eerst nog even langs een boekwinkel om er een bepaald boek op te gaan halen en dan......

......komt er uit een steeg een meisje gerent, achtervolgd door 2 mannen.......

.....Het meisje rent voor der leven en ze rent zonder op of om te kijken de steeg uit en de straat op, waar dan net op dat moment Brian komt aangetuft en....Brian kan niet meer remmen of uitwijken en het meisje klapt tegen de moterkap van Brian's auto aan en ze ligt dan gewond op de grond.

De 2 mannen zien dit allemaal en ze hopen dat het meisje dood is. Brian brengt het gewonde meisje naar het ziekenhuis.......Het meisje had gelukkig geen ernstige verwondingen, maar ze moet toch 24 uur in het ziekenhuis blijven ter observatie. Alhoewel Brian er niets aan kon doen dat ie het meisje heeft aangereden onderbreekt hij toch zijn reis en  zoekt  hij het meisje de volgende dag op in het ziekemhuis. 

In het ziekenhuis vertelt het meisje dat haar naam Gina is en dat  haar leven in gevaar is. Gina vertelt dat ze een nachtclubzangeres is en dat ze werkte in de nachtclub van de Sandretti broers, de leiders van een beruchte maffia gang. Gina vertelt verder dat ze in de club bezoek kreeg van haar vader, die in dienst is van een geheime organisatie van de overheid. Gina's vader gaf haar een houten kruis (crucifix) in bewaring. Dan werd Gina's vader gepakt en vermoord door de Sandretti Broers. Gina was getuige van de moord op haar vader en ze vluchtte nét weg van de mafiosi, toen ze werd aangereden door Brian. Gina heeft een flinke dosis slaapmiddel gekregen, en Brian belooft om bij haar te blijven en om haar te beschermen. Gina valt in diepe slaap. Brian besluit om zijn reis naar Californië te onderbreken omdat ie eerst zeker wil weten dat Gina's verhaal geen verzinsel is geweest. 

Hoofdstuk 1: Wake Me Before Dying.

Hoofdstuk 2: The Mysterious Crucifix.  

Hoofdstuk 3: The Great Escape.

Hoofdstuk 4: Close Encounters of the Fourth Kind.

Hoofdstuk 5: Gifts From the Crypt.

Hoofdstuk 6: The Indian, the Nun and the Finger.

2017: walkthrough door: Louis Koot