2017

2017: Walkthrough door: Louis Koot  

Dit is de 2e game in de Runaway serie.

In de bovenste zwarte rand, boven het speelscherm,  vind je de Inventoryknop en de Optiesknop. Als je op de Inventoryknop klikt dan gaat je Inventory open. 

Klik je op de Optiesknop dan kom je in het Menuscherm waar je allerlei dingen in kunt stellen, kunt Saven en Laden en het spel kunt afsluiten. 

In de game kun je items en objecten bekijken met je "Vergrootglascursor". Items pak je dan vervolgens op met je "Handcursor". Je schakelt tussen je "Vergrootglascursor" en je "Handcursor" via je rechtermuisknop. Om een Item dan te bekijken of te pakken klik je met je linkermuisknop. Brian vertelt je dan ook wat het item is dat je bekijkt en/of oppakt. 

Wil je het item oppakken en opbergen in je inventory dan klik je eerst met je rechtermuisknop, om je cursor te veranderen in de "Handcursor". Vervolgens klik je dan met je linkermuisknop om het item te pakken. Altijd als je een item grijpt beland je vanzelf in het inventoryscherm.  Brian verteld je dan vanzelf iets over het item dat je zojuist hebt opgepakt. Vanzelf ga je dan weer uit het Inventoryscherm.

Ook in het inventoryscherm bekijk je een item met je "Vergrootglascursor" en je linkermuisknop. Je pakt een item uit je inventory door eerst met je rechtermuisknop de "Handcursor" te maken en dan via je linkermuisknop met de "Handcursor" op het item te klikken.  Dus......Bekijken doe je met je "Vergrootglascursor" en je linkermuisknop. Items pakken doe je met je "Handcursor" en je linkermuisknop. Met je Rechtermuisknop schakel je dan tussen je diverse cursors.

Gesprekken voeren in de game:

Je gebruikt een gespreksoptie, vraag of antwoord, door er op te klikken. Sommige gespreksopties geven een nieuwe lijst met opties.Gebruik ALTIJD ALLE gespreksopties. Sla NOOIT een gespreksoptie over. Altijd is er echter 1 optie waarmee je het gesprek onmiddellijk kunt beëindigen. GEBRUIK NOOIT die optie want dan is het gesprek echt gelijk afgelopen en loop je de kans belangrijke informatie mis te lopen. Als je gewoon altijd de gespreksopties van boven naar beneden afloopt, dan zal Brian het gesprek altijd vanzelf eindigen met de laatst mogelijke optie en dan weet je zeker dat je geen enkele optie hebt overgeslagen.

Gesprekken leveren vaak waardevolle informatie op en zorgen er ook voor dat nieuwe Locaties of Items beschikbaar komen.Je kunt snel door gesprekken heen gaan door steeds met je linkermuisknop te klikken, of op je Escapetoets te drukken. Dit is echter niet verstandig want je kunt dan belangrijke informatie missen. Ik zou zeker de eerste keer dat je de game speelt altijd de gesprekken volledig volgen. Het is soms wel even een zit en het kan snel vervelen, maar beter "Safe then Sorry".

 

Intro:

Brian en Gina genieten in dit 2e Runaway avontuur, op Hawaï van een welverdiende vakantie maar raken al snel verzeild in een spannend avontuur. Een sightseeing tripje met een watervliegtuigje boven Hawaï verandert in een ramp als de motor van het vliegtuigje begint te sputteren. Even lijkt het alsof Brian genoeg heeft van Gina want zonder pardon mept hij Gina het vliegtuig uit. 

Gina "zweeft" met een noodgang door de lucht omlaag terwijl ze wanhopig worstelt om haar parachute geopend te krijgen. Gelukkig lukt het Gina om op tijd haar parachute te openen en aan de parachute zakt ze dan verder omlaag. Maar dan.......iemand neemt Gina op de korrel door de telescoop van een geweer. 

Er klikt een schot en.......Gina's parachute wordt doorboort door een kogel. Met een noodvaart stort Gina omlaag en.........

 .......... uiteindelijk beland Gina in het water van het jungle meer van het eiland Mala en........ze verzuipt??????

Waarom toch heeft Brian Gina uit het vliegtuigje gesmeten? We gaan dan vooruit in de tijd. We zien Brian nu in een huis achter een computer zitten. Brian heeft via de computer contact met Sushi Douglass, het meisje dat Brain heeft ontmoet in Runaway 1 A Road Adventure. Brian vraagt Sushi om hulp en hij begint Sushi het verhaal te vertellen. Brian verteld dat Gina graag een dagtripje wilde maken naar de Tiki Watervallen en de Tiki Tempel. 

Dus Brian en Gina boeken een dagtrip naar het eiland Mala en met een aftands watersportvliegtuigje gaan ze op weg. De piloot is ene Otto en hij is tamelijk oud en knotsgek

We zijn dan in de lucht en we horen Gina vragen of de piloot dood is. En ja....Otto, de piloot, is dood en het vliegtuigje kan elk moment neerstorten. 

Het nu onbestuurbare vliegtuigje nadert Mala eilandBrian verteld aan Gina dat er maar 1 parachute aan boord is.

 Brian wil dat Gina aan de parachute omlaag springt. Gina wil hier niets van weten, dus Brian duwt Gina dan maar het vliegtuig uit. 

En zo is het dan gekomen dat Brian Gina uit het vliegtuigje heeft geduwd. We zien hoe Brian wanhopig poogt om het vliegtuigje nog enigszins elegant op de grond te laten landen, maar helaas.....Het vliegtuigje stort neer in de woeste jungle van Mala eiland. We belanden dan nu in Hoofdstuk 1: Trapped in the Jungle

1. Trapped in the Jungle 2. Surfin' Mala 3. Simpler than an Ameba
4. He Who Knowns Does Not Speak 5. Shipped To The Past 6. The Hidden Beacon of Avernus

2017: Louis Koot