2014: Walkthrough door: Louis Koot  

"Hallo, ik ben Jerry....... Jerry Hazelnut....... en ik woon in Mousewood. Vanaf morgen moet ik weer naar school, maar niemand op school zal geloven wat mij gisteren is overkomen. Er was het gedoe met het Vossen Meisje, de Kleine Groene Man, de Enge Motten. Maar het begon echter allemaal met de Bramentaart die mijn moeder ging bakken en toen..........toen arriveerde de Brief en......opeens was ik de Tovenaarsleerling. Nou...is dat niet vreemd? Maar dat was nog niet alles...Oh nee....het vreemdste en spannendste deel van mijn verhaal zal ik nu vertellen"

"The Night of the Rabbit" is een standaard "point and click" adventure game dat je geheel met je computermuis bestuurt. In de game ben je Jerry Hazelnut, een puber die nog 2 dagen schoolvakantie heeft en in die 2 dagen het grootse avontuur van zijn nog jonge leven beleefd.  Linksklik op de plek waar Jerry heen moet lopen. Om de plek waar je nu bent, sneller te verlaten, dubbelklik je met de 'exit' cursor. 

Linksboven in je scherm verschijnt een dagboek (journal), waarin de taken staan vermeld die je moet gaan doen .Als je de taak succesvol hebt afgerond, wordt de tekst grijs. Je cursor geeft automatisch aan wat je met een item kunt doen, als je eroverheen gaat.  Linksklik dan om de actie zoals praten, bekijken of oprapen uit te voeren. Items die je opraapt verdwijnen naar de Inventory.

Op het hoofdmenuscherm vind je de normale knoppen om je spel te vervolgen, een nieuw spel te starten en om een save game te laden. 

Bonussen

Op het bonuscherm zie je 5 wegwijzers die je kunt klikken. Elke wegwijzer opent een Bonusscherm. Je moet deze Bonussen "verdienen" door ze te zoeken en te verzamelen

 Audio Book: 

Op deze pagina kun je acht luisterboeken beluisteren met een verhaal uit Mousewood. Je moet deze luisterboeken eerst vinden in de game

Stickers

De stickers zijn afbeeldingen van de beestjes uit Anja's dagopvang. Je moet ze eerst vinden

Quartets (Kwartet kaarten)

Hier vindt je alle kwartet kaarten die je in het spel gevonden hebt.

Achievements

Hierin worden de onderscheidingen bewaard, die je verdient als je tijdens het spelen bepaalde items vindt, of bepaalde acties onderneemt.

Video

Hier kun je de tussenscènes uit het spel nog een keer bekijken.

Op het  de bonusscherm vindt je ook de knoppen om de aftiteling (Credits)te bekijken, en om de kaartspelletjes die in het spel voorkomen, nog eens overnieuw te spelen. Je moet die kaartspelletjes wel in de game gevonden en gespeeld hebben. Wel....genoeg uitleg.....kies een Nieuw Game om te beginnen.

Intro 

Een magiër staat Voor de "Eerste Boom" staat een Magiër zijn frustraties uit te kermen. 

Links zie je een koffer die vol zit met goochelaarsspullen. De Magiër zegt dat hij "Het eerder had willen weten" en vervolgens verdwijnen de koffer en de Magiër. Dan zien we Markies de Hoto, een konijn, het bos in wandelen. De Markies wordt begroet door een vreemdsoortig wezen dat een wit masker draagt. 

Klik op het masker wezen en...... het wezen begint tegen de Markies te praten.....De Markies is op zoek naar "Het Begin van het Verhaal" en het wezen zal de Markies het Begin aanwijzen. Je moet even 2 keer  een willekeurig antwoord geven op de vragen van het wezen. Het wezen zal 2 keer naar een andere plek lopen en dan moet je weer op het wezen klikken om Konijn Markies er weer naar toe te bewegen. Eerst verdwijnt het wezen naar rechtsboven en dan naar linksboven

Het wezen zal dan het konijn uiteindelijk aan de linkerkant het plaatje wijzen waar het verhaal begon en het konijn verdwijnt dan door dat gat en..........

we belanden in  Hoofdstuk 1

Hoofdstuk 1: Bij Jerry's huis en in het Bos:

We zien dan hoe Jeremiah Hazelnut door zijn moeder wordt ingestopt. Jeremiah is veels te moeilijk, dus hij wil graag dat we Jerry zeggen en dat zullen we dan in het vervolg ook maar doen. Net als elke avond zegt Jerry dat hij ooit een beroemde goochelaar zal zijn. Jerry heeft nog twee dagen vakantie en dat is nog voldoende tijd om grote avonturen te beleven.De game gaat dan echt beginnen.

Voor Jeremiah's huis:

Jerry's mammie is al vroeg bezig met het ophangen van de schone was in de tuin en ze roept dat het de hoogste tijd is voor Jeremiah om ook eens naar buiten te komen. Dus onze kleine held komt monter en opgewekt naar buiten, in de veronderstelling dat het vandaag weer zijn 1e school;dag na de zomervakantie is. Maar mammie helpt haar zoon snel uit de droom want Jerry heeft nog 2 dagen vakantie. 

Jerry ziet dan de radio op het tafeltje staan en die radio begint gelijk te kwetteren. De radio fungeert als Tutorial en geeft je de mogelijkheid om even een paar opdrachten uit te voeren om vertrouwt te raken met de besturing van de game. Wil je dit doen dan volg je de opdrachten die de radio je toe blèrt. Wil je de Tutorial niet doorlopen dan klik je op de Kruisknop, die na enige ogenblikken rechtsboven verschijnt. De Tutorial ga ik je echt niet uitleggen.

De radio meldt nog even dat dit een mooie dag wordt, omdat er geen kraai in de lucht te zien is. Jerry is verbaasd want hij wist niet dat deze radio signalen uit 'Mousewood' kon ontvangen. Jerry en zijn moeder hebben hier buiten een moestuintje waar ze wortelen (Carrot Bed) en aardbeien (Sweet-Smelling Strawberries) in verbouwen. Tussen het wortelveldje en het aardbeien veldje staat een door het weer aangetast rotsblok (Weathered Statue).  Bij het aardbeien veldje staat de Brievenbus. Rechts van de brievenbus staat een verlaten Vogelnest (Abandon Nest) Op de vensterbank van het rechter raam staat een Mandje (Empty Basket) en er staat een regenton. Voor de regenton staat de Fiets van Jerry maar je kunt niet klikken op de fiets. Rechts in je scherm begint het pad naar het bos.....je krijgt er nu een paar vraagtekens. Bij het pad staat ook een bankje en de oude waterput. Op de waterput staat een cactusplant en blijkbaar gebruikt Jerry de oude waterput als zijn geheime bergplaats want je krijgt er de aanduiding "Well-Camouflaged Secret Stash" op. Aan de aardenwal, achter het bankje en de waterput, hangen wat rijpe Aalbessen (Ripe Red Currants).

Ok.....als je klikbare punten gevonden hebt dan kunnen we verder. Begin er maar mee om het Mandje (Empty Basket) te pakken.....zodra je het mandje hebt gepakt gilt Jerry's moeder of Jerry wat Bramen (Blackberries) in het bos wil gaan plukken.  Ruk ook meteen maar een Wortel (Carrot) uit het wortel veldje.   Jerry vertelt dan ook dat ie het raam van zijn kamer grote voetafdrukken van een dier ziet. Jerry denkt dat het de afdrukken van een gremlin wolf zijn.  Jerry is onlangs lid geworden van de jungle onderzoekersclub en sindsdien voelt hij zich een stuk zekerder bij het benoemen van zijn ontdekkingen, en het kost hem slechts vijftig cent per maand.

Het mandje en de wortel bergt Jerry op in zijn rugzak (Inventory). Bekijk het verweerde rotsblok....Jerry en zijn moeder hebben deze verweerde blok steen de Oude Dwerg gedoopt. Jerry pakt vanzelf een takje en legt het takje voor de Oude Dwerg neer, als offer zodat de Oude Dwerg ook in de toekomst over Jerry's huis zal blijven waken. Bekijk de Brievenbus....de brievenbus is leeg. Pluk een Aardbei uit het aardbeienveldje.....Jerry eet de aardbei met smaak op en moeders gilt dan dat hij niet moet vergeten om vandaag nog zijn schoolspullen in te pakken.  Je kunt dit blijven herhalen tot Jerry buikpijn krijgt van het aardbeien eten.

Kijk goed naar de Fiets van Jerry. Je krijgt geen handje op de fiets maar als je goed kijkt dan zie dat er op de zadelstang een Sticker zit geplakt. De Sticker is maar heel vaag zichtbaar maar je kunt het ding pakken. Er zijn in totaal 8 Stickers te vinden in de Game en ze zijn dus een Bonus die je kunt verzamelen....je hoeft ze niet te verzamelen. De Stickers die je vindt worden bewaard op de Bonuspagina. Wil je dus ook op Sticker jacht dan kun je dus nu hier de 1e Sticker scoren. Klik met je wittepijl op de sticker, die op de zadelstang van Jerry's fiets geplakt zit, om de sticker te scoren.....

wellicht moet je snel dubbelklikken op de sticker om het te pakken....je hoort een "ping" geluidje en je krijgt dan een Scherm te zien waarin je wordt vertelt dat je een Stickertje gescoord hebt. 

In het Bonusscherm/Stickers kun je dan zien welke Sticker je nu gepakt hebt....het is de Hagedis (Lizard).  

Linksklik op Jerry's Geheime Bergplaats (Well-Camouflaged Secret Stash) en.....nadat Jerry even heeft gecontroleerd dat niemand kijkt maakt ie zijn geheime bergplaats open en pakt ie er de volgende items uit: een Luciferboekje met nog 1 Lucifer (Matchbook), een Munt met een gat (Coin With Hole) en een oude Vuurpijl (Decayed Firecracker). Achter de oude waterput hangen een aantal trossen rode Aalbessen (Ripe Red Currants)....Linksklik op een trosje rode Aalbessen en......Jerry plukt een besje en eet het op maar hij vindt het niet echt lekker want de bessies zijn zuur. Als je nu alles hebt gedaan hier wat ik je hierboven heb vertelt dan kunnen we op weg om bramen voor mamsie te gaan plukken. Dubbelklik met de witte pijl op het pad en......Jerry huppelt fris en vrolijk het donkere bos in....

In het Bos:

We zijn beland in het bos. Achter Jerry zien we zijn huis nog. Kijk eerst hier weer goed rond.  Er staan hier 3 bomen. Rechts van Jerry, bij de linker boom, ligt een Colablikje (Cola Can) op de grond. Pak het Colablikje. Rechts naast de linker boom staat een Lantarenpaal (Lamppost). Bekijk de Lantarenpaal en luister naar Jerry's commentaar. Tussen de middelste boom en de rechter boom gaat het verder het bos in maar je kunt ook verder doorlopen naar rechts.

Tussen de wortels van de middelste boom staat een groepje kleine rotsblokken die de vorm hebben van dieren (Group Of Small Statues). Ook onder de rechter boom leunt zo'n rotsblok (Small Prone Statue). Bekijk die dieren rotsjes en luister naar Jerry's commentaar. De 3 bomen hier zijn Eiken en in de bladeren van de rechter boom hangen Eikeltjes (Acorns Up High). Bekijk de Eikels.........Jerry loopt dan iets door naar rechts maar hij kan geen eikel uit de boom plukken......de eikels hangen te hoog.  Je ziet nu echter ook een Muurtje (Wall). Bekijk het muurtje.....Jerry vertelt je dat dit de Oude Uilenmuur is en dat deze muur helemaal doorloopt naar de Grote Boom, diep in het bos. Loop nog iets verder door naar rechts en.........We zien dan de Stad. Bekijk de Stad en luister naar Jerry's commentaar. 

Rechts leunt een Stenen Eekhoorn dat een eikeltje vast houd (Large Statue With Acorn) tegen de wortels van de dikke boom. Bekijk de stenen Eekhoorn en luister naar Jerry's commentaar. Loop nog verder naar rechts en......het pad eindigt hier en we zien wat Bramenstruiken (Blackberries). Onder de bramen groeit een stekelige Rozenbottelstruik.

 Probeer de Bramen te plukken.....Jerry kan echter de bramen niet plukken omdat die stekelige rozenbottelstruik hinderlijk in de weg staat. Ook hangen er 2 spinnenwebben in de bramenstruik. Loop terug naar links en dubbelklik dan met je pijl in de doorgang tussen de middelste en de rechter boom en......Jerry loopt dieper het bos in en beland bij het:

Bosven (Pond):

Een houten plank dient als bruggetje om over het langgerekte ven naar de overkant te lopen. Rechts naast de plank ligt een ronde Kei (Heavy, Round Stone) op een platre steen (Flat Stone). Linksklik op de Kei en......Jerry tilt de kei op maar de kei is te zwaar om mee te nemen, dus leg de steen weer terug op de platte stone (Flat Stone). 

Bekijk het water van de Ven (Pond) en luister naar Jerry's commentaar. Loop over de plank naar de overkant. Links van Jerry ligt een berg Kalksteen (Chalk Quarry) en er staat ook een rotsbeeld dat de vorm heeft van een Pad. Bekijk de Pad rots (Strangely Shaped Rock om Jerry's commentaar te horen. Linksklik op de Kalksteen berg om een brok Kalksteen te ervan af te breken. 

In inventory heb je dan een brok kalksteen (Crumbly Chalk). Rechts zie je een kring van paddenstoelen en vlak voor de paddenstoelen ligt een dunne Tak/Stok (Stick) op een dikke wortel die uit het water steekt. Bekijk de Paddenstoelen (Circle of Mushrooms) en luister naar Jerry's commentaar. Pak dan de dunne Tak (Stick)....Jerry bergt de tak op in zijn rugzakje.

Dubbelkik linksonder (Way To the Forest Crossroads) om terug te gaan naar het vorige scherm. Terug op het 1e bospad loop je weer helemaal door naar rechts, naar de Bramenstruik. Open de Inventory (Muiswiel omhoog of omlaag of druk je I-toets). Linksklik in inventory op de Tak.....De Tak zit dan vast aan je pijlcursor. Sluit de inventory (I-toets of muiswiel). Sleep je Takcursor naar de Rozenbottelstruik en linksklik dan met de Tak op de rozenbottelstruik (Thorny Bush) en...... 

Met de tak mept Jerry de rozenbottelstruik de game uit. Er blijven 2 rozenbotteltjes achter, die Jerry dan vanzelf opraapt en in zijn rugzakje stopt.  Nu kan Jerry dus de bramen plukken, dus linksklik op de Bramen (Ripe Blackberries), met je handje en doe dat 2 keer om de beide bramentrosjes te plukken. Er hangen nog meer bramen aan de struik maar die hangen achter de 2 Spinnenwebben. Pak dus de Tak weer uit inventory en mep dan met de Tak de spinnenwebben uit de weg. 

Nu kan Jerry dan de overige bramen ook plukken, dus klik weer op de bramen om ook de laatste 2 bramentrosjes in Jerry's mandje te doen.....je hoeft nu maar 1 keer te klikken.

 Als je nu dan even de inventory opent en dan je cursor op het mandje zet dan lees je dat het mandje nu vol met bramen zit "Basket With Lots Of Berries" moet je nu lezen. Lees je dit niet dan heb je nog niet alle bramen geplukt uit de struik. Loop terug naar links, tot de rechter boom waar de eikels in hangen. Pak de Tak (Stick) weer uit inventory en klik met de tak op de Eikels (Acorns High Up) en.......

Jerry gooit de tak omhoog naar de eikels en hierdoor vallen er een paar eikeltjes op de grond. Raap de Eikels (Acorns) dus op.......

.......er zijn 5 eikeltjes gevallen maar Jerry raapt er maar 3 op....de andere 2 eikels heeft Jerry niet nodig.  Jerry heeft de bramen, dus ga nu terug naar huis.

Tovenaarsleerling:

Terug bij huis zet Jerry het mandje met bramen automatisch op de vensterbank en zijn moeder belooft hem het eerste en grootste stuk van de bramentaart die ze zal bakken. Er komt dan plotsklaps een magische brief aanwaaien en die brief verdwijnt de brievenbus in.  Klik 2 keer op de brievenbus om er de brief uit te pakken en........de brief vliegt de brievenbus weer uit en vliegt even wat rond en beland dan in Jerry's broekzak........Open dus de inventory en dubbelklik of rechtsklik dan op de Geheimzinnige Brief (Mysterious Letter) en.......

De brief is verzegeld met een stempel dat er uit ziet als 2 cirkels onder elkaar.... Jerry leest de brief hardop voor. Het is een raadseltje dat uitlegt hoe er Wortelvlam gemaakt moet worden.....

"Nadat je op een rots een wit symbool tekende, is het goed om het wit tot poeder te vermalen. 
Voeg dan zwart toe, van het soort dat je niet wilt aansteken. 
Zwart en wit combineren, in de binnenkant van het vaatje, met drie dingen: 
huis van een boom, vrucht van een boom en tenslotte een wortel. 
Op de splitsing van wegen, teken je een cirkel met het poeder en zet je het vaatje. in het midden van de poedercirkel. 
Zet de cirkel - boem - in brand, de wortelvlam zal hoger en hoger stijgen en.......
... ik zal hem haastig verzwelgen om van de geweldige smaak te genieten".

In het Bos:

Jerry denkt dat ie deze opdracht wel kan uitvoeren, dus ga terug naar het bosven. Loop weer over de plankbrug naar de overkant. Jerry staat dan weer bij de dikke boom met links de grote rots die de vorm heeft van een pad. Pak het brok kalksteen uit inventory en klik ermee op de Pad en.......

Jerry tekent met het kalksteen het zegelsymbool van de brief op de padrots en.......zodra Jerry de 2 cirkels op de rots heeft gekalkt verschijnen er een paar eekhoorntjes bij de paddenstoelen. De eekhoorntjes verdwijnen weer maar ze hebben een stuk Boombast (Squirrels' Bark)  achter gelaten in het midden van de paddenstoelen cirkel.

Loop dus naar de paddenstoelen en raap er dan het stuk Boombast op. 

Loop terug over de plankbrug, maar verlaat dit scherm nog niet. Op de platte steen, rechts naast de plankbrug, ligt dus nog steeds de zware Kei. Pak het brok Kalksteen weer uit inventory en klik ermee op de platte Steen (Flat Stone) en......Jerry legt het brok kalksteen op de platte steen. Pak de zware Kei weer op......Jerry tilt de zware kei op en je cursor is nu de zware kei........Klik nu op het brok Kalksteen en.....

Met de zware kei vermorzelt Jerry het brok kalksteen tot een hoopje wit kalksteen poeder en vanzelf raapt hij het poeder (Chalk Powder) op. Open de inventory. We gaan nu items in inventory met elkaar combineren. Allereerst gaan we de oude vuurpijl combineren met het kalkpoeder. Pak de Vuurpijl (Decayed Firecracker) op en klik ermee op het Kalkpoeder (Chalk Powder). Je hebt dan het zwarte kruit uit de vuurpijl gemengd door het witte kalkpoeder en je hebt dan nu een hoopje wit/zwart poeder (Powder Mixture). Je weet nu hoe je items in inventory moet combineren, dus ik leg dit verder niet meer uit.

Blijf in je inventory en stop nu het Poedermengsel (Powder Mixture) in het Colablikje (Cola Can). Stop ook de Boombast (Tree Bark), de 3 Eikels (Three Acorns) en de Wortel (Crisp Carrot) in het Colablikje. Je hebt dan een Colablikje met daarin het Poedermix, de Boombarst, de Eikels en de Wortel.  Sluit de inventory en loop terug naar het kruispunt. Pak het Colablikje uit inventory en klik ermee op het Kruispunt (Forrest Crossroads) en.....

....Jerry tekent met het poeder uit het blikje een cirkel op de grond en dan zet hij het blikje in de cirkel. 
Pak nu het Luciferboekje uit inventory en klik ermee op de poedercirkel (Mysterious Circle Of Powder With Can) en....

..........BOEM.....en.....uit het niets verschijnt er dan een grote Hutkoffer waarin de spullen zitten van een goochelaar

De Hutkoffer:

Bekijk de Hutkoffer (Impossible Trunk).....Jerry vermoed dat het de koffer is van de "Great Zaroff", want die naam leest hij op de poster die in de koffer steekt. Pak de Poster uit de hutkoffer. Als Jerry de poster heeft gepakt zegt ie dat er een scheur zit in de bekleding van de kofferdeksel...de scheur was bedekt door de poster maar nu Jerry de poster gepakt heeft kunnen we de scheur zien. Klik dus op de scheur (Rip) om de scheur groter te maken en......pak dan het Toverstokje (Magic Wand) die achter de stof verborgen steekt..

Probeer ook de Hoge Hoed (Top Hat) uit de koffer te pakken, maar.....er beweegt iets in de hoge hoed en dus durft Jerry de hoed niet zomaar te pakken. 
Haal de Toverstaf uit inventory en klik ermee op de Hoge Hoed en...

...er komt een klein wit  Konijn uit de hoge hoed maar.......het kleine konijn verandert snel in een levens groot konijn en het stelt zich zelf  voor als Markies de Hoto..........

Markies de Hoto:

Het gaat nu een hele tijd vanzelf verder. Je moet alleen een paar keer een antwoord geven of een vraag stellen. Het maakt echt niet uit wat je antwoord op Hoto's vragen.....de uitkomst is toch altijd hetzelfde.....Ook moet je een keer je spatietoets indrukken als Hoto je zegt dat je de munt moet gebruiken.

Hoto is een tovenaar en hij biedt Jerry aan om zijn leerling te worden. Hoto wil Jerry meenemen naar Mousewood om hem daar verder op te leiden. De opleiding kan weken duren, maar de markies belooft dat Jerry op tijd voor het eten weer thuis zal zijn. Hoto vertelt dan dat de munt, met het gat erin die Jerry altijd bij zich heeft, een magische munt is. Jerry moet er maar eens door de munt heen kijken. Dat doet Jerry en........ nu ziet Jerry overal in het bos glinsterende plekken.

Vanaf nu kun je die munt gebruiken om de actieve plekken (hotspots) in je spel te zien. Klik in je inventaris op de munt of druk op je  spatiebalk of klik met je muiswiel,.alle Hotspots in het scherm worden dan zichtbaar. 

Van Hoto krijgt Jerry dan nog een Hoge Hoed en dan neemt Hoto ons mee naar het Bosven
Bij het bosven krijgt Jerry de opdracht om nog eens door de munt kijken. 

Druk dus je Spatiebalk in en..........Het bosvenscherm ziet er dan heel anders uit want...... Jerry ziet een muis met een rugzakje en de grote stenen pad lijkt ineens te leven. Hoto legt dan uit wat "Treewalkers" zijn. Er verschijnt dan een schermpje met gespreksopties, dus gebruik de gespreksopties. Hoto legt dan verder uit dat  de bomen  met hun wortels in andere Werelden uitkomen. De bomen zijn eigenlijk Poorten en Hoto laat zo'n Portaal verschijnen op de dikke boom. 

De Treewalkers kunnen via die Poorten ook door de tijd reizen en naar die andere werelden. Mousewood is zo'n ander Wereld en Jerry mag mee met Hoto daar naar toe.  Jerry stapt dan vanzelf door boomportaal en hiermee heb je het 1e Achievement verdient en dat is het "Follow the White Rabbit"...... Je kunt dit straks controleren op het Bonusscherm/Achievements. Voordat Hoto dan Jerry door het portaal volgt kijkt hij eerst nog even in de verte en hij ziet hoe iemand in het licht stapt Hoto mompeld dan nog iets over vier spijkers en dan stapt ook Hoto door het boomportaal en we belanden dan terug bij het Bosven. Jerry en Hoto zijn nu heel klein geworden.....zo klein als een muis. Hoto legt nog het een en ander uit en dan lopen we door en belanden we in: 

Hoofdstuk 2: In en rond Mousewood:

Stadsplein

Hoto legt weer verder uit en dan lopen Hoto en Jerry door en belanden we op het stadsplein van de stad Mousewood. Hoto verdwijnt om Jerry's komst te melden aan het stadsbestuur.

Op het stadsplein staan 3 inwoners van Mouswood. Links staat een dansende muis (Dancing Mouse). Voor het café staat een eekhoornmeisje (Young Squirrel) en rechts staat een dikzak met een paraplu (Pudgy Animal With Umbrella). Ga eerst maar even praten met het eekhoorn meisje.  Het eekhoornmeisje heet Edith en ze staat te wachten op Plato de kikker. Plato is de postbode van Mousewood en Edith verwacht een pakje van de Supersquirrel Boutique, vandaar dat ze hier op Plato staat te wachten. 

Rechtsachter Edith, dus rechts naast het café, staat een Peperbus waar mededelingen van de burgers van Mousewood opgeplakt zijn (Advertising Pillar With Announcements). Achter de peperbus zit een advertentie (Advertisment) geplakt op de gevel van het huis. Voor de peperbus hangt een gouden Posthoorn met een kikker erop (Golden Horn With Frog. Bekijk de Advertentie, de mededelingen op Peperbus en de Posthoorn. De advertentie maakt reclame voor "Blue Juice", een blauw sapje dat alleen gebrouwen wordt door de dwergen. Op de Peperbus kun je dus mededelingen van de burgers van Mousewood lezen.

Ga praten met de dansende Muis (Dancing Mouse).......De dansmuis  heeft geen tijd om met Jerry te babbelen want hij oefent zijn dansje voor een verjaardagsfeestje dat vanavond bij de hazen wordt gegeven. Ga praten met de paraplu dikzak. De dikzak is een eekhoorn en zijn naam is  Spitzweg en hij is een reiziger. Spitzweg bezit vele plattegronden en hij wil wel met Jerry praten maar niet nu en niet hier. Spitzweg wil Jerry treffen bij de grens. De helling rechts naast de stadspoort leid naar de grens. Als het gesprekje met Spitzweg is afgelopen duikt er een klein dik muisje op met een rugzak op zijn rug. De rugzak muis komt via de helling, rechts naast het stadhuis, omlaag en gaat dan op het plein staan. Praat met deze kleine dikzak. 

Het rugzak muisje denkt dat ie achtervolgt wordt door een geest. Rugzakje heeft in het bos  een boek gevonden dat echter onleesbaar is. Rugzakje vraagt Jerry of die de geest kan zien, dus dit is even een goed moment om je magische Munt te gebruiken. Druk dus je spatiebalk om door de magische munt te kijken en......Jerry ziet inderdaad een Geest....

Het is het vreemde wezen waarmee we de game zijn begonnen, maar hij verdwijnt snel als ie merkt dat Jerry hem heeft gezien. Jerry vertelt de rugzak muis hoe de geest eruit ziet en die vertelt dan dat het een "Woodsprite" is. Rugzakje is blij dat de geest verdwenen is en hij geeft Jerry het Geheimzinnige Boek (Mysterious Book). Rugzakje denkt dat de geest hem achtervolgt vanwege het boek en Jerry mag dat boek terug geven aan de geest als die nog eens opduikt. De rugzakmuis verdwijnt dan het café in en........Markies de Hoto komt dan terug en neemt Jerry mee het stadhuis in....

Stadhuis:

In het stadhuis maken we kennis met Jonathan de eekhoorn en Conrad de uil....de Stadsraad. Jonathan herkent Hoto als een van de eerste Treewalkers. Hoto vraagt toestemming om zijn nieuwe leerling Jerry in Mousewood op te leiden tot . Jonathan is er blij mee en zegt dat het traditie is dat dan het Treetop Festival gevierd wordt. Het is gebruikelijk dat de leerling de voorbereidingen voor het festival moet treffen en dat houd in: Uitnodigingen uitdelen aan iedereen, gebakjes bestellen en er voor zorgen dat er voldoende blauw sap te drinken is. Jerry kan hiervoor hulp vragen aan Anja.

Druk je spatiebalk in om alle klikplekken te zien. Conrad's 's nichtje, Ursula is bezig om de enorme hoeveelheid boeken op te ruimen. Ursula duikt steeds even op tussen de boeken. Inplaats van op te ruimen maakt Ursula er echter een steeds grotere puinhoop van. Ursula vliegt voortdurend heen en weer en dat gaat zo snel dat Jerry niet de gelegenheid krijgt om Ursula aan te spreken.

Bekijk de boeken (Stacks Of Books), de open haard (Fire), de harnassen (Iron Armor),  het schilderij (Oil Painting of a Rider), de tafel (Table). Op het schilderij is de stichter van Mousewood afgebeeld en uil Conrad vertelt iets over hem. Als je de tafel bekijkt dan vertelt Jerry dat de tafel de vorm heeft van een "Klavertje 3" en we horen dan dat de Stadsraad eigenlijk uit 3 personen bestaat.......Hannah Mouse is ook lid van de raad maar van Hannah is niets meer vernomen na de laatste aanval van de kraaien. Boven de open haard is de Balustrade en inmiddels is Ursula op de balustrade geland om even wat uit te rusten. Bekijk de Balustrade......Jonathan zegt dat Jerry niet de Balustrade mag betreden want alleen inwoners van Mousewood mogen daar komen. Op de Balustrade zijn namelijk allerlei belangrijke documenten te vinden en men kan er ook naar boven in de toren klimmen.

Ga weer praten met Markies de Hoto en vraag hem: "Treetop Festival? I thought I was going to be a magican" en dan "What exactly am I suppost to do now?"......Hoto en Jonathan en Conrad leggen het allemaal nog een keer uit aan Jerry en.........Hoto tovert dan een negentig jaar oude Uitnodiging (Ancient Invitation) tevoorschijn, die hij gelijk aan Jerry geeft. Hoto geeft ook een Magische Postzegel (Magic Postage Stamp) aan Jerry en een "Advieszoeker" (Advice Seeker), dat in inventory meteen aan Jerry's toverstaf wordt bevestigt. De game meld je wat het nut is van deze Advieszoeker......klik het schermpje weg en Hoto legt het ook nog even uit en dan sluit je het gesprek af.

Open de inventory....Jerry's Toverstok zit rechtsonder aan de inventory ballon vast en aan de Toverstok zit nu de Advieszoeker vast. Deze Advieszoeker is dus het Hintsysteem in de game.klik je op het vraagteken dan krijg je een hint van de Hoto. 

Sluit de inventory en verlaat het stadhuis, via de poort achter Uil Conrad.

Extra beloning: Dauwdruppels:

Ga midden op het plein staan, of bij de peperbus. Hoog boven het plein hangen 2 dikke lianen. De onderste liaan is wat dunner dan de bovenste liaan. Voor de lianen zweeft een dik bladerdek. Speur goed de onderste liaan af.....net boven het dak van het café  zie je een kleine witte druppel op de liaan steken. 

Je witte pijlcursor verandert niet op de druppel en ook zul je de druppel niet zien als hotspot als je de spatiebalk drukt. Deze druppel is de 1e van in totaal 32 dauwdruppels die je in de game kunt vinden en verzamelen. Weet je alle 32 dauwdruppels te verzamelen dan scoor je een extra beloning, in de Bonuscollectie. Voor het uitspelen van de game zijn deze dauwdruppels niet van belang.....het is een extraatje in de game. Wil je dus ook alle 32 dauwdruppels scoren dan klik je nu, met je lege wittepijl cursor op de dauwdruppel die op de liaan steekt.....de game vertelt je meteen dat je een dauwdruppel hebt gescoord.

Je hebt al je 1e Sticker gescoord. Hier op het plein kun je de 2e Sticker scoren want deze steekt onderop de Peperbus, net achter de gouden posthoorn. 

Klik dus met de lege witte pijl cursor op de sticker om deze te scoren. In het Bonusscherm/Stickers zie je dan dat dit de Ninja sticker is.

Open de inventory. In inventory heeft Jerry dus de Oude Uitnodiging en de Magische Postzegel, die hij van Hoto heeft gekregen. Ook heeft Jerry het Geheimzinnige Boek, die hij van Rugzakje heeft gekregen. Rechtsklik op de Oude Uitnodiging en daarna op de Magische Postzegel en luister naar wat Jerry erover vertelt. Jerry moet dus de Uitnodiging versturen en de Magische Postzegel plakt alleen op een verzegelde envelop waar de Uitnodiging in zit. De Uitnodiging moet Jerry aan postbode Plato geven om te versturen.

Ok.....er zijn diverse Exit om het stadsplein te verlaten....Achter Dansmuis is de stadspoort waardoor je de stad kunt verlaten (Outside The Town Gate) . Rechts naast de stadspoort gaat een pad omhoog en bij dat pad staat een wegwijzer (Small Sign). Bekijk de wegwijzer en Jerry leest op wat erop staat....het pad gaat dus omhoog naar de Stadsmuur en de grens (Path To The City Wall) . Edith staat voor het Café en het café staat in de beek (Brook) Via het bruggetje bereik je de deur van het café.Tussen de peperbus en het stadhuis gaat een steile helling omhoog en boven die helling is de Exit naar een ander deel van Mousewood (Path Over Tree Root). Rechts naast het stadhuis is dan nog de trappoort naar het gebied achter het stadhuis (Path Behind Town Hall.

Ga nu eerst het Café binnen, dus dubbelklik op de toegangsdeur van het Café, boven het bruggetje. We belanden in de:

Treetrunk Coffee shop:

Jerry vindt het hier binnen lekker ruiken. Rugzakje komt ook  binnen, via de achterdeur. Rugzakje pakt een grote sleutel van de haak waarmee hij de achterdeur op slot doet en dan hangt ie de sleutel terug. Rugzakje gaat dan even voor Jerry staan en dan verdwijnt Rugzakje weer door de achterdeur. Dit blijft zich steeds maar herhalen. Je  proberen om Rugzakje te volgen als ie weer door de achterdeur verdwenen is, maar dan wordt Jerry onmiddellijk teruggestuurd door een knorrige Haas want Jerry beland dan in de tuin van die haas.  Als Rugzakje voor Jerry staat klik dan met je praatcursor op hem... Rugzakje geeft geen antwoord maar je hoort hem mompelen dat zijn vriendje Uli is verdwenen. Rugzakje mist Uli maar hij zal Uli's tuin onderhouden tot Uli weer terug komt. 

Rechts zit een Mol een kopje koffie te drinken. Ga praten met de Mol.....Jerry herkent de stem van de Mol van de radio thuis. De Mol is Ludwig Burrower en hij is de DJ van de radio en hij sent uit vanuit het moeras. De radio-uitzendingen zijn momenteel echter gestopt want Ludwig kan niet naar de radiostudio omdat het pad door het moeras overstroomd is. Praat verder met Ludwig via de gespreksopties en als je die allemaal gebruikt hebt neem je afscheid via "I have to be going.....". Als je met Mol Ludwig gepraat hebt dan ga je eerst maar even op je gemak alles bekijken. 

Achter mol Ludwig is een rode opengewerkte paddenstoel dat is ingericht als een kruiden apotheek (Herbal Pharmacy) en een trap (Stairway with Warning Sign). Er staat een bel op de toonbank van de apotheek. Bekijk alles in de apotheek en bekijk ook de trap. De Valeriaan druppels (Valerian Drops) kosten 1 Bladmunt (Leafbuck) maar Jerry heeft geen geld. De trap leid naar het dakterras van het café maar het terras is gesloten vanwege het gevaar van de kraaien. Links is de bakkerij van Anja.

Klik op de bel van de apotheek en.........Anja komt tevoorschijn uit haar bakkerij en gaat in de apotheek staan om Jerry te woord te staan. 

Anja is niet de eigenaresse van de apotheek, dat is Uli maar die is weg om grote avonturen te beleven en komt voorlopig niet terug. Anja wijst Jerry op de foto van Uli, die rechts van haar aan de paal hangt. Anja geeft Jerry een suikervrije Lolly en een erg droog cakeje. Anja verdwijnt dan terug naar de bakkerij en gaat daar achter haar toonbank staat. Klik op Anja om verder met haar te praten en gebruik dan alle gespreksopties. Is Anja verdwenen dan ram je op de bel die op haar toonbank staat en ze komt weer te voorschijn.

Anja is de eigenaresse en uitbaatster van dit café. De geluiden die Jerry vanuit de bakkerij hoorde komen van de exploderende cakejes die Anja probeert te bakken voor Humbert, het bijzondere kind waar Anja op past. Anja is wel bereid om het gebak te bakken voor het festival maar Blauw Sap kan ze niet leveren want dat is uitverkocht. De dwergen, die het Blauw Sap brouwen hebben al weken niet meer geleverd. Jerry zal met de dwergen moeten praten over levering van Blauw Sap en die dwergen wonen aan het andere einde van de Coldwater Beek, in Darkwood.

Anja verdwijnt dan terug naar haar keuken. Op het einde van Anja's toonbank staat een Koffiemachine (Coffe Maker). Boven de koffiemachine hangt een bordje dat zegt dat de koffie gratis is, maar Jerry heeft geen beker of kopje om de koffie in te doen Er steekt een kraantje aan de koffiemachine en onder dat kraantje hangt een bak (Sink). Rechts van de koffiemachine hangt de sleutel die steeds door Rugzakje wordt gepakt en weer wordt terug gehangen. Tegen de linkerkant van Anja's toonbank staat een ton met Gezondheidscakejes (Barrel with Healty Cakes). Als je de gezondheidscakejes bekijkt dan vindt Jerry het raar dat niemand de cakejes blijkbaar wil eten en......Anja duikt dan weer even op en ze vraagt of Jerry niet een cakeje wil proberen, maar Jerry heeft er geen trek in. Rechtsonder zie je nog  een enorme ronde kaas (Cheese Wheel). Als je op de ronde kaas klikt dan leest Jerry dat de kaas hier al 3 jaar staat. De kaas is gratis maar het ding is geheel uitgedroogd en keihard geworden. Wel.....voorlopig valt er niets te doen in dit vreemde café, dus ga terug naar het stadsplein (Town Center) via de EXIT midden onder. Terug op het stadsplein gaan we nu naar de Tuin via de exit bovenaan de helling, links naast het stadhuis waar Rugzakje vandaan kwam.

Tuin van de Haas:

We zijn hier dus achter het stadhuis en het café en we zien steeds Rugzakje het café uitkomen en weer binnen gaan via de achterdeur van het café. Als je eerder in het café Rugzakje even was gevolgd door de achterdeur dan was je dus gelijk weer weg gebonjourd door de knorrige tuinman haas. Kijk even op je gemak rond en begin linksonder.

Jerry staat op het helling pad en bovenaan dat pad is de poort om terug te keren naar het stadsplein.Linksonder staat een houten vat met een kraantje (Keg). Rechts naast het houten vat staat de onderste helft van een stenen beeld (Half Statue.)  Onderaan het pad ligt een ronde platte steen met daarop een Klaverblad (Flagstone With Cloverleaf). Rechts naast Jerry staat een paal waar 3 wegwijzers aan steken (Signs). De tuin van de Haas (Grumpy Garden Owner) heeft een houten poortje en in de tuin staat een mooie grote Bloem (Pretty Flower). Voor de tuin ligt een Feestganger (Party Guest) voor pampus aan de tafel. Links naast de feestganger leunt er een Hark (Rake) tegen het muurtje.  Er staat ook een grote afwasteil die vol zit met de vuile afwas (Bowl Of Dirty Dishes) en tenslotte zie je helemaal rechts het huis van de Tuinhuis (Hare Family House en een grote houten kuip (Hare Family Garden

Dauwdruppels:

Er zijn hier in de tuin 3 Dauwdruppels te scoren. Er hangt een Dauwdruppel op het bovenste groene blad, van de groene plant de links van Jerry tegen het helling pad aan groeit. Er ligt een Dauwdruppel op 1 van de bladeren van de mooie Bloem, die in de tuin van de Tuinhaas groeit. En er zit een Dauwdruppel op de rand van de houten kuip, die rechtsonder voor de tafel staat. 

De dauwdruppels zijn piepklein en wit van kleur en je krijgt er dus geen handcursor op....om een dauwdruppel te pakken moet je er dus met je lege wittepijl cursor op klikken. Ga dus nu eerst de 3 Dauwdruppels dus pakken....Jerry blijft gewoon op het pad staan, dus hij loopt niet door als je op een dauwdruppel klikt.  

Als je de 3 dauwdruppels hebt gepakt dan ga je alles verder bekijken. Begin linksonder met het houten vat en eindig rechtsonder met de houten kuip. Op het houten vat (Keg) steekt een briefje en Jerry leest dat briefje als je op het houten vat klikt......Het vat behoort Blauw Sap te bevatten maar het vat is leeg en Jerry jat het Kraantje van het vat. Het kraantje heb je dan in inventory. 

Bekijk ook het halve standbeeld, de platte steen met het klaverblad en de wegwijzer....je hoort dan het commentaar van Jerry. Probeer om met de tuinhaas te praten maar tuinhaas is echt een chagrijn en hij waarschuwt Jerry om nergens aan te zitten. Probeer om door het tuinpoortje de tuin in te lopen, maar dat mag niet van de tuinhaas. Bekijk de mooie Bloem (Pretty Flower), die in de tuin staat. Klik met je praatcursor om de slaapdronken Feestganger (Party Guest)....maar die mompelt alleen dat ie koffie wil hebben. Bekijk de Afwasbak, het Haas Huis en de houten Kuip.....De tuinhaas levert wat commentaar. Het Hazenhuis heeft heel veel brievenbussen. 

Pak de Hark.... De tuinhaas gromt kwaad maar Jerry mag de Hark wel lenen van de Tuinhaas. 

Linksonder, bij het Blauw Sap Vat, gaat het pad verder naar "De Rand van de Stad". Dubbelklik dus linksonder om dit scherm te verlaten en om naar het volgende scherm te gaan......

Rand van de Stad:

Wel......de enorm grote oranje Pompoenen zijn hier niet over het hoofd te zien......

Dauwdruppels:

Op de grote pompoen rechtsonder glinstert een Dauwdruppel dus klik erop om je 5e dauwdruppel te scoren. Links zie je oranje Posthoorn aan reen pompoen hangen. De pompoen waar de Posthoorn aan hangt heeft een schoorsteen en links van die schoorsteen ligt er een Dauwdruppel op een groen blad. Pak de Dauwdruppel.....Je hebt nu 6 Dauwdruppels gescoord.

Voor de rechtsonder pompoen staat er, vreemd genoeg, een standbeeld van een kraai. Jerry staat bij de brug en rechts van Jerry zie je een enorme gele Bijenkorf met Honing (Beehive With Honey). Via het bruggetje over de snel stromende beek is het Huis aan de Voet van de Boom (House At The Foot Of The Tree) te bereiken. Achter het huis is een tunnel naar achter het stadhuis (Tunnel leading behind the Town Hall) en links van die tunnel is een nauw tunneltje tussen de boomwortels (Narrow Little Tunnel Between Roots). Er hangt ook een oranje Posthoorn en je ziet een vreemde Glazen Deur (Strange Door). Naast de Vreemde Deur hangt een Brievenbus (Strange Mailbox). Aan het Boom Huis hangen 2 Banners met tekst (Banner With Writing) en voor het boomhuis staat een Blader Boot (Leafboat) op een houten glijer.

Bekijk, als je de dauwdruppel hebt gepakt, de bijenkorf en het kraaibeeld. Er zijn geen bijen in de bijenkorf en Jerry vindt het raar dat er hier een kraai beeld staat, want zijn kraaien niet de grootste vijand van de inwoners van Mousewood?. Pak de suikervrije Lolly (Sugar -Free Lollipop) uit inventory en klik ermee op de bijenkorf om zoete honing aan de lolly te doen. Jerry heeft dan een lekkere zoete Honing Lolly. 

Bekijk ook de Bladerboot en......Jerry loopt dan over het bruggetje en onder het boomhuis door naar de Bladerboot en hij vertelt dan iets over de bladerboot. V
oor de Bladerboot ligt een Plank (Wooden Board). Pak de Plank.

Bekijk de vreemde glazen deur en de vreemde brievenbus. De deur zit op slot en op de brievenbus staat  "A. Molena...geen reclame a.u.b". 

Bekijk het houten Boomhuis en de 2 Banners......de gebroeders Hedgehog (Egel) wonen in het boomhuis en het zijn timmermannen. Bekijk de kleine Tunnel, tussen de wortels.........Jerry is nu wel klein maar toch nog veel te groot om de kleine tunnel in te kunnen kruipen.  Ok.....als je hier de 2 Dauwdruppels hebt gescoord en de plank hebt gepakt, de honing aan de lolly hebt gedaan, en verder alles bekeken hebt, dan ga je hier weg door de brede roze tunnel (Tunnel leading behind the Town Hall) en.......Jerry beland dan in het bos achter het stadhuis:

Bos achter het Stadhuis:

Als Jerry aan de andere kant de tunnel uitkomt loopt ie bijna tegen meneer Kerkmuis aan, die hier met zijn zoontje Kerkmuis junior, voor een aantal grote bruine paddenstoelen (Gigantic Brown Mushrooms) staat. Boven die paddenstoelen is een zicht op Mousewood (View Of Mousewood). Onder de gigantische wortels van de gigantische boom staat een oud Kristallen Beeld (Old Crystal Statue) waar je een cirkel met een hand in ziet. We zien ook het ronde en geel verlichte achter raam van het Stadhuis en daarboven een overwoekerde muurschildering (Overgrown Mural) op de achtergevel van het Stadhuis. Via linksonder kunnen we terug naar het stadsplein en via de tunnel turen naar het Boomhuis.

Dauwdruppels en Sticker:

De linkerzijde van de achtergevel van het Stadhuis  is begroeit met varens en op 1 van de lange varensbladeren ligt een Dauwdruppel. Linksboven op de achtergevel, half verscholen achter de groene varen, kleeft een Sticker. Rechts onder in het scherm ligt nog een Dauwdruppel op een blad. Boven de 2 Kerkmuizen zie je de Stadspoort en de stadsmuur. Links van de Stadspoort hangt een Dauwdruppel aan de punt van een groen blad, maar deze druppel is moeilijk te zien en daarom heb ik dat deel van de afbeelding maar even voor je uitvergroot

  Pak allereerst de 3 Dauwdruppels en pak ook de Sticker. De Sticker is de Lieveheersbeestje sticker en je hebt nu 8 Dauwdruppels gescoord.

Bekijk de muurschildering, op de achtergevel van het Stadhuis en bekijk ook het bolle ronde raam. De muurschildering is een tamelijk droevig gezicht en Jerry vraagt zich af wie het geschilderd heeft.  Bekijk het Kristallen beeld......Er zit een klein gezichtje en een amber voorwerp in het beeld en Jerry hoort een geluid. Ga even wat praten met meneer Kerkmuis......Meneer Kerkmuis blijkt een handelsreiziger te zijn en hij verkoopt alles wat Jerry maar zou willen hebben. Vraag meneer Kerkhuis 1 van de dingen die je kunt vragen en, nadat Kerkmuis zijn zoon heeft voorgesteld, bind hij een rode draad aan Jerry's magische Munt, zodat Jerry deze Kerkmuis altijd kan vinden als hij iets nodig heeft. In inventory heeft de Munt met Gat nu een rode draad. Bekijk ook nog even de grote bruine paddenstoelen en verdwijn dan terug naar het Stadsplein via de wittepijl linksonder. Terug op het stadsplein ga je dan via het pad tussen de Stadspoort en het Café (Path To The City wall), omhoog naar de:

Stadsmuur:

Jerry is beland op de stadsmuur. De exit terug naar het Stadsplein is rechts van Jerry. Op de muur staat een kanon (Canon) en bij het kanon staat de Kanonniermuis (Gunner). In de kuip, die naast het kanon staat liggen de kanonskogels.....het zijn grote erwten (Pea Shot). Links naast de poort staat een gewapende Stadswacht (Armes Town Guard) en rechts naast de poort staat een Stadswacht met een Blad in zijn hand (Town Guard With Leaf. Voor de poort staat een Stenen Hoofd (Statue Sticking Out Of The Ground).  In de snelstromende beek zwemt een Katvis (Large Catfish), die gelukkig niet de stad in kan zwemmen vanwege het hek dat de beek afsluit. Achter het hekje, dat de beek afsluit, staat een Uil beeld en links daarvan zien we Spitzweg de reiziger staan. Spitzweg staat voor de Toren. De Toren is afgesloten door een houten poort (Gate).

Dauwdruppels:

Er zijn hier weer 3 Dauwdruppels te scoren.  Er steekt een Dauwdruppel op de varen, die links van de Kanonnier tegen de stadsmuur aan staat. Onder in het scherm, op de rechter oever van de beek, steekt er een Dauwdruppel op het blad van de middelste oranje bloem. En de 3e dauwdruppel vindt je op het groene blad, dat linksonder bij het hekje van de toren uitsteekt.

Als je de 3 dauwdruppels gescoord hebt dan ga je even praten met de Kanonnier (Gunner)......de Kanonnier vertelt dat het kanon dient om een aanval van de Kraaien af te slaan. Die kraaien komen vanuit het noordwesten. Bekijk het Uilbeeld.....Jerry loopt dan via de helling omlaag naar de Uil om het ding te bekijken en er iets over te vertellen. Praat dan met Spitzweg.....

Spitzweg is een Suslik eekhoorn en hij wil graag zijn reis vervolgen maar dat kan ie niet. Spitzweg heeft bij de gebroeders Egel (Hedgehog) een bladerboot bestelt om de oceaan te bevaren maar de timmerlieden hebben de boot nog niet geleverd. Jerry beloofd dat ie zal informeren bij de Egel broers waar de boot blijft. 

Bekijk de Katvis en bekijk het hek. Je hoort dan Hoto die meld dat het hek (Barrier) alleen geopend kan worden als de Katvis hier niet is. Probeer het poortje van de Toren te openen.....helaas....het poortje zit stevig op slot. Dubbelklik met de pijlcursor, bij de Kanonnier, om terug te keren naar het stadsplein. 

Terug op het stadsplein gaan we nu door de Stadspoort, achter de Dansmuis, de stad verlaten. en........ we belanden in:

In  het Bos:

Jerry komt door de stadspoort uit onder de stadsmuur en is nu dus aan de rechter kant van de beek. Ga even praten met de beide stadswachten die links en rechts de poort staan te bewaken. De 2 stadswachten waarschuwen Jerry dat ie beter in de stad kan blijven want de kraaien vliegen rond in het bos.

Sticker:

De rechter stadswacht heeft houdt een groot blad vast en dat blad beweegt ie af en toe. Op het muurtje, achter het blad zit een Sticker geplakt. Wacht tot de soldaat/stadswacht muis zijn blad heen en weer beweegt en klik dan snel op de Sticker om deze te scoren.....het is de Slak sticker. 

Bekijk ook nog even het witte Stenen Hoofd. Voor het Stenen Hoofd is de brug over de beek en daar staan ook 2 Wegwijzerstenen. Bekijk de Wegwijzerstenen (Stone With Strange Markings). De linker steen wijst naar het Boompad en de rechter steen wijst naar de Coldwater Brook Brug. Achter de 2 wegwijzerstenen is het door het bos, waar Jerry en Hoto arriveerden. 

Dubbeldik de pijl op het bospad en......We zijn terug bij de Uilenmuur en het grote Eekhoorn beeld met een eikeltje in de mond. 

Dauwdruppels:

Er zijn hier weer 2 Dauwdruppels te scoren. Rechts onderaan het scherm, en dan recht onder het Eekhoornbeeld, kleeft er een dauwdruppel op een puntig blad en de andere dauwdruppel hangt aan de rechter punt van de Uilenmuur. Scoor de 2 Dauwdruppels.

Dubbelklik dan de pijl, linksboven de Uilenmuur om door te gaan naar het Bosvenscherm en de Portalboom. Bij de Portaalboom staat zien we nu weer zo'n vreemd Kristal staan dat een ijle hoge toon laat horen als je het Jerry laat bekijken. Ook in dit Kristal steekt een stenen gezicht een Amber ding. Links naast de Portaalboom zit een grote Spin in haar spinnenweb. Bekijk het Spinnenweb. 

 Dauwdruppels

Ook hier zijn weer 2 Dauwdruppels te scoren. Er drijft een Dauwdruppel in het Ven, vlak voor de grote platte steen. En er kleeft een dauwdruppel op de stam van de rechter boom, die achter de paddenstoelen cirkel staat. Scoor de 2 dauwdruppel. Als ik goed tel dan heb je nu 16 Dauwdruppels gescoord.

 Er valt hier verder nu niets te beleven, dus ga terug, via het pad over de uilenmuur,naar het vorige scherm en ga dan terug naar de Stadspoort. 

Terug bij de stadspoort neem ga je, via rechtsonder, over de brug bij de 2 wegwijzerstenen, naar de:

Coldwater Brook Brug:

Hier ontmoeten we het zeurmuisje Humbert en Humbertje heeft honger en hij wil eigenlijk nog voor de maaltijd een toetje hebben. Er staan 3 Dieren Beelden (Group Of Animal Statues) en links ervan is de Exit terug naar de Stadspoort. De Coldwater Brook Brug is niet veel meer dan een dikke ronde balk die over de wild stromende beek is gelegd en aan de overkant is Het Pad door de Velden (Path Through The Fields). Een reusachtige vogelverstrekker steekt omhoog uit de velden.

Dauwdruppels:

Er zijn ook hier weer 2 Dauwdruppels te scoren. Achter de 3 dieren beelden wuiven wat graanstengels heen en weer en achter de meest rechter stengel zie je een Dauwdruppel....je moet even wachten tot de graanstengels naar links bewegen om de dauwdruppel te kunnen zien en te scoren. De andere dauwdruppel steekt op de schuine bovenzijde van de Tekststeen, die links voor de 3 dieren beelden staan maar deze dauwdruppel is wel heel moeilijk te zien.

Bekijk de Tekststeen en bekijk 3 Dieren beelden en luister naar wat Jerry erover vertelt. De 3 Dieren Standbeelden verbeelden "het spreken, het samenwerken en het samenleven met andere dieren".  Ga praten met Humbertje. Humbertje is dus het bijzondere kind waar Anja op moest babysitten en hij weigert om Jerry over de brug te laten gaan. Jerry moet tol voor de brug betalen aan Humbertje, maar Jerry heeft geen geld. Maar we weten inmiddels dat Humbertje honger heeft en dat ie een dessert wil hebben, dus pak de zoete Lolly uit inventory en geef de Lolly aan Humbert en.......

.......Jerry mag over de brug naar de overkant, maar eerst scrolt het scherm eventjes naar rechts en zien we een schim van een man met een hond.

Nog een Dauwdruppel

Hierna krijg je dan de Exit Pijl op het Pad door de Velden, onder de vogelverschrikker, maar klik die Exit nog niet. Klik met je lege pijlcursor op het pad aan de overkant van de brug en Jerry loopt dan over de brug en staat dan voor het Pad door de Velden. Neem dit pad nog niet maar loop naar rechts en.....je scherm scrolt mee en onderaan het scherm zie je dan nog een Dauwdruppel glinsteren op de hoge varens die hier op de oever van de beek groeien. 

Scoor ook deze dauwdruppel....het is dauwdruppel 18. Neem dan het Pad door de Velden en.....Jerry beland bij

Coldwater Brook Radiostation:

Red Ursula:

In de kapotte radio zit Ursula, het nichtje van Jonathan. Ursula wordt belaagd door een dikke vette Kraai, die bovenop de radio zit. De kraai pikt met zijn scherpe snavel  steeds op de radio, aan de kant waar Ursula zit. Jerry wil Ursula natuurlijk helpen dus pak het keiharde droge Cakeje (Very Dry Cupcake) uit inventory en klik ermee op de kraai en.....

.......Jerry legt het cakeje bovenop de radio en de kraai draait zich om en gaat op het cakeje in pikken. Als je dan echter op Ursula klikt om met haar te praten, dan draait de kraai terug om en gaat weer proberen om Ursula te pikken om Jerry te verjagen. Je kunt door de kraai nu ook het briefje niet lezen dat op de radio geprikt zit.

Dit werkt dus niet om de kraai te verjagen. Aan de radio steekt een antenne. 
Klik op de Antenne en luister dan naar Jerry die het idee krijgt om de antenne te draaien om de kraai te verjagen. Maar de antenne zit te hoog.

Linksboven, waar Jerry dit gebied is binnen gekomen, staat een wegwijsbord en.....een hele grote Schoen.......
.....in de schoen (Old Boot) steekt een Schoenveter (Shoelace). Loop naar de Schoen en peuter er dan de Schoenveter uit. 

Bekijk gelijk ook even het wegwijzerbord.....De wegwijzer wijst naar het Moeraspad maar dat is volledig overstroomd. Loop terug naar de radio en gebruik dan de Schoenveter op de Antenne......Jerry gebruikt de schoenveter als lasso op de antenne en hij trekt eraan waardoor de Haak van de antenne afbreekt. 

Jerry bind vanzelf de haak aan de schoenveter en je hebt dan een Werphaak (Sharp Grappling Hook) in inventory. 
Pak de Werphaak uit inventory en klik er weer mee op de radioantenne en........nu lukt het Jerry om de kraai te verjagen

Rugzakje duikt op, die alles gezien heeft en Jerry een held vindt. Rugzakje geeft Jerry een Pamflet (Flyer) en loopt dan verder en verdwijnt via de exit links. 

Vanzelf pakt Jerry dan Uiltje Ursula uit de radio en stopt haar in zijn rugzak.....Ursula zit dus nu in de inventory. Rechtsklik in inventory op het boomblad pamflet (Ad For Violin Lessons), dat Jerry zojuist van Rugzakje heeft verkregen.....het is een uitnodiging voor vioolles door Maxim Mousakov, voor slechts 1 getalenteerde student.

Sticker:

Ok...nu kunnen we even op ons gemak om ons heen kijken. Lees eerst maar even het briefje dat op de radio geprikt zit. Het is een briefje van DJ Ludwig. In de Radio steekt een Sticker......Pak de Sticker...het is de Bij-sticker Linksachter de radio is het moeras maar het pad door het moeras is overstroomd (Flooded Area). Achter de radio groeit een bosje met rode besjes (Tasty Smelling Berries), als je de besjes bekijkt gilt Jerry dat ie er niet bij kan.

Rechts van de besjes gaat een pad dieper het bos in. Nog verder naar rechts sneeuwt het en daar staan paddenstoelen (Mushrooms) en als je die bekijkt dan vertelt Jerry dat die paddenstoelen een trap vormen. Maar de paddenstoelen moeten groter groeien en dan zou Jerry omhoog de boom in kunnen klimmen. Rechts van de paddestoelen is een Tunnel door de grote steen. In de beek staat een Gouden Posthoorn. Linksonder staat een Blauwsap automaat waar ook een Reclame (Advertisment) aan hangt. Uiteraard heb je de bevroren Postfiets (Mail Bicycle) al gezien. Bij de Postfiets staat een Steen met een Symbool (Stone With Markings). Achter het enorme voorwiel van de fiets staat een plukje van 3 Boterbloemen (Marsh Marigold). 

Dauwdruppels:

Op de middelste boterbloem glinstert een Dauwdruppel. Ook boven de besneeuwde paddenstoelen bungeld een Dauwdruppel aan een groen blad.  Scoor eerst maar de 2 Dauwdruppels, dus de Dauwdruppel die op de boterbloem ligt en de Dauwdruppel die boven de besneeuwde paddenstoelen bungeld.

 Als je de beide dauwdruppels hebt gepakt pluk je 1 van de 3 Boterbloemen

Bekijk de Advertentie die aan de Blauwsap automaat steekt.....Jerry loopt naar de automaat toe om de advertentie te lezen. Een tonnetje Blauwsap uit de automaat kost 2 Leavebucks. Klik met je hand op de Blauwsap automaat (Blue Juice Vending Machine).....er steekt nog maar 1 tonnetje met blauwsap in de automaat. Jerry heeft geen Leavebucks maar hij heeft wel een "Munt met gat aan een Touwtje". Pak de "Munt met gat aan een Touwtje" uit inventory en klik ermee op de Blauwsap automaat en..........Het lukt....het tonnetje blauwsap valt. Pak het Tonnetje Blauwsap uit de machine......

.........het is het allerlaatste tonnetje blauwsap in heel Mousewood en Jerry heeft er ook een Blauwsap sticker bij gekregen (Blue Juice Sticker), die je nu ook in inventory hebt staan. Bekijk de Symboolsteen bij de bevroren postfiets....het symbool is het Symbool van de Treewalkers. Bekijk de bevroren postfiets.  Ok......als je hier alles bekeken hebt, Ursula hebt bevrijd, de 2 dauwdruppels en de sticker hebt gescoord en je hebt een boterbloem en het vaatje blauwsap gepakt dan kunnen we verder naar de Dwergen. Dubbelklik dan de witte exit pijl op het pad, rechtsachter de radio (Pad aan de andere kant van de beek) en......we belanden bij het:

Dwergenhuis:

Het dwergenhuis is onder, en tussen de dikke wortels, van een boom gebouwd en we zijn op de linker oever van de Gurling Beek. Er staat ook een gouden posthoorn. Het dwergenhuis zit op slot (Locked Property) en heeft een tuinhekje. Op het tuinhek steekt een briefje. Boven Jerry's hoofd is het andere pad, dat je vanaf het radioscherm ook kunt nemen.  

 Bekijk de posthoorn en bekijk het briefje op het tuinhek en luister naar wat Jerry erover heeft te melden.....op het briefje leest Jerry dat dwerg Steinberg ziek is en dat het huis in quarantaine is. Vanwege de zieke Steinberg zijn de 2 andere dwergen. Softsteel en Logger, tijdelijk ergens anders gaan wonen en daarom is de productie van blauwsap tijdelijk stopgezet. Probeer het tuinhek te openen.....lukt niet......probeer de deur van het huis te openen....lukt niet. De beek stroomt, rechts, met een bocht onder de "brug" door en aan de "brug" hangt een poster.....de poster kondigt het optreden van de Great Zaroff aan

Dauwdruppels:

Er zijn hier weer 3 dauwdruppels te scoren. Boven de schoorsteen van het dwergen huis hangt een dauwdruppel onder een uitstekende rotssteen. Er zit een dauwdruppel op een groen blad, aan de rechteroever van de beek.....je vindt deze druppel rechtsonder in het scherm, recht onder de Zagaroff poster. De 3e dauwdruppel hangt helemaal links, aan een lichtgroen blad dat op het helling pad groeit, net boven het oranje wegwijzerbordje. 

Scoor deze 3 dauwdruppels. Ga dan terug naar de Radio, dus dubbelklik de witte exitpijl in de tunnel onder het helling pad.

Plato de postbode:

Terug bij de Coldwater Radio zien we dan eindelijk kikker Plato de postbode, die hier nu bij zijn Postfiets staat. Plato heeft een stapeltje pakketjes, die hij moet bezorgen, bij de fiets neer gezet. Ga praten met Plato, en gebruik na het inleidende gesprek de gespreksopties die je krijgt.

Plato heeft problemen met het bezorgen van de post want zien fiets is bevroren. De benen van kikker Plato zijn wel geschikt om er mee te fietsen maar niet zo geschikt om er mee te lopen. Plato moet vandaag de pakketjes bezorgen want anders dreigt ontslag. Jerry kan de fiets ook niet ontdooien dus hij bied Plato aan om te helpen met het bezorgen van de pakketjes.

Als je het gesprek met Plato hebt beëindigt dan pak je de postpakketjes (Plato's Mail) op......Jerry vraagt eerst of Plato het goed vindt dat hij de post vandaag zal bezorgen en natuurlijk vindt Plato dit geweldig. Bekijk de post in inventory.....rechtsklik in inventory op elk van de 2 pakketjes en de groene brief en witte envelop. Het lichtgroene pakket is voor meneer Kerkmuis senior, het paarse pakket is voor Juffrouw Edith Eekhoorn, de groene brief is voor Señor Molena en de witte brief is voor DJ Ludwig.  Heb je de pakketjes en de brieven bekeken dan sluit je de inventory. 

We gaan nu terug naar het dwergenhuis maar nu naar de overkant van de beek.
 Hiertoe neem je nu de Exit rechtsboven, dus dubbelklik de exitpijl in de ronde tunnel, rechts van de paddenstoelen helling.

Jerry beland dan op het helling pad dat links omhoog gaat naar de boom boven het dwergen huis. De exit terug naar de Radio is linksonder en onder in je scherm kun je ook verder een scherm omlaag, naar de Heuvel voor de Stadspoort.. Bovenaan het helling pad zie je een oude boomstronk met gaten (Big Old Tree Stump) en er ligt daar ook een vreemd gevormde oranje rotsblok waar een patroon op staat.(Misshapen Rock With Pattern). 

Bekijk de Boomstronk en bekijk dat rare oranje rotsblok en luister naar wat Jerry er over zegt.........door de gaten in de boomstronk hoort Jerry het fluiten van de wind en het klinkt als een melodietje......Jerry probeert de oranje rots op te tillen maar het ding zit stijf vast op het pad. Ok.......Onderin je scherm staat een wegwijsbord, bij de beek en daar krijg je de Exitpijl om een scherm omlaag te gaan.....dubbelklik die Exitpijl en.....we belanden op het volgende scherm en op de:

Heuvel tegenover de Stadspoort:

Jerry is beland op een heuvel, tegenover de Stadspoort van Mousewood. Naast Jerry staat de onvermijdelijke gouden Posthoorn, maar deze heeft een kikker figuurtje. Rechts staat een Verdachte Man (Suspicious Figure). Er staat ook een visbeeld, een beeld met een glimlach en een balancerende rots waar een gezichtje op is getekend. Links naast de verdachte man krijg je de exitpijl om terug te keren naar het dwerghuisscherm en aan de linkerzijde van het scherm is de exitpijl om door te lopen naar de stadspoort. 

Als je probeert om met de verdachte man te praten is het enige dat ie zegt "We zijn aangekomen, wij zijn de oplossing". Bekijk de 3 stenen beelden. Druk je spatiebalk in om je magische ring te gebruiken en.....op hert visbeeld zie je dan de schubben van de vis wit opgloeien en er blijven dan 3 schubben wit. Pak de 3 witte schubben van het visbeeld. 

Dubbelklik dan de linker exitpijl om door te lopen naar de stadspoort en de stadsmuur. Jerry komt, via het houten poortje, uit bij de Toren en Spitzweg de reiziger. Loop de stadsmuur op en dubbelklik dan de exitpijl, achter het kanon en de kanonnier, om terug te keren op het Stadsplein:

 De post bezorgen en "The Little Green Man" verjagen:

Ga het stadhuis weer in. Terug in het stadhuis pak je uiltje Ursula uit inventory en geef je haar aan haar oom Uil Conrad. Jerry wordt bedankt door Conrad en geprezen door Hoto en je hebt je 2e Achievement verdient, die je kunt bekijken in het Bonusscherm. Verlaat het stadhuis. Terug op het stadsplein loop je naar muisje Edith, die nog steeds voor het café op Plato de postbode staat te wachten. Pak het paarse (roze) Pakketje uit inventory en geef het aan Edith. 

Edith pakt haar pakketje meteen uit....het blijkt een super elegante handtasje voor Edith zelf te zijn en ze draagt het tasje meteen. Als dank krijgt Jerry van Edith een Leafbuck als fooitje. Ga, via de trap rechts naast het stadhuis, naar de achterkant van het Stadhuis........wellicht zie je heel even dan een groen draakje verschijnen bij het kristalbeeld, maar het draakje verdwijnt snel weer. 

Wel....Meneer Kerkmuis en zijn zoon staan hier ook nog geduldig te wachten en Jerry heeft een pakketje voor pappie Kerkmus. 
Geef dus het overgebleven lichtgroene pakketje aan meneer Kerkmuis........

....er zit een talencursus in het pakket want meneer Kerkmuis wil zich goed voorbereiden voor hij van zijn pensioen gaat genieten op een. tropisch eiland. Loop, via linksonder, terug naar het stadsplein en ga nu het café (coffeeshop) weer binnen. DJ Ludwig Burrower zit nog zijn koffie te slurpen aan het tafeltje. Pak de wit/grijze geparfumeerde Brief (Perfumed Letter) uit inventory en geef de brief aan Ludwig. 

De brief is fanmail van een fan en Ludwig is er blij mee en als dank krijgt Jerry een Drinkbeker met het logo van Ludwig's radiostation erop. Rechtsonder staat de enorme ronde, maar uitgedroogde, Kaas. Pak de Werphaak (Sharp Grappling Hook) uit inventory en klik ermee op de Kaas en......Met de werphaak snijd Jerry een stuk kaas af van het kaaswiel.....de kaas ruikt lekker maar is keihard. Pak de Drinkbeker (Mug with Logo) uit inventory en gebruik het ding op de Koffiemachine om de beker te vullen met hete Koffie ( Mug With Hot Coffee).

Ga terug naar het Stadsplein en neem nu de Exit bovenaan de helling, links naast het stadhuis en we belanden terug in de tuin van de tuinhaas. De Feestganger ligt nog voor pampus met zijn hoofd op de tafel. Loop naar de feestneus en geef hem je beker hete koffie.........

....en....van de feestganger krijgt Jerry dan zijn 1e Kwartetkaart en....Feestneus valt onmiddellijk weer in slaap.

NB: Had je getreuzeld met naar de tuin te gaan, of had je een omweg genomen dan kan het zijn dat je koffie koud is geworden en dan kun je de koffie niet aan feestneus geven. Leeg dan je beker hier in de grote afvalteil en ga dan terug naar het café om verse hete koffie in je beker te tappen en keer dan als een speer terug naar feestganger om hem alsnog de hete koffie te geven en je kwartetkaart te ontvangen.

Er is nog 1 brief die Jerry moet bezorgen....de Magische Brief en die is voor meneer Molena, die huist achter de vreemde deur bij het Boomhuis van de gebroeders Egel. Dus ga via de exit linksonder naar De Rand van de Stad en.....Hela...de gebroeders Egel zijn thuis en staan te kwebbelen bij de bladerboot. Jerry staat rechts, bij de brug en de bijenkorf. Klik, links van het boomhuis, en Jerry loopt dan over de brug naar het gebied links van het boomhuis. Links naast de vreemde glazendeur hangt de brievenbus van A. Molena, dus pak de Magische Brief (Letter That Appears Magical) uit inventory en prop de brief in de brievenbus (Strange Mailbox).........

.....je scherm scrolt dan iets naar links en we horen een geheimzinnige stem Jerry bedanken. Jerry had Spitzweg beloofd dat ie bij de gebroeders Egel zou informeren naar de bestelde bladerboot, dus nu we hier toch zijn kan Jerry zijn belofte mooi even waar maken. De ene egel draagt een rode broek en de andere een blauwe broek. Klik met je praatcursor op 1 van beide Egels om met ze te praten en.....

Jerry vraagt of de boot voor Spitzweg nog geleverd gaat worden. Helaas kunnen de egels niet verder werken aan de boot want hun gereedschap is gestolen. De beide egel broers vermoeden dat een "Groenhoed" hun gereedschap heeft gestolen. Een "Groenhoed" is een onzichtbaar wezen waar papa Egel zijn beide zoons vroeger over vertelde, maar die ze zelf nog nooit hebben gezien

Jerry beloofd om op zoek te gaan naar het verdwenen gereedschap en we horen dan steeds en stemmetje lachen maar we zien niet wie er lacht. Druk dus je spatiebalk in om door de magische munt te kijken en........in de deuropening van het boomhuis verschijnt dan een klein groen manneke dat een groen hoge hoed draagt....het zo'n "Groenhoed", dus hij bestaat echt. 

Op jacht naar de "Little Green Man"

De Groenhoed bespot de beide egels en Jerry even en maakt zich zelf weer onzichtbaar en verdwijnt.....Maar de onzichtbare Groenhoed laat wel groene voetstappen achter en die kan Jerry wel zien en dus volgen......bekijk de groene Voetstappen (Small Footprints).......Jerry gaat de voetstappen bekijken en vertelt je dan dat ze leiden naar de kleine tunnel, achter de grote pompoen. Jerry is echter te groot om dat kleine tunneltje in te kruipen, dus ga door de grote tunnel terug naar meneer Kerkmuis, achter het stadhuis..,.. Achter het stadhuis duikt de Groenhoed dan weer even op maar hij verdwijnt bijna meteen weer en weer laat ie groene voetstappen achter, die over de paddenstoelen naar de tuin van de tuinhaas gaan. Ga, via linksonder, terug naar het stadsplein en dan, via de exit links naast het stadhuis, naar de tuin van de tuinhaas......en Groenhoedje verschijnt weer en hij gaat op de klaverblad tegel staan om zijn krachten te versterken en dan verdwijnt ie weer.

Dit dreigt vervelend te worden.....het wordt tijd om een val op te zetten om de Groenhoed te vangen. De ronde klaverbladtegel is blijkbaar een "oplaad station" waar de Groenhoed zijn energie moet opladen. Dat moet Jerry dus frustreren. Pak de Hark (Hard Rake) uit inventory en leg de hark op de klaverbladtegel.

Ok.....ga nu, via de exit linksonder (Edge of Town), terug naar de gebroeders Egel en.....bij de egels verschijnt Groenhoed weer en hij verdwijnt weer. Ok....jaag Groenhoed nu terug naar de klaverbladtegel in de tuin, dus eerst via de grote tunnel terug naar achter het stadhuis, dan door naar het stadsplein en dan door naar de Tuin en......Groenhoed verschijnt weer op alle schermen en dus ook in de tuin en.....in de tuin wipt Groenhoed dan weer de klaverbladtegel op maar hij stapt op de hark en de harksteel klapt in zijn gezicht. Van schrik laat Groenhoed dan het gestolen timmermansgereedschap vallen en hij verdwijnt weer naar de egels

Raap dus het Gereedschap op (Stolen Tools) en pak daarna ook de Hark terug. Om de Hark terug te pakken klik je met je oogcursor op de tegel en.....Jerry zet de hark terug tegen het tuinmuurtje waar ie het ook vandaan heeft gepakt. In inventory heeft Jerry nu dus het gereedschap en een losse Spijker.Ga terug naar de gebroeders Egel. Groenhoed verschijnt weer maar verdwijnt ook weer door de kleine tunnel.

Verjaag Groenhoed definitief:

Loop over de brug naar de Egels en probeer ze dan hun gereedschap terug te geven.....maar de egel broers willen hun gereedschap nu niet terug want Groenhoed zal het toch maar weer stelen. Rechtsklik om het gereedschap weer op te bergen in inventory. Jerry zal eerst Groenhoed echt moeten verjagen om te zorgen dat ie het gereedschap niet meer zal stelen.  Als het goed is heb je eerder hier al de losse Plank gepakt, die bij de bladerboot op de grond lag.....zo niet dan pak je nu alsnog die plank. Pak de Plank (Old Fence Picket) uit inventory en klik ermee op de ingang van de kleine tunnel en......Jerry timmert de kleine tunnel dicht met de plank.

Ga Groenhoed dan weer achterna, dus via de grote tunnel naar achter het stadshuis, dan naar het stadsplein en dan naar de Tuin...overal verschijnt en verdwijnt Groenhoed weer en in de tuin gaat ie weer even op de klaverblad tegel staan om zich zelf weer op te laden en dan verdwijnt ie weer naar de Egels... Ga, via linksonder, snel terug naar de Egels en......terug bij de Egels verschijnt Groenhoed weer maar als hij nu via de kleine tunnel weer wil verdwijnen loopt ie keihard tegen de plank aan en dat vindt hij niet fijn......

Groenhoed heeft er genoeg van en verdwijnt  zijn huisje in en dat blijkt de grote pompoen met de schoorsteen te zijn, waar ook de posthoorn voor staat. Loop naar die pompoen en klik er nu op met je hand en....... Jerry klopt op de pompoen en breekt per ongeluk de gehele "voorgevel" van Groenhoed's huis en dat is het einde voor Groenhoed die nu definitief verdwijnt.  

Vanzelf pakt Jerry dan een Zilveren Suiker Lepel (Silver Sugar Spoon) en een stukje glinsterend Kobalt (Leprechaub Cobalt) uit het pompoenen huis.

Spitzweg's boot:

Geef nu echt de Egels hun timmermansgereedschap terug en.....De Egel broers timmeren gelijk de boot af en aan Jerry wordt de eer gelaten om de boot te water te laten.

Via de snelstromende beek zal de boot dus naar de Stadsmuur/Stadspoort drijven., waar Spitzweg dus op zijn boot staat te wachten. Ga dus terug, via de tunnel en de achterzijde van het Stadhuis, naar het stadsplein en dan, via de helling links van het café, naar de Stadsmuur/Stadspoort. Jerry beland uiteraard weer bovenop de stadsmuur, achter het kanon en.....De groene bladerboot drijft bij Spitzweg aan de veilige kant van het hek. Loop naar Spitzweg en ga met hem praten.

Spitzweg is blij dat ie eindelijk zijn boot heeft, maar de boot heeft geen roer en geen anker. Bovendien kan het hek niet geopend worden zolang die Katvis hier nog zwemt, want dan zou de Katvis de stad in zwemmen en zullen de inwoners van Mousewood niet op prijs stellen. 

Op de bladerboot krijg je de tandwielcursor ten teken dat je er iets mee moet doen. De boot heeft dus een roer en een anker nodig. Pak de Werphaak (Grappling Hook) uit inventory en klik ermee op de boot....de werphaak dient als anker. Pak de Zilveren Suiker Lepel uit inventory en klik ermee op de boot...de lepel dient als roer. 

Nu nog die Katvis kwijtspelen. Ga terug naar het Stadsplein en ga daar de coffeeshop weer binnen

Coffeeshop/Café:

Op de toonbank van de apotheek staat een flesje valeriaandruppels (Valerian Drops) en dat flesje kost 1 Leafbuck. Jerry heeft een Leafbuck gekregen van Edith dus hij kan de Valeriaandruppels nu kopen. Pak de Leafbuck dus uit inventory en klik ermee op het flesje Valeriaan......Staat Rugzakje in de weg dan wacht je tot Rugzakje weer via de achterdeur verdwenen is........Valeriaandruppels zijn een sterk slaapmiddel. Als je de Valiraandruppels hebt dan pak je ook nog de Lege Enveloppe die bij Ludwig op tafel ligt....het is de enveloppe waar de brief aan Ludwig in zat en Ludwig vindt het niet erg dat je de enveloppe pakt. Verlaat het café via de voordeur en ga terug naar de Stadsmuur en Spitzweg. 

Stadsmuur:

Pak de Valeriaandruppels uit inventory en klik ermee op de Katvis en......De Katvis sukkelt gelijk in slaap en drijft weg en......Jerry laat het hek zakken en hij en Spitzweg springen in de boot......en dit blijkt een onderwaterboot te zijn....alleen de periscoop steekt nog boven water uit....

Dubbelklik de Stroomafwaarts (Downstream) pijl en....we varen weg naar:

Blauwsap produktie weer op gang brengen

De boot met Jerry en Spitzweg komt echter niet ver.....want bij de Coldwater Bridge moeten ze stoppen en bovenwater komen. Humbert eist een hoop tolgeld om de brug even weg te halen zodat de boot verder kan. Spitzweg is wel geamuseerd door het gedrag van Humbertje en vindt dat Jerry dit probleem maar even moet oplossen, terwijl de kleine treitermuis staat op te scheppen dat ie zo slim en bijzonder is.

Jerry is ondertussen uit de boot geklommen. Loop naar links en dubbelklik dan de Exitpijl, links naast de 3 dier standbeelden (Trail Towards Mousewood) om lopend terug te keren bij de Stadspoort. 

Loop door de Stadspoort het Stadsplein op en ga de coffeeshop weer binnen. Ram in de coffeeshop op de bel, die op de toonbank van Anja's bakkerij staat, en Anja verschijnt. Pak de Bladvormige advertentie over de Vioolles (Ad For Violin Lessons) uit inventory en geef het blad aan Anja.......

Anja is verrukt en denkt dat vioolles de perfecte tijdsbesteding is voor pestkop Humbertje. Anja zal het meteen aan Humbert gaan vertellen. Verlaat de coffeeshop weer en verlaat de stad weer door de stadspoort en loop dan, via de Exit rechtsonder bij de 2 wegwijsstenen, terug naar Coldwater Bridge. Anja is er ook al maar ze moet haar tong rauw lullen om de eigenwijze Humbert er van te overtuigen dat hij een geweldige violist zal zijn. 

Het lukt Anja uiteindelijk en zij en het rot joch verdwijnen. Linksklik dus weer op de bladerboot met je tandwielcursor en......de boot zakt weer onderwater.....Klik de Downstream pijl, achter de brug, en.....Jerry en Spitzweg vervolgen hun reis en we belanden bij het Coldwater Radiostation:

Plato is ook nog hier en Jerry en Spitzweg klimmen uit de boot. Spitzweg neemt hier afscheid van Jerry want hij gaat alleen verder op reis, maar niet met de bladerboot. Als dank voor bewezen diensten geeft Spitzweg aan Jerry een zakje met Indiaanse Witte Peper (Indian White Pepper).

Er valt hier verder nu niets te doen, dus linksklik weer de bladerboot en Jerry klimt weer aan boort en duikt weer onderwater. Dubbelklik de Downstream pijl weer, rechtsboven op het middelste grote rotsblok, en Jerry vaart verder naar het volgende scherm......Spitzweg waarschuwt Jerry nog dat hij voorzichtig moet zijn bij de waterval en.......inderdaad........want.......

......Op het volgende scherm stort de boot omlaag langs een waterval maar Jerry weet zich te redden met behulp van de Werphaak en hij beland aan de achterkant van het:

Dwergenhuis:

De Werphaak heeft Jerry terug opgeborgen in inventory en zo ook de zilveren lepel. We zijn dus aan de achterzijde van het Dwergenhuis. Er waaien constant grote zaadpluizen van paardenbloemen door je scherm.....die zaadpluizen waaien van rechts naar links over je scherm en het lijken wel kleine parachutes.. We zien de achterdeur en een raam. We zien ook de schoorsteen en een dikke tak die uitsteekt aan de klif. Onder de tak zien we de ramen van de beneden verdieping van het Dwergenhuis. Links van de achterdeur is de trap om naar de voorzijde van het Dwergenhuis te gaan. Links naast de trap staat een grote oranje Suikerbiet (Really Huge Beet) en aan de rand van de suikerbiet hangt een Slak (Shimmering Snail).

Dauwdruppels:

Rechtsonder groeien grote paardebloemen. Je ziet 1 paardebloem helemaal en aan die paardebloem hangt een Dauwdruppel. 
Aan de suikerbiet steken 3 groenen bladeren en aan het linker blad hangt een Dauwdruppel. Scoor de beide Dauwdruppels. 

Bekijk het raam en probeer of de achterdeur open gaat....Het raam is geblindeerd en zit op slot en....Er is iemand binnen en die gilt dat Jerry van zijn raam moet afblijven. We horen die persoon hoesten en niezen en Jerry doet alsof de persoon om hulp roept. Jerry wil naar binnen maar als je op de achterdeur klikt dan blijkt die ook op slot, en aan de binnenkant vergrendelt, te zijn. Bekijk de gevorkte Tak en bekijk de suikerbiet en luister naar wat Jerry erover te zeggen heeft. 

Pak de Slak (Shimmering Snail), die aan de suikerbiet hangt. Pak de Spijker (Nail) uit inventory en klik eermee op het raam en......Met de spijker krast Jerry een cirkel in het raam. Pak de Slak uit inventory en plak de slak, als een zuignap, op de cirkel in het raam en......Jerry klimt door het raam het huis binnen en ontmoet de zieke bosdwerg Steinberg. Steinberg is stront verkouden en wil eigenlijk niemand zien of spreken en hij wil ook geen hulp want een echte bosdwerg vraagt niet om hulp. Jerry dringt echter aan en uiteindelijk zegt Steinberg dat ie alleen hulp accepteert van Anja Mouse.  Nu we toch binnen zijn kunnen we net zo goed even goed even rondsnuffelen. 

De verkouden Steinberg zit op het middelste bed, want het is een stapelbed met 3 bedden. Bekijk het onderste bed en het bovenste bed. In het onderste bed slaapt dwerg Logger en in het bovenste bed de dwerg Softsteel, maar beide zijn nu ergens anders. Naast het bed is de voordeur. Links naast de voordeur hangt een prikbord waar de sleutel van het tuinhek (Gate Key) op hangt en een briefje op steekt. In de vloer zie je een luik waar 47 op staat. Aan de rechter muur zien we de Blauwsap machine van de dwergen en bij het raam steekt een Hendel op de muur. In de hoek, achter de blauwsap machine, staat een metalen kast waarvan de roestige linker deur een beetje beschadigt is.. Naast de kast staat een tafeltje met een stoel en op dat tafeltje staat een vaas met bloemen. Tegen het voeteneinde van het onderste bed ligt een vloerplank die los ligt.

Sticker en Kwartetkaart

Op de vaas met bloemen, die op de tafel staat, zit een Sticker geplakt. Ruk de Sticker van de bloemenvaas.....het is de Vlindersticker....je hebt nu 6 stickers gevonden. Klik op de losse vloerplank (Loose Floorboard) en......Onder de losse vloerplank vind Jerry een Kwartetkaart en de game meld je dit. 

Klik op het vloerluik..........het vloerluik is de ingang van de dwergentunnels en Jerry wil daar niet in belanden. Bekijk het briefje dat op het prikbord hangt.....het briefje is een herinnering voor Steinberg....dat ie de Badgers nog moet bedanken voor de rabarbertaart. Pak de Heksleutel (Gate Key) die op het prikbord hangt. Bekijk de Blauwsap machine en bekijk de linker kast deur en luister naar wat Jerry er over te zeggen heeft. Je kunt ook de Hendel uitproberen, maar er gebeurt dan niets. Met een stront verkouden Steinberg valt niets uit te richten dus we kunnen beter die Anja om hulp gaan vragen. Verlaat het huis via de voordeur. Jerry beland in de voortuin voor het huis. Maak het tuinhek open met de Heksleutel (Gate Key).......Jerry laat de sleutel in het slot steken. 

Wel.....ga via het Coldwater Radio en dan het Coldwater Bridge terug naar de Stadspoort en ga via de Stadspoort naar het Stadsplein. Ga de Coffeeshop weer binnen en ram weer op de bel van de linker toonbank om Anja weer tevoorschijn te roepen. Praat met Anja en vertel haar dat 1 van de Dwergen ziek is (One of the dwarves is sick) en......

Anja gaat  meteen met Jerry mee terug naar het dwergenhuis. Anja onderzoekt Steinberg en vertelt Jerry dat ze bepaalde ingrediënten nodig heeft om een medicijn voor Steinberg te brouwen en ze geeft Jerry een Recept. Anja en Jerry verdwijnen dan terug naar de coffeeshop. Lees, in inventory het Recept  (Doctor's Perscription). Jerry moet een Boterbloem, Visschubben en Peper vergaren. Wel...al deze 3 ingrediënten heeft Jerry al in inventory. De Boterbloem had je al bij het Coldwater Radiostation geplukt en de Visschubben heb je van het visbeeld op de heuvel gepakt en de Peper heeft Jerry van Spitzweg gekregen.

Dus ram weer op Anja's toonbankbel om Anja weer uit haar bakkerij tevoorschijn te roepen en geef Anja dan de Boterbloem, of 1 van de andere 2 items, en........Anja gaat meteen het Medicijn brouwen en geeft het aan Jerry (Cold Medicine) en ze zegt erbij dat het spul moet worden opgelost in vloeistof, zodat de patiënt het als een drankje kan opdrinken....er was nog wat peper over dus Jerry krijgt ook het zakje met peper terug. Combineer in inventory de koffiebeker (Mug With Logo) met het vaatje Blauwsap (Full Blue Juice Keg) om de beker te vullen met blauwsap en combineer dan het Medicijn  (Cold Medicne) met de Beker. Ga terug naar de voordeur van het Dwergenhuis, via de stadspoort, Coldwater Bridge en Coldwater Radio, en ga via de voordeur terug binnen.

Pak de Beker met het medicijn (Cold Medicine In Blue Juice) uit inventory en geeft de beker aan Steinberg.,.....Helaas.....Steinberg jammert en jammert en weigert om de beker aan te pakken omdat ie daarvoor te zwak is. Rechtsklik om de beker terug op te bergen en klik dan, in inventory, op de zilveren Lepel met de Beker om wat van het medicijn op de lepel te doen. Klik dan met de Lepel op Steinberg en.......Jerry ramt de lepel in Steinberg mond en die slurp dan het medicijn naar binnen.....

Het medicijn geneest Steinberg meteen van zijn verkoudheid en hij beloofd dat hij morgen meteen op pad gaat om bessen te plukken om blauwsap te maken. Ook vertelt Steinberg dat hij via de tunnels onder het vloerluik snel naar de Stad kan reizen. Jerry maakt vanzelf het vloerluik open en Steinberg valt in slaap.

De Uitnodigingen versturen:

Ok.....het gebak en het Blauwsap is geregeld want Anja zal het gebak verzorgen en Steinberg zal weer verse voorraad Blauwsap brouwen. Nu nog de Uitnodigingen op de post doen. Het vloerluik heeft Jerry vanzelf geopend, dus duik de tunnels, onder het vloerluik in en......

Coffeeshop:

Plato's Fiets ontdooien:

Jerry komt in de Coffeeshop van Anja uit. De ingang/uitgang van de tunnel is dus links naast Anja's toonbank (Dwarves). Roep Anja weer tevoorschijn door weer op haar toonbankbel te hakken en vertel haar dan dat het Blauwsap weer geleverd gaat worden (About the blue juice......) en zeg dan gedag. Als je eerder nog niet de lege enveloppe hebt gepakt, van de tafel waar Ludwig aan zit, dan grijp je die enveloppe nu. Stop dan in inventory de Oude Uitnodiging (Ancient Invitation To The Tree Top Festival) in de Enveloppe. Combineer dan de Slak op de enveloppe om de enveloppe dicht te plakken en plak er dan de Magische Postzegel op........Jerry laat de slak nu vrij en.....via Magie heeft Jerry dan nu een grote stapel Uitnodigingen in zijn hoge hoed (Giant Pile Of Invitations)

Ok....Postbode Plato zou Jerry kunnen helpen om alle Uitnodigingen op tijd te bezorgen maar zijn fiets is bevroren. Dus Plato's fiets moet worden ontdooit. In de Coffeeshop vul je de Koffiebeker nu eerst weer met hete Koffie uit de koffiemachine. Duik dan snel de Dwergentunnel in en Jerry beland terug bij Steinberg in het Dwergenhuis. Verlaat snel het Dwergenhuis via de voordeur en ren snel door naar het Coldwater Radio scherm.....De koffie in de beker moet dan nog heet zijn, dus ren naar Plato's fiets en giet de Beker Hete Koffie leeg op de fiets om de fiets te ontdooien.

NB: was je te traag en is daardoor je koffie koud geworden dan ga je, via de tunnel, terug naar Anja's om een verst bakkie hete koffie te tappen en dan terug naar de fiets. Wel.....Plato's fiets is weer bruikbaar dus geef Plato de Uitnodigingen en........Plato bied aan om Jerry achterop op zijn fiets door Mousewood te verplaatsen en hij zegt dat als Jerry hem nodig heeft hij dan op een Posthoorn moet klikken met het Klikkikkertje (Clicker Frog) dat Jerry nu van Plato krijgt.

Plato's Fietsdienst:

Vanzelf zijn we dan, met Plato, op de Heuvel voor de Stadsmuur/Poort beland en in het scherm zie je nu kleine Posthoorntjes....

Dit is de Plattegrond waar op je nu de locaties ziet waar Jerry door Plato naar toe gebracht kan worden.......De posthoorns verschijnen dus op de plaatsen waar Jerry naar toe kan gaan.... Klik op een Posthoorntje en.....Plato zal Jerry op zijn fiets naar die plek brengen en dat gebeurt in een oogwenk. Druk je Escape-toets in om terug te schakelen naar Jerry bij het Coldwater Radiostation. Plato en zijn fiets zijn dus verdwenen en daarom kunnen we nu de "brug" over de beek nu goed zien. Op de rechter oever, vlak voor de "brug"bungeld er nog een Dauwdruppel aan 1 van de puntige groene blaadjes. Scoor die Dauwdruppel.

Pak de Klikkikker (Clicker Frog) uit inventory en klik ermee op de Posthoorn, die in de beek staat, en.....Jerry loopt via de "brug" naar de Posthoorn en gebruikt er de Klikkikker op en......

....Het Posthoorntjes plattegrond verschijnt....dit is dus het scherm bovenop de heuvel met uitzicht op alle locaties.

 Linksklik nu op de posthoorn, achter de Stadspoort, en......in een oogwenk levert Plato Jerry dan af op het Stadsplein. 
Ga het Stadhuis nu weer binnen en klik met je praatcursor op Hoto om met hem te gaan praten. 
 

Hoto is een magiër dus hij weet al dat Jerry nu klaar met de voorbereidingen voor het Festival en ook dat Jerry tussendoor diverse inwoners van Mousewood heeft geholpen. Hiervoor ontvang je nu dan ook de Onderscheiding, die je kunt bekijken in de "Achievements" van het bonusscherm. Hoto vindt het nu tijd om te beginnen met Jerry's lessen als tovenaarsleerling. Hoto knipt dan met zijn vingers en.....het schilderij van de stichter van de stad verandert in een Portaalboom en Hoto en Jerry stappen door het portaalschilderij en.....we belanden in:

Hoofdstuk 3: De Magiër van Mousewood:

Hal van de Leerlingen:

Jerry en Hoto zijn gearriveerd in een grote ronde hal, waar een hele grote boom in staat. Hier zal Jerry's training plaatsvinden en ook eindigen. De boom is een "Boom van de Overgang" en staat in verbinding met de verborgen "Eerste Boom", waar Jerry heen zal gaan als zijn training zal zijn voltooit. 

In de hal is het koud en het is lang geleden dat hier iemand was. Aan de ronde muur, achter de boom, hangen 7 grote platen met daarop de portretten van 7 vroegere tovenaarsleerlingen.  Om Jerry's training te beginnen wil Hoto een machine aanzetten, maar het lukt hem niet.....blijkbaar is de machine kaduuk en Hoto snapt er niets van.

In de voet van de Boom steekt een Metalen Frame en voor de boom liggen 2 halfronde metalen Banden (Half Arc), die Jerry kan oprapen. Hoto staat te klagen bij de Machine, die bestaat uit 2 metalen "ballen". Aan de rechter machine "Bal" steekt een lange Glazen Buis (Glass Tube And Metal Ball). Pak de 2 halfronde metalen Banden op, dat moet je één voor één doen. 

Loop naar het linker machine deel en plaats daarop de beide halfronde metalen Banden, en ook dat moet je één voor één doen. De beide halfronde banden passen op het linker machine deel....er zit een rond gat in de, nu hele, metalen Band. Klik met je handcursor op de Glazen Buis.....Jerry vertelt je dan dat er een metalen Kogel in de glazen buis steekt. Pak het stukje Magische Kobalt (Leprechaun Cobalt), dat je van de Groenhoed hebt afgepakt, uit inventory en klik ermee op de glazen buis en..........met behulp van het magnetische kobalt slaagt Jerry erin om de kogel uit de buis te trekken en de kogel zit dan in Jerry's hoge hoed (Inventory) Pak de Kogel (Metal Ball) gelijk uit inventory en stop de Kogel in het grote gat, dat in de metalen band zit die je op het linker machine deel hebt geklikt, en......

............de machine slaat aan en spuugt dan 16 Kwartetkaarten uit, die Jerry vervolgens vanzelf opraapt. Hoto legt uit wat deze 16 kaarten betekenen en wat Jerry ermee kan doen......Het zijn "Droomkaarten" en het is aan Jerry om elke kaart op zijn eigen manier te interpreteren. Er gebeurt dan iets bijzonders want........de machine spuugt nog een kaart uit en hierop ziet Jerry......zichzelf....dit is de 3e Eikels Kwartet kaart. Plots verschijnt er dan een zwevende Geest.........het is de Geest van de "Magiër van Mousewood" en hij vraagt hoe het Hoto is gelukt om te ontsnappen.....maar Hoto gaat hier verder niet op in. De geest verdwijnt dan weer, maar hij laat wel een Doorzichtige Sleutel (Ghostly Key) achter die Jerry dan vanzelf opraapt, want Hoto zegt dat Jerry deze sleutel nodig heeft. We keren dan terug naar de raadzaal in het stadhuis van Mousewood.

Mousewood:

Open de inventory en bekijk Geest Sleutel (Ghostly Key)......de doorzichtige gloed van deze sleutel doet Jerry denken aan een deur die hij gezien heeft......de glazen deur van A. Molena.....Verlaat het stadshuis en ga dan, via de tuin van Tuin Haas of via de achterzijde van het Stadhuis, terug naar het boomhuis van de gebroeders Egel (Edge of Town)

Glazen Deur:

Terug bij het Boomhuis van de Egel timmerlui loop je naar de glazen deur. Pak de Geestsleutel (Ghostly Key) uit inventory en klik ermee op de glazen deur en.....

.....de glazen deur en de geestsleutel lossen op en Jerry stapt vanzelf door de nu geopende poort en beland in een:

Treinstation:

Het treinstation is ietwat verwaarloost. Als je Jerry een tijdje laat stilstaan dan heb je kans dat er een goederentrein langs komt, maar je moet Jerry dan wel een hele tijd hier stil laten staan. Jerry staat rechts op de brede richel. Er zit een groot gat in de muur en, rechtsboven, hangt een Thermometer. Onder de richel hangt een plankje en net boven dat plankje steekt er een Sticker aan de muur. Op het einde van de richel staat magische stenen Plaat (Stone Stele). Die stenen magische plaat is bedekt met klimop en aan 1 van de bovenste blaadjes van die klimop hangt een Dauwdruppel.

Scoor de Sticker en scoor de Dauwdruppel.....de Sticker is de Goudvissticker.

Bekijk de magische Stenen Plaat (Stone Stele)........We horen dan een stem die uitlegt dat hij net zo'n plaat is als de platen met portretten in de Hal van de Leerlingen. De stem vertelt verder dat het portret op deze plaat dus ook een tovenaarsleerling maar dat hij is verbannen door de Hal en hier in dit station is beland. Het portret is in 32 Dauwdruppels uiteen gespat en die Dauwdruppels zijn over heel Mousewood verspreid geraakt. Als Jerry alle 32 Dauwdruppels weet te vinden dan zal de Stem Jerry de "Rotsfluister Spreuk" leren waarmee het portret weer zichtbaar gemaakt kan worden.Als je het verhaal van de stem hebt gehoord en je hebt de Sticker en de Dauwdruppel gepakt dan ga je door het Gat in de muur verder en.......we belanden in het huis van:

Reus en Magiër Aro Molena:

Er moet hier een reus wonen, gezien hoe groot alles hier is...maar dan....Jerry is natuurlijk zo klein als een muis. We horen iemand luidkeels snurken. Kijk rond. Er hangt een houten kastje (Shelf) waar glazen flesjes en een kistje in staat. Bovenop het kistje ligt een zakje. Onder het hangkastje staat een groot wit Theekopje met melk (Cup With Milk). Over de rand van de Theekop hangt een Servet (Napkin). Recht onder de theekop ligt een Chocolaatje, helemaal onderin het scherm, op een aluminium wikkel Tussen de cactusplant en de Klimopplant (Ivy) hangt een Hangmat, maar de hangmat is niet van reuzenformaat (Hammock). 

Pak het Servet en pak het Chocolaatje....Jerry stopt ook de aluminium wikkel (Heat-resistant Tinfoil) in zijn hoge hoed. 

Loop door naar rechts.....Jerry beland op de pot waar de klimopplant in staat. Jerry kan niet verder want het is te hoog om omlaag te springen.......we zien nu de rest van de kamer en dat blijkt het slaapgedeelte zijn. De reus ligt op zijn bed gigantisch te snurken maar we zien alleen zijn benen. Boven het bed hangt een reusachtige Koekoeksklok (Cuckoo Clock). Klik met je oogcursor op de snurkende reus........het lukt Jerry echter niet om de reus te wekken, hoe hij ook schreeuwt.  Pak de Werphaak (Sharp Grappling Hook) dus weer uit inventory en klik ermee op de stok van de klimopplant (Ivy) en.....Met de Werphaak slaagt Jerry erin om de stokklimopplant omver te buigen en de klimopstok is nu een "bruggetje" waarover Jerry naar de koekoeksklok kan lopen. 

Klik dus, met je lege witte pijl, in de klok en.....Jerry loopt dan over de stok de koekoeksklok in. Als de koekoeksklok zou "luiden" dan zal het lawaai enorm hard zijn en zal de reus toch wel wakker worden. Jerry staat dus nu in de Koekoeksklok en voor het mechanisme. Bovenop het mechanisme zit de Koekkoek. Linksonder het mechanisme zit een Schroefknop (Metal Knop With Thin Slot) en er steekt een lange Hendel met een Haak (Metal Arm) aan het mechanisme. Op de linker zijkant van het mechanisme zit een Oliedruppel (Drop of Oil)Rechts hangt de Blaasbalg (Bellows) waar een Oog aan steekt. 

De "Metalen Arm met Haak" is buigzaam.....Klik op de "Metalen Arm met Haak" en.....Jerry buigt de Arm een beetje omhoog.....De haak van de Arm moet vasthaken in het Oog van de blaasbalg, maar als je een 2e keer op de arm klikt dan vertelt Jerry dat de arm nu vast zit omdat het scharnier verroest is. De Arm moet dus gefolieerd worden. Pak het Servet (Napkin) uit inventory en klik ermee op de Oliedruppel om Olie aan het servet te krijgen.....gebruik dan het Servet op de Arm en.....Jerry smeert het scharnier in met olie....Klik weer met je Hand op de arm en......de haak haakt zich vast in het Oog en er valt een Sleutel uit het mechanisme....Jerry raapt vanzelf de Sleutel (Key-Shaped Clock Part) op om het in zijn hoge hoed te stoppen. Klik nu, met de tandwielcursor, op de Schroefknop en.........Jerry windt de klok op en.....de Koekoek komt in beweging en blèrt zijn Koekkoek.....maar....de Reus slaapt rustig door, maar dan komt er een trein voorbij en door het geschud dondert de koekoeksklok omlaag en valt op de reus die hierdoor bruut wakker wordt.

Deze reus is dus Aro Molena Molena en hij vertelt dat Jerry vier magische portalen in Mousewood moet zoeken. Achter elk portaal zal Jerry dan een toverspreuk leren. Om te beginnen moet Jerry terug door de portaalboom waardoor hij gekomen is. Hoto duikt dan op en de reus maakt zichzelf kleiner om op niveau van Hoto en Jerry te zijn en er volgt een gesprekje en dan duikt die gemaskerde geest op, die we in de intro zagen en die Rugzakje achtervolgde. 

Die masker geest eist zijn boek terug en vertelt dat ie "een verzamelaar van verhalen is en dat ie graaf het verhaal van Jerry aan zijn collectie zou willen toevoegen. Jerry geeft het boek terug en de masker geest verdwijnt. Jerry gaat vervolgens even in de hangmat liggen slapen terwijl Hoto en Aro hun dorst lessen met een kopje thee.Als Jerry weer wakker is het nacht geworden. Aro geeft dan aan Jerry het "Dag en Nacht Boek" (Exciting Booek)en dit boek wordt toegevoegd aan de inventory. Aro legt uit dat met het "Dag en Nacht Boek" Jerry kan schakelen tussen nacht en dag, maar dat kan ook als Jerry hier in de hangmat gaat liggen. De game trakteert je op een schermpje waarin dit nog eens wordt uitgelegd.

 Klik het schermpje weg en.......Aro gaat Jerry dan nu het Magische Kwartet Spel leren.....

Kwartetspel

Aro Molena leert Jerry het Kwartetspel en er volgt eerst een uitleg. 

Onderaan in het scherm zie je de kaarten van Jerry. Bovenaan het scherm staan de kaarten van Molena maar je ziet niet welke kaarten Molena heeft. Als je aan de beurt bent, verschijnen in het midden 8 kaarten van de soort die Jerry al heeft. Je kunt namelijk alleen een kaart vragen, als je zelf minstens 1 kaart  van die soort hebt. Klik op 1 van die middelste 8 kaarten en.........de overige kaarten van dat kwartet verschijnen in het midden.....dat zijn dus de kaarten die Jerry nog niet heeft van dat kwartet en die je dus kunt vragen aan je tegenstander.

 Klik op één van de kaarten, in de middelste rij, en Jerry vraagt die kaart aan Molena.
 Heeft Molena de gevraagde kaart dan krijgt Jerry die kaart en mag je nog een keer een kaart vragen. 

Heeft Molena de gevraagde kaart niet, dan is Jerry's beurt voorbij en raapt hij een extra kaart op,  van het omgekeerde stapeltje kaarten. De beurt gaat dan over naar Molena, dus let goed op welke kaart Molena vraagt. Je weet dan meteen van welk soort kwartet hij kaarten in handen heeft. Als Jery, of Molena, vier kaarten van één soort bijelkaar heeft dan wordt dat een kwartet. De kwartetten van Jerry worden in het vak rechtsonder gelegd en de kwartetten van Molena belanden in het vak linksboven. Als je als eerste 4 kwartetten hebt gemaakt dan win je, maar als je tegenstander als eerste 4 kwartetten maakt dan verlies je en zul het spel opnieuw moeten spelen.

Dus speel het spel en win......er is geen Skipfunctie om dit kwartetspel over te slaan dus je zult er echt doorheen moeten om verder te kunnen met de game. Als Jerry van magiër Molena gewonnen heeft, krijgt hij van Molena een kwartetkaart met zijn moeder erop en een sterrenkaart (starmap)

Op de Sterrenkaart staan de locaties van de portaalbomen, Het Kwartetkaartsymbool zit in ook in een cirkeltje aan de rand van de inventory en de Sterrenkaart zit in de inventory.

Je kunt vanaf nu, als je dat wilt, met alle andere inwoners van Mousewood een spelletje kwartetten spelen. Speel je kwartet met alle inwoners van Mousewood en win je ook steeds, dan verdien je er uiteindelijk een Achievement mee.......maar dit Kwartetten is niet noodzakelijk om de game uit te kunnen spelen, het is een extraatje.

Als je er zin in hebt kun je nu gelijk met Hoto gaan kwartetten. Om met iemand te kwartetten pak je de Kwartetkaarten uit het cirkeltje en klik je ermee op de persoon waarmee je het kwartetspel wilt spelen. Ga in ieder geval nog even met Hoto praten want hij vertelt je dan waar Jerry nu naar toe moet, en je kunt Hoto dan ook nog wat andere dingen vragen via de gespreksopties.

Overdag:

Jerry moet terug keren naar de Portaalboom bij het bosven. Het is nu nacht, dus het moet dag worden. Open de inventory en klik op het "Dag en Nacht Boek" (Exiting Book) en.....Jerry gaat even gehurkt zitten om in het boek te lezen en.....het wordt dan Dag. Verlaat Aro's huis via het gat in de muur en verlaat daarna het treinstation om terug te belanden bij de boomhut van de broeders Egel.

Boomhuis:

De Egels zijn bezig met het repareren van een klein kastje. Klik met je hand op het kistje en...

.........de egels vertellen Jerry dat de Magiër dit kastje hier heeft achtergelaten en dat ze het repareren om het te kunnen verkopen. Jerry vertelt je dan dat ie ziet dat er iets in het kastje ligt, maar hij kan niet in het kastje kijken zolang die Egels met het kastje bezig zijn en op hem letten.

Ga nu praten met de beide Egel broers en.......de stomme egels vertellen dat ze dit werk doen omdat ze er zoveel plezier aan beleven. Vertel de broers dat ze niet moeten werken voor hun plezier maar om er de kost mee te verdienen. Klik dus op "You work to earn money.......it doesn't need to be fun.".....

De broers gaan hierover in discussie met elkaar en letten dus even niet op Jerry, dus klik snel weer op het Kastje en Jerry pakt er een heel Kwartet van 4 kaarten uit. 

Klik het pop-up schermpje weg en.......Er verschijnt dan een Vos met 6 staarten......probeer met het vosje te praten maar ze giechelt alleen maar.

Nacht

Gebruik het "Dag en Nacht Boek" om het nacht te laten worden en.....wel in de nacht ziet het er hier totaal anders uit. De Egel broers en het vosje zijn weg en voor de ingang van het treinstation staat nu een soldaat op wacht. Ga praten met de soldaat.......

........de soldaat vertelt dat ie hier de wacht houd omdat er een vos is gesignaleerd. Maar ook moet de soldaat er voor zorgen dat de lamp, die boven de poort hangt, niet uitgaat. Die lamp is een zogenaamde Gloeinoot en die dingen worden gemaakt door de familie van deze soldaat, maar ze zijn erg duur. Alleen het Stadsbestuur en de familie Haas kunnen zo'n gloeinoot betalen. In een gloeinoot zit een vloeistof dat gloeit en wel lijkt op de gloed van vrouwtjes vuurvliegjes.....een gloeinoot trekt dan ook mannelijke vuurvliegjes aan en je ziet een paar van die mannetjes om de gloeinoot cirkelen.  

Als de soldaat is uitvertelt duik je door de brede tunnel terug naar de achterzijde van het stadshuis en dan, via linksonder, naar het:

Stadsplein:

Het is dus nog steeds nacht en op het stadsplein zien we dat inmiddels het podium voor het festival is opgericht. Aanwezig zijn de Egel broers en meneer Kerkmuis en zoon. Naast Kerkmuis junior staat een houten Bord (Sign). Op het podium staat een champagne glas met water en er ligt een Hazelnoot achter het glas. Als je wilt kun je de Egel broers uitdagen voor een spelletje kwartetten, maar ik laat dit kwartetten verder achterwege. Ik ga je ook niet steeds meer vertellen dat je het Kwartetspel met iedereen kan spelen......Dus als je de Kwartet Achievement wil behalen dan moet je met elk van de inwoners van Mousewood ten minste 1 keer het kwartetspel spelen en ook winnen.  Ga  praten met pappie Kerkmuis en gebruik de gespreksopties.

Pappie Kermhuis zegt dat zijn zoon ook een magiër is. Junior kan het glas water op het podium legen, zonder het aan te raken. Zoon Kerkmuis is wat verlegen en komt niet in beweging, dus krijgt Jerry de opdracht om de noot, die naast het glas op de grond ligt, in het glas te doen. De waternoot zuigt het water op. Vraag of je die noot mag lenen via "Can I borrow your waternut?". Jerry mag de waternoot lenen als hij Kerkmuis een goede grap vertelt.  Zeg dat je een grapje gaat vertellen en...

..........Jerry gaat op het podium staat en begint een grap over een kip op de autoweg te vertellen, maar dit soort grappen valt heel slecht bij de broertjes Egel, die tenslotte egels zijn en enige affiniteit voelen met de kip . Jerry krijgt echter wel van pappie Kerkmuis potlood en papier (Blank Paper and Pencil), zodat hij betere moppen kan zoeken en opschrijven.

Sluit het gesprek met pappa Kerkmuis af via "Break a leg! I have to go". Op het bord, naast junior, staat een groene kever getekend....Bekijk het Bord (Sign) dat naast junior staat en.....Pappa Kerkmuis vertelt dan dat junior ook een truc kent met een groene kever (Green Beetle) maar dat die kever is weggelopen toen ze de stad binnen kwamen.  Verlaat de stad via de Stadspoort en als Jerry buiten de poort staat kijk je goed naar de rechter zuil van de poort en....je ziet dat de groene Kever (Green Beetle) zich achter een blad heeft verstopt. Pak de groene Kever en...

.........vanzelf keert Jerry  terug naar het plein om de kever aan de Kerkmuisjes terug te geven en als dank krijgt ie van Kerkmuis een kwartetkaart.

Verdien de "Beetle Achievement":

De kever heeft Jerry op het houten bord geplaatst en je krijgt er de handcursor op......Als je nu 1.000 (Duizend) keer op de groene kever klikt dan verdien je er een Achievement mee, maar je moet echt 1.000 keer de groene kever klikken. Je mag dit ook in etappes doen, dus je hoeft het niet in 1 keer te doen. Het aantal keren dat je geklikt hebt wordt aangegeven boven het bord en je hoort ook steeds "ping" en de game onthoud hoeveel keer je al op de kever geklikt hebt. 

Je kunt dus nu op de kever klikken tot je er genoeg van hebt.....de game onthoud hoeveel keer je geklikt hebt.....kom dan later hier weer terug om weer wat op de kever te klikken. Maar dit kan alleen als het nacht is en tot zolang Kerkmuis en junior dan op het stadsplein aanwezig zijn. Als je nu zou overschakelen naar Dag, via het "Dag en Nacht Boek" dan zul je zien dat de kerkmuizen, het podium en de Egels dan niet meer op het plein aanwezig zijn. Nadat je 1.000 keer de kever hebt geklikt verkrijg je de Kever Achievement die je dan kunt vinden in het Achievementscherm. 

Of je nu meteen de "Beetle" Achievement probeert te behalen of dat je het in etappes doet, in ieder geval verlaat je dan de stad door de stadspoort en dan neem je het pad boven de wegwijzerstenen naar de Uilenmuur om te belanden in:

Hoofdstuk 4: De 4 Portaalbomen:

Uilenmuur:

Bij de Uilenmuur staan nu 4 vreemde personen die elk een houten masker voor hun gezicht dragen. De 4 mannen staan zich te warmen aan een kampvuur en, als je even luistert naar hun gesprek, ze staan blijkbaar een eventuele buit alvast aan het verdelen. 1 van de figuren wil het lichaam van de overledene hebben omdat hij die uit de gevangenis heeft bevrijd. 1 van de figuren wil de eigendommen hebben omdat hij de "4 metalen" in het huis van de overledene heeft geplaatst. 1 van de figuren wil het land van de overledene hebben en de laatste figuur wil de ziel van de overledene. De 4 vreemde personen merken dan Jerry op en ze noemen hem "een van ons". 

Ga praten met deze 4 vreemde figuren .......de 4 mannen zijn ietwat bezorgt om Jerry en ze vertellen dat zij de oplossing hebben voor geld, land, geluk en gezondheid en dat snel het land "genezen" zal zijn. Ga, via de exitpijl boven de Uilenmuur naar het:

Bosven: Portaalboom 1:

Leer de "Rotsfluisterspreuk" van de dikke Pad:

Het is dus nog steeds nacht. De spin, die overdag links van de Portaalboom altijd in haar web zit, is dus in de nacht niet aanwezig. Bij het bosven zijn Aro en Hoto en ze roepen Jerry bij zich en ze openen het portaal in de boom en Jerry stapt erdoor en.......beland dus terug op het Bosven scherm.  Jerry is dus terug gestuurd naar zijn eigen wereld en is dus weer van normale grote. De grote pad slaapt en praat in zijn slaap en heeft over de geluiden die de Krekels en de Specht en de mussen maken en dat zijn blijkbaar heel geruststellende geluiden voor de dikke pad.

Wek de Pad:

Klik op de pad om te proberen het dier wakker te schudden....maar dat lukt niet. Pak het Peperzakje (Indian White Pepper) uit inventory en gebruik het op de pad....

.....de pad moet niezen van de peper maar wordt er niet wakker van maar wel  zijn nu de vogels verjaagd. Dubbelklik de Exitpijl, linksonder, en.....Jerry loopt over de brugplank naar het Kruispuntscherm. Een Specht (Woodpecker) is bezig de lantarenpaal te pikken met zijn scherpe snavel. Met zijn getik probeert de Specht Jerry iets te "vertellen". Pak de Tak (Stick) uit inventory en ram ermee op de lantarenpaal om de Specht te verjagen.....maar de specht vliegt niet weg......Gebruik de "Pock" opties een paar keer en........

........Jerry ramt met de tak op de paal terwijl ie er nu "Pock Pock" bij roept. Doe dit nog een keer en.....de specht vliegt teleurgesteld weg.....Jerry heeft niet begrepen wat de Specht hem probeerde te "vertellen". Loop door naar Jerry's Huis......Bij Jerry's huis horen we de Krekel, maar we zien het diertje niet. Loop door naar het huis. Bij het rechter raam staat de houten Waterton (Dry Rain Barrel). Kijk in de waterton en.........

.....Jerry meldt dat de krekel in de ton zit en hij geeft een ferme trap tegen de ton......de krekel is dan nu ook stil. Keer terug, via het kruispunt, naar het bosven met de slapende pad. Loop over de brugplank door naar de dikke pad. De pad murmelt nu dat het "zo stil is nu"........Pak de Kikkerklikker (Clicker Frog) uit inventory en klik ermee op de pad en.....

Pad wordt nu wakker en blijft net lang genoeg wakker om even met Jerry te kunnen praten en je krijgt gespreksopties......Praat dus verder met Pad via de gespreksopties.....

Pad is niet erg spraakzaam en heeft het alleen over Tijdstromen (Stream of Time), dus vraag Pad wat dat zijn, die Tijdstromen.....Pad praat dan verder en zegt iets over het "goed luisteren naar de rotsen", dus vraag wat verder over de "Fluisterende Rotsen" ( The Whispering of the Rocks) en......Pad leert Jerry dan hoe hij naar de "Stemmen van de Rotsen kan luisteren die een gezicht hebben". De "Rotsfluisterspreuk" wordt nu, in inventory, aan Jerry's toverstokje vast gemaakt en een schermpje meldt je dit. 

Klik het schermpje weg. Pad vertelt verder en waarschuwt Jerry voor nare dingen en maar zegt ook nog dat Jerry ook grote vreugde zal beleven als hij zal vinden wat hij verloren heeft, terwijl Jerry niet eens weet dat ie iets heeft verloren Jerry keert dan via Portaalboom 1 terug naar Mousewood en beland uiteraard terug bij het bosven, waar Hoto op hem staat te wachten

Mousewood:

Portaalboom 2

Uiteraard is Jerry weer klein geworden. Hoto zegt dat Jerry, nu hij de "Rotsfluisterspreuk" heeft geleerd, deze spreuk als eerste moet gebruiken op de Kristallensteen die hier staat. Open dus de inventory.......Aan Jerry's toverstok zit nu dus ook het paarse "Rockwhisper icoon" vast.......

......dus klik op het "Rockwhisper icoon" en klik dan op de Kristal Steen en....

...De steen zegt dat hij gezien heeft wat Jerry is kwijtgeraakt en......de schim van de man met zijn hond verschijnt heel even aan de linkerkant van het scherm en roept "Jerry?".....

.......dan zien we hoe een hand een spijker door een schilderij slaat en.....Hoto ziet dan dat die spijker, op magische wijze, dan ook in de portaalboom steekt. Hoto vertelt Jerry dan dat hij nu de overige 3 portaalbomen op eigen houtje moet gaan zoeken.....Hoto zal Jerry hierbij niet meer helpen en Jerry kan het beste die portalen laten openen door één van de magische personen van Mousewood, zoals bijvoorbeeld de Groenhoed. Op zoek dus naar de overige 3 Portaalbomen.

Stadspoort:

Het is nog steeds nacht. Is dat bij jouw nu niet nacht dan gebruik je het "Dag en Nacht Boek" om het weer nacht te laten zijn.  Ga, via de exit achter de kristal steen, terug naar de Uilenmuur en dan door naar de Stadspoort. Bij de Stadspoort is de linker bewaker weg, want die staat in de nacht bij het boomhuis van de Egels. De  rechter bewaker, met het grote blad, staat nu links. 

Je kunt nu, overal waar je bent en waar rotsen met gezichten staan, de Rotsfluisterspreuk op die rotsgezichten gaan gebruiken, zoals op het grote Uil bij de Uilenmuur, het witte gezicht bij de Stadspoort. Maar voorlopig levert het je niet veel op. Ga praten met de poort bewaker......de bewaker beklaagt zich bij vertelt Jerry want zijn vriendin staat op weg bij Coldwater Bridge en de kanonnier hier op de muur is niet bepaald vrolijk gezelschap. Ook zegt de bewaker dat hef ''s nachts, in het veld bij Coldwater Bridge, goed de sterren aan de hemel kunt zien. Neem dus de Exit, rechtsonder bij de wegwijzerstenen, naar:

Coldwater Bridge:

Aan de overkant van de beek staat Plato de postbode. Je kunt de Rotsfluisterspreuk op de 3 dierstandbeelden gebruiken om te horen wat ze te fluisteren hebben. Loop over de brug naar Plato en.....In het veld, achter Plato, zie je dan een vreemd geel/groen lichtje zweven. Bekijk het zwevende lichtje (Fields With Eerie Green Lights). Pak dan de Sterrenkaart (Star Map) uit inventory en klik ermee op de sterrenhemel, boven het zwevende licht (Starry Sky) en......

.......In de lucht ziet Jerry dan de sterrenstelsels en die geven hem de locatie van de 4 portaalbomen......Luister naar Jerry.....Je hebt hiermee weer een Achievement verdient.

Dag:

Gebruik het "Dag en Nacht Boek" (Exciting Book) om over te schakelen naar Dag en zie.....Plato en de sterrenconstellaties zijn verdwenen en.......Het vosje zit nu bij het korenveld en ook Edith is hier nu aanwezig. Je kunt de "Rotsfluisterspreuk" op het vosje gebruiken, maar veel zal ze niet zeggen. Je kunt ook met Edith praten en als je dat doet dan vertelt ze dat ze het jammer vindt dat Jerry geen pakketjes meer bezorgt en dat ze hier staat in de hoop spoken te kunnen zien in het korenveld.

Loop terug over de brug en dubbelklik dan de exit, links naast de 3 dier beelden, om terug te keren naar de:

Stadspoort/ Stadsplein en Stadhuis:

Bij de Stadspoort treffen we 1 van die vreemde mannen met houten masker aan (Odd Figure). De vent heeft een pen in zijn hand vast. Ga even praten met de man....de man blijft steeds maar zeggen dat Jerry alleen maar zijn handtekening hoeft te zetten om al zijn geld problemen te laten verdwijnen. Jerry heeft geen flauw benul waar de vent het over heeft. Ga door de poort naar het Stadsplein

Ook op het plein treffen we een houtenmasker vent aan (Dubious Figure), dus spreek deze vent ook even aan om te horen wat ie te zeggen heeft. Ga het Stadhuis weer binnen en.......de 3e houten masker idioot is in de raadszaal (Suspicious Figure) en hij heeft een document in zijn handen. Boven de open haard hangt een Zaroff poster. Praat met de gemaskerde vent om te horen wat ie te bieden heeft.

Verstoppertje spelen met uiltje Ursula:

Ursula vliegt hier weer heen en weer. Als je er behoefte toe voelt dan kun je het kwartetspel spelen met Jonathan. Klik op Ursula, als ze weer tussen de boeken zit of op het balkon boven de open haard, en...........Oom Conrad zegt dan dat ie door het heen en weer gefladder van Ursula niet kan nadenken en hij vraagt of Jerry niet, buiten, een spelletje verstoppertje wil spelen met Ursula. Ursula zal zich binnen de stadsmuren verstoppen en Jerry moet haar dan 4 keer vinden.....je kunt dit weigeren of er mee akkoord gaan.....Zeg Ja en......Jerry sluit zijn ogen en telt tot 10 en.....Ursula is verdwenen om zich te verstoppen. Ok.....je moet Ursula dus 4 keer vinden om dit verstoppertje spelletje tot een goed einde te brengen. 

Dit zijn de plekken waar Ursula zich gaat verstoppen.....denk er echter om dat de volgorde in jouw spel anders kan zijn.

1e keer: 

Ursula heeft zich verstopt en Jerry is nog in de raadszaal van het stadhuis. Verlaat het stadhuis en ga naar de achterkant van het stadhuis en dan door naar "De Rand van de Stad", dus naar het Boomhuis van de gebroeders Egel......Bij het boomhuis bekijk je goed de grote pompoenen, die boven de kleine tunnel op de heuvel staan....er staan daar 3 pompoenen en tussen die pompoenen heeft Ursula zich verstopt......Klik met je tandwielcursor op Ursula en......Jerry heeft Ursula gevonden.

2e keer: 

Ursula gaat zich meteen weer verstoppen. Je bent nog bij het boomhuis. Ga, via de tunnel en de achterkant van het stadhuis, terug naar het plein en dan door naar de Stadsmuur. Bij de Stadsmuur heeft Ursula zich verstopt achter de stenen Uil. Klik met je tandwiel op de stenen Uil om Ursula te vinden:

3e keer: 

Ursula gaat zich meteen weer verstoppen en deze keer doet ze dat in de tuin van de Tuinhaas. Zorg dus dat je in de Tuin terecht komt. In de tuin horen we iemand zingen, maar dat laten we even voor wat het is. Ursula zit hier verstopt achter de grote houten kuip, die rechtsonder staat. Loop naar de houten kuip en klik dan weer met je tandwieltje op Ursula.

4e keer: 

Ursula verdwijnt meteen weer om zich voor de 4e keer te verstoppen. Nu vindt je Ursula op het stadsplein, dus keer terug naar het Stadsplein. Je vindt Ursula dan achter de stenen met de lachende gezichtjes,die rechts van de ingang van het stadhuis staan. Klik weer met je tandwieltje op Ursula om haar voor de 4e keer te "scoren" en..........

....Ursula geeft Jerry dan een Kwartetkaart, die ze in de struiken heeft gevonden en ze verdwijnt terug naar de raadszaal.

Klik het pop-up scherm weg. Je bent nog steeds in daglicht en dat blijft nog even zo. Ga nu terug naar de Tuin van de Tuinhaas. 

Tuin:

Zoals je al weet staat er, linksonder bij de ronde klaverbladsteen, een half standbeeld. Gebruik de "Rotsfluisterspreuk" op het halve Standbeeld.......

......het halve beeld klaagt dat ie niets kan zien want het heeft geen bovenkant, dus het beeld heeft geen ogen meer. In de tuin van de Haas, achter het café, zit nu een  grote blauwe vlinder op de mooie bloem (Pretty Flower). Linksklik op de Vlinder en......de vlinder vliegt dan naar het halve standbeeld en......de vlinder dient nu als de "ogen" van het halve standbeeld......Gebruik dus weer de "Rotsfluisterspreuk" op het halve standbeeld en luister naar wat het beeld zegt.

De hele tijd horen we hier iemand luidkeels zingen, maar we zien die zanger niet. Die zanger zit hier ergens verstopt, dus druk je spatiebalk in om, via de magische ring, die zanger zichtbaar te maken en......het blijkt de Groenhoed te zijn die luidkeels in zijn blootje in de afwasteil zit te badderen en te zingen. De groene kleren van Groenhoed liggen op de tafel, waar Feestneus nog steeds zijn roes ligt uit te slapen. Grijp de Kleren van Groenhoed (Green Garments) en..........

........Groenhoed vindt het niet fijn dat Jerry zijn kleren heeft gepakt.....Jerry vraagt Groenhoed naar de portaalboom. Groenhoed belooft Jerry naar zijn wereld te brengen, als hij zijn kleren terug krijgt. Jerry geeft de kleren terug, maar houdt voor de zekerheid de groene hoed (Hat) achter. Groenhoed zegt dan dat hij Jerry, 's nachts, achter het stadhuis zal treffen.  Ga dus terug naar achter het Stadhuis en als je daar bent gebruik je het "Dag en Nacht Boek" om de dag te veranderen in de Nacht:

Nacht:

Volg de Groenhoed:

Achter het Stadhuis:

In de nacht staat de Groenhoed hier op een dikke tak, bovenaan in het scherm. De boom hier is dus de 2e Portaalboom, maar Groenhoed heeft het portaal nog niet geopend.  Klik met je praatcursor op Groenhoed......Jerry vertelt je dat ie bij Groenhoed moet zien te komen om met het vervelende ventje te kunnen praten. Dubbelklik nu met de Exitpijl op het rondbolle en verlichte raam van het Stadhuis en......Jerry klimt via het raam de raadzaal binnen alwaar Conrad en zijn nichtje Ursula nog aanwezig zijn. Ursula slaapt tegen de zachte borst van Conrad aan maar Conrad heeft zijn ogen nog wijd open. Klik met je praatcursor op Conrad en.....Jerry merkt dat Conrad toch slaapt..... 

Op het balkon, boven de open haard, liggen documenten (Documents). Klik met je handcursor op die documenten en.....Jerry loopt naar het balkon en vindt een Kwartetkaart tussen de documenten. Klik het pop-up schermpje weg.....zoek nog een keer de handcursor, iets links van Jerry, en.....hij vindt nog een Kwartetkaart. 

Rechtsboven krijg je de Exitpijl om op het dak van het stadhuis in te klimmen. Dubbelklik de Omhoogpijl en......Jerry beland buiten op het dak van het stadhuis, aan de achterzijde, en we zien Groenhoed op de dikke tak. Groenhoed wil dat Jerry hem volgt. Klik met je handcursor op de tak, maar Jerry jammert dat het veel te donker is om vanaf het dak naar de tak te springen. 

Zorg voor meer licht:

Er moet dus licht komen....Dubbelklik de linksaf Exitpijl om terug naar de raadszaal te klimmen en klim dan via het ronde raam weer naar buiten. 

Tuin:

Ga, via linksonder, terug naar het Stadsplein en dan door naar de Tuin en zie......In de nacht is er een groot feest aan de gang, de Hazenfamile heeft hier elke nacht wel een verjaardag te vieren want het is een zeer uitgebreide familie en er elke nacht wel een jarige. Het feest wordt verlicht door diverse gloeinoten. De knorrige Tuinhaas staat nu bij de tafel en de poort van zijn kleine tuintje is nu open. Ga praten met de narrige Tuinhaas (Grompy Garden Owner).

 Jerry mag zich niet bij de feestgangers voegen want hij heeft geen uitnodiging. Vraag de Tuinhaas verder alles wat je kunt vragen......Haas is nog narrige dan gewoonlijk want Anja heeft de bestelde cake nog niet geleverd. En als je Haas vraagt naar de gloeinoten dan krijgt Jerry te horen dat ie er met zijn fikken vanaf moet blijven. Jerry is niet deftig genoeg om zich op een uitnodiging voor het feest te kunnen verheugen.  Omdat het nacht is komt Rugzakje nu natuurlijk niet steeds via de achterdeur van de coffeeshop naar buiten....ook Rugzakje moet 's nachts slapen. Maar s'nachts zit de achterdeur van de coffeeshop op slot dus we kunnen nu niet via de achterdeur naar binnen, en ook niet via de voordeur want uiteraard is de coffeeshop s'nachts gesloten.

Dag:

Coffeeshop:

Maak het weer Dag, via het "Dag en Nacht Boek" en ga dan terug naar het Stadsplein en de coffeeshop weer binnen. We treffen nu dwerg Steinberg aan in de Coffeeshop. Ga praten met Steinberg, en ondertussen zie je dat Rugzakje ook weer steeds via de achterdeur binnen komt en weer naar de tuin gaat. Steinberg is niet gelukkig.....weliswaar heeft het medicijn van Anja zijn verkoudheid genezen maar, dankzij dat medicijn, kan hij nu overdag niet meer slapen. Als je wilt kun je een Kwartetkaart verdienen door Steinberg te verslaan in een spelletje Kwartetten...klik daartoe met de Kwartetkaarten op Steinberg en win het kwartetspel.

Of je nu wel of niet het Kwartetspel speelt met Steinberg....Wacht tot Rugzakje weer door de achterdeur verdwenen is.....De sleutel van de achterdeur hangt dan weer links naast de deur. Open de inventory en pak er de Koekoeksklok Sleutel (Key-Shaped Clock Part) uit en klik ermee op de achterdeursleutel en.....Jerry hangt de Kloksleutel over de achterdeur sleutel en....

....Rugzakje zal dan de achterdeur "op slot" doen met de kloksleutel maar natuurlijk gaat de deur dan niet op slot, maar Rugzakje merkt hier niets van. Vanaf nu zal Rugzakje iedere keer de achterdeur proberen op slot te doen met de kloksleutel en dat betekent dat de deur vanaf nu nooit meer op slot zit, ook 's nachts niet.

Druk op Anja's toonbankbel om Anja tevoorschijn te toveren. Praat met Anja en vraag haar naar de cake voor de Tuinhaas via "I've heard that the Hare family is waiting for a cake......"....Anja zegt dat ze enige ingrediënten mist voor de cake en ze geeft Jerry een lijstje met ingrediënten die hij nu mag gaan zoeken. Zeg gedag en bekijk het lijstje (Ingredients List) in inventory en Jerry somt op wat er nodig is en dat zijn: Bietensiroop, Zoete Rode Bessen, Melk en Chocolade.........een Chocolaatje op je al want die vond je bij Aro de Magiër. Dus op zoek naar de overige spullen.

Zoek de Ingrediënten voor de Cake:

Zoete Rode Bessen:

Radio Station:

Verlaat de Coffeeshop en ga naar het Radiostation scherm. Je kunt dit lopend doen of je gebruik de Kikkerklikker (Clikker Frog) op de posthoorn van het stadsplein om de plattegrond met Plato te openen. Op de plattegrond klik je dan op de posthoorn van de Mousewood Radio Station en.....Floeps....in een oogwenk beland Jerry daar. 

Bij de symboolsteen staat hier, overdag, de 4e gemaskerde vent (Not Very Trustworthy Figure). Ludwig Burrower staat voor de radio en in de radio zit de het vosje. Bovenop de radio staat een muisbewaker. Achter de radio is dus het bosje met rode bessen. Als je de gemaskerde vent aanspreekt dan praat ie over dat Jerry wel een beetje geluk kan gebruiken.

Je kunt met DJ Ludwig praten over de uitzendingen van de radio. Je kunt hier niet het kwartetspel spelen met Ludwig want dat zou live via de radio worden uitgezonden en dat vindt de mol maar niks. Probeer de rode bessen te plukken........Jerry loopt het dak van de radio op om de bessen te plukken maar de bewaker staat het niet toe.....Klik nog een keer op de bessen en luister nu goed naar wat de bewaker gilt......de bewaker mag zijn post hier niet verlaten, maar hij heeft schreeuwende honger maar het enige dat ie hier kan eten zijn die rode bessen......maar hij had liever een lekkere kaasfondue.

Aha.....kaasfondue.....Jerry heeft een stuk keiharde en gort droge kaas in zijn hoge hoed.....dat heb je al eerder afgesneden van het kaaswiel in de Coffeeshop. Gebruik nu het "Dag en Nacht Boek" weer om het Nacht te laten worden en.........in de nacht staat alleen de bewaker nog op wacht, op de radio, en hij heeft een kampvuurtje gemaakt om zich te warmen. 

Loop de radio weer door op het kampvuurtje te klikken met je oog. Als de bewaker is uitgepraat pak je het stukje hittebestendige Aluminiumfolie (Heat-resistant Tinfoil) uit inventory en dan leg je het folie op het kampvuur......Jerry vouwt het folie tot een kommetje en zet het dan op het vuur. Pak het stuk Kaas (Aromatic But Hard Piece Of Chees) uit inventory en klik er mee op het vuur om de kaas in het aluminium kommetje doen.  Strooi dan wat Indian Pepper (uit het peperzakje) over het geheel en.....we hebben een heerlijke Kaasfondue en Jerry mag nu zoveel rode bessen plukken van de muis als ie nodig heeft.

Dus klik nu met je hand op de rode bessen om ze te plukken.

Ga, lopend of via de Plato plattegrond, nu naar de voorzijde van het:

Dwergenhuis: Bietensiroop:

De dwergen zijn op en rond hun huis inmiddels weer hard aan het werk geslagen. Bij de 2 dwergen die aan de rechter zijde staan te werken krijg je de exitpijl om door te lopen naar de achterzijde van het huis, dus dubbelklik die pijl en Jerry loopt door naar de achterzijde en gelijk naast de grote suikerbiet. Pak het Tapkraantje (Tap) uit inventory en ram het Tapkraantje in de suikerbiet...er komt meteen bietensap uit het kraantje, dus pak de lege Koffiemok (Mug With Logo) uit inventory en klik ermee op het tapkraantje en.....Jerry vult de beker met Bietensiroop (Beet Syrup).

Ga, via de achterdeur, het dwergenhuis binnen. De Blauwsapmachine draait binnen inmiddels weer op volle toeren om Blauwsap te produceren. Rechtsonder staat een logeerbed (Guest Bed). Als je met je hand op het logeerbed klikt dan gaat Jerry erin liggen slapen en als ie wakker wordt is het weer dag. 

Door in dit logeerbed te gaan liggen kun je dus ook de dag in de nacht veranderen of de nacht in de dag. Als je Jerry een maand lang in dit logeerbed klikt dan verdien je er de Kalender Achievement mee.....om dit Achievement te scoren moet je dus een heleboel keren het logeerbed klikken.  Als je het nog nacht hebt dan schakel je nu weer over naar Dag, dit kun je dus doen via het "Dag en Nacht Boek" of je stopt Jerry hier nu even in het logeerbed van de dwergen. Is het weer dag dan verlaat je het dwergenhuis via de voordeur. Jerry is dan weer in de voortuin van het dwergenhuis. Gebruik de Kikkerklikker op de Posthoorn om de Plato plattegrond te voorschijn te halen en klik dan op de Posthoorn van de Boomhuis locatie (Edge of Mousewood)

Melk:Huis van Aro:

Bij hun boomhuis zijn de Egel broers nog steeds bezig met het lage kastje. Ga, via de poort, het treinstation weer binnen en dan door het gat in de muur naar de woonkamer van Aro. Aro en Hoto zitten nog steeds te lullen. Achter de stoel van Hoto staat nog steeds het theekopje met melk. Pak het lege Blauwsap Tonnetje (Empty Blue Juice Keg) uit inventory en klik ermee op het kopje met melk en......Jerry vult het tonnetje met melk.

Coffeeshop: de Verjaardagstaart

Ok.....we hebben nu alles voor de cake. Dus ga als een speer terug naar de Coffeeshop. Heb jij het nu nog nacht dan zorg je eerst dat het Dag is. Terug in de Coffeeshop ram je weer op Anja's toonbankbel. Als Anja weer te voorschijn is gekomen dan geef je haar het chocolaatje, de rode bessen, de beker met melk en het tonnetje met bietensiroop. Als je alle ingrediënten aan Anja hebt overhandigd dan zegt ze dat Jerry de volgende dag de verjaardagscake kan komen ophalen. De Koffiemok heeft Anja terug gegeven aan Jerry.

Verlaat de Coffeeshop en op het stadsplein maak je het Nacht, via het "Dag en Nacht Boek" en dan maak je het meteen weer Dag, zodat het dus meteen de volgende dag is. Ga dan de Coffeeshop weer binnen en......de mooie grote Verjaardagstaart (Tasty-Looking Cake) staat klaar op de toonbank van Anja. 

Pak dus de Verjaardagstaart en ga terug naar buiten en maak het weer:

Nacht:

Tuin:

Ga terug naar de Tuin en......Bij de Hazen is het natuurlijk weer groot feest, want het is elke nacht feest bij de Hazen. Geef de Verjaardagstaart aan de chagrijnige Tuinhaas. 

Tuinhaas blijft  knorrig maar Jerry krijgt als dank wel een Uitnodiging voor het feest en Jerry mengt zich onder de feestgangers. Ga praten met de, ons welbekende Feestneus, die nu dus volledig wakker is en volop mee doet aan het feest. Feestneus is Jerry nog dankbaar voor de koffie, die je hem eerder hebt gegeven, en om zijn dankbaarheid te tonen geeft Feestneus nu een Trofee Beker (Trophy) en een Kwartetkaart aan Jerry. Klik het pop-up schermpje. Heeft Feestneus alleen de Kwartetkaart of alleen maar de Trofee beker aan Jerry gegeven dan praat je nog een keer met hem om ook de Trofeebeker of de Kwartetkaart te ontvangen.

Bekijk, met je oog, de andere feestgangers.....ze zijn verdeeld in groepjes....bekijk elk groepje. Helemaal rechts, voor de huisdeur, staat de Dansmuis (Dancing Mouse), die overdag op het stadsplein altijd zijn dansje staat te oefenen.Dansmuis danst echter nu niet, dus ga even praten met Dansmuis.....je ervaart dat Dansmuis niet kan dansen vanwege de blaren op zijn voeten. Je kunt ook het Kwartetspel spelen met Dansmuis. Rechts naast Dansmuis staat Jonathan, achter de grote houten kuip die nu gevuld is met Gloeinoten. 

Ga ook nog even praten met Jonathan.....Jonathan probeert Jerry 3 moppen te vertellen maar herinnert zich de clou van de mop niet meer. Jerry noteert, op het papier dat hij van Kerkmuis senior heeft gekregen, het begin van elk van deze 3 moppen. Ok...de houten kuip zit nu vol met Gloeinoten, dus pak nu een Gloeinoot (Glowing Nut) uit de houten kuip.....Jonathan legt nog even het nut van de gloeinoten uit en geeft Jerry toestemming om zo'n noot te pakken.

Optioneel: De Audioboeken:

Als je wilt kun je tijdens de Nacht de Audioboeken verzamelen. . Deze Audioboeken kun je dan beluisteren via het Bonusscherm/Audio Book. Er zijn 8 Audio Books te scoren. Om een Audio book te scoren dien je 8 keer met de Woodsprite, de Bosgeest,  te gaan praten. Het Boswezen geeft Jerry dan een Audio Boek. Laten we nu dus eerst al die 8 Audio Boeken maar gaan scoren....nogmaals....dit kan alleen tijdens de Nacht, maar het is nu dus Nacht.

Audio Boek 1: Coffeeshop: 

We zijn nog op het feest van de Hazen en, als het goed is, kunnen we de Coffeeshop nu binnen via de achterdeur, want Rugzakje doet de achterdeur immers niet meer op slot omdat ie dat nu steeds doet met de Kloksleutel. Ga dus via de achterdeur de Coffeeshop binnen en.......op de tafel waar Ludwig altijd zat zit nu een Boswezen (Woodsprite). 

Spreek het Boswezen aan en hij wil Jerry een verhaal vertellen en geeft het Audio Boek van dit verhaal. De game meld je dit via een pop-up schermpje.

 Klik het schermpje weg. De Woodsprite vertelt het verhaal dus niet....wil je het verhaal horen dan moet je het Audio Boek beluisteren via het Bonusscherm/ Audio Book.

Audio Boek 2: Radio Station:

Verlaat de Coffeeshop via de achterdeur en zorg dan dat Jerry op het Moeras Radio Station scherm terecht komt, bijvoorbeeld via de Posthoorn op het stadsplein en dan de Plato Plattegrond (Mousewood Radio Station). De Woodsprite zit dan rechts, bij de Exittunnel. 

Praat met de Woodsprite om het 2e Audio Boek te ontvangen....klik het pop-up schermpje dan weer weg en het Audio Boek heeft Jerry dan ontvangen.

Audio Boek 3: Achterzijde Dwergen Huis.

Ga naar de voorzijde van het Dwergen Huis en loop dan door naar de achterzijde. 

Spreek de Woodsprite aan om het 3e Audio Boek in ontvangst te nemen

Audio Boek 4: Boomhuis:

Ga naar "De Rand van de Stad" (Edge of Town) en spreek daar de Woodsprite aan, die aan de overkant van de beek bij de brug zit, om het 4e Audio Boek te krijgen. 

Klik het pop-up schermpje weer weg.

Audio Boek 5: Coldwater Bridge:

Reis naar de Coldwater Bridge en....wel....je weet het de drill nu wel.....

Ontvang het Audio Boek en klik het pop-up scherm weer weg.

Audio Boek 6: 

Helaas.....Audio Boek 6 kun je nu nog niet scoren....dat kan pas later in de game als je Portaalboom 4 hebt gevonden.

Audio Boek 7: Pad boven het Dwergen huis.

Ga terug naar het Radio scherm en neem dan de Exit rechts boven (Forest Path On This Side Of The Brook) om op het helling pad boven het dwergen huis te komen. De Woodsprite zit dan verscholen achter het bosje dat links achter de boomstronk staat. 

Praat met de Woodsprite om het Audio Boek te verkrijgen en klik het pop-up schermpje weer weg.

Audio Boek 8: Bosven:

Ga, via de Stadspoort, naar de Uilenmuur en dan door naar het Bosven scherm. De Woodsprite zit dan voor de paddenstoelen cirkel. 

Praat met de Woodsprite om het 8e Audio Boek te scoren en klik dan het pop-up schermpje weer weg. Open het Bonusscherm/Audio Book en zie......je hebt nu de Audio Boeken 1, 2, 3, 4, 5, 7 en 8 gescoord en die kun je nu allemaal beluisteren als je dat wilt. 

Audio Boek 6 kun je pas krijgen als je Portaalboom 4 hebt gevonden. Klik op een Audio Boek om het verhaal te beluisteren. Ok.....als je dit intermezzo met de Audio Boeks klaar hebt dan zorg je dat je terug keert naar bovenop de Stadsmuur

Zorg voor meer licht: 

Nacht: Stadsmuur ........Het Kanon afschieten:

Het is nog steeds nacht. Jerry moet nog steeds, vanaf het dak van het Stadshuis, over zien te springen naar de Groenhoed op de tak. Daar heeft Jerry echter licht bij nodig. Jerry heeft nu wel een Gloeinoot (Glownut) ,uit de tuin van de Tuinhaas meegenomen, maar die noot geeft te weinig licht om de sprong te wagen. Maar als Jerry nu de gloeinoot de lucht in zou kunnen schieten dan zou dat wellicht veel meer licht geven, omdat vuurvliegjes op het vloeistof afkomen. Jerry moet dus het kanon laden met de gloeinoot en dan het kanon afvuren.

De muis, die op de muur het kanon staat te bewaken, staat te slapen. Raak het kanon aan en.....de muis schiet wakker ....praat met de muis, die dan zegt dat ie wel een kop sterke koffie kan gebruiken om wakker te blijven. Jerry beloofd om de muis een bakkie sterke koffie te bezorgen.  Ga dus naar de Tuin en dan via de achterdeur de Coffeeshop weer binnen. Tap in de Coffeeshop weer een bakkie koffie, door met de koffiebeker weer op de koffiemachine te klikken. Combineer dan in inventory het flesje Valeriaandruppels met de koffiemok om van de koffie een sterk slaapdrankje te maken (Hot Coffee With Reverse Effect). Ga terug naar de stadsmuur en geef de koffiebeker aan de kanonniermuis, en die valt meteen in diepe slaap en zal niet meer wakker worden als Jerry het kanon aanraakt.

Zoals je ongetwijfeld wel al gezien hebt is Mousewood onder een hele grote boom gebouwd. Het is ook de boom waarop, aan de achterkant van het stadhuis, Groenhoed op de tak staat en.....het is Portaalboom 2. Als je de koffie aan de kanonniermuis hebt gegeven dan klik je weer op het kanon en......Jerry richt het kanon met de loop omhoog....het kanon is nu gericht op de kruin van de boom boven de stad. Stop de Gloeinoot (Glownut) in het kanon en....

...........vanzelf vuurt Jerry dan het kanon af en het gloeiende sap in de gloeinoot verspreid zich over de kruin van de boom en trekt een heel leger vuurvliegjes aan, die de achterzijde van het stadhuis flink in het licht zetten.

Smeer um dus snel naar het stadsplein en dan door naar de achterzijde van het stadhuis. Kruip via het ronde raam de raadzaal weer in en klim dan, via de bovenste Exit, het dak van de achterzijde weer op en......de tak waar Groenhoed nog steeds op staat wordt nu mooi verlicht door de vuurvliegjes. Klik dus met je hand op de tak en...

...Jerry waagt nu de sprong en beland op de tak bij de Groenhoed, die maar blijft klagen dat ie verkouden wordt als ie zijn hoed niet terug krijgt. Als je er behoefte toe voelt kun je eerst het Kwartetspel met Groenhoedje spelen, maar zoals al eerder gezegd....ik ben hier niet in geïnteresseerd. Praat met Groenhoed en......

Groenhoed wil zijn hoed terug maar Jerry wil de hoed pas terug geven als Groenhoed woord heeft gehouden. Groenhoed stelt zich nu voor als Emmet Melanoplus O'Donnell en hij opent een Portal naar de wereld waar hij vandaan komt. Groenhoed en Jerry gaan door het Portal en.....we belanden in de wereld van Groenhoed en in:

Hoofdstuk 5: Ierland

Wel.......Pestkop Groenhoed O'Donnell heeft Jerry naar zijn wereld gebracht en dat blijkt Ierland te zijn en hij wil nu zijn hoed terug, want het is hier koud en nat. We zijn beland bij een stenen toren. De treiterkop wil dat Jerry 3 wensen doet. Klik met je praatcursor op O'Donnell om verder met hem te praten.......Jerry geeft dan de groene hoed terug aan O'Donnell en die lult dan een tijdje door en gebruikt hierbij een aantal scheldwoorden voor Jerry. Er verschijnen dan gespreksoptie.....

Bij de toren staat een Kruis (Cross). Achter de toren zien we, in de verte, een eiland. Onderin de toren zit een raam en de ingang is aan de linker zijkant. Bekijk het kruis, de toren, het raam en het eiland en luister steeds naar Jerry. Ga de toren in via de ingang in de linker zijkant. Binnen in de toren zien we dat er een oude Vlag (Old Flag) in het raam hangt te wapperen, maar van O'Donnell geen spoor. Pak de oude Vlag.....

Jerry zegt dat de vlag ruikt naar een hond, maar hij begrijpt zelf niet waarom hij de geur herkent. Rechts naast het raam hangt zo'n Zaroff Poster dat je kunt bekijken. Gebruik de magische Ring, dus druk je spatiebalk in, om O'Donnell zichtbaar te maken....praat met O'Donnell......de kleine pestkop heeft nu een rot humeur en dus wil ie niet toveren en hij moet nog een regenboog toveren om naar huis te kunnen gaan. Ga terug naar buiten......de kleine rottige Groenhoed steelt graag dingen, dus wellicht kan Jerry daar gebruik van maken om O'Donnell weer in een beter humeur te brengen. Pak de Trofeebeker (Trophy), die Jerry van de feestneus heeft gekregen, uit inventory en zet het ding in het torenraam en......

..Groenhoed ziet de beker maar omdat het ding niet mooi glimt vindt ie het niet de moeite waard om het te stelen......Pak dus de oude Vlag uit inventory en klik ermee op de beker om er de beker even flink mee te poetsen en......Nadat Jerry de beker terug heeft gezet in het raam jat Groenhoed de beker wel en dat brengt hem in een goed humeur zodat hij de regenboog tevoorschijn tovert en verdwijnt naar het eiland.Groenhoed is dus nu weg, naar het eiland, maar de regenboog hangt er nog. Ga terug de toren in......De stem van Hoto vertelt Jerry dan dat ie de regenboog moet aanraken om zijn 2e toverspreuk te leren. Klik dus met je hand op de regenboog en......

...Jerry krijgt dan de groene "Groeispreuk" en ook deze komt vast te zitten aan het toverstokje van Jerry (Greengrow). Hoto legt uit dat Jerry met deze spreuk de planten kan laten groeien en het ook kan laten regenen. Als beloning verdient Jerry een Kwartetkaart, die O'Donnell heeft laten vallen. Jerry raapt vanzelf de kwartetkaart op. Op deze kaart zien we Jerry met een klein hondje in zijn armen.

Verlaat de toren en......op de boom gaat dan vanzelf het portaal open, dus stap door het portaal om terug te keren naar Mousewood:

Hoofdstuk 6: Terug in Mousewood: 

Portaalboom 3

Nacht:

Volg de Vos:

Jerry beland terug op de tak, achter het stadhuis. We zien dat er een 2e spijker in het schilderij wordt geramd en die spijker verschijnt dan in de stam van de boom, onder Jerry. De schim met de hond verschijnt weer eb=ven en hij roept weer om Jerry. Dan verschijnt Hot die gilt dat er niet veel tijd meer is. Hoto vertelt ook dat er s'nachts een vos door het korenveld rent. Het is een magische Vos en alleen zij kan Jerry door de 3e Portaalboom heen brengen.

Spring over naar het dak en ga dan de raadszaal van het stadhuis weer in en kruip dan door het raam weer naar buiten. 

Jerry is dan terug achter het stadhuis. Ga, via de exit linksonder, naar het stadsplein.
 Het is nog nacht en dat is goed. Verlaat de stad via de stadspoort en ga dan, via de exit rechtsonder bij de wegwijsstenen, naar:

Coldwater  Brook Bridge:

Als het dag is dan staat Edith op het pad aan de overkant van de brug. Nu het nacht is vinden we Plato de postbode hier. Loop over de brug naar Plato. Als je nog niet het kwartet spel met Plato hebt gespeelt dan kun je dat nu dus doen. Het groene dwaallicht zweeft ook nog boven het korenveld......zou dat die magische vos zijn waar Hoto het over had? Open de inventory en klik op de Greengrow spell, die nu dus aan je toverstokje kleeft......klik vervolgens met je groene pijlcursor op het korenveld (Fields With Eerie Green Lights) en....

............het gaat regenen en......het dwaallicht  verdwijnt en.....na een paar seconden duikt het vosje op.........

...........het vosje heeft heel veel staarten en ze kijkt  Jerry even aan en rent dan weg over het pad naar het moeras.....volg de vos dus via het pad naar het

Radiostation:

Hier zien we de vos weer......het vosje wil dieper het moeras in, maar het pad, bij de schoen, staat geheel onderwater staat. Dus de vos keert terug naar het korenveld. Het pad moet dus "drooggemalen" worden. Herinner je nog de waternoot, die bij het glas lag op het podium op het stadsplein? Die waternoot kan water opzuigen maar Jerry kreeg de waternoot niet omdat het hem niet lukte om 3 moppen te vertellen. Maar inmiddels heeft Jerry een papiertje waarop hij de 3 halve moppen van Jonathan heeft genoteerd. Schakel, via het "Dag en Nacht Boek" even over naar dagtijd en.......DJ Ludwig is bij de radio. 

Geef het blaadje met de 3 halve moppen (Half jokes) aan Ludwig en hij maakt er 3 hele moppen van en Jerry schrijft ze op het blaadje. Schakel terug over naar de Nacht en keer terug naar het stadsplein

Stadsplein.

De waternoot ligt nog steeds op het podium, achter het grote glas. Geef het papiertje met de moppen (Complete Jokes) aan Kerkmuis Senior en....

...Jerry mag meteen de 3 moppen op het podium aan het publiek, de 2 Egel broers, gaan vertellen. 
Het is een groot succes en Jerry mag dan de Waternoot pakken en dat doet ie dan ook. Ga terug naar het 

Radiostation:

Terug bij het radiostation schakel je weer over naar Dag en als dat is gebeurt pak je de Waternoot (Absorbent Waternut) uit inventory....
..Klik met de Waternoot op het overstroomde moeraspad (Flooded Path), bij de schoen en...

.....De noot zuigt wel wat water op maar bij lange na niet genoeg om het pad begaanbaar te maken.......de noot moet groter groeien, dus pak de groene Groeispreuk weer uit inventory en klik ermee op de het pad, net boven de noot....Je moet weer "Flooded Path" lezen......... en........de noot groeit uit tot een volwassen boom en zuigt nu al het water op en.......

....vanzelf gaat Jerry dan via het nu droge pad dieper het moeras en Ludwig gaat met hem mee,

Ludwig's nieuwe radiostation:

Ludwig heeft, in het moeras, een nieuw radiostation gebouwd. Achter Ludwig hangt een blauw suikerbiet cadeau (Blue Beet), aan de stengel van de linker bloem.....er staan 3 mooie bloemen. Er bungeld ook een Dauwvliegje (Dewfly) achter Ludwig.  Rechts, bij de boom, staat een levensecht en slank Vosstandbeeld. Tegen de boom aan staat een grote Kristal Steen (Odd Crystal Statue). Achter de boom, zien we een huis op een vlonder (House By The Water). Het is het huisje van de kikker Plato, de postbode. Bekijk alles......de boom hier is dus de 3e Portaalboom, maar we hebben de vos nodig om het portaal te openen.

Pak je de "Rotsfluisterspreuk" uit inventory en klik je ermee op het grote Kristal....het kristal fluistert dan dat Jerry iets verloren heeft maar dat ie het terug kan vinden. Klik met de "Rotsfluisterspreuk" op het vosbeeld......Het vosbeeld fluistert dat de boom een "weg is voor vossen om thuis te komen". De vos met de vele staarten moet het portaal op de boom openen maar dat kan alleen in de nacht.

Dauwdruppels 31 en 32 en de 8st Sticker:

Links achter het blauwe suiker biet cadeau (Blue Beet) steekt een Dauwdruppel op het lange groene varenblad. Pak de Dauwdruppel.....het is je 31ste druppel. Het huis op de vlonder heeft een dak van bladeren en op het meest rechter blad ligt ook een Dauwdruppel. Pak de Dauwdruppel.......het is je 32ste en laatste Dauwdruppel......Jerry zegt dan ook dat je nu alle 32 dauwdruppels hebt gevonden en linksboven verschijnt de trofee beker.  Op de voorkant van de vlonder steekt een Sticker.....pak de sticker....het is je 8ste sticker.

Je kunt controleren of je nu alle 32 Dauwdruppels en alle 8 Stickers hebt op het Bonusscherm. Open het bonusscherm, via het pakketje op de "staart" van de inventory, en open dan het Achievement scherm. De dauwdruppels staan bovenaan in de linker rij en als je met je cursor op de dauwdruppel gaat staan dan les je hoeveel dauwdruppels je hebt. Als het goed is lees je nu 32/32 dauwdruppels dus je hebt ze nu alle 32. 

De Stickers vindt je in het Sticker scherm en daar zie je nu dat alle 8 stickers gevonden hebt. 

Omdat je alle 32 Dauwdruppels hebt gevonden kun je nu de Dauwdruppel beloning gaan ophalen. Daarvoor moet je terug naar het treinstation. Je kunt dit echter ook later doen, maar ik ga het nu gelijk maar even doen. We zijn nog steeds in Dag. Ga, via de exit links, terug naar het Kapotte Radio scherm en dan, via de Exit bij de schoen, terug naar Coldwater Brook Bridge. Negeer Edith die er nog staat. Loop over de brug naar links en dan door naar de Stadspoort. Ga door de stadspoort naar het stadsplein en door naar de tuin.  In de tuin neem je de exit linksonder naar het Boomhuis van de Egels. Ga dan door de poort, links, naar het treinstation en klik in het treinstation op de Stenen Plaat en......er verschijnt een afbeelding van een jongen op de plaat en de stem legt het 1 en ander uit aan Jerry. 

Het is het portret van de laatste leerling van Markies de Hoto en het is een jongen in de leeftijd van Jerry. 
Dit portret werd uit de Hal van de Leerlingen verbannen. Jerry mag de Hoto niet vertellen dat hij het portret nu gezien heeft.

We kunnen nu verder met waar we gebleven waren. We moeten de Vos met de vele staarten naar het moeras jagen. Gebruik  het "Dag en nacht Boek" om het weer Nacht te laten zijn en ga nu terug naar de Coldwater Brook Bridge, want de vos met de vele staarten is daar immers naar terug gegaan.

Coldwater Brook Bridge en het Moeras:

Kikker Plato is nu niet meer hier maar boven het korenveld zweeft het dwaallichtje weer. Klik dus weer met de Greengrow spreuk op het dwaallicht en...
..De Vos met de vele staarten verschijnt weer en ze verdwijnt weer naar het radiostation. 

Volg de Vos dus weer naar de kapotte radio en....

..omdat Jerry het pad door het moeras heeft drooggelegd zal de Vos met de vele staarten nu verdwijnen naar Ludwig's nieuwe radiostation en de 3e portaalboom. Volg de Vos dus naar Ludwig. Bij Ludwig staan dan nu 2 Vosbeelden.....de mooie slanke vos en de grijze vos met de vele staarten. Gebruik nu de "Rotsfluisterspreuk" op de grijze vos met de vele staarten (Other Fox Statue) en....'

..."Je hebt me te pakken" zegt de grijze vos en.....de grijze vos komt tot leven en blijkt de Vos met de vele staarten te zijn en ze opent het 3e portaal in de boom. 

Het vosje verdwijnt door het portaal en Jerry spring achter haar aan en.....we belanden nu in:

Japan:

Een stem verwelkomt het vosje....De stem is verheugt dat de vos, wiens naam Kitsune is, eindelijk naar huis is teruggekeerd. 
En dan verdwijnt de vos door de poort en is Jerry alleen in deze Japanse tuin. 

 

Jerry hoort wel steeds een belletje rinkelen, maar ziet het belletje niet. Wel.....inmiddels weten we wel hoe we verborgen en niet zichtbare dingen en personen zichtbaar kunnen maken nietwaar? Druk dus je spatiebalk maar weer even in en......via zijn magische munt ziet Jerry dan een klein gouden Belletje in de bosjes, waar het vosbeeld bij staat, hangen. Pak het gouden Belletje.....het is het belletje van het vosje Kitsune.

Loop nog even iets verder terug naar rechts. Op de portaalboom zit een Zaroff poster geplakt. Gebruik de "Rotsfluisterspreuk" op het vosbeeld, naast de boom.....ook dit vosje zegt dat de boom een "weg" voor vossen is. Bekijk het grote houten beeld, dat tussen het vosje en de poort staat.....het houten beeld heeft een blinddoek voor de ogen en het houdt de handen op alsof het iets wil ontvangen. Voor de poort staat een paal huisje waar een grote ijzeren Bel in hangt. Links staan een boel van die vosbeelden, netjes in 3 rijen boven elkaar. Elke rij bestaat uit 4 vosbeelden, dus er staan 12 vossen. Nummer deze vossen, van linksboven naar rechtsonder, 1 t/m 12.

  • Gebruik dan de "Rotsfluisterspreuk" op vos 9 en.......dit vosje zegt dan dat de bewaker van de poort boven hem slaapt (The gatekeeper is sleeping above me). 

  • Gebruik de "Rotsfluisterspreuk" op vos 5 en.....deze vos zegt dat de poortbewaker links van hem slaapt (The gatekeeper is sleeping to my left). 

  • Omdat wij naar de vossen kijken is links voor ons dus rechts, dus gebruik de "Rotsfluisterspreuk" op vos 6 en.....vos 6 zegt dat de poortbewaker boven hem slaapt (The gatekeeper is sleeping above me)

  • Gebruik dus de "Rotsfluisterspreuk" op vos 2 en.......Jerry heeft de bewaker van de poort gevonden en....

Vos 2 vliegt uit de rij en springt als een groene gloed het houten en geblindeerde standbeeld in, dat hierdoor tot leven wordt gewekt. Het houten beeld kan Jerry niet zien maar het voelt wel Jerry's aanwezigheid. Praat met het houten beeld

Het grote houten beeld is de Poortwachter en hij is blind maar ruikt dat Jerry een mens is en mensen mogen niet verder door de poort naar binnen. Als het "gesprek" teneinde is gekomen pak je het gouden Belletje uit inventory en klik je ermee op het blinde houten beeld en.......De poortwachter herkent het belletje als die van vosje Kitsume maar hij ruikt dat het Jerry is die het belletje laat ringkelen. Jerry zegt dat hij het belletje terug wil geven aan Kitsume. De Poortbewaker vindt het eigenlijk wel grappig dat Jerry hem probeerde te misleiden en doet de poort open. Jerry mag toch naar binnen. De poortbewaker zegt dan nog dat we nooit een vos kunnen vertrouwen.

Ga dus door de nu wijd open staande poort de volgende tuin binnen en........We zien een mooie Japanse jonge dame, die afscheid neemt van een dichter die aan de rand van een vijver zit. 

De jonge dame verdwijnt dan en Jerry volgt haar terug door de poort en.......Vos Kitsune is terug. Praat met vos Kitsume en......
....vosje Kitsume verandert in een meisje en je krijgt gespreksoptie...praat verder via de gespreksopties met Kitsume

Tijdens het gesprek wil Jerry het belletje terug geven aan Kitsume maar die zegt dat Jerry het belletje mag houden. Kitsume vertelt ook dat ze zichzelf in alles kan veranderen wat anderen zien. Zo'n toverspreuk wil Jerry ook wel leren, maar Kitsume heeft haar moeder beloofd dat ze deze spreuk nooit aan mensen zou leren. Maar als Jerry een verdrietig persoon zo gelukkig kan maken dat die dan iets bijzonders doet,  dan wil Kitsume Jerry de toverspreuk wel leren

Als je het gesprek via alle gespreksopties gedaan hebt dan komt er vanzelf een einde aan. Je kunt dan het Kwartetspel spelen met Kitsume, als je daar behoefte toe voelt. Ga terug door de poort naar de tuin en de dichter bij de vijver. Ga praten met de dichter.......

.....de dichter is verdrietig omdat Kitsume hem verlaten heeft......Kitsume was zijn bron van inspiratie en nu ze weg is kan hij geen gedichten meer bedenken. Je kunt het kwartetspel met de dichter spelen. Als je bent uitgepraat met de dichter en/of het kwartetspel met hem hebt gespeeld dan pak je de Kikkerklikker uit inventory en klik je met het ding in de vijver (Pond) en......een kikker komt uit de vijver en gaat de dichter zitten aanstaren.....

De dichter ziet de kikker en dit inspireert hem tot het schrijven van een paar dichtregels.....maar het is nog niet voldoende. Klik met de Kikkerklikker op de echte kikker en........de kikker springt het water weer in en hierdoor vind de dichter zijn inspiratie nu helemaal terug. Klik weer met je praatcursor op de dichter en die maakt nu het gedicht helemaal af. Ga terug naar de voortuin en Kitsume en........Kitsume is blij dat het Jerry is gelukt om de dichter zijn inspiratie terug te geven en ze fluistert Jerry de "Misleidingspreuk" (Fox Cunning Spell) in zijn oren. Deze spreuk wordt aan Jerry's toverstokje gehecht en we keren terug naar:

Mousewood: 

Portaalboom 4

Moeras:

Via het portaal in de boom belanden Jerry en vos Kitsume terug bij de moersradio, maar......Vosje Kitsume merkt dat er iets aan de hand is want ze gromt en spring terug door het portaal. We zien dan dat er een 3e spijker door het schilderij wordt geramd en die spijker verschijnt dan ook in de 3e portaalboom. Jerry snapt er niets van....De Woodsprite verschijnt en geeft het 6e Audio Book aan Jerry, die je kunt beluisteren via het bonusscherm/Audio Books. 

Hoto vertelt dan dat de 4e Portaalboom op een heel koude plek te vinden is en dat Jerry hiervoor helemaal naar de top van de boom moet klimmen. In die Boomwereld zijn alle Boomwandelaars verzameld Het is nog Nacht en Plato en Anja zitten voor Plato's huisje op de vlonder. Ludwig is niet aanwezig.

Schakel over, via het "Dag en Nacht Boek" naar de Dag. Ludwig is dan terug maar Plato en Anja zijn verdwenen. Ga, via linksonder, terug naar de kapotte radio.  Rechts van de kapotte radio sneeuwt het nog steeds en daar is ook de helling met paddenstoelen. Loop naar de paddenstoelen helling en gebruik dan de Greengrow spreuk op de paddenstoelen om ze te laten groeien en......de paddenstoelen vormen dan een trap waarover Jerry naar boven in de boom kan klimmen. Dubbelklik dus de Omhoogpijl en...........

.......We belanden boven in de boom en bij een grot

De Motten:

De ingang van de grot is bedekt met een spinnenweb en er zit een Mot (Mysterious Moth). De mot is een zij en ze draagt een masker met grote ogen. Klik met je praatcursor op de Mot...maar de Mot schijnt vast in slaap te zijn.  Dauwdruppels: Boven Jerry hangt een Dauwdruppel aan een blad en onder Jerry hangt een Dauwdruppel aan de spinnenwebdraden. Score de beide Druppels. Je hebt nu 30 dauwdruppels gevonden.  Als je de beide dauwdruppels hebt gepakt dan schakel je over naar de Nacht via het "Dag en Nacht Boek" en zie.....Het spinnenweg voor de grot is in de nacht verdwenen.....de grot is de Tempel van de Motten (Temple of the Moths). De Mot is nu wakker dus ga met haar praten. Dit is Mot Hespera, maar ze wil niets met Jerry te maken hebben. Jerry heeft geen vleugels en straalt daardoor slechte energie uit. Jerry mag dus niet de motten grot in.  Wel....dit is een mooie gelegenheid om je nieuwe spreuk uit te proberen. Pak dus de rode Fox Cunning spreuk uit inventory en klik ermee op de mot en........De mot ziet dan een Jerry met vleugels en Jerry mag dan de grot in. 

 Ga de grot dus in en......we belanden bij de Motten Priesteres Phosphera:  Er volgt vanzelf een gesprekje tussen Jerry en de priesteres. De Priesters zit op de grond en ze heeft een groen ei op haar schoot. Klik met je praatcursor op Phosphera en je krijgt gespreksopties...praat verder met de mot priesteres via de gespreksopties.

Uit het ei, in Phosphera's schoot, moet de nieuw Hoge Priesteres komen, maar omdat er hier geen voedsel is zal het ei niet kunnen uitkomen. De Hoge Priesteres, die Moonlight zal heten, is de enige die de 4e Portaalboom kan openen. Om het ei te kunnen laten uitkomen zijn er bloem zaadjes (Flower Seeds) nodig.

Bekijk het witte gevleugelde standbeeld (Winged Statue) en bekijk ook de kleipot met aarde (Clay Pot With Soil), die voor het standbeeld staat.................Luister naar wat Jerry en de priesters vertellen over het witte standbeeld, dat dus de nieuwe Hoge Priesteres Moonlight voorstelt. De kleipot bevat aarde en een dode plant....Als Jerry een zaadje vindt dan moet ie het zaadje in deze pot planten.

Loop door naar de rechter rand en bekijk dan de Verte (View Into The Distance) en.....we zien dan in de verte de Stad van de Kraaien. Loop terug naar Phosphera. Bij de stam van de boom staat een hekje van gevlochten takken en bovenop dat hekje hangt bolletje Vlas (Bundle of Flax). Pak het bolletje Vlas. 

Dubbelklik dan de schuin omlaagpijl (Way Back Down) om terug omlaag te klimmen naar het moeras en de kapotte radio.

Vang het Paardenbloemzaad:

Je bent nog in Nacht. Jerry heeft een bloemzaadje nodig.....wel....bij het Dwergen huis zweven zaden van de paardenbloemen constant door de lucht. Er is echter een netje nodig om zo'n zaadje te kunnen vangen. Gebruik de Kikkerklikker op de Posthoorn om de Plato plattegrond tevoorschijn te halen en klik dan op de kaart op het posthoornje van de Uilenmuur (Owl Wall).

In een oogwenk wordt Jerry dan afgeleverd bij de Uilenmuur, waar in de nacht die 4 gemaskerde figuren staan. Loop door naar het Bosven, waar Portaalboom 1 te vinden is. 

Links van Portaalboom 1 hangt dus een Spinnenweb en in de nacht is de spin niet aanwezig in haar web, dus grijp het Spinnenweb. Als je het spinnenweg hebt gepakt keer je terug naar het stadsplein en omdat er in het bos geen posthoorn staat moet je dit lopend doen.  Op het Stadsplein maak je het weer Dag, via het "Dag en Nacht Boek". Klik dan met je Kikkerklikker op de posthoorn om de Plato kaart weer tevoorschijn te halen en reis via de kaart nu naar de achterzijde van het Dwergenhuis (Dwarf House Back)

Dwergen Huis achterzijde:

Ok....het moet nu dag zijn, dus heb je de nacht nog niet verandert in dag dan moet je dat nu wel nog even doen. De paardenbloemzaadjes zweven nog altijd, van rechts naar links, door je scherm. Onder Jerry steekt de gevorkte Tak, in de enorm dikke stam van de boom. Pak de Werphaak uit inventory en klik ermee op de gevorkte tak......

Jerry gooit de haak de tak in en trekt aan de lange schoenveter maar hij is niet sterk genoeg om de dikke tak naar zich toe te buigen. Het uiteinde van de schoenveter ligt dan bij Jerry's voet. Pak, met de tandwielcursor, het einde van de schoenveter vast en smijt de schoenveter dan door het raampje van het dwergenhuis naar binnen

Ga dan door de achterdeur naar binnen......de 2 grote wielen van de blauwsapmachine draaien op volle toeren. De schoenveter ligt op de grond. Aan het muurtje steekt de hendel. Klik op de Hendel om de wielen van de blauwsapmachine even uit te zetten. 

Raap dan de schoenveter op en bevestig de veter aan het onderste draaiwiel. Klik de hendel dan weer naar rechts om de wielen weer te laten draaien en...

...de gevorkte tak wordt nu omhoog getrokken. Ga via de achterdeur terug naar buiten. Pak het Spinnenweb uit inventory en probeer het web aan de nu omhoog staande gevorkte tak te bevestigen.....Jerry vertelt echter dat het web plakkerig gemaakt moet worden want zo blijft het web niet aan de tak steken. Rechtsklik om het web terug op te bergen.  Links bij de trap staat de grote suikerbiet waar het tapkraantje nog in steekt. Pak dus de Koffiemok weer uit inventory en klik er weer mee op de suikerbiet om weer wat suikersiroop te tappen. 

Combineer in inventory dan het bolletje vlas (Bundle of Flax) met de Stock (Stick) en je hebt dan een Lange Kwast (Long Brush). Doop, in inventory, de Lange Kwast in de beker met siroop en je hebt dan een Kleverige Lange Kwast (Long Brush With Syrup). Pak de Kwast uit inventory en gebruik het op de gevorkte tak om de tak in te smeren met het kleverige siroop. Rechtsklik om de "Kwast" weer op te bergen en pak het spinnenweb weer uit inventory en hang het Spinnenweb aan de nu kleverige gevorkte tak.

Ga door de achterdeur terug het dwerghuis binnen en......de veter breekt vanzelf af waardoor de gevorkte tak weer vanzelf omlaag buigt. Ga door de achterdeur gelijk weer naar buiten en......aan het spinnenweb kleeft een paardenbloemzaadje. Gebruik de Lange Kleverige Kwast op het spinnenweb/net om het Zaadje te pakken

Keer terug naar de Kapotte Radio en klim dan weer via de paddenstoelen helling naar de Motten Grot. Schakel bij de motten grot weer over naar de Nacht, want gedurende de dag kunnen we de grot niet in vanwege het spinnenweb dat dan in de ingang hangt. Als het nacht is klik je met je lege pijlcursor bij het witte beeld en Jerry zal door de grot er naar toe lopen. Pak het Paardenbloemzaad (Dandelion Parachute) uit inventory en plant het zaad in de kleipot. Gebruik dan, na de opmerkingen van Phosphera, de Greengrow spreuk op de kleipot (Clay Pot With Seed) om de paardebloem supersnel te laten groeien en.......

Phosphera opent uit dankbaarheid dab het 4e Portaal in de boom achter haar en ze geeft Jerry een beschrijving van haar thuiswereld, waar het nu heel erg koud zal zijn. Maar Jerry hoeft niet bang te zijn voor de kou want de kracht van de Hoge Priesteres zal hem tegen de kou beschermen. Maar Phosphera waarschuwt Jerry ook dat ie heel zeker moet weten of ie nu wel Mousewood wil verlaten want als hij straks terug komt dan zal Mousewood er heel anders uitzien....

Klik  met de handcursor in het geopende Portaal en....... je  krijgt dan de keuze.....Ga je wel of niet nu door het 4e portaal.....

..........Als je nu nog niet alle 32 Dauwdruppels hebt gevonden en ook niet alle 8 Stickers  en je hebt ook niet nu 31 van de 32 kwartetkaarten gevonden...... en je hebt nog niet met 16 van de 17 inwoners van Mousewood het kwartetten gewonnen.....en je wilt wel de Achievements voor deze acties scoren......dan kun je nu nog niet door het 4e portaal stappen......want.....eenmaal door dit portaal gegaan belanden we in een totaal andere wereld en als we dan straks terug keren naar Mousewood dan zal Mousewood compleet verandert zijn en kun je al die Achievements niet meer verdienen.

Mij kunnen de Achievements geen bal schelen. Heb wel nu de 32 Dauwdruppels gevonden en alle 8 stickers, maar de rest kan mij niet schelen. Dus ik stap nu door dit 4e portaal, maar als jij  echt alle Achievements scoren dan blijf je nog even in Mousewood, of je Saved je game nu en deze save bewaar je dan om later weer te gebruiken om dan de ontbrekende dingen alsnog te gaan doen. Je moet het zelf maar beslissen.

.....wel......maak je keuze...kies je Nee dan blijft het portaal open tot het moment dat je er wel klaar voor bent. Kies je Ja dan stapt Jerry door het portaal en beland in 

Hoofdstuk 7: Noordpool:

Jerry is gearriveerd op de Noordpool en het is bar bitter koud, maar zoals Phosphera had beloofd......Jerry heeft totaal geen last van de kou. Ook heeft Jerry nog zijn fictieve vleugeltjes behouden. Rechts zie je een door sneeuw bedekte rots waar je de handcursor op krijgt (Snow -Covered Rock), dus klik maar op die rots en doe dat 2 keer.....Jerry veegt wat sneeuw van de rots af en het blijkt dan geen rots te zijn maar een hoofd van een standbeeld. ......Gebruik de "Rotsfluisterspreuk" op het standbeeld en.

....het beeld fluistert dat ie gewekt is door een sterfelijke en of die sterfelijke maar even met hem wil praten.....Gebruik dus de gespreksoptie die nu verschijnen.......Het hoofd is tamelijk gevoelig en is daardoor een beetje beledigd als Jerry het hoofd een standbeeld noemt.....het hoofd is namelijk geen beeld maar het is een vergeten Godheid en het kan bliksem maken en laat het ook meteen zien. De bliksem treft een boompje, dat je links in de verte ziet staan. Vraag nog even waar we hier zijn en neem dan afscheid via "I Need to move on, you know....." Het besneeuwde pad gaat naar links omlaag, dus dubbelklik de omhoogpijl en...

..Jerry beland bij het:

Kamp van de Poolonderzoekster:

De onderzoekster denkt dat ze begint te hallucineren omdat ze denkt een jongen met vleugeltjes gezien te hebben. Ga praten met de onderzoekster en gebruik de gespreksopties die je krijgt......De onderzoekster is wanhopig.....Ze is hier al een week om een walvis te fotograferen maar die walvis verschijnt maar niet. Inmiddels is de radio stuk en ook alle andere spullen werken niet meer. En het is nu kerstavond dus de vrouw zou nu het liefst thuis bij haar familie zijn. Zeg dag als je klaar bent met praten. Je kunt, als je wilt, het kwartetspel spelen met deze onderzoekster.

Rechts staat een stapel kratten die bedekt zijn met een Doek (Tarp). Klik met je hand op het doek om het van de stapel te trekken. Je ziet dan dat het 3 kisten zijn en dat er in de middelste kist snoeren met lampjes steken. Klik met je hand op de middelste kist en Jerry pakt er een Lichtsnoer ( Experimental String Of Lights) uit.

Onder het  radio tafeltje ligt nog een Doek (Tarp)....Trek dat doek, onder het tafeltje, ook weg en....

...........we zien dan de radio Batterij (Battery Block). Bekijk de Batterij......de batterij levert geen stroom omdat het hier extreem koud is.  Verder naar links staat het door de bliksem van het Godhoofd getroffen boompje en achter het boompje staan wat vreemde resten (Strange Remains). Bekijk het boompje en bekijk die vreemde resten......Jerry denkt dat het boompje wel vaker is getroffen door de bliksem. Pak het Lichtsnoer uit inventory en hang het snoer in het boompje. Pak dan de Stekker (Plug) van het snoer op en plug de stekker in de radio batterij....

............ok....nu nog bliksem om de batterij op te laden, dus ga terug naar het Hoofd. Gebruik weer de "Rotsfluisterspreuk" op het hoofd en vraag dan of het Hoofd wel zeker weet dat ie een God is via "What kind of a god are you, then?" en......het hoofd treft dan het boompje weer met zijn bliksemschicht en hierdoor wordt de radio batterij geladen. Ga dus terug naar het kamp en....de lampjes in de boom branden en de jonge onderzoekster heeft nu via de radio contact met de buitenwereld en....dan......verschijnt het Noorderlicht en duikt de Walvis op.....de onderzoekster kan nu haar foto maken.

Klik op de walvis....de walvis zingt naar Jerry en......Jerry ontvangt zijn 4e Toverspreuk, de Glimmer of Hope Spell (Sprankje Hoop spreuk). 

Wel....we zijn klaar hier op de Noordpool. Klik het schermpje weg en ga terug naar het Hoofd en.....Het portaal verschijn dus dubbelklik de pijl en.....

...we belanden terug in de Motten Tempel alwaar Jerry's vleugels en de koudebetovering worden verwijdert want hij heeft dit toch niet meer nodig. Dan verschijnt Hoto. Priesteres Phosphera waarschuwt Jerry voor Hoto want de Motten kennen hem onder de naam "De Koude" en hij is niet te vertrouwen. Volgens Phosphera zal Hoto Jerry verraden en dan zal er een grote kloof ontstaan. De motten nemen vervolgens hun ei mee en vliegen naar een betere plek. Hoto zegt dat de motten hem helemaal niet kennen en dan zegt hij dat Jerry nu toe is aan zijn grootste test. Jerry wil echter nu liever naar huis.

Maar dan  wordt de laatste spijker in de vierde portaalboom geduwd en hierdoor raakt Hoto ietwat in paniek en hij verdwijnt, met achterlating van een boomblad. De schim van de man met zijn hond verschijnt weer en zegt dat Jerry de enige is die al het onrecht ongedaan kan maken. De schim noemt Jerry een leerling-magiër en Jerry verdwijnt in het boomblad en wordt naar huis getransporteerd. We zijn dan beland in:

Hoofdstuk 8: Mousewood: Alles is anders:

Jerry is door het boomblad terug gezapt naar het Bosven, in zijn eigen wereld. Maar de wereld blijkt verandert te zijn.....Het bos is nu een dumpplaats geworden voor oude afgedankte ijskasten. Jerry raapt vanzelf het blad op dat Hoto heeft achtergelaten (Leaf The Marquis Left Behind).  In de Portaalboom is het portaal nog een klein beetje open. Bekijk de ijskasten en bekijk de portaalboom en ga dan naar het boskruispunt, via de Exit linksonder. Ook op het bos kruispunt is het nu een zooitje....Loop even door naar rechts en zie....de stad is nu helemaal tot aan de rand van het bos gebouwd. Loop terug naar links en naar de lantarenpaal, Bekijk het driehoekbord, dat bij de lantarenpaal staat......het bord geeft aan dat de plek waar Jerry woont nu een bouwplaats is geworden. Ga door naar Jerry's huis.....

Jerry's huis:

Jerry's huis is verlaten en dichtgespijkerd. In de tuin geen moedertje die de vrolijk bezig de was op te hangen. Jerry's moeder is nergens te bekennen. Op de voordeur van het huis hangt nu een Poster (Faded Poster). Bekijk de Poster.........De jongen op de poster is Jerry en......Jerry wordt al 8 maanden vermist........Links, voor het linker raam, staat nog altijd het Dwergen beeld....Gebruik de "Rotsfluisterspreuk" op het Dwerg beeld....

...de oude door het weer aangetaste Dwerg verteld dat Jerry's moeder wanhopig en verdrietig werd en hier niet langer kon leven zonder haar zoon Jerry. Uiteindelijk is Jerry's moeder hier vertrokken.......Jerry ziet dan een verschijning van zijn moeder en hij gaat op het bankje zitten om een potje te janken. 

Jerry kan wel een dosis positivisme gebruiken, dus pak de "Glimmer Of Hope" spreuk uit inventory en klik ermee op Jerry om hem weer een beetje moed te geven. Jerry wil dan terug naar Mousewood om de Magiër Arno om hulp te vragen. Alles is immers mogelijk in nog 2 dagen vakantie en hij wil voor het eten thuis komen. Ga dus terug n\ar Portaalboom 1, bij het bosven.....Het portaal in de boom is nog maar een kleine spleet maar het lukt Jerry toch om het portaal verder te openen en hij beland terug bij het Mousewood Bosven, waar hij wordt opgewacht door postbode Plato:

Mousewood:

Plato verteld dat Mousewood in gevaar is. De inwoners van Mousewood hebben met die 4 houten maskers dragende vreemdelingen gepraat en zijn daarna allemaal in diepe slaap gevallen. Die vier vreemdelingen zijn, volgens Plato, geen mensen. Magiër Arno heeft 1 van die vreemdelingen gevangen en opgesloten in een magische fles. Maar nadat de Magiër naar huis is gegaan om nog meer flessen te halen, is hij niet meer gezien. Er hangt nu ook een vreemde mist over Mousewood. Ga, via de Uilenmuur, naar de Stadspoort. Op de Stadspoort hangen Zaroff posters. Ga door de Stadspoort naar het Stadsplein

Stadsplein:

Op het stadhuis is de Dubieuze gemaskerde vent bezig de mooie tuin van de Tuinhaas af te troggelen. De knorrige Tuinhaas verkoopt uiteindelijk zijn mooie tuin aan de Dubieuze gemaskerde vent voor een fles wonderdrank. Praat met de Dubieuze vent (Dubious Figure), die merkt dat Jerry totaal niet gevoelig is voor zijn praatjes. Ga, via de Tuin, naar het Boomhuis van de gebroeders Egel.  Bij het boomhuis treft Jerry Edith. Loop over de brug naar Edith en praat met haar....Edith is haar mooie tasje kwijt en dat vindt ze heel erg vervelend want ze wil haar tasje ruilen voor een kaartje voor de Great Zaroff show. Ga het treinstation binnen en dan door het gat in de muur naar:

Magiër Aro:

Jerry ziet Aro niet.....Aro zit opgesloten in 1 van de flessen die in de hangkast staan. In de andere fles zit een Hagedis en daar ligt ook een masker bij. Praat met Magiër Aro.....Aro zet Jerry naast hem op de kastplank en hij vraagt of Jerry hem uit de fles kan bevrijden.....Jerry moet de fles breken. 

Bekijk de Hagedis in de andere fles.......de Hagedis is 1 van de 4 gemaskerde vreemdelingen....Hagedis is hun ware gedaante.........Als er door het station een trein voorbij dendert dan schud het hele scherm, tot de trein voorbij is. In de kastplank zit een barst...de barst zit voor de fles waar de Hagedis in zit.....In de linker wand van de kast zit een gaatje waar zonlicht door heen komt en het zonlicht schijnt precies op de barst (Sunlit Gap).....Bekijk de Barst.....met een beetje hulp zou Jerry het voorste deel van de plank kunnen laten afbreken

Links in de kast licht een dichtgenaaide linnen zak, op het kistje.......in het kistje ligt een rood zakje waar een monocle in steekt. Bekijk de dichtgenaaide zak en luister naar Jerry. Pak dan de Spijker (Nail) uit inventory en klik ermee op de dichtgenaaide Zak en.....Met de spijker prikt Jerry de zak een beetje open en er valt een Maiskorrel uit, die dan naast Jerry ligt. 

Pak de Maiskorrel (Corn Kernel) en pak het meteen uit inventory en stop de Maiskorrel in de Barst van de plank. 

Klik met je Handcursor op het rode zakje....Jerry pakt de Monocle uit het rode zakje en dit ding kan dienen als brandglas. 
Pak de Monocle dus meteen uit inventory en klik ermee op de maiskorrel in de barst en......

De Monocle versterkt het zonlicht waardoor de maiskorrel zwelt en zwelt en.....de voorste plank breekt af en de fles van Aro breekt....

.......Aro is vrij en hij vertelt Jerry nu over het "Squamata Consortium" wat een vereniging van Hagedissen is die de macht over Mousewood hebben overgenomen. Aro geeft Jerry dan 3 Magische Flessen en zegt dat Jerry de overige 3 Hagedissen elk in een fles moet vangen. De Hagedissen moeten echter verleid worden om zelf de fles te openen want anders lukt het niet en zal Jerry zelf de fles in verdwijnen.....zo raakte Magiër Aro ook zelf in de fles. In inventory heb je nu 3 magische Flessen (Banishing Bottle)

Vang de 3 Hagedissen:

1: De Hagedis op het Stadsplein:

Keer terug naar het Stadsplein, waar de rode Hagedis, vermomd als gemaskerde vent, zijn wonderdrank staat te verkopen. 
Pak 1 van je 3 flessen (Banishing Bottle) uit inventory en leg je fles tussen de flesjes van de rode hagedis.

 Jerry gaat vanzelf praten met de hagedis en vraagt hoe het wonderdrankje precies werkt....de hagedis pakt dan Jerry's fles uit zijn stalletje en maakt de fles open en......wel....de rode Hagedis word de fles ingezogen en is gevangen. De hagedis heeft een kaartje voor de Grote Zaroff Show (Admission Ticket) verloren...

Probeer het kaartje te pakken....Maar Jerry wil het kaartje niet aanraken want toen de Tuinhaas het kaartje zag viel ie gelijk in diepe slaap.....en inderdaad...de knorrige Tuinhaas staat werkelijk rechtop te slapen en het lijkt wel alsof hij in zijn droom bij de show van die Zaroff is. 

2: De Hagedis in het Stadhuis:

Ga het stadshuis in. In de raadzaal is de 3e Hagedis nog steeds aanwezig, Uil Conrad en zijn nichtje Ursula zijn in diepe slaap. Jonathan is echter wakker. Praat met Jonathan. We ervaren dat Jonathan ook een kaartje voor de Zaroff show zou willen kopen maar Conrad heeft alle gloeinoten, boeken en documenten al verkocht om zijn eigen kaartje te bekostigen.. Dus Jonathan heeft niets meer waarmee hij een kaartje kan betalen. Praat met de Hagedis......De Hagedis is dronken en hij neemt Jerry niet serieus, want Jerry is maar een kind en heeft geen bezittingen. Gebruik dus de "Fox Cunning" spreuk op de Hagedis en........

Vanzelf praat Jerry dan weer met de Hagedis, die nu denkt dat Jerry god stinkend rijk is. 
De Hagedis wil dan dat Jerry een contract tekent om een kaartje voor de Zaroff show te verkrijgen....zeg dus "Sure, where do I sign?" en..

.....om zijn overwinning te vieren drinkt de hagedis dan wat alcohol. Praat weer met de hagedis en zeg nu "Sure! A bird never flew on one wing! I want another contract" en.....de hagedis neemt nog een slok en wordt nog meer tipsy. Praat weer met de hagedis en zeg nu "The price of acorns and nuts just crashed......" en...

.......oeps.....hier raakt de hagedis danig van overstuur en hij trekt zijn kleren uit en verstopt zich in het harnas, dat bij Jonathan onder het schilderij staat. De kleren van de hagedis liggen nu dus op de grond.....Bekijk de kleren (Costume) en bekijk het harnas (Armor).....de hagedis zit klem in het harnas. Open de inventory.....lang geleden, in hoofdstuk 1, heeft Jerry een paar Rozenbottels geplukt.....die rozenbottels zijn nu echter totaal ingedroogd en verandert in een hoopje Jeukpoeder (Itching Powder). 

Gebruik het Jeukpoeder op het harnas waar de hagedis in zit en......

.......de hagedis komt het harnas uit en vlucht weg door het raam. Volg de hagedis dus door het raam naar buiten. Achter het stadhuis is de hagedis niet te zien, maar we horen hem hijgen dus waar zit ie verstopt. Druk dus je spatiebalk in om Jerry's magische munt te gebruiken en........de hagedis hangt hoog boven Jerry aan de torengevel van het stadhuis. Praat met de hagedis......de hagedis heeft dorst.....geef de dorstige hagedis dus 1 van je 2 overgebleven lege flessen en...

.........de hagedis maakt zelf de fles open en.....wordt gevangen in de fles. Nog 1 hagedis te vangen en die vinden we bij Ludwig's nieuwe radiostation in het moeras, dus ga naar het moeras.

3: De hagedis bij het moeras radiostation:

DJ Ludwig probeert zijn geluk te kopen bij de laatste hagedis, die lotballen trekt uit de trommel die op zijn rug hangt. Maar Ludwig trekt steeds zwarte ballen. Kitsume zit hier als  vos standbeeld naast de slanke vos. Praat met de oranje hagedis en vraag hem "Can you also tell your own fortune?".......

......de hagedis probeert het en trekt een witte bal en op de witte bal staat dat er een vreugde dansje moet worden uitgevoerd......dus de hagedis doet even een vreugde dansje. Ludwig zegt dan dat voor hem een kaartje voor de Zaroff show het toppunt van geluk zou zijn en hij zet zijn dauwvlieg als betaling in en.......De hagedis trekt nu een witte bal voor Ludwig en die valt prompt in slaap.

De dauwvlieg ontsnapt naar de bloem boven de radio en hierdoor valt de Blauwe Suikerbiet (Blue Beet) op de grond. Pak de Blauwe Suikerbiet. 

De Dauwvlieg zit nu op de bloem van de meest linker stengel. Klik met je handje op de meest linker bloemstengel en kijk wat er gebeurt.......

.........door het schudden van de stengel gaat de dauwvlieg zoemen en boven de hagedis zweven en daar wordt de hagedis eventjes door afgeleid want hij probeert dan de dauwvlieg te pakken met zijn enorm lange hagedissentong......Zou Jerry hier gebruik van kunnen maken? 

.....de hagedis wil dan de witte bal terug in de trommel stoppen, maar omdat de trommel geblokkeerd is door de suikerbiet valt de witte bal op de grond....de hagedis merkt dit niet.....Raap de witte Bal op. 

Vraag de hagedis dan weer om zijn eigen geluk te voorspellen via nog een keer "Can you also tell your own fortune?" en.....uiteraard trekt de hagedis nu de gemanipuleerde witte bal uit zijn trommel en hij leest daarop "Pak de Fles voor Geluk"......de witte bal heeft nog nooit gelogen, dus de hagedis zoekt een fles. Wel.....geef de hagedis je overgebleven lege fles en.....de hagedis opent zelf de fles en wordt gevangen in de fles.

Kitsume verandert nu weer in het meisje.....Kitsume is erg van streek want ze kan het portaal hier niet meer openen en dus kan ze niet terug keren naar huis in Japan. Het is de schuld van de hagedissen, die ze nog van haar thuiswereld kent, zegt Kitsume en ze verdwijnt.

Ok.....Jerry heeft de 3 Hagedissen elk in een fles gevangen....de 4e was al door Magiër Aro gevangen. Dus ga nu gezwind terug naar Magiër Arno

Magiër Arno:

Kies je Magische Mantel:

Terug bij de Magiër geef je hem 1 van de 3 flessen met daarin de 3 gevangen Hagedissen en.....Jerry geeft dan alle 3 flessen aan de Magiër en die vertelt dan dat er groter probleem is want "iets duisters" heeft zich in het hart van de portaalwereld genesteld en alleen een magiër die door Hoto is opgeleid kan dit gevaar keren, en dat is dus Jerry.  Maar om zijn nieuwe taak te kunnen uitvoeren heeft Jerry een magische mantel nodig en Aro zapt onze held dan de klerenkast in alwaar Jerry zelf zijn mantel mag kiezen. Bekijk alle mantels in de kast......Jerry vindt geen van de mantels bij hem passen. Op de rode mantel krijg je dan de handcursor......klik op de rode mantel (Red Coat) en.....Jerry schuift de rode mantel naar rechts....Klik nu vervolgens op de blauwe mantel en dan op de volgende om alle mantels naar rechts te verschuiven en......Als je alle mantels naar rechts hebt verschoven dan zie je een licht schijnen door de achterwand van de kast.....

Bekijk het licht.....het licht schijnt door een sleutelgat.....klik met de handcursor op het sleutelgat......Jerry slaat met zijn hand op het sleutelgat en....wel het is een deur, dus ga door de deur en......Jerry beland in zijn eigen kamer, maar.......Magiër Aro legt uit dat het een droom is maar dat hij hier de geschikte mantel moet vinden.

Links zijn 2 deuren....de linker deur is een schuifdeur (Sliding Door). Een hoek van het verkeerskleed ligt onder de schuifdeur geklemd. Maak de schuifdeur open.....hierdoor wordt de punt van het kleed, dat onder de schuifdeur lag, omgeklapt.....Klik met je hand op de omgeklapte punt van het kleed en......Jerry trekt het kleed weg en.....het kleed bedekte een vloerluik......

Open het vloerluik.....Onder het luik is een opslagruimte waar kartonnen dozen in opgeslagen zijn en ook ligt er een stapeltje oude kranten. 
Maak de bovenste linker kartonnen doos open en.....

Jerry vindt zijn eigen oude leren jasje en hij trekt het jasje aan en wordt door Magiër meteen terug gehaald.....Het jasje is Jerry echter meteen weer kwijt want het was immers maar een droom, maar Jerry is nu een echte Treewalker geworden....het jasje diende alleen om Jerry's herinnering aan zijn vader te activeren. Jerry krijgt nu zijn vader's Kwartetkaart.

De Woodsprite verschijnt dan en die legt uit dat Jerry's vader in de ruimte tussen de werelden dwaalt. Als iemand Jerry's wereld in loopt dan zal iets anders uit die wereld verdwijnen. En zo is dus ook Jerry's vader verdwenen. Omdat bij de portaalbomen de grens tussen de werelden het zwakst is zag Jerry daar steeds de schim van zijn vader. Magiër Aro neemt Jerry dan mee terug naar:

De hal van de Leerlingen:

Hier legt Aro nog even het één en ander uit, dus luister naar Aro want ik ga dit gelul allemaal niet voor je opschrijven. Het komt er echter op neer dat Jerry een Geluidsdrager moet vinden hier.

Onderin de stam van de boom zit het ronde metalen frame. Bekijk het ronde frame....het ronde frame licht even op en we zien er de afbeelding van een blad in. Pak het Blad van Hoto (Leaf The Marquis Left behind) uit inventory en klik ermee op het ronde frame en.....

Het frame schuift open en vanzelf pakt Jerry dan de Geluidsdrager (Uncanny Sound Carrier) uit de boomstam en.......Jerry wordt dan getransporteerd naar het helling pad, boven het Dwergenhuis.

Open Het 5e Portaal:

Helemaal boven aan het hellingpad staat de Boom met gaten....de Windorgel Boom. Loop naar de boom. 
Pak de Geluidsdrager (Uncanny Sound Carrier) uit inventory en klik het ding in het grote gat van de boom (Hole In Big Old Tree Stump).......

De Geluidsdrager gaat vibreren en slaat het fluiten van de wind door de boom op. Jerry vertelt dat de wind klinkt als het geluid van de kristallen beelden, die bij elk van de 4 Portaalbomen staan. De boom heeft dus 1 grote opening en 4 kleinere openingen.  Ga, via de exit linksonder, een scherm terug, naar de kapotte radio en klim dan via de paddenstoelen trap omhoog naar de Motten Grot. Loop door de tunnel naar het kristal beeld. Gebruik de Geluidsdrager op het kristal beeld.......Het kristal gaat vibreren en barst stuk en.......het ronde stukje Amber en het ronde gezicht liggen dan op de grond. Pak het stukje Amber en.....het kristal beeld herstelt zich zelf. 

Bekijk het ronde stuk Amber in inventory....er staat een Oog op en Jerry denkt dat ie het ergens in moet steken. Klim terug omlaag, naar de kapotte radio en neem, links bij de Schoen, het moeraspad naar de nieuwe radio van Ludwig. Hier is dus portaalboom 4 en ook hier staat zo'n kristal steen. Gebruik weer de Geluidsdrager op het kristal om het te breken en raap dan het ronde stuk Amber op. 

Op deze Amberschijf staat een Linker Hand. Ga naar het Stadsplein......We komen nergens inwoners van Mousewood tegen.......ook het stadsplein is volkomen verlaten. Ga, via de trappoort, rechts naast het stadhuis, naar Achter het Stadshuis. Gebruik, achter het Stadhuis, weer de Geluidsdrager op de Kristalsteen en raap het Amberschijfje dan op.....op dit schijfje staat een Rechter Hand.

Links, bij de tunnel, liggen de resten van de Woodsprite (Strange Woodsprite).....van de Woodsprite is nu niets meer over dan wat steentjes en twijgen. Ga terug naar het stadsplein en dan door de Stadspoort en neem dan het bospad, boven de wegwijsstenen, naar de Uilenmuur en dan door naar het Bosven. Jerry is dan terug bij Portaalboom 1. Gebruik ook hier de Geluidsdrager op de Kristalsteen en raap dan het 4e Amberschijfje op.....op het schijfje staat een Hart. 

Jerry heeft nu 4 ronde Amberschijfjes met daarop een Oog, een Linkerhand, een Rechterhand en een Hart. Deze 4 schijfjes zijn nodig om het 5e Portaal te openen, en daarvoor moeten we nu terug naar de Windorgelboom: Keer dus als een speer nu terug naar de Gaten Boom, op het hellingpad boven het Dwergenhuis. Je moet zo onderhand wel de route weten, dus ik zie je daar wel weer. Rondom het grote boomgat zie je 4 kleinere gaten. Plaats in elk van de 4 kleinere gaten een Amberschijfje.....

het maakt niet met welk schijfje op welk gat klikt....Jerry plaatst vanzelf het juiste schijfje in het juiste gat.....er verschijnt dan een Deur en dan verschijnt er ook een groene glazen kamer met een fontein. In de glazen kamer ligt een enorme glazen Rups. 

De houten deur heeft een zilveren sleutelgat en de zilveren sleutel ligt bovenop de fontein. Probeer of Jerry de zilveren sleutel kan pakken........helaas.....Het water van de fontein is zuur en dus zeer gevaarlijk. De Rups houdt een vierkant paneeltje vast en op dat paneeltje zie je een Hart. Het Hartpaneeltje heeft 4 vakjes......een Schuifpuzzel? Klik met je oog op het Hartpaneeltje.......Jerry loopt dan naar het paneeltje en raakt het aan en roept dan wanhopig dat deze puzzel niet opgelost kan worden. Gebruik de Glimmer Of Hoop spreuk op het Hartpaneeltje en........

De Puzzel wordt opgelost.....het hart breekt in duizend stukken en hierdoor verdwijnt de giftige fontein. 
De Zilveren Sleutel ligt nu in het ronde fonteinbekken, dus grijp nu de Zilveren Sleutel en.....

Als Jerry de Zilveren Sleutel heeft gepakt begint het scherm te beven en.....nog net op tijd loopt Jerry de glazen kamer uit wand deze breekt nu in stukken en verdwijnt. 
Gebruik de Zilveren Sleutel op de Houten Deur en....

.....Het 5e Portaal gaat open...........Kitsume en Plato duiken dan op want ze willen met Jerry mee door het portaal om Jerry te helpen tegen de Grote Zaroff....en vanzelf stappen we dan door het portaal en....we belanden in:

Hoofdstuk 9: The Great Zaroff:

Tussen de Werelden:

Jerry is echter alleen aan de andere kant van het 5e portaal beland....van Kitsume en Plato geen spoor te bekennen. Jerry is beland in "de Plaats Tussen de Werelden" en dit scherm herken je ongetwijfeld wel van de Intro van de game. Toen was Hoto en de Woodsprite hier. Plaats je pijlcursor in de grote gaten......er zijn 4 EXITS over de boomtakken in de 4 gaten

Welke is de juiste Exit. Elk van de 4 boomtakpaden brengt Jerry terug op dit scherm.....Jerry heeft even wat advies nodig, dus open de inventory en klik dan op de "Advice Seeker", die aan Jerry's toverstokje vast zit en...Magiër Aro verschijnt.....

Aro kan Jerry echter ook niet verder helpen want hij zit zelf vast..... het lukt hem niet om naar de Eerste Boom te komen. Er is echter 1 persoon die Jerry hier zou kunnen helpen, maar dat is een zeer gevaarlijke magiër. Aro geeft Jerry dan een stuk Boombast (Tree Bark), waarmee die gevaarlijke magiër geroepen kan worden. Jerry mag echter vooral geen zwakte tonen tegenover die magiër.

Aro verdwijnt dan en.....er duikt dan een pratende Raaf op. Praat met de raaf en gebruik dan de gespreksopties. Deze raaf leeft bij de 1e Boom maar hij is, net als Jerry, verdwaald. Wel.....vraag verder en luister naar wat de raaf vertelt. De raaf laat dan een Stenen Wiel verschijnen in de rechtsboven opening.

Summon de Magiër:

Jerry moet nu die gevaarlijke Magiër oproepen. Jerry heeft al eerder een magiër geroepen want dat was Hoto en dat heeft Jerry gedaan door de Wortelvlam. Het recept voor de wortelvlam staat nog in de inventory. Rechtsklik dus in inventory op het recept (Mysterious Message) en Jerry somt de ingrediënten voor de Wortelvlam nog eens op

Klik met je handcursor op het Stenen Wiel en........In de gaten verschijnen dan afbeeldingen, alsof het ramen zijn..

In het Bright Path gat zie je nu een kampvuur en in het Unknown Path gat zie je nu een kanon. Klik met je Hand op het Kampvuur.....Jerry loopt naar het kampvuur en vertelt er iets over en pakt dan een brandend stuk hout uit het vuur, maar hij stopt het stuk brandhout niet in inventory.....Je kunt er nog niets mee dus rechtsklik om het stuk brandhout weer in het kampvuur te leggen.  Klik met je handcursor op het Kanon en.....Jerry pakt een handvol zwart Buskruid uit het kanon. 

Klik nog een keer op het Stenen Wiel en....er verschijnen andere afbeeldingen in de gaten....

In het grote bovenste gat hangt dan nu een net met Eikels....Pak wat Eikels uit het net. In het  Bright Path gat zie je nu de roestige metalen kast die in het dwergenhuis staat. Pak de Stok (Dried Long Brush With Syrup) uit inventory en klik ermee op de kast in het linksonder gat en...Jerry wrikt met de stok de kast open en jat er een Blauwe  Dwergbiet (Dwarf Root) uit.

 In het Unknown Path gat zie je een steen waarop het Treewalkers symbool staat. 
Midden in het scherm is het Kruispunt van de paden en op dat kruispunt zie je 3 stenen (Crossroads). Doe nu het volgende

Pak het Zakje Witte Peper (Indian White Pepper) uit inventory en klik ermee op de Treewalker Steen. 

Combineer in inventory het zakje Witte Peper met het hoopje Buskruit (Black Powder). Stop dan het Poeder Mengsel (Powder Mixture) in de Koffiebeker. 
Stop ook het Boombast, de Eikels en de Blauwe Dwergbiet in de koffiebeker. Pak dan de Koffiebeker uit inventory en klik ermee op 1 van de 3 Kruispunt Stenen.......

Jerry tekent vanzelf dan de Magische Cirkel op het kruispunt en zet de beker in de cirkel. Klik nu weer op het Stenen Wiel en....In het  Bright Path gat verschijnt dan weer het kampvuur. Loop naar het Bright Path gat en klik weer met je hand op het kamvuur om er het stuk brandende hout weer uit te pakken.....Je cursor is dan het brandende stuk hout...klik ermee op de Cirkel (Powder Circle With Mug) en...

....Jerry steekt het geheel aan en.......de geheimzinnige en gemaskerde Magiër verschijnt:

Volg het Licht:

De geheimzinnige Magiër zegt dat Jerry veel innerlijke kracht moet hebben want anders had hij deze magiër niet kunnen oproepen. Praat verder via de gespreksopties, maar de magiër geeft geen duidelijke antwoorden. Wel murmelt de magiër een toverspreuk, waardoor de magische ring van Jerry verandert. Met de magische Ring kan Jerry dan het Licht door dit doolhof tussen de Werelden volgen. De magiër verdwijnt en de raaf laat het Stenen wiel en de afbeeldingen in de gaten weer verdwijnen. 

Pak nu de Magische Ring (Magic Coin With Hole) uit inventory. Plaats de Magische Ring in elk van de gaten in het scherm en...
..in het onderste gat, het "Path Into The Light" gat, krijgt de ring dan een heldere paarse rand......dit is dus het juiste pad om te volgen, dus klik in dit gat en....

Jerry stapt door het gat en..... beland terug op het gaten scherm. Pak weer de Magische ring uit inventory en klik er nu mee in het linksonder gat, het "Bright Path" gat en.....

Jerry stapt door het gat en beland terug op het gaten scherm....pak dus weer de Magische Ring en klik er nu weer mee in hert "Path Into The Light" gat en.....

Jerry stapt weer door dit gat en beland weer terug op het gaten scherm...Pak weer de Magische Ring en klik er nu mee in het rechter gat, het "Into The White" gat en..

...eindelijk.....Jerry arriveert nu op de open plek bij de Eerste Boom.....en...

Zaroff:

De Grote Zaroff staat onder de boom en hij wil net met zijn show beginnen en hij stelt Jerry als vrijwilliger voor aan het publiek. Het publiek (Ghostly Audience) bestaat uit de inwoners van Mousewood die dus in hun droom hier zijn beland.  Klik met je oogcursor op Zaroff. Jerry loopt dan door naar Zaroff en die herkent Jerry en steekt vervolgens een heel verhaal af. Zeg dan dat je niet bang bent voor Zaroff via "I'm not afraid of you" en,........

.......Zaroff tovert Jerry dan het donkere bos van de Eerste Boom in.....Je scherm wordt een tijdje zwart en we horen de stem van Aro die vertelt dat hij maar heel even Jerry's geest helder kan houden. 

De spijkers die in de boom geslagen zijn, verspreiden een gif die de ziel van de boom aantasten. Jerry krijgt de opdracht de anderen te zoeken, die ook in deze boom gevangen zitten. We zijn beland in het:

Toneelstuk van Zaroff:

Acte 1: Mousewood:

De spotlights gaan aan en Jerry merkt dat ie nu op het toneel staat. Zaroff zit in de regieloge, midden onder, en levert commentaar......het publiek kijkt toe. Aanwezig op het podium zijn nu 2 Jerry's, Plato de kikker en de grote Pad van het Bosven. De Jerry naast Plato is namaak (Cardboard Dummy). Dan gaan er meer lichten aan......

Op het podium ligt een groen kleed met stekelige dorens (Thorny Rug). Plato roept steeds hetzelfde en de bek van de dikke pad is beplakt met Zaroff posters. In de boom, die als decorstuk dient, steekt een Spijker. Links naast de vette Pad staan, als decorstukken, kartonnen rotsen en helemaal links staat een krukje waar een boek op ligt.

Klik met je praatcursor op de dikke pad......Jerry probeert dan de posters van de pad te trekken maar die wordt agressief en hierdoor vallen er 2 namaak Hazelnoten, vanuit de boom, op het podium. Pak de 2 namaak Hazelnoten (Styrofoam Chestnuts).

Links op het podium staat een krukje waar een boek op ligt. Bekijk dat boek...het is het script van dit toneelstuk en Jerry leest het script door.....in het toneelstuk wordt Jerry, door Zaroff, neergezet als een heel onaardige jongen die door alle inwoners van Mousewood gehaat wordt en uiteindelijk door de dikke pad zal worden platgetrapt. Zaroff wil dan dat Jerry zijn verzet opgeeft maar daar voelt Jerry dus totaal niets voor.

Links van de dikke pad staan er als decorstukken een paar kartonnen rotsen (Scenery). Klik met je hand op die "rotsen" om ze opzij te schuiven en....er wordt dan een lichtschakelaar zichtbaar (Light Switch). 

Klik op de Lichtschakelaar en.......in de muur, links achter het krukje, gaat een lamp aan en aan die muur hangt een Spreekhoorn (Voice Tube). Praat door de Spreekhoorn en.....

......de technicus, aan de andere kant van de muur, richt het spotlight dan op de vette Pad en die wordt dan eventjes verblind door het felle licht.... Snel....Het spotlight blijft maar heel even op de vette Pad gericht..........Pak de namaak Hazelnoten uit inventory en ram ze in de neusgaten van de pad....

...........was je te traag dan praat je nogmaals door de spreekhoorn om het spotlight weer op de pad te richten en je kunt het dan weer proberen. Door de noten moet de pad niezen en blaast hierdoor de Zaroff posters van zich af....Zodra de Zaroff posters van de pad af zijn is komt de pad tot zichzelf en is Zaroff's betovering op de pad verbroken. De pad verdwijnt dan van het toneel en keert terug naar het bosven.

Nu nog Plato redden. Praat met Plato......Plato herkent Jerry niet. Pak de Kikkerklikker (Clicker Frog) uit inventory en klik ermee op Plato en.......

Plato's betovering wordt verbroken en  hij herkent Jerry weer als zijn vriend. Door de vriendschap tussen Jerry en Plato valt de spijker uit de boom. Vanzelf beland de Spijker (Iron Nail) in Jerry's inventory en het is de Zwarte Spijker....Mousewood is bevrijd van Zaroff's betovering en we belanden in:

Act 2: Ierland:

Op het toneel staat nu een enorme pot met Goud en bovenop de berg goud staat O'Donnell, de Groenhoed.  In O' Donnell's hoed steekt een Zaroff poster en die moet uit de hoed worden verwijdert om O'Donnell's betovering te verbreken. Voor de pot met goud staat een bloempot waar een Klavertje 4 in groeit. Het scriptboek ligt rechts op het krukje.

Bekijk de Pot met goud.......Zaroff vertelt wat de bedoeling is en je kunt dan met O'Donnell praten, dus......Praat met O'Donnell......O'Donnell denkt dat Jerry zijn pot met goud komt stelen. Bekijk het Script, dat op het krukje ligt......De bedoeling van Zaroff is dat Jerry in deze 2e acte de pot met goud accepteert in ruil voor zijn overgave. 

Bekijk de Bloempot ....Jerry probeert de bloempot op te tillen maar dat lukt niet want de bloempot zit vastgenageld aan de vloer. Achter de Pot met Goud staat het decor dat bestaat uit, links, de Toren en, rechts, de Boom. In de Boom steekt de Bronzen Spijker. Probeer de spijker uit de boom te trekken.....ook dit lukt niet want de spijker hangt te hoog in de boom voor Jerry. Aan het plafond hangen 2 Zandzakken (Sandbags). Bekijk een zandzak en.......O'Donnell vertelt een heel verhaal. 

Links achter de toren zie je het linker einde van het decorgordijn en daar zit een Scheur (Rift In Landscape) in het gordijn. Klik met je hand op de Scheur in het gordijn.......

Jerry zegt dat er iets achter het gordijn staat maar hij kan de scheur niet vergroten met zijn hand....Pak de zwarte Spijker uit inventory en klik ermee op de scheur en.....Jerry maakt de scheur nu groter en....er wordt een machine met een Hendel (Lever) en een ronde Knop (Round Button) zichtbaar. Met de hendel kun je de zandzakken verschuiven en met de knop laat je de zandzakken zakken.

Snel.... loop naar O'Donnell en klik met je hand op zijn Hoed om er de Zaroff poster vanaf te trekken en.....

O'Donnell's betovering wordt verbroken......O'Donnell tovert dan een regenboogbrug tevoorschijn waardoor Jerry de Spijker in de boom kan bereiken. O'Donnell verdwijnt dan naar huis.  Wel....klik weer met je hand op de Bronzen Spijker en....

..............via de regenboogbrug bereikt Jerry nu de spijker en trekt het ding uit de boom en........Ierland is bevrijd van Zaroff's betovering en we belanden in:

Act 3: Japan:

Op het toneel staat nu het meisje Kitsune en ze draagt een vossenmasker. Kitsune staat voor de Gatekeeper en op de Gatekeepeer zijn 4 Zaroff Posters geplakt en de Gatekeeper heeft zijn grote poten op de schouders van Kitsune gelegd. De Gouden Spijker steekt in de boom. Het Script van deze 3e acte ligt ook hier op het krukje en in de voorgrond hangt de grote Bel.

Lees het Script weer door. Probeer met Kitsune te praten......maar Kitsune kan Jerry niet horen. Pak Kitsune's gouden belletje uit inventory en klik ermee op Kitsune.....maar ook het belletje heeft geen enkel effect want de Gatekeeper bedekt dan Kitsune's oren met zijn grote poten Klik met je Hand op de grote Bel......Jerry geeft een flinke schop tegen de bel, maar ook het lawaai van de grote bel is niet voldoende om Kitsune uit haar betovering te halen.....het moet luider. 

Pak dus de Geluidsdrager (Uncanny Sound Carrier) uit inventory en klik ermee op de grote Bel en.......de geluidsdrager versterkt het geluid van de grote bel heel erg en dit is te veel voor de Gatekeeper.....die Kitsune los laat om met zijn poten zijn ogen oren te bedekken......Pak snel weer Kitsune's belletje uit inventory en klik er weer mee op Kitsune en......Kitsune herinnert zich nu weer wie ze is en ze zet het vossenmasker af. Maar de Gatekeeper grijpt Kitsune dan weer vast en dreigt haar op te vreten......Zaroff maakt dan, met een toverspreuk, Jerry's geluidsdrager kapot, dus dat ding kan Jerry niet meer gebruiken. Praat met Kitsune....en..........

Jerry vertelt Kitsune nu , dat hij haar accepteert zoals ze is.....dat ze een vos is....... En vossen zijn altijd bereid te vechten. Kitsune beseft dat dit waar is. Ze vecht en rukt de posters van de Gatekeeper af waardoor deze ook van Zaroff's betovering wordt bevrijd. De Gatekeeper bedankt Jerry en vertelt hem dat hij goed voor Kitsune moet zorgen. Dan verdwijnt hij. De gouden spijker valt uit de boom en komt vanzelf  in Jerry's inventory terecht......Ook Japan is nu bevrijd van Zaroff's betovering en we gaan door naar:

Act 4: Noordpool:

Deze laatste acte van Zaroffs voorstelling speelt zich dus af op de Noordpool. Er staat een ijskoude wind en Jerry staat op een ijsschots. Zaroff laat een scherm omlaag zakken, waarop het Oog van de Walvis te zien is...op het walvisoog zijn 3 Zaroff poster geplakt, dus de walvis is ook onder de betovering van Zaroff.....de walvis wil dat Jerry het ijskoude poolwater in duikt om hem te bezoeken.

Rechts naast het walvisoogscherm steekt de Spijker in de dorre boom, maar als je probeert om de spijker te pakken dan vertelt Jerry dat hij de spijker niet kan bereiken vanaf zijn ijsschots. Onder het walvisoogscherm steekt er een lekkere Zuurstok (Candy Cane) in Jerry's ijsschots. Het Script van deze ligt weer op het krukje en achter het krukje staat een vol opgetuigde Kerstboom. In de kerstboom hangt het lichtsnoer dat Jerry er in de noordpool op de verbrande boom heeft gehangen. Lees weer het script.

Bekijk de Kerstboom.....Jerry mijmert wat over thuis en dat ie zijn moeder mist.....Zaroff doet geniepig en dat wordt niet gewaardeerd door het publiek, dat nu meer en meer op de hand van Jerry lijkt te zijn. Jerry pakt dan het Lichtsnoer uit de kerstboom en bergt het op in zijn hoge Hoed.  Klik met je hand op de zuurstok....... 

Zaroff wil dat Jerry aan de zuurstok likt zodat zijn tong dan aan de zuurstok vastvriest. .....Jerry likt echter niet aan de zuurstok maar trekt de Zuurstok uit het ijs om het ding op te bergen in zijn hoge hoed. Combineer in inventory de Zuurstok met het Lichtsnoer tot een Feestelijke Vishengel (Festive Fishing Rod). Pak de Feestelijke Vishengel meteen uit inventory en klik ermee op de Oceaan, links van Jerry's ijsschots.......

Jerry vist een Kabel op uit de oceaan......de Kabel hangt dan op Jerry's ijsschots......
Zaroff wil dat Jerry van de kabel afblijft, dus dat is voor Jerry motivatie genoeg om toch aan de kabel te trekken.Klik dus met je tandwielcursor op de Kabel en......

Jerry trekt dan de grote Ventilator uit het decor het scherm in......de ventilator staat dan nu bij de spijker. Klik nog een keer op de Kabel om de ventilator naar Jerry te trekken en......SAVE JE GAME want....dit is hier je laatste kans om de game te SAVEN.......als je nu niet Saved krijg je hiervoor de kans niet meer want. Dus wil je "op zeker" spelen dan zou ik nu nog even SAVEN.

Als je gesaved hebt keer je terug naar de game en klik je met je oog op de Ventilator en........

Jerry richt de ventilator op het walvisoogscherm waardoor de Zaroff Posters worden weggeblazen.....De walvis is bevrijd van Zaroff's betovering en bedankt Jerry.....Het publiek applaudisseert voor Jerry en de walvis verdwijnt. Klik weer met je Hand op de Spijker en......

Jerry kan nu naar de Spijker toe lopen en hij trekt de Spijker uit de dorre boom en bergt het op in inventory.....
Ook de Noordpool is bevrijd van Zaroff's betovering en......Zaroff's bizarre toneelstukje is ten einde....We belanden terug bij de:

Eerste Boom: Duel met Zaroff:

Zaroff staat op het podium voor de Eerste Boom. De Zaroff  poster waait van de boom af. Zaroff  is kwaad, omdat Jerry sterker is dan hij dacht en hij  verdwijnt. Dan verschijnen Jerry, Plato en Kitsune voor de boom. Het publiek van rusteloze dromers, maakt boze, dreigende geluiden. Zaroff vuurt een toverbal op onze 3 helden af en hierdoor weet Jerry waar Zaroff is. Kitsune en Plato proberen het publiek te kalmeren met muziek en dat lukt wonderwel .Jerry  is o9ndertussen op zoek  naar Zaroff.


Duel

Jerry vindt Zaroff. Zaroff wil Jerry met toverspreuken vernietigen en hiertoe bundelt hij  energie in een bol en gooit die bol naar Jerry en die moet dan deze energie bollen opvangen en terug kaatsen naar Zaroff.  Open de inventory en klik op de toverspreuken die aan het toverstokje vastzitten. 

De Toverspreuken symbolen verschijnen vervolgens allemaal op een rij rechtsonder in beeld. Maar een spreuk alleen is niet voldoende om Zaroff's energie bollen af te weren....ook de 4 Spijkers zijn hiervoor nodig. Open dus weer de Inventory en klik  op de spijkers, zodat die 4 Spijkers  linksonder in het scherm verschijnen 

Rechtsboven kun je op het Kruis klikken om deze allerlaatste puzzel over te slaan en meteen naar de EIND Filmpjes te gaan, maar waarom zou je dit doen?

Nu kan Jerry zich tegen Zaroff verdedigen. Zaroff gooit een gekleurde bol. Klik, rechtsonder, op de toverspreuk die dezelfde kleur heeft als de bol die Zaroff gooit,  en klik daarmee op de energiebol. Pak dan vervolgens, links, de bijbehorende Spijker op en klik ook met de Spijker op de energie bol.......Aldus:

Als je de juiste combinaties gebruikte dan kaatst Jerry de energie bol terug naar al de energiebol naar Zaroff, zodat die deze spreuk niet meer kan gebruiken. Je moet dit dus 4 keer doen want Zaroff heeft 4 Energie bollen, een Paarse, een Rode, een Groene en een Blauwe. Steeds klik je dan eerst met de juiste Spreukcursor op de bol en meteen daarna met de bijbehorende Spijker. Dit zijn de juiste combinatie:

Paarse Bol = Paarse Spreuk + Zwarte Spijker

Groene Bol = Groene Spreuk + Zilveren Spijker

Rode Bol =  Rode Spreuk + Bronzen Spijker

Blauwe Bol = Blauwe Spreuk + Gouden Spijker

Als Zaroff machteloos is geworden, komen  Hoto en de oude magiër Aro tevoorschijn en.....de Leerling verschijnt....

Magiër Aro gaat dan nu aan Jerry, aan ons, het hele verhaal van Zaroff en Hoto aan ons vertellen en dat duurt wel even, dus zit dit uit

Duurt dit verhaal je te lang dan kun je de ESCAPE toets gebruiken om het over te slaan......Na het verhaal is het groot feest in Mousewood en rollen de Credits door het scherm

Wil je ook nog het laatste Achievement scoren dan ga je nu, terwijl links de Credits rollen, in het rechter scherm praten met elk van de inwoners van Mousewood...je kunt dit scherm toch niet weg drukken. Hierna gaat Jerry naar huis alwaar zijn vader en moeder hem al ongeduldig staan op te wachten....

En nog is het nog niet ten einde want je krijgt nog 2 korte filmpjes voorgeschoteld waarin je ziet dat Rugzakje zijn avontuurlijke reis vervolgt en..
.........dat Magiër Aro die geheimzinnige andere Magiër in een fles heeft gevangen

Wel......via het Bonusscherm kun je dan alle Audio boeken nog eens beluisteren en alle video's nog eens bekijken. Je kunt controleren of je alle Kwartetkaarten en Stickers en Achievements gescoord hebt.

EINDE

Walkthrough door: Louis Koot